NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
30-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sotheby's verkoopt liefdesjuwelen hertogin van Windsor

Sotheby's verkoopt liefdesjuwelen hertogin van Windsor


http://img718.imageshack.us/img718/4788/liefdesjuwelenhertoginv.jpgHet veilinghuis Sotheby's zal 19 juwelen uit de persoonlijke collectie van Wallis Simpson, de maîtresse en later echtgenote van de Britse koning Edward VIII verkopen. De geschatte waarde per stuk bedraagt zo'n 100.000 Britse pond.

Wallis Simpson werd lange tijd als persona non grata beschouwd door het Britse koninklijke hof. De sierlijke Amerikaanse trouwde in 1916 met Earl Spencer Jr., maar scheidde al snel van hem wegens een drankprobleem. Daarna zocht ze haar liefde bij de Britse zakenman Ernest Simpson, die haar in aanraking bracht met de toenmalige prins Edward. Vanaf de eerste ontmoeting begonnen de twee een affaire, die snel uitmondde in een tweede scheiding voor Wallis. Het Britse hof veroordeelde Wallis echter voor haar zondige leven waardoor Edward genoodzaakt was de troon af te staan. Hij werd daarna gekroond tot hertog van Windsor en bleef tot aan zijn dood smoorverliefd op Wallis Simpson.

Die liefde vuurde hij aan met prachtige juwelen van de hand van juwelenhuis Cartier. 19 van die exclusieve topstukken worden nu verkocht door het veilinghuis Sotheby's, dat een minimumbedrag van 100.000 Britse pond per verkocht juweel verwacht. (br.she)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bordspellen maken comeback als kersttraditie

Bordspellen maken comeback als kersttraditie3D mag dan de hype van het jaar zijn, families verkiezen weer een bordspel boven een film, comedyshow of serie boven tv. Dat blijkt uit de meer dan verdubbelde verkoop van spellen als domino, backgammon, schaak en Jenga in Groot-Brittannië.

"Klassieke spellen zijn de ideale manier om de hele familie samen te aan tafel te krijgen. Bovendien kunnen verschillende generaties ervan genieten", probeert Phil Anniss, spelkoper bij John Lewis, het succes te verklaren.

Anniss gaat ervan uit dat vele Britten kerst thuis zullen doorbrengen, en daarbij ouderwetse gezelligheid opzoeken. Of dat ook voor de Belgen geldt is afwachten, want er werden nooit eerder zoveel ski- en zonvakanties gepland tijdens de kerstvakantie als nu.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgepast voor de 'frostjackers

Opgepast voor de 'frostjackers'


Er zijn altijd criminelen die munt trachten te slaan uit ellende, zelfs uit de winterellende. Over Het Kanaal waarschuwt de politie voor 'frostjackers', carjackers die op de loer liggen om auto's te stelen die door de chauffeur zijn achtergelaten bij het warmdraaien. Bovendien weigeren heel wat verzekeringsmaatschappijen om uit te betalen bij dit soort misdrijven. Gouden tip: blijf altijd in (of vlakbij) je wagen bij het ontvriezen en zet voor alle zekerheid de motor af bij het sneeuwvrij maken van je wagen.


De frostjacking is een ware plaag in het Verenigd Koninkrijk. De gangsters azen vooral op luxewagens. Meest schrijnende voorbeeld: in een tijdspanne van amper 20 minuten werden in de buurt van Manchester liefst drie peperdure auto's gestolen tijdens het ontvriezen. Een nagelnieuwe Vauxhall Insignia, een Audi A3 en een BWM 1. Bij alledrie deze diefstallen hadden de chauffeurs hun wagen verlaten en de motor laten draaien.


Mark Bell van de Engelse politie legt uit. "Het is verleidelijk om de motor te laten draaien op een ijskoude morgen, terwijl de chauffeur nog even gezellig in het warme huis blijft. Helaas hebben autodieven maar enkele seconden nodig om toe te slaan als de sleutel erop steekt. Chauffeurs moeten ook weten dat verzekeringsmaatschappijen niet uitbetalen bij dit soort diefstallen. Onze wijze raad voor alle chauffeurs is dan ook om altijd in de wagen te blijven. Als dat echt niet kan, sluit dan zeker de auto af. Gouden tip: gebruik daarvoor de reservesleutels."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuifje spreekt nu ook Hindi

Kuifje spreekt nu ook Hindi


Uitgever Ajya Mago en Belgisch ambassadeur Jean Deboutte. © afp


Honderden miljoenen Indiërs kunnen voortaan de avonturen van Kuifje lezen in het Hindi, de belangrijkste taal in India. De vertaling is van de hand van 'Tintinofiel' Ajay Mago.

Scheldproza kapitein Haddock
Tot dusver zijn twaalf van de ruim twintig albums vertaald. Mago gaf toe gezwoegd te hebben aan het vertalen, in het bijzonder het scheldproza van kapitein Haddock, vooral daar sommige van die maritieme termen geen Hindi-equivalent hebben.
 
De sterreporter van de Petit Vingtième was in India reeds beschikbaar in het Engels en het Bengaals.
 
Geen foute houding
Tekenaar Hergé, die volgens sommigen een rechts-kolonialistische kijk op de wereld had, stuurde Kuifje en Bobby driemaal naar India: in de albums 'De Sigaren van de Farao' (komende van Egypte), 'De blauwe Lotus' (op weg naar China) en 'Kuifje in Tibet' (op weg naar de Chinese regio). Mago is van mening dat Hergé geen foute houding had jegens de niet-blanken.
 
Volgens hem is de manier waarop de tekenaar India en de Indiase bevolking weergaf, accuraat, ook al werd Kuifje ooit haast gelyncht door een woedende massa omdat hij een Heilige Koe had aangeraakt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lam Gods moet gerestaureerd worden

Lam Gods moet gerestaureerd worden

Het Lam Gods heeft op korte termijn een restauratie nodig. Dat blijkt uit een grondig onderzoek van het veelluik door een internationale commissie van experts. De professoren Anne van Grevenstein (Universiteit Amsterdam) en Ron Spronk (Queens University), die het onderzoek leidden, maakten het nieuws bekend op een colloquium in de Koninklijke Academie in Brussel.

"Niet meer kleuren van Van Eyck"

"Het Lam Gods is, zeker als je weet dat het stuk bijna zes eeuwen oud is, in een goede staat", zegt Van Grevenstein. "Toch is een nieuwe behandeling onvermijdelijk, omdat de bezoekers vandaag geen juist idee meer krijgen van het kunstwerk zoals het door Van Eyck geschilderd is. Wij vinden het Lam Gods nog altijd een prachtig werk. Dat is het ook, maar de kleuren die wij zien zijn niet meer de kleuren van Van Eyck. Het verschil is op sommige plaatsen werkelijk groot."
 
Vertekend door dik glas
Ons beeld wordt enerzijds vertekend door het dikke groene glas van de koffer waarin het Lam Gods bewaard wordt en anderzijds door de onregelmatige vernislaag die voor een deel bestaat uit een synthetisch hars dat verkleurd is. Het is nu aan de eigenaar (de kerkfabriek van Sint-Baafs) en de overheid om ervoor te zorgen dat het werk ook effectief gerestaureerd wordt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hagedis met twee koppen

Hagedis met twee koppen

In het dorpje Rong'an, in de Chinese provincie Guangxi, keek Zheng Tuxiu raar op toen haar kat thuiskwam met de vangst van de dag: een hagedis met twee koppen. "Ik was aanvankelijk bang van dit vreemd wezen, maar inmiddels is het hele dorp komen kijken naar het beest", verzucht Zheng.
» Reageer (0)
29-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hou je huid mooi en gezond bij tijdens koude wintermaanden

Hou je huid mooi en gezond bij tijdens koude wintermaanden
De koude treedt dit jaar bijzonder vroeg in het land en deze extreme temperaturen eisen een hoge tol op je huid. Met de juiste maatregelen beperk je de schade.


Bij 33 graden houdt de lucht tien keer meer vocht vast dan wanneer het - 3 graden is, koud weer betekent dus een erg droge huid. Voeg daar nog eens koude wind aan toe, warme huiskamers en kantoren en je hebt een garantie op een schrale huid en droog, kroezelend haar. Zelfs als je maar korte periodes buiten doorbrengt, is het makkelijk om nu gekloofde lippen en een rode, uitgedroogde huid op te lopen. De sleutel om een gezonde, stralende huid te bewaren tijdens de winter is ervoor te zorgen dat je genoeg vloeistoffen opneemt. Koud weer maakt ons minder dorstig, de droge, koele lucht die we inademen wordt bevochtigd door ons lichaam voor we het uitademen, we verliezen dus water door enkel te ademen.


Ook je huid heeft hydratatie nodig. Zorg voor een combinatie van producten met ingrediënten als hyaluronzuur en ureum, die trekken het water dat we drinken naar de huid. Maar gebruik ook stoffen als parafine en lanoline, die houden het vocht gevangen zodat het niet kan ontsnappen. Je lippen zijn een goede indicatie van hoe gehydrateerd je huid is, deze zijn namelijk erg gevoelig voor koud weer. Heb je droge lippen, dan moet je meer aandacht aan je mond en de rest van je lichaam spenderen. Bescherm ze met een lipbalsem op basis van lanoline. Enkele keren per week scrubben doet wonderen om droge huid weg te schrobben. Gebruik een oude tandenborstel voor je lippen, op je gezicht breng je havermout al masserend aan. Dit zorgt voor een zachte scrub maar het is ook een natuurlijk middeltje tegen een droge huid. Als je lippen gekloofd zijn of je huid is rood, doe je dit beter niet. Daarna moet je een goede hydraterende crème aanbrengen.


Als alles wat je smeert, pijn doet, dan moet je producten gebruiken die geen stoffen bevatten die gevoelige huid irriteren. Zoek naar een natuurlijke, hypoallergene crème. Als de problemen verergeren, dan breng je best een bezoekje aan dermatoloog Susan Mayou. Ook heeft de rest van je lichaam wat extra aandacht nodig. Je ruilt je gewone douchegel best voor een product dat de huid hydrateert.


Om te voorkomen dat je droge nagels splitten, moet je handschoenen dragen en regelmatig een handcrème smeren. Als laatste is het belangrijk dat je kapsel onder handen neemt, was het daarom een keer per week met een vochtinbrengende conditioner.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet onze vogeltjes niet met de koude

Vergeet onze vogeltjes niet met de koude


http://img839.imageshack.us/img839/6318/vogeltjesvoederen.jpgWanneer we stellen dat de winter voor vogels het zwaarste jaargetijde is, stampen we een open deur in. 's Winters geraken vogels moeilijk aan voedsel, terwijl ze dan juist extra veel energie nodig hebben om hun lichaamstemperatuur op peil te houden.

Insecten zijn grotendeels verdwenen, bessen vaak al op en regen en sneeuw maken het de zaadeters moeilijk om bij hun voedsel te komen. Het bijvoederen van vogels in de winter is bij veel mensen dan ook een populaire bezigheid.

Niet alleen helpt u de vogels om barre tijden door te komen, u krijgt er een schitterend schouwspel voor terug! Vogels die vaak verscholen blijven of in een flits voorbij vliegen, laten zich nu gemakkelijk bekijken.


Tips voor het voederen


http://img5.imageshack.us/img5/2726/vogels.jpgVoederen mag op bescheiden schaal vanaf november (bijvoorbeeld met zaden), maar het is pas echt nodig als het langdurig vriest en/of sneeuwt.


Voeder niet teveel tegelijk en liefst 's ochtends (na een lange, koude nacht hebben vogels behoefte aan een stevig ontbijt) en tegen het einde van de middag (zo kunnen ze de nacht doorkomen). Overdadig voederen kan muizen en ratten aantrekken.

Geef geen voedsel waarin zout is verwerkt. In de kaas en het brood dat u voedert zit al meer dan genoeg zout.

Voeder zeker geen margarine of boter, die werken als laxeermiddel.

Voedsel dat makkelijk bevriest, zoals appels, voedert u best als geheel en niet in kleine stukjes.

Voeder nooit vet en pinda's in de tijd dat vogels jongen hebben! De jongen van de meeste zangvogels eten insecten.

Water

In de winter is water even belangrijk als voldoende voedsel. Wanneer het gesneeuwd heeft, is het niet nodig voor water te zorgen. De vogels komen dan aan vocht door van de sneeuw te pikken. Bij vorst zet u best een bakje met water buiten (nooit zout in het water doen).


Veel plezier met de vogels in uw tuin!

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden onbekende werken van Picasso ontdekt

Honderden onbekende werken van Picasso ontdekt


http://img228.imageshack.us/img228/5332/picassoic.jpgNiet minder dan 271 werken van Pablo Picasso waar niemand het bestaan van afwist, zijn onlangs opgedoken. Dat meldt de Franse krant Libération. De erfgenamen van de wereldberoemde kunstenaar hebben klacht tegen onbekenden ingediend wegens heling.
 

De geschatte waarde van de werken bedraagt zowat 60 miljoen euro. Ze werden aangeboden door een koppel zeventigers van aan de Franse Azurenkust die van Claude Picasso, de zoon van de meester, authenticiteitscertificaten hoopten te krijgen. Onder de werken bevinden zich negen kubistische collages met een waarde van vermoedelijk zo'n 40 miljoen euro, een aquarel uit Picasso's blauwe periode, lithografieën en portretten van zijn eerste echtgenote Olga, weet Libération.
 

De 71-jarige Pierre Le Guennec had tijdens de drie laatste levensjaren van Picasso, die overleed in 1973, voor hem gewerkt als elektricien. Sinds januari had hij verschillende brieven naar Claude Picasso geschreven om een ontmoeting te regelen. Die vond uiteindelijk in september plaats in Parijs. Hij zei dat hij alarmsystemen had geplaatst in verschillende woningen van de artiest, zoals in villa Californië in Cannes.
 

Op 5 oktober namen de bevoegde diensten de werken in beslag in de woning van het echtpaar in Mouans-Sartoux. De gepensioneerde elektricien werd volgens de krant onder toezicht geplaatst. Hij zegt evenwel onschuldig te zijn en beweert dat Picasso, dan wel diens echtgenote, hem de werken heeft gegeven. Claude Picasso acht het echter uitgesloten dat zijn vader zo'n grote hoeveelheid werken zou hebben weggegeven.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we ons laten verleiden door het kwade

Waarom we ons laten verleiden door het kwade'Het vlees is zwak', klinkt het wel eens, maar onze geest is niet veel beter. Hoe gemakkelijker het is om te liegen, bedriegen en vals te spelen, hoe meer kans dat dit ook zal gebeuren. Zeker als 'het kwade' niet veel energie of geen bewuste beslissing vraagt. Dat besloten Canadese onderzoekers na een test waaruit moest blijken hoe bereid mensen waren zich 'slecht' te gedragen.


Uit een wiskundetest bleek dat de groep die werd verteld dat ze het juiste antwoord konden krijgen door gewoon vijf seconden te wachten vaker 'vals speelde' dan de groep die voor het juiste antwoord op de spatiebalk moest duwen.


De reden hiervoor is dat het voor de 'wachtgroep' gemakkelijker was om vals te spelen, ze moesten niet telkens de beslissing nemen om op de spatiebalk te duwen. 


In een ander experiment werd de vrijwilligers gevraagd of ze een student met een leerstoornis wilden helpen studeren. Een groep kreeg een blokje waarin ze ja of nee moesten aanvinken, een andere moest op een link klikken om te helpen of op doorgaan klikken om naar de volgende pagina te gaan.


Resultaat? Personen uit de eerste groep stelden zich vijf keer zoveel kandidaat als personen uit de tweede groep. Die laatsten moesten de kandidaat immers niet letterlijk afwijzen. Alweer bleek hoe gemakkelijker er onderuit te komen valt, hoe meer dat ook gedaan wordt.


"Emotie speelt duidelijk een grote rol als we moeten beslissen tussen goed en kwaad. Wie de expliciete keuze krijgt, is vaker geneigd om toe te geven door emoties zoals schuld en schaamte. Bij een passieve keuze, komen schuld- en schaamtegevoelens niet de kop opsteken en wordt er gemakkelijker voor gekozen om niet te helpen.


"Wie kan liegen zonder betrapt te worden, valsspelen zonder veel moeite te doen of een vraag passeren zonder expliciet te weigeren, die zal dat ook doen", legt studieleidster Rimma Teper van de Universiteit van Toronto uit. 


"Dit gedrag kan enorme invloed hebben op vrijwilligersorganisaties en de vraag om donaties. Mogelijke donors een expliciete vraag stellen, kan de inkomsten de hoogte injagen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit ondergoed bestrijdt geur van windjes

Dit ondergoed bestrijdt geur van windjes

Een nieuwe slip, ontwikkeld door een Australiër, vangt de geur van windjes op en voorkomt dat je je medemensen hiermee opzadelt.


De slips voor mannen van het merk 4SKINS zijn behandeld met nanotechnologie, om te voorkomen dat de geurtjes door de stof gaan. "Hoewel dit storende geuren tegengaat, helpt het niet bij gênante geluiden", aldus de Australische uitvinder Gilbert Huynh. "Ik kwam op het idee, nadat ik leed onder de uitlaatgassen van familieleden. Moest ik iets kunnen ontwikkelen dat niet alleen goed zit, maar ook nog voordelen voor de omgeving van de persoon heeft, dan zou dat geweldig zijn. Ik ben twee jaar met het onderzoek bezig geweest en liet 50 vrijwilligers de slips testten." 


Het geheim achter het ondergoed is de technologie 'Neutraliser', dit werd ontwikkeld door Nano-Tex. De techniek wordt op elk afzonderlijk vezeltje toegepast, zodat de werking van de stof niet verdwijnt na een tijdje. Daarnaast maakt dit dat je huid nog steeds kan ademen. "Ik heb het zelf gedragen en was aangenaam verrast", aldus Huynh. "Mijn vrienden en familieleden die het voor me testten zeggen ook dat het echt werkt."


Je betaalt 17,71 euro per slip, je kunt deze online bestellen en thuis laten leveren. Het ontwerp is nog best trendy met brede elastische band en hippe prints. Dames die met winderigheid kampen, moeten wel op hun kin kloppen. Momenteel zijn er namelijk enkel modellen voor mannen te koop.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziekleraar dompelt naakte meisjes onder water om ze beter te leren ademen

Muziekleraar dompelt naakte meisjes onder water om ze "beter te leren ademen"In Engeland is een muziekleraar veroordeeld voor de seksuele aanranding van ten minste negen minderjarige meisjes. Privéleraar Michael Crombie (73) dwong de meisjes zich uit te kleden en dompelde hun hoofd onder water. Dat meldt Sky News.


Deze bizarre leermethode zou volgens de leraar de ademtechniek van de leerlingen ten goede komen en betere muzikanten van hen maken. Hij troonde de meisjes mee naar z'n badkamer en schafte zich ook een aquarium aan om beter te kunnen zien hoe de meisjes hun 'ademtechniek' onder de knie kregen.


Alsof het nog niet volstond, filmde Crombie de naakte meisjes terwijl ze zich uitkleedden en naakt in zijn bad lagen. Ook raakte hij de meisjes aan en kuste hij hen. De politie vond ten huize van de leraar acht videobanden met de onfrisse taferelen.


Tijdens het proces hebben zich nog eens vijftien andere slachtoffers van de dubieuze muziekleraar gemeld. De jury achtte hem schuldig over de hele lijn. Op 21 december wordt de strafmaat bepaald.
» Reageer (0)
28-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fernando Botero is een Colombiaanse schilder en beeldhouwer

Fernando Botero is een Colombiaanse schilder en beeldhouwer

Klik op de foto om zijn overige werken te bekijken

Fernando Botero (Medellín, 19 april 1932) is een Colombiaanse schilder en beeldhouwer.


Na een opleiding bij de Jezuïeten kreeg hij twee jaar lang een opleiding voor matador, waarvoor hij echter te weinig talent bleek te hebben. In zijn jeugd begon hij met het schilderen van stierengevechten, waar hij regelmatig heen ging. Op een dag merkte hij dat hij geen stier, maar een landschap schilderde. Vanaf dat moment was hij naar eigen zeggen kunstenaar. Hij kreeg zijn professionele opleiding aan de Academia de San Fernando in Madrid. Hij begon beeldhouwwerken te maken in 1971. Botero woont in 2003 in Parijs, maar is door zijn afkomst geïnspireerd door de Zuid-Amerikaanse cultuur, hetgeen tot uitdrukking komt in zijn kleurgebruik, maar ook in de thema's. http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/fernando-botero4.jpg?t=1290950970Botero maakt bronzen beelden, schilderijen en pastels die op het eerste gezicht vooral dikke, opgezwollen mensen afbeelden. Botero zegt hier zelf over dat het geen dikke mensen zijn, maar dat hij door de omvang van de voorwerpen en lichaamsdelen het relatieve belang daarvan wil aanduiden, en dat het ook het plezier aanduidt. De gezwollen mensen lijken vaak enigszins te zweven en doen geenszins zwaar aan. De hoofden zijn meestal relatief groot (tot wel een kwart van het lichaam), de handen en voeten zijn daarentegen meestal zeer klein. De trekken in het gelaat (de mond, ogen etc) zijn kleiner dan in de realiteit. Vaak kijken de geportretteerde personen scheel. De gezichten lijken echter wel "typisch" Zuid-Amerikaans. Vrouwen hebben kleine borsten die niet lijken te passen bij hun dikke billen en dijen, en worden vaak afgebeeld met gekruiste benen en één arm boven het hoofd. De hoofden van paarden zijn echter vaak kleiner afgebeeld dan in werkelijkheid.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/fernando-botero2.jpg?t=1290951372De kunst van Botero is zeer toegankelijk en heeft bij velen soms een komisch, maar ook een ontroerend en soms schokkend effect.

Botero gebruikt weinig stofuitdrukking, waardoor elk oppervlak dezelfde, doffe, structuur lijkt te hebben.


Botero maakt in zijn geheel eigen stijl kopieën van beroemde werken van oude meesters, zoals Velazquez en Leonardo da Vinci. Ook ontleent Botero bloederige en gewelddadige thema's aan de burgeroorlog in Colombia. Zo schildert hij afbeeldingen van de president, van een arrestatie, van executies en van huilende weduwes. Maar ook schildert hij feestende en dansende mensen, vaak onder het licht van enkele kale peertjes. Nooit echter is er een glimlach te zien op de gezichten. Botero schildert ook stillevens en landschappen.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/botero3.jpg?t=1290951150Omtrent de pseudonaïeve figuratieve stijl van Botero heeft men het vaak over Gonflette-stijl, zelfs over Boteromorfisme.

Anekdotisch vertelt hij, dat hij bij het willekeurig tekenen van een mandoline het te kleine gaatje van de klankkast tekende en ineens de monumentale plasticiteit van het muziekinstrument zag.

Bij zijn eigen stijl-omschrijving valt herhaald zijn magisch woord het plastische, dat hij in elke figuur of elk beeld betracht, waarbij hij aanduidt dat het puur plastische primeert en opvallend leidt tot het immobilisme van zijn voorstellingen.


 
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/fernando-botero5.jpg?t=1290951067In zijn meest recente creaties gaat Botero de weg op van de ethische aanklacht. Net als Picasso destijds, met zijn Guernica, klaagt hij de macabere schandaalscènes aan uit de jongste oorlogsexcessen. Zo vormen de wreedheden uit de Iraakse Abu Ghraib-gevangenis zijn leidraad, bij zijn eerstkomende expo in het Romeinse Palazzo Venezia, de oud-residentie van Benito Mussolini. Net zoals zijn strijd tegen het geweld in zijn geboorteland Colombia, met zijn voortdurende burgeroorlog, en in tegenstelling tot zijn beminnelijke, vaak komische figuren, neemt hij weer de ernstige taak op zich de komende generaties te herinneren aan het onrecht van zijn tijd. Zijn wereld vol parodie ruilt hij voor een wereld waar het onrecht regeert.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van parelhoen en geuze

Stoofpotje van parelhoen en geuze


De afbeelding “http://img156.imageshack.us/img156/5201/pawy9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Ingrediënten
1 parelhoen
4 stronkjes witloof
2 flesjes geuze
2 pastinaken
20 verse zilveruitjes
½ bosje peterselie
boter
peper en zout

Bereiding
Snijd de parelhoen in stukken, kruid met peper en zout en schroei dicht in hete boter.
Pel de zilveruitjes en halveer ze. Haal het bittere hart uit de stronkjes witloof en snijd ze overlangs door. Doe het witloof en de uitjes bij de parelhoen. Kruid met peper en zout en stoof enkele minuten aan. Blus met het bier. Breng aan de kook en laat 25 minuten rustig sudderen.
Schil intussen de pastinaken en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Kook de pastinaak gaar in gezouten kokend water. Giet de pastinaak af en doe ze in een keukenrobot. Doe er een flinke klont boter bij en mix tot een gladde puree.
Snipper de peterselie en strooi over de parelhoen.

Tip: Deze bereiding is ook heerlijk met een hoevekip.
» Reageer (0)
27-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zweef en zweef op de muziekhttp://img708.imageshack.us/img708/6164/fridadansen.jpg


De nacht is donker en de maan schijnt fel
De straat is verlaten, geen mens is op straat
Dromend loop ik over straat
Te dromen over dansen

Ik sluit mijn ogen en
beweeg op de muziek die ik in mijn hoofd hoor
Ik zweef en zweef op de muziek

Ik ben weg van de echte wereld
Alleen ik en de muziek
Waar ik zo heerlijk op dans
De muziek die wordt harder
Ik dans en ik dans
Mijn voeten voel ik niet meer, ik voel niks

Ik neurie mee op de muziek
Ik dans nog steeds door
Opeens voel ik wat
Ik schrik en ik doe mijn ogen open
ik stop direct met dansen

Mensen kijken naar mij.
Ik kijk om me heen, ik zie iedereen klappen
Ik sta hoger dan wie dan ook
Ik sta te dansen, maar ik heb het niet door

Mijn lichaam heeft zijn eigen wil
Stop met dansen stop!
Mijn lichaam is de baas en mijn gedachte is een onderdaan.
Stop met dansen, stop met neuriën!

Opeens klappen de mensen niet meer.
Het is doodstil, ik dans weer met mijn gevoel.
En niets of niemand is mij de baas.
Ik doe wat ik wil en ik dans de hele nacht over straat.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanner betaalt recordprijs van 170.000 euro voor duif

Japanner betaalt recordprijs van 170.000 euro voor duifTijdens een veiling is vandaag een recordprijs van 170.000 euro betaald voor een duif, meldt het Belgische internetveilinghuis PiPa.be.De duif, 'Euro-diamond', is van een Duitse duivenmelker. De koper is een Japanse duivenmakelaar, die wellicht als tussenpersoon optreedt voor een Japanse koper.

De duif werd per opbod verkocht. Uiteindelijk werd 170.000 euro betaald, een absoluut record voor een veiling. Volgens Nikolaas Gyselbrecht, eigenaar van het veilinghuis, worden privé nog duurdere prijzen betaald, tot 200.000 euro. Maar dat is hoogst uitzonderlijk.

Zaterdag en zondag worden in totaal 151 duiven geveild. Het gaat om de collectie van Hans-Peter en Peter Brockamp uit Duitsland. De meeste kopers komen uit China en Japan. Momenteel slaat de teller voor de veiling op bijna 700.000 euro.
 
Organisator is PiPa.be, een nieuwssite over duiven en veilinghuis. Ooit begonnen als hobby is het bedrijf uit Knesselare uitgegroeid tot het grootste veilinghuis ter wereld voor duiven.
 
Euro-diamond is een absolute topduif. De duif eindigde vijf keer bij de eerste negen bij grote internationale vluchten en haalde ook de top bij de tweejaarlijkse olympiade. De 8-jarige mannelijke duif doet zelf niet meer mee aan wedstrijden. Hij zal uitsluitend worden gebruikt om mee te kweken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleven met de wolven

Belgische krijgt 15 miljoen niet voor verzonnen verhaal "Overleven met de wolven"De Belgische Monique De Wael (73) ziet door een beslissing van de Amerikaanse rechters 15 miljoen euro aan haar neus voorbij gaan. De rechtbank oordeelde dat haar uitgeefster haar niet moet betalen voor de verzonnen biografie "Overleven met de wolven", schrijven de Coreliokranten.


De zaak draait rond de opbrengst van het boek, dat De Wael in 1997 liet schrijven onder de valse naam Mischa Defonseca. Het is het levensverhaal van een jong joods meisje dat haar ouders ziet verdwijnen naar de concentratiekampen, maar zelf kan ontsnappen aan de nazi's en aan een levensgevaarlijke tocht door Europa begint. Ze overleeft alleen maar omdat ze opgenomen wordt in een roedel wolven.


Het boek, dat in 18 talen vertaald is, werd een wereldwijde bestseller. Maar twee jaar geleden gaf de naar de VS uitgeweken De Wael toe dat ze alles verzonnen had.


Op dat moment had ze er al een zware gerechtelijke strijd opzitten met haar uitgeefster Jane Daniel. In eerste instantie had de Amerikaanse jury, die ervan overtuigd was dat het verhaal waar was, De Wael gelijk gegeven. Haar uitgeefster moest haar zowat 15 miljoen euro betalen.


Maar het hof van beroep van Massachusetts besliste nu dat ze de miljoenen toch niet krijgt. De rechtbank oordeelde dat de verzinsels van de vrouw zo extreem waren dat de jury zich de vorige keer had laten misleiden en de zaak niet correct kon beoordelen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilde otter is officieel uitgestorven in Vlaanderen

Wilde otter is officieel uitgestorven in Vlaanderen
Milieuvereniging Natuurpunt heeft een intensieve speurtocht naar wilde otters in Vlaanderen gehouden. Die zoektocht heeft niets opgeleverd zodat Natuurpunt nu officieel uitgestorven verklaard heeft. Ook in Wallonië zouden er geen meer zitten.

Natuurpunt opende 'de jacht' op de otter in Vlaanderen in juni. De vereniging loofde zelfs een beloning van 500 euro uit voor wie de aanwezigheid van de otter kon aantonen. Maar Natuurpunt kreeg alleen meldingen binnen van bevers, muskusratten en een foto van een otter in een dierentuin.

De otter had in België lang te lijden van verdelging. De vissers zagen in hem als viseter een concurrent. Bovendien was de otter het slachtoffer van de vervuiling van het water. In het midden van de vorige eeuw was de populatie al uitgedund en de laatste waarneming in Vlaanderen dateert al van begin 2000. In Wallonië werd in 2006 slechts één spoor van een otter gevonden. Er werd gedacht dat Wallonië over een restpopulatie beschikte, maar ook daar bleef geen leefbare populatie meer over.

Otters uitzetten
Maar de otter is niet alleen in ons land aan het verdwijnen, de beestjes doen het ook niet goed in de buurlanden. De dichtsbijzijnde goede populaties zijn nu te vinden in Zuid-Frankrijk en Oost-Duitsland. In Nederland, waar lang nog een populatie overbleef in Zuid-Limburg, is de otter opnieuw uitgezet en die populatie doet het goed. Er zijn daar zelfs wilde, niet uitgezette otters gevonden die op eigen houtje hun uitgezette soortgenoten gevonden hebben.

Natuurpunt is geen voorstander van uitzetten. Het is een optie maar uitzetten blijft wel omstreden. Natuurpunt ziet er meer in ervoor te zorgen dat er geschikte leefgebieden zijn voor de otter met structuurrijke oevers met veel kruiden, met zuiver water en een rijke visstand. Als er dan otters migreren vanuit de buurlanden is de kans groot dat ze zich daar welkom voelen en er ook blijven.

Natuurgebied
Omdat de prijs voor het vinden van de wilde otter niet uitgereikt is, gaat die 500 euro nu naar het natuurgebied dat de beste biotoop biedt voor de otter. Vanmiddag zal bekend gemaakt worden welk natuurgebied dat is. (br.hln  foto ap)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we zo houden van klagen en zagen

Waarom we zo houden van klagen en zagen


http://img51.imageshack.us/img51/7476/klagenenzagen.jpg


Klagen, zagen, zuchten en jammeren: we kunnen er wat van. Soms lijkt het alsof we niets anders doen, ook al zou dat volgens een bevraging van 4.000 mensen amper 8 minuten per dag in beslag nemen.

Een beetje weinig lijkt ons, want wanneer klagen en zagen we eigenlijk niet? Over de files, over de zotten in het verkeer, over de kou, over de sneeuw, over te weinig of te veel strooizout, over de baas en de collega's, over het weekend (of het gebrek eraan). Over de stand van de bankrekening, de idiotie van de buren en de algemene stupiditeit van onze politici. Over zotgedraaide singles die we niet kunnen horen terwijl onze lievelingsmuziek nergens aan bod komt... en ga zo maar door.

Tijd en energie
Wat maakt dat we zoveel klagen en zagen? Het is de uiting van een negatief gevoel, het doet ons verzuurd lijken (en eerlijk: ook een beetje voelen) en het neemt zoveel tijd en energie in beslag!

Positief doel?
Al wil dat net misschien zeggen dat het een positief doel heeft. Zagen en klagen zijn net de manier om frustraties en irritaties te ventileren. Je smijt het in de wereld zodat het niet langer op je maag ligt. Boosheid en frustraties niet opkroppen, doet net langer leven, zo is al herhaaldelijk bewezen. 

Het verlaagt je stressniveau want je kan met een collega/zus/beste vriendin een band smeden door over dezelfde dingen te zagen en te klagen. Je voelt je gesteund in je standpunt, en dat is vaak al genoeg. Zonder dit geklaag en gezaag, zou de druk alleen maar opbouwen tot er een vulkaanuitbarsting van lelijke woorden komt, of erger, een hartaanval of depressie.

Potentiële gevaren
Of dat geloven we toch graag. De waarheid is dat er ook potentiële gevaren zijn verbonden aan klagen en zagen. Zo wordt veel klagerij en frustratie gebaseerd op een 'gepercipieerde oneerlijkheid'. Je voelt je tekort gedaan omdat je veronderstelt dat een ander meer krijgt dan jij en/of dan hij of haar toekomt.

Maar veel van deze veronderstellingen zijn gebaseerd op misverstanden en halve waarheden. Zo ontstaan ruzies, pesterijen en frustraties die niet eens wortels hebben in de realiteit.

Verdrinken in negativiteit
Een tweede potentieel gevaar is dat je altijd dezelfde persoon gebruikt om tegen te zagen of uit te razen, en die persoon uiteindelijk bezwijkt onder jouw stroom van negativiteit. Want eerlijk: we zagen en klagen wel, maar wanneer zijn wij degenen die ernaar luisteren zonder te veroordelen?

Een echte zuurpruim
Tot slot is het niet ondenkbaar dat klagen en zagen in beperkte mate stress verlaagt en ervoor zorgt dat je met stress en frustraties kan omgaan. Maar als je alleen maar  klaagt en zaagt, en nergens nuanceert of het standpunt van de ander bekijkt, kan je erg bekrompen worden en internaliseer je de negativiteit die je net kwijt begint te raken.

En dat is het moment waarop je niet zomaar 'een zaag' bent, maar een echte zuurpruim. Eerlijk: wil je dat echt? Is het leven daar niet een beetje te kort voor?
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alicia Keys - Live

Alicia Keys - Live

Klik op de foto om haar te beluisteren


Alicia Keys (Manhattan, New York, 25 januari 1981) is een Amerikaanse R&B- en soul-liedjesschrijver, componist, recordproducent, pianist en actrice-zangeres.

Alicia is de dochter van een Italiaans-Ierse moeder, Terri Augello, en een Jamaicaanse vader, Craig Cook. Ze is in New York geboren en opgegroeid. Op haar zevende kwam ze voor het eerst in aanraking met een piano. Ze leerde klassieke muziek van Beethoven, Mozart en Chopin (haar favoriet). Zij schreef haar eerste lied Butterflyz toen ze veertien was. Dat nummer staat ook op haar debuutalbum Songs in A minor. Voor een groot deel was het haar moeder die haar ondersteunde bij het ontwikkelen van haar talenten.

Haar inspiratiebronnen waren onder anderen Stevie Wonder, met wie ze inmiddels al een aantal keren heeft opgetreden, Marvin Gaye, Nina Simone, Donny Hathaway, maar ook Notorious B.I.G., 2Pac, Jay-Z en Wu Tang Clan.

» Reageer (0)
26-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstshoppen steeds vaker online

Kerstshoppen steeds vaker onlineDe Belg zet zich steeds vaker achter zijn computer om kerstcadeautjes te kopen. De onlinewinkels verwachten dit jaar bijna de helft meer omzet uit kerstshoppen dan vorig jaar.


Volgens BeCommerce, de sectorvereniging van Belgische e-commercebedrijven, besteden de meeste klanten tussen 50 en 100 euro online. "De Belgische e-shops zijn erg optimistisch en kijken vol vertrouwen en met hoge verwachtingen naar deze eindejaarsperiode", zegt Marc Périn, directeur van BeCommerce. "Sinds een aantal weken is er een duidelijk verhoogde activiteit zichtbaar in de meeste webwinkels en het onlineaanbod van eindejaarsgeschenken is dit jaar opvallend groot."


