NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. The Drifters - Save the Last Dance for Me


The Drifters - Save the Last Dance for Me

Om hun te beluisteren druk op de foto

The Drifters (USA), R&B-groep, later soulgroep uit de Verenigde Staten van Amerika. The Drifters bestaan sinds 1953, maar in wisselende samenstelling. De band scoorde in de jaren zestig en zeventig hits als Under The Boardwalk en Kissin' In The Back Row Of The Movies.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scandinavisch 'Noma'-dieet pakt hoge cholesterol aan

Scandinavisch 'Noma'-dieet pakt hoge cholesterol aan


http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/14/14/20130531150129/media_xll_5869859.jpg


Het restaurant Noma in Kopenhagen werd drie jaar op rij (2010, 2011, 2012) verkozen tot het beste restaurant ter wereld, maar nu blijkt dat het eten daar ook erg gezond is. Nieuw onderzoek toont aan dat een Scandinavisch dieet, rijk aan wild, bessen en vis, je cholesterol verlaagt én het risico op hartziektes kan verminderen. Het zogenoemde 'Noma'-dieet is dan ook een alternatief voor het mediterraanse dieet.

Dat laatste, met veel olijfolie, vis en zongerijpte groenten, wordt al jarenlang gezien als het ideale dieet. Mensen die mediterraans eten, zouden minder risico hebben op hartziektes, bepaalde kankers en type 2 diabetes. Maar de nieuwe bevindingen worden enthousiast onthaald door voedingsexperten, want het voedsel uit het Scandinavische dieet groeit beter in noordelijke deel van Europa.

Professor Matti Uusitupa en zijn team van de University of Eastern Finland selecteerden voor hun onderzoek 166 patiënten met obesitas uit Finland, Zweden, Denemarken en IJsland. Aan de ene helft werd gevraagd om hun normale dieet te behouden, de andere helft schakelde over op een Scandinavisch dieet.

Beide groepen namen evenveel calorieën op, maar ze aten andere producten. Een Scandinavisch dieet volgen betekent veel bessen, zoals zwarte bessen en bosbessen, drie vismaaltijden per week, lokale groenten en volle granen. Als de proefpersonen vlees aten, moesten ze kiezen voor wild of gevogelte, dat een lager vetgehalte heeft dan rund- of varkensvlees.

De controlegroep bleef daarentegen graanproducten met weinig vezels eten, zoals wit brood, en vette voedingsstoffen zoals boter.

Na 24 weken was er bij de controlegroep weinig verandering in het niveau van de slechte cholesterol (LDL-C). De proefpersonen die het Scandinavische dieet volgden zagen daarentegen een verlaging van 4 procent. Bovendien was er bij hen ook een verhoging van de goede cholesterol (HDL-C).

In vergelijking met studies naar de invloed van het mediterraanse dieet zijn deze scores iets minder, aangezien dat de slechte cholesterol met 6 à 9 procent kan verlagen. Maar het Scandinavische dieet heeft wel nog een extra voordeel: het verlaagt ook het niveau van bepaalde stoffen in het bloed die leiden tot ontstekingen. Daarvan werd eerder aangetoond dat het gelinkt is aan hartziektes en type 2 diabetes.

"Het zijn bemoedigende resultaten", vindt professor Uusitupa. "Zelfs kleine verlagingen van je slechte cholesterol kunnen een grote impact hebben op het risico op sterfte door cardiovasculaire aandoeningen", weet hij. "Verder zal ook de verlaging van de ontstekingsfactor IL-1 Ra in het bloed op lange termijn wellicht leiden tot een lagere risico van 20 à 40 procent op type 2 diabetes."

Maar wat moet je dan precies eten om van de voordelen te genieten? "Het Scandinavische dieet bevat producten zoals bessen, wortels, appels, vis en raapzaadolie. Dat laatste is bijvoorbeeld het alternatief voor de olijfolie uit het mediterraanse dieet", vertelt dr. Lieselotte Cloetens. "In het algemeen moet je dagelijks minstens 500 gram groenten, fruit en bessen eten."

De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het 'Journal of Internal Medicine'. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe langer je ouders leven, hoe kleiner je kans op kanker

Hoe langer je ouders leven, hoe kleiner je kans op kanker


http://static1.hln.be/static/photo/2013/6/2/13/20130530152636/media_xll_5867263.jpg


Mensen waarvan de ouders pas op late leeftijd overleden, hebben zelf ook meer kans om langer te leven, ze lopen ook minder kans op kanker en andere ouderdomsziekten.

Uit cijfers van 10.000 Amerikanen die gedurende 18 jaar werden opgevolgd blijkt dat degenen waarvan de ouders ouder dan 91 jaar werden en de vaders 97 jaar haalden, een kwart minder kans liepen om kanker te ontwikkelen. De vorsers ontdekten dat de sterftekans met 19 procent afneemt met elk decennium dat minstens een van de ouders ouder dan 65 jaar werd. Wiens moeder de kaap van 85 jaar haalde, had 40 procent minder kans om te sterven. Dat cijfer was een beetje lager bij vaders, waarschijnlijk komt dit door slechte gewoonten als roken, iets wat vaker bij vaders zou kunnen voorkomen. 

Professor William Henley: "Voorgaande studies hebben aangetoond dat de kroost van honderdjarigen vaker lang leeft omdat ze minder vaak hartziekten ontwikkelen. Dit is echter het eerste bewijs dat kinderen van deze ouders  minder vaak met kanker te maken krijgen. Ze lopen daarnaast ook minder risico op diabetes of een beroerte. Deze voordelen worden van de ouders op kinderen doorgegeven."

Onderzoeker Ambarish Dutta: "Dit is interessant onderzoek, aangezien we ontdekten dat deze gezondheidsvoordelen niet door schoonouders doorgegeven worden. Dit betekent dus dat de gezondheidsvoordelen erfelijk zijn en niet afhankelijk van omgevingsfactoren." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hepatitis C vormt wereldwijde tijdbom

Hepatitis C vormt wereldwijde tijdbom


http://static2.hln.be/static/photo/2013/7/2/4/20130531120558/media_xll_5869354.jpg


Onder druggebruikers woedt al een felle epidemie van hepatitis C, en als regeringen hun beleid niet aanpassen, dreigen miljoenen mensen over de hele wereld slachtoffer te worden, zeggen gezondheidsexperts.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie sterven nu al jaarlijks minstens 350.000 mensen aan de gevolgen van hepatitis C, dat chronische leverschade veroorzaakt. De Global Commission on Drug Policy, die onder meer voormalige presidenten, VN-toplui en mensenrechtenactivisten verenigt, waarschuwt dat harde antidrugswetgeving wereldwijd helpt om de epidemie te verspreiden.

In een nieuw rapport schat de commissie dat van de 16 miljoen mensen wereldwijd die drugs injecteren, er 10 miljoen besmet zijn met de ziekte. In landen met de hardste drugswetgeving is meer dan 90 procent besmet.

Landen als China (1,6 miljoen), Rusland (1,3 miljoen) en de VS (1,5 miljoen) tellen de hoogste concentraties onder druggebruikers.

"We hebben een nieuw drugsbeleid nodig", zegt Michel Kazatchkine, speciale VN-gezant voor hiv/aids in Oost-Europa en Centraal-Azië. "Geldstromen moeten van de strijd tegen drugs naar volksgezondheid en preventie gestuurd worden. De hoogdringendheid van de situatie kan niet genoeg benadrukt worden. Dit moet even ernstig genomen worden als de hiv/aids-epidemie."

De commissie en andere organisaties pleiten al langer voor een einde van de "oorlog tegen drugs". Ze voeren aan dat die alleen maar grote sommen geld gekost heeft en ontelbare levens heeft geëist, maar ook gemeenschappen heeft ontwricht. Hij is vooral mislukt in zijn opzet: een einde maken aan de drugshandel van miljarden dollars.

Vorig jaar al toonde de commissie aan hoe de marginalisering van druggebruikers de verspreiding van hiv/aids in de hand werkt. Het fenomeen is vooral duidelijk in Oost-Europa en Centraal-Azië, de enige regio in de wereld waar het aantal hiv-infecties blijft stijgen, hoofdzakelijk door het delen van naalden onder druggebruikers.

Net als hiv/aids wordt ook hepatitis C overgedragen via contact met bloed en dus ook via besmette naalden. Maar in tegenstelling tot hiv/aids heeft de ziekte veel minder aandacht gekregen. "Ik haat het om de twee ziektes te vergelijken en te zeggen dat de ene erger is dan de andere", zegt Kazatchkine. "Maar als je naar de absolute cijfers kijkt, zoals besmetting onder druggebruikers, dan liggen die hoger. Men is er zich op alle niveaus te weinig van bewust, van de overheid over de gezondheidszorg tot de druggebruikers zelf."

Het rapport toont aan hoe zogenaamde 'harm reduction'-programma's in Schotland succesvol blijken om de ziekte terug te dringen. De programma's zijn niet repressief, maar proberen de schade te beperken die met druggebruik gepaard gaat, zoals criminaliteit en gezondheidsproblemen. Maar die programma's moeten wel erg toegankelijk zijn, benadrukt het rapport. Gelijkaardige programma's in Litouwen bereiken bijvoorbeeld maar een klein aantal druggebruikers.

Eerstelijnsmedewerkers in Oost-Europa, dat een van de hoogste concentraties van besmettingen heeft in de wereld, zijn pessimistisch over de strijd tegen de ziekte. "Het zal zeker nog erger worden voor het weer beter wordt", zegt Dasha Ocheret van het Eurasian Harm Reduction Network. "Meer dan 95 procent van de druggebruikers in de regio zijn besmet, de epidemie is er al tien jaar en er zijn bijna geen vooruitzichten op behandeling." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensapen emotioneel als keuze verkeerd uitpakt

Mensapen emotioneel als keuze verkeerd uitpakt


http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/6/11/20130530183317/media_xll_5867471.jpg


Chimpansees en bonobo's reageren emotioneel wanneer de keuzes die ze maken negatieve consequenties hebben. Dat blijkt uit onderzoek van wetenschappers van de Universiteit van Durham dat ze publiceren in het wetenschappelijke online tijdschrift Plos One.

Om te kijken hoe de mensapen zouden reageren op de gevolgen van hun keuzes, testten de onderzoekers de mensapen op twee verschillende manieren.

Als eerste keken de onderzoekers naar het geduld van de apen. De apen konden kiezen voor een beloning zonder daar iets voor te hoeven doen, maar ze konden ook wachten op een grotere beloning die ze niet zomaar kregen. Indien de apen kozen voor de grotere beloning moesten ze één of twee minuten wachten voordat ze de beloning kregen.

De onderzoekers zagen dat de apen die voor de grotere beloning kozen en dus moesten wachten, ongeduldig en zichtbaar emotioneel werden. Dat uitte zich onder andere in slaan, schreeuwen en krabben.

Bij de tweede test keken de onderzoekers hoe de apen omgingen met risico en de consequenties die horen bij gokken. De apen konden kiezen uit een veilige beloning die ze konden zien, of kiezen voor een beloning waarvan ze niet zeker wisten of die een stuk banaan of stukje komkommer zou zijn. 

Het risico bestond uit het feit dat de vaste beloning de voorkeur had boven de komkommer, maar de banaan de meest gewaardeerde beloning bleek. Veel van de apen reageerden emotioneel toen ze gokten op banaan, maar 'beloond' werden met komkommer.

Ook hier konden de onderzoekers zien wanneer de aap niet blij was met het resultaat van zijn keuze. Naast slaan, schreeuwen en krabben, verloren sommige apen hun zelfbeheersing of lieten het stukje komkommer gewoon vallen.

De onderzoekers vonden ook dat de chimpansees en bonobo's verschillende keuzes maakten. De chimpansees waren meer bereid om risico te nemen en reageerden ook geduldiger wanneer ze moesten wachten op hun beloning.

"De verschillen zouden erop kunnen wijzen dat de manier waarop mensapen emotionele keuzes maken hen helpen in het wild", aldus onderzoeker Alexandra Rosati tegen de BBC. "Het zou kunnen verklaren waarom chimpansees meer risico's nemen om aan eten te komen."  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Gevaarlijke trend: alcohol inhaleren om af te vallen

Gevaarlijke trend: alcohol inhaleren om af te vallen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/15/9/5/20130531085158/media_xll_5868545.jpg
De Amerikaan Broderic Allen inhaleert alcohol.


Liefhebbers van alcohol die op hun lijn letten proberen nu een gevaarlijke trend uit waarbj ze alcohol over droogijsgieten zodat ze de dampen kunnen inademen. Experts waarschuwen voor de lichamelijke en mentale gevolgen.

De Amerikaan Broderic Allen uit North Texas speelde naar eigen zeggen al 36 kilo kwijt door alcohol te roken in plaats van dit te drinken. Artsen menen dat dit dodelijke gevolgen kan hebben doordat je grotere hoeveelheden alcohol in een puurdere vorm naar het brein stuurt, zonder dat dit langs de lever en andere organen passeert. Medisch directeur van de Mission Valley Medical Clinic Lawrence Pohl: "Deze trend is gek en houdt absoluut geen steek. Het is onrustwekkend dat de alcohol zo snel naar de bloedstroom, brein en de longen gaat. De alcoholdampen zijn erg giftig voor de longen, deze trend kan ernstige bijwerkingen hebben."

Professor Walter Gaman benadrukt nog andere gevaren voor het lichaam: "Het droogijs is zo koud, maar je kunt het niet vochtiger maken. Dit kan een giftig effect op je longen hebben, ook de alcohol is niet goed voor je longen. Je kan dit vergelijken met het rechtstreeks gieten van alcohol in je longen, dat is verschrikkelijk." Onderzoek heeft aangetoond dat je sneller dronken wordt van het inhaleren van sterkedrank, wat de kans op een verslaving verhoogt.

Verslavingsexpert Paul Hokemeyer: "Wie bereid is zulke extreme maatregelen te nemen om toch te kunnen drinken zonder te verdikken, heeft een probleem. Het doet vragen rijzen over het oordeel van de deze mensen en de controle van hun impulsen." Professor Thomas Greenfield zegt dat ze zich zorgen maakt dat jongeren zich verplicht kunnen voelen om te experimenteren met verschillende methoden om alcohol te consumeren.

Ondanks de gezondheidswaarschuwingen is Allen niet van plan te stoppen met zijn manier van alcohol consumeren. Hij zegt dat hij zo nog steeds alcohol kan proeven en tegelijkertijd zijn slanke lijn kan bewaren. Ook de 'Vaportini' laat toe dat je alcohol inademt, dit toestelletje uit glas en metaal verhit de sterkedrank, waardoor deze geïnhaleerd kan worden. Dit kost 27 euro en werd uitgevonden door Julie Palmer, je kan het toestel gebruiken in de haar bar.  (br.hln - foto foxnews )
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chubby Checker -Lets twist again

Chubby Checker -Lets twist again

Klik op de foto om hem te beluisteren


Chubby Checker, geboren als Ernest Evans (Andrews, 3 oktober 1941) is een Amerikaans zanger.

Hij werd geboren als Ernest Evans, in Andrews of Spring Gulley, South Carolina, maar groeide op in Philadelphia met zijn ouders en 2 broers. Reeds op jonge leeftijd leerde hij piano spelen, drumde hij en imiteerde diverse zangers. Op South Philadelphia High School waar ook Frankie Avalon zat, verzon hij samen met zijn schoolvriend Fabian Forte dansjes voor schooloptredens. Aanvankelijk werkte Ernest bij een poelier, waar eigenaar (Henry Colt) van elke gelegenheid gebruikmaakte om Ernests zangkunsten te demonstreren. Nadat hij eind 1958 op een kerstrelatiegeschenkplaatje verscheen met een imitatie van diverse sterren (Fats Domino, the Coasters, Elvis Presley, Cozy Cole en the Chipmunks), werd hem begin 1959 een contract bij Cameo-Parkway aangeboden alwaar het plaatje "The Class" direct op single werd uitbracht. Zijn artiestennaam ontstond door het feit dat hij door zijn vrienden al "Chubby" (Engels voor dikkertje) werd genoemd en zijn Fats Domino imitaties, hetgeen de leuke woordspeling Chubby Checker opleverde.

Hank Ballard and the Midnighters nam 11 november 1959 de originele versie van the Twist op als b-kant van "Teardrops On Your Letter". Bij deze plaat hoorde een dansje om hun optreden in The Peacock Club in Atlanta wat op te vrolijken. Hoewel het liedje bij het publiek leek aan te slaan liepen diverse pogingen hier iets mee te doen op niets uit. Zelfs toen Chubby het nummer in juni 1959 inzong vond Cameo-Parkway het slechts goed genoeg voor een b-kant. Door Checkers volhardendheid verloor hij door veel optreden niet alleen 15 kilo, maar werd The Twist uiteindelijk een nummer 1-hit in 1960, en bleef de plaat ruim 16 weken lang genoteerd staan. Het nummer bezorgde Checker zijn doorbraak en zijn titel als ongekroonde koning van de twist. In 1961 steeg The Twist voor een tweede keer naar de eerste plaats en bleef maar liefst 18 weken staan.

Het succes werd gevolgd door tal van variaties op de twist en soortgelijke dansjes. Toen Don Covay en John Berry in 1960 "Pony Time" uitbrachten met "The Goodtimers" en hier lokaal wat succes mee boekten werd dit vrijwel meteen door Chubby Checker gecoverd. Checkers versie steeg door naar nummer 1 en bleef maar liefst 16 weken genoteerd staan in 1961.

Na 1963 was de danshype een beetje over en Checker concentreerde zich op Europa dat qua muziek een beetje achterliep op de VS. In deze tijd leerde hij op de Duitse Bierfesten de Nederlandse Catharina Lodders, de Miss World van 1962 kennen. En passant nam hij in navolging van Elvis met 'Muss I denn (Wooden heart)' het Duitse kindervolkslied 'Good old Schwäbische Eisenbahn' op, beter bekend als 'Troola, troola, troola la'. De b-zijde is 'Autobahn Baby'.

Hij trouwde in 1964 met Catharina Lodders en uit het huwelijk werden drie kinderen geboren, het gezin woonde in een buitenwijk van Philadelphia. Ook nam hij samen met de nederpopgroep ZZ & De Maskers in 1965 de hits "Baby Baby Balla Balla" en "Slopping in Las Vegas" op.

Op 23 juni 1970 wordt Checker samen met 3 anderen gearresteerd bij Niagara Falls, toen er drugs in hun auto gevonden werden.

In 1983 wordt zijn buitenechtelijke dochter, Mistie Williams geboren die het later tot beroeps-basketbalspeelster bij de Houston Comets in de Women's National Basketball Association schopt.

In 1988 wordt The Twist voor de derde keer een hit, nu echter met de Fat Boys. Het nummer behaalt dit keer de 16e plaats in de hitlijsten.
» Reageer (0)
30-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffieverslaving officieel erkend als mentale stoornis

Koffieverslaving officieel erkend als mentale stoornis


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/2/6/20130529143049/media_xll_5863761.jpg


Een overdosis cafeïne is de nieuwste mentale stoornis die werd opgenomen in een officiële lijst voor Amerikaanse psychiaters. Experts waarschuwen voor de gevolgen van een zogenaamde intoxicatie van cafeïne en vergelijken dit met andere drugs als alcohol en cannabis.

Symptomen van deze stoornis houden rusteloosheid, zenuwachtigheid, een rood gelaat, verontruste darmen, spierspasmen, warrig taalgebruik, slapeloosheid, snelle en onregelmatige hartslag in. De gevolgen van de mentale impact van een overdosis cafeïne staan vanaf nu beschreven in de lijst van mentale stoornissen die samengesteld wordt door de 'Amerikaanse Pscychiatrische Associatie'.

De Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders is een gids voor professionals als psychologen, sociaal werkers, verpleegsters, therapeuten en begeleiders beroep op kunnen doen. Een overdosis cafeïne werd in het verleden ook al opgenomen als een stoornis in de lijst, maar in deze editie wordt het ook in verband gebracht met ontwenningsverschijnselen. Dit zijn onder meer hoofdpijn, vermoeidheid, concentratiestoornissen en een slecht humeur. Met andere woorden psychiaters menen nu dat je echt lichamelijk afhankelijk kunt worden van koffie en dat je hier dus verslaafd aan kunt raken.

Alan Budney die aan het naslagwerk meehielp: "Cafeïne is aanvaard in de maatschappij. Er zijn genoeg redenen waarom je dit type van verslaving ernstig moet behandelen, ook al is dit een van de meest controversiële 'aandoeningen' die we al behandeld hebben." Cafeïne wordt beschouwd als een van de vaakst gebruikte drugs in de wereld die het gedrag kunnen beïnvloeden. Andere krachtige chemische stoffen die in dezelfde categorie worden geplaatst zijn alcohol, nicotine, cannabis, hallucinogenen en andere stoffen die het brein kunnen veranderen.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollandse maatjes 2 weken later door slecht weer

Hollandse maatjes 2 weken later door slecht weer


http://static0.hln.be/static/photo/2013/9/14/11/20130529181017/media_xll_5864606.jpg


De eerste veiling van de Hollandse Nieuwe zal dit jaar pas op 19 juni plaatsvinden en niet op 5 juni, zoals gepland was. Door het slechte weer is de haring die tot nu toe gevangen werd, nog niet van de juiste kwaliteit om tot Hollandse Nieuwe verwerkt te worden.

Het is de tweede keer in de geschiedenis dat de veiling van het eerste maatje niet plaatsvindt op de geplande datum. De vorige keer gebeurde dat in 2006.

"Door het ontbreken van voldoende zonlicht heeft de groei van plankton, het voedsel van de haring, zich laat ontwikkeld", aldus het Visbureau. "Voor een goede Hollandse Nieuwe is een haring nodig die het juiste voedsel in zijn maag heeft en een goed vetpercentage heeft. Gelukkig zijn de vooruitzichten positief. De haringen die tot nu toe zijn gevangen, hebben wel voldoende voedsel in hun maag, maar dit is nog niet omgezet in vet."

Het uitstel van het haringseizoen heeft grote gevolgen voor tal van evenementen die al gepland staan: diverse haringparty's zullen de datum aanpassen en na de veiling van het eerste vaatje volgen. Wegens de grote omvang zal Vlaggetjesdag Scheveningen, waar jaarlijks de komst van de Hollandse Nieuwe wordt gevierd, wel plaatsvinden op zaterdag 8 juni.

Oostende haalt elk jaar met de toestemming vanuit Nederland de eerste nieuwe Hollandse maatjes op het droge. Het Maatjescomité liet weten dat, hoewel de maatjes dit jaar later komen, ook de Oostendse Kaaifeesten gewoon plaatsvinden op 7, 8 en 9 juni.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charles Aznavour - Isabelle

Charles Aznavour - Isabelle

Klik op de foto om hem te beluisteren

Charles Aznavour (Parijs, 22 mei 1924) is een Franse zanger, songwriter en acteur van Armeense afkomst.

Vaak wordt hij beschreven als de 'Frank Sinatra van Frankrijk' (al was Sinatra geen componist). Bijna al zijn liederen gaan over de liefde. Hij heeft meer dan duizend liederen en musicals geschreven, meer dan honderd albums uitgebracht en in zestig films gespeeld. Aznavour zingt in vijf talen en is in het buitenland een van de bekendste Franse zangers. Hij heeft opgetreden in de prestigieuze Carnegie Hall en andere belangrijke zalen in de wereld.

Aznavour werd geboren als zoon van Armeense immigranten. Op negenjarige leeftijd begon hij op te treden, samen met Pierre Roche, en koos spoedig de podiumnaam Aznavour. Op vroege leeftijd introduceerden zijn artistieke ouders hem in de wereld van theater. Zijn grote doorbraak kwam toen de zangeres Édith Piaf hem hoorde zingen en hem op reis in Frankrijk en de Verenigde Staten meenam. Daarna ging de reis naar Quebec, waar het grote succes hem opwachtte: veertig weken lang mocht hij in enkele clubs spelen, met maar liefst elf shows per week. In 1953 brak Charles, beïnvloed door Piaf, met Roche.

In 1955 won Aznavour de Kristallen Ster voor beste Franse mannelijke acteur.

In 1993 werd hij benoemd tot Buitengewoon Ambassadeur van de Republiek Armenië. Vier jaar later werd hij om dezelfde reden Officier de la Légion d’ Honneur in Frankrijk. In 1996 werd Charles Aznavour toegevoegd aan de Songwriters Hall of Fame.

Aznavour speelde in 2002 in de film Ararat, waarin hij Edward Saroyan, een filmregisseur, speelde.

In december 2008 werd hem het Armeens staatsburgerschap toegekend en in 2009 werd hij ambassadeur van Armenië in Zwitserland.» Reageer (0)
29-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Avonturier gaat 60 dagen op afgelegen rots in Atlantische Oceaan leven

Avonturier gaat 60 dagen op afgelegen rots in Atlantische Oceaan leven


http://static3.hln.be/static/photo/2013/3/7/14/20130529173821/media_xll_5864429.jpg


Een Schotse avonturier gaat 60 dagen in absolute eenzaamheid leven. Daarvoor trekt hij naar een afgelegen rots in de Atlantische Oceaan.

Nick Hancock zal ongeveer twee maanden op Rockall gaan leven, een oude vulkaan die op ongeveer elf uur varen van het dichtsbijzijnde land ligt. Het record staat op 42 dagen, maar Hancock hoopt er 60 dagen te blijven. Hij neemt een voorraad water en voedsel met zich mee, in totaal heeft hij een halve ton aan materiaal nodig. Van zodra het weer het toelaat, kan de Schot naar zijn tijdelijke woonplaats vertrekken.

Op de rots zal hij een vast ritueel van oefeningen en veiligheidstests uitvoeren. Voor de universiteit St Andrew's zal hij ook monsters verzamelen voor onderzoek. De ervaren loper en klimmer zal een soort schuilkelder meenemen, waar hij door slecht weer op zee soms drie tot vier dagen zal moet wachten. Maar ook daarbuiten zal hij niet veel ruimte hebben. Rockall is 30 meter breed en 21 meter hoog.

De rots zou in 1810 voor het eerst bezocht zijn. Door de mogelijke aanwezigheid van olie en gasvoorraden rond Rockall hebben Ierland, IJsland en Denemarken het bezit van de rots al willen opeisen. In 1955 is Rockall door het Verenigd Koninkrijk geannexeerd, maar het eigendom wordt nog steeds betwist.

Het vorige record van 42 dagen op Rockall werd in 1997 gevestigd door activisten van Greenpeace. Ze protesteerden tegen de exploitatie van olie en gas en doopten de rots om tot Waveland. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trucs om wel met het goede been uit bed te stappen

Trucs om wel met het goede been uit bed te stappen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/11/4/20130529113409/media_xll_5863039.jpg


Het huidige slechte weer geeft je 's ochtends niet meteen zin om opgewekt uit bed te springen. Laat de koude en de regen echter niet aan je hart komen en zorg voor een betere start van je dag met onderstaande makkelijke trucs.

Sommige stresserende factoren kun je onmogelijk vermijden, maar je kunt deze situaties wel vergemakkelijken met onderstaande trucs.

1. Verwennerij
Bij het wakker worden, neem je 30 seconden de tijd om aan minstens een ding te denken dat je voor jezelf gaat doen die dag. Als het lezen in dat goede boek of een bezoekje aan de kapper. Zorg er dan ook wel voor dat je dit echt realiseert.

2. Een evenwichtige maaltijd
Begin je ochtend met een voedzame mix van volkorenproducten en proteïne. Dit levert voldoende energie tot de middag. Voeg een snuifje kaneel toe voor een beter humeur en meer alertheid. Een gemiddelde dosis cafeïne maakt je tevens mentaal scherper en geeft een boost aan je humeur.

3. Frisse lucht
Lichaamsbeweging in een groene omgeving is het perfecte begin van je dag, ook al heb je 's ochtends maar een paar minuten tijd. Onderzoekers ontdekten dat wie vijf minuten in de natuur sport zich beter voelt en een beter zelfbeeld heeft. Een waterrijke omgeving versterkte dit effect.

4. Natuurgeluiden
Probeer de voordelen van de natuur op elk moment te benutten, ook al zit je binnen. Luisteren bijvoorbeeld naar natuurgeluiden. Een studie toonde aan dat mensen sneller herstellen van een stresserende situatie als ze luisterden naar een combinatie van stromend water en vogelgeluiden. Zet je raam dus vaker open of leg een cd'tje met natuurgeluiden op.

5. Ademhaling
Nadat je opstaat, adem je vijf keer diep in en beslis je die dag goed te voelen. Dit zal je helpen wanneer je je gefrustreerd en overweldigd voelt je eraan te herinneren dat je moet blijven ademhalen en nadenken over je reactie. Het gevolg is dat je minder impulsief gaat handelen.

6. Chocolademelk
Een recente studie die het bestanddeel flavonolen, wat je in cacaobonen vindt, het humeur van de deelnemers verbeterde, het maakte hen ook alerter. Gebruik voor een optimaal resultaat puur cacaopoeder.

7. Bezinnen
Voor je na het ontwaken uit bed springt, kun je best vijf minuten nemen om ja van je lichaam gewaar te worden. Als je hierbij merkt dat je stijf bent, doe dan even stretchoefeningen.

8. Munt
Ruiken aan pepermunt verbetert je humeur en aandacht terwijl het de vermoeidheid bestrijdt. Hou een klein potje essentiële olie van pepermunt altijd bij de hand. Zo kun je bijvoorbeeld meteen bij het ontwaken hier voordeel uit halen. Maar zelfs muntkauwgom kan je al helpen. Dit  zorgt een boost aan je humeur, alertheid en aandachtspan.

9. Glimlach
Dit kun je bijna overal doen en kost niets, vergeet dus nooit te glimlachen. Dit is een eenvoudige manier om je humeur te verbeteren en dat van de mensen in je omgeving. Wie weet steek je zo zelfs anderen aan met je goede humeur.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rendiertweeling in Nederlands dierenpark geboren

Rendiertweeling in Nederlands dierenpark geboren

http://static0.hln.be/static/photo/2013/11/3/14/20130528115129/media_xll_5860124.jpg


In de rendiergroep van Ouwehands Dierenpark in het Nederlandse Rhenen is deze gisterennacht een rendiertweeling geboren. De geboorte van een rendier én een tweeling is een zeldzaamheid, aldus dierverzorger Dirk Jan van der Kolk.

In Ouwehands is sinds de opening van het park in 1932 nooit eerder een rendier geboren. De tweeling en de moeder maken het goed. De eerste dagen zijn cruciaal voor de jonge dieren, omdat ze erg fragiel zijn.

Rendieren, die rond de Noordpool voorkomen, behoren tot de beschermde diersoorten. Daarom hebben Europese dierentuinen een fokprogramma voor de dieren. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg gaat steeds minder op café

Belg gaat steeds minder op café


http://static2.hln.be/static/photo/2013/10/4/13/20130529063058/media_xll_5862403.jpg


De voorbije negen jaar is het marktaandeel van de horeca op de Belgische biermarkt met bijna 9 procentpunten gedaald van 54,2 procent in 2004 naar 45,6 procent in 2012, ten voordele van de winkelverkoop (van 45,8 naar 54,4 procent). Dat bericht De Tijd vandaag, op basis van cijfers van de sectorfederatie van de brouwers.

Ook vorig jaar ging het marktaandeel van de horeca opnieuw een procentpunt achteruit tot 45,6 procent. De voornaamste oorzaken zijn de veranderde leefgewoontes, maar ook de economische crisis, de frequentere alcoholcontroles en het rookverbod wegen op het cafébezoek.

Het bierverbruik in ons land nam vorig jaar met 4 procent af. (br.hln)
» Reageer (0)
28-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ingrediënten voor een perfect shopdagje

 Ingrediënten voor een perfect shopdagje


http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/10/11/20130528174347/media_xll_5861576.jpg


Een droge zaterdag, twee vriendinnen, een lekkere lunch en een nieuwe outfit. Dat zijn de ingrediënten voor een perfect shopuitje, zo blijkt uit een enquête bij 360 vrouwen tussen 18 en 35 jaar.

Zij werden door PromotionalCodes.org.uk ondervraagd over wat zo'n dag perfect maakt. Voor een derde van de ondervraagden waren twee vriendinnen ideaal, terwijl 26 procent liever drie goede vrienden meeneemt. Voor 21 procent volstond dan weer één goeie vriendin.

Zaterdag werd beschouwd als de beste dag om te shoppen, met halftien 's morgens als het perfecte uur om ermee te beginnen. Slechts 26 procent gaat vroeger op koopjesjacht, terwijl 16 procent rond 11 uur begint.

Voor ongeveer de helft van de ondervraagden was zacht en droog weer ideaal, zodat een jas overbodig is. 18 procent verkiest een koele, bewolkte dag, terwijl hetzelfde percentage het liefst gaat shoppen op een warme en zonnige dag. Slechts 2 procent gaat graag winkelen als het regent.

De meeste vrouwen (38 procent) lieten zich het liefst afzetten in de stad door een partner of een ouder. 28 procent kiest dan weer voor het openbaar vervoer, terwijl 16 procent zelf met de auto naar de stad rijdt.

Rond 11 uur krijgt 31 procent van de respondenten zin in een kopje koffie. Dan is het tijd voor wat geroddel en om te bepalen welke winkels eerst bezocht zullen worden.

Lunchen doet 34 procent het liefst rond halftwee. Slechts 12 procent zegt daarbij nee tegen een glas wijn. Het perfecte aantal glazen is twee.

De ideale aankoop is volgens 96 procent van de vrouwen een complete outfit. Bij 86 procent staan ook schoenen hoog op het verlanglijstje. Het kopen van items voor huis of tuin zijn dan weer niet zo belangrijk, want slechts 2 procent zet die op hun winkellijstje.

