NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanavond zeldzame Blauwe Maan te zien

Vanavond zeldzame Blauwe Maan te zien


http://oi49.tinypic.com/15d0tnm.jpg


Vanavond is er een zeldzaam verschijnsel aan de nachthemel: een "Blauwe Maan", alias een tweede Volle Maan van de maand, zo heeft de Volkssterrenwacht Urania getwitterd.

De benaming Blauwe Maan komt van het Engelse begrip "Blue Moon" en betekent niet dat de natuurlijke satelliet van de Aarde blauw zal kleuren. In het Engels bestaat ook de uitdrukking "Once in a Blue Moon", of iets wat maar zelden gebeurt.

Een Blauwe Maan komt slechts om de 2,7 jaar voor. De eerste Volle Maan van deze maand was op 2 augustus. De vorige Blauwe Maan was op 31 december 2009, de volgende is op 31 juli 2015.

In 1999 was er twee keer een Blauwe Maan te zien. Dit nog zeldzamer verschijnsel doet zich opnieuw voor in 2018.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door drugskartels verminkte hond kan terug lopen met prothesen

Door drugskartels verminkte hond kan terug lopen met prothesen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

'Lemon Pie' kan weer vrolijk ravotten in het park. Een heus mirakel want vorig jaar werden de voorpoten van de hond genadeloos afgehakt door een Mexicaanse drugsbende. De gangsters probeerden hun martelpraktijken eerst uit op 'Lemon Pie' alvorens ze zich aan hun menselijke slachtoffers waagden. Met de hulp van een dierenasiel kreeg de hond twee nieuwe voorpoten, protheses die bijna 5.000 euro hebben gekost.

'Pay de Limon' (de Spaanse versie van zijn naam, dea) werd in 2011 compleet verminkt teruggevonden in het gevaarlijke Fresnillo, een gemeente in de Mexicaanse staat Zacatecas. "De hond was eigenlijk het proefkonijn van het drugskartel. Ze oefenden hun martelpraktijken eerst uit op hem. Daarna gingen ze over op menselijke slachtoffers."

Nadat de eerste zorgen werden toegediend werd de hond overgebracht naar Milagros Caninos, een hulporganisatie die zich ontfermt over zwaar toegetakelde honden. Het asiel zamelde een kleine 3.000 euro in en legde het verschil zelf bij. De protheses van 'Pay de Limon' werden vervolgens vervaardigd in de Verenigde Staten. Goed een jaar na de feiten kan het beest eindelijk weer lopen. Hartverwarmend! (br.hln - foto reuters)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borsten knijpen voor het goede doel

Borsten knijpen voor het goede doel


http://static3.hln.be/static/photo/2012/6/12/13/20120831115408/media_xll_5122843.jpg


Borsten knijpen voor het goede doel was - benevens de musturbatiemarathon - een van de hoogtepunten tijdens het tweedaagse festival 'Erotica will Save the World' in Tokio. Voor een schamele bijdrage konden de liefhebbers de toeters betasten van porno-actrices of oppai momi, zoals ze in het land van de Rijzende Zon genoemd worden. De opbrengst gaat integraal naar een fonds voor aidspreventie.

Het hoeft geen betoog dat er lange rijen stonden aan te schuiven voor de tietenstand. Zowel mannen als vrouwen, overigens.

De kandidaat-borstenvoelers moesten van de organisatoren wel enkele strikte regels in acht nemen.
1. Netjes je beurt afwachten en je identiteitskaart voorleggen (kandidaten moeten 18 jaar zijn of ouder).
2. Je geldelijke bijdrage in een urne stoppen.
3. Je handen steriliseren (geen overbodige luxe op een eroticabeurs)
4. Borsten knijpen! (maximaal tweemaal per hand)
Wie nog eens de revue wilde passeren, moest van de organisatoren opnieuw deze vier stappen doorlopen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland smaakt bieren Duvel Moortgat steeds meer

Buitenland smaakt bieren Duvel Moortgat steeds meer


http://oi45.tinypic.com/2z4hk53.jpg


Duvel Moortgat heeft tijdens het eerste semester zijn omzet met bijna 10 procent zien stijgen. De brouwerij rekent voor het volledige jaar op een gelijkaardige toename. Ook de winst, die in de eerste jaarhelft nog daalde, zou voor het hele boekjaar hoger moeten uitvallen, zo heeft Duvel Moortgat meegedeeld.

De brouwerij boekte tijdens de eerste zes maanden een geconsolideerde omzet van 86,8 miljoen euro, of 9,4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. "Vrijwel alle bieren tekenden een omzetstijging op", luidt het. De omzet van Duvel steeg met ruim 4 procent. Onlangs werd ook de variant met drie hopsoorten Duvel Tripel Hop gelanceerd. Ook Achouffe (+24 procent), Liefmans (+43,5 procent) en Maredsous (+11 procent) deden het uitstekend. De groei bij "het bolleke" De Koninck was meer beperkt.

Opvallend is nog dat Duvel steeds meer omzet haalt in het buitenland. De omzet buiten België groeide met 11 procent. Het buitenland was daarmee goed voor 44 procent van de geconsolideerde omzet. Bij de beursgang van het bedrijf in 1999 was dat nog maar 15 procent.

Duvel Moortgat zag de nettowinst wel met ruim 5 procent dalen tot 9,8 miljoen euro. De resultaten werden onder meer beïnvloed door "hoge grondstofkosten, de ingebruikneming van een nieuw logistiek centrum en doorgedreven marketingcampagnes".

"Onder meer de goede zomer sterkt ons in de verwachting het hele jaar af te sluiten met een omzetgroei in lijn met de eerste jaarhelft en tevens een winstgroei te realiseren", besluit de brouwerij. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George McCrae - Rock Your Baby

George McCrae - Rock Your Baby

Klik op de foto om hem te beluisteren


George McCrae (West Palm Beach, Florida, 19 oktober 1944) is een Amerikaanse discozanger. Hij is vooral bekend van zijn wereldwijde nummer 1-hit Rock your baby uit 1974, die één van de eerste grote discohits was. Van 1967 tot 1977 was hij getrouwd met zangeres Gwen McCrae. Sinds 1989  is hij getrouwd met de Nederlandse  Yvonne Bergsma en woont hij op Aruba en in Geleen.

George McCrae werd geboren als tweede in een gezin met negen kinderen als zoon van een politieagent. Op zesjarige leeftijd zong hij, net als zijn moeder in het kerkkoor. Op de middelbare school zat hij in verschillende bandjes, waaronder The Fabulous Stepbrothers en The Jivin' Jets. In 1963  ging hij voor vier jaar bij de marine. In deze periode leerde hij toekomstige vrouw Gwen Mosley  kennen. Na zijn dienstplicht richtte McCrae The Jivin' Jets opnieuw op en Gwen werd aan de bezetting toegevoegd. Niet lang daarna ging George en Gwen als duo verder. Ze trouwden en kregen een platencontract aangeboden. De opnames die ze maakten waren niet succesvol en George McCrae beëindigde zijn muzikale carrière om criminologie  te gaan studeren en manager van zijn vrouw te worden, die solo verder ging. Na twee jaar kreeg hij toch weer interesse om in de muziek verder te gaan.

Harry Wayne Casey (KC) en Richard Finch van de toen nog onbekende KC & the Sunshine Band hadden in februari 1974 het nummer Rock your baby geschreven. Ze wilden het echter zelf niet opnemen, omdat ze net zelf een single hadden uitgebracht en het lied te hoog was voor KC's stem. Ze dachten eraan het nummer door Gwen McCrae of Jimmy Bo Horne te laten zingen, maar omdat George McCrae toevallig in de studio was werd hem de kans aangeboden.

Rock your baby werd een wereldwijde hit en stond in verschillende landen op de eerste plaats in de hitparade. In Amerika stond hij twee weken op nummer 1, in de Top 40 zeven, in de Nationale Hitparade acht weken en in Vlaanderen vijf weken. McCrae had niet op dit grote succes gerekend en had moeite met alle aandacht en waardering die hij kreeg. Rolling Stone verklaarde Rock your baby tot #1-song van 1974 en hij werd genomineerd voor een Grammy voor beste mannelijke R&B-zanger, die uiteindelijk gewonnen werd door Stevie Wonder. Na het plotselinge succes lukte het McCrae niet om met een geschikte opvolger te komen. In zijn eigen land had hij nog wel een aantal bescheiden hits, maar die bereikten geen van alle de top 30. In Europa, waar Rock your baby erg goed was aangeslagen, had McCrae nog wel een top 10-hit met I can't leave you alone, maar daarna nam ook daar het hitparadesucces af.

In 1975 scoorde Gwen McCrae een Amerikaanse top 10-hit met Rockin' chair. George bleef echter de grote ster die Gwen graag had willen zijn. In 1977 liep hun huwelijk op de klippen. Niet lang daarna hertrouwde hij en verhuisde hij naar Canada. McCrae raakte daar failliet en ook zijn tweede huwelijk mislukte. Begin jaren 80 verliet hij even de muziek en ging hij werken als portier in een hotel en had hij een baantje in een supermarkt. In 1984 pakte hij de draad weer op en bracht het album One step closer een een gelijknamige single uit. In Amerika bleef zijn come-back onopgemerkt, maar in Europa bereikte hij de onderste regionenen van de hitlijsten.

Door een misverstand kwam in januari 1986 in de media dat George McCrae zou zijn overleden aan kanker. De Amerikaanse media hadden hem echter verward met de zanger-acteur Gordon MacRae. Door de hardnekkigheid van het gerucht, werd hij minder vaak gevraagd voor optredens en werd soms gedacht dat hij een George McCrae-imitator was. Hierdoor en omdat hij in Europa meer waardering kreeg, ging hij vanaf dat jaar toeren door Europa. In 1988 verhuisde hij naar Nederland waar hij een jaar later trouwde met het Nederlandse model Yvonne Bergsma. Met haar is hij nog steeds getrouwd en woont hij afwisselend op Aruba, in Geleen en in West Palm Beach. In de jaren 90 heeft hij nog een aantal albums opgenomen en in 2003 verscheen zijn laatste album, die echter voor het grote publiek onbekend zijn gebleven. Wél heeft hij nog steeds succes met optredens.

In 2007 nam zijn dochter Marcella McCrae, die hij in 1988 had verwekt bij zijn toenmalige Italiaanse vriendin Rosanna Molignini, deel aan de Duitse versie van Popstars. Zij moest het voor het televotende publiek afleggen tegen de Nederlandse Tialda van Slogteren en liep zo een plaats in de popgroep Room2012 mis.
» Reageer (0)
30-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodelijkste spinnengif als afrodisiac voor mannen

Dodelijkste spinnengif als afrodisiac voor mannen


http://oi48.tinypic.com/dd8hg.jpg


Het klinkt niet meteen opwindend, maar Braziliaanse wetenschappers hebben ontdekt dat het gif van 's werelds dodelijkste spin erectiestoornissen op nog geen 20 minuten kan verhelpen. De interesse werd opgewekt nadat overlevers van de Braziliaanse zwerfspinnenbeet meedeelden dat hun seksleven opvallend verbeterd was.

De Braziliaanse zwerfspin (Phoneutria nigriventer), ook wel gekend als de bananenspin omwille van haar overzeese tripjes in fruitdozen, is de dodelijkste spinachtige op aarde. Wanneer niet tijdig wordt ingegrepen, sterven haar slachtoffers binnen het uur na de beet. Toch heeft dit agressieve gif blijkbaar ook voordelen. Zo werd ontdekt dat een specifieke stof in het gif op minder dan 20 minuten erectiestoornissen kan verhelpen.

Gemiddeld 1 op 10 mannen kampt ergens in zijn leven met een erectiestoornis. Hoewel medicatie als Viagra en Levitra voor een revolutie hebben gezorgd in de voorbije 10 jaar, is zeker niet elke man ermee geholpen. Ruim 30 procent ziet namelijk geen verbetering en de andere opties zijn allesbehalve populair. Zo kan medicatie rechtstreeks in de penis worden ingespoten of kan een pompje worden gebruikt waardoor de bloeddoorstroom manueel wordt gestimuleerd. Wetenschappers hopen nu een pil te ontwikkelen op basis van het spinnengif als effectief alternatief.

Uit het spinnengif werd de stof 'PnTx2-6' gepuurd en vervolgens ingespoten bij ratten met ouderdomsgerelateerde erectiestoornissen. PnTx2-6 blijkt een impact te hebben op de productie en uitstoot van stikstofoxide, verantwoordelijk voor het verwijden van de bloedvaten. Op minder dan 20 minuten werd de bloeddoorstroom in de genitalieën zodanig gestimuleerd dat er geen sprake meer was van een erectiestoornis. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gladys Knight - The Need To Be

Gladys Knight - The Need To Be

Klik op de foto om haar te beluisteren


Gladys Knight & the Pips was een Amerikaanse R&B-groep uit Atlanta, Georgia rondom zangeres Gladys Knight. De overige leden waren familieleden van haar. De groep is vooral bekend van hits als Midnight train to Georgia en Baby don't change your mind.

Gladys Knight begon vanaf haar vierde te zingen in een kerkkoor. Haar ouders zongen in een gospelkoor. De moeder van Gladys schreef haar in 1952 als zevenjarige in voor Ted Macks Original Amateur Hour, een talentenjacht op televisie vergelijkbaar met Idols. Ze won de eerste prijs en een geldbedrag van 2000 dollar. Een jaar later trad ze op de tiende verjaardag van haar broer Merald op, bijgestaan door Merald, haar zus Brenda en haar neef en nicht William en Eleanor Guest. Een andere neef, James "Pip" Woods, vond dat ze van zingen hun beroep moesten maken en gaf hen zijn bijnaam: The Pips. Vanaf 1959  ging de groep daadwerkelijk optreden. Eleanor Guest en Brenda Knight verlieten echter in dat jaar de groep om een gezin te stichten. Ze werden vervangen door weer twee andere neven: Edward Patten en Langston George.


In 1989 ging de groep uit elkaar en ging Gladys Knight solo. Datzelfde jaar had ze als soloartiest haar grootste hit in Nederland en Vlaanderen met License to kill, de titeltrack van de gelijknamige James Bond-film. The Pips stopten met optreden. In 1996 werden Gladys Knight & the Pips opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Een jaar later trad Gladys toe tot de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, beter bekend als de Mormoonse kerk. Ze treedt nog steeds op en brengt af en toe een plaat uit, onder andere als dirigente van het Mormoonse gospelkoor Saints Unified Voices. Gladys Knight heeft sinds 2000 nog drie keer een Grammy Award gewonnen: voor haar soloalbum At last uit 2001, voor haar duet Heaven help us all met Ray Charles in 2005 en met haar gospelkoor in 2006.» Reageer (0)
29-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom nerds een goede aanwinst kunnen zijn

Waarom nerds een goede aanwinst kunnen zijn


http://oi47.tinypic.com/2rf3tsl.jpg


Volgens nieuw onderzoek zouden bedrijven beter twee keer nadenken voor ze solliciterende 'nerds' afwijzen. Uit de bevindingen blijkt namelijk dat sociale uitsluiting een stimulans is voor zelfstandigheid en creatief denken.

Bijna iedereen komt ergens in zijn of haar leven wel eens in aanraking met sociale afwijzing, de ene al meer dan de andere. In een onderzoek aan de Johns Hopkins universiteit in Maryland werd aangetoond dat deze vorm van uitstoting creatief denkwerk stimuleert, zeker bij mensen die zelfstandig in hun schoenen staan.

"Afgewezen worden door de mainstream, bevestigt voor onafhankelijke mensen wat ze al weten, namelijk dat ze een buitenbeentje zijn. Voor wie zich anders voelt dan de massa, kan sociale uitsluiting een vorm van validatie zijn, een positieve reactie die creativiteit en productiviteit prikkelt", verklaart leidinggevend onderzoekster Sharon Kim. Daar tegenover staat uiteraard dat mensen die van nature een kuddedier zijn, net gedemotiveerd worden door sociale afwijzing.

Kim en haar team gingen de impact onderzoeken van afwijzing bij mensen die trots zijn om af te wijken van de norm. "We zien in deze maatschappij een groeiende bezorgdheid over sociale afwijzing dat vooral in een negatief daglicht komt te staan door de manier waarop media ermee omgaan. Uiteraard is pesten verwerpelijk, maar wat wij wouden aantonen is dat uitsluiting ook positief kan zijn, zeker bij mensen die waarde hechten aan onafhankelijkheid", klinkt het.

Ook de jobmarkt werd bij het onderzoek betrokken. Conclusie? Deze onafhankelijke 'nerds' zouden wel eens de creatieve denkers kunnen zijn waar managers naar op zoek zijn. Inventiviteit staat namelijk hoog aangeschreven als meerwaarde voor een bedrijf of organisatie.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hebben ouders het recht om geslacht baby te bepalen?

