NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Royal de Luxe opnieuw present op Zomer van Antwerpen

Royal de Luxe opnieuw present op Zomer van Antwerpen


http://oi50.tinypic.com/o01m2x.jpg
De Zomer van Antwerpen 2010: De doortocht van de Kleine Reuzin van Royal de Luxe.


De achttiende Zomer van Antwerpen belooft opnieuw veel gratis vertier. In de Zomerfabriek, maar ook elders in de stad, vinden de komende maanden tal van muziek-, dans- en theatervoorstellingen plaats. Blikvanger is van 11 tot 22 juli het Franse theatergezelschap Royal de Luxe met de gratis toegankelijke, alternatieve westernshow Rue de la chute.

Over het nieuwe spektakel van Royal de Luxe, bekend van zijn reuzenmarionetten die al meermaals in Antwerpen te zien waren, wordt zoals gewoonlijk nog geheimzinnig gedaan. Zo wordt de locatie ervan pas op het allerlaatste moment prijsgegeven. Dat geldt eveneens voor 'Cinderella', een groots opgezet urban dance project van Sihame El Kaouakibi en haar gezelschap Let's Go Urban.

Tickets reserveren aangewezen
Zoals elk jaar bestaat de Zomer van Antwerpen zowel uit een betalend als een gratis programma. Afgaand op de lange wachtrijen van de voorbije jaren is tijdig tickets reserveren volgens de organisatie aangewezen. Dat geldt onder meer voor betalende activiteiten als 'Chouf Ouchouf', dat een dag in de bruisende Marokkaanse stad Tanger verwerkt tot een circusvoorstelling, of 'The House That Built Us', een dansspektakel in en over een huis dat met sloop wordt bedreigd.

De ticketverkoop start op 16 juni op het terrein van de Zomerfabriek. Wie zijn uitstapjes geen weken vooraf wil plannen, kan zoals steeds gratis genieten van onder meer filmvoorstellingen op de Scheldekaaien, het rondreizende festival Muziek in de Wijk en fuifavonden in de Zomerfabriek zelf. Vorig jaar lokte het evenement 270.000 bezoekers. (br.hln)

http://www.zomervanantwerpen.be/2012/
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besparing tot 40 procent mogelijk wie goedkoopste leverancier kiest

Besparing tot 40 procent mogelijk wie goedkoopste leverancier kiest


http://oi50.tinypic.com/2ep5wdu.jpg


De kleine spelers zijn veelal de goedkoopste op de energiemarkt, zo blijkt uit de eerste grootschalige studie van regulator Creg voor de maand mei. In Vlaanderen valt op dat nieuwkomer Elegant al meteen de eerste plaats wegkaapt in de rangschikking van goedkoopste stroomleveranciers voor gezinnen. Het Brussels gewest beschikt dan weer over het goedkoopste aanbod voor elektriciteit, Wallonië over het duurste.

De Creg vergeleek de prijzen van de componenten elektriciteit en aardgas per leverancier en per product, op basis van de tarieven voor mei.

In Vlaanderen en voor particulieren is Elegant de goedkoopste, met een tarief van 7,03 eurocent per kWh. Het duurste product in Vlaanderen kostte afgelopen maand 11,37 eurocent per kWh. In Brussel staat Octaplus Variabel op de eerste plaats voor de gezinnen, met een tarief van 6,90 eurocent per kWh. In Wallonië is dat Nuon, met een tarief van 7,92 eurocent per kWh. De duurste formule kost er 11,71 eurocent/kWh.

Het zijn dus vooral de kleinere spelers die goedkopere prijzen aanbieden, om marktaandeel binnen te halen. Historisch operator Electrabel komt niet in de top-vijf voor.

Terwijl Brussel voor elektriciteit opvallend goedkoper is dan Vlaanderen en vooral dan Wallonië, blijft de prijs voor aardgas gelijk ongeacht het gewest. Overal is Nuon Spaargas Fix de goedkoopste, met 3,23 eurocent per kWh. De duurste formule bedraagt 4,80 eurocent/kWh. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tol van stress: crisis maakt ons... kaal

De tol van stress: crisis maakt ons... kaal


http://oi50.tinypic.com/ztjjug.jpg


41 procent van de volwassen Britten verliest zijn lokken of kampt met dunner wordend haar, dat blijkt uit recent onderzoek. Experts vrezen nu dat dit een gevolg van de crisis is, de stress van een dreigend ontslag blijkt niet goed voor ons haar te zijn.

Haarexperte Trisha Buller: "Haarverlies is grotendeels een gevolg van de omgevingsfactoren en de druk waaronder patiënten staan. Het is heel moeilijk om stress nu te beperken. We moeten nu eenmaal werken en door de crisis zijn bazen erg veeleisend geworden. Het huidige economische klimaat zorgt voor heel wat stress. Maar ook een verkoudheid of slaaptekort kan ervoor dat je lokken uitvallen, maar tevens een overmatig gebruik van stijltangen en haarproducten zijn oorzaken van haarverlies.

De Britse Joanna Wojick is deels kaal als gevolg van stress, ze heeft een poetsbedrijf. De 28-jarige vertelt: "Twee jaar geleden kampte ik met erg veel stress. Ik had relatieproblemen en ik vond geen werk en zat dus krap bij kas. Normaal ben ik een erg vrolijk, extrovert persoon, maar toen voelde ik erg veel druk en was ik ongelukkig. Ik begon te merken dat mijn haar uitviel, telkens ik mijn hoofd schudde, zag ik de lokken zo naar beneden dwarrelen. Soms had ik hele plukken haar in mijn hand vast, zeker nadat ik het had gewassen, ook mijn kussen lag 's ochtends vol. Uiteindelijk merkte ik kale plakken op, wat echt verschrikkelijk was. Ik ging niet meer uit en zag mijn vrienden niet meer uit schaamte."

"Dat stress dit effect kon hebben op je haar, wist ik niet. Het tast echt je zelfvertrouwen aan. De artsen zeggen me dat de kans erg klein is dat mijn lokken opnieuw zal groeien. Ondertussen gaf ik al veel geld uit aan extensions. Door echt mensenhaar dat verweven wordt met mijn echte lokken vallen mijn kale plekken minder op. Ik kan het wassen zoals iedereen en ik maak me ook geen zorgen meer als ik naar buiten ga. Pruiken zijn echt verschrikkelijk, op straat had ik constant het gevoel dat iedereen me aanstaarde. De psychologische tol van haarverlies is ontzettend groot. Ik voelde me zo slecht door die kale plekken", aldus Joanna.


Acht tips voor gezonde lokken

Knipbeurt: Het geheim van lang, dik, gezond haar is sterk haar. Knip darom geslpeten uiteinden af. Wat een bepaald product ook mag beweren, niets herstelt gespleten punten als een knipbeurt. Als je ze niet afknipt, neemt het probleem alleen maar toe en wordt de schade enkel erger.

Wassen: Je moet je haar dagelijks wassen. Dit houdt je hoofdhuid schoon en zorgt voor een gezondere omgeving voor je haar om in te groeien.

Koude spoeling: Als je koud water gebruikt om je lokken te spoelen, dan sluiten de schubben van je haar zich, en houden ze het vocht beter vast, wat zorgt voor glans en een zacht gevoel.

Borstelen: Borstel nooit je haar als het nat is, want dit maakt dat het gaat breken. Gebruik een kam waarbij de tandjes breed uit elkaar staan. Als je te veel last hebt van knopen, gebruik dan een ontwarrend product. Koop regelmatig een nieuwe borstel.

Geen föhn: Het is best om je haar door de lucht te laten drogen. Als je het toch wil droogblazen, breng dan eerst een product aan dat je haar tegen de hitte beschermt.

Zonnebescherming: Iedereen denkt eraan zijn huid in te smeren tegen de zon, maar velen vergeten hun coupe. De zon maakt de buitenste laag van je lokken echter droog, waardoor de glans verdwijnt. Er zijn heel wat haarproducten met een zonnebeschermende factor.

Voeding: Wat je eet, bepaalt grotendeels hoe je lokken er uitzien. Zorg voor voldoende proteïnes met melk, vis, noten en eieren. Ook zijn essentiële vetzuren, die zitten in olijfolie of walnoten, erg deugdzaam.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekte van Chagas is 'nieuwe aids'

Ziekte van Chagas is 'nieuwe aids'


http://oi49.tinypic.com/2sbok1e.jpg


De ziekte van Chagas, afkomstig uit Latijns-Amerika, komt steeds vaker voor in Europa. De parasiet kan het hart of de ingewanden doen zwellen tot ze ontploffen. Experts vergelijken de situatie met de beginjaren van de hiv/aids-epidemie.

Gevallen van Chagas buiten de natuurlijke habitat van de parasiet werden al opgemerkt sinds 2000, maar het aantal blijft stijgen. De grootste oorzaak is migratie, vanuit Zuid-Amerika eerst naar de VS en Canada, en nu ook via Zuid-Europa. "In Spanje en Portugal is het echt een probleem aan het worden", zegt Philippe Büscher van het Belgische Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG).

"Eerst heb je de typische symptomen van een infectie: koorts, uitslag of hoofdpijn", legt hij uit. "De meesten overleven dat, maar kunnen nog tot 40 jaar rondlopen met de parasiet zonder er iets van te merken. Dan begint de chronische fase: het lichaam reageert op de parasiet, maar zo heftig dat het dodelijk kan zijn." Ongeveer een kwart van de dragers krijgt een gezwollen hart of grotere ingewanden, zo groot dat ze barsten.

Een Europeaan kan de ziekte van Chagas enkel oplopen via bloedtransfusie, bij de geboorte als de moeder de parasiet draagt of door langdurig verblijf in Latijns-Amerika. "Gelukkig is het te traceren in het bloed en te behandelen bij vroege diagnose", zegt Büscher.

De regio van Latijns-Amerika tot in het zuiden van de VS is de enige plek waar de ziekte 'op natuurlijke wijze' wordt overgedragen.

De 'nieuwe aids' wordt op een andere manier overgedragen dan de bekende geslachtsziekte, maar vertoont ook veel gelijkenissen. Chagas treft net zoals aids vooral de arme bevolking, omdat de behandeling niet goedkoop is (ongeveer 1.000 dollar per jaar). Bovendien hangt boven zowel aids als Chagas een groot stigma, wat de toegang tot medische hulp belemmert. (br.hln)
» Reageer (0)
30-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reden tot scheiding: 550 katten in huis halen

Reden tot scheiding: 550 katten in huis halen


http://oi49.tinypic.com/21ls8lz.jpg


Wat zou jij doen als je man/vrouw (schrappen wat niet past) 550 katten adopteerde? Een groter huis (laten) bouwen? Of de scheiding aanvragen? Een Israëlische man opteerde voor het laatste.

Vrouwen en katten, het blijft een onweerstaanbare combinatie. Maar de term 'crazy old cat lady' blijkt niet enkel te slaan op ongehuwde vrijgezellige vrouwen met een te veel aan moederliefde: ook getrouwde vrouwen blijven dol op katten. Geen probleem, tot ze de katten verkiezen boven manlief natuurlijk.

Na 550 katten en een verruïneerd leven had de Israëli had er genoeg van. Hij diende een aanvraag tot scheiding in, op basis van een 'gehinderd leven'. Keer op keer stelde hij vast dat hij niet in zijn eigen bed kon slapen, omdat  de katten het daar veel te leuk vonden. Ook zijn toegang tot de badkamer werd versperd, en koken was onmogelijk: de katten stalen de hele tijd het eten en liepen in de weg.

Grondige reden tot echtscheiding? De Isralische rechtbank zag dit anders en drong aan op een verzoening. Het koppel stemde in, maar dat draaide op niets uit: bij keuze tussen katten of man, koos de vrouw voor... de katten.

Hoe ze al deze katten in leven houdt, is onbekend.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katje bevrijd uit autoband

Katje bevrijd uit autoband


http://oi46.tinypic.com/6ofw3t.jpg


In het Engelse Birmingham is een kitten uit een benarde situatie gered dankzij het kordate optreden van leden van de dierenbescherming. Het tien weken oude diertje was met zijn kop gekneld geraakt in de velg van een autowiel. De velg lag in een schuur waar een zwerfkat had gejongd.

De eigenaar van de schuur, die aan het werk was in zijn tuin, hoorde het noodgekrijs van het poesje. De man besefte de ernst van de situatie en belde meteen de dierenbescherming. Een ploeg kwam ter plaatse en kon met behulp van een grote hoeveelheid glijmiddel de kitten bevrijden.

Het katje, dat door zijn redders Alloy werd gedoopt, werd voor verzorging opgenomen in de kliniek van de dierenberscherming in Birmingham. De oogjes van het dier waren er het ergst aan toe, maar dierenarts Joanne Lowe verwacht dat Alloy er snel weer bovenop zal zijn. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schattig koalajong komt uit buidel piepen

Schattig koalajong komt uit buidel piepen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Schattige dieren zijn altijd leuk om naar te kijken, en zeker de fratsen van kleintjes leiden vaak tot vertederende taferelen. Een koalajong dat even komt piepen uit de buidel van mama in de zoo van Taipei doet wereldwijd dan ook harten smelten.

Koala's brengen na hun geboorte ongeveer zes maanden in de buidel door. Wanneer ze groot genoeg zijn om die te verlaten, klemmen ze zich nog eens zes maanden vast aan mama's buik of rug. De joey op het filmpje heeft nog niet veel vacht, en moet dus nog een tijdje in de warme buidel vertoeven.

De koala is sinds kort officieel een bedreigde diersoort in sommige delen van Australië. Schattingen van het aantal overgebleven koala's lopen uiteen, maar volgens sommige onderzoeken zouden er nog minder dan 80.000 in het wild leven  (br.hln)» Reageer (0)
29-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor gezonde zomervoeten

Tips voor gezonde zomervoeten

http://oi49.tinypic.com/29bd7d3.jpg


De zomer is goed op weg en we weten allemaal wat die zonnige dagen met zich meebrengen: veel meer blote voeten. De gesloten schoenen vliegen de kast in en worden ingeruild voor sandalen, teenslippers en peep-toe pumps. Met deze tips ben jij ook klaar voor het zomerse voetenseizoen!

1. Een prachtig nieuw paar sandalen brengen helaas vaak pijnlijke en vervelende blaren met zich mee. Kies daarom in de eerste plaats voor schoenen die in de winkel zelf al comfortabel zijn. Staar je dus niet blind op slechtzittende 'must haves' door te denken "ik loop ze wel in". Eens gekozen, geef je ze thuis best een testritje van een uur, vooraleer je er de wijde wereld mee intrekt. Zo heb je toch al wat zekerheid op pijnvrije voeten.

2. Wanneer je toch overvallen wordt door een vervelende blaar, reinig ze dan met doodnormale handzeep en probeer ze intact te laten. Als de pijn toch ondraaglijk wordt, prik ze dan door met een hygiënisch verantwoord naaldje en laat het vocht weglopen. Smeer er een beetje antibioticazalf aan en plak er ten slotte een pleistertje op.

3. Droge hielen kunnen al snel transformeren in hielen met kloven. Breng daarom regelmatig een peelende en vochtinbrengende crème aan en gebruik twee keer per week een puimsteen voor een zachte scrub. Wrijf wel enkel in 1 richting, om meer miserie te vermijden. Heb je te kampen met pijnlijke hielkloven? Smeer ze dan in met antibioticazalf en dek ze af met een verbandje.

4. Fans van flipflops kunnen best de draagtijd doseren en regelmatig afwisselen met een steviger paar zomerschoenen. Ze te veel dragen kan namelijk leiden tot stressfracturen, pijn in de hielen en peesontstekingen. Bovendien bevorderen ze ook nog eens hamertenen. Wie zijn teenslippers voor geen geld van de wereld wilt missen, kiest beter voor een dikkere zool en meer riempjes. De ideale test is te kijken of je de flipflop kan buigen. Ja? Reserveer die exemplaren dan maar voor het zwembad of de kleedkamer.

5. Op blote voeten rondlopen, kan in de zomer echt heerlijk zijn. Helaas verhoogt het de risico's op virussen (denk maar aan wratten), schimmels en bacteriën die huidinfecties kunnen veroorzaken. Doe daar nog tropische temperaturen en populaire locaties als zwembaden bij, en je krijgt een groot kweekfestijn. Opteer daarom in risicovolle gevallen toch liever voor een stevig paar slippers.

6. De zomer brengt voor veel mens ook zweetvoeten met zich mee. Draag daarom best goed absorberende sokken en wissel ze snel genoeg om voor verse. Als je na een fysieke inspanning bijvoorbeeld niet kan douchen, spoel dan toch zeker je voeten grondig af. Een trucje uit de natuur: zet een liter zwarte thee, laat het goed afkoelen en dompel je voeten onder voor 30 minuten. De looistoffen in thee verminderen namelijk de zweetproductie.  (br.hln)» Reageer (0)
28-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Everett Millais 1829 - 1896

John Everett Millais  1829 - 1896  Was een Brits kunstschilder

Klik op de foto om zijn overige werken te bekijken
John Everett Millais (Southampton, 8 juni 1829 - Londen, 13 augustus 1896) was een Britse schilder en tekenaar. Hij was één van de oprichters van de kunstenaarsvereniging Pre-Raphaelite Brotherhood. Millais was tijdens zijn leven een van de meest succesvolle schilders van het Victoriaanse Groot-Brittannië.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John-Everett-Millais.jpg?t=1290348255Millais stamde af van een oude familie uit Jersey. Hij was het derde kind van John William Millais en Mary Emily Hodgkinson. In 1840 werd Millais reeds op elfjarige leeftijd toegelaten op de Royal Academy of Arts Schools. Hij was de jongste leerling ooit op de RA Schools. Aldaar kwam hij in contact met Dante Gabriel Rossetti en William Holman Hunt. Met hen vormde hij in 1848 de Pre-Raphaelite Brotherhood. Andere leden van de PRB waren William Michael Rossetti, Frederic George Stephens, James Collinson en Thomas Woolner.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/john-everet-millais3.jpg?t=1290347479De PRB had in de kunstcriticus John Ruskin (1819-1900) een belangrijke voorvechter. Millais kwam in contact met de vrouw van Ruskin, Effie Gray. Het huwelijk tussen John en Effie Ruskin was notoir slecht. Millais en Effie kregen in 1853 een verhouding. In 1854 verliet Effie haar echtgenoot en vervolgens werd hun huwelijk nietig verklaard. Een jaar later (1855) trouwden Millais en Effie. Zij kregen acht kinderen.
De carrière van Millais was maatschappelijk uiterst succesvol. In 1853 werd hij verkozen als Associate of the Royal Academy of Arts. Millais exposeerde op Wereldtentoonstellingen in Londen en Parijs, ontving het Legion d'honneur (1878), een eredoctoraat in Oxford (1880) en werd in 1885 als eerste Britse kunstenaar tot baronet verheven
 


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John_Everett_Millais5.jpg?t=1290347565In 1896 volgde Millais Frederic Leighton als President van de Royal Academy op. Een aantal maanden later overleed Millais als gevolg van keelkanker. Hij werd begraven in de St Paul's Cathedral.
Millais begon zijn carrière in de Pre-Raphaelite Brotherhood. Belangrijke werken uit die tijd zijn Christ in the House of His Parents ("Christus in het huis van zijn ouders") uit 1850, bekritiseerd omdat het de Heilige Familie laat zien als hardwerkende mensen onder erbarmelijke omstandigheden, alsmede Ophelia uit 1850, geïnspireerd op Ophelia uit "Hamlet" van William Shakespeare.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John-Everett-Millais6.jpg?t=1290348343Na zijn huwelijk in 1855 hanteerde Millais een toegankelijker stijl, die door sommige critici (en oude voorvechters van de PRB) als Ruskin en Morris slecht werd ontvangen. Zij beschouwden de nieuwe stijl van Millais als een catastrofale uitverkoop van talent. Het publiek van Millais omarmde de nieuwe stijl echter enthousiast en zijn portretten (Disraeli, Gladstone, Tennyson en Lillie Langtry), historie-schilderijen (The Boyhood of Raleigh, The Northwest Passage) en (Schotse) landschappen (October Chill) vonden een brede waardering. Millais was eveneens een succesvol illustrator.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populaire acrobatische kat viert verjaardag

Populaire acrobatische kat viert verjaardag

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De viervoeter Maru uit Japan werd afgelopen week vier jaar oud. In zijn korte leven is het dier reeds uitgegroeid tot een van de populairste katten op het internet.

Zijn avonturen met stoelen, banken, zakjes en dozen hebben ondertussen al miljoenen harten van internetkijkers veroverd. Ter gelegenheid van zijn vierde verjaardag is er nu een compilatievideo op Youtube geplaatst waarin we zijn hoogtepunten van de afgelopen tijd nog eens kunnen meemaken. Proficiat Maru! (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internethit: huwelijksaanzoek met flashmob van 60 dansers

Internethit: huwelijksaanzoek met flashmob van 60 dansers

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Een huwelijksaanzoek bezorgt heel wat mannen het koud zweet. De Amerikaan Isaac bedacht een manier om een 'Ja' van zijn vriendin Amy te garanderen: hij schakelde 60 figuranten voor een flashmob in.

De bruidegom in spe bedacht afgelopen week een wel originele manier om zijn vriendin Amy ten huwelijk te vragen. Hij zorgde ervoor dat zijn liefste in de koffer van een auto ging zitten. Via een koptelefoon kreeg ze het liedje 'Marry You' van Bruno Mars te horen. De auto zette zich langzaam in beweging en voor de ogen van Amy ontrolde zich een schouwspel met dans waaraan met meer dan zestig figuranten deelnamen.

Het eerste lip-sync huwelijksaanzoek was een feit. De ontroerende video was binnen twee dagen een hit op de videowebsite Youtube. En Amy kon natuurlijk na dit spektakel niet anders dan "Ja" zeggen op de vraag "Wil je met me trouwen?".  (br.hln)» Reageer (0)
27-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Esther Ofarim - Bird On a Wire

Esther Ofarim - Bird On a Wire

Om haar te beluisteren druk op de foto


Esther Ofarim, geboren als Esther Zaied (Safed, 13 juni 1941) is een Israëlische zangeres, die met haar man Abi Ofarim het zangduo Esther & Abi Ofarim vormde.


In 1959 leerde ze haar man kennen. Ze zongen zowel Hebreeuwse als Engelse liedjes.

In 1960 had ze een rol in de film Exodus waar Paul Newman de hoofdrol kreeg. Een jaar later won ze een liedjeswedstrijd in Tel Aviv.

In 1963 vertegenwoordigde ze Zwitserland op het Eurovisiesongfestival met het lied T'en va pas. Ofarim kende geen Frans maar zong zich toch naar een tweede plaats met het lied, de Zwitsers zien 1963 nog steeds als het jaar van hun gestolen overwinning. De Noorse juryleden herriepen hun punten en zeiden dat er een fout was gemaakt. Zwitserland was zijn eerste plaats kwijt en buurland Denemarken won op dubieuze wijze dankzij de Noorse jury. Ofarim nam het lied op in verschillende talen waaronder het Italiaans, Non andar.

Op 5 mei 1964 werd ze bekend in Nederland, nadat ze de rol van zeemeermin vertolkte in de show "Robinson Crusoë" in de kursaal te Schevenigen, met Rudi Carrell in de hoofdrol.

In 1966 had het duo hun eerste hit in Duitsland met Noch einen Tanz, een jaar later hadden ze daar hun grootste succes met Morning of my Life dat geschreven werd door de Bee Gees. Met Cinderella Rockefella hadden ze hun internationale doorbraak in 1968. Ze speelden concerten in Londen en New York en in 1969 tourden ze door de wereld. Door zowel zakelijke als persoonlijke problemen eindigde het huwelijk in 1970.

Esther ging solo verder met concerten en albums. In 1984 zong ze in het theaterstuk Ghetto in Berlijn dat een succes werd.

Tegenwoordig geeft ze enkele concerten per jaar, voornamelijk in Duitsland en Israël.
» Reageer (0)
26-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de meest voorkomende reden om op dieet te gaan

Dit is de meest voorkomende reden om op dieet te gaan


http://oi50.tinypic.com/23vkyeg.jpg


Beseffen dat je het bovenste knoopje van je favoriete jeans niet meer dicht krijgt, een grotere kledingmaat moet kopen of dat je de dikste persoon op het werk bent. Voor vrouwen zijn he stuk voor stuk goeie redenen om op dieet te gaan. Maar wat ons het meest aanzet is ... het zien van een onflatteuse foto.

Subtiele veranderingen in maat en vorm zijn vaak moeilijk op te merken, maar terugkijken naar vakantiekiekjes dwingt je om je lichaam objectief te bekijken.

Meer dan de helft van de ondervraagden in een enquête gaf dan ook aan dat een onflatteuse foto hen al eens wakker schudde. De ongewenste vetkwabben stimuleerden hen om snel op dieet te gaan.

En dat doen ze niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de buitenwereld. Vandaag zijn heel wat foto's namelijk te bekijken door je volledige vriendenkring, met dank aan het succes van Facebook. En daarop wil je natuurlijk niet te zien zijn met een dubbele kin of zwembandjes rond je buik.

Het zien van gênante foto's helpt dan ook echt om een dieet te doen slagen. Gemiddeld leidt het namelijk tot een gewichtsverlies van 6,4 kilogram.