Rond vijf uur is het tijd op het shoptripje te beëindigen, althans volgens 39 procent van de ondervraagden. Een kwart ziet halfzes dan weer als een ideaal uur om naar huis te vertrekken.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa zet zich schrap voor koudste zomer in 200 jaar

Europa zet zich schrap voor koudste zomer in 200 jaar


http://oi40.tinypic.com/2u8kohz.jpg


De Franse weerzender Météo voorspelt dat de komende zomer voor West-Europa de koudste wordt sinds 1816, het jaar dat meteorologen kennen als 'het jaar zonder zomer'. Volgens Météo zullen grote delen van Europa in juni en juli slechts enkele zomerse dagen kennen. In augustus kunnen we ons aan zware stormen verwachten.

We hoeven onze winterkledij nog niet op te bergen. Volgens France Météo bestaat een kans van 70 procent dat het deze zomer voornamelijk koud en nat wordt in Spanje, Frankrijk, Portugal, Duitsland en Oostenrijk.

Koude maritieme fronten en een zwakke zonneactiviteit in de wintermaanden bezorgden ons niet alleen een koudere lente, de kans is groot dat ze ons ook een ongewoon regenachtige en sombere zomer schenken.

Maar er is ook goed nieuws: september en oktober zouden droger en warmer worden volgens Météo.

Het jaar van de armoede
'Het jaar zonder zomer', 1816, wordt ook wel 'het jaar van de armoede' genoemd. De gemiddelde zomertemperatuur zakte toen wereldwijd met 0,4 tot 0,7 graden. Dat zorgde voor mislukte oogsten en bijgevolg voedseltekorten in onder meer Frankrijk, Engeland, Ierland, de VS en Canada.

Vulkaanuitbarstingen
Aangenomen wordt dat de ellende werd veroorzaakt door een combinatie van een extreem harde winter en een reeks vulkaanuitbarstingen waarbij die van de Tambora op Indonesië de grootste boosdoener was. De enorme hoeveelheden as en roet die de vulkaan een jaar eerder uitbraakte, filterden de zonnestralen en gaven zo aanleiding tot wat 'de kleine ijstijd' wordt genoemd.

Dichter bij ons, zorgde de uitbarsting van de vulkaan Pinatubo op de Filipijnen in 1991 voor een daling met één graad van de gemiddelde wereldwijde temperatuur. Ook bij ons was de zomer van 1991 een stinker van formaat.

In mei 1980 werd de Saint Helens vulkaan in de VS actief, wat we in onze contreien moesten bekopen met twee rotzomers. In juli 1980 sneeuwde het in de bergen van de Franse Auvergne. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twintig experts evalueren zes maanden restauratie Lam Gods

Twintig experts evalueren zes maanden restauratie Lam Gods


http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/13/1/20130527115039/media_xll_5856751.jpg


In Gent buigen zicht wintig internationale experts over de eerste restauratiewerken aan het wereldberoemde vijftiende-eeuwse veelluik 'De aanbidding van het Lam Gods' van de gebroeders Van Eyck.

De restauratiecampagne startte op 2 oktober 2012 en verloopt de komende vijf jaar in drie fasen. Tot eind april 2014 worden, in een speciaal gebouwde glazen kooi in het Gentse Museum voor Schone Kunsten (MSK), acht buitenpanelen en de originele lijsten aangepakt.

De conservatie en restauratie van het meesterwerk wordt uitgevoerd door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK). De afgelopen maanden werden vooral oude (vergeelde) vernislagen verwijderd, waardoor de kleurenpracht en diepgang van het werk terug aan de oppervlakte kwam. Ook allerlei details, zoals onder meer een bladwijzer in een boek of het zonlicht dat op een fles wordt weerkaatst, werden zichtbaar. Na goed vier maand restaureren werd onder de geschilderde laag van het paneel overigens een onbekende portrettekening ontdekt.

Een internationale expertencommissie evalueert de werkzaamheden in het Gentse MSK. Er zal onder meer beslist worden hoeveel en op welke manier de oude vernis verder verwijderd moet worden. De tussentijdse resultaten van het onderzoek en de restauratie zullen op donderdag 27 juni op een persconferentie in het MSK worden toegelicht.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Stop met je naakte lijf te haten, zo ga je ervan houden

Stop met je naakte lijf te haten, zo ga je ervan houden


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/12/5/20130528151032/media_xll_5861000.jpg


Acht op de tien vrouwen haat haar naakt lichaam, dat blijkt uit een Britse rondvraag. 40 procent schaamt zichzelf om zich bloot te geven voor haar partner. Daarom is het belangrijk dat je van je lichaam leert te houden, in welke vorm of maat dan ook.

Vier op de tien van de 2000 ondervraagde vrouwen heeft geen lange spiegel omdat ze droevig wordt van haar weerspiegeling, zo blijkt uit een recente rondvraag van dieet- en fitnessexperte Rosemary Conley Diet & Fitness Clubs. Vrouen klagen het vaakst over hun buikjes, hun overgewicht of cellulitis. Het buikje is het meest gehate lichaamsdeel, gevolgd door de dijen, ook striemen, love handles en losse huid baren vrouwen zorgen als ze naakt moeten paraderen.

Een derde laat dit zelf zo aan haar knagen dat haar liefdesleven hieronder gaat lijden. 33 procent meent dat haar relatie zou verbeteren moest ze afvallen. Acht op de tien vrouwen meent dat dat mannen er beter naakt uitzien, een op de vijf zegt dat dit komt doordat een mannenlichaam minder meemaakt dan dat van een vrouw. Een kwart van de vrouwen voelt zich beter als hun partner ook wat overgewicht heeft en zelf niet perfect is.

Een derde van de vrouwen geeft wel toe dat hun lichaam er nog niet zo slecht uitziet maar dat ze met een gebrek aan zelfvertrouwen kampen. Niemand heeft een perfect lichaam, dus blubberbuikjes of appelsienhuid zijn perfect normaal en een normaal onderdeel van het verouderen. Vaak draait het dus  niet om buikjes of een onegale huid, maar om een gebrek aan zelfvertrouwen. Als je de oorzaak van het probleem wilt aanpakken, is het belangrijk om je brein te herprogrammeren om jezelf beter te voelen. Daarom enkele tips voor meer zelfvertrouwen over je lichaam.

Concentreer je op je troeven in plaats van te focussen op je foutjes. Ook al heb je een grote neus, misschien is elke vrouw wel jaloers op je blonde lokken. Als je deze pluspunten in de verf zet, merkt niemand nog op dat je buikje niet superstrak is of je lelijke tenen hebt.

Denk ook na waarom je lichaam niet perfect is, je kinderen zijn toch bijvoorbeeld belangrijker dan het perfect buikje. Als je de kleine borsten van je moeder hebt geërfd, denk er dan aan dat je haar graag ziet. Tevreden zijn met je uiterlijk begint niet met het omarmen van je minpunten maar ook de reden waarom je ze hebt. Plaats ook alles in perspectief. Denk na over wat je belangrijker vindt: een goede gezondheid of een perfect uiterlijk. Looks zijn niet veel waard als je niet gelukkig bent. Denk na over wat je meer voldoening geeft: een goed huwelijk, een succesvolle job, kinderen of het perfecte gebit, een stijlvol kapsel en een strakke lijn. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosplant kan eeuwenlang slapen onder ijs

"Mosplant kan eeuwenlang slapen onder ijs"


http://static0.hln.be/static/photo/2013/11/3/5/20130528073341/media_xll_5859155.jpg


Mosplanten kunnen een eeuwenlange slaap houden onder een gletsjer en daarna toch weer groeien als ze worden blootgesteld aan daglicht. Dat blijkt uit Canadees onderzoek, meldt het wetenschappelijke tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS).

De onderzoekers van de Universiteit van Alberta hebben de flora van Ellesmere Island op de Canadees-Arctische archipel bestudeerd. Het viel hen daar voor het eerst op dat de mosplanten (Bryophytha), die aan het licht kwamen onder terugtrekkend ijs, er opvallend goed uitzagen. Er leken zelfs nieuwe, groene takken zichtbaar, wat wees op groei. Op basis van koolstofdatering hebben de wetenschappers ontdekt dat het mos al ruim 400 jaar onder het ijs zat.

De onderzoekers zagen later in een laboratorium dat mosplanten veelzijdige cellen hebben waaruit nieuwe planten kunnen ontstaan. Mosplanten bezitten een opmerkelijke biologische weerstand. Hierdoor overleven ze lange, droge periodes en starten vervolgens onder gunstige omstandigheden weer met groeien. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelen wil geen Belgische vlag op Sint-Romboutstoren

Mechelen wil geen Belgische vlag op Sint-Romboutstoren


http://static1.hln.be/static/photo/2013/10/9/7/20130528074403/media_xll_5859382.jpg


De Mechelse stadssecretaris wil de Sint-Romboutstoren als openbaar gebouw laten schrappen, enkel en alleen om er geen Belgische vlag meer te moeten hijsen. Dat bericht De Morgen vandaag.

In 2000 besliste het Mechelse stadsbestuur om de Belgische driekleur op de Sint-Romboutstoren te vervangen door de Mechelse vlag. De Vlaamse leeuw mocht wel blijven hangen. Toch moet de driekleur op Belgische feestdagen verplicht gehesen worden, omdat het een openbaar gebouw is.

Maar volgens het oudstrijders 8 meicomité, dat de vlag onder andere ziet als herinnering aan de mensen die in de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen voor hun vaderland, gebeurt zelfs dat vaak niet. Het oudstrijderscomité dient daarom elke keer een klacht in bij de gouverneur als een vlag niet correct gehesen wordt. Dat gebeurde onlangs nog, op 9 mei, de Dag van Europa, toen de Europese vlag niet werd gehesen.

Voor stadssecretaris Erik Laga was daarmee de maat vol. Hij pleit er bij het stadsbestuur voor om de Sint-Romboutstoren gewoon door de gouverneur als openbaar gebouw te laten schrappen. De kwestie wordt op de eerstvolgende gemeenteraad besproken.

Het oudstrijderscomité vraagt de Belgische vlag naast de Vlaamse leeuw en de Mechelse te hangen, eventueel met de Europese vlag erbij. Maar het stadsbestuur geeft in De Morgen aan daar niet voor gewonnen te zijn. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel wil 'love room' voor daklozen

Brussel wil 'love room' voor daklozen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/7/1/20130528094713/media_xll_5859601.jpg


De vzw Corvia schuift een nieuw project in Schaarbeek naar voren: een liefdeskamer voor daklozen. Dat meldt sudinfo.be. Eerder kwam Corvia al in de belangstelling met de schoonheidswedstrijden Miss en Mister Dakloos.

Voor daklozen is het niet altijd evident om een geschikte plek te vinden om de liefde te bedrijven. Het Brusselse initiatief wil daklozen dan ook wat meer intimiteit gunnen en een gepast kader creëren om seksuele relaties mogelijk te maken.

Het project is voorzien in de wijk aan de Lindestraat niet ver van het Albertpark in Schaarbeek, op de grens met Evere. De 'love room' zou meer bepaald in een gebouw in de Joseph Wautersstraat in Schaarbeek ingericht worden. Het idee kwam van Miss Dakloos zelf, zegt Corviavoorzitster Mathilde Pelsers aan sudinfo.be. (br.hln)
» Reageer (0)
27-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw heeft handen en voeten moeten laten amputeren door kontvergroting

Vrouw heeft handen en voeten moeten laten amputeren door kontvergroting


http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/5/10/20130527175347/media_xll_5858290.jpg


Apryl Michelle Brown had alles. Twee kinderen, een baan als kapster en een goede gezondheid. Toch miste ze iets: een mooier en voller achterwerk. Een aantal illegale siliconeninjecties, een allergische reactie en enkele operaties later, gaat Brown door het leven zonder handen en voeten. "Ik heb een grote prijs betaald voor mijn ijdelheid. Het is mijn eigen schuld".

Als kind werd Brown geplaagd om haar 'platte kont'. Als volwassene wilde ze daar iets aan laten doen. "Ik wist nog niet of ik een achterwerk net als Janet Jackson wilde, of een als J-Lo. Ik wist ook niet hoe ik het kon laten doen. Ik wilde gewoon een groter achterwerk." In 2004 nam ze een snelle beslissing. Twee vrouwen kwamen haar schoonheidssalon binnengewandeld. Een van hen organiseerde zogenaamde botoxfeestjes bij mensen thuis. Daarbij injecteerden ongekwalificeerde mensen hun 'patiënten' op illegale wijze met botox of andere middelen. Dat wilde Brown ook.

Ze betaalde haar klant ruim 750 euro voor siliconeninjecties en het inbrengen ervan in haar achterwerk tijdens verschillende sessies. Na de tweede sessie stopte Brown ermee en nadien zag ze de vrouw nooit meer. "Ik raakte in paniek. Ik kende die vrouw niet en wist niet wat ze in me spoot", vertelt ze.

In de twee jaar nadat ze de injecties kreeg, werd haar huid op de plekken waarin zij de injecties had gekregen hard en kleurde de huid zwart. "Ik wist dat het niet klopte, maar ik schaamde me ervoor. Dat weerhield me ervan medische hulp te zoeken." Maar toen de plekken pijnlijk werden, biechtte Brown een dokter alles op. De injecties bleken siliconen te bevatten die schadelijk zijn voor mensen. Het ging om een stof die gebruikt wordt om kieren in badkamers te dichten.

Vervolgens moest Brown een reeks van operaties ondergaan. Dat veroorzaakte een infectie die Brown bijna fataal werd. De doktoren brachten de Amerikaanse in een coma, die twee maanden duurde. Ze voerden 27 operaties uit. Een deel van haar billen werd geamputeerd. Omdat gangreen ook haar handen en voeten had bereikt, werden deze ledematen ook geamputeerd.

Brown heeft in totaal zes maanden in het ziekenhuis gelegen. Nu moet ze haar leven opnieuw opbouwen. "Ik heb veel gehuild, ik schaamde me en voelde me schuldig. Dat alles omdat ik een groter achterwerk wilde hebben. Het is mijn eigen schuld. Ik liet me leiden door ijdelheid. Mijn belangrijkste boodschap is dat je jezelf moet liefhebben om wie je bent."  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe een glimlach ons meer doet kopen

Hoe een glimlach ons meer doet kopen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/15/9/9/20130527111933/media_xll_5856594.jpg


Hoewel een glimlach niets kost, kan het simpele gebaar winkeliers wel wat geld opleveren. Zo wees onderzoek uit dat shoppers zo'n 67 procent meer uitgeven als ze in een winkel verwelkomd worden met een glimlach en die ook beantwoorden.

Voor het onderzoek werden camera's gebruikt die de gezichtsuitdrukkingen van zo'n 600 klanten opnamen als ze begroet werden door een verkoper. Daarna werden die gegevens samengelegd met de uitgaven van de klanten.

"We stelden vast dat de klanten die de glimlach van de verkoper beantwoordden gemiddeld 67 procent meer uitgaven dan degene die dat niet deden", vertelt Mihkel Jaatma van Realeyes, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het analyseren van emoties. "Als de verkopers die vriendelijke reactie vaker kunnen uitlokken, zou dat zeker een impact hebben op hun verkoop", denkt hij.

Voor het onderzoek gebruikten ze camera's die gezichtsuitdrukkingen kunnen opnemen, meten en interpreteren. Dat leidt tot een score voor geluk, verdriet, verrassing, woede, afkeer en angst. In een winkel kan de techniek gebruikt worden om na te gaan hoe klanten reageren op posters, promoties, de layout van producten en dus ook het gedrag van het personeel. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Intelligente mensen zien de wereld echt anders

Intelligente mensen zien de wereld echt anders


http://static0.hln.be/static/photo/2013/14/6/6/20130527161059/media_xll_5857866.jpg


Mensen met een hoog IQ verwerken zintuiglijke informatie anders, dat heeft een nieuwe studie aangetoond.

Wetenschappers hebben ontdekt dat het brein van mensen met een hoog IQ automatisch selectiever zijn wat het waarnemen van bewegende objecten betreft. De vorsers hadden de deelnemers gevraagd om beelden te bekijken van bewegende balken op een computerscherm. Ze moesten bepalen of deze naar links of naar rechts bewogen, er werd gemeten hoe lang de video moest draaien voor de deelnemer dit juist had ingeschat.

Daaruit blijkt dat mensen met een hoger IQ konden sneller de kleine bewegende objecten spotten dan de mensen met een laag IQ. Onderzoeker Tadin verklaart: "Dit resultaat hebben ons niet verbaasd. Maar wat ons wel verraste, was dat slimme mensen trager waren in het spotten van balken die vlak voor hen bewogen. Er is iets in hun brein dat voorkomt dat ze snel bewegende voorwerpen zien."

De mogelijkheid om afleiding te blokkeren is erg handig in een wereld met meer informatie die we onmogelijk kunnen verwerken. Deze resultaten verklaren wat sommige hersenen efficiënter maakt dan andere. "Een efficiënt brein moet kieskeurig zijn", aldus Tadin. "Dit is echter geen bewuste strategie maar een automatische reflex, het bewijst dat de hersenen van deze hoogbegaafde mensen fundamenteel anders werken. Maar het is dus niet zo dat ze beter zijn in visuele waarneming, vaak sluiten deze mensen zelfs meer uit", besluit de academicus.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Decleir krijgt Vlaamse Cultuurprijs

Jan Decleir krijgt Vlaamse Cultuurprijs


http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/1/6/20130527170937/media_xll_5858286.jpg


Acteur Jan Decleir heeft uit handen van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege de Vlaamse Cultuurprijs voor Algemene Culturele Verdienste gekregen. De jury loofde Jan Decleir voor de vele hoogtepunten in zijn carrière, maar ook voor zijn "bezieling en inzet voor de gemeenschap".

De Cultuurprijs voor Algemene Culturele Verdienste werd uitgereikt als afsluiter van het Cultuurforum 2020 in Kortrijk. Aan de prijs is een bedrag van 20.000 euro verbonden. Decleir krijgt ook het bronzen beeldje 'La ultima isla' van Philip Aguirre. "Bezieling, dat is misschien wel hét woord om Jan Decleir te omschrijven", stelde de jury onder leiding van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker. "Nooit op reserve, altijd met oog voor de wereld rondom hem, altijd geëngageerd in de gemeenschap. De Prijs voor Algemene Culturele Verdienste is bij hem in goede handen."

Ook Joke Schauvliege was vol lof over Jan Decleir: "'Ik doe niet aan streven. Daar schemert te veel krampachtig proberen doorheen. Ik doe dingen.' Dit tekent Jan Decleir: karakterkop en karaktermens, altijd voluit, grenzeloos, en bovenal, een rasacteur, subliem in woord en gebaar."

Hoewel Jan Decleir (67) erg bekend is van televisie (van 'Sil de Strandjutter' tot en met de norse cafébaas in vrouwenkleren uit 'Met man en macht') en van zijn acteerprestaties in tal van topfilms ('Daens', 'Karakter', 'Antonia', 'De Zaak Alzheimer', ...), is en blijf hij een man van het toneel. Met de Internationale Nieuwe Scene bewerkte hij in 1971 Dario Fo's 'Mistero Buffo'. Later volgden nog vele hoogtepunten: solo met 'Obscene fabels' van dezelfde Dario Fo, samenwerkingen met geestesgenoten als Pjeroo Roobjee ('Wolfsklem' en 'Faust') en Hugo Claus ('Gilles!') en recent nog 'Onvoltooid verleden'.

Decleir was jarenlang verbonden aan de Blauwe Maandag Compagnie, later Het Toneelhuis, waar hij onvergetelijke voorstellingen speelde als 'De Meeuw', 'Dodendans', 'All For Love' en 'Ten Oorlog'. Hij engageert zich ook naast het podium. Hij was lang de bezieler van Studio Herman Teirlinck, waar hij vele jonge acteurs opleidde.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baasje rijdt 2 weken met auto terwijl poes vastzit in motor

Baasje rijdt 2 weken met auto terwijl poes vastzit in motor

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

We durven soms wel eens jaloers te zijn op katten die elke dag zonder zorgen op avontuur kunnen trekken. Al loopt dit niet altijd even goed af, zo weet nu ook Princess de kat die vast kwam te zitten tussen de motor van haar baasjes' auto. Pas twee weken na haar 'onrustwekkende verdwijning' kon de viervoeter gered worden.

Wat het hele verhaal nog een pak opmerkelijker maakt, is dat Princess pas werd ontdekt nadat haar baasje honderden kilometers met de BMW had rondgereden. Doordat de poes zich had weten te verplaatsen, was er echter plots een lampje gaan branden op het dashboard.

Eens het 40-jarige baasje, Julie Tansley, kleine Princess had opgemerkt, deed ze er alles aan om haar viervoeter te redden. Al nam de hele operatie toch nog drie kwartier in beslag. Uiteindelijk kwam Princess er met de schrik vanaf (en een iets dunner lijntje). Haar baasje laat weten dat ze intussen weer helemaal de oude is.

Meer beelden van Princess de kat kan je bekijken via deze link of gewoon door op de foto te klikken  (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude lente kost consument 146 euro

Koude lente kost consument 146 euro


http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/3/0/20130523102513/media_xll_5843430.jpg


Het gasverbruik ligt door het koude voorjaar 17 procent hoger dan in 2012. De factuur kan daardoor 29 procent hoger uitvallen. Dat bericht De Standaard vandaag.

Uit berekeningen van Lampiris blijkt dat een gemiddelde gasconsument bij deze leverancier 655 euro betaalt voor de periode van januari tot mei. Vorig jaar was dat 509 euro. Het verschil bedraagt dus 146 euro of 29 procent. In mei was het meerverbruik het grootst: volgens Lampiris 88 procent hoger dan normaal en 43 procent hoger dan vorig jaar.

Marc Van den Bosch van Febeg, de federatie van Belgische elektriciteits- en gasbedrijven, zegt dat het vast staat dat de factuur hoger zal uitvallen. "Maar het is heel moeilijk om aan te geven hoeveel meer de verbruiker zal betalen."

Naast het volume spelen immers ook andere factoren mee, zoals de prijs. Die lag hoger in de eerste maanden van 2013, maar in de laatste maanden van 2012 lager door het prijsplafond van de regering. De gasafrekening heeft betrekking op een periode van twaalf maanden. "Veel zal dus afhangen van het moment waarop de jaarafrekening wordt gemaakt."

Niet onbelangrijk daarbij is dat uit de berekeningen van Lampiris blijkt dat het verbruik in de 12 maanden voorafgaand aan mei 2013 maar 5 procent hoger lag. Het effect van het koude voorjaar wordt dus over twaalf maanden uitgesmeerd.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel mama's hebben niet direct band met pasgeboren baby

Veel mama's hebben niet direct band met pasgeboren baby


http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/12/9/20130527033958/media_xll_5855424.jpg


Hoewel vaak wordt gedacht dat het moment waarop een mama haar pasgeboren baby in de armen mag sluiten met verre voorsprong het mooiste is uit haar leven, spreekt een Brits onderzoek dit tegen. Uit een enquête bij meer dan 2.000 moeders bleek immers dat de helft niet onmiddellijk een band had met hun kindje. De grote meerderheid voelde zich ook geen 'natuurlijke moeder'.

Terwijl je de ene dag nog zonder zorgen door het leven kan, krijg je als mama plots een gigantische verantwoordelijkheid. Geen wonder dat een derde van de mama's bij de enquête toegaf doodsbang te zijn om plots verantwoordelijk te zijn voor het leven van een ander mensje.

Ondanks de nare gevoelens, zetten de meeste mama's hun 'pokerface' op. Van de ondervraagde dames zei 54 procent immers tegen hun vrienden en hun familie dat het moederschap hen heel goed beviel. Toch schaamde een derde zich dat ze niet in staat waren om hun nieuwe rol naar behoren te vervullen.

"Nieuwe mama's moeten niet zo streng zijn voor zichzelf. Het is een leerproces. Wanneer een baby huilt, betekent het immers niet dat hij kritiek heeft op de opvoeding van zijn mama. Daarmee wil hij enkel maar laten weten dat hij zich niet zo goed voelt en dat hij gekalmeerd wil worden", aldus opvoedingspsychologe Alison Knights.

Uit de enquête van babyproductenfabrikant Colief Infant Drops bleek ten slotte dat 79 procent van de mama's de slapeloze nachten bestempelt als het moeilijkste aspect bij de zorg voor hun baby. (br.hln)

» Reageer (0)
26-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 tips om de nagels van je kat te knippen

6 tips om de nagels van je kat te knippen


http://img228.imageshack.us/img228/6303/nagelspoes.jpg


Niet alleen de nagels van een hond moeten af en toe bijgeknipt worden, ook die van jouw kat kunnen wel eens een knipbeurt gebruiken. Verrast? Wij geven je vijf tips om het knippen makkelijker te maken voor je lieveling ... en voor jou!

1. Een vroege start

Als je de nagels van je kat al knipt als ze nog klein is, dan zal het proces veel makkelijker verlopen. Toch heb je sowieso veel geduld nodig om ervoor te zorgen dat je kat haar poten niet meteen wegtrekt. Begin met simpele pootmassages en schakel pas na een tijdje over naar het eigenlijke knippen.

2. Wacht het juiste moment af

Als je kat wil spelen, dan is het NIET het juiste moment om zijn nagels te knippen. Wacht daar liever mee tot ze geslapen heeft, dan heb je veel minder kans dat ze je zal krabben.

3. Geen spelletje

Zorg ervoor dat je niet te veel met je hand wiebelt als je de poten van je kat probeert vast te nemen, zodat ze niet denkt dat het een spelletje is waarbij ze iets moet proberen te grijpen. Probeer ook om af en toe haar pootjes te verwennen, zodat ze went aan de aanrakingen.

4. Kneed de pootjes

Voor je begint te knippen, moet je de poten en zelfs de nagels van je kat kneden. Op die manier raakt ze gewend aan de beweging, maar zal ze ook haar klauwen op een natuurlijke manier uitstrekken en terug intrekken.

5. Geef haar een krabpaal

Geef je kat ook een krabpaal waarmee ze zelf haar klauwen onder controle kan houden. Daarnaast kan je ook kiezen voor een stukje hout, of misschien heeft je kat zelf al een 'krabboomstam' uitgezocht.

6. Knip!

Als je toch zelf moet knippen, om bijvoorbeeld ingegroeide nagels te voorkomen, dan is het belangrijk dat je dat zo snel mogelijk doet. Zorg ervoor dat je kat geen tijd heeft om haar poten weg te trekken, want dan kan je per ongeluk op een verkeerde plaats knippen. Kies ook voor een speciale schaar, die je kan vinden in een dierenspeciaalzaak of bij de dierenarts. Succes!» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soms is het levenhttp://oi43.tinypic.com/dre3py.jpg


Soms is het leven niet
zoals men het zelf  wil.
En ziet alles om ons heen
een beetje leeg en stil.
Dan moet men gaan knokken
en er weer tegenaan gaan.
Of misschien wel een hele
nieuwe weg in slaan.
Het heeft geen zin om maar
te blijven treuren.
Zo gaat onder tussen
wel ons hele leven voorbij.
Daarom beter genieten van het leven
en dingen doen die men zelf wil.
Dan merkt men snel
het leven is helemaal niet zo leeg en stil.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we ons zo weinig herinneren uit de kindertijd

Waarom we ons zo weinig herinneren uit de kindertijd


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/5/9/20130526103124/media_xll_5852799.jpg


De reden waarom we het moeilijk hebben om herinneringen uit onze vroege kindertijd op te roepen, is de hoge productie van neuronen in die eerste jaren. Dat stellen Canadese wetenschappers. Die vorming van nieuwe hersencellen verhoogt wel de leercapaciteit, maar veegt ook oude herinneringen weg.

De neurogenese, of de vorming van nieuwe neuronen in de hippocampus, bereikt zijn piek voor en na de geboorte. Daarna daalt die gestaag tijdens de kindertijd en het volwassen leven. Tegelijkertijd is er de vaststelling dat de meeste mensen maar weinig herinneringen hebben uit hun vroege kindertijd.

Daarom wilden dr. Paul Frankland en dr. Sheena Josselyn uit Toronto nagaan of de productie van nieuwe neuronen een impact heeft op de opslag van herinneringen. Hun onderzoek werd uitgevoerd bij jongere en oudere muizen in een laboratorium.

Bij de volwassen muizen bleek het stimuleren van een nieuwe neurogenese na de vorming van het geheugen genoeg te zijn om een vergeetproces op gang te brengen. Daarnaast kon men bij de jonge muizen het normale vergeetproces voorkomen door de neurogenese te doen afnemen.

Deze resultaten suggereren een directe link tussen een verminderd vermogen om gebeurtenissen uit het verleden op te roepen en een verhoogde neurogenese, net zoals in de kindertijd gebeurt. Volgens de wetenschappers is dit dan ook de verklaring voor de afwezigheid van herinneringen uit de vroege kindertijd, bekend als infantiele of kinderamnesie.

Eerdere studies toonden al aan dat jonge kinderen wel dingen kunnen onthouden op korte termijn, maar dat die herinneringen niet blijven bestaan. "Kinderamnesie is lang een mysterie geweest. Maar onze nieuwe studies beginnen te verklaren waarom die herinneringen er niet zijn", aldus dr. Frankland.

"Voor de leeftijd van vijf jaar hebben we een zeer dynamische hippocampus, die niet in staat is om informatie stabiel op te slaan. Door de aanmaak van nieuwe neuronen wordt het geheugen wellicht aangetast."  (br.hln)» Reageer (0)
25-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De unieke vriendschap tussen een leeuw en een hond

De unieke vriendschap tussen een leeuw en een hond

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Van een opmerkelijke vriendschap gesproken: deze schattige teckel deinst er zelfs niet voor terug om na het avondeten de tanden van zijn veel grotere kameraad Bonedigger schoon te likken. Het opmerkelijke duo wijkt al vijf jaar lang niet van elkaars zijde in het exotische dierenpark van Wynnewood (Oklahoma).

De leeuw gaat half kreupel door het leven, een gevolg van slechte botvorming bij zijn geboorte. Toen Milo inzag dat Bonedigger niet goed te been was, ging hij hem -samen met nog twee teckels- troosten en beschermen.

John Reinke (43) zag met eigen ogen hoe de band tussen de twee sindsdien steeds sterker werd. "Deze vriendschap tussen een teckel van vijf kilo en een leeuw van ruim tweehonderd kilo is uniek in de wereld", aldus de dierenverzorger. "Tegenover andere honden zou hij zo lief niet zijn." Reinke kan zich perfect in de situatie van Bonedigger inleven, vermits hij bij een bungeesprong zelf zijn twee benen verloren heeft.

De dodelijke tornado van enkele dagen geleden spaarde ook het park niet. Ondanks de vele vernielingen en overstromingen kunnen dakloos geworden dieren er wel nog steeds terecht. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleur witte tijger wordt veroorzaakt door genmutatie

Kleur witte tijger wordt veroorzaakt door genmutatie


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/16/10/20130524183303/media_xll_5849155.jpg


De kleur van de witte tijger wordt veroorzaakt door een mutatie in een enkel gen. Dat hebben wetenschappers van de Universiteit van Peking ontdekt. Het gaat om hetzelfde gen dat voor kleurvariatie bij mensen zorgt.

Het gemuteerde gen zorgt ervoor dat de aanmaak van oranje en rode pigment onderdrukt wordt. Zwart pigment wordt wel aangemaakt, vandaar dat de witte tijger wel gestreept is. In dierentuinen hebben witte tijgers vaak last van gezondheidsproblemen. Met het onderzoek claimen de wetenschappers een einde te maken aan de speculatie dat de mutatie een genetische fout is die samenhangt met die problemen.

Nadat in 1958 de laatste wilde witte tijger werd doodgeschoten, zijn de beesten alleen nog maar te zien in dierentuinen. Daar hebben ze vaak last van gezondheidsproblemen omdat de tijger door inteelt in stand gehouden wordt. Problemen met het zicht en misvormingen zijn daarvan het gevolg.

Dat de witte tijger in het wild niet meer voorkomt heeft volgens de onderzoekers niets te maken met zijn kleur of genen. Zij wijten het uitstreven van het dier aan de jacht en het verlies de fragmentatie van het leefgebied: dezelfde redenen waarom ook andere tijgers steeds minder vaak voorkomen. 

Het feit dat veel van de witte tijgers die ooit gevangen of doodgeschoten zijn volwassen waren, is voor de onderzoekers reden aan te nemen dat ze in het wild zonder problemen zouden moeten kunnen overleven. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bendes halen massaal oud papier en karton op

Bendes halen massaal oud papier en karton op


http://static0.hln.be/static/photo/2013/14/5/3/20130525063420/media_xll_5849943.jpg


Voor het eerst in twintig jaar heeft afvalintercommunale Limburg.net minder papier en karton opgehaald. De reden is dat steeds meer bendes de vuilniswagen te snel af zijn. Dat schrijft 'Het Belang van Limburg'.

Vandaag levert oud papier 90 euro op voor een ton. Goed georganiseerde bendes zijn bijgevolg 's nachts actief om het papier illegaal op te halen. Afvalbeheerder Fost Plus schat dat er jaarlijks zo'n 3.000 ton oud papier en karton wordt gestolen. De federale politie heeft een nota naar alle korpsen in Vlaanderen gestuurd om aandacht voor het fenomeen te vragen. (br.hln)» Reageer (0)
24-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zo vind je de perfecte handtas

 Zo vind je de perfecte handtas


http://img7.imageshack.us/img7/4135/perfectehandtas.jpg


Een handtas is zoveel meer dan een accessoire alleen: dit item is niet alleen erg praktisch, het is een manier om je zin voor stijl te uiten en iets waarmee je tijdens moeilijke momenten mee kan spelen.

