NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Demis Roussos - I'm on my way

Demis Roussos -  I'm on my way

Klik op de foto om hem te beluisteren

Artemios Ventouris (Demis) Roussos (Grieks: Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσος) (Alexandrië, 15 juni 1946 – Athene, 25 januari 2015) was een Grieks zanger en basgitarist.
Demis werd geboren als Artemios Ventouris Roussos op 15/6/1946 in Alexandrië, Egypte. Zijn ouders waren Grieken die tijdens de Suezcrisis alles verloren en daardoor noodgedwongen terugkeerden naar Griekenland. Toen Demis zeventien jaar oud was werd hij lid van The Idols. Daarna vervoegde hij We Five en andere coverbands die een beperkt succes genoten in Griekenland. Het succes kwam er pas toen hij in 1968 bij de progressieve rockband Aphrodite’s Child kwam. Eerst was hij zanger, maar later begon hij ook basgitaar te spelen. Zijn opgemerkte stem hielp de band aan internationaal succes, en successen zoals ‘Rain and Tears’, ‘I Want to Live’, ‘It’s Five o’clock’ en ‘Spring, Summer, Winter and Fall’ haalden overal de hitparades. De band releaste echter maar drie elpees. Toen de groep ermee kapte, ging Demis door als solozanger en nam sporadisch nog enkele songs op met componist/toetsenist Vangelis Papathanassiou. Hij begon zijn succesvolle solocarrière met de hit ‘We Shall Dance’ in 1971, en tijdens de volgende jaren zouden nog vele hits volgen zoals: ‘Forever And Ever’, ‘My Friend the Wind’, ‘My Reason’, ‘Goodbye My Love, Goodbye’, ‘Someday Somewhere’ en ‘Lovely Lady of Arcadia’. Ook nam hij op in verschillende talen, zoals Duits en Japans.

Verder is hij bekend door zijn dieet, dat hij neerschreef in een boek. Tijdens de jaren tachtig en negentig bracht hij af en toe een nieuw album uit. Nu heeft hij een nieuwe cd uit waarop rock , soul en blues aan de orde is. Een ontmoeting met Marc di Domenico bracht hem terug naar zijn roots: de rockmuziek. Hij werkte met jonge muzikanten van Little Barrie en Dirty Feel. Het album werd opgenomen bij Terry Britten, die u nog wel kent van zijn werk met Tina Turner enz.

Dat die stem ooit nog op fijne blues soulnummers zou opleveren had niemand verwacht. En wat nog meer verrast, het is nog geloofwaardig ook.

Roussos overleed op 25 januari 2015 in het Ygeia Hospitaal in Athene aan de gevolgen van uitgezaaide maagkanker. Hij laat zijn moeder, vrouw en twee kinderen achter.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze fruit- en groentensoorten helpen u echt gewicht verliezen

Deze fruit- en groentensoorten helpen u echt gewicht verliezen

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/4/11/20160130142510/media_xll_8362151.jpg

Om u meteen een illusie te ontnemen: hét wondermiddel dat u doet vermageren, bestaat niet. Maar volgens een nieuwe grootschalige studie van Harvard en de universiteit van East Anglia zijn er wel degelijk fruit- en groentensoorten die u kunnen helpen uw gewicht op peil te houden, en zelfs enkele kilo's te verliezen.

De wetenschappers bestudeerden de gegevens van in totaal 124.086 mensen die, verdeeld over drie studies, gedurende 24 jaar gevolgd werden. Ze onderzochten het verband tussen hun gewicht en de consumptie van fruit en groenten rijk aan flavonoïden. Dat zijn natuurlijke verbindingen die voorkomen in planten, en in de ene soort al talrijker aanwezig zijn dan in de andere.

Op middelbare leeftijd krijgen de meeste mensen te maken met een gewichtstoename, onder andere door slaaptekort, een trager metabolisme, hormonale veranderingen en een afname van de spiermassa. De onderzoekers ontdekten een link tussen een verhoogde consumptie van flavanoïden en gewichtsbehoud, en zelfs een bescheiden gewichtsverlies. Dat was het geval bij zowel mannen als vrouwen, en op alle leeftijden.

Bosbessen

Zelfs een kleine toename van dergelijke voeding bleek al een positief effect te hebben. "Eén enkele portie van deze vruchten per dag kan al een belangrijke impact hebben op de gezondheid", besluiten de onderzoekers. Gewichtstoename op middelbare leeftijd kan immers het risico op een verhoogde bloeddruk, hartziekten en diabetes vergroten.

Bosbessen bevatten de grootste concentratie flavonoïden en bleken het grootste effect te hebben. Daarnaast toonden pruimen, appelen, peren, aardbeien, druiven, selder en pepers goede resultaten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 dingen die je nog niet wist over suikervrije frisdrank

11 dingen die je nog niet wist over suikervrije frisdrank

http://static3.hln.be/static/photo/2016/7/12/6/20160130190253/media_xll_8362686.jpg

Ik drink suikervrije frisdrank, dus ik ben goed bezig, denk je? Think again. Deze 11 weetjes over light frisdranken doen je in de toekomst misschien net iets vaker naar een glas water grijpen.

1. Light of niet: beide frisdrankvarianten bevatten fosforzuur, een regelrechte aanslag op je tanden. Het duurt slechts 10 minuten voor het fosforzuur het glazuur van je tanden aantast.

2. Het verschil tussen Cola-Cola Light en Coca-Cola Zero bestaat wel degelijk, en heeft alles te maken met de smaakbasis. Beide varianten bevatten geen suiker en gebruiken dezelfde zoetstoffen, maar Zero heeft tot doel om meer zoals gewone Cola te smaken, terwijl Light zijn eigen uitgesproken smaak heeft.

3. Light frisdranken hebben een pH-waarde van 3.2, wat zoveel wil zeggen als: een heel hoge zuurtegraad. Ter vergelijking: zuren in batterijen hebben een pH van 1, water heeft een pH van 7.

4. Een blikje gewone frisdrank zinkt in het water, terwijl light-varianten drijven. De suiker in "gewone" frisdranken zorgt voor een dichtere substantie, waardoor die blikjes naar de bodem zinken.

5. De hoge zuurtegraad in (light) frisdranken kan je eigen pH-waarden in de war sturen, wat kan leiden tot acne en andere huidproblemen.

6. Aspartaam, de zoetstof die gebruikt wordt om suiker te vervangen in light frisdranken, is 200 keer zoeter dan suiker. Daarom wordt maar een heel kleine hoeveelheid per portie gebruikt.

7. Voedingsdeskundigen waarschuwen ervoor dat artificiële zoetstoffen insuline kunnen triggeren, waardoor je lichaam zich in 'vetopslag-modus' zet en je dus bij komt.

8. Light frisdranken zijn vaak geen aangepaste recepten van de originele frisdrank, maar meestal een totaal andere recepten met een compleet andere formule.

9. Na het drinken van een light frisdrank kan je lichaam nog steeds verlangen naar de "echte" suiker die het nog niet gekregen heeft. Dat leidt dan weer tot het kiezen voor andere suikerrijke snacks.

10. Voor Cola Light op de markt werd gebracht, werd het aan maar liefst 450 testen onderworpen, om zeker te zijn dat het bij de standaarden van het bedrijf zou passen.

11. Een grote koffie van Starbucks bevat 4 à 5 keer meer cafeïne dan een blikje Cola Light. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoals in de film: vermomde agenten recupereren gestolen Picasso van helers

Zoals in de film: vermomde agenten recupereren gestolen Picasso van helers

http://static1.hln.be/static/photo/2016/2/10/11/20160130204012/media_xll_8362871.jpg

Na een infiltratie-operatie van enkele weken heeft de Turkse politie beslag kunnen leggen op een schilderij van Picasso dat gestolen was van een kunstverzamelaarster in New York.

De Turkse agenten gaven zich uit als kunstliefhebbers die geïnteresseerd waren om het olieverfschilderij te kopen. De onderhandelingen met de vermoedelijke helers vonden eerst plaats in een hotel en vervolgens in een jachthaven in Istanboel. De kunstdieven vroegen eerst 8 miljoen dollar, maar aanvaardden dan om de prijs te doen zakken tot 7 miljoen dollar.

Bij de derde ontmoeting in een café van de Turkse metropool gingen de undercoveragenten over tot arrestaties en inbeslagname van het schilderij.

Het doek, getiteld 'Femme se coiffant' ('Vrouw die haar haar kamt'), stamt uit 1940 en is een portret van Dora Maar, de muze en toenmalige partner van Picasso. (br.hln)


» Reageer (0)
30-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Bowie wilde dat zijn as uitgestrooid zou worden op Bali

David Bowie wilde dat zijn as uitgestrooid zou worden op Bali

http://static1.hln.be/static/photo/2016/3/10/4/20160130091750/media_xll_8361409.jpg

David Bowie heeft 100 miljoen dollar (ruim 92 miljoen euro) nagelaten en het grootste deel daarvan gaat naar zijn familie. Dat melden Amerikaanse media op basis van het testament van de op 10 januari overleden artiest.

Daarin staat ook dat hij op het Indonesische eiland Bali wil worden gecremeerd en dat zijn as daar wordt uitgestrooid. Bij het testament zit echter ook een overlijdensakte waarin wordt gemeld dat hij op 12 januari al is gecremeerd. Dat zou dan in New York zijn gebeurd.
Bowie, wiens echt naam David Robert Jones was, overleed op 69-jarige leeftijd in New York aan de gevolgen van kanker.

Volgens het testament krijgt zijn weduwe Iman Abdulmajid Jones ongeveer de helft van zijn nalatenschap en zijn dochter en zoon elk een kwart. Verder krijgen zijn persoonlijke assistent en een verzorger van een van zijn kinderen een geldbedrag.

Bowie verloor zijn hart aan Bali toen hij daar samen met Iggy Pop op vakantie was in de jaren tachtig. Hij was zo onder de indruk van het eiland dat hij later op het Caribische eiland Mustique een huis in Indonesische stijl liet bouwen. In het testament staat dat Bowie volgens "boeddhistische rituelen'' op Bali wilde worden gecremeerd. Als dat niet mogelijk is, moet in elk geval zijn as daar worden verstrooid (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtoffer van een brutale overval, wacht haar in het ziekenhuis opnieuw een onaangename verrassing

Slachtoffer van een brutale overval, wacht haar in het ziekenhuis opnieuw een onaangename verrassing

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/4/12/20160130105725/media_xll_8361522.jpg

Ze werd het slachtoffer van een brutale overval op haar juwelierszaak in Luik. Maria Rita incasseerde daarbij een paar rake klappen van de dader die gewapend was met een boksijzer. Zwaar toegetakeld werd ze naar het ziekenhuis gebracht en daar wachtte haar een tweede onaangename verrassing. Dik een jaar na de feiten doet ze vandaag haar relaas in de krant La Meuse.

Rita stond op 27 december 2014 in haar juwelierszaak 'L'Âge d'Or' in Luik toen plots een man op haar afstapte. Gewapend met een boksijzer deelde hij een paar klappen uit. Een voorbijganger zag de overval gebeuren en zette meteen de achtervolging in op de dader. Hij kon de overvaller met de hulp van de zoon van de juwelierster bij de kraag vatten waarna de overvaller op zijn beurt naar de spoedafdeling van het ziekenhuis gebracht werd. Daar wachtte Maria een twee onaangename verrassing. "Hij lag naast mij in de kamer. We waren van elkaar gescheiden door een simpel gordijntje. Je kan je nauwelijks inbeelden hoe stresserend de situatie voor mij was."

Na twee dagen in het ziekenhuis stond de kranige vrouw al opnieuw achter de toonbank van haar zaak. De dader, een minderjarige jongen, werd naar de gesloten instelling van Saint-Hubert gebracht. Zijn familie was geen onbekende voor het gerecht. "Na twee maanden in de gesloten instelling werd hij vrijgelaten. Op een morgen lag er een brief van zijn advocaat in de bus met excuses in zijn naam. Ik had die brief liever nooit gekregen of toch niet op zo'n manier."

Acht maanden na de overval kon de Luikse haar gestolen juwelen en geld recupereren. "Onmiddellijk weer aan de slag gaan, was een goede beslissing. Het heeft me geholpen om het trauma te verwerken. Ik heb immers geen nood aan antidepressiva of praatjes bij een psychiater. Ik wou meteen tonen dat ik er opnieuw stond!", luidt het ferm.

Haar zaak was toen al beveiligd met een bel, een speciale deur en camera's. Daar kwam nog een parlofoon bij. "Voortaan vraag ik de klanten wat ze willen kopen voor ik hen binnenlaat. Een praatje vooraf maakt me meteen ook veel wijzer", besluit Maria Rita. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shocking Blue - Inkpot

Shocking Blue - Inkpot

Klik op de foto om hun te beluisterenShocking Blue was een Nederlandse rockband uit Den Haag die in de jaren 60 en 70 succesvol was. De groep werd in 1967 opgericht door Robbie van Leeuwen, die naar eigen zeggen bij The Motions  aan zijn plafond was gekomen en een groep in de steigers wilde zetten waarmee hij internationaal meer kansen zag. Van Leeuwen rekruteerde de groepsleden uit diverse hoeken van de Haagse beatscene en koos in eerste instantie voor een zanger, Barry Hay, die net The Haigs  had verlaten. Hay paste echter en van Leeuwen sprak de historische woorden: "Hier zul je nog spijt van krijgen" (quote van Barry Hay op NCRV-televisie). Uiteindelijk werd Fred de Wilde de zanger en werd er een lp voor Polydor  opgenomen. Het album scoorde net als de eerste single "Love is in the air" matig. Een jaar later stapte Shocking Blue over naar het pas opgerichte Pink Elephant-label van Dureco. Toen De Wilde halverwege 1968 een oproep kreeg voor militaire dienst, besloot Van Leeuwen dat hij zijn groep wilde completeren met een zangeres. In eerste instantie werd gedacht aan Annet Hesterman, maar zij bleek net een contract met een manager te zijn aangegaan en bedankte. Later was ze nog korte tijd de zangeres van de Groningse Ro-d-ys. In Loosdrecht stuitten Van Leeuwen en manager Cees van Leeuwen op Mariska Veres, die daar optrad met The Motowns tijdens een feestje van de Golden Earring. Via haar moeder werd het contact gelegd, en de rest is geschiedenis. Shocking Blue werd de eerste Nederlandse groep die een nummer 1-hit in de Billboard Hot 100 van de Verenigde Staten behaalde met de single Venus. De groep scoorde nog vele andere hits en ging in 1975 uit elkaar. In 1979 werd een poging tot een reünie gedaan, maar die duurde maar zo'n jaar of twee. Shocking Blue herrees in een nieuwe samenstelling in 1993 met Mariska Veres, maar zonder Robbie van Leeuwen. Deze formatie bleef optreden tot aan het overlijden van Mariska Veres in december 2006.» Reageer (0)
29-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australische in paar minuutjes bevallen van haar vijfling

Australische in paar minuutjes bevallen van haar vijfling

http://static1.hln.be/static/photo/2016/9/5/2/20160129092731/media_xll_8358242.jpg

Het is eindelijk zover. Kim Tucci is mama geworden van een vijfling. Heel Australië leefde mee met de zwangerschap van de vrouw uit Perth. Ze deelde haar 'avonturen' op haar Facebookpagina 'Verrast Door Vijf'. De bevalling duurde amper een paar minuten, meldt Woman's Day. Verdere details over de geboorte van de vier meisjes en het jongetje zijn nog niet bekend.

De vijfling van Kim en Vaughn luisteren naar de namen Keith, Ali, Penelope, Tiffany en Beatrix. De 26-jarige Tucci was al moeder van een zoon toen ze in het huwelijksbootje stapte met Vaughn. Samen hadden ze al twee dochters, Avia en Indiana toen ze besloten om nog voor een zoontje te gaan.

Groot was de verrassing toen bleek dat ze zwanger was van een vijfling. Hun wens, een jongen werd vervuld maar op vier 'extra' meisjes had het koppel niet meteen gerekend.

Tucci die op natuurlijke wijze zwanger raakte, deelde haar 'avonturen' op Facebook. Zo moest ze elke dag 6.000 calorieën eten om haar vijfling te voeden. Ze omschreef haar uitzonderlijke zwangerschap dan ook als 'heavy'. De volgende maanden zullen dat zeker worden nu haar gezinnetje plots acht kinderen telt. We wensen de ouders alvast veel moed en succes! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom knuffelberen slecht zouden zijn voor de gezondheid

Waarom knuffelberen slecht zouden zijn voor de gezondheid

http://static1.hln.be/static/photo/2016/6/4/1/20160128193442/media_xll_8356966.jpg

Knuffels mogen nog zo onschuldig lijken, volgens de Noorse Hart- en Longassociatie zijn ze levensgevaarlijk. In een campagne waarin ze knuffelberen vermomd hebben als Hitler, Khaddafi en Kim Jong-II waarschuwen ze dat slapen met een teddybeer kan leiden tot astma en allergieën, door de hoge concentratie aan huisstofmijt in de beren.

In een interview met Radio 1 nuanceert kinderallergoloog Elke De Wachter van het UZ Brussel die extreme stelling echter. Ze begrijpt het statement van de Noorse Hart- en Longstichting LHL wel, maar vindt die anderzijds ook sterk overdreven. "Hun visie is dat je kunt vermijden dat kinderen allergieën krijgen, door hen vroegtijdig niet in contact te brengen met iets. Dat is iets dat we al lang weten, en klopt dus ook. Als je bijvoorbeeld vermijdt dat baby's worden blootgesteld aan een hoge concentratie huisstofmijt, dan zullen ze in hun latere leven daar minder snel allergisch aan worden."

"Link met astma nooit bewezen"
"Hier leggen ze echter ook meteen de link met astma, en dat is dan weer nooit bewezen. Een hoge concentratie aan huisstofmijt kan inderdaad leiden tot overgevoeligheid, maar ook in matrassen, boeken en tussen speelgoed zit huisstofmijt," legt De Wachter uit. "Dat volledig vermijden is dus sowieso niet mogelijk."

Maar moeten alle beren dan weg?
"Als kinderen duidelijk allergisch zijn aan huisstofmijt is het inderdaad belangrijk om daar iets aan te doen om de klachten te verminderen. Dat kan door alle teddyberen weg te doen maar ook door ze om de zes weken te wassen op zestig graden of een dag en een nacht in de diepvriezer te steken," zegt De Wachter. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anna (44) Ik leef al 10 jaar in bijna volledige duisternis

Anna (44): "Ik leef al 10 jaar in bijna volledige duisternis"

http://static3.hln.be/static/photo/2016/10/14/7/20160126152831/media_xll_8350567.jpg

Tien jaar geleden leidde de Britse Anna Lindsey (44) nog een heel normaal leven, tot bij haar een zeldzame huidaandoening werd vastgesteld. Elke vorm van licht bezorgt haar een brandende pijn, waardoor ze het merendeel van haar leven in het donker moet doorbrengen. "Ik ben een gevangene in mijn eigen huid," schrijft Anne, die haar pakkende levensverhaal neerpende in een boek.

Wie de woning van Anna Lyndsey in Engeland betreedt, zal er ook overdag zorgvuldig gesloten gordijnen aantreffen. De enige lichtbron zijn vage streepjes zonlicht die toevallig door de gordijnen piepen. Een trap hoger vind je Anna's volledig verduisterde 'donkere kamer'. Zorgvuldig zwart afgeplakte ramen verhinderen dat ook maar het minste streepje licht zich naar binnen wringt langs kleine kiertjes. Die kamer is tegelijkertijd Anna's gevangenis én vrijheid. Ze brengt er de nacht door en zit er overdag ook minstens 3 uur. Als haar aandoening het felst is - wanneer of waarom valt nooit te voorspellen -  brengt ze er soms hele maanden door.

Een leven in duisternis

Anna lijdt aan een extreem zeldzame vorm van lichtgevoeligheid. Niet alleen zonlicht, maar ook kunstverlichting, TL-buizen, computerschermen en het licht van de televisie pijnigen haar huid op brutale wijze. Wanneer de brandende aandoening - lichtgevoelige seborroïsche dermatitis - het hevigst opflakkert, kan ze niet anders dan vluchten naar haar pikdonkere kamer. Het huis verlaten is bijna onmogelijk, tenzij heel snel een uurtje vlak voor de zon opkomt of nadat de zon ondergaat en de straatverlichting nog niet aan is. Ze leeft in gevangenschap door haar ziekte, bijna altijd in volledige duisternis.

"Als een vlammenwerper tegen mijn gezicht"

Tot haar 33ste leidde Anna een heel normaal leven. Ze werkte als ambtenaar op het ministerie van werk en pensioenen in Engeland, had een druk sociaal leven, een tof appartement in Londen en al twee jaar een liefdevolle relatie met Pete. In april 2005 was Anna aan het werk achter haar computer, toen plotseling iets vreemds gebeurde. "Uit het niets begon de huid op mijn gezicht hevig te branden," vertelt Anna. "Het leek wel alsof iemand een vlammenwerper tegen mijn gezicht hield. Het brandde zo fel en pijnlijk, hoewel je aan mijn gezicht zelf niets kon zien. Ik was doodsbang."

Gevangen in je eigen huid

De pijn werd ondraaglijk, en naast computerschermen leek ook zonlicht hetzelfde effect te veroorzaken. De pijn breidde zich van haar gezicht uit naar haar hele lichaam. Haar dermatoloog verwees Anna door naar een specialist, maar zelfs na alle mogelijke doktersbezoeken en medicijnen werd de aandoening niet beter. "Het voelt alsof een brandende vlam tegen mijn gezicht wordt gehouden, en een kaasrasp over mijn lichaam snijdt," omschrijft Anna de pijn. "Ik ben een gevangene in mijn eigen huid."

Leren leven in een hel

Omdat geen enkele behandeling leek te helpen, installeerde Anna de donkere kamer in het huis waar ze met haar echtgenoot Pete woont. In die kamer bedrijven ze ook de liefde, want ze kan nergens anders haar kleren uittrekken zonder pijn. "Zelfs binnenshuis draag ik UV-beschermende kledij, gemaakt door een gespecialiseerd bedrijf. Warme zomerdagen zijn het ergste. Ik kan geen raam openen voor frisse lucht omdat er dan licht binnenkomt, en ik kan geen kleren uittrekken omdat ik dan pijn voel. Op zo'n dagen lig ik op de grond in het laagste, koelste deel van de kamer te zweten als gek. Blijft het warme weer aanhouden, dan weet ik hoe het voelt om in de hel te zijn. Dat zijn de momenten waarop ik huil. Ik vries plastic flessen in met water en leg ze rond mijn lijf. En soms denk ik aan zelfmoord."

De kracht van liefde

Die donkere gedachten ruilt Anna altijd dapper weer in voor positiviteit. "Meestal wil ik gewoon leven. Ik haal mijn geluk uit de kleine dingen. In een glimp van de buitenwereld, getekend in grijstinten. In een bloem. In de geur van tuinen en oude bladeren," vertelt Anna. "Soms denk ik dat het voor Pete ook beter zou zijn als ik er een einde aan maak, zodat hij ook weer een normaal leven kan leiden. Maar als ik hem dat zeg, antwoordt hij: 'Het zou zo oneerlijk zijn tegenover de mensen die je achterlaat. Dan knuffelt en kust hij mij en zegt: 'Ik hou van je en zou je missen'."

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/13/11/20160127152057/media_l_8353286.jpg

Anna schreef een boek over haar leven met de aandoening. Ze deed dit met pen en papier in de volledige duisternis, met haar linkerduim als hulp om haar hand te leiden in het donker. Het resultaat is een hoopgevend en zelfs grappig boek, ondanks het ongeluk waar ze mee kampt.

'Meisje in het donker', Anna Lindsey, De Bezige Bij, 18,90 euro.  (br.hln)


» Reageer (0)
28-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veroorzaakt koffie dan toch geen hartkloppingen?

Veroorzaakt koffie dan toch geen hartkloppingen?

http://static1.hln.be/static/photo/2016/11/16/11/20160127181130/media_xll_8353646.jpg

Om hartkloppingen te vermijden wordt (te veel) koffie drinken vaak afgeraden, omdat de cafeïne uit dat drankje ons hartritme in de war zou kunnen sturen. Onderzoek van University California spreekt dit tegen, en oppert voorzichtig dat die aanbevelingen misschien wel aan vernieuwing toe zijn.

Onderzoeken uit het verleden wijzen op een link tussen cafeïneconsumptie en hartkloppingen, omdat het goedje uit onder meer koffie, thee en chocolade onze hartslag drastisch de hoogte in zou jagen. Een studie van University California spreekt dit nu tegen, en suggereert zelfs dat cafeïnehoudende producten zoals chocolade, koffie of thee net voordelen voor het hart kunnen opleveren.

