NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
30-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katy Perry wil klooster kopen, nonnen niet akkoord

Katy Perry wil klooster kopen, nonnen niet akkoord

http://static3.hln.be/static/photo/2015/14/16/10/20150630072210/media_xll_7834075.jpg

Twee oudere nonnen willen niet dat hun voormalige klooster wordt gekocht door Katy Perry. Het gaat om een villa-achtig gebouw met meerdere hectares land op een heuvel met uitzicht over Los Angeles.

De aartsbisschop van Los Angeles, Jose Gomez, stond op het punt een deal te sluiten met de I Kissed A Girl-zangeres toen de nonnen hier lucht van kregen. Tijdens een bezoekje aan het klooster kleedde Katy zich bescheiden en zong ze het religieuze lied Oh Happy Day, maar de nonnen kregen twijfels na een rondje op Google.

"Ik vond haar video's en ik was niet blij met het geheel", vertelde zuster Rita Callanan aan LA Times. Callanan en een tweede non, Catherine Rose, beweren dat zij het recht hebben het klooster te verkopen. Dat hebben ze daarom snel gedaan, voordat Katy haar geld aan Gomez kon overhandigen. De restauranteigenaar Dana Hollister heeft 14,5 miljoen dollar (12,9 miljoen euro) voor het gebouw betaald en is er al ingetrokken. Maar volgens de advocaat van de aartsbisschop is deze verkoop ongeldig en kan de deal met Katy alsnog doorgaan.

Katy heeft 15,5 miljoen dollar (13,8 miljoen euro) over voor het gebouw. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Academici verzetten zich tegen hogere pensioenleeftijd

Academici verzetten zich tegen hogere pensioenleeftijd

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/15/7/20150630060902/media_xll_7834057.jpg

Een tiental professoren stelt de pensioenhervorming van de federale regering, waarbij de pensioenleeftijd wordt opgetrokken naar 67 jaar, in vraag. In een open brief hekelen ze dat er nooit een debat is geweest, schrijven de krant De Morgen en Le Soir.

"Dit wijst op een gigantisch democratisch deficit", zegt demograaf Patrick Deboosere (VUB). Samen met tien collega's komt hij na een doorlichting tot de conclusie dat het optrekken van de pensioenleeftijd een onberedeneerde beslissing is. Volgens de experts is de impact op de arbeidsmarkt onvoldoende onderzocht. Ook vragen de academici zich af of het voor iedereen haalbaar is om zo lang te werken. Volgens Deboosere zullen er veel meer mensen in andere stelsels belanden zoals de werkloosheid of de ziekteverzekering.

Daarnaast hebben jonggepensioneerden nog een maatschappelijke functie, zoals de zorg voor kleinkinderen of zieke ouders. Als de overheid die taken moet overnemen zal dat veel geld kosten.

Waarom gaat de regering ervan uit om het pensioenbudget absoluut te willen bevriezen? Extra kosten kunnen wel degelijk opgevangen worden, stellen de academici, maar dat vergt maatschappelijke keuzes. "Eén procent van het bbp gaat naar het financieren van de bedrijfswagens. Dat geld zou je ook kunnen geven aan de pensioenen", aldus Deboosere. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steppenwolf - Born to be wild

Steppenwolf - Born to be wild

Klik op de foto om ze te beluisteren


Steppenwolf is een stevige blues-rock band met psychedelische invloeden opgericht aan het eind van de jaren zestig van de twintigste eeuw. Oprichter en spil van de band is John Kay. Hun teksten zijn voor die tijd zeer actueel en beslaan veel aspecten van de roerige "sixties". De band heeft veel invloed gehad en de basis gelegd voor de moderne rockmuziek. De band bestaat en speelt nog steeds.

Aangemoedigd door Gabriel Mekler, producer van ABC-Dunhill Records, richt John Kay, een Duits-Canadese singer-songwriter de band Steppenwolf op. De naam is geïnspireerd op Hermann Hesse's boek De steppewolf. Volgens ingewijden wordt deze naam aan John voorgesteld door Jim Morrison, die zoals bekend goed thuis was in de literatuur en zich sterk aangetrokken voelde tot het boek.

De bandleden zijn drummer Jerry Edmonton, keyboardspeler Goldy McJohn, bassist Rushton Moreve en de 17-jarige gitaarbelofte Michael Monarch. Ze brengen hun eerste lp, Steppenwolf, uit in 1968 en deze wordt meteen een kaskraker. Niet in de laatste plaats doordat 2 nummers, Born To Be Wild en The Pusher als soundtrack worden gebruikt in de legendarische film Easy Rider van Dennis Hopper en Peter Fonda.

Sinds 1968 hebben John Kay en de band 38 albums uitgebracht.

De band heeft een ruige blues-rocksound door het overstuurde  orgel- en gitaargeluid plus de gruizige stem van John Kay. De composities zijn duidelijk rock georiënteerd. Luister naar hun ode aan Chuck Berry in de song Berry Rides Again. Zij klinken duidelijk anders, heavier, dan de destijds ook populaire Beach Boys en The Byrds.

Hun muziek kan gezien worden als basis voor de in de jaren zeventig populaire hardrock muziekstijl. In de song Born To Be Wild wordt voor het eerst de term heavy metal gebezigd. Na beluistering van het 2e couplet, hoor je John Kay zingen:

    "I like smoke and lightning - Heavy metal thunder - Racin' with the wind - And the feelin' that I'm under - Yeah Darlin' go make it happen - Take the world in a love embrace - Fire all of your guns at once - And explode into space".

Hun afschuw[bron?] van harddrugs laten ze blijken in de dreigende, psychedelische, song The Pusher, waarin alle hens aan dek wordt gehaald om de pusher, de onweerstaanbare dealer[bron?], letterlijk te vervloeken en uit te roeien.

In hetzelfde jaar leveren ze hun tweede lp, The Second, af. Deze wordt ook een groot succes en levert met Magic Carpet Ride ook weer een monsterhit af.

Daarna scoort de band geen single hits meer. De samenstelling wijzigt, de bassist Rushton Moreve, wordt vervangen door Nick St. Nicolas. Wel brengen ze in hoog tempo nieuwe lp's uit, bijv. Monster met daarop kritische songs als Monster, America en Suicide. Op deze plaat vervangt Larry Byrom de gitarist Michael Monarch.


» Reageer (0)
29-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniaal! Belg bedenkt chocolade die niet smelt in je hand

Geniaal! Belg bedenkt chocolade die niet smelt in je hand

http://static0.hln.be/static/photo/2015/1/7/10/20150629151630/media_xll_7832485.jpg

Een betere zomeruitvinding hadden we ons niet kunnen wensen. Frederic Depypere, development manager bij chocoladeproducent Callebaut, heeft na lang onderzoek chocolade ontwikkeld die niet smelt in de hand, maar alleen in de mond. Dit alles zonder veranderingen aan de textuur of smaak van chocolade, volgens Depypere. Geef die man een Nobelprijs alstublieft.

De chocolade die Frederic Depypere en zijn onderzoeksteam van chocoladebedrijf Barry Callebaut bedacht, kan zijn harde vorm behouden tot temperaturen van 38°C. De meeste "normale" chocolades worden vloeibaar vanaf 34°C.

Depypere kwam op het idee door een bezoek aan Shangai enkele jaren geleden, waar hij tot het besef kwam dat de chocolade van het Belgisch paviljoen in de wereldexpo smolt door de hoge temperaturen. En dus besloot hij om er dan maar zelf een oplossing op te bedenken. Na jaren onderzoek is hij er nu eindelijk in geslaagd om een relatief "hittebestendige" chocolade op de markt te brengen.

Volgens de Zuid-Afrikaanse nieuwswebsite Times Live zal Depypere zich moeten haasten met het op de markt brengen van zijn product. Veel klanten van Callebaut - waaronder bijvoorbeeld Nestlé - werken aan gelijkaardige producten, om hun afzetmarkt uit te breiden naar warmere landen. Nestlé claimt te werken aan chocolade die overleeft bij 40 graden, een product dat binnen de drie jaar in de winkel kan liggen. Die concurrentiestrijd zal ons alvast worst wezen. Hoe meer opties, hoe liever.

In 2012 kwam de Britse snoepfabrikant Cadbury ook al met niet-smeltende chocolade op de markt. Maar wie de Belgische expertise met betrekking tot het chocolade maken in zijn achterhoofd houdt, weet dat het alleen maar beter kan worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paniek: lopers Color Run krijgen gekleurde verf niet uit hun haar

Paniek: lopers 'Color Run' krijgen gekleurde verf niet uit hun haar

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/12/11/20150629093025/media_xll_7831691.png

In het Nederlandse Leeuwarden namen dit weekend zo'n 2.000 enthousiastelingen deel aan de loopwedstrijd 'Color Run'. Die eindigde de volgende ochtend echter in mineur. Het verfpoeder waarmee de kandidaten werden bestrooid, blijft namelijk hardnekkig in het haar zitten. Op sociale media regent het klachten: "Al 12 keer gewassen en het gaat er niet uit", schrijft één van de deelneemsters op Facebook.

De 'Color Run' is een loopwedstijd waarbij deelnemers vijf kilometer afleggen en intussen op verschillende locaties overgoten worden met verfpoeder. Het concept komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en werd vorig jaar voor het eerst in ons land georganiseerd, mét groot succes. Dit weekend vond het evenement plaats in Leeuwarden, een stad in het Nederlandse Friesland. Daar hebben zich gisteren na afloop enkele minder tevreden lopers gemeld.

"Ik durf niet naar school"
"Nog mensen met groen haar? Inmiddels al vier keer gewassen. Wat doe ik hieraan?". De Facebookpagina van het evenement werd gisteren gebombardeerd met dergelijke berichten. Het gekleurde goedje dat deelnemers over zich heen kregen, blijkt moeilijk tot zelfs onmogelijk uit te wassen. "Ik lijk wel een gekleurde paradijsvogel", reageert een meisje wiens haar alle kleurtinten telt. Sommige lopers kunnen er nog mee lachen, maar voor anderen is het bittere ernst: "Zo durf ik morgen écht niet naar school."

De klagende Facebookers krijgen van medelevende mensen tips: ketchup, pindakaas of groene zeep in de haren smeren zou helpen. Maar voor de meesten lijkt de enige oplossing toch een bezoekje aan de kapper. "Mijn kapper heeft me uiteindelijk verlost van mijn groene haardos", schrijft een gedupeerde deelneemster.

Slechte timing
Het nieuws over de gekleurde haarlokken kon niet slechter vallen. Over twee weken gaat de 'Color Run' door in Hemiksem, bij Antwerpen. Daar schreven zich inmiddels al duizenden kandidaten voor in. Zij zijn bij deze dus gewaarschuwd, al liet de organisatie al weten de verfpoeders onmiddellijk te vervangen.

Geen garantie
Colorsensation, de organisatie achter de loopwedstrijd, zegt de problemen te betreuren. "Garantie over 100 procent uitwasbaarheid geven we niet, maar afwasbaar moet het zeker zijn", zegt een woordvoerder. Volgens hem is er meteen contact opgenomen met de leverancier van het poeder. Die heeft reeds gemeld de betreffende poeders te vervangen. "In het verleden hebben we hier nooit problemen mee gehad, u begrijpt dat wij hier erg van geschrokken zijn", laat het bedrijf verstaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 dingen die je vakantie kunnen redden (en weinig plaats innemen)

20 dingen die je vakantie kunnen redden (en weinig plaats innemen)

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/9/2/20150629112624/media_xll_7831892.jpg

Een valpartij aan het zwembad of een irritante beet van een onbekend beestje? Zorg op je exotische bestemming ervoor dat je in geval van nood niet nog snel een apotheek moet opzoeken om dan in gebarentaal uit te leggen wat je nodig hebt. Als je deze 20 kleine zaken in je reiskoffer stopt, dan ben je ingedekt in geval van (kleine) ongelukken en reiskwaaltjes.

Het voordeel is dat je geen fortuin moet uitgeven aan een uitgebreide reisapotheek. De meeste essentiële zaken liggen waarschijnlijk al in je badkamerkastje en de rest vind je bij de drogisterij.

Deze essentiële spullen nemen niet veel plaats in:
Verzorging van wonden:
- Pleisters in verschillende vormen en maten
- Pleisters voor blaren
- Ontsmettingsmiddel
- Reinigingsdoekjes
- Verband

Huid beschermen:
- Zonnecrème
- Lippenbalsem met zonnebescherming
- Muggenmelk
- Jeukstillende zalf

Medicatie:
- Middel tegen reisziekte
- Middel tegen diarree
- Middel tegen constipatie
- Middel tegen braken
- Middel tegen buikkrampen
- Pijnstiller
- Koortswerend middel

Extraatjes:
- Pincet
- Tape voor verbanden
- Schaartje
- Ontsmettende gel

Je kan de meeste producten in kleine verpakkingen vinden, zodat je reisapotheek niet onnodig veel plaats inneemt. Het is ook best om dit noodkitje in je ingecheckte bagage te stoppen, want anders krijg je problemen op de luchthaven. Hoe het tasje eruitziet, maakt niet zoveel uit. Zorg ervoor dat het niet te groot is. Wel belangrijk is een model met transparante stukken mee te nemen, wat maakt dat je sneller vindt wat je nodig hebt in geval van nood. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hittegolf op komst: zo overleef je die tropische temperaturen

Hittegolf op komst: zo overleef je die tropische temperaturen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/13/10/20150629102253/media_xll_7831675.jpg

We wilden een warme zomer, we krijgen er één: de komende dagen kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden. Misschien een beetje te veel van het goede, maar met deze praktische tips bescherm jij je tegen die nakende hittegolf.

In weertermen betekent een hittegolf dat de maximumtemperatuur vijf opeenvolgende dagen minimum 25 graden is, waarvan drie dagen meer dan 30 graden. En die zit er deze week aan te komen, voor het eerst in vijf jaar. Zomers en exotisch, dat wel, maar zo'n extreme temperaturen kunnen ook erg gevaarlijk zijn, zeker voor 65-plussers. Om uitdroging of oververhitting te vermijden volg je best deze tips.

Water, de rest komt later
Het ligt voor de hand, maar toch is het heel belangrijk: drink de hele dag door voldoende water. Drink ook als je geen dorst hebt, en hou ten allen tijde een grote fles bij de hand. Vermijd zoveel mogelijk alcohol of cafeïnehoudende dranken, want die drogen je lichaam alleen maar meer uit. Drink ook geen ijskoude dranken met veel ijsblokjes, ookal lijkt dat een goed idee om af te koelen. Je lichaamstemperatuur daalt dan heel snel, maar zal daarna extra warm worden om te compenseren. Je kan nog beter lauwe thee drinken dan ijskoud water.

Hou het hoofd koel
En dat mag je letterlijk nemen. Een nat washandje in je gezicht of nek kan helpen om af te koelen. Ook een voetenbad of klein plastieken zwembadje in de tuin kan wonderen doen. Kan je het niet vermijden om in de zon te lopen, bescherm je hoofd dan met een hoofddeksel en een zonnebril. En hoewel het bij hete temperaturen verleidelijk is om zo weinig mogelijk aan te trekken, bescherm je toch best zoveel mogelijk je huid. Kies voor lichte stoffen met mouwen en kleed je in laagjes. Zonnecrème is uiteraard een must.

Lichte maaltijden
Eet voldoende, maar kies voor lichte maaltijden die snel verteren. Je krijgt het nog warmer als je een zware maaltijd moet verteren, en dat wil je nu best vermijden. Veel groenten en fruit, die ook nog eens vocht bevatten, zijn wel een goed idee. Laat geen restjes of voedsel lang uit de ijskast staan, om voedselvergiftiging te voorkomen.

Hou de kamers fris
Hou overdag je ramen gesloten en verlucht pas 's avonds, als het afgekoeld is. Zo hou je de warmte buiten. Elektrische apparaten zoals televisies en radio's produceren warmte. Als je ze niet gebruikt, zet je ze beter uit.

Zoek zelf koelte op
Niet gezegend met een zwembad of vijvertje in de buurt? Zoek dan de verkoeling van een bos op. De zon krijgt onder de bomen geen grip, waardoor het in een bos aangenaam koel kan zijn. Het klinkt misschien gek, maar bij zulk heet weer is een uitstap naar de bioscoop nog niet zo'n slecht idee. De airco werkt verkoelend, en het is er waarschijnlijk lekker rustig en fris.

Oudere mensen
65-plussers zijn extra vatbaar voor uitdroging of oververhitting. Bezoek hen op hete dagen om te kijken of alles in orde is en of ze voldoende verkoelingsmiddelen voor handen hebben. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansees hebben een besef van goed en kwaad

Chimpansees hebben een besef van goed en kwaad

http://static2.hln.be/static/photo/2015/3/3/4/20150628140946/media_xll_7830169.jpg

Een studie toont aan dat chimpansees mogelijk een gevoel voor moraal hebben. De apen hadden meer aandacht voor filmbeelden waarop een aap zijn eigen kind vermoordt dan voor beelden van ander geweld.

Aan het onderzoek deden 17 chimpansees in twee Zwitserse dierentuinen mee. De chimpansees keken gemiddeld vier keer langer naar de clip waarin een chimpansee zijn kind dood maakt dan naar neutrale beelden of filmpjes met ander apengeweld. Zo reageerden de chimpansees nauwelijks op clips waarop een groep chimpansees een andere aap dood maakt of een clip waarop vechtende chimpanseemannetjes te zien zijn. Volgens de onderzoekers toont het experiment aan dat de chimpansees de kindermoord als buitengewoon gedrag zagen.

De onderzoekers verwachten dat vervolgonderzoek nuttige inzichten kunnen opleveren in het verklaren van specifieke sociale normen en waarden bij mensen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonnie Raitt - Love Me Like a Man

Bonnie Raitt - Love Me Like a Man

Om haar te beluisteren druk op de fotoBonnie Raitt (Burbank (Californië), 8 november 1949) is een Amerikaanse zangeres, liedjesschrijfster en gitaarspeelster.

Ze is de dochter van Broadway musicalster John Raitt. Ze begon gitaar te spelen toen ze twaalf jaar oud was. Na de middelbare school begon ze in Rhythm and Bluesclubs te spelen. In 1983 werd ze geloosd door haar platenlabel, Warner Bros. Records, onder andere vanwege alcohol- en drugsgebruik, maar verdween allerminst uit de muziekscene.

Na meer dan 20 jaar opnames en optredens, bereikte Bonnie Raitt succes met haar tiende album. "Nick of Time" kwam in de top te staan in de Verenigde Staten en won drie Grammy Awards. Tegelijk kreeg ze een vierde Grammy voor haar duet "In the Mood" met John Lee Hooker op zijn album "The Healer".

Hierna kreeg ze nog drie Grammy Awards voor haar album uit 1991, "Luck of the Draw", waarna ze in 1994 nog twee Grammy's kreeg met haar album "Longing in Their Hearts".


» Reageer (0)
28-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25.000 vogelspinnen nemen Australische plaats over

25.000 vogelspinnen nemen Australische plaats over

http://static2.hln.be/static/photo/2015/10/7/1/20150628121009/media_xll_7829986.jpg

Het inheemse Australische plaatsje Maningrida is overspoeld door vogelspinnen. Experts hebben geen idee waarom de beesten opeens massaal door het gebied kruipen.

Zo'n grote hoeveelheid vogelspinnen bij elkaar is erg zeldzaam, aldus spinnenkenner Robert Raven. "Normaal gezien vind ik 200 of 300 tarantula's op één plek." Waarom er nu 25.000 tegelijk worden aangetroffen, is voor Raven een mysterie. "Dat is het mooie van wetenschap, je kan zeggen dat je iets niet weet."

Volgens Raven zijn de spinnen niet dodelijk voor mensen. Wel kunnen de giftanden je huid openscheuren en kun je van het gif zo ziek worden dat je 6 tot 8 uur moet overgeven. De Aboriginals die in het plaatsje wonen, lijken daar niet zo mee te zitten: op foto's is te zien dat ze de beesten zelfs aaien. Met de iets meer dan 2000 inwoners van Maningrida, zijn er inmiddels echter wel 12 keer zoveel vogelspinnen als mensen in het gebied. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze man vond een Picasso van 160 miljoen op zijn zolder

Deze man vond een Picasso van 160 miljoen op zijn zolder

http://oi61.tinypic.com/f536g4.jpg

Wanneer we onze zolder uitmesten, dromen we allemaal stiekem dat we iets vinden dat heel veel geld waard is. Helaas vinden we meestal alleen maar rommel waarmee we niets kunnen aanvangen. Dominic Currie (58) daarentegen deed een ongelofelijke vondst. Een Picasso lag al 55 jaar onder het stof en maakt van Dominic binnenkort een multimiljonair.

Dominic uit Methil in het Schotse Fife was zijn zolder aan het opruimen toen hij het schilderij vond. En het verhaal achter het schilderij is waarschijnlijk nog straffer dan de vondst zelf.

Dominics moeder, Annette, was 19 toen ze in volle Koude Oorlog op vakantie was in Polen. Daar leerde ze Nicolai Vladimirovic kennen, een Russische soldaat. Het koppel besefte dat ze nooit samen konden blijven, maar ze hielden wel nog contact.

Soms stak Annette het Ijzeren Gordijn over om bij Nicolai te zijn. Toen Annette zwanger bleek te zijn, gaf Nicolai het schilderij aan Annette tijdens een van haar bezoekjes. Op die manier wou de Rus ervoor zorgen dat Annette en de baby (Dominic) niets tekortkwamen. De jonge Annette kreeg het echter niet over haar hart om het schilderij te verkopen, dus verstopte ze het in een koffer, waar het een halve eeuw verborgen lag.

De langeafstandsrelatie verwaterde en Annette trouwde met een andere man. Dominic ontdekte pas in 1998 de identiteit van zijn vader, twee jaar voor Annette stierf.

Een verraste Dominic doet zijn verhaal: "Mijn zoon en ik rolden het doek open en een reeks kubussen kwam tevoorschijn." Tot zijn grote verbazing stond onderaan het doek de handtekening van Picasso. Vader en zoon keken elkaar aan en schoten in de lach: "Een heel surreëel moment", vertelt Dominic. "Waarschijnlijk wist mijn moeder niet dat het doek zoveel waard was, al heeft ze het nooit weggegooid", besluit hij.

Christie's onderzoekt momenteel de authenticiteit van het doek, waarna het zal geveild worden. Een gelijkaardig doek uit 1955, 'Les Femmes d'Alger' werd vorige maand verkocht voor een duizelingwekkend bedrag van 161 miljoen euro. Dominic heeft dus mooie vooruitzichten.

Wij kuisen alvast onze zolder eens uit, je weet maar nooit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te koop voor 223 miljoen euro: het grootste boerenbedrijf ter wereld

Te koop voor 223 miljoen euro: het grootste boerenbedrijf ter wereld

http://static0.hln.be/static/photo/2015/18/8/6/20150628080819/media_xll_7829766.jpg

Het grootste boerenbedrijf ter wereld staat te koop. Voor een slordige 223 miljoen euro bent u eigenaar van het omvangrijkste stuk land dat geen koninklijk- of staatsbezit is. Dat is inclusief 185.000 koeien en zestien boerderijen, waaronder 's wereld grootste koeienranch. Met 10 miljoen hectare verspreid over het Australische binnenland is het landgoed ruim drie keer zo groot als België.

Het bedrijf is de erfenis van de in Australië mythische pionier Sidney Kidman (1853-1935) - een selfmade miljonair in optima forma. Met vijf shilling op zak liep hij als 13-jarig jochie weg bij zijn ouders in Adelaide, enkel vergezeld door een eenogig paard. Via allerlei baantjes werkte Kidman zich op tot de grootste Australische veeboer aller tijden, later door biografen omschreven als de Beef Baron van zijn geboortegrond en de ongekroonde Cattle King van het continent.

Het door hem in 1899 gestichte bedrijf Sr. Kidman Co., dat vijf generaties lang in de familie bleef, bestaat naast de 10 miljoen hectare ook uit 's werelds grootste veehouderij (Anna Creek Station in de staat South Australia). De 185 duizend runderen hebben royaal de ruimte - omgerekend nog geen twee koeien per honderd hectare. Er wonen 150 mensen op de landerijen, allemaal boeren werkzaam voor de familie Kidman, die na veel gehakketak in het gezin dit jaar besloot het grondgebied definitief te koop te zetten, mits één eigenaar alles in zijn geheel zou overnemen. Afgaande op de foto's ziet het te kopen land eruit als een plek die helemaal niets heeft, behalve misschien de kans er ongelukkig te worden: een dorre, bijna letterlijke eindeloosheid van zandgrond, af en toe onderbroken door kuddes koeien.

Toch zijn genoeg gegadigden, stelt de familie in Australische kranten. Er hebben zich al dertig belangstellenden gemeld. De helft komt uit Australië, de rest uit China, de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Zuid-Amerika en Indonesië. Dat leverde in het Australisch parlement onlangs discussie op; sommige partijen zien dergelijke buitenlandse inmenging totaal niet zitten.

De verkoop zal naar verwachting nog maanden in beslag nemen, aangezien voor elke afzonderlijke bezichtiging ongeveer een week moet worden uitgetrokken, af te leggen per vliegtuig. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Dylan - Like A Rolling Stone

Bob Dylan  - Like A Rolling Stone

Om hem te beluisteren druk op de foto


Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman (Hebreeuws: Shabtai Zisel ben Avraham) (Duluth, Minnesota, 24 mei 1941) is een Joods-Amerikaans popmusicus. Hij wordt beschouwd als een van de grootste songwriters van Amerika. Veel mensen beschouwen hem als de eerste singer-songwriter. Hij heeft een oeuvre bij elkaar gespeeld dat op één lijn wordt gesteld met dat van Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie en Hank Williams, die deel uitmaken van het Amerikaanse culturele erfgoed.

Dylans carrière begon in het midden van de jaren vijftig, nog in zijn middelbare schooltijd. Zijn muzikale en literaire faam zijn sindsdien uitgegroeid tot een welhaast filmisch en opstandig, maar ook onwillig boegbeeld van de onrust in de Amerikaanse samenleving. De beweging voor de burgerrechten kende geen beter volkslied dan zijn song Blowin' in the Wind (1963). Miljoenen jongeren omarmden The Times They Are A-Changin'.

Vaak wordt aan Dylan de verdienste toegekend het normale recept van simpele teksten in de popmuziek te hebben verheven naar het niveau van politiek-sociaal commentaar, en naar een complexe weergave van een actueel levensgevoel. Hiertoe introduceerde hij beeldspraak, 'stream of consciousness' (bewustzijnsstroom, een literaire techniek), losse gedachten en invallen, soms op absurdistisch-komische wijze. Dylans teksten onttrekken zich aldus vaak aan een eenvoudige omschrijving of uitleg. Polyinterpretabele teksten (teksten die op meerdere manieren geïnterpreteerd kunnen worden) waren tot dan in de popmuziek onbekend. Dylans songteksten en zeer eigen muziekopvatting hebben grote invloed gehad op de ontluiking van de popmuziek in de jaren zestig.

De tekstuele vernieuwing was te danken aan Dylans brede belangstelling voor de rijke tradities van het Amerikaanse lied, van folk en country/blues tot rock-'n-roll en rockabilly, tot aan Keltische balladen, zelfs jazz, swing en Broadway.

» Reageer (0)
27-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is waarom we onze kleren zo snel beu zijn, volgens wetenschap

Dit is waarom we onze kleren zo snel beu zijn, volgens wetenschap

http://static1.hln.be/static/photo/2015/12/7/10/20150626173700/media_xll_7827385.jpg

We kennen het allemaal wel: 's ochtends vroeg voor onze kleerkast staan twijfelen omdat we weer niets hebben om aan te trekken. En dat terwijl we pas nog een hele nieuwe outfit hebben aangekocht. Tja, kunnen we toch niets aan doen dat we zo snel op onze kleren uitgekeken raken? Integendeel, het is zelfs wetenschappelijk verklaarbaar.

Soms duurt het een paar maanden, een andere keer slechts een week of twee, maar uiteindelijk komt het toch steeds op hetzelfde neer: dat moment waarop je beseft dat je dat nieuwe kledingstuk grondig beu bent en niets meer hebt om aan te trekken. Het probleem is blijkbaar zo universeel dat ook de wetenschap besloot om zich er eens mee te moeien.

Vaker gebruiken =  minder tevreden
Hoe komt het nu dat we onze kleren beu raken? Volgens nieuwe studie van Jordan Etkin en Aner Sela, die gepubliceerd werd in Journal of Marketing Research, heeft het te maken met waarvoor we onze kleren allemaal gebruiken. Hoe vaker we een kledingstuk gebruiken voor heel uiteenlopende gelegenheden, hoe sneller we niet meer tevreden zijn. "Consumenten gebruiken hetzelfde product vaak voor verschillende doeleinden," schrijven Jordan Etkin en Aner Sela in hun onderzoek. "Bij al die verschillende producten en gebruiksgelegenheden, zagen we steeds hetzelfde resultaat: hoe vaker mensen hun kledingstuk gebruikten, hoe minder ze tevreden waren."

