Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




31-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vrouw (83) overlijdt na zestig jaar in ijzeren long

Vrouw (83) overlijdt na zestig jaar in ijzeren long


Een archieffoto van June Middleton en haar Labrador Angel uit april van dit jaar.


In een verzorgingstehuis in Melbourne is vandaag een 83-jarige vrouw overleden die al zestig jaar aan een ijzeren long lag. June Middleton was een poliopatiënte. Door die aandoening kon ze niet zelfstandig ademen. De ijzeren long moest haar daarbij helpen.

De dame lag al sinds 1949 aan het apparaat. Op haar 23ste werd ze getroffen door polio. In april van dit jaar 'vierde' ze met haar familie en haar hond Angel haar zestigjarig 'verblijf' in het toestel.

"Het beste van maken"
"Dit is nu eenmaal mijn lot", zei mevrouw Middleton toen. "Je moet er het beste van maken". De dame haalde in 2006 een plaatsje in het Guinness World Book of Records als de persoon die het langst aan een ijzeren long hing.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoenen doen kassa rinkelen

Pompoenen doen kassa rinkelen


http://img4.imageshack.us/img4/4373/pompoenenenhalloween.jpg


Wat tien jaar geleden begon als een bescheiden modetrend, is uitgegroeid tot dé marketingtroef van de herfst. Halloween is voor pretparken de drukste periode van het jaar. Ook steden en gemeenten proberen met spookwandelingen en heksenvertellingen massaal toeristen te lokken, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.
 
Griezelen
Elke zichzelf respecterende stad of gemeente organiseert in de herfstvakantie wel een spookfuif of heksenvertelling. Hoewel Halloween eerst een feestdag was die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada werd gevierd, raakt het fenomeen nu ook hier ingeburgerd. "Er is meer aandacht voor rituelen en tradities", zegt trendwatcher Nathalie Bekx. "Aanvankelijk wilde de commerciële sector een soort tweede carnaval maken van Halloween, maar het is vooral een feest geworden van griezeluitstapjes met de familie. De herfstvakantie is daarvoor een ideale gelegenheid."
 
Magie
Volgens Bekx heeft Halloween zijn succes ook te danken aan een groeiende interesse voor magie en occultisme. "Mensen willen ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Door de populariteit van Harry Potter en Lord of the Rings heeft Halloween nu ook bij ons een hoogtepunt bereikt."
 
Voor pretparken - ook al een bij uitstek Amerikaans fenomeen- is Halloween zelfs vóór de kerstdagen en de zomer de drukste periode van het jaar.




» Reageer (0)
30-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autist maakt uit het hoofd adembenemende tekening New York na helikoptervlucht

Autist maakt uit het hoofd adembenemende tekening New York na helikoptervlucht





De autistische kunstenaar Stephen Wiltshire werkt aan een 5,5 meter grote tekening van New York. Hij haalt de griezelig accurate beelden helemaal uit zijn geheugen, na een helikoptervlucht boven de stad die amper 20 minuutjes duurde.






Op de foto's ziet u hoever de man al gevorderd is na amper drie dagen tijd. Hij luistert de hele tijd naar zijn muziekspeler, daar muziek hem helpt tijdens het tekenen.

12 pennen
Wiltshire tekent in potlood eerst de randen van zijn onderwerp, en zet er dan enkele belangrijke plaatsen in. Hij doet ongeveer een week over een dergelijke tekening, en jaagt er dan 12 pennen door.

De man maakte al gelijkaardige kunstwerken van Tokio, Rome, Hong Kong, Frankfurt, Madrid, Dubai, Jeruzalem en zijn woonplaats Londen. Zijn tekening van Rome was zo accuraat dat hij het precieze aantal zuilen van het Pantheon juist had.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/8/13/media_xl_2401513.jpg




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.65-plussers niet meer gratis op bus

65-plussers niet meer gratis op bus


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/10/30/767875/65-plussers-niet-meer-gratis-op-bus_5_460x0.jpg


De 65-plussers zijn de eerste mensen die de besparingsronde bij De Lijn gaan voelen. Zij kunnen niet meer volkomen gratis rijden. Ze moeten een eenmalige bijdrage betalen. Er is sprake van een bedrag tot 20 euro per jaar.

