NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijkse kop koffie kan geheim zijn van lang leven


Dagelijkse kop koffie kan geheim zijn van lang leven
Elke dag een kopje koffie drinken kan het geheim zijn van een lang leven, beweren Griekse onderzoekers. Het drankje zou namelijk de elasticiteit van de aders verbeteren, hierdoor blijven ze jonger en beschermt dit tegen hartziekten.


De wetenschappers bestudeerden de inwoners van het Griekse eiland Ikaria, een derde van zijn inwoners wordt er ouder dan 90. Er komen 20 procent minder kankers en de helft minder hartziekten voor dan in de rest van de westerse landen. Experts beweren dat het mediterrane dieet, rijk aan honing en kruidenthee, hierbij een rol  spelen. Omdat koffie een belangrijke traditie in Griekenland is, wilden de wetenschappers dit bestuderen, zo ontdekten ze dat dit drankje helpt lang te leven.


485 van de inwoners van dit eiland kampten met een hoge bloeddruk, wat voor een stijfheid van de aders zorgt, een aandoening die het risico op een hartaanval verhoogt. 56 procent van hen consumeerde een tot twee kopjes koffie per dag. Hun aders waren het gezondst, deze gedroegen zich net als die van jongere mensen, deze waren ook elastischer dan die van degenen die zelden of nooit koffie dronken. Mensen die drie of meerdere kopjes consumeerden hadden de ongezondste aders.


Professor Christina Chrysohoou: "Het bewijs rond het effect van koffie op de gezondheid van het hart spreekt elkaar tegen, eerdere studies zeggen namelijk dat het je bloeddruk verhoogt." Volgens de onderzoekers zijn ingrediënten als cafeïne en antioxidanten deels verantwoordelijk voor de positieve eigenschappen van koffie. "Het is wel niet zo dat hoe meer je er van drinkt, hoe beter het is. Je wordt niet gezonder van vijf kopjes per dag te drinken."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste chimpanseemama woont in Nederlandse zoo

Oudste chimpanseemama woont in Nederlandse zoo


In Manhattan werd de 56-jarige Suzie onlangs ook mama.


In de dierentuin Burgers' Zoo van het Nederlandse Arnhem is de vijftigjarige chimpansee Jimmie vrijdag opnieuw moeder geworden van een gezonde baby. De aap is daarmee de oudste chimpanseemoeder van Europa.

Jimmie kreeg al acht keer eerder een jong, maar het laatste is inmiddels alweer 16 jaar oud. De nieuwste telg is een echt nakomertje, zegt de dierentuin. Jimmie handelde de bevalling ondanks haar leeftijd helemaal zelf af.

Vandaag gaat het duo voor het eerst naar buiten. De andere chimpansees in de groep zijn zeer geïnteresseerd in de kleine en gedragen zich heel beschermend, zegt een woordvoerster.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leverziekten doden 60 procent meer mensen

Leverziekten doden 60 procent meer mensenSteeds meer mensen sterven aan leverziekten. In tien jaar tijd werden 60 procent meer beschadigde, uitgeputte en verziekte levers vastgesteld. De oorzaak daarvan zijn het overmatige alcoholgebruik, overgewicht en de toename van het aantal gevallen van hepatitis C.

In het Verenigd Koninkrijk stierven in 2008 9.719 personen aan leverziekten, tegenover 6.058 in 1998. Daarmee is het de vijfde belangrijkste doodsoorzaak in het land, en de enige die jaar na jaar meer levens eist. Over twintig jaar zou het aantal sterfgevallen nog eens verdubbelen.

Beschadigde lever, ook bij tieners
Eén van de grote schuldigen is overmatige alcoholconsumptie, volgens sommigen deels in de hand gewerkt door de dalende kostprijs ervan. De lever, die giftige stoffen zoals alcohol neutraliseert, kan zwaar aangetast worden door overmatige alcoholconsumptie, wat tot geelzucht, coma, cirrose en zelfs de dood kan lijden.

Beschadigde lever ten gevolge van overmatig drinken werd lang geassocieerd met alcoholisme en oude(re) personen. Maar experten stellen steeds vaker schade vast in levers bij tieners, die ook steeds meer drinken.

Sommigen, zoals Don Schenker, gaan zover om voor te stellen om veel meer belastingen te heffen op zware alcohol, in de hoop de consumptie ervan te doen drinken.

Kanker
Overgewicht is ook een belasting voor de lever, en de vrees bestaat dat te zware senioren vaker zullen sterven aan leverfalen. Tegelijk stijgt het aantal leverkankers (uitzaaiingen niet meegerekend).

Hepatitis C
Tot slot is ook de toename van hepatitis C een van de oorzaken voor de stijging in leverziekten. In de jaren '70 en '80 werd de ziekte door bloedtransfusies en gedeelde naalden overgedragen. Ondertussen wordt bloed gescand en naalden gesteriliseerd. Dat hepatitis C echter nog doden maakt, is onaanvaardbaar, zo zegt Brits parlementslid David Amess. "Hepatitis C is perfect behandelbaar, dus er is gewoonweg geen excuus."

Eerder vandaag meldde een nieuwe studie nog dat zware drinkers langer leven dan geheelonthouders. Maar tegelijk heeft overmatig alcoholmisbruik ook vele gezondheidsnadelen, zoals osteoporose en zelfs psoriasis.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 op 10 vrouwen volgt geen behandeling tegen menopauze

8 op 10 vrouwen volgt geen behandeling tegen menopauze83 procent van de Belgische vrouwen met symptomen van menopauze zegt geen behandeling te volgen tegen de typische kwaaltjes. Amper één op vijf van de vrouwen die kampen met menopauze symptomen, wordt ook effectief gediagnosticeerd met menopauze. Dat blijkt uit een studie van InSites Consulting naar aanleiding van de lancering van een nieuw medicijn.


De menopauze, de fase in het leven van een vrouw waarin overgeschakeld wordt op onvruchtbaarheid, gaat gepaard met lichamelijke, psychische en relationele gevolgen.


De meest gekende symptomen zijn opvliegers, nachtelijk zweten, vermoeidheid en prikkelbaarheid. Op lange termijn kan menopauze ook een hand hebben in hart- en vaatziekten, osteoporose en vroegtijdig overlijden.


Artsen blijken de symptomen van menopauze niet gemakkelijk te herkennen. Eén op drie vrouwen hielp haar arts door menopauze te suggereren en deed dus aan zelfdiagnose. Gemiddeld verstrijken er acht maanden tussen de eerste symptomen en de officiële diagnose. InSites Consulting besluit dat er in ons land te weinig aandacht is voor het begin van de menopauze.


83 procent van de ondervraagde vrouwen volgt geen behandeling tegen de kwaaltjes. Van de vrouwen die wel een hormonenbehandeling volgen, zegt acht op tien daarover tevreden te zijn. Een gekende behandeling tegen de menopauze is een hormoonbehandeling.


Het onderzoek is gebaseerd op een staal van vierhonderd vrouwen van 38 tot 58 jaar met perimenopausale symptomen via een online enquête.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waregem Koerse

Waregem Koerse


http://img821.imageshack.us/img821/3315/waregemkoerse.jpgWaregem Koerse is een paardenwedren in de Belgische stad Waregem. De wedstrijd vindt elk jaar plaats op de dinsdag na het laatste weekend van augustus, in de Gaverbeek-hippodroom in het centrum van de stad. Op deze dag zijn er vaak 40.000 toeschouwers aanwezig. Het hoogtepunt van de race, de Grote Steeple Chase van Vlaanderen, is de grootste wedren van Vlaanderen. Het prijzengeld behoort tot de grootste van België.
Net als de paardenrennen in het buitenland is Waregem Koerse ook een society-event dat elk jaar tal van ondernemers, hooggeplaatste ambtenaren en bekendheden aantrekt. Jean-Marie Pfaff is één van de Bekende Vlamingen  die er jaarlijks aanwezig zijn.http://img28.imageshack.us/img28/3807/waregemkoerse1.jpg


Modieuze kleding en dameshoeden vormen het decoratieve element van het sportevenement. Op de markt te Waregem staat het gelijknamige beeld van de Vlaamse beeldhouwer Jan Desmarets.http://img251.imageshack.us/img251/3563/jandesmarets.jpg
Jan Desmarets


Geschiedenis

De koers bestaat sinds 1848  en telt acht rennen, zowel drafrennen als galoprennen. Bij de galoprennen wordt er ook over hindernissen gesprongen, waarvan de Ierse Berm en de sprong over de Gaverbeek  de bekendste en beruchtste hindernissen zijn. Recent werden de hindernissen aangepast om ze diervriendelijker te maken op vraag van de dierenrechtenorganisaties.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie voetafdruk op Mars blijft:

Mysterie 'voetafdruk' op Mars blijft: wetenschappers geen snars wijzer na nieuwe foto'sNieuwe beelden van een oude krater op Mars lijken een enorme 'voetafdruk' te tonen. De foto's met hoge resolutie maken wetenschappers echter niet veel wijzer over het eeuwenoude mysterie van de Orcus Patera, zoals de krater officieel heet. Integendeel. Mars-experten worden door de beelden van ESA nog meer in verwarring gebracht.

Hoe ontstond deze krater die zo'n 385 kilometer lang is? Hij situeert zich tussen twee vulkanen, maar de wetenschap is het erover eens dat hij zelf niet door een vulkaan gevormd werd - ook al wordt de benaming 'patera' gewoonlijk aan vulkanische kraters gegeven.


De meest voor de hand liggende verklaring is dat de krater werd veroorzaakt door een inslag. Die zou dan wel moeten plaatsgevonden hebben onder een hoek van minder dan vijf graden, gezien de omvang van de krater. En mogelijk was er een terugslag van de oppervlakte. Het diepste punt van de krater bevindt zich 600 meter onder het oppervlakteniveau en de hoogste kammen aan de zijkant tornen 1.800 meter boven de omgeving uit.

Een andere theorie stelt dat de Orcus Patera oorspronkelijk ontstond als een enorme cirkelvormige krater en daarna een elliptische vorm aannam door compressionele krachten die op de oppervlakte van de planeet inwerkten.

Nog een andere theorie heeft het over twee kraters die door erosie gebundeld werden tot één. Maar de kammen aan beide zijkanten lijken dat te ontkennen.


De recente beelden tonen wel aan dat er enorme dalen rond de krater lopen van oost naar west. Sommige zijn tot 2,5 kilometer breed. In de krater zelf zijn er kleinere valleien. Die zouden veroorzaakt kunnen zijn door compressionele krachten die in tegengestelde richting werken als die de krater - mogelijks - uitstretchten.

De depressies en breeklijnen worden op de hele planeet teruggevonden zodat ze niets bijleren over het ontstaan van de unieke Orcus Patera. Het enige wat men kan leren is dat de 'voetafdruk op Mars' een mysterie blijft voor wetenschappers, maar wel een dat nu ook in hoge resolutie kan bestudeerd worden, dankzij ESA.
» Reageer (0)
30-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestuurder veroordeeld omdat hij remde voor poedel

Bestuurder veroordeeld omdat hij remde voor poedel

Als een poedel voor je wagen oversteekt, mag je niet remmen. Dat zegt althans een rechter die Henri Leppens uit Bocholt veroordeelde omdat hij afremde voor een poedel en zo een ongeval veroorzaakte.

"De rechter stelde me in het ongelijk. Volgens hem was het niet bewezen dat er een hondje over de straat liep", zegt hij in Gazet van Antwerpen. Leppens ging met een getuigenis in beroep, maar kreeg ongelijk. De poedel zou geen reden zijn geweest om te remmen.

Het vonnis zegt dat je alleen plots mag remmen voor de veiligheid van de bestuurder en zijn passagiers. Een overlopend hondje wordt niet gelijkgesteld worden met een overlopend kind.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom moeder het best kan kalmeren

Waarom moeder het best kan kalmerenNiet alleen heeft ze al jaren een special plekje in je hart, moeders hebben ook een uniek effect op je hersenen. Een foto van moeder windt de hersencellen meer op dan foto's van andere mensen, ongeacht dat beroemdheden of vaders zijn.

Tijdens de eerste maanden en jaren in een mensenleven vindt er een uniek hechtingsproces plaats tussen moeder en kind. Zelfs jaren later is een moeder nooit ver uit onze geest, zo blijkt uit recent onderzoek aan de universiteit van Toronto.


Canadese vorsers onderzochten de hersenactiviteit van vrijwilligers als hen een foto werd getoond van hun ouders, vreemden en celebs.  De hersenregio, belangrijk in herkenning en emotie, lichten duidelijk sterker op als foto's van moeder werden getoond. Vaders produceerden een lagere respons, gevolgd door beroemdheden. Op de laatste plaats eindigen vreemde gezichten.


Eerder Amerikaans onderzoek toonde al aan dat de klank van een moederstem kalmerend en rustgevend werkt. Een telefoontje door mama bezorgt zo dezelfde rust als een knuffel. Verantwoordelijk is het knuffelhormoon oxytocine, belangrijk bij de moeder-baby relatie. Zelfs op volwassen leeftijd stijgt het oxytocine-niveau bij het horen van een moederstem.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appie Baantjer (86) overleden

Appie Baantjer (86) overleden


http://img408.imageshack.us/img408/6959/appiebaantjer.jpg


Schrijver en oud-politieman Appie Baantjer is gisteren overleden. De schrijver van de beroemde 'Baantjer'-boeken (De Cock met cee-oo-cee-ka) blies zijn laatste adem uit na een kort ziekbed, bevestigt de uitgever van de schrijver.

Slokdarmkanker
Begin augustus werd bij hem een agressieve vorm van slokdarmkanker ontdekt. Vorig jaar werd de schrijver nog getroffen door een lichte hartaanval. Hij vertelde toen optimistisch: "Ik ben 85 en hoop dat ik nog tien jaar krijg. Ik heb helemaal geen tijd om dood te gaan."

Op vrijdag 3 september zal er een publieke bijeenkomst worden gehouden in de kerk van het Nederlandse Medemblik. Baantjer zal in besloten kring worden begraven.

Biografie
Baantjer kwam uit een gezin van drie kinderen. Op zijn zestiende ging hij werken in een handel in vetten en spijsoliën. In 1945 meldde hij zich bij het hoofdbureau van de Amsterdamse politie, nadat zijn vader daar voor hem had gesolliciteerd.

Verhalenwedstrijd
In 1948 ging hij werken bij 'Vijf maal Acht' de Radio-, Auto en Motordienst te Amsterdam. Over dat bedrijf schreef hij later zijn eerste boek. In 1952 trouwt hij met Marretje van der Vaart. Een jaar later begon hij met zijn opleiding als rechercheur, totdat hij terecht kwam op bureau Warmoesstraat in Amsterdam in 1955. Hij werkte daar 38 jaar. In 1959 schreef hij zijn eerste boek, '5x8'. Dit boek flopt genadeloos. Toen hij in 1961 meedeed aan een verhalenwedstrijd van Het Parool, won hij een prijs.

De Cock gebaseerd op collega's
In de jaren erna schreef hij nog een paar boeken en begin jaren '60 kwam hij met het personage De Cock. Dit personage is gebaseerd op twee collega's van hem. In 1963 schreef hij zijn eerste boek over De Cock, 'De Cock en een strop voor Bobby'. In totaal zijn er ongeveer 70 boeken van Baantjer verschenen. De televisieserie 'Baantjer' is gebaseerd op figuren uit die boeken. Van deze boeken zijn er al ruim 7 miljoen verkocht.

Baantjer woonde in Medemblik. Zijn vrouw Marretje overleed op 16 april 2007 op 78-jarige leeftijd.

Museum
Op 29 mei 2008 werd door Peter Römer (zoon van acteur Piet Römer, beter bekend als 'De Cock met CeeOoCeeKaa') in Amsterdam het Appie Baantjer Museum geopend, dat gevestigd is in de kelder van café Heffer in de Warmoesstraat. Dat is niet ver van het voormalig politiebureau waar Baantjer werkte. In het museum kunnen bezoekers onder andere foto's van de schrijver, manuscripten en eerste drukken van Baantjerboeken bewonderen. In september 2008 werd zijn biografie, geschreven door Geertje Bos, gepresenteerd in het Spoorwegmuseum te Utrecht.

Hoewel Baantjer aangaf met de De Cock-serie te stoppen, en het laatste boek daarvan in oktober 2008 te zullen presenteren, maakte hij bekend samen met Simon de Waal (o.a. schrijver van de Baantjer televisieserie, en zelf ook een rechercheur bij de Amsterdamse politie) een boek te zullen schrijven. Dit boek, 'Een Rus in de Jordaan' is in 2009 verschenen. Het boek werd een groot succes, en kwam op nummer 68 van de 100 best verkochte boeken van 2009. In april 2010 kwam het tweede boek van het duo Baantjer en de Waal uit, getiteld 'Een lijk in de kast'.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisonderwijs in Vlaanderen in opmars

"Huisonderwijs in Vlaanderen in opmars"Niet voor alle leerlingen rinkelt op 1 september de schoolbel. In Vlaanderen kregen vorig schooljaar meer dan negenhonderd leerlingen thuis les van hun ouders, ruim vier keer meer dan tien jaar geleden. Dat zes op de tien jongeren in het huisonderwijs zich niet inschrijven bij de examencommissie, vormt wel een probleem. Waarschijnlijk halen ze daardoor nooit een diploma, zo bericht het onderwijsmaandblad Klasse.

In Vlaanderen geldt geen schoolplicht maar leerplicht. In 2009-2010 volgden 295 leerlingen thuis basisonderwijs, in het secundair onderwijs waren er dat 615. Tien jaar geleden werden er respectievelijk 84 en 135 geteld. Toch blijft huisonderwijs een uitzondering: voor het secundair onderwijs gaat het om 0,14 procent van het totale aantal leerlingen.
 
Examencommissie
Wie huisonderwijs volgt, kan een getuigschrift basisonderwijs en een diploma secundair onderwijs halen via de examencommissie van de Vlaamse Gemeenschap. Vorig schooljaar (eerste zittijd) schreven 239 leerlingen secundair huisonderwijs (39 procent) zich daarvoor in. Het aantal inschrijvingen daalt elk jaar, stelt Klasse vast. Vijf jaar geleden ging het nog om de helft van de leerlingen. Het risico dat de leerlingen geen diploma halen, en dus ongekwalificeerd uitstromen, is hoog.
 
Vorig schooljaar haalden 24 leerlingen secundair een getuigschrift (1ste of 2de graad) of diploma (3de graad). Dat is 10 procent van het aantal ingeschreven leerlingen. Verder haalden 165 leerlingen (69 procent) minstens één deel- of vakattest.
 
Ruim 58 procent van de leerlingen secundair die huisonderwijs volgen, had al een schoolse vertraging opgelopen in hun schoolloopbaan. In het gewoon secundair onderwijs is dit gemiddeld 25 procent.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag je kinderen betalen voor huishoudelijke taken?

Mag je kinderen betalen voor huishoudelijke taken?
Elke ouder betaalt zijn kind wel eens om iets van hen gedaan te krijgen. Maar hierbij is het wel belangrijk dat je nadenkt over wanneer dit kan en wanneer niet.


Bij sommige taken is het belangrijk dat kinderen dit uit eigen beweging te doen en dat ze zichzelf hiervoor motiveren, bijvoorbeeld bij het behalen van goede punten. Bij andere dingen is het net nuttig voor hen dat je ze ervoor betaalt, bijvoorbeeld om hun kamer of de garage op te ruimen of het gras te maaien. Ze kunnen hier namelijk heel wat uit leren. Het helpt heb hen bij het kennen van de waarde van geld, de auto wassen is een eerlijke job. Daarentegen is het niet goed om hen te betalen voor iets dat ze net 'niet' moeten doen, zoals geen lawaai maken of geen kattenkwaad uithalen. Het is belangrijk dat ze echt iets moeten bereiken voor ze er iets aan verdienen.


Vermijd ook om niet bij elk ding dat je van ze vraagt geld te geven, want dan gaan ze na verloop van tijd niets meer willen doen zonder er iets aan te verdienen. Het is dus essentieel dat je hierover goede afspraken maakt en op voorhand bepaalde 'tarieven' vastlegt. Zo kunnen ze dit niet op het laatste moment als afdwingmiddel gebruiken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I Blame Coco - Selfmachine

I Blame Coco - Selfmachine

Klik op de foto om ze te beluisteren


I blame coco ( Eliot Sumner ) is een Engelse  muzikante . Zij heeft ook gewerkt als model en actrice . Zij is de dochter van Sting en actrice Trudie Styler .
In twee jaar tijd heeft Coco gezocht naar een eigen geluid en schreef ze verschillende nummers. Inmiddels heeft ze in Groot-Brittanie drie diverse singles uitgebracht. 'Single Selfmachine' is een aardig disco popliedje.
» Reageer (0)
29-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sunlight Soap

Sunlight Soap


http://img18.imageshack.us/img18/3716/sunlightzeepy.jpg


Het familiemerk Sunlight is een van de oudste merken van Unilever.


Het was William Lever die in 1884 het idee opvatte om een goede huishoudzeep te verpakken, het een populaire naam te geven en het te verkopen tegen een faire prijs.
Zijn lijfspreuk was de volgende: "Ik wil ervoor zorgen dat het overal proper is, dat vrouwen minder werk hebben, ik wil gezondheid stimuleren en mijn bijdrage leveren tot persoonlijke verzorging".
William Lever koopt in 1887 het terrein waarop hij Port Sunlight zal bouwen – een grote fabriek aan de rivier de Mersey tegenover Liverpool, met een speciaal dorp voor zijn arbeiders waarin de huisvesting, de voorzieningen en ontspanningsmogelijkheden aan hoge normen voldoen.
Het product bevat kopra of pijnboompittenolie, waardoor het beter schuimt dan conventionele, van dierlijke vetten gemaakte zeepsoorten.
Lever geeft de zeep een merknaam – Sunlight – en een opvallende verpakking.


In 1888 werd Sunlight zeep in België op de markt gebracht.
De verkoop liep de eerste jaren niet zo vlot, maar dit veranderde op het ogenblik dat William Lever startte met advertenties op muren en in kranten.
In 1905 werd een Sunlight fabriek gebouwd in Vorst, op de huidige locatie van Unilever in België.
De vroegere productie-eenheid is ondertussen omgebouwd tot bedrijfsrestaurant. http://img168.imageshack.us/img168/1379/sunlightsoap3.jpgIn 1972 wordt de huishoudzeep van Sunlight op de markt gebracht als witte Sunlight toiletzeep met zijn typische zeepparfum.
De Sunlight formule is sindsdien ongewijzigd gebleven.
In de jaren '80 werden vloeibare handzeep, douchegel en badschuim toegevoegd aan het gamma.

In 2005 heeft het volledige gamma een nieuwe verpakking gekregen. Er werden tevens nieuwe producten aan het gamma toegevoegd die respect hebben voor de zachtheid en zuiverheid die Sunlight kenmerken: het gamma Nutritive met badschuim, zeep en douchegel.
De nutritive formules zorgen er voor dat de huid wordt gevoed met hydraterende bestanddelen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om je relatie na overspel te redden

Tips om je relatie na overspel te redden

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een derde van de mensen eens in zijn leven al vreemd ging. Velen besluiten om samen te blijven na ontrouw, maar dat betekent niet dat ze dit volledig verwerkten, dit kan lang een donkere wolk boven de relatie betekenen. Daarom een stappen plan om het terug goed te maken na bedrog:

1. Ga niet meteen naar de advocaat. Het is misschien goed om elkaar een paar dagen niet te zien en na te denken. Zo kan je kalmeren voor je een beslissing neemt waar je achteraf spijt van krijgt en moeilijk te veranderen is.

2. Zoek troost bij familie en vrienden. Het is verbazingwekkend hoe een buitenstaander je kan geruststellen dat je wereld niet uit elkaar vallen.

3. Laat niemand  je onder druk zetten om je partner te dumpen. Sommigen zullen altijd vergeven en anderen niet. Het is belangrijk uit te zoeken wat goed voelt voor jou.

4. Eens je gekalmeerd bent, is het belangrijk dat je nagaat wat er net gebeurd is. Aanvaard dat jullie beiden een rol kunnen gespeeld hebben in het feit dat jullie relatie in een dal raakte.

5. Wees voorzichtig met de hoeveelheid details die je te weten komt. Je hebt het recht hiernaar te vragen, maar door precies te weten wat ze hebben uitgestoken kan de relatie tussen jij en je partner verstoren.

6. Je kunt niet verwachten dat sterke emoties als angst en verraad snel zullen verdwijnen. Ze kunnen ook op erg onverwachte tijdstippen terug boven komen drijven.

7. Het is makkelijk om de affaire bij elke ruzie terug boven te halen, maar dit zorgt dat de kans verkleint dat het terug goed komt tussen jullie. Als jullie een woordenwisseling over bijvoorbeeld geld hebben helpt het niet om het bedrog aan te halen.

8. Neem de gelegenheid aan om je relatie nieuw leven in te blazen met een nieuwe en positieve houding. Zorg voor een open communicatie vanaf nu. Praat regelmatig over elkaars gevoelens en zorg ervoor dat je je zorgen kunt delen.

9. Heb je besloten samen te blijven, maar stoppen de ruzies niet, dan kan een relatietherapeut helpen.

10. Probeer je relatie terug leuk te maken en steek wat moeite in elkaar. Stuur elkaar verliefde berichtjes en koop eens een cadeautjes, net als jullie elkaar voor het eerst leerden kennen. Reserveer tijd voor elkaar, herinner je jezelf eraan waarom je op je partner verliefd werd tijdens romantische uitjes.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal schenkingen stijgt met een kwart

Aantal schenkingen stijgt met een kwart

Zelfs na de dood blijft de staat aan de deuren kloppen...


Het stijgende aantal schenkingen is een zegen voor de schatkist.


De Belgische staat heeft dit jaar al meer dan 1 miljard euro aan successierechten en bijna 200 miljoen euro aan schenkingsrechten geïnd, blijkt uit cijfers van het ministerie van Financiën. De inkomsten uit schenkingen is in vergelijking met vorig jaar met maar liefst 26 procent gestegen.
 
Uit de cijfers van het ministerie blijkt duidelijk dat de staat sinds 2005 steeds meer inkomsten haalt uit erfenissen. "Behalve in crisisjaar 2009", stelt woordvoerder Francis Adyns. "Toen liepen de ontvangsten uit erfenissen terug met 6,69 procent, terwijl we de jaren ervoor steeds een stijging van 6 tot 15 procent konden optekenen. Ook de inkomsten uit schenkingen daalden in 2009 met maar liefst 14,79 procent."
 
In 2010 gaat het duidelijk opnieuw beter met zowel schenkingen- als successierechten. "Blijkbaar is het vertrouwen van de schenkers opnieuw ietwat positiever geworden sinds eind 2009", luidt het in De Zondag.
 
Van alle inkomsten uit schenkingen komt maar liefst 65 procent uit het Vlaamse gewest, 14 procent uit het Brussels Hoofdstedelijk gewest en 22 procent uit het Waalse gewest. Voor successierechten is die verhouding ongeveer hetzelfde: 55 procent uit Vlaanderen, 18 procent uit Brussel en 27 procent uit Wallonië.

   


» Reageer (0)
28-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.neem me mee
De afbeelding “http://img154.imageshack.us/img154/4829/laetitia1dk4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


neem me mee
naar een land hier ver vandaan
verder dan de zon
verder dan de maan
verder dan het bestaan

neem mij mee
naar jou dromenland
waar elfen dwalen
en sprookjes vergaren

neem mij mee
met jouw tocht
omgeven door feeënlicht
het is zo'n mooi gezicht

elfen, dwergen, feeën
bergen, bossen en zeeën
ik ben hier beland
in dit sprookjesland

neem nu mijn hand
nu leid ik je voor
hier tot aan de rand
van dit sprookjesland

jou land is nu van mij
ik maak je hierin blij.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven zwanen besmet met botulisme in Brugge

Zeven zwanen besmet met botulisme in BruggeIn Brugge zijn donderdag zeven zwanen uit het water gehaald aan de Bargeweg. De vogels worden behandeld voor botulisme, bevestigt de persdienst van de stad Brugge. De vergiftiging kwam aan het licht nadat een zwaan enkele dagen geleden was overleden.