De auteurs voerden tal van studies uit om tot die conclusie te komen. Zo onderzochten ze hoe de tevredenheid over het product beïnvloed werd door het gebruik. En wat bleek? Wanneer iemand een paar sneakers kocht om met de hond te gaan wandelen, maar deze vervolgens ook droeg naar de winkel, op het vliegtuig en thuis, dan waren ze minder tevreden over hun schoenen. Wanneer ze hun paar schoenen daarentegen enkel gebruikten om met de hond te gaan wandelen, waardeerden ze hun sneakers een stuk beter. Dat komt omdat we, wanneer we een paar schoenen voor een heel specifieke gebeurtenis gebruiken, het gevoel hebben dat ze een echte functie hebben en we ze daardoor vaker dragen. En dus zijn we ook meer in onze nopjes met de aankoop. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Belg en zijn dagschotel anno 2015: streekbier vervangt de pint

De Belg en zijn 'dagschotel' anno 2015: streekbier vervangt de pint

http://static2.hln.be/static/photo/2015/3/6/13/20150526063717/media_xll_7742503.jpg

Opmerkelijk nieuws over de Belg en zijn bier: de gewone pils verliest terrein, terwijl speciale bieren en streekbieren aan populariteit winnen. Dat blijkt uit de Bierbarometer.

Alternatief voor wijn op restaurant restaurant (dankzij onze chef-koks)

"In 2005 verkoos slechts 20% van de ondervraagden bier op restaurant", zegt Jean-Louis Van de Perre, voorzitter van de Belgische brouwers. "Tegenwoordig is dat al 38%. Met dank aan de chef-koks die steeds meer belang hechten aan food pairing, het koppelen van het juiste bier aan het juiste gerecht. Onze bier-ambassadeurs Jeroen Meus en Sergio Herman hebben de voorbije jaren daarbij het goede voorbeeld gegeven, heel wat andere chefs zijn al snel gevolgd."

Hoe specialer, hoe beter

"68,2% zegt dat ze meer speciale bieren drinken dan vroeger", zegt Van de Perre. "Vooral de streekbieren doen het goed. Tien jaar geleden dronk minder dan 5% bieren van lokale brouwerijen, nu is dat al opgelopen tot maar liefst 14,4%. Het succes van de streekbieren zorgt ook voor een stijging van het aantal brouwerijen. Zeven jaar geleden waren er slechts 130 brouwerijen in België. Een historisch dieptepunt, nu zijn er al 168."

Liever met maten op café dan alleen thuis

"Op de vraag 'Waar drinkt u het liefst bier?' antwoordde 66,1%: 'Op café.' Vorig jaar was dat 59,6%", Van de Perre. "De reden: steeds meer mensen zien 'op café gaan' als een uitstap, als een moment waarop je je zinnen kan verzetten. Bij dat 'ontspannen' hoort bier."

Een trappist om te ontspannen

Brouwer en adviseur, Filip Delvaux: "Een harde werkdag afsluiten in de zetel met een trappist wordt steeds populairder. Steeds meer mensen hebben enkel nog maar één bak gewone pils in huis staan - enkel voor als er onverwacht gebarbecued wordt met vrienden - maar wel diverse bakken met speciale bieren." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man leeft samen met 300 ratten in flat

Man leeft samen met 300 ratten in flat

http://static2.hln.be/static/photo/2015/9/2/3/20150626173035/media_xll_7827363.jpg

Dat was even schrikken. Toen de dierenbescherming gevraagd werd om twintig ratten op te halen, troffen ze er 300 aan en dat op een klein appartementje in München.

De eigenaar van de woonst was net opgenomen in het ziekenhuis en vroeg of iemand zijn huisdieren kon verzorgen. Een sociaal assistent verwittigde de dierenbescherming na de vraag van de man. Hij zei dat hij niet langer voor zijn twintig ratten kon zorgen.

Toen de dierenbeschermers de deur van de flat openden, schrokken ze. In het kleine appartement met twee kamers liepen wel driehonderd ratten rond. Op de vloer lag er stro en de knaagdieren hadden nesten gemaakt in de kasten. "Het lijkt erop dat hij zijn best deed om voor de diertjes te zorgen maar dat alles op een gegeven ogenblik uit de hand gelopen is", aldus Judith Brettmeister. "We vonden ratten in alle laden, achter kasten en in het bed. De kleine beestjes hadden duidelijk honger. Het waren er driehonderd in totaal. Werkelijk verschrikkelijk."

De dierenbescherming nam twintig ratten mee, de rest wordt nu verzorgd in de flat tot ze een nieuwe eigenaar gevonden hebben. Liefhebbers van ratten mogen zich voor adoptie van een knaagdiertje melden bij de dierenbescherming. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quasi Modo is lelijkste hond ter wereld

Quasi Modo is 'lelijkste hond ter wereld'

http://static2.hln.be/static/photo/2015/6/9/7/20150627102544/media_xll_7828747.jpg

Het Amerikaanse stadje Petaluma in de staat Calfornië puilde gisteren uit van de lelijke honden, maar Quasi Modo spande de kroon. Dankzij zijn gebochelde rug is het tienjarige hondje gekroond tot de lelijkste hond ter wereld. Een jury noemde Quasi Modo de "ultieme belichaming van lelijkheid".

Quasi Modo werd achtergelaten bij een dierenasiel en werd geadopteerd door een dierenarts. De kruising tussen een Hollandse herder en een pitbull wordt vanwege zijn vervormde ruggenwervel meer dan eens aangezien voor een hyena en jaagt mensen op straat de stuipen op het lijf.

Het hondje versloeg 25 andere honden in de strijd om de titel van 's werelds lelijkste hond. Hij en zijn baasjes gingen ervandoor met de hoofdprijs ter waarde 1.500 dollar (ruim 1.300 euro). Quasi Modo is de opvolger van Peanut, het hondje met wilde haren, uitpuilende ogen en een vooruitstekend gebit dat vorig jaar de prijs won. Quasi Modo werd toen tweede. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lou Reed - A Walk On The Wild Side

Lou Reed - A Walk On The Wild Side

Om hem te beluisteren klik op de foto


Lewis Allen "Lou" Reed (New York 2 maart 1942) is een Amerikaans musicus en zanger. Lou Reed was samen met John Cale het gezicht van de invloedrijke band the Velvet Underground. Hij was een van de eersten die durfden zingen over onderwerpen als sadomasochisme (Venus in Furs), travestie (Sister Ray) en transseksualiteit (Lady Godiva's Operation). Als gitarist was hij ook erg invloedrijk: hij maakte veel gebruik van distortion en alternatieve stemmingen.

In 1971 nam Reed afscheid van de Velvet Underground en startte een solo-carrière. Reeds in hetzelfde jaar scoorde hij zijn grootste single-hit: Walk on the Wild Side, dat later uitgebracht werd op het album Transformer (geproduceerd door David Bowie). Ook met Perfect Day scoorde hij een hit.

Sindsdien heeft Lou Reed regelmatig nieuwe albums het licht doen zien. Zijn meest 'beruchte' solo-album is zonder twijfel Metal Machine Music uit 1975; een dubbelalbum gevuld met herhalingen (loops) van gitaar feedback en destijds door velen bestempeld als één van de slechtste albums uit de geschiedenis van de rockmuziek. Achteraf noemen de gitaristen Lee Ranaldo en Thurston Moore van Sonic Youth dit echter als een van de meest gewaagde albums aller tijden.

Reed is getrouwd met de Amerikaanse kunstenares Laurie Anderson.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.J.K. Rowling kondigt vervolg Harry Potter aan

J.K. Rowling kondigt vervolg Harry Potter aan

http://static1.hln.be/static/photo/2015/11/16/12/20150626100620/media_xll_7826187.jpg

Harry Potter-fans mogen een gat in de lucht springen. Harry's geestelijke moeder J. K. Rowling heeft vandaag via Twitter een vervolg aangekondigd op haar populaire boekenreeks. 'Harry Potter en het Vervloekte Kind' zal de sequel heten. Opmerkelijk: het verhaal zal dit keer niet in boekvorm verschijnen, maar zal worden opgevoerd in een Londens theater.

"Ik bevestig met veel enthousiasme een nieuw theaterstuk 'Harry Potter en het Vervloekte Kind' dat volgend jaar in Londen zal spelen". Die boodschap tweette Britse schrijfster J. K. Rowling vandaag. Ze vermeldde daarbij dat het stuk een nieuwe episode zal vertellen in het leven van tovenaar Harry Potter.

Rowling meldde dat ze voor het theaterstuk zal samenwerken met Jack Thorne, een Britse schrijver, en regisseur John Tiffany, die eerder al verschillende werken wist te vertalen naar succesvolle toneelstukken.

Er deden vorig jaar al geruchten de ronde dat J. K. Rowling aan een theaterproductie werkte. Vermoed werd toen dat het ging om een prequel, een stuk over de jonge jaren van Harry voordat hij naar de tovenaarsschool Zweinstein vertrekt, het startpunt van haar boekenreeks. Die geruchten ontkracht Rowling vandaag: "Het gaat niét om een prequel", zo sprak ze in duidelijke taal op Twitter.

Waarover het verhaal dan wel zal gaan, daar wil ze nog niet te veel over lossen: "Veel meer wil ik er nog niet over kwijt, ik wil niets bederven voor de fans". Het zal dus vol spanning afwachten zijn. Wel wist ze nog te zeggen dat theater het "enige gepaste medium is om het verhaal te brengen". (br.hln)


» Reageer (0)
26-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 juli duurt één seconde langer

1 juli duurt één seconde langer

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/8/6/20150626102804/media_xll_7826196.jpg

Woensdag 1 juli zal een seconde langer duren dan normaal, want dan is er weer een schrikkelseconde van toepassing. Dat heeft de Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) meegedeeld. Het betreft een "extra-seconde" omdat de gemiddelde zonnetijd en de atoomtijd niet in hetzelfde tempo lopen.

De officiële tijd in de wereld is de UTC, de 'Universal Time Coordinated'. Daarop liggen wij in de zomertijd twee uur voor.

De tijdsschaal komt tot stand door het gemiddelde van tientallen atoomklokken verspreid over heel de wereld (ook in de KSB), vermeerderd met een aantal seconden (schrikkelseconden genaamd) die ervoor zorgen dat de atoomtijd overeenstemt met de omwenteling van de Aarde.

De omwentelingssnelheid van onze planeet is nu eenmaal niet stabiel. Ze heeft een langetermijn vertraging in haar dagelijkse rotatie, door de afremmende kracht van de getijden. Daardoor verlengt de dag met ongeveer 2 milliseconden per eeuw.

De officiële seconde is gedefiniëerd als "de duur van 9.192.631.770 periodes van de straling die overeenkomt met de overgang tussen de twee hyperfijne energieniveaus van de grondtoestand van het Cesium-133 atoom". De overeenkomstige duur van een seconde is een beetje kleiner dan wanneer men de duur van een dag deelt door 86400.

De UTC gaat bijgevolg een beetje vlugger dan de "aardrotatie klok". Aangezien de aardrotatie niet te corrigeren is, is het om overeen te stemmen noodzakelijk de UTC regelmatig aan te passen.

De vaststelling van het verschil gebeurt door waarnemingen van hemellichamen.

Schrikkelseconden worden nodig wanneer dit verschil de 0,9 seconden nadert. De toepassing is op 30 juni en/of 31 december om 23.59.59 UTC.

Concreet voor België is dit op 1 juli om 01.59.59 uur dat dan 01.59.60 uur wordt en dan pas 02.00.00 uur.

Sinds de procedure op 1 januari 1972 voor het eerst is ingevoerd, is het de 26ste keer dat we met een seconde goochelen.

Het invoegen van de schrikkelseconde kan echter grote problemen veroorzaken in computersystemen en andere apparaten die afhankelijk zijn van nauwkeurige tijdwaarneming zoals navigatiesystemen. Er gaan daarom ook stemmen op de procedure af te schaffen en de zonnetijd en de atoomtijd langzaam uit elkaar te laten lopen.

In janauri 2012 stemden de leden van de Internationale Telecommunicatiebond dit plan echter weg en kwam de schrikkelseconde met de schrik vrij. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halleluja: 5 manieren om te strijken zonder een strijkijzer aan te raken

Halleluja: 5 manieren om te strijken zonder een strijkijzer aan te raken

http://static1.hln.be/static/photo/2015/4/12/13/20150625203803/media_xll_7825078.jpg

Als er één huishoudelijk klusje is waar ik echt een hartgrondige hekel aan heb, dan is het strijken wel. Ik geef nog liever het hele huis een onderhoudsbeurt (stofzuiger, afstoffen én dweilen) dan dat ik één hemd moet strijken. Lang leve deze 5 manieren om te strijken zonder écht te moeten strijken.

Stijl je halskraag
Niet alleen je haren kunnen er beter uitzien als je er even met de stijltang doorgaat, je kan het toestel ook gebruiken om snel vouwen en kreukels uit je halskraag te halen. Opgepast: zorg wel dat je eerst alle restanten van haarproduct op de keramische platen hebt verwijderd -anders kan het weer linea recta richting wasmand- en hou rekening met de temperatuurstand (katoen: hoge temperatuur, zijde: lage stand).

Blaas je jurk droog
Wist je dat je plaatselijke kreukjes en vouwtjes in een mum van tijd kan wegwerken met hete lucht? Hou de haardroger wel op een paar centimeter afstand zodat je kledingstuk niet verbrandt.

Stoom kleren in de douche
Sluit alle ramen en deuren in de badkamer en hang je kleren aan de douchestang of net buiten de cabine. Doorloop vervolgens je gebruikelijke routine. Neem een douche, scheer je benen, zing luidkeels mee met Taylor Swift, ... En vijftien minuten later heb je kraaknette kleren.

Drogen met ijsblokjes
Het klinkt misschien gek, maar het werkt wel degelijk. Gooi een gekreukt T-shirt samen met wat ijsblokjes in de drooggkast en laat het een paar minuten drogen op een hoge warmtestand. Het ijs zal smelten en stoom worden waardoor je kleren kreukvrij weer naar buiten komen.

Stomen met een theepot
Deze methode werkt het beste voor kleine kreukjes. Laat water koken, en hou vervolgens de vouw boven de tuit van de theepot. De geconcentreerde stoom maakt je T-shirt in geen tijd weer kreukvrij. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy DeVille - I'm Blue, So Blue

Willy DeVille - I'm Blue, So Blue

Klik op de foto om hem te beluisteren

Willy DeVille, pseudoniem van William Borsey (Stamford (Connecticut), 25 augustus 1950 – New York, 6 augustus 2009), was een Amerikaans zanger en liedjesschrijver. Hij maakte aanvankelijk naam als zanger en voorman van de band Mink DeVille en scoorde met deze band in 1978 de internationale hit Spanish Stroll.

Als tiener speelde Willy in een band, Billy and the Kids genaamd. Hij verhuisde naar Londen waar hij een band wilde beginnen, maar slaagde er niet in muzikanten met eenzelfde visie te vinden. Uiteindelijk belandde hij in San Francisco, waar hij een band oprichtte samen met Ruben Siguenza en drummer Tom "Manfred" Allen. De band trad op onder de namen Billy DeSade & the Marquis en de Lazy Eights voordat ze de naam Mink DeVille aannamen. De band verhuisde naar New York, waar ze een rol speelde als een van de pioniers van de punk. Ze was een van de oorspronkelijke huisbands van CBGB, de New Yorkse nachtclub die een grote rol heeft gespeeld in het ontstaan van punkmuziek, midden jaren 70.

Composities van DeVille zijn vaak gevuld met romantische overtuiging en hunkering. Latin, bluesriffs en invloeden van country zijn te herkennen. Spanish Stroll was een internationale hit in 1978. Storybook Love (genomineerd voor een Academy Award in 1987) is gebruikt in de film The Princess Bride. DeVilles Just to Walk that Little Girl Home (geschreven met Doc Pomus) in de film The Pope of Greenwich Village en It's So Easy in de film Cruising.

Storybook love staat op het door Mark Knofpler (Dire Straits) geproduceerde album "Miracle" ( Polydor). Eigenlijk zijn allereerste solo album nadat de band Mink DeVille failliet is verklaard.

DeVille was van 1980-2000 verslaafd aan heroine, wat zijn carrière beïnvloed heeft. Onder muzikanten en liedjesschrijvers was hij zeer gerespecteerd.

Hij was drie maal getrouwd, eerst met Susan 'Toots' Berle. Met haar had hij een zoon, Sean. Zijn tweede vrouw was Lisa Leggett (welke in 2001 zelfmoord pleegde) en zijn derde vrouw was Nina Lagerwall. Op 15 juni 2009 maakte zij bekend dat DeVille alvleesklierkanker had.[1] Op 6 augustus 2009 overleed DeVille aan de gevolgen van deze ziekte in een ziekenhuis in New York City» Reageer (0)
25-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misskandidate (22) was vier jaar geleden nog jongen

Misskandidate (22) was vier jaar geleden nog jongen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/8/12/20150625032621/media_xll_7822932.jpg

Vier jaar geleden nog een meisje in een vervloekt jongenslichaam, vandaag een beeldschone vrouw. En over een halfjaar misschien wel - al is ze daar zelf bescheiden in: Miss België. Met kandidate Céline Van Den Bossche heeft de wedstrijd nú al een winnares, minstens moreel. Want voor het eerst komt ze met haar verhaal naar buiten. "Ik ben niet raar, ik ben gewoon... Céline. Altijd al geweest."

Dat het ooit érgens wel eens aan de oppervlakte zou komen, nu ze deelneemt aan Miss België, had Céline wel kunnen verwachten. Maar nu al, amper drie maanden na haar inschrijving? Dat niet. Les één: geruchtenmolens vergeten nooit. Les twee: concurrenten gebruiken elk wapen, zelfs het lelijkste.

Aanvankelijk twijfelt Céline of ze wel wil praten. Moet dat? En moet dat nu al? Maar evengoed: waarom wegsteken wat voor haarzelf zo evident is? Het zou lijken alsof ze zich schaamt. En dus zegt ze ja. Want als Céline één boodschap wil overbrengen, is het wel hoe gewoon ze is. Géén rariteit. Géén freak. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze wilde geit denkt dat ze een kangoeroe is

Deze wilde geit denkt dat ze een kangoeroe is

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/16/10/20150625163541/media_xll_7824385.jpg

Een wilde geit heeft zich ontpopt tot een heuse toeristische attractie voor de plaatselijke bevolking in Seaford Meadows in Zuid-Australië. Het dier lijkt een beetje het noorden kwijt en waant zich een kangoeroe. De geit trekt al jaren op met een kudde van een zestigtal buideldieren, die ze blijkbaar tot haar soortgenoten rekent.

De gehoornde geit nestelt zich op de foto ongegeneerd naast het dominante mannetje van de springersbende op de uitgestrekte weide in Seaford Meadows. Vastgoedmakelaar Naomi Will kon deze week eindelijk de foto van de geit met haar beste maatje trekken. "De eerste keer dat de geit rechtop zit", zegt ze. "Meestal ligt zij diep te slapen op de weide."

Noami Will postte het beeld op Facebook en had daar enorm veel succes mee. Ze vindt de vriendschap tussen de kangoeroe en de geit een mooie les voor de mensheid. "Twee totaal verschillende dieren die normaal niet met elkaar omgaan, maar het tóch doen. Fantastisch!" (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.600 honden sprongen van deze brug... en niemand weet waarom

600 honden sprongen van deze brug... en niemand weet waarom

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/7/5/20150625095326/media_xll_7823390.jpg

Het lijkt op het eerste zicht een doodnormale brug, maar er is toch iets vreemds aan de hand met dit Schotse bouwsel. Al 600 honden sprongen om onverklaarbare redenen over de rand naar beneden, waarvan er 50 het niet overleefden. Is deze 'zelfmoordbrug' vervloekt?

De brug in kwestie is al meer dan een eeuw oud en ligt net naast het gothische kasteel 'Overtoun House', in West Dunbartonshire om precies te zijn. Ieder jaar springen er wel een paar honden van het bouwwerk, allen aan dezelfde kant. Niemand weet exact waarom, al doen een aantal theorieën de ronde.

Volgens de lokale bevolking spookt het in Overtoun House, waar de 'white lady' door de gangen dwaalt. De geest werd al gespot achter de ramen, en ze zou ook de honden aansporen om van de brug te springen. "Ik voelde ook een duw in mijn rug, alsof iemand me over de rand wilde duwen", meent godsdienstleerkracht Paul Owens.

Volgens dierenexpert David Sands is de verklaring echter een stuk minder bovennatuurlijk. "Het gaat hier waarschijnlijk over een teveel aan prikkels bij de honden", klinkt het. "Zelfs als mens krijg je veel indrukken: je kan de waterval zien en ruiken, er is de geur van alle planten en je kan het gothische deel van de brug zien. Wij hebben allemaal de neiging om over de rand te kijken en de bodem te zien, en dat is voor honden niet anders. Hun nieuwsgierigheid werd hen waarschijnlijk te veel." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - Change The World

Eric Clapton - Change The World

Klik op de foto om hem te beluisteren


Eric Clapton, (Ripley (Surrey), 30 maart 1945) is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek.


» Reageer (0)
24-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bisschop ligt eeuwen met baby in kist

Bisschop ligt eeuwen met baby in kist

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Wetenschappers in Zweden hebben een bijzondere ontdekking gedaan toen ze de doodskist en het gemummificeerde lichaam van een bisschop uit de zeventiende eeuw scanden. Aan de voeten van de geestelijke in de kist lagen namelijk de overblijfselen van een te vroeg geboren baby. Dat meldt de Britse krant The Guardian.
Het gaat om Peder Winstrup, die in de zeventiende eeuw onder andere bisschop van het Zweedse Lund was. Zijn gemummificeerde lichaam wordt gezien als een van de best bewaarde overblijfselen uit die eeuw.

De kist staat al zo'n 350 jaar in de crypte van de kathedraal van Lund en was al een paar keer eerder geopend, zonder dat de baby werd ontdekt. De onderzoekers dachten door het scannen van de kist meer over de bisschop te weten te komen maar stuitten tot hun grote verbazing op de overblijfselen van de na ongeveer 6 maanden geboren baby.
"Een van de belangrijkste ontdekkingen toen we de CT-scan uitvoerden was dat meneer Winstrup niet alleen in de kist lag", legde Per Karsten, directeur van het historisch museum van de Universiteit van Lund, uit. "Zijn metgezel, een vijf tot zes maanden oude foetus van een menselijk kind, is opzettelijk verborgen onder zijn voeten op de bodem van de kist."

"Er is misschien een verband tussen Winstrup en dit kind", legt Karsten uit. "Maar het ligt meer voor de hand dat een van de personeelsleden van de bisschop verantwoordelijk was voor het verbergen van het kind tijdens de voorbereidingen van zijn begrafenis." (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de beste Nederlandstalige misdaadroman van 2014

Dit is de beste Nederlandstalige misdaadroman van 2014

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/13/10/20150623235217/media_xll_7819945.jpg

De Nederlandse schrijver Jacob Vis (74) heeft vanavond in het Antwerpse stadhuis de Diamanten Kogel 2014 ontvangen, een prijs van het Genootschap van Vlaamse Misdaadauteurs (GVM) voor de beste misdaadroman van het jaar in het Nederlandse taalgebied. In het winnende boek, "De Zwarte Duivel", weet Vis volgens de jury "afwisselend twee verhalen te vertellen", waarbij "de spanning bijblijft, net als de psychologische tekening van de personages".

De bekendmaking en uitreiking van de Diamanten Kogel 2014 had eigenlijk al vorig najaar moeten gebeuren, maar door het afhaken van een belangrijke sponsor werd het evenement uitgesteld. Onlangs kon er dan toch voor een passende trofee gezorgd worden: een speciaal voor de gelegenheid gemaakt kunstwerk van de hand van Laura de Coninck.

Jacob Vis wordt volgens de jury als "één van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse thrillerwereld" gezien, hoewel hij in het verleden al twee keer genomineerd was voor de Diamanten Kogel en vijf keer voor de Nederlandse tegenhanger daarvan, de Gouden Strop. "De Zwarte Duivel" speelt zich af in 1913 en is geïnspireerd door geruchten over onder meer orgieën en rituelen die de ronde deden over het Ronde Huis, een landgoed in het Nederlandse Nunspeet. "Vis laat zien dat hij in topvorm verkeert", luidt het in het juryverslag.

Vis volgt als laureaat van de Diamanten Kogel Rudy Soetewey op. De prijs bestaat al sinds 2002, ook onder meer Jef Geeraerts, Patrick Conrad en Bavo Dhooge staan op de erelijst. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Scene-boegbeeld Thé Lau (62) overleden

The Scene-boegbeeld Thé Lau (62) overleden

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/16/5/20150624151705/media_xll_7821410.jpg

De Nederlandse zanger Thé Lau is gisterenavond overleden op 62-jarige leeftijd, dat meldde zijn management. In augustus 2013 kreeg de frontman van de band The Scene de diagnose van keelkanker.

In augustus 2013 kreeg de frontman van de band The Scene de diagnose van keelkanker. In zijn recentste interview zei de zanger dat hij afscheid heeft kunnen nemen en dat hij blij is met elk extraatje. "Wat erbij is gekomen, is er maar bij. Het is een proces, je moet het ervaren. Je hoeft het niet leuk te vinden, dat is te veel gevraagd. De dood boezemt mij geen angst in. Als ik een laatste boodschap heb, dan is het dat mensen niet zo snel bang moeten zijn."

Naast hits als Blauw, Open en Iedereen is van de wereld bracht hij ook solomateriaal uit. Verder was hij ook actief als schrijver, zo waren onder andere de romans Hemelrijk en Juliette van zijn hand. Deze zomer verschijnt nog een verhalenbundel, De grote vakantie, waaraan hij nog tot aan zijn dood zou gewerkt hebben.

Na de bekendmaking van zijn ziekte nam hij afscheid van zijn publiek met tal van uitverkochte concerten in Nederland en België. Zijn laatste concert op Belgische grond vond plaats in de Ancienne Belgique en dateert van iets meer dan een jaar geleden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eetbare anti-zonnebrand: dit voedsel beschermt je huid

Eetbare anti-zonnebrand: dit voedsel beschermt je huid

http://static2.hln.be/static/photo/2015/9/8/10/20150623174315/media_xll_7819345.jpg

Ben jij zo iemand die ondanks een factor 50 nog steeds zo rood als een kreeft ziet na een dagje zonnen? Of kan je huid nooit genoeg beschermd zijn? Probeer dan eens één van deze voedingsmiddelen om je huid extra te behoeden voor de schadelijke UV-stralen.

Koffie
Nog maar eens een reden om zonder schuldgevoel dat vijfde kopje koffie achterover te slaan. Een studie van het nationale kankerinstituut in Amerika ontdekte immers dat mensen die vier of meer kopjes koffie per dag drinken 20 procent minder risico lopen op het ontwikkelen van kwaadaardige melanomen dan zij die nooit koffie dronken. De sleutel ligt in de cafeïne (want ook decaf-fans waren niet beter beschermd) en bepaalde polyfenolen die de groei van kankercellen onderdrukken.

Vis
Het is altijd al een mysterie geweest: hoewel mediterrane landen zoals Griekenland en Italië overgoten zijn met zon, ligt het aantal melanomen daar veel lager dan in andere Europese landen, de Verenigde Staten en Australië. Hun geheim? De mediterrane keuken, die rijk is aan vis en omega 3-vetzuren. Volgens onderzoekster Suzanne M Pilkington zou visolie ons immuunsysteem stimuleren, wat anders sneller beschadigd zou worden door UV-stralen, waardoor kankercellen zich kunnen ontwikkelen. Hoewel er nog meer onderzoek nodig is om die theorie te onderschrijven, is meer vis eten nooit een slecht idee.

Bladgroenten
Dezelfde studie van Suzanne M Pilkington, onthulde ook een verband tussen het eten van bladgroenten en een verlaagd risico op huidkanker. Vooral donkere bladgroenten (zoals spinazie, kool en chicorei) hadden een positief effect. Ze zitten immers boordevol cartenoïden, die zich als antioxidanten gaan gedragen en de vrije radicalen die de huidcellen beschadigen, bestrijden.

Tomaten
Voedsel met een rode of roze kleur, zoals abrikozen, watermeloen en - vooral - tomaat, zijn verzadigd met het antioxidant lycopeen, dat gelinkt zou worden aan een verlaagd risico op tal van verschillende kankers. Bovendien ontdekte een kleine maar bijzonder interessante studie onder leiding van onderzoeker M. Rizwan, dat mensen die tomatensaus in hun dieet opnamen veel minder snel verbrandden dan zij die weinig tot geen tomatensaus aten. En laat het risico op melanomen nu net verdubbelen waneer je al meer dan vijf keren verbrand bent. Het perfecte excuus voor die pasta bolognaise!

Citroen
Een zeste van citroen in je salade of pastasaus brengt niet alleen je eten op smaak, het beschermt ook je huid. Volgens een studie van Iman A. Hakim wordt door het eten van citroenschil de kans op huidkanker drastisch verminderd. Dat komt door een substantie die we limoneen noemen. Limoneen vinden we terug in de olie van de schil en smoort het ontwikkelingsstadium van kanker in de kiem. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht nieuws voor strandtoeristen: Europese zeeën zijn vies en ongezond

Slecht nieuws voor strandtoeristen: Europese zeeën zijn vies en ongezond

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/12/13/20150624092942/media_xll_7820743.jpg

De zeeën in en rondom Europa zijn vies en ongezond. Dat concludeert het Europees Milieuagentschap in een rapport.

Het agentschap deed onderzoek naar de toestand van de zeeën. Hieruit bleek onder meer dat de wateren een hoog gehalte aan schadelijke stoffen bevatten, en dat er steeds meer afval in de zeeën drijft, meestal afkomstig van het vasteland.