Over de aankoop van een handtas mag je niet licht gaan. Je draagt dit elke dag, dit moet dus comfortabel, veelzijdig, mooi en kwalitatief zijn. De zoektocht hiernaar kan erg moeilijk zijn. Hou zeker met deze criteria rekening wanneer je je een nieuw exemplaar aanschaft.

Hendels: Niets zo lastig als een schoudertas die voortdurend afzakt of een handtas met de kleine hendels waarmee je altijd je handen vol hebt. Denk op voorhand na welke soort het beste bij je past en vooral op welke manier je dit accessoire het vaakst draagt.

Grootte: In een goede handtas moet je al je spullen kwijt kunnen, maar deze mag ook niet te groot zijn. Want dan stop je het vol met onnodige spullen en vind je niets meer terug. Onderzoek de inhoud van je huidige tas om te ontdekken wat noodzakelijk is voor jou. Wees realistisch: dat kleine exemplaar ziet er misschien geweldig uit, maar als je gigantsiche portefeuille er niet eens in past, koop je deze beter niet.

Kleur: Het belangrijkste is dat je een kleur kiest die overal bij past, maar dat betekent niet dat je per se voor zwart of bruin moet gaan.

Materiaal: Een lederen model staat vaak synoniem voor kwaliteit en gaat lang mee. Maar je vindt ook andere kwalitatieve materialen. Bekijk het stikwerk, de ritsen en bestudeer de hendels. Kleine metalen voetjes aan de onderkant voorkomen bijvoorbeeld dat deze vuil wordt. Onthou dat net een beetje meer betalen voor goede kwaliteit loont, omdat je handtas dan langer zal meegaan. 

Binnenkant: Onderverdelingen zijn van groot belang. Het is een hopeloze queeste om in een donkere ruimte in je gigantisch exemplaar naar sleutels te zoeken.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Migrainepatiënt beseft vaak niet hij aandoening heeft

Migrainepatiënt beseft vaak niet hij aandoening heeft


http://static2.hln.be/static/photo/2013/16/12/3/20130523134958/media_xll_5844663.jpg


Twintig procent van de Belgen krijgt ooit in zijn leven te kampen met migraine en meer dan veertig procent van de patiënten doet geen beroep op een arts. Dat melden de Belgian Headache Society, apothekersverenigingen Ophaco en APB en Novartis Costumer Health vandaag . De verenigingen organiseren van 27 mei tot en met 1 juni de 'Week van de Migraine' in de Belgische apotheken om patiënten beter te informeren over de aandoening.

Er bestaan diverse soorten primaire hoofdpijnen, die allemaal verschillende kenmerken hebben. Daarbij komt dat migraine gepaard kan gaan met verschillende uitlokkende factoren, zoals een slecht eetpatroon, slaapstoornissen en hormonale factoren.

"Migraine is soms moeilijk vast te stellen vanwege het complexe ziektebeeld en het voorkomen van diverse mengvormen met andere hoofdpijnen", zegt dr. Bart Vandersmissen, voorzitter van de Belgian Headache Society. "De diagnose wordt ook vaak niet gesteld omdat veel patiënten met hoofdpijn dit niet bespreken met hun arts en zichzelf dikwijls proberen te behandelen met pijnstillende middelen."

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 19 procent van de Belgische patiënten die een pijnstiller tegen hoofdpijn gebruikt, niet beseft dat hij aan migraine lijdt. De apotheker speelt dan ook een belangrijke rol, aangezien die patiënten met hoofdpijn-gerelateerde vragen kan bijstaan met raad of doorverwijzen naar een arts. Tijdens de 'Week van de Migraine' krijgen apothekers dan ook de juiste instrumenten om patiënten te adviseren. Zo zullen in de apotheek informatiebrochures, een migrainetest en een migrainedagboek ter beschikking staan.

"De apotheker kan het eerste aanspreekpunt zijn voor patiënten die zich afvragen of ze nu migraine hebben, dan wel aan een andere vorm van hoofdpijn lijden. Om een gepast antwoord te vinden op die vraag kan de apotheker samen met de patiënt de migrainetest doorlopen", legt Marc-Henri Cornély uit, de algemeen secretaris van de Vereniging der Coöperatieve apotheken van België (Ophaco). De apotheker beschikt ook over een checklist die hem toelaat te kunnen oordelen wanneer hij de patiënt moet doorverwijzen naar de arts. Daarnaast kan hij de patiënt informatiefolders en een migrainedagboek overhandigen, waarin hij gedurende enkele maanden het verloop van zijn hoofdpijn- en migraineaanvallen kan noteren.

In Vlaanderen en Brussel worden door de ziekte jaarlijks 1.150.000 ziektedagen opgenomen. Migraine is de tweede grootste chronische ziekte bij vrouwen tussen 15 en 64 jaar. Aanvallen worden uitgelokt door verschillende factoren, zoals stress, voedingspatronen en hormonale spanningen en de ziekte kan een grote impact hebben op de levenskwaliteit en het dagelijks functioneren van de patiënt. "Een veranderde aanpak, waarvan een verhoogde kennis van migraine en een actievere adviesrol van de apotheker deel uitmaken, kan een positieve invloed hebben op het fysieke, mentale en sociale welzijn van de patiënt en bijgevolg ook op familie, werk en maatschappij", besluiten de organisatoren van de 'Week van de Migraine'. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duiven herkennen mensen die hen voeren

Duiven herkennen mensen die hen voeren


http://img29.imageshack.us/img29/6995/duiven.jpg


Duiven die in de stad wonen, lijken mensen te kunnen herkennen. De vogels maken onderscheid tussen mensen die hen voeren en mensen die hen wegjagen. Volgens Franse onderzoekers hebben de vogels dit geleerd om sneller aan eten te kunnen komen. Dat melden zij in het wetenschappelijke tijdschrift Animal Cognition, waar de BBC over schrijft.

Stadsduiven, afstammelingen van de rotsduif, worden vaak gevoerd door mensen, waardoor het handig is voor de vogels om te onthouden wie hun weldoeners zijn. De duiven maken daardoor volgens de onderzoekers maximaal gebruik van het feit dat ze dicht bij mensen in de buurt wonen.

De wetenschappers deden testen in een park, waarbij ze twee mensen duiven lieten voeren. Een persoon was vriendelijk, de andere joeg de duiven weg. "Tijdens experimenten leerden de stadsduiven snel onderscheid te maken tussen de twee mensen", schrijven de onderzoekers.

Volgens de Fransen is voor het eerst aangetoond dat duiven mensen zo goed uit elkaar kunnen houden. "Duiven kunnen snel leren van hun omgang met mensen die hen voeren en ze gebruiken die kennis om zo efficiënt mogelijk te leven in een urbane omgeving", aldus de wetenschappers.

In Europa leven naar schatting 28 miljoen stadsduiven. Ze weten goed te overleven doordat in de steden weinig roofdieren leven en er veel voedsel en broedplekken te vinden zijn.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude Geuze van brouwerij Oud Beersel in Australië verkozen tot beste bier

Oude Geuze van brouwerij Oud Beersel in Australië verkozen tot beste bier


http://oi43.tinypic.com/2mhflee.jpg


Oude Geuze van brouwerij Oud Beersel heeft tijdens de 21ste editie van de Australian International Beer Awards de belangrijkste prijs - die van 'Champion International Beer' - in de wacht gesleept. Het Vlaams-Brabantse geuzebier won eveneens goud in de categorie 'Lambic' en rijfde ook de trofee binnen van 'Best Belgian & French Style Ale'.

Brouwerij Oud Beersel werd in 1882 opgericht. Na een sluiting in 2002 nam Gert Christiaens in 2005 de brouwerij over met als doel de traditionele lambiekbieren voor de komende generaties te beschermen. De afgelopen jaren werd flink geïnvesteerd in de kwaliteit van het brouwproces. Momenteel worden er Oude Lambiek, Oude Geuze, Oude Kriek, Bersalis Tripel, Bersalis Kadet en Framboise Oud Beersel gebrouwen.

De afgelopen jaren vielen de Oude Geuze en andere bieren van Oud Beersel tijdens bierwedstrijden al meerdere keren in de prijzen in specifieke deelnamecategorieën. Zo werd het bier in 2007 door het magazine Beers of the World uitgeroepen tot 'The World's Best Gueuze'. Het is echter de eerste keer dat de brouwerij een internationale topaward wint.

Aan deze Australische bierwedstrijd namen 1.490 bieren van 277 brouwerijen uit 35 landen deel. "Dit is een pluim voor alle lambiekbrouwers die van hun passie hun levenswerk hebben gemaakt", aldus Christiaens.(br.hln - foto Kos)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftien nieuwe vogelsoorten ontdekt in Amazone

Vijftien nieuwe vogelsoorten ontdekt in Amazone


http://static3.hln.be/static/photo/2013/16/12/14/20130524021853/media_xll_5846924.jpg
Twee pas ontdekte 'gralhas'


In het Amazonegebied in Brazilië zijn vijftien nieuwe vogelsoorten waargenomen. Het gaat om de grootste ornithologische ontdekking in Brazilië in meer dan 140 jaar, aldus ornitholoog Luis Fabio Silveira van de universiteit van Sao Paulo.

"Normaal worden er jaarlijks wereldwijd drie of vier vogelsoorten beschreven. Het is een verrassing dat er nu 15 zijn gevonden. Het bewijst de rijkdom van de biodiversiteit in de Amazone en de noodzaak om die te beschermen", aldus de wetenschapper.

Sommige van de nieuwe soorten leven in het oosten van het Amazonegebied, in zeer beperkte en door ontbossing bedreigde gebieden. Eén van de nieuwe soorten is van de orde van de spechtvogels, de andere zijn zangvogels. De onderzoekers hebben de soorten ontdekt dankzij hun zang, die nooit eerder was opgetekend. (br.hln - foto afp)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je gsm is de reden waarom jij te weinig slaapt

Je gsm is de reden waarom jij te weinig slaapt


http://oi44.tinypic.com/fuwdq0.jpg


Kunstlicht, waaronder lampjes van laptops, smartphones en tablets verstoren de slaap van heel wat mensen, daar waarschuwt een Amerikaanse professor aan de universiteit van Harvard voor.

Tussen 1950 en 2000 verviervoudigde de blootstelling aan kunstlichten bij de gemiddelde Brit. Dat staat in verband met het feit dat steeds meer mensen te wienig slapen, aldus professor Charles Czeisler.  "Kunstlicht voorkomt dat slaapwekkende neuronen in het brein aangemaakt worden en stoort de nachtelijke vrijmaking van het hormoon melatonine, wat de slaap stimuleert, terwijl het de neuronen activeert die alert maken. Dit brengt de hersenen in de war door de tweede heropleving van het brein van de dag te vertraging. Die begon voor de uitvinding van het elektrisch licht in de namiddag om de mensen energie voor de zonsondergang te geven. Door de moderne technologie lezen mensen nog laat hun e-mails, maken ze huiswerk of kijken ze televisie na middernacht zonder dat ze beseffen dat het eigenlijk al nacht is", vertelt de academicus.

30 procent van alle werkende volwassenen in de Verenigde Staten en 44 procent van de nachtwerkers slapen gemiddeld minder dan zes uur per nacht. Vijftig jaar geleden was dat nog 3 procent. Over de hele wereld rusten kinderen op een schoolavond gemiddeld 1,2 uur minder per nacht dan een eeuw geleden. Professor Charles Czeisler: "Doordat mensen minder slapen drinken ze 's ochtends meer cafeïne om langer wakker te blijven. Wat het slaappatroon nog meer in de war stuurt. Er zijn heel wat redenen waarom mensen niet voldoende slapen. Vaak komt dit door school of werk, lange pendeltijden tot een hoge consumptie van cafeïnerijk voedsel en drinken. Maar licht is vaak een onderschatte factor."

Hij wil met dit onderzoek met gedragstherapief en andere middelen de nadelige effecten van artificieel licht op moderne slaappatronen. "De afname van de hoeveelheid nachtrust treft de publieke gezondheid, het vergroot het risico op obesitas, diabetes, hartziekten, depressies en beroerten bij volwassenen en concentratieproblemen bij kinderen. Alle elektrische lichtjes treffen de natuurlijke biologische klok van mensen, maar nachtelijke blootstelling aan LED-lichtjes in gsm's en computers storen nog meer dan de standaard lampen", besluit de professor.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotografe Annie Leibovitz krijgt Prins van Asturiëprijs

Fotografe Annie Leibovitz krijgt Prins van Asturiëprijs


http://static2.hln.be/static/photo/2013/8/7/12/20130523133109/media_xll_5844522.jpg


De Amerikaanse fotografe Annie Leibovitz heeft de prestigieuze Prins van Asturiëprijs gekregen in de categorie Communicatie en Menswetenschappen. De 63-jarige Leibovitz, een van de grootste fotografen van het moment, kreeg de voorkeur op de Brits-Iraanse journaliste Christiane Amanpour van CNN en het fotoagentschap Magnum.

De fotografe is bekend van haar portretten van grote figuren als Richard Nixon, John Lennon, Andy Warhol, Mikhail Gorbatsjov en Barack Obama met zijn vrouw Michelle. Ze begon haar carrière in 1970 voor het muziektijdschrift Rolling Stone.

De Prins van Asturiëprijs geldt als de Spaanse versie van de Nobelprijs. Hij wordt elk jaar uitgereikt in acht categorieën en is goed voor 50.000 euro. De prijsuitreiking gebeurt in oktober in Oviedo door de Spaanse kroonprins Felipe, die de titel "prins van Asturië" draagt. De Oostenrijkse cineast Michael Haneke werd dit jaar al onderscheiden in de categorie Kunsten en de Nederlandse socioloog Saskia Sassen in de categorie Sociale Wetenschappen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen die klusjes doen, krijgen seks als beloning

Mannen die klusjes doen, krijgen seks als beloning


http://static1.hln.be/static/photo/2013/3/5/10/20130523150236/media_xll_5845030.jpg


Twee derde van de Britse vrouw beloont haar geliefde met seks voor het uitvoeren van een huishoudelijk taakje. Ze menen namelijk dat mannen vaker dingen in orde brengen als ze er een lijfelijke beloning voor krijgen.

Omdat vrouwelijke Britten vinden dat hun partner niet vaak genoeg een handje helpen in het huishouden zetten ze seks in om te krijgen wat ze willen. Verder uiten ze met een vrijpartij hun dankbaarheid wanneer ze een cadeautje hebben gekregen, ook als hun man voor de kinderen of een familielid heeft gezorgd. Ze gebruiken een vrijpartij echter niet om iets goed te maken, minder dan een op de tien vrouwen zegt dat ze hun geliefde met seks belonen als ze gedurende een lange tijd niet met hen intiem zijn geweest.

Vrouwen zijn blijkbaar het enige geslacht dat seks als beloning gebruikt, slechts 11 procent van de heren zegt dit te doen. Als ze hun partner al een keer op seks trakteerden was het vaak als bedanking voor het mogen kijken naar sport op televisie. Bijna acht op de tien Britten zeggen dat er niets mis is met seks als beloning. Onderzoeker Thomas O'Connell deed de rondvraag voor ukmedix.com: "Intimiteit en de rol die dit speelt in een relatie kan ontzettend interessant zijn. Met deze studie wilden we bekijken hoe mannen en vrouwen dit gebruiken om iets van hun partner gedaan te krijgen."

Relatie-experte Sharon Kell waarschuwt voor de gevaren seks als beloning: "Het neemt de romantiek van een vrijpartij weg, de spontaniteit verdwijnt." Maar relatietherapeute Rochelle Peachy gelooft dat het je seksleven net wat opwindender kan maken, het kan namelijk voor extra spanning zorgen. "Seks als beloning kan leuk zijn. Zo kun je je op een avond in een sexy outfit hullen of een sexy dansje uitvoeren. Plaag hem door iets te beloven waar hij zeker wild van wordt."  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eva Cassidy - The Water Is Wide

Eva Cassidy - The Water Is Wide

Klik op de foto om ze te beluisteren


Eva Cassidy (Washington D.C., 2 februari 1963 - Bowie, Maryland, 2 november 1996) was een Amerikaans zangeres die een aantal bekende nummers in eigen stijl coverde. Tijdens haar leven werd ze niet bekend, maar nadat zij overleed aan de gevolgen van kanker kwam het verlate muzikale succes.

Twee jaar na haar dood kwam een tape met Cassidy's versie van "Over the Rainbow" terecht bij het Britse radiostation BBC Radio 2. Het nummer was gefilmd door een amateur tijdens een optreden in de Blues Alleys. Het werd een nummer-1-hit in de Britse hitlijsten. Cassidy's album "Songbird" werd een groot succes in Groot-Brittannië. In 2001 werd de plaat de best verkochte van Engeland.

Eva Cassidy wordt beschreven als niet bepaald elegant in haar kledingstijl, en ook haar koppigheid en standvastigheid op het selecteren van haar nummers (waaronder vooral soul, jazz en gospel) irriteerde de platenmaatschappijen mateloos. Een paar maanden na het verschijnen van haar album "Live at Blues Alley" kreeg ze in juli 1996 last van pijn in haar heup. Dit bleek een in haar botten uitgezaaide vorm van huidkanker (melanoom) te zijn. De artsen gaven haar nog maar een paar maanden te leven. Ze overleed in november van datzelfde jaar.

Het laatste lied dat ze ooit zong, zodanig verdoofd door pijnstillers dat ze op het podium geholpen moest worden, was haar eigen interpretatie van "What a Wonderful World" van Louis Armstrong.

Haar belangrijkste muzikale invloeden kwamen uit de genres jazz, blues, folk, gospel en pop. Cassidy werd ook wel eens een "Shy Genius" (verlegen genie) genoemd.

Naast haar muziek was Cassidy ook veelal bezig met tekenen en schilderen.» Reageer (0)
23-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogelijk koudste 23 mei sinds start van waarnemingen

Mogelijk koudste 23 mei sinds start van waarnemingen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/3/0/20130523102513/media_xll_5843430.jpg


Als het kwik - wat de maximumtemperatuur betreft - vandaag niet boven de 8,9 graden Celsius uitkomt, dan hebben we een dagrecord inzake maximumtemperatuur.

De koudste 23 mei sinds het begin van de waarnemingen, in 1833, in Ukkel was die van 1887, met 8,9 graden.

 Om 20 uur vanavond kan de klimatologische dienst van het KMI op basis van de dagwaarnemingen bevestigen of het dagrecord van de maximumtemperatuur al dan niet gebroken wordt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aap met "menselijke ogen" in top-10 vreemdste ontdekkingen

Aap met "menselijke ogen" in top-10 vreemdste ontdekkingen


http://oi44.tinypic.com/e7cx8z.jpg


Een slechts zeven millimeter grote kikker en een aap met een stralend blauwe streep boven het achterwerk en het geslachtsdeel, ze staan beide in de top-10 van "vreemdste ontdekkingen" van 2012. Volgens het International Institute for Species Exploration in Tempe, Arizona leven er nu tien tot twaalf miljoen soorten op aarde, de microbes slechts zijdelings meegeteld.

De kikker met de Latijnse naam 'Paedophryne amauensis' is nu het kleinste bekende gewervelde dier ter wereld en leeft in het regenwoud van Papoea-Nieuw-Guinea.

In Afrika ontdekten biologen voor het eerst in 28 jaar een nog onbekende apensoort. Het Lesula-aapje leeft verborgen in het Lomami-gebied van Congo en heeft ogen die gelijken op die van de mens. De mannetjes hebben echter nog een ander opvallend kenmerk: een stralend blauwe streep boven het achterwerk en het geslachtsdeel. Samen met de vrouwtjes groeten ze 's morgens op geheel eigen manier de dingen: met veel lawaai en hun eigen interpretatie van de apendans.

Nog bij de tien "vreemdste ontdekkingen" zijn een vleesetende zwam die op een diepte van drie kilometer in de Grote Oceaan voor de kust van Californië leeft, en een viooltje van nauwelijks een centimeter hoog dat een voorlopig onbekend bestaan leidde hoog in de Peruaanse Andes.

Aangezien het aantal soorten op aarde snel de dieperik ingaat, moet de zoektocht naar nog onbekende organismes een tandje bijsteken, vindt Quentin Wheeler, directeur van het International Institute for Species Exploration. Momenteel worden ongeveer 18.000 soorten per jaar ontdekt. Bedoeling is de ontbrekende tien miljoen tegen ongeveer 2065 te identificeren. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Georges Moustaki (79) overleden

Georges Moustaki (79) overleden


http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/11/4/20130523105837/media_xll_5843659.jpg


De Franse zanger van Grieks-Joodse afkomst Georges Moustaki is vanmorgen op 79-jarige leeftijd in Nice overleden. Dat heeft zijn entourage bekendgemaakt.

Moustaki werd in 1934 als Giuseppe Mustacchi geboren in Egypte, als kind van Grieks-Joodse ouders afkomstig van Korfoe. Hij groeit op in een multiculturele omgeving en raakt gepassioneerd door de Franse literatuur en het chanson.

In 1951 trekt hij naar Parijs, waar hij als journalist en barman in een pianobar aan de bak komt. Wanneer hij een concert van Georges Brassens bijwoont, is dat voor hem zo'n revelatie dat hij de voornaam vaan zijn leermeester overneemt.

In 1958 ontmoet hij Edith Piaf, voor wie hij één van haar bekendste nummers schrijft: 'Milord'. De twee hebben een korte maar hevige relatie.

In de jaren zestig schrijft hij teksten voor de groten van het Franse chanson, onder wie Yves Montand, Barbara en vooral Serge Reggiani. Chansons als 'Sarah', 'Ma Solitude', 'Joseph' en 'Ma Liberté' worden klassiekers.

In 1968 schrijft hij 'Le Métèque', over een dromerige vreemdeling. Het wordt een internationaal succes en het begin van zijn carrière als optredend artiest.

Moustaki schaart zich achter de Trotskistische beweging, in het nummer 'Sans la Nommer' verpersoonlijkt hij de permanente revolutie, één van de grondbeginselen van het Trotskisme.

In 2009, tijdens een concert in Barcelona, verklaart hij aan het publiek dat zijn ademhalingsproblemen hem verhinderen het concert af te maken. Twee jaar later maakt hij bekend dat hij nooit meer zal kunnen zingen.

Moustaki laat een dochter van 59 na, Pia, die hij kreeg bij zijn vrouw Yannick.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.80-jarigen wedijveren om klimrecord Mount Everest

80-jarigen wedijveren om klimrecord Mount Everest


http://static0.hln.be/static/photo/2013/6/5/0/20130523054544/media_xll_5842905.jpg


De 80-jarige Japanse extreme skiër Yuichiro Miura, die vijf jaar geleden de Mount Everest beklom, maar daarmee net niet het record van oudste beklimmer in handen had, heeft revanche genomen. Vandaag bereikte hij als oudste mens de hoogste bergtop ter wereld.

Helaas voor hem zit zijn één jaar oudere Nepalese rivaal Min Bahadur Sherchan, die het record in 2008 ook al voor zijn neus wegkaapte, hem wederom op de hielen. Rivaal Sherchan is zich nog aan het voorbereiden in het basiskamp maar volgende week begint hij ook aan de klim naar de 850 meter hoge top.
 
Op zijn website verklaart de Japanner Miura waarom hij op zo'n hoge leeftijd nog steeds zo'n extreme lichaamsinspanning wil leveren. "Om mijn eigen grenzen op te zoeken. En om moeder natuur te eren."

"En als die grens op 80-jarige leeftijd nog steeds op de top van de Mount Everest ligt, de hoogste plek ter wereld, dan ben ik de gelukkigste mens op aarde."

Daarin slaagde hij dus vanmorgen en zo werd hij de oudste beklimmer van de Mount Everest. Of hij dat record lang in handen zal hebben, is dan nog maar de vraag. Sherchan zit hem op de hielen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op komst: eenmalig griepvaccin dat levenslang beschermt

Op komst: eenmalig griepvaccin dat levenslang beschermt


http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/7/11/20130523085837/media_xll_5843111.jpg


Wetenschappers hebben een nieuw vaccin ontwikkeld dat de nood aan jaarlijkse injecties tegen griep overbodig maakt. Het 'universele' vaccin belooft met een enkele prik bescherming tegen alle types griep op lange termijn, zelfs tot levenslang.

Tot op heden moeten mensen elk jaar ingeënt worden tegen de griep. Dat komt omdat de virussen voortdurend veranderen en evolueren op een manier die de huidig beschikbare vaccins overwint. Maar de wetenschappers achter het nieuwe vaccin beweren dat dit beschermt tegen alle virussen én helpt bij het voorkomen van de ontwikkeling van nieuwe versies.

De experimenten zijn alleszins hoopgevend. Zo hebben tests bij fretten, die dezelfde soorten griep kunnen hebben als mensen, aangetoond dat het nieuwe vaccin tot tien keer zo effectief is als de huidige jaarlijkse vaccins.

"Griepvirussen vormen een grote bedreiging en zijn een last voor de gezondheidssystemen in alle landen. Elk jaar moeten de griepvirussen snel gemaakt worden, zodat ze matchen met de circulerende virussen", weet onderzoeksleider dr. Gary Nabel van het Vaccine Research Centre in Maryland. Dat proces gebeurt op basis van voorspellingen en is erg traag en duur.

Maar met het nieuwe vaccin zou die procedure verleden tijd zijn. Het vaccin is gebouwd met behulp van 'zelfassemblerende nanodeeltjes' van eiwitten. Wanneer die geïnjecteerd worden, creëren ze antilichamen die zichzelf aanhechten aan de deeltjes van het virus die voor elke griep gelijk zijn.

Bovendien is de productie ook veiliger dan bij de standaardvaccins, want die worden gemaakt door het virus te doen groeien in een laboratorium.

Onderzoeksleider dr. Gary Nabel hoopt binnen twee jaar te kunnen beginnen met klinische tests bij mensen. De resultaten van het huidige onderzoek werden gepubliceerd in het vakblad 'Nature'.

Andere wetenschappers verwelkomen het onderzoek, maar blijven erg voorzichtig. De experimenten bij mensen zullen moeten uitwijzen of het vaccin echt zo goed werkt als gehoopt wordt.

Het zou alleszins goed nieuws zijn, want volgens de Wereldgezondheidsorganisatie doodt de griep wereldwijd jaarlijks 250.000 à 500.000 mensen.

Eerder deze maand werd nog gewaarschuwd voor een dodelijke vogelgriep in China. In een maand tijd heeft het virus zich verspreid over 31 Chinese provincies en heeft het naar verluidt 125 slachtoffers gemaakt, met een vijfde van de besmette personen die aan deze griep sterft. (br.hln)» Reageer (0)
22-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alan Merrill - I Love N Rock Roll


Alan Merrill - I Love N Rock Roll

Klik op de foto om hem te beluisteren


Alan Merrill (geboren 19 februari 1951) is een Amerikaanse zanger, gitarist en liedjesschrijver. Hij is de leadzanger van de allereerste officiële versie en co-auteur van het lied "I Love Rock 'n' Roll 'van The Arrows in 1975.

"I Love Rock 'N Roll" is een rock-'n-rollnummer, geschreven in 1975 door Alan Merrill en Jake Hooker van The Arrows. Het werd uitgebracht door The Arrows en later gecoverd door vele artiesten, onder andere Joan Jett en Britney Spears. Allereerst nam Joan Jett het nummer op in 1979 met Steve Jones and Paul Cook van de Sex Pistols, maar het nummer werd geen succes. In 1982 nam ze het nummer opnieuw op, deze keer met haar band The Blackhearts. Deze tweede versie stond zeven weken op nummer 1 in de Verenigde Staten.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer vrouwen proberen zelf moedervlekken te verwijderen

Steeds meer vrouwen proberen zelf moedervlekken te verwijderen

Steeds meer websites bieden doe-het-zelfkits aan waarbij je zelf moedervlekken kunt verwijderen. Veel jonge Britse vrouwen kiezen voor deze goedkope oplossing, maar beseffen niet dat dit littekens kan veroorzaken en het levensgevaarlijk is.

Met crèmes en lotions beweren websites je te kunnen helpen moedervlekken, wratten of gelijkaardige huidproblemen thuis zelf te verwijderen aan de fractie van de prijs die een dermatoloog vraagt. Ze beweren veilig en natuurlijk te zijn en garanderen dat ze echt werken. De kits houden in dat je zelf de oppervlakte van de huid wegkrabt, daarvoor moet je een naald gebruiken. Dan breng je een crème aan op basis van kruiden, die de moedervlek op een 'natuurlijke' manier verwijdert. Maar eigenlijk branden ze de huid weg en krijg je een korstje dat er uiteindelijk afvalt.

De Britse dermatoloog Manu Mehra: "Ik heb tal van vrouwen behandeld die littekens bij zichzelf aanbrachten met een product dat ze op het internet kochten. Een jong meisje had een klein vlekje op haar neus zelf verwijderd. Maar daarbij nam ze ook de onderliggende huid weg, waardoor ze nu permanent een putje in haar neus heeft. Omdat een ingreep het vaak enkel erger maakt, zit er vaak niets anders op dan dat deze vrouwen permanent met een litteken blijven rondlopen."

Maar wat nog erger is dat door deze producten mensen de signalen van kanker niet kunnen opsporen. Een moedervlek kan een kwaadaardig melanoom worden, wat gevaarlijk voor je gezondheid is. Als mensen naar een dermatoloog gaan, kan een professional bestuderen of het om zo'n gevaarlijke moedervlek gaat en ze kunnen deze ook laten analyseren in het labo. Maar als de moedervlek verwijderd is en de kanker zich verspreidt in het lichaam, kun je een terminale tumor ontwikkelen die veel eerder ontdekt en dus ook sneller verwijderd had kunnen worden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regenachtige dagen zijn slecht voor het hart

Regenachtige dagen zijn slecht voor het hart


http://static2.hln.be/static/photo/2013/18/12/11/20130522165904/media_xll_5841416.jpg


en koude regenachtige dag kan hartfalen veroorzaken, daarnaast kan het leiden tot potentieel dodelijke veranderingen in de bloeddruk. Onderzoek toonde namelijk aan dat bloeddruk afhankelijk is van de buitentemperaturen, vooral dalingen blijken erg schadelijk te zijn.

Temperatuurschommelingen verhogen de kans op sterfte met meer dan een derde. De universiteit van Glasgow toonde aan dat gebrek aan zonneschijn en regenbuien hun tol op de gezondheid van het hart eisen. Hartexperte Sandosh Padmanabhan legde het verband tussen het weer en hartgezondheid nadat ze bloeddrukgegevens van 40 jaar van patiënten had vergeleken. De helft van hen was gevoelig aan temperatuursveranderingen zoals die bij de overgang tussen zomer en winter.

Een daling van 10 graden Celsius kan leiden tot een stijging van de bloeddruk van 3 tot 6 mm Hg. Dit lijkt niet veel, maar een verandering van 2 mm is genoeg om de kans op een hartaanval en beroerte aanzienlijk te verhogen. Verdere analyse toonde aan dat bij wie de bloeddruk afhankelijk was van temperatuursschommelingen 35 procent meer kans had om te sterven tijdens de studie. Gebrek aan zonlicht verhoogde ook de bloeddruk, waarschijnlijk omdat grijze dagen vaak kouder zijn.

Bloedvaten aan het huidoppervlak vernauwen bij koud weer om je lichaam warm te houden. Dit doet de bloeddruk stijgen, wat het lichaam onder druk zet en het risico op hartaanvallen en beroertes verhoogt. Onderzoekers zeggen dat dokters hier rekening mee moeten houden wanneer ze de bloeddruk van een patiënt meten. Dit helpt hen te bepalen of patiënten gevoelig zijn aan weersveranderingen zodat ze hun behandeling hierop kunnen afstemmen.

Regen zou schadelijk zijn omdat patiënten hier stress van krijgen wanneer ze zich door nat weer naar de dokter moeten begeven. Professor Padmanabhan: "Elke millimeter telt, dat is belangrijk. Artsen moeten met deze resultaten rekening mee houden wanneer ze patiënten een behandeling voorschrijven. Een goede meting tijdens de zomer kan maken dat een patiënt mogelijk vitale medicatie misloopt. Iemand die gevoelig is aan het weer, kan rekening houden met wat ze eten en hoeveel ze bewegen om hun hart gezond te houden." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8,6 miljoen Italianen leven in armoede

8,6 miljoen Italianen leven in armoede


http://oi43.tinypic.com/swel3q.jpg


Miljoenen Italianen kunnen door geldgebrek hun huis niet goed verwarmen en zijn niet in staat vier keer per week vlees te eten. Dat blijkt uit een rapport van Istat, het Italiaanse bureau voor de statistiek.

In de laatste 2 jaar van aanhoudende economische recessie in Italië is het aantal inwoners dat in armoede leeft verdubbeld tot 8,6 miljoen. Dat is ongeveer 14 procent van de bevolking.

Volgen de cijfers kan meer dan de helft van de bevolking zich geen week vakantie veroorloven. In het armere zuiden is dat meer dan twee derde van de bevolking. Van de jongeren die de afgelopen 3 jaar zijn afgestudeerd, heeft 57,6 procent een baan. Dat is aanzienlijk minder dan het Europese gemiddelde van 77,2 procent.

Uit de cijfers blijkt dat de Italianen steeds meer hun spaargeld aanspreken om nog rond te kunnen komen. In het Zuid-Europese land werd tot nu toe veel gespaard, maar nu ligt het land in dat opzicht achter op Duitsland en Frankrijk. Vooral Zuid-Italianen spreken hun vaak geringe spaargeld aan.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw lijdt meer onder pensioen dan man

Vrouw lijdt meer onder pensioen dan man


http://oi39.tinypic.com/110c6sk.jpg


Vrouwen genieten minder van hun pensioen en missen vaker hun leven als werkmens, dat blijkt uit een recente Britse enquête.

