Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




08-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine in bier maakt sterker, slanker én gezonder

Vitamine in bier maakt sterker, slanker én gezonder


http://oi48.tinypic.com/34t60ap.jpg


Goed nieuws voor wie het weekend gaat starten met een frisse pint. Uit nieuw onderzoek zou namelijk blijken dat bier, net als melk, een 'mirakelmolecule' bevat die overgewicht kan aanpakken, spierweefsel versterkt én goed is voor onze weerstand.

Het potentieel van deze molecule, genaamd nicotinamide riboside (NR), werd onderzocht door het team van Johnan Auwerx, hoofd van de 'Ecole Polytechnique Federale' in het Zwitserse Lausanne. Het onderzoek zelf gebeurde aan het Weill Cornell Medical College in New York.

Daar werden muizen op een vetrijk dieet gezet. De helft ervan kreeg gedurende 10 weken ook NR toegediend, de vitamine die omgedoopt werd tot 'de mirakelmolecule'. Meer dan 60 procent van de muizen die NR kregen verdikte aanzienlijk minder dan de muizen die enkel vette voeding aten.

Bovendien had geen enkele NR-muis diabetes ontwikkeld, wat wel het geval was bij de andere groep. Daarnaast bleken de NR-muizen ook in veel betere vorm te zijn, wat bevestigd werd door het onderzoeken van spiervezels onder de microscoop. Ze scoorden ook opvallend beter op uithoudingstesten. Tot slot werden er geen bijwerkingen ontdekt tijdens de experimenten.

Lichaamscellen blijken NR te vangen, waar het vervolgens een boost geeft aan het metabolisme. Dit is vergelijkbaar met de werking van resveratrol in wijn. "Het ziet er naar uit dat cellen puur gebruiken wat ze nodig hebben en de rest opzij zetten zonder dat het zich transformeert in gelijk welke schadelijke vorm", aldus de onderzoekers.

De meest logische verklaring is dat een stijging in de hoeveelheid NR de energietoevoer (mitochondriële werking) van cellen bevordert. Deze mitochondriën werden in eerder onderzoek al verbonden aan het ouder worden van ons lichaam. Onderzoekers hopen dan ook dat deze mirakelmolecule onze levensduur positief zal kunnen beïnvloeden en daarnaast ook nog andere gezondheidsvoordelen zal bieden, vooral wat overgewicht betreft.

Op dit moment is het nog zeer moeilijk om de molecule te reproduceren omdat ze uitzonderlijk klein is. Het blijkt zelfs nog niet mogelijk om de concentratie ervan in melk en bier te meten. Daarom kunnen de wetenschappers ook nog niet zeggen hoeveel je zou moeten drinken om een wezenlijk effect te voelen. Een testfase met menselijke proefkonijnen staat dan ook hoog op de agenda.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al miljoenen mensen besmet met 'ongeneeslijke' gonorroe

Al miljoenen mensen besmet met 'ongeneeslijke' gonorroe


http://oi45.tinypic.com/2ljhzdx.jpg


Ter vergelijking met aids mag een druiper of gonorroe onschadelijk lijken. Maar de bestrijding van de seksueel overdraagbare aandoening wordt steeds moeilijker, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Ook die besmetting kan tot de dood leiden.

Voor miljoenen mensen, die besmet geraken door deze geslachtsziekte, kan binnen afzienbare tijd geen genezing meer mogelijk zijn, waarschuwt de WHO. Tegen breedspectrum antibiotica, dat algemeen als laatste behandelingsmogelijkheid voor gonorroe geldt, zijn in vele landen resistenties waargenomen.

Daardoor stijgt het gevaar dat een vermoedelijke "onschadelijke" druiper zich tot een zware en uiteindelijk dodelijke ziekte ontwikkelt. "Gonorroe wordt door hoge besmettingswaarden en verminderende behandelingsmogelijkheden een belangrijke uitdaging voor de gezondheidszorg", zegt de bevoegde WHO-specialiste Manjula Lusti-Narasimhan. Elk jaar worden wereldwijd 106 miljoen mensen - bijna uitsluitend door geslachtsverkeer - met de ziekte geïnfecteerd.

Volgens de WHO zijn er alarmerende rapporten uit Australië, Frankrijk, Japan, Noorwegen en Zweden over resistenten tegen Cephalosporine, een groep van breedspectrum antibiotica die gebruikt wordt tegen als gonokokken (de bacterie Neisseria gonorrhoeae) bekende besmetter. Voor de inperking van het druipergevaar publiceerde de WHO een omvangrijk globaal actieplan.

Naast duidelijk grotere waakzaamheid van dokters bij het voorschrijven van antibiotica ter bestrijding van gonorroe is dringend wetenschappelijk onderzoek nodig naar alternatieve behandelingsmethoden, zei Lusti-Narasimhan. Als gonokokken ongeneeslijk worden, zijn de gevolgen voor de gezondheid erg zwaarwegend", waarschuwde ze.

De gonorroe-bacteriën hechten zich aan de slijmvliezen van de urinebuis of de baarmoederhals vast en beschadigen het weefsel door ontsteking met etterig vocht. Zonder behandeling kunnen de infecties gemakkelijk andere organen aantasten. Door de wonden in de schaamstreek wordt het risico op de overbrenging van het aidsvirus hiv aanzienlijk verhoogd.