De Europese Unie had zichzelf in 2008 drie doelen gesteld: schone, gezonde en productieve zeeën. Van de eerste twee doelen lijkt weinig te zijn terechtgekomen. Het laatste doel, economische productiviteit, is volgens de onderzoekers wel gehaald. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleetwood Mac -Little Lies

Fleetwood Mac -Little Lies

Klik op de foto om hun te beluisteren


Fleetwood Mac is een oorspronkelijk Britse band, opgericht door Peter Green (zang, gitaar en mondharmonica). Oorspronkelijk bestond de band uit Peter Green en Mick Fleetwood (drums), Jeremy Spencer (gitaar) en Bob Brunning (bas). Fleetwood Mac begon als bluesband en heette oorspronkelijk Peter Green´s Fleetwood Mac. In eerste instantie is John McVie bij de Bluesbreakers gebleven maar heeft in een later stadium Bob Brunning vervangen. Na het vertrek van Peter Green bleef de naam Fleetwood Mac. Mick Fleetwood en John McVie zijn dan ook de constante factor in de groep gebleven. De groep evolueerde in de loop der jaren tot een popgroep met steeds wisselende bezettingen. In Nederland  en België  zijn ze vooral bekend door hun hits als Go Your own Way, Dreams, Everywhere en Little Lies.

Op dit moment wordt er veel gespeculeerd over de toekomst van Fleetwood Mac. Mick Fleetwood heeft zelf aangekondigd weer te willen gaan werken met Peter Green, hoewel dat onwaarschijnlijk lijkt.

Een ander gerucht is dat Sheryl Crow de plaats van Christine McVie zal gaan innemen.


» Reageer (0)
23-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgepast: van haargel wordt je hooikoorts erger

Opgepast: van haargel wordt je hooikoorts erger

http://static2.hln.be/static/photo/2015/7/10/8/20150623155530/media_xll_7819058.jpg

Het hooikoortsseizoen draait op volle toeren, en dus hebben we allemaal een handtas vol zakdoeken en slikken we braaf onze pilletjes. Er is echter nog iets dat we kunnen doen om de prikkende ogen en het niezen te vermijden: haargel en -mousses afzweren.

Bepaalde haarproducten kunnen namelijk de symptomen van hooikoorts nog verergeren, volgens Klip Bassett, medisch directeur van het Allergie en Astma Centrum in New York. "Mousse of gel in je haar trekken pollen aan," verklaart Bassett. De pollen blijven vervolgens in je haren hangen, en worden wanneer je gaat slapen overgebracht op je kussen.

Als je veel last hebt van hooikoorts, kan het dus helpen om het aantal haarproducten tot een minimum te beperken. Kan je je echt geen leven voorstellen zonder haarmousse of -lak? Zorg dan dat je je haar zeker iedere dag wast, zodat de pollen mee in het afvoerputje verdwijnen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engelse Stafford begeleidt blinde Jack Russell overal

Engelse Stafford begeleidt blinde Jack Russell overal

http://static0.hln.be/static/photo/2015/15/11/11/20150622234419/media_xll_7817546.jpg

De Engelse Stafford en de Jack Russell werden drie weken geleden gevonden in een zeetunnel in het Britse Hartlepool. Inmiddels hebben ze een veilig onderkomen gevonden in een dierenwelzijnsorganisatie. Het personeel hoopt zo snel mogelijk een nieuw baasje voor hen te vinden.

"Waarschijnlijk werden ze achtergelaten vanwege hun hoge leeftijd", aldus medewerkster Sue Bielby. "Glenn is misschien niet de knapste van de hoop, maar wij zijn alvast dol op hen. Buzz vertolkt de rol van Glenns ogen en dat zorgt bij die laatste voor een boost van zelfvertrouwen. Als ze nog maar enkele minuten van elkaar gescheiden worden, beginnen ze al te blaffen en vertonen ze tekenen van stress. Het is dus van groot belang dat ze samen een nieuwe thuis vinden." De voorkeur gaat uit naar een rustige plek, bij iemand die bijvoorbeeld al op pensioen is.

"Om buiten rond te lopen, heeft Glenn geen hulp nodig", voegt collega Diane Humphrey eraan toe. "In de kennel speelt Buzz wel een belangrijke rol, anders zou Glenn overal tegen botsen. Hij helpt hem zijn bed te vinden door hem in de juiste richting te duwen. Idem dito voor het kommetje eten dat ze krijgen, dat verorberen ze telkens broederlijk naast elkaar. Ze kunnen elkaar echt niet meer missen."  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Componist van Titanic, Avatar en Braveheart komt om bij vliegtuigcrash

Componist van Titanic, Avatar en Braveheart komt om bij vliegtuigcrash

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/11/5/20150623074418/media_xll_7818005.jpg

Filmcomponist en Oscarwinnaar James Horner is omgekomen bij een vliegtuigongeluk. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Horner componeerde onder meer de muziek voor 'Titanic', 'Braveheart' en 'Field of Dreams'. De 61-jarige Amerikaan zat aan het stuur van een klein vliegtuig toen het om een nog onbekende reden crashte in de buurt van Santa Barbara, Californië, zo meldt Hollywood Reporter.

Horner verzorgde de afgelopen 35 jaar de muziek voor meer dan 150 filmtitels, waaronder klassiekers als 'Jumanji', 'A Beautiful Mind', 'Apollo 13' en 'Titanic'. Voor die laatste, over de ondergang van het roemruchte schip, ontving hij in 1998 twee Oscars: voor beste soundtrack en beste titelsong ('My Heart Will Go On' van Celine Dion). 'Titanic' staat met een opbrengst van bijna 2 miljard dollar nog steeds te boek als de op één na succesvolste film ooit. Van de soundtrack gingen meer dan 27 miljoen exemplaren over de toonbank.

De componist werkte in totaal drie keer samen met regisseur James Cameron: hij verzorgde ook de muziek voor zijn films 'Aliens' (1996) en 'Avatar' (2009). Cameron had Horner ook gevraagd weer mee te doen aan de twee 'Avatar'-vervolgen die de komende jaren uitkomen. Andere grote titels waar de componist op dit moment aan werkte waren het boksdrama 'Southpaw', met Jake Gyllenhaal, en 'The 33', een drama over een Chileens mijnongeluk.

"Het is mijn taak muziek te maken waardoor de kijker elke weg die de film inslaat ook voelt, met zijn hart", stelde Horner in 2009 in een interview in de Los Angeles Times. "Of er nou iemand sterft, iemand wint, iemand verliest of verdwijnt - het hart van de kijker moet daar dankzij de muziek helemaal in mee gaan. Dat is mijn taak als componist." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tracy Chapman - Stand by Me

Tracy Chapman - Stand by Me

Klik op de foto om haar te beluisteren

Tracy Chapman (Cleveland (Ohio), 30 maart 1964) is een Amerikaanse singer-songwriter, bekend van hits als Fast Car, Talkin' Bout A Revolution en Give Me One Reason.

Chapman studeerde aan de Tufts University in Medford (MA), waar ze in 1986 een major haalde in de antropologie en Afrikaanse studies. Tijdens haar studentenjaren begon ze met straatoptredens en speelde ze gitaar in koffiehuizen in Cambridge. Nadat ze tekende bij SBK kwam in 1988 haar titelloze debuutalbum uit, en de single Fast Car over een jong kassameisje dat bij voorbaat in sociaal opzicht al verloren was. Enkele maanden later bracht ze tijdens een verjaardagsfeest van Nelson Mandela in het Wembley-stadion met enkel haar gitaar een akoestische versie van Talkin' bout a revolution ten gehore. Haar titelloze album werd mede hierdoor een bestseller en met veertien weken op nummer één het langst genoteerde debuutalbum op die positie in Nederland. Een jaar later won ze met dit album 4 Grammy Awards.

Met haar volgende albums, Crossroads en Matters of the Heart, oogstte ze veel minder succes. Maar in 1995 bleek New Beginning een nieuw begin voor haar carrière. Met de single Give Me One Reason scoorde ze een grote hit in de Verenigde Staten. Haar achtste en meest recente album is Our Bright Future dat in november 2008 werd uitgebracht. Dat laatste album trekt ook in Nederland weer de aandacht, mede dankzij een Europese tournee en de track I Did It All.

» Reageer (0)
22-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlijnse zoo laat moeder ijsbeer Knut inslapen

Berlijnse zoo laat moeder ijsbeer Knut inslapen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/2/8/20150622185449/media_xll_7817078.jpg

De ijsbeer Tosca, moeder van de beroemd geworden Knut (2006-2011), krijgt een spuitje om haar uit haar lijden te verlossen. De dierentuin in Berlijn heeft dit vandaag laten weten. De bijna dertig jaar oude Tosca is ziek en bovendien ook doof en blind. Ze kan ook niet goed meer ruiken.

Dierentuindirecteur Andreus Knieriem heeft beklemtoond dat het besluit niet licht is genomen. Er is, voor het eerst in de historie van de Berlijnse Zoologischer Garten, een speciale ethische commissie voor in het leven geroepen die zich over het voor en tegen van deze ijsbereneuthanasie heeft gebogen.

De geboorte van twee beertjes eind 2006 was in deze dierentuin de eerste ijsberengeboorte in 33 jaar tijd. Tosca verstootte echter de berenbaby's en eentje overleed al na vier dagen. Knut werd door een team van de dierentuin geadopteerd en met veel moeite groot gebracht.

Het leidde tot een enorme media-aandacht in binnen- en buitenland. Elf miljoen mensen bezochten Knut, die aan de gevolgen van een hersenontsteking in 2011 overleed. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italianen bouwen 35 meter hoge toren met legoblokjes

Italianen bouwen 35 meter hoge toren met legoblokjes

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/4/14/20150622132254/media_xll_7816094.jpg

Achttienduizend vrijwilligers hebben meegewerkt aan een straffe stunt. Ze hebben samen de hoogste legotoren ooit gebouwd. Het pronkstuk is precies 35,05 meter hoog en staat in Milaan.

Het vorige record stond op naam van een aantal Roemenen die in Boekarest een 34,76 meter hoge toren lieten verrijzen.

De constructie in Fabbrica del Vapore nam vijf dagen in beslag. Een half miljoen gekleurde steentjes waren er nodig om de onderneming tot een goed einde te brengen. Het laatste steentje werd zondag op de toren gezet door de Italiaanse televisiepresentator Alessandro Cattelan. Dat deed hij onder het toeziend oog van een aantal officials van het Guinness Book of Records.

Cattelan was dolgelukkig dat hij de eer kreeg om het laatste steentje aan te brengen en hij deelde zijn vreugde met een foto op zijn twitterpagina. De Deense speelgoedfabrikant ondersteunde de geslaagde poging ook financieel voor een goed doel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikste man van Engeland (413 kilo) overleden

Dikste man van Engeland (413 kilo) overleden

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/5/6/20150622044056/media_xll_7815381.jpg

De dikste man van Engeland is overleden. De pas 33-jarige Carl Thompson was al ruim een jaar aan zijn bed gekluisterd en woog 413 kilo. Volgens de politie is de man een natuurlijke dood gestorven.

Thompson was het laatste jaar volledig afhankelijk van thuishulp. Hij werd gewassen en gevoed. Een maand geleden deed hij voor het eerst zijn verhaal in de media. Daarin vertelde hij onder meer dat hij dagelijks drie dozen magnums verorberde en drie broden met jam.

Nadat artsen hem hadden gewaarschuwd dat zijn ongezonde levensstijl hem fataal zou kunnen worden, bezwoer hij zijn leven te zullen gaan beteren en op dieet te zullen gaan. Hij voegde eraan toe dat hij geraakt was door alle steunbetuigingen die hij kreeg naar aanleiding van alle publiciteit, zo schrijft de Daily Mail.

De brandweer en de politie hadden uren nodig om het lichaam van de man uit het huis te takelen. (br.hln)


» Reageer (0)
21-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldrecord: 66 mensen op één surfplank

Wereldrecord: 66 mensen op één surfplank

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/5/2/20150621091413/media_xll_7813307.jpg

Op het strand van Huntington Beach in Californië is gisteren een wereldrecord gevestigd door met 66 mensen op één surfboard te staan. Het lukte de 66 mensen om 12 seconden te blijven staan op de golven.

Het oude wereldrecord werd gevestigd door 47 mensen die 10 seconden op één surfplank bleven staan in Australië. Vijfduizend mensen zagen gisteren hoe dat record werd verpulverd. (br;hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Blues Brothers -Everybody Needs Somebody to Love


The Blues Brothers -Everybody Needs Somebody to Love

Klik op de foto om ze te beluisterenThe Blues Brothers is een Amerikaanse band, ontstaan uit de passie die Saturday Night Live-acteurs John Belushi en Dan Aykroyd deelden voor blues en R&B uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. In de gelijknamige bar van Aykroyd werd muziek uitgewisseld en was vaak gelegenheid voor jamsessies met de blues als thema.


» Reageer (0)
20-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mager en gezond zijn géén synoniemen, beste mensen

Mager en gezond zijn géén synoniemen, beste mensen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/10/9/20150620111415/media_xll_7806699.jpg

We worden doodgegooid met de ene social media challenge na de andere. Als je er omwille van extreem lange armen toch in slaagt om je navel aan te raken, dan wordt dat prille zelfvertrouwen wel de grond ingeboord omdat je niet genoeg muntjes op je sleutelbeen kan balanceren. Ben je gezegend met een genetische thigh gap (of serieuze O-benen), maar heb je geen bikini bridge (de gleuf tussen je buik en bikinibroekje)? Tja, dan ben je o-ver-dui-de-lijk te dik.

Waar zijn we eigenlijk in godsnaam mee bezig? Waarom zijn mager en gezond plots synoniemen van elkaar geworden? Wanneer was het plots niet meer sociaal aanvaard om als vrouwen rondingen te hebben? En vooral: waar is dat gezond (opgelet: gezond, niet mager) verstand naartoe? Toegegeven, skinny shaming is minstens even erg als fat shaming. Maar feit is dat de hele heisa tegenwoordig al mensen met een gezond gewicht het gevoel geeft dat ze niet voldoen. Want heb je geen sixpack of afgetrainde derrière? Dan ben je te dik.

Dank aan de mode industrie
Betuigingen van dankbaarheid mogen aan het adres van de fashion industrie gericht worden. Met haar gevleugelde uitspraak 'nothing tastes as good as skinny feels' toont Kate Moss niet alleen aan dat ze nog nooit van pizza gehoord heeft, ze bewijst ook meteen dat de schoonheidsstandaarden van de huidige maatschappij compleet scheef zitten. En Kate is niet alleen, ook het bekende magazine Marie-Claire besloot onlangs dat het dringend nodig was om een boek, getiteld Dress Skinny, op de markt te brengen. Want wie mooi wil zijn, moet mager zijn.

En dan hebben we het nog niet gehad over het leger aan Instagramgoeroe's die je onder hashtag #fitspiration een immens schuldgevoel geven als je er nog maar aan dácht om even langs het frietkot te passeren of dat rondje joggen een dagje uit te stellen.

Serieus overroepen
En zo krijgen tienermeisjes over de hele wereld een totaal verkeerde boodschap door hun strot geduwd. Mag ik even overgeven alsjeblieft? Niet omwille van de boulemie die ik heb opgelopen tijdens een poging om mijn maatje 34 uit de kleuterklas te behouden. Wel omwille van de wereldvreemdheid en bekrompenheid. Want het is niet alleen ontzettend kleingeestig om vandaag de dag nog te verkondigen dat mager de norm is, het is ook gewoon serieus overroepen.

Een glas rode wijn of een wortelsapje? Ik weet wel wat kiezen. Laten we allemaal -dik of dun, inclusief lovehandles of helemaal afgetraind- weer massaal genieten van het leven. Of dat nu is door in de zetel naar Netflix te kijken (inclusief dat glas rode wijn alsjeblieft) of je tijd in de fitness door te brengen. En vooral, laten we weer normaal doen en stoppen met een kudde wereldverbeterende fashionista's en Instagramgoeroes ons een gezondheidsideaal te laten opleggen. Want normaal is al gezond genoeg. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifantje Qiyo mag voor het eerst naar buiten

Olifantje Qiyo mag voor het eerst naar buiten

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/4/14/20150619114513/media_xll_7804874.jpg

In dierenpark Planckendael in Mechelen heeft babyolifant Qiyo gisteren haar eerste stapjes in de buitenlucht gezet. Het was ook de eerste keer dat het grote publiek kon kennismaken met het diertje. Tot nu mochten enkel abonnees een kijkje gaan nemen binnen in de olifantentempel. De eerste buitenwandeling begon voor Qiyo nog wat onwennig, maar onder begeleiding van de rest van de familie haalde de nieuwsgierigheid uiteindelijk toch de bovenhand.

Qiyo kwam dinsdagavond laat ter wereld en is het vijfde jong voor Phyo Phyo, tevens de moeder van Kai-Mook. De bevalling verliep erg vlot en het olifantje stond binnen het half uur recht. Het bleek dan ook al snel in opperbeste gezondheid te verkeren, in tegenstelling tot het eerder dit jaar geboren maar al na een maand overleden babyolifantje Q. Planckendael zag er daarom geen graten in om Qiyo binnen de paar dagen aan het publiek te presenteren.

De eerste stapjes buiten werden door een heleboel kijklustigen bewonderd, onder wie verschillende schoolgroepen. Het hele gebeuren was ook live te volgen op het sociale medium Periscope.

"Dit is echt hartverwarmend om te zien", zegt Ilse Segers, communicatieverantwoordelijke van Planckendael. "Je zag dat bijvoorbeeld de tante heel even twijfelde om buiten te komen omdat ze niet wist of de baby wel zou volgen, maar dat is prima gelukt."

Qiyo blijft allicht ook deze namiddag nog gewoon buiten rondwandelen met de rest van de olifantenfamilie. "Een baby moet natuurlijk regelmatig rusten, maar dat laten we nu aan het ritme van de natuur over", aldus nog Segers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Villa van maffiabaas wordt kunstgalerij

Villa van maffiabaas wordt kunstgalerij

http://static0.hln.be/static/photo/2015/1/6/8/20150619161249/media_xll_7805828.jpg

Een villa nabij Napels die toebehoorde aan een baas van de camorra, de plaatselijke maffia, opent binnenkort de deuren als kunstgalerij. Zondag start het "museum", het Casa Don Diana in het maffiabolwerk Casal di Principe, een tentoonstelling met een twintigtal schilderijen in bruikleen van het beroemde Uffizi in Firenze.

De expo onder de titel 'La luce vince l'ombra' (Het licht overwint de schaduw) moet de buurt een "frisse wind" bezorgen, zei minister van Cultuur Dario Franceschini.

De vorige bewoner, lid van de Casalesi-clan Egidio Coppola, zit achter de tralies. Zijn villa werd in 2012 geconfisqueerd en vernoemd naar de priester Don Peppe Diana, die 21 jaar geleden door een maffioso was vermoord.

De villa is niet het enige voormalige maffia-vastgoed in Italië dat een andere, meer verheven functie krijgt. Een optrekje van de maffia-peetvader Salvatore 'Toto' Riina in Palermo, bijvoorbeeld, is omgebouwd tot een ... politiekantoor. (br.hln)


» Reageer (0)
19-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De magie is begonnen: reuzen zijn op weg en hier kan je ze vandaag vinden

De magie is begonnen: reuzen zijn op weg en hier kan je ze vandaag vinden

http://static0.hln.be/static/photo/2015/11/16/9/20150619114219/media_xll_7804869.jpg

Oma Reus en Kleine Reus zijn in beweging gekomen en veroveren Antwerpen. Daarmee dompelt het Franse gezelschap Royal de Luxe de Scheldestad nog maar eens onder in de magie van de reuzen, een evenement waarvoor niet minder dan een miljoen bezoekers worden verwacht. Lees hier waar de reuzen vandaag opduiken.

Om tien uur was Kleine Reus op het Koningin Astridplein, Oma Reus ontwaakte een uur later op het Theaterplein. Kleine Reus in intussen via de De Keyserlei, de Van Ertbronstraat, de Rooseveltplaats en de Frankrijklei op weg naar het Stadspark, waar hij zal picknicken. Rond kwart over zes in de vooravond is het bedtijd voor de reuzen, die dan volgens onze informatie aan de Vlaamse Kaai zullen ondergestopt worden.

Multinational van de magie
Royal de Luxe, het gezelschap dat de reuzen en hun avonturen bedenkt, is een succesvolle multinational van de magie, met miljoenen toeschouwers wereldwijd.

Royal de Luxe en Antwerpen hebben iets met elkaar. Sinds 1993, toen Antwerpen Culturele Hoofdstad van Europa was, komt het Franse gezelschap Royal de Luxe geregeld in de Scheldestad op bezoek. Met toenemend succes. De Sultan der Indiën en zijn Olifant lokten in 2006 maar liefst 650.000 mensen naar Antwerpen. Londen deed het een maand eerder net iets beter met een miljoen bezoekers, het aantal dat ook nu wordt verwacht in Antwerpen.

Toen de Kleine Reuzin (5,5 meter hoog) een douche nam op het Antwerpse Sint-Jansplein en de Duiker (2,5 ton zwaar) werd opgevist uit het Kattendijkdok waren daar in augustus 2010 in totaal 800.000 mensen getuige van. Een absoluut hoogtepunt bereikte Royal de Luxe met de doortocht van de Reus in Guadalajara (Mexico), waar in 2010 maar liefst 3,5 miljoen mensen kwamen kijken.

Het lijdt geen twijfel dat reuzen megapopulair zijn. Met hun grootte zorgen ze ervoor dat de toeschouwers zich weer klein en dus kind voelen. Zoals altijd wordt de route van de dagenlange 'voorstelling' geheim gehouden. Het prikkelt de nieuwsgierigheid van het publiek, dat op ontdekkingstocht wordt gestuurd door de straten van de stad.

De gigantische en levensechte figuren bewegen zich door de stad volgens een scenario dat met mondjesmaat duidelijk wordt. De reuzen worden gestuurd door de in het rood geklede 'lilliputters' van Royal de Luxe. Zij zijn de poppenspelers van gigantisch grote poppen, die in een levend decor hun avontuur beleven.

Van vandaag tot en met zondag dwalen de reuzen dus in Antwerpen rond, telkens van 9 tot 19 uur. Onderweg zijn er drie à vier 'rustpauzes' van ongeveer een uur, waarin ze een scène spelen. Hun route wordt strikt geheim gehouden. Al zijn er toch een paar hulpmiddeltjes die je naar Oma en de Kleine Zwarte Reus kunnen leiden.

Driedaagse
Welke reus wanneer door welke straat paradeert, weet niemand precies. Hier vind je nog meer informatie. We geven nog even mee dat Oma Reus 7.5 meter hoog is. Ze heeft schoenmaat 276, haar pantoffels zijn 1.80 meter lang en in haar jurk zit 120 meter stof. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifantje Qiyo mag voor het eerst naar buiten

Olifantje Qiyo mag voor het eerst naar buiten

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/4/14/20150619114513/media_xll_7804874.jpg

Qiyo heeft vandaag voor het eerst van de buitenlucht mogen proeven. Het babyolifantje van Planckendael mocht omstreeks 11 uur in het kielzog van zijn mama en de rest van de olifantenfamilie het buitenperk in.

Vooral schoolkinderen verdrongen elkaar om een glimp op te vangen van het slurfdragertje. Qiyo werd in de nacht van dinsdag op woensdag geboren en was eerder al in de stal te zien voor abonnees. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles wat je moet weten over Grey, het meest sexy deel van Fifty Shades

Alles wat je moet weten over "Grey", het meest sexy deel van "Fifty Shades"

http://static1.hln.be/static/photo/2015/11/6/3/20150618091410/media_xll_7799283.jpg

Vandaag komt de Engelstalige versie van het vierde "Fifty Shades"-boek uit. De roman "Grey" bekijkt de relatie tussen Christian Grey en Ana Steele vanuit het standpunt van mister Grey, wat een ruiger en explicieter boek oplevert. Op de Nederlandstalige versie van de roman is het nog wachten tot 21 juli, maar wij geven hier alvast een prikkelend voorsmaakje.

Vandaag, 18 juni, is de verjaardag van het fictieve karakter Christian Grey. Vandaar dat uitgerekend op deze dag het nieuwste "Fifty Shades"-boek "Grey - Fifty Shades of Grey as told by Christian" uitkomt, dat inzicht biedt in de duistere hersenkronkels van de mysterieuze mr. Grey. Het verhaal is niet nieuw, maar we bekijken de relatie tussen Anastasia en Christian vanuit het standpunt van de rijke en aantrekkelijke zakenman.

Geen "mummy porn" meer
Recensies op internet spreken nu al van "het meest sexy boek" tot hier toe, in vergelijking met de trilogie die eraan voorafging. Het boek is opgebouwd uit interne monologen die spoken in het hoofd van Christian, waarin zijn diepste en donkerste verlangens worden blootgelegd. En die stellen naar verluidt niet teleur. Waar de eerste drie boeken vooral sympathie opwekken voor de timide Anastasia, is deze vierde opvolger harder, directer en grover, doordat we in het hoofd van Christian kruipen. Het vierde boek laat met deze directe stijl de kritiek dat Fifty Shades "lichte erotiek" of "mummy porn" zou zijn ver achter zich, als we de recensies mogen geloven. Christian Grey schuwt geen expliciete taal en deinst er niet voor terug om zijn fantasieën tot in de meest pikante details te omschrijven.

Emoties toegelaten
Dit alles wil niet zeggen dat er alleen plaats is voor harde erotiek en seksuele fantasieën, doorspekt met tonnen mannelijke testosteron. Ook de diepere emoties van Grey komen aan bod. Dromen en flashbacks naar zijn problematische jeugd worden aangevoerd als een mogelijke verklaring voor zijn bijzondere seksuele voorkeuren. Uit die innerlijke bespiegelingen blijkt dat de sexy miljonair constant te kampen heeft met allerlei onzekerheden. Ook zijn slechte jeugd achtervolgt hem nog steeds. De schijnbaar zelfzekere zakenman krijgt als het ware een menselijk gezicht. Het resultaat is een win-winsituatie voor beide types fans: wie op zoek is naar erotiek weet zijn honger te stillen met expliciete seksscènes, romantici krijgen een antwoord op de vragen rond het personage van Grey waar ze al langer mee kampen.

Mysteries ontrafeld
Doorheen het boek vallen een heleboel puzzelstukjes in elkaar, waar trouwe lezers zich doorheen de drie boeken vragen bij stelden. Wat doet Grey eigenlijk concreet van werk? Blijkbaar schuilt achter de harde zakenman een man met een hart, die steun aan goede doelen schenkt. En hoe komt Christian eigenlijk te weten waar Ana werkt als bijbaantje, als hij plots "toevallig" voor haar neus opduikt? Allemaal leuke weetjes, waar de diehard fans van zullen smullen.
Op Twitter zijn die fans alvast erg enthousiast, die het boek bestempelen als "fantastisch" en "het beste van alle vier". Christian Grey kan verder ook op de nodige verjaardagswensen rekenen via Twitter. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg drinkt steeds minder bier

Belg drinkt steeds minder bier

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/0/2/20150619075910/media_xll_7803527.jpg

In de eerste vijf maanden van dit jaar dronken we 5 procent minder bier vergeleken ­met 2014, de sterkste daling in de laatste 15 jaar. De export van Belgisch bier zit dan weer wel in de lift. Dat schrijft de krant De Standaard vandaag.

Voorzitter van de Belgische brouwers Jean-Louis Van de Perre wijt de terugval aan de aanhoudende economische crisis. "Ook de horecasector blijft het moeilijk hebben. Belgen gaan minder op café dan vroeger."

De dalende trend blijft zich doorzetten. Tussen 1995 en 2014 nam ze af met 23 procent, van 10,5 miljoen hectoliter naar 8,09, of nog 72 liter per jaar per Belg. Vorig jaar was er even een kleine stijging ten opzichte van het voorgaande jaar, door het mooie weer en het WK voetbal.

De export van Belgisch bier wint daarentegen aan belang, vooral naar landen buiten de Europese Unie. Daarbij kent vooral de Chinese markt een opvallend sterke groei: plus 140 procent. Daarmee steekt het land voor het eerst Japan voorbij. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amanda lear - Follow me

Amanda lear - Follow me

Klik op de foto om haar te beluisteren


Amanda Lear begon in de jaren 1960 als mannequin. Ze werkte onder andere samen met o.a. Paco Rabanne. In dezelfde periode leerde ze de Spaanse surrealistische schilder Salvador Dalí kennen. Ze werd zijn lievelingsmodel.

In de jaren '70 poseerde ze voor de hoes van het Roxy Music-album "For your pleasure". Ze begon eveneens een relatie met David Bowie. Deze laatste raadde haar aan zangeres te worden. Na een aantal geflopte projecten, kreeg ze een platencontract in Duitsland. Met behulp van haar producer Anthony Monn ontpopte ze zich in de tweede helft van de jaren zeventig tot de blanke "queen of disco".

In 1979 trouwde ze met de aristocraat Alain-Philippe Malagnac, de geliefde van de Franse schrijver Roger Peyrefitte. Bij een brand in hun huis in 2000 verloor hij het leven. Ook ging een groot aantal kunstwerken verloren, dat in het bezit van het paar was. Ondertussen was ze ook werkzaam als kunstschilder en schrijfster.

In 2001 maakte ze een come-back in de internationale muziekwereld met het in Frankrijk geproduceerde album "Heart". Opvallende singles waren "Love boat" en "I just wanna dance again".

Nadien volgden er verscheidene duetten (o.a.: "Beats of love" met Get Ready! uit België, "Martini disease" met Jet Lag uit Italië) en werden er enkele singles uitgebracht (o.a. : "Copacabana" en "Paris by night").

In 2005 scoorden The Housekeepers een clubhit met Go down, een bewerking van Amanda's Queen of Chinatown.

