Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




09-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Walker - By The Time I Get To Phoenix

John Walker - By The Time I Get To Phoenix

Klik op de foto om hem te beluisteren






John Walker( 1943-2011) is een van de oprichters van de Amerikaanse popgroep The Walker Brothers.

De zanger en gitarist richtte de groep in 1964 samen met Scott Engel, John Maus en Al Schneider op.
De groep scoorde in het Verenigd Koninkrijk een reeks top 10-albums, en een nummer 1-hit met "Make It Easy on Yourself" en "The Sun Ain't Gonna Shine (Anymore)", die beide ook de Amerikaanse top 20 bereikten.Vooral in Engeland was de groep erg populair. In 1978 viel de band uiteen. Walker werd gitaarbouwer en vestigde in Californië zijn eigen opnamestudio. In 2004 ging hij weer optreden.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetekauw? Zo verminder je die suikerdrang

Zoetekauw? Zo verminder je die suikerdrang

http://static1.hln.be/static/photo/2016/18/14/10/20160108103932/media_xll_8299465.jpg

Koekjes, snoep, taart, chocolade... Ga jij al watertanden bij de gedachte aan dit lekkers? Dan ben je een echte zoetekauw. Jammer genoeg is te veel suiker nogal nefast voor de gezondheid. Maar geen nood, een nieuw onderzoek heeft uitgewezen hoe je die suikerdrang kan verminderen.

Volgens de studie, gepubliceerd in het 'American Journal of Clinical Nutrition', heeft veel met de tolerantie van je lichaam te maken. Hoe meer vet, suiker of zout je eet, hoe meer je daaraan gewend raakt. Net zoals bij een verslaving heb je dan steeds meer van de substantie nodig om hetzelfde smaakeffect te krijgen.

Eerdere studies wezen al uit dat je je smaakpapillen kan hertrainen om minder zout te eten, en nu blijkt dat ook met suiker zo te zijn. De onderzoekers recruteerden 29 personen die minstens twee zoete dranken per dag dronken. Ze werden gevraagd om aan te geven hoe zoet ze bepaalde dranken en puddinkjes vonden. Daarna werd de groep in twee gedeeld en moest de ene helft 40 procent minder suiker eten en drinken. De andere groep mocht gewoon verder doen zoals altijd.

De resultaten waren duidelijk: de groep die minder suiker at, vond de dranken en de pudding beduidend zoeter dan de andere groep, die niets had aangepast. Ze hadden hun smaakpapillen dus getraind om meer effect uit suiker te halen. Het effect was ook sterker bij de pudding dan bij de dranken, wat de onderzoekers doet vermoeden dat vast voedsel anders wordt verwerkt door het lichaam.

Jammer genoeg bleef het effect niet duren: de mensen die moesten minderen, aten achteraf gewoon weer meer suiker. Maar de wetenschappers vinden dit toch een heel belangrijke stap. Zo zou minder suiker in de voedingsindustrie weinig invloed hebben op smaak, maar wel zeer veel op gezondheid. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom het belangrijk is af en toe de scheiding van je haar te veranderen

Waarom het belangrijk is af en toe de scheiding van je haar te veranderen

http://static3.hln.be/static/photo/2016/7/4/12/20160108090712/media_xll_8299302.jpg

De meesten onder ons (schuldig hierzo), dragen hun haar steeds hetzelfde: een scheiding in het midden of opzij. Of het nu uit gewoonte of gemak is, die haarlijn blijft doorgaans op dezelfde plaats. Maar af en toe veranderen geeft je niet alleen een gloednieuwe coupe, het is ook goed voor je haar!

"Door je haar niet altijd in dezelfde positie te laten vallen, geef je je kruin ruimte om te ademen," legt kapster Annie Rush uit aan 'Allure'.

Hoe langer je je haar op dezelfde manier draagt, hoe zwaarder het wordt. En zo zal het sneller afbreken. Als je daar ook nog eens hitte aan toevoegt, bijvoorbeeld door de föhn of stijltang, wordt die schade nog veel erger. "Te veel warmte steeds op dezelfde plaats kan het haar ernstig beschadigen," waarschuwt Rush.

Extra goed nieuws: zo'n nieuwe haarscheiding zorgt er ook voor om die vervelende babyhaartjes te temmen.

Hoe doe je het? Simpel! Gebruik eerst een beetje stylingproduct, zoals een mousse of balsem, voor meer glans en textuur. Vervolgens hou trek je een denkbeeldige lijn van het hoogste punt van je wenkbrauw naar je kruin. Daar maak je een scheiding. Werk dan verder naar achteren om de rest van het haar te verdelen. Wat haarlak zorgt dat je je de rest van de dag geen zorgen hoeft te maken. (br.hln)


» Reageer (0)
08-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chi Coltrane - You Were my Friend

Chi Coltrane  -  You Were my Friend

Klik op de foto om haar te beluisteren






Chi Coltrane (16 november 1948, Racine, Wisconsin) is een Amerikaans zangeres en songwriter.

