NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
30-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tropisch heet in Zuid-Europa

Tropisch heet in Zuid-Europa


http://oi45.tinypic.com/2ef6hiw.jpg


De zomer is pas net begonnen, maar het zuiden en oosten van Europa gaan nu al gebukt onder tropische temperaturen. In landen als Italië, Kroatië en Servië wordt het dit weekeinde waarschijnlijk 40 graden. Hongarije verwacht temperaturen van 39 graden in de schaduw. Verkoeling is er 's nachts amper met temperaturen van 20 tot 30 graden.

Ook in Roemenië en Bulgarije wordt het de komende dagen tussen 35 en 40 graden. Een duik in de Zwarte Zee helpt nauwelijks, omdat het water 27 graden is. Hongarije houdt de spoorlijnen extra in de gaten. Treinen moeten langzamer rijden als de rails warmer worden dan 45 graden.

In het diepe zuiden van Spanje waren afgelopen dinsdag al temperaturen van 44 graden gemeten» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tientallen cafébazen weigeren rookboetes te betalen

Tientallen cafébazen weigeren rookboetes te betalen


http://oi49.tinypic.com/hu14rk.jpg


Na één jaar rookverbod hebben de inspecteurs zo'n 1.000 pv's opgesteld tegen cafébazen. Maar nog geen tweehonderd van hen hebben hun boete betaald en voor zover bekend is nog geen enkele uitbater gedagvaard. Dat schrijven de Concentrakranten.

Tientallen cafébazen weigeren hoe dan ook de boetes te betalen. Ze hebben zich verenigd in een groep met één advocaat, bijgestaan door een in grondwettelijk recht gespecialiseerd kantoor en willen het tot een rechtszaak laten komen. "Omdat het verbod ongrondwettelijk is", zegt cafébaas Vincent Ten Hove uit Haacht, spilfiguur van de groep. Hij heeft al twee keer een boete gekregen maar nog altijd geen dagvaarding.

Volgens Volksgezondheid zijn er intussen een honderdtal dossiers aan de parketten overgemaakt. Paul Van der Meerssche, hoofd van de inspectiedienst Volksgezondheid, vertrouwt erop dat de parketten hun werk zullen doen: "Je moet wel rekening houden met de procedures die maanden in beslag kunnen nemen." Van ruim vijfhonderd boetes loopt de betaaltermijn nog.

De Vlaamse Liga tegen Kanker, de Stichting tegen Kanker en de Vlaamse cardiologen roepen minister Onkelinx op om krachtdadiger op te treden tegen de cafébazen.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Jan Hoet uit kunstmatige coma

Jan Hoet uit kunstmatige coma


http://oi48.tinypic.com/vw09e.jpg


Het gaat de goede kant uit met Jan Hoet, die een week geleden in een Duits ziekenhuis werd opgenomen met een zware virale longinfectie. Hoet werd vrijdag uit kunstmatige coma gehaald en ademt zelfstandig, zo zegt zijn zoon, Jan Hoet Jr.

"Mijn vader heeft al de naam van zijn vrouw gezegd", aldus Hoet junior. "Hij is wel nog heel zwak en slaperig."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 lichaamsdelen die ook jij vergeet in te smeren

7 lichaamsdelen die ook jij vergeet in te smeren


http://oi48.tinypic.com/2czangg.jpg


Hoewel iedereen weet dat het geen goed idee is, 'vergeten' veel mensen zich in te smeren met zonnecrème voor ze naar buiten gaan. Maar ook degene die het wel doen, zijn niet altijd even grondig. Zo zijn er zeven lichaamsdelen die we vaak vergeten, met alle gevolgen (verbrande huid, blaasjes, ...) vandien. Wij sommen ze op.

Pijnlijke, gloeiende oren vol velletjes = auwtch! Vergeet dus zeker niet om (de bovenkant van) je oren in te smeren. Heb je echt gevoelige oren? Bescherm ze dan extra met een hoedje, pet of sjaaltje.

De bovenkant van je hoofd is meestal de plaats waar de zonnestralen het eerst, het meest en het hardst aankomen. Zorg er dus voor dat je de blootgestelde huid op je schedel goed insmeert, vooral je scheiding. Of nog beter: draag een hoofddeksel voor extra bescherming.

Dat klinkt misschien raar, maar je zou niet de eerste zijn die op het strand in slaap valt met de handen achter het hoofd. Let dus goed op de onderkant (maar ook op de achterkant) van je armen.

Met je voeten in het water lopen is leuk, maar ondertussen je voeten laten verbranden is dat niet. Gebruik zonnecrème.

Verbranden op je oogleden en rond je wenkbrauwen doet erg veel pijn. Als je geen zonnebril met UV-bescherming draagt, moet je ook die dus insmeren.

De bandjes of uiteinden van je kleren of badpak verschuiven als je lichaam beweegt. Breng dus niet alleen zonnecrème aan op de rand van je kledij, maar ook net eronder.

Ook bij je haarlijn is het opletten geblazen. Veel vrouwen veranderen in de loop van de dag hun kapsel en trekken bijvoorbeeld hun pony naar achteren. Zo halen ze hun lokken uit het gezicht, maar vergeten ze het vrijgekomen gebied te beschermen. Smeer dus altijd zonnecrème tot aan je haarlijn.

Zijn er nog lichaamsdelen die jij wel eens vergeet in te smeren met zonnecrème? Laat het ons weten via de reacties!  (br.hln)» Reageer (0)
29-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Californië verbiedt foie gras

Californië verbiedt foie gras


http://oi48.tinypic.com/mh82g1.jpg


Inwoners van Californië moeten vanaf zondag naar een andere staat als ze ganzenlever willen eten. Vanaf die dag is een verbod van kracht op het maken en verhandelen van de delicatesse. Het is de eerste Amerikaanse staat die een dergelijk verbod invoert.

Foie gras is omstreden omdat de ganzen en eenden die ervoor worden gebruikt, worden met harde hand volgepropt om hun lever zo groot mogelijk te laten worden. De toenmalige gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger ondertekende de wet al in 2004.

Topkoks en restaurants reageren divers op het verbod. Terwijl sterrenkok Wolfgang Puck in Hollywood de ganzenlever al in 2007 van zijn kaart haalde, probeerden tientallen collega's via een campagne het verbod van tafel te krijgen.

Diverse restaurants in de staat proberen op de valreep extra klanten te lokken met speciale levermenu's. Het restaurant Petrossian in West Hollywood stelde een 'vaarwelmenu' samen van vijf gangen, inclusief foie-grasijs. Restaurant Mélisse in Santa Monica maakte een achtgangenlevermenu dat volgens chefkok Ken Takayama de afgelopen maanden door de helft van zijn gasten werd besteld. "Ik heb nog nooit zo veel foie gras ingekocht'', aldus de kok.(br.hln)
» Reageer (0)
28-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtoffer vleesetende bacterie wil nog dit jaar opnieuw stappen

Slachtoffer vleesetende bacterie wil nog dit jaar opnieuw stappen

http://oi50.tinypic.com/35aomll.jpg


Aimee Copeland, de studente uit de Amerikaanse staat Georgia die de zogenaamde 'killerbacterie' opliep, mocht eerder deze week voor het eerst het ziekenhuis even verlaten. Na verscheidene chirurgische ingrepen om haar handen, linkerbeen en rechtervoet te amputeren, werd haar medische status veranderd van 'ernstig' naar 'goed', zo laat haar opgeluchte vader weten op zijn blog. Tegen eind dit jaar wil de strijdlustige Aimee niet alleen afstuderen, ze is ook vastberaden dat ze tegen dan opnieuw kan stappen. Twee maanden geleden vreesden dokters nog voor haar leven.

Pa Andy Copeland houdt een blog bij over de toestand van zijn dochter. Voorbije zaterdag nam hij samen met zijn vrouw hun dochter mee voor een wandeling in de buurt van het ziekenhuis in Augusta waar Aimee nu al 49 dagen is opgenomen.

Ze namen een foto van hun dochter. "Aimee straalt op die foto een schoonheid uit waarvoor geen woorden zijn. Het is de schoonheid van het overleven, van veerkracht".

"De blik op haar gezicht was ongelooflijk. Ze kon de sparren ruiken en voelde de wind in haar haar en de zon op haar huid".

Binnen een week zou Aimee het ziekenhuis mogen verlaten, maar ze heeft nog veel revalidatie voor de boeg.

"Ze zei dat ze het fijn vindt dat ze nu een uitdaging heeft en ze beseft dat die uitdaging haar mogelijkheden zal bieden. Ze zal er uit leren, en ze kan die wijsheid later aanwenden om anderen te helpen", zegt haar vader.

Aimee liep een snijwonde aan haar kuit op toen ze op 1 mei van een apenbrug. Die wonde raakte geïnfecteerd door een bacterie die zich over haar hele lichaam verspreidde. De vleesetende bacterie kostte haar haar rechtervoet, linkerbeen en beide handen. Ook een deel van haar bovenlichaam moest operatief weggesneden worden.

Haar ouders vreesden dat Aimee met "afgrijzen en depressie" zou reageren op het nieuws van de amputaties, maar Aimee aanvaardde haar lot en vroeg meteen naar de mogelijkheden inzake prothesen.

"Zoen ze zei 'let's do this', barstte ik in tranen uit. Niet omdat ze haar handen en voet zou verliezen, maar omdat ik in mijn 53 jaar nog nooit iemand zoveel moed had zien tonen. Ik huilde omdat ik de trotse vader ben van een ongelooflijk moedige jonge vrouw".

"Aimee bekampte de pijn met meditatie. Ze werkte aan een thesis over natuurlijke geneeswijzen en daarbij lag haar focus op de holistische aanpak van pijnsituaties. Eerder deze maand vond ze dat ze haar overtuigingen verraadde omdat ze na de operaties toestemde in het toedienen van morfine".

Ze wil nog dit jaar haar studies afmaken, haar thesis wordt een 'case study' van zichzelf. "Ze wil tegen het eind van het jaar opnieuw kunnen stappen", voegt de trotse vader er aan toe. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Schoonvader betaalt kledij Kate Middelton

Schoonvader betaalt kledij Kate Middelton


http://oi50.tinypic.com/34smfqp.jpg


Prins Charles heeft bekend hoeveel Kate Middelton dit jaar al heeft uitgegeven aan kledij: 35.000 pond, oftewel 43.000 euro. Nog opvallender: de kledij wordt niet betaald door Kate of William maar wel door schoonvader Charles: de (nog steeds) toekomstige Britse koning zet haar uitgaven op zijn huishoudbudget. Met één beperking: enkel 'werkgerelateerde' kledij mag op de rekening komen te staan.

Voor ons gewone stervelingen is 43.000 euro op amper zes maanden tijd een gigantisch bedrag. Gedeeld door de vele functies waar Kate verwacht wordt, valt het eigenlijk wel mee. Daarenboven wisselt Kate dure designerkledij af met jurkjes uit de Zara, en draagt ze (tot ongenoegen van fashion watchers) wel eens twee keer dezelfde jurk of schoenen. Dit houdt het budget onder controle.

Dat moet ook wel want Kate verdient niets en prins William schraapt 'maar' 54.000 euro per jaar binnen als helikopterpiloot bij de Koninklijke luchtmacht RAF. Met dat budget kan Williams het jaarlijkse kledingbudget van Kate (geëxtrapoleerd: 86.000 euro) niet eens volledig bekostigen, om over de andere kosten nog maar te zwijgen.

Sinds zijn 30ste verjaardag vorige week is William 10 miljoen pond (12,5 miljoen euro) rijker, door de erfenis van zijn moeder Diana die is vrijgegeven. Echter, dit wordt beschouwd als een privé-inkomen.

Charles daarentegen zit er warmpjes bij: als hertog van Cornwall en door de privé-eigendommen van land en bedrijven verdiende hij vorig jaar zo maar liefst eventjes 24,5 miljoen euro. Zijn officiële huishoudbudget bedraagt daarbovenop nog eens 14 miljoen euro... dan kan honderdduizend euro voor de kledij van de schoondochter er wel af natuurlijk! Niet dat Charles dat erg vindt: hij is dol op zijn 'allerliefste schoondochter'.

Het is geen wonder dat de avondjurken van Kate het duurst zijn: de prachtige blauwe avondjurk tijdens een galadiner eerder dit jaar was van de hand van Jenny Packham en kost minstens 2.500 euro, de bijhorende Jimmy Choo-sandalen 460 euro. Tijdens het jubileumweekend voor The Queen droeg Kate (onder andere) een beige kanten jurk van Alexander McQueen: 1.500 euro. De Matthew Williamson die Kate droeg voor een filmpremière was nog eens 1.360 euro waard, de RM by Roland Mouret had een prijskaartje van ongeveer 1.650 euro.

Voor de gewone meetings en bezoeken overdag, zal Kate nog steeds voor meer betaalbare jurken kiezen, zoals een Zarajurk van om en bij de 100 euro of als het toch ietsje meer mag zijn: een Orla Kierly (443 euro), Rebecca Taylor (360 euro) of een peplum pak, bestaande uit een jasje van 500 euro en een jurk van 280 euro. De prijzen zijn schattingen op basis van gelijkaardige jurken van de ontwerper: de wérkelijke prijs blijft angstvallig geheim.

Schoonheid heeft duidelijk zijn prijs. Het budget van Kate zou kunnen verminderd worden als ze gebruik zou maken van 'celebrity voordelen', zoals korting of zelfs freebies.

Maar Kate weigert: haar staff heeft de directe orders gekregen altijd de volle pot te betalen, de kledij die haar wordt opgestuurd (in de hoop gedragen en dus in mum van tijd uitverkocht te worden) laat ze links liggen. Kate weigerde ook een stylist: ze zoekt haar kledij zelf uit, met behulp van internet of een goede, oude winkelzoektocht. In tijden van nood richt ze zich tot de styliste van stiefschoonmoeder Camilla.

"Waarom zou ze iemand betalen als ze het even goed zelf kan? Tot nu toe reed ze een quasi foutloos modeparcours: ze heeft gevoel voor stijl en ze weet wat past bij elke gelegenheid. Het zijn misschien niet de meest vernieuwende ontwerpers, maar ze weet wat haar flatteert en dat is wat telt. Plus: zolang ze niet full time is tewerkgesteld als lid van de Koninklijke familie vindt ze het extravagant en nutteloos om extra kosten te maken", aldus 'een bron' aan de Daily Mail.

Hier en daar klinkt toch wat kritiek: "Kate kan niet tijdens een officiële gelegenheid iemand tegenkomen die exact hetzelfde draagt. Mensen willen dat de Koninklijke familie een beetje buiten handbereik blijft, da's deel van de magie. Prinses Diana droeg altijd designerkledij, en dat is ook het pad waar Kate op loopt. Mensen willen gewoon betoverd worden."
Dat zullen we over een aantal jaar dan wel zien... (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo blijft jouw badmode tip top deze zomer

Zo blijft jouw badmode tip top deze zomer


http://oi47.tinypic.com/9vk4tz.jpg


Met de vakantie in zicht kunnen we ons al verheugen op het dragen van onze favoriete badmode. Tips om een bikini of badpak te selecteren voor jouw lichaamstype zijn de voorbije weken al gepasseerd, maar nu volgen ook enkele do's en dont's voor het onderhoud ervan. Zo blijft jouw badmode tip top deze zomer.

Chloor verzwakt synthetische stoffen en tast bovendien de elasticiteit van je badmode aan. Daarnaast zijn ook zonnecrème en deodorant in combinatie met enkele plonsen in het water het ideale recept voor vlekken en verkleuring. Om al deze slijtage te minimaliseren kan je badmode op voorhand behandelen met een milde vlekoplossing die geen allergenen bevat.

Wanneer je genoeg in de zee of het zwembad hebt gezwommen, in de zon hebt gelegen of een stevige sessie beachvolley hebt gespeeld, kan je jouw badpak of bikini best zo snel mogelijk omruilen voor een toffe, luchtige zomerjurk of maxidress. Je spoelt alles namelijk best zo snel mogelijk na gebruik al eens grondig af met water. Let wel, water alleen is niet genoeg. Kijk daarom zeker ook naar onze derde tip.

Om alles van zand, zonnecrème en zeezout weg te krijgen, is het nodig je badpak goed te reinigen. Was het daarom in koud water met een mild product als Woolite.

Om het water eruit te krijgen, is het misschien makkelijker om eens goed te wringen, maar geloof ons als we zeggen dat je hiermee meer kwaad dan goed doet. Door de draaibewegingen stresseer je namelijk de elastische vezels, waardoor het textiel veel snel slijt. Een beter manier is alles mooi uit te rollen.

Zeg maar gewoon neen tegen die droogkast. Hang je badmode liever aan een wasrek of een draad buiten of leg het plat op een handdoek. Vermijd wel rechtstreeks zonlicht om verkleuring tegen te gaan. Op reis kan je altijd een kapstok meenemen en alles aan de douchestang hangen. (br.hln)
» Reageer (0)
27-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen mogen in New York topless rondlopen

Vrouwen mogen in New York topless rondlopen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Het is een goedbewaard geheim, maar volgens een wet uit 1992 mogen vrouwen in New York hun bovenlijf ontbloten op alle plekken waar ook mannen met bloot torso mogen rondlopen: parken en sportvelden. "Zolang het niet uitdagend is", stelt de wet.

Moira Johnston, een activiste voor vrouwenrechten uit Philadelphia, vond dat dit recht aandacht verdiende en paradeerde haar blote peertjes in The Big Apple. De reacties zijn uiteenlopend. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenzame George stierf aan hartaanval

'Eenzame George' stierf aan hartaanval


http://oi50.tinypic.com/ynyo5.jpg


De ruim honderd jaar oude 'Eenzame George', de laatste van een soort reuzenschildpadden die leefden op de Galapagos-eilanden, is aan een hartaanval gestorven. Dat maakte de directie van het nationaal park bekend.

'Eenzame George' werd dood aangetroffen in zijn verblijf. Het onderzoek van het door ouderdom verzwakte dier bracht geen anomaliën aan het licht. Met George is de soort Chelonoidis abingdoni uitgestorven. Het meest eenzame dier van de wereld zal nu opgezet worden en voor een betere bescherming van zijn soortgenoten in een nieuw informatiecentrum van het natuurpark tentoongesteld worden. Via Facebook en Twitter werden vanover de hele wereld foto's van het dier verzameld. De beste zullen getoond worden.

Hoe oud de kolos exact is geworden, in onbekend. Experten gaan ervan uit dat de schilpad met de lange hals en het donkere, bijna een meter grote schild meer dan honderd jaar geleden is geboren. Verschillende pogingen om "Lonesome George" een verwant nageslacht te bezorgen, waren mislukt.

Het reuzenschildpadmannetje leeft sinds 1972 in een onderzoeksstation op het eiland Santa Cruz. De Galapagos-eilandengroep in de Stille Oceaan ligt ongeveer 1.000 kilometer voor de kust van Zuid-Amerika en behoort tot Ecuador.

Zijn jarenlange verzorger Fausto Llerena had George zondag levenloos voor zijn drinkschaal aangetroffen. Op een persconferentie verscheen Llerena met een zwarte rouwband aan het hemd. Tientallen jaren had hij dagelijks in het park bladeren geplukt, die "Lonesome George's" lievelingsgerecht waren. Het dier rekte om te eten zijn lange hals bijna tot op de hoofdhoogte van Llerena. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gemiddelde vrouwenfiguur: van peer- naar appelvormig

Het gemiddelde vrouwenfiguur: van peer- naar appelvormig


http://oi49.tinypic.com/34s0x9l.jpg


Lange tijd had de gemiddelde vrouw een peervormig figuur, met brede heupen en een goed gevulde kont. Tegenwoordig is dat echter niet meer het geval, want vandaag zijn er meer vrouwen met een appelvormig figuur. Dat wil vooral zeggen: een dikkere buik.

De verschuiving kwam aan het licht door een reeks gezondheidsonderzoeken van een fitnessclub bij tienduizenden Britse mannen en vrouwen. Daaruit bleek dat de gemiddelde vrouw tegenwoordig een middelomtrek van 83,8 centimeter heeft, 5 centimeter groter dan de gezondheidslimiet.