In 2006 bracht Amanda Lear een nieuwe cd uit met covers van o.a. Shirley Bassey, Sarah Vaughn, Nina Simone, Dalida, Juliette Gréco, Hildegard Knef, Eartha Kitt: "With Love". Een jaar later wordt de cd ook in Duitsland uitgegeven. Op deze Duitse release staat als bonustrack een live-versie van "Johnny".

In januari 2008 brengt Amanda Lear "With Love" ook in Italië uit onder de titel "Amour Toujours". Voor deze editie worden er twee nieuwe opnames toegevoegd : "Queen Of China-Town" en een salsa-versie van "Tomorrow".


» Reageer (0)
18-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schattig koaladuo van virale foto aan de beterhand

Schattig koaladuo van virale foto aan de beterhand

http://oi58.tinypic.com/1z5p1th.jpg

Vorige week ging het verhaal - en vooral de foto's - van dit koaladuo nog de hele wereld rond. Moeder Lizzy was met haar kleintje Phantom na een auto-ongeluk in de dierenkliniek beland, waar deze innige omhelzing werd vastgelegd. Intussen lijken de rollen (gelukkig) weer omgekeerd en is het Lizzy die terug knuffels kan uitdelen.

Volgens een recent bericht op de Facebookpagina van het Australia Zoo Wildlife Hospital worden de twee elke dag sterker en gezonder. En dat betekent dat Lizzy - die geopereerd werd voor onder andere een klaplong - haar zes maanden oude kleintje opnieuw kan omhelzen.

Het duo werd vorige week aangereden door een auto in het Australische Brisbane en foto's van Phantom die zich aan zijn gewonde moeder vastklampte gingen al snel viraal. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Single zijn? Dat is financieel niets dan nadelen

Single zijn? Dat is financieel niets dan nadelen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/6/3/6/20150617120305/media_xll_7797036.jpg

Wie single is, leeft in verhouding een pák duurder dan wie een relatie of gezin heeft. Een huis kopen, een erfeniskwestie regelen of belastingen betalen: haast alles is door de wetgever berekend op gezinnen.

Meer belastingen
Nogal wat belastingen zijn forfaitair. Dat wil zeggen dat het gaat om vaste bedragen, die gelden per gezin. Bovendien kan wie samenwoont tot 30% van zijn inkomen doorschuiven naar de belastingbrief van zijn minder verdienende partner en zo in een lagere belastingschijf terechtkomen. Dat voordeel heeft de single niet.

Amper kans op eigen woning
Bijna 1 op de 2 singles huurt, bij koppels is dat 1 op de 5. Nochtans hebben alleenstaanden vaak een even grote baksteen in de maag. Maar banken drukken er nog altijd op dat de afbetaling van de hypothecaire lening maar één derde van het inkomen mag bedragen. Onmogelijk voor de meeste singles - zeker als je weet dat de single evenveel registratierechten moet betalen. En alle alternatieve woonvormen (co-housing of multi-generatiewonen) botsen nog vaak op stedenbouwkundige of administratieve bezwaren.

Lagere woonbonus
Wie een huis koopt, heeft recht op een belastingvermindering, de zogenaamde woonbonus. Die aftrek wordt toegekend per persoon, niét per woning. Bij een koppel zijn dat dus twee bonussen, bij een single maar één.

Minder dienstencheques
Een alleenwoner kan jaarlijks tot 500 dienstencheques bestellen. Voor een gezin is dat dubbel zoveel. Idem dito voor de fiscale aftrekbaarheid: een single kan 156 cheques fiscaal aftrekken, samenwonenden dubbel zoveel (als ze tenminste elk een eigen gebruiksnummer aanvragen bij Sodexo).

Hoge onroerende voorheffing
Of je nu met vijf of alleen in een huis woont: de onroerende belasting blijft hetzelfde. Dat geldt trouwens ook voor de provinciebelasting. En in Wallonië: ook nog voor het kijk- en luistergeld: dat bedraagt 100 euro per jaar, single of niet.

Maximale erfbelasting
Wie sterft en zijn erfenis nalaat aan zijn kinderen of partner, zadelt die laatste op met successierechten tussen 3 tot 30%. Maar laat je als single je spaarboek of je eigendom achter aan pakweg een goede vriend of petekind, dan betaalt die de maximale erfbelasting, die nog een pak hoger ligt: tussen 45 en 65%. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neil Young - Old Man

Neil Young - Old Man

Klik op de foto om hem te beluisteren

Neil Young (Toronto, Ontario, 12 november 1945) is een Canadees zanger, songwriter en ondernemer. In een carrière die een periode overspant vanaf midden jaren zestig tot aan de dag van vandaag, heeft hij een oeuvre bij elkaar geschreven dat vergelijkbaar is met dat van Bob Dylan.


» Reageer (0)
17-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdek met deze simpele test of jij aanleg hebt voor een depressie

Ontdek met deze simpele test of jij aanleg hebt voor een depressie

http://static0.hln.be/static/photo/2015/11/5/3/20150617192958/media_xll_7798143.jpg

Kijk even naar deze fotocollage van Taylor Swift. Naar welke foto ben jij geneigd eerst te kijken, de linkse of de rechtse? Het antwoord verklapt of jij een verhoogd risico loopt om een depressie te krijgen, bewijst onderzoek.

Kijk je eerst naar de gelukkige, vrij neutrale Taylor Swift op de linkerfoto, of blijft je blik in eerste instantie rusten op de boze, agressievere Swift aan de rechterkant? Wie rechts kijkt, heeft waarschijnlijk een grotere aanleg om een depressie te ontwikkelen dan wie naar de vrolijke foto wordt toegezogen.
Wetenschappers van de Amerikaanse Binghamton University deden een experiment bij 160 vrouwen. 60 daarvan hadden in het verleden te kampen gehad met een depressie, de overige 100 niet. Ze lieten al deze vrouwen een hele reeks foto's zien met twee gezichten op. Eén gezicht met een neutrale expressie, een andere met een boze, verdrietige of extreem vreugdevolle expressie.

Belangrijke eerste stap
Met behulp van speciale technologie die de oogbewegingen van de proefpersonen kon volgen, ontdekten ze dat vrouwen die in het verleden een depressie hadden gehad meer aandacht besteedden aan de boze gezichten. Daarnaast bleken de vrouwen die eerst naar de boze gezichten keken, een hoger risico te lopen op het ontwikkelen van een depressie binnen de twee jaar. Tot die conclusie kwamen de wetenschappers door de vrouwen uit het experiment twee jaar lang te volgen. De onderzoekers zien dit zelf als een belangrijke ontdekking. "Het is een belangrijke eerste stap, die aantoont dat hoe je kijkt naar de dingen in het leven een depressie kan voorspellen," legt hoofdonderzoekster Mary Woody uit. "De volgende stap is het gebruiken van deze informatie voor het ontwikkelen van nieuwe behandelingen tegen depressie." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw die levend werd begraven door beer: Wonder dat ik niet gek werd

Vrouw die levend werd begraven door beer: "Wonder dat ik niet gek werd"

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/10/10/20150617124839/media_xll_7797145.jpg

Een Russische vrouw die werd aangevallen door een beer, mag van geluk spreken dat ze het overleefde. De beer begroef de zwaargewonde vrouw, als proviand voor later. De 55-jarige Natalya Pasternak uit Siberië doet voor het eerst het relaas van haar gruwelijke ervaring.

Natalya werd vorige maand door de beer aangevallen en herstelt nog in het ziekenhuis. Ze wandelde met haar bejaarde vriendin en haar hond in het bos. De hond blafte nog om de vrouwen te verwittigen, maar het was te laat.

"De fout die ik maakte, is dat ik terugkeerde om mijn bejaarde vriendin (de 80-jarige Valentina Gorodetskaya, red.) te helpen. Op dat moment viel de beer mij aan".

Bijltje en gebed
"Toen ik hem zag, probeerde ik weg te rennen. Maar plots herinnerde ik me in een flits mijn vriendin. Ik stopte en toen viel het dier mij aan. Valentina sloeg de beer met een stok en was aan het bidden. De beer keerde zich naar haar en sloeg haar op de rug. Maar dan begon hij opnieuw naar mijn benen te klauwen. Ik probeerde het dier af te weren met het bijltje dat ik gebruik om berkensap te verzamelen".

Liever geen last voor kinderen
"Toen schoot me een gedachte door het hoofd: 'Als de beer mijn benen afbijt, zal ik voor de rest van mijn leven gehandicapt zijn. Het is beter hier te sterven dan een last voor mijn kinderen te zijn'".

"Valentina kon ontsnappen. Ondanks haar leeftijd, wist ze een waterzuiveringsinstallatie te bereiken. Daar kon ze de hulpdiensten bellen".

"Het is een wonder dat ik niet gek werd. Ik schreeuwde de hele tijd een gebed, en dat heeft me geholpen".

Opsporingsteams van de politie vonden Natalya onder aarde en bladeren in een woud in de regio Amur, in Siberië. "Toen ik mijn redders zag, was mijn eerste vraag of ze de beer hadden gedood".

Begraven onder aarde en bladeren
Het was jager Sergei Ivanov die de beer doodschoot. Hij beschreef hoe het dier zijn prooi bewaakte. "Ik zag een vrouw, bijna volledig begraven onder aarde en gebladerte. Enkel haar bebloede gezicht en een arm staken eruit. Maar ze leefde en ze ademde. Ze vroeg 'heb je de beer gedood?'. En toen zei ze 'graaf me hier uit'".

Revalidatie
Vermoedelijk dacht de beer dat de vrouw dood was en zou hij zijn prooi later opeten. Na haar redding was het lange tijd onduidelijk of Natalya, een postbeambte uit Tynda, het zou halen. Ze liep zware verwondingen op aan haar hoofd en armen en benen. Als bij wonder hoefde de 80-jarige vrouw niet naar het ziekenhuis.

Nu, vijf weken later, begint Natalya aan een moeizame revalidatie. "Ik voel me goed nu, ik krijg hier veel hulp. Ik kan al rechtop staan en een eindje stappen met de hulp van mijn dochter. Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn indien Valentina toen niet bij me was geweest". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw olifantje geboren in Planckendael

Opnieuw olifantje geboren in Planckendael

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/5/6/20150617073605/media_xll_7796511.jpg

In dierenpark Planckendael in Muizen is vannacht baby-olifant Qiyo geboren. Het gaat om de kleine zus van Kai-Mook. De bevalling is goed verlopen. Zowel moeder Phyo Phyo als haar kind stellen het goed. Voor Phyo Phyo is Qiyo al haar vijfde kind.

Voor Planckendael is de geboorte een hele opsteker. In mei moest de dierentuin nog lijdzaam toezien hoe baby-olifant Q overleed. Al van bij zijn geboorte ging het niet goed met het kleine stiertje. Nauwelijks één maand na de geboorte van het olifantje moest de dierenarts Q laten inslapen. Het olifantje leed aan onherstelbaar leverfalen en had zo goed als geen overlevingskansen.

Op het eerste beeld van Qiyo dat door door Planckendael is verspreid, is te zien dat het olifantje al rechtstaat. Dat is cruciaal voor zijn overlevingskansen, omdat het op die manier zelfstandig kan gaan drinken bij zijn mama. Bij baby Q is dat nooit helemaal gelukt.
        
Wanneer baby Qiyo door het publiek te bewonderen zal zijn, heeft Planckendael nog niet bekendgemaakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma Reus verrast iedereen en ligt nu al te slapen in Antwerpen

Oma Reus verrast iedereen en ligt nu al te slapen in Antwerpen

http://oi57.tinypic.com/30upbex.jpg

Ruim twee dagen vroeger dan verwacht is het Franse theatergezelschap Royal de Luxe gisteren al met een van zijn reuzenfiguren neergestreken in Antwerpen. Oma Reus ligt momenteel op een bed te slapen op het Theaterplein en lokt al meteen heel wat kijklustigen. De eigenlijke show van de reuzen begint in principe pas vrijdag, ze trekken dan drie dagen lang door de stad. De precieze timing en het parcours worden - zoals gebruikelijk - niet vooraf bekendgemaakt.

De reuzen van Royal de Luxe zijn onlosmakelijk verbonden met Antwerpen. De eerste passage dateert al van 1998, toen met onder meer de Kleine Zwarte Reus die ook dit jaar weer verwacht wordt. In 2006 was de blikvanger een enorme olifant en in 2010 een reus in klassieke duikersoutfit. Die laatste keer kwamen honderdduizenden nieuwsgierigen een glimp opvangen van het spektakel in de stad, vaak met ontroerende taferelen, ook voor de volwassenen.

De reden daarvoor is trouwens simpel, zegt cultuursocioloog Walter Weyns van de UAntwerpen in Het Laatste Nieuws. "Iets groots doet ons klein voelen. De reuzen halen het kind in ons naar boven. Ook de aanstekelijkheid van emoties valt niet te onderschatten. Door het samen te beleven, zijn de gevoelens veel sterker. Bovendien leidt het mysterie dat ermee gemoeid is, ertoe dat we allemaal de reuzen willen zoeken en ontdekken."

De passage van dit jaar kadert in het openingsweekend van de Zomer van Antwerpen, het jaarlijkse festival waarbij verspreid over de hele zomerperiode honderden theater- en circusvoorstellingen en andere culturele activiteiten zoals openluchtcinema, dansfeesten en workshops georganiseerd worden. Meer dan de helft daarvan is gratis, zoals uiteraard ook het bewonderen van de reuzen.

Wie op de hoogte wil blijven van het verloop van de reuzenshow en tips wil ontvangen over waar de verschillende personages de komende dagen zullen opduiken, kan terecht op www.dereuzen.be. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joan Osborne - Shake Your Hips

Joan Osborne - Shake Your Hips

Klik op de foto om haar te beluisteren


Joan Osborne (Anchorage (Kentucky), 8 juli 1962) is een Amerikaans singer-songwriter, vooral bekend van haar hit One Of Us.

In 1980 verliet ze haar geboorteplaats Anchorage, Kentucky (maakt nu deel uit van Louisville) en trok naar New York City. Daar stichtte ze haar eigen platenlabel, Womanly Hips. Bij dit label bracht ze enkele singles uit, voordat ze zich inschreef bij Mercury Records. Haar tweede (en eerste meldenswaardige) album is Relish, dat uitgegeven werd in 1995. Het album werd een hit door de single One Of Us. Dit lied klonk meer pop dan de rest van het album dat eerder bluesmuziek bevatte. Na het grote succes van One Of Us had Osborne enkel nog wat kleinere hits, zoals Right Hand Man en St.Teresa. Haar derde studio-album, Righteous Love werd uitgebracht in 2000 en verdween al snel uit de charts.

Joan Osborne speelde in de film Standing in the Shadows of Motown in 2002 en tourde met The Funk Brothers. In 2002 bracht ze ook het album How Sweet It Is uit, een collectie van klassieke rock en soulcovers.

In 2005 en 2006 trad Osborne regelmatig op met Phil Lesh and Friends, en in november 2006 kwam haar album Pretty Little Strangers uit.


» Reageer (0)
16-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij kleedt zijn vrouw dagelijks en doet haar make-up om samen paardenfokkerij te runnen

Hij kleedt zijn vrouw dagelijks en doet haar make-up om samen paardenfokkerij te runnen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/12/0/2/20150616153053/media_xll_7794857.jpg

Toen Gayle Shann uit de Australische deelstaat Queensland 27 was, had ze een vreselijk ongeval met een graafmachine. Ze verloor haar rechterarm en haar linkerarm werd verbrijzeld. Al dertien jaar lang verzorgt haar echtgenoot Mac haar zodat ze samen toch nog altijd hun veeboerderij en paardenfokkerij kunnen blijven runnen. Mac kleedt haar elke dag 's morgens aan, doet haar make-up en helpt haar met eten. En dan kan de dagtaak beginnen. "Ik ben de gelukkigste vrouw ter wereld met zo'n man als Mac", zegt Gayle in de tv-reportage die oorspronkelijk al in 2003 werd uitgezonden en die de populairste ooit was in de ABC-reeks 'Australian Story'. Gisteren liep het programma opnieuw langs bij het ultieme liefdeskoppel. Op Facebook regent het likes en shares voor de unieke love story van Mac en Gayle.

Brutaal afgerukt
Het moment waarop de handschoen van Gayle Shann in augustus 2002 vast kwam te zitten in de graafmachine, veranderde haar hele leven. Haar rechterarm werd brutaal afgerukt, haar verbrijzelde linker- zou ze nadien nauwelijks nog kunnen gebruiken - al hoopt Gayle (nu 39) nog altijd dat dat ooit weer helemaal goed komt. Drie weken hospitaal volgden en meer dan twee maanden behandeling in Sydney.

Iconische make-upbeelden
Haar echtgenoot Mac (vandaag 37) nam de huwelijksgeloften héél erg serieus en verzorgde zijn vrouw van dag 1 na het zware ongeval. Hij poetst haar tanden, helpt haar bij het douchen, aankleden en eten. Elke dag opnieuw. Mac leerde ook de make-up van zijn vrouw te verzorgen. Prachtige - en Down Under zelfs iconische - beelden zijn het, in de reportage, die ieders hart doen smelten. De zeldzame toewijding van Mac voor zijn echtgenote liet in 2003 al niemand onberoerd, en de bewondering van de kijker is vandaag niet afgenomen.

"Hij deed dat van in het begin heel goed", vertelt Gayle Shann. "Veel beter dan ik had verwacht. Nu is hij zelfs wat eigenwijs: hij denkt het altijd beter te weten. Hij heeft zo zijn eigen mening over wat ik moet aantrekken."

Geen typische stadsman
De band tussen de twee is ongetwijfeld een belangrijke factor waarom de reportage zo veel losmaakt bij de mensen. "En ook dat hij een bosachtig manstype is", zegt Gayle. "Helemaal niet het soort stedelijke basisman. En om hem dan dit allemaal te zien doen staat in schril contrast met wat je van hem zou verwachten."

Paardensport
Gayle Shann mag dan wel voor een groot deel afhankelijk zijn van Mac, ze won de afgelopen dertien jaar toch ook veel zelfstandigheid terug. Het administratieve werk voor hun bedrijf op de computer neemt ze voor haar rekening. Met haar speciaal door de vrienden gemaakte gemotoriseerde vierwieler kan ze de paarden bijeendrijven en kan ze ook werken in de veeboerderij. De Australische sport waarbij een ruiter te paard één rund moet afzonderen van de kudde, is voor het koppel erg belangrijk. Ze nemen vaak deel aan wedstrijden met hun paarden.

Geen kindjes
De twee hebben ervoor gekozen om geen kindjes te hebben. Dat zagen ze - geleidelijk aan - samen niet zitten in hun moeilijke situatie. Gayle, die blij is dat ze überhaupt nog leeft, prijst zichzelf gelukkig met Mac: "Want niet zo veel mannen zouden doen wat hij doet. Hij is zo een van die heel bijzondere mensen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dino's van Jurassic World breken kassarecord

Dino's van 'Jurassic World' breken kassarecord

http://static3.hln.be/static/photo/2015/4/16/10/20150616073318/media_xll_7793785.jpg

65 miljoen jaar geleden stierven ze uit, maar vandaag brengen dinosauriërs het achtvoudige op in dollartekens. Met zijn ruim 500 miljoen dollar is 'Jurassic World' wereldwijd de sterkst gestarte film aller tijden. De blockbuster haalde in zijn openingsweekend het viervoudige binnen van de geschatte box-office. Met dank aan de nostalgie.

Begin jaren negentig zorgde 'Jurassic Park' voor een verpletterende bioscoopbeleving. Ruim twintig jaar later is dat niet anders. 'Jurassic World', de vierde film uit de reeks maar het rechtstreeks vervolg op de eerste film, beleefde met een recordomzet van 511,8 miljoen dollar (454 miljoen euro) een ongezien openingsweekend aan de bioscoopkassa. De film zelf kostte 150 miljoen dollar om te maken.

Vooraf werd gehoopt op een omzet van zo'n 125 miljoen dollar in de eerste week, maar de combinatie van visueel bombast, nostalgie en uitgekiende marketingstrategieën oversteeg de voorspellingen van de Hollywood-analisten met lichtjaren. Ook in ons land lokte de film - ondanks het mooie weer en de examenperiode - al een aardige 200.000 bezoekers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ivan Rebroff - Kalinka Malinka

Ivan Rebroff - Kalinka Malinka

Klik op de foto om hem te beluisteren

Ivan Rebroff, echte naam Hans Rolf Rippert (Berlijn, 31 juli 1931 - Frankfurt am Main, 27 februari 2008) was een Duits zanger.

Hij had een Russische moeder en een Duitse vader en groeide op in Belzig en Halle (Saale). Bekend was hij vooral vanwege zijn uitzonderlijk grote bereik van vierenhalve octaaf (met gebruik van falset). Hij heeft gestudeerd aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg.

Hij was fors van gestalte, droeg een volle baard, en trad meestal op in Russische folkloristische kledij. Met zijn zeer lage maar toch flexibele basstem, zong hij vaak repertoire met een Russisch-folkloristische inslag, maar ook populair, opera, operette en musical. De rol van Tevje in Fiddler on the Roof was een van zijn eerste succesrollen.

Rebroff zong voornamelijk in het Duits en Russisch, maar beheerste ook andere talen (Frans, Engels, Grieks), die van pas kwamen in zijn internationale carrière.

Hij overleed op 76-jarige leeftijd, na een ziekbed van enkele weken. Twee weken later kwam zijn broer Horst Rippert (88) in de publiciteit met de bewering dat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog de Franse schrijver/piloot Antoine de Saint-Exupéry zou hebben neergehaald.» Reageer (0)
15-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met dit simpele trucje blijven wortels en radijsjes langer vers

Met dit simpele trucje blijven wortels en radijsjes langer vers

http://static0.hln.be/static/photo/2015/6/8/13/20150615162154/media_xll_7792723.jpg

Radijsjes, wortels of een stukje raap zijn lekker fris om tussendoor wat van te knabbelen. Maar de groenten verschrompelen ook snel na enkele dagen in de koelkast. Nochtans is het heel simpel om de houdbaarheidsdatum van deze knolgroenten te verlengen.

De oplossing is doodeenvoudig: snij na de aankoop meteen het groen van je wortels, radijsjes of andere knolgroenten. Het loof van knol- of wortelgroenten blijft namelijk vocht uit de wortels trekken, ook nadat de groenten al lang geoogst zijn. Gevolg: een uitgedroogde en verschrompelde radijs of wortel. Verwijder het groen dus zo snel mogelijk om je favoriete knabbelgroenten langer vers en knapperig te houden.

Je hoeft het groen overigens niet meteen richting compostvat te dirigeren. Het loof van radijsjes, ramenas, wortels, raap enzovoort kan nog lekker afsmaken in allerlei soepen en zelfgemaakte sauzen. Inspiratie vind je ongetwijfeld in dit kookboek. (br.hln)


» Reageer (0)
14-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijft kauwgom echt 7 jaar in je maag zitten? 6 voedingsmythes ontkracht

Blijft kauwgom echt 7 jaar in je maag zitten? 6 voedingsmythes ontkracht

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/13/2/20150614082521/media_xll_7790042.jpg

Spoiler: worteltjes geven je geen superkrachten en kauwgom blijft geen zeven jaar in je maag rondzwerven.

1. Door wortels te eten kan je zien in het donker
Nee, door wortels te eten krijg je helemaal geen bovenmenselijk zicht. Toch werd dit fabeltje als waarheid verkocht gedurende de tweede wereldoorlog. Er werd toen gezegd dat Britse piloten in het donker konden zien, dankzij hun gezonde dieet van worteltjes. Het ging zo ver dat er zelfs een hele propagandacampagne over werd gevoerd.
Op nachtzicht moet je dus niet rekenen, al zit er wel een grond van waarheid in deze fabel. Wortels bevatten een goede dosis Vitamine A, een vitamine die ons lichaam gebruikt voor het pigment in onze ogen dat ons toestaat toch nog iets te zien in een donkere omgeving. Wanneer je een gebrek hebt aan Vitamine A wordt zien in het donker dus moeilijker. Wortels eten kan dit rechtzetten, maar alleen maar in die mate dat je weer evenveel in het donker ziet als de gemiddelde persoon.

2. Kauwgom blijft zeven jaar in je maag zitten
Probeer je eens voor te stellen wat voor schade een voedingsmiddel dat zeven jaar in je lijf blijft zitten zou berokkenen? Kauwgom wordt net als alle andere voeding die we inslikken opgelost en weer uit ons lichaam verwijderd in een tijdspanne van enkele dagen. "Soms ontdekken we wel eens een stukje kauwgom in iemands maag", zegt gastro-endocrinoloog David Milov, "maar dat is nooit ouder dan 1 week."

3. Korstjes geven je krullen
Buiten een mooie alliteratie is er niets aan deze mythe. Het wel of niet hebben van krullen ligt volledig aan je genen, en daar kunnen alle korstjes van de wereld niets aan veranderen. Deze mythe ontstond 300 jaar geleden in Europa, toen krullend haar gezien werd als een teken van goede gezondheid en voorspoed. Zij die het konden veroorloven om te eten waren meestal gezonder, en daarom werd de link tussen brood en krullend haar al snel gemaakt.

4. Suiker maakt kinderen hyperactief
Uit een blinde studie uit 1994 blijkt dat suikerrijke voeding eten helemaal geen invloed heeft op het gedrag of de intelligentie van kinderen. Uit de studie bleek dat ouders gewoon makkelijker dachten dat hun kind hyperactief was na het eten van suiker, zelfs nadat het kind een placebo kreeg.
Er zijn genoeg redenen om je kind geen overdosis koekjes en cakejes te geven, maar de zogenaamde sugar rush is er daar geen van.

5. Witte chocolade is chocolade
Shocking! Witte chocolade is eigenlijk niet echt chocolade. Om officieel te kunnen geklasseerd worden als zijnde chocolade moet een product cacaobestanddelen of cacaolikeur bevatten. Witte chocolade bevat echter cacaoboter. Waarom dan toch de naam chocolade? In de Europese unie is er een reglementering die zegt dat zolang een product 20% cacaoboter, 14 procent melkbestanddelen, 3,5 procent melkvetten en niet meer dan 55 procent suikers bevat, het witte chocolade genoemd mag worden.

6. Wanneer je steak niet volledig doorbakken is lekt er bloed uit
Het is rood, en het komt uit rauw vlees, dus het moet wel bloed zijn, niet? Fout. Zo goed als al het bloed wordt bij het slachten uit je vlees verwijderd. De rode vloeistof die op je bord loopt bij het snijden in je steak is water, gemengd met de proteïne myoglobine. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.70 jaar Suske en Wiske: dáárom wonen ze bij tante Sidonia

70 jaar Suske en Wiske: dáárom wonen ze bij tante Sidonia

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/15/2/20150614080758/media_xll_7790027.jpg

Suske en Wiske worden 70 jaar. Daarom zit er vanaf volgend weekend 70 dagen lang dagelijks een album bij uw krant, eentje uit elke jaargang, voor amper 1,95 euro. Onze meest iconische stripfiguren figureren ook zeven dagen ín Het Laatste Nieuws. Dit weekend: waarom is die vreemde bende zo, euh, vreemd?

Een hysterische panlat met een mise-en-plis van - naar eigen zeggen - 400 frank. Een egocentrische kaalkop die 's nachts zijn bril op laat om de mensen in zijn dromen beter te kunnen herkennen. Een kleine gedrongen krachtpatser die na zeventig jaar nog steeds in telegramstijl spreekt. Een koppig en jaloers pubermeisje dat maar geen afscheid kan nemen van haar lappenpop. En een puberjongen die in geen tijd evolueert van een wat agressieve rebel tot een wat saaie moraalridder. Ziedaar de vijf hoofdpersonages die nu al zo'n zeventig jaar de reeks Suske en Wiske dragen. Een succesformule. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog smult generatie na generatie van de kleinmenselijke eigenschappen waarmee Willy Vandersteen zijn karakters opzadelde.

Maar de totstandkoming van dit samengestelde gezin liep niet altijd over rozen. Toen Vandersteen nog maar net zijn stripkinderen publiceerde, klonk er al kritiek vanuit conservatieve hoek: waar zijn in godsnaam die kinderen hun ouders? Ouders zijn een remmende factor, wist de tekenaar. "Avonturen zoals Suske en Wiske die moesten gaan beleven, daar steken ouders gewoonlijk een stokje voor. Dus hebben we het gezag en de moederlijke zorg aan tante Sidonia toegewezen."

Waarom is Sidonia zo lelijk?
Sidonia was er al bij vanaf het eerste verhaal 'Rikki en Wiske in Chocowakije' (1945). Mooi was ze niet. Net zomin als Vandersteens moeder, op wie hij Sidonia baseerde. "Ik weet het wel, ze is niet mooi, maar moeder was dat ook niet", zei hij. Groot en smal was ze, als de keerborstel waarmee ze vergeleken werd. Een langwerpig gezicht met een uitgerokken kin en een worstje als neus. "Suske! Wiske! Kijkt eens wat een zot gezicht ik in deze spiegel heb!", kirt ze in een spiegelpaleis in 'De koning drinkt' (1947). "Maar tante, dat is een gewone spiegel", reageert Wiske. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Positiviteit doet je langer leven

Positiviteit doet je langer leven

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/8/8/20150614070305/media_xll_7790003.jpg

Goed nieuws voor zij wiens glas altijd half vol is. Positief reageren in een stressvolle situatie zou er namelijk wel eens voor kunnen zorgen dat je langer leeft.

Onderzoekers van de Pennsylvania State Univerity kwamen tot de conclusie dat zij die niet kalm of positief blijven wanneer ze te maken krijgen met alledaagse stressfactoren, vaker te maken krijgen met gezondheidsproblemen en ontstekingen.

