NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Rik Viool een bronzen beeldje van Roland Rens

Rik Viool een bronzen beeldje van Roland Rens

https://www.mupload.nl/img/rkmfc6ve2mv4n.jpg

Dit bronzen beeldje van Roland Rens stelt marktkramer Henri Meulemans , bijgenaamd Rik Viool en staat sinds 1993 in de volkse buurt De Grecht in Aarschot . Rik viool trok van cafe tot cafe met zijn viool of accordeon .


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijzige boter zorgt voor dure koffiekoeken

Prijzige boter zorgt voor dure koffiekoeken

http://static3.hln.be/static/photo/2017/11/2/10/20170831071426/media_xll_9974650.jpg

De prijs van boter is de laatste 18 maanden verdubbeld, en dat begint de consument te voelen. Zes op de tien bakkers heeft intussen zijn prijzen verhoogd met gemiddeld vijf tot twintig eurocent, blijkt uit een rondvraag van Het Nieuwsblad.

We hebben roomboter jarenlang angstvallig vermeden, maar nu onderzoek heeft uitgewezen dat vet niet per se slecht hoeft te zijn, wordt het product weer populairder. Intussen is de melkproductie in Europa echter gedaald, waardoor de prijs van boter fiks gestegen is: het laatste anderhalf jaar is de prijs meer dan verdubbeld. Tel daarbij de stijgende personeelskosten, en het zal je niet verbazen dat bakkers het beginnen te voelen in hun portemonnee.

Uit een rondvraag bij honderd bakkers blijkt dat zestig van hen hun prijzen al verhoogden of dat in de toekomst van plan zijn. Dan gaat het vooral om producten met veel boter, zoals koffiekoeken en taarten. "Voor brood en pistolets heb je minder boter nodig, dus die zijn qua prijs minder gestegen", verduidelijkt Luc De Boey van Bakkers Vlaanderen aan VTM NIEUWS. "Maar om bijvoorbeeld een botercake of een croissant te maken, heb je wel veel boter nodig en daar zien we dan ook een prijsstijging." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste nudistenpark van Parijs opent vandaag de deuren

Eerste nudistenpark van Parijs opent vandaag de deuren

http://static1.hln.be/static/photo/2017/5/13/11/20170831031319/media_xll_9974321.jpg

In het Bois de Vincennes in Parijs opent vandaag de eerste "ruimte voor naturisten". Zes weken lang mogen bezoekers naakt genieten van het park. Voyeurisme is niet toegestaan.

Bijna een jaar nadat de gemeenteraad groen licht gaf voor het plan, is het naturistenpark een feit. Van 31 augustus tot 15 oktober mogen bezoekers de kleren afschudden in een speciaal daarvoor voorziene zone van het Bois de Vincennes.

"De creatie van een ruimte in het Bois de Vincennes waar naturisme zal worden toegelaten, maakt deel uit van onze ruimdenkende visie voor het gebruik van de Parijse openbare ruimte," zegt Penelope Komites, die verantwoordelijk is voor de parken in de stad.

Het park van 7300 vierkante meter wordt beschouwd als een tijdelijk experiment. Het is gratis toegankelijk en dagelijks open van 8 uur tot 19.30 uur. De rust en naaktheid van de bezoekers van het park, maar ook van andere voorbijgangers, moeten gerespecteerd worden. Voyeurisme en exhibitionisme worden niet getolereerd, delen de autoriteiten mee.

Waarschuwing

"In het park zullen borden opgehangen worden, zodat wandelaars en joggers gewaarschuwd zijn," garandeert Julien Claudé-Pénégry, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van stedelijke openbare ruimte bij de Parijse naturistenvereniging Association des naturistes de Paris. "Het is een waar plezier, een bijkomende vrijheid voor de naturisten," zegt de man, die verwacht dat duizenden mensen uit de regio het park zullen gebruiken. "Het is een bewijs van de ruimdenkendheid van de stad en zal de mensen helpen om hun attitude te veranderen over naaktheid, over onze waarden en ons respect voor de natuur," gaat hij verder.

De Parijzenaars beschikken ook al over een openbaar zwembad waar drie keer per week naakt gezwommen mag worden. In het hele land zijn zo'n 460 naturistenparken, waaronder 155 campings en 73 naaktstranden.

Volgens de vereniging France 4 Naturism doen meer dan 2,6 miljoen Fransen ondertussen regelmatig aan nudisme. (br.hln)


» Reageer (0)
30-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik moest beloven dat ik me zou onderwerpen aan mannen en braaf huishouden zou doen

Ik moest beloven dat ik me zou onderwerpen aan mannen en braaf huishouden zou doen": Lilia (26) ontsnapte uit sekte opa

http://static1.hln.be/static/photo/2017/10/0/0/20170830120439/media_xll_9972540.jpg

Ze is 26, maar eigenlijk voelt ze zich nog maar 8. Want dat is hoe lang de Nieuw-Zeelandse Lilia Tarawa nog maar in de 'echte' wereld leeft, nadat ze jarenlang doorbracht in de sekte van haar - voor seksueel geweld veroordeelde - opa. Die bleek gericht op het klein houden van zijn volgelingen, in het bijzonder van vrouwen. "Zo mochten we geen make-up dragen. Dan waren we als Jezebel in de Bijbel en zij werd gestraft voor haar ijdelheid en verscheurd door honden", vertelt ze in een boek over haar leven.

De opa van Lilia startte zijn sekte in 1969 en noemde die Gloriavale. Neville Cooper - ook bekend als Hopeful Christian - was een zedendelinquent die in de gevangenis had gezeten voor drie gevallen van aanranding van de eerbaarheid. Zijn slachtoffers waren meisjes tussen 12 en 19. Op zijn 69ste trouwde hij nog met een meisje van 17. Zelf omschreef hij dat als was hij 'martelaar van het geloof'.

In zijn commune van een 90-tal gezinnen - die nog altijd bestaat - waren de regels strikt. Vrouwen worden er beschouwd als ondergeschikt aan mannen en leiden een leven van huishoudelijke dienstbaarheid. Ze dragen altijd een hoofddoek en lange kleden, die niets van hun decolleté of zelfs van hun armen laten zien. Alles wordt gedeeld en moeders geven elkaars kinderen ook de borst. Jonge meisjes zijn vaak nog tieners als ze worden uitgehuwelijkt. Er worden periodes van strikt vasten georganiseerd en dan wordt er dagenlang niet gegeten of een maand lang alleen rijst verorberd. Boven hun hoofd hangt de constante dreiging van eeuwige verdoemenis.

Op school worden nog altijd lijfstraffen toegediend. "Ik herinner me hoe een 'stoute' jongen van de stok kreeg vooraan in de klas", vertelt Lilia. "Toen een moeder me de blauwe striemen liet zien op de rug van haar kind, begon ik te denken dat er iets niet klopte. Maar ik duwde die gedachte weg. Zelfs als je vond dat er iets niet juist was, mocht je er niet over spreken. Je leerde om je emoties te onderdrukken. Je was in de macht van de leiders. Van kinds af leerde je dat je moest gehoorzamen."

Vernederd
Toen ze op een dag een schoolrapport kreeg waarin ze geprezen werd om haar leiderschapskwaliteiten, las haar opa het tijdens het eten voor aan de hele groep en maakte hij haar belachelijk. 'We willen hier geen bazige vrouwen zoals jij', zei hij. "Ik voelde me zo vernederd."
Op haar 16de was het tijd voor haar officiële toetreding tot de groep. "Ik moest tijdens een ceremonie zweren dat ik me zou onderwerpen aan de mannen, het huishouden zou doen en 'puur', 'zachtmoedig' en 'bescheiden' zou blijven", vertelt Lilia. "En ik moest beloven dat ik nooit aan overspel, scheiding, anticonceptie en abortus zou toegeven."

"Opa pochte er altijd over dat we de grootste gezinnen van het land hadden", gaat ze verder. "Een van zijn favoriete preken ging over ons geluk dat we op de wereld waren gezet door christelijke ouders. 'Raad eens wat de mest gevaarlijke plaats ter wereld is', zei hij dan. 'Het is niet de weg met zijn vele auto's. Of de lucht waar vliegtuigen doorheen zoeven. Het is de vagina van een goddeloze vrouw."

Rebellie
Het waren uiteindelijk twee oudere kinderen van haar gezin die met de rebellie begonnen. "Het begon met kleine dingen zoals naar popmuziek luisteren, een zonnebril dragen of mouwen oprollen. Ten slotte liepen ze weg. Zowel mijn broer als mijn zus. Mensen die vertrekken, worden geëxcommuniceerd en gemeden. Tégen of óver hen spreken is een zonde. Het brak mijn moeders hart."

Haar ouders waren zwaar geïndoctrineerd, maar hun liefde voor hun kinderen liet hen iets doen dat nooit eerder was gebeurd in de gemeenschap. Hoewel ze lid bleven, verlieten ze het landgoed van de sekte en gingen ze in een eigen huis wonen. "Ik werd opeens blootgesteld aan invloeden van buiten", vertelt ze. "Gaatjes in je oren, een short, populaire muziek. Het was aanlokkelijk, maar ook verwarrend. Het was alsof ik twee levens leidde. Uiteindelijk besloten we volledig met de gemeenschap te kappen."

Pijnlijk
Dat was een pijnlijk proces. Want het waren allemaal familieleden en vrienden. Ze worstelt er vandaag nog altijd mee. "Je gelooft dat je ervoor zal branden in de hel", vertelt ze daarover. "Dat is wat je je hele leven te horen hebt gekregen. Het heeft me veel tijd gekost om uit te zoeken wie ik echt was. Je gaat plots van geen keuzes mogen maken naar alles zelf beslissen. Over je studie, je relatie, je carrière."

Intussen heeft Lilia religie afgezworen en gestudeerd. Ze draagt modieuze kleren en date zelfs af en toe een leuke jongen. En ze heeft een boek geschreven over haar ervaringen in de sekte van haar opa. "Ik heb het gedaan om discriminatie en misbruik aan te klagen, voor mensen die het zelf niet kunnen. Misschien geeft het anderen ook de kracht om eruit te stappen. Onderdrukking gebeurt trouwens niet alleen in sektes. Je ziet het elke dag, overal. Ik geef deze mensen een stem. Ik weet wat racisme, seksisme en kindermishandeling is. Ik heb het meegemaakt. Het kan je mentale gezondheid ondermijnen en je alle levensvreugde ontnemen."

Ondanks alles schrijft ze Gloriavale en haar opa niet volledig af. "Sta ik achter de filosofie? Nee, daarom ben ik ook weggegaan. Maar er waren ook goede dingen. Ik heb er veel geleerd. Sociale vaardigheden, hoe je in een team moet werken en praktische dingen, zoals koken, naaien en een kind verzorgen. Vooral huishoudelijke dingen, wel. En mijn opa? Die zal ook altijd mijn opa zijn en ik zal hem op een manier altijd graag zien. Niet alles wat hij deed, was fout." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te koop voor 20 miljoen euro (en ingericht door Vlaamse topontwerper): de villa van Picasso

Te koop voor 20 miljoen euro (en ingericht door Vlaamse topontwerper): de villa van Picasso

http://static0.hln.be/static/photo/2017/17/16/8/20170829164205/media_xll_9968918.jpg

Het prachtige Zuid-Franse landhuis waar kunstschilder Pablo Picasso woonde van 1961 tot aan zijn dood in 1973, gaat onder de hamer. Startbod: 20,2 miljoen euro. De befaamde Vlaamse interieurontwerper Axel Vervoordt zorgde ervoor dat de woning er weer precies uitziet zoals toen Picasso nog leefde, al werd ze wel voorzien van alle moderne comfort.

Het optrekje - met de tot de verbeelding sprekende naam 'Mas de Notre Dame de Vie' - ligt in de gemeente Mougins aan de Côte d'Azur, met zicht op de baai van Cannes en de Middellandse Zee. De gigantische villa telt liefst 1.709 vierkante meter bewoonbare oppervlakte en ligt op een perceel van 3,3 hectare. Er zijn vijftien slaapkamers, twaalf badkamers, een zwembad, een poolhouse en een professionele tennisbaan. Bovendien is het complex van kop tot teen gerenoveerd. Dat was ook nodig, want na de dood van Picasso's tweede vrouw, Jacqueline Roque, in 1986 stond het huis dertig jaar lang leeg.

Net als toen

De Vlaamse decorateur, kunstverzamelaar en interieurontwerper Axel Vervoordt nam het landhuis onder handen en zorgde ervoor dat het er weer precies uitziet zoals toen Picasso er nog verbleef. Bronnenmateriaal had hij genoeg: in de talloze boeken over het leven van de schilder speelt 'Mas de Notre Dame de Vie' een hoofdrol. Vervoordt zelf blijft erg discreet over zijn rol in het restauratieproject "uit respect voor de klant". Honderd mensen zijn twee jaar lang in de weer geweest om het huis helemaal in orde te krijgen. Wie interesse heeft in de woonst, kan terecht bij Christie's International Real Estate in Amsterdam. De verkoop gaat door op 12 oktober. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mathilde kiest bewust voor job als directrice van gekleurde school:

Mathilde kiest bewust voor job als directrice van gekleurde school: "Kinderen een veilige haven geven: fantastisch toch?"

http://static0.hln.be/static/photo/2017/8/13/0/20170830035723/media_xll_9971550.jpg

Ze had een bedrijf in industriële verlichting, maar vrijdag start ze op haar nieuwe job: directrice van een stedelijke basisschool op het Antwerpse Kiel. Van lampen naar het onderwijs: als carrièreswitch kan het tellen. "Ik wilde betekenisvoller in het leven staan", zegt Mathilde van Engelenburg (47). "Kinderen een veilige haven bieden en hen de best mogelijke rugzak meegeven: daar doe ik het voor."

De mannen van de Antwerpse haven zullen raar opkijken wanneer ze Mathilde van Engelenburg in de krant zien staan. Schooldirectrice?! Zij? Ze deed toch in industriële verlichting voor logistieke bedrijven? "Wel ja, tot half augustus heb ik dat effectief gedaan", lacht Mathilde, blij om even te kunnen uitblazen van het opknapwerk aan haar pas gekochte huis in Antwerpen. Van origine is ze Nederlandse, maar ze woont al twintig jaar in Antwerpen, als alleenstaande mama met haar dochter Femke (20).

"Maar ik ben gráág ondernemer geweest. Ik vond het zalig om mijn eigen baas te zijn! Maar: begin dit jaar moest ik aan mezelf toegeven dat die passie er niet meer was. Ik was niet meer gemotiveerd," zegt Mathilde. "Ik miste het dat ik niks wezenlijks voor een ander kon betekenen. En zo kwam ik als vanzelf weer uit bij mijn oude liefde, het onderwijs. Uit een test is vroeger trouwens gebleken dat er 95% leerkracht in mij zit."

Nadat ze zich een week had opgesloten in een universiteitsbibliotheek, om stapels lectuur door te nemen over het onderwijs van nu, doorliep Mathilde een zware sollicitatieronde. Voor een job als directrice bij het stedelijk onderwijs van Antwerpen. Ze haalde de ronde samen met drie anderen. Vervolgens mocht ze kiezen - en motiveren - in welke van de zeven scholen met een openstaande vacature ze aan de slag wilde gaan. Als enige koos zij voor De Piramide, een kleuter- en lagere school waar 95% van de 450 kleuters en leerlingen van allochtone afkomst is. Op het Antwerpse Kiel, een multiculturele wijk. "En daar heb ik heel bewust voor gekozen. Juist omdát het een gekleurde school is. Hier is de uitdaging zo veel groter. Deze kinderen hebben evenveel recht als anderen om net zo ver te geraken in het leven. Ik wil hen een veilige haven bieden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 4 op 10 leraars riskeren burn-out

4 op 10 leraars riskeren burn-out

http://static3.hln.be/static/photo/2017/11/3/0/20170829040621/media_xll_9969330.jpg

Ruim 4 op de 10 Vlaamse leraars lopen een ernstig risico op een burn-out. 13,5% van hen heeft er momenteel zelfs al mee te kampen. Bij andere beroepen schommelt dat percentage tussen de 7 en 10%.

75% van het onderwijzend personeel ervaart stress. Dat is 10 tot 25% meer dan kaderleden, bedienden, arbeiders en ambtenaren. Dat blijkt uit een studie in opdracht van vacature.com, waarvoor onderzoeksbureau iVOX in april tweeduizend werkende Vlamingen tussen 18 en 65 jaar heeft ondervraagd.

Ongeveer de helft van de leraars en leraressen voelt zich bovendien geregeld gefrustreerd, gespannen, onzeker en/of lusteloos. Hun meest voorkomende lichamelijke klachten zijn oververmoeidheid, slapeloosheid, nekpijn, hoofdpijn en rugpijn. Meer dan een derde van de ondervraagden geeft aan dat ze daar recent last van hebben gehad.

Gevolg: ruim vier op de tien leraars lopen grote kans op een burn-out. "Dat heeft allereerst veel te maken met hun profiel. Wie lesgeeft, is vaak heel betrokken en geëngageerd. Dat maakt hen een kwetsbare groep voor arbeidsgerelateerde stress", legt neuropsychiater Eric Verhaeghen uit. Hij begeleidde al heel wat leerkrachten die kampen met stress. Verhaeghen wijst ook naar het rigide schoolsysteem. "Als het schooljaar gestart is en je wil naar een andere klas switchen of minder uren opnemen, kan dat niet zomaar. Wanneer een leerkracht stresssignalen geeft, wordt dat zelden goed opgevangen. Er is weinig ruimte om daar gepast mee om te gaan." Ten slotte wijst hij erop dat het mogelijk zou helpen als de leerplannen minder strikt zouden zijn. "Leerkrachten krijgen vaak weinig autonomie."

En toch willen velen van hen geen andere job: slechts 5,7% van de leerkrachten is actief op zoek naar een nieuwe uitdaging. (br.hln)


» Reageer (0)
29-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart De Pauw werkt aan geheimzinnig programma voor Canvas

Bart De Pauw werkt aan geheimzinnig programma voor Canvas

http://static3.hln.be/static/photo/2017/0/16/11/20170828093109/media_xll_9967286.jpg

Van Schalkse Ruiters over Buiten De Zone tot het Geslacht De Pauw: Bart De Pauw heeft al heel wat moois op zijn palmares staan. En nu werkt hij aan een nieuw programma voor Canvas, meldt de VRT.

