NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf motto's voor een beter zelfbeeld

Vijf motto's voor een beter zelfbeeld


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/9/5/20130828135605/media_xll_6085040.jpg


Wie zich beter in zijn vel wilt voelen, hoeft niet noodzakelijk te zweten en te puffen. Een stevige mentale training is eigenlijk veel belangrijker. Koester daarom deze vijf motto's

Van zodra je weet dat zelfvertrouwen groeit uit je mentaliteit en niet zozeer uit je lichaamsbouw, ben je al halfweg. Er zijn vrouwen genoeg die volgens de normen van het schoonheidsideaal een fantastisch figuur hebben en toch overladen worden door complexen en onzekerheden. De boosdoener is bijna altijd een negatief denkpatroon. Begin daarom alvast met deze 5 memo's aan jezelf:

1. Vergeet niet dat iets moois nooit perfect is
Perfectie is saai, zoniet onmogelijk. Het is heel zeldzaam dat de modellen die je ogen uitprikken in de boekjes echt zichzelf zijn. Gelukkig zijn met je eigen lichaam wil niet zeggen dat alles perfect moet of kan zijn. Het wijst daarentegen op het feit dat je hebt leren leven met je imperfecties. Durf daarom die spiegel te confronteren en dankbaar te zijn voor het lichaam dat je gekregen hebt. Het is een krachtige oefening die positieve boodschappen naar je brein kan sturen.

2. Je lichaam is meer dan een uiterlijke verschijning
Ons lichaam dient om te functioneren, niet om stil te zitten en "mooi" te zijn. Maak tijd om alle geweldige mogelijkheden te vieren en draag er zorg voor.

3. Hoe minder kopzorgen, hoe meer plaats voor fijne herinneringen
Stel jezelf even voor binnen 20 jaar. Zou je willen terugkijken en denken "Was ik maar gelukkiger geweest met mezelf", of wil je kunnen terugblikken op die zalige, zorgeloze tijd op het strand, een avondje stappen, ... Deze mentale oefening doet je afwegen wat eigenlijk echt belangrijk is en over welke dingen je geen kopzorgen hoort te hebben.

4. Wensen om iemand anders te zijn, is een verspilling van wie je bent
Het klinkt cliché, maar we zijn allemaal uniek. Leer deze uniekheid te koesteren en erken dat het nutteloos is om jezelf eindeloos te vergelijken met anderen. Geef niet toe aan een minderwaardigheidscomplex en laat je eigen zelfbeeld zeker niet vormen door mensen in je omgeving.

5. Hul je lichaam in kleren die je doen stralen
Je hoeft geen honderden euro's uit te geven, maar een beetje investeren in kleren die je flatteren, kan echt helpen om je lichaam meer te appreciëren. Volg niet slaafs trends die je onzekerheden alleen maar in de verf zetten, maar mik op comfortabele, goed passende outfits die je op een gezonde, milde manier naar jezelf doen kijken. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misnoegde kangoeroe duwt hond kopje onder

Misnoegde kangoeroe duwt hond kopje onder

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Kangoeroes zien er dan wel schattig uit, als ze zich bedreigd voelen blijf je beter uit hun buurt. Een exemplaar reageerde vrij radicaal toen een hond de rust kwam verstoren.

In een video, online gezet door Anthony Gill, zwemt een grote Deense dog naar een kangoeroe in de Australische Outback. Het buideldier gaat onmiddellijk in het defensief en duwt viervoeter Max uiteindelijk zelfs kopje onder. De hond vecht zich terug een weg naar boven en bereikt opnieuw de oever. Speelse Max kan weer opgelucht ademhalen en bekomen van zijn onbezonnen avontuurtje. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scholieren vinden grootste deel van huiswerk nutteloos

Scholieren vinden grootste deel van huiswerk nutteloos


http://static2.hln.be/static/photo/2013/2/10/12/20130831060711/media_xll_6091212.jpg


Leerkrachten geven te vaak allemaal op hetzelfde moment huiswerk en denken te weinig na over het nut van hun taken. Dat concludeert de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) na gesprekken met meer dan 2.000 leerlingen uit het secundair onderwijs. De koepel eist dat de scholen werk maken van een beter huiswerkbeleid, zo schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Scholieren willen wel huiswerk maken, maar enkel als ze het nut ervan inzien. Zo staat het in het huiswerkrapport van de VSK, dat gebaseerd is op de mening van jongeren uit ASO, TSO en BSO.

Een van de conclusies van de enquête is dat scholieren niet te veel huiswerk krijgen, maar dat het wel slecht gespreid is. "De verschillen tussen windstiltes en razend drukke periodes zijn te groot", zegt woordvoerster Kaylee Surgeloose (17). "Vooral in de week vóór de rapporten krijgen we plots veel opdrachten en overhoringen. Wij vragen aan leerkrachten alles beter te plannen en te overleggen met elkaar en de klas."

De taken die ze krijgen, hebben bovendien dikwijls weinig meerwaarde, zeggen de leerlingen. "Ze dienen vaak om nog leerstof af te werken waar de leerkracht in de les niet meer aan toekwam, of gewoon om nog snel snel punten te sprokkelen voor op het rapport." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dappere pinguïn ontsnapt op nippertje aan zeeleeuw

Dappere pinguïn ontsnapt op nippertje aan zeeleeuw


http://static3.hln.be/static/photo/2013/10/3/10/20130831133736/media_xll_6091885.jpg


Een pinguïn die net terugkwam van een dagje voedsel zoeken in zee, werd bijna zelf tot maaltijd verheven door een hongerige zeeleeuw.

Het dappere diertje was de zeeleeuw op Antarctica uiteindelijk te snel af door zich net op tijd uit het ijskoude water te hijsen alvorens het op 'een lopen' te zetten. Het roofdier was eraan voor de moeite.


http://static1.hln.be/static/photo/2013/6/16/6/20130831140500/media_l_6091881.jpg


De Zuid-Afrikaan Ben Crancke kon het bijzondere tafereel vastleggen op het Cuverville eiland. (br.hln - foto's bruno)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo raak je over de eet je bord leeg-ziekte

Zo raak je over de 'eet je bord leeg'-ziekte


http://static3.hln.be/static/photo/2013/11/13/7/20130830151250/media_xll_6089872.jpg


Je bord leeg eten, een restje niet in de pot te kunnen laten liggen: het zijn allemaal extra calorieën die tot ongewenste kilo's kunnen leiden. Hoe geraak je van die slechte gewoonte af?

1) Maak kleinere porties

Ook fan van 'nog een extra aardappeltje want je weet nooit' of 'ik maak extra veel en zal het invriezen' om te eindigen met een belachelijk overblijvertje 'dat je dan toch maar opeet want ik kan het moeilijk weggooien'?

Plan je porties beter. Leer hoeveel je gezinsleden eten, tel en weeg en hou je aan de hoeveelheden.

2) Eet trager

Honger is een signaal gestuurd door de hersenen. Het hongergevoel wordt pas gestild als je hersenen doorhebben dat er eten in je maag zit. Daarom eet je meer terwijl je ondertussen werkt, tv kijkt of leest - en minder als je bewust (en trager) eet. Je hersenen kunnen het eettempo beter bijhouden en zullen sneller aangeven genoeg te hebben.

3) Luister naar je lichaam

Genoeg is genoeg en zegt je lichaam dat het er niet meer bijkan, stop dan ook met eten. Moeilijk om te doen in gezelschap uit schrik de kok te beledigen? "Het is heel lekker, maar ik heb genoeg", dat begrijpt iedereen wel.

Wil je niet stoppen met eten omdat het zo smaakt? Geef dan toe en geniet extra lang van elke hap. Wedden dat je toch nog iets overlaat?

4) Restjes

Zet je restjes wel opzij en zie je die verdwijnen tijdens een nachtelijke ijskastronde? Overweeg dan om ze weg te gooien. Verspilling? Door kleinere porties te koken, is er al minder kans op verspilling. Bovendien: die restjes kunnen naar twee plaatsen gaan: de vuilnisbak of jouw maag (met extra kilo's en gezondheidsproblemen tot gevolg).

Zijn de resten echt te groot om weg te smijten of kan je het echt niet over je hart krijgen? Leer creatief koken met resten en doe het consequent de dag erna. (br hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babygiraf overleden bij geboorte in Bellewaerde Park

Babygiraf overleden bij geboorte in Bellewaerde Park


http://static0.hln.be/static/photo/2013/17/13/11/20130831102500/media_xll_6091436.jpg


De geboorte van het langverwachte tweede babygirafje in Bellewaerde Park is niet goed afgelopen. Het kalfje overleed bij de geboorte, zo hebben Bellewaerde Park en de dierenverzorgers van het park zaterdagochtend met veel droefheid meegedeeld.

De bevalling van giraf Ghonda werd vrijdag rond 21.30 uur ingezet. Gedurende geruime tijd was er slechts één pootje te zien. Vervolgens kwamen het tweede pootje en het hoofdje van het kalfje naar buiten. "Na een lange en uitputtende bevalling werd het kalfje uiteindelijk op natuurlijke wijze geboren", vertelt marketing communications manager Kristof Louagie van het park. Het babygirafje bleef echter roerloos liggen en de dierenarts van de faculteit Dierengeneeskunde van de Universiteit Gent stelde vast dat het kalfje overleden was bij de geboorte.

De verslagenheid in het park is groot. "We betreuren het overlijden. Iedereen vindt het ook jammer dat we Albert, het babygirafje dat geboren werd op 3 juli, geen speelkameraadje kunnen schenken", klinkt het.

Giraf Ghonda stelt het, gezien de omstandigheden, goed. Zij zal samen met de rest van giraffenfamilie in Bellewaerde Park het verdriet verwerken na de zware bevalling. De parkmedewerkers gunnen haar alle rust zodat ze dit moeilijke moment te boven zal komen, aldus nog Bellewaerde Park. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Card Stop moet steeds meer betaalkaarten blokkeren

Card Stop moet steeds meer betaalkaarten blokkeren


http://static0.hln.be/static/photo/2013/7/15/2/20130831062441/media_xll_6091217.jpg


Het aantal bankkaarten dat via Card Stop geblokkeerd werd, is vorig jaar met 5 procent toegenomen in vergelijking met 2011. Dat meldt de krant L'Echo, op basis van cijfers van Atos Worldline. Het aantal diefstallen of vervalsingen van de kaarten bleef wel stabiel.

Vorig jaar werden 1.070.298 kaarten geblokkeerd door Card Stop. Dat is 5 procent meer dan in 2011 en maar liefst 22 procent meer dan in 2010. Toch gaat het niet om een alarmerend cijfer. "Die trend loopt gelijk met de groeiende populariteit van de elektronische betalingen", zegt Bram Boriau, woordvoerder van Atos Worldline.

Niet alle kaarten worden geblokkeerd als gevolg van een diefstal. Vaak gaat het ook gewoon om een kaart die verloren werd, of die in een geldautomaat is achtergebleven. Het aantal fraudegevallen dat te maken heeft met diefstal of met vervalsing van betaalkaarten, bleef stabiel in 2012.» Reageer (0)
30-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simply Red - Holding back the years

Simply Red - Holding back the years

Om hem te beluisteren druk op de foto


Simply Red is een Britse band momenteel bestaande uit lead zanger Mick Hucknall (geboren in Denton, Greater Manchester, op 8 juni 1960) en verschillende achtergrond musici. De naam ('Simpelweg Rood') van de band komt deels van Hucknall's passie voor de voetbalclub Manchester United. De naam is ook een verwijzing naar Hucknall's krullerige rode haardos, als ook zijn politiek linkse voorkeur.

De originele bezetting van de band bestond uit Hucknall, Tony Bowers (basgitaar), Fritz McIntyre (keyboards), Tim Kellett (brass), Sylvan Richardson (gitaar) en Chris Joyce (drums).

De debuut single van de band was meteen een groot succes. Money's too tight to mention scoorde in 1985 in diverse Europese landen in de hitlijsten. In 1986 bereikte Holding Back the Years de nummer één positie in de VS, dat ze in 1989 nog eens herhaalden met hun cover versie van Harold Melvin & the Blue Notes' If you don't know me by now.

De band trad ook op met Tom Jones voor een track op zijn album uit 1999 Reload.

In 2005 brachten ze het album Simplified uit met daarop een verzameling van Simply Red klassiekers in een akoestische versie.

Een jaar later volgde het album Stay, met alleen maar nieuwe nummers.

In oktober 2007 maakte zanger Hucknall bekend dat Simply Red er na de tour in 2009 mee gaat stoppen. Hij gaf aan meer tijd voor een solocarrière te willen en vindt het na 25 jaar mooi geweest met Simply Red. The World And You Tonight wordt de laatst uitgebrachte single. Op zondag 18 november 2007 maakte Simply Red haar laatste optreden op TV in Nederland bij het programma 'Life And Cooking'.

Op 9 maart 2010 werd bekend gemaakt dat ze op 3 december 2010 voor een laatste keer naar Nederland in het Gelredome komen, als onderdeel van The Farewell Tour.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder huisartsen van wacht vanaf 1 september

Minder huisartsen van wacht vanaf 1 september


http://oi42.tinypic.com/24pm6v4.jpg


Vanaf 1 september wordt het aantal huisartsen van wacht teruggeschroefd. Nu is er één huisarts van wacht per 30.000 inwoners, vanaf 1 september moet er overdag maar één arts per 100.000 inwoners beschikbaar zijn. Minder wachtdiensten, maar wel in grotere gebieden. Dat heeft minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx beslist, zo bericht VTM.

Dat betekent dat patiënten in een provincie als Limburg bij amper 8 dokters terecht kunnen.

De Vlaamse huisartsen zijn hier niet over te spreken en willen hun patiënten degelijk helpen. Daarom zullen ze zich niet houden aan het minimum, aldus VTM. De spoeddiensten in de ziekenhuizen vrezen dat ze overspoeld zullen worden. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo kies je goede wijn zonder er goedkoop uit te zien

Kenner geeft tips: zo kies je goede wijn zonder er goedkoop uit te zien


http://static1.hln.be/static/photo/2013/17/13/8/20130830123853/media_xll_6089498.jpg


Hoe gezellig een restaurantbezoekje ook kan zijn, zodra de wijnkaart wordt bovengehaald, durft het angstzweet wel eens los te barsten. In paniek banen we ons een weg door de totaal onbekende namen om uiteindelijk voor de tweede goekoopste optie te gaan. Om dergelijke taferelen in de toekomst te vermijden, geeft de Australische sommelier Rob Geddes tips over hoe we een goede wijn kunnen kiezen zonder er goedkoop uit te zien.

Wie niet wil eindigen met de slechtst mogelijke fles van het menu, moet volgens Geddes eerst en vooral interesse tonen door vragen te stellen aan de sommelier. "Indien hij goed is in zijn vak, zal hij de subtiele hints snel doorhebben zodat je zowel qua prijs als smaak de beste keuze hebt."

Om ons nog een extra duwtje in de rug te geven, stelde Geddes alvast acht gouden regels op:

1. Bespreek je wijnvoorkeur vooraf met je gezelschap

2. Vraag informatie aan de ober of sommelier en luister naar wat ze zeggen. Vriendelijkheid zal je hierbij een heel eind verder helpen.

3. Wees niet bang om te vragen of je de wijn vooraf even mag proeven. Vraag natuurlijk niet naar de duurste fles om uiteindelijk de goedkoopste te kiezen.

4. Blijf realistisch over hoeveel je wil uitgeven. Bestel zeker niet de duurste wijn louter om indruk te maken.

5. Probeer het verschil te begrijpen tussen wijnen uit verschillende regio's.

6. Kies uiteindelijk voor een wijn waarbij je je goed voelt en waarover je iets kan vertellen.

7. Lokale en regionale wijnen zijn meestal aan te raden.

8. Vermijd intense wijnen met een hoog alcoholgehalte. Deze zijn te dik om te consumeren bij je eten. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeilijke tijden voor de Belgische bioscopen

Moeilijke tijden voor de Belgische bioscopen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/6/2/20130830130540/media_xll_6089627.jpg


Tijdens de eerste helft van dit jaar hebben de Belgische bioscopen minder bezoekers over de vloer gekregen, meldt Thierry Laermans van de Federatie van Cinema's van België (FCB). "Het eerste semester is slecht verlopen en het weer in juli heeft daar zeker niet bij geholpen."

Kinepolis, met elf vestigingen de grootste bioscoopuitbater in België, kondigde gisteren aan dat er 11,1 procent minder bezoekers zijn geweest in het eerste semester van 2013 in vergelijking met dezelfde periode in 2012.

"Er zijn tussen de acht en de tien procent minder bioscoopbezoeken genoteerd over heel België", zegt Laermans. Het slechte weer tijdens de eerste maanden van 2013 ligt aan de basis van de tegenvallende resultaten.

En ook het goede weer in juli was een spelbreker voor de bioscopen. "In de maand augustus heeft het aantal bezoekers zich hersteld. We hebben gemerkt dat mensen hun gewoontes opnieuw opnemen als het lang mooi weer blijft, en ze daarom terug naar de bioscoop gaan." Dat er geen lokale trekpleister te zien was, heeft ook meegespeeld.

Toch ziet Laermans een lichtpunt. "Als we ons baseren op de cijfers van vorig jaar dan zal het aantal bioscoopbezoeken toenemen op het einde van het jaar. Maar de verliezen die we al hebben gemaakt, zullen we niet meer kunnen ophalen", zegt Laermans.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aap schildert met tong en wint kunstwedstrijd

Aap schildert met tong en wint kunstwedstrijd


http://static1.hln.be/static/photo/2013/9/0/8/20130830100135/media_xll_6088958.jpg


Brent, een 37-jarige voormalige laboratoriumaap, heeft een online kunstwedstrijd voor chimpansees gewonnen. Hij kreeg de meeste stemmen en won daarmee een prijs van tienduizend dollar voor zijn opvanghuis, Chimp Haven in de Amerikaanse staat Louisiana.

Brent schildert niet met een kwast of penseel, zelfs niet met zijn vingers, maar smeert de verf met zijn tong uit over het doek. Hij verblijft sinds 2006 in Chimp Haven, na een werkzaam leven in dienst van de federale overheid.


http://static1.hln.be/static/photo/2013/10/1/9/20130830100140/media_xll_6088959.jpg
Het kunstwerk dat Brent maakte

De wedstrijd was georganiseerd door de Humane Society of the United States, om geld in te zamelen voor de tehuizen waar chimpansees uit onderzoekslaboratoria, de enterntainmentwereld of de dierenhandel worden opgevangen. In totaal namen zes opvanghuizen deel aan de wedstrijd, met kunstwerken die door de dieren zijn gemaakt tijdens zogenoemde 'verrijkingssessies'.  (br.hln foto's ap)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Migraine kan permanente hersenschade veroorzaken

"Migraine kan permanente hersenschade veroorzaken"


http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/14/10/20130830112716/media_xll_6089125.jpg


Alsof de hevige hoofdpijn nog niet erg genoeg is, blijkt uit recent onderzoek dat migrainepatiënten nu ook permanente hersenschade kunnen oplopen door hun ziekte. Experts hebben immers ontdekt dat migraine kan leiden tot hersenlaesies, problemen in de witte stof van het centrale zenuwstelsel en een aantasting van het hersenvolume.

"Aanvankelijk werd migraine beschouwd als een onschuldige aandoening die op lange termijn geen schadelijke gevolgen heeft voor de hersens. Uit onze meta-analyse blijkt nu dat migraine de hersens juist op verschillende vlakken kan aantasten", aldus studieverantwoordelijke Dr. Messoud Ashina van de Universiteit van Kopenhagen.

Om tot zijn bevindingen te komen, analyseerde Ashina 19 eerdere studies waarin werd onderzocht of migrainepatiënten effectief een hoger risico hebben op hersenlaesies of meer abnormaalheden of veranderingen in het hersenvolume vertonen dan gezonde personen.  Eerst en vooral stelde hij vast dat er een opmerkelijk verschil is tussen patiënten die voor de aanval signalen krijgen en personen bij wie dat niet het geval is. Een mogelijk signaal is bijvoorbeeld een vermindering van het gezichtsvermogen door lichtflitsen.

Bij de signaalpatiënten is het risico op een aantasting van de witte stof maar liefst 68 procent hoger dan bij gezonde personen. Ook het risico op abnormaalheden in de hersens is 44 procent keer groter. Patiënten die vooraf geen signaal krijgen dat de migraine zal uitbreken, lopen 34 procent meer risico op een aantasting van de witte stof. Bij beide migrainepatiënten werden ook meer veranderingen in het hersenvolume vastgesteld.

Ashina hoopt via zijn onderzoek meer aandacht te vestigen op het effect van migraine op het brein. "10 tot 15 procent van de bevolking lijdt aan migraine. We hopen dat er meer onderzoek komt zodat we meer duidelijkheid kunnen krijgen over welke structuren in de hersens nu precies een invloed hebben op de frequentie en duur van de ziekte."

Intussen blijkt uit een ander onderzoek dat migraine meer opduikt bij personen die minder geld verdienen. Bij vermogende vrouwen tussen 25 en 34 jaar leed bijvoorbeeld 20 procent aan migraine, tegenover respectievelijk 29 en 37 procent bij dames met een gemiddeld en laag inkomen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (9) neemt stuur over en brengt zieke vader naar het ziekenhuis

Meisje (9) neemt stuur over en brengt zieke vader naar het ziekenhuis

http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/15/10/20130830102604/media_xll_6088990.jpg


De Amerikaan John Smith uit Florida heeft zijn leven allicht te danken aan het koelbloedige ingrijpen van zijn negenjarige dochter Esteria. Het tweetal zat in de wagen toen Smith onwel werd en wartaal begon uit te slaan. Esteria nam vanaf de achterbank het stuur over en manoeuvreerde de wagen richting het ziekenhuis. Dat meldt een lokale nieuwssite.

"Wat scheelt er toch met hem", dacht Esteria toen ze na de les karate met haar vader in de auto zat. John besefte dat hem iets ernstig aan het overkomen was en vertelde zijn dochter dat ze naar het ziekenhuis zouden rijden. "Maar hij panikeerde en reed als een gek", vertelt het meisje. De man kon niets meer zien en bleef maar roepen "Ik weet niet wat ik moet eten".

De negenjarige Esteria -die achter in de auto zat- nam prompt het stuur over en bracht haar zieke vader negen stratenblokken verder naar het ziekenhuis. Haar vader hield intussen het gaspedaal ingedrukt. Een avontuurlijke rit, want het kind ging bijna uit de bocht en kon nog net op tijd een ambulance ontwijken.

In het ziekenhuis ontdekten de dokters een tumor zo groot als een golfbal in de hersenen van de man. Die maakte dat Smith plots niet meer kon spreken en zien. De Amerikaan is intussen naar een ander ziekenhuis overgebracht voor een behandeling. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland krijgt winkelrekken voor armen

Griekenland krijgt "winkelrekken voor armen"


http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/5/12/20130829141457/media_xll_6087297.jpg


Een recente beslissing van de Griekse regering die supermarkten zou toelaten voedingswaren aan te bieden waarvan de vervaldatum is verstreken, heeft tot woede onder de Grieken geleid. Het gaat echter niet om vervallen voeding, maar om producten die nog eetbaar zijn maar waarvan de 'best before'-datum is verstreken. Die belanden in supermarktrekken die voor de armste klanten zijn bestemd.

De nieuwe reglementering is op 22 augustus in het Griekse staatsblad verschenen. Griekse media meldden aanvankelijk dat supermarkten vervallen voeding aan dumpingprijzen zouden verkopen, waardoor handelaars hun dalende verkoop zouden kunnen compenseren. De Griekse economie zit al zes jaar in een recessie.

De maatregel werd echter genomen in overleg met gezondheids- en veiligheidsinstanties van de Europese Commissie en is in regel met de Europese reglementering.

De belangrijkste vernieuwing is dat supermarkten verplicht worden de prijs te laten zakken voor producten waarvan de 'best before'-datum is verstreken. Bovendien moeten die voedingswaren in daartoe voorziene rekken worden aangeboden. Restaurants en bars mogen die producten niet verwerken of doorverkopen. Inbreuken op het nieuwe reglement worden afgestraft met boetes tussen 1.000 en 5.000 euro.

Een consumentenorganisatie omschrijft het nieuwe reglement als "het in leven roepen van supermarktrekken voor de armen".  (br.hln)» Reageer (0)
29-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 dingen die je nu moet doen om haarverlies te voorkomen

5 dingen die je nu moet doen om haarverlies te voorkomen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/8/16/11/20130829105728/media_xll_6086696.jpg


Het is normaal dat je zo'n 70 haren per dag verliest, maar bij sommigen kan dat aantal nog veel hoger oplopen. Als jij je zorgen maakt over overmatig haarverlies in de toekomst, dan is het hoog tijd om maatregelen te nemen. Wij zetten vijf tips voor jou op een rijtje.

1. Herdenk je dieet
De zegswijze 'je bent wat je eet' geldt ook voor de gezondheid van je haar. "Haar- en hoofdhuidproblemen kunnen ontstaan door een tekort of een overdaad van voedingsstoffen in je dieet", weet haarspecialiste Elizabeth Phillips. "Je haarcellen hebben een gebalanceerd dieet van proteïnes, complexe carbohydraten, vitamine en mineralen om goed te functioneren." Daarnaast is het ook belangrijk om extreem gewichtsverlies te vermijden, want ook dat draagt bij tot haarverlies.

2. Ontspan
Een verhoogd stressgehalte kan ook voor haaruitval zorgen, dus is het belangrijk dat je de tijd neemt om te ontspannen. Sporten is een goede manier om de spanning te verlichten, maar let op: te veel sporten kan ook tot haarverlies leiden.

3. Vergeet je hoofdhuid niet
"Je lokken te weinig wassen zorgt voor roos en studies hebben aangetoond dat die schilfers kunnen leiden tot haarverlies", legt Phillips uit. "Als jij last hebt van roos of een jeukende, schilferachtige hoofdhuid, dan is het belangrijk om speciale shampoos te gebruiken om de irritatie te verlichten."

4. Neem vitamines op
Zorg ervoor dat je genoeg van de hoofdhuid- en haarvitamines opneemt door supplementen te nemen. Voeg calcium, ijzer, zink, gelatine, soja en vitamines D, B12 en B6 toe aan je dagelijkse dieet.

5. Contacteer een specialist
Als haarverlies een probleem is in jouw familie, is het een goed idee om een specialist te contacteren. Een simpele bloedtest kan de oorzaak van je haarverlies bepalen en leiden tot een oplossing.  (br.hln)» Reageer (0)
28-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Het dwergvarken dat bleef groeien

Het 'dwergvarken' dat bleef groeien


http://oi41.tinypic.com/6yz5h2.jpg


Een dwergvarkentje in huis, zo'n aanhankelijk dier dat niet groter wordt dan een kleine hond? Dat wilde de Schotse Catherine Dawes wel als cadeau voor haar vijftigste verjaardag. De vrouw en haar partner betaalden 640 euro voor 'dwerghangbuikvarken' Dudley, maar ze kregen meer dan ze hadden verwacht. Drie jaar later is Dudley een fors zwijn van 127 kilo dat 1,72 meter meet van kop tot krulstaart.
"Al sinds mijn kindertijd ben ik dol op zwijnen en ik had altijd gezegd dat ik er ooit één wilde. Toen ik een advertentie zag voor dwergvarkens, was ik meteen verkocht. Toen we Dudley kochten, was hij negen weken oud. Ik vond hem toen al wat groot, hoewel zijn moeder heel klein was. Maar Dudley bleef maar groeien. Toen hij boven de koffietafel begon te groeien, wisten we dat Dudley geen dwergvarken is. Nu komt hij tot aan mijn middel".
Dudley hoeft zich echter geen zorgen te maken: Catherine en haar partner zijn dol op het beest, dat ze als een volwaardig gezinslid behandelen. (br.hln - foto photonews)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8-jarige kinderen aan het werk in mijnen in Tanzania

8-jarige kinderen aan het werk in mijnen in Tanzania


http://static0.hln.be/static/photo/2013/17/14/7/20130828144244/media_xll_6085147.jpg


De wereldwijde honger naar goud en andere edele metalen is niet te stillen. De gedupeerden zijn vaak kinderen. Ze worden tot de zwaarste arbeid in onveilige mijnen gedwongen. Vooral in Tanzania is de situatie volgens mensenrechtenactivisten schrijnend.

Kinderen van nog maar net acht jaar worden in de Tanzaniaanse goudmijnen als arbeider misbruikt. Ze riskeren daarbij niet alleen zware gezondheidsproblemen, maar ook hun leven, waarschuwt een rapport van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW), dat vandaag in de hoofdstad Dar es Salaam werd voorgesteld.

Vaak worden de in de kleinschalige mijnbouw actieve kinderen in diepgelegen en onveilige putten tot werktijden van 24 uur gedwongen. Tot hun taken behoren naast het graven en boren ook het transport van zware zakken erts uit de onzekere gangen. Bovendien worden meisjes seksueel lastiggevallen en ertoe aangezet zich te prostitueren.

Voor het 96 bladzijden tellende rapport heeft HRW 200 arbeiders in elf mijnen geïnterviewd, onder wie 61 kinderen. Ze zijn in de regio's Geita, Shinyanga en Mbeya actief. "Tanzaniaanse jongens en meisjes worden met de hoop op een beter leven naar kleinschalige mijnen gelokt, maar komen dan terecht in een uitzichtloze kringloop van gevaar en vertwijfeling", zei HRW-experte Janine Morna. Dikwijls gaat het om weeskinderen, die het allernoodzakelijkste ontberen.

De kinderen riskeren niet enkel verwondingen door instortende schachten, maar ook langdurige gevolgen voor hun gezondheid, omdat ze voortdurend stof en giftig kwikzilver inademen en de zwaarste lasten moeten slepen. "Op papier heeft Tanzania strenge wetten, die kinderarbeid verbieden. Maar de regering heeft veel te weinig gedaan om die ook daadwerkelijk om te zetten", verklaarde Morna.

Human Rights Watch roept de bevoegde autoriteiten daarom op om de bedrijvigheden in de kleinschalige mijnbouw zonder ontginingsvergunning te beteugelen. De donorlanden moeten die inspanningen steunen. De kinderen moeten naar school gaan en een opleiding krijgen in plaats van gedwongen arbeid in de mijnbouw.

Het Oost-Afrikaanse Tanzania is de op drie na grootste goudproducent van Afrika. Vorig jaar werd alleen al in de kleinschalige mijnen van het land rond de 1,6 ton goud naar boven gehaald voor een waarde van 85 miljoen dollar (64 miljoen euro), zo blijkt uit een overheidsstatistiek. Het edele metaal wordt vooral naar de Verenigde Arabische Emiraten, Zwitserland, Zuid-Afrika, China en Groot-Brittannië geëxporteerd. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de andere wachtrij altijd sneller lijkt te gaan

Waarom de andere wachtrij altijd sneller lijkt te gaan


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/14/7/20130828103259/media_xll_6084382.jpg


Of je nu in de file staat of aanschuift aan de kassa van een supermarkt, heel vaak lijkt het alsof je de verkeerde wachtrij gekozen hebt. Het universum heeft geen persoonlijke vendetta tegen jou, want dit denkpatroon valt perfect te verklaren.

Soms kan het lijken alsof de hele wereld zich tegen jou heeft gekeerd. In de file beweegt jouw rijstrook trager, de lange rij aan de kassa is een slak tegenover die ernaast, die ene dag dat jij je paraplu vergeet, valt de regen met bakken uit de lucht en tijdens de lunch vallen wespen alleen jouw broodje aan.

Herkenbaar? Dan creëer je net als zovele anderen een krachtig psychologisch vooroordeel dat je doet vermoeden dat jij simpelweg meer pech hebt.

Wat je eigenlijk doet, is een foutief oordeel vormen op basis van oorzakelijkheid (ik vergeet mijn paraplu dus het regent) of associatie (wespen vinden mijn broodje lekkerder dan dat van anderen). Onze mogelijkheid om te denken over oorzaak en associatie speelde een sleutelrol in de evolutie.

Onze voorouders moesten weten welke bessen niet eetbaar waren en welk wolkenpatroon onweer voorspelde. Psychologen stellen dat het niet verrassend is dat we dit soort denkpatroon automatisch blijven volgen. Hiervoor hebben we namelijk sterke intuïties die broodnodig zijn om beslissingen te maken in een wereld met weinig tijd. Helaas komt deze kunst ook met een bijwerking: we maken voorspelbare fouten.

Eén van deze fouten wordt de 'illusionaire correlatie' genoemd, een fenomeen waarbij twee opvallende dingen geassocieerd worden terwijl ze in feite niets met elkaar te maken hebben. Een mooi voorbeeld hiervan is het verband tussen slecht rijgedrag en etnische minderheden. Omdat zowel het ras van de bestuurder als de slechte rijstijl opvallen, vormt onze intuïtieve, mentale machine een snelle, maar foutieve conclusie.

Hetzelfde mechanisme zorgt ervoor dat jij altijd de pineut lijkt in wachtrijen. De gedachte dat de andere rij sneller lijkt te gaan, is een eerste opvallende factor. Jijzelf bent in deze specifieke omgeving de tweede bepalende factor. Uiteraard spelen ook externe factoren een rol: de snelheid van de kassiers, gepruts met kleingeld, hoe vol de winkelkarren zijn, ... Los van deze elementen blijft het denkpatroon wel gelijkaardig. Wanneer jouw wachtrij vlot beweegt, ben je vooral gefocust op het eindpunt: de kassa. Blijf je echter stilstaan, dan verschuift de focus naar hoeveel pech je wel hebt omdat die anderen precies toch sneller zullen krijgen wat ze willen.

Conclusie: We hangen vast aan een denkpatroon dat ons eigenbelang in bepaalde situaties altijd zal overdrijven. Hierdoor focussen we bij allerlei gebeurtenissen (files, wachtrijen, wolkbreuken, ...) veel meer op onszelf dan we eigenlijk zouden moeten.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armbandje als statement tegen pesten ook in België

Armbandje als statement tegen pesten ook in België


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/8/11/20130828131614/media_xll_6084971.jpg


'You Are Good', een initiatief van twee Nederlandse vrouwen, lanceert in België een armbandje waarmee dragers een zichtbaar statement maken tegen pesten. De missie van Marije Kat en Lindy Robles bestaat erin "pesten uit de taboesfeer te halen en bespreekbaar te maken", luidt het woensdag in een communiqué. De armbandjes waren al te koop in Nederland, maar zijn vanaf nu ook verkrijgbaar in verschillende verkooppunten in België.

Door het armbandje met daarop de tekst "You Are Good" willen de twee vrouwen op een positieve manier aandacht creëren voor het probleem van pesten. Hun initiatief zag het levenslicht na de dood van de Nederlandse jongen Tim Ribberink, die vorig jaar uit het leven stapte na aanhoudende pesterijen. Door pesten uit de taboesfeer te halen, hopen ze dit soort gevallen in toekomst te voorkomen.

De 'You Are Good'-bandjes kosten twee euro en zijn verkrijgbaar bij Zeeman, Brantano, AVA Papierwaren en Casa, of via de website www.youaregood.org. Een deel van de opbrengst gaat naar School Zonder Pesten, een vzw die een preventief aanbod ontwikkelt dat bestaat uit interactieve schoolvoorstellingen en educatief materiaal waarmee kinderen op een speelse manier leren hoe zij over hun gevoel kunnen praten.

In Nederland zijn in de afgelopen maanden al 250.000 armbandjes verkocht. In België hebben al heel wat bekende Vlamingen, onder wie Francesca Vanthielen, Niels Destadsbader en Sean Dhont, hebben hun steun betuigd aan het project en een armbandje gekocht. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Massale dolfijnensterfte VS veroorzaakt door mazelen

Massale dolfijnensterfte VS veroorzaakt door mazelen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/5/5/20130828012728/media_xll_6084050.jpg


Het morbillivirus, dat bij mensen mazelen veroorzaakt, lijkt verantwoordelijk voor de massale dolfijnensterfte aan de Amerikaanse oostkust. Dat heeft de Amerikaanse overheidsdienst NOAA dinsdag bekendgemaakt.

Aan de kust tussen de staten New York en North Carolina spoelden sinds 1 juli 330 dode tuimelaars aan, negen keer zo veel als gebruikelijk. Ruim de helft van de dolfijnen werd aangetroffen in Virginia.

Onderzoek bevestigt het vermoeden dat het morbillivirus de veroorzaker is van de sterfte. In 1987 en 1988 werd de dood van 740 dolfijnen aan de oostkust toegeschreven aan hetzelfde virus.

Gebaseerd op de ervaringen van destijds is de verwachting dat de ziekte zich naar het zuiden uitbreidt en dat ze tot het voorjaar van 2014 veel dolfijnen zal treffen. De overblijvende tuimelaars zullen dan een weerstand tegen het virus hebben opgebouwd, dat in de loop van de jaren weer zal verdwijnen onder de dolfijnenpopulatie.