Koffie, thee en chocolade
De onderzoekers analyseerden 1.388 willekeurige deelnemers van gemiddeld 72 jaar uit een database van een Amerikaans cardiovasculair instituut. Ze hielden bij hoe vaak die proefpersonen aten, en of ze daarnaast koffie, thee of chocolade consumeerden. De deelnemers werden ook onderworpen aan een ECG- test - een registratie van de activiteiten van het hart -  voor 24 uur.

Geen hartkloppingen
80% van de deelnemers consumeerden dagelijks meer dan één cafeïnehoudend product. Bij deze mensen werd geen versnelde hartslag gemeten, ook niet na het eten of drinken van koffie, thee en chocolade. Cardioloog Gregory Marcus: "Klinische aanbevelingen die waarschuwen tegen regelmatige consumptie van cafeïne om hartstoornissen tegen te gaan, moeten volgens ons herbekeken worden. Mogelijk raden we onnodig af dat hartpatiënten koffie, thee en chocolade consumeren."

Gematigde koffieconsumptie kan net goed zijn bij het voorkomen van hartziekten. Vier à vijf kopjes per dag zouden bovendien geen ongewenste effecten met zich mee brengen. Al is het nog te vroeg om voorbarig conclusies te trekken op basis van deze studie alleen. De wetenschappers zelf geven ook aan dat meer onderzoek nodig is om te bepalen of grote hoeveelheden cafeïne wel een negatieve invloed hebben op de hartslag. (br.hln)


» Reageer (0)
26-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is al staande eten slecht voor de spijsvertering?

Is al staande eten slecht voor de spijsvertering?

http://static3.hln.be/static/photo/2016/11/0/6/20160125104109/media_xll_8346711.jpg

Het leven wordt steeds drukker, en dat betekent dat we vaak snel-snel onze maaltijd naar binnen werken terwijl we rechtstaan of rondlopen. En dat terwijl we heel onze jeugd te horen kregen dat dat slecht is voor de spijsvertering. Kan je problemen krijgen door niet aan tafel te gaan zitten?

Het korte antwoord? Nee, rechtstaand of al wandelend eten heeft weinig invloed op je vertering. Medisch gezien is er geen enkele link tussen indigestie en de manier waarop je je maaltijden eet. Integendeel: rechtstaan kan bij aandoeningen zoals reflux zelfs helpen om problemen te vermijden.

Wel is het zo dat je lichaam extra bloed naar je spijsverteringsstelsel moet sturen om alles vlot te laten verlopen. Als je dan intussen veel beweegt - en je spieren dus ook meer bloedtoevoer vragen - kan er wel eens een conflict optreden en raakt een van de twee processen in moeilijkheden. Wat rondwandelen is echter niet voldoende om dit te veroorzaken, en er zijn niet veel mensen die een bord spaghetti bolognaise naar binnen werken op de loopband.

Vol gevoel
Er is dus helemaal geen bezwaar voor je spijsvertering, maar al staande eten heeft wél invloed op je gewicht. Onderzoek heeft uitgewezen dat je sneller bijkomt als je niet gaat zitten om te eten.

Wandelen is immers iets dat veel aandacht vergt van je brein, waardoor je afgeleid bent en moeilijker kan verwerken wat en hoeveel je precies eet. Met andere woorden: ons hongergevoel wordt in de war gestuurd en we krijgen minder snel een vol gevoel. Daarnaast heb je ook de neiging om sneller te eten wanneer je rechtstaat, wat opnieuw je hongergevoel beïnvloedt. Op het einde van de dag hebben mensen die al rechtstaand eten meer gegeten dan wie gaat zitten voor zijn maaltijden.

Conclusie: voor je spijsvertering maakt het weinig uit hoe je eet, maar voor je gewicht is het een stuk minder positief.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het einde in zicht voor Blokken?

Is het einde in zicht voor Blokken?

http://static0.hln.be/static/photo/2016/14/12/12/20160126065735/media_xll_8349222.jpg

Avond na avond 850.000 kijkers scoren, het is niet elke tv-quiz gegeven. Toch is niets zeker in televisieland en weet Ben Crabbé nog niet of hij na de zomer een 24ste jaargang zal presenteren. "We zijn gesprekken aan het voeren over de toekomst. 'Blokken' is minder sexy, hé", zegt presentator Ben Crabbé. "Het moet altijd perfect zijn. Elke dag."

Gemiddeld 852.700 kijkers. Een piek op woensdag met 915.182 fans. Een vaste stek in de top vijf van de best bekeken programma's, met gemiddeld haast 50.000 kijkers meer dan een week eerder. Gemiddeld 48,7% marktaandeel tegenover 46,8% de week voordien. Duidelijk: 'Blokken' en onafscheidelijke presentator Ben Crabbé beleefden vorige week een (zoveelste) onwaarschijnlijk hoge topscore.

"Het nadeel van 'Blokken' is dat het succes haast geruisloos passeert", aldus Crabbé. "Wij zijn er fanatiek mee bezig, maar daar stopt het dan ook. Ik begrijp dat wel. 'Blokken' is een evidentie, hé. We hebben nu wel al gesprekken gehad met de VRT-bazen over de toekomst, maar er is nog niets definitiefs. 'Bevergem' en 'Radio Gaga' zijn tijdelijke fenomenen en sexy. 'Blokken' is dat minder, maar wel standvastig succesvol. Straks misschien wel een kwarteeuw." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie opgelost: daarvoor dient dat kleine zakje in je jeansbroek

Mysterie opgelost: daarvoor dient dat kleine zakje in je jeansbroek

http://static0.hln.be/static/photo/2016/1/8/13/20160124120011/media_xll_8344288.jpg

Je ook altijd al afgevraagd waarvoor dat minizakje in je jeansbroek dient? Is het om munten in te stoppen? Of een condoom? Of je smartphone?

Jeansbroeken hebben vaak vijf zakken: twee aan de voorkant, twee aan de achterkant en dan nog piepklein exemplaar in een van de twee voorste zakken. Maar waar dient dat miniding nu eigenlijk voor?

De kans is klein dat je het gebruikt waar het werkelijk voor ontworpen is. Levi Strauss, de oergod der jeansbroeken, komt immers zelf met het antwoord. Een blogpost op hun website doet het uit de doeken: "In de jaren 1800, toen jeans gemaakt werd als een stevige werkbroek voor cowboys, gebruikten de mensen nog een zakhorloge. Omdat ze in de grote zak nogal snel stuk gingen, werd er een extra klein zakje gemaakt om het horloge veilig op te bergen." Mysterie opgelost! (br.hln)


» Reageer (0)
25-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo zet je iedere dag 2.000 stappen extra zonder moeite

Zo zet je iedere dag 2.000 stappen extra zonder moeite

http://static3.hln.be/static/photo/2016/10/2/7/20160125093544/media_xll_8346577.jpg

De makkelijkste manier om wat aan je gezondheid te doen? Meer wandelen. De stappentellers werden immens populair in 2015 en het ziet er naar uit dat ze ook in 2016 nog steeds de vaste vriend van menige broekzak/pols zullen blijven. Is jouw aantal stappen lichtelijk teleurstellend? Met deze trucjes doe je makkelijk 2.000 stappen meer.

1. Telefoneer al wandelend

Waarom zou je achter je bureau blijven zitten als je ook even een ommetje kan maken of een frisse neus kan halen? 10 minuutjes bellen en ondertussen even wandelen kan makkelijk 1.000 stappen aan je totaal toevoegen zonder dat je het echt doorhebt. Helaas niet aan te raden voor wie een vaste telefoon heeft.

2. Neem een omweg

Hoe vaak sta je op om je flesje water bij te vullen of een plaspauze te nemen? Neem de volgende keer eens een omweg (of een kleiner flesje zodat je vaker op pad moet). Nog een tip: parkeer iets verder weg, zodat je net wat langer moet lopen. Het scheelt je amper een paar minuten, maar dat aantal stappen gaat meteen de hoogte in.

3. IJsbeer terwijl je wacht

Zoveel taken doen we al zittend op ons achterste, dus probeer de volgende dingen eens te doen terwijl je rustig rondloopt. Wandel wat door de badkamer terwijl je je tanden poetst, ijsbeer terwijl je op de lift wacht, aan de bushalte... zo tel je al snel 240 stappen bij het totaal.

4. Neem de trap

Een oldie but goodie: neem de trap. Iedere minuut die je op de trap spendeert (al stappend weliswaar) is goed voor 270 extra stappen.

5. Neem je lunchpauze elders

Verander eens van omgeving voor je lunchpauze. Haal je lunch 'to go' en wandel naar een gezellig plekje, of bewaar je lunch voor later en maak een stevige wandeling. De frisse lucht geeft je niet alleen die nodige opkikker, het levert je ook 1.000 à 2.000 stappen op. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kilometers meegesleurd door donker riool: leidster hoorde Antoine nog een uur lang

Kilometers meegesleurd door donker riool: leidster hoorde Antoine nog een uur lang

http://static1.hln.be/static/photo/2016/1/1/6/20160125075805/media_xll_8346321.jpg

Door een plotse lawine van ijswater meegesleurd in het riolennet. Dat is het droeve lot van de 12-jarige Antoine Chabeau uit Tihange. De jongen is al sinds zaterdagnamiddag vermist. De zoekacties worden vanmorgen hervat, maar de kans dat de Chirojongen nog levend wordt teruggevonden, lijkt nu wel bijzonder klein.

Een groepje kinderen van de jeugdbeweging was zaterdag in een weide verstoppertje aan het spelen bij de beek 'De Wilde Man'. Hoewel de beek van nauwelijks een halve meter diep allerminst als gevaarlijk bekendstaat, kwam er plots een enorme hoeveelheid water naar beneden en trad de waterloop volgens ooggetuigen in seconden tijd brutaal buiten haar oevers. "Het leek wel een waterval, een lawine", zeggen ze.

Het kolkende water sleurde Antoine Chabeau mee. De jongen riep om hulp. Leidster Edwige Wiliquet (22) sprong hem meteen achterna, maar kon zijn uitgestoken hand net niet vastgrijpen. De twee verdwenen een paar tientallen meters verder in een rioolbuis.

Leidster Edwige kon in de Rue de la Mairie, ruim 800 meter van de plek waar ze in de riolen verdwenen was, via een laddertje in een mangat naar boven klimmen. Ze werd rond 17.30 uur bevrijd. Ze was onderkoeld en had verwondingen, maar verkeerde niet in levensgevaar. Ze kon nog vertellen dat ze Antoine gehoord had tot kort voor haar bevrijding, maar ging dan in shock. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg doorkruist Death Valley te voet in zijn eentje

Belg doorkruist Death Valley te voet in zijn eentje

http://static2.hln.be/static/photo/2016/4/7/11/20160125055440/media_xll_8346191.jpg

Niemand deed het hem voor. De Belgische avonturier Louis-Philippe Loncke (38) is er naar eigen zeggen in geslaagd om als eerste zonder assistentie en te voet het National Park Death Valley in de Amerikaanse staat Californië te doorkruisen. Het gaat om een wandeltocht van 242 kilometer op een van de heetste plekken op aarde. Met deze helletocht wil Loncke aandacht vragen voor "ons te hoge waterverbruik."

Loncke liep het hele parcours zonder gebruik te maken van wegen of paden. Hij deed de trek zonder enige logistieke ondersteuning. De wandelaar had het park zelfs nooit op voorhand bezocht. Loncke deed de tocht in oktober vorig jaar, maar maakte het nieuws nu pas bekend.

De Belg plande om de tocht van 242 km door Death Valley in 6 dagen af te leggen, maar hij deed het uiteindelijk in 8 dagen. "Een trek in Death Valley is technisch zeer moeilijk door het onbegaanbare oppervlak: er zijn rotsen, erosieplekken, canyons, zandduinen, en grote zoutvlaktes die de zon weerkaatsen en die daardoor nog extra warmte genereren," zegt Loncke. De temperatuur tijdens zijn 8-daagse tocht schommelde tussen de 10 en 35 graden Celcius.

De Amerikaanse businessman en avonturier Todd Carmichael deed de voorbije jaren ook enkele pogingen om Dead Valley over te steken, maar die mislukten.

Louis-Philippe Loncke maakte de tocht omdat hij wil dat we zuiniger omgaan met water: "Het was voor mij een persoonlijke uitdaging om met minder dan 4 liter drinkwater per dag toe te komen op zo'n dorstige plek. Water is leven, en we moeten dit blauwe goud beschermen. Als we allemaal een kleine inspanning doen om ons waterverbruik te verminderen, kunnen we veel van onze watervoorraden redden. Een kleine individuele inspanning om 10 tot 30% minder water te verbruiken volstaat."

De Belgische avonturier is met deze woestijnwandeling niet aan zijn proefstuk toe: hij heeft ondertussen drie wereldprimeurs op vlak van volledig autonome woestijntreks op zijn naam staan. Zo stak hij in 2007 al de Tasmanian Wilderness in Australië over. In 2008 bedwong hij de Australische Simpson Desert. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annie Lennox - No more I love you's

Annie Lennox - No more I love you's

Klik op de foto om haar te beluisteren


Annie Lennox (Aberdeen, 25 december 1954) is een Schotse zangeres.

Annie Lennox bezocht als kind een school voor hoogbegaafden. Daarnaast studeerde ze fluit aan de Royal Academy of Music in Londen.

Annie Lennox is vooral bekend als de zangeres van Eurythmics, waarin ze samenwerkte met Dave Stewart. Daarvoor zong ze bij The Tourists.

Nadat Eurythmics in 1990 uit elkaar ging, ging ze verder als soloartiest. Haar debuutalbum uit 1992, Diva, was wereldwijd een zeer groot succes, waarvan 3 nummers (Why, Walking On Broken Glass en Little Bird) in de Engelse top 10 terecht kwamen.

De eerste single van haar tweede soloalbum, "No More `I Love You's'" won een Grammy Award in 1996. Het nummer, een cover van The Lover Speaks, behaalt de 2e positie in de Engelse hitlijsten. Het album Medusa bestaat volledig uit covers van o.a. Al Green, Pretenders en the Temptations en is wederom een groot succes in Europa.

Lennox sprak zeven jaar niet met Dave Stewart, tot ze elkaar ontmoetten bij de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend. In 1999 kwam een nieuw album van Eurythmics uit.

In 2003 won ze een Oscar voor het beste filmlied voor het lied Into the West, afkomstig uit de film The Lord of the Rings: The Return of the King. In dit jaar verscheen ook haar derde solo-album Bare. Bare, een tamelijk donker album, werd een bescheiden succes in Europa en kende geen singles. In de Verenigde Staten scoorde Annie wel een club-hit met een remix van het nummer "Pavement Cracks".

Op 4 juli 2006 ontving Annie Lennox een eredoctoraat van een Schotse Academie voor Muziek en Drama.

Op 2 oktober 2007 verschijnt haar vierde solo-album "Songs of Mass Destruction". De eerste single is Dark Road en kwam uit op 25 september. Als tweede single is het nummer Sing uitgebracht, gezongen door Annie en het choir of 23: 23 vrouwelijke collega-wereldsterren zoals Shakira, Dido, Christina Aguilera en Madonna.

In november 2008 wordt Annie Lennox uitgeroepen tot één van de 100 beste vocalisten aller tijden door het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone.

In maart 2009 is The Annie Lennox Collection verschenen. Deze cd bevat haar grootste hits en 2 nieuwe nummers, beide covers van Ash (Shining Light, haar eerste top 40 hit in Engeland sinds 1995) en Keane (Pattern of my Life). Daarnaast zijn alle hits op dvd verschenen. Het album is met name in de UK een groot succes.» Reageer (0)
24-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mug in de stad steekt vaker

Mug in de stad steekt vaker

http://static0.hln.be/static/photo/2016/11/10/14/20160124081231/media_xll_8343899.jpg

Mensen in de stad hebben meer kans op een muggenbeet dan bewoners op het platteland. Muggen in de stad hebben een voorkeur voor bloed van zoogdieren en gaan bovendien niet in winterslaap. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse bioloog Arnold van Vliet en insectendeskundige Sander Koenraadt van de Wageningen Universiteit.

Meer dan de helft van de stadsmuggen is volgens de onderzoekers van het molestus-type, de soort die het meest mensen steekt. Deze mug lijkt graag in warme ruimtes in en onder huizen te verblijven. Op het platteland komt vaker een andere muggensoort voor, die een voorkeur heeft voor vogelbloed.

De wetenschappers hebben 3.500 platgeslagen muggen bestudeerd die vorig jaar werden opgestuurd naar Muggenradar.nl. Vanaf deze zondag tot en met 15 februari krijgen de onderzoekers graag opnieuw dode muggen opgestuurd.

Ze willen ditmaal onderzoeken of muggenactiviteit is beïnvloed door de extreem warme maanden november en december, gevolgd door een paar koude weken. Volgens Van Vliet zijn er deze winter veel meldingen van muggenoverlast. (br.hln)


» Reageer (0)
23-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste wagen van Autosalon verkocht voor ruim 500.000 euro

Duurste wagen van Autosalon verkocht voor ruim 500.000 euro

http://static3.hln.be/static/photo/2016/1/15/5/20160123114156/media_xll_8342255.jpg

De Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé kost bijna 140.000 euro meer dan de tweede duurste wagen op het Autosalon, de Rolls-Royce Dawn. En toch heeft iemand die imposante cabrio nu gekocht. Totaal prijskaartje, inclusief btw en lamswollen matjes: 505.870,75 euro, weet het Nieuwsblad. Aan de andere kant van het spectrum vindt u de Dacia Sandero. Een waar koopje, voor 7.990 euro kan die al de uwe zijn.

Een andere vaststelling: de verkoop van elektrische wagens zit in de lift, al blijft het voorlopig om erg lage cijfers gaan als je vergelijkt met diesel- of benzinewagens. "Maar de transitie is ingezet", concludeert minister Annemie Turtelboom (Open Vld).

Leasingwagens niet meegerekend schreven particulieren en bedrijven de eerste twintig dagen van dit jaar al 15 auto's op aardgas en 75 op elektriciteit in. Het lijkt niks, maar in dezelfde periode van 2015 waren het er respectievelijk 5 en 33. Samen is dat een verdubbeling. De sector reageert opgetogen. "De interesse op het autosalon is zeer groot", aldus Didier Hendrickx van de Aardgasfederatie. "Al 150 mensen hebben een aanvraag voor een premie ingediend, vorig jaar waren er dat maar 50. Alle voorwaarden zijn vervuld om met CNG door te breken." Dat is ook de Colruyt Groep niet ontgaan: dochteronderneming Dats24 kondigt aan dat het dit jaar 30 nieuwe CNG-stations in gebruik neemt.

"Combinatie van factoren"
Joost Kaesemans van automobielorganisatie Febiac ziet meerdere redenen voor de ontdieseling en vergroening van het wagenpark. "Het is een combinatie van een groeiend milieubewustzijn, een verbreding van het wagenaanbod, het VW-schandaal én de nieuwe Vlaamse verkeersfiscaliteit met groene premies. De Vlaamse regering lijkt dus haar doel te gaan bereiken, maar in aantallen blijft de verkoop van groene wagens uiteraard zeer beperkt. Er is dan ook nog een lange weg te gaan: betere batterijen, een grotere autonomie, meer laadpunten en aardgasstations, en lagere prijzen. Wie een gewone VW Golf wil kopen op elektriciteit, betaalt de prijs van een Golf GTI op benzine. Zolang die kloof er is, blijft het achterophinken tegenover diesel en benzine."

"Vandaar het belang van de Vlaamse premie voor elektrische wagens", aldus nog Turtelboom. De premies gaan tot 5.000 euro voor een stadswagen en tot 2.500 euro voor een luxewagen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid over de vieze beestjes in een baard

De waarheid over de vieze beestjes in een baard

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/12/3/20160121173946/media_xll_8337288.jpg

Etensresten en lichaamsvocht, de gemiddelde baard lijkt niet meteen de meest hygiënische plek op aarde te zijn. Recent Brits onderzoek heeft echter aangetoond dat het favoriete accessoire van de mannelijke hipster heel wat bacteriën bevat, maar dat die beestjes net goed kunnen zijn voor de volksgezondheid.

Een recente studie in Nieuw-Mexico heeft sporen van bacteriën die doorgaans in uitwerpselen zitten in baarden ontdekt. Een experiment op het BBC-programma Trust me, I'm a doctor wilde deze vieze beestjes in gezichtsbeharing nader bestuderen. De tv-onderzoekers ontdekten dat baarden het hoofdbestanddeel van de nieuwste generatie antibiotica kunnen huisvesten. Professor Chris van Tulleken doolde door de straten van de hippe Londense wijk Camden op zoek naar 20 bebaarde slachtoffers.

Hij stuurde de staaltjes uit hun baard op naar een microbioloog aan de universiteit van Londen. Professor Adam Roberts keek naar wat er in het laboratorium kon groeien uit de stalen. Dat bleken meer dan 100 verschillende bacteriën te zijn, voornamelijk types die je doorgaans op de huid vindt. Maar de bioloog trof ook sporen van de bacterie barnesiella aan, beestjes die ook in de darmen aanwezig zijn. Maar volgens Roberts betekent dat niet dat deze van uitwerpselen komen. De meest opvallende ontdekking was echter dat er in baarden een deel van de staphylococcus epidermidis huist. En dat dit beestje de andere bacteriën, zoals de resistente E. coli, in de omgeving doodde.

Roberts legt uit waarom dit zo bijzonder is: "Een baard is een omgeving met veel "concurrentie" tussen verschillende bacteriën. De beestjes voeren een strijd voor eten, middelen en plaats. Dus produceren ze stoffen die op antibiotica lijken. Sommige beestjes waren zelfs zo geëvolueerd dat ze toxines aanmaakten die dodelijk waren voor de concurrentie."

Resistentie aan antibiotica zorgt jaarlijks voor 700.000 doden. Dit kan tegen 2050 stijgen naar 10 miljoen. Maar wetenschappers hebben het erg moeilijk om nieuwe antibiotica te ontwikkelen waar bacteriën niet resistent voor zijn. De wetenschappers vergeleken de opmerkelijke resultaten met een eerdere studie uit 2014. Toen bracht een Amerikaans ziekenhuis aan het licht dat gladgeschoren meer bacteriën op hun gezicht hadden in vergelijking met hun bebaarde evenknieën. De concurrentie tussen de verschillende beestjes onderling kan nu dus verklaren waarom baarden hygiënischer zijn dan een gladgeschoren huid. (br.hln)


» Reageer (0)
21-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse schrijver Michel Tournier overleden

Franse schrijver Michel Tournier overleden

http://static0.hln.be/static/photo/2016/13/5/6/20160119031943/media_xll_8329461.jpg

De Franse auteur Michel Tournier is dinsdag op 91-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie. Tournier geldt als een van de grootste Franse schrijvers uit de tweede helft van de 20ste eeuw en werd genoemd als kanshebber voor de Nobelprijs Literatuur. Verschillende van zijn werken zijn ook naar het Nederlands vertaald, uitgegeven bij Meulenhoff.

Tournier komt uit een gezin van germanisten en was dus sterk beïnvloed door de Duitse cultuur. Als jong kind had hij een zwakke gezondheid, waardoor zijn ouders verhuisden van de grootstad Parijs naar het dorpje Saint-German-en-Laye. Zijn ervaringen daar en in de privéscholen in de buurt komen terug in verschillende van zijn latere boeken.

Tournier studeerde filosofie aan de Sorbonne en in het Duitse Tübingen, maar slaagt niet voor het examen om les te geven. Teleurgesteld gaat hij aan de slag als vertaler en radiomaker. Pas op zijn 42ste begint hij te schrijven. Hij debuteert in 1967 met "Vrijdag of het andere eiland", over de avonturen van Robinson Crusoe en zijn knecht Vrijdag, maar dan vanuit het omgekeerde perspectief. Het boek kent heel wat succes. Tourniers reputatie wordt bevestigd met "De Elzenkoning", waarvoor hij in 1970 de prestigieuze Prix Goncourt ontvangt.

Vrijwel zijn hele oeuvre (zoals "De meteoren", "De gouden druppel" en "Gilles en Jeanne") is vertaald naar het Nederlands.

De auteur overleed gisteravond in zijn huis in Choisel, waar hij al meer dan een halve eeuw leefde. Ook de burgemeester van het dorp van amper 550 inwoners bevestigt zijn overlijden. Tournier gaf te kennen dat hij er begraven wil worden.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het voordeel van een gebroken hart? Je verbrandt meer calorieën

Het voordeel van een gebroken hart? Je verbrandt meer calorieën

http://static3.hln.be/static/photo/2016/14/7/0/20160121090714/media_xll_8335770.jpg

We weten allemaal dat een break-up heel wat hartzeer tot gevolg heeft, maar dat het écht je hart kan beïnvloeden, dat is nieuws. En toch is het zo, als we de activity tracker van deze jongen mogen geloven.