In de tweede aflevering van het vijfde seizoen 'Allleen Elvis blijft bestaan' (op 9 september) ontvangt Thomas Vanderveken televisiemaker Bart De Pauw. Die zal daar zijn favoriete televisiefragmenten uit de doeken doen, maar de trailer van de aflevering focust zich vooral op het nieuwe programma waar Bart aan werkt.

Over het project is verder niets bekend, maar het schijnt niet van de poes te zijn: "Ik heb al vele televisieprogramma's gemaakt, maar ik ben nog nooit zo diep gegaan als nu. De voorbereidingen zijn enorm zwaar, verschrikkelijk. Ik ben mezelf een paar keer tegengekomen", klinkt het. (br.hln)


» Reageer (0)
28-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug naar school: hoogbegaafde Aliana (5) leerde zichzelf lezen in één maand

Terug naar school: hoogbegaafde Aliana (5) leerde zichzelf lezen in één maand

http://static2.hln.be/static/photo/2017/12/16/6/20170828035209/media_xll_9966861.png

En of 1 september een mijlpaal wordt voor Aliana Goethals uit Oosterzele. Al is ze nog maar pas vijf, ze trekt naar het eerste studiejaar en zal voor rekenen zelfs les in het tweede leerjaar volgen. Het blonde elfje is hoogbegaafd en slaat daarom het derde kleuterklasje over. "Er is geen houden aan dat kind", lacht haar mama, fier op haar slimme dochter, maar ook wat weemoedig omdat het speelse er te snel af ging. "Aliana was vier toen ze zich in een maand tijd leerde lezen, en in twaalf dagen kon ze schrijven."

Cindy Nimmegeers (39) moet één van de weinig mama's zijn die in april al winkels afschuimde om een boekentas voor haar jongste dochter te vinden. "Want Aliana bleef er maar om vragen - kan je nagaan hoelang ze er al naar uitkijkt om naar het eerste studiejaar te mogen", lacht de mama, terwijl haar dochter met een big smile heftig van ja knikt en van puur enthousiasme op en neer staat te springen. Apetrots laat de uk het kleinood - wel erg groot uitgevallen voor een kind van pas vijf - langs alle kanten bewonderen. "Ik heb al mijn mappen zelf mogen kiezen en er staan allemaal dieren op", jubelt ze blij. "En kijk, tussen mijn kleurpotloden zit er eentje van zilver én van goud!"

Volgens de normale gang van zaken had Aliana op 1 september naar het derde kleuterklasje moeten gaan. Maar dat is buiten haar opmerkelijke slimmigheid gerekend. Aliana's oudste zus Aaricia (7) is eveneens hoogbegaafd. Zij wipte van de derde kleuterklas naar het tweede studiejaar en gaat nu naar het derde leerjaar. Aliana maakt op nog jongere leeftijd cognitieve sprongen. "Dat komt deels ook omdat ze alles wil kunnen wat grote zus kan", zegt Cindy, net als haar echtgenoot (aankoopdirecteur bij een telecombedrijf, red.) universitair geschoold. "Aaricia begon te lezen toen ze zes was en in het derde kleuterklasje zat - "pas dan", zo onderbreekt Aliana haar mama fijntjes - en Aliana leerde zichzelf lezen op haar vier jaar. 

Ze had veel opgepikt van haar zus die zich op een speelmat de drukletters had aangeleerd en begon uit zichzelf leesboekjes met drieletterwoordjes te bestuderen. Begreep ze iets niet, dan kwam ze het mij vragen. 'Welke letter is dat?' 'Hoe zeg je o met een e erachter?' In een maand tijd, ze zat in de tweede kleuterklas, kon Aliana lezen, inclusief de tweeklanken. 

En eens ze kon lezen, wilde ze ook kunnen schrijven. In twaalf dagen had ze dat onder de knie. Intussen kent ze alle spellingsregels van het tweede studiejaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo krijg je die tienerdochter wél op tijd naar school ’s ochtends

Zo krijg je die tienerdochter wél op tijd naar school ’s ochtends

https://www.mupload.nl/img/ovhqat0znyjh1.jpg

Dacht jij dat het al moeilijk was om een kleuter op tijd en netjes aangekleed richting school te brengen? Wacht tot die kleuter een tienerdochter is. Crisis voor de kleerkast en discussie over lievelingsbroeken die in de wasmand zitten verzekerd. Met deze tip los je die ochtendlijke hectiek handig op.

“Help, ik heb niks om aan te trekken!” Het is de standaardzin van menig vrouw naast een overvolle kleerkast, die zelfs al vanaf de puberteit in het vrouwelijk vocabularium sluipt. Erg vervelend als jij er toch nog voor moet zorgen dat die tienerdochter op tijd op school komt, liefst in een outfit waarmee ze niet vanaf dag één een keelontsteking oploopt.
Maar een goede voorbereiding is alles. Om discussies over kledingskeuzes vanaf volgende week te vermijden, kan je nu al beginnen aan een stappenplan die een kleerkastcrisis bij tienerdochters voorkomt. 

Stap 1: Laat je dochter in de week voor school weer begint zoveel mogelijk outfits aandoen uit haar kleerkast, in allerlei mogelijke combinaties. Maak een mix van verschillende rokken, broeken, tops enzovoort boven elkaar. Laat je dochter zich even een model wanen en maak een foto van elke “look”. 

Stap 2: Print die foto’s uit, en bewaar ze in een schoendoos in de kleerkast. Je kan ze ook aan de binnenkant van de kast kleven, zodat ze overzichtelijk te bewonderen vallen.

Stap 3: In plaats van de hele kast overhoop te halen op een hectische ochtend, kan jouw dochter op basis van de foto’s haar ideale outfit van de dag uitkiezen. Bij voorkeur kiest ze al de avond voordien en kunnen de kleren al klaargelegd worden, maar zoals dat gaat met tienerdochters: opspelende hormonen kunnen ervoor zorgen dat die perfect gekozen outfit van zondagavond op maandagochtend plots het slechtste idee ter wereld lijkt. Dat jij achteraf niet alle gepaste kledingstukken opnieuw moet opvouwen en in de kast leggen, is ook weer een extra pluspunt. (br.hln)


» Reageer (0)
27-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze dingen doen succesvolle mensen voor het slapengaan

Deze dingen doen succesvolle mensen voor het slapengaan

https://images4.persgroep.net/rcs/ZGk8EE2ytMirR-3pJRWWp9nKeNQ/diocontent/110202473/_crop/0/37/1619/908/_fill/679/382?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

We weten maar al te goed hoe verleidelijk het is om voor het slapen nog even door je sociale media te scrollen of nog een laatste aflevering van je favoriete Netflix-serie te zien, maar laten we eerlijk zijn... echt deugd doet het de volgende ochtend niet. Wil je succesvol door het leven gaan? Ruil dan je digitale apparatuur in voor deze 5 activiteiten.

De dingen die je doet voor het slapengaan hebben niet alleen invloed op je nachtrust, ook je humeur en energielevel van de dag erop betalen de prijs van een nachtje Netflix & chill. Klap je laptop dus maar alvast dicht en schuif je smartphone aan de kant, hier zijn de vijf avondactiviteiten waar succesvolle mensen bij zweren.

Lezen

Als we de avondroutine van mensen als Steve Jobs bestuderen zien we dat ze allemaal een ding gemeen hebben: het allerlaatste vrije moment van hun dag investeren ze in het lezen van een boek. Niet alleen bedrijfsliteratuur, ook andere genres komen aan bod, zolang het maar informatie verschaft en de creativiteit een boost geeft.

Zet het werk uit je hoofd

Hoewel succesvolle mensen vaak leven voor hun werk, gaat hun laptop toe en smartphone uit zodra de avond valt. Je mailbox mag dan nog zo hard uitpuilen met urgenties, geef jezelf een pauze tussen de laatste mail die je leest en voor je onder de wol kruipt. Het zal je nachtrust en je productiviteit van de dag erna alleen maar ten goede komen.

To-do lijst maken

Een goede nachtrust vraagt om een hoofd dat leeg is. Succesvolle mensen maken daarom vaak een lijst met to-do’s. Een goede manier om het werk van je af te schrijven en te vermijden dat het ’s nachts in het hoofd blijft rondspoken.

Family time

Breng na de werkuren zoveel mogelijk tijd door met vrienden, familie en partner. Je investeert immers al een derde van je dag in presteren op de werkvloer. Maak het gezellig met je partner, speel met je kinderen of ga op stap met je vriendinnen. Kortom: koppel je los van werkgerelateerde verantwoordelijkheden en investeer je kostbare tijd in dat wat écht belangrijk is: je geliefden.

Ga met een positieve ingesteldheid naar bed

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer om de minder positieve ervaringen die vandaag op je pad kwamen los te laten. Blijf er vooral niet over piekeren, pessimistische gedachten leiden alleen maar tot onnodige stress. Focus op de positieve momenten van je dag en relativeer de minder positieve, dan ga je ongetwijfeld een geslaagde nachtrust tegemoet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robbe De Hert hervat opnames droomproject

Robbe De Hert hervat opnames droomproject ‘Hollywood aan de Schelde’

https://images4.persgroep.net/rcs/gUrL6FBTJow-rvQJAfzCip3Jimo/diocontent/74107433/_focus/0.562500/0.375367/_fill/679/382?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Peetvader van de Vlaamse film Robbe De Hert heeft het filmen van zijn droomproject ‘Hollywood aan de Schelde’, een documentaire over de geschiedenis van de Belgische film, hervat. Dankzij een succesvolle crowdfunding en benefiet kan de Antwerpenaar zijn film afwerken.

Eerder deze maand raakte bekend dat de Nederlandse producent Willem Thijssen mee in het project stapt. De Hert en Thijssen werkten al samen voor onder meer ‘De Witte van Sichem’ en ‘Gaston’s War’.
De voorbije week hervatte De Hert de opnames. ze week al, vonden de eerste opnames plaats. Hij beschikt al jaren over vele uren beeldmateriaal, maar kreeg door financiële problemen het project nooit rond. Dankzij de steun van heel wat sympathisanten en filmliefhebbers kwam er toch schot in de zaak. (br.hln)


» Reageer (0)
26-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op deze leeftijd heb je het helemaal gehad met werken

Op deze leeftijd heb je het helemaal gehad met werken

https://images3.persgroep.net/rcs/wf9B__C42uivM_kpWfeZM7JZsI0/diocontent/110406092/_crop/0/46/1619/908/_fill/679/382?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Misschien ga je al jaren met tegenzin naar je werk of ben je juist de eeuwige workaholic die denkt er nooit genoeg van te krijgen. Welke van de twee het ook mag zijn, er is wel degelijk een leeftijd waarop we het volledig gehad hebben met werken. En dat gevoel treft ons vroeger dan verwacht.

Uit onderzoek uitgevoerd door het human resources-bedrijf Robert Half UK blijkt dat we op de leeftijd van 35 jaar echt een verschrikkelijke hekel beginnen krijgen aan onze job. Dat komt omdat op die leeftijd het gevoel komt opdagen dat we nog niets bereikt hebben van de doelen die we voor ogen hadden. Voor wie wel al succes heeft geboekt op de werkvloer, is de stress dan weer zo ondragelijk dat werken geen enkele vorm van voldoening meer geeft.
Robert Half UK ondervroeg voor het onderzoek 2.000 werkende Britten. Wie de leeftijd van 35 jaar al gepasseerd was, bleek twee keer zo ongelukkig te zijn als iemand bij wie het 35ste levensjaar nog in het verschiet ligt. Vrouwen van deze leeftijd gaven aan vooral belang te hechten aan het starten van een familie of willen liever tijd doorbrengen met de kinderen in plaats van te presteren op de werkvloer.

Een kwart van de werkenden in de leeftijdscategorie van 18 tot 35 jaar gaf aan regelmatig stress te hebben op de werkvloer. Bij 35-plussers lag dit aantal hoger, met een derde van de ondervraagden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je kunt doen als je propere was altijd muf riekt

Wat je kunt doen als je propere was altijd muf riekt

https://images4.persgroep.net/rcs/JF4sKoUJ-fEPbgAb_TCuPRtqpEQ/diocontent/110453470/_crop/0/3/1618/908/_fill/679/382?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Je hebt de wastrommel niet te vol gepropt en de kleren ook niet te lang laten zitten, en toch ruikt je was niet fris? Als zelfs liters wasverzachter niet helpen, is er waarschijnlijk meer aan de hand.  En geen zorgen, je hoeft niet meteen een nieuw wasmachine te kopen. Met een paar kleine aanpassingen ruikt je propere was frisser als ooit tevoren.

1. De rubberen rand schoonmaken
Vaak blijft er heel wat viezigheid in de rubberen rand van de wasmachine zitten. Denk haren, stofjes, muntjes en andere rommel die na een tijdje kunnen stinken. Maak simpelweg een vod nat met heet water, doe er een beetje allesreiniger bij en hupsakee blijven vegen tot de rand weer proper is.

2. Was stinksokken apart
Het klinkt misschien banaal, maar één stinksok kan er al voor zorgen dat de volledige was naar een beerput ruikt. Sokken en ondergoed apart wassen is het veiligst.

3. Schuur het zeepbakje uit
Het is belangrijk om het zeepbakje af en toe te schuren met een mengsel van kokend water en soda, dat maakt normaal gezien al een groot verschil qua geur.

4. 90 graden
Ruikt je was nog altijd muf? Laat je wasmachine dan eens draaien op 90 graden zonder kleren in en met een vaatwastablet. (br.hln)


» Reageer (0)
25-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vader deelt 10 lessen die hij leerde sinds hij zoontje (3) verloor

“Neem zo veel mogelijk foto’s. Op een dag kan het alles zijn wat je nog hebt”: vader deelt 10 lessen die hij leerde sinds hij zoontje (3) verloor

https://www.mupload.nl/img/cywhmdtufnh1n.jpg

 Het is vandaag 1 jaar en 7 dagen geleden dat Jen en Richard Pringle afscheid moesten nemen van hun zoontje Hughie (3). Het jongetje uit het Britse Hastings stierf aan een hersenbloeding en sindsdien is het leven van het gezin nooit meer hetzelfde geweest. Papa Richard postte nu een bericht op Facebook waarin hij de 10 meest waardevolle lessen deelt die hij leerde sinds hun grote verlies. En hij hoopt dat andere ouders de post lezen en zo veel mogelijk delen.

“Onze jongen had een hersenziekte, maar het ging eigenlijk heel goed met hem”, vertelt Richard. “Hij liep amper 5 procent risico op een bloeding, maar we hadden pech. Het noodlot sloeg toe en op 18 augustus vorig jaar moesten we hem plots afgeven.”

Op foto’s die Richard en Jen deelden op Facebook is een vrolijk jongetje te zien, dat met zijn papa en mama speelt en op uitstap gaat. Schijnbaar onbezorgd, zoals het voor elk kind zou moeten zijn. “Hij was zachtaardig, bezorgd en heel lief”, aldus Richard, die samen met Jen nog twee andere kinderen heeft. “Zelfs de meest saaie dingen werden leuk als hij erbij was. Álles was leuk als hij erbij was. We hadden hem maar drie jaar bij ons, maar hij gaf ons een heel leven aan mooie herinneringen.”
Stortvloed
Hij hoopt nu met een post op Facebook andere ouders te laten beseffen dat ze hun kind nooit voor vanzelfsprekend mogen houden. Het berichtje werd intussen al bijna 2.000 keer gedeeld en kon op een stortvloed aan steunende en bemoedigende reacties rekenen. Dit is wat Richard schreef:

1. Je kan je kind nooit te graag zien of te veel kusjes geven.
2. Je hebt altijd tijd. Hou op met wat je aan het doen bent en speel, al is het maar voor even. Niets is zo belangrijk dat het niet even kan wachten.

3. Neem zo veel mogelijk foto’s en maak zo veel mogelijk filmpjes als fysiek mogelijk is. Op een dag kan het alles zijn wat je nog hebt.

4. Investeer geen geld, investeer tijd. Denk je dat de hoeveelheid geld die je uitgeeft ertoe doet? Nee. Het is wat je doet, dat telt. Spring in plassen, ga wandelen, zwem in zee, bouw een kamp en amuseer jullie samen. Dat is alles wat kinderen willen. Ik kan me niets herinneren van de dingen die we voor Hughie kochten, ik herinner me alleen wat we samen deden.

5. Zing. Zing samen liedjes. Mijn leukste herinneringen zijn die waarin Hughie op mijn schouders zit of naast me in de wagen en we onze favoriete liedjes zingen. Herinneringen worden gemaakt met muziek.
6. Koester de meest eenvoudige dingen. Avonden en de tijd om naar bed te gaan en verhaaltjes voor te lezen. Samen ontbijten. Luie zondagen. Dat zijn de momenten die ik het meeste mis. Laat die special momenten niet onopgemerkt voorbijgaan.

7. Kus de mensen die je graag ziet altijd als je afscheid neemt. En als je het vergeet, ren achter hen aan en doe het toch nog. Je weet nooit of het niet de laatste keer is dat je de kans zal krijgen.

8. Maak saaie dingen leuk. Winkelen en autoritten. Doe gek, vertel grapjes, lach en amuseer jullie. Klussen zijn maar klussen als je ze zo bekijkt. Het leven is te kort om geen plezier te maken.
9. Hou een dagboek bij. Schrijf alle dingen op die je kleintjes doen en die je gelukkig maken. De grappige dingen die ze zeggen, de schattige dingen die ze doen. We zijn daar pas mee begonnen toen we Hughie al kwijt waren. Omdat we ons nog alles blijvend wilden herinneren. Nu doen we het voor Hettie en we gaan het ook voor Hennie doen. Dan kunnen de herinneringen je nooit meer ontsnappen. En als je ouder wordt, zal je altijd kunnen terugkijken en elk moment kunnen koesteren.