Hebben ouders het recht om geslacht baby te bepalen?


http://oi45.tinypic.com/351b8y9.jpg


Jaarlijks vliegen heel wat Europese koppels naar Amerika, waar ze een fortuin neertellen om het geslacht van hun baby zelf te bepalen. De vraag die zich opdringt: hebben ouders het recht om hun voorkeur voor een bepaalde sekse af te dwingen?

Hoewel het om vrouwen uit verschillende Europese landen gaat, stamt het onderzoek zelf uit Groot-Brittannië. Genderselectie is verbannen uit het Verenigd Koninkrijk en daarom vliegen ouders in spe naar New York of Los Angeles om het evenwicht in hun gezin zelf te bepalen.

Eerder dit jaar bracht The Telegraph al aan het licht dat artsen illegale abortussen toestonden op basis van de sekse van het ongeboren kind. Dit lokte diepgaander onderzoek uit naar de genderselectie in Amerika.

Dokter Jeffrey Steinberg, opgeleid in het Verenigd Koninkrijk en werkzaam in New York, getuigt dat hij al meer dan 400 Britse koppels heeft geholpen sinds de start van deze 'dienst' enkele jaren geleden. In de vruchtbaarheidskliniek worden de bevruchte eitjes onderzocht en vervolgens wordt een embryo ingeplant met het verlangde geslacht. De techniek wordt PGD genoemd, kort voor 'pre-implantation genetic diagnosis'.

"New york is slechts 7 of 8 uurtjes vliegen voor de meeste Europeanen. Vooral voor Britten, Fransen, Duitsers, Spanjaarden en mensen uit het Midden-Oosten is dit ideaal", aldus Steinberg. Op zijn website staat volgende boodschap: "Als je zeker wil zijn dat je volgende kindje het geslacht heeft dat jij wil, is er geen betere methode dan PGD. Anders dan technieken op basis van spermascreening die voor 60 tot 70 procent accuraat zijn, belooft PDG een nauwkeurigheid van 100 procent".

Het selecteren van de sekse wordt doorgaans beperkt tot gezinnen met ernstige genetische afwijkingen in de familie. Nu wordt deze praktijk opengetrokken naar al wie het betalen kan. "Ouders komen naar ons vanuit alle hoeken van de planeet. We hebben al patiënten geholpen uit 147 verschillende landen die op zoek zijn naar de juiste balans in hun gezin of zichzelf willen verzekeren van het gewenste kindje", vertelt Steinberg.

Het verbod op dit selectieproces in Groot-Brittannië wordt als volgt verdedigd: "Eender welke praktijk gericht op het verzekeren dat een kind een bepaald geslacht krijgt boven het andere, kan niet worden toegestaan. Het testen op embryo's met als doel het geslacht te bepalen is eveneens verboden. Enkel wanneer er ernstige gendergerelateerde afwijkingen (mentaal of fysiek) in de familie zijn, kunnen dergelijke testen toegelaten worden".

Het selecteren van de sekse wordt doorgaans beperkt tot gezinnen met ernstige genetische afwijkingen in de familie. Nu wordt deze praktijk opengetrokken naar al wie het betalen kan. "Ouders komen naar ons vanuit alle hoeken van de planeet. We hebben al patiënten geholpen uit 147 verschillende landen die op zoek zijn naar de juiste balans in hun gezin of zichzelf willen verzekeren van het gewenste kindje", vertelt Steinberg.

Het verbod op dit selectieproces in Groot-Brittannië wordt als volgt verdedigd: "Eender welke praktijk gericht op het verzekeren dat een kind een bepaald geslacht krijgt boven het andere, kan niet worden toegestaan. Het testen op embryo's met als doel het geslacht te bepalen is eveneens verboden. Enkel wanneer er ernstige gendergerelateerde afwijkingen (mentaal of fysiek) in de familie zijn, kunnen dergelijke testen toegelaten worden". (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude liefde roest niet: kwart mannen wil eerste vlam terug

Oude liefde roest niet: kwart mannen wil eerste vlam terug


http://oi48.tinypic.com/wtyh4y.jpg


Oude liefde roest niet. Het is niet zomaar een gezegde, maar wel eentje waar een grote waarheid in zit. Uit een recente rondvraag blijkt namelijk dat een kwart van de mannen graag terug samen zou zijn met zijn eerste lief. Met de ondervraagde vrouwen erbij gaat het om één op vijf.

Het zijn dus niet alleen mannen die hun ex-geliefde niet kunnen vergeten. Denk bijvoorbeeld maar aan supermodel Kate Moss, die op 21-jarige leeftijd een vier jaar durende relatie begon met acteur Johnny Depp. Enkele jaren na de breuk gaf ze toe: "Ik heb nog steeds niemand gevonden waar ik een lange tijd mee wil samen zijn. Ik denk niet dat ik mijn relatie met Johnny al volledig vergeten ben."

Het is dan ook geen verrassing dat velen na een tijdje terug contact zoeken met hun eerste geliefde. Zo'n 21 procent van de (Britse) proefpersonen gaf toe dat ze in het geheim een afspraakje zouden plannen met hun eerste vlam.

14 procent van de ondervraagden had dat al gedaan, hopend om de passie terug te doen oplaaien. Verder gaf één op de zes mannen toe dat hij nog steeds geheimelijk contact heeft met een ex-lief.

En hoewel vrouwen minder geneigd zijn om contact te zoeken met een ex, bekenden vier op de tien van degene die dat wel willen dat ze stiekem hopen om de man in kwestie opnieuw te verleiden.

Het opnieuw zoeken en houden van contact is tegenwoordig erg makkelijk, met dank aan de sociaalnetwerksites. Zo gaf 74 procent van de vrouwen aan dat ze Facebook gebruikten om een ex-vriend opnieuw te benaderen.

Mannen zijn dan weer meer geneigd om contact te houden via e-mail (33 procent) of via sms (31 procent).


Maar is contact houden met een ex wel een goed idee? De meeste psychologen zeggen van niet. Zij stellen dat het ophemelen van een oude relatie ongezond is en emotioneel beschadigend kan zijn.

Psycholoog professor Cary Cooper van de Lancaster University: "Onze eerste geliefde laat meestal een grote emotionele indruk na. Het is vaak een zeer krachtige ervaring en de herinnering blijft ons bij, als een aandenken aan meer zorgeloze, ongeremde dagen. We vergeten de jaloezie en en het liefdesverdriet en kijken naar die dagen door een roze bril."

En dat is een slecht idee, want 10 of 20 jaar later kan die relatie nooit meer hetzelfde zijn. "De omstandigheden zijn veranderd en je hebt veel meer verantwoordelijkheden", aldus professor Cooper.

Bovendien is het niet gezond om te vluchten naar een eerdere relatie. "Meestal willen mensen terug naar hun eerste geliefde omdat ze ongelukkig zijn in hun huidige relatie en bang zijn om de confrontatie aan te gaan. Dat gaat niet veranderen als je een oude vlam terugziet", aldus de professor. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op tien seconden naar meer wilskracht: dat doe je zo

Op tien seconden naar meer wilskracht: dat doe je zo


http://oi45.tinypic.com/jtm9ms.jpg


Uit een nieuwe studie blijkt dat je niet meer hoeft te doen dan je spieren opspannen om je wilskracht een boost te geven, een onbewuste daad die al werd opgemerkt bij sterk gemotiveerde mensen vlak voor ze in actie schieten.

Aan de universiteit van Singapore werden mensen gevraagd om proeven te doen waarvoor je over een ijzeren wilskracht moet beschikken. Zo moesten ze hun handen zo lang mogelijk onderdompelen in ijswater, een gezonde maar  slecht smakende azijndrank drinken en een plaatselijke cafetaria bezoeken om daar alle zoete snacks links te laten liggen en iets gezonds te kopen.

Bij elke opdracht werd aan de helft van de deelnemers gevraagd bepaalde spieren op te spannen door van hun handen vuisten te maken, een pen stevig tussen de vingers te klemmen of bij het zitten hun hielen van de grond te heffen. Zelfcontrole stond bij iedere proef centraal en uit de resultaten blijkt dat de spierspanning wel degelijk een positieve impact heeft. De 'spierspannende' groep doorstond de opdrachten dan ook het beste.

De volgende keer dat je wilskracht wegsijpelt, span dan een spier: maak een vuist, trek je biceps samen of duw simpelweg je duim tegen je wijsvinger. (br.hln)» Reageer (0)
27-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twintigers stapelen kleine schulden op tot diepe put

Twintigers stapelen kleine schulden op tot diepe put


http://oi49.tinypic.com/6rq5g6.jpg


Steeds meer mensen tussen 20 en 35 jaar stapelen kleine schulden op, niet zelden tot een put van 25.000 euro. Daardoor moeten deurwaarders de laatste tijd erg vaak bij jongeren over de vloer komen, zo schrijft De Morgen vandaag.

"Ik zie regelmatig dossiers waarbij jonge mensen meer dan behoorlijk verdienen, en ik vraag me af hoe ze zo snel in de schulden belanden", zegt Ivo Goeyens, voorzitter van de Nationale Kamer van Deurwaarders.

Typisch bij twintigers en jonge dertigers is de opstapeling van kleine schulden. Jonge mensen kopen nu eenmaal veel, van laptops en smartphones over citytrips en een tweede wagen. De drang om aan de consumptiemaatschappij mee te doen is bij hen heel sterk.

"Het is een maatschappelijke norm die jonge mensen op kosten jaagt, en voor de stomste dingen eerst. Ik ken jonge gezinnen die leningen aangaan om hun skivakantie te kunnen betalen. Tegelijk is er een ongelooflijk gebrek aan kennis, en dus ook een grote nood aan vorming en inzicht over hoe we met geld moeten omgaan", aldus Hans Bonte, OCMW-voorzitter in Vilvoorde.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verpleegster heeft honderd orgasmes per dag

Verpleegster heeft honderd orgasmes per dag


http://oi48.tinypic.com/116q807.jpg


Het leven van Kim Ramsey is geen pretje. De 44-jarige verpleegster uit New Jersey leidt aan een aandoening waardoor ze tot honderd orgasmes per dag heeft.

De vrouw is permanent seksueel opgewonden. Met haar auto over een verkeersdrempel rijden, een ritje op de metro of zelfs het huis dweilen, kunnen haar seksueel hoge toppen doen scheren.

Wat voor vele vrouwen een droom lijkt, is voor Kim een nachtmerrie. Ze ervaart haar orgasmes als erg pijnlijk en uitputtend. Door haar aandoening kan zij geen normale relatie in stand houden.

De vrouw lijdt aan het ongeneeslijke Persistent Genital Arousal Disorder. Volgens de dokters is de ziekte te wijten aan cystes op haar ruggengraat. Die zijn ontstaan nadat Kim tien jaar geleden van een trap viel.

Haar probleem kwam voor het eerst aan het licht nadat ze in 2008 voor het eerst seks had met een nieuwe partner. "Ik had gedurende vier dagen het ene orgasme na het andere", getuigt de vrouw. "Ik dacht dat ik gek werd. Ik probeerde mijn opwinding de kop in te drukken door op een zak diepvieserwten te gaan zitten, maar dat hielp geen zier". Door haar aandoening liep deze relatie op de klippen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pleegouders vangen Antwerpse vondeling Adriaan op

Pleegouders vangen Antwerpse vondeling Adriaan op


http://oi46.tinypic.com/n30mko.jpg


Adriaan De Kleine, de baby die vorige maand in de vondelingenschuif in Antwerpen werd gelegd, heeft een pleeggezin toegewezen gekregen. Die familie wil hem ook definitief adopteren, maar de natuurlijke moeder heeft eerst nog vijf maanden de tijd op contact op te nemen.

"Het gaat allemaal zeer goed met hem. Zoals vooropgesteld is er een pleeggezin gevonden voor Adriaan, maar het is wel een heel bijzonder pleeggezin", zegt Leen Verbist, OCMW-voorzitster van Antwerpen.

De pleegouders hebben aangegeven dat ze Adriaan willen adopteren, maar daarvoor moeten ze nog vijf maanden wachten. Volgens de wet kan de natuurlijke moeder tijdens de eerste zes levensmaanden van Adriaan nog beslissen om terug te komen op haar beslissing. In dat geval zal zij altijd haar kind terugkrijgen. (br.hln - foto belga)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papegaai zet politie op verkeerde been

Papegaai zet politie op verkeerde been


http://static0.hln.be/static/photo/2012/18/6/3/20120826193253/media_xll_5112348.jpg


De politie in Rome is met spoed uitgerukt na een telefoontje van een buurvrouw over een eenzaam kind dat in nood verkeerde en steeds "mama, mama" riep. Bij aankomst vonden de agenten echter geen angstig kind, maar een welbespraakte papegaai, aldus het Italiaanse persbureau Ansa.

De verbaasde bewoner vertelde dat zijn papegaai niet alleen mooi kon fluiten, maar ook 'mama' kan zeggen met de stem van een klein kind. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unilever bereidt zich voor op terugkeer van armoede in Europa

Unilever bereidt zich voor op terugkeer van armoede in Europa


http://oi47.tinypic.com/6ep7gj.jpg


Het Brits-Nederlandse consumentengoederenconcern Unilever ziet de armoede terugkeren in Europa en moet bijgevolg zijn strategie daarop afstemmen. Dat zegt de Unilever-topman voor Europa, Jan Zijderveld, in een interview met de Financial Times Deutschland.

"Als een Spanjaard nu gemiddeld 17 euro uitgeeft bij de boodschappen, kan ik hem geen wasmiddel verkopen dat de helft van zijn budget kost", geeft Zijderveld als voorbeeld.

Unilever wil daarom in Europa methodes toepassen die het met succes in Azië toepast. "In Indonesië bijvoorbeeld verkopen we individuele dosissen shampoo aan 2 à 3 cent, en toch verdienen we er geld."

Zo verkoopt Unilever nu in Spanje wasmiddel in kleine verpakkingen die maar voor een vijftal wasbeurten dienen. In Griekenland biedt het concern mayonaise en aardappelpuree aan in kleine verpakkingen.(br.hln)» Reageer (0)
25-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babyzebra geboren in Planckendael

Babyzebra geboren in Planckendael


http://oi45.tinypic.com/287zpdx.jpg


Dierenpark Planckendael heeft er een inwoner bij: grévyzebra Betina beviel maandagavond van een jong, Noni. Moeder en dochter zijn nu al te bewonderen.

Mama Betina zette het stevige jong van iets meer dan 30 kilogram zonder problemen op de wereld. Noni is de Afrikaanse naam voor de nieuwkomer, wat geschenk van God betekent. In totaal wonen in Planckendael nu vijf grévyzebra's.

De dieren zijn bedreigd en de zoo neemt actief deel aan het Europees kweekprogramma. Noni is het eerste jong in Planckendael van hengst Chris, die vorig jaar arriveerde als nieuwe kweekhengst. Betina daarentegen is met deze geboorte niet aan haar proefstuk toe. Noni is haar vierde veulen.

In Zuid-Ethiopië en Noord-Kenia zijn er nog ongeveer 2.500 grévyzebra's over. Ze zijn de grootste van alle zebra's en de enige die bedreigd zijn. In 30 jaar tijd is hun aantal met 80% verminderd.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plastic vervuilt mosselen

Plastic vervuilt mosselen


http://oi49.tinypic.com/25klnhz.jpg


Mosselen in de Noordzee bevatten per gram vlees één plasticdeeltje. Die plasticdeeltje nemen ze op uit het zeewater, dat sterk vervuild is door plastics uit cosmetica, synthetische kleren en verpakkingsafval. Dat schrijft een Coreliokrant.

De minuscule stukjes plastic worden in alle zeeën wereldwijd aangetroffen en er wordt al een tijdje aangenomen dat schaaldieren, vissen en mensen veel van die plastics uit het zeewater binnenkrijgen, al was tot nog toe niet duidelijk hoe diep de vervuiling doordrong. De universiteit van Gent heeft nu wetenschappelijk aangetoond dat mosselen uit de Noordzee tot in hun weefsel de plastic deeltjes vasthouden. Gemiddeld één stukje per gram mosselvlees.

"Per portie mosselen, die ongeveer driehonderd gram mosselvlees bevat, krijg je dus driehonderd stukjes plastic binnen", zegt professor Colin Janssen, de milieutoxicoloog die het onderzoek leidde, in de krant. (br.hln)» Reageer (0)
24-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlegen om je uit te kleden? Niet met deze tips

Verlegen om je uit te kleden? Niet met deze tips


http://static3.hln.be/static/photo/2012/14/7/0/20120824153056/media_xll_5109000.jpg


Wanneer je je moet uitkleden voor een nieuwe liefde is blaken van zelfvertrouwen alles. Probeer deze tips uit zodat je jezelf naakt geweldig voelt.

Troeven benadrukken
Gebruik zelfbruinende crème om je rondingen in de verf te zetten en de aandacht af te leiden van de lichaamsdelen waar je niet gek op bent. Scrub je ganse lichaam in de douche en spendeer extra aandacht aan ruwe, droge huid, zoals je ellebogen, knieën, enkels en polsen. Gebruik een zelfbruiner in sprayvorm, omdat dit makkelijker is aan te brengen.

