NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
28-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie bestrijdt huidkanker


Koffie bestrijdt huidkanker
Zonnemelk gemaakt van koffie, chocolade of thee kan huidkanker bestrijden. Een onderzoek toonde namelijk aan dat cafeïne de huid beschermt tegen UV-stralen en het kankercellen bestrijdt.

Huidkanker
Het onderzoek bestudeerde de effecten van cafeïne op menselijke cellen nadat ze aan UV-licht werden blootgesteld. Daaruit bleek dat cafeïne er voor zorgt dat de cellen beschadigd door UV-stralen zichzelf vernietigen, maar dat gezonde cellen onbeschadigd blijven. Onderzoeker Paul Nghiem: "De resultaten bewijzen dat als we cafeïne zouden gebruiken in zonnemelk of aftersun, dat dit huidkanker zou kunnen voorkomen. We moeten natuurlijk wel nog meer onderzoek verrichten."

Snelst groeiende ziekte
Huidkanker is de snelst groeiende ziekte in Groot-Brittannië. Het aantal mannen met huidkanker is verviervoudigd en het aantal vrouwen verdrievoudigd in de laatste 25 jaar. Eerdere studies toonden aan dat het veelvuldig drinken van koffie het risico op huidkanker met een derde kan verminderen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In België gestolen Stradivarius duikt op in Roemenië


In België gestolen Stradivarius duikt op in Roemenië
De Roemeense politie heeft bij een huiszoeking in Constanta, een Roemeense stad aan de Zwarte Zee, een Stradivarius-viool teruggevonden die in België zou gestolen zijn. Dat meldt het Roemeense persagentschap Mediafax op basis van verklaringen van de grenspolitie in Constanta. De man bij wie de viool werd gevonden, beweert dat hij over de herkomst niets weet.

Een woordvoerder van de grenspolitie zei dat de viool, die vermoedelijk in 1721 door vioolbouwer Stradivarius werd gemaakt, voor onderzoek naar de Roemeense hoofdstad Boekarest wordt overgebracht. Verder zal onderzocht worden hoe de viool in Roemenië is terechtgekomen en of de man tot een bende behoort die kunstvoorwerpen smokkelt. De waarde van de viool is niet bekend.

Antonio Giacomo Stradivarius (1644-1737) was één van de beroemdste Italiaanse vioolbouwers. In zijn werkplaats in Cremona bouwde hij ongeveer 1.100 violen, altviolen en cello's. Zo'n 650 daarvan bleven bewaard. In veilinghuis Christie's werd in 2006 nog een Stradivarius verkocht aan een recordprijs van 2,76 miljoen euro. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al 160.000 euro geboden voor nummer 1 van Superman


Al 160.000 euro geboden voor nummer 1 van Superman

Liefhebbers van de avonturen van Superman kunnen momenteel een bod uitbrengen op het nummer een van de comic, maar moeten wel aardig wat meer betalen dan de 10 cent dat het blad kostte in 1938.
Het hoogste bod bedraagt al 200.200 dollar (zowat 160.000 euro) voor het zeldzame eerste exemplaar van Action Comics.

De veiling duurt nog twee weken, tot 13 maart. Op de voorkant van het blad staat de held, met zijn rode mantel en blauwe pak gestileerd met de letter S, die een groene wagen voor een aantal geschrokken voorbijgangers weggooit.

"De prijs van een aantal comics hangt af van de mode. Maar de nummer 1 van Action Comics behoort daar niet bij", luidt de commentaar op de website. (br.hln)» Reageer (0)
27-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit meer grijze haren?


Nooit meer grijze haren?


http://img22.imageshack.us/img22/5955/francoisehardy2.jpg


Wetenschappers dokterden uit waarom haar grijs wordt, met deze ontdekken kunnen ze voorgoed een einde brengen aan grijze haren door het vergrijzingproces ervan te stoppen.

Kettingreactie
Nieuw onderzoek toont aan dat haar grijs wordt door een chemische reactieketen die ervoor zorgt dat een haarlok zichzelf van binnenuit bleekt. Dit proces start wanneer het lichaam door veroudering minder van het enzyme catalase produceert. Dit zorgt ervoor dat waterstofperoxide, een stof die natuurlijk in het haar voorkomt, niet afgebroken kan worden. Omdat er dan ook een tekort is aan enzymen die de schade herstellen, worden je lokken grijs.

Revolutionair
Als wetenschappers kunnen uitdokteren hoe ze deze kettingreacties kunnen stoppen, zou dat een revolutionaire ontdekking zijn voor het bestrijden van grijze haren. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Tieners kunnen niet meer zonder sigaretten


Tieners kunnen niet meer zonder sigaretten


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/16/6/large_826386.jpg


Jonge beginnende rokers raken veel sneller verslaafd aan sigaretten dan lange tijd werd aangenomen. Dat stelt Marloes Kleinjan na onderzoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Kleinjan concludeert dat het succesvol stoppen met roken onder jongeren vooral afhangt van hoe verslaafd ze zijn en niet door hoe gemotiveerd ze zijn. "Tot tien jaar geleden dachten we dat jongeren konden stoppen als ze maar echt wilden", legt ze uit. Bij 90 tot 95 procent van rokende tieners van 13 tot 17 jaar oud mislukt de eerste stoppoging.

Vier jaar
Kleinjan deed vier jaar lang onderzoek en betrok daarbij zo'n 10.000 jeugdige rokers en niet-rokers. "Jongeren kunnen al snel verslaafd raken aan sigaretten. Zelfs sporadisch roken of 'onschuldig' experimenteren kan al grote gevolgen hebben."

Moeite
Dat jongeren die veel bloot staan aan rokers in hun omgeving, eerder beginnen met roken, was al bekend. Kleinjan kwam echter ook tot de ontdekking dat deze jongeren verslaafder zijn, minder graag willen stoppen en ook veel meer moeite hebben met stoppen. (br.hln)
» Reageer (0)
26-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arabische vrouwen willen geen lingerie bij mannen kopen


Arabische vrouwen willen geen lingerie bij mannen kopen


 
De religieuze politie heeft lingeriezaken zelfs verboden om paskamers te gebruiken. Klanten betalen daarom eerst voor de lingerie waarna ze het in een openbaar toilet snel uitproberen. 


Een 20-jarige studente
Het is in veel landen haast ondenkbaar, maar in Saoedi-Arabië zijn vrouwen verplicht om lingerie te kopen bij een mannelijke verkoper. Sommige vrouwen pikken dat niet langer en starten een campagne om het systeem te veranderen. "Meisjes voelen zich ongemakkelijk als een man hen lingerie verkoopt. Hij zegt welke maat ze nodig hebben en zit hen van kop tot teen te bekijken", zegt een 20-jarige studente aan BBC.

Gevoelig
Saoedi-Arabië is een van de meest conservatieve landen ter wereld. Ongetrouwde vrouwen en mannen mogen er zelfs niet alleen in één kamer zijn als ze geen familieband hebben. Dan klinkt het uiteraard extra vreemd als vrouwen intieme zaken, zoals de aankoop van lingerie, met een man moeten bespreken. "Dit is gewoon onaanvaardbaar in elk land in de moderne wereld", zegt Reem Asaad, financieel docent aan het Dar al-Hikma Vrouwencollege in Jeddah. Ze leidt een campagne om de mannelijke verkopers in lingeriezaken te vervangen door vrouwen. "Dit is een gevoelig onderdeel van een vrouwelijk lichaam. Je moet kunnen praten over de maat, de kleur en de aantrekkelijkheid. En dat kan je niet doen met een mannelijke vreemdeling. Ik zou er zelfs met mijn vrienden niet over praten", zegt ze.

Beschamend
In de meest conservatieve delen van Saoedi-Arabië zien ze het helemaal niet zitten om vrouwen toe te laten een beroep uit te oefenen, zelfs als het gaat over de verkoop van lingerie. Sommige vrouwen kopen geen lingerie meer in hun eigen land, omdat ze het beschamend vinden dat een man oordeelt of het hen al dan niet staat. Volgens BBC voelt ook de meerderheid van de mannelijke verkopers zich ongemakkelijk. Ze proberen hun beroep zo goed mogelijk uit te voeren, maar vinden het lastig om niets ongepast te doen waardoor ze in moeilijke papieren kunnen geraken.

Geen paskamers
Vaak kopen vrouwen lingerie zonder het eerst uit te proberen. Contact tussen ongetrouwde mannen en vrouwen is immers verboden. De religieuze politie heeft lingeriezaken zelfs verboden om paskamers te gebruiken. Klanten betalen daarom eerst voor de lingerie waarna ze het in een openbaar toilet snel uitproberen. Als de lingerie niet past, kunnen ze zonder problemen hun geld terugkrijgen, maar de meeste vrouwen schamen zich hiervoor en zien hun geld verloren gaan.

Werkloosheid
Asaad begon haar campagne op de netwerksite Facebook. Hoewel ook de pers een mannelijke aangelegenheid is, kan ze in Saoedi-Arabië op heel wat belangstelling rekenen. Eigenlijk bestaat er al een wet die vrouwen toelaat om in lingeriezaken te werken, maar die wordt nog steeds niet toegepast. Hoewel hier geen officiële reden voor gegeven wordt, heeft het ongetwijfeld iets te maken met de werkloosheidsgraad in het land. Een hoop mannen zouden immers op straat komen te staan, terwijl nu al dertien procent van de mannelijke bevolking werkloos is. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiehuis Agatha Christie open voor publiek


Vakantiehuis Agatha Christie open voor publiek


De Engelse vakantievilla waar Agatha Christie haar zomers doorbracht en voorlezingen hield uit haar detectiveromans, is opengesteld voor het publiek.

Er is twee jaar aan de restauratie van het huis gewerkt. Nu ziet het er weer precies zo uit als in de jaren vijftig. De boeken, papieren, bloemen en dozen bonbons staan en liggen er net zo bij als toen Christie gebruikmaakte van het huis in de buurt van Dartmouth in het zuidwesten van Engeland.

De schrijfster kocht het huis in 1939 en bracht er haar vakanties door tot 1959. Negen jaar geleden schonk de familie van Christie het aan een stichting, maar tot nu toe was alleen de tuin toegankelijk voor het publiek. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driejarig meisje opgevoed door hond


Driejarig meisje opgevoed door hondHulpverleners hebben in Rusland hebben een nare ontdekking gedaan: een driejarig meisje bleek opgevoed te zijn door de hond. Madina werd naakt op de grond naast de hond aangetroffen met een hondenbot in haar mond. Verontruste buren hadden de hulpdiensten verwittigd. Dat schrijft de Britse krant Daily Mail.

Warmte en aandacht
Het driejarig meisje leefde samen met haar 23-jarige moeder in een flatje. De vader van Madina verliet het gezinnetje vlak na de geboorte. Mama Anna keek nauwelijks om naar haar dochtertje en was soms een paar dagen spoorloos. Madina zocht dan maar aandacht en warmte bij de hond.

Toen het meisje gevonden werd, kon ze alleen maar ja en neen zeggen. Ze speelde ook nauwelijks met andere kinderen omdat ze die letterlijk van zich afsloeg. De honden bleken Madina's beste vrienden. De peuter nam dan ook hun gewoontes over en gromde als er mensen te dicht in haar buurt kwamen.

Fysiek en mentaal in orde
Mama Anna zorgde er ook niet voor dat het meisje een normale opvoeding kreeg. Zo at Madina vaak van de grond samen met de honden, terwijl Anna zelf aan tafel zat. Ondanks alle onthutsende feiten houdt Anna vol dat ze goed voor haar dochter zorgde.

Madina is ondanks haar verwaarlozing fysiek en mentaal wel in orde en werd inmiddels opgevangen door de kinderbescherming. (br.hln)
» Reageer (0)
25-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is het decolleté van de eeuw


Dit is het "decolleté van de eeuw"


http://www.hitzonly.com/wp-content/uploads/2007/04/scarlet-johanson-with-a-new-boyfriend.jpg


Deze decolleté van actrice Scarlett Johansson is tot "decolleté van de eeuw" uitgeroepen.


De foto's werden gemaakt tijdens de Golden Globe Awards van 2006. Johansson droeg er een vrij simpele, knalrode outfit, die tegelijk (of net daardoor?) de borsten van de actrice in de schijnwerpers zette.

De kijkers van tv-zender VH1 konden de outfit van sexy Scarlett wel smaken en verkozen het decolleté tot opwindendste ooit. (br.Gazet van Antwerpen)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op drie draagt langer dan vier dagen zelfde beha


Een op drie draagt langer dan vier dagen zelfde beha


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/MarliesDekkers3.jpg


Amper een op de tien vrouwen draagt dagelijks een frisse beha. Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek onder tweeduizend vrouwen. Lingeriefabrikanten noemen het vies, maar uit medische hoek klinken veel minder bezwaren. 'Overdreven hygiëne is een ziekte van deze tijd.' Eline Bergmans

Maar liefst 59 procent van de vrouwen draagt een beha twee tot drie dagen lang. Achttien procent doet vier tot vijf dagen met hetzelfde kledingstuk. Veertien procent - vooral tieners - neemt het helemaal niet zo nauw met de frisheid van lingerie en draagt de beha langer dan zes dagen voor hij in de wasmand belandt. Vrouwen in de vijftig zijn dan weer hygiënischer: ongeveer dertien procent trekt elke dag een schoon exemplaar aan, zo blijkt uit een bevraging van 2.000 vrouwen door het Nederlandse onderzoeksbureau Gfk in opdracht van het modevakblad Textilia .