In het noordelijk deel van de oceaan voor de Amerikaanse oostkust bevinden zich naar schatting 7.000 tot 9.000 tuimelaars. In het zuidelijk deel gaat het om 9.900 tot 12.000 dieren.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Nieuw vanaf 1 september: hoger minimumpensioen

 Nieuw vanaf 1 september: hoger minimumpensioen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/7/3/20130827191317/media_xll_6083763.jpg


Vanaf 1 september gaan de minimumpensioenen voor zowel zelfstandigen als werknemers met 1,25 procent omhoog. De beslissing over de verhoging, die wordt betaald met middelen uit de welvaartsenveloppe, viel in april. Tegelijkertijd gaan ook de pensioenen van vijf jaar oud op 1 september van dit jaar én volgend jaar met 2 procent omhoog.

De toename van het minimumpensioen voor zelfstandigen betekent dat een gezinspensioen voor een volledige loopbaan op 1.403,73 euro per maand komt te liggen, ofwel een toename met 17,33 euro. Het minimumpensioen van een alleenstaande zelfstandige neemt toe met 13,10 euro tot 1.060,94 euro. Bij de werkenden stijgt het minimumpensioen na een volledige loopbaan naar 13.480,03 euro per jaar voor alleenstaanden en 16.844,72 per jaar voor gezinnen.

Nog op 1 september verhoogt het minimumbedrag van de inkomensgarantie voor ouderen (IGO) - een uitkering voor bejaarde personen die niet over voldoende middelen beschikken - met 2 procent. Daardoor zullen de bedragen neerkomen op 1.011,70 euro per maand voor alleenstaanden en 1.348,93 euro per maand voor samenwonenden. Er staat ook een stijging van 1,25 procent van het minimumrecht per loopbaanjaar (een correctiemechanisme in het stelsel van de werknemers) geprogrammeerd. Het bedrag neemt toe van 22.189,36 naar 22.466,73 euro per jaar.

Tot slot stijgen de uitkeringen voor personen met een handicap met 2 procent.  (br.hln)» Reageer (0)
27-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo traag als een slak? Dieren blijken gevaar voor honden

Zo traag als een slak? Dieren blijken gevaar voor honden


http://static1.hln.be/static/photo/2013/9/15/10/20130827135328/media_xll_6083125.jpg


Slakken zijn sneller dan we aanvankelijk dachten. Wetenschappers bevestigden veelkleurige LED-lichtjes aan de dieren en merkten dat ze een volledige meter per uur kunnen afleggen. Dat betekent dat ze er één nacht over doen om een gemiddelde tuin te doorkruisen. En dat is geen goed nieuws.

De snelle slakken zouden volgens een Britse studie een parasiet verspreiden die dodelijk kan zijn voor honden. De slakken zijn talrijk door een aantal natte zomers en vorig jaar zou hun aantal in Groot-Brittannië met 50 procent toegenomen zijn. Tuiniers zien de dieren niet graag komen door de schade die ze aanrichten. En wanneer een hond per ongeluk een slak in de tuin zou inslikken, kan de parasiet in werking treden.

Onder impuls van Bayer Animal Health bestudeerden wetenschappers op welke schaal de slakken bedreigend zijn. Ze gingen eerst na hoe de dieren zich door de tuin bewegen. Daarvoor rustten ze 450 slakken gedurende 24 uur met LED-lichtjes uit. "Ze zijn zo traag dat mensen denken dat ze niet bewegen, maar dat doen ze wel degelijk", zegt Dr. Dave Hodgson. "Op één nacht tijd kunnen ze een aanzienlijke afstand afleggen."

De studie maakt duidelijk dat slakken een groeiend gevaar voor huisdieren betekenen. "Ze eten niet alleen je sla op, maar dragen ook parasieten die je honden kunnen doden", zegt Hodgson. Vooral in het zuiden van Engeland vormen slakken een groot probleem, maar ze verspreiden zich snel in de richting van Schotland.

De wetenschappers ontdekten voorts dat veel slakken het slijmspoor van hun collega's volgen. "We weten dat ze ongeveer 40 procent van hun energie gebruiken om slijm te produceren. Door een ander spoor te volgen, spelen ze een beetje vals. Ze doen eigenlijk aan slipstreaming."

Wat moeten eigenaars van honden dan doen tegen de slakken? Hodgson raadt aan om regelmatig een kijkje te nemen in de tuin en honden zo weinig mogelijk in de buurt van slakken te laten komen. "Ik ga geen apocalyps voor slakken verkondigen en iedereen vragen om ze uit de weg te ruimen. Bewustzijn is een beter idee: mensen moeten het leven in hun tuin begrijpen en beseffen dat geen enkel organisme helemaal onschuldig is."  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden pitbulls gered van hondengevechten

Honderden pitbulls gered van hondengevechten


http://static0.hln.be/static/photo/2013/9/1/11/20130827085912/media_xll_6082346.jpg


In de VS zijn 367 pitbulls gered uit handen van een netwerk dat hondengevechten organiseerde. Veel honden bleken gewond, uitgehongerd of onder de littekens te zitten. De Amerikaanse politie hield 12 mensen aan. Op één plek troffen agenten 114 honden aan die in de hitte waren vastgeketend aan autobanden, zonder voedsel en water, in provisorische hokken.

"Het aantal in beslag genomen honden en de hoeveelheid geld die ermee gemoeid ging, laat zien hoe omvangrijk deze schimmige wereld van de hondengevechten is", aldus een medewerker van justitie. De politie deed 3 jaar onderzoek in meer dan 20 staten.

De politie nam meer dan een half miljoen dollar in beslag. Ook werden wapens en drugs gevonden. Bij hondengevechten zouden enorme bedragen zijn rondgegaan. Op één gevecht werd soms wel 200.000 dollar ingezet, volgens justitie.

De verdachten zijn afkomstig uit de staten Mississippi, Georgia, Alabama en Texas.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fred (96) schrijft dé lovesong voor zijn overleden vrouw

Fred (96) schrijft dé lovesong voor zijn overleden vrouw

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

In plaats van de voorgeschreven YouTube-videolink, stuurde de 96-jarige Fred Stobaugh een grote enveloppe in voor de liedjeswedstrijd van de Green Shoes Studios. Daarin zat de tekst van zijn liefdesliedje, een ode aan zijn onlangs overleden echtgenote Lorraine. De mensen van Green Shoes waren zo gepakt door 'Oh Sweet Lorraine', dat ze de lyrics gratis én professioneel op muziek lieten zetten. Hou die zakdoeken maar binnen handbereik.

orraine was 91 jaar toen ze in april jongstleden overleed. In 1938 had Fred Stoagh, uit Illinois, haar leren kennen. Twee jaar later zetten ze de grote stap: een huwelijk dat 73 jaar zou duren.

Fred goot de liefde voor zijn vrouw in een liedjestekst en stuurde die in voor een singer-songwriterwedstrijd van de Green Shoes Studios. Dat moest normaal via een YouTube-videolink, maar daar had de bejaarde auteur van 'Oh Sweet Lorraine' geen kaas van gegeten. Een doodgewone omslag met zijn liedjestekst zou volstaan. "Ik ben geen muzikant en zingen kan ik ook al niet. Ik zou de mensen alleen maar de stuipen op het lijf jagen", grapt de man. "Maar ik moest en zou de liedjestekst voor de liefde van mijn  leven wereldkundig maken".

Bij Green Shoes Studios waren ze zodanig aangegrepen door de tekst en het verhaal dat er achter schuilgaat, dat ze besloten de lyrics door profs op muziek te laten zetten. Geheel gratis, nog wel. Het resultaat ontroerde de oude man zichtbaar. En we nemen aan dat ook u niet onverschillig zal blijven bij het horen van het liedje. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chronische diëter? Zo eet je als een normale mens

Chronische diëter? Zo eet je als een normale mens


http://static2.hln.be/static/photo/2013/14/9/11/20130827105137/media_xll_6082541.jpg


Wie zich aangesproken voelt, heeft wellicht een buikgevoel over wat bedoeld wordt met 'normale mens'. Iemand die vrij kan omgaan met voeding en zich niet gedwongen voelt om elke calorie te tellen of om schuldgevoelens te koesteren voor dat stukje chocolade en iemand die geen hele dag bewust bezig is met de maaltijd die nog komen moet. Om te ontspannen aan de dieetgekte kan je al eens beginnen met deze vijf strategieën te koesteren.

1. 'Normale eters' hebben een leven tussen maaltijd door. Ze fantaseren geen hele dag over eten, diëten en gewichtsverlies, maar denken aan het ideale geschenkje voor de verjaardag van hun partner of aan een leuke activiteit voor dat dagje samen met vriend(inn)en.

2. Dieetvrije mensen plannen hun maaltijden ook niet gedetailleerd op voorhand. Ze geven hun hongergevoel de kans en eten wanneer het nodig is. Ze verspillen geen kostbare tijd aan het uitstippelen van maandschema's met zoveel gram proteïnes, weinig tot geen koolhydraten, vaste tussendoortjes, shakes, ...

3. Wie gevrijwaard blijft van de dieetgekte zal zichzelf niet willen straffen wanneer hij of zij iets eet dat niet onder de noemer 'gezond' valt. Ze vrezen niet dat de hele wereld hen gaat veroordelen omdat ze een donut eten in het openbaar en hoeven ook niet in het geheim koekjes te eten in het midden van de nacht. Hoewel ze doorgaans gezonde voedingskeuzes maken omdat ze luisteren naar wat hun lichaam nodig heeft, gaan ze achteraf niet in tranen uitbarsten omdat ze genoten hebben van een dessert of een portie frieten.

4. 'Normale eters' eten wanneer ze honger hebben, stoppen wanneer ze voldaan zijn en kiezen voor dingen waar ze op dat moment zin in hebben. Klinkt logisch? Niet voor chronische diëters. Zij zullen stellen dat ze een ton zouden verdikken wanneer ze deze dieetloze aanpak zouden toepassen. Toch is niets minder waar, aangezien je altijd kan terugvallen op de biologische wijsheid van je eigen lichaam. Je hongergevoel is er net om aan te geven wanneer je voedsel nodig hebt, hetzelfde geldt voor dat voldaan gevoel.

5. Wie niet gevangen zit in een dieetcyclus, zal ook niet grijpen naar comfortvoedsel op moeilijke momenten of mindere dagen, maar zal kiezen voor niet-eetbare strategieën om zich beter te voelen. Het is nu eenmaal bewezen dat jezelf permanent vanalles ontzeggen vreetbuien alleen maar stimuleert. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wendy Van Wanten uit de kleren voor theaterstuk en kalender

Wendy Van Wanten uit de kleren voor theaterstuk en kalender

http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/15/1/20130827063422/media_xll_6082156.jpg
Wendy met haar Franske


Wendy Van Wanten (53) gaat acteren in het theaterstuk 'Calendar Girls', bekend van de gelijknamige film uit 2003. Samen met onder meer Janine Bischops, Karin Jacobs en Ann De Winne brengt ze vanaf mei 2014 in het Fakkeltheater het verhaal van een groep dames op middelbare leeftijd die een naaktkalender uitgeven voor het goede doel. De actrices zullen de kalender ook echt op de markt brengen en de opbrengst ervan wegschenken.

"Ik ben een rijpere dame, hou van prikkelende zaken en ik ben gevoelig voor de diepere betekenis van het verhaal. Bovendien zit er heel veel humor in. Het is me dus op het lijf geschreven", verklaart Van Wanten. "De repetities zijn pas voor later, maar de hilarische fotoshoot was alvast veelbelovend. We hebben ontzettend veel plezier gehad".

Wendy vertolkt Celia, de rol die in de Londense theaterproductie vertolkt werd door Jerry Hall, de ex van Mick Jagger. (br.hln)» Reageer (0)
26-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paolo Conte - Max

Paolo Conte - Max

Klik op de foto om hem te beluisteren


Paolo Conte (Asti, 6 januari 1937) is een Italiaanse zanger, componist en tekstschrijver van liedjes voor andere zangers en later voor zichzelf. Zijn korrelige, holle stem voegt een speciale charme toe aan zijn treurige, soms melancholische teksten. Hij heeft in 1998 een verzamelalbum uitgebracht onder de naam The best of Paolo Conte. Hij componeerde filmmuziek en een musical, Razmataz. Als beeldend kunstenaar had hij tentoonstellingen in Londen van zijn grafiek en schilderijen. Paolo Conte studeerde rechten en was advocaat.

Hij was de zoon van een notaris en een telg uit een familie van landeigenaars. Voor zijn vierde kreeg hij al pianoles, samen met zijn broer Giorgio, die ook zanger en liedjesschrijver zou worden. Hij leerde daarnaast de vibrafoon en de kazoo bespelen. Van jongs af aan was Paolo Conte al geïnteresseerd in de diverse stromingen binnen de jazzmuziek. In zijn studententijd speelde hij als vibrafonist in het jazzorkest Taxi For Five. Met zijn Paul Conte Quartet maakt hij zonder succes zijn eerste grammofoonplaat in 1962, een ep voor RCA Italiana. Andere jazzplaten volgden. In de jaren zestig zong hij aanvankelijk niet zelf maar was hij (deels samen met zijn broer) liedjesschrijver voor Bruno Lauzi en Adriano Celentano, en verder vertolkten ook Patty Pravo, Johnny Halliday en Shirley Bassey zijn nummers.

Pas in de jaren 70 kwam Paolo Conte ertoe om zelf te zingen en te spelen. Zelf vond hij zijn zang op proefopnames verre van geweldig, maar producer Lilly Greco hoorde echter wel het degelijk talent van de praktiserend advocaat en hielp hem op weg. Het eerste studioalbum verscheen in 1974 heette eenvoudigweg Paolo Conte. In 1979 werd Un Gelato al Limon(Citroenijs) een grote hit maar de wereldwijde doorbraak kwam met Max (1987) waarin hij een pas overleden vriend bezingt.

De teksten vol associaties en impressionisme gezongen met een monotone (brommende en mompelende) stem, soms sober dan weer uitbundig begeleid door zijn muzikanten spreken vele mensen aan. Er volgt een lange reeks van studio- en livealbums. In 2005 komt de dvd 'Arena di Verona' uit, opgenomen in dezelfde stad waarin Paolo Conte op 18 december 1976 voor zo'n tweehonderd geïnteresseerden zijn eerste concert geeft.

In 2008 verscheen een nieuw album, Psiche, wat aanleiding was voor een kleine tournee begin 2009 waarbij hij ook Nederland en België aandeed.

Conte's nummer "Colleghi Trascurati" (Verwaarloosde Collega's) werd gebruikt als indicatief bij het VRT-programma "Confidenties in Toscane". Conte's nummer "Via con me" (Ga met mij mee) werd gebruikt in een reclame voor een bekend biermerk uit het zuiden des lands. In de reclame laat een man twee slakken een snelheidswedstrijd houden, terwijl hij het betreffende bier drinkt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftien procent Vlamingen ontevreden over hygiëne partner

Vijftien procent Vlamingen ontevreden over hygiëne partner


http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/16/8/20130826133205/media_xll_6080678.jpg


Meer dan één op de vier Vlamingen stoort zich vaak aan de lichaamsgeur van anderen. Ook vindt 15 procent dat de persoonlijke hygiëne van de partner beter kan. Nochtans oordeelt 94 procent van de Vlamingen dat het goed is gesteld met zijn hygiëne, wisselt 83 procent elke dag van onderbroek en poetst 40,5 procent de tanden een keer per dag. Dat blijkt uit een onderzoek bij meer dan drieduizend Vlamingen door de Christelijke Mutualiteit (CM) voor het septembernummer van het CM-tijdschrift 'çava?'.

Gemiddeld spenderen we 28 minuten per dag in de badkamer. Dagelijks brengt bovendien 55 procent van de vrouwen meer dan dertig minuten in de badkamer door, tegen 30 procent van de mannen. Ook neemt 38 procent van de Vlamingen minstens elke dag een douche of een bad.

Meer dan de helft van de respondenten beschouwt baden of douchen niet alleen als iets functioneel, aldus çava-woordvoerster Marjolein Cuvelier. "Vaak is het een moment om tot rust te komen en te ontspannen." Na het vrijen is 31 procent eerder geneigd zich te douchen, 19 procent doet dit na elke vrijpartij.

Voorts wast 54 procent de handen na elk toiletbezoek, terwijl 35 procent dit "meestal" doet. Ook gaat één op de drie Vlamingen (35 procent) nooit op de bril van een openbaar toilet zitten. Negentien procent legt eerst een laagje toiletpapier. Acht procent vermijdt zelfs openbare toiletten en wacht tot thuis.

Het onderzoek wijst verder nog uit dat 87 procent van de vrouwen en drie procent van de mannen de benen scheert. Voor de oksels is dat 23 procent van de mannen, tegenover 91 procent van de vrouwen. Vijftien procent van de mannen werkt dan weer de wenkbrauwen bij, tegen 43 procent van de vrouwen.

De foutenmarge van het onderzoek bedraagt 1,65 procent, bij een betrouwbaarheidsinterval van 95 procent. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keniaanse kan niet kiezen en huwt dan maar twee mannen

Keniaanse kan niet kiezen en huwt dan maar twee mannen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/7/9/20130826185656/media_xll_6081519.jpg


Twee Keniaanse mannen zijn gelijktijdig met dezelfde vrouw getrouwd, omdat zij niet tussen hen kon kiezen. De vrouw had al 4 jaar een affaire met de mannen, die nu hebben verklaard dat ze om beurten bij haar zullen wonen en zullen zorgen voor de kinderen, mocht ze die krijgen.

Volgens advocaten zullen de huwelijken worden erkend, omdat polyandrie (de vrouwelijke variant van polygamie) legaal is in Kenia.  De twee mannen ontdekten pas onlangs dat ze de vrouw deelden en raakten in gevecht. Een politieagent haalde hen over dan maar allebei met haar te trouwen.

"We komen overeen dat vanaf vandaag we niet zullen dreigen of jaloerse gevoelens zullen hebben over onze vrouw, die zegt dat ze van geen van ons afscheid wil nemen", citeert de Keniaanse krant Daily Nation uit het huwelijksakkoord.

Polygamie komt geregeld voor in Kenia, maar polyandrie is ook daar zeer uitzonderlijk. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische huizen zijn verouderd

Belgische huizen zijn verouderd


http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/15/5/20130826073855/media_xll_6079385.jpg


Meer dan de helft (53 procent) van de woonhuizen in België is ouder dan 52 jaar, en meer dan de helft van de appartementsgebouwen (52 procent) is ouder dan 43 jaar. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Financiën, zo schrijft Le Soir.

Uit de cijfers blijkt dat meer dan één inwoner op vijf (21,1 procent) in een woonst leeft die kampt met een lekkend dak, of met vochtige muren, vloeren of funderingen. Volgens cijfers van Eurostat doen slechts zes Europese lidstaten het slechter.

Dat onze huizen verouderd zijn, blijkt ook uit het feit dat 0,9 procent van de bevolking niet beschikt over een bad of douche. Geen enkele van de buurlanden doet het slechter. Bovendien vinden 860.000 inwoners hun huis te somber. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staan Prins Andrew en Fergie op punt te hertrouwen ?

Staan Prins Andrew en Fergie op punt te hertrouwen ?


http://static3.hln.be/static/photo/2013/4/3/5/20130826113822/media_xll_6079985.jpg
Prins Andrew en Sarah Feruguson bij het afstuderen van hun dochter Prinses Beatrice


Is er een 'Andy and Fergie Part II' op komst? In het Verenigd Koninkrijk gaan alvast hardnekkige geruchten over een verzoening tussen Prins Andrew en zijn nu nog ex-vrouw Sarah Ferguson. Het stel is volgens vrienden zo hecht dat een nieuw huwelijk niet wordt uitgesloten, zo melden verschillende Britse media vandaag.

Andrew en Sarah zijn volgens vrienden zo close dat een huwelijk niet lang meer op zich zal laten wachten. De hertog en hertogin van York gingen 17 jaar geleden (in 1996) uit elkaar, maar ze bleven altijd vriendschappelijk contact houden.

"Let op mijn woorden, ze gaan hertrouwen. Het is een kwestie van tijd", verzekert een van de vrienden in The Telegraph. "Het zou me niets verbazen. Ze zijn samen een ontzettend leuk stel en, nog belangrijker, geweldige ouders", gaat een ander verder.

Vier jaar geleden liet prins Andrew al doorschemeren dat hij niet uitsloot weer met zijn ex in het huwelijksbootje te stappen. "Moeten we getrouwd zijn? Laat ik het op een andere manier zeggen, ik kan niet bevestigen of ontkennen dat het gebeurt", liet hij weten. "We hebben twee prachtige kinderen. En we zorgen nog steeds voor ze."

'Fergie' kwam in 1992 in opspraak nadat een Britse tabloid foto's had gepubliceerd waarop ze door financieel adviseur John Bryan (inderdaad, 'den John') aan haar tenen werd gezogen. Ironisch genoeg is het huwelijk van deze laatste met onze Vlaamse diva Astrid Bryan intussen op de klippen gelopen.  (br.hln - foto afp)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moordenaar Aurore Ruyffelaere pleegt zelfmoord

Moordenaar Aurore Ruyffelaere pleegt zelfmoord


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/8/3/20130826144631/media_xll_6081078.jpg


De 29-jarige man die onlangs de moord op Aurore Ruyffelaere bekende, heeft vannacht zelfmoord gepleegd in zijn cel in Gent. Dat meldt VRT-radio. Hij heeft zich opgehangen, zegt Laurent Sempot, woordvoerder van het gevangeniswezen.

"Hij is absoluut doordrongen van spijt", zei zijn advocate Katrien Van der Straeten toen hij begin augustus de moord bekend had. "Hij heeft zijn verantwoordelijkheden genomen. Het was niet evident voor iemand die heel zijn leven een correct mens was om zoiets gruwelijk onder woorden te brengen. Hij heeft wel twintig of dertig keer gezegd hoe erg hij het vindt voor de ouders en de omgeving van Aurore." De man had voordien, kort nadat hij was opgepakt, al eens geprobeerd om zelfmoord te plegen. Hij werd om zeven minuten gecontroleerd, maar zat niet in een isolatiecel. De man heeft zich verhangen met kleding of een laken.

Volgens advocate Christine Mussche reageren de ouders van Aurore opgelucht op de zelfmoord van de moordenaar van hun dochter. Volgens Mussche zijn de ouders in de eerste plaats opgelucht, omdat ze nu zeker zijn dat de man nooit nog dergelijke feiten kan plegen. Daarnaast kunnen ze nu sneller met de verwerking beginnen, omdat ze niet moeten wachten op een rechtszaak.

Aurore Ruyffelaere verdween spoorloos na een avondje stappen op de Gentse Feesten. Haar lichaam werd eind juli aangetroffen in de koffer van de wagen van de verdachte. De 29-jarige man van Russische afkomst werd aangehouden, maar bleef lang ontkennen dat hij de vrouw om het leven bracht.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegmaatschappij Scoot komt met kindvrije zones

Vliegmaatschappij Scoot komt met kindvrije zones


http://static1.hln.be/static/photo/2013/9/6/5/20130826072309/media_xll_6079325.jpg


Huilende kinderen in een vliegtuig, voor menig zakenreiziger is het een grote gruwel. De Singaporese vliegmaatschappij Scoot Airlines gaat daarom 'kindvrije zones' aanbieden in zijn vliegtuigen.

Voor een extra bedrag krijgt de passagier de garantie dat er in de omgeving geen kinderen zitten, meldt de Amerikaanse zakenkrant the Wall Street Journal.

Eerder dit jaar kwam Air Asia X met een soortgelijk initiatief. Op bepaalde bestemmingen zijn gedeelten van het vliegtuig gegarandeerd kindvrij. Vooral zakenmensen geven aan van deze optie gebruik te willen maken. Zij kunnen dan ongestoord werken.

Eerder deze week werd bekend dat steeds meer koppels bewust kiezen voor reizen waarbij geen kinderen aanwezig zijn. Deze 'adults only-reizen' zijn populair bij jonge (zonder kinderen) en bij oudere koppels, waar de kinderen al de deur uit zijn. De reizen garanderen dat er geen gezinnen in het hotel zitten waar de mensen logeren.  (br.hln)» Reageer (0)
25-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT zoekt kandidaten voor nieuwe Eurosong

VRT zoekt kandidaten voor nieuwe Eurosong


http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/8/6/20130825132557/media_xll_6077916.jpg
Emmelie de Forest won dit jaar voor Denemarken met 'Only Teardrops'


De zoektocht naar een geschikt lied om België te vertegenwoordigen is officieel gestart.

Over het format van de vernieuwde 'Eurosong' houdt men nog stevig de lippen op elkaar, maar de VRT heeft wel al het startschot gegeven voor de jacht naar een lied en vertegenwoordiger voor ons land. En die hoeven niet per se samen te gaan.

Cover lied uit Eurovisie-geschiedenis
Enerzijds mogen kandidaat-zangers/zangeressen een filmpje insturen waarin ze een lied uit de Eurovisie-geschiedenis op hun eigen wijze coveren. Er wordt dus geen eigen compositie gevraagd. Kandidaten mogen individueel of in groep van maximum 6 personen deelnemen.

Anderzijds doet de VRT ook een oproep aan tekstschrijvers en componisten om een geschikt nummer in te dienen. De compositie mag nooit eerder zijn uitgebracht.

Deze dubbele manier van kandidaatstelling doet vermoeden dat de VRT een wedstrijd plant met nieuw talent, dat doorheen het parcours gecoacht zal worden door een ervaren artiest. Bart Peeters liet eerder in een interview al vallen dat hij niet meer als presentator wenst betrokken te worden, maar wel als coach.

Inschrijven kan tot 7 oktober 2013.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topzomer aan de kust en toch klachten van handelaars

Topzomer aan de kust en toch klachten van handelaars


http://static3.hln.be/static/photo/2013/4/6/11/20130825074047/media_xll_6077591.jpg


Ondanks het schitterend weer en de massa's toeristen deze zomer, regent het klachten van kusthandelaars. Want al die toeristen
geven aan de kust beduidend minder uit, zo blijkt uit een enquête van ondernemersorganisatie Unizo. Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag.

De mooie zomer na het tegenvallende voorjaar deed bij de kusthandelaars het beste verhopen voor een indrukwekkend inhaalmanoeuvre. Dat kwam er wel wat de aantallen toeristen betreft. Maar wat die uitgeven op en rond de dijk, blijkt heel wat minder te zijn.

Zo klagen restauranthouders dat veel toeristen eerder een broodje gaan kopen dan dat ze op restaurant tafelen. Anderen merken dan weer dat ouders één ijsje kopen dat de kinderen dan moeten delen. Ook zijn de verblijven aan de kust korter geworden. In plaats van de twee weken of zelfs de volledige maand van vroeger is een verblijf aan zee van drie à vier dagen nu schering en inslag. Unizo wijst op de invloed van de crisis. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VerzameldriftDe afbeelding “http://img238.imageshack.us/img238/1350/simonek6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


VerzameldriftVerzamelen doen we allemaal of hebben we op zijn minst wel eens gedaan. Misschien verzamel je nu muziek, maar hield je je vroeger bezig met mooi gekleurde vogelveertjes, kastanjes, plaatjes van sporthelden of wat dan ook. Verzamelen zit in onze genen.
De oude Egyptenaren legden al verzamelingen aan, en wie weet daarvoor ook al wel. Sinds mensenheugenis zijn we er mee bezig en nog steeds is het verzamelen van spulletjes, snuisterijen of hebbedingetjes een bezigheid waar we ons allemaal wel eens schuldig aan maken.

Wij houden ervan ons te omringen met spullen waar wij een zekere waarde aan toekennen. Voor de één is dat topkunst en voor de ander zijn het dingen die herinneren aan voorbije tijden of het voorgeslacht. Voor de één gaat het om puur genieten, voor de ander is het een hobby. En bij sommigen zit het verzamelen zo in de genen dat het een passie is.

Het resultaat van die eeuwenlange verzamelwoede mag er wezen. In het onderdeel instellingen van de Cultuurwijs vind je alleen al 750 musea die hun verzamelingen laten zien: kachels, schelpen, parfumflesjes, speldjes, fietsen, politiepetten, strijkijzers, tassen, pianola's, tatoeages, scheepjes in flessen, jukeboxen, knipkunst, telefoons. Maar niet alleen objecten worden verzameld, ook dieren, planten en zelfs (delen van) mensen zijn prooi van de verzamelaar.

Toch denk je bij het woord verzamelen misschien vooral aan kunst. Al eeuwen lang wordt kunst verzameld. Vroeger -lang voordat musea bestonden- gebeurde dat voornamelijk door welgestelden, vorsten en de kerk.  Ze beperkten zich vaak niet alleen tot het verzamelen zelf, maar gaven opdrachten voor het maken van kunst. In een enkel geval waren ze zelfs sponsor van een kunstenaar. Door de verzamelwoede ontstond een nieuw beroep, de kunsthandelaar. De verzamelingen die in vroeger eeuwen werden aangelegd, vormen soms de basis voor collecties die nu in musea of bibliotheken zijn terug te vinden. Maar de verzamelwoede is niet alleen voorbehouden aan individuen. Instellingen, overheid en bedrijven dragen ook hun steentje bij. Musea, bibliotheken en archieven hebben verzamelen tot een hoger doel gemaakt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China wil citytrippers lokken met gratis visum

China wil citytrippers lokken met gratis visum


http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/8/14/20130824105754/media_xll_6076199.jpg


China wil zijn toppositie op het gebied van toerisme handhaven en vergemakkelijkt korte reizen naar zijn steden. Bezoekers van een groeiend aantal Chinese steden hebben geen visum meer nodig als ze korter dan 72 uur in de stad verblijven.

Dat was al mogelijk voor Peking en Shanghai. Vanaf deze maand geldt dat ook voor Guangzhou in het zuiden. Komende maand kunnen toeristen zonder visum naar Chengdu, een van de belangrijkste steden in het centrale westen van het land. Eind dit jaar geldt dat ook voor Kunming, de grootste stad in het zuidwesten. Aangenomen wordt dat spoedig de havenstad Tianjin op de lijst komt.

China is verwikkeld in een nek-aan-nek-race met Spanje om de toppositie in het toerisme. Beide landen kregen in 2012 57,7 miljoen buitenlandse toeristen over de vloer.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw meer marktkramers

Opnieuw meer marktkramers


http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/13/1/20130825080107/media_xll_6077581.jpg


Markten zijn meer dan ooit populair. Dat blijkt ook uit de forse stijging van het aantal marktkramers. Op vijf jaar tijd is het aantal marktkramers met 40 procent toegenomen. Dat schrijft De Zondag, op basis van een analyse van het NSZ.

De afgelopen vijf jaar is het aantal marktkramers gestegen van 5.473 naar 7.659 beroepsbeoefenaars. Heel wat ondernemers kiezen dus opnieuw voor een bestaan als marktkramer. "Markten blijven voor de consument aantrekkelijk, zeker nu lokale, artisanale producten opnieuw zeer in trek zijn", aldsus NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

Daarnaast is ook het statuut van marktkramer de laatste jaren verbeterd, en werd in 2006 de wetgeving op de ambulante handel versoepeld. Dat maakt de job aantrekkelijker. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geloof in jezelfhttp://oi44.tinypic.com/302amgp.jpg


Geloof in jezelf

Om sterk te zijn moet je geloven
Geloven in je eigen kracht
Want als je denkt te sneuvelen
Heeft men jou in zijn macht

Sta hoog en fier voor normen
Laat de waarde je deel zijn
Laat je niet door een ander vormen
Dat eindigde meestal met pijn

Geloof in je eigen ideeën
Bewandel je eigen weg
Laat je niet dirigeren
Of wat een ander je oplegt

Wees overtuigd van jezelf
Want ook jij hebt een plek op aard
Kruip niet weg onder een gewelf
Want ieder mens is iets waard

Zoek je doel in het leven
Al is het maar één klein ding
Voor andere kan het veel betekenen
Geloof in jezelf  dan heeft het zin

Shadow» Reageer (0)
24-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duiker haalt vishaak uit bek van levende haai

Duiker haalt vishaak uit bek van levende haai

klik op de foto om het filmpje te bekijken

Wat duiker Christina Zenato in het bovenstaande filmpje doet, lijkt te bizar voor woorden. Ze steekt haar arm in een levende haai, om een forse vishaak uit de bek van het dier te halen. Ieder normaal mens zou zijn duikerspak, of arm, er niet aan wagen, maar voor Christina is dit de normaalste zaak van de wereld. Ze doet het zelfs met regelmaat. De bijna twee meter lange haai verkeert namelijk in zogenaamde tonische immobiliteit: een soort 'slaapstand' die bij de dieren opgewekt kan worden door ze op hun rug te draaien. Het effect houdt soms wel 15 minuten aan. Het blijft evenwel een gevaarlijk staaltje dierenliefde.

In haar dagelijkse werk met haaien verwijdert Zenato wel vaker haken, maar in dit geval zat het onding wel erg diep. "Probeer dit vooral niet zelf", zegt de ervaren duiker. "Het is doorgaans geen goed idee deze wilde dieren aan te raken."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Céline Dion verkoopt huis voor 54 miljoen

Céline Dion verkoopt huis voor 54 miljoen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/5/6/20130824124738/media_xll_6076281.jpg


Céline Dion heeft haar huis in Florida op de markt gezet. De villa van bijna 1000 vierkante meter met uitzicht op het strand moet ongeveer 54 miljoen euro in het laatje brengen.

Voor dat geld krijgt de nieuwe eigenaar vijf slaapkamers en vijf badkamers in een door de Canadese popster zelf ontworpen villa in stijl van een traditioneel landhuis. Er is uiteraard veel rekening gehouden met de privacy van de eigenaar met een ommuring en een toegangshek, zo is te lezen op de site van makelaar Joseph Montanaro.

Sportievelingen hoeven zich niet te vervelen, want er is een tennisbaan en maar liefst drie zwembaden, waarvan een zicht op het strand heeft. Naast het hoofdgebouw zijn er meerdere aparte huisjes op het landgoed: een gastenhuis met acht slaapkamers, eentje aan de tennisbaan, eentje aan het zwembad met een ingebouwde barbecue en een strandhuis met ook weer een slaapvertrek en een massagekamer. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Problemen met garantie voor duizenden eigenaars van zonnepanelen

Problemen met garantie voor duizenden eigenaars van zonnepanelen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/0/15/4/20130824043709/media_xll_6075934.jpg


Duizenden eigenaars van zonnepanelen dreigen in problemen te komen met de garantie op hun installatie. Zo schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen zaterdag.

Het nieuws komt van het Nederlands-Limburgse bedrijf Solar Lab en wordt bevestigd door Alex Polfliet van de sectororganisatie PV Vlaanderen.

De problemen zijn een gevolg van de crisis die de sector van de zonnepanelen al geruime tijd treft. "Heel wat installateurs zijn failliet gegaan of gestopt", aldus Polfliet. "Mensen met een defecte installatie moeten zich dan wenden tot de producent, maar vaak bevindt die zich in China of Zuid-Korea, als hij ondertussen niet zelf failliet is gegaan."

Volgens Alex Polfliet kan dit voor 80 procent van de 220.000 installaties in Vlaanderen problemen opleveren. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoekers UZ Leuven ontwikkelen nieuw medicijn tegen ziekte van Crohn

Onderzoekers UZ Leuven ontwikkelen nieuw medicijn tegen ziekte van Crohn


http://static3.hln.be/static/photo/2013/16/14/4/20130823170329/media_xll_6075304.jpg


Samen met buitenlandse centra zijn onderzoekers van het UZ Leuven erin geslaagd een nieuw efficiënt medicijn te ontwikkelen ter behandeling van de ziekte van Crohn, een chronische darmziekte. De onderzoekers publiceerden deze week twee studies in het vakblad New England Journal of Medicine waarin de werkzaamheid van het nieuwe medicijn wordt aangetoond. Verwacht wordt dat het in de loop van 2014 op de Europese markt zal komen.

Al een tiental jaren bestaat er een medicament dat TNF-alfa blokkeert, een eiwit dat door deze patiënten in te grote hoeveelheden wordt aangemaakt. Nadeel van deze therapie is dat ze bij 10 tot 20 procent van de patiënten niet aanslaat en bij nog eens 30 procent na verloop van tijd haar efficiëntie verliest. Die patiënten zullen nu binnen afzienbare tijd geholpen kunnen worden met vedolizumab, een nieuw medicijn dat lymfocyten blokkeert, witte bloedcellen die bij deze patiënten massaal naar de darm trekken en daar ontstekingen veroorzaken.

