Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dochter Margriet Hermans stopt met studeren na zware diabetesaanval

Dochter Margriet Hermans stopt met studeren na zware diabetesaanval


http://static3.hln.be/static/photo/2013/6/12/13/20130804030802/media_xll_6033703.jpg


Celien Hermans, de 20-jarige dochter van Margriet die onlangs op het nippertje aan de dood ontsnapte na een zware diabetesaanval, zal haar opleiding tot leerkracht lager onderwijs volgend schooljaar niet verderzetten. "Het was een moeilijke beslissing", aldus Celien in TV Familie, "maar ik heb een goed gesprek gehad met mama en papa en ze begrijpen mijn keuze."

"De opleiding is loodzwaar en bovendien kamp ik door mijn diabetes geregeld met gezondheidsklachten. En ik kan moeilijk tegen de leerlingen zeggen dat ik er een dag niet zal zijn, hé?"

De dochter van Margriet Hermans is echter niet van plan om stil te zitten, maar gaat voortaan aan de slag bij het immokantoor van haar vriend Nico. Aan een samenwerking met haar vriend ziet ze bovendien alleen maar voordelen: "Vroeger moesten we 's avonds onze werkdag nog overlopen, nu kunnen Nico en ik gewoon gezellig neerploffen in de zetel en tv kijken als we thuiskomen", besluit Celien in het weekblad. (br.hln - foto belga)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ultieme relatietest: 48 uur aan elkaar vastgeklonken

De ultieme relatietest: 48 uur aan elkaar vastgeklonken

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





48 uur aan elkaar vastgeklonken en nog liggen de scheidingspapieren niet op tafel: Mark Malkoff en zijn echtgenote Christine hebben hun zelf bedachte relatietest met glans doorstaan.

"Sommige partners vinden dat ze te zeer aan elkaar vasthangen, bij ons zal dat letterlijk zo zijn. We gaan meer van elkaar zien dan ooit tevoren", vertelt de komiek en schrijver aan het begin van hun lijdensweg. "En dat is geen goed ding", riposteert zijn vrouw droogjes.

De afwas doen, tanden poetsen, boodschappen doen,... Al snel wordt hen duidelijk dat zelfs de simpelste dingen heel wat flexibiliteit en teamwork vereisen. Ook slapen gaat allerminst van een leien dakje, om dan nog van het onvermijdelijke toiletbezoek te zwijgen. Na een dagje achter elkaar aanhollen lijkt Malkoff er zijn buik van vol te hebben, maar de opdracht werd toch nog met succes afgerond.

De prettig gestoorde Amerikaan is niet aan zijn eerste stunt toe. Zo verwierf hij wereldwijde media-aandacht door op één dag alle 171 Starbucks-zaken van Manhattan te bezoeken. Toen zijn appartement ontsmet diende te worden, nam hij prompt een week zijn intrek in een IKEA-winkel. Vier jaar geleden maakte hij dan weer komaf met zijn vliegangst door dertig dagen aan een stuk op een vliegtuig te leven.



» Reageer (0)
03-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma, wat doet die mummie op zolder?

"Oma, wat doet die mummie op zolder?"


http://static2.hln.be/static/photo/2013/4/6/2/20130803174929/media_xll_6033017.jpg
Deze sarcofaag met mummie werd door het 10-jarige kind aangetroffen op de zolder van zijn oma.


Toen de 10-jarige Alexander Kettler op de zolder van zijn oma's huis in de Duitse stad Diepholz aan het spelen was, deed hij een bijzondere ontdekking. Een Egyptische sarcofaag met daarin een intacte mummie lag er blijkbaar al meer dan vijftig jaar onaangeroerd bij zonder dat de grootmoeder er weet van had.

De oma keek dan ook vreemd op toen het kind zijn vondst kwam melden. Naast de mummie bevatte de kist, die helemaal met hiërogliefen bedekt was, nog een Egyptisch dodenmasker en een canope of grafvaas waarin de ingewanden van de overledene werden bewaard. Volgens de vader van Alexander zijn die laatste attributen wellicht vals maar die mummie zou wel eens authentiek kunnen zijn. Hij wil de voorwerpen op hun echtheid laten onderzoeken door specialisten in Berlijn.