"Antibioticum-resistenten (AMR) die de laatste tijd uitgebreid bij gonorroe worden vastgesteld, kunnen leiden tot de dood", luidt het in het WHO-rapport. Ze zullen ten minste behandelingen aanzienlijk moeilijker maken, het lijden van patiënten en hun families vergroten en tot aanzienlijke stijging van de kosten voeren. Tot de vermijdbare oorzaken behoren een te vaak, lichtzinnig en niet-doelgerichte aanwending van antibiotica, maar ook het gebruik van geneesmiddelen van slechte kwaliteit. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Legend - Rolling in the Deep

John Legend - Rolling in the Deep

Klik op de foto om hem te beluisteren






John Legend (Springfield (Ohio), 28 december 1978) is een Amerikaanse R&B/soulzanger, tekstschrijver en producer. In 2004 kwam hij in de bekendheid door zijn album Get Lifted, wat geproduceerd werd door Kanye West. Daarnaast heeft hij vele samenwerkingen gehad met onder andere Jay-Z, Lauryn Hill en The Black Eyed Peas. Legend beschrijft zijn eigen muziek als soul met gospel-invloeden gemixt met hiphop en een ‘feel-good sound’.

Legend werd in 1978 geboren als John Stephens. Toen hij 4 jaar oud was, begon hij met piano spelen op een piano die in het ouderlijk huis stond. Enkele jaren later kwam hij in het kerkkoor terecht. Veel van zijn gospel nummers leerde hij van zijn grootmoeder. Legend werd in zijn vroege jaren geïnspireerd door Jodeci, Boyz II Men, LL Cool J, MC Hammer en vooral Michael Jackson. Legend volgde onderwijs op de plaatselijke high school, gevolgd door de Universiteit van Pennsylvania. Tijdens zijn schoolcarrière hield hij zich continu bezig met muziek. Met een klein koortje nam hij verschillende CD’s op. Hij trad ook solo op in vele talentenjachten.

Door zijn tijd in Philadelphia leerde hij ook artiesten kennen als Jill Scott en The Roots. Langzaam werd Legend bekend en trad hij op in nachtclubs in New York, Washington D.C. en Philadelphia. In 1998 speelde hij de piano op Lauryn Hill’s album Everything is Everything. In 2001 bracht hij een live-album uit: Live At Jimmy’s Uptown. Later kwam Legend via zijn vroegere huisgenoot Devon Harris in aanraking met Kanye West, Harris’ neef. Hiermee begon een innige samenwerking tussen de twee. Legend sloot zich aan bij G.O.O.D. Music, de platenlabel van Kanye West. In 2004 bracht West zijn eerste album College Dropout uit, een album waar Legend veel aan heeft meegewerkt. Als tegenprestatie produceerde West vele tracks voor Legend's eerste album Get Lifted.

Legend heeft verder samengewerkt met vele andere artiesten. Hij schreef de single You Don't Know My Name van Alicia Keys. Ook speelt hij de piano op Encore en Lucifer, twee singles van Jay-Z’s Black Album. Ook is Legend te horen op The Boogie That B van The Black Eyed Peas. Zijn eigen album Get Lifted bracht twee succesvolle singles voort: Used To Love U en Ordinary People. Het album zelf bracht Legend 3 Grammy Awards: Best R&B Album, Best R&B Male Vocal Performance, en Best New Artist. Ook heeft John Legend meegewerkt aan een project van Will.i.am en Sergio Mendes, het album Timeless uit 2005. Hier is hij te horen in het nummer Please baby don't.

In 2006 bracht Legend zijn vervolgalbum uit: Once Again. Voor dit album werkte hij wederom met Kanye West en will.i.am. De eerste single van het album is Save Room, gevolgd door P.D.A. (We Just Don't Care). De laatste single van John Legend is 'Stereo'.

In 2008 is Legends nieuwste album Evolver uitgekomen, waarvan in 2009 een nieuwe single is verschenen, genaamd Quickly, samen met Brandy.




» Reageer (0)
07-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leraar die al 10 maanden in coma ligt, huilt bij horen stem verloofde aan telefoon

Leraar die al 10 maanden in coma ligt, huilt bij horen stem verloofde aan telefoon


http://oi46.tinypic.com/20u8vwo.jpg
Mathew Taylor voor zijn vreselijk ongeval met zijn Indonesische verloofde Anda.


Mathew Taylor ligt na een vreselijk motorongeval op het eiland Bali al sinds juli vorig jaar in een diepe coma. Toch gaf de 31-jarige leraar plots tekenen van leven toen hij de stem van zijn verloofde hoorde aan de telefoon, die op zijn ziekenbed tegen zijn oor werd gehouden. Sindsdien toont Taylor almaar meer tekenen van herstel. Telkens de telefoon gaat, beweegt hij zijn hand.

De Brit Mathew Taylor (31) ontmoette zijn vriendin Anda Nurul (27) toen hij in 2009 naar Indonesië verhuisde om er les Engels te gaan geven. 18 maanden later geraakte hij levensgevaarlijk gewond na een verschrikkelijk motorongeval op het eiland Bali en zakte hij weg in een diepe coma. Omdat Taylor geen medische verzekering had, moest hij naar naar Groot-Brittannië overgebracht worden.