Volgens de sectorvereniging zijn de geschenken die het vaakst online worden gekocht computerspellen, kleding, multimedia-artikelen, en huisdecoratie. Maar ook computers, gsm's en huishoedtoestellen zouden steeds vaker via internet gekocht worden.


Een derde van de klanten geven tussen 50 en 100 euro uit per aankoop, een vijfde besteedt meer dan 150 euro.
De Belgische webwinkels verwachten dat de onlineverkoop ook in 2011 zal stijgen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiër trouwt met 60 vrouwen en verkoopt ze aan bordelen

Indiër trouwt met 60 vrouwen en verkoopt ze aan bordelenDe Indiase politie heeft vandaag een man opgepakt die 60 vrouwen ten huwelijk zou hebben gevraagd, om ze dan vervolgens te verkopen aan bordelen.


De 27-jarige verdachte werd opgepakt in de deelstaat West-Bengalen waar hij zich voordeed als een goedbetaalde soldaat van het Indiase leger. "Hij had de gewoonte om zich voor te doen als een soldaat die voor vakantie naar huis kwam, en die graag wenste te trouwen voordat hij terugkeerde", aldus politiechef Debendra Prasad Singh.


De man trouwde met minstens 60 vrouwen, alvorens hen te verkopen aan bordelen in Mumbai en Pune, in het zuiden van het land. De vrouwen, waarvoor hij telkens tussen de 1.150 en 1.650 euro kreeg, waren afkomstig uit arme families in het oosten van India, waar ze voornamelijk werkten op theeplantages. Negen van zijn vermoedelijke slachtoffers konden worden teruggevonden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucchero en Luciano Pavarotti - Miserere

Zucchero en Luciano Pavarotti - Miserere

Klik op de foto om ze te beluisteren .

In 1992 nam Luciano Pavarotti het crossoverstuk Miserere op samen met Zucchero.» Reageer (0)
25-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historisch akkoord moet tijger allerlaatste kans bieden

Historisch akkoord moet tijger allerlaatste kans bieden


http://img717.imageshack.us/img717/4296/siberischetijgers.jpg


De dertien laatste tijgerlanden hebben in Sint-Petersburg een historisch akkoord ondertekend. Samen willen ze de ernstig bedreigde roofdieren beschermen. Zonder actie zouden tijgers over twaalf jaar in het wild uitgestorven zijn.


Sint-Petersburg organiseerde de voorbije dagen een speciale top voor de dertien landen waar tijgers nog in het wild leven. De deelnemers tekenden een akkoord om de dieren beter te beschermen. Zo moeten er maatregelen komen tegen stropers, illegale handel en ontbossing. Het is de bedoeling het aantal tijgers in het wild tegen 2022 te verdubbelen. Dan zouden er weer 7.000 wilde tijgers moeten leven.

De redding van de tijger zal veel geld kosten. De Wereldbank berekende dat er de komende twaalf jaar nood is aan ruim 260 miljoen euro. De deelnemers verzamelden op de conferentie al een budget van 95 miljoen euro. Dat het ernstig gesteld is met de tijger valt ook op te maken uit het feit dat wereldleiders voor de allereerste keer bijeenkwamen om het lot van slechts één diersoort te bespreken. Acteur Leonardo DiCaprio beloofde prompt een miljoen dollar te schenken om dit prachtig dier te redden.Bekende gezichten kwamen de tijgers steunen: Leonardi DiCaprio en Naomi Campbell
Bekende gezichten kwamen de tijgers steunen: Leonardi DiCaprio en Naomi Campbell


Vroeger kwam de tijger heel verspreid voor, maar vele landen verloren hun tijgerpopulatie. Volgens de meest recente schatting blijven er slechts 3.200 wilde tijgers over. De dertien laatste tijgerlanden zijn Rusland, China, Bangladesh, Bhutan, Myanmar, Cambodja, India, Indonesië, Laos, Maleisië, Nepal, Thailand en Vietnam.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegen 2016 zijn kerken leeg voor zondagsmis

"Tegen 2016 zijn kerken leeg voor zondagsmis"


http://img405.imageshack.us/img405/4408/legekerk.jpg


Het zondagse kerkbezoek neemt jaar na jaar af. Als deze evolutie doorzet, zit er in 2016 niemand meer in de kerk voor de mis. Doopsels en begrafenissen blijven wel stabiel. Dat blijkt uit een studie van Marc Hooghe, politicoloog aan de KU Leuven, meldt De Standaard.

Voor het eerst sinds 1998 telden de parochiepriesters het aantal aanwezigen tijdens hun zondagsmissen nog eens. De resultaten liggen volgens de studie 'Kerkpraktijk in Vlaanderen' in de lijn van wat al enkele decennia aan de gang is: een continue en geleidelijke afkalving van de wekelijkse kerkgang.
 
Van 36 naar 5,4 procent
In 1976 ging 36 procent van de Vlamingen tussen 5 en 69 jaar nog wekelijks naar de zondagsmis. In 1998 was dat 13 procent. En in 2009 daalde dat aandeel tot 5,4 procent, of 247.000 mensen.
 
"Als we de gegevens van de voorbije decennia op een rijtje zetten, zien we een zeer gelijkmatige afname van de zondagsmis. Je kunt bijna perfect voorspellen dat er jaarlijks ongeveer 0,8 procent minder kerkgangers zullen zijn", legt Hooghe uit. Als deze trend doorzet, blijven de kerken in 2016 op zondag leeg.
 
Kerk voor 'grote' momenten
De populariteit van doopsels en begrafenissen staat in contrast met het afkalvende "gewone" kerkbezoek. Die eerste zijn de voorbije jaren min of meer op hetzelfde niveau gebleven. Van alle overledenen wordt 71 procent kerkelijk begraven. En 67 procent van de Vlaamse kinderen wordt kerkelijk gedoopt. De kerkelijke huwelijken zijn in 2009 wel gedaald.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook pestschandaal bij ArcelorMittal in Gent

Ook pestschandaal bij ArcelorMittal in GentEen week nadat de pestaffaire in het Waalse MACtac bekendraakte, komt ook in Vlaanderen een schandaal aan het licht. Bij staalreus ArcelorMittal in Gent onderging een arbeider ruim een jaar lang vernederingen van zijn twee bazen, schrijft de gedrukte versie van Het Laatste Nieuws.


De twee bazen, met elk meer dan 15 jaar dienst, haalden voortdurend 'grapjes' uit en lachten de 32-jarige arbeider S.D.C. uit. Al snel gingen de pesterijen verder.
 

Met alcoholstift op penis en achterwerk
"Ze beschimpten S. voortdurend", getuigt een ACV-vakbondsafgevaardigde. De pesterijen werden ook fysiek. "Ze dwongen hem bijvoorbeeld om zijn broek uit te trekken en dan bekribbelden ze zijn edele delen en achterwerk met een alcoholstift. Ook bonden ze hem vast op een laadbak van een jeep en reden hem zo door het hele bedrijf."
 

Toch onderging S.D.C. de vernederingen lijdzaam. Een jaar lang hield hij de lippen stijf op elkaar. Tot de vrouw van S.D.C. begin deze maand naar de directie stapte en onmiddellijk maatregelen eiste. Het bedrijf twijfelde geen seconde en ontsloeg J.D. en J.M. "Dat is ook logisch", zegt woordvoerder Jan Cornelis. "Pesterijen kunnen we absoluut niet dulden."
 

Het is niet de eerste keer dat ArcelorMittal met pesterijen te maken krijgt. "Elk jaar moeten we wel mensen ontslaan om 'sanctionele redenen', zoals pesten. Het is normaal dat er in een bedrijf met 4.700 werknemers af en toe rotte appels tussen zitten", zegt Cornelis.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwen je hond eens met een halsband van 2,4 miljoen euro

Verwen je hond eens met een halsband van 2,4 miljoen euro


http://img840.imageshack.us/img840/557/halsbandvan24miljoeneu.jpgIn de Verenigde Staten is wellicht de duurste hondenhalsband ter wereld voorgesteld. De 'Amour, Amour'-halsband kost 2,3 miljoen euro. Het sieraad is belegd met welgeteld 1.657 diamanten die samen 52 karaat wegen. Het kleinood is vervaardigd uit platinum en 18 karaats witgoud. Het geheel wordt samengehouden door een bandje van krokodillenleer.

Uiteraard kan je de halsband op maat laten maken voor je troetel. Volgens ontwerpster Martha Smith van het bedrijf 'I Love Dogs', valt de halsband erg in de smaak bij celebrities en rijke zakenlui.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Radios - She Goes Nana

The Radios - She Goes Nana

Klik op de foto om ze te beluisteren

The Radios was een Belgische popgroep die eind jaren 80 ontstond.

De groep scoorde hun grootste hit met She Goes Nana in 1991 (dit nummer stond in 2003 en 2004 nog altijd in de onderste regionen van de Top 2000). Andere hits waren Teardrops, I'm into folk, Walking The Thin Line, She's My Lover en Dreaming Wild.

In 1994 splitte de groep, en gingen de leden elk hun eigen weg.
» Reageer (0)
24-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook geen vervangmiddel voor 'echte' vriendschap

Facebook geen vervangmiddel voor 'echte' vriendschap

In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, maken sociaalnetwerksites als Facebook mensen niet asocialer, ze versterken op een unieke manier de band bij verschillende leeftijdsgroepen.


De snelle verspreiding van Facebook, de site heeft momenteel meer dan 500 miljoen gebruikers wereldwijd, zorgde voor een stroom van beweringen over de negatieve effecten. "De resultaten van het recentste onderzoek suggereren dat Facebook geen vervanging is van persoonlijke ontmoetingen tussen vrienden, familie en collega's," aldus professor Craig Watkins. "Sociale media zorgen echter voor kansen van nieuwe vormen van vriendschap en intimiteit."


De onderzoekers ondervroegen 900 studenten en pasafgestudeerden over met wie en hoe ze contact hadden op Facebook. Meer dan 60 procent van de gebruikers zegt dat het posten statussen de populairste activiteit is, 60 procent schrijft commentaren op profielen en de helft gebruikt het voor het geven van boodschappen aan vrienden. Ongeveer evenveel mannen en vrouwen gebruiken Facebook, maar ze doen dit op andere manieren. "Vrouwen tonen meer affectie, ze gebruiken het om een band te smeden", aldus Watkins. "Voor mannen is het eerder praktisch." Zij zal eerder foto's van bijeenkomsten met vrienden posten, mannen zetten foto's van hobby's online of posten politieke en culturele informatie."


Facebook zorgt voor nieuwe uitdagingen, adolescenten moeten hun gedrag op deze website aanpassen aan hun steeds groter wordende sociale kring. "Facebook brengt verschillende netwerken en sociale kringen bij elkaar. We presenteren onszelf op een andere manier tegenover vrienden dan tegenover collega's of familie. Er zijn geen afspraken over hoe sociaalnetwerksites te gebruiken, het evolueert constant en dat zorgt voor heel wat uitdagingen."

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe stam ontdekt in Peru

Nieuwe stam ontdekt in Peru


http://img207.imageshack.us/img207/2816/amazoneperu.jpgIn het Amazoneregenwoud in Peru is een onbekende stam ontdekt die volledig geïsoleerd leeft en nog nooit met de buitenwereld in contact kwam.

Opzichters van een natuurreservaat in het zuidoosten van Peru deden de ontdekking toen ze op de loer lagen voor illegale houtkappers. Ze zagen nomaden een rivier oversteken om voedsel te zoeken. Dat gebeurde vorig jaar al, maar de Peruaanse overheid hield de ontdekking tot nu geheim. Om hoeveel nomaden het gaat, is niet duidelijk.

De onbekende stam - mogelijk gaat het zelfs om meerdere stammen - zou geïsoleerd leven en nog nooit met de buitenwereld in contact geweest zijn. De ontdekking is uitermate interessant voor wetenschappers. 'Er waren enkele sporadische ontmoetingen waarbij we foto's maakten. Die interactie verschafte ons bovendien meer kennis over hun dagelijkse leven', zegt antropologe Mayta Capac Alatrista. De eerste resultaten van het onderzoek werden vrijdag voorgesteld in het nationaal museum van Peru. http://img197.imageshack.us/img197/8421/nieuwestamperu.jpgDe nomaden bouwen tijdelijke kampen van riet en palmbladeren. Ze gebruiken speren om te jagen en dragen ringen door hun neus en lippen. Voor de rest zijn ze naakt. 'We konden amper geloven dat er in de 21ste eeuw nog volkeren leven die zo ver van de globale samenleving afstaan', zei Juan Ossio, de Peruaanse minister van Cultuur.


Volgens Survival International, een organisatie die opkomt voor inheemse volkeren, leven er naar schatting vijftien inheemse stammen geïsoleerd in het Amazonewoud. Al is het niet zo dat ze nog nooit met de buitenwereld contact hadden. 'Dat is een 19e-eeuwse mythe', zegt Rik Pinxten, antropoloog en voorzitter van de vakgroep vergelijkende cultuurwetenschappen aan de UGent. 'Stammen kunnen wel geïsoleerd leven, maar om de paar jaar komen ze toch andere stammen tegen. Anders zouden ze al lang uitgestorven zijn door inteelt.'

Volgens professor Pinxten is het erg uitzonderlijk dat een onbekende stam wordt ontdekt, maar hij waarschuwt meteen ook voor mogelijk bedrog. 'Zo'n onontgonnen stam kan voor een land interessant zijn als toeristische attractie. In het verleden werden om die reden nog al eens nieuwe stammen uitgevonden. Daarom moet men altijd voorzichtig omspringen met dit soort ontdekkingen. Een andere mogelijkheid is dat het gaat om een afsplitsing van een bekende stam.'

Volgens Survival International streven die vijftien geïsoleerd levende stammen in het Amazonewoud er naar hun afgezonderde bestaan te behouden. 'Bij zeer zeldzame gelegenheden maken ze duidelijk dat ze met rust gelaten willen worden. Ze hebben geleden onder weerzinwekkend geweld en ziektes die in het verleden door buitenstaanders zijn meegebracht. Daarom komt het voor dat ze agressief reageren om hun gebied te beschermen', staat er op hun website te lezen.

De nomadenstam die nu gevonden is zou de filmploegen toegelaten hebben in ruil voor beter werk- en jaagmateriaal. 'Antropologisch is het interessant om na te gaan of het echt om een nieuwe groep gaat of met welke volkeren ze verwant zijn. Ook hun taalgebruik is boeiend studiemateriaal', zegt Rik Pinxten.  (br.het Nieuwsblad)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe dwergapensoort ontdekt

Nieuwe dwergapensoort ontdektBiologen hebben in de Indonesische jungle een nieuwe apensoort met kogelogen en grote oren ontdekt, zo heeft de Universiteit van Frankfurt bekendgemaakt.

Het betreft een nieuwe soort van de koboldmaki's die een beetje op knuffeldieren gelijken en die de naam Tarsius wallacei meekregen, naar de Britse natuurvorser Alfred Russel Wallace (1823-1913) . De koboldmaki's zijn maar twaalf centimeter groot en behoren tot de kleinste apen van Azië.

Duetgezangen
Koboldmaki's jagen 's nachts op insecten en leven in het kreupelhout van de Zuidoost-Aziatische regenwouden. Stefan Merker en collega's kwamen de nieuwe soort op het spoor tijdens veldwerk op het Indonesische eiland Sulawesi waar zich een grote verscheidenheid van koboldmaki's heeft ontwikkeld. De Sulawesische soorten leven in kleine familiegroepen die 's morgens, wanneer zij zich in hun slaapbomen hebben teruggetrokken, via "duetgezangen" met elkaar communiceren.
 
Toen Merker twee andere soorten onderzocht, viel hem ten zuidwesten van de stad Palu een ander gezang op. Twee jaar later, bij een groter project, werden vijftien van de dieren gevangen en onderzocht. Genanalyse toonde eenduidig aan dat de gevangen dieren in hoge mate verschilden van de reeds bekende soorten.
 
De ontdekking heeft des te meer belang omdat de koboldmaki's qua stamboom dichter tot de mens staan dan de lemuren in Madagascar. De voorvaderen van de koboldmaki's hebben zich vermoedelijk zowat 60 miljoen jaar geleden afgescheiden van alle andere nog levende primatengroepen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael rouwt om giraf Maji

Planckendael rouwt om giraf Maji


http://img190.imageshack.us/img190/7729/girafmaji.jpg


In dierenpark Planckendael is oma-giraf Maji gestorven. "Vanmorgen moesten de verzorgers en onze dierenarts zowat het moeilijkste doen wat er hen in hun loopbaan te doen staat: oma-giraf Maji werd uit haar lijden verlost", klinkt het.

"Na een vermoedelijke valpartij waarbij giraf Maji wellicht een heup uit de kom had, werd Maji nooit meer dezelfde. Ze mankte aanzienlijk en kon haar hele linkerkant niet meer gebruiken. Op die manier kon ze ook niet meer deftig slapen noch eten en werd ze compleet lusteloos en zelfs apathisch. Ze had geen dierenleven meer. Het hele team nam de weloverwogen beslissing om haar te laten inslapen."

Maji werd net geen 26 jaar. Ze schonk het leven aan 6 jongen: Sarah, Vincent, Xsina, Zoë, Barbie en Diamant. Giraffen in dierentuinen ronden meestal de mooie kaap van 20 jaar.
Nieuw leven

Naast het trieste nieuws is Planckendael ook in blijde verwachting. Giraf Barbie is namelijk drachtig van haar tweede jong. Goed nieuws, want deze giraffen zijn bedreigd en gelijken sterk op de zeer bedreigde giraffen in Niger, waarvan er nog slechts een tweehonderdtal in leven zijn.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen vergunning meer nodig voor tuinhuis of zwembad

Geen vergunning meer nodig voor tuinhuis of zwembad


http://img29.imageshack.us/img29/9199/tuinhuizen.jpg


Voor bepaalde kleine constructies, zoals een tuinhuis of een zwembad, is vanaf 1 december geen stedenbouwkundige vergunning meer nodig. Voor sommige constructies geldt nog een meldingsplicht, maar een groot deel kleinere werken hoeft voortaan vergund noch gemeld te worden.

Voor een aanpassing of uitbreiding bij een woning van maximaal 40m2, zoals een garage of een veranda, zal voortaan een melding volstaan. De bouwheer moet de werken twintig dagen voor de aanvang ervan melden bij de gemeente, via een vast formulier.
 
Ook de lijst met werken die vrijgesteld zijn van een vergunning en die evenmin gemeld moeten worden, is uitgebreid. De vrijstelling geldt voortaan voor vrijstaande gebouwen met een maximale oppervlakte van 40m2 (zoals carports, tuinhuisjes...) en niet-overdekte constructies van maximaal 80m2 (terras, zwembad, vijver, ...).
 
Ook voor bedrijven is er een belangrijke vereenvoudiging door de invoering van de zogenaamde "enige vergunning". Dat houdt in dat voor de uitbreiding of verbouwing van bestaande bedrijven in industriegebied een melding zal volstaan als er voor de uitbreiding al een milieuvergunning verleend is.

Meer informatie is te vinden op www.ruimtelijkeordening.be en www.rwo.be. Er is ook een brochure beschikbaar in de kiosken van gemeentehuizen en in postkantoren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mark Lanegan & Isobel Campbell

Mark Lanegan en Isobel Campbell

The circus is leaving town

Klik op de foto om ze te beluisteren

Mark Lanegan


Mark Lanegan (Ellensburg (Washington), 25 november 1964) is een Amerikaanse zanger. Hij begon zijn carrière als voorman van The Screaming Trees.

Lanegan hield zich bezig met solowerk en met samenwerkingen met andere artiesten. De eerste samenwerking uit 1990, The Winding Sheet, was een semi-akoestisch (Tom Waits-achtig) album samen met Nirvana's Kurt Cobain en Krist Novoselic, Jack Endino en Screaming Trees drummer Mark Pickerel. Oorspronkelijk was het de bedoeling om voor dit album bluescovers op te nemen samen met Nirvana's Kurt Cobain.

Lanegan wordt wegens zijn unieke, diepe, doorrookte stem een veelgevraagd gastzanger, onder andere op verschillende platen van Queens of the Stone Age (waarmee hij in 2002 ook op tournee gaat, met naast hem Dave Grohl op drums). Lanegan werkt vaak samen met grote namen uit de grunge en stonerrock. Waar hij op zijn eerdere platen werd bijgestaan door onder andere leden van Pearl Jam en Alice In Chains, komt hij op zijn vijfde volwaardige soloalbum Bubblegum opnieuw met een uitzonderlijke gastenlijst: PJ Harvey, Aldo Struyf (toetsenist van Millionaire), Chris Goss, QOTSA-maatjes Josh Homme en Nick Oliveri, Guns 'n' Roses- en Velvet Revolver-leden Duff McKagan en Izzy Stradlin.

Lanegan maakt in 2006 samen met Isobel Campbell, ex-lid van het Schotse Belle & Sebastian, het album Ballad of the Broken Seas. Hij neemt daarop het grootste deel van de zang voor zijn rekening en schrijft ook één nummer voor de plaat.

Hij werkt samen met Greg Dulli (ex-zanger van de Afghan Whigs) op de EP Stitch in Time van the Twilight Singers en in die combinatie traden ze november 2006 ook in Nederland op. Een volledig album verscheen in 2008 onder de naam The Gutter Twins.

In 2007 leent hij zijn stem voor het album "It's Not How Far You Fall, It's the Way You Land" van The Soulsavers, waarop hij ook co-auteur is van vijf nummers.Isobel Campbell

Isobel Campbell (geboren op 27 april, 1976) is een Schotse zangeres, celliste en componiste in het folkgenre. Vroeger speelde ze bij de band Belle & Sebastian, die vaak gezien werd als een "twee pop"-band.

Campbell was lid van Belle & Sebastian van 1996 (toen de groep opgericht werd in Glasgow) tot 2002. Ze verliet de band om persoonlijke redenen. In de band speelde ze cello en verzorgde de achtergrondzang. Ze schreef ook mee aan de single "Legal Man".

Haar groep "The Gentle Waves" bracht zijn eerste album uit bij Jeepster Records, in 1999. Het droeg de titel The Green Fields of Foreverland. Het tweede album van de groep, Swansong For You kwam een jaar later uit. In 2002, ging Isobel samenwerken met de Schotse jazz-muzikant Bill Wells. Ze werkten aan een collectie Billie Holiday-songs, uitgebracht door Creeping Bent.

In 2003 bracht Campbell Amorino uit, haar eerste soloalbum. Bill Wells werkte ook aan dit album mee, samen met andere Jazzmuzikanten.

Haar volgende album Ballad of the broken seas maakte ze in nauwe samenwerking met Mark Lanegan, die we kennen van Screaming Trees en Queens of the Stone Age. Dit album kwam uit in maart 2006 en werd genomineerd voor een Mercury Music prijs. De samenwerking vond een vervolg in Sunday at Devil Dirt, uitgekomen in mei 2008.

Haar nieuwste soloalbum, Milkwhite Sheets, kwam uit in oktober 2006.
» Reageer (0)
23-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse Meir haalt Brusselse Nieuwstraat in

Antwerpse Meir haalt Brusselse Nieuwstraat inDe Meir in Antwerpen is voor het eerst de Nieuwstraat in Brussel voorbijgestoken als belangrijkste winkelstraat. Nergens anders liggen de huurprijzen voor winkels zo hoog, schrijven de Concentrakranten.

Op toplocaties van de Meir kost een vierkante meter winkeloppervlakte 1.700 euro per jaar. In de Nieuwstraat is dat 1.650 euro. Voor een gemiddelde winkel van 300 vierkante meter komt dat neer op 40.000 euro per maand. Het zijn volgens de GvA dan ook alleen de grote ketens die de toplocaties nog kunnen betalen.
 
Twee zelfstandigen over
Er schieten nog maar twee zelfstandigen over op de Meir: schoenenwinkel West-End en kledingzaak Princess. In beide gevallen zijn de uitbaters ook eigenaar van het pand.
 
De Brusselse Nieuwstraat lokt nog altijd meer passanten dan de Meir, maar de gemiddelde koopkracht van de consumenten is groter in Antwerpen. Daardoor is het aanbod er gemiddeld ook iets hoogstaander. "En de Meir is een prettige, brede promenade. Dat is zeker meegenomen", zegt Gino Van Ossel, professor retail marketing.
 
Kooplustigen hoeven niet bang te zijn voor prijsstijgingen. De grote ketens mikken op de mensenmassa die dagelijks passeert. Hogere huurkosten veranderen niks aan hun prijzenpolitiek, luidt het.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vrouw op vier ontkent overgewicht

Een vrouw op vier ontkent overgewichtEen kwart van alle dikke vrouwen gelooft dat ze geen gewichtsproblemen heeft. Een Amerikaanse studie toont aan dat vooral jonge vrouwen hun overgewicht ontkennen.


Jonge moeders riskeren meer obesitas na een zwangerschap, maar erkennen in veel gevallen hun extra kilo's niet. Meer dan 2000 vrouwen tussen 18 tot 25 jaar werden tijdens een studie aan de universiteit van Texas ondervraagd over hun gewicht en percepties. Ongeveer 25 procent van de vrouwen met overgewicht omschrijft hun lichaamsvorm als normaal gewicht. De studie achterhaalde ook dat één op de zes vrouwen met een normaal gewicht hun lichaamsvorm als dik omschrijven.

Oesitas=normaal
Volgens onderzoeker Dr. Mahbubur Rahman vinden meer vrouwen overgewicht normaal omdat obesitas in het straatbeeld toeneemt. Iedereen wordt dikker, waardoor dikke mensen als 'normaal' worden aanzien, maar dat betekent niet dat je een gezond gewicht hebt.

Problemen
De ontkenning heeft tot gevolg dat ook gezondheidsrelateerde problemen, veroorzaakt door zwaarlijvigheid, niet serieus worden genomen. Denk maar aan diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse Grote Markt is mooiste plein van Europa

Brusselse Grote Markt is mooiste plein van EuropaDe Grote Markt in Brussel is het mooiste plein van Europa volgens een peiling van de Nederlandse reiswebsite StedenTripper.com. Het Rode Plein in Moskou en Place Stanislas in het Franse Nancy vervolledigen de top drie, aldus de website. De Grote Markt in Antwerpen staat op de negende plaats.

Gedurende een periode van twee maanden kregen bezoekers van StedenTripper.com steekproefgewijs het verzoek hun mening te geven over twintig Europese pleinen. De twintig pleinen waren vooraf geselecteerd door de redactie van StedenTripper.com. De 1.019 bezoekers die meewerkten aan het onderzoek, kregen zes foto's van ieder plein te zien, met daarbij de vraag deze naar hun eigen smaak te rangschikken.
 
De verschillen tussen de drie populairste pleinen waren niet erg groot. Het stadhuis van Brussel, het Broodhuis en de vele gildehuizen die aan de Grote Markt van Brussel liggen, vielen erg in de smaak bij de ondervraagden. Het Vrijthof in Maastricht viel net buiten de top 10, op een elfde plaats.http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/2/14/8/media_xl_3951698.jpg?20101123110950


 
"De uitslag van het onderzoek is voor ons enigszins verassend", zegt onderzoeker Erik Lammers van StedenTripper.com in de mededeling. "Bekendere pleinen als Trafalgar Square en Piazza San Marco staan een stuk lager dan we verwacht hadden."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walvis na bijna tien jaar herenigd met redders

Walvis na bijna tien jaar herenigd met redders
Een bultrugwalvis is na tien jaar herenigd met de mensen die het dier van de dood gered hebben. Het team merkte in 2008 een walvis op die veel gelijkenissen met het dier vertoonde. Na onderzoek bleek het om dezelfde walvis te gaan.


Voor het eerst is een walvis na zo'n lange tijd in zee teruggezien. Het was op een ochtend in november 2000 dat een grote bultrugwalvis op een strand nabij het Braziliaanse Ubatuba voor zijn leven lag te vechten. Vlug werd een team van honderd vissers, brandweerlui, biologen en vrijwilligers samengesteld om de walvis terug naar zee te slepen.


De strijd duurde twaalf uur en het reddingsteam was opgelucht toen de walvis onder de golven verdween. Uit ervaring wisten ze dat de overlevingskansen van het dier nog steeds niet groot waren. Maar intussen weten ze dat de bultrug dankzij hun inspanningen overleefde. Twee jaar geleden merkten biologen een gezonde walvis op die een gelijkaardige kleur vertoonde als de walvis uit 2000.


Na een analyse van de huid van het dier blijkt het met zekerheid om de gestrande walvis te gaan. Dat is goed nieuws voor iedereen die zich ieder jaar inspant om walvissen te redden. Dit jaar alleen al werden 95 walvissen gevonden op stranden in Brazilië. Slechts eentje kon levend wegzwemmen. Een succesverhaal was dus zeer welkom voor de Braziliaanse reddingsteams.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbara Dex - Crazy

Barbara Dex - Crazy

Klik op de foto om haar te beluisteren


Barbara Dex (22 januari 1974) is een Belgische zangeres. Haar vader is zanger Marc Dex, die vooral in de jaren zestig in België populair was

Barbara begint in 1991 een muzikale carrière als ze in het radioprogramma de Kempenshow optreedt. Daar brengt ze covers van liedjes van Ann Christy en Axelle Red.

In 1992 neemt ze als studente haar eerste single Een land op.

In 1993 wordt ze geselecteerd om met het liedje Iemand als jij België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Op het festival in Millstreet, Ierland eindigt ze echter met drie puntjes als allerlaatste. Debet hieraan is het door Barbara zelf vervaardigde 'kleedje', dat iedere beschrijving tart. Hiermee wordt ze nog steeds geplaagd, vanwege de 'Barbara Dex Award'. Dit is een prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt door de website House of Eurovision, voor de slechtst geklede artiest op het festival.

Toch is Barbara in haar eigen land gelanceerd. Een eerste full-cd Iemand wordt opgenomen en verkoopt vrij goed. Daarop staat ook een Engelse versie van Iemand als jij. Enkele andere liedjes zijn Nederlandse vertalingen van bekende buitenlandse hits. Vanaf 1995 begint ze definitief in het Engels te zingen.

De tweede cd van Barbara Dex, Tender touch, verschijnt in 1996. Daarop stonden liedjes als Sweet Summernights en het duet met Paul Michiels, Leaving this town. In 1997 mag ze de titelsong van de populaire VRT-serie Windkracht 10 inzingen. De goed verkopende soundtrack is er de oorzaak van dat vele optredens samen met de crew van Windkracht 10 volgen. Begin 1998 verschijnt uiteindelijk de derde Engelstalige cd van Barbara Dex, Strong.

Ondertussen trouwt Barbara Dex op 18 november 2000 en krijgt in begin augustus 2001 een zoon, Wout. En eind 2004 wordt Barbara opnieuw moeder van zoon Kobe.

Barbara Dex staat even later weer in de schijnwerpers met haar album Timeless. In december dat jaar zingt Barbara ook mee op Elke dag een feest, een single van Artiesten zonder grenzen. In 2004 neemt zij opnieuw deel aan de Belgische preselectie voor het Eurovisiesongfestival 2004. Haar kapsel valt op door een opmerkelijke re-styling. Zij zingt haar nummer samen met zanger/componist Alides Hidding. Het liedje 'One life' eindigt derde achter Xandee en Natalia Druyts.

In 2006 neemt ze nogmaals deel aan de preselectie. Haar liedje Crazy wint de tweede voorronde. In de halve finale wordt ze tweede dankzij de steun van het publiek. Maar in de finale speelt ze echter geen rol van betekenis meer. De single komt wel binnen in de top 10 van de Vlaamse Ultra Top 50 en is hiermee haar grootste hit sinds Iemand als jij.

Samen met Bart Herman zingt zij het Gordellied van De Gordel, editie 2008 met als titel Onderweg met jou.
» Reageer (0)
22-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo pak je het pestgedrag van collega's aan

Zo pak je het pestgedrag van collega's aanPesten gebeurt overal, zowel op school als op het werk, zo toont de recente gebeurtenis in het bedrijf MACtac aan. Voordat 'onschuldig' pesten escaleert in een immens probleem, pak je de zaken liefst zo snel mogelijk aan.

-Laat de pester weten dat hij te ver gaat, zo geeft vacaturesite Jobat aan. Geef aan dat de grapjes niet meer leuk zijn.

-Praat erover met iemand die je kan vertrouwen. Zoek steun.

-Noteer alle gebeurtenissen en pesterijen. Op die manier heb je een bewijs als dat nodig blijkt. Het helpt bovendien om je hart te luchten.

-Ziekteverzuim door pestgedrag is een serieuze hap in de rekening van je werkgever. 22 procent van het ziekteverzuim bij gepeste werknemers ligt daaraan. Maak de rekening voor je werkgever en schotel het hem voor.

-Praat met de pester en vraag wat zijn motieven zijn. Probeer hem of haar zelfs te begrijpen.

-Getuigen zijn belangrijk. De meesten zwijgen in alle talen, maar weten wel degelijk wat er aan de hand is. Praat met hen en probeer te mobiliseren.

-Geef je pester van hetzelfde gedrag terug. Negeer hem, snauw hem af en scheld terug. Ga alleen niet te ver, zodat je niet ontslagen wordt.

-Neem niet meteen ontslag, maar  vecht terug. Wil je toch weg, zorg dat je dan wat achter de hand hebt. Zorg dat de werkgever je voldoende gehoord heeft. Tenslotte heeft hij een gezondheidsbeleid op de werkvloer te vervullen.  Confronteer hem daarmee.

-Zorg dat je ondersteuning krijgt van je omgeving thuis, vrienden, kennissen. Stel hun ook op de hoogte.

-Ga naar een dokter want pesten veroorzaakt een continue negatieve stress die je gezondheid kan schaden. Dit kan ook resulteren in een psychische wonde. Stress is niet de schuld van de werknemer die geen te hoge werkdruk aankan, maar een gevolg van het feit dat de werkgever er niet in slaagt een veilige werkplek te creëren en te behouden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Draagt jouw kind de juiste schoen?

Draagt jouw kind de juiste schoen?


http://img32.imageshack.us/img32/7591/kinderschoenen.jpg


Onderzoek bewijst dat heel wat kinderen de verkeerde schoenenmaat dragen. Hoe dat komt? Gebrek aan aandacht, geld, gemakzucht en de modegevoeligheid zijn kwalijke oorzaken met lelijke gevolgen voor de voetjes.


Nieuw onderzoek aan de universiteit van Glasgow geeft aan dat vier miljoen Britse kinderen niet met de juiste schoenenmaat rondhuppelen. Ouders die hun kinderen in de verkeerde schoen steken, bezorgen hen veel ellende, gaande van pijnlijke drukpunten tot ingroeiende teennagels op korte termijn. Op langere termijn kunnen knie- en gewrichtsproblemen opduiken of zelfs vervormde voeten.


Podologen waarschuwen dat ouders even veel aandacht aan kindervoeten zouden moeten schenken dan aan het kindergebit. Volgens de Britse voetexpert Gordon Watt zijn er heel wat redenen die aan de oorzaak liggen van een slechte schoenverzorging bij kinderen. "Mensen realiseren zich onvoldoende wat de gevolgen van slecht zittende schoenen kunnen zijn", stelt de man. "Teveel ouders opteren voor goedkopere schoenen, terwijl ook modetrends de kindervoeten meestal geen deugd doen. Mensen ervaren voeten als een stinkorgaan, waardoor ze er weinig aandacht aan schenken, terwijl ze dat net meer zouden moeten doen".


Kindervoetjes neigen de eerste vier jaren sterk te groeien, maar het kan tot 18 jaar duren vooraleer de botten, spieren en ligamenten hun volwassen vorm bereiken. Daardoor is ook de tienervoet gebaat bij een goede schoen.


Volgens het onderzoek laat 1 op de 10 ouders hun kinderen rondlopen met te kleine schoenen. De helft geeft aan een nieuw paar te kopen als de kinderen over pijnlijke voeten klagen. Slechts 40 procent van de ondervraagden ziet erop toe dat de schoenen van hun kroost degelijk en voldoende ondersteuning biedt.


Ook geld speelt een rol. Een groot aantal geeft toe de schoenen in een grotere maat te kopen in de hoop zo geld te besparen. Het feit dat goedkopere exemplaren in supermarkten staan te blinken, maakt het goedkoper en makkelijker om er snel een paar mee te nemen, zonder dat kinderen deze aanpassen.


Ook modetrends liggen gevoelig, vooral bij pubers en tieners. Trendy en  hippe schoenen bieden vaak weinig tot geen ondersteuning.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Offerblokdief geveld door vallend heiligenbeeld

Offerblokdief geveld door vallend heiligenbeeld


http://img130.imageshack.us/img130/3946/sintantonius.jpgEen dief die in een Münchense kerk aan de haal wilde gaan met een offerblok, is buiten westen geslagen door een vallend heiligenbeeld. De would-be dief hield een gapende hoofdwonde over aan de 'aanval' van de heilige.