Verder bleken de 24.025 vrouwen gemiddeld een heup-tailleverhouding te hebben van 0,83. Alles boven de 0,8 wordt gezien als een appelvormig figuur, gekenmerkt door een grote taille en slanke heupen.

Een taille-omtrek die minder dan 80 procent van de heupomtrek bedraagt, wordt algemeen beschouwd als gezond. De ideale verhouding is de wespentailleverhouding van 0,7, die het gemiddelde was in de jaren '50.

"De gemiddelde vrouw heeft dus niet langer een peervormig figuur, maar wel een appelvormig", bevestigt een woordvoerder van Nuffield Health. Dat zorgt er onder andere voor dat het type kledij waarin (alle) vrouwen passen sterk aan het veranderen is, wat erg belangrijk is voor winkelketens.

Maar veel belangrijker nog is het gezondheidsrisico dat aan deze verschuiving verbonden is. Verzameld vet rond de buikstreek blijkt namelijk erg schadelijk te zijn. Niet alleen produceert dit meer gevaarlijke stoffen, maar het ligt ook dichter bij de vitale organen dan vet op je achterste, heupen en billen.

Recent onderzoek toonde aan dat extra gewicht rond de taille het risico op verschillende ziekten doet stijgen, zoals borstkanker, hartziekten, leverproblemen en diabetes. Bovendien is het voor deze vrouwen ook moeilijker om zwanger te raken, omdat het vet het normale ritme van de eierstokken verstoort.

"De tailleverhouding lijkt misschien een kwestie van schoonheid, maar dit gaat niet over vrouwen die al dan niet in een skinny jeans passen. De taille is veeleer een indicator van algemeen welzijn en gezondheid", zegt dr. Davina Deniszczyc van Nuffield Health.

Gelukkig is er ook goed nieuws voor vrouwen met een bredere taille: het vet rond je buik is meestal het eerste dat verdwijnt als je op dieet gaat. (br.hln)» Reageer (0)
26-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote rosse vleermuis voor het eerst in België

"Grote rosse vleermuis" voor het eerst in België

http://oi48.tinypic.com/1604tih.jpg
De "grote rosse vleermuis". © Peter Kanuch via natuurbericht.be.


Aan de kust in Heist zijn recentelijk tot tweemaal toe geluidssignalen opgevangen van de "grote rosse vleermuis", een soort die nog nooit eerder in België werd waargenomen. Dat meldt Natuurbericht.be.

"Of de grote rosse vleermuis een dwaalgast was, een individu dat de kustlijn als trekroute gebruikte of een exemplaar dat zich ergens in de buurt ophield, is momenteel nog niet duidelijk", aldus de Vleermuizenwerkgroep van Natuurpunt.

De soort wordt algemeen beschouwd als één van de zeldzaamste vleermuissoorten uit Europa en met een vleugelspanwijdte tot ruim 45 centimeter en een gewicht tot bijna 80 gram ook de grootste Europese soort. De dichtstbijzijnde waarneming is afkomstig uit de regio van Parijs (2009).

Grote rosse vleermuizen eten grote kevers, libellen, nachtvlinders en, wellicht als enige vleermuizensoort ter wereld, kleine zangvogeltjes.

Ultrasone geluiden
Tussen begin april en midden mei voerde de Vleermuizenwerkgroep van Natuurpunt een onderzoek uit naar doortrekkende vleermuizen langsheen de Belgische kust. Op een flatgebouw op de zeedijk in Heist werd een detector opgesteld die automatisch alle ultrasone geluiden van voorbijvliegende vleermuizen registreerde.

Het geluid van de "grote rosse vleermuizen" dateert van 20 april, maar de opnames werden aan verschillende specialisten voorgelegd om zekerheid te krijgen.

Uit de opnames werden verder vooral "ruige dwergvleermuizen", "gewone dwergvleermuizen" en enkele "rosse vleermuizen" gedetecteerd. Minstens twee keer werd het geluid van een "tweekleurige vleermuis" geregistreerd, voorheen werd die slechts een dertigtal keer in België gemeld.

Met de ontdekking komt het aantal vleermuissoorten in België op 22. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigenaar verloren camera teruggevonden na wereldwijde zoektocht

Eigenaar verloren camera teruggevonden na wereldwijde zoektocht


http://oi49.tinypic.com/24lr8mx.jpg


Toen Jan van Cappellen uit Amersfoort afgelopen week een camera in de trein bij Station Amstel vond, kon hij onmogelijk vermoeden wat voor opschudding diezelfde Canon-camera op internet zou veroorzaken. Inmiddels werd de eigenaar van de camera dan toch gevonden.

"Ik stapte op de trein na een dagje Amsterdam en daar zag ik hem liggen: een camera met zo'n 2800 foto's op het geheugenkaartje", doet van Cappellen zijn relaas. "Thuisgekomen heb ik al die foto's bekeken om zo aanknopingspunten te vinden. Ik zag Ierland, Rome, Parijs en Amsterdam allemaal de revue passeren. En zo'n vijf keer zag ik deze jongen met zijn rode haar', vertelt van Capellen.

Hij voelde zich een beetje een detective: "Ik heb foto's uitvergroot, van alles gedaan om achter een naam te komen. Ik ontdekte wel dat de tijdsindicatie op de camera 11 of 12 uur vroeger was, dus hij moest waarschijnlijk uit Canada of Amerika komen."

Facebook
De speurtocht barstte pas echt los toen zijn schoonzoon een foto uit de reeks op Facebook zette. "Binnen de paar dagen was de foto daar al zo'n 50.000 keer gedeeld. En mijn mailbox liep helemaal over."

Van Cappellen is nog steeds onder de indruk. "Ik had ook zo'n 25 hostels in Amsterdam gemaild, en de respons was echt hartverwarmend.  Ik kreeg natuurlijk ook met oplichters te maken die beweerden dat de camera van hen was. Dan vroeg ik ze hun adres door te sturen. Wanneer ze dat dan deden dan mailde ik terug, dat de politie onderweg was", vertelde van Cappellen al lachende.

"Spoorwegen en politie deden niets"
Minder te spreken is hij over de inzet van de Nederlandse Spoorwegen en de Amsterdamse politie: "De NS doet helemaal niet als je niet eerste de camera inlevert, en de Amsterdamse politie heeft me twee keer beloofd terug te bellen. Ik wacht nog steeds."

En heeft de zoektocht nu resultaat opgeleverd? "Jazeker! Ik weet nu dat de camera van Reggie Downing uit Canada is, ik heb al mail van hem gekregen. Hij zit nu in Praag. Hij schreef me dat hij behoorljk 'pissed off' was, toen hij merkte dat hij zijn camera kwijt was. En ja, hij is natuurlijk enorm blij dat ik 'm gevonden heb. Nog even een afspraak maken hoe hij de camera krijgt, en dan kan ik de zaak afsluiten. Het was een mooi avontuur, hoor."  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hackers stelen drie miljoen euro via online banking

Hackers stelen drie miljoen euro via online banking


http://oi46.tinypic.com/65pumx.jpg


De voorbije dagen zijn vier personen opgepakt en aangehouden in een gerechtelijk onderzoek naar de hacking van bankenwebsites. Het gaat om twee Russen en twee Polen die legaal in België verbleven en hun bankrekening zouden ter beschikking gesteld hebben om er geld op te laten storten dat bij de hackings ontvreemd was. Volgens het federaal parket bedraagt de omvang van de ontvreemde bedragen meer dan 3 miljoen euro.

Het onderzoek van het federaal parket, onder leiding van onderzoeksrechter Michel Claise, viseert een criminele organisatie die via malware toegang zocht tot de computers van bankklanten die aan pc-banking deden. De gegevens die ze op die manier verzamelden, werden nadien gebruikt om zelf via internet toegang te krijgen tot de rekeningen van die klanten en er geld af te halen. Dat geld werd dan op andere rekeningen gestort van zogenaamde "muilezels", mensen die speciaal aangezocht waren en erin toestemden om hun rekening te laten gebruiken. Die "muilezels" moesten de overgemaakte sommen vervolgens afhalen en overmaken naar het buitenland. Zij streken voor hun medewerking 5 tot 10 procent van de ontvreemde sommen af.
   
De criminele organisatie voerde in de tweede helft van 2011 een testfase uit, waarbij verschillende pogingen werden ondernomen om toegang te krijgen tot bankrekeningen en waarbij enkele kleine geldsommen werden ontvreemd. Begin dit jaar schakelde de organisatie echter een versnelling hoger en begon ze op veel grotere schaal en aan een veel hoger ritme fraudeleuze overschrijvingen uit te voeren.
   
Daarbij had ze het gemunt op vijf grote Belgische banken. Bij één van die banken werden tussen 1 januari en 4 juni maar liefst 7.500 klanten slachtoffer van de hackings en werd 1.836.130,52 euro ontvreemd.
   
Bij een tweede bank ging het om 4.900 klanten en 1.496.012 euro. De drie andere banken hebben nog geen cijfers gecommuniceerd over het aantal getroffen klanten maar volgens het parket moeten de cijfers in dezelfde lijn liggen. Omdat de organisatie bovendien gebruik maakte van "muilezels" die een bankrekening hadden bij dezelfde bank als de slachtoffers, was het zowat onmogelijk om de frauduleuze overschrijvingen te blokkeren.
   
Gezien de omvang van het fenomeen besloot het federaal parket een onderzoek te starten onder leiding van onderzoeksrechter Claise. In dat onderzoek zijn nu vier "muilezels" opgepakt en aangehouden. "Hun aanhouding heeft zeker zijn belang", zegt Lieve Pellens, woordvoerster van het federaal parket. "Zonder dit soort mensen kan de criminele organisatie gewoon haar buit niet opstrijken. Wat zij doen is dus allesbehalve onschuldig."
   
De vier zijn in verdenking gesteld voor het uitvoeren van geldtransferts zonder over de hoedanigheid van financieel intermediair te beschikken, witwassen en medeplichtigheid aan hacking. Ze riskeren celstraffen tot 5 jaar. (br.hln)» Reageer (0)
25-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge is de meest leefbare Belgische stad

Brugge is de meest leefbare Belgische stad


http://oi48.tinypic.com/5w502.jpg


Van alle Belgische steden is het in Brugge het best leven. Ook de rest van de top vijf is Vlaams, met Hasselt, Leuven, Genk en Gent. Marche-en-Famenne is de eerste Waalse stad, op plaats zes, op de voet gevolgd door Kortrijk en Mechelen. Dat blijkt uit een onderzoek van Test-Aankoop bij 2.700 Belgen.

Wie in Vlaanderen woont, is over het algemeen meer tevreden met zijn woonplaats. Antwerpen valt net buiten de top 10, Aalst en Vilvoorde bekleden respectievelijk plaatsen 14 en 15. Brussel staat nog verder, op de 18e plaats. Van de Waalse steden eindigen enkel Waver (9e) en Eigenbrakel (10e) in de top 10. Charleroi sluit op de 21e plaats de rij.

De ondervraagden moesten elf factoren die leven in de stad beïnvloeden, beoordelen. Huisvesting kwam als belangrijkste uit de bus, gevolgd door veiligheid, mobiliteit, werkgelegenheid en gezondheidszorg. De kwaliteit van het onderwijs blijkt het minst belangrijk.

De leefkwaliteit is de laatste vijf jaar niet veranderd, vinden de meeste ondervraagden, al vindt meer dan de helft van de inwoners van Verviers, Charleroi en Brussel dat de leefkwaliteit erop achteruit is gegaan. In Mechelen en Marche-en-Famenne ging de leefkwaliteit er volgens goed twee derde van de ondervraagde inwoners dan weer op vooruit.

Voor het onderzoek vroeg Test-Aankoop naar de leefkwaliteit in Brussel, de tien provinciehoofdsteden en de (op één na) meest bevolkte stad van elke provincie. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrijven met de hand: wie doet dat nog?

Schrijven met de hand: wie doet dat nog?


http://oi47.tinypic.com/i5rf55.jpgAls je je niet meer kan herinneren wanneer je voor de laatste keer iets met de hand geschreven hebt, dan ben je zeker niet de enige. Bij de gemiddelde volwassene is dat namelijk bijna zes weken geleden. En bij één op drie gaat het nog verder: zij hebben al zes maanden niks meer op papier gezet.

Echt verrassend is dat niet, in een wereld die gedomineerd wordt door computers en smartphones. Daarbij gebruiken we een toetsenbord en scherm om onze gedachten te noteren, en lijken pen en papier met uitsterven bedreigd.

Volgens een enquête bij 2.000 Britten, uitgevoerd door de online kantoorhandel Docmail, heeft de gemiddelde volwassene al 41 dagen niet meer geschreven. En als dat toch gebeurt, dan gaat het bij twee op drie om een haastig neergekrabbelde herinnering of notitie.

"Het is jammer dat schrijven in verval is, maar het is een logisch gevolg van de snelle en duidelijke communicatie van vandaag", vindt Dave Broadway van Docmail. "Mensen gaan altijd op zoek naar manieren om hun leven makkelijker te maken, dat is de reden waarom technologie zo belangrijk is in het alledaagse leven."

Dat komt onze taalkennis echter niet ten goede. Vier op tien bekennen namelijk te vertrouwen op de spellingchecker of -voorspeller van hun computer of gsm. Daarnaast schrijven ook steeds meer mensen (één op vier) met afkortingen en/of in 'sms-taal'.

Ook bekende meer dan de helft van de ondervraagden dat zijn handschrift duidelijk achteruitgegaan is, met zelfs één op zeven die zegt er beschaamd over te zijn. De meesten vinden het echter geen probleem, want "wat ze schrijven hoeft toch nooit netjes te zijn."

Een (klein) probleem is er wel wanneer ze hun eigen geschrift achteraf niet meer kunnen lezen. Dat gebeurt wel eens bij één op de drie ondervraagden. 44 procent vindt zijn handschrift dan ook niet 'mooi' of niet 'makkelijk te lezen'.

Ten slotte vond één op de zes Britten zelfs dat schrijven niet meer aangeleerd hoeft te worden op school. Een slecht idee, vindt Broadway van Docmail. "Hoewel schrijven minder nuttig wordt, blijft het belangrijk om te kunnen communiceren zonder technologische middelen", aldus de man. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mick Hucknall - Holding Back The Years


Mick Hucknall - Holding Back The Years

Klik op de foto om hem te beluisteren


Mick Hucknall is de lead zanger van Simply Red (geboren in Denton, Greater Manchester, op 8 juni 1960)

Vorige week is hij in het huwelijksbootje gestapt met zijn tien jaar jongere vriendin. Slechts een handvol mensen woonden de ceremonie bij, meldt de Britse tabloid Daily Mail.

Onder het goedkeurend oog van acht genodigden beloofde de 49-jarige zanger eeuwige trouw aan Gabriella Wesberry, een 39-jarige voormalige kunstverkoopster. De twee hebben al een dochtertje samen.


» Reageer (0)
24-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Op vakantie naar Frankrijk? Vergeet uw alcoholtest niet

Op vakantie naar Frankrijk? Vergeet uw alcoholtest niet


http://oi47.tinypic.com/4lm24n.jpg


Belangrijk om weten indien u deze zomer met de auto in Frankrijk op vakantie gaat of mocht u het land doorkruisen op weg naar uw bestemming. Vanaf 1 juli zijn alle chauffeurs in ons buurland, ook buitenlanders, verplicht om een alcoholtest aan boord te hebben.

De nieuwe verkeerswet moet automobilisten in Frankrijk twee keer doen nadenken voor ze drinken. Met een eigen alcoholtest aan boord zullen ze volgens de overheid misschien voorzichtiger zijn. De alcohollimiet in Frankrijk is dezelfde als in België. De alcoholtester zal in Frankrijk vanaf volgende maand in vele winkels verkocht worden. Twee versies werden goedgekeurd: een goedkope tester waarbij we 'in het zakje blazen' en een dure digitale versie. Voor de eerste betaalt u enkele euro's, de tweede kost meer dan 100 euro.

De Franse politie zal deze zomer wel controleren of chauffeurs een test aan boord hebben, maar ze zullen nog met een waarschuwing wegkomen. Vanaf november staan er echter boetes van 11 euro op het ontbreken van de alcoholtest. Het valt overigens aan te raden meteen twee testers te kopen, want er moet zich altijd één ongebruikte test in de wagen bevinden. In het geval een controle moet u net als in ons land ook een fluovestje en uw gevarendriehoek kunnen tonen.

De Britse tabloid Daily Mail ging na of de goedkope test betrouwbaar is. Een reporter dronk een halve liter Stella Artois, in principe net voldoende om in de buurt van de limiet te geraken. Na twintig minuten besloot hij te blazen. Normaal moest de test een groen kleurtje tonen, maar er gebeurde niets. Na een tweede grote pint probeerde hij het nog een keer. Nu werden een paar kristallen groen, maar de rode streep (de limiet) werd nog lang niet bereikt. Een derde halve liter bier dan maar en deze keer was de test wel positief. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patti Smith - Because The Night

Patti Smith - Because The Night

Klik op de foto om ze te beluisteren


Patti Smith (Chicago (Illinois), 30 december 1946) is een Amerikaanse rockzangeres en dichteres. Zij wordt wel beschouwd als een voorloper van de punkbeweging, maar is in feite meer verwant aan artiesten als The Velvet Underground en Bob Dylan. De arrangementen van haar nummers zijn vaak vrij complex en er komen ook lange improvisaties voor.


Zij brak door met haar album Horses in 1975. Daarna volgden nog o.a. Radio Ethiopia en Easter. Haar laatste CD kwam uit in 2007 en heet Twelve', deze bevat twaalf covers uit de jaren '60-'70, gebracht op een eigenzinnige manier .» Reageer (0)
23-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijk hormoon om te bruinen duikt op in België

Gevaarlijk hormoon om te bruinen duikt op in België


http://oi47.tinypic.com/ax20oy.jpg


Het illegale hormoon 'Barbie drug', waarmee je in een maand mooi bruin kunt worden, is opgedoken in België. Bij een dealer in het West-Vlaamse Ardooie werden 500 pakketjes van het spul aangetroffen. De vondst kwam er nadat een vrouwelijke klant met ernstige huidklachten in het ziekenhuis was beland, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Melanotan is een verboden product. Het Geneesmiddelenagentschap waarschuwt dat onlinebestellingen levensgevaarlijke stoffen kunnen bevatten. "Bij een test in een van onze laboratoria bleek er in melanotan-poeder insuline te zitten", aldus het agentschap. "Dat inspuiten is voor niet-diabetici levensgevaarlijk."

"De dealer wordt vervolgd op basis van de dopingwet, omdat melanotan van oorsprong een hormonaal product is. Hij riskeert vijf jaar cel en een boete tot 100.000 euro", zegt hormonenmagistraat Johan Lescrauwaet. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jubelparkmuseum herdenkt 150ste geboortedag Henry van de Velde

Jubelparkmuseum herdenkt 150ste geboortedag Henry van de Velde

http://oi49.tinypic.com/33yrvyr.jpg


In het Brusselse Jubelparkmuseum wordt in de herfst van 2013 een overzichtstentoonstelling georganiseerd van het leven en het werk van de veelzijdige kunstenaar en architect Henry van de Velde. Volgend jaar is het 150 jaar geleden dat van de Velde geboren werd.

"De tentoonstelling 'Henry van de Velde - Passie, functie en schoonheid' zal een chronologisch overzicht van het leven en het werk van deze veelzijdige kunstenaar brengen aan de hand van een nooit eerder gezien ensemble kunstwerken en vele documenten zoals foto's en brieven", luidt het in een mededeling van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis.

Van de Velde (1863-1957) werd opgeleid als kunstschilder, maar ontwikkelde zich tot een veelzijdig kunstenaar. Hij ontwierp onder meer meubels, zilverwerk, porselein, juwelen en boekbanden, maar is ook bekend van gebouwen als de Boekentoren van de universiteit van Gent en de villa Bloemenwerf in Ukkel. Van de Velde stond aan de wieg van de kunstschool waaruit het Bauhaus zou ontstaan en richtte in Brussel de kunstschool Ter Kameren op.