Zijn vader Darrell gebruikte tienduizenden euro's van zijn spaargeld om de peperdure eerste behandeling op Bali te betalen. Vervolgens werd hij getransporteerd naar het Royal Derby Hospital in Overseal (Derbyshire). Anda kreeg een visum voor drie maanden om haar ernstig zieke verloofde bij te staan. Toen dat visum verliep, moest de wanhopige vrouw (die Nederlandse literatuur studeert aan een Indonesische universiteit) onverbiddelijk terug naar Bali. Ze moest haar verloofde in coma achterlaten.

Enkele weken geleden toonde Mathew Taylor dan toch de eerste tekenen van herstel. Toen zijn verloofde belde om te informeren naar zijn toestand, hielden familieleden van de leraar in coma de telefoon tegen zijn oor. Als bij wonder begon Taylor te huilen. Hij ging met zijn hand naar de telefoon en er rolden tranen over zijn wangen. Heel stilletjes mompelde hij volgens zijn familieleden ook een "Yes" op fluistertoon op een vraag van zijn verloofde.

"Nu is hij stilaan aan het herstellen", laat zijn stiefvader weten. "Hij blijft nog altijd in een iets lichtere vorm van coma, maar als hij de telefoon hoort, dan beweegt hij zijn hand naar links en naar rechts. We zijn zo blij dat hij eindelijk beter aan het worden is. We zitten bijna constant aan zijn ziekenhuisbed. Na al die maanden werden we stilaan hopeloos, maar nu zijn we dolblij dat hij toch tekenen van leven gaat. We bidden dat hij uiteindelijk toch zal kunnen trouwen met de vrouw van zijn dromen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen blijven trouw aan 'patatjes' bij maaltijd

Belgen blijven trouw aan 'patatjes' bij maaltijd


http://oi50.tinypic.com/16i8i6t.jpg


De aardappel blijft de vaakst geconsumeerde maaltijdbegeleider in België. Op een gemiddelde dag eet 52 procent van de Belgen een aardappelproduct. Pasta en rijst volgen op de tweede en derde plaats, met 23 en 10 procent. Aardappels worden gemiddeld 3,5 keer per week gegeten. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (Vlam).

In 2011 at de Belg 28 kilogram aardappelen. In 2008 was dat nog 30 kilogram per persoon. Het aardappelverbruik stijgt met de leeftijd, maar opvallend is dat verse aardappelen opnieuw meer op tafel komen bij wie jonger is dan veertig. In die leeftijdsgroep steeg het thuisverbruik met twaalf procent.

Belgen eten vooral thuis aardappelen: gekookte aardappelen worden vier op de vijf keer thuis gegeten en frieten in iets meer dan de helft van de keren. Gekookte aardappelen zijn ook het populairst. Zij worden op een gemiddelde dag door een kwart van de Belgen gegeten. Goed een tiende eet frieten.

Driekwart van de aardappelen wordt in de supermarkt gekocht en tien procent bij de landbouwer. Daarmee is de aardappel het voedingsproduct dat het meest rechtstreeks bij de producent wordt aangekocht. Bijna vier op de vijf aardappelen was in 2011 van inlandse origine.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit het slimste kind van Australië?

Is dit het slimste kind van Australië?


http://oi48.tinypic.com/20t0x6q.jpg


Terwijl zijn leeftijdsgenootjes misschien nog maar net het alfabet hebben geleerd, kent de driejarige Sean Mathavan nu al 150 hoofdsteden uit zijn hoofd. De pientere peuter kan bovendien alle Australische staten, territoria en steden afratelen.

Aardrijkskunde is lang niet het enige waar de kleine Sydneysider goed in is: zo kan hij nu al schrijven, kan hij het alfabet in gebarentaal uitbeelden en kent hij zijn tafels van buiten.

Zijn moeder, Seema Mathavan, is er van overtuigd dat haar zoon, die vorige maand drie werd, een fotografisch geheugen heeft. Sean begon nog voor zijn eerste verjaardag woorden uit boeken te lezen. "Ik wist vanaf de eerste dag dat hij anders was. Hij was toen al een erg oplettend en actief kind. Hij is een prachtig kind, hij wil gewoon heel veel leren", aldus mama Mathavan.

Seema en haar echtgenoot Edward lieten hun enig kind vorig jaar onderzoeken bij de Sydney Child Assessment and Testing Service, die de peuter meteen in de 'hoogste klasse' van intelligente mensen stopte. Uit de test blijkt dat Sean slimmer is dan 95 procent van de testpersonen.

Het echtpaar is momenteel op zoek naar een school waar hun begaafde zoon naartoe kan gaan. Pa Mathavan zegt dat hij al gesprekken had met verschillende universiteitsproffen over de beste aanpak van Seans talenten.

Edward zegt dat zijn zoon nooit naar school is geweest, maar dat hij al op zeer jonge leeftijd leergierig was: "We gaan om de twee weken naar de bibliotheek, waar hij keer op keer wel twintig boeken leent. We zijn bezorgd dat hij alle boeken al heeft gelezen nog voordat hij naar school gaat." Wat het kereltje later wil worden? Dokter, volgens zijn ouders.

