NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattenlounge opent de deuren in Zwevegem

Kattenlounge opent de deuren in Zwevegem

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/11/9/20150531181357/media_xll_7756584.jpg

Dierenasiel De Leiestreek in het West-Vlaamse Zwevegem heeft dit weekend een 'kattenlounge' geopend. Het gaat om een soort salonruimte waar bezoekers asielkatten kunnen knuffelen.

Geïnteresseerden kunnen onder meer met de katjes naar een kattenthemakanaal op tv kijken. Ook kunnen ze de katten boeken voorlezen. Bedoeling is om de adoptiekansen van alle asielkatten te verhogen. Ook VTM-presentatrice en dierenvriend An Lemmens kwam een kijkje nemen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw geeft oude Apple gratis weg (maar beseft niet dat die 182.000 euro waard is)

Vrouw geeft oude Apple gratis weg (maar beseft niet dat die 182.000 euro waard is)

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/5/9/20150531094057/media_xll_7755864.jpg

Een Amerikaanse vrouw heeft een zeldzame Applecomputer achtergelaten in een kringloopwinkel, niet wetend dat het apparaat 200.000 dollar (182.000 euro) waard was.

De vrouw ruimde haar garage op nadat haar man was overleden en stopte wat elektronica in een paar dozen, die ze bij de winkel in Silicon Valley afgaf. Het personeel kwam er pas later aan toe die te openen. "We konden onze ogen niet geloven, we dachten dat het nep was'', zei woordvoerder Victor Gichun vandaag tegen NBC.

Het personeel herkende wel de Apple One-computer, de eerste computer die Steve Jobs en Steve Wozniak in hun garage in elkaar knutselden en waarvan er slechts tweehonderd zijn gemaakt.

Het apparaat is inmiddels geveild en de winkel is op zoek naar de vrouw. Als ze zich meldt krijgt ze de helft van de opbrengst. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merovingische sarcofaag ontdekt op archeologische site van abdij Stavelot

Merovingische sarcofaag ontdekt op archeologische site van abdij Stavelot

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/0/6/20150530213421/media_xll_7755366.jpg

In het midden van het oudste religieuze gebouw van de abdij van Stavelot (7e eeuw) hebben onderzoekers een monolitische sarcofaag uit het Merovingische tijdperk ontdekt. In de sarcofaag bevonden zich nog een paar menselijke botten. Archeologen hadden op die opvallende plaats iets aangetroffen met de kenmerken van een graf, en uit onderzoek in de loop van de maand mei, bleek het dus om een sarcofaag te gaan. Dat laat de communicatiedienst van de abdij weten.

Dat in het graf een belangrijke persoon begraven lag, bleek onmiddellijk uit de kenmerken en de locatie ervan.

De nog bewaard gebleven elementen van de sarcofaag worden weggehaald en bestudeerd, en zullen later in het museum van de abdij tentoongesteld worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hittegolf kostte al 2.000 mensenlevens in India

Hittegolf kostte al 2.000 mensenlevens in India

http://static0.hln.be/static/photo/2015/13/2/6/20150530110848/media_xll_7754331.jpg

In India heeft een meedogenloze hittegolf al meer dan 2.000 mensenlevens geëist, zo hebben lokale autoriteiten zaterdag meegedeeld. Het gaat om de meest dodelijke hittegolf van de voorbije twee decennia.

De meeste doden vielen in de zuidelijke staten Andhra Pradesh en Telangana, waar het kwik de voorbije dagen steevast tot 45 graden Celsius steeg. In beide staten eisten de hoge temperaturen al 1.979 slachtoffers. Ook in de staten Orissa, Madhya Pradesh en Gujarat en in de hoofdstad New Delhi bezweken mensen onder de hitte.

Her en der in Andhra Pradesh en Telangana zorgden regenbuien wel even voor wat afkoeling, maar de meteorologen gaan ervan uit dat de hittegolf nog minstens twee dagen zal aanhouden. "De weerdiensten hebben gewaarschuwd voor nog twee dagen van hoge temperaturen. Maandag verwachten we wel regenbuien", aldus functionaris Sadabahar Kavi van de rampenbestrijdingsdienst in Telangana.

Elke zomer bezwijken honderden vooral armere en oudere mensen onder de hitte in India, maar de dodentol ligt dit jaar ongeveer dubbel zo hoog als het jaarlijkse gemiddelde. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de 10 ergste dingen die je je haar kan aandoen

Dit zijn de 10 ergste dingen die je je haar kan aandoen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/9/7/20150531091822/media_xll_7754287.jpg

Net naar de kapper geweest en begint je haar alweer te splijten? Voelt je haardos de laatste dagen als stro aan? Het zou goed kunnen dat het helemaal je eigen schuld is, want zonder het te weten doen we onze coupe heel wat schade aan. Deze 10 dingen zouden we al zeker nooit meer mogen doen!

1. Je haar kammen met een oude borstel
Zorg ervoor dat je je borstel of kam regelmatig schoomaakt. Vuile borstels (vol restjes product en losse haren) zijn de perfecte broeihaard voor bacteriën. Verwijder de haren na iedere kambeurt en doe je borstel één keer per maand in een sopje. Laat een paar minuten weken totdat alle oliën en restanten verwijderd zijn.

2. Strakke elastiekjes gebruiken
Het mag dan wel 1995 niet meer zijn, gooi die scrunchies toch nog maar niet in de vuilnisbak. De beste elastiekjes voor je haar zijn immers die met wat stof rondom. Dunne, strakke elastiekjes zorgen er voor dat je haar sneller breekt.

3. Te veel chemische stoffen gebruiken
Te veel kleuringen of keratinebehandelingen zijn erg schadelijk voor je lokken, en beperk ze dan ook tot een minimum. Kan je de kappersbehandelingen maar niet missen? Verwen je haren dan zeker enkele dagen op voorhand met een verzorgend masker, zo zijn ze beter voorbereid én beschermd.

4. Te hoge warmtestand
Extreme warmte droogt je haren uit, waardoor je haarpunten er al snel droog en broos gaan uitzien. Draai de warmtestand dus nooit tot het maximum! Een trucje om te weten wat de juiste warmte is? Blaas eerst even met de haardroger op je hand. Voelt je huid nog goed aan? Dan heb je de juiste warmtestand gevonden.

5. Warmtebeschermer overslaan
Een spray die je haren tegen de warmte beschermt, is een must voor iedereen! Het zorgt ervoor dat je haar vocht vasthoudt en dus minder snel breekt. Breng aan op vochtig haar vooraleer je met de haardroger of stijltang aan de slag gaat.

6. Te lang wachten om naar de kapper te gaan
Het mag dan misschien leuk zijn om met gespleten haarpunten te prutsen, het is vooral een signaal dat je dringend nog eens langs de kapper moet. Te veel gespleten haarpunten zorgen er immers voor dat haar dunner en zwakker wordt. Om je haar zo gezond mogelijk te houden, ga je best om de maand of om de twee maanden naar de kapper om de puntjes te laten bijknippen.

7. Van boven naar beneden kammen
Begin nooit aan de haarwortel met de borstel, dat zorgt ervoor dat je haar sneller breekt. B ehandel je haar zo zacht mogelijk, en begin onderaan met kammen, waarna je stukje per stukje naar boven toe werkt.

8. Nat haar stylen
Nat haar is veel breekbaarder dan droog haar. Gebruik dus altijd een kam of borstel met tanden die ver uit elkaar staan, anders trek je je haren kapot.

9.Te veel producten gebruiken
Probeer het aantal producten tot een minimum te beperken. Te veel product zorgt er immers voor dat je haar verstopt raakt, iets waar de natuurlijke oliën van je haar onder te lijden hebben. Bovendien zal het je haren verzwaren en uitdrogen. Begin dus steeds met minder product dan je denkt nodig te hebben. Het is altijd makkelijker om op te bouwen.

10. Steeds dezelfde shampoo gebruiken
Hou rekening met je haar bij het kiezen van een shampoo. Is het recent gekleurd? Gebruik daar da een speciale shampoo voor. Ben je zwanger en krijg je plots te maken met haaruitval? Ga dan op zoek naar een shampoo en conditioner voor dunner wordend haar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George McCrae - Rock Your Baby

George McCrae - Rock Your Baby

Klik op de foto om hem te beluisteren


George McCrae (West Palm Beach, Florida, 19 oktober 1944) is een Amerikaanse discozanger. Hij is vooral bekend van zijn wereldwijde nummer 1-hit Rock your baby uit 1974, die één van de eerste grote discohits was. Van 1967 tot 1977 was hij getrouwd met zangeres Gwen McCrae. Sinds 1989  is hij getrouwd met de Nederlandse  Yvonne Bergsma en woont hij op Aruba en in Geleen.

George McCrae werd geboren als tweede in een gezin met negen kinderen als zoon van een politieagent. Op zesjarige leeftijd zong hij, net als zijn moeder in het kerkkoor. Op de middelbare school zat hij in verschillende bandjes, waaronder The Fabulous Stepbrothers en The Jivin' Jets. In 1963  ging hij voor vier jaar bij de marine. In deze periode leerde hij toekomstige vrouw Gwen Mosley  kennen. Na zijn dienstplicht richtte McCrae The Jivin' Jets opnieuw op en Gwen werd aan de bezetting toegevoegd. Niet lang daarna ging George en Gwen als duo verder. Ze trouwden en kregen een platencontract aangeboden. De opnames die ze maakten waren niet succesvol en George McCrae beëindigde zijn muzikale carrière om criminologie  te gaan studeren en manager van zijn vrouw te worden, die solo verder ging. Na twee jaar kreeg hij toch weer interesse om in de muziek verder te gaan.

Harry Wayne Casey (KC) en Richard Finch van de toen nog onbekende KC & the Sunshine Band hadden in februari 1974 het nummer Rock your baby geschreven. Ze wilden het echter zelf niet opnemen, omdat ze net zelf een single hadden uitgebracht en het lied te hoog was voor KC's stem. Ze dachten eraan het nummer door Gwen McCrae of Jimmy Bo Horne te laten zingen, maar omdat George McCrae toevallig in de studio was werd hem de kans aangeboden.

Rock your baby werd een wereldwijde hit en stond in verschillende landen op de eerste plaats in de hitparade. In Amerika stond hij twee weken op nummer 1, in de Top 40 zeven, in de Nationale Hitparade acht weken en in Vlaanderen vijf weken. McCrae had niet op dit grote succes gerekend en had moeite met alle aandacht en waardering die hij kreeg. Rolling Stone verklaarde Rock your baby tot #1-song van 1974 en hij werd genomineerd voor een Grammy voor beste mannelijke R&B-zanger, die uiteindelijk gewonnen werd door Stevie Wonder. Na het plotselinge succes lukte het McCrae niet om met een geschikte opvolger te komen. In zijn eigen land had hij nog wel een aantal bescheiden hits, maar die bereikten geen van alle de top 30. In Europa, waar Rock your baby erg goed was aangeslagen, had McCrae nog wel een top 10-hit met I can't leave you alone, maar daarna nam ook daar het hitparadesucces af.

In 1975 scoorde Gwen McCrae een Amerikaanse top 10-hit met Rockin' chair. George bleef echter de grote ster die Gwen graag had willen zijn. In 1977 liep hun huwelijk op de klippen. Niet lang daarna hertrouwde hij en verhuisde hij naar Canada. McCrae raakte daar failliet en ook zijn tweede huwelijk mislukte. Begin jaren 80 verliet hij even de muziek en ging hij werken als portier in een hotel en had hij een baantje in een supermarkt. In 1984 pakte hij de draad weer op en bracht het album One step closer een een gelijknamige single uit. In Amerika bleef zijn come-back onopgemerkt, maar in Europa bereikte hij de onderste regionenen van de hitlijsten.

Door een misverstand kwam in januari 1986 in de media dat George McCrae zou zijn overleden aan kanker. De Amerikaanse media hadden hem echter verward met de zanger-acteur Gordon MacRae. Door de hardnekkigheid van het gerucht, werd hij minder vaak gevraagd voor optredens en werd soms gedacht dat hij een George McCrae-imitator was. Hierdoor en omdat hij in Europa meer waardering kreeg, ging hij vanaf dat jaar toeren door Europa. In 1988 verhuisde hij naar Nederland waar hij een jaar later trouwde met het Nederlandse model Yvonne Bergsma. Met haar is hij nog steeds getrouwd en woont hij afwisselend op Aruba, in Geleen en in West Palm Beach. In de jaren 90 heeft hij nog een aantal albums opgenomen en in 2003 verscheen zijn laatste album, die echter voor het grote publiek onbekend zijn gebleven. Wél heeft hij nog steeds succes met optredens.

In 2007 nam zijn dochter Marcella McCrae, die hij in 1988 had verwekt bij zijn toenmalige Italiaanse vriendin Rosanna Molignini, deel aan de Duitse versie van Popstars. Zij moest het voor het televotende publiek afleggen tegen de Nederlandse Tialda van Slogteren en liep zo een plaats in de popgroep Room2012 mis.


» Reageer (0)
30-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Kuifje-album geveild voor 30.000 euro

Eerste Kuifje-album geveild voor 30.000 euro

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/12/1/20150529233653/media_xll_7753576.jpg

Een speciale uitgave van het eerste Kuifje-album Tintin au pays des sovjets (Kuifje in het land van de Sovjets) uit 1930 is deze avond tijdens een veiling bij online veilinghuis Catawiki verkocht voor 30.000 euro.

Het door tekenaar Hergé gesigneerde album verscheen meer dan 85 jaar geleden in een oplage van slechts vijfhonderd stuks. Het geveilde exemplaar is bijzonder, omdat Hergé het boek niet met zijn eigen naam heeft gesigneerd, maar met de naam van zijn geesteskind Kuifje. Iets dat Hergé zelden deed. Er werd door verzamelaars uit de hele wereld geboden op het stripboek.

Het album maakte deel uit van een grote Kuifje-veiling met in totaal meer dan 250 bijzondere albums en Kuifje-curiosa. De veiling bracht in totaal bijna 150.000 euro op. Een luxe uitgave van het album 'Tintin au Tibet' of 'Kuifje in Tibet' (uit 1960) werd voor 13.000 euro afgehamerd en een zeldzame uitgave van 'Le Sceptre d'Ottokar' ('De scepter van Ottokar', uit 1947) voor 7.500 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Voor wellness lovers met een dikke portefeuille: de eerste spa van Chanel

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/6/1/20150530101620/media_xll_7752346.jpg

Er zijn heuglijke tijden op komst voor de spa-gangers met een neus voor luxe. Het ultieme luxemerk (en tweede rijkste merk op de wereldranglijst) Chanel opent immers de deuren van haar allereerste spa.

Alsof we nog een extra excuus nodig hadden om een citytripje naar Parijs op de planning te zetten, doet Chanel nu nog een duit in het zakje met een gloednieuwe wellness in het Ritz sterrenhotel. Die locatie is geen toeval, aangezien het hotel zo'n 34 jaar lang Coco Chanels thuis was. Momenteel zijn er renovatieerken aan de gang, maar wanneer het opnieuw de deuren opent, zou er zelfs een speciale Coco Chanel suite komen die een kopie is van de suite waar madame Chanel zelf al die tijd verbleef.

Over de spa zelf zijn er voorlopig maar weinig details voorhanden, maar dat het een luxebedoening wordt, staat buiten kijf. De inspiratie voor de spa vinden we in het uitgebreide huidverzorgingsgamma van Chanel. Enthousiastelingen zouden zich er vanaf eind dit in de watten kunnen laten leggen. See you in Paris, mes chères! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienseizoen: deze 13 gekke weetjes kende je nog niet

Aardbeienseizoen: deze 13 gekke weetjes kende je nog niet

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/0/14/20150530080155/media_xll_7754159.jpg

Niets dat zo goed kan smaken als de allereerste aardbei van het seizoen. En nu het aardbeienseizoen volop bezig is, leek het ons wel gepast om ons favoriete fruit eens in het zonnetje te zetten: 13 dingen die je nog niet wist over aardbeien!

1. Aardbeien zijn de eerste fruitsoort die rijp is in de lente.

2. De gemiddelde aardbei bevat zo'n 200 zaadjes.

3. Stop ees en ruik aan de aardbeien. De vruchten zijn verwant aan rozen en geven een zachte geur af wanneer ze aan struiken groeien.

4. De Romeinen geloofden dat aardbeien geneeskundige krachten hadden.

5. De eerste mensen die aardbeien aten, waren de Indianen.

6. Was de aardbeien niet af totdat je echt van plan bent om ze op te eten, het zorgt er namelijk voor dat ze sneller slecht worden.

7. Ons land heeft een museum dat helemaal aan aardbeien gewijd is, namelijk het Museum van de aardbei.

8. Aardbeien zijn de enige fruitsoort met zaadjes aan de buitenkant.

9. Er zijn meer dan twintig soorten aardbeien, en van de geteelde aardbei zijn er maar liefst meer dan honderd rassen.

10. Hou je van een (of meer) glaasje wijn? Eet dan voordien wat aardbeien. Uit enkele studies bleek immers dat aardbeien de schadelijke effecten van alcohol verminderen.

11. De grootste aardbei ooit gewogen was goed voor zo'n 230 gram.

12. Dat aardbeien goed zijn voor de huid verwondert ons niet, ze zitten immers boordevol vitamine C. Napeoleon en consoorten waren zo dol op het fruit dat ze in de zomermaanden zelfs regelmatig een bad namen in het sap van aardbeien. Per bad hadden ze daar ongeveer 12 kilo aardbeien voor nodig.

13. De aardbei wordt beschouwd als een natuurlijk afrodisiacum. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man vindt vogelnest in tuin en doet dan geweldige ontdekking

Man vindt vogelnest in tuin en doet dan geweldige ontdekking

http://static3.hln.be/static/photo/2015/11/6/8/20150530061032/media_l_7754063.jpg

Een vogelnestje is nu niet meteen de beste plek voor een paar pasgeboren kittens, maar dat is precies wat Henry McGauley uit Ierland onlangs in zijn tuin aantrof. Volgens de man, die samen met zijn vrouw een dierenwinkel uitbaat, ging het om vier pasgeboren katjes en kwam ook even later de moeder opdagen.

"Henry had die ochtend gejank gehoord en wist niet wat het was, dus haalde hij er de ladder bij en ging hij op onderzoek uit", vertelde zijn vrouw Fiona aan ABC News. En toen deed hij dus die schattige ontdekking. "Hun ogen waren niet eens open", klonk het. Het koppel is er dan ook van overtuigd dat de kleintjes in het nest geboren zijn en slechts een paar dagen oud waren toen Henry ze maandag vond. "We hebben ze daar gelaten, want je kan niet veel doen omdat ze minstens zes weken oud moeten zijn voor ze weg kunnen bij de moeder."

Toen de moederkat enkele uren later ook kwam opdagen, bleek het om een oude bekende te gaan. Volgens Fiona geeft haar man de straatkatten in de buurt regelmatig eten en zagen ze deze kat regelmatig in het steegje bij hun huis. "Binnen een paar weken brengt de moeder ze waarschijnlijk naar de achterdeur voor eten. Wanneer ze wat ouder zijn, zullen we ze in huis nemen en een goede thuis voor hen vinden."

Voorlopig blijven de kittens dus bij het koppel in de tuin, hoewel ze niet langer in de boom zitten. "Enkele dagen geleden was het hard aan het regenen en het lijkt erop dat ze de katjes verhuisd heeft. Ze zitten nu waarschijnlijk ergens binnen in de schuur", aldus de vrouw. "Veel van onze klanten zijn helemaal weg van de katjes en kunnen niet wachten tot ze oud genoeg zijn om te adopteren." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Della Bosiers - Parlez-moi d'amour

Della Bosiers - Parlez-moi d'amour

Klik op de foto om haar te beluisteren


Della Bosiers (Mortsel, 11 november 1946), geboren als Adèle Bosiers, is een Vlaamse zangeres. Haar bekendste nummers zijn "Fleur de Buda", "Horizontaal" en "Jefke". Ze werd eind jaren 1970 bekend op de Vlaamse televisie als panellid in de televisiequiz de Wies Andersen show.


» Reageer (0)
29-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze toiletfout is de oorzaak van blaasontstekingen

Deze toiletfout is de oorzaak van blaasontstekingen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/1/4/20150529121013/media_xll_7751644.jpg

We schrijven steeds vaker dat je alledaagse dingen al je hele leven verkeerd doet, en voor vrouwen komt daar nu ook nog eens je kont afvegen bij. Want blijkbaar vegen heel wat dames hun billen van achteren naar voor af en dat is dus verkeerd.

Heel wat vrouwen krijgen te pas en te onpas af te rekenen met een blaasontsteking en dat zou wel eens te maken kunnen hebben met de manier waarop ze hun achterste afvegen. Want door je billen van achteren naar voren af te vegen, is de kans vele malen groter dat de E-coli bacterie (Escherichia coli) in de blaas terecht komt. Dat komt omdat vrouwen een korte(re) plasbuis hebben die dicht bij de anus zit. En laat het nu net die E-coli bacterie zijn die blaasontstekingen veroorzaakt. Je derrière van voren naar achteren afvegen is dus de boodschap.

Als je toch een blaasontsteking hebt, dan stap je best meteen naar je huisarts. Die kan na de analyse van je urine antibiotica voorschrijven om de bacteriën te bestrijden. Je moet wel altijd die kuur afmaken, ook als je geen klachten meer hebt. Anders kunnen er bacteriën in je blaas achterblijven en voor een nieuwe ontsteking zorgen. Laat een blaasontsteking vooral nooit onbehandeld, anders kan ze opstijgen naar de hogere urinewegen en daar een nierbekkenontsteking veroorzaken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 tips om je kleren duurder te doen lijken

6 tips om je kleren duurder te doen lijken

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/4/7/20150528153159/media_xll_7749097.jpg

Het is niet omdat je het budget niet hebt om dure designermode te kopen, dat je er daarom hoeft uit te zien alsof je geen couture kunt betalen. Met deze tips & tricks lijkt je kleding meteen wat duurder en kwalitatiever.

1. Laat je kledij tailleren
Een simpele jurk of broek uit de H&M of Zara kan er meteen stukken duurder uitzien wanneer deze perfect aansluiten op je lichaam. Als je zelf niet al te handig bent met naald en draad, dan bieden kleermakers soelaas en dat hoef niet eens veel te kosten.

2. Was je kleren niet te vaak
Hoe vaker je kleren wast, hoe goedkoper ze er zullen uitzien (zeker als ze al spotgoedkoop waren). De droogkas is helemaal uitgesloten. Ruikt je kleding niet meer fris? Hang ze dan buiten om te verluchten of stop ze een nachtje in de diepvries om de bacteriën (die doorgaans geurtjes veroorzaken) te doden. Zit je met vlekken, dan kun je je kleding met de hand wassen in koud water.

3. Kies de juiste materialen
Voor zij die zich geen zijde en kasjmier kunnen veroorloven, zijn er genoeg andere stoffen die er ook duur uitzien en die ook nog eens goed zitten. Denk maar aan katoen, linnen en nep-suède. Kunstzijde, acryl en polyester zien er daarentegen goedkoper uit en dat wordt alleen maar erger naarmate je ze draagt.

4. Bewaar je kleren op de juiste manier
Als je bijvoorbeeld truien op een kapstok hangt, gaan ze doorwegen en uitrekken. Let er dus op dat je truien plat neerlegt, terwijl blazers en hemden net beter hangen zodat er geen plooien inkomen. Berg je kleding op de juiste manier op dan zullen ze ook op de juiste manier over je lichaam hangen.

5. Investeer in een dure handtas en/of schoenen
Een mooie handtas en/of schoenen kunnen een outfit écht maken. Niet dat je per se een volledig maandloon aan een item moet uitgeven, maar ga op zoek naar een model dat er uitspringt en liefst gemaakt is van echt leer. Het zorgt ervoor dat de rest van je kleren er meteen ook duurder zullen uitzien.

6. Bij twijfel: kies donkerblauw
Als je twijfelt tussen verschillende kledingstukken, kies je best voor donkerblauw. Zwart is ook een goede optie, maar donkerblauw is net dat tikkeltje spannender en de kleur staat zowat iedereen. Onvolmaaktheden vallen bij donkere kleding veel minder op, daardoor lijken ze luxueuzer. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Jacksons Neverland te koop voor 100 miljoen

Michael Jacksons Neverland te koop voor 100 miljoen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/2/13/20150529041123/media_xll_7750948.jpg

Het landgoed Neverland Ranch van de overleden popster Michael Jackson staat te koop voor 100 miljoen dollar (91 miljoen euro). De makelaar heeft de naam van het terrein veranderd; Michael Jackson werd ervan beschuldigd op Neverland kinderen te hebben misbruikt.

Het gebied is ruim 100 hectare groot en ligt zo'n 210 kilometer ten noordwesten van de Amerikaanse stad Los Angeles. Het landgoed is in handen van vermogensbeheerder Colony Capital Inc. Die nam het terrein over nadat Jackson in de financiële problemen raakte.

Eigenaar Thomas Barrack liet in juli weten dat het bekende terrein mogelijk in de verkoop zou gaan. Neverland Ranch is volgens hem opgeknapt op een manier zoals Michael Jackson het voor ogen had.

Pretpark
Jackson kocht Neverland in 1988 en bouwde er onder meer een pretpark en een dierentuin. Die zijn inmiddels weggehaald. De investeerder die het landgoed kocht heeft de naam Neverland nu veranderd naar Sycamore Valley Ranch. Op het landgoed zijn wel een treinstation, een bioscoop en een aantal meren. Er is een gastenverblijf, een personeelsverblijf en een woonhuis met zes slaapkamers. 

Michael Jackson was vaak in Neverland te zien met fans, maar stopte met het bezoeken ervan nadat de politie er invallen deed. De zanger noemde zijn landgoed Neverland, naar het fantasie-eiland uit het verhaal Peter Pan waar kinderen nooit groot worden.

Misbruik
Hij woonde er meer dan vijftien jaar, maar raakte in de schulden en kwam er niet meer nadat hij werd beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen op het landgoed. Jackson werd in 2005 verdacht van kindermisbruik. De popster stierf in 2009 op 50-jarige leeftijd aan een hartstilstand door een overdosis medicijnen.

Vastgoedspecialist Randall Bell meldt aan The Los Angeles Times dat het niet makkelijk zal zijn om er 100 miljoen dollar voor te krijgen. "Het is moeilijk om voorbij te gaan aan het feit dat Neverland geassocieerd wordt met kindermisbruik. Ik denk dat 100 miljoen erg optimistisch is." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag op dag 30 jaar geleden: het Heizeldrama

Dag op dag 30 jaar geleden: het Heizeldrama

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/13/2/20150529100950/media_xll_7751282.jpg

Vandaag is het dag op dag 30 jaar geleden dat het Heizeldrama plaatsvond. Nog voor er een bal werd getrapt in Juventus-Liverpool, de finale van de Europabeker, ontsierden zware rellen het voetbalfeest. Uiteindelijk vielen er op 29 mei 1985 39 doden, 400 anderen raakten gewond.

De fans van Juventus pakten vorige week in hun laatste thuiswedstrijd uit met een indrukwekkend eerbetoon voor de slachtoffers. Op een groot spandoek stond de tekst 'Niemand sterft echt als men verder leeft in de harten van de levenden'. De supporters toonden ook papieren bedrukt met de namen van de slachtoffers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Londense rabbijnen verbieden vrouwen met auto te rijden

Londense rabbijnen verbieden vrouwen met auto te rijden

http://static2.hln.be/static/photo/2015/9/0/1/20150529074449/media_xll_7751116.jpg

Een groep Belz-rabbijnen uit het noordoosten van Londen wil de vrouwen in hun gemeenschap verbieden met de auto te rijden.

De Belz, een chassidische beweging afkomstig uit Oekraïne, zijn altijd al tegen de idee van vrouwen achter het stuur geweest. Met een omzendbrief maakt de gemeenschap dat verbod voor het eerst officieel. In de brief stellen de rabbijnnen dat kinderen vanaf augustus uit Belz-scholen zullen geweerd worden indien hun moeders rijden. De nieuwe maatregel komt van rabbijn Yissachar Dov Rokeach, die de Belzer vanuit Israël leidt. Buiten Jeruzalem wonen er in New York, maar ook in Antwerpen en Londen veel Belzer.

Verfijning, moraliteit en waardigheid
Een lokale organisatie van Belz-vrouwen heeft al gereageerd op het nieuws. De vrouwen stellen daarin dat ze zich "bijzonder bevoorrecht en gewaardeerd voelen deel te mogen uitmaken van een gemeenschap die de hoogste standaarden van verfijning, moraliteit en waardigheid respecteert". Het autorijden noemen de vrouwen in hun reactie "een activiteit die onze waarden in het gedrang kan brengen door de blootstelling aan egoïsme, verkeersagressie, schuttingtaal en ander ongepast gedrag".

De vrouwen wijzen er op dat ze evenwel geen bezwaar hebben tegen niet-Belz vrouwen die autorijden. "We respecteren deze vrouwen en de beslissingen die ze maken", klinkt het.

Macht en controle
Dina Brawer van de Joods Orthodoxe Feministische Alliantie verklaarde tegenover de Jewish Chronicle dat "de drijfveer achter zo'n draconisch verbod er één is van macht en controle van mannen over vrouwen" en noemt de maatregel "beschamend en verontrustend". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leraar zonder diploma maanden voor klas

'Leraar' zonder diploma maanden voor klas

http://static2.hln.be/static/photo/2015/2/13/11/20150529064716/media_xll_7750976.jpg

Zonder onderwijsdiploma en in de volle overtuiging dat hij er wel degelijk één behaald had, heeft een 30-jarige man vorig jaar drie maanden les kunnen geven in een basisschool in Oostende.

Toen Lars F. dringend zijn diploma moest indienen bij de schooldirectie zodat die het kon opsturen naar het ministerie van Onderwijs, vervalste hij een getuigschrift. Voordien hadden directie en leerlingen in leefschool 'De Vlieger' nooit iets opgemerkt. Volgens ingewijden werd hij geprezen en oefende hij zijn job goed uit, maar het kwam al snel uit dat het getuigschrift vervalst was.

De procureur des Konings vordert nu een celstraf van 6 maanden met probatie-uitstel voor valsheid in geschrifte. De 'leerkracht' zegt dat hij met het valse getuigschrift niet de bedoeling had "een diploma te veinzen". Hij is naar eigen zeggen verschillende keren op het secretariaat van de Hogeschool Gent geweest om z'n diploma op te halen, maar daar vielen ze compleet uit de lucht. "De docenten herkenden mij daar niet en blijkbaar had ik mijn examens niet afgelegd. Ik zie nochtans al die lessen, examens, medeleerlingen en docenten nog voor me. Zelfs mijn stageplaats zit nog in het geheugen. Toen ik later terugkeerde voor bewijzen, zag alles er plots helemaal anders uit. Ik heb echt geen idee wat ik meemaakte in die tijd."

Een gerechtspsychiater moet nu uitmaken of de man écht aan geheugenverlies lijdt, waanbeelden heeft of alles verzint. (br.hln)


» Reageer (0)
28-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jethro Tull - Bourée

Jethro Tull - Bourée

Klik op de foto om ze te beluisterenJethro Tull is een Britse progressieve-rockband en Grammy Award-winnaar uit Blackpool, opgericht in 1968 rond de Schotse voorman Ian Anderson. Hun muziek is herkenbaar aan de opmerkelijke zangstijl en het unieke dwarsfluitwerk van Anderson, aan de ongewone en vaak complexe liedconstructies en aan de intelligente teksten.

Hun muziek, gestart als blues met een experimentele inslag, heeft onomstotelijk invloeden van klassieke muziek, hardrock en alternatieve rock, alsmede Aziatische en Keltische folkmuziek. Hierdoor is het zeer moeilijk andere muzikanten aan te wijzen die soortgelijke muziek maken. Meer dan andere rockbands staat hun muziek apart van de overige rockmuziek.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al dertig wolvenfamilies in Duitsland geteld

Al dertig wolvenfamilies in Duitsland geteld

http://static0.hln.be/static/photo/2015/8/9/10/20150528174236/media_xll_7749595.jpg

In de Duitse bossen leven naar schatting meer dan dertig wolvenfamilies. Dat blijkt uit een brief van het Duitse ministerie van Milieu, na een parlementaire vraag van de groene partij. Er zijn al zeker vijfentwintig wolvenroedels, acht wolvenparen en drie individuele wolven geteld.

De wolf kwam lange tijd, net zoals in België, niet meer voor in het wild in Duitsland. Voor het eerst sinds de eeuwwissel is de diersoort er opnieuw inheems geworden. Wolven zijn beschermd en mogen dus niet gejaagd worden. Toch werden sinds 1991 volgens het ministerie van Milieu al minstens tweeëntwintig wolven illegaal gedood. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsjechisch dorpje installeert permanent beschikbare biertap

Tsjechisch dorpje installeert permanent beschikbare biertap

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/4/11/20150528180618/media_xll_7749641.jpg

In het Tsjechische dorpje Uhrinovice heeft een lokale bierbrouwer een biertap in een muur geïnstalleerd. De cafés in de buurt zijn overdag gesloten en zo is er permanent vers getapt bier beschikbaar. Het apparaat is alvast een succes. Tijdens zonnige weekends verkoopt het tot wel 150 liter bier.

"Een gewoon café heeft geen enkele kans op overleven in een dorpje als dit", zegt de 50-jarige Martin Povysil, lokaal bierbrouwer en bedenker van het systeem. Daarom ontwikkelde hij de bierautomaat. Voor een goedkope prijs kan iedere voorbijganger die oud genoeg is, fris bier tappen. Het systeem scant namelijk eerst je identiteitskaart om te controleren of je al meerderjarig bent.

Volgens Povysil is het een uniek systeem. "Ik heb op het internet al gelijkaardige dingen gezien in Japan en de Verenigde Staten, maar deze versie is compleet anders", zegt hij. Tot 2013 was hij verkoper voor een lokale brouwerij, maar daarna is hij zijn eigen bier beginnen brouwen bij zich thuis in Uhrinovice. Later kwam hij op het idee van de automaat en liet hij de speciale tap maken voor 1.800 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom scheren vrouwen zich eigenlijk?

Waarom scheren vrouwen zich eigenlijk?