Binnen twee weken zouden de dieren weer gezond moeten zijn, waarna ze zullen worden overgebracht naar de groendienst. Pas wanneer het water aan de Bargeweg weer voldoende afgekoeld is en er voldoende zuurstof in zit, mogen de dieren terug.
 
Botulisme is een vergiftiging die voornamelijk watervogels en vissen treft. In het eerste stadium zorgt de besmetting voor spierverlamming. Het gif komt voor in warm zuurstofarm water. De ziekte is niet rechtstreeks gevaarlijk voor de mens.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paleis voor Schone Kunsten plaatst tien ton zware stalen toren op dak

Paleis voor Schone Kunsten plaatst tien ton zware stalen toren op dak

Het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten laat vandaag een stalen gotische toren van zeventien meter hoog en tien ton zwaar optrekken op zijn dak aan de kant van de Koningsstraat. De toren is een van de topstukken van een nieuwe solotentoonstelling van Wim Delvoye dit najaar, getiteld "Knockin' on Heaven's Door". Dat laat een woordvoerster van het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten weten.
 
De expo zelf opent pas op 20 oktober, maar de toren zal voor het publiek dus reeds lang van tevoren zichtbaar zijn. "De toren heeft al gereisd en krijgt bij elke instelling een nieuwe verdieping en wordt dus telkens hoger", klinkt het.
 
Eigen versie van gotiek
Belgisch kunstenaar Wim Delvoye verwierf internationale bekendheid met verschillende kunstwerken die vaak als ironisch en provocerend worden bestempeld, zoals zijn getatoeëerde varkens, de Cloaca-machines, zijn liefdesbrief in aardappelschillen en gasflessen in Delfts blauw.
 
Voor zijn eerste solotentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten presenteert de kunstenaar werken die geïnspireerd zijn op de gotiek. Hij vertrekt vanuit een grondige studie van (neo)gotische bouwwerken die hij vervolgens met de huidige hoogtechnologische mogelijkheden omvormt tot zijn eigen versie van deze stijl.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogel slimmer dan mens

Vogel slimmer dan mens

Notenkraker verzamelt dennenappels op 3.000 schuilplaatsen en weet ze allemaal nog liggen


http://img651.imageshack.us/img651/5392/notenkraker.jpgEeuwenlang dacht de mens dat dieren zuiver op instinct leefden. Gaandeweg ontdekten wetenschappers dat er ook slimme dieren bestaan en nu zijn er zelfs biologen die een aantal dierensoorten onderscheidden die soms intelligenter zijn dan de mens. Zo verzamelt de notenkraker tot 3.000 dennenappels op allemaal verschillende schuilplaatsen en hij weet ze allemaal nog liggen. Dat meldt Bild. Een greep uit het rijke aanbod.


Papegaaien, dolfijnen, olifanten en mensapen zijn de bekende slimme dierensoorten. Dat een hond een slim beest is, wisten we ook al. Het dier leert heel snel een aantal kunstjes en hij herkent ook gauw een aantal gedragspatornen van zijn baasje. De leiband uit de kast halen, maakt hem al gelukkig, want dan weet hij dat er een tochtje op til is. Dat is geconditioneerd dierengedrag, maar het gaat dus veel verder, zelfs het menselijke petje ver te boven.Dolfijnen hebben tot vijf keer meer hersenen dan het gemiddelde.
Dolfijnen hebben tot vijf keer meer hersenen dan het gemiddelde.


Snavelverlenging
Neem nu de notenkraker (de vogel dan, niet het tuig). Hij verzamelt tot 3.000 dennenappels en allemaal op verschillende schuilplaatsen. Die heeft de vogel nodig om de winter door te komen en hij weet ze allemaal nog liggen. In de lente wendt de notenkraker ze aan als reservevoorraad. Verbazingwekkend. Dan zijn er de Nieuw-Caledonische kraaien. Ze gebruiken een tak als snavelverlenging om aan vlees te geraken dat in een hol stuk hout steekt (zie foto onder het artikel).

Domme kikkers
En wat bepaalt nu het intelligentieniveau van een levend wezen? Dat is de verhouding tussen de grootte van het lichaam en de omvang van de hersenen. Hoeveel massa de hersenen moeten controleren en sturen, is van cruciaal belang. Daarom staan gewervelde dieren, zoogdieren en vooral vogels vaak hoog op de intelligentieladder, want ze hebben veel hersenen voor weinig lichaamsgewicht. Dolfijnen, traditioneel erkend als zeer slimme dieren, spannen op dit vlak de kroon, want ze hebben vijf keer meer hersenen dan gemiddeld in verhouding met hun grootte. Vissen en kikkers zijn dan weer vrij dom om die reden.Kikkers behoren dan weer tot de dommere diersoorten: te weinig hersenen voor te veel massa.
Kikkers behoren dan weer tot de dommere diersoorten: te weinig hersenen voor te veel massa.


Naast de intelligentie speelt de creativiteit een grote rol en die wordt dan weer bepaald door de actieradius van een levend wezen. Des te groter het gebied is dat een dier bestrijkt, des te slimmer het is. Dieren die hun omgeving gaan verkennen en willen begrijpen hoe alles werkt, ontwikkelen letterlijk meer hersenen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OCMW-werknemers Affligem besmet door asielzoeker?

OCMW-werknemers Affligem besmet door asielzoeker?Vijf personeelsleden van het OCMW van Affligem vrezen dat ze met tuberculose zijn besmet door een asielzoeker. "Geen van de betrokken asielinstanties waarschuwde ons dat bij die man het uiterst besmettelijke open longtuberculose was vastgesteld." Dat schrijven de Corelio-kranten.

De man uit Kameroen kwam vorige vrijdagmiddag bij het OCMW aankloppen. "Hij leek redelijk ziek en vroeg om dringende medische hulpverlening", zegt OCMW-raadslid Hil d'Haese. "De man had een brief bij, bestemd voor een arts. Onze maatschappelijke assistenten mogen zulke brieven niet openen, omdat die onder het beroepsgeheim vallen. Afgelopen maandag werd een nieuwe afspraak gemaakt op het OCMW-kantoor."
 
Arts trok bleek weg
"De man kwam opdagen, waarna onze jongste medewerker nog wat papierwerk met hem doornam, om vervolgens bij een huisarts binnen te springen. De man zweeg over welke hulp hij nodig had." De huisarts trok meteen bleek weg. "In de brief stond dat een arts van het asielcentrum Klein Kasteeltje bij hem open long-tbc had vastgesteld. De huisarts heeft onze medewerkster onmiddellijk verzocht naar het ziekenhuis te gaan, waarna zij hem met haar auto naar het ASZ in Aalst heeft gebracht."
 
In quarantaine
Daar ontstond onder het verplegend verplegend personeel meteen paniek toen ze de brief lazen. "Onze medewerkster is nogal hard aangepakt door artsen en verplegend personeel. Zij vonden dat ze op een onverantwoorde manier handelde door met die persoon zomaar in de wachtzaal plaats te nemen. De man is meteen in quarantaine geplaatst."
 
Het voorval zorgt voor ongerustheid bij vijf OCMW-personeelsleden, de OCMW-secretaris inbegrepen.
» Reageer (0)
27-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsman Ötzi werd ceremonieel begraven in Alpen

IJsman Ötzi werd ceremonieel begraven in AlpenDe beroemde ijsman Ötzi, wiens gemummificeerde lijk in 1991 werd gevonden in de Alpen, is niet gestorven op de plaats waar hij werd aangetroffen. Dat stelt de Italiaanse archeoloog Alessandro Vanzetti van de Universiteit van Rome in de Oostenrijkse krant Die Presse.


Vanzetti heeft het diepbevroren lichaam en de vindplaats vijf jaar lang onderzocht. Hij concludeert dat Ötzi is omgekomen bij een gevecht op lagere hoogte. Pas maanden later werd zijn stoffelijk overschot ceremonieel begraven op de bergpas, waar hij ongeveer 5.300 jaar later zou worden gevonden.


Vanzetti baseert zich onder meer op de vele voorwerpen die rond het lichaam van Ötzi zijn gevonden. Die zijn waarschijnlijk meebegraven, zodat hij die in het hiernamaals zou kunnen gebruiken. Als Ötzi ter plekke was gestorven, zoals wordt aangenomen, zou de tegenstander de bezittingen hebben geplunderd, meent Vanzetti.


Ötzi de IJsman is de oudste mummie van Europa. Door zijn lichaam te bestuderen, hopen archeologen meer te weten te komen over het leven in Europa meer dan 3.000 jaar voor Christus. De wetenschappers hebben onder meer ontdekt waar Ötzi vandaan kwam, wat hij at en wat voor kleren hij droeg.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw: whisky op basis van urine

Nieuw: whisky op basis van urine !

Proeven ?


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/14/16/9/media_xl_3845994.jpg?20100827121819De Londense designer James Gilpin is op de proppen gekomen met een verbazende nieuwigheid: whisky op basis van urine. Niet zomaar urine. Hij gebruikt namelijk de suikerrijke pipi van oudere diabetespatiënten, inclusief die van zijn oma.


Gilpin, zelf een diabetespatiënt, filtert de urine volgens hetzelfde procedé dat gebruikt wordt om water te zuiveren. De suikers die hierbij vrijkomen, worden vervolgens gebruikt in het gistingsproces van zijn drankje. Dat kreeg trouwens de naam 'Gilpin Family Whisky'.James Gilpin bij zijn nieuwe whisky.Proeven ?

Gilpin is niet van plan om de whisky te commercialiseren. Hij beschouwt het eerder als een kunstproject. Wil je de bijzondere drank evenwel proeven, kan je terecht op de designbeurs 100% Materials, volgende maand in Londen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte rijst: het nieuwe wapen tegen kanker?

Zwarte rijst: het nieuwe wapen tegen kanker?Zwarte rijst, vereerd in het oude China, maar over het hoofd gezien in het Westen, zou wel eens als 'superfood' tegen kanker en hart- en vaatziekten kunnen dienen. Dat beweren Amerikaanse wetenschappers.


Het graan bevat weinig suiker, maar zit boordevol gezonde vezels en plantenstoffen die de huidige welvaartsziekten beter kunnen bestrijden. Wetenschappers van de Louisiana State University analyseerden monsters van zemelen uit zwarte rijst, verbouwd in zuidelijke Amerikaanse Staten. Ze vonden hoge waarden van in water oplosbare antioxidanten, anthocyaan. Deze voorzien de donkere kleuren van veel groenten en fruit, ondermeer in bosbessen en rode paprika. Ook de zwarte rijst krijgt er zijn donker kleurtje door.


Donkere, plantaardige antioxidanten beschermen de slagaders en weten de DNA schade te beperken waardoor kanker minder kans krijgt. Wetenschapper Dr Zhimin Xu : 'Eén lepel zwarte rijst zemelen bevat meer gezondheidsbevorderende anthocyaan-antioxidanten dan een lepel van bosbessen. Ook bevatten ze minder suiker, meer vezels en vitamine E anti-oxidanten. Als bessen als gezondheidsbevorderend worden aanzien, waarom dan geen zwarte rijst?"


Eeuwen geleden werd zwarte rijst bestempeld als 'Forbidden Rice "in het oude China, alleen edelen mochten ze opeten. Vandaag wordt het levensmiddel vooral gebruikt in Azië voor voedseldecoratie, noedels, sushi en desserts. Volgens Dr. Xy zou de rijst ook verwerkt kunnen worden in ontbijtgranen, drankjes, cake, koekjes en andere voedingsmiddelen.  Volgens de wetenschapper is de donkerste variant nog gezonder dan de bruine rijst, die ook al hoger aangeschreven staat.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franstalige kinderen leren best eerst in het Nederlands lezen

Franstalige kinderen leren best eerst in het Nederlands lezen

Franstalige kinderen in de basisschool leren best eerst in het Nederlands lezen en dan pas in hun moedertaal. De opgedane ervaring in het Nederlands komt later het Frans ten goede. Deze opmerkelijke conclusie staat in de eindverhandeling van taalkundige Charlotte Vandersmissen van de Vrije Universiteit Brussel.
 
Niet eenduidig
Samen met het Engels behoort het Frans tot de "moeilijke talen" in de zin dat de overeenkomst tussen wat er geschreven wordt en hoe het gelezen wordt niet altijd eenduidig is, zo staat in een persbericht van de VUB. "Als je een 'o' hoort in het Nederlands is de kans groot dat je 'o' spelt, maar niet zo in het Frans waar dit bijvoorbeeld 'eau' of 'au' kan zijn."
 
Jonge kinderen die eerst in een taal zoals het Nederlands leren lezen, doen eerst ervaring op met een makkelijke taal. Deze ervaring kunnen ze daarna aanwenden bij het decoderen van een moeilijke taal zoals het Frans, is de redenering.
 
In Franstalig België is het meertalig onderwijs in opmars. Vorig schooljaar waren er meer dan tweehonderd scholen bij betrokken, waarvan meer dan 80 procent voor het Nederlands koos. In de basisscholen wordt maar liefst 50 tot 75 procent van het curriculum in het Nederlands onderwezen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thaise vrouw aangehouden met tijgerwelp in bagage

Thaise vrouw aangehouden met tijgerwelp in bagage


http://img843.imageshack.us/img843/1836/tijgerwelpje.jpg


Een twee maanden oud tijgerwelpje is verdoofd aangetroffen tussen knuffels in de bagage van een 31-jarige vrouw in Thailand. De Thaise vrouw probeerde het dier mee te nemen naar Iran, maar had op het vliegveld van Bangkok moeite haar grote tas in te checken. Dat meldden de Thaise autoriteiten, berichtten Aziatische media.

Medewerkers van de luchthaven zagen op röntgenfoto's dat de vrouw vermoedelijk een dier in haar tas had en riepen de hulp van experts in. Het welpje is meegenomen naar een opvang voor wilde dieren.

De vrouw heeft bekend dat ze de tijger probeerde te smokkelen. Ze kan vier jaar celstraf en een boete van 40.000 baht (1.000 euro) krijgen voor bezit en smokkelen van een bedreigde diersoort.

Het tijgerwelpje werd ingecheckt voor een vlucht van Mahan Air naar Imam Khomeini Airport bij Teheran. De Iranese luchtvaatmaatschappij zet op de route tussen Bangkok en Teheran Boeing 747's en Airbus A300's in.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eva Cassidy - The Water Is Wide

Eva Cassidy - The Water Is Wide

Klik op de foto om ze te beluisteren


Eva Cassidy (Washington D.C., 2 februari 1963 - Bowie, Maryland, 2 november 1996) was een Amerikaans zangeres die een aantal bekende nummers in eigen stijl coverde. Tijdens haar leven werd ze niet bekend, maar nadat zij overleed aan de gevolgen van kanker kwam het verlate muzikale succes.

Twee jaar na haar dood kwam een tape met Cassidy's versie van "Over the Rainbow" terecht bij het Britse radiostation BBC Radio 2. Het nummer was gefilmd door een amateur tijdens een optreden in de Blues Alleys. Het werd een nummer-1-hit in de Britse hitlijsten. Cassidy's album "Songbird" werd een groot succes in Groot-Brittannië. In 2001 werd de plaat de best verkochte van Engeland.

Eva Cassidy wordt beschreven als niet bepaald elegant in haar kledingstijl, en ook haar koppigheid en standvastigheid op het selecteren van haar nummers (waaronder vooral soul, jazz en gospel) irriteerde de platenmaatschappijen mateloos. Een paar maanden na het verschijnen van haar album "Live at Blues Alley" kreeg ze in juli 1996 last van pijn in haar heup. Dit bleek een in haar botten uitgezaaide vorm van huidkanker (melanoom) te zijn. De artsen gaven haar nog maar een paar maanden te leven. Ze overleed in november van datzelfde jaar.

Het laatste lied dat ze ooit zong, zodanig verdoofd door pijnstillers dat ze op het podium geholpen moest worden, was haar eigen interpretatie van "What a Wonderful World" van Louis Armstrong.

Haar belangrijkste muzikale invloeden kwamen uit de genres jazz, blues, folk, gospel en pop. Cassidy werd ook wel eens een "Shy Genius" (verlegen genie) genoemd.

Naast haar muziek was Cassidy ook veelal bezig met tekenen en schilderen.
» Reageer (0)
26-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieetgoeroe Michel Montignac overleden

Dieetgoeroe Michel Montignac overledenDe succesvolle Franse dieetgoeroe Michel Montignac is zondag overleden op 66-jarige leeftijd, zegt de burgemeester van het Franse Annemasse, waar Montignac verbleef.

Montignac, die zelf als kind met zwaarlijvigheid kampte, besloot in de jaren zeventig om onderzoek te verrichten naar voeding om zijn eigen gewichtsproblemen onder controle te krijgen. Voor zijn eigen formule werkte hij met basisprincipes zoals het niet mengen van koolhydraten en vetten, en brak hij met de gewoonte van andere diëten om te focussen op het aantal calorieën. Als proefkonijn van zijn eigen dieet verloor hij uiteindelijk vijftien kilo in enkele maanden tijd.
 
In 1986 publiceerde hij zijn eerste boek over afvallen ondanks zakenlunches. In Frankrijk werd het een bestseller, waar meer dan 500.000 exemplaren van over de toonbank gingen. Met zijn boek en grote doorbraak 'Ik ben slank want ik eet' maakte hij zijn methode toegankelijk voor het grote publiek. Het boek verscheen in een veertigtal landen en er werden meer dan zestien miljoen exemplaren van verkocht.
 
Montignac publiceerde in totaal zo'n twintig werken over afvallen en meer algemeen ook over gezondheid.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanavond kans op onweer en wateroverlast

Vanavond kans op onweer en wateroverlast

Het gaat vanavond en -nacht op meerdere plaatsen hard regenen, met plaatselijk onweer, zware rukwinden en wateroverlast. Er is kans op water-, bliksem- en windschade. Dat laat meteoroloog David Dehenauw vanavond weten.


De weercomputers voorzien tientallen mm neerslag op korte tijd. Ook op de weg wordt het gevaarlijk door een soms beperkt zicht en watergladheid. In het uiterste westen zijn de kansen op noodweer kleiner.


Morgen verdwijnt het risico op gevaarlijk weer geleidelijk. De volgende dagen blijft het wisselvallig, vanaf dinsdag krijgen we minstens enkele dagen droger weer.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder wekt prematuur zoontje weer tot leven dankzij knuffels

Moeder wekt prematuur zoontje weer tot leven dankzij knuffels


http://img843.imageshack.us/img843/7926/mirakelmoeder.jpg
Foto Mail Online


Een Australische 'mirakelmoeder' heeft op tv voor het eerst gesproken hoe ze haar prematuur geboren baby weer tot leven heeft gebracht. In maart van dit jaar beviel Katie veel te vroeg, al na 27 weken, van de tweeling Jamie en Emily. Het meisje overleefde maar na een strijd van twintig minuten gaf Jamie het op.


De baby, die nog geen kilo woog, werd door de dokters opgegeven omdat hij niet kon ademen. Ze gaven hem terug aan de ouders die een laatste moment met hem konden doorbrengen om afscheid te nemen, maar dat was buiten Kate en Dave gerekend. De ouders fluisterden de baby twee uur lang woordjes in het oor, streelden hem en Kate legde hem dicht tegen haar borst. En het mirakel geschiedde: nadat Jamie enkele druppels melk van de vinger van Kate in zich nam, begon hij zelfstandig te ademen.


Kate wil nu de 'skin-on-skin' techniek (of de 'kangaroo touch', zoals die bekend is in Australië) meer onder de aandacht brengen en deed haar verhaal uit de doeken in de Australische tv-show 'Today Tonight'. "Net na de geboorte vroeg de dokter me of we al een naam gekozen hadden voor onze zoon. 'Jamie', zei ik, waarop hij me vertelde -met mijn zoontje al in lakens gewikkeld- dat Jamie het niet gehaald heeft. Een mokerslag. Toen ik Jamie dicht tegen mij hield, was hij totaal energieloos. Zijn armpjes en beentjes hingen gewoon naar beneden."


"Ik bleef hem gewoon heel dicht tegen mij houden, waarna hij al een eerste keer naar adem hapte en zijn ogen opende. Bewegen deed hij nog niet, maar we vertelden hem dat zijn naam Jamie is, dat hij een tweelingzus heeft en wat we allemaal met hem samen willen doen in dit leven. Dat hij af en toe naar adem hapte, was volgens de dokters gewoon een reflex. Maar Jamie begon meer en meer naar adem te snakken en deed hij zijn ogen helemaal open. Toen hij ook nog eens zijn hoofdje bewoog en naar mijn vinger graaide, wist ik zeker dat hij leefde.


Ik wou dat de dokters er nog eens naar kwamen kijken, maar ze stuurden gewoon een verpleegster met de boodschap dat het niet mogelijk was hij nog zou leven en dat het louter om die natuurlijke reflexen ging. Maar ik bleef er samen met Dave in geloven en wanneer hij nog meer melk van mijn vinger in hem nam, begon Jamie regelmatig te ademen. Toen de dokter uiteindelijk terug kwam en de borststreek van Jamie controleerde met een stetoscoop, bleef hij met zijn hoofd schudden en zeggen dat hij het niet kon geloven." De dokter weigerde een interview voor de tv-show. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder pensioen voor 65-plussers in onderwijs

Minder pensioen voor 65-plussers in onderwijsLeerkrachten van 65 jaar of ouder die voltijds willen blijven lesgeven, riskeren daarna een deel van hun pensioengeld kwijt te geraken. Een oplossing is er niet voor het typisch Belgische probleem: onderwijs is een Vlaamse bevoegdheid, pensioenen zijn federale materie. Dat berichten de Concentrakranten.

Volgens een wet uit de jaren tachtig was onderwijs door 65-plussers niet mogelijk. Maar gewezen Onderwijsminister Frank Vandenbroucke (sp.a) liet dat verbod begin 2009 via een decreet schrappen.
 
Uit cijfers van het onderwijskabinet blijkt dat vorig schooljaar 101 leerkrachten van 65 jaar of ouder aan de slag waren. Meestal ging het om personen die scholen gedurende een korte periode uit de nood hielpen bij een tekort aan vervangers. Wie het hele schooljaar lang voltijds aan de slag is gebleven en vanaf september met pensioen wilde gaan, is nu de klos.
 
'Bijverdienste'
Zo'n leerkracht heeft in 2010 immers meer dan 21.000 euro bruto verdiend, waardoor hij of zij pas vanaf januari 2011 recht heeft op pensioengeld. Het loon van een 65-plusser in het onderwijs wordt door de dienst Pensioenen immers beschouwd als 'bijverdienste'.
 
Volgens het onderwijskabinet waren de scholen gewaarschuwd voor dit gevaar. Een oplossing is niet onmiddellijk in zicht. Pensioenen zijn nationale materie, onderwijs is een Vlaamse aangelegenheid.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Labrador haalt bier voor baasje uit de koelkast

Labrador haalt bier voor baasje uit de koelkast

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Wie wil er nu geen hond in huis die voor haar baasje bier uit de koelkast gaat halen? Deze labrador is duidelijk goed getraind en gaat op commando een fris pintje halen voor haar baas. Zelfs de koelkast terug sluiten is geen probleem voor deze hond. Na enkele bevelen van de eigenaar, heeft deze labrador haar koekje meer dan verdiend!» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw gevonden die Lola in vuilnisbak gooide

Vrouw gevonden die Lola in vuilnisbak gooide

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De Britse vrouw die op straat in Coventry een kat in een vuilnisbak gooide, snapt de heisa rond haar 'grapje' niet. De 45-jarige bankbediende Mary Bale zegt dat ze slechts met Lola speelde, en vraagt zich af waar alle ophef eigenlijk over is. "Het is toch maar een kat?"


Bale werd gefilmd terwijl ze op straat een kat oppakte en het dier in een vuilnisbak keilde. Ze sloot het deksel en wandelde door. De vrouw is sindsdien het mikpunt van dierenbeschermers, en ontvangt doodsbedreigingen. Ze krijgt zelfs politiebescherming.


"Ik deed het als grap omdat ik dacht dat het leutig zou zijn," zei ze aanvankelijk aan de Daily Mail. "Ik had nooit gedacht dat het dier gevangen zou zitten, en dacht dat het er zich wel zou uitwurmen." Uiteindelijk bood ze toch haar verontschuldigingen aan.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roseanne Cash - Seven Year Ache

Roseanne Cash - Seven Year Ache

Klik op de foto om haar te beluisteren

Rosanne Cash is een Amerikaanse zangeres en liedjes schrijfster . Geboren 24 mei 1955. Zij is de oudste dochter van de country zanger Johnny Cash en zijn eerste vrouw .
» Reageer (0)
25-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Monumentendag in teken van water, aarde, vuur en lucht

Open Monumentendag in teken van water, aarde, vuur en lucht


http://img838.imageshack.us/img838/5030/openmonumentendag.jpg


De 22ste Open Monumentendag Vlaanderen, op zondag 12 september, staat in het teken van water, aarde, vuur en lucht, met name van de interactie tussen de mens en deze vier natuurelementen. Die dag zullen 210 steden en gemeenten, zestien meer dan in 2009, in totaal 506 sites openstellen voor het publiek. Er worden 562 activiteiten op touw gezet, gaande van tentoonstellingen en wandelingen tot bus- en boottochten. De Open Monumentendag lokte vorig jaar zo'n half miljoen mensen.

Op 12 september kunnen onder meer cichorei-asten en steenkoolmijnen, serres en ijskelders, sluizen en sassen, kanalen en rivieren, parken en oranjerieën, sporen en stations, windmolens en orgels, stokerijen en brouwerijen bezocht worden, zei Piet Jaspaert, afscheidnemend voorzitter van de Stuurgroep Open Monumentendag Vlaanderen, woensdag in de pas gerestaureerde 16de eeuwse 's Hertogenmolens in Aarschot. Jaspaert wordt opgevolgd voor Guido Knops, eredirecteur van de Koning Boudewijnstichting.
 

Volgens Vlaams minister Geert Bourgeois bewijst het massale succes van de Open Monumentendagen dat er een heel breed maatschappelijk draagvlak bestaat voor bescherming van monumenten. Om dit draagvlak nog te verbreden, wil Bourgeois werk maken van een verbeterde samenwerking tussen toerisme en erfgoed en van de uitbouw naar Engels voorbeeld van een National Trust in Vlaanderen. In juni tekenden drie Vlaamse erfgoedorganisaties een intentieverklaring om dergelijk instituut op te richten voor het beheer en de ontsluiting van monumenten. Erfgoed Vlaanderen, een van de drie organisaties, beheert vandaag dertien monumenten. Bourgeois zei te hopen "op een grote groeicurve".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tientallen paniekreacties door (valse) zwarte weduwen

Tientallen paniekreacties door (valse) zwarte weduwenBij havenbedrijf ICO in de Waaslandhaven hoopt men morgen de zwarte weduwen te kunnen verdelgen die in een aantal voertuigen van het Amerikaanse leger werden aangetroffen. Bij spinnenvereniging Arabel zijn inmiddels enkele tientallen meldingen binnengekomen van mensen die denken dat ze een zwarte weduwe hebben gezien. Het ging echter telkens om een andere soort.


Een havenarbeider uit Kapellen sloeg gisteren alarm toen hij een klein zwart spinnetje in zijn woning ontdekte. Het bleek niet om een zwarte weduwe te gaan, maar om een inheemse soort die ongevaarlijk is.