Opa Kettler, die twaalf jaar geleden gestorven is, heeft in de jaren vijftig een reis naar Noord-Afrika ondernomen. Waarschijnlijk heeft de zwijgzame man toen de ongebruikelijke souvernirs meegebracht.  In die tijd werden er nog echte mummies stammend uit de oudheid verhandeld. (br.hln - foto epa)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervallen voedsel mag vaak toch nog gegeten worden

Vervallen voedsel mag vaak toch nog gegeten worden


http://static3.hln.be/static/photo/2013/0/11/11/20130803075353/media_xll_6032291.jpg


Niet alle voeding die ver voorbij de houdbaarheidsdatum is, moet in de vuilnisbak. Chips kunt u gerust tot twee maanden na datum eten. Het Voedselagentschap schept klaarheid, zo staat te lezen in De Standaard en Het Nieuwsblad.

In een nieuwe rondzendbrief somt het Federaal Voedselagentschap (FAVV) alle voedingswaren op die nog perfect eetbaar zijn na hun vervaldatum, met een indicatie van de resterende bewaartijd.

Vervallen koekjes horen niet thuis in de afvalemmer. Toch niet als de houdbaarheidsdatum nog geen twee maanden overschreden is. Frisdrank gaat zelfs een jaar langer mee dan op de verpakking vermeld staat.

Te gebruiken tot
"Als er 'ten minste houdbaar tot' op de verpakking staat, hoef je dat product niet meteen weg te gooien. Niet iedereen is daarvan op de hoogte. We willen die vorm van voedselverspilling bestrijden", zegt Lieve Busschots van het FAVV. Maar let op: als er op de verpakking 'te gebruiken tot' staat, moet u de vervaldatum wel respecteren. Het gaat dan om zeer bederflijke middelen, zoals vers vlees.

Voedselbanken
De rondzendbrief betekent vooral voor de voedselbanken een hele steun in de rug. "We krijgen nu al overschotten van supermarkten en fabrikanten. Maar dan gaat het om producten met een fout etiket of een beschadigde verpakking. Supermarkten zijn er niet altijd even happig op om vervallen producten mee te geven", zegt Alfons De Vadder van de Belgische federatie van voedselbanken.

"De regelgeving was erg onduidelijk. Zo riskeerde iedereen een tik op de vingers van een controleur van het FAVV omdat bijvoorbeeld de bloem een maand vervallen was. Daar komt nu hopelijk verbetering in".  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsverkoop deze zomer gestegen met 40 procent

"IJsverkoop deze zomer gestegen met 40 procent"


http://oi43.tinypic.com/70huuw.jpg


De ijsverkoop is deze bijzonder zonnige zomer met 40 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dat zegt Werner Van Springel, CFO van Glacio-IJsboerke, onderdeel van de Belgian Icecream Group.

"In de hemel moeten ze IJsboerke graag zien", zegt Werner Van Springel. "Want begin dit jaar zat het bedrijf nog in lastige financiële papieren. En dan krijg je zo een zomer. We zijn bijzonder blij dat onze inspanningen op deze manier worden beloond"

Dat de ijsverkoop momenteel piekt in vergelijking met vorig jaar ligt voor de hand. De zomers van 2011 en 2012 waren niet van die aard dat ze de mensen naar de ijskar of naar de koelcel in het warenhuis dreven om ijsjes te kopen. "En u zult zich herinneren dat ook het voorjaar niet bepaald de ijsconsumptie tot grote hoogten heeft opgedreven", zegt Van Springel.