Het levensgrote houten beeld van Sint Antonius maakte deel uit van de offerblok die de dief wilde openbreken. Door zijn geklungel ging het beeld aan het wankelen om uiteindelijk op het hoofd van de dief te tuimelen. "Sint Antonius heeft met succes zijn offerblok verdedigd", aldus pastoor Ludwig Sperrer.


De dief is door de ingreep van de heilige evenwel niet tot inkeer gekomen. De man ging aanbellen bij een huis in de buurt om zijn bloedende hoofdwonde te laten verzorgen. In dat huis ging zijn kompane aan de haal met een portefeuille die daar op een kast rondslingerde.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen gebruiken trucs om de weegschaal te misleiden

Vrouwen gebruiken trucs om de weegschaal te misleiden


http://img38.imageshack.us/img38/8027/weegschaal.jpg


Vrouwen kennen een heleboel truckjes opdat de weegschaal enkele kilo's minder aanduidt. De populairste methode is door zich op één been te wegen. De helft van de dames trekt bovendien alle kleren uit voor een kilootje minder, zo blijkt uit een onderzoek van een Britse dieetsite.


90 procent van de vrouwen staat regelmatig op de weegschaal. 85 procent is allesbehalve blij met het resultaat. In de overtuiging dat er heel wat manieren zijn om de weegschaal de slim af te zijn, gebruiken deze vrouwen sluwe manieren.

Vier op de tien gaat eerst naar het toilet, één op de tien houdt haar adem in op de weegschaal. Duizenden dames wegen zich dan weer enkel voor een maaltijd en niet erna. Een opmerkelijke drie procent wacht zelfs op volle maan in de overtuiging dat dit de lichtste periode van de maand is. 


"Het is zeer onrustwekkend dat zoveel mensen na een weegbeurt depressief worden", stellen de onderzoekers. "De trend om zich wekelijks te wegen, vormt het grote probleem. 85 procent verliest er het humeur bij. Niet wat de weegschaal aangeeft, dan wel je BMI-maat telt vanuit gezondheids- en schoonheidsoogpunt".


Verwonderlijk is ook dat bijna de helft van alle dames die zichzelf wegen, in realiteit zwaarder zijn dan ze dachten.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Splitsing België is technisch mogelijk, maar ingewikkeld

"Splitsing België is technisch mogelijk, maar ingewikkeld"
België opsplitsen is technisch mogelijk, maar het wordt een ingewikkelde zaak en het is vooral een politieke keuze. Dat lijkt de conclusie te zijn van de Panaroma-uitzending 'Plan B', waarbij 11 professoren hun licht laten schijnen over de vraag of en hoe ons land kan worden gesplitst.

Nu de communautaire onderhandelingen vijf maanden na de verkiezingen nog altijd niets hebben opgeleverd en de PS enkele weken geleden openlijk sprak over Plan B, wilde Panorama nagaan of een splitsing wel degelijk mogelijk is en hoe dat technisch kan worden gerealiseerd. Elf professoren maakten voor hun eigen vakgebied de denkoefening.
 
De reportage bewijst dat het thema geen taboe meer is en dat een splitsing ook mogelijk is. Het zal dan echter wel een politieke keuze zijn die leidt tot zeer moeilijke en vooral zeer ingewikkelde onderhandelingen tussen Vlamingen, Brusselaars en Walen. De grootste obstakels zijn zoals verwacht Brussel en de sociale zekerheid.

"Splitsing niet wenselijk"
Uit de reportage blijkt ook dat vooral de Franstaligen het sociaal-economisch moeilijk zullen krijgen. Een splitsing van de sociale zekerheid zal hen voor problemen stellen en ook economisch heeft Wallonië minder overlevingskansen dan Vlaanderen. Beide partijen zullen het in een overgangsfase moeilijk krijgen.
 
De Franstaligen en de traditionele Vlaamse partijen verwerpen het plan B. Tijdens een debat na de uitzending benadrukten CD&V, sp.a, Open Vld en Groen! dat een splitsing nog veel moeilijker is dan de huidige onderhandelingen en dus niet wenselijk. N-VA, Vlaams Belang en LDD stelden met genoegen vast dat de geesten geëvalueerd zijn. (br.hln, foto photo news )
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoen haaien per jaar gedood in Atlantische Oceaan

Miljoen haaien per jaar gedood in Atlantische Oceaan


http://img152.imageshack.us/img152/8718/haaien.jpg


In 2008 hebben vissers in de Atlantische Oceaan minstens 1,3 miljoen haaien gedood. Dat meldt de internationale natuurbeschermingsorganisatie Oceana in een rapport.

Het gaat echter maar om een schatting op basis van alle geregistreerde vangsten. Vermoedelijk worden nog meer haaien gevangen en ligt het aantal nog hoger. Oceana pleit daarom voor quota, aangezien er duidelijk sprake is van overbevissing.

Er leven 21 haaiensoorten in de Atlantische Oceaan, waarvan drie op vier met uitsterven bedreigd wordt. De populatie witpunthaaien is al met 70 procent gedaald, het aantal hamerhaaien nam zelfs met 99 procent af. De bescherming van haaien is volgens Oceana nauwelijks geregeld op internationaal niveau.
» Reageer (0)
21-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Everett Millais 1829 - 1896 Was een Brits kunstschilder


John Everett Millais  1829 - 1896  Was een Brits kunstschilder

Klik op de foto om zijn overige werken te bekijken
John Everett Millais (Southampton, 8 juni 1829 - Londen, 13 augustus 1896) was een Britse schilder en tekenaar. Hij was één van de oprichters van de kunstenaarsvereniging Pre-Raphaelite Brotherhood. Millais was tijdens zijn leven een van de meest succesvolle schilders van het Victoriaanse Groot-Brittannië.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John-Everett-Millais.jpg?t=1290348255Millais stamde af van een oude familie uit Jersey. Hij was het derde kind van John William Millais en Mary Emily Hodgkinson. In 1840 werd Millais reeds op elfjarige leeftijd toegelaten op de Royal Academy of Arts Schools. Hij was de jongste leerling ooit op de RA Schools. Aldaar kwam hij in contact met Dante Gabriel Rossetti en William Holman Hunt. Met hen vormde hij in 1848 de Pre-Raphaelite Brotherhood. Andere leden van de PRB waren William Michael Rossetti, Frederic George Stephens, James Collinson en Thomas Woolner.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/john-everet-millais3.jpg?t=1290347479De PRB had in de kunstcriticus John Ruskin (1819-1900) een belangrijke voorvechter. Millais kwam in contact met de vrouw van Ruskin, Effie Gray. Het huwelijk tussen John en Effie Ruskin was notoir slecht. Millais en Effie kregen in 1853 een verhouding. In 1854 verliet Effie haar echtgenoot en vervolgens werd hun huwelijk nietig verklaard. Een jaar later (1855) trouwden Millais en Effie. Zij kregen acht kinderen.
De carrière van Millais was maatschappelijk uiterst succesvol. In 1853 werd hij verkozen als Associate of the Royal Academy of Arts. Millais exposeerde op Wereldtentoonstellingen in Londen en Parijs, ontving het Legion d'honneur (1878), een eredoctoraat in Oxford (1880) en werd in 1885 als eerste Britse kunstenaar tot baronet verheven
 


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John_Everett_Millais5.jpg?t=1290347565In 1896 volgde Millais Frederic Leighton als President van de Royal Academy op. Een aantal maanden later overleed Millais als gevolg van keelkanker. Hij werd begraven in de St Paul's Cathedral.
Millais begon zijn carrière in de Pre-Raphaelite Brotherhood. Belangrijke werken uit die tijd zijn Christ in the House of His Parents ("Christus in het huis van zijn ouders") uit 1850, bekritiseerd omdat het de Heilige Familie laat zien als hardwerkende mensen onder erbarmelijke omstandigheden, alsmede Ophelia uit 1850, geïnspireerd op Ophelia uit "Hamlet" van William Shakespeare.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John-Everett-Millais6.jpg?t=1290348343Na zijn huwelijk in 1855 hanteerde Millais een toegankelijker stijl, die door sommige critici (en oude voorvechters van de PRB) als Ruskin en Morris slecht werd ontvangen. Zij beschouwden de nieuwe stijl van Millais als een catastrofale uitverkoop van talent. Het publiek van Millais omarmde de nieuwe stijl echter enthousiast en zijn portretten (Disraeli, Gladstone, Tennyson en Lillie Langtry), historie-schilderijen (The Boyhood of Raleigh, The Northwest Passage) en (Schotse) landschappen (October Chill) vonden een brede waardering. Millais was eveneens een succesvol illustrator.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemen scoren meest na een ruzie

Bloemen scoren meest na een ruzie


http://img690.imageshack.us/img690/4436/boeket.jpg


Valt er na een ruzie iets goed te maken, koop dan een ruiker bloemen. Onderzoek geeft aan dat bloemen het meest geschikte cadeau zijn om sorry te zeggen.


De enquête, uitgevoerd door Boeketcadeau.nl, geeft aan dat er tijdens de winter meer ruzie gemaakt wordt. 68 procent stelt dat de donkere dagen aanleiding geven tot meer depressieve gevoelens  en geruzie in het huishouden.


Wanneer een meningsverschil moet bijgelegd worden, vindt 72 procent dat bloemen de ideale verzoeners zijn.  Bloemen worden verkozen boven chocolade (9 procent), sieraden (6 procent) of een fles wijn (5 procent). Tien procent zag liever iets anders, al had de helft geen idee wat dat het best kon zijn.


Bloemen of niet, een voorwerp alleen is niet voldoende. Wie iets wil goedmaken, moet dat vanuit een oprecht gevoel doen. Eerdere studies spreken erover dat dit persoonlijk moet gebeuren, met gevoel en met verantwoordelijkheidsgevoel. Ook komen verontschuldigingen beter over als de fout bij de persoon wordt gezocht en niet bij de omgevingsfactoren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top in Rusland wil bestand wilde tijgers verdubbelen

Top in Rusland wil bestand wilde tijgers verdubbelen


http://img717.imageshack.us/img717/4296/siberischetijgers.jpg


In Sint-Petersburg, in het noordwesten van Rusland, is een vierdaagse top van start gegaan ter bescherming van de tijger. Het doel van de bijeenkomst is het aantal wilde tijgers tegen 2022 te verdubbelen. Er leven nog maar zowat 3.200 tijgers in het wild, terwijl de populatie een eeuw geleden nog uit 100.000 dieren bestond.

"Het gaat om een bijeenkomt van internationale leiders zonder voorgaande om het aantal tijgers te verdubbelen", verklaarde James Adams, de vicevoorzitter van de Wereldbank, die de financiering van het beschermingsprogramma voor tijgers controleert, bij de opening van het forum.
 
"Op honderd jaar tijd werd het aantal tijgers dertig keer kleiner. Drie van de acht subsoorten zijn uitgestorven. De tijger is een van de meest kwetsbare dieren en met uitsterven bedreigd", benadrukte de Russische minister van Natuurlijke Rijkdommen, Joeri Troetnev.
 
Dertien landen
Op de top zijn dertien landen vertegenwoordigd: vijf eerste ministers, onder meer de Russische premier Vladimir Poetin, alsook talrijke hooggeplaatste regeringsfunctionarissen. Tijdens het forum zal een internationaal programma voor de bescherming van de tijger goedgekeurd worden. Zo zal bijvoorbeeld een internationaal consortium voor de bescherming van het dier worden opgericht waarbij Interpol en de douanediensten van de deelnemende landen betrokken worden.
 
Andrej Koesjlin, die bij de Wereldbank verantwoordelijk is voor de bescherming van de tijger, deelde midden november al mee dat er 350 miljoen dollar (256.000 miljoen euro) geblokkeerd zou worden over een periode van vijf jaar voor de financiering van het actieplan dat tijdens de bijeenkomst goedgekeurd zal worden. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolstoelatlete kan plots weer lopen na verkeersongeval

Rolstoelatlete kan plots weer lopen na verkeersongeval


http://img8.imageshack.us/img8/1289/moniquevandervorst.jpg
Monique van der Vorst


In de Nederlandse sportwereld heeft er zich een mirakel voltrokken. De 26-jarige Monique van der Vorst is immers geen paralympisch atlete meer. De mindervalide Nederlandse Sportster van het Jaar 2009, die sinds haar dertiende in een rolstoel zit, kan weer lopen. Na een verkeersongeluk kreeg ze plots opnieuw gevoel in haar benen.


Van der Vorst blonk de afgelopen jaren uit in het wielrennen en triatlon voor gehandicapten. Op de Paralympische Spelen 2008 in Peking veroverde ze twee zilveren medailles op de handbike. Ook is ze meervoudig wereld-en Europees kampioene en won ze vorig jaar in oktober de Ironman van Hawaï.


In maart kreeg Van der Vorst tijdens een trainingskamp een verkeersongeluk. Na dat ongeval begonnen haar verlamde benen weer gevoel te krijgen. "Na een intensieve revalidatie is ze nu klaar om weer tot de valide sporters te behoren", bevestigde André Cats van de paralympische ploeg voor 2012.


 http://img508.imageshack.us/img508/9708/moniquevandervorst1.jpg


Monique verloor het gevoel in beide benen na een mislukte enkeloperatie op haar dertiende. Haar linkerbeen moest volgens artsen zelfs geamputeerd worden, maar ze beet door. In 2007 brak ze bij een verkeersongeval onder meer een borstwervel. Maar na een nieuwe aanrijding in maart van dit jaar kreeg ze plots weer tintelingen in haar benen.


"Het is een wonderlijk verhaal. Na dat ongeval begon er van alles in haar lichaam in beweging te komen en nu is ze in staat om te lopen. Niemand heeft er een verklaring voor. Wij hebben haar de afgelopen maanden in de revalidatie bijgestaan. Aanvankelijk leek dat lopen helemaal nergens naar, maar beetje bij beetje ging het beter. Het is haar ambitie om geen paralympiër meer te zijn", klinkt het.
» Reageer (0)
20-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeddaten voor senioren: nieuwe trend?

Speeddaten voor senioren: nieuwe trend?Omdat veel ouderen eenzaam zijn, organiseerde het OCMW van Turnhout de eerste speeddating voor senioren. Bedoeling is op korte tijd zoveel mogelijk nieuwe senioren te leren kennen.

Speeddating is een datingtrend waarbij je steeds van tafel én partner wisselt voor een korte babbel. Deze manier van daten is een populair gegeven bij jongeren, al komt daar misschien binnenkort verandering in nu ook de eerste speeddating voor senioren plaatsvond.

Eenzaamheid
Volgens OCMW-voorzitter Wouter Fransen zijn veel ouderen eenzaam. In de voorbije 'Vlaamse week van de oudere' werkte de man voor het eerst het initiatief uit.

De senioren werden aan tafeltjes van vier gezet en kregen een gespreksonderwerp voorgeschoteld. Na een kwartier werd van tafel gewisseld. Om de gesprekken vlotjes te laten verlopen, werd een lijst met mogelijke gespreksonderwerpen op tafel gelegd. De senioren wisselden zo'n dertien keer waardoor het merendeel met iedereen kon spreken. Wie dat wenst, kan zijn favoriete gesprekspartner later nog eens opzoeken. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klimaat op drift: roze pelikanen stranden in Siberië

Klimaat op drift: roze pelikanen stranden in Siberië


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/6/8/3/media_xl_3949023.jpg?20101119180849De rare kuren van ons klimaat hebben een horde roze pelikanen de verkeerde richting uitgestuurd. In plaats van in Noord-Afrika terecht te komen, strandden de bleek uitgeslagen beesten in de Altaj, een regio in het zuiden van Siberië.
 
De directeur van de plaatselijke zoo in Barnaul zei dat de pelikanen uitgeput waren. "Ze konden niet meer op hun poten staan." Maar na een portie vis gekregen te hebben, zijn de dieren weer opgekikkerd.
 
Sowieso kunnen ze in Siberië niet blijven. De strenge winter ligt in het verschiet. De roze pelikanen overwinteren in principe in het noorden van Afrika. (br.hln  foto reuters )
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 7 voordelen van het ouder worden

De 7 voordelen van het ouder wordenOuderdomsverschijnselen niet meegerekend, biedt een jaartje extra vaak een pak voordelen. Veertigers hoeven de verjaardagskalender niet langer te vrezen, lees hieronder waarom.

1.    Minder gepieker over je uiterlijk
Twintigers en ook dertigers twijfelen sterk aan hun looks: de cup is te  klein, de heupen te dik. Met het ouder worden, lijken de grootste twijfels verdwenen omdat vrouwen met de jaren gewoon meer van hun uiterlijk houden. Dat aanvaardingsproces en het vertrouwen dat je daardoor krijgt, maakt meteen aantrekkelijk en geeft een sexy gloed aan je lichaam.

2. Ik kan alles aan
Vanaf een bepaalde leeftijd, kennen vrouwen het leven. Een gebroken huwelijk, een slechte carrièrezet of een groot verlies: het leven kent geen geheimen meer. Door al deze tegenslagen te verwerken, krijg je meer kracht en weet je nieuwe klappen beter op te vangen.

3.    Moeder is geweldig
Als je klein bent, weet moeder alles. Als tiener weet moeder niets. Met het ouder worden, merk je pas hoe briljant, geduldig en geweldig ze eigenlijk altijd geweest is.

4.    Elke dag telt
Hou ouder je wordt, hoe beter je beseft dat elk moment kostbaar is. Niets is zo onvoorspelbaar als het leven en dat besef groeit met de dag. 

5.    Tijd is belangrijker dan geld
Waarom nog een minuut verspillen aan een job of een relatie die verkeerd zit? Zelfs als verdien je rijkelijk, een carrière of huwelijk vraagt meer dan geld. Dat zullen veertigers geweten hebben.

6.    Een bad ontspant meer dan een douche
Een bad is dan wel relaxerender en luxueuzer dan een douche, het gaat erom dat je op rijpere leeftijd makkelijker kleine keuzes maakt om jezelf te verwennen. Denk aan een brandend kaarsje, een chocoladesnack, een warme sweater: genieten doe je van kleine dingen.

7.    Bewegen is noodzakelijk
Waarom zou je te voet gaan of de fiets nemen als de auto voor de deur staat? Met het ouder worden, lijkt beweging aan belang te winnen. Sporten is een manier om je lichaam te verzorgen omdat je het nu eenmaal nodig hebt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder circussen met wilde dieren in Nederland

Minder circussen met wilde dieren in Nederland

Steeds meer circussen schrappen acts met wilde dieren. In vijf jaar tijd is het aandeel circussen dat in Nederland voorstellingen met wilde dieren gaf, gedaald van 83 procent naar 35 procent. In veel gevallen gaat het om nieuwe circussen.


Dat blijkt vandaag uit onderzoek door vereniging Wilde Dieren de Tent Uit. Met 250 stuks is het aantal wilde dieren in circussen in Nederland op zich niet gedaald. De circussen huren de dieren vaak in uit West- of Oost-Europa. Naast de klassiekers, zoals olifanten, tijgers en leeuwen, gebruiken zij pinguïns, apen en giraffes. In 2010 traden meer dan dertig diersoorten op in circussen.


De vereniging vindt dat het welzijn van de wilde dieren, geestelijk en lichamelijk, ernstig wordt aangetast. Hun leefomstandigheden frustreren hen in hoge mate. De dieren verblijven in kleine kooien, zijn onderworpen aan trainingen en het doen van kunstjes en gaan geregeld op transport. De organisatie wil een verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen. Naast het dierenleed, vindt zij het gebruik een verkeerd voorbeeld voor de omgang met dieren en voor hun waarde.


Per jaar reizen gemiddeld zeventig circussen door Nederland, de afgelopen vijf jaar steeds meer. Ook treden zij vaker op buiten het seizoen, dat van half maart tot half oktober duurt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christina Aguilera - Fighter

Christina Aguilera - Fighter

Klik op de foto om haar te beluisteren


Christina María Aguilera (Staten Island (New York City), 18 december 1980) is een Amerikaans popartiest en model. Ze brak definitief door met haar debuutalbum Christina Aguilera (1999). Eveneens goed ontvangen werden Mi Reflejo (2000), een Spaanstalige popalbum, en My Kind of Christmas (2000).

Aguilera's tweede studioalbum Stripped (2002) werd minder goed ontvangen dan haar vorige albums - een punt van kritiek was dat ze haar onschuldige tienerimago had verruild voor een nieuw meer expliciet sexy imago. Haar derde studioalbum Back to Basics (2006) had invloeden van soul-, jazz- en bluesmuziek en werd wel positief ontvangen. Inmiddels heeft ze een Greatest hits-album uitgebracht genaamd Keeps Gettin' Better: A Decade of Hits (2008) . Haar vierde studioalbum zal Bionic heten en de release zou volgens haar website zijn op 8 juni 2010. Wereldwijd heeft ze meer dan 42 miljoen platen verkocht.

In haar carrière heeft Aguilera een groot aantal prijzen gewonnen, waaronder vijf Grammy Awards van de achttien nominaties.

In 1998 mocht ze de soundtrack inzingen voor "Mulan" toen ze bewezen had dat ze een hoge, krachtige stem had waarmee ze een hoge "E" een octaaf boven midden "C" kon zingen in het liedje "Run to You" van Whitney Houston dat ze in haar badkamer had opgenomen. De videoclip die de film moest promoten toonde een jonge Aguilera met kort haar. Reflection werd genomineerd voor een Golden Globe voor "Best Original Song for a Motion Picture" in 1998.

Haar eerste album, "Christina Aguilera", kwam op 24 augustus 1999 uit en verkocht meer dan 8 miljoen kopieën in de VS. Haar cd versloeg P. Diddy's tweede album Forever. De singles "Genie in a Bottle", "What a Girl Wants" en "Come on Over (All I Want is You)" kwamen allemaal in de top van de Billboard Hot 100 binnen in 1999 en 2000. Ook de single "I Turn To You" deed het goed met een derde plek. Maar Aguilera had niet alleen commercieel succes; ze werd in 2000 beloond met een Grammy voor "Best New Artist", waarmee ze Britney Spears versloeg. Ze was ook genomineerd voor "Best Female Pop Vocal Performance" voor "Genie in a Bottle". "Obvious", het laatste liedje op de cd, was een origineel liedje dat ze naar Ron Fair had ingezonden voor ze een contract sloot met RCA Records.

In 2000 benadrukte Aguilera haar Latino-afkomst door een Spaanstalig album, Mi Reflejo, uit te brengen. Deze cd bevatte Spaanstalige versies van de liedjes op haar Engelstalige cd, maar ook nieuwe Spaanse liedjes. De cd leverde haar een "Latin Grammy" op voor "Best Female Pop Vocal Album". De single "Falsas Esperanzas" kwam in de Top 40 in Argentinië in 2001. Ricky Martin vroeg haar om een duet met hem te zingen op "Nobody Wants to Be Lonely" voor zijn cd "Sound Loaded". Het was zijn tweede single van die cd. De single haalde de top 5 in Groot-Brittannië en Duitsland. Om zich een rauwer imago aan te meten veranderde ze in de loop van 2001 haar uiterlijk. Eerst verscheen een nog redelijk beschaafd neusknopje maar niet veel later verscheen er ook een piercing in haar onderlip.


Aguilera trouwde in 2005 met de eveneens Joodse Jordan Bratman, met wie ze sinds 2002 een relatie heeft. Op 12 januari 2008 kreeg zij een zoon. In 2010 maakte Aguilera bekend dat zij en Bratman gaan scheiden
» Reageer (0)
19-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als man niet wil klussen? Blijven zagen!

Als man nier wil klussen? Blijven zagen!


http://img530.imageshack.us/img530/7217/klusjes.jpg


Blijven doorzagen is volgens één Belgische man op de vier de beste manier om hem aan het klussen te krijgen in huis. Het gewoon lief vragen helpt maar bij één man op twintig.

Dit blijkt uit een enquête die de doe-het-zelfdivisie van Bosch liet uitvoeren bij vijfhonderd mannen en evenveel vrouwen. Eén geënquêteerde man op de drie zegt geen aansporing nodig te hebben om aan de slag te gaan. De vrouwen hebben daarover een andere mening: twee op de drie maakt duidelijk dat mannen wel degelijk gestimuleerd moeten worden. Stevig doorzeuren is het meest doeltreffend daarvoor, vinden ze. Maar ook het ego van de man bespelen blijkt efficiënt.

Het vervelendste aan al het kluswerk vinden mannen het opruimen achteraf (25 procent). De vrouwen beamen dit: volgens één op de drie laat hun man bijzonder veel rommel na.

Ook opmerkelijk: het gros van de vrouwen vindt klussen een typische mannentaak. Maar twee vrouwen op de drie haten het als mannen ervan uitgaan dat zij het zélf niet kunnen. De Belgische mannen denken overigens iets minder traditioneel: niet minder dan tachtig procent vindt dat de vrouw gerust ook een handje mag toesteken. (br. Het Nieuwsblad)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beha kun je maar drie maanden dragen

Beha kun je maar drie maanden dragen


http://img690.imageshack.us/img690/1748/bh1i.jpgTwee op de drie vrouwen gebruiken te lang dan gezond is hun make-up, zo stellen ze zichzelf bloot aan tal van bacteriën. Maar ook je beha heeft zijn houdbaarheidsdatum want na een bepaalde tijd verliest deze zijn steun. Daarom zetten we op een rijtje welke gebruiksproducten we regelmatig moeten vervangen.Haarborstel
Deze was je best wekelijks in heet water. Vervang wanneer de haartjes beschadigd lijken. Een haarfollikel van 1mm kan tot 50.000 bacteriën bevatten en je borstel kan hiertoe bijdragen. Vooral de resten van haarproducten kunnen plakkerig worden en vuil aantrekken.

Loopschoenen
Deze vervang je best om de 400 tot 800 km. Want door in oude schoenen te lopen, riskeer je blessures en infecties. Na een bepaalde tijd geven ze namelijk niet voldoende steun meer. Een recente studie toonde aan dat er 100 keer meer schimmels in oude schoenen zitten dan in een wc-pot.

Tandenborstel
Koop om de drie maanden een nieuwe tandenborstel. Uit onderzoek blijkt namelijk dat deze na drie maanden minder efficiënt worden. Virussen als hepatitis B en C kunnen doorgegeven worden via een tandenborstel.

Beha
Een sportbeha smijt je best weg na drie maanden of na dertig tot veertig wasbeurten. Vermijd biologische detergenten en wasverzachters, ze beschadigen het lycra. Borsten bestaan voornamelijk uit vetweefsel die omhoog gehouden worden door ligamenten. Deze kunnen uitrekken door herhaalde op- en neergaande bewegingen als ze niet goed ondersteund worden, beha's geven minder steun na drie maanden.

Matras
Je bent na acht tot tien jaar toe aan een nieuwe matras. Experts zeggen dat we ongeveer 284 ml vocht per nacht uitscheiden. Dit is de ideale omgeving voor huisstofmijten. Ook de dode huidschilfers in de matras zijn een bron van eten voor deze parasieten. Het gemiddelde bed bevat meer dan 10.000 huisstofmijten, wat allergieën kan veroorzaken.

Scheermesje
Dit smijt je best na twee of drie scheerbeurten keer weg. Wrijving tussen de huid en het mesje kan uitslag veroorzaken. Een bot mesje kan verstopt raken met dode huidcellen, wat kan leiden tot ingegroeide haren en wondjes.

Badhanddoeken
Deze was je best wekelijks op 60 °C, het is ook uit den boze handdoeken te delen. Want huidproblemen en infecties kunnen zich zo makkelijk verspreiden. Meer dan de helft van de mensen draagt stafylokokken op zijn huid. Dit kan schadelijk zijn wanneer dit in een wond terecht komt.

Kussen
Was je kussen elke drie maanden of vervang om de zes tot twaalf maanden. Na een half jaar bestaat 10 procent van je kussen uit huisstofmijt, hun uitwerpselen en zweet. Wanneer je dit inhaleert, ben je vatbaarder voor astma, sinusitis en rhinitis.

Spons
Deze moet je na elk keer reinigen en dagelijks infecteren. In de holten van sponsen huizen bacteriën. Meer dan een miljard bacteriën kunnen hierin groeien na een dag gebruik. Wetenschappers vonden in keukensponsen bacteriën als de E. coli en salmonella.

Lakens
Je donsdeken moet om de zes maanden gewassen worden, lakens wekelijks.

Snijplank
Reinig en desinfecteer deze na elke keer je deze gebruikte, smijt de plank weg wanneer beschadigingen het reinigen bemoeilijken.  Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit vijftig keer meer bacterieën bevat dan een wc-bril. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pochen met je armoede is in

Pochen met je armoede is in

In plaats van te concurreren met vrienden en buren over je levensstijl, scheppen gezinnen nu op met hoe arm ze zijn. Dat is althans het geval in het Verenigd Koninkrijk.


Een studie toonde aan dat negen op de tien Britse gezinnen vindt het oké te pochen over de manieren waarop ze moeten besparen in het huishouden of hun verlies aan loon o phet werk. 96 procent is er trots op te kunnen vertellen hoe ze een koopje op de kop tikten. Slechts een kleine meerderheid voelde zich er goed bij te praten over iets waar ze veel geld voor betaalden.


Door de economische crisis vinden velen het harteloos en hard om op te scheppen over rijkdom. Minder dan een derde praat graag over een hoog loon, terwijl meer dan twee derde met plezier deelt hoe weinig ze verdienen. Meer dan zeven op de tien praat openlijk over hoe weinig spaargeld ze hebben. De enquête bevroeg 1.400 volwassenen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee sonates van Vivaldi ontdekt

Twee sonates van Vivaldi ontdekt


http://img7.imageshack.us/img7/8881/vivaldiy.jpg


In Londen zijn twee tot dusver onbekende vioolsonates gevonden van Antonio Vivaldi. Dat meldt de Britse zender BBC. De twee werken van de Rode Monnik hebben 270 jaar lang ongemerkt in een verzameling handschriften gelegen.
 
Behalve de sonates van de Italiaanse meester van de 'Vier seizoenen' werden in de verzameling ook stukken van Georg Friedrich Händel, de 17de eeuwse violist Arcangelo Corelli en Henry Purcell aangetroffen. De bloemlezing werd tussen 1715 en 1725 samengesteld. Een inmiddels overleden zakenman had de manuscripten gekocht; in 2008 ging de verzameling naar het Foundling-Museum.
 
Muziekdeskundigen gaan er van uit dat Vivaldi de beide sonates oorspronkelijk schreef voor amateurmuzikanten. Een van de werken, de sonate in C-Dur, krijgt zondag in Liverpool zijn wereldpremière.Wie was Vivaldi


Antonio Lucio Vivaldi (Venetië, 4 maart 1678 – Wenen, 28 juli 1741), bijgenaamd Il Prete Rosso (de rode priester) was een Italiaanse violist, priester en componist.

Hij werd geboren in Venetië. Zijn vader die een kapper was, hielp hem in zijn carrière in de muziek en meldde hem aan bij de Cappella di San Marco, waar vader Vivaldi zelf een vooraanstaand violist was.

In 1703 werd Vivaldi priester. Hij kreeg al snel de bijnaam Il Prete Rosso ("de rode priester"), vermoedelijk vanwege zijn rode haar. Vanaf 1704 hoefde hij niet meer deel te nemen aan de heilige mis in verband met zijn slechte gezondheid: hij leed aan astma. Maar volgens sommigen mocht hij de mis niet meer opdragen omdat, als hij inspiratie kreeg voor een nieuw muziekstuk, hij dat gewoon ging opschrijven tijdens de mis. Vivaldi werd vioolleraar in een meisjesweeshuis in Venetië, het Pio Ospedale della Pietà. De musicerende wezen stegen snel in aanzien, ook in het buitenland. Omdat meisjes eigenlijk geen muziek mochten spelen, gaven zij concerten van achter een doek. Voor hen schreef Vivaldi de meeste van zijn concerten, cantates en gewijde muziek. In 1705 werd de eerste verzameling (raccolta) van zijn werk gepubliceerd en er zouden er nog vele volgen. Als hij niet op één van zijn vele reizen was, vervulde Vivaldi verschillende taken in het weeshuis. In 1713 kreeg hij de verantwoordelijkheid voor alle muzikale activiteiten in het instituut. Hij stierf op 28 juli 1741.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook schakelt duizenden accounts uit

Facebook schakelt duizenden accounts uit en vraagt mensen identiteitsbewijs in te scannen


http://img88.imageshack.us/img88/9746/facebookmb.jpg


Een fout bij Facebook heeft geleid tot de deactivatie van duizenden accounts, meldt BoyGeniusReport en wordt bevestigd door Facebook zelf. Het gaat blijkbaar telkens om accounts van vrouwen. De gebruikers, die blijkbaar geen gebruiksvoorwaarden hebben geschonden, kregen een bericht dat hun account 'niet-authentiek' was.

Facebook gaf gisteren toe dat er een probleem was. "We ontdekten een bug in een systeem dat mogelijk valse accounts zoekt en deactiveert. De bug, die slechts korte tijd actief was, leidde ertoe dat een heel klein percentage van Facebookaccounts per ongeluk op inactief werd gezet. Toen we de bug ontdekten, hebben we het probleem meteen opgelost. We heractiveren nu de accounts en verwittigen de getroffen mensen."

Identiteitsbewijs
Vreemd genoeg vraagt Facebook sommmige getroffen gebruikers om een afbeelding van een "door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs", waar "hun volledige naam, geboortedatum en foto duidelijk op te zien zijn". Terwijl Facebook belooft die afbeeldingen opnieuw te deleten, zijn gebruikers allerminst opgezet met de opmerkelijke vraag. Zoals dat gaat, hebben ze zich meteen verenigd in de groep 'Against Verifying Accounts With Mobile/ Credit Card/ Government Issued ID', die weliswaar slechts 207 leden telt.

Opgelet
Facebook benadrukt in de Wall Street Journal dat het nooit achter identiteitspapieren zal vragen via e-mail, en zegt de gegevens enkel te vragen op Facebook zelf, nadat de gedeactiveerde gebruiker heeft geprobeerd in te loggen met het juiste paswoord. "Wees achterdochtig met e-mails die lijken afkomstig te zijn van Facebook en je vragen om je account te authentificeren of te updaten", zegt woordvoerder Simon Axten.

Andere manieren
Hij zegt dat Facebook mogelijk valse accounts trouwens eerst verifieert op andere manieren, zoals met een sms'je, vooraleer te vragen naar identiteitsbewijzen. Dat gebeurt slechts in "heel uitzonderlijke gevallen" wanneer er geen andere vorm van verificatie mogelijk is, en het heel waarschijnlijk is dat de account werd aangemaakt door een spammer. Facebookbaas Mark Zuckerberg zegt trouwens dat de problemen niets te maken hebben met het mailsysteem dat Facebook eerder deze week lanceerde.

Nog problemen?
Alle problemen lijken echter nog niet van de baan. De Huftington Post ontving een bericht van een gebruikster die een kopie van haar rijbewijs doorstuurde, en van Facebook een melding kreeg dat haar account toch niet opnieuw geactiveerd kon worden. "De beslissing is definitief", stond er...
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkers nemen krokodil van 3,2 meter mee naar huis

Makkers nemen krokodil van 3,2 meter mee naar huisWat doe je als je een potentieel dodelijke, ruim drie meter lange krokodil aantreft in een populaire zwemplaats? Dan neem je dat beest toch gewoon mee naar huis, zeker! Toch als je een Australische twintiger bent, en van geen kleintje vervaard.


Twee vrienden uit Oenpeli, in het Australische Northern Territory, troffen woensdag een krokodil aan in een vaak gebruikte zwemvijver, en oordeelden dat het te gevaarlijk was om de potentiële killer daar zomaar te laten rondzwerven.


"Veel jongeren gaan daar zwemmen, en je ziet er ook vaak gezinnen", zegt een politieman uit de regio. "Maar omdat het te laat was om nog iemand te bellen om het dier op te halen, besloten die twee jongens om de croc zelf te vangen en in de laadbak van hun lichte vrachtwagen te gooien."


De twee namen de gigant mee naar het huis van hun oom, en besloten om het beest 's nachts in de voortuin onder te brengen. Daar werd ze de volgende ochtend aangetroffen door een zeer verbaasde politiepatrouille. "De krokodil was groter dan we dachten", zegt een van de opgetrommelde dienders. "We hadden vijf man nodig om ze in onze wagen te laden: wij, de jongens die de croc vonden en een ranger. Sterk dat ze het dier de avond voordien met maar twee man hebben verplaatst."


De krokodil werd vervolgens naar de East Alligator-rivier gebracht, waar ze werd vrijgelaten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pester krijgt 250.000 euro schadevergoeding na ontslag

Pester krijgt 250.000 euro schadevergoeding na ontslag


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/11/15/1/media_xl_3946786.jpg?20101118080046


Drie mannen die Daniël M. pestten en folterden in het bedrijf MACtac, hebben na hun ontslag een forse schadevergoeding bekomen bij de arbeidsrechter. De rechter vond de ontslagen onrechtmatig, en kende een vakbondsman zelfs een schadevergoeding van 250.000 euro toe, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

In 2008, nadat de nieuwe directie van MACtac de beelden van de pesterijen te zien kreeg, ontsloeg ze drie daders op staande voet. Een van hen, Lucien J., lid van de christelijke vakbond CSC en beschermd omdat hij op de lijst van de sociale verkiezingen stond, stapte met de steun van de vakbond naar de rechter.
 
