NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


19-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkers nemen krokodil van 3,2 meter mee naar huis

Makkers nemen krokodil van 3,2 meter mee naar huisWat doe je als je een potentieel dodelijke, ruim drie meter lange krokodil aantreft in een populaire zwemplaats? Dan neem je dat beest toch gewoon mee naar huis, zeker! Toch als je een Australische twintiger bent, en van geen kleintje vervaard.


Twee vrienden uit Oenpeli, in het Australische Northern Territory, troffen woensdag een krokodil aan in een vaak gebruikte zwemvijver, en oordeelden dat het te gevaarlijk was om de potentiële killer daar zomaar te laten rondzwerven.


"Veel jongeren gaan daar zwemmen, en je ziet er ook vaak gezinnen", zegt een politieman uit de regio. "Maar omdat het te laat was om nog iemand te bellen om het dier op te halen, besloten die twee jongens om de croc zelf te vangen en in de laadbak van hun lichte vrachtwagen te gooien."


De twee namen de gigant mee naar het huis van hun oom, en besloten om het beest 's nachts in de voortuin onder te brengen. Daar werd ze de volgende ochtend aangetroffen door een zeer verbaasde politiepatrouille. "De krokodil was groter dan we dachten", zegt een van de opgetrommelde dienders. "We hadden vijf man nodig om ze in onze wagen te laden: wij, de jongens die de croc vonden en een ranger. Sterk dat ze het dier de avond voordien met maar twee man hebben verplaatst."


De krokodil werd vervolgens naar de East Alligator-rivier gebracht, waar ze werd vrijgelaten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pester krijgt 250.000 euro schadevergoeding na ontslag

Pester krijgt 250.000 euro schadevergoeding na ontslag


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/11/15/1/media_xl_3946786.jpg?20101118080046


Drie mannen die Daniël M. pestten en folterden in het bedrijf MACtac, hebben na hun ontslag een forse schadevergoeding bekomen bij de arbeidsrechter. De rechter vond de ontslagen onrechtmatig, en kende een vakbondsman zelfs een schadevergoeding van 250.000 euro toe, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

In 2008, nadat de nieuwe directie van MACtac de beelden van de pesterijen te zien kreeg, ontsloeg ze drie daders op staande voet. Een van hen, Lucien J., lid van de christelijke vakbond CSC en beschermd omdat hij op de lijst van de sociale verkiezingen stond, stapte met de steun van de vakbond naar de rechter.
 
In eerste aanleg kreeg hij ongelijk, maar in beroep werd de man in het gelijk gesteld. De arbeidsrechter vond de extreme folteringen, die op de beelden te zien waren, geen dwingende reden voor ontslag. MACtac weigerde om hem terug in dienst te nemen en moest 250.000 euro schadevergoeding betalen.

De twee andere daders stapten daarna met steun van de socialistische vakbond FGTB eveneens naar de rechter en kregen elk een lagere, maar toch nog royale ontslagvergoeding.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer plasvriendelijke horeca en winkels voor Gentse dames

Meer plasvriendelijke horeca en winkels voor Gentse dames


http://img594.imageshack.us/img594/8633/wcmb.jpgDe stad Gent wil horecazaken motiveren om hun sanitair voor vrouwen gratis open te stellen. In het kader van de Wereldtoiletdag ondertekende Gent een samenwerkingsakkoord met de 'Plasactiegroep'.

Op de wekelijkse persconferentie werd het protocol ludiek op een wc-rol ondertekend. "Gent heeft met bijna honderd toiletten een ruim aanbod aan publiek sanitair in parken, openbare gebouwen, musea en sportcentra", aldus schepenen Mathias De Clercq (Open vld) en Martine De Regge (sp.a). "Maar we kunnen onmogelijk op elke straathoek openbaar sanitair voorzien."

Geen consumptieverplichting
In 2007 vond al een proefproject plaats waarbij 26 horecazaken een sticker 'Laat haar zitten' aan het raam van hun zaak hingen. Dat betekende dat vrouwen er zonder consumptieverplichting naar het toilet kunnen. Dat project wordt nu structureel aangepakt en uitgebreid voor mensen met een handicap.

Infostewards van de Dienst Economie zullen de komende weken alle horecazaken en winkels in de stad bezoeken en de zaakvoerders motiveren om hun sanitair gratis open te stellen voor vrouwen. Tien zaken tekenden ondertussen een engagementsverklaring. Een lijst van deelnemende zaken is te vinden op www.plasactie.be.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alanis Morissette - Thank You

Alanis Morissette - Thank You

Klik op de foto om haar te beluisteren

Alanis Nadine Morissette (Ottawa, 1 juni 1974) is een Canadese singer-songwriter.

Alanis Morissette wordt geboren in Ottawa, Ontario, Canada. Haar ouders zijn de Franstalige Canadees Alan Morissette en de in 1956 uit Hongarije gevluchte Georgia Feuerstein. Ze zochten een vrouwelijke variant van de naam Alan en vonden tenslotte in een krant de Griekse naam Alanis. Ze heeft een oudere broer (Chad) en een tweelingbroer (Wade).