Ter vergelijking: gedumpt worden kan leiden tot eenzelfde gewichtsverlies, terwijl de wil om meer zelfvertrouwen in onze bikini leidt tot een verlies van 5 kilogram. Het verlangen naar een nieuwe job of opnieuw in je favoriete jeans passen zorgen dan weer voor 4,5 kilo minder.

Andere populaire redenen om op dieet te gaan zijn onder andere vrienden die afvallen of het zien van je eigen lichaam in een spiegel of raam. Ook oude foto's schudden veel vrouwen wakker, met 42 procent die bij het zien ervan besefte hoeveel kilo's ze recent waren bijgekomen.

"Het is erg gemakkelijk om gewoon tevreden te zijn en te denken dat alles goed gaat, terwijl je eigenlijk enkele kilo's te veel ronddraagt", zei een woordvoerder van Eat Water, die de enquête uitvoerde. "Soms is er een trigger nodig om mensen te doen beseffen dat ze een gewichtsprobleem hebben. En in vele gevallen is dat een foto, die je met de neus op de feiten duwt."

Maar hoewel veel vrouwen zo afvallen, bekent meer dan de helft dat het toch moeilijk blijft om dat nieuwe gewicht te behouden. De gemiddelde vrouw gaat dan ook minstens twee keer per jaar op dieet, ongeveer 3 weken per keer.


Top 20 van redenen om op dieet te gaan
1. Geschokt zijn door wat je ziet op een foto
2. Een blik van jezelf opvangen in een spiegel of raam
3. Niet meer in je favoriete jeans passen
4. Beseffen dat je een grotere kledingmaat nodig hebt
5. Op oude foto's zien hoe slank je was
6. Voorbereiding op een buitenlandse reis
7. Verlegenheid tijdens het zwemmen
8. Een trouwfeest
9. Een vriendin die afvalt
10. Een speciaal feest
11. Je eigen huwelijk voorbereiden
12. Beseffens dat je de dikste persoon op het werk bent
13. Gevraagd worden of je zwanger bent
14. Een verminderd seksleven
15. Het gewichtsverlies van je partner
16. Gedumpt worden (en opnieuw moeten daten)
17. Bedrogen worden
18. Jaloezie op een broer of zus die kilo's verloor
19. Een nieuwe job
20. Vermoeden dat je partner een affaire heeft» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomersolden beginnen al op 30 juni

Zomersolden beginnen al op 30 juni


http://oi49.tinypic.com/1z17blv.jpg


De zomersolden beginnen dit jaar op zaterdag 30 juni. Van 6 tot en met 29 juni loopt de sperperiode en is het in de sectoren van kleding, lederwaren en schoenen verboden om prijsverminderingen aan te kondigen. Dat meldt de FOD economie vandaag.

Naast het verbod om prijsverminderingen aan te kondigen, mogen ook geen kortingen aangekondigd worden bij uitverkopen. Het verbod geldt echter niet voor occasionele handelsmanifestaties die maximaal vier dagen duren en maar één keer per jaar worden georganiseerd door de plaatselijke verenigingen van ondernemingen of met hun medewerking, zoals de zogenaamde braderijen.

Controleagenten van de Algemene Directie Controle en Bemiddeling zullen strikt toekijken of de regels worden nageleefd en wanneer dit niet het geval is, zal een proces-verbaal worden opgesteld, aldus de FOD. Bovendien riskeren de overtreders een correctionele geldboete, die minimaal 1.500 en maximaal 60.000 euro bedraagt.

De FOD Economie herinnert er ook aan dat de kortingen "realistisch" moeten zijn en dat de soldenprijs dus lager moet zijn dat de laagste prijs die de handelaar tijdens de periode voor de solden heeft gevraagd.

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) roept op om streng op te treden tegen overtreders. "De gekende overtreders lappen de regels doorgaans aan hun laars", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws vrijdag in een persbericht. "Daarom vragen we aan Johan Vande Lanotte om inspecteurs van de FOD Economie in te zetten bij die overtreders. Bij overtredingen moeten sancties volgen." (br.hln)
» Reageer (0)
25-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bejaarde vrouw bengelt aan instructeur tijdens bijna fatale parachutesprong

Bejaarde vrouw bengelt aan instructeur tijdens bijna fatale parachutesprong

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Een parachutesprong met een 80-jarige vrouw is in Californië bijna fataal afgelopen. De vrouw, genaamd Laverne, bedacht zich toen ze in de deuropening van het vliegtuig stond. Haar instructeur duwde haar naar buiten, waarna ze in paniek aan de man met de parachute bengelde.

De sprong zal voor Laverne geen goede ervaring geweest zijn. Op de videobeelden is te zien hoe ze weigerde te springen en zich met haar handen aan het vliegtuig vastklampte. Uiteindelijk wist haar instructeur de vrouw naar buiten te duwen, maar door haar paniek was haar harnas losgekomen. Daardoor begon ze aan de parachute te bengelen en werd het een angstaanjagende duik.

De cameraman schoot het duo in nood uiteindelijk te hulp. "Het scheelde niet veel of ze was gevallen", verklaart een Britse parachutespecialist aan de Daily Mail. "Op de beelden zie je hoe de instructeur haar harnas probeert vast te grijpen. Gelukkig woog ze niet veel, dat heeft zeker geholpen." Laverne wou al tien jaar met een parachute uit een vliegtuig springen, maar op het moment van de waarheid riep ze "nee" naar haar instructeur. "Ik herinner me dat dergelijke incidenten in de VS al eerder gebeurd zijn en twee keer is het fataal afgelopen", aldus de Britse expert.

Voor Laverne liep het gelukkig goed af: ze was ongedeerd, maar kreeg op de grond meteen verzorging. Ook de instructeur liep een trauma op van deze sprong.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe therapie tegen oorsuizen bewijst effect

Nieuwe therapie tegen oorsuizen bewijst effect


http://oi45.tinypic.com/2ytnw3k.jpg


Onderzoekers uit Maastricht, Leuven, Bristol en Cambridge hebben de effectiviteit aangetoond van een nieuwe behandeling voor oorsuizen. Hierbij neemt men continu een geluid waar zonder geluidsbron in de omgeving. Vijftien procent van de bevolking heeft er in minder of meerdere mate last van en kampt hierdoor met concentratie- en slaapstoornissen, angst, somberheid en extreme vermoeidheid. Tot nog toe bestaat er geen behandeling.

De groep onder leiding van Johan Vlaeyen, hoogleraar KU Leuven en Universiteit Maastricht, ontwikkelde een behandeling die cognitieve gedragstherapie combineert met een audiologische aanpak. De therapie is enerzijds gericht op het verminderen van negatieve gedachten en gevoelens ten aanzien van de vermelde klachten en wordt aangevuld met behandeling van problemen op niveau van de geluidsperceptie. Audiologen, psychologen, spraak-, bewegings- en fysiotherapeuten en sociaal werkers zijn bij de behandeling betrokken.

In een studie, waarbij 492 volwassen patiënten gedurende een jaar gevolgd werden en waarvan de resultaten nu gepubliceerd werden in het vakblad The Lancet, konden de onderzoekers aantonen dat de behandeling effectiever is dan de gebruikelijke zorg in het beter doen functioneren van de patiënt. Ze stelden vast dat de algemene gezondheid van de patiënten verbeterde en de ernst van de ervaren klachten en belemmeringen in het dagelijkse leven verminderde. De nieuwe behandeling is bovendien effectiever in het verminderen van de algemene negatieve gemoedstoestand, disfunctionele gedachten over tinnitus en tinnitusgerelateerde vrees en blijkt effectief voor zowel mildere als ernstige klachten. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sigaretten in Nieuw-Zeeland weldra 40 procent duurder

Sigaretten in Nieuw-Zeeland weldra 40 procent duurder


http://oi47.tinypic.com/2w5ksx4.jpg


Het Nieuw-Zeelandse kabinet gaat de prijs van sigaretten de komende vier jaar met 40 procent verhogen. Dat is minder drastisch dan verwacht. Het ministerie van Volksgezondheid had aanvankelijk de effecten laten onderzoeken van een prijsverhoging tot 100 dollar (62 euro) per pakje.

De stijging kwam gisteren naar voren bij de presentatie van de nieuwe overheidsbegroting. De prijs van een pakje sigaretten wordt stapsgewijs verhoogd tot ongeveer 20 dollar (13 euro). De Nieuw-Zeelandse tabaksprijzen behoren ook nu al tot de hoogste ter wereld.

De regering maakte gisteren eveneens bekend dat sigaretten vanaf 1 juli alleen nog onder de toonbank mogen worden verkocht, en niet langer in winkels zichtbaar uitgestald mogen worden. Nieuw-Zeeland heeft de ambitie in 2025 het eerste rookvrije land ter wereld te zijn. De regering vindt dat daaraan is voldaan als het aantal rokers is teruggebracht tot 5 procent van de bevolking. Het percentage ligt nu nog rond de 20.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaarlampen zijn niet altijd milieuvriendelijk

"Spaarlampen zijn niet altijd milieuvriendelijk"


http://img37.imageshack.us/img37/5665/spaarlampen.jpg


Spaarlampen voldoen niet altijd aan de gestelde eisen en zijn niet altijd even milieuvriendelijk, zegt Test-Aankoop. Volgens de consumentenorganisatie gaan de lampen vaak minder lang mee dan wordt aangegeven en doen er zich problemen voor bij het inzamelen van kapotte lampen.

Test-Aankoop trekt die conclusies uit een test met dertien verschillende soorten spaarlampen en een onderzoek bij 34 Belgische containerparken.

Bij het onderzoek van Test-Aankoop lieten alle spaarlampen negatieve scores optekenen op het vlak van de ontstekingssnelheid. Zo is er geen enkele geteste lamp die binnen de 30 seconden de helft van haar totale lichtsterkte bereikt. "Dit fenomeen valt niet langer als een 'kinderziekte' goed te praten", aldus de consumentenorganisatie.

Ook blijkt de aangegeven levensduur van de lampen niet altijd overeen te komen met de werkelijkheid. "Zes van de dertien soorten behaalden op dat vlak een slechte tot zeer slechte score", aldus woordvoerder Ivo Mechels. Volgens de consumentenorganisatie haalt dat een groot deel van het milieuvriendelijke imago van deze producten onderuit.

Uit een onderzoek bij 34 containerparken besluit Test-Aankoop ten slotte dat de inzameling van kapotte spaarlampen niet altijd goed georganiseerd wordt. "De lampen kwamen meestal terecht in een gewone alledaagse plastic bak", zo luidt het. "Hier en daar lagen of stonden er gebroken exemplaren in de bakken, soms lagen er scherven op de grond. Dat er op die manier kwik vrijkomt, daar wordt kennelijk nauwelijks bij stilgestaan."

Test-Aankoop dringt dan ook aan op een veiligere inzamelmethode voor spaarlampen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nutteloos: de 'ontdekking' van de G-plek

Nutteloos: de 'ontdekking' van de G-plek


http://oi48.tinypic.com/ezonk9.jpgOlé! De G-plek is na decennialang zoeken (zogezegd) eindelijk gevonden, maar wat zijn we er nu eigenlijk mee? Vermoedelijk niets, want een moeilijk vindbaar hoopje zenuwen, kleiner dan een halve vingernagel, zal je seksleven allicht niet opeens magisch veranderen. Volgens gynaecoloog en 'G-plekontdekker' Adam Ostrzenski gaat de vrouwelijke sekservaring nochtans geen geheimen meer hebben in de toekomst en alleen maar verbeterd worden. Eerst zien en dan geloven...

De G-plek wordt al van in de jaren '40 achtervolgd, nadat de Duitse gynaecoloog Ernst Grafenberg de biologische aanwezigheid ervan voor het eerst onder de aandacht bracht. Sindsdien is de fascinatie en de ontdekkingsdrang alleen maar gegroeid. Toch is er tot op vandaag nog maar bitterweinig medisch bewijs.

Wat zeker is, is dat het debat rond de G-plek onlosmakelijk verbonden is met de opkomst van het feminisme. Na de Tweede Wereldoorlog ging de emancipatie van de vrouw gepaard met het accepteren van seksueel genot. Tegen de jaren '70 werd een orgasme dan ook een vrouwenrecht.

In 1981 volgde de publicatie van het boek 'The G-spot And Other Discoveries About Human Sexuality' van seksuologe Beverley Whipple. Ze bestudeerde 400 vrouwen en claimde dat elk van hen een G-plek had. Zij was echter niet de enige die rotsvast geloofde in deze heilige graal van genot. Zo wakkerde een nieuwe golf tijdschriften, met koppen als 'Find your G-spot', de razernij alleen maar aan. Vermoeiend moet dat geweest zijn, je constant afvragen waar die van jou is. Ook voor bedpartners waren het ongetwijfeld stressvolle tijden (en eindeloze zoektochten). Onzekerheid misbruiken als grote marketingtool is doeltreffend blijkbaar...

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken toonden al aan dat ongeveer 15 procent van alle vrouwen nooit of zelden een orgasme krijgt, terwijl nog eens 15 procent dat wel (bijna) altijd mag ervaren. Orgasmes zijn, los van de G-plek, dus altijd al veranderlijk. Als we dan  kijken naar orgasmes gekoppeld aan de G-plek, blijkt uit de meeste onderzoeken dat gemiddeld 75 procent ze nooit heeft. Toch is het zoeken ernaar niet helemaal tevergeefs. Zo is wel bewezen dat koppels nieuwe, stimulerende zones en houdingen kunnen ontdekken tijdens hun 'quest for the holy grail'.

Wat nu met Ostrzenski's 'revelatie'? Om te beginnen even zijn geloofwaardigheid aankaarten. Voor dit anatomisch bewijs baseert hij zich op een autopsie, uitgevoerd op een bejaarde, Poolse vrouw die stierf aan een hoofdwonde. Aan de voorkant van haar vaginale wand ontdekte hij een klein stukje weefsel, rijk aan zenuwuiteinden en hupla, de G-plek is een feit? Voor zover ik weet kunnen doden geen feedback meer geven over de kwaliteit van hun orgasmes. Klinisch getest? Tuurlijk...

Het enige dat zijn 'ontdekking' met zekerherheid doet, is nog meer voer geven aan de seksindustrie en de farmaceutische wereld. Alsof er nog niet genoeg op de markt is: speeltjes en gadgets om je G-plek te stimuleren of injecties en operatieve vergrotingen voor een maximaal effect.

Het ding waar niets van deze 'bewijzen' en uitvindingen rekening mee houden, is dat seksuele opwinding en bevrediging bij vrouwen niet puur iets mechanisch is. Of er nu een G-plek bestaat of niet, als ons hoofd niet wil meewerken, zal het orgasme wellicht niet komen.» Reageer (0)
24-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder beha de deur uit? Het kan met deze tips

Zonder beha de deur uit? Het kan met deze tips


http://static1.hln.be/static/photo/2012/11/13/3/20120524130333/media_xll_4851813.jpg


Beha's zijn dan wel niet het meest comfortabele kledingsstuk, je hebt ze nodig om je borsten te ondersteunen. Toch willen veel vrouwen af en toe eens rondlopen zonder het spannende ondergoed, zeker bij deze warme temperaturen. Wil je ervoor gaan? Hou dan zeker rekening met de onderstaande tips om flaters te voorkomen.

Denk eerst goed na of jouw boezem het wel aankan. Voor vrouwen met grote borsten is rondlopen zonder steun geen aanrader, vrouwen met een kleine boezem kunnen het wel doen. Beslis je om ervoor te gaan? Let dan op het volgende:

1. Ga nooit naar het werk zonder beha. Einde discussie.

2. Kies niet voor zijde of andere lichte stoffen. Hun doorschijnende eigenschap doet je meer prijsgeven dan de bedoeling is.

3. Wees voorzichtig met losse topjes. Als je je daarmee bukt, zorg je voor de grootste modeflater uit je leven.

4. Als je een C-cup of groter hebt, hul je dan niet behaloos in een strapless topje of jurkje. Dat zal je borsten te hard samendrukken.

5. Met een grote boezem kies je beter voor haltertopjes en -jurkjes. Hoe harder je die vastknoopt in je nek, hoe meer steun je erdoor krijgt.

6. Kies voor een jurk met een empire-lijn. Daarbij begint de taille veel hoger dan normaal, soms zelfs vlak onder je boezem, waardoor je steun krijgt.

7. Draag een klevende beha (of 'adhesive'-beha). Die zorgt ervoor dat je tepels niet zichtbaar zijn door je topje. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen switchen massaal naar goedkopere energie

Vlamingen switchen massaal naar goedkopere energie


http://oi45.tinypic.com/35butjc.jpg


De eerste vier maanden van dit jaar stapten 147.561 Vlaamse gezinnen en bedrijven over naar een goedkopere elektriciteitsleverancier. Nog eens 94.998 gezinnen maakten de overstap naar een goedkopere leverancier voor aardgas. Dat blijkt uit de recentste cijfers van de Vlaamse energiewaakhond VREG, schrijft Het Laatste Nieuws.

Vooral Electrabel deelt in de klappen. Het bedrijf verloor in de eerste vier maanden van 2012 liefst 122.830 gas- en elektriciteitsklanten in Vlaanderen. Op jaarbasis verloor Electrabel 5,69 procent marktaandeel voor gas en 4,55 procent voor elektriciteit. In april 2012 stapten 34.423 Vlaamse gezinnen en bedrijven over naar een andere elektriciteitsleverancier. Ter vergelijking: in april 2011 waren dat er nog "maar" 23.038. Op de gasmarkt is het verschil nog opmerkelijker: vorige maand wisselden 27.317 Vlaamse gezinnen en bedrijven van aardgasleverancier. In april 2011 waren dat er 11.299, of ruim de helft minder.

Tijdens de eerste vier maanden van 2012 veranderden in totaal 147.561 Vlaamse huishoudens en bedrijven van elektriciteitsbedrijf, dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van de 84.396 wissels in de eerste vier maanden van 2011. Voor aardgas zijn de cijfers nog frappanter: 94.998 Vlamingen stapten dit jaar al over naar een andere leverancier, dat is ruim een verdubbeling ten opzichte van de 46.722 wissels tijdens de eerste vier maanden van vorig jaar. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Cale - Dying On The Vine

John Cale - Dying On The Vine

Klik op de foto om hem te beluisteren

John Cale (Garnant, Wales, 9 maart 1942) is een Brits muzikant, songschrijver en producer. Zijn werk valt grotendeels onder de noemer (alternatieve) rock, hoewel hij een klassieke vorming genoot. Hij was een van de leden van The Velvet Underground eind jaren ’60.

Cale werd in 1942 geboren in Garnant, een industriestadje in Wales. Hij studeerde piano en altviool vanaf zijn zevende. Met een duw in de rug van componist Aaron Copland kreeg hij een beurs om compositie te studeren, in een zomercursus in Massachusetts. Daar ontmoette Cale Yannis Xenakis en Morton Feldman. In 1963 stak Cale door naar New York. Daar ontmoette hij de Amerikaanse componist La Monte Young, die erg experimentele muziek bracht (The Dream Syndicate). Cale kwam aanvankelijk op afstand, en later sporadisch ook persoonlijk, in contact met componist John Cage die op hem onuitwisbare indruk maakte door de vernieuwing die hij in zijn muziek legde. Ook in deze periode vond een legendarische uitvoering plaats van het stuk Vexations van Eric Satie. Volgens de partituur diende het pianostukje 840 maal na elkaar gespeeld te worden en deze performance bracht Cage met een groep van pianisten op 9 september 1963 gedurende ongeveer 18 uur.

Toen Cale in 1965 Lou Reed ontmoette, konden de verschillen nauwelijks groter zijn. Cale een Europese experimentele klassieke muzikant en Reed, songwriter bij een platenfirma, een Amerikaan met simpele rock en ruige vertellende teksten. Het recept voor een van de meest invloedrijke rockgroepen was geschreven, The Velvet Underground, met verder gitarist Sterling Morrison en drumster Maureen "Moe" Tucker. John Cale speelde er basgitaar, viool, piano en orgel. The Velvet kende een korte, maar krachtige carrière. Popartkunstenaar Andy Warhol lijfde de groep in als huisorkest bij The Factory, een kunstenaarscollectief annex gebouw, plaatste ook fotomodel Nico voor de microfoon en nam de groep op tournee. Deze periode was erg intensief voor alle leden en dit op alle vlakken. De spanningen tussen de ego's van Cale en Reed liepen te hoog op, en Cale verliet de Velvet Underground in 1968 na amper twee platen, The Velvet Underground & Nico, met de beroemde hoes van Andy Warhol met de banaan en White light/White heat. Na het vertrek van Cale was het geluid van de Velvets niet meer hetzelfde en zijn invloed op de twee albums die de rockgeschiedenis veranderden werd duidelijk: minimalisme (aanhoudende monotone altviool zoals in Heroin), spanning tot zelfs dreiging en vernieuwing. Cale zelf benadrukte steeds dat The Velvet Underground gedurende een korte periode een echte groep was en dus de rol van Tucker en Morrison steeds werden onderschat. Tussen Cale en Reed zou het nooit meer echt goed komen. In interviews gooien ze jaren later nog steeds naar elkaar met modder.

In zijn eerste solowerk leerde Cale het vak van frontman. Het album Paris 1919 uit 1973 wordt als een eerste hoogtepunt uit zijn oeuvre beschouwd. Het is een mengeling van orkest en pop in een erg ingetogen en elegante stijl: een complete stijlbreuk met zijn Velvet verleden. Hierna volgen de zogenaamde Island-years, waarin Cale in Engeland met een min of meer vaste band (met Chris Spedding) drie erg sterke duistere rockplaten afleverde: Fear, Slow dazzle en Helen of Troy. Een serie grote namen werkte met hem in deze periode: Phil Manzanera, Robert Wyatt, Mike Oldfield, Chris Thomas, Phil Collins. Nummers zoals Fear is a man’s best friend, Guts en Pablo Picasso typeren deze periode van midden de jaren zeventig, waar veel werk uit improvisatie in de studio ontstond. In de loop van de jaren zeventig produceerde Cale ook debuutplaten van Patti Smith, The Stooges and Jonathan Richman and his Modern Lovers. Met de persoonlijke problemen eind jaren zeventig volgt ook artistieke instabiliteit. Tot Cale begin jaren tachtig opnieuw sterk werk neerzette met het trio Honi Soit (rauwe rock met de bijna-hit Dead or Alive), het in wanhoop badende en muzikaal gedeconstrueerde Music for a New Society (met een nieuwe versie van het nummer Close Watch) en Caribbean Sunset. In deze periode toerde Cale opnieuw met een vaste band wat werd vastgelegd en afgesloten in het gedeeltelijk live album Comes Alive.

In 1989 kwam Cale weer met "something completely different": op het album Words for the dying brengt Cale The Falkland Suite, een vertaling van gedichten van Dylan Thomas naar muziek begeleid door piano, orkest, kinderkoor en enkele stoorzenders zoals een pedal-steel-gitar. Eind jaren tachtig, begin jaren negentig trad Cale regelmatig solo op, en begeleidde zichzelf op piano en gitaar. Hij bracht heel wat filmmuziek uit en zette enkele samenwerkingen op met Brian Eno, Wrong Way Up en met Bob Neuwirth, Last Day on Earth. In 1990 was er een korte samenwerking met Lou Reed naar aanleiding van het overlijden van gemeenschappelijke goeroe Andy Warhol, Songs for Drella. Nadien volgde zelfs een heuse Velvet reünie, maar voor nieuw werk of een Amerikaanse tournee aan de orde kwamen werd de samenwerking tussen Cale en Reed alweer beëindigd. Recent schijnt Cale een nieuwe adem gevonden te hebben met nieuw werk bij EMI: een ep 5 Tracks en HoboSapiens uit 2003 en blackAcetate (EMI) oktober 2005. Opnieuw wordt er met een band getoerd en zijn de kritieken erg lovend Cale werd in 2000 in Antwerpen met een Eredoctoraat beloond omwille van “zijn invloedrijk en grensverleggend werk in de eigentijdse muziek, de ballet- en filmmuziek en om zijn eminente bijdragen tot de ontwikkeling van de hedendaagse kunst”.» Reageer (0)
23-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo verdwijnt je spinnenfobie

Zo verdwijnt je spinnenfobie


http://oi49.tinypic.com/34s1do8.jpg


Bang van spinnen? Dan ben je niet alleen, want ongeveer 1 op 5 vrouwen en 1 op 10 mannen heeft last van (lichte) arachnofobie. Ze krijgen al kriebels bij het zien van een web, laat staan dat ze in dezelfde ruimte moeten zijn met een spin. Toch kan je deze schrik overwinnen en als we een recente studie mogen geloven, heb je daar niet meer dan 2 uur voor nodig.

Hoe? Door gecontroleerde blootstelling ('exposure therapy') aan het object van de angst. Hierdoor worden de hersenen getraind om te stoppen met het versturen van angstsignalen, die aanzetten om te vechen, maar meestal om te vluchten.

Voor het onderzoek, uitgevoerd aan de Feinberg School of Medicine in Chicago, werd gewerkt met 12 arachnofoben die zelfs niet in staat waren om naar foto's van spinnen te bekijken. Hersenscans registreerden tijdens het kijken naar de beelden namelijk een hoge activiteit in de regionen van het brein waar angstreacties ontstaan.