Breng dit aan op de plekken waar je graag wat slanker was geweest, zoals de zijkanten van je taille of de buiten- en binnenkant van je dij. Dit schept een donkeren, afslankende schaduw. Zorg ervoor dat de verschillende zones vloeiend in elkaar overgaan, in plaats van een scherpe lijn.

Positie
Als je voor je partner gaat staan, zorg dan dat je voeten niet recht naast elkaar staan, maar draai jezelf een beetje. Dit benadrukt de rondingen van je borsten, kont en dijen. Ook is asymmetrie beter, plooi een knie, zet een hand op je taille en kantel je heup langs een kant, dit is heel wat sexyer dan simpelweg recht te staan.

Als je op bed kruipt, is de meest sexy pose op je zij te liggen. Hierdoor lijkt je taille slanker en creëer je meer rondingen aan je heupen. Zet je onderste arm onder je borsten om deze naar boven te duwen, steek je kont naar achteren om je zandloperfiguur te benadrukken.


Wondercrèmes
- Pukkels op je achterwerk of rug kun je verdoezelen met een glitterende crème. Dit doet imperfecties vervagen.

- Een foundation camoufleert verkleuring door uitslag of pigmentvlekjes.

- Een crème met caffeine zorgt ervoor dat een appelsienhuid tijdelijk verdwijnt.

- Olie maakt je huid niet alleen sensueler, het helpt ook een droge huid te voorkomen.

Belichting
- Het zachte licht van kaarsen verzacht je trekken, de flikkerende vlammetjes creêren wat mystiek.

-Ruil je lampen in voor exemplaren met een roze tint, die geven je lichaam namelijk een gouden gloed en scheppen een warme sfeer.

- Licht op de achtergrond is het beste. Het is dus beter het licht in slaapkamer uit te doen en dat in de gang te laten branden met de deur op een kier. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiffeltoren is 434 miljard euro waard

"Eiffeltoren is 434 miljard euro waard"


http://oi45.tinypic.com/314dr7l.jpg

De Eiffeltoren is het duurste monument van Europa. Uit een studie moet blijken dat het bouwwerk in Parijs maar liefst 434 miljard euro waard is.

De Eiffeltoren is volgens kenners zes keer meer waard dan het Colloseum in Rome. De studie die Kamer van Koophandel in Monza publiceert, bestaat uit een vergelijking van de waarde van een aantal bekende historische monumenten en bouwwerken in Europa. Het onderzoek is niet gebaseerd op de materiële waarde maar op het imago, de 'merkbekendheid' en de esthetische kwaliteiten van de 'landmarks'. Op basis van die parameters wordt de trots van Parijs dus geschat op 434 miljard euro of 25 procent van het Franse bruto binnenlands product.

Het Colloseum in Rome prijkt op de tweede plaats. Het bouwwerk is 'amper' 91 miljard euro waard, een miljard meer dan de nog onafgewerkte Sagrada Familia van Gaudi in Barcelona. Andere bekende monumenten op de lijst zijn de kathedraal van Milaan, goed voor 82 miljard euro, de Tower of London (70,5 miljard euro), het Pradomuseum in Madrid (59 miljard euro) en Stonehenge (10,5 miljard).

De Italianen plakken voor de aardigheid ook een som op het Witte Huis. Het bekende optrekje in Washington DC is goed voor een waarde van 81 miljard euro.  Over onze nationale trots, het Atomium wordt met geen woord gerept. (br.hln)» Reageer (0)
23-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste panda in Berlijnse zoo is overleden

Laatste panda in Berlijnse zoo is overleden


http://static0.hln.be/static/photo/2012/1/14/10/20120822123958/media_xll_5103040.jpg


De laatste pandabeer in de zoo van Berlijn, Bao Bao, is dood. Het dier, een geschenk van China, overleed op 34-jarige leeftijd in de Zoologischer Garten van de Duitse hoofdstad. Bao Bao gold wereldwijd als de oudste in een zoo levende mannelijke panda, meldt de Berlijnse zoo. De beer bracht geen nakomelingen voort.

Bao Bao "sliep rustig in", zei zoo-directeur Bernhard Blaszkiewitz. De pandabeer kwam op tweejarige leeftijd begin november 1980 als geschenk van de Chinese regering aan de toenmalige bondskanselier Helmut Schmidt naar Berlijn, samen met het vrouwtje Tjen Tjen. Zij overleed in 1984. Zijn tweede partner, Yan Yan, stierf eind maart 2007 in Berlijn.

Berlijn verliest zo, na het overlijden van ijsbeer Knut, opnieuw een publiekslieveling. De panda's, die door uitsterving bedreigd zijn, komen in Europa nog voor in het Oostenrijkse Wenen en het Spaanse Madrid. (br.hln - foto ap)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenactvisten verkleed als konijnen sluiten zich op in kooien op Antwerpse Meir

Dierenactvisten verkleed als konijnen sluiten zich op in kooien op Antwerpse Meir


http://oi45.tinypic.com/2150uw9.jpg


Aan de Wapper op de Antwerpse Meir hebben vrijwilligers van de vzw Anti Dierproeven Coalitie (ADC) gisteren op een ludieke manier geprotesteerd tegen dierenproeven in (Belgische) laboratoria. Vijf actievoerders werden opgesloten in kooien, verkleed als konijntjes met geïrriteerde ogen als symbool voor de kwalijke gevolgen van een oog-irritatietest die op dieren wordt uitgevoerd.

Volgens ADC worden er in België jaarlijks nog meer dan 700.000 dieren gebruikt voor allerlei tests in laboratoria. Zowat 60.000 daarvan zijn konijnen. "De oog-irritatietest is een van de meest schrijnende voorbeelden", zegt ADC-voorzitter Danny Flies. "Het experiment bestaat al sinds 1944 en wordt vandaag nog steeds toegepast, hoewel er al lang alternatieve methoden bestaan."

Eerder op de dag wilden vrijwilligers van ADC een 55.000 handtekeningen tellende petitie tegen dierproeven afgeven op de Brusselse hoofdzetel van chemiereus Solvay, maar daar wilde niemand hen ontvangen. De actie op de Meir was daarentegen niet specifiek tegen één bedrijf gericht. "Hier willen we veeleer het publiek informeren over het bestaan en de gevolgen van dierproeven in Belgische laboratoria", verduidelijkt Flies. "Het gaat immers om een verborgen leed. We zien in het nieuws vaak beelden van wantoestanden zoals mishandeling of bijvoorbeeld de vossenjacht, en terecht, maar dierproeven zijn veel minder zichtbaar."

ADC wil enerzijds een strengere wetgeving, maar anderzijds ook dat bedrijven op eigen houtje meer investeren in alternatieve testmethoden. "In de meeste gevallen zijn die al ruimschoots voorhanden", zegt Flies.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je toch moet opletten met voorverpakte sla

Waarom je toch moet opletten met voorverpakte sla


http://oi48.tinypic.com/2lcb6fd.jpg


Akkoord, op de verpakking staat meestal 'wassen voor gebruik', maar hoeveel mensen scheuren niet gewoon het zakje open om de slamix in een kom te zwieren of een handjevol tussen een sandwich te stoppen? Volgens het Britse Voedselagentschap (FSA) kan je zo voor onaangename, maar vooral ongezonde verrassingen komen te staan.

Hoewel we ons doorgaans bewust zijn van de gezondheidgevaren van rauw, ongaar of slecht bewaard vlees en gevolgte, blijkt uit een studie van het FSA dat groenten en fruit zelden gezien worden als boosdoeners in het kader van een voedselvergiftiging. Vorig jaar nog zorgden de met EHEC besmette Spaanse komkommers en Duitse sojascheuten voor een wereldwijde heisa.

"Wanneer we sla kopen zijn de bacteriën onzichtbaar, zeker voorverpakte slamixen zien er bedrieglijk proper uit. Enkel als er een label 'gewassen en klaar om te eten' op staat kan je het in principe zo eten. Anders moeten groenten altijd grondig gewassen worden", stelt Bob Martin van het FSA.

Om na te gaan hoe groot de gezondheidsgevaren nu precies zijn, onderzocht een team microbiologen 120 slakroppen uit 6 grote supermarkten. Stuk voor stuk werden ze getest op bacteriën die voedselvergiftigingen kunnen veroorzaken, waaronder listeria en E.coli. Resultaat? Bij 1 op 40 kroppen (die net zo goed terecht kunnen komen in ongewassen, voorverpakte sla) werden te hoge waarden van E.coli gevonden. Van listeria was geen enkel spoor.

"Bij jonge kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een zwakke weerstand kan dit snel leiden tot een verstoorde maag", verklaart Phil Weat van het FSA. Hoewel de meeste kwekers zich houden aan de strikte hygiënische regels, kan de grond, het water of een arbeider met slechte persoonlijke hygiëne (letterlijk) roet in het eten gooien.

De boodschap is duidelijk: het risico is klein, maar het is en blijft belangrijk alle groenten en fruit altijd grondig te wassen, ook wanneer het voorverpakt is en perfect proper lijkt. 
» Reageer (0)
22-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braambeswijn als hulpmiddel voor diabetici

Braambeswijn als hulpmiddel voor diabetici


http://oi50.tinypic.com/18k8av.jpg


Braambessen zouden het leven van diabetici (type 2) een heel stuk eenvoudiger kunnen maken volgens recente bevindingen. Onderzoekers ontdekten dat wijn op basis van braambessen (en blauwe bessen) stoffen bevat die het suikerniveau in het bloed helpen controleren.

Mensen met diabetes type 2 hebben moeite om het suiker in hun bloed op peil te houden omdat hun lichaam onvoldoende insuline aanmaakt. Hierdoor moeten ze opletten met koolhydraten in hun eetpatroon, aangezien deze worden omgezet naar glucose, waardoor de suikerspiegel stijgt.

Onderzoekers aan de unversiteit van Illinois vonden stoffen in braambeswijn die de werking van twee enzymen blokkeren die instaan voor het absorberen van koolhydraten in het lichaam. De bessen zouden zelfs even efficiënt zijn als officiële anti-diabetesmiddelen.

Ze hopen nu een non-alcoholische gefermenteerde fruitdrank te maken die de suikerspiegel laag kan houden en bovendien ook ontstekingen helpt afweren.  (br.hln)» Reageer (0)
21-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we blij worden van aardbeien

Waarom we blij worden van aardbeien


http://oi50.tinypic.com/15i3vrp.jpg


Aardbeien, frambozen, chocolade of een lekkere tas thee, het zijn stuk voor stuk blijmakers. Maar, waarom eigenlijk? Volgens nieuw onderzoek zouden ze chemisch verwant zijn aan antidepressiva en zo een positieve invloed hebben op ons gemoed.

De ontdekking kwam toevallig tijdens studies van de Amerikaanse Chemical Society, de grootste wetenschappelijke vereniging ter wereld. Naar aanleiding van de 244ste National Meeting & Exposition werden meer dan 1.700 stoffen onder de loep genomen die voor de smaak zorgen van alledaagse voeding.

"Molecules in chocolade, verschillende soorten bessen en voedsel met veel omega 3 hebben een positieve impact op de gemoedstoestand. Heel wat samenstellingen, verantwoordelijk voor de smaak, vertonen een structuur gelijkaardig aan die van valproïnezuur, een basisingrediënt in pillen tegen moodswings voor mensen met manische depressies of gelijkaardige aandoeningen", verklaart Karina Martinez-Mayorga, leidinggevend onderzoekster.

"Het overtuigende bewijs dat stoffen in chocolade, aardbeien, blauwe bessen, thee, ... positief inwerken op de gemoedstoestand is bemoedigend voor verder onderzoek", getuigt ze. Samen met haar team hoopt ze de chemische processen in voeding verder te identificeren om zo te komen tot dieettips en voedingssupplementen tegen moodswings. Ze benadrukt wel dat het (nog) geen vervanging is voor voorgeschreven antidepressiva.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australische strandgangers laten broek zakken uit protest

Australische strandgangers laten broek zakken uit protest

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Aan de andere kant van de wereld is het momenteel winter. Maar dat weerhield enkele demonstranten er niet van in blote billen te protesteren tegen de erbarmelijke staat van de toiletten op het strand van Adelaide.

Getooid in een zwart pak en bolhoed, sleurden een twaalftal actievoerders een reeks toiletten op het Australische strand, waarna ze hun broek lieten zakken.

Het gebeuren werd georganiseerd door fotograaf Andrew Baines die zo hoopt de slechte staat van de openbare toiletten aan te kaarten. Ook de lokale handelaars zijn het beu dat de sanitaire voorzieningen op en rond het strand te wensen overlaten. Café-uitbater Kym Hewitt getuigt: "De openbare toiletten kunnen haast niet gebruikt worden waardoor veel mensen onze toiletten gebruiken."

De activisten waren tevreden na afloop van de actie. "Al had de protestactie beter plaatsgevonden in de zomer", lachte een van de deelnemers. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit de oorzaak van onze intelligentie?

Is dit de oorzaak van onze intelligentie?


http://oi48.tinypic.com/1052mhy.jpg


Je ooit al afgevraagd hoe het eigenlijk komt dat de mens het intelligentste wezen op de aardbol is? Wetenschappers aan de universiteit van Colorado claimen het antwoord te weten. Een piepklein deeltje van een proteïne, genaamd DUF1220, zou de oorzaak zijn van onze goed ontwikkeld brein.

De snelle en ingrijpende evolutie van onze hersenen laat wetenschappers al decennialang verbijsterd achter, maar nu zou het antwoord open en bloot op tafel liggen. "DUF1220 is de sleutel tot de grootte en complexiteit van onze hersenen", stelt professor James Silka.

Het menselijk brein vandaag is maar liefst drie keer groter dan dat ten tijde van de mensapen. Ook in verhouding tot de lichaamsgrootte palmen onze hersenen nu een veel groter volume in. De hersenschors, fundamenteel voor analyse en interpratie, is bovendien veel beter ontwikkeld en bevat een hogere concentratie aan neuronen. Maar, hoe is het gebeurd?

"Dit onderzoek toont aan dat we de evolutionaire groei van het menselijke brein te danken hebben aan een specifieke unit binnen een proteïne, wat we een eiwitdomein noemen. Meer dan bij eender welk ander ras, zijn ze het talrijkst aanwezig in de mens", verklaart Silka.

In het menselijk DNA zitten meer dan 270 kopieën van DUF1220 gecodeerd. Ter vergelijking: chimpansees hebben 125 exemplaren, gorilla's 99 en muizen slechts eentje. "De rode draad doorheen het onderzoek werd snel duidelijk. Hoe meer kopieën van DUF1220, hoe groter het brein, zowel binnen het menselijk ras als bij verschillende andere diersoorten", klinkt het.

Verder werd het eiwitdomein ook gekoppeld aan micro- en macrocefalie, afwijkingen waarbij de hersenen respectievelijk te klein en te groot zijn. "Deze ontdekking opent heel wat nieuwe deuren. Zo kan de kennis worden toegepast bij de diagnose van ziekten die gelinkt zijn aan hersengrootte. In een breder kader brengt het een nieuwe manier aan het licht om het menselijk brein te bestuderen", besluit professor Silka. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie redt tante op het nippertje van zelfmoord

Familie redt tante op het nippertje van zelfmoord


http://static2.hln.be/static/photo/2012/9/8/0/20120820175239/media_xll_5099685.jpg


Spectaculaire maar helaas ook dieptrieste beelden vanuit China: een vrouw wil zelfmoord plegen door van het dak van een gebouw te springen, maar wordt met man en macht tegengehouden door familieleden, vrienden en reddingswerkers. Wat ze op dat moment nog niet wisten, is dat Sheng Fi enkele uren eerder vanop dezelfde plek haar vierjarig neefje naar beneden gegooid had....

De levensmoeë moordenares zat in een bittere ruzie verwikkeld met haar schoonzus, de moeder van het jongetje dus. Uit wraak verstikte ze hem en smeet ze zijn lichaam van het dertig meter hoge gebouw in Zhanjiang (Guangdong).

Toen Sheng zelf op het punt stond zelfmoord te plegen, trachtte haar dochter haar op andere ideeën te brengen. Dat gaf de rest de tijd om haar nog in extremis bij de benen vast te grabbelen.

De pijnlijke waarheid kwam dus pas aan het licht nadat ze van de richel gesleurd was. "Ze geeft toe dat ze het lichaam van de jongen van ditzelfde dak naar beneden gooide", aldus een politiewoordvoerder. "Ze zal nu dus toch nog sterven, maar dan door een vuurpeloton."