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/1/4/20150527201746/media_xll_7746799.jpg

Vrouwen scheren massaal al hun lichaamsharen weg, terwijl mannen zonder enig probleem kunnen rondlopen met een bos okselhaar en (op wielrenners na) beenhaar. Maar hoe komt het eigenlijk dat vrouwen zich wél (moeten) scheren en wanneer is dat begonnen?

Volgens de Amerikaanse website VOX was het erg lange tijd absoluut ondenkbaar dat vrouwen zich zouden scheren. Tot de jaren twintig droegen vrouwen bedekte kleren, waardoor niemand zich zorgen maakte over behaarde lichaamsdelen. Alleen gezichtshaar en af en toe haar op de onderarmen werd geëpileerd, maar ook niets meer dan dat.

Mouwloze jurken
Maar vanaf de jaren twintig begonnen mouwloze jurken - geïnspireerd op de Romeinen en Grieken - steeds vaker op te duiken in het straatbeeld. Zo ontstond een toen nog kleinschalige ontharingsindustrie, die stilletjes aan vrouwen probeerden te overtuigen om hun oksels te scheren. Dat deden ze onder andere door te adverteren in vrouwenmagazines als Harper's Bazaar. In die advertenties is duidelijk te zien dat scheren voor vrouwen nog uitgelegd moest worden, scheren was dus echt nog niet vanzelfsprekend.

Gilette
Steeds vaker en vaker doken die campagnes op en dat werd alleen maar erger toen Gilette zich begon te focussen op specifieke 'veilige' scheermesjes voor vrouwen. Plots was het volgens vrouwenmagazines absoluut not done om je benen en oksels niét te scheren. Op twintig jaar tijd schoor dus plots elke vrouw zich, simpelweg omdat dat hen werd opgedragen in advertentiecampagnes.

Tegenbeweging
Pas sinds kort durven vrouwen er tegenin gaan, met selfies van Madonna en Miley Cyrus met een bos okselhaar op Instagram als bekendste voorbeelden. Al lijkt het bijna ondenkbaar dat vrouwen zich ooit terug zo zorgeloos niét meer zouden scheren als voor de jaren twintig. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Demis Roussos - I'm on my way

Demis Roussos -  I'm on my way

Klik op de foto om hem te beluisteren


Demis werd geboren als Artemios Ventouris Roussos op 15/6/1946 in Alexandrië, Egypte. Zijn ouders waren Grieken die tijdens de Suezcrisis alles verloren en daardoor noodgedwongen terugkeerden naar Griekenland. Toen Demis zeventien jaar oud was werd hij lid van The Idols. Daarna vervoegde hij We Five en andere coverbands die een beperkt succes genoten in Griekenland. Het succes kwam er pas toen hij in 1968 bij de progressieve rockband Aphrodite’s Child kwam. Eerst was hij zanger, maar later begon hij ook basgitaar te spelen. Zijn opgemerkte stem hielp de band aan internationaal succes, en successen zoals ‘Rain and Tears’, ‘I Want to Live’, ‘It’s Five o’clock’ en ‘Spring, Summer, Winter and Fall’ haalden overal de hitparades. De band releaste echter maar drie elpees. Toen de groep ermee kapte, ging Demis door als solozanger en nam sporadisch nog enkele songs op met componist/toetsenist Vangelis Papathanassiou. Hij begon zijn succesvolle solocarrière met de hit ‘We Shall Dance’ in 1971, en tijdens de volgende jaren zouden nog vele hits volgen zoals: ‘Forever And Ever’, ‘My Friend the Wind’, ‘My Reason’, ‘Goodbye My Love, Goodbye’, ‘Someday Somewhere’ en ‘Lovely Lady of Arcadia’. Ook nam hij op in verschillende talen, zoals Duits en Japans.

Verder is hij bekend door zijn dieet, dat hij neerschreef in een boek. Tijdens de jaren tachtig en negentig bracht hij af en toe een nieuw album uit. Nu heeft hij een nieuwe cd uit waarop rock , soul en blues aan de orde is. Een ontmoeting met Marc di Domenico bracht hem terug naar zijn roots: de rockmuziek. Hij werkte met jonge muzikanten van Little Barrie en Dirty Feel. Het album werd opgenomen bij Terry Britten, die u nog wel kent van zijn werk met Tina Turner enz.

Dat die stem ooit nog op fijne blues soulnummers zou opleveren had niemand verwacht. En wat nog meer verrast, het is nog geloofwaardig ook.» Reageer (0)
27-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steenmarters kraken kerkuilkasten

Steenmarters kraken kerkuilkasten

http://static3.hln.be/static/photo/2015/4/14/11/20150526164526/media_xll_7743701.jpg

Steenmarters blijken hun toevlucht te zieken in nestkasten voor kerkuilen, als schuilplaats voor zichzelf en in enkele gevallen zelfs als nestruimte. Net zoals de uil, heeft ook de steenmarter te maken met een gebrek aan natuurlijke schuilplaatsen, meldt Natuurpunt.

Steenmarters zijn lichtbruine zoogdieren die ongeveer zo groot zijn als een kat. Sinds de tweede helft van de jaren negentig hebben ze hun leefgebied zichtbaar uitgebreid en intussen zijn ze in heel Vlaanderen terug van weggeweest. "Het zijn bijzonder lenige dieren die uitstekend kunnen klimmen, ook op muren en boomstammen, zolang het maar niet te glad is", zeggen Han Lagring en Diemer Vercayie (Natuurpunt). "Steenmarters geraken dan ook vlotjes in de nestkasten voor uilen."

Bij controles van de Kerkuilwerkgroep (Vogelbescherming Vlaanderen) werden vorig jaar steenmarters opgemerkt op zeventig locaties waar uilennestkasten hangen. Bij een vijftigtal kasten vond men sporen van uitwerpselen en prooiresten en op drie plaatsen (Sint-Truiden, Veurne en Mol) werden zelfs jongen van steenmarters in de kasten gevonden. Vooral in West-Vlaanderen wordt de steenmarter in of rond kerkuilkasten gezien, allicht omdat die daar vaker op boerderijen geplaatst worden.

Verarming van het leefgebied van steenmarters is allicht een verklaring voor het fenomeen. "Natuurlijke holtes worden schaars en in huis worden ze steeds meer geweerd door betere isolatie en afsluiting", zeggen Langring en Vercayie. "De uilenkasten zijn dan ook ideaal om overdag te schuilen of om hun nestje te bouwen. Maar ook aan de eieren of jongen van uilen doen ze zich graag te goed."

De Kerkuilenwerkgroep maakt zich nog niet onmiddellijk grote zorgen, omdat het aantal gekraakte kasten relatief laag is en het om een natuurlijk fenomeen gaan. "Maar het gevaar bestaat dat de nestkasten een ecologische val worden voor de uilen", klinkt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hof van Cleve valt voor het eerst uit top 50 beste restaurants

Hof van Cleve valt voor het eerst uit top 50 beste restaurants

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/5/2/20150526123552/media_xll_7743182.jpg

In de lijst van de 100 beste restaurants ter wereld valt Hof van Cleve, het sterrenrestaurant van Peter Goossens, voor het eerst uit de top 50.

Nooit eerder moest Peter Goossens het met een plekje buiten de top 50 van de beste restaurants ter wereld stellen. Tot vandaag. Bij de bekendmaking van de lijst bleek dat Hof van Cleve daalde van de 45ste naar de 54ste plek. Dit is niet de eerste keer dat Peter Goossens zijn restaurant in de ranglijst ziet dalen, al hoeft dat niet meteen dramatisch te zijn. In 2007 stond Hof van Cleve nog op de 14e plek wereldwijd, om in 2009 naar de 26ste positie te dalen en in 2010 terug op de 17de plek te eindigen. Ook later gebeurden er gigantische schommelingen: in 2012 zakte Goossens naar plaats 42, om het daaropvolgende jaar weer op de 25ste plek terecht te komen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China bouwt glazen brug tussen bergen uit 'Avatar'

China bouwt glazen brug tussen bergen uit 'Avatar'

http://static1.hln.be/static/photo/2015/6/3/9/20150527124304/media_xll_7745679.jpg

In het nationaal park Zhangjiajie in de Chinese provincie Hunan wordt deze doorzichtige brug gebouwd. De grand canyon van Zhangjiajie vormde voor regisseur James Cameron de inspiratie voor de vliegende bergen op de planeet Pandora in de film 'Avatar'.

De provincie Hunan zal nog dit jaar de hoogste, langste en meest angstaanjagende transparante brug ter wereld hebben. De brug in het nationale park wordt 300 meter hoog, 380 meter lang en 6 meter breed. Ze werd ontworpen door architectenbureau Haim Dotan uit Tel Aviv. Achthonderd personen zullen tegelijkertijd op de brug worden toegelaten. De brug zal bovendien 's werelds hoogste punt voor benjisprongen bieden. De ontwerpers hopen dat de brug ook gebruikt zal worden voor modeshows.

Architect Dotan maakt zich sterk dat zijn brug zo min mogelijk impact zal hebben op de omgeving en de indruk zal wekken dat ze zweeft. "De glazen brug is zo ontworpen dat ze zo onzichtbaar mogelijk blijft. Ze moet als het ware in de wolken opgaan", stelt hij. De brug moet in juli klaar zijn, de plechtige opening staat in oktober gepland. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huren wordt onbetaalbaar voor de laagste inkomens

"Huren wordt onbetaalbaar voor de laagste inkomens"

http://static2.hln.be/static/photo/2015/4/6/12/20150527073726/media_xll_7744917.jpg

De huurprijzen zijn vorig jaar veel sneller gestegen dan de inflatie. Daardoor dreigt huren vooral voor de laagste inkomens een onmogelijke zaak te worden. Dat zegt de Huurdersbond vandaag in De Standaard en Het Nieuwsblad.

De Vlaamse huurder betaalde vorig jaar gemiddeld 574,45 euro voor zijn huurwoning, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de Huurdersbond. De meeste provincies laten een stijging van 1 à 2,5 procent optekenen, zowat vier of vijf keer meer dan de inflatie. In de provincie Antwerpen steeg de huurprijs zelfs met meer dan 13 procent.

Volgens de Huurdersbond zijn de forse stijgingen vooral slecht nieuws voor de mensen die het nu al financieel lastig hebben. "Voor de laagste inkomens, en zij zijn goed voor de helft van alle huurders, zijn huurwoningen sinds 2005 18 procent duurder geworden. Terwijl veel huurders het al moeilijk hebben om rond te komen en die woningen vaak de prijs niet waard zijn", zegt Geert Inslegers van het Vlaams Huurdersplatform. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom boter en eieren ons toch niet zullen doden

Waarom boter en eieren ons toch niet zullen doden

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/5/12/20150527104456/media_xll_7745307.jpg

Tientallen jaren lang werden boter en eieren aanzien als de grote boosdoeners voor onze gezondheid. Momenteel komen wetenschappers echter terug op hun woorden: cholesterol zou immers niet zo slecht voor onze gezondheid zijn als ze altijd dachten.

Een steeds groter wordend aantal experten is het erover eens: er zou geen link bestaan tussen het eten van voedingsmiddelen die veel cholesterol bevatten, en een hoog percentage van het vettige goedje in onze bloedsomloop. Om die reden overweegt de US zelfs om cholesterolrijke producten van de lijst met 'gevaarlijke' voedingsstoffen te schrappen.Met andere woorden: we worden niet langer afgeraden om eieren, boter, schaaldieren en andere voedingsmiddelen rijk aan cholesterol te eten.

De plotse ommekeer veegt bijna 40 jaar aan gezondheidswaarschuwingen over cholesterol van de kaart. Cardioloog Steven Nissen: "En toch is het de juiste beslissing. De waarschuwingen over cholesterolrijk voedsel zijn onterecht, en zijn dat de voorbije jaren altijd al geweest."

In plaats van cholesterol en verzadigde vetten wordt suiker nu als de grootste bedreiging voor onze gezondheid aanzien. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.School is uit op 23 juni

School is uit op 23 juni

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/9/14/20150527070351/media_xll_7744529.jpg

De laatste examendag valt dit jaar in heel wat scholen al op 23 juni. Dat blijkt uit een rondvraag. De rapporten volgen pas een week later - en zo is er alweer een grote kans op luxeverzuim. Een oplossing daarvoor is er nog altijd niet.

Uit een rondvraag van deze krant bij dertig secundaire scholen blijkt dat de examens steevast eindigen op 23 juni. Tijdens de deliberaties moeten de leerlingen niet naar school komen. "De leerkrachten hebben die dagen echt wel nodig om te delibereren. Er zijn wel wat vervangende activiteiten voorzien in die laatste week, maar meestal komen daar enkel een deel van de leerlingen van de eerste graad op af", vertelt directeur Jean-Marie Noreille van het Heilig Hart-college in Waregem.

En zo dreigt ook dit jaar weer de problematiek van het luxeverzuim op te duiken. Veel ouders wachten immers niet meer op de uitdeling van de rapporten om op vakantie te vertrekken. Dat luxeverzuim is een dossier waar menig minister van Onderwijs al zijn tanden op stukbeet. Vorig minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) voerde het verplichte doktersbriefje in, maar daar maakte Hilde Crevits (CD&V) korte metten mee. "Het bracht geen verandering in het gedrag met zich mee", klinkt het op haar kabinet. Crevits benadrukt wel dat het "belangrijk is dat kinderen naar school gaan tot het einde van het jaar". Maar hoe de minister het probleem concreet zal aanpakken, blijft voorlopig onduidelijk. "Binnen enkele weken komen we naar buiten met een actieplan, waarin onder meer de strategie tegen het luxeverzuim en spijbelen uit de doeken gedaan zal worden." Gezien het einde van het schooljaar inmiddels erg dichtbij komt, is er dit jaar alvast weer geen oplossing voor het probleem. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VS geven fresco's die bijna 60 jaar geleden werden gestolen terug aan Pompeï

VS geven fresco's die bijna 60 jaar geleden werden gestolen terug aan Pompeï

http://static1.hln.be/static/photo/2015/6/9/10/20150526145619/media_xll_7743475.jpg

Drie fresco's die bijna zestig jaar geleden uit de antiek-Romeinse ruïnes van Pompeï waren gehakt en naar de VS gesmokkeld, zijn vandaag door de Amerikaanse overheid aan Italië terugbezorgd.

De fresco's, uit de eerste eeuw na Christus, tonen een vrouw in een rode mantel, een mannelijke figuur en een jonge vrouw met een Cupido. De diefstal dateert van 26 juli 1957. Drie andere fresco's die toen waren ontvreemd, hadden een tijdje geleden al hun weg naar huis teruggevonden. Hoe vriendelijk de teruggave ook was, de fresco's kunnen niet meer op hun oorspronkelijke plaats terecht. Vermoedelijk zullen zij tentoongesteld worden ofwel op de site van Pompeï, ofwel in het Nationale Archeologische Museum in Napels.

Nog 22 andere kunststukken
Samen met de fresco's maakten nog 22 andere kunststukken, waaronder Etruskische en Griekse vazen, standbeelden, antieke boeken, een Venetiaans kanon en een marmeren sarcofaag uit de 2e eeuw, de oversteek van de grote plas. De teruggave van het gestolen spul gebeurde tijdens een plechtigheid op het hoofdkwartier van de carabinieri en in het gezelschap van de Amerikaanse ambassadeur in Rome. De dieven waren notoire kunsttraffikanten en de voormalige directeur van de Girolamini-bibliotheek in Napels. Zij zijn allen al jaren geleden gearresteerd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan je niet stoppen met geeuwen? Een slokje water helpt

Kan je niet stoppen met geeuwen? Een slokje water helpt

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/4/11/20150527090015/media_xll_7745051.jpg

Natuurlijk is weinig slaap niet echt bevorderlijk als je niet de hele dag met je hand voor je mond wil lopen, maar blijkbaar geeuwen we eveneens om andere redenen. Volgens een nieuw onderzoek zouden we namelijk ook geeuwen omdat we gedehydrateerd zijn.

Uit een studie bij 300 huisdokters kwam naar voren dat patiënten die lijden aan extreme vermoeidheid meestal niet voldoende water drinken. Het resultaat? Ze geeuwen de hele dag door.

Volgens dokter Roger Henderson, adviseur van het Natural Hydration Council dat de studie begeleidde, onderschrijft deze ontdekking: "Ik zie verschillende mensen in mijn praktijk die zich continu moe voelen. Uiteraard zijn er verschillende redenen die dat zouden kunnen veroorzaken, maar een verrassende én veelvoorkomende reden is dehydratie."

Loop je de hele dag te geeuwen? Meer drinken zou dus wel eens de oplossing kunnen zijn (en ja, ook koffie, halleluja!). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carole King - Will You Still Love Me Tomorrow

Carole King - Will You Still Love Me Tomorrow

Klik op de foto om haar te beluisteren


Carole King (9 februari 1942; Brooklyn, New York), Carole King, is een Amerikaanse singer-songwriter die in de jaren zestig hits schreef voor anderen; met en zonder haar eerste echtgenoot Gerry Goffin. Zoals daar zijn;

    Will you love me tomorrow (een hit van The Shirelles),
    Take Good Care of My Baby (Bobby Vee),
    The Loco-motion (Little Eva)
    A Natural Woman (Aretha Franklin).


» Reageer (0)
26-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifantenpopulatie op vijf jaar tijd met helft afgenomen in Mozambique

Olifantenpopulatie op vijf jaar tijd met helft afgenomen in Mozambique

http://static0.hln.be/static/photo/2015/18/13/6/20150526141541/media_xll_7743411.jpg

De olifantenpopulatie in Mozambique is in de voorbije vijf jaar als gevolg van de illegale handel in ivoor met de helft afgenomen. Dat is gebleken uit een telling van de Amerikaanse ngo Wildlife Conservation Society (WCS).

"De laatste telling toont een dramatische daling met 48 procent van het aantal olifanten over de laatste vijf jaar, met name van 20.000 naar 10.300 dieren. De afname is te wijten aan de wijdverbreide stroperij", aldus WCS in een communiqué vandaag. De telling gebeurde met het vliegtuig en op 10 procent van het grondgebied.

De ngo schat dat 95 procent van de gestorven olifanten in het noordelijke deel van Mozambique, aan de grens met Tanzania, werd gedood. In die regio liep het aantal olifanten terug van 15.400 naar 6.100 dieren.

Op het hele Afrikaanse continent worden jaarlijks naar schatting 30.000 olifanten illegaal afgeslacht om tegemoet te komen aan de vraag naar ivoor. Volgens een telling van de ngo Elephants Without Borders (EWB) blijven er nog zo'n 470.000 wilde Afrikaanse olifanten over. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze bionische lens geeft je bovenmenselijk zicht

Deze bionische lens geeft je bovenmenselijk zicht

http://static0.hln.be/static/photo/2015/18/12/4/20150526061812/media_xll_7740979.jpg

Een gezichtsvermogen dat beter is dan gewoon perfect? In de nabije toekomst zou het wel eens mogelijk kunnen zijn.

Volgens oogdokter Garth Webb zou het in de nabije toekomst voor iedereen mogelijk kunnen zijn om "tot drie keer beter te zien dan een perfect 20/20 gezichtsvermogen."

Dat zullen we dan te danken hebben aan de Ocumetics Bionic lens, een klein apparaatje dat in je oog kan geplaatst worden gedurende een pijnloze, 8 minuten durende operatie. Daarbij wordt de bionische lens dubbel gevouwen en via een kleine tube in je oog ingebracht. Eens de lens zich daar ontvouwd heeft zou je gezichtsvermogen zichzelf automatisch corrigeren, met een meer dan perfect zicht als onmiddellijk gevolg.

"Deze bionische lens is 100% veilig en veroorzaakt geen fysieke veranderingen in je oog", aldus dokter Webb. "Bovendien is deze procedure een pak veiliger dan typische laserchirurgie, omdat er niet geraakt wordt aan het gezonde hoornvliesweefsel in je oog. Daardoor zal je met deze bionische lens ook geen last hebben van veelvoorkomende problemen na laserchirurgie zoals nachtblindheid en overgevoeligheid aan licht."

Webb test momenteel de effecten van deze lens op blinde ogen. De bionische lens zou al op de markt kunnen komen in 2017. Hoeveel het ding zal kosten is momenteel nog niet bekend.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clara Cleymans is even dochter van Rubens

Clara Cleymans is even dochter van Rubens

http://static3.hln.be/static/photo/2015/15/0/12/20150526070049/media_xll_7742667.jpg

Actrice Clara Cleymans zoals je haar nog niet vaak zag: met traditionele molensteenkraag uit Rubens' tijd.

De foto is gemaakt in voor de Antwerpse expo 'Rubens privé' in het Rubenshuis. Op pinkstermaandag werd daar een groot 'Clarafeest' gehouden, genoemd naar de oudste dochter van kunstschilder Pieter Paul Rubens. Zo'n 85 meisjes en dames die Clara heten, waren erbij op het exclusieve naamgenotenfeest. De jongste Clara was slechts enkele weken oud, de oudste was 85 jaar.

Actrice Clara Cleymans was meter van het feest. Zelf is ze genoemd naar Clara Schumann, maar ook naar Clara Rubens. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Damien Rice - The Blower's Daughter

Damien Rice - The Blower's Daughter

Klik op de foto om hem te beluisteren

.
Damien Rice (Dublin, 7 december 1973) is een Ierse singer-songwriter. Hij staat bekend om zijn breekbare nummers die hij slechts met minimale instrumenten vertolkt.

Rice is begonnen in de band Juniper, die bekend is van het nummer Weatherman. In 1999 verliet hij deze band, waarna de overige leden verder gingen als Bell X1. Rice verhuist van Ierland naar Toscane (Italië), waarna hij als straatmuzikant op reis gaat door Europa. Na een jaar keert hij terug en is vastbesloten de nummers die hij geschreven heeft tijdens deze reis op een demo te zetten. Hij leent geld van vrienden en bekostigt daarmee zijn demo en stuurt deze naar producer David Arnold. Deze was gecharmeerd van zijn muziek en leende Rice genoeg geld om studio-apparatuur te kopen.

In september 2001 komt de eerste single 'The Blowers Daughter' uit die gebruikt wordt voor de soundtrack van de film Closer. De single wordt goed ontvangen en optredens volgden. In eigen beheer werkt Rice verder aan het voltooien van een compleet album, dat in februari 2002 onder de titel O uitkomt. Hij wilde geen grote platenmaatschappijen bij het album betrekken omdat hij bang was dat zij invloed op zijn muziek zouden hebben.

In 2006 brengt Damien Rice het album 9 uit. De van dit album afkomstige single 9 Crimes wordt een top 10-hit in de Mega Top 50.

In maart 2007 verlaat Lisa Hannigan, die mee de zang en gitaar verzorgde op de meeste singles (o.a. 9 crimes), de band.

In 2008 werken hij en andere bekende artiesten uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuid-Afrika aan het album Songs for Tibet, een steunbetuiging aan Tibet en dalai lama Tenzin Gyatso. Songs for Tibet verschijnt tegelijkertijd met de Olympische Zomerspelen 2008 in de Volksrepubliek China waarvan de opening op 8 augustus plaatsvindt: het album wordt namelijk op 5 augustus uitgebracht via iTunes en vanaf 12 augustus via muziekwinkels overal ter wereld. Sinds de Invasie van Tibet in 1950-1951 bezet China het land met - volgens critici - een wijdverbreide politieke, religieuze en culturele onderdrukking tot gevolg.» Reageer (0)
25-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze avondroutine houdt je rimpels weg

Deze avondroutine houdt je rimpels weg

http://static1.hln.be/static/photo/2015/13/7/14/20150525090609/media_xll_7740974.jpg

Je kan de tijd en z'n invloed op je huid niet tegenhouden, maar gelukkig kan je wel stappen ondernemen om het hele proces wat te vertragen.

Of we nu 25 of 65 zijn, we willen er allemaal zo goed mogelijk uitzien. In vele gevallen omvat dat ook het zo lang mogelijk tegenhouden van rimpels. Begin dus vanavond nog aan je nieuwe en verbeterde avondroutine, je gezicht zal je dankbaar zijn.

1. Was je gezicht met zeep en water
Gebruik een speciale zeep voor je gezicht om alle vuil dat zich gedurende de dag op je gezicht heeft opgestapeld weer weg te wassen. Gedurende de dag stapelen make-up, olie, stof en andere vuil zich op op je gezicht, en een goede zeep is nog altijd de meest efficiënte manier om al die viezigheid er weer af te krijgen. Zeep je gezicht dus gedurende 30 seconden in, met zachte, cirkelvormige bewegingen.

2. Spoel je gezicht af
Gebruik hiervoor heel veel warm water. Zorg ervoor dat het niet heet is, maar warm, zodat de bloedvaten onder je huidoppervlak beginnen uit te zetten en je een betere bloeddoorstroming krijgt.

3. Zeep je gezicht opnieuw in en spoel opnieuw af
Op die manier verwijder je de allerlaatste restjes vuil. Spoel deze keer af met koud water, waardoor je bloedvaten opnieuw vernauwen en je je huid een handje helpt om strakker te worden.

4. Droog je gezicht af met een handdoek
Een handdoek helpt de opgehoopte dode huidcellen makkelijk te verwijderen. Beweeg je handdoek in een opwaartse beweging, tegen de zwaartekracht in. Wees niet te hardhandig, de structuur van de handdoek alleen al zorgt ervoor dat de dode huidcellen snel en efficiënt worden verwijderd.

5. Breng een verzorgend product aan
Een effectieve gezichtsroutine omvat een combinatie van een vochtinbrengende crème en een verzorgend product met vitamines en antioxidanten. Kies bij voorkeur voor een product met retinol, omdat dit bekend staat om zijn anti-verouderingseffecten.

6. Gebruik een vochtinbrengende crème
Natuurlijk wil je dat je gezicht er glad en gezond uitziet, en niet droog en vol losse velletjes. Probeer daarom zoveel mogelijk vocht in die bovenste huidlaag te krijgen. Produceert je huid niet uit zichzelf genoeg olie, dan zoek je best je heil bij vochtinbrengende crèmes. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo schadelijk zijn hoge hakken voor je gezondheid

Zo schadelijk zijn hoge hakken voor je gezondheid

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/5/11/20150525070907/media_xll_7740836.jpg

Na het hele debacle in Cannes rond het dragen van hoge hakken, ontstond er een omgekeerde beweging: heel wat vrouwen kiezen momenteel resoluut voor platte schoenen. Niet slecht, want hoge hakken kunnen best een schadelijke invloed hebben op je gezondheid.

Hoge hakken veranderen de manier waarop we wandelen
Langdurig hoge hakken dragen, en dat op regelmatige basis doen, kan de manier waarop we wandelen voorgoed veranderen en ervoor zorgen dat we in de toekomst last krijgen van problemen met onze botten en gewrichten. Daarnaast zijn ook likdoorns en eeltknobbels veelvoorkomende problemen bij vrouwen die regelmatig hakken dragen.

Het eerste wat je merkt wanneer je hakken aantrekt is dat het dragen van je lichaamsgewicht plots op het voorste deel van je voeten terechtkomt. Deze verschuiving heeft een verregaand effect op het functioneren van je voeten, waardoor ze minder beweeglijk worden en ze dus ook minder de schok kunnen absorberen die automatisch ontstaat wanneer je voet in aanraking komt met de ondergrond.

Die gewichtsverschuiving kan er ook voor zorgen dat er een zogenaamde doorligwonde ontstaat op de bal van je voet. Dat is vooral erg gevaarlijk voor mensen die aan diabetes lijden. Wanneer zo'n doorligwonde niet tijdig wordt behandeld kan ze namelijk voor zware complicaties zorgen zoals zenuwschade. In extreme gevallen is dan zelfs een amputatie van de voet nodig.

Stiletto's verhogen het risico om te vallen
Naast een verhoogd risico op vallen (en de daarbij horende verwondingen zoals een verstuiking of breuk) kunnen hakken er ook voor zorgen dat je spieren zich beginnen aan te passen aan je hakken. Wie regelmatig hoge hakken draagt mag zich verwachten aan een verkortte spier in de kuit, een stijve achillespees en minder flexibele enkels. Deze veranderingen in je spieren zullen dan weer leiden tot een minder efficiënt wandelpatroon, wat op zijn beurt dan weer voor problemen kan zorgen wanneer je toch besluit om platte schoenen te dragen.

Je krijgt er pijn van in je rug
Hoge hakken dragen kan ervoor zorgen dat we onze onderrug op een onnatuurlijke manier beginnen te krommen of zelfs onbewust een beetje achteruit gaan leunen. Dat kan ervoor zorgen dat we onze rug overbelasten, en dus last krijgen van rugpijn.
Vele vrouwen zullen er daarnaast mee instemmen dat een hele dag op hoge hakken rondlopen best vermoeiend is. Dit komt omdat we ons lichaam in een onnatuurlijke positie dwingen en onze spieren dus veel harder moeten werken om nog naar behoren te blijven functioneren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo raak je verlost van puistjes op je rug

Zo raak je verlost van puistjes op je rug

http://static0.hln.be/static/photo/2015/1/5/3/20150524110752/media_xll_7738473.jpg

In de zomer durven wel eens kleine, geniepige puistjes op je rug, borst en schouders opduiken. En laat de zomer nu net het seizoen zijn dat onze blote schouders al wel eens onder een jurkje of bikini komen piepen. Ervan verlost raken is niet makkelijk, maar dermatologe Monika Kiripolsky helpt ons op weg.

Rug- of borstacne komt vaker voor in de zomer omdat je dan meer zweet, en dat vuil stapelt zich op waardoor onzuiverheden ontstaan. De puistjes op die plekken zijn hardnekkiger dan op je gezicht, omdat je rug en borst vaker bedekt zijn met stof en niet kunnen ademen. Het wordt nog erger als je ook nog eens gaat sporten en veel zweet, zonder dat het zweet ergens weg kan.

Aanleg en levensstijl
"Acne op rug en borst kan jammer genoeg een erfelijke trek zijn, of veroorzaakt worden door homonen. Maar daarnaast kunnen bepaalde gewoontes ook voor meer puistjes zorgen op die plaatsen. Het dragen van spannende kledij waar je in zweet, of gaan sporten zonder meteen je bezwete T-shirt uit te doen achteraf kan acne op borst en rug veroorzaken", legt dermatologe Monika Kiripolsky uit. "Ook het gebruiken van een moisturizer met veel kunstmatige geurstoffen kan acne verergeren. Kies in plaats daarvan voor een olievrije lotion om je rug en borst te hydrateren."

Scrubspons in de vuilnisbak
Een paar belangrijke tips kunnen ervoor zorgen dat de vervelende puistjes op rug, schouders en borst verminderen. "Zorg er in de eerste plaats voor dat je meteen na het sporten onder de douche gaat, benadrukt Kiripolsky. "Zo spoel je het zweet en vuil er onmiddellijk af, zodat het niet opgestapeld raakt. Wie veel last heeft van puistjes kan een neutrale douchegel met salicylzuur gebruiken, om de huid minder te irriteren."
Een heel belangrijke tip die Kiripolsky niet genoeg kan benadrukken: dirigeer die scrubhandschoen of spons uit de douche stante pede naar de vuilnisbak. "Scrubsponzen die je in de douche laat liggen krioelen van de bacteriën, die het probleem alleen erger maken. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld rugborstels. Gebruik gewooon je handen om douchegel aan te brengen."

Goede hygiëne
Dode huidcellen verwijderen met een speciale scrub voor het lichaam kan wel helpen. "Maar gebruik geen te agressieve scrubs, want die kunnen het probleem net erger maken. Zeker voor de gevoelige huid op de borst is een milde scrub aangeraden. Het kan geen kwaad om daar een scrub voor het gezicht te gebruiken." Over het algemeen is een goede hygiëne belangrijk. Kiripolsky: "Gebruik voldoende schone handdoeken en draag propere kleren, zeker als je veel zweet in de zomer. En ookal wil je die puistjes liever verstoppen: hoe meer je rug en schouders laat "luchten", des te sneller zal je ervan verlost zijn."

Wordt het probleem echt niet beter, dan kan je een dermatoloog of dokter raadplegen. Voor hardnekkige acne bestaan er speciale crèmes of pilletjes die je van het probleem kunnen af helpen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijen bouwen baard voor Boeddha

Bijen bouwen baard voor Boeddha

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/4/1/20150523164325/media_xll_7737061.jpg

In de Thaise provincie Bueng Kan hebben duizenden bijen samengewerkt om een boeddhabeeld aan de tempel Wat Pa Na Dong met een sik te sieren. Een monnik zette een foto van het bijennest op Facebook, waarna het beeld 116.000 likes verzamelde en heel wat 'sa thu', het equivalent van 'amen'.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter dan anti-rimpelcrème: lach en je ziet er jonger uit, volgens wetenschap

Beter dan anti-rimpelcrème: lach en je ziet er jonger uit, volgens wetenschap

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/0/9/20150522131012/media_xll_7734099.jpg

Goed nieuws, we hoeven niet langer peperdure anti-ageingcrèmes te kopen om er jonger uit te zien. Er bestaat een veel efficiëntere methode die bovendien ook nog eens helemaal gratis is: lachen.

Volgens een nieuwe studie van Nivea zorgt een simpele glimlach ervoor dat je er gemiddeld zo'n twee jaar jonger uitziet. Een bedrukte uitdrukking zou je daarentegen ouder maken, terwijl een neutrale expressie er dan weer voor zorgt dat je leeftijd status quo blijft.

Voor de studie vroegen de wetenschappers aan 2.000 mensen om de leeftijd van 12 vrouwen tussen 28 en 69 in te schatten. De gezichtsuitdrukkingen variëerden tussen gelukkig, neutraal en droevig. Volgens de resultaten werden mensen met een gelukkige gezichtsuitdrukking jonger geschat, zij met een neutrale uitdrukking kregen doorgaans de juiste leeftijd op geplakt, en diegenen die bedrukt keken werden gemiddeld ouder geschat. Concreet betekent dat dat een simpele glimlach je twee jaar jonger maakt, terwijl een bedrukte expressie je er een jaar ouder doet uitzien.

"Om iemands leeftijd te bepalen kijken we onbewust naar alle informatie die we direct voorhanden hebben, en de gezichtsuitdrukkingen spelen daarbij een belangrijke rol," verklaart pyschologe Miriam Akhtar. "In enkele woorden betekent dat dat lachende gezichten er aantrekkelijker uitzien, en aantrekkelijkheid wordt nu eenmaal geassocieerd met jeugdigheid."

