Het aantal jonge volwassenen dat nog altijd bij de ouders inwoont, zit in stijgende lijn. Dat blijkt uit een onderzoek van het Institut pour un Développement Durable (instituut voor duurzame ontwikkeling, IDD).
In totaal woonden in ons land in 2009 ongeveer één miljoen jongeren tussen 18 en 34 jaar in bij hun ouders. Iets meer dan 200.000 van die jongeren bevinden zich in de leeftijdscategorie van 25 tot 34 jaar, aldus IDD.
Het aantal jongeren tussen 18 en 24 jaar dat het ouderlijke nest nog niet heeft verlaten, is daarmee duidelijk toegenomen, van 76,5 procent in 2004 tot 80,4 procent in 2009. Bij de 25- tot 34-jarigen is de evolutie minder uitgesproken: er wordt een lichte stijging opgetekend tussen 2004 en 2007 (van 14,9 naar 16,9 procent), maar in 2009 is het aantal weer gezakt tot het niveau van vijf jaar eerder (14,9 procent).
De toename van het aantal thuiswonenden bij de 18- tot 24-jarigen laat zich volgens het IDD vooral verklaren doordat jongeren steeds vaker, en vaak ook langer, voortstuderen. In die leeftijdscategorie zijn de studenten dan ook in de meerderheid (65,8 procent). Bij de 25-34-jarigen zijn het vooral de voltijds werkenden (69,6 procent) die zich nog onder de hoede van hun ouders bevinden. Tot slot blijkt uit het onderzoek dat meer mannen dan vrouwen bij hun ouders blijven wonen.
Het IDD benadrukt nog dat er weinig exacte gegevens beschikbaar zijn over dit onderwerp. Voor het onderzoek moest een beroep worden gedaan op de cijfers van de Europese enquête SILC (Statistics on Income and Living Conditions). (br.hln)
Een Britse dokter roept op om te stoppen met ontharen, en meer bepaald schaamhaar scheren. Daar heeft ze ook een goede reden voor: "Het risico op infectie en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) stijgt enorm na ontharing". Cijfers om haar claim te staven heeft ze echter niet, en het is nog maar de vraag of het onderhand zeer onpopulaire schaamhaar zal blijven staan omdat een dokter dat vraagt.
De reden voor haar betoog is simpel: verwijderd schaamhaar zorgt ervoor dat infecties en bacterieën vrij spel krijgen, en maken zo de overdracht van soa's nog gemakkelijker.
"Zeker herpes profiteert door de microscopische wondjes, waardoor het virus gemakkelijker kan overgedragen worden." Zweren en abcessen op de geslachtsdelen, infecties op de penis, balzak of schaamlippen: Gibson heeft het allemaal al gezien.
"Schaamhaar heeft nut, namelijk een extra bescherming tegen wrijving, die de huid kan verdunnen en kan beschadigen, én bescherming tegen bacteriën", argumenteert huisarts Emily Gibson.
"Ontharing veroorzaakt een irritatie aan de haarfollikel en laat microscopisch kleine wondjes na. Om de huid glad te houden, moet de ontharing regelmatig gebeuren wat de huid van het geschoren of gewaxte gebied extra irriteert. Gecombineerd met het warme, vochtige gebied van de genitaliën, is het een feestlocatie voor bacteriën", zegt Gibson.
Ooit werd het omgekeerde gedacht en werden lichaamsdelen voor de operatie geschoren om infectie te vermijden. Daar zijn chirurgen vanaf gestapt, tenzij het haar de operatie bemoeilijkt of ontharing nodig is voor het gebruik van elektrische klemmen.
"De tijd, energie, geld en gevoelens beide geslachten spenderen aan het verwijderen van schaamhaar is zowel astronomisch als nutteloos: welke methode je ook gebruikt, haar groeit altijd terug. Het wint altijd."
De esthetische voorkeuren van deze tijden laten haar koud: "Schaamhaar is het zichtbare resultaat van hormonen en volwassen worden. Niets om je voor te schamen dus! Het wordt tijd dat we publiekelijk de oorlog tegen schaamhaar een halt toeroepen, en toelaten dat het blijft waar het hoort."
