Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




17-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven Koning Boudewijn wordt verfilmd

Leven Koning Boudewijn wordt verfilmd

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/0/1/20150517133932/media_xll_7716946.jpg

Het leven van Koning Boudewijn wordt verfilmd door twee Franse filmproducenten. De casting zal volgend jaar doorgaan en de shooting is meteen erna gepland. Dat is VTM-magazine royalty te weten gekomen.

Acteur Pierre Niney zou volgens de filmmakers de perfecte koning Boudewijn kunnen zijn. Hij kreeg dit jaar een César, een Franse Oscar, voor zijn rol in de film over mode-ontwerper Yves Saint-Laurent.  

De hele reportage met meer details zie je vanavond in Royalty om 18u20. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adem inhouden vermindert pijn met 10 procent

Adem inhouden vermindert pijn met 10 procent

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/7/3/20150517101408/media_xll_7716528.jpg

Je adem inhouden zorgt ervoor dat je bloeddruk stijgt waardoor ons brein als reactie daarop het zenuwstelsel iets gaat verdoven. De pijngrens wordt zo verhoogd en de effectieve pijn neemt af met tien procent. Dat is de conclusie uit een onderzoek van de Spaanse universiteit van Jaén.

Voor het onderzoek werd bij 38 proefpersonen de pijngrens gemeten door met een algometer druk uit te oefenen op verschillende vingernagels. De deelnemers moesten eerst op een normaal tempo ademen, daarna moesten ze hun adem inhouden. Op dat moment daalde de pijn die ze voelden van 5,5 op tien naar 5. Geen gigantisch verschil, maar toch opmerkelijk.

Hoofdonderzoeker Gustavo Reyes del Paso verklaart dat effect in het wetenschappelijk tijdschrift Pain Medicine door de bloeddruk die stijgt wanneer mensen inademen. Druksensoren in de bloedvaten reageren op de bloeddruk die stijgt door een signaal naar hersenen te sturen dat het zenuwstelsel iets verdoofd moet worden. Daardoor wordt pijn minder goed voelbaar.

Volgens de onderzoeken houden veel mensen hun adem al automatisch in bij veel pijn, denk maar aan vrouwen die bevallen. Toch zijn deze bevindingen nuttig volgens hen voor mensen met extreme pijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is geen sneeuw, maar een wei vol spinnenwebben

Dit is geen sneeuw, maar een wei vol spinnenwebben

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/2/10/20150515150238/media_xll_7712290.png

Het regent spinnen in Australië. Een Australische man nam vorige week deze foto van zijn eigendom in Nieuw-Zuid-Wales, helemaal bedekt onder een laag spinnenwebben. In paniek deed hij een oproep aan mensen die hem een verklaring konden geven voor dit vreemde en angstaanjagende verschijnsel.

Wetenschappers noemen het 'engelenhaar' en het is een typische migratiemethode van spinnen. De achtpotigen klimmen daarvoor naar de top van struiken en grassprieten en maken dan een sluier van web over het landschap. Ze laten zich vervolgens door de wind vervoeren op hun zelfgemaakte witte tapijten. Voor toeschouwers lijkt het dus letterlijk alsof de spinnen uit de hemel vallen.

Keith Basterfield onderzoekt het fenomeen al jaren. Volgens hem is het een natuurlijk proces, dat bovendien enkel toegepast wordt door spinnen die niet gevaarlijk zijn. Schrikken is het vast en zeker wel. De Australische man durfde zijn huis amper uit. Gelukkig was de volgende nacht alles alweer verdwenen.

Volgens Basterfield is het weer een belangrijke trigger voor het 'engelenhaar'. "In de meeste gevallen gaat het om heldere, koele dagen met een licht briesje. Het verschijnsel doet zich ook vaak voor na overstromingen. De spinnen gebruiken hun webben dan om snel weg te komen."

Door deze migratiemethode kunnen spinnen zich over lange afstanden verplaatsen en zouden ze overal ter wereld geraakt zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miauwende kat zet camping al dagenlang op stelten

Miauwende kat zet camping al dagenlang op stelten

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/10/9/20150515172057/media_xll_7712604.jpg

Lekker een lang weekend relaxen op de camping, dat dachten de gasten van camping De Reebok in het Nederlandse Oisterwijk. Ze komen echter bedrogen uit: een kat verstoort de rust door al dagen achtereen te miauwen. Werkelijk alles is geprobeerd om de jonge rode kat uit de metershoge boom te krijgen maar tevergeefs. De camping is ten einde raad.

Bomvol staat de camping in het Brabantse plaatsje en uitgerekend tijdens dit topweekend kiest een verdwaalde kat ervoor om de boel op stelten te zetten. "Hij veroorzaakt behoorlijk wat heisa, maar eigenlijk is het heel sneu", verzucht campingmedewerkster Dorien van Gorkum.