Het doel van deze sessie was de deelnemers zo ver te krijgen dat ze Florence de tarantula (die trouwens veilig opgeborgen zat in een gesloten terrarium) zouden benaderen en zelfs aanraken. Onderzoekster Katherina K. Hauner observeerde dit blootstellingsexperiment.

"Het eerste wat we deden, was praten over spinnen. Specifiek over hoe fragiel ze zijn en hoe ze zich liever verstoppen dan ons aan te vallen. In een volgende stap werd getracht de afstand tussen de deelnemers en de spin te verkleinen. In het begin van de sessie vertoonden ze klassieke symptomen: onrust, zweetaanvallen en hartkloppingen, maar naar het einde toe konden de meesten Florence benaderen en zelfs aanraken zonder angst. Ze begrepen dat de bewegingen van de spin voorspelbaar waren en gecontroleerd konden worden, waardoor hun angst voor het onvoorspelbare en oncontroleerbare verween", aldus Hauner.

Meteen na de sessie was de activiteit in de angstregio van de hersenen veel lager tijdens het kijken naar de beelden die ze voor hun ontmoeting met Florence hadden gezien. Opvallend was de hoge activiteit van de regionen waar angst net wordt afgeremd. Ook 6 maanden later, wanneer alle deelnemers nog eens werden blootgesteld aan de foto's van de spinnen, bleef de angstreactie op een laag pitje. "Het ziet er naar uit dat de hersenen zichzelf op een bepaalde manier gereorganiseerd hebben om deze verbetering te behouden", concludeert Hauner.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe een lerares wetenschap het schopte tot echtgenote van 's werelds strafste nerd

Hoe een lerares wetenschap het schopte tot echtgenote van 's werelds strafste nerd


http://oi46.tinypic.com/rm1c15.jpg


Priscilla Chan is sinds dit weekend de echtgenote van Mark Zuckerberg. Na een relatie van negen jaar paste ze zaterdag haar Facebook-status aan tot 'getrouwd'. Maar wie is de vrouw aan de zijde van één van de rijkste en meest besproken mensen ter wereld?

Op de beurs doet Facebook het niet al te best, maar privé lijkt het een stuk beter te gaan met Mark Zuckerberg. Hij stapte in het huwelijksbootje met de vrouw die hij negen jaar geleden op Harvard leerde kennen. De nieuwe 'First Lady' van Silicon Valley rondde pas onlangs haar studies als kinderarts af, een ideale smoes om het huwelijk zo lang mogelijk geheim te houden. Het geplande huwelijksfeest werd immers omschreven als een feestje ter gelegenheid van haar nieuwe diploma.

Maar jaren eerder studeerde Priscilla Chan biologie aan Harvard. Daar kruiste ze het pad van de man die in de jaren nadien wereldberoemd zou worden met zijn sociaalnetwerksite Facebook. In The New Yorker onthulde Chan dat ze Zuckerberg de eerste keer zag toen ze in de rij stond om het toilet te gebruiken op een studentenfeestje van Alpha Epsilon Pi. Hun relatie hield stand toen Zuckerberg de school verliet om aan zijn Facebook te werken. Hij zou later naar de campus terugkeren om personeel te recruteren en bood toen ook Chan een functie binnen zijn bedrijf aan.

Chan trok echter naar Californië waar ze haar studies verderzette en tevens lerares wetenschappen werd. Haar relatie met Zuckerberg konden we volgen met foto's die ze uiteraard op Facebook postte. Volgens Chan is het niet enkel Zuckerberg die de broek draagt, aangezien hij aan enkele strikte regeltjes moet gehoorzamen. Zo moest hij zijn werk gedurende één avond per week opzij schuiven om tijd met haar door te brengen en het koppel moest minstens honderd minuten onder hun tweetjes doorbrengen, niet in zijn appartement en al zeker niet op Facebook.

Uiteindelijk trok Priscilla bij Zuckerberg in, nieuws dat hij ook weer via Facebook bekendmaakte: "Priscilla Chan komt dit weekend bij mij wonen. Nu hebben we alles dubbel, dus als iemand huishoudtoestellen, borden, glazen, etc. nodig heeft, kom maar langs en neem ze mee voor we ze weggeven." Al snel kreeg het koppel er een derde bewoner bij: de hond Beast.

Ook op Facebook zelf heeft Priscilla haar stempel gedrukt. Zo onthulde Zuckerberg tegenover ABC News dat gesprekken met haar hem tot het idee brachten om iets rond orgaandonatie op Facebook te doen. Zuckerberg ging speciaal voor Chan ook Mandarijns leren, maar dat werd geen succes. Al kan Zuckerberg wel conversaties voeren met de grootmoeder van zijn bruid.

En nu maar hopen voor het kersverse bruidspaar dat die relatiestatus op Facebook niet te snel verandert... (br.hln - foto ap)» Reageer (0)
22-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinksenfoor wil voorlopig van geen wijken weten

Sinksenfoor wil voorlopig van geen wijken weten


http://oi45.tinypic.com/2lawi74.jpg


De Antwerpse Sinksenfoor gaat dit jaar zeker nog door op de Gedempte Zuiderdokken, nadat een klacht ertegen in kort geding eerder deze maand door de rechter ongegrond was verklaard. Antwerps schepen van Markten en Foren Luc Bungeneers heeft het programma vanmiddag samen met enkele foorkramers voorgesteld. Ook de overlastbeperkende maatregelen die van het evenement opnieuw een "feest voor iedereen" moeten maken, kwamen aan bod.

"Door de juridische procedure die elf personen hadden aangespannen, is de aanloop naar de Sinksenfoor dit jaar erg turbulent geweest", aldus Bungeneers. "Maar dat heeft ons er niet van kunnen weerhouden de foor opnieuw te organiseren, en dat vijf weken lang op de vertrouwde locatie."

Bungeneers herhaalde zijn standpunt dat de Sinksenfoor pas kan verhuizen wanneer er een geschikt alternatief gevonden is dat voldoet aan alle voorwaarden op het vlak van veiligheid, nutsvoorzieningen en nabijheid van de Antwerpse binnenstad. "Maar dat wordt een kwestie voor het volgende stadsbestuur", zei hij.

Dit jaar verandert er in ieder geval nog weinig aan de organisatie. Er zullen opnieuw meer dan 150 attracties te bezoeken vallen, met als blikvanger voor het eerst de Airmaxx, een "spectaculaire molen die je op tien meter hoogte door elkaar schudt aan een snelheid van 75 kilometer per uur". Er komen ook opnieuw themadagen voor mindervaliden, studenten en holebi's.

Bungeneers garandeerde dat de openingsuren en geluidslimieten strikt zullen worden opgevolgd. Er komt ook een mobiel politiesecretariaat dat als aanspreekpunt moet dienen voor kermisgangers en omwonenden.

De Antwerpse Sinksenfoor staat op de Gedempte Zuiderdokken van zaterdag 26 mei tot zondag 1 juli.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah Bettens - I'm Okay

Sarah Bettens -  I'm Okay

Om haar te beluisteren druk op de foto

Sarah Bettens (Kapellen, 23 september 1972) is een Belgische zangeres, vooral bekend als zangeres van K's Choice en later ook als solo-zangeres.

In het begin van de jaren 90 speelde Sarah samen met haar broer Gert in een amateurbandje, The Basement Plugs. Broer en zus werden hierdoor ontdekt en kregen een platencontract aangeboden. Onder de naam The Choice brachten ze hun debuutalbum uit. Later werd de naam veranderd in K's Choice, waarmee ze nog drie studioalbums maakten en enkele grote hits scoorden, zoals Not an addict.

Toen K's Choice in 2003 besloot om een jaar rust te houden, ging Sarah aan het werk om een soloalbum te maken. Allereerst bracht ze het minialbum Go uit en in maart 2005 verscheen het volledige album Scream, met daarop o.a. de singles Not Insane en Stay. In 2005 schreef ze ook voor het eerst een Nederlandstalig nummer genaamd Leef, wat tevens de titelsong werd van de gelijknamige film Leef!. Op 23 januari 2006 verscheen een duet van Sarah Bettens en Stash op single, genaamd I need a woman.

In december 2006 toerde ze samen met muzikale duizendpoot Tom Kestens door Vlaanderen met de theatertour From Scream to Whisper. In 21 dagen speelde ze 17 concerten die allemaal uitverkocht waren.

Op het album 2007 van The Scene, waarop de band een aantal van zijn eigen nummers opnieuw opneemt, is ze gastzangeres in het nummer Blauw.

Op 28 september 2007 had het nieuwe album van Sarah Bettens moeten verschijnen, getiteld Shine. De Vlaamse krant 'De Morgen' besliste echter om in samenwerking met Universal Music het album op 13 oktober 2007 gratis in 120.000 exemplaren bij de krant te geven. Deze actie bleek een succes en de krant moest nog 60.000 keer bijgedrukt worden. De Belgische winkeleditie van Shine bevat zes extra live-tracks die tijdens een showcase in de KVS werden opgenomen. Van Shine verschenen twee promosingles, Daddy's gun en I can't get out.

Eind 2008 toerde Sarah door West-Europa met de theatertour Never say goodbye. Hierbij speelde zij louter akoestische liedjes, waaronder een stel covers van onder andere Stevie Wonder (Don't you worry 'bout a thing), Otis Redding (Sitting on the dock of the bay), Jacques Brel (Ne me quitte pas), The Commodores (Three times a lady) en Abba (Money money money). De tournee startte op 26 november in Verviers en leidde vervolgens naar Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland en Luxemburg.
Bij de concerten was exclusief de cd Never say goodbye verkrijgbaar. Hierop staan voornamelijk akoestische nummers die live zijn opgenomen bij de From Scream to Whisper-tournee van 2006. Twee van deze nummers zijn covers: Cry me a river van Julie London en I can't make you love me van Bonnie Raitt. Ook staan er drie nieuwe studioliedjes op van Sarah zelf, I can do better than you, Slow you down en Win me over.

Sarah zingt ook mee op het album Oktober van BLØF, dat op 1 oktober 2008 verscheen. Sarah is te horen in de nummers Van veraf was het zo mooi, Labrador en Hoe lang blijf je binnen?.

Op 25 april 2009 was ze één van de gasten op Nekka-Nacht met als hoofdact Yevgueni en Zjef Vanyutsel. Hier zong ze het nummer "Leef" in duet met Klaas Delrue van Yevgueni het nummer "De aarde" in duet met Jan de Wilde oorspronkelijk van Urbanus en het nummer "Als je zomaar weg zou gaan" in duet met Zjef Vanyutsel. Ook was Bettens te horen op het album Kingdom of Contradiction van de Nederlandse band Intwine met een cover van "Walking on the Moon" van The Police.

Sarah woont samen met haar vriendin Steph in Johnson City (Tennessee). Ze hebben samen twee kinderen: Justin en Taylor.» Reageer (0)
21-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afghaanse met afgehakte neus: haar echte strijd begint nu pas

Afghaanse met afgehakte neus: haar echte strijd begint nu pas

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Met afgehakte neus en verminkte oren, verborgen onder haar zwarte haren: zo poseerde Aesha Mohammadzai bijna twee jaar geleden op de cover van Time. De confronterende foto zorgde voor een schokgolf doorheen de hele wereld. De Afghaanse werd gruwelijk hard aangepakt door haar echtgenoot omdat ze geprobeerd had haar gedwongen huwelijk te ontvluchten. Nu, vier jaar later, staat Aesha voor een heel andere strijd: een nieuw leven starten in Amerika, met de herinnering aan die vreselijke ervaring elke dag in haar achterhoofd.

In 2010 belandde de dappere meid in Amerika, zonder de minste kennis van het Engels. Zelfs van haar moedertaal -het Pasjto- had ze bitter weinig kaas gegeten. Intussen heeft ze via plastische chirurgie een neusprothese gekregen en spant ze zich ook hard in om bij te leren, een 'voorrecht' dat haar onder het talibanregime niet gegund was.

Het ziet er echter naar uit dat de psychologische littekens in de eindafrekening veel zwaarder zullen doorwegen dan die op haar lichaam. Zo zeggen haar vrienden dat ze met hevige gemoedswisselingen af te rekenen krijgt: diepe affectie kan zomaar omslaan in een woedeaanval.

De 22-jarige dame ging met haar posttraumatische stressstoornis ook in therapie bij psycholoog Shiphra Bakhchi. "Ik hoop echt dat ze op een bepaald moment kan gaan functioneren als een jongedame die een verschrikkelijk trauma meegemaakt heeft", luidt zijn oordeel.

Op twaalfjarige leeftijd werd Aesha uitgehuwelijkt aan een talibanstrijder, kwestie van een schuld af te lossen. Zijn familie misbruikte haar en verplichtte haar om in de stal bij de dieren te slapen. Toen ze uiteindelijk trachtte te vluchten, hakte haar echtgenoot als straf haar neus en oren af. "Tijdens die nacht ben ik flauwgevallen", herinnert de jongedame zich. "Het leek wel alsof er koud water in mijn neus zat. Ik probeerde mijn ogen te openen, maar dat ging niet eens door al dat bloed."

Voor dood werd Aesha achtergelaten in de bergen. Mirakels zijn echter de wereld nog niet uit: ze slaagde er nog in om naar het huis van haar grootvader te kruipen en via haar vader kwam ze in een medische faciliteit van de Amerikanen terecht, waar ze tien weken verzorgd werd. Daarna verhuisde ze naar een geheim opvangcentrum in Kaboel.

In augustus 2010 volgde dan de grote verhuis naar New York, waar ze terecht kwam bij de humanitaire organisatie Women for Afghan Women. Ondanks de (financiële) steun ging het met haar echter van kwaad naar erger. Tijdens een van haar woede-uitbarstingen sloeg ze haar hoofd tegen de grond, trok ze aan haar haar en beet ze op haar vingers. "Niemand was in staat om die zelfverminking te voorkomen, de hulpdiensten moest er zelfs bijgehaald worden", vertelt Esther Hyneman, haar vertrouwelinge in het centrum. Daarna volgde een nieuwe ziekenhuisopname van tien dagen.

De knusse warmte van een familiale omgeving, daar ontbrak het Aesha aan. Daarom mocht ze in december vorig jaar bij Mati Arsla en Jami Rasouli-Arsala gaan inwonen, een koppel dat familie is van een ex-bestuurslid bij Women for Afghan Women. Op die plek neemt ze nu stilaan de draad van haar verwoeste leven weer op.

"Toen ze hier voor het eerst aankwam, was ze een emotioneel wrak", weet Hyneman nog. "Bij haar vertrek was ze een heel ander mens. We zijn blij dat ze nu op de juiste plek zit om zich verder te ontwikkelen, maar we missen haar."

Dokters hopen nog steeds haar een meer permanente oplossing te kunnen aanbieden. Met weefsel en kraakbeen van andere lichaamsdelen zouden haar neus en oren immers 'gereconstrueerd' kunnen worden. "Elke keer als Aesha in de spiegel kijkt, wordt ze herinnerd aan die tijd van slavernij", aldus dokter Peter H. Grossman. "Maar gelukkig kan ze af en toe ook nog lachen. Op die momenten ontsnapt haar jonge geest uit het lichaam dat al sinds de geboorte te maken kreeg met onrechtvaardigheid." (br.hln - foto you tube)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke minuut 72 uur uploads op YouTube

Elke minuut 72 uur uploads op YouTube


http://desmond.imageshack.us/Himg99/scaled.php?server=99&filename=youtubepz.jpg&res=landing


De videosite YouTube viert zijn zevende verjaardag. Daarbij is een mijlpaal bereikt: elke minuut uploaden de gebruikers in totaal 72 uur aan video's naar de site. Dat maakte YouTube bekend via Twitter.

Volgens CNet was dat een jaar geleden nog 48 uur video per minuut, dus is het gebruik van de videosite sterk gestegen. Het bedrijf is helemaal eigendom van Google.

In januari werd nog bekendgemaakt dat er dagelijks 4 miljard filmpjes werden bekeken en elke minuut 60 uur aan videomateriaal werd gedeeld. Volgens YouTube zijn er wereldwijd 800 miljoen gebruikers die filmpjes uploaden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op vier Japanners denkt aan zelfdoding

Eén op vier Japanners denkt aan zelfdoding


http://oi46.tinypic.com/qoeomw.jpg


In Japan zijn het vooral jongeren die zelfdoding overwegen, terwijl een kwart van de totale bevolking ooit heeft overwogen uit het leven te stappen. Dat blijkt uit een onderzoek van de regering.

Volgens Kaoru Saito van de overheidsorganisatie ter preventie van zelfdoding, heeft de recessie de levens van jongeren in Japan danig beïnvloed. Schoolverlaters vinden geen job en hun ouders kunnen heb financieel niet meer ondersteunen.

Een boeddhistische non die elke maand aan meer dan 140 suïcidale mensen advies verstrekt, meent dat de trend niet enkel aan de economische toestand van het land is toe te schrijven. Volgens haar is het vaak eenzaamheid die voor depressies zorgt, waardoor velen geen levensdoel meer hebben.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met hooikoorts achter het stuur: verantwoord of niet?

Met hooikoorts achter het stuur: verantwoord of niet?


http://oi48.tinypic.com/2jbplxe.jpg


Mensen die aan hooikoorts lijden, worden aangeraden om met hun symptomen niet achter het stuur te kruipen. Uit een recente rondvraag blijkt namelijk dat één derde van de patiënten wel eens de controle over zijn auto verliest. Maar is zo'n verbod wel realistisch?

In Groot-Brittannië vindt de verkeerspolitie alvast van wel. Zij willen zelfs boetes uitschrijven voor mensen met hooikoorts die toch achter het stuur kruipen.

Concentratie
De geïrriteerde, tranende ogen kunnen het zicht troebel en onduidelijk maken, terwijl het voortdurende niezen ervoor zorgt dat de bestuurders af en toe hun ogen moeten sluiten. Uit een enquête van autospecialist Halfords bleek dan ook dat één derde van de hooikoortslijders af en toe zijn concentratie verliest tijdens het autorijden.

"Op die manier achter het stuur kruipen, is onverantwoordelijk", vindt agent Steve Rounds van de Britse Central Motorway Police Group. "Het kan gezien worden als een verzwarende factor bij een ongeluk dat leidt tot ernstige verwondingen of erger."

"Daar komt nog eens bij dat heel wat medicijnen tegen hooikoorts zorgen voor slaperigheid", waarschuwt Rounds. De bijsluiter lezen alvorens je achter het stuurt kruipt, vindt hij dan ook een aanrader.

Toch is het natuurlijk niet realistisch voor patiënten om zich tijdens het volledige hooikoortsseizoen op te sluiten in huis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat meer dan een kwart van de bestuurders wel achter het stuur kruipt met ernstige symptomen van hooikoorts.

Volgens wetenschappers wordt deze zomer één van de ergste ooit voor hooikoortslijders. In vergelijking met 20 jaar geleden worden er dubbel zoveel mensen door getroffen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neko Case - I Wish I Was The Moon

Neko Case - I Wish I Was The Moon

Klik op de foto om haar te beluisteren

Neko Case is een Amerikaanse zangeres , vooral bekend om haar solo carrière en haar bijdrage als lid van de Canadese indie rock groep The New Pornographers» Reageer (0)
19-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden schapen ingezet om Kalmthoutse Heide te redden

Honderden schapen ingezet om Kalmthoutse Heide te redden


http://oi47.tinypic.com/263j75u.jpg


Op de vorig jaar door een brand ernstig beschadigde Kalmthoutse Heide worden vanaf deze week enkele honderden schapen ingezet. De dieren zullen er de komende maanden het pijpenstrootje begrazen, een agressieve grassoort die de oorspronkelijke heidebegroeiing in de weg staat. Volgens het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) worden de komende weken en maanden cruciaal voor het herstel van de heide.

"We zouden het gras natuurlijk ook kunnen maaien, maar dan nemen we alle begroeiing mee", zegt Bert Goyens van het ANB. "De kuddes schapen zijn erop gekweekt om magere vegetatie zoals het pijpenstrootje te verteren. Ze gaan daar in deze periode van het jaar zelfs specifiek naar op zoek, omdat het op dit moment op de heide de planten zijn met de meeste proteïnen."

Volgens het ANB staat vooral het gebrek aan financiële middelen efficiëntere remedies zoals het plaggen van de door de brand geteisterde stukken grond - waarbij het volledige oppervlak wordt weggeschraapt - in de weg. Toch zullen bepaalde stukken de komende maanden nog op die manier moeten worden aangepakt. "Op sommige plekken zie je de heidebegroeiing al massaal opnieuw opschieten", zegt Goyens, "maar even vaak is dat helemaal niet het geval."

Bij de brand op de Kalmthoutse Heide, op 25 mei een jaar geleden, gingen 600 hectare heide en bos in vlammen op. Het ging om de grootste ecologische ramp ooit in Vlaanderen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jamie Cullum - What A Difference A Day Made

Jamie Cullum - What A Difference A Day Made

Klik op de foto om hem te beluisteren


Jamie Cullum (Malmesbury (Wiltshire), 20 augustus 1979) is een Britse jazzpianist en -zanger. Hij behoort tot de populairste jazzartiesten aan het begin van de 21e eeuw.

Zelf noemt hij de muziek op zijn nieuwere albums geen pure jazz, maar jazz met een vleugje rock en pop. Een populaire benaming voor deze stijl is jazzpop. Zijn eerste cd Heard it all before wordt over het algemeen wel als 'echte' jazz beschouwd.

Op zijn negentiende, terwijl hij aan de Universiteit van Reading studeerde, bracht hij zijn eerste plaat uit: Jamie Cullum Trio — Heard it all before. Door dit album kwam hij in contact met bassist Geoff Gascoyne en speelde hij op Gascoynes album Songs of the summer. In 2002 nam Cullum zijn tweede album Pointless nostalgic op, maar zijn doorbraak naar een groot publiek kwam met Twentysomething in 2003. Op dit album, dubbel-platina in het Verenigd Koninkrijk, speelt hij naast eigen nummers ook covers van Jimi Hendrix (Wind cries Mary), Jeff Buckley (Lover, you should've come over), Radiohead (High And Dry) en Pharrell Williams (Frontin).

Jamie Cullum is getrouwd met model en schrijfster Sophie Dahl.

In Nederland werd Jamie Cullum bekend tijdens North Sea Jazz 2004. De man die lange tijd vaste drummer van Jamie was, Sebastiaan de Krom, komt uit Nederland. In Nederland was hij onder andere te zien tijdens Nijmegen Rockin' Park en in Paradiso.

Ter promotie van zijn vierde album Catching Tales (dat in september 2005 uitgekomen is) heeft hij op 14, 15 en 16 december de Heineken Music Hall aangedaan.

29 april 2006 stond hij in de line up van Koninginnedag een uur lang te spelen op het Museumplein te Amsterdam. Als statement droeg hij een shirt van zangeres Anouk die zeer geliefd is bij Jamie.

Op 23 juli 2006 speelde Jamie Cullum weer in Nederland in het Zuiderpark in Den Haag. Hier was het 1-daags festival Arrow Rock Jazz In The Parc georganiseerd, met onder meer New Cool Collective en Wende Snijders. Jamie Cullum zette opnieuw een set neer van meer dan 2 uur voor het 8500 koppen tellende publiek.

Op het album van de Haarlemse hiphop-band Relax, Pirates Among Puppets, speelt hij mee met het nummer "Bittersweet".

Op 12 juli 2009 speelde Jamie Cullum opnieuw op het drie-daagse jazzfestival North Sea Jazz. Dit festival betekende in 2004 zijn doorbraak in Nederland.

Na Catching Tales duurde het vier jaar voordat de Brit een nieuw album zou uibrengen. Dit kwam ook omdat zijn vaste twee bandleden Geoff Gasgoyne en Sebastiaan de Krom na zeven jaar hetzelfde repertoire zin hadden in wat anders en Jamie verlieten. Percussionist Tom Richards bleef wel. Met nieuwe muzikanten en een nieuwe producer maakte Jamie het album The Pursuit, waarop hij voor het eerst gebruik maakt van meer elektronische muziek.

In 2006 gaf hij een concert in Vorst Nationaal met vooral nummers van zijn nieuwe cd 'Catching Tales' en datzelfde jaar was hij één van de headliners op het folkfestival van Dranouter.

Op 19 juli 2009 trad hij ook op op het Gent Jazz Festival. Hij bracht er een mix van oude en nieuwe nummers, met o.a. zijn nieuwe nummer I'm all over it now.

Op 14 augustus 2011 trad hij op in Antwerpen op Jazz Middelheim.
» Reageer (0)
18-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Succes: daar moet je voor geboren zijn

Succes: daar moet je voor geboren zijn


http://oi46.tinypic.com/flanvr.jpg


Voor sommige mensen lijkt het leven vanzelf te gaan: goede punten, veel vrienden, uitdagende carrière. Anderen moeten ploeteren, blijven proberen met vallen en opstaan. Meestal wordt dat toegeschreven aan 'intelligentie', 'doorzettingsvermogen' en/of 'geluk'. Nieuw onderzoek duidt een andere (onderliggende) oorzaak aan: de genen.

800 paar eeneiige en twee-eiige tweelingen werden bevraagd over hun attitudes tegenover het leven.  Op die manier kan de invloed tussen 'nature' (de eigen aard) en 'nurture' (opvoeding) worden gescheiden. Bij een vergelijking bleek dat de genen een grotere invloed hebben op succes dan levensstijl.