10. Als je je kinderen bij je hebt - om goedenacht te kussen, mee te ontbijten, naar school te wandelen, aan de universiteit in te schrijven, weg te schenken op hun huwelijksdag - dan ben je gezegd. Vergeet dat nooit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salma Hayek en haar man zijn het rijkste Hollywoodkoppel: “Ik werk gewoon te graag”

Salma Hayek en haar man zijn het rijkste Hollywoodkoppel: “Ik werk gewoon te graag”

https://images4.persgroep.net/rcs/Dj7BFfmd-8MrMwCxgFb-cUvSxmo/diocontent/110475385/_crop/1/57/943/529/_fill/679/382?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Met liefst 17 miljard euro op de bankrekening zijn Salma Hayek (50) en haar man veruit het rijkste koppel in Hollywood. Maar aan het zwembad liggen luieren in één van hun vier huizen is er niet bij. “Huisvrouw worden is niks voor mij”, zegt Salma, die samen met Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds te zien is in ‘The Hitman’s Bodyguard’. “Ik heb vroeger heel hard moeten werken voor mijn centen. Ik ga nu niet naast mijn schoenen beginnen te lopen.” Hayek is verre van een doorsneevrouw en doet de dingen zelden volgens het boekje. In 2009 trouwde ze met haar steenrijke Franse zakenman, François-Henri Pinault. Twee jaar eerder was ze - op haar 41ste - bevallen van hun dochtertje Valentina (9). Salma had toen aan een rustig leventje als huisvrouw met nanny kunnen beginnen. Maar ze werkte rustig door. In ‘The Hitman’s Bodyguard’ heeft ze geen al te grote rol - ze speelt de vrouw van Samuel L. Jackson, ’s werelds meest beruchte huurmoordenaar.  Maar dat vond ze niet erg: “Ik heb héél veel geld gekregen om slechts een paar scènes in te blikken, dus dit was voor mij zowat de beste job ter wereld”, lacht ze. “De opnames vonden niet ver van mijn thuis in Londen plaats, wat als werkende mama juist heel goed uitkwam.”
Veel fans dachten dat je na je huwelijk en de geboorte van je dochtertje minder zou werken.

”Geloof me, ook ik dacht dat ik tegen nu wel huisvrouw was geweest. Als ik wil, dan kan ik dat zo worden, maar ik werk gewoon veel te graag. Het houdt me nuchter. Ik heb vroeger heel hard moeten werken voor mijn centen, en het is daarom belangrijk dat ik niet naast mijn schoenen begin te lopen. Ik zou zot worden mocht ik vandaag stoppen met werken. Niks doen is absoluut niks voor mij. Mijn dochtertje is mijn prioriteit, maar ik zou ook graag nog als actrice wat willen groeien.” (br.hln)


» Reageer (0)
24-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 badkamerfouten die je een bad hairday bezorgen

3 badkamerfouten die je een bad hairday bezorgen

http://static2.hln.be/static/photo/2017/14/2/14/20170824083215/media_xll_9957344.jpg

Wie zich 's ochtends in zeven haasten klaarmaakt om op tijd te zijn, zit echt niet te wachten op weerbarstige lokken. Zo'n bad hairday is niet alleen vervelend om mee rond te lopen, het maakt je ochtendroutine ook al snel een stuk langer. Maar wist je dat je zo'n mislukte coupe meestal aan jezelf te danken hebt?

Je gebruikt de verkeerde shampoo

Lijkt het alsof je haar maar niet proper wordt en is het na het drogen meteen weer vettig? Of misschien is je shampoo net te agressief en is je haar na het wassen zo schoon dat het dof en beschadigd oogt? Ga op zoek naar een shampoo die perfect bij de noden van jouw kapsel aansluit. Heb je haar dat snel vet wordt? Dan zoek je best naar een goede cleansing shampoo. Wie net veel problemen heeft met droge lokken is beter af met een verzorgende shampoo.

Je kamt te hard

We begrijpen het wel hoor: het moet allemaal snel snel gaan. Dus een halfuur minutieus knopen ontwarren zit er 's ochtends niet in. Maar ga niet als een malle aan die borstel staan trekken wanneer je niet onmiddellijk door je lokken raakt, zo trek je je haren alleen maar kapot. Maak je lokken eerst handdoekdroog, en vervolgens gebruik je een borstel of kam waarbij de tanden ver uit elkaar staan. Begin onderaan, en werk zachtjes naar boven toe.

Je gebruikt te veel hitte

Een stijltang op 210 graden? Dat is echt niet nodig, op 180 graden werkt de tang immers even goed. En ook je haardroger hoeft echt niet op de hoogste setting te staan. Focus je ook niet de hele tijd op dezelfde haarstrengen, maar verplaats de blaasmond over je hele hoofd. Op die manier kan je je lokken niet beschadigen. Eindig met wat koude lucht om je kapsel te fixeren. (br.hln)


» Reageer (0)
23-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbel zoveel kinderen spijbelen

Dubbel zoveel kinderen spijbelen

http://static2.hln.be/static/photo/2017/2/1/8/20170823004351/media_xll_9954368.jpg

In vijf jaar tijd is het aantal spijbelaars in het lager onderwijs verdubbeld. Nooit eerder waren zoveel kinderen problematisch afwezig. Nochtans heeft onderwijsminister Crevits al heel wat initiatieven genomen om het probleem aan te pakken.

Kinderen die meer dan 30 halve dagen spijbelen, krijgen in de statistieken het etiket 'problematisch afwezig'. Waar het in het schooljaar 2010-2011 nog om 1.380 leerlingen ging, waren dat er in 2015-2016 al 2.957 - een stijging met liefst 114%. Dat blijkt uit cijfers die sp.a-parlementslid Steve Vandenberghe opvroeg bij Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V).

"In absolute cijfers gaat het om een kleine groep, maar ze is erg kwetsbaar", zegt professor Sociologie Bram Spruyt (VUB), die het fenomeen onderzoekt. "Het gaat hier immers niet om moedwillige spijbelaars, maar om kinderen die thuisblijven door een moeilijke thuissituatie." Zowel Spruyt als Vandenberghe erkent dat de Vlaamse regering al maatregelen genomen heeft om het probleem aan te pakken. "Maar toch gaat het de verkeerde kant op", zegt de sp.a-politicus. Hij vraagt Crevits om de inzet van zogenaamde brugfiguren te onderzoeken. In Gent en Kortrijk worden zulke mensen al ingeschakeld om de band tussen de school en de ouders te verbeteren, en zo spijbelen tegen te gaan. Hilde Crevits gelooft in de rol van brugfiguren, maar maakt er geen middelen voor vrij. "De steden en gemeenten krijgen dit jaar 3,5% méér geld uit het Gemeentefonds. Ze kunnen zelf beslissen of ze dat uitgeven aan brugfiguren." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag mooi meisje

Dag mooi meisje

https://www.mupload.nl/img/ntrdqzhsdtslx.jpg

dag mooi meisje spelend in de wei
met je gouden haren wapperend in de wind
met je satijnen jurkje
en je ogen zo blauw

kom eens wat dichter
ben je wel echt of droom ik dit
want je bent zo perfect

jou hart raakt het mijne
je stem zingt als een prachtige nachtegaal
en ik zing zachtjes mee

vlinders zitten op het bosje bloemen
die je aan het plukken was
kom bij me en vertel me je naam
mijn hart zingt een liedje voor jou

mijn vingers strelen je gouden lokken
ga nu maar snel naar huis
want al was je maar een droom
je woont voor altijd in mijn hart


» Reageer (0)
22-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abstracte kunstschilder Karl Otto Götz overleden

Abstracte kunstschilder Karl Otto Götz overleden

http://static1.hln.be/static/photo/2017/5/1/3/20170821150057/media_xll_9950628.jpg

Karl Otto Götz, de Duitse pionier van de abstracte kunst in de naoorlogse tijd, is zaterdag in zijn woning in Niederbreitbach in Rijnland-Palts overleden. Hij werd 103. Dat maakte Joachim Missmann, de zaakwaarnemer van de K.O. Götz en Rissa-Stichting, vandaag bekend.

K.O. Götz werd geboren op 22 februari 1914 in Aken, nog voor het begin van de Eerste Wereldoorlog. Onder de nazi's mocht hij wegens zijn voorliefde voor het abstracte niet meer werken. Na de Tweede Wereldoorlog bracht hij de Duitse kunst met zijn abstracte doeken weer op de internationale markt. Hij was het enige Duitse lid van de internationale kunstenaarsgroep CoBrA (Kopenhagen-Brussel-Amsterdam). 

Götz gaf vanaf 1979 ook 20 jaar lang les aan de kunstacademie van Düsseldorf. Zijn studenten Gerhard Richter en Sigmar Polke werden wereldvermaard.

Götz was een van de belangrijkste Duitse vertegenwoordigers van de informele schilderkunst, waartoe ook Gerhard Hoehme, Bernard Schultze of Fred Thieler behoorden. Hij werd beroemd met zijn grootschalige gestuele zwart-witcomposities, die vele musea en politieke kabinetten sieren. Toen hij de 100-jarige leeftijd had overschreden, schilderde de bijna blind geworden Götz met de hulp van zijn vrouw Rissa. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen gaat drones inzetten bij overstromingen

Vlaanderen gaat drones inzetten bij overstromingen

http://static0.hln.be/static/photo/2017/15/13/12/20170822062437/media_xll_9952272.jpg

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) wil bij overstromingen drones inzetten om het getroffen gebied exact in kaart te brengen. De gegevens moeten de kaart met overstromingsgevoelige gebieden nauwkeuriger maken, wat interessant is voor bijkomende verkavelingen. De data kunnen bovendien dienen als bewijsmateriaal.

Sinds 2006 heeft Vlaanderen kaarten met overstromingsgevoelige gebieden. Die worden onder meer gebruikt voor de watertoets en bij vergunningsaaanvragen. Sinds 2013 moet bij een verkoop van panden of percelen ook de overstromingsgevoeligheid worden meegedeeld.

De kaarten zijn onder meer gebaseerd op modellen van waterlopen en waarnemingen bij overstromingen. Naast observaties van hulpdiensten werden vroeger ook helikopters ingezet, maar dat blijkt niet meer zo efficiënt.

"De laatste jaren wordt Vlaanderen vaker geconfronteerd met overstromingen in bovenstroomse gebieden die veroorzaakt worden door plotse kortstondige hevige regenval, vaak bij zomeronweders", klinkt het bij de VMM. "Door het plotse karakter van de neerslag en het vaak zeer lokale karakter is een helikoptervlucht niet de meest geschikte methode."

Er wordt daarom met een overheidsopdracht gezocht naar bedrijven met drones. De VMM wil komen tot een "gebiedsdekkend netwerk" voor dronevluchten. Bij een 'code oranje' van het KMI moet een geselecteerd bedrijf maximaal twee uur na een oproep ter plaatse gaan, de overstroming in kaart brengen en de gegevens doorsturen.

Met de beelden en andere gegevens kunnen de bestaande kaarten vervolgens worden verfijnd. "Daarnaast is het aanleveren van beeldmateriaal eveneens van cruciaal belang om bij discussies in een later stadium te kunnen teruggrijpen naar origineel ontegensprekelijk bewijsmateriaal", klinkt het nog.

VMM acht de dronebeelden ook nuttig voor niet-bewoonde gebieden, waar hulpdiensten bij een overstroming niet zullen komen. Gebiedsdekkende informatie "is van cruciaal belang voor het afwegen van nieuwe ontwikkelingen zoals bijkomende verkavelingen", klinkt het.

De aanpak wordt gekaderd in het Vlaamse actieplan "Meerlaagse Waterveiligheid". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben jij ook slachtoffer van deze vervelende datingtrend?

Ben jij ook slachtoffer van deze vervelende datingtrend?

http://static0.hln.be/static/photo/2017/3/16/0/20170821085530/media_xll_9949980.jpg

Jullie zijn al enkele maanden gelukkig samen en tot hiertoe is er geen vuiltje aan de lucht. Jij hebt hem inmiddels voorgesteld aan al je vriendinnen en familie, want als het van jou afhangt is hij de ware. Maar neemt hij jullie relatie wel even serieus? Indien jij voor zijn vriendenkring nog steeds onbestaand bent, kan je maar beter je ogen goed openhouden, want misschien is hij je wel aan het stashen.

Alles mag dan van een leien dakje lopen, het knaagt dat hij nog nooit de moeite heeft gedaan om je voor te stellen aan zijn sociale kring, en stilaan vrees je dat hij iets verbergt, namelijk jou.

De Britse krant Metro noemt het 'stashing', Engels voor 'iets bewaren op een geheime plek', een fenomeen dat vroeg of laat heel wat mensen die in een nieuwe relatie stappen treft. Je partner, de zogenaamde stasher, kiest er voor om (in tegenstelling tot jou) niet met jullie relatie en jou naar buiten te komen. 

Wie slachtoffer is van deze vervelende datingtrend verspilt beter geen tranen aan de verloren liefde, want de kans is groot dat jouw 'ware' er hier en daar nog een relatie op na houdt met wie hij een toekomst aan het aftasten is.

Ontmasker de stasher

Betrap jij je partner op stashing? Dan is het hoog tijd om hem op het matje te roepen. Vraag hem op de man af waarom hij je verbergt. Komt hij met matig smoesje of schuift hij de schuld in jouw schoenen? Houd voet bij stuk en blijf doorvragen tot de waarheid naar boven komt. Heb je geen zin om nog tijd en energie in deze relatie te investeren? Dan is de enige optie hem aan de deur zetten. Misschien een beetje drastisch, maar dan loop je in ieder geval niet het risico dat je aan jezelf begint te twijfelen of het probleem écht aan jezelf toewijd. (br.hln)


» Reageer (0)
21-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komiek Jerry Lewis (91) overleden

Komiek Jerry Lewis (91) overleden

https://www.mupload.nl/img/pgl7qrkhby0gn.jpg

Acteur, komiek, regisseur en producent Jerry Lewis is zondag op 91-jarige leeftijd overleden in zijn woning in Las Vegas. Zijn agent heeft het overlijden bevestigd aan verscheidene Amerikaanse media.

De in New Jersey geboren Lewis staat te boek als één van de eerste supersterren in de geschiedenis van Hollywood. Lewis startte zijn carrière in het midden van de jaren veertig aan de zijde van zanger Dean Martin. Het komische duo maakte furore met slapstick, eerst in de theaterzalen en op televisie en vanaf de jaren vijftig ook op het witte doek. 'My Friend Irma' was hun eerste succes.

'The Nutty Professor'
In 1956 scheidden hun wegen en vatte Lewis een succesvolle solocarrière aan. Hij groeide niet enkel uit tot de meest populaire acteur van de Verenigde Staten, maar ging ook aan het produceren en regisseren. 'The Nutty Professor' en 'The Bellboy' zijn enkele hoogtepunten uit die periode.

Vanaf midden jaren zestig begon zijn filmcarrière wat te tanen, maar in die periode lanceerde Lewis wel een jaarlijkse televisiemarathon ten voordele van de bestrijding van spierdystrofieën.

Rugpijn
Lewis, die zelf met rugpijn kampte, zou die benefietactie meer dan veertig jaar volhouden en volgens het blad Variety zamelde hij in die periode meer dan twee miljard dollar in. Het leverde hem zelfs een nominatie voor de Nobelprijs op.

Op het witte doek zou Lewis nog af en toe schitteren, onder meer met dramatische rollen in 'The King of Comedy' en 'Arizona Dream'. Uiteindelijk zou hij in meer dan zestig films spelen. Zijn prent 'The Nutty Professor' werd in 1996 heruitgebracht in een nieuwe versie met Eddie Murphy in de hoofdrol.

Lewis werd op 16 maart 1926 in New Jersey geboren als Joseph Levitch. Hij is afkomstig uit een joods gezin met Russische roots. Hij had zes zonen uit zijn eerste huwelijk en adopteerde een dochter tijdens zijn tweede huwelijk.

In 1982 werd hij klinisch dood verklaard na een hartaanval, maar toch overleefde hij. Na een minder succesvolle periode maakte Lewis begin jaren tachtig een redelijk succesvolle comeback op het witte doek. Dat gebeurde in de film The King of Comedy van Martin Scorsese. Zijn laatste kleine rol speelde hij 2016 in de film The Trust. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap

Vriendschap

https://www.mupload.nl/img/vgcbff0gqke3o.jpg

vriendschap is mooi
ook al zie je elkaar niet veel
het geeft kracht
om moeilijke momenten te doorstaan
 
vriendschap
is een hechte band
die nimmer te verbreken is
het zijn harten
die om elkaar geven
 
vriendschap is alles delen
je vreugde
maar  ook je verdriet
...is  elkaars hand vastnemen
als de ander het moeilijk heeft
 
vriendschap
is als een parel
kostbaar en wondermooi
vriendschap is een geschenk je gegeven
omdat  je weet
dat je ook in iemand ander zijn hart leeft


» Reageer (0)
20-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel verborgen leed bij katten omdat baasjes hun gedrag niet begrijpen

Veel verborgen leed bij katten omdat baasjes hun gedrag niet begrijpen

http://static3.hln.be/static/photo/2017/15/12/12/20170819104434/media_xll_9946287.jpg

Is je kat vrolijk, droef, depressief of gewoon totaal ongeïnteresseerd? Het is soms moeilijk om van hun gezicht af te lezen, waardoor steeds meer eigenaars met hun kat in therapie gaan. Helemaal niets vreemds aan, want door simpelweg het gedrag van je kat te begrijpen, voorkom je heel wat verborgen leed bij je harige viervoeter.

Kattengedragstherapeut Liesbeth Puts ziet steeds vaker baasjes met hun kat in haar praktijk verschijnen. En dat is goed, want zo'n 20 tot 50 procent van de huiskatten heeft gedragsproblemen, omdat baasjes hun gedrag niet begrijpen. "Mensen denken te makkelijk over hun huisdier. Katten zijn tegenwoordig populairder dan honden, want een kat kun je lekker zijn gang laten gaan en hoef je niet uit te laten. Maar een kat heeft ook gewoon aandacht en zorg nodig, en dat vergeten mensen soms", zegt Puts. Als kattengedragstherapeut geeft Liesbeth praktische adviezen over wat een kat nodig heeft.

"Je kan een kat niet in zijn eentje opsluiten, de hele dag gaan werken en dan vervolgens nog gaan sporten. We geven heel veel geld uit aan katten, kopen geweldige speeltjes, waterfonteinen en mooie kattenbakken voor ze, maar hebben minder aandacht voor ze dan goed voor ze is. Als ik tegen baasjes zeg dat ze iedere dag zeker vijf minuten actief met hun kat moeten spelen, kijken ze me echt met tegenzin aan."

Angstige beestjes

Een kat die zich niet goed in haar vel voelt, vertoont vaak ongewenst gedrag zoals onzindelijkheid of agressie. Maar vaak is de oorzaak van het probleem niet ver te zoeken: de kattenbak is te klein, vuil of moet gedeeld worden met andere katten.