Chi (spreek uit als het Engelse 'Shy') was één van de zeven kinderen van een Canadese moeder en een Duitse vader, een violist. Ze had al vroeg interesse in muziek en kon op haar twaalfde al acht instrumenten bespelen. Haar favoriete instrument is de piano. In 1970 speelde ze in diverse clubs in Chicago. Een jaar later vertegenwoordigde ze haar land op het International Rock Festival in Rio de Janeiro. Niet veel later tekende ze een platencontract van CBS/Columbia Records.

Haar debuutalbum 'Chi Coltrane' komt in 1972 uit en wordt dankzij haar eerste single 'Thunder and Lightning' een wereldwijde topper. Van de single werden er meer dan een miljoen verkocht. Na een succesvolle tour trekt ze twee jaar de studio in om haar tweede album 'Let it Ride' (1974) op te nemen. Chi schrijft al haar nummers zelf en ook dit album wordt weer een groot succes. Daarna geeft ze in één jaar 300 concerten over de hele wereld. Ook in Europa scoort ze hits, waaronder top tien hits in Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Met 'Go like Elijah' staat ze in 1973 dertien weken in de Nederlandse Top 40, waarvan twee weken op nummer 1. Tussen 1973 en 1975 ging ze naar de 'Salter School of Music' in Los Angeles. In 1975 verschijnen twee verzamelalbums: 'Greatest Hits' en 'Best of Chi Coltrane'. Twee jaar later verschijnt haar derde plaat 'Road To Tomorrow' (1977). Daarna verhuisde ze naar Europa, waar ze haar volgende albums maakte: 'Silk and Steel' (1981), 'Live!' (1982), 'Ready to Roll' (1983) en 'The Message' (1986). Vanaf 1991 woonde ze in Zürich, waarna ze in 1993 terugkeerde naar haar geboorteland, waar ze in Los Angeles een opnamestudio begon. In 1996 verscheen haar verzamelalbum 'Chi Coltrane's Golden Classics'. In 2009 keerde Chi Coltrane terug op de bühne met het album 'Yesterday, Today and Forever', dat een compilatie is van haar werk vanaf 1982 en ook enkele gloednieuwe nummers bevat. Het album is vooralsnog alleen te verkrijgen via haar eigen website 'www.chicoltrane.com'. Ook staat er voor september en oktober een theatertour door Nederland gepland.




» Reageer (0)
07-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische ticketverkoop Tomorrowland 2016 start op 30 januari

Belgische ticketverkoop Tomorrowland 2016 start op 30 januari

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/5/11/20160106223820/media_xll_8295461.jpg

De Belgische ticketverkoop voor Tomorrowland gaat eind deze maand van start. Vanaf zaterdag 30 januari kunnen Belgen tickets kopen voor het wereldvermaarde dancefestival in De Schorre in Boom, dat in 2016 aan de twaalfde editie toe is. Dit jaar vindt Tomorrowland plaats van vrijdag 22 juli tot en met 24 juli.

Wie tickets wil kopen, moet zich vooraf registreren. Dat kan vanaf maandag 11 januari 2016 om 16 uur via de officiële website van het festival. Als leuk extraatje krijgen de eerste tien geregistreerden van elk land een persoonlijke link om maximaal vier tickets voor het festival te kopen.

Wie niet bij de eerste tien is, hoeft niet te treuren: op zaterdag 30 januari om 11 uur gaat de Belgische ticketverkoop van start. Zoals de voorgaande jaren worden de helft van alle toegangskaarten gereserveerd voor Belgische festivalgangers.

Wie als Belg op 30 januari geen kaartje heeft weten te bemachtigen, kan op zaterdag 6 februari herkansen voor de internationale ticketverkoop.

Een weekend Tomorrowland inclusief camping kost voor Belgen 284 euro (exclusief kosten). Een dagticket kost 91 euro. Alle info vind je op tomorrowland.com  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stervende leeuw gered dankzij alerte reactie van parkbezoekers

Stervende leeuw gered dankzij alerte reactie van parkbezoekers

http://static0.hln.be/static/photo/2016/12/14/0/20160106121707/media_xll_8294025.jpg

Opschudding in het Zuid-Afrikaanse Krugerpark: toeristen zagen plots een leeuw met levensgevaarlijke verwondingen in de nek over de weg zwalpen. Meliska Viljoen plaatste verschillende foto's van het roofdier op Facebookgroepen die verbonden zijn met het wildpark. "We kwamen deze leeuw tegen tijdens onze safari. Hij vroeg duidelijk om hulp."

De boodschap was uiteraard bedoeld om alarm te slaan, maar ze weekte er ook heel wat negatieve commentaren mee los. "Ik zou de reactie van het South African National Park hierop eens willen zien, als ze al gaan reageren. Ze zijn enkel uit op het geld van bezoekers, maar het welzijn van de dieren kan hen niet schelen", klonk het onder meer.

Toch werd er snel actie ondernomen. Toeristen mochten niet langer via die weg passeren, dierenartsen gingen intussen op zoek. Een gewonde leeuw kan immers makkelijk sterven door infectie of gedood worden door een horde hyena's.

