NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
23-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van 9 naar 440 euro om zeldzame komodovaranen te zien: “Deze plek is enkel voor mensen met geld”

Van 9 naar 440 euro om zeldzame komodovaranen te zien: “Deze plek is enkel voor mensen met geld”

https://images2.persgroep.net/rcs/C67iz_SvrJVIUuLf0zo0Jae_Y2I/diocontent/136879453/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een Indonesische gouverneur is van plan om toeristen 500 dollar (circa 440 euro) per persoon te vragen om het Nationaal park Komodo binnen te mogen. Dat melden lokale media. In dat park leeft de komodovaraan.

Victor Laiskodat, de gouverneur van Oost-Nusa Tenggara, zegt dat de hoge toegangsprijs bedoeld is om de prestige van het conservaat te verhogen. Momenteel bedraagt de toegangsprijs 10 dollar (8,8 euro). 

“Dit is een zeldzame plaats, enkel voor mensen met geld”, aldus de gouverneur. “Zij die niet genoeg geld hebben, moeten niet komen. Enkel uitzonderlijke mensen zijn welkom.” Een toeristenboot die de UNESCO-werelderfgoedsite binnenvaart, zou in de toekomst 44.000 euro moeten betalen.

De regering liet eerder al weten de toegang te willen beperken tot slechts 5.000 bezoekers per maand. Doel is om de veiligheid te verhogen na een brand in augustus. Die werd vermoedelijk veroorzaakt door een sigaret die een toerist had weggegooid. Er zou ook een online registratie komen. Het park ontvangt nu maandelijks meer dan 10.000 bezoekers. (br.hln)


» Reageer (0)
22-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begint jouw maag ook al om 11 uur te knorren? Hier ontdek je waarom én: wat je eraan kan doen

Begint jouw maag ook al om 11 uur te knorren? Hier ontdek je waarom én: wat je eraan kan doen

https://images0.persgroep.net/rcs/Bl7R76feRBeeYvx0W1lNylFg8Fs/diocontent/136839046/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Welke dag van de week het ook is, om klokslag 11 uur beginnen de maagjes hier op de redactie steevast te grommen. Heb jij ook nog voor de middag al zin in je lunch? Wij zochten voor je uit hoe dat komt en vooral: wat je eraan doet!

Het is waarschijnlijk geen verrassing dat je door je ontbijt over te slaan razende honger hebt nog voor middag, maar ook een verkeerd ontbijt zorgt er weleens voor dat je buik vroeger dan normaal begint te knorren. Kies daarom altijd voor een ontbijt met veel vezels en een beetje eiwitten zoals wat havermout met een handjevol noten. Die combinatie bezorgt je voor uren een voldaan gevoel.

Kies je wel altijd voor een vullend ontbijt, maar hunker je toch al in de voormiddag naar je lunch? Dan denk je misschien gewoon dat je honger hebt. Velen onder ons zijn immers door de dag heen voortdurend bezig met eten (denk maar aan die perfecte foodfoto’s op Instagram). Dat knoeit met je lichaam en geest waardoor die dénken dat je voedsel nodig hebt. Ook je lunch meenemen naar het werk kan dat effect hebben. Als er maar op een armlengte van jou eten ligt, kan je namelijk vaak onbewust je hongergevoel aanwakkeren.

Probeer daarom voordat je iets in je mond stopt na te gaan of je wel degelijk honger hebt. Focus je daarbij op je lichaam. Stel jezelf de vraag of je echt nood hebt aan een grote maaltijd of eerder aan een kleine snack. Zodra je leert om je eten meer af te stemmen op je lichaam, zal je ook te weten komen wanneer je echt honger hebt. Is dat al om 11 uur? Dan is dat ook zo.