Toen Koby Soto's vriend het na een maand met hem uitmaakte, zat hij uiteraard diep in de put. Maar toen de 18-jarige jongeman later op de dag zijn Fitbit-data nakeek, kon hij zijn ogen niet geloven. Zijn emotionele reactie was namelijk ook af te lezen op de gezondheidsmeter. Zo ging zijn hartslag van een normale 58-70 slagen per minuut naar 65-116 slagen per minuut.

"Toen ik het eerst opmerkte, was ik verrast. Ik had niet verwacht dat de tracker mijn hartslag zou vastleggen," vertelt Koby. En toch, volgens zijn Fitbit hielp de break-up hem om wat meer calorieën te verbranden. "Mijn tracker dacht dat ik aan het sporten was, terwijl ik helemaal niets uitvoerde." Dan toch één voordeel aan een gebroken hart. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Cocker - N'oubliez jamais

Joe Cocker - N'oubliez jamais

Klik op de foto om hem te beluisteren

Joe Cocker (Sheffield, 20 mei 1944 – Crawford, 22 december 2014) was een Engels blueszanger
Cocker zat al in kleine bands in zijn geboortestad Sheffield toen hij vijftien jaar oud was. Hij verscheen voor het eerst op de Amerikaanse televisie in 1969, in de Ed Sullivan Show.

I'll Cry Instead, Cockers eerste single, was een cover van The Beatles. Hij had een eerste bescheiden hitje in Engeland in 1964 met Marjorine. Zijn eerste grote hit, zijn tweede Beatlescover, verscheen in het najaar van 1968: With a Little Help from My Friends, een eigen versie van een van de nummers op het conceptalbum Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Kort daarna, in de zomer van 1969, deed zijn verschijning op het Woodstock Music and Art Festival zijn populariteit nog verder stijgen. Andere vroege hits, uit het begin van de jaren zeventig, waren Cry me a river, High time we went en Feelin' Alright.

In die periode begonnen zijn problemen met drugs en alcohol, maar hij maakte een comeback in de jaren tachtig. Hij had grote hits met You are so beautiful, Up where we belong en Unchain my heart, waardoor hij een nieuw publiek aan zich bond.

Cocker coverde meer liedjes, bekend werden onder andere zijn versies van The Letter (van The Box Tops), van Feelin' Alright (van Traffic) en van Summer in the City (van The Lovin' Spoonful). Hij blies ook nieuw leven in het Randy Newman-liedje You Can Leave Your Hat On, dat werd gebruikt in de erotische film 9½ Weeks. Hij was beroemd om zijn opvallende, rauwe stemgeluid en een spastische gestiek.

Cocker overleed 22 december 2014 op 70-jarige leeftijd in zijn huis in Colorado aan de gevolgen van longkanker


» Reageer (0)
20-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeps: op je selfies zie je er 7 jaar ouder uit

Oeps: op je selfies zie je er 7 jaar ouder uit

http://static1.hln.be/static/photo/2016/8/12/6/20160119215327/media_xll_8331831.jpg

Eerlijk zijn: hoeveel selfies moet jij nemen voor je er eentje hebt die je aanstaat? Juist ja. We worden keer op keer geconfronteerd met ons eigen uiterlijk dat ons niet helemaal aanstaat. Het hoeft ons eigenlijk dan ook niet te verbazen dat de selfiehype het aantal cosmetische ingrepen serieus de hoogte heeft ingejaagd.

Volgens plastisch chirurg Rajiv Grover kent zijn praktijk maar liefst 17 procent meer patiënten sinds de opmars van de smartphone. En zelf beweert hij ook de reden waarom te kennen.

Verouderingsproces
Grover beweert namelijk dat de specifieke lens en de hoek van je camera maar liefst 7 jaar aan je leeftijd toevoegen. "Een camera van 28mm heeft precies hetzelfde effect op je gezicht als de tijd: het vergroot je gezicht en zet enkele eigenschappen die opvallender worden als je ouder wordt extra in de verf. Bovendien kijk je meestal neer naar je telefoon, waardoor de huid van je nek gaat hangen."

Hoezo dan? Wel, volgens de wiskunde is een jeugdig gezicht gekenmerkt door een centrale driehoek tussen de ogen en de lippen. "Een 'mooi' gezicht wordt niet gehinderd door bijvoorbeeld een grote neus of opvallende rimpels," legt Grover uit. "Wanneer we ouder worden neemt het volume in onze wangen af en verplaatst het vet zich, waardoor de balans van het gezicht minder centraal ligt en we er ouder zullen uitzien."

"Neem een selfie van bovenaf"
En dat is dus exact hetzelfde als het effect van de doorsnee smartphonecamera. "Die verstoort je uiterlijke kenmerken wanneer de camera te dichtbij komt, en dat is niet zo flatterend. "Simpel gezegd zal een selfie je altijd eerder ouder doen lijken dan jonger, omdat het die centrale driehoek uit balans brengt."

Moet je de selfies dan voor altijd vaarwel zeggen? Uiteraard niet. "Veel celebs nemen en foto van bovenaf, dat zorgt voor een strakkere aflijning, verlengt de nek en zet je kaaklijn in de kijker. Ook lichtjes opzij kijken en een foto van voldoende afstand nemen kan helpen," raadt Grover aan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 5 tips om je comfortabel te kleden zonder eruit te zien als een slons

5 tips om je comfortabel te kleden zonder eruit te zien als een slons

http://static2.hln.be/static/photo/2016/12/10/3/20160119105932/media_xll_8330163.jpg

Mode wordt steeds comfortabeler. Sneakers namen het een tijd terug al over van torenhoge stiletto's en in jogging buiten komen kan ook als je niét gaan sporten. Al wil je natuurlijk niet dat het lijkt alsof je onderbroken werd in een 'Netflix and Chill' sessie terwijl je bijvoorbeeld moet gaan werken. 5 tips en tricks om comfortabel en stijlvol voor de dag te komen.

1. Kies het materiaal zorgvuldig uit
Een jogging hoeft tegenwoordig niet meer gemaakt te zijn van sweaterstof. Niet dat daar iets mis mee is, maar het oogt wel al snel erg sportief en casual. Opteer in de plaats daarvan eens voor een exemplaar van wol, jeans of zelfs kasjmier. Dat ziet er stukken opgekleder uit, terwijl je niet hoeft in te boeten aan comfort.

2. Draag een wollen mantel
Een mooie wollen overjas geeft iedere outfit een chique toets, ook al draag je een trainingspak en sneakers eronder. Enkellange exemplaren zijn al een tijdje hip en zorgen voor een tikkeltje drama dat een comfortabele outfit vaak wel kan gebruiken. Maar ook kortere varianten staan altijd stijlvol.

3. Poets je sneakers
Niemand kijkt nog op van sneakers in een formele(re) situatie, maar belangrijk is wel dat ze er niet afgetrapt en smerig uitzien. Hier schreven we al hoe je sportschoenen voor geen geld proper krijgt.

4. Let op je accessoires
Een comfortabele outfit kun je zo upgraden met de juiste accessoires. Denk aan een mooie handtas, een statement ketting of toffe oorbellen. Overdrijf wel niet, een kerstboom in trainingspak is géén mooi zicht.  

5. Laat het hangen
Dezer dagen mag zowat alles in je kleerkast los zitten, van broeken tot truien. Zo hoef je jezelf bijvoorbeeld echt niet meer elke ochtend in een skinny jeans te wurmen. Laat het allemaal maar wat hangen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je bent gelukkig met een loon van 4000 euro

Je bent gelukkig met een loon van 4000 euro

http://static0.hln.be/static/photo/2016/17/8/13/20160117180646/media_xll_8325418.jpg

Geld maakt wél gelukkig, ondanks het spreekwoord, maar er zijn ook grenzen aan hoe gelukkig het je precies kan maken. Hoeveel moet je dan verdienen om gelukkig te zijn?

5.658 euro is de gelukslimiet

De Brits-Amerikaanse econoom Angus Deaton van de University of Princeton voerde een studie uit waarin hij het verband tussen financiële rijkdom en geluk onderzocht. Volgens zijn berekeningen ligt de gelukslimiet bij een inkomen van ongeveer 67.900 euro op jaarbasis, of zo'n slordige 5.658 euro per maand. Verdien je meer dan dat, dan heeft dat geen invloed meer op je dagelijkse geluksgevoel. Daeton kreeg voor zijn onderzoek vorig jaar in oktober de Nobelprijs economie, ter waarde van een klein miljoen euro. Ongetwijfeld een gelukkige mens!

Met 4000 euro zijn we blij

Als we op Deatons cijfers afgaan, zijn heel wat Belgen diep ongelukkig. De gemiddelde Belg verdiende in 2013 volgens de cijfers van de FOD Economie immers 'slechts' 3.300 euro. Bruto per maand. Geen enkele bron vermeldt of de cijfers van Daeton bruto zijn, maar laten we daar maar even van uitgaan. Volgens de 'Financial Happiness Barometer', een Belgische studie die Vlerick Business School in 2014 al uitvoerde, blijk dat het gelukseffect van een inkomensstijging sterk afneemt vanaf een besteedbaar inkomen van 4.000 euro per maand.

Gelukkige werknemers

4.000 euro per maand? Besteedbaar? Dat verdient maar 10 % van de Belgen. En toch zijn we  de gelukkigste werknemers van de wereld. Vorige zomer haalden we nog de eerste plaats op de Britse 'Global Workforce Happiness Index', voor Noorwegen en Costa Rica.  Ons geluk hangt dus blijkbaar niet alleen van geld af.

Geluksbarometer

De resultaten van de "geluksbarometer" van verzekeringsbedrijf AG Insurance van vorig jaar bevestigen dit. In juni 2014 gaf de Belg aan dat zijn financiële situatie tot de drie meest bepalende geluksfactoren behoorde, naast gezondheid en zijn familiaal leven. In 2015 waren de drie meest bepalende geluksfactoren de familie, de gezondheid en het sociaal leven.

Tevredener

Deaton concludeerde dat geld niet noodzakelijk gelukkig maakt, maar een hoog inkomen zorgt ervoor dat je tevredener bent met je leven. Mensen met een laag inkomen zijn minder snel tevreden met hun levenskwaliteit. Zij zouden ook meer emotionele pijn ondervinden van tegenslagen zoals een scheiding of gezondheidsproblemen.

Met deze jobs verdien je 4000 euro en meer

Als directeur van een grote onderneming verdien je gemiddeld 8.610 euro bruto. Met management posities kan je een flinke duit verdienen. Bekijk dus zeker eens de jobs van ict-manager, manager in de dienstverleningssector, verkoop of industrie. Bollebozen in de wetenschappen doen het goed: wiskundigen en chemici verdienen gemiddeld meer dan 4.000 euro. En ook met een job als ingenieur verdien je een heel pak meer dan het Belgische nationale gemiddelde van 3.192 euro bruto. (br.hln)


» Reageer (0)
18-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koalamannetje sterft na korte ziekte in Antwerpse Zoo

Koalamannetje sterft na korte ziekte in Antwerpse Zoo

http://static3.hln.be/static/photo/2016/1/8/11/20160118183740/media_xll_8328461.jpg

De Antwerpse Zoo heeft ietwat onverwacht afscheid moeten nemen van een van zijn twee koala's. Het 11-jarige mannetje Goonawarra werd vorige week ziek en verzwakte in enkele dagen tijd zo erg dat hij volgens de verzorgers niet meer te redden viel. Aangezien koala's buiten de paartijd solitaire wezens zijn, zou er voor het overblijvende wijfje Guwara voorlopig wel weinig veranderen.

Koala's leven in het wild tot 18 jaar en in gevangenschap soms zelfs nog iets langer. Het overlijden van Goonawarra komt dan ook al bij al vroeg. "Tot vorige week was er geen enkel teken aan de wand dat het mis zou gaan", laat de Zoo weten. "Vorig weekend werd hij echter plots lusteloos en weigerde te eten. Aanvankelijk leek ons mannetje het wel te gaan halen met extra zorgen en een speciale behandeling, maar de beterschap was van korte duur."

De Antwerpse Zoo beschikt nog maar sinds vorige zomer over koala's, in de vernieuwde Vlaamse Tuin. Goonawarra en Guwara kwamen toen over van Planckendael, waar overigens nu nog hun zoontje Oobi Ooobi verblijft. Die zal in de toekomst gekoppeld worden aan een nog te bepalen vrouwtje van een andere dierentuin. De Zoo en Planckendael nemen immers deel aan het internationale kweekprogramma van de buideldiersoort. Dat leverde in Planckendael sinds 1998 al negen gezonde geboortes op, wat gezien het moeizame voortplanten van koala's in gevangenschap als een succes wordt gezien. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedrijf verkoopt baby's aan Belgische homopapa's vanaf 90.000 euro

Bedrijf verkoopt baby's aan Belgische homopapa's vanaf 90.000 euro

http://static0.hln.be/static/photo/2016/18/9/1/20160118071329/media_xll_8326711.jpg

Op Facebook wordt een nieuwe beurs voor draagmoeders en homokoppels aangekondigd, in Brussel op 29 en 30 januari. De informatie wordt discreet behandeld: om de specifieke plaats te kennen en uzelf te laten registreren, moet er een privébericht gestuurd worden naar de bewuste pagina.

Bedragen zijn niet te vinden op de site, maar verschillende homopapa's die deelnamen aan een gelijkaardige beurs in mei in de hoofdstad spraken toen van een kostprijs tussen de 90.000 en 140.000 euro. Deze keer is het de Britse dochtervereniging van een kliniek uit Las Vegas, The Fertility Center, die de conferentie organiseert.

Baby Bloom wil hulp bieden "aan koppels op zoek naar informatie om een gezin te stichten", staat op de Facebook-pagina. Die steun is wel verre van belangeloos. Baby Bloom belooft toekomstige homoseksuele vaders dat ze een "op maat gemaakte" draagmoeder zullen vinden en daarbij beroep kunnen doen op "een groot aantal kandidaten".

Het bedrijf zegt een revolutionaire methode te hanteren met "snellere procedures en een garantie van 100% succes".

Vorig jaar organiseerde het Amerikaanse bedrijf Men Having Babies een seminarie rond commercieel draagmoederschap. Die eerste beurs voor surrogaatouders leidde tot verontwaardiging bij experts. Ook de Belgische holebibeweging distantieerde zich van het initiatief. Commercieel draagmoederschap is verboden in ons land. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SuperTess (4) verliest strijd tegen leukemie:

SuperTess (4) verliest strijd tegen leukemie: "Ze lachte nog, dus wij ook"

http://static2.hln.be/static/photo/2016/12/1/6/20160118063806/media_xll_8326686.jpg

Drie van haar vier levensjaren vocht ze tegen een monster dat haar niet klein kreeg. Maar nu, nog geen twee maanden nadat haar ouders het bericht kregen dat geen hulp meer kon baten, heeft de strijdvaardige Tess Van de Pol haar gevecht met de leukemie moeten opgeven. De laatste weken waren surreëel voor mama Anouk: "Prentjes ontwerpen, muziek kiezen... Maar we horen haar nog steeds schaterlachen. Dus lachen wij ook." Het gezin deed er alles aan om het beste te maken van hun tijd samen. Want dat was al wat nog telde: herinneringen maken.

"Het is tijd om alles uit het leven te halen wat er in zit. Letterlijk. Natuurlijk kan niemand ervoor zorgen dat onze allergrootste wens in vervulling zal gaan: een lang gezond en gelukkig leven voor ons meisje. Maar jullie zorgen er wel voor dat we ontzettend mooie herinneringen kunnen maken."

Begin december klonk mama Anouk dankbaar op de Facebook-pagina van haar SuperTess, het kleine meisje uit Poppel dat al sinds oktober 2012 aan leukemie leed. Want herinneringen maken, dat is wat de afgelopen twee maanden centraal stond in het leven van Tess Van de Pol, zusje Mila, papa Davy en mama Anouk. Eind november kregen ze het vreselijke nieuws dat Tess haar strijd niet meer zou winnen tegen de leukemie, ondanks een geslaagde beenmergtransplantatie in augustus en een enorme vechtlust. Die bange en moeilijke weken voor de transplantatie, het gelukzalige gevoel toen haar gezondheid weer de goede kant opging: allemaal verloren op die bewuste 25 november.

"De slechte celletjes zijn weer terug, schatje", moest Anouk noodgedwongen tegen haar prinsesje vertellen. Geen nieuwe kuur, geen nieuwe chemo, geen nieuwe transplantatie. Enkel nog pilletjes voor wat extra tijd.

Strijdlustig

De tijd die het gezin door de pilletjes samen kreeg, vulde Vlaanderen op met hartverwarmende gebaren. Van Studio 100 bijvoorbeeld, die haar in december een optreden én meet-and-greet met haar oude en nieuwe idolen van K3 cadeau deed. Van Make-a-Wish, waarmee het gezin Van de Pol naar vakantiepark 'Het Vennebos' trok om er "knettergek in het water rond te springen" en bij thuiskomst de kerstboom en het huis te zien schitteren. Van Bring-a-Smile, zodat Tess nog kon rondspringen in een binnenspeeltuin en kennis kon maken met baby-olifant Qiyo in Planckendael. Van héél Vlaanderen eigenlijk, dat haar op de Facebook-pagina overspoelde met meelevende berichtjes.

Maar met de stijgende vreugde bij elke activiteit van Tess, daalden haar bloedwaarden en keerden de blauwe plekken terug. "Mijn maag draait om bij elke blauwe plek die ik zie", zei mama Anouk nog in november. Want blauwe plekken verraadden iedere keer dat er bij de speelse, strijdlustige Tess iets mis was. Van de rode bloedcellen die ze elke week bijkreeg, kikkerde ze wel nog wat op, maar de realiteit viel niet meer te ontkennen. De kankercellen namen het van haar over. (br.hln)


» Reageer (0)
17-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oxfam-rapport:

Oxfam-rapport: "62 rijken bezitten evenveel als 3,5 miljard armen"

http://static1.hln.be/static/photo/2016/5/13/1/20160117180549/media_xll_8325406.jpg

Amper 62 rijken bezitten samen evenveel als de armste helft van de wereldbevolking, 3,6 miljard mensen. Vijf jaar geleden waren dat er nog 388. Dat staat in een rapport van Oxfam Novib, een non-gouvernementele organisatie voor ontwikkelingssamenwerking.

Het rapport komt aan de vooravond van het jaarlijkse World Economic Forum in Davos. In deze Zwitserse plaats vergadert komende week de internationale economische en politieke elite, zoals Oxfam Novib het noemt.

Het vermogen van de armste helft van de mensen is de afgelopen vijf jaar alleen maar afgenomen. De daling van dat vermogen bedroeg liefst 41 procent, ofwel 3.000 miljard dollar. Ondertussen steeg het vermogen van de 62 rijkste mensen op aarde in die periode met meer dan 500 miljard dollar tot 1.760 miljard dollar (1.612 miljard euro), aldus de berekeningen van Oxfam Novib.

De ontwikkelingsorganisatie noemt het een schande dat armoede en extreme ongelijkheid in stand worden gehouden. Oxfam Novib hoopt dat de regeringsleiders de politieke moed tonen om onder meer een einde te maken aan de kwalijke rol van belastingparadijzen. Naar schatting 7.600 miljard dollar aan privévermogens is bij deze paradijzen ondergebracht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruce Springsteen eert Bowie met Rebel Rebel

Bruce Springsteen eert Bowie met Rebel Rebel

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Bruce Springsteen heeft gisterenavond een muzikaal eerbetoon gebracht aan David Bowie. Bruce speelde met zijn E Street Band Bowies nummer Rebel Rebel tijdens een concert in Pittsburgh.

"Ik wil even stilstaan bij het overlijden van mijn goede vriend David Bowie", sprak The Boss het publiek toe. Bruce vertelde dat hij David al jaren kende. "Ik geloof niet dat veel mensen dit weten, maar hij stond in onze beginjaren al achter ons. We denken aan hem."

Bowie stierf vorige week zondag op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Toen zijn overlijden maandag bekend werd, reageerde Springsteen al via Twitter. "Hij zal erg gemist worden", schreef de zanger, die Bowie prees om zijn zin voor verandering. "Hij was een artiest wiens uitmuntendheid je ambieerde."

Na Bowies dood coverden verschillende artiesten nummers van hem als eerbetoon. Ook Madonna koos voor Rebel Rebel, Bowies hit uit 1974. De Queen of Pop zong het nummer dinsdag in Houston.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amper twee dagen na haar man: nu ook broer van Céline Dion overleden aan kanker

Amper twee dagen na haar man: nu ook broer van Céline Dion overleden aan kanker

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/7/8/20160116203855/media_xll_8323598.jpg

Daniel Dion, de broer van zangeres Céline Dion, is op 59-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het Canadese CBC News. Zijn dood komt een paar dagen na het overlijden van Céline's echtgenoot René Angélil.

Gisteren werd bekend dat Daniel op zijn sterfbed lag. Hij had kanker. Ook Angélil is aan kanker overleden. Hij stierf eergisteren op 73-jarige leeftijd.

Céline (47) komt uit een gezin met veertien kinderen. Haar zus Claudette vertelde gisteren aan een Canadese krant dat Daniel niet lang meer te leven had.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is het gevaarlijke 'zikavirus' dat Latijns-Amerika in de ban houdt?

Wat is het gevaarlijke 'zikavirus' dat Latijns-Amerika in de ban houdt?

http://static0.hln.be/static/photo/2016/13/9/6/20160117080226/media_xll_8324331.jpg

Zwangere vrouwen kunnen de komende periode beter niet naar bepaalde delen van Latijns-Amerika en de Caraïben reizen. Het Amerikaanse volksgezondheidsinstituut CDC heeft dat vrijdag geadviseerd. Waarom? In veel landen heerst het zikavirus dat gevaarlijk is voor ongeboren kinderen.

Het virus, dat wordt overgedragen door dezelfde mug die onder meer het denguevirus verspreidt, is niet gevaarlijk voor volwassenen. De symptomen van het virus voor volwassenen zijn koorts, huiduitslag en gewrichtspijn. Soms zijn er zelfs nauwelijks klachten.

Maar als een zwangere vrouw besmet raakt, kan het virus wel grote gevolgen hebben voor haar kind. Dat kan geboren worden met een te klein hoofd wat tot ernstige complicaties kan leiden. Er zijn ook gevallen bekend van baby's die na de geboorte overleden ten gevolge van het virus.

Voor welke landen geldt de waarschuwing?

De waarschuwing geldt volgens het CDC voor Brazilië, Colombia, El Salvador, Frans-Guyana, Guatemala, Haïti, Honduras, Martinique, Mexico, Panama, Paraguay, Puerto Rico, Suriname en Venezuela. Eerder riepen gezondheidsautoriteiten in Brazilië al op om zwangerschapsplannen even uit te stellen.

Welke regio wordt het hardst getroffen?

In zes Braziliaanse staten is de noodtoestand uitgeroepen. Vooral de staat Pernambuco is getroffen.

Het virus is sinds begin 2015 actief in het Zuid-Amerikaanse land. Het is niet duidelijk hoeveel Brazilianen ziek zijn geworden. Volgens de overheid gaat het naar schatting om een half tot anderhalf miljoen mensen.

Eind vorige maand legde de Braziliaanse overheid voor het eerst een verband tussen de opkomst van het virus en de aandoening bij pasgeboren baby's. De autoriteiten hebben hulp ingeroepen van wetenschappers die de link verder moeten onderzoeken.

"In deze onzekere tijden raden we gezinnen aan hun zwangerschapsplannen uit te stellen als dat kan", zo heeft de Braziliaanse arts Angela Rocha aan nieuwszender CNN verkondigd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJzingwekkend: dokter vermomt zich met enge maskers en sluit vrouw op in 'Fritzl-bunker'

IJzingwekkend: dokter vermomt zich met enge maskers en sluit vrouw op in 'Fritzl-bunker'

http://static0.hln.be/static/photo/2016/12/10/8/20160116220346/media_xll_8323703.jpg

Een 38-jarige Zweedse dokter gaf een vrouw aardbeien waarin hij Rohypnol had verwerkt en sloot haar op in een bunker waar hij vijf jaar aan had gebouwd. Hij verkrachtte haar en pas een week later was de horror voorbij, na een gigantische flater van de dokter. De politie heeft aanwijzingen dat de man van plan was om zijn slachtoffer jaren in zijn bunker te houden.

Het verhaal van de Zweedse Fritzl schokt de wereld. De dokter, die zijn slachtoffer al een keer ontmoet had, bezocht haar op 12 september in haar flat in het centrum van Stockholm. Daar gaf hij haar aardbeien met chocolade, waarvan sommige bewerkt waren met Rohypnol.