Al met 6 jaar speelt ze piano en vanaf 9 jaar schrijft ze zelf liedjes. Twee jaar later brengt ze in eigen beheer het zelfgeschreven Fate stay with me op single uit. Begin 1986 raakt ze landelijk bekend door haar deelname aan een aantal afleveringen van het Canadese kinderprogramma You can't do that on television. Ze valt op door haar talent, en doet mee aan een talentenjacht, maar strandt in de eerste ronde, en zingt het volkslied bij belangrijke sportwedstrijden.

In 1991 komt haar eerste album, Alanis, uit, een verzameling danspopliedjes. Ze wordt wel vergeleken met Debbie Gibson en Tiffany. De eerste single, Too hot, haalt de top 10 in Canada. Het album behaalt tweemaal platina en in 1992 wint ze een Juno als meestbelovende nieuwe zangeres. Alanis wil dit album niet meer opnieuw uitgegeven zien. Het is niet meer te verkrijgen tenzij via bootlegs of wat rondcirculerende mp3's.

Haar tweede album, Now is the time, bevat ook serieuzer klinkende songs, maar wordt niet zo goed ontvangen als het eerste album. Ze verliest haar platencontract en het lijkt of haar muzikale carrière voorbij is.

Toch wil ze doorgaan met muziek maken en gaat op zoek naar samenwerking. Ze verhuist naar Toronto en ontmoet daar een aantal songschrijvers, zonder resultaat. Daarna beproeft ze haar geluk in Los Angeles. Uiteindelijk klikt het met producer Glen Ballard, die eerder werkte met onder andere Quincy Jones, Kiki Dee, Paula Abdul en Wilson Phillips. Ze beginnen direct te schrijven, met als resultaat een aantal songs met openhartige, zeer persoonlijke teksten, onder andere over haar voorbije relaties, die elk in één dag geschreven en opgenomen worden. Hiermee gaat ze een aantal platenmaatschappijen af. Ze tekent tenslotte bij Madonna's nieuwe label Maverick, waar ze (naast Madonna zelf) de eerste belangrijke artiest wordt. Voor het uit te brengen album weet ze de ongewoon hoge gage van $1,50 per verkocht exemplaar te bedingen.

Dit derde album, Jagged little pill, zorgt in 1995 voor wereldwijde bekendheid. Door haar alternatieve geluid en zelfbewuste songteksten is zij al spoedig een voorbeeld voor veel vrouwelijke navolgers. Dankzij zes succesvolle singles (You oughta know, Hand in my pocket, All I really want, Ironic, You learn, Head over feet) wordt het met een verkoop van meer dan 30 miljoen exemplaren (bron: www.maverick.com) het succesvolste album van de jaren 90. Van de zes Grammy Award-nominaties wint ze er vier (album van het jaar, beste vrouwelijke zangprestatie, beste rocksong (You oughta know), en beste rockalbum). In Nederland haalt het album de eerste plaats in de verkooplijsten na een succesvol, live uitgezonden optreden op Pinkpop in mei 1996. De video Jagged little pill live levert haar in 1997 een vijfde Grammy Award op. Na een vermoeiende concerttour van anderhalf jaar is ze niet meer van plan nog een album te maken.

Ze maakt een rugzaktocht door India en daar vindt ze toch inspiratie voor een nieuw album, Supposed former infatuation junkie (1998), veelzijdiger en nog persoonlijker dan het voorgaande. Ook dit album wordt een succes: zo'n 7 miljoen exemplaren gaan over de toonbank. Dankzij haar alleen op de soundtrack van de film City of angels verschenen song Uninvited wordt ook deze goed verkocht. De song levert haar datzelfde jaar twee Grammy Awards op.

In 1999 maakt ze een van de succesvolste albums uit de MTV Unplugged-reeks, en speelt ze een kleine maar verrassende rol als God in de film Dogma van Kevin Smith. Op de soundtrack haar song Still.

Het album Under rug swept volgt in 2001. Na dit album brengt Alanis ook een dvd met bijbehorende cd uit, Feast On Scraps met 8 nieuwe songs die Under Rug Swept niet gehaald hadden.

In 2004 komt het album So-Called Chaos uit. Het toont een heel andere Alanis dan vroeger. Haar liedjes klinken zeemzoet en gelukkiger, haar lange haren heeft ze afgeknipt en het lijkt alsof ze voor de eerste keer oprecht lacht. Zelf beweert ze dat dit komt door haar relatie met de 2 jaar jongere acteur Ryan Reynolds. Alanis leerde Ryan kennen in 2002 op het verjaardagsfeest van Drew Barrymore en verloofde zich met hem in 2003.