Had de ijsroomfabrikant inzake productie rekening gehouden met deze meerverkoop? "Een ijsroomproducent gaat er altijd van uit dat het een topzomer wordt", zegt Van Springel. Dit jaar komt die optimistische verwachting dus nog uit ook. De fabrieken van de Belgian Icecream Group blijven dezer dagen dus in hoog tempo doordraaien. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Namaakproducten overspoelen België

Namaakproducten overspoelen België


http://static2.hln.be/static/photo/2013/18/10/10/20130803073104/media_xll_6032290.jpg


De topman van Douane & Accijnzen, Noël Colpin, waarschuwt voor de toevloed van namaak naar ons land. De voorbije twee jaar alleen al onderschepte de douane 88,98 miljoen namaaksigaretten, die niet aan de voorschriften voldoen en dus nog veel gevaarlijker zijn voor de gezondheid. Dat schrijft De Tijd.

Volgens Colpin is er "een nieuw hoogtepunt" bereikt in de strijd tegen de namaak. "In Wallonië hebben we een fabriek ontdekt die zelf 25 ton of meer dan 50 miljoen namaaksigaretten maakte, bestemd voor de Britse markt. Hier in België! Dat is ongezien", aldus Colpin.

Sigaretten
"Intussen blijven we hier ook opslagplaatsen ontdekken, met illegale sigaretten op weg naar Duitsland, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Ook de containers met namaaksigaretten uit China blijven toekomen, net als de 'cheap whites' (goedkope sigaretten die niet aan de veiligheidsvoorschriften voldoen) uit het Oostblok."

"In 2010 zagen we een daling, met nog maar 25.500 pakjes sigaretten, maar de hoeveelheden stijgen dus opnieuw. En onderzoeken tonen aan dat die sigaretten ook hier worden verkocht aan consumenten, bijvoorbeeld in voetbalstadions en op andere evenementen."

De statistieken over 2012 bewijzen dat het lang niet alleen om sigaretten gaat en namaak alomtegenwoordig is. Zo heeft de douane vorig jaar 255.308 namaakparfums en -cosmetica onderschept. Dat is meer dan dubbel zoveel als in 2011.

Kleding & accessoires
Ook de klassieke namaakkleding- en accessoires blijven een plaag, met 71.637 ontdekte stuks in 2012. Daarnaast waren er ook nog duizenden nagemaakte gsm's (5.237) en uurwerken en sierraden (6.880), maar ook 67.955 stuks namaakspeelgoed voor kinderen. En zelfs 6.421 namaakgeneesmiddelen.

Om de plaag van namaak beter aan te pakken, wil de douane in de toekomst nog meer screenings doen van inkomende containers, meer detectiemateriaal inzetten en criminele organisaties observeren met bijzondere opsporingstechnieken.  (br.hln)



» Reageer (0)
02-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo houdt u het hoofd koel bij deze temperaturen

Zo houdt u het hoofd koel bij deze temperaturen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/4/3/20130802120802/media_xll_6030618.jpg


We beleven vandaag naar alle waarschijnlijkheid de warmste dag van het jaar. Het kwik klimt vandaag naar tropische temperaturen van 35 graden en meer. 's Nachts koelt het nauwelijks af, het blijft heel de nacht 20 graden of meer. Niet echt ideale omstandigheden om te slapen dus. Daarom geven wij u toch een aantal tips mee om uw nachtrust veilig te stellen.

Door de aanhoudende hitte kan uw slaapkamer wel eens worden omgetoverd in een ware bakoven. Dit maakt slapen er niet bepaald gemakkelijker op. Het raam openzetten in de hoop wat frisse lucht binnen te laten, lijkt dan vaak de enige optie. Ook de verkopers van ventilators doen dezer dagen gouden zaken. Die blazen echter enkel de aanwezige hete lucht in het rond en zullen dus zeker niet voor afkoeling zorgen. Toch zijn er ook nog andere manieren om de nacht op een aangename, koele manier door te komen.

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar ijsblokjes helpen om de lucht af te koelen. Vul een handdoek met ijsblokjes en span deze tussen twee stoelen. Zet daar een ventilator voor en de ijsblokjes zullen ervoor zorgen dat er enkel nog frisse lucht wordt verspreid. Een bak met koud water zorgt trouwens voor een gelijkaardig effect, maar is wat minder praktisch.