De restrospectieve "Henry van de Velde - Passie, functie en schoonheid" loopt van 13 september 2013 tot 12 januari 2014 in het Jubelparkmuseum. Hij is in het voorjaar van 2013 al te zien in het Neues Museum Weimar in Duitsland.» Reageer (0)
22-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Modeontwerpster Kaat Tilley (52) overleden

Modeontwerpster Kaat Tilley (52) overleden


http://oi50.tinypic.com/jkf8ep.jpg


De bekende Belgische modeontwerpster Kaat Tilley is overleden. Dat meldt de VRT. Volgens een mededeling van haar familie stierf ze heel onverwacht aan een virale infectie. Tilley werd amper 52 jaar.

Met grote verslagenheid en immens verdriet melden wij het plotse overlijden van Kaat Tilley, op de dag dat de zon het hoogst in de hemel staat", laat haar familie weten.

"Haar levenslange kruistocht voor schoonheid is abrupt afgebroken door een virale infectie. Zij blijft verder leven in de harten van velen, net als de wereld die ze met zoveel liefde en overgave gecreëerd heeft."

Kaat Tilley studeerde cum laude af aan de mode-academie in Antwerpen, met haar eindcollectie 'Mahler and Venice'.

"Kaat Tilley heeft altijd haar stijl behouden: prinsessenjurken, etherisch, romantisch", vertelde modejournaliste Veerle Windels aan Radio 1. En die stijl werd bij heel wat beroemdheden gesmaakt. Zo ontwierp ze onder meer outfits voor Barbra Streisand, Diana Ross, Naomi Campbell en Halle Berry.

"Maar Kaat kende ook heel wat problemen. Ze had verschillende zakenpartners en haar zaken gingen meermaals over kop", aldus Windels. Zo gingen haar winkels in het najaar van 2010 failliet. Daarna startte ze wel nog een nieuw modelabel op.

De jongste jaren raakte Tilley echter meer bekend door haar schilderijen. "De laatste jaren was ze niet meer zo met mode bezig. Ze leefde teruggetrokken in haar huis, waar ze vooral schilderde", bevestigt Agnes Goyvaerts, moderedactrice van De Morgen.

Ook zelf gaf Tilley aan dat ze meer een schilderes was dan een modeontwerpster. "Als kind wilde ik zangeres worden, en later danseres. Dan dacht ik eraan vroedvrouw te worden, maar uiteindelijk ben ik gaan tekenen", zei ze ooit zelf.

"Tilley maakte prachtige boeken met fijne, kleine tekeningen voor ze aan collecties begon. Ze zag zichzelf niet als modeontwerpster, was helemaal niet met trends bezig. Ze kwam ook na de generatie van de fameuze zes van Antwerpenpen. De concurrentie was toen enorm groot, ze sprak daar met enige bitterheid over", weet Goyvaerts.

"Ze is begonnen met feest- en bruidskledij, maar viel buiten het modecircuit. Ze had een winkel in de Koningsgalerij en maakte kostuums voor Zap Mama, MadreDeus. Ze zat vooral in de kunstwereld. Zo zal ze dan ook herinnerd worden: als iemand die in jaren negentig heel groot was en in een sfeer zat die aansluit bij theater."

Op gezondheidsvlak kende Tilley ook problemen, toen in 1989 kanker ontdekt werd. "Ik heb mijn kanker vertaald in iets moois en goeds", zei ze daarover op de website van de Vlaamse Liga tegen kanker. "Vroeger was ik gesloten en verlegen, nu durf ik recht voor de raap mijn gedacht te zeggen. Nu stap ik op het probleem af en terwijl ik het bij het nekvel grijp, zeg ik "O, is het dat maar"."

Het overlijden van Tilley komt erg onverwacht. "Ik schrok heel erg, gisteren op haar Facebook las ik nog dat alles klaar was voor de verkoop van  haar archief dit weekend. Het is totaal onverwacht", aldus Agnes Goyvaerts.

Volgens de mededeling van haar familie is Tilley overleden aan een virale infectie. De modeontwerpster laat twee dochters achter. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droomjob? Minder dan 1 op 5 bereikt ambities uit jeugd

Droomjob? Minder dan 1 op 5 bereikt ambities uit jeugd


http://oi46.tinypic.com/bim5qx.jpg


Als je klein bent, dan krijg je te horen dat je 'later alles kan worden wat je maar wil'. Heel wat kinderen denken dan ook te weten hoe hun latere carrière er zal uitzien. Die dromen komen echter maar zelden uit.

Volgens een Britse enquête oefent namelijk minder dan één op de vijf werknemers (15 procent) de job uit waar hij tijdens zijn kindertijd van droomde. De overige 85 procent, bij wie het niet lukte, is daar vaak gefrustreerd over.

Meer dan één op de tien mannen (14 procent) bekende dat ze als kleine jongen het liefst voetballer wilden worden. Ook piloot (11 procent) en soldaat (7 procent) was voor velen een droomberoep.

Twintig procent van de ondervraagde vrouwen wilde dan weer verpleegster worden, op de voet gevolgd door leerkracht.

Politicus was voor beide geslachten het minst aantrekkelijke beroep, met slechts één procent dat daarvan droomde als kind.

De enquête bij 1.044 Britse volwassenen werd uitgevoerd door 'Opinion Matters', in opdracht van JCB Toughphones. "Het is jammer dat maar weinig mensen hun ambities kunnen waarmaken, maar natuurlijk kan niet iedereen een professionele voetballer worden", zei Jason Kemp van het bedrijf.

Bij het maken van hun studiekeuze, moeten tieners dan ook beseffen dat een carrière niet altijd uitdraait zoals je verwacht. Vasthouden aan je kinderdromen is niet altijd mogelijk, of zelfs niet altijd een goed idee. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luipaard gered uit waterbassin

Luipaard gered uit waterbassin


http://oi50.tinypic.com/aebkmp.jpg


Op een theeplantage in het Indiase Haskhowa, 45 kilometer van Siliguri, kwam eergisteren een luipaard in de problemen nadat het in een waterreservoir was gevallen. Er kwam een team van het Mahananda Wildlife Sanctuary, een ladder en een net aan te pas om de katachtige uit het bassin te krijgen.

Eind goed, al goed: het imposante mannetje, dat wellicht meer dan zestig kilogram weegt, kwam er heelhuids vanaf .
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisdrank en chocolade vier keer duurder op Brussels Airport

Frisdrank en chocolade vier keer duurder op Brussels Airport


http://oi45.tinypic.com/nmkd4l.jpg


Frisdrank en chocolade koop je beter niet op Brussels Airport, want die producten zijn er tot bijna vier keer zo duur als in de winkels in de stad. Dat blijkt uit een onderzoek van reisbijstandsorganisatie Touring in samenwerking met haar Nederlandse zusterorganisatie ANWB.

Shoppen in de luchthaven blijkt in de meeste gevallen wel nog altijd goedkoper dan in de stad, maar de prijsverschillen tussen de luchthavens onderling zijn heel groot. Voor het onderzoek werden 60 producten vergeleken in elf grote Europese luchthavens en in de stadswinkels van München, Amsterdam en Brussel.

In Brussels Airport is de consument wel aan het goede adres voor kleding. Voor parfum ben je het goedkoopste af in Londen, voor eten en chocolade is dat München. Elektro, cd's en dvd's zijn het duurst in Amsterdam. Tabaksproducten, alcohol, elektro, frisdrank en eten zijn in het leeuwendeel van de gevallen duurder op de luchthaven.

Over het algemeen is Londen de goedkoopste luchthaven en Praag de duurste. Voor de meeste producten ben je wel nog altijd goedkoper af in de luchthaven. Het taxfree systeem werd in 1999 weliswaar afgeschaft, maar de Belgische luchthavenshops hebben beslist om de 21 procent btw toch niet door te rekenen aan de klant.

Door de grote onderlinge prijsverschillen tussen de luchthavens is het voor de reiziger wel moeilijk om een efficiënte koopstrategie uit te dokteren. Touring raadt aan zich eerst te informeren alvorens te shoppen op de luchthaven. De organisatie vraagt wel een meer eenduidige prijzenpolitiek en vergelijkende tabellen op de luchthavenwebsites van de prijzen op de verschillende bestemmingen.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meat Loaf - I'd Lie For You

Meat Loaf - I'd Lie For You

Klik op de foto om hem te beluisteren


Meat Loaf, geboren als Marvin Lee Aday (Dallas, 27 september 1947), is een Amerikaanse rockzanger en acteur. Hij werd vooral bekend door zijn rockhit Paradise by the Dashboard Light van zijn album Bat Out Of Hell (1977), die hij zong met Ellen Foley. De teksten en muziek zijn van Jim Steinman.

Meat Loafs optredens worden gekenmerkt door theatrale acts. In een interview in de Volkskrant in 2003 zei hij: "De meeste rockbands denken dat het voldoende is gewoon hun liedjes te spelen. Ik niet. Mensen moeten meegesleept worden in een drama. Ieder hoekje van het podium moet worden benut. [...] Een beetje op en neer springen is niet genoeg. Je moet alles uit de kast halen en je inleven in een rol, elke dag weer."

In 1994 won Meat Loaf de Grammy Award for Best Rock Vocal Performance, Solo voor zijn "I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That)".» Reageer (0)
21-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drinkwater 64 procent duurder in zes jaar tijd

Drinkwater 64 procent duurder in zes jaar tijd


http://oi49.tinypic.com/2dlp73q.jpg


Drinkwater is in België tussen 2005 en 2011 64 procent duurder geworden. Dat blijkt vandaag uit een studie van de federale overheidsdienst Economie over de drinkwatersector.

De drinkwaterprijs blijkt sinds 2005 fors gestegen. In 2011 bedroeg de totale waterprijs (btw inclusief) in België 3,85 euro per kubieke meter, 63,9 procent meer dan in 2005 (2,35 euro). Voornamelijk de toename van de zuiverings- en saneringskosten (+175,4 procent in 2011 ten opzichte van 2005) is hiervan de oorzaak.

Volgens de FOD Economie zijn deze kosten het gevolg van de Europese Waterrichtlijn, die aan de basis ligt van de reorganisatie van de watersector in België. De omzetting van die Europese richtlijn naar regionaal recht heeft forse veranderingen in de sector teweeggebracht, ook voor de tariefstructuur. De stijging van de vaste (abonnements)kosten en van de uitgaven voor het eigenlijke waterverbruik bleef tussen 2005 en 2011 relatief beperkt tot respectievelijk 33,4 procent en 20,9 procent.

Op regionaal niveau betaalde de verbruiker in 2011 het minste in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (3,42 euro per kubieke meter). In Vlaanderen bedroeg de totale waterprijs per kubieke meter gemiddeld 3,83 euro, in Wallonië 4,03 euro. De gemiddelde waterprijs steeg het sterkst in Vlaanderen: +69,3 procent in 2011 ten opzichte van 2005. In Wallonië en Brussel was de stijging wat beperkter, met respectievelijk +59,1 procent en +49,1 procent. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermijd ontsierende witte lijntjes bij het zonnen

Vermijd ontsierende witte lijntjes bij het zonnen


http://oi46.tinypic.com/33a9hk1.jpg


Een bruin tintje doet die frisse zomerjurk net iets beter uitkomen, daar is haast elke vrouw het over eens. Maar niets is zo ontsierend als ingebrande witte lijntjes van je bikini of badpak. Vermijd deze beautyblunder met onderstaande tips.

Badpakken met uitsparingen aan de buik en asymmetrische bikini's zijn tegenwoordig erg hip, helaas zorgen ze er wel voor dat je niet mooi egaal bruint op het strand. Als je dan een strapless jurk hebt klaarliggen voor een feestelijke gelegenheid als een zomerbruiloft zijn die vreemde witte lijntjes helaas niet zo elegant. Als je weet dat je er tiptop moet uitzien in je feestoutfit, blijf dan de dagen ervoor uit de zon. Wil je toch ontspannen op het strand, zet je dan enkel in de schaduw en bedek je lichaam met donkere kledij. Witte stukken zijn voelen echter minder warm aan, maar ze voorkomen niet dat de zonnestralen je huid kleuren.

Het lijkt misschien een evidentie, maar wanneer je naakt zont, heb je geen last van lijntjes. De moeilijkheid is een goede plek te vinden waar je dit kan doen, een afgesloten plekje in je eigen tuin is een goede optie. Zorg er wel voor dat je jezelf, en zeker plekjes die niet vaak in de zon komen, goed insmeert met een hoge beschermingsfactor. Deze moet je minstens een halfuur op voorhand aanbrengen om te voorkomen dat de crème er snel afgaat.

Kies een bandeautopje zonder bandjes, nog beter is zwemkledij te dragen die de zon doorlaat. Dit zijn bikini's en badpakken gemaakt in een stof waarop een speciale weeftechniek is toegepast. Onder meer het merk Kiniki is gespecialiseerd in dit soort kleding en biedt fashionable modellen aan. Wanneer je dit draagt, is het nog ontzettend belangrijk je goed te smeren om zonnebrand en huidkanker te voorkomen. Deze stoffen beschermen namelijk niet tegen de schadelijke stralen van de zon. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eetstoornis treft 50-plussers even hard als tienermeisjes

Eetstoornis treft 50-plussers even hard als tienermeisjes


http://oi47.tinypic.com/vjifl.jpg


Over anorexia wordt meestal gesproken als een tiener- en zelfs kinderprobleem, maar daar stopt het helemaal niet. Volgens een grootschalige studie in de Verenigde Staten worden ook steeds meer vrouwen tussen 50 en 80 jaar getroffen door eetstoornissen.

Het gaat om een studie bij zo'n 2.000 Amerikaanse vrouwen ouder dan 50, die uitgevoerd werd door een team van de University of North Carolina. Zij stelden vast dat velen van hen een problematische relatie met eten hebben, wat kan leiden tot onder andere anorexia, boulimie of een verslaving aan vermageringspillen of intensief sporten.

Verrassend was dat maar maar liefst 70 procent van hen nog steeds probeert om kilo's te verliezen door te diëten. 41 procent bekende dagelijks haar lichaam te bekijken in de spiegel, terwijl 40 procent zich enkele keren per week (of meer) weegt.

Daarnaast was bijna twee derde (62 procent) ervan overtuigd dat hun lichaam en gewicht een negatieve invloed hebben op hun leven. Zo voelt 79 procent zich niet goed in zijn vel en denkt 64 procent daar zelfs dagelijks aan. 66 procent is dan ook niet tevreden over haar lichaam, met vooral complexen over de buik (86 procent) en de lichaamsvorm (73 procent).

Verder bekende 8 procent dat ze de afgelopen vijf jaar al eens braakten na een maaltijd, om het calorierijke voedsel uit hun lichaam te verwijderen. Meer dan 3,5 procent had de afgelopen maand dan weer last van vreetbuien.

Heel wat vrouwen doen ook een beroep op ongezonde methodes om af te vallen. Zo'n 8 procent slikt wel eens gevaarlijke dieetpillen, terwijl 7 procent extreem veel en hard sport. Anderen gebruiken dan weer diuretica (plaspillen, 2,5 procent) of laxeermiddelen (2 procent).

"We weten erg weinig over hoe vrouwelijke 50-plussers denken over hun lichaam", zegt onderzoeksleidster dr. Cynthia Bulik. "Algemeen wordt aangenomen dat oudere vrouwen eetstoornissen 'ontgroeien', maar niemand deed de moeite om het hen te vragen. Dat deden wij wel, en met verrassende resultaten."

Van de proefpersonen had 29 procent te maken met overgewicht, terwijl 27 procent obees was.De gemiddelde leeftijd van de proefpersonen was 59 jaar. De eetstoornissen kwamen vooral voor bij vroege vijftigers, maar ook 75-plussers hadden er nog last van.

"We mogen ons dus niet blind staren op de leeftijd als het aankomt op eetstoornissen", vindt dr. Bulik. "Dokters moeten alert blijven voor de symptomen en ook het gewicht van oudere vrouwen in de gaten houden."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appels helpen af te vallen... als je de schil ook opeet

Appels helpen af te vallen... als je de schil ook opeet


http://oi47.tinypic.com/i29jfb.jpg


Dagelijks een appel eten kan je enkele kilo's helpen te verliezen, maar dan moet je wel de schil ook opeten. Een chemische stof die zorgt voor de glans van dit fruit stimuleert het lichaam namelijk meer calorieën te verbranden.

Muizen die vette voeding aten waarin ook de stof ursolic zuur verwerkt was, kwamen minder gewicht bij dan degenen die ongezond aten zonder dit bestanddeel. Daarnaast houdt dit zuur de bloedsuikerspiegel laag en voorkomt het dat de lever vet opslaat. Onderzoekers aan de universiteit van Iowa ontdekten tevens dat ursolic zuur ook de groei van spieren en bruin vet stimuleert. Je vindt deze stof ook in veenbessen, pruimen en basilicum, oregano en thijm.

Professor Christopher Adam: "Aangezien spieren zeer goed zijn voor het verbranden van calorieën, kan de toename van spiermassa bij de muizen die ursolic zuur kregen voldoende zijn om te verklaren waarom deze stof overgewicht beperkt. We waren wel verrast dat deze stof ook het bruin vet doet toenemen, wat het verbranden van calorieën stimuleert, dit helpt het lichaam ook tegen obesitas te beschermen." 

Daarnaast kan deze stof ook ouderen helpen te voorkomen dat hun spieren zich afbreken op latere leeftijd. Dit beperkt het risico op moeilijk geneesbare blessures. Professor Adams wil nu onderzoeken of appelschil even goed is voor mensen als voor muizen. Zo kan hij ontdekken hoeveel appels we nodig hebben om meer spiermassa te kweken en een slankere taille te krijgen. Als dit aantal erg hoog is, kan ursolic zuur in een pil of supplement verwerkt worden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom een Big Mac er nooit uitziet als op het menu

Waarom een Big Mac er nooit uitziet als op het menu

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Na een vraag van een Canadese hamburgerliefhebster waarom de hamburgers die je koopt bij McDonald's er altijd anders uitzien dan de burgers die het bedrijf in zijn advertenties toont, besloot de Canadese marketing-director Hope Bagozzi om de wereld een blik achter de schermen te bieden van de 'food-styling' bij haar bedrijf.

Urenlang worden de hamburgers gepimpt tot ze er op hun sappigst, smakelijkst en grootst uitzien tijdens de fotoshoot. Er worden allerlei trucjes gebruikt om de ingrediënten goed te laten uitkomen. Zo worden ketchup en mosterd bijvoorbeeld aangebracht met een spuitje.

Bagozzi benadrukt wel dat alle ingrediënten die op de advertenties te zien zijn ook effectief in de burgers zitten. Ze worden enkel wat meer benadrukt en beter gepresenteerd. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy DeVille - I Call Your Name

Willy DeVille - I Call Your Name

Klik op de foto om hem te beluisteren


Willy DeVille, pseudoniem van William Borsey (Stamford (Connecticut), 25 augustus 1950 – New York, 6 augustus 2009), was een Amerikaans zanger en liedjesschrijver. Hij maakte aanvankelijk naam als zanger en voorman van de band Mink DeVille en scoorde met deze band in 1978 de internationale hit Spanish Stroll.» Reageer (0)
20-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de kans groot is dat je nieuwe jurkje al gedragen is

Waarom de kans groot is dat je nieuwe jurkje al gedragen is

http://oi47.tinypic.com/2qu88jd.jpg


Als jij onlangs een dure jurk of rok gekocht heb, dan bestaat er een kans dat die al eens gedragen werd door iemand anders. Maar liefst één op de acht vrouwen koopt namelijk een duur kledingstuk, draagt het één keer op een avondje uit en brengt het de volgende dag terug naar de winkel. Een gelegaliseerde vorm van winkeldiefstal, vinden experten.

Bovendien is het werkelijke cijfer wellicht nog veel hoger dan één op acht. Veel shoppers zijn namelijk te beschaamd om toe te geven dat ze zoiets doen. "Het is niet iets dat veel mensen zullen bekennen. Ze willen er geen aandacht op vestigen", zegt sociaal psychologe Sandra Wheatley. "Het is dan ook een, weliswaar gelegaliseerde, vorm van winkeldiefstal."

