NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen lezen graag op wc, vrouwen liever in bad

Mannen lezen graag op wc, vrouwen liever in bad


http://img130.imageshack.us/img130/9043/lezeninbad.jpgDe Vlaming leest graag op de wc of in het bad. Dat blijkt uit de nieuwe Boekbarometer van boeken- en multimediaspecialist ECI België die zaterdag op de Boekenbeurs in Antwerpen voorgesteld is. 82,8 procent van de Vlamingen leest wel eens op de wc en 56,5 procent in bad, zo wordt duidelijk uit de enquête die in samenwerking met badkamerspecialist Van Marcke bij 4.031 respondenten werd gevoerd.
 
De helft (50,3 pct) van de mannelijke respondenten leest minstens 1 keer per dag op de wc tegenover 33,1 pct van de vrouwen. Vrouwen lezen daarentegen weer beduidend liever in bad. Ruim een derde (34,4 pct) van de vrouwen leest wekelijks in bad tegenover 23,8 pct van de mannen. De meeste mannen vinden lezen in bad maar niets. Bijna 70 pct van de mannen leest zelden of nooit in bad.
 
Laxerende werking
Vrouwen nemen vlugger een boek mee naar één van de rustige plekjes. Heel wat mannen nemen dan weer de krant mee op toilet.
Mannen lezen vooral op toilet "om de tijd te doden" en beschouwen het lezen op het toilet als "rustgevend met een laxerende werking". Veel mannen vinden het lezen op de wc duidelijk ontspannend, in tegenstelling tot vrouwen die beter kunnen ontspannen in bad.
 
Vrouwen lezen op de wc vooral om twee dingen tegelijk te doen en tijdsbesteding te optimaliseren. "Eventjes alleen zijn" is bij zowel de mannen als vrouwen één van de meest aangegeven beweegredenen om te lezen op de wc.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak van je vagina een sieraad

Maak van je vagina een sieraad

Wie graag wil pronken met haar intiemste delen, kan deze voortaan vereeuwigen in een halsketting. Onder het motto 'vier je eigen schoonheid' brengt VulvaLoveLovely de bijzondere kunstwerkjes op de markt. Op de modeblog van Paris Hilton wordt de nieuwigheid aangeprezen.


Beschrijving
Elk stuk is origineel en uniek, stelt de ontwerpster, gesculpteerd uit je eigen vagina. Geïnteresseerden sturen twee tot drie foto's van door van hun vulva of pennen een gedetailleerde beschrijving neer. Enige kennis is daarbij belangrijk: zo moet de vorm van de binnenste en buitenste schaamlippen en de kleur meegegeven. Ook een juiste positiebeschrijving van de clitoris en de schaamlippen zijn volgens de ontwerpster nodig.Geschenk
Wie op zoek is naar het ultieme eindejaarscadeau, kan een juweeltje laten sculpturen voor zijn of haar vriendin. Een grondige studie tussen de lakens lijkt echter wel noodzakelijk. Meer info: www.etsy.com
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vrouw (83) overlijdt na zestig jaar in ijzeren long

Vrouw (83) overlijdt na zestig jaar in ijzeren long


Een archieffoto van June Middleton en haar Labrador Angel uit april van dit jaar.


In een verzorgingstehuis in Melbourne is vandaag een 83-jarige vrouw overleden die al zestig jaar aan een ijzeren long lag. June Middleton was een poliopatiënte. Door die aandoening kon ze niet zelfstandig ademen. De ijzeren long moest haar daarbij helpen.

De dame lag al sinds 1949 aan het apparaat. Op haar 23ste werd ze getroffen door polio. In april van dit jaar 'vierde' ze met haar familie en haar hond Angel haar zestigjarig 'verblijf' in het toestel.

"Het beste van maken"
"Dit is nu eenmaal mijn lot", zei mevrouw Middleton toen. "Je moet er het beste van maken". De dame haalde in 2006 een plaatsje in het Guinness World Book of Records als de persoon die het langst aan een ijzeren long hing.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoenen doen kassa rinkelen

Pompoenen doen kassa rinkelen


http://img4.imageshack.us/img4/4373/pompoenenenhalloween.jpg


Wat tien jaar geleden begon als een bescheiden modetrend, is uitgegroeid tot dé marketingtroef van de herfst. Halloween is voor pretparken de drukste periode van het jaar. Ook steden en gemeenten proberen met spookwandelingen en heksenvertellingen massaal toeristen te lokken, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.
 
Griezelen
Elke zichzelf respecterende stad of gemeente organiseert in de herfstvakantie wel een spookfuif of heksenvertelling. Hoewel Halloween eerst een feestdag was die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada werd gevierd, raakt het fenomeen nu ook hier ingeburgerd. "Er is meer aandacht voor rituelen en tradities", zegt trendwatcher Nathalie Bekx. "Aanvankelijk wilde de commerciële sector een soort tweede carnaval maken van Halloween, maar het is vooral een feest geworden van griezeluitstapjes met de familie. De herfstvakantie is daarvoor een ideale gelegenheid."
 
Magie
Volgens Bekx heeft Halloween zijn succes ook te danken aan een groeiende interesse voor magie en occultisme. "Mensen willen ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Door de populariteit van Harry Potter en Lord of the Rings heeft Halloween nu ook bij ons een hoogtepunt bereikt."
 
Voor pretparken - ook al een bij uitstek Amerikaans fenomeen- is Halloween zelfs vóór de kerstdagen en de zomer de drukste periode van het jaar.
» Reageer (0)
30-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autist maakt uit het hoofd adembenemende tekening New York na helikoptervlucht

Autist maakt uit het hoofd adembenemende tekening New York na helikoptervlucht

De autistische kunstenaar Stephen Wiltshire werkt aan een 5,5 meter grote tekening van New York. Hij haalt de griezelig accurate beelden helemaal uit zijn geheugen, na een helikoptervlucht boven de stad die amper 20 minuutjes duurde.


Op de foto's ziet u hoever de man al gevorderd is na amper drie dagen tijd. Hij luistert de hele tijd naar zijn muziekspeler, daar muziek hem helpt tijdens het tekenen.

12 pennen
Wiltshire tekent in potlood eerst de randen van zijn onderwerp, en zet er dan enkele belangrijke plaatsen in. Hij doet ongeveer een week over een dergelijke tekening, en jaagt er dan 12 pennen door.

De man maakte al gelijkaardige kunstwerken van Tokio, Rome, Hong Kong, Frankfurt, Madrid, Dubai, Jeruzalem en zijn woonplaats Londen. Zijn tekening van Rome was zo accuraat dat hij het precieze aantal zuilen van het Pantheon juist had.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/8/13/media_xl_2401513.jpg
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.65-plussers niet meer gratis op bus

65-plussers niet meer gratis op bus


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/10/30/767875/65-plussers-niet-meer-gratis-op-bus_5_460x0.jpg


De 65-plussers zijn de eerste mensen die de besparingsronde bij De Lijn gaan voelen. Zij kunnen niet meer volkomen gratis rijden. Ze moeten een eenmalige bijdrage betalen. Er is sprake van een bedrag tot 20 euro per jaar.

De Vlaamse vervoermaatschappij De Lijn moet in opdracht van de Vlaamse regering bezuinigen. Aan de ene kant zoekt ze naar 40 miljoen per jaar aan besparingen, aan de andere kant naar meer inkomsten. Een van de voornaamste manieren om meer geld in het laatje te krijgen, is het laten betalen van een kleine, maar nog steeds ’billijke’ bijdrage door 65-plussers, die vandaag gratis met bus en tram rijden.

Er circuleren bedragen van 5 tot 20 euro voor een jaarabonnement. Vandaag krijgen alle mensen die 65 jaar worden, een gratis abonnement van De Lijn in de bus. Ook dat verandert: de vervoermaatschappij gaat niet meer automatisch iedereen aanschrijven.

Dat is al een besparing op zich. De kans is eveneens groot dat andere abonnementen van De Lijn duurder worden, maar daarover is nog geen duidelijkheid.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seks met nieuwe date maakt vijftigers onzeker

Seks met nieuwe date maakt vijftigers onzeker

Vijftigers die een nieuwe relatie aangaan, kampen nog altijd met onzekere gevoelens in bed, zo blijkt. Onzekerheid over hun lichaam en twijfels over hun nieuwe relatie steken nog altijd de kop op, al zijn ze ook blij met de 'nieuwe seks'. Eén en ander staat te lezen in het maandblad Zen naar aanleiding van een seksonderzoek onder 200 'oudere' respondenten.

Licht uit
De helft van alle ondervraagden kiest voor het licht uit. De onzekerheid over hun lichaam speelt de 'seksherintreder', zoals ze in het blad genoemd worden, nog altijd parten. Wat niet wil zeggen dat seks geen spannend gebeuren blijft. 53 procent staat open voor fantasieën, experimentjes en ideeën van de nieuwe bedgenoot. Ook nieuwe, spannende lingerie hoort volgens de vrouwen bij een nieuwe date. Driekwart beweert dan ook seks erg gemist te hebben.

Kopzorgen
Seks is belangrijk, maar wordt niet als belangrijkste factor bekeken. Vragen als 'is er een klik' of 'passen we bij elkaar'  baart bij 42 procent meer kopzorgen. Acht procent beweert zelfs zonder gestoei in bed te kunnen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een frisse geur maakt je vrijgeviger

Een frisse geur maakt je vrijgeviger
De juiste geur doet niet alleen meer kopen, maar maakt je ook vrijgevig en gul. Zo blijkt uit een recente Amerikaanse studie.

Onderzoek
Eén groep mensen werd in een fris geurende, de andere groep in een onfrisse kamer geplaatst. Daarbij dienden de proefpersonen een spel te spelen waarbij ze geld kunnen winnen, zolang de ontvanger de verkregen sommen, die ieder diende te geven, eerlijk verdeelde. In de naar citrus geurende kamer werd meer geld uitgegeven en bleken de deelnemers ook guller met het geld om te springen.

Goed doel
Om hun vrijgevigheid in liefdadigheidszaken te meten, dienden ze een aantal taken af te werken die als goed doel voor fondsenwerving zouden worden gebruikt. Eén van die taken was het mooi afwerken van een vlieger om zo veel geld in het laatje te brengen. In de frisse kamer werd met meer interesse aan het project gewerkt. Niet alleen hielpen ze beter, maar doneerden de vrijwilligers zelf meer geld aan de liefdadigheidsorganisatie.
» Reageer (0)
29-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om winderigheid te beperken

Tips om winderigheid te beperken


http://img97.imageshack.us/img97/4158/winderigheid.jpg


Betrapt worden op een stiekem windje is gênant, maar haast iedereen maakte het al mee. Je kunt dit probleem nooit helemaal vermijden, maar er zijn wel enkele trucjes die je kan toepassen om het te beperken.

Normaal
Winderigheid is geen teken dat er iets mis met je is. Het is zelfs gezond. Want hou je het in, dan kun je last krijgen van je darmen, meldt gezondheidsnet.be. Wist je dat de gemiddelde mens 14 tot 25 winden per dag laat? Maar voor je medemens is het natuurlijk niet aangenaam als je er vaak last van hebt. Met de volgende tips kun je het probleem indijken.

Voeding
Een windje is het gevolg van je spijsvertering, dus wat je eet bepaalt de graad van je probleem. Bepaalde voeding verhoogt namelijk de kans op winderigheid. Vooral peulvruchten, uien, kolen, fruit en lightvoeding zijn er slecht voor. Vermijd ook eten waar veel lucht in zit als bier, appels, bruisende dranken en slagroom.

Levensstijl
Daarnaast heeft de manier van eten ook een invloed. Door snel te eten of niet goed te kauwen, neem je lucht naar binnen, wat winden veroorzaakt. Een handig trucje is tijdens het eten ijswater te drinken, dat kalmeert de darmen. Ook verrassend is dat lichaamsbeweging winderigheid kan beperken. Dit laat namelijk je darmen beter werken waardoor er minder gas geproduceerd wordt. Als laatste bevordert stress winderigheid omdat je spieren dan onbewust zich opspannen. Dat maakt dat je eten minder goed verteert en je darmen meer gassen aanmaken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man en vrouw niet langer nodig om baby's te maken?

Man en vrouw niet langer nodig om baby's te maken?


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/baby-7.jpg?t=1256832333


Een nieuwe techniek maakt van embryonale stamcellen eicellen en zaadcellen. Dat betekent dat in theorie mannen en vrouwen niet meer nodig zijn voor het creëren van een nieuw leven.

Oorsprong ontwikkeling
De resultaten van dit nieuwe Amerikaanse onderzoek werpt licht op erfelijke ziekten en behandelingen voor onvruchtbaarheid. "We probeerden met dit onderzoek naar de oorsprong van de menselijke ontwikkeling te gaan om zo te abnormaliteiten te leren begrijpen", aldus professor Renee Riejo Pera. "Dankzij deze resultaten is het mogelijk om een reeks genetische en omgevingseffecten op de vruchtbaarheid te bestuderen, waaronder erfelijke ziekten vervuiling."


Geen zaad- of eicellen
Deze techniek helpt mannen die te weinig sperma hebben en vrouwen die geen eicellen hebben, veroorzaakt bijvoorbeeld door chemotherapie of menopauze. Dat is volgens de onderzoekers de voornaamste reden van onvruchtbaarheid bij mensen. "Met dit nieuwe systeem kunnen we het lichaam van onvruchtbare mensen helpen om voortplantingscellen te laten 'rijpen'. De bedoeling met deze techniek is om cellen bij hen  weg te nemen, voortplantingscellen te creëren hieruit en te bestuderen wat de oorzaak van hun problemen is." Maar volgens sommigen zou het ook kunnen gebruikt worden bij homoseksuele koppels, waardoor zij geen externe andere zaad- of eiceldonor nodig zouden hebben.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loonverschil mannen en vrouwen neemt toe in België

Loonverschil mannen en vrouwen neemt toe in België


http://img3.imageshack.us/img3/9770/kantoor2.jpg


Het loonverschil tussen Belgische vrouwen en mannen neemt alleen maar toe. Dat blijkt uit het jaarlijkse wereldwijde economische rapport 'Closing the Gender Gap'.

Combinatie job en gezin
Jaarlijks onderzoekt het 'World Economic Forum' wereldwijd de loonkloof tussen mannen en vrouwen, dat meldt 6minutes.be. Daaruit blijkt dat twee derde van de landen erin slaagden het verschil te dichten. Volgens de onderzoekers is er enkel vooruitgang in landen waarbij vrouwen een gezin kunnen combineren met een job. Toch is deze positieve evolutie qua loonkloof volgens de onderzoekers nog niet genoeg. Expert Klaus Schwab: "De economie heeft vrouwen nodig om uit te economische crisis te raken, maar ook bij de oplossing voor andere wereldwijde problemen als global warming, hongersnood en conflictsituaties." 

33ste plaats
De situatie in ons land is niet goed, we komen op slechts op de 33ste plaats, de loonkloof tussen mannen en vrouwen is voor 71 procent gedicht. Voor het aantal vrouwen op de arbeidsmarkt krijgt België 82 procent, maar we behalen slechts 61 procent wat gelijkheid van loon betreft. Ook zijn er weinig vrouwen in leidinggevende functies. Scandinavische landen scoren over het algemeen goed, in Europa staan Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk redelijk laag.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse slikt hele collectie lepels en vorken (78 stuks) in

Nederlandse slikt hele collectie lepels en vorken (78 stuks) in
Een Nederlandse vrouw is geobsedeerd door het inslikken van lepels en vorken. Margaret Daalmans slikte zo haar volledige set, bestaande uit 78 stuks, in. Daarna ging ze naar een ziekenhuis in Rotterdam met maagpijn. Artsen moesten de lepels en vorken operatief verwijderen.

Obsessie
"Ze lijdt aan een soort van obsessie en telkens ze aan tafel zit, negeert ze het voedsel en begint ze het bestek op te eten", verklaarde een arts. Volgens de dokters is ze in het verleden al betrapt op het inslikken van haar bestek. "Ik weet niet hoe het komt, maar ik voelde de drang om mijn bestek op te eten. Ik kon mezelf niet tegenhouden", zegt de vrouw zelf.

Geen messen
Daalmans zal volledig herstellen, maar moet wel in therapie voor haar obsessie. Volgens dokters gebeurt het wel vaker dat mensen de drang hebben om iets oneetbaar op te eten, maar ze hebben nog nooit iemand ontmoet die zoveel lepels en vorken in één keer verorberd heeft. Gelukkig heeft de vrouw om een onverklaarbare reden haar mes altijd netjes laten liggen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man van 112 trouwt met tienermeisje (17)

Man van 112 trouwt met tienermeisje (17)

In Somalië is een 112-jarige man in het huwelijk getreden met een 17-jarig meisje. Ahmed Muhamed Dore, die althans zelf beweert 112 jaar oud te zijn, heeft 18 kinderen bij vijf andere vrouwen. En hij hoopt er bij zijn nieuwe bruid ook nog enkele te verwekken, meldt BBC.

95 jaar verschil
"Vandaag heeft God me geholpen mijn droom te realiseren", zei Dore na zijn huwelijk. Of het jonge meisje ook zo gelukkig is met haar nieuwe echtgenoot betwijfelen we ten zeerste, maar volgens haar familie is ze heel blij. Met een leeftijdsverschil van 95 jaar is de man oud genoeg om haar over-over-overgrootvader te zijn.

Niet gedwongen
Hij wachtte met zijn aanzoek tot ze oud genoeg was. "Ik heb haar niet gedwongen, maar ik heb mijn ervaring gebruikt om haar te overtuigen van mijn liefde. En toen hebben we besloten om te trouwen", zegt Dore.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamahl - The Elephant Song

Kamahl - The Elephant Song

Om hem te beluisteren klik op de foto

Over Kamahl


Kandiah Kamalesvaran (Maleisië, 13 november 1934) is een Australische zanger. Opvallend is zijn donkerbruine en warme stemgeluid.

Kamahl groeide op in Kuala Lumpur als Kandiah Kalamesvaram (Koning der Lotusbloemen). Als klein schooljongetje verhuisde hij in 1953 naar Adelaide. Hij was arm, sprak nauwelijks Engels en ondervond rassendiscriminatie dat een dominante rol speelde in het Australië van die tijd.

In de Australische stad maakte hij kennis met zowel popmuziek als klassieke muziek. Hij werd geïnspireerd door donkere artiesten zoals Nat King Cole. Tijdens een concert van Nat King Cole kreeg hij de kans om de zanger te ontmoeten. Hierdoor besloot hij zijn droom om artiest te worden door te zetten.

Kamahl dreigde Australië te worden uitgezet door de immigratiedienst. Hij wist dit met geluk te voorkomen.

Zijn eerste platencontract tekende hij bij Phonogram. Zijn carrière begon in Australië toen in 1969 zijn eerste single Sound Of Goodbye naar de top van de Australische hitlijst steeg. In 1972 vertegenwoordigde hij Australië op het internationale songfestival in Rio de Janeiro en bereikte hij met Nothing More de finale. In de Sydney Opera House nam Kamahl een plaat op die hem 11 gouden platen oplevert.

In 1959 maakte hij zijn debuut, maar in Nederland brak hij pas in 1975 door dankzij The Elephant Song. De plaat was te horen in een tv-documentaire over het Wereld Natuur Fonds. Producer Hans van Hemert schreef het lied voor Kamahl en de opname werd een enorm succes in Europa. De tekst was van Gregor Frenkel Frank. De plaat stond 5 weken op de eerste plaats van de Top 40 en de Nationale Hitparade.
» Reageer (0)
28-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hangbuikzwijn Flurk blijft voorlopig in Mechelse flat


Hangbuikzwijn Flurk blijft voorlopig in Mechelse flat


Baasje Alexandra Vercammen en Flurk (rechts).


De Mechelse vrederechter heeft nog geen beslissing getroffen in verband met het hangbuikzwijn Flurk. Op vraag van de advocaten van baasje Alexandra Vercammen is de zaak uitgesteld tot de zitting van 2 december.
 
Overlast
Vercammen houdt op haar appartement in de Varkensstraat een kolos van ruim 80 kg. Sociale huisvestingsmaatschappij MGW wil het beest weg omdat het overlast zou veroorzaken, maar de eigenares verzet zich daar tegen. Vandaar dat het tot een rechtszaak kwam.

 

  
 

Of op 2 december ook meteen beslist wordt of Flurk weg moet, is maar de vraag. Er werd nog geen conclusietermijn vastgesteld. Vercammen zegt haar "huisdier" minstens te houden tot er een uitspraak is.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijgers uitgestorven in 2029

"Tijgers uitgestorven in 2029"

Nog amper twee decennia heeft de tijger in het wild te leven. Dan is het ermee gedaan, tenminste ALS er niet opgetreden wordt. Dat zeggen verscheidene experten. Er leven op dit moment slechts 3.500 tijgers in het wild, in twaalf Aziatische landen en in Rusland. Een eeuw geleden waren dat er nog 100.000.

De wilde tijger wordt vaak illegaal gedood voor zijn gegeerde lichaamsdelen. Azië staat daarbij bekend als trekpleister voor het verhandelen van wilde dieren. De tijgerhuid wordt verkocht als tapijt of als deken op de zwarte markt in landen als China.

Habitat verdwijnt
Maar ook het verdwijnen van de natuurlijke habitat en het slinkende aanbod van mogelijke prooien bedreigen het voortbestaan van de tijger. "Een houding van 'laat alles maar op z'n beloop' zal de ondergang betekenen van de tijgerpopulatie in de komende 15 à 20 jaar", beweerde Mahendra Shrestha, directeur van het programma 'Save the Tiger Fund' in Washington, op een congres over het behoud van tijgers.

Wereldwijde politieke wil
Shrestha stelde dat het stropen moet stoppen, dat er moet toegekeken worden op de naleving van de wet en dat de nog bestaande habitat van de tijgers moet beschermd worden. "Er is zeker hoop, we kunnen het waarmaken. Dit is geen ruimtewetenschap: het vraagt helemaal niet om een hoop nieuwe inspanningen", zei hij. "Maar er moet wel een sterke politieke wil zijn om het tijgerbestand op peil te houden, en een sterke wereldwijde steun voor de acties in landen waar de tijger leeft."

Die landen zijn (in alfabetische volgorde): Bangladesh, Bhutan, Cambodja, China, India, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, Nepal, Rusland, Thailand en Vietnam.

Wouden kappen
Volgens John Steidensticker, hoofdonderzoeker van het Smithsonian National Zoo's Conservation Ecology Center, is de habitat van de tijger ingekrompen met veertig procent tijdens de laatste tien jaar. Dat is te wijten aan het kappen van wouden. "De uitdaging is landstreken met levende tijgers waardevoller te maken dan die met gedode tijgers", zei hij. "We hebben nog een decennium voor ons waarin we kunnen kiezen om grafdelvers te zijn dan wel verzorgers."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektrische hersenstimulatie kan anorexia behandelen

"Elektrische hersenstimulatie kan anorexia behandelen"


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/anorexia-2.jpg?t=1256736603Elektische stimulatie van de hersenen zou patiënten met de eetstoornis anorexia nervosa kunnen behandelen. Dat ontdekte de Leuvense onderzoeker Kris van Kuyck. Het Fonds Dokter Gustave Delport kent dit veelbelovende onderzoek zijn tweejaarlijkse prijs toe van 20.000 euro.
 
Meten en stimuleren
Door een nieuw soort elektrodes kunnen zowel de hersenactiviteit gemeten worden als de hersencellen gestimuleerd worden. Hersencellen die abnormaal actief zijn kunnen dus op die manier aangepakt worden.
 
Letsel in de hersenen
Met deze onderzoeksmethode ontdekte van Kuyck dat ratten met anorexia nervosa terug meer gingen eten en het lichaamsgewicht behielden nadat een miniscuul letsel was aangebracht in de septale nucleus, een zeer klein gebied in de hersenen.
 
Testen met stimulatie
Met de middelen van het Fonds zal worden nagegaan of met elektrische stimulatie in dat deel van de hersenen hetzelfde resultaat kan bereikt worden. Volgens van Kuyck is de kans hiertoe groot.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestel een kopje koffie met toekomst

Bestel een kopje koffie met toekomst

Koffiedrinkers kunnen bij de Israëlische keten Ilan's Coffee een kopje koffie met toekomst bestellen. Het bedrijf heeft een aantal waarzegsters ingehuurd die het personeel leren om het residu van de koffie te lezen. De speciale koffie laat een bezinksel in het kopje achter, waar de toekomst van de koffiedrinker in te lezen zou zijn, schrijft De Telegraaf. Het bedrijf hoopt met de toekomstige service meer koffie te verkopen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curry doodt kanker

Curry doodt kanker


http://img21.imageshack.us/img21/6959/curry1j.jpgPittige kruidenmengelingen als curry kunnen kankercellen doden, zo hebben Ierse wetenschappers aangetoond. De stof curcumin zou daarvoor verantwoordelijk zijn. Diezelfde stof werd ook al in verband gebracht met bescherming tegen alzheimer en artritis. Of het ook echt werkt, wordt op dit moment uitgebreid onderzocht.

Curcumin zou ervoor zorgen dat kankercellen binnen de 24 uur vernietigd worden en dat die cellen zichzelf beginnen verteren. Dat zou komen omdat de stof het signaal zendt dat de cel dood moet gaan.

"Wetenschappers weten allang dat natuurlijke ingrediënten het potentieel hebben om kankercellen te behandelen. Wij vermoeden dat curcumin daarvoor zorgt", aldus onderzoekster Sharon McKenna van de universiteit van Cork. Deze bevindingen kunnen dokters helpen nieuwe behandelingen te vinden, voegt ze er nog aan toe.» Reageer (0)
27-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen met maatje meer zijn beter in bed

Vrouwen met maatje meer zijn beter in bed

Vrouwen met rondingen zijn beter in bed dan hun superslanke seksegenoten. Althans, dat beweert 89 procent van de kerels na een rondvraag van een Britse beddenfabrikant. 