Er werd de klok rond gewerkt om hem er weer bovenop te helpen. Op een gegeven moment vreesden de experts dat ze het dier moesten afmaken omdat een van zijn ogen geraakt was, maar uiteindelijk kwam er verlossend nieuws. "Alles is goed gegaan. De leeuw is nu wakker en zal verder opgevolgd worden." Volgens de parkwachters is de viervoeter in een valstrik gelopen waarmee jagers kleinere dieren wilden vangen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniaal in z'n eenvoud: dankzij deze trui kan u slapen waar u maar wil

Geniaal in z'n eenvoud: dankzij deze trui kan u slapen waar u maar wil

http://static1.hln.be/static/photo/2016/7/5/3/20160106154332/media_xll_8294628.jpg

Zin in een dutje, maar weet u met zichzelf geen blijf in de trein of op de camping? Die zorgen zijn binnenkort van de baan dankzij de 'Hypnos Hoodie', een trui die tevens als hoofdkussen fungeert.

Op het eerste zicht lijkt het een normaal kledingstuk, verkrijgbaar in het zwart, grijs of crèmekleur. In de kap zit echter een kussentje verborgen dat in drie seconden opgeblazen kan worden. Volgens de makers volgt het snufje zelfs perfect de contouren van uw hoofd, alles kortom om uw comfort te verzekeren. En de prijs valt ook mee, voor 45 euro kan u toch niet blijven sukkelen?

Josh Woodle en Elaine Yue zoeken nu alleen nog voldoende centen om het project van de grond te krijgen. De lat werd via Kickstarter op 30.000 dollar (28.000 euro) gelegd, maar op dit moment is al meer dan 190.000 dollar (177.000 euro) ingezameld. De nood bij het publiek is blijkbaar zeer hoog... (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen boven de 40 zo sexy zijn (volgens mannen)

Waarom vrouwen boven de 40 zo sexy zijn (volgens mannen)

http://static1.hln.be/static/photo/2016/5/11/2/20160106161603/media_xll_8294702.jpg

Als het over relaties gaat - en over wie of wat mooi en sexy is - hebben we vaak het idee dat we onze grens bereikt hebben eens we 40 zijn. Dat dacht ook Alex Obed, een succesvolle blogger van 41. Hij stelde echter zijn mening bij in een blogpost die intussen al duizenden keren gedeeld werd.

Alex steekt van wal door toe te geven dat hijzelf ook geen vrouwen boven de 40 mee uitnam. "Te oud, dacht ik altijd. Ook al zat ik zelf intussen al op tram 4." Toen een vriendin zijn redenering op de korrel nam - 'probeer eens vrouwen van je eigen leeftijd te delen, Alex' - begon hij er echter over na te denken. "Waarom gaan wij mannen altijd voor jongere vrouwen? Jeugd, looks, energie, vitaliteit, speelsheid? Ik besloot om de proef op de som te nemen en ging voortaan uit met vrouwen tot 45 jaar. En kwam op vier opvallende conclusies uit:"

1. Ze hebben zelfvertrouwen: "Vrouwen boven de 40 hebben heel wat levenservaring. Ze gingen meestal al door een huwelijk, een scheiding, hebben al kinderen... Ze weten dat ze niet moeten wachten op een Disneyprins, maar zelf erachteraan moeten. Ze weten wat ze willen, en voelen zich ook nog eens prima in hun vel. Ze weten wat ze waard zijn en kennen hun eigen schoonheid, en zullen zich niet meer aanpassen aan een man. Uit hun vorige relaties hebben ze ook geleerd hoe je de juiste balans kan vinden.

2. Ze zijn direct: "Vrouwen van 20-30 jaar hebben minder de neiging om zichzelf vurig te verdedigen. Vrouwen boven de 40 maken die fout zelden nog. Geen passieve agressiviteit meer, of een indirecte aanpak waarbij de man moet raden naar haar gevoelens en dan verbaasd is als ze opeens uitbarst. Als er iets niet klopt, zeggen ze meteen waar het op staat. Achteraf is alles dan weer meteen koek en ei.

3. Ze zijn vrij: "Wist je dat de meeste huwelijken beëindigd worden door de vrouw? Vrouwen boven de 40 hebben dus vaak al eens het heft in handen genomen om een relatie stop te zetten. Eens ze dat gedaan hebben, willen ze niet nog eens vast raken in een andere slechte relatie. En het beste: ze willen ook niet dat de man ongelukkig is. Ze zal zichzelf en jou dus voldoende ruimte geven om jezelf te zijn."