Wat kunnen de genen daar aan doen? Genen hebben in sommige gevallen een invloed op persoonlijkheidskenmerken, en in het bijzonder op 'zelfcontrole'.

Dit kenmerkt bepaalt hoe vasthoudend en vastbesloten je bent. Met andere woorden: of je doorzet en er voor gaat.  "Dit was de belangrijkste factor. Er was een groot genetisch verschil in de mogelijkheid van mensen om zich te beheersten, door te zetten als het moeilijk werd en op een positieve manier op uitdagingen reageren", legt onderzoek Timothy Bateman uit in Journal of Personality.

Logisch: Iemand die weigert op te geven, kan meer bereiken dan iemand die zich laat tegenhouden door een hindernis.

Daar stopt het niet: de genen hebben ook een invloed op de doelgerichtheid van een persoon, hoe ze opschieten met andere mensen en dat ze blijven leren en evolueren. Al deze factoren samen kunnen het verschil maken tussen succes en geen succes, aldus de onderzoekers.

"Sinds de oude Grieken discussiëren mensen al over de aard van een goed of succesvol leven. Lang werd gedacht dat de familie en omgeving een dominante rol spelen. Maar dit bewijst dat ook de genen een krachtige invloed hebben", verklaart professor Bateman.

"Bij 'aangeboren kenmerken' denk je aan sociale status, rijkdom of onverklaarbaar talent. Maar het is meer dan dat: het gaat ook om wat je doét met wat je krijgt."

Wie niet is gezegend met de juiste genen hoeft niet te wanhopen: een vastomlijnd doel blijft de kern. "Wie streeft naar succes, moet zich daar op focussen en het verschil proberen te maken." Succes daarmee!

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.300.000 m³ Zwitserse Alpen weg door landverschuiving

300.000 m³ Zwitserse Alpen weg door landverschuiving

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

In de Zwitserse Alpen is een gedeelte van een berg door een landverschuiving ingestort en van het een op het andere moment verdwenen. In totaal brokkelde zo'n 300.000 m3 gesteente af, dat in de vallei viel. Niemand raakte gewond en er werd geen schade gemeld. Wel blijven de omliggende dorpen uit voorzorg tot maandag afgesloten.

Geologen onderzoeken of de klif Valegion zich stabiliseert, zo schrijft Le Matin. Bewoners van de nabijgelegen dorpjes Preonzo en Gnosca leven al tien jaar met de dreiging dat het gedeelte van de berg kan instorten. In mei 2002 viel er 150.000 kubieke meter aan gesteente in de vallei.

Deze aardverschuiving was niet zo groot als die begin dit jaar plaatsvond in de Zwitserse Alpen op de Piz Cengalo. Toen stortte er 4 miljoen kubieke meter rots in de vallei, zoveel als 4000 eengezinswoningen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Colruyt kaatst bal terug naar overheid

Colruyt kaatst bal terug naar overheid


http://oi50.tinypic.com/2r7mzuv.jpg


Als de Belgische overheid de warenhuizen verplicht om tabakswaren te verkopen aan de prijs die op het tabaksbandje is vermeld, is dat in strijd met de Europese wetgeving. De Europese Unie verbiedt immers dat overheden minimumverkoopprijzen opleggen. Zo reageert Colruyt op berichten dat de keten het verbod op tabaksreclame zou schenden.

Colruyt ontkent dat ze reclame maakt voor tabaksproducten. "Warenhuizen zijn verplicht om de verkoopprijs van het product, ook van tabaksproducten, duidelijk aan te geven in de winkelrayons", luidt het. "Wat Colruyt doet, is niet meer of minder dan zich gedragen naar een wettelijke verplichting. Gevolg geven aan een wettelijke verplichting kan onmogelijk worden beschouwd als reclame."

De keten ontkent ook dat hij tabaksproducten promoot bij jeugdbewegingen. Zij krijgen al enkele jaren een algemene korting van 3 procent op hun kasticket. Tot nu toe gold die korting ook voor tabaksproducten. Hoewel Colruyt dat niet beschouwt als een inbreuk op het verbod op tabaksreclame, heeft het "al enige tijd terug" toch beslist om bij volgende kortingacties voor jeugdkampen de korting niet toe te kennen voor tabaksproducten.

De federale overheidsdienst Volksgezondheid is ook al op de hoogte van die beslissing, luidt het nog. "Colruyt is dan ook verbaasd dat Volksgezondheid hier nu nog mee naar buiten komt."  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blijf van de pep- en kalmeerpillen

"Studenten: blijf van de pep- en kalmeerpillen"


http://oi46.tinypic.com/35ksbpw.jpg


De examens komen eraan, en dat is een bron van stress voor veel studenten. Om de leerstof verwerkt te krijgen op korte tijd, grijpen ze steeds vaker naar pep- , (en vervolgens) kalmeer- of slaapmiddelen.

De middelen dienen enerzijds om de concentratie en het geheugen te verbeteren en het vermoeidheidsgevoel weg te nemen, anderzijds om de zenuwen te kalmeren, te slapen wanneer ze willen slapen of om het opwekkende effect te neutraliseren.

Dat is niet zonder risico, want de pillen komen met significante en vaak onderschatte neveneffecten. Pepmiddelen bijvoorbeeld leiden tot hartkloppingen, nervositeit, slaapproblemen en zijn verslavend.  Ook van kalmeer- en slaapmiddelen word je snel afhankelijk, vooral omdat hun effect vermindert mettertijd waardoor je steeds meer moet nemen voor hetzelfde effect.

De Limburgse hogescholen en universiteit maken zich zorgen over die ongezond studeergedrag, en lanceerden daarom een campagne gemaakt door een studente.

De affiches suggereren twee vormen van examenvervalsingen: spieken en verleiding. Het gebruik van drugs of pepmiddelen wordt daarmee ook bestempeld als een te vermijden examenpraktijk.» Reageer (0)
17-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De simpele dingen die een vrouw opwinden

De simpele dingen die een vrouw opwinden


http://oi50.tinypic.com/w0glr8.jpg


Er bestaat zoiets als 'de kunst van het verleiden', wat doet veronderstellen dat het een ingewikkeld en moeilijk proces is. En toch weten de meeste mensen perfect wat hen opwindt. Het gaat om vrij gewone dingen: een glaasje wijn, een romantisch dinertje of het fluisteren van de woordjes 'ik hou van jou'.

Dat blijkt uit een enquête van Yahoo! Shine en Fitness Magazine, die bij zo'n 1.000 volwassenen peilde naar hun seksuele voorkeuren en gewoontes.

Zowel mannen als vrouwen gingen akkoord dat een romantisch diner met een goede fles wijn de perfecte opwarmer is voor een passionele nacht.

Ook het fluisteren van woordjes in elkaars oor is een ijsbreker, al moeten het dan wel echt lieve dingen zijn, geen obscene woordjes. Zo gaf 42 procent van de ondervraagde vrouwen aan dat 'ik hou van jou' hen opwindt, terwijl slechts 25 procent zin krijgt als haar partner zegt hoe 'heet' ze is.

Daarnaast bleken ook andere vormen van communicatie erg belangrijk te zijn. Jonge mannen en vrouwen bekenden te genieten van flirterige sms'jes. 22 procent van hen raakt opgewonden door een expliciet berichtje, ten opzichte van slechts 12 procent bij de oudere generaties. Wel gaf bijna de helft van alle volwassenen toe dat ze ooit al aan telefoonseks deden.

Wat de seks zelf betreft, gaven samenwonende en getrouwde koppels aan dat ze gemiddeld 2,4 keer per week de liefde bedreven. Voorafgaand aan een stomende vrijpartij fantaseerde 38 procent over zijn eigen partner, terwijl hetzelfde percentage zichzelf met een celeb voorstelde.

De ondervraagde singles bleken gemiddeld 5,3 keer per week seks te hebben. Met wie dat dan wel was, werd niet duidelijk in de studie. Dat er sterk overdreven werd, is dan ook niet uitgesloten.

Ongeacht hoe vaak ze seks hadden, zei 65 procent van de vrouwen tevreden te zijn met de lengte van de vrijpartij. 55 procent van de mannen hoopte echter op wat meer tijd tussen de lakens. Als het mogelijk zou zijn om een extra uur toe te voegen aan een dag, zou 46 procent van de mannen dat dan ook opvullen met seks. Slechts 24 procent van de vrouwen was het daarmee eens. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucchero - Baila Morena

Zucchero - Baila Morena

Klik op de foto om hem te beluisterenZucchero, artiestennaam van Adelmo Fornaciari (Roncocesi (Emilia-Romagna), 25 september 1955), is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer. 'Zucchero' is Italiaans voor 'suiker', de bijnaam die hij van een lerares kreeg en die hij later voor zichzelf is gaan hanteren.

Levensloop

Zucchero brak in 1985 door in Italië na zijn deelname aan het Festival van Sanremo met het nummer Donne. Na enkele goedverkopende albums volgde in 1988 het uitermate succesvolle album "Blue's" dat het best verkochte album ooit in Italië werd en gemaakt werd met sessiemuzikanten als Clarence Clemmons en de legendarische Memphis Horns. In 1989 volgde het album "Oro incenso e birra" (lett. "Goud wierook en bier", en betrekking hebbend op het bijbelse "Goud, wierook en mirre"/"Oro incenso e mirra") met gastoptredens van Ennio Morricone, Rufus Thomas en Eric Clapton en dat de hits "Diavolo in me" en "Diamante" bevatte. In 1991 volgde de complete Europese doorbraak met een heropname van zijn vroegere hit Senza una donna (Engels: Without a woman) samen met Paul Young. Hiermee behaalde hij internationaal succes, wat hij spoedig herhaalde met een Engelse versie van Diamante met Randy Crawford.    http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/zucchero2.jpg?t=1246653420In 1992 nam Zucchero het crossoverstuk Miserere op samen met Luciano Pavarotti. De demo van dit nummer werd ingezongen door de dan nog onbekende Andrea Bocelli, die later tijdens Zucchero's Miserere tour de klassieke vocalen voor zijn rekening nam en in 1994 met het door Zucchero geschreven Il mare calmo della sera zelf doorbrak. In 1994 nam Zucchero zelf deel aan Woodstock '94.

In 1996 haalde Zucchero een internationale hit met Il volo van het studioalbum "Spirito DiVino" dat een jaar eerder uitgekomen was. In 1996 volgde een compilatie album, "The best of Zucchero Sugar Fornaciari's Greatest Hits" dat vooral gebaseerd is op nummers van "Blue's", "Oro Incenso e Birra" en "Spirito DiVino". Na een lange wereldtournee bracht Zucchero in 1998 het album "Bluesugar" uit, waarvan de eerste single "Blue" geschreven werd met Bono van U2 en tourde wederom door Europa en de VS. In 2001 volgde het album "Shake" dat onder meer het laatste nummer dat blueslegende John Lee Hooker voor zijn dood opnam ("Ali D'Oro") en de Europese zomerhit "Baila (Sexy Thing)" bevat.

In mei 2004 bracht Zucchero het album Zu & Co. uit, waarin hij duetten zingt met grote artiesten waaronder Pavarotti, Bocelli, Tom Jones, Eric Clapton, Miles Davis en Sting. In oktober volgde de DVD 'Zu & Co. Live at the Royal Albert Hall waarop Zucchero samen met, onder andere, Eric Clapton, Luciano Pavarotti, Paul Young, Brian May en Solomon Burke nummers van 'Zu & Co.' ten gehore bracht. In 2005 volgde een Nederlandse versie van "Zu & Co." met een speciaal hiervoor opgenomen duet met Ilse DeLange.

In september 2006 is 'Fly', een nieuw studioalbum van Zucchero uitgekomen, geproduceerd door Don Was. De eerste single was "Bacco Perbacco", die gevolgd werd in begin 2007 door "Occhi", beiden waren Paradeplaat op Radio 2. Op 27 en 28 mei 2007 gaf Zucchero een concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

In november 2007 komt een nieuw compilatie album uit onder de titel All the Best. In 2008 tourt Zucchero naar aanleiding van dit album, en gaf drie concerten in Nederland: in Ahoy, Rotterdam, in De Oosterpoort, Groningen en in Vredenburg Leidsche Rijn, (Utrecht).


» Reageer (0)
16-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts 1 op 10 poetst tanden juist

Slechts 1 op 10 poetst tanden juist

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Hoewel de meeste mensen hun tanden regelmatig poetsen, doet slechts één op tien het juist. Bijna niemand weet wat de juiste techniek is, hoe de tandpasta gebruikt moet worden en dat fluoride noodzakelijk is in de strijd tegen tandbederf.

Voor hun onderzoek bestudeerden Pia Gabre en haar collega's van de universiteit van Gotenburg de poetsgewoonten van 2.013 Zweden tussen 15 en 80 jaar. Aan hen werd gevraagd hoe vaak en hoe lang ze poetsten, welke en hoeveel tandpasta ze gebruikten en hoeveel water daarvoor nodig was.

De resultaten toonden dat slechts tien procent de tandpasta op de meest effectieve manier gebruikte. "De meeste mensen leerden als kind hun tanden poetsen, met de hulp van hun ouders. En zelfs als ze op latere leeftijd meer leerden over effectievere methodes, blijven ze poetsen zoals ze het leerden", zegt Gabre.

"Bovendien wordt er vooral gepoetst omwille van sociale normen en het verkrijgen van een fris gevoel, maar niet om tandbederf te voorkomen", zegt Gabre.

80 procent van de ondervraagden zei tevreden te zijn over hoe ze zorg dragen voor hun gebi, maar volgens de wetenschappers is er nog veel ruimte voor verbetering. Zij vinden dat het advies eenvoudiger, duidelijker en makkelijker in gebruik moet worden.

1. Poets je tanden minstens 2 keer per dag, na het ontbijt en voor je gaat slapen. Poets niet onmiddellijk na het eten van zure vruchten of vruchtensap, want de combinatie van poetsen en zuur is schadelijk voor je tanden.

2. Kies voor een tandpasta met fluoride, want dat beschermt tegen tandbederf. Als je vaak gaatjes krijgt, kies dan voor een tandpasta met nog meer fluoride.

3. Plaats de borstel in een hoek van 45 graden (schuin) tegen het tandvlees. Maak kleine, zachte draaibewegingen van rechts naar links en omgekeerd.

4. Doe hetzelfde langs de buiten- én binnenkant van je tanden. Om de binnenkant van je voorste tanden te poetsen, moet je de borstel verticaal houden en van boven naar onderen bewegen. Vergeet ook je tong niet!

5. Een goede poetsbeurt moet minstens drie minuten duren. Er bestaat ook een app die per deel van het gebit aangeeft hoe lang je moet poetsen. Handig en leuk, ook voor kinderen.

6. Vermijd spoelen met water na het poetsen. Op die manier heeft de fluoride meer tijd om in te werken.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VS hebben actieplan om Alzheimer te overwinnen tegen 2025

VS hebben actieplan om Alzheimer te overwinnen tegen 2025

http://oi46.tinypic.com/1z39cpk.jpg


De Verenigde Staten hebben een actieplan uit de doeken gedaan om de inspanningen in het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer te herlanceren en in het op punt stellen van nieuwe behandelingen tegen 2025 die in staat moeten zijn de ziekte te overwinnen. Meer dan vijf miljoen Amerikanen zijn getroffen door de ziekte.

"Dat betekent dat onze onderzoeksinspanningen voor preventie en behandeling uitbreiden door middel van klinische testen met de meest veelbelovende experimentele geneesmiddelen", verklaarde de minister van Volksgezondheid, Kathleen Sebelius. "De last van Alzheimer terugdringen zal ook het volledige engagement vereisen van de publieke en de private sector", stelde ze tijdens een tweedaags symposium.

In februari had het Witte Huis voor dit en volgend jaar 156 miljoen dollar extra voorgesteld voor de strijd tegen de ziekte. Dat komt neer op een stijging met 25 procent ten opzichte van het huidige budget. Van dat bedrag is 50 miljoen dollar onmiddellijk beschikbaar voor onderzoek en 26 miljoen dollar voor de zorgverstrekkers, voor hun opleiding en voor informatie aan het publiek over de ziekte. De overige 80 miljoen dollar zal president Barack Obama aan het Congres vragen in het kader van de begroting 2013.

De National Institutes of Health (NIH) zullen de eerste 50 miljoen dollar onmiddellijk gebruiken voor bijkomend onderzoek om efficiënte behandelingen te ontwikkelen, de vooruitgang van de ziekte af te remmen en ze zelfs te voorkomen, zei Sebelius.

Vorsers van de NIH hebben twee klinische proeven weerhouden. Een ervan dient om de efficiëntie te testen van een neusspray met insuline, met als doel het geheugen te herstellen van alzheimerpatiënten. Eerder onderzoek heeft een verband tussen Alzheimer en diabetes aangetoond. De tweede test gaat na hoe bepaalde antilichamen de achteruitgang van de mentale capaciteit kunnen voorkomen bij gezonde mensen die een hoger genetisch risico lopen om de ziekte te ontwikkelen.(br.hln - foto ap)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marinier ziet gehandicapt zoontje van zes bij thuiskomst voor eerst lopen

Marinier ziet gehandicapt zoontje van zes bij thuiskomst voor eerst lopen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


De Amerikaanse marinier Jeremy Cooney, vader van zes kinderen, zal zijn thuiskomst na een lange opdracht in Afghanistan niet snel vergeten. 'Staff Sergeant' Cooney zag zijn zesjarig zoontje Michael voor het eerst lopen en dat recht naar zijn armen toe. Het jongetje lijdt aan een hersenverlamming en leerde pas lopen toen Jeremy in Afghanistan zat. Voor zijn terugkomst had Melissa, de vrouw van Jeremy, een feestje geregeld in de gymzaal van de school van Michael.

"We hadden het feit dat onze zoon stilaan kan lopen voor hem geheim houden", aldus Melissa op een 'welkom thuis'-blog voor Amerikaanse soldaten. "De dokters hadden ons gezegd dat hij nooit zou kunnen lopen of veel doen." Een speaker die over de intercom vertelde dat zijn kinderen bijzonder trots zijn op hem en de kids die speciaal cadeautjes in elkaar hadden geknutseld, maakt het plaatje compleet. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Police - Message In A Bottle

The Police - Message In A Bottle

Klik op de foto om ze te beluisteren


The Police is een popgroep die bestaat uit drie leden: Sting, Stewart Copeland en Andy Summers. Zij boekte haar grootste successen in de jaren tachtig en is officieel nooit uit elkaar gegaan.

Stewart Copeland wilde een nieuwe groep oprichten en had daarvoor al een naam: 'The Police'. Hij had Sting reeds aan het werk gezien en dacht aan hem om in zijn nieuwe groep te spelen. De derde persoon werd Henri Padovani, een 24-jarige Corsicaan. Samen brachten ze op 12 februari 1977 de eerste single van The Police uit: 'Fall Out'. Hun carrière kwam echter niet van de grond. Toen producer en tevens bassist Mike Howlett  Sting uitnodigde om in zijn nieuwe groep Strontium 90  mee te spelen, zag het ernaar uit, dat dit het einde van The Police zou betekenen. Maar toen Howletts drummer op het laatste moment afhaakte, nam Stewart zijn plaats in. Bij een repetitie werden ze voorgesteld aan Andy Summers, destijds de leadgitarist bij Mike Howlett. Zowel Stewart als Sting wilden Andy bij de groep, maar Andy wilde dat ze eerst Henri ontsloegen. Na enkele optredens met hun vieren werd de knoop doorgehakt en Henri werd ontslagen. Hun livedebuut was op 18 augustus 1977 in de Rebecca's club in Birmingham. In 1979 staat de band op Pinkpop tijdens hun zomertournee langs diverse festivals. De bandleden beschouwen dit optreden als bepalend voor de rest van hun carrière.

Daarna kwam hun groep echt van de grond met klassiekers als So lonely, Roxanne, Can't stand losing you, Message in a bottle, Walking on the moon, Don't stand so close to me, De Do Do Do De Da Da Da, Every little thing she does is magic, Spirits in the material world, Every breath you take, King of pain en vele andere. In 1985 viel de groep uiteen na ruzies. Officieel is de groep nooit uit elkaar gegaan, maar was er sprake van een ingelaste pauze voor solo-projecten van de bandleden.

Op aandringen van Sting is de band in 2007 weer actief in een reünietour ter ere van de dertigste verjaardag van The Police. In eerste instantie voelden Stewart Copeland en Andy Summers hier weinig voor, maar toen Sting voorstelde om de inkomsten gelijk te verdelen gingen ze in zijn enthousiasme mee. In het verleden verdiende Sting als frontman namelijk meer dan de overige bandleden.

Op 11 februari 2007 opende The Police de 49e jaarlijkse Grammy Awards met het legendarische nummer Roxanne. In het voorjaar startte hun reünietour in Vancouver  (Canada) en op 13 en 14 september hebben zij in Nederland twee optredens gegeven in de Amsterdam ArenA. In het voorprogramma stond Fiction Plane, de band van Joe Sumner, de zoon van Sting. Daarnaast verschijnt er een verzamelalbum waarop een bonusnummer 'Fall Out' is toegevoegd, de allereerste single uit 1977.

Op 8 oktober 2007 was het de beurt aan België voor een uitverkocht optreden. Het tweede voorzien op 9 oktober 2007 werd afgelast omdat Sting last kreeg van zijn stem. De eerste signalen hiervan waren reeds te merken op het optreden van 8 oktober. Ook in Antwerpen werd het voorprogramma verzorgd door Fiction Plane.» Reageer (0)
15-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Record: antieke Leica geveild voor 2.160.000 euro

Record: antieke Leica geveild voor 2.160.000 euro


http://oi50.tinypic.com/16k88it.jpg


In Wenen is zaterdag een nieuw recordbedrag betaald voor een fototoestel uit 1923 van het Duitse merk Leica, namelijk 2.160.000 euro. De veiling vond plaats in Galerie Westlicht. De koper wenst anoniem te blijven.

De verkoop van het fotoapparaat werd ingesteld op 300.000 euro. Gedacht werd dat de veiling 600.000 à 800.000 euro zou opbrengen. De Leica van serie 0/nummer 116 ging onder de hamer voor 1.800.000 euro, wat met belastingen oploopt tot 2.160.000 euro.

Het vorige record werd in 2011 gevestigd met 1.320.000 euro voor een Leica van serie 0/nummer 117, eveneens in Wenen op een veiling van Galerie Westlicht, een van de bekendste galerijen op het gebied van fotografie.

Van de pre-serie produceerde Leica slechts 25 prototypes. Twee jaar later, in 1925, werd overgegaan tot de serieproductie. Slechts van twaalf van die exemplaren is het bestaan wereldwijd gekend. (br.hln - foto reuters)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse fles wijn uit 1774 geveild voor 38.385 euro

Franse fles wijn uit 1774 geveild voor 38.385 euro


http://oi49.tinypic.com/2q3dbmu.jpg


Een oude fles wijn uit de Franse Jura heeft op een veiling in Genève 38.385 euro opgebracht. De fles uit 1774 was volgens veilinghuis Christie's generaties bewaard in de kelders van de familie Vercel, een geslacht van wijnboeren in de streek van Arbois in de Jura.

Het gaat om een zeldzame wijn, de vin jaune uit de Jura, die van de savagnin-druif wordt gemaakt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man spendeert fortuin om 'hoederecht' te krijgen over hond

Man spendeert fortuin om 'hoederecht' te krijgen over hond


http://oi45.tinypic.com/2howpys.jpg


De Amerikaan Craig Dershowitz heeft bijna al zijn geld uitgegeven aan rechtszaken om zijn hond, Knuckles, terug te krijgen. Het doorzettende baasje, dat ondertussen zo goed als blut is, is nu op zoek naar nieuw geld waarmee hij zijn actie kan verderzetten.

Toen Craig en zijn liefje Sarah Brega uit elkaar gingen, moest de jonge New Yorker ook noodgedwongen afscheid nemen van zijn schattige puppy Knuckles, die drie vierde beagle en één vierde mops is. Omdat Craig geen idee had waar zijn ex met zijn hondje naartoe was, schakelde hij een privédetective in. Iets wat hem uiteraard een bomvol geld kostte.

Ondertussen weet Craig dat Knuckles, die hij op vele vlakken als zijn zoon aanschouwt, momenteel in Californië verblijft. Aangezien zijn ex weigert de kleine Knuckles terug te geven, is de juridische strijd om het hoederecht volop losgebarsten. Een gevecht dat Craig maar liefst 60.000 dollar (ongeveer 47.000 euro) kostte.

Ook Sarah, die in tegenstelling tot Craig een rijke familie heeft, vindt immers dat de hond haar toebehoort, aangezien Knuckles een cadeautje was van haar ex-vriend. Al weerlegt Craig, die zelfs woorden als 'dognapping' in de mond neemt, de beweringen van zijn ex-vriendin.

Craig, die ondertussen in serieuze geldnood zit, zet nu zijn laatste hoop op de hulp van internetgebruikers. Zo heeft het eenzame baasje een website opgestart waarmee hij geld wil inzamelen om zijn beste vriend Knuckles terug te krijgen.