Van overlast wil ze niet spreken. "Maar rustig is anders. Hij miauwt de hele dag door en niemand kan erbij". Het dier, dat vermoedelijk niet van één van de campinggasten is, zit sinds maandag in de boom. Je zou denken dat het dier honger krijgt, maar het dier wil van geen wijken weten.


De brandweer is tot vier keer toe langs geweest en zelfs een boomklimmer trotseerde de 30 meter hoge boom om het dier te redden. "De boomklimmer had hem bijna, maar de kat schrok en klom nog verder de boom in", vertelt Van Gorkum. "De brandweer kan er niet bijkomen".

Ook campinggasten hebben hun best gedaan. Volgens Omroep Brabant probeerden Floyd en Helma Braat het dier naar beneden te roepen. "Hé, schatje, kom eens", roepen ze vol vertrouwen. "Poesje, miauw, miauw!" Maar het jammerende diertje komt niet naar beneden.

En nu? Van Gorkum: "Dat weet niemand. Ik kreeg net nog een telefoontje van iemand die adviseerde de kat met een tuinslang naar beneden te jagen, maar hij zit veel te hoog, dus dat gaat niet. We wachten op de gouden tip". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horeca steeds meer geplaagd door tafelschuimers

Horeca steeds meer geplaagd door tafelschuimers

http://static0.hln.be/static/photo/2015/0/6/2/20150517093953/media_xll_7716527.jpg

Het aantal klanten dat horecazaken verlaat zonder de rekening te betalen, is het afgelopen jaar met 24 procent gestegen. Dat meldt ondernemersorganisatie NSZ op basis van een rondvraag bij 556 diverse horecazaken. Bij 2 procent van de cafés gebeurt het zelfs dagelijks dat klanten opstappen zonder te betalen, bij 8 procent meerdere keren per week.

Het afgelopen jaar had bijna de helft (47 procent) van de horecazaken te kampen met tafelschuimers, klanten die eenmaal de drank en/of de maaltijd genuttigd is met de noorderzon verdwijnen. "Die opmars is opmerkelijk, want uit een gelijkaardig onderzoek dat NSZ één jaar geleden voerde, bleek dat toen 38 procent te maken had met niet-betalende klanten", klinkt het.

"Een aanleiding om die toename te verklaren, is er niet, al zeggen steeds meer horecazaakvoerders dat het lef bij de klanten stevig toeneemt", legt Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ, uit.

Het is bovendien niet gemakkelijk om een tafelschuimer te pakken te krijgen: 44 procent van de horecazaken slaagt er slechts af en toe in om zo iemand bij de kraag te vatten, een kwart zelfs nooit. Als ze dan toch bij de lurven worden gevat, raadt NSZ steevast aan om aangifte te doen en de politie erbij te halen. Slechts 18 procent van de horecazaken doet dat ook. "Dat is jammer, want zo kunnen die tafelschuimers gewoon aan de gang blijven", zegt Mattheeuws.

Ondertussen heeft 66 procent van de horecazaken wel al speciale maatregelen genomen om tafelschuimers te slim af te zijn. "Zo rekent 36 procent meteen af na de bestelling of het brengen van die bestelling. Ook succesvol is het nauwgezet opvolgen van alle klanten, desnoods via één medewerker die niets anders doet. Goed opgestelde camera's kunnen eveneens helpen, zeker wanneer er achteraf beelden van de delinquent nodig zijn voor de politie", luidt het nog. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chileense tiener die om euthanasie smeekte overleden

Chileense tiener die om euthanasie smeekte overleden

http://static1.hln.be/static/photo/2015/12/12/9/20150517010056/media_xll_7716159.jpg

Een ernstig ziek meisje in Chili is overleden, minder dan drie maanden nadat ze smeekte om euthanasie. De 14-jarige Valentina Maureira leed aan taaislijmziekte, en werd wereldwijd bekend na haar YouTube-oproep.

Begin februari vroeg ze de Chileense president in het filmpje om toe te staan dat er een eind aan haar lijden zou komen. President Michelle Bachelet kon niet aan haar verzoek voldoen vanwege de Chileense wet, maar ging wel bij de tiener langs in het ziekenhuis.

Maureira veranderde van gedachten over euthanasie na de reacties die ze op haar oproep kreeg. Ze zou vooral hoop hebben gekregen doordat ze patiënten had leren kennen die langer hadden geleefd met taaislijmziekte. Haar broer stierf op 6-jarige leeftijd aan de ziekte waarbij de levensverwachting laag is door ernstige luchtweginfecties. De 14-jarige tiener overleed donderdag aan longproblemen.