"We zien dat wel vaker: iedere keer als er in de media gemeld wordt dat er ergens een zwarte weduwe is aangetroffen, beginnen mensen ze ineens overal te zien. We hebben al tientallen meldingen gekregen, maar het was telkens loos alarm", zegt Koen Van Keer van Arabel.


De 'echte' zwarte weduwen worden mogelijk morgen verdelgd. "Normaal gezien worden de spinnen gedood met metylbromide, maar we gaan het met een ander product proberen. Voor metylbromide moet Europa eerst toestemming geven omdat het hier eigenlijk niet meer gebruikt mag worden en dat zou te lang duren", aldus Marc Adriansens van ICO. De 123 voertuigen staan intussen in quarantaine.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liever een hond dan een man?

Liever een hond dan een man?Hondenbaasjes prefereren hun viervoeter boven de partner. Uit onderzoek van National Geographic Channel blijkt dat de relatie met de hond een 8,5 verdient tegenover een 7,8 voor de relatie met de partner. 1 op 2 praat zelfs met het dier over alledaagse dingen.


70 procent heeft een 1 hond, meestal genomen voor de gezelligheid.  60 procent geeft aan al van jongsaf te zijn opgegroeid met een hond. Een leven zonder hun trouwe vriend lijkt nog moeilijk voor te stellen.


Volgens het onderzoek wordt de band met de hond hoger geschat dan de band met de partner. Slechts 1 procent geeft een onvoldoend cijfer aan de hond, 12 procent geeft echter wel een onvoldoende aan de band met de partner. Vooral vrouwen schalen hun eigen man lager in.


Gebrek aan privacy zou daar wel eens de reden van kunnen zijn. 3 procent beweert een invloed op het seksleven te voelen omdat de hond in de slaapkamer vertoeft. Al slaapt de hond bij het merendeel niet in het eigen bed, slechts bij 12 procent slaapt het dier altijd in hun bed.


Een hond vraagt tijd. Gemiddeld wordt 1 uur per dag aan het dier gegeven, de helft van de ondervraagden spendeert zelfs drie uur of langer. Vooral het uitlaten, samen eten en slapen vraagt tijd. 1 op 2 praat over alledaagse dingen met de hond, vooral vrouwen schijnen dat te doen.


Opvallend is dat een hond de eigenaar aanzet tot een andere levensstijl. Vooral lichaamsbeweging neemt toe. 1 op 5 gaat door de hond ook minder op vakantie of minder uit.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pitbull 'getuigt' tegen baasje dat hem mishandelde

Pitbull getuigt tegen baasje dat hem mishandelde

De gratiecommissie van Alabama, in het zuiden van de Verenigde Staten, heeft zich negatief uitgesproken over een vrijlating onder voorwaarden van de 26-jarige Juan Daniels. Die laatste werd in 2007 tot negen jaar cel veroordeeld wegens het in brand steken en slaan van Louis Vuitton, een zevenjarige pitbull. Dat heeft de commissie gisteren bekendgemaakt.
 
Volgens de lokale pers, die heel wat foto's publiceerde van het dier, moest de hond tijdens de zitting als 'getuige' verschijnen. Daniels kan in juli 2012 opnieuw een aanvraag indienen voor een vrijlating onder voorwaarden.

 
De man werd veroordeeld omdat hij Louis Vuitton afgeranseld had met een spade en vervolgens met brandspiritus overgoten en in brand gestoken had. Het dier raakte voor 60 procent verbrand en had maanden nodig om van de wreedheden ten herstellen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste elektrische rondvaartboot op Brugse Reien

Eerste elektrische rondvaartboot op Brugse ReienIn Brugge is de eerste rondvaartboot voor toeristen met een elektrische motor voorgesteld. Het gaat om een privaat initiatief van de rederij Stael met goedkeuring van het stadsbestuur. De nieuwe boot is milieuvriendelijker en veroorzaakt minder schade aan de kaaimuren dan de andere rondvaartboten.


Op de Reien varen twintig toeristenboten van vijf rederijen. Jaarlijks varen ze ongeveer een miljoen toeristen door de historische stad.
 

De nieuwe boot is 8,5 meter lang en 2,1 meter breed. Hij is gebouwd op de Gentse werf My Quiet Boat. De boot is gemaakt uit aluminium en lichter dan de klassieke Brugse rondvaartboten in staal of polyester. Daardoor is er minder golfslag en dus ook minder schade aan de kaaimuren.
 

De boot kan tien uur rondvaren aan een snelheid van tien kilometer per uur. De nieuwe boot veroorzaakt minder lawaai en is milieuvriendelijker dan de boten met een dieselmotor. Het stadsbestuur van Brugge zal het gebruik van elektrische toeristenboten niet verplichten maar juicht het initiatief toe. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Lennon - Love

John Lennon - Love

Klik op de foto om hem te beluisteren


John Lennon kwam in de jaren 60 meer en meer onder invloed van de avant-garde-kunstenares Yoko Ono. Hij verliet zijn toenmalige vrouw Cynthia Powell en trouwde in maart 1969 met Yoko Ono. Zijn huwelijk met Cynthia dateerde van 23 augustus 1962. Het paar had een zoon, Julian.
» Reageer (0)
24-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw virus gevonden bij patiënten met chronisch vermoeidheidssyndroom

Nieuw virus gevonden bij patiënten met chronisch vermoeidheidssyndroom


http://img843.imageshack.us/img843/93/moet.jpg


Onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en van het Belgisch biotechnologiebedrijf R.E.D. Laboratories zijn erin geslaagd om een nieuw retrovirus te onderscheiden bij patiënten met het chronisch vermoeidheidssyndroom (CFS/ME-patiënten). Daarmee bevestigen ze recente Amerikaanse bevindingen hieromtrent.


Amerikaanse onderzoekers van de University of Nevada ontdekten in oktober 2009 dat de meerderheid van de CFS/ME-patiënten drager zijn van een nieuwe retrovirus XMRV. Deze onderzoeksresultaten zijn ook al bevestigd door de Harvard Medical School en het National Institute of Health (NIH). Nieuw bij het onderzoek onder leiding van VUB-professor De Meirleir is dat het virus werd aangetroffen bij CFS/ME-patiënten uit heel Europa. Bovendien is de immunologische signatuur, een soort voetafdruk in het immuunsysteem, vergelijkbaar met die van symptomatische HIV-patiënten.


"Het lijkt erop dat voor de zowat 17 miljoen CFS/ME patiënten-wereldwijd een einde komt aan een lange lijdensweg rond de erkenning van hun ziekte. De ontwikkeling van gerichte therapieën is al volop aan de gang, zowel in België als in het buitenland", zegt De Meirleir.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drink twee glazen water voor de maatijd en val af

Drink twee glazen water voor de maatijd en val afVergeet de dure middeltjes om af te vallen, water is het simpele geheim om kilo's te verliezen. Een Amerikaanse studie wijst uit dat mensen meer gewicht verliezen door middel van water dan door continu calorieën te tellen.

Water staat op eenzame, grote hoogte wat vitaal en gezond afslanken betreft. Door heel veel water te drinken helpen we het lichaam te ontgiften. Er komen dan veel toxische stoffen vrij die opgeslagen zijn in de vertcellen.

Je hebt eerder een gevoel van verzadiging tijdens het eten als je eerst één tot twee glazen water achter elkaar drinkt. Wanneer je trek hebt tussen de maaltijden door, drink dan een paar glazen water en je zult merken dat je hongergevoel afneemt. Water vult immers de maag op en je voelt je sneller verzadigd.

Mensen die veelvuldig water drinken, eten 75 tot 90 calorieën minder per maaltijd. Dit kan dan oplopen tot 300 colorieën per dag. Het is dus een eenvoudige en gezonde manier om kilo's te verliezen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje gaat niet naar de hemel als ze zich niet laat verkrachten door priester

Meisje "gaat niet naar de hemel" als ze zich niet laat verkrachten door priester


http://img833.imageshack.us/img833/5534/kerk.jpg


In Duitsland is een priester in beschuldiging gesteld van de verkrachting van een minderjarige, zegt het parket van Osnabrück. De man werd voor het gerecht gebracht door een commissie binnen de katholieke kerk.

De priester wordt ervan verdacht een meisje te hebben verkracht van 1990 tot 1993. Het slachtoffer, dat 14 was bij het begin van de feiten, kreeg van de priester te horen dat ze niet naar de hemel zou gaan als ze zijn eisen niet inwilligde.
 
De vijftigjarige dader stond aan het hoofd van de parochie Spelle, in Nedersaksen. In maart werd hij uit zijn functie ontheven, nadat het slachtoffer naar de bisschop was gestapt. Toen de dader weigerde zelf naar de politie te stappen, maakte het bisdom het dossier over aan justitie.
 
De Duitse katholieke kerk kijkt, net als de Belgische, sinds begin dit jaar aan tegen een hele reeks klachten van seksueel misbruik van minderjarigen. De meeste feiten speelden zich af in de jaren zeventig en tachtig.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden ingezet als redders op Italiaanse stranden

Honden ingezet als redders op Italiaanse strandenIedereen kent het beeld van een speedboot of een helikopter die een drenkeling uit het water redt, maar een boot vol reddingshonden is toch wel iets apart. In Italië worden elke zomer honderden reddingshonden ingezet om zwemmers in nood te helpen.

De honden dragen een harnas waar mensen in nood zich kunnen aan vasthouden. De dieren kunnen, in tegenstelling tot mensen, makkelijk uit een helikopter of speedboot springen. Italië is een populair land voor toeristen en de redders hebben dan ook hun handen vol. Elk jaar worden er ongeveer 3.000 mensen uit het water gehaald, de hulp van de honden is dan ook meer dan welkom.

De reddingshonden krijgen een opleiding van 3 jaar vooraleer ze zichzelf 'redder' mogen noemen. "Ongeveer 300 dieren zijn volledig opgeleid en worden ingezet als reddingshond", aldus begeleider Roberto Gasbarri. "Honden zijn een grote hulp voor de redders. Ze zorgen ervoor dat het slachtoffer sneller gevonden wordt en ook de veiligheid van de redder zelf wordt vergroot door de aanwezigheid van de dieren."

"De hond wordt een intelligente reddingsboei als het ware. Een boei die tot bij het slachtoffer zwemt en vanzelf terug naar de kust komt. De enige voorwaarde om een reddingshond te worden is dat het dier minstens 30 kilogram weegt. Welk ras het is, maakt niets uit, maar labradors, newfoundlanders en golden retrievers komen het meeste voor. Retrievers brengen alles terug, wat het ook is. Of het nu om een mens, een object of een vis gaat", aldus redder Monia Luciani. "De honden zien het niet als een fysische inspanning, maar eerder als een spel."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee ton ivoor van 150 olifanten onderschept in Kenia

Twee ton ivoor van 150 olifanten onderschept in Kenia


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/18/5/11/media_xl_3842141.jpg?20100824122916


Op de luchthaven van de Keniaanse hoofdstad Nairobi heeft de douane met behulp van speurhonden twee ton ivoor onderschept. Volgens de Keniaanse overheid gaat het om de grootste vangst van ivoor in de afgelopen jaren.


De illegale vracht zat verstopt onder een lading fruit met bestemming Maleisië. Het ivoor, zeer gewild in Aziatische landen, is afkomstig van meer dan 150 olifanten en is vermoedelijk verzameld over een periode van twintig jaar. In de twaalf houten kratten die in beslag zijn genomen, lagen ook de hoorns van vijf neushoorns.


http://img265.imageshack.us/img265/5706/ivoor.jpgKenia telt op dit moment ruim 38.000 olifanten. De populatie is zich nog altijd aan het herstellen van de jaren waarin er nog geen sprake was van een jachtverbod. De enorme zoogdieren zijn een zeer belangrijke toeristentrekker voor het Oost-Afrikaanse land.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbaarse groepsverkrachting in dorp Congo duurt 5 dagen

Barbaarse groepsverkrachting in dorp Congo duurt 5 dagen

Zo'n 200 vrouwen en 4 baby's verkracht


http://img840.imageshack.us/img840/5289/barbaarseverkrachtingen.jpgBarbaarse groepsverkachtingen hebben een dorp in Congo vier dagen lang geteisterd. Rebellen in het oosten van de Democratische Republiek Congo zouden tussen 30 juli en 3 augustus zeker 179 vrouwen die in het dorp Luvungi en omgeving wonen hebben verkracht. Er werden zelfs vier baby's verkracht, van wie de jongste amper één maand was. Sommige vrouwen zijn ook meermaals verkracht. Het dorp werd ook geplunderd. De Rwandese Hutu's en leden van de Mai Mai-militie zouden tal van groepsverkrachtingen gepleegd hebben in het gebied. Bijna 200 vrouwen werden het slachtoffer van deze gruwelijkheden, dat maakten woordvoerders van hulporganisaties in het gebied vandaag bekend. De rebellen veroverden eind juli het dorp Luvungi, dat ze vervolgens plunderden en waarvan ze de bevolking dagenlang terorriseerden. Op 3 augustus slaagden de troepen van de republiek er in hen weer te verdrijven uit de omgeving.


Een VN-kamp lag nauwelijks zes kilometer verderop, maar omdat de rebellen heel talrijk waren en de weg tussen het kamp en het dorp hadden geblokkeerd, konden de dorpelingen geen alarm slaan bij de VN-blauwhelmen. Mogelijk zijn er nog meer slachtoffers, die zich nu nog uit schaamte verborgen houden. De rebellen vechten tegen het leger van de republiek dat steun krijgt van troepen van de Verenigde Naties, die opereren onder de naam Monusco (vroeger Monuc). (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese chauffeurs staan al 10 dagen in 100 km lange file

Chinese chauffeurs staan al 10 dagen in 100 km lange file


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/3/10/13/media_xl_3841993.jpg?20100824103749


Wanneer u op de E40 weer eens zit te vloeken in de file, denk dan even aan mensen in dezelfde situatie in China. Daar staan duizenden chauffeurs al 10 dagen in een file van zo'n 100 kilometer lang op de nationale snelweg 110 naar Peking.


De file werd veroorzaakt door wegwerkzaamheden, waardoor het verkeer slechts met centimeters vooruitgaat. De snelweg krijgt veel vrachtvervoer te slikken, waardoor het wegdek zwaar beschadigd is geraakt en dringend hersteld moest worden.


De problemen werden nog erger doordat in de file ongelukken gebeurden, en voertuigen in panne vielen. Volgens de overheid kan de miserie nog weken duren, daar de werken pas klaar zouden zijn op 13 september. China investeert de jongste jaren sterk in het weggennet, omdat het verkeer razendsnel toeneemt in de snelgroeiende economie.


De meeste mensen die vastzitten op de snelweg, zijn vrachtwagenchauffeurs. Op beelden is te zien hoe ze samen met kaarten aan het spelen zijn om de tijd te doden. In interviews klagen sommigen dat de lokale bevolking profiteert van hun gevangenschap op de snelweg door producten te verkopen aan woekerprijzen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.No Blues - Black Cadillac

No Blues - Black Cadillac

Klik op de foto om ze te beluisteren


Ad van Meurs - lead zang en gitaar, Haytham Safia - lead zang ,  Anne-Maarten van Heuvelen - lead zang en  contrabas,  Osama Maleegi - percussie,  Ankie Keultjes - achtergrond zang

NO Blues is een project van het productiehuis Oost-Nederland (ON), dat de muzikale verbindingen zoekt tussen twee werelden. Is het (folk)blues in combinatie met traditionele Arabische muziek of Arabische blues? Arabische muziek wordt op een andere manier gemaakt dan westerse. Hier wordt gelet op noten en toonladders, daar werkt de muzikant vooral met melodielijnen. Twee jaar geleden werden door dit productiehuis drie ras muzikanten uitgenodigd om in drie dagen tijd hun muzikale invloeden samen te smelten tot iets nieuws. Hetgeen uiteindelijk resulteerde in een frisse combinatie die men ondertussen graag ‘Arabicana’ mag noemen.

De kern van NO Blues bestaat uit gitarist Ad van Meurs (vooral bekend als gitarist van The Watchman), bassist Anne-Maarten van Heuvelen en Haytham Safia met zijn Arabische luit. Hun muzikale voorkeuren en achtergrond varieerden van jazz, blues, folk, rock tot zelfs reggae en punk, de Arabische achtergrond van Safia completeerde deze bonte verzameling stijlen.
» Reageer (0)
23-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte weduwen ondekt in antwerpse haven


In de haven van Antwerpen zijn enkele zwarte weduwen ontdekt.


http://img832.imageshack.us/img832/6219/zwarteweduwen.jpgIn de haven van Antwerpen zijn enkele zwarte weduwen ontdekt.
De giftige spinnen zaten op Amerikaanse legervoertuigen die uit Afrika kwamen. Een speciale firma kan de spinnen verdelgen, maar gebruikt daar een schadelijk gas voor en moet daarom eerst de goedkeuring krijgen van Volksgezondheid.

De gevolgen van een beet met gifinjectie zijn ernstig tot dodelijk. Vooral jonge kinderen, ouderen en mensen met hartziekten lopen een verhoogd risico op overlijden. Ook voor gezonde volwassenen zijn de gevolgen van een beet extreem pijnlijk en belastend voor het lichaam.

In 1999 brak er al eens paniek uit toen er een aantal zwarte weduwen werden gesignaleerd op een bedrijventerrein in Bree. Het allereerste exemplaar van de zwarte weduwe in Europa dook in 1967 op in Tervuren. (br.het balang van limburg)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbijgangster dumpt kat in vuilnisbak

Voorbijgangster dumpt kat in vuilnisbak

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Ik hoop dat ze die vrouw vinden
!!!

In het Engelse Coventry is een vrouw gefilmd terwijl ze op straat een kat oppakte en het dier in een vuilnisbak keilde. Ze sloot het deksel en wandelde door.

De baasjes van de kat Lola haalden het dier 15 uur later uit de vuilnisbak nadat ze haar hadden horen miauwen. Het ontzette koppel, Stephanie en Darryl Mann, bekeken daarna de beelden van hun bewakingscamera. Daarop zagen ze een vrouw van ergens in de vijftig jaar oud hun huisdier eerst aaien en dan bruusk in de bak stoppen.

Het koppel heeft de beelden nu online gezet in de hoop de vrouw te vinden. Lola is inmiddels bekomen van haar hachelijk avontuur.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leugens troosten het leven

"Leugens troosten het leven"We doen het allemaal, vaak zelfs zonder te denken, en soms meerdere keren per dag: liegen. Psychologen proberen ons ervan te overtuigen dat het vertellen van leugens, zelfs hele kleine, zeer slecht zijn voor een relatie. Maar is dat zo? Kunnen leugens net geen troost bieden aan de harde realiteit? Die vraag wordt gesteld in het boek 'Truth to Tell'.


Volgens de theorie is de waarheid de essentiële basis voor je psychische gezondheid. Enkel door helemaal eerlijk te zijn; maken we ons leven beter. Leugens laten immers een emotionele vlek na op onze relaties. In plaats van de waarheid te verbergen, moeten we elke gedachte en emotie meteen uitdrukken, ongeacht of dit woede, wrok en walging betreft. De vraag die de Britse auteur Mavis Cheeck zich stelt: 'hoe haalbaar is dergelijk leven van complete eerlijkheid?'


Toen haar eigenste man een afwijzend leugentje verzon wanneer een bevriend echtpaar hen uitnodigde, stelde de auteur zich de vraag: hoe zou het koppel zich voelen als we doodleuk vertellen dat we geen zin hebben in hun gezelschap? Het zette haar aan tot het schrijven van een boek waarin ze haar personage Nina een week lang de volle waarheid liet vertellen. Die radicale eerlijkheid paste ze ook zelf toe: een week lang leefde ze zonder leugens. Daar lukte ze helemaal niet in, al op de eerste dag scheen het te gemakkelijk om te liegen.


Leugens, vertelt uit vriendelijkheid, komen het vaakst voor. Onderzoekers noemen deze leugens de 'sweet little lies', mensen hanteren ze minstens éénmaal per dag. Ernaast bestaan de grotere leugens. Bedoeling is ons hiermee aantrekkelijker, interessanter en jonger te maken. Op datingsites lijken deze leugens schering en inslag: onwaarheden over fysieke verschijning verschijnen er gratis en voor niets. 


Mannen zouden anders liegen, zo blijkt uit onderzoek van de University of Virginia. Mannen neigen rond de acht leugens tijdens een avondje uit te vertellen, in de hoop er zelf attractiever en beter uit te zien. Vrouwen neigen meer beschermende leugens te vertellen. Een vrouw zal eerder complimenten maken in de hoop dat anderen haar zo vertrouwelijker en aardiger vinden.


Volgens de schrijfster zijn troostende leugens net ons sociale cement. De waarheid heeft immers een wreed kantje, ze kunnen iemands wereld opblazen. Zonder 'sweet, little lies' zitten we allemaal thuis met de gordijnen dicht, in de hoop dat de wrede wereld snel weg zou gaan.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 'shit box', het toilet dat u overal uit de nood helpt

De 'shit box', het toilet dat u overal uit de nood helpt

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Iedereen kent vast wel het gevoel: een grote boodschap moeten doen, maar geen toilet in de buurt. Dankzij de 'shit box' zijn die zorgen voortaan van de baan. Het plooibare karton verandert in een wip in een bruikbare wc, die honderd kilo kan dragen. Dankzij de biologisch afbreekbare plastic zak die u er vervolgens in plaatst, steunt u bovendien het milieu.

Het idee komt van Richard Wharton, een bekende Londense ontwerper. "Dit draagbare toilet is zeker handig op campings of festivals", legt de Brit uit. "Als de natuur roept, is het toch beter dat je kont ergens op kan steunen." De 'shit boxen' worden in China gemaakt en zijn in verschillende modellen en kleuren te verkrijgen.

Wharton verliest ook de goede zaak niet uit het oog. Zijn ultieme droom is om zijn uitvinding te introduceren in vluchtelingenkampen. "Daar speelt hygiëne een belangrijke rol. Als die mensen mijn ecologisch toilet gebruiken, zouden er wel eens minder ziektes kunnen uitbreken", klinkt het hoopvol.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeilmeisje Laura Dekker mocht niet uit Portugal vertrekken

Zeilmeisje Laura Dekker mocht niet uit Portugal vertrekkenHet Nederlandse meisje Laura Dekker (14), dat zaterdagochtend vanuit Gibraltar aan haar veelbesproken solozeiltocht rond de wereld is begonnen, mocht helemaal niet uit Portugal haar reis aanvatten. Dat meldt de Portugese politie. Precies daarom week Dekker naar Gibraltar uit.

De voorbije twee weken was Dekker in Portugal om de laatste voorbereidingen van haar reis te doen. Volgens berichten vertrok ze van daar ook op reis, maar dat bleek zaterdag niet te kloppen. Haar manager Peter Klarenbeek meldde toen dat ze geen media-aandacht wilde en naar Gibraltar was gevaren, om haar solotocht daar aan te vatten.
 
De realiteit is iets genuanceerder, blijkt uit een communiqué die de Portugese marine op haar website heeft gepubliceerd. "Laura Dekker beschikte over geen enkel document om alleen af te varen met dat type zeilboot", leest het document. "Volgens de Portugese wet voldeed het jonge meisje niet aan de noodzakelijke voorwaarden om de haven van Portimao te mogen verlaten."
 
Vorige week woensdag 18 augustus voerden de Portugese autoriteiten de laatste controle uit van Dekker en haar boot. Later die dag vertrok ze in het gezelschap van haar vader en haar manager naar Gibraltar. De politie begeleidde hen tot buiten de Portugese wateren. "Ze zeiden de Portugese politie dat ze de zeiluitrusting gingen testen", aldus nog de marine.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah Bettens en Gunter van stash - I need a Women


 Sarah Bettens en Gunter van stash - I need a Women

Om hun te beluisteren druk op de fotoSarah Bettens (Kapellen, 23 september 1972) is een Belgische zangeres, vooral bekend als zangeres van K's Choice en later ook als solo-zangeres.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Gunter-Verspecht-from-Stash.jpg?t=1282505478Stash is een Vlaamse muziekgroep waarvan Gunter Verspecht de frontman is.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuzen lokken ruim 800.000 kijklustigen naar Antwerpen

Reuzen lokken ruim 800.000 kijklustigen naar Antwerpen


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/14/5/12/media_xl_3840237.jpg?20100822184345


Antwerpen was de voorbije drie dagen volledig in de ban van de reusachtige houten poppen van het Franse straattheatergezelschap Royal de Luxe. Meer dan 800.000 mensen doorkruisten volgens de organisatoren de stad om een glimp op te vangen van het spektakel "De Duiker, zijn hand en de Kleine Reuzin".

De Duiker werd vrijdagnamiddag uit het Kattendijkdok getakeld. Nadat hij zijn verloren, afgehakte hand uit het Bonapartedok had gevist - een verwijzing naar de legende over het ontstaan van Antwerpen - kon zijn zoektocht naar zijn nichtje, de Kleine Reuzin, beginnen. Zij was eerder op de dag ontwaakt op het Sint-Jansplein.


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/0/4/5/media_l_3840185.jpg?20100822184302


 

De reuzen doorkruisten de hele stad, maar pas zaterdagavond vonden ze elkaar terug op het Sint-Jansplein. Zondag stond er nog een picknick met hen op het programma in Park Spoor Noord, waarna ze richting Kattendijkdok trokken. Daar lag de boot op hen te wachten, waarmee ze de Scheldestad verlieten. Het spektakel bracht meer dan 800.000 mensen op de been, een toestroom die de verwachtingen van de organisatoren overtreft.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gustav Klimt was een Oostenrijkse symbolistische schilder

Gustav Klimt was een Oostenrijkse symbolistische schilder

Klik op de foto om een filmpje met zijn werken te bekijken


Gustav Klimt (Baumgarten (Wenen), 14 juli 1862 – Wenen, 6 februari 1918) was een Oostenrijkse symbolistische schilder en een van de meest prominente leden van de Wiener Secession, de Weense jugendstilbeweging.

Klimt werd geboren in de buurt van Wenen in een armoedig gezin. Zijn vader was goudgraveerder. Wellicht heeft dit Klimt beïnvloed bij zijn gebruik van goud in zijn schilderijen. Hij kreeg zijn kunstzinnige opleiding op de Weense Kunstgewerbeschule für Kunst und Industrie in de jaren 1879-1883. Vrijwel tot aan de eeuwwisseling werkte hij in een klimaat dat geschapen was door Hans Makart, een dominante figuur in de Weense kunstwereld. In zijn begintijd werd het werk van Klimt niet gewaardeerd door de gevestigde orde, die zijn schilderijen pornografisch vond. Om zich af te zetten tegen de traditionele opvattingen richtte Klimt de Wiener Secession op, de Oostenrijkse variant van de jugendstil of de modern style. Klimt kreeg later erkenning en werd benoemd tot eredocent van de universiteit van München en Wenen.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/klimt-moeder-en-kind.jpg?t=1282481795
Moeder en kind


Klimt overleed op 56-jarige leeftijd. Hij is begraven op het Hietzinger Friedhof in Wenen. Op de steen staat zijn typerende handtekening gebeiteld.


Symboliek, erotiek, uitgesproken zin voor het decoratieve en bevallige verfijning kenmerken zijn schilderijen en tekeningen. In zijn allegorische  voorstellingen en in zijn talrijke portretten weeft hij op een ongeëvenaarde manier gestileerde kleurvlakken door elkaar als een soort patch-work. Met een oneindige tederheid behandelt hij uitsluitend de vrouw in zijn werk. Zijn werk getuigt van een groot vakmanschap, een grote gevoeligheid en een zin voor kleur.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/dood-en-leven.jpg?t=1282481930
Dood en leven naast elkaar


De Nederlandse kunstenaar Jan Toorop is een belangrijke inspiratiebron geweest voor Klimt. Het fijne spel van vloeiende lijnen is een opvallende overeenkomst tussen Toorop en Klimt. Klimt heeft grote invloed gehad op collega kunstschilders, zoals Egon Schiele en Oskar Kokoschka. Het werk van Klimt is sterk verwant met dat van de Belgische symbolist Fernand Khnopff.