Beste keuze
Dames denken er net zo over, ook zij prefereren een meer zwaardere partner. 68 procent van de vrouwen beoordeelt hen als 'beste keuze om te ravotten'.

Geven en proberen
Volgens de ondervraagden doen de zwaardere partners meer hun best, ze 'proberen' en 'geven' alles tussen de lakens. Wat de nachtrust betreft, lijken ze evengoed de ideale keuze. Volgens de onderzoekers woelen magere personen vijf keer meer tijdens de nacht.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Man strijkt 5 jaar loon op van bedrijf waar hij nooit werkte

Man strijkt 5 jaar loon op van bedrijf waar hij nooit werkte

Een man uit Illinois heeft voor de rechtbank toegegeven dat hij zich gedurende vijf jaar heeft laten uitbetalen door een bedrijf waar hij nooit heeft voor gewerkt. Zonder een stro te herleggen, streek Anthony Armatys zo omgerekend 320.000 euro op.

Niet van loonlijst geschrapt
De 35-jarige Armatys tekende in september 2002 een contract met een telecombedrijf uit New Jersey. De man verandere evenwel van gedacht en een andere job bij een andere firma. Bij het telecombedrijf Avaya werd hij evenwel nooit van de loonlijst geschrapt.

Terugstorten
Pas in febrauri ontdekten de boekhouders van Avaya dat er iets niet pluis was. Ze daagden hun 'werknemer' voor de rechter. Armatys riskeert een gevangenisstraf van zes jaar. Hij zal wellicht ook zijn 'loon' moeten terugstorten. De rechter spreekt zich in januari uit.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal suikerzieken neemt drastisch toe

Aantal suikerzieken neemt drastisch toe


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/diabetes.jpg?t=1256649829


De Vlaamse Diabetes Vereniging (VDV) trekt aan de alarmbel omdat het aantal mensen met suikerziekte maar blijft toenemen. Er is dringend actie nodig om in België en Vlaanderen de diabetesepidemie in te dijken. Op vrijdag 14 november, Wereld Diabetes Dag, wil de organisatie meer aandacht vestigen op de aandoening door een aantal gebouwen blauw te verlichten.


Wereldwijd
Op het Internationaal Diabetes Congres in Montreal werd vorige week de 'Diabetes Atlas' voorgesteld, met de laatste cijfers over de omvang van de aandoening. Daaruit blijkt onder meer dat wereldwijd 285 miljoen mensen aan suikerziekte lijden.
 
Explosieve stijging
"De toename van diabetes blijkt niet meer onder controle en wereldwijd stevenen we af op een explosieve toename die niet enkel de levenskwaliteit van miljoenen mensen bedreigt maar eveneens de gezondheidsbudgetten in alle landen dreigt te overspoelen", zegt de VDV dinsdag.
 
Ook in België ziet de toekomst er weinig rooskleurig uit. Ongeveer 610.000 mensen zouden diabetes hebben. Tegen 2030 verwacht de vereniging een toename tot 749.600.
 
Blauw licht
Om meer aandacht te vragen voor de aandoening, zal ook dit jaar aan regeringen gevraagd worden om op 14 november belangrijke openbare gebouwen blauw te laten oplichten, als een duidelijk zichtbaar teken van hun bereidheid om rond diabetes te werken. In Vlaanderen zullen onder andere Manneke Pis, de boekentoren in Gent, het kasteel van Egmont in Zottegem en de stadhuizen van Gent, Deerlijk en Hasselt, blauw kleuren.
 
Sportjournalist
De campagne verloopt onder het peterschap van VMMa-woordvoerder en ex-sportjournalist Mark Vanlombeek, zelf diabetes-lijder.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie op vier Belgen vindt armoede wijdverspreid probleem

Drie op vier Belgen vindt armoede wijdverspreid probleem


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/armoede.jpg?t=1256646716Drie op de vier Belgen vindt armoede een wijdverspreid probleem. Dat blijkt uit een grootschalige opiniepeiling die de Europese Commissie vandaag heeft gepresenteerd.

Volgens de peiling vindt 75 procent van de Belgen armoede een wijdverspreid probleem. Dat is twee procent meer dan het EU-gemiddelde. In Nederland ziet 58 procent armoede als een breed maatschappelijk probleem. Denemarken is de hekkensluiter met slechts 31 procent. Pieken van meer dan 90 procent vind je in Oost-Europese landen als Hongarije, Bulgarije en Roemenië.

Verantwoordelijkheid van nationale regering
Hoge werkloosheid en ontoereikende lonen, sociale uitkeringen en pensioenen en de kosten van behoorlijke huisvesting worden door de deelnemers aan de peiling als de voornaamste 'maatschappelijke' oorzaken geciteerd. De respondenten verwijzen ook naar 'persoonlijke' oorzaken als onvoldoende onderwijs, verslavingen en erfelijke armoede.

Bijna negentig procent van de Europeanen vindt dat de regeringen dringend maatregelen moeten nemen tegen armoede. Meer dan de helft vindt de strijd tegen armoede eerst en vooral een verantwoordelijkheid van de nationale regering en pas dan van de Europese instellingen.

15 procent onder armoedegrens
De peiling loopt vooruit op het Europees jaar van de armoede in 2010. Momenteel leeft 16 procent van de Europeanen en 15 procent van de Belgen onder de armoedegrens.

38 procent van de Belgische gezinnen (30 pct in EU en 50 pct in Nederland) geeft aan makkelijk de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Voor de helft van de huishoudens (56 pct in EU) is dat minder evident en 11 procent (12 pct in EU en 8 pct in Nederland) ondervindt maandelijks echte moeilijkheden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internet in België blijft veel duurder dan in buurlanden

Internet in België blijft veel duurder dan in buurlanden


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/internet.jpg?t=1256570663


De tarieven voor breedbandinternet zijn in België nog steeds een pak hoger dan in de buurlanden. Vooral de twee grote providers, Belgacom en Telenet, samen goed voor 90 procent van de Belgische internetaansluitingen, houden het gemiddelde hoog. Dat stelt consumentenorganisatie Test-Aankoop.
 
Volgens de Europese Commissie betaalt de consument in België gemiddeld 44 euro per maand, terwijl dat in de rest van Europa 37 euro is, luidt het. In vergelijking met 2005 zijn de populairste formules van Belgacom en Telenet volgens Test-Aankoop zelfs duurder geworden. "En dit kan niet zomaar toegeschreven worden aan de gestegen downloadsnelheid."
 
Beperkt downloadvolume
"De prijs die de consument uiteindelijk moet betalen, blijft te hoog", aldus de consumentenorganisatie. "En nog te vaak wordt het downloadvolume beperkt, iets wat in de rest van Europa al lang ondenkbaar is." Bij een combinatie van internet en telefonie wegen volgens Test-Aankoop vooral de gesprekskosten zwaar door. Bij een combinatie met digitale televisie speelt het gebrek aan concurrentie het meest.
 
Test-Aankoop dringt daarom aan op een functionele scheiding, "waarbij er naast telecombedrijf Belgacom ook een onafhankelijke netwerkbeheerder komt die alle providers op een gelijkwaardige manier toegang geeft tot dat netwerk". De organisatie wil ook eenzelfde evolutie op het gebied van de kabel.
 
Verder moet de Belgische staat zijn belang in Belgacom afbouwen, moet het BIPT daadkrachtig optreden en moet de politiek overgaan tot actie. Om die eisen kracht bij te zetten is Test-Aankoop een petitie gestart op haar website. (br.hln)
» Reageer (0)
26-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereld vergaat pas in 2208

"Wereld vergaat pas in 2208"


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/6/3/4/media_xl_2165854.jpgHeuglijk nieuws: de wereld vergaat nog niet in 2012, maar in 2208. De Mayavoorspelling die voorzag dat we allemaal naar de verdoemenis zouden gaan in december 2012, is verkeerd geïnterpreteerd. Als de onheilstijding al werkelijkheid wordt, zal dat pas zijn in 2208, berekenden wetenschappers volgens tijdschrift NWT Natuurwetenschap & Techniek.
 
Mayakalender
Wie op Google 2012 intikt, krijgt 189 miljoen hits, waarvan de meeste gaan over het einde der tijden of over het aanbreken van een nieuw spiritueel tijdperk. De onheilsprofeten en newageaanhangers baseren zich op de Mayakalender. Die zou aflopen op 21 december 2012, en de zwartkijkers gaan ervan uit dat de wereld dan vergaat.
 
Rekenfout
Recent onderzoek van archeologen, astronomen en wiskundigen laat echter zien dat die datum helemaal niet klopt. De kalender van de Maya's loopt pas twee eeuwen later af, tot onze en ongetwijfeld ook uw grote opluchting.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna half miljoen dieren onnodig gedood in Nederland

Bijna half miljoen dieren onnodig gedood in Nederland


http://img18.imageshack.us/img18/4668/ratsf.jpg


Nederland heeft in 2008 bijna een half miljoen dieren onnodig gedood. Dat blijkt uit een jaaroverzicht over dierproeven en proefdieren van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).

In totaal werden er in 2008 een miljoen proefdieren gefokt. Nadien werden daarvan 455.884 dieren gedood omdat ze overbodig waren. Het gaat niet alleen om muizen, ratten of konijnen, maar ook om varkens, apen, honden, katten, paarden, vogels en zelfs lama's.

"Naast het leed van de dieren kost deze verspilling de proefdierindustrie jaarlijks minstens twee miljoen euro", laat de organisatie weten.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vecht jullie ruzies uit op het internet

Vecht jullie ruzies uit op het internet


http://img28.imageshack.us/img28/9100/ruzie.jpg


Hoogoplopende discussies, bittere ruzies en veel gemene verwijten: we hebben het allemaal al meegemaakt. Zo'n strijd, of het nu tussen man en vrouw is, vrouw en dochter of man en moeder, kan voor eeuwig aanslepen omdat beide partijen zich wentelen in hun Eigen Grote Gelijk.

De oplossing? Een derde partij erbij halen, en liefst geen die emotioneel verbonden is aan een van de twee andere. Dat brengt ons bij... het internet.

SideTaker
SideTaker is een website die zich heeft gespecialiseerd in dat soort 'ruzies'. De site biedt elke kant ('side') de kans zijn of haar verhaal te doen, waarna andere surfers hun eigen mening kiezen en dus een 'kant kiezen'. Of met hun opmerking de twee kemphanen iets te doen inzien dat ze zelf nog niet doorhadden.

Wie heeft gelijk?
Moeilijk is het ook al niet. Je registreert je gratis op de site, je belooft geen achternamen te publiceren en je doet je verhaal en de tegenpartij lanceert zijn verhaal (binnen de tien dagen nadat je jouw kant hebt toegevoegd). In een periode van maximum 60 dagen kan je de rest van het internet vragen wie (het meest) gelijk heeft.

Of je leest over de problemen van anderen en kiest de kant van de ene of de andere door te stemmen. De problemen zijn opgedeeld in 11 categorieën, zoals vrienden, familie, huwelijk, daten maar ook 'bittere ex'en' en zelfs collega's. Over buren bestaat gek genoeg nog geen 'poll'.

Klaagmuur
Maar niet iedereen krijgt zijn of haar man/moeder/collega zover dat hij/zij zijn kant van het verhaal doet op de website. Daarvoor dient de sectie 'vragen', die eerder lijkt op een klaagmuur, met eindeloos veel verhalen van vrouwen en mannen onzeker over hun relatie en hun leven. Daar kan je niet stemmen voor een kant, maar kan je wel commentaar of een antwoord toevoegen, en aanduiden of je het antwoord van anderen nuttig vond of niet.

Blij?
Of je je wederhelft, moeder of zoon zover krijgt om zijn 'kant' aan het verhaal toe te voegen is maar zeer de vraag. Maar als het niet lukt, kan je nog altijd de ongezouten 'raad' van de rest van het internet krijgen. Al is het nog maar de vraag of je altijd blij zal zijn met het antwoord...
» Reageer (0)
25-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worden blauwe rozen hype voor Valentijn?

Worden blauwe rozen hype voor Valentijn?


http://img28.imageshack.us/img28/7473/blauwerozen.jpg


Vergeet rode rozen, blauwe rozen zijn het nieuwste hebbeding op de bloemenmarkt. De roos, die eerder pastelblauw is, werd 'Applaus' genoemd en kwam er na 20 jaar onderzoek. Het meest markante is dat de roos 'echt' blauw is, en dus niet gekleurd is.

Petuniapigment
Genetisch gezien kunnen rozen namelijk geen blauw pigment aanmaken. Een echt blauwe roos kweken, is dus onmogelijk. Hoe werden deze pastelblauwe rozen dan gemaakt? Door een blauw pigment van de petunia in te planten. Tot nu toe werd een blauwe roos gemaakt door een witte roos blauw te verven.

Exclusief
Hebben? Daarvoor zal je naar Tokio moeten vliegen, waar de roos vanaf 3 november verkocht wordt. Plannen voor verkoop in andere plaatsen in Japan of elders ter wereld zijn er niet, omdat de roos maar op zeer beperkte schaal gekweekt wordt. Die exclusiviteit komt met een prijs: één roos zal ongeveer 30 euro kosten, of tien keer zoveel als normaal.http://img29.imageshack.us/img29/3066/blauweroos.jpgMarkt
Toch geloven bloemisten dat er een markt is voor de blauwe roos. "Geverfde blauwe rozen doen het al heel goed maar we missen een stuk van de markt. Te veel mensen willen ze niet kopen omdat ze onnatuurlijk zijn. Die mensen zouden we kunnen bereiken met de echte blauwe roos", legt de Britse Sarah Holland van de Flowers and Plant Association UK uit. 

Mysterie
Blauwe rozen hebben altijd tot de verbeelding gesproken. In de floriografie, die de betekenis van bloemen uitlegt, staat een blauwe roos voor mysterie en een poging om het onmogelijke waar te maken. Rode rozen duiden op passie en romantiek, roze rozen zijn poëtischer en zachter en witte rozen betekenen puurheid en echtheid. Gele rozen tenslotte zijn dé bloem om een vriendschap mee uit te drukken.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeemeerminmeisje overleden

Zeemeerminmeisje overleden

Om een filmpje over haar  te bekijken klik op de foto


De Amerikaanse Shiloh Pepin, die leed aan de zeldzame aandoening sirenomelia, ofwel het zeemeerminsyndroom, is overleden. Ze was 10 jaar.
Het meisje overleed vrijdagmiddag in een ziekenhuis in Maine. Door een aangeboren aandoening waren haar benen vergroeid. Ze had geen geslachtsorganen en geen dikke darm en haar nieren functioneerden maar voor 25 procent.

Vorige week werd ze in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. De meeste kinderen die met het syndroom ter wereld komen sterven kort na hun geboorte.

In enkele gevallen lukt het om de benen van elkaar te scheiden. Bij Shiloh liet de ligging van haar bloedvaten dat niet toe.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maltezer in Australische top 20 gevaarlijkste honden


Maltezer in Australische top 20 gevaarlijkste honden


http://img5.imageshack.us/img5/254/maltezers.jpgJe zou het niet denken van die kleine, schattige keeshond, maar de Maltezer staat wel degelijk op de negentiende plaats van gevaarlijkste honden in de Australische staat New South Wales. Dat heeft Bobbie te danken aan twaalf geregistreerde aanvallen tussen juli en september van dit jaar.

Terriërs
Het is de eerste keer dat het ras de top 20 van gevaarlijkste honden haalt, sinds de lijst werd samengesteld. De terriër komt daarmee in het dubieuze gezelschap van de Staffordshire bull terriër, die nog altijd op één staat. Die ging in bovenvermelde periode liefst 116 keer iemand te lijf. De Australische (56 aanvallen) en Duitse herdershonden (55) vervolledigen de top drie. De rottweiler (43) staat op vier. Er is nog één kleine schootkeffer, naast de Maltezer, bij de eerste twintig: de Jack Russel terriër (21).Het schoothondje is ook de favoriet van sterren als Britney Spears (foto), Paris Hilton en Jessica Simpson.
Het schoothondje is ook de favoriet van sterren als Britney Spears (foto), Paris Hilton en Jessica Simpson.Baasje
Samengevat kan elke hond gevaarlijk zijn, ook de allerkleinste. Dat zei minister Barbara Perry naar aanleiding van de cijfers. "De eigenaars moeten hun honden te allen tijde onder controle houden", voegde ze eraan toe. In totaal werden op die drie maanden 823 aanvallen van honden gerapporteerd in New South Wales. Zestien slachtoffers moesten naar het ziekenhuis. In 108 gevallen waren kinderen de pineut.
» Reageer (0)
24-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winteruur bezorgt minder stress

Winteruur bezorgt minder stress
Dit weekend wordt er weer eens met de tijd geknoeid. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok een uurtje achteruit gedraaid. En dat heeft positieve gevolgen voor onze biologische klok: een uurtje extra slaap en minder stress.

Minder stress
Zondagochtend draaien we de klok om 3.00 uur een uurtje terug en dat zal ons lichaam geweten hebben. Het winteruur is immers het meest natuurlijke voor ons lichaam. Volgens artsen daalt de stress gevoelig wanneer we omschakelen naar het winteruur.

Hartinfarct
Dat is te merken aan de fikse dalingen van het aantal hartinfarcten. Vooral mannen reageren daar significant beter door. Op maandagochtend na de omschakeling is het heilzame effect best duidelijk, nadien wordt het effect steeds kleiner.


Zomeruur
Anders is het met de zomertijd. Die omschakeling zou wel schadelijk
zijn voor de gezondheid. De Belgische Vereniging tegen de Zomertijd (BVZT) is al jaren tegen de ingreep en zwaait met wetenschappelijke publicaties die de gevolgen aanhalen: slaperigheid, stress, overconsumptie van slaap- en kalmeringsmiddelen en meer ongevallen. De zomertijd zou volgens hen ook een oorzaak zijn van verhoogde luchtverontreiniging . (br.goed gevoel)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen mannen slecht vinden in bed

Waarom vrouwen mannen slecht vinden in bed


http://img200.imageshack.us/img200/3275/slapen2.jpg


Soms klikt het in bed, soms niet. Maar soms is hij een ware teleurstelling voor haar, en daar zijn vijf (al dan niet goede) redenen voor.1) Vijf minuten-man
Als het hele seksuele gebeuren minder dan tien minuten duurt, dan is er iets loos. Vrouwen weten nauwelijks dat het begonnen is, terwijl hij alweer klaar is. Mannen en vrouwen werken verschillend in bed, maar de twee ritmes moeten wel (meer) op elkaar afgestemd worden, wil je iets bereiken. Met andere woorden: neem je tijd!


2) Het leven zoals het is: pornofilms
Doen alsof jullie in een pornofilm spelen is niet cool. Niet dat vrouwen altijd 'liefde willen bedrijven', maar hen alleen bekijken als een verzameling borsten en billen, heel macho seksen, de stomme 'aanmoedigingszinnen' herhalen en geen rekening houden met haar, dat willen we ook niet. Tenzij het onderdeel is van een rollenspel waar jullie beiden mee akkoord gingen, natuurlijk.


3) Er klopt iets niet
Eén detail kan genoeg zijn om vrouwen van mannen af te doen keren. Dat kan iets lichamelijk zijn, een rare lach, een bizarre geur of een onsexy gewoonte. Dan klopt het plaatje niet meer, heeft zij geen zin meer en is de seks (voor haar dan) ronduit slecht.


4) Geen techniek
De keiharde, eenvoudige waarheid: hij gewoon echt slecht. Misschien is hij een groentje, misschien snapt hij niet waar seks om draait, misschien vindt hij vrouwen intimiderend, maar wat ook de reden is: het lukt hem gewoon niet. Pech voor haar én hem.


5) Het is voorbij
Tijdens seks wordt pijnlijk duidelijk wanneer een relatie voorbij is. Er is een afstand, het contact verwatert, en de seks is niet meer wat het geweest is. Dat knagende gevoel dat jullie op een ander niveau zitten, wordt extra duidelijk tijdens seks.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jarige Loterij kost staat bijna 3 miljoen euro

Jarige Loterij kost staat bijna 3 miljoen euro
De festiviteiten rond de 75ste verjaardag van de Nationale Loterij dreigen de staat veel geld te kosten. Dat komt vooral door de geflopte 'Golden Ticket'-actie van vorige week. Die moest de kosten dekken. Maar in plaats van één miljoen loten werden er maar 406.340 tickets verkocht. Tel daar nog de 2 miljoen euro bij waarmee de grote winnaars aan de haal gingen en het resultaat is een tekort van 2,85 miljoen euro.
» Reageer (0)
23-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kijkje in de wereld van echte vampieren

Een kijkje in de wereld van de echte vampieren

Vampieren zijn hot hot hot en daar is het succes van boeken en films zoals Twilight en tv-series als True Blood en Vampire Diaries niet vreemd aan. Maar zijn ze alleen fictie, of bestaan ze ook echt?

Drie soorten vampieren
Er is in elk geval een gemeenschap die zich vampieren noemt. Ze geloven niet dat ze onsterfelijk zijn, ze kunnen niet vliegen of in een vleermuis veranderen en ze hebben over het algemeen geen grote, scherpe hoektanden. Maar ze moeten zich wel voeden met andere mensen om te overleven. Sommigen voeden zich met menselijk of dierlijk bloed (bloedvampieren), anderen met energie (psyvampieren), nog anderen doen beide (hybride vampieren).

Natuur
Deze 'vampierennatuur' komt tot uiting door ziektesymptomen als ze zich niet voelen. Misselijkheid, braken, hoofdpijn en duizeligheid zijn maar enkele van de symptomen. Na de voeding is er een gevoel van warmte en tevredenheid.

Onder vampieren bestaat de ethische code dat er nooit gevoed wordt van mensen die daar hun toestemming niet voor hebben gegeven. De gemeenschap heeft zelfs gezorgd voor een opsomming van de rechten van de donor.

Niet seksueel
Het voedingsprincipe is in wezen niet seksueel. De mensen die zich vampieren noemen, worden dus niet opgewonden van het zien, voelen, ruiken of smaken van bloed zoals bloedfetisjisten.

Maar het valt niet te ontkennen dat het voedingsproces voor veel vampieren een erotisch kantje heeft. Vooral psyvampieren kunnen veel energie halen uit (tantrische) seks en sensuele massages, al zijn massa-events zoals fuiven of festivals ook een goede bron van energie. De meeste vampieren vinden het echter onethisch die massa-events te gebruiken als voeding.    http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/true_blood.jpg?t=1256315875Aantal? Onbekend

Hoeveel vampieren er zijn, is niet bekend. In de Verenigde Staten wordt hun aantal op 'enkele duizenden' geschat (op een totale populatie van ruim 260 miljoen). Een uitgebreide survey door de Atlanta Vampire Alliance leverde alvast respons op uit alle 50 Amerikaanse staten én nog veertig andere landen. Hoeveel mensen antwoordden, werd niet bekend gemaakt.

Geen type
Dé vampier bestaat niet. Sommige zijn getrouwd, anderen verkiezen losse relaties, een deel gaat zelfs gewoon naar de kerk. Er bestaat niet één muziekgenre, één levensstijl die alle vampieren verenigt. Wat wel opvallend is, is dat vampieren vaker dan gemiddeld interesse hebben voor kinky seks, zoals bondage of SM (40 tegenover 5 à 15 procent). Ook zijn ze toleranter tegenover holebi's, en zijn ze vaker dan gemiddeld (45 tegenover 10 procent) holebi.

Daten
Daten met een vampier kan, maar is niet gemakkelijk. 'Gewone' mensen doen het vampirisme gemakkelijk af als een fase of een mentale stoornis. Wie er wel voor open staat, onderhoudt best geen donorrelatie met een vampier omdat dat de relatie uit evenwicht brengt. Vampieren daten dan ook wel eens onder elkaar, wat het begrip en het voeden vergemakkelijkt.

Donors
Donors vinden is niet gemakkelijk, en vraagt veel vertrouwen van beide partijen. Potentiële donors worden gescreend op ziektes, en ze moeten niet zelden bereid zijn zich te (laten) snijden met een mes om het bloed te doneren.

Andere vampieren nemen genoegen met een minder persoonlijke relatie met hun donor, en nemen het bloed weg via een spuitje. Een minderheid gelooft dat ook zaad, menstruatiebloed of moedermelk kan gebruikt worden als voeding. Wat deze vampieren is elk geval niet doen is mensen bijten, omdat het onefficiënt, pijnlijk en onhygiënisch is.

Maar deze vampieren blijven wel gewoon mensen, en zijn eerst en vooral mensen en pas po de tweede plaats vampieren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama schenkt ijsberen gebied dat 17 keer groter is dan België


Obama schenkt ijsberen gebied dat 17 keer groter is dan België
De Amerikaanse president Barack Obama heeft een gebied van 520.000 vierkante kilometer in Alaska afgelijnd waar de ijsbeer extra beschermd gaat worden. Er mogen daar volgens de wet niet langer activiteiten plaatsvinden die "een bedreiging vormen voor de leefwereld van de ijsbeer." Met andere woorden: het boren naar olie en gas wordt in dat gebied erg lastig zoniet onmogelijk.

Shell
De ijsbeer kreeg van voorganger Bush al het status van een bedreigd dier, waardoor bijvoorbeeld op het doden van ijsberen bijzonder zware straffen kwamen te staan. Natuurgroeperingen vonden dat niet genoeg. Obama komt hen nu deels tegemoet.

Nochtans gaf zijn administratie eerder deze week groen licht aan Shell om in de Beaufort Sea naar olie te beginnen boren. Daar leven veel bedreigde dieren zoals walvissen, walrussen en ijsberen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piet Huysentruyt telt 4.000 euro neer voor maskertjes

Piet Huysentruyt telt 4.000 euro neer voor maskertjes


http://img44.imageshack.us/img44/5035/piethuysentruyt.jpg


TV-kok Piet Huysentruyt is buiten een culinair wonder ook een groot rockliefhebber. Donderdag werd dat nog maar eens duidelijk. Op een veiling kocht hij negen maskers, die tijdens Rock Werchter beschilderd werden door bekende artiesten.