Sean mag dan wel 150 hoofdsteden van buiten kennen, toch is er één plaats op de planeet waar hij moeite mee heeft: Antarctica. De peuter heeft zijn ouders gevraagd om hem er naartoe te brengen "omdat hij niet begrijpt waarom het continent geen hoofdstad heeft". (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe de Chinese toerist uw Louis Vuitton-tas flink duurder maakt

Hoe de Chinese toerist uw Louis Vuitton-tas flink duurder maakt


http://oi46.tinypic.com/2i1p2mo.jpg


Steeds meer rijke Chinezen kopen hun luxegoederen in Europa. Dat staat chic, maar vooral: het is voor hen een stuk goedkoper. Voorlopig nog tenminste, want in een reactie stijgen de prijzen in Europa zienderogen en worden deze hebbedingen voor u steeds duurder.

In het luxesegment zijn zorgen over groeivertraging niet aan de orde want de sector stevent dit jaar af op een absoluut omzetrecord van ruim 200 miljard euro. Ook de Europese economische crisis speelt geen rol, integendeel: het zijn de Europese merken die wereldwijd furore maken als de statussymbolen bij uitstek waarmee nieuwe rijken willen pronken.

In andere bedrijfstakken heeft de opkomst van de economische macht China een - vaak dodelijke - prijsverlaging veroorzaakt, maar in de luxesector voltrekt zich vandaag net het tegenovergestelde.

Terwijl steeds meer Chinezen het vliegtuig opstappen om in Europa hun dure handtassen en outfits te komen kopen, zien luxemerken zich bijna verplicht om hier de prijzen te verhogen en zo de kloof met China te verkleinen. Want de Chinezen komen niet alleen naar hier omdat het chic staat om hun Louis Vuittontas op de Champs-Élysées of hun Guccipak in Firenze te kopen, maar omdat het prijsverschil met Peking en Shanghai vaak dermate groot is dat het vliegticket zich met stevig  winkelbezoek snel laat terugverdienen.

Hoge importheffingen en -belastingen zorgen al snel voor een prijsverschil van 45 procent, soms zelfs meer. Op een Chaneltas van een paar duizend euro scheelt dat dus aardig. En met de terugval van de euro wordt het waardeverschil alleen maar groter.

Geen wonder dus dat sommige Chinezen tot twintig handtassen van Louis Vuitton tegelijk kopen in Parijs. Sommige analisten schatten dat er vorig jaar voor zo'n 40 miljard euro aan luxegoederen in Europa werd gekocht door Chinese toeristen. In de chique warenhuizen gaat het al snel om de helft van de totale verkoop. En met de verdere groei van de welvaart in China zal dat belang alleen nog verder stijgen. "Nu reizen zo'n 3 miljoen Chinezen per jaar naar het buitenland, tegen 2020 zullen dat er 100 miljoen zijn,"aldus Caroline Reyl, senior investment manager bij Pictet Asset Management. "De rijkdom in China zal met nog eens 90 procent toenemen in vijf jaar."

Terwijl de zogenaamd opkomende markten - denk naast China aan Rusland, Brazilië of ook Maleisië - vandaag voor circa de helft van de wereldwijde luxeverkoop staan, zal dat tegen 2020 naar schatting zo'n 73 procent zijn.

De luxemerken weten dus waar ze voor staan: een steeds grotere afhankelijkheid van die Chinese consument. Maar dat die nieuwe klanten allemaal in Europa goedkoper komen shoppen, is geen goed nieuws. Immers: om hun naam te maken, investeren de Europese luxehuizen in majestueuze boetieken in China. Het Italiaanse Prada is bijvoorbeeld druk bezig zijn winkelnet tegen volgend jaar te verdubbelen tot ruim 50 vestigingen. En die investeringen moeten renderen. Zeker bij beursgenoteerde bedrijven is de druk om steeds beter te doen groot.

Komt daarbij dat de marges in China een stuk beter zijn dan in Europa. Het grote prijsverschil laat zich immers niet alleen verklaren door transportkosten en taksen, aan optimistische en showgrage consumenten valt nu eenmaal meer te verdienen.

Dus zoeken de luxemerken dringend manieren om Chinezen vooral ín China te bedienen. Een deel van de oplossing vinden ze in het verhogen van de Europese prijzen. Door de kloof met China te verkleinen, ontnemen ze niet alleen de reden om hier te komen winkelen, ze vermijden ook tegenstrijdige signalen te sturen over "de waarde van hun producten". Wie 1.600 euro betaalde voor een designerjurk wil die aan de andere kant van de wereld niet zien hangen voor 900 euro. Dus zijn heel wat luxemerken klaar om de prijzen in Europa op te drijven. Chanel deed dat al met bijna 30 procent. Shoppende Europeanen die tuk zijn op luxemerken zullen dit voelen in hun portemonnee. (br.hln)



» Reageer (0)
06-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikste kat ter wereld zoekt nieuwe thuis

Dikste kat ter wereld zoekt nieuwe thuis

Klik op de foto om het filmpje te bekijken




De dikste kat ter wereld zoekt een nieuwe thuis. Om Sponge bob echter de kans te geven een nieuw baasje te vinden, zet het asiel hem nu op een streng dieet.

Medewerkers konden hun ogen niet geloven toen ze het enorme dier over de vloer kregen. Met een dikke vijftien kilo zit hij maar liefst vier keer boven het normale gewicht. Om u een idee te geven: een kind van drie à vier jaar weegt evenveel.