4. Ze zijn sexy: "Als een vrouw zich altijd goed verzorgd heeft, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel vlak, dan is de kans groot dat ze enorm sexy is. Ze houdt zich ook niet meer bezig met wat anderen denken over liefde en seks, maar doet wat goed voelt voor zichzelf. Het is zeer bevrijdend, en je kan gewoon jezelf zijn. Ze vertellen meteen wat ze verwachten en creëren de ruimte om open en eerlijk te zijn. Dat betekent dat we meestal op verschillende levels een klik maken: intellectueel, vriendschap, ondeugendheid... Er is altijd wel iets." (br.hln)


» Reageer (0)
06-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman Brood - My Way

Herman Brood - My Way

Klik op de foto om hem te beluisteren






Herman Brood (Zwolle, 5 november 1946 – Amsterdam, 11 juli 2001) was een Nederlands zanger, kunstschilder, pianist, acteur en dichter. Brood onderscheidt zich door zijn herkenbare zangstem en muzikale diversiteit. Hij was de Nederlandse belichaming van het zogenaamde Seks, drugs en rock-'n-roll. Nadat verscheidene pogingen om af te kicken geen succes hadden gehad, sprong Brood als eeuwige vrijbuiter de dood tegemoet vanaf het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel. In zijn binnenzak zat een briefje waarop stond: "maak er nog een groot feest van"

Brood kreeg zijn eerste pianolessen in 1959. Op school kon hij niet goed meekomen; het liefst zat hij wat op een piano te pingelen in het verlopen fabriekje van zijn vader. Brood ging in 1964 naar de Kunstacademie in Arnhem en richtte daar The Moans op. De band deed veel optredens voor Amerikaanse militairen in West-Duitsland en Brood kreeg wel eens een pilletje toegeschoven om wakker te blijven. Zo begon zijn verslaving. In 1967 stapte hij over naar Cuby and the Blizzards. Hij ontmoet dan de toenmalige Miss Groningen Tekie Buissink, met wie hij een kortstondige relatie had. Op 24 mei 1968 wordt hun zoon Marcel geboren. Toen de platenmaatschappij vernam dat hij drugs gebruikte, werd hij uit de band gezet. Er volgde een onduidelijke periode, waarin Brood regelmatig in de gevangenis belandde wegens inbraken en handel in drugs. Begin 1974 deed hij mee aan een Cuby and the Blizzardsreünie voor het VARA-televisieprogramma Nederpopzien. Vanaf dit moment pakte hij zijn muzikale carrière weer op. Hij speelde korte tijd in de Noord-Hollandse formatie Stud en nam een album op met onder andere Jan Akkerman onder de naam Flash & Dance Band. Vervolgens trad hij toe tot de band Vitesse, na het debuutalbum in 1975 verliet hij die weer.

In 1976 vond een cruciale ontmoeting plaats. Brood speelde mee in Cuby and the Blizzards, die voor korte tijd waren heropgericht, toen hij in café 't Pleintje in Winschoten de naald van zijn injectiespuit in een prullenmand liet vallen. De eigenaar van het café, Koos van Dijk, kwam binnen toen Brood in de prullenmand op zoek was naar zijn naald. In plaats van Brood buiten de deur te zetten, keerde Van Dijk de prullenmand om en zocht ijverig mee. Vanaf dat moment trad Van Dijk op als Broods manager; hij zou dit blijven tot Broods dood in 2001.

In 1985 trad hij in het huwelijk met Xandra Jansen, samen hadden ze twee kinderen, Lola (1985) en Holly (1994) en een aangenomen dochter Brenda (1979). Zijn dochter Holly zong in Kinderen voor Kinderen (2006) en Kinderen Zingen Met Sterren (2008).



   http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Herman-Brood.jpg?t=1267396100



In de jaren daarna waaierde zijn carrière uit. Brood acteerde in een toneelstuk en een speelfilm, maar vooral in zijn eigen leven. Ook werd hij steeds actiever als schilder. Hij werkte op groot formaat en met felle kleuren, waarbij zijn werk stond in de traditie van Cobra. De keuze voor primaire kleuren kwam grotendeels voort uit noodzaak, omdat hij kleurenblind was. Vaak bracht hij met zwarte verf letters aan op zijn werk. De handtekening brood vormt veelal een opvallend onderdeel van het schilderij. Ondanks het kleurgebruik hebben de schilderijen een wat trieste uitstraling. Brood bleef daarnaast actief in de muziek, maar zijn albums uit deze periode haalden niet meer het niveau van Shpritsz. Beroemd werd hij met zijn openlijke uitspraken in de pers over seks en drugsgebruik. Hij genoot van alle aandacht en werd de bekendste harddrugsgebruiker in Nederland; de nationale knuffeljunk.

Door het gebruik van alle genotsmiddelen was tegen 2001 zijn lichaam geheel uitgeleefd. Pogingen om af te kicken hadden geen succes. Toen het leek alsof hij nog maar een paar maanden te leven had, nam Brood zelf het heft in handen en pleegde zelfmoord. Op 11 juli 2001 sprong hij van het Amsterdamse Hilton-hotel met in zijn binnenzak een briefje waarop stond: "maak er nog een groot feest van"



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maak je van die pendeltijd echte 'me-time'

Zo maak je van die pendeltijd echte 'me-time'

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/0/8/20160105134528/media_xll_8291393.jpg

De obligate treinstakingen komen er weer aan, en dat betekent naast een hoop ergernis ook weer heel wat extra uurtjes pendeltijd (er vanuit gaande dat je er überhaupt geraakt). Stop volgende keer met nagelbijten en maak er gewoon wat extra quality time voor jezelf van.