Er bestonden weliswaar al medicijnen die inwerkten op lymfocyten, maar die hielden onaanvaardbare risico's in omdat ze niet alleen de migratie naar de darm, maar ook naar de hersenen blokkeerden wat vaak resulteerde in ernstige hersenaandoeningen, zo staat in een persbericht. "Met het nieuwe medicijn zijn we erin geslaagd om de migratie van lymfocyten selectief te blokkeren en deze schadelijke bijwerkingen te vermijden", aldus gastro-enterologe Séverine Vermeire van het UZ Leuven. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg slikt 40.000 pillen in heel zijn leven

Belg slikt 40.000 pillen in heel zijn leven


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/11/2/20130824075611/media_xll_6075947.jpg


Een Belg slikt in heel zijn leven minstens 40.000 pillen. Dat heeft gezondheidseconoom Lieven Annemans (UGent) berekend, zo schrijft De Morgen.

Dat is gemiddeld 1,3 pillen per dag en wellicht ligt het reële aantal hoger. Drie dosissen antibiotica per dag telde Annemans immers als
slechts één medicijn. Hoe ouder we worden, hoe meer we slikken. Een 14-jarige zit gemiddeld aan 0,3 pillen, bij een 75-jarige komt dat op vier stuks per dag.

"In vergelijking met de rest van Europa slikken we te veel", klaagt Annemans de overconsumptie aan. Als de uitgaven aan geneesmiddelen in rekening worden gebracht, dan blijken we 30 procent hoger dan het Europese gemiddelde te zitten.

Experts zeggen dat overmedicalisering al jaren een heikel punt is, en dat er vanuit de overheid weinig gebeurt. "Er is te veel naar de prijs van medicatie gekeken, en niet naar de volumes", zegt Annemans.

Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) benadrukt dat er enkele nieuwe projecten op stapel staan om het probleem tegen te gaan. (br.hln)» Reageer (0)
23-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besix bouwt Groot Egyptisch Museum

Besix bouwt Groot Egyptisch Museum


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/9/5/20130823211454/media_xll_6075605.jpg


Aan de voet van de piramides van Gizeh ligt de reusachtige werf van het Groot Egyptisch Museum. De werf, waar tegen 2015 het grootste archeologische museum ter wereld zou moeten oprijzen, wordt gerund door een joint venture tussen het Egyptische Orascom Construction Industries en het Belgische Besix.

Het Groot Egyptisch Museum moet de nieuwe tentoonstellingruimte worden voor een groot deel van de collectie van het Egyptisch museum van Caïro, dat zich op het Tahrirplein bevindt. Meer dan 130.000 stukken, waaronder de elementen van het graf van Toetanchamon, krijgen onderdak in dit gigantische museum met een oppervlakte van 20.000 vierkante meter.

Besix mag het museum bouwen. De opdracht vormt wel een enorme technische uitdaging voor de ingenieurs en architecten. "Het museum bevat geen rechte hoek of parallelle lijnen. Alles is gebaseerd op een driehoekslogica", legt ingenieur Juan Nollet uit.

Door de politieke crisis en het geweld zit het toerisme momenteel in het slop, maar werfverantwoordelijke Alfred Reyniers van Besix richt de blik op de toekomst. "Dit is een toekomstproject dat noodzakelijk is voor de economische ontwikkeling van Egypte."

Reyniers erkent wel dat de politieke impasse problemen stelt op het vlak van de financiering. "54 procent van de financiering moet komen van de Egyptische overheid. Over dat geld beschikken we nog niet, wat vertraging kan opleveren." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse stad verbiedt dakloos zijn

Amerikaanse stad verbiedt dakloos zijn


http://static3.hln.be/static/photo/2013/5/5/4/20130823142620/media_xll_6074989.jpg


In de Amerikaanse staat South Carolina heeft de stad Columbus dakloos zijn vorige week uitgeroepen tot een misdrijf. De stad noemt zich een "magneet voor dakloze mensen" en wil die weg.

Daklozen krijgen de keuze: ophoepelen of opgepakt worden, waarna ze naar een opvangtehuis met 240 slaapplaatsen buiten de stad zullen worden gebracht. Daar mogen ze volgens de politieke blog ThinkProgress niet buiten zonder toelating, terwijl de weg naar het gebouw bewaakt zou worden door de politie. De noodopvang zal open zijn van september tot maart, en zal ook dienen voor de opvang van mensen die de gevangenis verlaten.

Het is Columbus menens: de stad voorziet een kliklijn om de locatie van daklozen door te bellen, terwijl extra politiekrachten de straten in het oog houden en busjes worden ingezet om de daklozen naar het opvangtehuis te brengen. Het stadsbestuur noemt de aanpak een tijdelijke oplossing die uiteindelijk zal leiden tot een langetermijnoplossing.

Toch doet die tijdelijke aanpak vraagtekens rijzen. Zo leven naar schatting 1.621 daklozen in Columbia en omgeving, van wie 25 procent leden zijn van gezinnen met kinderen. Dat zijn dus veel meer mensen dan het opvangtehuis aankan. Volgens een vereniging die de belangen van daklozen behartigt heeft een dergelijke oplossing met een grote opvangplaats in een buitenwijk trouwens nog nooit eerder gewerkt.

Columbia is niet de enige Amerikaanse stad die maatregelen neemt tegen daklozen. Tampa Bay in Florida vaardigde vorige maand nog een wet uit die de politie toelaat mensen die op straat slapen op te pakken en op te sluiten. En dat kost geld, veel geld. Zo berekende Amanda Mole van de Tampa Epoch dat de opsluiting van daklozen in Hillsborough County alleen al 6,6 miljoen dollar (4,9 miljoen euro) per jaar kost.

Dat financiële spook doemt nu ook op in Columbia. Volgens een rapport over het daklozenprobleem zal zeven maanden voltijdse opvang de stad 1,7 miljoen dollar kosten, terwijl het noodplan tot dusver slechts 500.000 dollar heeft gebudgetteerd. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse forten erg in trek bij parende vleermuizen

Antwerpse forten erg in trek bij parende vleermuizen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/8/9/1/20130822133921/media_xll_6072256.jpg


De fortengordel rond het Antwerpse is een belangrijke overwinteringslocatie voor vleermuizen. Dat was al langer gekend, maar nu blijkt dat zwermende vleermuizen op zwoele zomeravonden niet alleen hun winterlocaties verkennen, maar er ook druk paren.

"In Vlaanderen zijn er weinig grote zwermlocaties bekend", zegt vleermuizenexpert Wout Willems (Natuurpunt). "De meeste verblijven zijn kleine bunkers, kelders of ijskelders met maar een klein aantal dieren. Bovendien zwermen er verschillende soorten door elkaar en dat maakt de kans erg klein dat vleermuizen een geschikte partner vinden."

Dat zwermen op zwoele zomeravonden doen vleermuizen enerzijds om een winterplaats te verkennen, maar ook om te paren. "Vlaanderen telt twee locaties die daar uitermate geschikt voor zijn: de Limburgse mergelgroepen, goed voor een kwart van de 13.000 winterslapers in Vlaanderen, maar vooral de Antwerpse forten zijn populaire trekpleisters. In de winter slapen hier naar schatting 6.700 dieren, meer dan de helft dus. In de nazomer komen die de locaties controleren, en er paren."

Zwermende vleermuizen zijn zeer plaatstrouw en de ontwikkeling van nieuwe zwermlocaties duurt jaren. "Dit maakt zwermlocaties zeer kwetsbaar en het maakt ook vleermuizen zelf kwetsbaar, want zwermen is een noodzakelijk proces voor het voortbestaan van vleermuizen." Natuurpunt merkt in dat kader op dat ingrepen nabij winterverblijven pas na degelijk advies van vleermuizenkenners moeten gebeuren.

Vrijdag en zaterdag vindt overigens de Europese Nacht van de Vleermuis plaats, waarbij Natuurpunt, het Agentschap voor Natuur en Bos en de Vleermuizenwerkgroep bezoekers op meer dan 50 locaties laten kennismaken met de nachtdieren. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom slippers dodelijk kunnen zijn

Waarom slippers dodelijk kunnen zijn


http://static0.hln.be/static/photo/2013/3/2/8/20130822172527/media_xll_6072878.jpg


Heel wat vrouwen zetten onbewust hun leven op het spel door met slippers achter het stuur te kruipen, dat heeft Brits onderzoek aangetoond.

Uit onderzoek blijkt dat slippers de verplaatsing van de voeten van chauffeurs tussen de remmen en de gaspedaal met 0,1 seconde vertragen. Daarnaast beperken ze de remkracht van de rijder met drie procent in vergelijking met veiliger schoeisel. Dat is het equivalent van vier meter bij 100 km/u. Uit een enquête blijkt dat de helft van de chauffeurs ongeschikt schoeisel achter het stuur dragen, terwijl een op de vijf chauffeurs schoenen die al bijna een ongeval hadden veroorzaakt blijft dragen.

Een op de vier maakte al mee dat een schoen onder een pedaal bleef zitten. Een derde gaf zelfs toe dat rijden met slippers een nachtmerrie is, 27 procent ervaarde al een probleem wanneer ze deze in de auto droegen. Een kwart verkiest simpelweg stijl boven veiligheid.

Daarnaast onthulde het onderzoek dé vijf zomerse schoenen die het rijden bemoeilijken:
1. Slippers
2. Blote voeten
3. Sleehakken
4. Espadrilles
5. Sandalen» Reageer (0)
22-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fors minder doden door hart-en vaatziektes

Fors minder doden door hart-en vaatziektes


http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/4/13/20130821203211/media_xll_6070993.jpg


Het aantal doden door hart- en vaatziekten is in België bij de populatie jonger dan 65 jaar in de periode 1980-2004 met 62 procent gedaald bij mannen, en met 58 procent bij vrouwen. Dat zegt cardioloog en epidemioloog Guy De Backer, professor-emeritus van de UGent. Dat komt door een gezondere levensstijl en door betere medische behandelingen. Desondanks sterft 20 à 25 procent van de Belgen jonger dan 65 nog steeds aan hart- en vaatziektes.

"Specifiek voor acute hartaanvallen beschikken we over een register van alle fatale en niet-fatale hartaanvallen in de Gentse populatie van 25 tot 69 jaar", zegt Guy De Backer. "Bij mannen stelden we in de periode tussen 1984 en 2008 een daling van 49 procent vast, bij de vrouwen een daling van 47 procent."

"Voor 60 procent is die evolutie te danken aan preventie (minder roken, gezondere voeding en meer bewegen), voor 40 procent aan een betere behandeling", aldus professor De Backer. Bij behandeling dient gedacht aan de introductie van betablokkers, van plaatjesaggregatieremmers zoals aspirine, van cholesterolverlagende medicijnen en ingrepen met ballondilataties en coronaire overbruggingen.

Een verdere daling kan bereikt worden door defibrillatoren te voorzien op plaatsen waar veel mensen samenzijn. "Dan moeten de burgers ook geïnstrueerd worden om die toestellen te gebruiken wanneer ze geconfronteerd worden met iemand die een hartstilstand door een acute hartaanval krijgt", zegt De Backer.

Ondanks de spectaculaire daling in de mortaliteit zijn hart- en vaatziektes nog altijd verantwoordelijk voor 20 tot 25 procent van de doden jonger dan 65.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieus zeemonster spoelt aan op Spaans strand

Mysterieus zeemonster spoelt aan op Spaans strand


http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/6/12/20130822101818/media_xll_6071607.jpg


In het Spaanse Villaricos is een week geleden een bizar wezen aangespoeld op het strand. Het is zo'n vier meter lang. Niemand weet wat het in verregaande staat van ontbinding verkerende dier precies is, en speculaties swingen de pan uit.

Berichten over het wezen doken al snel op in Spaanse media, waar men het heeft over een zeedraak. Er is ook sprake van een soort monster van Loch Ness of een gemuteerde vis.

Onderzoek door marinebiologen moet nu duidelijkheid brengen, al denken wetenschappers op basis van de foto's aan een voshaai of een riemvis, ook wel haringkoning genoemd. Die dieren zijn gemiddeld drie meter lang, maar er zijn exemplaren van ruim tien meter gekend.

Wat wel zeker is, is dat het aangespoelde dier verschrikkelijk stonk. Het karkas werd dan ook begraven in afwachting van nader onderzoek. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel rimpels? Dat is de schuld van je moeder

Veel rimpels? Dat is de schuld van je moeder


http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/5/7/20130822105519/media_xll_6071827.jpg


Wetenschappers hebben een set genen ontdekt dat het verouderingsproces beïnvloedt en enkel door moeders aan hun kinderen wordt doorgegeven. Als er een fout zit in dit stukje DNA zul je vroegtijdig verouderen. Het gevolg is dat je niet alleen meer rimpels krijgt, maar ook dat je minder lang leeft.

De Zweedse en Duitse onderzoekers ontdekten dat schade aan de mitochondriën, de kleine krachtcentrales in onze cellen die voeding in energie omzetten, ouderdomskwaaltjes versnelt. Deze schade wordt niet alleen veroorzaakt door omgevingsfactoren in je leven, maar ook door genetische mutaties die je moeder heeft doorgegeven.

Normaal en beschadigd DNA wordt doorgegeven van generatie op generatie. Het DNA dat invloed heeft op hoe we ontwikkelen komt van beide ouders en zit in de nucleus van de cel, de genen in de mitochondriën (mDNA) staan daar helemaal los van en komen alleen van je moeder. De vorsers bestudeerden muizen en ontdekten dat schade aan mDNA kan resulteren in ernstige genetische ziekten. Maar zelfs geringe schade hieraan kan het verouderingsproces versnellen.

De Zweedse professor Nils-Goran Larsson die meewerkte aan het onderzoek: "Het mitochondriale DNA van je moeder beïnvloedt je eigen verouderingsproces. Als je mDNA met mutaties van je moeder erft, word je sneller ouder. De meeste schade is een gevolg van omgevingsfactoren, dat betekent dat geërfde mDNA-schade nooit de enige verklaring voor het verouderingsproces kan zijn, maar het is er wel een belangrijk onderdeel van."

Beschadigd mDNA werd in verband gebracht met een reeks ouderdomsziekten als hartproblemen, diabetes en dementie. Hoe ouder je wordt, hoe vatbaarder mDNA is voor schade. Wanneer je geërfde mutaties bij natuurlijke schade optelt, kan dit resulteren in vroegtijdige veroudering. Het is de onderzoekers wel nog niet duidelijk in welke mate beschadigd mDNA dat van moeder op kind doorgegeven wordt het verouderingsproces beïnvloedt. Dit onderzoek kan wetenschappers helpen om het verouderingsproces te vertragen met medicatie.  (br.hln)» Reageer (0)
21-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifanten bevrijd uit toeristische badplaatsen in Thailand

Olifanten bevrijd uit toeristische badplaatsen in Thailand


http://static2.hln.be/static/photo/2013/11/0/0/20130821154320/media_xll_6070530.jpg


De autoriteiten hebben in verschillende badplaatsen in het zuiden van Thailand 14 illegaal gehouden olifanten bevrijd. De dieren werden in populaire vakantiegebieden in de provincies Krabi, Phuket en Phang Nga voor attracties zoals olifant rijden ingezet, meldt de organisatie voor de bescherming van de biodiversiteit Traffic.

De eigenaars hadden valse papieren gebruikt voor de registratie van de dieren. Vermoedelijk werden de olifanten door smokkelaars gevangen in de Thaise nationale parken waar ze in het wild leven. "De illegale handel in levende olifanten vormt een groot gevaar voor de Aziatische olifantensoort. We zijn echt blij met deze belangrijke stap van de Thaise overheid", zei Naomi Doak van Traffic.

Naar Thais recht zijn wilde olifanten beschermd, getemde dieren met de juiste documenten mogen echter als lastdieren gebruikt worden. Terwijl de handel in ivoor uit Afrika of van wilde Aziatische olifanten in Thailand verboden is, laat het land de verkoop van slagtanden van tamme inheemse dieren wel toe. Stropers en handelaars maken echter van dit achterpoortje gebruik om Afrikaans ivoor ongedeclareerd te verkopen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met crashdieet: gespierd is het nieuwe slank

Gedaan met crashdieet: gespierd is het nieuwe slank


http://static3.hln.be/static/photo/2013/11/3/2/20130821150318/media_xll_6070397.jpg


Work-outs om slank te worden als Pilates en yoga hebben afgedaan in de Amerikaanse stad New York, ze moeten er plaats maken voor gewicht heffen en andere zware sportsessies. Dames willen er namelijk niet meer op de graatmagere modellen lijken, een gespierd lichaam is er het nieuwste schoonheidsideaal.

Het schoonheidsideaal in New York, een stad waar veel modellen wonen, was decennialang graatmager. Velen spendeerden daarom uren in fitnesscentra op cardiotoestellen om zo snel mogelijk calorieën te verbranden. Nu ruilen ze deze in voor oefeningen met gewichten voor een gespierd lichaam. Vooral intervaltrainingen waarin cardio-oefeningen met sterktetraining afgewisseld worden zijn erg populair. Zelfs de graatmagere actrice Jennifer Aniston heeft haar yogaroutine verstevigd met weerstandsbanden om haar voor te bereiden voor haar nieuwste rol als stripper.

Fitnessinstructrice Donna Cyrus: "De gemiddelde vrouw in New York ziet er nu anders uit dan enkele jaren geleden. Nu zijn stevige en lange spieren aantrekkelijk. Yoga is steeds minder populair, de vraag naar sterktetraining is ontzettend gestegen. Ook is UXF training tegenwoordig erg in. Tijdens zo een sessie ga je krachtpatsers als John Massis achterna en trek je zware gewichten vooruit of hef je reusachtige banden boven je ooofd. Ook zijn boot camps erg trendy. Veel dames willen tegenwoordig gespierde armspieren en een sixpack. En deze trend is niet enkel populair bij jonge meisjes, steeds meer mama's en veertigplussers willen sterker worden, omdat ze denken dat ze er zo jonger willen uitzien."  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studies spreken elkaar tegen: hoeveel kopjes koffie mag je elke dag drinken?

Studies spreken elkaar tegen: hoeveel kopjes koffie mag je elke dag drinken?


http://static3.hln.be/static/photo/2013/7/16/12/20130729112451/media_xll_6021297.jpg


Dagelijks meer dan vier kopjes koffie opnemen verhoogt de kans op vroegtijdige sterfte aanzienlijk, als we een Amerikaans onderzoek dat vorige week werd gepubliceerd mogen geloven. Een andere studie heeft deze week echter aangetoond dat dezelfde hoeveelheid cafeïne net goed is voor je lever. Experts geven daarom voor eens en altijd duidelijk advies hoeveel kopjes van het zwarte goud je veilig kan consumeren.

Een nieuwe grootschalige studie verricht door een team van internationale onderzoekers suggereert dat hoe meer cafeïne je opneemt, hoe beter je lever beschermd is tegen bepaalde ziekten. Vier kopjes van een cafeïnehoudende drank helpen een vette lever te bestrijden en kunnen mogelijk deze ziekte voorkomen, zo blijkt uit onderzoek op cellen en muizen. Mensen met een vette lever ervaren symptomen zoals vermoeidheid, een ongemakkelijk gevoel in de buik en slapheid.

Bijna 70 procent van de mensen wereldwijd die met obesitas en diabetes kampen, hebben een vette lever. En bijna 30 procent van de Amerikaanse volwassenen kampen met deze aandoening. Naast een gezond eetpatroon en sport is er geen efficiënte behandeling voor deze ziekte.

Eerder deze week echter heeft een andere Amerikaanse studie aan de universiteit van South Carolina aangetoond dat het sterftecijfer bij mensen jonger dan 55 jaar die meer dan 28 tassen koffie per week dronken met de helft toenam. Dat was niet het geval bij 55-plussers. De vorsers bestudeerden 40.000 mensen tussen 20 en 87 jaar tussen 1979 en 1998. In de loop van de studie overleden 2.500 deelnemers.

Een frappante ontdekking van deze studie was dat de impact van koffie groter is op vrouwen. Waarom de consumptie van koffie mogelijk dodelijk is, is nog steeds een raadsel voor de onderzoekers. Een mogelijke verklaring is dat mensen die veel koffie drinken ook meer alcohol opnemen en andere ongezonde levenskeuzes maken. De consumptie ervan kan namelijk gepaard gaan met andere slehcte gewoonten als laat gaan slapen en een ongezond eetpatroon.

Onderzoeker Steven Blair waarschuwt daarom jonge mensen dat ze niet te veel koffie mogen drinken. Sommige studies suggereren dat deze drank de bloeddruk kan verhogen en de werking van adrenaline en insuline kan veranderen. Andere hebben het positieve effect op het immuunsysteem en cognitieve prestaties aangetoond.

Hoeveel kopjes koffie per dag mag je nu daadwerkelijk drinken zonder dat je risico loopt vroegtijdig te sterven? Professor Chip Lavie zegt dat de recentste onderzoeken suggereren dat het veilig is om dagelijks twee tot drie kopjes te drinken. Dit kan zelfs voordelig zijn voor je gezondheid. Wel is het belangrijk dat je daarnaast er een gezonde levensstijl op nahoudt. Als je gezond en niet zwanger bent, kunnen zelfs vier kopjes geen schade aanrichten. Ook is het belangrijk naar je lichaam te luisteren. Wanneer je negatieve effecten opmerkt, zoals slaapproblemen of nervositeit, dan is het tijd om te minderen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geïsoleerde indianenstam duikt op uit jungle en vraagt om bananen

Geïsoleerde indianenstam duikt op uit jungle en vraagt om bananen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Leden van één van de meest geïsoleerde stammen ter wereld zijn even uit de Peruviaanse jungle gekomen om voedsel te vragen. Dit hebben lokale activisten laten weten. Het voorval vond in juni plaats maar pas nu werden de beelden vrijgegeven.

De Mashco-Piro-stam zocht contact met enkele dorpelingen aan de oever van de rivier Las Piedres bij het plaatsje Monte Salvado. Tientallen indianen gewapend met speren vroegen om bananen, touwen en machetes. De sfeer was gespannen. De dorpsbewoners vreesden voor hun leven. Sommige indianen wilden de rivier oversteken maar werden uiteindelijk tegengehouden door een parkwachter van FENAMAD, een belangenorganisatie voor het behoud van het regenwoud. Hij kon ze overtuigen om naar een bananenplantage te gaan wat verderop.

De regering verbiedt direct contact met de geïsoleerde stammen omdat het immuunsysteem van de indianen niet is opgewassen tegen bacteriën die andere Peruvianen met zich meedragen.

Volgens antropologe Beatriz Huertas migreert de Mashco-Piro-stam soms doorheen de jungle omwille van droogte maar leeft ze in totale afzondering. Dit is de tweede keer op korte tijd dat ze zich laten zien. Ook in 2011 doken ze op aan een andere rivier. "Misschien zijn ze boos omdat hun leefgebied steeds kleiner wordt door de houtkap en er olie en gas wordt gewonnen door buitenstaanders", aldus Huertas. "Wellicht vragen ze daarom voedsel en gebruiksvoorwerpen ter compensatie."  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is je partner de liefde van je leven? 7 op 10 vindt van niet

Is je partner de liefde van je leven? 7 op 10 vindt van niet


http://static3.hln.be/static/photo/2013/5/6/9/20130821104337/media_xll_6069669.jpg


Is jouw huidige partner zonder twijfel de liefde van je leven? Dan ben je een van de weinigen. Maar liefst 73 procent durft de persoon met wie ze momenteel in een langdurige relatie zitten immers niet 'zijn ware liefde' te noemen. Dat blijkt uit een enquête van Siemens bij 2.000 deelnemers.

Verrassend is dat een vierde van de ondervraagde volwassenen al verliefd is geweest op twee personen tegelijkertijd. Daarnaast leerde 17 procent de liefde van hun leven pas kennen nadat ze al in een langdurige relatie verwikkeld zaten. Hierbij moeten vooral mannen vrezen. Zo gaf 46 procent van de dames aan bereid te zijn om hun echtgenoot te verlaten zodat ze de rest van hun leven kunnen delen met hun 'ware liefde'. Volgens de enquête zouden mannen daarentegen trouwer blijven aan hun huidige partner.

Uit de poll blijkt bovendien dat de gemiddelde persoon slechts twee keer in zijn leven tot over zijn oren verliefd wordt. Dit gebeurt de eerste keer op 19-jarige leeftijd. Voor het zover is, zouden we ongeveer vier tot vijf 'relaties' hebben gehad. Ons hart zou dan weer minstens één keer gebroken worden, behalve bij de 1 op de 20 ongelukkigen die meer dan vijf keer een gebroken hart overhouden aan een relatie. Gelukkig heeft 60 procent van de ondervraagden slechts 10 weken nodig om te weten of hun nieuwe verovering 'de ware' is. Uiteraard verandert de definitie van 'liefde' door de jaren heen.

"De resultaten tonen aan dat het niet makkelijk is om 'de ware' te vinden. Hoewel over het algemeen wordt aangenomen dat vrouwen sneller verliefd worden, is het verrassend te zien dat zowel mannen als vrouwen gemiddeld twee keer in hun leven echt verliefd worden", aldus een woordvoerder van Siemens. "Wel is het alarmerend dat zoveel personen in een langdurige relatie zitten met een man of vrouw die niet de liefde van hun leven is." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek: Nieuw-Zeelandse kat gered met hondenbloed

Nieuw-Zeelandse kat gered met hondenbloed


http://static1.hln.be/static/photo/2013/3/11/9/20130821072917/media_xll_6069249.jpg


In Nieuw-Zeeland hebben kat en hond even hun animositeit opzijgeschoven. Een kat werd er gered dankzij een transfusie met hondenbloed. Het gaat om een zeldzaam geval van bloedtransfusie tussen diersoorten, zo rapporteren de Nieuw-Zeelandse media vandaag.

De rosse kat Rory werd vrijdagnacht bij veearts Kate Heller in Tauranga, op het Noordereiland, binnengebracht met interne bloedingen. Het beestje had een vergiftigde rat of lokaas voor ratten gegeten.

Omdat het bloedlaboratorium 's nachts gesloten is, kon het bloedtype van Rory niet bepaald worden. Volgens de veearts zou het verkeerde kattenbloed fataal geweest zijn voor het beestje. Het alternatief was dus een transfusie met hondenbloed. Het immuunsysteem van de kat zou dit bloed minder snel verwerpen. Zo kon de kat in leven gehouden worden, totdat de juiste kattendonor gevonden werd.

"Als we het niet gedaan hadden, zou de kat gestorven zijn. We hadden niets te verliezen, dus hebben we het gedaan", aldus de veearts. De kat was een uur na de bloedtransfusie er al veel beter aan toe. De eigenaar van de kat kende de eigenaar van de hond.

De nobele hond die ter hulp kwam, was overigens een labrador van een kennis van de eigenaar van de kat. "Rory is opnieuw in normale doen en we hebben geen kat die blaft of naar de krant grijpt", besluit veearts Heller. (br.hln)
» Reageer (0)
20-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Hollies - Long Cool Woman in a Black Dress

The Hollies - Long Cool Woman in a Black Dress

Klik op de foto om ze te beluisteren

The Hollies is een Britse band uit de jaren zestig. Ze behoorden tot de succesvolste bands uit de "Britse invasie"-periode. De band wordt vaak geassocieerd met Manchester, omdat enkele leden van de band uit (de omgeving van) deze stad komen. De band zou vernoemd zijn naar Buddy Holly. Bassist Eric Haydock en zanger Allan Clarke hebben echter in interviews met BBC-radio aangegeven dat zij hun band hadden vernoemd naar de hulst (Engels: holly). De hulst werd gebruikt als kerstversiering in de kleedkamer van de club The Oasis, waar de band in december 1962 hun eerste optreden gaf. The Hollies werd ter plaatse bedacht om te kunnen worden aangekondigd. Het feit dat de groep in de jaren 80 om contractuele verplichtingen een lp uitbracht met louter Buddy Holly-covers versterkt het idee dat er een relatie zou zijn tussen Buddy en The Hollies.

The Hollies is te herkennen aan de meerstemmige, harmonieuze zang. De groep was hierin duidelijk geïnspireerd door The Everly Brothers. Veel liedjes uit de begintijd zijn covers van rock-'n-rollhits, maar in de loop der jaren schreven ze vaker hun eigen teksten of werden tekstschrijvers van buitenaf (vooral Graham Gouldman, bekend van 10CC) aangetrokken.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onervaren fietsers: opgepast voor gebruik elektrische fiets

Onervaren fietsers: opgepast voor gebruik elektrische fiets


http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/16/12/20130820180752/media_xll_6068727.jpg


"Mensen met wat minder conditie en kracht die weinig of niet fietsen en dikwijls al een dagje ouder zijn, halen het meeste profijt uit de extra power van de elektrische fiets, maar lopen hierbij tegelijk het grootste risico op een ongeval." Dat laat Bas de Geus, onderzoeker op de dienst Menselijke Fysiologie van de VUB, optekenen in het gezondheidsmagazine Bodytalk dat morgen verschijnt.

Volgens de Geus zijn deze onervaren fietsers doorgaans niet de meest behendige terwijl elektrische fietsen zwaarder en logger zijn dan andere. "Bovendien gaat een topsnelheid van 25 km per uur hard, zeker voor wie deze snelheid niet gewend is." Hij vermoedt bovendien dat mensen vaak onbewust sneller fietsen dan ze in feite willen en raadt daarom aan de elektromotor van de fiets bij aankoop op een bepaalde topsnelheid te laten afstellen.

Er zijn echter geen bewijzen beschikbaar dat de elektrische fietsen meer en bij zwaardere ongevallen betrokken zouden zijn dan andere fietsen. Volgens het onderzoekscentrum Veiligheid Nederland zijn er weinig verschillen. Wel zouden als gevolg van het feit dat de elektrische fiets zwaarder weegt er zich bij deze fietsen meer ongevallen voordoen bij het op- en afstappen.

De Nederlandse Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) wijst in Bodytalk op de risico's van het snelheidsverschil tussen elektrische en gewone fietsen bij inhaalbewegingen. Ook is de kans op een dodelijke afloop van een fietsongeval groter bij ouderen. Bij 75-plussers zou het risico zelfs 25 keer groter zijn voor 30'ers en 40'ers. Bejaarden hebben brozere botten en minder elastisch weefsel om de impact van een val op te vangen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nepalees (106) maakt vlucht van zijn leven

Nepalees (106) maakt vlucht van zijn leven


http://static0.hln.be/static/photo/2013/9/0/14/20130820172631/media_xll_6068609.jpg


De oude Nepalees Bote Rai heeft eindelijk zijn droom om te vliegen werkelijkheid zien worden. De wens van de 106-jarige man werd vandaag vervuld door luchtvaartmaatschappij Yeti Airlines.

De maatschappij bood de bejaarde een ticket aan, nadat een plaatselijke krant over zijn droom had bericht.

De Nepalees zei na zijn eerste reis door de lucht dat hij er van had genoten. Ook het snoep vond hij lekker. "Nu heb ik er genoeg van gehad, ik wil naar huis", voegde hij eraan toe. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke tête-à-tête in 's werelds kleinste restaurant

Unieke tête-à-tête in 's werelds kleinste restaurant


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/2/7/20130820140719/media_xll_6068152.jpg


Wie op zoek is naar een unieke, uiterst intieme locatie voor een gezellige tête-à-tête moet in het Italiaanse Vacone zijn. 'Solo Per Due' heeft niet meer dan een tafeltje, twee stoelen en twee rode lederen zeteltjes staan. Het kleinste restaurantje op de aardbol lokt romantische zielen van over de hele wereld.

'Solo Per Due' betekent letterlijk 'alleen voor twee'. Het piepkleine restaurant biedt plaats aan slechts twee mensen. Het concept is dat je kan genieten van de ultieme intimiteit, terwijl zowel personeel als chef exclusief voor jou aan het werk zijn.

Ook de locatie draagt bij aan de romantische sfeer. Het gebouw stamt uit de 19de eeuw en ligt vlakbij ruïnes van een antieke villa waar de dichter Horatio ooit leefde. Het interieur is tradtioneel met een gezellige haard, kandelaars en kroonluchters. Op het menu staan verse, lokale producten, waaronder huisgemaakte olijfolie, schapenkaas en pasta. Ook fans van zoet kunnen er terecht voor lokale gebakjes van hoge kwaliteit. Menu's worden bovendien gepersonaliseerd al naargelang de gelegenheid en koppels kunnen zich verlekkeren op een hartvormige taart, gedecoreerd met de eigen namen. De bloemen worden voorzien van een persoonlijke boodschap en ook de muziek is à la carte.

http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/16/8/20130820140742/media_l_6068183.jpg

Voor die unieke ervaring moet je uiteraard wel wat geld neertellen. De prijs draait rond de 185 euro per persoon, zonder wijn en champagne. Op het einde van het etentje krijg je tot slot de kans om je ervaringen neer te pennen in het Sole Per Due herinneringenboek.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auto klem op openstaande Scheepsdalebrug in Brugge

Auto klem op openstaande Scheepsdalebrug in Brugge


http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/3/1/20130820124154/media_xll_6067966.jpg


Twee Franse toeristen hebben op de Scheepsdalebrug in Brugge een hachelijk avontuur beleefd. Ze reden met hun wagen op de brug toen de slagbomen sloten en de brug open ging. Beide inzittenden bleven ongedeerd.

Rond 10.40 uur gingen de slagbomen van de Scheepsdalebrug onverwacht dicht. Op dat moment stonden er nog drie voertuigen op de brug. Een alerte passagier van de eerste wagen stapte uit, en duwde zelf de slagboom omhoog. Zo konden de eerste twee wagens alsnog doorrijden. De inzittenden van de derde wagen, een Frans koppel, hadden minder geluk. Ze stonden nog steeds op de brug toen deze omhoog ging. De voorwielen van de wagen hingen zelfs over de rand van de brug. Beide inzittenden kwamen ongedeerd uit hun hachelijke positie. Ook aan hun wagen en aan de brug is er geen schade.

Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe dit incident is kunnen gebeuren. Volgens getuigen stonden de verkeerslichten gewoon op groen toen de wagens de Scheepsdalebrug opreden. De politie zal met alle betrokken partijen samenzitten om het voorval te bespreken. In het najaar van 2011 deed zich op dezelfde brug al een gelijkaardig incident voor. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op vier Pukkelpoppers laat tent achter

Eén op vier Pukkelpoppers laat tent achter


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/13/14/20130820160014/media_xll_6068384.jpg


Ondanks de oproep van de organisatie om dat niet te doen, liet een kwart van de Pukkelpopbezoekers zijn tent achter op de camping. Het is een trend die we al jaren zien. Op tien van de grootste Europese festival bleven dit jaar 100.000 tenten staan. Die zijn goed voor 400 ton afval, bijna evenveel als in 10 dagen Gentse Feesten, meldt De Morgen.

Na afloop van het festival lag de camping van Pukkelpop erbij als één grote vuilnisbelt. Naast de gebruikelijke rotzooi maakten ook veel achtergelaten tenten deel uit van het strijdtoneel.

Opmerkelijk, aangezien Pukkelpop dit jaar uitpakte met een hele resem gloednieuwe eco-initiatieven. Behalve recyclageacties waarmee je combitickets of een backstagerondleiding kon winnen, was er ook de samenwerking met de internationale 'Love Your Tent'-campagne, die zich inzet voor ecologisch verantwoorde festivals. Ook Rock Werchter verbond zich dit jaar aan de campagne.

De 100.000 niet-recycleerbare tenten die dit jaar al werden achtergelaten op Europa's grootste festivals zijn samen goed voor 400 ton afval, blijkt uit de cijfers van 'Love Your Tent'. Ter vergelijking: dit jaar werd tijdens tien dagen Gentse Feesten 456 ton afval opgehaald.

Op het Roskilde Festival, in Denemarken, worden de achtergelaten tenten en slaapzakken sinds enkele jaren door de festivalorganisator opgeruimd, nagekeken, de slaapzakken gewassen om daarna uit te delen onder de daklozen en noodlijdenden in het land.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kotstudent kost 12.450 euro

Kotstudent kost 12.450 euro


http://static0.hln.be/static/photo/2013/9/3/0/20130820113631/media_xll_6067830.jpg


Ouders met een kind op kot betalen jaarlijks 12.450 euro. Studenten die pendelen, kosten hun ouders gemiddeld 8.128 euro per jaar, berekende het centrum voor budgetadvies- en onderzoek (Cebud).

Het Cebud berekent jaarlijks hoe hoog de kostprijs van een kotstudent werkelijk ligt. Daarvoor nemen ze zowel de directe, als de indirecte kosten en de leefkost van de student in rekening. "De ouders van een kind dat geen beursstudent is en op kot zit, moeten toch 12.450 euro opzij zetten om al de kosten te kunnen betalen", zegt Esther Geboers van Cebud.

De leefkost weegt het zwaarst door in de eindafrekening. "Voor de kleding, verzorging, voedsel en ontspanning van de student betaal je dit jaar gemiddeld 6.963 euro." Opvallend is dat ook de kostprijs van de woonst thuis mee wordt opgenomen in de berekening want "ouders moeten thuis ook nog een kamer voorzien voor hun kind", luidt het.