Bekijk het filmpje door op onderstaande link te drukken

http://www.indiegogo.com/rescueknux» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw zeehondenverblijf in Zoo Antwerpen is klaar

Nieuw zeehondenverblijf in Zoo Antwerpen is klaar

http://oi47.tinypic.com/2rw2mbs.jpg


Zeehonden Herbie, Queenie, Mamy, Nath en Eufrazie genieten van hun in volle glorie herstelde verblijf. De restauratie gebeurde volgens de plannen van 1908. Het gaat om een geklasseerd stukje van de Antwerpse Zoo.

De bergrivier stroomt weer, de 6 meter brede waterval spettert van de rotsen, de romantische bruggetjes voeren bezoekers voorbij de grappige zeezoogdieren en de zeehonden zelf zonnen op het strand van hun vernieuwde zwembad.

Een groot deel van de restauratie behelsde de reconstructie van de monumentale gesculpteerde rotsen en de waterval, lang afgesloten om veiligheidsredenen. De overhangende waterpartij en de bergrivier werden terug in ere hersteld.

Het zeehondenverblijf is een groot heuvelachtig terrein van 1.300 m2 grenzend aan de nieuwe leeuwencanyon. Het zeehondenbassin met omliggend strand bevat nu zout in plaats van zoet water om het dierenwelzijn te bevorderen. Het zoute water verhindert namelijk oogproblemen.

Bekijk meer foto's via onderstaande link.

http://www.hln.be/hln/nl/8000/planet/photoalbum/detail/1438771/1123900/0/Zeehondenverblijf-Zoo-Antwerpen-gerestaureerd.dhtml


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 volwassene op 3 slaapwandelt

1 volwassene op 3 slaapwandelt


http://oi48.tinypic.com/2ce1cmb.jpg


Je poetst je tanden, glijdt onder de lakens, doet het licht uit en valt in slaap. Maar dat is niet voor iedereen het einde van het verhaal. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat slaapwandelen veel vaker voorkomt dan eerder werd gedacht. Maar liefst één derde van de volwassenen krijgt er op een bepaald moment in zijn leven mee te maken.

"Dat is een hoog aantal", vindt de auteur van de studie, dr. Maurice Ohayon van de Stanford University. "De vraag die volgt is natuurlijk of we bij deze mensen associaties kunnen vinden die het slaapwandelen kunnen verklaren. Het antwoord is ja."

Slaapwandelen is een soort parasomnie (verzamelnaam voor slaapstoornissen, zoals ook nachtelijke paniekaanvallen) dat in Amerika ongeveer 10 procent van de bevolking treft. Het rondwandelen terwijl men slaapt komt typisch voor tijdens de non-remslaap en kan van enkele seconden tot een half uur of meer duren.

Voor de studie gebruikten de wetenschappers echter de bredere term 'nachtelijk wandelen', omdat ze de proefpersonen niet zelf observeerden en dus geen echte diagnose konden stellen. Omdat ze vertrouwden op informatie die ze kregen uit interviews met 15.000 volwassenen, is het ook mogelijk dat sommigen eigenlijk wakker waren tijdens het nachtelijke wandelen.

Bijna 30 procent van de deelnemers rapporteerde minstens één nachtelijke wandelervaring in hun leven. Bij meer dan 3,5 procent gebeurde dat zelfs in het afgelopen jaar. Een kleine groep gaf aan dat ze er regelmatig mee te maken krijgt, met 1 procent die twee of meer keer per maand slaapwandelt.

Naast de frequentie van slaapwandelen, gingen de wetenschappers ook na of er andere aandoeningen zijn die gelinkt kunnen worden aan het slaapwandelen. Op die manier wilden ze mogelijke 'uitlokkers' blootleggen.

Met bepaalde mentale stoornissen werd een duidelijke link gevonden. Zo waren mensen met een depressie 3,5 keer meer geneigd om te slaapwandelen, terwijl patiënten met een obsessieve-compulsieve stoornis (of dwangneurose) er zelfs 4 keer meer kans op hebben. Daarnaast was er ook een verband tussen een alcoholverslaving en slaapwandelen.

Andere factoren, zoals een gebrek aan slaap, bleken ook een verschil te maken. Mensen die minder dan 7 uur per nacht sliepen, hadden een hoger risico, net als personen met een geschiedenis van slaapwandelen in de familie. Van deze laatste groep kreeg één derde er ook zelf mee te maken.

Hoe deze aandoeningen met elkaar in verband staan, is echter nog niet duidelijk welke aandoening de oorzaak en welke het gevolg is. "We zien wel een link, maar we kunnen nog niet zeggen wat de richting ervan is. Daarvoor is extra onderzoek noodzakelijk", zegt dr. Ohayon.

Maar hoewel er nog veel vragen blijven, bestaan er gelukkig wel al behandelingen. "Heel wat mensen ervaren slaapproblemen als ze onder stress staan, dus kan een cursus stressmanagement helpen", zegt dr. Philip Gehrman van de University of Pennsylvania, onafhankelijk van de nieuwe studie.

Voor velen is weten dat slaapwandelen veelvoorkomend en relatief normaal is al genoeg om weer rust te vinden. Een volgende stap is medicatie, maar dat hebben maar enkele patiënten nodig.  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 op 10 mannen durft niet te zeggen dat je gat te dik is

7 op 10 mannen durft niet te zeggen dat je gat te dik is


http://oi47.tinypic.com/2m7jbzt.jpg


Britse vrouwen verspillen jaarlijks 2,5 miljard euro aan kledij die hen niet past omdat mannen niet durven toegeven dat een outfit hun figuur niet flatteert.

Zeven op de tien mannen geven toe te liegen wanneer ze gaan shoppen met hun hun partner, omdat ze de gevoelens van hun geliefde niet willen kwetsen. Velen geven toe dat het makkelijker is te liegen tegen hun partner dan eerlijk te zeggen dat ze dik lijken in een kledingstuk.

10 procent vreest dat hun partner overstuur zou raken door de waarheid en dat ze zo het ganse weekend zouden verpesten. Een kwart echter geeft toe dat ze liegen omdat ze dan kunnen stoppen met shoppen. Ook vreest een vijfde dat als het toch zouden zeggen dat dit dan later tegen hen gebruikt zou worden.

Het frappante aan dit onderzoek is dat zeven op de tien vrouwen geloven dat hun geliefden wel eerlijk zijn in het pasholkje. Acht op de tien dames hoort ook liever de waarheid dan geld uit te geven aan kledij die ze nooit zullen dragen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dana Fuchs Band - I'd Rather Go Blind

Dana Fuchs Band - I'd Rather Go Blind

Klik op de foto om haar te beluisteren


Op haar negentiende belandt Dana Fuchs in het bluescircuit van New York . Momenteel reist deze prachtige zangeres de wereld rond met haar Dana Fuchs Band. Soul, blues en rock’n roll, dat is waar de Amerikaanse zangeres en songwriter Dana Fuchs voor staat. Met een krachtige, rauwe stem weet ze tijdens een concert het publiek in een mum van tijd te overtuigen.» Reageer (0)
14-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australië rouwt om 'engel' die honderden mensen redde op populaire zelfmoordplek

Australië rouwt om 'engel' die honderden mensen redde op populaire zelfmoordplek


http://oi46.tinypic.com/4juas0.jpg


Don Ritchie (85) is niet meer. U kent deze man waarschijnlijk niet, maar in Australië is zijn dood wel degelijk nieuws. Hij woonde vlakbij de populairste plek van Sydney om zelfmoord te plegen en heeft door de jaren heen honderden mensen kunnen ompraten. Zijn bijnaam luidde dan ook de 'engel van de kloof'.

'The Gap' is een klif aan de oostkust van Sydney. Don Ritchie kwam er regelmatig wanhopige mensen tegen die op het punt stonden hun leven te beëindigen. "Kan ik u ergens mee helpen?", was de vraag waarmee Ritchie honderden vreemdelingen spontaan aansprak. Meestal keken ze geschrokken om, waarna ze door de vriendelijke glimlach van de man overtuigd werden om toch maar niet te springen. Sommige mensen zouden zonder Ritchie wel degelijk zelfmoord gepleegd hebben. Zo gebeurde het wel eens dat ze hun schoenen, portefeuille en een briefje op een rots hadden gelegd voor ze naar de rand van de klif trokken. Officieel heeft Ritchie in vijftig jaar tijd 160 mensen van zelfmoord gered, hoewel zijn familie stelt dat het er bijna 500 waren.

"Hij kon echt zien wanneer iemand hulp nodig had", zegt zijn zus Sue Ritchie. "Vaak kon hij mensen met een paar woorden overtuigen mee te gaan naar ons huis voor een ontbijt en een kopje thee. Dat was ook nodig om hen van gedachte te doen veranderen." Don zat tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de Australische marine en had nadien een heel toepasselijke job voor zijn activiteiten nabij de kloof: hij verkocht levensverzekeringen. Vanuit het hele land zijn er berichten van rouw naar de familie Ritchie gestuurd. Parlementslid Malcolm Turnbull noemt Don Ritchie zelfs "één van de grootste Australiërs".

Don kreeg talrijke prijzen en werd bekroond met een medaille. Van de mensen die hij gered heeft, kreeg hij flessen champagne, kerstkaartjes en brieven om hem te bedanken. Sommigen stuurden hem twintig jaar later nog steeds kaartjes. "Ik ben 85 jaar en zelfs op mijn leeftijd heeft het mijn horizon verruimd om al deze fantastische mensen te mogen ontmoeten", zei hij vorig jaar. "Het is voor mij echt een beloning te zien dat deze mensen hun leven weer op het juiste spoor hebben gekregen."

Helaas moest Don ook toegeven dat hij niet altijd even succesvol was. Zo heeft hij verschillende mensen naar beneden zien springen. Hij herinnerde zich het verhaal van een jonge man die de hele tijd voor zich uit bleef staren toen Don tegen hem sprak. "Ik vroeg hem of hij geen pintje bier bij me thuis kwam drinken. Hij zei "nee" en stapte over de rand van de klif, terwijl zijn hoed wegvloog en in mijn armen landde." Enkele jaren geleden speelde zich nog een tragisch verhaal op 'The Gap' af, toen de 24-jarige Carolina Byrne naar beneden stortte. Haar 21 jaar oude vriend werd veroordeeld voor moord.

Hopelijk nemen de verhalen met tragische afloop niet toe nu Don Ritchie er niet meer is.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadsmensen bewegen meer dan plattelandsbewoners

Stadsmensen bewegen meer dan plattelandsbewoners


http://oi46.tinypic.com/avg2uh.jpg


Wie in de stad woont, beweegt per dag gemiddeld een kwartier langer dan plattelandsbewoners. Dat lijkt in strijd met het beeld van het platteland als bewegingsvriendelijke omgeving, maar is eigenlijk ook logisch. In de stad is het namelijk veel moeilijker om je te verplaatsen met de auto, dus wandelt en fietst men daar meer.

Het platteland wordt door de meeste mensen beschouwd als een 'bewegingsvriendelijke' omgeving. Op het platteland is het rustig, is er weinig verkeer en veel groen, waardoor het er aangenaam is om te wandelen of te fietsen. Het doctoraatsonderzoek van Delfien Van Dyck van de Universiteit Gent toont echter aan dat dit niet betekent dat de mensen die er wonen, ook daadwerkelijk meer bewegen.

Integendeel zelfs, want volwassenen die in de stad wonen bewegen per dag 15 minuten meer dan plattelandsbewoners. De belangrijkste verklaring hiervoor is dat mensen die in de stad wonen zich vaker te voet of met de fiets verplaatsen om ergens heen te gaan. Het gaat dus vooral om functionele verplaatsingen.

Daarnaast is het ook zo dat stadsmensen meer blijken te wandelen in hun vrije tijd. Wandelen in de stad blijkt dus minstens even aantrekkelijk te zijn als wandelen op het platteland. Qua sporten bleek er dan weer geen verschil te zijn: plattelandsbewoners gingen even vaak naar de fitness of sportclub als stadsmensen.

Volgens Van Dyck beïnvloeden vooral de specifieke kenmerken van een stadscentrum de hoeveelheid dagelijkse beweging. Denk maar aan de hoge bevolkingsdichtheid, de aanwezigheid van winkels en openbare diensten binnen wandel- of fietsafstand en vlotte verbindingswegen tussen deze bestemmingen.

Dat het in de stad drukker en soms gevaarlijk is om te fietsen of te wandelen en dat er weinig groen aanwezig is in het stadscentrum, bleken niet zo belangrijk te zijn.

Het Gentse doctoraatsonderzoek is een bevestiging voor eerdere onderzoeken in de Verenigde Staten en Australië. Ook daar werd aangetoond dat het leven in de stad volwassenen aanzet om meer te bewegen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama's werden al gevierd in de Middeleeuwen

Mama's werden al gevierd in de Middeleeuwen

Vandaag zetten we onze moeders in de bloemetjes, want de tweede zondag van mei is traditioneel Moederdag. Maar is dit een zuiver commerciële uitvinding of heeft Moederdag een diepere betekenis?

Wie zich bij het lezen van dit artikel pas realiseert dat het vandaag Moederdag is, zit met een probleem. Alle anderen zullen de voorbije dagen al wel chocolade, parfum of een ander geschenk gekocht hebben. Maar zo klinkt deze feestdag van alle mama's wel heel commercieel. Toch heeft Moederdag een lange traditie. Eigenlijk bestond er al iets gelijkaardigs in de Middeleeuwen. Op de zondag voor Pasen keerden alle kinderen, die het huis verlieten om een vak te leren, terug naar hun ouders. Ze brachten dan geschenken voor hun moeder en de kerk mee.

Maar het zal u niet verwonderen dat de oorsprong van de huidige Moederdag in de Verenigde Staten ligt. De moeder van Anna Reeves Jarvis stierf op de tweede zondag van mei en haar dochter startte daarom een jaarlijkse herdenkingsdag. Aangezien haar moeder tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog veel inspanningen leverde voor de veiligheid van arbeiders werd die Moederdag al snel een nationaal fenomeen. President Woodrow Wilson riep de dag in 1914 zelfs uit tot een nationale feestdag.

Ook in West-Europa begon Moederdag al snel de gelegenheid te worden om alle moeders eens te verwennen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg Moederdag echter een negatieve bijklank. Op de 'Dag voor de Duitse Moeders' kregen vrouwen die veel kinderen hadden gebaard, speciale medailles.

Niet overal vieren ze Moederdag op de tweede zondag van mei. In Antwerpen bijvoorbeeld wordt Moederdag traditioneel op 15 augustus gevierd. Noorse moeders worden op de tweede zondag van februari gevierd. In veel landen wordt Moederdag ook gecombineerd met de internationale Vrouwendag van 8 maart. Op de derde zondag van juni vieren we Vaderdag.  (br.hln)» Reageer (0)
13-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bette Midler - Beast Of Burden


Bette Midler - Beast Of Burden

Druk op de foto om haar te beluisteren. Eventjes wachten voor het liedje start


Bette Midler (Honolulu (Hawaï), 1 december 1945) is een Amerikaanse zangeres, actrice en comédienne. Haar joodse ouders vernoemden haar naar de actrice Bette Davis.

Ze werd geboren in Honolulu op Hawaï, en studeerde drama aan de Universiteit van Hawaï. Haar carrière begon in homo-badhuizen in New York City waar ze onder andere bevriend raakte met Barry Manilow, die haar begeleidde op de piano. Hij produceerde ook haar eerste album, The Divine Miss M (dit is ook de naam die haar fans aan haar geven). De legendarische Sophie Tucker is van grote invloed op haar geweest.

Midler verscheen in Fiddler on the Roof op Broadway, maar haar zangtalenten maakten haar een ster. Haar eerste filmrol was als drugsverslaafde rock-muzikant in de film The Rose, gebaseerd op het leven van Janis Joplin. Ze kreeg een Oscarnominatie voor Beste Actrice voor haar rol.

Na het floppen van de film Jinxed waarin ze een moeilijke samenwerking had met de regisseur en tegenspeler, leek haar carrière als filmactrice al tot een einde te komen. Vier jaar later kreeg ze echter in 1986 een rol in Down and Out in Beverly Hills, het begin van een succesvolle carrière in komediefilms. Andere films in dit genre waarin ze speelde zijn Ruthless People, Outrageous Fortune en Big Business.

Andere films waarin ze speelt zijn Scenes From a Mall, For the Boys (hiervoor kreeg ze een Oscarnominatie) en Hocus Pocus.
» Reageer (0)
12-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man vindt originele Picasso bij kringloopwinkel

Man vindt originele Picasso bij kringloopwinkel

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

In de Amerikaanse staat Ohio heeft een 46-jarige man uit Columbus bij de kringloopwinkel 14 dollar (10 euro) betaald voor een originele Picasso. Hij heeft de linoleumsnede doorverkocht aan een verzamelaar, die er 7.000 dollar (5.400 euro) voor overhad.

Zachary Bodish tikte de poster afgelopen maart op de kop. Hij zag meteen dat het geen nieuwe print was, en zocht online naar de herkomst. Op de affiche wordt reclame gemaakt voor een tentoonstelling.

Kenners verzekerden hem dat de handtekening van Picasso in de rechterbenedenhoek van de kunstenaar zelf moest zijn. Bodish is werkloos, kon de opbrengst goed gebruiken en nam contact op met een verzamelaar die de linoleumsnede graag wilde kopen.

De oorspronkelijke eigenaar van de affiche, een 72-jarige leraar Engels uit Columbus, heeft zich intussen ook gemeld. Hij gunt Bodish het geld van harte. "Ik heb het weggegeven, iemand anders heeft het gevonden. Hij zag er gelukkig meer in. Het is voor hem. Dat is het risico dat je neemt als je iets naar de kringloopwinkel brengt." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook wil geld vragen om berichten in de kijker te zetten

Facebook wil geld vragen om berichten in de kijker te zetten


http://oi45.tinypic.com/2eej22h.jpg


Het is zover: Facebook test een systeem waarbij gebruikers geld betalen om bepaalde mededelingen meer zichtbaarheid te geven bij vrienden, familie en collega's. Terwijl er al jaren valse berichten de ronde doen dat de sociaalnetwerksite gebruikers zou laten betalen, is het deze keer geen hoax: het bedrijf bevestigt de test aan BBC News.

Het gaat voor alle duidelijkheid slechts om een test, die wordt uitgevoerd bij gebruikers in Nieuw-Zeeland. Facebook wil zo nagaan in welke mate gebruikers bereid zijn hun portemonnee boven te halen om hun updates een hoger belang toe te kennen.

Een Facebooker in Whangerei ontdekte het bestaan van de 'pay to promote'-test toen hij gisteren inlogde, meldt het Nieuw-Zeelandse magazine Stuff. Hij zag een pop-upvenster dat hem aanbood statusupdates en posts van foto's in de kijker te zetten door er een gele achtergrond bij te zetten. Hij dacht eerst dat het ging op een oplichtingstruc, maar het is deze keer dus menens. "We testen constant nieuwe snufjes op de site", legt een woordvoerster van Facebook uit. "Deze test dient gewoon om te peilen naar de interesse van gebruikers in deze methode van delen met hun vrienden," zegt Mia Garlick aan Stuff.
Er worden verschillende methodes getest om posts meer in de kijker te plaatsen, met daaraan verbonden ook verschillende bedragen die de aandachtzoekende Facebooker moet neertellen. Commentaren op de test suggeren dat het hoogste bedrag 2 Amerikaanse dollar (1,55 euro) zou zijn, terwijl goedkopere oplossingen een fractie daarvan zouden kosten. Betalingen kunnen dan gebeuren via kredietkaart of PayPal.

Volgens de woordvoerster van Facebook kosten niet alle promotiemethodes geld, maar bevat de test ook mogelijkheden om posts gratis in de kijker te zetten. Het bedrijf wil niet kwijt hoe lang de test duurt, en of het systeem nog op andere plaatsen wordt uitgeprobeerd.(br.hln)» Reageer (0)
11-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit geven wij uit aan een communiefeest

Dit geven wij uit aan een communiefeest


http://oi50.tinypic.com/30djptl.jpg


Een communiefeest kost de gemiddelde Vlaming 2.000 euro. De grootste happen uit het budget zijn voor kledij en het feest.

1)    Kledij
De communicant krijgt een nieuwe outfit van zo'n 250 euro, één op zes geeft meer dan 600 euro uit.

Driekwart van de ouders schaft zich ook iets nieuws aan: zo'n 200 à 400 euro per persoon.

De andere kinderen in het gezin krijgen in 80 procent van de gevallen ook iets nieuws, maar minder duur: minder dan 200 euro per kind.

2)    Feest
Het feest zelf kost de helft van het totale budget: duizend euro. De helft gaat daarvoor naar een restaurant of feestzaal, de andere helft organiseert het in het eigen huis waarvan nog eens de helft een traiteur laat komen. Tien procent van de gezinnen geeft hier meer dan 2.000 euro aan uit.

3)    Cadeau
Vergeet het uurwerk of de fiets: kinderen willen geld of bonnen, gevolgd door spelconsoles en een reis naar Disneyland Parijs. Familieleden geven meestal 50 euro, vrienden en kennissen 25 euro.

Nog meer kosten
Eén opvallende afwezige: de kapperskosten. Het is niet duidelijk of deze niet bevraagd werden of deze bijgeteld werden in het onderdeel 'kledij', als deel van de outfit. Ook voor uitnodigingen, herinneringsgeschenken of foto's werden geen kostprijzen meegedeeld.

De cijfers komen uit een bevraging van communie.be.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch geen dikmaker: aardappel is gezonder dan je denkt

Toch geen dikmaker: aardappel is gezonder dan je denkt


http://oi50.tinypic.com/2w5lhkk.jpg


Aardappelen bevatten meer vitamines dan andere gezonde groenten- en fruitsoorten als bananen, broccoli, bieten, noten en avocado.

Een aardappel in de schil bevat vijf en een half keer meer vezels dan de gemiddelde banaan en meer vitamine C dan drie avocado's. Vorig jaar bleek al dat je door dagelijks twee keer aardappelen op het menu te zetten je je bloeddruk kunt verlagen en dat dit je niet dikker maakt.

Een aardappel zit ook boordevol selenium. Uit een enquête bij 876 kinderen en 948 volwassenen blijkt dat een aardappel meer selenium bevat dan de hoeveelheid noten en zaden die kinderen tijdens hun hele jeugd opnemen.

Voedingsspecialist Sian Porter: "Het is belangrijk om gevarieerd te eten, maar soms verkiezen mensen nieuwigheden boven meer traditionele producten. Dit terwijl die zogenaamde 'nieuwe' supervoeding vaak heel wat duurder is.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikste man toch op dieet: van 20.000 naar 1.500 calorieën

Dikste man toch op dieet: van 20.000 naar 1.500 calorieën


http://oi50.tinypic.com/urchu.jpg


De Brit Keith Martin werd in februari dit jaar uitgeroepen tot de dikste man ter wereld: hij woog toen 358 kilo. In eerste instantie kondigde hij na de dubieuze titel aan niet van plan te zijn om af te vallen. Maar nadat de dokters hem erop wezen dat hij vermoedelijk niet ouder dan 50 zou worden, besloot Keith, nu 368 kilo, toch te gaan vermageren.

Tot voor kort sloeg de kolos op een doordeweekse dag acht hotdogs, vier sneetjes wit brood, chocoladerepen, cakejes, koeken, een superpak friet, gebraden vlees, zestien worsten en liters cola en koffie naar binnen. In plaats van de dagelijkse 20.000 calorieën moet hij het vanaf nu doen met 1.500 calorieën per dag.

De 42-jarige Engelsman is met zijn 1.80 meter in omvang, breder dan hij lang is: 1.75 meter. Martin is al lange tijd bedlegerig en heeft dagelijks vier verzorgers nodig. Het huis is hij al lange tijd niet uitgeweest.

De schuld voor zijn obesitas legt Martin bij het overlijden van zijn moeder. 'Toen ik mijn moeder verloor op mijn zestiende, liet ik me gaan. Ik at alles wat ik maar kon vinden. Het is mijn eigen fout', weet Keith, die al 20 jaar geen vriendin meer heeft gehad en niet meer in zijn kleren past.

'Ik zou graag weer zo slank zijn als ik mijn jeugd was,' laat hij weten aan de Daily Mail. 'Ik wil kunnen zitten in een stoel met een normale maat. Ik ben vastbesloten om dit gewicht er af te krijgen. Blij zijn zonder dat ik daar eten voor nodig heb, is wat ik wil. Dan kan ik mijn border collie Cheyanne uitlaten, waar ze maar heen wilt.'» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jetair vraagt geen brandstoftoeslag voor vliegreizen in juli

Jetair vraagt geen brandstoftoeslag voor vliegreizen in juli


http://oi49.tinypic.com/316n1ts.jpg


Touroperator Jetair vraagt voor al geboekte reizen met vertrek in juli geen kerosinetoeslag. Dat heeft Jetair beslist na de maandelijkse evaluatie van de brandstofprijzen en de wisselkoers van de dollar. "De olieprijs is in de maand april gedaald", zegt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. Voor reizen in de tweede grote vakantiemaand (augustus) kan nog geen uitsluitsel gegeven worden.

Concurrent Thomas Cook beslist pas binnen enkele dagen over een eventuele kerosinetoeslag. "Als er een toeslag komt, zal die sowieso lager zijn dan die voor reizen in juni", is te horen bij Thomas Cook-woordvoerder Baptiste Van Outryve.