Een rondvraag in het Verenigd Koninkrijk bij 678 gepensioneerden toonde aan dat acht op de tien vrouwen het gevoel heeft dat ze geen doel meeft heeft in haar leven eens ze gestopt is met werken. Bij mannen is dit slechts 54 procent. Bijna de helft van de hen geniet van elke minuut van hun pensioen, bij de vrouwen is dit slechts 38 procent.

Bijna twee derde van de vrouwelijke ondervraagden geeft toe dat ze het dagelijks roddelen met collega's mist, in vergelijking met 44 procent van de mannen. Zij beginnen na hun pensioen vaak met een nieuwe hobby en zijn blij dat ze gewoon thuis kunnen ontspannen, vrouwen maken zich dan vaker zorgen. Een gepensioneerde man gaat vaker op vakantie nadat ze stopten met werken. Andere populaire bezigheden van hem zijn wandelen en stappen, historische monumenten bezoeken en klussen in huis verrichten. Dames beginnen eerder te koken, tuinieren, te lezen of volgen lessen. Koppels die hun pensioen plannen genieten hier meer van, onafhankelijk van hoeveel geld ze hebben.

Vooral hun gebrek aan inkomen en sociaal leven zorgt voor stress. Eenzaamheid treft gepensioneerde vrouwen harder dan mannen, ze wensten ook vaker dat ze dicht bij hun familie woonden. De onderzoekers concluderen uit deze resultaten dat een gelukkig pensioen van een vrouw bepaald wordt door een goed gevoeuld sociaal leven, 56 procent van de dames op leeftijd probeert regelmatig met vrienden af te spreken in vergelijking met 33 procent van de mannen. 32 procent van de gepensioneerde dames voelt zich eenzaam, dat geldt voor slechts een vijfde van de heren. De gemiddelde man op pensioen heeft gemiddeld zeven dichte vrienden.

Ook maken heren zich minder zorgen om hun financiën. De toekomst baart drie kwart absoluut geen zorgen, vier op de tien heeft beslist zich niet constant zorgen over geld te maken. Meer dan een derde zei al grappend dat ze toch niet graag gingen shoppen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweer moet beer uit hoge boom redden

Brandweer moet beer uit hoge boom redden


http://static0.hln.be/static/photo/2013/17/13/12/20130522105905/media_xll_5840142.jpg


De brandweerlieden uit Colorado Springs zullen hun laatste reddingsmissie niet snel vergeten. Geen personen uit een brand redden of drenkelingen uit het water halen, wel een beer uit een hoge boom takelen. Dat meldt persbureau AP.

De reddingswerkers keken raar op toen ze een beer uit een hoge den moesten redden. Het arme dier was er zo hoog in geklommen, dat het niet meer op eigen kracht de begane grond wist te bereiken.

Normaal gezien donderen dieren uit een boom naar beneden eens ze verdoofd worden, waarna ze met behulp van een dekzeil worden opgevangen. Deze beer was echter niet zo makkelijk klein te krijgen. Na het eerste pijltje klom het dier nog hoger de boom in, bij het tweede viel de beer knus in slaap op een tak.

Volgens zegsman Michael Seraphin ging het om een zwarte beer van ongeveer 90 kilogram. Nadat het dier verdoofd werd, brachten brandweermannen een veiligheidsharnas aan. Vervolgens werd de beer met behulp van de ladderwagen naar de veiligheid getakeld. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiling eerste versie 'Harry Potter'-boek vestigt record

Veiling eerste versie 'Harry Potter'-boek vestigt record


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/5/11/20130522014704/media_xll_5839556.jpg


Een eerste editie uit 1997 van het boek 'Harry Potter and the Philosopher's Stone', met aantekeningen en illustraties van schrijfster J.K. Rowling, is gisteren bij Sotheby's in Londen geveild voor 150.000 pond (176.000 euro). Dat bedrag is meteen een nieuw record voor een boek geschreven door een Britse auteur.

Twee bieders streden om het boek met 22 originele illustraties van de schrijfster. Toen de veilinghamer de verkoop bezegelde, werd er geapplaudisseerd in de veilingzaal.

Het boek maakte deel uit van een reeks originele, van noten voorziene boeken van 50 hedendaagse auteurs uit Groot-Brittannië en het Gemenebest. De veiling bracht in totaal 439.000 pond (515.000 euro) op. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer Amerikaanse tieners ruilen Facebook voor Twitter


Steeds meer Amerikaanse tieners ruilen Facebook voor Twitter


http://static3.hln.be/static/photo/2013/3/13/10/20130522043342/media_xll_5839615.jpg


Meer en meer tieners in de Verenigde Staten schuiven de socialenetwerksite Facebook aan de kant in het voordeel van de microblogsite Twitter en aanverwante diensten als Instagram en Tumblr. Dat blijkt uit een onderzoek van het Pew Research Center dat gisteren werd gepubliceerd.

Tieners beklagen zich in de studie Teens, Social Media and Privacy over de overmaat aan volwassenen en het teveel aan drama op Facebook. Ze willen best meer persoonlijke informatie delen, maar tegelijkertijd hun reputatie online beschermen.

"De sleutel is dat er minder volwassenen en minder ouders zijn en dat het gewoon minder complex is", aldus Amanda Lenhart van Pew. "Ze houden hun Facebookprofiel wel aan, maar besteden er minder tijd aan en verschuiven naar plekken als Twitter, Instagram en Tumblr."

94 procent van de ondervraagde tieners beschikte vorig jaar over een profiel op Facebook, evenveel als in 2011. 26 procent zat op Twitter, ruim tweemaal zo veel als een jaar eerder, toen 12 procent van de tieners twitterde.

In tegenstelling tot hun activiteiten op Facebook zijn hun berichten op Twitter in de meeste gevallen voor iedereen zichtbaar. Ruim 60 procent van de ondervraagde tieners op Twitter heeft een openbaar account. Ongeveer een kwart houdt zijn tweets privé, terwijl 12 procent aangeeft niet te weten of de berichten privé of openbaar zijn.

Ruim 90 procent van de Amerikaanse tieners die actief zijn op socialemediasites, heeft weleens een foto van zichzelf op internet geplaatst. In 2006 bedroeg dat percentage nog 79. Zeven van de tien geven de naam prijs van hun woonplaats; in 2006 was dat nog zes van de tien. Eén op de vijf tieners vindt het geen probleem om zijn mobiele-telefoonnummer op internet te zetten. Dat is tien keer zo veel als in 2006, toen mogelijk minder leeftijdsgenoten beschikten over een telefoon. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mammoet stierf uit door meteoor

Mammoet stierf uit door meteoor


http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/8/7/20130522115348/media_xll_5840137.jpg


Reuzendieren zoals de mammoet en grondluiaard lijken uitgestorven te zijn door een meteorietinslag aan het einde van de laatste ijstijd. Dat is de conclusie van een grootschalig onderzoek van wetenschapper James Kennett en zijn team.

Het verdwijnen van al deze dieren is voor zowel archeologen als aardwetenschappers interessant, omdat nog steeds onduidelijk is wat er precies gebeurde. 13.000 jaar geleden was de laatste ijstijd net afgelopen. De planeet werd warmer en dieren begonnen zich thuis te voelen op plekken die voorheen bevroren waren. Maar toen werd het plotseling weer veel kouder op aarde. Met deze mondiale temperatuurafname stierven veel grote zoogdieren uit.

Hoe kon het dat deze dieren uitstierven? Daarover voeren wetenschappers inmiddels al lange tijd een debat. Kwam het door de Clovis-mensen, die bekend stonden om hun jacht op grote dieren? Konden de dieren gewoon de kou niet aan? Of kwam het door iets groters, een object uit de ruimte dat het leven op aarde verstoorde? Met het onderzoek denkt Kennett erg sterk bewijs te hebben gevonden voor dat laatste idee.

In het onderzoek, dat deze week in PNAS verscheen, bekeek Kennett een gebied van 50 miljoen vierkante kilometer, van Noord- en Midden-Amerika tot Europa. Hij bekeek de grondlaag die ten tijde van de koude periode het aardoppervlak vormde. In deze laag ontdekte hij microbolletjes van allerlei exotische materialen, die normaal niet op aarde voorkomen. Hoewel zulke materialen ook gevonden worden na een vulkaanuitbarsting, is het onwaarschijnlijk dat deze materialen daardoor zijn ontstaan: de chemische samenstelling is anders dan bij vulkaanstoffen.

Het is al bekend dat een grote inslag vanuit de ruimte catastrofaal kan zijn voor het leven op aarde. De dinosaurussen stierven waarschijnlijk ook op deze manier uit. Niet alleen veroorzaakt de meteoor zelf veel schade, door de inslag kunnen enorme vloedgolven een continent verdrinken en het omhoog geblazen stof vormt een laagje in de atmosfeer dat de zon blokkeert. Dat zou ook de temperatuurdaling verklaren.

Toch blijft de impact-theorie controversieel. Hoewel Kennett veel verschillende gebieden heeft onderzocht over de hele wereld, liet eerder onderzoek zien dat andere theorieën, zoals het wegvallen van een warme golfstroom, de plotselinge temperatuurdaling uit die tijd beter verklaren. (br.hln)
» Reageer (0)
21-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Manzarek (74) van The Doors overleden

Ray Manzarek (74) van The Doors overleden

Klik op de foto om ' Roadhouse Blues  ' te beluisteren


Ray Manzarek, die in 1965 samen met Jim Morrison The Doors oprichtte en ook de toetsenist was van de groep, is gisteren op 74-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Duitsland.

Manzarek richtte in 1965 The Doors op nadat hij Jim Morrison, die tekstschrijver van de groep zou worden, had ontmoet in Venice Beach, Los Angeles. The Doors werd een van de meest populaire popgroepen van de jaren '60. Ze verkochten meer dan 100 miljoen albums en scoorden wereldhits met nummers als 'Hello, I Love You', 'Riders on the Storm', 'Light My Fire' en 'Break On Through to the Other Side'.

Manzarek koesterde tijdens zijn leven de herinneringen aan de "totale vrijheid" bij The Doors. "Iedereen deed wat hij wilde en wat in zijn bereik lag'", zei de toetsenist in 2007 in een interview met het Nederlandse persagentschap ANP. Volgens Manzarek voelden de fans van de band die vrijheid goed aan: "We stegen uit boven religie, politiek en opleiding. Vooral in die tijd sprak dat tot de verbeelding."

Na de dood van Morrison, die in 1971 op 27-jarige leeftijd overleed in Parijs, hielden The Doors op met bestaan, al bleef Manzarek met gitarist Robby Krieger wel nog jaren optreden onder de naam 'Manzarek-Krieger', of ook wel 'Ray & Robbie Krieger of The Doors' genoemd. Ze speelden nog steeds een groot deel uit het repertoire van The Doors.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor het eerst in eewen wilde wisent geboren in Duitsland

Voor het eerst in eewen wilde wisent geboren in Duitsland


http://static2.hln.be/static/photo/2013/8/1/5/20130521180641/media_xll_5838005.jpg


Voor het eerst in eeuwen is in Duitsland weer een wisent, een Europese bizon, in het wild geboren. Duitse natuurbeschermers melden dat een van de acht wisents, die begin april zijn vrijgelaten in het Rothaargebergte, begin deze maand een gezond kalfje heeft gebaard.

Volgens een boswachter van het gebergte in het westen van Duitsland maakt de kleine wisent het goed, en is het dier 'in opperbeste stemming'. Wandelaars in het gebied mogen niet te dicht bij Quintus komen omdat de moeder haar kalfje instinctief zal beschermen, zo waarschuwt de boswachter.

Quintus is het vijfde kalfje dat werd geboren tijdens een project voor bescherming van de wisent, maar het eerste in het wild.

De wisent is het grootste nog levende landzoogdier op het Europese continent. In het wild was hij bijna een eeuw uitgestorven in heel Europa. De bizonsoort kwam oorspronkelijk voor van Noord-Spanje tot Zuid-Zweden en van Nederland tot de Kaukasus.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw vindt hondje tijdens interview levend onder puin na tornado

Vrouw vindt hondje tijdens interview levend onder puin na tornado

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Barbara Garcia, één van de overlevenden van de tornado in Oklahoma, geeft een interview terwijl ze over de puinhopen loopt die het natuurgeweld veroorzaakte. Ze vertelt over haar geliefde hondje dat ze kwijt is. En tijdens het gesprek gebeurt er iets wonderbaarlijks.

De journalist ziet het hoofd van een hond. Als de oudere dame zich omdraait, herkent ze direct haar kameraadje. Met haar blote handen begint ze het puin weg te ruimen om het beestje vrij te krijgen. We zien dat de vrouw ook zelf de nodige verwondingen heeft opgelopen.

"Ik dacht dat God alleen het gebed heeft verhoord dat ik in orde zou zijn, maar hij heeft mijn beide gebeden verhoord", reageert de emotionele Garcia terwijl ze haar hond weer in haar armen sluit.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen maken zich massaal zorgen om... teenharen

Mannen maken zich massaal zorgen om... teenharen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/7/4/11/20130521130503/media_xll_5837396.jpg


Steeds meer mannen gaan onder de laser om het haar van hun tenen te laten verwijderen, dat melden Britse artsen. Schoonheidsspecialisten concluderen daarom dat heren steeds meer met hun uiterlijk bezig zijn.

Door de trendy teenslippers en sandalen maken mannen zich steeds vaker zorgen over hun benen. Een privékliniek in Londen zegt dat het aantal patiënten dat zijn teenhaar laat verwijderen met de laser het laatste jaar verdubbeld is. Je betaalt voor deze behandeling gemiddeld 825 euro. De laser beschadigt de haarfollikels en voorkomt zo haargroei, het haar komt na enkele maanden of jaren terug. Vaak wordt deze behandeling als permanent beschreven, maar dat is dus niet het geval. Je hebt acht sessies van een uur nodig om het haar te verwijderen van de onderbenen en de voeten.

Dermatoloog Michael Prager zegt dat hij dagelijks twee mannen behandelt die zich zorgen maken over hun tenen. "De mode is veranderd, mannen tonen meer van hun benen, ze willen dat hun voeten er goed uitzien. Ook verwijderen steeds meer van hen het haar van hun benen." Voetexperte Margaret Dabbs, heeft klinieken zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Dubai: "Het aantal mannelijke klanten is de laatste maanden sterk gegroeid. Vroeger lieten enkel de metroseksuelen deze ingreep uitvoeren maar dit wordt steeds populairder bij alle heren."

Deze trend bewijst dat mannen steeds meer met hun uiterlijk bezig zijn. Aan het begin van dit jaar bleek namelijk al dat het aantal Britse mannelijke patiënten die een liposuctie aan hun 'borsten' lieten uitvoeren met 38 procent gestegen was. Een van de uitvoerende artsen: "Er is zeker een stijging merkbaar qua aantal mannen dat het vet ter hoogte van de borstkas laat verwijderen. Ze zijn steeds beter op de hoogte van de behandelingen die ze kunnen laten uitvoeren, heren staan meer open voor de mogelijkheden van cosmetische procedures om het perfecte uiterlijk te krijgen." 10 procent van alle cosmetische procedures worden bij mannen uitgevoerd.  (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinguïns kunnen niet vliegen omdat ze te goed kunnen duiken

Pinguïns kunnen niet vliegen omdat ze te goed kunnen duiken

http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/0/5/20130521112914/media_xll_5837120.jpg


Het vraagstuk waarom pinguïns niet kunnen vliegen is misschien wel voor altijd opgelost. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC. Wetenschappers geloven namelijk dat het feit dat de pinguïn uitstekend kan zwemmen en duiken hun het vermogen om te goed te kunnen vliegen gekost heeft.

Een vleugel die gebruikt wordt om te vliegen, kan blijkbaar niet even goed worden gebruikt om te duiken en te zwemmen. Dat blijkt uit de studie die gepubliceerd werd in het magazine Proceedings of the National Academy of Sciences. "Zoals veel mensen ben ik altijd geïnteresseerd geweest in pinguïns", legt professor John Speakman van de University of Aberdeen uit. "Telkens als ik hen fenomenale trektochten zag maken op het ijs, vroeg ik me af waarom ze die afstanden niet gewoon vlogen."

Eerder werd aangenomen dat de vogels het vliegen afleerden omdat ze geen vijanden hebben op de grond. Maar professor Speakman staat volledig achter de biomechanische hypothese. "Als een vogel vliegt of duikt, worden zijn vleugels op twee verschillende manieren gebruikt. Onze hypothese is dat er geen vleugels bestaan die beide dingen goed kunnen."  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie kwart van Vlamingen sport regelmatig

Drie kwart van Vlamingen sport regelmatig


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/13/12/20130521123150/media_xll_5837337.jpg


Drie op de vier Vlamingen sport regelmatig. Dat blijkt althans uit een peiling van de CM bij meer dan 3.000 Vlamingen.

Uit het onderzoek blijkt dat de meerderheid van de Vlamingen (58 procent) vindt dat hij of zij genoeg beweegt. Mannen blijken het sportiefst te zijn: 83 procent van de mannen sport meer dan anderhalf uur per week tegenover 74 procent van de vrouwen. Toch neemt een tiende van de respondenten - ongeacht het weer - de auto voor een verplaatsing van minder dan een kilometer.

Fietsen is met stip de meest uitgeoefende sport bij zowel mannen (67 procent) als vrouwen (57 procent). Vier op de tien respondenten is ervan overtuigd dat zijn conditie even goed is als die van de gemiddelde Vlaming. Bijna 1 op de 3 (32 procent) schat zijn conditie zelfs beter in. 74 procent van de Vlamingen sport met als voornaamste motivatie "gewichtsverlies" (80 procent) terwijl 78 procent van de mannen en 65 procent van de vrouwen van mening is dat bedprestaties hand in hand gaan met een goede conditie.

De voornaamste belemmering om te sporten is "gebrek aan tijd" (50 procent), gevolgd door "geen zin" (27 procent) en "gebrek aan doorzettingsvermogen" (25 procent). De rondvraag gebeurde voor het meinummer van het gratis tijdschrift çava?. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje dat kanker overleefde kan been 180 graden draaien

Meisje dat kanker overleefde kan been 180 graden draaien

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Een jonge kankerpatiënte heeft haar vrienden, familieleden en nu ook het internet met verstomming geslagen met haar uiterst zeldzame flexibiliteitscapaciteiten. Zo is Jen O'Shea in staat om volledig pijnloos haar rechterbeen 180 graden om te draaien, zodat haar voetzool naar het plafond gericht staat.

De jonge vrouw heeft haar flexibel talent overgehouden na een behandeling tegen botkanker. Hoewel ze in 2011 de operaties al onderging, ontdekte de moedige patiënte pas afgelopen jaar wat ze voortaan met haar been kan doen.

Via een videoboodschap op YouTube doet O'Shea een oproep aan de beroemde talkshowpresentatrice Ellen DeGeneres om haar uit te nodigen in één van haar shows: "Alleen voor jou Ellen wil ik tonen hoe gek ik echt ben", aldus het meisje.

Haar fimpje heeft intussen al meer dan 200.000 nieuwsgierige kijkers gelokt. "Het is super! Wie vindt het niet leuk om anderen aan het lachen te brengen... en hen eerst een beetje overstuur te maken natuurlijk."  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitvinding studente: in 20 seconden gsm opladen

Uitvinding studente: in 20 seconden gsm opladen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/1/11/20130521074007/media_xll_5836271.jpg


Een 18-jarige scholiere uit de Amerikaanse staat Californië heeft een manier bedacht om telefoons in hooguit 20, 30 seconden op te laden. Eesha Khare heeft zoveel indruk gemaakt met haar idee dat ze bij een internationale wetenschapswedstrijd meteen een prijs van 50.000 dollar in de wacht sleepte.

Omdat ze zelf het langdurig, urenlang opladen van haar eigen telefoon meer dan beu was, besloot ze na te gaan denken over een snellere manier. Ze kwam op de proppen met een klein elektronisch componentje, dat heel veel energie kan opbergen op een heel klein oppervlak. Het apparaatje van ongeveer een centimeter lang en een paar millimeter dik, kan de huidige telefoonbatterijen vervangen, zegt de in nanotechnologie geïnteresseerde Khare.

Volgens de middelbare scholiere kan haar vinding wel 10.000 keer herladen worden, gewone batterijen hooguit duizend keer. Volgens haar kan het superbatterijtje op den duur ook autoaccu's vervangen. Khare zegt dat Google al interesse heeft getoond in haar uitvinding.

Khare gebruikt het gewonnen prijzengeld om volgend jaar aan de prestigieuze Harvard University te gaan studeren. "Ik ga de wereld in vuur en vlam zetten", lacht ze in een tv-interview. (br.hln)
» Reageer (0)
20-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diana Krall, Elvis Costello and Willie Nelson - Crazy

Diana Krall, Elvis Costello and Willie Nelson - Crazy

Klik op de foto om ze te beluisterenDiana Jean Krall (Nanaimo (Brits-Columbia) 16 november 1964) is een Canadese  jazzzangeres  en -pianiste. Ze is sinds 2003 getrouwd met de Britse zanger Elvis Costello met wie ze op 6 december 2006 een tweeling  kreeg, genaamd: Dexter Henry Lorcan en Frank Harlan James.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/nelson-castillo.jpg?t=1275853782Willie Nelson (Abbott, Texas, 30 april 1933) is een Amerikaanse  countryzanger, gitarist en liedjesschrijver. Hij groeide op in Fort Worth.

Elvis Costello, is een Brits muzikant, zanger en liedjesschrijver van Ierse afkomst. Gehuwd met Diana krall

Samen brengen ze het liedje Crazy» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Gekke' oma (79) springt uit vliegtuig

'Gekke' oma (79) springt uit vliegtuig

http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/11/13/20130519235757/media_xll_5833153.jpg


Wat doe je als je zes hartaanvallen en botkanker hebt overleefd en lijdt aan osteoporose, artritis en diabetes? Dan spring je toch gewoon uit een vliegtuig. Dat is althans wat de 79-jarige Carolyn Meiselbach. Met parachute natuurlijk, maar wel op afraden van maar liefst drie verschillende dokters.

Meiselbach vertelt aan ABC News hoe ze vorige maand naar New York trok om nog enkele onafgehandelde zaakjes in orde te brengen: "Toen ik jong was, volgde ik ooit 20 weken lang een parachute-opleiding. Aangezien er geen reserveparachute was, was ik uiteindelijk te bang om de sprong te maken", aldus de dappere oma.

Kwestie van het zich niet langer te beklagen dat de sprong er nooit van was gekomen, raapte Carolyn vorige maand dan toch al haar moed bij elkaar. Maar vanzelfsprekend was het niet: "Het ergste gedeelte was toen ik in het smalle vliegtuigje moest zitten, wat niet meteen een 747 was. Ik maakte dan nog de grote fout om naar beneden te kijken."

Eens de deuren van het vliegtuigje opengingen en ze samen met de instructeur naar buiten sprong, was het geweldig. Al moest ze zich wel concentreren om haar mond gesloten te houden, zodat haar valse tanden niet zouden wegvliegen.

Carolyn heeft duidelijk de smaak te pakken, want in oktober plant ze een tweede sprong om haar 80ste verjaardag te vieren. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongezond: make-up gebruiken na vervaldatum

Ongezond: make-up gebruiken na vervaldatum


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/11/7/20130506172130/media_xll_5793322.jpg


Zo'n 78 procent van de vrouwen is er zich niet van bewust dat cosmeticaproducten een vervaldatum hebben. Ze blijven die dan ook gebruiken, maar stellen zich zo bloot aan allerlei infecties. Zo kan vervallen mascara, na drie maanden gebruik, bijvoorbeeld leiden tot een pijnlijke ooginfectie.

22 procent van de ondervraagde vrouwen was zich wel bewust van de vervaldatum, maar niet iedereen van hen hield daar rekening mee. Maar liefst 82 procent van de proefpersonen bleek de cosmetica nog te gebruiken nadat ze vervallen waren, vooral mascara en oogschaduw.

26 procent van hen bekende dat ze zichzelf verplicht zagen om dat te doen, omdat ze het zich niet konden veroorloven om nieuwe producten te komen. Veel anderen dachten op hun beurt dat zo'n vervaldatum enkel een tactische zet is van producenten om de consument meer te doen kopen.

Maar dat is niet het geval, want de aangegeven data hebben wel degelijk een functie. Zo kan langdurig gebruik van vervallen producten leiden tot infecties, huidirritaties of een gevoelige huid. Experten raden daarom aan om de producten onmiddellijk weg te gooien na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum.

Maar hoelang is dat? Alles op basis van crème (foundation, blush of oogschaduw) blijft zo'n 12 tot 18 maanden goed. Aangezien die producten olie bevatten, breken ze sneller af dan poederproducten, die ongeveer twee jaar  meegaan. Lippenstift vervalt na een jaar, terwijl gloss 18 maanden goed blijft.

Make-up voor de ogen vervalt een stuk sneller. Hoewel een oogpotlood tot twee jaar kan meegaan, aangezien je het constant scherpt, mag je een vloeibare eyeliner slechts twee maanden gebruiken. Ook mascara kan je slechts drie maanden gebruiken, want deze producten breken snel af en kunnen veel bacteriën bevatten. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het MAS museum ontvangt Europese prijs

Het MAS museum ontvangt Europese prijs


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/4/13/20130518215200/media_xll_5830018.jpg


Het MAS (Museum aan de Stroom) in Antwerpen heeft de 'Stiletto Award 2013' ontvangen van het European Museum Forum. De prijs beloont ieder jaar een Europees museum voor de beste vrijwilligers- en gemeenschapswerking.

De jury was onder de indruk van de diverse en nieuwe manieren die het MAS 2011 hanteert om tegemoet te komen aan de publieke en lokale gemeenschappen bij het presenteren van de Antwerpse identiteit. Het MAS opende twee jaar geleden, in mei 2011, de deuren.

De prijs voor het 'Europees Museum van het jaar 2013' ging naar het Riverside Museum, het Schots Museum van Transport en Reizen in Glasgow. De jury was het unaniem eens dat het museum tegemoet komt aan alle criteria van publieksvriendelijkheid op het hoogste niveau. Veertig musea namen deel aan de wedstrijd.

Het Gallo-Romeins Museum van Tongeren, de EMYA winnaar van 2011, fungeerde als gastheer van de jaarvergadering van het Europees Museum Forum en de prijsuitreiking op zaterdag, de Internationale Museumdag. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Rox - I Don't Believe

Rox - I Don't Believe

Klik op de foto om haar te beluisteren


Achter de weinig zeggende naam Rox gaat de 21-jarige Roxanne Tataei schuil. Een meisje uit een buitenwijk van Londen, van Jamaicaanse en Iranese afkomst. Vanaf haar veertiende speelt ze al op haar eigen gitaartje. In 2010 vormt ze een band en gaat ze door het leven als kortweg Rox. Behalve in eigen land krijgt ze ook grote bekendheid in het buitenland. Paul Weller en Mark Ronson zijn fans van haar .» Reageer (0)
19-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gitaar Beatles geveild voor 400.000 dollar

Gitaar Beatles geveild voor 400.000 dollar


http://static1.hln.be/static/photo/2013/8/0/10/20130519031053/media_xll_5830405.jpg
Een medewerker van het veilinghuis met de Beatles-gitaar.


Een gitaar van de popgroep The Beatles heeft gisteren bij een veiling in New York ruim 400.000 dollar (ongeveer 311.000 euro) opgebracht. Dat heeft veilinghuis Julien's bekendgemaakt.

De gitaar is in de jaren 60 bespeeld door George Harrison en John Lennon. Harrison speelde op de VOX-gitaar het nummer 'I Am The Walrus' tijdens de 'Magical Mystery Tour'. Lennon gebruikte het voor de opnames van een video van het nummer 'Hello, Goodbye'.

Lennon gaf de gitaar in 1967 aan 'Magic Alex' Mardas, een Griekse elektronica-whizzkid die gedurende de jaren 60 enige tijd in het gevolg van de groep verkeerde. Wie de gitaar gekocht heeft, is niet bekendgemaakt. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maagd vraagt asiel aan om te ontsnappen aan koning van Swaziland

Maagd vraagt asiel aan om te ontsnappen aan koning van Swaziland


http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/3/11/20130519122949/media_xll_5831156.jpg


Een jonge vrouw uit Swaziland heeft in het Verenigd Koninkrijk asiel aangevraagd omdat ze bang is door koning Mswati III tot één van zijn vrouwen te worden gemaakt. De koning die 13 echtgenotes heeft, kiest er bijna jaarlijks een bij. Dat gebeurt bij de traditionele 'rietenrokjesdans', waarbij jonge halfnaakte Swazi-maagden voor Mswati dansen.

Tintswalo Ngobeni (22) zegt dat de koning 7 jaar geleden zijn interesse voor haar had laten blijken en met haar wilde trouwen. Dat gebeurde toen hij op bezoek was bij zijn vierde echtgenote LaNgangaza.

"Hij begon me op te bellen op de kostschool waar ik zat en vroeg of ik deel wilde uitmaken van de koninklijke familie", aldus Tintswalo, die van zijn avances niets wilde weten en naar Engeland vluchtte, waar ze asiel aanvroeg.

De asielaanvraag is inmiddels afgewezen en Tintswalo staat op het punt om het land te worden uitgezet. Ze is bang voor wat haar in Swaziland te wachten staat. "Je moet gehoorzamen aan de koning, je mag hem niet weigeren", vertelde ze aan de krant Daily Mail.

Ze denkt dat ze in de gevangenis kan belanden, ook omdat ze de laatste jaren actie heeft gevoerd tegen het autocratische bewind van de 45-jarige koning. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftien procent minder foorkramers in tien jaar tijd

Vijftien procent minder foorkramers in tien jaar tijd


http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/8/1/20130519043307/media_xll_5830396.jpg


België telt vandaag 15 procent minder foorkramers dan tien jaar geleden. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van ondernemersorganisatie Unizo.

"Het wordt de foorkramers ook niet gemakkelijk gemaakt", zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt. "Ze zien zich geconfronteerd met een strenge wetgeving, grote investeringskosten, een dalende rentabiliteit en vooral met meer en meer tegenkanting van buurtbewoners." Van Eetvelt verwijst daarbij naar de perikelen met de Sinksenfoor in Antwerpen.

Momenteel is in Antwerpen de Sinksenfoor aan de gang. Burgemeester Bart De Wever toonde alvast zijn kunnen in het schietkraam.

Unizo vraagt steden en gemeenten daarom om een meer doordacht 'foorbeleid' op te zetten. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denemarken wint Eurosongfestival

Denemarken wint Eurosongfestival

Klik op de foto om '  Only Teardrops ' te beluisteren


Het Eurovisiesongfestival zal volgend jaar plaatsvinden in Denemarken. Dat land won gisterenavond immers de 58ste editie van het liedjesspektakel. In de Malmö Arena in Zweden kon de sprookjesachtige Emmelie de Forest het best overtuigen met haar song 'Only Teardrops'. 26 landen namen deel aan de grote finale.

België eindigde op een gedeelde elfde plaats, net na Nederland dat negende werd.

Azerbeidzjan haalde met Farid Mammadov de zilveren 'medaille' binnen. Oekraïne vervolledigde de top drie, gevolgd door Noorwegen en Rusland. Met de overwininning van vanavond is het al de derde keer dat Denemarken helemaal bovenaan eindigt. 26 landen namen deel aan de grote finale.

Toonvaste Bellarosa
België haalde dankzij de feilloze prestatie van een bijzonder toonvaste en emotionele Roberto Bellarosa een mooie elfde plaats binnen. Even zag het ernaar uit dat we dankzij Bellarosa's liefdesliedje 'Love Kills' in de top vijf zouden eindigen, maar dan gingen we toch nog wat plaatsen achteruit. De 18-jarige jongeman werd afgevaardigd door de Franstalige omroep RTBF.

"Ik ben erg tevreden en fier dat ik België zo ver heb kunnen brengen in de finale. Men heeft mij onderschat na de nationale selectie. Vanavond heb ik mijn beste prestatie neergezet en heb ik kunnen bewijzen dat ik, ondanks mijn jonge leeftijd, een dergelijke verantwoordelijkheid aankon." Van plankenkoorts was er bij Bellarosa geen sprake: "De druk was enorm. Maar ik heb me goed geamuseerd voor de 15.000 aanwezigen in Malmö en de miljoenen televisiekijkers."

Ons land kreeg het maximale puntenaantal (12) van Nederland. Ook Rusland en Zweden konden de Belgische inzending wel smaken en gaven respectievelijk 8 en 7 punten. Zelf beloonden we op onze beurt Nederland met het maximale puntenaantal, gevolgd door Denemarken (10 punten), Oekraïne (8), Noorwegen (7), Italië (6), Azerbeidzjan (5), Rusland (4), Moldavië (3), Griekenland (2) en Zweden (1). (br.hln)» Reageer (0)
18-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alsof liefde haar vleugels geefthttp://img142.imageshack.us/img142/1216/goed10custombc1.jpgAlsof liefde haar vleugels geeft
is de aanraking van geest en aarde
als het wuivend riet in de wind

zo vrolijk haar sprongetjes
hoe teer haar schoonheid siert
is mijn ontmoeting met gevoel

zo trots als een pauw
bekijk ik het spel van de witte zwaan
met omhoog gestoken veren

stralend met haar eeuwige lach
danst zij ongestoord haar ballet
zoals levend water nimmer rust

mijn emoties, liefde en geluk
wisselen sneller dan de tijd
mijn eerste traan is voor haar

terwijl zij danst op de ster
overvalt mij eindeloze rust
van vermoeidheid uit extase.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eten bejaarde mag 4 euro per dag kosten

Eten bejaarde mag 4 euro per dag kosten


http://static2.hln.be/static/photo/2013/18/14/2/20130517234400/media_xll_5828192.jpg


In heel wat private rusthuizen in Vlaanderen mag het eten van een bewoner per dag - ontbijt, lunch én avondmaal - niet meer kosten dan 4 euro. De koks werken er zelfs volgens een nota die voorschrijft wat de verschillende voedingsonderdelen per gram mogen wegen. Er zijn ook rusthuizen waar pampers pas mogen worden ververst nadat ze voor 65 procent of zelfs volledig verzadigd zijn.