De meest voorkomende oorzaak van problemen bij huiskatten is volgens kattengedragstherapeut Yvon Sweere angst. "Veel katteneigenaren herkennen dat niet, omdat ze maar weinig van de lichaamstaal van dieren weten. Ik denk dat we veel dierenleed kunnen voorkomen als we op school les zouden geven over de lichaamstaal. Ook bijtincidenten bij honden kunnen dan voorkomen worden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archeologen vinden botresten in eeuwenoud scheepswrak

Archeologen vinden botresten in eeuwenoud scheepswrak

http://static3.hln.be/static/photo/2017/4/9/8/20170818220320/media_xll_9945383.jpg

Archeologen hebben voor de kust van Zuid-Engeland in een Nederlands scheepswrak uit de achttiende eeuw botresten gevonden. Het gebeurt zelden dat resten van opvarenden uit die tijd boven water komen, schrijft de krant The Telegraph. Het menselijk materiaal wordt geborgen en er zijn plannen om DNA af te nemen om te kijken of er vandaag de dag nog nabestaanden van de slachtoffers zijn.

De Rooswijk, een schip van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC), verging in januari 1740 bij Ramsgate in slecht weer. Het was pas de tweede tocht van de Rooswijk. Het zeilschip was onderweg naar Batavia, het tegenwoordige Jakarta, en had zo'n 250 opvarenden aan boord. Naast de bemanning waren er ook passagiers, soldaten, vrouwen en kinderen aan boord.

Ook zijn drie kisten ontdekt met daarin vermoedelijk zilveren staven. Voordat deze kisten hun geheimen prijsgeven worden ze eerst onderzocht met röntgenapparatuur. Het schip was onderweg naar Batavia om peper, nootmuskaat en porselein te kopen.

Onderzoekers vonden ook persoonlijke spullen die een beeld geven van het dagelijks leven aan boord. Het gaat om zaken als leren schoenen, messen, riemgespen en tinnen kruiken. Al deze spullen gaan naar Nederland, als eigenaar van het wrak, hoewel de Britten hopen ook wat in eigen land te kunnen tentoonstellen.

Een duiker ontdekte het wrak in 2005 en sindsdien wordt het onderzocht. De archeologen moeten haast maken omdat het wrak wordt bedreigd door een zeeworm die uit de Middellandse Zee naar noordelijke wateren oprukt. Daarnaast is door het verschuiven van zandbanken de romp vrijgekomen, waardoor deze door lucht en het zoute water wordt aangetast. (br.hln)


» Reageer (0)
19-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Benatar - Promises In The Dark

Pat Benatar - Promises In The Dark

Klik op de foto om haar te beluisteren


Pat Benatar (oorspronkelijke naam Patricia Mae Andrzejewski, 10 januari 1953) is een Amerikaanse zangeres die verschillende hits scoorde in de jaren '80.

Pat Benatar, die geboren werd in Brooklyn, New York, studeerde aanvankelijk opera-muziek. In 1971 trouwde ze met Dennis T. Benatar, waardoor ze de achternaam kreeg waarmee ze beroemd werd. In 1977 werd haar zangtalent ontdekt tijdens een talentenjacht in een New Yorkse club.

Ze scheidde van Benatar en trouwde later met de gitarist van haar band, Neil Giraldo. Samen kregen ze twee dochters.

In de jaren '80 scoorde ze enkele grote hits, waarvan Love is a battlefield de bekendste is. Dit nummer uit 1983 werd in onder meer Nederland een nummer 1-hit. Tussen 1980 en 1983 won ze vier jaar achtereen een Grammy Award voor beste vrouwelijke rockact. Later werd ze nog vier keer genomineerd voor deze categorie.


» Reageer (0)
18-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siamese tweeling onderging gruwelijke testen. Keuze om samen te blijven, bekocht één van hen met de dood

Siamese tweeling onderging gruwelijke testen. Keuze om samen te blijven, bekocht één van hen met de dood

http://static3.hln.be/static/photo/2017/5/8/1/20170813132636/media_xll_9933091.jpg

 Ze werden weggehaald bij hun moeder toen ze net ter wereld waren gekomen en gebruikt voor de vreselijkste medische experimenten. Daarbij werden ze uitgehongerd, aan extreme temperaturen blootgesteld en ingespoten met radioactieve stoffen. Maar hoewel de Russische Masha en Dasha Krivoshlyopova dezelfde horror meemaakten, ontwikkelden ze compleet andere persoonlijkheden. "Masha was een psychopate pur sang en Dasha een brave ziel die niets liever wilde dan een normaal leven", aldus journaliste Juliet Butler in een nieuw boek over de Siamese tweeling. "Het zou haar nooit gegund zijn."

Butler schreef al van in hun kindertijd over de tweeling en raakte ook bevriend met de vrouwen nadat ze hen in 1988 geïnterviewd had. In 'The Less You Know the Sounder You Sleep' (hoe minder je weet, hoe beter je slaapt), onthult ze nieuwe details over het getormenteerde leven van Masha en Dasha Krivoshlyopova.

Medisch instituut
De Siamese tweeling werd geboren in januari 1950 en toen dokters zagen wat er met hen aan de hand was, werden ze meteen meegenomen naar een medisch instituut van Stalin in de buurt van Moskou. Hun moeder Yekaterina maakten de artsen wijs dat de meisjes het niet hadden gehaald.
Masha en Dasha deelden dezelfde bloedsomloop, maar hadden aparte zenuwstelsels. En daarom werden ze aanzien als de ideale proefkonijnen. Ze werden verbrand en bevroren om te kijken hoe ze reageerden op extreme temperaturen, onder dwang wakker gehouden om het effect van langdurig slaaptekort te onderzoeken, uitgehongerd, geëlektrocuteerd en zelfs ingespoten met radioactieve producten. En dat allemaal in de naam van de wetenschap.

Experimenten
In een van de experimenten werd een van de meisjes geprikt met naalden om de reactie van haar zus te zien. En in een andere test werd een van beiden in ijswater gehouden om te checken of dat een effect had op de lichaamstemperatuur van haar zus. Tijdens hun kindertijd kreeg een van hen de mazelen, de ander niet. Dat toonde aan dat de ene ziek kon zijn, terwijl de ander gezond bleef.
In 1956 werden Masha en Dasha overgeplaatst naar een ander onderzoekscentrum, waar ze acht jaar lang verborgen werden gehouden op de kinderafdeling. Daarna gingen ze naar een kostschool voor kinderen met een beperking in het zuiden van Rusland.

Traumatisch
Als volwassenen blokten ze die traumatische ervaringen uit. "Ik vertelde hen zélf wat ze allemaal hadden moeten doorstaan", aldus Butler. "Ze zeiden dat ze zich dat niet konden herinneren, alleen leuke dingen, zoals de keer dat ze van een van de verpleegster speelgoed hadden gekregen."
Opmerkelijk was volgens Butler ook dat de vrouwen ondanks hun gedeelde lichaam en beproevingen compleet verschillende karakters ontwikkelden. "Masha was een wrede psychopate, Dasha een zachte en gevoelige vrouw, die haar hele leven werd mishandeld door haar zus", vertelt de journaliste. "Niet alleen emotioneel, maar ook fysiek. Zo kon Masha geen alcohol meer innemen en verplichtte ze haar zus - die alcohol verafschuwde - om te drinken, zodat ook zij in een roes zou geraken."
Masha ontzegde haar zus volgens Butler alles wat ze graag wilde. "Een normaal leven, een job, een relatie met hun moeder - die ze in 1985 terug hadden gevonden - en zelfs haar kans op liefde", vertelt ze. "Dasha was verliefd geworden op een jongen en het bleek wederzijds. Maar Masha weigerde hen hun kans op geluk te geven. Ze was heel bezitterig. Niemand mocht Dasha hebben, alleen zijzelf."

Eigen lichaam
En ook wat Dasha uiteindelijk nog het liefste wilde van al - een eigen lichaam - kreeg ze niet. Heel wat gespecialiseerde dokters boden in de loop der jaren aan om de twee te scheiden, maar ze stuitten op een resoluut 'njet' bij Masha.
Na een televisieoptreden verhuisden de vrouwen naar een opvanghuis voor oude arbeiders, waar hun levensomstandigheden verbeterden. "Dasha begon zich meer te verzetten tegen haar zus en er kwam meer evenwicht in hun relatie", aldus Butler. "Ondanks hun toxische verhouding bleken ze toch van elkaar te houden. En dat werd extra duidelijk toen Masha plots stierf aan een hartaanval."

Bloedvergiftiging
Dat gebeurde op 17 april 2003. Toen haar zus overleden was, weigerde Dasha - zoals haar zus haar hele leven had gedaan - om gescheiden te worden. "Misschien uit loyaliteit of uit haar eigen nood om altijd dicht bij haar zus te zijn", aldus Butler. "Vast staat dat ze uiteindelijk naar een ziekenhuis gebracht werd en daar 17 uur later stierf aan een bloedvergiftiging, door het ontbindingsproces van haar dode zus. Ze waren met hun 53 jaar de oudste Siamese tweeling ter wereld geworden."   (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe zelfs negatieve emoties bijdragen tot geluk

Hoe zelfs negatieve emoties bijdragen tot geluk

http://static2.hln.be/static/photo/2017/0/10/4/20170817110704/media_xll_9941389.jpg

Je denkt misschien dat geluk enkel voorkomt uit positieve gevoelens, zoals verliefdheid, tevredenheid, en vertrouwen, maar niets blijkt minder waar. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ook af en toe goed kwaad of teleurgesteld zijn, bijdraagt tot onze levenstevredenheid. Niet alleen positieve, maar dus ook negatieve ervaringen zijn essentieel voor het vinden van geluk.

Niemand is fan van slechte momenten en nare gebeurtenissen maar uit een onderzoek uitgevoerd door Hebrew University of Jerusalem blijkt dat die negatieve ervaringen wel nodig zijn om écht gelukkig door het leven te gaan, mits de emoties betekenisvol zijn en op het juiste moment plaatsvinden.

De studie, waarbij onderzoekers zichzelf de vraag stelden welke emotionele ervaringen mensen moeten nastreven om hun geluk te optimaliseren, ondervroeg 2.324 universiteitsstudenten uit 8 verschillende landen en legde voornamelijk de focus op gewenste emoties: diegene die we willen voelen ongeacht ze goed of slecht zijn.

De deelnemers werden gevraagd naar de emoties die ze in hun dagelijkse leven ervaren, alsook de emoties die ze wensen te ervaren. Daarnaast werd er ook gepeild naar hun levenstevredenheid en eventuele depressieve emoties. Het merendeel van de bevraagden gaf aan zich vaker blij te willen voelen, terwijl 10 procent stelde vaker negatieve emoties te willen voelen.

Conclusie

De studie concludeert dat deelnemers die hun gewenste gevoelens ervaren - zowel negatief als postief, gelukkiger in het leven staan en minder depressieve emoties ervaren dan deelnemers die niet hun gewenste emoties ervaren.

"Mijn onderzoek toont aan dat gelukkige mensen net de emoties beleven die ze willen beleven", zegt auteur en professor in de psychologie Maya Tamir. "Dat betekent dat als iemand boos wil zijn die persoon meer kans maakt om gelukkig te zijn als die de boosheid ook effectief toelaat dan moest hij of zij dat niet doen." Geluk gaat om het toelaten en ervaren van de emoties die 'juist' voelen, ongeacht of die emoties positief of negatief zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tiener schrijft emotionele brief aan oma nadat opa uit leven stapte toen ze zei dat hij haar verkracht had

"Haat me alsjeblieft niet": tiener schrijft emotionele brief aan oma nadat opa uit leven stapte toen ze zei dat hij haar verkracht had

http://static2.hln.be/static/photo/2017/10/10/10/20170817163106/media_xll_9941950.jpg

"Alles wat ik gezegd heb, is waar. Ik weet dat het moeilijk is om te geloven omdat hij je man was. Ik mis je ongelofelijk. Haat me alsjeblieft niet." Een Britse tiener heeft een aangrijpende brief geschreven naar haar grootmoeder in de hoop dat die hun hechte band van vroeger een nieuwe kans wil geven. De vrouw spreekt al een jaar niet meer tegen het meisje, nadat die haar opa ervan beschuldigde dat hij haar als kind misbruikt had. De man stapte uit het leven tijdens zijn proces.

Megan Morrison (17) uit Derby en haar oma Vivienne (62) waren altijd erg close. Ze bakten samen taarten en gingen op reis en als ze een probleem had, kon Megan altijd bij haar grootmoeder terecht. Maar alles veranderde toen het meisje plots een duister geheim opbiechtte aan haar moeder.

Misbruikt
Ze vertelde dat haar opa Malcolm Harrison (74) haar als kind seksueel misbruikt en verkracht had. Dat gebeurde volgens haar toen ze tussen 8 en 10 was. "Hij zei dat ik het niet aan mama mocht vertellen, dat het ons geheimpje was", doet ze haar verhaal. "Maar toen ik 10 werd, zei ik hem dat ik het toch aan iemand zou zeggen als hij er niet mee stopte. Hij hield er toen meteen mee op."

Jarenlang had ze naar eigen zeggen gezwegen omdat ze haar oma niet wilde verliezen, maar haar mama Vanessa White (36) - een verpleegster - kon zich daar niet mee verzoenen. "Ik zei haar dat we het juiste moesten doen en naar de politie moesten stappen", zegt ze. En dat deden ze.

Benzine
Er kwam een rechtszaak van en het meisje getuigde in de rechtszaal. Haar opa ontkende alles en stapte uit het leven op de laatste dag van zijn proces, 30 juni vorig jaar. Volgens de politie overgoot hij zijn wagen met benzine en stak hij hem in brand terwijl hij er zelf in zat. Het proces werd stopgezet omdat de verdachte overleden was en de man werd uiteindelijk nooit veroordeeld. "Hij zou waarschijnlijk een celstraf gekregen hebben als hij schuldig bevonden was", aldus Richard Burton van de Derbyshire Police. "Maar we weten dat hij tegen zijn vrouw had gezegd dat hij dat niet zag zitten.

Megan - die een opleiding tot schoonheidsspecialiste volgt en deeltijds bij McDonald's werkt - bleef bij haar verhaal en dat resulteerde in een stilte van een jaar van de kant van haar oma. Nu heeft ze de vrouw een pakkende brief gestuurd waarin ze smeekt om weer de hartsvriendinnen te worden die ze vroeger altijd waren. "Ik wil haar gewoon terug. We hadden vroeger zo een sterke band", zegt ze.

Leugens
In haar brief schrijft Megan dat ze beseft dat ze waarschijnlijk de laatste persoon is van wie haar oma iets wil horen. "Ik weet dat het moeilijk is, maar ik mis je ongelofelijk. Je vraagt je vast af waarom ik al die dingen heb gezegd, dingen waarvan je denkt dat het leugens zijn. Maar dat zijn ze niet, oma. Alles wat ik verteld heb, is waar. Elk woord. De reden waarom ik zo lang heb gezwegen, ben jij. Ik was bang dat ik je zou verliezen. Ik wilde dat alles oké zou blijven tussen ons. Ook al was het moeilijk voor mij. Oma, ik zie je graag en je zal altijd mijn oma blijven, wat er ook gebeurt. Haat me alsjeblieft niet."

Hoorn
Mama Vanessa hoopt dat de brief effect zal hebben. "Het kan me niet schelen wat mijn moeder over mij denkt, maar ik wil dat ze weer vrienden wordt met Megan. Nadat papa gearresteerd was, belde ik haar om haar te zeggen dat het me speet, maar ze gooide de hoorn op de haak. Sindsdien hebben we niets meer van haar gehoord, ook niet op feest- en verjaardagen. Megan ziet daar zo van af dat ze zichzelf verminkt. Ik hoop dat dit eindelijk kan ophouden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie kocht 20 lootjes van 2 euro in tombola. Ze heeft nu landhuis van 880.000 euro en titel van Lady

Marie kocht 20 lootjes van 2 euro in tombola. Ze heeft nu landhuis van 880.000 euro en titel van Lady

http://static0.hln.be/static/photo/2017/11/8/5/20170816155049/media_xll_9939500.jpg

Een Britse vrouw heeft de slag van haar leven geslagen toen de eigenaar van een 18de-eeuws landhuis zijn stek op een originele manier van de hand deed. Omdat hij maar geen koper vond voor de woning van 880.000 euro, besloot hij een tombola te organiseren om zijn eigendom kwijt te raken. Doel was om 275.000 lootjes van 2 euro te verkopen. Met die 550.000 euro zou hij toch nog de aankoopprijs en de renovatie van het huis met zes slaapkamers in Lancashire terug kunnen verdienen.

Dunstan Low (37) wendde zich tot het internet om zijn plan uit te voeren. En dat liep een pak beter dan hij had gehoopt. Want er bleek interesse te zijn van over de hele wereld, tot uit China, New York en Nieuw-Zeeland toe. Uiteindelijk haalde de man net geen miljoen op voor het huis dat onder meer een balzaal, een bioscoop en een adembenemend uitzicht op het Lake District heeft.

En hij was niet de enige die er een goed gevoel aan overhoudt. Want de hoofdprijs ging gisteren naar Marie Segar uit Warrington. Zij krijgt overigens niet alleen een prachtig gerenoveerd landhuis, maar ook de titel van 'Lady of Melling Manor', die aan de villa hangt.

http://static0.hln.be/static/photo/2017/10/7/4/20170816155021/media_xll_9939499.jpgDe vrouw kocht 20 lootjes van 2 euro. "Ik ben in shock", reageert ze. "Ik kan het amper geloven. Een plan heb ik niet echt. Misschien dat ik de naam op mijn bankkaart nu wel laat veranderen in Lady Marie (lacht). Ik deed wel mee aan de loterij, maar dacht geen moment dat ik zou winnen."

De eigenaar zei al dat hij een deel van de opbrengst aan het goede doel zal schenken. Zo gaat er 33.000 euro naar het St John's Hospice in Lancaster en 11.000 euro naar de National Youth Advocacy Service, een Britse non-profitorganisatie die het opneemt voor kinderen en jongeren. De grafisch ontwerper - die met zijn vrouw Natasha (32) twee kinderen heeft: Dylan (15) en Ozzy (5) - kreeg ook al verscheidene vragen van andere mensen om hun eigendom ook op die manier aan de man te brengen.

Het is niet de eerste keer dat iemand zijn woning via een loterij van de hand doet. In 2014 wilden de Nederlandse Peter de Pagter en zijn Belgische vrouw Arlette Boeckx hun villa bij Kaapstad op dezelfde manier verkopen. Ze woonden er sinds 2004, maar wilden terug naar Europa nadat bij Arlette leukemie werd vastgesteld. Voor 99 euro kon je een lootje kopen.

Problemen
Het initiatief stuitte wel op problemen omdat een dergelijke loterij toen alleen in Oostenrijk was toegestaan, maar dat probeerde het koppel te omzeilen met een Oostenrijkse website. Uiteindelijk kregen ze toch een boete van de Nederlandse Kansspelautoriteit omdat de wedstrijd op de Nederlandse markt was gericht. De boete bedroeg 80.000 euro. Het is onduidelijk of Dunstan Low ook een dergelijke boete boven het hoofd hangt.