Wat betreft kleding, is het aan te raden natte kousen te dragen. Wanneer je je voeten koel kan houden, zal de volledige huidtemperatuur gaan dalen. Paradoxaal genoeg wordt naakt slapen afgeraden. Het vele zweet dat rechtstreeks wordt geabsorbeerd door je matras zou er namelijk voor kunnen zorgen dat je een verkoudheid kan oplopen tijdens je slaap. Zorg dus best voor een katoenen onderlaken, dat je lichaamsvocht snel zal absorberen en meteen ook weer afgeeft.

Bij het inslapen dienen de armen en de benen wijd te worden opengespreid. Zo voorkomt men dat er alle warmte zich verzamelt op de ledematen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je lichaam afkoelt voor je in bed kruipt. Normaal doet je lichaam dit automatisch, maar wanneer de buitentemperatuur te hoog is, kan het wel wat hulp van buitenaf gebruiken. Een koude douche lijkt hiervoor het meest logische, maar is niet de beste oplossing. Hierdoor wordt de stofwisseling namelijk aangewakkerd en zal het lichaam van binnenuit gaan opwarmen. Lauw water gebruiken bij het douchen is dus de boodschap. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roemenen maken film over kunstroof

Roemenen maken film over kunstroof


http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/8/0/20130801073920/media_xll_6027630.jpg


De Roemeense regisseur Tudor Giurgiu gaat een film maken over de geruchtmakende roof van zeven schilderijen uit de Rotterdamse Kunsthal afgelopen oktober. De moeder van hoofdverdachte Radu D. staat centraal in het verhaal.

Giurgiu is een beroemdheid in eigen land en zou volgens het Nederlandse dagblad AD gefascineerd zijn door de miljoenenroof en de vernietiging van de kostbare meesterwerken. "Wat is de waarde van een Picasso in de handen van een moeder die haar zoon wil helpen?", tekende de krant op uit de mond van de regisseur.

Het is nog onbekend wanneer de film over de Roemeense bende die in de nacht van 15 op 16 oktober zeven schilderijen met een geschatte waarde van 18 miljoen euro stal, op het witte doek verschijnt.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australische betaalt 1.000 euro voor twee echte Apples

Australische betaalt 1.000 euro voor twee echte 'Apples'


http://oi41.tinypic.com/v78owp.jpg


Een 21-jarige Australische uit Brisbane heeft zich mooi laten beetnemen op het internet. Ze had zelf een zoekertje geplaatst voor twee iPhones. Iemand reageerde en zei: "Ik heb twee 'appels' te koop." De vrouw ging akkoord met de prijs van zo'n 1.000 euro en kreeg even later inderdaad twee appeltjes in handen. Het waren groene...

De twintigster wist meteen hoe laat het was toen ze de twee groene appels zag liggen in de doosjes: ze was haar geld kwijt. Ze had nochtans persoonlijk afgesproken met de verkoopster aan een McDonald's waar de transactie ook plaatsvond. Maar op dat moment stelde ze zich tevreden met de authentieke iPhone-doosjes - van het merk Apple, uiteraard. Pas op weg naar huis deed ze de verpakking open...

Op het net krijgt de naïeve vrouw weinig medelijden: "Wie geeft er nu zomaar duizend euro aan een wildvreemde zonder de inhoud van de koopwaar te checken?" Bovendien vind je in Australië voor zo'n 550 euro een gloednieuwe iPhone 5 in de Apple Store, merkt iemand anders op. Dus: goedgelovigheid of hoax? (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facelift maakt je slechts drie jaar jonger (en niet knapper)

Facelift maakt je slechts drie jaar jonger (en niet knapper)


http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/10/13/20130802105042/media_xll_6030403.jpg


Wie een facelift laat uitvoeren, hoeft geen wonderen te verwachten, want volgens dokters kan die je slechts drie jaar jonger doen lijken. Bovendien zal je aantrekkelijkheid er niet door verbeteren. Wie meer jaren wil liegen, moet meer operaties laten uitvoeren en dus ook meer geld uitgeven. Dat is de conclusie van Amerikaanse en Canadese specialisten.