Vooral in commerciële rusthuizen ervaren bewoners en personeel dat winstbejag voorgaat op een mooie, oude dag. Het Laatste Nieuws verzamelde nog een hoop andere getuigenissen, voor een diepgravende reeks over wat er in onze woonzorgcentra fout loopt en wat beter kan.

Vlaams minister van Welzijn Jo Van deurzen benadrukt dat de zorg in 80 procent van de 766 Vlaamse woonzorgcentra van behoorlijke tot excellente kwaliteit is. Wel is hij van plan om nog dit jaar alle ­woonzorgcentra te bevragen over alle aspecten van wat een kwalitatieve dienstverlening behoort te zijn.

De minister noemt het alvast onaanvaardbaar dat onze bejaarden in bepaalde rusthuizen pas worden verschoond wanneer hun pamper voor 65 procent verzadigd is. Praktijken over het hergebruik van incontinentiemateriaal, waarover ook wordt getuigd, noemt hij in één woord schandelijk. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinksenfoor officieel open, plooien met foorkramers nog niet gladgestreken

Sinksenfoor officieel open, plooien met foorkramers nog niet gladgestreken


http://static2.hln.be/static/photo/2013/15/13/13/20130518190955/media_xll_5829823.jpg


De Sinksenfoor is vanmiddag plechtig geopend met een receptie op het Antwerpse stadhuis. De drankjes konden de slechte nasmaak die de foorkramers overhouden aan het recente akkoord echter niet wegspoelen. Leon Van Passel, voorzitter van de Vereniging der Belgische Foornijveraars, was in zijn toespraak niet mild voor het stadsbestuur.

De Sinksenfoor heeft dit jaar heel wat voeten in de aarde gehad. Schepen van Markten en Foren Ludo Van Campenhout (N-VA) hoopt dat deze editie de meeste succesvolle ooit wordt. "De moeilijkste bevallingen leveren vaak de schoonste boelekes op", zei hij in zijn toespraak.

Maar met dit 'boeleke' zijn de foorkramers niet onverdeeld gelukkig. "We zijn zwaar ontgoocheld in het stadsbestuur", speechte Van Passel. De foorkramers hadden de stad gevraagd om zich door de zes klagers vooral niet in een keurslijf te laten dwingen, maar nu mogen ze toch bepalen wat er wel en niet kan op de Sinksenfoor en de Gedempte Zuiderdokken.

Hij was ook niet te spreken over het feit dat de stad de gerechtskosten van de klagers gaat vergoeden. "Die procedure heeft ons ook 25.000 euro gekost. Hopelijk kunnen wie dit ook via de stad recupereren", sneerde hij.

De foorkramers hadden de voorbije dagen met acties gedreigd, maar zien daar nu toch van af. "Nu heeft de rechter er nog mee over beslist, maar in 2015 is het uw beslissing en wij gaan de Gedempte Zuiderdokken niet zomaar opgeven", zei Van Passel tegen burgemeester Bart De Wever (N-VA). Die vond de kritiek onterecht. "Wij hebben tijd noch moeite gespaard om ervoor te zorgen dat de Sinksenfoor dit jaar op de Gedempte Zuiderdokken kon doorgaan. Zonder ons was die daar niet geweest", reageerde De Wever achteraf.

Na de receptie ging het richting Sinksenfoor waar de burgemeester zich aan enkele attracties waagde zoals het schietkraam en de spectaculair ronddraaiende 'Turbine', die snelheden tot 104 kilometer per uur haalt. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtoffer van vleesetende ziekte krijgt bionische handen

Slachtoffer van vleesetende ziekte krijgt bionische handen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Een Amerikaanse vrouw die beide handen, haar linkerbeen en haar rechtervoet verloor door een vleesetende ziekte, heeft twee bionische handen gekregen. De handen zijn geprogrammeerd met 24 functies waardoor haar mobiliteit enorm is toegenomen.

Volgens vader Andy Copeland liep zijn 25-jarige dochter Aimee de zeldzame bacteriële infectie vorig jaar op na een val uit een kabelbaan. Daarbij liep ze een grote wond op in haar been. Drie dagen later moest ze met spoed worden opgenomen wegens hevige ontstekingen.

Nadat haar handen en been waren geamputeerd bracht Copeland twee maanden door in een revalidatiekliniek in Atlanta, waar ze weer leerde te bewegen en eten zonder protheses.

Met haar nieuwe bionische handen kan ze nu zelf weer een stukje chips beetpakken en een komkommer in stukjes snijden. Volgens CNN kosten de handen zo'n 120.000 dollar (90.000 euro) per stuk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Total boort niet naar olie bij berggorilla's in Afrika

Total boort niet naar olie bij berggorilla's in Afrika


http://oi44.tinypic.com/9k8i15.jpg


Olieconcern Total gaat niet naar het zwarte goud boren in het leefgebied van de laatste berggorilla's in de Democratische Republiek Congo. De topman van het Franse bedrijf beloofde op de aandeelhoudersvergadering in Parijs geen olie te winnen in de buurt van het Afrikaanse Virunga National Park. Dat maakte het Wereld Natuur Fonds (WNF) bekend.

WNF had afgelopen zomer de aandeelhouders van Nederlandse banken en pensioenfondsen die beleggingen hebben in Total, om hulp gevraagd. Minstens vier Nederlandse banken hebben destijds beloofd met het olieconcern hierover te gaan praten.

Vorig jaar telde Virunga National Park meer dan 700 vogelsoorten en meer dan 200 soorten zoogdieren. Ook een kwart van de laatste 786 berggorilla's leefde er. Het park staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertederende dierenliefde

Vertederende dierenliefde


http://static0.hln.be/static/photo/2011/14/15/12/20111109115601/media_xl_4462107.jpg


Hoe vertederend kan dierenliefde zijn? Dit knaapje is duidelijk weg van een orang-oetan in de zoo van Moskou. En de primaat beantwoordt de genegenheid van het jongetje en biedt prompt de vlezige lippen aan.

Voor alle duidelijkheid: de twee dikke vrienden worden gescheiden door het glas van het primatenverblijf. Het opmerkelijke kiekje werd gemaakt door fotografe Olga Dmitrieva.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België draaischijf voor tonnen valse euromunten

België draaischijf voor tonnen valse euromunten


http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/13/2/20130518041739/media_xll_5828582.jpg


Het Brusselse parket onderzoekt een gigantische zwendel met muntstukken van 1 en 2 euro. Dat schrijft De Tijd op gezag van parketwoordvoerster Ine Van Wymersch.

De afgelopen maanden zijn op de luchthaven van Zaventem 'tonnen' euromunten onderschept die afkomstig waren uit China. Dat is een veelvoud van het aantal valse euromunten dat over heel 2012 is onderschept in de hele eurozone. De speurders vrezen dat België een draaischijf is om de verdachte Chinese munten in omloop te brengen in de Europese Unie. Dat kan behoorlijk pijnlijk zijn voor de reputatie van ons land. Vooral omdat de Duitse Bundesbank al in 2011 had ontdekt dat ze 29 ton euromunten uit China - allemaal illegaal - had omgeruild voor 6 miljoen euro. Sindsdien zijn alle Europese landen op hun hoede voor ladingen uit China.

België zou als enige land nog soepel zijn gebleven. In elk geval moest het gerecht met lede ogen aanzien dat de machines van onze Koninklijke Munt de Chinese muntstukken aanvaarden. Het was de douane op Brussels Airport die het smokkelnetwerk op het spoor kwam. Maandenlang zijn in de luchthaven van Zaventem verschillende verdachten geschaduwd terwijl ze containers met euromunten ons land binnensmokkelden. Op papier was sprake van oude muntstukken of oude metalen. (br.hln)» Reageer (0)
17-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Auw! Kleine coyote knalt pal tegen cactus

Auw! Kleine coyote knalt pal tegen cactus


http://static2.hln.be/static/photo/2013/10/16/4/20130517134057/media_xll_5826664.jpg


Een coyotepup is op een golfbaan in Arizona met z'n snuitje pal tegen een cactus gelopen. Het diertje was bedekt met stekelige naalden, maar is intussen gezond en wel herenigd met zijn familie.

Gwen Maxwell vond de kleine coyote dinsdagochtend in haar tuin. Deze gepensioneerde vrouw van 68 woont pal naast een golfbaan in Sun City West. Het diertje was bedekt met een zestal grote stukken cactus.

De dame riep de hulp in van Jose Soto en Shawn Bordine, terreinverzorgers van de golfbaan. Samen verwijderden ze de stekels uit het lijfje van de coyote, gewapend met handschoenen en een tang. Eenmaal bevrijd van de cactusnaalden, ging de coyote op de loop.  (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse onderzoekers ontdekken verborgen stad in jungle van Honduras

Amerikaanse onderzoekers ontdekken verborgen stad in jungle van Honduras


http://static2.hln.be/static/photo/2013/15/14/12/20130517012740/media_xll_5825472.jpg


Amerikaanse onderzoekers hebben met moderne lasertechnieken in het regenwoud van Honduras de overblijfselen van een mogelijk tot dusver onbekend gebleven cultuur ontdekt. De wetenschappers vonden bewijzen voor twee grote steden met piramides en pleinen, terrasvormige velden en kanalen, zo kondigden ze aan tijdens een persconferentie in Mexico.

Wetenschappers van de universiteit van Houston vlogen met een klein vliegtuigje over de jungle van Honduras en stuurden laserstralen over de bodem. Op basis van de gereflecteerde stralen konden ze zich een beeld vormen van de oppervlaktestructuur van het gebied. Ze zochten naar rechte en rechthoekige structuren die enkel door menselijk toedoen veroorzaakt kunnen zijn.

Tot dusver ging men ervan uit dat de Midden-Amerikaanse culturen niet tot in het huidige Honduras doorgedrongen waren. Die opvatting moet nu mogelijkerwijs herzien worden. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom op je buik slapen slecht is

Waarom op je buik slapen slecht is


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/1/10/20130516114017/media_xll_5822620.jpg


Velen kruipen graag dicht tegen hun partner aan in bed zonder daarbij na te denken over hun houding. Velen beseffen niet dat hoe je slaapt een grote invloed heeft op je gezondheid. Artsen geven tips over de beste slaaphoudingen voor je lichaam.

De perfecte slaappositie bestaat niet, maar volgens professor Michael J. Breus zijn sommige slaaphoudingen beter je lichaam dan anderen. Hij onthulde op de Amerikaanse tv-show 'The Doctors' dat door verkeerd in bed te liggen je je rug en nek onnodig kunt belasten.

"Op je rug slapen is doorgaans het beste. Hierdoor verdeel je namelijk je gewicht over je hele houding. Dit beperkt op zijn beurt dan weer de kans op spierpijn en overbelasting. Op je buik slapen is het slechtst voor je lichaam, aldus Breus. "Het probleem is dat je dan je hoofd bijna 90 graden moet draaien, want ontzettend slecht is voor je nek. Velen duwen ook hun arm onder het kussen, wat het enkel erger maakt. Een oude matras of een te dik kussen hebben hetzelfde negatieve effect op je nek. De beste slaappositie is echter erg persoonlijk." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongeruste boeren in Wetteren laten zelf stalen nemen

"Hoge gifwaarden in spinazie, sla en radijzen"


http://static1.hln.be/static/photo/2013/17/0/12/20130517085710/media_xll_5825322.jpg


Bij staalnames van landbouwgewassen in de buurt van de treinramp in Wetteren, zijn hoge gifwaarden vastgesteld. "Er zaten enorme dosissen tot 350 partikels per miljoen acrylnytril op de sla, radijzen, gras en spinazie", klinkt het. De ongeruste boeren hadden de proeven zelf besteld omdat het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid tot nu niks kwijt wil over eventueel eigen onderzoek.

Omdat de boeren uit de directe omgeving van de treinramp het lange wachten beu waren, lieten ze zelf de gewassen op negen percelen controleren door de VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek. De resultaten waren onthutsend. "In een perimeter van honderd meter rond de ramp zat geen enkel veld onder de norm van 50 ppm. In een perimeter van 500 meter was goed een kwart van de staalnames boven de norm. En dat was lang niet het ergste. Vooral de hoeveelheid gif op de gewassen was schrikwekkend. Tot 350 ppm. Dodelijk giftig zijn die gewassen."

Zowel het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid als het Crisiscentrum wilde gisteren geen commentaar kwijt. Onafhankelijk landbouwdeskundige Luc Busschaert begrijpt die houding niet. "De situatie daar is levensgevaarlijk. De overheid moet hier snel duidelijkheid scheppen. Als die gewassen gegeten worden, zelfs al zijn ze gespoeld, kunnen ze de gezondheid erge schade berokkenen."  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andrea Bocelli- Con te Partiro

Andrea Bocelli- Con te Partiro

Om hem te beluisteren druk op de foto

Andrea Bocelli (Lajático, Toscane, 22 september 1958) is een Italiaanse tenor, die zowel klassieke als populaire muziek zingt. Tevens zingt hij in enkele opera's, en is hij een producer.

Andrea Bocelli leed vanaf zijn geboorte aan de oogziekte glaucoom. Op twaalfjarige leeftijd werd hij na een ongeluk met een voetbal geheel blind, tot dat moment kon hij nog een beetje met zijn rechteroog zien.

Bocelli werd ontdekt door Zucchero toen deze een tenor zocht voor de demo van Miserere. Uiteindelijk nam Zucchero dit nummer op met Luciano Pavarotti, maar Andrea Bocelli begeleidde Zucchero op zijn internationale concerttour.

Bocelli werd in Italië algemeen bekend na zijn overwinning op het Festival van Sanremo in 1994 met Il mare calmo della sera. Het jaar daarop deed hij nog eens mee aan het festival met Con te partirò. Dit nummer nam hij in 1996 opnieuw op, samen met Sarah Brightman onder de titel Time to say goodbye en haalde er een internationale hit mee.

In 1998 trad Andrea Bocelli op in het Kennedy Center in Washington D.C. en werd hij ontvangen door de Amerikaanse president Bill Clinton in het Witte Huis. In hetzelfde jaar toerde hij door Amerika en won hij twee World Music Awards, wat hij in 2002 herhaalde. In de jaren daartussen werd hij meerdere malen genomineerd voor een Grammy Award, maar deze heeft hij tot nog toe niet gewonnen. Wel kreeg hij verscheidene andere internationale prijzen toegekend.

Tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Turijn in 2006 heeft Bocelli het nummer Because we believe gezongen. Voor de Nederlandse versie van zijn cd Amore heeft hij het nummer opgenomen met Marco Borsato.

In 2005 heeft Bocelli het project Teatro del Silenzio geopend, een openluchttheater nabij het plaatsje Lajatico in Toscane. Slechts een keer per jaar wordt, in de maand juli, dit theater opengesteld voor publiek. In de zomer van 2007 heeft Bocelli zijn grote nummers hier tijdens een concert ten gehore gebracht. Tijdens deze avond vond de registratie plaats voor de dvd Vivere, Live in Tuscany. In de zomer van 2010 heeft de laatste editie van het project "Theatro del Silenzio" plaatsgevonden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse zoo verwelkomt nieuw aardvarken

Antwerpse zoo verwelkomt nieuw aardvarken


http://static2.hln.be/static/photo/2013/10/16/12/20130516095313/media_xll_5822142.jpg


In de Zoo van Antwerpen is een aardvarkentje geboren in het nachtdierenverblijf. Het diertje, dat nu negen dagen oud is, "blaakt van gezondheid", aldus de Zoo.

Het diertje is het vijfde jong van moeder Curly. De meeste van haar jongen werden amper een maand oud. Het grootbrengen van de kleine aardvarkentjes is niet eenvoudig, aangezien de melkproductie van de moeder traag op gang komt. Bovendien staan aardvarkens ervoor bekend hun jongen niet echt zachtaardig te behandelen. De verzorgers leggen het diertje elke drie uur bij de moeder om te drinken, kolven moedermelk af en geven het diertje ook puppymelk. Het diertje, dat bij de geboorte 1,5 kilogram woog, weegt ondertussen 2,1 kilogram.

Het geslacht van de boreling is nog niet gekend, aangezien het geslacht moeilijk vast te stellen is. Elk jong aardvarkentje heeft uitwendig een soort balletjes die te verwarren zijn met teelballen, maar even goed geurklieren kunnen zijn. De naam van het diertje wordt bepaald wanneer het geslacht duidelijk is. Dit jaar beginnen alle namen van baby's in de Zoo met een "O".

Er leven 45 aardvarkens in Europese dierentuinen. Aardvarkens zelf zijn niet bedreigd, maar hun bestaan is belangrijk voor andere Afrikaanse dieren zoals hyena's en wrattenzwijnen, die de holen van de aardvarkens gebruiken als schuilplek.
» Reageer (0)
16-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal van prairiehonden ontcijferd

Taal van prairiehonden ontcijferd

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Prairiehonden, knaagdieren uit de familie van de eekhoorns, hebben een eigen, relatief complexe taal. De doorsnee mens hoort een monotoon gepiep, maar uit Amerikaans onderzoek blijkt dat ze gedetailleerde beschrijvingen van dreigingen kunnen doorgeven als ze alarm slaan, meldt de website Treehugger.com.

De bioloog Dr. Con Slobodchikoff van de universiteit van Noord-Arizona heeft samen met zijn studenten gedurende 25 jaar de roep (het gepiep) van de Gunnison-prairiehonden bestudeerd. Hij kan vandaag stilaan beweren dat hij al heel wat van hun taal begrijpt.

Via sonogrammen en statistische analyses werd de roep van de prairiehonden vergeleken bij bijvoorbeeld de komst van een hond, van een coyote of van een mens. In wat wij enkel horen als hoog gepiep zitten dermate subtiele verschillen dat Slobodchikoff zelfs spreekt van klinkers en medeklinkers en substantieven en adjectieven. Met die 'woorden' kunnen prairiehonden redelijk exact omschrijven welke dreiging er op komst is.

Heel concreet vergissen prairiehonden zich nooit tussen pakweg een herdershond en een coyote (die toch sterk op elkaar gelijken), maar ook niet tussen een mens met een geel of met een groen T-shirt. Ook een omschrijving of je groot of klein en dun of dik bent, wordt meegeleverd.

Dr. Con Slobodchikoff wijst erop dat er nog heel wat 'gebabbel' is tussen prairiehonden onderling, dat niet kan ontcijferd worden omdat wij de context niet kennen. Maar hij toont met zijn onderzoek alvast aan dat 'taal' niet alleen eigen is aan de mens. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak :Wil je niet verkracht worden? Drink dan minder

Uitspraak:Wil je niet verkracht worden? Drink dan minder


http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/10/14/20130516160222/media_xll_5823734.jpg


Net nu zedendelicten meer onder de aandacht worden gebracht met als doel het bestraffen en behandelen van daders te stimuleren, komt de Hongkongse secretaris voor Veiligheid op de proppen met zijn nieuw motto: "Wil je niet verkracht worden? Drink dan minder".

Het lijkt iets ontzettends middeleeuws om de schuld van een verkrachting niet in de schoenen van de dader, maar in die van het slachtoffer te schuiven. Lai Tung-kwok, de Hongkongse secretaris voor Veiligheid, schopte dan ook ontzettend veel mensen tegen de schenen met zijn bevreemdende uitspraak.

"Mensen worden niet verkracht omdat ze te veel drinken of een gewaagd kleedje dragen. Misschien had hij niet de intentie om vrouwen te beschuldigen, maar als hij dergelijke dingen gaat blijven zeggen, vrees ik dat vrouwen opnieuw minder geneigd zullen zijn deze zedendelicten aan te geven bij de politie uit schrik om zelf de schuld te krijgen, zeker als ze op dat moment een paar glazen op hadden", getuigt Linda Wong van de Association Concerning Sexual Violence Against Women.

Net nu het aantal aangegeven verkrachtingen in Hong Kong sterk aan het stijgen is omdat vrouwen eindelijk de moed vinden om het onrecht aan te kaarten, doet een uitspraak als dit de ronde. Gelukkig knokken vrouwenbewegingen voor de ondersteuning van slachtoffers. Eén iniatief kwam alvast overgewaaid uit Canada: de Slutwalk. Deze provocatieve wandelingen van schaarsgeklede (en binnenkort wellicht ook drinkende) vrouwen steken de draak met de gedachte dat slachtoffers van verkrachting erom vragen. Ze dragen dan ook slogans als "Mijn kleren geven jou geen goedkeuring" en "Beschaam verkrachters, geen slachtoffers".  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pensioen kan iemand depressief en ziek maken

Pensioen kan iemand depressief en ziek maken


http://static1.hln.be/static/photo/2013/2/15/14/20130516085722/media_xll_5822039.jpg


Te snel op pensioen gaan, kan je gezondheid schaden. Onderzoek heeft aangetoond dat na zijn pensioen de gemiddelde volwassene 60 procent meer kans heeft om ziek te worden.

Vorsers aan het instituut van Economische zaken in Londen ondervroegen 9000 volwassenen tussen 50 en 70 jaar uit 11 Europese landen. De studie probeerde wel rekening te houden met het feit dat sommige mensen op pensioen gaan door gezondheidsproblemen.

Veel werknemers dromen dat ze met hun pensioen veel gaan reizen, nieuwe hobby's krijgen en vooral hét geluk te vinden. Dit kan je echter een miserabel gevoel geven en je gevoeliger voor ziekte maken. Naast een verhoogde kans op ziekte, doet het pensioen ook het risico op een depressie toenemen, gepensioneerden hebben ook 60 procent meer kans om medicatie te nemen.

Hoofdonderzoeker Gabriel Sahlgren zegt dat deze studie aantoont dat op pensioen gaan je leven zo verandert, dat dit stressvoller is dan te blijven werken. Velen verliezen door te stoppen met werken contact met vrienden en collega's en raken sociaal geïsoleerd. Ze sportten minder aangezien sommigen naar het werk fietsen of wandelen of hadden lichamelijk veeleisende jobs. Ook het verlies aan een inkomen heeft een negatieve invloed op het welzijn en de gezondheid. De studie besluit: "De resultaten getuigen van grote negatieve effecten van het pensioen op zowel mannen als vrouwen. Hoewel er twijfel is over de onmiddellijke gezondheidsimpact van een pensioen, blijkt langer werken goed te zijn voor je gezondheid op lange termijn."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werden die beha's voor niets verbrand? Britse vrouwen willen geen gelijkheid

Werden die beha's voor niets verbrand? Britse vrouwen willen geen gelijkheid


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/9/8/20130516112729/media_xll_5822543.jpg


Na een decennia lange strijd voor gelijkheid hunkeren heel veel Britse vrouwen stiekem naar een leven als huisvrouw. Ruim 62 procent van de 1.582 ondervraagde vrouwen zou haar carrière zo opzijschuiven. Ook financiële onafhankelijkheid hangt aan een zijden draadje. Maar liefst 78 procent zou er geen probleem van maken om te leven op kosten van hun partner.

Uit de studie blijkt dat vrouwen hun wens om als huisvrouw door het leven te gaan verborgen houden omdat ze onder druk staan van andere 'onafhankelijke' vrouwen. Meer dan 74 procent gaf toe die stress bijna dagelijks te voelen. De meer dan 1.500 ondervraagde dames boven de 25 hadden allemaal een relatie en een voltijdse job op het moment van het onderzoek.

Ze kregen de vraag of ze zich al dan niet een onafhankelijke vrouw voelen. Voor 65 procent van de vrouwen was het antwoord ja. Toch hunkert meer dan 57 procent naar een meer ontspannen leven. Ze zouden nog veel liever een huisvrouw zijn dan achter hun carrière aan te hollen. Op gebied van geld zou 78 procent er niks mee inzitten als ze daarvoor afhankelijk zouden van hun partner.

"Ik ben echt gechoqueerd dat de meerderheid van de vrouwen liever een huisvrouw wil zijn in plaats van een carrière op te bouwen. Je hoort zo vaak dat we kracht en onafhankelijkheid moeten omarmen. Ik bedoel, Destiny's Child heeft er vaak genoeg over gezongen. Het meest schokkende resultaat is echter dat vrouwen geen moer geven om hun financiële onafhankelijkheid. Een vogeltje in een gouden kooi zijn, spreekt echt niet iedereen aan", stelt Bobbie Malpass van mycelebrityfashion.co.uk. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3D-print menselijke huid kan verbrande mensen helpen

3D-print menselijke huid kan verbrande mensen helpen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Vier studenten van de Universiteit Leiden in Nederland hebben een opvallend concept bedacht waarbij brandwondenslachtoffers minder operaties nodig hebben om te herstellen. Het idee van de zogenaamde SkinPrint, waarbij een 3D-printer stukjes huid print, won al de Digital Award - de grootste studentenondernemersprijs van Nederland.

"SkinPrint kan voor een revolutie in de geneeskunde zorgen", vertelt teamleider Ingmar van Hengel in dagblad Metro. "Bij patiënten met brandwonden halen we met een naald een klein stukje gezonde menselijke huid weg." De huidcellen worden vervolgens op kweek gezet waardoor ze vermenigvuldigen. De cellen dienen als inkt voor de 3D-printer waarna er in het ziekenhuis een huidtransplantatie kan plaatsvinden.

Om de menselijke huid te mogen printen moet er nog een keurmerk verkregen worden van de European Medicines Agency. Van Hengel: "Daarvoor moeten we bewijzen dat de methode veilig is. Gelukkig gaan we samenwerken met de Zwitserse professor Ernst Reichmann, dé expert op het gebied van huid. Met zijn hulp denk ik dat de eerste ziekenhuizen binnen vijf jaar gebruik zullen maken van geprinte menselijke huid." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiling tekeningen Willy Vandersteen brengen 50.000 euro op

Tekeningen Willy Vandersteen brengen 50.000 euro op


http://oi41.tinypic.com/34s2uz7.jpg


Een veiling van originele tekeningen van Willy Vandersteen, de geestelijke vader van Suske en Wiske, heeft gisterenavond 50.000 euro opgebracht. Dat meldt veilinghuis voor verzamelaars Catawiki. Een tekening uit "De Texasrakkers", een Suske en Wiskeverhaal, ging voor 2.500 euro weg.

Voor twee originele stroken uit het allereerste verhaal van De Rode Ridder uit 1950 is 1.700 euro neergeteld. Pagina's uit Robert en Bertrand, die zelden worden aangeboden, brachten goed 1.500 euro per stuk op.

"We zijn zeer tevreden met de interesse voor de Vandersteentekeningen, vooral ook omdat er niet alleen belangstelling was uit de Lage Landen", klinkt het bij Catawiki-oprichter René Schoenmakers.

Behalve tekeningen van Vandersteen zelf, werden ook tekeningen van zijn medewerkers geveild, die onder de naam 'Studio Vandersteen' werkten aan reeksen als 'Jerom', 'Bessy', 'Pats' en 'Karl May'. Die brachten honderden euro's per stuk op.

Uit een onderzoek van studenten van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat stripverhalen de afgelopen 30 jaar een hoger rendement opleverden dan beleggen in aandelen of goud. Catawiki verwijst daarvoor naar een eerste druk van het album 'Rikki en Wiske in Chocowakije', die eerder deze week voor 3.500 euro geveild werd. "Dertig jaar geleden ging dit album in deze staat omgerekend voor 'slechts' enkele honderden euro's weg", aldus Catawiki.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordveiling bij Christie's haalt half miljard dollar op

Recordveiling bij Christie's haalt half miljard dollar op


http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/13/0/20130516074758/media_xll_5821935.jpg


De veiling van een reeks hedendaagse kunstwerken bij Christie's in New York heeft een historisch record gehaald van bijna een half miljard dollar, zo'n 385 miljoen euro. Dat heeft het Britse veilinghuis laten weten. Bij de kunstwerken zaten schilderijen van Jackson Pollock en Jean-Michel Basquiat, die elk ook records vestigden.

Zo'n 94 procent van de loten vond een afnemer, voor een volgens Christie's "verbluffend" totaal van iets meer dan 495 miljoen dollar. Negen kunstwerken gingen elk van de hand voor meer dan 10 miljoen dollar. 'Number 19, 1948' van Jackson Pollock schoot de hoofdvogel af met 58,4 miljoen dollar. 'Dustheads' van Jean-Michel Basquiat vond een koper voor 48,8 miljoen dollar.

Volgens een verantwoordelijke bij Christie's illustreert het record dat de kunstmarkt een nieuw tijdperk is ingetreden, waarbij "doorgewinterde verrzamelaars en nieuwe kopers op het hoogste niveau rivaliseren, in het kader van een wereldmarkt."

De recordverkoop bij Christie's komt er een dag nadat rivaal Sotheby's ook al een recordverkoop realiseerde, waarbij 'Onement VI' van Barnett Newman onder hamer ging voor 43,84 miljoen dollar en een schilderij van Gerhard Richter voor 37,1 miljoen dollar. Dat laatste is de hoogste prijs die ooit voor een werk van een levende kunstenaar is betaald. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Angelina Jolie wil ook eierstokken laten verwijderen

Angelina Jolie wil ook eierstokken laten verwijderen


http://oi41.tinypic.com/w12tcm.jpg


Angelina Jolie wil haar eierstokken laten verwijderen. Dat schrijft het blad People. De actrice zou dit willen doen vanwege het BRCA1-gen dat ze draagt. Hierdoor heeft ze een verhoogde kans op eierstokkanker.

Eerder kwam het nieuws naar buiten dat de actrice haar borsten in februari heeft laten verwijderen en dat er protheses zijn geplaatst in april. Dit allemaal om de kans op kanker te verkleinen.

Ze is wereldwijd geprezen om het wereldkundig maken van haar toestand. Dit zou miljoenen vrouwen met vergelijkbare problemen kunnen helpen.» Reageer (0)
15-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoenen in maat 66 voor 17-jarige Venezolaan

Schoenen in maat 66 voor 17-jarige Venezolaan


http://static1.hln.be/static/photo/2013/10/4/14/20130515155014/media_xll_5819444.jpg
Schoenmaker Georg Wessels presenteert maat 66.


De Duitse schoenmaker Georg Wessels heeft schoenen in maat 66 gemaakt voor de 17-jarige Venezolaan Jeison Rodrieguez. De jongen, die ten gevolge van een hersentumor lijdt aan een groeistoornis, heeft 44 centimeter lange voeten. Dat zijn mogelijk de langste ter wereld.

In amper twee jaar tijd is de Zuid-Amerikaanse jongen overgegaan van schoenmaat 46 naar maat 66. De Duitser Wessels is specialiseerd in extra grote maten en heeft een paar schoenen en sandalen persoonlijk bij de jongen thuis in het Venezolaanse Maracay afgeleverd. Dat heeft het Duitse persbureau dpa vandaag gemeld.  (br;hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beetje verdikt? Geef je genen de schuld

Beetje verdikt? Geef je genen de schuld


http://static3.hln.be/static/photo/2013/3/1/6/20130515105904/media_xll_5818506.jpg


Een derde van de vrouwen beschikt over een gemuteerd gen dat de ontwikkeling van vetweefsel stimuleert, hierdoor hebben ze twee en een half keer meer kans om 6,5 kilo te verdikken. Dat ontdekten Nederlandse wetenschappers.

Uit een analyse door de universiteit van Maastricht van de gewichtsschommelingen bij 5.000 mannen en vrouwen gedurende tien jaar en de ontrafeling van hun DNA ontdekten de vorsers dat alle vrouwen die waren verdikt een gemuteerde versie van een gen genaamd MMP2 gemeenschappelijk hadden.

Onderzoeker Freek Bouwman zegt dat minstens 30 procent van de vrouwen met deze versie van het gen rondlopen. Mannen kunnen het gen FTO dragen, waardoor ze sneller verdikken. De dragers lopen bijna twee keer meer risico om 6,5 kilo bij te komen. Deze mutatie kreeg de naam het 'junkfoodgen', omdat het ervoor zorgt dat je meer zin in suiker en vette voeding hebt. De dragers nemen elke maaltijd ongeveer 100 calorieën meer op dan gemiddeld. Dit telt in een week op tot 2.100 calorieën extra.

Deze ontdekking biedt hoop op de ontwikkeling van een test die onthult wie het meeste risico loopt de strijd tegen de kilo's te verliezen. Deze twee genen zijn eigen aan de geslachten omdat hun activiteit gecontroleerd wordt door geslachtshormonen. Volgens de onderzoekers kan dit ook helpen te onthullen welke mensen gevoelig zijn aan opnieuw bij te komen na een dieet. Professor John Wilding zegt dat je je genen niet de schuld mag geven van je gewichtstoename. "Mensen moeten zich zorgen maken over wat ze eten. Je kunt je DNA niet veranderen, maar wel je gedrag." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe therapie voor longpatiënten: zangles

Nieuwe therapie voor longpatiënten: zangles


http://static3.hln.be/static/photo/2013/15/8/8/20130514134624/media_xll_5816048.jpg


In Groot-Brittannië krijgen mensen met longaandoeningen als astma, bronchitis en emfyseem zangles om kortademigheid te bestrijden en de levenskwaliteit te verbeteren.

"De aangeleerde zangtechnieken hebben in feit veel gemeen met de oefeningen die fysiotherapeuten gebruiken bij patiënten met chronische ademhalingsproblemen", verklaart dokter Nicholas Hopkinson van het Royal Brompton ziekenhuis.

Wie moeilijk kan ademen, zal van nature zijn ademhalingspatroon aanpassen om zoveel mogelijk zuurstof op te nemen. Zonder de juiste technieken kan dit het probleem echter nog erger maken, aangezien de eerste reflex meestal is om kort en ondiep te ademen.