4.000 euro had Huysentruyt ervoor over om werken van Black Eyed Peas, Limp Bizkit, Mastodon, Emiliana Torrini, Soulwax en De Jeugd van Tegenwoordig op de kop te tikken.

De maskertjesverkoop in het Antwerpse veilinghuis Bernaerts bracht gisteren in totaal 20.000 euro op. Het werkje van Nick Cave bracht met 3.200 euro het meeste geld in het laatje.

De opbrengst gaat integraal naar de actie 'Kris en Yves gaan bouwen' van de vzw Rozemarijn in Keerbergen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste praline ter wereld Ryan Stevenson is Belgisch

Beste praline ter wereld Ryan Stevenson is Belgisch


http://img193.imageshack.us/img193/9666/ryanstevenson.jpg


De praline 'Balanced' van de Belgische patissier Ryan Stevenson is door een professionele, internationale jury uitgeroepen tot beste praline ter wereld.

Chocolade
De verkiezing van de beste praline was een onderdeel van de World Chocolate Masters, die plaatsvonden in Parijs van 14 tot 16 oktober. Deze wereldbeker voor chocolatiers werd uiteindelijk gewonnen door de Japanner Shigeo Hirai. De finalisten waren afkomstig uit negentien verschillende landen. Het thema van de wedstrijd was 'haute couture'.

Karamel
Voor het onderdeel 'praline' moesten de deelnemers elk twee creaties voorstellen. De winnende praline van Stevenson bevat een karamel van calamondin vruchten, met een ganache van tonkabonen en fijne Callebaut Origine Arriba chocolade. Ryan Stevenson is van oorsprong Australiër, maar kwam naar eigen zeggen naar België omdat dit nog steeds de bakermat is van de chocolade. Momenteel werkt hij als patissier bij 'Le Saint Aulaye' in Elsene.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annie Lennox - Why

Annie Lennox - Why

Om het mooie Why te beluisteren klik op de foto

Over Annie Lennox


Annie Lennox (Aberdeen, 25 december 1954) is een Schotse zangeres.

Annie Lennox bezocht als kind een school voor hoogbegaafden. Daarnaast studeerde ze fluit aan de Royal Academy of Music in Londen.

Annie Lennox is vooral bekend als de zangeres van Eurythmics, waarin ze samenwerkte met Dave Stewart. Daarvoor zong ze bij The Tourists.

Nadat Eurythmics in 1990 uit elkaar ging, ging ze verder als soloartiest. Haar debuutalbum uit 1992, Diva, was wereldwijd een zeer groot succes, waarvan 3 nummers (Why, Walking On Broken Glass en Little Bird) in de Engelse top 10 terecht kwamen.

De eerste single van haar tweede soloalbum, "No More `I Love You's'" won een Grammy Award in 1996. Het nummer, een cover van The Lover Speaks, behaalt de 2e positie in de Engelse hitlijsten. Het album Medusa bestaat volledig uit covers van o.a. Al Green, Pretenders en the Temptations en is wederom een groot succes in Europa.

Lennox sprak zeven jaar niet met Dave Stewart, tot ze elkaar ontmoetten bij de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend. In 1999 kwam een nieuw album van Eurythmics uit.

In 2003 won ze een Oscar voor het beste filmlied voor het lied Into the West, afkomstig uit de film The Lord of the Rings: The Return of the King. In dit jaar verscheen ook haar derde solo-album Bare. Bare, een tamelijk donker album, werd een bescheiden succes in Europa en kende geen singles. In de Verenigde Staten scoorde Annie wel een club-hit met een remix van het nummer "Pavement Cracks".

Op 4 juli 2006 ontving Annie Lennox een eredoctoraat van een Schotse Academie voor Muziek en Drama.

Op 2 oktober 2007 verschijnt haar vierde solo-album "Songs of Mass Destruction". De eerste single is Dark Road en kwam uit op 25 september. Als tweede single is het nummer Sing uitgebracht, gezongen door Annie en het choir of 23: 23 vrouwelijke collega-wereldsterren zoals Shakira, Dido, Christina Aguilera en Madonna.

In november 2008 wordt Annie Lennox uitgeroepen tot één van de 100 beste vocalisten aller tijden door het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone.

In maart 2009 is The Annie Lennox Collection verschenen. Deze cd bevat haar grootste hits en 2 nieuwe nummers, beide covers van Ash (Shining Light, haar eerste top 40 hit in Engeland sinds 1995) en Keane (Pattern of my Life). Daarnaast zijn alle hits op dvd verschenen. Het album is met name in de UK een groot succes.
» Reageer (0)
22-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rimpels verdwijnen door kopje koffie

Rimpels verdwijnen door kopje koffie
Een kopje koffie dat je niet alleen wakker maakt, maar ook nog eens rimpels bestrijdt, Nescafé belooft het met zijn nieuwste product. Deze zakjes koffie bevatten 200 gram collageen, een lichaamseigen stof die je huid elastischer maakt.

Collageen
Deze nieuwe koffie maakt dus botox en plastische chirurgie overbodig, dat beweert althans het Zwitserse Nescafé. Het assortiment huidverjongende koffie bestaat uit een versie met melk, soja of extra calcium, meldt nu.nl. Collageen is een stof die van nature in het lichaam voorkomt en zorgt voor een strakke huid. Bij het verouderen verdwijnt deze stof, waardoor rimpels en een uitgezakte huid ontstaan. Tal van gezichtscrèmes bevatten collageen, maar het komt ook steeds vaker voor in voeding. Zo bestaan er al langer marshmellows met collageen.

Geen bewijs
Dit klinkt wel allemaal mooi in theorie, maar er bestaat momenteel nog geen enkel wetenschappelijk onderzoek dat bewijst dat het eten van collageen rimpels bestrijdt. Momenteel is de koffie enkel in Singapore verkrijgbaar.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelle Obama zweert bij hoelahoep

Michelle Obama zweert bij hoelahoep


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/MichelleObama.jpg?t=1256221511


Michelle Obama gaf gisteren op het gras van het Witte huis een demonstratie met haar hoelahoep. Ze zweert bij deze vorm van sport omdat het leuk en gezond is.

Sporten en gezond leven
De 45-jarige first lady van de Verenigde Staten slaagde er gisteren in 142 keer de hoepel rond te krijgen. Hiermee wilde ze tijdens een event 100 lagere schoolkinderen aanmoedigen te sporten en gezond te eten. Ondertussen maakten chefs gezonde maar lekkere snacks voor de kinderen klaar.

Humeur en seksleven
Vorig jaar al biechtte manlief Barack op hoe goed zijn echtgenote kan hoelahoepen. "Eens ze in het ritme zit, kan ze het zelfs met haar knieën." Fans van deze sport zeggen dat het veel calorieën doet verbranden, ongeveer 100 per 10 minuten. Het zou ook je humeur en je seksleven een boost geven. In de Verenigde Staten kun je zelfs lessen volgen bij Hoopnotica, het is er zo populair dat de centra op wachtlijsten terechtkomen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Carnes - Bette Davis Eyes

Kim Carnes - Bette Davis Eyes

Om haar te beluisteren klik op de foto

Over Kim Carnes


Kim Carnes ken je wellicht nog wel als de schuurpapieren stem achter het fraaie pophitje “Bette Davis Eyes” ergens aan het begin van de jaren tachtig. Dat liedje en het erbij horende album “Mistaken Identity” zouden haar voor eens en voor altijd met het predikaat “vrouwelijke Rod Stewart” opzadelen. En met wisselend succes zou ze in de jaren die volgden nog tal van zeer mooie dingen aan – toen nog – vinyl toevertrouwen, maar dan werd het plots heel erg stil rond Carnes. Pijnlijk enerzijds, maar anderzijds stelde het haar ook wel in de gelegenheid om eens serieus te gaan herbronnen. En zo geschiedde dan ook.

Voor haar nieuwe album nam ze zich ruimschoots de tijd. Ze zocht en vond geschikte schrijfpartners in mensen als Chuck Prophet, Kim Richey, Matraca Berg, Al Anderson, Jeff Hanna (Nitty Gritty Dirt Band), Angelo en Anders Osborne. En dan weet je ’t wel zo ongeveer, he? Op het in Nashville ingeblikte “Chasin’ Wild Trains” profileert La Carnes zich inderdaad geheel en al anders als op haar eerder plaatwerk. Ze verdient met haar nieuwe CD wat ons betreft een plaatsje ergens in de buurt van grote madammen als de hier eerder al even vermelde Kim Richey. Rootsy pop en country vormen immers voortaan de sleutelwoorden tot haar oeuvre. Laat je verrassen door het met rinkelende gitaartjes opgeluisterde “All About Time”, het ronduit verbluffend mooie, samen met de onvolprezen Chuck Prophet gebrachte “Lucid Dreams”, de al even fraaie ingetogen rootspop van het mede door Anders Osborne gedragen “Runaway” en het met Matraca Berg ingezongen “If I Was An Angel” of het lekker wegrockende “You Made My Skin Burn” en je zal het al snel met ons eens zijn, dat we hier te maken hebben met een zeer aangenaam weerzien. Het mooiste liedje hebben we dan overigens nog niet eens vermeld. Dat is wat ons betreft immers het met een speels accordeon ingekleurde “Too Far Gone” dat Carnes samen met Kim Richey pende. Deze laatste en Matraca Berg waren bovendien ook van de partij bij de opname ervan.


About Kim Carnes

Kim Carnes (born July 20, 1945, Pasadena, California) is an American singer-songwriter. She is noted for her distinctive, raspy voice which she attributes to many hours spent singing in smoky bars and clubs.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nachtlenzen stoppen slecht zicht bij kinderen


Nachtlenzen stoppen slecht zicht bij kinderen
Een soort contactlenzen die 's nachts worden gedragen, kunnen er voor zorgen dat het zicht van kinderen minder snel verslechtert of zelfs niet meer verslechtert. Na een jaar is al een opmerkelijk verschil tussen kinderen die de nachtlenzen dragen en kinderen die gewone daglenzen dragen.

In vorm duwen
Vooral bijziende kinderen (de meerderheid van kinderen met zichtsproblemen) zijn gebaat bij de nachtlens, die werkt zoals een beugel. De lens duwt zachtjes op het oog om de misvormde oogbal en de te kromme ooglens weer in vorm te krijgen.

Studie
Dat bleek uit een vijfjarige studie bij 300 kinderen tussen 8 en 14 jaar. De helft van de kinderen kreeg de nachtlens, die iets harder is dan de zachte lenzen die vele volwassenen overdag dragen. De andere helft van de kinderen kreeg gewone daglenzen. Na een jaar bleek dat de nachtlensgroep geen slechtere ogen had gekregen. In de andere groep was de gemiddelde achteruitgang 0,4.

Wat is het?
Bijziendheid ontstaat als het oog te plat (ook wel 'te lang' genoemd) is, waardoor de lens té fel gekromd is. Dit heeft tot gevolg dat het beeld niet op het netvlies terecht komt, maar ervoor wordt geprojecteerd. Dit leidt tot een wazig beeld voor de waarnemer.

Effect
De nachtlenzen bestaan al voor volwassenen, maar bij hen is het effect slechts tijdelijk. Het hoornvlies zal altijd weer zijn oorspronkelijke vorm aannemen, waardoor de lenzen elke nacht moeten worden gedragen.

Bij kinderen echter lijkt het effect minder tijdelijk, omdat hun ogen nog groeien. Dat maakt dat het oog nog (deels) kan hervormd worden. Hoewel het niet zo is dat het oog kan 'hersteld' worden, kan de achteruitgang duidelijk wel danig vertraagd worden.
» Reageer (0)
21-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkentje met hondenstreken

Varkentje met hondenstreken


http://img12.imageshack.us/img12/435/varkentjemethondenstrek.jpg


Wie dacht dat Babe enkel in de wereld van de film bestaat, heeft het mis. Ook in het Britse Colchester loopt een varkentje rond dat verdacht veel hondenstreken heeft.

Biggetje Prudence vermaakt zich uitstekend samen met de hondjes in het 'Wildlives Animal Sanctuary' in Colchester.


http://img12.imageshack.us/img12/1844/varkentjemethondenstreke.jpg


Haar hondengedrag is ook de verzorgers in het asiel al opgevallen. Als het Prudence ligt, mag je haar voortaan gerust 'woef' noemen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuzenspin uit Zuid-Afrika maakt gigantische webben

Reuzenspin uit Zuid-Afrika maakt gigantische webben


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Nephila-komaci.jpg?t=1256117565


In Zuid-Afrika is een gigantische spin ontdekt die enorme webben weeft. De vrouwelijke spinnen zijn tot 3,8 centimeter lang en hebben een spanwijdte van 10 to 12 centimeter. Mannetjes zijn verrassend vijf keer kleiner dan de vrouwtjes.

Gigantische webben
De spin behoort tot de nephila, een familie van grote spinnen die gigantische webben maken. Wetenschappers hadden de spinnen onderzocht in een museum in Wenen, maar waren niet zeker of het over een nieuwe soort, dan wel een grote versie van een bestaande soort ging. De ontdekking van drie exemplaren in het Zuid-Afrikaanse Tembe National Elephant Park bevestigt dat het om een nieuwe spin gaat.

Komaci
De spinnen uit deze familie maken webben die soms een diameter van een meter hebben. Ze zijn de grootste spinnen die een web maken. Er bestaan nog wel enkele spinnen die groter zijn, zoals vogelspinnen en tarantula's. De nieuwe spin werd genoemd naar een vriend van de professor die de spin ontdekte. Die man kwam op het ogenblik van de ontdekking om in een ongeval. Vandaar de naam: Nephila komaci.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzorging Brit van 445 kilo kostte al meer dan miljoen

Verzorging Brit van 445 kilo kostte al meer dan miljoen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Paul Mason (48) - ooit een magere voetballer in zijn jeugd - wou per se de zwaarste man ter wereld worden, en kijk, de Brit weegt nu zomaar eventjes 445 kilo voor 1m68. Dat is een BMI van liefst 158! Zijn verzorging de laatste jaren kostte al meer dan 1,1 miljoen euro. Hij vrat zijn moeder letterlijk het huis uit. De dame kon het financieel niet meer bolwerken.

"127 kilo afgevallen, niet de bedoeling"
Zijn bizarre ambitie werd drie jaar geleden pijnlijk duidelijk, toen hij 127 kilo was afgevallen in het ziekenhuis. Hij verkondigde toen aan de verpleging dat dat niet echt zijn bedoeling was. "Hij klaagde dat hij zo nooit de zwaarste man van de wereld zou worden".

Fast food
"Eens thuis na zijn ziekenhuisopname bestelde hij een hoop meeneempizza's en Chinese maaltijden. Hij werd ook vaak gespot in zijn speciaal aangepaste rolstoel aan de drive-in van de McDonald's. Niemand kon hem stoppen. Het was tragisch", vertelt een verpleger. 's Vrijdags at hij zowel 's middags als 's avonds frietjes.

Tien keer meer
"Hij bestelde tien keer zoveel als een gewone klant", zegt Bob Singh Phagura van de Nacton Road Fish Bar in Ipswich. "Hij moest buiten wachten omdat hij met zijn rolstoel niet door de deur kon. Zijn verplegers moesten het eten uithalen. Zijn bestelling: vier grote kabeljauwen, twee stukken taart, vier worsten en zes grote porties friet. Dat alles overgoten met een papperige erwten en currysaus. En doorgespoeld met enkele flessen cola."

Immobiel
Inmiddels kan Paul Mason zich niet meer verplaatsen. Hij ligt zowat dag en nacht in zijn onderstut bed in een aangepaste bungalow van de Britse huisvestingsmaatschappij. Zo zijn de deuren anderhalve meter breed. De voormalige mechanieker en postbode krijgt een uitkering van 74 euro per week bovenop de huisvesting. Een team van zeven verzorgers staat dagelijks voor hem in: koken, voedsel aanreiken, wassen, ventilator aanzetten en poetsen. Die kosten nog eens 110.000 euro per jaar.

Hijskraan
Met een soort hijskraan wordt hij opgetild om tv te kunnen kijken, games op de computer te spelen of te surfen via het toetsenbord op zijn buik. Het enige wat de man nog zélf kan, is zijn tanden poetsen én - rarara - eten. En dat doet hij gretig: 20.000 calorieën per dag of zo'n acht keer meer dan u en ik.

Voor 22.000 euro aan chirurgische ingrepen nodig
De ongekende vraatzucht van de zieke Mason heeft ook zijn familie uit elkaar gereten. Enkele maanden geleden stierf zijn moeder, die 76 werd. Sindsdien staat de overheid - en dus de Britse belastingbetaler - in voor 's mans gezondheid. Daar gaat het niet goed mee: Mason zou voor zo'n 22.000 euro aan chirurgische ingrepen nodig hebben om te kunnen overleven. Eerst moet nog een oplossing bedacht worden om de zwaarste man ter wereld in het gespecialiseerde hospitaal, 245 km verder, te krijgen. Waarschijnlijk wordt hij getransporteerd in een ambulance van vijf ton.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder VDB:

Moeder VDB: "Iedereen welkom op begrafenis"
Supporters en sympathisanten zijn welkom op de begrafenis van Frank Vandenbroucke, zaterdag om 11u in Ploegsteert. Dat meldt zijn moeder Chantal Vanruymbeke. "Ik hoor en lees overal dat Frank intiem begraven wordt. Dat klopt niet. De kerk is voorbehouden voor familie en vrienden, maar als er nog plaats is, wordt die opgevuld door supporters die hem een laatste groet willen brengen", aldus Vanruymbeke.
 
Groot scherm
Wie niet binnengeraakt in de kerk kan de plechtigheid volgen op het groot scherm dat werd opgesteld op de Place de la Rebecque. "We staan erop mee te delen dat iedereen welkom is en via de offerande de kans krijgt om een laatste glimlach van Frank te krijgen. Frank zou dat ook zo gewild hebben. Het enige wat we vragen is sereniteit in de kerk en op het kerkhof", benadrukt Vanruymbeke.
 
Geen foto's
De familie vraagt wel dat er geen foto's genomen worden in de kerk en op het kerkhof. De enige die daartoe gemachtigd is, is de vader van Clotilde Menu, Franks eerste vriendin en moeder van Franks oudste dochter Cameron.
 
Het stoffelijk overschot van Frank Vandenbroucke, gestorven in Senegal op 12 oktober, is woensdagmorgen in België aangekomen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen geven ex graag tweede kans

Vrouwen geven ex graag tweede kans
Een relatie die eindigt, doet pijn. Ook al lijkt het einde de beste oplossing, dames neigen hun ex eerder een tweede kans te geven. Voor mannen werkt dat minder, zij zetten meestal wel een definitief punt achter hun gebroken relatie. Dat beweren Nederlandse relatiedeskundigen.

Verwijten
Het zijn vooral dames die nog hoop koesteren nadat een relatie op de klippen viel. De deur staat voor hen nog altijd op een kier, vooral omdat ze de gedachte koesteren dat het ondanks alle verwijten en geruzie, misschien toch nog goedkomt. Ze hopen dat er toch nog iets verandert in hun relatie of dat hun ex nu wel erg eenzaam of verloren loopt zonder haar.

Mannen
Anders is het met de mannen. Meestal zetten ze daadwerkelijk een punt achter een relatie. Al zijn er ongetwijfeld gevallen waarbij het anders is. 

Valse hoop
Hoop doet leven, maar als het over verbroken relaties gaat, moet die hoop gemilderd worden, stellen de relatie-experts. Beter is om eerst je energie op jezelf te richten. Zolang de oorzaken of redenen van een breuk niet opgeklaard zijn, ga je beter door met je eigen leven.
» Reageer (0)
20-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen kunnen huur en energierekening niet betalen

Vlamingen kunnen huur en energierekening niet betalen
Almaar meer mensen belanden bij het OCMW omdat ze problemen hebben met de betaling van basisuitgaven, zoals energie en huur. In 2008 dreigden 10.780 gezinnen uit hun huis gezet te worden, hoofdzakelijk omdat ze de huur niet betaalden. Dat komt neer op 207 gezinnen per week. Minstens 8.600 mensen kregen in 2008 een huurwaarborg voorgeschoten van het OCMW omdat ze die zelf niet konden betalen. Ook voor 2009 zijn de tendensen negatief.
 
Netbeheerder
De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) baseerde zich op cijfers van de POD Maatschappelijke Integratie en de netbeheerders van het elektriciteitsnet. Het aantal gezinnen dat gedropt werd door hun commerciële energieleverancier en bij de netbeheerder terecht kwam, steeg van net geen 64.000 eind 2008 naar bijna 75.000 vandaag. Dat is een stijging met 13%.
 
Budgetmeters
In 2008 moesten 70.000 mensen voor de Lokale Adviescommissie verschijnen, het orgaan dat beslist over het al dan niet afsluiten van de energietoevoer. Voor het hele jaar 2009 verwachten de netbeheerders ruim 81.000 probleemdossiers, of een stijging met 16%. Eind 2008 hadden zo'n 36.000 gezinnen in Vlaanderen een budgetmeter voor elektriciteit. Ondertussen zijn er al een dikke 38.000 budgetmeters actie
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook dikkere modellen knagen aan zelfbeeld vrouw

Ook dikkere modellen knagen aan zelfbeeld vrouw


http://img9.imageshack.us/img9/2940/dikkeremodellen.jpg


Dikkere vrouwen met een laag zelfbeeld, voelen zich niet beter bij het zien van reclamefoto's met dikkere modellen. Een nieuwe studie toont aan vrijwel alle modellen, dun of dik, heel wat dames depressief maken.

Presentatie
Onderzoekers uit Amerika, Duitsland en Nederland reageren eensgezind na hun studie: "vrouwen met overgewicht worden depressief bij het zien van foto's van magere vrouwen, maar vinden hun gelijkenissen met zwaardere dames even deprimerend".  Hoe dat komt? De vorsers suggereren dat niet het lichaam van een ultra-dun of een plus-size model de eigenwaarde van een vrouw beïnvloedt, maar wel de manier waarop hun schoonheid gepresenteerd wordt. 

Ideale beelden
Dun of dik, de modellen die worden weergegeven op glossy magazines en commerciële advertenties, lijken bijna altijd mooi, perfect en ideaal.  Als een vrouw met overgewicht naar deze ideale beelden van modellen kijkt en ze daarbij de verschillen tussen modefotografie en het echte leven niet kent, daalt haar eigenwaarde gevoelig.  Vrouwen met een laag zelfbeeld zouden bijgevolg beter niet kijken naar advertenties, ongeacht of ze zwaar of dun zijn. De resultaten werden gepubliceerd in the Journal of Consumer Research.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 4 wil dat kinderen op school Chinees leren

1 op 4 wil dat kinderen op school Chinees leren
Eén op de vier Belgen vindt het raadzaam dat kinderen vanaf jonge leeftijd op school Chinees leren. Dat blijkt uit een bevraging door de Leuvense hogeschool Groep T onder 500 Belgen.
 
Leraren
Het Confucius Instituut voor Vlaanderen dat eind 2008 opgericht werd bij Groep T, is kandidaat voor de uitbouw van een Europees centrum voor leraren Chinees. Bedoeling is onder meer op termijn Chinees te onderwijzen op de middelbare school.
 
De resultaten van de enquête werden maandag bekendgemaakt naar aanleiding van een bijeenkomst van vertegenwoordigers van 73 Confucius-instituten in 22 Europese landen en van de Confucius Institutes Headquarters in Peking. Deze instituten promoten de Chinese taal en cultuur.

Vakantie
Uit de bevraging blijkt dat 40 procent positief staat tegenover China, evenveel is negatief. Na een eerste contact stijgt de appreciatie tot 56 procent en na een tweede bezoek zelfs tot 67 procent. Zestig procent van de Belgen wil op vakantie in China, 24 procent vindt China interessant om te gaan studeren en 17 procent zou er willen wonen.
 
Contacten
Volgens Johan De Graeve, voorzitter van het Leuvense Confucius Instituut, "groeit bij steeds meer mensen het besef dat westerse bedrijven in de toekomst meer en meer met China te maken zullen krijgen". Het Leuvense instituut organiseert nu al bedrijfsstages en thesissen in China voor studenten, taalcursussen Chinees, lessenreeksen en workshops over China en steunt bedrijven in contacten met China.
» Reageer (0)
19-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolstoelpatiënt gedumpt halfweg hoogste berg Wales

Rolstoelpatiënt gedumpt halfweg hoogste berg Wales

Een mindervalide man is het voorbije weekend aan zijn lot overgelaten tijdens de beklimming van de Mont Snowdon, met zijn 1.085 meter de hoogste berg van Wales. De 31-jarige andersvalide werd door zes mensen de hoogte ingeduwd, maar die zagen het halfweg niet meer zitten, waarna ze hem doodgemoedereerd achterlieten en hun tocht naar de top voortzetten. Uren later keerden ze terug, op een moment dat de man stilaan onderkoelingsverschijnselen vertoonde. Een team van 15 reddingswerkers moest de andersvalide uiteindelijk van de berg afhalen.

"Zijn makkers waren uitgeput en konden hem niet meer tot boven duwen. Ze beslisten dan maar om hem achter te laten. Gelukkig ontfermden andere klimmers zich wél over 'hun blok aan het been'. Toen de avonturiers terugkwamen waren ze dan weer te moe om hun makker nog mee naar beneden te loodsen. 15 bergbeklimmers brachten de onfortuinlijke klimmer uiteindelijk terug in het dal. Ze waren heel slecht voorbereid. Als je iemand wilt meevoeren moet je echt wel met meer dan zes zijn", luidt het. De Snowdon is een populaire berg bij rolstoelpatiënten. Elk jaar wagen tientallen mindervaliden hun kans om de top te bereiken.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Meer verslaafde vrouwen omdat ze ontspannen met glas wijn

Meer verslaafde vrouwen omdat ze ontspannen met glas wijn


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/wijn.jpg?t=1255959286


Vrouwen die regelmatig een glas wijn drinken om te ontspannen na een drukke werkdag en hun hectische gezinsleven riskeren volgens een Britse expert een leveraandoening en een alcoholverslaving.