In eerste aanleg kreeg hij ongelijk, maar in beroep werd de man in het gelijk gesteld. De arbeidsrechter vond de extreme folteringen, die op de beelden te zien waren, geen dwingende reden voor ontslag. MACtac weigerde om hem terug in dienst te nemen en moest 250.000 euro schadevergoeding betalen.

De twee andere daders stapten daarna met steun van de socialistische vakbond FGTB eveneens naar de rechter en kregen elk een lagere, maar toch nog royale ontslagvergoeding.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer plasvriendelijke horeca en winkels voor Gentse dames

Meer plasvriendelijke horeca en winkels voor Gentse dames


http://img594.imageshack.us/img594/8633/wcmb.jpgDe stad Gent wil horecazaken motiveren om hun sanitair voor vrouwen gratis open te stellen. In het kader van de Wereldtoiletdag ondertekende Gent een samenwerkingsakkoord met de 'Plasactiegroep'.

Op de wekelijkse persconferentie werd het protocol ludiek op een wc-rol ondertekend. "Gent heeft met bijna honderd toiletten een ruim aanbod aan publiek sanitair in parken, openbare gebouwen, musea en sportcentra", aldus schepenen Mathias De Clercq (Open vld) en Martine De Regge (sp.a). "Maar we kunnen onmogelijk op elke straathoek openbaar sanitair voorzien."

Geen consumptieverplichting
In 2007 vond al een proefproject plaats waarbij 26 horecazaken een sticker 'Laat haar zitten' aan het raam van hun zaak hingen. Dat betekende dat vrouwen er zonder consumptieverplichting naar het toilet kunnen. Dat project wordt nu structureel aangepakt en uitgebreid voor mensen met een handicap.

Infostewards van de Dienst Economie zullen de komende weken alle horecazaken en winkels in de stad bezoeken en de zaakvoerders motiveren om hun sanitair gratis open te stellen voor vrouwen. Tien zaken tekenden ondertussen een engagementsverklaring. Een lijst van deelnemende zaken is te vinden op www.plasactie.be.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alanis Morissette - Thank You

Alanis Morissette - Thank You

Klik op de foto om haar te beluisteren

Alanis Nadine Morissette (Ottawa, 1 juni 1974) is een Canadese singer-songwriter.

Alanis Morissette wordt geboren in Ottawa, Ontario, Canada. Haar ouders zijn de Franstalige Canadees Alan Morissette en de in 1956 uit Hongarije gevluchte Georgia Feuerstein. Ze zochten een vrouwelijke variant van de naam Alan en vonden tenslotte in een krant de Griekse naam Alanis. Ze heeft een oudere broer (Chad) en een tweelingbroer (Wade).

Al met 6 jaar speelt ze piano en vanaf 9 jaar schrijft ze zelf liedjes. Twee jaar later brengt ze in eigen beheer het zelfgeschreven Fate stay with me op single uit. Begin 1986 raakt ze landelijk bekend door haar deelname aan een aantal afleveringen van het Canadese kinderprogramma You can't do that on television. Ze valt op door haar talent, en doet mee aan een talentenjacht, maar strandt in de eerste ronde, en zingt het volkslied bij belangrijke sportwedstrijden.

In 1991 komt haar eerste album, Alanis, uit, een verzameling danspopliedjes. Ze wordt wel vergeleken met Debbie Gibson en Tiffany. De eerste single, Too hot, haalt de top 10 in Canada. Het album behaalt tweemaal platina en in 1992 wint ze een Juno als meestbelovende nieuwe zangeres. Alanis wil dit album niet meer opnieuw uitgegeven zien. Het is niet meer te verkrijgen tenzij via bootlegs of wat rondcirculerende mp3's.

Haar tweede album, Now is the time, bevat ook serieuzer klinkende songs, maar wordt niet zo goed ontvangen als het eerste album. Ze verliest haar platencontract en het lijkt of haar muzikale carrière voorbij is.

Toch wil ze doorgaan met muziek maken en gaat op zoek naar samenwerking. Ze verhuist naar Toronto en ontmoet daar een aantal songschrijvers, zonder resultaat. Daarna beproeft ze haar geluk in Los Angeles. Uiteindelijk klikt het met producer Glen Ballard, die eerder werkte met onder andere Quincy Jones, Kiki Dee, Paula Abdul en Wilson Phillips. Ze beginnen direct te schrijven, met als resultaat een aantal songs met openhartige, zeer persoonlijke teksten, onder andere over haar voorbije relaties, die elk in één dag geschreven en opgenomen worden. Hiermee gaat ze een aantal platenmaatschappijen af. Ze tekent tenslotte bij Madonna's nieuwe label Maverick, waar ze (naast Madonna zelf) de eerste belangrijke artiest wordt. Voor het uit te brengen album weet ze de ongewoon hoge gage van $1,50 per verkocht exemplaar te bedingen.

Dit derde album, Jagged little pill, zorgt in 1995 voor wereldwijde bekendheid. Door haar alternatieve geluid en zelfbewuste songteksten is zij al spoedig een voorbeeld voor veel vrouwelijke navolgers. Dankzij zes succesvolle singles (You oughta know, Hand in my pocket, All I really want, Ironic, You learn, Head over feet) wordt het met een verkoop van meer dan 30 miljoen exemplaren (bron: www.maverick.com) het succesvolste album van de jaren 90. Van de zes Grammy Award-nominaties wint ze er vier (album van het jaar, beste vrouwelijke zangprestatie, beste rocksong (You oughta know), en beste rockalbum). In Nederland haalt het album de eerste plaats in de verkooplijsten na een succesvol, live uitgezonden optreden op Pinkpop in mei 1996. De video Jagged little pill live levert haar in 1997 een vijfde Grammy Award op. Na een vermoeiende concerttour van anderhalf jaar is ze niet meer van plan nog een album te maken.

Ze maakt een rugzaktocht door India en daar vindt ze toch inspiratie voor een nieuw album, Supposed former infatuation junkie (1998), veelzijdiger en nog persoonlijker dan het voorgaande. Ook dit album wordt een succes: zo'n 7 miljoen exemplaren gaan over de toonbank. Dankzij haar alleen op de soundtrack van de film City of angels verschenen song Uninvited wordt ook deze goed verkocht. De song levert haar datzelfde jaar twee Grammy Awards op.

In 1999 maakt ze een van de succesvolste albums uit de MTV Unplugged-reeks, en speelt ze een kleine maar verrassende rol als God in de film Dogma van Kevin Smith. Op de soundtrack haar song Still.

Het album Under rug swept volgt in 2001. Na dit album brengt Alanis ook een dvd met bijbehorende cd uit, Feast On Scraps met 8 nieuwe songs die Under Rug Swept niet gehaald hadden.

In 2004 komt het album So-Called Chaos uit. Het toont een heel andere Alanis dan vroeger. Haar liedjes klinken zeemzoet en gelukkiger, haar lange haren heeft ze afgeknipt en het lijkt alsof ze voor de eerste keer oprecht lacht. Zelf beweert ze dat dit komt door haar relatie met de 2 jaar jongere acteur Ryan Reynolds. Alanis leerde Ryan kennen in 2002 op het verjaardagsfeest van Drew Barrymore en verloofde zich met hem in 2003.

2005 is een druk jaar voor Alanis. Niet alleen brengt ze een akoestische versie van haar hitalbum Jagged Little Pill uit, ter ere van zijn 10-jarig bestaan, ook brengt ze op het einde van het jaar voor het eerst in haar carrière een compilatieplaat uit. Het album krijgt de naam The Collection en als single koos ze om voor het eerst een cover op te nemen, Crazy van Seal. Het album bevat haar grootste hits en enkele van haar persoonlijke favorieten. Alanis schrijft voor de derde keer een soundtrack. Dit keer voor de film The Chronicles Of Narnia. De song krijgt de naam Wunderkind en levert Alanis een goldenglobe-nominatie op.

In 2006 deelt Alanis mee dat ze bezig is met het schrijven van een autobiografie en een nieuw album. Haar relatie met Ryan kende volgens de pers een korte breuk, waarna Alanis en Ryan weer samenkwamen. Dit gerucht werd echter niet bevestigd door de twee sterren.

In 2008 trad Alanis met haar band op op het Pinkpopfestival en op de Lokerse Feesten. In dat jaar kwam ook haar nieuwe album Flavors of Entanglement uit. De eerste single die wordt uitgebracht is Underneath.

» Reageer (0)
18-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw spendeert 300 uur aan voorbereiding feestdagen

Vrouw spendeert 300 uur aan voorbereiding feestdagen


http://img696.imageshack.us/img696/6885/kerstinkopen.jpgVrouwen spenderen gemiddeld 300 uur, of het equivalent van 38 werkdagen, aan de voorbereiding van de feestdagen, dat suggereert Brits onderzoek althans.

Research
Meer dan een derde van de voorbereidingen voor Kerstmis en Nieuwjaar gaat naar het vinden van de perfecte geschenken voor partners, familie en vrienden. Vrouwen geven hierbij het meeste geld uit aan hun partner: gemiddeld 148 euro, 128 euro aan familieleden en 104,5 euro aan vrienden.  Twee derde van de dames krijgt het liefst kledij voor Kerstmis, 59 procent van de mannen vraagt een gameconsole. 32 procent van de kerstcadeautjes zal bestaan uit kledij, 18 procent zal chocolade zijn, 17 procent gadgets. De enquête ondervroeg meer dan 3.000 Britse vrouwen.

Op tijd
De gemiddelde Britse vrouw begint haar research van de cadeautjes, gerechten en versiering midden oktober. Tegelijkertijd begint de gemiddelde man pas te shoppen halfweg december. Vrouwen beginnen liefst zo vroeg omdat ze dan meer kans maken op de beste voedingsproducten, cadeautjes en versieringen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arbeider jarenlang gefolterd en vernederd op werk

Arbeider jarenlang gefolterd en vernederd op werkEen schokkende bewakingsvideo toont M., vastgebonden door zijn collega's. (foto: Het Laatste Nieuws/Paris Match)


Een fabrieksarbeider uit het Waalse Bergen onderging op zijn werk gedurende jaren de gruwelijkste vernederingen en martelingen. Dat meldt de gedrukte versie van Het Laatste Nieuws vandaag. Het moegetergde slachtoffer, dat zelfmoordgedachten had door de aanhoudende wandaden, is nu al 3 jaar thuis met een posttraumatisch stress-syndroom.


De collega's van M. bij het bedrijf Mactac in Soignies bleken inventief in hun folterpaktijken: ze bonden hun collega tijdens zijn nachtshift vast, sloten hem op, bespoten hem met een hogedrukreiniger of vernederden hem seksueel. Hoewel er in totaal zo'n 25 mensen aan de lawaaierige nachtelijke martelingen deelnamen, kwam er nooit een onderzoek naar de gruweldaden. Negen jaar lang gingen de onmenselijke vernederingen door.


Volgens M. begonnen de pesterijen al toen hij nog maar enkele dagen in dienst was in het bedrijf. Een verantwoordelijke van de arbeider gooide papiersnippers tussen de boterhammen van de man of smeerde zijn machine in met vet. Daarna belaagde de verantwoordelijke zijn slachtoffer ook fysiek. "Hij moest tonen aan de rest hoe hij me domineerde, liefst zo primair mogelijk", vertelt M.


Al snel liepen de pesterijen uit de hand: toen hij zich verweerde tegen zijn collega's, werden zijn spullen kapot gemaakt en deed men hem fysiek pijn. Een sterke en jonge kracht vernederde M. seksueel, onder meer door zijn penis in het gezicht van zijn slachtoffer te duwen. Steeds meer collega's van M. sloten zich bij de pesters aan. Triest dieptepunt was toen een weerloze M. in een ijzeren kooi werd opgesloten, onder talkpoeder bedolven ("Ik dacht dat ik ging stikken", zegt hij) en per vorklift naar buiten gereden. In de winterkoude werd hij vervolgens met een hogedrukreiniger schoongespoten.


Uit trots wilde de man noch in het bedrijf noch tegenover zijn gezin spreken over de feiten. Uiteindelijk kreeg M. via een collega toch een bewakingsvideo in handen die de feiten registreerde. Daarmee kon hij de gruwel bewijzen die hem jarenlang werd aangedaan. In 2002 neemt de arbeider het na een zoveelste sabotage van zijn materiaal niet meer. Hij gaat met zijn verhaal naar een verantwoordelijke en de bedrijfarts, maar die tonen zich bezorgder om de video dan om M.'s welzijn. Daarna hielden de vernederingen en martelingen op, maar tegen de daders werd niet opgetreden.


Eind 2007 was M. aan het einde van zijn Latijn: de voortdurende denigrerende opmerkingen, en de vrees dat het bedrijf een reden zocht om hem aan de deur te zetten, dreven hem tot het uiterste. De man overwoog om zelfmoord te plegen, zegt hij: "Ik ben naar huis gegaan en wilde er een eind aan maken. De koord hing al aan het plafond van de kelder, ik zag geen andere uitweg uit deze hel." Toen M. de moed vond om de feiten aan te kaarten bij zijn vrouw en dochter, heeft het gezin er alles aan gedaan om M. te steunen na de jarenlange martelgang.


Nu is M. met ziekteverlof. Drie jaar al zit de man thuis met een posttraumatisch stressyndoom dat men ook bij frontsoldaten vindt. En het lijkt er niet op dat de pijn snel zal helen. "Ik voel me gebroken en ik weet niet hoe ik er weer bovenop moet komen", luidt het. De daders zouden inmiddels ontslagen zijn, al is het markant dat dit pas gebeurd zou zijn nadat M. in ziekteverlof ging, terwijl de pesterijen dus al negen jaar bezig waren.


Het parket van Bergen was aanvankelijk niet van plan om op te treden in de zaak, omdat de feiten verjaard zouden zijn: de videobeelden dateren immers al van 2002. Onder druk van de advocaat van M., die aanvoert dat de feiten ook daarna bleven duren, beslist de rechtbank van Namen of de 25 verdachten alsnog voor de correctionele rechtbank kunnen verschijnen. Zij kunnen dan een veroordeling riskeren voor onder meer aanranding van de eerbaarheid, belaging, schuldig verzuim en vrijwillige slagen en verwondingen. Mactac is ook aangeklaagd en riskeert zware boetes.


Het parket van Bergen heeft intussen gereageerd op het dossier. De gerechtelijke instanties beklemtonen dat het slachtoffer pas in 2008 een klacht heeft ingediend, zes jaar na de laatste feiten. "De feiten zijn ernstig, maar we begrijpen niet waarom het slachtoffer tot 2008 gewacht heeft vooraleer een klacht in te dienen", aldus het parket van Bergen. "Op dat ogenblik zat de persoon in een ontslagprocedure voor de arbeidsrechtbank. De laatste feiten dateren van 2002. De feiten zijn na vijf jaar verjaard."
 

De arbeider in kwestie werd meer dan tien jaar lastiggevallen, ook fysiek. Het bedrijf had psychologische hulp aangeboden aan het slachtoffer en een overplaatsing. Vijfentwintig personeelsleden van MACtac zijn in verdenking gesteld, net als het bedrijf zelf. "Het onderzoek en de verhoren hebben twee jaar geduurd, wat normaal is gezien het aantal betrokkenen", aldus het parket.
 

De raadkamer moet zich in januari volgend jaar uitspreken over de verjaring. "Maar op burgerlijk vlak kan het slachtoffer altijd een procedure opstarten om een eventuele schadevergoeding te bekomen", besluit het parket van Bergen. (br.hln)


Wat kunnen mensen toch wreed zijn...!» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuigt een vampiervriendin jou leeg?

Zuigt een vampiervriendin jou leeg?


Courtney Cox en Jennifer Aniston.


Elke vrouw negeerde al eens bewust haar gsm wanneer die bepaalde vriendin nog maar eens belt om weer urenlang over haar relatie, moeder of carrière te zeuren, zonder dat je er ook maar één woord tussenkrijgt of dat ze naar jouw leven vraagt. Enkele tips om af te rekenen met dit soort energievretende vriendschap.


Een vampiervriendin is iemand die voortdurend over zichzelf praat, je op de meest ongelegen momenten belt om haar beklag over haar slechte relatie of falende carrière te doen zonder dat ze hier ooit iets voor terug doet of naar jouw zorgen vraagt. Als jullie iets gaan drinken of eten, betaal jij steeds de rekening, want zij is toevallig, voor de driehonderdste keer, haar portefeuille vergeten. Na uren troostten en advies geven ontdek je dan dat ze jouw raad volledig in de wind slaat en even ongelukkig zal blijven.


Dit soort vrouwen zuigt aal energie uit je en laat je volledig uitgeput achter. Zelfs celebrities zijn niet immuun voor dit probleem. Kijk maar naar Courteney Cox, ze brak onlangs met haar partner David Arquette na 11 jaar huwelijk, insiders zeggen dat haar vriendin Jennifer Aniston hier verantwoordelijk voor is. Jennifer gaf zelfs toe dat ze er misschien voor heeft gezorgd dat ze Cox afleidde van haar relatie. Een vriend: "Jennifer vraagt zich of haar eigen afhankelijkheid ervoor heeft gezorgd dat ze te veel vroeg van Courtney. Deze laatste heeft namelijk Jennifer gesteund tijdens haar breuk met Brad Pitt." De kans is zelfs groot dat Jennifer de scheiding van Cox allemaal rond zichzelf deed draaien, een vampiervriendin laat geen gelegenheid aan zich voorbijgaan om andermans crisissen te gebruiken zelf de aandacht op te eisen.


Het is heel moeilijk om zo'n energievretende vriendschap te verbreken. Vaak moet er iets bij jezelf veranderen. Want zo'n vampiervriendin heeft vaak aandacht nodig op de meest vreemde tijdstippen: 's ochtends vroeg of 's avonds laat. Ze belt dan naar de persoon waarvan ze denkt dat die zeker zullen antwoorden, onafhankelijk van het feit of het past of niet. Zorg ervoor dat je geen makkelijke prooi bent en smoor dit gedrag tijdig in de kiem. Toch pak je dit beter niet met woorden, de kans is zelfs groot dat ze je niet eens hoort, maar met daden aan.


Bij oude vriendschappen is vaak het probleem dat jullie beiden veranderd zijn. Toen jullie twintigers waren, hadden jullie waarschijnlijk tijd om elkaar op de meest onmogelijke momenten te troosten. Maar nu heb je een totaal ander leven en kan dat wel eens wat moeilijker liggen. Het beste is voor jezelf een grens te stellen en die niet te overschrijden, zodat je je niet langer laat leegzuigen door je vampiervriendin.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 man op 4 vindt seks zonder instemming geen verkrachting

Een man op vier vindt seks zonder instemming geen verkrachting

Seks met een vrouw die niet instemt, is volgens bijna een een kwart van de Britse mannen tussen 18 en 25 jaar geen verkrachting.


Een schokkende recent enquête verricht door Britse centra tegen seksueel misbruik 'The Havens'  onthulde ook dat de helft van de 1.012 ondervraagde mannen seks zou hebben met een vrouw die te dronken is om ja te zeggen tegen seks.

Vrouw = seksobject
De 25-jarige Britse Amanda Crane uit Winchester werd acht jaar geleden verkracht door haar partner. "Het is schokkerend dat er ook maar één man bestaat die het goedkeurt seks te hebben met een vrouw die te dronken of gedrogeerd om in te stemmen. Dit maakt duidelijk dat veel jongeren een vrouw als niets anders dan een seksobject zien. Deze cijfers tonen aan dat Britse heren van vandaag erg gewelddadig zijn. Seks zou alleen tussen twee volwassen personen mogen gebeuren die hun instemming hebben gegeven. Het gaat om respect voor je partner, niet om misbruik maken van het feit dat een vrouw bijna bewusteloos is door alcohol en drugs. Als ze nauwelijks in staat is te spreken, is ze duidelijk ook niet in staat om ja tegen seks te zeggen. Dat moet toch bij iedereen duidelijk zijn."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diana Krall - Cry me a river

Diana Krall - Cry me a river

Klik op de foto om haar te beluisteren


Diana Jean Krall (Nanaimo (Brits-Columbia) 16 november 1964) is een Canadese jazzzangeres en -pianiste. Ze is sinds 2003 getrouwd met de Britse zanger Elvis Costello met wie ze op 6 december 2006 een tweeling kreeg, genaamd: Dexter Henry Lorcan en Frank Harlan James.
» Reageer (0)
17-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw draagt vijf verschillende behamaten in leven

Gemiddelde vrouw draagt vijf verschillende behamaten in haar leven


http://img718.imageshack.us/img718/7828/bustehouder.jpgDe gemiddelde vrouw draagt in haar leven vier verschillende kledingmaten en vijf verschillende behamaten tijdens haar leven als gevolg van haar gewicht dat jojoot.


Een enquête bij 2.000 vrouwen toonde aan dat het gewicht van een vrouw dit dieet van 12,7 kg tot 19 kg kan schommelen. De enquête werd georganiseerd door de belangrijkste groep van klinieken gespecialiseerd in cosmetische ingrepen in het Verenigd Koninkrijk. Een derde van hun vrouwelijke patiënten zoekt een behandeling voor de effecten van gewichtstoename of -verlies.


Vooral laserbehandelingen voor striemen zijn steeds populairder, dit steeg de afgelopen maand met 60 procent. Sommige vrouwen zoeken hulp bij meer ingrijpende operaties als buik-, nek- en borstlifts tegen hangende huid door een verlies aan elasticiteit als gevolg van drastisch gewichtsverlies. Ook zoeken steeds meer mensen toevlucht tot technieken als het opvullen van de wangen met fillers en andere verjongende ingrepen.


Gezondheidsexperte Angie Best van de Harley Medical Group: "Het laatste half jaar zag ik duizenden vrouwen die gemiddeld 12 tot 19 kilo bijkwamen of kwijt speelden, wat je figuur drastisch verandert. Dit leidt tot striemen, hangende huid en verlies van stevigheid bijde  borsten. Wat een groot effect op het zelfvertrouwen en eigenbeeld heeft. Daarom kies je om te vermageren beter niet voor een crashdieet, dat leidt namelijk enkel tot meer schoonheidsproblemen." Verpleegster Bernadette Harte: "Eerder dit jaar lanceerden we de eerste laserbehandeling tegen striemen en littekens, wat deze tot 75 procent doet afnemen. We hadden op voorhand verwacht dat deze behandeling zou aanslaan."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pico slaat vriendin het ziekenhuis in

Pico slaat vriendin het ziekenhuis in

De politie is maandagavond tussenbeide moeten komen in een ruzie tussen Walter Michiels, bekend als Pico uit 'FC De Kampioenen', en zijn vriendin Sabine. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Het stel woont sinds enkele weken samen in een vakantieflat in Gingelom. Daar kregen ze erge ruzie. De politie werd gealarmeerd en trof een dronken en agressieve Michiels aan. De acteur weigerde in eerste instantie in de ziekenwagen te stappen, maar deed dat uiteindelijk toch.


Ook in het Sint-Trudoziekenhuis hield Michiels het niet rustig. Veiligheidsmensen moesten de voormalige acteur bedaren. Na een verhoor bij de lokale politie mocht Michiels terug naar huis.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook is wapen bij echtscheiding

Facebook is wapen bij echtscheiding


http://img88.imageshack.us/img88/9746/facebookmb.jpg


Een ex-partner die al maanden wacht op alimentatie, heeft de gegevens van de ex op Facebook gebruikt om aan te tonen dat ze wel degelijk kan en moet betalen. "Facebook duikt steeds meer op als bewijsmateriaal in echtscheidingen", zegt specialiste Christine Van Roy van de K.U.Leuven in Het Laatste Nieuws.

Maanden achterstallige alimentatie voor hun zoontje had Annelies B. (30) uit Koksijde. Maar op haar Facebook-pagina pronkte ze met haar nieuwe laptop of haar reisje naar Rome. Haar ex-vriend printte het allemaal uit, en legde de documenten, 18 bladzijden, neer op de rechtbank waar het door de rechter aanvaard werd als bewijsmateriaal.

"Logisch", zegt specialiste familie- en jeugdrecht Christine Van Roy (K.U.Leuven), "de dame heeft de gegevens zelf publiek gemaakt door ze op het wereldwijde internet te plaatsen. Facebook wordt steeds meer gebruikt in familierecht. Mensen die nog in een echtscheidingsprocedure zitten en op Facebook pronken met hun nieuwe relatie, moeten goed weten wat ze doen. Ze leveren zelf bewijsmateriaal van overspel. Recht op privacy moet je daarbij niet inroepen. Je hebt de gegevens immers zelf op Facebook gezet."

Eerder raakte al bekend dat zowel de fiscus als de politie Facebook gebruiken om aan informatie te raken. "Mensen denken best twee keer na over wat ze allemaal op hun Facebook zetten", besluit Christine Van Roy. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlovingsring Kate Middleton was van prins Harry

Verlovingsring Kate Middleton was van prins Harry


http://img176.imageshack.us/img176/3760/verlovingsringkatemiddld.jpgDe Britse prins William heeft zijn verloofde Kate Middleton de verlovingsring van zijn moeder, wijlen prinses Diana, gegeven. De ring was echter eigendom van zijn jongere broer Harry.

Na de dood van Diana in 1997 mochten Harry en William enkele bezittingen van hun moeder uitkiezen. Prins William koos voor een gouden horloge en prins Harry besloot haar verlovingsring te houden.http://img176.imageshack.us/img176/6425/verlovingsringkatemiddl.jpg"Harry gaf de ring maar al te graag aan zijn broer. Hij houdt van William en vindt het niet meer dan normaal dat de echtgenote van de toekomstige koning de ring van Diana draagt. Zo zou ze het zelf ook gewild hebben", aldus een anonieme bron aan Popeater.

Prins William en Kate Middleton kondigden dinsdag hun verloving aan. Het koppel stapt volgend jaar in het huwelijksbootje.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koala bezoekt pub en slaapt roes uit

Koala bezoekt pub en slaapt roes uit


http://img87.imageshack.us/img87/338/koalam.jpg


In het Australische Queensland zijn ze al wel wat gewoon maar een koala die een bar bezoekt, is ook daar een hot item in de media.

Klanten van de Marlin bar op het idyllische Magnetic Island wisten niet wat ze zagen toen een koala op zaterdagavond parmantig de pub binnenwandelde. Hij huppelde onmiddellijk naar de bar waar ober Kevin Martin gekscherend naar zijn identiteit vroeg. "Aangezien hij me die verschuldigd bleef, moest ik hem een biertje weigeren," aldus olijke Kevin.

De koala vond er dan niets beter op dan tot onder de nok van het dak te klimmen voor een zalig dutje, waar hij overduidelijk aan toe was want het diertje viel onmiddellijk in slaap.

Kevin Martin vermoedt dat de koala beschutting zocht tegen de regen die avond. Het dier zit nu terug te genieten van de prachtige natuur op Magnetic Island nadat rangers hem kwamen wekken uit zijn roes in de Marlin Bar. De koala is trouwens nog steeds welkom in de pub. "Een wekelijks bezoekje zou fantastisch zijn, het is heel goed voor de business," besluit de ober.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menstruerende vrouwen moeten rode armband dragen van hun baas

Menstruerende vrouwen moeten rode armband dragen van hun baas


http://img189.imageshack.us/img189/2192/41443961.jpg


Een werkgever in Noorwegen verplicht menstruerende vrouwen om een rode armband te dragen. De vrouwen mogen dan vaker dan 'normaal' naar het toilet gaan. Uit een rondvraag van de Noorse vakbond Parat blijkt verder dat steeds meer werkgevers het toiletbezoek van hun werknemers controleren.


Een werkgever heeft zijn vrouwelijke werknemers alvast verplicht om een rode armband te dragen als ze menstrueren. Zo weet hij meteen dat ze een "goede reden" hebben om vaker dan 'normaal' naar het toilet te gaan, schrijft de Deense nieuwssite epn.dk. Het opmerkelijke initiatief is geen alleenstaand feit. Zo worden steeds meer werknemers gecontroleerd op hun toiletbezoek, blijkt uit de enquête.


Bij een andere werkgever moeten de bedienden hun toiletbezoek registreren. Zo werd een bediende met buikkrampen op het einde van de werkdag op het matje geroepen. Ze was iets "te vaak" naar het toilet gelopen. Verder blijkt nog dat 66 procent van de ondervraagde Noren een sleutel of een badge moeten afhalen om naar het toilet te gaan. Zo wordt het 'tijdsgebruik' op toilet gemeten en geregistreerd.


31 procent geeft ook aan dat hun toiletbezoek geregistreerd wordt met een camera. Amper 16 procent zegt dat er helemaal geen vorm van controle is.


Het zijn opmerkelijke, zoniet schokkende cijfers. Wij vragen ons alvast af of u op het werk ook gecontroleerd wordt als u naar het toilet gaat. Mag een werkgever het toiletbezoek van zijn werknemers controleren? Laat ons weten wat u ervan vindt!» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nits - In the Dutch Mountains

Nits - In the Dutch Mountains

Klik op de foto om ze te beluisteren


Nits is een Amsterdamse popgroep die in 1974 werd opgericht. De kern van de band bestaat uit zanger en tekstschrijver Henk Hofstede, Rob Kloet (percussie) en Robert Jan Stips (keyboard).

De band was vooral in de jaren 80 zeer populair. De groep scoorde toen hits met nummers als "Nescio", "In The Dutch Mountains" en "J.O.S. Days". Daarna nam het commerciële succes af. Wel oogsten de Nits in zowel binnen- als buitenland nog steeds lof met hun platen en optredens.

Henk Hofstede en Alex Roelofs, studenten aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, richtten in 1974 samen met Michiel Peters en Rob Kloet The Nits op. Het eerste concert was op 12 december dat jaar, tijdens een studentenfeest in De Brakke Grond in Amsterdam. Aan een optreden op OOR's Eerste Nederlandse Groepen Presentatie in het Amsterdamse Paradiso, op 25 oktober 1975, hielden ze een platencontract over. Bij Burdorf Booking - een sublabel van Dureco -mochten ze in 1976 een single opnemen. Yes Or No werd in 1977 uitgebracht. Ze kwamen ermee in Toppop, maar omdat de single bijna niet verkrijgbaar was, zat er net geen top-40-notering in.

In september 1978 verscheen in beperkte oplage het album The Nits. De band trad steeds vaker op en met het nummer Tutti Ragazzi deed de groep mee aan de OOR-elpee Keihard & Swingend. De Haagse manager Aad Link was gecharmeerd van de band en zocht met producer Robert Jan Stips contact met platenmaatschappij CBS, het latere Sony. The Nits werden vrijgekocht en tekenden een contract.

In The Dutch Mountains (1987) werd live opgenomen in de eigen Werf-studio in Amsterdam. Het titelnummer werd een hit. Ook het nummer J.O.S. Days kwam in de top-40. The Nits ontvingen wederom een Edison. In 1988 verscheen het mini-album Hat. Met het nummer The Dream bereikten ze de top-40. In maart 1989 traden The Nits op in het Rossia-theater in Moskou. Bij terugkomst in Nederland ontvingen ze voor de derde maal een Edison. Bovendien kregen ze de BV Popprijs.
» Reageer (0)
16-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftiger wil blijven werken na pensioen

Vijftiger wil blijven werken na pensioenHet merendeel van de vijftigplussers wil na zijn pensionering aan de slag blijven. Voornamelijk om sociale contacten te onderhouden, zo blijkt uit een enquête van Plus Magazine.


Op de Zenith-beurs werden duizend werkende Belgen tussen 50 en 65 jaar ondervraagd. Daaruit blijkt dat het merendeel wil blijven werken om sociale contacten te onderhouden. Het financiële aspect is slechts voor 26 procent een motivatie en velen denken er zelfs aan om als vrijwilliger aan de slag te gaan.


De ondervraagden zijn voornamelijk bang dat ze na hun pensionering zullen aftakelen en intellectueel achteruit gaan. Voor eenzaamheid is slechts 17 procent bevreesd.


Aan het einde van de loopbaan wil 38 procent wel overstappen op deeltijds werken of tijdskrediet. Slechts één op drie wil voltijds blijven werken tot de laatste dag. Bijna driekwart ziet de periode daarna als een nieuwe levensfase vol mogelijkheden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsbeer kijkt filmmaker recht in de ogen

IJsbeer kijkt filmmaker recht in de ogen


http://img293.imageshack.us/img293/7383/ijsbeer.jpgTristan Bayer wilde in het Canadese plaatsje Cape Churchill een boeiende documentaire draaien over ijsberen. De filmmaker had wellicht nooit kunnen vermoeden dat hij een kolos van zo nabij recht in de ogen zou kunnen kijken. Het mooie moment geschiedde toen de nieuwsgierige ijsbeer zijn lichaam tegen de truck van Tristan omhoog hees. Een unieke blijk van vertrouwen tussen mens en dier.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins William gaat trouwen

Prins William gaat trouwenDe Britse prins William (28), de oudste zoon van kroonprins Charles en wijlen prinses Diana, stapt volgend jaar eindelijk in het huwelijksbootje met zijn vriendin Kate Middleton (28). Dat heeft Buckingham palace vandaag bekendgemaakt. Het huwelijk zal plaatsvinden in de lente of de zomer van 2011 in Londen en wordt naar verwachting het grootste Britse huwelijksfeest sinds Charles en Diana in 1981 in het huwelijksbootje stapten.


"Meer details over de datum van de bruiloft zullen op een later tijdstip meegedeeld worden", klonk het in een officiële mededeling. Het koppel verloofde zich vorige maand tijdens een vakantie in Kenia. Prins Williams heeft Queen Elizabeth en andere familieleden op de hoogte gebracht van zijn verloving. Hij heeft ook de toelating aan Kate's vader gevraagd.


Er werd al lange tijd gespeculeerd over een huwelijk tussen William en Kate. De geruchten namen toe na een bezoek van Kate's ouders aan een kasteel van Queen Elizabeth vorige maand. Het Britse koningshuis heeft de geruchten tot vandaag altijd ontkend.

Het koppel is ondertussen al acht jaar samen en zal na het huwelijk in Noord-Wales gaan wonen waar prins William, tweede in lijn voor de troon, dienst doet bij de Royal Air Force. William en Kate leerden elkaar kennen op de universiteit in Schotland. In 2007 ging het koppel enige tijd uit elkaar.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdpersonage uit boek pleegt ook echte gruwelmoord

Hoofdpersonage uit boek pleegt ook echte gruwelmoord


De roman werd inmiddels uit de handel genomen.


Een man uit de Amerikaanse staat Florida heeft bekend dat hij zijn moeder vermoordde op precies dezelfde manier als werd beschreven in een recent boek. De moordenaar sloeg zijn slachtoffer, sneed haar open en verwijderde vervolgens haar organen.


Voor de auteur van de roman 'Grognard' zijn de recente bekentenissen een regelrechte nachtmerrie. Schrijver Patrick Quéré (30) baseerde het hoofdpersonage van zijn boek gedeeltelijk op zijn vriend Beau Bruneau (29). Dat is de man die nu beschuldigd wordt van de moord op zijn moeder, die plaatsvond op 30 oktober van dit jaar.

Te toevallig
"Toen ik de feiten hoorde, waren de gelijkenissen te toevallig om toeval te zijn", zegt Quéré. "Het heeft een tijdje geduurd vooraleer ik kon geloven dat het echt was gebeurd."

Het boek, dat in juli op de markt kwam, was bepaald geen literaire hit: er werden maar enkele tientallen exemplaren van verkocht vooraleer het uit de handel werd genomen. De auteur zegt nu dat hij de plot van zijn verhaal regelmatig besprak met Bruneau. Het boek gaat over een man die voor galg en rad opgroeit, niks van zijn leven weet te maken en uiteindelijk helemaal door het lint gaat.

Schoolvrienden
"Beau en ik kenden elkaar al sinds onze middelbare schooltijd", zegt Quéré. "We beschouwden onszelf zo'n beetje als buitenstaanders. Ik was erbij toen Beau in 2001 zelfmoord probeerde te plegen. Mijn hoofdpersonage lijkt echt op hem: een eenzaat die andere mensen uit zijn leven bant."

De roman werd inmiddels uit de handel genomen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beroemdste haman van Istanboel

De beroemdste haman van Istanboel

Als Europese Hoofdstad Cultuur 2010 is Istanbul zeker een bezoek waard met alle festivals, concerten, tentoonstellingen en workshops die er georganiseerd worden. Een bezoek aan de bekendste hamam van Istanbul mag echter ook niet ontbreken op het programma.


De çemberlitas hamam is alleen al door het interieur de moeite waard. Het badhuis kent een lange geschiedenis en opende haar deuren al in 1584. Niet alleen de architectuur is hemels, zo ook de behandeling die je kan ondergaan.