Op haar begrafenis kwamen gisteren honderden mensen af. Haar vader zei dat zijn dochter eindelijk 'in vrede rust'. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kassa met 80.000 euro verdwijnt op metalfestival Eurorock

Kassa met 80.000 euro verdwijnt op metalfestival Eurorock

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/16/3/20150517054722/media_xll_7716333.jpg

Eurorock, een rock- en metalfestival in het Limburgse Neerpelt, is gisteren een tijdlang stilgelegd nadat al het geld uit de kassa - ongeveer 80.000 euro - was verdwenen. Dat schrijft Het Nieuwsblad op vandaag.

Groepen die nog betaald moesten worden, zoals headliners Front 242 en Praga Khan, haakten daarop af. Bovendien moest de organisator nog met hartproblemen worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

De organisatie moest het festival rond 13 uur even stilleggen. "We hebben aan het publiek duidelijk moeten maken dat er een aantal praktische problemen waren", zegt woordvoerder Bernard Van Isacker.

"Het hele festival heeft een dag lang op vrijwilligers gedraaid. Maar vele bands hebben toch willen optreden, puur uit respect voor de fans", klinkt het nog.

Volgens de organisatie heeft de politie een proces-verbaal opgemaakt na het verdwijnen van de geldsom uit de kassa, die in een opslagruimte lag. (br.hln)


» Reageer (0)
16-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer je kat naar toilet gaan in vijf stappen

Leer je kat naar toilet gaan in vijf stappen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/13/2/20150515123544/media_xll_7712012.jpg

Wat als je die stinkende kattenbak en alles wat erbij komt kijken gewoon kon elimineren? Met deze vijf stappen kan je poezen leren hoe ze hun behoefte proper op een toiletpot doen. Het proberen waard!

Benodigheden: geduld, kattenkruid, geduld, een (doe-het-zelf) trainingspotje en nog wat geduld.

1. Plaats de kattenbak naast het toilet en verhoog hem gaandeweg door er dagelijks een extra boek onder te plaatsen tot je de hoogte van de toiletbril bereikt. Voor meer stabiliteit, hecht je best een telefoonboek vast aan de bak met dubbelzijdige tape.

2. In een volgende stap verplaats je de kattenbak bovenop de wc-bril. Wie een kitten in huis heeft, kan meteen hiermee starten. Blijf de hoeveelheid kattenzand minderen tot er bijna niets meer overblijft.

3. Vervang de kattenbak door zelf een trainingspotje uit vetvrij papier of aluminium te maken en dit vast te tapen aan de onderkant van de bril. Voeg hier een schep kattenzand en wat kattenkruid aan toe. Reinig dit regelmatig, zeker wanneer je zelf nood hebt aan een sanitaire stop en er geen tweede wc in huis is. Zo kan je de bril optillen zonder smurrie. Geen doe-het-zelver? Je kan er ook eentje kopen, een kleine kost in vergelijking met wat je uitspaart wanneer je nooit nog kattenzand moet kopen (of vuilzakken vullen).

4. Wanneer je kat hier comfortabel zijn behoefte doet, maak dan een piepkleine opening in het trainingspotje. Na een paar weken kan je de grootte van de opening weer wat groter maken. Drolletjes in water laten plonsen is voor katten een enorm grote stap. Vergeet je kat dan ook zeker niet te belonen met een snoepje wanneer je in de buurt bent tijdens een van de vele pogingen.

5. Na veel geduld kan je de trainingsfase afronden door het potje te verwijderen.

Succes!  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnifieke samensmelting van foto's toont hoe Parijs is veranderd sinds WOII

Magnifieke samensmelting van foto's toont hoe Parijs is veranderd sinds WOII

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/0/6/20150515164440/media_xll_7712526.jpg

Wie vandaag met zijn geliefde door de romantische straten van de prachtige lichtstad Parijs dwaalt, denkt zeker niet aan de gruwel van de Tweede Wereldoorlog. Toch was ook het wondermooie Parijs ooit het toneel van de verschrikkelijke oorlogsstrijd. Artiest Julien Knez besloot om in het verleden te graven en historische foto's van de bevrijding van de Franse hoofdstad in te passen in het beeld van vandaag. Het resultaat is niet alleen prachtig, het doet je ook beseffen dat op de plekken in Parijs waar je met een gelukzalige glimlach voorbij flaneert heel wat gevechten hebben plaatsgevonden en velen hun leven hebben opgegeven voor onze glimlach.

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. De bevrijding van Parijs vond een jaar eerder plaats, in 1944. Ter gelegenheid van de herdenking van dat moment maakte Julien Knez deze fotoreeks, die met de algemene herdenking van WOII weer opduikt.

"Het was heel intens om je in te beelden dat er gevechten hebben plaatsgevonden in de straten van mijn stad", stelt Julien Knez.