Meer zelfvertrouwen en stress
Een recent onderzoek toont aan dat de helft van de moeders drie tot vier avonden per week thuis alcohol drinkt. Professor Ian Gilmore, een belangrijke Britse expert, zegt dat het nu meer sociaal aanvaard en goedkoper is voor vrouwen om alcohol te drinken dan een generatie eerder. "Vrouwen hebben het moeilijk om hun carrière te combineren met een gezin, daardoor stijgt de consumptie van alcohol bij hen. Ze gebruiken het om hun hun vermoeidheid, stress en isolatiegevoel te lijf te gaan. Jonge vrouwen verhogen er ook hun zelfvertrouwen mee en ze willen zo meer opvallen op de werkvloer. Er bestaat een link tussen alcoholconsumptie, de emancipatie van vrouwen en hun groeiende belang op de werkvloer. Ze voelen meer druk om te concurreren met mannen, zeker die in een mannenindustrie werken zoals die financiële wereld."

Tijdbom
Vrouwen lopen zo wel meer risico op het ontwikkelen van een leverziekte of alcoholverslaving omdat ze de negatieve gevolgen van regelmatig drinken niet beseffen, aldus Professor Gilmore. "Alcohol werkt als een verdovings- en ontspanningsmiddel. Als je het gebruikt op regelmatige basis, word je een gezondheidstijdbom. Deze vrouwen riskeren een leverziekte of kunnen verslaafd raken aan alcohol." Volgens professor Gilmore lopen vrouwen meer kans op gezondheidsproblemen door alcohol door hun genetische opbouw en fysiek. "Na slechts vijf tot tien jaar van overmatig drinken heb je meer kans op een leverziekte."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris De Burgh - Lady in red

Chris De Burgh - Lady in red

Om hem te beluisteren druk op de foto

Over Chris de BurghChris de Burgh, geboren als Christopher J. Davison (Buenos Aires, 15 oktober 1948) is een Iers zanger.

Dankzij het werk van zijn vader heeft hij als kind een groot deel van de wereld gezien. Ten slotte is de familie in Ierland gaan wonen. Daar woont hij nu nog steeds, samen met zijn vrouw Dianne en hun drie kinderen, Rosanna (de Miss World van 2003), Hubie en Michael.

Tijdens zijn lange carrière als singer-songwriter heeft hij vele hits geschreven, waarvan The Lady In Red (1986) de bekendste is. Met Lady In Red behaalde hij in maar liefst 25 landen de hoogste positie in de hitlijsten .

Zijn laatste CD is The Storyman, waarvan hij tijdens zijn laatste concert in Nederland (4 december 2006 in de Heineken Music Hall in Amsterdam) veel nummers heeft gespeeld. In 2005 is een live-CD van het jubileum-concert van 6 november 2004 in Dortmund uitkomen.

» Reageer (0)
18-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen zegt duidelijk nee tegen Lange Wapper

Antwerpen zegt duidelijk nee tegen Lange Wapper


http://img26.imageshack.us/img26/6316/neetegenlangewapper.jpg
Manu Claeys van stRAten-generaal en Wim Van Hees, voorzitter van de vzw Ademloos, de spreekbuizen tegen de Lange Wapper.Het referendum over de Oosterweelverwinning is uitgedraaid op een overwinning van de nee-stemmers. Het traject met de Lange Wapperbrug werd met 59,24 procent tegenstemmen naar de prullenmand verwezen. De voorstanders waren met 40,76 procent.

134.861 stemmers
De opkomst bedroeg 34,75 procent: 134.861 stemmers. Het pv daarover is zonet aan het college ter kennis overgebracht, zei informatieambtenaar Dirk Delechambre. De uitslag werd bekendgemaakt in het Felixpakhuis op het Eilandje.

Er waren 1.573 ongeldige en 133.288 geldige stemmen (98,83 procent). Daarvan brachten 54.333 een ja-stem uit (40,76 procent) en 78.955 mensen een nee-stem (58,24 procent). 

De precieze vraag op de stemformulieren luidde: "Moet de stad Antwerpen een gunstig advies geven voor een stedenbouwkundige vergunning van de Oosterweelverbinding op het huidige voorziene tracé tussen Zwijndrecht/Linkeroever en Merksem/Deurne? Ja/Nee".


"Duidelijk signaal voor Kris Peeters"
Voorzitter Wim Van Hees van het actiecomité Ademloos reageerde zeer verheugd op de uitslag van de Antwerpse volksraadpleging over de geplande Oosterweelverbinding. "Kris Peeters heeft een duidelijk signaal gevraagd en gekregen", aldus Van Hees, die meteen na de bekendmaking een minuut stilte vroeg voor de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM). "Het is ondenkbaar dat hiermee geen rekening wordt gehouden", besloot Van Hees.

Hij wees er nog op dat "60 procent van de Antwerpenaars heeft standgehouden en toch neen heeft gestemd, ondanks de druk die is uitgeoefend. Dat is een gigantisch compliment voor de stad en de bevolking. Het zet ook meteen al wie die druk heeft uitgeoefend op zijn plaats", besloot Van Hees.

"Zeer duidelijke uitslag"
De Ademloos-voorzitter had het over een zeer duidelijke uitslag. "Een verhouding 40/60 met aan hun kant 3 miljoen euro en aan de onze 75.000 euro: hoeveel duidelijker kan het nog", vroeg hij zich af.

Volgens Van Hees moet er nu in de eerste plaats opnieuw naar het dossier gekeken worden. "Door wijzere mensen dan tot nu toe is gebeurd", aldus de voorzitter van het actiecomité dat de nodige handtekeningen verzamelde om de volksraadpleging af te dwingen. Hij wees op het belang om allereerst werk te maken van een goede ontsluiting van de Liefkenshoektunnel.

stRaten-generaal: niet te negeren
Manu Claeys van actiegroep stRaten-generaal vindt het afgetekend resultaat goed voor het politieke niveau. "Deze nee kan men niet meer negeren. Noch in Antwerpen, noch in de Vlaamse regering. Een derde van de Antwerpse bevolking heeft zich uitgesproken en dat is een mooie opkomst voor een grootstad". Tegelijk roept Claeys op tot een bezinningsperiode waarna alle alternatieven beter onderzocht moeten worden. "De politiek moet het van hieraf overnemen met goede argumentatie. Voor ons staat het tunneltracé van arup-SUM met stip op één, maar ook de andere alternatieven moeten nu maar eens deftig bestudeerd worden. Dat hoeft allemaal niet lang te duren. Ik denk daarbij aan een alternatief met de Liefkenshoektunnel."


BAM ongeloofwaardig
Wat dat zoeken naar alternatieven betreft ziet Claeys geen rol weggelegd voor de BAM. "Zij hebben zich volledig ongeloofwaardig gemaakt door voor het referendum bij hoog en laag te beweren dat er geen alternatief is. Het zou dan ook maar zeer raar zijn dat de BAM in de huidige bezetting, die op tien jaar nog geen waterdicht dossier kan afleveren, nu wel op zoek zou gaan naar alternatieven."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Verbazing over

Verbazing over "te oude" telescoop in schilderij Jan Brueghel de Oude


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/17/8/2/media_xl_2208767.jpg


Italiaanse wetenschappers zeggen verbaasd te zijn over de afbeelding van een telescoop in een werk van Jan Brueghel de Oude. De zoon van Pieter Brueghel schilderde volgens hen een telescoop waarvan tot nu toe werd aangenomen dat die pas vijftien jaar later gemaakt werd, zo heeft de Nederlandse openbare omroep NOS gemeld.

Allegorie van de zinnen
Volgens de astronomen van het Observatorium in Trieste gaat het om de telescoop die te zien is in het werk 'Allegorie van de Zinnen', waarvoor Brueghel samenwerkte met Rubens. Dat werk dateert uit 1617.
 
De afgebeelde telescoop is volgens de wetenschappers een versie die bedacht werd door Johannes Kepler. Dat is onder meer te zien aan de lengte van de kijker en de plek van de lens. Beide zijn anders dan bij de oorspronkelijke versie van de telescoop, zoals die in 1609 door Galilei gebruikt werd om de Maan te observeren.
Kepler bedacht zijn versie al in 1611. Tot nu toe werd aangenomen dat dit ontwerp pas in 1631 voor het eerst werd gerealiseerd. Brueghel heeft nu dus volgens de Italianen het bewijs geleverd dat dit al vijftien jaar eerder gebeurde.
 
Nog altijd is onduidelijk wie de telescoop heeft uitgevonden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Astrid op manifestatie tegen armoede

Prinses Astrid op manifestatie tegen armoede


In Brussel heeft zaterdagnamiddag een manifestatie plaatsgevonden om aandacht te vragen voor de strijd tegen armoede. De actie verliep in aanwezigheid van prinses Astrid.
De deelnemers verzamelden op initiatief van het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding (BAPN) en eisten een verhoging van de uitkeringen en van de allerlaagste inkomens.
 
In de marge van de manifestatie was er een persconferentie waaraan de federale staatssecretaris voor Armoedebestrijding, Philippe Courard (PS), en de bevoegde regionale en gemeenschapsministers deelnamen.

Minder dan 878 euro per maand
Eén Belg op de zeven moet leven met minder dan 878 euro per maand, wat de officiële armoedegrens in België is. Het leefloon voor een alleenstaande bedraagt 726 euro. De uitkeringen moeten onmiddellijk verhoogd worden om het peil van de armoedegrens te bereiken, eist het BAPN, dat eveneens een verhoging van de lage inkomens vraagt.

Activiteiten
Het netwerk bereidt meerdere activiteiten voor in het kader van het Europees jaar van de armoedebestrijding in 2010. België zal in de tweede helft van 2010 het EU-voorzittterschap waarnemen en het BAPN wil die gelegenheid te baat nemen om zich te laten horen.

Dwingend engagement
"Er moet een sterke verklaring van de staats- en regeringsleiders komen aan het einde van ons voorzitterschap. Er dient een dwingend engagement te komen, met nauwkeurige doelstellingen, een timing en heldere en gedetailleerde indicatoren", reageerde staatssecretaris Courard. In het kader van het Belgische voorzitterschap wil hij tot een aanbeveling over armoede bij kinderen komen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scarlett Johansson & Pete Yorn - Relator


Scarlett Johansson & Pete Yorn - Relator

Om hun te beluisteren klik op de foto


 Dat actrice Scarlett Johansson haar carrière als zangeres ernstig neemt, blijkt uit deze plaat, die ze al in 2006 opnam met de singer-songwriter Pete Yorn. Een man die songs kan schrijven en wiens krakende tenor goed past bij Johanssons wankele alt.

De plaat wordt omschreven als een Amerikaanse remake van wat Gainsbourg en Bardot in de jaren 1960 deden. We horen luchtige, haast naïeve songs, versierd met wat aftandse elektronica. De afwisseling tussen meisje en jongen in zinnen als 'I'm so confused by you/ I don't know what to do' versterkt het gevoel van een zomerse liefde.

Voor Johansson was dit een vriendenproject, iets wat haar ambities een alternatieve aaibaarheid geeft, terwijl Yorn profijt lijkt te hebben van haar uitstraling. Een bonus voor beiden dus, maar voor de luisteraar hooguit een lief plaatje.
» Reageer (0)
17-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Negentien graden ideaal voor nachtrust

Negentien graden  ideaal voor nachtrust


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/slapen-1.jpg?t=1255770654


Bij een gemiddelde temperatuur van 19 graden slaap je het best. Dat ontdekten onderzoekers van het slaaplaboratorium van de VUB. De onderzoekers deden nog een verrassende vaststelling. "Dat je best in slaap raakt in een iets koelere kamer, verbaast ons niet. Maar we stonden er wél van te kijken dat de kwaliteit van de diepe slaap verbetert als de kamer een uur na het indommelen een graadje warmer wordt", zegt professor Elke De Valck aan Het Laatste Nieuws.
 
"Door metingen bij onze proefpersonen konden we vaststellen dat de kwaliteit van diepe slaap verbetert, als de kamer weer warmer wordt. We stonden er zelf van te kijken, maar dit inzicht is inmiddels bevestigd door Nederlands onderzoek met thermische pakken."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Positief denken maakt niet gelukkiger

Positief denken maakt niet gelukkiger


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Positiefdenken.jpg?t=1255781149


Positief denken kan meer kwaad dan goed doen, dat besluit het nieuwe boek van sociologe Brabara Ehrenreich. Haar uitspraken veroorzaken heel wat controverse in Amerika.

Financiële crisis
In het boek 'Bright-Sided: How The Relentless Promotion of Positive Thinking Has Undermined America" vraagt Ehrenreich, een vrouw die borstkanker overwon, of positief denken in de meest extreem vormen de oorzaak was van de financiële crisis in Amerika. Positief denken heeft in Amerika iedereen overtuigd, het is als een geloof voor het volk geworden. Iedereen die zich daar nu vragen bij stelt, wordt als een negativist uitgejouwd. 

Positief denken
"Je hebt hoop, optimisme, een natuurlijk gevoel dat alles positief zal uitdraaien en je hebt positief denken. Het is een manier om jezelf te dwingen in alles het positieve te zien. Deze levensfilosofie zegt dat als je verwacht dat de dingen zullen verbeteren, dat ook daadwerkelijk zal gebeuren", aldus Ehrenreich.

Wetenschappelijke bewijzen
Maar jezelf dwingen om het leven door een roze bril te bekijken, werkt niet, aldus Ehrenreich. Ze heeft wetenschappelijk bewijs dat haar theorieën steunt. Een recente studie toonde aan dat mensen met een laag zelfbeeld zich nog slechter voelden nadat ze positieve mantra's over zichzelf bleven herhalen. Maar alles is nog niet verloren, onderzoekers ontdekten dat kijken naar een mooi landschap je humeur kan verbeteren. Dus de volgende keer wanneer je je down voelt, kijk dan naar een mooi foto van het platteland.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje offert tong aan Shiva tegen gedwongen huwelijk

Meisje offert tong aan Shiva tegen gedwongen huwelijk


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Shiva.jpg?t=1255781419


In India heeft een jonge vrouw van 19 haar tong afgesneden en aan de god Shiva geofferd. Ze wil hiermee het huwelijk, dat haar ouders haar opgedrongen hadden, ongedaan maken. De vrouw wil immers trouwen met de man van wie ze houdt en niet met de veel oudere kerel die haar ouders voor haar uitgekozen hadden. Dat meldt The Times of India.

Bloederig tafereel
Het was de tempelpriester die het meisje aantrof. "Ik was geschokt door het gruwelijke tafereel. Het meisje bloedde hevig. Naast haar lag het mes waarmee ze haar tong had afgesneden en aan Shiva had geofferd", zegt de priester.

Dorpsbewoners spoedden zich naar de tempel toen ze het nieuws hadden vernomen. Ze probeerden haar naar het ziekenhuis te brengen, maar dat weigerde ze pertinent.
» Reageer (0)
16-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk type surfer ben jij?

Welk type surfer ben jij?


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/surfer.jpg?t=1255710927Surfen behoort tot een van de drukste bezigheden op kantoor. Niet alle surfers zijn echter gelijk voor de wet. Volgens een Amerikaanse journalist van The Examiner zijn er acht types te onderscheiden.

1. De koopjesjager
Shopverslaafd kan je ze niet noemen, wel gaat ze steevast op zoek naar shoppingsites en veilingsites voor de laagste prijs. Daarvoor wil ze zelfs een halve werkdag opofferen. Ook praten ze er graag over.

2. De roddeltante
Omdat ze zo verzot is op roddels en glamour, zoekt dit type steevast naar laatste nieuwtjes over beroemdheden. Al loopt ze er niet graag mee te koop, haar luidruchtige gesprekjes met vriendinnen aan de telefoon doen haar de das om.

3. De sociale netwerker
Online hebben ze een massa vrienden, maar in de realiteit is dit type niet meteen geliefd. Heel de dag is ze druk bezig met haar profiel op Twitter, Facebook of Hyves en zoekt ze naar fotomomenten om online te droppen.

4. De pornojunk
Meestal van het mannelijke type, zoekt deze altijd naar manieren om porno te bekijken. Daarbij heeft hij al achterpoortjes gevonden om dat ook op het werk te doen. Voordeel is dat je eigen surfgedrag in vergelijking met hem, heel normaal lijkt.

5. De forumbezoeker
Zijn of haar wijsheid dumpt dit type in online forums. Meestal is deze gekend op verschillende communities en gaat hij of zij daar helemaal in op. Geen ander ziet er zo druk aan het werk uit. 

6. De sportfanaat
Geen sport is dit type vreemd. Hij beoefent ze niet alleen, hij durft regelmatig online te wedden op sportwedstrijden.

7. De filmfreak
Alles weet hij of zij over films. Vaak worden heel wat quotes uit films gebruikt in een gewoon gesprek.
 
8. De wikidioot
Door Wikipedia zijn er heel wat nerds ontstaan die niet enkel de online encyclopedieën lezen, maar ze ook van content voorzien.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven op tien Antwerpenaren stemmen over Lange Wapper

"Zeven op tien Antwerpenaren stemmen over Lange Wapper"


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/langewapperbrug.jpg?t=1255714663


Zeven op de tien Antwerpenaren zijn van plan om zondag te gaan stemmen over het BAM-tracé. Dat blijkt uit een internetpeiling bij 1.884 stemgerechtigde Antwerpenaren in opdracht van de VRT en Gazet van Antwerpen.

Uit de peiling blijkt dat 52 procent van de mensen die zondag hun stem zullen uitbrengen, neen zal zeggen tegen het BAM-tracé. 43 procent zal ja stemmen. Als er rekening gehouden wordt met een foutenmarge van 2,25 procent dan is de vraag of het verschil groot genoeg zal zijn om het idee van een Lange Wapperbrug te begraven.

Nipte voorkeur voor BAM-tracé
Bovendien geven de ondervraagde Antwerpenaren ook een duidelijk signaal aan de politici. Mocht het neen-kamp winnen bij de volksraadpleging, dan vindt 92 procent dat regering deze beslissing moet volgen. Anders liggen de kaarten als het ja-kamp wint want dan vindt slechts 58 procent dat daar een gevolg moet aan gegeven worden.

Als de Antwerpenaren dan toch moeten kiezen tussen het BAM-tracé, een tunnel of een andere oplossing dan gaat de voorkeur heel nipt uit naar dat BAM-tracé (39 procent), gevolgd door een tunnel (38 procent). Twaalf procent wil een andere oplossing en nog eens twaalf procent weet niet wat de beste oplossing zou zijn.

Woonplaats
Ook bij de stemgerechtigde Antwerpenaren die zondag thuis blijven, werd even gepeild naar hun mening. En daar haalt het ja-kamp (42 procent) het ruim van het neen-kamp (30 procent).

Al is de keuze ook beïnvloed door de plaats waar de stemgerechtigde woont. In Deurne, waar de Lange Wapperbrug gebouwd zal worden, zegt 60 procent neen. In het verder gelegen Wilrijk is slechts 33 procent tegen de bouw van de brug.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op de zeven Belgen leeft onder armoedegrens

Eén op de zeven Belgen leeft onder armoedegrens
Vijftien procent van de Belgen leeft in armoede, terwijl het gemiddelde van de vijftien eerste EU-lidstaten een procent hoger ligt. Uit cijfers waarmee de FOD Economie vandaag uitpakt, blijkt dat het aantal arme Belgen tussen 2004 en 2007 vrijwel stabiel is gebleven. De cijfers gelden wel voor de periode vóór het begin van de crisis, waarschuwt de FOD Economie. Volgens de analyse bedroeg het armoedecijfer in Vlaanderen elf procent tussen 2004 en 2007. Wallonië telde toen daarentegen acht procent meer armen.
 
Sociale breuklijnen
Behalve regionale verschillen zijn er ook sociale breuklijnen. Zo lopen vrouwen een groter risico om arm te worden (zestien procent van de vrouwen versus veertien procent van de mannen) en kunnen ouderen en jongeren ook vlugger dan de actieve bevolking in de armoede verzinken. Alleenstaande ouders vormen volgens de FOD Economie met een risicopercentage van 36 procent een bijzonder kwetsbare groep.
 
Wat het percentage betreft van de mensen die ondanks een job arm blijven, scoort België goed. Het aandeel 'working poor' blijft beperkt tot vier procent, terwijl het gemiddelde van de EU-15 acht procent bedraagt. Eén op de vijf gepensioneerden in België moet overigens rondkomen met een inkomen onder de armoedegrens. Op basis van indicatieve cijfers van 2008 zegt 21 procent van de Belgen trouwens dat ze moeilijk de eindjes aan elkaar kunnen knopen.
 
Naar aanleiding van de Werelddag van verzet tegen Armoede op 17 oktober maakte de FOD Economie enkele cijfers in verband met armoede bekend op basis van onderzoek bij 6.000 Belgische gezinnen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tanita Tikaram -Twisted My Sobriety

Tanita Tikaram -Twisted My Sobriety

Om haar te beluisteren druk op de foto


Tanita Tikaram (Münster, 12 augustus 1969) is een Brits zangeres. Ze werd geboren in Duitsland toen haar vader daar gestationeerd was als officier in het Britse leger. Tikaram heeft tot haar 12e op de Kent School (Waldniel) gezeten. De Kent School was gevestigd in een oud klooster met een lange en ook tragische geschiedenis. Er is nog een inscriptie van haar aanwezig in de muur van de kapel. Toen ze 12 jaar was verhuisde het gezin naar Basingstoke in Engeland. Haar broer Ramon Tikaram is acteur.

Tikaram werd wereldberoemd met de nummers Good Tradition en Twist In My Sobriety, die in veel landen klassiekers zijn geworden. De nummers waren afkomstig van haar debuutalbum, Ancient Heart, dat in 1988 uitkwam. Ze had daarna nog aantal kleine hits, maar bij het grote publiek is haar latere werk minder bekend. Maar bleef veel publiek trekken mede door haar crossover muziek tussen pop en folk.

In een Brits populair muziektijdschrift werd ze destijds omschreven als Lloyd Cole with a wig.

In 1995 besloot ze na het uitbrengen van haar vijfde album en tour het rustig aan te gaan doen. Ze ging wat reizen en acteerde hier en daar eens wat. Dat leidde uiteindelijk tot het zesde album The Cappuccino Songs, dat in 1998 werd uitgebracht. Ze trad dat jaar zes keer op, waaronder tweemaal voor een Amnesty International Benefit. Daarna trok ze zich opnieuw terug van de voorgrond. In 2005 keerde Tikaram terug in de aandacht door het uitbrengen van een nieuw album, Sentimental genaamd.
» Reageer (0)
15-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italianen zijn aantrekkelijkste mannen van Europa

Italianen zijn aantrekkelijkste mannen van Europa


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Italiaan.jpg?t=1255622818


In Italië wonen de meest aantrekkelijke mannen, dat blijkt uit een Europees onderzoek. Ze werden voornamelijk verkozen omdat ze mooier worden met het verouderen, maar ook voor hun gevoel voor stijl. 

Italianen krijgen bijna alle stemmen
Uit een onderzoek bij 8.000 Europese mannen en vrouwen uit 14 landen blijkt dat 25 procent van de Britten, 41 procent van de Fransen, 42 procent van de Spanjaarden, 38 procent van de Nederlanders en 26 procent van de Duitsers Italianen de knapste mannen van Europa vinden. Alleen de Noren, Polen en Spanjaarden zijn het daar niet mee eens. Zij vinden respectievelijk de Zweden, Spanjaarden en Zweden het mooist.

De Zwitsers hebben pech, hun mannen blijken het minst aantrekkelijke te zijn. Verder zijn de Britten niet verzot op Fransen of Duitsers.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts derde van mannen gebruikt zeep na toiletbezoek

Slechts derde van mannen gebruikt zeep na toiletbezoek

Mensen wassen gebruiken zeep na een toiletbezoek als anderen meekijken, uit schaamte dus. Verder bleek uit een Brits onderzoek dat twee op de drie vrouwen handen wassen met zeep, in vergelijking met één op de drie mannen. 

Boodschappen
Meer dan 250.000 mensen werden bestudeerd tijdens hun toiletbezoek, daarbij werd gekeken naar het gebruik van zeep bij het wassen van de handen. Daaruit blijkt dat slechts een derde van de mannen hun handen wassen met zeep in vergelijking van twee derde van de vrouwen. Ze bestudeerden ook hoe goed boodschappen werken als "Water doodt de bacteriën niet, zeep wel".  Daaruit bleek dat "Gebruikt de persoon naast je zeep?" de meest efficiënte was, dankzij deze gebruikten 12 procent meer mensen zeep tijdens het wassen.

Schrikwekkend
Daarnaast bleek dat schrikwekkende boodschappen het beste werken voor mannen. "Was het er met zeep af of je eet het later", was bij hen het efficiëntst, vrouwen reageren het best op herinneringen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote apen kunnen opwarming klimaat stoppen

"Grote apen kunnen opwarming klimaat stoppen"
De vermaarde bioloog Ian Redmond, VN-ambassadeur om de grote apen te redden, heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan. De man, die opgeleid werd door Diane Fossey en Sigourney Weaver leerde grommen als een zilverrug voor de bekroonde film 'Gorilla's in the Mist', zegt dat de gorilla en andere grote aapachtigen wel eens de grote redders van onze planeet zou kunnen zijn. Het dier is volgens Redmond op dit moment ons beste wapen tegen de opwarming van het klimaat.

Bossen planten
Redmond laat van zich horen naar aanleiding van de grote klimaattop in Kopenhagen in december, waar de wereldleiders hopelijk drastische maatregelen zullen nemen om de globale temperatuurstijging een halt toe te roepen. Eén van de zaken die daar onderhandeld zal worden, is de herbebossing van gekapte regenwouden in Afrika, Zuid- en Midden-Amerika en Azië. Maar volgens Redmond is het dom om gewoon een pak geld te geven voor alleen de aanplant van nieuwe wouden.