» Reageer (0)
16-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dochter van Angelina en Brad wordt straks een jongen

Dochter van Angelina en Brad wordt straks een jongen

http://static0.hln.be/static/photo/2017/4/0/14/20170816104552/media_xll_9938999.jpg

Shiloh Jolie-Pitt, de dochter van Brad en Angelina, is in mei 11 jaar geworden. De puberteit dient zich aan, en daarom bereidt het gezin een ingrijpende verandering voor. Het meisje wil immers liever als jongen door het leven gaan, en is daarom met een hormoonbehandeling gestart.

Toen ze twee was, verscheen Shiloh - het oudste biologische kind van Brad en Angelina - nog met schattige roze jurkjes ten tonele. Amper een jaar later borg ze die voorgoed op in haar kast. Als kleuter al maakte het kind duidelijk dat ze liever als jongen door het leven wou gaan. En haar ouders steunden die beslissing: Angelina sprak er openlijk over in interviews, en liet Shiloh voortaan zelf kiezen hoe ze zich zou kleden. Ook toen hun dochter eiste dat ze 'John' of 'Peter' genoemd zou worden, maakten haar ouders daar geen punt van. "Ze mag dan later zelf kiezen met welk geslacht ze zich wil identificeren", hield het koppel alle opties open.

Al sinds 2009 draagt Shiloh jongenskleren in het openbaar, maar haar lichaam bleef altijd vrouwelijk. Niet zo'n groot probleem voor een jong kind, maar nu de puberteit zich aandient, moet Shiloh een keuze maken: laat ze de hormonale veranderingen doorgaan, dan wordt het later een stuk moeilijker om nog van geslacht te veranderen. Wil ze snel een jongen worden, dan start ze nu beter al met haar transformatie.

Geen gemakkelijke beslissing voor een kind van amper elf, maar Brad en Angelina steunen hun dochter in haar identiteit. Shiloh wil echt als man door het leven gaan, en dus trok het gezin na haar verjaardag naar een specialist. Verschillende media melden dat er intussen een hormoonbehandeling werd opgestart onder begeleiding van het Younique Surgery Center in Santa Monica. Die moet ervoor zorgen dat Shilohs lichaam niet vrouwelijker wordt dan het al is, en voorkomt ingrijpende operaties op latere leeftijd, zoals bijvoorbeeld een borstamputatie.

De beslissing van Brad en Angelina om Shiloh haar eigen weg te laten kiezen, valt echter niet bij iedereen in goede aarde. Naar verluidt zijn de ouders van Brad absoluut niet te spreken over de geslachtsverandering van hun kleinkind. Ze zien het transgenderproces als iets onnatuurlijks en hebben fikse ruzie met hun zoon en zijn ex. De twee trekken op dat vlak echter aan hetzelfde zeel, wat hen weer dichter bij elkaar heeft gebracht. De relatie tussen Brad en Angelina zou voor het eerst in maanden weer de goede richting uitgaan. Volgens bronnen overweegt Angelina zelfs om de scheiding af te blazen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo blijft je nagellak een hele week zitten

Zo blijft je nagellak een hele week zitten

http://static0.hln.be/static/photo/2016/0/7/14/20160806101540/media_xll_8946359.jpg

Gelakte nagels staan verzorgd, vrouwelijk en van een leuk kleurtje krijg je instant een goed humeur. Tenzij de lak er al na een halve dag begint af te bladderen. Wel, goed nieuws: met deze tips is dat eindelijk verleden tijd. Graag gedaan!

1. Vijl je nagels wat korter

Mooi hoor, lange nagels. Maar een lange werkdag, de afwas of gewoon tokkelen op je toetsenbord beschadigt de tips van je nagels onvermijdelijk, waardoor ze zwakker worden en nagellak minder goed blijft zitten. Als je je nagels wat korter vijlt, zullen ze doorgaans ook sterker zijn en zal dat kleurtje een stuk beter houden.

2. Vergeet de basecoat niet

In tegenstelling tot wat velen denken is een basecoat geen stap die je kan overslaan. Niet alleen beschermt het je nagels tegen verkleuring, het zorgt er ook voor dat je favoriete kleurtje veel beter blijft zitten. Multitaskers kunnen ook voor een nagelversterker of verzorgende onderlaag als basecoat kiezen, zo kan je meteen de conditie van je nagels aanpakken.

3. Doe ook de randjes van je nagels

Voor een goede manicure die lang blijft zitten, zijn de randjes van je nagels essentieel. Maak een horizontale beweging aan de tip van je nagel, dat maakt een wereld van verschil voor de levensduur van je nagellak. Wil je zeker zijn dat je nagels een hele vakantie meekunnen? Breng dan om de paar dagen een extra laagje topcoat aan bovenop de nagel.

4. Probeer warm water te mijden

Natuurlijk hebben we graag dat je fris gewassen de deur uitgaat (je omgeving zal je dankbaar zijn), maar probeer te douchen en de afwas te doen vóór je je nagels lakt. Nagellak heeft tijd nodig om uit te harden, en hitte kan dat proces verstoren, waardoor je sneller kleine tikjes en foutjes krijgt in de lak.

5. Investeer in een voedende olie

Mooie en verzorgde nagelriemen zijn essentieel voor gezonde nagels. Een beetje voedende olie is dus een must als je je nagellak lang mooi wil houden. Masseer voor het slapengaan je nagelriemen in met een beetje olie of crème voor sterke nagels.

6. Blijf weg van desinfecteergel

Natuurlijk zijn we allemaal tuk op een goede hygiëne, maar de antibacteriële gels laat je beter zo als je je nagellak mooi wil houden. Die bevatten namelijk alcohol, wat ervoor zorgt dat je nagellak - en dan vooral de topcoat - sneller verdwijnt. Gebruik daarom beter een milde zeep om je handen te wassen.

7. Let op met zonnecrème

Uiteraard willen we niet beweren dat je je niet moet beschermen tegen de zon, maar let wel op hoé je je insmeert. De ingrediënten in je zonnebescherming kunnen er namelijk voor zorgen dat je nagels sneller geel verkleuren en dat de topcoat sneller afslijt. Gebruik dus enkel je vingertoppen om zonnecrème aan te brengen en maak nadien meteen je handen schoon (maar dus niet met desinfecteergel). (br.hln)


» Reageer (0)
15-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Middagdip? Probeer eens een koffiedutje

Middagdip? Probeer eens een koffiedutje

http://static0.hln.be/static/photo/2017/7/14/2/20170815093907/media_xll_9937007.jpg

"Koffie? Good. Dutjes? Goood," zou Joey Tribbiani zeggen. En toch is het nooit in ons opgekomen om die twee met elkaar te combineren. Gelukkig zijn er enkele wetenschappers die dat wél deden. En met het verhoopte resultaat.

Wie 's ochtends al eens een kopje koffie heeft gedronken voor de nodige dosis energie, die trekt waarschijnlijk wantrouwig de wenkbrauwen op. Maar geloof het of niet, koffie en een dutje zouden wel degelijk samengaan.

Hoe doe je het? Drink je favoriete kopje koffie. Vervolgens ga je in plaats van naar je bureau naar de zetel (of je bed) en doe je een dutje. De achterliggende wetenschap? Cafeïne heeft zo'n 30 minuten nodig om haar werk te doen, wat meteen ook de ideale duur is van een powernap. Wanneer je vervolgens wakker wordt, ben je niet alleen frisser van je dutje, de koffie geeft nog eens een extra energieboost.

Werkt het echt? Wel, er zijn al enkele kleinschalige studies die de theorie staven. De eerste dateert al van 1997, en stelt dat volwassenen die 200 mg cafeïne innemen (ongeveer 2 kopjes koffie) en vervolgens een dutje doen, beter presteerden tijdens een gesimuleerde test dan zij die een powernap deden zonder cafeïne. Dat wordt beaamd door een studie uit 2003 waarbij het effect van fel licht, water in je gezicht plensen en cafeïne na een dutje werd onderzocht. Ook toen stak cafeïne er met kop en schouders bovenuit als de meest efficiënte energie-opwekker.

Werkt het altijd? Helaas niet. Volgens slaapspecialiste verbonden aan de University of Kansas, Suzanne Stevens, en therapeut Elika Kormeili is het tijdstip waarop je een dutje doet van groot belang. Maar het hangt ook af van persoon tot persoon. "Met de juiste timing kan je inderdaad productiever zijn na een koffiedutje. Maar iemand die last heeft van slapeloosheid kan dat met koffiedutjes net verergeren, en het nóg moeilijker maken om 's avonds de slaap te vatten." Ook mensen die erg gevoelig zijn voor cafeïne proberen het beter niet.

Waar moet je zeker op letten? "Het is niet omdat je koffie drinkt dat je automatisch de juiste dosis cafeïne binnenkrijgt," legt Stevens uit. "Zorg dus zeker dat de hoeveeheid cafeïne klopt. En zorg dat je je niet overslaapt. Wie langer dan 30 minuten de ogen sluit, komt in een diepere slaap terecht, waardoor het veel moeilijker wordt om weer wakker te worden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op deze leeftijd zitten vrouwen het best in hun vel

Op deze leeftijd zitten vrouwen het best in hun vel

http://static0.hln.be/static/photo/2017/18/8/13/20170815101025/media_xll_9937018.jpg

Antirimpelcrèmes, liftings, botox,... Het mag duidelijk zijn: ouder worden, doen we liever niet. Want in de fleur van je leven zie je er nu eenmaal het best uit, toch? Blijkbaar voelen we dat zelf anders aan, want vrouwen voelen zich het best op de leeftijd van... 65 en ouder.

Badpakkenmerk M&Co sprak 1.300 vrouwen aan tussen 18 en 80, en vroeg hen naar hun zelfbeeld en hoe ze zich voelen in hun zwemkledij. Wat blijkt? Vrouwen van 65 tot 74 jaar oud, voelden zich het best, met een gemiddelde score van 6 op 10.

Dat betekent helaas ook dat jongere vrouwen zichzelf een lagere scoren geven. Het gemiddelde over alle leeftijden was een teleurstellende 5 op 10. Wat betekent dat te veel vrouwen zich nog altijd onzeker voelen over hun lichaam. Dat bleek ook al uit een studie van Dove, die vorig jaar blootlegde dat het zelfbeeld van vrouwen beneden alle peil is. De algemene tendens is dan ook dat hoe ouder we worden, hoe minder we erom geven. 51 procent van de vrouwen tussen 65 en 74 geeft dan ook aan dat ze wel andere dingen te doen hebben dan te werken aan hun 'bikini body'. Amen! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opmerkelijke tekening opgedoken op muur rusthuis en niemand weet waar ze vandaan komt (of toch?)

Opmerkelijke tekening opgedoken op muur rusthuis en niemand weet waar ze vandaan komt (of toch?)

http://static0.hln.be/static/photo/2017/7/15/6/20170814165917/media_xll_9935886.jpg

Er is een opmerkelijke muurschildering opgedoken op de gevel van een leegstaand rusthuis in de Kempense gemeente Meerhout. Daar prijkt nu een reusachtige afbeelding op van een oude vrouw die haar middelvinger opsteekt.

Op zijn Facebookpagina beweert het Meerhoutse Kunstcollectief Tarmac van niets te weten, maar eind volgende maand start er toevallig wel een kunstenfestival op die locatie. Daarbij zullen heel het weekend meer dan honderd kunstenaars aan de slag gaan in het rusthuis. (br.hln)


» Reageer (0)
14-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je niet iedere dag hetzelfde paar schoenen mag dragen

Waarom je niet iedere dag hetzelfde paar schoenen mag dragen

http://static0.hln.be/static/photo/2017/18/0/9/20170814091141/media_xll_9935004.jpg

Dames, spits de oren: het is géén goed idee om steeds hetzelfde paar schoenen uit de kast te halen. Eerlijk waar. Het zou nefast zijn voor je voeten én voor je schoenen. Wij onthouden vooral: hoog tijd om te shoppen!

Niet goed voor je voeten

Probeer om iedere dag af te wisselen, raadt orthopedist Dan Husom aan. "Als je iedere dag hetzelfde paar draagt, oefen je iedere dag druk uit op precies dezelfde plaatsen. Door om de dag van paar te wisselen, gun je je voeten de rust die ze nodig hebben. Wie op platte sneakers loopt, gebruikt immers andere spieren dan wie hakken draagt."

Bovendien zorgt je gewicht ervoor dat de kussentjes in de zool van je schoenen steeds ingedrukt worden. Als je je schoeisel dagelijks draagt, heeft de zool geen tijd om haar oorspronkelijke vorm weer aan te nemen, en zal het niet lang duren voor die plaatsen helemaal afgevlakt zijn. En zonder die kussentjes wordt wandelen meteen een stuk minder comfortabel en krijgen je arme voetjes het dus nog harder te verduren.

Niet goed voor je schoenen

Maar slijtage gaat verder dan de binnenzool. Ook voor de levensduur in het algemeen is het belangrijk om je schoenen af en toe een adempauze te geven. Letterlijk. "De beste manier om je schoenen lang mooi te houden, is door voldoende af te wisselen zodat ze een dagje kunnen ademen," vertelt Jim Kass van het Amerikaanse schoenenmerk Allen Edmonds. "Wanneer je je schoenen draagt, neemt het leer het zweet van je voeten op. Dat klinkt niet zo hygiënisch, maar het is volkomen normaal. Maar dan is het wél belangrijk om ze ook de tijd te geven om te drogen."

Wanneer je iedere dag hetzelfde paar draagt, zullen je schoenen sneller hun vorm verliezen, legt Kass uit. Zweet zorgt er immers niet alleen voor dat je schoeisel een bepaald geurtje krijgt, als het geen tijd krijgt om te drogen zal het leer vervormen én gevoeliger zijn voor krassen. Voldoende afwisselen is de boodschap! (br;hln)


» Reageer (0)
13-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jo Leemans wordt vandaag 90

Jo Leemans wordt vandaag 90

https://www.mupload.nl/img/jwdrmnc4vxwib.jpg

Jo Leemans (Mechelen, 13 augustus 1927) is een Belgische zangeres die in de jaren vijftig de titel "de Vlaamse Doris Day" verkreeg. Haar artiestennaam dankt ze aan haar huwelijk met acteur Marc Leemans (1925-2015).

Ze was een levendige tiener, maar een met een erg zwakke gezondheid (kinderverlamming toen ze drie was). Haar gezondheid zou haar het hele leven parten spelen. Zo moest ze haar studies aan het conservatorium afbreken wegens een opstoot van polio.

In 1953 kwam ze terecht bij de NIR ook via haar huwelijk met Marc Leemans van het dramatisch gezelschap van de radio. Langzaam maar zeker begon ze daar naam te maken als zangeres : voor de orkesten van Francis Bay en Fernand Terby werkt ze zich door het repertoire en de klassiekers van die tijd. Haar glorieperiode als zangeres loopt van het midden van de jaren vijftig (ze debuuteerde op plaat met Heimwee in 1954) tot begin de jaren zestig, in een wereld van showorkesten, Canzonissima, en een generatie zangers en zangeressen als La Esterella, Jetty Gitari, Will Ferdy, Bobbejaan Schoepen en Bob Benny.

Hits die ze scoorde in de nationale hitparade waren de evergreen Que Sera, Sera (Whatever Will Be, Will Be) (amper een maand nadat Doris Day een nummer één hit had met dat lied stond Jo Leemans op dezelfde plaats met een Nederlandse vertaling, in december 1956), Heel Mijn Hart (ook een nummer 1-hit, in 1957), Lazarella (nº 11), Marjoleintje (nº 3), Ik ben verliefd op heel de wereld (nº 13), en Diep in mijn hart (nº 7 in 1960). Andere songs die ze rekent onder haar favorieten zijn Ware Liefde (True Love van Cole Porter), Als sterren flonk'rend aan de hemel staan, Weet je nog wel, die avond in de regen en Lieve Jo (Hold'em Joe).

Leemans bouwde ook een carrière op als presentatrice bij radio en televisie. Zo presenteerde ze in 1963 op de Nederlandse AVRO-televisie het programma Scala, waarin zij onder anderen Danny Kaye en Erroll Garner ontving.

In 1973 verliet ze Vlaanderen voor Benidorm wegens gezondheidsredenen, waar ze tot 1990 bleef wonen, omringd door drie honden en 28 katten. Na haar terugkeer in 1990 hernam ze echter al snel haar positie op de radio (met 78-toeren tijd, De tafel van Jo en Jo (met Jo de Poorter op Studio Brussel), Weet je nog wel, Het Spiegelpaleis ...).

In 2001 werd ze samen met Will Ferdy opgenomen in de Radio 2 eregalerij voor een leven vol muziek.

In mei 2009 heeft Jo de hoofdrol toegezegd voor de kortfilm My Donna van filmmaker Nicolaas Rahoens. Een rol die ze samen met Will Ferdy op bewonderenswaardige manier vertolkte. Het filmpje kaapte op het Beneluxfilmfestival drie prijzen weg waaronder de prijs van de beste acteur/actrice voor Jo Leemans. Op het Red Rock Filmfestival te Utah (VS) verkreeg het de eerste prijs voor de Grand Jury Best Experimental Narrative Short.

Ondanks haar gevorderde leeftijd blijft ze erg actief en wordt nog altijd graag gezien en gerespecteerd in heel Vlaanderen. In december 2012 speelde ze mee in de Samson en Gert kerstshow van Studio 100.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boodschap in fles komt 29 jaar later toe

Boodschap in fles komt 29 jaar later toe

http://static2.hln.be/static/photo/2017/15/7/7/20170813023200/media_xll_9932512.jpg

William Shuford was twaalf jaar toen hij een briefje in een fles stopte en in de Detroit River wierp. Die rivier mondt uit in Lake Erie, een groot meer op de grens van de Verenigde Staten en Canada. De fles dobberde bijna 30 jaar rond, tot ze vorige maand werd teruggevonden door een Canadees koppel. Zij schakelden een journaliste in om de schrijver van het briefje op te sporen.