China staat bekend om haar hoge zelfmoordstatistieken. Vorig jaar trachtten maar liefst twee miljoen inwoners er een einde te maken aan hun leven. Bij 15- tot 34-jarigen vormt het zelfs de belangrijkste doodsoorzaak. (br.hln - foto reuters)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse zanger Scott McKenzie overleden

Amerikaanse zanger Scott McKenzie overleden

Klik op de foto om ' San Francisco ' te beluisteren

De Amerikaanse zanger Scott McKenzie, die zich aansloot bij de groep The Mamas and the Papas en het bekendst is van zijn hit 'San Francisco' (be sure to wear flowers in your hair) uit 1967, is zaterdag op 73-jarige leeftijd overleden.

McKenzie werd op 10 januari 1939 in Jacksonville, Florida geboren als Philip Blondheim. Hij groeide op in Virginia en raakte bevriend met de zoon van één van zijn moeders vrienden, John Phillips. Aan het eind van de jaren '50 vormde hij met Phillips een doo wop band, The Locals. Ze traden ook samen op onder andere namen, zoals The Journeymen in 1964. Phillips begon in die tijd de groep The Mamas and the Papas met Michelle Gilliam, Denny Doherty en Cass Elliot. McKenzie wilde liever solo optreden, terwijl Phillips de groep vormde en uiteindelijk naar Californië verhuisde. Een korte tijd later volgde McKenzie hem vanuit New York City en hij tekende een contract bij Lou Adlers label Ode. Phillips schreef en produceerde San Francisco voor McKenzie en het werd uitgebracht in 1967. Phillips speelde in dit nummer gitaar en Cass Elliot bespeelde de bellen. Het werd een top vijf-hit in Amerika, en bereikte in verschillende landen de #1-positie, waaronder Nederland.

San Francisco was over de hele wereld succesvol, en geldt tegenwoordig als een echt hippielied. Na deze single werd Like an old time movie uitgebracht, wederom geschreven en geproduceerd door Phillips, maar veel minder succesvol dan zijn voorganger. McKenzie bracht twee albums uit: The Voice of Scott McKenzie en Stained Glass Morning. Aan het eind van de jaren '60 stopte hij met opnemen en hij ging voor korte tijd in een woestijn en Virginia Beach wonen.

In 1986 ging hij in een nieuwe versie van The Mamas and the Papas zingen en in 1988 schreef hij samen met Phillips de Beach Boys hit Kokomo. In 1998 ging hij met pensioen en stopte hij met The Mamas and Papas. McKenzie overleed op 18 augustus 2012 op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van een zenuwaandoening.» Reageer (0)
20-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook oma's zijn dol op porno voor vrouwen

Ook oma's zijn dol op porno voor vrouwen


http://static3.hln.be/static/photo/2012/5/9/2/20120820170636/media_xll_5099567.jpg


De pornografische trilogie 'Fifty Shades Of Grey' is niet meteen wat je verwacht te zien op de boekenplank van je grootmoeder, maar de vraag naar audioversies van deze bestseller is nochtans ontzettend groot.

De Britse liefdadigheidsinstelling 'Calibre' die bijziende gepensioneerde helpt, zegt dat er een grote vraag is naar audioversies van het boek 'Fifty Shades of Grey', wat ook wel als mamaporno wordt bestempeld. De meesten die hier naar vragen zijn vrouwen ouder dan 70 jaar. Directeur van Calibre Michael Lewington: "Veel van deze dames maakten de seksuele revolutie uit de jaren '60 mee en zijn erg breeddenkend. Velen van hen zitten nu thuis en voelen zich sociaal geïsoleerd, dankzij literatuur blijven ze zich toch verbonden voelen met de buitenwereld. Wanneer familie of vrienden op bezoek komen kunnen ze praten over de laatste bestsellers die ze bij ons geleend hebben."

Hoofd van de audioboeken Christine Ronaldson: "We hebben een aanbod van 8.500 audioboeken, we moeten wel inspelen op wat onze lezers willen lezen, onze beslissing om deze populaire reeks aan ons aanbod toe te voegen bewijst dat we inspelen op literaire trends." De trilogie volgt de jonge, seksueel onervaren studente Ana Steel die een affaire begint met de miljardair Christian Grey. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Geen taboe meer: aseksualiteit is vierde geaardheid

Geen taboe meer: aseksualiteit is vierde geaardheid


http://oi49.tinypic.com/nqzu55.jpg


Ongeveer een procent van de bevolking is aseksueel en voelt zich helemaal niet seksueel aangetrokken tot anderen, ontdekte een Canadese professor.

De vooraanstaande academicus aan de Brock Universiteit in Canada Anthony Bogaert suggereert dat de seksualisering van onze maatschappij ervoor heeft gezorgd dat steeds meer mensen geen seksuele gevoelens ervaren. In 2004 analyseerde de academicus de antwoorden van 18.000 Britten op een rondvraag omtrent seksuele aantrekking uit 1994. Daaruit blijkt dat een procent zich nog nooit op seksueel vlak tot anderen aangetrokken heeft gevoeld.

Hij legt deze aandoening uit in het boek 'Understanding Asexuality' dat volgende maand gepubliceerd wordt. Wereldwijd zouden ongeveer 70 miljoen mensen absoluut geen seksdrift hebben. Naast homo-, hetero- en biseksualiteit zou volgens hem aseksualiteit als vierde geaardheid kunnen genoemd worden. Bogaert: "Dit fenomeen wordt te weinig bestudeerd. Deze 'patiënten' kunnen zich uitgesloten voelen van onze 'erg seksuele maatschappij'."

Deze aandoening heeft volgens experts altijd al bestaan, maar de laatste jaren zou het aantal aseksuelen gestegen zijn omdat hier meer open over gepraat kan worden in onze maatschappij. Volgens Bogaert zijn er twee vormen van deze 'aandoening': "Mensen die wel een seksdrift hebben, die zich dus niet aangetrokken voelen tot anderen maar wel masturberen en degenen die absoluut geen seks willen hebben."

Sommige aseksuelen hebben gewoon geen zin in seks. Anderen voelen zich simpelweg niet aangetrokken tot anderen, maar ze willen wel een intieme relatie en een emotionele band met een partner. Soms gaat het zelfs zo ver dat deze personen liever zwanger raken via ivf om seks te vermijden. De 23-jarige Joshua Hatton uit Birmingham getuigt: "Drie jaar geleden las ik voor het eerst over aseksualiteit, wat meteen alles verklaarde. Ik hoefde niet langer te liegen. Er wordt verwacht van jonge mannen dat ze met zoveel mogelijk verschillende meisjes naar bed gaan. Nu ik heb ontdekt dat ik niet alleen ben, voel ik me meer op mijn gemak."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geit opgepakt voor gewapende overval

Geit opgepakt voor gewapende overval


http://oi48.tinypic.com/200e2kh.jpg


In Nigeria heeft de politie een geit opgepakt. Het dier wordt er van verdacht een gewapende overval te hebben gepleegd.

De geit, volgens de 'persoonbeschrijving' zwart en wit gekleurd, werd in de deelstaat Kwara bij de kraag gevat door een burgerwacht. Volgens leden van de burgerwacht was het dier aanvankelijk evenwel een overvaller die zich, bij wijze van zwarte magie, getransformeerd heeft in een geit. De verdachte voltrok dit huzarenstukje nadat hij was betrapt bij het gewapenderhand stelen van een Mazda 323.

"Eén dader kon ontsnappen terwijl de andere zich had omgetoverd in een geit", aldus Tunde Mohammed van de politie van Kwara. "We kunnen het verhaal niet bevestigen, maar feit is, dat we de geit hebben opgepakt", aldus nog de woordvoerder. (br.hln)» Reageer (0)
18-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransman zonder armen en benen verbindt al zwemmend de vijf continenten

Fransman zonder armen en benen verbindt al zwemmend de vijf continenten

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De Franse zwemmer Philippe Croizon heeft gisteren van het Amerikaanse eiland Klein Diomedes naar het vier kilometer verderop liggende Russische eiland Groot Diomedes gezwommen. Hij werkte daarmee de laatste etappe af in zijn droom om al zwemmend de vijf continenten te verbinden.

Croizon zag achttien jaar geleden zijn vier ledematen geamputeerd nadat hij geëlektrocuteerd raakte terwijl hij de schotelantenne op zijn dak aan het bijstellen was. Bij de amputatie van zijn laatste ledemaat verloor hij naar eigen zeggen de wil om nog verder te leven.

Een documentaire op tv in het ziekenhuis inspireerde hem uiteindelijk om toch door te zetten. Het programma volgde een vrouw die het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland had overgezwommen. In 2010 deed Croizon haar dat als eerste mens zonder ledematen na.

Begin dit jaar ging de Fransman dan voor een nieuwe uitdaging: al zwemmend de vijf continenten verbinden. In mei zwom hij 20 kilometer tussen Papoea-Nieuw-Guinea en Indonesië, in juni stak hij de Rode Zee over van Egypte naar Jordanië en in juli was de Straat van Gibraltar aan de beurt.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dolfijn bespringt toeriste

Dolfijn bespringt toeriste

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Enthousiaste dolfijn bespringt toeriste . De video werd al meer dan twee miljoen keer bekeken, kijk zelf maar eens waarom.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De face-kini, de bikini die het gezicht beschermt

De face-kini, de bikini die het gezicht beschermt


http://oi47.tinypic.com/2ecjkf9.jpg


Vrouwen in de regio Qingdao, in China, hebben een nieuw accessoire toegevoegd aan hun strandtas: een masker dat hun volledige gezicht bedekt.

Voor Chinese vrouwen volstaan zonnecrèmes duidelijk niet om zich te beschermen tegen de zon. De dames zijn geobsedeerd met het behoud van hun witte huid, waardoor dit vreemde artikel tegenwoordig een echte must is op het Aziatische strand.

De maskers zijn vervaardigd in een brede waaier van kleuren en patronen. De face-kini, zoals het masker genoemd wordt, is gemaakt van nylon en heeft enkel een opening voor de ogen, neus en mond.

Het idee werd bedacht door een vrouw uit Japan, en kent groot succes. De vraag naar face-kinis is zo groot dat de lokale shops de verkoop niet kunnen volgen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duffy - Well, Well, Well

Duffy - Well, Well, Well

Klik op de foto om haar te beluisterenAimee Anne Duffy (Nefyn, 23 juni 1984) is een Welshe zangeres en songwriter. Haar stem wordt vaak vergeleken met die van Dusty Springfield en Amy Winehouse. Met haar soulnummers wordt ze getipt als een groot doorbrekend talent in 2008.


Duffy werd in 1984 geboren in het stadje Nefyn. Haar ouders scheidden toen ze tien jaar oud was en ze verhuisde met onder andere haar moeder en tweelingzus naar een andere stad. Toen Duffy vijftien jaar was, zong ze in verschillende lokale bands. In 2003 deed ze mee aan Wawffactor, een alternatieve versie van Idols en eindigde als tweede. Na die deelname was ze een graag geziene artiest in de lokale jazz- en bluescafés. Een platencontract volgde en haar doorbraak was in november een feit, toen ze mocht optreden in de BBC2-show Later with Jools Holland.

Sinds maart 2008 ligt haar debuutalbum Rockferry in de winkels. Daar staat onder andere de eerste single Mercy op. De single werd bekroond tot Megahit op de radiozender 3FM en bereikte de nummer 1 positie in de Nederlandse Top 40. Ook wordt deze single gebruikt in het voetbalspel FIFA 09. In mei 2008 werd de tweede single Warwick Avenue uitgebracht.» Reageer (0)
17-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wespen pas op komst in september

Wespen pas op komst in september


http://oi48.tinypic.com/35k6ahh.jpg


Goed nieuws voor de zonnekloppers, zoetebekken en bbq-liefhebbers dit weekend. Door de weersomstandigheden eerder dit jaar zijn de meeste wespennesten nog niet ontwikkeld, waardoor de wespen nog niet opduiken. "Binnen twee à drie weken zijn de wespen er. In september gaan ze op zoek naar zoetigheden", zegt professor Frans Jacobs van de UGent.

"De lente was relatief koud en er waren periodes van afwisselend warm en koud weer. Daarom begint de ontwikkeling van de wespennesten nu pas goed op gang te komen", aldus Jacobs, hoofd van het Gentse laboratorium voor zoöfysiologie. "Tot nu toe was het nog niet echt een actief wespenjaar", zegt ook Joeri Cortens van Natuurpunt.

De ontwikkeling van een wespennest begint bij één koningin die overwintert, in tegenstelling tot bijen waar de koningin omringd blijft in de winter. De wespenkoningin legt na verloop van tijd eitjes. Die eerste generatie gaat aan het werk, waarna de koningin niet meer uitvliegt. Nieuwe generaties wespen blijven zich ontwikkelen zodat het nest groeit, tot honderden soms duizenden per nest.

"Maar de wespennesten kunnen op dit moment nog niet ontwikkeld zijn. Nu de zomer opsteekt, gaan de nesten in ontwikkeling", zegt professor Jacobs. Binnen twee à drie weken zullen de wespen er dus zijn. "Dan zie je dat wanneer de bakker de deur openlaat, de wespen op de koeken zitten." Al kan het ook wat later zijn, alles hangt ook af van de weersomstandigheden die nu volgen.

De korte periodes goed weer in juli hebben volgens professor Jacobs gedeeltelijk wel de ontwikkeling van de nesten gestimuleerd. "Maar die periode zal niet lang genoeg geweest zijn."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat is liefde: hoe deze vader zijn gehandicapte dochter gelukkig maakt

Dat is liefde: hoe deze vader zijn gehandicapte dochter gelukkig maakt


http://oi46.tinypic.com/2dt3pso.jpg


Moeders worden traditioneel aanzien als degene die alles overheeft voor haar kinderen. Maar dat doet vaders vaak onrecht aan, en de Amerikaan Rick Van Beek bewijst hoeveel ook papa's geven om hun kinderen. Papa Rick neemt deel aan zware sportwedstrijden, met zijn dertienjarige gehandicapte dochter Madison in zijn armen. Zijn motivatie: "Ze is zo graag buiten, het maakt haar gelukkig. En wat haar gelukkig maakt, maakt mij gelukkig".

Bij Madison ('Maddy') werd de zware motorische handicap door hersenverlamming, vastgesteld twee maanden na haar geboorte. "Het was de moeilijkste dag uit ons leven. Iedereen wenst dat zijn kinderen gezond zijn, en acht jaar lang heb ik niet anders gehoopt. Maar als zij niet zou zijn wie ze is, dan zouden wij niet de mensen zijn die we vandaag zijn."

Maddy, nu dertien, kan niet lopen, ze kan nauwelijks bewegen, ze kan niet praten maar ze is graag buiten. Papa Rick (39) uit Byron Center (Michigan) zag maar één oplossing: de armen en benen van zijn dochter worden.

"Ze functioneert als een driejarige. Een van de weinige dingen die we weten is dat ze graag buiten is, dat ze dol is op water en graag de wind door haar haren voelt wapperen."

Voor haar neemt hij onder de naam 'Team Maddy' deel aan allerlei sportwedstrijden, nu al meer dan 70 op vier jaar tijd. Daarbij gewone loopwedstrijden, halve marathons en zelfs triatlons. Afgelopen zondag nog vervolmaakte hij de Sandford and sun sprinttriatlon, met een halve kilometer zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen.

Tijdens het zwemgedeelte trekt Rick zijn dochter voort in een kajak, tijdens het fietsen trekt hij een karretje. Lopen doet hij meestal met dochterlief in de armen, al legt hij ook stukken af met haar in een buggy.

"Ik weet nog de eerste keer dat Maddy deelnam aan een marathon, de Grand Rapids Marathon, waarbij ze werd voortgeduwd. Haar gezicht straalde pure vreugde uit, ze was gelukkig met elke bobbel in de weg. Haar zo gelukkig zien was meer dan ik kon verdragen, mijn emoties overweldigden me compleet. Kort daarna stopte ik met roken, toen toch twee pakjes per dag, en ik viel af, voor Maddy.

Hij begon te trainen voor races  en besefte algauw dat dit zowel zijn gezondheid als Maddy ten goede zou komen: hij werd fit, en hij kon geld inzamelen voor goede doelen zoals het ontwikkelen van apparaten die gehandicapte kinderen kunnen helpen.  "Het is niet gemakkelijk geweest, we zijn veel hindernissen tegengekomen, maar het is goedgekomen."

"De emotie drijft me en inspireert me om de dingen te doen die ik doe. Noem het inspiratie, noem het motivatie, maar ik noem het liefde. Dit zal nooit vervagen, Maddy is mijn hart en ik ben haar benen. Op een dag zal ze er fysiek niet meer zijn, maar ze zit voor altijd in mijn hart en zal me van daaruit aanmoedigen."

De toeschouwers van de wedstrijden zijn geraakt door het gebaar van de liefhebbende vader, maar hij wijst resoluut alle bewierokingen af. "Het is Madison die het leven van mensen verandert, veel meer dan ik weet. Ze doet niets, ze is er gewoon. Het is niet ik, het is zij. We zijn een goed team."

Samen met zijn vrouw Mary en de twee andere kinderen, zet het gezin zich voor honderd procent in voor hun vzw.