Tuinmannen van het woud
Het kan veel efficiënter en vooral veel goedkoper zegt de bioloog, die zijn stempel drukte op meer dan 50 BBC Wildlife documentaires. Hij noemt gorilla's en andere grote aapachtigen de 'tuinmannen van het woud'. Geen enkel ander dier kan volgens hem sneller zorgen voor een grote heraangroei van omgehakt regenwoud. Dat komt omdat de apen door gewoon hun gevoeg te doen al dat plantwerk voor ons kunnen doen. In hun uitwerpselen zitten namelijk dingen die zaden van planten en bomen doen ontkiemen.

Hoe meer apen, hoe meer kaka, hoe meer bomen
De logica is als volgt: hoe meer apen in het bos, hoe meer er gekakt wordt, en hoe meer bomen en planten er zullen groeien. Wouden en de zeeën zijn de twee grootste verwerkers van CO2 en andere broeikasgassen. Er is uitgerekend dat mits een bijkomende investering van 15 miljard euro per jaar om extra bomen te planten, gekoppeld aan een geleidelijke afbouw van het gebruik van fossiele brandstoffen over een periode van 30 jaar, de opwarming beperkt zou kunnen worden tot 3 à 4 graden. Wat overlevingsperspectieven biedt voor de mens en de helft van alle andere bestaande soorten.

Meer dan ornamenten
Als we dus dat geld voor een groot stuk in de bescherming van de bedreigde apen steken, dan redden we niet alleen die dieren, maar waarschijnlijk ook onszelf. "We moeten eens leren inzien dat dieren niet alleen schattige of spectaculaire ornamenten zijn. Niet alleen interessante 'dingen' om te bestuderen. We moeten leren dat ze een essentiële rol spelen in ecosystemen", zegt Redmond.

Wilde olifanten zijn ook dieren die kunnen zorgen voor een natuurlijke aangroei van de wouden als we ze beschermen volgens Redmond. Ze zijn interessant omdat ze in tegenstelling tot de apen enorme afstanden afleggen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy Idol - Sweet 16

Billy Idol - Sweet 16

Om hem te beluisteren klik op de foto


William Michael Albert Broad (Middlesex, 30 november 1955), beter bekend onder zijn artiestennaam Billy Idol, is een van origine Britse zanger, maar nu vooral werkzaam in de Verenigde Staten.

Hij was een van de mede oprichters van de Bromley contingent samen met Siouxsie Sioux. Zij volgden samen met een hele groep punkfans, de Sex Pistols .

Vanuit deze groep zijn meerdere bands gevormd, Chelsea, Generation X, Siouxsie and the Banshees, het latere Sigue Sigue Sputnik. Na Gen X, de opvolger van Generation X, ging Billy Idol zijn solo geluk zoeken in de Verenigde Staten.

Zijn punkrock sloeg daar erg aan, hij maakte met Steve Stevens vele albums, zijn meest recente is Storytellers van VH1; een DVD/CD met akoestische versies van onder andere zijn hits; Cradle of Love, Sweet Sixteen, Don't Need a Gun en White Wedding.

Na het niet goed ontvangen album "Cyberpunk" uit 1993 en een bijna fatale overdosis in 1994, komt er in 2005 na ca. 12 jaar een nieuw album, "The Devil's Playground", uit waarop Steve Stevens participeert. Zowel album als tour, die Noord-Amerika en Europa aandoet, worden bijzonder goed ontvangen.

Idol doet in 2005 twee keer Nederland aan: op 7 juni 2005 in een uitverkocht Paradiso en een tweede concert op 7 december 2005 in de Heineken Music Hall. Tijdens het laatste concert meldt hij in 2007 met een nieuw album te komen.

Hij woont en werkt nog steeds in de Verenigde Staten.
» Reageer (0)
14-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen huilen vier keer meer dan mannen

Vrouwen huilen vier keer meer dan mannen


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/huilen.jpg?t=1255545266


Vrouwen laten jaarlijks vier keer meer tranen vloeien dan mannen. Terwijl ze per jaar gemiddeld 64 keer wenen, doen mannen dat jaarlijks slechts zeventien keer. Dat blijkt uit Duits onderzoek.

Tot dertiende verjaardag
Meisjes en jongens wenen ongeveer even vaak tot hun dertiende verjaardag, daarna raakt de verhouding uit evenwicht. Bovendien duren de huilbuien van vrouwen zo'n zes minuten in tegenstelling tot mannen die na vier minuten de tranen wegvegen.

Slecht voelen
Zich slecht voelen, geconfronteerd worden met zware conflicten of terugdenken aan vroeger zijn de voornaamste redenen waarom vrouwen hun zakdoek bovenhalen. Vooral uit medeleven of als hun relatie op de klippen loopt, huilen mannen. Waarom mensen de tranen laten vloeien, blijft hoe dan ook een wetenschappelijk raadsel.

Clichés
Ze halen overigens ook een aantal clichés in verband met huilen onderuit. Zo lucht wenen enkel op als de oorzaak van het verdriet verdwijnt en klopt het niet dat het lichaam ontspant door een traantje te laten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe kleinste man ter wereld wil vrouw en vier kinderen

Nieuwe kleinste man ter wereld wil vrouw en vier kinderen


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/KhagendraThapaMagar.jpg?t=1255517483

Khagendra Thapa Magar is een man nu hij 18 is geworden.


Khagendra Thapa Magar, de kleinste tiener ter wereld, is 18 jaar geworden. Voor zijn verjaardag wenst hij zichzelf twee dingen: een vrouw en een vermelding in het Guinessboek als kleinste man ter wereld. Hij is nu immers officieel 'volwassen'. Dat meldt de Daily Telegraph.

Khagendra uit Nepal is 61 centimeter groot. Daarmee 'klopt' hij met een volle lengte de huidige kleinste man, de Chinees Pingping. Die meet 73,7 centimeter.

Aanzoeken
"Mijn grootste wens is nu een vrouw te vinden die even groot is als ik", zegt de jarige. "Als ik een vermelding krijg in het Guinessboek, zullen de aanzoeken wel toestromen", hoopt hij. "Het is mijn droom om vier kinderen te hebben", voegt de dans- en karatefan er in één adem aan toe.

In één klap speciaal
"Ik ben blij dat ik nu volwassen ben. Het is geen grapje om als kind zo klein te zijn. Nu ik een man ben, ben ik in één klap heel speciaal", meent Khagendra. Hoewel de man nooit medisch is onderzocht, vermoeden de artsen dat Khagendrais groeistoornis te wijten is aan een slecht werkende hypofyse.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Chocolade smelt de pijn weg

Chocolade smelt de pijn weg


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/chocolade.jpg?t=1255517715


Knabbelen aan chocolade of zelfs het nippen aan een glas water, kan de pijn verlichten. Dat stellen Amerikaanse wetenschappers. De afleiding door iets aangenaam te eten of te drinken, werkt als een natuurlijke pijnstiller.

Experiment
Hoewel bij het onderzoek enkel dieren werden gebruikt, geloven de vorsers dat hetzelfde effect bij de mens plaatsvindt. Bij het experiment bleken ratten die water en chocolade kregen, minder gevoelig te reageren op pijnprikkels. "Het effect van voedsel weegt sterk door", aldus Dr. Peggy Mason van de universtiteit van Chicago, "en dat heeft niet enkel te maken met het stillen van honger of appetijt".

Ratten werden blootgesteld aan warme lampen onder hun kooi. De diertjes reageerden op de warmte door hun poten op te heffen. Die reactie bleef uit of werkte veel trager als de ratten hun zinnen op het eten of drinken zetten. Voedsel werkte op die manier als het perfecte afleidingsmaneuvre.

Baby
Eerdere studies legden al een link tussen suikerrijk eten en pijnverzachting. Baby's die tegelijk met een vaccin, een suikerdrankje drinken, zijn opmerkelijk kalmer als er een spuitje wordt gegeven.

Troost
Deze studie toont aan dat alle voedsel helpt, zelfs een glas water, zolang het aangenaam smaakt. "Suiker heeft daar niets mee te maken", stellen de vorsers. "Het is volstrekt onnodig om kinderen te troosten met een lolly of ander snoepgoed. Een minder calorierijk alternatief helpt evengoed".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijk in de greep van winterweer

Oostenrijk in de greep van winterweer


Grote delen van Oostenrijk worden geteisterd door streng winterweer. Bijzonder zwaar getroffen is de deelstaat Stiermarken, waar sneeuwval en winden met orkaankracht sinds gisteren talrijke ongevallen en schade hebben veroorzaakt. Ook is deels de stroom uitgevallen, meldde de Oostenrijkse omroep ÖRF vandaag.


Bij een meetpost bij Salzburg werd in de nacht van dinsdag op woensdag 40 centimeter sneeuwval gemeten. Dat is de grootste hoeveelheid in dit jaargetijde in een kwart eeuw. De sneeuwgrens ligt op 300 meter.


Treinvertragingen
Op meerdere wegen zijn al sneeuwruimers ingezet. In de deelstaat Vorarlberg waren er treinvertragingen omdat omgewaaide bomen op meerdere plekken het spoor blokkeerden.Volgens meteorologen houdt het winterweer in Oostenrijk aan. De verwachting is dat ook morgen in delen van het land sneeuw zal vallen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15.000 aanslagbiljetten onroerende voorheffing dubbel verzonden

15.000 aanslagbiljetten onroerende voorheffing dubbel verzonden
15.000 Vlamingen kregen op een week tijd tweemaal een identiek aanslagbiljet voor de onroerende voorheffing in de bus. Volgens de Vlaamse Belastingdienst gaat het om een menselijke fout tijdens het drukproces. De voorheffing moet uiteraard maar een keer betaald worden. Alle betrokkenen krijgen binnenkort een brief met verontschuldigingen toegestuurd.
 
Het Agentschap Vlaamse Belastingdienst is op 27 juli 2009 gestart met de verzending van 2,6 miljoen aanslagbiljetten onroerende voorheffing voor het aanslagjaar 2009. Ondanks de doorgedreven kwaliteitscontroles zijn 15.000 aanslagbiljetten tweemaal gedrukt en verstuurd.
 
Hierdoor hebben belastingplichtigen zowel eind vorige week als begin deze week een identiek aanslagbiljet ontvangen. De Vlaamse Belastingdienst zegt nu dat het tweede biljet als een kopie beschouwd moet worden. Belastingplichtigen die meer informatie wensen, kunnen op weekdagen tussen 9 en 19 uur terecht bij de Vlaamse Belastinglijn op het gratis nummer 078/15.30.15.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shakin Stevens - Oh Julie

Shakin Stevens - Oh Julie

Om hem te beluisteren klik op de foto


Shakin' Stevens, ook bekend als Shaky (pseudoniem van Michael Barrett, Ely, Cardiff, 4 maart 1948) is een uit Wales afkomstige rock 'n' roll-zanger. Hij was de bestverkopende musicus uit het Verenigd Koninkrijk in de jaren tachtig.

Shakin' Stevens was de jongste uit een gezin van elf kinderen. Stevens begon zijn carrière als frontman van de band Shakin' Stevens and the Sunsets, een door de rock 'n' roll uit de jaren vijftig beïnvloedde band. In december 1969 werd de band uitgenodigd om in het voorprogramma van de Rolling Stones te spelen, hetgeen hen het jaar erna een platencontract bij Parlophone opleverde. Succes bleef echter uit, en na zeven jaar toeren en optreden verliet Stevens de band. Stevens deed auditie voor de rol van Elvis Presley in de musical Elvis! en kreeg de rol, wat hem een platencontract als solo-artiest opleverde bij Epic Records.

In 1980 scoort Stevens in Engeland zijn eerste hit met Hot Dog, op de Lp Take One die dat jaar wordt uitgebracht verleent de bekende gitarist Albert Lee zijn medewerking. Datzelfde jaar scoort hij ook met Marie Marie, dit nummer staat uiteindelijk 9 maanden in de Duitse hitlijsten.

In 1981 scoorde Stevens zijn eerste internationale hit met het nummer This Ole House (een cover van een hit van Rosemary Clooney uit de jaren vijftig). Het nummer bereikte de nummer-een-positie in eigen land en werd ook elders een grote hit. Andere grote hits volgden met nummers als Green Door, Oh Julie, You Drive Me Crazy en Merry Christmas Everyone. Ook zijn album Shaky bereikte internationaal de eerste plaats in diverse hitlijsten.

In 1984 probeert Stevens het ook in de Verenigde Staten, hij verschijnt in enkele televisieshows om de single Cry Just A Little Bit te promoten, maar het heeft weinig impact op de Amerikaanse hitlijsten, het komt slechts tot de 67e plek in de Billboard top 100.

In 1984 had Stevens nog een hit met het nummer Teardrops, waarbij Hank B. Marvin (van The Shadows) hem begeleidde op gitaar. Stevens maakte wel vaker gebruik van beroemde sessiemuzikanten, zoals Roger Taylor, de drummer van Queen.

In 1986 verschijnt de ballad Because I Love You, in Europa doet deze single niet zo heel veel, maar in Azië daarentegen is het een knaller van een hit, Stevens heeft er een nummer 1 hit mee in o.a. de Filipijnen, Hong Kong, Thailand, Singapore en Maleisië. Loop er een willekeurige karaoke bar binnen en grote kans dat je Because I Love You zult horen.

In 1994 stopte Stevens met het opnemen van platen. Hij trad nog wel veel op, en scoorde in Denemarken nog een hit met een compilatie van zijn bekendste nummers.

Tijdens het millennium concert in 1999 treedt Stevens in Cardiff op voor 100.000 mensen. In 2003 geeft Stevens een optreden in Wenen tijdens het Donauinselfest waar meer dan 200.000 mensen naar zijn show komen kijken.

In 2004 brengt Sony BMG wederom een verzamelaar van Stevens op de Deense markt Collectable, deze compilatie komt van niets op 1 binnen in de Deense hitlijsten en het levert Stevens een platina plaat op, in Zuid-Afrika wordt deze verzamelaar iets later ook uitgebracht en daar levert het een gouden plaat op.

In 2005 bracht hij een Greatest Hits-album uit, hetgeen hem weer in de spotlights bracht. Zo deed hij mee aan een reality-programma, en werd zijn grootste hit This Ole House opnieuw uitgebracht, deze werd gekoppeld aan de Pink! cover Trouble.

In 2007 brengt Stevens een nieuw album uit, Now Listen, op dit album staan naast eigen composities ook covers van bekende nummers zoals Got My Mind Set On You, Baby It's You en I Hear You Knockin. Bij het nummer How Could It Be Like That neemt Tony Joe White de gitaarsolo voor zijn rekening.
» Reageer (0)
13-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Mogelijke krijttekening van Leonardo da Vinci ontdekt

Mogelijke krijttekening van Leonardo da Vinci ontdekt
Een tekening met een portret van een jong meisje, eigendom van een verzamelaar uit Zwitserland, zou van de hand van Leonardo da Vinci kunnen zijn. Dat hebben specialisten van een Frans lab bevestigd.
 
Vingerafdruk
Analyse van een vingerafdruk in de linkerbovenhoek van het werk, uitgevoerd in drie soorten krijt en inkt, toont veel overeenkomsten met die van de Italiaanse schilder. Dat zegt Jean Penicaut, baas van het Parijse lab Lumiere Technology, die het portret al sinds 2007 onderzoekt.
 
Volgens Martin Kemp, professor kunstgeschiedenis aan de universiteit van Oxford en gespecialiseerd in het werk van Leonardo da Vinci, is dit portret op velijnpapier (33 cm op 24 cm) wel degelijk een werk van de Italiaanse renaissancemeester, aldus Penicaut.

Dochter van hertog
Volgens Martin Kemp stelt het portret mogelijk het profiel voor van Bianca Sforza, dochter van Ludivico Sforza, hertog van Milaan (1452-1508). Het portret dat hij eerst 'De mooie Milanese' had genoemd, werd herdoopt in 'De mooie prinses'. Kemp boog zich over de wetenschappelijke elementen die hem verstrekt werden door het Franse lab, dat een multispectrale HD-camera had gebruikt.
 
Linkshandig
In januari ontdekte het lab een vingerafdruk die in dezelfde inkt is als het werk op velijnpapier en die afkomstig is van een linkshandige (net zoals de meester). De analyse werd toevertrouwd aan Paul Biro, een Canadees expert in het vinden van vingerafdrukken op kunstwerken, die zei dat de afdruk erg goed vergelijkbaar was met vingerafdrukken op het doek 'Sint Hieronymus' van da Vinci in het Vaticaan.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een derde van vrouwen haat kapsel


Een derde van vrouwen haat kapsel


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/kapsel.jpg?t=1255430773


Een derde van de vrouwen zit wel eens letterlijk met de handen in het haar. Een bad hair day verpest voor veel vrouwen hun humeur en laat ze drastische maatregelen nemen zoals een volledig andere coupe of een noodbezoekje aan de kapper. Dat blijkt uit een enquête van haarspecialist Andrélon en de website vrouwonline bij 2.000 vrouwen.


Meer dan de helft van de vrouwen heeft minstens een keer per week last van een bad hair day. Ruim een derde heeft dagelijks haatgevoelens jegens haar kapsel. Vooral futloos haar, te droge lokken en beschadigde punten verpesten ons humeur danig.


De meeste vrouwen gaan dan ook redelijk drastisch te werk wanneer een speciale shampoo niet werkt. Ze trekken dan ternauwernood naar het kapsalon om hun kapsel te laten herstellen in zijn oorspronkelijke, goede staat. Een nieuwe coupe is daarbij een optie, alhoewel slechts 20% van de vrouwen de moed vindt om dit ook effectief te doen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit meer oud brood?

Nooit meer oud brood?


http://img26.imageshack.us/img26/6782/broody.jpg


Nooit meer oud brood, dat zou binnenkort wel eens de nieuwe slogan van de Vlaamse bakkers kunnen worden. Zeer recent werd een nieuwe bacterie gevonden die het brood langer vers houdt. Het nieuwe bewaarproduct maakt dat schimmels en andere zuren zich minder snel kunnen ontwikkelen.

Prijzen
Heel wat boterhammetjes worden na enkele dagen weggesmeten wegens schimmels of onfrisse geurtjes. Nu de broodprijzen de pan uitswingen, is dat een dure aangelegenheid. Het nieuwe bewaarmiddel biedt hopelijk een oplossing.


Melkzuurbacterie
Ontwikkeld door Elke Arendt, een Duitse onderzoekster die er tien jaar lang naar zocht, blijft de voedingswaarde, het volume en de smaak van het brood ongewijzigd. De gevonden melkzuurbacterie verdedigt zich  fel tegen indringers en creeërt als het ware een eigen omgeving die bepaalde zuren geen kans geven. Dit type werd al gebruikt in yoghurt en kaas, het is voor het eerst dat de vershouder ook in brood wordt verwerkt.


2010
In eigen land hoopt Puratos, een bedrijf uit Groot-Bijgaarden, het product te commercialiseren. Pas in 2010 zou het op de markt gebracht worden. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielrenner Frank Vandenbroucke overleden

Wielrenner Frank Vandenbroucke overledenhttp://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/WielrennerFrankVandenbroucke.jpg?t=1255382001Wielrenner Frank Vandenbroucke is op 34-jarige leeftijd overleden. Dat melden TeveOost en RTBF. De renner werd dood aangetroffen in een hotel in Senegal, waar hij op vakantie was. Hij zou bezweken zijn aan de gevolgen van een longembolie. Vandenbroucke werd op 6 november 1974 geboren in Moeskroen.
 
Longembolie
Een longembolie is een afsluiting van een longslagader, waardoor het longweefsel niet of slechts gedeeltelijk van bloed kan worden voorzien. Een longembolie wordt meestal veroorzaakt doordat in grote aders in het bovenbeen of in het bekken trombose ontstaat. De stolsels kunnen losschieten en dan via het hart de longen bereiken.

Groot talent
Vandenbroucke was één van de grootste talenten van de Belgische wielersport. Hij was Belgisch kampioen bij de nieuwelingen (1991) en de junioren (1992). In 1995 won hij Parijs-Brussel, in 1996 de Ronde van Oostenrijk en de Scheldeprijs, in 1997 de Ronde van Luxemburg, in 1998 Gent-Wevelgem en Parijs-Nice, in 1999 de Omloop Het Volk, Luik-Bastenaken-Luik en twee etappes in de Ronde van Spanje. Nadien ging het met zijn carrière bergaf.

» Reageer (0)
12-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse peuter (2) heeft even hoog IQ als Einstein

Britse peuter (2) heeft even hoog IQ als Einstein


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/BritsepeuterIQ160.jpg?t=1255368759


De 2,5-jarige Oscar Wrigley is voortaan het jongste mannelijke lid van Mensa, een exclusieve club voor hoogbegaafde mensen. Het ukje uit Reading (Engeland) heeft namelijk een IQ van minstens 160, evenveel als Albert Einstein destijds. Om tot het selecte clubje toe te treden heb je een IQ van minstens 148 nodig. Wetenschappers voorspellen kleine Oscar nu al een gouden toekomst.


Albert Einstein
Het wonder kon na negen maanden al praten en na achttien maanden kende ook het alfabet geen geheimen meer. Op zijn tweede ging hij al prat op een woordenschat van 2.000 woorden, terwijl zijn leeftijdsgenootjes het dan nog moeten stellen met om en bij de 50. "Een paar weken geleden vijzelde hij onze kennis over de voortplantingscyclus bij pinguïns bij", zegt papa Joe, die zich nu al voorbereidt op de dag dat zijn zoon hem voor idioot verwijt.


Saxofoon
"Oscar is tevens bezeten van muziek. Hij luistert naar symfonieën en vroeg voor kerst een saxofoon, ook al is hij nog te klein om erop te spelen. Onlangs bewierookte hij de kookkunsten van mijn vrouw Hannah. 'De worsten smelten op mijn tong', klonk het. Toen hij vier maanden oud was, liet hij zelfs al weten welke kledij hij verkoos." Wie graag tot Mensa wil behoren moet hopen dat zijn intelligentiescore maar bij maximaal twee procent van de bevolking voorkomt. In Oscars geval is minder dan 0,01 procent van de mensen slimmer dan hij.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze vijf vragen bepalen of jij gelukkig bent

Deze vijf vragen bepalen of jij gelukkig bent
Vrouwen worden steeds ongelukkiger en minder tevreden, zo blijkt uit recent onderzoek. Gelukkig slagen er nog evenveel dames in om oprecht content te zijn. Hoe doen ze dat? Simpel: gelukkige vrouwen beslissen om in alle omstandigheden gelukkig te blijven, ongeacht of ze rijk, arm, al dan niet kinderloos of vol-, halftijds of niet aan het werk zijn. Dat stelt Marcus Buckingham, auteur van het motiverende boek 'Find your Strongest Life'.

Om zijn stelling te bewijzen, deed de Britse auteur onderzoek bij duizenden vrouwen. Met de volgende vijf vragen wist hij hun geluksgraad te bepalen.

1.    Hoe vaak doe je dingen die je echt leuk vindt?
Meestal is de dagtaak gevuld met zaken die moeten afgewerkt worden. De dingen die we echt graag zouden gaan, schieten erbij in. Een cinema-avondje, theatervoorstelling, saunabezoekje vragen organisatie en energie waardoor deze wegvallen. De gelukkigsten onder ons houden het niet bij dagdromen, maar gaan er ook werkelijk voor. Een avondje uit of een leuk weekendje weg nemen ze mee.

2.   Kijk je 's ochtends uit naar je dag?
Zie je ertegenop als de wekker afgaat om je dag weer vol goede moed te beginnen? Voor de 'happy few' geldt dat niet: de dag die volgt is er eentje met nieuwe uitdagingen en ervaringen. Je perspectieven wijzigen is een goede manier om je gelukkiger doorheen de dag te loodsen. Is je job zo deprimerend, ga dan op zoek naar andere uitdagingen. Een andere job kan helpen of focus je op de activiteiten na het werk.

2.    Verlies je de tijd uit het oog?
De tijd vliegt als het leuk is en dat is zo. Wie gelukkig is met zijn job, houdt zelden de klok in het oog. Door naar de klok te staren, tikt de tijd minder snel. En dat hoeft niet enkel op het werk: wie zich meer concentreert en meer betrokken raakt bij de dagelijkse activiteiten, zal er op den duur meer van genieten.

3.    Heb je nog energie over na een lange, drukke dag?
Na een drukke werkdag komen de meesten afgemat thuis. Iets anders dan een avondje tv zit er niet meer in. Volgens Buckingham is een beetje opwinding toch een dichtere stap bij geluk dan een oververmoeid gevoel. De vraag blijft hoe je die toestand bereikt? Volgens de auteur kan dit door leuke momenten doorheen de dag te koesteren. Hoe klein die ook zijn.
 
4.    Ben je emotioneel content?
Het is zeer makkelijk om je dag op automatische piloot af te werken. Koken, kuisen, opruimen, werken, slapen en opstaan lijken wel geprogrammeerd. Beter is om je te focussen op het moment in plaats van wat je nog moet doen of wat je hoopt te doen. Streef naar voldoening met wat je hebt.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kastijden was normaal in Nederlandse kloosters

Kastijden was normaal in Nederlandse kloosters


http://img127.imageshack.us/img127/3315/klooster1.jpg


In Nederlandse kloosters is tot in de jaren 60 aan religieuze versterving en geseling gedaan. Duizenden monniken, nonnen en andere religieuzen kastijdden zichzelf, vastten streng en moesten bij misstappen straffen ondergaan.
 
Geselingen
Voor de spirituele groei moesten kloosterlingen wil en lichaam laten versterven. Zonde en lust moesten worden uitgebannen voor God. Dat gebeurde vooral in de periode net na intreding. Veel novicen wisten niet wat hen overkwam. Een deel onttrok zich aan de geselingen of deed net alsof.
 