Van degenen die het wel durfden bekennen in een enquête van OnePoll, deed ongeveer de helft het om financiële redenen. Door de economische crisis kunnen ze zich namelijk geen dure merkkledij (meer) veroorloven. 18 procent doet het dan weer om een heel andere reden: zij houden van het spannende gevoel dat ze erdoor krijgen.

De enquête bij 2.000 vrouwen toonde ook aan dat het 'lenen' vooral gebeurt ter gelegenheid van een trouw. Anderen doen het voor een doop, een gala of een kerstfeest.

Verder bleek ook dat vooral vrouwen tussen 18 en 24 jaar het doen, goed voor ongeveer 16 procent van alle ondervraagden. Daarnaast bekende ook 14 procent van de 25- tot 31-jarigen wel eens kleren terug te brengen.

Eén van hen was de 24-jarige Hannah Priddey, een studente aan de universiteit van Bristol. Zij kocht om de twee weken een glamoureuze outfit die ze daarna terugbracht, en dat gedurende de afgelopen vier jaar. Per keer gaf ze ongeveer 70 pond (of 86 euro) uit, waardoor ze duizenden ponden spaarde.

"De meeste kleren waarmee ik het deed, waren zodanig duur dat je ze maar één keer kan dragen op een speciale gelegenheid", zegt Hannah. "Door het beperkte gebruik, zijn die kleren eigenlijk het geld niet waard. Ik was een studente met een beperkt budget, en spaarde zo heel wat geld uit."

Tegenwoordig doet Hannah het echter niet meer. "Ik begon me schuldig te voelen. Het was alsof ik iemands kleren leende zonder toestemming."

En dat vinden ook Britse experten. "Het is begrijpelijk dat mensen meer op hun uitgaven letten in deze moeilijke economische tijden, maar het terugbrengen van kleren na het dragen is oneerlijk en risicovol", vindt de woordvoerder van OnePoll, die de enquête uitvoerde.

Nochtans zijn winkels niet verplicht om goederen terug te nemen die beschadigd zijn. En dat is meestal wel het geval. Want hoewel de meeste vrouwen het prijskaartje niet afknippen, maar verstoppen, zijn ze niet altijd even voorzichtig met de kleren.

Zo had 7 procent al eens een outfit teruggebracht nadat ze erop braakten, terwijl 6 procent morste op een 'geleende' outfit. 8 procent liet het kleedje in kwestie dan weer een hele nacht op de grond rondslingeren en 9 procent bekende dat er overduidelijk een rookgeur in hing. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milow - You Don't Know

Milow - You Don't Know

Klik op de foto om hem te beluisteren


Milow (Leuven, 14 juli 1981), geboren als Jonathan Vandenbroeck, is een Belgische singer-songwriter. De zanger is bekend van zijn hits You don't know en Ayo Technology en was de grote winnaar van de MIA's 2008 en 2009.

Milow werd voor het eerst gehoord op Humo's Rock Rally 2004. Daar stootte hij onmiddellijk door tot de finale, maar een podiumplaats miste hij net. De jury noemde zijn cover van Bruce Springsteens 'Thunder Road' de beste van de jongste editie en oordeelde dat zijn nummer You Don't Know tot de sterkste drie van de wedstrijd behoorde.

In januari 2006 bracht Milow zijn eerste cd uit. The Bigger Picture werd opgenomen in eigen beheer, met behulp van producer Nigel Powell. Om de cd op te nemen werd er beroep gedaan op gastmuzikanten. Onder andere Sergej Van Bouwel (Absynthe Minded), Frederik Sioen en Johannes Verschaeve (The Van Jets).

In hetzelfde jaar, 2006, haalde zijn single One of it De Afrekening. In januari 2007 komt de single You don't know ook binnen in De Afrekening waar het zelfs 3 weken lang op nummer 1 genoteerd staat.

Begin november kwam zijn nieuwe single Dreamers and Renegades uit, welke na nog geen week airplay gebombardeerd werd tot hotshot van Studio Brussel. De single was de voorloper van Milows nieuwe album, Coming of Age, dat vanaf 1 februari 2008 in de rekken lag. Milow stelde dit nieuwe album voor op 6 februari 2008 in Het Depot te Leuven.

De krant De Standaard heeft Milow een plaats op zijn weblog aangeboden. Op Off The Record bracht Milow verslag uit over het producen van zijn platen en hij schrijft nog steeds geregeld over zijn leven als singer-songwriter.

Op 28 juni 2007 opende hij Rock Werchter in de Piramid Marquee.

Op 1 februari 2008 bemachtigde Milow drie MIA's (Music Industry Awards). Twee publieksprijzen: voor beste song en voor beste videoclip. De muzieksector riep hem uit tot beste doorbraak.

Op 7 juni 2008 opende hij TW Classic en op 13 juli 2008 opende hij Werchter Boutique. Hiermee werd hij de eerste artiest ooit die op de alledrie de festivals van Werchter speelde.

In september 2008 bracht hij de single Ayo Technology uit. Het is een cover van de gelijknamige single uit 2007 van 50 Cent, Justin Timberlake en Timbaland.

Op 24 december 2008 speelde Milow live op de Grote Markt in Breda voor het publiek van de Nederlandse versie van het Glazen Huis in het kader van de 3FM-actie 'Serious_Request'. Tijdens het optreden van Milow ging de collectebus rond voor het Rode Kruis ten behoeve van vluchtelingen wereldwijd.

Op 6 februari 2009 bemachtigde Milow vijf MIA's. Hij was daarmee de grote winnaar van de uitreiking van 2009. Milow ontving de prijzen in de categorieën beste soloartiest, beste videoclip, beste pop, beste song en beste download.

Op 12 februari had hij tijdens een opkomende sneeuwstorm een ongeval met een huurauto in IJsland, waar hij was voor de opname van een videoclip voor de single "Out of my hands". De wagen was total-loss, maar er waren geen slachtoffers.


» Reageer (0)
19-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoveel mensen wassen hun handen niet na toiletbezoek

Zoveel mensen wassen hun handen niet na toiletbezoek


http://oi46.tinypic.com/21b5gki.jpg


Miljoenen mensen nemen het niet zo nauw met hygiëne. Zo wast slechts de helft van de volwassenen zijn handen met zeep na een toiletbezoek. Dat wordt vooral toegeschreven aan het drukke leven. 27 procent wil op het werk bijvoorbeeld zo snel mogelijk terug naar zijn bureau, waardoor er geen tijd is om de handen netjes te wassen en te drogen.

Verder bleek ook dat 58 procent van de mannen regelmatig 's ochtends de douche overslaat en ongewassen naar het werk vertrekt. Eén kwart zei daarover dat ze wat extra slaap veel belangrijker vinden dan hygiëne, terwijl één op drie er simpelweg niks om geeft

"Natuurlijk willen we allemaal liever blijven liggen in ons bed, maar het overslaan van een ochtendlijke wasbeurt is zowel anti-sociaal voor de mensen die met ons moeten werken als ongezond. Een douche maakt je niet alleen wakker, maar regelmatig wassen houdt ook de overdracht van bacteriën tegen", zegt professor John Oxford van de Universiteit van Londen.

Bovendien blijft het niet alleen bij een gebrek aan persoonlijke hygiëne, maar worden ook heel wat huishoudelijke klusjes het slachtoffer van onze hectische levensstijl. Dat blijkt uit een rondvraag van Dettol HABIT bij zo'n 2.000 volwassenen.

Eén op twintig ondervraagden gaf toe dat het al een maand geleden was dat ze hun toilet schoongemaakt hadden. Bij 10 procent was dat al twee weken geleden. Een kwart sliep dan weer al een maand in hetzelfde beddengoed.

"Het leven is dan wel veel drukker dan vroeger, maar dat is geen excuus om niet te zorgen voor je eigen basishygiëne, zoals het wassen van je handen, en voor een proper en gezond huis", vindt professor John Oxford.

"Er is een groot verschil tussen een netjes huis en een hygiënisch proper huis", benadrukt de specialist nog. "Als mensen hun bed niet willen opmaken of hun kleren in de kast hangen, dan is dat zo. Maar het is belangrijk om belangrijke oppervlakten schoon te maken en de desinfecteren, zoals het aanrecht in de keuken, gootstenen en natuurlijk het toilet."

En dat gebeurt tegenwoordig veel te weinig. Zo gaf één op de vijf ondervraagden toe dat ze hun koelkast al een jaar niet hadden schoongemaakt of gedesinfecteerd, terwijl één op twintig dat zelfs nog nooit had gedaan. Nochtans is de koelkast een voedingsbodem voor bacteriën, die welig tieren in de koudere temperaturen.

De helft van de ondervraagden laat dan weer het aanrecht in de keuken erg vuil worden, zelfs als ze er rauw vlees of groenten op bereidden. Meer dan de helft zei ook dat ze zelden hun handen wassen voor het koken of eten van een maaltijd.

16 procent dacht - verkeerdelijk - dat 'een beetje vuil en bacteriën goed voor je zijn', terwijl 10 procent vindt dat het te lang duurt om alles proper en bacterievrij te maken. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse zwarte beren kunnen tellen

Amerikaanse zwarte beren kunnen tellen


http://oi46.tinypic.com/u98og.jpg


Zeggen dat mensapen bijzonder gewiekst zijn, is een open deur intrappen. Maar nieuw onderzoek, gepubliceerd in het boek 'Animal Behaviour', heeft aangetoond dat ook Amerikaanse zwarte beren niet te onderschatten zijn. Blijkbaar kunnen de dieren eenvoudige optelsommen maken, een talent dat eerder enkel bij apen ontdekt werd.

Wetenschappers hebben de beren een aantal numerieke tests met stipjes laten uitvoeren op een touchscreen computer. Telkens wanneer de dieren een antwoord goed hadden, werden ze beloond met eten. Volgens de wetenschappers is het de eerste keer dat ze bij een soort die niet ontwikkeld is om sociaal te leven "de mogelijkheid ontdekken om dingen te individualiseren".

Verder onderzoek moet nu uitwijzen of de beren nog meer geavanceerde kwantitatieve vaardigheden bezitten.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 brildragers is bang voor lenzen

1 op 2 brildragers is bang voor lenzen

Klik op de foto om een filmpje te bekijken


De helft van de mensen die een bril draagt, doet dat omdat ze het niet aandurven om lenzen te dragen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Specsavers Opticiens.

Bijna de helft (46 procent) van de brildragers heeft ooit overwogen om lenzen te dragen, maar durfde dat uiteindelijk toch niet. Zo vindt 38 procent het een akelig idee vinden om de eigen ogen aan te raken. 35 procent denkt dan weer dat lenzen onhandig zijn, omdat het te moeilijk is en te veel tijd kost.

Ook van de mensen die wel lenzen dragen, was een kwart er in eerste instantie bang voor. Ook zij hadden angst om aan hun eigen ogen te komen (44 procent) of vonden het onhandig (35 procent).

En hoewel de meesten daar ondertussen aan gewend aan, blijven lenzen toch bij één op de vijf lensdragers voor problemen zorgen. Bovendien is bijna 40 procent bang om een lens kwijt te raken.

Een instructiefilmpje over het gebruik van lenzen wordt dan ook door 90 procent van de lensdragers nuttig bevonden. Ook 80 procent van de brildragers denkt dat een instructiefilmpje nuttig is, terwijl 20 procent zelfs denkt dat het hen over de streep kan trekken. Daarnaast is het gratis uitproberen van lenzen voor één op de drie brildragers een drempelverlagende factor.

"Het is jammer dat veel mensen door angst en onwetendheid geen lenzen durven te dragen. Als je er op de juiste manier mee omgaat, kunnen lenzen nochtans veel comfort en gemak brengen", vindt Ingrid Kersting, woordvoerder van Specsavers.

"Met een instructiefilmpje willen we mensen die voor het eerst lenzen gaan dragen - of dit overwegen - een handje helpen. Ook kan het handig zijn voor mensen die al langer lenzen dragen".» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hacker steelt 50 GB gegevens Visa- en MasterCard-klanten

Hacker steelt 50 GB gegevens Visa- en MasterCard-klanten


http://oi50.tinypic.com/90pqtl.jpg


Een hacker beweert 50 gigabyte aan gegevens van Visa- en MasterCard-klanten gestolen te hebben. Hij publiceerde al een lijst van 113 pagina's waarop hij de kaartnummers heeft weggelaten "om de onschuldigen te beschermen". Ook Belgische klanten staan op die lijst. Een woordvoerder van Visa Europa laat intussen weten dat Visa "samen met partners, waaronder ook de politie, die bewering onderzoekt". Bij MasterCard konden ze de hacking nog niet bevestigen.

Volgens de veiligheidsexperts van de gespecialiseerde blog Belsec is die hacker geen bluffer. "Hij heeft de reputatie te doen wat hij zegt. En als hij inderdaad voor 50 gigabyte aan gegevens heeft van Visa- en MasterCard-klanten, dan is dit waarschijnlijk de hack van het jaar, vergelijkbaar met die op Sony in 2011."

Het is nu wachten tot wanneer de hacker, die zichzelf Reckz0r noemt, meer informatie geeft. "Voorlopig is de afkomst van die gegevens niet duidelijk", aldus Belsec. "Waarschijnlijk komen ze van een e-commercebedrijf of een betalingsverwerker. Uit de lijst die al gelekt is, blijkt dat de data niet geëncrypteerd zijn, net zoals dat het geval was bij de gegevens die van Dexia en AGO-Interim ontvreemd werden."

Een andere hacker, Rex Mundi, die er vorige week mee dreigde vandaag de gegevens van 10.000 AGO-Interimklanten online te zetten als het uitzendbureau geen losgeld betaalde, heeft de deadline verschoven naar de nacht van dinsdag op woensdag. "Wij zijn alvast niet ingegaan op hun vraag, en zullen dat ook niet doen", aldus Dirk Clarysse, advocaat van AGO-Interim. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe trend? Een hond als psychiater

Nieuwe trend? Een hond als psychiater

http://oi48.tinypic.com/5kgh8n.jpg


Heeft u nood om uw hart eens te luchten? Dan kan u tegenwoordig voor een therapie met een heel merkwaardige psychiater kiezen: een hond.

Een Britse studie ontdekte dat liefst 85 procent van de mensen die een hond of een kat hebben, hun problemen met hun huisdieren bespreken. Ze geven daarbij toe dat ze bang zijn om veroordeeld of uitgelachen te worden door een menselijke gesprekspartner. Eén op vijf oefent bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek met z'n kat of hond. Op die manier zouden ze hun gedachten kunnen organiseren, zodat ze minder ten prooi vallen aan stress en angst.

"Huisdieren vellen geen oordeel, ze antwoorden of klagen niet. Luisteren doen ze echter wel, waardoor hun eigenaars open kunnen spreken", zegt psychologe Corinne Sweet. Het verzekeringsbedrijf More Than besloot door de studie de allereerste 'Dogtor Surgery' te openen. Mensen kunnen daar een therapie volgen en sessies met een hond als gesprekspartner ondergaan.(br.hln)


» Reageer (0)
18-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier bizarre manieren om jezelf te vereeuwigen

Vier bizarre manieren om jezelf te vereeuwigen


http://oi48.tinypic.com/e6d0yu.jpg


We willen allemaal herinnerd worden na onze dood, maar de harde realiteit is dat er wellicht weinig mensen zijn voor wie er postuum standbeelden opgetrokken worden. Wie een van de onderstaande manieren gebruikt om zichzelf te vereeuwigen, zal allicht wel langer herinnerd worden dan Jan met de pet. Als is het wellicht enkel al omdat mensen je ongelofelijk geschift zullen vinden.

• Urne in de vorm van je hoofd
Met de meest geavanceerde 3D-technieken kan Cremation Solutions een urn maken die als twee druppels water op je hoofd lijkt. Het prijskaartje? Een schamele 2.600 dollar. Als je niet echt tevreden bent met je eigen gezicht, kan je ook het gezicht van je favoriete celebrity, held of zelfs president kiezen om je asse in te bewaren.

• Ronddwalen als digitale geest
Websites als Lifenaut en Virtual Eternity maken avatars die op jou lijken en na je dood in jouw naam antwoorden op vragen, advies geven en actief blijven op het internet.

• Mummificeren
Het Amerikaanse bedrijf Summum biedt volledig pakketten aan: je organen worden gemarineerd, er wordt tijdens je leven een bronzen masker van je gezicht gemaakt en je krijgt een sarcofaag in brons en staal. En dat alles voor slechts 67.000 dollar, plaats in het mausoleum inbegrepen.

• Doodskist in de vorm van een bed of een kast
Casket Furniture bouwt kisten die tegelijk ook functioneren als een tv-kast, bed of koffietafel. Of doe eens zot: de pooltafel/doodskist heb je al voor 12.000 dollar. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Leon Gerome 1824 - 1904 was een Frans kunstschilder

Jean-Léon Gérôme  1824 - 1904  was een Frans kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken


Jean-Léon Gérôme (Vesoul, 11 mei 1824 – Parijs, 10 januari 1904) was een Frans kunstschilder en beeldhouwer die weerstand bood aan de door Monet en Manet begonnen impressionisme, de ontwikkeling en bewaring van het Franse neo-classicisme voortzettend. Hij maakte ook veel werken in een historische, Oriëntalistische stijl, hiermee de Franse Rijk-traditie naar een artistieke climax brengend.

Gérôme werd geboren in Vesoul (Haute-Saône). Hij trok in 1840 naar Parijs waar hij als student kon werken onder Paul Delaroche, die hij vergezelde naar Italië  (1844-1845). Bij zijn terugkeer kon hij, net zoals zoveel andere studenten van Delaroche, terecht in het atelier van Charles Gleyre, en hij exposeerde zijn schilderij Combat de coqs, dat hem de derde-klasse medaille opleverde in het Salon  van 1847. Dit werk werd gezien als summum van de Neo-Grec beweging die voortkwam uit Gleyre's studio, en werd verdedigd door de Franse criticus Theophile Gautier. Met La Vierge, L'enfant Jésus et St-Jean en haar pendant Anacréon, Bacchus et l'Amour wist hij een tweede-klasse medaille weg te kapen in 1848. Hij stelde Bacchus et l'Amour ivres, un intérieur grec en un Souvenir d'Italie in 1851 tentoon. De jaren daarna exposeerde hij met une Vue de Paestum (1852) en une Idylle (1853).http://img682.imageshack.us/img682/5118/jeanlongrme2.jpgIn 1854 maakte Gérôme een reis naar Turkije en de oevers van de Donau, en in 1857 bezocht hij Egypte. Voor de wereldtentoonstelling van 1855 maakte hij Pifferaro, un Gardeur de troupeaux, un Concert russe, Le siècle d'Auguste en la naissance de Jésus-Christ. Ook al scheen dit laatste haar effect te missen, toch werd het door het ministère d'État aangekocht omwille van de technische verdiensten van het schilderij.

Gérôme's reputatie bereikte nieuwe hoogtes tijdens het Salon van 1857 door een collectie van werken met een meer populaire inslag: la Sortie du bal masqué ou le Duel de Pierrot, Recrues Egyptiens Traversant le Désert · Porteuse d'Eau Egyptienne, Memnon et Sésostris en Chameaux à la Fontaine, waarvan de tekening werd bekritiseerd door Edmond About.http://img532.imageshack.us/img532/2290/jeanlongrme3.jpgMet zijn Mort de César (1859) trachtte Gérôme terug te keren naar het serieuzere werk, maar het schilderij slaagde er niet in de interesse van het publiek op te wekken. Phryne avant l'Areopagus, Le Roi Candaule en Socrates Cherchant Alcibiades dans la Maison d'Aspasia (1861) deden een schandaal ontstaan omwille van de onderwerpen die de schilder had gekozen, en leverde hem bitter aanvallen van de kant van Paul de Saint-Victor en Maxime Du Camp. Tijdens datzelfde Salon stelde hij ook Ecrasant le Grain en Egypte/le Hache-paille égyptien en Rembrandt faisant mordre une planche à l'eau-forte, twee zeer gedetaïlleerd afgewerkte werken, tentoon.