Maar dat is nog niet alles. "Gelukkige mensen kunnen ook van tal van andere voordelen profiteren. Ze hebben doorgaans meer succes in het leven, zijn vitaler en leven langer," voegt Akthtar nog toe. "Daarnaast zijn ze meestal ook socialer in de omgang en zelfverzekerder." Laat die tanden dus maar zien! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in Argentinië sterft voetballer na hartfalen op het veld

Ook in Argentinië sterft voetballer na hartfalen op het veld

http://static1.hln.be/static/photo/2015/18/14/8/20150525090422/media_xll_7740998.jpg

Het voetbal is opnieuw opgeschrikt door de plotse dood van een speler op het veld. De 27-jarige Cristian Gomez, een verdediger van de Argentijnse tweedeklasser Atletico Parana, viel gisteren tijdens de competitiewedstrijd tegen Boca Unidos de Corrientes plots neer in de 32e minuut. Hij werd op het terrein gereanimeerd maar stierf op weg naar het ziekenhuis. Alles wijst op een hartfalen.

De voorbije maand lieten met Gregory Mertens (24) en Tim Nicot (23) ook in België twee voetballers het leven na een hartfalen tijdens een wedstrijd. Basketbalclub Charleroi werd dan weer in diepe rouw gedompeld na het plotse overlijden van de Deen Rasmus Larsen (20). Hij werd twee weken geleden levenloos in zijn woning in Jumet aangetroffen. Ook Larsen stierf vermoedelijk na een hartfalen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontroerend: dochters passen het trouwkleed van hun moeder

Ontroerend: dochters passen het trouwkleed van hun moeder

Klik op de foto om de video te bekijkenHet trouwseizoen komt weer stilaan op gang, en of je nu zelf gaat trouwen of niet: fantaseren over zo'n mooie witte jurk is altijd fijn. In dit ontroerende filmpje van Buzzfeed zie je hoe dochters het trouwkleed van hun moeder passen, en hoe ze hier op reageren. 

Achter elk trouwkleed schuilt wel een mooi verhaal. Buzzfeed bracht een hoop mama's samen die het verhaal over hun trouwkleed uit de doeken doen, waarna de dochters het kleed mogen passen. De reacties van de mama's gaan van schaterlachen tot een traantje van ontroering. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R E M - Losing My Religion

R E M - Losing My Religion

Klik op de foto om ze te beluisteren

R.E.M. was een college rock-band die in 1980 in Athens, Georgia (Verenigde Staten) werd opgericht.


In de beginjaren bouwde de band al een behoorlijke reputatie op maar de doorbraak naar het grote publiek kwam met het album Out Of Time en de hits Losing My Religion en Shiny Happy People. Losing My Religion en het van Automatic for the People afkomstige Everybody Hurts worden gerekend tot de klassiekers in de popmuziek.


» Reageer (0)
24-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles wat je moet weten over de sexy winnaar van het Songfestival

Alles wat je moet weten over de sexy winnaar van het Songfestival

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/2/13/20150524161823/media_xll_7738708.jpg

Vandaag staat in heel Europa één knappe man in de kijker: de Zweedse winnaar van het Eurovisie Songfestival Mans Zelmerlow. Hij veroverde de harten van de Europese kijkers met zijn populaire nummer 'Heroes'. Hij was de gedoodverfde favoriet, waar zijn knappe looks zeker en vast iets mee te maken hebben.

1. Mans Petter Albert Zelmerlow is 29 jaar, zijn moeder is een professor aan de universiteit van Lund en zijn vader is een chirurg.

2. Hij nam in 2005 deel aan de Zweedse versie van Idool, toen strandde hij op de vijfde plaats. In 2006 zette hij zijn beste beentje tijdens de Zweedse variant van 'So You Think You Can Dance', deze talentenjacht won hij wel.

3. Mans deed al verschillende keren een poging om qls Zweedse afgevaardigde naar het Eurovisie Songfestival gestuurd te worden: in 2007, 2009 en 2013, maar hij wist nooit de overwinning in de wacht te slepen. In 2010 mocht hij wel de talentenjacht presenteren.

4. De zanger tekende een platencontract bij Warner kort nadat de bazen van de maatschappij hem in de rol van Danny Zuko zagen vertolken in een productie van Grease in 2006.

5. Zijn nummer 'Heroes' was al een monsterhit in Zweden, het nummer haalde al de eerste plaats in de ultratop van het land.

6. Met zijn deelname aan 'Komen eten' zorgde Mans al voor heel wat controverse. Hij zei toen namelijk dat hij homoseksualiteit onnatuurlijk vond. "Er is niks mis mee, maar het is natuurlijker wanneer mannen en vrouwen kinderen maken." Intussen heeft hij zich al meermaals voor deze uitspraak geëxcuseerd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgeblazen gevoel? Zo krijg je in een paar minuten weer een platte buik

Opgeblazen gevoel? Zo krijg je in een paar minuten weer een platte buik

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/3/11/20150522211712/media_xll_7734476.jpg

Niets zo vervelend als een feestje op de planning hebben staan en even voor vertrek merken dat je er in die aansluitende jurk uitziet alsof je net een basketbal hebt ingeslikt. Geen nood, je hoeft nog niet af te bellen, want met deze tips is dat opgeblazen gevoel in no time verdwenen en heb je weer die felbegeerde platte buik.

Citroenwater
Als je maar een paar uur hebt vooraleer je in je nagelnieuwe outfit richting feestgedruis moet, dan is de snelste (en makkelijkste) oplossing citroenwater. Een glaasje water met verse citroen en een snuifje cayennepeper kan wonderen verrichten voor een opgeblazen gevoel (en buik).

Kruiden
Het kan zijn dat je buik opgezwollen is door indigestie of darmproblemen. Wat pittige kruiden kunnen daarbij helpen. Cayennepeper bevordert de spijsvertering en verlicht druk en krampen. Een theelepeltje in een drankje naar keuze en (bij voorkeur zonder bruis) geeft je instant verlichting. Geen fan van cayennepeper? Kurkuma heeft een gelijkaardige werking.


Kokoswater
Geen citroen in huis of niet weg van pikane kruiden? Drink dan wat kokoswater. Het is belangrijk dat je gehydrateerd blijft, en kokoswater houdt je vochtlevel op peil terwijl het ondertussen ook helpt tegen dat opgeblazen gevoel. Twee vliegen in één klap.

Gember
Of je nu voor gemberthee gaat of een verse smoothie met wat gember, die opgezwollen buik verdwijnt als sneeuw voor de zon. Bovendien verlicht het ook menstruatiekrampen, één van de venijnigste boosdoeners als het op een opgezwollen gevoel aankomt.

Pepermunt
Als je van de smaak houdt of liever iets anders hebt dan kokoswater of gewoon water, dan kan muntthee ook soelaas bieden.

Asperges
Sommige voedingswaren zoals asperges zijn natuurlijke diuretica die helpen om water te verdrijven. Wanneer je dus wat meer tijd hebt voor je ergens heen moet, zet je best asperges op het menu. Zorg wel dat je zeker geen zout gebruikt, want sodium werkt een opgeblazen gevoel net in de hand.

Spinazie
Ook spinazie is een goed hulpmiddeltje. Door de vezels zorgt deze bladgroente ervoor dat je spijsvertering vlotjes verloopt. Ga voor een dubbele werking door een lekkere smoothie met een aantal andere 'ontzwellende' voedingsmiddelen te maken, zoals gember, kurkuma en kokoswater.

Sport
Heb je nog een uur of twee de tijd? Haal dan even die sportoutfit van onder het stof en doe een workout in de huiskamer. Zweten helpt erg goed om die buik weer platter te krijgen (ook op lange termijn). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze 11-jarige is waarschijnlijk het slimste kind ter wereld

Deze 11-jarige is waarschijnlijk het slimste kind ter wereld

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/5/1/20150524104552/media_xll_7738456.jpg

Tanishq Abraham is slim: hij heeft al drie universiteitsdiploma's, heeft zijn gedachten gezet op een Nobelprijs en wil ooit president van de Verenigde Staten worden. Aan ambitie ontbreekt het hem dus ook niet.

De nu 11-jarige Tanishq uit Sacramento werd op zijn vierde al toegelaten tot Mensa (een internationale vereniging van mensen met een hoog IQ) en begon aan hogere studies toen hij amper zeven was. Ondertussen heeft hij al studies in Wiskunde, Fysica en Talen achter de rug en hij wil ook voor een doktersdiploma gaan. In zijn vrije tijd schrijft hij blogberichten voor NASA.

Tanishq is niet de enige in zijn familie met een hoog IQ, ook zijn zus werd al op haar vierde in Mensa opgenomen. Ze werden de jongste gezinsleden die ooit tot Mensa werden toegelaten.

In een interview met KXTV zegt Tanishq dat hij geen moeite moet doen: "Als je mij iets geeft, komt er informatie over dat onderwerp in me naar boven. Mijn brein werkt gewoon zo", aldus het wonderkind. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweden wint Songfestival, België eindigt knap vierde

Zweden wint Songfestival, België eindigt knap vierde

Klik op de foto om  Måns Zelmerlöw - Heroes te beluisteren Na een nek-aan-nek-race met grote concurrent Rusland ging Zweden aan de haal met de trofee van de zestigste editie van het Eurovisiesongfestival. Zanger Måns Zelmerlöw werd nadat 36 landen hun punten hadden doorgegeven, uitgeroepen tot winnaar van het muziekspektakel met het nummer 'Heroes'. Zweden was vooraf al favoriet, maar de finale bleek nog wel razend spannend. Loïc Nottet eindigde op een schitterende vierde plaats.
Zangeres Polina Gagarina vertegenwoordigde Rusland met het vredeslied 'A Million Voices'. Aan het begin van de puntentelling leek het erop dat Italië zich ook in de strijd zou mengen met het opera-trio Il Volo, maar al snel werd duidelijk dat Rusland en Zweden het met elkaar zouden uitvechten. Een tijdlang ging Rusland aan de leiding. Tegen het eind stond Zweden bovenaan en liep het land steeds verder uit.

Italië werd derde. België deed het uitstekend met Loïc Nottet, die eindigde op de vierde plek, de beste prestatie voor ons land sinds 2003. Toen strandde Urban Trad met 'Sanomi' op een tweede plaats. België kreeg in totaal 217 punten. Onder meer Frankrijk, Nederland en Hongarije gaven Nottet de maximumscore, Zweden en Rusland gaven elk tien punten. Als vijfde eindigde Australië, dat als gast mee mocht doen vanwege het 60-jarige jubileum van het songfestival. Met 196 punten eindigde het dus in de kopgroep.

De 28-jarige Måns Zelmerlöw uit Zweden gold met zijn nummer 'Heroes' al voordat het jaarlijkse festijn losbarstte als topfavoriet voor de winst.
Nadat hij op het podium in de Wiener Stadthalle de trofee in ontvangst had genomen, maakte hij van de gelegenheid gebruik om voor het oog van ruim 200 miljoen tv-kijkers nog even iets recht te zetten. Zelmerlöw raakte in Wenen immers in opspraak om homofobe uitspraken die hij eerder zou hebben gedaan. In de live-uitzending zaterdagnacht zei hij: "We zijn allemaal helden. Van wie we ook houden en wat we ook geloven."

Het gastland Oostenrijk eindigde roemloos onderaan met nul punten. Ook Duitsland kreeg geen enkele stem. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondje gered na bijna drie weken onder betonnen vloer

Hondje gered na bijna drie weken onder betonnen vloer

http://static0.hln.be/static/photo/2015/2/2/2/20150523192603/media_xll_7737467.jpg

Wel sterk vermagerd en uitgedroogd, maar hondje Happy is verder gezond na twintig dagen onder een betonnen vloer te hebben gezeten van een oude schuur. Dat bevestigde eigenaar Arno van den Brandt uit het Nederlandse Lieshout vandaag na een bericht in de Gelderlander.

"Ik ben zadelmaker en altijd op pad. Op 2 mei was ik bij een klant maar toen ik klaar was om naar huis te gaan kreeg ik de hond niet gevonden", vertelt hij tegen dagblad de Gelderlander.

Hij schakelde zelfs een rioleringsbedrijf in. "We hadden het vermoeden dat hij in een konijnenhol was gekropen en vast zat. Met een camera is gezocht, maar daar zat hij niet".

Oproep
Er werd op Facebook een oproep gedaan om mee te zoeken naar Happy. Er werd zelfs een beloning uitgeloofd van 350 euro. "We werden zelfs gebeld door mensen die hem hadden zien lopen. Dat kon dus niet. Want al die tijd zat hij onder die vloer".

Totdat de eigenaren van die schuur gepiep hoorden en in een klein gat in de vloer keken. "Ze zagen zijn neus". Het gat werd groter gemaakt en Happy kon wordenbevrijd.

Eten en drinken
Hoe Happy het 20 dagen uitgehouden heeft, is onduidelijk. "20 dagen zonder eten kan wel, maar zonder drinken?" Het beestje maakt het goed al is hij wel afgevallen. "Hij woog 6,7 kilo, nu nog maar 4,5 kilo. Volgens de dierenarts hoeft hij alleen maar op krachten te komen". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Pierre Van Rossem: Spijt dat ik mijn vrouw zo vaak bedrogen heb

Jean-Pierre Van Rossem: "Spijt dat ik mijn vrouw zo vaak bedrogen heb"

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/13/9/20150524073202/media_xll_7738209.jpg

Net voor zijn zeventigste blijft er van Jean-Pierre Van Rossem voornamelijk een melancholische man over. Als hij nu terugkijkt op zijn leven heeft hij voornamelijk spijt van hoe hij zijn overleden vrouw Nicole heeft behandeld, vertelt hij vandaag in Het Nieuwsblad op Zondag.

Volgens Jean-Pierre Van Rossem zou zijn leven er heel wat anders hebben uitgezien moest hij besloten hebben professor in de informatica te worden. Na een bewogen carrière als zakenman en politicus is hij het beu altijd aan zijn dagen als oplichter herinnerd te worden. Dat is een van de redenen waarom hij ons land zo graag wil verlaten voor Nederland. De econoom is ons land zo beu dat hij zelfs van nationaliteit wil veranderen. 

Maar waar Van Rossem het meeste spijt van heeft, zijn zijn amoureuze escapades en zijn machogedrag. Jean-Pierre was lang getrouwd met Nicole Anys, maar het was geen geheim dat hij het niet zo nauw nam met trouw. Hij bedroog haar ettelijke keren met bekende en minder bekende dames. Nu, aan het einde van zijn leven, beseft Van Rossem dat in zijn tweede huwelijk hiermee een grote fout heeft gemaakt.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tekeningen van Hergé brengen bijna 1 miljoen op veiling op

Tekeningen van Hergé brengen bijna 1 miljoen op veiling op

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/8/2/20150524061953/media_xll_7738187.jpg

Twaalf originele tekeningen van Hergé hebben gisteren op een veiling in Parijs bijna 1 miljoen euro opgebracht.

De tekening 'La Tempête', die voorgesteld werd als een historisch stuk, bracht 227.500 euro op. Dat is meer dan verwacht, de waarde werd geschat op 150.000 à 200.000 euro. Hergé had ze aangeboden aan Raymond Leblanc, directeur van het weekblad Tintin (Kuifje), naar aanleiding van de achtste verjaardag van het tijdschrift in 1953.

Alles samen werden twaalf tekeningen verkocht, die in totaal 932.800 euro opbrachten. Daarnaast werden nog meer werken van Hergé verkocht, zoals albums, lithografieën en verzamelobjecten. De totale opbrengst bedroeg 1,7 miljoen euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inxs - Never Tear Us Apart

Inxs - Never Tear Us Apart

Klik op de foto om ze te beluisterenINXS is een Australische muziekband. De band werd opgericht in Sydney op 16 augustus 1979. Eerst heette de band The Farriss Brothers, met Andrew (keyboard), Jon (drums) en Tim Farriss (leadgitaar), Michael Hutchence (zang), Kirk Pengilly (saxofoon en gitaar) en Garry Gary Beers (bas). De naam verandert nog datzelfde jaar in INXS, uitgesproken als "in excess" (in overvloed). De naam is samengesteld uit IXL (een merk jam) en XTC.


» Reageer (0)
23-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agent wil dakloze uit station gooien, maar dan gaat die aan piano zitten

Agent wil dakloze uit station gooien, maar dan gaat die aan piano zitten

Klik op de foto om de man te beluisteren

Een agent probeerde hem nog uit het station te gooien, maar een dakloze man in het Engelse Newcastle wou en zou op de piano spelen die de Rotary Club daar had gezet. Het daaropvolgende halfuur raakten pendelaars tot tranen toe bewogen.

Het filmpje werd op Facebook gedeeld, waarna de dakloze man werd geïdentificeerd als de 26-jarige Alan Donaldson. De man had zijn drijfnatte slaapzak op zijn hals gedrapeerd. De droeve indruk die hij maakte, werd nog onderstreept toen hij wat moeizaam het slepende 'Für Elise' van Beethoven inzette.

"De agent probeerde de man nog tegen te houden en beval hem het station te verlaten, maar uiteindelijk liet hij hem aan de piano zitten. Pendelaars stonden aanvankelijk wat te monkelen toen ze de dakloze man zagen. Maar toen hij begon te spelen, verging hen het lachen", getuigt Michael Kinnison op Facebook.

"Een halfuur lang speelde hij een reeks klassieke stukken en heel wat mensen konden hun tranen niet bedwingen. Een groepje vrouwen die een vrijgezellenavond hadden gevierd, stonden eerste te lachen met hem maar al gauw begonnen ook zij te huilen".

Aan een reporter van The Chronicle verklaarde dakloze Alan dat hij al anderhalf jaar op straat leeft. "Het is moeilijk. Mensen maken me verwijten als ik zit te bedelen. Maar als ik piano speel, valt niemand me lastig".

Leo Robertson, die op dezelfde school zat als Alan, heeft inmiddels een gofundme-pagina aangemaakt om Alan aan een woonplaats te helpen.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby D. tien jaar later gepest als gekocht kind

Baby D. tien jaar later gepest als "gekocht kind"

http://static2.hln.be/static/photo/2015/9/11/4/20150523092823/media_xll_7736524.jpg

De Nederlandse adoptieouders van baby D. (Donna) zijn nog altijd bang hun dochter kwijt te raken. Wim en Nathalie Jansen verbreken vanavond na tien jaar het stilzwijgen over hun dochter, die ze "kochten" van een draagmoeder, in het Nederlandse tv-programma 'Dit is de Dag Onderzoek'. De ouders overwegen een verhuis naar Spanje. "De rek is eruit. Financieel is de rek eruit en emotioneel en lichamelijk", zegt Nathalie Jansen in 'Dit is de Dag Onderzoek', van de Evangelische Omroep op NPO2. Het echtpaar Jansen wil samen met Donna een nieuwe start maken in Spanje. "Een nieuw leven... Dat kan hier niet meer. Als je tien jaar niet van die naam afkomt en je blijft tien jaar lang een crimineel, dan moet je weg".

Vlak na de geboorte in 2005 ontstond een strijd over Donna. Haar Belgische draagmoeder droeg haar voor een Belgisch stel, van wie de man ook de biologische vader van Donna is. De draagmoeder kreeg een conflict met het stel, waarna Wim en Nathalie Jansen de baby konden adopteren. Haar biologische vader Bart Philtjens legde zich hier niet bij neer en begon rechtszaken. Een rechtbank in Utrecht bepaalde in 2009 dat Donna bij haar Nederlandse ouders mocht blijven.

Het echtpaar Jansen zegt nog veel last te hebben van de jarenlange media-aandacht, de juridische procedures van Philtjens en de bemoeienis van Bureau Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming. Ook Donna kreeg het volgens haar adoptievader onlangs nog te horen. "Afgelopen weekend zei een jongen tegen Donna dat wij eigenlijk in de gevangenis moeten zitten en dat Donna ons kind niet is en dat ze gekocht is". Volgens programmamaker Roelof Bosma maakt Donna evenwel een vitale indruk, maar gaat ze toch gebukt onder de stempel van "gekocht kind". "Ze wordt ermee gepest op school en in de supermarkt. De jongste jaren werden ook psychologen en zelfs politiemensen ingeschakeld om Donna te begeleiden."

De ouders hadden de Nederlandse kinderbescherming al voor de geboorte van Donna op de hoogte gebracht van de adoptie, maar de instantie kwam pas maanden later in actie. Toen was er al ruzie ontstaan over Donna. Volgens de ouders dreigde Philtjens zijn dochter ook diverse keren te ontvoeren. Er werden daarom op de kleuterschool sloten aangebracht en er lag een vluchtplan klaar.

'Dit is de dag Onderzoek' wordt om 21.13 uur uitgezonden op NPO2 (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lisa Stansfield - Change

Lisa Stansfield - Change

klik op de foto om haar te beluisteren


Lisa Jane Stansfield (Heywood (Greater Manchester), 11 april 1966) is een Brits zangeres, die eind jaren '80 en begin jaren '90 enkele grote hits scoorde.

Op veertienjarige leeftijd won ze een talentenjacht georganiseerd door een plaatselijke krant, waarna ze haar televisiedebuut kon maken.

In 1983 vormde ze samen met twee vriendinnen van school de groep Blue Zone. Hun eerste single On Fire was aanvankelijk populair, maar werd uit de handel genomen na een grote brand op het Londense Metro station King's Cross.

In 1989 kwam de grote doorbraak, toen Stansfield de vocalen mocht verrichten voor het nummer People hold on van Coldcut. Dit nummer werd een grote internationale hit, waarna Stansfield een solocarrière begon. Haar eerste single All Around the World werd een nummer 1 hit in Nederland begin 1990. Later volgden nog enkele kleinere hits. In 1990, 1991 en 1992 won ze een Grammy Award voor respectievelijk beste vrouwelijke nieuwkomer en beste vrouwelijke artiest» Reageer (0)
22-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit wordt het grootste hotel ter wereld

Dit wordt het grootste hotel ter wereld

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/14/7/20150522122254/media_xll_7733977.png

In 2017 opent het grootste hotel ter wereld zijn deuren in Mekka, Saoedi-Arabië. Het biedt plaats aan 10.000 kamers, 70 restaurants en een groot winkelcentrum. De locatie van het hotel is een strategische zet: op wandelafstand van de Al-Masjid al-Haram, de moskee waar jaarlijks miljoenen islamitische bedevaarders naartoe reizen.

Het Venetian Hotel in Las Vegas met zijn 7.200 kamers zal noodgedwongen zijn recordplaats moeten afstaan. Binnenkort is het 'Abraj Kudai' het grootste hotel ter wereld. Het complex beslaat een totale oppervlake van 60.000 m² en beschikt over 10.000 kamers verdeeld over 12 torens. Daarnaast biedt het hotel nog onderdak aan tientallen restaurants, een shoppingcenter, een parking voor 3.000 wagens en zelfs vier private landingsbanen voor helikopters op het dak. Dat alles komt natuurlijk met een prijskaartje: zo'n 3 miljard euro voor het hele project. Volgens de plannen moeten de eerste gasten al in 2017 ontvangen kunnen worden.

Rijke moslims
Twee torens van het verblijf garanderen een vijf sterren behandeling, de andere torens voorzien een vier sterren accommodatie. Het hotel richt zich dan ook voornamelijk op rijke moslims. De locatie is erg strategisch gekozen. Vlakbij bevindt zich namelijk de Al-Masjid al-Harammoskee, de bedevaartplaats waar de hele islamitische wereld elk jaar zijn geloofsovertuiging komt vieren. Speciaal voor die gasten voorziet het hotel bovendien een pendeldienst die de gelovigen van en naar de moskee brengen.

Lokale stijl
Hoewel het gebouw in een erg modern stijl werd opgetrokken, is ook de typische lokale architechtuur in het gebouw verwerkt. Zo werd de koepel bijvoorbeeld afgewerkt met weelderige, oosterse decoraties.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoek wijst uit: koffie is natuurlijke viagra

Onderzoek wijst uit: koffie is natuurlijke viagra

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/10/4/20150521163225/media_xll_7730284.jpg

Uit onderzoek blijkt dat mannen die elke dag één à twee kopjes koffie drinken minder snel last hebben van erectieproblemen. Met andere woorden: koffie is de natuurlijke versie van viagra.

Een kopje koffie bevat tussen de 100 en de 140mg cafeïne. Uit een Brits onderzoek blijkt dat mannen die tussen de 85 en 170 mg cafeïne per dag drinken maar liefst 42% minder kans lopen op erectieproblemen. Mannen die tussen de 171 en 303 mg drinken hebben 39% minder kans.

Zelfs mannen die te kampen hebben met overgewicht, obesitas of een hoge bloeddruk -gekende risicofactoren voor erectieproblemen- liepen aanzienlijk minder kans wanneer ze twee kopjes koffie per dag dronken. Slecht nieuws is er echter wel voor mannen met diabetes, zij ondervonden geen enkel effect van een verhoogde cafeïne-inname.

Volgens de onderzoekers heeft het feit dat cafeïne tot minder erectieproblemen leidt alles te maken met het feit dat het goedje een reeks lichamelijke effecten in gang zet, die helpen bij het ontspannen van de bloedvaten in de penis. Het gevolg daarvan: een makkelijkere bloeddoorstrominng naar het mannelijke voortplantingsorgaan.

Voor het onderzoek werden gegevens bijgehouden van 4.000 mannen. Aan hen werd gevraagd om op te schrijven hoeveel koffie, thee, frisdrank en sportdrank ze gemiddeld op een dag dronken. In het verleden werd koffie ook al gelinkt aan een verminderd risico op hartfalen én zou het zwarte goud ons beschermen tegen dementie, diabetes type 2 en zelf ook huidkanker. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor het eerst portret van jonge Shakespeare ontdekt

Voor het eerst portret van jonge Shakespeare ontdekt

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/0/13/20150520122001/media_xll_7726483.jpg

William Shakespeare (1564-1616) wordt altijd afgebeeld als een kalende oude man. Nu is er voor het eerst een portret van de beroemde schrijver als jongeman ontdekt.

Botanicus en historicus Mark Griffiths ontdekte het portret van de jonge Shakespeare met baard toen hij het vierhonderd jaar oude boek The Herball van botanicus John Gerard (1545-1612) onderzocht. Griffiths ontcijferde de vier figuren op de kaft. Een daarvan is een man met een baard, gekleed als Romein met een laurierkrans voor dichters op zijn hoofd. Volgens Griffiths is dit een 'gecodeerde' verwijzing naar Shakespeare.

Griffiths denkt dat Shakespeare op de afbeelding 33 jaar oud is en op het hoogtepunt van zijn roem na het schrijven van Een midzomernachtsdroom en kort voordat hij Hamlet schreef.

"Dit is Shakespeare op 33-jarige leeftijd, getekend tijdens zijn leven, in de bloei van zijn leven", zei Griffiths tegen Country Life magazine. "Zo zag hij eruit."

Twijfels
Er zijn maar twee afbeeldingen van Shakespeare bekend, in de First Folio en de büste in de Holy Trinity Church in Stratford. Maar die zijn na zijn dood gemaakt. Er zijn door de jaren heen meer vermeende afbeeldingen van hem opgedoken, maar volgens critici waren dat toch niet van de historische toneelschrijver en dichter.

Edward Wilson van Worcester College in Oxford zei tegen de BBC dat hij en Griffiths vijf jaar lang Shakespeare-deskundigen hebben geraadpleegd, voordat ze de ontdekking bekendmaakten. "We gaan er niet van uit dat iemand dit in twijfel zal trekken." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paarden hebben meer met ons gemeen dan je denkt

Paarden hebben meer met ons gemeen dan je denkt

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/14/7/20150520163102/media_xll_7727092.jpg

Intonatie geeft je gemoedstoestand prijs, en ook voor paarden blijkt dat niet anders te zijn. Onderzoekers van het Instituut voor Landbouwkunde in Zürich zijn erin geslaagd om het gehinnik beter te begrijpen. Net als mensen, uiten deze elegante dieren emoties via hun geheel eigen taal.

Tijdens het onderzoek werd gewerkt met twintig paarden. Ze werden afgezonderd van de groep en vervolgens herenigd. Het gehinnik, de lichaamstaal, de hartslag en de ademhaling werden daarbij in kaart gebracht om te achterhalen of ze emoties verbaliseren.

Conclusie? Paarden maken gebruik van een universele taal die voor het menselijk oor te onderscheiden valt in hoog en laag gehinnik. Een paard dat zich comfortabel voelt, zal jou volgens de studie begroeten door diep en kortstondig te hinniken. Hoge, schelle klanken wijzen daarentegen op stress of negatieve emoties. Ook de intensiteit van de gevoelens loopt recht evenredig met de kracht van het gehinnik. Wanneer wij woest of angstig worden, brullen we ook.

De Zwitserse onderzoekers hopen dat eigenaars van paarden en dierenartsen beter in staat zullen zijn om de emoties van de dieren te interpreteren, en zo ook hun welzijn te verbeteren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Londense eenden krijgen eigen wandelpad

Londense eenden krijgen eigen wandelpad

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/0/11/20150521175342/media_xll_7730546.jpg

Het jaagpad Regents Canal in hartje Londen is een paradijs voor fietsers, joggers en flaneerders. Cafeetjes, koffiebars en galerijen hebben onderdak gevonden in oude stapelhuizen en fabrieken. Sinds kort is er ook plaats voor eenden, die zelfs een eigen wandelpad kregen.

Het eendenpad is een initiatief van The Canal & River Trust, die een witte lijn trok en het silhouet van een eend op het pad schilderde in Little Venice en Kings Cross. Al zullen de eenden wel eens buiten de lijntjes kleuren, het is een symbolische daad. Het herinnert er iedereen aan dat we allemaal op hetzelfde pad zitten en de bedoeling is joggers en fietsers aan te moedigen het rustig aan te doen.

De Trust laat weten dat ze met de actie oproept tot "het herinstalleren van ouderwetse goede manieren en het bewaren van de rust".

"Het was niet doenbaar om op het jaagpad wegen uit te stippelen voor alle verschillende bezoekers, dus besloten we dat de eenden er eentje verdienden", zegt campagneleidster Claire Risino. "We hopen dat iedereen op die manier eens aan de anderen denkt en zich hoffelijk gedraagt". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maak je komaf met hoofdpijn

Zo maak je komaf met hoofdpijn

http://static0.hln.be/static/photo/2015/15/0/1/20150521184543/media_xll_7730716.jpg

Wist je dat er maar liefst vijf verschillende types hoofdpijn bestaan? Dit is hoe je ze herkent, en belangrijker nog: behandelt.

1. clusterhoofdpijn
Deze aanvallen van hoofdpijn zijn gelukkig even zeldzaam als ze pijnlijk zijn. Een typisch geval van clusterhoofdpijnnn begint 's avonds laat en duurt tussen de 15 minuten en 3 uur en voelt alsof er iemand met een boormachine in je oog boort.

Voel je meteen een beetje beter: Liggen maakt de pijn erger, dus wandel rond. Wanneer de pijn lang blijft aanhouden of erger is dan je aankan is het tijd om een tripje richting spoed te maken. Een injectie met pijnstillers kan in zo'n geval erg veel helpen.
Preventie: Clusterhoofdpijn kan opkomen wanneer je interne klok van slag is. Vermijd daarom alcohol, dutjes of medicijnen wanneer de klok verspringt naar zomer- of wintertijd.

2. Migraine
Ongeveer 12% van de wereldbevolking krijgt op regelmatige basis last van een migraine-aanval. Deze aanvallen kan je herkennen door een kloppende hoofdpijn, vaak vergezeld van een wazig zicht, overgevoeligheid voor licht en misselijkheid.

Voel je meteen een beetje beter: Neem een sterke pijnstiller en ga op een donkere, stille plaats liggen.
Preventie: Schrijf de omstandigheden waarin je een migraine-aanval kreeg op in een agenda. Na verloop van tijd leer je migraine-triggers herkennen, zodat je ze in de toekomst kan vermijden. Ga naar de dokter alss je meer dan eens per maand te maken krijgt met een aanval. Hij of zij kan dan kijken of er een andere behandeling nodig is.

3. Chronische migraine
Je hebt last van chronische migraine als je er voor de helft van de maand of meer mee te maken krijgt. Gelukkig is dit tamelijk zeldzaam.

Preventie: Uit onderzoek blijkt dat botox een manier kan zijn om chronische migraine te behandelen. Verwacht echter niet dat je meteen ook rimpelvrij zal zijn. De injecties zorgen ervoor dat de zenuwen die in verband gebracht worden met migraine worden lamgelegd, niet diegene die voor rimpels zorgen.


4. Sinusitis
Technisch gezien kan dit niet echt hoofdpijn genoemd worden. Je ervaart gewoon druk op je hoofd door een verkoudheid en bijhorende verstopte sinussen.

Voel je meteen een beetje beter: Drink water of thee om het slijm te verdunnen en neem daarna een hete douche om het slijm naar buiten te stomen.
Preventie: Wees seizoensgebonden allergieën te slim af en ga tijdig naar de dokter voor een medicijn.

5. Spanningshoofdpijn
Spanningshoofdpijnen zijn vaak te danken aan stress, angstgevoelens of een lage bloedsuikerspiegel. Maar liefst 78% van de wereldbevolking heeft wel eens last van dit type hoofdpijn. Spanningshoofdpijn voelt alsof er een stevige rekker om je hoofd zit, die er -soms gedurende uren aan een stuk- stevig op drukt.

Voel je meteen een beetje beter: Een normale pijnstiller zoals Aspirine of Dafalgan zou je spanningshoofdpijn moeten verhelpen. Grijp je liever niet naar medicijnen? Leg dan een ijspak op je schouders en wacht tot de pijn vermindert.
Preventie: Een dagelijkse routine opbouwen is een bijzonder effectieve manier om spanningshoofdpijn te verminderen. Slaap elke nacht 7 à 8 uur, eet op regelmatige momenten en beperk je cafeïne-inname tot twee tassen per dag. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontwerper Alexander McQueen misbruikt als kind

Ontwerper Alexander McQueen misbruikt als kind

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/5/6/20150519171525/media_xll_7723581.jpg

De Britse ontwerper Alexander McQueen, die vijf jaar geleden zelfmoord pleegde, werd misbruikt als kind door de ex-man van zijn zus. Dat vertelde zijn vijftien jaar oudere zus Janet zelf aan de Britse Vogue.