Gustav Klimts werk bestaat vooral uit schilderijen, maar hij heeft ook muurschilderingen, tekeningen en collages vervaardigd. Diverse daarvan zijn tentoongesteld in het Secessionsgebouw. Klimt is veel geroemd voor het gebruik van goud in zijn schilderijen. Dit is ook zichtbaar in het hieronder afgebeelde schilderij uit 1901, Judith I.http://img691.imageshack.us/img691/588/judithy.jpg
Zie haar triomfantelijke lach en  het hoofd van Holofernes in haar handenDe ongenaakbare wrede vrouw die hier is afgebeeld is kenmerkend voor de stijl van Klimt. Enerzijds beeldt hij vrouwen flatteuzer af dan ze in werkelijkheid zijn. Anderzijds ontneemt hij hen tegelijkertijd het vrouwelijke en moederlijke. Een ander zeer beroemd schilderij is 'De kus', waarin een grote man, gekleed in een zeer opzichtige kamerjas, een vrouw innig omhelst.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/klimt_de_kus.jpg?t=1282483103
De kus


De kus is een schilderij dat hij in de periode 1907-1908 maakte. Het schilderij is pas in de Flower-power-tijd wereldberoemd geworden en is sindsdien veel afgebeeld op ansichtkaarten en posters.

Het schilderij toont een grote man die een vrouw op haar wang kust. De man heeft een kamerjas met daarop hoekige symbolen om; de kleren van de vrouw tonen ronde symbolen. Het stelletje staat op de rand van een afgrond, in een veld vol bloemen. Of Klimt daar een symbolische bedoeling bij had, is niet bekend.

Klimt werkte in Wenen en Klimts visie op de Weense seksuele moraal van die tijd heeft zijn werk sterk beïnvloed. De Weners waren in het openbaar afkerig van seksualiteit, maar de prostituees deden goede zaken. De werken van Klimt tonen (veelal roodharige) dames in uitdagende posities, waardoor hij in zijn stad als een omstreden persoon werd gezien. Klimt liet zich tijdens het schilderen veelvuldig omringen door naakte dames en stond bekend als een vrouwenjager die wars was van de conservatieve zeden. Men kan De kus zien als een afbeelding van lust en/of liefde, maar ook van de weerstand van de vrouw tegen de seksuele driften van de man (de vrouw kust namelijk niet terug). De laatste visie wordt vooral door feministen gedeeld.

In de achtergrond heeft Klimt goud verwerkt, waarbij hij verschillende technieken door elkaar heeft gebruikt. Deze technieken had hij waarschijnlijk van zijn vader geleerd, die goudgraveerder was.

Het schilderij hangt in de Österreichische Galerie Belvedere in Wenen.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/gustav-klim1.jpg?t=1282482424

Gustav Klimt stierf op 56 jarige leeftijd
» Reageer (0)
22-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse middenklasse verdwijnt, VS wordt derdewereldland

Amerikaanse middenklasse verdwijnt, VS wordt derdewereldlandhttp://static2.hln.be/static/FOTO/pe/17/1/12/media_xl_3840012.jpg?20100822135812Volgens Der Spiegel, Duitslands grootste en invloedrijkste weekblad, verdwijnt de Amerikaanse middenklasse langzaam maar zeker en lopen de Verenigde Staten het gevaar een derdewereldland te worden.


Der Spiegel oordeelt dat als gevolg van de wereldwijde financiële crisis de middenklasse in de VS van de kaart geveegd zal worden. Volgens het artikel beginnen steeds meer Amerikanen te beseffen dat de American Dream een nachtmerrie is geworden: de jobmarkt krimpt zienderogen, lonen stagneren al decennialang en de ongelijkheid tussen sociale klassen neemt dramatisch toe.http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/1/6/4/media_l_3840034.jpg?20100822135144Meer dan een jaar na het officiële einde van de recessie blijft de werkloosheidsgraad boven de 9,5 procent. Maar dat is slechts het officiële cijfer. Voeg er de mensen bij die niet meer naar werk zoeken, of zij die overleven met een parttimejob waarmee ze slechts enkele honderden dollar per maand verdienen en van hun spaargeld moeten leven, dan loopt de werkelijke werkloosheidsgraad op tot 17 procent.


In zijn jaarlijks rapport waarschuwt het landbouwministerie tevens dat de "voedselonzekerheid" toeneemt en dat 50 miljoen Amerikanen vorig jaar onvoldoende voedsel konden kopen om gezond te blijven. Een op acht Amerikaanse volwassenen en één op vier kinderen overleven dankzij voedselbonnen van de overheid. Dat zijn waanzinnige cijfers voor de rijkste natie ter wereld.


Vorige week lanceerde de leidinggevende online columniste Arianna Huffington de apocalyptische waarschuwing dat "Amerika op weg is een derdewereldland te worden". In een recent coververhaal onder de titel 'So Long, Middle Class' somde de New York Post 25 statistieken op die aantonen dat "de middenklasse systematisch weggevaagd wordt".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gigantische ratten teisteren noorden van Engeland

"Gigantische ratten" teisteren noorden van Engeland

In West Yorkshire in het noorden van Engeland kampen ze momenteel met een rattenplaag. De knaagdieren dringen zelfs huizen en woonkamers binnen? Sommige beesten zijn wel zo groot als een kat, meldt The Sun.

Brandon Goddard uit Bradford slaagde erin een van de 'monsters' dood te schieten. Vier anderen konden wegvluchten. "Het waren eerder 'Ratzilla's' dan ratten," aldus Goddard. "Ik ben zo snel als ik kon weggelopen. Wie weet hoeveel er nog rondlopen eens ze zich voortplanten."

Het doodgeschoten exemplaar is vermoedelijk een inheemse soort uit Zuid-Amerika en is twee keer groter dan de gewone Britse soorten. Laura Drake, van een Britse zoogdierenvereniging, vermoedt dat het hier gaat om een beverrat; een Zuid-Amerikaans knaagdier dat vaak een "gigantische rat" wordt genoemd. Het was algemeen verondersteld dat beverratten twintig jaar geleden al uitgestorven waren in Groot-Brittannië, maar volgens Drake is het "niet onmogelijk dat er overlevenden zijn." (br.hln)


De beverrat.

http://img203.imageshack.us/img203/7605/beverrat.jpg


De beverrat of nutria (Myocastor coypus) is een groot Zuid-Amerikaans aquatisch knaagdier, dat als exoot ook in Europa en Noord-Amerika voorkomt. Het is de enige nog levende soort van de familie Myocastoridae en het enige lid van het geslacht Myocastor.

De beverrat is een groot, op een rat  gelijkend knaagdier. De schaars behaarde staart is cilindervormig en loopt uit in een punt. De vacht bestaat uit glanzend bruine en geelbruine dekharen en een grijze ondervacht. De wintervacht is dikker dan de zomervacht. De snuit, kin en de meeste snorharen zijn wit, behalve de bovenste snorharen, die zwart zijn. De snorharen worden tot 130 millimeter lang. De buitenzijde van de snijtanden zijn oranje van kleur. De voorpoten hebben klauwen.

De beverrat wordt 36 tot 65 centimeter lang en vier tot negen kilogram zwaar. De staart is 25 tot 45 centimeter lang. Mannetjes worden over het algemeen groter dan vrouwtjes: mannetjes zijn gemiddeld 60,3 centimeter lang en 6,5 kilogram zwaar, vrouwtjes 59,3 lang en 6 kilogram zwaar.

De beverrat heeft verscheidene aanpassingen aan een aquatisch leven. Tussen de tenen op de achterpoten heeft een beverrat zwemvliezen. De ondervacht is waterdicht. De neusgaten en de mond kunnen worden gesloten, en ogen, neusgaten en kleine oren zijn hoog op de kop geplaatst, zodat ze tijdens het zwemmen boven water steken.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sanne Salomonsen - Where Blues Begins

Sanne Salomonsen - Where Blues Begins

Klik op de foto om haar te beluisteren

Sanne Salomonsen is een Deense zangeres, geboren 30 december 1955. Ze was onder andere lid van de Anne Linnet Band» Reageer (0)
21-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koeienmelk, ouder dan je denkt

Koeienmelk, ouder dan je denkt


http://img36.imageshack.us/img36/4838/koeien.jpgHet gebruik van koeienmelk voor onder meer zuivelproducten werd al veel eerder toegepast dan tot nu toe gedacht. Nederlandse onderzoekers van de Universiteit Leiden en het Rijksmuseum van Oudheden hebben samen met Britse onderzoekers aangetoond dat in de periode rond 6.000 voor Christus in Syrië al koeien werden gehouden voor de melk. De archeologen publiceren hun ontdekkingen morgen in het gezaghebbende tijdschrift Nature.


Tot nog toe werd aangenomen dat het houden van koeien voor de melk begon omstreeks 3000 voor Christus. Aan de hand van scherven van prehistorisch aardewerk die in Syrië zijn opgegraven, konden de Leidse archeologen met behulp van Britse onderzoekers vaststellen dat koeien al 3000 jaar eerder voor de melk werden gehouden. Veelal werden daar gelijk producten als kaas en boter van gemaakt, omdat melk snel bedierf. Het waren dus niet de Nederlanders met hun vele melkproducten maar de Syriërs die als eersten runderen molken, stellen de onderzoekers.

De ontdekkingen zijn gedaan bij de opgraving in het Syrische Tell Sabi Abyad, waar de archeologen al jarenlang een prehistorische nederzetting uit de periode 7000-5500 voor Christus onderzoeken.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 gepensioneerde leerkrachten aan de slag in 2009

100 gepensioneerde leerkrachten aan de slag in 2009Tijdens het schooljaar 2009-2010 gingen 101 leerkrachten ouder dan 65 jaar aan de slag in het onderwijs. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a).

Volgens het kabinet gaat het meestal om mensen die scholen gedurende een korte periode uit de nood helpen bij een tekort aan vervangers.
 
Vanaf 1 september 2009 mogen leerkrachten die 65 jaar of ouder zijn weer voor de klas staan. Daarvoor was dat wettelijk niet mogelijk.
 
Verdeeld per onderwijsniveau ging het om 34 leerkrachten in het basisonderwijs, 24 in het secundair onderwijs, 4 in het deeltijds kunstonderwijs, 19 in de centra voor volwassenenonderwijs en 21 in het hoger onderwijs. Eén leerkracht presteerde uren in meer dan één onderwijsniveau.
 
Beperkte impact
Die 101 leerkrachten zijn goed voor 9,82 voltijdse eenheden, ofwel een voltijdse prestatie voor een volledig schooljaar. Het gebruik van de maatregel is dus voorlopig nog beperkt.
 
De verwachting is overigens dat de groep gepensioneerde leerkrachten ook in de toekomst beperkt zal blijven. Het is trouwens ook niet de bedoeling dat gepensioneerden meer en meer onderwijsopdrachten uitvoeren, luidt het.
 
"Het aanwerven van een gepensioneerde moet een soort noodoplossing blijven. De toewijzing van een opdracht aan een gepensioneerde gebeurt enkel op voorwaarde dat er geen andere geschikte kandidaat wordt gevonden."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeilmeisje officieel begonnen aan tocht rond de wereld

Zeilmeisje officieel begonnen aan tocht rond de wereld
Het zeilmeisje Laura Dekker is vanochtend vanuit Portugal vertrokken richting de Canarische Eilanden. Dat heeft haar manager Peter Klarenbeek gezegd. Met het vertrek begint haar solozeilreis officieel.
 
De 14-jarige Laura wil graag de jongste zeilster ooit worden die onafgebroken rond de wereld zeilt. Ze vertrok niet uit de haven van de Portugese stad Portimao, zoals veel media verwachtten, maar uit een andere haven, onder meer om de pers te ontwijken.
 

In Portugal trof ze de afgelopen twee weken de laatste voorbereidingen. Bij de Canarische Eilanden wacht ze het einde van het orkaanseizoen af voordat ze de Atlantische Oceaan oversteekt.

Het record waar Laura op jaagt staat nu op naam van de Australische Jessica Watson, die haar soloreis een paar dagen voor haar zeventiende verjaardag afrondde. Laura Dekker wordt 17 op 20 september 2012.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gunter Neefs - Just a gigolo

Gunter Neefs - Just a gigolo

Klik op de foto om hem te beluisteren

Günther Neefs is een Vlaams zanger. Hij werd in Mechelen geboren op 21.09.1965

Hij is de zoon van Louis Neefs die op eerste Kerstdag 1980 samen met zijn vrouw om het leven kwam bij een verkeersongeval in Lier

Studies lagere afdeling humaniora - richting mechanica en twee jaar architectuur tekenen, later nog fotografie, automechanica en bedrijfsbeheer in avondschool.
In 1985 begint hij bij de Gery's Big Band en zeg maar dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan want in 1990 neemt Günther bij de band al een gedeelte van de zang op zich.

Günther vind een vaste job als verkoper in een grote garage, staat hij volledig op eigen benen en vindt nu de tijd geschikt om aan een carrière als zanger te werken. Günther Neefs is sterk gemotiveerd begonnen aan de opbouw van zijn programma. Pop, rock, covers, maar vooral eigen werk, want hoewel zijn stem erg aan die van Louis doet denken, is Günther vast besloten een eigen richting in te slaan.

Günther is de zwartste blanke van Vlaanderen, zegt Philippe Coppens. Een diepgewortelde basstem, die met zoveel power en kwetsbaarheid tegelijk kan zingen, kom je niet rap tegen. Daarom is Günther geknipt om de Motown muziek bij het Vlaamse publiek te (her)introduceren.

» Reageer (0)
20-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOMA leent De bedreigde moordenaar uit aan René Magritte museum

MOMA leent 'De bedreigde moordenaar' uit aan René Magritte museum


Het René Magritte museum in Brussel


"De bedreigde moordenaar", een belangrijk werk van René Magritte, zal van 7 september tot 2 januari worden tentoongesteld in het René Magritte Museum in Brussel. Het MOMA (Museum of Modern Art) in New York gaf het schilderij in bruikleen als onderdeel van een exclusieve overeenkomst.

"De bedreigde moordenaar" vormt een tweeluik met "De geheimzinnige speler". Beide werken zijn geschilderd in 1927. Ze zullen samen tentoongesteld worden gedurende vier maanden.
 
"De bedreigde moordenaar" toont een sobere kamer met daarin een zetel waarop een naakt vrouwenlichaam ligt. De moordenaar is eigenlijk klaar om te vluchten maar blijft verstild staan om te blijven luisteren naar een grammofoonplaat. Hij is op dat moment omsingeld door twee andere mannen die voorzien zijn van een knuppel en een grijpnet. Ook buiten aan het balkon staan er drie mensen op de uitkijk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onwaarschijnlijk: ouders ontdekken op kerkhof dat hun zoon dood is


Onwaarschijnlijk: ouders ontdekken op kerkhof dat hun zoon dood is


http://img801.imageshack.us/img801/218/kerkhof.jpg


Onwaarschijnlijk droevig verhaal uit de regio van Rijsel: Elie Langlet en Josiane Vermeersch gingen naar de begrafenis van haar broer, maar ontdekten op het kerkhof het graf van hun... bloedeigen zoon. Geen van beiden wist dat hij een dikke maand eerder omgekomen was.

De ouders deden de gruwelijke ontdekking toen een nichtje plots vroeg wie er in de grote grafkelder lag. "Daar liggen de dode mensen die geen familie hebben of niet het geld hebben om een graf te betalen", antwoordde schoonvader Jean-Claude. En dan las de jonge meid het naamplaatje van de recentst overledene voor: Olivier Langlet, 1968-2010.


Elie en Josiane geloofden niet wat ze hoorden. Ok, Olivier had al enkele weken niets meer van zich laten horen, maar dit kon toch onmogelijk over hun zoon gaan? "Twee dagen voor de begrafenis van zijn nonkel heb ik een boodschap achtergelaten op zijn gsm en een briefje in zijn bus achtergelaten, kwestie van hem te verwittigen", vertelt Josiane. "We vonden het vreemd dat hij niet komen opdagen was. We waren van plan om hem een bezoek te brengen."


Nog steeds vol ongeloof belde Christophe, de tweede zoon van Elie en Josiane, naar de begrafenisondernemer om de identiteit van de begraven persoon te controleren. De tweede voornaam en de geboortedatum klopten inderdaad, de wereld van de ouders stortte nu helemaal in. "In twee à drie seconden is iedereen beginnen huilen", vertelt Jean-Claude. "Josiane ging er helemaal onderdoor. Ze was daar om afscheid te nemen van haar broer en ontdekt vervolgens dat ook haar zoon onder de grond ligt, hoe ondenkbaar is dat."


Olivier was vader van een twintigjarige dochter. Uit het politierapport blijkt dat hij op 5 juli een natuurlijke dood gestorven is. Rest natuurlijk nog de vraag hoe zo'n miscommunicatie tot stand kunnen komen is. "Ik woon nu al 24 jaar bij hem in de buurt", aldus Josiane. "Ik ben de hele zomer thuis gebleven. Zowel op het politierapport als de overlijdensakte stond de naam van beide ouders. Ze konden me ook terugvinden via de berichten die ik op zijn gsm achtergelaten heb." Vandaag wacht de familie nog steeds op antwoorden, al blijft hun voornaamste bekommernis nu om Olivier een waardig afscheid te bezorgen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pianist zonder armen verrast jury in China's got talent

Pianist zonder armen verrast jury in 'China's got talent'

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Op tienjarige leeftijd verloor Liu Wei beide armen. In plaats van zielig in een hoekje te kruipen, besloot de dappere Chinees echter piano te gaan spelen. En kijk waar het hem nu gebracht heeft: als een echte virtuoos weet hij de jury en het publiek van 'China's got talent' te beroeren. Met nu al 200.000 YouTube-kliks is hij goed op weg om de nieuwe Susan Boyle te worden.

Het noodlot sloeg toe tijdens een spelletje verstoppertje: Liu Wei werd geëlectrocuteerd, met een dubbele amputatie tot gevolg. Toen hij negen jaar later piano wilde leren spelen, kreeg hij geen steun. Zelfs zijn leerkracht gaf er de brui aan omdat hij geen evolutie zag in zijn voetenspel. De Chinees ging dan maar zelf koppig door, met dit verbluffend resultaat.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen voelen meer chronische pijn

Vrouwen voelen meer chronische pijn


http://img822.imageshack.us/img822/8483/ziek.jpg


Migraine en darmproblemen komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Ook blijken pijnstillers blijken minder goed te werken bij vrouwen .


Volgens psychologe Jennifer Kelly ervaren vrouwen anders de pijn. Uit haar onderzoek blijkt immers dat vrouwen wereldwijd met meer chronische pijn kampen en er ook meer en langer last van hebben. De reden ligt bij de genen en bepaalde hormonen. Ook haar sociale rol maakt dat zij pijn anders ervaart.


Nog volgens de psychologe dienen vrouwen een andere pijnbehandeling te krijgen. Zo zouden dames meer last hebben van de pijn, voelen ze de pijn langer en keert deze vaker terug. Een vrouwenleven kan zo in het teken van pijn komen te staan, met depressie en in de ergste zin, arbeidsongeschiktheid als kwalijk gevolg.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekendje hoogzomer

Weekendje hoogzomerWie dacht dat de zomer na een grijze en kletsnatte week voorbij was, mag opgelucht ademhalen. We krijgen een zomers weekend dat vandaag al begint met temperaturen tot 28 graden. Gelijkaardige temperaturen zijn er ook voor de rest van het weekend. Goed nieuws voor Pukkelpop en voor toeristen die naar de Kust willen, al zal het daar zaterdagmorgen wellicht bewolkt zijn. Geniet ervan, want zondag dreigt al onweer en volgende week keert de frissere Belgische kwakkelzomer terug.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Videocassettes hadden Julie en Mélissa kunnen redden

Videocassettes hadden Julie en Mélissa kunnen redden

Deze beelden hadden Julie en Mélissa kunnen redden. In december 1995 namen agenten tientallen videocassettes in beslag bij Marc Dutroux. Als ze toen allemaal grondig bestudeerd zouden geweest zijn, was België misschien wel een groot trauma bespaard gebleven. Hijzelf zat in die periode in de cel voor kleinere misdaden. De beelden, die woensdagavond uitgezonden werden door een Nederlandse zender, werden ook al tijdens het proces-Dutroux in 2004 getoond.


Op een van de video's is te zien hoe Dutroux een minderjarig en vooraf gedrogeerd meisje verkracht. Daarnaast toont het monster ook fier de schuilplaats die hij in zijn kelder bouwde, waar hij ongestoord zijn slachtoffers kon martelen. Duidelijke aanwijzingen van pedofilie dus, die hem een verlengd verblijf in de gevangenis hadden moeten opleveren. In plaats daarvan werd Dutroux echter vrijgelaten. Sommige cassettes werden hem zelfs terugbezorgd. (br.hln)


Bekijk hier de Nederlandse reportage.» Reageer (0)
19-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beeld Salvador Dali van 100.000 euro gestolen in Brugge

Beeld Salvador Dali van 100.000 euro gestolen in Brugge
In de hallen van het Belfort op de Markt in Brugge is gisteren een bronzen beeld gestolen van de kunstenaar Salvador Dali. Dat meldt de politie van Brugge vandaag.

Buiten wandelen
La Femme aux tiroirs, dat op een permanente tentoonstelling staat, is volgens de politie zo'n 100.000 euro waard. Dat wou Stefaan Delbaere, met Interart de organisator van de expositie, echter niet bevestigen. De dieven sloegen gisteren kort na de middag toe en konden het beeld ongemerkt in een tas steken en de tentoonstelling gewoon buiten wandelen. Het beeld is ongeveer 50 op 30 centimeter groot en weegt zo'n tien kilo. De feiten zijn vastgelegd op bewakingscamera en worden nu onderzocht.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De deodorant die stresszweet halveert

De deodorant die stresszweet halveertHeb jij ook altijd zweethanden en okselvijvers bij een examen of solliciatie? Geen nood, beterschap is op komst. Beiersdorf zegt een deodorant te hebben ontwikkeld die zweet ontstaan door stress met de helft kan doen afnemen en ook de geur ervan vermindert. Het product zou onder Nivea op de markt komen, zo staat te lezen in Internatal Journal of Cosmetic Science.

De nieuwe deodorant bestaat uit een combinatie van aluminiumchloorhydraat en een antibacteriële cocktail die respectievelijk de zweetopeningen verkleinen, waardoor minder zweet wordt geproduceerd, en de geur verminderen.


Ze testten de deodorant bij een kleine groep van twintig mannelijke en twintig vrouwelijke tieners, allen tussen 16 en 18 jaar. Veertien dagen voor de test mochten ze de oksels enkel nog wassen met neutrale zeep en aluminiumvrije deodorant. Daarna gebruikten ze vier dagen lang de antistressdeodorant onder één oksel en onder de andere oksel niets.


Op de vierde dag werden de proefpersonen onderworpen aan de Trier Social Stress Test, een gestandaardiseerde en effectieve manier om gematigde psychosociale stress op te wekken in een laboratoriumconditie. Zo moesten de tieners een geïmproviseerde presentatie geven voor een jury, die opgenomen werd op video. Daarna werden ze nog onderworpen aan een hoofdrekenproef.


De test duurt zo'n kwartier. Volgens Beiersdorf werd tijdens die periode meer zweet geproduceerd dan in de niet-gestresseerde periode. De hoeveelheid zou te vergelijken zijn met de hoeveelheid zweet geproduceerd na een half uur sporten. Bovendien zou het stresszweet meer stinken, omdat de okselbacteriën gelijktijdig met de zweetklieren werken.

Het bedrijf zegt uniek te zijn, maar ondertussen zou ook L'Oréal onder het merk Vichy een gelijkaardige deodorant op de markt hebben gebracht, zo schrijft nu.nl. Of de resultaten ook overeind blijven bij grotere studies, valt nog af te wachten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak jezelf slimmer door te mediteren

Maak jezelf slimmer door te mediteren

Meditatie maakt je niet alleen rustiger, het sterkt ook de hersenen.


Chinese en Amerikaanse onderzoekers bestudeerden de effecten van de meditatietechniek die bekend staat als 'integrative bodymind training' of IBMT, deze is gebaseerd op oude Chinese methoden. Het combineert houding, mentale verbeelding, ontspannings- en ademhalingstechnieken. Beginnelingen namen deel aan groepsessies  van een half uur op weekdagen gedurende een maand. Een andere groep spendeerde dezelfde tijd aan andere ontspanningstechnieken. Hersenscans toonden aan dat de connecties bij degenen die mediteerden, maar niet bij de anderen, sterker waren na zes uur van trainen. Na 11 uur was er een duidelijk verschil merkbaar.


Deze structurele veranderingen waren het grootst in de vezels die de delenl van de hersenen verbinden die emoties en gedrag regelen. Dit gebied werd eerder al in verband gebracht met dementie, ADHD, depressies en schizofrenie. Deze vorm van meditatie kan dus je helpen je gevoelens controleren, want het maakt je kalm. Een eerdere studie toonde aan dat slechts vijf sessies van 20 minuten van IBMT een zichtbaar effect hadden op de gezondheid doordat het stress beperkt. Dit kan verklaard worden door het feit dat de therapie de nadruk legt op het leegmaken van de gedachten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes zelfdodingen per dag in België

Zes zelfdodingen per dag in België

België telt tweeduizend zelfdodingen per jaar, of gemiddeld zes per dag, waarmee ons land ruim boven het wereldgemiddelde uitsteekt. Dat schrijft La Dernière Heure. Het gaat om de eerste doodsoorzaak door externe factoren. Twee tot drie keer meer mannen dan vrouwen plegen zelfmoord.
 
Zelfdoding komt in alle lagen van de bevolking voor, legt het Franstalige centrum voor zelfmoordpreventie (Centre de prévention du suicide) uit. Wel tonen de statistieken aan dat adolescenten en ouderen het meest vatbaar zijn voor zelfmoordneigingen.
 
300 zelfdodingen voorkomen
Het Franstalige centrum krijgt via zijn gratis telefoonnummer 16.000 oproepen per jaar. "We slagen erin gemiddeld 300 zelfdodingen per jaar te voorkomen", zegt psycholoog Gaston Demaret, die verantwoordelijk is voor de vrijwilligers van het centrum.
 
Ervan uitgaan dat wie over zelfdoding praat, niet tot de daad zal overgaan, is een vergissing, aldus nog het centrum. Van de mensen die uit het leven stappen, had 75 procent zijn daad op voorhand aangekondigd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de tijd trager gaat vlak voor een ongeval

Waarom de tijd trager gaat vlak voor een ongeval
Net voor je valt van je fiets, tegen een andere auto botst of een lelijke val gaat, lijkt de tijd precies trager te gaan. Je ziet alles aankomen, je neemt alle details op, maar je kan meestal niets meer veranderen aan het onoverkomelijke. Wetenschapper David Eagleman maakte het als kleine jongen zelf mee, en sindsdien laat de vraag hem niet meer los.Als neurowetenschapper kan hij er ondertussen zelfs een antwoord op formuleren:  het slowmotioneffect ontstaat omdat de hersenen in een levensbedreigende situatie werkelijk alles opslaan waardoor je ook alles ervaart, ziet en hoort dat normaal onopgemerkt verdwijnt.


"Iedereen die een valpartij, een autocrash of een fietsongeval overleefde zegt hetzelfde: 'Het was alsof de wereld in slow motion bewoog.'  Ik wilde weten waarom, en startte jaren geleden een studie naar dit slowmotioneffect. "


Dat bleek moeilijker dan gedacht. Om het effect te bestuderen moesten ze mensen doodsangsten bezorgen zonder ook werkelijk hun leven in gevaar te brengen. Een eerste poging om dat met rollercoasters te proberen mislukte alvast. Geen enkele bleek angstaanjagend genoeg om het effect op te wekken.