Hersenverlamming is een koepelterm voor aandoeningen die de hersenen en het zenuwstelsel aantasten, zoals bewegen, leren, horen, praten, zien en denken.  Hersenverlamming kan zich al voordoen in de baarmoeder, tijdens de geboorte tot twee jaar na de geboorte. Ouders merken vaak op dat hun kind niet leert zitten, rollen of kruipen. Symptomen zijn slappe spieren, geblokkeerde spieren en gewrichten, aan een of beide kanten van het lichaam. Een behandeling is er niet. (br.hln - foto Rick Van Beek)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om je huisdieren koel te houden bij een hittegolf

Tips om je huisdieren koel te houden bij een hittegolf


http://oi47.tinypic.com/8vng2x.jpg


We brengen ons in gereedheid voor de eerste (en wellicht enige) hittegolf van het jaar. Mensen en treinen nemen maatregelen, maar wat met je huisdieren? Enkele tips.

- Binnen
Hou je huisdieren zoveel mogelijk binnen, zeker als je het huis koel kan houden. Dat doe je door de gordijnen te sluiten of de rolluiken neer te laten.

Mogen je huisdieren niet binnen, voorzie dan schaduw of een plek waar ze kunnen schuilen tegen de zon. Zorg ervoor dat er geen plastic, glas of golfplaten in het kot aanwezig zijn: dit creëert een serre-effect waardoor het in de schuilplaats nog warmer wordt dan buiten.

- Water
Net zoals mensen kunnen huisdieren uitdrogen. Voorzie elke dag vers, fris water dat liefst op een schaduwrijke plek blijft staan. Overweeg een grotere kom dan normaal, zeker als je de hele dag van huis bent. Laat je hond in een zwembadje rollebollen of spuit hem nat om de verfrissing totaal te maken.

-    Niet thuis
Ben je niet thuis, vraag dan een buur, familielid of vriend om een oogje in het zeil te houden en je huisdieren te beschermen tegen de zon en hitte en te voorzien van water en afkoeling.

-    Elektriciteit
In gebieden waar de elektriciteit uitvalt door de hitte of waar geëvacueerd moet worden, wordt aangeraden de huisdieren mee te nemen, in de mate van het mogelijke.

-    Wandelen
Behandel je huisdieren net als kleine kinderen of bejaarden bij een hittegolf: geen zware inspanningen op het heetst van de dag. Wandel bij voorkeur ' s ochtends vroeg en/of 's avonds laat en vermijd zeker de uren tussen 11 en 18 uur .

Zoek een schaduwrijke plek op en neem extra water mee voor je hond. Plan eventueel een rustpauze als je merkt dat de inspanning toch te zwaar is voor de hond.

Beton, asfalt en zand zijn te vermijden: deze kunnen de poten van de hond (of kat) zwaar verbranden. Je hond een duik laten nemen in een rivier of meer is ook niet altijd een goed idee: de warmte kan de waterkwaliteit aantasten en je hond opzadelen met bacterieën en diarree (wat uitdroging nog waarschijnlijker maakt). Opletten is de boodschap.

-    Extra kwetsbaar
Honden met korte snuiten zijn extra kwetsbaar omdat ze moeilijker kunnen ademen. Zij mogen zeker geen inspanningen doen en niet in de zon liggen. Ook huisdieren met een witte vacht moeten extra beschermd worden: zij lopen meer risico op huidkanker.

-    Vochtigheid
Niet alleen een hoge temperatuur, ook een hoge vochtigheidsgraad is gevaarlijk voor je huisdieren. Zeker honden koelen af door contact met de lucht (vandaar de tond uit de bek). Als de vochtigheid te hoog is, kan de hond geen warmte afgeven aan de omgeving en kan zijn eigen temperatuur snel oplopen. In zo'n omstandigheid is het essentieel je hond snel af te koelen, door water, ijsblokken of een ventilator. Let wel: een ventilator alleen kan een hond niet koel houden.

-    Borstelen
Een geborstelde vacht voorkomt huidproblemen en kan je hond ook helpen 'fris' te blijven. Heeft je hond lang haar, overweeg dan een knipbeurt (geen scheerbeurt!): minder haar kan minder warmte vasthouden. Let wel: als het haar te kort wordt, kan de huid van je hond verbranden. In dat geval doe je er goed aan zonnecrème te smeren.

-    Verfrissende snoepjes
Bied je hond (of kat) verfrissende snoepjes aan, zoals ijsblokjes, watermeloen of bevroren pindakaas.  Een stukje vlees uit de diepvries houdt je hond enige tijd zoet en koel.

-    Zonnecrème
Haarloze of kortgeschoren huisdieren worden beter ingesmeerd met zonnecrème als extra bescherming tegen de zon. Ook zij kunnen verbranden. Overweeg ze een hoedje op te zetten.

-    Auto
Laat een hond, netzomin als een baby, in een warme auto of die nu in de zon staat of niet. Het raampje een beetje openzetten, is niet voldoende. Elk jaar sterven verschillende huisdieren door de hitte die in een auto nog veel sneller oploopt dan elders. Neem je hond mee of voorzie opvang thuis of in een tijdelijk opvangtehuis.

- Zonneslag
Huisdieren zijn niet immuun aan zonneslag. Wees alert voor de symptomen: hevig ademhalen, traag reageren, veel kwijlen, extreem veel drinken, koorts, overgeven, een dieproze of paarse tong, duizeligheid, slechte coördinatie en flauwvallen.

Rij onmiddellijk naar de dierenarts om schade aan de organen of zelfs de dood te vermijden.

Geef je hond terwijl kleine slokje fris (niet koud!) water, en koel hem/haar af met koudecompressen. (br.hln)
» Reageer (0)
16-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dalmatiër adopteert gevlekt lammetje

Dalmatiër adopteert gevlekt lammetje

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

"Vlekken zijn vlekken" moet een dalmatiër vanop een Australische boerderij gedacht hebben. En zo voedt de liefdevolle hond momenteel een in de steek gelaten gevlekt lammetje op als was het haar bloedeigen puppy. Lieve dierenvrienden, haal jullie zakdoeken maar boven.

"Ik vond het gewoon hilarisch en kan er alleen maar om lachen", vertelt boerderijeigenaar Julie Bolton aan het Amerikaanse persagentschap AP. De dalmatiër, die zelf geen puppy's heeft, heeft een bijzondere voorkeur voor het gevlekte lammetje. "Wanneer ze kan, wast en likt ze het diertje alsof ze de moeder is."

En het babyschaapje geniet met volle teugen van de aandacht. "Het komt het lam alleen maar ten goede", vult Julie's man aan.

Volgens dierenarts Kersti Seksel is het niet ongewoon dat honden optreden als vervangmoeder voor eender welke diersoort. Zo adopteerde een golden retriever in het verleden al eens drie witte tijgerwelpjes en nam een Franse bulldog de zorg op zich van wilde beren. (br.hln)» Reageer (0)
15-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KU Leuven kan bijwerking chemo drastisch verminderen

KU Leuven kan bijwerking chemo drastisch verminderen


http://oi49.tinypic.com/33oi3xl.jpg


De schadelijke neveneffecten van chemotherapie kunnen drastisch verminderd worden door de activiteit van PHD2, een eiwit dat reageert op zuurstoftekorten in het bloed, te blokkeren. Dat hebben onderzoekers van KU Leuven, die deel uitmaken van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB), aangetoond. Het onderzoek verschijnt in het toonaangevende tijdschrift Cancer Cell.

Via onderzoek bij muizen hebben Rodrigo Leite de Oliveira, Sofie Deschoemaeker en Massimiliano Mazzone aangetoond dat de blokkering van PHD2 leidt tot de productie van anti-oxidatieve enzymen, die kunnen voorkomen dat er schade wordt aangericht in de cellen van ons lichaam. Die eiwitten zorgen er op die manier ook voor dat de schadelijke effecten van chemotherapie op gezonde organen geneutraliseerd kunnen worden.

De wetenschappers bevestigden ook een eerder onderzoek van het Leuvense labo, dat had aangetoond dat de verminderde activiteit van het enzym PHD2 bij zuurstoftekort tot beter gevormde bloedvaten leidt. Dat kan de behandeling van kanker bevorderen, omdat de geneesmiddelen daardoor de hele tumor kunnen bereiken en dus effectiever zijn. Bovendien kan een kleinere dosis toegediend worden, wat niet onbelangrijk is voor toxische medicijnen.

Volgens de wetenschappers van VIB en KU Leuven zijn de resultaten van deze onderzoeken veelbelovend. Chemotherapie in combinatie met specifieke PHD2-blokkers zou de effectiviteit van de therapie kunnen verhogen zonder de schadelijke neveneffecten die zwaar belastend zijn voor de patiënt, luidt het. Wel wordt erop gewezen dat er momenteel nog geen specifieke PHD2-blokkers beschikbaar zijn en het kan nog jaren duren vooraleer dit bij patiënten kan toegepast worden. (br.hln)

Patiënten die hierover vragen hebben kunnen terecht bij patienteninfo@vib.be.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger Chapman - Shadow On The Wall

Roger Chapman - Shadow On The Wall

Klik op de foto om hem te beluisteren


Roger Maxwell "Chappo" Chapman (Leicester, 8 april 1942) is een Brits rockzanger.

Chapman begint zijn zangcarrière in 1966 bij de band The Farinas. In 1967 trad hij toe tot de fameuze Britse rockband Family. In 1974 richtte hij samen met Charlie Whitney (gitaar) de Streetwalkers op.

Vanaf 1978 treedt Chapman solo op en bleef tot 2010 actief als zanger, met een steeds wisselende begeleidingsband. Hij staat bekend als een temperamentvol performer en wordt als zanger geroemd om zijn rauwe vocale vibrato. Solo-successen behaalde hij met een cover van Let's Spend the Night Together van The Rolling Stones (1978) en Shadow on the wall met Mike Oldfield (1983).

In augustus 2010 gaf Chapman zijn afscheidconcert op het 'Rythm Festival' te Biggleswade.» Reageer (0)
14-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met de facelift: 'face shaping' is de nieuwste trend

Gedaan met de facelift: 'face shaping' is de nieuwste trend


http://oi50.tinypic.com/wwlwfk.jpg


De traditionele facelift is uit de mode. Het is tegenwoordig niet meer 'hip' om je huid operatief strakker te laten trekken en overtollige huid te verwijderen. In de plaats daarvan kiezen steeds meer vrouwen voor 'face shaping', waarbij implantaten meer volume aan je gezicht geven.

"De plastische chirurgie is zich, net als alle andere dingen, constant aan het ontwikkelen", verklaart de wereldbefaamde chirurg dr. Laurence  Kirwan. "Een facelift wordt tegenwoordig gezien als iets ouderwets. Mensen denken aan hun oma's als het over facelifts gaat. Ze willen iets moderner, dat overeenkomt met de huidige manier van denken."

En dat is exact waar de 'face shaping' aan voldoet. Het is minder veeleisend voor de patiënt, want de verdoving is korter, net zoals de tijd die nodig is om te herstellen. Bovendien zijn er (voorlopig) minder negatieve connotaties aan verbonden dan aan de term facelift.

"We weten allemaal dat mensen die te veel facelifts laten uitvoeren er nogal uitgerekt uitzien, en zelfs niet meer op zichzelf lijken", zegt Kirwan. "Bij face shaping kan dat niet gebeuren, omdat er niets (lees: huid) weggenomen wordt van het gezicht. Er komt alleen iets bij, waardoor de contour van het gezicht verandert."

De implantaten bestaan in verschillende maten en stijlen voor de kin, kaken, neus en wangen. Bij de operatie wordt er een kleine insnijding gemaakt vlakbij de gewenste plaats van het implantaat. Dat gebeurt ofwel in een vouw van het gezicht, ofwel in de mond, daar waar het tandvlees en de lippen elkaar raken.

Daarna maakt de chirurg een soort zakje in de gezichtsweefsel, waar hij het implantaat inbrengt. Ten slotte wordt de insnijding weer dichtgenaaid. Het hele proces duurt één à twee uur en wordt meestal onder algemene verdoving uitgevoerd. Een vrij gemakkelijke ingreep dus.

"In vergelijking met de lange hersteltijd na een facelift, zullen mensen dus veel sneller hun normale leven weer kunnen opnemen", bevestigt dr. Kirwan. Bovendien is het resultaat van een shaping permanent, waardoor de procedure niet om de paar jaar opnieuw uitgevoerd moet worden.

"De meeste mensen associëren een facelift met een gevecht tegen het ouder worden, maar face shaping gaat veel verder. Veel mensen hebben bijvoorbeeld geen goed zichtbare kin of zijn ongelukkig met de vorm van hun jukbeenderen", gaat Kirwan verder. "De face shaping kan mensen hen helpen, alsook degene die een iets vollere kaaklijn willen, of een vollere neus."

"En, zoals met alle chirugische procedures, verandert het resultaat de manier waarop mensen over zichzelf denken", voegt hij toe. "Het verandert niet alleen hoe ze eruitzien, maar het geeft ook een boost aan hun zelfvertrouwen en hoe ze zichzelf tonen aan de buitenwereld", aldus dr. Kirwan.

Toch is de facelift nog niet helemaal ten dode opgeschreven. "Veel mensen laten tegelijkertijd een facelift en een faceshaping uitvoeren. Zo krijgen ze het beste van de twee ingrepen", besluit dr. Kirwan. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superhond overleeft val van 76 meter

Superhond overleeft val van 76 meter


http://oi45.tinypic.com/15rmc74.jpg


Jaag nooit een konijn achterna, want het kan je een aardige val opleveren. Zo ondervond een hond uit het Engelse Dover die 76 meter naar beneden stuikte. Wonder boven wonder hield het superdier niet eens een gebroken poot over aan zijn hoogteavontuur, zo meldt 'The Telegraph'.

De 1-jarige weimarener, Norman, maakte een wandeling met zijn baasje langs de krijtrotsen van Dover toen hij plots een konijn opmerkte. De overenthousiaste hond zette de jacht in op het langoor en dook daarbij 76 meter naar beneden van de klif.

Havenarbeiders, die beneden aan het werk waren, vonden de hond en brachten hem zo gauw ze konden naar de lokale dierenarts. Tot ieders verbazing hield Norman zelfs geen gebroken poot over aan zijn mislukte konijnenjacht. Wel werd het arme dier zijn long doorboord. Na twee dagen bij de dierenarts mocht Norman gelukkig alweer naar huis.

Vliegen kan hij niet, maar juist landen zit hem duidelijk in de genen. Het 'honden met hoogtevrees'-clubje is ongetwijfeld alweer een lid rijker. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom stinkt jouw hond?

Waarom stinkt jouw hond?


http://oi47.tinypic.com/33ug521.jpg


Een zeer vervelend kantje aan honden is dat ze behoorlijk kunnen stinken. Hoe komt dat toch?

1)    Rollebollen
Bji hun wandeling laten honden zich net zelden van hun meest speelse kant zien en rollebollen ze in vanalles en nog wat. Gras, stof en ja, ook wat andere honden hebben achtergelaten. Deze manier om zijn eigen lichaamsgeur te camoufleren, helpt de algemene geur niet vooruit... of toch niet voor een mensenneus.

2)    Wandelen in de regen
Er is geen ontsnappen aan in ons landje: een (groot) deel van de wandelingen met de geliefde viervoeter vinden plaats in de regen. Het is hét succesrecept voor een stinkende hond, met dank aan de bacteriën die dol zijn op de oliën in zijn vacht.

3)    Medisch probleem
Een huidinfectie die niet behandeld kan worden door een regelmatige wasbeurt kan ook de schuldige zijn. De dierenarts kan je hier verder helpen.

4)    Adem
Misschien is het niet de volledige hond die stinkt, maar enkel zijn muil. Rottend tandvlees of een kapotte tand kunnen aan de basis liggen, of een verteringsprobleem.

5)    Oorinfectie
Een onverwachte oorzaak van geurhinder bij honden: mijten in de oren. Ook te herkennen aan het vele krabben van de hond en het feit dat de geur niet verdwijnt na een grondige was- en kambeurt.

6)    Scheetjes
Of heeft hondlief iets naar binnen gespeeld dat hem vreselijk flatulent maakt? Met andere woorden: misschien komt de onaangename geur van de gemene stinkende scheetjes die hij laat. Heeft hij iets gestolen dat hij normaal niet mag eten, dan is het wellicht simpelweg een kwestie van hem terug naar zijn gewone dieet te leiden.

Weet je zeker dat de hond de juiste voeding binnenkrijgt, en hij heeft toch last van stinkscheten, schakel dan de dierenarts is. Alles is mogelijk, van een voedingsallergie tot een intolerantie of een verteringsprobleem.

7)    Anale kliertjes
Er is nog iets aan het achtereind van je hond dat behoorlijk kan stinken: de afscheiding uit anale kliertjes. Voor de hond ze ledigt op je volledige tapijt, sofa en handdoeken, kan je best de dierenarts vragen om ze aan te pakken.