Aan Vogue UK deed Janet uit de doeken dat haar bekende broer als kind misbruikt werd door haar opvliegende ex-man. Zelf kreeg ze ook regelmatig te maken met zijn losse handjes, met twee miskramen tot gevolg. Van het misbruik van Alexander McQueen, die in 2010 zelfmoord pleegde, raakte ze pas vier jaar geleden op de hoogte. Het misbruik begon op zijn negende.

Er werd altijd van uit gegaan dat de ontwerper zich van zijn leven beroofde omdat zijn beste vriendin en mentor Isabella Blow, ook zelfmoord pleegde na de diagnose van kanker drie jaar voor zijn overlijden. De onthulling van Jane werpt daar nu echter een ander licht op. Volgens die laatste was het misbruik ook de reden waarom McQueen kleding ontwierp waarin mensen er angstaanjagend uitzagen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zanger Dimitri van Toren overleden

Zanger Dimitri van Toren overleden

Klik op de foto om Hé kom aan te beluisteren

De Nederlandse zanger Dimitri van Toren is vandaag op 74-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Nederlandse regionale Omroep Brabant.

Van Toren maakte vooral in de jaren zeventig naam met zijn hits 'Hé kom aan', 'Lied voor kinderen' en 'Mooi, je bent de mooiste'. Hij bracht meer dan twintig lp's uit.

"Een begenadigd liedjesmaker en zanger is overleden. Een verlies voor de kunst", schrijft singer-songwriter Lenny Kuhr op Twitter. Ook in Vlaanderen was de Nederlandse bard populair, vooral in de tijd dat het "Kleinkunst"-genre opgang maakte. (br.hln)


» Reageer (0)
21-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je versgekookte pasta nooit mag afspoelen

Waarom je versgekookte pasta nooit mag afspoelen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/6/6/7/20150520011355/media_xll_7723582.jpg

Hete, versgekookte pasta even laten "schrikken" onder de koude kraan, zoals (groot)moeder je heeft geleerd? Dat is een heuse kitchen crime, tenzij je een koude pastasalade wil maken.

Niet alleen verliest de pasta snel zijn warmte door hem te laten "schrikken" onder het koude water, je spoelt zo ook al het zetmeel eraf. Zetmeel maakt de saus die nadien over je sliertjes komt romiger, en zorgt ervoor dat de pasta zich beter bindt aan de saus. Roer de afgegoten spaghetti dus meteen heet door je pastasaus, en je hebt geen last van kleverige pasta. Als er een beetje kookvocht mee komt is dat helemaal geen probleem. Integendeel: het kan zelfs voor extra smaak zorgen.

Maak je een koude pastasalade? Dan is het wel aan te raden om na te spoelen met koud water. Zo kleeft de pasta niet aan elkaar. Je stopt ook het kookproces waardoor de deegwaren sneller afkoelen, maar dat kon je waarschijnlijk zelf al vermoeden zonder chef-kok te zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom ratten een beter imago verdienen

Waarom ratten een beter imago verdienen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/11/15/0/20150521152722/media_l_7730085.jpg

Een lekkere brok chocolade of een soortgenoot uit het water redden? Een nieuwe studie bewijst dat ratten hun slecht imago helemaal niet verdienen. Deze knaagdiertjes voelen namelijk empathie en hebben nog liever honger dan een andere rat in paniek te zien.

Tijdens het experiment kregen ratten een ongelukkige, doorweekte soortgenoot te zien in een ruimte vol water. Razendsnel leerden ze hoe ze het deurtje moesten openen om de andere rat in veiligheid te brengen. Wanneer ze voor de keuze gesteld werden om de reddingsactie te staken in ruil voor een lekker stuk chocolade, lieten de meeste ratten de zoete snack links liggen.

De studie, gepubliceerd in Animal Cognition, toonde verder ook aan dat de ratten die zelf gevangen zaten in het bad, nog veel sneller voor soortgenoten in de bres sprongen. Wanneer ze echter geen paniekerige rat zagen, deden ze ook geen moeite om het deurtje te openen.

Conclusie? Ratten worden net als (en misschien zelfs meer dan?) mensen gedreven door oprechte empathie wanneer ze zien dat iemand in de problemen zit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je nieuwe kleren altijd eerst moet wassen

Waarom je nieuwe kleren altijd eerst moet wassen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/9/9/12/20150521133000/media_xll_7729722.jpg

Vol kinderlijk enthousiasme willen we onze nieuwe aanwinsten na een uitgebreide shopsessie vaak meteen aantrekken. Geen goed idee blijkt nu: nieuwe kledij zit vol schadelijke chemische stoffen en vuiligheid, die je er beter uit wast voor je ze aantrekt.

Op kledingjacht gaan voor een jurkje dat je diezelfde avond nog wil aandoen is dus uit den boze, tenzij je het nog snel kan wassen en drogen voor je de deur uit gaat. De chemische stoffen die fabrikanten in kleren stoppen zodat ze niet kreuken in de winkel, kunnen volgens huidexperts voor jeuk en huiduitslag zorgen.

Boven de veiligheidslimiet
Het gebruik van chemische stoffen in kledij moet niet verplicht aangegeven worden op het etiket. Maar testen in Nieuw-Zeeland ontdekten dat kledij gemaakt in China tot 900 keer meer van die stoffen bevat dan de veiligheidslimiet voorschrijft. De grote boosdoener is formaldehyde, een kleurloos gas dat wordt toegevoegd om het schimmelen en verkreuken van kledij te voorkomen. De stof kan naast huidirritatie volgens wetenschappers op termijn tot kanker leiden. Ook bepaalde kleurstoffen kunnen voor huidirritatie zorgen als je kledij voor het eerst draagt.

Eerst wassen voor gebruik
De oplossing is simpel: was je nieuwe kleren eerst een keer voor je ze gebruikt. Ben je erg gevoelig aan die kleurstoffen en merk je snel allergische reacties, dan kan twee keer wassen en goed naspoelen zelfs een aanrader zijn.
Nog niet overtuigd en koppig genoeg om toch meteen je nieuwe jurkje aan te trekken? Dan kan dit argument je waarschijnlijk over de streep trekken. Kleren uit de winkel kunnen ook ongedierte zoals schurft of luizen bevatten, overgedragen door vorige passers in de winkel. Dit soort ongedierte heeft wel een menselijk slachtoffer nodig om te overleven, maar via kledij worden ze snel en makkelijk overgedragen. Eens je daarover begint na te denken, wordt het misschien al een iets minder verwaarloosbare opdracht om toch eerst even een machine met nieuwe kleren te laten draaien... (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby Q is overleden

Baby Q is overleden

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/15/10/20150521081351/media_xll_7728640.jpg

Baby Q, het baby-olifantje dat op 22 april geboren werd in Planckendael, is woensdagavond dan toch overleden. Dat laat het Mechelse dierenpark vandaag weten. De olifantenbaby was reeds sinds de geboorte sterk verzwakt en werd gevoed met kunstmelk. Bovendien bleek de olifant ook nog geelzucht te hebben.

"We zijn in rouw gedompeld. Baby Q, ons baby-olifantje, is gestorven. Hij heeft het, na alle goede zorgen van de afgelopen weken, niet gehaald. Gisteren is hij, bijna vier weken na zijn geboorte op 22 april, ingeslapen. Zijn verzorgers waren bij hem en ook de kudde heeft afscheid kunnen nemen", laat het dierenpark weten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 redenen waarom elke moeder een kinderloze vriendin nodig heeft

6 redenen waarom elke moeder een kinderloze vriendin nodig heeft

http://static3.hln.be/static/photo/2015/4/12/11/20150520181529/media_xll_7726886.jpg

Het is een vreemde speling van de natuur, maar eens je aan kinderen begint lijkt het alsof je plots enkel nog vriendinnen overhoudt die zichzelf voortgeplant hebben. Niet omdat je niet meer geeft om je kinderloze vriendinnen, maar vooral omdat je meteen een soort van band voelt met andere ouders. Het soort van verbondenheid dat je alleen maar krijgt door in detail tegen elkaar te vertellen hoeveel pampers jouw kind die dag bevuild heeft. Toch valt er iets voor te zeggen om op z'n minst één kinderloze vriendin over te houden, en wel om deze 6 redenen.

1. Je hebt geen Doodle nodig om een afspraak te plannen
Ik weet niet of jij het al eens geprobeerd hebt om af te spreken met twee vriendinnen met kinderen tegelijkertijd? Indien wel, dan weet je dat het praktisch onmogelijk is om alle zwem-, teken- en muzieklessen van jullie kinderen op elkaar af te stemmen. Een kinderloze vriendin hoeft echter alleen maar rekening te houden met één agenda: die van zichzelf. Handig!

2. Zij komt naar jou toe
Je kindervrije vriendin zit er niet op te wachten dat jouw zoon haar smetteloos witte sofa bepotelt met zijn vieze vingers, en dat is alleen maar makkelijk voor jou. Je vriendin zal er bijgevolg niet over aarzelen om bij jou thuis af te spreken. Dat betekent: geen onnodig gesleur met kinderspullen voor jou, en als je het een beetje goed plant liggen je kinderen ook nog eens netjes in bed op het moment dat je vriendin arriveert.

3. Ze kan later wegblijven
Dinertjes met vrienden met kinderen beginnen standaard om een uur of 4 in de namiddag en eindigen steevast rond 8. Later wegblijven is simpelweg geen optie door het risico op ontroostbaar gehuil dat buitenproportioneel toeneemt naarmate het later wordt. En dan hebben we het nog niet over de kinderen. Hoera voor je kinderloze vriendin dus, die niet aan een chronisch slaaptekort lijdt.

4. Ze maakt geen rommel
Al wat je kinderloze vriendin achterlaat na een bezoekje is een lege fles wijn (of twee, laat ons eerlijk zijn). Een immens verschil met die dagen waarop je vrienden met kinderen langskomen, en het lijkt alsof de speelgoedwinkel je woonkamer heeft ondergekotst.

5. Jullie hebben dingen met elkaar gemeen
Het is makkelijk om bevriend te worden met andere vrouwen met kinderen, omdat jullie alvast één onderwerp hebben waarover jullie eindeloos met elkaar kunnen praten. Wanneer je al die kinderpraat echter weglaat, valt het misschien wel pijnlijk hard op dat jullie buiten jullie nageslacht amper iets met elkaar gemeen hebben. Dat is niet het geval met die kinderloze vriendin. Zij is immers de persoon die je kent zoals je echt bent (of was, pre-kindertijdperk).

6. Ze is betrouwbaar
Neen, ik beweer niet dat je vriendinnen met kinderen onbetrouwbare sloeries zijn, maar het valt niet te ontkennen dat hun kinderen altijd op de eerste plek komen. Zoals het hoort. Maar het is wel serieus balen wanneer je beste vriendin een afspraak die al twee maanden gepland staat op het allerlaatste moment afzegt door een gevalletje projectielkots bij dochterlief. (br.hln)


» Reageer (0)
20-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met deze simpele truc blijven spinnen weg uit je huis

Met deze simpele truc blijven spinnen weg uit je huis

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/12/0/20150520114022/media_xll_7726410.jpg

Bang van spinnen? Dan ben je niet alleen, want ongeveer 1 op 5 vrouwen en 1 op 10 mannen loopt het liefst zo snel mogelijk weg bij het zien van een harige achtpoot. Maar gelukkig is er een oplossing. Met dit simpele recept willen de spinnen geen stap meer in je huis zetten. Dat we dit niet eerder ontdekt hebben!

Blijkbaar, kunnen spinnen de geur van pepermuntolie niet luchten. Vul dus een verstuiver met water en meng daar 20 druppels pepermuntolie doorheen. Schud het mengsel gedurende een minuut en spray er dan maar op los. Laat geen hoekje en scheurtje onbedekt.

Voor een nog sterker effect, kun je de pepermuntolie ook puur op wattenschijfjes deppen en die op verschillende plaatsen doorheen je huis leggen. Natuurlijk blijft de geur van pepermuntolie geen maanden hangen. Herhaal dit dus één tot twee keer per week, wil je dat de spinnen wegblijven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom elke dag vijf koppen koffie drinken goed voor je is

Waarom elke dag vijf koppen koffie drinken goed voor je is

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/14/14/20150518154458/media_xll_7720904.jpg

Jarenlang kregen we te horen dat koffie slecht is voor onze gezondheid. Maar de Amerikaanse adviesraad voor dieetgewoonten legt sterke bewijzen op tafel dat drie tot vijf koppen koffie per dag geen kwaad kan. Meer zelfs: het kan werken tegen zware ziektes.

Na water is koffie wereldwijd het meest populaire drankje. Maar moesten we niet net minder koffie drinken? Werd te veel koffie niet gelinkt aan kanker van de nieren en de pancreas? En zorgden te veel bakjes troost niet voor een verhoogde bloeddruk? Dat blijkt allemaal achterhaald.

Diabetes, Parkinson
Volgens de jongste richtlijnen van de Amerikaanse adviesraad richt het drinken van drie tot vijf koppen koffie (of tot 400 milligram cafeïne per deciliter) hoegenaamd geen schade aan en wijst onderzoek erop dat koffie het risico op diabetes van het type 2, de ziekte van Parkinson en hartziekten vermindert.

Opletten met energiedrankjes
Drankjes die veel cafeïne bevatten, zoals verschillende energiedrankjes, moet je echter mijden. Adolescenten moeten ze links laten liggen, volwassenen mogen ze sporadisch drinken. Ze bevatten immers genoeg cafeïne om slapeloosheid, hartkloppingen en prikkelbaarheid te veroorzaken.

Maar koffie lijkt geen kwaad te kunnen. Tenminste als je het houdt op zwarte koffie. Een analyse van 59 studies wijst uit dat koffie het risico op verscheidene kankers, waaronder die van de pancreas, lever, borst en prostaat kan verminderen. Het is nog niet mogelijk te stellen dat koffie verantwoordelijk was voor het verminderde risico. Maar het bewijs is sterker dan bij eender welk onderzoek dat een link toonde tussen koffie en toegenomen pancreaskanker. Koffie bevat meer dan 1.000 chemische stoffen, waarvan enkele sterke kankerremmers zijn.

Een andere analyse van verschillende studies bracht aan het licht dat vier koppen koffie of meer per dag het risico op een beroerte niet doe toenemen maar het precies vermindert.  Zwangere vrouwen worden aangeraden hun koffieconsumptie te beperken tot twee koppen per dag. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor eerste keer olifant geboren in Pairi Daiza

Voor eerste keer olifant geboren in Pairi Daiza

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/9/10/20150520065140/media_xll_7725625.jpg

"Pairi Daiza is bijzonder trots u te kunnen melden dat onze Aziatische olifant Farina in de nacht van dinsdag op woensdag, om 3.23 uur, bevallen is van een gezonde baby", zegt Tim Bouts, hoofddierenarts van het Henegouwse dierenpark, in een communiqué.

"De bevalling kwam twaalf dagen vroeger dan verwacht, maar verliep bijzonder vlot. Het kalfje stond zeven minuten na de geboorte al rechtop, wat uitzonderlijk snel is bij een olifant." Het is voor het eerst dat een olifant geboren wordt in het park. Het is nog te vroeg om geslacht en gewicht te bepalen, omdat de baby nog dicht bij de moeder blijft.

Moeder en baby hebben zich na de geboorte meteen bij de de rest van de familie gevoegd: grootmoeder Khaing Hnin Hnin (32), haar drie dochters Farina (11), Soraya (4) en Malay (2) en kleindochter Amithi (2), de eerste dochter van Farina. De vijf olifanten kwamen vorig jaar aan in het park uit de Zoo van Hannover. Vader van het kleintje is de stier Nikolai (21), die nog steeds in Hannover verblijft.

In 2013 verloor het dierenpark de zwangere olifant Ani. Aziatische olifanten zijn met uitsterven bedreigd en in het wild leven er naar schatting nog minder dan 40.000.

In totaal heeft het dierenpark nu elf Aziatische olifanten, waarvan vier kleintjes. In het Afrikaanse gedeelte verblijven nog eens twee Afrikaanse olifanten.

Voor Eric Domb, eigenaar van het park, is deze dag "even speciaal als de aankomst van de twee reuzenpanda's". "Toch gaan onze gedachten vandaag ook uit naar onze collega's in Planckendael, waar op ditzelfde moment een ander olifantje vecht voor zijn leven. We wensen hen uit de grond van ons hart alle sterkte toe." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode Neuzen Dag: VTM en Q-music helpen jongeren met psychische problemen

Rode Neuzen Dag: VTM en Q-music helpen jongeren met psychische problemen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/11/5/11/20150520083355/media_xll_7725791.jpg

De Medialaan-zenders VTM en Q-Music organiseren in samenwerking met Belfius een nieuwe liefdadigheidsactie ten voordele van kinderen met psychische problemen. Op 5 december, Rode Neuzen Dag, presenteren zanger Koen Wauters en acteur Jonas Van Geel de grote slotshow op VTM. Ze haalden daarvoor de mosterd over het Kanaal, waar Comic Relief en Red Nose Day al jarenlang gevestigde waarden zijn.

Eén op de vijf jongeren kampt met psychische problemen: van gepest worden over eetstoornissen tot depressiviteit. Eén op de twintig jongeren heeft gespecialiseerde psychiatrische hulp nodig. Dat blijkt uit cijfers van de Koning Boudewijnstichting. "Om te vermijden dat kinderen uit de eerste groep bij de psychiater belanden, is het belangrijk dat ze erover kunnen praten. In Vlaanderen doen we dat niet genoeg omdat we sterk proberen te zijn", vertelde kinderpsychiater Peter Adriaenssens vanochtend bij de aankondiging van de actie in het Q-musicprogramma 'Ornelis & Vancoillie'.
    
Met de actie willen de initiatiefnemers in de eerste plaats het taboe rond de problematiek doorbreken. Daarvoor is humor een belangrijk instrument. "Er moet zot gedaan worden, en op een rare manier komen ze dan bij mij terecht", zegt Jonas Van Geel. Peter Adriaenssens vindt het belangrijk dat de ernstige problematiek gekoppeld wordt aan humor, de taal van de jeugd.
    
Daarnaast wordt met de verkoop van rode neuzen geld ingezameld. "Als we honderd rode neuzen verkopen, kunnen we één kind helpen", zegt Jonas Van Geel. De neuzen zullen beschikbaar zijn in alle Belfius-kantoren, maar mensen kunnen zich ook opgeven om zelf neuzen te verkopen of andere acties op te zetten om geld in te zamelen. Op 5 december volgt de slotshow, met acteurs, comedians, artiesten, sketches en parodieën én muzikale optredens. (br.hln)

Meer info op rodeneuzendag.be 


» Reageer (0)
19-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotografe ging twee jaar op pad als oud vrouwtje: Ik voelde me onzichtbaar

Fotografe ging twee jaar op pad als oud vrouwtje: "Ik voelde me onzichtbaar"

http://static2.hln.be/static/photo/2015/1/8/13/20150519170128/media_xll_7724128.jpg

Een 42-jarige fotografe uit Brooklyn in New York heeft zichzelf twee jaar lang gefotografeerd terwijl ze als bejaarde vrouw door de straten van de stad liep. Haar doel was om te ervaren hoe ouderen behandeld worden in de stad, maar ze leerde ook al snel hoe het voelt om ouder te worden.

Kyoko Hamada werd in Japan geboren, maar verhuisde op 15-jarige leeftijd naar de VS. Ze kwam naar eigen zeggen op het idee om als oudje undercover te gaan nadat ze al vrijwilliger eenzame bejaarden bezocht in New York. "Ik heb ouderen altijd interessant gevonden", vertelde ze aan The Huffington Post. "Ik krijg vaak het gevoel dat ze nog steeds in een andere tijd leven. Dat zijn de ouderen bij wie ik me afvraag hoe ze leven en met wie ik wil praten of ze naar huis wil volgen."

Met behulp van een grijze pruik, zware make-up en een nieuwe garderobe, besloot Hamada zelf een indrukwekkende transformatie te ondergaan. En zo werd haar alterego Kikuchiyo-san geboren en het 'I Used To Be You'-project geboren in 2012. "Elke fase van ons leven is een tijdelijke ervaring", zegt Hamada. "Er zijn verschillende soorten schoonheid te vinden in verschillende periodes van ons leven."

Eenzaamheid
Met haar nieuwe uiterlijk mocht Hamada aan den lijve ondervinden hoe het voelt om ouder te worden in een drukke metropool. En dat was niet altijd een negatieve ervaring: soms hielden mensen de deur voor haar open of hielpen ze haar boodschappen dragen. Een Japanse man maakte zelfs een traditionele buiging voor haar als teken van respect. Toch was het overheersende gevoel er een van eenzaamheid. "Niemand leek om me te geven of me zelfs maar op te merken. Het is sowieso heel gemakkelijk om genegeerd te worden in New York, maar als Kikuchiyo-san voelde ik me soms compleet onzichtbaar", klinkt het.

Haar ervaringen resulteerden in prachtige foto's en een boek van 99 pagina's dat ze nu hoopt te publiceren. Via Kickstarter zamelde ze al bijna de helft van de 10.000 dollar in die ze nodig heeft.

De volledige reeks foto's kan je via haar website bekijken.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewicht van Baby Q zorgwekkend laag

Gewicht van Baby Q zorgwekkend laag

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/3/6/20150519165720/media_xll_7724106.jpg

Het pasgeboren olifantje 'baby Q' blijft het dierenpark Planckendael zorgen baren. Het gewicht van het jong blijkt zodanig laag dat uitgebreider onderzoek zich opdringt. Zo laat het dierenpark weten op zijn blog.

Toen Baby Q op 22 april ter wereld kwam, woog het 94 kg. Vandaag blijkt het gewicht van het olifantje nog slechts 85,5 kg te bedragen terwijl dat na een maand een stevige 115 à 120 kg zou moeten zijn.

Nochtans drinkt Baby Q goed maar het jong komt niet bij. "Zouden bepaalde organen falen of is er iets anders aan de hand?", deze vragen stellen de verzorgers zich. Een eerste echo kon geen duidelijkheid scheppen.

Het UGent heeft aangeboden om Baby Q onder verdoving te onderzoeken en daar gaat Planckendael nu op in. Zo zou er uitsluitsel moeten komen over wat er met het olifantje aan de hand is en hoe het jong kan verdergeholpen worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzameling brieven en documenten van Gebroeders Grimm online beschikbaar

Verzameling brieven en documenten van Gebroeders Grimm online beschikbaar

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/5/11/20150518143348/media_xll_7720691.jpg

Duizenden brieven en documenten van de Gebroeders Grimm zijn voortaan online beschikbaar. De twee Duitse wetenschappers uit de negentiende eeuw besteedden vele jaren van hun leven aan het opnemen en verspreiden van 's werelds meest bekende sprookjes.

Het digitaliseringsproject omvat ongeveer 37.000 documenten uit de nalatenschap van de familie Grimm, van geboortecertificaten tot brieven van Wilhelm en Jacob Grimm aan diverse uitgeverijen. Het materiaal werd verzameld door de universiteit van Kassel en het Hessische rijksarchief. Het rijksarchief verkreeg de originele documenten in 1947 van Marco Plock, een achterkleinzoon van Wilhelm. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer meisjes puberen veel te vroeg

Steeds meer meisjes puberen veel te vroeg

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/8/7/20150519071337/media_xll_7722547.jpg

Kinderartsen krijgen steeds vaker jonge meisjes over de vloer die nog voor de leeftijd van 8 jaar aan het puberen zijn. Dat zeggen kinderendocrinologen van het UZ Gent en het Jessaziekenhuis in Hasselt in Het Belang van Limburg. De artsen waarschuwen dat een vroegtijdige puberteit de groei ernstig kan verstoren en voor psychische problemen kan zorgen.

"Meisjes puberen vandaag sowieso vroeger dan pakweg twintig jaar geleden: eerder tussen 8 en 10,5 jaar", zegt Margarita Craen, kinderendocrinoloog van het UZ Gent. "Op zich is dat niet problematisch, maar meisjes die op nog jongere leeftijd - voor 8 jaar - beginnen te puberen kunnen wel problemen krijgen."

Kinderen die al op heel jonge leeftijd puberen zijn soms psychologisch en emotioneel labiel. "Ze voelen zich niet goed in hun vel omdat ze als enige van de klas al beginnende borstjes krijgen, waardoor ze het mikpunt van spot kunnen worden", zegt Craen.

Het kan ook fysieke problemen veroorzaken. "Meisjes die al op 7 jaar beginnen te puberen, zijn al uitgegroeid als ze amper tien of elf jaar zijn, waardoor ze tien tot vijftien centimeter minder groot kunnen worden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Lee Hooker & Bonnie Raitt - I'm in the mood

John Lee Hooker & Bonnie Raitt - I'm in the mood

Klik op de foto om hem te beluisteren» Reageer (0)
18-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer kinderen en jongeren lopen herhaaldelijk weg van huis

Meer kinderen en jongeren lopen herhaaldelijk weg van huis

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/14/8/20150518122535/media_xll_7720343.jpg

Elk jaar lopen meer kinderen en jongeren verschillende keren weg, zegt Heidi De Pauw, algemeen directeur van Child Focus, vandaag tijdens de voorstelling van het jaarverslag. "Die jongeren zijn vaak aangewezen op overlevingsstrategieën, zoals kleine criminaliteit of bedelen", aldus De Pauw.

In totaal werden 1.020 wegloopdossiers geopend: 22 preventieve dossiers en 998 effectieve dossiers. De helft van de weglopers is tussen 13 en 15 jaar; in ruim twee op de drie dossiers was de wegloper een meisje. Opvallend is ook dat weglopers steeds langer wegblijven: in 2013 bleef 24 procent langer weg dan een week, vorig jaar was dat 27 procent. Het aantal weglopers dat terecht is binnen de 48 uur is bovendien gedaald met 4 procent. Vorig jaar liepen 121 kinderen twee tot vijf keer weg, een aantal dat elk jaar licht stijgt.

In 2014 is ook het aantal dossiers rond internationale kinderontvoeringen door een ouder gestegen tot 406 (383 in 2013), waarvan 151 preventieve dossiers. "Het cliché bestaat nog steeds dat zo'n ontvoering door de vader gebeurt, die het kind meeneemt naar een Maghrebland, maar uit de cijfers blijkt dat de moeder in 67 procent van de gevallen de (potentieel) ontvoerende ouder is en dat de bestemming voornamelijk Europa is", aldus De Pauw. "Het aandeel (Noord-)Afrikaanse preventiedossiers is wel hoog."

Child Focus opende vorig jaar ook 35 dossiers rond ontvoeringen door derden. "Die ontvoeringen gebeuren zelden door onbekenden, wel door familieleden of kennissen", zegt De Pauw. "Drie dossiers gingen over ontvoering door onbekenden. Jammer genoeg is een van de jongeren vorig jaar levenloos teruggevonden."

De organisatie benadrukt tot slot dat er extra aandacht nodig is voor de verdwijning van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen. "Dat zijn zeer kwetsbare jongeren die riskeren het slachtoffer te worden van seksuele uitbuiting", aldus De Pauw. "We werken momenteel samen met onder meer de Dienst Vreemdelingenzaken om rond die jongeren een nieuwe strategie te ontwikkelen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verloren zussen vinden elkaar door introductierondje in les

Verloren zussen vinden elkaar door introductierondje in les

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/9/4/20150517164916/media_xll_7717414.jpg

Nietsvermoedend begonnen Lizzie Valverde (35) en Katy Olson (34) een les creatief schrijven aan de Columbia Universiteit. Tijdens een introductierondje merkte Katy op dat het levensverhaal van Lizzie wel erg op dat van haar leek. Ze bleken twee verloren zussen te zijn, die beiden geadopteerd waren door andere ouders.

De persoonlijke informatie over de adoptie die Lizzie deelde, bleek veel overeen te komen met hoe Katy haar adoptie had ervaren. Na de les benaderde ze Lizzie en stelde veel vragen. Het leek daardoor voor Lizzie alsof Katy haar jongere zusje kende. "Ik ken je zus niet, want ik denk dat ík je zus ben'', was de reactie van Katy volgens New York Times.

"We gingen naar een bar, bestelden bier en deelden alle details van ons leven'', vertelde Katy. Katy groeide op in Florida en Iowa, Lizzie in New Jersey. Ze bleken allebei van kippenvleugeltjes te houden en hadden allebei een gekke, kleine teen.

Lizzie heeft hun biologische moeder, Leslie Parker, al ontmoet na een lange zoektocht. Het vinden van de meisjesnaam van hun moeder was de oplossing. Het bleek een tienermoeder te zijn met een crimineel verleden, die de opvoeding van beide meisjes niet aan kon.

Biologische moeder Leslie was enthousiast te horen dat de dames elkaar na al die jaren toch nog gevonden hebben. "Het voelt alsof de cirkel weer rond is'', vertelde de moeder. "Ik wilde hen de best mogelijke toekomst bieden. Met mij was dat niet mogelijk. Als ik hen had opgevoed, hadden ze nooit de mogelijkheden gekregen die ze nu wel hadden.''

Leslie zal aanwezig zijn tijdens het afstuderen van Katy volgende week. Dan zullen de drie dames herenigd worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met één simple test kan je nagaan hoe gezond je brein is

Met één simple test kan je nagaan hoe gezond je brein is

http://static1.hln.be/static/photo/2015/11/16/9/20150517175714/media_xll_7717659.jpg

Hoe lang kan jij op één been staan? Is dat bij jou 20 seconden of langer, dan zijn je hersenen er lang niet zo slecht aan toe.

Wetenschappers aan de universiteit van Tokyo vroegen 1.300 mannen en vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 67 jaar om op één been te staan met hun ogen open. Wie moeite had om 20 seconden te blijven staan (ongeveer een derde van de testgroep), scoorde slechter op cognitieve tests.

Die risicogroep heeft meer kans op bloedingen en problemen met kleine bloedvaten in de hersenen, die onlosmakelijk verbonden zijn met beroertes.

Yasuharu Tabara, die de studie leidde, schrijft dat "op één been staan een simpele manier is om instabiliteit te detecteren. Die instabiliteit kan het gevolg zijn van problemen in de hersenen". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy Joel - Honesty

Billy Joel - Honesty

Klik op de foto om hem te beluisteren

William Martin "Billy" Joel (The Bronx (New York), 9 mei 1949) is een Amerikaanse pianist, singer-songwriter en componist. Vanaf 1972 produceerde hij popmuziekhits (begonnen met de single Nocturne) tot zijn afscheid in 1993. Daarna ging hij nog af en toe op tournee (meestal met Elton John), naast het schrijven en opnemen van klassieke muziek.

Van jongs af aan had Joel sterke interesse in muziek, vooral klassieke muziek.

Hij werd hierbij geïnspireerd door onder andere Ray Charles, Dave Brubeck, Sam Cooke, The Rolling Stones, The Beatles, Otis Redding en Ludwig van Beethoven.

Joel werd op zijn veertiende jaar voor het eerst lid van een band. Ver in de jaren zestig maakte hij deel uit van de band Attila en daarna The Hassles. Ook speelde hij in pianobars onder de naam "Bill Martin". Zijn eerste soloalbum, "Cold Spring Harbor" (een referentie naar een klein dorpje aan de noordkust van Long Island (New York), overigens wereldberoemd vanwege het Cold Spring Harbor Laboratory waar ontdekker van de DNA structuur James Watson aan het hoofd staat), kwam in 1971 uit.

Joel ging op tournee met Elton John; gedurende de tournees speelden ze elkaars liederen en voerden duetten op. Joel werd in 1999 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

In januari 2007 werd bekendgemaakt dat Joel bezig was aan een nieuwe popsingle (de eerste sinds River of Dreams uit 1997). In februari kwam die single daadwerkelijk uit, getiteld All my life.» Reageer (0)
17-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surreëel: architect ontwerpt onderwater tennisbanen

Surreëel: architect ontwerpt onderwater tennisbanen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/6/0/20150517171055/media_xll_7717530.jpg

De Poolse architect Krzysztof Kotala heeft zich van zijn meest ambitieuze zijde getoond door een futuristisch onderwater tenniscomplex te ontwerpen. De designer weet bovendien waar de zeven tennisbanen het beste tot hun recht zullen komen. Voor de kust van Dubai, waar anders?

"Het complex moet op een plek komen waar tennis echt leeft," aldus de architect. "Dubai is uitermate geschikt voor dit ontwerp." Zijn ontwerpbureau heeft ook al de eerste foto's van de tennisterreinen op de wereld losgelaten en die doen wel watertanden.

Of de plannen echt kans maken, zal nog moeten blijken. Eén feit is zeker: er is heel veel geld nodig om het project te realiseren. Kotala is dan ook volop op zoek naar investeerders want momenteel zijn die er (nog) niet.

Voor één tennisbaan is er een glazen koepel van minstens dertig meter nodig en dat is een enorme uitdaging. Ook zullen er geen boten over het complex mogen varen, menen ingenieurs die kritiek uiten op het plan. "Stel je voor dat er een anker wordt uitgegooid dat recht op de glazen koepel valt?", klinkt het. "En hoe kunnen de mensen terug aan land gebracht worden in geval van nood?" Daarnaast kunnen tennissers ook afgeleid worden door overzwemmende vissen.

Nochtans is men in het stinkend rijke Dubai niet vies van dergelijke megalomane projecten. Binnenkort wordt namelijk gestart met de bouw van een onderwater villacomplex. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven Koning Boudewijn wordt verfilmd

Leven Koning Boudewijn wordt verfilmd

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/0/1/20150517133932/media_xll_7716946.jpg

Het leven van Koning Boudewijn wordt verfilmd door twee Franse filmproducenten. De casting zal volgend jaar doorgaan en de shooting is meteen erna gepland. Dat is VTM-magazine royalty te weten gekomen.

Acteur Pierre Niney zou volgens de filmmakers de perfecte koning Boudewijn kunnen zijn. Hij kreeg dit jaar een César, een Franse Oscar, voor zijn rol in de film over mode-ontwerper Yves Saint-Laurent.  