Om geen argwaan te wekken, markeerde hij de aardbeien zonder Rohypnol, zodat hij er ook van kon eten. De man verkrachtte haar in haar huis, waarna hij haar in een rolstoel naar zijn wagen bracht.

De horrordokter vervoerde zijn slachtoffer van Stockholm naar zijn landgoed in Kristianstad, een trip van ruim 550 kilometer. Tijdens de rit verdoofde hij de vrouw nog extra, zodat ze niet wakker zou worden. Hij zou ook maskers gedragen hebben, zodat hij niet herkend werd tijdens de lange autorit.

Toen hij na een rit van enkele uren aankwam op zijn landgoed, sloot hij het slachtoffer op in een 60 m² grote bunker waar hij vijf jaar aan had gewerkt. Met een slaapkamer, een toilet en een keuken was de bunker geschikt om een persoon voor lange tijd op te sluiten. Bovendien waren de muren versterkt met gewapend beton. En de bunker had zelfs een piepklein tuintje dat volledig onttrokken was aan het zicht van de buren.

De dokter gaf de vrouw contraceptiva en verkrachtte haar verschillende keren tijdens haar zes dagen durende gevangenschap. Het grootste deel van de tijd was de vrouw vastgebonden, ook tijdens de verkrachtingen. De man trok ook bloed en nam uitstrijkjes die hij onderzocht in een labo op zijn werk. Hij bekende later dat hij zeker wou zijn dat zijn slachtoffer geen seksueel overdraagbare aandoeningen had.

Na enkele dagen keerde de dokter terug naar de flat van zijn slachtoffer om enkele persoonlijke bezittingen op te pikken. Daar ontdekte hij dat de vrouw als vermist was opgegeven en dat de politie al in haar flat was binnengevallen. De dokter panikeerde en bracht de vrouw terug naar Stockholm, waar ze samen een verklaring gingen afleggen bij de politie.

De man dwong het slachtoffer een vals verhaal te vertellen om zo de politie gerust te stellen. De agenten betrouwden het zaakje echter niet en namen de vrouw apart, waarna ze de ware toedracht van de situatie onthulde.

"We geloven dat het zijn bedoeling was om de vrouw verschillende jaren op te sluiten", zegt openbare aanklager Peter Claeson in een statement. "Hij was al jaren bezig met de voorbereidingen en zijn bunker was geschikt voor een of meerdere slachtoffers." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ken je niet

Ik ken je niet

http://oi68.tinypic.com/4fu15i.jpg

Met zachte kleuren schilder je
vensters van kleur en klank
vensters die zachtjes opengaan
en zachtjes ook weer dicht

erachter klinkt een stem
uit duizenden;
een lieve stem
een wijze stem
een stem van iemand
die verder keek
en zag

meestal met een milde lach

Ik ken je niet
maar lees je elke dag
en uit al die verzen
van die ene dichter
spreekt stil een mens

een mens die ik nooit heb gezien
maar die ik heel graag mag


» Reageer (0)
16-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo dankbaar was Brusselse na redding uit Australië

Zo dankbaar was Brusselse na redding uit Australië

http://static0.hln.be/static/photo/2016/3/4/14/20160116083024/media_xll_8322269.jpg

Het gezicht vol modder tegen zonnebrand, maar wél met een glimlach tot achter de oren. Véronique Biunkens (41) kon haar geluk duidelijk niet op toen Australische reddingswerkers haar maandag na vijf dagen uit de wildernis hadden gered.

De Brusselse vloog haar redders in de armen. "Ze konden het maar niet geloven dat ik vijf dagen in de wildernis had overleefd", vertelde Véronique eerder al in onze krant. "Ze dachten mij dood terug te vinden."

De vrouw was vertrokken voor een wandeling in de zuidelijke staat Victoria, waar ze verbleef in een boeddhistisch oord. Al snel verdwaalde ze in het dichtbegroeide woud. Ze besliste om te blijven wachten op hulp bij een rivier, maar die kwam er niet. Eten durfde ze niet uit schrik om zichzelf te vergiftigen, dus dronk de vrouw enkel water uit de beek. Ze hield zich sterk door meditatie en yoga. Tegen de kou en insecten beschermde Véronique zichzelf met een deken van mos. En tegen de brandende zon smeerde ze zich in met modder.

Pas na vijf dagen en nachten kwam er eindelijk hulp. Reddingswerkers vonden de vrouw op 1,3 kilometer van het boeddhistisch oord. Véronique zoekt nu contact met haar helden om hen persoonlijk te bedanken.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel, afdekdoek of shampoo: wat werkt écht tegen een bevroren ruit?

Aardappel, afdekdoek of shampoo: wat werkt écht tegen een bevroren ruit?

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/8/10/20160114173328/media_xll_8317870.jpg

's Nachts dalen de temperaturen onder nul en de autoruit vriest aan. 's Morgens begint het karwei om het ijs van de ruit te verwijderen. Er bestaan heel wat tips om te voorkomen dat je ruit aanvriest, maar werken deze ook? VAB zocht het uit.

Plaats een scherm of een stuk karton op je voorruit
VAB testte enkele tips uit om je voorruit ijsvrij te houden en kwam tot de conclusie dat de oudste tip die er bestaat nog steeds de beste is: bedek de ruit met een stuk karton of een scherm. Zorg er wel voor dat je ruit schoon en droog is en steek het stuk karton of het scherm tussen de ruitenwisser, zodat deze niet aan de ruit vriest.

Gebruik zeker geen aardappel: niet alleen werkt deze tip niet, hij is ook gevaarlijk voor de zichtbaarheid
Een tip die elk jaar terugkeert, is het gebruik van een halve aardappel om de ruit in te smeren. Uit de test van VAB blijkt dat de "tip met de aardappel" niet alleen niet werkt, hij is ook nog eens gevaarlijk: de aardappel laat strepen achter op je voorruit. Die zorgen voor een beperkte zichtbaarheid, zeker in het donker.

Gebruik een klein beetje shampoo om te voorkomen dat je ruit aan de binnenzijde aandampt
Aan de binnenkant van je voorruit kan je tegen dampaanslag de ruit inwrijven met een beetje schoonmaakmiddel of shampoo. Daarnaast kan je ook je airconditioning gebruiken om je ruiten snel te ontwasemen: de airconditioning blaast namelijk altijd zeer droge lucht in je auto. Door de ventilator op de hoogste stand 'recirculatie' te zetten en recht op de voorruit te richten, kan je de voorruit snel ontwasemen.

Extra tips om schade te voorkomen:
1. Giet geen warm of koud water op de ruit. Door kleine barstjes in de ruit, die zelfs niet zichtbaar hoeven te zijn, kan de hele ruit breken.

2. Gebruik de ruitenwisser niet als ijskrabber. Het rubber van je ruitenwissers zal sneller afslijten en je hebt zelfs kans dat de motor of de zekering van je ruitenwissers het begeeft.  

3. Volgens de wegcode moet elke bestuurder steeds in staat zijn alle nodige rijbewegingen uit te voeren en voortdurend zijn voertuig in de hand hebben. Dat betekent dus onder andere dat je een goed zicht moet hebben door de voor- en achterruit, maar ook door de zijruiten. IJs op de ruiten kan dat zicht belemmeren, maak ze daarom ijsvrij. Wanneer de ruiten niet voldoende ijsvrij zijn, kan een politie dat als een overtreding beschouwen.

VAB verwacht zware maandagochtend
VAB verwacht maandagochtend een zeer zware winterpiek op de alarmcentrale. Op 23 november was er al een stijging van 60% van het aantal oproepen, nu verwacht de pechverhulpingsdienst meer dan een verdubbeling. Daarom wordt zowel op de alarmcentrale als bij de wegenwacht extra personeel ingezet. Daarnaast wordt er ook nog 40% personeel 'stand-by' gehouden, zodat zij kunnen inspringen als het écht heel erg druk wordt in bepaalde regio's. VAB heeft ook 200 vervangwagens klaarstaan om pechvogels waarvan de wagen niet hersteld kan worden verder te helpen.

Hoe batterijpech voorkomen
Bij startproblemen door winterkoude is 4 op 5 keer de batterij de oorzaak. Bij koude werkt de batterij namelijk minder goed. Heel wat chauffeurs kunnen dus 's morgens niet starten na nachtelijke vriestemperaturen. Vooral na een weekend, omdat de meeste wagens dan langer hebben stilgestaan en de batterij aan startcapaciteit verloren heeft.

• Schakel bij het starten alle onnodige stroomverbruikers (zoals GPS, verwarming, enz.) uit en ontsteek de lichten pas na het starten.
• Ontkoppel bij het starten, zodat de starter de minste weerstand ondervindt.
• Spaar je batterij en zet onder andere de achterruitontdooiing af als de ruit ontdooid is.

VAB-tip bij batterijpech: als je wagen niet start door een platte batterij, gebruik dan geen startkabels. Deze kunnen, in geval van fout gebruik, ernstige schade berokkenen aan de gevoelige elektronische systemen van moderne wagens. Roep de hulp van een professional in.  (br.hln)De top 5 winterpechgevallen bij VAB:
1.    Startproblemen    34%
2.    Lekke band    28%
3.    Motorproblemen    14%
4.    Ongeval en vastgereden    10%
5.    Koppeling en versnelling    4% 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wraps of brood: wat is de gezondste keuze?

Wraps of brood: wat is de gezondste keuze?

http://static0.hln.be/static/photo/2016/15/2/9/20160115085427/media_xll_8319564.jpg

In een vlaag van goede voornemens kiezen we in de broodjeszaak af en toe eens voor een gezonde wrap met pakweg zalm en kruidenkaas, in plaats van een broodje. Niet omdat we dat noodzakelijk lekkerder vinden - eerlijk: wraps neigen qua smaak soms naar nat karton - maar omdat we hopen dat het iets gezonder is. Is dat zo?

Kamp je met het dilemma "brood of wraps" uit gezondheidsoverwegingen, dan is het verstandig om de voedingswaarde van wraps op de verpakking eens van dichtbij te bekijken. Volgens voedingsexperten zijn de meeste wraps meer bewerkt én bevatten ze meer calorieën dan 2 sneetjes brood.

Volle granen
"Kijk altijd even op de voedingstabel op de verpakking," adviseert Carrie Jennis, diëtiste en voedingsdeskundige uit New York. "De graanproducten zouden bij voorkeur 'vol' moeten zijn. Volle tarwebloem, volle roggebloem,... Dit verzekert je dat je een vol graanproduct eet, waardoor je vezels, mineralen en voedingsstoffen binnenkrijgt." Zijn de granen bewerkt, dan verlies je die voedzame bestanddelen.

Mijd transvetten
"Een ander ingrediënt om oog voor te hebben zijn transvetten, omdat je die net beter mijdt," vervolgt Jennis. Die transvetten zijn niet goed voor je, en komen af en toe voor in wraps. Niet altijd letterlijk onder die naam, maar vaak verstopt onder termen als "gehydrogeneerde olie of vet". Daarnaast bevat een gemiddelde wrap zo'n 500 mg zout, waar twee sneetjes volkorenbrood ongeveer 200 à 300 mg bevatten.

Tot 300 kcal
Een andere onderschatte eigenschap van wraps is de grootte van sommige exemplaren. Je hebt wraps die even groot zijn als een pizza, en bijna tot 300 kcal bevatten. Als je die helemaal vult, krijg je ook nog eens extra veel calorieën binnen door de vulling. Een doorsnee wrap zal meer calorieën en koolhydraten bevatten dan een à twee sneetjes brood, omdat wraps geconcentreerder zijn.

Dilemma opgelost
Het goede nieuws aan dit verhaal: je hoeft uit gezondheidsoverwegingen geen wrap te kiezen in de broodjeszaak. Ga voor dat echte broodje, wat je eigenlijk al van in het begin wilde. En vind je wraps echt lekker, dan kan het natuurlijk geen kwaad om ze af en toe te eten. Maar maak jezelf daarbij alleen niet wijs dat je heel gezond bezig bent. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siberische kluizenaar opgehaald uit wildernis

Siberische kluizenaar opgehaald uit wildernis

http://static1.hln.be/static/photo/2016/10/16/10/20160115170502/media_xll_8320870.jpg

Een 70-jarige Russische vrouw, die al haar hele leven in afzondering leeft in de Russische wildernis, nam contact op met de hulpdiensten via een satelliettelefoon. De gouverneur van Siberië beval daarop dat de vrouw per helikopter geëvacueerd zou worden naar een ziekenhuis.

Agafia Lykova is de laatste overlevende van een erg religieuze familie die in 1937 de beschaving de rug toekeerde en koos voor een leven in afzondering. Het duurde tot 1978 voor de familie voor het eerst hoorde over de Tweede Wereldoorlog toen enkele geologen hun nederzetting ontdekten.

Deze week contacteerde Lykova de hulpdiensten omdat ze erge pijn aan haar been had. Een reddingshelikopter pikte de vrouw op op haar boerderij bracht haar over naar een ziekenhuis. Ze wordt behandeld voor verzwakt kraakbeen en moet nog een week in het ziekenhuis blijven. 

Lykova is lid van de Oudgelovigen: een sekte die zich 350 jaar geleden afsplitste van de Russisch-orthodoxe kerk. Nadat zijn broer werd doodgeschoten door Sovjetsoldaten sloeg haar vader met zijn vrouw en twee kinderen op de vlucht. Het gezin vestigde zich diep in de wildernis, op 240 kilometer van het dichtstbijzijnde dorp. Daar overleefden ze tientallen jaren op een afgelegen boerderij, waar de temperaturen in de winter tot 40 graden onder het vriespunt duiken.  

Lykova is de jongste van vier kinderen: tot haar 35ste had ze nooit andere mensen dan haar eigen familieleden ontmoet, had ze enkel de Bijbel en gebedenboeken gelezen en nooit brood of melk geproefd. Sinds haar vader in 1988 overleed, woont ze helemaal alleen.  (br.hln)


» Reageer (0)
15-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nadat baasje van deze hond stierf, doet buurvrouw iets wat elke dierenliefhebber zal ontroeren

Nadat baasje van deze hond stierf, doet buurvrouw iets wat elke dierenliefhebber zal ontroeren

http://static1.hln.be/static/photo/2016/3/5/8/20160115083007/media_xll_8319533.jpg

Eén wens had Dominique Delaere (55) nog toen hij deze week stierf: dat er een goeie thuis gevonden zou worden voor zijn cockerspaniel Xena. Overbuurvrouw Heidi neemt die taak sindsdien echt ter harte. Uit meer dan 300 kandidaten selecteert ze tegen morgen de beste. En dat doet ze grondig. Met drie dagen lang elk halfuur een 'sollicitatiegesprek'met een potentieel baasje.

Gisterenavond was het een komen en gaan aan het huis van onthaalmoeder Heidi Deschamps in het West-Vlaamse Vichte. Het schema is strak. Elk halfuur heeft iemand een afspraak. De variatie is groot: staat hier het ene moment nog een gezin met kwetterende kroost, dan staat er het volgende een ouder koppel zonder kinderen. Maar allemaal willen ze Xena een warme thuis bezorgen. Sinds ze deze week op Facebook door twee trieste, reebruine ogen werden betoverd, willen ze allemaal Xena's nieuwe baasje worden.

Het was Heidi zelf die haar vereenzaamde overbuurman Dominique drie jaar geleden op het idee bracht een hond in huis te nemen. Hij kampte met een slechte gezondheid en ze dacht dat een trouwe hond hem goed zou doen. Samen zochten ze Xena uit en Dominique fleurde helemaal op. Maar met Kerstmis begon het plots erg bergaf te gaan met Dominique. Hij overleed afgelopen dinsdag. En toen begon Heidi aan het inlossen van de belofte die ze haar buurman had gemaakt: een nieuw baasje zoeken voor Xena. Dat de oproep zo massaal zou worden gedeeld én beantwoord, had ze nooit kunnen raden. Het bericht werd 6000 keer gedeeld en al meer dan 300 mensen lieten weten dat ze Xena willen opvangen. (br.hln)


» Reageer (0)
14-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoeken naar de fantasie

Zoeken naar de fantasie

http://oi68.tinypic.com/29x6esz.jpg

Zoeken naar de fantasie
Die we als volwassene verloren zijn
Zien we hier alles weer
Wat we mooi vinden en fijn
 
Een bos vol nimfen vliegend als vlinders
Bloemblaadjes bedekken de paden
Elfen en dwergen wijzen ons de weg
Zodat we niet zullen verdwalen
 
Bomen met takken als armen
En een lichtgevende beek
Bloemen in alle maten en kleuren
Met voor ons onbekende geuren
 
Paddestoelen van ongekende grote
De lucht vol van magie
Laat ik me voeren door dit land
Een land van mijn eigen fantasie
 
Ontvlucht ik even de realiteit
Verstokt van normen en waarde
Om weer te kunnen geloven
In een mooie en liefdevolle aarde

Shadow


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de verrassende reden waarom je niet uit bed geraakt 's ochtends

Dit is de verrassende reden waarom je niet uit bed geraakt 's ochtends

http://static0.hln.be/static/photo/2016/10/15/1/20160113162334/media_xll_8313916.jpg

Heb je soms last van hoofdpijn, geïrriteerde ogen, allergieën en geraak je maar niet uit bed 's ochtends? Dat zou wel eens te maken kunnen hebben met de ongezonde lucht bij je thuis. Wist je bijvoorbeeld dat het belangrijk is om meteen na het kuisen en koken je ramen open te zetten? Met deze tips blijft de binnenlucht in huis gezond.

Zelfs al woon je in het centrum van een stad, dan nog is de lucht buiten gezonder dan die in huis. Daarom is het altijd belangrijk om je woning te verluchten, óók in de winter. Zo zorg je er immers voor dat er genoeg verse zuurstof in de lucht hangt, dat vocht wordt afgevoerd, schadelijke stoffen (verwarming, CO, rook, schoonmaakproducten,...) niet blijven hangen en andere onaangenaamheden zoals geurtjes en huisstofmijt verminderen.

Sommige momenten zijn belangrijk(er)
Hoewel je natuurlijk je woonst best zo vaak mogelijk verlucht, zijn bepaalde momenten belangrijker dan andere. Na het douchen, koken en poetsen is de concentratie schadelijke stoffen in de lucht bijvoorbeeld stukken hoger dan goed voor je is. De ruimte meteen erna en ook liefst tijdens verluchten is dus de boodschap.

Kies je ruimte
Niet elke kamer in huis moet trouwens even vaak verlucht worden. Zoals hiervoor al gezegd, is de lucht (en vooral het vocht) dat ontsnapt tijdens het koken en douchen niet bepaald gezond. Je keuken- en badkamerramen moet je dus vaker openzetten dan die van de woonkamer. Daarnaast verlies je veel vocht tijdens het slapen, ook je slaapkamer moet goed verlucht worden. Verder is het washok ook een plek die je best niet overslaat.

Het hoeft geen uren
Een huis moet 24 op 24 uur ventileren, maar dat is niet hetzelfde als verluchten. Door spleetjes, kieren en ventilatiesystemen wordt de lucht in huis continu ververst, verluchten doe je daarentegen net kort maar krachtig. Een tiental minuutjes een raam of de buitendeur openzetten is meestal al voldoende om vocht en schadelijke stoffen uit je woonst te krijgen. Zeker in de winter is het begrijpelijk dat je niet uren aan een stuk verlucht.

Nog enkele tips voor een gezond binnenklimaat:
- Rook niet binnen. Zelfs regelmatig verluchten kan niet alle schadelijke
  stoffen die hierbij vrijkomen elimineren.

- Brand niet te veel geurkaarsen en wierrook, en zet achteraf altijd een raam open.

- Verlucht na de aankoop van nieuwe gordijnen of meubelen en ook na en tijdens het schilderen.

- Van zodra er meerdere mensen in huis zijn, neemt het zuurstofgehalte in de lucht af. Zet dus regelmatig een raam open als je gasten over de vloer krijgt.

- Gebruik wat minder poetsmiddelen dan normaal, want hoe meer je ervan gebruikt, hoe meer chemische stoffen er vrijkomen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze waren alleen op de wereld. Dan kwam plots de liefde in hun leven

Ze waren alleen op de wereld. Dan kwam plots de liefde in hun leven

http://static0.hln.be/static/photo/2016/9/3/3/20160114172443/media_xll_8317848.jpg

Hun baasje zette hen af aan het opvangcentrum zonder enige uitleg. Daar zaten ze dan helemaal alleen op de wereld. De twee pitbulls leken enkel nog elkaar te hebben. Althans zo leek het.

Bridget en Louie zaten dicht tegen elkaar aan in het asiel van Conroe in de Amerikaanse staat Texas. Ze bibberden van angst. Niet wetende wat komen zou.

Honden die in een onbekende, luide omgeving worden gedropt, zijn helemaal uit balans door al die nieuwe prikkels. Geen wonder dat ze schrik krijgen en bibberen bij een eerste kennismaking met hun nieuwe verblijfplaats. Zelfs al was hun vorige woonplaats een hel, een andere omgeving maakt hen onzeker.

Eén ding was wel onmiddellijk duidelijk, de viervoeters hadden geen warme thuis gehad. De sporen van mishandeling waren zichtbaar. Bridget had zelfs geen boventanden meer. De vacht van Louie had betere tijden gekend.

De verzorgers in het opvangcentrum zagen hoe Bridget en Louie op elkaar vertrouwden en besloten om beiden een kennel te laten delen. Voor hun redders stond het ook vast dat beide honden samen moesten geadopteerd worden door een liefdevol gezin.

Op 8 januari werd bovenstaande foto genomen en de reacties bleven niet uit. Bridget en Louie vonden in geen tijd een adoptiegezin. Daar leerden ze snel dat ze niet alleen op de wereld waren. Ja, ze hadden elkaar maar nog zo veel meer.

De geweldige avonturen die ze nu beleven en nog zullen beleven in de toekomst, kan je volgen op deze Facebookpagina. Hun nieuwe leven is gevuld met liefde en de allerbeste zorgen. En dat is onbetaalbaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoekers vlucht MH370 vinden eeuwenoud scheepswrak

Onderzoekers vlucht MH370 vinden eeuwenoud scheepswrak

http://static3.hln.be/static/photo/2016/1/8/14/20160114042522/media_xll_8315864.jpg

Bijna twee jaar na de mysterieuze verdwijning van de vlucht MH370 van Malaysian Airlines, hebben de onderzoekers die de zeebodem afzoeken een meterslang wrak ontdekt op de bodem van de Indische Oceaan. Dat blijkt echter niet het vermiste vliegtuig zijn, maar een scheepswrak uit de negentiende eeuw.

Drie schepen doorzoeken stapvoets met een sonar een gebied van 120.000 vierkante kilometer in de oceaan ten zuidwesten van Perth. Daarvan is al een derde afgewerkt en net voor kerstmis werd een groot object ontdekt. Met een onbemande duiker werden foto's genomen en het voorwerp is nu geïdentificeerd als een metalen scheepswrak, aldus de coördinatiecel JACC vanuit het Australische Canberra.

Wetenschappers merken op dat er al meer onderzoek is verricht naar de bodem van de maan dan naar de bodem van deze Oceaan, en dus worden er af en toe verrassende ontdekkingen gedaan. Eerder werden al een ander scheepswrak en enkele ondergrondse vulkanen ontdekt.

De zoektocht zal midden dit jaar worden afgesloten, voorlopig is er geen uitbreiding gepland.

De vlucht MH370 verdween op 8 maart 2014 met 239 mensen aan boord. Het vliegtuig was onderweg van Kuala Lumpur naar Peking, maar uit satellietbeelden bleek dat het toestel nog urenlang in zuidelijke richting is doorgevlogen, voor het boven de Indische Oceaan van de radar verdween. Op het eiland La Réunion werden in augustus enkele wrakstukken van het toestel aangetroffen. (br.hln)


» Reageer (0)
13-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse verdwaalt vijf dagen in Australische outback en doet wat nooit iemand deed: overleven

Brusselse verdwaalt vijf dagen in Australische outback en doet wat nooit iemand deed: overleven

http://static2.hln.be/static/photo/2016/11/4/7/20160113122646/media_xll_8313157.jpg

Het leest als een onwaarschijnlijk spannend avonturenverhaal en dat was het ook. Al kan ze het zelf wel relativeren. De Brusselse Véronique Biunkens (41) raakte tijdens een wandeling in de Australische outback verdwaald en deed dan wat geen Australiër ooit voor mogelijk hield. Ze overleefde vijf dagen lang zonder voedsel en bij hoge temperaturen en ze weerstond aan alle uitdagingen van de veeleisende outback.