Literair uurtje

Treinvertragingen zijn het uitgelezen moment om met je neus in de boeken te duiken, of dat nu het laatste nummer van Vogue of de nieuwe Jeroen Brouwers is. Ben je niet zo'n fan van lezen (of word je gewoon liever niet gespot met de cover van 50 Shades of Grey in je handen)? Koop dan eens een audioboek. Ook ideaal voor wie zijn pendeltijd doorbengt in de auto of op de fiets en dus beter zijn ogen op de weg houdt.

Meditatiemoment

Zet je gedachten op een rijtje en laat even alle stress van je schouders glijden met een korte mediteersessie. Tegenwoordig zijn er tal van anti-apps die je helpen met speciale ademoefeningen en tips om helemaal zen op de werkvloer of weer thuis aan te komen. Opgelet, wie in de auto zit gaat best niet helemaal in Dalai Lama-modus en houdt de ogen open. Just saying.

Hou een dagboek bij

Doe wat je 16-jarige zelf nooit heeft kunnen volhouden: hou een dagboek bij. Je gedachten van je af schrijven werkt tegen depressies en stress en helpt je om je doelen te bereiken. Zet alles eens op een rijtje, orden je gedachten en emoties, schrijf je plannen voor het weekend op of maak een to-do lijstje en je zal zien dat je plots veel meer energie hebt om aan je dag te beginnen. Wees alleen voorbereid op nieuwsgierige buren die stiekem proberen mee te lezen.

Hou een schoonheidsslaapje

Opgelet, voorwaarde is dat je een doorwinterde pendelaar bent die weet wanneer hij wakker moet worden (en dat je niet zelf achter het stuur zit natuurlijk). Zet je alarm voor de veiligheid 10 minuten voor aankomst en zoek je vervolgens een comfortabel zitje bij het raam uit. Slaapwel!

Manicure on the go

Laat die vijl en nagelknipper voor wat ze zijn (geloof ons, dat is niet oké), maar je handen verzorgen met een hydraterende handcrème of olie voor je nagelriemen mag natuurlijk wel. En als je dan toch bezig bent kan je jezelf meteen een ontspannende handmassage geven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (4) vastgelijmd aan wc-bril in McDonald's na gemene grap

Meisje (4) vastgelijmd aan wc-bril in McDonald's na gemene grap

http://static2.hln.be/static/photo/2016/10/12/10/20160105180352/media_xll_8292085.jpg

De vierjarige Kaya Langmead ging even naar het toilet in de McDonald's van het Britse Exeter. Het kind en haar moeder hadden nooit kunnen vermoeden dat het een nachtmerrie zou worden. Toen het kleintje op de wc-bril ging zitten, kwam ze er niet meer vanaf.

"We hadden net onze maaltijd besteld toen Kaya naar het toilet wilde", doet mama Nicole haar verhaal aan The Mirror. Het kindje was trots dat ze op oudejaarsavond alleen naar de wc mocht in het fastfoodrestaurant. Maar toen de billetjes van Kaya de wc-bril raakten, zaten ze vastgeplakt.

Met bloed, zweet en tranen kon de kleine meid zich loswrikken. Overstuur vertelde ze aan haar mama wat er was gebeurd. Nicole trok naar het sanitair om poolshoogte te nemen. "Ik dacht nog dat de wc-bril misschien niet goed was bevestigd ofzo", zei Nicole.

Maar niets bleek echter minder waar want toen ontdekte ze de superlijm die "werkelijk overal zat". En dan moest de grootste schok nog komen want de billetjes van haar dochtertje waren er erg aan toe. "Er waren hele stukken vel van Kaya's benen en billen af", verklaarde ze.

Wellicht hebben twee meisjes van 16 en 18 jaar deze gemene grap op hun geweten. De tieners werden vlak voor het incident in de toiletten gezien. De politie is een onderzoek gestart.

Mama Nicole had wel veel lof voor het personeel van McDonald's. "Zij hebben ons heel goed opgevangen. Ook mijn dochtertje hield zich sterk", besloot de vrouw. (br.hln)


» Reageer (0)
05-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo ziet Franky uit 'Thuis' eruit na z'n geslachtsoperatie

Zo ziet Franky uit 'Thuis' eruit na z'n geslachtsoperatie

http://static0.hln.be/static/photo/2016/9/11/13/20160105065552/media_xll_8289823.jpg

Het nieuwe 'Thuis'-personage Kaat krijgt eindelijk een gezicht. Nadat Franky Bomans, gespeeld door Jef Hoogmartens, in 'Thuis' een geslachtsoperatie onderging, werd gezegd dat zijn rol voortaan door een vrouw zou worden vertolkt. Dat blijkt nu Leen Dendievel te zijn, de vriendin van zanger Udo Mechels en vroeger al te zien in 'Familie'.

Aanvankelijk werd gedacht dat 'de vrouwelijke Franky Bomans' - nadat eind april ­bekend werd dat hij een geslachtsoperatie onderging - ­opnieuw door een man of zelfs transgender vertolkt zou worden, maar dat bleek al snel niet het geval. Dendievel vervoegt vanaf het voorjaar 2016 de cast van de soap.