De hele reportage met meer details zie je vanavond in Royalty om 18u20. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adem inhouden vermindert pijn met 10 procent

Adem inhouden vermindert pijn met 10 procent

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/7/3/20150517101408/media_xll_7716528.jpg

Je adem inhouden zorgt ervoor dat je bloeddruk stijgt waardoor ons brein als reactie daarop het zenuwstelsel iets gaat verdoven. De pijngrens wordt zo verhoogd en de effectieve pijn neemt af met tien procent. Dat is de conclusie uit een onderzoek van de Spaanse universiteit van Jaén.

Voor het onderzoek werd bij 38 proefpersonen de pijngrens gemeten door met een algometer druk uit te oefenen op verschillende vingernagels. De deelnemers moesten eerst op een normaal tempo ademen, daarna moesten ze hun adem inhouden. Op dat moment daalde de pijn die ze voelden van 5,5 op tien naar 5. Geen gigantisch verschil, maar toch opmerkelijk.

Hoofdonderzoeker Gustavo Reyes del Paso verklaart dat effect in het wetenschappelijk tijdschrift Pain Medicine door de bloeddruk die stijgt wanneer mensen inademen. Druksensoren in de bloedvaten reageren op de bloeddruk die stijgt door een signaal naar hersenen te sturen dat het zenuwstelsel iets verdoofd moet worden. Daardoor wordt pijn minder goed voelbaar.

Volgens de onderzoeken houden veel mensen hun adem al automatisch in bij veel pijn, denk maar aan vrouwen die bevallen. Toch zijn deze bevindingen nuttig volgens hen voor mensen met extreme pijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is geen sneeuw, maar een wei vol spinnenwebben

Dit is geen sneeuw, maar een wei vol spinnenwebben

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/2/10/20150515150238/media_xll_7712290.png

Het regent spinnen in Australië. Een Australische man nam vorige week deze foto van zijn eigendom in Nieuw-Zuid-Wales, helemaal bedekt onder een laag spinnenwebben. In paniek deed hij een oproep aan mensen die hem een verklaring konden geven voor dit vreemde en angstaanjagende verschijnsel.

Wetenschappers noemen het 'engelenhaar' en het is een typische migratiemethode van spinnen. De achtpotigen klimmen daarvoor naar de top van struiken en grassprieten en maken dan een sluier van web over het landschap. Ze laten zich vervolgens door de wind vervoeren op hun zelfgemaakte witte tapijten. Voor toeschouwers lijkt het dus letterlijk alsof de spinnen uit de hemel vallen.

Keith Basterfield onderzoekt het fenomeen al jaren. Volgens hem is het een natuurlijk proces, dat bovendien enkel toegepast wordt door spinnen die niet gevaarlijk zijn. Schrikken is het vast en zeker wel. De Australische man durfde zijn huis amper uit. Gelukkig was de volgende nacht alles alweer verdwenen.

Volgens Basterfield is het weer een belangrijke trigger voor het 'engelenhaar'. "In de meeste gevallen gaat het om heldere, koele dagen met een licht briesje. Het verschijnsel doet zich ook vaak voor na overstromingen. De spinnen gebruiken hun webben dan om snel weg te komen."

Door deze migratiemethode kunnen spinnen zich over lange afstanden verplaatsen en zouden ze overal ter wereld geraakt zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miauwende kat zet camping al dagenlang op stelten

Miauwende kat zet camping al dagenlang op stelten

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/10/9/20150515172057/media_xll_7712604.jpg

Lekker een lang weekend relaxen op de camping, dat dachten de gasten van camping De Reebok in het Nederlandse Oisterwijk. Ze komen echter bedrogen uit: een kat verstoort de rust door al dagen achtereen te miauwen. Werkelijk alles is geprobeerd om de jonge rode kat uit de metershoge boom te krijgen maar tevergeefs. De camping is ten einde raad.

Bomvol staat de camping in het Brabantse plaatsje en uitgerekend tijdens dit topweekend kiest een verdwaalde kat ervoor om de boel op stelten te zetten. "Hij veroorzaakt behoorlijk wat heisa, maar eigenlijk is het heel sneu", verzucht campingmedewerkster Dorien van Gorkum.

Van overlast wil ze niet spreken. "Maar rustig is anders. Hij miauwt de hele dag door en niemand kan erbij". Het dier, dat vermoedelijk niet van één van de campinggasten is, zit sinds maandag in de boom. Je zou denken dat het dier honger krijgt, maar het dier wil van geen wijken weten.


De brandweer is tot vier keer toe langs geweest en zelfs een boomklimmer trotseerde de 30 meter hoge boom om het dier te redden. "De boomklimmer had hem bijna, maar de kat schrok en klom nog verder de boom in", vertelt Van Gorkum. "De brandweer kan er niet bijkomen".

Ook campinggasten hebben hun best gedaan. Volgens Omroep Brabant probeerden Floyd en Helma Braat het dier naar beneden te roepen. "Hé, schatje, kom eens", roepen ze vol vertrouwen. "Poesje, miauw, miauw!" Maar het jammerende diertje komt niet naar beneden.

En nu? Van Gorkum: "Dat weet niemand. Ik kreeg net nog een telefoontje van iemand die adviseerde de kat met een tuinslang naar beneden te jagen, maar hij zit veel te hoog, dus dat gaat niet. We wachten op de gouden tip". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horeca steeds meer geplaagd door tafelschuimers

Horeca steeds meer geplaagd door tafelschuimers

http://static0.hln.be/static/photo/2015/0/6/2/20150517093953/media_xll_7716527.jpg

Het aantal klanten dat horecazaken verlaat zonder de rekening te betalen, is het afgelopen jaar met 24 procent gestegen. Dat meldt ondernemersorganisatie NSZ op basis van een rondvraag bij 556 diverse horecazaken. Bij 2 procent van de cafés gebeurt het zelfs dagelijks dat klanten opstappen zonder te betalen, bij 8 procent meerdere keren per week.

Het afgelopen jaar had bijna de helft (47 procent) van de horecazaken te kampen met tafelschuimers, klanten die eenmaal de drank en/of de maaltijd genuttigd is met de noorderzon verdwijnen. "Die opmars is opmerkelijk, want uit een gelijkaardig onderzoek dat NSZ één jaar geleden voerde, bleek dat toen 38 procent te maken had met niet-betalende klanten", klinkt het.

"Een aanleiding om die toename te verklaren, is er niet, al zeggen steeds meer horecazaakvoerders dat het lef bij de klanten stevig toeneemt", legt Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ, uit.

Het is bovendien niet gemakkelijk om een tafelschuimer te pakken te krijgen: 44 procent van de horecazaken slaagt er slechts af en toe in om zo iemand bij de kraag te vatten, een kwart zelfs nooit. Als ze dan toch bij de lurven worden gevat, raadt NSZ steevast aan om aangifte te doen en de politie erbij te halen. Slechts 18 procent van de horecazaken doet dat ook. "Dat is jammer, want zo kunnen die tafelschuimers gewoon aan de gang blijven", zegt Mattheeuws.

Ondertussen heeft 66 procent van de horecazaken wel al speciale maatregelen genomen om tafelschuimers te slim af te zijn. "Zo rekent 36 procent meteen af na de bestelling of het brengen van die bestelling. Ook succesvol is het nauwgezet opvolgen van alle klanten, desnoods via één medewerker die niets anders doet. Goed opgestelde camera's kunnen eveneens helpen, zeker wanneer er achteraf beelden van de delinquent nodig zijn voor de politie", luidt het nog. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chileense tiener die om euthanasie smeekte overleden

Chileense tiener die om euthanasie smeekte overleden

http://static1.hln.be/static/photo/2015/12/12/9/20150517010056/media_xll_7716159.jpg

Een ernstig ziek meisje in Chili is overleden, minder dan drie maanden nadat ze smeekte om euthanasie. De 14-jarige Valentina Maureira leed aan taaislijmziekte, en werd wereldwijd bekend na haar YouTube-oproep.

Begin februari vroeg ze de Chileense president in het filmpje om toe te staan dat er een eind aan haar lijden zou komen. President Michelle Bachelet kon niet aan haar verzoek voldoen vanwege de Chileense wet, maar ging wel bij de tiener langs in het ziekenhuis.

Maureira veranderde van gedachten over euthanasie na de reacties die ze op haar oproep kreeg. Ze zou vooral hoop hebben gekregen doordat ze patiënten had leren kennen die langer hadden geleefd met taaislijmziekte. Haar broer stierf op 6-jarige leeftijd aan de ziekte waarbij de levensverwachting laag is door ernstige luchtweginfecties. De 14-jarige tiener overleed donderdag aan longproblemen.

Op haar begrafenis kwamen gisteren honderden mensen af. Haar vader zei dat zijn dochter eindelijk 'in vrede rust'. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kassa met 80.000 euro verdwijnt op metalfestival Eurorock

Kassa met 80.000 euro verdwijnt op metalfestival Eurorock

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/16/3/20150517054722/media_xll_7716333.jpg

Eurorock, een rock- en metalfestival in het Limburgse Neerpelt, is gisteren een tijdlang stilgelegd nadat al het geld uit de kassa - ongeveer 80.000 euro - was verdwenen. Dat schrijft Het Nieuwsblad op vandaag.

Groepen die nog betaald moesten worden, zoals headliners Front 242 en Praga Khan, haakten daarop af. Bovendien moest de organisator nog met hartproblemen worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

De organisatie moest het festival rond 13 uur even stilleggen. "We hebben aan het publiek duidelijk moeten maken dat er een aantal praktische problemen waren", zegt woordvoerder Bernard Van Isacker.

"Het hele festival heeft een dag lang op vrijwilligers gedraaid. Maar vele bands hebben toch willen optreden, puur uit respect voor de fans", klinkt het nog.

Volgens de organisatie heeft de politie een proces-verbaal opgemaakt na het verdwijnen van de geldsom uit de kassa, die in een opslagruimte lag. (br.hln)


» Reageer (0)
16-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer je kat naar toilet gaan in vijf stappen

Leer je kat naar toilet gaan in vijf stappen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/13/2/20150515123544/media_xll_7712012.jpg

Wat als je die stinkende kattenbak en alles wat erbij komt kijken gewoon kon elimineren? Met deze vijf stappen kan je poezen leren hoe ze hun behoefte proper op een toiletpot doen. Het proberen waard!

Benodigheden: geduld, kattenkruid, geduld, een (doe-het-zelf) trainingspotje en nog wat geduld.

1. Plaats de kattenbak naast het toilet en verhoog hem gaandeweg door er dagelijks een extra boek onder te plaatsen tot je de hoogte van de toiletbril bereikt. Voor meer stabiliteit, hecht je best een telefoonboek vast aan de bak met dubbelzijdige tape.

2. In een volgende stap verplaats je de kattenbak bovenop de wc-bril. Wie een kitten in huis heeft, kan meteen hiermee starten. Blijf de hoeveelheid kattenzand minderen tot er bijna niets meer overblijft.

3. Vervang de kattenbak door zelf een trainingspotje uit vetvrij papier of aluminium te maken en dit vast te tapen aan de onderkant van de bril. Voeg hier een schep kattenzand en wat kattenkruid aan toe. Reinig dit regelmatig, zeker wanneer je zelf nood hebt aan een sanitaire stop en er geen tweede wc in huis is. Zo kan je de bril optillen zonder smurrie. Geen doe-het-zelver? Je kan er ook eentje kopen, een kleine kost in vergelijking met wat je uitspaart wanneer je nooit nog kattenzand moet kopen (of vuilzakken vullen).

4. Wanneer je kat hier comfortabel zijn behoefte doet, maak dan een piepkleine opening in het trainingspotje. Na een paar weken kan je de grootte van de opening weer wat groter maken. Drolletjes in water laten plonsen is voor katten een enorm grote stap. Vergeet je kat dan ook zeker niet te belonen met een snoepje wanneer je in de buurt bent tijdens een van de vele pogingen.

5. Na veel geduld kan je de trainingsfase afronden door het potje te verwijderen.

Succes!  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnifieke samensmelting van foto's toont hoe Parijs is veranderd sinds WOII

Magnifieke samensmelting van foto's toont hoe Parijs is veranderd sinds WOII

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/0/6/20150515164440/media_xll_7712526.jpg

Wie vandaag met zijn geliefde door de romantische straten van de prachtige lichtstad Parijs dwaalt, denkt zeker niet aan de gruwel van de Tweede Wereldoorlog. Toch was ook het wondermooie Parijs ooit het toneel van de verschrikkelijke oorlogsstrijd. Artiest Julien Knez besloot om in het verleden te graven en historische foto's van de bevrijding van de Franse hoofdstad in te passen in het beeld van vandaag. Het resultaat is niet alleen prachtig, het doet je ook beseffen dat op de plekken in Parijs waar je met een gelukzalige glimlach voorbij flaneert heel wat gevechten hebben plaatsgevonden en velen hun leven hebben opgegeven voor onze glimlach.

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. De bevrijding van Parijs vond een jaar eerder plaats, in 1944. Ter gelegenheid van de herdenking van dat moment maakte Julien Knez deze fotoreeks, die met de algemene herdenking van WOII weer opduikt.

"Het was heel intens om je in te beelden dat er gevechten hebben plaatsgevonden in de straten van mijn stad", stelt Julien Knez.

Kijk en oordeel vooral zelf, maar ook wij vinden deze wondermooie fotoreeks van Julien Knez een intense eye-opener. Meer foto's kan u vinden op de blog van de artiest Golem13. (br.hln - foto Julien Knez )


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cher & Tina Turner - Shame, Shame, Shame

Cher & Tina Turner - Shame, Shame, Shame

klik op de foto om hun te beluisteren


Cher, (geboren Cherilyn Sarkisian LaPiere (El Centro, 20 mei 1946), is een Amerikaans zangeres en actrice van Armeense afkomst.

Cher werd geboren in El Centro, Californië. Ze werd bekend van het rock-'n-rollduo Sonny & Cher, samen met haar toenmalige echtgenoot Sonny Bono. Ook maakte ze toen al solo-opnamen. Sonny en Cher scheidden in 1975. Cher hertrouwde later met rock-'n-rollzanger Gregg Allman, en scheidde weer in 1979. Later volgden relaties met bassist Gene Simmons van Kiss en gitarist Les Dudek. Ze heeft twee kinderen, Chastity Bono en Elijah Blue Allman.


Tina Turner (geboren als Anna Mae Bullock, Nutbush, Tennessee, 26 november 1939) is een Amerikaans zangeres en actrice. Ze heeft de bijnaam Queen of Rock. In de jaren '60 en '70 werd ze met haar toenmalige echtgenoot bekend als het duo Ike & Tina Turner. In de jaren '80 brak ze door met een uiterst succesvolle solocarrière. De zangeres is met ongeveer 200 miljoen verkochte platen de best verkopende vrouwelijke rockartiest en verkocht de meeste concerttickets van alle soloartiesten ter wereld. Tina Turner staat bekend om haar originele en krachtige stemgeluid, energieke optredens op hoge hakken en in minirokjes, vitaliteit, om haar mooie benen en big hair.
» Reageer (0)
15-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 dingen waarvan je afvalt zonder sport of diëten

7 dingen waarvan je afvalt zonder sport of diëten

We weten het diep vanbinnen allemaal: de enige manier om af te vallen is meer bewegen combineren met gezonder eten. Maar daar hebben we eerlijk gezegd niet altijd evenveel zin in. Deze 7 tips hebben niets met streng diëten of sport te maken, maar kunnen op termijn wél voor wat kilo's minder zorgen.
1. Eet van een blauw bord
Geen blauwe borden in je servies? Zoek dan een andere "vreemde" kleur, die vloekt met wat erop ligt. Verschillende studies wijzen uit dat je minder eet als de kleur van je bord fel in contrast staat met de kleur van je eten. Vandaar dat experten blauwe borden aanraden, omdat weinig voedingsmiddelen een blauwe kleur hebben. Spaghetti met tomatensaus op een rood bord is dus een absolute no go.

2. Zap tijdens reclameblokken
Jouw onderbewustzijn is een geniepigaard, en reclamemakers zijn dat ook. Voor je het weet krijg je onbewust trek in chocolade of een zoute snack, omdat allerlei lekkers aanlokkelijk voor je ogen staat te dansen. Onderzoek gepubliceerd in Health Psychology bevestigde dat reclamekijkers meer snacken tijdens het tv-kijken. Dat wil niet zeggen dat je exact die dingen wil eten die je ziet verschijnen in de spotjes, maar zonder het te weten grijp je sneller naar iets om te eten voor televisie. Ook kookprogramma's hebben hetzelfde effect.

3. Kauwen, kauwen, kauwen
Happen en snel doorslikken is een erg ongezonde gewoonte. Behalve dat je er een opgeblazen gevoel aan kan overhouden, moeten slokkoppen ook meer eten voor ze verzadigd zijn. Neem je tijd om rustig te kauwen op je voedsel. Je maag zal met minder eten sneller gevuld zijn, en je proeft ook veel meer.

4. Drop de joggingbroek
Draag mooie kleren waar je jezelf sexy in voelt, ook thuis. Verstop jezelf niet in joggingbroeken en slobbertruien, want experimenten hebben uitgewezen dat je dan meer geneigd bent om te snacken. Zie je er goed en opgekleed uit, dan behoud je meer de motivatie om gezond te eten.

5. Gezonde voeding op de eerste rij
Een schaal vol fruit ziet er erg smakelijk uit, en een ijskast vol verse groenten doet watertanden naar al dat kleurrijke lekkers. Studies bewijzen dat je meer trek krijgt in voedsel dat makkelijk bereikbaar is. Zet je gezonde voedingswaren dus in het zicht, en stop die pakken chips en koekjes diep vanachter in de kast. Uit het oog, uit het hart, en vooral ook uit de maag.

6. Speel een spelletje Tetris
Het klinkt kinderlijk onnozel, maar een plotse zin om te snoepen kan onderdrukt worden door je even te verdiepen in een spelletje zoals Tetris of Angry Birds op je smartphone. De aandacht is afgeleid, en de trek verdwijnt als sneeuw voor de zon. Onderzoek uit 2014 testte dit uit, en de wetenschappers concludeerden dat kleine taakjes die erg visueel zijn de zin in snoepen doet afnemen.

7. Cocktails uit lange, smalle glazen
Geniet je graag af en toe van een lekkere cocktail, serveer die dan in een lang, smal glas in plaats van on the rocks in korte, brede glazen. Een studie ontdekte dat je die korte, brede glazen tot 30% voller schenkt dan lange, smalle glazen, en dus ook 30% meer calorieën binnenkrijgt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blueslegende B.B. King (89) overleden

Blueslegende B.B. King (89) overleden

Klik op de foto om The Thrill is Gone te beluisteren

Blueslegende B.B. King is gisteren op 89-jarige leeftijd overleden in Las Vegas. Dat heeft zijn advocaat vandaag bekendgemaakt. Minder dan een maand geleden werd King nog in het ziekenhuis opgenomen.

Het ging al een tijdje niet goed met de gezondheid van de muzikant. Hij leed meer dan twintig jaar aan diabetes type 2. De bluesgitarist werd eind april in het ziekenhuis opgenomen met uitdrogingsverschijnselen. Begin mei liet hij via zijn Facebookpagina weten dat hij thuis verzorgd werd.

B.B. King wordt als een van de beste gitaristen uit de muziekgeschiedenis beschouwd. Muziekmagazine Rolling Stone plaatste hem op de derde plaats in de lijst van grootste gitaristen ooit.

In 1970 scoorde hij met 'The Thrill is Gone' een monsterhit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thailand wil ongelukkige koppels aantrekken

Thailand wil ongelukkige koppels aantrekken

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/9/0/20150515084311/media_xll_7711515.jpg

In een poging meer toeristen aan te trekken wil Thailand zich aanprijzen als een droombestemming voor ongelukkige koppels. Dat melden lokale media. Het Thaise bureau voor toerisme wil van Thailand een bestemming maken voor koppeltherapie. Het land promoot zich al als het ideale vakantieland voor pasgehuwden, maar wil nu ook koppels aantrekken die hun relatie opnieuw leven willen inblazen.

De Thaise toeristische sector heeft een barslecht jaar achter de rug, als gevolg van de politieke onrust en een militaire coup. Het aantal toeristen daalde 6,6 procent in vergelijking met het jaar daarvoor.

In een reactie lanceren de toeristische autoriteiten de ene campagne na de andere om opnieuw toeristen naar het land te lokken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een tip voor zijdezachte benen? Scheer ze met afwasmiddel

Een tip voor zijdezachte benen? Scheer ze met afwasmiddel

http://static0.hln.be/static/photo/2015/9/16/5/20150514151632/media_xll_7708955.jpg

Het blote benen seizoen is al een tijdje ingezet, dus die benen kunnen weer wat extra scheersessies gebruiken. Daily Mail testte een heleboel vreemde alternatieven voor scheerschuim uit vanop beautyblogs, gaande van pindakaas (?) tot conditioner om je benen mee te scheren. Afwasmiddel kwam uit deze test het beste uit de bus, voor "benen zo zacht als je vaat schoon is".

Je kan het zo gek niet bedenken, of beautybloggers raden het aan om er je benen mee te scheren. Een Daily Mail-redactrice testte al deze zogezegde vervangers voor scheerschuim uit. Zo wordt pindakaas als hét middel voor zachte benen aangewend, maar bleek bij het testen dat het vooral een vette en onhandige boel werd met grote kans op ontstekingen. Ook honing en bodymilk doorstonden de test niet als alternatieven voor scheerschuim. Het product dat wel (letterlijk) met glans slaagde was een doodgewoon afwasmiddel.

Het klinkt niet echt glamoureus om het middel waarmee je normaal pannen uitschrobt mee in de douche te nemen. Maar het resultaat mag er wel zijn. Eenmaal in de douche en over je natte benen verdeeld, verandert de zeep in een romig schuim. Het scheermes glijdt heel vlot, en de benen voelen nadien superzacht aan. Het enige nadeel: het afwasmiddel van je benen spoelen duurt bijna dubbel zolang als het scheren zelf.

Maar zou het geen kwaad kunnen voor de gevoelige huid om je benen met zo'n ruw afwasmiddel te behandelen? Dermatoloog dr. Susan Mayou: "Doordat afwaszeep veel schuimende oppervlakte-actieve stoffen bevat, hebben ze het voordeel dat ze minder irritatie veroorzaken als je ze op de huid aanbrengt. Bovendien bevatten ze veel antibacteriele stoffen, die van pas komen als je een klein sneetje maakt." Scheerschuim dan maar eeuwig inruilen voor een fles detergent? "Het nadeel aan afwasmiddel is dat ze vaak erg geparfumeerd zijn, en dat kan wel irritatie veroorzaken." Allemaal op zoek dus naar niet-geparfumeerde afwaszepen voor in de douche. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creedence Clearwater Revival - I Put A Spell On You

Creedence Clearwater Revival - I Put A Spell On You

Klik op de foto om ze te beluisteren


Creedence Clearwater Revival was een Amerikaanse rockband, die zijn hoogtijdagen kende in de periode 1968-1972. De bezetting bestond uit John Fogerty (1945; zang/gitaar), zijn broer Tom Fogerty (1941-1990; gitaar), Stu Cook (1945; bas) en Doug Clifford (1945; drums). De groep kent een karakteristieke swamp blues (moeras-blues), een mix van country, blues en rock n' roll» Reageer (0)
14-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom u best toch een hond of kat in huis haalt

Waarom u best toch een hond of kat in huis haalt

http://static1.hln.be/static/photo/2015/12/15/1/20150514144444/media_xll_7709566.jpg

Florence Nightingale wist het al in de 19de eeuw: huisdieren hebben een heilzaam effect op mensen. Zij schreef in haar 'Notes on Nursing' dat zieke mensen die aan hun bed gekluisterd zijn veel plezier halen uit de aanwezigheid van een vogel op hun kamer. Dat wordt ook bevestigd door de moderne wetenschap.

Tal van onderzoeken naar de band tussen mens en dier hebben al uitgewezen dat huisdieren heel wat voordelen opleveren voor ons fysiek en psychologisch welzijn. Een kat aaien of kijken naar een goudvis in een aquarium geldt als een krachtige remedie tegen stress, omdat het de hartslag en bloeddruk tijdelijk verlaagt. Dat schrijft dr. Deborah Wells van de afdeling psychologie van de Queens University van Belfast in The Independent.

Verscheidene studies hebben ook aangetoond dat mensen met huisdieren gezonder zijn dan mensen zonder. Zo gaan dierenvrienden minder vaak naar de dokter. Als ze dan toch ziek worden, hebben ze aanzienlijk minder kwalen dan zieken zonder huisdier. Tegelijk hebben mensen met een hond of een kat een grotere kans om te herstellen van ernstige gezondheidsproblemen. Zo heeft een Amerikaanse studie uitgewezen dat hondeneigenaren 8,6 keer meer kans hadden om een jaar na een hartaanval nog in leven te zijn dan mensen zonder hond.

Vanuit psychologisch opzicht kunnen huisdieren ons helpen om vrienden te maken, omdat ze fungeren als een soort sociaal 'glijmiddel'. Wie veel vrienden heeft, voelt zich minder vaak geïsoleerd of depressief. Bovendien is een brede vriendenkring ook goed voor je gevoel voor eigenwaarde, zelfvertrouwen en zelfstandigheid.

Huisdieren als kameraad

Hoewel iedereen gebaat kan zijn bij het houden van een huisdier, plukken vooral kinderen er de vruchten van. Voor veel kinderen is een huisdier een echte kameraad bij wie ze zich veilig voelen. Een huisdier kan dan ook een soort van houvast zijn voor bijvoorbeeld zieke kinderen of kinderen die lijden onder de scheiding van hun ouders.

Een recente, nog niet gepubliceerde studie van Cambridge, zou zelfs aantonen dat kwetsbare kinderen meer vertrouwen stellen in hun huisdier dan in hun broers of zussen. Daaruit blijkt dat de relatie tussen kinderen en hun huisdieren nog veel complexer is dan tot nog toe werd aangenomen.

Naast de rol van vertrouweling kan een huisdier ook een educatieve rol spelen. Door te zorgen voor een hond of kat leert een kind onder meer verantwoordelijkheid nemen en zorg dragen voor anderen.

Sommige studies stellen zelfs dat het houden van een huisdier een rol speelt bij de persoonlijkheidsontwikkeling. Zo zouden kinderen die zijn opgegroeid met een huisdier ook als volwassene zorgzamer en empathischer zijn, terwijl andere onderzoeken aantonen dat ze ook meer zelfvertrouwen hebben en zich cognitief beter ontwikkelen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terminale twintiger heeft optimistische boodschap voor jou

Terminale twintiger heeft optimistische boodschap voor jou

http://static3.hln.be/static/photo/2015/14/16/11/20150514063211/media_xll_7708751.jpg

Toen de 22-jarige Shalin Shah te horen kreeg dat hij een extreem agressieve vorm van wekedelenkanker (synoviaal sarcoom) had en nog maximaal 9 maanden zou leven, stortte de wereld van deze inspirerende jongeman niet in. Dagen na de terminale diagnose beschreef hij zijn laatste wens in een optimistische brief, getiteld "Dankjewel, kanker".

"De dag dat de dokters ons kwamen vertellen dat de kanker was uitgezaaid naar mijn hersenen, had ik nooit verwacht dat ik zo zou reageren op het nieuws. ik staarde uit het raam van mijn ziekenhuiskamer en werd overvallen door een overweldigende kalmte. In plaats van te piekeren of ik zou leven of sterven, maakte de terminale prognose alles plots zo simpel. We weten absoluut niets over de dood, of wat erna gebeurt. Het enige wat we zeker weten is dat we gaan sterven. We hebben dan ook geen legitieme reden om de dood te vrezen, het is gewoon een irrationele schrik voor het onbekende. Mijn focus verschoof naar het voluit beleven van mijn laatste dagen en naar het achterlaten van positieve voetsporen. Ik zie mijn diagnose nu als een zegen. Ik heb vrede genomen met mijn lot, en zou zonder al die ervaringen mezelf nooit gedwongen hebben om te reflecteren en mijn prioriteiten te herschikken. Als ik niet tot op deze grens geduwd zou zijn, had ik nooit zoveel appreciatie gehad voor het leven en alles om me heen. Ik zou ook nooit beseft hebben hoe graag ik een positieve impact op de wereld wil nalaten", getuigt Shalin Shah.

Sunsets for Shalin
In al het lijden heeft Shalin naar eigen zeggen zijn doel gevonden: zoveel mogelijk mensen inspireren om positiever in het leven te staan, voluit te genieten van alle kleine dingen en oprecht meer appreciatie te tonen. Hij richt zich ook specifiek naar iedereen die het moeilijk heeft, opdat ze optimistischer zouden zijn. "Dit is de reden waarom ik na alles wat ik de voorbije maanden heb moeten doorstaan, dankbaar ben voor terminale kanker."

Om zijn positieve boodschap te delen met de wereld, werd Sunsets for Shalin opgestart. Via Facebook en Twitter worden mensen wereldwijd uitgenodigd om tijdens een mooie zonsondergang een moment stil te staan bij het leven en schoonheid te appreciëren.

Vandaag zou Shalin volgens de prognose nog maar enkele dagen te leven hebben. Hij wordt aan zijn ziekenbed bijgestaan door Frances Chan, de liefde van zijn leven, met wie hij de voorbije maanden rondreisde en recent ook in het huwelijksbootje stapte. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren zien cyberpesten als 'norm' en voelen druk om zelf te cyberpesten

Jongeren zien cyberpesten als 'norm' en voelen druk om zelf te cyberpesten

http://static1.hln.be/static/photo/2015/6/2/7/20150514121807/media_xll_7709332.jpg

Cyberpestkoppen zijn ervan overtuigd dat leeftijdsgenoten pesten via het internet en de gsm goedkeuren, en geven aan dat ze vaak druk ervaren om er aan mee te doen. Dat blijkt uit het onderzoek van Sara Pabian (UAntwerpen) waarbij 2.000 Vlaamse jongeren tussen 10 en 17 jaar twee jaar lang werden opgevolgd.

De 'norm'
Pabian, verbonden aan de onderzoeksgroep MIOS van UAntwerpen, nam enquêtes af bij een panel van jongeren verdeeld over 23 Vlaamse scholen. Uit de enquêtes blijkt dat daders vaak denken dat cyberpesten nu eenmaal de 'norm' is onder jongeren. Bovendien gaven jongeren aan dat er soms zelf verwacht wordt dat ze (ook) cyberpesten.

Gemakkelijk prooi
Een ander belangrijk kenmerk van cyberpestkoppen is hun 'mensenkennis'. Daders van cyberpesten zijn goed in het inschatten van wat andere jongeren denken, doen en voelen. "Voor meer subtiele vormen van pesten kan de 'sociale' intelligentie zorgen voor het machtsonevenwicht tussen dader en slachtoffer", zegt Pabian.

"Daders zijn vlot in de omgang met andere jongeren, terwijl slachtoffers dat meestal niet zijn en bang zijn om bekritiseerd te worden. Dat maakt van hen een gemakkelijke prooi."

Probleemgedrag
Daders van cyberpesten hebben wel vaker een slechte relatie met leerkrachten. "Cyberpesten gaat vaak gepaard met ander probleemgedrag zoals pesten op school en zich afzetten tegen andere schoolnormen."

Traditioneel pesten
Ongeveer één leerling op tien (11,1%) gaf aan recent te zijn gecyberpest. Cyberpesten kwam het vaakst voor bij leerlingen uit het laatste jaar lager onderwijs. Het aantal gevallen nam af naarmate de leeftijd steeg. Daders van cyberpesten waren gemiddeld genomen wat ouder dan slachtoffers. De piek voor daderschap werd opgetekend bij jongeren van 13 tot 15 jaar. Ongeveer 6% van de jongeren gaf toe recent anderen te hebben gecyberpest.

Het traditionele pesten komt wel nog steeds vaker voor dan het cyberpesten. Ongeveer 15% van de leerlingen gaf aan recent slachtoffer te zijn geweest van traditioneel pesten. (br.hln


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop de hondengevechten: duidelijker kan de boodschap niet overgebracht worden

Stop de hondengevechten: duidelijker kan de boodschap niet overgebracht worden

http://i-cdn.embed.ly/1/display?key=fd92ebbc52fc43fb98f69e50e7893c13&url=https%3A%2F%2Fscontent.xx.fbcdn.net%2Fhphotos-xta1%2Fv%2Ft1.0-9%2F11039057_980820215295890_4658747051903859041_n.jpg%3Foh%3Df96618259978c239037fe1517170e8ff%26oe%3D560D41B7

Shocktherapie van het Blauwe Kruis van België, afdeling Vorst: de vereniging voor de opvang van verloren gelopen en verwaarloosde kleine huisdieren deelde op haar Facebookpagina de foto van deze zwaar mishandelde hond. Doel is om de bevolking bewust te maken van de wantoestanden die gepaard gaan met hondengevechten. Een belangrijke tip daarbij: geef je huisdier niet zomaar aan de eerste de beste.

"Wat er overblijft van een hond die geadopteerd en gebruikt werd als lokaas bij hondengevechten", klinkt het. "Veel mensen gebruiken Facebook en Le Bon Coin (zoekertjessite; nvdr) om van hun honden of katten af te raken, maar ze hebben geen idee waar ze aan beginnen... Wil je een nieuw baasje voor je huisdier? Ga dan naar een organisatie die zo'n dingen voor u regelt. Maar alstublieft: laat hem niet achter bij de eerste de beste, denk aan zijn toekomst. Het is lastig om deze foto te bekijken en vergeten zal nog moeilijker worden. De waarheid moet echter onder ogen gezien worden. Deel de foto van deze arme stakker, dierenmishandeling moet gestopt worden."

En of de boodschap overkomt: het plaatje is inmiddels al meer dan vierduizend keer gedeeld.

Hond in glascontainer in Asse
In Asse hebben dierenbeulen het voorbije weekend dan weer een hond gedumpt in een glascontainer. Het dier werd ontdekt door een gebruiker van de glascontainer die de politie alarmeerde. Omdat het dier onmogelijk op eigen houtje in de container kan gekropen zijn, gaat de politie er van uit dat het dier er door mensen werd ingestopt. De brandweer kwam langs om de hond uit de container te helpen. De politie is de eigenaar op het spoor. Hij zal moeten opdraaien voor de kosten (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abces of tumor bij zeldzame witte neushoorn Nola?