De achtergrond
Een ontsteking ontstaat wanneer ons lichaam ziekteverwekkers, verwondingen of stress begint te bestrijden. Ontstekingen zijn cruciaal oor ons immuunsysteem, maar een langdurige blootstelling aan verhoogde niveaus van ontsteking in je lichaam kunnen zorgen voor zware gezondheidsgevaren. Een chronische ontsteking van het lichaam werd zo in het verleden al gelinkt aan diabetes, hartziektes en zelfs kanker.

Het onderzoek
Voor het onderzoek werden meer dan 800 volwassenen gedurende een periode van acht opeenvolgende dagen ondervraagd over dagelijkse stressfactoren en hun emotionele reactie daarop. Hierdoor konden de onderzoekers analyseren hoe het zat met de manier waarop iemand reageert in een stressvolle of stressvrije situatie. Tegelijkertijd werden er ook dagelijks bloedstalen genomen, om te bekijken of er ontstekingen aanwezig waren in het lichaam.

De conclusie
Wie een negatieve reactie had op dagelijkse stress vertoonde duidelijk hogere ontstekingsniveaus in het bloed dan wie de situatie van de positieve kant bekeek.
Een positieve kijk op de dingen zou daarom je gezondheid een echte boost kunnen geven, terwijl negativiteit op lange termijn niets dan nadelen heeft. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pearl Jam - Alive

Pearl Jam - Alive

Klik op de foto om hun te beluisteren

Pearl Jam is een Amerikaanse rockband uit Seattle die in 1990  gevormd werd. In die tijd werd de muziek van de band als 'grunge' bestempeld, zoals ook andere bands uit Seattle als Nirvana, Alice in Chains en Soundgarden  aan grunge werden gekoppeld. Later werd Pearl Jam steeds vaker geassocieerd met alternatieve en mainstream rock. Geschat wordt dat Pearl Jam wereldwijd meer dan zestig miljoen albums heeft verkocht.

De bekendste musicus van Pearl Jam is zanger en gitarist Eddie Vedder. Hij was er vanaf het begin in 1990 bij, net als bassist Jeff Ament en de gitaristen Stone Gossard en Mike McCready. Drummer Matt Cameron (ex-Soundgarden) sloot zich in 1998 bij de band aan. Sinds 2002 is Pearl Jam uitgebreid met een toetsenist, bekend onder zijn bijnaam Kenneth 'Boom' Gaspar.

De band werd vooral bekend door de eerste twee albums: Ten (1991) (dat meer dan dertien miljoen keer in de Verenigde Staten werd verkocht) en Vs. (1993) (destijds het snelstverkopende album in de Verenigde Staten met een miljoen verkopen binnen de eerste week, zeven miljoen verkopen in totaal en vijf weken bovenaan de charts), met daarop nummers als "Alive", "Jeremy", "Even Flow", "Black", "Daughter", "Go", "Animal" en "Dissident". De bekendste nummers van het derde album Vitalogy (1994) (op dat moment, op Vs. na, het snelst verkopende album in de Amerikaanse geschiedenis) zijn "Spin the Black Circle", "Corduroy", "Better Man" en "Immortality"......


» Reageer (0)
13-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude kleding uit containers doorverkocht: 96% gaat niét naar derde wereld

Oude kleding uit containers doorverkocht: 96% gaat niét naar derde wereld

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/7/3/20150613073005/media_xll_7787673.jpg

Liefst 96% van de naar schatting 50.000 ton oude kleding die vorig jaar werd ingezameld via de bekende containers gaat niét naar een ontwikkelingsland. Dat blijkt uit een rondvraag van deze krant. In plaats daarvan belanden de kledingstukken op de tweedehandsmarkt, waar er grof geld mee verdiend wordt.

Oxfam, Wereld Missie Hulp, Salvatorianen, Kringwinkel en co. zamelden in 2014 zo'n 22.000 ton textiel in. Alleen Wereld Missie Hulp stuurt de inhoud van één op de drie containers nog naar ontwikkelingslanden in Afrika en Latijns-Amerika of naar rampgebieden zoals Nepal en eerder Haïti. De rest wordt hier verkocht op de tweedehandsmarkt.

Het grootste deel - 28.000 ton -wordt echter binnengehaald door commerciële bedrijven, zoals het Vlaams Inzamelcentrum Textiel en Curitas. Afhankelijk van hoe nauwkeurig de kleding is gesorteerd, tellen tweedehandswinkels en opkopers met trafieken naar het Oostblok tot 7 euro per kilo neer.

De ngo's hopen dat de Vlaming er vooral niét mee stopt afdankertjes in containers te steken - liefst in één van een liefdadigheidsinstelling, uiteraard. "Want door die kleding door te verkopen, hebben we vorig jaar 425.000 euro kunnen investeren in de ontwikkelingslanden", zegt Wouter Fransen van Oxfam. "Dat is veel nuttiger dan de kleding op te sturen, want dat haalt de lokale textielmarkt - en dus de broodwinning van velen - onderuit." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit denken mannen echt over vrouwelijk schaamhaar

Dit denken mannen echt over vrouwelijk schaamhaar

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/6/5/20150612193422/media_xll_7786805.jpg

Website Askmen besloot 5.000 mannen te ondervragen naar hun voorkeur wat betreft vrouwelijk schaamhaar. Buiten het feit dat wij vrouwen nog steeds baas zijn over wat we al dan niet met onze lichaamsbeharing kunnen we kort zijn: de resultaten zijn wat we ervan verwacht hadden.

Na rondvraag blijkt dat 41% van de mannen voor een volledig kaalgeschoren schaamstreek kiezen. 38% prefereert dan wel een netjes getrimd bosje. Gelukkig is ook 15% van mening dat een vrouw vooral met haar schaamhaar moet doet wat ze zelf wil.

Dat gezegd zijnde bekende 85% van de mannen dat de haargroei daar beneden hen niet zou stoppen om iets met een vrouw te beginnen. 4 op 10 mannen kwam er daarnaast voor uit een scheerbeurt tussen de benen als vorm van voorspel te hebben gebruikt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar ons okselhaar echt voor dient

Waar ons okselhaar echt voor dient

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/9/4/20150613011421/media_xll_7786264.jpg

Laten groeien of meteen kortwieken? Als het op vrouwelijke lichaamsbeharing aankomt laaien de discussies vaak hoog op.
Vrouwelijk okselhaar maakt tegenwoordig een comeback, en dat heeft blijkbaar ook zo z'n voordelen.

"Okselhaar heeft heel wat verschillende functies", aldus schoonheidsspecialiste Marta Camkiran. "Het zorgt ervoor dat er minder wrijving ontstaat tussen de huid van je bovenarm en je borstkas wanneer je hard aan het werken bent. Daarnaast bedekt het ook delen van je lichaam waar belangrijke aders liggen en zorgt het voor de verspreiding van vrouwelijke feromonen."

Scheren staat natuurlijk nog altijd vrij, maar volgens dermatologe Mona Gohara is het goed om te beseffen dat er ook nadelen aan verbonden zijn. "Je huid kan erdoor geïrriteerd raken, je kan uitslag of zelfs een ontsteking krijgen, en in extreme gevallen kan je zelfs ziek worden door het gebruik van een vuil scheermesje. Onthoud dat we ons vooral scheren omdat dat de norm is in onze samenleving. Een echte biologische reden is er niet voor. Bovendien associëren we okselhaar ook vaak met onreinheid, al is dat helemaal niet het geval. Mannen hebben toch ook okselhaar, gebruiken deodorant en stinken niet. Er is geen enkele biologische reden waarom dat bij vrouwen niet het geval zou zijn." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom koffie zo op onze darmen werkt

Waarom koffie zo op onze darmen werkt

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/6/13/20150612201556/media_xll_7786873.jpg

Ken je het gevoel dat je na je ochtendlijke kopje koffie meteen de sprint richting badkamer moet inzetten? Volkomen normaal, zo blijkt.

Is het echt je dagelijkse latte die je in een lijnrechte sprint naar de toiletten doet lopen. Voor de meeste mensen werkt cafeïne als een mild laxerend middel, dat er vooral voor zorgt dat je vaker moet plassen. Sommige mensen zijn echter gevoeliger voor het goedje, waardoor ze een zwaarder laxerend effect zullen ondervinden. Cafeïne stimuleert immers de spieren in je darmen, die sterk doen denken aan de darmbewegingen die je voelt nadat je een maaltijd hebt gegeten.

Ondanks het feit dat cafeïne een laxerend effect heeft, kan de schuld voor je vlotte stoelgang ook bij andere factoren gezocht worden. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht dat ook melk of een overvloed aan suiker diarree kunnen veroorzaken?

"Sommige mensen beseffen zelfs niet dat ze misschien wel lactose-intolerant zijn," zegt voedingsdeskundige Jaclyn London. "Wanneer ze melk in hun koffie gieten, en vervolgens een vlottere stoelgang ervaren denken ze dat dat te danken is aan het laxerende effect van cafeïne. Heb jij last van je dagelijkse kopje koffie, probeer dan eens over te schakelen naar een lactosevrije versie."

Daarnaast kan het ook zijn dat je maag een beetje vreemd aanvoelt omdat de zuren die in koffie zitten ervoor zorgen dat je meer gal produceert. Gelukkig overtreffen de voordelen van een kopje koffie nog altijd de nadelen. Beperk jezelf dus tot een kopje of 2-3 per dag, om de gezondheidsvoordelen van het goedje te ondervingen, en een race naar het kleinste kamertje te vermijden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieven stelen laatste herinnering van moeder aan overleden kind

Dieven stelen laatste herinnering van moeder aan overleden kind

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/7/12/20150613085654/media_xll_7788132.jpg

Een haarlokje. Dat was het enige wat Laetitia Tysiak nog had van haar overleden zoontje Mattice. En nu is ze ook dat kwijt. Inbrekers gingen er donderdagnacht vandoor met de kluis van haar bloemenzaak. Het gestolen geld deert haar niet, maar dat lokje wil ze terug. Ze smeekt de dieven het terug te bezorgen - op welke manier ook. Het was een inbraak zoals er elke dag tientallen gebeuren in Vlaanderen: dieven drongen binnen bij bloemenzaak 'Passie Flora' in Keerbergen en jatten alles van waarde. De winkelkassa, maar ook juwelen, een fototoestel en een iPad. Zelfs de reispas van Laetitia Tysiak en de vliegtuigtickets die ze geboekt had waren weg. De vrouw, die op het moment van de inbraak, alleen in het appartement lag te slapen, is ervan overtuigd dat ze met gas bedwelmd werd. "Sinds de dood van mijn zoontje slaap ik zeer slecht. En toch konden ze hier naast mijn bed staan. Ik ben ook erg misselijk en overslapen wakker geworden. Bovendien lagen mijn twee katten hier vanmorgen versuft. De dierenarts is al langs geweest.

"Alles bij elkaar is er bij de inbraak een aanzienlijke som geld verdwenen, maar dat is het minste van mijn zorgen", vervolgt Laetitia. Oneindig veel erger vindt ze het dat de dieven ook de brandkluis in haar badkamerkast ontdekten en meenamen. Daarin bewaarde ze wat voor haar écht waardevol was: een haarlokje van haar overleden zoontje Mattice. "Ik liet voor de begrafenis enkele van zijn mooie gekrulde blonde haarlokken knippen, als aandenken", vertelt de zwaar aangeslagen vrouw. "Ik was zó bang om ze kwijt te geraken dat ik zijn krullen in een zakje in een brandkluis bewaarde. Stel dat mijn appartement zou uitbranden, dan waren de haartjes tenminste veilig. Dacht ik." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gladys Knight - License to kill

Gladys Knight - License to kill

Klik op de foto om haar te beluisteren


Gladys Knight & the Pips was een Amerikaanse R&B-groep uit Atlanta, Georgia rondom zangeres Gladys Knight. De overige leden waren familieleden van haar. De groep is vooral bekend van hits als Midnight train to Georgia en Baby don't change your mind.

Gladys Knight begon vanaf haar vierde te zingen in een kerkkoor. Haar ouders zongen in een gospelkoor. De moeder van Gladys schreef haar in 1952 als zevenjarige in voor Ted Macks Original Amateur Hour, een talentenjacht op televisie vergelijkbaar met Idols. Ze won de eerste prijs en een geldbedrag van 2000 dollar. Een jaar later trad ze op de tiende verjaardag van haar broer Merald op, bijgestaan door Merald, haar zus Brenda en haar neef en nicht William en Eleanor Guest. Een andere neef, James "Pip" Woods, vond dat ze van zingen hun beroep moesten maken en gaf hen zijn bijnaam: The Pips. Vanaf 1959  ging de groep daadwerkelijk optreden. Eleanor Guest en Brenda Knight verlieten echter in dat jaar de groep om een gezin te stichten. Ze werden vervangen door weer twee andere neven: Edward Patten en Langston George.


In 1989 ging de groep uit elkaar en ging Gladys Knight solo. Datzelfde jaar had ze als soloartiest haar grootste hit in Nederland en Vlaanderen met License to kill, de titeltrack van de gelijknamige James Bond-film. The Pips stopten met optreden. In 1996 werden Gladys Knight & the Pips opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Een jaar later trad Gladys toe tot de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, beter bekend als de Mormoonse kerk. Ze treedt nog steeds op en brengt af en toe een plaat uit, onder andere als dirigente van het Mormoonse gospelkoor Saints Unified Voices. Gladys Knight heeft sinds 2000 nog drie keer een Grammy Award gewonnen: voor haar soloalbum At last uit 2001, voor haar duet Heaven help us all met Ray Charles in 2005 en met haar gospelkoor in 2006.


» Reageer (0)
11-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasgeboren hertje is kleinste ter wereld

Pasgeboren hertje is kleinste ter wereld

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/14/0/20150611142413/media_xll_7783260.jpg

In de Queens Zoo in New York is het kleinste hertje ter wereld geboren. Bij haar geboorte woog het diertje slechts 450 gram. Het heeft onlangs buiten zijn eerste voorzichtige stapjes zet.

Sinds een paar weken heeft de kudde poedoes in de Queens Zoo er een familielid bij. De jongste telg woog bij de geboorte nog geen halve kilo en is daarmee officieel het kleinste hertje ter wereld. Op aandoenlijke foto's die deze week zijn vrijgegeven, is te zien hoe het kleintje haar eerste stapjes zet.

De hertensoort poedoe komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en wordt maar zo'n 35 centimeter hoog. Het is een beschermde diersoort in Amerika. Scott Silver, directeur van de Queens Zoo vertelt: "De populatie van poedoes in het wild neemt af. Om ze te beschermen moeten we mensen daar bewust van maken. Niets motiveert zorg voor dieren meer dan een babypoedoe."

De jonge New Yorkse poedoe heeft nog geen naam gekregen en drinkt momenteel bij de moeder. Binnenkort gaat het diertje over op een dieet van bladeren, granen, boerenkool, wortels en hooi. Wie het kleine hertje wil zien, kan trouwens ook direct het op een na grootste hert ter wereld aanschouwen. Naast poedoes heeft de Queens Zoo namelijk ook wapiti's. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Class: de bizarre workout waar de sterren fan van zijn

The Class: de bizarre workout waar de sterren fan van zijn

http://static0.hln.be/static/photo/2015/12/1/5/20150611150131/media_xll_7783400.jpg

Om de haverklap is er wel een nieuwe fitnesshype in Hollywood, die even snel overwaait als ze opkomt. 'The Class' lijkt echter een blijvertje te zijn, nu er ook heel wat celebs op de kar van deze bizarre workout springen.

Gisele Bundchen en Naomi Watts zijn alvast fan van 'The Class', de 75-minuten durende workout die fitnessgoeroe Taryn Toomey in elkaar bokste. Twee jaar geleden begon ze met de lessen in de kelder van haar eigen gebouw, maar intussen verhuisde ze al twee keer naar een grotere locatie. De vreemde combinatie van yoga, cardio en gewichttraining met een vorm van therapie slaat aan.

Jawel, je hoort het goed, 'The Class' heeft een therapeutische kwaliteit. "Als je je openstelt, komt er tijdens het sporten heel wat naar boven", aldus Toomey. "Veel van mijn klanten verwerken zo hun moeilijkheden." Dat doen ze door een constant veranderende routine van springende oefeningen te combineren met bevrijdende kreten.

Klinkt nogal vreemd - en zo ziet het er ook uit - maar het wérkt. "Je komt er rustiger buiten, én je ziet er nog eens puik uit ook", vat een van de vaste klanten het samen. "En nóg een bonus: vandaag heeft Naomi Watts op me gezweet." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael verwelkomt opnieuw een recordaantal ooievaarskuikens

Planckendael verwelkomt opnieuw een recordaantal ooievaarskuikens

http://static3.hln.be/static/photo/2015/15/8/2/20150611190405/media_xll_7784087.jpg

Dierenpark Planckendael in Mechelen heeft dit jaar opnieuw een recordaantal ooievaarskuikens mogen verwelkomen. Dat is vandaag gebleken tijdens de derde ringronde. Op twee nog iets te recente nesten na zijn intussen alle jongen geringd en de teller staat al op 99. Vorig jaar was met 84 kuikens ook al een recordjaar voor Planckendael.

Volgens het dierenpark heeft de nieuwe babyboom vooral te maken met het mooie, rustige voorjaar. "In mei kenden we geen onweer, geen hagel, geen lange, koude periode", klinkt het. "Er viel slechts zeven liter regen, kortom ideaal weer voor ooievaars."

Daarnaast hebben ooievaars ook de gewoonte om steeds naar dezelfde broedplaatsen terug te keren en ook hun jongen blijven meestal in dezelfde omgeving rondhangen. De zes dieren die Planckendael bij de start van het ooievaarsproject in de jaren negentig kon verleiden om er te komen broeden, zijn op die manier uitgegroeid tot een ware kolonie. Overwinteren doen ze overigens steeds meer in Spanje in plaats van West-Afrika, omdat ze niet meer zo ver moeten vliegen om voldoende voedsel te vinden.

Planckendael laat elk jaar de nieuwe kuikens ringen ter identificatie. Daarnaast worden ze ook gewogen en wordt er een pluimpje afgenomen voor DNA-onderzoek. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat die viezigheid onder je vingernagels nu echt is

Wat die viezigheid onder je vingernagels nu echt is

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/0/10/20150611151629/media_xll_7782940.jpg

Lijkt het ook alsof jouw vingernagels permanent voorzien zijn van een grauw randje? Dit is waar die viezigheid vandaan komt, en hoe je er voor eens en voor altijd weer van verlost raakt.

Hoe vies het er ook uitziet, dat randje onder je nagels komt vaker voor dan je denkt en is ook nog eens behoorlijk normaal. Het bestaat uit restjes keratine van de onderkant van je nagels, en dode huidcellen van je nagelbed. Daarnaast stapelt er zich ook gewoon vuil op onder je nagels, samen met restjes dagcrème of andere make-up die je met je vingers aanbrengt.

Als het grijze randje echter groen kleurt, is dat minder goed nieuws. Dan zit er immers een bacterie onder je nagels. "Sommige bacteriën zijn er in het bijzonder dol op om zich te vestigen in het gebied op of onder je nagels.

De beste manier om je nagels (min of meer) brandschoon te houden is ze gewoonweg kort knippen. Vervolgens is de manier waarop je je handen wast ook erg belangrijk. Zo krijg je bijvoorbeeld wittere nagels wanneer je onder de douche je vingernagels in een blok zeep duwt. Bovendien zorgt dat er ook voor dat alle vuiltjes onder je vingernagels worden weggetrokken.
Ook de dagcrème die je gebruikt kan een invloed hebben op de toestand van je vingernagels. Wanneer je een dikke crème gebruikt zorgt dat er vaak voor dat die veel vuil onder je nagels vasthoudt.

Gebruik je vaak een nagelborsteltje om dat randje onder je nagels weg te schrobben? Stop daar dan onmiddellijk mee. Zulke borsteltjes kunnen immers niet gesteriliseerd worden, en zijn dus een regelrechte broeihaard voor bacteriën. Gebruik liever een metalen vijltje om het gebied onder je nagels schoon te maken, omdat je dat na afloop wel voldoende kan schoonmaken. Let er daarnaast ook op om niet te ijverig te werk te gaan en te hard te duwen, want dat kan ervoor zorgen dat je nagel van je nagelbed gescheiden wordt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 dingen die je nog niet wist over je ochtendlijke kopje koffie

10 dingen die je nog niet wist over je ochtendlijke kopje koffie

http://static2.hln.be/static/photo/2015/10/3/0/20150611091602/media_xll_7781175.jpg

Lang leve dat kopje koffie 's morgens vroeg. We worden er wakkerder van, beter gehumeurd en niets dat zo goed smaakt op een nuchtere maag. Ter ere van dat ons favoriete ochtenddrankje: enkele trivia weetjes.

1. We drinken wereldwijd meer dan 500 miljard kopjes koffie per jaar
Tja, de mensheid houdt nu eenmaal van koffie. En lattes, cappucinos en espresso's.

2. Vrouwen die graag koffie drinken, lopen minder risico op depressies
Een studie van de Harvard School of Public Health ontdekte dat het risico op depressie maar liefst 20% lager lag bij vrouwen die vier of meer kopjes koffie per dag dronken. Let wel op: decaf is niet voldoende. Vrouwen die decafeïne, thee, frisdranken of andere drankjes met minder cafeïne dronken, hadden geen bescherming tegen depressies.

3. Wakker worden met de geur van koffie kan echt
Enkel de geur van koffie is al genoeg om wakkerder te worden, volgens een studie uit 2008 van Seoul National University.

4. Koffie verbetert erectiestoornissen
Twee tot drie kopjes koffie per dag zijn blijkbaar goed voor je seksleven. Volgens een recent onderzoek van het gezondheidsdepartement van de universiteit van Texas, zouden mannen die tussen 85 en 170 milligram cafeïne binnenkrijgen per dag 42% minder kans hebben op erectiestoornissen.

5. Donkere koffiebonen bevatten minder cafeïne dan lichte
Hoewel donkere koffiebonen sterker zijn van smaak, bevatten ze minder cafeïne.

6. ... Net als iced koffie
Ja, zo'n heerlijke iced koffie van Starbucks is overheerlijk, maar het bevat aanzienlijk minder cafeïne dan een gewoon kopje koffie. Volgens Time bevat zo'n iced koffie 165 milligram cafeïne, terwijl een doorsnee kop koffie er 330 bevat.

7. Het ideale tijdstip is 10 uur 's morgens
Niets zo efficiënt als een kop koffie om je uit bed te krijgen, maar het hormoon cortisol (gerelateerd met stress en het ontwaken van het lichaam) bereikt pas een piek als je al even wakker bent. Wanneer je het meeste uit je dosis cafeïne wil halen, wacht je dus best even. Het cortisolniveau stijgt met zo'n 50% nadat je wakker wordt, onafhankelijk van het tijdstip waarop je opstond. Wacht dus minstens een uur vooraleer je aan het koffiedrinken slaat.

8. Koffie verlaagt je risico op Alzheimer
Mensen die drie tot vijf kopjes koffie per dag drinken, hebben 20% minder kans op Alzheimer, volgens een onderzoek dat werd voorgesteld op het jaarlijkse Alzheimercongres in 2014. En dat is nog niet alles, andere studies ontdekten dat koffie ook nog eens het risico op een hartaanval en diabetes type 2 verlaagt.

9. Koffieshops zijn overal
De snelst groeiende vestiging in de restaurantsector? Koffiehuisjes. Volgens Business Insider kent het fenomeen een groei van 7% per jaar.

10. Drink koffie voor een betere work out
Wat extra brandstof nodig 's ochtends vroeg? Drink een kopje koffie voor je gaat lopen. Volgens sport diëtiste Molly Kimball kan koffie ervoor zorgen dat je fysiek meer aan kan, waardoor die work out meteen een stuk vlotter gaat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weduwnaar schenkt trouwjurk van vrouw weg met ontroerende boodschap

Weduwnaar schenkt trouwjurk van vrouw weg met ontroerende boodschap

http://oi58.tinypic.com/14ta4aq.jpg

Enkele medewerkers van een kringloopwinkel uit de Engelse stad Leeds kregen vorige week een unieke donatie in de vorm van een trouwjurk in handen. De jurk - waarschijnlijk uit de jaren 50 - werd binnengebracht door een nog onbekende man die er een ontroerend briefje voor de volgende eigenaar aan had bevestigd. De organisatie hoopt de man nu op te sporen.

Volgens The Mirror bracht de man afgelopen week een zak met kleding binnen in een winkel van het St. Gemma's Hospice. Pas toen enkele medewerkers door de kledij gingen, ontdekten ze de prachtige kanten trouwjurk mét het handgeschreven briefje. "Ik wens de vrouw die deze jurk koopt een geweldig leven met haar geliefde, 56 jaar zoals bij mij, gelukkige jaren. Ik was een gelukkig man om met een vrouw zoals de mijne te trouwen", stond er te lezen.

De jurk zou op maat gemaakt zijn en dateert waarschijnlijk uit de jaren 50 vanwege het aantal jaren dat op het briefje vermeld werd. "Toen we de boodschap zagen die erbij zat, dachten we dat het een leuk idee zou zijn om het 'verhaal' van de jurk via sociale media te delen", aldus regiomanager Aysha Alton volgens The Telegraph.

Overweldigende reacties
En sinds de foto's maandag op Facebook verschenen, werd de winkel al gecontacteerd door mensen van over heel Groot-Brittannië en kregen ze zelfs vragen vanuit de Verenigde Staten. Er was zoveel interesse in de jurk dat het St. Gemma's Hospice besloot ze via eBay te verkopen, zodat ook mensen die niet dichtbij wonen, kunnen bieden. "De jurk spreekt voor heel wat mensen tot de verbeelding", aldus Nicola Woodgate, het hoofd van de marketing- en communicatieafdeling van de organisatie.

Via sociale media proberen werknemers de 'lieve man' nu op te sporen om hem persoonlijk te bedanken, maar voorlopig zonder resultaat. "We geloven dat de eigenaar ze zelf binnenbracht en we zouden hem graag willen bedanken voor deze prachtige jurk", zegt Woodgate. "Deze trouwjurk afstaan en zoiets speciaals doneren is de ultieme vorm van liefdadigheid. En we zijn overweldigd door de reacties die we gekregen hebben via sociale media." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tito & Tarantula - Back to the House

Tito & Tarantula - Back to the House

Klik op de foto om hun te beluisteren

Tito & Tarantula is een rock band, opgericht in Californië in 1992.
De band is het best bekend met zijn liedjes 'After Dark' en 'Back to the House'» Reageer (0)
10-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft wiskundeprof mysterie rond MH370 opgelost?

Heeft wiskundeprof mysterie rond MH370 opgelost?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/10/1/20150610130652/media_xll_7780621.jpg

Een professor wiskunde is op de proppen gekomen met één van de meest aannemelijke theorieën over de verdwijning van vlucht MH370 van Malaysia Airlines. Die verdween meer dan een jaar geleden spoorloos met 239 mensen aan boord.

De mafste theorieën zijn al naar voren gebracht, tot een ontvoering door aliens toe. De werkelijkheid is wellicht minder vergezocht, meent wiskundige Goong Chen van de A&M universiteit in Texas.

Zijn computermodellen stellen dat het vliegtuig een verticale duik heeft genomen boven de Indische Oceaan. De gesimuleerde crash lost alleszins enkele mysteries omtrent MH370 op, zoals het ontbreken van wrakstukken en het feit dat geen olievlek op het water werd gevonden.

Professor Chen suggereert dat het vliegtuig snel is gezonken en geen beduidenswaardige schade opliep tijdens de impact met het water. Al geeft hij toe: "De laatste momenten van MH370 zullen wellicht een raadsel blijven tot de zwarte doos eindelijk gevonden en ontcijferd wordt. Maar alle beschikbare gegevens ondersteunen de theorie dat MH370 met een duikvlucht in de oceaan is gestort". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100-jarige vrouw naait meer dan 1000 jurkjes voor Afrika

100-jarige vrouw naait meer dan 1000 jurkjes voor Afrika

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/1/0/20150610095822/media_xll_7780170.jpg

Lillian Weber uit de Amerikaanse staat Iowa heeft de klus geklaard die ze zichzelf vier jaar geleden oplegde. In 2011 besloot Weber dat ze vóór haar honderdste verjaardag duizend jurkjes voor Afrikaanse kinderen zou maken. Inmiddels is ze 100 jaar en heeft ze 51 jurkjes meer dan haar beoogde duizend stuks bij elkaar genaaid.

Het ging de voormalige kleermaakster niet alleen om kwantiteit, maar ook om kwaliteit. "Ze heeft alle jurkjes gepersonaliseerd. Zomaar een paar jurkjes maken, vond ze niet goed genoeg. Ieder jurkje heeft prachtige details, waardoor je direct ziet dat ze van Lillian zijn. Ze wilde de kinderen iets moois bieden", zegt haar dochter tegen WQAD TV.

Weber werd op 6 mei honderd jaar en heeft de jurkjes geschonken aan 'Little dresses for Africa', een organisatie die al meer dan 3 miljoen jurkjes heeft uitgedeeld in 31 Afrikaanse landen.

Op haar 100ste verjaardag werd Weber in de bloemetjes gezet voor haar nobele prestatie. "Het is ongelooflijk wat ze voor ons heeft gedaan. Het zijn niet alleen veel, maar vooral ook prachtige jurkjes", aldus een woordvoerder van de organisatie tegen Fox News. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heldhaftige hond werpt zich voor bus om blind baasje te redden

Heldhaftige hond werpt zich voor bus om blind baasje te redden

http://static0.hln.be/static/photo/2015/1/16/2/20150609223522/media_xll_7779437.jpg

Toen golden retriever Figo gisteren een kleine schoolbus op zijn blinde baasje zag afkomen, twijfelde de viervoeter geen seconde en probeerde hij de schok op te vangen door voor de bus te springen. Hoewel de hond volgens getuigen duidelijk gewond was, weigerde hij vervolgens zijn baasje alleen te laten tot de hulpdiensten arriveerden en hij niet anders kon.