Zo kun je je heerlijk laten scrubben of laten masseren met schuimig zeep. Bij het scrubben ga je op een verwarmde steen liggen, hierdoor gaan de poriën wijd openstaan. Er wordt niet één plekje overgeslagen. Vervolgens krijg je een zeepmassage. Een ding is zeker: er komt veel schuim bij kijken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkeren blijft een mannenzaak

Parkeren blijft een mannenzaakWat de parkeergewoonten betreft, blijven chauffeurs steken in een traditioneel rolpatroon. De gemiddelde vrouw laat het parkeren liever aan de man over, terwijl zij vooral de rol van 'betaler' bij het parkeerautomaat opneemt.


Parkeren is een stressvol gebeuren, zo blijkt uit het onderzoek, uitgevoerd door de Nederlandse parkeeraanbieder Park-line. De helft van alle ondervraagde vrouwen geeft aan zelden te parkeren, maar laat de job met plezier aan manlief over. Bij mannen is dat niet het geval: 73 procent doet alles alleen tijdens het parkeren, ook de betalingen.  Slechts 2 procent van de heren laat de parkeertaak aan de dames over.


In grote steden wordt het parkeren als stressvol beschouwd. Naast de stress van het zoeken naar een parkeerplaats, bezorgt ook de parkeermeter negatieve emoties. 42% betaalt altijd tot vaak te veel en 36% geeft aan wel eens te veel te betalen. Tijdens het shoppen (71%), boodschappen doen (47%) en restaurantbezoek (38%) wordt vaak meer dan nodig ingestoken.  Gemiddeld betalen we 2 euro te veel per parkeerbeurt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.After Forever - Energize Me

After Forever - Energize Me

Klik op de foto om ze te beluisteren


After Forever was een Nederlandse female-fronted metalband met invloeden uit de deathmetal, progressieve metal en klassieke muziek. After Forever wordt internationaal gezien als één van de beste bands binnen dit genre en heeft tienduizenden cd's verkocht. Ze hebben niet alleen bijna alle podiums van Nederland betreden, maar tourden ook door Europa en Zuid-Amerika.

After Forever werd opgericht in 1995 door zanger/gitarist Mark Jansen, zanger/gitarist Sander Gommans, toetsenist Jack Driessen, bassist Luuk van Gerven en drummer Joep Beckers. De band kende in de begintijd vooral invloeden van deathmetal. Nadat in 1997 zangeres Floor Jansen werd aangetrokken als leadzangeres, kreeg de band meer zijn huidige vorm, met ook invloeden van andere stijlen zoals klassieke muziek, maar altijd met metal elementen. In 1999 verschenen twee demo's: Ephemeral en Wings of Illusion.

In 2000 kwam het debuutalbum Prison of Desire uit. Dit album wordt beschouwd als één van de beste debuutalbums in het female-fronted metal genre, en bevat de traditionele mix van een klassiek geschoolde sopraan, mannelijke grunts, stevige gitaren, synthesizers en een koor. Sharon den Adel, zangeres van Within Temptation, zingt als gast mee op het laatste nummer.

In 2001 kwam het tweede album, Decipher uit. Dit album volgt dezelfde lijn als Prison of Desire, maar klinkt wat volwassener en werkt het potentieel van Prison of Desire beter uit.

In 2003 bracht After Forever een nieuwe cd uit, Exordium, een mini-cd met vier nieuwe nummers, twee covers en een korte dvd. Deze cd karakteriseert de nieuwe muzikale weg waarop After Forever is ingeslagen na het vertrek van gitarist Mark Jansen; het zoekt een nieuwe stijl, die duidelijk niet hetzelfde is als op Prison of Desire en Decipher.

In 2004 kwam het album Invisible Circles uit. Een conceptalbum over het leven van een meisje dat moet opgroeien onder moeilijke omstandigheden. Naar aanleiding van Invisible Circles werden er een aantal speciale conceptshows gehouden in Nederland waarbij het album van begin tot eind werd gespeeld. Dit album wordt door veel fans als het beste album gezien omdat het muzikaal zeer complex in elkaar zit, met veel invloeden vanuit de prog-metal maar daarnaast het bekende geluid van After Forever ook heel goed weergeeft. Het album kan worden gezien als een origineel en gedurfd album in dit genre.

In september 2005 kwam Remagine uit, een album waarin het thema 'dromen' centraal staat. Dit is een zeer divers album; het bevat toegankelijke ballads en nummers met popinvloeden, maar kent ook nummers met alleen grunts en cleane mannelijke zangpartijen en stevige metal met een koor.

In 2006 is door het platenlabel Transmission een verzamel-cd (2 cd) uitgebracht onder de naam Mea Culpa - Retrospective. Deze cd wordt niet door de band gesponsord, wat dus betekent dat After Forever niet achter deze cd staat.

In 2007 kwam het vijfde album, After Forever, uit. Deze cd kan gezien worden als een samenvatting van alle voorgaande cd's van deze band. Alle elementen van eerdere albums zijn op deze cd terug te horen. Het album is het meest verkochte album van After Forever en kwam binnen op nummer 6 in de album top 100 van Nederland.

Het jaar 2007 bracht niet alleen maar goede zaken voor After Forever. Gitarist Sander Gommans kreeg het advies om een flinke tijd rust te houden in verband met stress-gerelateerde klachten. Mede daarom was 2008 een "sabbatical year" voor After Forever.

In 2008 focussen de bandleden zich op een aantal side-projects. Toetsenist Joost van den Broek componeert muziekstukken voor "Classics in Rock" en "Christmas Metal Symphony". Zangeres Floor Jansen treedt solo op en werkt aan een project met de gitarist Jorn Viggo van de Noorse progessieve band Pagan's Mind. Gitarist/grunter Sander Gommans heeft een thrash/deathmetal project afgerond onder de naam HDK, het album System Overload zal op 23 februari 2009 uitgebracht worden. Gitarist Bas Maas gaat op tour met rock'n'roll band Tank Buster Jack door de Verenigde Staten en Japan. Drummer André Borgman tourt met Robby Valentine en speelt daarnaast samen met gitarist Luuk van Gerven in een coverband Cell 29 dat regelmatig rock klassiekers ten gehore brengt in kleine cafés in Nederland.

Tijdens de break van After Forever is Prison of Desire: The Album - The Sessions (2 cd) in juni 2008 opnieuw uitgebracht door het platenlabel Transmission Records. De bandleden van After Forever benadrukken om dit album niet te kopen, omdat dit album tegen hun wens wordt uitgebracht. Zij hebben van dit label nooit hun deel van de opbrengst gekregen van de albums Remagine (2005) en de verzamelaar Mea Culpa (2006), en tekenden in 2006 een deal met het label Nuclear Blast.

Op donderdag 5 februari 2009 deelde de band mee dat zij ermee stoppen en dus een einde maken aan After Forever.  "...na bijna 15 jaar After Forever, hebben we besloten een punt te zetten achter een mooie en spannende tijd. We zijn ontzettend trots op wat we bereikt hebben, en vooral op de manier waarop we dat hebben gedaan. After Forever is nooit een band geweest die zichzelf herhaalde, we hebben altijd nieuwe dingen geprobeerd ook al was dat niet altijd de meest voor de hand liggende keuze. Juist daarom kregen we respect van de vele fans die ons zo gesteund hebben."
    Bericht namens de bandleden, op http://www.afterforever.com
» Reageer (0)
15-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pyjama steeds vaker buiten slaapkamer gedragen

Pyjama steeds vaker buiten slaapkamer gedragen

Steeds meer Britten trekken meteen na hun werk hun pyjama aan, omdat deze zo makkelijk zit. Dat blijkt uit een enquête.


Meer dan vier op de tien Britten draagt een pyjama, in vergelijking met 29 procent in 2000, dat blijkt uit recente cijfers. Dit zou komen doordat een avondje thuisblijven steeds populairder is, de opmars van het internet en de stijging van thuiswerk. Het bedrijf in marktanalyse Mintel, dat de enquête organiseerde, zegt dat de verkoop van nachtkledij met 9 procent steeg de afgelopen vijf jaar. Slechts 35 procent van de heren draagt 's nachts een pyjama, in vergelijking met 49 procent van de vrouwen. Dit kan volgens de zonderzoekers komen doordat nachtkledij voor mannen een ouderwets imago heeft. Velen denken meteen aan een gestreepte broek en hemd met knopen.


Tamara Sender, mode-experte bij Mintel: "Vooral loungewear is populair, dit is een outfit tussen een pyjama en normale kledij. Het is iets wat mensen  na het werk en voor ze in bed kruipen dragen. Koudere winters en hetere zomers zorgen er ook voor dat mensen meerdere soorten van nachtkledij voor de verschillende seizoenen moeten kopen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste geluksbrenger? Een vriendelijk gebaar

Grootste geluksbrenger? Een vriendelijk gebaarEen oprecht compliment, woorden als 'ik hou van je' tot een simpele 'dank u wel' van de baas maken een mens innerlijk tevreden. Onderzoekers achterhaalden dat vooral kleine dingen je humeur opliften.


De rondvraag onder 3.000 personen, uitgevoerd door een Britse wenskaartenfabrikant,  leert dat een compliment, gegeven op het juiste moment, je dag het meeste doen kleuren. Tweede grootste geluksbrenger zijn de woorden 'ik hou van je', gevolgd door een liefdevolle boodschap of kaart van je geliefde. Ook een knuffel scoort hoog, net als het vinden van geld in de zak van een oud paar jeans.


Opmerkelijk: drie vierde van de ondervraagden voelt zich effectief gelukkiger bij het zien van een vriendelijke daad. Terwijl 97 procent van de ondervraagden zichzelf als vriendelijk aanziet, geeft meer een kwart wel toe zelden een oudere te helpen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan 2 miljoen pelgrims verzamelen nabij Mekka

Meer dan 2 miljoen pelgrims verzamelen nabij Mekka

Meer dan twee miljoen moslims zijn maandag bijeengekomen nabij de berg Arafat, bij de Saoedische stad Mekka, voor het hoogtepunt van de jaarlijkse pelgrimstocht (hadj).
 
De gelovigen trokken naar de berg Arafat, waar de profeet Mohammed 14 eeuwen geleden zijn laatste preek zou hebben gegeven. De hadj verloopt voorlopig zonder grote incidenten, zo wordt vernomen bij de verantwoordelijke veiligheidsdiensten.
 
Veiligheid
De veiligheid tijdens de pelgrimstocht is een van de topprioriteiten van de bevoegde instanties, die eerder verklaarden dat ze een aanslag van al-Qaida tegen de gelovigen niet konden uitsluiten. Al-Qaida van het Arabische schiereiland (Aqpa) heeft echter afgelopen zondag laten weten dat het gekant is tegen elke aanslag op de pelgrims.
 
Volgens de Saoedische minister van Binnenlandse Zaken, prins Nayef, zijn er dit jaar zo'n 1,8 miljoen pelgrims afkomstig uit 181 verschillende landen. Hij spreekt van een record. (br.hln  foto
epa)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australiër gaat drie weken leven tussen 400 spinnen

Australiër gaat drie weken leven tussen 400 spinnen


Een Australische man is van plan drie weken door te brengen temidden van honderden spinnen, waaronder enkele zeer gevaarlijke. De Australiër, die vandaag begon aan het opmerkelijke initiatief, zal dit doen in de etalage van zijn winkel in Melbourne. Het doel is om 50.000 dollar in te zamelen voor een liefdadigheidsinstelling voor kinderen.
 
Nick Le Souef zal gedurende drie weken eten, slapen en werken tussen 400 spinnen, waarvan er sommige zoals de redbackspin dodelijk kunnen zijn.
 

"Ik ben een beetje gek om dit te doen. Redbackspinnen zijn dodelijk, maar weinig mensen sterven nog aan hun beet omdat tientallen jaren geleden een antigif ontwikkeld werd. Ik ben er zeker van dat ik niet gebeten zal worden", aldus de Australiër. "Ik ben al eens gebeten door slangen, en gestoken door roggen of andere gevaarlijke vissen, maar nog nooit door spinnen."
 
Le Souef benadrukt dat spinnen zich liever bezighouden met levende kakkerlakken en sprinkhanen die ze als voedsel voorgeschoteld zullen krijgen.  (br.hln  foto's afp)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twaalf sfinxen ontdekt nabij Egyptische Luxor

Twaalf sfinxen ontdekt nabij Egyptische Luxor


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/14/10/5/media_xl_3943160.jpg?20101115123843Nabij de tempels van Karnak, in de Egyptische regio Luxor, zijn 12 sfinx-standbeelden aangetroffen uit de periode van farao Nectanebo I, die regeerde van 380 tot 362 voor Christus. Dat meldt de Egyptische Hoge Raad van Antiquiteiten (SCA - Supreme Council of Antiquities).
 
De standbeelden werden ontdekt op een 600 meter lange oude weg die vertrok bij de Nijl, aldus SCA . De weg in kwestie voegt zich bij de 'Straat van Sfinxen', een 2,7 kilometer lange laan die de tempels van Luxor verbindt met die van Karnak. Tijdens de opgravingen, die worden voortgezet, werden eveneens voorwerpen uit de Romeinse tijd aangetroffen. (br.hln. foto afp)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Who wants to live forever - gezongen door Queen

Een fragment uit de film  Aragorn en Arwen

  Who wants to live forever - gezongen door Queen

Om het te bekijken druk op de fotoArwen is een Halfelf uit het boek "In de Ban van de Ring" van J.R.R. Tolkien.

Arwen werd in het jaar 241 van de Derde Era geboren als dochter van Elrond en Celebrían, en ze woonde het grootste deel van haar leven in de bossen van Lothlórien, bij haar grootmoeder Galadriel, en de vallei Rivendel, waar haar vader vertoefde. Arwen werd gezien als de Undómiel het Sindarijnse woord voor Avondster (Engels: Evenstar) van de Elfen, en men zei van haar dat ze zeer op haar voormoeder Lúthien leek. De naam Undómiel had ze van Galadriel gekregen.

Net als haar broers Elladan en Elrohir en haar vader, had Arwen de keuze gekregen om Elf of Mens te zijn. Omdat zij verliefd was geworden op Aragorn van de Dúnedain nadat hij verliefd was geworden op haar, koos zij tot groot verdriet van haar vader voor de sterfelijkheid. Als teken hiervan schonk zij hem het juweel de Avondster, en na de val van de Sauron aan het eind van de Derde Era trouwde zij in Minas Tirith met Aragorn.

Als koningin van Gondor en Arnor schonk zij haar man één zoon, Eldarion, en enkele dochters wier naam Tolkien nooit bekendmaakte. Eldarion, de erfgenaam, stamde af van zowel Elrond als Elros, en zou daarom tijdens zijn koningschap niet alleen Gondor en Arnor, maar ook de gebieden die eens zijn grootvader Elrond had geregeerd, besturen.

In het jaar 120 van de Vierde Era stierf Aragorn tenslotte, eerder dan Arwen had gewild. Na zijn dood vertrok zij uit Gondor en ging naar Lothlórien, dat nu verlaten was, en ze stierf voor de lente op de Cerin Amroth.


De persoon van Arwen heeft op veel lezers een grote indruk gemaakt, en er zijn dan ook meisjes die naar haar genoemd worden. In het begin was dat in Nederland wettelijk niet toegestaan, omdat het geen bestaande voornaam was. Inmiddels is de wetgeving veranderd.» Reageer (0)
14-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gustave Leonard de Jonghe 1829 - 1893 was een Belgisch kunstschilder

Gustave Leonard de Jonghe  1829 - 1893  was een Belgisch kunstschilder


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/De_Jonghe_Gustave_Leon.jpg?t=1289744581


Gustave De Jonghe werd geboren in Kortrijk 1829.


Zijn eerste schilderlessen kreeg hij van zijn vader Jean-Baptist de Jonghe, voordat hij in Brussel ging studeren.

Op de leeftijd van 15 jaar overleed zijn vader, waarna hij een beurs kreeg van zijn geboortestad om zijn studie verder te zetten.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Gustave-Leonard-de-Jonghe1.jpg?t=1289744776Hij studeerde bij François-Jean Navez aan de Academie van Brussel. De Jonghe's schilderstijl werd sterk beïnvloed door zijn vriend, de Belgische schilder, Louis Gallait. Gallait had ook een sterke invloed in de carrière van de Jonghe .

Vanaf 1848 nam hij deel aan de tentoonstellingen van het Salon van Brussel.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Gustave-Leonard-de-Jonghe2.jpg?t=1289744844Hoewel de Jonghe zijn loopbaan begon met het schilderen van historische en heilige onderwerpen, werd hij  beroemd om zijn portretten en genrestukken met burgerlijke thema's die vooral de vrouwen van de hogere klasse vertegenwoordigde.

In 1855 werd hij de directe opvolger van de beroemde Belgische schilder Alfred Stevens, in Parijs.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Gustave-Leonard-de-Jonghe3.jpg?t=1289744884In 1860 verhuisde de Jonghe naar Parijs, waar hij vooral groepsportretten maakte van mooie en elegante vrouwen uit de rijke bourgeoisie, waarin vele mode details van de tijd zijn terug te vinden.

In de jaren 1870 pendelde de kunstenaar herhaaldelijk tussen Parijs en Brussel. Een begin van blindheid in 1882 beëindigde de artistieke carrière van De Jonghe.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/gustave_de_jonghe.jpg?t=1289744942De Jonghe overleed in 1893 in Antwerpen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pony begeleidt blinde moslima

Pony begeleidt blinde moslima "omdat honden onrein zijn"
Als blinde moslima ging de Amerikaanse Mona Ramouni zonder een blindengeleidehond door het leven. Aangezien dit volgens haar religieuze ouders onreine dieren zijn, wilden ze namelijk geen hond in huis.


Ramouni werd kort na de geboorte blind, maar ze moest haar plan trekken omdat ze door haar geloofsovertuiging geen hond in huis kon nemen. In april 2008 las ze een artikel over pony's die hetzelfde als blindengeleidehonden deden. "Ik was hier zelf nooit op gekomen. Dus spaarde ik drie jaar om een pony die getraind wordt om me te begeleiden te kunnen betalen." Sinds de moslima 'Cali' heeft, is haar leven ontzettend veranderd. De pony helpt haar uit de auto en zich een weg door een massa te banen. Het dier is 76,2 centimeter groot en opgeleid om binnenshuis stil te staan. "Het is een geweldig dier. Dankzij haar heb ik opnieuw het zelfvertrouwen dat ik als kind had."


Toch ging het niet allemaal van een leien dakje, zo had Ramouni veel moeite om een groot hok in de tuin te laten installeren en een hoefsmid te zoeken.» Reageer (0)
13-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bespaar op cosmetica zonder dat je looks hieronder lijden

Bespaar op cosmetica zonder dat je looks hieronder lijden

Jezelf verzorgd en mooi houden kan een dure zaak worden. Voor wie wil besparen, hebben we enkele makkelijke besparingstips zonder dat je er minder goed uitziet.


Je eigen wortels kleuren is veel goedkoper dan naar een schoonheidssalon te gaan om je kleuring te laten bijwerken. Hier bestaan verschillende specifieke kits voor. Zo kun je langer zonder kappersbezoek. Degenen die nog nooit zelf hun haar hebben gekleurd, vragen best een vriendin om hulp.


Hoe korter je haar is, hoe vaker je het moet laten knippen. Als je een langer kapsel hebt, kun je twee keer zolang zonder knipbeurt en kun je de kosten bij de kapper dus halveren. 


Pedicures kosten vaak veel geld, maar je kunt dit overslaan als je je voeten tijdens de wintermaanden niet verwaarloost. Koop een puimsteem en een verzorgende voetcrème. Trek die sokken regelmatig uit en geef je voeten een onderhoudsbeurt.


Geurtjes die alcohol bevatten vervagen sneller dan parfums op basis van olie. Dat betekent dus dat je er vaker van gaat gebruiken en dat deze sneller opraken. Kies dus voor een parfum zonder alcohol.


Veel winkels bieden staaltjes aan, smijt deze zeker niet weg. Dankzij hun kleine formaat zijn ze ideaal om in je handtas te stoppen of om mee te nemen op vakantie. Via het internet kun je ook aan staaltjes van je favoriete producten gratis bestellen. Je moet er wel wat zoekwerk op google voor over hebben.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Download gratis kookboekje vol Europese stoofpotjes

Download gratis kookboekje vol Europese stoofpotjesIn Gent is deze middag een kookboekje voorgesteld dat recepten en verhalen van Europese stoofpotjes bundelt. In het kader van de Week van de Smaak proefde Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) van het gastronomisch patrimonium dat drie topchefs uit België, Hongarije en Spanje gaarden.

"De drie landen die dit jaar het voorzitterschap van de Europese Unie delen, hebben een rijke culinaire geschiedenis, " zegt Eef Rombaut van Faro, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed.

In de uitgave 'stEUw' wordt de geschiedenis van Europese stoofpotjes geschetst, gevolgd door recepten van drie topchefs uit België, Hongarije en Spanje. Schrijfster Katrien Van Bouwel dook drie maanden lang in oude kookboeken, historische en archeologische onderzoeken rond eten en koken.

Ze maakte een overzicht van Europese stoofpotjesgewoontes van de prehistorie tot de slowfoodtendensen. "Ik ging op zoek naar de keuken van alledag en de meest gebruikte stoofmethodes. Ik kwam terecht bij recepten met goedkope ingrediënten en brandstofverbruik maar die wel gezond zijn en waarbij de smaken heel goed bewaard bleven."

Bij fornuizenimporteur ADEK stelden drie topchefs een traditioneel en vernieuwend recept van de uitgave voor. Wouter Keersmaekers, sterrenchef van restaurant De Schone van Boskoop in Boechout, gaarde kalfswangen met bier, room en wintergroenten. Sterrenchef en muzikant Sergio Arola maakte een visstoofpotje. De Brussels-Hongaarse traiteur Valeria Teveli bereidde een stoopotje met kip en rundstoofvlees.

'StEUw' is vanaf vandaag te downloaden op www.weekvandesmaak.be of te bestellen bij Faro op het nummer 02/243 13 50.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische bieren vallen in de prijzen

Belgische bieren vallen in de prijzen


http://img337.imageshack.us/img337/9763/goudencarolustrippel.jpg


Negen Belgische bieren van zes brouwerijen keren met een medaille terug van de 'European Beer Star Awards' in Neurenberg. Aan het evenement namen bijna duizend bieren uit 34 landen deel.

Het Anker in Mechelen won goud met Gouden Carolus Tripel en zilver met Gouden Carolus Classic. Een bronzen medaille ging naar Hopus van brouwerij Lefebvre in Quenast, die ook zilver in de wacht sleepte met haar Barbar. Zowel de blonde als de bruine Brugse Zot van brouwerij De Halve Maan in Brugge won een gouden medaille.

Brouwerij Roman in Oudenaarde kwam op kop te liggen in de categorie Strong Ale met haar Adriaen Brouwer Dark Gold. In de categorie Triple werd de Guillotine van brouwerij Huyghe in Melle met zilver bekroond en in de categorie Double was de derde plaats weggelegd voor Petrus Dubbel dat door Bavik in Harelbeke gebrouwen wordt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man wordt vrouw, dan weer man en trouwt nu (met vrouw)

Man wordt vrouw, dan weer man en trouwt nu (met vrouw)


Charles Kane (rechts) en zijn verloofde Victoria Emms.


Charles Kane (50) onderging 23 jaar geleden een geslachtsverandering, maar had er op een gegeven moment genoeg van om Samantha te zijn. Dus werd hij weer en man en heeft zich intussen verloofd met de sprakelende roodharige Victoria Emms (28). In de verte luiden de bruiloftsklokken.


De steenrijke Londense projectontwikkelaar Charles Kane, een gescheiden vader van twee kinderen, werd in 1987 de glamoureuze binnenhuisarchitect(e) Samantha Kane. Hij spendeerde zo'n 120.000 euro aan zijn geslachtsverandering. Een succesvolle ingreep, want hij/zij was korte tijd verloofd met een rijke landeigenaar.


In 2004 beseft Kane dat het leven als vrouw toch niet je dat is. "De vrouwelijke hormonen maakten me humeurig en emotioneel", getuigt hij. "Shoppen gaat algauw vervelen en mijn seksleven was teleurstellend".


Vijf jaar geleden besloot Kane om weer man te worden. Drie operaties en 30.000 euro later was het zover. Zijn borstimplantaten werden verwijderd en zijn mannelijke geslachtsdelen werden in ere hersteld door middel van huidentingen. Opnieuw bleek de ingreep succesvol gezien zijn recente verloving.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jesus Christ Superstar - I Don't Know How To Love Him

Jesus Christ Superstar - I Don't Know How To Love Him

Klik op de foto om het te beluisteren

I Don't Know How To Love Him komt uit de rockopera Jesus Christ Superstar
» Reageer (0)
12-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstshoppen in Londen? Hou je aan de verkeersregels

Kerstshoppen in Londen? Hou je aan de verkeersregelsOm enige orde in de chaos van de kerstshopping te brengen, is dit jaar een heus verkeerssysteem voor voetgangers uitgewerkt in de Londense Oxford Street.


Wie wil genieten van winkelen in de stadscentra, maar de kerstdrukte haat, zou voordeel moeten ondervinden bij het nieuwste 'traffic management systeem' voor voetgangers. Elke kant van de weg wordt opgedeeld in twee rijstroken voor shoppers. Trage wandelaars kunnen treuzelen aan de binnenkant, haastige medemensen hollen in de snelle rijstrook voorbij.


Of de praktijk er meer vaart achter zet, blijft maar de vraag. Tegenstanders van het voetgangerssysteem vrezen dat overvolle winkeltassen, shoppers die gsm'en én bewonderende blikken door de imposante kerstverlichting, het wandelverkeer blijven vertragen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 op 10 vrouwen vinden het leven te saai

6 op 10 vrouwen vinden het leven te saaiDe dagelijkse sleur treft meer vrouwen. 6 op 10 vrouwen klagen dat hun leven te gewoon is. Saaie seks, routine, het huishouden, hun uiterlijk en het gebrek aan avontuur en geld zijn de belangrijkste oorzaken.


Meer dan 4000 Britse vrouwen werden ondervraagd over hoe gelukkig ze zijn met verschillende aspecten van hun leven.  28 procent vindt het leven, in vergelijking met vijf jaar geleden, een pak saaier. Hun beperkt sociaal leven, het gebrek aan avontuur en sekspret, wordt als belangrijke reden voor hun malaise bekeken. Vier op tien voelt zich somber door de winter, volgens hen bezorgt het koude seizoen hun gemoed weinig goeds.


Opvallend is dat vrouwen onzeker zijn over uiterlijk en intelligentie. 1 op 5 is ontevreden met hun kledingstijl en vreest straks te lijken op haar moeder. De algemene ontevredenheid besmet ook haar garderobe: de helft draagt overwegend zwart. Ook jeans en T-shirt, joggings en cardigans sieren menige kleerkast, slechts 1 op 10 draagt meestal heldere en frisse tinten.


"Het onderzoek laat zien hoe gemakkelijk we ons laten gaan", stelt gedragstherapeute Judi James. "Zorgen over werk en financiën doen ons minder risico nemen. Dat zorgt dan weer dat we ons gewoontjes voelen wat een invloed heeft op ons geluk, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Kleine veranderingen, zoals het doorbreken van saaie gewoonten, je lichaamstaal aanpassen en meer stemmingsverbeterende kleuren dragen, kunnen positiever en gelukkiger maken".


Top 10 van zaken die sleur opwekken:
 
1.    Nooit genoeg geld hebben
2.    Dezelfde routine
3.    Saaie kleding
4.    Gebrek aan sociaal leven
5.    Eindeloze huishouden
6.    Steeds dezelfde dingen eten
7.    Gebrek aan vakanties
8.    Saaie baan
9.    Geen nieuwe hobby's of interesses
10.    Saai seksleven
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 3 zwangere vrouwen in Zuid-Afrika besmet met hiv


1 op 3 zwangere vrouwen in Zuid-Afrika besmet met hiv


http://img152.imageshack.us/img152/1518/aidsinafrika.jpg


Bijna een derde van de zwangere vrouwen in Zuid-Afrika is besmet met hiv. De strijd tegen aids vormt dan ook één van de "belangrijkste uitdagingen" voor de verdere ontwikkeling van het land, zo zegt minister van Volksgezondheid Aaron Motsoaledi vrijdag in het dagblad "Business Day".

Volgens de officiële cijfers is meer dan 10 procent van de 49 miljoen Zuid-Afrikanen besmet met het virus dat aids veroorzaakt.
Sinds het aantreden van president Jacob Zuma in mei 2009 worden in het land aanzienlijke inspanningen geleverd om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan. Een in januari gestarte campagne heeft onder andere tot doel om tegen juni 2011 15 miljoen Zuid-Afrikanen een aids-test te laten ondergaan. Het aantal door de overheid verdeelde condooms neemt bovendien toe van 450 miljoen naar 1,5 miljard exemplaren per jaar.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerkuilen in Vlaanderen worden steeds exotischer

Kerkuilen in Vlaanderen worden steeds exotischer


http://img138.imageshack.us/img138/2751/kerkuil.jpg


Bij een controle van broedende kerkuilen in Vlaanderen bleek de voorbije vijf jaar dat in tien gevallen één van de oudervogels tot een ondersoort behoorde die hier van nature niet voorkomt. Het genenprofiel van de jongen raakt daardoor mogelijk 'vervuild' en de vogels zien er vaak ook anders uit.

De Kerkuilwerkgroep (Vogelbescherming Vlaanderen) onderzoekt met de Universiteit Antwerpen of de genenvervuiling gevaar oplevert voor de toekomst van de soort. In België en Nederland komen twee kerkuilondersoorten voor: een witte en een donkere variant. Het gaat om een natuurlijke mengpopulatie tussen de twee ondersoorten.
 
"Eén op de vijf kerkuilen die in vogelopvangcentra terechtkomen, 9,7 pct van alle slachtoffers en 3,8 pct van de verkeersslachtoffers blijken uit gevangenschap afkomstig. Tien jaar geleden was dat onbestaande", aldus Ludo Smets van de Kerkuilwerkgroep.
 
Jaarlijks worden een 2.500 potentiële nestplaatsen van kerkuilen gecontroleerd en op tien plaatsen werd een oudervogel van mogelijke ondersoorten vastgesteld die hier niet thuishoren. "Een deel van ontsnapte of vrijgelaten exotische kerkuilen uit volières overleeft blijkbaar en mengt zich met onze wilde populatie. Dat zorgt voor genencombinaties die hier niet thuishoren. Een natuurlijke genetische mix van ondersoorten is uitzonderlijk, maar het kan. Maar in dit geval gaat het echter om ondersoorten die paren met kerkuilen die hier geografisch niet thuishoren."
 
Mutaties die op natuurlijke wijze ontstaan, kunnen door de natuur uitgezuiverd worden. "We onderzoeken echter wat de gevolgen zijn voor de populatie als exotische oudervogels kweken met onze inheemse ondersoorten."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese vaas op zolder brengt eigenaars 50 miljoen euro op

Chinese vaas op zolder brengt eigenaars 50 miljoen euro ophttp://img337.imageshack.us/img337/5738/chinesevaas.jpg


Een 18de eeuwse Chinese vaas die ontdekt werd tijdens een grote schoonmaakactie in huis, heeft een recordbedrag van 43 miljoen pond (50,6 miljoen euro) opgebracht op een veiling in Londen.

De waarde van het voorwerp werd tussen de 800.000 en 1,2 miljoen pond geraamd, maar uiteindelijk veranderde de vaas voor 43 miljoen pond van eigenaar. De, vermoedelijk Chinese, koper betaalde ook nog eens een bijkomende premie van 8,6 miljoen pond aan de veilingmeester.

Het gaat wellicht om het hoogste bedrag dat ooit voor een Chinees kunstwerk betaald werd tijdens een veiling, aldus veilinghuis Bainbridges. De vaas is geel en hemelsblauw, met een vismotief aan de voorkant.

De broer en zus die de porseleinen vaas uit het Qianlong-tijdperk op zolder ontdekten, hadden geen idee van de familieschat die ze in hun bezit hadden, stelt Helen Porter van het veilinghuis. Toen de hamer neerviel, moest de zus even de ruimte verlaten "om verse lucht te scheppen", verklaarde ze nog. (br.hln) (
foto reuters)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Blues Brothers - Everybody Needs Somebody

The Blues Brothers - Everybody Needs Somebody

Klik op de foto om ze te beluisteren


The Blues Brothers is een Amerikaanse band, ontstaan uit de passie die Saturday Night Live-acteurs John Belushi en Dan Aykroyd deelden voor blues en R&B uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. In de gelijknamige bar van Aykroyd werd muziek uitgewisseld en was vaak gelegenheid voor jamsessies met de blues als thema.

Het eerste optreden bestond uit een vertolking van het nummer King Bee, dat Belushi zong in een bijenkostuum aansluitend op de "Killer Bee"-sketch in Saturday Night Live. Later ontstond het in zwart geklede duo Jake en Elwood Blues, begeleid door het toenmalige huisorkest van Saturday Night Live, waarin bekende namen van het Stax-label speelden zoals Steve Cropper, Donald Dunn, Lou Marini en Alan Rubin. Als onderdeel van de show droeg Aykroyd een middels handboeien beveiligd attachékoffertje met daarin uitsluitend één bluesharp (Hohner Special 20).

Naar aanleiding van het succes van Saturday Night Live besloot de "band" op tournee te gaan. Dit resulteerde in hun eerste livealbum getiteld Briefcase Full Of Blues. In 1980 volgde een tweede liveregistratie, getiteld Made In America.

Ook in 1980 werd de film The Blues Brothers opgenomen, die gebaseerd was op de karakters uit de band.
» Reageer (0)
11-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kleine Zeemeermin is weer thuis in Kopenhagen

De Kleine Zeemeermin is weer thuis in Kopenhagen


foto reuters


Het beroemde beeldje van de Kleine Zeemeermin is weer thuis. In het voorjaar werd het beeld voor het eerst in 97 jaar uit Kopenhagen weggehaald om de ster van het Deense paviljoen te worden op de Wereldexpo in Shanghai.


De expo is voorbij en dus mocht ook de Kleine Zeemeermin na een reis van een half jaar weer naar huis terugkeren. De verhuis van het beeld was controversieel in Denemarken, omdat het als respectloos beschouwd werd om een culturele schat als reclamestunt naar de andere kant van de wereld te brengen.


Op 20 november zullen toeristen het beeldje weer kunnen bewonderen. Dan wordt ze officieel op haar sokkel gezet. Daar woont de Kleine Zeemeermin al sinds 1913. Ze is geïnspireerd op het sprookje van Hans Christian Andersen over een zeemeermin die verliefd wordt op een prins en 300 jaar moet wachten voor ze een mens kan worden.(br;hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we in West-Europa zo bang zijn voor spinnen

Waarom we in West-Europa zo bang zijn voor spinnen


http://img576.imageshack.us/img576/3172/spinnen.jpg


Het is winter en dus duiken spinnen weer overal in huis op. Vaak kunnen die beestjes niet snel genoeg verdwijnen. Maar is die spinnenfobie geen typisch West-Europees fenomeen? Volgens wetenschappers hebben we onze angst te danken aan het gebrek aan contact met de echte grote spinnen van onze planeet.Wat wij een dikke spin noemen, is een dwerg in landen waar vogelspinnen leven. Volgens Britse wetenschappers krijgen veel mensen rillingen als ze aan deze gigantische spinnen denken. Vogelspinnen komen immers vooral in tropische klimaten voor en dus hebben we geen kans om onze angst te overwinnen.


"Er zijn verschillende zones in de hersenen die geprikkeld worden als we een vogelspin zien. Vooral de paniekzone die zich centraal in het brein bevindt", legt Dr. Dean Mobbs uit. Dat principe is ook van kracht bij slangen, nog een dier dat veel mensen angst inboezemt.

De onderzoekers gingen na hoe 20 personen met een gemiddelde tot lage angst voor spinnen op de aanwezigheid van een vogelspin reageerden. Ze moesten hun voet in een doos plaatsen en kregen op videobeelden te zien hoe de gigantische spin steeds dichter bij kwam.foto ap


De giftigste spin ter wereld is de Braziliaanse Jager. Eén 50.000ste van het gif is al voldoende om een volwassene te doden. We zullen deze spin bij ons normaal gezien nooit tegenkomen, maar het doet die spinnetjes op het toilet of in de kelder meteen een stuk lieftalliger ogen (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werk Lichtenstein geveild voor recordbedrag van 30,8 miljoen

Werk Lichtenstein geveild voor recordbedrag van 30,8 miljoen
Een werk van Pop-art kunstenaar Roy Lichtenstein heeft op een veiling in New York een recordbedrag opgeleverd van 42,6 miljoen dollar (30,8 miljoen euro).