De Vlaamse vervoermaatschappij De Lijn moet in opdracht van de Vlaamse regering bezuinigen. Aan de ene kant zoekt ze naar 40 miljoen per jaar aan besparingen, aan de andere kant naar meer inkomsten. Een van de voornaamste manieren om meer geld in het laatje te krijgen, is het laten betalen van een kleine, maar nog steeds ’billijke’ bijdrage door 65-plussers, die vandaag gratis met bus en tram rijden.

Er circuleren bedragen van 5 tot 20 euro voor een jaarabonnement. Vandaag krijgen alle mensen die 65 jaar worden, een gratis abonnement van De Lijn in de bus. Ook dat verandert: de vervoermaatschappij gaat niet meer automatisch iedereen aanschrijven.

Dat is al een besparing op zich. De kans is eveneens groot dat andere abonnementen van De Lijn duurder worden, maar daarover is nog geen duidelijkheid.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seks met nieuwe date maakt vijftigers onzeker

Seks met nieuwe date maakt vijftigers onzeker





Vijftigers die een nieuwe relatie aangaan, kampen nog altijd met onzekere gevoelens in bed, zo blijkt. Onzekerheid over hun lichaam en twijfels over hun nieuwe relatie steken nog altijd de kop op, al zijn ze ook blij met de 'nieuwe seks'. Eén en ander staat te lezen in het maandblad Zen naar aanleiding van een seksonderzoek onder 200 'oudere' respondenten.

Licht uit
De helft van alle ondervraagden kiest voor het licht uit. De onzekerheid over hun lichaam speelt de 'seksherintreder', zoals ze in het blad genoemd worden, nog altijd parten. Wat niet wil zeggen dat seks geen spannend gebeuren blijft. 53 procent staat open voor fantasieën, experimentjes en ideeën van de nieuwe bedgenoot. Ook nieuwe, spannende lingerie hoort volgens de vrouwen bij een nieuwe date. Driekwart beweert dan ook seks erg gemist te hebben.

Kopzorgen
Seks is belangrijk, maar wordt niet als belangrijkste factor bekeken. Vragen als 'is er een klik' of 'passen we bij elkaar'  baart bij 42 procent meer kopzorgen. Acht procent beweert zelfs zonder gestoei in bed te kunnen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een frisse geur maakt je vrijgeviger

Een frisse geur maakt je vrijgeviger




De juiste geur doet niet alleen meer kopen, maar maakt je ook vrijgevig en gul. Zo blijkt uit een recente Amerikaanse studie.

Onderzoek
Eén groep mensen werd in een fris geurende, de andere groep in een onfrisse kamer geplaatst. Daarbij dienden de proefpersonen een spel te spelen waarbij ze geld kunnen winnen, zolang de ontvanger de verkregen sommen, die ieder diende te geven, eerlijk verdeelde. In de naar citrus geurende kamer werd meer geld uitgegeven en bleken de deelnemers ook guller met het geld om te springen.

Goed doel
Om hun vrijgevigheid in liefdadigheidszaken te meten, dienden ze een aantal taken af te werken die als goed doel voor fondsenwerving zouden worden gebruikt. Eén van die taken was het mooi afwerken van een vlieger om zo veel geld in het laatje te brengen. In de frisse kamer werd met meer interesse aan het project gewerkt. Niet alleen hielpen ze beter, maar doneerden de vrijwilligers zelf meer geld aan de liefdadigheidsorganisatie.




» Reageer (0)
29-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om winderigheid te beperken

Tips om winderigheid te beperken


http://img97.imageshack.us/img97/4158/winderigheid.jpg


Betrapt worden op een stiekem windje is gênant, maar haast iedereen maakte het al mee. Je kunt dit probleem nooit helemaal vermijden, maar er zijn wel enkele trucjes die je kan toepassen om het te beperken.