'Vies', vindt Marijke d'Exelle, communicatieverantwoordelijke in België voor lingerieketen Hunkemöller. Twee tot drie dagen is volgens haar een goed gemiddelde. 'Natuurlijk is het verversen afhankelijk van het huidtype en de hoeveelheid zweet die iemand produceert. Ook het seizoen speelt een rol,' zegt d'Excelle. Ook Anne Van Coppernolle van lingerieproducent Van De Velde (van ondermeer Marie Jo) vindt dat het verversen van je beha van persoon tot persoon afhangt. 'Vergelijk het met je haren wassen,' zegt Van Coppernolle. 'De ene vrouw doet het iedere dag terwijl iemand anders twee keer per week voldoende vindt. Maar een keer in de zes dagen van beha wisselen, vind ik aan de krappe kant.'

Bij Hunkemöller worden per beha gemiddeld twee à drie slipjes verkocht. 'De meeste vrouwen houden van setjes, dus kopen ze enkele onderbroekjes op reserve', zegt Marijke d' Exelle. 'Onze verkoopsters raden klanten aan om elke drie dagen van bustier te wisselen. Dat is ook ideaal voor de kwaliteit van de lingerie.' In tegenstelling tot wat vele vrouwen geloven, is vaak wassen niet slecht voor de levensduur van je beha's. 'Het is wel belangrijk om een beha op de juiste manier te wassen: liefst een korte handwas met een klein beetje wasmiddel in lauwwarm water.'

Opvallend in het Nederlandse onderzoek is dat hoogopgeleide vrouwen het minder nauw nemen met behahygiëne dan vrouwen met een lagere opleiding. Van de hogeropgeleiden doet 40 procent vier dagen of langer met dezelfde beha, tegen 23 procent van de lageropgeleiden. Ook dat aspect hangt volgens Anne Van Coppernolle van Van De Velde samen met het persoonlijke aspect. 'Lageropgeleiden hebben vaker een fysieke job en vervangen daarom sneller hun beha,' zegt Van Coppernolle.

Vanuit medische hoek is er weinig bezwaar tegen het niet dagelijks verversen van je beha. Volgens Frank Van Laer, verpleegkundige en ziekenhuishygiënist in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen, hangt het er in de eerste plaats van af hoe je hygiëne definieert. 'Sociale redenen zoals geurtjes vermijden, zijn de hoofdzaak om regelmatig van beha te wisselen. Je kunt er moeilijk een algemene regel op plakken, maar iedere dag je beha verversen is alleszins verkwistend. Het is geen zone waar je veel last hebt van transpiratie en aan een onfrisse beha zijn ook geen gezondheidsrisico's verbonden. overdreven hygiëne wel een ziekte van deze tijd.' (br.het Nieuwsblad)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorgeefstokjes


Doorgeefstokjes


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/stokjes.jpg


Ik heb het doorgeef stokje gekregen van
 Swiepke , Kathleen , Brigitte, Mieke, Alix , Marro ...waarvoor mijn dankHet is de bedoeling om dit stokje aan 4 personen door te geven ...ik denk dat zowat iedere blogger van skynet, seniorennet en bloggen  de revue gepasseerd is ...ik wil ook geen onderscheid maken  omdat jullie allemaal mijn vrienden zijn... de personen die nog geen stokje hebben gekregen en er ook graag eentje hebben mogen hem meenemen.

Het is de bedoeling dat jullie naar de 4de map met afbeeldingen gaan op jullie pc, en dan daaruit de 4de foto op jullie blog plaatsen.Bij mij is het deze foto


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/gegroet.jpg


ware vriendschap is moeilijk te omschrijven
ware vriendschap is een uniek gevoel
een gevoel die je hele leven bij zult blijven
en belandt niet in een modderpoel

ware vriendschap kan niet zomaar verzanden
ook niet bij ruzie of een misverstand
ware vriendschap zal daar nimmer op stranden
vergiffenis houdt de overhand

ware vriendschap zit diep van binnen
koester het als een ruwe diamand
ware vriendschap kan je niet slijpen of ontginnen
zo mooi en fijn als zuiver zilverzand

ware vriendschap is puur en wederzijds
is niet gebonden aan een grens
ware vriendschap overleefd de tand des tijds
bij ware vriendschap ben je een rijk mens
» Reageer (0)
24-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend bij celebs: afvallen met hypnose


Trend bij celebs: afvallen met hypnose
Lily Allen ging van maatje 42 naar 36 dankzij hypnose.
Lily Allen ging van maatje 42 naar 36 dankzij hypnose.
De Britse zangeres Lily Allen ging van maatje 42 naar 36 dankzij hypnose. Maar ook talloze WAG's en andere celebs danken hun slanke lijn aan deze nieuwe therapie, het zou de dieettrend van 2009 worden. De Britse hypnotherapeute Susan Hepburn zegt dat het in 98 procent van de gevallen succesvol is.

Onderbewuste
Susan Hepburn begeleidt heel wat celebs bij het afvallen. "Het gebeurt allemaal via mond-aan-mond reclame. Maar ik mag geen namen noemen. Zelf haat ik diëten, ze werken gewoon niet. Wat ik doe, lijkt er helemaal niet op. Het is een manier om een bepaalde gedachte in iemands hoofd te stoppen. Als je meer wil sporten of gezondere keuzes maken, stop ik dat in je onderbewuste. Ik doe je geloven dat je kan afvallen."

Slechte gewoonten verwijderen
Hepburn verwijdert 'bestanden' in je onderbewuste, bijvoorbeeld slechte eetgewoonten die je in je jeugd ontwikkelde. "Mijn techniek werkt bij bijna alles. Ik help ook voetbalploegen beter presteren en heb zelfs iemand genezen van een banaanfobie." Tijdens een sessie van een uur praat ze over je eet- en sportgewoonten. Maar Hepburn geeft je ook tips over hoe je je metabolisme een boost kunt geven. "Je kunt bijvoorbeeld met je armen zwaaien als je wandelt. Het maakt ze steviger. Of snij je kaas in heel dunne sneetjes. Zo heb je dezelfde smaak, maar neem je minder calorieën op."

Droomlichaam
Tijdens de sessie helpt ze je eerst te ontspannen, waardoor je het gevoel krijgt dat je gaat zweven. Vervolgens prent ze je in dat je alleen zult eten wanneer je honger hebt, te stoppen wanneer je voldaan bent en te genieten van sport. Op voorhand moet je ook een voorbeeld geven van je droomlichaam, tijdens de sessie prent de therapeute het beeld van deze persoon bij je in.

Jezelf hypnotiseren
Vervolgens krijg je ook instructies hoe je jezelf kunt hypnotiseren. Thuis moet je dan dagelijks een kwartiertje relaxatieoefeningen doen waarbij je je droomlichaam visualiseert. Je krijgt ook een lijst met tips: bijvoorbeeld het schrappen van alcohol en het verwijderen van alle weegschalen in huis. Als laatste hou je een eetdagboek bij waarin je alles noteert wat je eet. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yves Saint Laurents : Veiling van de eeuw


Yves Saint Laurents 'Veiling van de eeuw' begint met record

De sculptuur Madame L.R van de Roemeen Brancusi.
De sculptuur Madame L.R van de Roemeen Brancusi.


Op de openingsavond van de driedaagse "veiling van de eeuw", de veiling van de kunstverzameling van wijlen de modekoning Yves Saint Laurent, is meteen een record gevestigd: een sculptuur van de Roemeense modernist Constantin Brancusi (1876-1957), Madame L.R (gemaakt tussen 1914 en 1917), werd afgeklopt op meer dan 29 miljoen euro.

Ook een werk van Matisse bereikte, met 32 miljoen euro, een recordprijs. Meteen daarna volgde evenwel een anticlimax. Een ander topwerk uit de collectie, het schilderij Instruments de musique sur un guéridon (Muziekinstrumenten op een pronktafeltje) van Pablo Picasso, vond geen koper omdat het minimumbedrag van 25 miljoen euro niet werd bereikt.

Christie's
De veilingavonden in het Grand Palais in Parijs worden georganiseerd door het Britse Christie's. Yves Saint Laurent en zijn levensgezel Pierre Bergé vergaarden zich op een halve eeuw tijd een 730 artefacten tellende kunstcollectie die een geschatte waarde heeft van zo'n 300 miljoen euro.

Onder het aanbod zit schilderwerk van onder anderen Edouard Manet, Paul Cézanne, Henri Matisse en Picasso, maar ook exclusieve wandtapijten, designmeubelen en zelfs vergulde zilveren bokalen uit het bezit van het voormalige (Britse) koningshuis van Hannover. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijks omelet als ontbijt verlaagt je cholesterol


Dagelijks omelet als ontbijt verlaagt je cholesterol
Door elke dag te starten met een ei, verhoogt je cholesterol niet, maar daalt hij net. Onderzoekers beweren namelijk dat eieren hetzelfde effect hebben als bloeddrukverlagende pillen.

Omelet
Onderzoekers ontdekten dat eieren tijdens de vertering proteïnen produceren die hetzelfde effect hebben als krachtige bloeddrukverlagende medicijnen. Enkele weken geleden bleek nog dat eieren helemaal niet het risico op hartaanvallen verhogen, iets wat lang gedacht werd. Nu blijkt dat ze goed zijn voor je hart en bloeddruk. Vooral een omelet is volgens de wetenschappers succesvol bij het verlagen van je cholesterol. De onderzoekers zeggen wel dat er nog meer onderzoek moet gebeuren.

Ook kaas is goed
Verder blijkt nog uit een ander onderzoek dat het eten van kaas en andere calciumrijke producten het risico op darm- en andere kankers aan verteringsstelsel kan beperken. Vrouwen die het meeste calcium opnamen, hadden 23 procent minder kans op darm- en maagkanker dan degenen die het minst van de stof aten. Bij mannen was het effect minder merkbaar, bij hen beperkte het eten van calcium het risico op de ziekte met slechts 16 procent. Deze personen aten meer dan 1.500 milligram per dag. Een stuk kaas van 100 gram bevat ongeveer 720 milligram calcium. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen geen kaart kunnen lezen


Waarom vrouwen geen kaart kunnen lezen

Ik wel ...!
De clichéverschillen tussen de geslachten werden nogmaals bevestigd door nieuw onderzoek. Het ontdekte namelijk waarom vrouwen geen kaart kunnen lezen en mannen meer kans hebben dingen te verliezen.

Hersenhelften
De onderzoekers toonden aan mannen en vrouwen foto's met kunst. Zo ontdekten ze dat wanneer iemand een beeld apprecieert, een bepaald gebied in de hersenen geactiveerd wordt. Maar bij vrouwen en mannen is dat deel verschillend. Bij mannen wordt slechts de rechterhersenhelft geactiveerd, bij vrouwen beide. De linkerkant van de hersenen controleert gedetailleerde, gesloten observatie. Terwijl de rechter beter is in het coördineren. Daarmee ondersteunt dit onderzoek dat mannen beter zijn in oriëntatie, terwijl vrouwen zich meer bewust zijn van de objecten rond hen.

Mannen- en vrouwenwerk
De onderzoekers speculeren dat deze verschillen in de hersenen ontstaan zijn in de vroege evolutie van de mens. Jagen is traditioneel een mannenwerk, het vergt coördinerende vaardigheden om dieren te lokaliseren. Vrouwen hadden vroeger de taak fruit te verzamelen, daarvoor moesten ze zich heel bewust zijn van hun omgeving. (br.hln)
» Reageer (0)
23-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat mannen niet kunnen weerstaan


Wat mannen niet kunnen weerstaan


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/sexy.jpgLang haar is altijd onweerstaanbaar voor mannen: losjes gedragen, proper gewassen. Klaar!


Draag wat je flatteert, en je kan niks fout doen.

Lingerie scoort altijd, zeker als je je er goed en sexy in voelt.


http://www.fashion.nl/getImage.aspx?imageid=315cc4fb-9641-4f84-922c-c93959b99b1b
Hoge hakken verlegt de aandacht naar de benen.


"Mannen zijn niet zo moeilijk, want ze denken maar aan een ding." Een veel gehoorde en even vaak bevestigde uitspraak. Maar mannen zijn niet de domhoofdige bonobo's waarvoor ze versleten worden, en sommige dingen maken wel degelijk het verschil. Je (toekomstige) geliefde zal het misschien niet (onmiddellijk) bewust opmerken, maar de onbewuste effecten zijn minstens zo belangrijk. Dus, wat merken mannen wél op?

Steve Santagati schreef er een boek (The Manual, een handleiding tot mannen) vol over. "De eerste indruk is nog altijd de eerste indruk. Met je persoonlijkheid zal je hem niet aantrekken als er ook geen verzorgd plaatje bij hoort."

1) Lingerie
Het hoeft niet duur te zijn, zolang het niet doet denken aan oma's of in pakketjes verkocht wordt. Hij vindt het sexy, zeker als jij het sexy draagt. Vele vrouwen voelen zich anders als ze mooie lingerie dragen, en zeggen zelfs met meer zelfvertrouwen rond te lopen. Dát effect toont dat je lingerie bij je past. Voor mannen maakt het niet zoveel uit wát je draagt, al zijn ze minder fan van beha's met veel kant.