2005 is een druk jaar voor Alanis. Niet alleen brengt ze een akoestische versie van haar hitalbum Jagged Little Pill uit, ter ere van zijn 10-jarig bestaan, ook brengt ze op het einde van het jaar voor het eerst in haar carrière een compilatieplaat uit. Het album krijgt de naam The Collection en als single koos ze om voor het eerst een cover op te nemen, Crazy van Seal. Het album bevat haar grootste hits en enkele van haar persoonlijke favorieten. Alanis schrijft voor de derde keer een soundtrack. Dit keer voor de film The Chronicles Of Narnia. De song krijgt de naam Wunderkind en levert Alanis een goldenglobe-nominatie op.

In 2006 deelt Alanis mee dat ze bezig is met het schrijven van een autobiografie en een nieuw album. Haar relatie met Ryan kende volgens de pers een korte breuk, waarna Alanis en Ryan weer samenkwamen. Dit gerucht werd echter niet bevestigd door de twee sterren.

In 2008 trad Alanis met haar band op op het Pinkpopfestival en op de Lokerse Feesten. In dat jaar kwam ook haar nieuwe album Flavors of Entanglement uit. De eerste single die wordt uitgebracht is Underneath.

» Reageer (0)
18-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw spendeert 300 uur aan voorbereiding feestdagen

Vrouw spendeert 300 uur aan voorbereiding feestdagen


http://img696.imageshack.us/img696/6885/kerstinkopen.jpgVrouwen spenderen gemiddeld 300 uur, of het equivalent van 38 werkdagen, aan de voorbereiding van de feestdagen, dat suggereert Brits onderzoek althans.

Research
Meer dan een derde van de voorbereidingen voor Kerstmis en Nieuwjaar gaat naar het vinden van de perfecte geschenken voor partners, familie en vrienden. Vrouwen geven hierbij het meeste geld uit aan hun partner: gemiddeld 148 euro, 128 euro aan familieleden en 104,5 euro aan vrienden.  Twee derde van de dames krijgt het liefst kledij voor Kerstmis, 59 procent van de mannen vraagt een gameconsole. 32 procent van de kerstcadeautjes zal bestaan uit kledij, 18 procent zal chocolade zijn, 17 procent gadgets. De enquête ondervroeg meer dan 3.000 Britse vrouwen.

Op tijd
De gemiddelde Britse vrouw begint haar research van de cadeautjes, gerechten en versiering midden oktober. Tegelijkertijd begint de gemiddelde man pas te shoppen halfweg december. Vrouwen beginnen liefst zo vroeg omdat ze dan meer kans maken op de beste voedingsproducten, cadeautjes en versieringen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arbeider jarenlang gefolterd en vernederd op werk

Arbeider jarenlang gefolterd en vernederd op werkEen schokkende bewakingsvideo toont M., vastgebonden door zijn collega's. (foto: Het Laatste Nieuws/Paris Match)


Een fabrieksarbeider uit het Waalse Bergen onderging op zijn werk gedurende jaren de gruwelijkste vernederingen en martelingen. Dat meldt de gedrukte versie van Het Laatste Nieuws vandaag. Het moegetergde slachtoffer, dat zelfmoordgedachten had door de aanhoudende wandaden, is nu al 3 jaar thuis met een posttraumatisch stress-syndroom.


De collega's van M. bij het bedrijf Mactac in Soignies bleken inventief in hun folterpaktijken: ze bonden hun collega tijdens zijn nachtshift vast, sloten hem op, bespoten hem met een hogedrukreiniger of vernederden hem seksueel. Hoewel er in totaal zo'n 25 mensen aan de lawaaierige nachtelijke martelingen deelnamen, kwam er nooit een onderzoek naar de gruweldaden. Negen jaar lang gingen de onmenselijke vernederingen door.


Volgens M. begonnen de pesterijen al toen hij nog maar enkele dagen in dienst was in het bedrijf. Een verantwoordelijke van de arbeider gooide papiersnippers tussen de boterhammen van de man of smeerde zijn machine in met vet. Daarna belaagde de verantwoordelijke zijn slachtoffer ook fysiek. "Hij moest tonen aan de rest hoe hij me domineerde, liefst zo primair mogelijk", vertelt M.


Al snel liepen de pesterijen uit de hand: toen hij zich verweerde tegen zijn collega's, werden zijn spullen kapot gemaakt en deed men hem fysiek pijn. Een sterke en jonge kracht vernederde M. seksueel, onder meer door zijn penis in het gezicht van zijn slachtoffer te duwen. Steeds meer collega's van M. sloten zich bij de pesters aan. Triest dieptepunt was toen een weerloze M. in een ijzeren kooi werd opgesloten, onder talkpoeder bedolven ("Ik dacht dat ik ging stikken", zegt hij) en per vorklift naar buiten gereden. In de winterkoude werd hij vervolgens met een hogedrukreiniger schoongespoten.