Kijk en oordeel vooral zelf, maar ook wij vinden deze wondermooie fotoreeks van Julien Knez een intense eye-opener. Meer foto's kan u vinden op de blog van de artiest Golem13. (br.hln - foto Julien Knez )


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cher & Tina Turner - Shame, Shame, Shame

Cher & Tina Turner - Shame, Shame, Shame

klik op de foto om hun te beluisteren






Cher, (geboren Cherilyn Sarkisian LaPiere (El Centro, 20 mei 1946), is een Amerikaans zangeres en actrice van Armeense afkomst.

Cher werd geboren in El Centro, Californië. Ze werd bekend van het rock-'n-rollduo Sonny & Cher, samen met haar toenmalige echtgenoot Sonny Bono. Ook maakte ze toen al solo-opnamen. Sonny en Cher scheidden in 1975. Cher hertrouwde later met rock-'n-rollzanger Gregg Allman, en scheidde weer in 1979. Later volgden relaties met bassist Gene Simmons van Kiss en gitarist Les Dudek. Ze heeft twee kinderen, Chastity Bono en Elijah Blue Allman.


Tina Turner (geboren als Anna Mae Bullock, Nutbush, Tennessee, 26 november 1939) is een Amerikaans zangeres en actrice. Ze heeft de bijnaam Queen of Rock. In de jaren '60 en '70 werd ze met haar toenmalige echtgenoot bekend als het duo Ike & Tina Turner. In de jaren '80 brak ze door met een uiterst succesvolle solocarrière. De zangeres is met ongeveer 200 miljoen verkochte platen de best verkopende vrouwelijke rockartiest en verkocht de meeste concerttickets van alle soloartiesten ter wereld. Tina Turner staat bekend om haar originele en krachtige stemgeluid, energieke optredens op hoge hakken en in minirokjes, vitaliteit, om haar mooie benen en big hair.




» Reageer (0)
15-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 dingen waarvan je afvalt zonder sport of diëten

7 dingen waarvan je afvalt zonder sport of diëten

We weten het diep vanbinnen allemaal: de enige manier om af te vallen is meer bewegen combineren met gezonder eten. Maar daar hebben we eerlijk gezegd niet altijd evenveel zin in. Deze 7 tips hebben niets met streng diëten of sport te maken, maar kunnen op termijn wél voor wat kilo's minder zorgen.
1. Eet van een blauw bord
Geen blauwe borden in je servies? Zoek dan een andere "vreemde" kleur, die vloekt met wat erop ligt. Verschillende studies wijzen uit dat je minder eet als de kleur van je bord fel in contrast staat met de kleur van je eten. Vandaar dat experten blauwe borden aanraden, omdat weinig voedingsmiddelen een blauwe kleur hebben. Spaghetti met tomatensaus op een rood bord is dus een absolute no go.

2. Zap tijdens reclameblokken
Jouw onderbewustzijn is een geniepigaard, en reclamemakers zijn dat ook. Voor je het weet krijg je onbewust trek in chocolade of een zoute snack, omdat allerlei lekkers aanlokkelijk voor je ogen staat te dansen. Onderzoek gepubliceerd in Health Psychology bevestigde dat reclamekijkers meer snacken tijdens het tv-kijken. Dat wil niet zeggen dat je exact die dingen wil eten die je ziet verschijnen in de spotjes, maar zonder het te weten grijp je sneller naar iets om te eten voor televisie. Ook kookprogramma's hebben hetzelfde effect.

3. Kauwen, kauwen, kauwen
Happen en snel doorslikken is een erg ongezonde gewoonte. Behalve dat je er een opgeblazen gevoel aan kan overhouden, moeten slokkoppen ook meer eten voor ze verzadigd zijn. Neem je tijd om rustig te kauwen op je voedsel. Je maag zal met minder eten sneller gevuld zijn, en je proeft ook veel meer.

4. Drop de joggingbroek
Draag mooie kleren waar je jezelf sexy in voelt, ook thuis. Verstop jezelf niet in joggingbroeken en slobbertruien, want experimenten hebben uitgewezen dat je dan meer geneigd bent om te snacken. Zie je er goed en opgekleed uit, dan behoud je meer de motivatie om gezond te eten.

5. Gezonde voeding op de eerste rij
Een schaal vol fruit ziet er erg smakelijk uit, en een ijskast vol verse groenten doet watertanden naar al dat kleurrijke lekkers. Studies bewijzen dat je meer trek krijgt in voedsel dat makkelijk bereikbaar is. Zet je gezonde voedingswaren dus in het zicht, en stop die pakken chips en koekjes diep vanachter in de kast. Uit het oog, uit het hart, en vooral ook uit de maag.