2) Schoenen
Eigenlijk gaat het niet om de schoenen zélf, behalve als het om (hoge) hakken gaat. Mannen zijn er wild van omdat het je benen én kont sexy toont. Voor de rest zien ze echt niet welk merk je draagt, en hoe elegant de lijn is? ze zien echter wél wat je houding is en wat je uitstraalt, en dat is uiteindelijk deels afhankelijk van de schoenen die je draagt.

3) Je kapsel
Ze merken misschien nauwelijks dat het geknipt is, maar dat betekent niet dat ze er niet om geven. Integendeel. Kleur en coupe zijn echter niet belangrijk, wel dat het proper is. Liefst lang, en een beetje warrig. Simpel is goed genoeg, al moet je saai (en kort) absoluut vermijden.

4) Jurken
Eén gouden regel: kies er eentje dat je 'troeven' accentueert. Wie klein is, focust op hakken; wie wat kilootjes te verbergen heeft, kiest voor iets losser zodat niet elk detail duidelijk is zonder de vormen volledig te verstoppen. Ook een hit: jurken waarin je kont niet 'vast' zit. Wie groot is, zou voldoende huid moeten bedekken én gaat beter voor langere jurken.

5) Sexy boven- en ondergoed
Topjes die wat decolleté tonen, slips of strings die onweerstaanbaar zijn: elke vrouw zou er minstens een paar van in huis moeten hebben.

6) Bril
In een modieus exemplaar, waarin je ogen goed te zien zijn en dat goed onderhouden is, ben je sexy. Punt.

De rest kan mannen niet schelen. Het merk, het mode-kleur of net niet, de snit... dat speelt allemaal geen rol. Netjes, verzorgd en een tikje (of twee) sexy, meer moet dat niet zijn.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hond op fiets steelt harten van Japanners


Hond op fiets steelt harten van Japanners


"Kijk daar, een hond op een fiets!" De Japanners vinden het te gek en ook op YouTube is de fietsende dalmatiër populair.

De hond voerde zijn kunstje op voor een Japanse televisiezender. Dotty kruipt gewoon op een kinderfietsje en duwt op de trappers. De hond heeft wel steunwieltjes nodig maar doet het fantastisch. De viervoeter op twee wielen rijdt vrolijk door de straten en krijgt het gezelschap van andere fietsers en dolenthousiaste kinderen. (br.hln)
» Reageer (0)
22-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oefeningen voor een mooiere kont

Oefeningen voor een mooiere kont


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/kont.jpg

Veel vrouwen dromen van goed gevormde billen, maar velen zijn onzeker over dit lichaamsdeel. We geven je enkele oefeningen zodat je een mooi gevormde kont krijgt waar iedereen jaloers op is. Goed nieuws: ze nemen helemaal niet veel tijd in beslag.

Consequent
Verschillende spieren vormen je kont, maar de belangrijkste is de 'gluteus maximum'. Je kan verschillende types van oefeningen uitvoeren, het belangrijkste is dat je hiermee consequent bent. Je moet ze niet elke dag doen, maar wel minstens drie keer per week. Je kan de oefeningen ook combineren met andere, zodat je ondertussen je hele lichaam traint.

Oefeningen
- Ga op je handen en knieën op de grond zitten, hou je rug recht. Strek één been volledig en hef het met gestrekte tenen naar achter. Ga hierbij een beetje hoger dan je ruggengraat. Wanneer je het hoogste punt bereikte, laat je je been rustig zakken naar je startpositie. Herhaal dit minstens 12 keer, verwissel dan van been.

- Deze oefening lijkt erg op de vorige, maar je voert hem met een gebogen knie uit. Wissel weer na 12 keer van been.

- Vertrek weer van dezelfde houding, met je handen en knieën op de grond. Deze keer hef je je been met gebogen knie langs de zijkant omhoog. Je moet de beweging traag uitvoeren. Herhaal dit minstens 12 keer en wissel dan van been.

- Vertrek vanuit een staande positie, recht je rug en zoek met je handen steun bij een muur of reling. Hou één been recht en span je bilspieren op. Vervolgens doe je je been naar achter terwijl je het gestrekt houdt. Je bovenlichaam mag niet bewegen en je tenen moeten gestrekt zijn. Herhaal dit 12 keer en wissel dan van been.

Voor een meer complexe workout kun je deze oefeningen combineren en telkens twee of drie sets ervan uitvoeren. Na afloop krijg je een brandend gevoel in je bilspieren. Maar dat is niet erg, het is zelfs een bewijs dat je goed bezig bent. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alaaf
http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/carnaval-6.jpgalaaf

ik knijp de katjes in het donker
want  het is alaaf en carnaval
nu mag ik mijn arm om anderen slaan
het hele jaar niets van dit al

 
Ik huppel en dans de hele avond
draai in ’t café mijn rondje
en knijp zo stiekem zacht
in menig strak mannen kontje

 
verdwaast loer ik dan om me heen
zing hard lang leve de leut
mijn stem wordt langzaam schor
en ik word een klein beetje teut

 
gezelligheid zonder horloge of tijd
de zorgen opzij en even alleen pret
mij zien ze niet voor een uurof zes
dan ga ik pas naar bed
» Reageer (0)
21-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Jackson bereidt terugkeer voor


Michael Jackson bereidt terugkeer voor


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/michael-jackson.jpg


De zelfverklaarde King of Pop Michael Jackson bereidt met een reeks concerten in Londen zijn terugkeer op de muziekbühne voor, meldden zaterdag Britse media.

Voor in totaal een dertigtal optredens in de Londense 02-arena zou Wacko Jacko, wiens financiële toestand niet al te bijster florissant is, zo’n 45 miljoen pond (50 miljoen euro) opstrijken, schrijft The Telegraph.

De kranten The Times, The Sun en de Daily Mail hebben het over anderhalf miljoen pond (1,7 miljoen euro) per concert (en als er dat inderdaad dertig worden, heb je 45 miljoen). Alle kranten geven aan dat de deal het resultaat is van 'maandenlang geheim overleg' met organisatoren.

Geheel in de stijl van de nu 50-jarige zanger van wereldsuccessen als Thriller wordt de concertenreeks, die vermoedelijk in juli wordt afgetrapt, de Greatest Comeback in History genoemd.

Jackson zou voor Groot-Brittannië in plaats van de Amerikaanse heimat kiezen omdat hij in Europa nog steeds zeer populair is.

Met 30 concerten in de O2 zou Jackson het record van Prince (ex-Tafkap), 21 concerten, breken. Wacko Jacko zou ook het record voor de toegangsprijzen breken: dat ligt momenteel op 500 pond, bedrag dat mensen bereid waren op te hoesten voor niemand minder/meer dan Barbra Streisand.

De laatste concertenreeks van Jackson in Groot-Brittannië dateert van 1997 - de History Tour.

Voorlopig is deze Grootste Terugkeer Ooit nog officieus. Over enkele weken zou officieel met het voor velen heuglijke nieuws worden uitgepakt. (br.het Nieuwsblad)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Celsius: werkt het echt?


Nieuw vermageringsdrankje Celsius: werkt het echt?Katie Holmes ontvangt van haar bodyguard een flesje Celsius.
Katie Holmes ontvangt van haar bodyguard een flesje Celsius.


Amerikaanse celebs zijn er dol op: Katie Holmes en Lindsay Lohan werden gespot met een blikje Celsius in hun hand. Dit drankje belooft je lichaam te stimuleren om 100 calorieën extra te verbranden. Maar werkt dit zogenaamde wondermiddeltje ook echt?

Hoe werkt het?
Het nieuwe vermageringsdrankje Celsius is niet meteen goedkoop. Je betaalt ongeveer 40 euro voor een kratje van 24 blikjes. In tegenstelling tot andere vermageringsdrankjes, zou Celsius je metabolisme stimuleren. Celsius bevat groene thee, gember, cafeïne, taurine, guarana en vitamines. Het helpt je in de eerste drie uur nadat je het dronk 100 calorieën extra te verbranden. Als je in combinatie met drankje sport, zou het nog meer effect hebben.

Bijwerkingen
Je moet er wel enkele bijwerkingen bij nemen, aldus de Britse journaliste Charlotte Martin die Celsius uittestte. "Meteen nadat ik het blikje op had, begon ik te beven. Na een uurtje werden mijn benen slap. Mijn handen beefden zo dat ik niet langer kon typen, werken ging dus niet meer. Vervolgens kreeg ik het ontzettend warm en een benauwd gevoel, gevolgd door hartkloppingen en kortademigheid. Ook mijn humeur veranderde, ik had weinig weinig geduld en vond het moeilijk me te concentreren. Zelfs 's avonds voelde ik de effecten nog, slechts om 3 uur 's ochtends raakte ik in slaap. Terwijl ik om 11 uur 's ochtends Celsius had gedronken. Ik vind diëten en minder snoepen minder een kwelling dan dit drankje."

Niet zonder sport
Huisarts Carol Cooper: "Ik had de bijwerkingen niet verwacht die Charlotte voelde. Maar dit kan komen doordat ze gevoeliger is voor cafeïne dan andere mensen. Maar zowel cafeïne en guarana stimuleren je metabolisme en geven je meer energie. Ik vrees wel dat het drankje zijn beloftes niet zal kunnen inlossen. Je zult volgens mij niet vermageren van Celsius als je het niet combineert met sport."

Stimulerende stoffen
Diëtiste Amanda Ursell: "Dit product belooft je meer energie en alertheid te geven. Het bevat 200 mg cafeïne, dat is behoorlijk wat, Red Bull bevat 'slechts' 80 mg. Guarana behoort tot dezelfde familie als cafeïne, wat maakt dat je wel heel veel stimulerende stoffen in één drankje hebt. Het kan je helpen te vermageren omdat je hart er sneller van gaat slaan. Maar Celsius is alles behalve gezond, ik raad het af. Zeker als je meerdere blikjes op één dag drinkt, loop je veel risico's."  http://img16.imageshack.us/img16/4001/celsius.jpg


Meer informatie over het drankje vind je op www.celsius.com (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.140 jaar oude kreeft mag terug naar oceaan


140 jaar oude kreeft mag terug naar oceaan


http://img25.imageshack.us/img25/3171/kreeftc.jpgEen 140 jaar oude kreeft die onlangs van de pot werd gered in een New Yorks restaurant, keert terug naar de Atlantische Oceaan.

Craig, zoals de kreeft werd gedoopt, werd tot dusver in een aquarium te kijk gezet voor de klanten van het Halu Japanse Restaurant & Grill in Brooklyn.

Het negen kilo wegende schaaldier wordt in de Atlantische Oceaan gezet in de staat Maine, in het noordoosten van de VS. (br.hln)» Reageer (0)
20-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appels bestrijden borstkanker


Appels bestrijden borstkanker


http://img407.imageshack.us/img407/4860/appels1le0.jpg


Eén appeltje per dag houdt niet enkel de dokter weg, maar ook borstkanker. Onderzoek aan de universiteit van New York bewijst dat appels de groei van borsttumoren, doen vertragen.

Onderzoek
De proefdieren die één appel per dag kregen, zagen hun tumor minder snel groeien. Bij de groep die er geen kreeg, nam de groei met 81 % toe. Hoe meer appels er werden toegediend aan de ratten, hoe minder snel tumors doorbraken. Met een dagelijkse inname van 6 appels per dag, ontwikkelden slechts 23 procent een tumor.

Antioxidanten
"Niet alleen treden er minder tumors op", besluit Professor Rui Hai Liu. "De kwaadaardige cellen groeien minder snel, zijn ook kleiner en minder kwaadaardig. Appels bevatten enorme hoeveelheden flavonoïden. Deze antioxidanten zijn uiterst belangrijk, dat toont ook deze studie aan".

Fruit
Naast appels, zitten deze stoffen ook in appelsienen, druiven, aardbeien, pruimen en bananen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemelse chocolademelk

Hemelse chocolademelk
Ingrediënten voor 2 koppen:

180 ml volle melk
40 ml room (40%)
80 g fondantchocolade, in stukjes gesneden

Bereidingswijze:
Kook de melk op met de room. Doe er de chocolade bij en roer tot alle stukjes opgelost zijn.

Schenk de chocolademelk in vanaf een hoogte zodat er lucht in de melk komt. Dat komt de smaak ten goede.

Tip:
Wil je een extra smaakje, dan kun je kaneelstokjes, gember, chili, kardemom of steranijs laten meekoken in de melk. Die moet je wel verwijderen voor je de chocolade toevoegt.  (br.nina)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alles en iedereen schiet ik voorbij


alles en iedereen schiet ik voorbij
op dat stalen ros van mij
rond en rond gaan de pedalen
om alles en iedereen in te halen
auto's, trams of pizzakoerier
ik passeer ze snel en met veel plezier
links voorbij, rechts voorbij, was dat 'n rood ?
ik heb nog nooit in m'n leven zoveel gevaar gesticht
over de stoep... door het plantsoen
ik kan er ook echt niets aan doen
oeps, 'n tram die gaat niet voor me opzij
ach, ik ben er al weer voorbij...
ik voel m'n hart in m'n keel kloppen
want ik kan echt niet meer stoppen
dit is het einde van het lied
want m'n remmen doen het niet!» Reageer (0)
19-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen lopen gemiddeld 51 jaar op hoge hakken

Vrouwen lopen gemiddeld 51 jaar op hoge hakken


http://img171.imageshack.us/img171/7797/64611533tv6.jpg


Een vrouw wandelt gemiddeld 51 jaar op stiletto's, dat blijkt uit een recent Brits onderzoek. Ze begint ermee op haar 12de en bergt haar hoge hakken pas op wanneer ze 63 is.