Door zijn zwaarlijvigheid is Sponge Bob nog amper tot iets in staat. Verre wandelingen zijn uit den boze, lenig is hij al helemaal niet en ook zichzelf wassen vormt een heus probleem. Hem afborstelen is dus een werkje dat elke dag moet gebeuren.

Een dieet in combinatie met wat beweging moet nu soelaas brengen. "We laten hem springen en rondlopen", aldus een verzorger. Sponge Bob wordt algemeen beschouwd als de dikste kat ter wereld sinds Meow het loodje gelegd heeft. Dat exemplaar haalde in zijn piekperiode maar liefst achttien kilo. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Cale - Hallelujah

John Cale - Hallelujah

Klik op de foto om hem te beluisteren






John Cale (Garnant, Wales, 9 maart 1942) is een Brits muzikant, songschrijver en producer. Zijn werk valt grotendeels onder de noemer (alternatieve) rock, hoewel hij een klassieke vorming genoot. Hij was een van de leden van The Velvet Underground eind jaren ’60.



» Reageer (0)
05-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pure ginseng schroeft vermoeidheid terug bij kankerpatiënten

Pure ginseng schroeft vermoeidheid terug bij kankerpatiënten


http://oi48.tinypic.com/2emplc4.jpg


Ginseng wordt al zeer lang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde als een natuurlijke energieopwekker. Recent werd het ook getest in de strijd tegen de extreme vermoeidheid die ongeveer 90 procent van alle kankerpatiënten treft.

Vermoeidheid als gevolg van kanker wordt verbonden met een stijging van ontstekingsbevorderende cytokines, proteïnen die een belangrijke rol spelen in ons immuunsysteem. Ook een slechte regulering van het stresshormoon cortisol zou de vermoeidheid in de hand werken.

Onderzoekers van het Amerikaanse Mayo Clinic Cancer Centre hebben 340 kankerpatiënten onderzocht tijdens of vlak na hun behandeling. Ongeveer 60 procent van de proefpersonen had borstkanker. Elke dag kreeg de helft van hen 2.000 milligram pure ginsengwortel in capsules toegediend. De rest kreeg een placebo.

"Sommige ginseng die je gewoon over de toonbank kan kopen, wordt verwerkt met ethanol. Hierdoor kan het eigenschappen van oestrogeen vertonen, wat natuurlijk schadelijk zou zijn voor mensen met borstkanker", verklaart dokter Debra Barton. Daarom werd in het onderzoek gewerkt met pure ginsengwortel uit Amerikaanse grond.

Na vier weken brachten de ginsengcapsules slechts kleine verbeteringen met zich mee in de vermoeidheidssymptomen. In week acht bleken heel wat patiënten echter wel aanzienlijke vooruitgang te boeken. Ze voelden zich veel minder uitgeput en versleten in vergelijking met de placebogroep. Bovendien had het nemen van ginseng ook geen nare bijwerkingen.

Uit eerdere testen op dieren was al gebleken dat de actieve ingrediënten van ginseng (ginsenosiden) cortisollevels reguleren en de hoeveelheid cytokines die ontsteking bevorderen, reduceren. "Als we ginseng nu kunnen inzetten om het lichaam beter te moduleren tijdens de kankerbehandeling, kunnen we ernstige, langdurige vermoeidheid misschien voorkomen", besluit dokter Barton. Toekomstig onderzoek zal dan ook nagaan wat het effect van ginseng is op specifieke biomarkers voor vermoeidheid.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mug strafste dier ter wereld

Mug strafste dier ter wereld


http://oi50.tinypic.com/imo3uh.jpg


Malariamuggen van de soort anopheles zijn waarschijnlijk de strafste dieren ter wereld, althans in de regen. Ze weerstaan regendruppels die maar liefst 50 keer zwaarder zijn dan zijzelf. De insecten worden door zulke voltreffers even naar beneden geduwd, maar laten het water dan eenvoudig van zich afglijden.

De muggen verdragen zelfs korte tijd een druk van 300 G, ofwel 300 keer de zwaartekracht. Bij mensen kan 14 G al dodelijk zijn. De muggen zijn daardoor waarschijnlijk de meest drukbestendige dieren ter wereld, schrijft Andrew Dickerson van het Georgia Institute of Technology in Atlanta in het vakblad Proceedings.

De opmerkelijke eigenschap komt door hun bijzondere skelet en hun geringe gewicht van 0,2 gram. Daardoor worden ze door een regendruppel meegenomen zonder dat hun vliegrichting of snelheid erg verandert. Hun vlieghoogte is dan wel ietsje lager: circa 20 keer hun eigen lichaamshoogte. Voor de muggen is het dus gevaarlijk om dicht bij de grond te vliegen tijdens een regenbui.

Een voordeel is bovendien dat ruim drie op de vier regendruppels slechts hun poten of vleugels raken. De muggen hebben dan slechts een honderdste van een seconde nodig om hun koers te hervinden. Opnamen van een speciale camera met 4.000 beelden per seconden maakten deze vaardigheid zichtbaar.