6. Speel een spelletje Tetris
Het klinkt kinderlijk onnozel, maar een plotse zin om te snoepen kan onderdrukt worden door je even te verdiepen in een spelletje zoals Tetris of Angry Birds op je smartphone. De aandacht is afgeleid, en de trek verdwijnt als sneeuw voor de zon. Onderzoek uit 2014 testte dit uit, en de wetenschappers concludeerden dat kleine taakjes die erg visueel zijn de zin in snoepen doet afnemen.

7. Cocktails uit lange, smalle glazen
Geniet je graag af en toe van een lekkere cocktail, serveer die dan in een lang, smal glas in plaats van on the rocks in korte, brede glazen. Een studie ontdekte dat je die korte, brede glazen tot 30% voller schenkt dan lange, smalle glazen, en dus ook 30% meer calorieën binnenkrijgt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blueslegende B.B. King (89) overleden

Blueslegende B.B. King (89) overleden

Klik op de foto om The Thrill is Gone te beluisteren

Blueslegende B.B. King is gisteren op 89-jarige leeftijd overleden in Las Vegas. Dat heeft zijn advocaat vandaag bekendgemaakt. Minder dan een maand geleden werd King nog in het ziekenhuis opgenomen.

Het ging al een tijdje niet goed met de gezondheid van de muzikant. Hij leed meer dan twintig jaar aan diabetes type 2. De bluesgitarist werd eind april in het ziekenhuis opgenomen met uitdrogingsverschijnselen. Begin mei liet hij via zijn Facebookpagina weten dat hij thuis verzorgd werd.

B.B. King wordt als een van de beste gitaristen uit de muziekgeschiedenis beschouwd. Muziekmagazine Rolling Stone plaatste hem op de derde plaats in de lijst van grootste gitaristen ooit.

In 1970 scoorde hij met 'The Thrill is Gone' een monsterhit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thailand wil ongelukkige koppels aantrekken

Thailand wil ongelukkige koppels aantrekken

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/9/0/20150515084311/media_xll_7711515.jpg

In een poging meer toeristen aan te trekken wil Thailand zich aanprijzen als een droombestemming voor ongelukkige koppels. Dat melden lokale media. Het Thaise bureau voor toerisme wil van Thailand een bestemming maken voor koppeltherapie. Het land promoot zich al als het ideale vakantieland voor pasgehuwden, maar wil nu ook koppels aantrekken die hun relatie opnieuw leven willen inblazen.

De Thaise toeristische sector heeft een barslecht jaar achter de rug, als gevolg van de politieke onrust en een militaire coup. Het aantal toeristen daalde 6,6 procent in vergelijking met het jaar daarvoor.

In een reactie lanceren de toeristische autoriteiten de ene campagne na de andere om opnieuw toeristen naar het land te lokken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een tip voor zijdezachte benen? Scheer ze met afwasmiddel

Een tip voor zijdezachte benen? Scheer ze met afwasmiddel

http://static0.hln.be/static/photo/2015/9/16/5/20150514151632/media_xll_7708955.jpg

Het blote benen seizoen is al een tijdje ingezet, dus die benen kunnen weer wat extra scheersessies gebruiken. Daily Mail testte een heleboel vreemde alternatieven voor scheerschuim uit vanop beautyblogs, gaande van pindakaas (?) tot conditioner om je benen mee te scheren. Afwasmiddel kwam uit deze test het beste uit de bus, voor "benen zo zacht als je vaat schoon is".

Je kan het zo gek niet bedenken, of beautybloggers raden het aan om er je benen mee te scheren. Een Daily Mail-redactrice testte al deze zogezegde vervangers voor scheerschuim uit. Zo wordt pindakaas als hét middel voor zachte benen aangewend, maar bleek bij het testen dat het vooral een vette en onhandige boel werd met grote kans op ontstekingen. Ook honing en bodymilk doorstonden de test niet als alternatieven voor scheerschuim. Het product dat wel (letterlijk) met glans slaagde was een doodgewoon afwasmiddel.

Het klinkt niet echt glamoureus om het middel waarmee je normaal pannen uitschrobt mee in de douche te nemen. Maar het resultaat mag er wel zijn. Eenmaal in de douche en over je natte benen verdeeld, verandert de zeep in een romig schuim. Het scheermes glijdt heel vlot, en de benen voelen nadien superzacht aan. Het enige nadeel: het afwasmiddel van je benen spoelen duurt bijna dubbel zolang als het scheren zelf.