Evolutie hakken
De gemiddelde vrouw begint met haar eerste paar hoge hakken op 12 jaar. Wanneer comfort begint te primeren, dit gebeurt meestal op haar 63ste, dan pas bergt ze haar stiletto's voorgoed op. De meeste vrouwen starten met een laag hakje van 2,5 centimeter. Als ze 23 is, stijgt de hoogte van haar stiletto's tot 10 centimeter. Deze daalt wanneer een vrouw tussen de luiers zit, omdat ze dan achter haar jonge kinderen moet hollen, om daarna terug te stijgen. Eens ze bijna de kaap van 50 bereikt, zakt de hoogte van haar hakken voorgoed tot 5 centimeter.

Grote impact
De liefde tussen vrouwen en stiletto's komt tot een einde door ouderdom en broosheid van de botten. Onderzoeker Ed Watson: "De beslissing om je hoge hakken voor goed op te bergen, kan een zelfde psychologische impact hebben op vrouwen als het pensioen op mannen heeft. Het is een moment waarop ze moet toegeven dat ze ouder wordt. Vrouwen willen dit zo lang mogelijk uitstellen, dat is vanzelfsprekend. Maar bij iedereen komt een tijd waarop je moet toegeven dat je niet meer zo stevig op je benen staat als vroeger." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celine Dion -TitanicCeline Dion -Titanic

Om haar te beluisteren druk op de foto» Reageer (0)
18-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen gruwelen van sokken in sandalen

Vrouwen gruwelen van sokken in sandalen
Sokken in sandalen blijven voor vrouwen nog steeds de grootste modeblunder die een man kan begaan. Dat blijkt uit een enquête van Fashionata.be bij 856 vrouwen.

Koude voeten
30 procent van de vrouwen vindt dat sokken in sandalen de grootste modeblunder is bij mannen. Ze stellen vooral vragen bij de reden: "Hebben mannen last van koude voeten als ze sandalen dragen?"

Gouden ketting
Verder vinden vrouwen mannen met overdreven prints op T-shirts (21 procent) of met string belachelijk. Witte sokken eindigden op de vierde plaats met 20 procent en een te strakke jeans op de vijfde met 8 procent. Blijkbaar moet denim goed zitten, maar mag een broek niet te veel onthullen. Ook blijken mannen met gouden ketting en borsthaar dat uit het hemd komt piepen niet goed te scoren. De mannen reageerden nogal fel op de resultaten: "Wij dragen waar we ons goed in voelen, dat is belangrijker dan wat vrouwen ervan denken". (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slim dekbed doet vrijen

Slim dekbed doet vrijen
Een dekbed als afrodisiacum. Textielbedrijf New Edge brengt als eerste de 'kama-sousdrap' op de markt: een dekbedovertrek, boordevol essentiële oliën die prikkelend werken.

Oliën
Het overtrek bevat duizenden onzichtbare microcapsules waarin essentiële oliën als gember, Ylang Ylang, sandelhout, rozenhout en kaneel, opgeslagen zitten. Doordat deze met de huid in aanraking komen, geven ze hun weldaden af.

Bedenker van het intelligente textiel, ook wel cosmetotextiel genoemd, is Christophe Joly. "Al zes maanden werken we aan het concept", vertelt hij. "We werken samen met één van de grootste labo's in Frankrijk, waar het product ruim werd getest en gecontroleerd".

Succes
Na twintig wasbeurten verliest het dekbed aan kracht. Nadien is het te gebruiken als een gewone overtrek. Het ding is verkrijgbaar in vier kleuren en wordt in Frankrijk gefabriceerd. Reeds 30.000 lakens zijn al via internet verkocht. De Kamasousdrap kost 19 euro, wat niet meteen duur is voor een zinnenprikkelend speeltje.

Hoofdkussen
Wie een nachtje zonder seks wil, kan evengoed opteren voor een andere variant: de Séréni-tai. Deze kussenhoes bevat relaxerende oliën die je een goede nachtrust garanderen.

Sporters
De sector van 'cosmetotextiel' staat nog maar in de beginschoenen. In het geval van de Franse markt voorspelt Joly tegen 2015 een stijging van 25% . Zo zou binnenkort ook aan de sporters worden gedacht met 'verfrissend' textiel op basis van munt. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.L'Oréal lanceert crisismake-up

L'Oréal lanceert 'crisismake-up'
Het cosmeticamerk L'Oréal brengt binnenkort een goedkopere collectie uit om zo de economische crisis de baas te kunnen. Dat maakte topman Jean-Paul Agon bekend bij een toelichting op de jaarcijfers.

Sneller groeien
L'Oréal hoopt op deze manier dit jaar sneller te groeien dan de markt. Het bedrijf deed geen verwachting voor de resultaten in 2009, maar Agon benadrukte dat "de situatie in de eerste helft van het jaar moeilijk zal zijn."

Onzekerheid
Hoeveel goedkoper de make-up en cosmeticaproducten dan zullen zijn, werd niet medegedeeld. Of dat ook tot een kwaliteitsverlies zal leiden is al evenmin duidelijk. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinead O'Connor - don't cry for me argentina


Sinead O'Connor -

Om het mooie don't cry for me argentina

te beluisteren druk op de foto


.


» Reageer (0)
17-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het waaien van de windDe afbeelding “http://z.about.com/d/beauty/1/0/o/9/AnnaParis01.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


In het waaien van de wind
klinkt gefluister, een verhaal
dat langzaam zijn weg vindt
tussen gedachten zonder moraal

Bij deze kan ik je vertellen:
het splitst mijn ziel in twee
De ene kant gaat overhellen,
de andere zijde wil niet mee


Gevangen stap ik doelloos
door die eindeloze wind
en mijn ziel kan niet beslissen
welke kant het nu de beste vindt» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf romantische fouten die we steeds maken


Vijf romantische fouten die we steeds maken

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Als het op hartzaken aankomt, is dat niet het geval en leren we niet altijd uit onze misstappen uit het verleden. Vandaar: de vijf grootste relatiefouten waar we geen lessen uit schijnen te trekken.

1. Hem terug nemen
Stel: je maakt de relatie uit omdat hij een totale smeerlap is. En toch blijft er nog een zwak plekje branden voor hem. Je denkt aan de goede tijden en bovendien is het niet leuk opnieuw single te zijn.

Heel vaak beginnen we opnieuw met dezelfde die ons lelijk heeft gekwetst of met wie het eigenlijk niet zo snor loopt. Kunnen we dan zo moeilijk 'nee' zeggen?

2. Hij of zij is de ware
Je ontmoet iemand en meteen voel je de vlinders fladderen. Je voelt de spanning en denkt 'de enige en de ware' gevonden te hebben. Singles durven zich nogal eens snel te laten meeslepen en ontmoeten hun 'grote liefde' wel enkele malen per jaar. Waarom laten we ons zo snel in absolute vervoering brengen?

3. Bedrogen en belogen worden
Is het niet verschrikkelijk in een relatie te vertoeven waarin je telkens belogen wordt? Het erge is dat meestal iedereen rondom jou op de hoogte is, behalve jij zelf. Vaak denken we dat een leugentje een alleenstaand gegeven is, terwijl we misschien wel vaker belogen worden?

4. Hij zal veranderen
Waarom blijven we bij hen die ons onjuist of smerig behandelen? Omdat we denken hem ooit te veranderen? Vergeet het, waarom beseffen we niet dat het vaak veel beter is om alleen te blijven dan te daten met iemand die het niet waard is?

5. Seks verbindt ons emotioneel
Verwar fysieke intimiteit niet met emotionele verbondenheid. Tussen de lakens en in het heetst van de strijd, durven we al eens te denken dat de ander zich net zo emotioneel verbonden voelt. Hebben we seks, denken we dat de relatie zich sowieso zal verdiepen en ons emotioneel zal verbinden. De pijn is des te groter als die verwachtingen niet ingelost worden. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aliens leven overal rond ons


"Aliens leven overal rond ons"

Misschien moeten we helemaal niet naar UFO's zoeken. Aliens kunnen overal rondom ons leven.


Misschien moeten we helemaal niet naar UFO's zoeken. Aliens kunnen overal rondom ons leven.
Vergeet Marsmannetjes, buitenaards leven kan zich overal rondom ons en zelfs in ons bevinden. Dat zegt de Amerikaanse kosmoloog Paul Davies in de Daily Mail. Hij gelooft dat een vreemde levensvorm, die we helemaal niet kennen, op onze planeet kan leven. Dat kan diep onder de zee zijn, maar zelfs in ons eigen lichaam.

Onopgemerkt
De man droomt ervan om zelf een vreemde levensvorm op Aarde te ontdekken. "Het zou de grootste sensatie sinds Darwin zijn", zegt hij. "Al het leven op Aarde, zoals wij het kennen, heeft eenzelfde voorouder. Maar zou het niet kunnen dat het leven op Aarde verschillende keren begonnen is?" Hij denkt dat deze ongekende levensvormen voor ons onopgemerkt blijven omdat onze technieken vooral op onze levensvorm gericht zijn. Davies, professor aan de universiteit van Arizona, wil daarom specifiek onderzoek verrichten. Het is bovendien veel goedkoper dan allerlei studies op Mars.

Buitenaards leven
Er bestaan een hoop vreemde theorieën die in het kraam van deze uitspraak passen. Zo geloven sommige mensen dat onbekende, minuscule partikels in ons lichaam leven en bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor de productie van nierstenen. Davies gelooft dat de ontdekking van een andere levensvorm op onze planeet ook meteen het bewijs is dat elders in het universum leven mogelijk moet zijn. Dit weekend stelde een andere wetenschapper nog dat het zeer onwaarschijnlijk is dat er geen buitenaards leven zou bestaan. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste levenselixir: zwemmen


Beste levenselixir: zwemmen


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/zwemmen.jpg


Zwemmen helpt om langer te leven en is nog beter dan wandelen of joggen. Uit een vergelijkend Amerikaans onderzoek blijft dat de sterftekans bij zwemmers 53 procent lager ligt dan bij degenen die nooit bewegen. Tegenover wandelaars ligt de kans op overlijden bij zwemmers 50 procent lager, tegenover joggers 49 procent. De resultaten werden gepubliceerd in het 'International Journal of Aquatic Research and Education'.

Hart en longen
Eerder onderzoek maakte al duidelijk dat zwemmen de beste manier is om het hart en de longen in optimale conditie te houden. Zwemmen houdt ook de botten sterk en vermindert het risico op osteoporose. Chloor zou wel kinderastma doen toenemen.» Reageer (0)
16-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie dichtbij bomen woont leeft langer


Wie dichtbij bomen woont leeft langer

Dat bomen belangrijk zijn, weten we al lang. Nu blijkt volgens Amerikaanse wetenschappers dat mensen die dichtbij bomen wonen, langer leven. Meer nog, ze zijn gelukkiger, gezonder en minder vaak het slachtoffer van criminaliteit.

Langer leven
"Mensen kalmeren in de natuur", zegt professor Frances Kuo van de universiteit van Illinois in de Telegraph. "Ze voelen zich er mentaal jonger door en ze slagen er beter in uitdagingen aan te pakken." Mensen die in een boomrijke omgeving wonen, scoren beduidend beter op tests en ze hebben gelukkigere relaties. Andere studies hebben eerder vastgesteld dat bomen in een straal van anderhalve kilometer ook bepalend zijn voor onze gezondheid. In Japan bleek dat mensen langer leven als ze op wandelafstand van een park of bos wonen.


  http://www.hln.be/static/FOTO/pe/16/5/13/art_large_804343.jpg


Minder criminaliteit

Boomrijke straten zijn ook minder vaak het slachtoffer van criminaliteit. Een Amerikaanse studie stelt zelfs dat criminaliteit met zeven procent afneemt naarmate er meer bomen in je omgeving staan. Mensen met een tuintje, voelen zich thuis ook een stuk veiliger. Kinderen met een mentale handicap reageren ook beter op een omgeving met bomen of een park. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van parelhoen en geuze


Stoofpotje van parelhoen en geuze


http://img27.imageshack.us/img27/4259/parelhoenhf3.jpg


Ingrediënten
1 parelhoen
4 stronkjes witloof
2 flesjes geuze
2 pastinaken
20 verse zilveruitjes
½ bosje peterselie
boter
peper en zout

Bereiding
Snijd de parelhoen in stukken, kruid met peper en zout en schroei dicht in hete boter.
Pel de zilveruitjes en halveer ze. Haal het bittere hart uit de stronkjes witloof en snijd ze overlangs door. Doe het witloof en de uitjes bij de parelhoen. Kruid met peper en zout en stoof enkele minuten aan. Blus met het bier. Breng aan de kook en laat 25 minuten rustig sudderen.
Schil intussen de pastinaken en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Kook de pastinaak gaar in gezouten kokend water. Giet de pastinaak af en doe ze in een keukenrobot. Doe er een flinke klont boter bij en mix tot een gladde puree.
Snipper de peterselie en strooi over de parelhoen.