In 1865 werd Gérôme verkozen als lid van het Institut de France. Hij stierf in 1904 op 79-jarige leeftijd en werd begraven op het Cimetière de Montmartre. Gérôme was de schoonvader van de schilder Aimé Morot.http://img14.imageshack.us/img14/416/jeanlongrme.jpg
Jean-Léon Gérôme zelfportret
» Reageer (0)
17-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden naakte klanten bestormen Duitse supermarkt

Honderden naakte klanten bestormen Duitse supermarkt


http://oi45.tinypic.com/25h0lsz.jpg


De Duitse supermarkt Priss in Süderlügem, nabij de Deense grens, kreeg vanochtend honderd naakte klanten over de vloer. De winkel had als openingsstunt 240 euro aan gratis boodschappen beloofd aan de eerste honderd blote klanten. En voor dat bedrag lieten zij met plezier hun kleren thuis.

Voor de eigenaar van de supermarkt was de opkomst toch een verrassing. "Ik had nooit verwacht dat er echt honderd naaktlopers zouden komen. Misschien een stuk of tien", zei Nils Sterndorff. De eerste klanten hadden zelfs voor de deur van de supermarkt geslapen.

Nadat er honderd naaktlopers toegelaten waren, moest de winkeluitbater nog enkele honderden mensen teleurstellen. De meerderheid van de naakte klanten bleken Denen die verleid werden door de relatief goedkope alcohol en snoep over de Duitse grens. (br.hln)» Reageer (0)
16-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Within Temptation - Angels

Within Temptation - Angels

Klik op de foto om ze te beluisteren


Within Temptation is een Nederlandse symfonische metalband en een van de succesvolste bands in het genre.» Reageer (0)
15-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toyboy Kai-Mook overlijdt voor vertrek naar België

Toyboy Kai-Mook overlijdt voor vertrek naar België


http://oi47.tinypic.com/34ysjso.jpg


Hussein, de kweekstier die normaal gezien vandaag zou aankomen in Planckendael vanuit Tierpark Hagenbeck in Hamburg, overleed bij het inladen net voor hij op transport vertrok. Tijdens het laden, kreeg de stier plots ademnood en viel neer. Ondanks intensieve diergeneeskundige zorgen, stierf de bull binnen enkele minuten. Hussein was 40 jaar oud en bracht 14 jongen voort.

Hussein zou zich in Planckendael in de nieuwe olifantentempel in de ganse kudde mengen om alle vruchtbare vrouwen te bevruchten. Dit is een zware tegenslag voor het kweekprogramma en we leven mee met onze collega's van Hamburg, meldt de Antwerpse ZOO in een persbericht.

"Het transport van olifanten is altijd een heel delicaat gebeuren. Er kan altijd iets mislopen. Elk dier heeft een eigen karakter en kan verschillend reageren. Wij focussen nu op de verhuizing van onze dames. Maandag 18 juni verhuizen alle vijf de vrouwtjesolifanten van de ZOO naar Planckendael. Al meer dan een jaar wordt dit transport minutieus voorbereid. Alle dieren werden in het verleden al eerder vervoerd. Alleen voor Kai-Mook is het de eerste keer. Zij wende aan de container en oefende het in en uit stappen, met snoepjes als beloning."

Na het instappen worden de containers met een kraan op een vrachtwagen gehesen. De olifanten worden begeleid door hun vertrouwde verzorgers die de dieren voortdurend in de gaten houden via camera's. Eerst vertrekken Kai-Mook, May Tagu en Phyo Phyo en in een tweede ronde verlaten Dumbo en Yu Yu Yin de ZOO. In Planckendael krijgen de dieren meteen eten en drinken en vooral veel rust.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom papa zijn dochter meer beschermt vanaf 13 jaar

Waarom papa zijn dochter meer beschermt vanaf 13 jaar


http://oi45.tinypic.com/wn13o.jpg


Steeds meer papa's zijn (over)beschermend over hun dochters, vooral als ze een zekere leeftijd bereiken. Vanaf 13 jaar mogen ze namelijk actief zijn op Facebook en andere sociaalnetwerksites, waarvan papa's een slechte invloed vrezen.

Ze hebben namelijk het gevoel dat ze de controle verliezen, omdat ze niet voortdurend kunnen checken wat hun kinderen op die sites doen. Daarnaast zijn ze ook bang voor de invloed van de sterrencultuur op hun dochters.

Dat blijkt uit een enquête bij 180 directeurs en leerkrachten van verschillende Britse meisjesscholen. Zij werden ondervraagd over de rol van papa's in de opvoeding van hun dochters.

49 procent van hen vindt dat papa's hun dochters veel meer beschermen dan vroeger, vooral uit angst voor sociale media. Slechts 5 procent denkt dat de papa's vandaag minder beschermend zijn.

Verder bleek ook dat papa's en mama's even veel interesse tonen in de opleiding van hun dochters, maar dat papa's meer geneigd zijn om de school te contacteren "als ze het gevoel hebben dat hun dochter onrechtvaardig behandeld wordt".

En terecht, vinden Britse experten. "De bezorgdheid van de papa's is rechtmatig. Het is normaal dat ze hun dochters willen beschermen in een wereld waar jonge meisjes - en jongens - onder allerlei soorten druk staan door de media", vindt directeur Alun Jones.

Dat is inderdaad waar de meeste ouders bang voor zijn: de invloed van de celebritycultuur en de bijhorende obsessie voor diëten en Photoshop. Ze vrezen dat hun dochters opgroeien in een wereld waar alleen uiterlijk leidt tot succes, en niet intelligentie en ambitie. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mens staat dichter bij speelse bonobo dan gedacht

Mens staat dichter bij speelse bonobo dan gedacht


http://oi48.tinypic.com/167tagl.jpg


De mens staat genetisch net zo dicht bij de bonobo als bij de chimpansee - zijn twee evolutionair naaste levende familieleden. Tot nu toe werd gedacht dat mens en chimpansee veel nauwer verwant waren.

Dit blijkt uit een analyse van het genoom van de bonobo. Het dna van de Afrikaanse mensaap is in kaart gebracht door genetici van het Max Planck Instituut voor evolutionaire antropologie in Leipzig. Ze publiceren hun resultaat deze week in Nature.

De bonobo is na chimpansee, gorilla en orang-oetan de laatste mensaap waarvan het genoom is ontcijferd. Basis van de analyse, die licht kan werpen op de evolutie van de mens, is het dna van een vrouwelijke bonobo in de dierentuin van Leipzig.

De analyse wijst uit dat de mens genetisch niet meer dan 1,3 procent verschilt van zowel bonobo als chimpansee. De beide mensapen verschillen onderling 1,4 procent. Circa 3 procent van het menselijk genoom komt méér overeen met de genomen van bonobo of chimpansee dan die van de apen met elkaar. Meer dan verwacht, zegt hoofdauteur Kay Prüfer.

De laatste gemeenschappelijke voorouder van bonobo, chimpansee en mens leefde 4,5 miljoen jaar geleden, blijkt uit berekeningen; die van bonobo en chimpansee ruim 1 miljoen jaar geleden. Opmerkelijk genoeg heeft na die splitsing geen vermenging meer plaatsgevonden tussen de mensapen. Dit bevestigt de theorie dat ze 2 miljoen jaar geleden gescheiden zijn geraakt door het ontstaan van de Congo, de rivier die beide soorten nog steeds scheidt.

Hoewel bonobo en chimpansee genetisch veel gelijkenis vertonen, verschillen ze sterk in gedrag. Zo zijn chimpansees agressief en gewelddadig, bonobo's zachtaardig, speels en gericht op seksueel plezier. In die aspecten lijken ze meer op de mens.

Nader onderzoek kan wellicht ooit verhelderen wat de genetische en evolutionaire achtergrond is van zulke verschillen in gedrag, zegt Prüfer. "Het maakt voor ons mensbeeld veel uit of het vreedzame karakter van de bonobo en de agressieve aard van de chimpansee nieuwe eigenschappen zijn of dat ze al aanwezig waren in de laatste gemeenschappelijke voorouder van bonobo, chimp en mens".

Frans de Waal, primatenkenner aan de Emory University in Atlanta, noemt vanuit de VS het feit dat bonobo en chimpansee genetisch op gelijke afstand staan van de mens een belangrijke conclusie. Wat hem betreft, kan het idee dat de bonobo geen rol speelt in het debat over de afstamming van de mens nu van tafel.

"Dat geldt ook voor het verhaal dat de gewelddadigheid van mens en chimpansee teruggaat tot onze laatste gemeenschappelijke voorouder. Als die voorouder bonoboachtige trekken had, moet dat verhaal worden herschreven", aldus De Waal. (br.hln)» Reageer (0)
14-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toni Childs - Don't Walk Away

Toni Childs - Don't Walk Away

Klik op de foto om ze te beluisteren

Toni Childs (geboren 29 oktober, 1957) is een Amerikaanse zangeres

Toni Childs groeide op onder een streng religieus regime  in verschillende kleine dorpjes op het Amerikaanse platteland. In de dogmatische levenvisie van de familie Childs passen geen creatieve uitingen, maar Toni voelt zich sterk aangetrokken tot de blues van Billie Holiday en verlaat al op vijftienjarige leeftijd het ouderlijk huis. Zwervend van stad naar stad belandt ze uiteindelijk in de roerige muziekscene van Los Angeles. Na het zien van een Pink Floyd-concert in '72 weet Toni zeker dat ze op professionele basis verder wil in de popmuziek...» Reageer (0)
13-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langste bruidssleep ter wereld bijna drie kilometer lang

Langste bruidssleep ter wereld bijna drie kilometer lang


http://oi48.tinypic.com/fk7hx4.jpg


Eat this, Elke Vanelderen: een bruidssleep van maar liefst 2,8 kilometer lang, genoeg voor een nieuw wereldrecord. De creatie werd gisteren voorgesteld op de Spaanse trappen aan de Trinità dei Monti-kerk. De sprookjesachtige stunt diende om de aandacht te vestigen op de opening van een nieuwe workshop van de ontwerper van dienst, Gianni Molaro.

Het ongelooflijke aanhangsel werd in september vorig jaar ook al echt gedragen door Elena De Angelis, voor haar trouw in Napels. Een legertje vrijwilligers begeleidde de bruid toen, terwijl naast het parcours 20.000 mensen mensen nieuwsgierig toekeken.

In maart ging de indrukwekkende creatie zelfs de lucht in, via een luchtballon. De stunt paste in het concept van de huwelijksbeurs die toen plaatsvond in het Roemeense Boekarest. "Ik was echt dankbaar om deze sleep te mogen ontwerpen", verklaarde Molaro vorig jaar. "Op weg naar de kerk ben ik tienduizenden mensen tegengekomen die me ervoor gefeliciteerd hebben. Ik wilde dat deze sluier symbool zou staan voor vrede en hoop, volgens mij zijn we daar in geslaagd. Dit is een van de grootste momenten uit mijn carrière."

Om u een idee te geven: Usain Bolt zou bijna vijf minuten nodig hebben om de hele lengte af te sprinten, en dat op wereldrecordtempo. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Webwinkel 3Suisses halveert per ongeluk alle prijzen

Webwinkel 3Suisses halveert per ongeluk alle prijzen


http://oi50.tinypic.com/hti4bo.jpg


Een fout in de software waardoor per ongeluk alle artikelen in prijs werden gehalveerd, heeft geleid tot een run op de Franse modewebwinkel 3Suisses. Koopjesjagers sloegen massaal spullen in. Dat liet het bedrijf via Facebook weten.

De internetfirma wilde eigenlijk de prijzen van een bepaald aantal artikelen met 20 procent verlagen. Maar door de fout ging er bij alle spullen 50 procent af. Het nieuws over de prijsverlaging ging via sociale netwerken als een lopend vuurtje rond. Helaas voor de kopers staat in de voorwaarden dat in geval van een technische fout, de koop niet doorgaat.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soldenoorlog barst volop los

Soldenoorlog barst volop los


http://oi50.tinypic.com/2w2k1u8.jpg


Winkelketen Zeb breekt opnieuw het soldendebat open door vrijdag al met de koopjesperiode te beginnen. De zelfstandigenorganisaties bestrijden de keten met nieuwe wapens. De FOD Economie en consumentenminister Johan Vande Lanotte staan hen daarin bij, schrijven Het Laatste Nieuws en de Concentrakranten.

Tegen Zeb, een textielketen met ruim dertig Vlaamse vestigingen, lopen al lang een paar rechtszaken wegens het niet respecteren van de soldenwetgeving. De keten lapt de sperperiode al jaren aan zijn laars. Ondernemersorganisaties NSZ en Unizo stapten daarvoor al naar de rechter, maar daar volgde nog geen definitieve uitspraak.

"We hebben het geweer van schouder veranderd", zegt Christine Mattheus van NSZ, dat gisteren al een nieuwe klacht indiende tegen Zeb. "Nu al korting geven, is strijdig met de wet. We focussen nu ook op het feit dat de prijs die in juni wordt gevraagd, de referentieprijs moet zijn in de koopjesperiode."

NSZ en Unizo weten zich gesteund door de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie, die twee weken geleden al te kennen gaf de regels streng te gaan controleren, en met boetes van 1.500 tot 60.000 euro dreigde. Dit weekend zullen inspecteurs op pad zijn om bij Zeb en eventuele andere overtreders prijzen te noteren. "De verlaagde prijs zal als referentieprijs gehanteerd moeten worden om de soldenprijs te bepalen", zegt Chantal De Pauw, woordvoerster van de FOD Economie.

Erika Mees, marketingmanager van Zeb, gelooft niet dat de winkelketen een risico loopt. "Wij volgen de wet wel degelijk én houden rekening met referentieprijzen. De wet zegt dat het daarbij gaat over de laagste prijs in de maand voor afprijzing. Wij beginnen op 15 juni met de solden, dus onze referentieperiode is midden mei tot midden juni." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brian May - Love Of My Life

Brian May - Love Of My Life

Om hem te beluisteren klik op de foto


Brian May is op 19 juli 1947 geboren in het Engelse plaatsje Hampton bij Londen, als zoon van Harold en Ruth May. Hij heeft geen broers of zussen.

May bezocht de prestigieuze Hampton School in zijn woonplaats en studeerde daarna Natuur- en wiskunde aan het Imperial College te Londen. Daar startte hij een promotietraject (sterrenkunde). Vanwege het succes van Queen liet de afronding daarvan enkele decennia op zich wachten. Daarnaast is hij co-auteur van twee wetenschappelijke publicaties. Nadat hij in 2006 zijn aantekeningen tegenkwam, heeft May alsnog gewerkt aan zijn proefschrift over de reflectie van zonlicht op interstellair stof, dat gebaseerd is op waarnemingen die hij in 1971 in de sterrenwacht van Tenerife deed. Hij leverde in augustus 2007 het manuscript van zijn proefschrift in bij zijn promotores en promoveerde op 23 augustus 2007.[1]. Daarnaast heeft May twee eredoctoraten

May speelde vóór Queen in bands als 1984 en Smile. In Smile speelde May samen met de latere drummer van Queen Roger Taylor en zijn jeugdvriend Tim Staffell. Korte tijd na het uiteenvallen van Smile ontstond Queen. De zelfgemaakte elektrische gitaar van May, 'The Red Special', werd een belangrijk onderdeel van het typische Queen-geluid.

Het eerste album van Queen genaamd Queen werd uitgebracht op 13 juli 1973. De eerste single van Queen, "Keep Yourself Alive", werd geschreven door May. Hij schreef samen met zanger Freddie Mercury de meeste nummers, geïnspireerd door onder andere The Beatles en Jimi Hendrix.

May schreef ook samen met Mercury het laatste nummer van Queen, Mother Love van het album Made In Heaven.

Na het overlijden van Freddie Mercury in 1991 kreeg zijn solocarrière de volle aandacht. In september 1992 kwam zijn eerste soloalbum, Back To The Light, uit. Op dit album staan bekende nummers als Driven By You en de nummer 1-hit Too Much Love Will Kill You. Op dat moment was The Brian May Band geformeerd met onder andere ex-Whitesnake- en ex-Black Sabbath-ritmesectie Neil Murray en Cozy Powell, en gaven zij concerten over de hele wereld. Een concertregistratie van deze tour is uitgegeven onder de naam Live at the Brixton Academy. Tussentijds kwam ook nog de Queensingle No-One But You (Only The Good Die Young) uit als eerbetoon aan de pas overleden prinses Diana en aan Freddie Mercury. In 1998 kwam zijn tweede album Another World uit, en in het jaar 2000 zijn derde, de soundtrack Furia.» Reageer (0)
12-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Botanische Tuinen Sydney eindelijk vleerhondvrij

Botanische Tuinen Sydney eindelijk vleerhondvrij

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

In het Australische Sydney is een kolonie vleerhonden eindelijk verjaagd uit de Koninklijke Botanische Tuinen bij het beroemde Opera House. De dieren worden al jaren beschouwd als een plaag, en werden nu verdreven met behulp van lawaai, meldt de directeur van de tuinen.

In de Botanische Tuinen zaten vooral grijskoppige vleerhonden, de grootste vleermuizen ter wereld. Ze kunnen tot een kilo zwaar wegen, worden 22 tot 27 cm lang en hebben een spanwijdte van meer dan een meter. 's Nachts eten ze stuifmeel, nectar en fruit, en ze zijn dan ook belangrijk voor het voortbestaan van verschillende planten en bomen, onder andere eucalyptusbomen. Ze brengen stuifmeel over, en via hun uitwerpselen verspreiden ze zaadjes.

De dieren veroorzaakten echter veel schade in het park, waardoor al 58 bomen gekapt moesten worden. Honderden andere bomen en planten werden bedreigd. Vorige week hingen er nog ongeveer 5.000 vleerhonden aan de bomen in het park, maar nu zouden er nog slechts tien volhouders zitten.

's Ochtends en 's avonds wordt 35 tot 45 minuten lawaai gemaakt met behulp van het geluid van zware industrie. De timing van de actie, die al meermaals werd uitgesteld, was cruciaal wegens de broedcyclus van de dieren. De gevluchte vleerhonden hebben zich nu verspreid over de hele regio. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geuren die ons vrolijk maken

Geuren die ons vrolijk maken


http://oi47.tinypic.com/2nbhwy1.jpg


Het zijn vooral nostalgische geuren die ons gemoed spontaan opvrolijken. Dat blijkt uit een Brits onderzoek van Vileda. Vers afgereden gras, een proper huis, aftershave, gebak en een goed gebraad staan overtuigend op kop.

Geuren die ons doen terugdenken aan thuis blijken het meeste geluk te brengen omdat ze je meevoeren naar gekoesterde herinneringen. Het aroma van een van mama's gerechten of haar parfum is genoeg om in een flits terug in je eigen kindertijd te staan.

De geur van aftershave, bier en natte verf doet mensen onmiddellijk denken aan vaders, terwijl parfum en frisse was vooral gekoppeld worden aan moeders. Ook de geur van zee, zonnecrème, roomijs, verse bloemen en barbecues zijn blijmakers. Iets vreemdere geuren die hoog scoorden, zijn haarspray, leder, benzine en krijtstof. De absolute topper van alle 'vrolijke geuren' is volgens 82 procent van de ondervraagden een fris gepoetst huis.

Uit het onderzoekje blijkt ook dat het moderne leven een aantal geuren verbannen heeft naar de geschiedenis. Zo vielen geuren die herinneren aan grootouders verbazend uit de boot. Oma's zeep, parfum en lavendelzakjes in de kleerkast staan niet meer op de lijst met favoriete geuren, net als rook uit de pijp van opa, brandend hout en doordringende aftershave. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Norah Jones - Say Goodbye

 Norah Jones - Say Goodbye

Klik op de foto om haar te beluisteren


Norah Jones, volledige naam Geetali Norah Jones Shankar (New York City, 30 maart 1979), is een Amerikaanse jazz-zangeres.