"Meestal vertellen plastische chirurgen aan hun patiënten dat ze er na de ingreep frisser en minder vermoeid zullen uitzien", weet onderzoeksleider dr. Joshua Zimm. "Ze vermijden de woorden 'jonger' of 'aantrekkelijker', omdat daar nog geen objectief bewijs voor bestond. Toch is dat net wat de patiënten zelf verwachten van de ingreep. Maar onze nieuwe studie toont dat er toch wel wat 'beperkingen' zijn waar de patiënten rekening mee moeten houden."

In het onderzoek werd aan 50 onafhankelijke proefpersonen gevraagd om foto's van voor en na de operatie van 49 patiënten te beoordelen. Zij werden tussen juli 2006 en juli 2010 onder handen genomen door eenzelfde chirurg. De patiënten, onder wie 12 mannen, waren tussen 42 en 73 jaar oud op het moment van de operatie, met een gemiddelde leeftijd van 57 jaar.

Gemiddeld werden de patiënten ongeveer 2,1 jaar jonger ingeschat op de foto's voor de operatie en 5,2 jaar jonger op de foto's na de operatie. Gemiddeld leken de patiënten dus 3,1 jaar jonger na de operatie dan ervoor. Wie meer behandelingen liet uitvoeren, zag er nog jonger uit.

Daarnaast werden de proefpersonen ook gevraagd om de aantrekkelijkheid van de patiënten te beoordelen op een schaal van een tot tien. Er bleek een kleine, statistisch niet-significante stijging te zijn in aantrekkelijkheid bij de foto's na de operaties. Drie op de vier patiënten scoorden tussen 4 en 7 punten, en dat bleef ook zo bij de foto's na de operaties.

"Uit deze studie blijkt dat de aantrekkelijkheid hetzelfde blijft, ondanks de iets jongere look", besluit dr. Zimm. Die conclusie doet ons alleszins nog meer afvragen of plastische chirurgie wel de moeite waard is, gezien alle kosten en pijn die eraan te pas komen.

De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het vakblad 'JAMA Facial Plastic Surgery'. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen met autisme spelen dubbel zoveel videospelletjes

Kinderen met autisme spelen dubbel zoveel videospelletjes


http://static1.hln.be/static/photo/2013/8/4/3/20130801171437/media_xll_6029088.jpg


Kinderen met autisme spenderen dubbel zoveel aan het spelen van videospelletjes: 2,1 uur in plaats van 1,2 uur bij kinderen zonder ontwikkelingsstoornis. Ook hebben ze meer kans op verslaving, net als kinderen met ADHD. "Het lijkt erop dat spelverslaving beïnvloed wordt door onoplettendheid", zegt Amerikaans onderzoeker Christopher Engelhardt.

Voor de studie werden de ouders van 141 jongens tussen 8 en 18 jaar ondervraagd. Van de kinderen kregen 56 de diagnose autisme, 44 hebben ADHD en de rest (41) ontwikkelt normaal.

Autistische kinderen spelen gemiddeld genomen het meest: 2,1 uur per dag. Kinderen met ADHD spelen 1,7 uur, de andere kinderen 1,2 uur.

Ook wat ze spelen verschilt: 'normale' kinderen kiezen eerstepersoonsschietgames of sportspelletjes. Kinderen met autisme en ADHD kiezen vaker voor rollenspelen.

Kinderen met autisme en ADHD hadden vaker een spelconsole op hun kamer, en meer kans op een spelverslaving. Een eerdere studie legde ook al een verband tussen verslaving en rollenspelen.

"Voor de autistische kinderen was de score op problematisch videospelgedrag gedreven door aandachtsproblemen, en niet hyperactiviteit", verklaart onderzoeker Engelhardt.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Planckendael verwelkomt babyzebra

Planckendael verwelkomt babyzebra


http://static2.hln.be/static/photo/2013/7/10/11/20130801123334/media_xll_6028346.jpg


In Planckendael heeft de groep grévyzebra's van het dierenpark er sinds zondag een nieuwe telg bij. Dat meldt de KMDA (Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen). Het veulentje is een merrie en luistert naar de naam Okoth, wat zoveel betekent als "geboren in de storm". De grévyzebra is de enige zebrasoort die officieel als bedreigde diersoort beschouwd wordt.