Blindengeleidehond Figo was gisteren met zijn baasje, Audrey Stone op pad in New York toen een buschauffeur zonder te kijken de hoek omdraaide. "De hond heeft de grootste klap opgevangen", aldus politiechef John Del Gardo aan The Journal News. "En hij wilde niet van haar zijde wijken. Hij bleef naast haar zitten en was er om haar te redden."

"Ik heb al gezien hoe honden hun eigenaars beschermen wanneer er een inbreker op hen afkomt, maar nog nooit van een voertuig", aldus Del Gardo tegen ABC News.

De 62-jarige Stone werd naar het ziekenhuis gebracht met een gebroken enkel, elleboog, enkele gebroken ribben en een hoofdwonde. De acht jaar oude Figo liep door het ongeval een wonde aan zijn voorpoot op en volgens getuigen hingen plukken van zijn vacht zowel aan de bumper van de bus als op het voetpad. De hond is intussen geopereerd en zal in de dierenkliniek blijven tot Stone er weer bovenop is.

Paul Schwartz, die in het plaatselijke tankstation werkt, zag het ongeval gebeuren en snelde meteen te hulp. Hoewel de hond mankte, bleef hij volgens Schwartz erg rustig. "Hij liet ons zijn pootje zonder problemen inwikkelen. Hij blafte of jankte niet, maar hij bleef wel trekken om tot bij haar [Audrey] te geraken", aldus de man. Toen ze met de ambulance vertrok, "leek hij een beetje verloren".

Intussen zijn zowel Figo als zijn baasje aan de beterhand en verovert het nieuws van de reddingspoging langzaam het internet. Al is dierenarts LouAnn Pfeifer helemaal niet verbaasd dat het dier zichzelf wilde opofferen voor Stone: "Dit is waarvoor ze getraind worden", zei ze. "Hij wordt al door ons verzorgd sinds hij bij mevrouw Stone woont en hij is een geweldige hond."

De chauffeur vertelde de politie dat hij de twee niet had zien oversteken. Volgens de politie reed de bus niet te hard en bleven de twee kinderen aan boord ongedeerd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Last (86) overleden

James Last (86) overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/9/4/9/20150610104304/media_xll_7780224.jpg

De beroemde orkesteider James Last is gisteren op 86-jarige leeftijd in de Amerikaanse staat Florida overleden. Dat maakte zijn management Semmel Concerts vandaag in Berlijn bekend.

Last heeft meer dan tweehonderd gouden en zeventien platina platen in ontvangst kunnen nemen voor een verkoop van 80 miljoen albums in 150 landen. (br.hln)


» Reageer (0)
09-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mauritshuis is nu zeker van echte Rembrandt

Mauritshuis is nu zeker van echte Rembrandt

http://oi60.tinypic.com/15cbjgy.jpg

Het Mauritshuis in Den Haag is na acht jaar onderzoek overtuigd dat het schilderij 'Saul en David' echt gemaakt is door Rembrandt. Een groot team van internationale experts nam het werk onder de loep en concludeerde dat het van de zeventiende-eeuwse meester moet zijn.

De meningen over de maker van het schilderij 'Saul en David' liepen altijd sterk uiteen. Het werd al enkele keren toegeschreven aan de Nederlandse schilder, maar zekerheid was er niet. Om de impasse te doorbreken, besloot het museum het doek in 2007 opnieuw te onderzoeken.

Wetenschappers ontdekten via verfmonsters dat de ondergrond "karakteristiek" was voor schilderijen uit Rembrandts atelier in de jaren 1650-1660. Ook werd ontdekt dat het doek in twee fasen was geschilderd. Over de eerste fase rond 1650 zegt het Mauritshuis: "Het grote formaat van het historiestuk en de kleurrijke en gevoelvolle modellering van sommige aspecten van het schilderij komen goed overeen met andere werken van Rembrandt uit die periode."

In de tweede fase werden delen van het schilderij voltooid, zoals het gezicht en de handen. Hierover is het onderzoeksteam minder zeker. De experts vinden het "een bijzonder onwaarschijnlijk scenario" dat Rembrandt toestond dat een leerling het zou voltooien. Ook zou een andere kunstenaar het afgemaakt kunnen hebben na Rembrandts dood, maar hiervoor is geen bewijs. "Het Mauritshuis heeft daarom de conclusie getrokken dat de tweede fase ook door Rembrandt is geschilderd."

Het Mauritshuis kocht het werk in 1898. Voor toenmalig directeur Abraham Bredius bestond er geen twijfel dat het hier om een van de belangrijkste schilderijen van Rembrandt ging. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acht buitenpanelen Lam Gods tegen juni 2016 klaar

Acht buitenpanelen Lam Gods tegen juni 2016 klaar

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/9/11/20150608161212/media_xll_7776251.jpg

De acht buitenpanelen, inclusief originele lijsten, van het Lam Gods zullen tegen juni 2016 gerestaureerd zijn. Dat zegt het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium. Voor de bovenste en onderste rij panelen van de binnenkant, wordt momenteel onderzocht welke meerwerken er mogelijk te gebeuren vallen.

In juni vorig jaar maakten de restaurateurs bekend dat op zowat de helft van de buitenpanelen overschilderingen gevonden werden, en die willen ze verwijderen om de uitzonderlijke kwaliteit van het werk terug te geven. De meerkost van 480.000 euro wordt voor 80 procent door Vlaanderen gedragen, de rest door het fonds Inbev-Bailliet Latour.

Ondertussen werd een deadline voor de eerste fase van de werken vastgelegd: juni 2016. Aanvankelijk werd gedacht dat de acht buitenpanelen tegen oktober 2014 klaar zouden zijn.

Daarna moeten nog de bovenste rij panelen en de onderste rij panelen van de binnenkant gerestaureerd worden. Voor die tweede en derde fase is ook telkens twintig maanden gereserveerd, waardoor de einddatum van de totale renovatie ten vroegste oktober 2019 is, al is die deadline eerder hypothetisch.

"Momenteel onderzoeken we de binnenpanelen om te zien in hoeverre die overschilderd zijn", verduidelijkt woordvoerder Simon Laevers (KIK). "Als die overschilderd zijn, dan moet in overleg met de adviescommissie en de opdrachtgevers bekeken worden in hoeverre ze vrijgelegd worden." In dat geval zal ook extra financiering gezocht moeten worden, aangezien de bijkomende middelen enkel voor de meerwerken aan de buitenpanelen gereserveerd zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch lingerielabel PrimaDonna viert 150ste verjaardag met expo en modeshow

Belgisch lingerielabel PrimaDonna viert 150ste verjaardag met expo en modeshow

http://static2.hln.be/static/photo/2015/7/9/6/20150609131558/media_xll_7777866.jpg

Het van oorsprong Belgische lingeriemerk PrimaDonna bestaat dit jaar anderhalve eeuw, dat wordt gevierd met een tentoonstelling in de Bozar in Brussel én een modeshow die gisterenavond plaatsvond. Het kruin van de Belgische modejournaille nam alvast een kijkje, nu jij nog!

PrimaDonna begon ooit in Schellebelle als een korsetfabriekje. In de jaren zeventig waren zij een van de eerste om bh's te maken voor grote maten, en daar bleef het merk zich doorheen de jaren op toespitsen. Ze verkopen bh's vanaf cupmaatje C en gaan tot een duizelingwekkende cup I, steevast wel mooie ontwerpen die niet inboeten aan design omdat ze nu toevallig groter zijn dan de meest gangbare maten.

In de tentoonstelling 'La mémoire de l'intime' kun je het vakmanschap van PrimaDonna doorheen de afgelopen 150 jaren bewonderen. Geïllustreerd met een opzienbare selectie lingerie. Om de tentoonstelling in te luiden, vond gisteren een modeshow plaats in de Bozar. Met onder andere bv's als Wendy Van Wanten en Sabine Hagedoren op de gastenlijst. Neem hieronder alvast een kijkje. Meer info over de tentoonstelling vind je hier. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je geboortemaand zegt over je gezondheid

Wat je geboortemaand zegt over je gezondheid

http://static2.hln.be/static/photo/2015/11/14/9/20150609151636/media_xll_7778364.jpg

Geloof het of niet, maar je sterrenbeeld zegt meer over je geluk en gezondheidstoestand dan je zelf denkt. Uit een studie van de universiteit van Columbia blijkt namelijk dat het risico dat je loopt op 55 verschillende ziektes sterk gelinkt is aan de maand waarin je geboren werd.

Wie in de maand mei geboren werd, heeft geluk. Zij lopen immers het minste risico om één van de 55 ziektes - waaronder astma, ADHD en hartziektes - te ontwikkelen. Mensen die geboren werden in oktober hebben minder geluk. Zij lopen een aanzienlijk hoger risico om ziek te worden. Het onderzoek - dat 28 jaar in beslag nam en waarvoor 1,7 miljoen mensen en 1.600 ziektes geanalyseerd werden - is ook heel erg specifiek. Zo blijkt uit de onderzoeksresultaten dat degenen die in november geboren werden een hoger risico lopen op ADHD, wie in juli en oktober geboren werd, krijgt dan weer vaker te maken met astma. Wie geboren werd in maart loopt op zijn beurt beduidend meer kans op een hartziekte.

Dat je in de gezonde maand mei geboren werd, wil echter niet zeggen dat je je gezonde gewoontes zomaar mag schrappen. "Het risico dat je loopt op bepaalde ziektes op basis van je geboortemaand is relatief laag, zeker wanneer je het vergelijkt met andere, meer invloedrijke, variabelen zoals je eetpatroon of fitnessregime", aldus onderzoeker Nicholas Tatonetti. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jess Glynne - Hold My Hand

Jess Glynne - Hold My Hand

Klik op de foto om haar te beluisteren

Jess Glynne (20 oktober 1989) is een Britse singer-songwriter. Ze brak internationaal door met haar hit Rather be, een samenwerking met de band Clean Bandit.

In januari 2014 kwam Glynnes eerste single, Rather Be, uit. Dit nummer werd een nummer 1-hit in Engeland, Ierland, Schotland en Nederland. In Zwitserland, Australië en België haalde het nummer als hoogste positie plaats 2 en in Nieuw-Zeeland en Duitsland haalde het nummer als piek 3.

Op 28 februari 2014 kwam Glynnes tweede single uit, deze keer betrof het een samenwerking met Route 94. Het nummer heet My Love.

» Reageer (0)
08-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer = bessenseizoen! Zo helpen bessen bij het afvallen

Zomer = bessenseizoen! Zo helpen bessen bij het afvallen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/3/0/20150608145251/media_xll_7776075.jpg

Het is juni, dus de blauwe bessen, frambozen en aardbeien zijn (eindelijk!) terug van weg geweest. Niet alleen goed nieuws voor onze smaakpapillen, ook voor de lijn zijn deze fruitsoorten met hun gezonde eigenschappen een prima keuze. Metabolismeboost? Snellere vetverbranding? Laat maar komen.

Vezelbommetjes
Bessen bevatten veel vezels, of je ze nu uit de diepvries haalt of vers koopt. Die vezels vergemakkelijken de vertering en verminderen een opgeblazen gevoel. Frambozen en aardbeien bevatten het meeste vezels: een kopje aardbeien bevat 3 gram, een kop frambozen levert maar liefst 8 gram vezels.

Bye bye buikvet
Dit horen we graag. Een smoothie met veel blauwe bessen is niet alleen erg lekker, wie veel bessen eet kan de manier waarop je lichaam suiker opslaat en verwerkt tot energie veranderen, en zo buikvet verminderen. Dat wijst onderzoek aan de University of Michigan uit. Veel (bessen!) eten = buikvet verliezen, dat klinkt geweldig in de oren.

Weinig calorieën
Zin in zoet? Kies dan voor bessen in plaats van voor koekjes of snoep, en je zal het verschil snel merken. Een kopje vol blauwe bessen is goed voor 84 kcal, braambessen halen zelfs amper 62 calorieën, een kopje frambozen bevat er 64.

Metabolismeboost
Blauwe bessen en frambozen bevatten allebei de flavonoïde anthocyaan, die ervoor zorgt dat je lichaam het hormoon adiponectine produceert. Veel moeilijke termen met een makkelijk te begrijpen gevolg: dat hormoon zorgt er op zijn beurt voor dat het glucoseniveau in het bloed daalt, waardoor je minder eetbuien hebt en je metabolisme een boost krijgt. Ideaal voor wie een paar kilo's kwijt wil. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijf deze zomer gespaard van tekenbeten

Blijf deze zomer gespaard van tekenbeten

http://static3.hln.be/static/photo/2014/7/1/2/20140616115452/media_xll_6826232.jpg

De zomer staat voor de deur, tijd om weer volop te genieten van zonlicht, gezonde buitenlucht en de bloeiende natuur. Helaas zijn we niet alleen, ook teken profiteren maar wat graag van onze zomerkriebels om zich met hun weerhaken aan onschuldige slachtoffers vast te klampen. Blijf ervan gespaard (of wees er toch minstens heel vroeg bij) met deze tips.

Afstoten
Wie stevige wandeltochten of kampeertripjes op de planning heeft staan, kiest best voor de grove middelen. Hoewel misschien minder 'groen' dan gewild, zijn insecticiden nog altijd een krachtig afstootmechanisme voor teken. Je kan zelfs kledij, sokken en schoenen aanschaffen die preventief behandeld zijn met Permethrin.

Verder kan je ze zelf ook behandelen met een spray die doorgaans DEET zal bevatten, al is niet iedereen even overtuigd van de werking op teken. Zo wordt gewaarschuwd dat Diethyl-meta-toluamide (DEET) niet giftig zou zijn zijn voor deze grijpgrage parasieten en ze dus gewoon over het ingespoten oppervlak kunnen kruipen tot ze een plekje gevonden hebben waar geen product te bespeuren valt, zoals een lekker warm been.

Zon
Teken en zeker hun larven verliezen snel vocht, wat ervoor zorgt dat ze niet langer dan 8 uur kunnen overleven in een omgeving met minder dan 80 procent luchtvochtigheid. Het zal je dan ook niet verbazen dat de larven zich nestelen in met schaduw overladen, vochtige plaatsen. Wie de zon opzoekt, verlaagt het risico dan ook aanzienlijk.

Alert
Je hoeft je eigen woonomgeving niet te verlaten om het slachtoffer te worden van een teek. Uit cijfers blijkt zelfs dat gemiddeld 3 op de 4 een beet oploopt tijdens een activiteit in de eigen tuin of omliggende natuur. Spelende kinderen en tuinierende volwassenen zijn dat ook een gemakkelijke prooi. Maak daarom een routine van een tekencontrole en verwijder deze beestjes enkel en alleen met een tekentang of -lepel.

Strategisch
Om je tuin beter te beschermen tegen teken kan je strategisch aan de slag gaan met houtschilfers. Het droge materiaal is namelijk niet aanlokkelijk om overheen te kruipen. Verder laat je best geen opgehoopte bladeren liggen. Ook krioelende bodembedekkers en lage struiken zijn geliefde nesten voor deze ziekteverspreidende bijtertjes.

Bedekt
Het ziet er misschien niet uit, maar je broek in je sokken steken kan effectief helpen om tekenbeten te vermijden. Als het kwik de hoogte in schiet en je in de verste verte niet denkt aan het dragen van een lange broek, mik je best op hele lichte kleuren. Tekenlarven zijn misschien piepklein, maar op lichtgekleurde kledij zal je ze toch veel gemakkelijker spotten.

Sneldrogen
Wie er na een buitenactiviteit niet gerust in is, zwiert zijn kleren (indien mogelijk) best even 5 minuutjes op hoge temperatuur in de droogkast. Teken kunnen een wasbeurt namelijk perfect overleven, maar zijn ontzettend gevoelig voor uitdroging. Wat je ook zeker niet moet doen, is je vuile was op een hoopje gooien voor later. Beter even sneldrogen en dan de wasmand in.

Inspectie
Na activiteiten met een hoog risico op tekenbeten inspecteer je best onmiddellijk heel je lichaam. Douchen bij het thuiskomen is bijvoorbeeld een goede gewoonte omdat je bijtende teken zo veel sneller op het spoor komt, nog voor ze een eventuele ziekte (zoals Lyme) kunnen verspreiden. Na een beet kan het namelijk meerdere uren tot een dag duren voor je effectief geïnfecteerd wordt. Vergeet ook je huisdieren niet met regelmaat te controleren.

Verwijderen
Ondanks al deze voorzorgsmaatregelen is het helaas nooit helemaal zeker dat je gespaard zal blijven van teken. Wie er eentje op het spoor is, verwijdert de parasiet best zo snel mogelijk met een tekentang. Wie achteraf koorts krijgt of een verdachte uitslag op de huid ziet verschijnen, raadpleegt best een arts. De teek zelf kan bij twijfel ook altijd onderzocht worden op ziektes. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pairi Daiza-baas 15 miljoen rijker dankzij panda's

Pairi Daiza-baas 15 miljoen rijker dankzij panda's

http://static3.hln.be/static/photo/2015/6/9/6/20150608073019/media_xll_7774806.jpg

Voor Eric Domb van dierenpark Pairi Daiza, zijn de reuzenpanda's Hao Hao en Xing Hui meer waard dan hun gewicht in goud. Sinds de komst van de twee werd Domb liefst 15 miljoen euro rijker. Meteen goed voor plaats 293 in de top 500 van de rijkste Belgen.

Vanaf deze morgen staan de 500 rijkste landgenoten gerangschikt op de nieuwe website www.derijkstebelgen.be. Eric Domb komt binnen op plaats 293. Dat heeft hij te danken aan de twee Chinese pandaberen die naar zijn Pairi Daiza zijn verhuisd. De populairste Waalse ondernemer van 2014 controleert bijna 70% van het beursgenoteerde dierenpark in Henegouwen, goed voor een eigen vermogen van 41,53 miljoen euro.

Voor er sprake was van Hao Hao en Xing Hui schommelde de koers van het aandeel rond de 30 euro. Vorige week was dat al meer dan 50 euro. "De panda's hebben voor een waardevermeerdering van 22 miljoen euro gezorgd", zegt Ludwig Verduyn, financieel-economisch journalist en ook bezieler van www.derijkstebelgen.be. "Doordat Domb sinds kort 70% van de aandelen heeft, hebben die beestjes hem persoonlijk dus een stevige 15 miljoen euro opgeleverd."

Domb zelf nuanceert de cijfers. "Ik heb me zwaar in de schulden moeten steken om die aandelen te verwerven. En als de panda's overlijden of de mensen ze beu zijn, kan het aandeel zomaar zakken naar de prijs van twee jaar geleden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bread - Guitar Man

Bread - Guitar Man

Klik op de foto om ze te beluisteren


Bread is een band uit Los Angeles, Californië. Zij zijn eigenlijk de grondleggers van een destijds nieuw genre binnen de popmuziek: softrock (superromantische liedjes).

Gates, Griffin en Royer formeren de groep in 1968 en tekenen een contract bij Elektra Records. Ze hebben eerder samengewerkt in een band The Pleasure Fair. Hun album Bread verschijnt in 1969 met sessiemuzikant Jim Gordon achter de drums. Bij de opnamen van het tweede album On The Waters komt Botts de gelederen versterken. Als begeleidende single wordt echter een track van Bread heropgenomen: "It Don't Matter to Me". Na album nummer 3 verlaat Royer de groep en wordt opgevolgd door Larry Knechtel, ook al een studiomuzikant; hij blijft permanent bij de groep. Ondanks het succes dat de band heeft ontstaat er wrijving tussen Gates en Griffin. Alle singles, die Elektra uitgebracht heeft zijn composities van Gates en dat steekt bij Griffin, die een fifty-fifty verdeling wil.
Bij de opnamen voor het 6e album slaat de vermoeidheid toe. Het lange toeren, tijden van opnemen en de spanningen tussen Gates en Griffin leiden uiteindelijk tot de uiteenval van de groep. Gates en Griffin beginnen beide een wisselende solocarrière.
In 1976 komen ze op aandringen van Elektra Records weer bij elkaar en er ontstaat zowaar een nieuw album: Lost without your love. Uiteraard gaat het weer gepaard met flinke verkopen van de singles van het album en het album zelf. Er volgt nog een tournee ter promotie, maar dan is de koek op.» Reageer (0)
07-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond rijd mee met baasje op Vespa

Hond rijd mee met baasje op Vespa

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/serge-robesyn-en-zijn-golden-retriever-mojo-trekken-er-geregeld-op-uit-op-de-vespa-nbsp-nbsp-henk/p1/img-MzBmODk1ZjIvYXQvNzc3MDk4OC82NDB4NjQwL0ZU/7770988.jpeg?v=peRTcsE

Van zodra het weer een beetje mee zit, trekken Serge Robesyn (53) uit Ledegem en zijn golden retriever Mojo de wijde wereld in. Serge op zijn Vespa en Mojo, met motorpak en helm, in de zijspan. "We zijn begonnen met een kort ritje, nu gaat hij een hele dag mee op Vespatocht."

Serge kocht twee jaar geleden een Vespa. "Ik heb dat altijd al mooie tweewielers gevonden. Als ik zo'n mooie, oude Vespa tegenkom langs de weg, gooi ik mijn remmen dicht om uit te stappen. Ik kan er naar blijven kijken, als was het een klompje goud."

Serge trekt er vaak samen met andere Vespaliefhebbers op uit door het Vlaamse landschap. "Soms zijn we een heel weekend weg met de Oostendse Vespaclub. Mojo is nu al twee jaar bij mij, ongeveer even lang als ik mijn Vespa heb, en ik vond het altijd enorm jammer dat ik hem moest achterlaten als ik voor een dag of twee dagen erop uit trok. Dus zocht ik een manier om hem te kunnen meenemen."

Na lang zoeken, vond Serge een zijspan die kon gemonteerd worden aan zijn Vespa. "Ik haalde er de stoel uit en bekleedde de binnenkant met tapijt. Ik liet mijn Vespa en zijspan in dezelfde kleuren spuiten. Ik legde er nog een comfortabel hondenligkussen in en Mojo kon met me mee. Op het internet vond ik een hondenmotorpakje in zijn maat en ik knutselde zelf een kinderfietshelmpje om tot een helm voor Mojo."

Koffertje

Een paar maanden geleden, in februari, was Mojo klaar voor vertrek. "Ondertussen was hij geen puppy meer. Ik had wat schrik dat hij niet meer zou willen meerijden. We zijn daarom voorzichtig gestart: met een ritje van tweehonderd meter en terug. Een dag later waagden we ons aan een kilometer rijden en zo breidden we de afstanden steeds meer uit. Mojo rijdt ondertussen braaf een hele dag mee, van 's morgens vroeg tot 's avonds. Op de bagagedrager achterop staat zijn koffertje: met drinkwater, hondensnoepjes,..."


Veiligheid

Serge rijdt tachtig kilometer per uur met Mojo mee, op een goeie weg haalt hij soms snelheden tot honderd per uur. "Ik let altijd erg goed op en Mojo heeft uiteraard ook een veiligheidsgordel om. Mojo is mijn goeie vriend, ik zou het mezelf niet vergeven mocht er iets met hem gebeuren."

En Mojo geniet ervan. "Honderd procent zeker ben je dat natuurlijk nooit", geeft Serge toe. "Maar hij maakt er geen probleem van om in en uit de Vespa te stappen. Onderweg kijkt hij voortdurend rond, naar de koetjes in de wei, de vogels die voorbij vliegen,... Alleen thuis blijven, vindt hij ongetwijfeld pakken minder tof. Ik ga ook nooit met hem rijden als het regent."

Ambassadeur

Serge en Mojo hebben onderweg natuurlijk veel bekijks. "Mochten we een euro krijgen telkens als iemand een foto van ons neemt, we zouden al aardig wat verdiend hebben. Eigenlijk vind ik dat best leuk, want ik heb veel tijd en moeite in mijn zijspan gestopt. Binnen de Vespawereld zijn we ook wel gekend, want we bezoeken geregeld wel eens Vespatreffens. Er zijn een aantal mensen die Mojo graag ambassadeur zouden willen maken van alle Vespaclubs in België. Maar het is nog afwachten wat daarvan in huis komt." (br.hln)
 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bent u er klaar voor? 'Fifty Shades' krijgt vervolg

Bent u er klaar voor? 'Fifty Shades' krijgt vervolg

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/12/5/20150601175256/media_xll_7759220.jpg

De pikante 'Fifty Shades'-boeken krijgen een vervolg. Schrijfster EL James maakte vandaag op Instagram bekend dat ze deze maand een nieuw exemplaar uitbrengt. En daarin zal hoofdpersonage Christian Grey zijn kant van het sm-verhaal doen...

Van de drie eerdere boeken werden wereldwijd meer dan 125 miljoen exemplaren verkocht. Vooral onder vrouwen bleken de seksuele boeken over de sm-relatie tussen een verlegen studente en een zakenman populair. Vanuit het standpunt van Ana Steele komt u te weten hoe ze almaar meer meegesleurd wordt in de seksuele fantasieën van Grey.

Nu krijgt de lezer dus een kijkje in het hoofd van de man. "Christian is een ingewikkeld karakter", aldus de schrijfster over haar nieuwe boek. "En lezers zijn altijd al gefascineerd geweest door zijn lusten en drijfveren en zijn moeizame verleden. Zoals iedereen die ooit een relatie heeft gehad weet, heeft elk verhaal twee kanten. Ik vond het heerlijk om het boek te schrijven en me in de leefwereld van Christian en Ana te begeven."

Het nieuwe boek krijgt de titel 'Grey: Fifty Shades of Grey as Told By Christian' en ligt vanaf 18 juni in de boekhandel. Het is nog onbekend hoe de Nederlandse vertaling gaat heten en wanneer die uitkomt.

De uitgever laat de lezers alvast warm lopen voor het vervolg. "Zijn wereld is netjes, gedisciplineerd en leeg - tot het moment dat Anastasia Steele zijn kantoor binnen komt vallen. Wat is het in haar dat hem aangrijpt? Waarom kan hij haar niet vergeten? Hij wordt meegesleurd in een emotionele storm die hij niet kan begrijpen en niet kan weerstaan." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom win je bijna nooit iets met een grijpmachine

Daarom win je bijna nooit iets met een grijpmachine

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/2/13/20150606134615/media_xll_7771603.jpg

Kan jij het ook niet laten om een centje in een grijpmachine te steken wanneer je er op een kermis een passeert? Toch kan je de keren dat je iets won wellicht op één hand tellen. Waarom laat de grijper die knuffelbeer altijd vallen? Het lijkt alsof de machine het erom doet. Dat is ook zo.

Ook al ligt die knuffelbeer perfect en bestuur je de klauw met de precisie van een Zwitsers horloge, de kans dat je de knuffel mee naar huis neemt, is heel klein. De klauw werkt immers maar één keer op twintig naar behoren. Alle andere negentien keren is de klauw te zwak om iets naar boven te hijsen.  

Vox nam enkele grijpmachines onder de loep en kwam tot een kwalijke vaststelling. Handleidingen voor de machines bevatten informatie over hoe je de kracht van de klauw kan instellen. Je kan zelfs de gewenste winstmarge instellen en de machine berekent zelf hoe vaak ze de klauw laat werken.  

Als een grijpbeurt 50 cent kost en een knuffel 7 euro, dan zal de klauw amper één keer op twintig beurten werken om een winstmarge van 50 procent te garanderen. Bovendien weet je nooit exact wanneer de klauw juist zal werken, want de machine gooit de volgorde volledig door elkaar.

Om je nog meer gefrustreerd achter te laten, zijn grijpmachines uitgerust met een 'valfunctie'. De klauw grijpt de knuffel stevig vast en tilt hem even naar boven, maar laat hem vervolgens te vroeg vallen. Zo creëert de machine de illusie dat je bijna gewonnen hebt, waardoor je sneller geneigd bent om er nog meer geld in te gooien.  

Grijpmachines zijn zo populair omdat ze juist de illusie wekken dat je met de joystick je lot in eigen handen hebt. Helaas is niets minder waar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlak na deze foto werd Amerikaanse toeriste verscheurd door leeuwin

Vlak na deze foto werd Amerikaanse toeriste verscheurd door leeuwin

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/12/4/20150606181223/media_xll_7771834.jpg

De Amerikaanse toeriste Katherine Chappel (29) is maandag op gruwelijke wijze om het leven gekomen in een wildpark in Zuid-Afrika. Chappel had haar raampje geopend om een foto te nemen van twee leeuwen, toen een van de roofdieren plots naar haar uithaalde. Ben Govender (38) reed in de wagen achter haar en haar metgezel. Hij nam bovenstaande huiveringwekkende foto. Momenten later sloeg de leeuwin dodelijk toe, meldt de Daily Mail.

Govender spreekt van een "verschrikkelijk tafereel". "Niemand had zich de horror kunnen voorstellen die in de seconden daarna zou gebeuren." De dieren leken eerst niet geïnteresseerd, maar plots stond de leeuwin op haar achterste poten en had ze haar kop door het venster gewurmd. Vervolgens trok het beest zich terug om direct daarna opnieuw aan te vallen.

"Het was afschuwelijk. Van de bek en poot van de leeuw drupte er bloed", beschrijft Govender de fatale aanval. Volgens de ingenieur gebeurde alles heel snel. "Het enige wat we konden doen, was om hulp roepen."