Straffe taal. Het is geen nieuws dat het aantal soa's en infecties bij jongeren inderdaad toeneemt, maar tot nu toe werd het vooral toegeschreven aan onzorgvuldig condoomgebruik. Kan iets simpels als ontharing echt een rol spelen?
"Ik ga akkoord dat sommige ontharingsmethodes de huid kunnen beschadigen en zo infecties kunnen doen toenemen. Andere methodes zijn wel veilig, zoals laserontharing door een professionele onthaarder", nuanceert dermatoloog Bav Shergill. Over een link met de gestegen soa-infecties spreekt hij zich niet uit.
Wie geen wisselende partners heeft en de scheermesjes of scheerkoppen regelmatig vervangt of zich laat ontharen op een professionele manier, moet zich waarschijnlijk niet al te veel zorgen maken. Wie er van wil profiteren op reis, doet best wat ze altijd al had moeten doen: een condoom gebruiken, en dat gebruik afdwingen. (br.hln)
Wat zouden ze zijn zonder ons? Helft mannen kent kledingmaat niet
Wat zouden ze zijn zonder ons? Helft mannen kent kledingmaat niet
"Als je die kleren draagt, dan wil ik niet met jou gezien worden." Het is een uitspraak die heel wat vrouwen al eens deden tegen hun partner. Het gevolg? Tegenwoordig bepaalt de vrouw welke outfits haar man draagt. Goed bedoeld natuurlijk, want ze wil hem behoeden voor modeblunders.
Meer dan één op de drie mannen (37 procent) koopt zelfs geen enkel kledingstuk meer zelf, terwijl bijna de helft (48 procent) niet eens weet welke maat hij nodig heeft. Dat blijkt althans uit een rondvraag van onlinewinkel isme.com bij zo'n 2.000 vrouwen van 50 jaar en ouder.
Van de mannen die wel eens shopt, doet 26 procent dat alleen omdat hun huidige outfits helemaal versleten zijn. Bovendien gaan ze dan op zoek naar de goedkoopste items, en letten ze helemaal niet op hoe ze ermee staan. Volgens de ondervraagde vrouwen was dat vroeger nochtans niet zo, maar verliest de gemiddelde man zijn interesse in mode vanaf 37 jaar.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat 59 procent van de vrouwen zich genoodzaakt voelt om in te grijpen. Dat doen ze vooral omdat de stijl van hun man ouderwets (18 procent), niet stijlvol en slecht passend (31 procent) of gewoon erg gênant (19 procent) is.
Vrouwen willen het liefst dat hun man de stijl van George Clooney en Hugh Grant nastreven, maar daar slagen ze bijna nooit in. Nochtans kan elke man volgens Julie Donnelly van isme.com die look bereiken, op voorwaarde dat hij wat inspanningen doet. "Mannen zijn volledig in staat om zichzelf te kleden. Als een outfit perfect past, er fris en kreukvrij uitziet én met zorg samengesteld is, dan ziet het er altijd goed uit", meent zij.
De grootste modemissers die mannen maken (volgens hun vrouw) - een jeansbroek die te zakkerig of te hoog getailleerd is, of de enkels ontbloot - een jeansbroek in combinatie met een jeansjasje - broeken die uit de mode zijn, of te klein - korte en spannende zwembroekjes - kleurloze combinaties van saaie tinten, zoals bruin en beige - een klassieker: sokken in sandalen - trainingspak - een trui met een kap, waarmee ze zich jonger willen voordoen dan ze zijn - ouderwetse T-shirts met drukke patronen
Gloria
Gaynor (Newark (New Jersey), 7 september 1949) is een Amerikaans
zangeres, bekend door de discohit I Will Survive (1979) en Never Can Say
Goodbye (1973). Gaynor was zangeres bij de Soul Satisfiers, een
jazz/pop-band, uit de jaren '60. Haar eerste solosingle was She'll Be
Sorry/Let Me Go Baby (1965).