Abces of tumor bij zeldzame witte neushoorn Nola?

http://static3.hln.be/static/photo/2015/12/13/10/20150513230952/media_xll_7708255.jpg

Er zijn nog maar vijf noordelijke witte neushoorns in leven en onlangs moest een van hen een kleine operatie ondergaan. Het 41-jarige vrouwtje Nola, levend in de dierentuin van San Diego, heeft een zwelling onder haar huid. Of het om een gezwel gaat of slechts een abces is nog niet duidelijk.

Bij de zeldzame neushoorn werd vorige week een zwelling op haar rechterheup geconstateerd. Omdat de aandoening in de dagen erna groter werd, besloten dierenartsen zaterdag een drain aan te leggen. Pus werd zo weggehaald uit de zwelling en de wond werd schoongemaakt met een zoutoplossing. Monsters pus gingen naar het laboratorium voor verder onderzoek, zo legt woordvoerder Darla Davis uit aan persbureau Reuters.

De vrouw meldt dat de hele behandeling plaatsvond op het veld in de dierentuin waar de neushoorn leeft. Nola liep rustig haar rondjes met de dierenartsen naast haar. Er kwam geen verdoving aan te pas. "Dat dit zo kon, heeft te maken met de goede band tussen het dier en haar verzorgers."

Abces
Hoewel de uitslag van het onderzoek nog even op zich laat wachten, gaan dierenartsen ervan uit dat sprake is van een abces en niet van een tumor. Nola, die verder in goede gezondheid verkeert, volgt voor de zekerheid alvast een antibioticakuur.

Het dier is de enige noordelijke witte neushoorn in de dierentuin in San Diego. Een ouder mannetje overleed in december. Ook in een Tsjechische dierentuin loopt een exemplaar. (br.hln)


» Reageer (0)
13-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Publieke uitvaart Jef Geeraerts: 22 mei in Lochristi

Publieke uitvaart Jef Geeraerts: 22 mei in Lochristi

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/16/3/20150511231229/media_xll_7701543.jpg

De uitvaartplechtigheid voor de overleden auteur Jef Geeraerts zal in het crematorium van Lochristi (Oost-Vlaanderen) plaatsvinden op vrijdag 22 mei 2015, om 11 uur. Dat is vernomen bij de familie van de overleden echtgenote van de schrijver, Eleonore Vigenon.

De uitvaart wordt een publieke aangelegenheid. Er zullen meer dan waarschijnlijk toespraken zijn van collega-auteurs en mensen uit de cultuurwereld om hulde te brengen aan de overleden auteur, maar bijzonderheden daarover kunnen op dit ogenblik nog niet gegeven worden. De pers zal daarover op een later tijdstip worden ingelicht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedumpte baby overleeft acht dagen onder de grond in China

Gedumpte baby overleeft acht dagen onder de grond in China

http://static2.hln.be/static/photo/2015/11/13/11/20150513092906/media_xll_7705841.jpg

Een Chinese boreling die in de provincie Guangxi door zijn ouders werd achtergelaten en in een kartonnen doos onder de grond werd begraven, is na acht dagen gered. De baby werd geboren met een hazenlip. Twee dagen na de geboorte werd het kind in een doos begraven. Zijn ouders verklaarden nadien dat ze ervan overtuigd waren dat de baby gestorven was.

Het kind werd gevonden door een boerin die de baby had horen wenen. De boreling kon overleven doordat er water en lucht doorsijpelden in de doos.

Vijf mensen, onder wie drie familieleden van het kind, werden opgepakt op verdenking van moord, zo melden Chinese media.

Achtergelaten baby's zijn een courant fenomeen in China, waar de eenkindpolitiek vaak op brutale manier wordt doorgedrukt. Vooral arme gezinnen hebben het erg moeilijk om de medische kosten te betalen van kinderen met een handicap. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cliff Richard - Do You Wanna Dance

Cliff Richard - Do You Wanna Dance

Klik op de foto om hem te beluisteren

Cliff Richard (geboren als Harry Rodger Webb, Lucknow, Uttar Pradesh, 14 oktober 1940) is een Engels zanger en acteur. Sinds zijn ridderschap in 1995 heet Cliff Richard ook officieel naar zijn artiestennaam.

Harry Webb werd geboren in Lucknow in India en koos zijn artiestennaam in 1958. Zijn eerste nummer Move It was eigenlijk het b-kantje van een cover namelijk het nummer Schoolboy crush, maar Radio Luxemburg koos voor deze kant en het kwam op de tweede plaats terecht in de Engelse hitlijst. In 1999 scoorde hij zijn laatste nummer 1-hit in Engeland met The Millennium Prayer. Hij heeft in de jaren 50, 60, 70, 80, 90 en 00 in de Nederlandse hitlijsten gestaan.

Zijn carrière werd in de beginjaren geïnspireerd door Elvis Presley. Zijn begeleidingsgroep heette eerst The Drifters, maar omdat er in de VS al een band bestond met die naam werd dat The Shadows. Het was tot 1969 zijn vaste begeleidingsgroep. Meer dan 260 miljoen platen gingen van hem over de toonbank. Cliff Richard was hoofdacteur in de films Serious Charge, The Young Ones, Summer Holiday, Wonderful Life en Finders Keepers.

Hij vertegenwoordigde tweemaal het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisiesongfestival met de nummers Congratulations in 1968 en Power To All Our Friends in 1973, waarmee hij respectievelijk de tweede en de derde plaats behaalde.

Sinds hij op 25 oktober 1995 om half elf in de ochtend werd geridderd gaat hij door het leven als Sir Cliff Richard OBE. Hij zet zich onder andere in voor jong aanstormend tennistalent en is dan ook vaak te zien bij tenniswedstrijden.

Zijn wijngaarden in Portugal leveren hem zijn eigen wijn op. Tevens heeft hij vier eigen parfums. Deze zijn genoemd naar zijn hits: Miss You Nights, Dreammaker, Devil Woman en Summer Holiday (alle vier de titels zong hij tijdens Here and Now).

Sinds 1964 is Cliff Richard een overtuigd christen en hij heeft sindsdien ook gospelmuziek op zijn repertoire.

In 2002 hield de BBC een stemming voor de 100 Greatest Britons waarbij Richard op de 56e plaats eindigde.

In 2008 stond Cliff Richard vijftig jaar op de planken. Dit vierde hij met zijn timemachine tour die hem vanaf november door geheel Groot-Brittannië bracht. In het najaar van 2009 bracht hij een aantal concerten, samen met The Shadows.


» Reageer (0)
12-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levensgroot schilderij Jean-Luc Dehaene krijgt plaats in stadhuis Vilvoorde

Levensgroot schilderij Jean-Luc Dehaene krijgt plaats in stadhuis Vilvoorde

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/9/8/20150512194741/media_xll_7704443.jpg

Een levensgroot schilderij dat de Belgisch-Duitse mediakunstenares Ulrike Bolenz maakte van Jean-Luc Dehaene krijgt een plaats in het stadhuis van Vilvoorde, de stad waar de overleden CD&V-politicus van 2000 tot 2007 burgemeester was. Het is een geschenk van de lokale CD&V-afdeling dat tijdens de nieuwjaarsreceptie van de partij begin dit jaar overhandigd werd aan Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a). Het zal op maandag 18 mei in het stadhuis ingehuldigd worden.

Ulrike Bolenz (57) is een in Vilvoorde wonende kunstenares die de voorbije 20 jaar op talrijke plaatsen in binnen- en buitenland werk tentoonstelde. In 2013 was ze bijvoorbeeld nog aanwezig op de Biënnale van Venetië. Ze is gespecialiseerd in fotoplastische kunst en ontwikkelde hiertoe een innovatieve techniek. Ze vertrekt van een fotografisch moment waarvan ze het negatief van het beeld bewerkt met verf. Het schilderij van Dehaene toont het hoofd van de ex-premier met een voor hem kenschetsende expressieve blik. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderij Picasso geveild voor recordbedrag

Schilderij Picasso geveild voor recordbedrag

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/14/5/20150512104453/media_xll_7702850.jpg

Het schilderij Les femmes d'Alger (Version O) van Pablo Picasso heeft gisteren een recordbedrag opgeleverd tijdens een veiling in New York. Het doek bracht ruim 179 miljoen dollar (ruim 160 miljoen euro) op. Het is daarmee het duurste schilderij dat ooit is geveild. Enkel werken van Gauguin, Cézanne en Rothko werden via privéverkopen voor meer geld verkocht.

Picasso schilderde het olieverfschilderij in 1955. Het is het laatste doek uit een serie van vijftien schilderijen over de negentiende-eeuwse schilder Eugène Delacroix. Het felgekleurde kunstwerk is geïnspireerd op een gelijknamig schilderij van Delacroix.

Hommage
De afbeelding van naakte prostituees was een hommage aan Picasso's vriend en vijand, schilder Henri Matisse, die kort daarvoor overleed. Het werk wordt beschouwd als een van de meesterwerken van Picasso.

Veilinghuis Christie's had verwacht dat het schilderij voor ongeveer 140 miljoen dollar onder de hamer zou gaan. In 1997 bracht het slechts 31,9 miljoen dollar op. Dat het werk nu veel meer opbrengt, komt doordat schilderijen van de Spaanse schilder zeer gewild zijn en maar zelden op een veiling voor particulieren langs komt.

Anonieme bieder
Kunstliefhebbers hoefden maandagavond dan ook niet lang na te denken over de koop van het waardevolle schilderij. Les femmes d'Alger was binnen 11,5 minuut verkocht aan een anonieme bieder aan de telefoon. De felle strijd begon met een openingsbod van 100 miljoen dollar.

Het schilderij dat tot nu toe het meeste had opgebracht was Three Studies of Lucian Freud van Francis Bacon. Dat werd in november 2013 verkocht voor meer dan 142 miljoen dollar. Ook toen was de veiling bij Christie's in New York.

Giacometti

http://static3.hln.be/static/photo/2015/14/7/2/20150512044556/media_l_7702367.jpg


Tijdens de veiling van maandagavond werd ook een bronzen beeld van de Zwitserse kunstenaar Alberto Giacometti verkocht. De op ware grootte gemaakte sculptuur L'Homme au Doigt werd geveild voor 141 miljoen dollar (126 miljoen euro). Dat is het hoogste bedrag dat ooit voor een sculptuur werd betaald en het hoogste bedrag dat een kunstwerk van Giacometti ooit heeft opgebracht. Het oude record stond op 104 miljoen dollar dat in 2010 eveneens werd betaald voor een beeld van de Zwitser.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek stukje bouwgond: Wij bouwen op de wei van Werchter

Uniek stukje bouwgond: "Wij bouwen op de wei van Werchter"

http://static0.hln.be/static/photo/2015/9/11/11/20150512051529/media_xll_7702286.jpg

Opmerkelijk beeld op de festivalwei van Werchter. In een hoekje vlak naast de hoofdingang is een jong koppel een huis aan het bouwen. Eigenaar Morris De Meyer is de zoon van Hedwig De Meyer, grote baas van podiumbouwers Stageco en met Herman Schueremans de grondlegger van Rock Werchter.

Uiterlijk met kerst willen Morris de Meyer (27) en zijn vrouw Nannie Vermeylen (25) in hun nieuwe huis trekken. Tegen dan heeft hun dochter Lenne (1,5) er een broertje of zusje bij. "Geloof het of niet, maar ik ben uitgeteld voor 25 juni, de eerste dag van Rock Werchter", zegt Nannie. "We hebben het er niet om gedaan, neen, ik was al zwanger toen Live Nation, organisator van Rock Werchter, bekendmaakte dat het festival dit jaar een week vroeger zou plaatsvinden. Door de geboorte dreig ik het nu te missen, maar er zullen er nog genoeg volgen."

Zeg dat wel. Het huis dat Nannie en Morris aan het bouwen zijn voor hun gezin staat gewoonweg op de wei waar het wereldberoemde festival al 40 jaar plaatsvindt. "Eigenlijk wonen we hier al drie jaar", zegt Morris. "In het witte boerderijtje naast ons nieuwe huis. Het is ruim 100 jaar oud, maar als onze nieuwe woonst af is, gaat het tegen de vlakte."

Morris en Nannie keken de voorbije jaren uit naar andere locaties om te bouwen, maar kozen uiteindelijk toch voor hun plekje op de wei. "We zijn té verliefd op het uitzicht", zeggen ze. "Live Nation heeft nog geprobeerd dit perceel te kopen, maar toen waren wij al met onze plannen gestart. Voor de grote Rode Kruistent die hier jarenlang stond, zal men een andere plek moeten vinden." De organisatie van het festival had misschien liever gehad dat Morris en Nannie hun oog hadden laten vallen op een ander stuk bouwgrond, maar de band van Morris met Rock Werchter maakt allicht veel goed. "Ik ben een echte Werchternaar, opgegroeid met het festival", zegt hij. "Door mijn vaders bedrijf, uiteraard, waar ik zelf nu ook werk als chauffeur." Nannie, tandartsassistente uit Baal, kwam op haar 15de voor het eerst naar de festivalwei. En nu woont ze er. "De festivalgrond is onze tuin." (br.hln)


» Reageer (0)
11-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael bouwt kooi voor olifantje Q

Planckendael bouwt kooi voor olifantje Q

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/4/8/20150511160654/media_xll_7700783.jpg

Planckendael heeft een box op maat gebouwd voor olifantje Q. Het stiertje heeft nu zijn eigen ruimte in de zandstal, terwijl de olifantenfamilie hem ten allen tijde kan zien, ruiken en aanraken. Ondertussen wordt de rust en veiligheid van het jong toch gegarandeerd, meldt het dierenpark op hun blog.

Baby Q mag het contact met de kudde niet verliezen. Omdat de vrouwtjesolifanten, inclusief mama May Tagu, zich voorlopig veel te ongeïnteresseerd en koel opstellen tegenover Q, heeft de technische dienst van Planckendael op maat van het stiertje een box gebouwd in de zandstal.

De toestand van Q is nog altijd onveranderd. Hij moet aansterken: zijn gewicht blijft aan de lage kant en schommelt elke dag. Daarom blijven de verzorgers het kleintje intensieve zorgen verlenen met een voederbeurt elke twee uur, meldt Planckendael nog. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jef Geeraerts (85) is overleden

Jef Geeraerts (85) is overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/9/11/20150511161254/media_xll_7700771.jpg

De Vlaamse schrijver Jef Geeraerts, bekend van de 'Gangreen'-cyclus, is overleden. Hij werd 85. Dat heeft zijn dochter Ilse vanmiddag laten weten. Geeraerts verbleef in het UZ Gent en overleed daar aan een hartaanval.

Jef Geeraerts werd op 23 februari 1930 geboren in Antwerpen. In de jaren 50 trok hij naar toenmalig Belgisch-Congo. Zijn tijd in Congo zou een belangrijke rol spelen in zijn boeken. In 1968 verscheen 'Black Venus', het eerste boek van zijn bekende 'Gangreen'-reeks. Het boek veroorzaakte heel wat deining in het katholieke Vlaanderen omwille van zijn expliciete inhoud. Tegenstanders zagen het werk, over zijn hunker naar Congo en liefde voor de zwarte vrouw, als racistisch of pornografisch.

Het boek leverde hem wel de driejaarlijkse Staatsprijs voor verhalend proza (in 1969) op. Het vierde en laatste Gangreenboek ('Het Zevende Zegel') verscheen in 1977.

De schrijver verklaarde daarna klaar te zijn met het onderwerp en kwam daarop verrassend met een thriller op de proppen: 'Kodak .58' (1979). Geeraerts ging zich daarna met succes specialiseren in misdaadromans, vaak met het politieduo Vincke en Verstuyft in de hoofdrol. 'De Zaak Alzheimer' uit 1985 werd in 2003 verfilmd door Erik Van Looy. Jan Decleir kroop daar in de huid van huurmoordenaar die aan Alzheimer lijdt. Ook 'Dossier K.' uit 2002 werd verfilmd, dit keer door Jan Verheyen.


Naast de Gangreenreeks, behoren ook 'Dood in Bourgondië' (1976), 'Diamant' (1982), 'De Zaak Alzheimer' (1986) en 'De PG' (1998) tot zijn meest bekende werken. Onderwerpen als de natuur, jagen, vreemde culturen, erotiek, corruptie, de invloed van Opus Dei en de 'CVP-staat' treden als rode draad in zijn boeken op. Naast de Staatsprijs won Geeraerts onder andere ook de de Arkprijs voor het Vrije Woord. Het laatste boek van Geeraerts, de roman 'Muziek en emotie', verscheen in 2009.

De laatste jaren leefde hij teruggetrokken in Baarle Drongen, een deelgemeente van Gent. In een interview vorige week aan Humo, zei Geeraerts nog dat "het enige wat hem nu nog restte de dood was". "Nu rest mij alleen nog de dood. Je kan niet blijven leven, hé, de datum nadert", klonk het.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allereerste scène ingeblikt van tweede Kampioenenfilm

Allereerste scène ingeblikt van tweede Kampioenenfilm

http://static0.hln.be/static/photo/2015/8/13/8/20150511071342/media_xll_7699568.jpg

Onder een loodzware zon, bij temperaturen rond de 40 graden, is gistermiddag in Thailand de allereerste scène van 'F.C. de Kampioenen, Jubilee Générale' ingeblikt.

"In de scène zien we hoe Marcske en Xavier op weg zijn naar de tempel waar Oscar Crucke vertoeft", zegt regisseur Jan Verheyen. De echt spectaculaire scènes, waarbij Marcske in Bangkok 'een spoor van vernieling achterlaat', zijn voor later deze week.

Herman Verbruggen en Johny Voners kwamen pas gisterenmiddag, na een erg lange vlucht, in Ratchaburi aan, een stad op zo'n uur rijden van Bangkok. Ze moesten dus meteen aan de bak.

Carry komt vandaag in actie en vliegt woensdag al weer naar België om present te zijn voor de start van de opnames van de nieuwe reeks 'De Zonen van Van As'. De rest blijft nog tot zaterdag in Thailand.

Carry Goossens heeft zich voor de opnames van vandaag in de tempel Wat Khao Isan overigens kaal moeten scheren. Het is zijn grote comeback, na zijn afscheid in de serie in 1993. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supertram Albatros maakt eerste officiële rit door Gent

Supertram "Albatros" maakt eerste officiële rit door Gent

http://oi60.tinypic.com/2nixtuu.jpg

De eerste rit van de 43 meter lange 'supertram', die vanaf vandaag 317 personen in één keer door Gent, en na de zomer ook door Antwerpen loodst, werd vanochtend feestelijk ingewijd. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) nam plaats achter het stuur met voorop een fanfare, steltlopers en andere straatartiesten. Tijdens de festiviteiten werd ook de naam van de tram bekend gemaakt: "Albatros".

Sinds enkele weken reden de trams al door Gent om chauffeurs de nodige opleiding te geven, maar vanaf vandaag worden ze ook ingeschakeld op lijn 1 van Flanders Expo naar Evergem, dat is de drukste tramlijn van Vlaanderen. De tram kan tot tweeduizend reizigers per uur vervoeren.

De naam werd gekozen nadat De Lijn begin april een wedstrijd uitschreef waarin ze de hulp vroegen van creatieve Vlamingen. Meer dan 3000 mensen lanceerden suggesties voor een naam, maar uiteindelijk was het Gentenaar Gunther Govaert die met het winnende idee afkwam: "Albatros". "Dat verwijst naar de manier waarop de gelijknamige vogel stil en zonder veel moeite door de lucht vliegt", verduidelijkt woordvoerder Tom Van de Vreken van De Lijn. Ook de kleuren van de vogel stemmen overeen met de kleuren van De Lijn.

"Een prachtige naam voor een prachtige tram", zegt minister Weyts, die zelf ook even in de stuurhut plaatsnam en de tram bediende. "Deze gloednieuwe trams bieden reizigers in Gent veel meer comfort en veel meer plaats."

De eerste albatrossen voor Antwerpen worden midden mei geleverd, na de grote vakantie beginnen ze te rijden op lijn 15 Boechout-Linkeroever. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastoor vergeet 24 communicantjes

Pastoor vergeet 24 communicantjes

http://static2.hln.be/static/photo/2015/5/4/8/20150511062456/media_xll_7699508.jpgVierentwintig kinderen van Koningshooikt die gisteren hun communie in de kerk Sint-Jan Evangelist moesten doen, hebben nog meer geduld dan anders moeten uitoefenen. Pastoor Jan De Keyser bleek zijn communicantjes vergeten te zijn omdat hij te druk bezig was met het parochieblad. Pas toen enkele ongeruste ouders na een half uur vroegen om de man op te bellen, kwam er schot in de zaak.

Een van de ouders doet het verhaal: "De kerk was om half tien open en de 24 communicantjes moesten om kwart voor tien op hun plaats zitten. De kerk zat vol familie en vrienden waarvoor het uiteindelijk wachten geblazen werd. Toen om kwart na tien er nog geen pastoor verscheen, werden wij ongerust en vroegen we of de catechiste de pastoor wou opbellen. 'Ik ben ze rats vergeten', kreeg ze van de pastoor te horen."

Na drie kwartier snelde de pastoor de kerk binnen en hij biechtte meteen zijn vergetelheid op. "Ik was met mijn parochieblad bezig dat af moest en zo ben ik de communicantjes vergeten", zei de pastoor zeer gegeneerd.

"Wij hadden medelijden met hem en hebben hem meteen vergeven. Uiteindelijk was het meer een grappig dan vervelend gebeuren", vertelt één van de ouders. "Positief nieuws is dat de preek geen half uur maar amper tien minuten duurde. Uiteindelijk konden de kindjes toch allemaal hun eerste communie doen en konden de ouders ermee lachen. De catechiste rondde de plechtigheid af met de woorden dat de pastoor altijd tijd voor iedereen maakt. En dat zal ook zo wel zijn. Vergeten is immers heel menselijk." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze herder negeert politie en redt zijn schaap uit gevaarlijke situatie

Deze herder negeert politie en redt zijn schaap uit gevaarlijke situatie

http://static0.hln.be/static/photo/2015/15/8/5/20150510223543/media_xll_7698815.jpg

De Nederlandse herder Martin Oosthoek twijfelde geen moment. Spoorwegmaatschappij ProRail en politiemensen probeerden hem vanmiddag nog tegen te houden, tevergeefs. Hij trok zijn kleren uit en sprong in de sloot langs de Zeidesingel in de Nederlandse gemeente Leidschendam (Zuid-Holland). Wat was het geval? Een van zijn schapen liep aan de andere kant van het water langs het spoor terwijl de treinen gevaarlijk voorbijdenderden. Het dier moest gered worden. "Ik zou het zo weer doen."

Het beeld is fantastisch. Oosthoek heeft zijn kleren op een hoopje in het gras gegooid. Gehuld in zijn onderbroek springt hij - de armen wijd - de sloot in. Medewerkers van ProRail, agenten en enkele voorbijgangers daarbij in verbijstering achterlatend.

Het lukte hem daarna om aan de andere kant van de sloot omhoog te klauteren, het schaap samen met zijn hond in te sluiten en de sloot in te duwen, om het daarna weer veilig te laten terugkeren in de kudde. Missie geslaagd zou je zeggen, maar over de telefoon klinkt Oosthoek vanavond iets minder enthousiast. "Ik ben er niet zo heel blij mee", zegt hij aan onze collega's van het Algemeen Dagblad.

Preek
Begrijp hem goed hoor, hij zou het zo weer doen, maar achteraf kreeg hij van de politie een hele preek dat hij het niet had mogen doen. Er staat electriciteit op de leidingen boven de rails, Oosthoek zou zichzelf mogelijk in gevaar brengen. "Ze wilden het anders doen, maar ik denk dat ze niet zo veel verstand hebben van schapen."

De herder is eigenaar van 1.400 schapen en 1.000 lammetjes, verliest vaker schapen door het verkeer. "Natuurlijk. Als je 1.400 auto's op de weg hebt rijden, dan heb je ook vaak ongelukken. Maar normaal zijn we erbij als het gebeurt. Dan kan je snel je hond erop afsturen. Nu was het weekend. Dan zetten we de schapen wel vast op een afgebakend stuk veld, maar duurt het langer voordat we erbij zijn."

Moederdag
Hij werd door een vrouw gebeld terwijl hij Moederdag aan het vieren was bij zijn schoonmoeder. Ze waarschuwde hem dat een van zijn dieren aan de andere kant van de sloot terecht was gekomen en langs de treinrails liep. Er reden treinen langs. Het was gevaarlijk.

Oosthoek aarzelde geen moment. "Maar ik moest mijn hond halen en met het openbaar vervoer vanuit Berkel komen. Dat kost tijd." Toen hij aankwam was de politie er dus al. Het weerhield hem er niet van zijn reddingsactie uit te voeren.

Berenklauw
Sinds 2007 laat Oosthoek zijn kuddes grazen in en rond stedelijk gebied. In opdracht van het Nedelandse Staatsbosbeheer en gemeenten als Delft, Pijnacker-Nootdorp en Leidschendam-Voorburg stuurt de herder zijn beesten over de velden en veldjes. "Afgelopen week zijn we met een mooi project in Rijswijk begonnen", zegt hij, enthousiaster nu. "Misschien heb je op social media wel die foto's voorbij zien komen, van opgezwollen kinderhanden, doordat ze in aanraking zijn gekomen met Berenklauw. De sappen van die plant veroorzaken in combinatie met zonlicht hevige reacties. Mijn schapen kunnen er wel tegen en eten ze weg."

Mochten zijn schapen tijdens hun nieuwe opdracht verdwalen of in nood raken, Oosthoek zal ze redden, zo zegt hij. Ook als het betekent dat hij daarvoor weer het water in moet. "De volgende keer ben ik er gewoon sneller dan de politie." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 7 is slachtoffer van pesten, geweld of seksuele intimidatie op het werk

1 op 7 is slachtoffer van pesten, geweld of seksuele intimidatie op het werk

http://static2.hln.be/static/photo/2015/6/11/5/20150511071318/media_xll_7698920.jpg

Liefst 322.000 Vlaamse werknemers - of één op de zeven - voelen zich jaarlijks slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Het gaat ­telkens om lichamelijk geweld, ongewenst seksueel gedrag en/of pesten op de werkvloer.

Vooral wie werkt in de jeugd­bijstand, gehandicaptenzorg en het welzijnswerk heeft te ­kampen met fysieke agressie: 1 op de 4 is daar het slachtoffer van. "Van een voorwerp dat naar m'n hoofd geslingerd wordt, kijk ik niet meer op", zo ­getuigt een opvoedster die werkt met ­jongeren met gedrags- en ­emotionele stoornissen.

"Angst ­probeer ik niet te ­tonen - dat maakt het alleen maar erger. Maar deze job zie ik me niet m'n hele leven volhouden." (br.hln)


» Reageer (0)
10-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 redenen waarom je moeder levenslang je beste vriendin is

6 redenen waarom je moeder levenslang je beste vriendin is

http://static0.hln.be/static/photo/2015/1/13/7/20150510101545/media_xll_7696882.jpg

Doorheen je leven heb je verschillende vrienden en geliefden die een langdurige indruk op je zullen maken. Maar, de enige vrouw die dat je hele leven lang zal blijven doen is je mama. Zij was er van bij het begin, en is de beste vriendin die je ooit zal hebben. Dit is waarom:

1. Ze heeft je op je best gezien, en op je slechtst
Je moeder was erbij toen je een koppige peuter was, een rebelse puber en een onzekere volwassene. Ze bleef van je houden, zelfs al maakte je de verkeerde beslissingen, of riep je dat ze de slechtste moeder ooit was. Ze was bij je eerste dansvoorstelling of sportwedstrijd, zette je af voor je eerste date en zag je afstuderen. Ze veegde je tranen weg toen je voor het eerst naar de kleuterschool moest, en pinkte er zelf eentje weg toen je naar de hogeschool of universiteit vertrok. Ze stond aan je zijde (en hield zelfs vaak je hand vast) doorheen elk stadium van je leven.

2. Ze steunt je wildste dromen
Of het nu gaat over het kiezen van een studierichting of het zoeken naar een job: je mama wil niets liever dan dat je iets vindt wat je gelukkig maakt. Zelfs al zien je dromen er onrealistisch uit voor alle anderen, je mama gelooft dat jij ze kan waarmaken, enkel en alleen omdat jij haar kind bent en dus alles aankan. Ze weet wat je allemaal kan, en haar steun doet je in jezelf geloven.

3. Tijd met haar doorbrengen is fantastisch
Je vindt het heerlijk om tijd met je moeder door te brengen, omdat jullie op z'n minst enkele interesses delen. Er zijn namelijk enkele activiteiten die je enkel en alleen met haar uitvoert. Of dat nu gaat om een wandeling maken door het park, samen boeken shoppen in een boekenwinkel of lunchen op zaterdagmiddag, wanneer jullie tijd samen doorbrengen is het altijd gezellig. Je kijkt al uit naar jullie volgende afspraak, omdat mama-tijd na al die jaren nog altijd speciaal en geruststellend is.

4. Ze geeft je de beste raad
Wanneer je een probleem hebt, of raad nodig hebt is zij de eerste die je belt. Na een telefoontje met je mama weet je dat het wel weer goed komt, hoe erg je probleem ook is. Bovendien is zij de beste persoon om je advies te geven, omdat ze alles wat jij nu meemaakt hoogstwaarschijnlijk zelf ook al eens heeft moeten doorstaan. Hoewel het natuurlijk geweldig is om vrienden en vriendinnen te hebben waarbij je terecht kan, blijft de raad van je moeder nu eenmaal extra speciaal.

5. Ze zal je nooit laten vallen
Hoeveel fouten je ook maakt, of hoe lang je haar ook niet ziet, je mama zal je nooit laten vallen. Het maakt niet uit hoe oud je nu bent, je mama zal zich voor altijd het kleine onschuldige kind herinneren dat ze grootbracht. Ze weet welke krachten en talenten je bezit en is er voor 100% van overtuigd dat jij gewoonweg fantastisch bent.

6. Ze houdt onvoorwaardelijk van je
Je moeder zal altijd van je houden met alles wat ze heeft. Ze is de persoon bij wie je terecht kan als je wil weten wat ware liefde echt wil zeggen. Ze is de belangrijkste vrouw in je leven, omdat ze weet wie je echt bent, en daarom van je houdt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (5) redt leven van haar beste vriend

Meisje (5) redt leven van haar beste vriend

http://static0.hln.be/static/photo/2015/11/2/1/20150509231341/media_xll_7696531.jpg

Een meisje van vijf jaar uit het Britse Brixworth heeft op school het leven van haar beste vriend gered.  Dexter Wilson (4) dreigde te stikken toen een stukje worst in zijn keel blijven steken was. Emma Hayes aarzelde echter niet om de techniek toe te passen die ze eerder thuis gezien had: ze boog hem voorover en begon op zijn rug te slaan.

Jodie Knighton, die op dat moment toezicht aan het houden was, snelde meteen te hulp. Samen slaagden ze er in om Dexter weer onder de levenden te krijgen.

De moeder van Emma reageerde -hoe kan het ook anders?- apetrots. "Een van haar oudere broers heeft niet alleen een notenallergie, hij heeft het ook lastig met eten tout court. En ja, dan wordt er al eens op zijn rug geslagen of wordt Het Heimlichmanoeuvre toegepast. Waarschijnlijk heeft ze het zo opgepikt. Ik ben echt fier. Ik denk niet dat ze beseft hoe belangrijk het is wat ze gedaan heeft. Ze verjaart op 1 september, dus is ze een van de oudste kinderen van haar jaar. Ze is heel volwassen voor haar leeftijd."

"Emma heeft van ons al een speciaal diploma gekregen en we willen haar ook nog extra belonen met een speciale prijs, geschonken door een organisatie die eerste hulp verleent ", aldus leerkracht Paul Archer. "Onvoorstelbaar dat een meisje van vijf jaar al iemands leven kan redden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baasje maakt hartveroverende timelapse van hond die nooit oud zal worden

Baasje maakt hartveroverende timelapse van hond die 'nooit oud zal worden'

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Deze timelapse laat niemand onberoerd. In beeld zijn de Deense dog Pegasus en haar baasje, Dave Meinert. De Zuid-Afrikaan nam de hond een halfjaar geleden in huis. Pegasus werd geboren met een levensbedreigende ziekte en aan Dave werd verteld dat de vier weken oude viervoeter wellicht niet lang zou leven. Intussen zijn we zes maanden verder en is de hond nog springlevend.

"Ik weet niet hoelang ze zal leven, maar momenteel gaat alles goed. Ik nam haar in huis om zeker te zijn dat er goed voor haar zou gezorgd worden."

Toen Dave hoorde dat Pegasus nooit oud zou worden, besliste hij om de tijd die hun restte in een video te gieten. De weken werden maanden en een halfjaar later is Pegasus nog altijd in leven. Het dier stapt evenwel blind en doof door het leven.

De ontwikkeling van de Deense dog goot Dave in een timelapse, en het resultaat is vertederend. In het begin is het huisdier nog een pup, aan het einde is een volwassen dier te zien. Baasje Dave komt ook in beeld.

Wie zich afvraagt wat het dier op de loopband doet: die dient om haar in vorm te houden. Een extra training die Pegasus goed kan gebruiken door haar beperkingen. De hond stelt het dus tegen alle verwachtingen in prima en heeft nu ook een speelkameraad, zegt Dave. "Een andere Deense dog. Slapen doen ze in elkaar verstrengeld", aldus nog het baasje. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw ontdekt zwangerschap na 8 maanden: ik dacht dat het gas was

Vrouw ontdekt zwangerschap na 8 maanden: "ik dacht dat het gas was"

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/1/4/20150510095436/media_xll_7697074.jpg

De Amerikaanse Abby Wake ontdekte pas na acht maanden dat ze zwanger was, toen haar vriend de baby voelde schoppen. Abby is in shock: "ik dacht dat ik gewoon last had van een opgeblazen gevoel."

Abby Wake uit Noord-Hollywood in Californië had er geen idee van dat ze zwanger was, hoewel ze al enkele maanden last had van haar buik. Abby weet dat opgeblazen ngevoel aan een voedselallergie en ging verder met haar leven. Tot Abby's vriend, Australiër Jarryd Gorman plots een baby voelde schoppen toen hij een hand op haar buik legde.