De kosten van het pendelen en de huur plus al de benodigdheden voor het kot, vormen de indirecte kosten. Die lopen op tot 4.185 euro. "Eigenlijk ligt de directe studiekost (o.a. cursussen, inschrijvingsgeld, laptop) het laagste. Die bedraagt 1.303 euro", zegt Geboers. Daarom blijft pendelen een goedkoper alternatief met 8.128 euro per jaar. Al maakt het wel een groot verschil of de student kiest voor het openbaar vervoer of voor de eigen wagen.

Wie met vragen zit over de financiële begeleiding van een student op kot, wordt doorverwezen naar de studentenvoorziening op de campus. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jupiler pakt uit met 24 Duivelse biertjes

Jupiler pakt uit met 24 Duivelse biertjes


http://static3.hln.be/static/photo/2013/0/10/0/20130820105022/media_xll_6067650.png


Begin september zetten de Rode Duivels hun zoektocht verder naar een ticket voor het WK in Brazilië. Hét sein voor Jupiler om met een Duivelse actie uit te pakken: eind deze maand lanceert de sponsor van de nationale ploeg blikjes bier met de individuele afbeeldingen van 24 Rode Duivels erop.

"Begin september hervatten de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2014 en de spanning stijgt. De supporters gaan dus nog heel wat intense momenten tegemoet. Unieke ervaringen die ze met een frisse Jupiler in de hand kunnen delen met vrienden, thuis voor de buis of in hun supporterscafé. Mannen verzamelen geen postzegels of oude munten. Neen, echte mannen verzamelen limited edition blikken van Jupiler. Want op ieder blik prijkt één van onze Rode Duivels", klinkt het op de website.

De blikjes, zowel van 33cl als van 50cl, zijn van eind deze maand tot midden oktober verkrijgbaar in de winkel. Helemaal nieuw is het concept evenwel niet. Jaren geleden pronkten de Rode Duivels ook al enkele keren op bierglazen. Primus pakte daarmee uit in de jaren '80, en Jupiler nam het idee over voor het wereldkampioenschap van 1994. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flat van 610 kg zware man gesloopt om hem naar ziekenhuis te vervoeren

Flat van 610 kg zware man gesloopt om hem naar ziekenhuis te vervoeren

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De flat waarin een Saoedische man van 610 kilogram al 2,5 jaar in zijn bed verbleef, is op last van koning Abdullah deels gesloopt om de kolos naar het ziekenhuis over te brengen.

De 20-jarige Khalid Mohsin Shaeri moest zes maanden wachten op de 'redding' omdat eerst een speciaal gefabriceerd bed uit de VS moest worden overgevlogen. Probleem was dat het appartement van de zwaargewicht, die op de tweede verdieping woonde, deels moest afgebroken worden om hem te kunnen vervoeren naar het hospitaal. Nadat koning Abdullah daarvoor het bevel gaf, kon het uitzonderlijke transport worden uitgevoerd. Een vorklift bracht de man naar een ziekenwagen en vervolgens naar een wachtend vliegtuig, dat hem naar de hoofdstad Riyad overvloog.

Khalid heeft nog een broer en zus, die ook met overgewicht kampen maar wel nog in staat zouden zijn om zich te verplaatsen. (br.hln)» Reageer (0)
19-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vic Chesnutt - Everything I say

Vic Chesnutt - Everything I say

Klik op de foto om hem te beluisteren


Vic Chesnutt (Jacksonville, 12 november 1964 – Athens, 25 december 2009) was een Amerikaans singer-songwriter.


Chesnutt werd als kind geadopteerd en groeide op in Zebulon in de Amerikaanse staat Georgia, waar hij zijn eerste liedjes schreef toen hij vijf jaar oud was. Op zijn achttiende raakte hij door een verkeersongeval gedeeltelijk verlamd, maar hij bleef gitaar spelen.


Hij ging wonen in Nashville in Tennessee, en vond zijn inspiratie (bij Stevie Smith, Walt Whitman, Wallace Stevens, W.H. Auden, Stephen Crane en Emily Dickinson) om liedjes te schrijven en te componeren. Zijn liedjes werden gecoverd door o.m. Madonna, Smashing Pumpkins en Garbage. Zelf trad hij op in rolstoel.


Chesnutt raakte op 24 december 2009 in coma, nadat hij een overdosis spierverslappers had ingenomen. Hij overleed een dag later op 45-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Athens in de staat Georgia.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duvel-whisky, enkel voor de snelle beslissers

Duvel-whisky, enkel voor de snelle beslissers


http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/16/10/20130819193117/media_xll_6066925.jpg


Brouwerij Duvel Moortgat heeft voor de tweede keer 'Duvel Distilled' voorgesteld: een gedistilleerde, beperkte variant van haar Duvelbier. De drank, met whiskyachtige allures, heeft zes jaar gerijpt op eikenhouten vaten. Geïnteresseerden moeten zich online registreren om kans te maken op 1 van de 5.000 halveliterflessen.

Sinds 2006 wordt bij de Puurse brouwerij gewerkt aan Duvel Distilled, waarbij nagenoeg alle Duvelingrediënten met uitzondering van hop door Filliers werden gedistilleerd tot een sterke drank van 40 procent. Het resultaat liet men vervolgens zes jaar lang in eikenhouten vaten rijpen.

"We denken dat enkel de geoefende drinkers Duvel gaan herkennen. Duvel Distilled wordt gekaraktiseerd door een zachte, niet bittere afdronk met een fruitige neus," stelt brouwmeester Hedwig Neven. Er werd ook gesproken over een bloemig aroma met vanilletoetsen. "We kregen bij de vorige editie uit 2009 al positieve commentaar van whiskyliefhebbers. Nu hopen we dat we dat nog hebben kunnen verbeteren."

De drank met een alcoholpercentage van 40 graden en een strogeel en transparant uitzicht wordt in een beperkte oplage van 5.000 genummerde halveliterflessen op de markt gebracht. "Om lange wachtrijen en verkeersproblemen te vermijden, zoals bij de verkoop van de driejarige versie in 2009, moeten de kopers zich deze keer registreren via de online webshop op duvel.be," stelt hoofd van de brouwerij Michel Moortgat. De eerste 5.000 kopers krijgen hun fles in ruil voor 39 euro in november thuisgestuurd. Hoewel de brouwerij geen vaste traditie wil creëren, sluit het dergelijke acties in de toekomst niet uit. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort haar een must vanaf je 46ste? Niet dankzij deze tips

Kort haar een must vanaf je 46ste? Niet dankzij deze tips


http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/10/6/20130819143759/media_xll_6066426.jpg


Hoewel er heel wat producten bestaan om je gezicht jonger te maken, is het aanbod van shampoos en crèmes die je lokken moeten verjongen eerder klein. Toch schamen vrouwen van middelbare leeftijd zich voor hun kapsel, vandaar dat de meeste Britse dames vanaf hun 46ste hun haren laten kortwieken. We geven daarom enkele tips zodat je je lokken op latere leeftijd toch lang kunt houden.

Een Britse rondvraag bij meer dan 200 vrouwen ouder dan 40 jaar toonde aan dat haar kapsel vaak de echte leeftijd van een vrouw verraadt. Oudere dames maken zich niet alleen zorgen om grijze lokken, maar ook over de glans van hun kapsel. Velen kunnen vanaf hun 36ste niet meer een perfecte coupe creëren. Bijna de helft spendeert meer tijd aan hun lokken bij het verouderen.

Een derde vindt dat grijze lokken mensen ouder doet lijken dan rimpels of lijntjes. Het haar van veertig- en vijftigplussers lijkt vaak ouder dan het is door het vele kleuren en het gebruik van haardrogers en stijltangen. 17 procent zegt dat het gebrek aan glans een natuurlijk gevolg van veroudering is.

Met de juiste voorzorgsmaatregelen kun je de schade aan je lokken beperken. Wees spaarzaam met verzorgingsproducten. In plaats van je lokken stijf te spuiten met haarlak, kun je je haar beter veerkrachtig maken. Hoe stroever je haar, hoe ouder het lijkt. Kies voor lichte producten op basis van crème of lichte mousses.

Kies de juiste snit. Het is niet omdat je al wat ouder bent, dat je sowieso beter staat met een korte coupe. Kijk naar je gelaatstrekken om het juiste te selecteren, dat is meer doorslaggevend dan je leeftijd. Je kunt bijvoorbeeld met de juiste pony de aandacht trekken naar je troeven. Met een rechte pony trek je de aandacht naar je grote ogen. Ga op zoek naar een haarstylist die graag experimenteert om de juiste snit voor jouw gezicht te vinden.

Door de juiste dingen te eten, kun je je haar ook een verjongingskuur geven. Zorg dat je voldoende spinazie, broccoli, zalm en noten opneemt. Mager vlees levert heel wat proteïne, magere zuivelproducten als yoghurt en verse kaas zorgen dat het sneller groeit. Ook eieren voorzien je lokken van voldoende gezonde vitamines.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkende baasjes maken honden depressief

Werkende baasjes maken honden depressief


http://static0.hln.be/static/photo/2013/14/2/13/20130819132646/media_xll_6066163.jpg


Vier op de tien Britse honden kampen volgens documentairemakers met een depressie, dit komt doordat ze stress krijgen wanneer werkende baasjes de dieren thuis alleen achterlaten.

De problemen zijn het grootst bij dieren waarvan de baasjes vaak lange uren kloppen of net terug aan het werk zijn gegaan na lange afwezigheid. Een Britse documentaire voor Channel Four bracht aan het licht hoe de viervoeters zich gedragen wanneer ze alleen thuis achtergelaten worden. Een woordvoerder van Home Alone Dogs: "Voor sommige honden kunnen de gevolgen schokkend zijn, ze gaan ijsberen of hun eigen staart achterna jagen. Andere dieren blaffen en huilen gedurende lange periodes, ze eten hun eigen uitwerpselen op en doen zichzelf pijn." 

Professor John Bradshaw: "Honden hebben een hechte band met mensen. Je kunt het dieren trainen om allerlei trucjes uit te voeren of gebaren te begrijpen. Veel baasjes verwachten dat die band met mensen stopt wanneer ze uit werken gaan. Ze denken dat het dier zich dan ontspant. Eigenaars van honden die met verlatingsangst kampen kunnen best geleidelijk aan de hoeveelheid tijd dat ze hun huisdier alleen laten opbouwen."

Professor Nicola Rooney: "Het niveau van stress bij sommige honden kan erg hoog zijn, ook al lijkt het dier uiterlijk tevreden, maar dat kan opgelost worden. Er zijn honden die rustig blijven, maar wanneer je naar hun bloedwaarden kijkt, blijkt dat ze er wel slecht aan toe zijn. Toch willen we niet dat baasjes die lange uren kloppen nu massaal hun honden in het asiel dumpen. Er zijn wel wat maatregelen die je kunt nemen zodat de dieren makkelijker met de eenzaamheid om kunnen gaan." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Peeters haakt af als presentator Eurosong

Bart Peeters haakt af als presentator Eurosong


http://static0.hln.be/static/photo/2013/3/3/3/20130819115911/media_xll_6065943.jpg


Bart Peeters wordt geen gastheer van de voorrondes voor het Songfestival in Denemarken. De presentator vindt zijn eigen muzikale stijl niet langer passen bij het programma, schrijft Het Laatste Nieuws. Hij wordt mogelijk vervangen door Peter Van de Veire. Al verklapt Peeters wel iets over die voorrondes. "Ik zie een rol als coach wel zitten."

Dat de VRT teruggrijpt naar een Eurosong-format met voorrondes, was eerder al geweten. Maar nu sijpelen ook de eerste details naar buiten. Opvallend daarbij is dat Bart Peeters niet langer als gastheer zal fungeren, maar ook dat er in het nieuwe format met 'coaches' wordt gemerkt. Op de site www.eurosong.be zei Peeters immers dat hij "een rol als coach wel ziet zitten".

Nu blijkt dat de openbare omroep niet in de studio wil blijven met de kandidaten, maar van stad naar stad wil trekken. "Dat moeten we nog uitmaken", aldus adjunct-netmanager Steve De Coninck- De Boeck. "We willen al jaren iets maken zoals 'Melodifestivalen' in Zweden. Daar trekken ze rond en houden ze de voorrondes op verplaatsing.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Plunderaars maken gebruik van chaos in Egypte om museum leeg te roven

Plunderaars maken gebruik van chaos in Egypte om museum leeg te roven


http://static3.hln.be/static/photo/2013/2/7/14/20130818175334/media_xll_6064859.jpg


De internationale kunstwereld is geschokt omwille van de plundering van het beroemde Malawi-museum in Egypte. "Ik heb tranen in mijn ogen en mijn hart bloedt omdat we ons kostbaarste bezit aan het verliezen zijn: ons erfgoed", twitterde Zahi Hawass, een gerenommeerde archeoloog. Het is dan ook een ware tragedie.

Terwijl de politie in hoofdstad Caïro een bloedbad aanrichtte, vond tweehonderd kilometer verder nabij de stad Minya een ander drama plaats. In het Malawi-museum werden zowat alle 1.100 artefacten gestolen: mummies van duizenden jaren oud, kleinere beeldjes, vazen en keramiek. Alleen datgene wat echt te zwaar was, lieten de plunderaars staan.


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/6/13/20130818175436/media_xll_6064858.jpg


Volgens het ministerie van Oudheidkunde verzamelden Mursi-aanhangers eerst in de tuin van het museum om daarna in te breken en het volledig leeg te roven. De foto's tonen met welke brutaliteit de mannen tekeergingen. Vitrines werden kapotgeslagen en standbeelden gebroken. Bovendien sloeg ook een brand over van een nabijgelegen politiekantoor in het heetst van de strijd.

"Deze plundering is een catastrofe, de wereld moet haar ogen openen en het Werelderfgoed beschermen", smeekt Zahi Hawass.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Julian Sas - I Ain't Afraid

Julian Sas - I Ain't Afraid

Klik op de foto om hem te beluisteren


Julian Sas (Beneden-Leeuwen, 29 mei 1970) is een Nederlands bluesrock-gitarist en leider van de Julian Sas Band. Hij laat zich inspireren door Amerikaanse gitaarhelden als Johnny Winter, Walter Trout en Jimi Hendrix en bluesgiganten John Lee Hooker, Freddie King en Willie Dixon.

Sas is tevens een groot fan van de in 1995 overleden Ierse bluesrockgitarist Rory Gallagher. Reeds een aantal malen speelde Julian samen met de ex-bandleden van Rory, te weten Gerry McAvoy en Brendan O'Neill ("Julian plays Rory"). Begin 2006 gebeurde dit nog in een uitverkocht 013 te Tilburg. De Julian Sas Band bestaat naast Julian uit Tenny Tahamata op bas en Rob Heijne op drums. Anno 2006 had Sas 11 albums op zijn naam staan.» Reageer (0)
18-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwenstemmen doet planten sneller groeien

Vrouwenstemmen doet planten sneller groeien

Planten groeien sneller als je af en toe eens tegen hen praat. Vooral een vrouwenstem lijkt een gunstige invloed te hebben op de ontwikkeling van een plant.

Een Britse wetenschappelijke organisatie, die zich specialiseert in tuinbouw, liet gedurende een maand mannen en vrouwen tegen enkele tomatenplanten praten. Uit het onderzoek bleek dat de planten onder invloed van een vrouwenstem tot vijf centimeter sneller groeiden. En misschien zijn planten nog kieskeuriger, want die van Sarah Darwin, familie van de beroemde Charles Darwin, werd het grootst. Ze had haar plant voorgelezen uit 'On the Origin of Species'.

Alle planten kregen een hoofdtelefoon rond hun bloempot gebonden en mochten gedurende een maand naar de stemmen luisteren. Intussen werd verzekerd dat ze in optimale omstandigheden konden groeien. Om het experiment eerlijk te laten verlopen, moesten twee planten in stilte groeien. Bij sommige mannelijke proefpersonen groeiden de planten onder invloed van hun stem zelfs minder snel dan de twee 'stille' planten.

De onderzoekers weten niet waarom een vrouwenstem het zoveel beter doet. Mogelijk heeft het met de toonhoogte te maken. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acht (onmisbare) uitvindingen door vrouwen

Acht (onmisbare) uitvindingen door vrouwen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/0/4/20130817232348/media_xll_6063934.jpg


Wie het woord 'uitvinder' hoort, denkt doorgaans vooral aan mannen als Thomas Edison en Alexander Graham Bell. Maar wat met alle vrouwen die geweldige, niet meer weg te denken dingen hebben uitgevonden? Hier volgt een kleine ode aan de vrouwelijke genialiteit.

1. Ruitenwissers
In 1903 bedacht Mary Anderson het concept van de ruitenwisser. Toen ze onderweg was van Alabama naar New York zag ze heel wat chauffeurs stoppen om de sneeuw van hun voorruit te vegen.

Daarom creëerde ze een arm met een rubberen rand die geactiveerd kon worden zonder uit je wagen te komen. Ze vroeg het patent aan in 1904, maar moest ruim 10 jaar wachten op populariteit. Een wagen zonder ruitenwissers? Ondenkbaar!

2. Chocolate chip cookies
Het is absoluut niet verrassend dat een vrouw deze onweerstaanbare koekjes heeft uitgevonden, toch? In 1930 ontstond de populaire chocolate chip cookie eigenlijk per toeval.

Voedingsdeskundige Ruth Wakefield was koekjes aan het bakken voor de herberg van haar man, de Toll House Inn, toen ze besefte dat er geen smeltchocolade meer in huis was. Ze brak een reep Nestle in stukjes en dacht dat het in de oven wel zou smelten, maar niets bleek minder waar. Zo ontstond dit lekkere recept.

3. Verwarming op zonne-energie
De van oorsprong Hongaarse Maria Telkes is verantwoordelijk voor de uitvinding van het eerste huis met verwarming op zonne-energie.

In 1925 trok ze naar de VS, waar ze aan de slag ging aan MIT als deel van het Solar Energy Research Project. In de jaren 40 ontwikkelde ze samen met architecte Eleanor Raymond het eerste huis op zonne-energie.

4. Monopoly
Elizabeth Magie is de uitvindster van een van de meest iconische bordspelletjes: Monopoly. Oorspronkelijk heette het spel wel The Landlord's Game. Je hebt anno 2013 al ontzettend veel variaties, zoals bijvoorbeeld Catopoly.

In 1903 vroeg Magie het patent aan en 1904 was het zover. Ze liet zich inspireren door de 'landruns' (Waanzinnige strijd voor het claimen van land) en wou de tragische effecten ervan verbeelden.

5. Bier
Hoewel er geen echte uitvinder op bier kan worden geplakt, is uit geschiedkundig onderzoek gebleken dat bier brouwen duizenden jaren heel lang een vrouwendomein was.

In de Telegraph stond enkele jaren terug te lezen dat wanneer we de klok 7.000 jaar terug zouden draaien, vrouwen als enigen in staat waren om bier te brouwen en uit te schenken. Het werd in het oude Mesopotamië zelfs gezien als een geschenk van de godin. Bier, vrouwen weten waarom.

6. Rechthoekvormige winkeltas
Hoewel papieren zakken bij ons niet (meer) zo ingeburgerd zijn, zou winkelen een stuk minder vlot verlopen zonder de uitvinding van de rechthoekige bodem in een zak. Margaret Knight ontwikkelde een machine om de bodem te snijden en te bevestigen.

Nog voor ze de ijzeren versie van haar uitvinding kon laten patenteren, ging Charles Annan ermee aan de haal, onder het motto: "Dit is veel te complex om bedacht te zijn door een vrouw". (Seksisme in hart en nieren.) Ze vocht echter terug met een rechtzaak, overwon en kreeg haar patent uiteindelijk in 1871.

7. Brandtrap
De allereerste nooduitgang met een externe brandtrap werd uitgevonden (en gepatenteerd) door Anna Connelly in 1897. In het begin van de twintigste eeuw dook haar model op in heel veel verplichte veiligheidsnormen voor gebouwen in de Verenigde Staten.

8. Kevlar
Al wie zichzelf beschermt met een kogelvrije vest mag de Pools-Amerikaanse chemicus Stephanie Kwolek bedanken. Deze pientere dame onderzocht chemische stoffen voor de DuPont Company en vond zo Kevlar uit, het hoofdbestanddeel van deze vesten. Ook Fietsbanden zouden zichzelf niet zijn zonder haar ontdekking.

Ze verzegelde haar patent in 1966 en zou op een carrière van 40 jaar nog 27 andere patenten op haar naam zetten. Kwolek werd zelfs opgenomen in de Inventor's Hall of Fame. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermoordde elitesoldaat van Brits leger prinses Diana?

Vermoordde elitesoldaat van Brits leger prinses Diana?

Klik op de foto om de trailer te bekijken over het leven van Diana

De Britse politie neemt nieuwe informatie onder de loep over de dood van prinses Diana en Dodi al Fayed in 1997. De politie zou de info pas onlangs ontvangen hebben, maar Scotland Yard laat officieel niets los over de herkomst van de informatie. Volgens een aantal Britse zondagskranten zou die van het leger afkomstig zijn. Het leger zou betrokken geweest zijn bij de dood van Diana en Dodi. Mogelijk vermoordde een elitesoldaat van het Britse leger de prinses. De betrokkenheid van het Britse leger zou blijken uit een brief van een ex-soldaat. Daarin beschuldigt de gewezen kamergenoot van een sergeant, die terechtstaat voor de krijgsraad, het leger.

Volgens de zondagskranten zit de elite-eenheid SAS (Special Air Service) mogelijk achter de dood van Diana. De nieuwe informatie bereikte Scotland Yard in de marge van een tweede krijgsraad tegen Sergeant Danny Nightingale. Die scherpschutter van de SAS werd betrapt op het illegaal bezit van een wapen en een heel arsenaal munitie.

Via de schoonouders van de gewezen kamergenoot van Nightingale belandde een brief met bezwarende info bij het leger. Zij stuurden de brief naar de bevelhebbers van de elite-eenheid waartoe hun schoonzoon, een scherpschutter die alleen bekend is als 'Soldier N' en een kroongetuige was in het proces van Nightingale, behoorde. In de brief beweert 'Soldier N' dat de SAS achter Diana's dood zou zitten. "Soldier N vertelde zijn vrouw dat de SAS de dood van Diana organiseerde en alle sporen naar het leger liet verdwijnen", zou te lezen staan in de brief.

De brief werd al in september 2011 verstuurd. Het ministerie van Defensie, de militaire politie en het openbare ministerie van het leger wisten van het bestaan van de brief, die zeven pagina's lang is en handgeschreven. De Britse zondagskrant 'Sunday People' kon de hand leggen op een kopie van de brief. De SAS overhandigde de brief aan de gerechtelijke autoriteiten van het leger naar aanleiding van de start van het tweede proces tegen Sergeant Nightingale. Het was een tip van de ex-vrouw van 'Soldier N' die leidde tot de arrestatie van Nightingale.

'Soldier N' zelf werd veroordeeld tot twee jaar cel voor verboden wapenbezit (waaronder ook een granaat en munitie). De 38-jarige Nightingale uit Crewe van zijn kant kreeg twee jaar militaire detentie, waarvan de helft met uitstel, op een proces in beroep vorige maand. Zijn eerdere straf van 18 maanden was vernietigd na de interventie van zijn vrouw Sally.

De politie in Londen onderzoekt de nieuwe gegevens en bekijkt de relevantie en geloofwaardigheid ervan. Scotland Yard laat weten dat het niet een nieuw onderzoek is naar het overlijden van het stel. Diana kwam met haar vriend om het leven door een auto-ongeluk in Parijs. Scotland Yard voegde toe dat het onderzoek niet valt onder Operation Paget, een onderzoek van de politie naar de theorie dat Diana en Dodi werden vermoord. Deze theorie werd gesteund door Dodi's vader, Mohamed al Fayed, de toenmalige eigenaar van het beroemde warenhuis Harrods. In 2006 luidde de conclusie van dit rapport dat het stel niet was vermoord.

In 2008 werd geconcludeerd dat het paar was omgekomen door grove nalatigheid van de chauffeur, die eveneens om het leven kwam. Al Fayeds lijfwacht Trevor Rees-Jones was de enige die het ongeluk in een tunnel bij de Pont de l'Alma overleefde.

Toeval of niet, binnen een dikke maand, op 25 september, komt de biopic 'Diana' in de bioscoopzalen. Bekijk de trailer door bovenaan op de foto te klikken. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slak groeit in knie van kleuter

Slak groeit in knie van kleuter

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Een onschuldige val tijdens de vakantie had nare gevolgen voor een Amerikaans jongetje. Een slakkenei was in de open wonde van zijn knie terechtgekomen en groeide er naar verloop van tijd uit tot een volwaardige zeeslak.

Paul Franklin viel tijdens een wandeling nabij het strand op een rotsblok en verwondde zijn knie. Toen de knie begon op te zwellen bracht mama Rachael haar vierjarige zoontje naar de spoed. Daar stelde de arts gewoon vast dat de wonde ontstoken was.

Maar een antibioticakuur bracht weinig beterschap. De knie kreeg zelfs een zwarte kleur. De moeder liet tegen het doktersadvies in, al het vocht uit de wonde lopen. Tot haar ontzetting kroop er ook een zwarte slak uit. "Hij bewoog", schreeuwde Rachael. "Er zat een klein diertje in de knie van mijn zoon!"

Volgens de vader van het jongetje moet zijn zoon recht op een nest gevallen zijn waardoor er een eitje in de wonde is terechtgekomen. De knie van Paul is ondertussen helemaal genezen en de slak noemde hij 'Turbo'.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray LaMontagne & Damien Rice- To Love Somebody

Ray LaMontagne & Damien Rice- To Love Somebody

Klik op de foto om ze te beluisteren

Ray Charles LaMontagne (New Hampshire, 18 juni 1973) is een Amerikaanse folksinger-songwriter.


Damien Rice (Dublin, 7 december 1973) is een Ierse singer-songwriter. Hij staat bekend om zijn breekbare nummers die hij met minimale instrumentatie vertolkt.


http://oi42.tinypic.com/xlas8w.jpg


Samen brengen ze dit mooie lied , To Love Somebody.» Reageer (0)
17-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke plaspauze? Hier dragen arbeiders pampers

Welke plaspauze? Hier dragen arbeiders pampers


http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/3/5/20130817183042/media_xll_6062900.jpg


Werknemers van een Koreaans-Amerikaans bedrijf in Honduras vrezen zodanig hard voor hun job dat ze pampers dragen om hun werkplaats niet te moeten verlaten voor een plaspauze. Woordvoerders van het bedrijf ontkennen alles, terwijl (voormalige) arbeiders vasthouden aan hun getuigenissen. Minister van Werk Jorge Bográn liet aan reporters weten dat hij 30 inspecteurs heeft aangesteld om de zaak uit te pluizen.

In Honduras hebben vakbonden en voormalige werknemers een klacht ingediend tegen de onmenselijke werkomstandigheden bij Kyungshin-Lear Electrical Distribution Systems, een bedrijf dat ruim 10 jaar draait vanuit Honduras en om en bij de 3.500 mensen in dienst heeft.

Daniel Duron, secretaris-generaal van de General Confederation of Workers, stelt dat Kyungshin-Lear zijn werknemers onrechtstreeks verplicht pampers te dragen om de productiviteit maximaal te houden. Vooral vrouwen zouden zich gedwongen voelen deze pampers te dragen uit schrik hun job te verliezen wanneer ze hun post verlaten voor een sanitaire stop. De beschuldigingen werden gebaseerd op getuigenissen van (ex-)werknemers. "Het is beschamend om te zeggen dat je pampers moet dragen omdat je geen toestemming krijgt om naar het toilet te gaan, maar er zijn heel veel werknemers die dit zullen bevestigen", getuigt voormalig arbeidster Maria Galeano.

Edgardo Dumas, advocaat van Kyungshin-Lear, ontkent alles en omschrijft de claim als roekeloos en vals. Hij voegt daar aan toe dat het bedrijf kaarsrecht in de schoenen staat op vlak van arbeidsrecht. De directeur van het bedrijf wijst met de vinger naar de Amerikaanse vakbonden, die volgens hem jobs willen inpalmen die in eigen land verloren gingen.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aandoenlijke eerste knuffel van babypanda met mama laat niemand onberoerd

Aandoenlijke eerste knuffel van babypanda met mama laat niemand onberoerd

Klik op de foto om het aandoenlijk filmpje te bekijken

De schattige Yuan Zai is de eerste panda die in de zoo van Taipei ter wereld kwam. Een maand na de geboorte brak er een heel belangrijk moment aan: de eerste echte knuffel tussen moeder en dochter.

Onmiddellijk na de bevalling hadden verzorgers de babypanda immers gescheiden van de moeder omdat het diertje enkele weken in de couveuse moest doorbrengen. Pas een maand later kon de trotse mama haar baby in de armen sluiten: een zeer aandoenlijk moment dat wellicht niemand onberoerd laat.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je dromen (niet) kan onthouden

Waarom je dromen (niet) kan onthouden


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/14/5/20130816144002/media_xll_6060905.jpg


We dromen allemaal in onze slaap, alleen kan niet iedereen het 's morgens uitgebreid navertellen. Om te achterhalen hoe de vork aan de steel zit, brachten onderzoekers de hersengolven van proefpersonen in kaart terwijl ze sliepen én terwijl ze wakker waren. De werking van de zogenaamde alfagolf in de hersenen blijkt een grote invloed te hebben op de mogelijkheid om dromen al dan niet te onthouden.

Aan de hand van elektro-encefalografie gingen wetenschappers van het Onderzoekscentrum voor Neurowetenschap in Lyon kijken hoe proefpersonen reageren op het horen van hun naam in wakkere en slapende toestand. Zo konden ze een onderscheid maken tussen hoge en lage 'recallers'. Mensen die hun dromen perfect kunnen navertellen, blijken ook veel beter op hun naam te reageren wanneer ze wakker zijn.

De 36 proefpersonen luisterden naar achtergrondgeluiden die af en toe onderbroken werden met hun eigen voornaam. De reactie van de hersenen werden haarfijn in kaart gebracht, zowel in wakkere als in slapende toestand. De helft van de deelnemers gaf vooraf aan hun dromen elke dag te kunnen herinneren (high recallers), terwijl de rest daar slechts 1 à 2 keer per maand in slaagt.

Tijdens het slapen reageerde iedereens brein gelijkaardig op het horen van de voornamen, die stil genoeg werden afgespeeld om niemand te wekken. In wakkere toestand daarentegen, zagen de onderzoekers sterk afgeblokte alfagolven bij de groep die bestempeld werd als de 'high recallers'. "Precies dit verschil zou variaties in de hersenen kunnen blootleggen die een belangrijke rol spelen in hoe we dromen", klinkt het.

Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer mensen plots iets horen en de ogen openen, veel meer regio's in het brein geactiveerd worden, terwijl de alfagolf wordt afgeblokt. Ook in deze nieuwe studie zagen de neurowetenschappers een afgezwakte alfagolf wanneer de proefpersonen hun voornaam hoorden in wakkere toestand. Opvallend was echter dat deze daling in de activiteit langduriger was bij de groep van de 'high recallers'.

Tijdens het slapen doen de alfagolven net het omgekeerde. Wanneer ze actief zijn, weerhouden ze prikkels van buitenaf om de hersenen te bereiken. Zo werden de golven bij de deelnemers opvallend actiever bij het afspelen van de voornamen. De wetenschappers vermoeden dat de activiteit van de alfagolven bij de 'high recallers' zodanig fel kan stijgen, dat ze erdoor gewekt worden.

De groep die quasi elke dag dromen kan navertellen werd tijdens het onderzoek namelijk frequenter wakker. De 'high recallers' waren gemiddeld 30 minuten per nacht wakker, dubbel zoveel als de 'low recallers'. "Wanneer je meteen na of tijdens je dromen gewekt wordt, is de kans groter dat je je ze zal herinneren", klinkt de hypothese.

Toch is dat maar één aspect van het herinneren van dromen. De Franse onderzoekers concluderen dat er nog veel meer onderzocht moet worden om dit fascinerende fenomeen echt te begrijpen. (br.hln)» Reageer (0)
16-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist je dit al over citroenen?

Wist je dit al over citroenen?


http://static0.hln.be/static/photo/2013/14/9/7/20130816123043/media_xll_6060577.jpg


Hoewel de allereerste ontmoeting met een citroen misschien niet altijd van een leien dakje loopt, zijn er redenen genoeg om van deze citrusvrucht te houden. Het sap is niet alleen verfrissend in gerechten en cocktails, het doet ook wonderen voor je huid, tanden, haren en nagels. Ontdek hier negen verrassende toepassingen van citroen in de badkamer.

Citroenen zijn rijk aan calcium, vitamine C, magnesium en kalium. Daarnaast bevatten ze ook heel wat mineralen die goed zijn voor je haar, huid, tanden en nagels. Probeer bij het toepassen van onderstaande citroentrucjes wel altijd in het achterhoofd te houden dat citroensap niet te lang op je lichaam mag blijven en dat reacties in volle zon niet uitgesloten zijn.

* Acne en zwarte puntjes *
De antibacteriële en schimmelwerende werking van citroenen kan je inzetten als natuurlijk alternatief tegen acne. Hak gewoon een citroen in twee en wrijf het sap over je gezicht. Je kan er ook altijd een klein laagje honing bovenop smeren, alvorens je die zwarte puntjes aanpakt. Laat alles 5 tot 10 minuutjes inwerken en reinig je aangezicht vervolgens grondig met koud water.

* Vlekjes en oneffenheden *
Littekens van acne, donkere vlekjes en oneffenheden zijn best moeilijk te bestrijden. Het zuur van citroensap zal je huid gaandeweg vereffenen. Let wel op voor kleine wondjes. contact met citroen kan behoorlijk prikken.

* Gele tanden *
Professionele technieken voor wittere tanden kosten een fortuin. Je kan heel wat besparen door gewoon je eigen mix te maken met citroensap en bakpoeder. Meng de twee ingrediënten tot een mooi geheel en gebruik een wattenstaafje om het aan te brengen op de tanden. Laat dit niet langer dan een minuutje inwerken om je glazuur te beschermen en wrijf alles weg met een tandenborstel.

* Vette huid *
Wie last heeft van een olierijke huid kan de probleemzones altijd aanpakken met in citroensap gedrenkte watten. Doe dit voor je gaat slapen en voor je 's ochtends je huid reinigt.

* Fletse haarkleur *
Droom je van een frisser, lichter kleurtje, maar wil je geen chemische bleekmiddelen in de buurt? Combineer dan citroensap met je conditioner. Kam het product door je haren en ga enkele uren in de zon zitten. Was alles uit en herhaal dit stappenplan één keer per week tot je tevreden bent met het resultaat.

* Zwakke nagels *
Je hoeft geen resem (dure) producten uit te testen om je nagels steviger te maken. Olijfolie en citroenen zijn de twee ingrediënten die je nodig hebt. De mix versterkt bovendien niet alleen je nagels, het werkt ook vergeling weg.

* Schilfertjes *
Kokosnootolie, ruwe honing en citroensap is alles wat je in huis moet halen voor een zelfgemaakt haarmasker tegen schilfertjes en een droge schedel. Meng alles, breng het aan op je hoofd, laat 10 minuutjes inwerken en spoel goed uit.

* Onreine huid *
Wie tot slot zijn hele huid graag eens reinigt met een zelfgemaakt middeltje, kan citroensap toevoegen aan yoghurt met een vleugje essentiële olie zoals kamille of lavendel. Masseer dit goed in de huid om vuil en bacteriën te verwijderen en alles meteen ook eens goed te hydrateren. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee rode panda's geboren in Planckendael

Twee rode panda's geboren in Planckendael


http://static0.hln.be/static/photo/2013/14/16/10/20130816135813/media_xll_6060805.jpg


In dierenpark Planckendael zijn twee rode panda's geboren. Het koppel Fernando en Lolita zorgde vorig jaar met de geboorte van hun eerste jong, Nangwa, voor de de eerste geboorte van een rode panda in de geschiedenis van Planckendael.

De babypanda's werden voor het eerst opgemerkt op 21 juni in hun nestbox. De eerste weken zijn de jongen nog blind en doof. Het duurt twee tot drie maanden voor ze uit hun nest komen. Pasgeboren rode panda's worden vanaf de eerste dag door hun moeder van nest naar nest verhuisd om vijanden te verschalken. In Planckendael zijn er zeven nestboxen, waar van vier ondergronds, twee op de grond en één in de bomen.