Opvallend is dat de muggen geen uitwijkmanoeuvres toepassen. Zo'n beweging heeft volgens de onderzoekers ook weinig zin, want daarbij bereiken ze hooguit de helft van hun maximale snelheid van een meter per seconde. Dat blijkt niet genoeg om een neervallende druppel te ontwijken. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe een lynx op een haartje na aan de dood ontsnapt

Hoe een lynx op een haartje na aan de dood ontsnapt

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





De lynx met het meeste geluk huist in Tampa, Florida. Aan de boord van een meer in een natuurreservaat leek het dier een hapklare brok te worden voor een alligator, die tot op enkele centimeters van de lynx naderde. Een buur gewapend met fototoestel legde het tafereel vast op enkele straffe foto's.

"Toen ik een Florida lynx aan de boord zag zitten, besloot ik mijn fototoestel boven te halen", doet huiseigenaar Bryan Peabody het verhaal. "Tot daar plots een monster van een alligator tevoorschijn kwam. Ademloos stond ik toe te kijken hoe de gator o zo geruisloos en o zo gracieus naar de lynx toesloop. Ik wou die laatste waarschuwen door hard te roepen, maar ik kon het maar niet vatten hoe gewiekst zo'n grote alligator kan zijn. Uiteindelijk denk ik dat de adem van de gator de redding voor de lynx moet geweest zijn. Alleen die kan de lynx gevoeld hebben." Peabody heeft drie kinderen, waaronder de vijfjarige Madison die geregeld buiten speelt. "Maar dit is de grond van de reptielen en lynxen. Wij respecteren de dieren en de dieren respecteren ons." (br.hln - foto photo news)



» Reageer (0)
04-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlander maakt van dode kat vliegende helikopter

Nederlander maakt van dode kat vliegende helikopter

http://desmond.imageshack.us/Himg40/scaled.php?server=40&filename=dodekat.jpg&res=landing


Een mooi eerbetoon of toch dierenmishandeling? De wereld reageert verdeeld op de 'creatieve' vondst van Bart Jansen. De Nederlandse kunstenaar transformeerde zijn overleden kat tot een vliegende helikopter, kwestie van hem letterlijk op het hoogste schavotje te zetten. Van een onvergankelijk kunstwerk gesproken...

Orville -genoemd naar luchtvaartpionier Orville Wright- werd overreden door een wagen. In plaats van hem gewoon onder de grond te stoppen, kwam Jansen met een ingenieus vliegmechanisme op de proppen. Arjen Beltman gaf hem daarbij de nodige technische ondersteuning.

Het eindresultaat -de Orvillecopter- is op dit moment te bezichtigen op een kunstbeurs in Amsterdam. Jansen is best trots op de mix tussen poes en machine. "Na een periode van rouw heeft hij postuum zijn propellers gekregen", klinkt het.

Voorlopig draait Orville al effectief rondjes, maar het einddoel is nog lang niet bereikt. "Hij hield zo van vogels, ik hoop dat hij daar binnenkort tussen zal vliegen. Voor zijn verjaardag krijgt hij alvast krachtigere motoren, zodat hij in plaats van dit gewiebel écht kan vliegen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saoedische prinses verlaat hotel in Parijs met onbetaalde rekening van 6 miljoen euro

Saoedische prinses verlaat hotel in Parijs met onbetaalde rekening van 6 miljoen euro


http://desmond.imageshack.us/Himg210/scaled.php?server=210&filename=shangrila.jpg&res=landing


Een Saoedische prinses is onderschept toen ze met haar gevolg een luxehotel in Parijs wilde verlaten, zonder de rekening van 6 miljoen euro te betalen. Dat werd bij de politie vernomen.

De Saoedische prinses Maha al-Sudaïni, de verstoten echtgenote van de Saoedische kroonprins Nayef ben Abdel Aziz, wilde in de nacht van donderdag op vrijdag het luxehotel Shangri-La verlaten, samen met haar gevolg van een zestigtal mensen. Omdat de prinses diplomatieke onschendbaarheid geniet, werd de ambassadeur van Saoedi-Arabië erbij geroepen.

De hoteldirecteur zegt dat er geen enkel probleem is met klanten en dat er geen openstaande rekeningen zijn.

Het is in ieder geval niet de eerste keer dat de prinses in verband wordt gebracht met onbetaalde rekeningen. Kledingketen Key Largo schakelde in 2009 het gerecht in omdat er nog voor 90.000 euro aankopen op haar naam niet betaald waren. (br.hln - foto afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werknemers van Facebook krijgen riant loon

Werknemers van Facebook krijgen riant loon


http://desmond.imageshack.us/Himg684/scaled.php?server=684&filename=facebookhw.jpg&res=landing


Aandeelhouders van Facebook kunnen zich benadeeld voelen door de tegenvallende beursgang, maar de werknemers van de sociaalnetwerksite zullen dat in elk geval niet hebben. De website Digg onthulde de salarissen van de verschillende functies en daaruit bleekt dat het personeel erg goed betaald wordt.

Minstens tien functies binnen het bedrijf achter de sociaalnetwerksite zijn goed voor een jaarloon met vijf nullen.  De zogenaamde 'senior software engineers' bij Facebook verdienen het meest: 106.735 euro per jaar. Bij andere internetbedrijven is dat ook zo voor gelijkaardige functies, dit zijn namelijk de belangrijkste werknemers omdat ze de ideeën van Zuckerberg realiseren.