"Ik voelde een baby schoppen in haar buik, en vertelde haar dat ik er zo goed als zeker van was dat ze zwanger was", vertelt Jarryd. "Ik heb haar er toen van overtuigd dat we zo snel mogelijk langs de dokter moesten."

Abby zelf beweert geen enkel zwangerschapssymptoom te hebben gevoeld. Ze had geen last van ochtendmisselijkheid en maakte zich geen zorgen over het uitblijven van haar maandstonden omdat ze altijd al een onregelmatige cyclus had. Hoewel ze wat was bijgekomen vond ze ook dat niets om zich zorgen over te maken. "Ik ben lactose-intolerant en ging ervan uit dat dat opgeblazen gevoel daaraan te wijten was", aldus Abby. "Wanneer ik iets voelde bewegen in mijn buik dacht ik dat dat gewoon opborrelend gas was. Het waren ook geen duidelijke schopjes of bewegingen, maar eerder zachte plopjes."

Abbby en Jarryd gingen meteen langs bij gynaecoloog Payman Joseph, die het koppel meteen duidelijk maakte dat de baby er veel sneller dan verwacht zou aankomen. "De dokter vertelde ons dat ik 32 weken zwanger was", aldsu Abby. "Op dat punt is een baby ongeveer zo groot als een kokosnoot."

Hoewel het ongeloofelijk lijkt weet dr. Joseph dat zulke gevallen meer voorkomen dan je denkt. "Bovendien is Abby zelfs nog een pak dunner dan vele andere vrouwen die niet doorhadden dat ze zwanger waren."

Hoewel de zwangerschap als een complete verrassing kwam voor het koppel zijn ze in de wolken. "Moeder worden stond altijd al op mijn planning", aldus Abby. "Alleen gebeurt het nu enkele jaren eerder dan verwacht. Hun toekomstige babyzoontje kreeg ondertussen al de naam Isaac mee, terwijl Abby en Jarryd zich in allerijl voorbereiden op de geboorte. Het koppel zamelt nu geld in om de baby-uitzet te kunnen betalen met een virtuele babyshower. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Josh Groban - You Raise Me Up

Josh Groban - You Raise Me Up

Klik op de foto om hem te beluisteren


Joshua Winslow Groban (Los Angeles, 27 februari 1981) is een Amerikaanse zanger van lichte populaire en klassieke muziek.

Nadat hij geaccepteerd was voor het prestigieuze Interlochen Arts Program begon hij met het volgen van muzieklessen en theater. Uiteindelijk wist hij zijn opleiding aan de Los Angeles County High School for the Arts succesvol af te ronden.

Eind 1998 volgde Josh Groban zanglessen bij een zangleraar die contacten onderhield met producer en tekstschrijver David Foster. Nadat Foster de demo van Groban had beluisterd, vroeg hij hem te komen repeteren voor het evenement. Dankzij zijn succesvolle uitvoering op de inauguratie, vroeg Foster hem in 1999 om in te vallen voor de wereldberoemde tenor Andrea Bocelli.

Groban werd toegelaten tot de prestigieuze muziek-/theateropleiding van Carnegie Mellon University. Echter, na een van zijn optredens kreeg hij een aanbod dat hij niet kon weigeren: een platencontract bij Reprise Records. Zijn eerste uitgebrachte nummer was het duet “For Always” met Lara Fabian voor de soundtrack van de film "Artificial Intelligence" (AI) die in de zomer van 2001 uitkwam. Grobans debuutalbum kwam uit in het najaar van 2001, gevolgd door enkele uitverkochte concerten voor een televisiespecial. Deze is later op dvd uitgebracht onder de naam “Josh Groban in Concert”. In 2003 werd zijn doorbraak definitief toen de dvd goud werd in januari en zijn debuutalbum goed was voor driemaal platina.

Groban speelde ook mee in twee afleveringen van de televisieserie Ally McBeal waar hij de rol speelde van een verlegen solozanger van een kerkkoor. Hij verzorgde tevens de titelsong 'Remember me' van de film 'Troy'. Dat werd geschreven door James Horner. Ook heeft hij in de concertversie van de musical 'Chess. Live at the Royal Hall, London' de hoofdrol gespeeld, als de Russische schaker Anatoly. Deze musical is geschreven door Tim Rice met de muziek van de mannen van Abba.» Reageer (0)
09-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met deze simpele (ietwat vreemde) truc blijven je bloemen langer mooi

Met deze simpele (ietwat vreemde) truc blijven je bloemen langer mooi

Aangezien (hopelijk) bijna alle moeders in het land vandaag een boeketje bloemen zullen krijgen, is een hack om ze langer mooi te houden wel op zijn plaats. Want je wilt ze natuurlijk zo lang mogelijk laten schitteren.
Wil je extra lang van je boeketje bloemen kunnen genieten, dan volg je best de volgende doodsimpele stappen. Knip de stelen schuin af met een scherpe schaar, zo nemen ze beter water op.  Vul daarna de vaas met koud water en voeg enkele druppels bleekwater (javel) toe. Overdrijf niet, twee of maximum drie druppels zijn meer dan genoeg om je bloemen bijna twee keer zolang mooi te houden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diana Krall, Elvis Costello and Willie Nelson - Crazy

Diana Krall, Elvis Costello and Willie Nelson - Crazy

Klik op de foto om ze te beluisterenDiana Jean Krall (Nanaimo (Brits-Columbia) 16 november 1964) is een Canadese  jazzzangeres  en -pianiste. Ze is sinds 2003 getrouwd met de Britse zanger Elvis Costello met wie ze op 6 december 2006 een tweeling  kreeg, genaamd: Dexter Henry Lorcan en Frank Harlan James.

http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/nelson-castillo.jpg?t=1275853782Willie Nelson (Abbott, Texas, 30 april 1933) is een Amerikaanse  countryzanger, gitarist en liedjesschrijver. Hij groeide op in Fort Worth.

Elvis Costello, is een Brits muzikant, zanger en liedjesschrijver van Ierse afkomst. Gehuwd met Diana krall

Samen brengen ze het liedje Crazy


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getest: de makkelijkste manieren om te memoriseren

Getest: de makkelijkste manieren om te memoriseren

http://static1.hln.be/static/photo/2015/9/12/6/20150507130209/media_xll_7690506.jpg

Wat is de gemakkelijkste en meest efficiënte manier om te leren? Geheugenexperten bogen zich over de kwestie en zochten naar technieken om nieuwe informatie sneller en beter te memoriseren.

De opdracht: Wat moet je doen om op een uurtje tijd tachtig woorden in het Litouws te memoriseren, met als doel ze een week later nog te kennen? Geheugenexperten van over de hele wereld mochten hun leertechnieken uittesten. De resultaten werden telkens vergeleken met een groep deelnemers die de specifieke leertechniek niet opgelegd kregen.

Memoriseren
Hoewel niet elke wetenschappelijk onderbouwde aanpak vruchten afwierp, konden sommige teams door een combinatie van strategieën het aantal woorden dat effectief bleef hangen, verdubbelen bij hun proefpersonen. "Zo zie je maar hoe moeilijk het is om wetenschappelijke principes te vertalen naar praktische leertoepassingen", klinkt het.

* Fouten doen leren
Via een strategie die 'errorful generation' wordt genoemd, worden onze hersenen extra geprikkeld. Deelnemers moesten zonder enige voorkennis de betekenis van de Litouwse woorden raden. Hoewel ze er uiteraard vaak naast zaten, zorgde precies het maken van de fouten ervoor dat de juiste betekenis én de woorden dubbel zo goed bleven hangen. Je eigen onwetendheid erkennen, doet je hoofd werken.

* Leerbuffet
We zijn snel geneigd om grote brokken informatie netjes in te delen in thema's of categorieën en ze blok per blok aan te pakken. Uit het experiment blijkt echter dat alles doornemen zonder uitgestippelde volgorde soms efficiënter werkt. Memokampioenen doen precies hetzelfde wanneer ze een stapel kaarten memoriseren. "Bekijk leren als een buffet in plaats van een vastgelegde maaltijd", luidt de theorie. Door meer variëteit in het leerproces te brengen, geef je verveling veel minder kans.

* Er was eens...
Een eigen verhaal vastknopen aan de in te studeren woordenschat bleek ook zeer effectief om de kennis te verzegelen. Het opbouwen van een 'geheugenpaleis' sluit hier mooi bij aan. Deelnemers moesten woorden linken aan objecten in de ruimte. De visuele kapstok stimuleerde het herinneringsproces.


Obstakels
De makers van de app Memrise zijn nog volop in de weer met het kiezen van de beste memotruc. Het winnende team krijgt 10.000 dollar, terwijl de app gebruikt maakt van de grootschalige testfase van leertechnieken om hun leerapplicatie verder bij te schaven. Het doel is de wedstrijd jaarlijks te organiseren om de kunst van het memoriseren te blijven verfijnen.

"Het draait niet alleen om het snel en efficiënt maken van leren, de grootste obstakels zijn afleiding en verveling. Of het nu gaat om zonnen in het park of televisiekijken, we gaan nog veel wedstrijden nodig hebben om die stoorzenders weg te werken", luidt het besluit. (br.hln)


» Reageer (0)
08-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieveheersbeestjes zijn veel minder lief dan je denkt

Lieveheersbeestjes zijn veel minder lief dan je denkt

http://static2.hln.be/static/photo/2015/11/13/9/20150507103624/media_xll_7690014.jpg

Schattig, die kleine gestippelde kevertjes die je moeiteloos over je hand kan laten kruipen. We zijn dol op lieveheersbeestjes, niet in het minst omdat ze mooi zijn om naar te kijken én massaal bladluizen verorberen. Uit een 'The Truth About Animals'-reportage van BBC blijkt echter dat ze veel minder lief zijn dan je denkt. Ooit gedacht dat piempampoentjes of pieternelletjes, zoals ze in het Vlaams ook wel worden genoemd, door ziekte geteisterde, seksverslaafde kannibalen zouden zijn?

Lieveheersbeestjes (Coccinellidae) komen voor in veel vormen en kleuren. In België en Nederland zijn een zestigtal soorten gekend, met als bekendste uiteraard de rode met zwarte stippen.

De kevers hebben een gevarieerd dieet. Sommige soorten eten alleen planten, terwijl andere een voorliefde hebben voor schimmels. Insecten staan echter ook heel vaak op het menu, zoals bladluizen en hun larven.

Seksverslaafd
Pieternelletjes leggen hun eieren graag strategisch in de buurt van een bladluizenkolonie die nog in een vroeg stadium zit. Uit onderzoek met tweestippelige lieverheersbeestjes blijkt dat de vrouwtjes allesbehalve monogaam zijn. Zo worden eitjes vaak bevrucht door minstens drie verschillende mannetjes.

Seksueel overdraagbare aandoeningen zijn dan ook schering en inslag bij deze kinky kevers. De soa's komen in vorm van een mijtinfectie (Coccipolipus hippodamiae). De parasieten verbergen zich onder de dekschilden, waar ze voeden op de hemolymfe, het gele 'bloed' dat lieveheersbeestjes soms achterlaten op je hand.

Kannibalen
Eens bevrucht moeten de vrouwtjes hun nest ver genoeg uit de buurt houden van dat van soortgenoten. De larven zijn namelijk kannibalen die probleemloos een ander nest uitroeien om hun honger te stillen. Ook laatkomers binnen hetzelfde nest zijn niet veilig. Onderzoek toont aan dat larven die eitjes verorberen zich sneller ontwikkelen en meer kansen maken om volwassen te worden en ongeveer een jaar te leven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15.000 Antwerpenaren mogen met huidige wagen volgend jaar stad niet meer in

15.000 Antwerpenaren mogen met huidige wagen volgend jaar stad niet meer in

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/3/8/20150508071841/media_xll_7692758.jpg

Zo'n 15.000 Antwerpenaren zullen vanaf volgend jaar hun auto aan de kant moeten laten staan omdat hij te oud en dus te vervuilend is. Dat berekende de Dienst Inverkeersstelling. Volgens mobiliteitsclub VAB zou dat aantal tegen 2020 oplopen tot bijna 28.000. De Antwerpse schepen van Leefmilieu Nabilla Ait Daoud betwist die cijfers en stelt dat het in werkelijkheid maar om zo'n 9.000 wagens gaat.

Vanaf de zomer van 2016 voert de stad Antwerpen een lage-emissiezone in. Oude en vervuilende wagens mogen dan niet meer rondrijden op de Singel, het Eilandje en Linkeroever. Concreet gaat het om dieselwagens die ouder zijn dan 10 jaar zonder roetfilter en benzinewagens ouder dan 22 jaar. Volgens cijfers van de Dienst Inverkeersstelling zouden door de maatregel ongeveer 15.000 Antwerpenaars met hun huidige wagen de stad niet meer binnen mogen.

In 2020 zou 56 procent van de Antwerpse dieselrijders zijn huidige wagen niet langer mogen gebruiken in het stadscentrum, bij de benzinerijders gaat het om 8 procent. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Goossens (KVS) trekt naar Marseille

Jan Goossens (KVS) trekt naar Marseille

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/3/4/20150507142847/media_xll_7690684.jpg

KVS-directeur Jan Goossens wordt vanaf volgend jaar artistiek directeur van het Festival de Marseille. Dat maakte het Franse festival vandaag bekend tijdens een persconferentie. Goossens had in oktober al bekend gemaakt dat hij de KVS in juni 2016 na vijftien jaar zou verlaten.

Jan Goossens is sinds 2001 artistiek leider van de KVS. Onder zijn leiding werd de KVS een referentie in binnen- en buitenland door de open, vaak meertalige stedelijke werking in Brussel en de innoverende projecten, vooral in en met Congo.

In oktober maakte Goossens bekend dat hij het KVS-theater in 2016, samen met co-directeur Danny Op de Beeck en dramaturge Hildegard De Vuyst, zou verlaten. Zijn opvolger wordt acteur en regisseur Michael De Cock, momenteel directeur van theatergezelschap 't Arsenaal in Mechelen.

Goossens trekt naar het zuiden van Frankrijk, waar hij festivalleider wordt van het Festival de Marseille. De eerste editie onder zijn artistieke leiding vindt plaats in juni-juli 2016. Vanaf 2017 neemt hij de volledige leiding op zich.

"Het is voor mij belangrijk mijn KVS-traject op een mooie manier te beëindigen, samen met de ploeg waarmee ik vijftien jaar lang fantastisch heb samengewerkt", zegt Goossens in een reactie op de website van de KVS. Hij zegt erg blij te zijn met zijn aanstelling in Marseille. "Het Festival van Marseille is het belangrijkste podiumkunstenproject van de meest fascinerende stad van Frankrijk, die Europa direct verbindt met het Midden-Oosten, Azië en Afrika."

Het Festival de Marseille vindt plaats op verschillende locaties in de Zuid-Franse stad en zit momenteel in een overgangsfase: van een dansfestival wil het evolueren naar een breder aanbod met theater, muziek en beeldende kunst.

"Ik wil ook andere kunstvormen een plek geven", zegt Goossens, "iets meer investeren in creaties en de stadswerking en de internationale werking van het festival nog sterker met elkaar verbinden. Daarnaast wil ik het festival verder uitbouwen tot een project op maat van Marseille als de poort tussen Noord-Europa, Zuid-Europa en het Middellandse Zee-gebied." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg koopt minder groenten en fruit

Belg koopt minder groenten en fruit

http://static2.hln.be/static/photo/2015/7/6/7/20150508062701/media_xll_7692727.jpg

De groente- en fruitconsumptie in ons land slabakt. In 2014 gaf de Belg 88 euro uit aan groenten en 105 euro aan fruit. Dat is een daling van bijna 6 procent tegenover het jaar daarvoor, melden de kranten van Mediahuis De daling is zelfs nog groter voor fruit (bijna 7 procent minder) dan voor groenten (4,6 procent minder).

Het gemiddeld jaarlijks verbruik van 87,2 kilo is zelfs een absoluut diepterecord. Tien jaar geleden kocht elke Belg nog 95,8 kilo vers fruit en verse groenten.

"Ook wij schrikken van die cijfers", zegt Vlam-woordvoerster Liliane Driesen. "Het is vooral jammer te moeten vaststellen dat we, ondanks goedbedoelde overheidsinitiatieven, onze ongezonde levensstijl niet willen aanpassen."

Het overgrote deel van de Belgen haalt de norm van 300 gram groenten en 250 tot 375 gram fruit per dag niet, blijkt nog uit het jaarrapport, dat marktonderzoeksbureau GfK Benelux opstelde in opdracht van Vlam. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruce Springsteen - Dancing In The Dark

Bruce Springsteen - Dancing In The Dark

Klik op de foto om hem te beluisteren


Bruce's volledige naam luidt Bruce Frederick Joseph Springsteen en werd geboren op 23 september 1949. De vader van Springsteen is van Iers-Nederlandse en zijn moeder van Italiaanse afkomst. Zijn bijnaam is "The Boss". De vaste band is de E Street Band, waarmee vele albums worden opgenomen en veel mee werd en wordt rond getoerd. De absolute doorbraak komt in 1975 met het album Born To Run en wordt compleet na de release van Born In The USA uit 1984. Bruce weet het succes vast te houden en is en blijft het boegbeeld van de pop/rock/blues.Springsteen woont met zijn vrouw en kinderen Evan, Jessica en Sam in Rumson (New Jersey).
» Reageer (0)
07-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VS geven roofkunst WO II terug aan Duitsland

VS geven roofkunst WO II terug aan Duitsland

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/15/10/20150505235440/media_xll_7686565.jpg

De Amerikaanse stichting Monuments Men heeft vijf geroofde schilderijen aan Duitsland teruggegeven. Het gaat om kunstwerken die tijdens of na de Tweede Wereldoorlog door Amerikaanse militairen uit nazi-Duitsland werden meegenomen. De schilderijen zijn vandaag overhandigd aan de Duitse ambassadeur in Washington.

De schilderijen waren in het bezit van twee Amerikaanse families. Ze gaan terug naar een galerie in Dessau en een slot in Kronberg, vlak bij Frankfurt. Volgens Robert Edsel van de stichting is de teruggave slechts "het topje van de ijsberg''.

De Amerikanen hebben tijdens en na de oorlog duizenden of honderdduizenden schilderijen gestolen. Sommige kunstwerken werden door de Amerikaanse militaire eenheid Monuments Men meegenomen uit Duitsland, om te voorkomen dat ze in handen zouden komen van de nazi's. In 2014 verscheen er een film over de Monuments Men, geregisseerd door George Clooney. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marks & Spencer feestelijk heropend in Brussel (inclusief ellenlange wachtrijen)

Marks & Spencer feestelijk heropend in Brussel (inclusief ellenlange wachtrijen)

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/11/13/20150507170820/media_xll_7691083.jpg

De Britse warenhuisgigant Marks & Spencer heeft vandaag zijn flagshipstore in Brussel feestelijk heropend na veertien lange jaren afwezigheid in ons land. Nog voor het officiële openingsuur stonden al honderden mensen aan te schuiven voor de winkel in de Guldenvlieslaan. Het leek wel alsof er opnieuw een vestiging van Primark was opengegaan.

Het was een zwarte dag voor de shoppende mensheid toen Marks & Spencer veertien jaar geleden uit het Belgische winkellandschap verdween. Wegens financiële problemen besloot het warenhuis zich enkel nog te concentreren op hun land van oorsprong: Engeland. Maar onze gebeden zijn verhoord, want sinds vanmiddag is een gloednieuwe flagshipstore (her)opend.  (br.hln)De (tot nog toe) enige Belgische vestiging biedt een thuis aan meer dan 840 collecties, een uitgebreide voedingsafdeling en een koffiebar/café. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Belgische vrouwen de dikste van Europa worden

Waarom Belgische vrouwen de dikste van Europa worden

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/11/14/20150506201338/media_xll_7687649.jpg

Het beloven (letterlijk en figuurlijk) zware tijden te worden voor de Belgen. Volgens een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie zal ons land namelijk tegen 2030 het grootste aantal obese vrouwen tellen. Geen goed nieuws dus, maar hoe komt het dat wij het zoveel slechter doen?

De resultaten kunnen gelinkt worden aan een studie die wereldwijd de verschillende soorten voedingsgewoonten onder de loep nam. Het onderzoek werd uitgevoerd over een periode van 20 jaar (1990 tot 2010) bij maar liefst 4,5 miljard mensen, of zo'n 90% van de totale wereldbevolking. Daarbij werd een stijging in de consumptie van groenten en fruit ontdekt, al werd dat positieve nieuws helaas teniet gedaan door een nog sterkere stijger: de consumptie van junk food.

Ongezonde voeding
Met dat onderzoek in het achterhoofd is het niet verwonderlijk dat België volgens de pronostieken uit de nieuwe studie tegen 2030 met een recordaantal aan obese vrouwen te maken krijgt. Zo zou ons land één van de hoogste scores halen op het vlak van ongezond voedsel en junk food. Maar hoe komt dat? Weten we dan niet welke rommel we allemaal in onze mond steken? Volgens coördinator van het kenniscentrum Eetexpert, An Vandeputte, heeft het niet zozeer te maken met het gebrek aan kennis, dan wel met ons gedrag, dat met name beïnvloed wordt door achterliggende psychologische motieven.

Frietcultuur?
"Er is nu meer kennis voorhanden dan ooit, maar mensen passen die uiteraard niet altijd toe," verklaart An Vandeputte het fenomeen. "Er zijn tal van verleidingen in onze omgeving. Om nu te zeggen dat dat te wijten is aan de typische Belgische frietcultuur, is nogal kort door de bocht, maar het is wel zo dat het natuurlijk makkelijker is om gezond te eten wanneer we niet continu verleid worden door frietkoten, kebabzaken en andere ongezonde lekkernijen. Het is voor velen moeilijk om de klik te maken en resoluut nee te zeggen tegen zulke verlokkingen. Maar we moeten ons niet blindstaren op de Belgische situatie," stelt Vandeputte het Belgische vrouwendom gerust. "Ja, dit zijn bijzonder opvallende en zorgwekkende resultaten, maar het probleem is écht niet beperkt tot ons land."

Psychologisch probleem
We kunnen dus stellen dat het grootste probleem bij obesitas eigenlijk psychologisch van aard is. "We focussen ons tegenwoordig veel te veel op wat er op ons bord ligt," aldus Vandeputte, "en laat net dat ervoor zorgen dat het BMI de hoogte in gaat. Zo wees een onderzoek bij middelbare schoolkinderen uit dat het BMI van zij die op jonge leeftijd al gewichtscompenserende maatregelen namen (zoals vervangers nemen, maaltijden overslaan, roken, ...) veel sneller steeg. Eigenlijk zouden we een psychologische klik moeten maken en de negatieve tendens van 'dat mag ik niet eten' moeten omzetten naar een positieve keuze. Het is veel prettiger om bewust voor iets te kiezen dan jezelf allerlei dingen te ontzeggen. Bovendien is het zo ook een stuk makkelijker vol te houden."

Paradox
Dat verklaart meteen ook de paradox die vandaag de dag ontstaan is. Want terwijl het obesitascijfer blijft stijgen, worden we op sociale media wél overspoeld met mensen die hardlopen, fitnessen en het ene paleo- of raw vegan dieet na het andere volgen. "We zijn veel te streng voor onszelf,"  besluit Vandeputte. "Door zo fanatiek met eten en onze lijn bezig te zijn, vermindert de controle die we over eten hebben. En dan ontstaan er eetbuien en andere verstoorde relaties ten opzichte van eten. Al plaatst niemand die op sociale media natuurlijk. Het wordt tijd dat we eens normaal doen over eten." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier ben je al eens geweest: waar komt déjà-vu nu echt vandaan?

Hier ben je al eens geweest: waar komt déjà-vu nu echt vandaan?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/14/8/20150507062117/media_xll_7688468.jpg

Iedereen kent het wel: je komt op een plek waar je nooit eerder geweest bent, maar toch voelt het verdacht bekend aan. Je krijgt het gevoel of je hier al eens eerder geweest bent, maar weet zeker dat dat niet kan. Je hebt een déjà-vu, maar waar komt die juist vandaan?

Volgens een aantal studies is déjà-vu gelinkt aan specifieke plekken. Om dit te bewijzen onderwierp cognitief psycholoog Anne Cleary van Colorado State University een groep testpersonen aan een onderzoek dat gebruik maakt van virtual reality. De testpersonen kregen op die manier driedimensionele beelden van kamerste zien, en moesten aangeven wanneer ze een gevoel van déjà-vu ervaarden. Uit dat onderzoek blijkt dat déjà-vu meestal voorkomt wanneer nieuwe plekken qua indeling erg lijken op eerder verkende plaatsen. Met andere woorden: ze zijn gelijkaardig genoeg om een gevoel van herkenning op te wekken, maar verschillen tegelijkertijd hard genoeg van elkaar om ook bewust de verschillen op te merken.

Om die reden is déjà-vu niet alleen afhankelijk van de indeling van een bepaalde plek, maar ook van de fysieke locatie ervan. Zo kan de onbewuste herinnering aan een wegrestaurant dat je jaren geleden bezocht ervoor zorgen dat je in het heden een déjà-vu krijgt wanneer je een compleet ander wegrestaurant binnenstapt.

De reden waarom een déjà-vu altijd zo overweldigend aanvoelt is volgens wetenschapper Charles Choi het gevolg van het contrast tussen het gevoel van op een nieuwe plek te zijn, terwijl je tegelijkertijd een allesoverheersend idee hebt dat je deze plek al eens gezien hebt.

Vanuit een biologisch standpunt wordt een déjà-vu nog ingewikkelder. Volgens Marc Lalanilla, journalist bij Live Science, zou het ook best wel eens kunnen dat déjà-vu gelinkt is aan een bepaalde vorm van epilepsie. "Er is een sterke link tussen het gevoel van déjà-vu en de aanvallen die voorkomen bij mensen met temporalekwabepilepsie, een soort van epilepsie dat invloed heeft op de hippocampus van je hersenen, die verantwoordelijk is voor je korte- en langetermijnherinneringen. Mensen die last hebben van temporalekwabepilepsie krijgen een déjà-vu vlak voor ze een epilepsie-aanval hebben. Dit kan het gevolg zijn van een soort neurologische flater, die ervoor zorgt dan ons brein in het wilde weg signalen uitstuurt die er bij gezonde mensen voor zorgen dat er een gevoel van herkenning ontstaat." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het mysterieuze meer dat elk jaar letterlijk verdwijnt

Het mysterieuze meer dat elk jaar letterlijk verdwijnt

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/12/3/20150506210705/media_xll_7688823.jpg

Elk jaar rond deze tijd gebeurt er iets bizar in het Willamette National Forest in de Amerikaanse staat Oregon. Het mysterieuze Lost Lake vult zich elke winter en verdwijnt vervolgens weer langzaam tijdens de lente en zomer in een gigantisch gat (een beetje als een bad dat leeg loopt). Er is uiteraard een geologische verklaring voor dit natuurfenomeen: lavatunnels. Deze soort afvoerpijpen voor lava tijdens een vulkaanuitbarsting komen volgens ABC News veelvuldig voor in de regio. "In Lost Lake, stortte deze specifieke lavatunnel in en werd het de afvoer voor het meer", verklaart Jude McHugh, woordvoerster voor het park.

Het meer "vult zich op tijdens de winter, wanneer de toevoer van water de snelheid van de afvoer overstijgt en droogt weer op [tijdens de lente en zomer] en wordt een grasveld", klinkt het tegenover de Huffington Post. In een recent filmpje is deze verdwijntruc goed te zien.

Waar al dat water dan naartoe gaat is niet echt duidelijk, maar aangezien vulkanisch gesteente poreus is, wordt het waarschijnlijk gewoon opgenomen in de ondergrond en voorziet het de regio en het bos van water. "Uiteindelijk komt dat water weer naar boven en vind ik het 's ochtends in mijn tas koffie."

"Het duurt zeven tot tien jaar voor het water om door het poreuze gesteente te dringen en in de ondergrond van de vallei. Het is best een indrukwekkend proces", klink het. "Dit is een plek waar je dramatisch kan zien hoe water in de aarde verdwijnt."

Sommige burgers probeerden het gat al meermaals te dichten, maar - gelukkig - zonder succes. En zelfs als ze er al in slaagden, zou dit voor overstromingen kunnen zorgen, zegt McHugh.

Een beetje verderop gebeurt elk jaar hetzelfde bij Fish Lake, alleen is daar de 'afvoerpijp' niet zichtbaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zanger Hot Chocolate van hitnummers als You Sexy Thing overleden

Zanger Hot Chocolate van hitnummers als 'You Sexy Thing' overleden

Klik op de foto om You sexy thing te beluisteren

De zanger van de discoband Hot Chocolate, Errol Brown, is op 71-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn manager vandaag verklaard, aldus Britse media.
De groep had in de jaren zeventig en tachtig succes met hits als You Sexy Thing, Every 1's A Winner en It Started With A Kiss. De kale Brown was de blikvanger van de groep, die platen verkocht in meer dan vijftig landen.

Volgens zijn manager overleed hij aan de gevolgen van leverkanker. Brown, geboren op Jamaica, werd in 2003 door koningin Elizabeth onderscheiden.  (br.hln)

» Reageer (0)
06-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toestand baby Q blijft kritiek: olifantje heeft nu geelzucht

Toestand baby Q blijft kritiek: olifantje heeft nu geelzucht

http://static3.hln.be/static/photo/2015/12/6/6/20150506145333/media_xll_7688001.jpg

Opnieuw droevig nieuws uit Planckendael: olifantje Q heeft geelzucht. Dat heeft een dierenarts een aantal dagen geleden ontdekt. Geelzucht is een symptoom van een storing in de werking van de lever en kan heel wat oorzaken hebben, meldt het dierenpark op zijn dagelijkse blog.

Door de geelzucht ging baby Q vervellen. "Je kan het vergelijken met mensen die te lang in de zon hebben gelegen", zegt dierenarts Francis. "Zijn opperhuid vervelt." Onze verzorgers geven hem aanvullend vitaminen, mineralen en verzorgen zijn huid.

In zijn eentje heeft het stiertje geen toekomt, dus stelt Planckendael alles in het werk om snel een poging te kunnen doen om hem te laten opnemen in de kudde.

Een eerste stap in dit proces is het contact met mama May Tagu, benadrukt het dierenpark. "Steeds in overleg met de Europese stamboekhouder en autoriteit op het gebied van de Aziatische olifant, doen we er alles aan om Q een olifantenleven te geven in de kudde. Maar dat is een langdurig proces en het verloopt vaak in kleine stapjes, met ups en downs."

De situatie blijft dus kritiek en het olifantenjong krijgt intensieve zorgen. "Daarom is het ook mogelijk dat jullie eens enkele dagen niks van ons horen. Dieren en baby's vragen namelijk heel wat tijd en geduld en soms moeten we een bepaalde stap die we zetten een beetje tijd geven", besluit Planckendael. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Gogh geveild voor 66 miljoen dollar in New York

Van Gogh geveild voor 66 miljoen dollar in New York

http://static3.hln.be/static/photo/2015/3/13/5/20150506083640/media_xll_7687175.jpg

Het schilderij 'L'allée des Alyscamps' van Van Gogh is op een veiling in New York voor 66 miljoen dollar, of een kleine 60 miljoen euro, van eigenaar gewisseld. Het gaat om het hoogste bedrag voor een Van Gogh sinds 1998, zo heeft veilinghuis Sotheby's bekendgemaakt.

Het werk was geschat op meer dan 40 miljoen dollar. Het is gekocht door een Aziatische verzamelaar na een felle strijd tussen vijf bieders.

Het hoogste bedrag dat ooit werd neergeteld voor een werk van de Nederlandse kunstschilder was 82,5 miljoen dollar, voor 'Portret van Dr. Gachet'.

Een werk uit de reeks 'Nymphéas' van de Franse kunstschilder Monet kwam voor 54 miljoen dollar bij een nieuwe eigenaar terecht. Het werk was geschat op 30 tot 45 miljoen dollar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael roept internationale hulp in voor babyolifantje Q

Planckendael roept internationale hulp in voor babyolifantje Q

http://static0.hln.be/static/photo/2015/6/2/1/20150505195929/media_xll_7686076.jpg

Q, het babyolifantje van Planckendael, mag na twee weken nog steeds niet drinken bij moeder May Tagu. Aangezien dat de overlevingskansen van het stiertje ernstig in het gedrang brengt, is het dierenpark intussen naar eigen zeggen te raden gegaan bij verschillende internationale instituten en experts. Momenteel krijgt het diertje kunstmelk die samengesteld wordt zoals eerder in een soortgelijke situatie in Berlijn gebeurde.

Het krijgen van moedermelk is cruciaal voor pasgeboren dieren om hun broze immuunsysteem te ondersteunen. De levensverwachting voor een babyolifant die geen moedermelk drinkt, is volgens Planckendael zelfs nauwelijks één jaar.

Om baby Q toch zoveel mogelijk kansen op overleven te geven, vult Planckendael kunstmelk aan met vitaminen en melk van Phyo Phyo. Die vrouwtjesolifant, de moeder van Kai Mook, is momenteel immers nog zwanger en produceert al melk. De samenstelling daarvan is echter anders dan die van een al bevallen dier.

Baby Q dronk de voorbije dagen wel voldoende kunstmelk om weer stilaan richting zijn geboortegewicht te gaan. De situatie blijft echter zorgwekkend, het publiek krijgt het diertje daarom nog steeds niet te zien. "We houden de gezondheid van de dieren nauwlettend in de gaten en doen alles wat we kunnen om de baby te helpen", stelt Planckendael in zijn dagelijkse blog. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische vrouwen worden dikste van Europa

Belgische vrouwen worden dikste van Europa

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/3/8/20150506081333/media_xll_7687148.jpg

Europa gaat tegen 2030 te maken hebben met een "immense" obesitasepidemie. Die waarschuwing heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag de wereld ingestuurd naar aanleiding van een Europees congres over obesitas in Praag. Wat de vrouwen in ons land betreft is er slecht nieuws: tegen 2030 zal ons land samen met Bulgarije statistisch gezien het meeste aantal vrouwen met overgewicht tellen.