Tip: Deze bereiding is ook heerlijk met een hoevekip.
» Reageer (0)
15-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Titanic


Laatste overlevende Titanic moet souvenirs verkopen


http://img24.imageshack.us/img24/2153/titanicst3.jpgDe laatste overlevende van de schipbreuk van de Titanic moet al haar souvenirs verkopen om voor haar verzorging te kunnen betalen. Millvina Dean is 97 jaar en brengt de laatste dagen van haar leven in een comfortabele kamer door. Daar wil ze blijven, maar de rekeningen lopen op tot 3.000 pond (3.350 euro). Dat geld heeft ze niet, tenzij ze haar souvenirs van het schip dat nooit kon zinken te koop aanbiedt. Dat schrijft The Sun.

Postzak
Millvina heeft weinig geluk gehad in haar leven. Het begon al negen weken na haar geboorte toen ze van haar vader gescheiden werd tijdens de schipbreuk. Hij overleefde de ramp niet, terwijl Millvina gewikkeld in een postzak met haar moeder in een reddingssloep verdween. De postzak is één van de 17 spullen die Millvina tot vandaag bewaard heeft. Verzamelaars zullen in april veel geld bieden voor de souvenirs.

"Enige oplossing"
Zelf herinnert ze zich niets meer van de schipbreuk. Haar moeder vertelde haar het verhaal toen ze acht was. "Ik zou deze spullen liever zelf houden, maar ik zie geen andere oplossing", zegt Millvina. Niet alle items zijn afkomstig van de Titanic zelf. Zo kreeg ze in 1996 een model van het schip met haar naam toen ze de rederij van de Titanic bezocht.

Op weg naar beter leven
Millvina was met haar ouders op weg naar de Verenigde Staten waar haar vader een beter leven beloofd was. Uiteindelijk zou haar moeder er acht jaar later met een dierenarts trouwen. Ze vertelde haar dochter het hele verhaal zodat ze haar echte vader nooit zou vergeten. Haar ouders lagen in bed toen ze plots een luide knal hoorden. Ze vertrokken meteen met hun kinderen naar het dek. Moeder en kinderen mochten de sloepen in, maar haar vader moest wachten.

Millvina zegt dat ze liever nooit bekend was geworden door de Titanic, omdat ze er haar vader kwijt raakte. Nu is haar verleden de enige manier om professionele verzorging te kunnen betalen. (br.hln)
Tags:Titanic
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook apen kennen verschil tussen goed en kwaad


Ook apen kennen verschil tussen goed en kwaad

Mensen zijn niet de enige levende wezens die een onderscheid kunnen maken tussen goed en kwaad, zo schrijft de Sunday Times. Want de wetenschapper die dat al eerder vaststelde, heeft nieuwe bewijzen gevonden voor zijn stelling dat ook (mens)apen beschikken over een gevoel voor moraliteit.

Charles Darwin
Het zijn moeilijke tijden voor de fundamentalistische medemensen die de evolutieleer afwijzen. Niet alleen staat de vader van die leer, Charles Darwin, dit jaar volop in de schijnwerpers omdat hij 200 jaar geleden werd geboren. Op het grote wetenschappelijk congres (AAAS) dat momenteel plaatsvindt in Chicago, werd opnieuw bewijsmateriaal aangevoerd voor de stelling dat de mens niet de enige is die morele keuzes kan maken. Dat bijkt uit een nieuwe studie van Frans de Waal, professor psychologie aan de Amerikaanse Emory universiteit in Georgia, die zich al lang bezig houdt met het vraagstuk van moraliteit bij dieren, met name dan bij apen en daarover al spraakmakende boeken publiceerde.

Mokken
In Chicago bracht de Waal verslag uit van een nieuwe reeks experimenten waarmee hij wilde nagaan of zij ook konden omgaan met de idee van rechtvaardigheid. De dieren moesten een reeks eenvoudige taken verrichten en werden daarvoor beloond met voedsel of knuffels. Die beloningen waren uiteenlopend en ogenschijnlijk willekeurig. Maar de Waal ontdekte dat de dieren wel degelijk aanvoelden wat eerlijk was en wat niet, en veel bezwaar maakten als een ander voor dezelfde taak beter werd beloond. Ze begonnen dan te mokken en weigerden nog andere taken te vervullen.

Gunst
Een ander onderzoek ging na of er bij chimpansees sprake is van altruïsme en daaruit bleek dat zij inderdaad vaak bereid waren elkaar te helpen, ook als ze daarvoor niet werden beloond. Eerder was al aangetoond dat mensapen zich ook heel goed de mensen herinneren die hen een gunst hebben bewezen, en zullen proberen daarvoor iets terug te doen.

Natuurlijke selectie
"Chimpansees helpen, volledig spontaan, zowel soortgenoten als mensen, zo blijkt uit proeven", aldus de Waal. "Wij stellen vast dat apen er de voorkeur aan geven niet alleen zichzelf maar ook anderen te belonen, dat voor apen het geven een beloning op zichzelf is", aldus de professor. "Ik beweer niet dat mensapen morele wezens zijn, maar er is genoeg bewijsmateriaal voor de stelling dat zij sociale regels kennen en naleven, dat de menselijke moraliteit mede kan worden gevonden in andere dieren en dat dit zich heeft ontwikkeld langs een weg die vergelijkbaar is met de manier waarop organen als hart en ogen zich, door natuurlijk selectie, hebben ontwikkeld." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welgestelde ouders


Welgestelde ouders hebben meeste aandacht voor eerste kind


http://img18.imageshack.us/img18/2707/baby2ue0.jpg


Welgestelde ouders maken van hun eerstgeboren kind de spil van hun gezinsambities en besteden aan dat kind duidelijk meer aandacht, tijd en zorg dan aan de kinderen die volgen. Die behouden als gevolg van die mindere aandacht hun leven lang een achterstand. Dat blijkt uit een Britse studie die de Sunday Times kon inkijken.

Adel
De traditie waarbij binnen de Engelse elite vele eeuwen lang de oudste (zoon) werd bevoordeeld had een praktische reden: het stelde de adellijke families in staat om macht en fortuin onverdeeld door te geven aan de volgende generatie, waardoor landgoederen en kastelen intact bleven - terwijl die in andere Europese landen, waar ze werden verdeeld onder alle kinderen, versnipperd geraakten.

Na-apen
Uit het nieuwe onderzoek blijkt nu dat ook gewone, zij het welgestelde hedendaagse koppels die 'upper class' traditie na-apen. Want ook zij hebben meer over voor hun oudste dan voor de andere kinderen. Een groot verschil met armere koppels die hun nageslacht juist evenwichtiger behandelen.

Meer tijd en geld
De onderzoekers hielden bij hoeveel tijd 14.000 Britse ouderparen besteden aan hun kinderen en analyseerden ze het effect daarvan op de kinderen. De conclusie is dat "de impuls om het eerste kind te bevoordelen cultureel bepaald is, want rijkere gezinnen hebben meer tijd en geld om hun kinderen goed te voeden, een verhaaltje te vertellen voor het slapengaan of te helpen met hun huiswerk."

Succes
Dat dit kan leiden tot groter succes in het latere leven is al eerder aangetoond. Zo is bijvoorbeeld bekend dat eerstgeborenen bijzonder sterk zijn vertegenwoordigd onder belangrijke zakenmensen en chirurgen. (br.hln) (foto Joke Eiziam )
Tags:Welgestelde ouders , eerste kind , baby ,
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik ben de troubadour die dwaalthttp://img131.imageshack.us/img131/6234/cirquedy3.jpg


Als diep in je de woorden ontbreken
en je tranen de kaarsjes doven
als de muziek je hart omklemt
en je snikken de enige echo is

welke sterren schitteren dan in je ziel
welke gedachten spoken dan door je zijn
jij en de spiegel zij weten
want zij zijn een

stap maar binnen en omarm
want spiegelbeeld wij zijn een
jij kent mijn hart
leest mijn ziel

ik ben de troubadour die dwaalt
zonder dat ik mijn woorden zing
ik ben de nar die de wereld schouwt
maar ook degene die er van houd

een voeler in heel zijn ik
een deler met zielen vreugde
als ik schrijf voelt het als een dans
pas dan stroomt door mij de vreugde

ach ben ik een zonderling
ik zou het niet weten
voor niets doe ik mijn best
maar voor alles zet ik mij met liefde in

laat deze nar maar dwalen
hij kent zijn vreugde
natuurlijk ook zijn pijnen
maar hij leeft naar het evenbeeld van de spiegel
Tags:gedicht , toubadour ,
» Reageer (0)
14-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 geheimen van de gynaecoloog10 geheimen van de gynaecoloog


Er bestaan veel misverstanden rond de vagina en de zorg ervoor, zegt gynaecologe Rebeca Amaru aan WebMD. Deze geheimen van de gynaecoloog zijn ook belangrijk voor jou:Geheim nummer 1: De pil vermindert de zin in seks

Klopt, zegt Amaru, "en dat zowel voor vruchtbare vrouwen als voor vrouwen in de menopauze. Wat kan je er tegen doen? Een pil met een andere samenstelling proberen, of overschakelen op een ander voorbehoedsmiddel, zoals een spiraaltjes of condooms. Zeker als je in een monogame relatie zit, is dat een veilige gok.

Geheim nummer 2: De pil kan je ook vaginaal innemen
Het werd ontdekt in een Israëlisch onderzoek, maar het schijnt te kloppen. Als je de pil vaginaal inneemt, heb je minder last van de neveneffecten, zoals misselijkheid, hoogtevrees, hoofdpijn, gevoelige borsten, menstruatiepijnen en een verstoorde maag.

Geheim nummer 3: Orgasmes nemen de hoofdpijn weg
Seks terwijl je hoofdpijn hebt is niet evident, maar voor 20 procent van de vrouwen kan seks ervoor zorgen dat ze minder hoofdpijn hebben of dat het een migraineaanval stopt. Het gebeurt ook redelijk vaak dat vrouwen die lijden aan migraine vlak voor een aanval een verhoogde zin in seks hebben.

Een orgasme zou overigens ook menstruatiekrampen verlichten, omdat de chemische stoffen die vrijkomen via het bloed naar de baarmoeder vloeien, wat de pijn vermindert.

Geheim nummer 4: Seks doet meer pijn als je het minder doet
Heb je vaak pijn tijdens seks, dan is een 'rustdag' voor je vagina niet echt behulpzaam. Nochtans is dat wat veel vrouwen doen. "Het gezegd luidt niets voor niets: "Rust roest".

Toch waarschuwt de gynaecologe voor pijn tijdens het vrijen. 'Dat is niet normaal. Of je kan je niet genoeg ontspannen, waardoor de vaginaspieren gespannen blijven, of je partner windt jou niet genoeg op. Ook kan je door een hormonaal onevenwicht altijd een droge vagina hebben. Dat doet zich meestal voor bij vrouwen die borstvoeding geven of vrouwen die in de menopauze zitten. Voor hen doet glijmiddel wonderen.

Geheim nummer 5: Seks tijdens de menstruatie levert je makkelijker een SOA op
Een seksueel overdraagbare aandoening (ook bekend als SOA) loop je het gemakkelijkste op als je seks hebt tijdens je menstruatie. Dat komt omdat de zuur/base-balans van je vagina verstoord is, waardoor bacterieën en virussen minder goed afgeweerd worden. Als je dus niet zeker bent van de gezondheidstoestand van je bedpartner, gebruik dan altijd een condoom.

Geheim nummer 6: Katoenen ondergoed gaat vaginitis tegen

Vaginitis is een verzamelnaam voor vaginale infecties. Het dragen van ondergoed uit katoen en je wasmiddel kunnen de kans op infecties echt tegengaan. Wissel ook elke dag je ondergoed, en was het op 60 of 90 graden. Ook schrap je best geparfumeerde zepen en 'intieme' deodorants.

Geheim nummer 7: Gebruik je gewone merk tampons
Bij het gebruik van tampons kan het toxic shock syndroom optreden. Dit is zeldzaam maar wel potentieel dodelijk. Het ontstaat door tampons die té goed absorberen. Ook zou je tampons ook nooit te lang in je lichaam mogen laten zitten. Wissel ze zeker elke 4 à 6 uur.

Geheim nummer 8: Gebruik géén tampons bij incontinentie
Tampons veroorzaken druk op de urinebuis, en kunnen zo het 'lekken' van urine stoppen of verminderen. Af en toe kan het geen kwaad (bijvoorbeeld tijdens het sporten), maar je mag er geen gewoonte kan maken. Een tampon in een droge vagina irriteert immers en kan zelfs scheurtjes in het weefsel veroorzaken. Die kunnen later dan weer dienen als dankbare broedhaard door infecties. Incontinentie-inlegkruisjes blijven je beste gok.

Geheim nummer 9: Orale seks geeft meer kans op schimmelinfecties
Gewone seks vergroot de kans op schimmelinfecties niet, maar orale seks wel. Ook als de partner geen signalen van schimmelinfectie in zijn of haar mond vertoont, stijgt de kans aanzienlijk. Een schimmelinfectie kan ook veroorzaakt worden door een hormonaal onevenwicht, een hoge bloeddruk, antibiotica, de pil en stress. Bijna 8 op tien vrouwen krijgt er minstens een keer in haar leven mee te maken.