Het SCAD-duiken bleek wél een goede manier om het effect te bestuderen. SCAD staat voor 'Suspended Catch Air Device' , en is zoals bungeejumpen zonder rekker. Bij SCAD-duiken hang je aan een kabel die wordt losgekoppeld waarna je achterwaarts in vrije val belandt. Na ongeveer 3 seconden vangt een net je op.
 


Om het slowmotioneffect tijdens de beangstigende ervaring te meten, werd de perceptuele chronometer (een dik polshorloge) meegegeven aan de proefpersonen. Het telt zodanig snel dat je de cijfers niet kan lezen en alleen een wazige vlek ziet.

Eagleman hoopte het slowmotioneffect te verklaren door het feit dat je hersenen in turbofunctie gaan en zoveel sneller werken dat de wereld trager lijkt. Zoals een slowmotionfilm dus, waarin je snelle bewegingen net heel goed kan zien.


Dit bleek niet het geval. De proefpersonen ervoeren zonder uitzondering een maximaal beangstigende ervaring en een slowmotioneffect. Zo overschatten ze systematische de werkelijke tijd die passeert tijdens de val. Maar de bewegende cijfers op de chronometer konden ze niet lezen.  "Blijkbaar kan je niet echt slow motion zien, niet zoals een slowmotioncamera werkt. Nee, het is nog interessanter."


Eagleman ontdekte dat het geheugen een grote rol speelt in het slowmotioneffect, niet de turboperceptie van de wereld.  "Onze herinneringen zijn zoals zeven. Veel van wat je ziet, hoort, ruikt of beleeft wordt nooit opgeslagen in het geheugen.  Maar als een auto afwijkt van zijn pad en koers zet naar jou, dan schakelt je geheugen in een hogere versnelling. Alles wat je dan percipieert, wordt 'neergeschreven' in het geheugen. Alles wat ook maar nuttig kan zijn, elk rondvliegende stukje papier of een wolk, wordt opgeslaan. Daardoor sla je enorm veel informatie op in een enorm korte tijd."  Het slowmotioneffect zou een manier van de hersenen zijn om met al die extra informatie om te gaan.

"Als je er op terug kijkt, lijkt het alsof alles lang geduurd heeft, terwijl dat niet zo is. Eigenlijk is dat het enige moment waarop je alles wat je ziet, hoort, ruikt, smaakt en ervaart ook echt bewust meemaakt. Normaal passeert het door de hersenen, om voor altijd vergeten te worden."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Connie Talbot - I Will Always Love You

Connie Talbot - I Will Always Love You

Klik op de foto om ze te beluisteren


Connie Talbot is een Engels zangeresje van amper 10 jaar, geboren 2000 .  Ze werd bekent in Britains got talent in 2007  met het liedje Over the Rainbow .» Reageer (0)
18-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart single vijftigplussers wil nooit meer een relatie

Kwart single vijftigplussers wil nooit meer een relatie

Bijna acht op de tien Belgische singles ouder dan 50 jaar zien het zelfstandig leven als het grootste voordeel van het single zijn. Nauwelijks 18 procent van hen is te vinden voor een huwelijk of een vaste relatie waarbij ze samenwonen. Dat blijkt uit een enquête van Plus Magazine.


Het magazine wilde weten of de alleenstaande 50-plussers verzuurd of vereenzaamd zijn en liet een peiling uitvoeren bij 1.050 alleenstaande Belgische 50-plussers, 38 procent vrouwen en 62 procent mannen. Daaruit blijkt dat slechts 9 procent zich ongelukkig voelt, dat 29 procent zich prima in zijn vel voelt en dat 62 procent zowel gelukkige als ongelukkige periodes kent. Voorts vindt 78 procent het grootste voordeel dat ze meester zijn over hun eigen leven. "Ook het feit dat ze over alles zelf kunnen beslissen, zoals de woning, uitgaven, tv-programma's en reizen, en ze zich nooit hoeven te ergeren aan onaangename gewoonten van hun partner, vinden ze grote voordelen", legt Ludo Hugaerts van Plus Magazine uit.


Het grootste nadeel van hun situatie is het feit dat ze niemand hebben om mooie momenten mee te delen, vindt de helft van de ondervraagden. Slechts 2 procent droomt van een huwelijk, 54 procent zou in de toekomst het liefst een LAT-relatie willen, 28 procent wil nooit meer een relatie en 16 procent hoopt op een vaste relatie waarbij ze samenwonen met hun partner.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoep en zoet blijven in de brooddoos

Snoep en zoet blijven in de brooddoos1 op 3 ouders geeft hun kinderen iets zoets mee naar school. Snoepjes en koekjes zit bij 32 procent sowieso in de brooddoos, zo blijkt uit een rondvraag van Jumbo, een Nederlandse supermarktketen. Op de middelbare school verdwijnt fruit bijna volledig.


8 op 10 ouders beweert weloverwogen en goed op te letten wat ze hun kleintjes meegeven. 12 procent maakt zich zelfs ernstig zorgen over wat ze hun kinderen meegeven: 2, 5 procent vermoedt zelfs dat hun kleintjes de boterhammetjes gewoon wegkieperen.


Zoet geniet nog altijd de voorkeur. Favoriet is hagelslag, chocoladepasta, pindakaas of jonge kaas. Opvallend gegeven: er is een verschil tussen hoger en lager opgeleiden. Kinderen met lager opgeleide ouders kopen vaker hun lunch op school dan leerlingen met een hoger opgeleide mama of papa. Vooral onder de hoogopgeleiden beweert het merendeel dat hun kinderen een gezonde en verantwoorde lunch krijgen.


Minder goed nieuws is dat fruit quasi volledig verdwijnt uit de brooddoos van de middelbare schoolstudent. Terwijl 87 procent van de basisschoolkinderen nog hun portie fruit meekrijgen, daalt die gezonde gewoonte drastisch op de middelbare school.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees maakt bed dat je beschermt bij aardbeving

Chinees maakt bed dat je beschermt bij aardbeving
Een Chinese man heeft een bed uitgevonden dat volledige bescherming biedt tijdens een aardbeving. Hij nam een patent op de uitvinding. Dat meldt de China Daily vandaag.


De 66-jarige Wang Wenxi ontwierp een bed waar aan elk uiteinde kasten voorzien zijn. Daarin kunnen dan drinkbaar water, voedsel in blik, een megafoon en een hamer opgeslagen worden zodat een persoon meerdere dagen kan overleven in geval van een aardbeving.
Tijdens een aardbeving wordt daarnaast automatisch een zware plank over het bed geschoven. Op die manier bevindt de gebruiker zich in een hermetisch afgesloten schuilplaats waardoor hij beschermd is tegen het vallende puin.


"De aardbevingen van Wenchuan en Yushu hebben vele levens gekost, dus ik dacht dat dit de beste oplossing was om nog meer sterfgevallen te voorkomen", zei Wang. Wenchuan was het epicentrum van de aardbeving in Sichuan die bijna 87.000 levens eiste in mei 2008. Een andere aardbeving, in Yushu in de provincie Qinghai, doodde in april bijna 2.700 mensen.


De gepensioneerde man zei nog dat het bed vooral bedoeld is voor woningen met meerdere verdiepingen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China zoekt 6 pandaverzorgers

China zoekt 6 pandaverzorgersEen pandacentrum in het zuidwesten van China zoekt zes tijdelijke pandaverzorgers. Wie er altijd van gedroomd heeft om dergelijke beren te verzorgen, kan nu zijn of haar kans wagen. Dierenliefhebbers over de hele wereld komen in aanmerking. Dat maakten Chengdu Panda Base en het Wereld Natuur Fonds bekend.

De zes winnaars mogen een maand lang helpen in het pandacentrum en bloggen nadien over hun ervaringen. Ze zullen het gedrag van de dieren bestuderen, eventuele geboortes bijwonen en ook trektochten maken in het natuurlijke leefgebied van de panda.

Erg bedreigd
De reuzenpanda is een zeer bedreigde diersoort. In China leven er slechts 1.600 in het wild en zo'n 300 in gevangenschap. In de rest van de wereld leven slechts enkele tientallen panda's in dierentuinen.

Geïnteresseerden kunnen zich de komende zes weken inschrijven op www.pandahome.com.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet alle salades zijn even gezond

Niet alle salades zijn even gezond

Als je tijdens je lunchpauze een slaatje neemt om je gezondheid een boost te geven, dan haal je hier misschien niet ten volle jouw voordeel uit doordat je de verkeerde groenten kiest. Dat beweert voedingswetenschapper Steve Rothwell.


Steve Rothwell zegt dat de gezondste salades bestaan uit jonge planten die nog niet volledig volgroeid zijn. Bladgroenten zijn over het algemeen voedzaam omdat ze heel wat vitamines, mineralen en natuurlijke plantenbestanddelen als carotenoïden bevatten. Die helpen de plant licht te vangen en dit om te zetten in energie. Betacaroteen is een bron aan vitamine A, wat goed is voor een gezonde huid en goed zicht, luteïne en zeaxanthine zijn belangrijk voor gezonde ogen.


Het zijn echter de bladeren die blootgesteld zijn aan veel licht die de hoogste hoeveelheden van gezonde bestanddelen bevatten. Rothwell: "Als je een volwassen ijsbergsla neemt, zijn enkel de buitenste bladeren blootgesteld aan licht. Maar deze worden vaak weggesmeten voor de bladeren met lichte kleur binnenin, die dus minder voedzaam zijn. Jonge planten hebben vaak meer bladeren die allemaal blootgesteld worden aan de zon. Dat is waarom deze gezonder zijn."


"De gezondste groente voor in je salade zijn preischeuten. Ze bevatten zeven keer meer vitamine C dan appelsienen, dit speelt een rol in de vorming van bloedvaten, pezen, ligamenten, beenderen, het helpt bij de absorptie van ijzer uit voeding, ondersteunt het immuunsysteem en is een antioxidant, deze stof zou moeten helpen tegen kanker. De scheuten bevatten vier keer meer vitamine A dan tomaten, zijn rijk aan foliumzuur, wat helpt gezonde cellen en bloed te produceren en essentieel is tijdens de zwangerschap. Spinazie is ook erg gezond en ideaal voor in een salade. Maar niet iedereen houdt van de smaak wanneer deze groente rauw is. Door het te koken verliest het veel van zijn voedzame waarde. Jonge spinazie is wel zacht en zoet genoeg om rauw gegeten te worden", aldus de wetenschapper.


"Alle soorten sla bevatten vitamine A, C en K, daarnaast zitten ze boordevol antioxidanten. Verschillende kleuren en variëteiten hebben specifieke voordelen. 'Pikante' groenten als waterkers en rucola bevatten een stof die de cellen beschermen en kanker bevechten, daarnaast zouden ze het immuunsysteem steunen. Appels, broccoli en tomaten worden vaak genoemd als het superfruit of groenten, maar waterkers is een betere bron aan vitamine C, B, K en E, ijzer, calcium, magnesium en zink. Het bevat zelfs meer calcium dan melk", besluit Rothwell.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man leeft al jarenlang als 'Boomer de hond

Man leeft al jarenlang als 'Boomer de hond'


Gary Mathews in zijn hondenkostuum.


Al bijna dertig jaar leeft de 44-jarige Gary Guy, een Amerikaanse werkloze computertechnicus, als een hond. Hij draagt zijn haar in twee staartjes bovenop zijn hoofd, zodat hij net oortjes heeft, aan zijn nek draagt hij een ketting met 'Boomer'. Zijn verzoek om zijn naam officieel hierin te veranderen, werd echter geweigerd.


Zijn huis is gevuld met hondenspeeltjes en -magazines. Hij kan ook blaffen net als een hond. Gary Guy Mathews : "Soms ga ik net als een hond op mijn twee achterste 'poten' staan om te smeken. Mijn obsessies begon als kind met een tv-reeks uit de jaren '80 'Here's Boomer', dit gaat over een hond die mensen redt. Sindsdien, al bijna dertig jaar dus, laat ik me zo noemen. Ik voel me op mijn best in mijn Boomer-kostuum, dan wandel ik zo door de wijk als een echte hond."


Mathews vroeg aan de rechtbank om zijn naam officieel naar 'Boomer The Dog' te veranderen. "Sommige mensen denken dat ik gek ben, maar eens ze me leren kennen beseffen ze dat ik niet zo abnormaal ben. Ik word niet betaald om als een hond te leven, het zou natuurlijk fijn zijn moest dit wel gebeuren."


De rechter in Pennsylvania besloot echter dat Gary zijn naam niet mag veranderen, omdat die verwarring zou kunnen veroorzaken bij bijvoorbeeld de hulpdiensten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anderhalf uur parkeren 22.782 euro

Anderhalf uur parkeren 22.782 euro

Een defecte parkeerautomaat heeft een 45-jarige man uit München behoorlijk laten schrikken. Na anderhalf uur parkeren toonde het display van de betaalautomaat in een parkeergarage in het Beierse Rosenheim een bedrag van maar liefst 22.782 euro.

Volgens de automaat heeft de Audi A3 van Stephan Schoor maar liefst 3.796 dagen en 17 uur in de garage gestaan. Dat komt neer op bijna tien jaar en vijf maanden. De Duitser nam contact op met parkeerbeheer.

"Ik heb op de alarmknop van de automaat gedrukt. Volgens de parkeerwachter moest het een technisch defect zijn. Hij bezorgde me een nieuw parkeerticket." Met het nieuwe ticket kon de man voor 1,50 euro de parkeergarage verlaten.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gary Moore - Still got the blues

Gary Moore - Still got the blues

Klik op de foto om hem te beluisteren

Gary MooreIn 1970 formeerde hij samen met Noel Bridgeman en Bruce Shiels de groep Skid Row. De groep bestreek een breed scala aan muziekstijlen waaronder jazz, rock en blues.

Met deze groep verdiende Moore een reputatie in de muziekindustrie die al snel uitmondde in samenwerking met Phil Lynott.

Zijn eerste soloalbum bracht Moore in 1973 uit als de Gary Moore Band.

In 1979 startte hij, met hulp van Phil Lynott, een echte solocarrière. De combinatie van Moores gitaarspel en Lynotts stem leverden de single Parissienne Walkways (van het album 'Back On The Streets') op dat in april 1979 de Britse top tien haalde.

Na een serie stevige rock albums keerde Moore terug naar de blues met het album Still Got the Blues, met daarop bijdragen van B.B. King, Albert King en Albert Collins. Dit album was een geweldig succes.

Moore bleef bij de blues tot 1997, toen hij besloot te gaan experimenteren met moderne dancebeats in Dark Days In Paradise. Dit zette vele fans, en ook de muziekpers, danig op het verkeerde been.

Met het album Back to the Blues keerde Moore uiteindelijk terug op het vertrouwde bluesstramien.
» Reageer (0)
17-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kies zelf wat je droomt

Kies zelf wat je droomtKussen met George Clooney, de loterij winnen of de wereld als Superman rondfladderen: het kan enkel in je dromen. Of toch niet? Het fenomeen van 'lucide dromen' bestaat waarbij je zelf dromen kan opwekken en bijsturen.


Het lijkt enkel een Hollywoodverhaal uit de nieuwste bioscoophit 'Inception' waar Leonardo Di Caprio ware dromen weet te manipuleren. Maar volgens droomdeskundigen kan iedereen bepalen waarover te dromen, al kan dat enkel in je eigen hoofd.


Heb je een 'lucide' droom, bepaal je zelf waarover je droomt, gaande van stoppen met roken tot het schrijven van een roman of een stomende affaire met Brad Pitt. Duizenden jaren geleden achtten Tibetaanse monniken het mogelijk om tijdens hun slaap over de Himalaya te vliegen of hun ziel met één of ander dier te laten versmelten.


Maar hoe lukt het bij de gewone sterveling? "Dromen doen we in principe enkel tijdens de REM-fase of Rapid Eye Movement", stelt de Amerikaanse droomexpert Mike Lowis, "en dat duurt gemiddeld slechts twee uren. Bij lucide dromen kan je langere tijd dromen". 


Waarom dromen wij? Volgens Lowis zijn dromen een slim mechanisme om onopgeloste problemen tijdens de slaap te vatten. Een andere mogelijke verklaring waarom we dromen, is dat op die manier het brein op die manier met gevaarlijk situaties weet om te gaan. "Een evolutionaire strategie, zeg maar, dat verklaart waarom zoveel dromen over bedreigingen en gevaarlijke situaties gaan", aldus de dromenkenner.


Hoe kan je dromen manipuleren? Volgens psychologe Debbie Winterbourne kan iedereen lucide dromen opwekken. Reeds in haar kindertijd lukt het haar en intussen geeft ze cursussen om de techniek aan te leren. "De sleutel is beseffen dat je aan het dromen bent terwijl je aan het slapen bent. Eén manier om dat te doen is een notebook naast je bed te houden. Meteen na het ontwaken, schrijf je alles neer. Na een tijdje herken je droomthema's. Door daar bewust van te worden, herken je ze in een volgende droom en weet je zo waarover je droomt. Eens je weet waarover je droomt, bepaal je zelf de onderwerpen".


15 procent behoeft geen training en kan makkelijk lucide dromen opwekken. Voor de anderen breekt een periode van intensieve training aan. Eenmaal gelukt, kan je het onderbewuste sturen, help je nachtmerries de laan uit en los je zelfs problemen op. Er in geloven dat het echt zal gebeuren, is een eerste vereiste.


De wetenschap buigt zich al langer over het fenomeen en bestempelen de lucide toestand als 'wetenschappelijk aanvaard'. Intussen zien ook sportpsychologen heil in het dromenbewustzijn. Dromen zouden een perfecte trainingsmethode zijn om een mentale en fysieke boost aan atleten te geven.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Firenze dreigt zijn David te verliezen

Firenze dreigt zijn David te verliezen

Advocaten van de Italiaanse staat bereiden een zaak voor tegen de stad Firenze met als inzet de wereldberoemde David van Michelangelo. Volgens de advocaten van minister van Cultuur Bondi zijn er historische bewijzen opgedoken die aantonen dat het meesterwerk sinds de Italiaanse eenmaking in 1861 van de overheid is, zo meldt het Laatse Nieuws. Matteo Renzi, de burgemeester van Firenze, betwist dat. Hij belooft tot de laatste snik te vechten voor het beeld.

De rechtmatige eigenaar van David, die elk jaar 9,8 miljoen euro in het laatje brengt dankzij de ruim anderhalf miljoen bezoekers die hem komen bewonderen, zal ook de inkomsten opstrijken, en daar is het natuurlijk allemaal om te doen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portie woede maakt gezonder

Portie woede maakt gezonderWil je graag het laatste woord en kom je op voor je mening, wandel je gegarandeerd gezonder door het leven. Nieuw Amerikaans onderzoek bewijst dat een portie woede of argumentatiedrang goed zijn voor je gezondheid. Conflicten vermijden en de dingen op je maag laten liggen, leiden alleen maar tot meer stress.


Wie conflicten en argumenten tracht te omzeilen, ervaart abnormale fluctuaties van het stresshormoon cortisol. Volgens onderzoeksleider en psychologe Dr. Kira Birditt zijn we gelukkiger en meer ontspannen als we de lastige materies met onze partner, baas of kinderen op het juiste moment aanpakken in plaats van wrok te laten etteren. "Relaties hebben een belangrijke invloed op onze dagelijkse handelingen, vooral de problemen met een partner worden beter meteen aangepakt. Hoe we omgaan met problemen, beïnvloedt sterk ons dagelijks welzijn."


De onderzoeker ondervond echter dat de meeste mensen interpersoonlijke problemen trachten te vermijden. Daartoe werden gegevens van 1.842 volwassenen tussen 33 tot 84 jaar geanalyseerd. Vrijwilligers gaven hun eventuele argumenten mee of vertelden als ze de confrontatie bewust hadden vermeden. Ook speekselmonsters werden afgenomen.


Degenen die conflicten vermeden, bleken meer lichamelijke klachten als misselijkheid of pijn te ervaren. Ook het cortisolpatroon bleek hoger wat erop duidde dat ze langer stress voelden.


Cortisol kent een piek in de ochtend waarna het stresshormoon geleidelijk daalt. Mensen die argumenten vermeden, bleken 's ochtends een hogere stijging te kennen met een tragere daling tot gevolg. Zo kalmeerden ze gedurende de dag minder snel. Eerder onderzoek toonde al aan dat emotie oppotten, sneller doet sterven.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Fogerty - Have You Ever Seen The Rain?

John Fogerty - Have You Ever Seen The Rain?

Klik op de foto om hem te beluisteren


John Cameron Fogerty (Berkeley, Californië, 28 mei 1945) is een Amerikaans singer-songwriter. Hij is vooral bekend als voorman van de rockgroep Creedence Clearwater Revival. Karakteristiek is zijn raspende stem en pakkende gitaar-riffs.

Fogerty en zijn broer Tom vormden een bandje in El Cerrito, Californië, aan het eind van de vijftiger jaren, als Tommy Fogerty and the Blue Velvets. De naam werd, door toedoen van de platenmaatschappij die hen wilde contracteren (Fantasy), veranderd in The Golliwogs in 1964.

In 1968 bracht de band hun eerste album uit onder de naam Creedence Clearwater Revival. Deze naam had de band in 1967 aangenomen. Hierop stonden onder andere covers waaronder Susie Q en I Put a Spell on You, die hun eerste hits werden. Nadien volgde vele hitsingles waaronder Proud Mary, Fortunate Son, Up Around The Bend, Green River, Down On The Corner, Travelin' Band, Lookin' Out My Back Door, Bad Moon Rising, en Who'll Stop The Rain.

Door spanning onderling vertrok Tom na het zesde album Pendulum. De andere bandleden wilden meer invloed in de composities en uitvoering, aangezien Fogerty de bepalende factor was. Dit experiment duurde één album, Mardi Gras, en de groep ging in 1973 uit elkaar.

Fogerty bracht nadien enkele soloalbums uit. In 1973 brengt hij Blue Ridge Rangers uit met country-covers, waarbij hij alle instrumenten zelf bespeelt. In 1975 brengt hij John Fogerty uit waar onder andere Rocking All Over The World op staat, dat later een grote hit zal worden voor Status Quo. Ondertussen ruziet Fogerty met Fantasy Records over de royalty's van zijn CCR-songs. In 1985 komt Centerfield uit. Dit wordt een succes in de VS. Op dit album staat het nummer The Old Man Down The Road. Platenmaatschappij Fantasy klaagt Fogerty aan omdat dit nummer teveel zou lijken op Run Through The Jungle  van CCR. Fogerty wint het proces door de songs voor te spelen in de rechtszaal. Hierbij weet hij de rechter ervan te overtuigen dat het wel degelijk een andere song is. Maar de mogelijkheid op een eventuele reünie is voor altijd verkeken, zoals Fogerty in interviews benadrukt. Dit wordt versterkt door het overlijden van Tom Fogerty in 1990. In 1986 kwam het album 'Eye of the Zombie' uit, wat door critici slecht werd ontangen. Hierna trok Fogerty zich voor lange tijd terug uit de muziekwereld. In 1993 wordt Creedence Clearwater Revival in de Rock and Roll Hall of Fame  opgenomen. Fogerty weigert met zijn oud-collega's op te treden tijdens deze huldiging en speelt enkele CCR-nummers samen met Bruce Springsteen. Pas in 1997 komt Fogerty met een nieuw album, Blue Moon Swamp en wordt bekroond met een Grammy Award. In 1998 komt het live-album Premonition uit waarbij hij onder andere weer zijn oude CCR-songs ten gehore brengt. In 2004 wordt het album Deja Vu (All Over Again)  uitgebracht. Inmiddels zijn Fogerty en Fantasy Records weer verzoend met elkaar, wat Fogerty weer de gelegenheid geeft zijn oude repertoire op te pakken. De reden is dat Fantasy is verkocht en het nieuwe management de zaak met Fogerty schikt. In 2006 wordt onder het label van Fantasy een verzamelalbum uitgebracht van CCR-songs en songs van Fogerty zelf, genoemd "The Long Road Home".
Fogerty heeft in september 2007 een nieuw studio-album uitgebracht en gaat weer op wereldtournee. Dit nieuwe album heet "Revival". Als onderdeel van de "Revival Tour" trad Fogerty op 20 juni 2008 op in Ahoy Rotterdam.
Op 2 september 2009 komt er een nieuw album uit. Het is een vervolg van de "blue ridge rangers" uit 1973 en heeft als titel 'Blue ridge rangers rides again'. Het betreft hier wederom covers uit de country en western scene van o.a John Denver & Ricky Nelson. Ook staat hier een eigen cover op 'Change in the weather' van het album 'Eye of the zombie' uit 1986.


In songs als Who'll Stop The Rain, Have You Ever Seen The Rain en Fortunate Son levert Fogerty kritiek op de Vietnamoorlog. Vandaar dat deze muziek prominent aanwezig is in de populaire televisieserie Tour of Duty.
Met het album Deja Vu (All Over Again) levert Fogerty kritiek op de Irak-oorlog en wijst op de vergelijking (Deja Vu) met de Vietnamoorlog.

Veel liederen gaan over het diepe zuiden van Amerika. Fogerty kende dit deel van zijn land alleen uit verhalen, die hij als kind gretig tot zich nam, aangezien hij in een voorstad van San Francisco is geboren en getogen.
Het mysterieuze van het moerasland inspireerde hem tot songs als Walking On The Water, Green River, Born On The Bayou, Bad Moon Rising en It Came Out Of The Sky. Fogerty zingt hierom met een aangedikt 'Southern' accent en draagt vaak een houthakkersblouse.

Er gaan geruchten dat met Proud Mary mari(y)huanna bedoeld wordt. Fogerty zelf verklaart dat het verhaal draait om een stoomboot en dat hij vaak woorden en teksten achter elkaar zet omdat ze lekker klinken en niet altijd een verhaal te vertellen hebben. Zo is Willy and the Poor Boys, de naam van een CCR-album én een zin in het refrein van Down On The Corner, gebaseerd op Winnie de Poeh. Hieruit blijkt dus dat Fogerty niet altijd zijn teksten voor een onderliggende boodschap gebruikt.
» Reageer (0)
16-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandalen takelen Brussels Bloementapijt toe


Vandalen takelen Brussels Bloementapijt toeTwee vandalen hebben zaterdagochtend het Bloementapijt op de Brusselse Grote Markt toegetakeld. Dat meldt het Brusselse parket.

De twee dertigers, die een glas te veel op hadden, waren over de omheining gekropen en tussen de bloemen gaan lopen. Een van hen was op de grond gaan liggen en had zwembewegingen gemaakt. Een politiepatrouille merkte de twee op en rekende hen onmiddellijk in.
 
De onderhoudsdiensten van de stad Brussel hebben het tapijt, dat over een oppervlakte van twee vierkante meter beschadigd was, hersteld. De twee vandalen werden na verhoor vrijgelaten en zullen later de factuur voor de herstelwerkzaamheden toegestuurd krijgen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 4 tienjarigen heeft eigen spaarrekening

1 op 4 tienjarigen heeft eigen spaarrekening


http://img196.imageshack.us/img196/146/spaarrekening.jpgZestig procent van de tienjarigen krijgt gemiddeld 16 euro zakgeld per maand. Ook beschikt 1 op 4 van deze leeftijd al over een eigen bankrekening, zo blijkt uit cijfers van het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO).
Vanaf hun twaalfde tonen kinderen interesse in banken. En toch beschikken heel wat tienjarigen al over een bankrekening. Kinderen kunnen op elke leeftijd een spaarrekening openen, zelfs zonder toestemming van de ouders. De bank moet de ouders daar niet van op de hoogte brengen.


Jongeren kunnen wel pas geld afhalen vanaf zestien jaar, met een limiet van 125 euro per dag. Ze mogen ook per dag voor hetzelfde bedrag aan overschrijvingen doen.