De eerste nakomeling van Lolita en Fernando verhuisde een tijdje geleden naar de dierentuin van Jihlava in Tsjechië. Rode panda's komen voor in de oostelijke Himalaya en Zuidwest-China. Er leven naar schatting 10.000 dieren in de natuur, maar hun aantal gaat achteruit. Door het kappen van bomen wordt hun habitat kleiner en soms wordt er gejaagd op rode panda's voor hun pels of eindigen ze in valstrikken die stropers voor andere dieren opzetten (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe dat gezond eetpatroon je kan uitputten

Hoe dat "gezond" eetpatroon je kan uitputten


http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/8/6/20130816102925/media_xll_6060321.jpg


Droom jij ook een paar keer per dag van wat meer energie? Iedereen weet dat een stabiele nachtrust, voldoende lichaamsbeweging en ontspanning je weerbaar maken tegen vermoeidheid. Maar wist je ook dat jouw "gezond" dieet je helemaal kan uitputten?

Ons lichaam is afhankelijk van de voedingsstoffen die we uit voeding halen. Wat, hoe en wanneer we eten kan het energiegehalte maken of kraken.

1. Ontbijtblunders
Het feit dat je ontbijt is een gezonde zet. De fouten sluipen meestal in de keuze van de voeding. Wie mikt op wit brood, toast, muffins, kortom op snelle suikers, zal snel in een dip belanden. Kies daarom liever voor vezels uit bijvoorbeeld havermout, volkoren producten en noten. De vezels lossen namelijk op in de darmen en zorgen voor een filter die de absorptie van suikers en vetten vertraagt. Zo kan je jezelf beschermen tegen bloedsuikerpieken en de bijhorende crash.

2. Te weinig gezonde snacks
Tussendoortjes worden nog heel vaak stiefmoederlijk behandeld. Toch is het best belangrijk om niet te lang zonder eten te blijven, zeker niet als je mentale en/of fysieke arbeid moet leveren. Ideaal gezien zou je elke twee uur iets moeten eten. Voeding bezorgt je lichaam namelijk glucose, een type suiker dat onze cellen gebruiken om de belangrijkse energietransporter aan te maken (adenosine trifosfaat of ATP). Je hersenen hebben hier nood aan, net als je spieren en eigenlijk zowat elke cel in je lijf. Wie eten te lang uitstelt, ontzegt zichzelf de bouwstenen voor ATP en wordt moe, hongerig, geïrriteerd en verliest zijn focus.

3. De verkeerde groenten
Uiteraard zijn er geen "verkeerde" groenten, maar voor meer energie mik je best op kruisbloemigen als broccoli, kolen, spruitjes en bloemkool. Ze bevatten namelijk veel isothiocyanaten, stoffen die proteïnes activeren die de cellen (mitochondriën) aanmaken die dienst doen als ATP-fabriekjes. Hoe meer mitochondriën, hoe beter je spieren werken en hoe minder vermoeid je zal zijn.

4. IJzertekort
Wie te weinig ijzer opneemt, mag nog zo gezond eten als hij wil, uitgeput zal je zonder twijfel zijn. Vrouwen hebben 16 milligram ijzer nodig per dag tot hun vijftigste. Daarna is 8 mg voldoende. We kunnen er niet rond: rood vlees is en blijft de beste natuurlijke bron voor de door ons lichaam meest gebruikte vorm van ijzer. Uiteraard zijn ook bruine bonen en spinazie goede opties, al bevatten ze een andere soort ijzer (nonheme). Om dit beter op te nemen, combineer je deze groenten het best met voeding rijk aan vitamine C, zoals tomaten, bessen en een glaasje vers sinaasappelsap. Probeer ook koffie en thee uit te stellen tot een uurtje na het eten, aangezien tannine de absorptie van ijzer blokkeert.

5. Te veel geschrapte koolhydraten
Diëters die koolhydraten weren als de pest doen zichzelf eigenlijk geen plezier. Ons lichaam draait namelijk op deze voedingsstoffen. Gezonde porties koolhydraten helpen je vetten te verbranden zonder spierreserves uit te putten voor energie. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen op een koolhydraatarm dieet veel slechter scoren op geheugentesten dan dames die calorieën schrappen, maar niet zozeer koolhydraten. Mik op een combinatie van kwaliteitsvolle proteïnen, koolhydraten, vezels en vetten uit verse voeding en let liever op je porties in plaats van voedselgroepen te schrappen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierentuin met 'blaffende leeuw' gesloten

Dierentuin met 'blaffende leeuw' gesloten


http://static3.hln.be/static/photo/2013/13/11/8/20130816111835/media_xll_6060443.jpg


De Chinese dierentuin die een hond heeft laten doorgaan voor een Afrikaanse leeuw, is tijdelijk gesloten. Dat meldden Chinese media.

Volgens de eigenaar was het niet de bedoeling om mensen te misleiden. Hij verklaarde dat de dierentuin wel degelijk in het bezit is van een leeuw, maar dat die was uitgeleend aan een andere zoo. De hond, een Tibetaanse mastiff, werd gebruikt omdat "een lege kooi er slecht uit zou zien."

Bezoekers van de dierentuin in de oostelijke stad Luohe reageerden woedend. De dierentuin had meer vervangende dieren. Zo moesten ratten voor slangen en vossen voor luipaarden doorgaan. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen sterven 20 keer zo vaak door sport dan vrouwen

Mannen sterven 20 keer zo vaak door sport dan vrouwen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/7/7/20130816091520/media_xll_6060082.jpg


Mannen overlijden 20 keer zo vaak aan een hartstilstand door sport dan vrouwen. Fietsen is gevaarlijker dan zwemmen, en de kans op overlijden stijgt met ouder worden. Dat staat in Journal of the American Medical Association, na een onderzoek aan de universiteit Descartes in Parijs.

Eloi Marijon en zijn collega's bestudeerden mensen die gematigd tot zwaar sportten, en focusten vooral op fietsers, joggers en zwemmers. Ze vroege data op bij de medische diensten van 60 Franse districten over in totaal 35 miljoen mensen tussen 15 en 75 jaar. Een overlijden werd meegerekend als het binnen het uur na het einde van de sportsessie plaatsvond.

Ze waren vooral geïnteresseerd in hartstilstanden, met andere woorden: als het hart plots stopt met kloppen omdat de elektrische signalen die het hart aanvoeren stilvallen. Dit is niet hetzelfde als een hartaanval, waarbij de bloedstroom naar het hart geblokkeerd raakt.

775, vooral na 35 jaar
In totaal overleden in Frankrijk 775 mensen aan een hartstilstand tussen 2005 en 2010. Onder hen 35 vrouwen. Mannen en vrouwen hadden meer kans op een hartstilstand na hun 35ste verjaardag. De gemiddelde leeftijd bij mannen was 46, bij vrouwen 44.

Vooral na wielrennen hebben mannen kans op overlijden: 6,6 hartstilstanden per miljoen. Bij vrouwen was dit 0,3 per miljoen.

Zwemmen was een pak veiliger voor de mannen: 1 hartstilstand per miljoen zwemmers. Voor vrouwen was het ook veiliger, maar met minder spectaculaire cijfers: 0,2 per miljoen.

Voor lopen werden geen cijfers gerapporteerd.

Waarom?
Een verklaring voor het verschil wordt niet gegeven. Over het algemeen sporten minder vrouwen dan mannen, wat een deel van het verschil kan verklaren.

Misschien nemen vrouwen ook minder risico's of respecteren ze de grenzen die hun lichaam aangeeft beter.

De onderzoekers raden aan langs te gaan bij een dokter voor een nieuw sportritme te volgen ongeacht de leeftijd.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mirakel: Kitten overleeft wasbeurt van 50 graden

Mirakel: Kitten overleeft wasbeurt van 50 graden


http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/7/8/20130816093628/media_xll_6060218.jpg


Katten kruipen wel vaker in plaatsen waar ze feitelijk niets te zoeken hebben. De 7 weken oude Poppet is geen uitzondering. Toen Laura Gilhome even niet keek, sprong de zwart-witte kitten in de wasmachine. Nietsvermoedend zette Laura de wasmachine aan... om er 50 minuten later een bewusteloos katje uit te halen.

"Ik was bezig met het vullen van de wasmachine en ze moet erin gesprongen zijn toen ik even niet keek. Ik had geen idee dat het gebeurd was tot ik de deur van de wasmachine opende."

Laura haalde haar katje bewusteloos uit de wasmachine, na een wasbeurt van 50 minuten op 50 graden.

"Ik vreesde meteen het ergste. Een buur paste monop-mondbeademing toe, maar ze reageerde niet. We zijn dan maar snel naar de dierenarts gereden, ook al dachten we dat ze dood was."

De dierenarts slaagde er wel in de kleine Poppet te doen herleven. "Ze heeft veel geluk gehad. Eerst had ik ook geen enkele hoop voor haar, maar na een hele nacht bij haar zijde, kwam ze erdoor. Nog geen 48 uur later at ze me helemaal blut", lacht hij.

Al heeft de kleine, stoute viervoeter haar lesje nog niet geleerd: terug thuis sprong ze onmiddellijk terug in de wasmachine.

"Ze heeft al één van haar negen levens opgebruikt." In het vervolg zullen Laura en haar zesjarige dochter Megan altijd dubbelchecken of er geen harig bolletje met poten en een staart in de wasmachine is gekropen.(br.hln)» Reageer (0)
15-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinead O'Connor - Mother

Sinead O'Connor - Mother

Klik op de foto om haar te beluisteren


Sinéad Marie Bernadette O'Connor (Dublin, 8 december 1966) is een Iers singer-songwriter. Haar voornaam wordt uitgesproken als 'shi-need'.

O'Connor groeide op in Glenageary, een voorstadje van Dublin, als middelste van vijf kinderen. Ze was acht toen haar ouders, Sean en Marie O'Connor, na een moeizaam huwelijk gingen scheiden en het gezin daarbij in tweeën werd gesplitst. O'Connor bleef bij haar moeder die haar geestelijk, lichamelijk en seksueel mishandelde; na vier jaar kreeg ze er genoeg van en trok ze bij haar hertrouwde vader in. Een verbetering was dit niet want O'Connor veranderde in een rebelse tiener die van school spijbelde en winkeldiefstalletjes pleegde.

Op haar vijftiende werd O'Connor op een tuchtschool geplaatst; ze werd er aan het strenge regime van de nonnen onderworpen, maar ook ontwikkelde ze er haar muzikale kwaliteiten. Dit leidde tot een opname (Take My Hand) met de formatie In Tua Nua die haar echter niet aannam vanwege haar leeftijd.
Een jaar later ging O'Connor naar een kostschool in Waterford waar de regels een stuk soepeler waren; met hulp van de leraar Iers nam ze er haar eerste demo op bestaande uit twee covers en twee eigen songs die later op haar debuutalbum kwamen te staan.

Via een advertentie die ze in het muziekblad Hot Press had geplaatst maakte O'Connor in 1984 kennis met Columb Farrelly. Samen richtten ze de band Ton Ton Macoute op en verhuisden ze naar Dublin; Sinead stopte met school om zich op haar zangcarrière te richten.

Ton Ton Macoute leunde op thema's als hekserij, mystiek en wereldmuziek; de naam was ontleend aan de zombies uit de Haïtiaanse mythen. O'Connor werd door het publiek omarmd als blikvangster en drijvende kracht. Ze stapte echter uit de band nadat haar moeder op 10 februari 1985 bij een auto-ongeluk om het leven kwam.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe berensoort ontdekt in museum

Nieuwe berensoort ontdekt in museum


http://static1.hln.be/static/photo/2013/15/2/12/20130815175616/media_xll_6058887.jpg


Wetenschappers hebben in het Smithsonian National Museum of Natural History in Washington een nieuw roofdier ontdekt. De olinguito (bassaricyon neblina) lijkt op een kruising tussen een kat en een teddybeer en leeft in de bossen van het Andesgebergte in Zuid-Amerika.

Volgens de onderzoekers is het de eerste keer in 35 jaar dat een nieuw soort carnivoor wordt ontdekt op het westelijk halfrond. De olinguitos behoren tot de familie van wasberen (procyonidae), waar ook neusberen toe behoren.

Het roofdier werd bij toeval ontdekt toen onderzoekers vergelijkend onderzoek deden naar verschillende berensoorten, olinguo's. Ze merkten op dat bepaalde exemplaren in het museum afwijkende schedels en tanden hadden. Een genetische studie heeft uitgewezen dat het ook daadwerkelijk om een nieuwe soort ging.

Bestaande informatie over de dieren in het museum bleek vrij oud. Ze waren gevangen aan het begin van de 20e eeuw. Het onderzoeksteam wilde dan ook graag onderzoeken of olinguitos nog steeds in het wild voorkomen. Tijdens een recente expeditie naar de Andes bleek dat zo te zijn. Het voortbestaan van de beer wordt echter wel bedreigd doordat een steeds groter deel van zijn leefomgeving wordt gebruikt voor bebouwing of landbouwgrond.

"De ontdekking van de olinguito toont ons dat de wereld nog niet volledig is onderzocht en dat niet alle fundamentele geheimen zijn onthuld", zei onderzoeker Kristofer Helgen. "Als er nog steeds nieuwe roofdieren ontdekt kunnen worden, welke verrassingen staan ons dan nog te wachten?", klinkt het. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schindler's lijsten geveild voor 122.000 dollar

Schindler's lijsten geveild voor 122.000 dollar


http://static3.hln.be/static/photo/2013/1/7/10/20130815202917/media_xll_6059215.jpg


Documenten van de beroemde Duitse industrieel Oskar Schindler zijn op een veiling in Amherst, in de Amerikaanse staat New Hampshire, van eigenaar verwisseld. Er werd in totaal 122.000 dollar (91.000 euro) voor de papieren neergeteld.

Schindler kreeg bekendheid vanwege zijn inspanningen om joden tijdens de Tweede Wereldoorlog van de Duitse concentratiekampen te redden en voor hem te laten werken in zijn fabriek. Een aantal lijsten met namen van deze werknemers werd later bekend als 'Schindler's list'. Onder die titel werd het verhaal in 1993 ook verfilmd door Steven Spielberg. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste man ter wereld is 123 jaar en woont in Bolivia

Oudste man ter wereld is 123 jaar en woont in Bolivia


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/12/0/20130815081205/media_xll_6058200.jpg
De 123-jarige Carmelo Flores Laura


Als de administratie van de burgelijke stand in Bolivia goed is bijgehouden, dan is de oudste man ter wereld 123 jaar. Daarmee zou de Aymara herder Carmelo Flores Laura de oudste mens zijn die ooit heeft geleefd.

De inheemse Aymara woont op een hoogte van 4.000 meter in een lemen hut met rieten dak in een afgelegen gehucht in de buurt van het Titicacameer. Hij spreekt geen Spaans en heeft geen tanden meer.

Hij loopt nog zonder stok en draagt geen bril. Wel hoort hij slecht. "Ik zie niet meer zo best", vertrouwt hij een verslaggever van persbureau AP toe die de man heeft gesproken.


http://static2.hln.be/static/photo/2013/14/14/2/20130815081353/media_l_6058202.jpg


Volgens gegevens van het Guinness book of Records, die de leeftijden verifieert met behulp van een geboortecertificaat, is de oudste nog levende persoon de 115-jarige Japanse Misao Okawa. De langst levende vrouw ooit van wie de geboortedatum kon worden gecheckt was de Française Jeanne Calment. Zij werd 122 jaar en 164 dagen en stierf in 1997.

Volgens een geboorteregister dat de directeur van de burgelijke stand in Bolivia kon laten zien, is Flores geboren op 16 juli 1890. In die tijd bestonden volgens de directeur nog geen officiële geboortecertificaten.  (br.hln - foto ap)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor alle moeders een fijne Moederdag

Voor alle moeders een fijne MoederdagDe afbeelding “http://img107.imageshack.us/img107/973/pioen1hu7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap. In Nederland en vele andere landen valt Moederdag op de tweede zondag in mei. In de omgeving van Antwerpen wordt Moederdag op 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, Sainte- Marie of Moederkesdag) gevierd, sinds 1913. In Frankrijk is het Moederdag op de laatste zondag van mei - tenzij Pinksteren op die dag valt, dan is het de eerste zondag in juni. In Spanje wordt El día de la Madre de eerste zondag in mei gevierd. In het Verenigd Koninkrijk valt Moederdag op de vierde zondag van de vastenperiode, dus drie weken voor Pasen.

Moederdag werd in 1908 bedacht door Anna Jarvis uit West Virginia in de Verenigde Staten. Zij stelde voor als eerbetoon aan haar moeder en alle andere moeders van het gehele land een witte anjer te dragen en speciale kerkdiensten bij te wonen. Haar vasthoudendheid bracht het Amerikaanse congres er uiteindelijk toe om in 1914 moederdag officieel te erkennen. De feestdag heeft zich in zijn huidige vorm vanuit de Verenigde Staten over de rest van de westerse wereld verspreid.

In gezinnen die Moederdag vieren staat de dag tegenwoordig in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt veelal ontbijt op bed en cadeaus en huishoudelijke taken moeten, voor zover dat niet al gedaan werd, door vader en de kinderen worden verricht. Vaak hebben de kinderen op school cadeaus gemaakt.


Moederdag in stilte

 
Terwijl de stilte zich vervloeit
op het papier met een traan
zo zal moederdag voor mij
altijd in stilte verder leven
wetende dat jij bij mij bent
ook al ben je zover bij mij vandaan

woorden in tranen geschreven
uit liefde en dank voor jou
en ik hoop lieve moeder
dat er een moederdag is in de hemel
want met witte bloemen wil ik zeggen
hoeveel ik van je hou

vanuit het prachtige hemelparadijs
kijk je nu stilletjes naar mij
en zie je hoe ik met u
deze moederdag in stilte vier
maar toch zucht ik….
want dit geluk had ik willen delen
samen met u op deze aarde
» Reageer (0)
14-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanessa Paradis - Joe le taxi

Vanessa Paradis - Joe le taxi

Klik op de foto om haar te beluisteren


Vanessa Chantal Paradis (Saint-Maur-des-Fossés (Val-de-Marne), 22 december 1972) is een Franse zangeres en actrice.

Vanessa Chantal Paradis wordt geboren op 22 december 1972 in Saint-Maur-des-Fossés, een voorstad van Parijs. Ze groeit op in een andere voorstad, Villiers-sur-Marne. Ze is het eerste kind van André en Corinne Paradis. Als Vanessa 11 jaar is krijgt ze een zusje, Alysson Paradis. Vanessa's oom is de in Frankrijk bekende komediant, Didier Pain. Hij kent de pianist van het Franse televisieprogramma "L'école des fans" gepresenteerd door Jacques Martin. Vanessa mag op zevenjarige leeftijd optreden in het programma, waar ze een liedje zingt uit de musical Emilie Jolie: Emilie Jolie et le Grand Oiseau.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 10 voedingsmiddelen die moeilijk te verteren zijn

10 voedingsmiddelen die moeilijk te verteren zijn


http://static2.hln.be/static/photo/2013/18/2/12/20130813112010/media_xll_6053532.jpg


Iedereen heeft wel eens last van een opgeblazen gevoel, winderigheid, zuuroprispingen of gewoon een ongemakkelijk gevoel na het eten. De oorzaak daarvan ligt vaak bij enkele voedingsmiddelen, die moeilijk te verteren zijn. Wij zetten tien grote schuldigen op een rijtje.

1. IJsjes
IJs bevat erg veel vet en zuivel, waardoor het pijnlijke krampen, een opgeblazen gevoel en een indigestie kan veroorzaken. Zeker wie lactose-intolerant, moet ver wegblijven van ijs of kiezen voor zuivelvrije alternatieven.

2. Bonen
Hoewel bonen rijk zijn aan vezels en proteïnes, bevatten ze ook oligosacharide, een suikertype dat moeilijk te verteren is. Als deze suiker je dikke darm bereikt, leidt dat vaak tot winderigheid. Studies hebben aangetoond dat het weken van je bonen de winderigheid vermindert, zonder de voedingsinhoud aan te tasten.

3. Gekruid voedsel
Het is moeilijk om pikant voedsel op te geven als je ervan houdt, maar iedereen met maag- en darmproblemen moet ervan wegblijven. Kruiden staan er immers om bekend dat ze het slijmvlies van de slokdarm irriteren, waardoor je een vervelend gevoel van maagzuur krijgt na het eten.

4. Citrusdrankjes
Citrusdrankjes kunnen bijdragen aan je opname van vitamine C, maar het citroenzuur dat ze bevatten kan je slokdarm irriteren. Als jij last hebt van refluxsymptomen, moet je deze drankjes zeker uit je dieet weren.

5. Gefrituurd voedsel
Met het hoge vetgehalte is het geen verrassing dat gefrituurd voedsel problemen in de maag veroorzaakt. Probeer dit dus te vermijden of kies voor gezondere alternatieven, zoals frietjes uit de oven. Die zijn makkelijker te verteren, omdat ze minder vet en olie bevatten dan de traditionele frietjes.

6. Aardappelpuree
De meeste puree zit vol melk of room, dus moeten mensen die lactose-intolerant zijn er zeker van wegblijven. Een gezonder alternatief, met veel minder calorieën, is een puree van bloemkool en koriander.

7. Chocolade
Chocolade bevat stimulerende middelen zoals cafeïne en is rijk aan vet. Deze combinatie zorgt ervoor dat het moeilijker is om het product te verteren. Als je het toch niet kan laten, kies je beter voor donkere dan voor melkchocolade.

8. Rauwe ajuinen
Als ze rauw gegeten worden, kunnen ajuinen de maag van streek maken door de productie van gas. Als je de uien stooft, zou het probleem opgelost moeten zijn.

9. Groenten uit de kruisboomfamilie
De vezel- en voedingsrijke groenten uit de kruisboomfamilie, zoals bloemkool en broccoli, hebben heel wat voordelen voor je gezondheid. Helaas bevatten ze ook een complexe suikersoort, raffinose, waarvan geweten is dat het leidt tot het opbouwen van gas en een opgeblazen gevoel.

10. Suikervrije kauwgom
Sorbitol, een ingrediënt dat gevonden wordt in veel suikervrije kauwgoms, kan leiden tot winderigheid. Maar ook het kauwen zelf kan je buik toen opzwellen, omdat je veel lucht binnenkrijgt bij het kauwen.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driekwart van Vlaamse jongeren heeft soms last van oorsuizen

Driekwart van Vlaamse jongeren heeft soms last van oorsuizen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/11/2/20130814125141/media_xll_6056567.jpg


75 procent van de Vlaamse jongeren lijdt aan tijdelijk oorsuizen en een op de vijf kampt met permanente tinnitus. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit Antwerpen waaruit het wetenschappelijk magazine EOS citeert. Jongeren zouden zich ook weinig bewust zijn van het probleem.

Het aantal gevallen van gehoorschade is in de laatste twintig jaar enorm toegenomen. Dat komt vooral doordat ze langer en meer blootgesteld worden aan luide muziek.

De Universiteit Antwerpen ondervroeg bijna 4.000 Vlaamse jongeren tussen 14 en 18 jaar oud. Drie kwart van de jongeren ervaart na een avondje uit tijdelijke symptomen van oorsuizen. Een op vijf van de jongeren heeft permanent last van oorsuizen of tinnitus. Jongens hebben met 20 procent meer last dan meisjes, waar 17 procent aangeeft aan blijvende tinnitus te lijden.

Jongeren zouden zich ook niet goed bewust zijn van de gevaren van te luide muziek. Maar liefst 95 procent is niet bekommerd om permanent oorsuizen. Slechts vijf procent van de Vlaamse jongeren draagt gehoorbescherming bij het uitgaan.
 
De onderzoekers luiden dan ook de alarmbel. Ze pleiten voor nieuwe en aangepaste preventiecampagnes, want de huidige acties leggen te veel de nadruk op gehoorschade in het algemeen. Het zou beter zijn om de aandacht te vestigen op symptomen zoals tijdelijk en permanent oorsuizen, heet het. Ook zouden persoonlijke ervaringen moeten helpen om jongeren te sensibiliseren, aldus de onderzoekers. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getty Museum stelt kunstwerken gratis beschikbaar

Getty Museum stelt kunstwerken gratis beschikbaar


http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/16/6/20130814110335/media_xll_6055926.jpg


Het gerenommeerde Getty Museum in Los Angeles, Californië, stelt 4.600 van zijn kunstwerken, waaronder wereldberoemde schilderijen van onder andere Rubens, Van Dyck en Manet, gratis ter beschikking op zijn website.

Het initiatief, dat gisteren werd aangekondigd, kadert volgens Getty in zijn overtuiging dat kunst begrijpen van de wereld een betere plaats kan maken - eveneens het idee waarop het museum is gesticht. Het heeft naar eigen zeggen ook educatieve doeleinden, zodat artiesten, kunstkenners, docenten, studenten en schrijvers de werken kunnen aanschouwen en eruit kunnen leren.

Gebruikers kunnen specifiek zoeken in de volledige collectie of ook via de downloadknop naast elk kunstwerk. De afbeeldingen mogen zowel voor niet-commercieel als voor commercieel gebruik dienen, zolang het Getty Museum als bron wordt vermeld. Getty vraagt voor elke download ook specifieke informatie over het doel ervan. De afbeeldingen zijn te downloaden in hoge resolutie.

Tussen de 4.600 vrijgegeven werken zitten heel wat bekende stukken van schilders als Peter Paul Rubens, Anthony Van Dyck, Rembrandt Van Rijn, Vincent Van Gogh, Claude Monet en Leonardo Da Vinci. Een van de beroemdste werken uit het Getty Museum, 'De intocht van Christus in Brussel' van de Belg en symbolist James Ensor, is evenwel niet te downloaden.

In de toekomst wil het Getty Museum nog meer werken vrijgeven. In afwachting selecteerden we voor u alvast tien topwerken in een fotoreeks. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiener wil autisme aanpakken met Google Glass

Tiener wil autisme aanpakken met Google Glass


http://static1.hln.be/static/photo/2013/5/9/12/20130814091612/media_xll_6055647.jpg

Voss hoopt dat hij de toekomst van mensen met een autismestoornis kan veranderen dankzij zijn software en Google Glass


Een Duitse 18-jarige tiener heeft een applicatie voor Google Glass ontwikkeld die de gemoedstoestand van een gesprekspartner van zijn gezicht afleest en die informatie aan de gebruiker doorgeeft. Psychiaters zijn enthousiast over de ontwikkeling, omdat ze geloven dat die personen met een autismestoornis kan helpen.

Catalin Voss is een 18-jarige Duitser die in oktober mag beginnen aan de prestigieuze Stanford-universiteit in het Californische Palo Alto, waar tal van tech-bedrijven gevestigd zijn. Voss werd geselecteerd na steun van de legendarische computerwetenschapper en Macintosh-'founding father' Steve Capps, met wie hij nu samenwerkt in de startup PayNearMe.

Voss heeft ondertussen ook al zijn eigen bedrijfje opgericht, met de naam Sension. Dat bedrijf mikt vooral op de educatieve sector en wil software ontwikkelen die het mogelijk maakt om oogbewegingen te volgen, zodat lessen en colleges afgestemd kunnen worden op het gedrag van de studenten. Wanneer iemand bijvoorbeeld niet meer oplet en niet meer naar een lesvideo kijkt, registreert Sension dat en kan de docent daarop inspelen.

Maar Voss' software biedt ook andere mogelijkheden: zo moet het mogelijk zijn om gezichtsherkenning te integreren in de software, zodat die, in Google Glass, de gebruiker meer informatie kan geven over de gezichtsuitdrukking en emoties van anderen. Dat kan een grote hulp zijn voor mensen met een autisme- of andere stoornis.

Voss kreeg voor zijn idee al een eerste geldinjectie van een investeerder, en ook psychiaters zijn enthousiast. "Een groot deel van de trainingen in sociale vaardigheden gebeurt vandaag in een volledig artificiële setting. Wanneer we die training op het moment zelf kunnen voorzien, kan dat veel voordeel bieden", zegt psychiater Derek Ott van de Universiteit van Californië UCLA. "Maar mensen leren om gezichtsuitdrukkingen te herkennen is één ding, hen leren hoe die te beantwoorden is nog een ander paar mouwen. Al is dit idee wel een positief begin."

Ook Steve Capps is vol lof over het idee van zijn pupil Voss. "Ik heb zelden iemand gezien met zo'n ongelooflijke combinatie aan creativiteit, intelligentie en sociale vaardigheden. Ken je die mop over het verschil tussen de introverte nerd en de extroverte nerd? De laatste kijkt naar jouw schoenen in plaats van naar de zijne. En Voss is meer dan die laatste." (br.hln - foto reuters)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Status Quo - What You're Proposing

Status Quo - What You're Proposing

Klik op de foto om hun te beluisteren

Status Quo is een Britse rockband, opgericht in 1962 door Alan Lancaster en Francis Rossi.


Status Quo, Ook wel bekend als The Quo of gewoon Quo, is een Engelse rock band wiens muziek gekarakteriseerd wordt door een sterke boogie en boogie-woogie stijl. De wortels van de groep lagen bij "The Scorpions" opgericht door schoolgangers Francis Rossi en Alan Lancaster in 1962. Na diverse lineup veranderingen, werd de band eind 1967 "The Status Quo", hetgeen uiteindelijk "Status Quo" werd in 1970. Ze hadden uiteindelijk meer dan 60 bekende hits in het Verenigd Koninkrijk, meer dan welke andere rock band ook in de geschiedenis. 22 van hun singles bereikten de top tien in het Verenigd Koninkrijk.» Reageer (0)
13-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom shoppen om jezelf te troosten geen goed idee is

Waarom shoppen om jezelf te troosten geen goed idee is


http://static3.hln.be/static/photo/2013/11/15/14/20130813085136/media_xll_6053069.jpg


Veel vrouwen zoeken wel eens troost in shoppen als ze zich ongelukkig of eenzaam voelen. Maar hoewel jezelf verwennen met iets nieuws wel zorgt voor een kortstondige opflakkering, blijkt uit nieuw onderzoek dat het helemaal niet helpt om je humeur te verbeteren. Integendeel zelfs, want na het shoppen is de kans groot dat je nog eenzamer bent.

Voor het onderzoek werden de gegevens van 2.500 consumenten gedurende zes jaar geanalyseerd. Zo konden de wetenschappers van de University of Chicago vaststellen dat eenzaamheid inderdaad bijdraagt tot materialisme (het gehechte belang aan het bezitten van materiële zaken), maar dat er ook een omgekeerd effect is. Materialisme kan immers sociale relaties 'verdringen' en zo de eenzaamheid verhogen.

Volgens de wetenschappers kan je door het shoppen om eenzaamheid te verdrijven zelfs in een vicieuze cirkel terechtkomen. Daarbij gaat de persoon in kwestie shoppen omdat hij zich eenzaam voelt, voelt hij zich daarna nog eenzamer en blijft hij daarom shoppen, waardoor hij zich eenzaam blijft voelen.

Maar voor je je bankkaart uit het raam gooit, merkten de wetenschappers op dat de vicieuze cirkel enkel het geval is bij twee van de drie subtypes van materialisme.

Het gaat om 'kopen als een bron van geluk' (waarbij de materiële bezittingen bijdragen tot je geluk, omdat je een innerlijke leegte opvult) en 'succes op basis van bezit' (waarbij je materiële zaken gebruikt als maatstaf van hoe goed je het doet in het leven in vergelijking met andere mensen). Deze twee subtypes zorgden na verloop van tijd allebei voor een verhoogde eenzaamheid.

Het derde type van materialisme 'kopen centraal' (waarbij je mooie of luxueuze zaken koopt omdat je er gelukkig van wordt) bleek daarentegen de eenzaamheid te verlagen.

Een vergelijkbare vaststelling: terwijl eenzaamheid bijdraagt tot de eerste twee types materialisme, had het geen effect op het derde type.

Als je bijvoorbeeld een designerjurk koopt omdat je hem mooi vindt en genoot van het uitkiezen, dan kan je wat minder eenzaam worden. Als je daarentegen op voorhand verwacht dat de jurk een innerlijk gevoel van ongelukkigheid geneest, of als je ermee wil laten zien aan vrienden en collega's hoe goed je het doet, kan je je uiteindelijk verdrietiger en eenzamer voelen dan voor het shopuitje.

Je afvragen waarom je iets koopt, is daarom een must, zo luidt de conclusie van het onderzoek dat gepubliceerd werd in het 'Journal of Consumer Research'. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De problemen die linkshandigen moeten trotseren

De problemen die linkshandigen moeten trotseren


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/16/4/20130813114042/media_xll_6053614.jpg


Iets meer da een op de tien mensen is linkshandig en die hebben vandaag, op dag van de linkshandigen, een reden om te vieren. Wat velen niet beseffen, is dat ze het moeilijker hebben om te leven in de wereld die gedomineerd wordt door rechtshandigen. Daarom zetten we de moeilijkheden waar ze dagelijks mee te maken krijgen op een rijtje.

Iets meer mannen dan vrouwen zijn linkshandig. De reden hierachter is nog niet gekend, maar een studie uit 2007 ontdekte wel een gen dat met linkshandigheid in verband werd gebracht. Als je moeder linkshandig is, dan heb je zelf dubbel zoveel kans om dit zelf ook te zijn. Wetenschappers geloven ook dat omgevingsfactoren tijdens de zwangerschap of de jeugd hier een invloed op hebben.

Een studie suggereert wel dat linkshandigen agressiever en soms destructiever zijn dan rechtshandigen, zij zijn kalmer en toleranter. Toch moeten deze mensen zich niet minderwaardig voelen, want heel wat genieën waaronder Leonardo da Vinci en Obama zijn linkshandig. Verschillende studies hebben zelfs aangetoond dat linkshandigen gemiddeld zelfs iets beter scoren op iq-tests. Een ding staat wel vast, het is niet nodig dat je een kind dwingt om rechtshandig te worden, het is beter hen te helpen hun motorische vaardigheden te ontwikkelen.

Het leven voor linkshandigen is moeilijker. Voor hen is het niet zo evident om een schaar, een blikopener, een muzikaal instrument, een boek te hanteren. Zo komen linkshandigen vaker in het ziekenhuis terecht door een fout gebruik van gereedschap en instrumenten. De onderzoeken over de levensverwachting van rechtshandigen spreken elkaar tegen. Een onderzoek uit 1994 heeft geen verschil aangetoond tussen de levensverwachting van links- en rechtshandige cricketspelers. Andere studies toonden echter aan dat ze gemiddeld bijna tien jaar minder lang leven. Wetenschappers hebben gesuggereerd dat linkshandigheid gepaard gaat met een zwakker immuunsysteem.

Door dit vooroordeel echter werden vroeger linkshandigen verplicht rechtshandig te worden. Dit kan verklaart waarom er nu meer linkshandigen bij de jongere bevolkingsgroepen zijn.  (br.hln)» Reageer (0)
12-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Doors - Gloria

The Doors - Gloria

Klik op de foto om ze te beluisteren

The Doors was een Amerikaanse band uit de jaren 1965-1973.

The Doors geldt als een van de grootste bands van de jaren zestig. De muziek is een mengsel van blues, rock, psychedelisch, klassiek en jazz. Het opruiende en compromisloze optreden van Morrison maakte hun optredens radicaal en controversieel.

Wat in de muzikale bezetting opvalt, is de afwezigheid van een basgitaar. Er is gezocht naar een bassist, maar niemand wilde de baspartijen op de manier spelen die werd voorgesteld. De baspartijen worden daardoor door Ray Manzarek met zijn linkerhand gespeeld op een Fender Rhodes Piano Bass, die bovenop zijn Continental Vox orgel was geplaatst. In de studio werd tijdens opnames wel gebruikgemaakt van bassisten, o.a Douglas Lubahn.

Robby Krieger is een veelzijdige gitarist. Hij begon op zijn zestiende te spelen op een Spaanse gitaar en kreeg later les van Ravi Shankar op sitar en sarod. Na het zien van een optreden van Chuck Berry kiest hij voor een wijnrode Gibson SG. Gemengd met zijn voorkeur voor blues, de slidegitaar en het met de vingers bespelen van de snaren in plaats van met een plectrum beschikt Robby Krieger over een opvallende speelstijl.

The Doors brachten een opvallend lang nummer (11:39) op plaat uit: 'The End'. Bij live-optredens werd dit nog verder opgerekt, zodat sommige nummers wel 25 minuten duurden. Grote delen van het nummer werden dan geïmproviseerd. Soms droeg Morrison daar doorheen zijn poëzie voor, soms improviseerde hij poëzie. Een goed voorbeeld daarvan is terug te vinden op de Matrix-tapes (1967), die alleen nog via het bootlegcircuit verkrijgbaar zijn.

De harmonieën worden grotendeels bepaald door de lage stem van Morrison die afsteekt tegen de schelle klanken van het rockorgel van Manzarek. Vaak wordt een ostinato gebruikt. In de improvisatieronden wordt vaak gebruikgemaakt van de turnaround, een van oorsprong uit de jazz stammende akkoordenstructuur die zich steeds herhaalt. Dit staat eindeloze improvisaties toe. In de partituren bedienden The Doors zich vaak van een harmonische of melodische mineurtoonladder. Ook none-akkoorden, pentatoniek en soms zelfs dodecafonie komen voor. Al deze middelen leveren een scala aan mogelijkheden en worden zeker in de lange nummers veelvuldig gebruikt, wat een grote spanningsboog oplevert.