John Worrell en zijn vrouw Diane hebben een woning in Amherstburg, Ontario, langs Lake Erie, een van de vijf Grote Meren. Elke week rapen ze het aangespoelde afval op hun strand op. Normaal gezien een saaie bezigheid, maar op 12 juli deden ze een ongewone vondst. In een van de flessen zat een briefje:

'Mijn naam is William Shuford (Billy), 12 jaar en ik zou graag willen dat je me contacteert. Mijn telefoon# is (313)-982-2399. Address [doorgekrast]. Reageer alsjeblief! Detroit, Michigan 48203'

Hoe oud het briefje was, konden John en Diane er niet uit opmaken. Ze belden het nummer op, in de verwachting een tienerjongen aan de lijn te krijgen, maar het telefoonnummer bleek niet meer in dienst te zijn. Ze wisten te achterhalen dat het nummer ooit toebehoorde aan een zekere William S., maar verder dan dat kwamen ze niet. Het stel hield het briefje een week bij en besloot dan om Allie Gross, een journaliste van de Detroit Free Press, in te schakelen om hen te helpen bij hun zoektocht.

Gross wist William 'Billy' Shuford al snel via Facebook op te sporen. De man ruilde ondertussen Detroit in voor San Francisco, waar hij aan de slag is als headhunter en een AirBnB uitbaat.

Het briefje dat de Worrells hadden gevonden, was een van de velen die hij in het water had gegooid toen hij als kind tijd doorbracht met zijn vader William Sankofa op Belle Isle, een eilandje in de Detroit River voor de kust van Detroit.

Shuford groeide op in de sloppenwijken van de stad, waar hij samen met zijn twee zussen door hun alleenstaande vader werd grootgebracht. In de zomer trokken ze vaak naar Belle Isle en het was ook een traditie om elk jaar op 1 januari naar het eilandje af te zakken. Het was op een van die zomerdagen in 1989 dat Shuford flessen met briefjes in de rivier gooide. Hij herinnert zich nog dat zijn vader hem had verplicht om het adres weer door te krassen. "We willen niet dat deze persoon naar ons huis komt," had hij gezegd.

Herinneringen

"Het is gek. Ik herinner het me alsof het gisteren was," aldus Shuford. "Ik herinner me dat ik dacht: 'Weet je wat? Dit zou wel eens kunnen lukken." Dat de fles na 29 jaar uiteindelijk in Lake Erie belandde en aanspoelde op een strand in Canada, vindt hij erg bijzonder. "Ik kan je niet vertellen hoeveel mensen me vandaag al gezegd hebben dat ik een lottobiljetje moet kopen vandaag," vertelde Shuford aan Gross. "Zoiets gebeurt gewoon niet."

Shufords vader overleed in 2014 aan een hartaanval en zijn herinneringen aan Belle Isle hebben sindsdien nog een grotere betekenis voor de man. Het is een plek die hij altijd zal koesteren, omdat zijn vader er zoveel van hield.

John en Diane zijn ondertussen van plan om het briefje terug te bezorgen aan William. Via de reguliere post, welteverstaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijf je langer bruin door te scrubben? Dat hangt af van het moment

Blijf je langer bruin door te scrubben? Dat hangt af van het moment

http://static2.hln.be/static/photo/2017/3/1/12/20170812081416/media_xll_9930942.jpg

Blij met je bruin kleurtje na een zonnige vakantie? Helaas verdwijnt die bruine teint ook weer snel. Vaak denkt men dat door de huid te scrubben, de bruine teint langer blijft en/of weer stralender wordt. Maar is dat wel zo? Dermatoloog Ilan Karavani raadt het alvast af.

"Wie zijn huid langer bruin wil houden, kan deze beter niet scrubben", aldus Karavani. "Scrubben 'hernieuwt' als het ware de huid en hierdoor verlies je ook het net aangemaakte pigment. Wie de natuurlijke afschilfering van de huid wil tegengaan en dus voorkomen dat die bruine teint snel verdwijnt, kiest beter voor een goede hydratatie. Een bruine kleur blijft (langer) behouden als de huid dagelijks goed gehydrateerd wordt met een niet-vette lichaamsolie of lichaamscrèmes op basis van hyaluronzuur. Tegelijkertijd wordt ook de hoornlaag doorzichtiger waardoor men het pigment van de kleuring beter ziet. Heb je het idee dat je na je zonvakantie veel witte schilfers hebt, scrub dan niet maar kies dus voor een hydraterende crème of olie om je huid te verzorgen."

"Scrubben vóór het zonnen is wel een goed idee als je een bruine teint wil. Een scrubbeurt neemt oppervlakkig de hoornlaag weg, waardoor de zonnestralen dieper in de huid kunnen dringen en de bruine teint intenser wordt. Best doe je dit een dag voor vertrek of de ochtend zelf. Eén goede scrubbeurt is voldoende, tijdens je vakantie is het niet nodig als je een bruine teint wil opbouwen. Ook met olie krijg je dat resultaat: olie op de huid maakt de hoornlaag doorzichtiger waardoor de zonnestralen beter de cellen kunnen bereiken die instaan voor de aanmaak van pigment. Let wel, het is die hoornlaag die je beschermt tegen schadelijke UV-stralen. Neem je die weg of tast je die aan, dan is je natuurlijke bescherming ook weg." (br.hln)


» Reageer (0)
12-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geld verdienen aan je kleerkast? Deze dames zorgen ervoor

Geld verdienen aan je kleerkast? Deze dames zorgen ervoor

http://static3.hln.be/static/photo/2017/0/3/7/20170812083332/media_xll_9930502.jpg

Wie graag nog een centje verdient aan zijn oude kleding, maar geen tijd of zin heeft om zijn overbodige stukken zelf op een tweedehandswebsite te plaatsen, kan voortaan bij Liesbet en Aagje Borms terecht. De twee zussen verkopen uw garderobe in uw plaats. U krijgt 50% van de opbrengst.

Het Britse online marktplatform On Buy rekende het onlangs uit. De doorsneevrouw draagt niet eens de helft van de kleren uit haar kleerkast(en). En wat daar maar hangt te hangen, is gemiddeld 2.700 euro waard. Maar om die kleren zelf één voor één te verkopen via tweedehandswebsites ontbreekt het vaak aan tijd, energie of zin. Liesbet en Aagje Borms, twee zussen uit Brasschaat, hebben daarvoor een oplossing bedacht. "Mensen kunnen een afspraak maken en hun spullen bij ons binnenbrengen. Duur of minder duur merk, dat doet er niet toe. Ons enige selectiecriterium om iets aan te nemen, is of men het zélf nog zou kopen of dragen. De spullen krijgen een prijs, worden gefotografeerd en online gezet. Op het einde van elke maand ontvangt de verkoper de opbrengst van wat er verkocht is. Wat na verloop van tijd - zes maanden - niet verkocht raakt, mag de klant weer ophalen of aan een goed doel schenken."

Het idee komt van Aagje. Zij verkocht al geruime tijd regelmatig haar eigen tweedehandskleren via het internet, onder de alleszeggende naam Closet Cleaning. "Dat ging zo goed dat vriendinnen vroegen om ook hun oude stukken te verkopen. En ook dat lukte prima. Zo ontstond het idee om deze manier van werken uit te breiden."

Fotostudio

Aagjes zus Liesbet - die al een ruime ervaring had in de retail - sprong mee op de kar.  "De winst wordt - na aftrek van de btw - fiftyfifty verdeeld. We zijn sinds mei bezig en voorlopig is het een groot succes. We deden dit eerst in bijberoep. Maar we kunnen er nu al van leven en hebben een eigen magazijn, kantoor en fotostudio. Dat laatste om alle stukken mooi te kunnen fotograferen. Vrij arbeidsintensief, maar goeie foto's en een professionele website zijn nodig om de spullen een tweede leven te geven."

De zussen hebben een vrouwen- en een kinderwebshop, die luisteren naar de namen Closet Cleaning en Little Dragons. Meer info: www.jointhecycle.be (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoo Antwerpen verwelkomt nieuwe olifantenpuber Assam

Zoo Antwerpen verwelkomt nieuwe olifantenpuber Assam

http://static1.hln.be/static/photo/2017/2/1/2/20170810115132/media_xll_9926267.jpg

De Zoo van Antwerpen heeft een nieuwe bewoner. De vijfjarige olifant Assam, geboren op 13 april 2012, kwam onlangs aan uit Hamburg en neemt de plaats in van Kanvar, die verhuisde naar Planckendael om er het liefje van Kai-Mook te worden.

In het puberhuis van de Zoo zal Assam samenwonen met Ming Jung (10 jaar, geboren op 16 april 2007 in Keulen). Het zal niet enkel speeltijd worden, Assam wordt er ook getraind voor zijn belangrijke kweektaak in de toekomst. De Zoo speelt met het huisvesten van olifantenpubers een belangrijke rol in het kweekprogramma van de bedreigde Aziatische olifanten.

"Assam is een jonge olifant, heel sociaal in de omgang met jongere dieren. Hij begon te puberen in zijn geboortegroep, dus de kudde in Hamburg vond het tijd dat hij ging vertrekken. In de Zoo kan hij zich voorbereiden op zijn volwassen bestaan, net zoals in de natuur. Assam is nog onstuimig, maar wel zelfverzekerd. Inmiddels is hij goed gewend en dikke vrienden met Ming Jung. Assam weegt rond de 1.500 kilo. Hij heeft al korte slagtandjes, maar die zullen nog groeien", aldus verzorger Annelies.

Spelen in het puberhuis
Puberende olifantenstieren zijn speels. Voordat ze oud genoeg zijn om zich voort te planten en te profileren als kweekstier mogen ze in Zoo Antwerpen naar hartenlust ravotten met andere puberolifanten. In het leembad, de zandhopen en het zwembad kunnen ze hun overtollige energie kwijt. Voor het kweekprogramma van deze bedreigde diersoort is het niet enkel belangrijk dat er familiegroepen zijn, zoals die in Planckendael, maar ook puberhuizen zoals die in Zoo Antwerpen waar deze jonge gasten kunnen spelen en leren. (br.hln)


» Reageer (0)
11-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo weet Disney precies waar jij moet lachen en huilen tijdens de film

Zo weet Disney precies waar jij moet lachen en huilen tijdens de film

http://static1.hln.be/static/photo/2017/6/2/0/20170811093340/media_xll_9928665.jpg

Wie kan de film Bambi opzetten zonder een traantje weg te pinken? Of een grinnik om het olijke duo Timon en Pumba onderdrukken? Wij ook niet. En dacht jij dat Disney daar niets vanaf wist? Mis poes. Het bedrijf weet precies hoe jij reageert op hun films, want terwijl jij aan het grote scherm gekluisterd bent, kijk Disney vooral naar jou.

Hoe het werkt? Eigenlijk best eenvoudig. Met behulp van deep learning wil Disney Research de gezichtsuitdrukkingen van het filmpubliek analyseren. Voor de geïnteresseerden: een techniek die Factorized Variational Autoencoders heet. Zo kunnen ze achterhalen of het publiek wel op de juiste manier reageert.

Gezichtsuitdrukkingen analyseren

Wees gerust, hoe jij thuis op de zetel naar je favoriete Disneyfilm kijkt, zullen ze op het hoofdkwartier nooit weten. Maar wie in de bioscoop naar de film gaat, houdt wel beter zijn manieren. Zo hing Disney in 400 bioscopen infraroodcamera's op. En die leverden behoorlijk wat eigen beeldmateriaal op: een dataset met 3.179 mensen en maar liefst 16 miljoen verschillende gezichtsuitdrukkingen. Die werden vervolgens door de computer gejaagd om op patronen te scannen en zo stereotypische gezichtsuitdrukkingen te zoeken. Dat gebeurt door de emoties van de mensen in het publiek met elkaar te vergelijken. Zo kan de computer vervolgens achterhalen of de uitdrukking overeenkomt met een grapje in de film.

Ook in de maatschappij

Als ze de computers voldoende informatie hebben verzameld over de gezichtsuitdrukkingen van het publiek, kunnen ze vervolgens na enkele minuten observatie al voorspellen hoe iemand zal reageren op de film, legt onderzoeker bij Disney Peter Carr uit. En die techniek heeft veel meer om het lijf dan enkel reacties voorspellen, weet Yisong Yue, medewerker bij Disney Research en assistent-professor in de computerwetenschappen. "Het begrijpen van menselijk gedrag is fundamenteel voor het ontwikkelen van artificiële intelligentiesystemen die ook in de bredere maatschappij kunnen worden ingezet. Zo zijn er bijvoorbeeld systemen die gebruikt worden bij het verzorgen van oudere mensen. Vaak zijn mensen te trots om toe te geven dat ze ongelukkig zijn of veel pijn hebben, artificiële intelligentie kan echter hun lichaamstaal lezen en zo non-verbale aanwijzingen oppikken." (br.hln)


» Reageer (0)
10-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijf als vrouw thuis na middernacht als je niet verkracht of vermoord wil worden

Blijf als vrouw thuis na middernacht als je niet verkracht of vermoord wil worden

http://static2.hln.be/static/photo/2017/3/1/12/20170810102222/media_xll_9926097.jpg

In India posten vrouwen massaal uitgaansfoto's met de hashtag #aintnocinderella bij als tegenreactie op de uitspraken van een lokale politicus. Die had gesuggereerd dat vrouwen na middernacht beter thuisblijven als ze niet verkracht of vermoord willen worden.

De heisa begon toen de 29-jarige Varnika Kunda op Facebook deelde dat ze rond middernacht achtervolgd werd door twee mannen in een SUV. Het voorval vond plaats in Chandigarh, een stad in het noorden van India. Toen één van de mannen haar autodeur probeerde te openen, belde ze in paniek de politie op. Die waren er gelukkig snel bij en konden de heren meteen inrekenen. "Ik heb geluk dat ik niet verkracht of vermoord ben," schreef de vrouw daarover in een emotionele Facebookpost.

Het verhaal werd al snel opgepikt door de media, omdat één van de daders de zoon zou zijn van een lid van de nationalistische Bharatiya Janata Partij (BPJ) van premier Narendra Modi. Vice-president van de lokale afdeling van de partij Ramveer Bhatti reageerde ook, al lokte zijn reactie heel wat ophef uit. De man veroordeelde namelijk de daders niet, hij beschuldigde Kunda. "Waarom reed ze nog rond na middernacht? De sfeer is niet goed dan, we moeten goed voor onszelf zorgen," aldus Bhatti aan CNN. Hij liet meteen ook weten dat kinderen 's avonds niet op straat moeten rondzwerven, maar thuis moeten blijven. 

#aintnocinderella
Zijn advies viel echter niet in goede aarde bij Indiase vrouwen. Als reactie op zijn uitspraken en op deze vorm van victim blaming (het slachtoffer de schuld geven) delen vrouwen in India nu massaal foto's van zichzelf na middernacht, met de hashtag #aintnocinderella bij. Als verwijzing naar Assepoester die voor middernacht thuis moet zijn omdat de betovering anders verbroken wordt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedden dat je dit stuk van je tanden vergeet te poetsen?

Wedden dat je dit stuk van je tanden vergeet te poetsen?

http://static2.hln.be/static/photo/2017/12/15/8/20170809075410/media_xll_9923408.jpg

Een frisse adem, een proper gevoel, er zijn heel wat redenen waarom we 's ochtends en 's avonds enthousiast met een tandenborstel staan schrobben. Maar het helpt natuurlijk alleen als je ook overal goed poetst. En dat doet niet iedereen, zo blijkt.

We leerden het van mama en papa toen we nog klein waren, geen wonder dat we denken dat we de basistechniek wel beheersen. En toch is dat lang niet altijd het geval, vertelt Jessica Hilburg van de universiteit van New York.

Binnenkant vergeten
"Vooral de binnenkant van de tanden wordt vaak vergeten," vertelt de tandarts. "Het gedeelte dat gericht is naar de tong en het gehemelte zien we immers niet in de spiegel, maar ook daar kunnen etensresten en tandplak zich ophopen, dus het is minstens even belangrijk om ook die delen goed te poetsen."

Te veel druk
En daar stopt het niet, want wat veel mensen nog verkeerd doen, is dat ze niet lang genoeg poetsen. "Twee minuten en dat twee keer per dag, is het absolute minimum," vertelt Hilburg. "Bovendien oefenen velen te veel druk uit, waardoor het tandvlees beschadigd kan raken. Maar ook te weinig druk is een probleem: dat is minder efficiënt en zal etensresten minder goed verwijderen," legt de tandarts uit. Hoe je het dan wel goed doet? "De juiste hoeveelheid druk voelt comfortabel aan, en duwt de haartjes van je tandenborstel niet plat. En uiteraard moeten je tanden nadien schoon aanvoelen. Gebruik ook steeds korte bewegingen in plaats van lange," raadt Hilburg nog aan. "Zo kan je veel beter in de spleetjes tussen de tanden."

Het poetsplan
Om zulke stomme foutjes in het vervolg te vermijden, is dit de beste manier om je tanden te poetsen:

- Tandenpoetsen duurt ongeveer 2 minuten: 1 minuut voor de bovenkant (30 seconden voor de voorkant en 30 seconden voor de achterkant) en 1 minuut voor de onderkant.

- Zorg dat je zeker de kaken en snijtanden niet vergeet.

- Reinig ook je tong voor een frisse adem.

- Hou de borstel in een schuine hoek van 45 graden.

- Poets met korte bewegingen. (br.hln)


» Reageer (0)
09-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lennon: Yoko had niets met mijn scheiding te maken

Lennon: Yoko had niets met mijn scheiding te maken

http://static0.hln.be/static/photo/2017/15/2/2/20170809100058/media_xll_9923582.jpg

Yoko Ono heeft niets te maken gehad met de scheiding van John Lennon en zijn toenmalige vrouw Cynthia Powell. Dat schrijft de ex-Beatle in een open brief die hij in 1976 aan Cynthia schreef. De brief wordt momenteel via internet geveild.

"Zoals jij en ik weten was ons huwelijk al lang voorbij voordat LSD en Yoko Ono in ons leven kwamen", schrijft John in de brief, die hij wilde laten publiceren in een Brits tijdschrift. Hij vraagt de redactie de brief te plaatsen zonder wijzigingen aan te brengen.

Met de brief reageert John op een artikel van Cynthia dat eerder in 1976 werd geplaatst in een vrouwenblad. Daarin vertelt ze over haar scheiding. De brief dateert uit november 1976, toen John en Cynthia al acht jaar uit elkaar zijn. De ex-Beatle heeft dan net relatieproblemen met Yoko overwonnen. Het artikel dat Cynthia schreef was een voorbode van een boek dat ze over haar huwelijk met John schreef. 'A Twist of Lennon' zou in 1978 uitkomen.

De getypte open brief wordt, al dan niet samen met een handgeschreven briefje aan het vrouwenblad, geveild via internet. Ook een boekje dat Lennon cadeau deed aan vriend en musicus Harry Nilsson wordt geveild. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Dylan - Hurricane

Bob Dylan - Hurricane

Klik op de foto om hem te beluisteren


Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman (Duluth, Minnesota, 24 mei 1941) is een Amerikaans singer-songwriter en kunstenaar.