Bitter kruid
In wekelijkse bijeenkomsten werden overtredingen als verslapen en iets per ongeluk kapotmaken streng gestraft. Straffen bestonden onder meer uit het kussen van de voeten van alle medekloosterlingen en het eten van alsem. Alsem is een zeer bitter kruid dat het smaakgevoel bederft en het plezier in eten wegneemt. Verder vond er in alle Nederlandse kloosters op structurele basis zelfgeseling plaats, zo vermeldt het onderzoek.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armere gezinnen gebruiken minder kinderopvang

Armere gezinnen gebruiken minder kinderopvang


http://img128.imageshack.us/img128/1923/kinderopvang2.jpgHoewel kinderopvang voor armere gezinnen goedkoper is, maakt die doelgroep minder gebruik van kinderopvang. Slechts 37 procent van de gezinnen met de laagste inkomens gebruikt kinderopvang, terwijl bij de hogere inkomens dat percentage op 82 tot 96 procent ligt. Dat melden de Corelio-kranten.

Mist doel
Uit onderzoek van het Centrum voor Sociaal Beleid van de Universiteit Antwerpen blijkt dat het budget van de overheid voor "sociale kinderopvang" niet bij de minst gegoeden terecht komt en dus zijn doel mist. Niet alleen voor de niet-gesubsidieerde opvang geldt dit, maar ook voor de gesubsidieerde sector, die goedkoper is voor de lage inkomens.

Minder informele opvang
Armere gezinnen doen ook minder aan informele kinderopvang bij buren of familie. Welk verband er bestaat tussen een job hebben en kinderopvang vinden, is niet duidelijk, aldus onderzoekers Joris Ghysels en Wim Van Lancker. Ze stellen bovendien voor om de federale belastingsaftrek af te schaffen en met dat geld opvang voor ieder kind te organiseren.
» Reageer (0)
11-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat moeders beter vertellen tegen hun zoon

Wat moeders beter vertellen tegen hun zoon
Moeders zijn de aangewezen personen om wijsheden door te geven aan hun zonen. Leer hen de kneepjes om een vrouw aan te pakken, opdat ze zowel mannelijke als vrouwelijke perspectieven kennen. Zo wordt jouw zoon straks een echte gentleman.

Tips
1.    Wees galant. Niet dat een man alle rekeningen hoeft te betalen of vrouwen steeds voorrang moet geven. Enkele beleefdheidsregels kunnen geen kwaad:
2.    Leer hem beleefde antwoorden te geven. 'Je bent gek' is echt geen passend antwoord.
3.    Koken, schoonmaken en de kinderen verzorgen: het zijn klusjes die ook door mannen mogen gebeuren.
4.    De tijd dat je als man met het schaamrood tampons of andere vrouwenspullen ging kopen, is voorbij. Iedereen weet dat ze niet voor je zoon bestemd zijn.
5.    Vrouwen houden van complimentjes. Een cadeautje kan evenmin kwaad.
6.    Als man mag je minder verdienen dan je vrouw. Dat is geen schande en maakt je niet minder mannelijk.
7.    Zit je neer, hoeven je benen echt niet zo breed open te staan. Verzorg je houding.
8.    Wees op tijd, zelfs al is zij dat niet.
9.    Loop niet als een puppy achter haar aan tijdens het shoppen. Tenzij je niets liever doet, natuurlijk, anders maak je duidelijke shoppingafspraken.
10.    Laat je niet afdreigen met seks. Seks dient niet om je te belonen of te straffen.
11.    Zoek uit wat haar favoriete bloem is.
12.    Glimlachen en knikken zijn niet hetzelfde als luisteren.
13.    Een man mag af en toe een traantje wegpinken, maar hou het snikken tot een minimum.
14.    Werk aan je persoonlijkheid. De indrukken die je geeft, gaan lang mee.
15.    Op een gegeven moment zal je vrouw belangrijker worden dan je moeder.
16.    Vrouwen kan je nooit helemaal begrijpen, maar dat is misschien net charmant.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toast champignonToast champignon


De afbeelding “http://img122.imageshack.us/img122/464/toastwl2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Ingrediënten
500 g middelgrote champignons
4 sneden wit brood
boter
verse bieslook of peterselie
1 citroen
peper en zout


Bereiding
Maak de champignons schoon met en vel keukenpapier en snijd de steeltjes af.
Toast de boterhammen en snijd ze bij.
Verwarm een flinke klont boter tot hazelnootkleur. Kleur de champignons op de kant van de hoedjes snel goudbruin. Kruid met peper en zout. Draai de champignons om en zet het vuur wat lager. Kruid opnieuw met peper en zout. Laat de champignons niet te lang bakken, ze moeten binnenin lekker sappig blijven en bij voorkeur hun grootte behouden. Sprenkel er enkele druppels citroensap overheen om de smaak op te peppen.
Schik de champignons op de toast en versier met de  fijngesneden verse kruiden» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shakespears Sister - Stay

Shakespears Sister - Stay

Om haar te beluisteren klik op de foto


Shakespears Sister (oorspronkelijk gespeld als Shakespeare's Sister) was een in 1988 door de Ierse zangeres Siobhan Fahey (voormalig Bananarama-lid) gevormde punk/pop/rock-band. In 1992 werd de achtergrondzangeres Marcella Detroit meer naar voren geschoven waardoor de pop-pers de band vaak als een damesduo bestempelde.


De naam van de band is afkomstig van het gelijknamige nummer van the Smiths, daar wel met de "e" en de apostrof geschreven. Toen Fahey aan een vriend vroeg een houtsnede te maken van de naam van de band viel de e weg, en al snel werd ook de apostrof achterwege gelaten. Op het eerste album van de band, Sacred Heart, staat de apostrof nog wel, maar de "e" niet: Shakespear's Sister.


De band bracht twee CD's uit, Sacred Heart en Hormonally Yours. In Nederland en België had de band twee hits met de nummers Stay en Hello (Turn your radio on). Hun eerste single, You're history, bleef steken in de tipparade.
» Reageer (0)
10-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker ruikende slaapkamer zorgt voor zoete dromen


Lekker ruikende slaapkamer zorgt voor zoete dromen


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/slapen.jpg?t=1255196618


Aangename geuren tijdens het slapen zorgen ervoor dat je leuke dromen hebt, een slechte parfum zorgt voor nachtmerries. Dat blijkt uit een Duits onderzoek.

Rozengeur
De Duitse onderzoekers bestudeerde het effect van rozengeur, de geur van rotte eieren of een neutraal parfum op de slaap. 15 gezonde jonge vrouwen namen deel aan het onderzoek. Wanneer ze de REM-fase bereikten, wekten de onderzoekers hen en vroegen waar ze van hadden gedroomd net voor ze wakker werden. Ze moesten ook aangeven of ze een positief of negatief gevoel hadden. Bij de rozengeur getuigden de vrouwen van aangename dromen, nachtmerries deden zich voor bij een slechte parfum. Geuren blijken wel geen invloed te hebben op de lengte of de bizarheid van de dromen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Claes bij de Laatste Showband

Willy Claes bij de Laatste Showband


http://img119.imageshack.us/img119/8038/willyclaes.jpg


Willy Claes speelt op maandag 12 oktober mee met de Laatste Showband.
De 70-jarige minister van staat brengt aan het einde van 'De laatste show' samen met Patrick Riguelle en zijn band Ain’t misbehavin', een jazzstandard van Fats Waller uit 1929.

Eerder deze maand bracht de Laatste Showband samen met Sandra Kim nog een verrassend rockende versie van 'Highway to hell'.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7,5 miljoen euro voor Chinese houten troon

7,5 miljoen euro voor Chinese houten troon

Een Chinese keizerlijke troon uit Indisch rood sandelhout is voor een recordprijs van 7,5 miljoen euro in Hongkong geveild. Zoveel werd nooit eerder voor een meubelstuk uit China betaald. Dat deelde het veilinghuis Sotheby's mee. De 'Drakentroon' vervaardigd uit het uiterst zeldzame zitan-hout is afkomstig uit de periode van keizer Qianlong (Qing-dynastie) in de 18de eeuw. Hij is met allerhande sculpturen rijkelijk versierd.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog nooit zoveel spinnen

Nog nooit zoveel spinnen
Door de warme lente en de droge zomer hebben spinnen zoveel voedsel - met name insecten - dat ze talrijker dan ooit opduiken in de Vlaamse huizen en tuinen. Maar de komende jaren wordt het wellicht nog erger.

"Door de zachte herfst blijft er meer eten voorhanden en leggen ze ook veel meer eitjes", waarschuwt spinnenexpert Koen Van Keer van spinnenvereniging Arabel in Het Laatste Nieuws.

Naar schatting zitten er in één huis, inclusief garage, zolder en kelder, zo'n duizendtal - vaak heel kleine - spinnen.

» Reageer (0)
09-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weinig mannen kunnen verleiden


Weinig mannen kunnen verleiden


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/complimenten.jpg?t=1255118397
86 procent van de single vrouwen vindt dat mannen slechte versierders zijn.  Helaas denken mannen daar anders over: 84% vindt zichzelf wel een goede versierder.

Onzeker
Bestaat er dan zoiets als mannelijke pretentie? "Jawel", vertelt Tijn van Ewijk, auteur van 'MasterFlirt, hoe versier je elke vrouw' aan de Telegraaf. "Jongens vertellen vlug dat ze iets goed kunnen, om vooral niet te moeten toegeven dat ze eigenlijk onzeker zijn. Ze verleiden zelden een vrouw, terwijl ze blijven volhouden dat ze snappen hoe het werkt".

Nuttige tips
Datewijsheid.nl denkt te weten hoe jongens best een vrouw aanpakken.

1. Vaak wordt onder 'versieren' verkeerdelijk verstaan dat jongens complimentjes geven over haar uiterlijk, haar verwennen met cadeaus en etentjes, alles doen wat zij wil en de eigen mening vooral even opzij schuiven. Zo werkt het niet.


  


2. Hoe versier je een vrouw dan wel ? Simpel, door ervoor te zorgen dat een vrouw zich tot je aangetrokken voelt. Met andere woorden, maak jezelf aantrekkelijk. Attractief zijn heeft, in tegenstelling tot wat gedacht, weinig te maken met uiterlijk, inkomen en zelfs niet met je leeftijd. Alles heeft te maken met je voorkomen, met de manier waarop je jezelf presenteert bij een vrouw. Jezelf presenteren kun je leren.

3. Een man die in staat is voor zichzelf te zorgen, weet hoe hij zich moet kleden. Dat die kleren schoon, fris en gestreken zijn, spreekt voor zich. Een aantrekkelijke man stapt regelmatig onder de douche, verzorgt zijn gebit en beschikt over een goed geurtje dat bij hem past. Tevens scheert hij zichzelf en brengt hij af en toe een bezoek aan de kapper. Uiteraard let hij op zijn eetgewoonten en trekt hij er regelmatig op uit.

4. Een speciale plaats in de uiterlijke verzorging nemen nagels en schoenen in. Dit zijn de eerste dingen waar een vrouw op let. Zorg dat je nagels schoon en geknipt zijn, schoenen dienen netjes en modern te zijn. Het zijn de details die het hem doen bij de vrouw. Als die voor elkaar zijn, is de rest ook voor elkaar, aldus de datingsite.

5. Een man die voor zichzelf kan zorgen, heeft geen vrouw nodig. Hij is zelfverzekerd, relaxed, heeft vertrouwen in eigen kunnen en is happy met zichzelf. Heb je dit bereikt, straal je dit ook uit.

6. Vrouwen voelen zich aangetrokken bij wie ze zich prettig en beschermd voelen. Enkel zij die op zichzelf vertrouwen en hun zaakjes geregeld hebben, geven vrouwen dit gevoel. Zij zijn van niemand afhankelijk en kunnen zich prima zelf redden. Ook als het even minder makkelijk gaat.

7. Succesvolle mannen die hard gewerkt hebben, tegenslagen hebben gekend, maar altijd in zichzelf zijn blijven geloven, hebben een stapje voor. Een vrouw voelt dat. Je versiert niet met een dikke portemonnee, maar met persoonlijkheid en karakter. ((br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlamde hond kan weer lopen

Verlamde hond kan weer lopen
Een verlamde hond kan weer lopen dankzij baanbrekend werk van wetenschappers aan de universiteit van Cambridge. Zij hopen dat ze met deze techniek ook mensen met rugletsels zullen kunnen helpen.

Cellen van neus
De tekkel Henry raakte een jaar geleden verlamd na een breuk van enkele ruggenwervels. Nu kan hij weer stappen en met zijn staart kwispelen nadat specialisten van de faculteit Veeartsenij van Cambridge cellen van zijn neus in de staart van Henry hebben geïnjecteerd.

Inslapen
Baasje Sarah Beech (34) uit Birmingham is in de wolken. "Mijn veerats zei me dat we Henry maar beter lieten inslapen. Toen ik vernam dat ze in Cambridge een nieuwe techniek aan het ontwikkelen waren, heb ik mijn hond ingeschreven voor het experiment. Het resultaat is wonderbaarlijk".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Felice ( Dré Steemans ) overleden aan hartinfarct


Felice ( Dré Steemans ) overleden aan hartinfarct


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Felice.jpg?t=1255093181 Dré Steemans, beter bekend als tv-figuur Felice, is deze nacht in zijn slaap aan een hartstilstand overleden. Hij werd 55 jaar. De ironie wil dat Steemans gisteren nog een bezoek bracht aan een cardioloog, die hem gezond verklaarde.

André Steemans is geboren op 1 oktober 1954 in Leuven. Zijn BV-carrière begon in 1985, toen hij debuteerde in het radioprogramma 'Het Genootschap' van Luk Saffloer. Daarin bracht hij korte stukjes met Italiaans accent onder de naam Felice Damiano.

Snel daarna kreeg hij zijn eigen show 'Incredible'. Dat programma werd onsterfelijk toen Jan Bucquoy met twee vijgen het schaamdeel van koningin Fabiola namaakte.


Felice's grote liefde: zijn huisje in de Provencehttp://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Felicesgroteliefde.jpg?t=1255093409
Eygalières.


Felice woonde in een mooi herenhuis in Diest, maar hij had ook een alleraardigst optrekje in de Provence. In hetzelfde dorpje waar Brad Pitt, Angelina Jolie en Charles Aznavour een vankantiewoning hebben: Eygalières. Felice was er verliefd op.

Wout Bru
Tijdens de opname van de talkshow Als God in Frankrijk trok Felice met Adamo door Zuid-Frankrijk, waar zij verbleven in een hotelletje in de buurt van Eygalières. Toen er gegeten moest worden, werden zij naar Wout Bru gestuurd, die zich een paar maanden eerder in het schilderachtige dorpje had gevestigd. Wout: "Ik had 'dat mannetje dat de Italiaan speelt' direct herkend." Na de maaltijd vroeg Felice naar de chef om hem wierook toe te zwaaien.

Sterren
Wout Bru uit Beerse en zijn West-Vlaamse vrouw Suzy openden een kleine tien jaar geleden het restaurant Le Bistrot d'Eygalières te openen. Inmiddels bouwde hij in Frankrijk een imperium van vier zaken uit en mag hij onder meer Rod Stewart, Jean Reno, Alain Prost, Ridley Scott en Jean-Paul Belmondo tot zijn vaste klandizie rekenen.

"Verliefd"
Bru en Felice raakten bevriend, waardoor Felice Wouts projecten van dichtbij volgde en raad gaf en Wout zich ontfermde over Felice wanneer deze in de buurt was. Felice: "Ik werd verliefd op het idyllische dorp en toen in 2003 het oude huis tegenover het restaurant te koop kwam te staan, hebben wij geen tien minuten geaarzeld."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Charleroi lachen ze niet altijd met verborgen camera!

In Charleroi lachen ze niet altijd met verborgen camera!

Om het filmpje te bekijken klik op de foto

Een grap (?) met een verborgen camera liep in Charleroi goed fout. De lolbedenkers vonden het blijkbaar erg leutig om een groen netje rond iemands hoofd te werpen, en dat voor het oog van de verborgen camera. Is me dat gieren! Toch?

Nee, toch niet. Zoiets doe je namelijk niet ongestraft met iedere Carolo! Een vriend van zo'n onfortuinlijk slachtoffer zette de weglopende dader met één welgemikte achterwaartse trap tamelijk buitenspel. "Kijk, nu komen we op televisie", riep de karatekid vrolijk naar zijn maten. Wie laatst lacht... Kijk maar.» Reageer (0)
08-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Breien is trendy door crisis


Breien is trendy door crisis

De laatste jaren werd breien steeds populairder, maar door de crisis krijgt dit plots een serieuze boost. Tal van breiliefhebbende celebs bewijzen dat deze hobby niet langer enkel voor grootmoeders is.

Grof is trendy
De verkoop van wol nam sinds vorige herfst met 30 procent toe. Ook steeg de interesse voor breikringen, waarbij leden wol en patronen met elkaar ruilen. De hobbywinkelketen Hobby-Craft zegt dat ze het afgelopen jaar meer dan een miljoen bollen wol verkochten. "Steeds meer mensen beginnen zelf dingen te maken door de recessie. Vooral grof gebreide kledingstukken blijken populair te zijn, dit is namelijk makkelijker te maken voor beginners. De verkoop van dikke wol steeg zelfs met 38 procent."


Breiende celebs
Weardowney, een merk van breiwerk, heeft een breigroep in Londen en geeft ook lessen. Oprichtster Gail Downey zegt dat celebs ook hielpen om het oma-imago van breien kwijt te raken. "Het is glamoureuze hobby nu, degenen die het graag doen, passen tegenwoordig niet meer in het plaatje van de oma. Jonge vrouwen halen er voldoening uit en het werkt kalmerend." Kimberly Stewart, dochter van de rockster Rod Stewart, komt er eerlijk voor uit dat ze liever thuis blijft om te breien dan uit te gaan. Andere bekende breiliefhebbers zijn Julia Roberts, Kate Hudson, Cameron Diaz en Geri Halliwell.

 

http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/breien.jpg?t=1255002609

 


Volgend seizoen dumpen
Redactrice bij een Brits breimagazine Emma Kennedy zegt dat de revival van breien vijf jaar geleden begon, maar dat dit het laatste jaar explosief toenam. "Steeds meer mensen willen zelf dingen maken, in plaats van kledij te kopen en deze het volgende seizoen weer te dumpen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw wondermiddel maakt komaf met menstruatiepijnen

Nieuw wondermiddel maakt komaf met menstruatiepijnen
Wetenschappers ontwikkelden een wonderpil die een eind brengt aan menstruatiepijnen. Deze medicatie is zo anders dan de reeds bestaande middelen omdat het de oorzaak van buikkrampen aanpakt in plaats van de symptomen.

Belangrijke doorbraak
Uit onderzoek blijkt dat menstruatiepijnen 80 procent van de vrouwen treffen, dit wordt veroorzaakt door samentrekkingen van de baarmoeder tijdens de menstruatie. "Deze nieuwe pil is een belangrijke doorbraak, want er bestaat nog geen behandeling als deze. De pil zorgt dat het hormoon vasopressine, dat de spieren controleert die de baarmoeder doen samentrekken, terug naar een normaal niveau zakt; Uit onderzoek blijkt dat het medicijn veilig is en haast geen bijwerkingen heeft. ", aldus professor Phillips. "Dit is een effectiever alternatief voor de huidige pijnstillers."

Veel vrouwen met menstruatiepijnen proberen technieken uit als ontspannende oefeningen, de pijn te verzachten met een warmwaterkruik of met pijnstillers.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is Boomer de grootste hond ter wereld?

Is Boomer de grootste hond ter wereld?
Caryn Weber uit North Dakota beweert dat haar hond Boomer de grootste ter wereld is. De driejarige Landseer Newfoundlander heeft een 'schofthoogte' van 91,5 centimeter. Van het topje van zijn neus tot het tipje van zijn staart meet de knaap exact 213,3 centimeter.

Drinken uit de gootsteen
Per week verorbert Boomer een zak droge brokken van 9 kilo. De hond zelf weegt 81,5 kilogram. "Als hij in huis met z'n staart kwispelt, vliegen alle vazen van de kast", grapt baasje Karin. "Een waterbakje heeft hij niet nodig. Boomer drinkt gewoon uit de gootsteen".  http://img41.imageshack.us/img41/3262/grootstehond.jpg


Mevrouw Weber probeert Boomer nu in het Guinness Book te krijgen. De vorige recordhouder was een Deense dog van 122 centimeter groot. Hij is de voorbije zomer gestorven.


» Reageer (0)
07-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaginale verzakking is taboe bij vrouwen

Vaginale verzakking is taboe bij vrouwen


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/vagina.jpg?t=1254910417


Vaginale verzakking is een vaak voorkomende aandoening bij vrouwen, het veroorzaakt plasproblemen en vrijpijnen. Maar het taboe is zo groot dat velen erg lang wachten om het te laten behandelen, blijkt uit Nederlands onderzoek.

Ook bij jongere vrouwen
Steeds meer vrouwen tussen de 50 en de 60 jaar kampen met een vaginale verzakking, dat meldt nu.nl. Maar het probleem neemt ook toe bij jongere vrouwen. Dit kan komen doordat we steeds ouder worden, het bindweefsel verzwakt dan, maar ook doordat het gewicht van baby's de afgelopen jaren steeg en meer vrouwen op latere leeftijd krijgen. 

Grote invloed
''Vrouwen die bij ons in behandeling komen, lopen soms al jarenlang met het probleem rond. Omdat ze zich ze schamen, kaarten ze de aandoening niet aan bij hun arts", aldus een Nederlandse arts. Toch heeft een vaginale verzakking veel invloed op het leven van vrouwen: het zorgt voor plas- en ontlastingsproblemen en maakt vrijen pijnlijk. Met een operatie en oefeningen die de bodembekkenspieren trainen kan het probleem makkelijk verholpen worden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 5 vrouwen wil leven overdoen met andere partner

1 op 5 vrouwen wil leven overdoen met andere partner
Als 20 procent van de vrouwen haar leven zou kunnen overdoen, zou ze voor een andere partner kiezen. Dat blijkt uit onderzoek van het communicatiebureau Fé bij 2.000 Belgische vrouwen.


Tevreden over seksleven
Verder bleek uit de enquête dat een kwart van de vrouwen zich schaamt zich voor haar partner, 73 procent ergert zich regelmatig aan hem en een derde heeft regelmatig geheimen voor hem. Toch is de helft van de vrouwen tevreden over haar seksleven. Het uiterlijk blijkt belangrijk te zijn voor vrouwen, 50 procent vindt zichzelf wel te dik en 1 op 3 is niet tevreden over haar uiterlijk. 31 procent van de Belgische dames gebruikt geen dagcrème.


Kleine kantjes van vrouwen
Vrouwen durven ook hun kleine kantjes toe te geven. Zo is de hoofdzonde van vrouwen hun roddelgedrag, verder schamen ze zich om hun luiheid, jaloezie, bekennen ze regelmatig te liegen en smoezen te verzinnen om niet te moeten vrijen. Op de tiende plaats staat het faken van orgasmen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medium praat met Boudewijn, Michael Jackson en Ghandi

Medium praat met Boudewijn, Michael Jackson en Ghandi


http://img4.imageshack.us/img4/6884/gesprekkenmethethiernam.jpg


In het zopas verschenen boek 'Gesprekken met het hiernamaals' heeft medium Ilse Van Dun contact met bekende overledenen: Michael Jackson, Maddie McCann, koning Boudewijn, prins Claus, Pim Fortuyn, Lady Diana, tot zelfs Ghandi toe. Voor u in een deuk ligt: deze laatste vertelde in een seance die dateert van mei dit jaar dat hij zware overstromingen ziet die India zullen teisteren. En wat is er de voorbije week precies gebeurd? Precies

Maddie McCann
Van Dun beweert ook te hebben gekeuveld met Michael Jackson, belooft te onthullen waar Lady Di écht begraven ligt en te weten wat Maddie McCann overkomen is. En, siddert ende beeft, volgens haar staat president Obama een vreselijk lot te wachten.

Wat Boudewijn van Fabiola's kapsel vindt, of Johnny Cash hierboven aan nieuwe gitaarsnaren geraakt en achter welke vrouwen president Kennedy aanzit, vernemen we jammer genoeg niet.
» Reageer (0)
06-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom meisjes pesten en hoe ze te stoppen

Waarom meisjes pesten en hoe ze te stoppen

Pestende meisjes verstoten vaak hun leeftijdsgenoten en hebben weinig diepgaande emotionele relaties, dat blijkt uit recent onderzoek. Ze leren al jong anderen te manipuleren als schaakstukken, aldus onderzoekers.

Agressie
Er zijn al duizenden boeken geschreven over pestgedrag bij kinderen. Onderzoekers bestudeerden de relationele agressie, tactieken als uitsluiting, roddelen en cyberpesten. Het is pas slechts sinds kort dat wetenschappers bestuderen wat pesten met de pesters zelf doet en dat blijkt niet goed te zijn. Het pestgedrag maakt dat ze geen diepgaande, emotionele relaties kunnen aangaan of verkleint hun kans later op een succesvolle carrière.

Jaloers
Meisjes die pesten zijn jaloers, voelen zich beter dan anderen, kunnen slecht hun impulsen controleren en zijn allesbehalve empathisch. Pesters willen aanvaard worden, erbij horen en vooral controle uitvoeren. Aan de hand van dit onderzoek focussen wetenschappers zich meer op preventie. Ze willen meer begeleiding voor pesters om te weten te komen wat aan de bron van hun gedrag ligt en hun communicatieve vaardigheden bij te schaven.

Tips
Psychologe Charisse Nixon geeft enkele tips om het pestgedrag bij je eigen dochter te stoppen.

- Bespreek met je dochter hoe haar gedrag anderen kwetst. Ontwikkelende jongeren beseffen de gevolgen van hun daden niet.

- Wees zelf een rolmodel, kinderen nemen vaak onbewust gedrag over. Door bewust te worden van je eigen pest- en roddelgedrag kun je zelf het goede voorbeeld geven.