Vorige maand evalueerde Jetair dat de reizigers met vertrek in juni nipt geen toeslag aangerekend zou worden. Thomas Cook deed dat wel. Voor de top-10 reisbestemmingen bij Thomas Cook bedraagt de gemiddelde toeslag per persoon en per ticket in juni tussen de 3 en de 5 euro.

De kerosineprijzen liggen momenteel ongeveer 15 procent hoger dan in oktober 2011, toen de brochures voor het voorjaar en de zomer werden opgesteld.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen - I Want to Break Free

Queen - I Want to Break Free

Klik op de foto om hun te beluisteren


Queen is een Engelse rockgroep. Queen is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury  (overleden 1991) en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren zeventig, 80, 90 en 00, is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis


I Was Born To Love You is een single die alleen werd uitgegeven in Japan, op 28 februari 1996. Origineel was dit een solonummer van Freddie Mercury, de leadzanger van de band, uit 1985, maar na zijn dood in 1991  heeft de band het nummer opnieuw uitgebracht. Het nummer werd geremixed en de instrumenten werden opnieuw ingespeeld door de bandleden. Het nummer is te vinden op het album Made in Heaven.

Het liedje werd in 2005 voor het eerste live gespeeld tijdens de tour van Queen+Paul Rodgers door Japan. Hierbij speelden Brian May (gitarist) en Roger Taylor (drummer) het liedje akoestisch.

In Japan werd dit het eerste nummer van Queen dat de hitlijsten binnenkwam sinds Teo Torriatte (Let Us Cling Together) in 1977.» Reageer (0)
10-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste hulp bij wijnvlekken en andere outfitproblemen

Eerste hulp bij wijnvlekken en andere outfitproblemen


http://oi49.tinypic.com/25fhrau.jpg


Elke vrouw heeft al eens wijn op haar witte jurk gemorst of een ladder in haar kous gekregen tijdens een romantische date. Dat is nu niet de beste manier om een indruk te maken, daarom geven we een noodplan bij kledingproblemen.

Je hebt net je mooiste witte jurk aangetrokken als je net een bord spaghetti op je schoot krijgt. Zorg er daarom voor dat je altijd talkpoeder bij hebt. Dit slorpt het vet op, breng dit aan op de rode vlek en laat dit enkele minuten trekken. Borstel het er af en ga er zo snel mogelijk mee naar de droogkuis. Als je geen talkpoeder bij hebt, moet je warm water op de vlek deppen, hou er een stukje papier onder zodat dit de saus uit de stof kan absorberen.

Je buigt voorover in je sexy strakke broek tot de naad het plots begeeft. Voorziene dames hebben altijd een naaisetje in hun handtas. Wie dat niet bij heeft, gaat het best voor de taktiek van het bedekken. Als je een gilet aanhebt, kun je deze rond je taille binden. Anders kun je een servet nemen en dit in je broek aanbrengen, zo ziet niemand je string of kanten broekje en komt je huid niet piepen.

Door de zenuwen kun je al eens gaan transpireren, natuurlijk heb je die dag net voor een lichte blouse gekozen, waardoor dit net extra opvalt. Neem je voorzorgsmaatregelen en breng zweetbeschermende stickers aan. Als je dit niet hebt, kun je in het toilet jezelf drogen onder de handblazer. Je kunt ook wat wc-papier onder je oksel brengen om het vocht te absorberen.

Net in het midden van je verhaal stoot je in al je enthousiasme een kopje koffie over je beige broek om. Ren snel naar het toilet, trek het kledingstuk uit en giet water over de vlek. Laat dit zo drogen en doe dit niet met de handenblazer, want maakt de vlek net hardnekkiger.

Als je rode wijn over je broek of blouse hebt gemorst, maak dan de vlek nat, neem wat tafelzout en laat dit enkele minuten trekken. Schraap het dan van je kledingstuk. Was het 's avonds met zeep uit.

Net voor je de deur uitstapt en je al te laat bent, springt een knopje van je blouse op een strategische plaats. Om dit op te lossen moet je creatief met plakband zijn. Als je knoopje er nog aan hang, kan het probleem een uitgerekt knoopsgaatje zijn. Probeer dan het euvel te verhelpen met een draadje of rekkertje dat je rond het knoopje draait.

Een ladder in je kous valt meteen op, maar het overkomt elke vrouw regelmatig. Als het probleem niet te groot is, kun je het oplossen met nagel- of haarlak. Trek anders je panty uit en doe als je al de hele avond met blote benen rondloopt.

Wanneer je rits het heeft begeven, kan een veiligheidsspeld je steeds helpen. Probeer je rits zo hoog mogelijk op te trekken en bevestig de speld aan de binnenkant. Dit moet volstaan om je de avond door te helpen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beertjes met trein der liefde

Beertjes met trein der liefde

Klik op de foto om het filmpje te bekijken
Het is eigenlijk een beproefde verzorgingstechniek maar het blijft ontzettend schattig. Deze berenwelpjes maken een treintje om elkaar wat proper te maken.

Het filmpje werd geschoten in een berenreservaat door Petsami en is een gigantisch succes op YouTube. Om elkaars oortjes te proper te likken gaan de welpjes in een rij zitten/staan, alsof ze aan de polka willen beginnen. Het lijkt wel de trein der liefde...» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poot pitbull geamputeerd nadat ze dronken baasje van sporen sleurde

Poot pitbull geamputeerd nadat ze dronken baasje van sporen sleurde

http://oi48.tinypic.com/2e19k0o.jpg

Lilly herstelt in het Angell Animal Medical Center


Lilly, een achtjarige pitbull, is de held van Shirley, een klein dorpje in Massachusetts (VS). De hond slaagde erin om haar baasje van de sporen te sleuren. De 54-jarige Christine Spain was flauwgevallen toen er een goederentrein kwam aangetuft. Lilly moest haar heldhaftige actie wel bekopen met een geamputeerde poot. Ook haar bekken is zwaar geraakt. Dierenartsen geloven wel dat ze ooit nog terug zal kunnen lopen.

"Lilly was een zegen voor mijn moeder", aldus David Lanteigne, de zoon van Christine. De vrouw kampt al enige tijd met een depressie en een verslaving aan alcohol. "Ze was op de goede weg, maar vorige week herviel ze." Als Christine voldoende hersteld is, zal ze zich moeten verantwoorden voor het gerecht. Ze wordt beschuldigd van dierenmishandeling en wandelen op een spoorlijn. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raak je nooit uit je bed? Zo word je een ochtendmens

Raak je nooit uit je bed? Zo word je een ochtendmens


http://oi47.tinypic.com/n1uc.jpg


De meeste mensen hebben een interne klok van 24 uur, maar als deze wat langer is, dan kun je langer opblijven en blijf je elke dag iets langer wakker. Maar ben je 's ochtends dus ook meer vermoeid. Als je een nachtraaf bent, dan kun je jezelf trainen om 's ochtends beter uit je bed te kunnen.

- Als je vroeger wil opstaan, beperk dan je activiteiten 's avonds. Ga er van uit dat je 's avonds een uur minder de tijd hebt dan werkelijk het geval is, durf nee te zeggen tegen dingen die eigenlijk tijdverspilling zijn. Je kan ook makkelijk een tv-programma laten vallen of het opnemen en op een ander tijdstip bekijken.

- Om de ochtenden draaglijker te maken, moet je veel proteïnes eten bij het ontbijt voor meer energie. Na de nacht zijn je metabolisme en bloedsuikerspiegel het laagst. Je hebt dus een gezonde maaltijd nodig om energie te krijgen. Kies voor fruit en een volkorenproduct.

- Geef jezelf een peptalk, bijvoorbeeld door jezelf in te prenten wat je overdag allemaal extra kunt doen wanneer je niet op de snoozeknop drukt en meteen opstaat.

- Je lichaam is geprogrammeerd om het meest alert te zijn rond 11 uur. Als je 's ochtends sport, dan kan dit je meer energie geven, omdat dit het niveau van adrenaline en je lichaamstemperatuur verhoogt. Sporten voor het ontbijt verbrandt ook meer caloriën dan wanneer je erna beweegt.

- Zorg ervoor dat je 's ochtends veel licht opneemt, zo maak je je lichaam meteen wakker. Je brein is namelijk gevoelig aan temperatuur en licht. Hiervoor kun je een speciale lamp kopen, maar een goedkopere optie is je bed aan het raam te zetten zodat je 's ochtends meteen de zon ziet.

- Zet het volume van de radio en televisie 's avonds zachter, zodat je slaperig wordt. Doe het dan ook wat kalmer aan om je brein voor te bereiden op de nacht.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland is te arm voor Olympische Spelen

Griekenland is te arm voor Olympische Spelen


http://oi49.tinypic.com/24n3f38.jpg
Op de Olympia, waar in 776 voor Christus de Olympische Spelen ontstonden, werd vandaag de Olympische vlam aangestoken. © afp.


Vandaag werd in Griekenland de Olympische vlam ontstoken, maar het land waar de wieg van de Spelen stond verkeert in een crisis waar de eigen atleten zwaar onder lijden. Komende zomer stuurt Griekenland slechts 75 atleten naar de Spelen in Londen, minder dan de helft van het team dat in Peking aantrad en een zesde van het team op de Spelen 'thuis' in Athene in 2004. Door besparingsmaatregelen die Europa de Grieken oplegde, zag de Griekse atletenfederatie zich genoodzaakt alle binnenlandse competities voor onbepaalde tijd te schrappen.

Atleten moeten hun thuisland verlaten om te trainen voor de Spelen, maar velen onder hen kunnen zich dat niet veroorloven.

Kostas Filippidis is een olympische polsstokspringer die, mits een goede training, in aanmerking komt voor een podiumplaats. "De regering geeft me niets. Ik moet familie en vrienden aanspreken om me financieel bij te staan", verklaart hij aan SkyNews.

Hij traint in een sporthal waar in 2004 demonstratiewedstrijden werden gespeeld. Maar na acht jaar verwaarlozing zijn er gigantische gaten in het dak. Griekse topatleten hebben zelf goten geïnstalleerd die het regenwater naar grote vaten leiden.

"In de winter is er geen verwarming en geen warm water. Als het regent, staat alles blank. Het was gevaarlijk. We zijn vergeten, hoewel wij het land zijn dat de wereld de Olympische Spelen schonk. De politici hebben geen respect voor ons".

Dimitris Kyteas, nationale coach polsstokspringen, zag een derde van zijn salaris geschrapt. Voor een nieuwe valmat heeft hij 1.000 euro nodig, maar dat krijgt hij niet bij elkaar. De Spelen van 2004 in Athene noemt hij een vergissing.

"Ze hebben me toen advies gevraagd en ik heb gezegd dat het een politieke vergissing was. Waar is het geld naartoe? Het verdween in de zakken van mensen. Wij, de atleten, kregen niets. Waar zijn de atleten nu? Wat wij doen, is belangrijk, maar niemand geeft erom". Hij wijst naar een met onkruid overwoekerde zandbak: "Kijk naar de bak voor het verspringen. Het is een tuin".

De voorbije twee jaar kreeg het Griekse nationaal olympisch comité geen euro. Sommige teams kregen steun van het internationaal olympisch comité zodat ze konden deelnemen aan kwalificatietornooien.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruce Springsteen - Dancing In The Dark

Bruce Springsteen - Dancing In The Dark

Klik op de foto om hem te beluisteren

Bruce Springsteen (Long Branch (New Jersey), 23 september 1949) is een Amerikaanse rockzanger, gitarist en liedjesschrijver. Zijn bijnaam luidt The Boss.» Reageer (0)
09-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankerpatiëntjes zingen:

Kankerpatiëntjes zingen: "Waar je niet aan doodgaat, maakt je sterker"

Klik op de foto om de clip te beluisteren

Het kinderziekenhuis van het Amerikaanse Seattle heeft een mooie clip gemaakt om zieke kinderen een hart onder de riem te steken. De kankerpatiëntjes van het hospitaal zingen "Waar je niet aan doodgaat, maakt je sterker", op de tonen van de hit 'Stronger' van Kelly Clarkson.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn de echte zeven dwergen

Wij zijn de echte zeven dwergen

Klik op de foto om de reportage te zien
Amber en Trent Johnston uit Georgia (VS) zijn dwergen. Beiden lijden ze aan achondroplasie. Samen hebben ze vijf kinderen, waarvan ze er drie adopteerden, allemaal met dwerggroei. Het gezinnetje noemt zich dan ook "de echte zeven dwergen". Door hun vrienden worden ze ook wel de "Brad en Angelina van de dwergen" genoemd, omwille van de adopties.

Tijdens een reportage op de Amerikaanse zender ABC deden ze hun verhaal. In huis is niets afgestemd op hun grootte. Een bewuste keuze volgens Amber en Trent: "We willen onze kinderen opvoeden in een wereld die niet voor hen gemaakt is."

Ook vertelden ze dat ze vaak worden nagekeken op straat. "Sommige mensen houden zelfs halt om een foto te nemen," zei Amber. Voor de kinderen is het moeilijker om met hun dwerggroei te leven; op school zijn ze vaak het mikpunt van spot. Ook Elizabeth werd al meermaals uitgelachen op school. "Ik antwoord dan simpelweg: zo heeft God me gemaakt. Hij houdt van me om wie ik ben. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is slecht nieuws voor vrijgezellen kattenbaasjes

Er is slecht nieuws voor vrijgezellen kattenbaasjes


http://oi49.tinypic.com/2ikp28j.jpg


Er is slecht nieuws voor vrijgezelle kattenbaasjes die op zoek zijn naar de liefde. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat zij minder kans hebben om de ware tegen te komen dan mensen met een hond. Zo is slechts 14,6 procent van de hondenbaasje vrijgezel, terwijl meer dan het dubbel van de katteneigenaars alleen moet leven.

Een enquête in Nieuw-Zeeland toonde aan dat 80,5 procent van de hondenbaasjes getrouwd is of een vaste relatie heeft. Slechts 60,2 procent van de kattenbaasjes heeft even veel geluk in de liefde.

En dat komt voor expert Richard Brown niet als een verrassing. "Terwijl kattenbaasjes hun huisdier zien als een vervanger voor een partner, is dat bij hondeneigenaars niet het geval", legt hij uit. "Zij beschouwen hun hond veeleer als een kind."

Dat wil echter niet zeggen dat katten meer liefde geven dan honden, of omgekeerd. Welk huisdier je ook hebt, de band kan heel sterk zijn. 58,3 procent van de ondervraagden was er dan ook van overtuigd dat hun huisdier hen mist als ze aan het werk zijn. En dat is omgekeerd natuurlijk ook zo...  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diplomaten tankten vorig jaar 23,7 miljoen liter taksvrij

Diplomaten tankten vorig jaar 23,7 miljoen liter taksvrij


http://oi46.tinypic.com/68g9jr.jpg


In 2011 tankten diplomaten en mensen met een diplomatiek statuut in totaal 23.693.227 liter motorbrandstof zonder de nodige taksen te moeten betalen. Dat is ruim drie miljoen liter meer van een jaar voordien.

Dat blijkt uit het antwoord van minister van Financiën Steven Vanackere op een schriftelijke vraag van senator Yves Buysse (VB).

Diplomaten, ambtenaren met een daarmee gelijkgesteld statuut en consulaire ambtenaren mogen jaarlijks ook 5.000 liter motorbrandstof taksvrij aankopen voor persoonlijk gebruik. Als de betrokkene meer dan één voertuig heeft, stijgt het contingent zelfs tot 8.000 liter.

Administratief en technisch personeel moet rondkomen met 4.000 liter, consulaire bedienden met 2.500 liter voor de duur van hun functies. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tony Joe White - Polk Salad Annie

Tony Joe White - Polk Salad Annie

Klik op de foto om hem te beluisteren


Tony Joe White (Oak Grove, Louisiana, 23 juli 1943) is een Amerikaanse zanger, liedjesschrijver en gitarist die het bekendst is van zijn hit Polk Salad Annie, Rainy Night in Georgia. Hij wordt gewaardeerd om zijn specifieke donkere, lage stem.

Tony Joe White was de jongste van zeven kinderen en leefde op een katoenplantage in Oak Grove, Louisiana tijdens zijn kinderjaren. Zijn zijn eerste optredens waren tijdens schoolfeesten en nadat hij klaar was met de High school speelde hij in nachtclubs in Texas en Louisiana. In 1968 verhuisde hij naar Nashville.

Het eerste album van White, Black And White, werd opgenomen met David Briggs, Norbert Putnam en Jerry Carrigan, op dat album staat het wereldbekende nummer Polk Salad Annie en de cover Wichita Lineman van Jimmy Webb. Soul Francisco wordt een hit in Frankrijk. Eind september 1973 werd White gevraagd door producent Huey P. Meaux om mee te werken aan de Memphis sessies (die drie dagen duurde) en zo kwam het bekende album Southern Roots van Jerry Lee Lewis tot stand. Carl Perkins, Mark Lindsay (van Paul Revere and the Raiders, Wayne Jackson en de Memphis Horns deden tijdens de sessies mee, ook speelden Booker T. & the M.G.'s na drie jaar weer samen.

In de jaren 70 en 80 toerde White samen met Creedence Clearwater Revival en James Taylor. In Europa werd White bekend door zijn livedebuut op het Isle of Wight Festival in Engeland waar ook Jimi Hendrix aanwezig was. Nadat White in 1991 de cd Closer to the Truth had gemaakt, toerde hij samen met Eric Clapton en Joe Cocker. In 1993 maakte hij het album Path Of A Decent Groove en in 1995 Lake Placid Blues. De laatstgenoemde cd kreeg twee nominaties voor "Best R & B Album" tijdens de Nashville Music Awards.

In 1999 ging White terug naar zijn roots en maakte in Louisiana One Hot July. De cd werd wederom goed verkocht. Hij ging weer op tournee door Australië en Europa. In 2008 speelde White tijdens de Europese tournee op 65-jarige leeftijd een concert in Paradiso in Amsterdam en werkte hij tevens mee aan een cd van Susan Tedeschi. De bandleden waar hij in 2008 mee toerde waren Jeff Hale op drums en Ryson Rogers op keyboard, zelf zong hij, speelde gitaar en mondharmonica.» Reageer (0)
08-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 3 vrouwen beledigd door personeel tijdens het shoppen

1 op 3 vrouwen beledigd door personeel tijdens het shoppen


http://oi45.tinypic.com/2ziwveu.jpg


Wie dacht dat verkoopsters hun liefste woordjes bovenhalen om zoveel en zo duur mogelijk(e) kleren te verkopen, heeft het helemaal mis. Uit een rondvraag van Weight Watchers blijkt namelijk dat één derde van de vrouwelijke shoppers al eens beledigd werd door het personeel. Vooral vrouwen met een maatje meer hebben er last van.

De gegevens komen uit een rondvraag die door de afslankingsgroep uitgevoerd werd bij 1.000 vrouwen. Zij waren zodanig verbaasd over de negatieve resultaten, dat ze samen met de Britse winkelketen Debenhams besloten om verkopers te leren hoe ze positief advies kunnen geven. Ook aan mensen met een maatje meer.

En dat is hard nodig, want 34 procent van de vrouwelijke shoppers voelde zich al eens zodanig beledigd door het gedrag van een verkoopster, dat ze de winkel verlieten zonder iets te kopen. Een bijkomende 40 procent krijgt dan weer vaak te maken met onbehulpzaam en grof personeel.

Eén vrouw kreeg bijvoorbeeld te horen dat ze eruitzag als een "oude doos", terwijl een andere verteld werd dat "haar armen te dik waren en dat ze op zoek moest naar iets meer verhullend." Een derde vrouw kreeg in een lingeriewinkel te horen: "Je rug is veel te dik, dus ik kan je niet helpen." Later ontdekte de vrouw dat de winkel wel beha's in haar maat had, maar ze besloot er nooit meer iets te kopen.

Het onderzoek onthulde dus dat winkelen een stresserende en ontgoochelende ervaring kan zijn, vooral voor vrouwen met een maatje meer. Zo kreeg slechts 8 procent van de vrouwen met maat 38 al eens een slecht gevoel door een verkoopster, maar vervierdubbelde dat percentage bij vrouwen met maat 48.

En dat is erg slecht voor hun zelfvertrouwen. Meer dan 70 procent van alle ondervraagde vrouwen voelde zich onzeker over hun lichaam tijdens het shoppen, maar bij vrouwen met een maatje meer was dat percentage nog veel hoger. Bij de shoppers met maat 42, 44 en 46 had respectievelijk 80, 84 en 94 procent een gebrek aan zelfvertrouwen.

"Die magere winkelassistentes begrijpen helemaal niet hoe het voelt om te gaan shoppen als je overgewicht hebt", zei één van de Weight Watchers-leden. "Ik heb echt advies nodig over wat ik niet of wel kan dragen, maar dat lijk ik nergens te kunnen krijgen." (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch (speciaal)bier in opmars buiten Europa

Belgisch (speciaal)bier in opmars buiten Europa


http://oi47.tinypic.com/fok6fr.jpg


De Belgische bieren doen het uitstekend in het buitenland, schrijven De Tijd en L'Echo op basis van cijfers van de Federatie van Belgische Brouwers. De export is in 2011 met 4,6 procent gestegen tot meer dan 11 miljoen hectoliter, en de export naar landen buiten de Europese Unie nam zelfs toe met 17 procent.

Vooral de Verenigde Staten (+16,7 procent) en Japan (+73,5 procent) zijn gretige afnemers, maar de VS zijn sowieso goed voor meer dan de helft van de niet-Europese export (1,27 miljoen hectoliter). Zowat 78 procent van het uitgevoerde bier blijft echter in de EU, met Frankrijk, Nederland en Duitsland als uitschieters (samen 7,2 miljoen hl of 65 procent van de totale export). Bijna 50 procent van de export komt voor rekening van AB InBev, schat Vervloet.

Het grootste aandeel in de export hebben traditioneel de Belgische pilsen. "Daar staat tegenover dat de grootste groei in de speciaalbieren zit", zegt Theo Vervloet, voorzitter van de Federatie. "Vooral de sterkere speciaalbieren doen het prima: abdijbieren zoals Leffe, Grimbergen en Affligem, en trappistenbieren zoals Westvleteren, Chimay, Orval." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man vindt schildpad waarin zoon in 1965 naam kerfde

Man vindt schildpad waarin zoon in 1965 naam kerfde


http://oi50.tinypic.com/243100z.jpg


In de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft een 85-jarige man een schildpad gevonden waarin zijn zoon maar liefst 47 jaar geleden zijn initialen had gekerfd. Jeff Cokeley zette er in 1965 ook meteen de datum bij, waardoor elke discussie over het precieze jaar nu overbodig is.

Het gaat om een Amerikaanse doosschildpad of terrapene, een dier dat natuurlijk voorkomt in veel Amerikaanse staten. Ze worden gemiddeld 40 tot 50 jaar oud, maar kunnen ook 100 worden.

Wat de 13-jarige Jeff precies bezielde om in het schild van het dier te kerven is niet duidelijk, maar je had destijds natuurlijk nog geen Facebook of Angry Birds. Hij schrok zich vrijdag alleszins een hoedje toen zijn vader Holland hem opbelde met de mededeling dat hij het dier was tegengekomen tijdens een wandeling met de hond. Volgens de Observer Reporter barstte de man in lachen uit en zei hij dat hij de vondst absoluut aan zijn vrouw moest laten zien.

"Ik raapte hem op en dacht: 'Oh geez, dit is Jeffs schildpad!'," zei Cokeley senior aan KDKA Pittsburgh. "Hij heeft hier 47 jaar rondgelopen, en heeft nog steeds dezelfde markeringen." De man hield het dier enkele dagen bij en liet het vervolgens opnieuw los in de natuur. (br.hln - foto ap)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karen Elson -The Ghost Who Walks

Karen Elson -The Ghost Who Walks

Klik op de foto om haar te beluisteren


Karen Elson is weliswaar geen gevestigde naam in de muziek middens, maar als we zeggen dat het om de vrouw van Jack White gaat, hebben we wellicht al iets meer je aandacht.


Ze was te horen met haar cabaretgezelschap The Citizens Band en zong met zowel Robert Plant als Cat Power. Nog deze maand verschijnt haar debuutalbum 'The Ghost Who Walks', in een productie van Jack White. Verwacht je aan traditionele folk, country en blues, overgoten met een scheut theatraliteit. Elson toert met leden van The Dead Weather en My Morning Jacket.


Naast het muziek gebeuren timmert Karen Elson ook nog aan een carriere als model


Karen Elson was 16 jaar oud toen ze samen met haar zus Kate Elson in Manchester, Engeland gescout werden. Karen’s fel rood geverfde haar en haar afgeschoren wenkbrauwen zijn haar belangrijkste kenmerken. Dit was overigens niet haar eigen idee. Topfotograaf Steven Meisel wist haar hiervan te overtuigen voor haar eerste Vogue cover. Dat het een briljant idee bleek te zijn is inmiddels wel duidelijk geworden.


Karen liep op de catwalk voor verschillende top ontwerpers waaronder Marc Jacobs, Jean-Paul Gaultier, Chanel, Dolce & Gabbana en Versace. Daarnaast verscheen ze in internationale campagnes voor Yves Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier, Louis Vuitton, Versace en Burberry.