Jones is een dochter van de Indiase sitarspeler Ravi Shankar en Sue Jones. Ze is een halfzuster van muzikante Anoushka Shankar, geboren uit het tweede huwelijk van haar vader Shankar. Jones bracht haar jeugd door bij haar moeder, die naar Dallas (Texas) verhuisde toen ze vier jaar oud was.

Jones is sterk beïnvloed door de muziek van (onder andere) Bill Evans en Billie Holiday. Ze beschouwt Willie Nelson als haar grote idool. Op vijfjarige leeftijd begon Jones met zingen in kerkkoren. Twee jaar later startte ze met pianolessen en speelde ze een tijdje saxofoon. Op haar vijftiende verhuisde Jones naar Dallas, waar ze zich inschreef op de Booker T. Washington High School voor drama en visuele kunsten. Op haar zestiende gaf ze haar eerste optreden in een plaatselijke coffeeshop, waarbij ze I’ll be seeing you zong. Ze vond zingen leuk, maar had het idee dat een pianostudie haar een vastere basis zou geven. Terwijl ze nog op school zat, won ze de Down Beat Student Music Awards (SMA) voor Best Jazz Vocalist en Best Original Composition in 1996. In 1997 behaalde ze nogmaals een SMA voor Best Jazz Vocalist.

Nadat Jones afstudeerde, vertrok ze naar de University of North Texas, waar ze zich toelegde op jazzpiano. Ze zong een tijd in een bandje genaamd Laszlo. Ze speelden vooral muziek die ze zelf beschrijft als ‘donkere jazzachtige rock’. In 1999 verhuisde ze naar New York waar ze regelmatig optrad met de funk-fusion groep Wax Poetic. Tussen baantjes als serveerster door ging Jones om met de plaatselijk songwriters. Ze kreeg daardoor inspiratie om haar eigen nummers te gaan schrijven. Uiteindelijk werd er een groep gevormd met songwriter Jess Harris, Lee Alexander als bassist en Dan Rieser als drummer. Jones zong en speelde piano. In oktober 2000 nam de groep een paar demo’s op voor ‘Blue Note Records’. Voor Jones was dit de gelegenheid om vocaal terug te keren naar haar jazzroots en opnieuw liedjes te schrijven. Het resultaat van de demo’s werd uitgebracht als EP onder de titel First sessions. In 2001 tekende Jones een contract bij Blue Note Records.

In mei 2001 begon Jones met het opnemen van haar album Come Away With Me. Ze deed hiervoor voorbereidend werk met producer Craig Street in de ‘Baersville Studio’ in Woodstock. In augustus 2001 gingen Norah en haar muzikanten weer de studio in, deze keer met producer Arif Mardin in de Sorcerer Sound-studio in Manhattan. Het album kwam uit in februari 2002. Jones was de grote winnaar tijdens de uitreiking van de Grammy's in 2003. Ze won in elke categorie waarin ze genomineerd was en ging zo met acht Grammy's naar huis. Haar debuutalbum werd beloond met bekroningen in de categorieën Beste Nieuwkomer, Beste Album, Beste Song (Don't know why), Beste Opname (Don't know why), Beste Gezongen Popalbum, Beste Zangeres, Beste Songwriting en Beste Productie. Tegen het einde van 2006 waren er wereldwijd 19 miljoen exemplaren van Come Away With Me over de toonbank gegaan.

In februari 2004 kwam Jones' tweede studio-album Feels Like Home uit. Binnen één week waren van het schijfje wereldwijd één miljoen exemplaren verkocht. Hoewel Come Away With Me beter verkocht dan Feels Like Home (vier miljoen stuks wereldwijd) zag het publiek Jones' tweede album toch als de succesvolle opvolger waar op gehoopt was. Met het album in haar bagage ging Jones op tournee, samen met haar eigen Handsome Band. Van de tour verschenen opnames op de dvd Live in 2004.

Sinds 2005 werkte Jones aan haar derde album, dat vanaf januari 2007 in de winkels lag onder de titel Not Too Late. Als eerste single hiervan verscheen het nummer Thinking About You.

Tevens in 2007 maakte Jones haar debuut als filmactrice met een hoofdrol in My Blueberry Nights. Ze was vijf jaar eerder te zien in Two Weeks Notice, maar dan als zichzelf.» Reageer (0)
11-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo geef je muggen deze zomer geen kans

Zo geef je muggen deze zomer geen kans


http://oi46.tinypic.com/madp8l.jpg


Je hebt het slechte nieuws vermoedelijk al wel gehoord: deze zomer zitten we opgescheept met meer muggen dan anders. De milde winter bracht een kweekfestijn van beestjes met zich mee, die willens nillens onze lange zomeravonden (en dagen) gaan verstoren. Toch kan je irritante muggenbeten voorkomen op een natuurlijk manier. Hier volgen alvast enkele tips.

Je kan uiteraard altijd de zware insectwerende middelen inzetten, maar wetenschappers blijven het oneens over de veiligheid van deze producten, zeker voor kleine kinderen. Zo wordt gesteld dat de chemicaliën die doorgaans gebruikt worden allergische reacties kunnen veroorzaken. Deze 'beschuldigingen' worden vanuit andere hoek natuurlijk weer helemaal ontkracht. Schadelijk of niet, het kan nooit kwaad om ook de natuurlijke alternatieven op een rijtje te zetten, alsook de voor- en nadelen ervan.

1. Om te beginnen kan je altijd de piekmomenten vermijden. Veel muggensoorten zijn vooral actieve bijters tijdens de zonsopgang en -ondergang. Uiteraard zijn er ook muggen die een hele dag door in aanvalsmodus staan. Kortom, je kan altijd op het menu staan.

2. Geruchten doen al langer de ronde dat het eten van look muggen op een afstand houdt. Toch is er nog niet veel wetenschappelijk onderzoek gevoerd om dit te staven. Lookolie daarentegen, zou wel effectief zijn wanneer je het op je huid smeert. Helaas schrik je zo vermoedelijk ook al je omstaanders af.

3. Olie op basis van citronella werkt, maar slechts voor 20 minuten. Terwijl het voor muggen vreselijk zou stinken, vinden mensen het doorgaans een aangename geur. Experten stellen bovendien dat het geen kwaad kan om het regelmatig opnieuw aan te brengen. Uit onderzoek blijkt dat sojaboonolie veel effectiever is en je maar liefst 90 minuten beschermt. Daarnaast zou ook de mix van citroen- en eucalyptusolie goed werken.

4. Tuinkaarsen of fakkels zijn een must als je lange zomeravonden in de tuin wil zitten. De geur doet er echter niet toe, want het is de rook die muggen op een afstand houdt.

5. Hoewel de resultaten nog niet sterk staan, blijkt uit een Amerikaanse studie dat een dagelijkse dosis (75 tot 150 mg) vitamine B-1 je lichaamsgeur lichtjes zou veranderen, waardoor je plots geen lekkere hap meer lijkt voor muggen.

6. Wees ook voorzichtig met plassen water in je omgeving. Zwembaden, drinkbakjes en lege bloempotten zijn bijvoorbeeld ideale kweekplaatsen voor muggen. Ververs daarom zeker wekelijks het water en berg andere objecten waar plasvorming kan ontstaan gewoon op.

7. Terwijl kattenkruid een magneet is voor katten, blijven muggen er blijkbaar liever zo ver mogelijk van verwijderd. Olie op basis van kattenkruid zou dan ook een goede bescherming bieden tegen muggenbeten. Hopelijk ben je wel een kattenvriend, want zij zullen je huid best aantrekkelijk vinden.

8. Tot slot geven experten nog mee om later op de avond en vroeg in de ochtend gewoon zoveel mogelijk huid te bedekken. De temperaturen zijn dan meestal toch wat lager, dus kan de zomermode even wachten.» Reageer (0)
09-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden troosten niet enkel baasjes maar ook vreemden

Honden troosten niet enkel baasjes maar ook vreemden


http://oi50.tinypic.com/23i8apt.jpg


Een hond biedt snel troost wanneer je je droevig voelt, dit geldt niet alleen voor baasjes maar ook vreemdelingen, zo blijkt uit kleinschalig onderzoek.

18 honden van verschillende rassen werden in hun huis gefilmd terwijl hun baasje en een vreemde luid begonnen te praten en vervolgens deden alsof ze huilden. 15 van de viervoeters staakten hun activiteiten en benaderden de droevige persoon meteen, ze raakten hem of haar op een geruststellende manier, ook al hadden ze deze man of vrouw nog nooit ontmoet.

Professor Jennifer Mayer zegt dat dit bewijst dat honden op hetzelfde niveau staan als kleuters, die proberen iemand te troosten door hen te knuffelen of een speeltje te geven. "Onafhankelijk van het feit dat dit hun baasje of een vreemde was, wanneer de honden iemand zien huilen, gaan ze naar hem of haar toe als middel van troost. De dieren kozen dus niet voor hun baasje wanneer de vreemde huilde. Ze reageerden op de emoties van mensen en niet op hun eigen noden."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat verkopen of weggeven? Eerst steriliseren a.u.b.

Kat verkopen of weggeven? Eerst steriliseren a.u.b.


http://oi45.tinypic.com/znaagk.jpg


Katten die worden weggegeven of verkocht, moeten vanaf 1 september 2014 op voorhand worden gesteriliseerd. Enkel katten die bestemd zijn voor een erkende kwekerij of mensen in het buitenland, mogen nog zonder voorafgaande ingreep worden verhandeld. Dat blijkt uit een koninklijk besluit waarvoor de ministerraad vandaag het licht op groen heeft gezet.

Het aantal katten in ons land neemt jaarlijks met zes procent toe. Gevolg is een overbezetting in de dierenasielen en een verbreiding van het aantal zwerfkatten. Daardoor moeten steeds meer poezen een dodelijk spuitje krijgen. Vorig jaar ging het om 12.000 van de 35.000 katten die in een asiel terecht kwamen, ofwel 2.000 meer dan in 2010.

De toename van het aantal zwerfkatten verhoogt dan weer het risico op de verspreiding van besmettelijke ziekten. De bekendste zijn leukose, kattenaids en toxoplasmose.

Twee koninklijke besluiten moeten de cijfers naar beneden halen. Het eerste voorziet in een geleidelijke sterilisatie van alle huiskatten in ons land. Dat gebeurt in twee stappen. Een kat adopteren uit een asiel zal vanaf 1 september 2012 nog enkel kunnen indien ze gesteriliseerd, geïdentificeerd en geregistreerd is. Tot 1 maart 2013 kan de adoptant met het asiel overeenkomen de sterilisatie door een arts naar keuze te laten uitvoeren.

Vanaf 1 september 2014 krijgt die maatregel uitbreiding naar kwekers en particulieren. Voor ze worden weggegeven of verkocht moeten alle katten dan een sterilisatie, identificatie en registratie ondergaan. De maatregel geldt niet voor poezen die naar een kwekerij of het buitenland verhuizen. De woordvoerster van bevoegd minister Laurette Onkelinx preciseert dat iemand wiens kat thuis kittens krijgt en die wil bijhouden, niet verplicht is de dieren te steriliseren.

Het tweede koninklijk besluit is gericht naar de gemeenten. Ze moeten voor een contactpunt zorgen waar inwoners zwerfkatten kunnen melden, zodat ze gevangen, gesteriliseerd en terug vrijgelaten kunnen worden, of desnoods een dodelijk spuitje krijgen. Gemeenten moeten er voor zorgen dat de gesteriliseerde zwerfkatten gevoederd worden en ze beschutting hebben tegen extreme weersomstandigheden. De gemeenten zullen gegevens over hun zwerfkattenbeleid moeten bijhouden.

Uit cijfers van de FOD Economie blijkt dat er in 2008 in ons land 1.974.000 katten waren. "Het is een goede zaak dat minister Onkelinx maatregelen neemt, maar we hebben het moeilijk met het vangen, steriliseren en terug vrijlaten van verwilderde en zwerfkatten", aldus Rodts.

Rodts verwijst naar een onderzoek waaruit blijkt dat de negen miljoen Britse katten op vijf maanden 92,4 miljoen wilde dieren vingen, waaronder 57 miljoen zoogdieren, 27 miljoen vogels en bijna 5 miljoen amfibieën en reptielen. "Andere onderzoeken tonen dat er meer vogels dan zoogdieren gevangen worden. Katten die in landelijke gebieden verblijven doden ook meer wilde dieren dan katten die in steden leven".

Rodts wijst erop dat katten ook voedselconcurrenten zijn voor inheemse roofdieren, zoals marterachtigen en vossen of haviken en buizerds. "De impact van al die katten op bijvoorbeeld grondbroedende vogels is wellicht veel groter dan de impact van vossen, die wél in onze natuur thuishoren. Het aantal katten in de natuur wordt, in tegenstelling tot de inheemse wilde roofdieren, niet beïnvloed door de aanwezige prooien, net omdat ze van de mens eten krijgen". (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijt verspreidt virus dat miljoenen bijen doodt

Mijt verspreidt virus dat miljoenen bijen doodt


http://oi47.tinypic.com/23k3c5h.jpg


Een heel besmettelijk virus dat de parasitaire mijt 'Varroa' verspreidt, zorgt waarschijnlijk voor de dood van miljoenen bijen. Dat zeggen Amerikaanse en Britse onderzoekers in een studie die gisteren gepubliceerd werd in de Verenigde Staten. Zij voerden hun onderzoek op Hawaï. De mijt voedt zich met het bloed van bijen, zowel larven als volwassen, doorboort hun huid en vervormt hun vleugels.

De Varroamijt kan het virale milieu van honingbijen voor altijd omvergooien, en zou een factor kunnen zijn in het 'colony collapse disorder', of CCD, waarmee wetenschappers de plotse verdwijning van miljoenen volwassen bijen uit bijenkorven bedoelen. CCD werd voor het eerst in 2005 waargenomen, maar de oorsprong ervan is nog onbekend. Het fenomeen dook al op in de Verenigde Staten, Europa en elders in de wereld.

Dat het virus aanwezig blijft in het lichaam van de bijen, zelfs nadat de mijt zich teruggetrokken heeft, zou de massale sterfte onder bijen kunnen verklaren. De nieuwe stam van het virus geeft de bijen door via voeding en tijdens de voortplanting. Maar door de mijten komt de ziekteverwekker bovendien rechtstreeks in het bloed van de bijen. Zo ontstaat een nieuwe overdrachtsmanier die bovendien tal van natuurlijke beschermingsmechanismen van de bij vermijdt, leggen de onderzoekers uit.

Bijen spelen een essentiële rol in de bestuiving van verschillende fruit- en groentengewassen, waarvan de waarde in de Verenigde Staten op jaarlijks 15 tot 20 miljard dollar geschat wordt.(br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reclame waarin vrouwen zichzelf onderplassen schokt Amerikanen

Reclame waarin vrouwen zichzelf onderplassen schokt Amerikanen


http://oi47.tinypic.com/2v7t2pv.jpg


De chique Amerikaanse grootwarenhuisketen Harvey Nichols ligt onder vuur vanwege zijn laatste reclamecampagne. Daarop zijn namelijk modellen te zien die in hun broek geplast hebben van opwinding. Critici noemen de beelden walgelijk.

De bewuste flyers, waarop onder meer een vrouw met een natte plek op haar oranje broek poseert, werden naar duizenden klanten gestuurd. Onderaan stond de slogan: 'The Harvey Nichols Sale... Try To Contain Your Excitement' (De uitverkoop van Harvey Nichols... Probeer je opwinding onder controle te houden). Heel wat gevoelige klanten bestempelden deze foto's als vrouwonterend. Hoewel velen de humor van de champagne inzien, spuien anderen hun kritiek op het internet. Zo reageren mensen op de microblogsite Twitter: "Harvey Nichols heeft de grens overschreden." Iemand anders merkte op: "Dit overtuigt me absoluut niet om daar te gaan shoppen." Anderen gaan zelfs nog verder en noemen dit de slechtste reclamecampagne ooit, of zelfs ronduit walgelijk.

Een woordvoerder van de keten legt uit waarom ze deze campagne hebben gekozen: "We ontwikkelden de campagne om onze zomersolden te promoten, wij wilden de opwinding van vrouwen op een humoristische manier weergeven. De beelden verwijzen naar een bekende Amerikaanse uitdrukking, we hebben onderzoek gedaan naar het gebruik hiervan. Ook testten we op sociale media hoe het publiek reageerde, iedereen zag er de humor van in.

Het is niet de eerste keer dat de keten voor controverse zorgt. Vorig jaar kreeg Harvey Nichols al klachten over een tv-spotje waarin vrouwen 's ochtends het huis van een onenightstand verlieten, wat ook wel de 'Walk of shame' wordt genoemd. Velen vonden dit namelijk seksistisch. De winkelketen zou op deze manier promiscuïteit promoten.» Reageer (0)
08-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afslanken door acht glazen water per dag te drinken? Dikke onzin

"Afslanken door acht glazen water per dag te drinken? Dikke onzin"


http://oi47.tinypic.com/sccemf.jpg


Het heeft ondertussen al in elk tijdschrift gestaan: wie acht glazen water drinkt per dag, valt af. Maar is dat wel zo? "Dikke onzin", zegt Spero Tsindos, lector aan La Trobe University in Melbourne.

Doorgaans wordt verondersteld dat de ideale dagelijkse hoeveelheid water voor vrouwen zo'n 2,8 liter is, voor mannen ligt dat rond de 3,4 liter. Niet onbelangrijk: in dit getal zitten de vloeistoffen die je zowel in eten als in drinken terugvindt.

Tsindos zegt dat we ons helemaal geen ongeluk hoeven te drinken om aan de ideale dagelijkse hoeveelheid vloeistoffen te geraken. Zo worden groenten, fruit, sappen en zelfs koffie en thee meegerekend: "Als je dorst hebt, dan drink je iets, maakt niet uit wat het is. Het hoeft echt niet noodzakelijk water te zijn."

"Ik zeg niet dat je geen water meer moet drinken. Ik zeg dat die twee liter water per dag een fabeltje is. We zouden iedereen moeten duidelijk maken dat dranken zoals thee en koffie meetellen, en dat je - ondanks het hoge cafeïnegehalte - echt niet zal uitdrogen", aldus Tsindos.

De Australiër is er van overtuigd dat een grote hoeveelheid water drinken totaal overbodig is, omdat het water "toch via de urine naar buiten gaat".

Wie probeert af te vallen door acht glazen water per dag te drinken, zou bedrogen uitkomen. Zo kan een afslankplan enkel lukken door de combinatie van water én een laag-calorisch dieet. "Er is geen enkel bewijs dat je enkel en alleen door water kan afvallen", schrijft de lector in the Australian and New Zealand Journal of Public Health. "Water is belangrijk voor je gezondheid, maar acht glazen water per dag is overdreven."

Waar dat regeltje dan vandaan komt? "Die acht glazen per dag dateert mogelijk uit de Amerikaanse richtlijnen uit 1945", lezen we in Tsindos artikel. De National Academy of Sciences beval destijds 2,5 liter water per dag aan. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine in bier maakt sterker, slanker én gezonder

Vitamine in bier maakt sterker, slanker én gezonder


http://oi48.tinypic.com/34t60ap.jpg


Goed nieuws voor wie het weekend gaat starten met een frisse pint. Uit nieuw onderzoek zou namelijk blijken dat bier, net als melk, een 'mirakelmolecule' bevat die overgewicht kan aanpakken, spierweefsel versterkt én goed is voor onze weerstand.

Het potentieel van deze molecule, genaamd nicotinamide riboside (NR), werd onderzocht door het team van Johnan Auwerx, hoofd van de 'Ecole Polytechnique Federale' in het Zwitserse Lausanne. Het onderzoek zelf gebeurde aan het Weill Cornell Medical College in New York.

Daar werden muizen op een vetrijk dieet gezet. De helft ervan kreeg gedurende 10 weken ook NR toegediend, de vitamine die omgedoopt werd tot 'de mirakelmolecule'. Meer dan 60 procent van de muizen die NR kregen verdikte aanzienlijk minder dan de muizen die enkel vette voeding aten.