"Dankzij yoga, én op mijn CV staat dat ik een creatieve probleemoplosser ben. Zelf heb ik er nauwelijks bij stilgestaan dat het om een verhaal op leven en dood ging. Pas toen ik gered werd, besefte ik het. Ook al omdat ik toen overvallen werd door televisieploegen en omdat reddingswerkers met me op de foto wilden", lacht Véronique als ze haar verhaal doet aan een collega van Radio 1.

"Allemaal niet zo dramatisch"
"En in mijn ogen was het ook allemaal niet zo dramatisch", luidt het relativerend. Véronique die sinds eind november in de Sakya Buddhist Academy in Buchan verblijft, raakte verdwaald tijdens een wandeling en wachtte aan een riviertje tot ze haar zouden terugvinden. "Ik zat aan een stroom en dacht dat ik daar nog wel water kon drinken. Ik ging er gewoon blijven wachten tot iemand mij zou vinden. Ik dacht ook dat het wel redelijk snel zou gebeuren toen ze merkten dat ik weg was. Het is pas toen ik mensen hoorde zeggen dat het een zaak was op leven en dood dat ik het allemaal besef. Ook pas toen mensen mij huilend in de armen vielen, drong het door hoe erg dat het wel was..."

"Hoe ik verdwaalde? Ik had een vrij korte wandeling gemaakt op een oude bushtrack. Ze hadden me wel gezegd dat het pad niet meer onderhouden was maar dat ik gewoon naar beneden moest lopen en dat ik dan zou uitkomen bij een rivier. Er zouden ook wel slangen zitten en toen maakte ik me de bedenking dat het echt geen goed idee was om het pad tussen hoge varens te blijven volgen omdat ik gebeten kon worden. Dus heb ik rechtsomkeer gemaakt en blijkbaar heb ik toen de verkeerde heuvel terug naar huis genomen. Uiteindelijk ben ik dan toch bij die stroom gekomen en dacht ik dat ik het best bij het water kon blijven zitten en niet verder meer de wildernis in te lopen. Ik ging er gewoon wachten tot iemand me er zou vinden. Maar ik ben hier op retrait en iedereen volgt hier zijn eigen programma, dus wist ik dat het nog wel drie dagen zou duren voor ze me zouden vinden."

Overleven op water en yoga
Overleven deed ze op water. "Ja, ik zat aan een klein riviertje en Australië is nog een van de weinige plekken op aarde waar het zo puur is dat je hier nog water uit de rivier kunt drinken. Het was heel lekker water!" Intussen heeft ze nog geen contact gehad met haar familie. "Mijn mama zit nu in Vietnam en ik durf haar eigenlijk niet te bellen omdat ik denk dat die gewoon onmiddellijk op een vliegtuig springt en naar hier komt."

"Ja, ik heb wel even gedacht dat het een zaak op leven en dood was, want ik zat daar dan en ik ben maar een gewoon meiske uit Brussel... Toen ik opnieuw terecht was, zag ik dan plots die twintig reddingswerkers samen met mij op de foto staan. En iedereen wou ook dat ik met een helikopter naar het ziekenhuis zou gaan, maar ik was volledig gezond en pas achteraf hoorde ik van de media hier dat nooit iemand zoiets overleefd heeft en ik ben gewoon kerngezond", lacht Veronique. "Dus ja, lang leve yoga en lang leve gezond eten! Absoluut, yoga heeft me erdoor geholpen, alléén yoga. Ik was projectmanager en ik wil nu graag yogalerares worden. Op mijn CV staat dat ik een 'creatieve probleemoplosser' ben, dat in combinatie met het onderdrukken van angst door yoga heeft ervoor gezorgd dat ik het gehaald heb."

Hutje gebouwd
Geslapen heeft ze in een hutje. "Dat had ik gebouwd met boomstronken die er lagen en onder die boomstronken heb ik een soort bed gemaakt van takjes en mos. Ik heb ook gewoon alle blaadjes weggedaan om geen slangen aan te trekken." Gelukkig heeft ze die reptielen niet ontmoet. "Neen, alleen maar met mooie vogels, kangoeroes én een watersalamander mààr geen slangen."

Véronique is nog in Victoria maar of ze morgen opnieuw een wandeling maakt, weet ze nog niet zeker. "Euh, waarschijnlijk ga ik morgen een totale emotionele breakdown hebben maar nu voel ik me nog heel goed, ja", lacht ze. "Ook al omdat ik echt wel veel aan yoga doe en voor zo'n sessie doe ik dan retraits waarbij ik eigenlijk niet veel eet en daar word ik ook heel rustig van. Ook het in de natuur zijn en de focus op de gedachte dat ze me komen halen, heeft ervoor gezorgd dat ik me niet heb laten gaan. Maar dat kan morgen wel gebeuren...", besluit ze haar onwaarschijnlijke avontuur. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dof en futloos haar? Check je haarborstel!

Dof en futloos haar? Check je haarborstel!

http://static0.hln.be/static/photo/2016/6/11/3/20160113102805/media_xll_8312943.jpg

Losse haren, restjes styling mousse, volumepoeder en haarlak, je haarborstel bevat meer vuiligheid dan je denkt. En al die viezigheid komt keer op keer opnieuw in je haar terecht. Geen wonder dat het zo snel weer vettig is.

Het doel van je haar kammen? Zorgen dat het er netjes, schoon en glad uitziet. Maar als je borstel een broeihaard is geworden voor dode haren en restjes stylingproduct, dan doe je eigenlijk meer kwaad dan goed. Bovendien vergroot dat het risico op schade: je haren kunnen blijven plakken aan restjes opgedroogd product en zo afbreken.

Broeihaard van bacteriën en schimmels
Vuile borstels zorgen ervoor dat je haar verzwaart en er sneller vuil en vettig uitziet. Bovendien wordt zo'n borstel na verloop van tijd een broeihaard voor stof, huisstofmijt, bacteriën en schimmels.

Sla jij het schoonmaken van je borstel wel eens over? Dan verdeel je die gezellige mix iedere keer opnieuw weer over je haar en hoofdhuid. Dat kan er voor zorgen dat je hoofdhuid geïrriteerd raakt, en dat brengt dan weer roodheid, jeuk en velletjes met zich mee. Mensen met roos moeten nog eens extra opletten, want zo'n vuile borstel kan haarschilfers namelijk alleen maar verergeren.

Wat nu?
De beste manier om dit te vermijden is door je borstel schoon te houden. En dat hoeft niet eens veel moeite te kosten. Verwijder na gebruik steeds de dode haren en maak hem één keer per week grondig schoon. Dat doe je het best met een tandenborstel en wat water en zeep. De haren zijn immers klein genoeg om in alle hoekjes te komen, mar ze zijn ook zacht genoeg zodat de borstel niet beschadigd wordt.

Blijven er hardnekkige restjes opgedroogd product achter? Maak dan een cocktail van soda en water om de restanten los te weken. Vervolgens doe je een beetje shampoo in je handpalm en zeep je de borstel in. Was uit met lauwwarm water en laat een nachtje drogen.

Wanneer vervangen?
Hoe vaak je van borstel verandert, hangt af van verschillende factoren. Allereerst is er de kwaliteit van de borstel (gebruik je een Mason Pearson, ook wel de rolls royce onder de borstels, of ééntje van Kruidvat?), maar ook hoe vaak je de borstel gebruikt, hoe je ermee omspringt en hoeveel product je gebruikt spelen een rol.

Een eerste teken zijn de haren die uit elkaar gaan staan. Dat proces kan je bij natuurlijke borstels gelukkig wel vertragen door ze te te hydrateren met een beetje argan olie. Een andere weggever is wanneer er borstelharen beginnen missen. Als meer dan 10 procent van je borstel uit lege plekken bestaat, is het tijd voor een nieuwe. Merk je dat je haar makkelijk klem blijft zitten, dan is het hoe dan ook tijd voor een nieuw exemplaar, ongeacht hoe oud de borstel is. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bowie laat 180 miljoen euro na

"Bowie laat 180 miljoen euro na"

http://static0.hln.be/static/photo/2016/9/5/4/20160112165500/media_xll_8311084.jpg

David Bowie heeft er in de jaren negentig voor gezorgd dat zijn nabestaanden er financieel gezien warmpjes bij zitten. Na wat zakelijke mislukkingen maakte de zondag overleden artiest schoon schip. Zijn erfenis zou momenteel omgerekend zo'n 180 miljoen euro waard zijn, aldus Daily Mail.

Het is Bowie niet altijd voor de wind gegaan op financieel gebied. In de jaren zeventig was hij naar verluidt bijna bankroet. In 1997 nam de zanger een drastische stap. Hij besloot tot het instellen van de zogeheten Bowie Bonds. Daarbij kregen investeerders recht op de royalty's van zijn liedjes gedurende tien jaar. Na die periode kreeg Bowie zelf de rechten weer in handen.

De investeerder Prudential Insurance Company betaalde 37 miljoen dollar voor de rechten op Bowies eerste 25 albums, die voor 1990 waren opgenomen. De basis voor Bowies nalatenschap werd gelegd met die kapitaalinjectie.

Bowies tweede vrouw Iman, hun dochter Alexandria (15) en Davids zoon Duncan (44) uit zijn eerste huwelijk, zijn naar verwachting de belangrijkste erfgenamen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is de FBI menens: dierenbeulen in hetzelfde rijtje als aanranders en brandstichters

Het is de FBI menens: dierenbeulen in hetzelfde rijtje als aanranders en brandstichters

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/0/14/20160112164436/media_xll_8311079.jpg

De FBI beschouwt dierenmishandeling voortaan als een zware misdaad, die in dezelfde categorie thuishoort als doodslag, aanranding en brandstichting. Uit onderzoek is gebleken dat veel criminelen -alvorens ze mensen aanpakken- eerst hun pijlen gericht hebben op dieren.

Er worden nu vier onderverdelingen gemaakt: verwaarlozing, foltering, georganiseerde mishandeling (denk aan honden- of hanengevechten; nvdr) en seksueel misbruik.

De nieuwe regelgeving zat al enkele jaren in de pijplijn, met dank aan advocate Mary Lou Randour. Zij wist er de FBI van te overtuigen dat dierenmishandeling strenger bestraft moeten worden. "Het gaat om kleine wezens waarvan we weten dat ze pijn kunnen lijden. Wie afhankelijk is van anderen moet beschermd worden. Of het nu om oudere mensen, kinderen of dieren gaat, dat doet er niet toe."

Nog belangrijk om aan te stippen: het gaat in eerste instantie niet zozeer om straffen, wel om gegevens verzamelen. Vandhana Bala, een advocate van dierenrechtenorganisatie Mercy for Animals, vindt de bewustwording een stap in de goede richting. "Al bestaat er nog een verschil in de manier waarop bestraft wordt: honden en katten genieten een andere behandeling dan pakweg varkens, koeien en kippen. Maar het is hartverwarmend dat de FBI de ernst van dierenmishandeling begint te begrijpen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Bowie - Heroes

David Bowie - Heroes

Klik op de foto om hem te beluisterenDavid Robert Jones, beter bekend onder zijn artiestennaam David Bowie, (Londen, 8 januari 1947 – New York, 10 januari 2016[1]) was een Brits zanger en songwriter. Hij wordt beschouwd als een van de invloedrijkste rockmuzikanten vanaf de jaren zestig tot heden.

David Bowie werd bekend door wereldhits zoals Space Oddity, Changes, Ziggy Stardust, Let's Dance, Dancing in the Street, Heroes en Under Pressure. Daarnaast was hij bekend van de verschillende imago's, die vooral in de jaren zeventig excentriek te noemen waren. Met de personage Ziggy Stardust introduceerde Bowie de glamrock.

» Reageer (0)
11-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste clip van David Bowie was voorafspiegeling van zijn dood

Laatste clip van David Bowie was voorafspiegeling van zijn dood

Klik op de foto om de clip te beluisteren


Drie dagen voor Bowie overleed, lanceerde hij zijn laatste clip, die nu een soort van voorafspiegeling van zijn dood lijkt te zijn. In 'Lazarus' speelde de zanger namelijk een verontruste ziekenhuispatiënt, de clip werd geregisseerd door Johan Renck.
In de clip zie je hoe een getormenteerde Bowie in een ziekenhuisbed ligt met een verband rond zijn hoofd. Op de plaats waar je zijn ogen zou verwachten, zitten twee knopjes. De lyrics Look up here, I'm in heaven klinken vandaag wel heel erg wrang. Ook zie je in de video hoe Bowie met veel moeite een brief probeert te schrijven, wat nu een verwijzing naar zijn testament lijkt. Ook de titel 'Lazarus' zal bewust gekozen zijn, dat is namelijk een bijbelfiguur die in het Johannesevangelie voorkomt. Lazarus was persoonlijk bevriend met Jezus. Het evangelie verhaalt dat hij door Jezus uit de dood werd opgewekt nadat hij reeds vier dagen voordien gestorven was.

Renck zei na het inblikken van de clip dat het een hele eer was om samen te werken met een genie als Bowie. "Hij is erg intuïtief, speels, mysterieus en intens. Ik wil geen clips meer maken nu ik weet dat het nooit meer zo formidabel en bevredigend zal zijn als dit."

Vrijdag 8 januari bracht David Bowie zijn laatste album 'Blackstar' uit. Producer Tony Visconti zei naar aanleiding van de lancering dat hij en Bowie veel geluisterd hebben naar Kendrick Lamar. "Hij is erg open minded. Deze artiest gooit alle stijlen door elkaar op zijn album en dat is wat wij wilden bereiken. We wilden vooral geen rock 'n roll meer maken." (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Efteling viert 65e verjaardag met grootste en duurste attractie ooit

Efteling viert 65e verjaardag met grootste en duurste attractie ooit

http://static0.hln.be/static/photo/2016/14/9/12/20160111113806/media_xll_8307042.jpg

De Efteling krijgt er in de zomer van 2017 een attractie bij. De nieuwe trekpleister gaat 'Symbolica: Paleis der Fantasie' heten. Dit wordt een overdekte attractie voor de hele familie, zoals bijvoorbeeld de Droomvlucht, Fata Morgana en Carnaval Festival ook zijn. De nieuwe attractie maakt deel uit van het 65-jarige jubileum van het pretpark.

In een paleis waar Pardoes de Tovernar de gastheer is, worden bezoekers uitgenodigd hun eigen fantasie te herontdekken via een avontuur langs magische en verborgen kamers. Bezoekers kunnen kiezen uit drie verschillende routes en stapppen met maximaal zes personen in een 'Fantasievaarder'. "Iedere rit zorgt keer op keer voor verwondering en prikkelt de fantasie op steeds een andere manier'', zegt voorzitter Fons Jurgens van de Raad van Bestuur.

35 miljoen 
Met de bouw van Symbolica is zo'n 35 miljoen euro gemoeid, waarmee deze attractie de grootste en duurste ooit wordt. "We zijn blij om nu officieel bekend te kunnen maken dat, naast de nieuwe verblijfsaccommodatie in het Loonsche Land, ook deze attractie in 2017 wordt geopend - een voor de Efteling bijzonder jaar'', vertelt Jurgens.

Met Symbolica wil de Efteling de vernieuwing en vergroting van het attractieaanbod blijven garanderen. Jurgens: "Symbolica wordt echt een attractie voor de hele familie, gasten van alle nationaliteiten en generaties gebruiken immers hun fantasie.'' (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereld reageert geschokt op dood David Bowie

Wereld reageert geschokt op dood David Bowie

http://static2.hln.be/static/photo/2016/13/4/2/20160111082335/media_xll_8306357.jpg

De Britse muzieklegende David Bowie is gisteren op 69-jarige leeftijd overleden aan kanker. De zanger leed sinds anderhalf jaar aan de ziekte. Twitter stroomt over met reacties, de wereld rouwt om zijn dood.

"Hij deed altijd wat hij wilde", schrijft zijn vaste producer Tony Visconti op Facebook. "Hij wilde het doen op zijn manier en hij wilde het doen op de beste manier. Zijn dood verschilde in niets van zijn leven, een kunstwerk. Hij maakte Blackstar voor ons, zijn afscheidscadeau. Ik wist al een jaar dat het zo zou gaan. Desondanks was ik er niet klaar voor. Hij was een buitengewone man, vol liefde en leven. Hij zal altijd bij ons zijn. Op dit moment is vooral gepast om te huilen."

"Een held voor zoveel langer dan één dag"

Op sociale media wordt niet alleen zijn muziek geroemd - de hits van Bowie als Let's Dance, Space Oddity, Heroes, Under Pressure, Rebel, Rebel, Life on Mars and Suffragette City - maar ook zijn persoonlijkheid en films.

Zo liet de Britse premier David Cameron via een tweet weten: "Ik groeide op met David Bowie. Dit is een groot verlies." Ook de Schotse leider Nicola Sturgeon brengt haar condoleances uit, ze schrijft: "Bowie was een held voor zoveel langer dan één dag".

Ook de muziekwereld reageert. De Amerikaanse rapper Kanye West stelt dat Bowie een van zijn grootste inspiratiebronnen was. Artiesten zoals Pharell Williams, Josh Groban en Randy Jackson reageren, maar ook de comedian Ricky Gervais, die zondagavond nog de Golden Globes Awards presenteerde. Ook Belgische muzikanten en mediapersoonlijkheden reageren verslagen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Bowie (69) overleden na strijd tegen kanker

David Bowie (69) overleden na strijd tegen kanker

http://static3.hln.be/static/photo/2016/13/0/9/20160111083738/media_xll_8306319.jpg

David Bowie is op 69-jarige leeftijd overleden aan kanker. Dat staat op zijn website en is door zijn zoon bevestigd aan BBC.

Bowie overleed gisteren aan de gevolgen van kanker in het bijzijn van zijn familie, meldt zijn officiële Facebookpagina vandaag. De rockmuzikant kreeg achttien maanden geleden te horen dat hij kanker had. Er wordt iedereen verzocht de privacy van de familie te respecteren. David Bowie trad al geruime tijd niet meer op. Het laatste optreden was op een liefdadigheidsevenement in New York in 2006.

Afgelopen vrijdag vierde Bowie zijn verjaardag nog met de lancering van een nieuw album: Blackstar. In zijn laatste clip kroop de zanger in de huid van Lazarus, een bijbelfiguur die opstaat uit de dood. (br.hln)


» Reageer (0)
10-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adriano Celentano - Prisencolinensinainciusol

Adriano Celentano - Prisencolinensinainciusol

Klik op de foto om hem te beluisteren

Adriano Celentano (Milaan, 6 januari 1938) is een Italiaanse zanger, songwriter, komiek, acteur en televisiepresentator.


Adriano Celentano is opgegroeid in Milaan, waar hij zijn eerste levensjaren woonde in de Via Cristoforo Gluck 14. Later zou hij hierover het lied schrijven Il ragazzo della via Gluck (de jongen van Via Gluck). Zijn ouders verhuisden vanuit Apulië in het zuiden van Italië naar het noorden om werk te vinden.

In zijn muziek is Celentano sterk beïnvloed door zijn idool Elvis Presley en de opkomst van de rock-'n-roll-muziek in de jaren '50. Celentano is sinds die tijd onveranderd populair: hij verkoopt nog steeds veel albums en hij is nog vaak op tv te zien. In totaal maakte Celentano 44 albums.

Celentano maakte ook films. Deze waren meestal een commercieel succes: in de jaren '70 en een deel van de jaren '80 werd hij beschouwd als de koning van de B-film. Als acteur was hij op zijn best als Serafino (1968), een film geregisseerd door Pietro Germi.

Celentano is getrouwd met Claudia Mori en heeft drie kinderen: Giacomo, Rosita en Rosalinda Celentano, die bekend is als het personage Satan in Mel Gibsons The Passion of the Christ. Tegenwoordig woont hij met zijn vrouw in Galbiate. Waar hij in 1994 een villa heeft laten bouwen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gorilla's van Zoo Antwerpen nemen afscheid van hun bejaarde leider Kumba

Gorilla's van Zoo Antwerpen nemen afscheid van hun bejaarde leider Kumba

http://static1.hln.be/static/photo/2016/6/2/0/20160108171240/media_xll_8300745.jpg

Gorilla Kumba van ZOO Antwerpen is helaas niet meer. De laatste maanden sukkelde de imposante zilverrug met zijn gezondheid. Hij verloor zijn eetlust, werd enorm lusteloos en was nog maar een schim van zichzelf. Uit respect voor het dier en zijn welzijn en in samenspraak met de verzorgers, liet dokter Francis hem vandaag inslapen. Kumba had een erg respectabele leeftijd. Hij zou dit jaar 43 jaar geworden zijn.

Mensapenverzorger Marc: "Kumba was echt aan het einde van zijn Latijn. Je kon het ook zien aan zijn blik. Hij was op. Met hartzeer nemen we afscheid. We zullen hem heel hard missen, maar we hebben ook heel mooie herinneringen aan hem."

Gewaardeerd door de vrouwtjes
Kumba was een westelijke laaglandgorilla net als groepsgenoten Mambele (16j) en Kiki (8j). Victoria (47j) en Amahoro (25j) zijn oostelijke laaglandgorilla's. Kumba was een rustige leider en werd gewaardeerd door de vrouwen.

Groep heeft afscheid genomen
Ze hebben met z'n allen afscheid kunnen nemen van hun gestorven leider, een heel belangrijk proces voor de sociale verbanden binnen de groep. Ze doen dit door hem te besnuffelen, aan hem te voelen en hem zelfs door elkaar te schudden. Na een uurtje namen ze afstand van hem.

Wetenschap
Na autopsie door onze dokter zal zijn lichaam onderzocht worden door wetenschappers. Op internationaal vlak is er veel interesse om hem te onderzoeken om zo meer te leren over hart, de werking van organen, spieren en pezen bij mensapen.  

Op zoek naar nieuwe leider
Kumba was de enige man en de leider van de groep in de ZOO. Amahoro is de dominante dame. De Zoo gaat we nu zoek naar een nieuwe zilverrug die de groep vrouwen kan leiden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleuter trotseert regen en wind voor zieke vader

Kleuter trotseert regen en wind voor zieke vader

http://static3.hln.be/static/photo/2016/10/9/11/20160110015024/media_xll_8303846.jpg

Een 5-jarige jongen uit het Franse Saint-Pierre-la-Cour heeft 's avonds laat het stormachtige weer getrotseerd om hulp te gaan halen voor zijn vader, die een hartinfarct had gehad. Het kind stapte volgens de BBC in zijn pyjama op de fiets om zijn moeder te zoeken.

De reddingsrit van de jongen eindigde toen hij na ongeveer drie kilometer een boer tegenkwam. "Ik vroeg me af wat een kleine jongen op dat tijdstip buiten op een fiets deed'', zei Jean Francois Pinot, die stopte om te helpen. "Hij vertelde me dat hij zijn moeder ging zoeken op haar werk, omdat zijn vader dood was.''

De hulpdiensten ontdekten dat de vader nog leefde en brachten hem naar het ziekenhuis. Daar is hij nu aan het herstellen.

Volgens de behulpzame boer was het niet in de jongen opgekomen een telefoon te gebruiken om hulp te vragen. "Zijn enige reflex was op zijn fiets stappen en zijn moeder halen'', zei de man tegen de BBC. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man verrast vrouw met kerst met miljoenenwinst

Man verrast vrouw met kerst met miljoenenwinst

http://static0.hln.be/static/photo/2016/11/3/2/20160110044242/media_xll_8303942.jpg

Hijzelf wist al drie weken dat hij de jackpot van de loterij had gewonnen, maar hij wist de verrassing tot aan kerst voor zijn vrouw te bewaren. Op die dag vertelde Robert Bowlin haar dat hij twee miljoen dollar had gewonnen.

Robert moest ook meerdere keren de zes cijfers controleren, voordat hij het durfde te geloven. Voor zijn vrouw kwam de winst helemaal uit de lucht vallen. "Ze dacht dat ik haar in de maling nam'', zei de 60-jarige Bowlin, vader van drie kinderen en opa van twee kleinkinderen tegen ABC News.

Bowlin moet de jackpot van 4 miljoen dollar delen met een andere tickethouder, zo werd woensdag bekend gemaakt door de loterij. Verder zal hij zo'n 30 procent aan de belasting moeten afstaan. Wat hij met het geld gaat doen, is nog niet bekend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Puur Eten 2' van Pascale Naessens best verkochte boek van Vlaanderen

'Puur Eten 2' van Pascale Naessens best verkochte boek van Vlaanderen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/16/9/8/20160108174805/media_xll_8300888.jpg

Het kookboek 'Puur Eten 2' van Pascale Naessens was het best verkochte boek van Vlaanderen in 2015. Het ging volgens meetbureau GFK het afgelopen jaar maar liefst 70.787 keer over de toonbank. Dat meldt Uitgeverij Lannoo.