De actrice kijkt er alvast enorm naar uit. "Ik ken bijna iedereen, maar heb nog nooit met iemand de set of een scène gedeeld. Het is een eer om met Marleen en Pol een gezin te vormen, hele fijne mensen en goede acteurs. Bovendien is het een rol met vlees aan en dat kom je niet zo vaak tegen. Ik neem deze kans dan ook met beide handen aan. En ik haal alles uit de kast om die rol goed neer te zetten. Dat is belangrijk, zowel voor mensen die niet vertrouwd zijn met het begrip 'transgender', als voor transgenders zelf."

"Ik kom niet onvoorbereid op de set. Toevallig heb ik zelf  - nog voor ik wist voor deze rol in aanmerking te komen- een tijdje geleden een vrouw 'herontdekt'. Zij heeft mij veel verteld en ik ga zeker ook verder te rade bij haar. Elk verhaal is anders, maar ook zij  is ooit een man geweest en kan mij raad geven bij de moeilijk te spelen situaties." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rox - I Don't Believe

Rox - I Don't Believe

Klik op de foto om haar te beluisteren






Achter de weinig zeggende naam Rox gaat de 21-jarige Roxanne Tataei schuil. Een meisje uit een buitenwijk van Londen, van Jamaicaanse en Iranese afkomst. Vanaf haar veertiende speelt ze al op haar eigen gitaartje. In 2010 vormt ze een band en gaat ze door het leven als kortweg Rox. Behalve in eigen land krijgt ze ook grote bekendheid in het buitenland. Paul Weller en Mark Ronson zijn fans van haar .


» Reageer (0)
04-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles wat je moeten wanneer je nepbont koopt

Alles wat je moeten wanneer je nepbont koopt

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/13/9/20160104145929/media_xll_8288499.jpg

Hoewel er nog steeds mode-ontwerpers zijn die het niet kunnen laten om echt bont te gebruiken in hun collecties, keren steeds meer mensen bont de rug toe. Mede omdat de technologie zo ontwikkeld is dat nepbont er al lang niet meer zo nep hoeft uit te zien. Al let je best wel op een aantal zaken. Wij zetten ze op een rijtje.

Begrijp wat je koopt
Nepbont is uiteraard stukken ethischer dan echte bont, en het is ook nog eens veel minder schadelijk voor het milieu. Daarnaast ziet en voelt nepbont vaak bijna niet meer anders dan echte bont, waardoor het eindelijk een écht alternatief is geworden voor dierenhuid. Dat gaat ook wel gepaard met een hoger prijskaartje, maar je betaalt hoe dan ook nog steeds tien keer minder dan voor echte bont. "Investeren in een mooie nepbonten jas is tegenwoordig niet minder slim dan een dure wollen jas kopen bijvoorbeeld," vertelt Emma Fox, buyer bij Topshop, aan Refinery29.

Raak het aan
De enige manier om te ontdekken of een nepbonten item van hoogstaande kwaliteit is, is door het aan te raken. "Het zou zacht en zijdeachtig moeten aanvoelen, en het mag ook niet te veel pluizen," vertelt Hannah Weiland, ontwerpster van modelabel Shrimps. "Vezels van verschillende lengtes blijven trouwens langer mooi dan vezels die allemaal op één dezelfde hoogte zijn afgeknipt."

Check het materiaal
Het allerbelangrijkste is dat het nepbonten item zacht aanvoelt, en dat heeft natuurlijk veel te maken met het materiaal waarvan het kledingstuk gemaakt is. "Acryl is een duurzaam materiaal dat een fantastische textuur heeft. Het zal er ook voor zorgen dat het silhouet van het stuk behouden blijft. Ook andere synthetische materialen zoals modacrylvezel en polyester zijn goede opties," zegt creatief directeur van Unreal Fur Gilat Shani.

Vermijd glanzende materialen
Naast de zachtheid en lichtheid van de bont, is ook de afwerking erg belangrijk. Hoe glanzender een item is hoe nepper het lijkt, vermijd dat dus te allen tijde. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoveel calorieën bevat jouw lievelingsbier. En het is minder dan verwacht!

Zoveel calorieën bevat jouw lievelingsbier. En het is minder dan verwacht!

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/7/10/20151230105649/media_xll_8278225.jpg

Ben jij benieuwd hoeveel calorieën er nu écht in een pint zitten? AB InBev engageert zich om vanaf  1 januari de voedingswaarden van hun producten op nieuwe etiketten of verpakkingen te zetten. Dan ben je altijd helemaal mee. Het beste nieuws? Bier scoort een pak beter dan je zou verwachten. Voor een handig overzicht kan je surfen naar www.tapintoyourbeer.com. Daar vind je alle verschillende bieren van AB InBev met hun alcoholpercentage, het aantal calorieën per 100 ml, de hoeveelheid vetten, koolhydraten, suikers en eiwitten. "Meer dan de helft van de Belgen geeft aan dat zij de informatie effectief willen raadplegen", klinkt het bij de brouwer. "We zijn ervan overtuigd dat de cijfers enkele hardnekkige mythes onderuit gaan halen."