Maar zou het geen kwaad kunnen voor de gevoelige huid om je benen met zo'n ruw afwasmiddel te behandelen? Dermatoloog dr. Susan Mayou: "Doordat afwaszeep veel schuimende oppervlakte-actieve stoffen bevat, hebben ze het voordeel dat ze minder irritatie veroorzaken als je ze op de huid aanbrengt. Bovendien bevatten ze veel antibacteriele stoffen, die van pas komen als je een klein sneetje maakt." Scheerschuim dan maar eeuwig inruilen voor een fles detergent? "Het nadeel aan afwasmiddel is dat ze vaak erg geparfumeerd zijn, en dat kan wel irritatie veroorzaken." Allemaal op zoek dus naar niet-geparfumeerde afwaszepen voor in de douche. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creedence Clearwater Revival - I Put A Spell On You

Creedence Clearwater Revival - I Put A Spell On You

Klik op de foto om ze te beluisteren






Creedence Clearwater Revival was een Amerikaanse rockband, die zijn hoogtijdagen kende in de periode 1968-1972. De bezetting bestond uit John Fogerty (1945; zang/gitaar), zijn broer Tom Fogerty (1941-1990; gitaar), Stu Cook (1945; bas) en Doug Clifford (1945; drums). De groep kent een karakteristieke swamp blues (moeras-blues), een mix van country, blues en rock n' roll



» Reageer (0)
14-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom u best toch een hond of kat in huis haalt

Waarom u best toch een hond of kat in huis haalt

http://static1.hln.be/static/photo/2015/12/15/1/20150514144444/media_xll_7709566.jpg

Florence Nightingale wist het al in de 19de eeuw: huisdieren hebben een heilzaam effect op mensen. Zij schreef in haar 'Notes on Nursing' dat zieke mensen die aan hun bed gekluisterd zijn veel plezier halen uit de aanwezigheid van een vogel op hun kamer. Dat wordt ook bevestigd door de moderne wetenschap.

Tal van onderzoeken naar de band tussen mens en dier hebben al uitgewezen dat huisdieren heel wat voordelen opleveren voor ons fysiek en psychologisch welzijn. Een kat aaien of kijken naar een goudvis in een aquarium geldt als een krachtige remedie tegen stress, omdat het de hartslag en bloeddruk tijdelijk verlaagt. Dat schrijft dr. Deborah Wells van de afdeling psychologie van de Queens University van Belfast in The Independent.

Verscheidene studies hebben ook aangetoond dat mensen met huisdieren gezonder zijn dan mensen zonder. Zo gaan dierenvrienden minder vaak naar de dokter. Als ze dan toch ziek worden, hebben ze aanzienlijk minder kwalen dan zieken zonder huisdier. Tegelijk hebben mensen met een hond of een kat een grotere kans om te herstellen van ernstige gezondheidsproblemen. Zo heeft een Amerikaanse studie uitgewezen dat hondeneigenaren 8,6 keer meer kans hadden om een jaar na een hartaanval nog in leven te zijn dan mensen zonder hond.

Vanuit psychologisch opzicht kunnen huisdieren ons helpen om vrienden te maken, omdat ze fungeren als een soort sociaal 'glijmiddel'. Wie veel vrienden heeft, voelt zich minder vaak geïsoleerd of depressief. Bovendien is een brede vriendenkring ook goed voor je gevoel voor eigenwaarde, zelfvertrouwen en zelfstandigheid.

Huisdieren als kameraad

Hoewel iedereen gebaat kan zijn bij het houden van een huisdier, plukken vooral kinderen er de vruchten van. Voor veel kinderen is een huisdier een echte kameraad bij wie ze zich veilig voelen. Een huisdier kan dan ook een soort van houvast zijn voor bijvoorbeeld zieke kinderen of kinderen die lijden onder de scheiding van hun ouders.

Een recente, nog niet gepubliceerde studie van Cambridge, zou zelfs aantonen dat kwetsbare kinderen meer vertrouwen stellen in hun huisdier dan in hun broers of zussen. Daaruit blijkt dat de relatie tussen kinderen en hun huisdieren nog veel complexer is dan tot nog toe werd aangenomen.

Naast de rol van vertrouweling kan een huisdier ook een educatieve rol spelen. Door te zorgen voor een hond of kat leert een kind onder meer verantwoordelijkheid nemen en zorg dragen voor anderen.

Sommige studies stellen zelfs dat het houden van een huisdier een rol speelt bij de persoonlijkheidsontwikkeling. Zo zouden kinderen die zijn opgegroeid met een huisdier ook als volwassene zorgzamer en empathischer zijn, terwijl andere onderzoeken aantonen dat ze ook meer zelfvertrouwen hebben en zich cognitief beter ontwikkelen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terminale twintiger heeft optimistische boodschap voor jou

Terminale twintiger heeft optimistische boodschap voor jou

http://static3.hln.be/static/photo/2015/14/16/11/20150514063211/media_xll_7708751.jpg

Toen de 22-jarige Shalin Shah te horen kreeg dat hij een extreem agressieve vorm van wekedelenkanker (synoviaal sarcoom) had en nog maximaal 9 maanden zou leven, stortte de wereld van deze inspirerende jongeman niet in. Dagen na de terminale diagnose beschreef hij zijn laatste wens in een optimistische brief, getiteld "Dankjewel, kanker".