"Ohhh... Alright...", een portret van een vrouw aan de telefoon, verdubbelde daarmee het vorige record voor een werk van de Amerikaanse artiest (1923-1997). Dat vorige record bedroeg 16,2 miljoen dollar voor een werk dat geveild werd bij Christie's in 2005.


Een doek van Andy Warhol met daarop een blik Campbell's soep, dat geschat werd tussen 30 en 50 miljoen dollar, behaalde dan weer niet het verhoopte resultaat en bracht 'slechts' 21,2 miljoen dollar op. Het absolute record voor een werk van Andy Warhol ligt tot dusver op 71,7 miljoen dollar.» Reageer (0)
10-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al 610.000 Belgen hebben diabetes

Al 610.000 Belgen hebben diabetes


http://img51.imageshack.us/img51/1197/diabetesz.jpg


Diabetes blijft wereldwijd toenemen. Momenteel lijden 285 miljoen mensen aan suikerziekte en een prognose stelt dat dat er in 2030 liefst 438 miljoen kunnen zijn. Naar aanleiding van de Wereld Diabetes Dag op zondag 14 november vraagt de Vlaamse Diabetes Vereniging (VDV) dat België werk maakt van een nationaal diabetesplan.

In België hebben 610.000 mensen diabetes. Dat is 8 procent van de populatie tussen 20 en 79 jaar. Volgens de VDV wordt elke 20 minuten een nieuwe diagnose van type 2 diabetes vastgesteld. Verwacht wordt dat tegen 2030 liefst 750.000 mensen de aandoening hebben.

Blindheid en nierproblemen
Volgens de VDV wordt al te vaak aangenomen dat diabetes niet al te ernstig is. "Nochtans is diabetes de frequentste oorzaak van blindheid bij volwassenen en van nierinsufficiëntie. De ziekte veroorzaakt twee tot vier keer meer sterfte door hartinfarct en twee tot zes keer meer tromboses", zegt de VDV.
 
Geen nationaal plan
De Vlaamse vereniging vindt het onbegrijpelijk dat België nog geen nationaal diabetesplan heeft. "Dat wordt nochtans sterk aanbevolen in de VN-resolutie over diabetes van december 2006. Ook de Senaat riep in 2007 op tot een gecoördineerde aanpak", luidt het.
 
Naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag op 14 november wil de VDV mensen bewust maken van hun risico op diabetes en een lans breken voor preventie. "Voldoende bewegen en evenwichtig eten zijn de eerste stappen om het risico op diabetes in te dijken. Ook een gecoördineerde aanpak door huisarts, verpleegkundige en specialist zorgt voor een snelle diagnose en gepaste behandeling", besluit de VDV.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scholen zetten grootouders in de bloemen

Scholen zetten grootouders in de bloemenGrootouders spelen een belangrijke rol in gezinnen. Van 15 tot 21 november is het 'ouderenweek' in Vlaanderen. Duizenden scholen vieren dan hun grootouderfeest, zo meldt Klasse.


Uit een studie van Kind en Gezin blijkt dat grootouders een belangrijke factor binnen het gezin vormen. Maar liefst 69 procent van de gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar doen een beroep op grootouders voor de opvang van de kinderen. Voorts blijkt dat 43 procent de grootouders inschakelt voor vervoer van de kinderen, en 25 procent vraagt hulp met koken voor het gezin.
 

De tijdschriften Klasse en Yeti organiseren deze maand verschillende initiatieven. Met de postercampagne "Met oma en opa kan alles" (Bedankt!) wil Klasse alle grootouders bedanken voor wat zij voor kleinkinderen doen. Ongeveer 4.000 scholen hangen de poster deze maand aan de schoolpoorten op.


Een tweede initiatief is het speciaal grootoudernummer Klasse voor Ouders. Kinderen vertellen er wat zij van hun oma en opa vinden. Drie generaties leraren vertellen over hun ervaringen met het onderwijs.
 

Ook Yeti besteedt extra aandacht aan de grootouders. Zo krijgen tieners er tips om hun relatie met hun oma en opa springlevend te houden, en kunnen ze in een ludieke persoonlijkheidstest ontdekken hoe zij als grootouders zullen zijn.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zlata plooit zich dubbel

Zlata plooit zich dubbel


Barcroft Media/Getty ImagesToen ze amper vier jaar was, ontdekte Zlata dat ze over een merkwaardig talent beschikte: ze kon zich dubbel plooien. Het 24-jarige fenomeen van Russische afkomst is intussen uitgegroeid tot een van de meest spektakulaire slangenmensen ter wereld.


Dankzij een dagelijkse harde training kan ze zich met haar 1.80 meter en 54 kilogram in een doos van 50 vierkante centimeter wringen. In een van haar favoriete acts buigt ze zich achterover in een perfecte hoek van 90 graden en raakt ze met haar handen haar hielen aan. Het lijkt wel of ze zichzelf doormidden snijdt. Met haar bijzondere talent reist ze de hele wereld af.


"Voor mij is dit nagenoeg een natuurlijke houding. Ik voel me er heel comfortabel bij. Hoewel, soms kan het wel eens pijn doen als ik urenlang moet poseren voor fotoshoots", zegt Zlata; "Maar als je lang in een stoel zit, gaan je spieren ook wel eens pijn doen".


"Een speciaal dieet volg ik niet", zegt het ranke riet dat intussen in Duitsland woont. "Hard trainen om mijn spieren soepel te houden is de boodschap".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bossprinkhaan heeft grootste testikels ter wereld

Bossprinkhaan heeft grootste testikels ter wereld

Dr. Karim Vahed van de universiteit van Derby en de welgeschapen Platycleis affinis.
Een welbepaalde soort bossprinkhaan gaat door het leven met een immens geheim: hij heeft de grootste testikels ter wereld. Zijn ballen wegen 14 procent van z'n lichaamsgewicht.

Dit is gebleken uit onderzoek van dr. Karim Vahed van de universiteit van Derby. "We konden onze ogen niet geloven toen we de testikels van de Platycleis affinis zagen", aldus de wetenschapper. "Het leek wel of ze zijn hele buik vulden".

Onvermoeibare lover
Dat deze sprinkhaan goed geschapen is, betekent evenwel niet dat hij enorme massa's sperma kan produceren. Wel kan het insect blijven paren zonder uitgeput te geraken.

Het vorige klotenrecord stond op naam van een soort fruitvlieg. Diens testikels wegen 10,6 procent van zijn lichaamsgewicht.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Beatles - Till There Was You

The Beatles - Till There Was You

Klik op de foto om ze beluisteren


The Beatles was een popgroep uit de Engelse stad Liverpool. De bezetting bestond uit John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr. De groep was actief van 1960 tot 1970 en wordt nu nog steeds beschouwd als een van de meest invloedrijke bands uit de geschiedenis van de popmuziek.[1] Al vrij snel na hun doorbraak kregen de leden van The Beatles te maken met hysterische reacties van voornamelijk jonge tienermeisjes, die tijdens concerten de muziek met hun gegil overstemden. Voor dit gedrag raakte de term "Beatlemania" in zwang. Tijdens hun carrière verrichtten ze pionierswerk in de geluidsstudio, waarvoor ze in brede kring lof oogstten. Onder hun invloed groeide de popmuziek uit van een op Amerikaanse rhythm and blues gebaseerd genre tot een veel breder georiënteerde muzieksoort.

De Beatles-leden John Lennon en Paul McCartney waren de belangrijkste liedjesschrijvers van het viertal. Tot de bekendste hits van The Beatles behoren: I Want to Hold Your Hand, She Loves You, Yesterday, Michelle, Yellow Submarine, Lucy in the Sky with Diamonds, All You Need Is Love, Hey Jude, Let It Be, Help!, Penny Lane, Come Together en Strawberry Fields Forever

Hun album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band uit 1967 geldt als een mijlpaal in de popgeschiedenis
» Reageer (0)
09-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade wordt schaarse delicatesse zoals kaviaar

"Chocolade wordt schaarse delicatesse zoals kaviaar"Door de combinatie van een stijgende vraag en veranderende economische en klimatologische omstandigheden dreigt cacao, de grondstof van chocolade, een schaars goed te worden. Deskundigen vergelijken het product binnen enkele decennia zelfs met kaviaar.

De cacaoproductie is in gevaar door een combinatie van factoren, met de erg lage verloning van de cacaoboeren als belangrijkste. De boeren verkopen hun productie in de meeste gevallen tegen een erg lage prijs aan grote multinationals. Van de anderhalve euro die de consument betaalt voor een chocoladereep, gaat nog geen drie eurocent naar de boer.

Dat probleem wordt extra prangend omdat de planten regelmatig vervangen moeten worden. Boeren moeten daarvoor in veel gevallen een nieuw stuk grond zoeken en drie tot vijf jaar wachten voor de nieuwe planten volwassen zijn. Veel boeren opteren liever voor een ander gewas, en vooral de jongere generatie bedankt vaak voor het harde werk en trekt liever naar de stad.

In landen als Ghana en Ivoorkust raakt de bodem van cacaoplantages bovendien aan snel tempo uitgeput, en ook de klimaatverandering kan de oogst doen dalen. In Indonesië, de derde grootste cacaoproducent ter wereld, hebben veranderende weerspatronen de cacaoteelt al in de war gestuurd.

Delicatesse
Volgens wetenschappers kunnen een aantal van die problemen opgelost worden met andere varianten en betere methoden. Maar die kunnen niet vermijden dat de cacaoproductie steeds meer concurrentie krijgt van andere gewassen waar veel vraag naar is, zoals palmolie voor biobrandstoffen. Nieuwe productie in regio's als Latijns-Amerika en Azië kunnen voor soelaas zorgen, maar vormen een druppel op de hete plaat als chocolade ook in markten als China en India een populaire zoetigheid wordt.

In de voorbije zes jaar is de prijs voor cacao op de wereldmarkt al verdubbeld. Naarmate die trend zich doorzet, zal chocolade over enkele decennia minder alomtegenwoordig in ontbijtgranen en snacks. Er zal een groeiende kloof komen tussen goedkope producten die vooral uit suiker en palmolie bestaan, en echte chocolade, die opnieuw de oorspronkelijke status van delicatesse zal krijgen.

Echte liefhebbers zullen dan een pak dieper in de buidel moeten tasten.  In de Britse krant The Independent vergelijkt Sara Jayne Stanes van de British Academy of Chocolate het met goede rode wijn. "Consumenten moeten begrijpen dat fijne chocolade, net als fijne wijn, aanzienlijk meer zal kosten."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els Van Doren ontsnapte eerder al aan sabotagepoging

"Els Van Doren ontsnapte eerder al aan sabotagepoging"
Terwijl het stof rond de parachutemoord nog lang niet is gaan liggen, komt vtm-journalist Faroek Özgünes met een boek op de markt over het ophefmakende proces. Daarin beweert hij onder meer dat slachtoffer Els Van Doren twee weken voor haar dood al eens aan een sabotagepoging was ontsnapt, maar dat de speurders met die info niets hebben gedaan "omdat dat niet in hun onderzoek paste".In HUMO van deze week vertelt Özgünes over het proces en zijn visie erover. "Het tragische is dat dat de speurders vijf weken na de dood van Els Van Doren al het hele moordscenario beschreven hadden. (...) Vanaf dan hebben ze alles in het werk gesteld om hun hypotheses te bewijzen."


"Andere elementen, die volgens mij wél belangrijk zijn, komen gewoon niet in het dossier voor. Zo is Els Van Doren twee weken voor haar dood wellicht al aan een sabotagepoging ontsnapt. Op het proces is daar niks over verteld, omdat de speurders het niet konden bewijzen: de videobeelden van die sprong waren verdwenen - per ongeluk uitgewist."Vtm-journalist Faroek Özgünes schreef een boek over het ophefmakende proces.
Vtm-journalist Faroek Özgünes schreef een boek over het ophefmakende proces.Özgünes gaat ook mee in de gedachte van de Nederlandse expert Peter van Koppen, die het onderzoek een voorbeeld van tunnelvisie noemde. "Hij noemde het een dadergeleid onderzoek, waarin de politie vooral de schuld van één bepaalde dader wil bewijzen. Hij heeft daar een punt, want zo is het gegaan in het onderzoek naar Els Clottemans", aldus de journalist, die zelf geen uitspraken doet over schuld of onschuld.


"Ik spreek me daar niet over uit. Ik concentreer me vooral op het onderzoek, omdat je daar ziet dat een aantal mogelijkheden om de waarheid te vinden verwaarloosd zijn. De waarheid kunnen we in elk geval niet meer achterhalen. Al zijn er een aantal dingen waar je niet naast kan kijken bij de persoon van Els Clottemans, maar dan nog stuitte het me tegen de borst dat je kon voelen dat alles al beslist was nog voor het proces helemaal was afgelopen."
(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maagdelijke boa heeft 22 jongen zonder vader

Maagdelijke boa heeft 22 jongen zonder vaderEen vrouwelijke boa constrictor in de VS heeft al twee keer het leven geschonken aan jonge slangen zonder de hulp van een mannelijke boa. De boa heeft nu 22 jongen die geen vader hebben, zo meldt BBC.

De jonge slangen zijn ook genetisch heel bijzonder. Maagdelijke geboorten komen wel vaker door bij dieren. Zo planten veel insecten zich voort zonder te paren. Hun jongen zijn dan vaak genetisch identiek. Maar bij dieren zoals slangen is het toch ongebruikelijk. In 2006 werd een gelijkaardige ontdekking gedaan bij komodovaranen.

Geen vader
Een jaar later werd de maagdelijke voortplanting ook vastgesteld bij gevangen vrouwelijke hamerhaaien. Maar het verhaal van de boa is een uitzonderlijk geval. De slang zit gevangen met vier mannelijke slangen en dus lijkt het logisch dat ze zich seksueel zou voortplanten. Wetenschappers merkten echter op dat de jongen eigenschappen vertoonden die ze bij geen van de mogelijke vaders konden terugvinden.

Halve klonen
Uit genetisch onderzoek bleek dat de slang geen sperma van de mannetjes gebruikt heeft. De jongen zijn echter ook niet genetisch identiek aan hun moeder. Niet alleen zijn het allemaal vrouwtjes, ze delen maar de helft van de genetische eigenschappen van de moederslang. De jonge slangen beschikken over twee kopieën van de helft van de chromosomen van hun moeder. Waarom de vrouwelijke boa - die zich vroeger wel nog seksueel heeft voortgeplant - geen gebruik maakt van het sperma is nog onduidelijk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordopbrengst voor stripboek van Marc Sleen

Recordopbrengst voor stripboek van Marc Sleen

Het stripboek 'De vrolijke avonturen van Doris Dobbel' is voor 12.000 euro verkocht. Daarmee is de strip de duurste Nederlandstalige uitgave. Aanvankelijk vroeg Catawiki, een onlinecatalogus, 14.000 euro voor de verhalen van Doris Dobbel.
 
Afgelopen zomer werd het boek uit 1952 bij toeval ontdekt in een tweedehandswinkel voor de prijs van 1 euro. Doris Dobbel is geschreven door Marc Sleen, bekend van de stripreeks Nero. Van 'De vrolijke avonturen van Doris Dobbel' zijn vermoedelijk 100 exemplaren gedrukt, maar daarvan zijn slechts zes complete uitgaven bekend. Een ander exemplaar van het stripboek bracht acht jaar geleden 9.700 euro op tijdens een veiling in Gent.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom schoonmoeders kunnen ergeren

Waarom schoonmoeders kunnen ergeren7 op de 10 vrouwen klagen over schoonmoeders die hun opvoedingsvaardigheden sterk bekritiseren. Ook schoonmoeders die ongevraagd opdagen, lijken ergernis op te wekken.


De overbezorgde schoonmoeder wordt vaak door mannen bespot, maar ook vrouwen lopen niet altijd warm voor hun schoonmama. Belangrijkste bron van irritatie betreft het gezeur over haar opvoedingsvaardigheden, het 'gepamper' bij haar zoon en haar pogingen om de kleinkinderen teveel te verwennen.  Ook als ze ongevraagd én onnodig vaak opduikt, wekt ze bij vele vrouwen ergernis op. Bij de rondvraag op een Britse oudersite, werden tientallen getuigenissen gedropt van vrouwen die hun schoonmama niet kunnen uitstaan.


De resultaten van het onderzoek dienen als startsein voor een Britse gratis online gids. Bedoeling ervan is om in de aanloop van Kerstmis met schoonmoeder overweg te geraken. Volgens de adviezen is het belangrijk te onthouden dat schoonmoeders niet altijd vinden dat je slecht bezig bent, alleen is het voor hen zeer moeilijk om de eigen mening in te slikken. Zeker als je het anders doet dan hoe zij het zou hebben gedaan met de eigen kinderen. Waarschijnlijk kan je de raad van je eigen ma beter aan, maar bij een schoonmoeder voelt het al snel aan alsof het eigen gezag wordt ondermijnd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbra Streisand - You'll Never Walk Alone

Barbra Streisand - You'll Never Walk Alone

Klik op de foto om haar te beluisteren


Barbra Streisand (New York City, 24 april 1942) is een Amerikaans zangeres, actrice, producente en filmregisseuse. In totaal heeft Streisand twee Oscars, vijf Emmy's, acht Golden Globes en een Tony Award gewonnen.

Barbra Streisand werd geboren als Barbara Joan Streisand in Brooklyn, New York. Tijdens haar jeugd werd ze al zangeres in een club. In 1962 tekende ze haar eerste platencontract en haar debuutalbum Barbra Streisand Album won twee Grammy's in 1963. In de jaren '60 zong ze ook in musicals, trad ze op in televisieshows en maakte ze haar eerste film.

Streisand is tussen 1963 en 1971 getrouwd geweest met Elliott Gould. Ze kregen een zoon Jason Gould (in 1991 speelde Jason de zoon van Barbra in de film Prince of Tides). In 1998 hertrouwde ze met James Brolin. Streisand is een fanatiek aanhangster van de Democratische Partij.

In 1980 scoorde ze een grote nummer 1-hit met Woman in love. In Nederland was het de bestverkochte single van 1980[1]. Het nummer is afkomstig van haar album Guilty, uit 1980. Een album waarop ze samenwerkt met Barry Gibb. In 2005 werken ze wederom samen aan de opvolger, Guilty Pleasures.

Als zangeres scoorde ze in 1997 alleen in de Nederlandse Top 40 nog een nummer 1 hit met Tell him, een duet met Céline Dion. In de Mega Top 100 kwam het niet hoger dan nummer twee.

In totaal heeft Streisand meer dan zestig albums uitgebracht, waarvan zo'n vijftien soundtrack-albums bij films. Ze is de vrouwelijke artiest met de meeste gouden, platina en multi-platina albums. Tevens heeft ze in ieder decennium van haar carrière een album in de top 10 gehad.

In 2000 nam ze afscheid van het liveoptreden met haar Timeless tour. Haar laatste concert was op 28 september 2000 in Madison Square Garden, New York. In 2006 heeft ze echter weer een tournee gedaan in Noord-Amerika en Canada, samen met Il Divo als haar gasten. Het eerste concert van deze tournee was op 4 oktober 2006 in Philadelphia, Pennsylvania en het laatste concert was op 20 november 2006 in Los Angeles, Californië.

Voor het eerst in haar meer dan 40-jarige carrière maakt Barbra in 2007 een Europese tour. In 1994 heeft ze wel al in Londen een aantal concerten gegeven maar nu vinden er concerten plaats in meerdere Europese steden. In Zürich, Wenen, Parijs, Berlijn, Stockholm, Manchester, Dublin en Londen zal Barbra een of meerdere concerten geven.
» Reageer (0)
08-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst uit nazitijd ontdekt bij graafwerkzaamheden in Berlijn

Kunst uit nazitijd ontdekt bij graafwerkzaamheden in BerlijnBij graafwerkzaamheden in Berlijn hebben archeologen een verrassende vondst gedaan: elf kunstwerken waarvan gedacht werd dat ze in de nazitijd vernietigd werden. Dat werd vandaag vernomen bij de presentatie in de Duitse hoofdstad.


De beeldhouwwerken waren in 1937 op een reizende tentoonstelling in heel Duitsland te zien als 'Entartete Kunst'. Ze waren uit musea en tentoonstellingen verwijderd. De nazi's noemden de beelden ontaard, omdat ze antinationalistisch, moreel verwerpelijk of kritisch ten opzichte van het regime waren. Hitler hield de Joden verantwoordelijk voor, wat hij noemde, "de ontaarding van de moderne kunst".
 

Onder de gevonden sculpturen in brons en keramiek zijn objecten van Edwin Scharff, Otto Baum, Marg Moll, Gustav Heinrich Wolff, Naum Slutzky, Karl Knappe, Otto Freundlich en Emy Roeder. De kunstwerken werden ontdekt bij graafwerkzaamheden voor de aanleg van een metrostation bij het raadhuis van Berlijn. Hoe zij op de vindplaats terechtgekomen zijn, is een raadsel.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe hoger diploma, hoe langer men leeft

Hoe hoger diploma, hoe langer men leeftDe sociale ongelijkheid inzake gezondheid in België neemt toe. Hogergeschoolden leven langer dan lagergeschoolden en hun levensverwachting stijgt ook sneller, zo blijkt uit een studie van de Koning Boudewijnstichting waarover Het Belang van Limburg bericht.


Uit de studie blijkt dat de levensverwachting van een hooggeschoolde man van 25 jaar 80 jaar is. Dat is 2,5 jaar meer dan 10 jaar geleden. Een middelbaar geschoolde 25-jarige wordt gemiddeld 77,5 jaar oud (2 jaar meer dan tien jaar geleden), iemand die alleen lager onderwijs volgde 76 jaar (+1,5 jaar) en wie geen enkel onderwijs volgde heeft een levensverwachting van 72,5 jaar. De levensverwachting van een niet-geschoolde ging er het voorbije decennium niet op vooruit.
 

De studie van de Koning Boudewijnstichting bevat ook cijfers over de gezonde levensverwachting van de vrouw, of het aantal jaren dat de vrouw gespaard blijft van ernstige kwalen. Ook hier speelt het opleidingsniveau een rol. Zo blijft een hooggeschoolde vrouw gemiddeld gezond tot de leeftijd van 72 jaar. Voor een middelbaar geschoolde vrouw is dat 66 à 67 jaar, voor een lager geschoolde vrouw 61 jaar en voor een niet-geschoolde vrouw amper 54 jaar. Voor alle vrouwen is de achterstand in vergelijking met de hooggeschoolde vrouwen toegenomen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christophe Hardiquest van Bon-Bon is Chef van het Jaar in nieuwe GaultMillau

Christophe Hardiquest van Bon-Bon is Chef van het Jaar in nieuwe GaultMillau


Christophe Hardiquest van Bon-Bon © belga


Chef-kok Christophe Hardiquest van het Brusselse restaurant Bon-Bon heeft de titel Chef van het Jaar van de culinaire gids GaultMillau in de wacht gesleept. Dat werd vandaag bekendgemaakt bij de voorstelling van de GaultMillau 2011 voor België en Luxemburg.

De keuze voor Hardiquest is gebaseerd op het feit dat "Christophe naadloos inspeelt op de huidige gastronomische trends: een topproduct en garneringen met een moderne toets zonder afbreuk te doen aan de smaak en het evenwicht", stelt Philippe Limbourg, directeur van GaultMillau Benelux.

Bij de voorstelling van de gids werd ook ingegaan op wijzigingen in het beoordelingssysteem. Zo wordt, in overeenstemming met het Franse systeem, een vijfde koksmuts ingevoerd voor restaurants die 19,5 op 20 halen. In België krijgt enkel het Kruishoutemse restaurant Hof Van Cleve van chef-kok Peter Goossens die score toebedeeld.

Twee nieuwe restaurants met 18 op 20
Aan de top van van de Belgische culinaire wereld verandert er overigens weinig, zo blijkt uit deze gids. De Brusselse restaurants Comme Chez Soi en Sea Grill, die een scoren van 19 op 20 halen, vervolledigen net als de voorbije jaren top drie.

Wel zijn er twee nieuwe restaurants die een score van 18 op 20 kregen, wat hun totaal op tien brengt. Het gaat om De Karmeliet in Brugge en Hertog Jan in Sint-Michiels (Brugge).

Beste jonge chef
GaultMillau deelde traditioneel ook prijzen uit voor de beste jonge topchefs. In Vlaanderen ging de titel naar Kwinten De Paepe van restaurant Trente in Leuven. In Brussel gaat krijgt Gaëtan Colin (Jaloa) die eer toebedeeld.

De GaultMillau-gids 2011 kost 25 euro en is te koop vanaf woensdag. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op drie vrouwen struikelt over killerhakken

Eén op drie vrouwen struikelt over killerhakkenNet als Lady Gaga maakt één op drie vrouwen regelmatig een val door de hoge hakken die ze dragen. Jaarlijks belanden 3 miljoen Britse vrouwen daardoor op de spoeddienst.


Eén op vijf verzwikt een enkel of scheurt een pees door het dragen van killerhakken, een op drie valt op haar gezicht met beschadigde tanden en gebroken polsen tot gevolg, zo blijkt uit een bevraging van 3.000 vrouwen.

Zes op de tien vrouwen blijft zweren bij de hoge hakken omdat ze complimenten krijgen, ook al heeft negen op tien al eens meegemaakt dat hun ongemakkelijke schoenen de avond hebben verpest. Amper twee procent van de vrouwen draagt nooit hakken.

Toch hoeven (relatief) hoge hakken geen synoniem te zijn met 'pijn' of 'onmogelijk 500 meter mee te lopen', maar draagcomfort is moeilijk in te schatten bij een pasbeurt in een winkel natuurlijk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste bier ter wereld gemaakt met ijs uit Antarctica

Duurste bier ter wereld gemaakt met ijs uit AntarcticaHet duurste bier ter wereld kan je in Australië kopen. Van het bier 'Antarctic Nail Ale' zijn slechts 30 flesjes gemaakt. Het is dan ook een heel bijzonder bier: het water is afkomstig van ijs uit Antarctica.

De voorbije nacht werd op een veiling bijna 600 euro betaald voor een flesje van het bier. De opbrengst ging naar de 'Sea Shepherd Conservation Society'. Het is gebrouwen door de universiteit Edith Cowan in Perth. Het water in het bier is gesmolten ijs dat de vloot vorig jaar meebracht na de jaarlijkse tocht tegen Japanse walvisvaarders voor de Zuidpool.

"Ongeveer 90 procent van bier bestaat uit water. Dit bier is dus mogelijk het oudste en zuiverste ter wereld", zegt brouwer John Stallwood.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Word jij ooit rijk? 14 signalen die je kansen bepalen

Word jij ooit rijk? 14 signalen die je kansen bepalen
Van haarkleur tot gewicht, van het aantal vrienden tot je uiterlijk: het zijn signalen die je rijkdom kunnen voorspellen. Volgens de Amerikaanse auteur Anneli Rufus verhogen bepaalde kenmerken je kansen om als welstellend figuur door het leven te wandelen.


1.    Wie aantrekkelijk is, verdient meer. Gemiddeld gezien verdienen mooie mannen 9 procent meer dan minder aantrekkelijke soortgenoten, bij vrouwen bedraagt dat verschil 4 procent.


2.    Naast uiterlijk, speelt ook IQ een rol. Mensen met een bovengemiddeld IQ schijnen 20 procent meer rijkdom te vergaren dan een ondergemiddeld IQ.


3.    Wie populair was en veel vrienden had op de middelbare school, zou ook later een hoger loon opstrijken.


4.    Grote mensen= groter loon. Elke extra centimeter boven het gemiddelde, zou 1 procent extra loon opleveren bij vrouwen. Bij mannen is dat 1,5 procent extra.


5.    Gehuwden zijn rijker dan gescheiden of alleenstaanden. Een koppel is gemiddeld 77 procent welstellender.


6.    Opvallend: drinken verhoogt het kapitaal. Mannen die regelmatig een glaasje verzetten, verdienen maar liefst 21 procent meer dan geheelonthouders, bij vrouwen is dat 8 procent.  De reden ligt in de sociale context: wie nooit alcohol drinkt, is meestal conservatiever en heeft minder sociale contacten.


7.    Gewicht speelt ook een rol. Hoe dikker de mens, hoe magerder het loon. Telkens de BMI toeneemt met 1 punt, daalt je rijkdom met 8 procent.


8.    Diploma speelt uiteraard mee. Heb je een wiskundig diploma op zak en werk je in de petroleum-, electronische-, nucleaire of chemische branche, verdien je veel meer dan een gelijkwaardig diploma in taal-, gezins-, kunst- of theologiewetenschappen.


9.    Heb je Russische voorvaders, maak je meer kans om er warmpjes in te zitten. 22 procent van de Amerikaanse gezinnen met een Russische voorvader heeft een kapitaal van meer dan 1 miljoen dollar.


10.    Investeren in onroerend goed loont. Vooral op jonge leeftijd is dat het geval. Vastgoed kopen op jonge leeftijd maakt meer kans om later de vruchten te plukken.


11.    Blondjes hebben niet alleen meer plezier, maar ook een rijker loonbriefje. Gemiddeld zouden blondharigen 7 procent meer verdienen.


12.    Roken schaadt de gezondheid, maar ook het kapitaal. Dat is bij een niet-roker 50 procent hoger dan bij lichte of kettingrokers.


13.    Wie rijk geboren is, behoudt meestal die rijkdom. Volgens onderzoek maak je 36 procent kans om de welvaart of armoede van je ouders over te erven.


14.    54 procent van de kinderen uit een rijk gezin die bovendien een universiteitsdiploma behalen, dikken hun bankrekening alleen maar aan. 
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droomhuwelijksreis rond de bol eindigt met recordpoging

Droomhuwelijksreis rond de bol eindigt met recordpoging


http://img593.imageshack.us/img593/9071/deniseenmarkduffield.jpgDenise en Mark Duffield-Thomas zijn echt wel met hun gat in de boter gevallen. Iedereen herinnert zich nog de Engelsman Ben Southall, de jongeman die de mooiste job ter wereld won: een jaar lang 'conservator' spelen op Hamilton Island, een droomeiland in de Whitsundays aan de Great Barrier Reef voor de Australische kust. Denise en Mark wonnen de opvolger: 'The Ultimate Job - Honeymoon Testers' een droomhuwelijksreis rond de wereld. Als promotiestunt moesten ze de beste bestemmingen over de hele wereld voor een huwelijksreis testen.Op hun laatste trip bezocht het pasgetrouwde Ierse stel ook de Whitsundays-Eilanden en daar legden ze de laatste hand aan hun unieke wereldrecordpoging: zoveel mogelijk huwelijksgeloften afleggen. Originele plaatsen genoeg: op een boot in volle Great Barrier Reef, kniehoog in het water met de haaien en giftige kwallen en roggen als getuigen, op een waterglijbaan of gewoon superromantisch bij de ondergaande zon op een sprookjesachtige pier. Denise en Mark Duffield-Thomas deden het allemaal.Originele trouwpartijen genoeg zoals hier kniehoog in het water en met giftige 'stingers' als getuigen.
Originele trouwpartijen genoeg zoals hier kniehoog in het water en met giftige 'stingers' als getuigen.


Om het World Guinness Record te breken moet het pasgetrouwde stel op het einde van hun droomhuwelijksreis aan 84 geraken, maar dat kan geen probleem zijn, want ze zitten al aan 80.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fritzl krijgt vergunning voor gigantisch bouwproject

Fritzl krijgt vergunning voor gigantisch bouwprojectSchaamte in het Oostenrijkse stadje waar Josef Fritzl woonde. De veroordeelde Fritzl heeft er de toelating gekregen om een aantal huizen te bouwen. Hij deed die aanvraag in 2006, nog voor de gruwelijke feiten uit zijn kelder aan het licht kwamen.Fritzl was bezig met vastgoed voor hij vorig jaar veroordeeld werd. De Oostenrijker hield zijn dochter 24 jaar gevangen in een kelder en verwekte verschillende kinderen bij haar. Eén van die kinderen stierf in de kelder, anderen zagen pas voor het eerst in hun leven zonlicht toen de feiten bekend werden.


De 75-jarige Fritzl wou 13 huizen, een kantoorgebouw en een ondergrondse garage bouwen. De brief met de toelating is gericht aan 'Herr Building Engineer Josez Fritzl'. Het terrein waar Fritzl aan de slag wou ligt op amper 50 meter van het huis waar hij zijn dochter gevangen hield.


De aanvraag deed Fritzl in augustus 2006, twee jaar voor de feiten aan het licht kwamen. Toen genoot hij in de regio als zakenman nog veel respect. De lokale overheid vreest dat een bouwproject van Fritzl een ongewild horrormonument zal worden. Ook Elisabeth - die nog steeds in de buurt woont samen met haar zes kinderen - is niet te spreken over het nieuws.


Fritzl gaf vorige week voor het eerst een interview vanuit zijn cel. Daarin toonde hij helemaal geen spijt voor zijn daden. Buurtbewoners hopen de vergunning via de rechtbank nog te kunnen intrekken.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermassen met dood bedreigd

Jef Vermassen met dood bedreigd


http://img577.imageshack.us/img577/3109/jefvermassen.jpg
Toppleiter Jef Vermassen heeft doodsbedreigingen gekregen.De doodsbedreigingen zijn een gevolg van de uitspraak in het proces rond de 'parachutemoord', waarbij beschuldigde Els Clottemans vorige maand schuldig bevonden werd aan de moord op Els Van Doren in 2006. Vermassen trad in dat assisensproces op als advocaat van de familie van Els Van Doren. De zaak kreeg erg veel media-aandacht: Clottemans werd veroordeeld tot 30 jaar cel, hoewel er geen materiele bewijzen waren dat ze de misdaad pleegde.


Tijdens en na het proces werden onder meer op de sociaalnetwerksite Facebook anti-Vermassengroepen opgericht, nu kwamen er dus ook bedreigingen tegenover de advocaat. "Ik had dit liever niet gepubliceerd gezien, maar het is wel juist", gaf Vermassen tegenover de openbare omroep VRT toe. "Ik hoop dat de hetze stopt. Dit is niet prettig voor mij." De advocaat gaf ook te kennen dat hij zich wegens de bedreigingen zorgen maakt om zijn kinderen en kleinkinderen. Vermassen heeft een klacht ingediend.


De bedreigingen zouden zijn geuit op een Facebookgroep. Een van die groepen werd inmiddels al opgedoekt, maar er werden er ook alweer andere opgericht. (br.hln)
» Reageer (0)
07-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evacuatie Turks kankerdorp op til: al twee kerkhoven vol


Evacuatie Turks 'kankerdorp' op til: al twee kerkhoven vol


http://img201.imageshack.us/img201/1471/tuzky.jpgWeerzinwekkend nieuws uit Turkije. Het dorp Tuzköy in het centrum van het land is getroffen door een zeldzame kanker die veroorzaakt wordt door een mineraal dat in de buurt overvloedig voorkomt. De helft van de doden in Tüzkoy is te wijten aan de zeldzame kanker mesothelioom. Het 'kankerdorp' wordt stilaan omgetoverd tot een spookdorp en twee kerkhoven liggen al propvol. De Turkse regering bereidt een algemene evacuatie voor en bouwt al huizen in de buurt om de bevolking op te vangen.


Het dorp is samen met het nabijgelegen Karain bekend als toeristische trekpleister door de nabijheid van de wereldberoemde Rotsen van Kappadocië, erkend UNESCO-werelderfgoed. Helaas is het dorp ook getroffen door een erg hoge graad van een zeldzaam soort longkanker: mesothelioom, die tot duizend keer meer voorkomt dan normaal in de streek.


De zeldzame kankersoort wordt meestal gelinkt aan bepaalde asbestmineralen, maar is in Tuzköy veroorzaakt door een ander soort mineraal uit de zeolietgroep, erioniet. Een combinatie van vulkanisch gesteente, vocht- en zoutgehalte zorgt voor het ontstaan van erioniet, dat in het gebied overvloedig voorkomt. Het inademenen van het mineraal dat gebruikt werd bij de constructie van woningen in het dorp veroorzaakt de kanker.


Het probleem is al 20 jaar bekend en sinds 2004 wordt de streek officieel als gevaarlijk bestempeld. Pas nu wordt het probleem als acuut beschouwd, want de regering wil het hele dorp evacueren en de overgebleven inwoners onderbrengen in een nieuw dorp in de buurt dat volop in aanbouw is. Er zijn al zo'n duizend inwoners vertrokken uit het spookdorp, maar er blijven er nog altijd zo'n 2.000 over in het gebied in en rond Tuzköy.


Vreemd genoeg zijn er ondanks de jarenlange zware gezondheidsproblemen slechts één dokter, één verpleegster en één vrouwvrouw in Tuzköy. De twee kerkhoven liggen overvol door de vele kankerdoden. Een derde kerkhof is nu in aanleg voor het dorp van slechts enkele duizenden inwoners, dat meer en meer een spookdorp wordt. De dorpelingen leven er van de landbouw, veeteelt en een nabijgelegen zoutmijn, maar zullen vanaf volgend jaar een nieuw leven moeten opbouwen in een nieuw kunstmatig dorp, want de overheid overweegt het dorp te begraven. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Almaar meer paarden worden verwaarloosd

Almaar meer paarden worden verwaarloosdDierenrechtenorganisaties krijgen zoveel meldingen over verwaarloosde paarden dat de gespecialiseerde asielen de dieren nog nauwelijks kunnen stallen. Dat melden de Coreliokranten.