Wat kan je doen?
Eerst en vooral is het belangrijk de oorzaak van de geur te achterhalen. In de meerderheid van de gevallen volstaat het de hond regelmatig te wassen en te borstelen: die haalt de oliën (en dus de bacteriën) en het vuil van zijn vacht.

Kijk ook tussen de tenen of er geen stinkende substantie is blijven 'plakken', reinig de oren en de tanden.

Dit geldt ook voor de plekken waar de hond slaapt: stofzuig ze regelmatig, stop ze ook al eens in de wasmachine. Het heeft geen zin om een propere hond op een stinkend kussen te laten slapen, natuurlijk.

Geef je hond regelmatig iets om op te kauwen, zodat de tanden sterk en het tandvlees schoon en gezond bljift.

Helpt dit allemaal niet en is de geur zo sterk dat je er niet meer mee kan leven, schakel dan de dierenarts in.  (br.hln)» Reageer (0)
13-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdpijn? Vergeet pijnstillers, drink water

Hoofdpijn? Vergeet pijnstillers, drink water


http://oi49.tinypic.com/2yzk9hx.jpg


De volgende keer dat je hoofdpijn hebt, moet je volgens wetenschappers niet naar het medicijnkastje lopen, maar wel naar de koelkast. Zij stellen namelijk dat zeven glazen water per dag de pijn kunnen verzachten en de levenskwaliteit van chronische patiënten verbeteren.

Enkele jaren geleden merkten wetenschappers van de Universiteit van Maastricht dat een patiënt met blaasproblemen, die aangeraden werd om meer water te drinken, zijn migraines duidelijk zag verbeteren.

Onderzoeksleider dr. Mark Spigt en zijn team besloten daarom om verder onderzoek uit te voeren naar de invloed van water op hoofdpijn. Daarvoor rektruteerden ze meer dan 100 patiënten die regelmatig last hadden van lichte of ernstige hoofdpijn.

De wetenschappers leerden hen hoe ze de pijn konden verzachten, zoals door het verminderen van stress, het verbeteren van de slaapgewoonten en het vermijden van cafeïne. Daarnaast kreeg de helft van de proefpersonen de opdracht om gedurende drie maanden anderhalve liter water te drinken, bovenop hun normale vochtinname.

Na die periode werd aan alle proefpersonen gevraagd om een vragenlijst in te vullen, die speciaal ontwikkeld werd om de levenskwaliteit van hoofdpijnpatiënten te meten. Uit de resultaten daarvan bleek dat degene die extra water dronken zich duidelijk beter voelden dan de andere proefpersonen.

"We veronderstellen dat sommige hoofdpijnpatiënten baat kunnen hebben bij het drinken van extra water. Voor wie aan chronische hoofdpijn lijdt, kan het dus zeker geen kwaad om dat voor een korte periode te proberen. Op die manier kunnen ze nagaan of er ook bij hen een verbetering optreedt", aldus de wetenschappers.

Toch is niet iedereen overtuigd van de werking. Volgens dr. Fayyaz Ahmed van het Britse migrainestichting kan de vermindering van de klachten ook toe te schrijven zijn aan een placebo-effect. Daarbij verwachten en geloven de patiënten dat het water zal helpen, waardoor dat ook echt gebeurt. Maar ook hij bevestigt: "De regelmatige opname van water en een voldoende hydratatie is gezond, waardoor veel mensen zich beter voelen", aldus dr. Ahmed. (br.hln)» Reageer (0)
11-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ieder mens draagt 1 kilogram bacteriën mee

"Ieder mens draagt 1 kilogram bacteriën mee"


http://oi49.tinypic.com/dbfo5.jpg


"Ieder mens zit vol bacteriën, vooral in de darmen maar ook op de huid. Gemiddeld 1 kilo van ons lichaamsgewicht bestaat uit bacteriën", beweert de Nederlandse hoogleraar microbiologie en infectiepreventie Jan Kluytmans. "De meeste bacteriën kunnen geen kwaad, maar sommige bacteriën kunnen gevaarlijk zijn voor mensen met een zwakke weerstand, zoals ouderen of ernstig zieken''.

In ziekenhuizen is het daarom zaak om extra alert te zijn op besmettingen met resistente bacteriën. Dat zijn bacteriën die niet meer reageren op antibiotica en daardoor moeilijk te bestrijden zijn.

"Je kan niet voorkomen dat mensen die een bacterie bij zich dragen in een ziekenhuis binnenkomen. Wat je wel moet proberen te vermijden is dat ze er ziek van worden of anderen mee besmetten. Daarom is het belangrijk dat je risicogroepen test om uit te zoeken of ze een ziekenhuisbacterie bij zich dragen. Varkenshouders worden standaard getest als ze binnenkomen in het ziekenhuis, maar ook mensen die recent in een buitenlands ziekenhuis geweest zijn'', legt Kluytmans uit.

Lang niet iedereen die het ziekenhuis in komt wordt getest. Daardoor kan iemand die een ziekenhuisbacterie met zich meedraagt weleens gemist worden. "Wanneer de besmetting dan vastgesteld wordt, moet meteen een contactonderzoek gedaan worden om te kijken of de patiënt anderen besmet heeft".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto van man met aan artritis stervende hond in het water gaat viraal

Foto van man met aan artritis stervende hond in het water gaat viraal


http://oi48.tinypic.com/2ugyq76.jpg
© Hannah Stonehouse Hudson/StonehousePhoto.com.


Sinds hij negentien jaar geleden Schoep samen met zijn gewezen verloofde als puppy adopteerde, zijn John Unger en zijn huisdier onafscheidelijk. In die mate dat de Amerikaan uit Wisconsin nu, negentien jaar later, in het water gaat om de stervende Schoep -hij lijdt aan artritis die zo pijnlijk is dat hij nog nauwelijks kan slapen- enkele pijnvrije momenten te gunnen. Een bekende fotograaf heeft het duo geportretteerd en dat bijzonder mooie beeld gaat inmiddels viraal.

De band tussen Schoep, die door zijn ex-baasje mishandeld werd en vernoemd is naar een bekend merk van ijscrème uit Wisconsin, gaat ver terug. Unger vindt immers dat Schoep zijn leven gered heeft, nadat hij na de scheiding met zijn verloofde zo depressief was dat hij met zelfmoordgedachten rondliep. Het gezelschap van Schoep sleurde hem door die moeilijke tijden, waardoor Unger het nu niet meer dan normaal vindt dat hij er alles aan doet om de hond in zijn laatste maanden nog wat levensvreugde te bezorgen. Zo trekt de man om hem in slaap te wiegen naar Lake Superior: water zou immer een therapeutisch effect hebben op het getergde lijf van Schoep. Het was tijdens een van die momenten dat de foto hierboven genomen werd, door Hannah Stonehouse Hudson, eigenares van Stonehouse Photography en een vriend van Unger.

"De relatie tussen Unger en Schoep inspireerde me om dit beeld vast te leggen", aldus Hannah in de Huffington Post. "Ik had slechts vijf minuten om dit beeld te schieten wegens tijdsgebrek. Door mijn hels werkritme voor Stonehouse had ik al enkele eerdere afspraken met Unger gemist en ik wist dat ik het niet kon blijven uitstellen. Op 31 juli is het er eindelijk van gekomen. John die Schoep liefheeft, en Schoep die John zo vertrouwt dat hij in zijn armen in slaap valt in het water. Aan dit beeld is niets geposeerd. Ik haat geposeerde foto's, want die missen de ware essentie. Ik hoop dat mensen zich kunnen vereenzelvigen met deze foto, dat ze zich een tijd herinneren waarin ze zich veilig, geborgen en geliefd voelden. Dan moeten ze dat gevoel maar naar de toekomst projecteren. Er is veel te veel negativiteit in deze wereld. Misschien kan ik met deze foto daar een heel klein beetje verandering in brengen."

Hannah postte de foto op Facebook, waar ze de innige relatie tussen de twee ook beschrijft. 311.000 likes en 187.500 shares zijn het voorlopige resultaat. Unger is alvast blij met de aandacht die de foto krijgt. Enerzijds omdat er via een actie geld ingezameld wordt voor de behandeling van Schoep tegen artritis, anderzijds omdat hij nu plots erg populair is bij het vrouwvolk. Omdat hij nog altijd vrijgezel is, komt ook dat laatste hem niet slecht uit. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe slapen op je buik de kans op erotische droom verhoogt

Hoe slapen op je buik de kans op erotische droom verhoogt


http://oi49.tinypic.com/2a0bazr.jpg


Voor wie wel eens zin heeft in een erotische droom is er goed nieuws: je kan die uitlokken door in slaap te vallen op je buik. Volgens wetenschappers heb je dan namelijk veel meer kans op een sexy droom dan in andere houdingen.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Calvin Kai-Ching Yu van de Shue Yan Universiteit in Hong Kong. Hij sprak met 670 studenten, waarvan twee derde vrouwelijk was, en vroeg hen vragenlijsten in te vullen over hun dromen.

Daarbij moesten ze onder andere aangeven hoe vaak dromen voorkomen, hoe intens ze zijn en over wat ze gaan. Daarnaast vroeg Yu ook hoe vaak ze op hun zij, met het gezicht omhoog of omlaag sliepen.

Het resultaat was duidelijk: wie op zijn buik sliep, rapporteerde veel meer gevoelens van 'seks' en 'achtervolging' dan de anderen. Daarnaast kwamen er ook andere pikante motieven voor, zoals 'vastgebonden' of 'opgesloten' zijn of 'niet in staat zijn om te bewegen'. Ook hadden zij vaker dromen waarin een geval van 'erotomanie' aan bod kwam, waarbij mensen geloven dat ze een geheime aanbidder hebben, vaak een bekende persoon.

Kai-Ching Yu: "Deze studie bewijst dat je lichaamshouding tijdens het slapen de inhoud van je dromen kan beïnvloeden. Ik geloof dat het brein niet helemaal afgesloten is van de buitenwereld als je slaapt en de stimuli, ook die ten gevolge van je omgeving, hebben meer invloed dan je denkt."

Maar hoe komt het nu dat op je buik slapen de kans op een erotische droom verhoogt? Volgens de wetenschapper heeft dat te maken met een mindere toevoer van lucht als je met je gezicht naar beneden ligt. Dat zorgt ervoor dat je hersenen de indruk krijgen dat je vastgeklemd wordt.» Reageer (0)
10-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean Lambrecks stuurt deurwaarder naar klooster Malonne

Jean Lambrecks stuurt deurwaarder naar klooster Malonne


http://oi49.tinypic.com/2yvs3mc.jpg


Jean Lambrecks heeft gisteren een deurwaarder naar het klooster van de Arme Klaren in Malonne gestuurd. Dat besliste de vader van de vermoorde Eefje nadat hij vernam dat Michelle Martin de erfenis van haar moeder in het klooster heeft ondergebracht. Dat schrijven de Concentrakranten.

Volgens het magazine Paris Match liet de ex van Marc Dutroux de erfenis van haar moeder in het klooster onderbrengen. Indien dat klopt, wil Lambrecks die spullen in beslag laten nemen. Beide kranten melden niet of er effectief iets in beslag genomen werd.

Lambrecks besloot over te gaan tot de inbeslagname omdat Martin veroordeeld werd tot het betalen van 179.000 euro aan de nabestaanden van de slachtoffers van Dutroux. "We hebben nog geen euro gezien. Ik weet dat die spullen weinig of niks waard zijn. Maar het gaat mij om het principe."

De mogelijke opvang van Michelle Martin in het klooster van Malonne zorgt al enige tijd voor een pak beroering.

In een brief aan de burgerlijke partijen bevestigt Martins advocaat Thierry Moureau dat ze nog niet gestart is met het vergoeden van de slachtoffers, zo schrijft Le Soir vandaag. De advocaat vindt evenwel dat "het vergoeden van de slachtoffers geen voorwaarde is voor een voorwaardelijke invrijheidstelling".

De advocaat bevestigt wel dat Martin tot nu toe 265 euro gespaard heeft op zijn derdenrekening. Ze stort al enkele jaren 5 euro per maand. Het geld is voor de burgerlijke partijen bedoeld. (br.hln - foto belga)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.47.000 Belgische chauffeurs beboet in Frankrijk in juli

47.000 Belgische chauffeurs beboet in Frankrijk in juli


http://oi47.tinypic.com/5l6u7b.jpg


In de maand juli heeft Frankrijk 47.000 bekeuringen opgestuurd naar Belgische autobestuurders die verkeersovertredingen hebben begaan. Dat schrijft de Franse krant Les Echos vandaag.

Sinds 1 juli kunnen Belgische bestuurders die in Frankrijk de verkeersregels aan hun laars lappen de boete thuis toegestuurd krijgen. Dat is het gevolg van een akkoord tussen Frankrijk en België, dat toelaat om gegevens tussen beide landen uit te wisselen.

Tussen 1 juli en 31 juli zijn al 47.000 Belgische bestuurders op de bon geslingerd in Frankrijk, aldus Les Echos. De slechtste automobilisten komen volgens de krant evenwel uit Duitsland. Jaarlijks worden in Frankrijk 500.000 tot 1 miljoen verkeersovertredingen van Duitse bestuurders geregistreerd, maar voorlopig bestaat er nog geen akkoord tussen Frankrijk en Duitsland dat toelaat om die boetes ook op te sturen.

Volgens Het Laatste Nieuws zullen de Franse flitspalen dit jaar 700 miljoen euro opbrengen. Vorig jaar leverden die 639 miljoen euro op. Op basis van halfjaarlijkse resultaten is nu al becijferd dat 2012 een recordjaar wordt. (br.hln)» Reageer (0)
09-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw plant huwelijk maar is nog op zoek naar echtgenoot

Vrouw plant huwelijk maar is nog op zoek naar echtgenoot


http://oi46.tinypic.com/2nixnis.jpg


Anita Chakra Burtty heeft haar huwelijk al gepland en betaald ook al is ze momenteel nog steeds vrijgezel. Ze hoopt tegen april de ware Jacob te hebben gevonden.

De 42-jarige astrologe is er honderd procent van overtuigd dat ze haar toekomstige echtgenoot in oktober of november van dit jaar zal ontmoeten. "Eens hij me leert kennen zal hij hopelijk inzien dat ik een erg grappig, genereus en liefdevol persoon ben. Hij zit er hopelijk niet mee in dat ik een tikkeltje gek ben."

De vrouw, die afkomstig is uit Sydney, heeft de datum reeds vastgelegd. Ook kocht ze al haar bruidsjurk, regelde ze een bloemist en legde ze een receptie op het strand vast. Anita nodigde zelfs vrienden en familie uit Engeland uit om de ceremonie bij te wonen.

"Het leven zit raar in elkaar. Ik heb al gekkere dingen gehoord. We zien wel wat de toekomst brengt", reageerde ze hoopvol.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schapen waarschuwen met sms voor wolven

Schapen waarschuwen met sms voor wolven


http://oi50.tinypic.com/2w6c77r.jpg

Schapen kunnen herders misschien straks via een sms waarschuwen dat de kudde wordt aangevallen door wolven. Een Zwitserse bioloog werkt aan een halsband die de hartslag van de schapen in de gaten houdt, en een tekstberichtje stuurt als de hartslag tijdens een bepaalde periode sterkt omhooggaat.

Volgens de BBC worden schapen in Zwitserland steeds vaker aangevallen door wolven, waarbij kuddes overlevende schapen door de omheining breken van het gebied waar ze staan te grazen. Ze worden soms pas kilometers verderop teruggevonden.

In Zwitserland, in de bergen bij Les Diablerets, zijn al testen gedaan met de halsband, die gebruikmaakt van een systeem dat vergelijkbaar is met hartslagmeters voor sporters. Daarbij werden wolfshonden gebruikt. De tests lijken volgens bioloog Jean-Marc Landry uit te wijzen dat de hartslag van een schaap van 60 tot 80 slagen per minuut verdrievoudigt als het dier stress ervaart.

De eerste halsbanden zouden komende herfst op de markt verkrijgbaar moeten zijn. Naast een variant waarbij de herder wordt gewaarschuwd, wordt gedacht aan een halsband die een voor de wolf afschrikwekkend geluid produceert. Noorwegen en Frankrijk zouden ook al interesse hebben in de band. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse universiteit gaat rattenstront inzamelen

Nederlandse universiteit gaat rattenstront inzamelen


http://oi45.tinypic.com/2zqrd41.jpg


Gezocht: rattenpoep. En niet van iedere rat, maar van bruine ratten, beter bekend als rioolratten. Wetenschappers van de Wageningen Universiteit hebben het publiek opgeroepen om keutels van deze wilde, bruine ratten op te sturen. Die worden vervolgens gebruikt in onderzoek naar de resistentie van ratten tegen rattengif.