- Als je kind niet het gevoel heeft van erbij te horen of aanvaard te zijn, is de kans groter dat het begint te pesten. Help haar dus bij het leggen van sociale contacten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen hebben al dagtaak achter de rug voor het werk

Vrouwen hebben al dagtaak achter de rug voor het werk

De gemiddelde vrouw werkte al twee uur in het huishouden voor ze begint te werken, terwijl dat bij mannen slechts 49 minuten is. Acht op de tien vrouwen heeft het gevoel al een dagtaak achter de rug te hebben voor ze aan haar job begint.

Rustiger bij mannen
Tel daarbij het werk dat vrouwen de avond ervoor uitvoeren om het gezin voor te bereiden op de volgende dag, bijvoorbeeld boterhammen smeren en boekentassen maken, kom je aan drie uur en 15 minuten. Bij mannen gaat het er veel rustiger aan toe. Zij spenderen 's ochtends slechts 49 minuten aan het huishouden en de avond ervoor zijn ze er slechts 8 minuten mee bezig. Dat kan verklaren waarom mannen 's ochtends frisser op het werk verschijnen dan hun vrouwelijke collega's.


Hectische routine
De gemiddelde werkende vrouw spendeert 32 dagen per jaar aan de voorbereiding voor het werk, waaronder zich wassen en aankleden, de kinderen te helpen en te poetsen. Onderzoekster Lisa Smosarski zegt dat veel moeders een ontzettend hectische ochtendroutine hebben. "Ik dacht wel dat vrouwen bijna al het werk op zich nemen, maar nu heb ik eindelijk het bewijs."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote kosten aan wc die Britse Queen nooit gebruikte

Grote kosten aan wc die Britse Queen nooit gebruikteEen toilet, enkel voorbehouden voor de Britse koninklijke familie, wordt voor de prijs van 4.500 euro gerenoveerd. Echt versleten zal die koninklijke infrastructuur wel niet zijn want ze werd nog nooit gebruikt sinds ze 54 jaar geleden gebouwd werd. Dat meldt de Daily Telegraph.

Onaangeroerd sinds 1955
Het bijzondere toilet bevindt zich achter een gesloten deur in het operagebouw van Blackpool. Het werd in 1955 speciaal ingericht omdat Queen Elizabeth daar toen een voorstelling kwam bijwonen. De koningin heeft toen geen gebruik gemaakt van de wc en sindsdien bleef de hele zaak onaangeroerd.

Royal Variety Show
Daar komt nu verandering in omdat de Royal Variety Show dit jaar plaatsvindt in de Blackpool Opera House. Vermits die benefietvoorstelling bijgewoond wordt door leden van de Britse koninklijke familie, moest de koninklijke toiletsuite hoogdringend opgeknapt worden.

Nieuwe koninklijke wc-pot
De muren krijgen een nieuwe lik verf. De deuren, spiegels, verlichting en gootsteen worden vervangen. En er komt ook een nieuwe koninklijke wc-pot. Kostprijs van de ingreep: 4.500 euro. De Royal Variety Show vindt plaats op 7 december.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13-jarig meisje ploegt beter dan 40 rivaliserende boeren

13-jarig meisje ploegt beter dan 40 rivaliserende boeren
Een 13-jarige studente heeft in het Verenigd Koninkrijk 40 ervaren boeren een poepje laten ruiken. Elly Deacon nam er in haar vaders tractor deel aan een wedstrijd om het best een veld omploegen. Hoewel Elly pas vier dagen voor de proef met de zestonner leerde manoeuvreren, troefde ze haar concurrenten, vaak mensen met 50 jaar ervaring, genadeloos af. In drie uur tijd legde ze een veld van 5.000 vierkante meter om. De vierkoppige jury was zo onder de indruk dat Elly prompt als eindlaureate uit de bus kwam. Het meisje plaatste zich zo rechtstreeks voor de nationale kampioenschappen van volgend jaar.

"Wat een geweldig gevoel", zei de tiener, door haar 15-jarige broer gepusht om deel te nemen, achteraf aan The Telegraph. "Sommige oudere boeren reageerden geschokt toen ze een jong meisje een veld zagen omploegen. Meisjes willen dat alles tot in de puntjes geregeld is, dat leverde me nu de overwinning op. Ik heb geen enkel detail over het hoofd gezien." Elly kreeg van de vakjury uiteindelijk een score van 82 op 100, ruim voldoende voor de winst. "Normaal kaapt één van de oudere mensen de eerste prijs weg, maar wat Elly deed, was fenomenaal", was de jury lyrisch.
» Reageer (0)
05-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen zitten liever alleen in bad, mannen niet

Vrouwen zitten liever alleen in bad, mannen niet


http://img10.imageshack.us/img10/2290/inbad.jpg


Vrouwen zitten het liefst alleen in bad, mannen hebben graag gezelschap. En terwijl vrouwen uitkijken naar een goede massage, dromen mannen wel eens van hun buurvrouw.  Deze en nog meer verrassende badkamergeheimen werden onthuld na een enquête van verzorgingsmerk Kneipp.

Douche/bad
Over en uit met onze badkamergeheimen, want Kneipp polste bij ruim 4.000 Belgen naar hun douche- en badgewoontes. Daaruit blijkt onder meer dat mannen een douche boven een bad verkiezen, terwijl vrouwen even graag douchen als baden. Eén op de twee vindt die combinatie trouwens ideaal.

Hond in bad
We nemen een douche of bad om te genieten en te relaxen (43%),  de werkstress weg te spoelen (21%) en te filosoferen, te dromen of te fantaseren (15%). Ook leuk: één op de tien vrouwen neemt een bad/douche om even helemaal weg te zijn van partner, kinderen of schoonouders. Nog opmerkelijker: bij 3% van de Waalse vrouwen en mannen mag het huisdier mee in bad...

Ik-moment
Ruim zes op de tien Belgen zitten het liefst alleen in bad, zonder pottenkijkers. Dat geldt vooral voor vrouwen. Ze zien het badmoment als een ultiem'ik-moment': pure ontspanning én plaats genoeg in bad. Naast hun eigen vriend of man, mogen echter wel volgende BV's instappen: Roel Vanderstukken, Koen Wauters en Kurt Rogiers. Internationaal kiezen vrouwen voor Brad Pitt, George Clooney en Johnny Depp. Maar wat bovenal telt, is dat de badpartner een goede massage kan geven.

Mannen hebben graag gezelschap. Ruim één op de drie mannen zit het liefst in bad met zijn partner. Daarnaast zien mannen ook hun buurvrouw zitten, Lien Van de Kelder en Véronique De Kock. De Hollywood-top drie omvat Cameron Diaz, Angelina Jolie en Jessica Biel. Douchen doen we bij voorkeur allemaal graag alleen.

Fantasie
In bad of onder de douche laat de Belg zijn fantasie graag de vrije loop (36%) of doet hij helemaal niets (27%). Ruim 15% zingt of neuriet onder de douche, terwijl evenveel Belgen in bad graag een boek lezen. Vooral Waalse vrouwen zingen of lezen graag, terwijl Vlaamse mannen en vrouwen in de badkamer vooral willen dromen en fantaseren. Minder geliefd is televisie in de badkamer: ruim zes op de tien Belgen zeggen resoluut nee.

Kleuren
Witte badkamer, eucalyptus én... gratis badproducten
Favoriete geuren zijn lavendel, eucalyptus en aloë vera, gevolgd door wilde roos en citrus. Een kwart droomt van een witte badkamer. Andere vaak genoemde kleuren zijn beige, bruin, paars/taupe en natuurtinten. Op de vraag of 'je wel eens badproducten meeneemt uit een hotel' antwoordden acht op de tien Belgen volmondig... ja!


De best bewaarde badkamergeheimen...
Tot slot peilde Kneipp naar de best bewaarde badkamergeheimen. Zonder blikken of blozen volgt hier de top tien:

1. Naakt zingen en swingen alsof je een echte ster bent.
2. Spelen met de massagestralen van de douchekop...
3. Spannende vrijpartijen in bad of in de douche.
4. Vrouwen: doen alsof je een echte Hollywood-ster bent ¿ waarbij de badscène van Julia Roberts in Pretty Woman wel erg populair blijkt te zijn.
5. Het kind in je naar boven halen: met schuim een baard of bikini maken.
6. Na douche of bad een tijdje naakt door het huis blijven lopen.
7. Mannen: stiekem crèmes en verzorgingsproducten van vrouw/zus/moeder uitproberen.
8. Zakelijke telefoontjes afhandelen en niet laten merken dat je in bad zit.
9. Voor eigen 'bubbels' zorgen in bad...
10. Vergeten dat je het bad laat vollopen en een 'overstroming' aantreffen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw graaft tevergeefs naar schat van 30 jaar dode grapjas

Vrouw graaft tevergeefs naar schat van 30 jaar dode grapjas
In de Amerikaanse staat Illinois is een vrouw die dacht dat ze een goudschat had gevonden, beetgenomen door een grappenmaker. Patty Henken uit Saint Louis had een briefje met een sleutel gevonden in de poot van een schommelstoel die ze op de kop had getikt op een veiling.

Goudstukken
Het briefje bevatte de locatie van een kist met gouden munten die zogezegd begraven was in Springfield. "Deze sleutel zal de kist ontgrendelen," zei het briefje. Henken besloot te graven naar de kist, die voor 250 dollar aan goudstukken zou bevatten. Toen ze op de aangegeven locatie geen kist vond, schakelde ze een man met een metaaldetector in, tevergeefs.

Grap
Het briefje zou decennia geleden geschreven zijn door een notoire grappenmaker, die destijds op de aangegeven plaats woonde en overleed in 1976. "Contacteer de krant wanneer de kist ooit wordt gevonden," schreef John 'Jay' Slaven op het briefje, dat hij ondertekende als 'Chauncey Wolcott'. Een voormalige medewerkster van de man hoorde van de zoektocht naar de kist, en nam contact op met een krant om de grap aan het licht te brengen, meldt de Seattle Times.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walrussen vertrappelen elkaar op de vlucht voor smeltend ijs

Walrussen vertrappelen elkaar op de vlucht voor smeltend ijs


http://img27.imageshack.us/img27/5162/walrussen.jpg


In Alaska zijn 131 walrussen om het leven gekomen toen de dieren elkaar in paniek vertrappelden. Ze waren gedwongen te verhuizen op de vlucht voor het smeltende ijs. Onder de slachtoffers zijn vooral jongere dieren.

Walrussen worden wel vaker vertrappeld als de kudde door iets wordt opgejaagd. Het kan dan gaan om een ijsbeer, menselijke jagers of zelfs een laag vliegend vliegtuig. De walrussen verschenen in 2007 voor het eerst op de noordelijke kust van Alaska.

Vrouwelijke walrussen met jongen gebruiken het ijs voornamelijk als platform om tijdens de zomer naar voedsel te duiken. De laatste jaren is het ijs echter snel gesmolten. Het ijs ligt nu veel te noordelijk in wateren die te diep zijn voor de walrussen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe laser maakt tandartsbezoek pijnloos

Nieuwe laser maakt tandartsbezoek pijnloos
Een nieuwe laser die gaatjes aanpakt met een pijnloze lichtstraal zal de boor van de tandarts overbodig maken, daarnaast is dankzij de uitvinding het spuitje voor een verdoving ook niet meer nodig.

Pijnloos
De nieuwe laser kan eveneens gebruikt worden op een infectie te steriliseren, tandvlees te behandelen en gevoelige tanden te permanent genezen. Het apparaat kreeg de naam 'Waterlase MD Turbo' en het versnelt tandprocedures, aldus de Britse tandarts Tariq Idris. "Lasers worden al een paar jaar door tandartsen gebruikt, maar ze waren niet snel genoeg om de boor te kunnen vervangen. Dit nieuw apparaat helpt de tanden pijnloos voor te bereiden voor gaatjes en kronen. Hij is zacht en precies, waardoor er geen verdoving meer nodig is."


Duur
Lasers zenden lichtpulsen aan een grote snelheid uit. Naamate de frequentie hebben ze een andere functie, sommigen branden door stoffen, anderen doden bacteriën. Volgens de Britse expert Martin Fallowfield zal de nieuwe laser de tandartsboor niet volledig kunnen vervangen."Ook kost deze veel geld, waardoor hij waarschijnlijk niet in elke praktijk zal komen te staan."
» Reageer (0)
04-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Defensie onderzoekt Google Earth

Defensie onderzoekt Google Earth


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/GoogleEarth.jpg?t=1254655301


Defensie onderzoekt of Google Earth, het internetprogramma waarbij je via satellietfoto's de hele aardbol van heel dichtbij kan bekijken, een gevaar vormt voor de veiligheid. Dat schrijft De Zondag.
 
Google Earth, dat door iedereen simpel via het internet kan geconsulteerd worden, brengt alsmaar scherpere beelden van de wereld rechtstreeks in je huiskamer. En daar is niet iedereen zo gelukkig mee. Door Amerikaanse autoriteiten ondervraagde terroristen gaven al toe Google Earth te raadplegen in hun voorbereiding van aanslagen. Ook inbrekers over de hele wereld zouden er gebruik van maken om rond te neuzen rond huizen waar ze hun slag willen slaan.
 

En dan zijn er nog de militaire diensten die het niet zo leuk vinden dat iedereen zomaar militaire bases kan bekijken, aldus De Zondag. In Nederland en Amerika werden op vraag van de overheid al dergelijke plaatsen onzichtbaar gemaakt op Google Earth. In België kan je voorlopig wel nog overal in ons land rondspeuren. Op voorstel van Defensie is intussen wel al een werkgroep opgericht om "een structurele en globale oplossing uit te werken voor het probleem dat bepaald beeldmateriaal als Google Earth kan stellen voor de veiligheid", staat er in de krant. Defensie meldt dat de resultaten ervan in de nabije toekomst zullen worden voorgelegd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleerkast 3-jarige is 2 miljoen euro waard

Kleerkast 3-jarige is 2 miljoen euro waard


http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/suricruise.jpg?t=1254664416Wie dacht dat hij zijn kind rotverwende kan nog wat leren van Tom Cruise en Katie Holmes. Zij verwennen hun enige kind Suri Cruise zo dat het kind haar kleerkast momenteel al meer dan 2 miljoen euro waard zou zijn.

Vorige week verscheen de driejarige Suri Cruise nog met hakschoentjes en een eigen handtas op straat. Geen prinsessenmuiltjes uit de plaatselijke speelgoedwinkel, maar echte Roberto Cavalli's en Louboutins. Geen wonder dat de kleerkast van kleine Suri al meer dan 2 miljoen euro waard is.

De kleine oogappel van de Cruise-familie werd eerder al uitgeroepen tot best geklede peuter van Hollywood. Haar outfits zijn steeds met de grootste zorg uitgekozen, en Suri wordt bijna nooit in dezelfde outfit gespot.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Podcast geeft opvoedingstips tijdens wandeling met hond

Podcast geeft opvoedingstips tijdens wandeling met hond


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Podcast.jpg?t=1254654071


Het Lummense internetplatform Storynations.com en de hondencommunity ICareForMyDog.be lanceerden vandaag een eerste luisterwandelroute voor honden en hun baasje. Het gaat om een Belgische primeur ter gelegenheid van Werelddierendag. Mensen kunnen de podcast gratis downloaden om te beluisteren op hun gsm of mp3-speler.
 
Begrip
De 'Walking Dog Show' is een zestig minuten durende luisterwandelroute waarin baasjes tips krijgen over de opvoeding van hun trouwe viervoeter, afgewisseld met muziek. "Het is belangrijk dat honden elke dag bewegen, maar het is ook cruciaal dat de baasjes hun honden begrijpen. We hebben enkele hondenkenners bij deze primeur betrokken, zoals Serge Gaus, zoon van de Nederlandse hondenkenner Martin Gaus. Het nuttige wordt aan het aangename gekoppeld, namelijk een stevige wandeling, infotainment, muziek en een hond die veel beter naar zijn baas luistert", vertelt Kris Leys van de hondencommunity.
 
Filmpje
Er is ook een filmpje beschikbaar met drie opvoedingsklassiekers voor honden. De podcast kan tot en met 5 december gedownload worden op storynations.com, het internetplatform van het Lummense technologiebedrijf Navitell.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tremelo viert vandaag Damiaan

Tremelo viert vandaag Damiaan


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Damiaan.jpg?t=1254655033


De gemeente Tremelo viert vandaag feest. Het doet dat naar aanleiding van de heiligverklaring van pater Damiaan van volgende week in Rome. Honderden Hawaïanen wonen de vieringen bij.

Tremelo is de geboorteplaats van pater Damiaan, die het levenslicht zag als Jozef De Veuster. Overal hangen er vlaggen op met de afbeelding van De Grootste Belg.

Nieuw standbeeld

Kardinaal Godfried Danneels ging rond tien uur samen met de bisschop van Honululu een eucharistieviering voor. Die werd bijgewoond door meer dan 2.000 mensen. Onder hen waren koning Albert, koningin Fabiola, premier Herman van Rompuy en Vlaams minister-president Kris Peeters. De mis werd opgedragen in het Engels en het Nederlands.

Kardinaal Danneels sprak vol lof over de nieuwste Belgische bijna-heilige. "We staan hier op de geboortegrond van een nieuwe heilige. Hier werd hij ingeschreven in het boek van de mensen. Volgende week wordt hij ingeschreven in het boek van God. Niet wij maken heiligen. Damiaan heeft ook zichzelf niet heilig gemaakt. God heeft dat gedaan. Daarom past hier naast fierheid ook en vooral dankbaarheid."

Achteraf kreeg Damiaan een eigen standbeeld, van de hand van de Antwerpse kunstenaar André Verbuggen. De Amerikaanse ambassadeur in ons land woonde die plechtigheid bij.

In de namiddag wordt het leven van Damiaan, die als derde Belg 'Sint' voor zijn naam krijgt, uitgebeeld in evocatie. De feestelijkheden, waarvoor tien- tot dertigduizend mensen worden verwacht, worden afgesloten met vuurwerk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier seksmythes die mannen geloven

Vier seksmythes die mannen geloven

http://img25.imageshack.us/img25/9296/mannen.jpg


Over seks lopen de ideeën van mannen en vrouwen vaak uiteen. Dat is op zich  niet zo'n probleem als er een goed compromis voor beide partijen kan gevonden worden. Gevaarlijker is het voor de mythes die niet worden besproken en blijven verder leven in de hoofden van de mannen. De seksmythes die ze geloven, zonder er zich vragen bij te stellen. Zoals:

MYTHE 1: Vrouwen kijken niet naar porno

Porno zoals mannen die graag voor hun neus krijgen, is niet aan veel vrouwen besteed, al bestaan ze wel. Maar mannen denken dan maar meteen dat vrouwen géén equivalent hebben om te gebruiken in hun fantasieën. Erotische verhalen bijvoorbeeld, of het zoeken van foto's van halfnaakte mannen. Geen echte porno? Misschien niet. Maar voor vrouwen heeft het wél hetzelfde effect.

MYTHE 2: Een orgasme is de enige maatstaf voor goede seks

Hoewel vrouwen moeten stoppen om te beweren dat ze geen orgasme nodig hebben voor goede seks als ze dat wél nodig hebben, is het wél zo dat veel vrouwen dat inderdaad niet nodig vinden. Mannen daarentegen denken dat ze gefaald hebben en slecht bezig zijn als ze haar geen orgasme kunnen bezorgen. Wat geen vrijgeleide is om het niet te probéren mannen!

MYTHE 3: Seks heeft een juist 'schema'

Veel mannen denken dat ze te weinig seks krijgen, zeker na de eerste passionele maanden. Ze weten wel dat het normaal is dat het zakt, maar zo laag, nee dat hadden ze niet verwacht. De waarheid is dat het 'seksschema' voor elk koppel anders is en ook verschilt van week tot week of maand tot maand. Er zullen periodes zijn dat je bijna droog staat, en in andere periodes zijn jullie weer net zo enthousiast als in het begin.

MYTHE 4: Langer is beter

Seks moet lang duren, zo denken vele mannen. Deels ontstaan uit het feit dat vrouwen meer tijd nodig hebben om klaar te komen, en deels omdat mannen willen vermijden dat ze te vroeg klaar komen. Dus focussen ze zich, zodanig dat seks een beetje lang begint te duren. Dat is niet nodig, en voor veel vrouwen is het nog pijnlijk ook. Goeie tips dus: vind een goed ritme bij jouw partner, en dan let je niet meer op de tijd.

» Reageer (0)
03-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer je wel tegen je kinderen mag liegen

Wanneer je wel tegen je kinderen mag liegen

http://img12.imageshack.us/img12/4479/kinderenb.jpg

Je mag niet liegen, zeggen we vaak tegen onze kinderen. Maar toch zijn er momenten waarop een leugentje om bestwil noodzakelijk lijkt. Het is je taak als ouder om voor je kinderen te zorgen en soms doe je dat best door te liegen, aldus sommige experts. Maar wanneer kan het wel en wanneer niet?

Als je weet dat je kinderen de waarheid niet aankunnen, mag je tegen ze liegen:

Sinterklaas
Zolang je kinderen geloven in dingen die niet bestaan als Sinterklaas, de Paashaas of feeën, ga er dan met ze in mee. Kinderen vinden het ontzettend leuk wanneer ouders meedoen met hun fantasiewereld. Dit stimuleert namelijk hun creativiteit, taalgevoel en denkvermogen. Als je kind er zelf naar vraagt, vertel dan wel de waarheid. Vraagt het bijvoorbeeld: "Hoe kan Sinterklaas elk kind in België op dezelfde nacht kan bezoeken?", kaats de bal dan terug. Vraag: "Wat denk jij?" en laat ze zelf het antwoord zoeken.

Familieproblemen
Wanneer kinderen ouder worden, moet je over andere dingen liegen. Bijvoorbeeld over iets waar ze zich onnodig zorgen over maken. Als bezorgd bent over een nakend ontslag, is het verantwoord dat je dit voor je kinderen achterhoudt omdat ze zich anders toch zorgen zullen maken over dingen waar zij geen controle over hebben. Wanneer er een scheiding op til staat, voelen de meesten dat wel aan. Als je hen dan niet inlicht, zullen ze hierdoor overstuur raken en misschien denken dat ze zelf het probleem veroorzaken. Leg dan de situatie heel eenvoudig uit en hoe het nieuws hun leven zal beïnvloeden. Bijvoorbeeld: "Je vader en ik hebben wat problemen, daarom gaat hij even ergens anders wonen. Maar we houden beiden nog steeds van je."

Privacy
Het is niet omdat je kinderen hebt, dat je je recht op privacy moet opgeven. Om deze grenzen duidelijk te maken, mag je af en toe liegen tegen je kinderen, bijvoorbeeld over je seksleven. Wanneer je ruzie maakt met je moeder, deel je ook best de details niet om de vrede te bewaren.

Leugentjes om bestwil
Mag je zeggen dat de speelgoedwinkel gesloten is terwijl heel goed weet dat dit niet het geval is? Het lijkt onschuldig en als je het zelden doet, kan het ook niet echt kwaad. Maar gebruik dit soort leugens niet te vaak. Oudere kinderen gaan je dan al snel niet meer vertrouwen en je geeft dan de indruk dat liegen een goede strategie is om dingen te vermijden die je niet wil doen. Als je kind zeurt om naar de speelgoedwinkel te gaan, vertel dan de waarheid. Maar probeer het gesprek op een ander spoor te zetten om een scène te vermijden. Je kinderen zullen hier soms een huilbui door krijgen, maar uiteindelijk zullen ze het wel aanvaarden en leren dat eerlijkheid het langste duurt.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Treinpersoneel krijgt uniform van Olivier Strelli

Treinpersoneel krijgt uniform van Olivier Strelli


Olivier Strelli (archieffoto)


Zowat 5.000 personeelsleden van de NMBS krijgen in de loop van 2010 een nieuw uniform, dat werd ontworpen door Olivier Strelli. Het nieuwe uniform past ook in de nieuwe huisstijl die de NMBS vandaag lanceert in een grootse voorstelling in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten (Bozar).

Bestemming  beter!
Met het evenement in de Bozar viert de NMBS haar vijfde jaar sinds de opsplitsing van de 'oude' NMBS-structuur in drie delen (Holding, Infrabel, NMBS). De spoorwegmaatschappij vond de tijd ook rijp voor een opfrissing van de huisstijl. Die nieuwe huisstijl kreeg de baseline 'Bestemming beter!' en zal geleidelijk ingevoerd worden. Aan het bekende B-logo wordt niet geraakt, maar stap voor stap zullen de publiciteit, drukwerken en loketten een aangepast uitzicht krijgen.

Personeel mocht kiezen
Een van de meest opvallende nieuwigheden wordt het nieuwe uniform voor de treinbegeleiders, het verkoops- en onthaalpersoneel en de onderstationschefs. Dat uniform werd door het personeel gekozen uit drie ontwerpen. Het winnende ontwerp is van de hand van de Belgische ontwerper Olivier Strelli. De levering van de nieuwe uniformen wordt verwacht in de loop van volgend jaar.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borstvoeding 's ochtends is voor baby wat cappuccino is voor volwassenen

Borstvoeding 's ochtends is voor baby wat cappuccino is voor volwassenen

http://img9.imageshack.us/img9/8061/moedermelk.jpg

De melk die baby's krijgen bij borstvoeding verschilt naargelang het tijdstip van de dag. De 'ochtendmelk' is even stimulerend voor een baby als een kopje cappuccino voor een volwassene. De avondmelk heeft dan weer het tegenovergestelde effect. Dat staat te lezen in het vakblad Nutrtional Neuroscience na een onderzoek verricht aan de universiteit van Extremadura.

Tijdstip speelt rol
De moedermelk bevat 's ochtends natuurlijke stimulanten en 's avonds natuurlijke kalmerende stoffen. Dat moet de baby helpen wakker te zijn en te slapen op het juiste moment.

Dat verklaart wellicht waarom sommige baby's plots actief worden of net veel slapen als ze afgetapte moedermelk te drinken krijgen op een 'vreemd' tijdstip. Moeders die kolven moeten er daarom voor zorgen dat hun baby de melk krijgt op het tijdstip dat die is afgetapt. Zo wordt hun slaappatroon (en dat van hun ouders!) niet verstoord.