Geheim nummer 10: Die urinegeur is waarschijnlijk zweet
Sommige vrouwen vinden dat de streek rond hun vagina naar urine ruikt, maar het is hoogstwaarschijnlijk zweet. Dat komt omdat zweet en urine heel wat componenten delen. Om het te voorkomen, was je best vaker de schaamstreek met een milde zeep en vermijd je het dragen van nylons. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen zijn toleranter dan vrouwen


Mannen zijn toleranter dan vrouwen
Vrouwen worden beschouwd als het tolerante geslacht, maar een recent psychologisch onderzoek toonde aan dat vrouwen veel sneller een negatief beeld vormen van hun vrienden dan mannen.

Betrouwbaar
De onderzoekers vroegen aan mannelijke en vrouwelijke studenten om hun kamergenoten te oordelen bij verschillende omstandigheden. Als hun vriend te laat was met een taak, reageerden vrouwen kritischer dan mannen.

Hogere verwachtingen
Psychologe Joyce Benenson zegt dat vrouwen harder oordelen over andere vrouwen omdat ze meer verwachten van vriendschap dan mannen. "Bij vrouwen weegt negatieve informatie waarschijnlijk zwaarder, omdat deze de intimiteit binnen de vriendschap schaadt. Dat is bij relaties tussen vrouwen belangrjiker dan bij mannen." (br.hln)Tags:tolerant, mannen, vrouwen,
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joyce De Troch is zwanger


Joyce De Troch is zwanger


Joyce De Troch met haar vriend Gert.
Joyce De Troch met haar vriend Gert.


Joyce De Troch (34) verwacht samen met haar partner Gert De Herde (38) een kindje. De baby zal het eerste levenslicht zien in de zomer. De blondine had al langer een kinderwens - "al tien jaar" - en ziet die nu dus in vervulling gaan.

Opium
Na haar deelname aan 'Miss Belgian Beauty' werkte Joyce De Troch aan een mediacarrière. Ze was presentatrice bij VT4 en zelfs even zangeres bij het meidentrio Opium. De Troch was zes jaar getrouwd met de kaalhoofdige radiofiguur Peter Hoogland, van wie ze anderhalf jaar geleden officieel scheidde. Een pijnlijk dieptepunt in haar privéleven.

Piloot
Haar nieuwe liefde heet Gert De Herde en is piloot. De tortelduifjes kennen elkaar al meer dan dertig jaar en hebben dezelfde overgrootvader. Ze zijn inmiddels 2,5 jaar samen. (br.hln)Tags:Joyce De Troch, zwanger
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cupido
http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/nu-1.jpg


Aan de heldere hemel
stralen sterren
flonkerend in de nacht
kloppen harten vurig
verliefd in de wacht

Om door cupido
te worden omarmd
als een roos zo zacht
geurend om te minnen
blozend met een lach

Door vleugelwieken
meegenomen
op de reis van romantiek
dromend op ’n roze wolk
vlinderend in muziek
Tags:cupido, valentijn
» Reageer (0)
13-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde gaat nog altijd door de maag

Liefde gaat nog altijd door de maag
De Belg viert Valentijn nog steeds het liefst met een heerlijk diner. Ondanks de crisis geeft 1 op 3 zijn geliefde wel een cadeautje, maar velen maken het dit jaar wel zelf.

Eten en lichamelijk genot
75 van de deelnemers viert Valentijn aan tafel, thuis of op restaurant. 15 procent blijft ook de volgende dag nog vieren met een romantisch ontbijt, vaak gebeurt dit op bed met bubbels. Ook gezellig cocoonen voor de tv is een populaire manier om Valentijn door te brengen. Vaak is dit een noodoplossing als de ouders geen oppas vonden. 33 procent van de Belgen kiest voor een passionele Valentijn. 17 procent gaat samen in bad, 22 procent laat zich masseren en 11 procent kiest voor een sauna. Vooral de Limburgers blijken het meest te houden van lichamelijk genot.

Lengte relatie
De lengte van de relatie heeft blijkbaar een grote invloed op de romantiek. Hoe langer een koppel samen is, hoe meer mensen Valentijn gewoon aan zich laat voorbijgaan. 5.368 mensen namen deel aan de enquête die werd georganiseerd door geschenkensite swinggift.com. (br.hln)
Tags:Liefde
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buiten spelen wordt zeldzaamheid

Buiten spelen wordt zeldzaamheid
Er spelen nog maar half zoveel kinderen buiten, op straat of op een pleintje als twintig jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek de vzw Kind en Samenleving, op vraag van de Vlaamse minister van Jeugd, Bert Anciaux, schrijft De Standaard vandaag.

Tuin
De eigen tuin, of die van vriendjes, blijft wel erg populair. Voor negen op de tien kinderen is dit de plaats waar ze het liefst en het vaakst buiten spelen. De tuin is nu zelfs meer in trek dan vroeger. Kinderen spelen nu veel minder in bossen en weiden.

Straat
In het algemeen kan gezegd worden dat kinderen vandaag nog maar half zoveel op straat of andere openbare plekken spelen als in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Dat is het besluit van het onderzoek. Er werden 2.300 kinderen tussen 6 en 14 jaar bevraagd en er werden observaties uitgevoerd in zeven wijken. In die wijken blijkt het aantal kinderen dat buiten speelt, flink gedaald ten opzichte van het aantal kinderen dat er woont. (br.hln)
Tags:kinderen
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naaktfoto jonge Madonna goed voor bijna 30.000 euro

Naaktfoto jonge Madonna goed voor bijna 30.000 euro
Een naaktfoto van zangeres Madonna heeft bij Christie's 37.500 dollar (29.000 euro) opbracht. Dat is meer dan het dubbele van wat voor de verkoop verwacht werd. De foto werd in 1979 gemaakt door fotograaf Lee Friedlander.

Op het ogenblik van de fotoshoot was Madonna een studente in geldnood. Ze kreeg in totaal 25 dollar voor de naaktfoto's. Een anonieme Europeaan was echter bereid duidelijk meer te betalen.

De meeste foto's van de shoot zijn in 1985 al in Playboy verschenen. In 2003 werden de vijf andere plaatjes uit de serie, minder expliciet dan de foto die gisteren werd afgehamerd, samen verkocht voor 5.400 euro. (br.hln)Tags:Madonna
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleinste man ter wereld is slechts 74 centimeter groot

Kleinste man ter wereld is slechts 74 centimeter groot

Met de grootste man ter wereld op de foto.
Met de grootste man ter wereld op de foto.


Het Guinness World Records Museum in Tokio heeft een speciale gast over de vloer gehad. Het museum mocht de kleinste man ter wereld ontvangen.

De 20-jarige Chinees He Ping Ping lijdt aan Osteogenesis Imperfecta, een erfelijke aangeboren aandoening van het bindweefsel. Door de ziekte kan er bij de kleinste niesbui al een botbreuk ontstaan. Bovendien heeft de ziekte er bij Ping Ping voor gezorgd dat hij niet groter dan 74,61 centimeter werd. Met die grootte is hij al een tijdje officieel de kleinste man ter wereld.

Journalisten waren uit het hele land naar Tokio gekomen om de mini-man in het echt te bewonderen. De jongeman genoot van de aandacht en ging op de foto met een beeld van de grootste man ter wereld. Dat beeld is ook te bewonderen in het museum. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschaphttp://www.welt.de/multimedia/archive/00212/Kylie_DW_Lifestyle__212632g.jpgVriendschap
 
Een vriendschap die is sneller ontbonden
dan een vriend gevonden
een vijand die is zo gemaakt
daar de mens ze zonder zinnen maakt
 
Vriendschap die moet langzaam groeien
over vijandschap zit men niet lang te broeien
dat welt op in een zucht
daarom is de mens ook zo berucht.
 
In de natuur en in de lucht
slaan dieren voor hen op de vlucht
daar zij de mensen vrezen
die waarheid wordt steeds weer bewezen.
» Reageer (0)
12-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is het nut van jaloezie?

Wat is het nut van jaloezie?
Jaloezie is een manier om je te verdedigen tegen overspel omdat je bang bent alleen achter te blijven. De manier waarop zich dat uit is niet voor iedereen hetzelfde, mannen en vrouwen zijn ook vaak om andere redenen jaloers.

Mannen vs. vrouwen
Jaloezie is dus een menselijk verdedigingsmechanisme. Bij mannen zal het sterker optreden als zijn partner een seksuele affaire had, vrouwen zijn vaker jaloers vanwege emotionele ontrouw, als ze ontdekken dat hun man verliefd is op iemand anders, meldt gezondheidsnet.be.

Biologisch
Maar wat is nu de biologische verklaring van jaloezie? Een man is nooit helemaal zeker dat hij echt de biologische vader van zijn kinderen is. De moeder daarentegen heeft hier wel zekerheid over. Het is logisch dat een man instinctmatig alleen zijn eigen kind wil opvoeden, daarom wordt hij jaloers als zijn vrouw met een ander seks had.

Oorzaken
Meestal word je niet zomaar jaloers. Er is altijd wel een aanleiding, hoe klein of onbenullig die soms lijkt.

- Veranderingen in het seksleven kunnen argwaan veroorzaken. Bijvoorbeeld als je partner plots de hele Kama Sutra wil uitproberen terwijl jullie voordien vaak trouw aan het missionarisstandje bleven.

- Als je partner plots meer zin in seks heeft of vaak over gevoelens wil praten.

- Maar ook totale desinteresse in seks of afwijzing zorgt ervoor dat veel mensen ontrouw vrezen.

- Wanneer één van de partner vaak laat blijken dat hij of zij ongelukkig is in de relatie, kan jaloezie opduiken.

- Veel mensen worden ook jaloers als hun partner plots geen kus of knuffel meer geeft, geen lieve berichtjes meer stuur of andere tekens van liefde geeft. Ze voelen zich dus plot wat verwaarloosd, daardoor duiken achterdochtige gevoelens op.

- Ook als een van de partners plots niets meer samen wil of geen uitstapjes meer wil maken, kan dit voor jaloezie zorgen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besta ik echt?Besta ik echt,
of ben ik maar een droom.
Een illusie van mijn eigen
gedachtegang.
Zo vaak gedroomd dat het
mij echt lijkt.
Besta ik echt,
of ben ik maar een fluistering
in andermans gedachten.
Een mystiek figuur in een enkel
ogenblik voorbijgevlogen.
Besta ik echt,
of ben ik slechts het verzinsel
van een slechte schrijver.
Een wezen ontsproten uit een
fantasierijk brein.
Besta ik echt,
of ben ik slechts een herinnering
uit een lang vervlogen tijd.
Een minzaam persoontje uit de
geschiedenis.
Besta ik echt,
of is de hele mensheid niets meer
dan een beeld uit een nachtmerrie.
Een verdorven fantasie uit een
verdorven brein.
Besta ik echt,
of is onze hele samenleving gebouwd
in een luchtkasteel.
Slechts een hoopje gedachten in een
vergeten hoekje van iemands overvolle
brein.
Besta ik echt?
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk krijgt Museum voor Impressionisten


Frankrijk krijgt Museum voor Impressionisten

 
http://img3.imageshack.us/img3/1271/claudemonetum9.jpg


Frankrijk krijgt binnenkort een museum exclusief gewijd aan de impressionisten. Het museum met de niet bijster originele naam Musée des Impressionismes opent de deuren op 1 mei en ligt in Giverny, de plaats waar Claude Monet in 1883 zijn beroemde waterlelietuin aanlegde en veelvoudig schilderde. De verzameling wordt ondergebracht in de zalen van het voormalige, 3.000 m2 grote Museum voor Amerikaanse Kunst, dat in 1992 met fondsen van de Terra Foundation for American Art werd gebouwd.

Het museum wordt geopend met de tentoonstelling 'De tuinen van Monet in Giverny: de uitvinding van een landschap'. Het dorp Giverny ligt 30 km ten noorden van Parijs, in het departement Eure, en is dankzij Monet wereldberoemd.

Het Museum voor Amerikaanse Kunst kreeg van mei tot oktober tussen de 75.000 en 100.000 bezoekers over de vloer; over dezelfde periode trok het Monethuis met zijn heerlijke tuinen ongeveer 400.000 kunstliefhebbers.

Het wetenschappelijke begeleidingsprogramma van het nieuwe Musée wordt uitgewerkt in samenwerking met het Parijse Musée d'Orsay, dat over een uitgebreide verzameling impressionisten beschikt, en met de Terra Foundation. Van alle hedendaagse kunststromingen blijkt het op de zintuiglijke waarneming gebaseerde impressionisme nog steeds het meest het grote publiek aan te spreken. (br.hln)
» Reageer (0)
10-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen verzwijgen meer voor vriendin dan partner


Vrouwen verzwijgen meer voor vriendin dan partner


http://img212.imageshack.us/img212/9176/vriendinzf2.jpg


Hoewel de Nederlandse vrouw haar vriendinnen heel belangrijk vindt, verzwijgt ze toch meer voor hen dan voor haar partner. Dat blijkt uit recent Nederlands onderzoek.

Vriendinnen zijn belangrijk
De Nederlandse vrouw hecht veel belang aan haar vriendinnen, tweederde van de vrouwen spendeert regelmatig tijd met hen. Dit doet ze voornamelijk om bij te praten, een kwart vindt echter plezier maken het belangrijkste. Vrouwen praten met 31 procent het vaakst over verdriet en problemen, plezierige en luchtige onderwerpen volgen met 26 procent. Bijna elke vrouw (91 procent) zegt dat ze een sterkere band krijgt met haar vriendinnen als ze haar problemen deelt, meldt De Telegraaf.