Soms kan het ook zijn dat je misschien meer zin hebt om gewoon op iets te knabbelen, en dat is oké. Probeer gewoon om altijd enkele gezonde snacks zoals wat komkommerschijfjes, snoeptomaatjes of wat noten bij de hand te houden. Reageert je lichaam beter op meerdere kleinere maaltijden per dag? Kies dan bijvoorbeeld voor een groene salade met kip als lunch en een Griekse yoghurt met wat noten en een appel met pindakaas als tussendoortjes tijdens de namiddag. Die geven je voldoende energie om het vol te houden tot het avondmaal. (br.hln)


» Reageer (0)
15-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit ruziemaken, is het gezond of net gevaarlijk voor je relatie?

Nooit ruziemaken, is het gezond of net gevaarlijk voor je relatie?

https://images2.persgroep.net/rcs/Ef8fDbLS76uMUn5K9HUq8XmDpaE/diocontent/136417533/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Koppels die nooit, never, jamais ruziemaken: geloof het of niet, ze bestaan. We weten niet wat hun geheim is, maar het zegt blijkbaar wel iets over hun relatie.

“Er zijn sommige paren die zelden ruziemaken. Vaak komt dat doordat ze op een bepaalde manier communiceren over hun wensen, behoeften, voorkeuren en meningen die voor beiden aanvaardbaar is”, vertelt klinisch psycholoog Joshua Klapow. Maar het betekent niet, omdat ze zelden ruziemaken, dat er geen meningsverschillen kunnen zijn. Toch lossen die zich vaak vanzelf op. “Koppels die eerlijk zijn tegen elkaar en bij wie wederzijds vertrouwen belangrijker is dan het winnen of verliezen van een discussie, hebben minder de neiging om ruzie te maken. Over de meningsverschillen wordt gepraat, net zodat ze niet escaleren tot een ruzie”, aldus Klapow.

Als koppels daarentegen geen ruziemaken, omdat ze liever alle conflicten vermijden, ongeacht hoe ze zich daarbij voelen, kan dat wél voor problemen zorgen. “De emoties van het meningsverschil zijn nog altijd aanwezig. Geen oplossing ervoor zoeken, het conflict uit de weg gaan, voortdurend compromissen maken of het geschil gewoon negeren, zorgt voor een miscommunicatie in de relatie en misvattingen over de relatie. De partner die bijvoorbeeld probeert om de conflicten te vermijden, kan bewust of onbewust de ander kwalijk nemen dat die zijn of haar emoties niet erkent”, vertelt Kaplow.

Als jij en je wederhelft geen ruziemaken, en je bent niet zeker of dat komt, omdat jullie zo goed communiceren of omdat jullie het met opzet vermijden, raadt Klapow aan om jezelf enkele vragen te stellen. “Zijn er onderwerpen, problemen of situaties waarvan ik weet dat we niet op dezelfde golflengte zitten en we er daardoor ook niet kunnen over praten?”, “Vermijd ik discussies omdat ik niet wil ruziemaken?”, “Ben ik bang voor wat mijn partner gaat zeggen of doen?”, “Ben ik bang dat het mijn relatie zal kapotmaken?”, “Ga ik discussies uit de weg omdat ik het niet belangrijk vind om te communiceren?”

“Als je antwoord op een van deze vragen “ja” is, ligt er een groter communicatieprobleem aan de oorzaak waarom jullie nooit ruziemaken”, vertelt Klapow. Uiteindelijk draait het immers niet over of een koppel al dan niet ruziemaakt, maar wel waarom ze dat wel of niet doen. “Maak je geen ruzie, omdat jullie gewoon openlijk en goed communiceren over alles? Of ruzie je niet, omdat je bang bent om een conflict te hebben met je partner? Als je behoort tot de eerste groep, ben je gewoon een van de gelukkige koppels die zelden ruziemaakt. Behoor je tot de tweede dan is er waarschijnlijk meer aan de hand en doen jullie er goed aan om erover met elkaar of met een therapeut te praten”, besluit Klapow. (br.hln)