"Rangers kwamen aangerend en de dieren vluchtten weg. De leeuwin had een stuk schouder in haar bek", schetst de man het gruwelijke voorval. De hulpdiensten werden opgeroepen, maar voor Katherine kon geen hulp meer baten. Een parkwachter probeerde het bloeden nog te stelpen, maar slaagde daar niet in. De Amerikaanse stierf ter plekke.

De man die bij haar in de wagen zat, raakte gewond in zijn pogingen om het beest weg te duwen.

Ranger Pierre Potgieter (66) ontkent ondertussen dat het reservaat niet veilig genoeg is. "Miss Chappel heeft uit eigen beweging haar venster geopend." Lion Park benadrukt in een verklaring dat autoramen te allen tijde moeten gesloten blijven.

Gisteren werd een wake gehouden voor 'Katie' in Rye, in de Amerikaanse staat New York, waar ze opgroeide. Daar vindt morgen ook de begrafenis plaats. Chappel woonde ondertussen in Canada en verzorgde de visuele effecten van verschillende films en series. Zo werkte ze mee aan de productie van onder andere 'Game of Thrones'.

Volgens haar moeder was Chappel verslingerd aan reizen en trok ze al naar Japan, Australië, Europa en Afrika. De jonge vrouw ging recent naar Afrika om twee weken als vrijwilliger te helpen in de strijd tegen illegale stroperij. Op de dag van de fatale aanval beslisten zij en haar metgezel om een ander wildpark te bezoeken, maar dat liep dus helemaal verkeerd af. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rachael Yamagata - Ray LaMontagne - Oh Lover hold on 'til I come back again

Rachael Yamagata - Ray LaMontagne - Oh Lover hold on 'til I come back again

Klik op de foto om ze te beluisteren


Rachael Yamagata (geboren 23 september 1977) is een Amerikaanse singer-songwriter en pianiste uit Arlington , Virginia . Ze begon haar muzikale carrière met de band Bumpus .Haar liedjes zijn verschenen op vele tv-shows en ze heeft samengewerkt met Jason Mraz , Rhett Miller , Bright Eyes , Ryan Adams , Toots en de Maytals en Ray Lamontagne .

» Reageer (0)
06-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo pakken Chinese dorpelingen hondenmoordenaars aan

Zo pakken Chinese dorpelingen hondenmoordenaars aan

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/5/2/20150606121159/media_xll_7771487.jpg

Oog om oog, tand om tand: in China hebben enkele dorpelingen hun woede gekoeld op twee mannen die honden gestolen en vermoord hadden. De daders werden eerst negen uur lang geslagen, daarna kregen ze de lichamen van de overleden dieren rond de nek gebonden.

Toen agenten ter plaatse kwamen om de dieven uit hun hachelijke positie te bevrijden, keerde de razende menigte zich ook tegen hen. Eerst werden ze aangevallen met metalen staven, daarna moest ook hun politiewagen eraan geloven.

Het incident deed zich vorige week rond 7 uur 's morgens in Shaping voor. De dierenbeulen werden op heterdaad betrapt, allicht wilden ze het vlees van de honden doorverkopen.

De politie trachtte de toegestroomde massa duidelijk te maken dat fysieke vergelding niet de juiste oplossing was, maar tevergeefs. De dorpelingen eisten zelfs 1 miljoen Yuan (150.000 euro; nvdr), anders zouden ze de twee niet vrijlaten.

Pas toen er rond 18 uur versterking kwam, raakte de netelige situatie opgelost. De dierenbeulen werden opgepakt, maar ook enkele burgers riskeren vervolgd te worden vanwege geweldpleging en obstructie van politiewerk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste kat ter wereld gestorven: Tiffany Two werd 27

Oudste kat ter wereld gestorven: Tiffany Two werd 27

http://oi59.tinypic.com/2qv8v2b.jpg

De oudste kat ter wereld is vorige maand op 22 mei in haar slaap gestorven. Tiffany Two werd volgens haar baasje welgeteld 27 jaar, twee maanden en 9 dagen oud. Dat meldt ABC News. Een opvolger voor Tiffany, die in oktober 2014 opgenomen werd in het Guinness Book of World Records, is er nog niet.

"Ze bracht de laatste dagen al liggend door op het terras of in de tuin", aldus eigenaar Sharon Voorhees tegen ABC News. "Vroeger sliep ze elke nacht naast me, maar de laatste maanden lag ze op het midden van de trap of - nog recenter - op het enorme slaapkussen van de hond in de woonkamer. Maar die bewuste nacht sliep ze naast me op haar verwarmd dekentje en daar is ze gestorven."

Tiffany werd op 13 maart 1988 geboren in San Diego, in het zuiden van Californië. Toen ze zes weken oud was, werd ze in een plaatselijke dierenwinkel voor 10 dollar door Voorhees gekocht. En haar naam heeft ze te danken aan de eerste kat in het huis: Tiffany One, die in de jaren 70 overleed.

In oktober 2014 werd Tiffany officieel verkozen tot oudste nog levende kat ter wereld door het Guinness Book of World Records. Maar hoewel ze een ongelooflijk lang leven heeft gehad, komt Tiffany allesbehalve in de buurt van de oudste kat ooit. Cream Puss uit Austin, in Texas werd namelijk 38 (!) jaar.

Wie volgt Tiffany op?
Het is momenteel nog niet duidelijk welke kat het kroontje van Tiffany mag overnemen. "We onderzoeken momenteel de mogelijke opvolgers voor de titel van oudste nog levende kat en zullen het nieuws bekendmaken van zodra we meer weten", vertelde een woordvoerder van Guinness aan ABC News.

Mogelijke kandidaten kunnen zich via guinnessworldrecords.com aanmelden.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat deze moslims voor joodse oma (105) deden, grenst aan het ongelofelijke

Wat deze moslims voor joodse oma (105) deden, grenst aan het ongelofelijke

http://static3.hln.be/static/photo/2015/3/12/8/20150605182432/media_xll_7770338.jpg

Toen het leven van de Britse Lily als hoogbejaarde dame extra zwaar werd, gingen haar moslimburen tot het uiterste om hun 'geadopteerde' oma de beste zorgen ooit te geven. Een wonderlijk verhaal over grenzeloze liefde.

In 1939 vluchtte de joodse Lily uit Duitsland en kwam in het Verenigd Koninkrijk terecht. Ze trouwde met Joe, ging in de Londense wijk Willesden Green wonen en kreeg een dochter.

Heup
Sinds de dood van haar echtgenoot 25 jaar geleden trok ze zich alleen uit de slag. Op haar 99ste viel ze echter en brak haar heup. Maar Lily dacht er niet aan om naar een rusthuis te gaan. Na een zware revalidatieperiode ging ze weer naar haar vertrouwde woning.

Verenigde Staten
Haar enige kind, Regina, trouwde met een Amerikaan en verhuisde naar de Verenigde Staten. Ze bezocht haar moeder meerdere keren per jaar en belde haar twee keer per dag. Maar steun kwam er ook uit onverwachte hoek.

Praatje
Toen ze op haar 94ste in haar voortuintje aan het werken was, raakte Lily aan de praat met haar nieuwe Pakistaanse buren. Het was een grote devote moslimfamilie met veertien leden. Vijfmaal daags maakten ze tijd om te bidden. Alle vrouwen droegen de hijab en iedereen leefde strikt de regels van de islam na. Dat hield ook een immens respect in voor oudere mensen.

"Oma"
Het jongste lid van de familie, een meisje van twee jaar oud, begon Lily consequent aan te spreken met "oma". Sindsdien werden de joodse oma en haar moslimburen erg close en werd de grootmoeder een lid van de familie.

Klusjes
Zo knapte pater familias Mohammed klusjes op in haar huis en dronk thee met haar. Moeder Shamin en haar dochters brachten maaltijden die ze zelf hadden bereid en sprongen dagelijks binnen. Ze hielden ook de enige dochter van Lily op de hoogte dat haar moeder het goed stelde.

Tijdens de viering van haar 100ste verjaardag kreeg de Pakistaanse familie een bevoorrechte plaats aan de tafel van het kranige feestvarken. Tot haar 105de was Lily nog vrij zelfstandig. Recent begon ze het leven echter zwaar te vinden. Dus staken haar Pakistaanse buren nog een tandje bij.

Kaart
Ze kwamen elke morgen langs om Lily te helpen met zich te wassen en aan te kleden. Ze verhuisden het bed van 'hun' oma naar het gelijkvloers en stopten haar elke avond in bed. Toen Lily 105 werd, brachten ze een bijzondere verjaardagskaart met daarop de ontroerende tekst: "Voor oma. We houden van je."

Toen de toestand van Lily erg verslechterde, kwam haar dochter Regina permanent bij haar inwonen om voor haar te zorgen. Maar het was te veel werk voor één persoon, dus bleven de buren dagelijks bijspringen.

Aarde
Op 26 maart 2015 overleed Lily. Geheel volgens de joodse traditie werd ze de volgende dag al begraven. Mohammed en Shamin woonden de plechtigheid bij, net zoals de Iraakse buren van de grootmoeder. Terwijl de kist naar beneden werd gelaten, schepten Mohammed en de andere aanwezige moslimmannen aarde over de kist heen. Ook na haar dood bleef Lily evenveel liefde, zorg en toewijding krijgen van haar bijzondere buren.

Misschien gaat het toch zo slecht nog niet met de mensheid.
We zijn allemaal mensen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen - Om I want to break free

Queen - Om I want to break free

Klik op de foto om hem te beluisteren


Queen is een Engelse rockgroep. Queen is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren 70, 80, 90 en 00, is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis.

De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen en harmonieën en de krachtige live-optredens. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 werd 20 jaar later verkozen tot het beste live optreden aller tijden.

Queen's grote doorbraak begon in 1974 met het nummer Killer Queen en het album A Night At The Opera een jaar later. Queen heeft in totaal vijftien studio-albums, zeven live-albums, twee EPs, tien dvds, meerdere verzamelalbums en tientallen singles uitgebracht. Daarnaast hebben alle bandleden solo-projecten ondernomen. Naar schatting heeft de band wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht[5], waardoor ze bij de meest succesvolle bands ter wereld behoort.

Na Mercury's overlijden in 1991 heeft Deacon zich, op een enkel optreden na, teruggetrokken uit het publieke leven. May en Taylor bleven wel samen werken, en doen dit sinds 2005 met Paul Rodgers onder de naam Queen + Paul Rodgers.
» Reageer (0)
05-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands museum betaalt recordbedrag voor Monet

Nederlands museum betaalt recordbedrag voor Monet

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/13/1/20150602081800/media_xll_7760071.jpg

Het Zaans Museum in Nederland heeft voor ruim 1.160.000 euro een schilderij gekocht van Claude Monet (1840-1926). De Franse schilder maakte het doek De Voorzaan en de Westerhem toen hij in 1871 in Zaandam was. Het is vandaag precies 144 jaar geleden dat Claude Monet voet aan wal zette in Zaandam en er vier maanden met vrouw en kind bleef.

Het landschap, de molens, de rivier de Zaan en de houten huizen boeiden Monet zo dat hij er 25 werken schilderde. Met de aankoop van het schilderij is het Zaans Museum het derde museum in Nederland met een Zaanse Monet in de collectie. Van de vijfentwintig Zaanse werken waren er tot nu twee in Nederland: in de collecties van het Van Gogh en Kröller-Müller Museum.

Het werk is het duurste in de geschiedenis van het museum. De aankoop is mogelijk gemaakt met steun van onder meer de Vereniging Rembrandt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg dat het niet waar is: koekjes maken ons depressief

Zeg dat het niet waar is: koekjes maken ons depressief

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/1/5/20150604210046/media_xll_7767845.jpg

Na een dag vol stress durven de meesten onder ons al eens naar een koekje (of het hele pak) te grijpen, in de hoop dat het ons beter doet voelen. Nieuw onderzoek toont echter aan dat koekjes en andere bronnen van transvetten wel eens met onze emoties zouden kunnen knoeien.

Transvetten, over het algemeen veel voorkomend in koekjes en andere gebakken zoetigheden, zouden een belangrijke rol spelen in de manier waarop we onze gevoelens reguleren. Dat blijkt uit een onderzoek van Megan Holt, diëtiste aan de San Diego State universiteit. Zij onderzocht daarvoor 5.000 testpersonen en keek naar de invloed van transvetten op hun gevoelswereld.

Uit het onderzoek bleek dat de testpersonen die beduidend meer transvetten consumeerden zich minder bewust waren van hun gevoelens. Daarnaast konden ze ook minder makkelijk de emoties van een ander aflezen en hadden ze minder controle over hun eigen stemmingen. "We moeten er ons goed van bewust zijn dat hetgene wat we eten een invloed heeft op ons psychologisch welzijn", aldsu Holt. "Er naar streven om zo weinig mogelijk of gewoon compleet geen transvetten te eten, zou al een goede start zijn."

Gebak is trouwens niet de enige plek waarin transvetten teruggevonden kunnen worden. Vlees en melkproducten bevatten bijvoorbeeld een lage hoeveelheid transvetten, in natuurlijke vorm. Het zijn echter de artificiële transvetten die de grootste aanslag vormen op onze emoties. Dit type transvet wordt gebruikt in koekjes en andere gebakjes om ze een langere houdbaarheid te geven. Toch maar twee keer nadenken voor je na een zware dag met een doos koeken op de bank neerploft dus. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Gogh-schilderij voor 600.000 euro geveild

Van Gogh-schilderij voor 600.000 euro geveild

http://static2.hln.be/static/photo/2015/6/13/11/20150604234612/media_xll_7768061.jpg

Een schilderij van Vincent van Gogh is in Berlijn voor 600.000 euro geveild. Het werk 'Hoofd van een boerin, profiel naar rechts' kwam via het Duitse veilinghuis Villa Grisebach in handen van een anonieme bieder. De opbrengst was van tevoren geschat op 600.000 tot 800.000 euro.

Het werk van zo'n 30 bij 40 centimeter hoort bij een reeks karakterstudies die de Nederlandse schilder maakte van boeren en boerinnen, toen hij in 1884 en 1885 in Brabant werkte. Daarmee bereidde hij een van zijn meesterwerken voor, 'De aardappeleters'. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordprijs voor eerste druk van fantasyboek The Hobbit

Recordprijs voor eerste druk van fantasyboek 'The Hobbit'

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/7/8/20150604194351/media_xll_7767698.jpg

Een eerste druk uit het jaar 1937 van de korte fantasyroman 'The Hobbit' van J.R.R. Tolkien is op een veiling in Londen voor het recordbedrag van omgerekend 185.000 euro onder de hamer gegaan. Dat meldde veilinghuis Sotheby's.

Het bedrag is bijna het dubbele van de maximumraming. Tolkien had het boek aan een van zijn vrouwelijke leerlingen aan de universiteit van Leeds geschonken en het voorzien van een geschreven opdracht in het Westron.

Het "Westron" of de Gemeenschappelijke Taal van de Westelijke Landen van Midden-aarde in de Derde Era..." is een door de schrijver ontworpen fantasietaal. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straks geen bananen meer door schimmelziekte?

Straks geen bananen meer door schimmelziekte?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/6/6/2/20150605095710/media_xll_7768802.jpg

De bananenuitvoer is wereldwijd bedreigd door een nieuwe stam van een schimmelziekte. 60 jaar geleden werden de plantages in Latijns-Amerika ook al eens bijna helemaal van de kaart geveegd door de Panamaziekte. Toen was er vervanging voorzien, vandaag niet.

De schimmel werd ontdekt in de belangrijkste staat van Australië wat de bananenoogst betreft (meer dan 90 procent), nadat die eerder voorkwam in Azië en Afrika. De schimmelziekte baart al sinds de jaren 90 van vorige eeuw zorgen maar bereikte gelukkig nog niet de grootste bananenuitvoerder ter wereld, Ecuador. Maar Fresh Del Monte Produce Inc. spreekt nu ook van een potentiële "grote nachtmerrie".

Volgens de Verenigde Naties bedreigt de ziekte de wereldwijde bananenuitvoer. Latijns-Amerikaanse boeren nemen alvast hun voorzorgen om het risico te beperken.

In de jaren 50 werd de 'uitvoerbanaan' gered door de toen best verkochte soort Gros Michel te vervangen door een nieuwe, de Cavendish. Maar vandaag staat er geen vervangingssooort klaar.

De exportmarkt van bananen is goed voor zo'n 7 miljard dollar. De banaan is het populairste fruit ter wereld. Bananen leveren wereldwijd inkomsten of eten aan ongeveer 400 miljoen mensen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame monsterlijke slangenvis spoelt aan op Californisch eiland

Zeldzame monsterlijke 'slangenvis' spoelt aan op Californisch eiland

http://static2.hln.be/static/photo/2015/3/4/12/20150605082259/media_xll_7768647.jpg

Een enorme riemvis van zo'n vier meter is dood aangespoeld op het eiland Catalina in het Amerikaanse Californië. De riemvis heeft wat weg van een 'waterslang' en leeft normaal op de zeebodem. Het is zeldzaam dat deze diepzeevis op het strand belandt.

Het was Tyler Dvorak van het Catalina Island Conservancy die met haar verrekijker de riemvis opmerkte. "Ik wist meteen wat het was omdat er vorig jaar ook eentje aanspoelde", zegt de biologe. "Nogal vreemd om dit te zien."

Wetenschappers uit Los Angeles kwamen stalen nemen van de 4,3 meter lange vis voor onderzoek.

De riemvissen behoren tot de familie van de Regalecidae. Ze hebben een lange rugvin en kunnen tot 11 meter worden. Ze worden maar zelden gespot (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Directeur waarschuwt: Kom niet te bloot naar school

Directeur waarschuwt: "Kom niet te bloot naar school"

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/10/1/20150605034658/media_xll_7768126.jpg

Een directeur van een Hasseltse middelbare school heeft een mail rondgestuurd met richtlijnen omdat hij vindt dat de leerlingen op zomerdagen te bloot in de klas zitten. "Ongepast voor een schoolse omgeving."

"De temperaturen van vandaag en de komende dagen nodigen uit om zomerse kledij te dragen", schrijft directeur Gert Maex van het Hasseltse Virga Jesse College."We stellen echter vast dat verschillende leerlingen ongepast gekleed zijn voor een schoolse omgeving." In een niet mis te begrijpen mail maakt hij duidelijk dat iedereen wat zediger gekleed naar school moet komen.

Geen rokjes tot boven de helft van het bovenbeen, geen zwemshorts, geen spaghettibandjes en geen al te diepe uitsnijdingen. En voor de jongens: geen zwemshorts, slippers of 'marcellekes'.

Het is een standaard hoofdstukje in het schoolreglement van de meeste middelbare scholen. Maar de eerste échte zomerdag deed de speelplaats van veranderen in het strand van Oostende. Duidelijk tegen de zin van directeur Maex, die zijn mail verstuurde naar alle 1.500 leerlingen en hun ouders."Het kan niet de bedoeling zijn dat je een leerlinge haar ondergoed ziet als ze voor je de trap opgaat", schrijft hij. "Of dat je in hun decolleté kan vallen."

Als er de komende dagen leerlingen toch te schaars gekleed naar school komen, zullen de ouders gebeld worden om andere kledij te brengen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toni Childs - When all is said and done

Toni Childs - When all is said and done

Klik op de foto om ze te beluisteren


Toni Childs (geboren 29 oktober, 1957) is een Amerikaanse zangeres

Toni Childs groeide op onder een streng religieus regime  in verschillende kleine dorpjes op het Amerikaanse platteland. In de dogmatische levenvisie van de familie Childs passen geen creatieve uitingen, maar Toni voelt zich sterk aangetrokken tot de blues van Billie Holiday en verlaat al op vijftienjarige leeftijd het ouderlijk huis. Zwervend van stad naar stad belandt ze uiteindelijk in de roerige muziekscene van Los Angeles. Na het zien van een Pink Floyd-concert in '72 weet Toni zeker dat ze op professionele basis verder wil in de popmuziek...


» Reageer (0)
04-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifantje is hopeloos verloren tot lieve rangers zijn mama helpen zoeken

Olifantje is hopeloos verloren tot lieve rangers zijn mama helpen zoeken

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/5/14/20150604164215/media_xll_7767254.jpg

De job van een ranger houdt meer in dan het louter beschermen van dieren tegen stropers. Ook wanneer jonge exemplaren hun moeder kwijt zijn, springen de wildbeheerders in de bres en gaan helemaal tot het uiterste om mama en baby weer met elkaar te herenigen, zo ook in het Lewa Wildlife Conservancy in Kenia.

Toen vorige week een olifantenbaby gescheiden was geraakt van de kudde, stelden de rangers alles in het werk om het kleintje te beschermen en weer naar de kudde te leiden. Indien de reünie niet snel gebeurde, zou het kalf immers kunnen sterven. Een troep van tien leeuwen had het jong al in het vizier.

Op het moment dat de parkbeheerders het olifantje alleen aantroffen, bleek de kudde al twee kilometer verderop te zitten.

De rangers overbrugden samen met het kalf die afstand.

Toen ze voldoende dicht genaderd waren, kwam de moeder van het kleintje aangelopen en nam haar baby weer mee naar de groep. Eind goed, al goed!

De rangers van het Lewa Wildlife Conservancy hebben 6.500 dieren onder hun hoede, waar ze liefdevol over waken alsof het hun eigen kinderen zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén maaltijd per dag volstaat

"Eén maaltijd per dag volstaat"

http://static3.hln.be/static/photo/2015/6/3/3/20150604083357/media_xll_7766028.jpg

De Nederlander Wim Hof (56) heeft diverse kouderecords op zijn naam staan en staat wereldwijd bekend als 'The Iceman'. In het Nederlandse tijdschrift Fit met Voeding houdt hij een vurig pleidooi voor het eten van slechts één maaltijd per dag.

Volgens Hof eten we te veel en verkeerd. "Mensen voelen zich ook niet beter door dat vele eten en vele vlees. Ze zijn in de war. We moeten het zelfbewustzijn terug laten komen. Voeding moet ons lichaam dienen met allerlei bouwstoffen die we nodig hebben. Die logica begrijpen we niet meer. Mensen zijn nu bezig hun energiehuishouding te molesteren."

Zelf eet Hof slechts één keer per dag. Al vijfendertig jaar, meldt Fit met Voeding. "Ik ontbijt en lunch nooit, maar drink wel de hele dag. Waarom zouden we het lichaam belasten met veel voeding als dat niet nodig is? Te veel eten, betekent het lichaam de hele tijd laten werken, waardoor het niet echt tot een prestatie komt."

"Ik zie een totaal onbewuste trek in voedsel. Het is een oeroude drang om voedsel te verzamelen, om te kunnen overleven in de winter. Nu alles voorhanden is, zorgt dat er voor dat we te veel nemen. Door dat oeroude instinct pakken we al dat voedsel."

"Voedsel is energie. Daar weten mensen weinig over. Men koopt maar en gaat af op 'kiloknallers' (grote hoeveelheden voor weinig geld, nvdr). De mens beleeft zijn eigen lichamelijke en geestelijke rijkdom niet meer, dus gaat hij eten als een dier. De mens gaat onbewust om met zijn kracht en energie."

Hof kan extreme kou weerstaan. Hij zwom enkel gekleed in een zwembroekje onder Noordpoolijs door, beklom bijna naakt de Kilimanjaro en zat zo'n twee uur in een bak ijsklontjes.

Sinds kort zijn de extreme uitdagingen ingeruild voor een nieuwe uitdaging: "De zelfwerkzaamheid van patiënten vergroten. Mijn doel is dat patiënten door bepaalde technieken veel sneller gaan helen."

Hof werkt hiervoor samen met het ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen om de naar hem genoemde methode, de Hof-methode, te verfijnen. "We kunnen tot in de kern van elke cel het immuunsysteem aansturen. Koudetraining is onderdeel van de methode, maar de onderzoekers vragen zich af in hoeverre de koudetraining nodig is om de gewenste resultaten te behalen. In een nieuw onderzoek wordt alleen de ademhalingsoefening onderzocht. Misschien is de koude niet nodig om hetzelfde resultaat te behalen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuistest voor kanker aan baarmoederhals opgestuurd naar 40.000 vrouwen

Thuistest voor kanker aan baarmoederhals opgestuurd naar 40.000 vrouwen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/6/10/20150604073849/media_xll_7765810.jpg

In de strijd tegen baarmoederhalskanker gaat de overheid nu ook thuistests gebruiken. Dat moet meer vrouwen over de streep halen om mee te werken aan preventief onderzoek.

Baarmoederhalskanker is goed te genezen als de ziekte op tijd opgespoord wordt, maar als ze pas in een laattijdig stadium wordt ontdekt - wanneer er al uitzaaiingen zijn buiten de baarmoeder - sterft meer dan 80% van de patiëntes eraan. Daarom krijgen alle Vlaamse vrouwen tussen 25 en 64 sinds 2013 een uitnodiging in de bus om gratis een uitstrijkje te laten nemen. Zo wordt er gescreend op de aanwezigheid van het humaan papillomavirus (HPV), dat baarmoederhalskanker kan aankondigen. Toch gaat slechts de helft hierop in.

"Dat moet beter en dus starten we met een thuistest net zoals dat bij dikkedarmkanker al gebeurt, met een potje voor een staaltje stoelgang. Zo hopen we vrouwen die schroom hebben om naar de gynaecoloog of dokter te gaan ook te bereiken", zegt dokter Patrick Martens, hoofd van het Centrum voor Kankeropsporing. "Vooral oudere vrouwen, kansarmen en allochtonen passen nu voor de screening, maar net zij zijn sterker vertegenwoordigd bij de kankergevallen."

De thuistest start dit najaar met een proefproject bij 40.000 vrouwen in de steden Antwerpen en Genk, Noord-Limburg en de Antwerpse Kempen. Geselecteerde vrouwen tussen 30 en 65 krijgen een spuitje thuisgestuurd. Bedoeling is dat ze zelf een staaltje slijmvlies uit de vagina nemen en dat opsturen naar het labo. "Enkel vrouwen bij wie het HPV-virus aanwezig is, moeten dan naar de dokter voor een uitstrijkje." Jaarlijks worden in België 643 vrouwen getroffen door baarmoederhalskanker. 190 vrouwen per jaar sterven aan de ziekte. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ellen Foley - We Belong To The Night

Ellen Foley - We Belong To The Night

Klik op de foto om haar te beluisteren

Ellen Foley (Saint Louis (Missouri), 5 juni 1951) is een Amerikaanse zangeres en actrice. Ze heeft als zangeres drie solo-albums gemaakt, maar is vooral bekend vanwege haar samenwerking met andere artiesten, van wie Meat Loaf waarschijnlijk de bekendste is.

Haar doorbraak was in 1977 gekomen met het zingen van het duet Paradise by the Dashboard Light met Meat Loaf dat op diens album "Bat out of Hell" staat.

Haar debuutalbum Nightout kwam uit in 1979, en is tevens haar bekendste album. Het bevat onder meer de hitsingle "What's the matter baby" en "We Belong to the Night". Het album werd geproduceerd door Ian Hunter and Mick Ronson die er ook op meespeelden. Haar andere twee solo-albums waren getiteld "Spirit of St. Louis" uit 1981 en "Another Breath" uit 1983.

Verder is zij te horen op het album Sandinista! van The Clash in het nummer Hitsville UK. Alle vier de leden van The Clash werkten mee aan Foleys album The Spirit of St. Louis uit 1981. In 1984 werkt ze mee aan het album Body and Soul van Joe Jackson.

Later werkte Ellen Foley mee aan de band met de naam Pandora's Box, opgericht door Jim Steinman in 1989. Ellen Foley is getrouwd met de schrijver Doug Bernstein. Het paar woont in Manhattan.
» Reageer (0)
03-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ochtend is het slechtste moment om koffie te drinken

De ochtend is het slechtste moment om koffie te drinken

http://static2.hln.be/static/photo/2015/4/1/1/20150602143213/media_xll_7761181.jpg

Heel wat mensen functioneren niet naar behoren voor ze hun eerste kop koffie naar binnen hebben gewerkt, maar eigenlijk is 's ochtends koffie drinken niet zo'n goed idee. Sterker nog, het zorgt ervoor dat je na een tijdje geen effect meer voelt van de cafeïne.

Er bestaat wel degelijk zoiets als 'het geschikte moment' voor een kop koffie, en dat is niet vlak na het opstaan. Het ondermijnt immers niet alleen het effect van cafeïne, maar zorgt er op termijn ook voor dat je tolerant wordt voor cafeïne.

Ons lichaam produceert het hormoon cortisol, ook bekend als het 'stresshormoon' omdat het ook opduikt wanneer we gestresseerd of angstig zijn. Datzelfde hormoon is echter ook een belangrijk onderdeel van onze biologische klok: cortisol zorgt ervoor dat we 's morgens ontwaken en 's avonds indommelen. 's Morgens zijn onze cortisolwaarden het hoogst.

Door op dat moment ook koffie te drinken, ondermijnen we de werking van de cortisol. Cafeïne verstoort de aanmaak van cortisol, waardoor het lichaam minder van het hormoon aanmaakt en in plaats daarvan op de cafeïne vertrouwt om te ontwaken. Bovendien zorgt dat ervoor dat het lichaam op lange termijn tolerant wordt voor de effecten van cafeïne, meteen de reden waarom veel koffiedrinkers na een tijdje geen effect meer voelen. Cafeïne vervangt op termijn de energieboost die we normaal zouden krijgen van cortisol in plaats van die te versterken.