Met de toestemming van de ouders mogen kinderen al vanaf hun 12de zelf geld afhalen. Ook ouders mogen geld afhalen als dat 'in het belang is van het kind' . Vanaf 18 jaar mogen de jongeren vrij over hun geld beschikken.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liever zand verkopen dan bedelen


Liever zand verkopen dan bedelen


http://img819.imageshack.us/img819/9433/takalakoyes.jpg


Zowat tweehonderd vrouwen in de Nigerese hoofdstad Niamey komen aan de kost door zand te verkopen. Je hebt er geen beginkapitaal voor nodig, alleen spieren en doorzettingsvermogen. Het harde labeur helpt de arme vrouwen hun trots te bewaren.


De vrouwen staan bekend als 'takalakoyes', een naam in het Zarma die verwijst naar het houten juk waarmee ze hun zware kalebassen met gezeefd zand transporteren. Ze leveren dat zand aan metsers die kleine opdrachten uitvoeren en aan marktkramers die hun klanten op een zuivere ondergrond willen verwelkomen. Maar de meeste afnemers zijn stedelingen die hun binnenplaats willen verfraaien met wit zand.


De takalakoyes zelf leven aan de rand van Niamey. Ze komen uit de dorpen in de buurt en trokken naar de hoofdstad op zoek naar werk. "Het is geen vrouwenwerk, maar we hebben geen keuze", zegt Hadi Moussa. Ze komt uit Karma, op ongeveer 50 kilometer van Niamey. "Als je veel kinderen hebt en het inkomen van je man zelfs amper voldoende is om iedereen te eten te geven, moet je wel iets ondernemen", zegt haar collega, Fati Gna. "We doen dit werk zodat we kunnen eten zonder te moeten bedelen."
 

Gna leunt afgepeigerd tegen een muur. 's Nachts ben ik zo moe dat ik bijna niet kan slapen", klaagt ze. De takalakoyes stappen drie tot vijf keer per dag naar plekken rond de stad waar goed zand te vinden is - aan de rand van akkers, in verlaten steengroeven of op rivierbanken. Overal kan je wel vrouwen zien zitten die zand aan het zeven zijn.


In de stad krijgen ze voor 20 kilogram zand ongeveer 250 CFA-frank, 40 eurocent. "Dat is verschrikkelijk weinig, en toch zijn er afnemers die nog proberen af te dingen", zegt Hadjia Haoua, een medewerkster van een organisatie in Niamey die werkt rond geweld tegen vrouwen. Gemiddeld verdienen de zandventers 750 tot 1000 CFA-frank (1,2 tot 1,5 euro) per dag. Dat is niet weinig voor een land waar veel mensen met minder dan een euro per dag moeten rondkomen.

Mery Abdou, een veteraan van de takalakoyes, zegt dat ze door geduldig sparen al een koe en vier geiten heeft kunnen kopen. Ramatou Ali, die nog maar drie jaar zand verkoopt, heeft al een lam kunnen kopen. Dit jaar hoopt ze ook genoeg bijeen te krijgen voor een matras voor haar dochter, die nog bij haar man op het platteland leeft.


Anders dan de grote zandleveranciers moeten de takalakoyes geen belastingen betalen. Maar ze krijgen het soms wel aan de stok met de eigenaars van de gronden waar ze hun zand vandaan halen. "Ze jagen ons weg, ze zeggen dat we hun erfenis opgraven", zegt Abdou.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekke competitie met honingbijen in Ontario

Gekke competitie met honingbijen in Ontario


http://img818.imageshack.us/img818/2529/bijen3.jpgIn Aylmer (Ontario, Canada) is afgelopen weekend de jaarlijkse wedstrijd om het meest honingbijen verzamelen gehouden. Deze competitie mag gerust een van de meest bizarre ter wereld genoemd worden.http://img821.imageshack.us/img821/7865/bijen2.jpg Er wordt een koningin onderaan de kin geplaatst, die zoveel mogelijk 'werksters' moet aantrekken. Uiteindelijk ging Tibor Szabo met de eer lopen. Het recordaantal bijen op een lichaam staat echter nog steeds op naam van Mark Biancaniello: hij kreeg in 1998 het gezelschap van maar liefst 350.000 zoemers, goed voor een extra gewicht van 40 kilogram.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnepanelen gevaarlijk voor brandweer

Zonnepanelen gevaarlijk voor brandweer


http://img844.imageshack.us/img844/7759/zonnepanelen.jpgAls zonnepanelen in brand staan, zijn ze gevaarlijk voor de brandweer. Dat staat in een memo van het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid, dat onder meer richtlijnen opstelt voor de brandweer.
 
Ook als de elekriciteit bij een brand wordt uitgeschakeld, blijven de panelen onder spanning staan. Daardoor lopen brandweerlieden het gevaar te worden geëlektrocuteerd als ze de brand met water proberen te blussen.
 
Het NIFV adviseert om bij brand de kabels van de panelen door te knippen met geïsoleerd gereedschap. Alleen dan kan de brand veilig worden geblust.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte beer tien dagen gekneld in plastieken pot

Zwarte beer tien dagen gekneld in plastieken pot

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Een zwarte beer is na tien dagen met zijn kop vast te hebben gezeten in een plastieken pot eindelijk bevrijd uit een hachelijke positie. Het zes maanden oude welpje kon al die tijd niet eten of drinken, wat bijna leidde tot de dood. Verzorgers konden de moeder echter verdoven en de pot verwijderen.

Het welpje belandde plots van de hemel in de hel bij het speuren naar eten in een container in Florida. Sindsdien probeerden buurtbewoners en een team verzorgers om de moeder om de tuin te leiden en zo het welpje uit de benarde situatie te redden. Telkens was de moeder iedereen evenwel te slim af. Na dik tien dagen proberen werd de beer stilaan opgegeven, maar finaal werd hij toch gered.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische frank welkom in Kringwinkels Genk en Tongeren

Belgische frank welkom in Kringwinkels Genk en Tongeren
Wie nog bankbiljetten van 100 tot 10.000 Belgische frank rondslingeren heeft, kan van 15 september tot en met 2 oktober terecht in de Kringwinkels van Genk, Tongeren en Bilzen. Volgens de Nationale Bank van België is er nog zo'n 169.221.281 euro aan oude Belgische frank niet ingewisseld. Het gaat om 15.727.456 biljetten.
 
Vzw De Koop Kringloopcentrum wil iedereen nu de gelegenheid geven om van dat oude geld af te geraken. Het bedrag dat klanten te veel betalen in oude Belgische frank krijgen ze terug in euro.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste ommegang van Hasseltse Virga Jessefeesten afgelast door de regen

Eerste ommegang van Hasseltse Virga Jessefeesten afgelast door de regen


http://img534.imageshack.us/img534/1813/virgajessebeeld.jpg


De eerste ommegang van de zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten in Hasselt is omwille van de regen afgelast. Er werden 25.000 toeschouwers verwacht voor deze 45ste editie. De mensen die een ticket voor de tribune hadden, kunnen het kaartje tot eind augustus gebruiken voor een gratis toegang tot een Hasselts museum naar keuze. Dat maakte het Hasseltse Virga Jessecomité bekend.


"Het stadsbestuur en het comité betreuren het afgelasten van de eerste ommegang. We onderzoeken of er een bijkomende ommegang georganiseerd wordt", vertelt communicatieverantwoordelijke Luc Smeets.
 

Woensdag 18 augustus om 19.30 uur, zondag 22 augustus en zondag 29 augustus om 15 uur vindt nog een ommegang plaats. "De politie had voor de eerste ommegang zondag 25.000 bezoekers geteld. Rond 15.30 uur kregen die de afgelasting te horen. Na overleg met diverse instanties nemen we donderdag 19 augustus een definitieve beslissing omtrent een extra ommegang", aldus Smeets.
» Reageer (0)
15-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean Frédéric Bazille was een Frans impressionistisch kunstschilder.

Jean Frédéric Bazille was een Frans impressionistisch kunstschilder.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Jean-Frdric-Bazille-3.jpg?t=1281876465
Portret van Jean Frédéric Bazille,  geschilderd door Pierre-Auguste Renoir


Jean Frédéric Bazille (Montpellier, 6 december 1841 – Beaune-la-Rolande, 28 november 1870) was een Frans impressionistisch kunstschilder.

Bazille werd geboren in 1841 in Montpellier in het zuiden van Frankrijk in een aanzienlijke familie. Zijn belangstelling voor schilderkunst werd gewekt door Alfred Bruyas, een plaatselijke kunstverzamelaar, die ook Courbet en een aantal impressionisten steunde. In 1862 gaat hij studeren in Parijs, naast medicijnen studeerde hij ook schilderkunst onder Charles Gleyre, waar hij Monet, Renoir en Sisley ontmoette. In 1963 maakte het viertal buitenstudies in Fountainbleau, het bos nabij Parijs.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Bazille-Jean-Frederic-2.jpg?t=1281876641In 1864 bleek Bazille zijn medicijnen-examens niet gehaald te hebben en hij besloot zich volledig op het schilderen toe te leggen. In vergelijking met zijn vrienden was hij financieel goed af en hij hielp hen waar hij kon. Hij huurde samen met Monet een studio en Monet bracht hem in contact met Jongkind en Boudin. In 1866 werd voor het eerst een werk van Bazille toegelaten tot de 'Salon', een stilleven. Een ander werk werd afgewezen. Vanaf dat moment worden zijn werken echter regelmatig tot de 'Salon' toegelaten. Later huurde Bazille een studio in de buurt van Café Guerbois, het ontmoetingspunt voor de impressionisten. Door de invloed van Manet en Courbet ging Bazille experimenteren met figuur schilderen in de open lucht. In 1870 schilderde Bazille zijn beroemde 'Bazille's Studio, rue de la condamine', waar Monet, Renoir, Manet en ook Zola op te zien zijn. Het werk tekent de goede verhoudingen die de kunstenaars onderling hadden.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Jean-Frdric-Bazille.jpg?t=1281876710Hij werd in 1870 doodgeschoten bij Beaune-la-Rolande in het departement Loiret tijdens de Frans-Duitse Oorlog. Hij stief op 29-jarige leeftijd
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modellen defileren op langste catwalk in Kopenhagen

Modellen defileren op langste catwalk in Kopenhagen
Tijdens de Copenhagen Fashion Week is vandaag het record van de langste catwalk gebroken. Meer dan tweehonderd modellen defileerden door de Deense hoofdstad op een catwalk van één mijl, of 1,609 kilometer, lang, zo meldden de organisatoren.

100.000 toeschouwers
De modellen, een aantal van hen waren zo van de straat was geplukt, showden in de regen creaties van vijfhonderd Scandinavische modelabels. Meer dan 100.000 toeschouwers stonden langs de catwalk die was gebouwd in de winkelstraat Stroeget. De show kostte 2,5 miljoen Deense kroon (335.000 euro), aldus de organisatoren.

Volgens de website van Guinness World Records stond het vorige catwalkrecord op 1.594,7 meter. Dat was gevestigd in april 2010 in Thailand.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sade - Smooth Operator

Sade - Smooth Operator

Klik op de foto om ze te beluisteren


Sade Adu (Ibadan, Nigeria, 16 januari 1959) is het pseudoniem van de Britse zangeres Helen Folesade Adu. Samen met Paul Spencer Denman, Andrew Hale en Stuart Matthewman vormt zij de band Sade (spreek uit sjaadee).

Sade is geboren in Ibadan (Nigeria) als dochter van een Nigeriaanse vader en een Engelse moeder. Als haar ouders uit elkaar gaan verhuist ze op haar vierde met haar moeder en oudere broer Banji naar Colchester in Engeland.

Sade raakt geïnteresseerd in paardrijden, ze koopt een paard van het geld dat ze met haar zaterdagbaantjes verdient. Deze hobby is ook terug te zien in de videoclip van de single Never As Good As The First Time.

Daarnaast luistert Sade naar soulmuziek zoals die gedraaid wordt in de disco vlakbij de Amerikaanse legerbasis. Als ze naar een concert gaat van de Jackson Five raakt ze vooral geboeid door het feit dat ze een uiteenlopend publiek trokken.

Sade is ook geïnteresseerd in mode, vandaar dat ze in 1977 een driejarige studie aan de Londense kunstacademie St. Martin's begint. Tussen de bedrijven door zingt ze in de door bassist/gitarist Ray St. John opgerichte latin/soulband Arriva. Het nummer Diamond Life (de oorspronkelijke titel van Smooth Operator) is van zijn hand. Als Arriva in 1980 ter ziele gaat wordt er een nieuwe band opgericht: Pride. Sade, die inmiddels haar eigen boetiek heeft geopend en ook actief is als fotomodel, vormt het achtergrondkoortje met Barbara Dickinson; Nick Moxom is de leadzanger.

Pride bouwt een live-reputatie op in zowel Londen als New York. De band trekt zelfs de aandacht van Spandau Ballet-manager Steve Dagger en staat in 1982 op het punt om een contract te krijgen, dat gaat echter niet door.

Ondertussen heeft Sade de kunst van het songschrijven ontdekt en ze richt met Pride-leden Paul Spencer-Denman (bas), Stuart Matthewman (gitaar/sax) en Paul Anthony Cook (drums) een eigen band op die haar naam draagt.

In december 1982 debuteert Sade in de hoofdstedelijke jazzclub Ronnie Scott's en krijgt al snel meer aandacht van de pers dan het zieltogende Pride. Later komt toetsenist Andrew Hale erbij.

In 1985 weet Sade een rolletje te bemachtigen in de film Absolute Beginners (naar het boek van Colin Macinnes); ze speelt een nachtclubzangeres die het speciaal voor deze film geschreven Killer Blow vertolkt. Mede-auteur is Simon Booth, gitarist van collega-band Working Week. Op 13 juli staat Sade in het Wembley stadion tijdens Live Aid.

In het najaar van 1985 verschijnt het tweede album. Promise levert de singles Sweetest Taboo, Is It A Crime ? en Never As Good As The First Time op. De clips voor deze nummers zijn gelijktijdig opgenomen. Albumtrack Jezebel groeit uit tot een live-klassieker.

Vanaf januari 1986 toert Sade met een vernieuwde bezetting waarin de Amerikaanse zanger Leroy Osbourne, gitarist Gordon Hunte en trombonist Jake Jacas (als vervanger van Terry Bailey) zijn opgenomen. In april 1986 staat Nederland op het programma.

Sade breekt het concert in Frankfurt af omdat de pers haar voortdurend lastigvalt. Op 20 juni 1986 staat ze op een groots anti-apartheidsconcert in het Londense Clapham Common.

Na afloop van de Promise-tournee verhuist Sade naar Madrid en duurt het tot 1988 voor er weer een nieuwe plaat verschijnt; het op de Bahama's opgenomen Stronger Than Pride. De singles zijn het titelnummer, Paradise, Nothing Can Come Between Us, en Turn My Back On You. Tijdens de bijbehorende tournee, die in november 1988 Nederland aandoet, zijn Dave Early en Gordon Matthewman vervangen door, respectievelijk, Blair Cunningham en James McMillan.

Op 11 oktober 1989 trouwt Sade met de Spaanse filmregisseur Carlos Scola, maar als dit huwelijk binnen de kortste keren op de klippen loopt keert ze terug naar Engeland. Bij wijze van therapie breekt ze eigenhandig een huis af om het steen voor steen weer op te bouwen.

In 1994, na afloop van de tournee, verhuist Sade naar Ocho Rios, Jamaica waar ze in het huwelijk treedt met producer Bob Morgan. Op 21 juli 1996 krijgen ze een dochter Ila.

Na een lange periode van bijna 10 jaar bracht Sade begin februari 2010 een nieuw album uit getiteld Soldier of Love.
» Reageer (0)
14-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dans met mijDe afbeelding “http://img84.imageshack.us/img84/3530/tanged3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 
dans met mij
onder de sterrenhemel
tot niets meer overblijft
en we voor altijd vergeten zijn
 
dans met mij
in oeroude wouden
waar natuur ons wijsheid schenkt
en levenskracht van de bomen druipt
 
dans met mij
over glooiende heuvels
waar ze zoeken naar iets
om in te geloven
 
dans met mij
laat ons zijn wie we zijn
dans met mij
tot aan het einde der tijden
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe verminder je rug- en nekklachten

Hoe verminder je rug- en nekklachten


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/rugklachten.jpg?t=1240678516Wie kent het niet, na een stressvolle werkdag kom je thuis met een pijnlijke rug en nek. Na een tijdje kunnen deze klachten zich opstapelen en uiteindelijk escaleren. Toch kun je via enkele simpele stappen de pijn danig verminderen. Wij sommen enkele handige tips op om van die vervelende nek- en rugklachten af te komen.

Pijn in de rug komt vaak voort uit een slechte lichaamshouding. Kies daarom steeds een geschikte bureaustoel en stel hem correct in. Zet de zithoogte zo dat je knieën een hoek van 90 tot 105 graden maken. Je armleuningen zouden net iets hoger moeten komen als de hoogte waarom je ellebogen op de bureau liggen.

Probeer steeds rechtop te zitten met ontspannen schouders en verander af en toe lichtjes van houding anders zet je bepaalde spieren en wervels onder te grote druk. Probeer om het uur een beetje te stappen. Ga eens een koffietje halen, print een documentje af, of ga eens naar het wc. Plaats je werkobjecten steeds in een werkcirkel rond je, dingen die je niet nodig hebt mag je best wat verder weg plaatsen.

Probeer je nek wat te ontlasten door je klavier en beeldscherm recht voor je te zetten. De ideale afstand van jezelf tot het beeldscherm bedraagt een 60 à 70 centimeter, zorg ervoor dat je net over je scherm kan heen kijken en maak af en toe kleine, korte bewegingen met je hoofd. Zo maak je je nek los en zorg je voor een korte adempauze.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 jaar oude whisky ontdooid

100 jaar oude whisky ontdooidIn het Nieuw-Zeelandse Christchurch is vandaag een 100 jaar oude whisky uit een bevroren krat gehaald in het Canterbury Museum. De krat werd begin dit jaar gevonden onder het ijs van Antarctica, en stond een maand lang in een speciale ruimte om langzaam te ontdooien.


De whisky was een eeuw geleden begraven door de poolreiziger Ernest Shackleton (1874-1922). Whiskykenners zijn opgetogen dat de fles ontdooid is. Nu is het mogelijk om met een injectienaald wat drank uit de fles te halen en die in een Schotse brouwerij na te maken. Dan kan geproefd worden wat Shackleton 100 jaar geleden had willen opdrinken.


De Engels-Ierse Shackleton en Robert Falcon Scott probeerden tussen 1907 en 1909 tevergeefs de Zuidpool te bereiken. Bij Cape Royds bouwden ze in 1908 een hut, waar ze de kisten met whisky begroeven. Door gebrek aan voldoende voorraden lukte het de expeditie niet de Zuidpool te bereiken. Bij hun vertrek uit Antarctica moesten ze whisky en andere spullen achterlaten omdat de winter intrad.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Installatie automatisch stopsysteem op spoor schiet op

Installatie automatisch stopsysteem op spoor schiet opHet gaat vooruit met de aanleg van het automatisch stopsysteem TBL1+, dat moet verhinderen dat treinen door het rood rijden. Dat staat vandaag in De Morgen. De installatie van het stopsysteem werd versneld na de ramp in Buizingen zes maanden geleden, waarbij achttien doden vielen.

Inmiddels heeft 40 procent van de risicovolle seinen TBL1+. Begin dit jaar was dat nog maar een kwart. Seinen waar veel treinen passeren met hoge snelheid worden als prioritair beschouwd, aldus spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.

Ook bij spooroperator NMBS, die ervoor moet zorgen dat de treinstellen een TBL1+-ontvanger krijgen, is er vooruitgang. In totaal moeten 1.121 locomotieven en motorstellen onder handen worden genomen. Doel voor eind dit jaar is 31 procent af te werken. Eind dit jaar moet ook 31 procent van de locomotieven met het systeem uitgerust zijn.

De vakbonden zijn tevreden met de vooruitgang, maar vragen zich af waarom het zo moeizaam ging. "Veiligheid was duidelijk geen prioriteit van de NMBS vóór Buizingen. Want als het moet, dan lukt het blijkbaar wel", luidt het daar.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opel Antwerpen boekt winst

Opel Antwerpen boekt winst


http://img10.imageshack.us/img10/4443/opelantwerpen.jpg


Opel Antwerpen is dan wel door moeder General Motors (GM) doodverklaard, de autofabriek aan de Noorderlaan heeft vorig jaar nog wel winst geboekt, blijkt uit het jaarverslag van General Motors Belgium, zoals de fabriek officieel heet.

Ondanks de kelderende vraag naar Antwerpse Astra's en de lange productieonderbrekingen door economische werkloosheid en sociale onrust schreef het bedrijf zwarte cijfers. Over het hele jaar 2009 bleef er een nettowinst van 11,91 miljoen euro over.
 
De winst staat in schril contrast met de sombere toekomstperspectieven van de fabriek sinds GM op 21 januari bekendmaakte de Antwerpse fabriek te willen sluiten, luidt het in de krant De Tijd.
 
Volgens ABVV-hoofdafgevaardigde Rudi Kennes bevestigen de resultaten "dat GM met Opel de kip met de gouden eieren slacht. De sluitingsbeslissing was een zuivere politieke keuze van de GM-directie", aldus Kennes. Volgens de vakbondsman was Opel Antwerpen, met uitzondering van de crisisjaren 2004 en 2007, bijna altijd winstgevend
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deep Blue Something - Breakfast At Tiffany's

Deep Blue Something - Breakfast At Tiffany's

Klik op de foto om ze te beluisteren


Deep Blue Something is een Amerikaanse rockband uit Denton, Texas.

Deep Blue Something bestaat uit de broers Todd en Toby Pipes en Kirk Tatom, Clay Bergus en John Kirtland. De band werd in 1993 opgericht en hun eerste album, 11th Song, kwam datzelfde jaar uit. In de zomer van 1996 scoorden ze hun grootste hit met "Breakfast At Tiffany's", die tot nummer 5 in de Billboard Hot 100 bereikte. Het liedje was geïnspireerd op de film Roman Holiday, maar de zanger vond een andere film met Audrey Hepburn een betere titel. Het album Home werd goud in de Verenigde Staten.

Het vervolgalbum Byzantium (1998) werd alleen buiten Amerika uitgebracht. In 2001 volgde hun vooralsnog laatste cd, het eponieme Deep Blue Something.
» Reageer (0)
13-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shoppen doet je beter slapen

Shoppen en wandelen doen je beter slapenShoppen doet je niet alleen beter voelen, het doet je ook beter slapen. Dat zegt professor Jim Horne toch. Shoppen heeft namelijk drie grote voordelen: het houdt de hersenen bezig, je komt in het daglicht en het verandert de hersengolven tijdens de slaap.

Om beter te slapen raadt hij aan 'om wandelingen in een steeds veranderende omgeving, zoals windowshoppen, te maken' of een heet bad te nemen. Pillen, drankjes en andere regels moeten vergeten worden. "Waarom? Omdat ze de natuurlijke slaperigheid niet bevorderen."

Niet: sporten
Sporten bijvoorbeeld wordt vaak aangeraden om beter te slapen. Hoewel een fysiek afmattende sportsessie inderdaad kan leiden tot een diepe(re) slaap, blijft dat effect niet overeind als het lichaam koel blijft. Het is dus niet de beweging maar de verhoogde temperatuur van het lichaam door het sporten die je slaperig maakt. 

Heet bad
Vandaar dat een heet bad hetzelfde effect heeft. Badschuim helpt trouwens het bad langer warm te houden, en zo de slaperigheid te bevorderen.

Toch moet je geen schrik hebben dat je in slaap valt in bad: het warme water doet je bloed sneller stromen, en maakt je dus eerst wakkerder. Het is pas na het afdrogen, waardoor het lichaam afkoelt en begint te overcompenseren dat de slaap komt.

Wandelen en windowshoppen
Ook wandelen in een veranderende omgeving, zoals windowshoppen of een stad bekijken, helpt je slapen. Dat komt omdat je brein aan het werk wordt gezet, met steeds nieuwe prikkels. Een kruiswoordraadsel, een sudoku of tv kijken werkt niet omdat het veel kleinere delen van je brein gebruikt. Diepe gesprekken met mensen of nieuwe mensen ontmoeten dan weer wel.  Zolang je maar beweegt, interageert en druk bezig bent.

Voeten niet echt moe
De vermoeidheid na een dag wandelen aan zee, in een museum of door winkelstraten is dus niet (enkel) door 'de frisse lucht' of het wandelen zelf, maar door de steeds nieuwe prikkels die je brein ontvangt.  "Ik vermoed zelfs dat de pijnlijke voeten niet echt komen van het rondlopen, maar een hulpkreet zijn van je hersenen om te zeggen dat het genoeg is", voegt Horne er aan toe.

Hersenstructuur
Bijkomend voordeel is dat je niet alleen beter gaat slapen, maar ook dat je hersenstructuur voordelige veranderingen ondergaat door de nieuwe dingen die je die dag hebt opgepikt. Die tonen zich op hersenscans onder de vorm van periodieke, trage trillingen. 

Oudere mensen die deze trage trillingen vertonen zijn flexibeler en denken sneller, al is nog niet bewezen dat een drukke oude dag het brein ook echt jong houdt.

Daglicht
En er is nog een voordeel van wandelen in de buitenlucht: het daglicht. Licht heeft een krachtige invloed op de interne lichaamsklok en vooral op de timing van onze slaap. Het kan slaperigheid overdag verminderen, terwijl gebrek aan licht net slaap opwekt.

Vandaar dat zoveel ouderen zo slecht slapen: ze komen weinig buiten, en hun lichaamsklok raakt totaal in de war.  Ook de dutjes overdag kunnen het slapen 's nachts bemoeilijken. Dat geldt ook voor baby's: maak het niet té donker tijdens hun dutjes zodat ze zich zeker niet 'overslapen'.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op vier vrouwen heeft maat 46 (of meer)

Eén op vier vrouwen heeft maat 46 (of meer)Eén op vier Britse vrouwen draagt kledij in maat 46 of meer. Kledij voor grote maten is dan ook een van de snelst groeiende takken in de mode-industrie, en in het totaal goed voor bijna 4,5 miljard euro in het Verenigd Koninkrijk alleen. Geen wonder dus dat ook mode-ontwerpers zoals Marc Jacobs mee op de trein springen.


Vele winkels bereiden zich intussen voor om deze vrouwen van modieuze kledij te voorzien. Sommige voorzien zelfs in maat 48 of 50, andere kiezen voor dikkere modepoppen.  Maar de vrouwen zelf zijn nog niet tevreden. Ze vinden dat de kledij te weinig past bij een rond figuur en dat kleren in grote maten minder modieus zijn.


De Britse vrouw koopt het vaakst maat 40 (31 procent) en 42. 15 procent draagt maat 44, 25 procent kiest voor een 46 of een hogere maat.

Anderzijds herzien sommige winkels de maten naar beneden. Een maat 40 of 42 vandaag is groter dan vroeger. Het idee is dat vrouwen zich goed voelen over zichzelf en hun lichaam omdat ze een 'kleine' maat hebben, en blijven terugkomen. Dit heeft echter tot gevolg dat je  niet in elke winkel dezelfde maat hebt, wat klanten bijzonder vervelend vinden.

De graatmagere modellen liggen al een tijdje onder vuur, en terzelfdertijd wordt een voller figuur gepromoot. Model Crystal Renn (maat 44) en ontwerper Mark Fast die enkel modellen met maat 40 en 42 de catwalk op stuurde, zouden daar een grote rol in hebben gespeeld.

"We worden steeds dikker, en dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. De grote maten zijn dus geen nichemarkt meer, maar worden in tegendeel een belangrijk onderdeel van de mode-industrie", aldus modeanaliste Tamara Sender van Mintel.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame rode panda geboren in Nederland

Zeldzame rode panda geboren in NederlandHet Nederlandse Zoo Parc Overloon heeft er een bijzondere inwoner bij. Het dierenpark mocht immers een zeldzame, maar kerngezonde rode panda verwelkomen.