Om dit te voorkomen, krijgen longpatiënten tijdens de zanglessen ook manieren aangeleerd om de buikspieren te onspannen, waardoor lucht het hele bovenlichaam kan vullen. Diezelfde spieren worden ook ingezet om het uitademen te ondersteunen. Ze leren verder ook om langzamer uit te ademen en hun lichaam de tijd te geven om voldoende zuurstof te absorberen.

"Zingen draait niet rond volle kracht pompen in die eerste klanken, maar rond het gelijkwaardig stuwen van lucht langs de stembanden voor een bepaalde tijd. Daarbij zorg je bovendien voor een juiste houding van je hele bovenlichaam om die zuivere noten te halen", klinkt het

In een recent onderzoek werd de impact van deze wekelijkse zanglessen onder de loep genomen en vergeleken met de traditionele medische behandelingen. Na afloop bleek dat zingen de fysieke gezondheid aanzienlijk verbeterde en ook het gemoed van de patiënten een serieuze boost gaf. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenverzorger gaat naakt om wilde tijgers te helpen

Dierenverzorger gaat naakt om wilde tijgers te helpen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/6/7/8/20130514153017/media_xll_5816438.jpg


Grant Kother, dierenverzorger in de Londense ZSL Zoo, moedigt iedereen aan om op 15 augustus deel te nemen aan de eerste naaktloop in de dierentuin. Zelf geeft hij nu al het goede voorbeeld door de dieren naakt te voederen.

Met de 'Streak for Tigers' hoopt men om geld in te zamelen zodat de Zoological Society of Londen hun werk kan verder zetten om de amper 300 resterende wilde Sumatraanse tijgers te helpen.

"We vinden het fantastisch om zo een uitdagend evenement te organiseren voor het goede doel. We hopen dat de vrienden en familie van de deelnemers diep in hun zakken tasten en zo hun steun betuigen om tijgers over heel de wereld te beschermen", aldus Lucy Osman van de Londense Zoo.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juwelen Gina Lollobrigida geveild voor 3,8 miljoen euro

Juwelen Gina Lollobrigida geveild voor 3,8 miljoen euro


http://oi42.tinypic.com/5x1k5z.jpg


Juwelen van de voormalige Italiaanse filmster Gina Lollobrigida hebben gisteren op een veiling zo'n 3,8 miljoen euro opgeleverd. Dat heeft veilinghuis Sotheby's bekendgemaakt.

De collectie omvatte meer dan 20 juwelen, waaronder een paar oorbellen met parel en diamant, die voor ruim 1,5 miljoen euro onder de hamer ging. De 85-jarige Lollobrigida heeft laten weten het geld te zullen gebruiken voor stamcelonderzoek.

Lollobrigida speelde in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw in verschillende films, waaronder Buona Sera, Mrs. Campbell (1968) en Come september (1961). (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit eerder zo weinig huwelijken sinds WOII


Nooit eerder zo weinig huwelijken sinds WOII


http://oi39.tinypic.com/dzczno.jpg


In België zijn in 2011 maar 41.001 burgerlijke huwelijken voltrokken. Dat is het op een na laagste aantal sinds de Tweede Wereldoorlog. Limburg vormt hierop de uitzondering. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Nationaal Instituut voor de Statistiek (NIS), schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

In 2011 werden 24.464 huwelijken gesloten in Vlaanderen, 12.241 in Wallonië en 4.296 in Brussel. Een totaal dus van 41.001. Dat zijn er 1.158 (2,8 procent) minder dan in 2010, en liefst een derde minder dan in 1990, toen 64.554 koppels mekaar plechtig trouw beloofden. Sinds de Tweede Wereldoorlog werden enkel in 2002 nog minder huwelijken voltrokken (40.343).

Wie de cijfers per provincie analyseert, ziet dat Limburg de grote uitzondering op de regel is. Als grootste steden hebben Hasselt (321) en Genk (246) het hoogst aantal huwelijken. Beringen (177) vervolledigt de top drie.

De gemiddelde leeftijd van de 82.002 gehuwden was 35 jaar en drie maanden. Voor zij die de eerste keer trouwden, bedroeg de gemiddelde leeftijd 30 jaar en vijf maanden.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.600.000 Belgen gebruiken bloeddrukverlagers foutief

600.000 Belgen gebruiken bloeddrukverlagers foutief


http://static3.hln.be/static/photo/2013/16/1/4/20130515090540/media_xll_5818234.jpg


Net als de voorbije jaren waren bloeddrukverlagers ook vorig jaar de meest gebruikte geneesmiddelen in België. Maar 600.000 Belgen, of een kwart van de patiënten, neemt de medicatie niet regelmatig in en loopt het risico op ernstige hart- en vaatproblemen. Dat blijkt uit onderzoek van de Christelijke Mutualiteit (CM).

De CM maakt elk jaar een top tien van de meest gebruikte geneesmiddelen, op basis van de geneesmiddelen die aan CM-leden (42 procent van de Belgische bevolking) werden uitgereikt in publieke apotheken. De bloeddrukverlagers staan al jarenlang helemaal bovenaan de lijst. "Over de hele Belgische bevolking worden er per jaar 1,4 miljard dagdosissen bloeddrukverlagers ingenomen. Dat is 27 procent van alle gebruikte pilletjes in België", luidt het in een persbericht.

Bloeddrukverlagers, zoals bijvoorbeeld Rampiril of Bisoprolol, worden voorgeschreven wanneer de patiënt zijn bloeddruk niet kan beheersen met een gezonde levensstijl. Vooral oudere mensen nemen bloeddrukverlagers. Een behandeling met bloeddrukverlagers moet strikt opgevolgd worden: in de juiste dosis, op vaste tijdstippen, regelmatig en voor een lange tijd. Maar een op de vier patiënten doet dat niet voldoende, en heeft een sterk verhoogd risico op een beroerte, hartinfarct of hartfalen, stelt de CM.

"Verhoogde bloeddruk wordt niet voor niets de stille doder genoemd", zegt CM-voorzitter Marc Justaert. "Je voelt zelf niet altijd het effect op je lichaam als je de bloeddrukverlager niet trouw inneemt, maar het kan desastreuze gevolgen hebben." Justaert pleit voor meer sensibilisering bij artsen en apothekers. Hij wijst er ook op dat patiënten hulpmiddelen kunnen inschakelen om de pilletjes niet te vergeten, zoals pillendoosjes of apps voor de smartphone.

In de top tien van meest gebruikte geneesmiddelen worden de bloeddrukverlagers gevolgd door cholesterolverlagers en bloedverdunners. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiase artsen brengen operatie van meisje met waterhoofd tot goed einde

Indiase artsen brengen operatie van meisje met waterhoofd tot goed einde


http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/2/9/20130415133738/media_xll_5733864.jpg
Roona voor de chirurgische ingreep.


Indiase artsen hebben vandaag de operatie van een meisje van 15 maanden tot een goed einde gebracht. Het meisje leed aan een zeldzame ziekte waardoor de omvang van haar hoofd verdubbelde. Wegens de extreme armoede van haar ouders veroorzaakte haar lot een golf van solidariteit.

"De operatie verliep perfect, veel beter dan verwacht", verklaarde dokter Sandeep Vaishya naar aanleiding van de operatie van Roona Begum. "Het is een succes, maar het is te vroeg om een uitspraak te doen over de kwaliteit van haar toekomstige leven", voegde hij eraan toe.

Roona Begum is geboren met een ernstige neurologische afwijking. Die leidt tot de toename van het volume van de ruimten die cerebrospinale vloeistof bevatten. Dit veroorzaakt een druk op de hersenen.

De omtrek van haar hoofd bedraagt zo'n 94 centimeter, tweemaal meer dan de normale omtrek van een kind van haar leeftijd. Door haar grote hoofd kan het meisje niet rechtop staan, en kan ze ook niet op handen en voeten staan.

De operatie bestond uit een "craniale bypass" waarbij het vocht uit de hersenen werd verwijderd.

De foto's van het meisje, die begin april waren getrokken in de staat Tripura, in het noordoosten van India, beroerde heel wat mensen. Sommigen van hen organiseerden een campagne om het nodige geld voor de operatie in te zamelen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schildpad Jan Fabre weg van Nieuwpoortse zeedijk

Schildpad Jan Fabre weg van Nieuwpoortse zeedijk


http://static0.hln.be/static/photo/2013/0/6/1/20130514162355/media_xll_5816641.jpg


De gouden schildpad van kunstenaar Jan Fabre krijgt een nieuwe plaats in Nieuwpoort. Het beeld dat sinds de eerste editie van het kunstfestival Beaufort in 2003 op de zeedijk stond, is gisterenochtend weggehaald. De schildpad zal in de toekomst een plaats krijgen aan het cultuurcentrum Ysara.

Een van de belangrijkste redenen om de schildpad te verhuizen waren de weersomstandigheden op de zeedijk. Het beeld moest er wind en zand trotseren. "Nu krijgt het beeld een volledige restauratie door Art Casting, het atelier waar de schildpad initieel werd opgebouwd", aldus Geert Vanden Broucke (CD&V), schepen van Cultuur en Erfgoed. "De schildpad wordt opnieuw bekleed met bladgoud en duurzame materialen waardoor de sculptuur tot 25 jaar beschermd zal blijven."

Het kunstwerk van Jan Fabre zal op het nieuwe Fabreplein komen te staan, bij cultuurcentrum Ysara. Op dit moment wordt dat plein volledig heraangelegd, onder toeziend oog van Fabre zelf. Er komen ook garageboxen aan het plein. Zolang die werken niet gefinaliseerd zijn, komt de schildpad er niet. "We verwachten toch dat de schildpad zeker een jaar in het atelier in Oudenaarde zal moeten wachten", besluit de schepen.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België stoot door naar finale Songfestival

België stoot door naar finale Songfestival

Klik op de foto om ' Love Kills ' te beluisteren

België heeft zich geplaatst voor de finale van het Songfestival van komende zaterdag. De 18-jarige kandidaat Roberto Bellarosa, afgevaardigd door de Franstalige omroep RTBF, kon in het Zweedse Malmö wel degelijk overtuigen.

Bellarosa vertolkte een Engelstalig nummer 'Love Kills'. De bookmakers geloofden niet in de kansen van België, maar Songfestival-kenner André Vermeulen had wel gedacht dat de Waalse jongeman kon doorstoten, "dankzij zijn Bambi-ogen, die televotende tienermeisjes zouden moeten overtuigen." (br.hln)» Reageer (0)
14-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe je handtas je zieker kan maken dan een toiletbril

Hoe je handtas je zieker kan maken dan een toiletbril


http://static3.hln.be/static/photo/2013/0/13/11/20130514154725/media_xll_5816546.jpg


De handtas van een vrouw bevat meer bacteriën dan het gemiddelde toilet, zo blijkt uit een nieuwe studie. Volgens tests bevatten de draagriempjes van één op de vijf handtassen zelfs voldoende bacteriên om een risico te zijn voor de menselijke gezondheid.

Het vuilste stuk in de gemiddelde handtas bleken flesjes handcrème te zijn. Die bevatten zelfs meer bacteriën dan de gemiddelde toiletbril. Lippenstift en mascara deden het niet veel beter.

De tests onthulden ook dat lederen handtassen het meest bacteriën bevatten, aangezien de sponsachtige structuur een ideale omgeving is voor bacteriën om te groeien en zich te verspreiden.

Onlogisch is dat natuurlijk niet. "Handtassen komen regelmatig in contact met onze handen en een heleboel andere oppervlakken, dus het risico op het overbrengen van bacteriën is erg groot, zeker aangezien handtassen maar zelden schoongemaakt worden", aldus Beter Barratt van Initial Hygiene, dat het onderzoek uitvoerde. "En van op de handtas worden ze al snel overgebracht naar andere omgevingen."

Nochtans is het volgens de onderzoekers niet moeilijk om die kruisbesmetting te voorkomen. "Vrouwen moeten hun handen en tassen regelmatig schoonmaken met antibacteriële doekjes of gel", klinkt het. "En uiteraard is ook het schoonmaken van de handtassen een must."

De studie is het vervolg van een eerder onderzoek naar de hygiëne in keukens, ook uitgevoerd door Initial Hygiene. Daaruit bleek dat de werkoppervlaktes gevaarlijk vuil zijn en zelfs kunnen leiden tot ziektes.

Ongeveer de helft van de werkbladen in keukens bleek besmet te zijn met gevaarlijke hoge gehaltes van coliforme bacteriën, de soort die aanwezig is in uitwerpselen en kan leiden tot maag- en darmaandoeningen. Ook meer dan een kwart van de afdruiprekjes bevatte vier keer het veilige gehalte van coliforme bacteriën.

Ook de handvaten van gedeelde koelkasten en diepvriezers waren een haard van bacteriën, met een derde die te veel coliformen bevatte. Daarnaast bleek ook 30 procent van de microgolfovens vol bacteriën te zitten op de handvaten en knoppen. Vaker schoonmaken is dus de boodschap. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Olifant geeft stroper koekje van eigen deeg

Olifant geeft stroper koekje van eigen deeg


http://oi43.tinypic.com/2mq5hg0.jpg


In het Charara-wildpark in Zimbabwe is een stroper vertrappeld door een olifant die hij wilde stropen. Dat meldt de lokale krant Sunday Times. Olifanten kunnen zich in de savanne van het land nog amper verschuilen voor stropers. Het aantal dieren dat gedood wordt voor hun slagtanden was nooit hoger, en dat lijken de dieren zelf ook te begrijpen.

Het lichaam van Solomon Manjoro werd gevonden nadat zijn partner, Noluck Tafuruka, door de politie werd opgepakt. Die laatste getuigde hoe de twee, samen met een derde persoon, de olifant net wilden neerschieten toen het dier hen aanviel.

De laatste jaren worden er in Afrika steeds meer olifanten het slachtoffer van stropers. Het is bekend dat de dieren rouwen om gestorven leden van de groep, en experts vermoeden dat het een reden is waarom de dieren agressiever lijken te worden tegen mensen.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Angelina Jolie liet beide borsten preventief amputeren

Angelina Jolie liet beide borsten preventief amputeren


http://oi41.tinypic.com/w12tcm.jpg


Angelina Jolie (37) heeft haar twee borsten laten amputeren. De Amerikaanse actrice deed dit uit vrees om borstkanker te krijgen, zoals haar moeder die er op 56-jarige leeftijd aan overleed. Dat schrijft Jolie zelf in een essay dat staat gepubliceerd in de krant The New York Times.

Jolie start haar essay met de jammerlijke vaststelling dat haar kinderen hun grootmoeder nooit hebben gekend. Hierna legt ze uit dat ze ook zelf drager is van het BRCA1-gen, waardoor haar risico om borstkanker te krijgen volgens de dokters 87 procent was.

"Eens ik op de hoogte was dat dit mijn werkelijkheid was, heb ik besloten om mijn risico's zo hard ik kon te beperken. Daarom heb ik de beslissing genomen om een preventieve borstamputatie te laten uitvoeren", legt ze uit.

De operaties van Angelina Jolie begonnen op 2 februari, maar zijn sinds 27 april achter de rug. "Ik wil dit neerpennen om aan andere vrouwen duidelijk te maken dat het geen makkelijke beslissing was, maar dat ik blij ben dat ik ze gemaakt heb. Mijn risico om borstkanker te krijgen is afgenomen van 87 procent naar minder dan 5 procent. En ik kan mijn kinderen vertellen dat ze niet bang moeten zijn dat ze mij zullen verliezen aan borstkanker. Het enige wat ze kunnen zien, zijn de kleine littekens, maar voor de rest ben ik nog altijd hun Mommy, dezelfde als ik altijd was. Ze weten nu dat ik hen graag zie en dat ik alles zou doen om zo lang mogelijk bij hen te kunnen zijn."

Jolie voegt ook nog een persoonlijke nota toe: "Ik voel me niet minder vrouw dan vroeger. Ik voel me juist krachtig dat ik zo een sterke keuze heb durven te maken, die mijn vrouwelijkheid op geen enkele manier slinkt." Veel verschil zal er ook niet te zien zijn. Zo werden haar borsten na de amputatie gereconstrueerd met implantaten.

Verder uit de 37-jarige brunette haar dankbaarheid voor haar partner, de bekende acteur Brad Pitt: "Ik heb geluk dat ik een partner heb zoals Brad die mij zo goed gesteund heeft. Iedereen die een vrouw of vriendin heeft die hierdoor moet, weet dat je een heel belangrijke rol speelt in het proces. Brad was elke minuut dat ik werd geopereerd aanwezig in het Pink Lotus Breast Center, waar ik werd behandeld. We zijn erin geslaagd om op bepaalde momenten samen te lachen. We wisten dat dit de juiste keuze was om te maken voor ons gezin en dat het ons dichter naar elkaar zou brengen. En dat heeft het gedaan." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoop Beatles-gitaar moet 230.000 euro opbrengen

Verkoop Beatles-gitaar moet 230.000 euro opbrengen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/16/7/20130514064055/media_xll_5814322.jpg


In het Hard Rock Café in New York wordt zaterdag een gitaar van The Beatles geveild. Het instrument, waarop John Lennon en George Harrison nog gespeeld hebben, zou verkocht kunnen worden voor 300.000 dollar (230.000 euro). Dat meldt veilinghuis Julien's Auctions.

Het gaat om een elektrische gitaar. Het instrument is het centrale stuk van een veiling van muziekobjecten, georganiseerd door het in Beverly Hills gevestigde Julien's Auctions. Het veilinghuis verwacht dat de gitaar, door John Lennon in 1967 aan een ingenieur van Apple Records gegeven, tussen de 200.000 en 300.000 dollar kan opbrengen.

Verder worden nog allerlei souvenirs geveild die toebehoorden aan Elvis Presley, David Bowie, Michael Jackson en Grateful Dead. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zes maanden tuinieren = zeven marathons lopen

Zes maanden tuinieren = zeven marathons lopen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/9/10/20130514143204/media_xll_5816185.jpg


Wie echt niet graag naar de fitness trekt en meer houdt van de buitenlucht, kan ook gewoon tuinieren om calorieën te verbranden. Wetenschappers ontdekten dat drie uur tuinieren hetzelfde effect kan hebben als een intense workout in de fitness van één uur.

Volgens een enquête brengt de gemiddelde hovenier meer dan vijf uur per week door met het bewerken van hun tuintje, waardoor ze tot 722 calorieën verbranden. Per zes maanden, de lengte van het tuinseizoen, gaat het dus om zo'n 18.772 calorieën. Dat is het equivalent van bijna 7 marathons.
 
De studie werd uitgevoerd bij een groep van 100 tuinmannen, die gevraagd werden om gedurende vier weken bij te houden hoelang ze bezig waren met verschillende taakjes. Het ging onder andere om onkruid wieden, graven, het gras maaien, de heg of bomen snoeien, harken, planten, enzovoort.

Met slechts een half uurtje wieden konden de deelnemers al 150 calorieën verbranden. Wie aan de slag ging met zwaar elektrisch materiaal, bijvoorbeeld om te snoeien, kan zelfs 400 calorieën per uur verbranden.

De enquête werd uitgevoerd door NetVoucherCodes.co.uk. "Wie een dag of vijf uren per week werkt in de tuin, kan makkelijk zo'n 700 calorieën verbranden. Een goede workout dus, die iedereen kan motiveren om wat vaker aan de slag te gaan", aldus de woordvoerder. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsbeertje Kali neemt afscheid van Alaska

IJsbeertje Kali neemt afscheid van Alaska

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Kali, een verweesd ijsberenjong dat twee maanden geleden liefdevol werd opgenomen door de dierentuin in Anchorage, in de Amerikaanse staat Alaska, heeft nu al weer afscheid genomen van zijn nieuwe onderkomen. Hij wordt deze week overgebracht naar de Buffalo Zoo in New York.

Gisteren was Kali voor het laatst te zien in Alaska. In New York krijgt hij een speelmaatje: Luna, een bijna zes maanden oude ijsbeer die in de dierentuin werd geboren.

Pat Lampi, directeur van de dierentuin in Anchorage, ziet Kali met lede ogen gaan, maar zegt dat het contact met een leeftijdsgenootje onbetaalbaar is voor een jonge ijsbeer. "Normaal brengen ze de eerste jaren van hun leven door met met hun moeder en een broertje of zusje."

Kali's moeder werd op 12 maart door een jager gedood nabij Point Lay, 1100 km ten noordwesten van Anchorage.

Als Kali groter is, moet hij uiteindelijk belanden in de dierentuin van St. Louis (Missouri). Daar wordt gewerkt aan een ultramodern ijsberenverblijf dat in 2015 wordt opgeleverd.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Coca-Cola voor 15 miljoen dollar te koop op eBay

'Recept Coca-Cola' voor 15 miljoen dollar te koop op eBay


http://oi40.tinypic.com/4gq0jr.jpg


Wie er vijftien miljoen dollar (ruim elf miljoen euro) voor overheeft, wordt mogelijk de bezitter van het uiterst geheime recept van Coca-Cola. Dat belooft althans de Amerikaan Cliff Kluge, die het recept naar eigen zeggen ontdekte tussen papieren die hij onlangs kocht van een bekende chemicus.

"Ik denk echt iets unieks te bezitten", verkondigde de antiquair over het briefje uit 1943 met daarop meerdere formules en processen, aldus de nieuwsdienst van de VRT. Het waardevolle papier plaatste hij op de veilingsite eBay. Vijf miljoen dollar is zijn startbod, maar dat bedrag kon nog geen potentiële kopers bekoren.

De man uit het Amerikaanse Georgia blijft echter overtuigd van zijn gelijk. Hoe de Cola-Cola Company bij de chemicus terechtkwam, is volgens de Amerikaan zo klaar als een klontje. "Hij werd gecontacteerd om aan bepaalde ingrediënten te geraken die tijdens de oorlog moeilijk te vinden waren", gelooft de vinder.

Het gaat inderdaad om het recept van een coladrank, bevestigde archivaris en historicus van Coca-Cola Company Ted Ryan. Maar wordt échte Coca-Cola ermee gemaakt? "Dat denk ik niet, neen. Het kán ook niet", aldus Ryan.

Het originele recept van de frisdrank wordt opgeborgen in Atlanta, in een kluis in het hoofdkantoor van het bedrijf. Het werd in 1886 bedacht door John S. Pemberton. (br.hln)» Reageer (0)
13-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemde lichaamskwaaltjes die op vitaminetekort wijzen

Vreemde lichaamskwaaltjes die op vitaminetekort wijzen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/10/13/20130513130850/media_xll_5812123.jpg


Je lichaam kan je op vreemde manieren iets proberen te vertellen, bijvoorbeeld dat je een tekort hebt aan cruciale vitamines. Professor Susan Blum legt uit dat door een grote consumptie verwerkte voeding je makkelijk met vitaminetekorten kunt kampen.

Een vitaminetekort wijst ofwel op een tekort van de juiste voedingstoffen of dat je lichaam deze stoffen niet kan opnemen. Je gaat hier niet ziek van worden, maar hierdoor functioneert je lichaam wel niet naar behoren, omdat vitamines vaak betrokken zijn bij heel wat biochemische reacties in het lichaam. Het goede nieuws is dat je de meeste van deze problemen met kleine aanpassingen aan het voedingspatroon kunt oplossen. Als dit niet lukt, breng je best een bezoekje aan de dokter.


Scheurtjes aan de mond
Tekort: IJzer, zink en vitamine B. Dit probleem treft vaak vegetariërs. Het komt ook voor wanneer je te weinig proteïne opneemt door een strikt dieet.

Oplossing: Geniet wat vaker van kip, zalm, tonijn, eieren, oesters, mosselen, zongedroogde tomaten, pindanoten en linzen. De absorptie van ijzer wordt versterkt door vitamine C, deze stof helpt ook infecties te bestrijden, combineer deze voeding daarom met groenten als broccoli, rode paprika en bloemkool.


Rode uitslag en haarverlies
Tekort: Biotine, ook bekend als B7. Je lichaam kan dit namelijk niet opslaan.

Oplossing: Eet meer gekookte eieren, zalm, avocado, chamignon, bloemkool, sojabonen, noten, frambozen en bananen.


Witte en rode bultjes op de wangen, armen, dijen en achterwerk
Tekort: Essentiële vetzuren, vitamine A en D.

Oplossing: Schrap verzadigde en transvetten en verhoog de opname van gezonde vetten. Dit doe je door meer zalm, sardines, amandelen, walnoten en lijnzaad te eten. Je neemt meer vitamine A op met groene bladgroenten en kleurrijke groenten als wortelen, zoete aardappelen en rode paprika's. Dit zijn goede bronnen van betacaroteen, deze stof heeft je lichaam nodig om vitamine A aan te maken. De opname van vitamine D ligt moeilijker, want zonlicht stimuleert de productie hiervan in je lichaam, tijdens de wintermaanden neem je dus best een voedingssupplement.  


Tintelende of gevoelloze handen en voeten
Tekort: Vitamines B als foliumzuur, B6 en B12. Dit is een tekort dat onmiddellijk effect heeft op de zenuwen die eindigen in de huid, vandaar het vreemde gevoel in de ledematen. Deze symptomen kunnen gepaard gaan met angsten, depressies, bloedtekort, vermoeidheid en een verstoord hormonaal evenwicht.

Oplossing: Eet meer spinazie, asperges, bieten, bonen, eieren, inktvis, mosselen, oesters en gevogelte.Spierkrampen in de tenen, kuiten en voeten
Tekort: Magnesium, calcium en kalium. Als je regelmatig krampen krijgt in je onderlichaam, kan dit wijzen op een tekort van deze stof. Wie erg hard traint, kan meer mineralen verliezen door hevige transpiratie.

Oplossing: Zet meer bananen, amandelen, hazelnoten, pompoenen, kersen, appels, pompelmoes, broccoli en donkergroene bloedgroenten als boerenkool en spinazie op het menu. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlamde Britse tiener schopt het tot danskampioen

Verlamde Britse tiener schopt het tot danskampioen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/2/9/1/20130513114645/media_xll_5811646.jpg


Francesca Buckley raakte twee jaar geleden verlamd waarbij dokters haar vertelden dat ze nooit meer zou kunnen lopen. Inmiddels heeft de 19-jarige Britse de medici versteld doen staan, want nu mag ze zich met trots de winnares van een wereldwijd danskampioenschap noemen.

De studente uit Birmingham raakte in 2011 verlamd door een hersenvliesontsteking. Ook stelden artsen een gaatje in haar hart vast. De diagnose was vreselijk om aan te horen voor Francesca, vertelt ze in de Britse tabloid The Sun. "De dokter vertelde me: "Je zult nooit meer kunnen stappen". De tiener studeerde dans en drama en in één klap zag ze haar dromen in duigen vallen.

Het was zelfs zo erg met haar zenuwstelstel gesteld dat ze niet eens rechtop kon staan. Artsen gaven haar een kans van een op een miljoen dat ze ooit weer zou kunnen lopen. Francesca was vastbesloten het ongelijk van de dokters te bewijzen. Ze verdroeg maandenlang pijnlijke behandelingen om geleidelijk weer controle te krijgen over haar benen. Ze leerde zichzelf beetje bij beetje weer lopen.

Vorig jaar was de tijd nog niet rijp voor de jonge danseres. Ze deed met haar dansgroep mee aan een danskampioenschap in Ierland, maar moest het opgeven vanwege haar been. "Ik was er kapot van, maar ik was vastbesloten dat ik het nog een keer zou proberen." En dit jaar kwam haar grote droom uit toen ze een danswedstrijd in Boston won. Voor haar was het de mooiste dag van haar leven.  "Ik barstte in tranen uit, het was zo emotioneel".

Francesca heeft nu grootse plannen. "Volgend jaar wil ik meedoeen aan een show als 'Lord of the Dance'. Ik ben al ver gekomen, dus ik kan net zo goed proberen en mijn ultieme wens in vervulling te laten gaan." (br.hln)» Reageer (0)
12-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor gezonde zomervoeten

Tips voor gezonde zomervoeten

http://oi49.tinypic.com/29bd7d3.jpg


De zomer is goed op weg en we weten allemaal wat die zonnige dagen met zich meebrengen: veel meer blote voeten. De gesloten schoenen vliegen de kast in en worden ingeruild voor sandalen, teenslippers en peep-toe pumps. Met deze tips ben jij ook klaar voor het zomerse voetenseizoen!

1. Een prachtig nieuw paar sandalen brengen helaas vaak pijnlijke en vervelende blaren met zich mee. Kies daarom in de eerste plaats voor schoenen die in de winkel zelf al comfortabel zijn. Staar je dus niet blind op slechtzittende 'must haves' door te denken "ik loop ze wel in". Eens gekozen, geef je ze thuis best een testritje van een uur, vooraleer je er de wijde wereld mee intrekt. Zo heb je toch al wat zekerheid op pijnvrije voeten.

2. Wanneer je toch overvallen wordt door een vervelende blaar, reinig ze dan met doodnormale handzeep en probeer ze intact te laten. Als de pijn toch ondraaglijk wordt, prik ze dan door met een hygiënisch verantwoord naaldje en laat het vocht weglopen. Smeer er een beetje antibioticazalf aan en plak er ten slotte een pleistertje op.

3. Droge hielen kunnen al snel transformeren in hielen met kloven. Breng daarom regelmatig een peelende en vochtinbrengende crème aan en gebruik twee keer per week een puimsteen voor een zachte scrub. Wrijf wel enkel in 1 richting, om meer miserie te vermijden. Heb je te kampen met pijnlijke hielkloven? Smeer ze dan in met antibioticazalf en dek ze af met een verbandje.

4. Fans van flipflops kunnen best de draagtijd doseren en regelmatig afwisselen met een steviger paar zomerschoenen. Ze te veel dragen kan namelijk leiden tot stressfracturen, pijn in de hielen en peesontstekingen. Bovendien bevorderen ze ook nog eens hamertenen. Wie zijn teenslippers voor geen geld van de wereld wilt missen, kiest beter voor een dikkere zool en meer riempjes. De ideale test is te kijken of je de flipflop kan buigen. Ja? Reserveer die exemplaren dan maar voor het zwembad of de kleedkamer.

5. Op blote voeten rondlopen, kan in de zomer echt heerlijk zijn. Helaas verhoogt het de risico's op virussen (denk maar aan wratten), schimmels en bacteriën die huidinfecties kunnen veroorzaken. Doe daar nog tropische temperaturen en populaire locaties als zwembaden bij, en je krijgt een groot kweekfestijn. Opteer daarom in risicovolle gevallen toch liever voor een stevig paar slippers.

6. De zomer brengt voor veel mens ook zweetvoeten met zich mee. Draag daarom best goed absorberende sokken en wissel ze snel genoeg om voor verse. Als je na een fysieke inspanning bijvoorbeeld niet kan douchen, spoel dan toch zeker je voeten grondig af. Een trucje uit de natuur: zet een liter zwarte thee, laat het goed afkoelen en dompel je voeten onder voor 30 minuten. De looistoffen in thee verminderen namelijk de zweetproductie.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemen, verwenmomenten of smartphones voor Moederdag

Bloemen, verwenmomenten of smartphones voor Moederdag


http://static3.hln.be/static/photo/2013/15/11/10/20130511162556/media_xll_5806225.jpg


De klassieke moederdag geschenken doen het ook dit jaar goed. Dat blijkt uit rondvragen van zelfstandigenorganisaties Unizo en NSZ. Naast bloemen, parfum en chocolade, zijn echter ook verwenmomenten populair. En net als vorig jaar zullen heel wat mama's een smartphone of tablet krijgen.

"Moeders krijgen vooral bloemen, chocolade en ontbijtmanden", zegt Sanderijn Vanleenhove, de woordvoerster van de Unie van Zelfstandige Ondernemers. "Er worden ook wel elektrotoestellen verkocht, maar blijkbaar wordt toch meer gekozen voor verwennerijen." Ook parfum, kledij, juwelen en cultuurproducten blijven goed scoren.

"Moederdag is altijd de drukste periode van het jaar", zegt Marijke Walbers, de secretaris van de Koninklijke Unie van de Floristen van België (KUFB). "We kunnen stellen dat er in een bloemenwinkel tien tot dertig keer meer klanten komen dan in een gewoon weekend. Bloemen zijn immers nog steeds het moederdagcadeau bij uitstek: wat het cadeau ook is, er hoort een bloemetje bij."

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen bevestigt dat de mama's dit jaar verwend zullen worden. "Ontspannende verwenmomenten in het schoonheidssalon, het solarium, de sauna of het wellnesscenter zijn dit jaar, meer dan anders, succesvol", luidt het.

En ook smartphones en tablets doen het goed als geschenk. Elektrowinkels melden zelfs dat zij de traditionelere cadeaus, zoals huishoudapparaten, in de verdrukking brengen.

Het budget dat besteed wordt aan moederdaggeschenken hangt af van het cadeau dat wordt gegeven, besluit NSZ. Gemiddeld telt de Belg 42 euro neer om mama te vieren. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama's werden al gevierd in de Middeleeuwen

Mama's werden al gevierd in de Middeleeuwen

Vandaag zetten we onze moeders in de bloemetjes, want de tweede zondag van mei is traditioneel Moederdag. Maar is dit een zuiver commerciële uitvinding of heeft Moederdag een diepere betekenis?

Wie zich bij het lezen van dit artikel pas realiseert dat het vandaag Moederdag is, zit met een probleem. Alle anderen zullen de voorbije dagen al wel chocolade, parfum of een ander geschenk gekocht hebben. Maar zo klinkt deze feestdag van alle mama's wel heel commercieel. Toch heeft Moederdag een lange traditie. Eigenlijk bestond er al iets gelijkaardigs in de Middeleeuwen. Op de zondag voor Pasen keerden alle kinderen, die het huis verlieten om een vak te leren, terug naar hun ouders. Ze brachten dan geschenken voor hun moeder en de kerk mee.