De zebrakudde van Planckendael werd onlangs nog uitgebreid met twee jonge merries, maar het is de 21 jaar oude Fanny die voor het eerst in acht jaar opnieuw een jong ter wereld bracht. Planckendael telt nu acht grévyzebra's, voornamelijk merries. Moeder en jong zijn vanaf vandaag buiten te zien voor de bezoekers.

Grévyzebra's komen nog in het wild voor in Zuid-Ethiopië en Noord-Kenia, waar er in totaal nog 2.500 exemplaren rondlopen. In dertig jaar tijd is hun aantal met tachtig procent afgenomen. Planckendael neemt deel aan een kweekprogramma en steunt het Marwell Wildlife conservatieproject in Kenia. Met behulp van speciale halsbandzenders worden gegevens verzameld over de verplaatsingen en het territorium van de zebra's om zo een beheers- en conservatieplan op te stellen en de soort te behoeden voor uitsterven.

Elke zebra heeft een uniek streepjespatroon op het achterwerk, vergelijkbaar met de menselijke vingerafdruk. Ze vormen meestal kleine, gesloten groepen. Grévyzebra's zijn niet alleen de grootste zebrasoort, ze verschillen ook van andere soorten in hun gedrag: groepen merries en hun jonge nakomelingen trekken doorgaans door de territoria van dominante hengsten. Niet dominante hengsten vormen dan weer 'vrijgezellengroepen'. (br.hln)



» Reageer (0)
01-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patty Pravo - La bambola

Patty Pravo - La bambola

Klik op de foto om haar te beluisteren






Patty Pravo (geboren Nicoletta Strambelli, 9 april 1948, Venetië , Italië ) is een Italiaanse pop zangeres.




» Reageer (0)
31-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is er aan de hand met de apen in Emmen?

Wat is er aan de hand met de apen in Emmen?


http://static2.hln.be/static/photo/2013/15/14/9/20130731172157/media_xll_6027024.jpg


Het publiek denkt hard mee over het apenraadsel in het Nederlandse Emmen. Sinds eergisteren komen de 112 bavianen in Dierenpark Emmen nauwelijks van hun plek en eten en drinken ze bijna niet. De verzorgers hebben geen idee wat er met de dieren aan de hand is, maar veel mensen denken wel te weten waarom de bavianen zo onrustig zijn.

De dierentuin werd afgelopen dagen overspoeld met tientallen mails en telefoontjes met mogelijke antwoorden, vertelt bioloog Wijbren Landman van het Drentse dierenpark. "De één oppert dat er een aardbeving is geweest of een natuurramp dreigt, een ander vermoedt dat er een slang ontsnapt is", zegt Landman.

Hij kreeg een mail van iemand die zei de bavianen wel op afstand te kunnen genezen. Ook een dierentolk en paragnost hebben inmiddels hun hulp aangeboden, maar voor dat aanbod heeft het dierenpark vriendelijk bedankt.

De bioloog sluit niet uit dat de apen zijn geschrokken van een roofdier of een bezoeker in kleding met een roofdierprint. "Een onderzoeker liet ons weten in het wild een vergelijkbare situatie te zijn tegengekomen. De bavianen waren daar dagen van slag na het zien van een vijand", zegt Landman. (br.hln - foto anp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid van Jan Becaus

Afscheid van Jan Becaus


http://static2.hln.be/static/photo/2013/11/2/12/20130731200723/media_xll_6027267.jpg


Na 10.554 dagen op de nieuwsdienst van eerst BRTN, dan BRT en nu VRT, is het genoeg geweest voor de 65-jarige Jan Becaus. Op de valreep deed hij nog een uitspraak om u tegen te zeggen: "Ik nam me voor om te zijn als een aardappel: kleurloos, geurloos en smaakloos." De reden is simpel: "Een nieuwsanker is het nieuws niet."