Het onderzoek vindt plaats in opdracht van het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Milieu. Sommige rioolratten zijn resistent tegen rattenbestrijdingsmiddelen. Zij hebben een erfelijke eigenschap die ervoor zorgt dat het gif bij hen niet meer werkt. Hoe meer van deze beesten er komen, hoe nuttelozer het gebruik van bestrijdingsmiddelen wordt. Dat kan voor problemen zorgen, omdat ratten ziekten overbrengen zoals de ziekte van Weil. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw ruilt onthullende bikini voor flatterend badpak in

Vrouw ruilt onthullende bikini voor flatterend badpak in


http://oi47.tinypic.com/10ora74.jpg


Jonge vrouwen dragen niet langer een weinig bedekkende bikini op het strand, maar kiezen voor een flatterend badpak om te genieten van de zon, dat blijkt uit een recente Britse enquête.

Twee derde van de 1.489 ondervraagde vrouwen tussen 18 en 30 jaar geniet deze zomer van een strandvakantie. De meerderheid van hen droeg of is van plan badkledij uit een stuk aan het zwembad of op het strand aan te trekken. Slechts een derde gaat voor de traditionele bikini aan en 10 procent voor een tankini, dit is een biniki met lang topje dat je buik bedekt.

Badpakken zijn zo populair bij de jongere dames omdat dit hun rondingen beter flatteert, maar 22 procent draagt dit omdat ze het hipper vinden. Slechts een vijfde voelt zich zelfzeker op het strand. Driekwart kocht badkledij dat hun figuur beter doet uitkomen, de helft koos een afslankend model.

Het gemiddelde bedrag dat dames jaarlijks uitgeven aan een bikini is 84 euro aan, de doorsnee vrouw kocht 3,4 nieuwe stukken bedkleding het afgelopen jaar. Mark Pearson van de website MyVoucherCodes.co.uk, die het onderzoek liet uitvoeren: "Het is duidelijk dat het modebeeld aan het veranderen is, een badpak is niet langer ouderwets, er zijn genoeg modellen die alle maten en vormen flatteren."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huiskat maakt meer buit dan baasje denkt

Huiskat maakt meer buit dan baasje denkt


http://oi47.tinypic.com/28hgdgp.jpg


Huiskatten doden meer wilde dieren dan hun eigenaren denken. Dat komt doordat de beesten minder dan een kwart van de buit mee naar huis nemen. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek waarover de krant USA Today vandaag bericht.

Wetenschappers van de University of Georgia rustten zestig katten uit met camera's. Bij elke kat brachten zij zo het jachtgedrag buitenshuis tijdens zeven à tien dagen in kaart.

Het resultaat? Dertig procent van de buit wordt ter plekke opgegeten. Het overgrote deel - maar liefst 49 procent - laten de katten ter plekke liggen en verrotten.» Reageer (0)
08-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wees eerlijk: het maakt je gelukkiger en gezonder

Wees eerlijk: het maakt je gelukkiger en gezonder


http://oi49.tinypic.com/e9ae0i.jpg


Leugentjes om bestwil lijken misschien onschuldig, maar ze kunnen een grote impact hebben op je mentale én fysieke gezondheid. Wie bewust probeert om altijd eerlijk te zijn, voelt zich namelijk minder gespannen of triestig en heeft ook minder last van hoofdpijn of een zere keel. Bovendien hebben eerlijke mensen ook een betere relatie dan leugenaars.

Dat blijkt althans uit een studie van de Universiteit van Notre Dame. Een onderzoeksteam volgde daar gedurende 10 weken 110 mensen tussen 18 en 71 jaar. Aan de ene helft van de proefpersonen werd gevraagd om volledig te stoppen met liegen, terwijl de andere helft geen instructies kreeg.

Wekelijks gingen beide groepen naar het laboratorium van de onderzoekers, waar hun lichamelijke en mentale gezondheid gemeten werd. Ook moesten ze een test aan de leugendetector ondergaan, om na te gaan hoeveel keer ze hadden gelogen. "De gemiddelde persoon bleek 11 leugens per week te vertellen", aldus onderzoeksleidster professor Anita Kelly.

De resultaten waren duidelijk: als de 'niet-liegende' groep bewust drie leugens minder vertelde, dan ervoeren ze vier mentale en drie fysieke klachten minder dan in andere weken. Als mensen uit de 'liegende' groep onbewust minder leugens vertelden in een bepaalde week, was de daling minder groot. Toch waren er ook bij hen iets minder lichamelijke en geestelijke klachten.

Bovendien bleek het vrij simpel te zijn om minder te liegen. Zo beseften de proefpersonen dat ze de waarheid konden vertellen over hun dagelijkse prestaties in plaats van te overdrijven.

Anderen stopten dan weer met het verzinnen van excuses als ze te laat kwamen of als hun werk niet op tijd af was. Sommigen pakten het nog anders aan: zij vermeden leugentjes door moeilijke vragen te beantwoorden met een andere vraag, om de persoon in kwestie af te leiden.

"We stelden vast dat je doelbewust kan zorgen voor een drastische daling van het aantal leugentjes. En daarvoor krijg je een betere gezondheid in de plaats", aldus professor Kelly. Dus waarom zou je het niet proberen?  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer volwassenen blijven bij ouders wonen

Steeds meer volwassenen blijven bij ouders wonen


http://oi47.tinypic.com/r1yma8.jpg


Het aantal jonge volwassenen dat nog altijd bij de ouders inwoont, zit in stijgende lijn. Dat blijkt uit een onderzoek van het Institut pour un Développement Durable (instituut voor duurzame ontwikkeling, IDD).

In totaal woonden in ons land in 2009 ongeveer één miljoen jongeren tussen 18 en 34 jaar in bij hun ouders. Iets meer dan 200.000 van die jongeren bevinden zich in de leeftijdscategorie van 25 tot 34 jaar, aldus IDD.

Het aantal jongeren tussen 18 en 24 jaar dat het ouderlijke nest nog niet heeft verlaten, is daarmee duidelijk toegenomen, van 76,5 procent in 2004 tot 80,4 procent in 2009. Bij de 25- tot 34-jarigen is de evolutie minder uitgesproken: er wordt een lichte stijging opgetekend tussen 2004 en 2007 (van 14,9 naar 16,9 procent), maar in 2009 is het aantal weer gezakt tot het niveau van vijf jaar eerder (14,9 procent).

De toename van het aantal thuiswonenden bij de 18- tot 24-jarigen laat zich volgens het IDD vooral verklaren doordat jongeren steeds vaker, en vaak ook langer, voortstuderen. In die leeftijdscategorie zijn de studenten dan ook in de meerderheid (65,8 procent). Bij de 25-34-jarigen zijn het vooral de voltijds werkenden (69,6 procent) die zich nog onder de hoede van hun ouders bevinden. Tot slot blijkt uit het onderzoek dat meer mannen dan vrouwen bij hun ouders blijven wonen.

Het IDD benadrukt nog dat er weinig exacte gegevens beschikbaar zijn over dit onderwerp. Voor het onderzoek moest een beroep worden gedaan op de cijfers van de Europese enquête SILC (Statistics on Income and Living Conditions). (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinead O' Connor - Don't cry for me Argentina

Sinead O' Connor - Don't cry for me Argentina

Klik op de foto om haar te beluisteren


Sinéad Marie Bernadette O'Connor (Dublin, 8 december 1966) is een Iers singer-songwriter. Haar voornaam wordt uitgesproken als 'shi-need'.» Reageer (0)
07-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil je geen soa? Stop dan met schaamhaar scheren

Wil je geen soa? Stop dan met schaamhaar scheren


http://static3.hln.be/static/photo/2009/13/15/11/media_xl_868256.jpg


 Een Britse dokter roept op om te stoppen met ontharen, en meer bepaald schaamhaar scheren. Daar heeft ze ook een goede reden voor: "Het risico op infectie en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) stijgt enorm na ontharing". Cijfers om haar claim te staven heeft ze echter niet, en het is nog maar de vraag of het onderhand zeer onpopulaire schaamhaar zal blijven staan omdat een dokter dat vraagt.

De reden voor haar betoog is simpel: verwijderd schaamhaar zorgt ervoor dat infecties en bacterieën vrij spel krijgen, en maken zo de overdracht van soa's nog gemakkelijker.

"Zeker herpes profiteert door de microscopische wondjes, waardoor het virus gemakkelijker kan overgedragen worden." Zweren en abcessen op de geslachtsdelen, infecties op de penis, balzak of schaamlippen: Gibson heeft het allemaal al gezien. 

"Schaamhaar heeft nut, namelijk een extra bescherming tegen wrijving, die de huid kan verdunnen en kan beschadigen, én bescherming tegen bacteriën", argumenteert huisarts Emily Gibson.

 "Ontharing veroorzaakt een irritatie aan de haarfollikel en laat microscopisch kleine wondjes na. Om de huid glad te houden, moet de ontharing regelmatig gebeuren wat de huid van het geschoren of gewaxte gebied extra irriteert. Gecombineerd met het warme, vochtige gebied van de genitaliën, is het een feestlocatie voor bacteriën", zegt Gibson.

Ooit werd het omgekeerde gedacht en werden lichaamsdelen voor de operatie geschoren om infectie te vermijden. Daar zijn chirurgen vanaf gestapt, tenzij het haar de operatie bemoeilijkt of ontharing nodig is voor het gebruik van elektrische klemmen.

"De tijd, energie, geld en gevoelens beide geslachten spenderen aan het verwijderen van schaamhaar is zowel astronomisch als nutteloos: welke methode je ook gebruikt, haar groeit altijd terug. Het wint altijd."

De esthetische voorkeuren van deze tijden laten haar koud: "Schaamhaar is het zichtbare resultaat van hormonen en volwassen worden. Niets om je voor te schamen dus! Het wordt tijd dat we publiekelijk de oorlog tegen schaamhaar een halt toeroepen, en toelaten dat het blijft waar het hoort."

Straffe taal. Het is geen nieuws dat het aantal soa's en infecties bij jongeren inderdaad toeneemt, maar tot nu toe werd het vooral toegeschreven aan onzorgvuldig condoomgebruik. Kan iets simpels als ontharing echt een rol spelen?

"Ik ga akkoord dat sommige ontharingsmethodes de huid kunnen beschadigen en zo infecties kunnen doen toenemen. Andere methodes zijn wel veilig, zoals laserontharing door een professionele onthaarder", nuanceert dermatoloog Bav Shergill. Over een link met de gestegen soa-infecties spreekt hij zich niet uit.

Wie geen wisselende partners heeft en de scheermesjes of scheerkoppen regelmatig vervangt of zich laat ontharen op een professionele manier, moet zich waarschijnlijk niet al te veel zorgen maken. Wie er van wil profiteren op reis, doet best wat ze altijd al had moeten doen: een condoom gebruiken, en dat gebruik afdwingen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zouden ze zijn zonder ons? Helft mannen kent kledingmaat niet

Wat zouden ze zijn zonder ons? Helft mannen kent kledingmaat niet

http://oi45.tinypic.com/33pexqg.jpg


"Als je die kleren draagt, dan wil ik niet met jou gezien worden." Het is een uitspraak die heel wat vrouwen al eens deden tegen hun partner. Het gevolg? Tegenwoordig bepaalt de vrouw welke outfits haar man draagt. Goed bedoeld natuurlijk, want ze wil hem behoeden voor modeblunders.

Meer dan één op de drie mannen (37 procent) koopt zelfs geen enkel kledingstuk meer zelf, terwijl bijna de helft (48 procent) niet eens weet welke maat hij nodig heeft. Dat blijkt althans uit een rondvraag van onlinewinkel isme.com bij zo'n 2.000 vrouwen van 50 jaar en ouder.

Van de mannen die wel eens shopt, doet 26 procent dat alleen omdat hun huidige outfits helemaal versleten zijn. Bovendien gaan ze dan op zoek naar de goedkoopste items, en letten ze helemaal niet op hoe ze ermee staan. Volgens de ondervraagde vrouwen was dat vroeger nochtans niet zo, maar verliest de gemiddelde man zijn interesse in mode vanaf 37 jaar.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat 59 procent van de vrouwen zich genoodzaakt voelt om in te grijpen. Dat doen ze vooral omdat de stijl van hun man ouderwets (18 procent), niet stijlvol en slecht passend (31 procent) of gewoon erg gênant (19 procent) is.

Vrouwen willen het liefst dat hun man de stijl van George Clooney en Hugh Grant nastreven, maar daar slagen ze bijna nooit in. Nochtans kan elke man volgens Julie Donnelly van isme.com die look bereiken, op voorwaarde dat hij wat inspanningen doet. "Mannen zijn volledig in staat om zichzelf te kleden. Als een outfit perfect past, er fris en kreukvrij uitziet én met zorg samengesteld is, dan ziet het er altijd goed uit", meent zij.

De grootste modemissers die mannen maken (volgens hun vrouw)
- een jeansbroek die te zakkerig of te hoog getailleerd is, of de enkels ontbloot
- een jeansbroek in combinatie met een jeansjasje
- broeken die uit de mode zijn, of te klein
- korte en spannende zwembroekjes
- kleurloze combinaties van saaie tinten, zoals bruin en beige
- een klassieker: sokken in sandalen
- trainingspak
- een trui met een kap, waarmee ze zich jonger willen voordoen dan ze zijn
- ouderwetse T-shirts met drukke patronen» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gloria Gaynor - Can't Take My Eyes Off You

Gloria Gaynor - Can't Take My Eyes Off You

Klik op de foto om hem te beluisteren


Gloria Gaynor (Newark (New Jersey), 7 september 1949) is een Amerikaans zangeres, bekend door de discohit I Will Survive (1979) en Never Can Say Goodbye (1973). Gaynor was zangeres bij de Soul Satisfiers, een jazz/pop-band, uit de jaren '60. Haar eerste solosingle was She'll Be Sorry/Let Me Go Baby  (1965).» Reageer (0)
06-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet zeker of hij homo is? Kijk in zijn ogen

Niet zeker of hij homo is? Kijk in zijn ogen


http://oi47.tinypic.com/2rf3thi.jpg
 

Wetenschappers maakten het inschatten van de seksuele geaardheid van een potentiële partner net iets makkelijker: een snelle blik in de ogen van je 'crush' vertelt je namelijk de waarheid.

Professoren Ritch Savin-Williams en Gerulf Rieger volgden 165 mannen en 160 vrouwen, er zaten wel hetero- als homoseksuelen bij. Terwijl ze naar een filmpje van een masturberende man, vrouw of naar een neutraal landschap keken, werden hun pupillen gevolgd. Daaruit blijkt dat heteroseksuele mannen reageerden op de beelden van de vrouwen en homoseksuele mannen op die van mannen, biseksuelen vertoonden een reactie op beide geslachten.

Vrouwen daarentegen zitten veel complexer in elkaar. Lesbische dames hadden grotere pupillen na het zien van seksuele beelden van andere dames, maar hun heteroseksuele geslachtsgenoten hadden dezelfde reactie op beide geslachten. Dit betekent volgens de professoren niet dat alle heteroseksuele vrouwen stiekem biseksueel zijn, maar wel dat hun subjectieve opwinding past niet bij hun lichamelijke opwinding. De reactie is volgens sommige experts een overlevingsmechanisme door het risico op verkrachting. Een vrouwenlichaam kan onafhankelijk van de werkelijke aantrekkingskracht reageren op een seksuele prikkeling, om zichzelf te beschermen.

Dus als je merkt dat wanneer je met een man staat te praten dat zijn pupillen groter worden, dan ben je zeker dat in elk geval al op het vrouwelijke geslacht valt. De pupillen worden al lang gebruikt om het niveau van opwinding bij mensen te meten. Ze worden bijvoorbeeld groter wanneer mensen een puppy of een vriendelijk gezicht zien. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood 5 tot 10 cent duurder vanaf september

Brood 5 tot 10 cent duurder vanaf september


http://oi49.tinypic.com/358taw2.jpg


Vanaf september wordt brood 5 tot 10 cent duurder. De oorzaak is de rampzalige tarweoogst in de hele wereld. "In de VS is de uitzonderlijke droogte de boosdoener, in Noord-Europa ligt de oorzaak bij het koude en natte voorjaar", zegt landbouwexpert Luc Busschaert.

Volgens de Vlaamse Bakkersfederatie komt er daardoor vanaf september 5 cent bij, Busschaert zelf verwacht een prijsstijging met 10 cent. "Al zijn het de bakkers zelf die daarover zullen beslissen", zegt Bruno Kuylen van de Bakkersfederatie in de krant De Standaard.

Sinds 2004 mogen de bakkers zelf hun prijs bepalen. Acht jaar geleden kostte een groot brood 1,6 euro, op dit moment is dat bij de meeste bakkers 2,1 euro. Door de rampzalige landbouwzomer valt te verwachten dat ook de prijs van andere basisproducten als vlees, bier, en plantaardige olie vanaf dit najaar zullen stijgen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansee vraagt hulp bij ontsnapping

Chimpansee vraagt hulp bij ontsnapping

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Een chimpansee uit de Britse Welsh Mountain Zoo vraagt bezoekers via gebarentaal om hem te helpen ontsnappen.