Maar het zal u niet verwonderen dat de oorsprong van de huidige Moederdag in de Verenigde Staten ligt. De moeder van Anna Reeves Jarvis stierf op de tweede zondag van mei en haar dochter startte daarom een jaarlijkse herdenkingsdag. Aangezien haar moeder tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog veel inspanningen leverde voor de veiligheid van arbeiders werd die Moederdag al snel een nationaal fenomeen. President Woodrow Wilson riep de dag in 1914 zelfs uit tot een nationale feestdag.

Ook in West-Europa begon Moederdag al snel de gelegenheid te worden om alle moeders eens te verwennen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg Moederdag echter een negatieve bijklank. Op de 'Dag voor de Duitse Moeders' kregen vrouwen die veel kinderen hadden gebaard, speciale medailles.

Niet overal vieren ze Moederdag op de tweede zondag van mei. In Antwerpen bijvoorbeeld wordt Moederdag traditioneel op 15 augustus gevierd. Noorse moeders worden op de tweede zondag van februari gevierd. In veel landen wordt Moederdag ook gecombineerd met de internationale Vrouwendag van 8 maart. Op de derde zondag van juni vieren we Vaderdag. 


Ik wens alle mama's en oma's een fijne moederdag xxx» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meest gebruikte vrouwenleugens

De meest gebruikte vrouwenleugens


http://static3.hln.be/static/photo/2013/14/8/7/20130512040551/media_xll_5807497.jpg


 Hoewel eerlijkheid de basis is van elke relatie, glippen er meer leugentjes 'om bestwil' door de mand dan we aanvankelijk zouden denken. Vooral tijdens de gesprekken met ons nieuw lief over eerdere bedpartners veranderen we in kleine Pinokkio's. Terwijl vrouwen het aantal ex-seksliefjes sterk verminderen, verdriedubbelen mannen het cijfer.

Uit de enquête, die werd afgelegd bij 1.362 vrouwen tussen 18 en 30 jaar, blijkt dat meer dan de helft van de vrouwen liegt over eerdere veroveringen. Zo zouden ze het aantal eerdere bedpartners delen door drie, terwijl mannen dat juist vermenigvuldigen met drie. De tweede meest voorkomende leugen ging over de reden waarom ze uit elkaar zijn gegaan.

Uiteraard zit er een 'goede' uitleg achter de leugentjes. Vrouwen willen immers het ego of de gevoelens van hun nieuwe partner niet schaden. Al draait het niet alleen maar om hem. Zo willen vrouwen ook gewoon zichzelf in een beter daglicht plaatsen.  55 procent loog bijvoorbeeld met als doel dat hij haar leuker zou vinden. Naast eerdere bedpartners, wordt er ook gelogen over hoeveel geld ze uitgeven aan kledij, hun job, financiële situatie, borstgrootte en gewicht.

Hoewel dames niet verlegen zijn om een leugentje, gaf 55 procent wel aan overstuur te zijn als ze ontdekt dat haar partner niet de waarheid spreekt. 21 procent zou zelfs kwaad worden en voor 13 procent zou een leugen het vertrouwen voorgoed beschadigen. (br.hln)


De top 10 van meest gebruikte vrouwenleugens:
1. Aantal eerdere bedpartners: 52 procent
2. Reden van breuk met ex: 38 procent
3. Prijs van kledij: 33 procent
4. Job: 28 procent
5. Financiële situatie: 25 procent
6. Leeftijd: 18 procent
7. Vreemdgaan: 16 procent
8. Gewicht: 12 procent
9. Borsten: 9 procent
10. Natuurlijke haarkleur: 5 procent» Reageer (0)
11-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Diana's Audi gaat onder de hamer

Prinses Diana's Audi gaat onder de hamer


http://oi44.tinypic.com/2dtc8le.jpg


De Audi Quattro waarin de Britse prinses Diana achter het stuur heeft gezeten, wordt te koop aangeboden. De cabrio uit 1994 zal op 29 juni een van de topstukken zijn op een veiling in Blenheim Palace, schrijft The Telegraph.

De Audi was de familieauto waarin de prinses van Wales verschillende keren werd gefotografeerd met haar kinderen William en Harry op de achterbank. "Dit is een buitengewone kans om een stuk koninklijke geschiedenis te verwerven", zegt een woordvoerder van het veilinghuis in de krant. De richtprijs van de auto ligt tussen de 20.000 en 25.000 pond, omgerekend 23.000 tot 30.000 euro. "We hebben geen idee hoeveel de auto zal opbrengen", zegt het veilinghuis.

"Hoewel we tot nu toe nog niet officieel bekend hadden gemaakt dat de auto te koop is, hebben zich al geïnteresseerden van over de hele wereld gemeld. Het zijn vooral mensen uit Amerika." De auto verkeert volgens het veilinghuis in topconditie en heeft slechts 21.000 mijl op de teller, bijna 34.000 kilometer.

Tot de veiling is de auto te bewonderen in een hotel in Londen waar bezoekers een verzegeld bod op het voertuig kunnen uitbrengen. Daarna worden de biedingen aan het veilinghuis overhandigd. (br.hln)» Reageer (0)
10-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saboteert zoete verleiding je dieet? Probeer dit dan eens

Saboteert zoete verleiding je dieet? Probeer dit dan eens


http://oi44.tinypic.com/i3za10.jpg


De meeste diëters zien chocolade als een duivelse verleiding die hun missie om komaf te maken met overgewicht koelbloedig saboteert. Gelukkig kan je de calorieën sluw omzeilen zonder de heerlijke smaak te moeten missen. Hoe? Dat ontdek je hier.

We plukten inspiratie uit een hartverwarmende getuigenis van een Britse vrouw die van 120 naar 75 kilogram ging door zoete snacks simpelweg te vervangen door chocoladethee. "Mensen geloven hun oren meestal niet als ik vertel hoe ik 50 kilo ben kwijtgespeeld op 50 weken", deelt Stephanie Jones.

Weinig tot geen calorieën, maar wel de gelukzalige smaak van chocolade. Deze thee zou wel eens het antwoord kunnen zijn op de zoete verleiding die veel diëters de das om doet. Terwijl liters water naar binnen werken vlug saai kan worden, verveelt de rijke smaak van thee heel wat minder snel. Bovendien kan je zonder problemen afwisselen met andere zoete smaken als vanille of fruit. "Het is mijn sleutel tot succes", klinkt het besluit.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine monniksgier ziet het levenslicht in Antwerpse Zoo

Kleine monniksgier ziet het levenslicht in Antwerpse Zoo


http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/3/6/20130510121507/media_xll_5803701.jpg


In de Zoo van Antwerpen is zondag een monniksgier geboren, de eerste die dit jaar in een Europese dierentuin het levenslicht ziet. Dat meldt de KMDA (Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen). Het geslacht is nog niet bekend, maar het diertje kreeg alvast de naam 'Orion' mee en valt ook al door het publiek te bewonderen in het jubileumcomplex waar de monniksgieren verblijven.

De monniksgier is de grootste roofvogel van Europa maar is in zijn voortbestaan bedreigd door voedseltekort, het verstoren van hun nestplaatsen en vergiftiging. Zowel de Zoo als dierenpark Planckendael werken mee aan een Europees kweekprogramma. In Planckendael is er zelfs sprake van een heuse "datingvolière" waar monniksgieren van verschillende dierentuinen worden samengebracht om er hun ideale partner te kiezen.

Het kweekprogramma is ook bijzonder omdat heel wat van de voortgebrachte jonge gieren vervolgens in de natuur worden losgelaten. De Zoo en Planckendael steunen voorts ook de 'Black Vulture Conservation Foundation' in Mallorca, waar nesten van monniksgieren bewaakt worden in een druk toeristisch gebied.

Orion is het eerste jong van het 24-jarige vrouwtje Snowflake. Zij vormt in de Zoo een koppel met het 29-jarige ervaren kweekmannetje Sir. Om het jong alle kansen te geven om de cruciale eerste tien dagen te overleven, wordt het voorlopig nog niet weggenomen om het geslacht te bepalen, te ringen en een veer af te nemen voor DNA-onderzoek. Tot de herfst blijft Orion in principe in Antwerpen, nadien gaat hij of zij naar Planckendael.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisdieren verlagen kans op hartklachten

Huisdieren verlagen kans op hartklachten


http://oi44.tinypic.com/2wmfjf9.jpg


Het houden van een huisdier blijkt goed te zijn tegen hartklachten. Daarover heeft de American Heart Association (AHA) gisteren een wetenschappelijk artikel gepubliceerd.

Uit een studie onder een groep van 5.200 volwassenen bleken huisdierbezitters meer aan lichaamsbeweging te doen omdat ze hun huisdier uitlaten. "Huisdieren, met name honden, zorgen daarmee voor een aanzienlijk lagere kans op obesitas, hoge bloeddruk en cholesterol'', zegt professor Glenn Levine van het Baylor College of Medicine in Houston.» Reageer (0)
09-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te koop vanaf 17.500 euro: de sandalen van Gandhi

Te koop vanaf 17.500 euro: de sandalen van Gandhi


http://oi43.tinypic.com/9pqmnl.jpg


Hoewel de onmaterialistische Mahatma Gandhi vaak op zijn blote voeten rondliep, droeg hij soms ook sandalen. En precies deze zullen binnenkort voor een aardig centje over de toonbank rollen. Op 21 mei gaan ze tijdens de Mullock's veiling (Verenigd Koninkrijk) onder de hamer.

Concreet gaat het om zwarte sandalen (maat 41) met een zooltje van bijna 1,5 centimeter. Ze worden geveild met een startbod van 23.000 dollar (ongeveer 17.500 euro).

Naast de sandalen, zullen er ook nog andere bezittingen van de voormalige Indiase premier en onafhankelijkheidsstrijder geveild worden, zoals een doek die hij zelf gebreid heeft en die hij later rond zijn lichaam wikkelde. De totale collectie is ongeveer 380.000 dollar waard (ongeveer 288.000 euro). Gandhi zou de persoonlijke items in 1924 aan een hechte vriend gegeven hebben.

De leider van de lijdzame strijd voor onafhankelijkheid van India werd in 1948 in New Delhi vermoord door een extremistische hindoeïst. Gandhi was een van de grondleggers van de moderne staat India en spande zich in voor de verzoening tussen moslims en hindoes. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bijna 32 miljoen euro voor 'Les Pommes' van Cézanne

Bijna 32 miljoen euro voor 'Les Pommes' van Cézanne


http://static0.hln.be/static/photo/2013/3/0/13/20130508044341/media_xll_5797663.jpg
Les Pommes van Paul Cézanne.


Het schilderij 'Les Pommes' (De appels) van de Franse kunstschilder Paul Cézanne is dinsdagavond in New York voor zo'n 31,7 miljoen euro verkocht. Dat heeft veilinghuis Sotheby's bekendgemaakt.

Het stilleven stamt uit 1889 of 1890. Het toont elf appels die op en naast een schaal liggen. Het doek wordt gezien als belangrijke stap op weg naar moderne kunst. Vooral vanwege de vormen, maar ook door de kleurgeving en de schaduw.

Cézanne (1839-1906) behoort tot het postimpressionisme, een Europese kunststroming die volgt op het impressionisme.

De opbrengst  van de veiling ligt hoger dan de geschatte 19 tot 27 miljoen euro. Het is niet bekend wie het doek heeft gekocht. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama's moeten zelf cadeau voor Moederdag kopen

Mama's moeten zelf cadeau voor Moederdag kopen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/7/11/6/20130508113625/media_xll_5798541.jpg

Een Nederlandse mama op de vijf weet al wat ze krijgt voor Moederdag omdat ze het pakje zelf gekozen heeft, tien procent moet er zelf voor naar de winkel.

Mama's krijg graag een persoonlijk cadeau (80 procent), iets meer dan de helft wil op haar dag graag verrast worden, dat tonen cijfers van Direct Research aan, 768 Nederlanders werden ondervraagd. Bijna negen op de tien is tevreden met de cadeaus die ze krijgt. Hoewel heel wat kinderen denken goed te doen met een praktisch cadeau als een huishoudtoestel, zijn slechts 3 procent van de mama's blij hiermee.

Drie kwart van de Nederlandse moeders mag zich aan een cadeautje verwachten, toch hebben papa's het niet makkelijk met de zoektocht naar het perfecte pakje. Daarom gaat zes op de tien van hen slechts een dag of twee op voorhand op jacht. Als laatste bevestigt het onderzoek een aloud cliché: bijna twintig procent kocht geen pakje omdat zijn partner had gezegd dat ze niets wilde, maar merkte op de dag zelf dat zijn vrouw toch teleurgesteld was. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Jongen drinkt elke dag 20 liter water om te blijven leven

Jongen drinkt elke dag 20 liter water om te blijven leven


http://static0.hln.be/static/photo/2013/9/7/4/20130508123333/media_xll_5798809.jpg


De vierjarige Dominic Webster moet elke dag meer dan 20 liter water opnemen door een zeldzame nieraandoening.

Door de zeldzame nieraandoening nefrogene diabetes insipidus, die een op de 25.000 mensen treft, is het vochtregelend systeem van Dominics lichaam verstoord. Hierdoor kampt de jongen met extreme dorst. Hij moet daarom niet alleen elke dag liters water drinken, maar hij mag ook haast geen zout eten. Op latere leeftijd heeft hij mogelijk een niertransplantatie nodig.

Zijn 28-jarige moeder Katie Webster wist meteen na de geboorte dat er iets mis was met Dominic. "Ik was opgelucht dat na lang zoeken de artsen hebben ontdekt wat er mis is met mijn kind. Maar ik besefte ook dat Dominic niet als zijn leeftijdsgenoten zorgeloos zal kunnen opgroeien.  De artsen weten niet hoe de aandoening van Dominic hem zal treffen bij het opgroeien, maar zijn linkernier functioneert voor slechts 10 procent. Mijn jongen is ook al verschillende keren onder het mes gegaan en om de zes weken moet hij op controle in het ziekenhuis." 

Tijdens zijn jonge jaren kampte Dominic met onverklaarbare koorts, braakaanvallen, hoofdpijn, was hij snel geïrriteerd en voortdurend moe. Zijn moeder getuigt over de moeilijkheden die ze ervaart: "We moeten erg voorzichtig zijn met zijn dieet, hij mag niet veel zout en suiker of verwerkt vlees eten. Doordat hij zoveel drinkt, moet hij tot 30 keer naar het toilet op een dag. Hij is ook dol op chocolade en snoepjes, maar dat mag hij niet eten. " (br.hln)
» Reageer (0)
08-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.160.000 euro voor kamerjas van keizer Franz Joseph

160.000 euro voor kamerjas van keizer Franz Joseph


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/11/9/20130508145850/media_xll_5799459.jpg


De persoonlijke kamerjas van de vroegere Oostenrijkse keizer Franz Joseph (1830-1916) bracht bij een veiling in München 160.000 euro op. De kamerjas is nog in perfecte staat ondanks het feit dat Franz Joseph het kledingstuk al in 1912 had gekocht.

De kamerjas maakt nu deel uit van de Plachutta-collectie, die met meer dan 2.000 voorwerpen de grootste privécollectie over de Habsburgse dynastie vormt. Twee weken geleden werd ook al een haarlok van Franz Joseph aangekocht voor 14.000 euro. De keizer regeerde tussen 1848 en 1916 en was getrouwd met de Oostenrijkse keizerin Elisabeth, beter gekend als Sisi. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Op één minuut naar minder stress met dit trucje

Op één minuut naar minder stress met dit trucje


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/15/6/20130507163358/media_xll_5796216.jpg


Experten zijn het erover eens: we zijn niet gemaakt om bestookt te worden met alle zenuwslopende aspecten van het moderne leven. Stress put onze reserves met kalmerende chemicaliën uit die zowel het gemoed als de hersenen rustig houden en gedachten, gevoelens en gedragingen voorzien van de nodige intelligentie. Door overdag korte momenten van kalmte in te lassen, kan je echter wat weerstand opbouwen tegen al die kopzorgen.

Psychologe Tian Dayton geeft enkele spitsvondige technieken prijs om je stressgehalte in een handomdraai te verlagen.

Plaats je handen onder je navel en voel bewust de zachte op- en neerbewegingen van je buik. Adem heel traag in, tel tot drie en adem weer uit. Pauzeer drie tellen en herhaal dit gedurende een minuut. Een andere optie is jezelf comfortabel neer te zetten en diep in en uit te ademen. Bij het inademen zeg je stilletjes tegen jezelf "Ik kom", bij het uitademen fluister je  "Tot rust". Voel tot slot je hele lichaam ontspannen in de stoel.

Wie twee minuten kan vrijmaken kan deze techniek eens uitproberen: Tel tijdens het ademen traag af van 10 naar 0. Adem diep in en zeg "Tien". Adem vervolgens rustig uit. Ga zo door tot je de nul bereikt. Wie zich een beetje licht in het hoofd voelt, moet meer tijd laten tussen de verschillende ademhalingen. Wie zich bij 0 nog niet rustiger voelt, herhaalt de oefening best nog een keer. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historische figuren (letterlijk) in een modern jasje

Historische figuren (letterlijk) in een modern jasje


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/14/11/20130507164712/media_xll_5796266.jpg


De Britse tv-zender Yesterday vroeg zich af hoe historische figuren à la William Shakespeare er - letterlijk - in een modern jasje zouden uitzien en voegde meteen de daad bij het woord.

Naar aanleiding van de nieuwe tv-serie 'Secret Life Of' kregen vijf geschiedkundig belangrijke personen een nieuwe look aangemeten, wat deze beelden opleverde. Dat bericht onder andere de website van de Britse krant The Telegraph.

Historici en talenten digitale vormgeving sloegen voor het unieke project de handen in elkaar. Van koning Hendrik VIII van Engeland tot Marie Antoinette van Oostenrijk (de echtgenote van koning Lodewijk XVI van Frankrijk), de prominenten zouden zo in de 21ste eeuw kunnen thuishoren. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nevelpanter uitgestorven in Taiwan

Nevelpanter uitgestorven in Taiwan


http://oi42.tinypic.com/aue4ut.jpg


Na meer dan dertien jaar zoeken naar sporen van de zeldzame nevelpanter in Taiwan besluit een team van wetenschappers dat de soort er is uitgestorven.

In 1983 werd de Neofelis nebulosa brachyura, de Taiwanese nevelpanter, voor het laatst gezien op het eiland. Nu, na dertien jaar onderzoek met infraroodfoto's, talloze expedities en lokpogingen, geven wetenschappers de hoop op. "Er is weinig kans dat de nevelpanter nog bestaat in Taiwan", zegt zoöloog Chiang Po-jen in de krant Taipei Times. "Mogelijk bestaan er nog enkele exemplaren, maar we denken niet dat de soort nog voorkomt in een significante populatie."

Chiang en zijn collega Pei Jai-chyi nodigden in 2001 een internationaal team van zoölogen uit om naar de panters te zoeken. Het team was aanvankelijk hoopvol dat ze nog enkele exemplaren van het schuwe dier zouden vinden. Ze plaatsten onder meer 1.500 infraroodcamera's en geurvallen in de bergen van Taiwan, maar konden na dertien jaar onderzoek zelfs geen pootafdruk of haarpluk terugvinden.

De wetenschappers moeten tot hun ontgoocheling besluiten dat de soort is uitgestorven als gevolg van de stroperij en het verlies aan wouden op het eiland. De enige Taiwanese nevelpanter die nu nog bestaat, is een opgezet exemplaar in het Nationaal Museum in Taipei. De Taiwanese dierentuin telt nog twee nevelpanters, maar die zijn van een andere variant. De dieren zijn ingevoerd uit Zuidoost-Azië. 


De nevelpanter


De nevelpanter (Neofelis nebulosa) is een katachtige die leeft in de bossen van Zuidoost-Azië. Het is een soort van het geslacht Neofelis. Soms wordt hij in het geslacht Panthera geplaatst.

Een nevelpanter heeft een schouderhoogte van 40 tot 50 cm. Deze middelgrote carnivoor heeft een stevige lichaamsbouw en weegt gemiddeld 15 tot 23 kg. Nevelpanters hebben een grijsbruine vacht met opvallende, onregelmatig gevormde vlekken met een donkere rand. Ze hebben relatief de langste hoektanden van alle levende katachtigen, met 5 cm. Verhoudingsgewijs zou de tijger dan hoektanden moeten hebben van minstens 15 cm. In werkelijkheid heeft de tijger. hoektanden van 7,5 tot 9 cm.

Zijn korte, flexibele benen, grote poten en scherpe klauwen maken de nevelpanter tot een uitstekende bomenklimmer. Zijn dikke staart, die even lang kan worden als zijn lichaam, geeft hem een nog betere behendigheid, vergelijkbaar met die van de margay in Zuid-Amerika.

De stevige bouw van de nevelpanter leidde vroeger tot speculaties onder onderzoekers dat het dier op grote zoogdieren jaagt. Ondanks de geringe kennis over het gedrag van nevelpanters in het wild, wordt tegenwoordig echter aangenomen dat ze voornamelijk van boom- en landzoogdieren leven, zoals gibbons, makaken en civetkatten, aangevuld met andere kleine zoogdieren, hertachtigen, vogels, stekelvarkens en gedomesticeerd vee. In gevangenschap eten ze ook eieren en bepaalde planten.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 minuten in de zon helpt je bloeddruk te verlagen

20 minuten in de zon helpt je bloeddruk te verlagen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/5/5/3/20130508105348/media_xll_5798178.jpg


Zonlicht kan de bloeddruk verlagen en helpt bij het voorkomen van hartaanvallen en beroertes. Dat beweren wetenschappers van de Edinburgh University. Zij ontdekten dat je lichaam door 20 minuten blootstelling aan de zon stikstofoxide vrijlaat in de bloedbaan, waardoor je bloedvaten ontspannen en de bloeddruk verlaagt.

Maar diezelfde blootstelling aan UV-licht staat ook bekend als een belangrijke oorzaak van huidkanker. We worden dan ook aangeraden om niet te lang in de zon te zitten zonder bescherming. "Er moet dan ook nog verder onderzoek gedaan worden naar het gebruik van zonlicht als behandeling voor een hoge bloeddruk", weet onderzoeksleider dr. Richard Weller.

"We moeten de relatieve risico's van hartziektes én huidkanker bekijken bij mensen die blootgesteld werden aan verschillende hoeveelheden zonlicht. Als dat bevestigt dat zonlicht het sterftecijfer door alle oorzaken verlaagt, moeten we ons advies over blootstelling aan de zon herfomuleren. Wij verwachten dat de voordelen voor de gezondheid van het hart zwaarder zullen wegen dan het risico op huidkanker", aldus dr. Weller.

Voor het huidige onderzoek bekeek hij samen met zijn team de bloeddruk van 24 vrijwilligers die gebruik maakten van een zonnelamp (hoogtezon), gedurende twee sessies van 20 minuten. Bij de eerste sessie werden de proefpersonen blootgesteld aan zowel UV-stralen als hitte, bij de tweede sessie bleef alleen de warmte over.

De bloeddruk van de vrijwilligers bleek duidelijk te dalen na de eerste sessie en bleef ook in de uren daarna veel lager. Bij de tweede sessie ging de bloeddruk even naar beneden, maar keerde die al snel terug naar het normale niveau. Daaruit volgt dat het de UV-stralen, en niet de hitte, verantwoordelijk zijn voor de voordelige effecten.

Volgens de wetenschappers komt dat omdat zonlicht stikstofoxide, dat opgeslagen is in de huid, vrijlaat in de bloedbaan en de bloedvaten verwijdt. Beide effecten verlagen de bloeddruk.

De resultaten van het onderzoek worden deze week gepresenteerd op de 'International Investigative Dermatology Conference' in Edinburgh.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen met gitaar meeste kans om nummer te scoren

Mannen met gitaar meeste kans om nummer te scoren


http://static2.hln.be/static/photo/2013/11/14/3/20130508064359/media_xll_5797728.jpg


Vrijgezelle mannen die heel graag een lief willen, kunnen maar beter investeren in een gitaar. Uit een Frans onderzoek blijkt immers dat vrouwen 31 procent meer geneigd zijn om hun nummer te geven aan een man die het snaarinstrument draagt. Op sportieve kledij knappen de dames dan weer af.

Voor de studie huurde professor Nicolas Gueguen een 20-jarige jongeman in die door 300 vrouwen tussen 18 en 22 jaar werd gekeurd in een shoppingcentrum. Aan elke vrouw vertelde de man dat ze "erg mooi" was waarna hij haar telefoonnummer vroeg zodat ze eens op date zouden kunnen. Terwijl hij bij de eerste 100 vrouwen een sportzak in de hand hield, veranderde hij zijn tactiek bij de volgende 100 door middel van een gitaar. Bij de laatste 100 vrouwen bood hij zich aan met lege handen.

Wat bleek nu? Met de gitaartas, was 31 procent van de dames bereid om haar nummer te geven, tegenover amper 9 procent met de sportzak. Wanneer de acteur niets in zijn handen had, gaf 14 procent haar telefoonnummer. Met andere woorden: als vrouwen twee identieke mannen zien waarvan de ene wel een gitaar in zijn handen heeft en de andere niet, geven dubbel zoveel dames hun nummer aan de muzikant.

De Franse onderzoekers verklaren hun opmerkelijke bevindingen door het feit dat mannen die een muziekinstrument kunnen bespelen als intelligent worden bestempeld. Ze zouden ook gemotiveerd zijn om bij te leren en onafhankelijk zijn.

Dames die hopen dezelfde strategie boven te halen, hebben echter pech. Zo biedt een gitaar bij vrouwen niet noodzakelijk succes op een date.(br.hln)
» Reageer (0)
07-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De must-haves voor een gezond eetpatroon in mei

De must-haves voor een gezond eetpatroon in mei


http://oi42.tinypic.com/11cbjub.jpg


De meimaand brengt heel wat gezond lekkers met zich mee en daar moeten we ten volle van profiteren. Verrijk je gebalanceerd eetpatroon met lekkere seizoensgroenten en -fruit.

Must-haves:

Aardbeien

Deze rode vruchten zijn hét symbool van zomerse dagen. Eén portie aardbeien bevat weinig calorieën én meer vitamine C dan een appelsien. Onderzoek heeft aangetoond dat ze beschermen tegen hartaanvallen, mentale achteruitgang en schadelijke gevolgen van uv-straling op de huid. Ze zouden daarnaast ook de goede cholesterol verhogen. Eet ze puur natuur of verwerk ze in een lekkere lentesalade met balsamico.

Erwtjes

Ze zijn misschien wel de kleinste lentegroentjes, maar erwtjes zijn ontzettend voedzaam. Ze zijn geladen met vezels en vitamine A, C en K, goed voor het bloed en de botten. Haal er alles uit door ze rauw over een maaltijdsalade te sprenkelen. Zo bieden ze meer vitamines dan wanneer je ze stooft. Je kan erwten ook verwerken in een verse guacamole en in ontelbare pasta- of rijstgerechten.

Abrikozen

Eén enkele sappige, zoete abrikoos is genoeg voor een stevige dosis vitamine A en C. Je krijgt bovendien amper 17 kcal naar binnen én behoorlijk wat vezels, kalium en ijzer. Abrikozen zijn de perfecte snack voor onderweg en kunnen heerlijk gebruikt worden in smoothies. Wie graag volkoren brood met pindakaas eet, moet zeker eens fijngesneden schijfjes abrikoos toevoegen.

Bloemkool

Hoewel bloemkool zelden de appreciatie krijgt waar broccoli steevast mee beloond wordt, verdient deze groente eigenlijk best wat aandacht. Net als andere kolen uit de kruisbloemenfamilie heeft bloemkool een ontstekingswerende werking die zou beschermen tegen kanker en beroertes. Je kan deze witte wolkjes eten als een caloriearme vervanger van aardappelen, maar net zo goed rauw met een dipsausje. Ook als puree of geroosterd met een pittige kruidenmix is bloemkool best lekker.

Boysenbessen

Deze kruising tussen de braambes en de framboos is niet alleen rijk aan vezels, maar bevat ook veel antioxidanten en vitamines. De bessen zijn de perfecte energiebommetjes voor mensen met vermoeide hersenen. Je kan ze net als frambozen en braambessen gewoon zo eten of verwerken in salades en smoothies. Geniet je graag eens van en ijsje of pannenkoek, dan kunnen boysenbessen zorgen voor een milde, friszure toets.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapen tussen de poolwolven in Frankrijk

Slapen tussen de poolwolven in Frankrijk


http://static1.hln.be/static/photo/2013/10/1/5/20130507142626/media_xll_5795675.jpg


Op zoek naar een buitengewone nachtelijke ervaring? De 'Zoo de la Flèche', in het zuiden van de Sarthe, heeft net zijn eerste Safari Lodge ingehuldigd, uniek in Europa.

Afgescheiden van de buitenwereld zit je comfortabel geïnstalleerd achter een grote raampartij, tot er aan de andere kant van je venster plots poolwolven of tijgers passeren. Je zou je in Azië of Antarctica wanen, ware het niet dat je midden in Frankrijk bent, omgeven door kastelen en tuinen.

Iedere lodge is origineel, smaakvol ingericht, met hoogstaande voorzieningen: gezellig salon of overdekte pergola, zacht 'Kingsize' bed, badkamer en - voor de liefhebbers van exotische ervaringen - een buitendouche. Het diner wordt aan huis gebracht, wat u toelaat ten volle van de privacy van uw verblijf te genieten.

Vanaf 109 euro per persoon (plaats voor 4) en per nacht, inclusief toegang tot de zoo, avonturiersdiner en ontbijt. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poster tegen misbruik draagt geheime boodschap voor kinderen

Poster tegen misbruik draagt geheime boodschap voor kinderen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


In Spanje lanceerde Anar Foundation een unieke campagne tegen kindermisbruik. Ze ontwikkelden een poster die dankzij de speciale printtechniek een geheime boodschap draagt voor jonge kinderen. Terwijl volwassenen enkel een angstig jongetje te zien krijgen, kunnen kinderen tot 1.35 meter groot een belangrijke boodschap lezen naast een geschonden kaak en onderlip: "Als iemand je pijn doet, bel ons dan en we zullen je helpen". Aan de andere kant staat de anonieme hulplijn.

De campagne van de Anar Foundation werd speciaal ontworpen om informatie te verstrekken aan kinderen in nood die vergezeld worden door hun agressor. Ze willen zo volwassenen de kans ontnemen kinderen te ontmoedigen om hulp in te schakelen en hopen kinderen de moed te geven om te bellen.

"Het is een boodschap exclusief voor hen, verborgen voor volwassen ogen. Met dank aan de lenticulaire printtechniek konden we twee beelden combineren met een berekende zone die enkel zichtbaar is voor kinderen onder de 10 (met een gemiddelde maximale grootte van 1,35 meter)", klinkt het.

Volwassenen krijgen echter ook een alarmerend woordje uitleg: "Soms is kindermisbruik enkel zichtbaar voor het kind dat lijdt". (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw giraffenmannetje voor kweekprogramma Planckendael

Nieuw giraffenmannetje voor kweekprogramma Planckendael


http://static0.hln.be/static/photo/2013/3/4/2/20130507115025/media_xll_5795117.jpg


Dierenpark Planckendael heeft er sinds eind vorige week met giraffenmannetje Saleye een nieuwe attractie bij. Het vijf jaar oude dier moet voor een extra impuls zorgen in het kweekprogramma van de bedreigde diersoort waar Planckendael aan meewerkt. Op dit moment zijn er nog twee vrouwtjes zwanger van het in maart vertrokken mannetje Baridi, dat eerder al voor vijf nakomelingen zorgde.

Baridi en zijn zoon Karega werden overgeplaatst naar de zoo van Turijn om de giraffenpopulatie van Planckendael genetisch gezond te houden. Dat is van groot belang voor het voortbestaan van de Kordofangiraffen, een bedreigde ondersoort waarvan er in het wild nog slechts zowat tweehonderd exemplaren resteren in het Afrikaanse Niger.

Planckendael steunt zowel het Europese kweekprogramma als de giraffen in het wild, door onder meer geld in te zamelen voor het bouwen van waterputten voor de lokale bevolking. Die komt dan minder in concurrentie met de giraffen.

Het nieuwe mannetje Saleye is afkomstig uit Champrépus in Normandië. Aangezien hij nog niet eerder vader werd, is hij genetisch gezien een goede aanwinst. Hij heeft bovendien weinig verwantschap met de meeste andere giraffen in het Europese kweekprogramma. In afwachting van de paringsmogelijkheden met de nu nog zwangere vrouwtjes, kan Saleye alvast wennen aan zijn nieuwe omgeving, met naast de andere giraffen ook nog impala's, Kaapse elandantilopen en helmparelhoenen op het Savanneterrein van Planckendael. (br.hln)
» Reageer (0)
06-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Het einde van de grijze haren: natuurlijk proces is omkeerbaar

Het einde van de grijze haren: natuurlijk proces is omkeerbaar


http://static3.hln.be/static/photo/2013/2/14/8/20130506144234/media_xll_5792798.jpg


Vergeet de frequente bezoekjes aan het kapsalon om je haar te kleuren, want ongewenst grijs haar is binnenkort verleden tijd. Een team van Nederlandse, Duitse en Engelse wetenschappers is ervan overtuigd dat ze het natuurlijke proces kunnen omkeren, zonder operatie of kleuring. Dezelfde behandeling zou ook helpen bij vitiligo, een huidaandoening waarbij een storing in de pigmentproductie witte plekken achterlaat.

"Wie grijs haar krijgt, ontwikkelt een 'massieve epidermale oxidatieve stress' door de ophoping van waterstofperoxide in het haarfollikel", weten de onderzoekers. "Daardoor bleekt het haar zichzelf van binnenuit."