Uit trots wilde de man noch in het bedrijf noch tegenover zijn gezin spreken over de feiten. Uiteindelijk kreeg M. via een collega toch een bewakingsvideo in handen die de feiten registreerde. Daarmee kon hij de gruwel bewijzen die hem jarenlang werd aangedaan. In 2002 neemt de arbeider het na een zoveelste sabotage van zijn materiaal niet meer. Hij gaat met zijn verhaal naar een verantwoordelijke en de bedrijfarts, maar die tonen zich bezorgder om de video dan om M.'s welzijn. Daarna hielden de vernederingen en martelingen op, maar tegen de daders werd niet opgetreden.


Eind 2007 was M. aan het einde van zijn Latijn: de voortdurende denigrerende opmerkingen, en de vrees dat het bedrijf een reden zocht om hem aan de deur te zetten, dreven hem tot het uiterste. De man overwoog om zelfmoord te plegen, zegt hij: "Ik ben naar huis gegaan en wilde er een eind aan maken. De koord hing al aan het plafond van de kelder, ik zag geen andere uitweg uit deze hel." Toen M. de moed vond om de feiten aan te kaarten bij zijn vrouw en dochter, heeft het gezin er alles aan gedaan om M. te steunen na de jarenlange martelgang.


Nu is M. met ziekteverlof. Drie jaar al zit de man thuis met een posttraumatisch stressyndoom dat men ook bij frontsoldaten vindt. En het lijkt er niet op dat de pijn snel zal helen. "Ik voel me gebroken en ik weet niet hoe ik er weer bovenop moet komen", luidt het. De daders zouden inmiddels ontslagen zijn, al is het markant dat dit pas gebeurd zou zijn nadat M. in ziekteverlof ging, terwijl de pesterijen dus al negen jaar bezig waren.


Het parket van Bergen was aanvankelijk niet van plan om op te treden in de zaak, omdat de feiten verjaard zouden zijn: de videobeelden dateren immers al van 2002. Onder druk van de advocaat van M., die aanvoert dat de feiten ook daarna bleven duren, beslist de rechtbank van Namen of de 25 verdachten alsnog voor de correctionele rechtbank kunnen verschijnen. Zij kunnen dan een veroordeling riskeren voor onder meer aanranding van de eerbaarheid, belaging, schuldig verzuim en vrijwillige slagen en verwondingen. Mactac is ook aangeklaagd en riskeert zware boetes.


Het parket van Bergen heeft intussen gereageerd op het dossier. De gerechtelijke instanties beklemtonen dat het slachtoffer pas in 2008 een klacht heeft ingediend, zes jaar na de laatste feiten. "De feiten zijn ernstig, maar we begrijpen niet waarom het slachtoffer tot 2008 gewacht heeft vooraleer een klacht in te dienen", aldus het parket van Bergen. "Op dat ogenblik zat de persoon in een ontslagprocedure voor de arbeidsrechtbank. De laatste feiten dateren van 2002. De feiten zijn na vijf jaar verjaard."
 

De arbeider in kwestie werd meer dan tien jaar lastiggevallen, ook fysiek. Het bedrijf had psychologische hulp aangeboden aan het slachtoffer en een overplaatsing. Vijfentwintig personeelsleden van MACtac zijn in verdenking gesteld, net als het bedrijf zelf. "Het onderzoek en de verhoren hebben twee jaar geduurd, wat normaal is gezien het aantal betrokkenen", aldus het parket.
 

De raadkamer moet zich in januari volgend jaar uitspreken over de verjaring. "Maar op burgerlijk vlak kan het slachtoffer altijd een procedure opstarten om een eventuele schadevergoeding te bekomen", besluit het parket van Bergen. (br.hln)


Wat kunnen mensen toch wreed zijn...!» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuigt een vampiervriendin jou leeg?

Zuigt een vampiervriendin jou leeg?


Courtney Cox en Jennifer Aniston.


Elke vrouw negeerde al eens bewust haar gsm wanneer die bepaalde vriendin nog maar eens belt om weer urenlang over haar relatie, moeder of carrière te zeuren, zonder dat je er ook maar één woord tussenkrijgt of dat ze naar jouw leven vraagt. Enkele tips om af te rekenen met dit soort energievretende vriendschap.


Een vampiervriendin is iemand die voortdurend over zichzelf praat, je op de meest ongelegen momenten belt om haar beklag over haar slechte relatie of falende carrière te doen zonder dat ze hier ooit iets voor terug doet of naar jouw zorgen vraagt. Als jullie iets gaan drinken of eten, betaal jij steeds de rekening, want zij is toevallig, voor de driehonderdste keer, haar portefeuille vergeten. Na uren troostten en advies geven ontdek je dan dat ze jouw raad volledig in de wind slaat en even ongelukkig zal blijven.