Normaal
Winderigheid is geen teken dat er iets mis met je is. Het is zelfs gezond. Want hou je het in, dan kun je last krijgen van je darmen, meldt gezondheidsnet.be. Wist je dat de gemiddelde mens 14 tot 25 winden per dag laat? Maar voor je medemens is het natuurlijk niet aangenaam als je er vaak last van hebt. Met de volgende tips kun je het probleem indijken.

Voeding
Een windje is het gevolg van je spijsvertering, dus wat je eet bepaalt de graad van je probleem. Bepaalde voeding verhoogt namelijk de kans op winderigheid. Vooral peulvruchten, uien, kolen, fruit en lightvoeding zijn er slecht voor. Vermijd ook eten waar veel lucht in zit als bier, appels, bruisende dranken en slagroom.

Levensstijl
Daarnaast heeft de manier van eten ook een invloed. Door snel te eten of niet goed te kauwen, neem je lucht naar binnen, wat winden veroorzaakt. Een handig trucje is tijdens het eten ijswater te drinken, dat kalmeert de darmen. Ook verrassend is dat lichaamsbeweging winderigheid kan beperken. Dit laat namelijk je darmen beter werken waardoor er minder gas geproduceerd wordt. Als laatste bevordert stress winderigheid omdat je spieren dan onbewust zich opspannen. Dat maakt dat je eten minder goed verteert en je darmen meer gassen aanmaken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man en vrouw niet langer nodig om baby's te maken?

Man en vrouw niet langer nodig om baby's te maken?


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/baby-7.jpg?t=1256832333


Een nieuwe techniek maakt van embryonale stamcellen eicellen en zaadcellen. Dat betekent dat in theorie mannen en vrouwen niet meer nodig zijn voor het creëren van een nieuw leven.

Oorsprong ontwikkeling
De resultaten van dit nieuwe Amerikaanse onderzoek werpt licht op erfelijke ziekten en behandelingen voor onvruchtbaarheid. "We probeerden met dit onderzoek naar de oorsprong van de menselijke ontwikkeling te gaan om zo te abnormaliteiten te leren begrijpen", aldus professor Renee Riejo Pera. "Dankzij deze resultaten is het mogelijk om een reeks genetische en omgevingseffecten op de vruchtbaarheid te bestuderen, waaronder erfelijke ziekten vervuiling."


Geen zaad- of eicellen
Deze techniek helpt mannen die te weinig sperma hebben en vrouwen die geen eicellen hebben, veroorzaakt bijvoorbeeld door chemotherapie of menopauze. Dat is volgens de onderzoekers de voornaamste reden van onvruchtbaarheid bij mensen. "Met dit nieuwe systeem kunnen we het lichaam van onvruchtbare mensen helpen om voortplantingscellen te laten 'rijpen'. De bedoeling met deze techniek is om cellen bij hen  weg te nemen, voortplantingscellen te creëren hieruit en te bestuderen wat de oorzaak van hun problemen is." Maar volgens sommigen zou het ook kunnen gebruikt worden bij homoseksuele koppels, waardoor zij geen externe andere zaad- of eiceldonor nodig zouden hebben.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loonverschil mannen en vrouwen neemt toe in België

Loonverschil mannen en vrouwen neemt toe in België


http://img3.imageshack.us/img3/9770/kantoor2.jpg


Het loonverschil tussen Belgische vrouwen en mannen neemt alleen maar toe. Dat blijkt uit het jaarlijkse wereldwijde economische rapport 'Closing the Gender Gap'.