» Reageer (0)
14-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piloten opgeschrikt boven Ierland: “Zeer helder licht en razendsnel vliegend object”

Piloten opgeschrikt boven Ierland: “Zeer helder licht en razendsnel vliegend object”

https://images1.persgroep.net/rcs/9uS5kcJabxAbXFtTlq-f5xWWL3o/diocontent/136339959/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Ierse luchtvaartautoriteiten gaan onderzoek doen naar meldingen van piloten over ufo’s. Een piloot meldde afgelopen week een ongeïdentificeerd vliegend object toen hij boven Ierland vloog. Ook andere piloten deden melding van snel bewegende vliegende objecten.

Het incident gebeurde afgelopen vrijdag, tijdens een vlucht van het Canadese Montreal naar Londen, aldus nieuwszender BBC.

De piloot vroeg omstreeks zeven uur ’s ochtends de verkeersleiding van het vliegveld Shannon of er een militaire oefening gaande was, nadat hij een voorwerp nabij had gespot dat zich “razendsnel verplaatste”. Dat bleek niet het geval.
Vervolgens meldde de piloot een “zeer helder licht” te zien en een voorwerp dat aan de linkerkant van zijn vliegtuig vloog en snel naar het noorden verdween.

“Astronomische snelheid”

Een andere piloot zegt “twee felle lichten” te hebben gezien, die met hoge snelheid omhoog vlogen. Hij spreekt van iets met een “astronomische snelheid, bijna twee keer dat van het geluid”.

De piloot van een Virgin-toestel suggereert dat het mogelijk een meteoriet was die de atmosfeer binnenkwam. Volgens de man volgden meerdere objecten dezelfde baan.

De Ierse luchtvaartautoriteiten nemen de meldingen serieus, maar heeft nog geen verklaring. “De IAA heeft een rapport ingediend, nadat een aantal vliegtuigen melding heeft gemaakt van ongewone luchtactiviteit”. ' br.hln)


» Reageer (0)
12-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je maar beter niet naar buiten gaat met nat haar als het koud is

Waarom je maar beter niet naar buiten gaat met nat haar als het koud is

https://images4.persgroep.net/rcs/ErHCT0x9wvgYQFsBP0eJNpklw5s/diocontent/136218100/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

En neen, het is niét omdat je er ziek van zou kunnen worden!

Wanneer de temperaturen de dieperik ingaan en de ochtenden killer en kouder worden, is het goed om even wat meer aandacht te besteden aan je haarverzorgingsroutine. Zeker wanneer je zo iemand bent die rechtstreeks uit de douche met nat haar naar buiten gaat. De koude kan immers zorgen voor serieus wat haarschade.

“Wanneer het buiten koud is ga je beter niet naar buiten met nat haar”, vertelt Anwar Zahar van Aveda. “Je lokken zijn immers veel kwetsbaarder wanneer ze nat zijn. Watermolecules in het haar kunnen uitzetten - of zelfs stollen wanneer het buiten vriest - waardoor de haarschacht kan opzwellen en bijgevolg makkelijker kan breken.”

Het is dus aan te raden om tijdens de wintermaanden wat extra zorg te besteden aan je lokken, en niet naar buiten te gaan alvorens je haar volledig droog is. “Hierbij is het gebruik van een haardroger de snelste en makkelijkste optie”, gaat Zahar verder, “maar let er wel op dat ook de hitte van een droger je haardos kan beschadigen. Gebruik daarom een goede haardroger en een spray die je haar beschermt tegen beschadiging door de hitte.” (br.hln)


» Reageer (0)
11-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Police - Every Breath You Take

The Police - Every Breath You Take

Klik op de foto om ze te beluisterenThe Police is een popgroep die bestaat uit drie leden: Sting, Stewart Copeland en Andy Summers. Zij boekten hun grootste successen in de jaren tachtig en zijn officieel nooit uit elkaar gegaan.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!