Dit soort vrouwen zuigt aal energie uit je en laat je volledig uitgeput achter. Zelfs celebrities zijn niet immuun voor dit probleem. Kijk maar naar Courteney Cox, ze brak onlangs met haar partner David Arquette na 11 jaar huwelijk, insiders zeggen dat haar vriendin Jennifer Aniston hier verantwoordelijk voor is. Jennifer gaf zelfs toe dat ze er misschien voor heeft gezorgd dat ze Cox afleidde van haar relatie. Een vriend: "Jennifer vraagt zich of haar eigen afhankelijkheid ervoor heeft gezorgd dat ze te veel vroeg van Courtney. Deze laatste heeft namelijk Jennifer gesteund tijdens haar breuk met Brad Pitt." De kans is zelfs groot dat Jennifer de scheiding van Cox allemaal rond zichzelf deed draaien, een vampiervriendin laat geen gelegenheid aan zich voorbijgaan om andermans crisissen te gebruiken zelf de aandacht op te eisen.


Het is heel moeilijk om zo'n energievretende vriendschap te verbreken. Vaak moet er iets bij jezelf veranderen. Want zo'n vampiervriendin heeft vaak aandacht nodig op de meest vreemde tijdstippen: 's ochtends vroeg of 's avonds laat. Ze belt dan naar de persoon waarvan ze denkt dat die zeker zullen antwoorden, onafhankelijk van het feit of het past of niet. Zorg ervoor dat je geen makkelijke prooi bent en smoor dit gedrag tijdig in de kiem. Toch pak je dit beter niet met woorden, de kans is zelfs groot dat ze je niet eens hoort, maar met daden aan.


Bij oude vriendschappen is vaak het probleem dat jullie beiden veranderd zijn. Toen jullie twintigers waren, hadden jullie waarschijnlijk tijd om elkaar op de meest onmogelijke momenten te troosten. Maar nu heb je een totaal ander leven en kan dat wel eens wat moeilijker liggen. Het beste is voor jezelf een grens te stellen en die niet te overschrijden, zodat je je niet langer laat leegzuigen door je vampiervriendin.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 man op 4 vindt seks zonder instemming geen verkrachting

Een man op vier vindt seks zonder instemming geen verkrachting

Seks met een vrouw die niet instemt, is volgens bijna een een kwart van de Britse mannen tussen 18 en 25 jaar geen verkrachting.


Een schokkende recent enquête verricht door Britse centra tegen seksueel misbruik 'The Havens'  onthulde ook dat de helft van de 1.012 ondervraagde mannen seks zou hebben met een vrouw die te dronken is om ja te zeggen tegen seks.

Vrouw = seksobject
De 25-jarige Britse Amanda Crane uit Winchester werd acht jaar geleden verkracht door haar partner. "Het is schokkerend dat er ook maar één man bestaat die het goedkeurt seks te hebben met een vrouw die te dronken of gedrogeerd om in te stemmen. Dit maakt duidelijk dat veel jongeren een vrouw als niets anders dan een seksobject zien. Deze cijfers tonen aan dat Britse heren van vandaag erg gewelddadig zijn. Seks zou alleen tussen twee volwassen personen mogen gebeuren die hun instemming hebben gegeven. Het gaat om respect voor je partner, niet om misbruik maken van het feit dat een vrouw bijna bewusteloos is door alcohol en drugs. Als ze nauwelijks in staat is te spreken, is ze duidelijk ook niet in staat om ja tegen seks te zeggen. Dat moet toch bij iedereen duidelijk zijn."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diana Krall - Cry me a river

Diana Krall - Cry me a river

Klik op de foto om haar te beluisteren


Diana Jean Krall (Nanaimo (Brits-Columbia) 16 november 1964) is een Canadese jazzzangeres en -pianiste. Ze is sinds 2003 getrouwd met de Britse zanger Elvis Costello met wie ze op 6 december 2006 een tweeling kreeg, genaamd: Dexter Henry Lorcan en Frank Harlan James.
» Reageer (0)
17-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw draagt vijf verschillende behamaten in leven

Gemiddelde vrouw draagt vijf verschillende behamaten in haar leven


http://img718.imageshack.us/img718/7828/bustehouder.jpgDe gemiddelde vrouw draagt in haar leven vier verschillende kledingmaten en vijf verschillende behamaten tijdens haar leven als gevolg van haar gewicht dat jojoot.


Een enquête bij 2.000 vrouwen toonde aan dat het gewicht van een vrouw dit dieet van 12,7 kg tot 19 kg kan schommelen. De enquête werd georganiseerd door de belangrijkste groep van klinieken gespecialiseerd in cosmetische ingrepen in het Verenigd Koninkrijk. Een derde van hun vrouwelijke patiënten zoekt een behandeling voor de effecten van gewichtstoename of -verlies.


Vooral laserbehandelingen voor striemen zijn steeds populairder, dit steeg de afgelopen maand met 60 procent. Sommige vrouwen zoeken hulp bij meer ingrijpende operaties als buik-, nek- en borstlifts tegen hangende huid door een verlies aan elasticiteit als gevolg van drastisch gewichtsverlies. Ook zoeken steeds meer mensen toevlucht tot technieken als het opvullen van de wangen met fillers en andere verjongende ingrepen.