Tweede was de roman 'Het meisje in de trein' van Paula Hawkins en derde 'Grey', de sequel op de bekende reeks 'Vijftig Tinten Grijs'. 'Puur Eten 1', dat vorig jaar jaar op de eerste plaats stond, eindigde een jaar na de publicatiedatum nog op plaats 4, voor een hele resem populaire strips.

Alle zes de boeken die Pascale Naessens tot hiertoe schreef, haalden de non-fictie top-10, een unicum in Vlaanderen. Met haar lifestyleboeken zette Pascale een brede beweging naar gezond, lekker en harmonisch leven in gang. Ook in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Franstalig België krijgt haar filosofie steeds meer weerklank. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broer en zussen samen 301 jaar

Broer en zussen samen 301 jaar

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/de-100-jarige-magdalena-heyndrickx-links-in-haar-zetel-met-naast-haar-zus-marcella-97-broer-urbain/p1/img-NjU5NDA3NWMvYXQvODMwMjA4MS82NDB4NjQwL0ZU/8302081.jpeg?v=pzkJh7i

De familie Heyndrickx uit Bellem mag zonder blozen de sterkste familie van Aalter genoemd worden. Magdalena Heyndrickx werd gisteren 100 jaar in rusthuis Veilige Have. Haar broer Urbain Heyndrickx is er ondertussen 104 en kwam haar persoonlijk feliciteren. Ook zus Marcella kwam langs. Zij is ondertussen 97. Samen goed voor 301 jaar.

Magdalena Heyndrickx woont al tien jaar in Veilige Have en is gisteren 100 jaar geworden. De eregast van het feest was haar broer Urbain. Hij is er 104 en woont nog zelfstandig in Bellem. Fit en wel stapte hij het rusthuis binnen. Ook al is hij de oudste, hij is ook de kranigste van het sterke drietal.

"Natuurlijk kom ik mijn zus graag feliciteren", zegt Urbain. "Mijn vrouw is ondertussen twintig jaar overleden. Toen mijn vrouw stierf, woonden Magdalena en ik naast elkaar op de boerderij in de Eksterstraat in Bellem. Omdat we toen plots allebei alleen waren, hebben we mooie en intensieve jaren samen gehad. Tien jaar geleden werd het moeilijker voor mijn zus en is ze naar het rusthuis gekomen. Leuk dat ze nu gevierd wordt voor haar honderdste verjaardag. Ik weet perfect hoe zo'n vieringen eraan toe gaan, want ik heb er zo zelf al veel gehad. Hoe het komt dat wij zo oud geworden zijn? Daar bestaat geen recept voor, vrees ik. Ik heb altijd graag gegeten en heb nooit veel gelaten. Zelfs nu leg ik de 'goeie boter' nog graag dik op mijn boterham. Zo ongezond kan dat niet zijn hé, als je er 104 jaar mee wordt."

Elkaar 4 jaar niet gezien

Magdalena genoot gisteren van de aandacht op haar honderdste verjaardag. Ze is nooit getrouwd geweest en heeft lang als naaister gewerkt. Ook haar zus Marcella kwam naar het feest. Zij is er ondertussen ook al 97 en woont als kloosterzuster in De Jacht in Heverlee. "Het was vier jaar geleden dat ik mijn zus Magdalena nog gezien had", zei Marcella, die de tranen in de ogen kreeg toen ze binnenkwam. "Dat was op de honderdste verjaardag van onze broer Urbain. Sindsdien is Urbain nog wel eens met zijn zoon op bezoek geweest in het klooster. Maar mijn zus had ik niet meer gezien. Dolblij dat ik er nu ook bij kan zijn."

De familie die gisteren op bezoek kwam, genoot van het plaatje van de boer en zussen. Johan Heyndrickx (62), de zoon van Urbain, was zichtbaar trots op zoveel familiegeluk. "Of ik ook zo oud wil worden? Graag, als het in een goede gezondheid kan zoals mijn vader. Maar we moeten dat toch dag per dag afwachten hé. Er zijn nu van de oudste generatie Heyndrickx nog drie sterke mensen over. Maar mijn vader was thuis eigenlijk met zes. Er zijn dus ook al drie broers en zussen gestorven." (br.hln)


» Reageer (0)
09-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enrique Iglesias - Stand By Me

Enrique Iglesias - Stand By Me

Klik op de foto om hem te beluisteren


Enrique Miguel Iglesias Preysler (Madrid, 8 mei 1975) is een Spaans zanger. Hij zong aanvankelijk alleen in het Spaans, maar breidde tegen het einde van de jaren 90 zijn repertoire uit met liedjes in het Engels en Frans. Als acteur maakte Iglesias zijn debuut in de film Once Upon a Time in Mexico, die in 2003 uitkwam.
Iglesias is de jongste zoon van Julio Iglesias en Isabel Preysler. Hij heeft een oudere zus, journaliste Chabeli Iglesias, en een oudere broer, zanger Julio José. Toen Enrique drie jaar was gingen zijn ouders uit elkaar. Iglesias' moeder heeft nog twee dochters uit latere relaties: Tamara Fálco en Ana Boyer. Zijn vader heeft nog vijf kinderen met de Nederlandse Miranda Rijnsburger: Miguel Alejandro, Rodrigo, de tweeling Cristina en Victoria en Guillermo.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weet jij waarom die trouwring aan je linkerhand moet?

Weet jij waarom die trouwring aan je linkerhand moet?

http://static2.hln.be/static/photo/2016/8/16/2/20160108122738/media_xll_8299892.jpg

In de meeste landen wordt de trouwring tijdens de ceremonie aan de ringvinger (nogal wiedes) van de linkerhand geschoven. Maar weet je eigenlijk ook waarom?

Het gebruik stamt uit een tijd waarin de geneeskunde en wetenschap nog niet helemaal door hadden hoe het menselijke lichaam in elkaar zat. Tijdens de 16e eeuw, denk maar aan de tijd van de Tudors, werd algemeen aangenomen dat er een ader door de ringvinger van de linkerhand liep die helemaal tot aan het hart ging. Die werd in het Latijn 'vena amoris' genoemd, oftewel 'de ader van de liefde'. De toenmalige etiquette-experten lieten dan ook optekenen dat dit de ideale vinger was om je trouwring aan te dragen, omdat dit de eeuwige liefde tussen het koppel zou symboliseren.

Natuurlijk doe je nog altijd wat je zelf wilt. Er is helemaal geen wet die zegt aan welk hand je de ring moet dragen, of zelfs aan welke vinger. Veel hangt ook af van de cultuur: in Duitsland en Oostenrijk wordt de trouwring vooral aan de rechterhand gedragen. Draag jij hem liever rechts? Dan is dat perfect aanvaardbaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geweldig nieuws: chocolade helpt tegen hoesten

Geweldig nieuws: chocolade helpt tegen hoesten

http://static0.hln.be/static/photo/2016/7/2/3/20160108180349/media_xll_8300898.jpg

Vergeet liters saaie thee met honing, bij een volgend aanslepend hoestje grijpen we met plezier naar een stuk chocolade. De Britse professor Alyn Morice zweert namelijk bij onze favoriete snack om een hoestje te verzachten. Of hij echt gelijk heeft weten we niet, maar we geloven hem maar al te graag.

"Ik weet dat het klinkt als een verhaal uit Mary Poppins," begint professor Alyn Morice, "maar het is echt waar dat chocolade een hoest kan verzachten." Hij is niet alleen professor met een specialisatie in ademhaling, maar ook mede-oprichter van de International Society for the Study of Cough. Een studiecentrum voor hoesten als het ware, dus we geloven hem maar al te graag.

Morice verwijst voor zijn bevinding naar een nieuwe Europese studie rond huis-, tuin- en keukenmiddeltjes tegen de hoest. Patiënten die een medicijn met cacao testten, zagen hun hoest en slapeloosheid binnen de twee dagen verbeteren. Dit in vergelijking met een andere groep die hoestsiroop kreeg toegediend. "Het is niet de eerste studie die aantoont dat chocolade de hoest kan verzachten," zegt Morice. "Londense onderzoekers ontdekten eerder al dat theobromine, een alkaloïde in cacao, een hoest beter onderdrukt dan codeïne, wat in hoestmedicijnen voorkomt."

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar proberen kan nooit kwaad .


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In vier dagen doodsvonnis, getrouwd en gestorven

In vier dagen doodsvonnis, getrouwd en gestorven

http://static0.hln.be/static/photo/2016/17/12/7/20160109092233/media_xll_8301877.jpg

Amper vijf dagen geleden kreeg een 41-jarige vrouw uit Oostende te horen dat ze door een woekerende kanker nog maar enkele dagen te leven had. "Ik heb nog één wens", zei Liesbeth Luyts. "Trouwen." Eergisteren stapte ze met de papa van haar dochtertje in het huwelijksbootje. Op haar ziekbed, maar in het wit, met ringen én champagne. Nog geen drie uur na de "ja" waar ze zo van had gedroomd, overleed de bruid. Omringd door haar kersverse echtgenoot, kinderen en alle andere gasten.

"Wat zou je doen als je nog 24 uur te leven hebt?", wierp de presentator van radiozender MNM donderdagavond in de ether. Verschillende luisteraars belden. De ene wil chocoladebroodjes eten, een andere champagne drinken en kijken naar de zee. Nog een andere droomt ervan de McDonald's leeg te plunderen. En dan ineens hangt Anita Jansen uit Oud-Turnhout aan de lijn. Haar schoonzus belandde begin deze week onverwachts in het ziekenhuis, vertelt ze. Oververmoeid leek het, maar ze bleek terminaal en had één wens: trouwen.

Gigantische smile
Donderdag, even na 14 uur, sprak Liesbeth Luyts dé vijf woorden uit waar ze zo had naar uitgekeken. "Liesbeth zei het met een gigantische smile", zegt Anita. "Ze lag in haar bed, want ze had de kracht niet meer om recht te staan. Wij stonden met een tiental naaste familieleden rond haar. Haar beste vriendin was er ook. Zij maakte de trouwfoto's. Iedereen die in dat kleine kamertje aanwezig was, kon er gewoon niet naast kijken: Liesbeth was dolgelukkig."

"Het was een bijzonder emotioneel moment. Iedereen wist dat het héél speciaal was. Er is geweend, ja. Maar het waren tranen van geluk. Na het feestje hebben we Liesbeth allemaal een kus gegeven. Samen met haar man en kinderen heeft ze nog een hele reeks grappige foto's gemaakt. Tot Liesbeth beetje per beetje indommelde."

"Ineens was er paniek. We moesten direct komen. Alle machines waren in alarm geslagen. We zijn allemaal op onze knieën rond haar ziekbed gaan zitten. We hebben allemaal haar hand vastgehouden. En haar geaaid. En toen is Liesbeth helemaal weggezakt..." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Walker - By The Time I Get To Phoenix

John Walker - By The Time I Get To Phoenix

Klik op de foto om hem te beluisteren


John Walker( 1943-2011) is een van de oprichters van de Amerikaanse popgroep The Walker Brothers.

De zanger en gitarist richtte de groep in 1964 samen met Scott Engel, John Maus en Al Schneider op.
De groep scoorde in het Verenigd Koninkrijk een reeks top 10-albums, en een nummer 1-hit met "Make It Easy on Yourself" en "The Sun Ain't Gonna Shine (Anymore)", die beide ook de Amerikaanse top 20 bereikten.Vooral in Engeland was de groep erg populair. In 1978 viel de band uiteen. Walker werd gitaarbouwer en vestigde in Californië zijn eigen opnamestudio. In 2004 ging hij weer optreden.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetekauw? Zo verminder je die suikerdrang

Zoetekauw? Zo verminder je die suikerdrang

http://static1.hln.be/static/photo/2016/18/14/10/20160108103932/media_xll_8299465.jpg

Koekjes, snoep, taart, chocolade... Ga jij al watertanden bij de gedachte aan dit lekkers? Dan ben je een echte zoetekauw. Jammer genoeg is te veel suiker nogal nefast voor de gezondheid. Maar geen nood, een nieuw onderzoek heeft uitgewezen hoe je die suikerdrang kan verminderen.

Volgens de studie, gepubliceerd in het 'American Journal of Clinical Nutrition', heeft veel met de tolerantie van je lichaam te maken. Hoe meer vet, suiker of zout je eet, hoe meer je daaraan gewend raakt. Net zoals bij een verslaving heb je dan steeds meer van de substantie nodig om hetzelfde smaakeffect te krijgen.

Eerdere studies wezen al uit dat je je smaakpapillen kan hertrainen om minder zout te eten, en nu blijkt dat ook met suiker zo te zijn. De onderzoekers recruteerden 29 personen die minstens twee zoete dranken per dag dronken. Ze werden gevraagd om aan te geven hoe zoet ze bepaalde dranken en puddinkjes vonden. Daarna werd de groep in twee gedeeld en moest de ene helft 40 procent minder suiker eten en drinken. De andere groep mocht gewoon verder doen zoals altijd.

De resultaten waren duidelijk: de groep die minder suiker at, vond de dranken en de pudding beduidend zoeter dan de andere groep, die niets had aangepast. Ze hadden hun smaakpapillen dus getraind om meer effect uit suiker te halen. Het effect was ook sterker bij de pudding dan bij de dranken, wat de onderzoekers doet vermoeden dat vast voedsel anders wordt verwerkt door het lichaam.

Jammer genoeg bleef het effect niet duren: de mensen die moesten minderen, aten achteraf gewoon weer meer suiker. Maar de wetenschappers vinden dit toch een heel belangrijke stap. Zo zou minder suiker in de voedingsindustrie weinig invloed hebben op smaak, maar wel zeer veel op gezondheid. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom het belangrijk is af en toe de scheiding van je haar te veranderen

Waarom het belangrijk is af en toe de scheiding van je haar te veranderen

http://static3.hln.be/static/photo/2016/7/4/12/20160108090712/media_xll_8299302.jpg

De meesten onder ons (schuldig hierzo), dragen hun haar steeds hetzelfde: een scheiding in het midden of opzij. Of het nu uit gewoonte of gemak is, die haarlijn blijft doorgaans op dezelfde plaats. Maar af en toe veranderen geeft je niet alleen een gloednieuwe coupe, het is ook goed voor je haar!

"Door je haar niet altijd in dezelfde positie te laten vallen, geef je je kruin ruimte om te ademen," legt kapster Annie Rush uit aan 'Allure'.

Hoe langer je je haar op dezelfde manier draagt, hoe zwaarder het wordt. En zo zal het sneller afbreken. Als je daar ook nog eens hitte aan toevoegt, bijvoorbeeld door de föhn of stijltang, wordt die schade nog veel erger. "Te veel warmte steeds op dezelfde plaats kan het haar ernstig beschadigen," waarschuwt Rush.

Extra goed nieuws: zo'n nieuwe haarscheiding zorgt er ook voor om die vervelende babyhaartjes te temmen.

Hoe doe je het? Simpel! Gebruik eerst een beetje stylingproduct, zoals een mousse of balsem, voor meer glans en textuur. Vervolgens hou trek je een denkbeeldige lijn van het hoogste punt van je wenkbrauw naar je kruin. Daar maak je een scheiding. Werk dan verder naar achteren om de rest van het haar te verdelen. Wat haarlak zorgt dat je je de rest van de dag geen zorgen hoeft te maken. (br.hln)


» Reageer (0)
08-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chi Coltrane - You Were my Friend

Chi Coltrane  -  You Were my Friend

Klik op de foto om haar te beluisteren


Chi Coltrane (16 november 1948, Racine, Wisconsin) is een Amerikaans zangeres en songwriter.

Chi (spreek uit als het Engelse 'Shy') was één van de zeven kinderen van een Canadese moeder en een Duitse vader, een violist. Ze had al vroeg interesse in muziek en kon op haar twaalfde al acht instrumenten bespelen. Haar favoriete instrument is de piano. In 1970 speelde ze in diverse clubs in Chicago. Een jaar later vertegenwoordigde ze haar land op het International Rock Festival in Rio de Janeiro. Niet veel later tekende ze een platencontract van CBS/Columbia Records.

Haar debuutalbum 'Chi Coltrane' komt in 1972 uit en wordt dankzij haar eerste single 'Thunder and Lightning' een wereldwijde topper. Van de single werden er meer dan een miljoen verkocht. Na een succesvolle tour trekt ze twee jaar de studio in om haar tweede album 'Let it Ride' (1974) op te nemen. Chi schrijft al haar nummers zelf en ook dit album wordt weer een groot succes. Daarna geeft ze in één jaar 300 concerten over de hele wereld. Ook in Europa scoort ze hits, waaronder top tien hits in Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Met 'Go like Elijah' staat ze in 1973 dertien weken in de Nederlandse Top 40, waarvan twee weken op nummer 1. Tussen 1973 en 1975 ging ze naar de 'Salter School of Music' in Los Angeles. In 1975 verschijnen twee verzamelalbums: 'Greatest Hits' en 'Best of Chi Coltrane'. Twee jaar later verschijnt haar derde plaat 'Road To Tomorrow' (1977). Daarna verhuisde ze naar Europa, waar ze haar volgende albums maakte: 'Silk and Steel' (1981), 'Live!' (1982), 'Ready to Roll' (1983) en 'The Message' (1986). Vanaf 1991 woonde ze in Zürich, waarna ze in 1993 terugkeerde naar haar geboorteland, waar ze in Los Angeles een opnamestudio begon. In 1996 verscheen haar verzamelalbum 'Chi Coltrane's Golden Classics'. In 2009 keerde Chi Coltrane terug op de bühne met het album 'Yesterday, Today and Forever', dat een compilatie is van haar werk vanaf 1982 en ook enkele gloednieuwe nummers bevat. Het album is vooralsnog alleen te verkrijgen via haar eigen website 'www.chicoltrane.com'. Ook staat er voor september en oktober een theatertour door Nederland gepland.
» Reageer (0)
07-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische ticketverkoop Tomorrowland 2016 start op 30 januari

Belgische ticketverkoop Tomorrowland 2016 start op 30 januari

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/5/11/20160106223820/media_xll_8295461.jpg

De Belgische ticketverkoop voor Tomorrowland gaat eind deze maand van start. Vanaf zaterdag 30 januari kunnen Belgen tickets kopen voor het wereldvermaarde dancefestival in De Schorre in Boom, dat in 2016 aan de twaalfde editie toe is. Dit jaar vindt Tomorrowland plaats van vrijdag 22 juli tot en met 24 juli.

Wie tickets wil kopen, moet zich vooraf registreren. Dat kan vanaf maandag 11 januari 2016 om 16 uur via de officiële website van het festival. Als leuk extraatje krijgen de eerste tien geregistreerden van elk land een persoonlijke link om maximaal vier tickets voor het festival te kopen.

Wie niet bij de eerste tien is, hoeft niet te treuren: op zaterdag 30 januari om 11 uur gaat de Belgische ticketverkoop van start. Zoals de voorgaande jaren worden de helft van alle toegangskaarten gereserveerd voor Belgische festivalgangers.

Wie als Belg op 30 januari geen kaartje heeft weten te bemachtigen, kan op zaterdag 6 februari herkansen voor de internationale ticketverkoop.

Een weekend Tomorrowland inclusief camping kost voor Belgen 284 euro (exclusief kosten). Een dagticket kost 91 euro. Alle info vind je op tomorrowland.com  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stervende leeuw gered dankzij alerte reactie van parkbezoekers

Stervende leeuw gered dankzij alerte reactie van parkbezoekers

http://static0.hln.be/static/photo/2016/12/14/0/20160106121707/media_xll_8294025.jpg

Opschudding in het Zuid-Afrikaanse Krugerpark: toeristen zagen plots een leeuw met levensgevaarlijke verwondingen in de nek over de weg zwalpen. Meliska Viljoen plaatste verschillende foto's van het roofdier op Facebookgroepen die verbonden zijn met het wildpark. "We kwamen deze leeuw tegen tijdens onze safari. Hij vroeg duidelijk om hulp."

De boodschap was uiteraard bedoeld om alarm te slaan, maar ze weekte er ook heel wat negatieve commentaren mee los. "Ik zou de reactie van het South African National Park hierop eens willen zien, als ze al gaan reageren. Ze zijn enkel uit op het geld van bezoekers, maar het welzijn van de dieren kan hen niet schelen", klonk het onder meer.

Toch werd er snel actie ondernomen. Toeristen mochten niet langer via die weg passeren, dierenartsen gingen intussen op zoek. Een gewonde leeuw kan immers makkelijk sterven door infectie of gedood worden door een horde hyena's.

Er werd de klok rond gewerkt om hem er weer bovenop te helpen. Op een gegeven moment vreesden de experts dat ze het dier moesten afmaken omdat een van zijn ogen geraakt was, maar uiteindelijk kwam er verlossend nieuws. "Alles is goed gegaan. De leeuw is nu wakker en zal verder opgevolgd worden." Volgens de parkwachters is de viervoeter in een valstrik gelopen waarmee jagers kleinere dieren wilden vangen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniaal in z'n eenvoud: dankzij deze trui kan u slapen waar u maar wil

Geniaal in z'n eenvoud: dankzij deze trui kan u slapen waar u maar wil

http://static1.hln.be/static/photo/2016/7/5/3/20160106154332/media_xll_8294628.jpg

Zin in een dutje, maar weet u met zichzelf geen blijf in de trein of op de camping? Die zorgen zijn binnenkort van de baan dankzij de 'Hypnos Hoodie', een trui die tevens als hoofdkussen fungeert.

Op het eerste zicht lijkt het een normaal kledingstuk, verkrijgbaar in het zwart, grijs of crèmekleur. In de kap zit echter een kussentje verborgen dat in drie seconden opgeblazen kan worden. Volgens de makers volgt het snufje zelfs perfect de contouren van uw hoofd, alles kortom om uw comfort te verzekeren. En de prijs valt ook mee, voor 45 euro kan u toch niet blijven sukkelen?

Josh Woodle en Elaine Yue zoeken nu alleen nog voldoende centen om het project van de grond te krijgen. De lat werd via Kickstarter op 30.000 dollar (28.000 euro) gelegd, maar op dit moment is al meer dan 190.000 dollar (177.000 euro) ingezameld. De nood bij het publiek is blijkbaar zeer hoog... (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen boven de 40 zo sexy zijn (volgens mannen)

Waarom vrouwen boven de 40 zo sexy zijn (volgens mannen)

http://static1.hln.be/static/photo/2016/5/11/2/20160106161603/media_xll_8294702.jpg

Als het over relaties gaat - en over wie of wat mooi en sexy is - hebben we vaak het idee dat we onze grens bereikt hebben eens we 40 zijn. Dat dacht ook Alex Obed, een succesvolle blogger van 41. Hij stelde echter zijn mening bij in een blogpost die intussen al duizenden keren gedeeld werd.

Alex steekt van wal door toe te geven dat hijzelf ook geen vrouwen boven de 40 mee uitnam. "Te oud, dacht ik altijd. Ook al zat ik zelf intussen al op tram 4." Toen een vriendin zijn redenering op de korrel nam - 'probeer eens vrouwen van je eigen leeftijd te delen, Alex' - begon hij er echter over na te denken. "Waarom gaan wij mannen altijd voor jongere vrouwen? Jeugd, looks, energie, vitaliteit, speelsheid? Ik besloot om de proef op de som te nemen en ging voortaan uit met vrouwen tot 45 jaar. En kwam op vier opvallende conclusies uit:"

1. Ze hebben zelfvertrouwen: "Vrouwen boven de 40 hebben heel wat levenservaring. Ze gingen meestal al door een huwelijk, een scheiding, hebben al kinderen... Ze weten dat ze niet moeten wachten op een Disneyprins, maar zelf erachteraan moeten. Ze weten wat ze willen, en voelen zich ook nog eens prima in hun vel. Ze weten wat ze waard zijn en kennen hun eigen schoonheid, en zullen zich niet meer aanpassen aan een man. Uit hun vorige relaties hebben ze ook geleerd hoe je de juiste balans kan vinden.

2. Ze zijn direct: "Vrouwen van 20-30 jaar hebben minder de neiging om zichzelf vurig te verdedigen. Vrouwen boven de 40 maken die fout zelden nog. Geen passieve agressiviteit meer, of een indirecte aanpak waarbij de man moet raden naar haar gevoelens en dan verbaasd is als ze opeens uitbarst. Als er iets niet klopt, zeggen ze meteen waar het op staat. Achteraf is alles dan weer meteen koek en ei.

3. Ze zijn vrij: "Wist je dat de meeste huwelijken beëindigd worden door de vrouw? Vrouwen boven de 40 hebben dus vaak al eens het heft in handen genomen om een relatie stop te zetten. Eens ze dat gedaan hebben, willen ze niet nog eens vast raken in een andere slechte relatie. En het beste: ze willen ook niet dat de man ongelukkig is. Ze zal zichzelf en jou dus voldoende ruimte geven om jezelf te zijn."