"Het aantal onverzorgde paarden is fors gestegen", zegt Marina Tondeleir van The Old Horses Lodge in Laarne. Reden: de lage prijs, waardoor iedereen zich een paard kan aanschaffen. Maar geld om het dier te verzorgen is er vaak niet.
 
Met de winter voor de deur verwacht Tondeleir nog een forse toename van het aantal verwaarloosde paarden. "Er is minder hooi, waardoor het paardenvoer peperduur zal zijn", zegt ze. Op dierenverwaarlozing staan boetes van 125 tot 5.000 euro.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joseph Rodefer DeCamp 1858 - 1923 was een Amerikaanse kunstschilder

Joseph Rodefer DeCamp 1858 - 1923  was een Amerikaanse kunstschilder

Klik op de foto om een clip te bekijken van zijn overige werkenJoseph Rodefer DeCamp (5 november 1858-11 februari 1923) was een Amerikaanse schilder

Hij werd geboren in Cincinnati, Ohio, waar hij studeerde bij Frank Duveneck. In de tweede helft van de jaren 1870 ging hij met Duveneck en medestudenten naar de Koninklijke Academie van München. Hij bracht een tijdje door in Florence, Italië, om daarna terug te keren naar Boston in 1883.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Joseph-DeCamp4.jpg?t=1289138518
DeCamp werd bekend als lid van de Boston school onder leiding van Edmund Charles Tarbell en Emil Otto Grundmann, hij richtte zich tot het schilderen van  figuren, en in de jaren 1890 tot de stijl van Tonalism. Hij was een van de oprichters van de Tien Amerikaanse schilders, een groep Amerikaanse impressionisten, in 1897.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Joseph-DeCamp1.jpg?t=1289138433
Een brand in 1904 in zijn studio in Boston verwoeste enkele honderden van zijn vroege schilderijen, waaronder bijna alle van zijn landschappen.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Joseph_Decamp.jpg?t=1289138605
Hij stierf in Boca Grande, Florida.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Joseph-DeCamp.jpg?t=1289138659


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toegevoegd zout door voedingsproducenten

 Toegevoegd zout door voedingsproducenten kan één op vijf hartziekten voorkomen
Als de hoeveelheid zout toegevoegd door voedingsproducenten beperkt zou worden, zou één op vijf hartziekten kunnen worden vermeden. Jaarlijks zouden zo duizenden mensen kunnen redden, omdat de kans op hartaanvallen en beroertes verkleint.


Volgens recent Australisch onderzoek zou deze relatief simpele wet twintig keer effectiever zijn dan voedingsadvies.


Dagelijks zou je niet meer dan 6 gram zout mogen opnemen, maar gemiddeld is de opname nu 9 gram. Door voedingsproducenten te verplichten minder dan 3 gram (maaltijden) of 0,6 gram (broodjes) zout toe te voegen, zou de zoutinname serieus beperkt kunnen worden. Nu bevatten veel bereide maaltijden meer dan 3 of 4 gram zout.


"Het is onvoldoende om mensen aan te raden minder zout te eten en gewoonweg te hopen dat ze gezondere keuzes zouden maken. De voedselproducenten moeten gedwongen worden het zoutgehalte te verminderen: ze hebben die verantwoordelijkheid ten op zichte van de consument. Doen ze het niet, dan moet de regering maar ingrijpen", aldus onderzoekster Linda Cobiac.


Daar lijken ze vooralsnog niet voor te vinden te zijn. Gezondheidsorganisaties en -ministers proberen de sector uit vrije wil zover te krijgen het zoutgehalte gradueel te laten zakken.


Of de consument dat leuk zal vinden is een andere vraag. We zijn gewend aan veel 'smaak', veroorzaakt door zout, in eten en vinden 'pure' voeding vaak smakeloos.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen Degas na 37 jaar opgedoken bij Sotheby's

Gestolen Degas na 37 jaar opgedoken bij Sotheby's


http://img35.imageshack.us/img35/4083/wasvrouwenmettandpijn.jpg


Wasvrouwen met tandpijn, een schilderijtje van de Franse impressionist Edgar Degas, is opgedoken in het aanbod van een veiling bij Sotheby's in New York. Het werkje was 37 jaar geleden gestolen uit het museum van het Franse Le Havre, en werd door een medewerker van dat museum herkend in de catalogus van de veiling. Sotheby's nam het onmiddellijk uit de verkoop en het Franse ministerie van Cultuur heeft het teruggevraagd.


Op het gestolen doek, Blanchisseuse souffrant des dents (1871-1873), staan twee studies van een wasvrouw met tandpijn. Het gaat niet om een topstuk van Degas. Het schilderij werd op het moment van de diefstal bewaard in het museum van Le Havre, maar het is eigendom van het Musée d'Orsay. De experts van Sotheby's schatten de waarde ervan tussen 250.000 en 280.000 euro.


Het werk staat in de database van het Musée d'Orsay, maar was niet opgenomen in de database met gestolen kunstwerken van Interpol. Het werd bij het veilinghuis niet als een gestolen stuk herkend. De huidige eigenaar, die het werk naar de veiling had gebracht, heeft het te goeder trouw gekocht.Als het stuk in Frankrijk was teruggevonden, zou het ministerie van Cultuur het daar zonder probleem kunnen opeisen. Maar nu het werk zich in privébezit in de Verenigde Staten bevindt, moet het ministerie met de eigenaar onderhandelen. Het onderzoek naar de diefstal is ondertussen zowel in Frankrijk als de VS heropend.  (br.Het Nieuwsblad)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Bowie - Port of Amsterdam

David Bowie - Port of Amsterdam

Klik op de foto om hem te beluisteren


David Bowie (Brixton, 8 januari 1947) is een Engelse muzikant. Hij wordt gezien als een uiterst invloedrijk rockmuzikant, artiest en acteur, vanaf de jaren zestig tot heden.

David Bowie werd bekend vanwege wereldhits zoals Changes, Ziggy Stardust, Let's Dance, Dancing In The Street, Heroes en Under Pressure. In Nederland had Bowie vijf nummer één hits. Daarnaast is hij bekend van de verschillende imago's, die vooral in de jaren zeventig excentriek te noemen waren.

David Bowie is geboren in Brixton (stadsdeel van Londen), maar is opgegroeid in Bromley, in het graafschap Kent. Toen Bowie 15 was, werd zijn linkeroog in een gevecht met een vriend beschadigd toen deze hem met zijn vuist in het gezicht raakte. Na enkele operaties kan David Bowie nog wel zien met zijn beschadigde oog, zij het in mindere kwaliteit. De pupil kan, door de beschadiging, niet meer reageren op licht-variaties waardoor het linkeroog permanent een bruine kleur lijkt te hebben. Hierdoor lijkt het dat hij op het eerste gezicht twee verschillend gekleurde ogen heeft, wat later een van zijn handelsmerken zal worden.

Oorspronkelijk was hij in de jaren zestig saxofonist en zanger in verschillende Londense bluesbandjes, zoals de The Lower Third. Een van David Bowie's grootste talenten is om nieuwe trends te zetten, die navolging kregen over de hele wereld. Later in zijn carrière wist hij zijn imago aan te passen aan muzikale trends, waarbij hij daar zijn eigen invulling aan wist te geven. Zijn muzikale invloed blijkt onder meer door het aantal artiesten dat aangeeft door hem muzikaal geïnspireerd te zijn (Simple Minds, U2, Pet Shop Boys, Placebo, Sonic Youth, The Arcade Fire, Nine Inch Nails, Joy Division en vele anderen). Hij is beïnvloed door drama, van avant-garde en mime tot commedia dell'arte en gebruikte verschillende karakters en pseudoniemen in zijn werk, waarvan Ziggy Stardust de bekendste is. De naam David Bowie is een gevolg van het feit dat er al een Davy Jones van The Monkees was. Daarom koos hij de achternaam Bowie, van Jim Bowie, die het bowiemes had uitgevonden.

Hij verwierf zijn eerste bekendheid met het nummer Space Oddity in 1969, dat samenviel met de eerste maanlanding en gebaseerd was op Stanley Kubricks film 2001: A Space Odyssey. Het was zijn eerste commerciële succes in het Verenigd Koninkrijk waar de single de vijfde plaats in de hitparade haalde. In Nederland bereikte de single in september 1969 een achtste plaats in de hitparade. In de Verenigde Staten bereikte het nummer de vijftiende plek in de hitparade. De re-release in 1975 in Engeland bereikte zelfs de eerste plek. Zijn eerste twee albums waren in eerste instantie nergens een groot succes. Beide albums werden in het Verenigd Koninkrijk uitgebracht met de titel David Bowie, hetgeen tot de nodige verwarring leidde. In de Verenigde Staten stond het tweede album in eerste instantie bekend als Man Of Words, Man Of Music. In 1972 werd het tweede album opnieuw uitgebracht als Space Oddity. Met die titel haalde het album zowel in de Verenigde Staten als in het Verenigd Koninkrijk de top 20.

In maart 1970 trouwde Bowie met Mary Angela Barnett (nu beter bekend als Angela Bowie). Later dat jaar bracht hij The Man Who Sold the World uit. Hierop verruilde hij de akoestische gitaar van Space Oddity voor een zwaarder rockgeluid, verzorgd door onder andere gitarist Mick Ronson. Dit sloot aan bij de Britse hardrock van dat moment, hoewel ook op dit album Bowie's drang tot vernieuwing bleek, onder meer door het gebruik van latin invloeden in het titelnummer. Rond deze tijd vormde hij ook zijn band The Spiders From Mars (als opvolger van Hype). Het titelnummer werd succesvol gecoverd door Lulu in 1974 en door Nirvana in 1994. De hoes van The Man Who Sold the World was opvallend, omdat Bowie te zien was in een elegante jurk. Dit was een van de eerste tekenen van de exploitatie van zijn androgyne uiterlijk. De hoes werd in de Verenigde Staten gecensureerd en vervangen door een andere hoes.

Zijn volgende album, Hunky Dory (1971), kenmerkte zich deels door een terugkeer naar het geluid van Space Oddity, maar ook door "Oh! You Pretty Things" en het nummer "Kooks". Dat laatste nummer werd opgedragen aan zijn toen nog jonge zoon Zowie Bowie, die als Duncan Zowie Heywood Jones bij de burgerlijke stand bekend staat. Bowie eerde op het album verder op ongebruikelijk directe manier enkele van zijn voorbeelden in de nummers "Song for Bob Dylan", "Andy Warhol" en "Queen Bitch" (opgedragen aan de Velvet Underground). Het volgende jaar zou Bowie Lou Reeds solo-doorbraak Transformer produceren. Vergezeld van de hitsingle Life On Mars verkocht Hunky Dory goed in het Verenigd Koninkrijk. Ook zijn zelfverklaarde biseksualiteit kon op veel aandacht rekenen (later zou hij afstand nemen van deze uitspraak). In de daaropvolgende periode van achttien maanden (1972 en 1973) had hij in het Verenigd Koninkrijk vier albums in de top tien staan en acht top tien hits. Ook in Nederland en België begonnen zijn albums rond deze tijd steeds beter te verkopen....

Momenteel is Bowie de facto met pensioen, en houdt hij zich muzikaal vooral bezig met het heruitbrengen van ouder materiaal. Af en toe treedt hij nog eens live op of is hij te zien in een film, zoals in The Prestige.

Hier zingt David Bowie een versie van Port of Amsterdam, geschreven door Jacques Brel.
» Reageer (0)
06-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feeststoet ter ere van Ensor trekt duizenden kijklustigen

Feeststoet ter ere van Ensor trekt duizenden kijklustigen


http://img225.imageshack.us/img225/7011/jamesensor.jpg


Enkele duizenden toeschouwers hebben genoten van de feeststoet ter ere van James Ensor die 150 jaar geleden werd geboren. De Mars op Oostende was een initiatief van het kunstencentrum Vrijstaat O. Er namen 300 figuranten en ongeveer 100 muzikanten deel. De optocht eindigde met een slotspektakel en treurmars op het strand van de stad aan zee.

"De mars werd een uniek eresaluut aan James Ensor en zijn wilde fantasie", zegt Pieter Koten van Vrijstaat O. "We zijn in ons opzet geslaagd om een bonte parade met ritme, kleur, klank en beweging te organiseren. De optocht was opgebouwd rond thema's uit het werk van Ensor, zoals carnaval, de liefde, de dood en lachen met de macht."

De mars werd geregisseerd door Dirk Opstaele van Ensemble Leporello. Verschillende beeldende kunstenaars hadden vlaggen ontworpen die tijdens de optocht werden meegedragen. Zij maakten de optocht nog kleurijker en levendig.

Het Rode Kruis schatte het aantal toeschouwers voor de slotparade op het strand op ongeveer 5.000. Volgens Pieter Koten was de Mars op Oostende zeker één van de hoogtepunten van Oostende, Cultuurstad van Vlaanderen 2010.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén Adriatische schildpad op drie aangetast door plastic

Eén Adriatische schildpad op drie aangetast door plastic


http://img255.imageshack.us/img255/5847/schildpadf.jpg


Eén schildpad op drie in de Adriatische Zee heeft plastic in zijn lichaam. Dat stelden onderzoekers vast in een studie naar de impact van afval op het leven in zee.

Zeeschildpadden maken van het ondiepe water in de Adriatische Zee gebruik om zich te voeden tijdens hun groeiproces. Helaas is de bodem van die zee de meest vervuilde van heel Europa. De onderzoekers bestudeerden de lichamen van gestorven schildpadden nadat ze gestrand waren of per ongeluk door vissers waren gevangen.

Een paar gram van die afvalstukken kan al fataal zijn voor een schildpad. Bij meer dan een derde van de 54 onderzochte schildpadden zouden sporen van plastic aangetroffen zijn. Het afval is afkomstig van plastic zakken, verpakking, vislijnen, touwen, etc. Het plastic neemt veel plaats in in de darmen van schildpadden en bemoeilijkt de vertering van voedsel.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbel zoveel 60-plussers scheiden

Dubbel zoveel 60-plussers scheiden


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/11/9/14/media_xl_3933809.jpg?20101106082013Vorig jaar lieten 3.759 zestigplussers terwijl dat er tien jaar geleden nog maar 2.015 waren. 6 procent van alle Belgen die hun huwelijk laten ontbinden is ouder dan 60 jaar. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Daarmee is de toename van het aantal echtscheidingen bij de 60-plussers dubbel zo groot als bij de hele bevolking. Tussen 2000 en 2009 naam het aantal echtscheidingen met 'slechts' 20 procent toe, van 27.002 naar 32.606.

Relatietherapeute Rika Ponnet meent te weten waarom zestigplussers nu vaker dan ooit de stap zetten naar een echtscheiding.

"Enerzijds omdat een echtscheiding vandaag de normaalste zaak van de wereld is. Anderzijds omdat het beeld de laatste tien jaar nog is veranderd. Ook bij de oudere generatie is scheiden heel gewoon geworden."
 
Bovendien worden we steeds ouder. "Zestigers hebben nog heel wat jaren voor de boeg. Die willen ze delen met een partner met wie het goed klikt", zegt de relatietherapeute.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever De allerslimste mens ter wereld

De Wever doet terug mee aan ‘De allerslimste mens ter wereld'


http://img801.imageshack.us/img801/4505/bartdewever.jpgBart De Wever gaat dan toch deelnemen aan ‘De allerslimste mens ter wereld’, de populaire tv-quiz met Erik Van Looy. De Wever heeft vrijdag de knoop doorgehakt.

De Wever trekt zich niets aan van de reacties die hij mogelijk zal krijgen. Hij twijfelde eerder aan zijn deelname omdat de regeringsonderhandelingen nog steeds bezig zijn. Maar omdat de opnames binnen drie weken starten en dus in de kerstperiode vallen, wanneer de politiek wat stilvalt, besloot hij toch mee te doen.
Freek Braeckman

Volgens De Wever kon hij geen neen zeggen tegen "Erik Van Looy en zijn fantastische team". Hij gaat er ook van uit dat hij het dit keer niet zo lang zal volhouden.

Productiehuis Woestijnvis kiest voor de quiz de beste dertig kandidaten uit de verschillende reeksen van 'De slimste mens'. Bart De Wever moest destijds in de finale zijn meerdere erkennen in nieuwsanker Freek Braeckman.

De eerste aflevering van 'De allerslimste mens ter wereld' wordt op 6 december uitgezonden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 5,8 miljoen Belgen zijn vertrouwd met internet

Bijna 5,8 miljoen Belgen zijn vertrouwd met internet

Bijna 5,8 miljoen Belgen hebben ooit al gebruik gemaakt van of gesurft op internet. Vooral de hoger opgeleiden en mensen met veel professionele verantwoordelijkheid zijn vertrouwd met internet. Dat zijn enkele van de resultaten van de recentste Plurimedia-studie van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM). Het ging om een kwantitatief onderzoek bij 10.461 respondenten ouder dan 12 jaar uit heel België, uitgevoerd van 1 juni 2009 tot 31 mei 2010.
 
Uit het onderzoek blijkt dat 5.768.000 Belgen zeggen ooit al eens gebruik gemaakt te hebben van internet. Dat komt volgens het CIM overeen met 62 procent van de Belgische bevolking ouder dan 12 jaar. De penetratie van digitale media is het grootst bij hoger opgeleide mensen en werknemers met een grote professionele verantwoordelijkheid. Meer dan 90 procent van deze sociale groep gebruikt internet.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Léonard krijgt taart in gezicht tijdens plechtigheid

Léonard krijgt taart in gezicht tijdens plechtigheid

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Aartsbisschop André Léonard heeft tijdens een kerkelijke plechtigheid een taart in het aangezicht gekregen. Dat is te zien op een filmpje van de katholieke website Gloria TV.


De feiten dateren van Allerheiligen. De aartsbisschop ging om 15.30 uur een gebedsdienst van Pro Sanctitate, een religieuze Franstalige lekenvereniging, voor in Ukkel.


Monseigneur Léonard wacht bij het spreekgestoelte tot het koor is uitgezongen. Plots komt een jongeman naar voren en duwt een taart in het gezicht van Léonard. Het koor stopt onmiddellijk met zingen en er klinkt geschreeuw. De dader kon de kathedraal verlaten.


Claire Jonnard, de Franstalige woordvoerster van het aartsbisdom, bevestigt het incident. "De aartsbisschop heeft de plechtigheid afgewerkt en heeft geen klacht willen neerleggen tegen zijn belager. We hebben helemaal geen idee wie het is en wat zijn bedoelingen waren", klinkt het.


Noël Godin zou niet achter de stunt zitten. De notoire taartengooier had in maart al laten weten dat Léonard zijn volgende doelwit zou zijn. (br.Gva)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elk gezin gooit jaarlijks 330 euro voedsel weg


Elk gezin gooit jaarlijks 330 euro voedsel wegElk Belgisch gezin werpt per jaar zomaar 330 euro aan voedsel. Dat is goed voor 60 kilo per jaar, of meer dan een kilo per week. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Uit een studie blijkt dat een tiende van het voedsel dat we in de supermarkt kopen, ongebruikt in de vuilbak verdwijnt. 
 
Belgen staan daarmee niet alleen. Op Europees niveau wordt elk jaar 3 miljoen ton brood weggegooid. Om dat cijfer bevattelijk te maken: dat is voldoende om heel Spanje (46,6 miljoen inwoners) een heel jaar te voorzien van pistolets en stokbroodjes. 
 
De cijfers komen er na het bericht dat medewerkers van Lidl ontslagen zijn toen ze pizza's die zouden worden weggegooid toch meenamen naar huis.

Overigens lijkt het erop dat we wel steeds minder voedsel weggooien. Uit een bevraging van Toppits uit 2008 bleek dat gezinnen maandelijks 8 kilo weggooiden. Nu is dat bijna de helft minder.
» Reageer (0)
05-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wekelijkse zonde mag met nieuw systeem Weight Watchers

Wekelijkse zonde mag met nieuw systeem Weight Watchers

WeightWatchers, 's werelds grootste dieetbedrijf, veranderde zijn succesvolle manier om af te vallen. Zo mag je je nu bijvoorbeeld vrijdagavond laten gaan met fastfood.


WeightWatchers zegt dat het bedrijf zijn werkwijze veranderde omdat een dieet realistisch moet zijn, wil je het volhouden. Daarom laat het nu toe dat je elke avond een glas wijn drinkt of af en toe zondigt met een afhaalmaaltijd. WeightWatchers werkt met een puntensysteem dat berekend wordt op basis van de hoeveelheid calorieën en verzadigde vetten een maaltijd of snacks bevatten. Afhankelijk van je grootte, leeftijd en geslacht moet je elke dag onder een bepaald aantal punten blijven om af te vallen.


Vanaf nu mag je met dit dieet zoveel fruit en groenten eten als je wil, deze zijn geen punten waard. De enige uitzondering zijn aardappelen en andere zetmeelhoudende groenten. Dit komt doordat het nieuwe systeem niet berekend is op de hoeveelheid calorieën maar op een combinatie van de hoeveelheid vet, proteïne, suiker en vezels en hoeveel energie het kost om het te kauwen en te verteren.


Een woordvoerder van WeightWatchers: "Bij het oude systeem was een banaan 1,5 punten, een caloriearme chocoladereep was evenveel waard. Dus als je jezelf wou verwennen zou je waarschijnlijk voor het laatste gekozen hebben. Maar nu kan je zoveel fruit eten als je wil. We proberen mensen aan te moedigen zo gezond als mogelijk te eten."


De tweede innovatie is dat mensen op dieet punten kunnen sparen als reserve die ze over de week kunnen uitspreiden, dit betekent dat je je een dag per week mag laten gaan, met bijvoorbeeld een vettige afhaalmaaltijd. Het bedrijf kreeg wel de kritiek dat ze diëters niet hard genoeg aanpakken. De woordvoerder: "Dat is helemaal niet het geval. Als je blijvend wil afvallen, moet je realistisch zijn. Je kunt je zelf niet opsluiten en alle dingen die je lekker vindt ontzeggen. Dat werkt niet, je mag jezelf af en toe verwennen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom minder douchen beter voor je is

Waarom minder douchen beter voor je is


http://img121.imageshack.us/img121/4028/douchen.jpgVeel mensen douchen haast elke dag, omdat ze denken dat dit hygiënisch is. Steeds meer Amerikanen stappen uit gezondheidsoverwegingen van deze gewoonte af. Ook worden  natuurlijke schoonheidsmiddeltjes steeds populairder.


Onze huidige cultuur van hygiëne, van dagelijks wassen, zeep en deodorant gebruiken, ontstond in de jaren '40. Er zijn volgens experts echter veel redenen om jezelf minder te reinigen en meer als jezelf te ruiken. "We moeten onszelf niet meer wassen zoals we dat deden toen we nog boeren waren", aldus auteur Katherine Ashenburg van 'The Dirt on Clean: An Unsanitized History'. "Sinds de opkomst van kantoorjobs en auto's was de nood om ons te wassen nog nooit zo klein, maar toch doen we het nu meer dan ooit."


Minder douchen is goed voor de natuurlijke oliën van je  huid en je bespaart er water mee. Door minder shampoo te gebruiken help je je droge lokken vocht vast te houden, het is beter voor je krullen. En bij mannen is het zelfs fashionable om er slordig bij te lopen. Onlangs ontdekten wetenschappers dat op je huid goede bacteriën leven die je niet zomaar mag wegwassen. Deze 'leiden namelijk je eigen huidcellen op' om eigen antibiotica aan te maken", aldus professor en dermatoloog Richard Gallo. "Deze doden slechte bacteriën." Te vaak douchen kan als laatste je huid droger maken en zelfs eczeem veroorzaken.


Toch is niet iedereen een fan van deze trend. Experts waarschuwen wel dat mensen die veel met vreemden in contact komen ze beter zeep gebruiken, zeker tijdens het griepseizoen om slechte bacteriën weg te wassen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer tieners bleken tanden met keukenmiddeltjes

Steeds meer tieners bleken tanden met keukenmiddeltjes


http://img835.imageshack.us/img835/7431/tandenpoetsen.jpgTienermeisjes die doe-het-zelfkits of keukenmiddeltjes gebruiken om hun tanden te bleken lopen risico op permanente tand- en tandvleesschade. Dat beweren tandartsen althans.


Tal van websites raden aan om je tanden te bleken je zeep, zout, bleekmiddel, soda-bicarbonaat en waterstofperoxide te gebruiken, deze bestanddelen kunnen echter de tanden aantasten en blijvende schade aan het tandvlees veroorzaken, waarschuwen experts. Hierdoor kunnen je tanden zelfs donkerder worden dan voor de behandeling. Deze doe-het-zelftechnieken worden steeds populairder als alternatief voor professionele behandelingen, zeker bij tienermeisjes omdat ze zich niet kunnen veroorloven. 


Professor Anthony Eder: "Steeds meer tieners maken zich zorgen over hun tanden, vooral wat de kleur betreft. Op het internet vind je tal van tips. Verschillende daarvan kunnen echter schade aanrichten aan gezonde tanden. Soda-bicarbonaat en zout haalt het glazuur van de tanden, waardoor ze bruiner en gevoeliger worden, zeker het gebruik van zure stoffen kan heel wat schade aanrichten."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jumping Brussel gaat ondanks diefstal 1.000 ton zand door

Jumping Brussel gaat ondanks diefstal 1.000 ton zand doorDe prestigieuze jumping van Brussel zal van 25 tot 28 november dan toch kunnen doorgaan ondanks een serieuze tegenslag. Deze week ontdekten de organisatoren immers dat er 1.000 ton zand, dat gebruikt wordt als ondergrond om de schokken van het paard na het springen te kunnen opvangen, gestolen is. "Maar we hebben al verscheidene mogelijke leveranciers voor dat speciale zand gevonden", verzekerde de organisator van het Brusselse evenement.


De waarde van het zand, dat opgeslagen lag in de buurt van de hallen 11 en 12 op de Heizel waar het evenement plaatsvindt, wordt geschat op 100.000 euro. De organisatoren hebben ondertussen een klacht ingediend en het onderzoek naar de diefstal is volop aan de gang. De verantwoordelijken van het Heizelcomplex dachten ten onrechte dat de organisatoren een tiental maanden geleden zelf het zand waren komen ophalen met een veertigtal opleggers.
 

"We zijn meteen beginnen zoeken naar een oplossing", verduidelijkte Christophe Ameeuw, die samen met de Braziliaan Nelson Pessoa de leiding heeft over de jumping van Brussel. "Zonder het speciale zand kan de jumping immers niet doorgaan. We hebben op dit moment al meerdere oplossingen om dit probleem aan te pakken. Er is een onderzoek aan de gang maar dat zal geenszins de wedstrijd belemmeren."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak in onderzoek naar vaccin tegen kanker

Doorbraak in onderzoek naar vaccin tegen kanker

Een vaccin zou een revolutionaire nieuwe behandeling tegen verschillende soorten kanker kunnen worden. Britse onderzoekers ontdekten namelijk een manier om het immuunsysteem te beschermen tegen een aanval van tumoren.  


Britse onderzoekers ontdekten hoe tumorcellen zich beschermen tegen het natuurlijke verdedigingssysteem van het lichaam. Het proteïne FAP (fibroblast activation protein alpha) stopt het immuunsysteem van het lichaam van de kwaadaardige kankercellen te bevechten. Kankercellen doen het lichaam 'denken' dat ze een blessure zijn. Hierdoor gaat het lichaam in plaats van de tumoren te vernietigen deze cellen voeden. Hierdoor kan er geen vaccin of andere behandelingen gemaakt worden die werken met het immuunsysteem van het lichaam. Nu ontdekten vorsers dus dat door FAP uit te schakelen, het lichaam zelf de tumoren aanvalt.


De onderzoekers testten deze theorie door muizen met longkanker op genetisch vlak te veranderen, zodat ze de productie van FAP konden uitschakelen. Nadat dit gebeurd was, bleek dat kankercellen stierven. Door dit proces af te zetten, geloven de vorsers dat het lichaam zichzelf kan genezen in geval deze ziekte.


Professor en immunoloog Douglas Fearon: "Dit is een belangrijke stap die de huidige kankerbehandelingen radicaal kan veranderen. De resultaten werpen nieuw licht op waarom het lichaam kankercellen niet vernietigt zoals het wel met andere ziekten doet. Het proteïne FAP staat in verband met veel kankers, waaronder borst-, darm- en longtumoren. Verder onderzoek moet wel nog uitwijzen of dit ook van toepassing is bij mensen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Organisatie wil terracotta leger Xi'an naar Ieper halen

Organisatie wil terracotta leger Xi'an naar Ieper halen


http://img441.imageshack.us/img441/6066/50021984.jpg


Het Ieperse managementbureau Envinyatar heeft verregaande plannen om van januari tot juli 2014 het terracotta leger van Xi'an tentoon te stellen in de West-Vlaamse stad. De onderhandelingen met de Chinese overheid zijn al ver gevorderd.


Het gaat om een privé-initiatief, gedragen door bedrijven, waarvoor reeds een jaar stille diplomatie met het land werd gevoerd. De organisatoren zijn nog op zoek naar de nodige financiering om het project te realiseren. Midden december moet de lijst met steunende bedrijven worden voorgesteld aan de Chinese ambassadeur.


In januari vertrekt er vervolgens een delegatie naar Peking en in april wordt er normaal gezien een intentieverklaring ondertekend, in het bijzijn van de burgemeester van Ieper en de gouverneur van West-Vlaanderen. In de tijd die daarop volgt zou enkel nog onderhandeld moeten worden over de procedures.


De 2.200 jaar oude kunstschat en UNESCO-Werelderfgoed werd pas in 1974 ontdekt. Van 1 oktober 2008 tot 31 maart 2009 kwamen er reeds beelden naar het Limburgse Maaseik. De vzw Expo Maaseik betaalde 2,2 miljoen euro om de krijgers van Xi'an naar België te halen, de tentoonstelling werd voor nog eens 54 miljoen euro verzekerd. De veertien originele terracotta soldaten en ruim tweehonderd (graf)vondsten trokken toen 190.000 bezoekers.


Concreet zou de Ieperse evenementenhal 'Egliseum' zestien tot achttien beelden tentoonstellen die het land nog nooit eerder hebben verlaten. De tentoonstelling zou samenvallen met de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog. Er worden duizenden bezoekers verwacht.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ellen Foley - We Belong To The Night

Ellen Foley - We Belong To The Night

Klik op de foto om haar te beluisteren


Ellen Foley (Saint Louis (Missouri), 5 juni 1951) is een Amerikaanse zangeres en actrice. Ze heeft als zangeres drie solo-albums gemaakt, maar is vooral bekend vanwege haar samenwerking met andere artiesten, van wie Meat Loaf waarschijnlijk de bekendste is.

Haar debuutalbum Nightout kwam uit in 1979, en is tevens haar bekendste album. Het bevat onder meer de hitsingle "What's the matter baby". Het album werd geproduceerd door Ian Hunter and Mick Ronson die er ook op meespeelden. Haar andere twee solo-albums waren getiteld "Spirit of St. Louis" uit 1981 en "Another Breath" uit 1983.

Haar doorbraak was al in 1977 gekomen met het zingen van het duet Paradise by the Dashboard Light met Meat Loaf dat op diens album "Bat out of Hell" staat. Ook maakte zij naam door haar medewerking aan het album Body and Soul van Joe Jackson. Verder is zij te horen op het album Sandinista! van The Clash in het nummer Hitsville UK. Alle vier de leden van The Clash werkten mee aan Foleys album The Spirit of St. Louis uit 1981.

In 1979 had ze een hit met "We Belong to the Night", te horen op haar eerste soloalbum "Nightout".

Later werkte Ellen Foley mee aan de band met de naam Pandora's Box, opgericht door Jim Steinman in 1989. Ellen Foley is getrouwd met de schrijver Doug Bernstein. Het paar woont in Manhattan.

Ellen Foley heeft een actieve carrière met optredens in diverse Broadway-shows, films en televisieprogramma's. Zo trad ze op Broadway onder andere op in shows als Me and My Girl en de revival van de musical Hair en Off-Broadway in Beehive. Ze speelde in eerste instantie de rol van de heks in Stephen Sondheims Into the Woods in het Old Globe Theater in San Diego, maar werd vervangen door Bernadette Peters voordat de show naar New York kwam. Nadat de show op Broadway kwam nam zij uiteindelijk de rol toch weer over.

Haar meest bekende rol op televisie is als de advocate Billie Young in het programma Night Court gedurende één seizoen. Hierna werd zij vervangen door Markie Post. Verder had zij rollen in Miloš Formans filmversie van de musical Hair uit 1979, en in de films Cocktail, Fatal Attraction en Married to the Mob.
» Reageer (0)
04-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dakloze Nederlander blijkt zoon van miljonair

Dakloze Nederlander blijkt zoon van miljonairIn Nederland heeft een 28-jarige zwerver ontdekt dat hij de zoon is van een miljonair, schrijft de Volkskrant. Jerry Winkler werd opgevoed door zijn moeder en een andere man, maar kreeg na de dood van zijn moeder zware aanvaringen met zijn stiefvader.

Hij liep op zijn veertiende weg van huis, en begon een lange tocht langs opvangtehuizen, internaten, gastgezinnen en daklozenpensions door heel Nederland. Hij raakte aan drank en drugs, dealde en zwierf over straat.

Jerry ging op zoek naar zijn biologische vader toen hij vernam dat zijn moeder een affaire had gehad in de periode dat hij werd verwerkt. Hij ontdekte zo dat zijn echte vader de in 1992 gestorven miljonair Alfred Winkler uit Bussum is, wat bevestigd werd door een DNA-test.

De man kan waarschijnlijk geen aanspraak maken op de erfenis van de miljonair, maar wordt nu wel onderhouden door de stichting waaraan zijn vader geld naliet. Die bekijkt of ze hem op weg kan helpen in het leven.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eugénie Blanchard (114), oudste mens ter wereld, overleden

Eugénie Blanchard (114), oudste mens ter wereld, overleden


http://img522.imageshack.us/img522/5199/eugnieblanchard.jpgEugénie Blanchard, de oudste mens ter wereld, is op 114-jarige leeftijd overleden. Blanchard stierf in een ziekenhuis op Saint-Barthélémy, het eiland in de Franse Antillen waar ze op 16 februari 1896 ook werd geboren. Ze werkte jarenlang als non op Curaçao. De Française was sinds 4 mei 2010 officieel erkend als de oudste mens ter wereld, na het overlijden van de Japanse Kama Chinen enkele dagen voor haar 115de verjaardag. De Amerikaanse Eunice Sanborn is nu de oudste mens ter wereld. Ook zij werd deze zomer 114 jaar.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op vijf vrouwen liegt tegen vriendin over prijs kledingstuk

Een op vijf vrouwen liegt tegen vriendin over prijs kledingstuk

Een op de tien Britse vrouwen is beschaamd wanneer ze veel geld aan kledij uitgeeft, 20 procent van hen liegt zelfs over de prijs van een outfit.


56 procent van de dames zegt dat een kledingstuk minder kostte tegen vrienden, dat blijkt uit een enquête bij 1.121 vrouwen in het Verenigd Koninkrijk door MyVoucherCodes.co.uk. Ze wil liever het imago van een koopjesjager dan een snob genoemd te worden. 36 procent is trots op zichzelf wanneer ze een koopje vond. 67 procent liegt regelmatig over de prijs van kledij tegen haar partner.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.90 procent haaien in oceanen uitgemoord jongste 20 jaar

90 procent haaien in oceanen uitgemoord jongste 20 jaar


http://img46.imageshack.us/img46/6651/haai.jpg


De mensheid is aan een recordtempo de haai aan het uitmoorden. De jongste twintig jaar is zeker de helft van alle kraakbeenvissen (chondrichthyes) in onze oceanen verdwenen. Van die groep, waarin ook roggen zitten, worden de 400 soorten haaien het hardst getroffen. Van de kleinere soorten haaien is 70 procent verdwenen, van de grotere, de soorten die we graag zien in documentaires of waar we voor naar aquaria trekken, zelfs 90 procent. Wetenschappers rekenden uit dat zelfs wanneer er vanaf morgen geen enkele haai meer wordt gedood, het minstens twee mensengeneraties zal duren voor het bestand hersteld is. Maar momenteel is de kans reëel dat voor onze kleinkinderen haaien iets uit het verleden zullen zijn.

Een studie in opdracht van de International Union for Conservation of Nature (IUCN), waaraan meer dan honderd marinebiologen en haaienexperts uit de hele wereld werkten, werpt een dramatisch licht op de toestand van één van de oudste wezens op onze planeet. De eerste haaien zwommen 420 miljoen jaar geleden in onze zeeën. Ze evolueerden 320 miljoen jaar lang tot wat ze nu al 100 miljoen jaar zijn. De mens, die in zijn intelligente vorm amper 200.000 jaar bestaat, is er dus in geslaagd om vooral de jongste 20 jaar de haai tot op het randje van uitsterven te brengen.