Geheimen
Toch hebben vrouwen meer geheimen voor hun vriendinnen dan voor hun partner. 54 procent van hen zegt niets voor haar partner te verzwijgen, terwijl 46 procent geen geheimen voor vriendinnen heeft. De vriendinnen weten het vaakst niets over het seksuele verleden van de Nederlandse vrouw, terwijl de meeste partners hier wel van op de hoogte zijn. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotterdamse zoo verwelkomt baby-olifantje Tonya

Rotterdamse zoo verwelkomt baby-olifantje TonyaIn de Rotterdamse dierentuin Blijdorp is vannacht een olifantje geboren. De 22-jarige moeder Douanita schonk om 1 uur 15 het leven aan een tweede dochter, die de naam Tonya heeft gekregen. Die naam verwijst naar Ton Dorresteijn, de directeur van Blijdorp die de dierentuin op 1 maart verlaat.

Snelle bevalling
De bevalling verliep zonder menselijke hulp en "uiterst snel", laat de dierentuin weten. De eerste wee begon om 00.55 uur en twintig minuten later lag het jong al op de grond. Daarna volgden, met hulp van moeder Douanita en tante Irma, snel de eerste stapjes. De vader van het jong is Alexander, die momenteel verblijft in de dierentuin in Amersfoort.

Herseninfarct na de dekking
Mama Douanita werd in 1988 als eenjarige olifant in bijzonder slechte conditie aangetroffen op een schip in de haven van Rotterdam. Het dier, dat onderweg was van Vietnam naar het toenmalige Tsjechoslowakije, werd door de douane in beslag genomen en ter verzorging ondergebracht in Blijdorp. Trong Nhi, de eerste dochter van Douanita, is een nakomeling van de beroemde olifantstier Ramon, die na de dekking een herseninfarct kreeg en dood neerviel.

In Blijdorp zijn in totaal al twaalf olifanten geboren. De eerste olifant die in een Nederlandse dierentuin ter wereld kwam, was Bernhardine. Zij zag het levenslicht in 1984 in Blijdorp. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Middeleeuws handboek voor liefdesbrieven


Middeleeuws handboek voor liefdesbrieven ontdekt
Wetenschappers hebben het vermoedelijk oudste handboek voor liefdesbrieven ontdekt in het Noord-Italiaanse Verona, de stad die door de liefdesgeschiedenis van Romeo en Julia wereldberoemd werd. Een groep studenten stootte in de 'Biblioteca Capitolare' toevallig op een twaalfde eeuwse Latijnse handleiding voor het schrijven van liefdesbrieven.

Perkament
"Het gaat om het oudste handboek om brieven te schrijven, met een heel hoofdstuk gewijd aan liefdesbrieven", zegt Francesco Stella, professor Middeleeuwse Literatuur en leider van het vorsersteam. De handleiding met de titel 'modi dictaminum' werd op perkament geschreven.

De auteur is een zekere Guido. De middeleeuwse liefdesexpert beveelt de genegen lezer zinnen aan als: "Mijn liefde voor jou is zo diep, dat ik ze met woorden niet uitdrukken kan, al kon elk membraan van mijn lichaam spreken".

Schoonheid
Voor de juiste groet aan zijn geliefde houdt hij aan: "Ik stuur je zoveel groeten als er vissen in de zee zwemmen". Bovendien raadt de auteur aan de schoonheid van de uitverkorene met waardevolle edelstenen te vergelijken. Enkele van de tips zijn volgens professor Stella ook aan vrouwen gericht, wat bewijst dat er reeds in de middeleeuwen ook een vrouwelijke lezerspubliek bestond dat het schrijven machtig was. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mon amie la rose van Francoise Hardy


Om Mon amie la rose van  Francoise Hardy

te beluisteren druk op de foto


» Reageer (0)
09-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lief klein mooi vlindertjeDe afbeelding “http://gossens.nl/dierenweetjes/vlinder.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 
lief klein mooi vlindertje
spreid je vleugeltjes maar uit
vlieg maar naar de horizon
mooi klein vlindertje
 
vlieg maar heel hoog
naar al het mooie toe
zou willen dat ik ook eens kon vliegen
en kon zien wat jij zag
 
zou het dan zo mooi zijn zoals ik denk?
of heb ik het mischien mis
lief klein vlindertje vlieg maar weg
ik zie je vast nog wel een keer!» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toe geef mij nog een kusjeDe afbeelding “http://img142.imageshack.us/img142/7066/scharletii8.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Toe geef mij nog een kusje
Een kleintje op mijn wang
Dan vergeet ik al mijn angsten
Ben ik voor niets meer bang
Want één zo'n piepklein kusje
Geeft mij weer levenskracht
Ik sta weer in de wereld
Toe kus mij heerlijk zacht

Toe geef mij nog een kusje
Dan vergeet ik al mijn pijn
Je kunt er zo voor zorgen
Dat ik weer mezelf kan zijn
Ik kende zoveel rottigheid
Ellende en verdriet
Toe geef mij nog één kusje
Toe, één, meer vraag ik niet...» Reageer (0)
08-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Michael - One More Try

George Michael - One More Try

Om hem te beluisteren druk op de foto» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels café Le Cirio


Brussels café Le Cirio beschermd
De Brusselse regering wil het bekende Brusselse café Le Cirio beschermen. Het café in de Beursstraat dankt zijn naam aan zijn stichter, Francesco Cirio. Deze Italiaanse zakenman, die aan het hoofd stond van een voedingsbedrijf gevestigd in Turijn, had een conservenindustrie opgericht en een keten met verbruikssalons doorheen heel Europa. Le Cirio, dat een filiaal was in Brussel, is het enige overblijvende.

Authentiek
"Daar de architectuur sterk gebonden is aan de mode, is deze zeer kwetsbaar. Het is bijgevolg uitzonderlijk dat Le Cirio niet enkel zijn voorpui heeft behouden maar tevens het decor van het interieur en zijn authentieke atmosfeer", zegt Emir Kir, staatssecretaris voor Monumenten en Landschappen.


  http://img11.imageshack.us/img11/6743/cafewu0.jpg


De drie binnenzalen worden in hun geheel beschermd, samen met divers meubilair van het café en decoratie zoals behangpapier, plafond- en wandbetimmering, kroonluchters in smeedijzer en spiegels. Het interieur is deels in neo-renaissance stijl en deels in art nouveau stijl ingericht.http://img13.imageshack.us/img13/9023/brusselscafelecirioqi0.jpg


Grote etablissementen
"Le Cirio vormt een van de laatste overblijfselen van de grote etablissementen die het centrum van Brussel opluisterden vanaf de tweede helft van de 19e eeuw en neemt, net als de Falstaff aan de andere kant van de Beurs (Mausstraat), een voortreffelijke plaats in binnen het homogene geheel van gebouwen met een handelsruimte op het gelijkvloers", aldus Kir. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe omgaan met negatieve vrouwen?


Hoe omgaan met negatieve vrouwen?
Hoe vrouwen met elkaar omgaan, kan twee richtingen uitgaan: ofwel houden ze een (quasi-onmogelijke) standaard vol (moeder, drukke carrière, keukenprinses, slank én geen kuisvrouw), of wel gebruiken ze hun vriendinnen om zichzelf (en anderen) naar beneden te halen.

Ze klagen over hun lichaam ('ik wil ook wel zo'n broek, maar ik zie er uit als een aangespoelde walvis') of hun gewicht ('4 kilo in één vakantie, dat is toch niet te geloven'). Ook de kinderen die op dat moment spelen/voetballen/ballet doen, moet er wel eens aan geloven en dan vooral als ze te mager zijn ("zeg, zou ze anorexia hebben?")

Het kan wel eens opluchten om al je onzekerheden over je lichaam er in een vertrouwde, vriendelijke omgeving te spuien, maar op de lange termijn kan het heel vermoeiend zijn om altijd naar de negativiteit van andere vrouwen te luisteren. Wat je dan moet doen?

Oplossing 1
"Gewoon weglopen", raadt diëtiste Elaine Magee aan. "Ik weiger er persoonlijk aan mee te doen, ik probeer ze zelfs niet om te praten om ze van hun lichaam te leren houden. Ik weiger ook te doen 'alsof het allemaal zo erg niet is' en steeds weer peptalk boven te halen of gebruikt te worden als vergelijkingpunt ('hoeveel kilo was jij al kwijt twee weken na de geboorte?'). Wil je niet deelnemen aan zo'n gesprek, maak je dan beleefd los uit het groepje of probeer het onderwerp te veranderen."

"Er zijn toch belangrijkere dingen om over te praten? Al die negativiteit, het bevestigen van onzekerheid: het is niet gezond. Zeker niet voor onze kinderen, die onbewust vaak meeluisteren en zich zo allerlei ideeën over hun lichaam en gewicht eigen maken."

Oplossing 2
Maar het kan ook anders. Weiger je mee te stappen in de negativiteit, maar wil je je vriendinnen toch echt niet in de steek laten? Wimpel haar onzekerheid dan niet zomaar af, of probeer haar niet op te beuren. Start dan een serieus gesprek over haar onzekerheden en probeer uit te vissen of haar angsten gegrond zijn of niet, en wat er eventueel aan gedaan kan worden. De kans is groot dat je vriendin het leven positiever ziet én echt geholpen is. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norah Jones - All Your Love

Norah Jones - All Your Love

Om haar te beluisteren druk op de foto
» Reageer (0)
07-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat ons dansen op de klanken
http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/zaterdag.jpgLaat ons dansen op de klanken
De klank die vriendschap heet
Laten we elkaar bedanken
Dat we dat hebben gecreëerd

Laat ons dansen en zingen
Ook al doet je hart eens pijn
Laat ons dansen en zingen
Laat ons samen gelukkig zijn

En als je eens wilt huilen
Huil ik samen met jou
En wil je eens schuilen
Kom dan maar gauw

En ook al zijn de wolken
De wolken wel eens zwart
Kijk naar het mooie lichtje
Het lichtje in je hart

Shadow


Met dank aan Shadow

http://www.shadowv.nl/» Reageer (0)
06-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen-Centraal vierde mooiste station ter wereld


Antwerpen-Centraal vierde mooiste station ter wereld


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/centraal-station-1.jpgHet Amerikaanse tijdschrift Newsweek heeft Antwerpen-Centraal uitgeroepen tot het op drie na mooiste treinstation ter wereld. Antwerpen moet enkel St. Pancras in Londen, Grand Central Terminal in New York en Chhatrapati Shivaji in Mumbai laten voorgaan.

Pantheon
Met de bouw van het stationsgebouw werd in 1899 gestart. Architect Louis de la Censerie liet zich voor het gebouw inspireren door het stationsgebouw van het Zwitserse Luzern en het Pantheon in Rome. Vier jaar eerder, in 1895, was men al aan de stalen perronoverkapping begonnen. Die is 186 meter lang, 66 meter breed en 43 meter hoog (wat toen de hoogte was die nodig was om de stoom van de locomotieven op te vangen). Het hoogste punt van het station is de koepel van het stationsgebouw: 75 meter hoog, waardoor het station een belangrijk herkenningspunt is in de stad. Op 11 augustus 1905 werd het station uiteindelijk geopend.

 

  http://img12.imageshack.us/img12/6582/antwerpencentraalmv6.jpgBeschermd

In 1975 kreeg het station de status van beschermd monument, waardoor het gered werd van de sloophamer. Het gebouw was ondertussen zodanig in verval geraakt, dat de NMBS in 1985 besliste de nodige restauratiewerken uit te voeren. Die sleepten uiteindelijk aan tot 1998, waarna het station opnieuw een hele metamorfose onderging.

Tunnel
De voorbije jaren werd het station immers gemoderniseerd en gevoelig uitgebreid voor de komst van de hst. De zogenaamde noord-zuidverbinding, een 1.200 meter lange tunnel onder de stad en het station, werd in 2006 afgewerkt. Daardoor kunnen hogesnelheidstreinen door rijden zonder in Antwerpen-Centraal te moeten keren. Het hele project kostte zo'n 1,6 miljard euro.

3 niveau's
Sinds 2007 telt het Centraal Station 14 perronsporen verdeeld over 3 niveaus: het oorspronkelijke niveau +1 (6 kopsporen; sporen 1 t/m 6), het niveau -1 (4 kopsporen; sporen 11 t/m 14) en het niveau -2 (4 perronsporen die op 2 doorgaande sporen uitkomen; sporen 21 t/m 24). (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Strakke kont dankzij nieuwe pijnloze ingreep


Strakke kont dankzij nieuwe pijnloze ingreep


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/jeans.jpg


Een nieuwe ingreep geeft je een kontlift dankzij een pijnloze injectie waarbij geen siliconenimplantaten of littekens aan te pas komen. De Britse zangeres Toyah Wilcox onderging als eerste in Groot-Brittannië deze procedure van bijna 7.000 euro en is heel tevreden van het resultaat.

Kneden
VASER Hi Def werkt met een speciale techniek van ultrasone geluiden die via een klein buisje je vet vloeibaar maken. Met een ander minuscuul buisje wordt dit dan weggezogen. Op dezelfde plaats wordt een speciale filler aangebracht die de chirurg zelf kan kneden in een gewenste vorm. Je krijgt het liftende effect van implantaten, maar je kont wordt er niet dikker door.