"De dag dat de dokters ons kwamen vertellen dat de kanker was uitgezaaid naar mijn hersenen, had ik nooit verwacht dat ik zo zou reageren op het nieuws. ik staarde uit het raam van mijn ziekenhuiskamer en werd overvallen door een overweldigende kalmte. In plaats van te piekeren of ik zou leven of sterven, maakte de terminale prognose alles plots zo simpel. We weten absoluut niets over de dood, of wat erna gebeurt. Het enige wat we zeker weten is dat we gaan sterven. We hebben dan ook geen legitieme reden om de dood te vrezen, het is gewoon een irrationele schrik voor het onbekende. Mijn focus verschoof naar het voluit beleven van mijn laatste dagen en naar het achterlaten van positieve voetsporen. Ik zie mijn diagnose nu als een zegen. Ik heb vrede genomen met mijn lot, en zou zonder al die ervaringen mezelf nooit gedwongen hebben om te reflecteren en mijn prioriteiten te herschikken. Als ik niet tot op deze grens geduwd zou zijn, had ik nooit zoveel appreciatie gehad voor het leven en alles om me heen. Ik zou ook nooit beseft hebben hoe graag ik een positieve impact op de wereld wil nalaten", getuigt Shalin Shah.

Sunsets for Shalin
In al het lijden heeft Shalin naar eigen zeggen zijn doel gevonden: zoveel mogelijk mensen inspireren om positiever in het leven te staan, voluit te genieten van alle kleine dingen en oprecht meer appreciatie te tonen. Hij richt zich ook specifiek naar iedereen die het moeilijk heeft, opdat ze optimistischer zouden zijn. "Dit is de reden waarom ik na alles wat ik de voorbije maanden heb moeten doorstaan, dankbaar ben voor terminale kanker."

Om zijn positieve boodschap te delen met de wereld, werd Sunsets for Shalin opgestart. Via Facebook en Twitter worden mensen wereldwijd uitgenodigd om tijdens een mooie zonsondergang een moment stil te staan bij het leven en schoonheid te appreciëren.

Vandaag zou Shalin volgens de prognose nog maar enkele dagen te leven hebben. Hij wordt aan zijn ziekenbed bijgestaan door Frances Chan, de liefde van zijn leven, met wie hij de voorbije maanden rondreisde en recent ook in het huwelijksbootje stapte. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren zien cyberpesten als 'norm' en voelen druk om zelf te cyberpesten

Jongeren zien cyberpesten als 'norm' en voelen druk om zelf te cyberpesten

http://static1.hln.be/static/photo/2015/6/2/7/20150514121807/media_xll_7709332.jpg

Cyberpestkoppen zijn ervan overtuigd dat leeftijdsgenoten pesten via het internet en de gsm goedkeuren, en geven aan dat ze vaak druk ervaren om er aan mee te doen. Dat blijkt uit het onderzoek van Sara Pabian (UAntwerpen) waarbij 2.000 Vlaamse jongeren tussen 10 en 17 jaar twee jaar lang werden opgevolgd.

De 'norm'
Pabian, verbonden aan de onderzoeksgroep MIOS van UAntwerpen, nam enquêtes af bij een panel van jongeren verdeeld over 23 Vlaamse scholen. Uit de enquêtes blijkt dat daders vaak denken dat cyberpesten nu eenmaal de 'norm' is onder jongeren. Bovendien gaven jongeren aan dat er soms zelf verwacht wordt dat ze (ook) cyberpesten.

Gemakkelijk prooi
Een ander belangrijk kenmerk van cyberpestkoppen is hun 'mensenkennis'. Daders van cyberpesten zijn goed in het inschatten van wat andere jongeren denken, doen en voelen. "Voor meer subtiele vormen van pesten kan de 'sociale' intelligentie zorgen voor het machtsonevenwicht tussen dader en slachtoffer", zegt Pabian.

"Daders zijn vlot in de omgang met andere jongeren, terwijl slachtoffers dat meestal niet zijn en bang zijn om bekritiseerd te worden. Dat maakt van hen een gemakkelijke prooi."

Probleemgedrag
Daders van cyberpesten hebben wel vaker een slechte relatie met leerkrachten. "Cyberpesten gaat vaak gepaard met ander probleemgedrag zoals pesten op school en zich afzetten tegen andere schoolnormen."