Bob Dylan wordt beschouwd als een van de grootste songwriters van de Verenigde Staten van Amerika in de twintigste eeuw. Hij heeft een omvangrijk oeuvre op zijn naam staan, dat door sommigen op één lijn wordt gesteld met dat van Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie en Hank Williams, die deel uitmaken van het Amerikaanse culturele erfgoed. Vanwege zijn grote betekenis voor de Amerikaanse muziekcultuur werd hem in 2012 de Presidential Medal of Freedom toegekend door president Barack Obama.

Dylans carrière, die begon tijdens zijn middelbare schooltijd in het midden van de jaren vijftig, raakte vanaf 1961 in een stroomversnelling toen hij zich in de New Yorkse wijk Greenwich Village begon te manifesteren als folksinger. Hij bleek vooral te excelleren in het schrijven van liedteksten. Al snel annexeerde de beweging voor de burgerrechten zijn lied Blowin' in the Wind (1962). Niet veel later omarmden miljoenen jongeren zijn The Times They Are A-Changin' (1964). Dat was nog maar het begin van een carrière die hem wereldroem bracht.

Met de toename van zijn muzikale en literaire faam ontwikkelde Dylan echter een krachtige weerzin tegen pogingen hem te bestempelen tot "stem van een generatie", "boegbeeld van de onrust in de Amerikaanse samenleving" en soortgelijke etiketten. Zijn carrière is doortrokken van die weerzin: hij is de confrontatie aangegaan met zijn bewonderaars door al hun pogingen om hem op een voetstuk te plaatsen dwars te zitten. In zijn oeuvre heeft dit geleid tot tientallen songs waarvan het ontstaan mede uit deze weerzin kan worden verklaard en die door sommige 'dylanologen' zijn bestempeld als 'putdownsongs'. Dit is als het ware een nieuw genre in de liedkunst, waarop Dylan het patent heeft en dat vóór hem eenvoudig niet bestond. Dylans dubbeltalent van tekstschrijver en muzikant, maar ook zijn persoonlijk leven is in hoge mate beïnvloed door dit zelfverkozen verzet tegen de bewieroking die hem ten deel viel. Het is wel als zijn tragiek beschouwd dat hij de confrontatie verloren heeft. Achteraf gezien kón hij die alleen maar verliezen. Voor een goed begrip van de man en zijn werk lijkt het vermoeden gewettigd dat hijzelf de strijdbijl pas na een forse creatieve impasse omstreeks 1989 begraven heeft. Daarmee heeft hij 'de verschrikking van de wereldroem' definitief aanvaard. Het lijkt geen toeval dat hij sindsdien wereldwijd met méér dan graagte uit zijn omvangrijke oeuvre 'voordraagt' tijdens de circa 80 tot meer dan 100 optredens per jaar sinds hij in 1989 met zijn ietwat gekscherend genaamde “Never Ending Tour” is gestart.

Aan Dylan wordt de verdienste toegekend dat hij de popmuziek hersenen gegeven heeft. In zijn eerste jaren introduceerde hij sociaal en politiek commentaar, vaak gekruid met absurdistische humor, toen letterlijk iedereen nog over bloemetjes en bijtjes lispelde. Vanaf 1964 opende hij nieuwe wegen in zijn meer persoonlijke teksten voor de weergave van het complexe gevoelsleven van de mens, door gebruik te maken van beeldspraak, maar ook van losse gedachten en invallen. Deze literaire techniek wordt wel 'stream of consciousness' genoemd: het noteren van een veelvoud aan indrukken die zich spontaan opdringen aan het bewustzijn. Dylans teksten, waaruit ook nogal eens een somber levensgevoel blijkt, onttrekken zich aldus vaak aan een eenvoudige omschrijving of uitleg. Zij kunnen op meerdere manieren worden geïnterpreteerd. Over sommige regels en zelfs hele liedjes breken kenners zich al jaren het hoofd. Hoewel Dylan over zijn werk eens kernachtig gezegd heeft "I am my words", heeft het er alle schijn van dat ook hijzelf van sommige frasen de oorsprong of feitelijke betekenis niet (meer) weet. Hoe ook: dergelijke teksten waren tot begin 1965 volstrekt onbekend in de popmuziek, die door Dylans talent en zeer eigen muziekopvatting dan ook voorgoed is veranderd en sindsdien als waarachtige kunstvorm kan worden beschouwd.

Dylans tekstuele vernieuwing stoelt op zijn zeer brede belangstelling voor de rijke tradities van het Amerikaanse lied, van folk en country/blues tot rock-'n-roll en rockabilly, tot aan Keltische balladen, zelfs jazz, swing en Broadway.

» Reageer (0)
08-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 dingen die je kunt doen om je vakantie niet te laten verpesten door dit rotweer

5 dingen die je kunt doen om je vakantie niet te laten verpesten door dit rotweer

http://static3.hln.be/static/photo/2017/1/13/1/20170808155634/media_xll_9921706.jpg

Het regent pijpenstelen in ons land vandaag en in heel wat buurlanden is het niet veel beter. Ben jij op staycation of op citytrip en wil je niet dat dit rotweer je hele vakantie naar de knoppen helpt? NINA to the rescue!

1. Binnenactiviteiten
Nogal voor de hand liggend, maar er zijn tal van binnenactiviteiten die ideaal zijn voor dit soort regenachtige dagen. Denk aan een uitje naar de cinema, bowling, welness, escape room, karting, museums en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

2. Blijf in je hotel
Vooral de faciliteiten van een all-in-hotel zijn geweldig als het regent. Nestel je in bed met eindeloos veel eten en drinken en kijk de hele dag naar je favoriete series. Of ga in de sauna van het hotel zitten, vergeet je meteen dat rottige weer buiten. Hetzelfde geldt voor het binnenzwembad en de jacuzzi.

3. Ga naar een overdekt winkelcentrum
In elk land zijn er talloze overdekte winkelcentra, die meestal zo groot zijn dat je er makkelijk een dag in kan vertoeven. Breekt het koud zweet je uit bij de gedachte alleen al? Je hoéft er gelukkig helemaal niet de hele dag winkel in, winkel uit te gaan. Er zijn altijd genoeg cafés en restaurants waar je je rustig met een boek kunt nestelen. Of nog beter: zet je op een bankje en kijk naar mensen. Geen betere activiteit denkbaar als het van ons afhangt.

4. Slaap
Aangezien een vakantie toch bedoeld is om slaap in te halen, kan je ook gewoon de hele dag in bed blijven liggen. Zonde als het zonnig is buiten, maar daar hoef je je op dagen als vandaag helemaal niet schuldig over te voelen.

5. Trotseer de regen
Bij extreem weer is het altijd beter om binnen te blijven. Maar als het niet aan het stormen is, kun je ook gewoon met een paraplu, regenbroek en jas alles doen wat je origineel van plan was. De wachtrijen bij attracties en restaurants zijn sowieso een stuk korter en je krijgt toch net weer een andere indruk van een stad in de regen. Kan zelfs charmant zijn, stel je voor! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eéntje om vandaag te oefenen: slapen kan je leren

Eéntje om vandaag te oefenen: slapen kan je leren

http://static3.hln.be/static/photo/2017/4/10/11/20170730090357/media_xll_9900011.jpg

In Engeland zijn de lessen al een ware hit, en deze week bracht David Lloyd de befaamde napercise eindelijk ook naar België. Voor één keer trekken we dan ook niet naar de fitness om onszelf in het zweet te werken, maar ... om te slapen.

De Napercise lessen zijn een waar fenomeen in het Verenigd Koninkrijk. Niet verwonderlijk, want een uurtje slapen in plaats van op de loopband staan? Daar zijn wij ook vel voor te vinden. En dus zakken we af naar Edegem, onesie in de aanslag.

Waarom Napercisen?
Slaap is belangrijk, dat weten we al lang. En toch liggen velen onder ons 's avonds urenlang schaapjes te tellen. Het resultaat? We mogen ondertussen dan wel prima kunnen hoofdrekenen, we zijn vaak ook vermoeid, hebben minder concentratie en op lange termijn leidt dat slaaptekort zelfs tot een hoger risico op depressies. 

"We zijn allemaal zo druk bezig tegenwoordig, dat we bewust rustpauzes moeten kunnen inlassen," vertelt Napercise-coach Tru. "Wie voldoende slaapt zal productiever zijn en boordevol energie zitten, en ook je gezondheid gaat erop vooruit. " Uiteraard vervangen die 45 minuten Napercise wel je eigen nachtrust niet. "Zie het als een soort powernap, waarna je helemaal als herboren weer vol nieuwe energie zit."

Hoe werkt het?
We beginnen de les met ademhalingsoefeningen, om helemaal tot rust te komen. We rollen ons hoofd zachtjes van links naar rechts, terwijl de muziek op de achtergrond en de zachte stem van Tru mij al helemaal in zen-modus brengen. Een paar keer stretchen, en het is tijd om onder de wol te duiken. Letterlijk. Ik trek het dekentje behaaglijk op tot aan mijn kin, en dan gaat het licht uit, voor 45 minuten pure ontspanning.

Of dat was toch de bedoeling. Maar mijn hoofd heeft andere plannen. Wat mocht ik weer zeker niet vergeten in de winkel? En hoe laat was die afspraak bij de bank morgen? "Je gedachten zullen plots opkomen," vertelt Tru. "Verzet je er niet tegen, maar accepteer ze en probeer ze weer te klasseren." Terwijl ik mijn best doe om dat boodschappenlijstje een plekje te geven in mijn onderbewustzijn, hoor ik aan het zachte gesnurk dat mijn buurvrouw minder last heeft om te Napercisen. Of ze heeft thuis alvast wat geoefend, dat kan ook.

Werkt het?
Minuten verstrijken, en plots merk ik dat ik niet meer zo bij de les ben. Ik lig heerlijk ontspannen, en heb geen flauw idee of er nu al vijf, tien of twintig minuten verstreken zijn. Zou ik dan toch wat geslapen hebben? Wanneer het zachte belletje gaat om aan te kondigen dat de les voorbij is, heb ik geen flauw idee of ik nu wel of niet in dromenland geweest ben. Wél voel ik me heerlijk ontspannen, en dat zonder een paar honderd schaapjes moeten tellen. Voor mijn eerste sessie vind ik dat al een stuk beter dan verwacht!

Kan je het zelf ook?
Natuurlijk! Met deze tips lukt het jou thuis ook om te Napercisen. En wie écht gemotiveerd is, begint daar gewoon vandaag mee:

1. Creëer een goede sfeer: als je dan toch een dutje doet, doe je het beter goed. Dus kies een donkere plek, en neem op z'n minst een kussen en een dekentje bij de hand.

2. Zet een achtergrondmuziekje op: muziek helpt veel mensen om sneller in slaap te vallen. Misschien niet de laatste CD van Rammstein, maar een ontspannend deuntje of rustige geluiden op de achtergrond doen vaak wonderen.

3. Focus je op je ademhaling: adem langzaam in en uit door je neus, en voel hoe je buik op en neer gaat. Dwalen je gedachten af? Geen probleem. Accepteer het, en focus je vervolgens opnieuw op je ademhaling.

4. Vergeet geen wekker te zetten: probeer maximum een halfuurtje te slapen, dat is de ideale tijd om fris en monter wakker te worden en je dag verder te zetten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort kan je spotgoedkoop naar Canada vliegen

Binnenkort kan je spotgoedkoop naar Canada vliegen

http://static0.hln.be/static/photo/2017/13/3/13/20170808092107/media_xll_9920863.jpg

Een tijdje geleden schreven we dat je binnenkort van Charleroi naar New York kunt vliegen voor 175 euro, met dank aan Ryanair, Norwegian Airlines en Aer Lingus. In navolging daarvan pakt de Duitse lowcostmaatschappij Air Berliner nu uit met het nieuws dat het start met lijndiensten van Düsseldorf naar Toronto en Chicago.

Air Berliner breidt haar langeafstandsvloot uit en zal vanaf 1 mei 2018 vier keer per week vluchten vanuit Düsseldorf naar Toronto uit laten vliegen. Een dag later start de lowcostmaatschappij ook met rechtstreekse vluchten naar Chicago, die vijf keer per week zullen plaatsvinden.

Prijskaartje
Hoeveel de vluchten naar Canada en Chicago net zullen kosten is nog niet geweten. Maar aangezien je met Air Berliner vanuit Düsseldorf naar New York en terug kunt vliegen voor 350 euro in november, zal het wellicht niet gaan om een hoog bedrag. In de luchthaven van Düsseldorf geraak je makkelijk met de auto, maar ook een retourtje met de trein kost amper 40 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gucci en Saint Laurent gaan de strijd aan tegen namaakproducten

Gucci en Saint Laurent gaan de strijd aan tegen namaakproducten

http://static3.hln.be/static/photo/2017/16/14/14/20170807135152/media_xll_9919004.png

Designeritems zijn helaas niet voor iedere portomonnee weggelegd, waardoor de aankoop van een valse Gucci of Saint Laurent handtas soms erg verleidelijk is. Moeilijk is het in ieder geval niet, valse designerspullen liggen letterlijk voor het grijpen op sites als Alibaba. Maar daar kan in de toekomst wel eens verandering in komen.

In 2015 lag luxegroep Kering, het moederbedrijf van merken als Gucci, Saint Laurent en Balenciaga, nog in strijd met Alibaba, omdat het van mening was dat er te veel namaakspullen van Gucci en Saint Laurent werden aangeboden op de website. Wat volgde was een langdurige rechtzaak.

Inmiddels is de strijdbijl begraven en bundelen beide bedrijven hun krachten om namaakproducten tegen te gaan. Kering laat in een statement weten dat ze naast technische middelen ook kennis met elkaar zullen delen om de verkoop van namaakproducten de kop in te drukken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom parfum bij de een beter ruikt dan bij de ander

Waarom parfum bij de een beter ruikt dan bij de ander

http://static0.hln.be/static/photo/2017/17/1/9/20170807085317/media_xll_9918549.jpg

In de winkel rook het parfum overheerlijk en ook je beste vriendin zweert al jaren bij de geur. Maar als je het zelf draagt, vind je het drie keer niks. Nee, je reukzin is niet plotseling van gedacht veranderd. Dat het een parfum bij de een beter ruikt valt namelijk perfect te verklaren. Het antwoord ligt bij je huidtype.

"Het belangrijkste bij het kiezen van een geur, is dat de geur ook van jou houdt. Er is niets zo erg als verliefd worden op een geur in een parfumerie, bij een vriendin, of zelfs bij een wildvreemde op straat, om er later achter te komen dat de geur niet bij jouw huid past."

Geurexpert Michael Donovan stelt dat het fenomeen perfect te verklaren valt door de verschillende soorten huidtypes. "De pH-balans van de huid verschilt, waardoor de geur anders gaat ruiken. Mijn advies? Probeer het parfum op je huid, voor je er geld aangeeft."

'Normale' huid (niet droog of vet)

Bij een 'normale' huid, eentje die noch droog noch vet is, ruiken de meeste parfums hetzelfde op de huid. Maar houd er rekening mee dat pH-waarde, toename van hormonen en dieet de geur van je parfum doorheen de maand nog kunnen doen veranderen.

Vette huid

Een vette huid houdt dan weer de topnoten in een parfum langer vast, maar kan ook bepaalde elementen versterken. Zoete tonen kunnen overweldigend zijn op een vette huid. Fruitige geuren, en dan vooral citrus, kunnen dan weer overweldigend zijn. Geurtonen die op een droge huid verdwijnen, zijn dan weer symfonisch op een vette huid.

Over het algemeen geldt dat een vette huid de geur van een parfum versterkt. "Let op, sommige geurtonen kunnen te overweldigend worden en de balans van het parfum verstoren."

Droge huid

Een droge huid heeft nood aan sterkere geuren met een goede basis om het parfum vast te zetten. "Houtige geuren doen het goed, en ook kruidige en bloemige geuren zijn ideaal voor je huidtype. Meer delicate geuren zullen verdwijnen. Wil je een statement maken? Kies dan voor een sterke geur." Door je huid vooraf te hydrateren met een geurloze bodylotion geniet je de hele dag lang van je parfum. (br.hln)


» Reageer (0)
07-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bikinirevolte Algerijnse vrouwen groeit verder

'Bikinirevolte' Algerijnse vrouwen groeit verder

http://static3.hln.be/static/photo/2017/7/3/8/20170807102809/media_xll_9918653.jpg

Duizenden Algerijnse vrouwen komen op voor hun recht een bikini te dragen op het strand. In het Noord-Afrikaanse land is dat nooit verboden geweest, maar de sociale druk om het niet te doen is de laatste jaren toegenomen. De bikini wordt in Algerije beschouwd als "indruisend tegen de waarden van de maatschappij".

De 27-jarige Sara richtte enkele weken geleden een gesloten Facebookgroep op om te ijveren voor het dragen van een bikini. Ze deed dat na een strandbezoekje met haar familie in juni. Ze voelde zich toen geïntimideerd om geen bikini te dragen en was bang dat ze verbaal of zelfs fysiek zou aangevallen worden als ze het wél zou doen.

"Zwemmen in bikini aan het strand zou geen choquerende heldendaad mogen zijn", zegt ze in een Algerijnse krant. Sara riep Algerijnse meisjes op om in bikini op het strand bijeen te komen. De eerste bijeenkomst op 5 juli trok veertig mensen en drie dagen later waren dat er al zo'n 200. Haar Facebookgroep telt inmiddels al mer dan 3.200 leden en beperkt zich inmiddels al lang niet meer tot familie, vrienden en kennissen.

Het doel van de spontane protestbeweging is niet om veel tamtam te maken maar om de maatschappij diepgaand en op een zachte manier te veranderen. Het is tevens een reactie op de veelvuldige online commentaren gericht aan vrouwen in bikini, van wie de foto's ongevraagd op sociale media gepost worden. Zoals: "Waar is je vader?", "Ik zwem in boerkini, naaktheid is voor beesten", "Doe kleren aan" of "Makkelijke vrouwen". De revolterende vrouwen willen het beeld van dames in bikini vertrouwd maken bij iedereen, ook bij de criticasters die ervan uitgaan dat het verboden is. "We willen hun opvatting niet veranderen, maar wel afdwingen dat ze anderen respecteren." (br.hln)


» Reageer (0)
06-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van de kinderen zegt populairder te zijn met trendy schoolgerief

Helft van de kinderen zegt populairder te zijn met trendy schoolgerief

http://static2.hln.be/static/photo/2017/17/14/7/20170804143511/media_xll_9912697.png

Jongere tieners vinden het belangrijk om schoolmateriaal volgens de laatste trends te kopen omdat ze zich zo makkelijker aanvaard, minder buitengesloten, en meer populair voelen. Zo blijkt uit een bevraging van 1.600 Belgische ouders en schoolgaande kinderen uitgevoerd door HEMA. Ouders erkennen dit effect van het 'juiste' schoolgerief wel, maar vinden de schooltrends niet zo belangrijk en kopen daarom eerder neutrale schoolspullen. Verder willen tieners ook steeds meer hun schoolgerief personaliseren.

