"Pruimen beschermen het best tegen kanker"
Pruimen zijn het nieuwe superfruit
nu onderzoekers ontdekten dat ze meer anti-oxidanten bevatten dan de
supergezonde blauwe bessen. Deze stoffen beschermen je tegen kanker.
Anti-oxidanten Onderzoeker
David Byrne zegt dat tests bewijzen dat één pruim evenveel
anti-oxidanten bevat als een handvol blauwe bessen. Dit zijn moleculen
die de productie van vrije radicalen kunnen voorkomen of vertragen.
Deze laatste beschadigen de lichaamscellen met mogelijk kanker als
gevolg. Voor deze ontdekking werden blauwe bessen als superfruit
onthaald. Professor Luis Cisneros: "Blauwe bessen hebben serieuze
concurrentie gekregen. Mensen eten hier maar een paar stuks van, in hun
ontbijtgranen of in een fruitsalade. Van pruimen hebben mensen de
neiging meer te eten, daardoor zijn ze nog beter voor je gezondheid dan
bessen."
Kleur Diëtiste Catherine Collins is
heel blij met de resultaten: "Pruimen zijn heel gezond en nog goedkoop
bovendien. Ze bevatten niet veel calorieën of vet. Het belangrijkste is
ze niet te pellen, want in de schil zitten de meeste gezonde stoffen.
Als iedereen twee of drie kleine exemplaren per dag zou eten, zou dat
schitterend zijn. De meeste gezonde stoffen zitten in de bestanddelen
die verantwoordelijk zijn voor de kleur van het fruit. Daarom is het
goed om hier zoveel mogelijk variatie in te brengen, je moet eigenlijk
een hele regenboog van fruit opeten." (br.hln)
|