Traditioneel pesten
Ongeveer één leerling op tien (11,1%) gaf aan recent te zijn gecyberpest. Cyberpesten kwam het vaakst voor bij leerlingen uit het laatste jaar lager onderwijs. Het aantal gevallen nam af naarmate de leeftijd steeg. Daders van cyberpesten waren gemiddeld genomen wat ouder dan slachtoffers. De piek voor daderschap werd opgetekend bij jongeren van 13 tot 15 jaar. Ongeveer 6% van de jongeren gaf toe recent anderen te hebben gecyberpest.

Het traditionele pesten komt wel nog steeds vaker voor dan het cyberpesten. Ongeveer 15% van de leerlingen gaf aan recent slachtoffer te zijn geweest van traditioneel pesten. (br.hln


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop de hondengevechten: duidelijker kan de boodschap niet overgebracht worden

Stop de hondengevechten: duidelijker kan de boodschap niet overgebracht worden

http://i-cdn.embed.ly/1/display?key=fd92ebbc52fc43fb98f69e50e7893c13&url=https%3A%2F%2Fscontent.xx.fbcdn.net%2Fhphotos-xta1%2Fv%2Ft1.0-9%2F11039057_980820215295890_4658747051903859041_n.jpg%3Foh%3Df96618259978c239037fe1517170e8ff%26oe%3D560D41B7

Shocktherapie van het Blauwe Kruis van België, afdeling Vorst: de vereniging voor de opvang van verloren gelopen en verwaarloosde kleine huisdieren deelde op haar Facebookpagina de foto van deze zwaar mishandelde hond. Doel is om de bevolking bewust te maken van de wantoestanden die gepaard gaan met hondengevechten. Een belangrijke tip daarbij: geef je huisdier niet zomaar aan de eerste de beste.

"Wat er overblijft van een hond die geadopteerd en gebruikt werd als lokaas bij hondengevechten", klinkt het. "Veel mensen gebruiken Facebook en Le Bon Coin (zoekertjessite; nvdr) om van hun honden of katten af te raken, maar ze hebben geen idee waar ze aan beginnen... Wil je een nieuw baasje voor je huisdier? Ga dan naar een organisatie die zo'n dingen voor u regelt. Maar alstublieft: laat hem niet achter bij de eerste de beste, denk aan zijn toekomst. Het is lastig om deze foto te bekijken en vergeten zal nog moeilijker worden. De waarheid moet echter onder ogen gezien worden. Deel de foto van deze arme stakker, dierenmishandeling moet gestopt worden."

En of de boodschap overkomt: het plaatje is inmiddels al meer dan vierduizend keer gedeeld.

Hond in glascontainer in Asse
In Asse hebben dierenbeulen het voorbije weekend dan weer een hond gedumpt in een glascontainer. Het dier werd ontdekt door een gebruiker van de glascontainer die de politie alarmeerde. Omdat het dier onmogelijk op eigen houtje in de container kan gekropen zijn, gaat de politie er van uit dat het dier er door mensen werd ingestopt. De brandweer kwam langs om de hond uit de container te helpen. De politie is de eigenaar op het spoor. Hij zal moeten opdraaien voor de kosten (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abces of tumor bij zeldzame witte neushoorn Nola?

Abces of tumor bij zeldzame witte neushoorn Nola?

http://static3.hln.be/static/photo/2015/12/13/10/20150513230952/media_xll_7708255.jpg

Er zijn nog maar vijf noordelijke witte neushoorns in leven en onlangs moest een van hen een kleine operatie ondergaan. Het 41-jarige vrouwtje Nola, levend in de dierentuin van San Diego, heeft een zwelling onder haar huid. Of het om een gezwel gaat of slechts een abces is nog niet duidelijk.

Bij de zeldzame neushoorn werd vorige week een zwelling op haar rechterheup geconstateerd. Omdat de aandoening in de dagen erna groter werd, besloten dierenartsen zaterdag een drain aan te leggen. Pus werd zo weggehaald uit de zwelling en de wond werd schoongemaakt met een zoutoplossing. Monsters pus gingen naar het laboratorium voor verder onderzoek, zo legt woordvoerder Darla Davis uit aan persbureau Reuters.

De vrouw meldt dat de hele behandeling plaatsvond op het veld in de dierentuin waar de neushoorn leeft. Nola liep rustig haar rondjes met de dierenartsen naast haar. Er kwam geen verdoving aan te pas. "Dat dit zo kon, heeft te maken met de goede band tussen het dier en haar verzorgers."

Abces
Hoewel de uitslag van het onderzoek nog even op zich laat wachten, gaan dierenartsen ervan uit dat sprake is van een abces en niet van een tumor. Nola, die verder in goede gezondheid verkeert, volgt voor de zekerheid alvast een antibioticakuur.

Het dier is de enige noordelijke witte neushoorn in de dierentuin in San Diego. Een ouder mannetje overleed in december. Ook in een Tsjechische dierentuin loopt een exemplaar. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!