Combinatie job en gezin
Jaarlijks onderzoekt het 'World Economic Forum' wereldwijd de loonkloof tussen mannen en vrouwen, dat meldt 6minutes.be. Daaruit blijkt dat twee derde van de landen erin slaagden het verschil te dichten. Volgens de onderzoekers is er enkel vooruitgang in landen waarbij vrouwen een gezin kunnen combineren met een job. Toch is deze positieve evolutie qua loonkloof volgens de onderzoekers nog niet genoeg. Expert Klaus Schwab: "De economie heeft vrouwen nodig om uit te economische crisis te raken, maar ook bij de oplossing voor andere wereldwijde problemen als global warming, hongersnood en conflictsituaties." 

33ste plaats
De situatie in ons land is niet goed, we komen op slechts op de 33ste plaats, de loonkloof tussen mannen en vrouwen is voor 71 procent gedicht. Voor het aantal vrouwen op de arbeidsmarkt krijgt België 82 procent, maar we behalen slechts 61 procent wat gelijkheid van loon betreft. Ook zijn er weinig vrouwen in leidinggevende functies. Scandinavische landen scoren over het algemeen goed, in Europa staan Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk redelijk laag.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse slikt hele collectie lepels en vorken (78 stuks) in

Nederlandse slikt hele collectie lepels en vorken (78 stuks) in




Een Nederlandse vrouw is geobsedeerd door het inslikken van lepels en vorken. Margaret Daalmans slikte zo haar volledige set, bestaande uit 78 stuks, in. Daarna ging ze naar een ziekenhuis in Rotterdam met maagpijn. Artsen moesten de lepels en vorken operatief verwijderen.

Obsessie
"Ze lijdt aan een soort van obsessie en telkens ze aan tafel zit, negeert ze het voedsel en begint ze het bestek op te eten", verklaarde een arts. Volgens de dokters is ze in het verleden al betrapt op het inslikken van haar bestek. "Ik weet niet hoe het komt, maar ik voelde de drang om mijn bestek op te eten. Ik kon mezelf niet tegenhouden", zegt de vrouw zelf.

Geen messen
Daalmans zal volledig herstellen, maar moet wel in therapie voor haar obsessie. Volgens dokters gebeurt het wel vaker dat mensen de drang hebben om iets oneetbaar op te eten, maar ze hebben nog nooit iemand ontmoet die zoveel lepels en vorken in één keer verorberd heeft. Gelukkig heeft de vrouw om een onverklaarbare reden haar mes altijd netjes laten liggen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man van 112 trouwt met tienermeisje (17)

Man van 112 trouwt met tienermeisje (17)





In Somalië is een 112-jarige man in het huwelijk getreden met een 17-jarig meisje. Ahmed Muhamed Dore, die althans zelf beweert 112 jaar oud te zijn, heeft 18 kinderen bij vijf andere vrouwen. En hij hoopt er bij zijn nieuwe bruid ook nog enkele te verwekken, meldt BBC.

95 jaar verschil
"Vandaag heeft God me geholpen mijn droom te realiseren", zei Dore na zijn huwelijk. Of het jonge meisje ook zo gelukkig is met haar nieuwe echtgenoot betwijfelen we ten zeerste, maar volgens haar familie is ze heel blij. Met een leeftijdsverschil van 95 jaar is de man oud genoeg om haar over-over-overgrootvader te zijn.

Niet gedwongen
Hij wachtte met zijn aanzoek tot ze oud genoeg was. "Ik heb haar niet gedwongen, maar ik heb mijn ervaring gebruikt om haar te overtuigen van mijn liefde. En toen hebben we besloten om te trouwen", zegt Dore.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamahl - The Elephant Song

Kamahl - The Elephant Song

Om hem te beluisteren klik op de foto





Over Kamahl


Kandiah Kamalesvaran (Maleisië, 13 november 1934) is een Australische zanger. Opvallend is zijn donkerbruine en warme stemgeluid.

Kamahl groeide op in Kuala Lumpur als Kandiah Kalamesvaram (Koning der Lotusbloemen). Als klein schooljongetje verhuisde hij in 1953 naar Adelaide. Hij was arm, sprak nauwelijks Engels en ondervond rassendiscriminatie dat een dominante rol speelde in het Australië van die tijd.