Maar dat bleekproces zou makkelijk aangepakt kunnen worden met een speciale behandeling. Daarbij is sprake van PC-KUS, een bestanddeel dat werkt op het oppervlak en geactiveerd wordt door UVB-stralen. Dat zou het grijs worden moeten stoppen, zo staat te lezen in het rapport.

"Al jarenlang wordt gezocht naar een oplossing voor grijs haar. Maar nu, voor de eerste keer, is er een behandeling ontwikkeld die de kern van het probleem aanpakt", zegt Dr. Gereald Weissman van 'The FASEB Journal'.Vitiligo

http://static3.hln.be/static/photo/2013/4/16/10/20130506144959/media_l_5792800.jpg
Het resultaat van vitiligo.


Maar daar blijft het niet bij, want dezelfde behandeling zou ook werken voor de huidaandoening vitiligo (of leukoderma), waar naar verluidt ook Michael Jackson mee te maken kreeg. De aandoening is gekenmerkt door plekken op het lichaam waar het huidpigment verdwenen is, vanwege storingen in de productie van het huidpigment melanine. Dat zorgt voor witte plekken, die overal op het lichaam kunnen voorkomen.

In de huidige studie werd onderzoek gevoerd bij een internationale groep van 2.411 patiënten met vitiligo. Na de behandeling keerde het pigment op de huid en de wimpers van de patiënten terug.

"Deze aandoening kan ernstige socio-emotionele effecten hebben op de patiënten", weet dr. Weissman. "Een effectieve behandeling zou hun leven dan ook drastisch kunnen veranderen."

"Eerder werd aangetoond dat de verbetering van de levenskwaliteit na totale en zelfs gedeeltelijke herpigmentatie erg groot is", bevestigt dr. Karin Schallreuter, auteur van de studie uit Nederland. Helaas kon zij nog niet zeggen wanneer de behandeling voor iedereen beschikbaar zal zijn.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom lenteschoonmaak van kleerkast goed voor je is

Waarom lenteschoonmaak van kleerkast goed voor je is


http://static0.hln.be/static/photo/2013/6/11/10/20130506165657/media_xll_5793220.jpg


Regelmatig je kleerkast opruimen is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor je welzijn omdat het tijd bespaart en stress beperkt. We geven je alvast vijf goede redenen om eens door al je kledingstukken te gaan en weg te smijten wat je niet meer draagt.

De gemiddelde vrouw draagt 15 procent van haar garderobe niet. Dat betekent dat ze ongeveer voor 4.500 euro aan verkoopbare stukken in haar kast heeft hangen. Om te beslissen of je een kledingstuk wil bijhouden of niet, vraag je zelf dan af of het flatterend is qua materiaal, snit en kleur. Past het nu goed aan en niet wanneer je 2 kilo afvalt? Kan mogelijke schade hersteld worden? Past het bij je huidige levensstijl? Miskopen of dingen die niet meer passen kun je verkopen op veilingsite eBay of een kledingruilfeestje organiseren met je vriendinnen.

Een gemiddelde persoon verspilt een halfuur tot een uur per dag om naar dingen als sleutels, documenten of kledij te zoeken. Dit telt al gauw op. Een belangrijke organisatiehulpmiddel is door alles een duidelijk plaatsje te geven. Zorg daarom dat je riemen, handtassen en juwelen een eigen lade of plekje in de kleerkast hebben, zodat je hier makkelijker aan kunt en je een goed overzicht hebt. Zo ben je 's ochtends veel sneller klaar met bij elkaar zoeken van de perfecte outfit.

Smijt alle spullen weg die je enkel bijhoudt uit sentimentele redenen. Kleding uit slankere dagen bijhouden, kan voorkomen dat je nog echt gelukkig wordt. Ook stukken die bijvoorbeeld aan je ex doen denken, kunnen alleen maar pijnlijk zijn.  Bij de stukken die je eigenlijk niet meer passen of je al zes maanden niet meer hebt gedragen, is het tijd om ze los te laten en verder te gaan. Als je iets dit seizoen niet hebt aangetrokken, zul je het dan een jaar later ook niet meer doen.

Velen denken dat veel bezittingen je gelukkiger maken. Dit vooroordeel aanpakken, kan je een boost geven aan je mentale gezondheid en je dus gelukkiger maken. Zo kun je je concentratie en welzijn verbeteren. Hoe meer spullen je hebt, hoe meer stress je krijgt om dit allemaal te betalen en te beschermen. Wie minder heeft, moet ook minder organiseren. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitje trekt op verkenning op rug van slapend varken

Geitje trekt op verkenning op rug van slapend varken

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Of je nu geboren wordt als mens, geit of varken, bij iedereen opent er zich een wereld vol nieuwigheden. Eens de eerste stapjes zijn gezet, kan bijgevolg niemand wachten om zo snel mogelijk op avontuur te gaan.

Op een filmpje op YouTube zien we hoe een pasgeboren geitje zijn stoute schoentjes aantrekt en de rug van een slapend varken beklimt. Hoewel het roze dier aanvankelijk zijn passagier laat begaan, komt er uiteindelijk toch een 'knor' uit. Het geitje schrikt op, waarna hij van de rug van het varken glijdt en net te laat zijn pootjes kan zetten voor hij op de grond valt. Niet dat hij zich door dit kleine accidentje laat afschrikken. Er volgen nog schattige vreugdesprongetjes en ook één van zijn broers of zusjes volgt zijn voorbeeld.

Slapende honden mag je misschien niet wakker maken, maar van een varken was toch nooit iets gezegd, hé? (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische Nobelprijswinnaar (95) stapt uit het leven

Belgische Nobelprijswinnaar (95) stapt uit het leven


http://oi41.tinypic.com/211wd92.jpg


De Belgische wetenschapper en Nobelprijswinnaar Christian de Duve (95) is zaterdag uit het leven gestapt. Begin april had de Duve al gezegd dat hij van plan was om euthanasie te plegen.

Christian de Duve is de ontdekker van de celorganellen lysosoom en peroxisoom. Hij deed ook onderzoek naar insuline en glucagon. De Belgische bioloog en wetenschapper kreeg hier in 1974 de Nobelprijs voor geneeskunde voor. In 1990 werd jonkheer de Duve vereerd met de persoonlijke titel van burggraaf.

Zaterdagochtend stapte hij uit het leven, meldt de krant Le Soir. Op 8 april kondigde hij zijn besluit daartoe aan in een gesprek met journaliste Béatrice Delvaux. De Duve was in de nacht van 1 april onwel geworden, op de grond gevallen en daar urenlang blijven liggen omdat hij niet alleen kon opstaan. "Mijn beslissing was eerder genomen, maar dat was het teken dat het echt tijd is om te gaan", vertelde hij in het interview. "Ik ben moe."

Over zijn werk stelde de Duve zich aan het eind van zijn leven erg bescheiden op: "Ik heb iets ontdekt wat bestond. Er was alleen een goede techniek voor nodig. Als ik het niet had gevonden, had iemand anders het wel gedaan. Je kunt het met een schattenjacht vergelijken." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde kinderen eten zoals hun mama en papa

Gezonde kinderen eten zoals hun mama en papa


http://static3.hln.be/static/photo/2013/5/15/12/20130506010321/media_xll_5791167.jpg


Kinderen die hetzelfde eten als hun ouders in plaats van typische 'kidsmaaltijden' te verorberen zouden veel gezonder zijn, zo blijkt uit een nieuwe studie. Een volwassen eetpatroon zou voor kinderen veel beter zijn dan te snoepen tussen hun maaltijden door, het avondeten over te slaan of te eten voor televisie.

"Kinderen een alternatieve maaltijd aanbieden, zorgt ervoor dat ze vaak belangrijke voedingsmiddelen missen, zoals groenten", aldus Valeria Skafida die het onderzoek leidde aan de University of Edinburgh's. "Bij gezinnen waar de kroost andere voeding krijgt voorgeschoteld dan de ouders, eten ze veel ongezonder."

Wie een kind zelf laat kiezen wat hij of zij wil eten, zal zeer waarschijnlijk (en weinig verrassend) een pizza in de oven moeten leggen of frietjes bakken. Behalve bij de eerstgeborene misschien. Zij hebben immers de gewoonte om uit zichzelf het gezondere eetpatroon van hun ouders over te nemen in tegenstelling tot jongere broers of zusjes.

Ouders die meewerkten aan de studie benadrukten dat het soms praktisch gewoon niet mogelijk is om samen met hun kinderen te eten. Toch is dat volgens de studieverantwoordelijken geen reden om daarom de ongezonde toer op te gaan: "Het is niet noodzakelijk om op hetzelfde tijdstip te eten, zolang de maaltijd maar dezelfde is", legt Skafida uit. "Wat in elk geval niet mag, is een maaltijd klaarmaken voor papa, een andere voor de oudste dochter en nog een andere voor mama. Smul gewoon allemaal uit dezelfde pot", besluit ze.

Opdat kinderen voldoende gezonde voedingsmiddelen naar binnen spelen, is het uiteraard belangrijk (en vanzelfsprekend) dat ook de ouders gevarieerd en gezond eten. Uiteindelijk houden gezinnen er alleen maar een positieve energieboost aan over en dat komt iedereen ten goede.  (br.hln)» Reageer (0)
05-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit meer grijze haren?

Nooit meer grijze haren?


http://img22.imageshack.us/img22/5955/francoisehardy2.jpg


Wetenschappers dokterden uit waarom haar grijs wordt, met deze ontdekken kunnen ze voorgoed een einde brengen aan grijze haren door het vergrijzingproces ervan te stoppen.

Onderzoek toont aan dat haar grijs wordt door een chemische reactieketen die ervoor zorgt dat een haarlok zichzelf van binnenuit bleekt. Dit proces start wanneer het lichaam door veroudering minder van het enzyme catalase produceert. Dit zorgt ervoor dat waterstofperoxide, een stof die natuurlijk in het haar voorkomt, niet afgebroken kan worden. Omdat er dan ook een tekort is aan enzymen die de schade herstellen, worden je lokken grijs.

Als wetenschappers kunnen uitdokteren hoe ze deze kettingreacties kunnen stoppen, zou dat een revolutionaire ontdekking zijn voor het bestrijden van grijze haren.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede dansers trekken meer vrouwen aan

Goede dansers trekken meer vrouwen aan


http://img196.imageshack.us/img196/8254/tangot.jpg
 


Mannen met goede dansmoves hebben meer kans om vrouwen aan te trekken omdat ze sterker lijken. Dat blijkt uit een Duitse studie.

De onderzoekers filmden 40 mannelijke studenten op de dansvloer. Vervolgens moesten vrouwen hier de beste en aantrekkelijkste dansers uit kiezen. Daaruit bleek dat deze ook de sterkste waren. Om factoren als kledij en lichaamsbouw uit te sluiten hadden alle deelnemers een witte overal aan. Hieruit concluderen de wetenschappers dat vrouwen op basis van dansmoves beoordelen of een man een gezond en sterk nageslacht kan voortbrengen.

Onderzoeker Bernhard Fink: "We wisten al langer dat vrouwen de mogelijkheid van een man om een sterk nageslacht te produceren beoordelen op basis van de vorm van het gezicht en de lichaamsbouw. Maar dit onderzoek bewijst dat ook bewegingen als danspasjes gebruikt worden om te bepalen of een man sterk en dominant is." Charles Darwin suggereerde eerder al dat dansen een deel was van het paringsritueel, iets wat elk weekend in discotheken bevestigd wordt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vergeet je bed, de beste seks hebben we... in de badkamer

Vergeet je bed, de beste seks hebben we... in de badkamer


http://static0.hln.be/static/photo/2013/11/13/6/20130505055230/media_xll_5788836.jpg


Als we een Duitse enquête mogen geloven, beleven we onze hoogste, seksuele geneugten niet in de slaapkamer, maar wel in de douche of in bad. Desalniettemin verkiest 77 procent nog steeds zijn eigen bed om de liefde te bedrijven.

Uit de poll, die werd afgelegd door de Duitse televisiezender Kabel-1, blijkt dat 17 procent zijn partner voor een vrijpartijtje dolgraag meeneemt naar de badkamer. "Badkamers bieden voldoende privacy. Bovendien is het super sexy om samen een bad of douche te nemen", legt Tracey Cox uit, de 'sexperte' van de Britse krant The Daily Mail. "Bovendien is het de ideale plek om te vrijen wanneer één van de twee seks 'vuil' vindt. Het voelt immers proper aan."

Verder geniet 9 procent van de Duitse enquêtedeelnamers graag in de auto van zijn man of vrouw. Amper 1 procent van de ondervraagde Duitsers had lef genoeg om zijn seksuele activiteiten op kantoor tot uitvoering te brengen.

Uit de enquête bleek bovendien dat Duitsers gemiddeld 6,4 keer per maand vrijen, wat dus meer is dan één keer per week. Op zaterdag zouden de meeste koppeltjes het gezellig maken onder de lakens. Al is dat niet noodzakelijk met hun partner. 37 procent van de mannen en vrouwen gaf immers toe hun lief al minstens één keer te hebben bedrogen. (br.hln)» Reageer (0)
04-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rodin en Richter toppers op veiling Sotheby's in New York

Rodin en Richter toppers op veiling Sotheby's in New York


http://oi41.tinypic.com/330y0qp.jpg
Het afgietsel van 'De Denker' van Rodin wordt geschat op ruim 9 miljoen euro


Een schilderij van de Duitser Gerhard Richter en een afgietsel van de beroemde sculptuur 'De Denker' van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin zijn de hoogtepunten van de voorjaarsveilingen van Sotheby's in New York. Het veilinghuis hoopt voor 'Domplatz, Mailand' van Richter op een opbrengst van 40 miljoen dollar (31 miljoen euro). Voor 'De Denker' wordt 12 miljoen dollar (9,1 miljoen euro) verwacht.

'Domplatz, Mailand' dateert uit 1968 en is ongeveer drie meter hoog. Op het schilderij staat het plein voor de kathedraal van Milaan. Het lijkt op een onscherpe zwart-witfoto, een techniek waarvoor Richter bekendstaat.

Het afgietsel uit 1906 van 'De Denker' is ongeveer 72 centimeter hoog en beeldt een naakte zittende man uit, die zijn hoofd laat rusten op zijn vuist. Het is het bekendste werk van de Franse beeldhouwer.

Ook het werk 'L'Amazone' van Amedeo Modigliani is een van de toppers van de veiling. De opbrengst van dat schilderij wordt geschat op 25 miljoen dollar (19 miljoen euro). (br.hln)
» Reageer (0)
03-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen met baarden (en snorren) weten waarom

Mannen met baarden (en snorren) weten waarom


http://oi43.tinypic.com/ibyoih.jpgHet lijkt wel alsof een horde Hollywoodheren een baardenbrigade heeft opgericht. Van Ben Affleck en George Clooney tot Hugh Jackman en Sam Mendes, allemaal verkiezen ze een harig kintapijt(je) boven de geschoren look. De wetenschap lijkt hen bovendien nog een duwtje in de rug te geven: hier zijn de gezondheidsvoordelen van gezichtsbeharing.

Dames die de kriebelige baarden van hun partner liever kwijt zijn, zouden volgens deze wetenschappelijke bevindingen beter twee keer nadenken voor ze dat scheermesje opdringen. Baarden en snorren bieden namelijk bescherming tegen:

1. De zon
Gezichstbeharing beschermt tegen schade door de zon en dus ook tegen huidkanker. Onderzoekers van de universiteit van Southern Queensland ontdekten dat zones bedekt door snorren en baarden gemiddeld een derde minder worden blootgesteld aan schadelijke uv-stralen. Afhankelijk van de lengte en dikte van de haren blijken baarden 90 tot zelfs 95 procent bescherming te bieden.

"Licht reist in rechte lijnen, maar wanneer het krullend baardhaar raakt zullen de golven breken en zelden nog de onderliggende huid aantasten", stelt dermatoloog Nick Lowe. Hij raadt ondanks de resultaten toch nog een niet al te vette lotion of spray aan voor mannen met dunne baarden.

2. Ouderdom
Met de jaren kan gezichtsbeharing de huid jonger en gezonder houden. De haren zorgen er namelijk voor dat de huid goed gehydrateerd blijft, onder meer door te beschermen tegen wind. Wie bovendien een hydraterende crème gebruikt, zal een maximaal effect hebben onder baard en snor. De aanwezigheid van haarfollikels op het gezicht gaat gepaard met de aanmaak van beschermende oliën. Hierdoor wordt de huid dikker en resistenter tegen schade.

3. Astma
Mannen die astma hebben door pollen kunnen soelaas vinden in een grote snor. Zo zouden de snorharen voorkomen dat allergenen de neus betreden en geïnhaleerd worden. Experts vermoeden dat het alleen met pollen werkt, aangezien ze plakkerig zijn. Stofdeeltjes zijn bijvoorbeeld microscopisch klein en ook al worden ze gevangen in de snorharen, dan nog hebben ze slechts één tikje of wrijving nodig om in de neus te belanden.

4. Een verkoudheid
Dikke baarden die tot onder de kin groeien, doen de temperatuur van de hals stijgen. Mooi meegenomen als je van die snotvalling af wil. "Haar is een isolator. Lange, volle baarden vangen de koude lucht en doen de temperatuur van de hals stijgen. Wanneer je keelpijn hebt, zal je lichaam ook warmte kweken om het virus de das om te doen. Hoe warmer je jezelf daarbij houdt, hoe beter. Baarden vormen een extra laag bescherming", stelt Carol walker.

5. Huiduitslag
Wie zich niet scheert, heeft veel minder kans op vervelende huiduitslag. Scheren is namelijk de grootste boosdoener als het aankomt op bacteriële infecties in de baardzone. "Scheren kan leiden tot huiduitslag, ingegroeide haren en vlekjes door geïnfecteerde haarfollikels. Mannen hebben er baat bij een baard te laten staan", besluit dermatoloog Martin Wade.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Implantaat moet epileptici waarschuwen voor aanval

Implantaat moet epileptici waarschuwen voor aanval


http://static3.hln.be/static/photo/2013/1/2/4/20130502114554/media_xll_5783164.jpg


Epilepsieaanvallen komen meestal erg onverwacht, wat het voor de patiënten erg moeilijk maakt. Maar daar zou wel eens snel verandering in kunnen komen, zo stellen Australische wetenschappers. Zij ontwikkelden een apparaatje dat waarschuwt voor een aanval, doordat het signalen oppikt van elektrodes die ingeplant werden in het brein.

De technologie werkt met operatief ingeplante elektrodes tussen het brein en de schedel. De signalen van die elektrodes worden overgedragen via een andere elektrode in de borstkas naar een draadloos apparaatje. Dat waarschuwt de patiënten voor de dreiging van een epilepsieaanval, door te piepen en te trillen. Het apparaat heeft drie waarschuwingsniveau's: laag, gemiddeld of hoog.

De nieuwe technologie werd gedurende meer dan vier maanden getest in Melbourne bij 15 mensen tussen 20 en 62 jaar. De voorspellingen bleken 56 tot 100 procent van de tijd accuraat te zijn. De gemiddelde tijd tussen de waarschuwing en de aanval was 100 minuten. Volgens de wetenschappers ging het bijna altijd om aanvallen met een gemiddeld of hoog risico.

Onderzoeksleider professor Mark Cook is ervan overtuigd dat het apparaat het leven kan verbeteren van heel wat epileptici die hun aandoening niet onder controle krijgen met de bestaande medicatie. Dat is het geval bij ongeveer een derde van de 60 miljoen mensen ter wereld die epilepsie hebben.

"Weten wanneer een aanval zal komen kan de levenskwaliteit en afhankelijkheid van de patiënten extreem verbeteren. Bovendien kunnen ze zo ook gevaarlijke situaties vermijden, zoals autorijden en zwemmen. Anderen kunnen dan weer medicijnen nemen om de aanval te stoppen voor die begint in plaats van permanent."

De bevindingen van het onderzoek werden gepubliceerd in 'Lancet Neurology'.(br.hln)» Reageer (0)
02-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je kledij over je persoonlijkheid vertelt

Wat je kledij over je persoonlijkheid vertelt


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/3/5/20130502101011/media_xll_5782655.jpg


Wat in je kleerkast hangt, geeft veel inzicht in je eigen persoonlijkheid. Je outfits geven dus onbewust een boodschap aan anderen, het kan dat je kledij voorkomt dat je jezelf volledig ontplooit. Inzicht in je kleerkast kan dus inzicht in jezelf geven en zorgen dat je bepaalde patronen doorbreekt. Psychologe Tracy DiNunzio legt uit wat je kledingstukken over jezelf vertellen.

Merken en logo's
Als alles wat je draagt een groot logo heeft, dan probeer je je eigen identiteit te verstoppen. Er is zoveel dat je aan de wereld kunt laten zien over jezelf, maar je kiest ervoor om de naam van iemand anders op het centrum van je lichaam te zetten. Het is een vorm van verstoppen. Als alles wat je koopt een symbool of een logo heeft, dan wil je vermijden je eigen identiteit te vormen en lijkt het erop dat je in je puberteit bent blijven steken.

Ongedragen stukken
Een kast vol ongedragen kledij waar de ticketjes niet meer aanhangen, komt vaak voor. Dit staat symbool voor het verleden niet willen loslaten. Dit kan een moeder zijn die haar outfits van voor de zwangerschap niet kan loslaten of een persoon die denkt dat stukken uit de nineties wel weer trendy zullen worden. Vaak gaat het om gestresseerde personen die het moeilijk hebben om dingen los te laten, ze houden vast aan gevoelens als boosheid en angst.

Wie de ticketjes nog aan de ongedragen kledij laat, heeft een ideaalbeeld van hoe haar leven zou moeten zijn. Maar de werkelijkheid komt hier helemaal niet mee overeen. In plaats van haar problemen aan te pakken, koopt ze kleren die in dat leven passen en draagt ze deze niet. Bij dit probleem kun je best deze kleren beginnen dragen, onafhankelijk van wat je doet. Zo kun je jezelf bevrijden van je oude leven en hopelijk volgt de rest dan ook.

Geen kleur
Een vrouw die zich enkel in neutrale kleuren hult, probeert zich mogelijk te verstoppen en wil niet gezien worden of opvallen. Dit kan wijzen op een laag zelfbeeld of op een introverte persoonlijkheid.

Enkel broeken
Dames die enkel broeken dragen, willen vaak hun seksualiteit verstoppen om erbij te passen op het werk of in hun sociale kring.

Identieke stukken
Wie die dezelfde trui in tien verschillende kleuren heeft, kan schrik hebben van verandering. Wanneer een vrouw een kast gevuld heeft met identieke kledij, heeft bindingsangst of kan veranderingen op het werk of in hun relatie niet aan. Een excuus is vaak dat deze personen vaak gebruiken is dat ze niet willen nadenken over hun outfit. Meestal zijn ze echter ongelukkig over hun carrière of hun relatie, ze willen wel veranderen, maar zijn te angstig om hun problemen aan te pakken.

Tips om te veranderen
De beste manier om deze kwesties aan te pakken is niet door je kast op orde te zetten, maar bij jezelf te beginnen. Dit doe je best niet alleen, maar zorg voor een objectieve mening. Soms is het moeilijk om jezelf te zien, een goede vriend kan dan meer inzicht geven. Om je kleerkast te reorganiseren, maak je best twee stapels met dingen die je vaak draagt en dingen die je helemaal niet draagt. Verkoop of geef de ongedragen spullen weg. Denk dan na over wie je wil zijn en hoe die vrouw zich kleedt. Begin je te kleden als je ideale zelf en de rest van je leven zal wel volgen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf vandaag zien de bankbiljetten van 5 euro er een beetje anders uit

Vanaf vandaag zien de bankbiljetten van 5 euro er een beetje anders uit


http://oi39.tinypic.com/35b6mmc.jpg


Vanaf vandaag zien de bankbiljetten van 5 euro er een beetje anders uit. De Nationale Bank van België brengt een nieuw ontwerp in omloop, dat moeilijker na te maken is door valsmunters. De tweede serie eurobankbiljetten, de 'Europa'-serie, bevat in het watermerk en het hologram een portret van de godin Europa, een figuur uit de Griekse mythologie. De hoofdkleuren van het bankbiljet blijven dezelfde. De oude briefjes zullen naast de nieuwe bankbiljetten in omloop zijn, maar de oude exemplaren zullen geleidelijk uit de circulatie worden gehaald. De oude biljetten behouden wel hun waarde en kunnen steeds ingewisseld worden bij de nationale banken binnen het eurogebied. Later zullen ook de andere biljetten geleidelijk vernieuwd worden, te beginnen met het biljet van 10 euro, dat volgend jaar een opfrissing krijgt. Op de website www.nieuwgezichtvandeeuro.eu kan je het nieuwe biljet van 5 euro vergelijken met het oude.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop op beterschap: gen ontdekt dat migraine uitlokt

Hoop op beterschap: gen ontdekt dat migraine uitlokt


http://static1.hln.be/static/photo/2013/6/9/12/20130423124424/media_xll_5758317.jpg


Er is nieuwe hoop voor mensen die lijden aan migraine. Wetenschappers hebben een gen ontdekt dat betrokken is bij de pijnlijke aanvallen. Dat zou kunnen leiden tot nieuwe en betere behandelingen voor de vrouwen (een op vier) en mannen (een op twaalf) die te maken hebben met de kloppende hoofdpijn.

De Amerikaanse wetenschappers ontdekten het gen eerst na de studie van twee families met migrainelijders, waardoor ze een gemeenschappelijke genetische fout konden blootleggen. Om na te gaan of dat gen inderdaad de sleutel tot migraine is, voerde het team een onderzoek uit bij muizen met dezelfde genetische fout.

"Natuurlijk kunnen we hoofdpijn bij muizen niet meten, maar er zijn andere symptomen van migraine die we wel kunnen blootleggen", zei onderzoeksleider Louis Ptácek van de University of California. Zo bleken de muizen erg gevoelig te zijn voor pijn, aanrakingen, geluid en licht.

Daarnaast maakte de genetische fout hen ook vatbaarder voor een breinpatroon dat gelinkt is aan geflikker of andere visuele problemen die voorafgaan aan migraine. Medicijnen tegen de aandoening verzachtten dan weer de symptomen van de muizen.

Volgens professor Ptácek moet nu onderzocht worden hoe de fout in het gen 'casein kinase I delta' de migraines uitlokt. Dat zou tot betere behandelingen kunnen leiden. "De bestaande medicijnen helpen slechts enkele patiënten, slechts af en toe. Dit is het eerste gen waarvan aangetoond is dat mutaties kunnen leiden tot migraine. Het is onze eerste blik in een zwarte doos die we nog niet begrijpen", aldus de onderzoeksleider.

De resultaten van het onderzoek staan te lezen in het vakblad 'Science Translational Medicine'. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Portret Willem-Alexander onthuld

Portret Willem-Alexander onthuld


http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/16/8/20130501162409/media_xll_5781053.jpg


In Museum Het Prinsenhof in Delft is gisteren een portret van de nieuwe Nederlandse koning Willem-Alexander onthuld. Het schilderij werd gemaakt door Hugo Kaagman en komt te hangen op de tentoonstelling Van Willem tot Willem, vier eeuwen Oranjeportretten in Delft.

Het kunstwerk is geschilderd in verschillende tinten blauw tegen een witte achtergrond, waardoor het aan traditioneel Delfts Blauw aardewerk doet denken. Boven het portret van de koning, die lacht en een vlinderstrikje draagt, staat het Engelse woord King met een kroontje, in de stijl van het logo van het gelijknamige pepermuntmerk.

Kaagman maakte zijn schilderij op zaterdag 27 april ter gelegenheid van het project Willem-Alexander in vijftig tinten blauw, waarvoor het museum alle bezoekers heeft uitgenodigd een stukje Delfts Blauw mee te nemen om in een mozaïek van de koning te verwerken. Dat mozaïek wordt zondagmiddag 16 juni onthuld ter afsluiting van de tentoonstelling, die sinds 6 april te bezoeken is (br.hln)
» Reageer (0)
01-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ferré Grignard - Drunken sailer

Ferré Grignard - Drunken sailer

Klik op de foto om hem te beluisteren


Ferre Grignard (Antwerpen, 13 maart 1939, 8 augustus 1982) was een Vlaams zanger. Hij verwierf faam tijdens de jaren '60 met nummers als "Ring, Ring, I've Got To Sing" en "My Crucified Jesus".

Hij werd geboren in een burgerlijk milieu waar hij later weinig mee te maken zou willen hebben. Toen hij eind jaren '50 kunstonderwijs ging volgen, kreeg hij bekendheid in de Antwerpse artiestenwereld. Niet omdat zijn schilderijen nu zo goed verkochten, integendeel, maar omdat hij zichzelf gitaar had leren spelen en zong als een witte neger. "Hij heeft de blues, al spreekt hij geen woord Engels."

In 1964 werd hij ontdekt door platenbaas Hans Kusters, en Grignard brak snel door met de hit "Ring, ring, I've got to sing". Met zijn hippie-achtige imago, zijn lange haar en nonchalante uiterlijk, werd hij de Boudewijn de Groot van Vlaanderen.

Hoogtepunt was een optreden in Olympia in Parijs. Kort daarop klaagde hij de Franse vedette Johnny Halliday aan, die een bewerking had gemaakt van zijn tweede hit "My crucified Jesus". Het plagiaat zelf kon hem niet zoveel schelen, wel het feit dat Halliday er een tekst op had gemaakt, die beledigend was tegenover hippies in het algemeen en Grignard in het bijzonder.

Grignard leefde overeenkomstig zijn imago: wild en nonchalant. Dat deed zijn carrière geen goed. De fans waren hem snel vergeten en Grignard werd weer cafézanger. Vlak voordat hij in 1982 aan keelkanker zou overlijden, probeerde hij een come-back te maken, "met beklemmend werk, indringend als een lange doodskreet".

Omdat hij vaak in het Antwerpse jazzcafé "De Muze" zat, hangt er ook nu nog steeds een groot portret van Grignard aan de muur.

In 2005 eindigde hij op nr. 185 in de Vlaamse versie van De Grootste Belg, buiten de officiële nominatielijst.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdams Van Gogh Museum na 7 maanden weer open

Amsterdams Van Gogh Museum na 7 maanden weer open


http://static1.hln.be/static/photo/2013/9/15/14/20130501113244/media_xll_5780474.jpg


Het Van Gogh Museum in Amsterdam is na een renovatie van zeven maanden weer open. Vanmorgen stond meteen een lange rij mensen voor de deur die het vernieuwde museum wilden bezoeken.

Met de heropening van het museum komt er een einde aan de verbouwingen van de drie grote musea aan het Museumplein. Vorige maand heropende het Rijksmuseum, terwijl het Stedelijk Museum vorig jaar al weer open ging.

Het 40-jarige Van Gogh Museum heropent met de jubileumtentoonstelling 'Van Gogh aan het werk', waarin de carrière van de kunstschilder wordt belicht. Op de expositie komt naar voren dat de kunstenaar elk schilderij maakte volgens een vooropgezet plan.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo voorkom je rugpijn na het tuinieren

Zo voorkom je rugpijn na het tuinieren


http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/15/3/20130430174117/media_xll_5779233.jpg


Nu de winter echt voorbij is, gaan we weer massaal aan de slag in onze tuin. Helaas is er veel werk aan de winkel, wat bij veel mensen kan leiden tot lichamelijke problemen, vooral aan de rug. Nochtans kan je dat voorkomen, of toch zeker minder erg maken, als je rekening houdt met de volgende tips.

1. Warm op
Na een hele tijd zonder fysieke activiteit is je lichaam niet klaar voor de zware klusjes. Daarom is het belangrijk om je goed op te warmen voor je aan de slag gaat. Doe een paar stretchoefeningen of maak een korte wandeling om je spieren en gewrichten los te maken voor je begint te tuinieren.

2. Hou je in
Probeer niet alles in één keer te doen. De sleutel tot het vermijden van rugpijn is het inlassen van verschillende pauzes, zeker bij het graven en harken. Een andere manier is het afwisselen van je taken, zodat je minder lang bezig bent met de herhaling van een bepaalde beweging.

3. Graaf op de juiste manier
Zorg ervoor dat je voor je lichaam graaft, op hetzelfde niveau en parallel met je heupen. Gebruik je voet om de schop in de aarde te duwen en leun erop om ze naar beneden te duwen in plaats van naar voren. Denk eraan om je knieën te buigen als je de aarde opheft, niet je rug. En zoals hierboven al gezegd: neem regelmatig pauzes!

4. Harken
Probeer je rug recht te houden en trek je hark naar je lichaam toe. Dat is beter dan harken aan één kant, want dan moet je je rug meer gebruiken.

5. Let op bij het verven van de terrasplanken
Knielen om met een borstel je terrasplanken te bewerken, zorgt bijna altijd voor lage rugpijn. Investeer daarom in een verfroller, want dat is veel sneller, en/of gebruik een matje voor je knieën. Vergeet ook niet om voor je lichaam te verven in plaats van aan je zijkanten.

6. Planten en potten
Gebruik ook bij het planten een kussentje voor je knieën om rugpijn te vermijden. Doe dit ook niet te lang aan een stuk, ga rechtstaan, neem een pauze en doe een paar stretchoefeningen.

Als je bezig bent met potten, dan doe je dat best op een oppervlak op een comfortabele hoogte.

7. Hef op de juiste manier
Hou ook in gedachten dat natte compost erg zwaar is, dus zorg ervoor dat je niet te ver moet sleuren met de volle potten. Gebruik een kruiwagen voor de zwaarste dingen.

8. Zorg voor de nodige verfrissing
Neem sowieso een watervoorraad mee in de tuin, zeker als het warm is. Je zal veel zweten en vocht verliezen, waardoor je lichaam gedehydrateerd raakt. Met water kan je dat tekort weer aanvullen. Succes!  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wens iedereen een gezellige 1 mei

Ik wens iedereen een gezellige 1 mei


http://oi44.tinypic.com/2a5lpx2.jpg
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!