Gezondheidsexperte Angie Best van de Harley Medical Group: "Het laatste half jaar zag ik duizenden vrouwen die gemiddeld 12 tot 19 kilo bijkwamen of kwijt speelden, wat je figuur drastisch verandert. Dit leidt tot striemen, hangende huid en verlies van stevigheid bijde  borsten. Wat een groot effect op het zelfvertrouwen en eigenbeeld heeft. Daarom kies je om te vermageren beter niet voor een crashdieet, dat leidt namelijk enkel tot meer schoonheidsproblemen." Verpleegster Bernadette Harte: "Eerder dit jaar lanceerden we de eerste laserbehandeling tegen striemen en littekens, wat deze tot 75 procent doet afnemen. We hadden op voorhand verwacht dat deze behandeling zou aanslaan."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pico slaat vriendin het ziekenhuis in

Pico slaat vriendin het ziekenhuis in

De politie is maandagavond tussenbeide moeten komen in een ruzie tussen Walter Michiels, bekend als Pico uit 'FC De Kampioenen', en zijn vriendin Sabine. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Het stel woont sinds enkele weken samen in een vakantieflat in Gingelom. Daar kregen ze erge ruzie. De politie werd gealarmeerd en trof een dronken en agressieve Michiels aan. De acteur weigerde in eerste instantie in de ziekenwagen te stappen, maar deed dat uiteindelijk toch.


Ook in het Sint-Trudoziekenhuis hield Michiels het niet rustig. Veiligheidsmensen moesten de voormalige acteur bedaren. Na een verhoor bij de lokale politie mocht Michiels terug naar huis.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook is wapen bij echtscheiding

Facebook is wapen bij echtscheiding


http://img88.imageshack.us/img88/9746/facebookmb.jpg


Een ex-partner die al maanden wacht op alimentatie, heeft de gegevens van de ex op Facebook gebruikt om aan te tonen dat ze wel degelijk kan en moet betalen. "Facebook duikt steeds meer op als bewijsmateriaal in echtscheidingen", zegt specialiste Christine Van Roy van de K.U.Leuven in Het Laatste Nieuws.

Maanden achterstallige alimentatie voor hun zoontje had Annelies B. (30) uit Koksijde. Maar op haar Facebook-pagina pronkte ze met haar nieuwe laptop of haar reisje naar Rome. Haar ex-vriend printte het allemaal uit, en legde de documenten, 18 bladzijden, neer op de rechtbank waar het door de rechter aanvaard werd als bewijsmateriaal.

"Logisch", zegt specialiste familie- en jeugdrecht Christine Van Roy (K.U.Leuven), "de dame heeft de gegevens zelf publiek gemaakt door ze op het wereldwijde internet te plaatsen. Facebook wordt steeds meer gebruikt in familierecht. Mensen die nog in een echtscheidingsprocedure zitten en op Facebook pronken met hun nieuwe relatie, moeten goed weten wat ze doen. Ze leveren zelf bewijsmateriaal van overspel. Recht op privacy moet je daarbij niet inroepen. Je hebt de gegevens immers zelf op Facebook gezet."

Eerder raakte al bekend dat zowel de fiscus als de politie Facebook gebruiken om aan informatie te raken. "Mensen denken best twee keer na over wat ze allemaal op hun Facebook zetten", besluit Christine Van Roy. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlovingsring Kate Middleton was van prins Harry

Verlovingsring Kate Middleton was van prins Harry


http://img176.imageshack.us/img176/3760/verlovingsringkatemiddld.jpgDe Britse prins William heeft zijn verloofde Kate Middleton de verlovingsring van zijn moeder, wijlen prinses Diana, gegeven. De ring was echter eigendom van zijn jongere broer Harry.

Na de dood van Diana in 1997 mochten Harry en William enkele bezittingen van hun moeder uitkiezen. Prins William koos voor een gouden horloge en prins Harry besloot haar verlovingsring te houden.http://img176.imageshack.us/img176/6425/verlovingsringkatemiddl.jpg"Harry gaf de ring maar al te graag aan zijn broer. Hij houdt van William en vindt het niet meer dan normaal dat de echtgenote van de toekomstige koning de ring van Diana draagt. Zo zou ze het zelf ook gewild hebben", aldus een anonieme bron aan Popeater.

Prins William en Kate Middleton kondigden dinsdag hun verloving aan. Het koppel stapt volgend jaar in het huwelijksbootje.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koala bezoekt pub en slaapt roes uit

Koala bezoekt pub en slaapt roes uit


http://img87.imageshack.us/img87/338/koalam.jpg


In het Australische Queensland zijn ze al wel wat gewoon maar een koala die een bar bezoekt, is ook daar een hot item in de media.