Bovendien had geen enkele NR-muis diabetes ontwikkeld, wat wel het geval was bij de andere groep. Daarnaast bleken de NR-muizen ook in veel betere vorm te zijn, wat bevestigd werd door het onderzoeken van spiervezels onder de microscoop. Ze scoorden ook opvallend beter op uithoudingstesten. Tot slot werden er geen bijwerkingen ontdekt tijdens de experimenten.

Lichaamscellen blijken NR te vangen, waar het vervolgens een boost geeft aan het metabolisme. Dit is vergelijkbaar met de werking van resveratrol in wijn. "Het ziet er naar uit dat cellen puur gebruiken wat ze nodig hebben en de rest opzij zetten zonder dat het zich transformeert in gelijk welke schadelijke vorm", aldus de onderzoekers.

De meest logische verklaring is dat een stijging in de hoeveelheid NR de energietoevoer (mitochondriële werking) van cellen bevordert. Deze mitochondriën werden in eerder onderzoek al verbonden aan het ouder worden van ons lichaam. Onderzoekers hopen dan ook dat deze mirakelmolecule onze levensduur positief zal kunnen beïnvloeden en daarnaast ook nog andere gezondheidsvoordelen zal bieden, vooral wat overgewicht betreft.

Op dit moment is het nog zeer moeilijk om de molecule te reproduceren omdat ze uitzonderlijk klein is. Het blijkt zelfs nog niet mogelijk om de concentratie ervan in melk en bier te meten. Daarom kunnen de wetenschappers ook nog niet zeggen hoeveel je zou moeten drinken om een wezenlijk effect te voelen. Een testfase met menselijke proefkonijnen staat dan ook hoog op de agenda.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al miljoenen mensen besmet met 'ongeneeslijke' gonorroe

Al miljoenen mensen besmet met 'ongeneeslijke' gonorroe


http://oi45.tinypic.com/2ljhzdx.jpg


Ter vergelijking met aids mag een druiper of gonorroe onschadelijk lijken. Maar de bestrijding van de seksueel overdraagbare aandoening wordt steeds moeilijker, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Ook die besmetting kan tot de dood leiden.

Voor miljoenen mensen, die besmet geraken door deze geslachtsziekte, kan binnen afzienbare tijd geen genezing meer mogelijk zijn, waarschuwt de WHO. Tegen breedspectrum antibiotica, dat algemeen als laatste behandelingsmogelijkheid voor gonorroe geldt, zijn in vele landen resistenties waargenomen.

Daardoor stijgt het gevaar dat een vermoedelijke "onschadelijke" druiper zich tot een zware en uiteindelijk dodelijke ziekte ontwikkelt. "Gonorroe wordt door hoge besmettingswaarden en verminderende behandelingsmogelijkheden een belangrijke uitdaging voor de gezondheidszorg", zegt de bevoegde WHO-specialiste Manjula Lusti-Narasimhan. Elk jaar worden wereldwijd 106 miljoen mensen - bijna uitsluitend door geslachtsverkeer - met de ziekte geïnfecteerd.

Volgens de WHO zijn er alarmerende rapporten uit Australië, Frankrijk, Japan, Noorwegen en Zweden over resistenten tegen Cephalosporine, een groep van breedspectrum antibiotica die gebruikt wordt tegen als gonokokken (de bacterie Neisseria gonorrhoeae) bekende besmetter. Voor de inperking van het druipergevaar publiceerde de WHO een omvangrijk globaal actieplan.

Naast duidelijk grotere waakzaamheid van dokters bij het voorschrijven van antibiotica ter bestrijding van gonorroe is dringend wetenschappelijk onderzoek nodig naar alternatieve behandelingsmethoden, zei Lusti-Narasimhan. Als gonokokken ongeneeslijk worden, zijn de gevolgen voor de gezondheid erg zwaarwegend", waarschuwde ze.

De gonorroe-bacteriën hechten zich aan de slijmvliezen van de urinebuis of de baarmoederhals vast en beschadigen het weefsel door ontsteking met etterig vocht. Zonder behandeling kunnen de infecties gemakkelijk andere organen aantasten. Door de wonden in de schaamstreek wordt het risico op de overbrenging van het aidsvirus hiv aanzienlijk verhoogd.

"Antibioticum-resistenten (AMR) die de laatste tijd uitgebreid bij gonorroe worden vastgesteld, kunnen leiden tot de dood", luidt het in het WHO-rapport. Ze zullen ten minste behandelingen aanzienlijk moeilijker maken, het lijden van patiënten en hun families vergroten en tot aanzienlijke stijging van de kosten voeren. Tot de vermijdbare oorzaken behoren een te vaak, lichtzinnig en niet-doelgerichte aanwending van antibiotica, maar ook het gebruik van geneesmiddelen van slechte kwaliteit. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Legend - Rolling in the Deep

John Legend - Rolling in the Deep

Klik op de foto om hem te beluisteren


John Legend (Springfield (Ohio), 28 december 1978) is een Amerikaanse R&B/soulzanger, tekstschrijver en producer. In 2004 kwam hij in de bekendheid door zijn album Get Lifted, wat geproduceerd werd door Kanye West. Daarnaast heeft hij vele samenwerkingen gehad met onder andere Jay-Z, Lauryn Hill en The Black Eyed Peas. Legend beschrijft zijn eigen muziek als soul met gospel-invloeden gemixt met hiphop en een ‘feel-good sound’.

Legend werd in 1978 geboren als John Stephens. Toen hij 4 jaar oud was, begon hij met piano spelen op een piano die in het ouderlijk huis stond. Enkele jaren later kwam hij in het kerkkoor terecht. Veel van zijn gospel nummers leerde hij van zijn grootmoeder. Legend werd in zijn vroege jaren geïnspireerd door Jodeci, Boyz II Men, LL Cool J, MC Hammer en vooral Michael Jackson. Legend volgde onderwijs op de plaatselijke high school, gevolgd door de Universiteit van Pennsylvania. Tijdens zijn schoolcarrière hield hij zich continu bezig met muziek. Met een klein koortje nam hij verschillende CD’s op. Hij trad ook solo op in vele talentenjachten.

Door zijn tijd in Philadelphia leerde hij ook artiesten kennen als Jill Scott en The Roots. Langzaam werd Legend bekend en trad hij op in nachtclubs in New York, Washington D.C. en Philadelphia. In 1998 speelde hij de piano op Lauryn Hill’s album Everything is Everything. In 2001 bracht hij een live-album uit: Live At Jimmy’s Uptown. Later kwam Legend via zijn vroegere huisgenoot Devon Harris in aanraking met Kanye West, Harris’ neef. Hiermee begon een innige samenwerking tussen de twee. Legend sloot zich aan bij G.O.O.D. Music, de platenlabel van Kanye West. In 2004 bracht West zijn eerste album College Dropout uit, een album waar Legend veel aan heeft meegewerkt. Als tegenprestatie produceerde West vele tracks voor Legend's eerste album Get Lifted.

Legend heeft verder samengewerkt met vele andere artiesten. Hij schreef de single You Don't Know My Name van Alicia Keys. Ook speelt hij de piano op Encore en Lucifer, twee singles van Jay-Z’s Black Album. Ook is Legend te horen op The Boogie That B van The Black Eyed Peas. Zijn eigen album Get Lifted bracht twee succesvolle singles voort: Used To Love U en Ordinary People. Het album zelf bracht Legend 3 Grammy Awards: Best R&B Album, Best R&B Male Vocal Performance, en Best New Artist. Ook heeft John Legend meegewerkt aan een project van Will.i.am en Sergio Mendes, het album Timeless uit 2005. Hier is hij te horen in het nummer Please baby don't.

In 2006 bracht Legend zijn vervolgalbum uit: Once Again. Voor dit album werkte hij wederom met Kanye West en will.i.am. De eerste single van het album is Save Room, gevolgd door P.D.A. (We Just Don't Care). De laatste single van John Legend is 'Stereo'.

In 2008 is Legends nieuwste album Evolver uitgekomen, waarvan in 2009 een nieuwe single is verschenen, genaamd Quickly, samen met Brandy.
» Reageer (0)
07-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leraar die al 10 maanden in coma ligt, huilt bij horen stem verloofde aan telefoon

Leraar die al 10 maanden in coma ligt, huilt bij horen stem verloofde aan telefoon


http://oi46.tinypic.com/20u8vwo.jpg
Mathew Taylor voor zijn vreselijk ongeval met zijn Indonesische verloofde Anda.


Mathew Taylor ligt na een vreselijk motorongeval op het eiland Bali al sinds juli vorig jaar in een diepe coma. Toch gaf de 31-jarige leraar plots tekenen van leven toen hij de stem van zijn verloofde hoorde aan de telefoon, die op zijn ziekenbed tegen zijn oor werd gehouden. Sindsdien toont Taylor almaar meer tekenen van herstel. Telkens de telefoon gaat, beweegt hij zijn hand.

De Brit Mathew Taylor (31) ontmoette zijn vriendin Anda Nurul (27) toen hij in 2009 naar Indonesië verhuisde om er les Engels te gaan geven. 18 maanden later geraakte hij levensgevaarlijk gewond na een verschrikkelijk motorongeval op het eiland Bali en zakte hij weg in een diepe coma. Omdat Taylor geen medische verzekering had, moest hij naar naar Groot-Brittannië overgebracht worden.

Zijn vader Darrell gebruikte tienduizenden euro's van zijn spaargeld om de peperdure eerste behandeling op Bali te betalen. Vervolgens werd hij getransporteerd naar het Royal Derby Hospital in Overseal (Derbyshire). Anda kreeg een visum voor drie maanden om haar ernstig zieke verloofde bij te staan. Toen dat visum verliep, moest de wanhopige vrouw (die Nederlandse literatuur studeert aan een Indonesische universiteit) onverbiddelijk terug naar Bali. Ze moest haar verloofde in coma achterlaten.

Enkele weken geleden toonde Mathew Taylor dan toch de eerste tekenen van herstel. Toen zijn verloofde belde om te informeren naar zijn toestand, hielden familieleden van de leraar in coma de telefoon tegen zijn oor. Als bij wonder begon Taylor te huilen. Hij ging met zijn hand naar de telefoon en er rolden tranen over zijn wangen. Heel stilletjes mompelde hij volgens zijn familieleden ook een "Yes" op fluistertoon op een vraag van zijn verloofde.

"Nu is hij stilaan aan het herstellen", laat zijn stiefvader weten. "Hij blijft nog altijd in een iets lichtere vorm van coma, maar als hij de telefoon hoort, dan beweegt hij zijn hand naar links en naar rechts. We zijn zo blij dat hij eindelijk beter aan het worden is. We zitten bijna constant aan zijn ziekenhuisbed. Na al die maanden werden we stilaan hopeloos, maar nu zijn we dolblij dat hij toch tekenen van leven gaat. We bidden dat hij uiteindelijk toch zal kunnen trouwen met de vrouw van zijn dromen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen blijven trouw aan 'patatjes' bij maaltijd

Belgen blijven trouw aan 'patatjes' bij maaltijd


http://oi50.tinypic.com/16i8i6t.jpg


De aardappel blijft de vaakst geconsumeerde maaltijdbegeleider in België. Op een gemiddelde dag eet 52 procent van de Belgen een aardappelproduct. Pasta en rijst volgen op de tweede en derde plaats, met 23 en 10 procent. Aardappels worden gemiddeld 3,5 keer per week gegeten. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (Vlam).

In 2011 at de Belg 28 kilogram aardappelen. In 2008 was dat nog 30 kilogram per persoon. Het aardappelverbruik stijgt met de leeftijd, maar opvallend is dat verse aardappelen opnieuw meer op tafel komen bij wie jonger is dan veertig. In die leeftijdsgroep steeg het thuisverbruik met twaalf procent.

Belgen eten vooral thuis aardappelen: gekookte aardappelen worden vier op de vijf keer thuis gegeten en frieten in iets meer dan de helft van de keren. Gekookte aardappelen zijn ook het populairst. Zij worden op een gemiddelde dag door een kwart van de Belgen gegeten. Goed een tiende eet frieten.

Driekwart van de aardappelen wordt in de supermarkt gekocht en tien procent bij de landbouwer. Daarmee is de aardappel het voedingsproduct dat het meest rechtstreeks bij de producent wordt aangekocht. Bijna vier op de vijf aardappelen was in 2011 van inlandse origine.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit het slimste kind van Australië?

Is dit het slimste kind van Australië?


http://oi48.tinypic.com/20t0x6q.jpg


Terwijl zijn leeftijdsgenootjes misschien nog maar net het alfabet hebben geleerd, kent de driejarige Sean Mathavan nu al 150 hoofdsteden uit zijn hoofd. De pientere peuter kan bovendien alle Australische staten, territoria en steden afratelen.

Aardrijkskunde is lang niet het enige waar de kleine Sydneysider goed in is: zo kan hij nu al schrijven, kan hij het alfabet in gebarentaal uitbeelden en kent hij zijn tafels van buiten.

Zijn moeder, Seema Mathavan, is er van overtuigd dat haar zoon, die vorige maand drie werd, een fotografisch geheugen heeft. Sean begon nog voor zijn eerste verjaardag woorden uit boeken te lezen. "Ik wist vanaf de eerste dag dat hij anders was. Hij was toen al een erg oplettend en actief kind. Hij is een prachtig kind, hij wil gewoon heel veel leren", aldus mama Mathavan.

Seema en haar echtgenoot Edward lieten hun enig kind vorig jaar onderzoeken bij de Sydney Child Assessment and Testing Service, die de peuter meteen in de 'hoogste klasse' van intelligente mensen stopte. Uit de test blijkt dat Sean slimmer is dan 95 procent van de testpersonen.

Het echtpaar is momenteel op zoek naar een school waar hun begaafde zoon naartoe kan gaan. Pa Mathavan zegt dat hij al gesprekken had met verschillende universiteitsproffen over de beste aanpak van Seans talenten.

Edward zegt dat zijn zoon nooit naar school is geweest, maar dat hij al op zeer jonge leeftijd leergierig was: "We gaan om de twee weken naar de bibliotheek, waar hij keer op keer wel twintig boeken leent. We zijn bezorgd dat hij alle boeken al heeft gelezen nog voordat hij naar school gaat." Wat het kereltje later wil worden? Dokter, volgens zijn ouders.

Sean mag dan wel 150 hoofdsteden van buiten kennen, toch is er één plaats op de planeet waar hij moeite mee heeft: Antarctica. De peuter heeft zijn ouders gevraagd om hem er naartoe te brengen "omdat hij niet begrijpt waarom het continent geen hoofdstad heeft". (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe de Chinese toerist uw Louis Vuitton-tas flink duurder maakt

Hoe de Chinese toerist uw Louis Vuitton-tas flink duurder maakt


http://oi46.tinypic.com/2i1p2mo.jpg


Steeds meer rijke Chinezen kopen hun luxegoederen in Europa. Dat staat chic, maar vooral: het is voor hen een stuk goedkoper. Voorlopig nog tenminste, want in een reactie stijgen de prijzen in Europa zienderogen en worden deze hebbedingen voor u steeds duurder.

In het luxesegment zijn zorgen over groeivertraging niet aan de orde want de sector stevent dit jaar af op een absoluut omzetrecord van ruim 200 miljard euro. Ook de Europese economische crisis speelt geen rol, integendeel: het zijn de Europese merken die wereldwijd furore maken als de statussymbolen bij uitstek waarmee nieuwe rijken willen pronken.

In andere bedrijfstakken heeft de opkomst van de economische macht China een - vaak dodelijke - prijsverlaging veroorzaakt, maar in de luxesector voltrekt zich vandaag net het tegenovergestelde.

Terwijl steeds meer Chinezen het vliegtuig opstappen om in Europa hun dure handtassen en outfits te komen kopen, zien luxemerken zich bijna verplicht om hier de prijzen te verhogen en zo de kloof met China te verkleinen. Want de Chinezen komen niet alleen naar hier omdat het chic staat om hun Louis Vuittontas op de Champs-Élysées of hun Guccipak in Firenze te kopen, maar omdat het prijsverschil met Peking en Shanghai vaak dermate groot is dat het vliegticket zich met stevig  winkelbezoek snel laat terugverdienen.

Hoge importheffingen en -belastingen zorgen al snel voor een prijsverschil van 45 procent, soms zelfs meer. Op een Chaneltas van een paar duizend euro scheelt dat dus aardig. En met de terugval van de euro wordt het waardeverschil alleen maar groter.

Geen wonder dus dat sommige Chinezen tot twintig handtassen van Louis Vuitton tegelijk kopen in Parijs. Sommige analisten schatten dat er vorig jaar voor zo'n 40 miljard euro aan luxegoederen in Europa werd gekocht door Chinese toeristen. In de chique warenhuizen gaat het al snel om de helft van de totale verkoop. En met de verdere groei van de welvaart in China zal dat belang alleen nog verder stijgen. "Nu reizen zo'n 3 miljoen Chinezen per jaar naar het buitenland, tegen 2020 zullen dat er 100 miljoen zijn,"aldus Caroline Reyl, senior investment manager bij Pictet Asset Management. "De rijkdom in China zal met nog eens 90 procent toenemen in vijf jaar."

Terwijl de zogenaamd opkomende markten - denk naast China aan Rusland, Brazilië of ook Maleisië - vandaag voor circa de helft van de wereldwijde luxeverkoop staan, zal dat tegen 2020 naar schatting zo'n 73 procent zijn.

De luxemerken weten dus waar ze voor staan: een steeds grotere afhankelijkheid van die Chinese consument. Maar dat die nieuwe klanten allemaal in Europa goedkoper komen shoppen, is geen goed nieuws. Immers: om hun naam te maken, investeren de Europese luxehuizen in majestueuze boetieken in China. Het Italiaanse Prada is bijvoorbeeld druk bezig zijn winkelnet tegen volgend jaar te verdubbelen tot ruim 50 vestigingen. En die investeringen moeten renderen. Zeker bij beursgenoteerde bedrijven is de druk om steeds beter te doen groot.

Komt daarbij dat de marges in China een stuk beter zijn dan in Europa. Het grote prijsverschil laat zich immers niet alleen verklaren door transportkosten en taksen, aan optimistische en showgrage consumenten valt nu eenmaal meer te verdienen.

Dus zoeken de luxemerken dringend manieren om Chinezen vooral ín China te bedienen. Een deel van de oplossing vinden ze in het verhogen van de Europese prijzen. Door de kloof met China te verkleinen, ontnemen ze niet alleen de reden om hier te komen winkelen, ze vermijden ook tegenstrijdige signalen te sturen over "de waarde van hun producten". Wie 1.600 euro betaalde voor een designerjurk wil die aan de andere kant van de wereld niet zien hangen voor 900 euro. Dus zijn heel wat luxemerken klaar om de prijzen in Europa op te drijven. Chanel deed dat al met bijna 30 procent. Shoppende Europeanen die tuk zijn op luxemerken zullen dit voelen in hun portemonnee. (br.hln)» Reageer (0)
06-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikste kat ter wereld zoekt nieuwe thuis

Dikste kat ter wereld zoekt nieuwe thuis

Klik op de foto om het filmpje te bekijken
De dikste kat ter wereld zoekt een nieuwe thuis. Om Sponge bob echter de kans te geven een nieuw baasje te vinden, zet het asiel hem nu op een streng dieet.

Medewerkers konden hun ogen niet geloven toen ze het enorme dier over de vloer kregen. Met een dikke vijftien kilo zit hij maar liefst vier keer boven het normale gewicht. Om u een idee te geven: een kind van drie à vier jaar weegt evenveel.

Door zijn zwaarlijvigheid is Sponge Bob nog amper tot iets in staat. Verre wandelingen zijn uit den boze, lenig is hij al helemaal niet en ook zichzelf wassen vormt een heus probleem. Hem afborstelen is dus een werkje dat elke dag moet gebeuren.