Karen is sinds juni 2005 getrouwd met Jack White, zanger van de band The White Stripes. De twee ontmoette elkaar een maand eerder op de set van de video voor het nummer ‘Blue Orchid’ van The White Stripes waar Elson een rol in had. Het stel heeft anno 2009 twee kinderen.» Reageer (0)
07-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De passie raak je kwijt... op je dertigste

De passie raak je kwijt... op je dertigste


http://oi49.tinypic.com/300txrd.jpg


Dertig worden, daar kijken veel twintigers tegenop. Je bent officieel niet meer jong(ere), en onheilsberichten maken van de dertig een leeftijd om niet meer te willen. Vooral als dan een bericht binnenloopt als dit: seksueel vlak is het niet 'the time of your life': zij zijn het meest ontevreden over hun seksleven. Het goede nieuws? Alles komt terug.

Dertigers zitten in de drukste periode van het leven, en dat heeft zijn invloed op hun bedprestaties. 35 procent wijst de kinderen aan als oorzaak van vermoeidheid en dus de verdwijning van de seksuele lust. Nog eens een kwart van de dertigers wijst het toe aan geldzorgen en stress.

Gebrek aan zelfvertrouwen over het lichaam of een depressie spelen ook een rol in een daling van de bedactiviteiten.

Maar er is goed nieuws: het wordt beter met de jaren. Tussen 50 en 59 jaar zegt ruim de helft een goed seksleven te hebben, met één vijfde ongelukkig. Op je zestigste piekt het seksuele zelfvertrouwen: 60 procent tegenover 40 procent bij 18-jarigen.

En ook op de 70ste verjaardag is het nog niet gedaan: 19 procent zegt socialenetwerksites te hebben gebruikt voor seks, tegenover 13 procent bij de vijftigers.

Sextherapeute Paula Hall is niet verbaasd: "Uit eerder onderzoek was al gebleken dat het een drukke periode is: hypotheek, kinderen, dubbele recessie... dat zet veel druk op relaties en het seksleven."

Deprimerend? Misschien, maar dat is niet nodig. "Deze leeftijdsgroep wil wel meer seks, dus het beste is om te achterhalen wat hen tegenhoudt. Is het omdat je geen tijd maakt voor elkaar, omdat de communicatie spaak loopt of door onzekerheid op het werk? Identificeer het probleem en doe er iets aan."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Sinksenfoor mag je de Antwerpenaar niet afnemen

De Sinksenfoor mag je de Antwerpenaar niet afnemen


http://oi48.tinypic.com/2a6a3xy.jpg


De Antwerpse Sinksenfoor mag op zijn oude vertrouwde locatie blijven staan. Buurtbewoners hadden een milieustakingsvordering ingediend tegen het stadsbestuur, omdat ze niet willen dat de Gedempte Zuiderdokken nog langer gebruikt worden voor dergelijke 'hoogdynamische' evenementen of als parking. De rechtbank heeft hun vordering echter ongegrond verklaard. Dat de Antwerpse Sinksenfoor dan toch niet moet verhuizen, is een overwinning van het gezond verstand, zegt Unizo Antwerpen Stad. "De Sinksenfoor niet laten doorgaan, zou een economische ramp zijn voor zowel de foorkramers als de ondernemers in de stad", luidt het.

De bewoners voerden aan dat de Gedempte Zuiderdokken in 1979 de bestemming van parkgebied kregen in het gewestplan en dat de stad dus eigenlijk geen vergunning heeft om er evenementen zoals de Sinksenfoor, Antwerpen Proeft en StuDay te laten doorgaan.

Volgens de stad is er echter een vermoeden van vergunning, omdat de dokken al tien jaar voor het gewestplan gebruikt werden als parking en evenementenplein. Bovendien is er een recent Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) waarin de Gedempte Zuiderdokken als multifunctioneel plein werden opgenomen.

In het vonnis werd echter op geen enkel van die argumenten geantwoord. De rechtbank oordeelde dat de helft van de elf eisers niet eens in Antwerpen woont en dat hun vordering dus sowieso onontvankelijk is. De vordering van de bewoners die wel in Antwerpen wonen, werd ontvankelijk maar ongegrond verklaard.

Aangezien een milieustakingsvordering maar door een beperkt aantal instanties kan worden ingesteld, hadden de bewoners dat namens de stad gedaan. De stad had dus eigenlijk de stad gedagvaard en dat kon volgens de rechtbank niet.

De kans is echter groot dat dit niet het einde van het verhaal is. "Wij hebben nog verschillende andere mogelijkheden. We kunnen een kort geding aanspannen, een strafrechtelijke procedure instellen, een klacht met burgerlijke partijstelling indienen bij de onderzoeksrechter, het GRUP aanvechten bij de Raad van State en het vermoeden van vergunning bij de Raad voor Vergunningsbetwisting, maar dat moet ik nog eens met mijn cliënten bespreken", zegt advocate Griet Cnudde.

Unizo laat nog weten dat het bereid blijft om constructief mee te werken met alle betrokkenen aan een kwalitatieve oplossing voor de problemen van de Gedempte Zuiderdokken en het Zuid. "Er kan maar sprake zijn van een verplaatsing van de Sinksenfoor nadat een evenwaardige kwalitatieve nieuwe plaats is gevonden. Zo lang er geen alternatief is, kan er ook geen verhuis zijn", luidt het.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 3 vrouwen boven 40 wil toyboy

1 op 3 vrouwen boven 40 wil toyboy


http://oi49.tinypic.com/b3tzdi.jpg
Demi Moore en toy boy Ashton Kutcher


De trend werd ingezet door celebs als Madonna en Demi Moore, maar tegenwoordig zijn ook 'gewone' vrouwen op zoek naar een toyboy. In een Brits onderzoek bekende namelijk één derde van de vrouwen boven de 40 dat ze graag zouden daten met een jongere man.

Opvallend is wel dat ze niet alleen azen op een flirt, maar op zoek zijn naar echte liefde. Zo zei vier op de tien ondervraagden dat ze romantiek, eeuwigdurende liefde en zelfs een huwelijk willen met hun 'toyboys'.

De gegevens komen uit een enquête van datingsite Parship, die 4.500 singles tussen 20 en 70 ondervroeg. Twintigers blijken totaal niet op zoek te zijn naar een jongere man, met slechts 2 procent die dat zou overwegen.

Vanaf 40 jaar zien vrouwen dat echter des te meer zitten. Zo wil van de veertigers, vijftigers en zestigers respectievelijk 31, 38 en 36 procent graag daten met een man die (minstens) vijf jaar jonger is. Ook enkele dertigers volgen de trend al, met 17 procent die zo'n toyboy wel ziet zitten.

En dat is een grote evolutie in vergelijking met zeven jaar geleden. In 2005 onthulde een gelijkaardig onderzoek dat slechts 8 procent een relatie zou aangaan met een veel jongere man. "De zogenoemde cougar is niet langer een uitzondering, maar wordt steeds gewoner", zegt een woordvoerder van Parship.

Bovendien vinden ook mannen zo'n oudere vrouw steeds aantrekkelijker. Zo ziet 20 procent van de twintigers en 22 procent van de dertigers het wel zitten om met een oudere vrouw te daten. Ter vergelijking: vijf jaar geleden was dat slechts 5 procent. Veertigers, vijftigers (beide 13 procent) en zestigers (8 procent) blijven echter liever bij partners van hun eigen leeftijd.

"Uitgaan met een veel jongere man of oudere vrouw wordt tegenwoordig goed geaccepteerd", zegt psychiater en datingexpert dr. Victoria Lukats. "Misschien komt dat omdat de media veel aandacht besteden aan relaties met een groot leeftijdsverschil", denkt ze.

"Maar waarschijnlijk is de vooruitgang veeleer te danken aan het daten via internet, waar je met uitgebreidere criteria meer kans hebt op een mogelijke match", zegt ze. "Mensen zijn op zoek naar een gelijkgestemde ziel, ongeacht zijn of haar leeftijd", aldus Lukats. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te dikke passagier klaagt maatschappij aan die haar extra ticket aansmeerde

'Te dikke' passagier klaagt maatschappij aan die haar extra ticket aansmeerde


http://oi50.tinypic.com/2qics9h.jpgEen Amerikaanse vrouw klaagt luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines aan omdat die haar en haar moeder vorig jaar opdroeg een tweede ticket te kopen omdat ze allebei te dik werden bevonden. De vrouw, Kenlie Tiggeman, zegt dat ze publiekelijk vernederd is en dat Southwest haar grondrechten heeft genegeerd.

Tiggeman houdt een weblog bij over haar pogingen af te vallen. Daarop schrijft ze de afgelopen twee jaar al ruim 50 kg te zijn kwijtgeraakt. Niettemin haalde een medewerker van Southwest haar en haar moeder uit de wachtrij van de luchthaven in Dallas.

Ze kregen te horen dat ze 'te dik waren om te vliegen'. Als ze hun plaats van bestemming wilden bereiken, moesten ze allebei een extra ticket kopen, zodat ze twee stoelen per persoon konden innemen.

Op Tiggemans vraag waar dan precies de limiet lag, moest de medewerker het antwoord schuldig blijven. Tiggeman zegt weliswaar begrip te hebben voor het standpunt van de luchtvaartmaatschappij dat reizigers moeten voldoen aan bepaalde eisen, maar vindt dat Southwest de vereisten dan zwart op wit kenbaar moet maken.

Dikke passagiers staan, net als huilende baby's, steevast in de top vijf van grootste ergernissen van vliegreizigers. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat mensen allemaal vergeten in vliegtuigen

Wat mensen allemaal vergeten in vliegtuigen


http://oi50.tinypic.com/b9c4js.jpg


Passagiers vergeten de gekste dingen in vliegtuigen, en vaak zien ze die voorwerpen nooit terug. De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas doet daarom een oproep aan de vergeetachtige eigenaars dat hun verloren item misschien wel bij de maatschappij ligt.

Qantas zit namelijk met voor duizenden euro's aan materiaal, dat een maand wordt bijgehouden op de luchthavens. Daarna gaan de niet opgehaalde voorwerpen naar een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor kankerpatiënten.

"Op het ogenblik krijgen we veel iPads en Kindles binnen," zegt woordvoerster Kylie Lightbody van de bagagediensten. "Er zijn tegenwoordig minder camera's, ik denk omdat veel mensen nu hun telefoon gebruiken om foto's te nemen."

Lightbody heeft al wel het een en ander zien passeren. Hoorapparaten zijn een klassieker, maar het personeel vond ook erg ongewone objecten zoals een opgezette elandskop, valse tanden of röntgenstralen van een kat. Slechts de helft van die voorwerpen belanden terug bij hun rechtmatige eigenaar.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sir James Jebusa Shannon 1862 – 1923 was een Engels-Amerikaans kunstschilder

Sir James Jebusa Shannon 1862 – 1923  was een Engels-Amerikaans kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijkenSir James Jebusa Shannon (New York City, 3 februari 1862 – Londen, 6 maart 1923), was een Engels-Amerikaans kunstschilder, vooral bekend om zijn portretten.

Shannon werd geboren in New York, verhuisde met zijn familie op achtjarige leeftijd naar Canada en ging op zijn zestiende naar Engeland, waar hij kunst studeerde aan de Kensington School of Art, waar hij leerling was van Edward Poynter. Hij trok de aandacht als portret- en figuurschilder en exposeerde in 1881 en 1887 bij de Royal Academy of Arts.
http://oi46.tinypic.com/2h74aac.jpg

 

Ook internationaal trok hij de aandacht en won prijzen en medailles te Parijs, Berlijn en Wenen. Hij groeide uit tot een van de meest vooraanstaande portretschilders in het Londen van rond 1900, had er een groot atelier in Holland Park Road en was medeoprichter van de Royal Society of Portrait Painters. In 1897 werd hij ‘associate’ van de Royal Academy en in 1909 werd hij tot ridder geslagen.
De populariteit van Shannon was vooral te danken aan het feit dat zijn schilderijen beantwoordden aan de elegante estheticistische smaak van zijn tijd.
http://oi50.tinypic.com/15ga2p5.jpg Hij combineerde de compositorische elementen van de academische kunst met een zekere bravoure in stijl, vaak tot uitdrukking komend in een losse, impressionistisch aandoende, gebroken penseelhantering. Naast zijn portretten maakte hij ook wel allegorische werken in de stijl van de prerafaëlieten.http://oi50.tinypic.com/24wfzpv.jpgWerk van Shannon is momenteel onder andere te bezichtigen in de 'National Gallery of British Art' te Londen, de 'Derby Museum and Art Gallery', het 'Glasgow Museum' en het 'Bradford Museum'.» Reageer (0)
06-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gen maakt borstkanker bij jonge vrouwen agressiever

Gen maakt borstkanker bij jonge vrouwen agressiever


http://static1.hln.be/static/photo/2012/13/1/12/20120506085606/media_xll_4806462.jpg


Belgische artsen hebben het gen kunnen opsporen dat borstkanker bij vrouwen onder de 45 jaar opvallend agressief maakt. Ze werken nu aan een therapie die speciaal op deze vrouwen gericht is, meldt Het Nieuwsblad op Zondag.

Dokter Hatem Azim, onderzoeker en oncoloog bij het Jules Bordet-instituut in Brussel, bekeek samen met zijn collega's de dossiers van bijna 3.500 vrouwen met borstkanker. Volgens zijn bevindingen is borstkanker bij vrouwen onder de 45 jaar bijzonder, omdat de ziekte bij hen gepaard gaat met agressieve tumoren. Die jongere patiënten lopen ook een groter risico om later te hervallen.

Het gen RANKL werd in grote hoeveelheden aangetroffen bij jonge vrouwen met borstkanker, en de wetenschappers stellen dan ook dat het een grote rol speelt bij de uitzaaiing van de kanker naar de botten. "Als we al onze informatie bijeenleggen, lijkt het interessant om de behandeling van jonge borstkankerpatiëntes aan te passen en ook specifiek dit gen aan te vallen", luidt het.

Azim plant een klinische studie waarbij jonge borstkankerpatiëntes een week voor hun operatie twee injecties krijgen die het gen moeten stilleggen. De bedoeling is om dan te kijken welk effect dat heeft op de tumor en de uitzaaiingen. De studies zouden later dit jaar beginnen in drie Belgische centra. "Dat kan leiden tot een betere, meer persoonlijke therapie voor deze jonge vrouwen", besluit de onderzoeker. (br.hln)» Reageer (0)
05-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gewone vriendschap tussen mannen en vrouwen: kan het of kan het niet?

Een gewone vriendschap tussen mannen en vrouwen: kan het of kan het niet?


http://oi45.tinypic.com/1iivtg.jpg


Neen, zeggen de deskundigen. Zo zou er ook bij een gewone vriendschap een zekere aantrekkingskracht ontstaan tussen mannen en vrouwen die hardnekkig aanhoudt. Dat verzekeren de Amerikaanse onderzoekers van de universiteit van Wisconsin-Eau Claire althans.

"Wanneer ik me baseer op onze onderzoeksresultaten, kan ik stellen dat er altijd een zekere mate van aantrekking aanwezig is tussen mannen en vrouwen. Wanneer die aantrekking groter is bij een van de twee vrienden, is dat zeer waarschijnlijk bij de man", verklaart psychologieprofessor April Bleske-Rechek.

De onderzoekers bestudeerden de vriendschappelijke relaties bij meer dan vierhonderd mannen en vrouwen tussen 18 en 52 jaar. Hierbij stelden ze vast dat de mannen makkelijker toegaven zich aangetrokken te voelen tot hun vriendinnen, terwijl de vrouwen ontkenden gevoelens te hebben voor hun mannelijke vrienden. "Door de evolutie die de mens onderging moeten mannen zich opstellen als opportunisten en dus handelen naar de mogelijkheden die ze hebben", verklaart April dit verschijnsel.

"Bovendien is een vriendschap tussen mannen en vrouwen relatief nieuw in de geschiedenis van de mens", gaat ze verder. Hierdoor denkt onderzoekster April Bleske-Rechek dat onze oerinstincten het snel zullen overnemen, ook al verklaren de betrokken personen dat ze niet meer dan vriendschap voelen voor elkaar.

Het onderzoek toont daarnaast ook aan dat hoe harder iemand zich aangetrokken voelt tot zijn of haar vriend(in), hoe minder tevreden die persoon is over zijn of haar huidige liefdesleven.

Wat denk jij, kunnen mannen en vrouwen gewoon vrienden zijn zonder stiekem toch op meer te hopen?» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vallende beer is niet meer

Vallende beer is niet meer


http://oi45.tinypic.com/2nkszgy.jpg


De 'vallende beer' is niet meer. Vorige week haalde hij nog de krantenkoppen nadat hij uit een boom viel waar hij was in geklauterd, maar gisteren sloeg het noodlot opnieuw toe: het arme beest werd doodgereden.

Het ongeluk gebeurde op de U.S. Highway 36 nabij Boulder, in de Amerikaanse deelstaat Colorado. Amper een week geleden werd de zwarte beer plots wereldberoemd nadat een hilarische foto van hem viraal ging.

Boswachters hadden het dier van 95 kilo met pijltjes verdoofd zodat hij uit de boom viel waar hij in was geklauterd. De valpartij werd op de gevoelige plaat gelegd door een ooggetuige op de campus van de universiteit van Colorado. De beer, een drie tot vijf jaar oud mannetje, had even voordien doodleuk  een wandeling gemaakt rond de studentenhuizen op de campus. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Optiekketen Hans Anders verkoopt vanaf september hoortoestellen

Optiekketen Hans Anders verkoopt vanaf september hoortoestellen


http://oi46.tinypic.com/29idti.jpg


De Nederlandse optiekketen Hans Anders, die 93 winkels heeft in ons land, verkoopt vanaf september in België hoortoestellen en biedt gratis gehoortesten aan. Deze namiddag werd aangekondigd dat de dienst start in de vestigingen van Aalst en Kuurne.

"Tot op vandaag betekent de aanschaf van een hoortoestel een serieuze investering, die spijtig genoeg niet voor iedereen weggelegd is", aldus Alex Stergialis, marketingmanager bij Hans Anders. "In België heeft één op de tien een gehoorprobleem. Naast senioren zijn er ook meer en meer jongeren die minder goed horen."

De optiekketen wil, na de optiekmarkt, nu ook de Belgische markt van hoortoestellen "door elkaar schudden". Hans Anders wil kwaliteitsvolle hoortoestellen aan een democratische prijs en met een goede service aanbieden. "We willen zowel brillen als hoortoestellen voor iedereen toegankelijk maken en vinden de huidige prijzen onaanvaardbaar", aldus Stergialis.

Een instapmodel hoortoestel kost bij Hans Anders 599 euro, volgens de keten "een koopje" na een vergelijking met wat er op de markt verkrijgbaar is. Bovendien kan het toestel gedeeltelijk of volledig door de mutualiteit terugbetaald worden. "Ook de levensduur komt vaak overeen met de terugbetalingstermijn van de mutualiteit." Hans Anders verwijst na een gratis test mensen met een gehoorverlies door naar een NKO-specialist, om het exacte verlies te bepalen. (br.hln)
» Reageer (0)
04-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Choquerend: vrouw ondergaat dierenproeven gebruikt bij cosmetica

Choquerend: vrouw ondergaat dierenproeven gebruikt bij cosmetica

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

In de Londense etalage van Lush, een winkel die handgemaakte cosmeticaproducten verkoopt, heeft er zich gisteren een wel erg extreme vertoning afgespeeld. Zo konden de shoppers in de drukke Londense Regent Street zien hoe een man in witte doktersschort de 24-jarige Jacqueline Traide aan een koord in de etalage sleurde, waarna hij de meest afschuwelijke dierenproeven uitvoerde op de jonge vrouw.

De dierenactivisten hoopten met hun opvoering de aandacht te trekken van het grote publiek in de hoop zo snel mogelijk een einde te maken aan de miljoenen onschuldige dieren die dagelijks de meest onwaardige proeven moeten ondergaan. De cosmeticawinkel Lush stelde vrijwillig zijn etalge beschikbaar om duidelijk te maken dat zij geen producten meer verkoopt die getest zijn op dieren.

Op foto's, die te zien zijn op de website van de Daily Mail, is te zien hoe een man in witte doktersschort zijn 'proefkonijn' klaarmaakt voor de tests: met twee metalen haken, die met een elastiek rond haar hoofd gebonden zijn, trekt hij haar mond open. Opdat de 24-jarige studente haar hoofd naar achteren zou buigen, trekt de man aan haar paardenstaart.

Het proefkonijn zit nu klaar voor de tests: met een lepel propt de man eten in haar keel, waarna hij haar verschillende infecties toedient. Daarnaast krijgt Traide ook verschillende lotions en andere cosmeticaproducten in haar ogen en scheert de man zelfs haar hoofd kaal. De jonge studente, die zich vrijwillig had opgegeven voor deze schokkende campagne, zegt gedurende de hele lijdensweg geen woord. De pijn in haar ogen spreekt echter boekdelen.

Gelukkig kon de aantrekkelijke vrouw na de 'vertoning' weer gewoon naar huis, terwijl de dieren die deze verschrikkelijke proeven dagelijks ondergaan lijdzaam sterven. "Ik hoop dat de mensen nu eindelijk eens gaan nadenken over de producten die ze kopen en hoe die tot stand komen", verklaarde Traide na het experiment.

Hoewel dergelijke dierenproeven in de Europese Unie al drie jaar verboden zijn, mogen cosmeticaproducenten uit de Verenigde Staten, Canada en China nog steeds producten verkopen die getest werden op dieren.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde man kan weer zien dankzij chip

Blinde man kan weer zien dankzij chip

http://oi47.tinypic.com/2zyiwls.jpg


Tien jaar lang was Chris James blind, maar dankzij een technologisch snufje kan de Britse man weer zien. Drie weken geleden hebben artsen een chip aan de achterkant van zijn oog bevestigd en deze werd intussen aangezet. Voor James was het alsof iemand plots het licht aanstak.

Twee Britten mochten de chip als eerste uittesten. De andere man is muziekproducer Robin Millar. Hij verklaarde voor het eerst in kleur te hebben gedroomd. Beide heren hebben ooit wel kunnen zien, maar zijn blind geworden door een afwijking, genaamd 'retinitis pigmentosa'. De oogziekte treft ongeveer één op 3.000 tot 4.000 mensen. Deze patiënten hebben zo plots weer hoop om ooit te kunnen zien. De operatie van James duurde ongeveer tien uur en gebeurde in het oogziekenhuis van Oxford University. "Toen de chip werd aangesloten, leek het alsof iemand een foto met een flash nam."

De chip bestaat uit 1.500 lichtgevoelige pixels. Het duurde even voor z'n hersenen zich aan het nieuwe speelgoed hadden aangepast en hij ook besefte wat hij voor zich zag. Artsen zeggen dat het proefproject alle verwachtingen overstijgt. Nog tien andere Britten zullen de implantaten krijgen, evenals patiënten in Duitsland en China. De chip is een uitvinding van het Duitse bedrijf Retina Implant AG. Het is wel nog geen garantie dat het minuscule object bij iedere patiënt een succes zal worden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitser in proces met bank die per vergissing 200 miljoen euro stortte

Duitser in proces met bank die per vergissing 200 miljoen euro stortte


http://oi49.tinypic.com/vep56b.jpg


Een pijnlijke en groteske misrekening van zijn internetbank maakte de 50-jarige Michael H. een halve dag multimiljonair. De Quickborner internetbank stortte zomaar eventjes 200 miljoen euro per vergissing op de rekening van de Duitser. Nadat een telefoontje aan de bank onbeantwoord bleef, schreef de man 10 miljoen van die 200 miljoen euro over naar een andere bankrekening. Nu ligt hij in proces met de bank omdat die na het terugvorderen van het fout gestorte geld ook nog eens 12.000 euro aan interesten van zijn rekening afhaalde. Zo veranderde de kortstondige droom nog in een heuse nachtmerrie voor de bankconsulent.

Op 24 april 2011 verkoopt Michael H. via internet voor 20.000 euro aan aandelen. Als hij 's avonds even zijn saldo op zijn internetbankrekening nakijkt, merkt hij tot zijn grote verbazing dat de Quickborner internetbank hem geen 20.000, maar 200 miljoen euro heeft overgeschreven.

De vader van twee werkt als adviseur voor managers en banken en kent dus de banksector als zijn broekzak. "Toen ik dat cijfer zag, liepen er tegelijk koude en warme rillingen over mijn rug", herinnert Michael H. zich. "Ik besefte natuurlijk meteen dat dat geld me niet toekwam. Ik heb dan onmiddellijk naar de bank gebeld, maar niemand nam op. Ik wilde op de fout van die absurde overschrijving wijzen."

Vervolgens schreef de man 10 miljoen euro over op een andere bankrekening (bij de Sparda-bank). Pas vijftien uur later bemerkte de bank de enorme blunder en haalde de bijna 190 miljoen overgebleven euro's (minus de 20.000 euro natuurlijk) van de aandelentransactie van de rekening van Michael H. en eiste de overgeschreven 10 miljoen euro terug van de Sparda-bank. Omdat het een vrijdag was, kon de fout pas op maandag effectief rechtgezet worden.

En daar knelt nu het schoentje. Door die vertraging haalde de internetbank 12.000 euro van de rekening van Michael H. met als uitleg: ze kon drie dagen niet over het bedrag beschikken en rekent daarom liefst 14,23 procent rente aan. Dat komt neer op 12.000 euro.