4. Ze zijn sexy: "Als een vrouw zich altijd goed verzorgd heeft, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel vlak, dan is de kans groot dat ze enorm sexy is. Ze houdt zich ook niet meer bezig met wat anderen denken over liefde en seks, maar doet wat goed voelt voor zichzelf. Het is zeer bevrijdend, en je kan gewoon jezelf zijn. Ze vertellen meteen wat ze verwachten en creëren de ruimte om open en eerlijk te zijn. Dat betekent dat we meestal op verschillende levels een klik maken: intellectueel, vriendschap, ondeugendheid... Er is altijd wel iets." (br.hln)


» Reageer (0)
06-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman Brood - My Way

Herman Brood - My Way

Klik op de foto om hem te beluisteren


Herman Brood (Zwolle, 5 november 1946 – Amsterdam, 11 juli 2001) was een Nederlands zanger, kunstschilder, pianist, acteur en dichter. Brood onderscheidt zich door zijn herkenbare zangstem en muzikale diversiteit. Hij was de Nederlandse belichaming van het zogenaamde Seks, drugs en rock-'n-roll. Nadat verscheidene pogingen om af te kicken geen succes hadden gehad, sprong Brood als eeuwige vrijbuiter de dood tegemoet vanaf het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel. In zijn binnenzak zat een briefje waarop stond: "maak er nog een groot feest van"

Brood kreeg zijn eerste pianolessen in 1959. Op school kon hij niet goed meekomen; het liefst zat hij wat op een piano te pingelen in het verlopen fabriekje van zijn vader. Brood ging in 1964 naar de Kunstacademie in Arnhem en richtte daar The Moans op. De band deed veel optredens voor Amerikaanse militairen in West-Duitsland en Brood kreeg wel eens een pilletje toegeschoven om wakker te blijven. Zo begon zijn verslaving. In 1967 stapte hij over naar Cuby and the Blizzards. Hij ontmoet dan de toenmalige Miss Groningen Tekie Buissink, met wie hij een kortstondige relatie had. Op 24 mei 1968 wordt hun zoon Marcel geboren. Toen de platenmaatschappij vernam dat hij drugs gebruikte, werd hij uit de band gezet. Er volgde een onduidelijke periode, waarin Brood regelmatig in de gevangenis belandde wegens inbraken en handel in drugs. Begin 1974 deed hij mee aan een Cuby and the Blizzardsreünie voor het VARA-televisieprogramma Nederpopzien. Vanaf dit moment pakte hij zijn muzikale carrière weer op. Hij speelde korte tijd in de Noord-Hollandse formatie Stud en nam een album op met onder andere Jan Akkerman onder de naam Flash & Dance Band. Vervolgens trad hij toe tot de band Vitesse, na het debuutalbum in 1975 verliet hij die weer.

In 1976 vond een cruciale ontmoeting plaats. Brood speelde mee in Cuby and the Blizzards, die voor korte tijd waren heropgericht, toen hij in café 't Pleintje in Winschoten de naald van zijn injectiespuit in een prullenmand liet vallen. De eigenaar van het café, Koos van Dijk, kwam binnen toen Brood in de prullenmand op zoek was naar zijn naald. In plaats van Brood buiten de deur te zetten, keerde Van Dijk de prullenmand om en zocht ijverig mee. Vanaf dat moment trad Van Dijk op als Broods manager; hij zou dit blijven tot Broods dood in 2001.

In 1985 trad hij in het huwelijk met Xandra Jansen, samen hadden ze twee kinderen, Lola (1985) en Holly (1994) en een aangenomen dochter Brenda (1979). Zijn dochter Holly zong in Kinderen voor Kinderen (2006) en Kinderen Zingen Met Sterren (2008).   http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Herman-Brood.jpg?t=1267396100In de jaren daarna waaierde zijn carrière uit. Brood acteerde in een toneelstuk en een speelfilm, maar vooral in zijn eigen leven. Ook werd hij steeds actiever als schilder. Hij werkte op groot formaat en met felle kleuren, waarbij zijn werk stond in de traditie van Cobra. De keuze voor primaire kleuren kwam grotendeels voort uit noodzaak, omdat hij kleurenblind was. Vaak bracht hij met zwarte verf letters aan op zijn werk. De handtekening brood vormt veelal een opvallend onderdeel van het schilderij. Ondanks het kleurgebruik hebben de schilderijen een wat trieste uitstraling. Brood bleef daarnaast actief in de muziek, maar zijn albums uit deze periode haalden niet meer het niveau van Shpritsz. Beroemd werd hij met zijn openlijke uitspraken in de pers over seks en drugsgebruik. Hij genoot van alle aandacht en werd de bekendste harddrugsgebruiker in Nederland; de nationale knuffeljunk.

Door het gebruik van alle genotsmiddelen was tegen 2001 zijn lichaam geheel uitgeleefd. Pogingen om af te kicken hadden geen succes. Toen het leek alsof hij nog maar een paar maanden te leven had, nam Brood zelf het heft in handen en pleegde zelfmoord. Op 11 juli 2001 sprong hij van het Amsterdamse Hilton-hotel met in zijn binnenzak een briefje waarop stond: "maak er nog een groot feest van"» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maak je van die pendeltijd echte 'me-time'

Zo maak je van die pendeltijd echte 'me-time'

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/0/8/20160105134528/media_xll_8291393.jpg

De obligate treinstakingen komen er weer aan, en dat betekent naast een hoop ergernis ook weer heel wat extra uurtjes pendeltijd (er vanuit gaande dat je er überhaupt geraakt). Stop volgende keer met nagelbijten en maak er gewoon wat extra quality time voor jezelf van.

Literair uurtje

Treinvertragingen zijn het uitgelezen moment om met je neus in de boeken te duiken, of dat nu het laatste nummer van Vogue of de nieuwe Jeroen Brouwers is. Ben je niet zo'n fan van lezen (of word je gewoon liever niet gespot met de cover van 50 Shades of Grey in je handen)? Koop dan eens een audioboek. Ook ideaal voor wie zijn pendeltijd doorbengt in de auto of op de fiets en dus beter zijn ogen op de weg houdt.

Meditatiemoment

Zet je gedachten op een rijtje en laat even alle stress van je schouders glijden met een korte mediteersessie. Tegenwoordig zijn er tal van anti-apps die je helpen met speciale ademoefeningen en tips om helemaal zen op de werkvloer of weer thuis aan te komen. Opgelet, wie in de auto zit gaat best niet helemaal in Dalai Lama-modus en houdt de ogen open. Just saying.

Hou een dagboek bij

Doe wat je 16-jarige zelf nooit heeft kunnen volhouden: hou een dagboek bij. Je gedachten van je af schrijven werkt tegen depressies en stress en helpt je om je doelen te bereiken. Zet alles eens op een rijtje, orden je gedachten en emoties, schrijf je plannen voor het weekend op of maak een to-do lijstje en je zal zien dat je plots veel meer energie hebt om aan je dag te beginnen. Wees alleen voorbereid op nieuwsgierige buren die stiekem proberen mee te lezen.

Hou een schoonheidsslaapje

Opgelet, voorwaarde is dat je een doorwinterde pendelaar bent die weet wanneer hij wakker moet worden (en dat je niet zelf achter het stuur zit natuurlijk). Zet je alarm voor de veiligheid 10 minuten voor aankomst en zoek je vervolgens een comfortabel zitje bij het raam uit. Slaapwel!

Manicure on the go

Laat die vijl en nagelknipper voor wat ze zijn (geloof ons, dat is niet oké), maar je handen verzorgen met een hydraterende handcrème of olie voor je nagelriemen mag natuurlijk wel. En als je dan toch bezig bent kan je jezelf meteen een ontspannende handmassage geven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (4) vastgelijmd aan wc-bril in McDonald's na gemene grap

Meisje (4) vastgelijmd aan wc-bril in McDonald's na gemene grap

http://static2.hln.be/static/photo/2016/10/12/10/20160105180352/media_xll_8292085.jpg

De vierjarige Kaya Langmead ging even naar het toilet in de McDonald's van het Britse Exeter. Het kind en haar moeder hadden nooit kunnen vermoeden dat het een nachtmerrie zou worden. Toen het kleintje op de wc-bril ging zitten, kwam ze er niet meer vanaf.

"We hadden net onze maaltijd besteld toen Kaya naar het toilet wilde", doet mama Nicole haar verhaal aan The Mirror. Het kindje was trots dat ze op oudejaarsavond alleen naar de wc mocht in het fastfoodrestaurant. Maar toen de billetjes van Kaya de wc-bril raakten, zaten ze vastgeplakt.

Met bloed, zweet en tranen kon de kleine meid zich loswrikken. Overstuur vertelde ze aan haar mama wat er was gebeurd. Nicole trok naar het sanitair om poolshoogte te nemen. "Ik dacht nog dat de wc-bril misschien niet goed was bevestigd ofzo", zei Nicole.

Maar niets bleek echter minder waar want toen ontdekte ze de superlijm die "werkelijk overal zat". En dan moest de grootste schok nog komen want de billetjes van haar dochtertje waren er erg aan toe. "Er waren hele stukken vel van Kaya's benen en billen af", verklaarde ze.

Wellicht hebben twee meisjes van 16 en 18 jaar deze gemene grap op hun geweten. De tieners werden vlak voor het incident in de toiletten gezien. De politie is een onderzoek gestart.

Mama Nicole had wel veel lof voor het personeel van McDonald's. "Zij hebben ons heel goed opgevangen. Ook mijn dochtertje hield zich sterk", besloot de vrouw. (br.hln)


» Reageer (0)
05-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo ziet Franky uit 'Thuis' eruit na z'n geslachtsoperatie

Zo ziet Franky uit 'Thuis' eruit na z'n geslachtsoperatie

http://static0.hln.be/static/photo/2016/9/11/13/20160105065552/media_xll_8289823.jpg

Het nieuwe 'Thuis'-personage Kaat krijgt eindelijk een gezicht. Nadat Franky Bomans, gespeeld door Jef Hoogmartens, in 'Thuis' een geslachtsoperatie onderging, werd gezegd dat zijn rol voortaan door een vrouw zou worden vertolkt. Dat blijkt nu Leen Dendievel te zijn, de vriendin van zanger Udo Mechels en vroeger al te zien in 'Familie'.

Aanvankelijk werd gedacht dat 'de vrouwelijke Franky Bomans' - nadat eind april ­bekend werd dat hij een geslachtsoperatie onderging - ­opnieuw door een man of zelfs transgender vertolkt zou worden, maar dat bleek al snel niet het geval. Dendievel vervoegt vanaf het voorjaar 2016 de cast van de soap.

De actrice kijkt er alvast enorm naar uit. "Ik ken bijna iedereen, maar heb nog nooit met iemand de set of een scène gedeeld. Het is een eer om met Marleen en Pol een gezin te vormen, hele fijne mensen en goede acteurs. Bovendien is het een rol met vlees aan en dat kom je niet zo vaak tegen. Ik neem deze kans dan ook met beide handen aan. En ik haal alles uit de kast om die rol goed neer te zetten. Dat is belangrijk, zowel voor mensen die niet vertrouwd zijn met het begrip 'transgender', als voor transgenders zelf."

"Ik kom niet onvoorbereid op de set. Toevallig heb ik zelf  - nog voor ik wist voor deze rol in aanmerking te komen- een tijdje geleden een vrouw 'herontdekt'. Zij heeft mij veel verteld en ik ga zeker ook verder te rade bij haar. Elk verhaal is anders, maar ook zij  is ooit een man geweest en kan mij raad geven bij de moeilijk te spelen situaties." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rox - I Don't Believe

Rox - I Don't Believe

Klik op de foto om haar te beluisteren


Achter de weinig zeggende naam Rox gaat de 21-jarige Roxanne Tataei schuil. Een meisje uit een buitenwijk van Londen, van Jamaicaanse en Iranese afkomst. Vanaf haar veertiende speelt ze al op haar eigen gitaartje. In 2010 vormt ze een band en gaat ze door het leven als kortweg Rox. Behalve in eigen land krijgt ze ook grote bekendheid in het buitenland. Paul Weller en Mark Ronson zijn fans van haar .


» Reageer (0)
04-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles wat je moeten wanneer je nepbont koopt

Alles wat je moeten wanneer je nepbont koopt

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/13/9/20160104145929/media_xll_8288499.jpg

Hoewel er nog steeds mode-ontwerpers zijn die het niet kunnen laten om echt bont te gebruiken in hun collecties, keren steeds meer mensen bont de rug toe. Mede omdat de technologie zo ontwikkeld is dat nepbont er al lang niet meer zo nep hoeft uit te zien. Al let je best wel op een aantal zaken. Wij zetten ze op een rijtje.

Begrijp wat je koopt
Nepbont is uiteraard stukken ethischer dan echte bont, en het is ook nog eens veel minder schadelijk voor het milieu. Daarnaast ziet en voelt nepbont vaak bijna niet meer anders dan echte bont, waardoor het eindelijk een écht alternatief is geworden voor dierenhuid. Dat gaat ook wel gepaard met een hoger prijskaartje, maar je betaalt hoe dan ook nog steeds tien keer minder dan voor echte bont. "Investeren in een mooie nepbonten jas is tegenwoordig niet minder slim dan een dure wollen jas kopen bijvoorbeeld," vertelt Emma Fox, buyer bij Topshop, aan Refinery29.

Raak het aan
De enige manier om te ontdekken of een nepbonten item van hoogstaande kwaliteit is, is door het aan te raken. "Het zou zacht en zijdeachtig moeten aanvoelen, en het mag ook niet te veel pluizen," vertelt Hannah Weiland, ontwerpster van modelabel Shrimps. "Vezels van verschillende lengtes blijven trouwens langer mooi dan vezels die allemaal op één dezelfde hoogte zijn afgeknipt."

Check het materiaal
Het allerbelangrijkste is dat het nepbonten item zacht aanvoelt, en dat heeft natuurlijk veel te maken met het materiaal waarvan het kledingstuk gemaakt is. "Acryl is een duurzaam materiaal dat een fantastische textuur heeft. Het zal er ook voor zorgen dat het silhouet van het stuk behouden blijft. Ook andere synthetische materialen zoals modacrylvezel en polyester zijn goede opties," zegt creatief directeur van Unreal Fur Gilat Shani.

Vermijd glanzende materialen
Naast de zachtheid en lichtheid van de bont, is ook de afwerking erg belangrijk. Hoe glanzender een item is hoe nepper het lijkt, vermijd dat dus te allen tijde. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoveel calorieën bevat jouw lievelingsbier. En het is minder dan verwacht!

Zoveel calorieën bevat jouw lievelingsbier. En het is minder dan verwacht!

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/7/10/20151230105649/media_xll_8278225.jpg

Ben jij benieuwd hoeveel calorieën er nu écht in een pint zitten? AB InBev engageert zich om vanaf  1 januari de voedingswaarden van hun producten op nieuwe etiketten of verpakkingen te zetten. Dan ben je altijd helemaal mee. Het beste nieuws? Bier scoort een pak beter dan je zou verwachten. Voor een handig overzicht kan je surfen naar www.tapintoyourbeer.com. Daar vind je alle verschillende bieren van AB InBev met hun alcoholpercentage, het aantal calorieën per 100 ml, de hoeveelheid vetten, koolhydraten, suikers en eiwitten. "Meer dan de helft van de Belgen geeft aan dat zij de informatie effectief willen raadplegen", klinkt het bij de brouwer. "We zijn ervan overtuigd dat de cijfers enkele hardnekkige mythes onderuit gaan halen."

Misverstanden

Zo denkt een kwart van de Belgen dat bier evenveel suiker bevat als limonade, terwijl een pint in werkelijkheid minder dan 1 gram per glas van 25 cl telt. Bovendien is bier uitsluitend gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten, zoals mout, hop, water en gist, in tegenstelling tot heel wat frisdranken. Hetzelfde geldt voor het aantal calorieën. Twee op de drie landgenoten geloven dat bier één van de grootste dikmakers is uit onze voeding. Maar 100 ml pilsbier is goed voor amper 42 kcal. Terwijl een zelfde hoeveelheid wijn 86 kcal bevat. De zogenaamde bierbuik heeft dus niets te maken met bier!
Calorieën uit andere dranken en voedingsmiddelen kunnen je buikje evengoed doen groeien. Dus geniet gerust af en toe van een lekkere pint. Als je er een gevarieerd en gezond voedingspatroon op nahoudt, heb je absoluut geen reden om je druk te maken. Op www.beermi.be lees je alles over de voordelen van bier.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papa slaat mea culpa: "Ja, we hadden gedronken, maar we zijn géén slechte ouders"

Papa slaat mea culpa: "Ja, we hadden gedronken, maar we zijn géén slechte ouders"

http://static1.hln.be/static/photo/2016/4/5/13/20160104000325/media_xll_8287063.jpg

"Ja, we hadden ­gedronken", zegt Geert Loonis, de ­vader van de baby van net geen jaar oud die woensdagavond in het West-Vlaamse Emelgem op de stoep werd vergeten. "Maar ­alles berust op een misverstand. We zien onze twee ­kinderen doodgraag, echt." De sociale dienst van de politie gaat de ouders niettemin nauwgezet en van dichtbij volgen.

Nina Lapeire (22) en haar partner Geert Loonis hadden boodschappen gedaan en waren nadien nog een glas gaan drinken toen ze vorige woensdagavond terugkeerden naar hun flat in de Baronstraat in de ­Izegemse deelgemeente Emelgem. "Zoals altijd parkeerde ik de auto aan de voordeur om alles uit te laden, ook de Maxi-Cosi waarin ons dochtertje Zoë zat", vertelt Geert. "Parkeren mag daar echter niet. Dat doen we ­altijd dertig meter verderop. Toen ik van de parking terugkwam, hielp ik de boodschappen naar boven brengen. Een vriend die ook mee was ­geweest, zou Zoë meebrengen. ­Tenminste, dat dachten we..."

Aanvankelijk had niemand iets in de gaten, maar na een kwartier besefte mama Nina dat haar jongste dochtertje - woensdag viert ze haar eerste verjaardag - niet boven was. "Vliegensvlug liep ze naar beneden, maar de Maxi-Cosi was verdwenen", vertelt papa Geert. "Nina was uiteraard over haar toeren. Ik probeerde haar gerust te stellen door te zeggen dat er allicht een logische verklaring was voor de verdwijning van Zoë. Even later stond de politie voor de deur."

De agenten namen de moeder mee naar het ziekenhuis waar haar baby inmiddels was opgevangen. "Zoë moest een nacht blijven, pas de volgende dag kregen we haar terug", zegt Geert. De ouders kregen een vermaning van de politie, maar daarmee is de kous niet af, bezweert hoofdcommissaris Curd Neyrinck. "De sociale dienst van onze politie heeft meteen een bezoekje gebracht aan de ouders en gaat, in samenwerking met de wijkagent en Kind & Gezin, de situatie nauwgezet en van dichtbij op­volgen de komende maanden." De ouders hebben in het verleden nooit gelijkaardige problemen ­gehad. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zanger van hit 'Pour un flirt', Michel Delpech, overleden

Zanger van hit 'Pour un flirt', Michel Delpech, overleden

Klik op de foto om hem te beluisteren


De Franse zanger, schrijver en acteur Michel Delpech is overleden op 69-jarige leeftijd. Dat heeft zijn echtgenote bekendgemaakt.

Delpech, volledige naam Jean-Michèl Delpech, is bij ons vooral gekend voor zijn hit uit 1971 'Pour un flirt'. Hij overleed aan de gevolgen van kanker.


» Reageer (0)
03-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagboek Anne Frank vrij online beschikbaar

Dagboek Anne Frank vrij online beschikbaar

http://static3.hln.be/static/photo/2016/3/12/0/20160101235137/media_xll_8283585.jpg

Een Frans academicus en een Frans volksvertegenwoordigster hebben zoals aangekondigd het originele dagboek van Anne Frank (in het Nederlands) online gezet. Ze menen dat dit werk nu publiek domein is, omdat auteursrechten zeventig jaar na haar dood vervallen. Maar het Anne Frank Fonds in Zwitserland, dat de auteursrechten op het dagboek bezit, trekt dat in twijfel en dreigt met gerechtelijke stappen.

"Anne Frank is gestorven in 1945 (in het concentratiekamp van Bergen-Belsen, red) en dus wordt haar dagboek publiek domein", aldus wetenschapper Olivier Ertzscheid, tevens zelfverklaard "militant" voor het publieke domein. Hij verwijst naar de Franse wetgeving die, conform een Europese richtlijn uit 1993, bepaalt dat een werk publiek domein wordt op de eerste januari zeventig jaar na het overlijden van de auteur, "of de laatste overlevende auteur". En daar dreigt een probleem, want het Anne Frank Fonds beweert dat haar vader, Otto, het dagboek bewerkt heeft toen hij het uitgaf. De vader stierf pas in 1980.

Ook het Franse parlementslid Isabelle Attard voert mee strijd "tegen de privatisering van de kennis", en publiceerde het originele dagboek van Anne Frank online. Beiden deden al eens hetzelfde met de Franse versie van het dagboek, maar stuitten daarbij op de vertaalrechten en haalden het weer offline.

Het Anne Frank Fonds in Bazel dreigt met gerechtelijke stappen. Het fonds werd destijds door Otto Frank opgericht om de auteursrechten van haar dagboek te beheren. Daarnaast is er nog de Nederlandse Stichting Anne Frank, die het Achterhuis beheert. Beide organisaties liggen al jaren overhoop over de nalatenschap van Anne. Van het dagboek, dat de 13-jarige Joodse schreef toen ze tussen 1942 en 1944 ondergedoken zat in Amsterdam, zijn intussen al meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. Het dagboek werd vertaald in 70 talen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fans moeten "nog maanden wachten" op nieuw boek van 'Game of Thrones'

Fans moeten "nog maanden wachten" op nieuw boek van 'Game of Thrones'

http://static1.hln.be/static/photo/2016/8/15/4/20160103061605/media_xll_8285509.jpg

Geen goed nieuws voor de fans van de populaire serie 'Game of Thrones'. Het jongste boek van de fantasy-saga heeft vertraging opgelopen, meldt auteur George R.R. Martin op zijn blog. Het manuscript voor 'Winds of Winter' moest normaal gezien rond deze periode klaar zijn om gelijke tred te houden met een nieuw seizoen op de Amerikaanse televisiezender HBO in april.

"Maar The Winds of Winter is nog niet af", schrijft Martin. "Geloof mij, ik vind het niet prettig om deze woorden te schrijven. Jullie zijn teleurgesteld, mijn uitgevers zijn teleurgesteld, HBO is teleurgesteld en ook de vertalers en buitenlandse uitgevers. Maar het meest teleurgesteld van allemaal ben ikzelf."

Het schrijven van de nieuwe verhaallijn loopt blijkbaar moeizamer dan gedacht, want ook in oktober miste Martin al een deadline. De auteur wil zich niet vastpinnen op een nieuwe datum. Het lijkt erop dat het nog lang kan aanslepen. Het verhaal zou grotendeels gespreven zijn, maar toch verwacht Martin "dat hij nog maanden werk heeft... en dat is als het schrijven goed vlot". Hij geeft toe stress te hebben als de deadline dichterbij komt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Esther Ofarim - Bird On a Wire

Esther Ofarim - Bird On a Wire

Om haar te beluisteren druk op de foto


Esther Ofarim, geboren als Esther Zaied (Safed, 13 juni 1941) is een Israëlische zangeres, die met haar man Abi Ofarim het zangduo Esther & Abi Ofarim vormde.

In 1959 leerde ze haar man kennen. Ze zongen zowel Hebreeuwse als Engelse liedjes.

In 1960 had ze een rol in de film Exodus waar Paul Newman de hoofdrol kreeg. Een jaar later won ze een liedjeswedstrijd in Tel Aviv.

In 1963 vertegenwoordigde ze Zwitserland op het Eurovisiesongfestival met het lied T'en va pas. Ofarim kende geen Frans maar zong zich toch naar een tweede plaats met het lied, de Zwitsers zien 1963 nog steeds als het jaar van hun gestolen overwinning. De Noorse juryleden herriepen hun punten en zeiden dat er een fout was gemaakt. Zwitserland was zijn eerste plaats kwijt en buurland Denemarken won op dubieuze wijze dankzij de Noorse jury. Ofarim nam het lied op in verschillende talen waaronder het Italiaans, Non andar.

Op 5 mei 1964 werd ze bekend in Nederland, nadat ze de rol van zeemeermin vertolkte in de show "Robinson Crusoë" in de kursaal te Schevenigen, met Rudi Carrell in de hoofdrol.