Op de tweede plaats komen productmanagers met 104.920 euro, zij coördineren een product als bijvoorbeeld de tijdlijn dat door verschillende teams wordt samengesteld en zorgen ervoor dat dit op tijd klaar is. Een andere belangrijke factor is het uitzicht van de pagina, de mensen die dit ontwikkelen komen op de derde plaats en krijgen jaarlijks 104.091 euro. De onderzoekers, 'engineering manager' en 'machine learning engineer' krijgen allemaal 99.143 euro.

Onderaan staan de account executives, die krijgen 50.073 euro. Zij moeten ervoor zorgen dat de site adverteerders aantrekt en halen dus eigenlijk het geld binnen. Facebook betaalt zijn stagiaires meer dan andere hightechbedrijven. Ze doen dit om jong talent aan te trekken dat anders bij bijvoorbeeld een bedrijf als Google zouden gaan werken. Een stagiaire kan zich aan 60.210 euro verwachten.

De aandelen van Facebook hebben lang rond 38 dollar geschommeld, vrijdag zakten ze echter naar 26.99 dollar. Door deze daling staat Zückerberg niet meer in de lijst van de 40 rijkste mensen ter wereld. Toch heeft hij niet te klagen, want de oprichter van de sociaalnetwerksite is nog steeds miljardair. (br.hln)



» Reageer (0)
02-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op vijf volwassenen plast in het zwembad

Eén op vijf volwassenen plast in het zwembad


http://desmond.imageshack.us/Himg819/scaled.php?server=819&filename=badn.jpg&res=landing


Terwijl de meeste mensen het openbare zwembad zien als een plaats om te ontspannen, beschouwt één op vijf het veeleer als ... een toilet. Volgens een Amerikaanse rondvraag plast namelijk 20 procent van de zwembadbezoekers wel eens in het zwembad.

Dat zou kunnen verklaren waarom zoveel mensen last hebben van rode ogen na een dag in het zwembad. Die onstaan namelijk niet door chloor alleen, maar wel door chloorgas. Dat ontstaat door de combinatie van chloor met urine.

Waarom mensen denken dat het oké is om te plassen in een zwembad, werd niet onderzocht. Maar volgens de 'Water Quality and Health Council', die de enquête uitvoerde, vinden de meesten het 'gemakkelijk' en 'anoniem'.

Volgens dr. Chris Wiant is dat echter een verkeerde denkwijze. "Hoe makkelijk het ook is om anoniem te plassen in een zwembad, moet je dat absoluut vermijden. En ook kinderen moeten regelmatig naar de toiletten gebracht worden", vindt hij.

Toch legt hij ook wat verantwoordelijkheid bij de werknemers van het zwembad. "Zij moeten de samenstelling van het water regelmatig controleren en onderhouden, vooral de pH- en chloorgehaltes."

Urine zorgt er namelijk voor dat de chloor zijn werk niet kan doen: het doden van bacteriën. Daardoor kunnen er ziektes ontstaan bij de zwemmers.

Maar dat is niet de enige oorzaak. Volgens de enquête 'vergeet' ook 70 procent van de bezoekers om te douchen voor ze in het zwembad duiken. "Het lijkt misschien niet logisch dat je je afspoelt voor je in het zwembad duikt, maar het is essentieel voor iedereens gezondheid", klinkt het.

Als dingen zoals make-up, zonnecrème, parfum, deodorant, zweet en vuil in aanraking komen met chloor en andere chemicaliën, dan kunnen ze namelijk ziektes verspreiden onder de zwemmers.

1. Spoel je voor het zwemmen af onder de douche. 15 à 30 seconden is genoeg.
2. Zieke mensen moeten het zwembad vermijden, zodat de ziekte niet kan doorgegeven worden via het water
3. Volwassenen bezoeken best één keer per uur de toiletten, zeker in het gezelschap van kinderen.
4. Als het water een stinkende of indringende geur verspreidt, dan spring je er best niet in. Een chemisch evenwichtig zwembad is namelijk geurloos.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handgemaakte Apple 1 van Jobs en Wozniak te koop voor monsterbedrag

Handgemaakte Apple 1 van Jobs en Wozniak te koop voor monsterbedrag


http://oi47.tinypic.com/5w045d.jpg
Jobs en Wozniak in 1977.


Sotheby's veilt een Apple 1-computer die in 1976 met de hand in elkaar werd geknutseld door Apple-pioniers Steve Jobs en Steve Wozniak. Het veilighuis verwacht een opbrengst van 120.000 tot 180.000 dollar, zo'n 97.000 tot 145.000 euro.

De computer heeft geen toetsenbord, monitor of behuizing, en is dus in feite enkel een moederbord. Het toestel bevat vier handleidingen, en is de eerste computer waarmee gebruikers via een toetsenbord letters op een scherm konden doen verschijnen.

Het snufje was een sensatie bij hobbyisten tot handelaar Peter Terrel er 50 bestelde om te verkopen in zijn gespecialiseerde keten Byte Shop. Jobs en Wozniak zetten ze in elkaar in amper 30 dagen.

Het moederbord, waarvan er zo'n 200 werden gemaakt, kwam in 1976 op de markt voor 666,66 dollar. Er zouden nog zo'n 50 toestellen overblijven, waarvan zes nog zouden werken. De veiling vindt plaats op 15 juni. (br.hln - foto getty)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet die verjongingskuur: je geur verraadt je leeftijd

Vergeet die verjongingskuur: je geur verraadt je leeftijd


http://oi48.tinypic.com/2gtuhcg.jpg


Wie probeert om zijn extra jaren te verdoezelen met botox of gekleurd haar, is eraan voor de moeite. Wie echt wil weten hoe oud je bent, hoeft namelijk alleen maar ... te ruiken.