Tekstueel maken The Doors gebruik van de poëzie van Jim Morrison, die ook zelfstandig te horen is op An American Prayer. Deze richt zich op het mysterie, met vaak droevige en mystieke ondertonen. Veel gedichten en liedteksten zijn autobiografisch en gaan over de jeugd van Morrison. Geweld, seksuele drift en dood zijn belangrijke thema's. Inspiratie hiervoor vond Morrison bij Arthur Rimbaud en Charles Baudelaire, dichters die hem er mede toe deden besluiten zich in Parijs te vestigen. Veel liedteksten zijn echter van Robby Krieger. De tekst van 'The End' leverde de band van alle kanten berispingen op vanwege het onderwerp, het oedipuscomplex. Hippies vonden het te gewelddadig (zeker in de Summer of Love), terwijl conservatieven het moreel verval vonden prediken. Soortgelijke teksten zouden echter van grote invloed blijken voor bijvoorbeeld Pink Floyd.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestaan de doeken van kunstroof Rotterdam dan toch nog

Doeken van kunstroof Rotterdam bestaan toch nog ?


http://static0.hln.be/static/photo/2013/10/13/13/20130812160742/media_xll_6051928.jpg


De zeven schilderijen die uit Rotterdamse Kunsthal gestolen werden, zouden mogelijk dan toch nog allemaal bestaan. De werken kunnen nog aan Nederland worden teruggegeven, zegt advocate Vasii in het actualiteitenprogramma 'EenVandaag'. Vasii is de raadsvrouw van een van de hoofdverdachten in de kunstroof die morgen voor de rechter in Boekarest moet verschijnen.

De zeven meesterwerken -met een totale waarde van 17 miljoen euro- werden vorig jaar in oktober gestolen uit de Kunsthal in Rotterdam. Het ging om werken van beroemde kunstenaars als Picasso, Matisse, Monet en Gauguin.

Tot nu toe werd aangenomen dat de Roemeense daders meerdere van die werken verbrand zouden hebben in de woning van de moeder van hoofdverdachte Radu Dogaru in het Oost-Roemeense dorpje Carcaliu. De kunstdieven hadden de schilderijen naar de moeder gebracht omdat ze merkten dat de schilderijen te beroemd waren om te kunnen verkopen.

Vasii liet eind vorige week al weten dat ze daar niets van gelooft en dat ten minste twee schilderijen in ongeschonden staat weer zullen opduiken. Nu verklaart ze dat er sprake is van teruggave van de schilderijen aan het Nederlandse volk, zonder een voorbehoud over het aantal te maken. De advocate stelt in het interview wel dat dit uitsluitend mogelijk is als "er geen dramatische verandering in de situatie van de verdachten plaatsvindt". Het Roemeense Openbaar Ministerie gaat er nog altijd van uit dat alle zeven schilderijen zijn verbrand.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1.500 jaar oud Maya-fries ontdekt in Guatemala

1.500 jaar oud Maya-fries ontdekt in Guatemala


http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/1/5/20130808031805/media_xll_6042260.jpg


Wetenschappers hebben in de ruïnestad Holmul, in het noorden van Guatemala, een groot fries van de Maya's ontdekt. Het beeldhouwwerk, dat  8 meter lang en 2 meter hoog meet, is het grootste object dat ooit is teruggevonden van het Midden-Amerikaanse volk. Het fries is naar schatting zo'n 1.500 jaar oud.

Het beeldhouwerk werd gevonden onder een piramide. De archeologen stuitten op het beeldhouwwerk nadat plunderaars er in de buurt een tunnel hadden gegraven.

Het fries, dat menselijke figuren toont in een mythologische omgeving, verkeert volgens de onderzoekers in bijzonder goede staat. Zo'n 95 procent van de beelden is nog intact. Er zijn ook nog resten te zien van de kleuren die de Maya's gebruikten. Gedacht wordt dat het fries de kroning van een Maya-koning verbeeldt.

De vondst blijft voorlopig bedekt met aarde, zo zeggen de wetenschapper, om het beeldhouwwerk te beschermen. Het fries is te groot om te verplaatsen. Mogelijk kunnen toeristen het op termijn ter plekke bekijken.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer vliegen door warm weer, ook meer spinnen op komst

Meer vliegen door warm weer, ook meer spinnen op komst


http://oi43.tinypic.com/2h4luec.jpg


Door het warme weer van de voorbije weken zijn er meer vliegen dan vorig jaar. Dat zegt Patrick Grootaert, hoofd van het Departement Entomologie van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. De toename is volgens de wetenschapper echter niet problematisch.

"De warmte versnelt de levenscyclus en de vliegen planten zich dus sneller voort", zegt Grootaert. "Maar de grotere aanwezigheid van vliegen is dit jaar niet problematisch. Drie of vier jaar geleden was het fenomeen spectaculairder, vooral in steden waar inwoners op vakantie hun volle vuilbakken lieten staan".

De vliegenpopulatie zal overigens snel opnieuw krimpen. De temperaturen liggen alweer wat lager. "Beetje bij beetje zal de overbevoking aan vliegen de komende maand weggewerkt geraken".

De vele vliegen zijn wel goed nieuws voor de spinnen, die daardoor wellicht met veel zullen zijn in het najaar. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Look bestrijdt kanker (en zo pak je de slechte adem aan)

Look bestrijdt kanker (en zo pak je de slechte adem aan)

http://static3.hln.be/static/photo/2013/10/9/12/20130812134254/media_xll_6051567.jpg


Door wekelijks rauwe look te eten, kun je je kans op longkanker bijna halveren, dat heeft een Chinese studie aangetoond. Daarnaast verkort deze plant de duur van een verkoudheid, verlaagt het een hoge bloeddruk, cholesterol en vernietigt dit de E. colibacterie. Het enige nadeel van look is de slechte adem achteraf, experts geven echter tips hoe dit te voorkomen.

Om van de gezondheidsvoordelen look te genieten, kun je dit best rauw eten. Wie dit namelijk twee keer per week doet, heeft 44 procent minder kans op longkanker. Deze plant bevat namelijk allicine, een antibioticum en schimmelbestrijdend bestanddeel. Dit komt vrij wanneer een teentje look geplet wordt, maar het wordt vernietigd als je dit verhit.

Looktabletten worden in Duitsland als medicijn verkocht om atherosclerose, de verharding van aderen wat kan leiden tot hartaanvallen en beroerten. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt volwassenen aan dagelijks 2 tot 5 gram verse look (wat overeenkomt met een teentje) te eten.

Gezondheidsexperte Nikki Page: "Look is een schitterend ingredient, het is erg gezond en bevat heel wat vitamine C. Geen enkel bestandmiddel uit look is schadelijk. Door tijdens de wintermaanden hier meer van te eten, heb je minder lang last van de symptomen van een verkoudheid, deze kun je verkorten van 5,5 tot 4,5 dagen."

Tips
Sommige culinaire experts geloven dat wanneer je rauwe look mengt met een vorm van vet, mayonaise of olijfolie, je het negatieve effect op je adem kunt beperken. Dit kan verklaren waarom guacamole, wanneer look vermengd wordt met de vetten van avocado, nooit zo sterk proeft als wanneer je een teentje pure look zou eten. Na het eten ervan kun je best op een muntblaadje, peterselie of een rauwe koffieboon knabbelen om van de voordelen te genieten. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse prins Johan Friso (44) overleden

Nederlandse prins Johan Friso (44) overleden


http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/2/4/20130217071955/media_xll_5565139.jpg
Prins Friso met echtgenote Mabel enkele maanden voor het ongeval


De Nederlandse prins Johan Friso is vanochtend op 44-jarige leeftijd overleden in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Dat heeft de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst vanmiddag bekendgemaakt. Friso overleed aan complicaties die optraden na de hersenbeschadiging veroorzaakt door zuurstoftekort bij zijn ski-ongeval op 17 februari 2012 in Lech, Oostenrijk.

De Nederlandse koning Willem-Alexander en zijn gezin zijn momenteel met vakantie in Griekenland. Zij komen zo snel mogelijk naar Nederland terug.

Mabel vierde gisteren 45ste verjaardag
Prinses Mabel, echtgenote van Friso, vierde gisteren nog haar 45-jarige verjaardag in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag, waar haar man sinds begin vorige maand werd verzorgd. Mabel en haar dochters Luana en Zaria logeren in het woonverblijf van prinses Beatrix, de moeder van Friso en Willem-Alexander. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom vinden we mishandelde dieren erger dan mishandelde volwassene

Daarom vinden we mishandelde dieren erger dan mishandelde volwassene


http://static1.hln.be/static/photo/2013/6/14/6/20130812092348/media_xll_6050841.jpg


Artikels over mishandelde dieren lokken altijd veel en heftige reacties uit. Ongeveer evenveel als mishandelde kinderen, maar opvallend veel méér dan mishandelde volwassenen. Waarom is het dat dieren vóór mensen komen als ze mishandeld worden?

Sociologen Jack Levin en Arnold Arluke van Northeastern University zochten het antwoord op die vraag. Daarvoor lieten ze 240 universiteitsstudenten reageren op vier artikels, die identiek waren op het onderwerp na: een mishandelde baby, een mishandelde volwassene en twee over mishandelde dieren: een met een pupyy en een met een hond van 6 jaar.

De studenten werd gevraagd de artikels te lezen en daarna hun gevoeles van empathie duidelijk te maken.

Tussen de reacties puppy en de baby was er praktisch geen verschil. De mishandelde hond daarentegen kon op veel meer empathie rekenen dan de mishandelde volwassenen.

Dat was een verrassing voor de sociologen: "Geweld tegen honden raakt ons niet méér dan geweld tegen mensen, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt. De leeftijd en de soort spelen een rol, waarbij leeftijd belangrijker is dan soort. Mensen moeten zichzelf kunnen verdedigen, terwijl volwassen honden gezien worden als grote puppy's", legt professor Levin uit.

"Het feit dat geweld tegen volwassen mensen minder empathie oplevert dan een kind, puppy en volwassen hond, suggereert dat honden als afhandelijk en kwetsbaar worden gezien, net als baby's en puppy's", aldus professor Levin.

De onderzoekers verwachten dat de resulatten gelijkaardig zouden zijn voor katten en bij andere populaties. "Niets in de resultaten wijst erop dat deze mening gelimiteerd is tot studenten."(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zieke en dode vogels vallen bij bosjes uit de lucht in Canada

Zieke en dode vogels vallen bij bosjes uit de lucht in Canada

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Inwoners van Winnipeg, in Canada, keken raar op toen ze vorige week een zwerm vogels uit de lucht zagen vallen. De oorzaak van het grote aantal dode en gewonde vogels wordt nog onderzocht, maar lokale milieudiensten vermoeden dat ze in aanraking kwamen met gifstoffen. Dat meldt Treehugger.

De lokale winkelierster Susan Tiganagis zag de vogels neervallen. "Nog nooit zag ik de vogels zich zo gedragen. Ze leken duizelig, wisten niet waar ze waren of naartoe gingen. En toen vielen ze één voor één neer." Haar man vergeleek het tafereel met een scène uit een film van Hitchcock. Ook Tanya Lee Viner was getuige. "Er zaten zeker duizend vogels in de bomen. Terwijl ik opkeek, begonnen ze neer te vallen."

Andere getuigenissen meldden vreemd gedrag van de zwerm vogels, net voor ze bij bosjes uit de lucht vielen. De dieren zouden zich treuzelend hebben opgehouden op daken en in bomen verspreid over de stad.

Meer dan vijftig vogels -glanstroepialen, een zangvogel- vielen op korte tijd neer.

Lokale milieudiensten kwamen ter plaatse om de dode dieren op te ruimen. Een tiental was nog in leven, maar niet in staat om op te staan, laat staan te vliegen. Stalen werden genomen om de precieze oorzaak van de plotse sterfte te kunnen achterhalen. Experts vermoeden dat blootstelling aan gifstoffen ermee te maken hebben. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeschildpadden eten meer plastic dan ooit tevoren

Zeeschildpadden eten meer plastic dan ooit tevoren


http://static3.hln.be/static/photo/2013/6/16/3/20130812111714/media_xll_6051183.jpg


Groene zeeschildpadden, ook wel 'soepschildpadden' genoemd, krijgen dezer dagen twee keer zoveel plastic binnen als 25 jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek aan de Australische universiteit van Queensland.

Al sinds eind jaren 80 worden door onderzoekers allerhande data bijgehouden over de toestand van de (zee)schildpadden. Uit die gegevens blijkt dat ze meer plastic eten dan ooit tevoren. Ze slokken bovendien ook meer plastic op dan eender welke andere soort van afval.

De hoeveelheid afval in hun maag hangt samen met de habitat en de leeftijd van de schildpadden. Zo eten jongere dieren, die dieper de oceaan in gaan, meer plastic dan oudere schildpadden die zich enkel in kustwateren ophouden.

In tegenstelling tot wat de onderzoekers verwachtten, hadden schildpadden bij New York City nauwelijks plasticafval binnengekregen, terwijl bijna alle dieren die nabij een nauwelijks ontwikkeld gebied in Zuid-Brazilië leefden, wél plastic in hun maag hadden. "Dat wijst erop dat het opkuisen van stranden niet de enige oplossing is voor schildpaddenpopulaties", klinkt het bij onderzoekster Qamar Schuyler. Ze stelt dat er meer werk moet worden gemaakt van preventie, zodat dergelijk afval niet meer in zee belandt. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Waes en Koen Wauters lopen blessures op bij opnames nieuwe show

Tom Waes en Koen Wauters lopen blessures op bij opnames nieuwe show


http://static0.hln.be/static/photo/2013/2/4/13/20130812104716/media_xll_6051103.jpg


'Wauters versus Waes', het nieuwe programma van de twee populaire Vlaamse tv-presentatoren dat volgend jaar op VTM en Eén zal worden uitgezonden, vergt veel van de twee protagisten. Meer nog: de geplande pauze in de 'duels' voor het programma is een noodzakelijke geworden door de blessures van Tom Waes en Koen Wauters. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Koen Wauters en Tom Waes zijn de voorbije weken in de ziekenboeg beland. Waes scheurde de buikspieren bij de voorbereidingen van een uitdaging. "Het is een vervelende blessure", zegt Tom Waes, die op dit moment van vakantie geniet. "Ik kan 's morgens amper uit bed en uit de auto stappen is ook heel pijnlijk. Gelukkig kwam die spierscheur net voor een geplande pauze. Ik moet het immers vier tot zes weken rustig aan doen en dat is niks voor mij."

Ook Wauters werd al een paar keer door het noodlot getroffen. Eerst was er een domme, maar pijnlijke val, waarbij een paar ribben werden gekneusd. "Dat was het begin van alle ellende", zegt Wauters in Het Laatste Nieuws. "Bij één van de uitdagingen ben ik pas echt goed op mijn bek gegaan en heb ik mijn schouder behoorlijk hard ontwricht. Geen complete ontwrichting, wel de ligamenten verrokken. Genoeg ellende die er ook voor zorgde dat ik eind juni niet kon of mocht racen."

Nadien liep het nog eens serieus mis tijdens een oefensessie trampolinespringen, een onderdeel van een uitdaging. "Ik moest tijdens het springen in de lucht draaien. Dat mislukte echter, waardoor ik loodrecht op mijn hoofd ben gevallen. Naast de pijn die ik onmiddellijk voelde, heb ik sindsdien last van hoofdpijn. Erger is dat ik bovendien voortdurend het gevoel heb dat iemand mijn nek met een ijzeren greep vastheeft."

Kinesist Lieven Maesschalk zal zijn werk hebben om Wauters klaar te stomen voor de volgende uitdagingen, die september starten. Wauters zelf kan al die fysieke miserie gelukkig relativeren. "Het is het risico van 'Wauters versus Waes'. Dat hebben we onszelf op de hals gehaald. We willen allebei graag winnen en gaan er vol voor. Dan moet je kunnen en willen afzien." (br.hln)» Reageer (0)
11-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg vaarwel tegen die onderkin

Zeg vaarwel tegen die onderkinEen onderkin is van een gevolg van overgewicht, maar het kan ook komen door je genen of het kan met je leeftijd te maken hebben. Wat de oorzaak ook is, het geeft veel vrouwen een onzeker gevoel. Het is echter mogelijk om hier van verlost te raken en het is niet eens moeilijk.

Een onderkin is niets meer dan de opstapeling van vet onder de kin. Een gezond eetpatroon zal de gehele hoeveelheid lichaamsvet beperken aangezien je niet met voeding enkel dit gebied kan aanpakken. Vermijd vette caloriebommen en het is vooral belangrijk dat je niet te veel alcohol opneemt. 

Sport
Je kin krijg je enkel weg via intensieve, regelmatige gewichtstraining. Dit zorgt voor meer mager spierweefsel, wat je metabolisme verhoogt en waardoor je dus meer vet verbrandt.

Kaakoefeningen
Op kauwgom kauwen is een van de beste en makkelijkste oefeningen om je kaakspieren te trainen. Een andere eenvoudige oefening is door je hoofd naar achteren te laten hellen, zodat je naar het plafond kijkt. Blijf gedurende een minuut in deze positie en keer dan terug naar je normale houding. Herhaal dit elke vijf tot tien minuten per dag.

Liposuctie
Als je genoeg geld hebt en geen schrik van een operatie, is een liposuctie iets voor jou. Hierbij wordt het vet uit de onderkin gezogen, nadien moet de patiënt een steunverband dragen. Dit oefent druk op de huid uit en helpt deze te opnieuw een vorm te geven. Dit moet losse, hangende huid vermijden na de ingreep. Sommige dames krijgen een dubbele kin bij het verouderen. Wanneer spieren hun elasticiteit verliezen, gaat de huid hangen waardoor je kans op een dubbele kin stijgt. Dit kun je verhelpen door de spieren aan te trekken en vast te hechten.

Manieren waarop je een onderkin kan camoufleren

Haar:
Als je een onderkin hebt, is het best voor een kapsel te kiezen dat eindigt aan de kaaklijn of korter is. Dit komt doordat lang haar meer aandacht trekt naar deze probleemzone. Dit is geen probleem wanneer je een slanke nek hebt. Maar een kort kapsel is een betere optie, aangezien dit de indruk van een lange nek creëert.

Ketting
Vermijd strakke kettingen, ze trekken alleen maar de aandacht naar je onderkin. Kies voor lange, losse kettingen. Je kunt ook een kort exemplaar aan dat aan de basis van je nek komt.

Decolleté
Welk kledingstuk je ook draagt, hou steeds je kin in gedachten. Blijf ver weg van coltruien. Open, brede, of lage decolletés zijn een veilige optie.

Make-up
Breng een donkerdere tint van foundation onder je kin aan, dit verstopt efficiënt je probleemgebied. Je moet deze wel laten subtiel overlopen met de rest van je gezicht. Je nek mag niet opvallen doordat het een andere tint heeft.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasertest voorspelt hoelang iemand nog te leven heeft

"Lasertest voorspelt hoelang iemand nog te leven heeft"


http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/2/14/20130811134110/media_xll_6049214.jpg


Een lasertest die kan voorspellen hoelang iemand nog te leven heeft. Het lijkt sciencefiction, maar als het van twee Britse fysici afhangt, is het binnen drie jaar realiteit. Dat meldt The Sunday Times.

Aneta Stefanovska en Peter McClintock, wetenschappers van de Britse Lancaster University, zijn het brein achter de opmerkelijke test. 'Enkel' een laser en een soort van polshorloge zijn vereist. Laserstralen worden door de polsband in contact gebracht met de huid. Op die manier kan het endotheel worden onderzocht, een laagje cellen dat de binnenkant van de bloedvaten bedekt en reageert op complexe activiteiten elders in het lichaam.

Door trillingen in die cellen te analyseren, zou volgens de onderzoekers de levensduur van mensen kunnen worden onthuld. De test zou ook aandoeningen, zoals kanker en dementie, kunnen opsporen.

Een gebruiksvriendelijke versie van de test wordt binnen drie jaar verwacht, aldus Stefanovska en McClintock. Huisdokters zouden er dan ook gebruik van kunnen maken.

De onderzoekers zijn alvast enthousiast. Gegevens van verschillende proefpersonen worden momenteel verzameld in een database. Naarmate die zal worden uitgebreid, verwachten ze meer accurate voorspellingen te kunnen doen over iemands levensduur.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panda in Britse zoo mogelijk zwanger, maar wie is papa?

Panda in Britse zoo mogelijk zwanger, maar wie is papa?


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/5/3/20130810064402/media_xll_6047313.jpg


Dierenverzorgers van de Edinburgh Zoo vermoeden dat hun reuzenpanda Tian Tian zwanger is. Aangezien het wijfje zowel op natuurlijke wijze gepaard heeft met een mannetje als kunstmatige inseminatie heeft ondergaan, weet niemand zeker wie de mogelijke papa is.

Volgens pandaexperten uit de zoo vertoont Tian Tian hormonale tekens die erop wijzen dat ze in blijde verwachting is. Bovendien stellen ze een verandering vast in het nestgedrag van de beer.

Mocht Tian Tian inderdaad zwanger zijn, zou ze de allereerste 'Britse' babypanda baren. Of die er effectief aankomt, zal pas vlak voor de geboorte met zekerheid kunnen gezegd worden.

Over de 'papa' bestaat eveneens onduidelijkheid. Zo werd geprobeerd Tian Tian te laten paren met haar 'liefje' Yang Guang. Aangezien die pogingen niet erg succesvol verliepen, werd nadien gekozen voor kunstmatige inseminatie.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Eens was er een heel klein bloempjehttp://img4.imageshack.us/img4/6199/roos2.jpgEens was er een heel klein bloempje
Werd steeds vertrap,, niet opgemerkt
Bijna vergaan en onderdrukt
Maar steeds weer kwam het terug

Een heel veld mooie bloemen
Verstikte het in haar groei
Maar niets kon verhinderen
Dat het nu staat in bloei

En iedereen die het nu ziet
Vergeet dat kleine bloempje niet
Omdat het geeft een fijne geur
En opvalt door zijn mooie kleur

Shadow» Reageer (0)
10-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier van de zeven uit Kunsthal gestolen schilderijen verbrand

Vier van de zeven uit Kunsthal gestolen schilderijen verbrand


http://oi43.tinypic.com/nvqt84.jpg


Het is nu duidelijk welke van de zeven gestolen schilderijen uit de Rotterdamse Kunsthal zijn verbrand. Het gaat in elk geval om de werken van Paul Gauguin, Jacob Meyer de Haan en Henri Matisse. Dat heeft een woordvoerder van het Roemeens Nationaal Historisch Museum vanmorgen bekendgemaakt tijdens een persconferentie. De persvoorlichter zei ook dat er sporen van een vierde verbrand schilderij zijn aangetroffen, waarschijnlijk het werk van Lucian Freud, maar dat is niet met zekerheid te zeggen.

Deskundigen van het Nationaal Historisch Museum hebben 3 maanden lang resten onderzocht die afkomstig waren uit de kachel van Olga Dogaru. Dat is de moeder van een van de hoofdverdachten van de kunstroof, Radu Dogaru. Zij bekende tijdens verhoren in wanhoop de zeven gestolen meesterwerken in de kachel te hebben verbrand, in de hoop haar zoon op die manier uit handen van de politie te kunnen houden.

Een woordvoerder van het onderzoeksteam maakte eind juli bekend dat alle zeven gestolen schilderijen verbrand zouden zijn. Prompt trok Olga Dogaru haar bekentenis in: de schilderijen zouden op een veilige plek zijn verstopt.

Dinsdag begint het proces tegen de vier hoofdverdachten van de schilderijenroof. Volgens hun advocaten zijn ze onschuldig en is het onderzoek naar de asresten slecht uitgevoerd. De advocaten eisen dat het onderzoek wordt overgedaan in het museum het Louvre in Parijs. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegen 2050 telt België 17.000 honderdjarigen

Tegen 2050 telt België 17.000 honderdjarigen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/8/13/8/20130810104246/media_xll_6047423.jpg


In 2050 telt dit kleine Belgenlandje zomaar even 17.000 honderdjarigen en worden we met zijn allen gemiddeld 6 à 7 jaar ouder dan we nu al doen. Dat voorspelt Mirko Petrovic, diensthoofd geriatrie van het UZ Gent. Zo schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

Tegen 2050 zal een Belgische man gemiddeld 83,99 jaar worden, tegen zelfs 89,73 voor de vrouw. "Gelukkig betekent die langere levensverwachting niét per se dat we enkele jaren langer zullen sukkelen", reageert een expert inzake levensverwachtingen. "Wie gezond leeft, zal ook meer actieve jaren krijgen."

De berekeningen van professor Petrovic in 'De Gentenaar' doen met de ogen knipperen. Waar België volgens het recentste cijfer 1.792 honderdplussers telt - 1.577 vrouwen en 215 mannen - zullen dat er in 2050 zo'n 17.000 zijn - of zowat een heel voetbalstadion vol. Tegelijk zal ook de rest van de bevolking een pak meer grijze haren tellen. Van de naar schatting 12,6 miljoen Belgische inwoners zal liefst 32,5% ouder zijn dan 60 en zelfs 11% ouder dan 80.

Oud, maar gezond?
Al rijst meteen de vraag of dit nu echt zo'n rooskleurig vooruitzicht is. "Dat we steeds langer zullen leven, staat vast. Of we die extra jaren ook in goede gezondheid doorbrengen, hangt van onszelf af", tempert professor en expert inzake levensverwachting Herman Van Oyen van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid de vreugde. "Onlangs hebben we de berekening gemaakt voor mannen en vrouwen die 50 waren in 2010. Van de 34 levensjaren die vrouwen dan gemiddeld nog te goed hadden, zullen ze slechts 19,5 jaar - of 57% van de tijd - doorbrengen in uitstekende conditie. Nadien dreigen langdurige beperkingen. Lees: kwalen die zes maanden of meer aanslepen."  (br.hln)

Het volledige artikel is vandaag te lezen in de krant Het Laatste Nieuws» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België verkoopt patrimonium

België verkoopt patrimonium


http://static0.hln.be/static/photo/2013/11/6/6/20130810081437/media_xll_6047331.jpg


De Belgische staat zit krap bij kas en verkoopt dezer dagen enkele opmerkelijke gebouwen. Dat schrijven De Standaard en De Tijd.

Wie op zoek is naar een historisch pand, moet naar Fed-net.org surfen, een vastgoedwebsite waarop de overheid haar gebouwen verkoopt. Zo staat de rijkswachtkazerne in Menen te koop. Maar ook historische panden wachten op een nieuwe eigenaar. Zo staat bijvoorbeeld Cour Saint-Georges te koop, een 15de-eeuws pand in Gent, recht tegenover het stadhuis. Het gaat om het oudste hotel van het land. Het stond tien jaar leeg en staat nu te koop voor 2,82 miljoen euro. Nog in Gent wordt een historisch pand in de Hoogpoort verkocht voor iets meer dan 800.000 euro (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babydolfijntje in Chicago na een week overleden

Babydolfijntje in Chicago na een week overleden


http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/6/8/20130810125821/media_xll_6047603.jpg


Dolfijnen staan bekend als zorgzame, slimme dieren en dat wordt nog eens bevestigd door wat er gebeurde in het dolfinarium van de zoo van Chicago. Daar kon op foto worden vastgelegd hoe een pasgeboren dolfijntje door haar moeder geholpen wordt om te zwemmen. Helaas kon de moederzorg niet baten: het dolfijntje is na een week overleden.

Dolfijn Allie beviel op 2 augustus van haar jong, een meisje. De hele bevalling duurde twee uur en werd vastgelegd op video, net als de vertederende momenten achteraf. Daarbij is te zien hoe Allie haar jong helpt zwemmen naar de oppervlakte om adem te halen en ze haar een eerste voeding geeft.

Het kalf was gezond, bijna een meter lang en woog een gezonde 18 kilo. Na een persmoment afgelopen woensdag ging het echter mis met het dolfijnenkalf. Haar toestand verslechterde zienderogen en de dierenverzorgers pasten zelfs hartmassage toe. Het mocht niet baten: op donderdag ging het nog slechter met het dolfijntje, en een dag later is het overleden.

Zowel in het wild als in gevangenschap hebben dolfijnen het moeilijk jongen groot te brengen. De eerste 30 dagen zijn enorm kritiek voor een dolfijnenkalf.

De dierentuin had het dolfinarium afgesloten voor het publiek totdat moeder en kind een routine gevonden hadden. Ook het gezelschap van een andere vrouwtjesdolfijn, Tapeko, die al verschillende kalveren heeft grootgebracht, heeft geen soelaas gebracht.

Het dolfijntje is (voorlopig?) naamloos. Een autopsie moet meer duidelijkheid brengen over de doodsoorzaak. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.249 Belgische bedrijfsleiders 'wonen' in Monaco

249 Belgische bedrijfsleiders 'wonen' in Monaco


http://oi43.tinypic.com/2e5r6tl.jpg


249 Belgische bedrijfsleiders, actief in 463 Belgische bedrijven, hebben officieel hun thuisadres in belastingparadijs Monaco. Dat bericht de financiële krant De Tijd vandaag, na opzoekwerk in zakendatabank Graydon.

De Tijd wijst erop dat de inwoners van Monaco geen personenbelasting moeten betalen en hun erfgenamen geen succesierechten. Bovendien doet Monaco niet moeilijk als zakenlui werken met offshorebedrijven.

Er staan ook enkele bekende namen op de lijst van De Tijd. Het gaat onder anderen om Eddy Merckx, Willy Van den Wijngaert (ex-KV Mechelen, Biscuits Bofin), Frank Bamelis (Club Brugge, Senior Assist) en Frans De Cock (Unilin). (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weduwe Steve Jobs vindt nieuw liefdesgeluk

Weduwe Steve Jobs vindt nieuw liefdesgeluk

http://static2.hln.be/static/photo/2013/9/14/1/20130810015146/media_xll_6047101.jpg
Wijlen Steve Jobs en zijn vrouw Laurene Powell


Twee jaar nadat Steve Jobs de strijd verloor tegen pancreaskanker heeft zijn vrouw Laurene Powell opnieuw de liefde gevonden. De gelukkige is voormalig burgemeester van Washington DC, Adrian Fenty, zo meldt The Washington Post.

Fenty was eerder getrouwd met een zekere Michelle, maar in januari kondigden ze na 15 jaar huwelijk hun scheiding aan. Het gewezen koppel heeft twee tienerjongens en een jonge dochter. Er zijn geen aanwijzingen dat Laurene een rol speelde bij de breuk.

Laurene, die in de herfst van 2011 het miljardenvermogen verwierf van haar overleden echtgenoot, was 20 jaar getrouwd met de Apple-stichter. Tot op de dag van vandaag draagt ze nog steeds haar diamanten trouwring. Ze hebben drie kinderen samen.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scorpions - Wind Of Change

Scorpions - Wind Of Change

Klik op de foto om hun te beluisteren


Scorpions is een Duitse hardrockband uit Hannover. Ze dienen niet te worden verward met de band The Scorpions uit de jaren '60 uit Engeland.» Reageer (0)
09-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apart slapen is gezonder

Apart slapen is gezonder


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/11/13/20130809142521/media_xll_6046078.jpg


Slapen in aparte bedden heeft vaak een negatieve bijklank voor veel koppels, maar onderzoek op basis van hersenscans heeft aangetoond dat dit je relatie kan redden en je persoonlijke gezondheid kan verbeteren.

Colleen Carne, professor aan de universiteit van Toronto, bestudeerde het brein koppels die samen sliepen met een hersenscan. Daaruit blijkt dat deze mensen niet in de diepere fasen van de slaap terechtkomen. Dit komt doordat ze elkaar constant wakker maken door te bewegen en geluid te maken. Carney zegt dat koppels moeten overwegen apart te slapen voor een betere nachtrust, maar ook om hun relatie een boost te geven.

Volgens het onderzoek slapen tussen de 30 en de 40 procent van de koppels 's nachts apart, experts zeggen dat deze scheiding de relatie een zetje kan geven in plaats van schade te berokkenen, zoals velen denken. Auteur van de studie Carney vertelt: "Mensen zeggen dat ze samen beter slapen, maar wanneer we hun brein in de gaten houden, blijkt dat ze constant wakker worden door beweging of geluid, wat voor heel wat problemen kan zorgen."

De onderzoekster ontkracht ook het vooroordeel dat koppels die apart slapen niet romantisch zijn of met relatieproblemen kampen. Sommige partners die afstevenen op een scheiding en besluiten van apart te slapen vinden zo een nieuwe manier om de passie weer te doen oplaaien. Voor sommigen volstaan aparte bedden in dezelfde kamer, maar anderen opteren 's nachts voor een volledige afzondering van hun partner. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engste wandelpad ter wereld niet geschikt voor hartlijders

Engste wandelpad ter wereld niet geschikt voor hartlijders

Klik op de foto om het indrukwekkende filmpje te bekijken

Wandelen in de bergen doe je voor de prachtige vergezichten en de gezonde lucht. Terwijl je normaalgezien op goed begaanbare paden langzaam omhoog klimt, moeten wandelaars op de mythische berg Hua Shan in China zich met beide handen krampachtig aan verroeste kettingen vasthouden. Het pad bestaat slechts uit drie smalle houten planken waarlangs de onmetelijke diepe afgrond gaapt. Nee, dit is niet voor hartlijders.

Aan de oostzijde van de Hua Shan in de provincie Shaanxi bevindt zich een gondellift waar toeristen maar al te graag gebruik van maken maar de echte waaghalzen nemen het avontuurlijk pad dat eeuwen geleden alleen door monniken werd gebruikt.

Het wordt door kenners omschreven als de meest enge route ter wereld, zelfs al zijn de wandelaars meestal wel 'gezekerd'. Zonder deze beveiligingskabel is het praktisch onmogelijk om deze tocht volledig af te leggen maar toch wagen sommigen het er op.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond laat meisje met dodelijke allergie normaal bestaan leiden

Hond laat meisje met dodelijke allergie normaal bestaan leiden

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Meghan Weingarth wordt elke dag opnieuw geconfronteerd met een dodelijke allergie. Als het zevenjarige meisje iets met noten of amandelen durft te eten, loert een anafylactische shock om de hoek. Haar trouwe viervoeter zorgt er echter voor dat ze zich geen zorgen hoeft te maken.

LilyBelle kan met haar getraind reukorgaan probleemloos noten in voedsel opsporen. Als er gevaar dreigt, steekt de Goldendoodle -een kruising tussen een Golden Retriever en een poedel- haar pootje omhoog.

Meghan lijdt echter ook aan Tubereuze Sclerose Complex, een zeldzame erfelijke aandoening die tot (meestal goedaardige) tumoren in de hersenen en andere organen kan leiden. Ook autisme, epilepsie en ontwikkelingsachterstand behoren tot de mogelijkheden.

Als het meisje zo'n epilepsieaanval zou krijgen, is ze bij LilyBelle wederom in goede 'handen'. De hond zal dan de aandacht trekken van mensen die in de buurt zijn en haar net zo lang 'knuffelen' tot ze zich weer beter voelt. In de klas, op verjaardagsfeestjes van vrienden, aan het uiteinde van haar bed,... Het schattige dier laat haar 'baasje' geen moment meer alleen.

"Er bestaat zeker een sterke band tussen Meghan en LilyBelle", vertelt moeder Jennifer. "Ze blijven altijd in elkaars buurt. Als de ene niet meer in de kamer is, gaat de andere naar haar op zoek. Ze willen altijd bij elkaar zijn. Voordat LilyBelle er was, kon ik Meghan geen moment alleen laten. Nu kan ik tenminste poetsen en de was doen zonder me al te veel zorgen te maken."

Het onafscheidelijke duo maakte in maart vorig jaar voor het eerst met elkaar kennis. LilyBelle werd vervolgens nog flink onder handen genomen door een dierentrainer. Pas in april van dit jaar kon de hond definitief naar haar nieuwe thuis verhuizen.

Vorige week slaagde Lilybelle nog met brio in de laatste test: ze kon bij een restaurantbezoek foutloos de gerechten opsnuffelen waar noten in verborgen zaten. "Er bestaat altijd een risico dat Meghan in contact komt met noten, zelfs als LilyBelle in de buurt is", beseft Jennifer. "Meghan is pas zeven, ze snapt nog niet goed waar ze allemaal moet op letten. Al hoop ik wel dat dat risico met de tijd kleiner wordt, dankzij de gouden tandem die ze vormen." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische maakt nepbaby's om kinderloze ouders te troosten

Belgische maakt nepbaby's om kinderloze ouders te troosten


http://static0.hln.be/static/photo/2013/17/12/3/20130809163620/media_xll_6046368.jpg


De artieste Beatrice Van Landeghem uit het Waalse La Louvière maakt erg realistische babypoppen die een klein fortuin kosten voor rouwende ouders of grootouders.