Wetenschappers maakten het inschatten van de seksuele geaardheid van een potentiële partner net iets makkelijker: een snelle blik in de ogen van je 'crush' vertelt je namelijk de waarheid.
Professoren Ritch Savin-Williams en Gerulf Rieger volgden 165 mannen en 160 vrouwen, er zaten wel hetero- als homoseksuelen bij. Terwijl ze naar een filmpje van een masturberende man, vrouw of naar een neutraal landschap keken, werden hun pupillen gevolgd. Daaruit blijkt dat heteroseksuele mannen reageerden op de beelden van de vrouwen en homoseksuele mannen op die van mannen, biseksuelen vertoonden een reactie op beide geslachten.
Vrouwen daarentegen zitten veel complexer in elkaar. Lesbische dames hadden grotere pupillen na het zien van seksuele beelden van andere dames, maar hun heteroseksuele geslachtsgenoten hadden dezelfde reactie op beide geslachten. Dit betekent volgens de professoren niet dat alle heteroseksuele vrouwen stiekem biseksueel zijn, maar wel dat hun subjectieve opwinding past niet bij hun lichamelijke opwinding. De reactie is volgens sommige experts een overlevingsmechanisme door het risico op verkrachting. Een vrouwenlichaam kan onafhankelijk van de werkelijke aantrekkingskracht reageren op een seksuele prikkeling, om zichzelf te beschermen.
Dus als je merkt dat wanneer je met een man staat te praten dat zijn pupillen groter worden, dan ben je zeker dat in elk geval al op het vrouwelijke geslacht valt. De pupillen worden al lang gebruikt om het niveau van opwinding bij mensen te meten. Ze worden bijvoorbeeld groter wanneer mensen een puppy of een vriendelijk gezicht zien. (br.hln)
Vanaf september wordt brood 5 tot 10 cent duurder. De oorzaak is de rampzalige tarweoogst in de hele wereld. "In de VS is de uitzonderlijke droogte de boosdoener, in Noord-Europa ligt de oorzaak bij het koude en natte voorjaar", zegt landbouwexpert Luc Busschaert.
Volgens de Vlaamse Bakkersfederatie komt er daardoor vanaf september 5 cent bij, Busschaert zelf verwacht een prijsstijging met 10 cent. "Al zijn het de bakkers zelf die daarover zullen beslissen", zegt Bruno Kuylen van de Bakkersfederatie in de krant De Standaard.
Sinds 2004 mogen de bakkers zelf hun prijs bepalen. Acht jaar geleden kostte een groot brood 1,6 euro, op dit moment is dat bij de meeste bakkers 2,1 euro. Door de rampzalige landbouwzomer valt te verwachten dat ook de prijs van andere basisproducten als vlees, bier, en plantaardige olie vanaf dit najaar zullen stijgen. (br.hln)
Een chimpansee uit de Britse Welsh Mountain Zoo vraagt bezoekers via gebarentaal om hem te helpen ontsnappen.
Alex Bailey bracht een bezoekje aan de dierentuin en filmde hoe de aap hem duidelijke aanwijzingen gaf om het raam te openen. Volgens Peter Dickinson, een medewerker van de dierentuin, komt het wel vaker voor dat chimpansees bezoekers aan de hand van gebaren bepaalde handelingen laten uitvoeren.
"Als een bezoeker dan op de vingers getikt wordt door een personeelslid, is het excuus altijd: 'Maar de chimpansee vroeg me om het te doen!'", aldus Dickinson. (br.hln)
Van alle 589 gemeenten en steden in ons land, moet de Antwerpse politie de meeste processen-verbaal voor openbare dronkenschap uitschrijven. Dat blijkt uit een analyse van politiestatistieken. Vorig jaar hebben agenten 19.368 processenverbaal opgesteld voor openbare dronkenschap, een record en 13 procent meer dan in 2010.
Vorig jaar waren er 2.505 processen- verbaal voor openbare dronkenschap in Antwerpen, dat is dubbel zoveel als in Luik (1.130), de nummer twee op de lijst. Nummer drie is Gent (930), gevolgd door respectievelijk Brussel (821), Brugge (692), Leuven (570), Charleroi (488), Aalst (382), Namen (375) en Blankenberge (364).