Alex Bailey bracht een bezoekje aan de dierentuin en filmde hoe de aap hem duidelijke aanwijzingen gaf om het raam te openen. Volgens Peter Dickinson, een medewerker van de dierentuin, komt het wel vaker voor dat chimpansees bezoekers aan de hand van gebaren bepaalde handelingen laten uitvoeren.

"Als een bezoeker dan op de vingers getikt wordt door een personeelslid, is het excuus altijd: 'Maar de chimpansee vroeg me om het te doen!'", aldus Dickinson. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen is de 'zatste' stad

Antwerpen is de 'zatste' stad


http://oi48.tinypic.com/6hrmex.jpg


Van alle 589 gemeenten en steden in ons land, moet de Antwerpse politie de meeste processen-verbaal voor openbare dronkenschap uitschrijven. Dat blijkt uit een analyse van politiestatistieken. Vorig jaar hebben agenten 19.368 processenverbaal opgesteld voor openbare dronkenschap, een record en 13 procent meer dan in 2010.

Vorig jaar waren er 2.505 processen- verbaal voor openbare dronkenschap in Antwerpen, dat is dubbel zoveel als in Luik (1.130), de nummer twee op de lijst. Nummer drie is Gent (930), gevolgd door respectievelijk Brussel (821), Brugge (692), Leuven (570), Charleroi (488), Aalst (382), Namen (375) en Blankenberge (364).

De Concentrakranten, die vandaag berichten over de analyse, hadden studentenstad Leuven "eerlijk gezegd op één verwacht". Toch zijn er in de studentenstad slechts 570 pv's opgesteld voor openbare dronkenschap. Bijna vier keer minder dan in Antwerpen.

In de top dertig van "steden met stevige drinkers" staan ook drie kuststeden. Vooral Blankberge (tiende plaats) springt in het oog. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4-jarig kankerpatiëntje krijgt alsnog droomreis cadeau

4-jarig kankerpatiëntje krijgt alsnog droomreis cadeau


http://oi45.tinypic.com/28v8vmg.jpg


Een 4-jarig meisje dat kanker overwon, ziet haar droom dan toch werkelijkheid worden. In 2010 werd leukemie vastgesteld bij de kleine McKenna. De Make-A-Wish Foundation deed haar een reisje naar Disney World cadeau. Maar omdat haar vader weigerde het toestemmingsformulier van Make-A-Wish te ondertekenen, kon de trip niet doorgaan. Daarop besloten familieleden zelf geld in te zamelen zodat McKenna alsnog haar wens in vervulling zag gaan.

Make-A-Wish vervult de hartenwens van kinderen die vechten tegen een levensbedreigende ziekte en betaalt de kosten die aan de wens verbonden zijn. McKenna koesterde de vurige hoop attractiepark Disney World te bezoeken. Haar vader verzette zich echter tegen de reis. "Wat de organisatie doet is enkel bedoeld voor patiënten die terminaal ziek zijn. McKenna is inmiddels genezen. Ik zeg niet dat ze het niet moeilijk heeft gehad, maar de organisatie had haar misschien beter een schommel cadeau gedaan", aldus de vader.

Hierdoor zag McKenna haar droom aan diggelen geslagen. De organisatie heeft namelijk de handtekening van beide ouders nodig. "Volgens ons beleid hebben we de toestemming van zowel de vader als de moeder nodig om problemen te vermijden", vertelt de directeur. "We willen ons niet mengen in familiekwesties. Al moet ik wel toegeven dat het de eerste keer is dat een ouder niet instemt."

McKenna's familie bleef echter niet bij de pakken zitten en besloot zelf de kosten te financieren. Om geld op te halen verkochten enkele neefjes ijsloly's en chocoladerepen. En zo kon de kleine McKenna Mickey Mouse toch nog de hand gaan schudden. "Ik ben altijd blijven hopen, maar ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gaan", bekent ze. "Het is net als in een sprookje, eind goed al goed." (br.hln)» Reageer (0)
04-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandalen richten ravage aan in Australische zoo

Vandalen richten ravage aan in Australische zoo


http://oi46.tinypic.com/3477gv8.jpg


Vandalen hebben deze week een ravage aangericht in een dierentuin op het Australische eiland Tasmanië. Negen vogels werden afgeslacht en ongeveer 60 vogels, kangoeroes en apen zijn verdwenen, zegt de eigenaar van de zoo, Dick Warren, tegen de Australische zender ABC.

De vandalen braken in hokken in en vingen de negen vogels, waaronder een zeldzame parkiet, smeten ze dood en sloegen de kop eraf. Onder de verdwenen dieren zijn twee zeldzame parkieten en vijf quolls, een vleesetend buideldier dat alleen in Australië en op het eiland Nieuw-Guinea voorkomt. De populatie Tasmaanse duivels heeft geen schade opgelopen. Die buideldieren zijn door een besmettelijke ziekte in het wild vrijwel uitgestorven.

De dierentuin staat bekend om zijn fokprogramma's met bedreigde diersoorten. Volgens een woordvoerster heeft het vandalisme grote schade aan dat programma aangericht. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Negentiger behaalt record in polsstokspringen

Negentiger behaalt record in polsstokspringen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Van de meeste mensen op een gerespecteerde leeftijd zou je verwachten dat ze in hun vrije tijd rustig genieten van een biertje en van in hun ligstoel verhalen vertellen aan de kleinkinderen. Maar dat is buiten William Bell gerekend. De Amerikaan is op 90-jarige leeftijd nog erg actief. Hij blijft wereldrecords breken. In het polsstokspringen.

William Bell springt nog drie keer per week. Hij heeft al een heleboel wereldrecords polsstokspringen op zijn palmares staan in de leeftijdscategorieën 75-79, 80-84, en 85-89 jaar. Op deze video is te zien hoe de negentiger nog probleemloos -en shirtloos- over een hoogte van 218 cm springt en daarmee een nieuw wereldrecord binnen zijn leeftijdscategorie op zijn naam schrijft. (br.hln)» Reageer (0)
03-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buttermilk Sky, het dwerggeitje op speed

Buttermilk Sky, het dwerggeitje op speed

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Buttermilk Sky is de volledige naam van dit speelse Nigeriaanse dwerggeitje. En het kan iets wat u en ik niet kunnen: meer dan 2 miljoen views op YouTube halen!

In het filmpje is Buttermilk amper vijf weken oud. En al meteen zo'n ster! Het geitje komt uit Maine, waar het op een boerderij leeft met de toepasselijke naam 'Took A Leap Farm'. De eigenaars van het zotte beest wilden de plaatselijke dierenverzorgers een handje helpen met de leuke videobeelden. Ze beloofden hen 25 dollar als het filmpje duizend views haalde.

Nou! In geen tijd ging de hele handel viraal en kijk: de teller staat voorlopig op bijna 2,3 miljoen views.

Hoge bomen vangen veel wind en dus krijgt ook Buttermilk er al van langs op het internet. Het geitje zou niet bepaald een toffe speelvogel zijn, volgens zelfverklaarde kenners. Het moet gezegd: het dier geeft me daar een ander geitje een opdoffer van jewelste. Een crapuleuze karatetrap à la Eric Cantona of een speelse tik? Oordeel zelf. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komst van Aziatische hoornaar vormt dreiging voor Belgische honingbijen

Komst van Aziatische hoornaar vormt dreiging voor Belgische honingbijen


http://oi47.tinypic.com/35mqgk3.jpg


De Aziatische hoornaar, een insect dat zich met bijen voedt, zou vanaf half augustus in België kunnen verschijnen. Volgens het gespecialiseerde Waalse onderzoeks- en informatiecentrum Cari (Centre apicole de recherche et d'information) is de komst van het dier naar ons land zelfs "onvermijdelijk".

De Aziatische hoornaar (vespa velutina) zit al sinds 2005 in Frankrijk. Het insect kwam toen wellicht via containers met Chinees aardewerk het land binnen. "Sindsdien heeft het insect zich erg goed aangepast aan ons klimaat", zegt Etienne Bruneau, directeur van het Cari.

Vanaf de maand augustus begeven de Aziatische hoornaars zich naar bijenkorven om honingbijen te vangen. "De imkers moeten waakzaam zijn en foto's nemen, zodat we het dier kunnen identificeren", zegt Bruneau. Mocht het nodig blijken, moet een beroep worden gedaan op de Franse brandweer, die meer ervaring heeft met het bestrijden van de nesten van Aziatische hoornaar. De nesten bevinden zich op 15 à 20 meter hoogte en er is specifiek materiaal vereist om de nesten te vernietigen.

Mensen die door de Aziatische hoornaar gestoken worden, lopen geen gevaar. Bovendien zijn de insecten niet agressief en vallen ze enkel mensen aan wanneer hun nest wordt verstoord.

Vorig jaar werd de Aziatische hoornaar ook al aangetroffen in het Henegouwse Vloesberg. Het ging toen nog om een eenmalige waarneming.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dave Berry - This Strange Effect

Dave Berry - This Strange Effect

Klik op de foto om hem te beluisteren


Dave Berry (pseudoniem van David Holgate Grundy; Sheffield, 6 februari 1941) is een Engelse rhythm-and-blues-zanger. Hij was de zoon van een jazz - drummer en dus al van in de wieg geconfronteerd met muziek. Met This Strange Effect ("you've got this strange effect on me, and I like it") bereikte hij in 1965 de eerste plaats van de Nederlandse Top 40.

Berry's eerste hit kwam uit voor het bestaan van de Nederlandse Top 40. Met The Crying Game haalde hij de vijfde plaats in de UK Singles Chart in 1964, evenals later met Little Things (1965) en Mama (1966). Berry trad doorgaans volledig gehuld in zwarte kleren op. Van zijn grootste hit This Strange Effect verschenen coverversies op cd's van Bill Wyman (Stuff) en Hooverphonic (Blue Wonder Power Milk).


» Reageer (0)
02-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overlast door eikenprocessierups zeker nog tot eind september

Overlast door eikenprocessierups zeker nog tot eind september


http://oi47.tinypic.com/2dv331s.jpg

 
De kans dat de eikenprocessierups hinder veroorzaakt bij contact met de mens, zal nog tot ongeveer eind september duren. Dat is later dan normaal, aangezien de rupsen dit jaar later verpoppen. Dat meldt de vzw Lokaal Gezondheidsoverleg (LOGO), die in Limburg de ontwikkelingen op de voet volgt.

De volgroeide rupsen beginnen normaal medio juni met verpoppen. Daardoor neemt de hinder voor de mens, zoals jeuk, rode ogen of irritatie van de luchtwegen, af. Toch blijft het contact met de harige beestjes zorgen voor ongemak, meestal tot eind augustus.

Aangezien de rupsen dit jaar echter later dan normaal verpoppen, zal de kans op irritatie bij menselijk contact nog zeker een maand langer duren. Vooral het contact met de nesten van de rupsen kan nog tot eind september erg onaangenaam zijn, stelt het LOGO. Vanaf oktober is de kans op overlast eerder gering.

Intussen kunnen mensen die nesten vinden of getroffen zijn door irritaties van de rupsen, best contact opnemen met hun gemeentebestuur. Van daaruit worden dan gespecialiseerde diensten ter plaatse gestuurd om de eikenprocessierupsen te bestrijden. Het LOGO stelt dat er bij lichte symptomen geen medicijnen nodig zijn. Als de klachten na 2 weken niet zijn verdwenen of er hevige jeuk optreedt, wordt aangeraden om bij de apotheker anti-jeukmiddelen aan te schaffen. In (eerder uitzonderlijk) geval van ademhalingsmoeilijkheden, dient onmiddellijk een huisarts geraadpleegd te worden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Martine Tanghe gaat opnieuw Het Journaal presenteren

Martine Tanghe gaat opnieuw 'Het Journaal' presenteren


http://oi46.tinypic.com/2v0kfp5.jpg


 Op 3 september, exact tien maanden nadat ze plots van het tv-scherm verdween om de strijd tegen borstkanker aan te gaan, keert Martine Tanghe terug als ankervrouw van 'Het Journaal'. Dat staat vandaag in de krant Het Laatste Nieuws.

Het wordt een comeback zonder compromis, want de 56-jarige nieuwslezeres wordt in de weken nadien ook één van de gezichten van de VRT-verkiezingsprogramma's en zal op 14 oktober voor Eén 'De Drote Verkiezingsshow' aan elkaar praten.

VRT-woordvoerder Bjorn Verdoodt bevestigt aan de krant dat Martine Tanghe weer aan de slag gaat en meteen haar functie als ankervrouw van 'Het Journaal' van 19 uur en ook dat van 13 uur weer voor haar rekening zal nemen. "Maar we zijn vooral gelukkig dat Martine goed hersteld is van de ziekte waarmee ze vorig jaar werd geconfronteerd", aldus Verdoodt. De populairste nieuwslezeres van Vlaanderen kan straks dus een zwarte pagina omdraaien en opnieuw voluit voor haar job gaan. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dalida - Gigi L'amoroso

Dalida - Gigi L'amoroso

Klik op de foto om haar te beluisteren

Dalida (Caïro, 17 januari 1933 - Parijs, 3 mei 1987) was een Egyptisch-Franse zangeres en actrice van Italiaanse afkomst. Ze werd geboren als Yolande Christina Gigliotti. Met meer dan 125 miljoen verkochte platen is ze een van Frankrijks meest succesvolle artiesten ooit.

In 1954 was Yolande Christina Gigliotti Miss Egypte, en op haar tweeëntwintigste vertrok ze naar Frankrijk voor een carrière als zangeres en actrice. Ze noemde zichzelf toen Dalila, naar de vrouw uit de Bijbel. In Parijs veranderde ze haar naam op aanraden van Eddie Barclay in Dalida. Ze brak door met een Italiaans getint repertoire, en cultiveerde haar 'exotische' uitstraling met een grote bos zwarte krullen en donker omrande ogen. Pas aan het einde van de jaren zestig nam ze haar typerende, blonde kapsel. Aan het begin van de jaren zeventig verdiepte ze haar repertoire door werk van Léo Ferré en Jacques Brel op te nemen.

Met "Gigi L'Amoroso", het gezongen verhaal van een Napolitaanse hartenbreker die na een mislukt avontuur in Hollywood terugkeert naar zijn geboortedorp, had ze haar grootste hit. Daarna besloot ze, op aanraden van haar broer Orlando, die tevens haar manager was, zich te richten op de opkomende disco. Met "J'Attendrai", een cover van een chanson uit de jaren dertig, had ze de eerste Franstalige discohit. Daarna volgde nog de disco-opvolger van "Gigi L'Amoroso", "Gigi in Paradisco" waarin Gigi na zijn dood in de hemel in het Engels zingt. Ook het nummer "Darla Dirladada" werd internationaal in 1970 een grote hit. Wereldwijd verkocht ze veel singles en albums, vooral in Frankrijk, Italië, België, Zwitserland, Duitsland, Egypte, Canada, het Midden-Oosten en Japan was ze razendpopulair.

In de jaren tachtig dwong een oogkwaal, die uit haar jeugd stamde, haar tot enkele operaties die weinig verbetering brachten. Ze zag steeds minder met haar linkeroog, en keek vaak scheel. Ook de relaties met mannen waren weinig gelukkig. Drie mannen met wie ze een al dan niet langdurige, doch erg innige relatie onderhield, pleegden zelfmoord.

Ze speelde nog in een film, genaamd "De Zesde Dag", waarvoor ze terugkeerde naar Egypte. Moe van alle problemen maakte ze in de nacht van 2 op 3 mei 1987 met behulp van pillen in Parijs een eind aan haar leven. Ze liet een briefje na met de woorden: « la vie m'est insupportable, pardonnez-moi ». Na haar dood werd Dalida een groot voorbeeld voor de nieuwe generatie zangeressen. Samen met Édith Piaf, wordt Dalida gezien als de meeste populaire en invloedrijke Franse zangeres uit de 20e eeuw.
Place Dalida (XVIIIe arrondissement).

Een aantal jaren na haar dood werd onder grote belangstelling de "Place Dalida" plechtig ingehuldigd te Parijs (XVIIIe arrondissement), dichtbij haar voormalige woonplaats in de wijk Montmartre. Op dit plein staat ook een borstbeeld van Dalida (bovenlichaam). In dezelfde wijk ligt Dalida ook begraven, namelijk op Cimetière de Montmartre, waar veel bekende personen liggen begraven.
» Reageer (0)
01-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura Pausini - E Ritorno Da Te

Laura Pausini - E Ritorno Da Te

Om haar te beluisteren druk op de fotoLaura Pausini (Faenza, Ravenna, 16 mei 1974) is een Italiaanse zangeres die immens populair is in de Italiaans- en Spaanssprekende wereld. Ze heeft ook veel aanhang in België en Nederland. Ze zingt vooral romantische liedjes, niet alleen in het Italiaans maar ook in het Spaans, Portugees (met Gilberto Gil) en Engels. Zij heeft een warme krachtige stem met een groot stembereik. Haar nummers gaan vooral over de liefde, maar Laura zingt ook over vrede, armoede en racisme.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!