Terwijl voor ouders kwaliteit (79%) en prijs (71%) bepalend zijn voor de aankoop van schoolgerief, kiezen tieners vooral voor schoolspullen die ze mooi (51%) of trendy (23%) vinden. 42% van de tieners vindt het belangrijk om mee te zijn met de laatste trends in schoolmateriaal. Bijna de helft van hen zegt zelf populairder te zijn met het 'juiste' schoolgerief. Vooral jongere tieners (1ste en 2de middelbaar) vinden het belangrijk om hip schoolmateriaal te hebben om erbij te horen (61% jongere tov 46% oudere tieners).

Ouders hebben daar begrip voor en erkennen ook dat hip en trendy schoolgerief helpt om in de klas aanvaard te worden, populair te zijn en minder buitengesloten te worden. Toch hechten ze minder belang aan trends dan tieners. De meerderheid (96%) vindt trends niet nodig en denkt dat hun kind zijn of haar schoolspullen hierdoor sneller beu wordt (74%). Daarom kiezen ze eerder voor meer neutrale schoolspullen.

Personaliseren voor uniek schoolmateriaal

Verder blijkt uit de studie dat het personaliseren van schoolmateriaal een echte trend is bij tieners. Bijna 7 op 10 vindt het belangrijk en de helft maakt al gebruik van stickers, stempels of washi-tape om hun schoolspullen een persoonlijke look te geven.

Dat het personaliseren van schoolmateriaal bijdraagt aan het ontwikkelen van de identiteit van het kind, wordt ook door de ouders erkend. 64% van de ouders vindt het belangrijk dat hun kind zijn schoolmateriaal uniek kan maken door er zelf zaken aan toe te voegen en meer dan de helft zegt dat zijn kind dat nu al doet.

Zowel ouders als kinderen vinden dan ook dat er meer materiaal mag verkocht worden om schoolspullen te customizen.

"Uit onderzoek dat HEMA uitvoerde in België en Nederland kwam al naar voren dat tieners veel belang hechten aan het personaliseren van hun schoolgerief. Voor hen is dit één van de belangrijkste manieren om hun identiteit te ontwikkelen en tot uitdrukking te brengen. Bij HEMA proberen we deze vorm van creativiteit en zelfexpressie te ondersteunen door middel van onze 'eigen school, eigen ding'-campagne. Deze campagne is helemaal gericht op het personaliseren van schoolmateriaal," vertelt Marry Jansen van HEMA. (br.hln)


» Reageer (0)
05-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier is helemaal niet ongezond: 5 clichés over bier weerlegd

"Bier is helemaal niet ongezond": 5 clichés over bier weerlegd

http://static3.hln.be/static/photo/2017/2/13/13/20170727132444/media_xll_9893758.jpg

"Jupiler, mannen weten waarom." Een duidelijk statement van biergigant Jupiler. Want vrouwen drinken ofwel géén bier, ofwel een mierzoet fruitbiertje. Onzin, weet master biersommelier Sofie Vanrafelghem. Wij vroegen haar ter ere van internationale bierdag naar de meest hardnekkige clichés over bier (en vrouwen).

1. BIER IS EEN MANNENPRODUCT

"Dat de bierwereld lange tijd heel mannelijk was, klopt inderdaad. Veel brouwers zijn mannen, maar vooral de marketing was lang gericht op onze mannelijke vrienden. In de cijfers zien we dan ook helaas dezelfde tendens: gemiddeld drinken meer mannen bier. Al gaan die cijfers beetje bij beetje wel de andere kant uit. Onderzoek wijst uit dat ongeveer drie vrouwen op vier minstens één keer per maand bier drinken. Meer nog: bier was vroeger in de eerste plaats zelfs een vrouwendrank. Het eerste bier werd gebrouwen door priesteressen, als ode aan hun godin. Die gendermarketing is dus eigenlijk je reinste onzin. Vrouwen houden van bier, net als mannen."

2. VROUWEN KENNEN NIETS VAN BIER

"Tegenwoordig zijn er in de bierwereld minstens even veel vrouwen als mannen," spreekt Sofie het cliché tegen. "Wat wel klopt, is dat ik mij harder moest bewijzen toen ik net startte. Ik heb veel brouwers moeten overtuigen van mijn kennis en het feit dat ik het oprecht meende. Gelukkig vind je nu op bierevenementen en -festivals zeker even veel jonge vrouwelijke liefhebsters. Hetzelfde geldt voor mijn collega's. Omdat wij over de hele wereld opleidingen en adviezen geven, heb ik een team van vier rond mij. Allemaal vrouwen, overigens. En nee, dat heb ik niet expres gedaan. Zij waren nu eenmaal de beste (lacht)."

3. VROUWEN DRINKEN ALLEEN FRUITBIER

Ik weet nog dat ik in het begin van mijn carrière als biersommelier werd uitgenodigd voor een interview. Ze vroegen toen aan de fotograaf wat hij wou drinken, mij werd niets gevraagd. Ik kreeg gelijk een fruitbiertje voorgeschoteld. (lacht) Niet slecht bedoeld natuurlijk, maar het getuigt inderdaad van de hardnekkigheid van dit cliché. En dat terwijl slechts 20% van de vrouwen voor een fruitbiertje kiest. Dat vrouwen geen ander bier lusten is onzin. Uit blinde proeverijen die ik organiseerde, blijkt dat vrouwen wel degelijk graag bier drinken. Het probleem is vooral dat de meesten het niet goed kennen. Onbekend maakt immers onbemind. Velen associëren bier meteen met een pilsje, en zeggen dan "Dat lust ik niet, veel te bitter". Maar pils is oorspronkelijk ontwikkeld als dorstlesser, wat wil zeggen dat het vrij vlak van smaak is. Dat wil dus niet zeggen dat je geen bier of bitter lust, wél dat je waarschijnlijk op zoek bent naar meer smaak en karakter. Ik raad dan aan om eens een IPA-biertje te proberen. Die zijn tien keer zo bitter, maar de mengeling van hop, citrus en pompelmoes maakt het tot een erg karaktervolle en aangename smaak die veel vrouwen waarderen."

4. BIER IS ONGEZOND

Eén van de voornaamste redenen waarom veel vrouwen geen bier drinken? Het zou ongezond zijn. "Nonsens," vindt Sofie. "Het blijft natuurlijk alcohol, en dat moet je altijd met mate drinken, maar bier bevat ook gezonde elementen. Vooral hop is net goed voor veel vrouwen. Professor De Keukeleire van de universiteit van Gent heeft namelijk ontdekt dat hop een erg hoge concentratie oestrogeen bevat, en dat is goed voor onze weerstand. Hij ontwikkelde zelfs een supplement op basis van hop om de klachten van vrouwen in de menopauze te verminderen."

5. BIER IS EEN DIKMAKER

"Nog zo ééntje die samenhangt met het feit dat niet zo veel vrouwen bier drinken: het zou een dikmaker zijn. "Je leest het in tal van magazines: Champagne is het meest caloriearme drankje, bier het meest calorierijke." Niets van aan, vindt Sofie. "Neem nu een Duvel, dat zou een echte caloriebom zijn. Wel, voor 1 Pina Colada cocktail kan je maar liefst vijf Duvels drinken. Meer nog: het zit 'm ook in de hoeveelheid. Een glas Duvel is nu eenmaal een stuk groter dan zo'n champagnefluitje. En wanneer je precies dezelfde hoeveelheid drinkt, bevat Duvel net mínder calorieën dan die champagne. Hetzelfde geldt voor een gewoon biertje van 6%. Als je dezelfde hoeveelheid melk of appelsap drinkt, heb je véél meer calorieën binnen." (br.hln)


» Reageer (0)
04-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaak last van nachtmerries? Je slaapt misschien te veel

Vaak last van nachtmerries? Je slaapt misschien te veel

http://static0.hln.be/static/photo/2017/8/1/5/20170802153405/media_xll_9907805.jpg

Slaap je regelmatig meer dan negen uur per nacht, dan is de kans groter dat je met nachtmerries kampt. Dat is de conclusie van een studie van de universiteit van Oxford. Volgens de wetenschappers zorgen vele uren slaap ervoor dat je vaker in een remslaap terechtkomt, de fase waarin nachtmerries vooral voorkomen.

Een team onderzoekers van de universiteit van Oxford voerde een enquête uit bij 846 mensen, waarin gepeild werd naar de uren die ze gemiddeld slapen en hoe vaak ze last hebben van nachtmerries. Daarnaast werd gevraagd of ze wel eens gescheiden waren, vaak piekerden, een strafblad hadden en hoe vaak ze alcohol dronken. Op basis van die antwoorden zagen de wetenschappers een sterk verband tussen het hebben van nachtmerries, en meer dan negen uur per nacht de ogen sluiten.

Meer nachtmerries tijdens rermslaap

Volgens neuropsycholoog Stephanie Rek doen nachtmerries zich vooral voor tijdens de remslaap. Slaap je langer, dan ga je vaker door die remslaapfase. Daarmee wordt de kans groter dan je een nachtmerrie krijgt. Er werd vreemd genoeg geen verband gevonden tussen nachtmerries en alcohol of lichaamsbeweging, terwijl eerdere onderzoeken wel al de link legden tussen alcoholconsumptie en meer nachtmerries. Het verband tussen veel zorgen of piekeren en nachtmerries was - zoals verwacht - het grootst. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapitein van schip redt kat die van brug was geworpen

Kapitein van schip redt kat die van brug was geworpen

http://static2.hln.be/static/photo/2017/6/7/8/20170803161628/media_xll_9910463.jpg

Jordan Smith zag vorige donderdag 'iets' door de lucht vliegen nabij een brug in de haven van Destin in de Amerikaanse staat Florida. Hij dacht eerst dat het een vuilzak was. Dan begon 'het' te bewegen in de rivier. Was dit een otter? Dan herkende hij wat het was: een kat.

De man voer met zijn boot vlak bij de brug toen het vreemde voorval plaatsvond. "Het beestje zwom naar me toe", aldus Smith. "Precies alsof de poes wilde zeggen: 'Red me'. De kapitein wierp een net in het water om het onfortuinlijke dier op het droge te halen. Hij gaf haar de naam 'Miracle'. Ze staarde haar redder de hele tijd aan, alsof ze nog allemaal moest verwerken wat haar zonet overkomen was.

Volgens hem was het beestje niet van de brug gevallen maar doelbewust naar beneden gesmeten. Het diertje viel immers niet recht naar beneden maar tolde rond, wat er zou op wijzen dat iemand de kat met redelijk wat kracht van de brug had geworpen. Hij rapporteerde het incident aan de politie maar omdat er geen verdachte was, kon er geen onderzoek gestart worden.

Ondertussen herstelde 'Miracle' van haar beproeving bij de dierenarts. Blijkbaar was de poes zwanger en kreeg ze een misval.

Toch is er ook goed nieuws voor 'Miracle'. Smith is van plan om haar te adopteren van zodra ze volledig is hersteld. (br.hln)


» Reageer (0)
02-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat adopteert acht verweesde egeltjes

Kat adopteert acht verweesde egeltjes

http://static3.hln.be/static/photo/2017/8/9/7/20170731221828/media_xll_9903682.jpg

Acht baby-egeltjes dreigden om te komen van de honger nadat ze hun moeder verloren, maar dat was buiten Muska, een kat in de zoo van Vladivostok, Rusland, gerekend. De kattin, die zelf pas een nest kittens grootbracht, adopteerde de kleintjes en voedt hen op als haar eigen jongen, zo maakte de Sadgorod Zoo bekend.

De moeder van de egeltjes kwam om tijdens een gruwelijke aanvaring met een grasmaaier. Sadgorod Zoo in Vladivostok wilde haar jongen in leven houden en probeerde hen te voeden met spuitjes, papflesjes en schoteltjes, maar de verweesde diertjes weigerden twee dagen lang alle voedsel.

Uiteindelijk kwam het personeel op het idee om de egeltjes bij Muska te zetten. De kat had net zelf een nest kittens gezoogd, dus had moedermelk beschikbaar. De jonge egeltjes reageerden meteen positief op de lichaamswarmte van Muska en op de geur van haar melk en begonnen al snel te drinken.

Een week lang stond Muska in voor de voeding van de egeltjes. Ondertussen eten de diertjes zelfstandig, maar de kat houdt haar adoptiejongen nog elke dag nauwlettend in de gaten. (br.hln)


» Reageer (0)
01-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse steden steeds grimmiger tegen overlast

"Toeristen, go home!": Spaanse steden steeds grimmiger tegen overlast

http://static0.hln.be/static/photo/2017/10/10/4/20170801025750/media_xll_9904159.jpg

Het protest in Spaanse steden tegen de overlast door toeristen wordt steeds grimmiger. In Barcelona werd zelfs een dubbeldeksbus aangevallen door mannen met bivakmutsen. "De bewoners herkennen hun stad niet meer."

De passagiers van een 'Hop-On Hop-Off'-bus in Barcelona beleefden afgelopen weekend de schrik van hun leven toen bij een halte voor het Camp Nou-stadion plots vier gemaskerde mannen opstapten. Ze bekladden het voertuig met verf en de slogan: 'El turismo mata los barrios' - 'Het toerisme vernielt de wijken'. Nog voor de politie ter plaatse was, staken ze een band lek en vluchtten weg.

Groeiend ongenoegen

"Zo'n actie zegt wel veel over het groeiende ongenoegen van de bewoners tegenover de uitwassen van het massatoerisme in hun stad", zegt Remco Stoffer van de nieuwssite SpanjeVandaag. "Vroeger verbleven toeristen in hotels, nu zitten ze overal verspreid. Hele wijken zijn inmiddels helemaal gekoloniseerd door toeristen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel reizen, stoppen met roken en meer dingen die je best doet voor je dertig wordt

Veel reizen, stoppen met roken en meer dingen die je best doet voor je dertig wordt

http://static1.hln.be/static/photo/2017/14/9/14/20170731111459/media_xll_9902339.jpg

De tijd tegenhouden en nooit ouder worden behoort nog steeds niet tot onze mogelijkheden - tenzij je Peter Pan heet. Waar we wél controle over hebben, is hoe we die voortschrijdende tijd het beste invullen. Wil je geen spijt krijgen van gemiste kansen in je latere leven, en ooit naar waarheid Je ne regrette rien op je begrafenis laten spelen? Dan maak je best werk van deze dingen als je nog jong bent.

Natuurlijk bestaat er niet zoiets als een handleiding voor het leven. Maar er zit wel een waarheid in clichés à la "tijd brengt raad" en "wijsheid komt met de jaren". Daarom ook dat twintigers iets kunnen opsteken van het advies van deze Reddit-gebruikers, die tippen wat je best vóór je dertig doet om later geen spijt te krijgen dat je het nooit gedaan hebt. 

De dertig al gepasseerd? Geen nood, dat cijfer vormt natuurlijk slechts een richtlijn en "je bent maar zo oud als je jezelf voelt", om er nog een cliché tegenaan te smijten. Deze bucketlist is een tip voor (late) twintigers, maar het is nooit te laat om je leven een andere wending te geven.

Reis

Nog geen gezin, bloeiende carrière of andere verplichtingen om rekening mee te houden? Maak van die gelegenheid gebruik om de rest van de wereld te ontdekken, tippen Reddit-gebruikers. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het is om alles achter te laten en een paar weken of zelfs maanden erop uit te trekken - als een carrière en een gezin dat moeilijk maken. Niets is natuurlijk onmogelijk, maar het is een stuk eenvoudiger als je nog jong bent. Al is het zelfs maar om gezonheidsredenen: een zware trektocht door het Andesgebergte klinkt al iets minder aanlokkelijk rond middelbare leeftijd.

Gezonde gewoonten

Het is nooit te laat om je leven te beteren, maar toch is het slim om al op jonge leeftijd de kiem te leggen voor een gezond leven. Ga sporten, eet gezond, verzorg je tanden en gebruik zonnecrème. Begin je al vroeg met deze gewoonten, dan leer je ze jezelf aan voor de rest van je leven. Ook stoppen met roken voor je dertig is een mooi voornemen. Hoe vroeger je de sigaret afzweert, hoe meer je de opgelopen schade van je rokersjaren kan inperken. 

Onderhoud sociale contacten

Na je dertigste kan sociaal contact licht afnemen. Vrienden krijgen kinderen, gaan soms wat verder wonen en kunnen daardoor simpelweg minder snel spontaan een terrasje gaan doen. Het loont daarom de moeite om in je twintigerjaren goed te investeren in duurzame vriendschapsrelaties. Een goede vriendschap die stand houdt als je elkaar enkele weken niet hebt gezien door drukke agenda's, is goud waard.

Zoek een hobby

Even genoeg van het werk, een relatiedip of ruzie met een goede vriend of vriendin? Dan is het fijn om een uitlaatklep te hebben die je er opnieuw bovenop helpt. Zoek een hobby naast je werk - hoe druk het ook is - die je positieve energie geeft.

Maak plezier

Er bestaat niet zoiets als "te veel plezier maken", daar zijn de Reddit-gebruikers het over eens. Het is ook iets waar je geen spijt van kan krijgen, en dat je achteraf maar moeilijk kan inhalen. Laat die strakke teugels af en toe eens los en geniet honderd procent van het leven. Te korte nachtjes door leuke avonden of een sporadische dag vol junkfood? Die horen er ook bij af en toe, en voel je er vooral niet schuldig over. 

Doe vooral je eigen ding

In een lichte paniekkramp geschoten omdat je geen van deze dingen doet en de dertig al gepasseerd bent? Nergens voor nodig. Er rust geen druk op je schouders en je moet vooral doen waar jij je goed bij voelt. "Vergelijk jezelf niet te veel met anderen," tipt nog iemand. "Je late twintigerjaren zijn een periode waarin je jezelf erg ontwikkelt. Maak er puur voor jezelf het beste van," besluit een andere gebruiker. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!