Een dieet in combinatie met wat beweging moet nu soelaas brengen. "We laten hem springen en rondlopen", aldus een verzorger. Sponge Bob wordt algemeen beschouwd als de dikste kat ter wereld sinds Meow het loodje gelegd heeft. Dat exemplaar haalde in zijn piekperiode maar liefst achttien kilo. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Cale - Hallelujah

John Cale - Hallelujah

Klik op de foto om hem te beluisteren


John Cale (Garnant, Wales, 9 maart 1942) is een Brits muzikant, songschrijver en producer. Zijn werk valt grotendeels onder de noemer (alternatieve) rock, hoewel hij een klassieke vorming genoot. Hij was een van de leden van The Velvet Underground eind jaren ’60.» Reageer (0)
05-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pure ginseng schroeft vermoeidheid terug bij kankerpatiënten

Pure ginseng schroeft vermoeidheid terug bij kankerpatiënten


http://oi48.tinypic.com/2emplc4.jpg


Ginseng wordt al zeer lang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde als een natuurlijke energieopwekker. Recent werd het ook getest in de strijd tegen de extreme vermoeidheid die ongeveer 90 procent van alle kankerpatiënten treft.

Vermoeidheid als gevolg van kanker wordt verbonden met een stijging van ontstekingsbevorderende cytokines, proteïnen die een belangrijke rol spelen in ons immuunsysteem. Ook een slechte regulering van het stresshormoon cortisol zou de vermoeidheid in de hand werken.

Onderzoekers van het Amerikaanse Mayo Clinic Cancer Centre hebben 340 kankerpatiënten onderzocht tijdens of vlak na hun behandeling. Ongeveer 60 procent van de proefpersonen had borstkanker. Elke dag kreeg de helft van hen 2.000 milligram pure ginsengwortel in capsules toegediend. De rest kreeg een placebo.

"Sommige ginseng die je gewoon over de toonbank kan kopen, wordt verwerkt met ethanol. Hierdoor kan het eigenschappen van oestrogeen vertonen, wat natuurlijk schadelijk zou zijn voor mensen met borstkanker", verklaart dokter Debra Barton. Daarom werd in het onderzoek gewerkt met pure ginsengwortel uit Amerikaanse grond.

Na vier weken brachten de ginsengcapsules slechts kleine verbeteringen met zich mee in de vermoeidheidssymptomen. In week acht bleken heel wat patiënten echter wel aanzienlijke vooruitgang te boeken. Ze voelden zich veel minder uitgeput en versleten in vergelijking met de placebogroep. Bovendien had het nemen van ginseng ook geen nare bijwerkingen.

Uit eerdere testen op dieren was al gebleken dat de actieve ingrediënten van ginseng (ginsenosiden) cortisollevels reguleren en de hoeveelheid cytokines die ontsteking bevorderen, reduceren. "Als we ginseng nu kunnen inzetten om het lichaam beter te moduleren tijdens de kankerbehandeling, kunnen we ernstige, langdurige vermoeidheid misschien voorkomen", besluit dokter Barton. Toekomstig onderzoek zal dan ook nagaan wat het effect van ginseng is op specifieke biomarkers voor vermoeidheid.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mug strafste dier ter wereld

Mug strafste dier ter wereld


http://oi50.tinypic.com/imo3uh.jpg


Malariamuggen van de soort anopheles zijn waarschijnlijk de strafste dieren ter wereld, althans in de regen. Ze weerstaan regendruppels die maar liefst 50 keer zwaarder zijn dan zijzelf. De insecten worden door zulke voltreffers even naar beneden geduwd, maar laten het water dan eenvoudig van zich afglijden.

De muggen verdragen zelfs korte tijd een druk van 300 G, ofwel 300 keer de zwaartekracht. Bij mensen kan 14 G al dodelijk zijn. De muggen zijn daardoor waarschijnlijk de meest drukbestendige dieren ter wereld, schrijft Andrew Dickerson van het Georgia Institute of Technology in Atlanta in het vakblad Proceedings.

De opmerkelijke eigenschap komt door hun bijzondere skelet en hun geringe gewicht van 0,2 gram. Daardoor worden ze door een regendruppel meegenomen zonder dat hun vliegrichting of snelheid erg verandert. Hun vlieghoogte is dan wel ietsje lager: circa 20 keer hun eigen lichaamshoogte. Voor de muggen is het dus gevaarlijk om dicht bij de grond te vliegen tijdens een regenbui.

Een voordeel is bovendien dat ruim drie op de vier regendruppels slechts hun poten of vleugels raken. De muggen hebben dan slechts een honderdste van een seconde nodig om hun koers te hervinden. Opnamen van een speciale camera met 4.000 beelden per seconden maakten deze vaardigheid zichtbaar.

Opvallend is dat de muggen geen uitwijkmanoeuvres toepassen. Zo'n beweging heeft volgens de onderzoekers ook weinig zin, want daarbij bereiken ze hooguit de helft van hun maximale snelheid van een meter per seconde. Dat blijkt niet genoeg om een neervallende druppel te ontwijken. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe een lynx op een haartje na aan de dood ontsnapt

Hoe een lynx op een haartje na aan de dood ontsnapt

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De lynx met het meeste geluk huist in Tampa, Florida. Aan de boord van een meer in een natuurreservaat leek het dier een hapklare brok te worden voor een alligator, die tot op enkele centimeters van de lynx naderde. Een buur gewapend met fototoestel legde het tafereel vast op enkele straffe foto's.

"Toen ik een Florida lynx aan de boord zag zitten, besloot ik mijn fototoestel boven te halen", doet huiseigenaar Bryan Peabody het verhaal. "Tot daar plots een monster van een alligator tevoorschijn kwam. Ademloos stond ik toe te kijken hoe de gator o zo geruisloos en o zo gracieus naar de lynx toesloop. Ik wou die laatste waarschuwen door hard te roepen, maar ik kon het maar niet vatten hoe gewiekst zo'n grote alligator kan zijn. Uiteindelijk denk ik dat de adem van de gator de redding voor de lynx moet geweest zijn. Alleen die kan de lynx gevoeld hebben." Peabody heeft drie kinderen, waaronder de vijfjarige Madison die geregeld buiten speelt. "Maar dit is de grond van de reptielen en lynxen. Wij respecteren de dieren en de dieren respecteren ons." (br.hln - foto photo news)» Reageer (0)
04-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlander maakt van dode kat vliegende helikopter

Nederlander maakt van dode kat vliegende helikopter

http://desmond.imageshack.us/Himg40/scaled.php?server=40&filename=dodekat.jpg&res=landing


Een mooi eerbetoon of toch dierenmishandeling? De wereld reageert verdeeld op de 'creatieve' vondst van Bart Jansen. De Nederlandse kunstenaar transformeerde zijn overleden kat tot een vliegende helikopter, kwestie van hem letterlijk op het hoogste schavotje te zetten. Van een onvergankelijk kunstwerk gesproken...

Orville -genoemd naar luchtvaartpionier Orville Wright- werd overreden door een wagen. In plaats van hem gewoon onder de grond te stoppen, kwam Jansen met een ingenieus vliegmechanisme op de proppen. Arjen Beltman gaf hem daarbij de nodige technische ondersteuning.

Het eindresultaat -de Orvillecopter- is op dit moment te bezichtigen op een kunstbeurs in Amsterdam. Jansen is best trots op de mix tussen poes en machine. "Na een periode van rouw heeft hij postuum zijn propellers gekregen", klinkt het.

Voorlopig draait Orville al effectief rondjes, maar het einddoel is nog lang niet bereikt. "Hij hield zo van vogels, ik hoop dat hij daar binnenkort tussen zal vliegen. Voor zijn verjaardag krijgt hij alvast krachtigere motoren, zodat hij in plaats van dit gewiebel écht kan vliegen." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saoedische prinses verlaat hotel in Parijs met onbetaalde rekening van 6 miljoen euro

Saoedische prinses verlaat hotel in Parijs met onbetaalde rekening van 6 miljoen euro


http://desmond.imageshack.us/Himg210/scaled.php?server=210&filename=shangrila.jpg&res=landing


Een Saoedische prinses is onderschept toen ze met haar gevolg een luxehotel in Parijs wilde verlaten, zonder de rekening van 6 miljoen euro te betalen. Dat werd bij de politie vernomen.

De Saoedische prinses Maha al-Sudaïni, de verstoten echtgenote van de Saoedische kroonprins Nayef ben Abdel Aziz, wilde in de nacht van donderdag op vrijdag het luxehotel Shangri-La verlaten, samen met haar gevolg van een zestigtal mensen. Omdat de prinses diplomatieke onschendbaarheid geniet, werd de ambassadeur van Saoedi-Arabië erbij geroepen.

De hoteldirecteur zegt dat er geen enkel probleem is met klanten en dat er geen openstaande rekeningen zijn.

Het is in ieder geval niet de eerste keer dat de prinses in verband wordt gebracht met onbetaalde rekeningen. Kledingketen Key Largo schakelde in 2009 het gerecht in omdat er nog voor 90.000 euro aankopen op haar naam niet betaald waren. (br.hln - foto afp)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werknemers van Facebook krijgen riant loon

Werknemers van Facebook krijgen riant loon


http://desmond.imageshack.us/Himg684/scaled.php?server=684&filename=facebookhw.jpg&res=landing


Aandeelhouders van Facebook kunnen zich benadeeld voelen door de tegenvallende beursgang, maar de werknemers van de sociaalnetwerksite zullen dat in elk geval niet hebben. De website Digg onthulde de salarissen van de verschillende functies en daaruit bleekt dat het personeel erg goed betaald wordt.

Minstens tien functies binnen het bedrijf achter de sociaalnetwerksite zijn goed voor een jaarloon met vijf nullen.  De zogenaamde 'senior software engineers' bij Facebook verdienen het meest: 106.735 euro per jaar. Bij andere internetbedrijven is dat ook zo voor gelijkaardige functies, dit zijn namelijk de belangrijkste werknemers omdat ze de ideeën van Zuckerberg realiseren.

Op de tweede plaats komen productmanagers met 104.920 euro, zij coördineren een product als bijvoorbeeld de tijdlijn dat door verschillende teams wordt samengesteld en zorgen ervoor dat dit op tijd klaar is. Een andere belangrijke factor is het uitzicht van de pagina, de mensen die dit ontwikkelen komen op de derde plaats en krijgen jaarlijks 104.091 euro. De onderzoekers, 'engineering manager' en 'machine learning engineer' krijgen allemaal 99.143 euro.

Onderaan staan de account executives, die krijgen 50.073 euro. Zij moeten ervoor zorgen dat de site adverteerders aantrekt en halen dus eigenlijk het geld binnen. Facebook betaalt zijn stagiaires meer dan andere hightechbedrijven. Ze doen dit om jong talent aan te trekken dat anders bij bijvoorbeeld een bedrijf als Google zouden gaan werken. Een stagiaire kan zich aan 60.210 euro verwachten.

De aandelen van Facebook hebben lang rond 38 dollar geschommeld, vrijdag zakten ze echter naar 26.99 dollar. Door deze daling staat Zückerberg niet meer in de lijst van de 40 rijkste mensen ter wereld. Toch heeft hij niet te klagen, want de oprichter van de sociaalnetwerksite is nog steeds miljardair. (br.hln)» Reageer (0)
02-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op vijf volwassenen plast in het zwembad

Eén op vijf volwassenen plast in het zwembad


http://desmond.imageshack.us/Himg819/scaled.php?server=819&filename=badn.jpg&res=landing


Terwijl de meeste mensen het openbare zwembad zien als een plaats om te ontspannen, beschouwt één op vijf het veeleer als ... een toilet. Volgens een Amerikaanse rondvraag plast namelijk 20 procent van de zwembadbezoekers wel eens in het zwembad.

Dat zou kunnen verklaren waarom zoveel mensen last hebben van rode ogen na een dag in het zwembad. Die onstaan namelijk niet door chloor alleen, maar wel door chloorgas. Dat ontstaat door de combinatie van chloor met urine.

Waarom mensen denken dat het oké is om te plassen in een zwembad, werd niet onderzocht. Maar volgens de 'Water Quality and Health Council', die de enquête uitvoerde, vinden de meesten het 'gemakkelijk' en 'anoniem'.

Volgens dr. Chris Wiant is dat echter een verkeerde denkwijze. "Hoe makkelijk het ook is om anoniem te plassen in een zwembad, moet je dat absoluut vermijden. En ook kinderen moeten regelmatig naar de toiletten gebracht worden", vindt hij.

Toch legt hij ook wat verantwoordelijkheid bij de werknemers van het zwembad. "Zij moeten de samenstelling van het water regelmatig controleren en onderhouden, vooral de pH- en chloorgehaltes."

Urine zorgt er namelijk voor dat de chloor zijn werk niet kan doen: het doden van bacteriën. Daardoor kunnen er ziektes ontstaan bij de zwemmers.

Maar dat is niet de enige oorzaak. Volgens de enquête 'vergeet' ook 70 procent van de bezoekers om te douchen voor ze in het zwembad duiken. "Het lijkt misschien niet logisch dat je je afspoelt voor je in het zwembad duikt, maar het is essentieel voor iedereens gezondheid", klinkt het.

Als dingen zoals make-up, zonnecrème, parfum, deodorant, zweet en vuil in aanraking komen met chloor en andere chemicaliën, dan kunnen ze namelijk ziektes verspreiden onder de zwemmers.

1. Spoel je voor het zwemmen af onder de douche. 15 à 30 seconden is genoeg.
2. Zieke mensen moeten het zwembad vermijden, zodat de ziekte niet kan doorgegeven worden via het water
3. Volwassenen bezoeken best één keer per uur de toiletten, zeker in het gezelschap van kinderen.
4. Als het water een stinkende of indringende geur verspreidt, dan spring je er best niet in. Een chemisch evenwichtig zwembad is namelijk geurloos.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handgemaakte Apple 1 van Jobs en Wozniak te koop voor monsterbedrag

Handgemaakte Apple 1 van Jobs en Wozniak te koop voor monsterbedrag


http://oi47.tinypic.com/5w045d.jpg
Jobs en Wozniak in 1977.


Sotheby's veilt een Apple 1-computer die in 1976 met de hand in elkaar werd geknutseld door Apple-pioniers Steve Jobs en Steve Wozniak. Het veilighuis verwacht een opbrengst van 120.000 tot 180.000 dollar, zo'n 97.000 tot 145.000 euro.

De computer heeft geen toetsenbord, monitor of behuizing, en is dus in feite enkel een moederbord. Het toestel bevat vier handleidingen, en is de eerste computer waarmee gebruikers via een toetsenbord letters op een scherm konden doen verschijnen.

Het snufje was een sensatie bij hobbyisten tot handelaar Peter Terrel er 50 bestelde om te verkopen in zijn gespecialiseerde keten Byte Shop. Jobs en Wozniak zetten ze in elkaar in amper 30 dagen.

Het moederbord, waarvan er zo'n 200 werden gemaakt, kwam in 1976 op de markt voor 666,66 dollar. Er zouden nog zo'n 50 toestellen overblijven, waarvan zes nog zouden werken. De veiling vindt plaats op 15 juni. (br.hln - foto getty)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet die verjongingskuur: je geur verraadt je leeftijd

Vergeet die verjongingskuur: je geur verraadt je leeftijd


http://oi48.tinypic.com/2gtuhcg.jpg


Wie probeert om zijn extra jaren te verdoezelen met botox of gekleurd haar, is eraan voor de moeite. Wie echt wil weten hoe oud je bent, hoeft namelijk alleen maar ... te ruiken.

Wetenschappers verzamelden voor hun onderzoek geurstalen van drie leeftijdsgroepen: mensen van 20 tot 30, 45 tot 55 en 75 tot 95 jaar. Aan die proefpersonen werd gevraagd om gedurende vijf nachten te slapen met T-shirts die onder de oksels voorzien waren van pads, die de geur opvingen.

OnderscheidVervolgens werden de staaltjes geëvalueerd door 41 andere proefpersonen tussen 20 en 30 jaar. Zij moesten beslissen welke geuren bij welke leeftijdsgroep hoorden en de geuren beoordelen op aangenaamheid en intensiteit.

"De beoordelaars waren  in staat om aan de hand van de lichaamsgeur het onderscheid te maken tussen de jonge proefpersonen, die van middelbare leeftijd en de ouderen", stelden de Amerikaanse wetenschappers vast.

"Net zoals andere dieren zijn mensen in staat om signalen te halen uit de lichaamsgeur. Die vertellen ons iets over leeftijd, maar zorgen er ook voor dat we zieke individuen kunnen vermijden en helpen ons bij het kiezen van een geschikte partner", zegt onderzoeksleider dr. Johan Lundstrom.

Wat de aangenaamheid van de geur betreft, bleken die van de oudere proefpersonen minder intens en onaangenaam te zijn dan die van de jongere leeftijdsgroepen.

"Oudere mensen hebben een lichaamsgeur die vrij neutraal is", bevestigt dr. Lundstrom. "Dat is verrassend, aangezien de 'oudemensengeur' traditioneel beschouwd wordt als onaangenaam."

"De lichaamsgeur ontstaat door een complexe interactie tussen de uitscheidingen van de huidklieren en de bacteriële activiteit. De samenstelling van die huidklieren en de uitscheiding veranderen in de loop der jaren. Daardoor wordt je geur steeds beter", verklaren de wetenschappers.» Reageer (0)
01-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermogen van allerrijksten zal nog toenemen

Vermogen van allerrijksten zal nog toenemen


http://oi49.tinypic.com/atl080.jpg


Het vermogen van de allerrijksten is vorig jaar toegenomen dankzij de groei in opkomende economieën in Azië en Oost-Europa, die in groten getale miljonairs blijven produceren. Dat blijkt uit een rapport dat vandaag werd gepubliceerd.

Het vermogen van particulieren bedroeg 122.800 miljard dollar (98.728 miljard euro), 1,9 procent meer dan in 2010, zegt het adviesbureau Boston Consulting Group in zijn jaarrapport over de rijkdom in de wereld.

Vooral in Azië, Latijns-Amerika en Oost-Europa nam het vermogen van miljonairs aanzienlijk toe. In de Bric-landen (Brazilië, Rusland, India en China) steeg het vermogen afgelopen jaar met 18,5 procent. "De wereldwijde groei van het privé-vermogen is duidelijk te danken aan de snel opkomende economieën in de 'nieuwe wereld' en niet aan die in de 'oude wereld'", klinkt het.

Het vermogen van de allerrijksten bleef afgelopen jaar stabiel nadat er in 2010 nog een stijging was van 6,9 procent. De oorzaak is de economische crisis en de malaise op de aandelenmarkten. De economische problemen door de hoge overheidsschuld in Europa, de Verenigde Staten en Japan hadden een duidelijke impact op de allerrijksten in die regio's. Hun vermogen ging zelfs achteruit.

Singapore, Qatar en Koeweit hebben verhoudingsgewijs de meeste miljonairs. Zwitserland, Singapore en Oostenrijk hebben dan weer de meeste inwoners met meer dan 100 miljoen dollar vermogen.

Die trend lijkt niet snel te keren: de komende vijf jaar zou het vermogen van de allerrijksten jaarlijks 4 tot 5 procent stijgen. Eind 2016 zou het vermogen 150.000 miljard dollar bedragen. De toename van het vermogen sterkt de vraag naar "offshore" financiële centra, ondanks de internationale druk om daarmee te stoppen. Het vermogen in belastingparadijzen steeg 2,7 procent, tot 7.800 miljard dollar. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scorpions - When You Came Into My Life

Scorpions - When You Came Into My Life

Klik op de foto om ze te beluisteren

Scorpions is een Duitse hardrockband uit Hannover.

De band werd opgericht in 1965, een jaar na hun naamgenoot uit Engeland. Het eerste album van de Scorpions kwam echter pas uit in 1972. De band werd internationaal bekend in 1984 met het album Love at First Sting. Op dit album stond de bekende single Still loving you. Met het nummer Wind of Change haalde de band in 1991 nog een nummer 1-hit in Nederland. Het nummer Wind of Change werd geschreven over de veranderingen in Oost-Europa in die tijd.

Scorpions was de eerste Westerse band die in de voormalige Sovjet-Unie mocht optreden. Op 21 juli 1990 was Scorpions samen met veel andere bands bij de voorstelling The Wall van Roger Waters in Berlijn.

In 2010 hebben ze besloten om hun laatste album op te nemen met de naam Sting in the Tail. En daarna volgt een 3 jaar durende afscheidstournee.» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!