Klanten van de Marlin bar op het idyllische Magnetic Island wisten niet wat ze zagen toen een koala op zaterdagavond parmantig de pub binnenwandelde. Hij huppelde onmiddellijk naar de bar waar ober Kevin Martin gekscherend naar zijn identiteit vroeg. "Aangezien hij me die verschuldigd bleef, moest ik hem een biertje weigeren," aldus olijke Kevin.

De koala vond er dan niets beter op dan tot onder de nok van het dak te klimmen voor een zalig dutje, waar hij overduidelijk aan toe was want het diertje viel onmiddellijk in slaap.

Kevin Martin vermoedt dat de koala beschutting zocht tegen de regen die avond. Het dier zit nu terug te genieten van de prachtige natuur op Magnetic Island nadat rangers hem kwamen wekken uit zijn roes in de Marlin Bar. De koala is trouwens nog steeds welkom in de pub. "Een wekelijks bezoekje zou fantastisch zijn, het is heel goed voor de business," besluit de ober.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menstruerende vrouwen moeten rode armband dragen van hun baas

Menstruerende vrouwen moeten rode armband dragen van hun baas


http://img189.imageshack.us/img189/2192/41443961.jpg


Een werkgever in Noorwegen verplicht menstruerende vrouwen om een rode armband te dragen. De vrouwen mogen dan vaker dan 'normaal' naar het toilet gaan. Uit een rondvraag van de Noorse vakbond Parat blijkt verder dat steeds meer werkgevers het toiletbezoek van hun werknemers controleren.


Een werkgever heeft zijn vrouwelijke werknemers alvast verplicht om een rode armband te dragen als ze menstrueren. Zo weet hij meteen dat ze een "goede reden" hebben om vaker dan 'normaal' naar het toilet te gaan, schrijft de Deense nieuwssite epn.dk. Het opmerkelijke initiatief is geen alleenstaand feit. Zo worden steeds meer werknemers gecontroleerd op hun toiletbezoek, blijkt uit de enquête.


Bij een andere werkgever moeten de bedienden hun toiletbezoek registreren. Zo werd een bediende met buikkrampen op het einde van de werkdag op het matje geroepen. Ze was iets "te vaak" naar het toilet gelopen. Verder blijkt nog dat 66 procent van de ondervraagde Noren een sleutel of een badge moeten afhalen om naar het toilet te gaan. Zo wordt het 'tijdsgebruik' op toilet gemeten en geregistreerd.


31 procent geeft ook aan dat hun toiletbezoek geregistreerd wordt met een camera. Amper 16 procent zegt dat er helemaal geen vorm van controle is.


Het zijn opmerkelijke, zoniet schokkende cijfers. Wij vragen ons alvast af of u op het werk ook gecontroleerd wordt als u naar het toilet gaat. Mag een werkgever het toiletbezoek van zijn werknemers controleren? Laat ons weten wat u ervan vindt!» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 1 op 17 Belgen is moslim

Bijna 1 op 17 Belgen is moslim


http://img252.imageshack.us/img252/4328/moslims.jpgHet aantal moslims in België ligt een pak hoger dan de statistieken tot nu toe aangaven. Dat blijkt uit een studie van socioloog Jan Hertogen. Volgens hem leven er 623.780 moslims in België, of 5,8% van de bevolking. Dat meldt Le Soir. Tot nu toe werd uitgegaan van 400.000 moslims.
 
De projectie van Hertogen werd overgenomen door het Amerikaanse onderzoekscentrum Pew Forum, gespecialiseerd in religieuze demografie. De moslimgemeenschap in België is zeer stedelijk: zo is 22% van de Brusselaars moslim. In Antwerpen zijn er 81.933 moslims, in Luik 28.341 en Charleroi 25.962.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nits - In the Dutch Mountains

Nits - In the Dutch Mountains

Klik op de foto om ze te beluisteren


Nits is een Amsterdamse popgroep die in 1974 werd opgericht. De kern van de band bestaat uit zanger en tekstschrijver Henk Hofstede, Rob Kloet (percussie) en Robert Jan Stips (keyboard).

De band was vooral in de jaren 80 zeer populair. De groep scoorde toen hits met nummers als "Nescio", "In The Dutch Mountains" en "J.O.S. Days". Daarna nam het commerciële succes af. Wel oogsten de Nits in zowel binnen- als buitenland nog steeds lof met hun platen en optredens.

Henk Hofstede en Alex Roelofs, studenten aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, richtten in 1974 samen met Michiel Peters en Rob Kloet The Nits op. Het eerste concert was op 12 december dat jaar, tijdens een studentenfeest in De Brakke Grond in Amsterdam. Aan een optreden op OOR's Eerste Nederlandse Groepen Presentatie in het Amsterdamse Paradiso, op 25 oktober 1975, hielden ze een platencontract over. Bij Burdorf Booking - een sublabel van Dureco -mochten ze in 1976 een single opnemen. Yes Or No werd in 1977 uitgebracht. Ze kwamen ermee in Toppop, maar omdat de single bijna niet verkrijgbaar was, zat er net geen top-40-notering in.