De Concentrakranten, die vandaag berichten over de analyse, hadden studentenstad Leuven "eerlijk gezegd op één verwacht". Toch zijn er in de studentenstad slechts 570 pv's opgesteld voor openbare dronkenschap. Bijna vier keer minder dan in Antwerpen.
In de top dertig van "steden met stevige drinkers" staan ook drie kuststeden. Vooral Blankberge (tiende plaats) springt in het oog. (br.hln)
Een 4-jarig meisje dat kanker overwon, ziet haar droom dan toch werkelijkheid worden. In 2010 werd leukemie vastgesteld bij de kleine McKenna. De Make-A-Wish Foundation deed haar een reisje naar Disney World cadeau. Maar omdat haar vader weigerde het toestemmingsformulier van Make-A-Wish te ondertekenen, kon de trip niet doorgaan. Daarop besloten familieleden zelf geld in te zamelen zodat McKenna alsnog haar wens in vervulling zag gaan.
Make-A-Wish vervult de hartenwens van kinderen die vechten tegen een levensbedreigende ziekte en betaalt de kosten die aan de wens verbonden zijn. McKenna koesterde de vurige hoop attractiepark Disney World te bezoeken. Haar vader verzette zich echter tegen de reis. "Wat de organisatie doet is enkel bedoeld voor patiënten die terminaal ziek zijn. McKenna is inmiddels genezen. Ik zeg niet dat ze het niet moeilijk heeft gehad, maar de organisatie had haar misschien beter een schommel cadeau gedaan", aldus de vader.
Hierdoor zag McKenna haar droom aan diggelen geslagen. De organisatie heeft namelijk de handtekening van beide ouders nodig. "Volgens ons beleid hebben we de toestemming van zowel de vader als de moeder nodig om problemen te vermijden", vertelt de directeur. "We willen ons niet mengen in familiekwesties. Al moet ik wel toegeven dat het de eerste keer is dat een ouder niet instemt."
McKenna's familie bleef echter niet bij de pakken zitten en besloot zelf de kosten te financieren. Om geld op te halen verkochten enkele neefjes ijsloly's en chocoladerepen. En zo kon de kleine McKenna Mickey Mouse toch nog de hand gaan schudden. "Ik ben altijd blijven hopen, maar ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gaan", bekent ze. "Het is net als in een sprookje, eind goed al goed." (br.hln)
Vandalen hebben deze week een ravage aangericht in een dierentuin op het Australische eiland Tasmanië. Negen vogels werden afgeslacht en ongeveer 60 vogels, kangoeroes en apen zijn verdwenen, zegt de eigenaar van de zoo, Dick Warren, tegen de Australische zender ABC.
De vandalen braken in hokken in en vingen de negen vogels, waaronder een zeldzame parkiet, smeten ze dood en sloegen de kop eraf. Onder de verdwenen dieren zijn twee zeldzame parkieten en vijf quolls, een vleesetend buideldier dat alleen in Australië en op het eiland Nieuw-Guinea voorkomt. De populatie Tasmaanse duivels heeft geen schade opgelopen. Die buideldieren zijn door een besmettelijke ziekte in het wild vrijwel uitgestorven.
De dierentuin staat bekend om zijn fokprogramma's met bedreigde diersoorten. Volgens een woordvoerster heeft het vandalisme grote schade aan dat programma aangericht. (br.hln)
Van de meeste mensen op een gerespecteerde leeftijd zou je verwachten dat ze in hun vrije tijd rustig genieten van een biertje en van in hun ligstoel verhalen vertellen aan de kleinkinderen. Maar dat is buiten William Bell gerekend. De Amerikaan is op 90-jarige leeftijd nog erg actief. Hij blijft wereldrecords breken. In het polsstokspringen.