Nucleotiden
Een vrouwenlichaam past de productie van nucleotiden in de moedermelk automatisch aan. Die nucleotiden regelen de activiteit of de slaperigheid van de baby. In moedermelk zijn drie soorten nucleotiden terug te vinden: adenosine, guanosine en uridine. Hun combinatie maakt je baby rusteloos, slaperig of actief.

"Geen koffie voor het slapengaan"
Bij het onderzoek werden stalen moedermelk afgenomen op acht verschillende tijdstippen. De nachtelijke melk stimuleerde de slaap, de melk afgenomen gedurende de dag niet.

"Je drinkt 's nachts ook geen koffie als je wil slapen. Dat geldt ook voor moedermelk", verklaart onderzoeker Cristina Sanchez. "Moeders begaan een grote fout als ze hun baby melk geven van een ander tijdstip."

» Reageer (0)
02-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambitie van huidig kind: beroemd worden


Ambitie van huidig kind: beroemd worden


http://img195.imageshack.us/img195/8225/kind.jpgKinderen van vandaag dromen maar over één ding: beroemd worden. De tijd dat kinderen dolgraag dokter of juf willen worden, lijkt voorbij. Popidolen, voetbalsterren en beroemde chefkoks prijken straks nog enkel op het verlanglijstje.

Idolen
Wat wil je later worden? Die vraag werd aan drieduizend Britse pré-tieners van vijf tot elf jaar gesteld. 12 procent hoopt op een loopbaan als Rooney of David Beckham. 11 procent wil een rockster worden. Even veel ambiëren een carrière als acteur of actrice. In vergelijking met het wenslijstje van pakweg 25 jaar geleden, zijn dat er een pak meer.

Chefkok
Nieuwkomer is de chefkok. Het succes van beroemdheden als Jamie Oliver en Gordon Ramsey maakt dat 5 procent allicht hoopt op een carrière tussen de kookpotten.

Traditioneel beroep
Vroeger stond het onderwijs bovenaan als loopbaankeuze, vandaag wordt dit beroep door slechts 4 procent gekozen. Terwijl het bank- en financiewezen indertijd ook populair was, komen bankiers nu niet meer in de top 10 voor.

Van alle tradionele beroepen, stijgen enkel de advocaten in rangorde. Dokters, dierenartsen, haarkapsters of schoonheidsspecialisten worden hoe langer hoe minder aangestipt.

Vrouwelijke dokters
De enquête toont wel een duidelijke kloof aan tussen beide seksen: meer meisjes dromen ervan ooit dokter te worden dan jongens. Deze opteren nog liever voor een astronout of brandweerman.

Ouders
En wat hopen de ouders zelf voor hun nakomelingen? Ma en pa kiest voor de kleine een traditioneel beroep. Bovenaan staat advocaat, gevolgd door dokter en zelfstandige ondernemer. Al was 53 procent het erover eens dat het geluk van hun kroost belangrijker is dan geld.

Glamourbeeld
Engelse kinderpsygologen vrezen dat veel kinderen enkel nog celebs willen copiëren. Daarbij houden ze enkel een wereld vol glamour, plezier en spanning voor ogen. Veel ouders wijten de veranderende ambities aan TV en media. Volgens hen beïnvloeden deze het beeld bij heel wat kinderen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hersenen vergeten opzettelijk de rekeningen te betalen

Hersenen vergeten opzettelijk de rekeningen te betalen

We vergeten dingen opzettelijk, zeker wat het betalen van rekeningen en belangrijke afspraken betreft. Uit recent onderzoek blijkt dat mensen expres gaten in het geheugen krijgen bij pijnlijke herinneringen.


Verdringen
Gaten in het geheugen zijn niet zo onschuldig als ze lijken, dat blijkt uit recent onderzoek. Wetenschappers ontdekten namelijk dat we opzettelijk dingen vergeten. De Britse professor Michael Anderson bestudeerde wat er in het brein gebeurt als we ons een bepaalde gebeurtenis niet herinneren. 


Hersenen zijn egoïstisch
De professor weerlegt dus de theorie dat alles wat je in je geheugen onderdrukt, je zal achtervolgen. Op kantoor verban je een slechte herinnering van die ochtend omdat je anders niet kan werken. Hetzelfde mechanisme doet zich voor bij het betalen van gepeperde rekeningen. Want dit soort zaken worden op dezelfde manier opgeslagen in het geheugen. Mensen voorkomen actief dat ze dit terug ophalen. Dit verklaart volgens professor Martin Conway waarom we sommige taken vergeten en andere niet. Ons geheugen en onze motivatie om dingen te onthouden zijn erg egoïstisch, we herinneren wat ons plezier schenkt en vergeten wat ons pijn doet.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aidsbesmette Britse pedofiel wilde Belgisch kind verkrachten


Aidsbesmette Britse pedofiel wilde Belgisch kind verkrachten


http://img24.imageshack.us/img24/9646/aidsbesmettepedofiel.jpg


De voorbije week zijn speurders in ons land erin geslaagd een gevaarlijke kinderverkrachter uit Engeland op te pakken. De man was aan de aandacht van de Engelse politie ontsnapt en naar ons land gekomen, met de bedoeling hier nieuwe slachtoffers te maken. De 44-jarige Darren Granger is HIV-positief en heeft nog maar drie maanden te leven. De man zit inmiddels in Engeland in de cel omdat hij de politie niet had verwittigd dat hij het land zou verlaten.

Opsporingsbericht
Granger vertelde een vriend dat hij met de auto een kind ging zoeken in België om te verkrachten. Die vriend verwittigde onmiddellijk de politie. Granger kon toch ongezien Engeland verlaten, waarop een opsporingsbericht naar België werd gestuurd.

In buurt van Brasschaat
De Britse politie lokaliseerde de man, aan de hand van zijn gsm-signaal, in de buurt van Brasschaat. Granger zit ondertussen in een Engelse cel omdat hij de politie niet had verwittigd dat hij het land zou verlaten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasgehuwden besparen niet op huwelijksreis

Pasgehuwden besparen niet op huwelijksreis


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/pasgehuwden.jpg?t=125449062981,4 procent van de pasgehuwden trekt nog altijd op huwelijksreis. 'Hoe verder, hoe beter' lijkt de boodschap. Van recessie is geen sprake op de huwelijksreizenmarkt.

Ver en bijzonder
Vrijwel alle segmenten van de reismarkt lijden onder de crisis, maar niet de honeymoon. Volgens Nederlanse reisbureau's blijft de vraag naar verre, bijzondere bestemmingen even groot.

Combireizen
Koppeltjes sparen nog altijd voor een mooie huwelijksreis: 65 procent combineert een rondreis met strandverblijf. Ook combinatiereizen waarbij verschillende landen worden bezocht, doen het goed bij de tortelduifjes. 95 procent vertrekt binnen de twee dagen na de bruiloft. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spook vult pinten bij in Engelse pub

Spook vult pinten bij in Engelse pub

???
De uitbaatster van een pub in het Engelse Southsea wordt gekweld door een geest die de pinten van de klanten steevast bijvult. De vrouw is ten einde raad en wil een exorcist inschakelen. Dat meldt de Daily Mail.

Dure zaak
Janice McCormack (60) zegt dat de genereuze geest haar handenvol geld kost. "Wanneer de klanten naar het toilet gaan of hun pint even niet in het oog houden, giet het spook er een flinke kluts bier bij", zegt mevrouw McCormack.

De klanten kunnen er uiteraard mee lachen, maar Janice veel minder. "De mensen krijgen veel meer bier dan waar ze voor betalen", zucht ze. "Dat spook kost me een fortuin. Anderzijds krijgen we echter wel meer volk over de vloer. Iedereen ziet uiteraard een 'eeuwigdurende pint' wel zitten".

Seance
Vastbesloten de geest uit te drijven, gaat de barhoudster nu een sceance houden. Als dat niet werkt, wordt een exorcist ingeschakeld.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisdier bezorgt baasje sexy imago

Huisdier bezorgt baasje sexy imago


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/huisdieren.jpg?t=1254491565Een huisdier zegt veel over het karakter van de eigenaar. Mannelijke singles met hond worden door vrouwen als aantrekkelijk en betrouwbaar bekeken. Speelse honden als een Labrador scoren het best. Vrouwen kiezen eerder voor een kat als huisdier en worden door de heren als ondeugend, verzorgend en lief aanzien.

Dierenwens
Zondag is het internationale werelddierendag. Datingsite Lexa.nl wilde daarom weten welke huisdieren het hoogst genoteerd staan want volgens directeur van den Berg zoeken singles vaak op huisdieren? "Het hebben van een huisdier of de wens voor een huisdier is voor sommigen bijna even belangrijk als een eventuele kinderwens".

Kat en hond
Terwijl dames eerder een kat in huis halen, kiezen heren massaal voor de hond omdat ze stoerder, betrouwbaar en sociaal ogen. Ook is, volgens de ondervraagden, de kans groter dat je met een hond een leuke vrouw tegen het lijf loopt.

Vrouwen kiezen de kat wegens praktische redenen. Een kat is een onafhankelijk dier en is prima te combineren met een drukke baan en sociale bezigheden. Bovendien hoeft de kat niet uitgelaten te worden.

Geen pitbull
Opmerkelijk is dat mannelijke singles mét hond aantrekkelijker en betrouwbaarder worden aanzien. Wie als man op zoek gaat naar een vrouwelijke single, opteert niet voor eender welk ras. Chihuahua's en Pitbulls lopen beter niet naast een mannelijk baasje.

Ondeugend
Weinig heren maken bezwaren met de kat en haar vrouwelijke baasje. Zij wordt aanzien als ondeugend en lief, slechts een minderheid ziet in de kat een concurrent. Belangrijk nadeel: eenmaal een kat in huis, krijgt het beestje alle aandacht en is geen plaats meer voor een man.

Goudvis
Wie goedkoop wil scoren en een goudvis of schildpad in huis haalt, is eraan voor de moeite. Beide diertjes worden als minst favoriet aangewezen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schminken achter het stuur is dodelijk

Schminken achter het stuur is dodelijk


http://img9.imageshack.us/img9/6355/schminkenachterhetstuur.jpgMultitasking mag dan al een vrouwelijke kunst zijn, tijdens het rijden gaat die ervaring niet op. Vrouwen die knoeien met mascara of make-up borstel in de auto, zijn een gevaar op de weg. Engelse onderzoekers rekenden uit dat deze beautyrituelen verantwoordelijk zijn voor 450.000 auto-ongevallen per jaar.

Jonge vrouw
Een vijfde van alle vrouwelijke ondervraagden geeft toe dat ze achter het stuur de mascara of make-up borstel durven hanteren. Vooral dames tussen de 18 en 21 jaar schijnen meer aandacht aan hun schoonheid te besteden dan aan de verkeersveiligheid. Slechts zes procent van de vrouwen boven de 56 jaar, werken hun make-up al rijdend bij.

Focus
De peiling onder vierduizend bestuurders gebeurde door verzekeraar Diamond. Aanleiding was een strafbaar feit door onvoorzichtig rijden. Make-up, eten en kaartlezen worden door de wetgever slechts bestraft met een kleine boete. Onderzoeker Sian Lewis vindt het echter zorgwekkend dat zoveel vrouwen zichzelf en andere weggebruikers in gevaar brengen. "Make-up aanbrengen terwijl je rijdt, haalt de focus van de weg. Is je mascara dan zoveel belangrijker dan de veiligheid van andere weggebruikers?"
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Circusdirecteur veilig bij De Winne aangekomen

Circusdirecteur veilig bij De Winne aangekomen


http://img268.imageshack.us/img268/4552/guylalibert.jpg
Laliberté is voorlopig de laatste ruimtetoerist.


Een bemande Sojoez-capsule heeft zich om 10.35 uur succesvol vastgekoppeld aan het Internationaal Ruimtestation ISS. Aan boord waren de Rus Maxim Soerajev, de Amerikaan Jeffrey Williams en de Canadees Guy Laliberté. Als stichter en ceo van de Cirque du Soleil is deze laatste na betaling van ongeveer 35 miljoen dollar de voorlopig laatste ruimtoerist.
 
Op 11 oktober keert Laliberté met de Sojoez TMA-14 naar de Aarde terug, in gezelschap van huidig ISS-gezagvoerder Gennadi Padalka en de Amerikaan Mike Barratt. Zij zijn beiden op 26 maart naar de ruimte vertrokken. Onze landgenoot Frank De Winne wordt dan als eerste niet-Amerikaan of Rus gezagvoerder over het ISS.
 
De andere bemanningsleden zijn de Russen Roman Romanenko en Maxim Soerajev, de Amerikanen Nicole Stott en Jeffrey Willliams, en de Canadees Robert Thirsk Zij worden dan meteen ook de 21ste hoofdbemanning van de spacemeccano.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nena- 99luft Balons

Nena- 99luft Balons

Om haar te beluisteren druk op de foto


Gabriele Susanne Kerner (Hagen, 24 maart 1960) is een Duitse zangeres die als kind al Nena werd genoemd. Nena is een verbastering van niña (meisje), dat Kerner opvatte als 'nena' toen ze met haar ouders op vakantie was in Spanje. De gelijknamige band Nena scoorde grote hits in de jaren '80 met onder andere 99 Luftballons en Irgendwie, irgendwo, irgendwann. In 2002 maakte Nena zelf als soloartieste een comeback.

Het bekendste nummer van de band Nena is 99 Luftballons uit 1983, dat in onder meer Nederland een nummer 1-hit werd. Hoewel er een Engelstalige versie van bestaat die in het Verenigd Koninkrijk op 1 kwam, was het de Duitstalige versie die de Amerikaanse top haalde. In Duitsland was Nur geträumt in 1982 hun eerste hit.

In 1989 begon Kerner een solocarrière onder de naam Nena. In 2003 scoorde ze samen met Kim Wilde in een groot deel van Europa een hit met Anyplace anywhere anytime, een tweetalige remake van Irgendwie, irgendwo, irgendwann en Anyplace, anywhere en anytime uit 1984.

In 2002 werden liedjes als Leuchtturm en 99 Luftballons geremixt tot nieuwere versies. Het album "Nena feat. Nena" werd een groot succes en verkocht alleen al in Duitsland ruim 1 miljoen exemplaren.

Hoewel Nena een aantal grote internationale successen heeft gehad, is zij vooral een fenomeen in Duitsland. Sinds haar doorbraak in 1982 is Nena altijd in de Duitse schijnwerpers gebleven: als zangeres, actrice, presentatrice, songwriter en (kinderboeken)schrijfster. Tegenwoordig is ze weer fulltime bezig met zingen.

In Duitsland kwam in 2005 haar autobiografie Nena: willst du mit mir gehn uit, die zij samen met Claudia Thesenfitz schreef.

Nena heeft wereldwijd meer dan 25 miljoen albums verkocht.

» Reageer (0)
01-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 complimenten die mannen beledigend vinden

4 complimenten die mannen beledigend vinden


http://img18.imageshack.us/img18/1387/complimenten.jpgVrouwen mogen misschien vaak denken dat zij mannen doorhebben, ze kunnen de bal ook behoorlijk misslaan. Ze proberen iets lief te zeggen, maar mannen vinden het beledigend en een aanslag op hun mannelijkheid. Zoals:

1) "Je bent niet zoals mijn ex"
Dat kan voor vrouwen het grootste compliment ter wereld lijken, mannen vertalen dit als "Ik was eigenlijk geïnteresseerd in iemand anders, maar nu ben jij er." Het geeft ons het gevoel 'second best' te zijn, de zilveren medaille te winnen en niet de gouden. Hoe specifieker het 'compliment', hoe erger voor de man. Vermijd vooral seksuele vergelijkingen, en penisvergelijkingen. Daar zijn ze gevoelig voor.

2) "Je bent zo gevoelig"
Mannen willen niet overkomen als gevoelig, zeker niet als ze het zijn. Ze willen stoer en stout zijn, ruw, en een beetje gevaarlijk. Zoals Patrick Swayze in 'Road House' in plaats van Patrick Swayze in 'Ghost'. Probeer dit compliment te verstoppen, zoals: 'Je bent zo gevoelig onder dat stoere uiterlijk en die sterke armen.'

3) "Je bent heel slank"
Mannen willen niet slank of dun zijn, mannen willen groot en gespierd zijn! Niet dik, maar ook niet dun. Wil je hun lichaam complimenteren, zeg dan dat ze er 'fit' uitzien. Op die manier kunnen ze in de spiegel kijken en fier zijn op zichzelf.

4) "Seks is ook leuk als ik geen orgasme heb"
Het mag dan waar zijn voor vrouwen, geen man ter wereld doe het gelooft. Geef je dit 'compliment', dan hebben ze het gevoel dat je hen paait en tegen hen liegt. Want wat willen zij boven alles? In staat zijn een vrouw te bevredigen in bed. Door dit te zeggen, weten ze dat ze het eigenlijk niet kunnen, want anders zou je het niet zeggen, toch? Heb je wel leuke seks gehad, maar geen orgasme, begin er dan niet over. Tenzij het echt een probleem is voor jou, in welk geval het compliment écht een leugen is.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mondstuk geeft je natuurlijke facelift

Mondstuk geeft je natuurlijke facelift

Een klein, simpel stukje plastiek kan je er tien jaar jonger doen uitzien. Dat is alvast wat 'Oralift', bedacht door de Londense tandarts Nick Mohindra, belooft. Het kleine stukje plastiek ziet eruit als een tandbeschermer, maar zou je gezicht 'hervormen', waardoor het er jonger, mooier én symmetrischer uitziet. Inclusief vollere wangen, dikkere lippen en een brede glimlach. Zelfs je ogen zouden er groter door uitzien én het zou zelfs wallen verstoppen.


Tot 7 jaar

Door het ding twee uur elke drie dagen te dragen, zou ook je kin strakker worden en je gezichtsspieren getraind worden. De klanten rapporteren volgens Mohindra zelfs dat hun huid er stralender gaat uitzien, en dat kraaienpootjes en zichtbare aders verdwijnen. Het beste? De resultaten komen snel, soms zelfs al na een paar dagen, met een piek na drie jaar. De resultaten kunnen tot 7 jaar aanhouden. Een boel voordelen voor zo'n klein stukje plastiek.

Het geheim
Al is de Oralift wel net iets meer dan een stukje plastiek. Het geheime wapen is de 'verdikking' ter hoogte van de kiezen. "Met het ouder worden, verliezen we 'gezichtshoogte', waardoor we er ouder, vermoeider en saaier gaan uitzien", aldus Mohindra. Denk maar aan de ingevallen mond van oudere dames en heren. Door het verouderen klemmen we onze tanden samen, en verliezen we uiteindelijk een derde van ons gezicht.

Stretch
Met de Oralift worden we achterste tanden weer van elkaar gescheiden, waardoor de gezichtspieren zachtjes gestretcht  worden en het gezicht weer 'hoogte' krijgt. Door het stretchen ervaart de gezichtsspieren ook kleine niveaus van stress, waardoor ze proteïnen vrijlaten die meer collagenen loslaat.

Ook de constante, verhoogde stroom bloed en zuurstof naar het gezicht maken het gezonder en stralender. Dat maakt van het stukje plastic een soort 'personal trainer' voor je gezicht.

Achter de Oralift zit wel degelijk een wetenschap. De belangrijkste inspiratiebron was de 'dental facelift'. Dat is het effect dat mensen met een op maat gemaakt vals gebit er jonger gingen uitzien.

Getest
Dat klinkt allemaal goed en wel, maar werkt het ook? Daily Mail-journaliste Leah Hardy probeert het. "Het beste aan de Oralift is dat het pijnloos is, het slechts is dat je er stom uitziet. En gemakkelijk is het ook niet: opdat het zou werken, moet je ervoor zorgen dat je achterste tanden niet tegen het plastiek aankomen. Dat is moeilijker dan het lijkt!" Het wordt dan ook aangeraden om de Oralift te dragen terwijl je tv kijkt of lang in de auto moet zitten. Praten en eten terwijl je het draagt is verboden.

Schema
De Oralift komt met een trainingsschema, om het dragen ervan op te bouwen. Het is belangrijk om het ding niet te dragen op 'off dagen', omdat de gezichtsspieren zeker niet overwerkt mogen raken.
When I get used to this device, depending on the results, I might be given another one, with a higher 'platform', to increase the effect.

Geen of wel effect?
"Na een paar dagen voelt het inderdaad alsof mijn gezichtspieren strakker en levendiger worden, maar in de spiegel zie ik geen verschil. Bij mijn controle heb ik het gevoel dat ik ieders tijd aan het verspillen ben. Dokter Mohindra neemt de foto's, in dezelfde houding en op dezelfde plek als vorige keer. Verrassend genoeg zie ik inderdaad verschil tussen de twee foto's. Mijn lippen zijn ietsje voller, mijn kin strakker en mijn wanger steviger en voller. Zelfs mijn huid lijkt zachter."

Conclusie
Conclusie? Het werkt. "Oralift is niet goedkoop: bijna 600 pond, al is de plaatsing en de consultatie wel in de prijs inbegrepen. Het vergt ook wel wat inspanning om het te dragen, en het kost zelfs redelijk wat tijd. Maar tegelijk is het een natuurlijke manier om je gezicht er jonger te doen uitzien, en er komt geen mes of injectie aan te pas. En het is pijnloos", besluit Hardy.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Factuur bewaking jacht koning Albert: 34.307 euro

Factuur bewaking jacht koning Albert: 34.307 euro


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/albert-en-paola.jpg?t=1254402270


Koning Albert II heeft op zijn luxejacht vier militairen ter beschikking. Zij kostten Defensie vorig jaar 34.307 euro. Dat heeft minister van Defensie Pieter De Crem gezegd. Groen!, Vlaams Belang, N-VA en LDD vinden het niet kunnen dat de belastingbetaler opdraait voor de pleziertochtjes van de vorst.
 
Deze zomer raakte bekend dat koning Albert II een nieuw luxejacht heeft gekocht, de Alpa. Net zoals op zijn ander jacht staan militairen daarbij in voor zijn veiligheid. Het gaat om vier militairen - één scheepscommandant en drie bemanningsleden - die occasioneel prestaties leveren. Er zijn nooit meer dan drie militairen aan boord, verduidelijkte De Crem.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeer abnormaal hoge maximumtemperatuur in september

Zeer abnormaal hoge maximumtemperatuur in september
De maand september heeft zich gekenmerkt door een "zeer abnormale" gemiddelde maximumtemperatuur, luchtdruk en relatieve vochtigheid. Dat blijkt uit het klimatologisch overzicht voor Ukkel.
 
De gemiddelde maximumtemperatuur bedroeg 20,4 graden, wat "zeer abnormaal" is of een verschijnsel dat zich één keer voordoet of wordt overtroffen in 10 jaar. De normale waarde is 19,1 graden. Met 15,8 graden was de gemiddelde temperatuur "abnormaal" hoog (één keer bereikt of overtroffen in 6 jaar), terwijl de gemiddelde minimumtemperatuur van 11,5 graden wél normaal was.
 
De zon scheen 156 uur 55 minuten, wat normaal is. Tijdens "abnormaal" weinig neerslagdagen (10) viel er 29,1 mm.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oprichter Cirque du Soleil geeft zeepbellenshow in ruimte

Oprichter Cirque du Soleil geeft zeepbellenshow in ruimte


http://img268.imageshack.us/img268/4552/guylalibert.jpg
Guy Laliberté


De Canadese oprichter en CEO van Cirque du Soleil Guy Laliberté, die Gisteren gelanceerd werd naar het Internationaal Ruimtestation ISS, heeft zich goed aangepast aan de gewichtloosheid en heeft in de Sojoez-capsule zelfs een show met zeepbellen georganiseerd. Dat heeft het Russische persbureau Interfax vandaag gemeld.
 
Goed aangepast
Laliberté is samen met de Rus Maxim Soerajev en de Amerikaan Jeffrey Williams met de op Bajkonoer gelanceerde Sojoez TMA-16 op weg naar het ISS, om daar morgen te koppelen.
 
Volgens vicedirecteur Valeri Vogomolov van het bevoegde Russisch medisch instituut hebben de drie zich goed aangepast aan de gewichtloosheid en voelen ze zich goed.

Bijzondere charme
De aanwezigheid van de Canadese miljardair "geeft bovendien een bijzondere charme aan het microklimaat in het (ruimte)schip", zei Vogomolov. "Op initiatief van Laliberté hebben de drie zelfs een ongewone show met zeepbellen gegeven." Wat niet wegnam dat de vereiste (baan)manoeuvres met precisie zijn uitgevoerd.
 
Frank De Winne ziet de Sojoez morgen om 10.35 uur Belgische tijd aanmeren aan de Zvezda-module.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudjes krijgen afslag in bordelen tijdens Seniorenweek

Oudjes krijgen afslag in bordelen tijdens Seniorenweek


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/man.jpg?t=1254396879Oudjes die van bil willen gaan in een bordeel, kunnen dat volgende week in Melbourne aan verminderde tarieven. Het initiatef kadert in de nationale Seniorenweek die van 4 tot 11 oktober in Australië loopt. Het is eens wat anders dan een sportdag op een pannenkoekenslag.

Seniorenkaart tonen
Wie zijn seniorenkaart toont - niet die waarmee je gratis op de bus van De Lijn mag - krijgt omgerekend 3 tot 6 euro reductie op de escort- en andere diensten van de bordelen die aangesloten zijn bij het het Australian Adult Entertainment.

Ook in rusthuis
Wie nog moeilijk op eigen krachten naar de de tempels van plezier kan, moet niet ongerust zijn. De meisjes van lichte zeden komen ook aan huis of naar het bejaardentehuis.

Veel oudere klanten
Fiona Brownlee, eigenars van de South's Club 859 zegt haar volle medewerking toe aan het initiatief. Zij voegt er in één adem aan toe dat het merendeel van haar cliënteel nu al ouder dan zestig is.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!