Op het einde van zijn laatste presentatie richtte Jan nog een woordje aan zijn kijkers: "Ik ben 29 jaar nieuwslezer geweest, in goede en kwade dagen. Ik heb het altijd een voorrecht gevonden om jullie te vertellen wat er in de wereld gebeurd was."

Vervolgens werd hij letterlijk in de bloemen gezet, door collega's maar ook door de concullega's van VTM. Zijn laatste dag werd ook vastgelegd door een fotograaf, en het resultaat is op deze Facebookpagina te bewonderen.

Jan Becaus werkte al die tijd op de televisie-nieuwsdienst, als verslaggever en presentator van "Het Journaal". De festiviteiten rond de troonswisseling, op 21 juli, waren zijn laatste grote wapenfeit.

De laatste jaren had Jan Becaus een soort cultstatus en ongemene populariteit veroverd, voornamelijk door zijn bijzondere uitspraak van het Engels.

Het afscheid van Becaus kreeg de voorbije weken heel wat media-aandacht en er werden zelfs diverse Facebook-groepen voor hem opgericht. In de Gentse cinema Sphinx werd "De Jan Becaus Afscheidswake" gehouden. De site 'Jan Becausify' werd dan weer opgericht voor iedereen die nu al heimwee heeft naar zijn uitspraak.

In een opiniestuk op deredactie.be schreef Becaus dat hij de voorbije drie decennia "Het Journaal" en de hele VRT grondig heeft zien veranderen.

"Ten goede, want ondanks de concurrentie, die aanvankelijk fataal leek te worden, heeft de openbare omroep niet alleen flink standgehouden, maar met succes weerwerk geboden. In die mate, dat de VRT op dit ogenblik de onbetwiste marktleider is in het Vlaamse televisielandschap." (br.hln)


Bedankt Jan en geniet van je pensioen, maar we zullen je wel missen !!!



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fabelachtige trap leidt naar het grote niets maar wie durft hem te nemen?

Fabelachtige trap leidt naar het grote niets maar wie durft hem te nemen?


http://static3.hln.be/static/photo/2013/5/2/9/20130731125902/media_xll_6026349.jpg


Toeristen die een stevige adrenaline-opstoot wel weten te waarderen, kunnen sinds gisteren hun hartje ophalen in de Oostenrijkse Alpen. Daar is de fabelachtige 'Trap naar het Niets' officieel geopend.

Nadat half juli al de spectaculaire 'Skywalk' in Dachstein werd ingehuldigd, wordt de attractie nu uitgebreid met 'Die Treppe ins Nichts'. De trap bestaat uit veertien helse treden die naar een klein glazen platform leiden, vanwaar toeristen temidden van de bergtoppen kunnen genieten van het overweldigende panorama. Ongeveer honderd meter lager gaapt het dal.

Wie zijn hoogtevrees onder controle houdt, ervaart een gevoel van "absolute vrijheid", belooft de dienst voor toerisme.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit doen beren als (ze denken dat) er niemand in de buurt is

Dit doen beren als (ze denken dat) er niemand in de buurt is

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Zelden komen beren positief in het nieuws, maar deze keer is anders. Een camera die in de bossen van Alberta (Canada) is opgesteld, kon immers een hevige partij 'boomknuffelen' van een aantal beren vastleggen.

Het schuren tegen de schors van de boom heeft uiteraard een doel, namelijk jeuk bestrijden. Het gedrag is niet uitzonderlijk, wel dat het gefilmd kon worden. De milieuwebsite Treehugger publiceerde de beelden. Wat begint als een onemanshow draait snel uit op een trio. Terwijl twee beren zich tegoed doen aan de stam, rolt een derde over de grond dat het een lieve lust is. Vier beren nemen uiteindelijk deel aan het tafereel.

Wilde beren leven in een complexe sociale structuur. Boomknuffelen bestrijdt niet alleen jeuk, het biedt de dieren ook de gelegenheid om onder andere spanningen tussen elkaar te bezweren en banden aan te halen.