William Bell springt nog drie keer per week. Hij heeft al een heleboel wereldrecords polsstokspringen op zijn palmares staan in de leeftijdscategorieën 75-79, 80-84, en 85-89 jaar. Op deze video is te zien hoe de negentiger nog probleemloos -en shirtloos- over een hoogte van 218 cm springt en daarmee een nieuw wereldrecord binnen zijn leeftijdscategorie op zijn naam schrijft. (br.hln)
Buttermilk Sky is de volledige naam van dit speelse Nigeriaanse dwerggeitje. En het kan iets wat u en ik niet kunnen: meer dan 2 miljoen views op YouTube halen!
In het filmpje is Buttermilk amper vijf weken oud. En al meteen zo'n ster! Het geitje komt uit Maine, waar het op een boerderij leeft met de toepasselijke naam 'Took A Leap Farm'. De eigenaars van het zotte beest wilden de plaatselijke dierenverzorgers een handje helpen met de leuke videobeelden. Ze beloofden hen 25 dollar als het filmpje duizend views haalde.
Nou! In geen tijd ging de hele handel viraal en kijk: de teller staat voorlopig op bijna 2,3 miljoen views.
Hoge bomen vangen veel wind en dus krijgt ook Buttermilk er al van langs op het internet. Het geitje zou niet bepaald een toffe speelvogel zijn, volgens zelfverklaarde kenners. Het moet gezegd: het dier geeft me daar een ander geitje een opdoffer van jewelste. Een crapuleuze karatetrap à la Eric Cantona of een speelse tik? Oordeel zelf. (br.hln)
Komst van Aziatische hoornaar vormt dreiging voor Belgische honingbijen
Komst van Aziatische hoornaar vormt dreiging voor Belgische honingbijen
De Aziatische hoornaar, een insect dat zich met bijen voedt, zou vanaf half augustus in België kunnen verschijnen. Volgens het gespecialiseerde Waalse onderzoeks- en informatiecentrum Cari (Centre apicole de recherche et d'information) is de komst van het dier naar ons land zelfs "onvermijdelijk".
De Aziatische hoornaar (vespa velutina) zit al sinds 2005 in Frankrijk. Het insect kwam toen wellicht via containers met Chinees aardewerk het land binnen. "Sindsdien heeft het insect zich erg goed aangepast aan ons klimaat", zegt Etienne Bruneau, directeur van het Cari.
Vanaf de maand augustus begeven de Aziatische hoornaars zich naar bijenkorven om honingbijen te vangen. "De imkers moeten waakzaam zijn en foto's nemen, zodat we het dier kunnen identificeren", zegt Bruneau. Mocht het nodig blijken, moet een beroep worden gedaan op de Franse brandweer, die meer ervaring heeft met het bestrijden van de nesten van Aziatische hoornaar. De nesten bevinden zich op 15 à 20 meter hoogte en er is specifiek materiaal vereist om de nesten te vernietigen.
Mensen die door de Aziatische hoornaar gestoken worden, lopen geen gevaar. Bovendien zijn de insecten niet agressief en vallen ze enkel mensen aan wanneer hun nest wordt verstoord.
Vorig jaar werd de Aziatische hoornaar ook al aangetroffen in het Henegouwse Vloesberg. Het ging toen nog om een eenmalige waarneming.
Dave Berry (pseudoniem van David Holgate Grundy; Sheffield, 6 februari 1941) is een Engelse rhythm-and-blues-zanger. Hij was de zoon van een jazz - drummer en dus al van in de wieg geconfronteerd met muziek. Met This Strange Effect ("you've got this strange effect on me, and I like it") bereikte hij in 1965 de eerste plaats van de Nederlandse Top 40.
Berry's eerste hit kwam uit voor het bestaan van de Nederlandse Top 40. Met The Crying Game haalde hij de vijfde plaats in de UK Singles Chart in 1964, evenals later met Little Things (1965) en Mama (1966). Berry trad doorgaans volledig gehuld in zwarte kleren op. Van zijn grootste hit This Strange Effect verschenen coverversies op cd's van Bill Wyman (Stuff) en Hooverphonic (Blue Wonder Power Milk).