Volgens het dierenpark stellen baby en moeder het goed. Voorlopig is het jong nog te klein om aan het grote publiek voorgesteld te worden.

In Azië leven er nog slechts 2.500 van deze pandasoort. Daarom zijn verschillende dierentuinen gestart met het kweken van deze pandasoort.
» Reageer (0)
12-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champagne moet je schenken als bier

"Champagne moet je schenken als bier"Of u er zich het hoofd over breekt of niet, Franse wetenschappers hebben voor ons allemaal uitgevogeld hoe je het perfecte glas bubbels moet schenken. Op dezelfde manier als een glas bier, zo blijkt.

Gérard Liger-Belair en zijn collega's testten twee inschenkmethodes. De ene houdt in dat je de champagne giet in een rechtopstaand glas, de andere was het laten 'glijden' van de drank langs de glaswand van een schuin gehouden glas, zoals je een biertje inschenkt.

De laatste methode behield het CO2-gehalte in de drank dubbel zo goed, wellicht omdat het een 'zachtere' methode was. Meer CO2 betekent meer bubbels en dus meer smaak.

Smaak, aroma en mondgevoel
Vooral de bubbels zijn van belang bij het drinken van champagne, zo bleek al uit eerdere studies. De bubbels zijn de essentie van champagnes en schuimwijnen, en brengen zowel smaak, aroma als mondgevoel over.

De studie bevestigt ook het belang van koeling voor het serveren champagne. 3 à 4 graden Celcius is perfect, en helpt ook om het CO2-verlies bij het inschenken te beperken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bord leeg eten maakt dik

'Bord leeg eten' maakt dikHet was (en is) iets waar de meeste ouders op staan: dat kinderen hun bord leegeten. Zo zijn ze zeker dat ze genoeg hebben gegeten, en dan wordt er geen voedsel verspild en weggegooid. Maar net die raad zou aan de basis kunnen liggen van overgewicht. Wie altijd zijn bord leegeet, zou zich wel eens systematisch kunnen 'overeten' omdat er niet wordt gestopt als het genoeg is geweest.

Vier op vijf Britten geven toe dat ze blijven eten ook al hebben ze eigenlijk genoeg. Ze voelen zich verplicht om alles op te eten, of  ze staan er niet bij stil dat je eten kan en mag laten liggen.

Eet je bord leeg
De meeste volwassenen bewijzen met een beschuldigende vinger naar het mantra 'eet je bord leeg'. 90 procent van de Britten is opgegroeid met dat principe, zo bleek uit een bevraging van de dieetorganisatie Lighter Life.

Opscheppen
Maar ook de portie wordt vaak fout ingeschat. De helft van de vrouwen schept evenveel op als hun man, waardoor ze evenveel eten terwijl ze dagelijks toch een pak minder energie nodig hebben. Ze geven zelfs dezelfde portie aan hun kinderen. Een kwart van de mannen zegt dan weer te veel te eten omdat hun vrouw te veel opschept.

Meer waar voor je geld
De supergrote, goedkope porties helpen dit fenomeen nog in de hand. 71 procent van de mensen laten zich verleiden door de (veel) grotere porties omdat ze maar een beetje duurder zijn dan de kleinere porties. Dit geldt voor meeneemkoffies, chips, broodjes en zelfs chocoladerepen. Dat ze zo 100 tot 400 calorieën extra opnemen, dringt niet door.

Zelfs goede voornemens verdwijnen als sneeuw voor de zon als we zo'n aantrekkelijke deal zien verschijnen. We kunnen niet weerstaan aan het idee meer waar voor ons geld te krijgen, met de bekende (gezondheids)gevolgen.

Eten als gewoonte
"Dit onderzoek bewijst hoe goedkope voeding, niet stilstaan bij de juiste portie en promoties mensen verleiden om te overeten", aldus psychotherapeute Mandy Cassidy van Lighter Life.

De grotere porties hebben nog een nadeel: ze maken ons lichaam gewoon aan veel eten. Eten wordt een gewoonte, en ons lichaam past zich snel aan aan gewoontes. Eten wordt dan gauw iets waar het naar verlangt.

Dubbel zo groot
Een onderzoek van de Britse voedingsorganisatie bleek dat heel wat bereide maaltijden, taarten en drankjes veel in portie waren toegenomen de laatste 20 jaar. Een lasagne is dubbel zo groot, een koffiekoek ging van 50 naar 70 gram. Een Amerikaans onderzoek stelde hetzelfde fenomeen vast. Hamburgers zijn er dubbel zo groot, pastamaaltijd soms zelfs vijf keer zo groot.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwallenplaag Spaanse kust eist al 700 slachtoffers deze week

Kwallenplaag Spaanse kust eist al 700 slachtoffers deze week

De Spaanse Costa's bereidden zich eerder deze week al voor op een grote kwallenplaag dreigde. De maatregelen konden echter niet voorkomen dat deze week al 700 mensen door deze dieren aangevallen werden, dat maakt een woorvoerder van de Costa Blanca bekend.

Het is volop chaos aan de Mediterrane kust in Spanje, een invasie van kwallen bezorgde al honderden zwemmers pijnlijke beten. Op een normale zomerdag vallen er dagelijks slechts een vijftal slachtoffers van kwallen in Spanje. De dieren zijn klein en transparant, waardoor ze moeilijk te detecteren en te bestrijden zijn. Nochtans zeggen Spaanse zeebiologen dat er deze zomer over het algemeen minder kwallen aanwezig zijn dan vorige jaren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lottowinnares van 1,3 miljoen dacht dat ze 85 euro won

Lottowinnares van 1,3 miljoen dacht dat ze 85 euro wonVan een leuke verrassing gesproken! De 18-jarige Britse Stacey Bywater prees zichzelf al erg gelukkig met 85 euro extra zakgeld die ze met de lotto had gewonnen. Achteraf bleek ze pardoes alle cijfers juist te hebben. En dat was goed voor liefst 1,3 miljoen euro.

Stacey, uit Holmfirth in West Yorkshire, wist dat ze vier van de zes getallen juist geraden had en was blij met de 70 Engelse pond die ze op die manier won met de lotto. Die zou ze goed besteden tijdens haar vakantie in Turkije. Vader Gary ontdekte echter dat dochterlief alle zes cijfers juist had. De jackpot van 1,1 miljoen (meer dan 1,34 miljoen euro) pond was de hare.

Mini Cooper cabrio
De verpleegster wil het geld in de familie houden. Haar oudere zus krijgt een huis en ook haar ouders krijgen een vette cheque om te verhuizen. Zichzelf schenkt ze een Mini Cooper cabrio, waarvoor ze wel nog eerst haar rijbewijs moet halen.

Stacey Bywater is overigens niet zinnens haar carière als verpleegster op te geven. "Ik werk met kinderen en dat vind ik top. Dat blijf ik doen. Maar het geld zal mijn leven veranderen", bekent ze aan SkyNews.

De geplande trip naar Turkije met haar familie en vrienden gaat gewoon door.
» Reageer (0)
11-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knokke in de ban van dolfijn Rudolf

Knokke in de ban van dolfijn Rudolf

Voor de kust van Duinbergen Knokke-Heist zwemt al enkele dagen de langsnuit dolfijn Rudolf. Het beest laat zien hoe het vissen vangt en springt daarbij zelfs hoog uit water. Zijn capriolen zijn een ware toeristenattractie. Een langsnuit dolfijn is een kleine soort dolfijn die graag acrobatische toeren uithaalt zich normaal vooral in tropische wateren ophoudt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael verwelkomt twee Arabische oryxen

Planckendael verwelkomt twee Arabische oryxen
Dierenpark Planckendael bij Mechelen verwelkomt met Lah'byb en Loubna twee borelingen bij de Arabische oryxen. Het was al vijf jaar geleden dat er nog een geboorte bij deze bedreigde antilopensoort werd opgetekend. Het park telt ondertussen zeven exemplaren.
 
In 1972 stierf de laatste wilde Arabische oryx, maar via kweek in dierentuinen is de antilopesoort voorlopig gered. Dankzij herintroductie komen ze tegenwoordig weer op enkele plaatsen in de natuur voor. In Oman leven vandaag honderd dieren en in Saoedi-Arabië zowat vierhonderd. Bovendien zijn er plannen om het dier uit te zetten in Jordanië, Koeweit en Syrië. Stropen blijft echter ook nu nog een bedreiging.
 
De Arabische oryx leeft voornamelijk in de stenige woestijnen van Saoedi-Arabië en Oman. Een gebied met extreme temperatuursverschillen, waar in jaren geen druppel regen kan vallen en waar zware zandstormen waaien. Arabische oryxen kunnen 25 tot 30 kilometer per nacht afleggen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De barbecue als caloriebom: 3.000 calorieën per keer

De barbecue als caloriebom: 3.000 calorieën per keerBij de zomer horen terrasjes, ijsjes en barbecues. Net die zomeractiviteiten kunnen er gevaarlijk veel kilo's doen bijkomen. Vooral een barbecue blijkt een verbogen caloriebom: één gezellig avondje eten blijkt gemiddeld liefst 3.000 calorieën op te leveren.

Dat is bijna het dubbele dat een gemiddelde vrouw per dag mag eten, en een derde meer dan de calorie-opname voor de gemiddelde man. Naast te veel calorieën bevatten de geliefde barbecues ook te veel vet en te veel zout. En dan werden de drankjes er nog niet eens bijgeteld.

Eetfestijn
Nochtans is niet de barbecue op zich die het gevaar vormt, maar wel hoe de gemiddelde liefhebber hem organiseert: als een groot, lang eetfestijn. Barbecues duren langer dan een gemiddeld avondmaal, dus eet je vanzelf al meer. Gemiddeld worden ook meer stukken vlees voorzien dan je zou eten bij een normaal maal. Gasten voelen zich vaak verplicht om alles te proberen, waarbij ze zich overeten.

Nog een laatste...
De verschillende 'rondes' helpen dit nog in de hand: één laatste hapje, nog een béétje aardappelsla of een stukje worst voor het goestingske, en voor je het weet heb je twee tot drie keer zoveel gegeten als normaal. De vaak ongezonde bijgerechten (aardappelsla, frieten, lookboter) werken dit nog verder in de hand, en die twee blaadjes sla en drie stukjes tomaat bieden echt geen tegengewicht.

7 stukken vlees
Op een gemiddelde (Britse) barbecue verschijnen twee worstjes, anderhalve burger, twee kippenbouten, anderhalve saté en een klein stukje vis op het bord. Daar komt nog een gebakken aardappel, wat sla, pastasalade en verschillende lepels mayonaise en andere dressings bij.

Er wordt afgesloten met twee desserts, wat alles bij elkaar 3.000 calorieën oplevert.  Zonder dranken dus, die per blikje bier (200 calorieën), glas wijn (130 calorieën) of glas frisdrank (125 calorieën), ook enorm kunnen oplopen.

Alsof dat nog niet genoeg is, bevat de gemiddelde barbecue ook dubbel zoveel zout dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Oplossing
De oplossing is niet de barbecue afschaffen of beknibbelen op zomers plezier. Maar door het principe aan te passen kom je al een heel eind. Voorzie minder vlees per persoon, meer groenten en minder vettige sauzen. Leer als gast te weigeren als je genoeg hebt, en luister naar de signalen van je lichaam.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superbacterie wereldwijd verspreid via plastische chirurgie

Superbacterie wereldwijd verspreid via plastische chirurgieVeel westerlingen kiezen voor een esthetische ingreep in India, wat de verspreiding van NDM-1 in de hand werkt.


Plastische chirurgie-patiënten hebben een nieuwe soort superbacterie verspreid die resistent is voor bijna alle antibiotica. Momenteel wordt de bacterie vooral aangetroffen in Zuid-Azië en Groot-Brittanië, maar wetenschappers menen dat ze wereldwijd zal verspreid raken. Dat meldt de BBC.

Veel ziekenhuisinfecties die al moeilijk behandelbaar waren, zijn nog beter bestand geworden tegen geneesmiddelen wegens een recent ontdekt gen dat tussen verschillende soorten bacteriën kan 'springen'.

Het zogenaamde NDM-1-gen werd voor het eerst in twee soorten bacteriën - Klebsiella pneumoniae en Escherichia coli - geïndentificeerd door Timothy Walsh van de universiteit van Cardiff. Ze werden gedragen door een Zweedse man die in een ziekenhuis in India verbleef. Wat zorgwekkend is, is dat deze bacteriën ook resistent blijken voor antibiotica die als een laatste middel worden ingeschakeld bij noodbehandelingen van superbacteriën.

Naar India voor cosmetische ingreep
In een nieuw onderzoek, dat werd uitgevoerd door Walsh en Karthikeyan Kumarasamy van de universiteit van Madras, ging men  na hoe vaak de bacteriën met NDM-1 voorkomen in het zuiden van Azië en in Groot-Brittannië, waar reeds verschillende gevallen werden vastgesteld. Ziekenhuispatiënten met verdachte symptomen werden daarbij onderzocht. In twee Indiase ziekenhuizen vond men respectievelijk 44 mensen (1,5 procent van de onderzochte patiënten) en 26 mensen (8 procent) die de bacterie droegen.

Ook in Pakistan, Bangladesh werd de bacterie aangetroffen. In Groot-Brittannië werden 37 gevallen vastgesteld: vaak gaat het om patiënten die recent naar India of Pakistan reisden om er een cosmetische ingreep te ondergaan.

"India is ook een populaire bestemming bij andere Europeanen en Amerikanen die voor plastische chirurgie kiezen", waarschuwt de studie, die gepubliceerd werd in vakblad The Lancet. "Het is waarschijnlijk dat NDM-1 wereldwijd verspreid zal raken."

Alarmerend potentieel
NDM-1-bacteriën blijken bestand te zijn tegen tegen alle antibiotica, behalve tigecycline en colistin. En in sommige gevallen zijn zelfs die niet in staat om infecties terug te dringen. Nog verontrustender is dat het NDM-1-gen teruggevonden werd in dna-structuren die makkelijk gekopieerd en overgedragen kunnen worden tussen bacteriën. "Dit creëert een alarmerend potentieel tot verspreiding en diversificatie", zegt het onderzoek. "Door het toenemende luchtverkeer en migratie kunnen bacteriën steeds sneller tussen landen en continenten reizen."

Johann Pitout van de Canadese universiteit van Calgary roept op om iedereen die om medische redenen in India verblijft, te screenen op multi-resistente bacteriën vooraleer de medische verzorging in het thuisland van de patiënt verder kan worden gezet.

» Reageer (0)
10-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen spenderen 2,5 jaar van leven aan fornuis

Vrouwen spenderen 2,5 jaar van leven aan fornuis
Vrouwen spenderen een groot deel van hun leven aan het fornuis, de gemiddelde Britse dame is namelijk twee en een half jaar van haar volwassen leven bezig met koken. De gemiddelde man daarentegen raakt slechts aan 1,4 jaar.

Mannen helpen
Uit de cijfers van de Britse enquête blijkt wel dat de tijd dat vrouwen met koken bezig zijn gehalveerd is in de laatste 50 jaar, toch zijn het nog steeds de dames die het vaakst aan het fornuis staan. 75 procent van de maaltijden worden nog steeds bereid door vrouwen.

Meer dan acht op de tien vrouwen zijn meer dan een uur bezig met koken na het werk, in het weekend is dat dubbel zo lang. Zo komt de gemiddelde vrouw aan negen uur per week, een totaal van 2,51 jaar tussen haar 18de en haar 65ste. De reden waarom vrouwen minder lang achter het fornuis staan is niet alleen dankzij de hulp van mannen, de moderne technologie zorgt ook voor tijdswinst.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier op tien meisjes voelt zich schuldig over wat ze eten

Vier op tien meisjes voelt zich schuldig over wat ze etenVier op tien Britse meisjes tussen 11 en 15 jaar voelt zich schuldig over wat ze eten. Het resultaat is dat ze vaak op dieet gaan. Bij jongens is dit 20 procent. Hier zijn verschillende verklaringen voor: de druk om te voldoen aan het schoonheidsideaal, maar ook emotioneel eten en het gedrag van hun moeder.

"Schuldig voelen over eten is niet ongewoon bij meisjes. Het toont de druk aan die vrouwen op zichzelf zetten om te voldoen aan de normen over gewicht en uiterlijk. Dit start al op jonge leeftijd en wordt vaak geleerd van de moeder", verklaart Michelle Strutton van kledingketen Mintel die het onderzoek liet uitvoeren.

Geen invloed van sterren
De invloed van superslanke sterren, die vaak ook trots zijn op hun extreme diëten, wordt door de meisjes weggewuifd. "Maar enkele meisjes gaven toe dat ze beïnvloed worden door de beelden in de showbizzpers. De invloed van klasgenoten of leeftijdsgenoten is waarschijnlijk veel groter", aldus Strutton. 16 procent van de meisjes zegt dan ook iemand te kennen die extreem veel is vermagerd.

Troostvoeding
Meer meisjes dan jongens grijpen naar voedsel om zich te troosten. 34 procent van de meisjes grijpt naar eten als ze zich verdrietig voelen, tegenover 21 procent van de jongens. Dit emotioneel eten leidt dan weer vaker tot de schuldgevoelens omdat niet kon worden weerstaan aan de verleiding.

Ouders
De invloed van de ouders is ook niet te onderschatten. Kinderen uit gezinnen die samen eten, hebben een gezondere houding tegenover eten. Kinderen met over- en ondergewicht hebben meer kans om apart te eten, voor de tv te eten of diepvriesmaaltijden te verorberen.

Snacks gedumpt
Ook de eetgewoonten worden maar zelden veranderd. Wie opgevoed wordt met frieten, pizza en chips zal deze maar zelden inwisselen voor fruit en groenten. Al is er wel één lichtpuntje: alle tieners probeerden gezonder te eten door minder chocoladerepen of snoepen meer te kopen.

Minder sport
Meisjes sporten ook minder dan jongens, wat het risico op gewichtstoename (wat ze proberen vermijden) en een slechtere gezondheidstoestand net groter maakt.

Dit onderzoek is het zoveelste in de rij om aan te tonen dat veel jongeren, en dan vooral meisjes, een disfunctionele relatie hebben met eten.

"Om te vermijden dat deze tieners een leven lang diëten en een ongezond lichaamsbeeld hebben, moet de nadruk liggen op gezonde voeding", zo besluit het rapport.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldwijde zoektocht naar 'uitgestorven' kikkers

Wereldwijde zoektocht naar 'uitgestorven' kikkersWereldwijd maken wetenschappers zich op voor de grootste kikkerjacht ooit. De komende twee maanden gaan onderzoekers verspreid over veertien landen op zoek naar levende exemplaren van de gouden pad, de schijftongkikker en andere soorten die soms al decennia niet meer gezien zijn.

Geen enkel dier wordt meer bedreigd dan de amfibieën. Een derde van de soorten zou met uitsterven bedreigd zijn. Dat heeft te maken met het verdwijnen van traditionele habitats van amfibieën, zoals bossen en moerasland.
 
Ziektes slaan zwaar toe
De kikkers krijgen bovendien af te rekenen met schimmelziektes. Vooral chytridiomycosis houdt lelijk huis. De ziekte heeft bijvoorbeeld de in Costa Rica overvloedig aanwezige gouden pad in minder dan een jaar van de kaart geveegd. Een gouden pad ontdekken zou dan ook een ware bekroning voor de missie zijn.


Projectleider Robin Moore koestert in ieder geval de hoop een aantal kikkers terug te vinden, hoewel sommige soorten al decennialang niet meer gesignaleerd zijn. "Een aantal jaren geleden was ik in Ecuador op zoek naar een soort die al twaalf jaar niet meer gezien was. Ik was niet hoopvol, maar na een dag vonden we één van die kleine groene kikkers", verklaart hij op de site van de Britse openbare omroep BBC.
 
De wetenschappers hopen hun missie af te ronden voor de aanvang van een VN-conferentie die in oktober plaatsvindt in Japan. Daar buigt de internationale gemeenschap zich opnieuw over maatregelen om het verlies aan biodiversiteit tegen te gaan.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak in onderzoek naar Alzheimer dankzij Belg

Doorbraak in onderzoek naar Alzheimer dankzij BelgEen Belgische vorser heeft een ontdekking gedaan die het mogelijk maakt om met quasi volledige zekerheid toekomstige gevallen van Alzheimer te voorspellen. Dat staat in een studie die is gepubliceerd in het vakblad American Medical Association's Archives of Neurology.


Geert De Meyer van de Universiteit Gent en zijn collega's van het Alzheimer's Disease Neuroimaging Initiative (ADNI) analyseerden de voorbije jaren gegevens van meer dan 400 oude mensen: 114 van hen beschikten over normale normale cognitieve functies, 200 hadden lichte cognitieve problemen en 102 mensen hadden de ziekte van Alzheimer.
 

De vorsers identificeerden proteïnen die aanwezig zijn in de cerebrospinale vloeistof. Ze troffen die aan bij 90 procent van de mensen met Alzheimer, bij 72 procent van de mensen met lichte cognitieve problemen en 36 procent van de mensen met normale cognitieve functies.
 

Die resultaten werden vervolgens opnieuw bestudeerd via kleinere steekproeven en de vorsers ontwikkelden uiteindelijk een model dat toestaat om met bijna 100 procent zekerheid te voorspellen wie de ziekte van Alzheimer zou krijgen.
 
Volgens cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) lijden wereldwijd ongeveer 37 miljoen mensen aan dementie. In het merendeel van de gevallen ligt de ziekte van Alzheimer aan de basis.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlaagd btw-tarief voor renovatie woningen in gevaar

Verlaagd btw-tarief voor renovatie woningen in gevaarDe verlaagde btw-voet van zes procent voor de renovatie van woningen van vijf tot vijftien jaar oud dooft eind dit jaar uit en er bestaat door het uitblijven van een regering onzekerheid over de toekomst van de maatregel, zo schrijft Le Soir. Ook de begrotingsproblemen kunnen de doodsteek betekenen.

Het fiscale voordeel bestaat sinds 2000 voor woningen van vijf tot vijftien jaar oud en dooft eind dit jaar uit. In principe kan de maatregel verlengd worden, maar daarvoor is een regering met volwaardige bevoegdheden nodig.
 
Mogelijk sneuvelt de maatregel echter tijdens de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe regering. "Het wordt bijzonder moeilijk om dit fiscale regime te handhaven want we moeten 25 miljard euro recupereren in vijf jaar tijd", verklaarde een bron die vertrouwd is met het dossier aan Le Soir.
 
De Confederatie Bouw blijft intussen pleiten voor het behoud van de maatregel. Die zou een positieve impact hebben op de overheidsinkomsten omdat er minder in het zwart wordt gewerkt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suzanne Vega - Luka

Suzanne Vega - Luka

Klik op de foto om haar te beluisteren


Suzanne Vega (Santa Monica (Californië), 11 juli 1959) is een Amerikaanse zangeres en songwriter.

Toen ze twee jaar oud was, verhuisde ze samen met haar moeder en stiefvader naar New York City, waar ze in een ‘achterstandsbuurt’ kwam te wonen. Ze was 9 toen ze haar eerste gedichten maakte; haar eerste liedje schreef ze toen ze 14 was. Ze ging naar de New Yorkse High School for the Performing Arts (bekend van de film en musical Fame), waar ze moderne dans studeerde. Toen Suzanne de overstap maakte naar Columbia University om daar Engelse literatuur te studeren, ging ze optreden in kleine clubs in Greenwich Village. Dat resulteerde in 1984 in een platencontract.

Vega’s eerste album Suzanne Vega kwam in 1985 uit en werd positief ontvangen. Het nummer Marlene On The Wall werd een hit in de USA en The Queen And The Soldier een favoriet onder fans.

Haar tweede album Solitude Standing verscheen in 1987 en bevatte de hit Luka. In 1990 verscheen de DNA-remix van het (oorspronkelijk a capella) nummer Tom's Diner en dat werd wereldwijd een grote hit (nummer 2 in Nederland). Ook het lied Left of Center (met Joe Jackson) werd een radiohit.

In 1990 brengt ze haar derde album Days of Open Hand uit. Dit album volgt een experimentelere koers dan de voorgangers. Vega wordt op dit album door een aantal bekende musici bijgestaand zoals John Linnell (They Might Be Giants), de broers Anton en Erik Sanko, Percy Jones en Philip Glass.

In de periode 1991-2001 bracht Suzanne Vega nog drie albums uit met een grote variatie aan muziekstijlen. Ze laat haar muziek als "alterna-folk" omschrijven.

In 1998 was Suzanne te zien in de documentaire Rock and Roll Heart over Lou Reed.

In 2006 verlaat ze na 22 jaar haar platenmaatschappij A&M Records om te tekenen bij het gerenommeerde Blue Note Records. In 2007 verschijnt op dat label haar zevende album Beauty & Crime, met Frank & Ava als eerste single. Dit nummer verhaalt over de liefdesrelatie tussen Frank Sinatra en Ava Gardner. Op enkele andere nummers zingt zangeres KT Tunstall de achtergrondvocalen. Ter promotie van haar nieuwe album treedt Suzanne op 26 juni 2007 op in Tivoli te Utrecht, en op 22 oktober 2007 in Paradiso (Amsterdam).

Suzanne Vega was getrouwd met producer Mitchell Froom en heeft met hem een dochter, Ruby. Na haar scheiding in 1998 tourt Suzanne weer regelmatig in Europa. Zo verschijnt ze drie jaar achter elkaar op Rock Werchter (in 1999, 2000 en 2001) en in Paradiso Amsterdam. Tijdens een concert in Paradiso in 2001 begeleidt de dan zevenjarige Ruby op piano tijdens één nummer.

In 2006 trouwde Suzanne voor de tweede maal, nu met advocaat en dichter Paul Mills. Ze had begin jaren '80 al eerder een relatie met hem.

In 2008 werken zij en andere bekende artiesten uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuid-Afrika aan het album Songs for Tibet, een steunbetuiging aan Tibet en dalai lama Tenzin Gyatso. Songs for Tibet verschijnt tegelijkertijd met de Olympische Zomerspelen 2008 in de Volksrepubliek China waarvan de opening op 8 augustus plaatsvindt: het album wordt namelijk op 5 augustus uitgebracht via iTunes en vanaf 12 augustus via muziekwinkels overal ter wereld. Sinds de Invasie van Tibet in 1950-1951 bezet China het land met - volgens critici - een wijdverbreide politieke, religieuze en culturele onderdrukking tot gevolg.
» Reageer (0)
09-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 op 10 gevallen van dementie kunnen vermeden worden

4 op 10 gevallen van dementie kunnen vermeden worden

Door mensen te stimuleren veel fruit en groenten eten, nieuwe dingen te blijven leren, door suikerziekte en depressies te bestrijden kan het aantal mensen met dementie met 40 procent beperkt worden, dat blijkt uit recent onderzoek.


Een studie bij bijna 1500 mensen toonde aan dat langer studeren leidt tot een daling van bijna 18 procent van de gevallen van dementie binnen de komende zeven jaar. Studeren maakt het brein flexibeler en helpt om de eerste symptomen van ziekten als Alzheimer te verlaten. Door depressie en diabetes beter te behandelen en de bevolking te stimuleren meer fruit en groenten te eten kan de overheid voor een daling van 21 procent van de patiënten met dementie zorgen.


Dementie ziekte veroorzaakt geheugenverlies en maakt verward. Meer dan de helft van de patiënten heeft Alzheimer, dat is de meest voorkomende vorm van de ziekte. Het aantal mensen met deze ziekte neemt toe door de bevolking die ook steeds ouder wordt. Het is de onderzoekers nog niet duidelijk waarom er een verband bestaat tussen depressie en dementie.