De camera's die op verschillende plaatsen zijn opgesteld in de bossen van Alberta, dienen onderzoekers meer te leren over het leven van verschillende diersoorten in het wild. In het natuurgebied duiken zelden mensen op. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese wetenschappers kweken tanden uit urine

Chinese wetenschappers kweken tanden uit urine


http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/5/0/20130730153551/media_xll_6024210.jpg


Chinese wetenschappers zijn erin geslaagd tanden te laten groeien uit stamcellen afkomstig uit urine. Dit soort tanden zouden volgens wetenschappers in de toekomst een oplossing kunnen zijn voor mensen die hun tanden verliezen door verwaarlozing of ouderdom.

De resultaten staan gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Cell Regeneration. Het onderzoeksteam gebruikte cellen uit urine van muizen en lieten die in een laboratorium verder ontwikkelen tot stamcellen.

De wetenschappers plaatsten een mix van deze stamcellen en ander materiaal in de muizen. Na drie weken begon de celbundel op een tand te lijken. De gekweekte tanden waren echter niet zo hard als normale tanden. "De tandachtige structuur bevatte tandmerg, tandbeen en tandglazuur", melden de wetenschappers.

Wetenschappers reageren sceptisch op het resultaat. Zo vertelt Chris Mason, stamcelwetenschapper aan het University College London, aan de BBC: "Urine is waarschijnlijk een van de slechtste bronnen. Urine bevat weinig cellen, daardoor kan het niet op een efficiënte manier worden omgezet in stamcellen."

Hij waarschuwt daarnaast voor het risico op infecties door bacteriën uit urine. In urine is de hoeveelheid bacteriën veel hoger dan in andere celbronnen. "Je zou het gewoon niet op deze manier moeten doen", aldus Mason. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Virunga Park meer waard zonder olieboringen

"Virunga Park meer waard zonder olieboringen"


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/14/9/20130731063708/media_xll_6025494.jpg


Het Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo kan 1,1 miljard dollar per jaar opleveren, stelt een onafhankelijk bureau dat in opdracht van het Wereld Natuur Fonds onderzoek deed naar de waarde van het park. Voorwaarde is wel dat geen olie wordt gewonnen in het gebied.

Investeringen die waterkrachtcentrales, visserij en toerisme op gang brengen, kunnen volgens het onderzoek 45.000 mensen aan een baan helpen.

Virunga National Park, 790 vierkante kilometer groot, is Unesco Werelderfgoed. Een kwart van de laatste berggorilla's leeft er.

Twee oliebedrijven, Total en Soco, hebben het recht er olie te gaan winnen. In mei beloofde de topman van Total geen gebruik te zullen maken van dat recht. (br.hln - foto reuters)

Een kwart van de laatste berggorilla's leeft in het gebied.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fraude met internetbankieren blijft toenemen

Fraude met internetbankieren blijft toenemen

Klik op de foto om een filmpje te bekijken




In de eerste zes maanden van dit jaar alleen al werden 838 gevallen van fraude met internetbankieren geteld, goed voor een bedrag van 2,7 miljoen euro. De fraude, bijvoorbeeld 'phishing', neemt toe: over heel 2012 waren er 1.003 gevallen van fraude met internetbankieren voor een totaal van bijna 3 miljoen euro. Dat tonen cijfers van de bankenfederatie Febelfin aan.

Fraude met internetbankieren is een recent fenomeen. Zo was er in 2011 sprake van slechts 94 gevallen. Na één kwartaal werden dit jaar al 473 gevallen geregistreerd.

In de meeste fraudegevallen gaat het om 'phishing'. Daarbij sturen de fraudeurs de achteloze burger e-mails, zogezegd in naam van de bank, en vragen hen om een aantal gegevens door te geven. De fraudeurs namen daarna telefonisch contact op, geven zich uit voor een medewerker van de bank en vragen om de response code door te geven die op het scherm van de kaartlezer verschijnt. Op die manier geraken ze op een onrechtmatige manier aan geld.

Febelfin sensibiliseert met een YouTube-filmpje de bankklanten om nooit bancaire gegevens te delen via de telefoon: (br.hln)

Dit hebben ze bij mij al een paar maal geprobeerd....oppassen dus...het gebeurt...



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!