Misverstanden

Zo denkt een kwart van de Belgen dat bier evenveel suiker bevat als limonade, terwijl een pint in werkelijkheid minder dan 1 gram per glas van 25 cl telt. Bovendien is bier uitsluitend gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten, zoals mout, hop, water en gist, in tegenstelling tot heel wat frisdranken. Hetzelfde geldt voor het aantal calorieën. Twee op de drie landgenoten geloven dat bier één van de grootste dikmakers is uit onze voeding. Maar 100 ml pilsbier is goed voor amper 42 kcal. Terwijl een zelfde hoeveelheid wijn 86 kcal bevat. De zogenaamde bierbuik heeft dus niets te maken met bier!
Calorieën uit andere dranken en voedingsmiddelen kunnen je buikje evengoed doen groeien. Dus geniet gerust af en toe van een lekkere pint. Als je er een gevarieerd en gezond voedingspatroon op nahoudt, heb je absoluut geen reden om je druk te maken. Op www.beermi.be lees je alles over de voordelen van bier.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papa slaat mea culpa: "Ja, we hadden gedronken, maar we zijn géén slechte ouders"

Papa slaat mea culpa: "Ja, we hadden gedronken, maar we zijn géén slechte ouders"

http://static1.hln.be/static/photo/2016/4/5/13/20160104000325/media_xll_8287063.jpg

"Ja, we hadden ­gedronken", zegt Geert Loonis, de ­vader van de baby van net geen jaar oud die woensdagavond in het West-Vlaamse Emelgem op de stoep werd vergeten. "Maar ­alles berust op een misverstand. We zien onze twee ­kinderen doodgraag, echt." De sociale dienst van de politie gaat de ouders niettemin nauwgezet en van dichtbij volgen.

Nina Lapeire (22) en haar partner Geert Loonis hadden boodschappen gedaan en waren nadien nog een glas gaan drinken toen ze vorige woensdagavond terugkeerden naar hun flat in de Baronstraat in de ­Izegemse deelgemeente Emelgem. "Zoals altijd parkeerde ik de auto aan de voordeur om alles uit te laden, ook de Maxi-Cosi waarin ons dochtertje Zoë zat", vertelt Geert. "Parkeren mag daar echter niet. Dat doen we ­altijd dertig meter verderop. Toen ik van de parking terugkwam, hielp ik de boodschappen naar boven brengen. Een vriend die ook mee was ­geweest, zou Zoë meebrengen. ­Tenminste, dat dachten we..."

Aanvankelijk had niemand iets in de gaten, maar na een kwartier besefte mama Nina dat haar jongste dochtertje - woensdag viert ze haar eerste verjaardag - niet boven was. "Vliegensvlug liep ze naar beneden, maar de Maxi-Cosi was verdwenen", vertelt papa Geert. "Nina was uiteraard over haar toeren. Ik probeerde haar gerust te stellen door te zeggen dat er allicht een logische verklaring was voor de verdwijning van Zoë. Even later stond de politie voor de deur."

De agenten namen de moeder mee naar het ziekenhuis waar haar baby inmiddels was opgevangen. "Zoë moest een nacht blijven, pas de volgende dag kregen we haar terug", zegt Geert. De ouders kregen een vermaning van de politie, maar daarmee is de kous niet af, bezweert hoofdcommissaris Curd Neyrinck. "De sociale dienst van onze politie heeft meteen een bezoekje gebracht aan de ouders en gaat, in samenwerking met de wijkagent en Kind & Gezin, de situatie nauwgezet en van dichtbij op­volgen de komende maanden." De ouders hebben in het verleden nooit gelijkaardige problemen ­gehad. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zanger van hit 'Pour un flirt', Michel Delpech, overleden

Zanger van hit 'Pour un flirt', Michel Delpech, overleden

Klik op de foto om hem te beluisteren


De Franse zanger, schrijver en acteur Michel Delpech is overleden op 69-jarige leeftijd. Dat heeft zijn echtgenote bekendgemaakt.

Delpech, volledige naam Jean-Michèl Delpech, is bij ons vooral gekend voor zijn hit uit 1971 'Pour un flirt'. Hij overleed aan de gevolgen van kanker.


» Reageer (0)
03-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagboek Anne Frank vrij online beschikbaar

Dagboek Anne Frank vrij online beschikbaar

http://static3.hln.be/static/photo/2016/3/12/0/20160101235137/media_xll_8283585.jpg

Een Frans academicus en een Frans volksvertegenwoordigster hebben zoals aangekondigd het originele dagboek van Anne Frank (in het Nederlands) online gezet. Ze menen dat dit werk nu publiek domein is, omdat auteursrechten zeventig jaar na haar dood vervallen. Maar het Anne Frank Fonds in Zwitserland, dat de auteursrechten op het dagboek bezit, trekt dat in twijfel en dreigt met gerechtelijke stappen.