Wetenschappers verzamelden voor hun onderzoek geurstalen van drie leeftijdsgroepen: mensen van 20 tot 30, 45 tot 55 en 75 tot 95 jaar. Aan die proefpersonen werd gevraagd om gedurende vijf nachten te slapen met T-shirts die onder de oksels voorzien waren van pads, die de geur opvingen.

OnderscheidVervolgens werden de staaltjes geëvalueerd door 41 andere proefpersonen tussen 20 en 30 jaar. Zij moesten beslissen welke geuren bij welke leeftijdsgroep hoorden en de geuren beoordelen op aangenaamheid en intensiteit.

"De beoordelaars waren  in staat om aan de hand van de lichaamsgeur het onderscheid te maken tussen de jonge proefpersonen, die van middelbare leeftijd en de ouderen", stelden de Amerikaanse wetenschappers vast.

"Net zoals andere dieren zijn mensen in staat om signalen te halen uit de lichaamsgeur. Die vertellen ons iets over leeftijd, maar zorgen er ook voor dat we zieke individuen kunnen vermijden en helpen ons bij het kiezen van een geschikte partner", zegt onderzoeksleider dr. Johan Lundstrom.

Wat de aangenaamheid van de geur betreft, bleken die van de oudere proefpersonen minder intens en onaangenaam te zijn dan die van de jongere leeftijdsgroepen.

"Oudere mensen hebben een lichaamsgeur die vrij neutraal is", bevestigt dr. Lundstrom. "Dat is verrassend, aangezien de 'oudemensengeur' traditioneel beschouwd wordt als onaangenaam."

"De lichaamsgeur ontstaat door een complexe interactie tussen de uitscheidingen van de huidklieren en de bacteriële activiteit. De samenstelling van die huidklieren en de uitscheiding veranderen in de loop der jaren. Daardoor wordt je geur steeds beter", verklaren de wetenschappers.



» Reageer (0)
01-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermogen van allerrijksten zal nog toenemen

Vermogen van allerrijksten zal nog toenemen


http://oi49.tinypic.com/atl080.jpg


Het vermogen van de allerrijksten is vorig jaar toegenomen dankzij de groei in opkomende economieën in Azië en Oost-Europa, die in groten getale miljonairs blijven produceren. Dat blijkt uit een rapport dat vandaag werd gepubliceerd.

Het vermogen van particulieren bedroeg 122.800 miljard dollar (98.728 miljard euro), 1,9 procent meer dan in 2010, zegt het adviesbureau Boston Consulting Group in zijn jaarrapport over de rijkdom in de wereld.

Vooral in Azië, Latijns-Amerika en Oost-Europa nam het vermogen van miljonairs aanzienlijk toe. In de Bric-landen (Brazilië, Rusland, India en China) steeg het vermogen afgelopen jaar met 18,5 procent. "De wereldwijde groei van het privé-vermogen is duidelijk te danken aan de snel opkomende economieën in de 'nieuwe wereld' en niet aan die in de 'oude wereld'", klinkt het.

Het vermogen van de allerrijksten bleef afgelopen jaar stabiel nadat er in 2010 nog een stijging was van 6,9 procent. De oorzaak is de economische crisis en de malaise op de aandelenmarkten. De economische problemen door de hoge overheidsschuld in Europa, de Verenigde Staten en Japan hadden een duidelijke impact op de allerrijksten in die regio's. Hun vermogen ging zelfs achteruit.

Singapore, Qatar en Koeweit hebben verhoudingsgewijs de meeste miljonairs. Zwitserland, Singapore en Oostenrijk hebben dan weer de meeste inwoners met meer dan 100 miljoen dollar vermogen.

Die trend lijkt niet snel te keren: de komende vijf jaar zou het vermogen van de allerrijksten jaarlijks 4 tot 5 procent stijgen. Eind 2016 zou het vermogen 150.000 miljard dollar bedragen. De toename van het vermogen sterkt de vraag naar "offshore" financiële centra, ondanks de internationale druk om daarmee te stoppen. Het vermogen in belastingparadijzen steeg 2,7 procent, tot 7.800 miljard dollar. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scorpions - When You Came Into My Life

Scorpions - When You Came Into My Life

Klik op de foto om ze te beluisteren





Scorpions is een Duitse hardrockband uit Hannover.

De band werd opgericht in 1965, een jaar na hun naamgenoot uit Engeland. Het eerste album van de Scorpions kwam echter pas uit in 1972. De band werd internationaal bekend in 1984 met het album Love at First Sting. Op dit album stond de bekende single Still loving you. Met het nummer Wind of Change haalde de band in 1991 nog een nummer 1-hit in Nederland. Het nummer Wind of Change werd geschreven over de veranderingen in Oost-Europa in die tijd.

Scorpions was de eerste Westerse band die in de voormalige Sovjet-Unie mocht optreden. Op 21 juli 1990 was Scorpions samen met veel andere bands bij de voorstelling The Wall van Roger Waters in Berlijn.

In 2010 hebben ze besloten om hun laatste album op te nemen met de naam Sting in the Tail. En daarna volgt een 3 jaar durende afscheidstournee.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!