Béatrice werkt in haar atelier 'L'Atelier des tis loups' ongeveer 25 uur aan elke pop. Alles wordt met de hand gemaakt voor een zo realistisch mogelijk resultaat, als je niet beter wist, zou je denken dat de poppen echte baby's waren. Ze zijn dan ook niet bestemd om mee te spelen. Aanvankelijk waren de creaties van Béatrice populair bij verzamelaars, maar steeds meer koppels die onvruchtbaar zijn of een kind hebben verloren gebruiken deze als een soort van vervangmiddel om het rouwproces te vergemakkelijken.

De 'Reborn babypoppen' zijn gemaakt uit vinyl en wegen evenveel als een echte baby. Wanneer je de pop vasthebt, voelt het dus net alsof je een echt kind wiegt. Eerst worden de ledematen en romp gemaakt, die dan geschilderd worden om een realistische huidskleur te evenaren, vervolgens krijgen de poppen echte wimpers en haar geïmplanteerd. De kostprijs varieert van enkele honderden tot enkele duizenden euro's, alles hangt af van hoe realistisch de makers de poppen willen hebben.

De rage van dit soort levensechte poppen komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en Duitsland, daar is het al langer een trend.  Béatrice maakte al meer dan 200 poppen en kan de vraag ernaar haast niet bijhouden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monniksgier uit Planckendael zorgt voor historische geboorte in Frankrijk

Monniksgier uit Planckendael zorgt voor historische geboorte in Frankrijk


http://static2.hln.be/static/photo/2013/11/15/3/20130809131712/media_xll_6045963.jpg
Vader Jean.

In de Franse regio Provence-Alpes-Côte d'Azur is voor het eerst in 157 jaar een pasgeboren monniksgier, een erg bedreigde diersoort, in het wild waargenomen. Dierenpark Planckendael coördineert het Europese kweekprogramma van de soort en leverde ook de vader van het jong, de vijf jaar oude Jean. De geboorte dateert vermoedelijk al van april, wat betekent dat het diertje zeer binnenkort zal uitvliegen.

De monniksgier is de grootste roofvogel van Europa en wordt in zijn voortbestaan bedreigd door onder meer voedseltekort en vergiftiging. In Planckendael staat sinds vorig jaar een ware "datingvolière" voor de soort op poten. Vogels van verschillende dierentuinen worden er samengebracht om tot voortplanting te komen. Planckendael is tevens de Europese stamboekhouder van de monniksgier.

Jonge giertjes die het resultaat zijn van het kweekprogramma worden op regelmatige tijdstippen in de natuur uitgezet, om op die manier de soort in het wild in stand te houden. Een van hen, de in 2008 geboren Jean, vormt sinds 2011 een koppel met een vrouwtje in de streek Provence-Alpes-Côte d'Azur. Begin dit jaar bouwde het stel een nest, waarin enkele maanden geleden door onderzoekers een jong gespot werd.

Intussen werd het diertje al geringd en werden er enkele veren afgenomen om het geslacht te kunnen bepalen, net als braakballen en stukjes huid. Ook die onderzoeken zullen in Planckendael gebeuren. Zeker is dat als het jong binnenkort uitvliegt, het om de eerste waargenomen geboorte van een wilde monniksgier in de regio gaat in maar liefst 157 jaar. (br.hln - foto
Marc Pastouret )» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els De Schepper krijgt talkshow op Libelle TV

Els De Schepper krijgt talkshow op Libelle TV


http://static0.hln.be/static/photo/2013/6/16/10/20130809133450/media_xll_6046015.jpg


"Warme verhalen, haalbare recepten en veel tips rond wonen, beauty en doe-het-zelf," zo noemt zenderstem Bieke Illeghems het programma-aanbod voor de nieuwe zender Libelle TV, die vanaf 15 augustus van start gaat. Naast Ilse Van Hoecke zal ook actrice Els De Schepper de talkshow 'De Eerste Show' presenteren.

Volgende week krijgt het bijna zeventig jaar oude weekblad Libelle een tv-variant bij, Libelle TV. De lifestylezender, die enkel via Telenet te zien zal zijn, zet "voor krachtige vrouwen" elf eigengemaakte producties in, waaronder 'Ilse Kookt', 'Zij heeft Stijl', 'De Finishing Touch', 'Vrouw met een Missie' en 'Flapuit'. Buitenlandse programma's omvatten onder meer 'The Edible Garden', 'Leila Bakt', 'Extraordinary Moms', 'Grenzeloos Verliefd' en 'Candie Tells All'.

Het opzetten van de nieuwe tv-zender naast het weekblad past in de strategie van uitgever Sanoma. "Om in te spelen op veranderende gedrag van consumenten en adverteerders zal Sanoma blijven investeren in media-activiteiten, inclusief een portfolio van producten en diensten. Dat gebeurt met grote merken waarvoor we digitale activiteiten zullen ontwikkelen," zegt CEO Aimé Van Hecke. "Dat zal stap voor stap gebeuren."

Op de persconferentie verscheen ook actrice en cabaretière Els De Schepper, die beurtelings met Ilse Van Hoecke de talkshow 'De Eerste Show' zal presenteren. Daarin zal met een weekthema gewerkt worden, met dagelijks een andere invalshoek. De show wordt op weekdagen de eerste keer om 8.30 uur op Libelle TV uitgezonden. Om 15.45 uur volgt een herhaling op de zender Vijf. Mediafiguren Pieter Embrechts, Annelies Rutten en David Galle zullen op de baan reportages maken. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaluw in de watten gelegd in West-Vlaanderen

Zwaluwen in de watten gelegd in West-Vlaanderen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/14/10/20130311110418/media_xll_5635735.jpg


De provincie West-Vlaanderen en dertien Zuid-West-Vlaamse gemeenten gaan samenwerken om de zwaluwen te beschermen. Ze hangen meer dan 100 nestbakken voor gierzwaluwen en meer dan 200 kunstnesten voor huiszwaluwen op. In Anzegem heeft een broedend koppel huiszwaluwen al zijn intrek genomen in een pas opgehangen kunstnest.

De populatie is de voorbije jaren sterk afgenomen; de voorbije dertig jaar met maar liefst 75 procent. Door het gebruik van sproeistoffen verdwijnen insecten, en dus ook het voedsel voor de vogels.

Daarnaast zijn de meeste gebouwen ook niet echt zwaluwvriendelijk. Veel nieuwe gebouwen zijn potdicht, maar ook bij oude gebouwen worden kieren en spleten dichtgemaakt. Daarnaast worden nog al te vaak nesten van de huis- en boerenzwaluw vernietigd of verwijderd.

Begin juni vernietigde de provincie nog een stedenbouwkundige vergunning voor een hoevecomplex in Oostduinkerke, waarmee ze 50 zwaluwnesten beschermde. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kitten gered uit koffer in rivier

Kitten gered uit koffer in rivier


http://static2.hln.be/static/photo/2013/9/3/11/20130809123455/media_xll_6045866.jpg


Luid miauwen kan je leven redden als kat. Omstaanders visten een koffer uit een rivier nadat ze luid gemiauw hadden gehoord. In de koffer zat een kitten opgesloten, wellicht met de bedoeling dat het zou verdrinken.

Het was bijna gelukt ook: toen de grijs-zwarte kat werd gevonden was het doorweekt, het rilde van de kou en van de stress. De binnenkant van de koffer was vuil en zat onder de uitwerpselen.

Een omstaander nam het katje mee naar huis tot de dierenbescherming het is komen halen.

Het kitten wordt geschat op 16 weken en werd gevonden in Whitworth, Lancashire (Verenigd Koninkrijk).

"Het moet beangstigend geweest zijn voor zo'n klein beestje", zegt diereninspecteur Beth Clements. "Waarom iemand zo'n klein prachtbeest opsluit in een koffer en in het water gooit, gaat mijn petje te boven."

Het katje ontsnapte maar nipt aan de dood. "Het heeft op twee vlakken geluk gehad: dat de koffer bleef drijven, want als die was gezonken dan was ze zeker verdronken. Ten tweede dat iemand het gemiauw opmerkte en het redde."

Bij navraag bleek dat iemand een blonde jonge vrouw de koffer in de rivier had zien gooien.

De katje zal volledig herstellen van de moordpoging. Als niemand het komt opeisen, wordt hij binnenkort opgegeven voor adoptie. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vijf voordelen van donkere chocolade voor huid en haar

Vijf voordelen van donkere chocolade voor huid en haar


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/0/13/20130807150347/media_xll_6041188.jpg


Als je nog steeds gelooft dat het eten van chocolade slecht is voor je huid, dan moet je zeker blijven lezen. Uit onderzoek blijkt dat donkere chocolade helemaal geen puistjes veroorzaakt, maar daarentegen zelfs goed kan zijn voor je huid. Daarnaast kan het ook wonderen doen voor je lokken. Wij geven een overzichtje van de voordelen.

1. Chocolade herstelt een droge huid

IJzer, calcium en vitamines A, B1, C, D en E zijn een paar van de vele voedingsstoffen die we uit donkere chocolade kunnen halen. Die zorgen ervoor dat je huid intens gevoed en bevochtigd wordt, waardoor die gaat glanzen.

Je kan ook de dode huidcellen verwijderen door middel van een zelfgemaakte bodyscrub op basis van chocolade, met olijfolie, bruine suiker en vanille erbij.

2. Chocolade beschermt tegen UV-stralen

Het is wetenschappelijk bewezen dat de flavonoïden die gevonden worden in donkere chocolade helpen om je huid te beschermen tegen zonnebrand, roodheid en andere tekenen van UV-schade. Als het direct op de huid aangebracht wordt, kan het ook helpen om de lichaamsdelen die blootgesteld werden aan de zon te herstellen en te hydrateren.

3. Chocolade doet rimpels en lijntjes vervagen

We weten allemaal dat stress een nefaste impact kan hebben op onze huid. Cacao helpt om de stresshormonen te verminderen, wat betekent dat er minder collageen afgebroken wordt in de huid en er minder rimpels opduiken.

4. Chocolade doet doffe lokken weer stralen

Zien je lokken er wat dof en levenloos uit? Dan is het hoog tijd voor een haarmaskertje met ongezoete donkere chocolade. Voeg honing en yoghurt aan het chocolademengsel toe voor je het aanbrengt op je haar. Bedek daarna met een plastieken folie en laat het ongeveer een uur inwerken. Spoel je lokken met koud water en je zal weer glanzend haar hebben.

5. Chocolade bevordert de haargroei

Koper, zink en ijzer zijn mineralen die het celvernieuwingsproces bevorderen, en donkere chocolade zit daar toevallig vol van. Door elke dag chocolade te eten, zal je de zuurstof- en bloedstroom naar je hoofdhuid verhogen, waardoor je gezonder én sterker haar krijgt.

Laat die chocolade maar komen!  (br.hln)» Reageer (0)
08-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftien procent meer horeca-klanten weg zonder betalen

Vijftien procent meer horeca-klanten weg zonder betalen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/9/5/2/20130808060735/media_xll_6042332.jpg


Steeds meer klanten in de horeca stappen op zonder te betalen. Vorig jaar zijn 629 gevallen gemeld van zo'n 'flessentrekkerij' of 'tafelschuimerij' - 15 procent meer dan in 2011. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag op basis van cijfers van de federale politie.

In werkelijkheid zijn het er volgens de krant nog veel meer, want vaak wordt er geen aangifte gedaan.

Volgens ondernemersorganisatie NSZ moet de oorzaak voor de toename gezocht worden bij de crisis én door het rookverbod. "Een klant kan nu makkelijker naar buiten gaan, zogezegd om een sigaretje te roken, en dan snel verdwijnen", klinkt het.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts 1 op 2 Belgische gezinnen kan sparen

Slechts 1 op 2 Belgische gezinnen kan sparen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/9/5/20130715152716/media_xll_5987120.jpg


Amper 48 procent van de Belgische gezinnen zegt dat ze kunnen sparen. Dat schrijft de financiële krant De Tijd vandaag op basis van een peiling van de Europese Centrale Bank.

In België zijn huiseigenaars de grootste spaarders. Iets meer dan de helft van de gezinnen met een eigen woning zegt dat ze kunnen sparen. Bij de gezinnen die een woning huren, antwoordt slechts een op de drie dat ze geld opzij kunnen zetten.

Het spaarvermogen stijgt naarmate het inkomen toeneemt. Van de gezinnen met een brutojaarinkomen van hoogstens 16.000 euro kan maar 36 procent sparen. Van de gezinnen met een inkomen van minstens 90.000 euro loopt dat percentage op tot 64 procent. Niet alleen het inkomen, maar ook de levensstijl speelt een belangrijke rol.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het aanzoek om tranen van in de ogen te krijgt

Het aanzoek om tranen van in de ogen te krijgt

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Mannen die een huwelijksaanzoek plannen maar voorlopig niet verder komen dan op de knie gaan met een rode roos, kunnen het filmpje van ex-rugbyspeler Garth Chamberlain maar beter heel aandachtig bekijken. Om zijn vriendin Tess ten huwelijk te vragen, lokte hij haar in de val met een smoesje over een modellenjob om haar vervolgens achterna te vliegen naar Italië. De making-of plaatste de romantische bruidegom zelf op YouTube.

Chamberlain, die geboren werd in Zimbabwe maar nu in Londen woont, was maanden bezig met de voorbereiding op de grote vraag. Met de hulp van het modellenagentschap waar ze werkt, verzon hij een booking in een romantisch hotel op het Italiaanse eiland Favigana, vlakbij Sicilië. Zonder dat Tess, met wie hij al 3 jaar samen is, het wist, vloog hij haar echter achterna om haar te verrassen met het aanzoek waar elke vrouw van droomt.

Voor hij de 'Will you marry me?' over zijn lippen bracht, kreeg Tess via een iPad een zelfgeknutselde fotoreportage te zien met hun beste kiekjes van de vele reizen die ze samen al hadden gemaakt. In het filmpje toont Garth bovendien hoe hij helemaal naar Zweden reisde om Tess' vader om de hand van zijn dochter te vragen.

Met verborgen camera's filmde Garth het hele gebeuren, zodat ook wij nu (met de zakdoek in de hand) kunnen meegenieten van één van 's werelds meest romantische aanzoeken ooit. Kan jij het droog houden? Laat het ons weten via de reacties! (br.hln)» Reageer (0)
07-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tina Turner - Private Dancer

Tina Turner - Private Dancer

Klik op de foto om haar te beluisteren


Tina Turner (geboren als Anna Mae Bullock, Nutbush, Tennessee, 26 november 1939) is een Amerikaans zangeres en actrice. Ze heeft de bijnaam Queen of Rock. In de jaren '60 en '70 werd ze met haar toenmalige echtgenoot  bekend als het duo Ike & Tina Turner. In de jaren '80 brak ze door met een uiterst succesvolle solocarrière. De zangeres is met ongeveer 200 miljoen verkochte platen de best verkopende vrouwelijke rockartiest en verkocht de meeste concerttickets van alle soloartiesten ter wereld. Tina Turner staat bekend om haar originele en krachtige stemgeluid, energieke optredens op hoge hakken en in minirokjes, vitaliteit, om haar mooie benen en big hair.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer paard in Limburg gruwelijk verminkt

Alweer paard in Limburg gruwelijk verminkt


http://static1.hln.be/static/photo/2013/10/15/1/20130807190227/media_xll_6041611.jpg


In Beverlo is vorige nacht een jong veulen van amper drie maanden oud verminkt met een mes. Het dier werd opengesneden van de schouder tot aan de bil, weet Het Laatste Nieuws. Een misselijkmakende, gapende wonde van liefst 90 centimeter lang, 30 centimeter breed en meer dan 10 centimeter diep.

Twee chirurgen van de paardenkliniek in Lummen hebben het veulen 2,5 uur lang geopereerd. Zij naaiden met liefst 20 meter draad enkele tientallen spieren en pezen weer aan elkaar. Kastelino staat sinds de late namiddag weer in de weide bij zijn moeder. Het zal nog zeker een half jaar nodig hebben om te herstellen.

Het gaat om de tweede aangifte van paardenmishandeling bij de lokale politie Beringen-Ham-Tessenderlo in twee weken tijd. De politie gaat extra patrouilleren en vraagt eigenaars hun paarden veilig te stallen.
               
Vorige week was er aangifte van een paard dat aan het geslachtsorgaan verminkt was. Dat gebeurde in een weide aan de Schomstraat in Koersel, op enkele kilometers van Beverlo. "Er stonden bij het veulen nog drie paarden, maar die bleven ongedeerd. De eigenaar merkte de verminking op, toen die het veulen ging voederen. De weide ligt verscholen achter een haag, waar relatief geen of weinig sociale controle is", aldus de zonechef.

De politie roept eigenaars op om hun paarden veilig in een stalling onder te brengen of op een plaats waar veel sociale controle is. "Anderzijds vraag ik de bewoners die iets verdachts zien de politie via het nr 011-27.95.79 te contacteren", zegt Hamaekers. De politie gaat nu patrouilleren langs de weides, maar dat is niet vanzelfsprekend omdat de weides heel verspreid liggen.


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/9/6/20130807182150/media_l_6041571.jpg
Het gruwelijk verminkte veulentje

Ook in Haspengouw, in de regio rond Sint-Truiden en Landen, sloeg in het begin van deze zomer een paardenbeul meermaals toe. In 2009 en 2011 werden ook paarden verminkt. "We gaan de feiten in Beringen vergelijken met die in Zuid-Limburg, maar er is nog helemaal geen zekerheid dat het om dezelfde dader of daders zou gaan. Er zijn sommige gelijkenissen, maar verder onderzoek is nodig", besluit de hoofdcommissaris.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rampjaar voor uilen

Rampjaar voor uilen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/6/3/3/20130807151845/media_xll_6041208.jpg


In 2013 zijn er opvallend weinig uilen ter wereld gekomen. De dalende muizenpopulatie is hiervan de grote oorzaak. Dat meldt de Steenuilenwerkgroep van Natuurpunt.

De voedselpiramide is maar zo sterk als haar zwakste schakel en dat heeft de uil geweten. Het dier, dat bovenaan de voedselpiramide staat, is afhankelijk van de muizenpopulatie. Deze liet het in 2013 afweten door de lage vruchtzetting van de bomen en een strenge winter, zegt Philippe Smets van de Steenuilenwerkgroep van Natuurpunt.

"Een uil eet elke nacht vier à vijf muizen. Een uilennest bestaat uit ongeveer vier uilen. Dat betekent twintig muizen per nacht, oftewel 1.000 muizen per maand", zegt Smets. "De uilen beseffen dat dit niet haalbaar is waardoor ze het broedproces uitstellen, met een dramatisch laag aantal broedgevallen tot gevolg."
 
Vooral de Kerkuil, de Bosuil en de Ransuil zijn de grootste slachtoffers. "In sommige nestkasten is er zelfs sprake van een nuljaar." De Steenuilpopulatie, met een meer gevarieerd menu, wist zich daarentegen wel te handhaven.

"Gelukkig rijpen er inmiddels weer heel wat vruchten aan de bomen. Dat geeft alvast veel hoop voor een groeiende muizenpopulatie en een topjaar in 2014." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te sexy om te vliegen

Te sexy om te vliegen

Klik op de foto om de foto's te bekijken

Een Britse studente die haar zinnen had gezet op een reis met vrienden naar Mallorca om haar verjaardag te vieren, kreeg aan de incheckbalie van Monarch Airlines te horen dat haar kledij onvoldoende geschikt was om te vliegen. De 18-jarige blondine, die een denim short droeg, moest zich temidden van de andere reizigers omkleden alvorens het vliegtuig op te stappen.

Volgens een medewerker van de vliegtuigmaatschappij waren de billen van Alix Townsend zichtbaar door het te korte broekje. De rechtenstudente moest zich zo snel mogelijk omkleden op de luchthaven van Manchester maar kreeg geen toestemming om dit op het toilet te doen. Honderden passagiers keken aan de balie toe hoe Townsend zich in een iets langere witte broek probeerde te wurmen.

Monarch Airlines meldde aan de krant Daily Mail dat de kleding van de studente niet voldeed aan de voorschriften en weerlegde dat Townsend zich niet op het toilet mocht omkleden.

De vader van het meisje is er alvast niet over te spreken en overweegt een klacht in te dienen tegen de maatschappij.

Op de site van de Daily Mail kan u foto's van het Alix Townsend in demin short bekijken en zelf oordelen of de kledij van de studente al dan niet 'vliegwaardig' is.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijn herkent 'vriendjes' nog steeds na 20 jaar

Dolfijn herkent 'vriendjes' nog steeds na 20 jaar

http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/16/1/20130724161243/media_xll_6008071.jpg


Dolfijnen zijn in staat om een soortgenoot te herkennen na twintig jaar afwezigheid. Deze zeezoogdieren beschikken over het langste sociale geheugen ooit vastgesteld bij een dier. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek door bioloog Jason Bruck van de universiteit van Chicago.

"Olifanten staan erom gekend om nooit een van hun soortgenoten te vergeten, maar tot vandaag zijn hiervoor enkel anekdotische bevindingen voorhanden", aldus Bruck, die zijn onderzoek baseerde op de langetermijnherkenning door dolfijnen van hun persoonlijke 'handtekening': een specifiek gefluit dat hen onmiddellijk identificeerbaar maakt bij hun soortgenoten.

De bioloog wilde nagaan of dolfijnen zich die 'handtekening' van een soortgenoot herinneren wanneer ze lange tijd gescheiden geweest zijn. Daarvoor onderzocht hij 43 dolfijnen in 6 verschillende dierenparken. Uit de bevindingen van Bruck bleek dat de dolfijnen reageerden op fluitsignalen van andere dolfijnen waarmee ze ooit in contact kwamen, zelfs na jaren.

"De dolfijnen zwommen snel naar de luidspreker waaruit we hen het gefluit van een bekende soortgenoot lieten horen", aldus Bruck. "Vaak zwommen ze rond de luidspreker, floten ze en trachtten ze een antwoord te krijgen."

De bioloog haalt als voorbeeld de dolfijnen Allie en Bailey aan, die toen ze 2 en 4 jaar oud waren samenleefden in Dolphin Connection in Florida. Allie leeft vandaag in de zoo van Brookfield en Bailey in Dolphin Quest op de Bermuda-eilanden. Na twintig jaar en zes maanden herkende Bailey nog steeds het gefluit van Allie.

Volgens Bruck, die de resultaten van zijn onderzoek publiceerde in het tijdschrift Proceedings B van de Britse Royal Society, toont de dolfijn een niveau van herkenning "dat zeer vergelijkbaar is met het sociale geheugen van de mens".

In de natuur heeft een dolfijn een levensverwachting van gemiddeld 20 jaar, al kunnen sommige 45 jaar of ouder worden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 jaar? Dan ruilt Chinese baas je in voor jongere concurrente

30 jaar? Dan ruilt Chinese baas je in voor jongere concurrente

http://static2.hln.be/static/photo/2013/17/11/3/20130807111303/media_xll_6040383.jpg


Steeds meer Chinese carrièrevrouwen ouder dan 30 brengen bezoekje aan de plastische chirurg omdat bazen jeugd en schoonheid er steeds belangrijker vinden, dat blijkt uit een nieuw rapport.

Werkende vrouwen ouder dan 30 in China ondergaan massaal cosmetische ingrepen, omdat ze schrik hebben aan de kant geschoven te worden voor jongere en aantrekkelijke concurrentes. Vrouwen ervaren meer onzekerheid en stress door een dreigend ontslag in vergelijking met mannen, dat beweert antropologe en auteur van het boek 'Cosmetic surgery in China' Wen Hua. En hun angst blijkt niet ongegrond, seksisme en discriminatie op basis van leeftijd blijkt eigen aan de Chinese jobmarkt te zijn. Schoonheid wordt vaak aanzien als de sleutel tot succes op de werkvloer.

Uit een rapport van 2003 blijkt dat 90 procent van de vacatures er enkel uitgeschreven werden voor mensen jonger dan 30, ongetrouwde vrouwen ouder dan 27 jaar worden door de Chinese overheid beschreven als 'restvrouwen'. Hua: "De slechte economie, culturele en politieke veranderingen in China hebben een voor een enorme druk op vrouwen gezorgd, dit heeft het idee doen groeien dat schoonheid er ontzettend belangrijk is." Na de Verenigde Staten en Brazilië staat China op de derde plaats van de grootste markt van cosmetische chirurgie.

Toch ontmoedigt deze vorm van discriminatie oudere vrouwen niet om hoog te mikken. Een rondvraag in 2011 toonde aan dat 76 procent van de Chinese werkende dames een hoge functie wil, slechts 52 procent van de Amerikaanse vrouwen heeft dezelfde ambitie.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pink valt van eeuwenoud standbeeld nadat toerist vingers wilde vergelijken

Pink valt van eeuwenoud standbeeld nadat toerist vingers wilde vergelijken


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/16/7/20130806204303/media_xll_6039487.jpg


Een standbeeld uit de veertiende eeuw moet het met een vinger minder stellen sinds de passage van een Amerikaanse toerist in het Museo dell'Opera del Duomo in Firenze.

Een bewaker van het museum zag hoe een bezoeker de hand van het beeld aanraakte maar toen hij wilde ingrijpen, was het kwaad al geschied. Het werk van Giovanni d'Ambrogio verloor pardoes een pink. Naar verluidt wilde de toerist de vingers van het standbeeld vergelijken met die van zijn eigen hand.

Alhoewel de Amerikaanse man van middelbare leeftijd zich uitputte in excuses, werd hij en plein public de huid volgescholden door museumdirecteur Tim Verdun. Het bordje 'Niet aanraken' hing er dan ook niet zomaar natuurlijk.

Het is nog niet duidelijk hoeveel de reparatiekosten zullen bedragen. Al zou dat nog wel kunnen meevallen aangezien het geen originele vinger betrof maar wel een afdruk die later aan het beeld werd toegevoegd. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marilyn Manson - Tainted Love

Marilyn Manson - Tainted Love

Klik op de foto om hem te beluisteren


Marilyn Manson is een Amerikaanse shockrockband. Brian Warner, de leadzanger van deze band gebruikt ook het pseudoniem Marilyn Manson.

In 1989 werd Brian Hugh Warner bevriend met gitarist en verstoteling van de maatschappij Scott Mitchell, en ze besloten om een band te vormen. Mitchell nam Daisy Berkowitz als nieuwe naam. Brian Warner vond ook een nieuwe naam, Marilyn Manson, een naam die samengesteld was uit Marilyn Monroe, en Charles Manson, twee “iconen” uit de jaren 50, de ene was een beeldschoon fotomodel, de andere was een verkrachter/planner van moorden/diefstallen.

Nu werden ook Brad Stewart, die zichzelf Gidget Gein noemde (bassist) en Stephen Gregory Bier Jr., alias “Madonna Wayne Gacy” of kortweg “Pogo” (keyboards)in de groep opgenomen. Ze besloten om hun band ‘Marilyn Manson and the spooky kids’ te noemen, en de “missie” van de groep was de grenzen van het censuur te overschrijven. De groep bracht cassettebandjes uit in eigen beheer en verspreiding van de naam gebeurde vooral dankzij de zelfgemaakte flyers die Manson ging uitdelen aan de ingang van concerten. “Marilyn Manson and the spooky kids” traden vaak op en in het begin had Manson last had van nervositeit. Manson deed aan automutilatie op het podium. De groep had op dat moment geen drummer en ze vervingen deze simpelweg door een drummachine. Een manager hoorde over de groep, en hij ging naar een van hun concerten kijken. Hij vond het slecht en dacht dat hij zulke dingen nooit verkocht zou krijgen, maar toch wilde hij het proberen. De enige voorwaarde was dat de jongens een drummer zochten. Zo werd Sara Lee Lucas aangesteld als drummer van de groep. Nu had de groep een manager, maar geen label, en geen enkel label of platenmaatschappij wilde hen een kans geven.

Door toeval startte Trent Reznor, oprichter van Nine Inch Nails en een kennis van Manson, net op dat moment een eigen label, genaamd “Nothing Records”, en hij besloot de band een kans te geven. Dit leidde tot een conflict met Reznors platenmaatschappij, maar Reznor hield voet bij stuk; Manson kwam of hij (Reznor) ging. En de platenmaatschappij kon het zich niet permitteren Nine Inch Nails te verliezen, want deze groep had intussen al een redelijke “sterrenstatus”. Dus nu had Marilyn Manson ook een label, en met de nieuwe bassist Jeordie White, alias Twiggy Ramirez, die Gidget Gein verving (wegens zijn drugsverslaving) kon de band beginnen aan haar grote doorbraak.

En deze kwam er ook, want bijna alle Manson-albums die volgden werden miljoenen keren verkocht.

Er werden nog heel wat aanpassingen binnen de groep gedaan; Daisy werd uit de groep gezet en vervangen door Zim-Zum, en deze op zijn beurt dan weer door John 5. Daarna verdween ook Twiggy uit de groep en werd vervangen door Tim Skold, die ook het producen van het album The Golden Age of Grotesque op zich nam. Nu werd John 5 eruit gezet. Inmiddels is Twiggy weer terug in de band.

De relatie met Reznor heeft enige tijd op een laag pitje gestaan, maar is momenteel weer in orde, getuigen het meespelen van Reznor tijdens een aantal live-optredens en het verschijnen van Manson in de Nine Inch Nails-clip "Starfuckers Inc."

Door zijn imago en teksten, wordt Manson vaak beschuldigd van het aanzetten tot geweld. Toen bleek dat de twee jongens van het Columbine-incident naar Rammstein luisterden, dacht de media dat dit net zoiets was als Marilyn Manson (aangezien ze Rammstein niet kenden), en dat dit de basis zou hebben gevormd voor hun agressie. In de film "Bowling for Columbine" van Michael Moore verschijnt Manson om zijn visie over het geheel te vertellen: Manson ziet zichzelf als boodschapper die laat zien hoe het er in de wereld aan toe gaat en niet als aanzetter tot geweld. De Columbine daders luisterden overigens niet naar Marilyn Manson.

Manson heeft ondertussen al een “best of”-cd in de rekken liggen, en schreef enkele boeken waaronder een biografie. Verder verkoopt hij ook zijn kunstwerken (schilderijen) en is hij voorlopig nog niet van plan ermee te stoppen. In mei verschijnt het nieuwe album The High End of Low.
» Reageer (0)
06-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 5 dingen die je nog niet wist over zweet

5 dingen die je nog niet wist over zweet


http://static3.hln.be/static/photo/2013/2/7/4/20130806161448/media_xll_6039019.jpg


We weten allemaal dat we zweten als we het warm hebben, door te sporten of als we zenuwachtig zijn. Maar er zijn ongetwijfeld ook nog enkele dingen die je nog niet wist over zweet, zoals de volgende 5 weetjes.

1. Je hebt miljoenen zweetklieren
Een lichaam heeft ongeveer twee tot vier miljoen zweetklieren, veel meer dus dan je op het eerste gezicht zou denken.

2. Vrouwen hebben meer zweetklieren
Het aantal zweetklieren is niet hetzelfde bij mannen en vrouwen: die laatste hebben er een stuk meer. Maar dat wil niet zeggen dat mannen minder zweten, want hun zweetklieren produceren meer zweet.

3. Sommige mensen hebben zouter zweet dan anderen
Ook het zoutgehalte van zweet varieert van persoon tot persoon. Als jouw zweet prikt in je ogen of op een wonde, zout smaakt of een zanderig gevoel of witte strepen achterlaat op je huid of kleren na het sporten, dan ben je officieel een zoute zweter. Let er goed op dat je die essentiële stoffen moet aanvullen na het zweten.

4. Zweet door stress stinkt het meest
Chemisch gezien zijn zweten door de hitte, zweten door het sporten en zweten door stress allemaal anders. Zo stinkt zweet door stress het meest. Dat komt omdat stinkend zweet enkel geproduceerd wordt door een van de twee types zweetklieren: de apocriene klieren. Die bevinden zich vooral op lichaamsdelen met veel haar, zoals de oksels, lies en de hoofdhuid. De geur is het resultaat van de aanwezige bacteriën, die het zweet afbreken eens het vrijkomt op je huid.

5. Atleten kunnen tot 4 kilo verliezen door te zweten
Door intens te sporten in de hitte kunnen atleten 2 tot 6 procent van hun lichaamsgewicht uitzweten. Voor een persoon die 68 kilogram weegt, kan dat neerkomen op 4 kilo. Voor elke halve kilo die je verliest, zou je 50 centiliter vocht moeten drinken om je voorraad opnieuw aan te vullen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts 1 op 4 grijpt in bij het zien van een diefstal

Slechts 1 op 4 grijpt in bij het zien van een diefstal


http://static0.hln.be/static/photo/2013/11/2/11/20130805150546/media_xll_6036311.jpg


Heel wat mensen geloven én beweren dat ze bij het zien van een diefstal de held zouden zijn, maar in werkelijkheid lopen de meesten ver weg. Slechts 26 procent grijpt in, zo bleek uit een experiment van de Duitse Koblenz-Landau Universiteit. Bovendien zijn het net de stille en zachte mensen die het meest geneigd zijn om te reageren, niet de onbezonnen mensen vol zelfvertrouwen.

Voor het experiment selecteerden de academici 65 studenten, van wie eerst een karakterschets werd gemaakt. Zes maanden later keerden de studenten terug en werd hen gevraagd hoe ze zouden reageren als ze getuige zouden zijn van een diefstal.

De proefpersonen kregen het volgende scenario te horen: zij moesten, als getuige, blijven wachten in een laboratorium op een tweede studente, alvorens de test kon beginnen.

Een van de onderzoekers vertelde dan dat de gsm op een tafeltje in de hoek van iemand anders was en deze avond opgehaald zou worden. Daarna komt de tweede studente aan. Als de onderzoeker de kamer dan even verlaat, steekt zij de telefoon in haar jaszak. De vraag is: wat zou jij dan doen?

Alle studenten/getuigen beweerden dat ze zouden ingrijpen als ze dat zagen gebeuren. De sterkste reacties kwamen van de proefpersonen die van zichzelf zeiden dat ze een sterk karakter hadden, met veel sociaal zelfvertrouwen en onaangedaan door de status van anderen.

Daarna herhaalden de wetenschappers het experiment met 68 andere studenten, maar deze keer werd de diefstal 'echt' uitgevoerd. En wat bleek? Slechts 18 proefpersonen, 26 procent, kwamen tussen en bleven protesteren tot de onderzoeker geïnformeerd was over de diefstal.

Opvallend was dat het vooral de stillere persoonlijkheden waren die tussenkwamen, niet de 'sterkere' personen vol zelfvertrouwen. Eén bepaalde karaktertrek was significant: een gevoeligheid voor de onterechte benadeling van een derde persoon.

De resultaten van het experiment werden gepubliceerd in het 'Personality and Social Psychology Bulletin'.

Wat zou jij doen als je een diefstal zag gebeuren? Ingrijpen of weglopen? Laat het ons weten door de stemmen op de poll en via de reacties. (br.hln)

Zou jij ingrijpen ?» Reageer (0)
05-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekweekt vlees kan wereld veranderen

"Gekweekt vlees kan wereld veranderen"


http://static2.hln.be/static/photo/2013/11/14/6/20130805203656/media_xll_6037071.jpg


Sergey Brin heeft in een filmpje op de site van The Guardian uitgelegd waarom hij besloot honderdduizenden euro's te investeren in de ontwikkeling van kweekvlees. "Soms komt er een technologie langs die de manier waarop we de wereld zien kan transformeren", zegt de mede-oprichter van Google.

Tot nu toe was de financier van het kweekvleesproject van de Maastrichtse hoogleraar Mark Post anoniem gebleven. Vandaag werd bekend dat Brin in de afgelopen jaren 700.000 euro beschikbaar heeft gesteld. "Ik zie technologieën als kansen. Als een technologie levensvatbaar blijkt, dan kan de wereld er door veranderen", legt de 39-jarige internetmiljardair uit.

Brin investeerde in het project omdat hij begaan is met het milieu en met dierenwelzijn. "We hebben een bepaald beeld bij de productie van vlees. We zien prachtige boerderijen voor ons met wat koeien en wat kippen, maar zo wordt vlees tegenwoordig helemaal niet meer gemaakt", stelt de Amerikaan. "Ik voel me er niet prettig bij hoe we die koeien behandelen."

"Sommige mensen zien dit als sciencefiction. Het is niet echt, niet tastbaar. Dat vind ik positief. Als mensen een technologie niet als sciencefiction zien, dan heeft die technologie vermoedelijk ook niet genoeg impact. Op dit moment willen we bewijzen dat het concept werkt. We willen de eerste gekweekte hamburger maken. Daar kunnen we dan op voortbouwen."