In 1966 had het duo hun eerste hit in Duitsland met Noch einen Tanz, een jaar later hadden ze daar hun grootste succes met Morning of my Life dat geschreven werd door de Bee Gees. Met Cinderella Rockefella hadden ze hun internationale doorbraak in 1968. Ze speelden concerten in Londen en New York en in 1969 tourden ze door de wereld. Door zowel zakelijke als persoonlijke problemen eindigde het huwelijk in 1970.

Esther ging solo verder met concerten en albums. In 1984 zong ze in het theaterstuk Ghetto in Berlijn dat een succes werd.

Tegenwoordig geeft ze enkele concerten per jaar, voornamelijk in Duitsland en Israël.


» Reageer (0)
02-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweeling geboren met verschillende geboortejaren: 2015 én 2016

Tweeling geboren met verschillende geboortejaren: 2015 én 2016

http://static2.hln.be/static/photo/2016/6/15/12/20160102150559/media_xll_8284557.jpg

Het komt erg zelden voor: een tweeling met een verschillende geboortedag en zelfs een ander geboortejaar. In San Diego geschiedde het wonder: Jaelin werd geboren in 2015, haar broertje Louis in 2016.

Op 31 december 2015 om 23.59 uur kwam Jaelin ter wereld. Louis volgde enkele minuten later en zag het levenslicht op 1 januari 2016 om 0:02 uur.

Mama Maribel Valencia (22) was uitgerekend op 6 januari maar de baby's besloten niet langer te wachten. Op oudejaarsdag haastten Maribel en haar man Louis, hun zoon is naar hem vernoemd, zich naar het hospitaal. Het koppel keek naar de klok en besefte dat hun kindjes mogelijk de eersten zouden zijn van het nieuwe jaar.

Jaelin kwam al piepen in 2015. De kleine Louis liet een paar minuutjes op zich wachten en is mogelijk de eerste baby van 2016 in San Diego County.

Voor de verpleging was het een bijzonder moment. "Het is heel erg ongewoon en ontzettend speciaal", zei verpleegster Lynette Coetzee aan NBC News. "Ik heb dit nog nooit meegemaakt en ben al 34 jaar verpleegster."

Twee feestjes
"Maribel wilde graag dat beide kindjes op dezelfde dag werden geboren", vertelde een trotse papa. "Maar ach, nu hebben we twee feestjes achter elkaar."

Het stel heeft al een dochtertje van drie jaar oud. Voor haar zal het ook even wennen zijn dat de tweeling verschillende verjaardagen heeft. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een sapjesdieet doet met je lichaam

Wat een sapjesdieet doet met je lichaam

http://static2.hln.be/static/photo/2016/12/13/9/20160102092056/media_xll_8284164.jpg

Ah, het begin van een nieuw jaar: het wordt plots lekker druk in de fitness, het stof wordt van weegschalen geveegd en dieetboeken gaan vlotjes over de toonbank. Overweeg jij om de feestkilo's aan te pakken met een sapjeskuur? Dan moet je wel weten waar je aan begint, want je lichaam zal een en ander te verduren krijgen:

Eerst en vooral: een sapjeskuur is een reinigend dieet waarbij je elke vorm van vast voedsel schrapt en enkel sapjes op basis van groenten en fruit consumeert. Soms duurt zo'n kuur een paar dagen, maar ook diëten van een paar weken zijn mogelijk. Heel wat mensen zweren bij een sapjeskuur om hun gezondheid, humeur en uiterlijk een boost te geven, maar de wetenschappelijke sector is vaak minder enthousiast. Vele dokters en diëtisten vinden die sapjes minder effectief dan vasten met water, en menen dus dat het weggegooid geld is. Toch zijn er ook voordelen aan verbonden. Wij zetten even op een rijtje wat er precies met je lichaam gebeurt tijdens zo'n kuur, zodat je zelf kan beslissen of het iets voor jou is.

1. Je metabolisme vertraagt
Zodra je minder eet dan je nodig hebt om genoeg basisenergie te hebben, zal je metabolisme vertragen. Je lichaam gaat in een soort van winterslaapmodus omdat het niet weet wanneer het weer voeding zal krijgen. Bij de meeste mensen ligt die grens rond de 1.200 kcal per dag. Minder calorieën zal in de meeste gevallen tot gewichtsverlies leiden, maar te laag gaan heeft het omgekeerde effect.

2. Je kan problemen ontdekken
Omdat een sapjeskuur zuivel, tarwe, gluten en gefermenteerde zaken uit je dieet schrapt, kan je opnieuw zicht krijgen op eventuele allergieën en intoleranties. Als je ze na de kuur een voor een weer introduceert, zal je al snel achterhalen wat je verdraagt en wat voor problemen zorgt.

3. Je zal wat kwaaltjes krijgen
Wees niet verbaasd als je ineens een stuk minder vrolijk wordt tijdens het dieet. Minder calorieën betekent minder energie: je kan je slapjes voelen, hoofdpijn krijgen en gevoelig worden voor de kou. En koffie is jammer genoeg uit den boze: wie gewoon is om het zwarte goud dagelijks te drinken, zal waarschijnlijk ontwenningsverschijnselen opmerken. Het wordt dan moeilijker om je te concentreren, je zal sneller geïrriteerd raken en de kans op hoofdpijn wordt nog groter.

4. Je zal gewicht verliezen
Natuurlijk bestaat je (over)gewicht niet alleen uit vet: een deel ervan is water dat opgeslaan zit in je spieren. Wanneer je het aantal calorieën drastisch vermindert, zal dat water afgevoerd worden. Maar voor je begint te juichen: het is een tijdelijk effect. Zodra je weer normaal gaat eten zal je weer water beginnen opslaan. En daarnaast is het ook niet zo goed voor je huid, die na een tijdje een stuk droger zal worden. Ook het gebrek aan essentiële vetzuren is niet zo goed voor je huid en zal rimpels in de hand werken.

5. Je 'reset' je hongergevoel
Hoewel een dieet je maag niet echt doet krimpen, is het toch een manier om je hongergevoel te resetten. Je voedingspatroon wordt teruggeschroefd, waardoor je sneller een vol gevoel zal krijgen. Dat effect blijft ook na de sapjeskuur. Een goede boost dus om je nieuwe gezonde gewoontes vol te houden.

6. Je haar en nagels stoppen met groeien
Droom je van lange, weelderige lokken? Dan zal een sapjeskuur die droom wat uitstellen. Je lichaam heeft immers proteïnen, vetten en koolhydraten nodig om je haar en nagels te doen groeien en stevig te houden, allemaal zaken die niet echt in sapjes zitten. Wie de kuur lang wil volhouden, zal droger haar en broze nagels krijgen die niet snel meer groeien. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de feesten: 5 tips om je huid weer op te fleuren

Na de feesten: 5 tips om je huid weer op te fleuren

http://static1.hln.be/static/photo/2016/11/7/2/20160102105355/media_xll_8284277.jpg

We weten niet hoe het met jou zit, maar onze huid is momenteel niet erg blij met ons. De combinatie van te weinig slaap, iets te veel eten en alcohol en een zwaar make-upregime heeft zijn tol geëist. Resultaat: een droge, vlekkerige en vale huid met wat puistjes erbovenop. Gelukkig krijg je je huid snel weer in het gareel met deze vijf tips.

1. Minimaliseer je routine
De beautymarkt is vergeven van de toners, serums en olieën die je routine steeds langer maken. Maar volgens de wetenschap volstaat het om twee stappen uit te voeren: je huid reinigen en - enkel indien nodig - een vochtinbrengende crème gebruiken. Voor alle andere stappen werd nooit enig wetenschappelijk bewijs gevonden. Omdat je huid al zoveel te verduren kreeg de laatste dagen, is het geen slecht idee om het even bij de basics te houden. Investeer in een goede cleanser en reinig elke ochtend en avond je gezicht. Een goede crème die aangepast is aan jouw huidtype zal daarna vakkundig komaf maken met dat droge, vlekkerige gelaat.

2. Maskers
Een combinatie van vermoeidheid en te veel alcohol kan ervoor zorgen dat je dagcrème niet meer voldoende is om een uitgedroogde huid te bestrijden. Een hydraterend masker is een stuk sterker en kan dan soelaas bieden. Laat ze vijf tot tien minuutjes inwerken voor een stevige boost of laat ze zelfs heel de nacht zitten als de nood echt hoog is.

3. Koelkast
Na de feesten krijgen we niet alleen af te rekenen met puistjes; ook de wallen onder onze ogen lijden onder het slaaptekort. Een snelle tip: zet je masker, dagcrème en make-upremover in de koelkast. Het koude effect zal de gezwollen en gevoelige huid verzachten.


4. Eet je mooi
Je bent wat je eet, en dat is in deze periode van het jaar meer dan waar. Na de overdaad van de laatste dagen is het belangrijk om meer fruit en groenten te eten dan normaal: liefst minstens 5 porties per dag. Vooral hard fruit zoals appels en peren zijn een goed idee: ze bevatten meer vezels en zullen de giftige stoffen sneller uit je lichaam verwijderen. Daarnaast is het ook tijd om voldoende essentiële vetzuren te eten: vette vis als makreel, zalm en tonijn kan je aanvullen met omega 3-supplementen. Vitamine E, te vinden in avocado en tarwekiemen, zal dan weer de huid helpen hydrateren. Zink, te vinden in eieren, kip, pompoen en sesam, helpt dan weer om je weefsel te herstellen.

5. Schakel professionele hulp in
Zijn al deze stappen niet voldoende, of heb je een snelle oplossing nodig? Dan is het tijd om professionele hulp in te schakelen. Een herstellende gelaatsbehandeling in een goed instituut is niet goedkoop, maar het is een goede investering. En geef toe, je kan nu wel wat quality time voor jezelf gebruiken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na 60 jaar eindelijk weer samen: "Ze was m'n eerste liefde en ze zal ook m'n laatste zijn"

Na 60 jaar eindelijk weer samen: "Ze was m'n eerste liefde en ze zal ook m'n laatste zijn"

http://static2.hln.be/static/photo/2016/9/8/1/20160101231733/media_xll_8283496.jpg

Zestig jaar geleden zorgde een jaloerse schoonmoeder voor een abrupt einde aan hun liefdesverhaal. Maar vandaag kijken Liliane Vandekendelaere (82) en Marcel De Kimpe (83) elkaar weer diep in de ogen. Na een leven gescheiden te zijn, slijten ze nu samen hun oude dag in het rusthuis van Dadizele. "Ze was m'n eerste liefde en ze zal ook m'n laatste zijn."

Hij wijst trots naar het juweel rond de nek van zijn Liliane. Eind jaren 40, net voor Marcel zijn legerdienst moest beginnen, gaf zij hem een hartvormig hangertje met daarin haar foto. Nadat hun relatie voorbij was, bewaarde Marcel het sieraad de rest van z'n leven. Stiekem. "Al die tijd heb ik het verstopt voor mijn vrouw", vertelt hij. "Ik heb Liliane nooit uit mijn hoofd kunnen zetten. Zij was mijn eerste liefde en ze zal mijn laatste zijn." Het gouden hartje, nu met foto van beide tortelduifjes, schittert vandaag rond haar nek. Net als de liefde tussen Marcel en Liliane doorstond het kleinood wonderwel de tand des tijds.

Valse brieven
Nochtans was Liliane Marcel zo goed als vergeten. Hij was een vervlogen jeugdliefde, van in de goede oude tijd. Liliane en Marcel leerden elkaar destijds kennen in het Dadizeelse koersmilieu. Hij was coureur, zij was zijn soigneur. "In die tijd waren wielrenners heel populair bij de meisjes", zegt Marcel. "Ik had aan elke vinger een ander kunnen hebben. Maar ik verloor mijn hart aan Liliane. Ze deed mijn bidon vol, ze stond klaar met mijn kleren, ze waste mijn benen. Het was de gelukkigste tijd van mijn leven." Vier jaar lang, tussen hun 18de en hun 22ste, bleven Liliane en Marcel onafscheidelijk.

Toen Marcel het leger in ging, kwam er echter een abrupt einde aan de liefde. Hij schudt onbegrijpend het hoofd. "Mijn moeder heeft onze relatie kapotgemaakt. Ze wou niet dat ik bij Liliane bleef en smeedde een complot." Vrienden van Marcel kregen de opdracht om in hun brieven aan Marcel te vermelden dat Liliane een ander lief had. "Voor wat drinkgeld. Een oude vriend heeft me veel later opgebiecht dat hij dat effectief gedaan heeft in opdracht van mijn moeder. Waarom? Ik zal het nooit met zekerheid weten. Ik was enig kind en ik vermoed dat mijn moeder jaloers was op Liliane."

Beiden getrouwd
De voormalige geliefden gingen elk hun weg. Nieuwe partners verschenen op het toneel. Er werd getrouwd en er kwamen kinderen, vervolgens kleinkinderen. Twee mensenlevens vlogen voorbij in een zucht. Al die tijd bleef het knagen bij Marcel. "Ik ben mijn hele leven aan haar blijven denken. Een paar jaar geleden raakte ik hier in Dadizele aan de praat. 'Mijn eerste meiske is van hier', zei ik. 'Liliantje Vandekendelaere.' Bleek dat ze twee kilometer verder in 't bejaardenhuis zat." Pas twee jaar geleden, na de dood van zijn vrouw, raapte Marcel uiteindelijk al zijn moed bijeen en stapte naar het rusthuis. "Ze reageerde eerst niet", zegt Marcel. "Het was pas toen ik haar oude koosnaampje 'Titsje' gebruikte dat haar ogen begonnen te stralen." De oude vonk sloeg meteen weer over. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dronken ouders vergeten baby op straat bij thuiskomst

Dronken ouders vergeten baby op straat bij thuiskomst

http://static1.hln.be/static/photo/2016/11/4/6/20160101230034/media_xll_8283441.jpg

Een baby uit het West-Vlaamse Izegem heeft een nacht in het ziekenhuis doorgebracht nadat de ouders het kind buiten op de stoep voor hun woning hadden achtergelaten. Ze waren na een stevig avondje uit vergeten de baby mee binnen te brengen.

Het was een alerte automobilist die het babyzitje woensdagavond opmerkte op de stoep voor een woning langs de Baronstraat in Emelgem. Omdat de voordeur openstond, ging hij ervanuit dat de bewoners de maxi-cosi nog zouden binnenhalen. Toen de man echter een kwartier later opnieuw  passeerde, stond het babyzitje er nog steeds. De bestuurder stopte en merkte dat er een kindje in het draagstoeltje zat. De man belde aan en riep naar de bewoners, maar kreeg geen reactie.

Daarop besloot hij de baby naar de Sint-Jozefskliniek te brengen. Daar werd de politie verwittigd. Korpschef Curd Neyrinck van de politiezone RIHO bevestigt de vondst van de baby, maar wil geen commentaar kwijt. "Ik kan alleen zeggen dat de baby in goede gezondheid verkeerde en er geen sprake was van moedwillig achterlaten van het kind."

Bolwassing
De politie slaagde er snel in de ouders te contacteren. Het koppel bleek onder invloed van alcohol. Vermoedelijk hadden de man en de vrouw bij hun thuiskomst de baby neergezet op de stoep om de voordeur te openen en waren ze vergeten het kindje binnen te nemen. De baby bracht de nacht door in het ziekenhuis. Nadat de ouders een flinke bolwassing kregen en ze hun spijt betuigden over het ongelukkig voorval, werd het kind weer aan hen toevertrouwd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobby Blue Bland - I'll Take Care Of You

Bobby Blue Bland - I'll Take Care Of You

Klik op de foto om hem te beluisteren

Robert Calvin Bland (geboren 27 januari 1930) beter bekend als Bobby "Blue" Bland, is een Amerikaanse zanger van blues en soul .» Reageer (0)
01-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw springt koude water in en redt zwaan in nood

Vrouw springt koude water in en redt zwaan in nood

http://static1.hln.be/static/photo/2016/4/14/5/20160101125721/media_xll_8282465.jpg

Ondanks een watertemperatuur van amper 7 graden aarzelde een jonge vrouw op Oudejaarsdag geen seconde toen ze een zwaan in moeilijkheden zag in het Stadspark van Diksmuide. De jonge vrouw was er met haar vriend aan het wandelen en zag plots de zwaan spartelen in het water. Het arme dier zat verstrengeld in een visdraad en was uitgeput.

Het dier zou ongetwijfeld een gewisse dood gestorven zijn. Een brandweerman die eveneens in het park zat, belde meteen zijn collega's maar de jonge vrouw wilde daarop niet wachten. Ze kleedde zich uit en sprong het water in om de zwaan te bevrijden. Met de komst van vier brandweermannen, waaronder een duiker, kon het beest op het droge gebracht worden. Het werd totaal uitgeput voor verzorging naar een dierenarts gebracht. De vrouw kleedde zich terug aan, poseerde voor de foto bij de brandweer, werd bedankt en vertrok terug voor haar wandeling. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenzame man (95) met dementie krijgt verrassing van zijn leven

Eenzame man (95) met dementie krijgt verrassing van zijn leven

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Nadat pianist en oorlogsveteraan Edward Hardy dementie kreeg, verhuisde hij naar een verzorgingstehuis. Hij was eenzaam en miste zijn bandleden waarmee hij vroeger muziek speelde. Een oproep van het rusthuis om Hardy aan mensen te helpen die met hem wilden 'jammen' kreeg een overweldigende respons.

Meer dan 80 muzikanten van over heel Engeland reageerden dat ze het erg fijn zouden vinden om muziek te maken met Hardy in zijn verzorgingstehuis in Somerset.

"Het is fantastisch dat zo vele mensen zich vrijwillig hebben opgegeven om me te helpen", zei de ontroerde man. Als kers op de taart werd Hardy herenigd met drie bandleden die hij al 35 jaar niet meer gezien had. De reünie deed de man stralen en zijn moed hervinden.

"Muziek spelen, doet me opnieuw jong voelen", aldus Hardy. Dit jaar staat er zelfs een optreden van de band in het rusthuis gepland. Van schitterende vooruitzichten gesproken!


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter slapen in 2016: deze kleine veranderingen in je slaapkamer helpen!

Beter slapen in 2016: deze kleine veranderingen in je slaapkamer helpen!

http://static2.hln.be/static/photo/2016/4/10/4/20160101081308/media_xll_8282104.jpg

Is jouw goed voornemen voor 2016 - na die korte nacht van gisteren - om er in het vervolg een beter slaappatroon op na te houden? Geen zorgen, je hoeft niet meteen al voor 10u in je bed te kruipen. Deze kleine aanpassingen in je slaapkamer hebben ook al een groot effect.

Pas de thermostaat aan

Denk aan je lichaam als een soort thermostaat. We hebben allemaal een verschillend metabolisme, waardoor we andere temperaturen verkiezen (denk maar aan het eeuwige warmer - kouder debat met de collega's). Maar of je nu een koukleum bent of het net altijd te warm hebt, 's nachts ervaren we allemaal een daling van lichaamstemperatuur. Dat helpt je lichaam om in slaapmodus te gaan. Het omgekeerde klopt ook: wanneer je temperatuur weer stijgt, weet je lichaam dat het tijd is om op te staan. Zet de thermostaat van je kamer dus gelijk met die van je lichaam (kouder 's nachts, warmer 's morgens), zo zal je dieper slapen en makkelijker ontwaken.

Hou het simpel

Maak van je kamer een rustige omgeving. Dat betekent: zachte crèmekleuren op de muren, eventueel met een accentmuur in een diepe aubergine of bruine tint, en effen lakens zonder al te veel opvallende patronen en prints. Zo tover je je je kamer om tot een oase van rust, een plaats die je hersenen dus sneller zullen associëren met ontspanning, waardoor je makkelijker in slaap valt.

Weg met je smartphone

Je kamer dient om te slapen en eventueel nog enkele andere activiteiten, maar Facebooken op je smartphone hoort daar alvast niet bij. Ban dus alle elektronische toestellen (zoals televisies, smartphones, e-readers en tablets). In slaap vallen met de televisie nog aan, zorgt namelijk dat je veel onrustiger slaapt. Schermen van je televisie en smartphone zenden immers blauw licht uit, wat een negatief effect heeft op je slaappatroon.

Doe het licht niet meer aan

Moet jij regelmatig naar het toilet in het midden van de nacht? Probeer dan volgende keer om het licht eens niet meer aan te steken. Door de ruimte te verlichten, geef je je hersenen het signaal dat het ochtend is, waardoor de productie van melatonine vertraagd wordt, en laat dat hormoon er nu net voor zorgen dat we goed slapen. Zorg dus voor een klein strategisch geplaatst nachtlampje op de weg naar de badkamer, en blijf van de grote lichten af.

Hoe luid is het?

Geluid is erg belangrijk voor een goede nachtrust. Als het te stil is, zullen je oren op vinkenslag liggen en word je al wakker bij het kleinste geluidje. Te veel lawaai zorgt er echter ook voor dat je moeilijk in slaap valt of vaak wakker schiet. Zorg daarom voor een gelijkmatig en rustgevend geluid in je slaapkamer, zoals bijvoorbeeld een ventilator of een zachtjes tikkende klok. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw die kat adopteert, gaat terug naar asiel om ook zijn beste vriendje mee te nemen

Vrouw die kat adopteert, gaat terug naar asiel om ook zijn beste vriendje mee te nemen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/4/7/20160101104711/media_xll_8282302.jpg

2016 is fantastisch gestart voor twee poezen in de Amerikaanse staat Maryland. Toen een vrouw kat Mojo adopteerde, bleef zijn beste vriendje Max eenzaam achter. Het brak haar hart, dus keerde ze terug naar het opvangcentrum om de twee te herenigen.

De 16-jarige Max en de 11-jarige Mojo werden op 13 november het asiel in Millersville binnengebracht. De dieren hadden een bijzondere band met elkaar. Ze groeiden samen op.

Mojo kreeg al na enkele weken een nieuwe thuis maar voor Max vlotte het niet zo goed. Het baasje van Mojo kreeg hartpijn wetende dat zijn beste vriendje in het asiel was achtergebleven. Dus ging ze op 26 december opnieuw naar het opvangcentrum om Max mee naar zijn nieuwe liefdevolle thuis te nemen. De twee beste vrienden zijn weer samen, dit keer voorgoed! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chi Coltrane - Go Like Elijah

Chi Coltrane - Go Like Elijah

Klik op de foto om haar te beluisteren


Chi Coltrane (16 november 1948, Racine, Wisconsin) is een Amerikaans zangeres en songwriter.

Chi (spreek uit als het Engelse 'Shy') was één van de zeven kinderen van een Canadese moeder en een Duitse vader, een violist. Ze had al vroeg interesse in muziek en kon op haar twaalfde al acht instrumenten bespelen. Haar favoriete instrument is de piano. In 1970 speelde ze in diverse clubs in Chicago. Een jaar later vertegenwoordigde ze haar land op het International Rock Festival in Rio de Janeiro. Niet veel later tekende ze een platencontract van CBS/Columbia Records.

Haar debuutalbum 'Chi Coltrane' komt in 1972 uit en wordt dankzij haar eerste single 'Thunder and Lightning' een wereldwijde topper. Van de single werden er meer dan een miljoen verkocht. Na een succesvolle tour trekt ze twee jaar de studio in om haar tweede album 'Let it Ride' (1974) op te nemen. Chi schrijft al haar nummers zelf en ook dit album wordt weer een groot succes. Daarna geeft ze in één jaar 300 concerten over de hele wereld. Ook in Europa scoort ze hits, waaronder top tien hits in Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Met 'Go like Elijah' staat ze in 1973 dertien weken in de Nederlandse Top 40, waarvan twee weken op nummer 1. Tussen 1973 en 1975 ging ze naar de 'Salter School of Music' in Los Angeles. In 1975 verschijnen twee verzamelalbums: 'Greatest Hits' en 'Best of Chi Coltrane'. Twee jaar later verschijnt haar derde plaat 'Road To Tomorrow' (1977). Daarna verhuisde ze naar Europa, waar ze haar volgende albums maakte: 'Silk and Steel' (1981), 'Live!' (1982), 'Ready to Roll' (1983) en 'The Message' (1986). Vanaf 1991 woonde ze in Zürich, waarna ze in 1993 terugkeerde naar haar geboorteland, waar ze in Los Angeles een opnamestudio begon. In 1996 verscheen haar verzamelalbum 'Chi Coltrane's Golden Classics'. In 2009 keerde Chi Coltrane terug op de bühne met het album 'Yesterday, Today and Forever', dat een compilatie is van haar werk vanaf 1982 en ook enkele gloednieuwe nummers bevat. Het album is vooralsnog alleen te verkrijgen via haar eigen website 'www.chicoltrane.com'. Ook staat er voor september en oktober een theatertour door Nederland gepland.

» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!