Paar dagen herstellen
Toyah Wilcox: "Het is een ontzettend eenvoudige ingreep. Toen ik hoorde dat er een nieuwe laserbehandeling naar het Verenigd Koninkrijk kwam die de huid strakker en steviger maakt, was ik meteen enthousiast. Ik hoorde dat deze behandeling hetzelfde effect heeft als wanneer je uren en uren sport en begon meteen meer informatie over de techniek op het internet te zoeken. Je kunt de techniek toepassen op de buik, borst, kont en de bovenste dijen. De behandeling duurt nog geen twee uur en kan onder lokale verdoving uitgevoerd worden. Ook het genezingsproces gaat veel sneller dan bij de traditionele ingrepen, je hebt maar een paar dagen nodig om te herstellen."

Subtiel
"Het vet werd 'weggesmolten' op de juiste plaatsen, en vervolgens werd alles in de juiste vorm gekneed. Mijn huid is heel effen, ik heb geen putten en bobbels meer op mijn dijen. De chirurg gaf mijn kont op een heel subtiele manier een mooie vorm. Zo heb ik een gelift effect, zonder dat mijn kont groter is. Ik vond altijd dat mijn heupen vierkant leken, maar nu zien ze er prachtig uit", besluit Toyah.

Momenteel kun je de behandeling nog niet in België ondergaan. Meer informatie krijg je hier. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen haten strijk- en poetswerk

Mannen haten strijk- en poetswerk


http://img144.imageshack.us/img144/3948/manyw0.jpg


Mannen vinden strijken en poetsen de meest hatelijke huishoudelijke taken. Ze laten deze het liefst over aan hun vrouw, blijkt uit recent onderzoek.

Huishoudelijke taken
73 procent van de mannen doet niet graag de strijk, 67 procent haat het poetsen van de badkamer en wc, 61 procent wil de was niet doen. Ook zegt 59 procent nooit een dweil te nemen om de vloer te poetsen, meldt gva.be. Maar er zijn wel taken die mannen zonder zeuren volbrengen. Ze zetten bijvoorbeeld de vuilnisbakken buiten, doen graag de boodschappen, koken en wassen met plezier af.

Excuses
"Mijn vrouw doet het beter" is het meest gebruikte excuus om huishoudelijke taken af te wimpelen. Maar velen kunnen het gewoonweg niet of beweren er geen tijd voor te hebben. Toch doet 60 procent vaak alsof hij de vraag niet gehoord heeft. Het onderzoek gebeurde in opdracht van poetsmiddelen fabrikant Mapa Spontex. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freek Braeckman Slimste Mens ter wereld

Freek Braeckman Slimste Mens na thriller van formaat


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/freeckbraeckman.jpg
1-1: spannender is een finale nooit geweest.


De Wever moest in extremis buigen voor het VRT-geweld.
De Wever moest in extremis buigen voor het VRT-geweld.


Braeckman pronkt met zijn diploma.
Braeckman pronkt met zijn diploma.


Freek Braeckman is na een thriller van formaat de Slimste Mens ter Wereld geworden. In de finale tegen Bart De Wever hielden beide tenoren nog welgeteld één seconde over. Omdat het nieuwsanker het eerst aan de beurt mocht komen en 'Studio Brussel' uitproestte op een vraag over Thomas De Soete mag hij zich de waardige opvolger van Annelies Rutten noemen.

Droomfinale
Met Braeckman, De Wever en Lieven Verstraete kreeg deze zevende editie van de Slimste Mens zijn droomfinale. De Terzake-coryfee zat na twee rondes op rozen, maar verspeelde te veel seconden in de foto- en filmpjesronde. Uiteindelijk zou hij op veertig seconden van Bart De Wever sneuvelen. Zonde, want tenslotte wist de kampioen van de vorige afleveringen toch drie trefwoorden te geven op restaurant Bulli. En dat was eentje meer dan De Wever en Braeckman bij hun filmpjes over respectievelijk de revolutie op Haïti en de Elfstedentocht.

Gekrassel met Hamilton
Met een beginstand van 351-316 in het voordeel van Braeckman kon de finale nog alle kanten uit. Beide slimmeriken speelden lange tijd haasje-over, tot De Wever enkel 'Brit' wist te stamelen bij dokter Shipman en hij Lewis Hamilton zowaar verwarde met de wielrenner Tyler Hamilton. Braeckman profiteerde met volle teugen, waardoor het spel in een definitieve plooi leek gevallen te zijn.

Stevige comeback
Dat was echter buiten de N-VA-politicus gerekend: met vier correcte antwoorden over Guy Spitaels vocht hij zich terug tot een 22-1 stand. Braeckman had geen andere keuze meer dan zich eveneens te laten zakken tot 1 seconde, waarna het nieuwsanker met een snel uitgesproken 'Studio Brussel' de strijd definitief in zijn voordeel (br.hln)
» Reageer (0)
04-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beeld van Degas voor recordbedrag geveild


Beeld van Degas voor recordbedrag geveild


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Petite-Danseuse.jpg


Een bronzen sculptuur van schilder en beeldhouwer Edgar Degas is in Londen ondanks de financiële crisis voor het recordbedrag van 13,3 miljoen pond (14,7 miljoen euro) geveild. 'La Petite Danseuse de Quatorze Ans' (97 cm) overtrof daarmee de hoogst geschatte prijs van 12 miljoen pond. Dat deelde het veilinghuis Sotheby's mee. Het beeld verbeterde ook het huidige record van 7,5 miljoen pond voor een sculptuur van de Franse impressionist.

Schilderij
Een belangrijk doek van de Duitse expressionist Ernst Ludwig Kirchner wisselde voor 5,4 miljoen pond van eigenaar. 'Straßenszene' (1913) bereikte echter niet de hoogst geschatte prijs van 7 miljoen pond. Toch toont het bedrag de groeiende vraag van de markt naar Duitse expressionisten, deelde Sotheby's mee. Over het algemeen bleef de veiling van impressionistische en moderne kunst met 32,56 miljoen pond onder de verwachtingen van 55 miljoen pond. De kunstmarkt heeft de laatste tijd door de fincanciële crisis erg te lijden gehad.

Teken
Het beeldje van Degas is een bronzen afgietsel van het beroemde wassen model van een 14-jarige danseres. Het origineel, dat rond 1880 werd vervaardigd, is het enige beeld dat tijdens het leven van Degas (1834-1917) werd tentoongesteld. Het afgietsel dateert van 1922, toen het wassen beeld in het atelier van Degas werd teruggevonden. Het is nog een van de zeldzame die in privébezit zijn. Het ging naar een privéverzamelaar uit Azië. Sotheby's ziet in het veilingrecord een teken dat er voor zeldzame stukken van buitengewone kwaliteit een sterke markt blijft bestaan. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egyptisch pronkstuk

Vaas in tuin van Brit is Egyptisch pronkstuk

 
 http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/kerstroos.jpg


Een Brit heeft al twintig jaar een stukje geschiedenis in zijn tuin staan. Op het gras staat een terracottavaas maar wat de eigenaar niet wist, is dat de vaas drieduizend jaar oud is en een Egyptische artefact is.


"Gewoon decoratie"
Volgens deskundigen gaat het om een vaas die gebruikt werd om de lever van een overledene te bewaren. Op het pronkstuk staat een afbeelding van de Egyptische God Imseti, hij moest over het orgaan waken, schrijft de Daily Telegraph. "Ik heb de vaas van een nonkel gekregen. Hij was een verzamelaar en toen hij twintig jaar geleden stierf, kregen we de vaas. We wisten niet precies wat het was en hebben het dan maar in de tuin gezet. Voor ons was het gewoon een stenen decoratie, meer niet",vertelt de eigenaar. Hij gaat de vaas verkopen tijdens een veiling in het Engelse Dorchester. Volgens experts dateert het stuk uit 1550 voor Christus. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Randy Crawford

Randy Crawford - When I Get Over You

Om haar te beluisteren druk op de foto» Reageer (0)
03-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pruimen beschermen het best tegen kanker


"Pruimen beschermen het best tegen kanker"


http://img443.imageshack.us/img443/9704/pruimeneo6.jpg
Pruimen zijn het nieuwe superfruit nu onderzoekers ontdekten dat ze meer anti-oxidanten bevatten dan de supergezonde blauwe bessen. Deze stoffen beschermen je tegen kanker.Anti-oxidanten
Onderzoeker David Byrne zegt dat tests bewijzen dat één pruim evenveel anti-oxidanten bevat als een handvol blauwe bessen. Dit zijn moleculen die de productie van vrije radicalen kunnen voorkomen of vertragen. Deze laatste beschadigen de lichaamscellen met mogelijk kanker als gevolg. Voor deze ontdekking werden blauwe bessen als superfruit onthaald. Professor Luis Cisneros: "Blauwe bessen hebben serieuze concurrentie gekregen. Mensen eten hier maar een paar stuks van, in hun ontbijtgranen of in een fruitsalade. Van pruimen hebben mensen de neiging meer te eten, daardoor zijn ze nog beter voor je gezondheid dan bessen."

Kleur
Diëtiste Catherine Collins is heel blij met de resultaten: "Pruimen zijn heel gezond en nog goedkoop bovendien. Ze bevatten niet veel calorieën of vet. Het belangrijkste is ze niet te pellen, want in de schil zitten de meeste gezonde stoffen. Als iedereen twee of drie kleine exemplaren per dag zou eten, zou dat schitterend zijn. De meeste gezonde stoffen zitten in de bestanddelen die verantwoordelijk zijn voor de kleur van het fruit. Daarom is het goed om hier zoveel mogelijk variatie in te brengen, je moet eigenlijk een hele regenboog van fruit opeten." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Clijsters


Maakt Kim Clijsters haar comeback in Torhout?


http://img17.imageshack.us/img17/8876/kimry4.jpg


De signalen als zou Kim Clijsters het menen met een comeback worden steeds talrijker. Vandaag heeft ze bijvoorbeeld tweemaal een uur training voorzien met sparringpartner Wim Fissette.

De voorbije maanden had ze zich beperkt tot wat sparren met Kirsten Flipkens en enkele jeugdspeelsters op het VTV-centrum in Wilrijk.

Nu gaat het ritme dus de hoogte in. Clijsters klopt overigens niet alleen balletjes, de laatste weken heeft ze ook hard aan de conditie gewerkt bij kinesist Sam Verslegers in Bree. Die stoomde haar ook al klaar voor 2005, het succesrijkste seizoen uit haar carrière.

Exhibitiematch

Officieel gaf de woordvoerder van Clijsters al te kennen dat er deze zomer een exhibitiematch zit aan te komen. Maar in de wandelgangen duiken steeds meer geruchten op dat Clijsters her en der een tornooi zou spelen.

Torhout zou de ideale plek zijn voor een comeback. Op 4 april start daar de Koddaert Open, met 100.000 dollar aan prijzengeld het grootste vrouwentornooi in België. Het hele Belgische Fed Cupteam speelt er en verder meisjes uit de top 150. Perfect als aanloop.

Als manager Bob Verbeeck een wildcard vraagt aan tornooidirectrice Laurence Courtois, kan Clijsters er zo starten. “Zulk aanbod is er nog niet, maar we zouden het natuurlijk niet afslaan”, lacht Courtois. “In dat geval zorgen we zelfs voor een babysitdienst op ons tornooi.”

Davenport

Van een grote comeback kan het publiek alleen maar dromen, die zit er sowieso niet in voor de mama van Jada Elle, die deze maand één jaar wordt. Maar een terugkeer zoals die van moeder Lindsay Davenport, geheel vrijblijvend, is best mogelijk.

Julitornooien als die van Stanford of Los Angeles, waar Clijsters zich altijd opperbest voelde, vallen perfect te combineren met de Amerikaanse vakantie van haar man Brian Lynch. Ook Luxemburg is een mogelijkheid, want Kim is kind aan huis bij de organistor van dat najaarstornooi dat ze vijfmaal won.(br.Gazet van Antwerpen)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shirley Bassey

Shirley Bassey


Om yesterday when I was young te beluisteren
druk op de foto

» Reageer (0)
02-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italië weert kebab en sushi


Italië weert kebab en sushi


De tomaten die in veel Italiaanse gerechten zitten, komen oorspronkelijk uit Peru.

Italië trekt ten strijde tegen buitenlands eten. Het land wil de culinaire traditie en de eigenheid van de eigen gerechten beter promoten, en weigert zo bijvoorbeeld vergunningen aan mensen die een zaak met buitenlands eten willen beginnen. Lucca en Milaan hebben het voortouw genomen.

Berlusconi
De regering van Silvio Berlusconi staat volledig achter de campagne. "Stop met het importeren van containerladingen vlees en vis van wie weet waar", zei de Italiaanse minister van Landbouw, Luca Zaia, die naar eigen zeggen nog nooit een kebab heeft gegeten. Hij geeft de voorkeur aan gerechten uit zijn geboortestreek, en weigert naar eigen zeggen zelfs ananas te eten.

Gastronomisch racisme
Linkse politieke partijen en topkoks hebben de campagne al als gastronomisch racisme bestempeld, weet de Telegraaf. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helmut Lotti - Poljushko Polje

Helmut Lotti - Poljushko Polje

Om hem te beluisteren druk op de foto» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!