In de Australische stad maakte hij kennis met zowel popmuziek als klassieke muziek. Hij werd geïnspireerd door donkere artiesten zoals Nat King Cole. Tijdens een concert van Nat King Cole kreeg hij de kans om de zanger te ontmoeten. Hierdoor besloot hij zijn droom om artiest te worden door te zetten.

Kamahl dreigde Australië te worden uitgezet door de immigratiedienst. Hij wist dit met geluk te voorkomen.

Zijn eerste platencontract tekende hij bij Phonogram. Zijn carrière begon in Australië toen in 1969 zijn eerste single Sound Of Goodbye naar de top van de Australische hitlijst steeg. In 1972 vertegenwoordigde hij Australië op het internationale songfestival in Rio de Janeiro en bereikte hij met Nothing More de finale. In de Sydney Opera House nam Kamahl een plaat op die hem 11 gouden platen oplevert.

In 1959 maakte hij zijn debuut, maar in Nederland brak hij pas in 1975 door dankzij The Elephant Song. De plaat was te horen in een tv-documentaire over het Wereld Natuur Fonds. Producer Hans van Hemert schreef het lied voor Kamahl en de opname werd een enorm succes in Europa. De tekst was van Gregor Frenkel Frank. De plaat stond 5 weken op de eerste plaats van de Top 40 en de Nationale Hitparade.




» Reageer (0)
28-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hangbuikzwijn Flurk blijft voorlopig in Mechelse flat


Hangbuikzwijn Flurk blijft voorlopig in Mechelse flat


Baasje Alexandra Vercammen en Flurk (rechts).


De Mechelse vrederechter heeft nog geen beslissing getroffen in verband met het hangbuikzwijn Flurk. Op vraag van de advocaten van baasje Alexandra Vercammen is de zaak uitgesteld tot de zitting van 2 december.
 
Overlast
Vercammen houdt op haar appartement in de Varkensstraat een kolos van ruim 80 kg. Sociale huisvestingsmaatschappij MGW wil het beest weg omdat het overlast zou veroorzaken, maar de eigenares verzet zich daar tegen. Vandaar dat het tot een rechtszaak kwam.

 

  
 

Of op 2 december ook meteen beslist wordt of Flurk weg moet, is maar de vraag. Er werd nog geen conclusietermijn vastgesteld. Vercammen zegt haar "huisdier" minstens te houden tot er een uitspraak is.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijgers uitgestorven in 2029

"Tijgers uitgestorven in 2029"





Nog amper twee decennia heeft de tijger in het wild te leven. Dan is het ermee gedaan, tenminste ALS er niet opgetreden wordt. Dat zeggen verscheidene experten. Er leven op dit moment slechts 3.500 tijgers in het wild, in twaalf Aziatische landen en in Rusland. Een eeuw geleden waren dat er nog 100.000.

De wilde tijger wordt vaak illegaal gedood voor zijn gegeerde lichaamsdelen. Azië staat daarbij bekend als trekpleister voor het verhandelen van wilde dieren. De tijgerhuid wordt verkocht als tapijt of als deken op de zwarte markt in landen als China.

Habitat verdwijnt
Maar ook het verdwijnen van de natuurlijke habitat en het slinkende aanbod van mogelijke prooien bedreigen het voortbestaan van de tijger. "Een houding van 'laat alles maar op z'n beloop' zal de ondergang betekenen van de tijgerpopulatie in de komende 15 à 20 jaar", beweerde Mahendra Shrestha, directeur van het programma 'Save the Tiger Fund' in Washington, op een congres over het behoud van tijgers.

Wereldwijde politieke wil
Shrestha stelde dat het stropen moet stoppen, dat er moet toegekeken worden op de naleving van de wet en dat de nog bestaande habitat van de tijgers moet beschermd worden. "Er is zeker hoop, we kunnen het waarmaken. Dit is geen ruimtewetenschap: het vraagt helemaal niet om een hoop nieuwe inspanningen", zei hij. "Maar er moet wel een sterke politieke wil zijn om het tijgerbestand op peil te houden, en een sterke wereldwijde steun voor de acties in landen waar de tijger leeft."