Er zijn doorheen de dag drie momenten waarop ons lichaam cortisol aanmaakt: 's morgens, rond de middag en 's avonds. Het is in de momenten tussen die cortisolpieken dat een kop koffie het meeste effect zal hebben. Of concreet, koffie drink je best tussen 10 uur 's morgens en 12 uur 's middags en tussen 14 uur en 17 uur. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat in wasmachine omdat ze niet op kattentoilet wil

Kat in wasmachine omdat ze niet op kattentoilet wil

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/1/8/20150603122950/media_xll_7763918.jpg

Op sociale media is een video verschenen waarop te zien is hoe de Russische baasjes van een kat het dier in de wasmachine stoppen en het toestel laten draaien. Hun verklaring? "De kat wilde het kattentoilet niet bezigen en we besloten haar een lesje te leren".

Een koppel stopt het weerloze dier in de machine en zet die aan. Wanneer de machine aanslaat en zich met water vult, is de paniek in de ogen van de poes te lezen. Het koppel staat ermee te lachen, ook wanneer de trommel van de machine begint te draaien en de poes haar kop wanhopig boven water probeert te houden. Uiteindelijk zetten de twee de machine uit en laten ze de doodsbange kat er uit.

De clip deed de ronde op sociale media en op LiveLeak.com. De politie van de stad Magnitogorsk onderzoekt de zaak, zo meldt het persagentschap Interfax. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan 600.000 euro voor Street Art van Banksy

Meer dan 600.000 euro voor Street Art van Banksy

http://static0.hln.be/static/photo/2015/13/4/13/20150602135843/media_xll_7761133.jpg

Een qua afmetingen kolossaal werk van Banksy, een van de topartiesten van de Street Art, is vandaag bij het veilinguis Drouot in Parijs afgeklopt op 625.400 euro.

De in 1975 geboren Brit Banksy maakte 'Silent Majority', een aërosolschilderij op metaal, in 1998 in samenwerking met street art-collega Inkie. Het werk prijkt op een bijna 10 meter lange trekker-oplegger en zag het daglicht tijdens een performance op het festivalvan Glastonbury. Het werk werd bij Drouot aangeboden door de eigenaar van de vrachtwagen.

Banksy is een erg mysterieus personage in de huidige kunstscène: identiteit noch uiterlijk van de kunstenaar is bekend. Banksy moet het vooral hebben van spectaculaire acties. Zo begaf hij zich begin dit jaar in het geheim naar de Gazastrook om er graffiti te maken die de vreselijke levensomstandigheden van de Palestijnse bevolking daar aanklaagt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huur een bedrijf in voor een praatje met je ouders

Huur een bedrijf in voor een praatje met je ouders

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/1/7/20150603102030/media_xll_7763527.jpg

Een telefoontje naar je ouders kun je voortaan uitbesteden. Mensen die geen tijd meer hebben of willen vrijmaken om bij te praten met hun vader en moeder kunnen in Nederland voor een vast bedrag per maand een bedrijf inhuren om het contact te onderhouden, schrijft de Volkskrant vandaag.

Ledenvereniging Kruiswerd Achterhoek biedt voor 65 euro per maand landelijk de Goedendag Service. Daarvoor belt een zorgprofessional dagelijks vijf minuten of wekelijks een halfuur met vader of moeder.

Volgens de aanbieder van de dienst voorziet het in een behoefte en is het niet per se het afschuiven van verantwoordelijkheid. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijkbaar moest de ideale vrouw er zo uitzien in 1938

Blijkbaar moest de ideale vrouw er zo uitzien in 1938

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/9/12/20150603091539/media_xll_7762617.jpg

Als het een geruststelling mag wezen, als het op body shaming aankomt, was het zo'n 77 jaar geleden niet veel beter dan nu. In 1938 nam Life Magazine immers de belangrijke taak op zich om te omschrijven hoe de perfecte vrouw er nu precies uitzag. En dat was bijzonder specifiek.

De borstomtrek moest 86 centimeter bedragen, net als de heupen, en dijen mochten zo'n 50 cm in omtrek meten. Trouwens, voor zij die zich zorgen zouden maken over de dikte van hun polsen, in 1938 werd je sociaal vooral geaccepteerd met polsen met15 centimeter omtrek. In het artikel werd het model June Cox opgevoerd, die met haar 1m68 en 56 kilo blijkbaar over de ideale maten zou beschikken. Al moet daar wel bij opgemerkt worden dat de dame in kwestie volgens statistieken van de levensverzekering beter 61 kilogram had gewogen.

"Het perfecte figuur heeft rondingen, maar verschilt toch van de vorige generaties van ideale vrouwen. In het jaar 1890 hadden vrouwen vollere boezems en brede heupen. Waarschijnlijk waren ze qua maten niet voller dan June Cox, maar leken ze zo omdat ze korter waren. Tegenwoordig bestaat het ideale figuur uit een ronde, hoge boezem, een slanke (maar geen wespen-) taille en zacht afgeronde heupen," stond er in het magazine artikel te lezen.

Het mag duidelijk zijn dat verschrikkelijke concept van het 'ideale' lichaam dus al dateert van lang voordat de eerste love handles en iets te brede heupen magischerwijs in Photoshop werden weggewerkt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuw huisdier met sterrenstatus: Wally, het konijn

Een nieuw huisdier met sterrenstatus: Wally, het konijn

http://oi59.tinypic.com/264rt47.jpg

Wally is een Angorakonijn van tien maanden en met zijn schattige 'kapsel' (zijn oren lijken op staartjes of zelfs vleugels) en donzige vacht is hij goed op weg een van de favoriete huisdieren op Instagram te worden. "Hij is een erg uniek, speciaal konijn met een geweldige persoonlijkheid", vertelt baasje Molly Prottas aan ABC News.

De 30-jarige Prottas adopteerde Wally naar eigen zeggen rond Nieuwjaar, nadat ze enkele maanden daarvoor haar vorig konijn, een Vlaamse reus, verloren was. "Ik bleef met een groot gat achter", aldus de vrouw tegenover de zender. "Ik heb overwogen om een hond in huis te halen, maar ik heb altijd iets gehad met konijnen."

Via het internet kwam ze al snel terecht bij foto's van Angorakonijnen, die vaak voor hun wol gebruikt worden. "Ik had er nog nooit van gehoord en de foto's die ik te zien kreeg, waren geweldig", klinkt het. En hoewel de meeste Angorakonijnen een dikke, zachte vacht hebben, laat Wally zich niet graag kammen waardoor Prottas zijn haar laat trimmen. "Ik blijf wel van zijn oren af", zegt ze. "Hij is zo schattig, zacht en aanhankelijk, dus besloot ik dat dit zijn look zou zijn."

Prottos, die als sociaal werker met leerlingen uit het middelbaar werkt, geeft toe dat ze tot voor kort nog nooit Instagram had gebruikt. Die populaire account voor haar konijn kwam er dan ook met behulp van enkele leerlingen. "Ik wist tot enkele maanden geleden niet wat een hashtag was", grapt de vrouw. "Ik zei al lachend tegen hen dat ik Wally beroemd zou maken en dat lijkt nu dus werkelijkheid te worden."

Wally heeft intussen meer dan 50.000 volgers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tony Joe White - Polk Salad Annie

Tony Joe White - Polk Salad Annie

Klik op de foto om hem te beluisteren


Tony Joe White (Oak Grove, Louisiana, 23 juli 1943) is een Amerikaanse zanger, liedjesschrijver en gitarist die het bekendst is van zijn hit Polk Salad Annie, Rainy Night in Georgia. Hij wordt gewaardeerd om zijn specifieke donkere, lage stem.

Tony Joe White was de jongste van zeven kinderen en leefde op een katoenplantage in Oak Grove, Louisiana tijdens zijn kinderjaren. Zijn zijn eerste optredens waren tijdens schoolfeesten en nadat hij klaar was met de High school speelde hij in nachtclubs in Texas en Louisiana. In 1968 verhuisde hij naar Nashville.

Het eerste album van White, Black And White, werd opgenomen met David Briggs, Norbert Putnam en Jerry Carrigan, op dat album staat het wereldbekende nummer Polk Salad Annie en de cover Wichita Lineman van Jimmy Webb. Soul Francisco wordt een hit in Frankrijk. Eind september 1973 werd White gevraagd door producent Huey P. Meaux om mee te werken aan de Memphis sessies (die drie dagen duurde) en zo kwam het bekende album Southern Roots van Jerry Lee Lewis tot stand. Carl Perkins, Mark Lindsay (van Paul Revere and the Raiders, Wayne Jackson en de Memphis Horns deden tijdens de sessies mee, ook speelden Booker T. & the M.G.'s na drie jaar weer samen.

In de jaren 70 en 80 toerde White samen met Creedence Clearwater Revival en James Taylor. In Europa werd White bekend door zijn livedebuut op het Isle of Wight Festival in Engeland waar ook Jimi Hendrix aanwezig was. Nadat White in 1991 de cd Closer to the Truth had gemaakt, toerde hij samen met Eric Clapton en Joe Cocker. In 1993 maakte hij het album Path Of A Decent Groove en in 1995 Lake Placid Blues. De laatstgenoemde cd kreeg twee nominaties voor "Best R & B Album" tijdens de Nashville Music Awards.

In 1999 ging White terug naar zijn roots en maakte in Louisiana One Hot July. De cd werd wederom goed verkocht. Hij ging weer op tournee door Australië en Europa. In 2008 speelde White tijdens de Europese tournee op 65-jarige leeftijd een concert in Paradiso in Amsterdam en werkte hij tevens mee aan een cd van Susan Tedeschi. De bandleden waar hij in 2008 mee toerde waren Jeff Hale op drums en Ryson Rogers op keyboard, zelf zong hij, speelde gitaar en mondharmonica.


» Reageer (0)
02-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenbeul plakt muil van hond dicht met tape

Dierenbeul plakt muil van hond dicht met tape

https://pbs.twimg.com/media/CGKE_VPU0AAVq9R.jpg

Zwaar geval van dierenmishandeling in South Carolina: een zwerfhond werd er teruggevonden met zwarte isolatietape die strak rond haar muil gespannen was. "Caitlyn heeft veel pijn, haar toestand is kritiek", luidde het in een eerste diagnose. "Als het weefsel afsterft door het bloedtekort kan het zijn dat een groot deel van haar tong chirurgisch verwijderd moet worden." Vijf dagen nadat dit schrijnende geval aan het licht kwam, is een verdachte opgepakt. Het gaat om de 41-jarige William L. Dodson.

De grote middelen werden ingezet om de dader te vatten. Sociale media deden uiteraard hun werk, daarnaast loofde een dierenorganisatie uit Charleston een beloning van 1.000 dollar uit voor de cruciale tip. De overkoepelende beweging -de Humane Society of the United States- deed daar nog eens 5.000 dollar bovenop. Vanuit de hele wereld stroomden tot slot donaties binnen om Caitlyn erbovenop te helpen.

Met de vijftien maanden oude viervoeter gaat het intussen een pak beter. "Er wacht haar nog een lang herstel, maar ze boekt zeker vooruitgang", klinkt het op de Facebookpagina van de dierenorganisatie. "Ze rust en kan intussen weer zelfstandig eten. Zaterdag heeft ze lasertherapie gekregen, haar lippen en tong moeten nog wel onder het mes. Hopelijk is haar weefsel goed genoeg, zodat ze niet te veel van haar tong moet verliezen. Ze zit voorlopig nog in een drukcabine, zodat ze meer zuurstof krijgt en haar wonden sneller kunnen herstellen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzonderlijk goed bewaarde weduwe na 4 eeuwen opgegraven in Rennes

Uitzonderlijk goed bewaarde weduwe na 4 eeuwen opgegraven in Rennes

http://static0.hln.be/static/photo/2015/1/16/5/20150602185604/media_xll_7761995.jpg

Tijdens preventieve archeologische werken in het Jacobijnenklooster van Rennes is in maart 2014 een loden lijkkist opgegraven met daarin het uitzonderlijk goed bewaarde stoffelijke overschot van een edeldame uit de 17de eeuw, volledig religieus gekleed. Dat hebben archeologen vandaag aan de pers meegedeeld.

Het 145 centimeter lange lijk, ontdekt in de Sint-Jozefskapel van het klooster, is vermoedelijk dat van Louise de Quengo, weduwe van een hoge Bretonse adellijke. In de buurt werd immers het hart aangetroffen van die edelman, Toussaint de Perrien.

De kist werd opgegraven op de bouwwerf waar eerlang het congrescentrum van de stad Rennes moet verrijzen. Er werden nog vier andere loden kisten gevonden en 800 andere graven, die bevatten "gewone" skeletten. Bij Louise was dat anders: daar zagen de archeologen nog de handen die een kruis vasthouden. Waarschijnlijk is de vrouw, nadat zij weduwe was geworden en zoals dat destijds gebruikelijk was, in het klooster ingetreden.

De kledij van de vrouw kon worden hersteld en zal binnenkort tentoongesteld worden. De vrouw zelf, of althans haar overschot, wordt binnen enkele maanden opnieuw begraven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kopzorgen: migraine is meer dan

Kopzorgen: migraine is meer dan "een beetje hoofdpijn"

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/0/2/20150601172709/media_xll_7759157.jpg

Gisteren ging de week van de migraine van start. Een onderwerp dat mij (helaas) nauw aan het hart ligt. Want al zo lang ik mij kan herinneren, word ik één keer per maand getrakteerd op misselijkheid, een bonzend hoofd en een knallende pijn, ook wel migraine genoemd.

Aangenaam, ik ben Sophie, 24 jaar oud en gezegend met hormonale migraine. Een zware term die eigenlijk gewoon wil zeggen dat het maandelijks cadeautje van moeder natuur voor mij nog veel meer in petto heeft dan de alom gevreesde krampen en rugpijn. Denk: een rothumeur en een tikje zelfmedelijden, maar vooral zo onnoemelijk veel pijn dat ik me liefst in foetushouding onder een kilo dekens begraaf om nooit meer buiten te komen. Of toch totdat de migraine aanval is gaan liggen.

Aanstellerij
Een gegeven paard mag je niet in de mond kijken, maar echt dankbaar voor die gulle bui van moeder natuur ben ik niet. En niet eens omwille van de pijn. Toegegeven, een pretje is het allerminst, maar de impact die het heeft op mijn omgeving vind ik duizend keer erger. Afspraken die ik al meermaals heb moeten afzeggen om gewoon urenlang wat apathisch in bed naar het plafond te  staren, mijn vriend die zich een ongeluk verschiet wanneer ik na een lange dag tanden bijten huilend kom binnengestrompeld, .. Ik mag dan misschien de betwijfelbare luxe hebben om te weten wanneer ik mij er ongeveer aan kan verwachten, voorbereid ben je nooit. En al de rest zal wijken.

En dus neem ik op aanraden van de huisdokter fanatiek mijn pil door en slik ik enthousiast de ene broodnodige pijnstiller na de andere. En dat helpt. Niet dat ik plots pijnvrij door het leven huppel, maar het helpt me om toch te functioneren op de dagen die ik anders levenloos in bed zou doorbrengen. Er is namelijk één ding waar ik pas echt als de dood voor ben. En nee, dat is niet de pijn, maar het etiket 'migrainepatiënt'. Want dat staat vandaag de dag nog steeds semi-gelijk aan aanstellerij. En dus slik ik lustig door en ga ik mijn dagdagelijkse gangetje. Met de tanden op elkaar.

Angst voor onbegrip
Pas op, ik begrijp het wel. Er is geen bewijsmateriaal voorhanden, geen blauwe plekken, geen haaruitval, geen hoge koorts, en als je de tv-spotjes mag geloven is het probleem met een simpel paracetamolletje in een wip verholpen. En dus ben ik niet verbaasd dat meer dan 40% van mijn collega-migrainepatiënten het probeert te verbergen. Ik doe het immers zelf ook. Want de angst voor de pijn is lang niet zo groot als de angst voor het onbegrip.

Dat is overigens ook waarom ik naar aanleiding van de derde 'Week van de Migraine' even uit mijn schulp en in mijn pen kruip. Om voor eens en voor altijd duidelijk te maken dat migraine niet zomaar "een beetje hoofdpijn" is. Dat je er even ziek en werkonbekwaam van kan zijn als iedere andere aandoening. Dat het geen aanstellerij is, en geen ingebeelde ziekte. Want niet de migraine zelf, maar dat hardnekkige en onzinnige taboe bezorgt mij kopzorgen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lynyrd Skynyrd - Free Bird

Lynyrd Skynyrd - Free Bird

Klik op de foto om hem te beluisteren


Lynyrd Skynyrd is een Amerikaanse southern rockband, afkomstig uit Jacksonville, Florida. Lynyrd Skynyrd verwierf begin jaren 70 bekendheid onder het leiderschap van zanger en songwriter Ronnie Van Zant tot hij met enkele andere bandleden omkwam bij een vliegtuigongeluk op 20 oktober 1977.

Lynyrd Skynyrd was één van de meest toegejuichte southern-rockbands, hoewel die term toen nog niet was uitgevonden. Op 13 maart 2006 werd zij in de Rock and Roll Hall of Fame geïntroduceerd. De unieke 'triple-lead guitar' zorgde ervoor dat songs zoals Free Bird of Sweet Home Alabama nu nog bekendheid hebben. Lynyrd Skynyrd staat op de derde plaats van de top 100-gitaarsolo's aller tijden met Free Bird .

Leden van de band waren, naast zanger Ronnie Van Zant, onder meer de gitaristen Gary Rossington, Allen Collins, Ed King, en Steve Gaines, de bassist Leon Wilkeson, keyboardspeler Billy Powell, en de drummers Bob Burns en Artimus Pyle.

De band, die oorspronkelijk My Backyard heette, werd gevormd in Jacksonville in de zomer van 1964 door de jeugdvrienden Ronnie Van Zant, Allen Collins, Gary Rossington, Larry Junstrom (bas) en Bob Burns. Hun vroege invloeden waren Britse groepen zoals The Beatles, Free, The Yardbirds maar ook blues- en southern-bands als The Allman Brothers Band.

Tijdens de jaren 60 veranderde hun naam ettelijke malen; zo noemden de bandleden zich The Noble Five en One Percent. Ze speelden vaak in clubs en dancings in Jacksonville. Toen ze in 1968 een Battle of the Bands wonnen kregen ze hun eerste hits, waaronder Michelle en Need All My Friends. In 1970 werd de definitieve naam bedacht: Lynyrd Skynyrd, een verbastering van de naam van een gymleraar van enkele bandleden, Leonard Skinner.


» Reageer (0)
01-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo mooi zijn dames met een kaal hoofd

Zo mooi zijn dames met een kaal hoofd

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/0/14/20150601123437/media_xll_7757984.jpg

De diagnose kanker is al erg genoeg. Maar dan ook nog je haar verliezen... Toch lieten veertig Nederlandse vrouwen zich fotograferen zonder haar. "Ik ben zo trots op deze mooie foto's.''

Vraag één aan de dokter na een kankerdiagnose: overleef ik het? Vraag twee: ga ik mijn haar verliezen? Kapster Annemiek Sikkenk ziet al jaren vrouwen in haar zaak die hun kaalheid zo snel mogelijk voor de buitenwereld willen verbergen. Begrijpelijk misschien, maar onterecht, vindt ze. "Konden ze door hun tranen heen maar zien hoe mooi ze zijn,'' zei ze tegen haar zus, fotografe Carolien Sikkenk. Zij kwam op het idee die schoonheid vast te leggen.

Twee van de veertig geportretteerden, leven inmiddels, twee jaar later, niet meer. En met twee anderen gaat het slecht. Niet alle vrouwen die zich lieten fotograferen zijn kankerpatiënt. Ongeveer een kwart heeft de auto-immuunziekte alopecia. Sikkenk: "De emoties waren bij hen anders, maar niet minder heftig. Na een chemo komt je haar bijna altijd terug. Maar als je op je 26ste door alopecia een volle bos krullen verliest, weet je dat je altijd kaal zult blijven. Dat is moeilijk.''

Op de foto's ogen de vrouwen vrolijk, guitig en strijdlustig. "Maar ze zijn vooral zichzelf,'' zegt Sikkenk, die doorgaans popsterren als Ilse de Lange en Lenny Kravitz voor haar lens heeft.

"Zonder haar vallen ineens zo veel andere mooie dingen op: de vorm van de lippen, sproetjes, jukbeenderen", aldus de fotografe.

Bij kankerpatiënte Van Kessel zag ze een lange zwanenhals en felblauwe ogen, net als bij Helga van der Meij. Precies daarom besloot Sikkenk de foto's in kleur af te drukken en niet, zoals ze eerder van plan was, in zwart-wit. Kijken naar hun eigen kale hoofden voelt niet ongemakkelijk, zeggen ze. "Ik ben zo trots op deze mooie foto's. Nu snap ik wat Annemiek zag in die kappersstoel,'' zegt Van Kessel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de duurste handtas ter wereld

Dit is de duurste handtas ter wereld

http://static2.hln.be/static/photo/2015/11/10/9/20150601180843/media_xll_7759269.jpg

Op een veiling in Hong Kong werd vandaag de duurste handtas ter wereld verkocht. De zeldzame tas van het merk Hermes ging er onder de hamer voor een recordbedrag van 202.857 euro.

De tas die op een vijfdaagse veiling door veilinghuis Christies in Hong Kong verkocht werd, is de 'Porosus Crododile-Birkin'-bag, een iconische tas van Hermes uit 2014. De tas is gemaakt van speciaal fuchsia krokodillenleer en dankt haar naam aan de al even iconische Jane Birkin, zangeres en ex-vrouw van muzikant Serge Gainsbourg. De afwerking van de tas bestaat uit niets minder dan goud en diamanten.

Met een bedrag van 202.857 euro is de unieke Birkin-bag de duurste tas die ooit verkocht werd. De tas kaapt dat record weg van een ander fraai stuk met goud en diamanten dat ooit aan Elizabeth Taylor zou hebben toebehoord. In december 2011 telde een bewonderaar daar in New York zo'n kleine 199.000 euro voor neer.

Wie zichzelf precies de trotse nieuwe eigenaar van de tas mag noemen, is niet bekend. Dat het record van 'duurste tas ter wereld' precies in Hong Kong verbroken wordt, is overigens opmerkelijk: grote luxemerken zetten er op dit moment immers een trend van prijsdaling in, in de hoop op die manier meer kopers aan te trekken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerlaatste telefoonhokje nu echt verwijderd

Allerlaatste telefoonhokje nu echt verwijderd

http://oi59.tinypic.com/263v49k.jpg

Het is gebeurd: ons land telt niet langer telefooncellen op straat. Het laatste hokje is vandaag verwijderd aan het Middelheimpark in Antwerpen. Een stukje geschiedenis is nu definitief niet meer.

Eind vorige maand was aangekondigd dat het doek was gevallen over de laatste telefooncel, maar pas vandaag was het écht zover. Het voorlaatste telefoonkot werd vorige maand weggenomen in het Waalse Bergen. Vanaf vandaag is het dus definitief over en uit met bellen in een hokje op de stoep. Dertig oude cellen krijgen wel een nieuwe en creatieve invulling.

Volgens Proximus valt er geen geld meer te verdienen met de telefooncellen door de opkomst van de mobiele telefoon. Op het hoogtepunt had de telecomprovider 18.000 cellen. In 1997 werd gemiddeld vijftien uur per maand per cel gebeld, maar in 2012 was dat gezakt naar gemiddeld veertien minuten per cel per maand.

Wie nostalgisch is naar bellen vanuit een hokje, kan nog altijd terecht in Nederland, daar staan immers wel nog telefooncellen op straat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verontrustend: slimme camera weet wie je bent, hoe je je voelt en wat je wil kopen

Verontrustend: slimme camera weet wie je bent, hoe je je voelt en wat je wil kopen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/10/9/20150530085648/media_xll_7754169.jpg

Camera's die in één oogopslag je leeftijd, het geslacht én de gemoedstoestand scannen: binnenkort hangen ze in winkels om klanten te kunnen bespelen met gepersonaliseerde reclames. Privacy-experts zijn 100% tegen: "Dit mag niet."

Het warm water hebben Stijn Brepoels (23) en Nick Koopmans (26) uit Bilzen met hun start-up Breko niet uitgevonden, maar door de recentste softwaretechnieken voor gezichtsherkenning en bewegingsdetectie te koppelen aan beveiligingscamera's en slimme databanken hebben de twee Limburgers een systeem ontwikkeld dat de commerciële wereld heel wat interessante opties biedt. Sinds gisteravond hangen de eerste camera's in een Limburgse cocktailbar, als testcase.

Stijn Brepoels: "Met een grote nauwkeurigheid laten we onze camera's mensen scannen op leeftijd, geslacht én emoties. Door een analyse te maken van hoe iemand precies kijkt, met grote of kleine ogen, de zenuwachtigheid waarmee pupillen rondschieten, de stand van de wenkbrauwen en de mondhoeken kunnen we basisemoties zoals tevredenheid, verdriet, angst, en blijdschap detecteren."

Het hoofddoel is de commerciële wereld. "Door slimme camera's te hangen, kan een supermarkt snel elke klant bespelen met persoonlijke reclame: twee kilo gehakt in promotie voor het gepensioneerde vrouwtje, rode wijn voor de man in het deftige kostuum en energiedrank voor jonge kerels. Stelt de winkelier 's avonds vast dat sommige aanbiedingen met gefronste wenkbrauwen worden ontvangen, dan kan hij bijsturen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf dingen die je meteen kan doen om gelukkiger te worden

Vijf dingen die je meteen kan doen om gelukkiger te worden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/3/16/2/20150531163526/media_xll_7756487.jpg

Meer geld verdienen, de job van jouw leven binnenrijven of een wereldreis maken: dat lijken de sleutels tot een gelukkiger leven. Nochtans is niets minder waar volgens geluksprofessor Paul Dolan. Het zijn net kleine veranderingen die blijdschap brengen en zin geven aan het leven.

Dolan, die als professor verbonden is aan de gerenommeerde London School of Economics en eveneens werkzaam is als regeringsadviseur, claimt dat de grote veranderingen waarvan mensen denken dat ze erdoor gelukkig zullen worden net een negatieve invloed op hun leven kunnen hebben.

Ook al lijkt die promotie op het werk de sleutel tot het grote geluk, het zal vaak langere werkdagen en meer stress met zich meebrengen. Net zoals die wereldreis ons lange tijd zal scheiden van de vele mensen die we graag zien.

Vijf manieren
"Het is namelijk belangrijk om te wijzigen wat je doet en niet hoe je denkt", meent de professor. Volgens Dolan zijn er vijf simpele methodes om ons geluksgevoel meteen een boost te geven:

1. Luister naar jouw favoriete streepje muziek;
2. Breng vijf minuten langer door met iemand die je graag hebt;
3. Ga naar buiten;
4. Help iemand anders;
5. Beleef iets nieuws.

"Je moet luisteren naar muziek waarvan je houdt", zegt de professor. "Dat komt jouw gemoed onmiddellijk ten goede. Er is geen betere methode denkbaar om het brein op te peppen.

Breng vijf minuten langer door in het gezelschap van iemand die je graag hebt en geniet van de buitenlucht. Anderen helpen zal jou bovendien heel veel voldoening geven. Het is een grote bron van geluk. Probeer het eens en merk direct het verschil.

Ook af en toe eens iets nieuws beleven, is heel belangrijk. Nieuwe ervaringen vertragen de tijd. Daarom lijkt de tijd ook trager te gaan voor kinderen omdat ze continu nieuwe dingen ervaren. Je zal gelukkiger zijn wanneer je focust op de persoon waar je nu mee samen bent of op de activiteit die je nu aan het doen bent. Dus laat dat dan een persoon zijn die je graag hebt en een activiteit waar je van houdt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windpokken toch niet zo onschuldig

Windpokken toch niet zo onschuldig

http://static3.hln.be/static/photo/2015/9/10/1/20150601052730/media_xll_7757671.jpg

Elk jaar worden honderden kinderen met windpokken opgenomen in het ziekenhuis. Een tweetal kinderen krijgt zelfs een beroerte die te wijten is aan de windpokkeninfectie, zo meldt De Standaard.

Bijna alle Vlaamse kinderen krijgen windpokken. Het virus dat de rode jeukende blaasjes in het gezicht en op het lichaam uitlokt, is evenwel minder onschuldig dan gedacht.

"De laatste twee jaar komen er almaar meer harde bewijzen bij dat een windpokkeninfectie het risico op beroertes bij kinderen tot zes maanden na de ziekte verhoogt", zegt Benson Ogunjimi, kinderarts in opleiding en onderzoeker. Recent verdedigde hij aan de Universiteit Antwerpen en Universiteit Hasselt zijn doctoraat over het varicella-zostervirus, dat windpokken veroorzaakt. "Het virus blijft achter in het lichaam en verspreidt zich vermoedelijk ook in de hersenen."

"We moeten opnieuw overwegen om het windpokkenvaccin aan alle jonge kinderen te geven", vindt Ogunjimi. Een belangrijk bezwaar tegen een grootschalige vaccinatie voor het varicella-zostervirus is echter dat het kwalijke neveneffect op volwassenen kan hebben. (b.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mick Hucknall - I'd Rather Go Blind

Mick Hucknall - I'd Rather Go Blind

Klik op de foto om hem te beluisteren


Mick Hucknall is de lead zanger van Simply Red (geboren in Denton, Greater Manchester, op 8 juni 1960)

Vorige week is hij in het huwelijksbootje gestapt met zijn tien jaar jongere vriendin. Slechts een handvol mensen woonden de ceremonie bij, meldt de Britse tabloid Daily Mail.

Onder het goedkeurend oog van acht genodigden beloofde de 49-jarige zanger eeuwige trouw aan Gabriella Wesberry, een 39-jarige voormalige kunstverkoopster. De twee hebben al een dochtertje samen.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!