"Anne Frank is gestorven in 1945 (in het concentratiekamp van Bergen-Belsen, red) en dus wordt haar dagboek publiek domein", aldus wetenschapper Olivier Ertzscheid, tevens zelfverklaard "militant" voor het publieke domein. Hij verwijst naar de Franse wetgeving die, conform een Europese richtlijn uit 1993, bepaalt dat een werk publiek domein wordt op de eerste januari zeventig jaar na het overlijden van de auteur, "of de laatste overlevende auteur". En daar dreigt een probleem, want het Anne Frank Fonds beweert dat haar vader, Otto, het dagboek bewerkt heeft toen hij het uitgaf. De vader stierf pas in 1980.

Ook het Franse parlementslid Isabelle Attard voert mee strijd "tegen de privatisering van de kennis", en publiceerde het originele dagboek van Anne Frank online. Beiden deden al eens hetzelfde met de Franse versie van het dagboek, maar stuitten daarbij op de vertaalrechten en haalden het weer offline.

Het Anne Frank Fonds in Bazel dreigt met gerechtelijke stappen. Het fonds werd destijds door Otto Frank opgericht om de auteursrechten van haar dagboek te beheren. Daarnaast is er nog de Nederlandse Stichting Anne Frank, die het Achterhuis beheert. Beide organisaties liggen al jaren overhoop over de nalatenschap van Anne. Van het dagboek, dat de 13-jarige Joodse schreef toen ze tussen 1942 en 1944 ondergedoken zat in Amsterdam, zijn intussen al meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. Het dagboek werd vertaald in 70 talen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fans moeten "nog maanden wachten" op nieuw boek van 'Game of Thrones'

Fans moeten "nog maanden wachten" op nieuw boek van 'Game of Thrones'

http://static1.hln.be/static/photo/2016/8/15/4/20160103061605/media_xll_8285509.jpg

Geen goed nieuws voor de fans van de populaire serie 'Game of Thrones'. Het jongste boek van de fantasy-saga heeft vertraging opgelopen, meldt auteur George R.R. Martin op zijn blog. Het manuscript voor 'Winds of Winter' moest normaal gezien rond deze periode klaar zijn om gelijke tred te houden met een nieuw seizoen op de Amerikaanse televisiezender HBO in april.

"Maar The Winds of Winter is nog niet af", schrijft Martin. "Geloof mij, ik vind het niet prettig om deze woorden te schrijven. Jullie zijn teleurgesteld, mijn uitgevers zijn teleurgesteld, HBO is teleurgesteld en ook de vertalers en buitenlandse uitgevers. Maar het meest teleurgesteld van allemaal ben ikzelf."

Het schrijven van de nieuwe verhaallijn loopt blijkbaar moeizamer dan gedacht, want ook in oktober miste Martin al een deadline. De auteur wil zich niet vastpinnen op een nieuwe datum. Het lijkt erop dat het nog lang kan aanslepen. Het verhaal zou grotendeels gespreven zijn, maar toch verwacht Martin "dat hij nog maanden werk heeft... en dat is als het schrijven goed vlot". Hij geeft toe stress te hebben als de deadline dichterbij komt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Esther Ofarim - Bird On a Wire

Esther Ofarim - Bird On a Wire

Om haar te beluisteren druk op de foto






Esther Ofarim, geboren als Esther Zaied (Safed, 13 juni 1941) is een Israëlische zangeres, die met haar man Abi Ofarim het zangduo Esther & Abi Ofarim vormde.

In 1959 leerde ze haar man kennen. Ze zongen zowel Hebreeuwse als Engelse liedjes.

In 1960 had ze een rol in de film Exodus waar Paul Newman de hoofdrol kreeg. Een jaar later won ze een liedjeswedstrijd in Tel Aviv.

In 1963 vertegenwoordigde ze Zwitserland op het Eurovisiesongfestival met het lied T'en va pas. Ofarim kende geen Frans maar zong zich toch naar een tweede plaats met het lied, de Zwitsers zien 1963 nog steeds als het jaar van hun gestolen overwinning. De Noorse juryleden herriepen hun punten en zeiden dat er een fout was gemaakt. Zwitserland was zijn eerste plaats kwijt en buurland Denemarken won op dubieuze wijze dankzij de Noorse jury. Ofarim nam het lied op in verschillende talen waaronder het Italiaans, Non andar.

Op 5 mei 1964 werd ze bekend in Nederland, nadat ze de rol van zeemeermin vertolkte in de show "Robinson Crusoë" in de kursaal te Schevenigen, met Rudi Carrell in de hoofdrol.

In 1966 had het duo hun eerste hit in Duitsland met Noch einen Tanz, een jaar later hadden ze daar hun grootste succes met Morning of my Life dat geschreven werd door de Bee Gees. Met Cinderella Rockefella hadden ze hun internationale doorbraak in 1968. Ze speelden concerten in Londen en New York en in 1969 tourden ze door de wereld. Door zowel zakelijke als persoonlijke problemen eindigde het huwelijk in 1970.

Esther ging solo verder met concerten en albums. In 1984 zong ze in het theaterstuk Ghetto in Berlijn dat een succes werd.

Tegenwoordig geeft ze enkele concerten per jaar, voornamelijk in Duitsland en Israël.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!