Haai doodt mens: 10-0
Het is niet echt een eerlijke strijd. De kans dat u door een haai gebeten wordt (niet eens gedood) terwijl u aan het zwemmen bent in de zee is 38 keer kleiner dan de kans dat u getroffen wordt door bliksem. Voor elke persoon die gebeten wordt door een haai (alweer, niet gedood) verdrinken er 3.306 bij het zwemmen in de zee.

Mens doodt haai:
100.000.000-0
Terwijl er gemiddeld jaarlijks tien mensen wereldwijd sterven door een haaienaanval, worden naar schatting jaarlijks 100 miljoen haaien gedood, waarvan ongeveer 73 procent specifiek voor de handel in haaienvinnen. Of: 8.330 haaien per uur, 138 per minuut, eentje om de 2,3 seconden. Die slachtpartij is een relatief jong fenomeen: ze kreeg een nieuwe élan toen een aantal Aziatische landen aan hun economische opmars begonnen. De vinnen brengen in Azië honderden dollars op. Haaienvinnensoep wordt gezien als statusverhogend, een wondermiddel voor alles, van kaalheid tot impotentie. Het mag op geen enkel trouwfeest van de nieuwe middenklasse in bijvoorbeeld China ontbreken.

Smaakloos en ongezond
Eigenlijk heeft de vin geen smaak, maar ze wordt geserveerd in combinatie met onder meer kip en ham. Chinezen geloven ondermeer dat haaien geen kanker kunnen krijgen (iets wat ondertussen is weerlegd) en wie dus veel haaienvinnen eet, krijgt geen kanker. Een fabeltje. Haaienvinnen bevatten grote hoeveelheden kwik en kunnen op lange termijn juist schadelijk voor onze gezondheid zijn. 

Hoe groter, hoe sneller dood
Ontvinnen is officieel verboden in Europa, maar er is een regeling waardoor je wel de vinnen aan boord mag afsnijden en het karkas en de vinnen in verschillende havens aan land mag brengen. Dat wordt eigenlijk niet gecontroleerd, dus die wet heeft ook geen tanden. Het gevolg is dat 35 procent van de haaien in de wateren in ons deel van de wereld op het punt staan definitief te verdwijnen. Voor de Amerikaanse kust is zowat de helft van de haaien verdwenen. Maar het ergst van al is het gesteld in de tropische wateren. Daar is 75 procent (en waarschijnlijk meer) van de totale haaienpopulatie verdwenen. het is overigens in die gebieden dat de meeste haaien leven.

De regel is doorgaans dat hoe groter de haai is, hoe harder ze getroffen wordt. Hamerhaaien zijn voor 80 procent uitgeroeid de jongste 20 jaar, tijgerhaaien zelfs met 90 procent. Haaien die migreren hebben dubbel prijs: ze kans dat ze gevangen worden is gewoon groter.

Schuld
Er zijn drie takken van de visserij verantwoordelijk voor die aanslag. De commerciële visserij die zich specifiek richt op het vangen van haaien voor hun vinnen is de belangrijkste. De schepen blijven soms wekenlang vissen in internationale wateren waarna ze naar huis terugkeren met vele tonnen aan haaienvinnen. Om ruimte uit te sparen voor de dure vinnen, worden die afgesneden terwijl de haaien nog in leven zijn. De "ontvinde" lichamen worden dan terug in zee geworpen waar de haaien een langzame en wrede dood sterven.

Bijvangst
De bijvangst bij de jacht op ondermeer tonijn en zwaardvis met longlines (drijvende vislijnen die tot 100 kilometer lang kunnen zijn en waaraan duizenden haken hangen) is de tweede boosdoener. Toen de haaienvin nog geen lucratief product was, werden de haaien meestal losgesneden waarna ze een kans van meer dan 80 procent hadden op overleven. Tegenwoordig worden ze echter gezien als een bonus voor de vissers, die ze snel van hun vinnen ontdoen, teruggooien en verminkt, levend een zeer langzame, pijnlijke dood tegemoet doen zinken.

Sport in de kraamkamers
Een derde, minder grootschalige maar uiterst destructieve praktijk is de illegale visserij in natuurparken met kleine bootjes die dicht bij de kust kunnen komen. En dus niet makkelijk vindbaar zijn voor de kustwacht. Desastreus want net in de gebieden die door de haaien als kraamkamers worden gebruikt.

Waarom haaien anders zijn
Haaien zijn extra gevoelig voor overbevissing. Zoals met alle grote roofdieren hebben ze een zeer geavanceerde manier van voortplanten. Hun levenscyclus lijkt meer op die van dolfijnen en walvissen dan op die van andere vissen. Dat houdt in dat ze er lang over doen om volwassen te worden (een walvishaai is pas na meer dan 15 jaar geslachtrijp) en ze weinig jongen voortbrengen (voor veel soorten slechts 1 tot 4 per jaar).

"Haaien zijn niet zoals andere vissen", zegt George Burgess, directeur bij het Florida Program for Shark Research. "Haaien leggen geen eitjes, ze zijn levendbarend. De wijfjes dragen de embryo's minstens 12, vaak 18 maanden. En het duurt bij de meeste soorten een jaar voor ze opnieuw kunnen dragen, bij veel van de grotere soorten is het een driejaarlijkse cyclus. Dat impliceert dat om een bestand te herstellen je niet over jaren maar over decennia spreekt."

"Ik ga dat niet zien, u ook niet, zelfs uw kinderen niet"
Voor de hamerhaai is die herstelperiode - mits maatregelen waar we nog heel ver vanaf staan - nu al zeker honderd jaar. "Ik ga dat niet zien, u ook niet, zelfs uw kinderen niet", zegt Burgess. "when these animals go down - they're down forever or for a very long time."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: je diepste geheimen bespreken op shrink party

Trend: je diepste geheimen bespreken op 'shrink party'

De 'shrink party' is de nieuwste trend in het Verenigd Koninkrijk. Dit is een zelfhulpfeestje waar vrouwen hun emotionele problemen bespreken bij een glas wijn, hapjes én een psycholoog. 


Volgens de organisatoren uit het Britse Manchester kan alles er besproken worden: relatieproblemen maar ook dagdagelijkse beslommeringen. Een voorwaarde is wel dat alle deelnemers vrouwen moeten zijn. Dit zou zijn omdat alleen zij dapper genoeg zijn om over al hun emoties te praten, hun hart te openen en hun diepste geheimen bloot te leggen. Hier moet je uiteraard een pak geld voor betalen.


Volgens sommigen echter is het probleem van dit soort feestjes dat het je verplicht te praten, terwijl dit tijdens een normale afspraak met vriendinnen vaak toch spontaan gebeurt. Tegenstanders zeggen dat het meer om roddelen, je verkneukelen met de problemen van anderen draait. Waardoor je echte leven haast herleid wordt tot een soap. Psychologe Deborah Tannen zegt dat praten als therapie op lange termijn niet werkt, dat het prietpraat is van de gezondheidsindustrie waarvan de prioriteit is geld te verdienen en niet patiënten te helpen. Daarnaast waarschuwen experts voor het zomaar onthullen van al je geheimen. Als ze namelijk sappig genoeg zijn, zullen ze als snel verspreid raken en zal er heel wat geroddeld worden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf werknemers Lidl ontslagen voor meenemen pizza's die weggegooid zouden worden

Vijf werknemers Lidl ontslagen voor meenemen pizza's die weggegooid zouden worden


http://img695.imageshack.us/img695/797/lidlo.jpgVijf personeelsleden van het Lidl-warenhuis in Libramont zijn deze week ontslagen wegens een zware fout, schrijft de krant l'Avenir vandaag. Ze namen in augustus producten mee die anders weggegooid zouden worden wegens een panne van de koelkasten. De personeelsleden hadden de toestemming van een verantwoordelijke gekregen om de producten mee naar huis te nemen.
 
"Een verantwoordelijke van de winkel had gezegd dat we ons mochten bedienen omdat de producten toch weggegooid zouden worden. Zelf heb ik twee pizza's meegenomen", aldus een personeelslid met tien jaar dienst.
 
Vorige week donderdag werd de vrouw voor 72 uur geschorst en werd ze verzocht om de winkel te verlaten en niet meer terug te komen. Dinsdag werd ze ontslagen wegens zware fout. De directie van Lidl geeft geen commentaar, aldus l'Avenir.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cyndi Lauper - Just Your Fool

Cyndi Lauper - Just Your Fool

Klik op de foto om haar te beluisteren


Cynthia Ann Stephanie Lauper (New York, 22 juni 1953) is een Amerikaans zangeres en actrice.

Cyndi Lauper werd in 1985 wereldberoemd met Girls just want to have fun.  Time After Time (1984), The Goonies 'R' Good Enough (1985) en True Colors (1986). Na jaren van weinig succes is haar nieuwe album, Memphis blues, een onverwachte hit in de VS.
» Reageer (0)
03-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een schone huid is vatbaarder voor infecties

Een schone huid is vatbaarder voor infecties


http://img4.imageshack.us/img4/4367/bad1p.jpgEen té schone huid maakt ons veel vatbaarder voor infecties. De reden is duidelijk: de triljoenen bacteriën op onze huid worden te vaak weggewassen, waardoor ze ons niet meer kunnen beschermen.


Het gekke is dat als deze bacteriën zich in onze huid zouden bevinden, ze ons net een infectie zouden geven. Maar zolang ze zich aan de oppervlakte bevinden, schakelen ze andere bacteriën die willen binnendringen uit.


Ook uitslag, blauwe plekken en oppervlakkige wonden herstellen niet meer zo snel als vroeger. De bacteriën schakelen verzachten namelijk de reactie van het immuunsysteem, die als natuurlijke reactie de huid rond de wonde doet opzwellen.


Dat de moderne mens eigenlijk té proper is, is geen nieuws. We wassen ons te vaak, met te veel zeep. De vloeren zijn te schoon, de lakens te steriel, onze dingen te proper. Het maakt dat allergieën en huidaandoeningen als eczema veel vaker voorkomen, omdat er niet genoeg antistoffen worden opgebouwd door blootstelling aan insecten en vuiligheid.


Een nieuwe Amerikaanse studie bevestigt dat nu nog maar eens in een publicatie in het vakblad Nature Medicine. "De bacteriën op onze huid zijn eigenlijk goed voor ons", besluit professor Richard Gallo. Wat dan het 'goede evenwicht' is, hoe vaak 'mogen' we ons wassen en de keukenvloer schrobben, blijft onduidelijk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adembenemend noorderlicht valt over IJsland

Adembenemend noorderlicht valt over IJsland


http://img269.imageshack.us/img269/9528/noorderlicht.jpg
Foto Kristján Unnar Kristjansson


Amateurfotograaf Kristján Unnar Kristjansson is een specialist in het fotograferen van het spectaculaire noorderlicht. En dat zie je! Geniet mee van dit adembenemdende lichtspel boven IJsland.


Het noorderlicht of aurora borealis - genoemd naar de Romeinse godin Aurora (dageraad) en het Griekse woord 'boreas' (wind) - is vooral zichtbaar in de poolgebieden en wordt meestal 's nachts waargenomen. Het kleurt de noordelijke horizon groenachtig of met een rode gloed.


Kristján Unnar Kristjansson maakte de voorbije negen jaar het zo prachtig mogelijk vastleggen van het noorderlicht tot zijn missie. De 31-jarige fotograaf zegt dat hij vaak op zoek gaat naar afgelegen plekken waar er geen lichtpollutie is om het beste shot te verkrijgen. Dat betekent dat hij soms 10 tot 15.000 kilometer moet omrijden voor het perfecte plaatje. Maar dat loont dan ook de moeite.


"De ervaring valt met geen woorden te beschrijven", zegt hij in de Telegraph. "Ook al heb ik het nu al vaak gezien, ik ben nog altijd helemaal van mijn melk als het verschijnt." Technisch gezien is het ook geen makkelijke karwei en er is, volgens Kristjansson, ook veel geluk mee gemoeid. "Maar geen enkel ander natuurfenomeen kan hieraan tippen. Ik raad iedereen aaan om IJsland, Noorwegen, Groenland of Alaska te bezoeken, alleen al voor het noorderlicht."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijzinnigen willen ook euthanasie voor jongeren

Vrijzinnigen willen ook euthanasie voor jongerenDe Humanistische-Vrijzinnige Vereniging (HVV) vraagt dat het recht op euthanasie wordt uitgebreid naar dementerenden en minderjarigen. Daarnaast willen ze dat hulp bij zelfdoding ingeschreven wordt in de euthanasiewet en moet er een doorverwijsplicht komen voor artsen die een verzoek tot euthanasie weigeren. In Antwerpen zetten ze vanavond hun eis kracht bij tijdens een film- en debatavond en de start van een nationale petitie.


"Sinds 2002 heeft België een euthanasiewet, die euthanasie mogelijk maakt bij ondraaglijk lichamelijk en geestelijk lijden dat veroorzaakt wordt door een onomkeerbare ziekte of ongeval", zegt Jancinta De Roeck, directeur HVV. "Een voorafgaandelijke wilsverklaring geeft de mogelijkheid om euthanasie te vragen indien je zelf je wil niet meer kan uiten. Helaas is deze vorm van niet meer bewust zijn door de wet beperkt tot een onomkeerbare coma.
 

Dementie, Alzheimer en onomkeerbare hersenaandoeningen vallen dus buiten de wet. Ook minderjarigen kunnen niet om euthanasie vragen. "Via een petitie willen we er bij alle federale politici op aandringen dat de euthanasiewet tijdens de volgende legislatuur uitgebreid en verfijnd wordt."
 

Daarnaast vindt HVV de tijdslimiet van vijf jaar op de wilsverklaring overbodig. "De wilsverklaring is ten allen tijde herroepbaar. Door die limiet werk je vergetelheid om ze te verlengen alleen maar in de hand. Tot slot vragen we dat er strenger wordt toegezien dat ziekenhuizen, die met overheidsgeld werken, de toepassing van de euthanasiewet niet in de weg staan", besluit De Roeck.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mailen naar dode is het nieuwe rouwen

"Mailen naar dode is het nieuwe rouwen"

Mailen naar een dierbare overledene is een nieuwe vorm van rouwen, net als het oprichten van een speciale webpagina. Steeds vaker staat in overlijdensadvertenties ook een webadres vermeld, waarop belangstellenden nog iets tegen de dode kunnen zeggen en waar ze hun condoleance kunnen achterlaten.

"Het is een moderne vorm van voorouderverering", zegt antropoloog Eric Venbrux, wetenschappelijk directeur van het Centrum voor Thanatologie van de Radboud Universiteit in het Nederlandse Nijmegen. Volgens Venbrux raakt een interactieve vorm van gedenken steeds meer in de mode.
» Reageer (0)
02-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote beslissing voor de boeg? Slaap er eens over

Grote beslissing voor de boeg? Slaap er eens over


http://img180.imageshack.us/img180/7624/slapen8.jpg


Het advies om er een nachtje over te slapen als je voor een moeilijke of grote beslissing staat, blijkt niet uit de lucht gegrepen. Je hersenen afleiden van het probleem of de keuze is om bij de juiste beslissing uit te komen. De hersenen zouden dit proces onbewust sturen.


Dat concluceert de Nederlander Maarten Bos uit zin doctoraatsonderzoek aan de Radboud Universiteit Nijmegen.


Bos liet een twee groep studenten kiezen uit vier (denkbeeldige) auto's, die elk 12 specifieke kenmerken hadden. Slecht twee van de auto's waren zuinig en lagen goed op de weg. De studenten kregen de tijd om over elke auto te lezen. Een groep werd gevraagd om onmiddellijk een beslissing te nemen, de andere groep werd een vijftal minuutjes afgeleid voor ze om een keuze werd gevraagd.


Over het algemeen maakte de tweede groep betere beslissingen dan de eerste. De verklaring zou zijn dat hun hersenen voldoende tijd hadden gekregen om alle voor- en nadelen af te wegen, waardoor ze een meer gegronde keuze konden maken. "Onze respondenten sliepen niet letterlijk voor ze een beslissing maakten, maar het nut van een mentale rustperiode is duidelijk. Je krijgt gewoon de tijd om de hoofd- en de bijzaken te scheiden", concludeert Bos.
 

Interessant detail: beslissingen neem je ook beter met een volle dan met een lege maag.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikste Britse tiener komt jaar na dieetkuur 100 kilo bij

Dikste Britse tiener komt jaar na dieetkuur 100 kilo bij


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/2/13/12/media_xl_3928917.jpg?20101102180201


Een Brits meisje heeft na een jaar haar titel van dikste Britse tiener heroverd. Georgia Davis leverde vorig jaar een opvallende prestatie door op een Amerikaans dieetkamp bijna de helft van haar gewicht te verliezen. Een jaar later is ze echter opnieuw honderd kilo bijgekomen.


Ongeveer honderd kilo was tiener Georgia Davis vorig jaar afgevallen. Op 17-jarige leeftijd heeft ze haar kroon van dikste Britse tiener helaas weer stevig in handen. In zestien maanden tijd kwam ze die volledige honderd kilo weer vlot bij. Ze weegt nu 215 kilo. Dat is zelfs een paar kilo meer dan toen ze aan haar dieetkuur in de Wellspring Academy van North Carolina begon.


Na haar enorme gewichtverlies herviel Davis al snel weer in haar oude gewoonten. Ze begon op jonge leeftijd overdadig te eten na de dood van haar vader. "Ik eet om me beter te voelen en daarna voel ik me slecht en eet ik nog meer", legt ze uit in de Daily Mail. In augustus 2008 vertelde de dokter haar dat ze dringend ruim 120 kilo moest vermageren of ze zou door haar overgewicht sterven.


In de VS werd Davis door psychologen en trainers gevolgd. Dagelijks moest ze 10.000 stappen afleggen en zo slaagde ze erin te vermageren. Na haar kuur woog ze nog 114 kilo en was ze verlost van haar diabetes. In de zomer van vorig jaar keerde ze naar Groot-Brittannië terug om voor haar zieke moeder te zorgen. Ze was toen heel optimistisch over haar toekomst en beloofde zelfs op eigen houtje nog eens ruim 40 kilo te vermageren.


Het liep echter helemaal mis voor Georgia. Artsen winden er geen doekjes om. Op haar 'magerste' punt had ze een levensverwachting van ongeveer 80 jaar. Op dit ogenblik zou de tiener nog voor haar twintigste sterven. Georgia vraagt om professionele hulp en zegt dat haar eetverslaving vergelijkbaar is met een verslaving aan drugs of alcohol. "Ik weet dat ik me opnieuw dood aan het eten ben, maar ik kan er momenteel gewoon niets aan doen", zegt ze.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flamingo gebruikt make-up om mooie roze kleur te krijgen

Flamingo gebruikt make-up om mooie roze kleur te krijgenEen flamingo heeft ook cosmetische producten nodig om er goed uit te zien. Met speciale pigmenten onderhouden ze de roze kleur van hun veren.

De flamingo beschikt over speciale klieren die pigmenten aanmaken. Die smeren ze over hun veren in, waardoor ze roos blijven. Wetenschappers ontdekten dit schoonheidsproduct bij flamingo's in het zuiden van Spanje, meldt BBC. De pigmenten zitten in een soort olie die de flamingo met klieren afscheidt. Daarop smeren ze het goedje over hun volledige lichaam in.

De flamingo's gebruiken de pigmenten op het ogenblik dat ze er op hun best willen uitzien. Het vraagt immers tijd en energie om de pigmenten aan te maken en dus kunnen we veronderstellen dat een kleurrijke flamingo een gezond dier is. Zonder deze make-up zou de kleur van een flamingo al na enkele dagen verbleken.

Vooral vrouwtjes zijn veel met hun uiterlijk bezig. Mannetjes associëren de kleur immers met de kwaliteit van hun partner. Met een roze flamingo hebben ze dus meer kans op jongen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kussende Spaanse homo's plannen 'flashmob' voor paus

Kussende Spaanse homo's plannen 'flashmob' voor pausHomoactivisten hebben plannen voor een opvallend protest wanneer paus Benedictus XVI komend weekend Barcelona bezoekt. In een zogenaamde 'flashmob' willen ze zoveel mogelijk kussende homo's en lesbiennes verzamelen om de ogen van de religieuze leider open te trekken.

De kusmanifestatie moet plaatsvinden als de paus arriveert bij de Sagrada Familia in Barcelona, tijdens zijn tweedaags bezoek aan de Spaanse stad komende zaterdag en zondag. Volgens de organisatie zal de actie 'enkele honderden' deelnemers lokken die simultaan aan het tongzoenen zullen slaan.

De actie, die opgezet werd uit protest tegen de intolerante houding van de Kerk tegenover andersgeaarden, zal hooguit enkele minuten duren. Bedoeling is dat de deelnemers vervolgens weer vertrekken alsof er niks gebeurd is, en een wellicht verbouwereerde Benedictus XVI achterlaten.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verscheurende keuze van babyzeehond: zwemmen of bij mama blijven?

Verscheurende keuze van babyzeehond: zwemmen of bij mama blijven?


http://img408.imageshack.us/img408/2766/zeehond.jpg


De dierenwereld kan soms hard zijn, zelfs voor jonge zeehondjes. Zo moeten de dieren kort na hun geboorte al een verscheurende keuze maken: aan land blijven en dikker worden of in zee duiken en leren zwemmen. Voor de zeehondjes een dilemma op leven en dood.


Babyzeehonden lijken een zorgeloos leven te lijden: onder moeders schoot in een zeebriesje naar de golven kijken. Maar niets is minder waar, zo bewijst een team van BBC met behulp van speciale webcams. Ze volgen een groep grijze zeehonden op de kust van Schotland.


Zeehonden komen wereldwijd aan de kusten van de noordelijke Atlantische Oceaan voor, alsook in de Baltische Zee. Vrouwelijke zeehonden komen ieder jaar naar dezelfde broedplaatsen. Zeehondjes moeten al vlug de keuze maken of ze bij mama blijven dan wel in het water duiken. Dat werd ontdekt bij een groep zeehonden aan de Noorse kust.


De zeehondjes worden geboren met een witte vacht en voeden zich gedurende vijftien dagen met de melk van hun moeder. Nadien vasten ze één tot vier weken lang, terwijl ze hun energie uit hun lichaamsvet halen. Maar in de Noorse kolonie vertonen de zeehondjes een ander gedrag. Veertig procent blijft aan de kust, terwijl de overige zestig procent het avontuur opzoekt.


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/13/15/8/media_l_3928358.jpg?20101102111432


De avontuurlijke zeehondjes leren nog tijdens hun voedingsperiode zwemmen en leggen soms tot twaalf kilometer af. Maar deze zeehondjes nemen wel een groot risico. Veel jongen sterven van de honger en dus is het gevaarlijk om de moeder te verlaten. In het water ligt de temperatuur ook veel lager en soms verliezen ze ook alle contact met hun ouders.


Omgekeerd nemen zeehondjes echter ook een risico door bij hun moeder te blijven. Als de zeehonden niet snel leren zwemmen, dreigen ze niet in staat te zijn om voedsel te zoeken tijdens hun eerste levensjaar. Een verscheurende keuze die de toekomst van het dier en zelfs van een hele groep kan bepalen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Imago Engelse keuken zit in de lift

Imago Engelse keuken zit in de lift


http://img89.imageshack.us/img89/2073/engelsontbijt.jpg


Fransen zijn keukenprinsen, Engelsen kunnen niet koken: een huizenhoog cliché dat vele jaren lang standhield. Het negatieve beeld van de Engelse keuken is echter aan het verdwijnen, zo wijst een recent onderzoek uit.


Wie regelmatig eens scones, crumble, uitgebreide ontbijten, Jamie Oliver-creaties of Nigella Lawson-recepten op tafel zwiert, zal het beamen: de horrorverhalen over de Engelse keuken zijn op zijn zachtst gezegd overtrokken. Toch bleef het beeld van de Britse culinaire traditie als 'saai' en 'gedomineerd door fish & chips' hardnekkig bestaan.


Een internationaal onderzoek, uitgevoerd bij zo'n 26.000 respondenten, blijkt die oude clichés echter te doorbreken, zo meldt het Britse bureau voor Toerisme. De bevraging liep in 36 landen, en daarbij bleek dat Engels eten vooral in landen als Rusland, Estland en Egypte een goede reputatie geniet. Bij Engels eten denken mensen nog het vaakst aan een 'full English breakfast' met onder meer eieren, worst en bacon.


In (Zuid-)Europese landen met een eigen grote culinaire traditie blijkt de Britse keuken nog steeds geen hoge ogen te gooien. Zo houden ze onder meer in Italië, Spanje en Frankrijk nog steeds niet van de Engelse kookkunst. Ook in Japan kampen de Britten nog met een negatief imago. Die crumble-met-sashimi zal dus nog niet voor morgen zijn, en dat is misschien maar best ook.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wespspin wil enkel seks met maagd

Wespspin wil enkel seks met maagdEen mannelijke wespspin heeft één belangrijke eis bij het kiezen van een partner om te paren: het vrouwtje moet nog maagd zijn. Bij deze spinnensoort is de kans om vader te worden immers veel groter met een maagd als partner.

De grootte van het lichaam is doorgaans een belangrijke factor bij spinnen, aangezien grote vrouwtjes meer eitjes kunnen produceren. Bij de wespspin ligt de kans op succes echter drie keer hoger als het mannetje paart met een maagdelijk vrouwtje. Dat ontdekten wetenschappers van de Universiteit van Hamburg.


De voorkeur voor maagden heeft bij wespspinnen nog een andere reden. Zo laten mannetjes na de paring één van hun twee genitaliën achter in het lichaam van het vrouwtje. Dat maakt het dus moeilijker om een vrouwtje dat geen maagd meer is te bevruchten.


Maar het leven van de mannelijke wespspin is toch niet zo rooskleurig als het lijkt. Na de paring worden de mannetjes immers doorgaans opgegeten door het grotere en sterkere vrouwtje. En zelfs als de mannetjes ontsnappen kunnen ze nog hooguit één keer paren, omdat ze slechts één van hun twee genitaliën overhouden. Het seksleven van de wespspin is dus van korte duur...
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liza Minnelli - Cabaret

Liza Minnelli - Cabaret

Klik op de foto om haar te beluisteren


Liza May Minnelli (Los Angeles, Californië, 12 maart 1946) is een Amerikaans actrice en zangeres. Ze won een Oscar voor haar rol in de film Cabaret.
Liza Minnelli is de dochter van de uiterst populaire actrice Judy Garland uit haar tweede huwelijk met de Italiaanse filmregisseur Vincente Minnelli. Haar halfzus, dochter uit haar moeders derde huwelijk, is zangeres Lorna Luft. Minnelli's ouders scheidden toen ze vijf jaar oud was. Ze groeide letterlijk op in de showbusiness, aangezien haar ouders haar overal mee naartoe namen in hun hectische leven. Gedurende haar jeugd ging ze regelmatig op wereldtournee met haar moeder of was ze in de filmstudio met haar vader.

In 1949 maakte ze haar filmdebuut, in de laatste scène van In the Good Old Summertime, een musical met haar moeder en Van Johnson in de hoofdrollen. Ze was tijdens de opname van de scène nog geen twee jaar oud. Ze zou als kind nog regelmatig te zien zijn op de televisie.

In 1963 trad ze op in de off-Broadway musical Best Foot Forward. In 1964 trad ze op 18-jarige leeftijd samen met haar moeder op in het London Palladium, wat haar grote doorbraak naar het publiek betekende. Een jaar later speelde ze in Flora, the Red Menace, haar eerste samenwerking met John Kander en Fred Ebb. Ze kreeg hiervoor een Tony Award, de jongste actrice die deze prijs heeft mogen ontvangen.

In 1969 speelde ze in de film The Sterile Cuckoo, haar eerste hoofdrol in een film. Ze kreeg hiervoor haar eerste Oscarnominatie. In 1973 kreeg ze een Oscar voor Beste Actrice voor haar optreden als Sally Bowles in de musical Cabaret van Bob Fosse. Ze maakte meerdere tv-specials, waarvan ze voor Liza with a Z uit 1972 een Emmy Award won. Minnelli was een regelmatige gast in de trendy discotheek Studio 54.

Haar filmcarrière kende na Cabaret weinig hoogtepunten. In 1977 speelde ze in de musical New York, New York van Martin Scorsese tegenover Robert De Niro. De film trok echter te weinig publiek en wordt als een flop beschouwd. De titelsong Theme from New York, New York, eerst gezongen door Minnelli, zou in de uitvoering van Frank Sinatra een grote hit worden. Haar grootste filmsucces na Cabaret haalde ze in 1981, naast Dudley Moore in de komedie Arthur.

Ze ging zich in latere jaren meer richten op toneeloptredens en haar zangcarrière. Scorsese regisseerde haar in 1977 opnieuw in de Broadway-musical The Act, waarvoor ze haar derde Tony Award zou krijgen. Ze trad ook onder andere op met Sinatra en Sammy Davis Jr. In de jaren tachtig kreeg ze te kampen met drugsverslavingen en een zwakke gezondheid. Hierdoor heeft ze meerdere operaties gehad, onder andere aan haar heupen en knieën, en heeft ze in afkickklinieken gezeten.

In 1989 maakte Minnelli een uitstapje naar de popmuziek. Voor het album Results schakelde ze hulp van het Britse popduo Pet Shop Boys in. De eerste single, Losing My Mind, is een internationale hit. Op het album staat ook een cover van Twist In My Sobriety, oorspronkelijk van Tanita Tikaram. Dit nummer is een duidelijke verwijzing naar verslavingen die Minnelli op dat moment achter de rug had.

In 2007 werkte Minnelli samen met de band My Chemical Romance, ze heeft een kleine rol in het liedje Mama.

In 2010 is Minnelli te zien in de film Sex & the city 2. Zij trouwt hierin een homo-paar en treedt op met het nummer "single ladies", oorspronkelijk uitgevoerd door Beyoncé.

Minnelli is vier keer getrouwd geweest, met zanger Peter Allen (3 maart 1967 - 24 juni 1974), filmproducent Jack Haley jr. (15 september 1974 - 1979), beeldhouwer Mark Gero (4 december 1979 - 1992) en concertpromoter David Gest (16 maart 2002 - 24 juli 2003). Op haar huwelijk met Gest waren onder andere Michael Jackson en Elizabeth Taylor te gast. Ook zou ze relaties hebben gehad met o.a. Peter Sellers en Desi Arnaz jr.

Minnelli is waarschijnlijk de enige Oscarwinnares van wie beide ouders ook Oscarwinnaars zijn. Ze is ook een van de weinige personen met de Triple Crown of Acting (het winnen van de drie belangrijkste acteerprijzen, Tony (voor theater), Emmy (voor tv) en Oscar (voor film)) en een van de weinige die de vier belangrijkste entertainmentprijzen (Oscar, Tony, Emmy en Grammy) gekregen hebben. Aan de andere kant is ze ook samen met Faye Dunaway, Sandra Bullock en Halle Berry een van de vier actrices die zowel de Oscar voor Beste Actrice als de Razzie voor Slechtste Actrice hebben gekregen. Hieronder volgt een lijst van de belangrijkste prijzen waar ze voor genomineerd is geweest (gewonnen prijzen zijn vetgedrukt).
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenbeul ketent hond tien jaar vast aan radiator

Dierenbeul ketent hond tien jaar vast aan radiator

In Nederland is een gruwelijk geval van dierenmishandeling aan het licht gekomen: een man uit Aalten heeft bekend zijn hond tien jaar lang vast te hebben geketend aan een verwarmingsradiator. Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) trof het teefje, van rond de tien jaar, onder erbarmelijke omstandigheden aan. Het graatmagere dier lag in haar eigen urine en zat onder de doorligplekken. De hond had een vieze huid en verschillende gezwellen. Dat schrijft De Telegraaf.

De dierenbeul heeft een proces-verbaal gekregen en heeft inmiddels afstand gedaan van de hond. De kruising tussen een Labrador en een Argentijnse dog is ondergebracht bij Stichting Het Afdankertje om op krachten te komen. Een medewerker van het asiel: "Het schijnt dat ze Bianca heette, maar wij noemen haar Diva. Het wordt straks een knappe oude dame."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne herfstdag


De dikke mist houdt ze gevangen
die zoete vochtige geuren
van de gestorven bladeren
met hun roestige kleuren.
De eens zo groene bomen
verliezen hun waaiende kruinen.
De naakte takken, winterklaar
rusten in moe gebloeide tuinen.
Enkele roodbruine bladeren,
laten zich met de wind vervoeren.
Ze hebben hun taak vervuld
en zijn dankbaar
voor hun korte leven
» Reageer (0)
01-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent in wereldwijde top-10 te bezoeken steden in 2011

Gent in wereldwijde top-10 te bezoeken steden in 2011


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/8/3/7/media_xl_3927802.jpg?20101101144922


De stad Gent is door Lonely Planet opgenomen in de top-10 van te bezoeken steden voor 2011. De Arteveldestad is volgens de wereldberoemde reisgids "Europa's best bewaarde geheim" en staat wereldwijd op de zevende plaats, na onder meer New York, Tel Aviv en Wellington.


De reisgids 'Best in Travel 2011' van Lonely Planet selecteert de tien streken, landen en steden die je moet gezien hebben volgend jaar. Gent werd voor het eerst opgenomen en is een van de kleinste steden in de lijst, zegt woordvoerder Tony Hall.
 

Naast Gent worden ook New York City, Tanger, Tel Aviv, Wellington, Valencia, Iquitos, Delhi, Newcastle in Australië en Chiang Mai genoemd.
 

"Het lijkt of de Belgen vergaten om iedereen te vertellen over Gent. Toeristen haasten zich om Brussel, Brugge en Antwerpen te bezoeken, maar Gent met zijn historische centrum laten ze links liggen. Het is Europa's best bewaarde geheim." Ook de grote studentenpopulatie en de Gentse Feesten vallen in de smaak bij de uitgevers van Lonely Planet.
 

Het is de zesde keer dat Lonely Planet een rangschikking maakt van te bezoeken steden. Een opname in de lijst zorgt voor extra aandacht en mogelijk extra bezoekers voor Gent.


Lonely Planet wordt alvast gesteund door de Amerikaanse nieuwszender CNN die Gent verkiest boven Antwerpen en Brugge, en door de ruim 61.000 Facebookfans en 28.575 fans die de fiere stede ook nog eens de mooiste stad van België noemen.  Ter vergelijking Brugge en Antwerpen lokken respectievelijk 17.000 en 35.000 fans. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Van Eyck tot Dürer 1430-1530

 Van Eyck tot Dürer 1430-1530


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Van-Eyck-tot-Drer.jpg?t=1288612335


In het Groeningemuseum in Brugge loopt de prestigieuze tentoonstelling Van Eyck tot Dürer. De tentoonstelling past in het stadsfestival Brugge Centraal

Om de vijf jaar pakt Brugge uit met een groot stadsfestival dat Brugge als cultuurstad op de kaart zet. De cultuurhistorische tentoonstelling Van Eyck tot Dürer belicht de artistieke wisselwerking die er in de 15de eeuw was tussen de Lage Landen en Centraal en Oost-Europa. Er zijn topwerken verzameld uit musea, kerken, kloosters en privé-collecties uit heel Europa en Amerika.


Van Eyck tot Dürer loopt tot eind januari in het Groeningemuseum in Brugge.

 Iedere dag open van 9.30 tot 18 uur gesloten op maandag

Basistarief 11 euro, gratis voor Bruggelingen
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het automerk Pontiac is niet meer

Het automerk Pontiac is niet meer


http://img695.imageshack.us/img695/6668/pontiac1958.jpg


Het automerk Pontiac is niet meer. Na 84 jaar is de hit uit de jaren 60 niet meer levensvatbaar.

Het noodlijdende Pontiac werd vorig jaar al door General Motors terminaal verklaard. Zondag liep het contract tussen GM en de Pontiac-dealers af en het wordt niet meer verlengd, zo was al langer geweten.

Pontiac, in het leven geroepen in 1926, ging al bijna een keer eerder failliet. In de jaren 50 was de verkoop te laag. Maar door het merk te verbinden aan autoracing kwam het er weer helemaal bovenop. Op zijn hoogtepunt in 1968, toen bijna een miljoen exemplaren van de band rolden, doken de vinnige wagens voortdurend op in Hollywoodfilms. Het bekendste Pontiacmodel was de GTO, de 'Gran Turismo Omologato', een kleine wagen met een sterke V8-motor.

Tegen het einde van de jaren 80 koos het merk opnieuw een andere weg: het ruilde zijn sportieve imago voor de meer klassieke uitstraling van andere GM-auto's. Maar die zet luidde de definitieve ondergang in.

In 2008 werden slechts 267.000 Pontiacs verkocht, minder dan een derde van zijn hoogtepunt in 1968. In mei van dit jaar is de laatste Pontiac gemaakt. (br.Het Nieuwsblad)
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!