Overlast door eikenprocessierups zeker nog tot eind september
Overlast door eikenprocessierups zeker nog tot eind september
De kans dat de eikenprocessierups hinder veroorzaakt bij contact met de mens, zal nog tot ongeveer eind september duren. Dat is later dan normaal, aangezien de rupsen dit jaar later verpoppen. Dat meldt de vzw Lokaal Gezondheidsoverleg (LOGO), die in Limburg de ontwikkelingen op de voet volgt.
De volgroeide rupsen beginnen normaal medio juni met verpoppen. Daardoor neemt de hinder voor de mens, zoals jeuk, rode ogen of irritatie van de luchtwegen, af. Toch blijft het contact met de harige beestjes zorgen voor ongemak, meestal tot eind augustus.
Aangezien de rupsen dit jaar echter later dan normaal verpoppen, zal de kans op irritatie bij menselijk contact nog zeker een maand langer duren. Vooral het contact met de nesten van de rupsen kan nog tot eind september erg onaangenaam zijn, stelt het LOGO. Vanaf oktober is de kans op overlast eerder gering.
Intussen kunnen mensen die nesten vinden of getroffen zijn door irritaties van de rupsen, best contact opnemen met hun gemeentebestuur. Van daaruit worden dan gespecialiseerde diensten ter plaatse gestuurd om de eikenprocessierupsen te bestrijden. Het LOGO stelt dat er bij lichte symptomen geen medicijnen nodig zijn. Als de klachten na 2 weken niet zijn verdwenen of er hevige jeuk optreedt, wordt aangeraden om bij de apotheker anti-jeukmiddelen aan te schaffen. In (eerder uitzonderlijk) geval van ademhalingsmoeilijkheden, dient onmiddellijk een huisarts geraadpleegd te worden.
Martine Tanghe gaat opnieuw Het Journaal presenteren
Martine Tanghe gaat opnieuw 'Het Journaal' presenteren
Op 3 september, exact tien maanden nadat ze plots van het tv-scherm verdween om de strijd tegen borstkanker aan te gaan, keert Martine Tanghe terug als ankervrouw van 'Het Journaal'. Dat staat vandaag in de krant Het Laatste Nieuws.
Het wordt een comeback zonder compromis, want de 56-jarige nieuwslezeres wordt in de weken nadien ook één van de gezichten van de VRT-verkiezingsprogramma's en zal op 14 oktober voor Eén 'De Drote Verkiezingsshow' aan elkaar praten.
VRT-woordvoerder Bjorn Verdoodt bevestigt aan de krant dat Martine Tanghe weer aan de slag gaat en meteen haar functie als ankervrouw van 'Het Journaal' van 19 uur en ook dat van 13 uur weer voor haar rekening zal nemen. "Maar we zijn vooral gelukkig dat Martine goed hersteld is van de ziekte waarmee ze vorig jaar werd geconfronteerd", aldus Verdoodt. De populairste nieuwslezeres van Vlaanderen kan straks dus een zwarte pagina omdraaien en opnieuw voluit voor haar job gaan. (br.hln)
Dalida (Caïro, 17
januari 1933 - Parijs, 3 mei 1987) was een Egyptisch-Franse zangeres en
actrice van Italiaanse afkomst. Ze werd geboren als Yolande Christina
Gigliotti. Met meer dan 125 miljoen verkochte platen is ze een van
Frankrijks meest succesvolle artiesten ooit.
In 1954 was Yolande
Christina Gigliotti Miss Egypte, en op haar tweeëntwintigste vertrok ze
naar Frankrijk voor een carrière als zangeres en actrice. Ze noemde
zichzelf toen Dalila, naar de vrouw uit de Bijbel. In Parijs veranderde
ze haar naam op aanraden van Eddie Barclay in Dalida. Ze brak door met
een Italiaans getint repertoire, en cultiveerde haar 'exotische'
uitstraling met een grote bos zwarte krullen en donker omrande ogen. Pas
aan het einde van de jaren zestig nam ze haar typerende, blonde kapsel.
Aan het begin van de jaren zeventig verdiepte ze haar repertoire door
werk van Léo Ferré en Jacques Brel op te nemen.