Volgens het onderzoek van het Europees regionaal bureau van de WHO in Kopenhagen, zullen nagenoeg alle volwassen mannen in Ierland binnen vijftien jaar aan overgewicht lijden. Geschat wordt dat in 2030 zowat 89 procent van de mannen in het land overgewicht heeft, 48 procent zal zelfs onder de categorie "obese" vallen. In 2010 ging het nog om 74 en 26 procent. Het aantal Ierse vrouwen met overgewicht zal tussen 2010 en 2030 stijgen van 57 naar 85 procent.

Verder zullen ook Groot-Brittannië, Griekenland, Spanje, Zweden en Tsjechië te maken krijgen met een duidelijke stijging van het aantal mensen met obesitas.

Uit het onderzoek blijkt dat de overgrote meerderheid van de 53 onderzochte Europese landen zijn bevolking zal zien verdikken. Enkel voor Nederland wordt een daling van het aantal mensen met overgewicht voorspeld. Daar zal in 2030 nog acht procent van de mannen zwaarlijvig zijn, tegenover 10 procent in 2010.

Een volwassen persoon heeft volgens de definitie van de WHO overgewicht als zijn body mass index (bmi) meer dan 25 bedraagt. Vanaf een bmi van meer dan 30 wordt gesproken over obesitas.

Obesitas is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten, diabetes en sommige vormen van kanker. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betaal maagverkleining terug vanaf 16 jaar

Betaal maagverkleining terug vanaf 16 jaar

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/9/9/20150506070006/media_xll_7686984.jpg

"Overweeg de terugbetaling van maagverkleiningen voor zwaarlijvige tieners vanaf 16." Dat vraagt gerenommeerd chirurg Bruno Dillemans. Nu gebeurt dat pas vanaf 18 jaar, terwijl ook jongere tieners met een BMI boven de 40 er baat bij hebben. Critici zien het voorstel niet zitten.  

Bij 10.000 patiënten voerde chirurg Bruno Dillemans al een maagverkleining of gastric bypass uit in het AZ Sint-Jan in Brugge. Uit binnen- en buitenland zakken ze af naar zijn Obesitascentrum voor de zware operatie. "Eerder hadden we ook al maagbandjes, maar de bypass is echt wel de beste ingreep", vertelt Dillemans. "Eerst maken we een klein voormaagje, zodat de patiënt minder kan eten. Daar wordt een stukje dunne darm op aangesloten, zodat ze minder suikers en vetten kunnen opnemen. Omdat de maag wordt uitgesloten van dit proces, worden er ook minder hormonen aangemaakt die de eetlust stimuleren."

Voor Belgen wordt de operatie terugbetaald, al zijn er strikte voorwaarden aan verbonden. Zo moet je een BMI hebben van 40 of meer - 35 als je diabetes hebt - en moet je al meer dan één jaar bezig zijn met diëten. Bijkomende restrictie: je moet ouder zijn dan 18. "En dat vind ik spijtig", aldus Dillemans. "Uitzonderlijke gevallen zouden vanaf 16 jaar de operatie al terugbetaald moeten krijgen, als ze volgroeid zijn én mits goedkeuring van een kinderarts en psycholoog. Ik vind het gewoon niet kunnen om bij voorbaat al nee te moeten zeggen. We zien hier echte ellende soms: 16-jarigen met een BMI van 40. Veel van de tieners hebben al een intensief programma rond obesitas in het Zeepreventorium achter de rug. Het is dus niet dat ze niet proberen. Vaak lijden ze psychologisch ook onder hun overgewicht." Met tussenkomst van het Riziv kost de operatie zo'n 1.000 euro, zonder 5.000 à 6.000 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanessa Paradis - Be My Baby

Vanessa Paradis - Be My Baby

Klik op de foto om haar te beluisteren


Vanessa Chantal Paradis (Saint-Maur-des-Fossés (Val-de-Marne), 22 december 1972) is een Franse zangeres en actrice.

Vanessa Chantal Paradis wordt geboren op 22 december 1972 in Saint-Maur-des-Fossés, een voorstad van Parijs. Ze groeit op in een andere voorstad, Villiers-sur-Marne. Ze is het eerste kind van André en Corinne Paradis. Als Vanessa 11 jaar is krijgt ze een zusje, Alysson Paradis. Vanessa's oom is de in Frankrijk bekende komediant, Didier Pain. Hij kent de pianist van het Franse televisieprogramma "L'école des fans" gepresenteerd door Jacques Martin. Vanessa mag op zevenjarige leeftijd optreden in het programma, waar ze een liedje zingt uit de musical Emilie Jolie: Emilie Jolie et le Grand Oiseau.» Reageer (0)
05-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je kat praat tegen je, je begrijpt ze alleen niet

Je kat praat tegen je, je begrijpt ze alleen niet

http://static2.hln.be/static/photo/2015/6/0/3/20150505123623/media_xll_7685088.jpg

Die vreemde blik die je kat je soms geeft, betekent wel degelijk iets. Je kat probeert met je te communiceren, maar het is moeilijk om uit te maken wat ze juist wil vertellen.

Dr Sharon Crowell-Davis, professor dierengeneeskunde aan de universiteit van Georgia, vertelde op de International Association of Animal Behaviour Consultants' 2015 Feline Behaviour Conference dat katten constant onze aandacht proberen trekken. "Wanneer we een hele dag zijn weggeweest en onze kat komt tegen ons aanwrijven, is dat een vriendelijke begroeting die ook gebeurt tussen katten onderling", vertelt Crowell-Davis.

Onze katten communiceren dus met ons, maar of we ze ooit volledig zullen kunnen begrijpen is niet zo waarschijnlijk. Er bestaat immers geen algemene kattentaal: katten gebruiken hun eigen taal om met hun baasjes te communiceren. "Een kat kan bijvoorbeeld spinnen als ze blij is, maar ook als ze ziek is", zegt John Bradshaw van de universiteit van Bristol. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onvoorstelbaar: smokkelaars proppen levende kaketoes in lege flessen

Onvoorstelbaar: smokkelaars proppen levende kaketoes in lege flessen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/11/1/20150505112329/media_xll_7684861.jpg

24 kaketoes, geklemd in een lege fles water: de Indonesische politie heeft een wel zeer schrijnend geval van dierenmishandeling ontdekt.

Meedogenloze smokkelaars propten de dieren in het veel te kleine oppervlak om ze voorbij de luchthavendouane te loodsen. Nadat ze bevrijd waren uit hun netelige positie kreeg elke vogel een medische check-up.

De kleine geelkuifkaketoe wordt ernstig met uitsterven bedreigd. De populatie is drastisch afgenomen als gevolg van de illegale maar levendige vogelhandel in Indonesië. Eén kaketoe kan zo'n 900 euro opleveren. Volgens een recente studie zijn er nog slechts 7.000 exemplaren in leven.

Ook papegaaien zijn gegeerd wild: jaarlijks worden er tienduizend stuks gevangengenomen op het eiland Halmahera. Ongeveer 40 procent sterft tijdens het smokkelproces. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Bush - Running Up That Hill

Kate Bush - Running Up That Hill

Klik op de foto om haar te beluisteren


Catherine (Kate) Bush (Bexleyheath (Kent), 30 juli 1958) is een Britse zangeres.

Haar experimentele inslag heeft ervoor gezorgd dat ze wordt gewaardeerd door veel collega-muzikanten, en verder door een niet overdreven grote, maar wel zeer toegewijde schare fans. Dat blijkt uit het feit dat haar platen altijd goed verkopen, hoewel ze voor het maken van een album vaak meerdere jaren de tijd neemt; voor Aerial zelfs twaalf jaar.


» Reageer (0)
04-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams weeshuis in Nepal heeft 400.000 euro nodig

Vlaams weeshuis in Nepal heeft 400.000 euro nodig

http://static2.hln.be/static/photo/2015/3/7/7/20150504071322/media_xll_7681627.jpg

Shangrila, het Vlaamse opvangtehuis in Kathmandu, staat nog recht. Maar daarmee is ook alles gezegd. Het gebouw kan elk moment instorten. Voor de 70 weesjes en straatkinderen is tijdelijk elders onderdak gezocht. "Maar we willen ze zo snel mogelijk weer bij ons", zegt Wim De Becker. "In een nieuwbouw, bestand tegen de zwaarste aardbevingen."

"We hebben geluk gehad dat we in een stevig huis wonen", zegt Wim De Becker van Shangrila. "Alles staat nog recht. Maar het gebouw is rijp voor de sloop. Het steunt helemaal tegen de gevel van de buren. Niemand mag er nog in." Naast Shangrila, een Vlaams initiatief dat al 20 jaar kinderen opvangt in Kathmandu, is een noodopvangtehuis opgericht in een tent. "Maar de meeste kinderen zijn intussen vertrokken. We hebben voor hen een plek gevonden in andere tehuizen, of ze zijn voor eventjes teruggekeerd naar hun familie."

De Becker wil zo snel mogelijk een nieuw opvanghuis voor zijn weesjes. "Ons huidige gebouw huurden we van een rijke Nepalees die is uitgeweken naar Japan. Opnieuw huren doen we liever niet. De komende jaren zullen hier nog aardschokken plaatsvinden, mogelijk nog erger dan wat we vorige week hebben meegemaakt. Dan zou het dom zijn om ons geld te investeren in een slechtgebouwd huurhuis, en over een paar jaar hetzelfde probleem te hebben." Daarom wil Shangrila zo snel mogelijk een eigen tehuis bouwen. "Het moet bestand zijn tegen de allerzwaarste aardschokken. We willen onze kinderen behalve een goeie ook een veilige thuis geven. Nepalese aannemers denken dat ze voor 400.000 euro een nieuw huis voor ons kunnen bouwen. Hopelijk kunnen we snel zo veel geld bij elkaar halen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maakt deze injectie voor eens en altijd een eind aan kanker?

Maakt deze injectie voor eens en altijd een eind aan kanker?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/15/12/20150504092459/media_xll_7681992.jpg

Is de remedie tegen kanker eindelijk gevonden? Wetenschappers aan de universiteit van Stanford zijn hoopvol dat hun injectie de toekomst van de geneeskunde voor eens en voor altijd zal veranderen.

Een nieuw soort injectie zou ervoor kunnen zorgen dat vergevorderde kanker wordt genezen. Dat beweert een onderzoeksteam aan de Stanford-universiteit. De injectie in kwestie zou ervoor zorgen dat ons immuunsysteem de kankercellen aanvalt, waar ze worden uitgeroeid. Dit zou niet alleen zijn voor tumoren, maar ook voor kankercellen die verder in het lichaam zijn afgedwaald.

Professor Edgar Engleman, één van de wetenschappers achter het onderzoek is bijzonder hoopvol: "Je kan echt zien hoe de tumor wordt uitgeroeid". Het grote voordeel aan deze injectie is trouwens dat ze geschikt is voor verschillende types kanker, en dus niet is toegespitst op één specifieke vorm.

"Het proces baseert zich op hetzelfde mechanisme waardoor een dierenlichaam een orgaantransplantatie afstoot", aldus Engleman. "De antilichamen in je lijf detecteren een vreemde substantie -in dit geval kankercellen- en binden zich hieraan. Vervolgens worden de T-cellen in je lichaam gealarmeerd, die op hun beurt het vreemde weefsel aanvallen en vernietigen."

"Binnen het uur na zo'n injectie is het tumorweefsel al compleet bedekt met antilichamen", aldus Yaron Carmi, de hoofdresearcher van het project. "Door een chemische stof toe te voegen aan de injectie, die ervoor zorgt dat de cellen die het signaal doorsturen naar de T-cellen groter worden, is dit een bijzonder effectieve manier om kanker voor eens en altijd uit te roeien. Bovendien werkt deze injectie voor zes verschillende types kanker: twee soorten melanomen, lymfoom-, borst-, long- en pancreaskanker.

Hoewel het onderzoek voorlopig alleen werd getest op levende muizen zijn de onderzoekers hoopvol. "In vitro onderzoek op menselijke kankercellen toont een gelijkaardig effect aan", aldus Carmi.

Er is uiteraard nog heel wat onderzoek nodig vooraleer deze injectie ook in de praktijk zal gebruikt worden, maar de onderzoekers zijn hoopvol dat dit relatief snel kan gaan, vooral omdat de chemische stoffen in de injectie al eerder tijdens klinische proeven werden gebruikt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse verliest 400 kilogram!

Amerikaanse verliest 400 kilogram!

Marya Rosales woog in 2008, 500 kilogram

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/6/2/20150504082300/media_xll_7681847.jpg

Marya Rosales doet van zich spreken op het internet. De Amerikaanse nam de schuld voor de dood van een kind op zich maar de politie geloofde haar niet. Toch besloot ze om af te slanken en dat deed ze drastisch. Vandaag is ze 400 kiolgram lichter!

In 2008 stierf haar neefje van twee. Haar zus had het jongetje omgebracht maar Marya wou haar een gevangenisstraf besparen. Ze diste het verhaal op dat de jongen onder haar immense gewicht gestikt was. De Texaanse woog toen 500 kilogram.

http://static2.hln.be/static/photo/2015/11/1/10/20150504082615/media_xll_7681825.jpgHaar verhaal klonk ongeloofwaardig voor justitie en een autopsie maakte duidelijk dat ze niets te maken had met de dood van de jongen. De zaak werd een keerpunt in haar leven. Ze besloot om drastisch te vermageren en onderging in totaal ook 11 ingrepen. Vandaag zeven jaar later, weegt ze nog amper 100 kilogram en blijft ze diëten. (br.hln)


» Reageer (0)
03-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe doet ze het toch? Nog maar net bevallen en Kate is één en al elegantie

Hoe doet ze het toch? Nog maar net bevallen en Kate is één en al elegantie

http://static2.hln.be/static/photo/2015/3/16/3/20150503072038/media_xll_7679613.jpg

Wie spendeert er twee en half uur zwetend en kreunend op de bevallingstafel, gooit vervolgens een leuk jurkje over het hoofd en ziet er fantastisch uit? Kate Middleton natuurlijk. Of zo lijkt het toch, want toen de Britse zich gisteren enkele uren na haar bevalling voor het eerst weer publiekelijk vertoonde, zag ze er uit om door een ringetje te halen. Bevalling? Waar?

Waar de meesten onder ons niet eens de moed vinden om hun haren te kammen of eindelijk het perfecte excuus hebben om de komende weken enkel en alleen in joggingbroek rond te lopen, staat kersverse mama Kate na amper een paar uur weer te glunderen in een paar hoge hakken, een designer jurk en perfect gekapte haren. We kunnen u alvast geruststellen: dat doet ze niet alleen en u hoeft er echt zelf niet zo bij te lopen na de bevalling (integendeel, joggingbroeken inslaan is geheel gerechtvaardigd).

Qua outfit zet Kate de traditie voort. Net zoals bij de geboorte van baby George koos Kate voor een jurk van designer Jenny Packham (met een prijskaartje van zo'n 3.500 euro), gecombineerd met een paar nude pumps.

De outfit terzijde, wilt u na de bevalling ook graag uw bezoekers onder ogen komen met perfect gekapte krullen? Dan is het wellicht een goed idee om net als Kate een kapper naar het ziekenhuis te laten komen. De vaste haarstyliste van het Britse koningshuis, Amanda Cook Tucker, zakte immers af naar het kraambed om de Duchess van een prachtige bos krullen te vooorzien.

Haar make-up doet Kate dan weer liever zelf. Zo verklapte ze aan het blad Us dat ze voor haar ogen het liefst het alom geprezen Naked oogschaduwpallet van Urban Decay gebruikt, in combinatie met de Hypnose mascara van Lancome. Of Kate zelf haar toiletzak mee had naar het ziekenhuis is niet zeker, maar ze zag er hoe dan ook picture perfect uit met een subtiele bruine oogmake-up en een perzikkleurige blush. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe u in 1 minuut in slaap kunt vallen

Hoe u in 1 minuut in slaap kunt vallen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Heeft u last van stress en kunt u daardoor 's avonds de slaap maar moeilijk vatten? Dan biedt deze ademhalingstechniek van Harvard-doctor Andrew Weil u misschien dé oplossing.

Stress, het wordt wel eens de ziekte van onze tijd genoemd. Dat stress gevolgen heeft voor uw gezondheid, zal niet verbazen. Het hangt van persoon tot persoon af hoe die stress zich manifesteert. Sommigen hebben last van een versnelde ademhaling, anderen van gespannen spieren of een verhoogde bloeddruk.

Wie last heeft van stress, heeft vaak moeite in te slapen, omdat al deze symptomen sterker voelbaar worden op het moment u de slaap probeert te vatten.

4-7-8

Doctor Andrew Weil, die in 1968 zijn titel behaalde aan Harvard University, pleit er daarom voor zich te concentreren op de ademhaling. "Diep ademhalen heeft invloed op de fysiologie en denkprocessen, inclusief je humeur. Door je simpelweg te concentreren op je ademhaling, kan je je stilaan ontspannen", schrijft Weil op zijn website. Hij promoot er de ademhalingstechniek '4-7-8'.

Het opzet van de oefening is simpel:
1. Plaats het tipje van je tong tegen je gehemelte, net voor je voorste boventanden. Houd je tong daar gedurende de hele oefening.
2. Adem alle lucht in je longen uit via je mond. Maak daarbij een 'woosh'-geluid.
3. Sluit je mond en adem traag in door je neus terwijl je innerlijk tot vier telt.
4. Houd je adem in tot je innerlijk tot zeven hebt geteld.
5. Adem opnieuw uit door je mond terwijl je innerlijk tot acht telt. Maak opnieuw het 'woosh'-geluid van stap 2.
6. Herhaal deze lus nog drie keer, zodat je de cyclus vier keer hebt gedaan.

Kort samengevat: Adem 4 tellen in, houd je adem 7 tellen in en adem vervolgens 8 tellen uit.

Alina Gonzalez, auteur van het artikel 'Hoe ik leerde in 1 minuut in slaap te vallen' op de website Byrdie, zegt dat de oefening haar hielp om in een stresserende periode makkelijker in te slapen. Misschien ook een trucje voor u om uit te proberen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lisa Stansfield -Never, Never Gonna Give You Up

Lisa Stansfield -Never, Never Gonna Give You Up

klik op de foto om haar te beluisteren


Lisa Jane Stansfield (Heywood (Greater Manchester), 11 april 1966) is een Brits zangeres, die eind jaren '80 en begin jaren '90 enkele grote hits scoorde.

Op veertienjarige leeftijd won ze een talentenjacht georganiseerd door een plaatselijke krant, waarna ze haar televisiedebuut kon maken.

In 1983 vormde ze samen met twee vriendinnen van school de groep Blue Zone. Hun eerste single On Fire was aanvankelijk populair, maar werd uit de handel genomen na een grote brand op het Londense Metro station King's Cross.

In 1989 kwam de grote doorbraak, toen Stansfield de vocalen mocht verrichten voor het nummer People hold on van Coldcut. Dit nummer werd een grote internationale hit, waarna Stansfield een solocarrière begon. Haar eerste single All Around the World werd een nummer 1 hit in Nederland begin 1990. Later volgden nog enkele kleinere hits. In 1990, 1991 en 1992 won ze een Grammy Award voor respectievelijk beste vrouwelijke nieuwkomer en beste vrouwelijke artiest


» Reageer (0)
02-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overgrootmoeder (91) deinst niet terug voor een bungeesprong

Overgrootmoeder (91) deinst niet terug voor een bungeesprong

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Dat de 91-jarige Mary Manssen een echte waaghals is, hoeft niet gezegd. Ondanks haar hoge leeftijd sprong de vrouw onlangs immers zonder veel aarzelen van een brug in Nieuw-Zeeland en liet de jongere generaties even zien hoe het moet. En ze mocht daarmee een nationaal record achter haar naam zetten.

"Toen ik [op het platform stond], had je de toeschouwers moeten horen. Het was gewoon geweldig. Ik was vastbesloten het te doen en ik heb het ook gedaan", vertelde Manssen aan de Otago Daily Times. "Er is eigenlijk niets aan", klonk het tegenover een andere website.

Ze begon in 2008 aan haar carrière als bungeejumper, nadat haar man Frank stierf. Ze was toen 84. Intussen heeft ze er ook een helikoptervlucht op zitten en is ze van plan te gaan parasailing. Naar eigen zeggen had haar man liever niet dat ze zulke avonturen uithaalde, maar sinds zijn dood doet ze dat dus wel. "Ik ben stout geweest", grapt de kranige dame.

Manssen heeft zeven kinderen, 18 kleinkinderen, 35 achterkleinkinderen en één achterachterkleinkind. En nu mag ze zich dus ook de oudste vrouwelijke bungeejumper van Nieuw-Zeeland noemen. Al moet ze nog even wachten voor ze ook de oudste vrouw ter wereld is die zich ooit aan een bungeesprong waagde: de Finse Margit Tall deed het immers op 96-jarige leeftijd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader van drie jonge kindjes stapt uit het leven anderhalve maand na overlijden vrouw

Vader van drie jonge kindjes stapt uit het leven anderhalve maand na overlijden vrouw

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/12/2/20150502095645/media_xll_7677977.jpg

Soms is verdriet te groot om de draad van het leven weer op te pikken. Amper anderhalve maand nadat zijn 34-jarige echtgenote overleden was aan hartfalen, is een 36-jarige man uit Waregem gisteren uit het leven gestapt. Hij laat drie kinderen achter, van 2, 5 en 6 jaar.

Het was een bijzonder aangrijpend beeld: tijdens de uitvaart van zijn echtgenote Patricia Declerck, op 21 maart, zette Klaas Galle zich samen met zijn drie kinderen op de grond in de parochiekerk Heilige Familie. De vader pakte dochters Alexine (6) en Romanie (2) en zoontje Amaury (5) vast alsof hij ze nooit meer wilde loslaten.

"Weet je nog wat ik zei dat je moest doen als er iets met mij zou gebeuren?", zei hij toen. "De belofte die je toen gemaakt hebt, zal ik waarmaken. Ik hou me sterk voor de kindjes, omdat ik weet dat ze alles voor je waren."

Klaas Galle kon het verdriet na het overlijden van zijn Patricia echter niet verwerken. De man kreeg de voorbije weken erg veel steunbetuigingen, maar ook die konden zijn pijn niet wegnemen. Klaas Galle zou in 2016 tien jaar getrouwd geweest zijn met Patricia Declerck. Hun drie kinderen kunnen nu enkel nog rekenen op de liefde van de familie.

Heeft u vragen over zelfdoding, dan kan u terecht op het telefoonnummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzocht: mannen in pak kijken anders naar de wereld

Onderzocht: mannen in pak kijken anders naar de wereld

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/11/0/20150501161702/media_xll_7676055.jpg

Kleren maken de man, of daar gingen wij althans toch vanuit. Uit een onderzoek van de Columbia Universiteit blijkt nu echter dat kleren de kijk op de wereld van mannen verandert.

De studie onderzocht voornamelijk of formele kleren zoals een maatpak, de kijk op de wereld van mensen kan veranderen. "Wanneer mannen een kostuum dragen, voelen ze zich meteen machtvoller en dat verandert hun kijk op alles anders," vertelt Abraham Rutchick, een onderzoeker en psycholoog. Hoewel je zou denken dat het hen arroganter zou maken, is dat net niet het geval. Een kostuum maakt mannen net solidair en ook positiever ingesteld.

Mannen zouden ook minder impulsieve beslissingen maken en alles rationeler bekijken. Al zou kritiek ook bij mannen in pak harder aankomen, dan bij mannen in een alledaagse plunje. Volgens de onderzoekers is dat zowel het geval bij dagelijkse kostuumdragers als bij mannen die slechts een keer per jaar hun maatpak bovenhalen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekenhuis St. Louis stal zwarte baby's

Ziekenhuis St. Louis stal zwarte baby's

http://static0.hln.be/static/photo/2015/6/4/7/20150502054459/media_xll_7677697.jpg

In de Amerikaanse staat Missouri zijn tientallen baby's misschien onterecht voor adoptie opgegeven door een ziekenhuis in St. Louis. Arme zwarte vrouwen die daar bevielen tussen de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw werd verteld dat hun kinderen waren overleden, maar nu blijkt dat dat misschien helemaal niet waar was.

De zaak kwam aan het licht nadat een moeder en dochter na 49 jaar werden herenigd, terwijl het ziekenhuis tijdens de geboorte had gezegd dat het meisje was gestorven. Ze vonden elkaar via Facebook.

De advocaat van het tweetal heeft inmiddels van meer dan twintig andere zwarte vrouwen te horen gekregen dat ook zij misschien slachtoffer zijn geworden van babyfraude. Verpleegsters zeiden dat hun baby's dood waren en de moeders mochten hun kinderen daarna niet meer zien. Ook zijn er geen overlijdensaktes, aldus de advocaat die een groot onderzoek op poten wil zetten naar de zaak. De advocaat denkt dat de baby's werd geadopteerd door zwarte gezinnen uit de middenklasse.

Het ziekenhuis is inmiddels gesloten, maar oud-medewerkers ontkennen dat er ooit baby's zijn geadopteerd van wie de ouders dat niet wisten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeleeuwpup dwaalt over straat in San Francisco

Zeeleeuwpup dwaalt over straat in San Francisco

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/15/3/20150502062111/media_xll_7677708.jpg

Een jonge zeeleeuw is deze week opgepakt in de Amerikaanse stad San Francisco. De pup was uit zee geklommen en hobbelde over straat. Wetenschappers waarschuwen dat dit vaker kan gebeuren nu oceanen wereldwijd opwarmen.

De zeeleeuw werd donderdag onder een auto gevonden en probeerde weg te komen toen medewerkers van een dierenopvang hem wilden vangen. Uiteindelijk lukte het hen het kleintje te pakken en in een kratje mee te nemen naar het Marine Mammal Center.

Daar kwam een dierenarts erachter dat de zeeleeuw een recidivist was. In februari werd het diertje verderop langs de kust in de staat Californië ook op het droge gevonden. Toen werd hij behandeld voor ondervoeding en longontsteking en daarna weer terug in de oceaan gezet. Hij kreeg de naam 'Rubbish' ('Onzin').

Volgens de Amerikaanse Oceaan- en Atmosfeerdienst zijn er dit jaar al meer dan 1.800 zeeleeuwpups gestrand door de opwarmende oceaan en teruglopende voedselvoorraden in zee. Dat aantal is meer dan in heel 2014 bij elkaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevie Ray Vaughan - The Sky Is Crying

Stevie Ray Vaughan - The Sky Is Crying

Klik op de foto om hem te beluisteren


Stevie Ray Vaughan (Dallas (Texas), 3 oktober 1954 – Chicago (Illinois), 27 augustus 1990) was een Amerikaanse blueszanger en -gitarist.

Geïnspireerd door zijn oudere broer Jimmie begon Stevie Ray reeds op jonge leeftijd gitaar te spelen. Hij bleek erg getalenteerd en speelde al snel in een aantal lokale bandjes. In 1972 stopte Vaughan met studeren om zich volledig te kunnen concentreren op muziek. Stevie Ray wist niet goed wat hij voor carrière wilde; naar eigen zeggen was muziek zijn enige uitweg. Daarom verhuisde hij naar Austin, Texas en werd daar beroepsartiest.

In het begin van de jaren 70 speelde Vaughan samen met Doyle Bramhall in de band The Nightcrawlers. Hierna speelde hij een aantal jaren in The Cobras. Deze band was vrij populair in Austin. In 1976 vormde hij een bandje genaamd "Triple Threat Revue". In 1979-1980 veranderde de band van naam en noemde zich Double Trouble.

In 1982 werd Stevie Ray tijdens het Montreux Blues Festival opgemerkt door David Bowie. Deze was zo onder de indruk van Vaughan dat hij hem vroeg mee te werken aan zijn nieuwe cd 'Let's Dance'. Naar aanleiding van datzelfde optreden bood Jackson Browne zijn opnamestudio aan waar het eerste album van Double Trouble (Texas Flood) werd opgenomen. Hierop volgde een contract voor Stevie Ray en zijn band met Epic Records.

Voor de band was dit het begin van een internationale carrière. Hun album Texas Flood werd uitgegeven in 1983 en ze mochten dat jaar ook voor het eerst in de bekende televisieshow "Austin City Limits" optreden. Hierna ging het steeds voorspoediger met Double Trouble. De groep nam ongeveer elk jaar een nieuw album op (o.a. Couldn't Stand The Weather, Live Alive en Soul to Soul).

In de loop der jaren raakte Stevie Ray verslaafd aan drank en drugs. In 1986 stortte hij als gevolg hiervan in tijdens een tournee. Hij werd later dat jaar opgenomen in een ontwenningskliniek, waar hij zijn beide verslavingen wist te overwinnen.

In 1989 werd het album In Step opgenomen. Met deze lp won Stevie datzelfde jaar een prestigieuze Grammy Award. Hij werd nogmaals uitgenodigd om op te treden in het televisieprogramma "Austin City Limits". De twee optredens voor dit programma werden later op video uitgegeven onder de naam Live From Austin Texas. In 1990 nam hij samen met zijn broer Jimmie een cd op genaamd Family Style.

Dit was één van de laatste hoogtepunten in zijn leven. Hij stierf in de middag (12u50) van 27 augustus 1990 tijdens een tragisch helikopterongeluk. Hij had die avond opgetreden op het "Alpine Valley Festival", samen met sterren als Robert Cray, Buddy Guy en Eric Clapton. Stevie Ray Vaughan werd 35 jaar oud.

In 1991 verklaarde Ann Richards, de toenmalige gouverneur van Texas, 3 oktober tot "Stevie Ray Vaughan Day". Een jaar later in 1992 bracht gitaarfabrikant Fender de Stevie Ray Vaughan Signature Stratocaster op de markt. Voor zijn overlijden had Vaughan samen met Fender deze gitaar ontworpen. In 1994 werd een standbeeld ter nagedachtenis van Stevie Ray onthuld aan de oever van het meer van Austin.
» Reageer (0)
01-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wens iedereen een gezellige 1 mei

Ik wens iedereen een gezellige 1 mei


http://oi44.tinypic.com/2a5lpx2.jpg

Een boeketje gelukbrengertjes voor jullie van mij xxx


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maak je de perfecte cappuccino zonder een melkopschuimer

Zo maak je de perfecte cappuccino zonder een melkopschuimer

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/9/6/20150430183552/media_xll_7674591.jpg

Aangezien je favoriete koffiebar vandaag waarschijnlijk gesloten is, schotelen wij je een simpel trucje voor waarmee je in een handomdraai een lekkere cappuccino maakt, zonder melkopschuimer. Bedank ons gerust later.

Wat heb je nodig
-    Melk (gaat het makkelijkst met volle)
-    Een lege confituurpot of een ander glazen bokaal
-    Microgolfoven

Zo werkt het
Warm de melk op in een pannetje of nog gemakkelijker: in de microgolf. Giet het over in een lege confituur pot, draai goed vast, en schudden maar. Na pakweg drie minuten schudden heb je heerlijk melkschuim. Ga wel niet eeuwig door, want dan krijg je boter. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongelovige Italiaan legde tot twee keer toe af toen paus hem opbelde

'Ongelovige' Italiaan legde tot twee keer toe af toen paus hem opbelde

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/14/5/20150501090824/media_xll_7675820.jpg

De Italiaan Franco Rabuffi werd maandag drie keer gebeld door de paus, maar geloofde tot twee keer toe niet dat het echt de leider van de Rooms-Katholieke Kerk was die hem belde. Hij verbrak daarom de verbinding. Pas bij de derde maal, nam hij het telefoontje serieus.

Rabuffi had eerder een brief gestuurd naar paus Fransiscus, omdat hij ziek is. Die heeft de gewoonte om regelmatig terug te bellen naar mensen die hem hebben geschreven.

Dit keer was Rabuffi dus de gelukkige, maar hij dacht dat iemand hem voor de gek hield. "Ik was sprakeloos, maar de paus redde me, want hij vond het wel grappig wat er gebeurd was,'' vertelde Rabuffi aan de Vaticaanse krant L'Osservatore Romano.

Woensdag stond Rabuffi oog in oog met de kerkvader, tijdens de audiëntie. Daar bood hij, samen met zijn vrouw, nogmaals zijn excuses aan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dakloze vrouw (60) sliep jaren tussen het vuil tot deze man een minihuisje bouwde

Dakloze vrouw (60) sliep jaren tussen het vuil tot deze man een minihuisje bouwde

Klik op de foto om de video te bekijken


Een zestigjarige oma heeft eindelijk een dak boven haar hoofd dankzij een fantastisch initiatief van Elvis Summers uit Los Angeles. De man bouwde met zijn eigen geld en in zijn vrije tijd een mobiel minihuisje voor de dakloze 'Smokey'. Een prachtige bekroning van een ongewone vriendschap.

De vrouw had de gewoonte om 's morgens door de wijk van Summers te passeren op zoek naar recycleerbare spullen. Zo raakten ze aan de praat en ontstond er een onwaarschijnlijke band.

Op een morgen las Summers een artikel in de krant over een man in Oakland die minihuisjes bouwde met afvalmateriaal en dat inspireerde hem om hetzelfde te doen voor Smokey. En dus ging hij aan de slag.

De goedhartige man stelde het betalen van enkele rekeningen uit om 500 dollar (omgerekend 450 euro) te kunnen investeren in de bouw van het huisje voor Smokey. Het kostte hem vijf dagen om het kleine onderkomen te bouwen. Voor de eerste maal in tien jaar kon Smokey een bordje hangen op de deur met de tekst 'Home Sweet Home'. Haar geluk kon niet op!

"Ik had geen (bouw)vergunning voor het minihuisje, dus bouwde ik het maar op straat voor het flatgebouw waar ik zelf woon", zei Summers. De man was zo slim om er wielen onder te monteren. "De lokale politie heeft geweldig 'cool' gereageerd", vond de man. "Ze steunen ons zolang we het minihuisje elke 72 uur op een ander plekje zetten."

Summers monteerde de beelden van de bouw in een timelapsevideo die al meer dan twee miljoen keer werd bekeken. "Ik heb ondertussen al zo veel dakloze mensen ontmoet die graag zouden willen dat ik ook voor hen een minihuisje maak", verklaarde de barmhartige Samaritaan. Dus heeft hij de hulp ingeroepen van de burgemeester van Los Angeles en een crowdfunding-campagne opgezet om meer minihuisjes te kunnen bouwen. De voldoening die het project hem geeft, is alvast onbetaalbaar. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!