Die landen zijn (in alfabetische volgorde): Bangladesh, Bhutan, Cambodja, China, India, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, Nepal, Rusland, Thailand en Vietnam.

Wouden kappen
Volgens John Steidensticker, hoofdonderzoeker van het Smithsonian National Zoo's Conservation Ecology Center, is de habitat van de tijger ingekrompen met veertig procent tijdens de laatste tien jaar. Dat is te wijten aan het kappen van wouden. "De uitdaging is landstreken met levende tijgers waardevoller te maken dan die met gedode tijgers", zei hij. "We hebben nog een decennium voor ons waarin we kunnen kiezen om grafdelvers te zijn dan wel verzorgers."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektrische hersenstimulatie kan anorexia behandelen

"Elektrische hersenstimulatie kan anorexia behandelen"


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/anorexia-2.jpg?t=1256736603



Elektische stimulatie van de hersenen zou patiënten met de eetstoornis anorexia nervosa kunnen behandelen. Dat ontdekte de Leuvense onderzoeker Kris van Kuyck. Het Fonds Dokter Gustave Delport kent dit veelbelovende onderzoek zijn tweejaarlijkse prijs toe van 20.000 euro.
 
Meten en stimuleren
Door een nieuw soort elektrodes kunnen zowel de hersenactiviteit gemeten worden als de hersencellen gestimuleerd worden. Hersencellen die abnormaal actief zijn kunnen dus op die manier aangepakt worden.
 
Letsel in de hersenen
Met deze onderzoeksmethode ontdekte van Kuyck dat ratten met anorexia nervosa terug meer gingen eten en het lichaamsgewicht behielden nadat een miniscuul letsel was aangebracht in de septale nucleus, een zeer klein gebied in de hersenen.
 
Testen met stimulatie
Met de middelen van het Fonds zal worden nagegaan of met elektrische stimulatie in dat deel van de hersenen hetzelfde resultaat kan bereikt worden. Volgens van Kuyck is de kans hiertoe groot.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestel een kopje koffie met toekomst

Bestel een kopje koffie met toekomst





Koffiedrinkers kunnen bij de Israëlische keten Ilan's Coffee een kopje koffie met toekomst bestellen. Het bedrijf heeft een aantal waarzegsters ingehuurd die het personeel leren om het residu van de koffie te lezen. De speciale koffie laat een bezinksel in het kopje achter, waar de toekomst van de koffiedrinker in te lezen zou zijn, schrijft De Telegraaf. Het bedrijf hoopt met de toekomstige service meer koffie te verkopen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curry doodt kanker

Curry doodt kanker


http://img21.imageshack.us/img21/6959/curry1j.jpg



Pittige kruidenmengelingen als curry kunnen kankercellen doden, zo hebben Ierse wetenschappers aangetoond. De stof curcumin zou daarvoor verantwoordelijk zijn. Diezelfde stof werd ook al in verband gebracht met bescherming tegen alzheimer en artritis. Of het ook echt werkt, wordt op dit moment uitgebreid onderzocht.

Curcumin zou ervoor zorgen dat kankercellen binnen de 24 uur vernietigd worden en dat die cellen zichzelf beginnen verteren. Dat zou komen omdat de stof het signaal zendt dat de cel dood moet gaan.

"Wetenschappers weten allang dat natuurlijke ingrediënten het potentieel hebben om kankercellen te behandelen. Wij vermoeden dat curcumin daarvoor zorgt", aldus onderzoekster Sharon McKenna van de universiteit van Cork. Deze bevindingen kunnen dokters helpen nieuwe behandelingen te vinden, voegt ze er nog aan toe.