Dat vond Michael H. zwaar overdreven en hij daagde de internetbank voor de rechter. Het zou natuurlijk straf zijn dat hij zijn broek zou scheuren aan een vergissing van de bank. De rechtbank gaf hem gelijk en oordeelde dat de bank te weinig argumenten had aangereikt om aan te tonen dat ze zoveel schade geleden had. Toch is er nog geen sprake van een happy end voor de korstondige multimiljonair Michael H., want de bank heeft belist om beroep aan te tekenen tegen die beslissing. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 10 procent in ziekenhuis opgenomen kinderen is acuut ondervoed

"Bijna 10 procent in ziekenhuis opgenomen kinderen is acuut ondervoed"


http://oi46.tinypic.com/2eukdco.jpg


Precies 9,8 procent van de kinderen die in het ziekenhuis opgenomen worden, is acuut ondervoed. Wat chronische ondervoeding betreft, gaat het om 8,1 procent van de kinderen. Voor de groep die langer dan vier dagen in het ziekenhuis verblijft, loopt dat zelfs op tot respectievelijk 10,7 en 11,8 procent. Dat blijkt uit een studie, zo bericht Specialistenkrant vrijdag.

Het ging om 416 kinderen die tijdens het tweede trimester van 2011 in het UZ in Brussel, het CHU Tivoli in La Louvière, het CHU in Charleroi en het Jessaziekenhuis in Hasselt werden opgenomen. Onder hen waren 47,5 procent meisjes en de gemiddelde leeftijd was 3,6 jaar. Het gemiddelde ziekenhuisverblijf bedroeg 5,2 dagen en 37 procent verbleef langer dan vier dagen in het ziekenhuis.

"De literatuur leert intussen dat ondervoeding bij gehospitaliseerde kinderen in westerse landen tussen 8 en 25 procent schommelt. Het is een onderschat probleem", luidt het.

Momenteel worden studies opgezet om na te gaan aan welke criteria een screeningsinstrument voor ondervoeding moet voldoen. "In de literatuur werden enkele screeningstools specifiek voor kinderen gepubliceerd, maar de resultaten van de diverse instrumenten zijn niet zo maar vergelijkbaar."

"Het is niet verwonderlijk dat ondervoeding ook op onze kinderafdelingen voorkomt, aangezien de therapeutische ambulante mogelijkheden de voorbije tientallen jaren sterk zijn toegenomen. Enkel de meer zwakke kinderen worden dus nog opgenomen", aldus Specialistenkrant. (br.hln)» Reageer (0)
03-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Schreeuw' van Edvard Munch breekt record

'De Schreeuw' van Edvard Munch breekt record

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

'De Schreeuw', het bekendste schilderij van de Noorse kunstenaar Edvard Munch, is bij Sotheby's in New York geveild voor 119,9 miljoen dollar (91 miljoen euro). Dat is het hoogste bedrag dat ooit werd neergelegd voor een kunstwerk tijdens een veiling.

Munch maakte van zijn pastelschilderij 'De Schreeuw', dat een schreeuwende man voorstelt, vier versies. De gisteren geveilde versie dateert van 1895. Het schilderij is het derde uit de tussen 1893 en 1910 verwezenlijkte reeks en het enige dat nog in privébezit was.

Het schilderij werd te koop aangeboden door de Noorse zakenman Petter Olsen, wiens vader een vriend en mecenas van Munch was.

Het vorige veilingrecord bedroeg 106,5 miljoen dollar. Dat bedrag werd in mei 2010 neergeteld voor het werk 'Nu au plateau de sculpteur' uit 1932 van de Spaanse meester Picasso.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maatschappij rekent 100 dollar voor handbagage

Maatschappij rekent 100 dollar voor handbagage


http://oi47.tinypic.com/3517fqb.jpg


De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Spirit vestigt mogelijk een nieuw record met haar toeslag voor handbagage. Gisteren kondigde het bedrijf aan dat passagiers eind dit jaar 100 dollar (76 euro) moeten betalen voor bagage die ze willen meenemen in de cabine.

Spirit meldt nog dat het gaat om bagage die in het compartiment boven de stoelen moet worden geplaatst. Tassen die onder de stoel passen, mogen nog wel gratis mee.

De heffing voor koffers of tassen die in het bagagecompartiment moeten, bedraagt op dit moment 45 dollar. De toeslag geldt alleen voor passagiers die zich aan de gate melden met handbagage. Wie online of bij het inchecken op de luchthaven aangeeft cabinebagage te hebben, betaalt een lager tarief.

Spirit is een grote prijsstunter die vliegt op 49 bestemmingen in de VS, het Caraïbisch gebied en Latijns-Amerika. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristen krijgen boete voor ontvoeren van pinguïn

Toeristen krijgen boete voor ontvoeren van pinguïn


http://oi47.tinypic.com/v66o2f.jpg


Een pinguïn die door dronken toeristen uit een Australische dierentuin werd ontvoerd, bevindt zich weer in zijn verblijf. Twee Britten van 20 en 21 jaar hadden naar eigen zeggen anderhalve liter vodka gedronken, toen ze midden april in het themapark Sea World in Queensland binnenbraken en pinguïn Dirk meenamen. De twintigers werden in Southport, 70 kilometer ten zuiden van Brisbane, tot boetes van 1.000 Australische dollar (ongeveer 780 euro) veroordeeld, aldus de lokale pers.

De politie kwam de ontvoerders van de pinguïn op het spoor nadat die foto's met Dirk op Facebook hadden gezet, aldus de Courier Mail. De mannen hadden zich echter allang van het dier ontdaan. Ze hadden de pinguïn op het strand vrijgelaten, zonder te weten dat het in de wateren voor Southport wemelt van de haaien. Een strandbezoekster, die de pinguïn had opgemerkt, verwittigde de politie.

"Er is geen reden tot bezorgdheid meer", zei de woordvoerster van Sea World in de omgeving van de stad Surfers Paradise. "Dirk is weer met zijn vriendin Peaches verenigd en hij stelt het wel. Hij zal zijn avontuur snel vergeten zijn."» Reageer (0)
02-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mormoon is getrouwd met tweelingzussen én hun nichtje: samen 24 kinderen

Mormoon is getrouwd met tweelingzussen én hun nichtje: samen 24 kinderen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Dat polygamie schering in inslag is bij de mormomen en dat tweelingzussen vaak zowat alles delen, wisten we al. Vicki en Valerie Darger (42) hebben die twee waarheden nog eens extra in de verf gezet door met dezelfde man Joe (43) te trouwen. Als klap op de vuurpijl delen ze diezelfde man ook nog met hun nichtje Alina. Met z'n vieren zetten ze liefst 24 kinderen op de wereld die allemaal in hetzelfde familiehuis leven. Plaats van het gebeuren: uiteraard Salt Lake City, de hoofdstad van de Mormomen diep in de bergen van Utah verscholen. Het relaas van een even bizar als kroostrijk gezin.

Het was Vicki die 22 jaar geleden die als eerste van de tweelingzusjes trouwde met Joe Darger die een bouwfirma leidt. Haar tweelingszus Valerie volgde tien jaar later als derde vrouw van Joe. Als eerste was ook hun nichtje Alina (kort voor Vicki) al met Joe in het huwelijksbootje gestapt. Zij is dus zijn wettige echtgenote. In de fundamentalistische mormoonse religie zijn die drie vrouwen alledrie evenveel vrouw van Joe. Vicki, Valerie en Alina hebben hun eigen slaapkamer en Joe 'pendelt' elke avond tussen die drie slaapkamers.

Valerie, de derde in de rij, licht haar keuze toe. Zij was overigens gescheiden van een man met zes (!) vrouwen. "Het feit dat Joe al getrouwd was met Vicki kon me eigenlijk niets schelen. Ik zag het juist als een teken dat hij ook voor mij een goede echtgenoot zou zijn. Als kinderen vielen we al vaak op dezelfde jongens. Toen al dachten we dat we ooit met dezelfde man zouden trouwen en zie: het is nog gebeurd ook."

Vicki bevestigt: "Ik weet dat sommige mensen zich ongemakkelijk voelen bij de gedachte dat twee zussen dezelfde man delen. Maar bekijk het eens anders: als een man goed past bij de ene zus, dan is de kans toch groot dat hij ook bij de andere zus past. In ons geloof kan je starten in een monogaam huwelijk en dan de enorme uitdaging aangaan om voor een polygaam huwelijk te kiezen."

Veelzijdige Joe begon aan zijn 'veelwijverij' toen Alina zijn wettige echtgenote werd. "Omdat Alina en Vicki niet alleen nichtjes maar ook goede vriendinnen waren, gingen ze vaak samen met mij om", legt Joe uit. "Het beste wat ik kon doen was die innige vrienschap versterken. Ik was bovendien aangetrokken tot beide vrouwen en dat hielp natuurlijk."

Toen Joe al tien jaar getrouwd was met Vicki en Alina moedigden zijn beide vrouwen hem aan om ook Vicki's tweelingzus Valerie in het knusse gezinnetje te betrekken. Valerie zat in een stevige dip nadat haar oudere man Donald, zelf gezegend met liefst zes vrouwen, van haar gescheiden was omdat ze zijn gokverslaving en mishandelingen niet langer pikte. Op een avond verbleef Valerie met haar vijf kindjes bij de Dargers en ja hoor: de vonk met Joe sprong over. "Het was meteen goed raak, maar het feit dat ze Vicki's tweelingzus was, vond ik zelf in het begin toch ook raar. Ze hebben echt dezelfde trekjes. Vicki deed me al snel bijdraaien."

Alina was al even enthousiast als Vicki over de nieuwe 'aanwinst'. "Ik was echt in de wolken dat ook Val een deel van onze familie zou worden. Ik zag haar echt graag en zat ook met haar in na die scheiding. Ik wilde alleen maar dat ze heel gelukkig zou worden."

Alle betrokkenen gingen akkoord, dus organiseerden Joe en Valerie nog maar eens een mormoonse huwelijksceremonie bij hen thuis. De Dargers probeerden die polygamie jarenlang verborgen te houden voor de autoriteiten, want jaren geleden was er al een onderzoek opgestart. Tot ze twee jaar geleden besloten naar buiten te treden met hun 'geheim'. Zo wilden ze de vooroordelen rond hun godsdienst doorbreken. De drie vrouwen en hun 'co-echtgenoot' hebben een boek geschreven 'Love Times Three' (Liefde maal drie'). Enkele van hun 24 kinderen schreven mee aan het boek.

Hoewel polygamie over het algemeen verboden is in de States, worden polygamisten zelden of nooit vervolgd. Tenzij er bewijs is van mishandeling, verkrachting of belastingontduiking. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postkaart komt na 54 jaar aan op bestemming

Postkaart komt na 54 jaar aan op bestemming


http://oi50.tinypic.com/2yl5h5d.jpg


54 jaar na datum heeft een postkaart eindelijk zijn bestemming bereikt. En dat allemaal dankzij de hulp van sociaalnetwerksite Facebook.

De kaart werd in 1958 gepost ter attentie van Scott McMurry. Onlangs kwam de postkaart op mysterieuze wijze in de brievenbus van Elizabeth Fulcher terecht. Zij woont in dezelfde straat als die aangegeven op de kaart... alleen niet in Georgia, maar in Florida.

Elizabeth Fulcher, geintrigeerd door het oude papier, besloot op zoek te gaan naar de geadresseerde. Daarom nam ze een foto van de kaart en postte ze de afbeelding op Facebook. De foto ging het sociale netwerk rond. Zo kreeg ook de 71-jarige McMurry de foto van de kaart onder ogen. Hij herkende onmiddellijk het handschrift van zijn moeder. Tot zijn grote vreugde heeft hij de kaart nu toch eindelijk in zijn bezit.

Grappig genoeg staat op de postkaart te lezen: "Wanneer je dit leest, zijn we waarschijnlijk al lang terug! We hebben het naar onze zin. Hopelijk gaat alles goed met je." Eén vraag blijft echter onbeantwoord: hoe komt het dat de kaart meer dan een halve eeuw onderweg was?» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Meer virussen op religieuze sites dan op pornosites

Meer virussen op religieuze sites dan op pornosites


http://oi45.tinypic.com/etzm6s.jpg


Wie surft naar religieuze websites loopt meer kans op een besmetting met een computervirus dan wie erotische of pornografische websites bezoekt. Websites die gaan over religie of ideologie lopen drie keer meer kans besmet te zijn met een virus, blijkt uit een studie van de Amerikaanse leverancier van beveiligingssoftware Symantec.

Symantec stelt vast dat pornosites niet in de top vijf van gevaarlijkste bestemmingen op het internet staan, maar op de tiende plaats. "We veronderstellen dat dat komt omdat eigenaars van dergelijke websites hun geld verdienen op het internet. Zij hebben er alle belang bij dat hun site verstoken blijft van malware, anders zouden klanten niet terugkeren", luidt het.

Symantec volgt cybercriminaliteit op in meer dan tweehonderd landen. De producten van het bedrijf hebben vorig jaar 5,5 miljard aanvallen geblokkeerd, 81 procent meer dan het jaar ervoor. Net als andere bedrijven uit de sector telt Symantec meer aanvallen vast tegen smartphones, tabletcomputers en gouvernementele organisaties. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is opnieuw hoop voor de superbedreigde Amoerpanter

Er is opnieuw hoop voor de superbedreigde Amoerpanter


http://oi45.tinypic.com/21awfv9.jpg


Er is weer hoop voor de Amoerpanter, de meest bedreigde katachtige ter wereld. Uit nieuw onderzoek in de Chinese provincie Jilin blijkt dat de populatie er in iets meer dan tien jaar bijna verdubbeld is, zegt de plaatselijke bosbouwdienst. Het luipaard dankt zijn naam aan de Amoer, een 2.800 kilometer lange rivier die een deel van de grens tussen Rusland en China vormt.

In Jilin, in het noordoosten van China, zijn acht tot elf Amoerpanters of Siberische luipaarden geteld. Bij een algemene tijgertelling eind jaren negentig zijn maar de helft zoveel Amoerpanters gesignaleerd. De dieren komen nu ook in een groter gebied voor, in en rond de reservaten van Hunchun en Wangqing, over een oppervlakte van meer dan 4000 vierkante kilometer. Het gebied waren ze vroeger gezien waren, was drie tot vier keer kleiner.

De Amoerpanter (Panthera pardus orientalis of Panthera pardus amurensis) komt nauwelijks nog voor in het wild. Men schat dat er minder dan vijftig leven in het noordoosten van China en het oosten van Rusland. Het dier heeft de reputatie de meest bedreigde katachtige ter wereld te zijn.

Het is voor het eerst dat China een onderzoek uitsluitend aan het Siberische luipaard wijdt. Op basis van deze gegevens gaat men nu gedetailleerder onderzoeken verrichten, in de eerste plaats in Hunchun en Wangqing. "Dit onderzoek naar populatie, habitat en migratie is dringend nodig voor het overleven van de soort", zegt Zhu Jiang van het plaatselijke kantoor van het Wereldnatuurfonds (WWF).

Vorig jaar hebben verborgen camera's in Rusland onverwacht twaalf Amoerluipaarden gefilmd. Ook die beelden werden door het WWF als een hoopvol teken gezien.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgend weekend opnieuw supermaan te zien

Volgend weekend opnieuw supermaan te zien


http://oi48.tinypic.com/2myam2w.jpg


Komend weekeinde is, bij gunstige weersomstandigheden, weer een zogeheten supermaan te zien. Zo wordt de volle maan genoemd op het moment waarop de afstand tot de aarde het kortst is. Het fenomeen komt niet vaak voor.

Na 1993 bleef het verschijnsel twaalf jaar lang uit, maar sindsdien verscheen de supermaan vier keer: in 2005, 2008, 2010 en 2011. In de nacht van zaterdag op zondag is het weer zover. De volgende supermaan is voorzien in 2016.

De maan legt een elliptische baan af rond de aarde. De afstand tussen maan en aarde varieert daardoor tussen 363.345 en 405.500 kilometer. De toestand waarbij de maan het dichtst bij de aarde staat, wordt perigeum genoemd. Als dat samenvalt met volle maan, is sprake van een supermaan.

Het fenomeen wordt geregeld in verband gebracht met natuurrampen, maar wetenschappers wijzen zulke theorieën van de hand. Een supermaan is ongeveer twaalf procent groter en helderder dan een gemiddelde volle maan. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse is allergisch voor zowat alles

Britse is allergisch voor zowat alles


http://oi50.tinypic.com/ama4iv.jpg


De 41-jarige Vicki McNamara lijdt aan een levensbedreigende aandoening die hevige allergische reacties veroorzaakt. Een wespensteek 15 jaar geleden lag aan de oorsprong.

Vicki leeft als een gevangene in haar eigen huis. Wanneer ze zich toch naar buiten waagt, moet ze een masker en handschoenen dragen. "Het is te gevaarlijk om iemand binnen te laten. De minste geur -een wolkje parfum, rook of aftershave in de lucht- kan me dagen ziek maken. Ik ben allergisch voor zowat alles - het is makkelijker om te zeggen waar ik niet allergisch voor ben," vertelt ze.

Familieleden moeten communiceren via het raam. Op een bordje aan de deur staat geschreven: 'enkel op afspraak' om onverwacht bezoek op afstand te houden. "Zelfs in huis loop ik een groot risico. Ik houd de ramen dicht, voor het geval iemand voorbijloopt die aan het roken is. Anders word ik op slag misselijk," aldus Vicki.

Eten stelt een ander probleem. Bijna alles wat ze eet vormt een gevaar. Ze overleeft op fruit, groenten uit de eigen tuin en eieren van haar kippen. Ook moet ze tandpasta, zeep en deodorant zonder formaldehyde laten voorschrijven door de dokter.

Dit jaar werd ze al 2 maal opgenomen in het ziekenhuis. Zo veroorzaakte onder andere een verdoving bij de tandarts een allergische reactie. Ironisch genoeg maakt een ziekenhuisverblijf haar nog zieker, aangezien ze allergisch is voor het wasmiddel waarmee het bedlinnen wordt gewassen.

"Ik krijg een branderig gevoel over mijn hele lijf. Mijn bloeddruk daalt, mijn hoofd voelt zwaar aan, mijn hart gaat tekeer, ik kan moeilijk ademen. Het voelt aan alsof ik verstik. Daarna verlies ik het bewustzijn. Meestal kom ik enkele dagen later terug bij, maar ik ben bang dat het me ooit eens fataal zal worden."

Haar allergieën begonnen nadat ze 15 jaar geleden gestoken werd door een wesp. "Ik kroop huilend in bed en werd 3 dagen later wakker. Ik herinner me nog dat ik telkens wakker werd en naar de klok keek, waarop ik opnieuw in slaap viel. Erg angstaanjagend." Door de wespensteek is haar immuunsysteem aangetast. Zo raakte ze allergisch voor alledaagse dingen. Vicki had geen idee welke impact de wespensteek zou hebben op haar leven tot ze een ijsje at. "Ik begon te niezen, een uur aan een stuk, mijn ogen zwollen op en ik verloor het bewustzijn."

Maar ondanks de permanente dreiging, blijft ze verrassend optimistisch. Ze weigert haar liefde voor paarden op te geven - ook al heeft ze last van ernstige neusbloedingen telkens wanneer ze gaat rijden.

Ook een relatie is uit den boze. Vicki vertelt: "Ik vind het niet erg om alleen te zijn. Het zou bijna onmogelijk zijn om te leven met al mijn allergieën en een gezin of partner te hebben. Ik heb nooit de behoefte gevoeld om een partner te vinden. Ik heb al veel meegemaakt. Maar ondanks alles, ben ik gelukkig. Het heeft me sterker gemaakt. Wat er met mij is gebeurd zou ik niemand toewensen, maar het heeft mijn leven ten goede veranderd." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etta James - I Just Wanna Make Love To You

Etta James - I Just Wanna Make Love To YouEtta James, eigenlijk: Jamesetta Hawkins (Los Angeles, 25 januari 1938 – Riverside, 20 januari 2012) was een Amerikaanse blues-, R&B- en gospelzangeres. Ze stond ook bekend als "Miss Peaches".

Haar moeder was 14 en ongetrouwd toen ze beviel van Etta, maar ze heeft altijd geloofd dat haar vader Minnesota Fats was. Ze kreeg haar eerst muzikale training toen ze 5 jaar was van James Earle Hines, de dirigent van het "The Echoes of Eden"-koor in Los Angeles.

In 1950 verhuisde haar gezin naar San Francisco, Californië en in 1952 werd ze opgemerkt met haar band (het trio "The Creolettes) door Johnny Otis. Otis werkte samen met haar en draaide de lettergrepen in haar naam om zodat ze een pseudoniem zou hebben. Ze had zelf haar eerste album en eerste R&B-hit geschreven n.l. The Wallflower (Dance with Me, Henry). Ze nam het in 1954 op met de "Otis Band" en Richard Berry als achtergrondzanger. Het liedje werd later een hit op de blanke markt door Georgia Gibbs, herschreven als "Dance with Me, Henry". Etta bracht verscheidene hits uit voordat ze in 1960 een contract tekende met Chess Records.

James nam verschillende duetten op met Harvey Fuqua die grote successen werden en ook At Last. Dit lied verscheen samen met andere hits, zoals "All I Could Do Was Cry" en "Trust In Me", op haar eerste album At Last!.

In 1967 nam ze "Tell Mama" op en op de B-side "I'd rather go blind" in Muscle Shoals. Haar zang werd gekenmerkt door goede technieken en sterke jazz-invloeden. Ze kreeg in 1994 een Grammy voor haar cd Mystery Lady. Deze disc is een verzameling van liedjes geïnspireerd door Billie Holiday. In 2004 won ze nog een Grammy voor beste hedendaagse bluesalbum voor Let's Roll. In 2003 ontving ze de Grammy Lifetime Achievement Award.

Voor de jongere generatie staat Etta bekend om haar Muddy Waters-cover "I Just Want to Make Love to You", die gebruikt werd voor een Coca-Cola-reclame. Avicii gebruikte de sample van het lied Something's Got A Hold On Me voor zijn wereldbekende hit Levels.

James leed aan leukemie en overleed op 73-jarige leeftijd.» Reageer (0)
01-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebookoprichter Dustin Moskovitz huivert van luxe

Facebookoprichter Dustin Moskovitz huivert van luxe


http://oi48.tinypic.com/k03amo.jpg


Dustin Moskovitz, de kamergenoot waarmee Mark Zuckerberg in 2004 de sociaalnetwerksite Facebook oprichtte, is een van de jongste selfmade miljardairs ter wereld. Maar de 27-jarige Amerikaan ligt niet op een strandstoel in de Caraïben van cocktails te nippen. Neen, hij is momenteel bezig met een nieuw bedrijfje uit de grond te stampen in San Francisco.

Dustin Moskovitz richtte in 2004 samen met Zuckerberg, Eduardo Savarin en Chris Hughes Facebook op. Moskovitz stapte in 2008 uit het bedrijf, maar bezit nog zes à acht procent van de aandelen. Hij werd door Forbes Magazine uitgeroepen tot de jongste nog in leven zijnde miljardair.

Moskovitz leidt in San Francisco samen met Justin Rosenstein, een andere ex-Facebooker, een bedrijf dat ze Asana genoemd hebben. Het hoofddoel van Asana is de manier veranderen waarop mensen samenwerken. "Werknemers verliezen te veel tijd door te het werk zelf te organiseren", aldus Moskovitz. "Asana zal mensen bevrijden zodat ze meer tijd hebben voor belangrijkere dingen."

In een interview heeft het duo onlangs gezegd dat, ondanks het feit dat hun fortuin al gemaakt is, ze elke dag komen werken omdat ze iets willen doen met hun leven. "Wij zien ons werk als een dienst, als een soort uiting van liefde voor de mensheid", aldus de 28-jarige Rosenstein uit. "Als we gewoon op pensioen zouden gaan", verduidelijkte Moskovitz, "zouden we niemand van dienst zijn."

Net als Zuckerberg zijn de twee absoluut niet geïnteresseerd in de status die hun geld met zich meebrengt. In hun bedrijf zitten ze gewoon tussen hun 24 werknemers en strak in het pak zitten ze niet: ze dragen T-shirts met sneakers. Rosenbergs hobby is niet golf, tennis of zeilen, maar fietsen. Net zoals vele rijke Amerikanen heeft Moskovitz trouwens beloofd om het overgrote deel van zijn geld weg te schenken aan goede doelen.

Waar hun miljarden wel voor zorgen, is voor de absolute vrijheid om te doen waar ze zin in hebben. Zowel Moskovitz als Rosenstein zijn er allebei van overtuigd dat ze de wereld kunnen veranderen. En eerlijk is eerlijk, ze hebben dat al eens gedaan met Facebook. "We zouden kunnen werken aan een remedie tegen kanker. We zouden kunnen werken aan ruimteschepen. Of aan kunstprojecten. Maar met Asana werken we aan alles tegelijk. We werken aan een metaprobleem", besluiten de twee. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Carnes - Bette Davis Eyes

Kim Carnes - Bette Davis Eyes

Klik op de foto om ze te beluisteren

Kim Carnes (geboren 20 juli 1945 ) is een Amerikaanse zangeres. Sommige mensen noemen haar "De vrouwelijke Rod Stewart "vanwege haar schorre stem.» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!