In september 1978 verscheen in beperkte oplage het album The Nits. De band trad steeds vaker op en met het nummer Tutti Ragazzi deed de groep mee aan de OOR-elpee Keihard & Swingend. De Haagse manager Aad Link was gecharmeerd van de band en zocht met producer Robert Jan Stips contact met platenmaatschappij CBS, het latere Sony. The Nits werden vrijgekocht en tekenden een contract.

In The Dutch Mountains (1987) werd live opgenomen in de eigen Werf-studio in Amsterdam. Het titelnummer werd een hit. Ook het nummer J.O.S. Days kwam in de top-40. The Nits ontvingen wederom een Edison. In 1988 verscheen het mini-album Hat. Met het nummer The Dream bereikten ze de top-40. In maart 1989 traden The Nits op in het Rossia-theater in Moskou. Bij terugkomst in Nederland ontvingen ze voor de derde maal een Edison. Bovendien kregen ze de BV Popprijs.
» Reageer (0)
16-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftiger wil blijven werken na pensioen

Vijftiger wil blijven werken na pensioenHet merendeel van de vijftigplussers wil na zijn pensionering aan de slag blijven. Voornamelijk om sociale contacten te onderhouden, zo blijkt uit een enquête van Plus Magazine.


Op de Zenith-beurs werden duizend werkende Belgen tussen 50 en 65 jaar ondervraagd. Daaruit blijkt dat het merendeel wil blijven werken om sociale contacten te onderhouden. Het financiële aspect is slechts voor 26 procent een motivatie en velen denken er zelfs aan om als vrijwilliger aan de slag te gaan.


De ondervraagden zijn voornamelijk bang dat ze na hun pensionering zullen aftakelen en intellectueel achteruit gaan. Voor eenzaamheid is slechts 17 procent bevreesd.


Aan het einde van de loopbaan wil 38 procent wel overstappen op deeltijds werken of tijdskrediet. Slechts één op drie wil voltijds blijven werken tot de laatste dag. Bijna driekwart ziet de periode daarna als een nieuwe levensfase vol mogelijkheden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsbeer kijkt filmmaker recht in de ogen

IJsbeer kijkt filmmaker recht in de ogen


http://img293.imageshack.us/img293/7383/ijsbeer.jpgTristan Bayer wilde in het Canadese plaatsje Cape Churchill een boeiende documentaire draaien over ijsberen. De filmmaker had wellicht nooit kunnen vermoeden dat hij een kolos van zo nabij recht in de ogen zou kunnen kijken. Het mooie moment geschiedde toen de nieuwsgierige ijsbeer zijn lichaam tegen de truck van Tristan omhoog hees. Een unieke blijk van vertrouwen tussen mens en dier.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De oudste voetballer van Groot-Brittannië is 75 jaar

De oudste voetballer van Groot-Brittannië is 75 jaarDickie Borthwick is gek van het voetbalspelletje. Op zijn 75e heeft de taaie Brit zijn voetbalschoenen nog steeds niet over de heg gesmeten. Daarmee is hij de oudste nog actieve speler van Groot-Brittannië. Het voorbije weekend was hij met zijn ploeg (Wyke Veterans) te bewonderen in het Bob Lucas Stadium van 'zijn' Weymouth.


Dickie staat al 63 jaar op de grasmat. Hij zette zijn eerste voetbalpasjes in 1947, twee jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog. "Op mijn twaalfde ben ik bij een klein ploegje in Schotland begonnen. Vier jaar later ging ik naar Weymouth, dat op dit moment uitkomt in de zevende Engelse klasse."

De buitenspeler werd in zijn lange loopbaan nooit uitgesloten. "Ik ben dan ook een faire speler. Ik doe niets liever dan 90 minuten achter de bal te hollen. Ondanks mijn leeftijd blijft mijn handelingssnelheid hoog liggen. Hoelang ik nog wil doorgaan? Tot als mijn knieën het begeven. Ik raakte in mijn leven maar één keer geblesseerd, toen ik mijn sleutelbeen brak."


Naast zijn actieve voetbalcarrière, die nooit verder reikte dan enkele amateurclubs, is Dickie ook een fervent Weymouth-fan. "Hij is onmisbaar voor onze club. Hij is onze materiaalman, maar eigenlijk doet hij meer dan dat. Mocht hij kunnen, dan vulde hij zijn naam al eerste in op ons wedstrijdblad. Helaas is dat niet aan de orde", aldus manager Ian Hutchinson.

De oudste speler ooit op het hoogste niveau wereldwijd is de Mexicaan Salvador Reyes, die in 2008 op 71-jarige leeftijd nog enkele minuten meespeelde met Chivas tegen Pumas.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!