» Reageer (0)
27-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen met maatje meer zijn beter in bed

Vrouwen met maatje meer zijn beter in bed





Vrouwen met rondingen zijn beter in bed dan hun superslanke seksegenoten. Althans, dat beweert 89 procent van de kerels na een rondvraag van een Britse beddenfabrikant. 

Beste keuze
Dames denken er net zo over, ook zij prefereren een meer zwaardere partner. 68 procent van de vrouwen beoordeelt hen als 'beste keuze om te ravotten'.

Geven en proberen
Volgens de ondervraagden doen de zwaardere partners meer hun best, ze 'proberen' en 'geven' alles tussen de lakens. Wat de nachtrust betreft, lijken ze evengoed de ideale keuze. Volgens de onderzoekers woelen magere personen vijf keer meer tijdens de nacht.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Man strijkt 5 jaar loon op van bedrijf waar hij nooit werkte

Man strijkt 5 jaar loon op van bedrijf waar hij nooit werkte





Een man uit Illinois heeft voor de rechtbank toegegeven dat hij zich gedurende vijf jaar heeft laten uitbetalen door een bedrijf waar hij nooit heeft voor gewerkt. Zonder een stro te herleggen, streek Anthony Armatys zo omgerekend 320.000 euro op.

Niet van loonlijst geschrapt
De 35-jarige Armatys tekende in september 2002 een contract met een telecombedrijf uit New Jersey. De man verandere evenwel van gedacht en een andere job bij een andere firma. Bij het telecombedrijf Avaya werd hij evenwel nooit van de loonlijst geschrapt.

Terugstorten
Pas in febrauri ontdekten de boekhouders van Avaya dat er iets niet pluis was. Ze daagden hun 'werknemer' voor de rechter. Armatys riskeert een gevangenisstraf van zes jaar. Hij zal wellicht ook zijn 'loon' moeten terugstorten. De rechter spreekt zich in januari uit.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal suikerzieken neemt drastisch toe

Aantal suikerzieken neemt drastisch toe


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/diabetes.jpg?t=1256649829


De Vlaamse Diabetes Vereniging (VDV) trekt aan de alarmbel omdat het aantal mensen met suikerziekte maar blijft toenemen. Er is dringend actie nodig om in België en Vlaanderen de diabetesepidemie in te dijken. Op vrijdag 14 november, Wereld Diabetes Dag, wil de organisatie meer aandacht vestigen op de aandoening door een aantal gebouwen blauw te verlichten.


Wereldwijd
Op het Internationaal Diabetes Congres in Montreal werd vorige week de 'Diabetes Atlas' voorgesteld, met de laatste cijfers over de omvang van de aandoening. Daaruit blijkt onder meer dat wereldwijd 285 miljoen mensen aan suikerziekte lijden.
 
Explosieve stijging
"De toename van diabetes blijkt niet meer onder controle en wereldwijd stevenen we af op een explosieve toename die niet enkel de levenskwaliteit van miljoenen mensen bedreigt maar eveneens de gezondheidsbudgetten in alle landen dreigt te overspoelen", zegt de VDV dinsdag.
 
Ook in België ziet de toekomst er weinig rooskleurig uit. Ongeveer 610.000 mensen zouden diabetes hebben. Tegen 2030 verwacht de vereniging een toename tot 749.600.
 
Blauw licht
Om meer aandacht te vragen voor de aandoening, zal ook dit jaar aan regeringen gevraagd worden om op 14 november belangrijke openbare gebouwen blauw te laten oplichten, als een duidelijk zichtbaar teken van hun bereidheid om rond diabetes te werken. In Vlaanderen zullen onder andere Manneke Pis, de boekentoren in Gent, het kasteel van Egmont in Zottegem en de stadhuizen van Gent, Deerlijk en Hasselt, blauw kleuren.
 
Sportjournalist
De campagne verloopt onder het peterschap van VMMa-woordvoerder en ex-sportjournalist Mark Vanlombeek, zelf diabetes-lijder.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!