Volgens Brin moet de mensheid een keuze maken. "Er zijn grofweg drie dingen die in de toekomst kunnen gebeuren. Optie één is dat we allemaal vegetariër worden, maar dat lijkt me niet erg waarschijnlijk. Een andere mogelijkheid is dat we de problemen negeren, wat tot nog meer schade aan het milieu zal leiden. De derde optie is dat we iets nieuws proberen."  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavianen in Emmen weer rustiger

Bavianen in Emmen weer rustiger


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/10/10/20130805100730/media_xll_6035605.jpg


Het is weer rustiger op het eiland van de mantelbavianen in het Dierenpark Emmen in Nederland. Dat heeft een woordvoerder van het park laten weten, meldt de Nederlandse televisiezender RTV Noord op de website.

De apen haalden afgelopen week het nieuws toen verzorgers hadden gemerkt dat de dieren ineens helemaal in paniek waren. De apen zaten in bomen en sliepen en aten nauwelijks. Het is nog onduidelijk wat de massahysterie heeft veroorzaakt. In 1994, 1997 en 2007 was er ook al sprake van vreemd gedrag onder de mantelbavianen in Dierenpark Emmen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genetische Adam en Eva zijn 135.000 jaar oud

"Genetische Adam en Eva zijn 135.000 jaar oud"


http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/0/9/20130805131142/media_xll_6036054.jpg
X-chromosoom en het veel kleinere Y-chromosoom


Bijna elke man die nu op deze planeet rondloopt, stamt af van een kerel die 135.000 jaar geleden geleefd heeft. Ook de moeder van alle vrouwen gaat zo ver in de tijd terug. Dat blijkt uit het recentste onderzoek van het mannelijke geslachtschromosoom. Tot nu toe werd gedacht dat die 'genetische Adam' 50.000 à 60.000 jaar geleden leefde, staat te lezen in het wetenschappelijke blad 'Science'. Hoewel ze in dezelfde periode leefden, zouden die oude Adam en Eva elkaar niet gekend hebben.

Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat de moderne mens tussen 60.000 en 200.000 jaar geleden voor het eerst Afrika verliet én dat de moeder van alle vrouwen uit Oost-Afrika komt. Daarbuiten wordt het al snel koffiedik kijken.

Het Y-chromosoom wordt identiek doorgegeven van vader op zoon, via mutaties kan dus zo de 'gemeenschappelijke voorvader' opgespoord worden. Bij vrouwen wordt gekeken naar het mitochondriaal DNA. "Je kan het het best vergelijken met een puzzel die moet samengelegd worden, zonder dat je vooraf weet waar je naartoe moet", aldus auteur van de studie Carlos Bustamante.

Zijn team maakte de puzzel echter nog wat groter door het volledige genoom van het Y-chromosoom bij 69 mannen te reconstrueren. De 'proefkonijnen' komen uit zeven verschillende bevolkingsgroepen, zoals de Bosjesmannen en de Jakoeten uit Siberië. Reken daar nog de mutatiesnelheid door bijvoorbeeld de migratie via de Beringstraat bij en de klok tikte af op 125.000 tot 156.000 jaar geleden. Stalen van mitochondriaal DNA wezen dan weer uit dat de mitochondriale Eva tussen 99.000 en 148.000 jaar geleden in Afrika moet geleefd hebben. Ongeveer dezelfde periode dus...

Hoe indrukwekkend de resultaten ook mogen klinken, ze moeten wel met een korreltje zout genomen worden. Een gelijkaardige studie wees immers al uit dat zo'n gemeenschappelijke voorouder al 180.000 tot 200.000 jaar leefde. En geneticus Michael Hammer van de universiteit van Arizona deed nog straffer: volgens zijn berekeningen hadden mannen in Afrika unieke Y-chromosomen tot 581.000 jaar terug. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gamma-uil komt het meeste voor bij vlindertelling van Natuurpunt

Gamma-uil komt het meeste voor bij vlindertelling van Natuurpunt


http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/3/2/20130804224436/media_xll_6035207.jpg


De Gamma-uil is tijdens de jaarlijkse vlindertelling van Natuurpunt en de Waalse tegenhanger Natagora dit weekeinde de meest voorkomende vlinder geweest. Dat bleek uit de voorlopige resultaten, die persmedewerker Hendrik Moeremans bekendmaakte. "De Gamma-uil is een onopvallend grijsbruine vlinder, die overwintert in het Middellandsezeegebied en alleen bij aanhoudend warm weer ons land bereikt". Gemiddeld werden 25 vlinderexemplaren per tuin geteld. Vorig jaar waren het er 15. "Het mooie weer maakte van het zevende vlindertelweekend een succes," aldus Moeremans.

Bijna drie keer zoveel deelnemers als vorig jaar telden vlinders in hun tuin. De gegevens op de website vlindermee.be stromen zondagavond nog binnen, maar uit de eerste cijfers blijkt de gamma-uil, een nachtvlinder die ook overdag erg actief is, dit jaar de meeste getelde te zijn. "Je herkent de vlinder doordat hij met zijn vleugels vibreert en hevig rondvliegt. Als hij stilzit, kan je een zilveren Y (gamma) op de achtervleugels zien. Dit jaar is hij in opvallend hoge aantallen te zien," zegt Moeremans.

De dagpauwoog was vorige vlindertelling de topper en ook dit jaar is hij de meeste getelde dagvlinder. "De dagpauwoog is de meest verspreide vlinder in Vlaanderen. Hij werd gesignaleerd in ruim zeventig procent van de tuinen".

Opvallend dit jaar was dat er bijzonder veel meldingen binnenkwamen van oranje luzernevlinders, trekvlinders die vanuit Spanje en Frankrijk komen aanvliegen. Zelfs de zeldzame keizersmantel liet zich veel meer dan gewoonlijk opmerken. Er zijn ook dalers zoals de Atalanta en het Icarusblauwtje, die maar in één tuin op tien gespot werd. "Het is dus een boeiend vlinderjaar", besluit Moeremans.

Zondagavond waren al vierduizend telresultaten verzameld en dat is bijna drie keer zoveel als vorig jaar. De tellingen kunnen nog tot 8 augustus ingevoerd worden, waarna een definitief rapport wordt opgemaakt. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier en wijn vanaf vandaag duurder

Bier en wijn vanaf vandaag duurder


http://static2.hln.be/static/photo/2013/4/12/10/20130805060555/media_xll_6035335.jpg


Vanaf vandaag kunnen de prijzen van bier en wijn in ons land opslaan. De regering heeft bij de meest recente begrotingsopmaak immers beslist om de accijnzen op bier en wijn vanaf 5 augustus te verhogen, zo schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

Uit cijfers van het ministerie van Financiën blijkt dat de accijnzen op een liter pils met 1,64 cent stijgen, of 0,41 cent per pintje van 25 centiliter. Het is nu uitkijken of de cafés en horecazaken die accijnsverhoging zullen doorrekenen aan hun klanten. Die kans is reëel, want veel caféhouders geraken nog nauwelijks uit de kosten door een dalend alcoholgebruik.

Ook de accijnzen voor wijn stijgen: voor een niet-mousserende wijn komt er 4,22 euro per hectoliter bij - dus 3,16 cent voor een fles van 75 centiliter. Het is al de tweede keer dit jaar dat de accijnzen op wijn omhoog gaan.

Voor tabak zijn de taksen al op 1 juli verhoogd. Dat was de vierde accijnsverhoging sinds januari vorig jaar voor tabaksproducten (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hoogleraar presenteert straks gekweekte hamburger

Hoogleraar presenteert straks gekweekte hamburger

http://static3.hln.be/static/photo/2013/2/16/5/20130805071434/media_xll_6035390.jpg
gewone hamburger


De Maastrichtse hoogleraar Mark Post presenteert vanmiddag in Londen een hamburger van rundvlees die hij zelf heeft gekweekt. Het stukje vlees is gemaakt van 20.000 minuscule stukjes weefsel die de hoogleraar vasculaire fysiologie aan de Universiteit Maastricht heeft opgekweekt in zijn laboratorium.

Er hoeft wat Post betreft geen twijfel te bestaan over de echtheid van zijn 'kweekburger'. "Dit is echt vlees, hetzelfde als wat in de supermarkt ligt", zei hij.

De hamburger is gemaakt van stamcellen uit spierweefsel van een koe. In laboratoriumbakjes zijn deze cellen uitgegroeid tot stukken vlees.

Post maakte eerder al bekend dat hij erin geslaagd was op deze manier een hamburger te maken, maar een presentatie liet op zich wachten. Tijdens de bijeenkomst van vandaag wordt de kweekburger ter plaatse klaargemaakt en zullen twee vrijwilligers het stukje rundvlees proeven.

Post hoopt dat gekweekt vlees in de komende decennia zal uitgroeien tot een goed alternatief voor vlees dat afkomstig is van levende dieren. Dat kan zowel het dierenwelzijn als het milieu ten goede komen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archeologen vinden "stuk van Jezus' kruis" in Turkije

Archeologen vinden "stuk van Jezus' kruis" in Turkije

http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/7/6/20130804203608/media_xll_6034956.jpg
De Turkse archeologe Gülgün Köro¿lu met het vermeende stuk van Jezus' kruis


Turkse archeologen zijn ervan overtuigd dat ze bij opgravingen in de 7de-eeuwse Balatlar Kerk in Sinop, aan de oever van de Zwarte Zee, een stuk van het kruis hebben gevonden waaraan Jezus werd gekruisigd. De archeologen vonden een stenen kist met daarin objecten die direct in verband zouden staan met Jezus Christus.

Professor Gülgün Köro¿lu, hoofd van het team archeologen, verklaarde: "We hebben iets heiligs in een kist gevonden. Het is een stuk van een kruis en we denken dat het een deel is van het kruis waaraan Jezus werd gekruisigd. Die stenen kist is heel belangrijk voor ons. Het is het belangrijkste artefact dat we totnogtoe hebben opgegraven".

De kist wordt momenteel in een labo onderzocht. De vorm ervan doet de archeologen vermoeden dat ze werd gemaakt om er relieken van een heilige persoon in op te bergen.

Heel wat kerken beweren relieken te hebben van het zogenaamde 'Ware Kruis', maar de authenticiteit ervan wordt nooit volledig erkend door theologen en wetenschappers.

Volgens de legende vond de moeder van keizer Constantinus, Helena, het kruis van Jezus in Jeruzalem en deelde ze stukken hout van het kruis uit aan religieuze leiders in Jeruzalem, Rome en het toenmalige Constantinopel.

De in 660 na Christus gebouwde Balatlar Kerk is een rijke archeologische site. Köro¿lu en haar team hebben naast de kist ook de overblijfselen van een Romeins bad en meer dan duizend menselijke skeletten gevonden sinds ze er in 2009 aan hun opgravingen begonnen. (br.hln)» Reageer (0)
04-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor het juist gebruik van zonnecrème

Tips voor het juist gebruik van zonnecrème


http://img412.imageshack.us/img412/5882/topproducten.jpg


Een zonnecrème kan je niet naar behoren beschermen als je hem niet juist gebruikt. Veiligindezon.be geeft tips om de bescherming van de zonnecrème optimaal te maken.

-->    Wees niet gierig of zuinig
Met zonnecrème mag je rijkelijk smeren. Een gemiddeld volwassen lichaam beschermen heb je 35 gram nodig of zes goed gevulde koffielepels. Hoe minder je smeert, hoe minder de bescherming. Als je bijvoorbeeld maar de helft van het aantal benodigde zonnecrème gebruikt, dan halveert ook de bescherming.

--> Schudden voor gebruik
Het is aan te raden vloeibare producten altijd te schudden voor gebruik.

--> Op tijd aanbrengen
De gewoonte bestaat om zich in te smeren op het moment men zich in de zon zet. Dit is te laat. De zonnecrème dient 15 tot 30 minuten voor het zonnen aangebracht te worden voor een optimale bescherming.

-->   Herhaal regelmatig
Smeer je minimum om de twee uur in, en altijd na het zwemmen, sporten, spelen of werken en douchen.

--> Kwetsbare zones
Smeer je grondig en zorgvuldig in. Dus niet enkel wat op de benen, armen en neus, maar ook de oren, schouders, lippen, onderkant van de voeten, de handen, de decolleté, de nek, de schedel (bij kaalhoofdigen), de okselholten en de genitaliën (voor naturisten).  Vrouwen die topless willen zonnen, kunnen beter ook de tepels extra beschermen.

--> Muggen
Wie gelijktijdig zonnecrème en antimuggenmelk met deet gebruikt moet dubbel opletten. De muggenmelk vermindert immers de werking van de zonnecrème. Gebruik in dit geval een crème met een hogere factor om dezelfde bescherming te bekomen.

-->    Houdbaarheid: gebruik geen zonnecrème die al meer dan een jaar open staat (dit geldt ook voor after sun). Vervang je zonnecrème dus regelmatig door een nieuwe voor een optimale bescherming. Op de meeste zonnecrèmes staat hoe lang de crème houdbaar en werkbaar blijft na opening.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeehond maakt 'daguitstap' in Amsterdamse grachten

Zeehond maakt 'daguitstap' in Amsterdamse grachten


http://static2.hln.be/static/photo/2013/11/11/7/20130804142435/media_xll_6034297.jpg


De zeehond die eerder al opdook in het Nederlandse Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Houten, heeft vandaag een 'uitstapje' gemaakt naar Amsterdam. Het dier verscheen in de Amstel, ter hoogte van de Hermitage. Dat meldt een woordvoerder van zeehondencrèche Pieterburen.

"Het gaat nog steeds goed met de zeehond. Het is een jong dier van een jaar oud", zegt André van Gemmert van de zeehondencrèche. "Hij is niet veel boven water, maar dat komt omdat het warm is", denkt de zeehondenkenner. Hij roept mensen in bootjes op op te passen voor het dier.

Van Gemmert denkt dat de zeehond via Amsterdam probeert de weg te vinden naar het IJsselmeer. Op die manier kan het dier terugkomen bij de Wadden- of Noordzee. Zeehonden hebben het zoutgehalte van de zee nodig om te overleven en kunnen dus niet voor altijd in de rivier blijven.

Volgens de expert van Pieterburen is het overigens niet zo bijzonder meer dat zeehonden in rivieren worden gezien. De waterkwaliteit is verbeterd en er zit steeds meer vis, wat voor de zeehonden aantrekkelijk is. Bovendien is het voor een zeehond niet zo ver zwemmen om een rivier op te komen.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse oesteroogst bedreigd na massale, mysterieuze sterfte

Franse oesteroogst bedreigd na massale, mysterieuze sterfte


http://static3.hln.be/static/photo/2013/10/9/0/20130804112217/media_xll_6034125.jpg


Tot 80 procent van de volwassen oesters in oesterkwekerijen in heel Frankrijk sterft. Vermoedelijk is de boosdoener een agressieve bacterie, de vibrio aestuarianus, die profiteert van het warme weer.

Uit stalen van het Institut français pour l'exploitation de la mer (Ifremer) blijkt dat momenteel 15 tot 65 procent van de oesters sterft. In kwekerijen stijgt die sterfte tot 50 à 80 procent, terwijl de natuurlijke oesters minder geraakt zijn (8 tot 10 procent).

De meeste analyses gaan richting een dodelijk bacterie, de vibrio aestuarianus, die ook vorig jaar al voorkwam in Bretagne. Die bacterie gedijt goed door de huidige hoge temperaturen na een koude lente. In 2008 had de Franse oestersector ook al eens te kampen met een herpesvirus, dat toen al even massaal jonge oesters aantastte. In de voorbije vier jaar daalde de Franse oesteroogst daardoor alles samen met een derde, van 120.000 ton vier jaar geleden naar 80.000 ton dit vorig jaar.

De sector is in "hoogste staat van paraatheid", klinkt het in Franse media. Sommige kwekers spreken nu al van een klap van 60 procent op hun totale productie, terwijl de winstmarge sowieso al miniem was. De prijzen verhogen is ook al geen optie meer, gezien de sterke stijging van de oesterprijs in de vorige jaren. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dochter Margriet Hermans stopt met studeren na zware diabetesaanval

Dochter Margriet Hermans stopt met studeren na zware diabetesaanval


http://static3.hln.be/static/photo/2013/6/12/13/20130804030802/media_xll_6033703.jpg


Celien Hermans, de 20-jarige dochter van Margriet die onlangs op het nippertje aan de dood ontsnapte na een zware diabetesaanval, zal haar opleiding tot leerkracht lager onderwijs volgend schooljaar niet verderzetten. "Het was een moeilijke beslissing", aldus Celien in TV Familie, "maar ik heb een goed gesprek gehad met mama en papa en ze begrijpen mijn keuze."

"De opleiding is loodzwaar en bovendien kamp ik door mijn diabetes geregeld met gezondheidsklachten. En ik kan moeilijk tegen de leerlingen zeggen dat ik er een dag niet zal zijn, hé?"

De dochter van Margriet Hermans is echter niet van plan om stil te zitten, maar gaat voortaan aan de slag bij het immokantoor van haar vriend Nico. Aan een samenwerking met haar vriend ziet ze bovendien alleen maar voordelen: "Vroeger moesten we 's avonds onze werkdag nog overlopen, nu kunnen Nico en ik gewoon gezellig neerploffen in de zetel en tv kijken als we thuiskomen", besluit Celien in het weekblad. (br.hln - foto belga)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ultieme relatietest: 48 uur aan elkaar vastgeklonken

De ultieme relatietest: 48 uur aan elkaar vastgeklonken

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

48 uur aan elkaar vastgeklonken en nog liggen de scheidingspapieren niet op tafel: Mark Malkoff en zijn echtgenote Christine hebben hun zelf bedachte relatietest met glans doorstaan.

"Sommige partners vinden dat ze te zeer aan elkaar vasthangen, bij ons zal dat letterlijk zo zijn. We gaan meer van elkaar zien dan ooit tevoren", vertelt de komiek en schrijver aan het begin van hun lijdensweg. "En dat is geen goed ding", riposteert zijn vrouw droogjes.

De afwas doen, tanden poetsen, boodschappen doen,... Al snel wordt hen duidelijk dat zelfs de simpelste dingen heel wat flexibiliteit en teamwork vereisen. Ook slapen gaat allerminst van een leien dakje, om dan nog van het onvermijdelijke toiletbezoek te zwijgen. Na een dagje achter elkaar aanhollen lijkt Malkoff er zijn buik van vol te hebben, maar de opdracht werd toch nog met succes afgerond.

De prettig gestoorde Amerikaan is niet aan zijn eerste stunt toe. Zo verwierf hij wereldwijde media-aandacht door op één dag alle 171 Starbucks-zaken van Manhattan te bezoeken. Toen zijn appartement ontsmet diende te worden, nam hij prompt een week zijn intrek in een IKEA-winkel. Vier jaar geleden maakte hij dan weer komaf met zijn vliegangst door dertig dagen aan een stuk op een vliegtuig te leven.» Reageer (0)
03-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma, wat doet die mummie op zolder?

"Oma, wat doet die mummie op zolder?"


http://static2.hln.be/static/photo/2013/4/6/2/20130803174929/media_xll_6033017.jpg
Deze sarcofaag met mummie werd door het 10-jarige kind aangetroffen op de zolder van zijn oma.


Toen de 10-jarige Alexander Kettler op de zolder van zijn oma's huis in de Duitse stad Diepholz aan het spelen was, deed hij een bijzondere ontdekking. Een Egyptische sarcofaag met daarin een intacte mummie lag er blijkbaar al meer dan vijftig jaar onaangeroerd bij zonder dat de grootmoeder er weet van had.

De oma keek dan ook vreemd op toen het kind zijn vondst kwam melden. Naast de mummie bevatte de kist, die helemaal met hiërogliefen bedekt was, nog een Egyptisch dodenmasker en een canope of grafvaas waarin de ingewanden van de overledene werden bewaard. Volgens de vader van Alexander zijn die laatste attributen wellicht vals maar die mummie zou wel eens authentiek kunnen zijn. Hij wil de voorwerpen op hun echtheid laten onderzoeken door specialisten in Berlijn.

Opa Kettler, die twaalf jaar geleden gestorven is, heeft in de jaren vijftig een reis naar Noord-Afrika ondernomen. Waarschijnlijk heeft de zwijgzame man toen de ongebruikelijke souvernirs meegebracht.  In die tijd werden er nog echte mummies stammend uit de oudheid verhandeld. (br.hln - foto epa)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervallen voedsel mag vaak toch nog gegeten worden

Vervallen voedsel mag vaak toch nog gegeten worden


http://static3.hln.be/static/photo/2013/0/11/11/20130803075353/media_xll_6032291.jpg


Niet alle voeding die ver voorbij de houdbaarheidsdatum is, moet in de vuilnisbak. Chips kunt u gerust tot twee maanden na datum eten. Het Voedselagentschap schept klaarheid, zo staat te lezen in De Standaard en Het Nieuwsblad.

In een nieuwe rondzendbrief somt het Federaal Voedselagentschap (FAVV) alle voedingswaren op die nog perfect eetbaar zijn na hun vervaldatum, met een indicatie van de resterende bewaartijd.

Vervallen koekjes horen niet thuis in de afvalemmer. Toch niet als de houdbaarheidsdatum nog geen twee maanden overschreden is. Frisdrank gaat zelfs een jaar langer mee dan op de verpakking vermeld staat.

Te gebruiken tot
"Als er 'ten minste houdbaar tot' op de verpakking staat, hoef je dat product niet meteen weg te gooien. Niet iedereen is daarvan op de hoogte. We willen die vorm van voedselverspilling bestrijden", zegt Lieve Busschots van het FAVV. Maar let op: als er op de verpakking 'te gebruiken tot' staat, moet u de vervaldatum wel respecteren. Het gaat dan om zeer bederflijke middelen, zoals vers vlees.

Voedselbanken
De rondzendbrief betekent vooral voor de voedselbanken een hele steun in de rug. "We krijgen nu al overschotten van supermarkten en fabrikanten. Maar dan gaat het om producten met een fout etiket of een beschadigde verpakking. Supermarkten zijn er niet altijd even happig op om vervallen producten mee te geven", zegt Alfons De Vadder van de Belgische federatie van voedselbanken.

"De regelgeving was erg onduidelijk. Zo riskeerde iedereen een tik op de vingers van een controleur van het FAVV omdat bijvoorbeeld de bloem een maand vervallen was. Daar komt nu hopelijk verbetering in".  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsverkoop deze zomer gestegen met 40 procent

"IJsverkoop deze zomer gestegen met 40 procent"


http://oi43.tinypic.com/70huuw.jpg


De ijsverkoop is deze bijzonder zonnige zomer met 40 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dat zegt Werner Van Springel, CFO van Glacio-IJsboerke, onderdeel van de Belgian Icecream Group.

"In de hemel moeten ze IJsboerke graag zien", zegt Werner Van Springel. "Want begin dit jaar zat het bedrijf nog in lastige financiële papieren. En dan krijg je zo een zomer. We zijn bijzonder blij dat onze inspanningen op deze manier worden beloond"

Dat de ijsverkoop momenteel piekt in vergelijking met vorig jaar ligt voor de hand. De zomers van 2011 en 2012 waren niet van die aard dat ze de mensen naar de ijskar of naar de koelcel in het warenhuis dreven om ijsjes te kopen. "En u zult zich herinneren dat ook het voorjaar niet bepaald de ijsconsumptie tot grote hoogten heeft opgedreven", zegt Van Springel.

Had de ijsroomfabrikant inzake productie rekening gehouden met deze meerverkoop? "Een ijsroomproducent gaat er altijd van uit dat het een topzomer wordt", zegt Van Springel. Dit jaar komt die optimistische verwachting dus nog uit ook. De fabrieken van de Belgian Icecream Group blijven dezer dagen dus in hoog tempo doordraaien. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Namaakproducten overspoelen België

Namaakproducten overspoelen België


http://static2.hln.be/static/photo/2013/18/10/10/20130803073104/media_xll_6032290.jpg


De topman van Douane & Accijnzen, Noël Colpin, waarschuwt voor de toevloed van namaak naar ons land. De voorbije twee jaar alleen al onderschepte de douane 88,98 miljoen namaaksigaretten, die niet aan de voorschriften voldoen en dus nog veel gevaarlijker zijn voor de gezondheid. Dat schrijft De Tijd.

Volgens Colpin is er "een nieuw hoogtepunt" bereikt in de strijd tegen de namaak. "In Wallonië hebben we een fabriek ontdekt die zelf 25 ton of meer dan 50 miljoen namaaksigaretten maakte, bestemd voor de Britse markt. Hier in België! Dat is ongezien", aldus Colpin.

Sigaretten
"Intussen blijven we hier ook opslagplaatsen ontdekken, met illegale sigaretten op weg naar Duitsland, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Ook de containers met namaaksigaretten uit China blijven toekomen, net als de 'cheap whites' (goedkope sigaretten die niet aan de veiligheidsvoorschriften voldoen) uit het Oostblok."

"In 2010 zagen we een daling, met nog maar 25.500 pakjes sigaretten, maar de hoeveelheden stijgen dus opnieuw. En onderzoeken tonen aan dat die sigaretten ook hier worden verkocht aan consumenten, bijvoorbeeld in voetbalstadions en op andere evenementen."

De statistieken over 2012 bewijzen dat het lang niet alleen om sigaretten gaat en namaak alomtegenwoordig is. Zo heeft de douane vorig jaar 255.308 namaakparfums en -cosmetica onderschept. Dat is meer dan dubbel zoveel als in 2011.

Kleding & accessoires
Ook de klassieke namaakkleding- en accessoires blijven een plaag, met 71.637 ontdekte stuks in 2012. Daarnaast waren er ook nog duizenden nagemaakte gsm's (5.237) en uurwerken en sierraden (6.880), maar ook 67.955 stuks namaakspeelgoed voor kinderen. En zelfs 6.421 namaakgeneesmiddelen.

Om de plaag van namaak beter aan te pakken, wil de douane in de toekomst nog meer screenings doen van inkomende containers, meer detectiemateriaal inzetten en criminele organisaties observeren met bijzondere opsporingstechnieken.  (br.hln)» Reageer (0)
02-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo houdt u het hoofd koel bij deze temperaturen

Zo houdt u het hoofd koel bij deze temperaturen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/4/3/20130802120802/media_xll_6030618.jpg


We beleven vandaag naar alle waarschijnlijkheid de warmste dag van het jaar. Het kwik klimt vandaag naar tropische temperaturen van 35 graden en meer. 's Nachts koelt het nauwelijks af, het blijft heel de nacht 20 graden of meer. Niet echt ideale omstandigheden om te slapen dus. Daarom geven wij u toch een aantal tips mee om uw nachtrust veilig te stellen.

Door de aanhoudende hitte kan uw slaapkamer wel eens worden omgetoverd in een ware bakoven. Dit maakt slapen er niet bepaald gemakkelijker op. Het raam openzetten in de hoop wat frisse lucht binnen te laten, lijkt dan vaak de enige optie. Ook de verkopers van ventilators doen dezer dagen gouden zaken. Die blazen echter enkel de aanwezige hete lucht in het rond en zullen dus zeker niet voor afkoeling zorgen. Toch zijn er ook nog andere manieren om de nacht op een aangename, koele manier door te komen.

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar ijsblokjes helpen om de lucht af te koelen. Vul een handdoek met ijsblokjes en span deze tussen twee stoelen. Zet daar een ventilator voor en de ijsblokjes zullen ervoor zorgen dat er enkel nog frisse lucht wordt verspreid. Een bak met koud water zorgt trouwens voor een gelijkaardig effect, maar is wat minder praktisch.

Wat betreft kleding, is het aan te raden natte kousen te dragen. Wanneer je je voeten koel kan houden, zal de volledige huidtemperatuur gaan dalen. Paradoxaal genoeg wordt naakt slapen afgeraden. Het vele zweet dat rechtstreeks wordt geabsorbeerd door je matras zou er namelijk voor kunnen zorgen dat je een verkoudheid kan oplopen tijdens je slaap. Zorg dus best voor een katoenen onderlaken, dat je lichaamsvocht snel zal absorberen en meteen ook weer afgeeft.

Bij het inslapen dienen de armen en de benen wijd te worden opengespreid. Zo voorkomt men dat er alle warmte zich verzamelt op de ledematen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je lichaam afkoelt voor je in bed kruipt. Normaal doet je lichaam dit automatisch, maar wanneer de buitentemperatuur te hoog is, kan het wel wat hulp van buitenaf gebruiken. Een koude douche lijkt hiervoor het meest logische, maar is niet de beste oplossing. Hierdoor wordt de stofwisseling namelijk aangewakkerd en zal het lichaam van binnenuit gaan opwarmen. Lauw water gebruiken bij het douchen is dus de boodschap. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roemenen maken film over kunstroof

Roemenen maken film over kunstroof


http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/8/0/20130801073920/media_xll_6027630.jpg


De Roemeense regisseur Tudor Giurgiu gaat een film maken over de geruchtmakende roof van zeven schilderijen uit de Rotterdamse Kunsthal afgelopen oktober. De moeder van hoofdverdachte Radu D. staat centraal in het verhaal.

Giurgiu is een beroemdheid in eigen land en zou volgens het Nederlandse dagblad AD gefascineerd zijn door de miljoenenroof en de vernietiging van de kostbare meesterwerken. "Wat is de waarde van een Picasso in de handen van een moeder die haar zoon wil helpen?", tekende de krant op uit de mond van de regisseur.

Het is nog onbekend wanneer de film over de Roemeense bende die in de nacht van 15 op 16 oktober zeven schilderijen met een geschatte waarde van 18 miljoen euro stal, op het witte doek verschijnt.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australische betaalt 1.000 euro voor twee echte Apples

Australische betaalt 1.000 euro voor twee echte 'Apples'


http://oi41.tinypic.com/v78owp.jpg


Een 21-jarige Australische uit Brisbane heeft zich mooi laten beetnemen op het internet. Ze had zelf een zoekertje geplaatst voor twee iPhones. Iemand reageerde en zei: "Ik heb twee 'appels' te koop." De vrouw ging akkoord met de prijs van zo'n 1.000 euro en kreeg even later inderdaad twee appeltjes in handen. Het waren groene...

De twintigster wist meteen hoe laat het was toen ze de twee groene appels zag liggen in de doosjes: ze was haar geld kwijt. Ze had nochtans persoonlijk afgesproken met de verkoopster aan een McDonald's waar de transactie ook plaatsvond. Maar op dat moment stelde ze zich tevreden met de authentieke iPhone-doosjes - van het merk Apple, uiteraard. Pas op weg naar huis deed ze de verpakking open...

Op het net krijgt de naïeve vrouw weinig medelijden: "Wie geeft er nu zomaar duizend euro aan een wildvreemde zonder de inhoud van de koopwaar te checken?" Bovendien vind je in Australië voor zo'n 550 euro een gloednieuwe iPhone 5 in de Apple Store, merkt iemand anders op. Dus: goedgelovigheid of hoax? (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facelift maakt je slechts drie jaar jonger (en niet knapper)

Facelift maakt je slechts drie jaar jonger (en niet knapper)


http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/10/13/20130802105042/media_xll_6030403.jpg


Wie een facelift laat uitvoeren, hoeft geen wonderen te verwachten, want volgens dokters kan die je slechts drie jaar jonger doen lijken. Bovendien zal je aantrekkelijkheid er niet door verbeteren. Wie meer jaren wil liegen, moet meer operaties laten uitvoeren en dus ook meer geld uitgeven. Dat is de conclusie van Amerikaanse en Canadese specialisten.

"Meestal vertellen plastische chirurgen aan hun patiënten dat ze er na de ingreep frisser en minder vermoeid zullen uitzien", weet onderzoeksleider dr. Joshua Zimm. "Ze vermijden de woorden 'jonger' of 'aantrekkelijker', omdat daar nog geen objectief bewijs voor bestond. Toch is dat net wat de patiënten zelf verwachten van de ingreep. Maar onze nieuwe studie toont dat er toch wel wat 'beperkingen' zijn waar de patiënten rekening mee moeten houden."

In het onderzoek werd aan 50 onafhankelijke proefpersonen gevraagd om foto's van voor en na de operatie van 49 patiënten te beoordelen. Zij werden tussen juli 2006 en juli 2010 onder handen genomen door eenzelfde chirurg. De patiënten, onder wie 12 mannen, waren tussen 42 en 73 jaar oud op het moment van de operatie, met een gemiddelde leeftijd van 57 jaar.

Gemiddeld werden de patiënten ongeveer 2,1 jaar jonger ingeschat op de foto's voor de operatie en 5,2 jaar jonger op de foto's na de operatie. Gemiddeld leken de patiënten dus 3,1 jaar jonger na de operatie dan ervoor. Wie meer behandelingen liet uitvoeren, zag er nog jonger uit.

Daarnaast werden de proefpersonen ook gevraagd om de aantrekkelijkheid van de patiënten te beoordelen op een schaal van een tot tien. Er bleek een kleine, statistisch niet-significante stijging te zijn in aantrekkelijkheid bij de foto's na de operaties. Drie op de vier patiënten scoorden tussen 4 en 7 punten, en dat bleef ook zo bij de foto's na de operaties.

"Uit deze studie blijkt dat de aantrekkelijkheid hetzelfde blijft, ondanks de iets jongere look", besluit dr. Zimm. Die conclusie doet ons alleszins nog meer afvragen of plastische chirurgie wel de moeite waard is, gezien alle kosten en pijn die eraan te pas komen.

De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het vakblad 'JAMA Facial Plastic Surgery'. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen met autisme spelen dubbel zoveel videospelletjes

Kinderen met autisme spelen dubbel zoveel videospelletjes


http://static1.hln.be/static/photo/2013/8/4/3/20130801171437/media_xll_6029088.jpg


Kinderen met autisme spenderen dubbel zoveel aan het spelen van videospelletjes: 2,1 uur in plaats van 1,2 uur bij kinderen zonder ontwikkelingsstoornis. Ook hebben ze meer kans op verslaving, net als kinderen met ADHD. "Het lijkt erop dat spelverslaving beïnvloed wordt door onoplettendheid", zegt Amerikaans onderzoeker Christopher Engelhardt.

Voor de studie werden de ouders van 141 jongens tussen 8 en 18 jaar ondervraagd. Van de kinderen kregen 56 de diagnose autisme, 44 hebben ADHD en de rest (41) ontwikkelt normaal.

Autistische kinderen spelen gemiddeld genomen het meest: 2,1 uur per dag. Kinderen met ADHD spelen 1,7 uur, de andere kinderen 1,2 uur.

Ook wat ze spelen verschilt: 'normale' kinderen kiezen eerstepersoonsschietgames of sportspelletjes. Kinderen met autisme en ADHD kiezen vaker voor rollenspelen.

Kinderen met autisme en ADHD hadden vaker een spelconsole op hun kamer, en meer kans op een spelverslaving. Een eerdere studie legde ook al een verband tussen verslaving en rollenspelen.

"Voor de autistische kinderen was de score op problematisch videospelgedrag gedreven door aandachtsproblemen, en niet hyperactiviteit", verklaart onderzoeker Engelhardt.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Planckendael verwelkomt babyzebra

Planckendael verwelkomt babyzebra


http://static2.hln.be/static/photo/2013/7/10/11/20130801123334/media_xll_6028346.jpg


In Planckendael heeft de groep grévyzebra's van het dierenpark er sinds zondag een nieuwe telg bij. Dat meldt de KMDA (Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen). Het veulentje is een merrie en luistert naar de naam Okoth, wat zoveel betekent als "geboren in de storm". De grévyzebra is de enige zebrasoort die officieel als bedreigde diersoort beschouwd wordt.

De zebrakudde van Planckendael werd onlangs nog uitgebreid met twee jonge merries, maar het is de 21 jaar oude Fanny die voor het eerst in acht jaar opnieuw een jong ter wereld bracht. Planckendael telt nu acht grévyzebra's, voornamelijk merries. Moeder en jong zijn vanaf vandaag buiten te zien voor de bezoekers.

Grévyzebra's komen nog in het wild voor in Zuid-Ethiopië en Noord-Kenia, waar er in totaal nog 2.500 exemplaren rondlopen. In dertig jaar tijd is hun aantal met tachtig procent afgenomen. Planckendael neemt deel aan een kweekprogramma en steunt het Marwell Wildlife conservatieproject in Kenia. Met behulp van speciale halsbandzenders worden gegevens verzameld over de verplaatsingen en het territorium van de zebra's om zo een beheers- en conservatieplan op te stellen en de soort te behoeden voor uitsterven.

Elke zebra heeft een uniek streepjespatroon op het achterwerk, vergelijkbaar met de menselijke vingerafdruk. Ze vormen meestal kleine, gesloten groepen. Grévyzebra's zijn niet alleen de grootste zebrasoort, ze verschillen ook van andere soorten in hun gedrag: groepen merries en hun jonge nakomelingen trekken doorgaans door de territoria van dominante hengsten. Niet dominante hengsten vormen dan weer 'vrijgezellengroepen'. (br.hln)» Reageer (0)
01-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patty Pravo - La bambola

Patty Pravo - La bambola

Klik op de foto om haar te beluisteren


Patty Pravo (geboren Nicoletta Strambelli, 9 april 1948, Venetië , Italië ) is een Italiaanse pop zangeres.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!