Met "Gigi
L'Amoroso", het gezongen verhaal van een Napolitaanse hartenbreker die
na een mislukt avontuur in Hollywood terugkeert naar zijn geboortedorp,
had ze haar grootste hit. Daarna besloot ze, op aanraden van haar broer
Orlando, die tevens haar manager was, zich te richten op de opkomende
disco. Met "J'Attendrai", een cover van een chanson uit de jaren dertig,
had ze de eerste Franstalige discohit. Daarna volgde nog de
disco-opvolger van "Gigi L'Amoroso", "Gigi in Paradisco" waarin Gigi na
zijn dood in de hemel in het Engels zingt. Ook het nummer "Darla
Dirladada" werd internationaal in 1970 een grote hit. Wereldwijd
verkocht ze veel singles en albums, vooral in Frankrijk, Italië, België,
Zwitserland, Duitsland, Egypte, Canada, het Midden-Oosten en Japan was
ze razendpopulair.
In de jaren tachtig dwong een oogkwaal, die
uit haar jeugd stamde, haar tot enkele operaties die weinig verbetering
brachten. Ze zag steeds minder met haar linkeroog, en keek vaak scheel.
Ook de relaties met mannen waren weinig gelukkig. Drie mannen met wie ze
een al dan niet langdurige, doch erg innige relatie onderhield,
pleegden zelfmoord.
Ze speelde nog in een film, genaamd "De Zesde
Dag", waarvoor ze terugkeerde naar Egypte. Moe van alle problemen
maakte ze in de nacht van 2 op 3 mei 1987 met behulp van pillen in
Parijs een eind aan haar leven. Ze liet een briefje na met de woorden: «
la vie m'est insupportable, pardonnez-moi ». Na haar dood werd Dalida
een groot voorbeeld voor de nieuwe generatie zangeressen. Samen met
Édith Piaf, wordt Dalida gezien als de meeste populaire en invloedrijke
Franse zangeres uit de 20e eeuw. Place Dalida (XVIIIe arrondissement).
Een
aantal jaren na haar dood werd onder grote belangstelling de "Place
Dalida" plechtig ingehuldigd te Parijs (XVIIIe arrondissement), dichtbij
haar voormalige woonplaats in de wijk Montmartre. Op dit plein staat
ook een borstbeeld van Dalida (bovenlichaam). In dezelfde wijk ligt
Dalida ook begraven, namelijk op Cimetière de Montmartre, waar veel
bekende personen liggen begraven.
Laura
Pausini (Faenza, Ravenna, 16 mei 1974) is een Italiaanse zangeres die
immens populair is in de Italiaans- en Spaanssprekende wereld. Ze heeft
ook veel aanhang in België en Nederland. Ze zingt vooral romantische
liedjes, niet alleen in het Italiaans maar ook in het Spaans, Portugees
(met Gilberto Gil) en Engels. Zij heeft een warme krachtige stem met een
groot stembereik. Haar nummers gaan vooral over de liefde, maar Laura
zingt ook over vrede, armoede en racisme.
Pandaberin in San Diego brengt zesde jong ter wereld
Pandaberin in San Diego brengt zesde jong ter wereld
De 20-jarige pandaberin Bai Yun heeft in San Diego haar zesde jong ter wereld gebracht. Dat deelde de dierentuin mee. Medewerkers en dierenartsen hadden de geboorte zondagnamiddag lokale tijd via videobeelden gevolgd. De moeder heeft haar jong na de geboorte opgewarmd en geliefkoosd. Beide stellen het wel.
Vooraleer Bai Yun haar jong aan het publiek zal voorstellen, zullen wel nog enkele maanden verlopen. Ook het geslacht van de nieuwgeborene kunnen de dierenartsen pas binnen enkele weken vaststellen.
In het wild levende grote panda's worden beschouwd als een bedreigde diersoort, omdat onder andere hun leefgebied vernield wordt. Het kweken van panda's onder menselijke hoede wordt als zeer moeilijk beschouwd. Met zes pandajongen is de zoo van San Diego naar eigen zeggen de succesvolste fokker van deze diersoort buiten China.