Neuropsychologe Karen Ritchie: "De exacte oorzaak van dementie is nog steeds ongekend, maar we weten wel dat ziekten als hartaandoeningen, beroerten, hoge bloeddruk, obesitas, diabetes, hoge cholesterol, depressies, alcoholconsumptie en educatie hier een invloed op hebben. Ook blijkt dat bepaalde flavonoïden, chemische stoffen in planten, kunnen helpen bij dementie. Dat blijkt uit een analyse van 1.433 gezonde mensen ouder dan 65 jaar uit Zuid-Frankrijk."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stephen Hawking: De mens zal definitief verdwijnen ;;;

Stephen Hawking: "De mens zal definitief verdwijnen als hij de ruimte niet koloniseert"


http://img824.imageshack.us/img824/7476/stephenhawking.jpg


De gerenommeerde astrofysicus Stephen Hawking laat weer van zich horen. "Als het menselijke ras de komende twee eeuwen de ruimte niet koloniseert, zal het voorgoed verdwijnen", beweert hij. Onze enige kans op overleving bestaat erin de Aarde te verlaten en andere planeten te bewonen, meent hij.

Hawking zei een en ander in een interview met de website Big Think. Hij blijft weliswaar optimistisch maar de komende paar eeuwen zal er omzichtig nagedacht moeten worden, wil de mens overleven. "Ik zie grote gevaren voor het menselijke ras. In het verleden kwam het overleven van de mens al een paar keer op één druk op de knop aan. Zoals tijdens de Cubaanse raketcrisis in 1963. Dat soort voorvallen zal in frequentie alsmaar toenemen. We moeten daar zeer voorzichtig mee omspringen."

"Maar ik ben een optimist", gaat hij verder. "Als we ons de komende tweehonderd jaar van rampen kunnen vrijwaren, dan zou ons ras veilig moeten zijn doordat we ons in de ruimte verspreiden."

Eerder dit jaar waarschuwde Hawking ook al dat we moeten oppassen voor contacten met aliens in de ruimte omdat die ons niet altijd als vrienden zullen beschouwen. "Als we de enige intelligente wezens zijn in het melkwegstelsel dan moeten we ons van ons eigen behoud verzekeren."

Historisch gevaarlijke periode
Historisch gezien komen we volgens de wetenschapper dus terecht in een gevaarlijke periode. "Het gevaar schuilt in de toenemende wereldbevolking en gebruik van de eindige levensbronnen van de Aarde samen met onze technische vaardigheden om het milieu ten goede en ten kwade te kunnen veranderen."

"Onze genen bepalen ons overlevingsinstinct waar we in het verleden al gebruik van maakten. Maar de volgende honderd jaar worden heel moeilijk om rampen te vermijden, laat staan de komende duizenden jaren. Onze enige kans op overleven bestaat erin ons te verspreiden in de ruimte en de Aarde te verlaten."

Hawking pleit dan ook voor bemande ruimtevluchten. Eerder dit jaar beweerde hij al dat een ruimteschip dat door de tijd zou kunnen reizen - enkel in de toekomst, niet in het verleden - de relativiteitstheorie van Einstein zou ontkrachten. In de toekomst zou de mens zo generaties kunnen overslaan.

Als na zes jaar de topsnelheid kan bereikt worden, die 98 procent van de snelheid van het licht (105 miljoen kilometer per uur) bedraagt, dan komt een dag aan boord van zo'n schip overeen met één jaar op Aarde, beweert Hawking nog. Op 80 jaar zouden de passagiers dan het einde van het melkwegstelsel bereiken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke expo in museum M over 'Bijbel van Anjou'

Unieke expo in museum M over 'Bijbel van Anjou'


Hier zien we prinses Mathilde en prinses Maxima tijdens de plechtige opening van museum M in september 2009.


In het Leuvense museum M loopt van 17 september tot 5 december een tentoonstelling over de "Bijbel van Anjou" een pronkhandschrift met miniaturen dat in de 14de eeuw tot stand kwam aan het Koninklijke Hof van Napels.

Het kunstwerk, dat zich in de Leuvense Maurits Sabbebibliotheek van de faculteit Godgeleerdheid bevindt, wordt voor het eerst getoond aan het publiek. De erkenning in maart 2008 als topstuk van de Vlaamse Gemeenschap was aanleiding voor studie, conservatie en ontsluiting.

Zuid- en Midden-Europa werd in de eerste helft van de 14de eeuw bestuurd door de dynastie van Anjou. Robert I van Anjou, de koning van Napels, liet de "Bijbel van Anjou" in het midden van de 14de eeuw maken als gift aan zijn kleinkind Johanna, de officiële erfgename.

Het werk bevat naast Bijbelteksten en een honderdtal schitterende miniaturen ook een schat aan geschiedkundige informatie over het koninkrijk Anjou. Er werd onder meer aan meegewerkt door de Napolitaanse kunstenaar Christophoris Orimina. Na enkele omzwervingen in koninklijke kringen bevindt het werk zich sinds 1509 op Brabantse bodem.

Het handschrift, dat een onschatbare historische, culturele en artistieke waarde heeft, wordt tijdens deze tentoonstelling voor het eerst en meteen ook voor het laatste getoond. Nadien is de bijbel alleen nog online raadpleegbaar. Naar aanleiding van de tentoonstelling werd het werk voorzichtig losgemaakt.

Na de tentoonstelling over Rogier van der Weyden eind 2009 is dit de tweede samenwerking tussen Illuminare, het Studiecentrum voor Middeleeuwse Kunst aan de Katholieke Universiteit Leuven, en M.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse avonturier wandelt als eerste hele Amazone af

Britse avonturier wandelt als eerste hele Amazone af


(foto: walkingtheamazon.com)


Een Britse avonturier is er na 859 dagen, duizenden kilometers en "50.000 muggenbeten" in geslaagd de volledige lengte van de Amazonerivier af te wandelen. Hij is de eerste die dat huzarenstukje voor elkaar brengt. "Ik heb het gedaan omdat niemand anders het me ooit had voorgedaan", legt Ed Stafford eenvoudig uit. De 34-jarige ex-kapitein in het Britse leger hoopt dat hij met zijn reis de nodige aandacht kan schenken aan de verwoesting van het Amazonewoud.

Stafford begon zijn trip op 2 april 2008 aan de zuidkust van Peru. De onderneming kostte zo'n 100.000 dollar en werd gefinancierd door sponsors en donaties. Onderweg leefde hij van piranha's die hij ving, rijst en bonen of goederen die hij kocht in lokale gemeenschappen langs de rivier. Hij kreeg af te rekenen met verschillende gevaren, zoals anaconda's, ziekte, gebrek aan voedsel en verdrinking. Om te ontspannen downloadde hij afleveringen van The Office via zijn satelliettelefoon. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag wasdag

Maandag wasdag


De afbeelding “http://img501.imageshack.us/img501/5382/wasselh7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Vroeger deden de meeste vrouwen de was op straat. Dit was niet alleen omdat de huizen te klein waren om het binnen te doen, het was ook nog gezellig. Tijdens het boenen en schrobben werd gekletst en geroddeld. Maar ja, ook als het vroor of pijpenstelen regende, moest de was buiten gedaan worden!
Maandag was de grote wasdag, maar de voorbereidingen begonnen al op zondagavond. De witte was werd in een grote wastobbe gedaan, vervolgens ging er zeeppoeder op en werd er heet water overheen gegoten. De tobbe werd afgedekt voor de nacht, zodat het lekker warm bleef. "Kan de was schoonbroeien", zei men. Het warme water kwam van de heetwaterstokerij. Daar kon je ook allerlei spulletjes huren die nodig waren voor het wassen, zoals tobbes, wringers, wasborden, borstels, stampers en droogrekken.
Op maandagmorgen in alle vroegte begonnen de vrouwen écht aan de was. Uit alle huizen kwamen ze naar buiten en zetten de tobbes op straat. De heetwaterstokers reden af en aan om water rond te brengen. De was die de hele nacht had staan weken, werd in nieuw sop gegooid. Met een klopper werd zeeppoeder met een beetje water opgeklopt, zodat het flink schuimde. Dit schuim werd in het schone hete water gegooid, en dan begon het schrobben. Eén voor één gingen de stukken wasgoed door de handen. Er werd net zo lang geborsteld en geschuurd tot alle vlekken verdwenen waren.
Dan moest er gespoeld worden. Rondom stonden emmers en teilen met spoelwater. Het spoelen was pas klaar als er geen restje zeep meer uit de was kwam.De afbeelding “http://img135.imageshack.us/img135/3215/wasom9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Om de witte was goed schoon te krijgen, gebruikten de vrouwen chloor; hier werd het wasgoed een beetje grauw en gelig van en om dát te verhelpen werd aan het spoelwater een 'zakje blauw' toegevoegd, dat - vreemd genoeg - het witte wasgoed kraakhelder en stralend wit maakte.
Na de witte was, begon men aan de bonte.

Drogen van de was
Als alles gespoeld en uitgewrongen was, werd het te drogen gehangen op grote houten rekken. Deze stonden gewoon op straat en bleven de hele nacht buiten staan. Alleen als het heel koud was of het regende, werd de was op lijnen en rekken in het huis opgehangen. "Het hele huis was dan vervuld van een verstikkende geur van drogende was en er was bijna geen plaats om door het huis te lopen..."
De volgende dag was het strijken geblazen...» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naaktrijders vestigen wereldrecord in achtbaan

Naaktrijders vestigen wereldrecord in achtbaan


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/4/1/6/media_xl_3825426.jpg?20100809111235Meer dan honderd enthousiastelingen gaven zich bloot in het attractiepark Adventure Island in Groot-Brittannië. Ze reden naakt mee in de achtbaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel en tegelijk een wereldrecord te vestigen.De roetsjbaan moest uiteindelijk drie ritjes maken om de 102 naakte pretparkbezoekers te kunnen laten deelnemen. Het vorige record in het pretpark Alton Towers telde slechts 32 naaktrijders waardoor een plaatsje in het Guinness Book of World records echt wel verzekerd lijkt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diana Ross - We Shall Overcome

Diana Ross - We Shall Overcome

Klik op de foto om haar te beluisteren


Diane Earle (Diana) Ross (Detroit, Michigan, 26 maart 1944) is een Amerikaanse soulzangeres. Ze werd bekend met The Supremes en heeft daarna een uiterst succesvolle solocarrière gehad.


Ze werd geboren als tweede in een gezin met zes kinderen. Dochter van Fred Ross (overleden, 19 november 2007). Samen met Mary Wilson, Florence Ballard en Barbara Martin vormde ze The Primettes in 1959. Nadat ze in 1960 een contract kregen bij Motown, veranderden ze de naam van de groep naar The Supremes in 1961. Barbara Martin verliet de groep kort daarna. In 1967 werden ze Diana Ross and the Supremes. Florence Ballard verliet de groep, waarna Cindy Birdsong erbij kwam en ze weer weer een zingend trio vormden. De groep nam 12 grote hits op in deze periode.

In oktober 1969 verliet Ross de groep en begon aan een solocarrière die ook succesvol bleek. Haar eerste grote hit was het lied Ain't No Mountain High Enough in 1970. Daarna speelde ze in een verfilming van het leven van Billie Holiday, Lady Sings the Blues en kreeg een Oscarnominatie voor die rol.

Ze bracht een album met duetten uit met Marvin Gaye in 1973, met de titel Diana and Marvin en scoorde een aantal grote hits. In 1975 kwam ze terug op het witte scherm in de film Mahogany en de titelsong Do You Know Where You're Going To werd een nummer 1 hit. Haar tweede, zelfgetitelde album kwam in de top 10 terecht.

In 1978 speelde Ross de rol van Dorothy in de filmmusical The Wiz. Michael Jackson vertolkte de rol van vogelverschrikker.

Haar duet met Lionel Richie, Endless Love, uit 1981 bleek de bestverkopende single uit haar carrière te zijn en was haar laatste hit op het Motown label. Ze had hierna een contract met RCA en na een paar succesvolle, en wat minder succesvolle albums keerde ze eind jaren '80 weer terug naar Motown, waar ze tot 2001 een contract mee had.

Op 16 en 17 oktober 2009 was Ross de hoofdact van Symphonica in Rosso 2009. Ross heeft in het Arnhemse GelreDome opgetreden voor zo'n 34.000 mensen per avond. Doordat de organisatie van de concerten TEG failliet ging, gaven Marco Borsato & friends twee extra concerten om de optredens van Ross te kunnen betalen. Ross is ook genoemd in het testament van Michael Jackson als voogdes voor de kinderen na zijn overlijden.

» Reageer (0)
08-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel volk op laatste (?) Doelse Feesten

Veel volk op laatste (?) Doelse Feesten

In het polderdorp Doel hebben volgens schattingen 15.000 tot 20.000 mensen een bezoek gebracht aan de 36ste Scheldewijdingsfeesten. In 2009 werd geopperd dat het de laatste wijding zou zijn, maar de feesten konden toch doorgaan door het recente arrest van het Gentse hof van beroep rond het sloopverbod.
 
Verdubbeling
"We stellen een verdubbeling vast van de tienduizend bezoekers van vorig jaar. Het absolute hoogtepunt was er omstreeks de late namiddag", zegt Jan Creve van Doel 2020. Ook was er een recordopkomst aan standhouders. "We zaten aan de maximumcapaciteit van 300 kraampjes op de rommel-, feesten-, en ambachtenmarkt. Hiernaast zijn er onder meer de plechtige Scheldewijding, muzikale animatie en enkele tentoonstellingen".
 
Volgens de organisatie zijn het zeker niet de laatste Feesten. "We zien de opkomst als een krachtig signaal naar de overheid. Er bestaat wel degelijk een maatschappelijk draagvlak voor de redding van Doel", aldus Creve.
 
Geen subsidies
In 2001 kondigde het Scheldewijdingscomité aan niet meer in te staan voor de organisatie van de festiviteiten. Daarop namen de bewoners van Doel en het comité Doel 2020 deze over via de Werkgroep Scheldewijdingsfeesten. Vorig jaar werd de subidiesteun voor de feesten gehalveerd, dit jaar was er geen steun meer. "Sedert de bekendmaking hebben we echter allerlei hulp gekregen uit alle hoeken van Vlaanderen", zegt Creve. "Ook verschillende muziekgroepen kwamen gratis spelen".
 
In de dorpskern van Doel wonen nog ruim tachtig mensen, en slechts twaalf gezinnen zijn nog eigenaar van hun eigen woning.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Art deco stijlbeweging van 1920 tot 1939

Art deco stijlbeweging van 1920 tot 1939


http://img267.imageshack.us/img267/5826/artdecosculpture.jpg


Art deco was een populaire stijlbeweging van 1920 tot 1939 die een weerslag had op de decoratieve en toegepaste kunst, bij zowel de architectuur, het grafische, industriële en interieurontwerp, als de beeldende kunst en kledingmode. De beweging was in zekere zin een mengelmoes van vele verschillende stijl- en kunststromingen uit de eerste decennia van de 20e eeuw.

Na de wereldtentoonstelling van 1900  in Parijs formeerde een aantal Franse kunstenaars een informeel collectief onder de naam “La Société des artistes décorateurs” (de sociëteit van de decoratieve vormgevers). Grondleggers waren o.a. Hector Guimard, Eugène Grasset, Raoul Lachenal, Paul Follot, Maurice Dufrene en Emile Decour. Het waren deze kunstenaars die een grote invloed zouden uitoefenen op de vormentaal van de art deco als geheel. De doelstelling was de leidende positie en ontwikkeling van de Franse decoratieve kunst te tonen aan de internationale wereld. In 1925 organiseerden zij in Parijs de wereldtentoonstelling met het licht op de toegepaste kunst onder de naam: “Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes” waarvan de kunsthistoricus Bevis Hillier later met het boek "Art Deco of the 20s and 30s" de term "art deco" afleidde.http://img704.imageshack.us/img704/73/georgebarbier1.jpg
George Barbier


Het was de eerste tentoonstelling die artistieke vernieuwing als voorwaarde in zijn reglementen had opgenomen, wat leidde tot een keur aan nieuwe stijlelementen. Er ontstond ook een nieuw soort eclecticisme, waarbij kenmerken van verschillende stijlen en stromingen gecombineerd werden, zoals het expressionisme, kubisme, modernisme en functionalisme. Hierdoor kan het voorkomen dat een glazen vaas, een bronswerkje en een eetkamerameublement alle drie geclassificeerd kunnen worden als art deco, en tegelijk geen enkel uiterlijk stijlkenmerk gemeen hebben. Ook de internationale uitingen van de art deco verschillen op een groot aantal essentiële punten. Het vraagt in bepaalde gevallen een geoefend oog om in de architectuur b.v. late geometrische art nouveau niet te classificeren als art deco, omdat beide een stijloverlapping kennen. Art deco is meer het tijdvenster tussen beide wereldoorlogen rond een verzameling van verschillende stijlen die in ieder geval met elkaar gemeen hebben dat zij alle een reactie waren op de organische ornamentiek van de Duits-Oostenrijkse jugendstil en de Frans-Belgische curvilineaire art nouveau.

Het gebruik van de term art deco nam pas na 1971 een vlucht als gevolg van de door Hillier georganiseerde tentoonstelling in het Minneapolis Institute of Arts onder de naam Art Deco, en het als boek uitgegeven verslag daarvan: The World of Art Deco.

In de architectuur vormde art deco vaak een element binnen een andere architectuurstroming. In Nederland werd deze vormgeving bijvoorbeeld vaak geïntegreerd in de Amsterdamse School en ook het werk van de leden van de Stijlgroep is deels verwant aan de art deco. Bij de Amsterdamse School zijn dat de nadruk op de rechte en hoekige lijn en de toepassing van het verticaal cilindrisch gebogen vlak. Bij de Stijlgroep was dat de zo groot mogelijke eenvoud en abstractie, vaak vergezeld van het gebruik van de primaire kleuren. De Stijlgroep voerde een belangrijk aspect van de Nederlandse art deco tot in de uiterste consequentie door: dat van functionaliteit en zakelijkheid en kreeg hierom als reactie op de "Nieuwe Kunst" bekendheid onder de term Nieuwe Zakelijkheid. De aanhangers van deze richting waren wars van elke vorm van versiering en hielden bij het ontwerpen reeds rekening met de beperkingen van machinale productie. De consequentie hiervan op het uiterlijk van voorwerpen mag zeker ook als een van de stijlkenmerken van de art deco worden beschouwd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museumnacht in Antwerpen lokt 9.000 bezoekers

Museumnacht in Antwerpen lokt 9.000 bezoekers


http://img40.imageshack.us/img40/7877/museumschonekunsten.jpg


De jaarlijkse Museumnacht in Antwerpen heeft zowat 9.000 bezoekers gelokt. In zestien Antwerpse musea kon het publiek op een culturele reis door de tijd. Dat maakte organisator Prospekta bekend.

Naast de vaste collecties konden de deelnemers ook genieten van extra's. De musea pakten onder meer uit met vertellingen, een fotoshoot, film, muziek-, zang- en dansoptredens, zomerbars, miniconcerten en performances. Speciaal voor de Museumnacht werd door V-zit een fietsverhuur opgezet, om met de fiets op eigen tempo de musea te ontdekken.
 
De grootste publieksstrekkers waren het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, het ModeMuseum, het FotoMuseum en het M HKA.
 
Bezoekers die hun polsbandje aanhouden, kunnen bovendien nog tot het einde van het jaar gratis de deelnemende musea bezoeken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Xandria - Eversleeping

Xandria - Eversleeping

Klik op de foto om ze te beluisteren

Xandria is een Duitse symfonische metal band, opgericht door Marco Heubaum in 1997. De muziek combineert elementen van symfonische metal muziek met lichte elektronische elementen en rock.
» Reageer (0)
07-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omapanty's zijn terug

Omapanty's zijn terug

Panty's die je niet ziet, maar je benen een iets bruinere tint geven, ook wel bekend als omapanty's, zijn terug. Gedaan dus zelfbruiners en zonnebanken, prachtige zomerbenen krijg je nu met hulp van kledij.


Hoe komt dat dit kledingstuk nu plots weer trendy is? Deze panty's werden namelijk in de jaren '80 gebombardeerd tot omakledij. Maar nu de leggings blijkbaar echt uit zijn en maxijurken alleen bij slanke, grote vrouwen werken en een nepkleurtje ook echt 'not done' is, hebben vrouwen tegenwoordig weinig keuze. Carla Bruni-Sarkozy werd er onlangs mee gespot, maar ook Beyoncé, Sarah Jessica Parker en Claudia Schiffer zijn er al fan van. Hun favoriet is Wolford's Luxe 9 (denier), maar verkopers zeggen dat de verkoop van natuurlijke tinten gestegen is.


Hoewel beautyjournalisten vrouwen proberen te overtuigen dat het aanvaardbaar is om bleek te zijn, lijkt dit alleen van toepassing op topmodellen met perfecte benen te zijn. Zeker de periode in de lente, net na de winter, is moeilijk voor bleke vrouwen, omdat ze dan nog geen gelegenheid kregen om te bruinen. Als je dan nog eens last hebt van spataders, zijn je benen niet je meest aantrekkelijke lichaamsdeel.

Natuurlijk
Toch zijn er wat regeltjes waar je je aan moet houden bij deze trend, zo moet je weg blijven van sokken waarop vermeldt staat dat ze een bruin kleurtje evenaren, want dit heeft alles behalve een natuurlijk effect. Het is de bedoeling dat het niet opvalt dat je de hulp kreeg van een panty voor je perfecte benen. Daarom is het belangrijk te letten op de naad aan de tenen. Als er een stukje nylon uit je peep toe sandalen hangt, geef je namelijk meteen je geheim prijs en dat is niet erg aantrekkelijk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondenrestaurant opent deuren in Sydney

Hondenrestaurant opent deuren in Sydney


http://img706.imageshack.us/img706/9752/hondaantafel.jpgIn de Australische stad Sydney is sinds kort een hondenrestaurant geopend. Het restaurant 'Chew Chew' is uitsluitend bestemd voor honden, hun baasjes of bazinnetjes mogen wel ter begeleiding mee naar binnen, maar kunnen er niets eten


'Chew Chew' biedt de honden een menu met onder meer biefstuk met champignons en kippenvleugeltjes. Andere specialiteiten van het huis zijn vissoep en lamsbotjes.


Volgens initiatiefnemer en eigenaar Naoko Okamoto van het resaurant blijkt zijn horeca-voorziening een echt gat in de markt te zijn. Hij zegt: "Veel mensen hebben me al laten weten op zoek te zijn geweest naar een plek waar ze met hun hond terechtkonden".» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ongewone maar snelle middeltjes tegen kwalen

Ongewone maar snelle middeltjes tegen kwalen

Er bestaan heel wat oudewijvenverhalen over hoe je het best koorts, hoofdpijn of een opgeblazen gevoel aanpakt. Helaas helpt het merendeel van deze raadgevingen niet. In sommige gevallen is het wel zo dat de meest bizarre middeltjes het beste werken, aldus Britse gezondheidsexpert Matthew Barbour.

Ga op je linkse zij liggen tegen indigestie
Wanneer een late maaltijd voor maagoprispingen zorgt, kan het helpen om op je linkerzijde te gaan liggen, aldus professor Peter Fairclough. Aangezien de maag aan de linkerkant van je lichaam ligt, zakt het zuur door op je linkerzijde te liggen naar beneden.  Een andere manier om dit op te lossen is door gebruik te maken van de zwaartekracht.  Zorg dat je hoofd ongeveer 10 cm hoger ligt dan je benen, zo kan je maaginhoud niet stijgen.

Havermoutpap tegen zonnebrand
Je neemt in dit geval best ibuprofen omdat dit de chemische stoffen die geproduceerd worden door de zonnebrand vermindert en zo de pijn beperkt. Ga vervolgens in een koel bad liggen, leg er een oude sok in die gevuld is met een handvol havermoutvlokken. Dit kalmeert en hydrateert namelijk de huid. Bij blaren kun je ook een doek weken in een mengeling van water en azijn, dit uitwringen en dit gedurende tien minuten op je huid leggen. De azijn trekt het water uit de blaar, versnel je het genezingsproces en beperk je de kans op een infectie. 

Honing helpt bij kater
Hoewel medicatie ook de pijn kan beperken bij een kater, helpt honing eveneens. Je kunt het leed verzachten door brood met honing, of andere voeding rijk aan fructose, te eten. Dit komt omdat fructose het lichaam helpt de alcohol sneller te verwerken. Honing is het rijkst aan dit soort suiker, andere goede bronnen zijn appels, kersen, druiven en tomaten.

Trappen tegen hielpijn
Hoge hakken kunnen bijdragen tot heel wat kwetsuren. Een op de vijf dragers heeft hierdoor een chronische ontsteking aan de ligamenten. De basis van dit probleem is een gespannen achillespees, als deze regelmatig gestretcht wordt, kan dit je op lange termijn helpen. Daarom is het belangrijker om als je hoge hakken draagt de trap in plaats van de lift te nemen. Bij het naar boven gaan, plaats dan de bal van de voet op de rand van de trap, duw je hiel naar beneden en hou dit vijf seconden vast. Herhaal deze beweging bij elke voet een paar keer per dag.

Open mond tegen boeren
Boeren laten is geen teken van een aandoening aan het spijsverteringsstelsel. Dit heeft vaak met slechte gewoonten als roken, kauwgom of te snel eten te maken, dit zorgt er namelijk voor dat meer lucht in je spijsverteringsstelsel opneemt. Door je mond open te houden zul je minder lucht inslikken en dus niet boeren.

Gebruik azijn op wondjes
De volgende keer dat je jezelf snijdt, laat dan koud water over de wond lopen, gebruik zeep om het te reinigen, breng dan wat azijn aan en oefen druk op de wonde uit. Zo stopt het bloeden, de azijn voorkomt infecties en versnelt het genezingsproces. Als je een insectenbeet hebt, trekt azijn het gif uit je lichaam wanneer dit verdampt.

Koud water tegen zweten
Het kan een half uur duren voor de hypothalamus, het deel van je hersenen dat dienst doet als thermostaat van je lichaam, beseft dat je gestopt bent met sporten, daarom blijf je langer zweten. Om dit te stoppen kun je je handen en polsen in ijskoud water houden gedurende enkele seconden. Er stroomt veel bloed door je handen. Je polsen zijn eveneens het gebied waar het bloed in de aders het dichtst tegen de huid komt. Door het frisse water gaat het koudere bloed meteen naar je hart, dit geeft de boodschap aan je hypothalamus om te stoppen met zweten. Je moet dit maar enkele seconden doen, daarna zullen je aders samentrekken waardoor er minder bloed kan passeren. In tien seconden geef je je aders de kans te ontspannen en daarna weer uit te zetten.

Groene thee tegen slechte adem
Uit onderzoek blijkt dat groene thee het meest efficiënt is om de slecht geurende stoffen die geproduceerd worden door bacteriën in je mond te elimineren. Kauwgom en muntjes zorgen voor meer van deze stoffen, omdat ze zorgen voor een hogere productie van speeksel, wat een goede voedingsbodem voor bacteriën is. Groene thee doodt niet alleen bacteriën, maar het neutraliseert ook geuren. Zorg ervoor dat de thee goed in alle hoekjes van je mond komt voor je het inslikt.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporten loopt op wieltjes met de Freecross

Sporten loopt op wieltjes met de FreecrossFreecross is een soort fitnessfiets, die je kan en mag gebruiken op de weg. Wie zichzelf een beetje doet zweten kan tot 500 calorieën verbranden in één uur, en zadelpijn is onmogelijk want deze 'fiets' heeft er geen.


 Het heeft wel drie wielen (twee vooraan en één achteraan), remmen en acht versnellingen die je armen, schouders, borstspieren, buiksperen, rug en benen versterken. Tegelijkertijd.

Om te sturen moet je je lichaamsgewicht verplaatsen in de richting waar je naartoe wil, om te bewegen maak je een stap- of loopbeweging, zoals op de langlaufmachine. Na een kwartiertje oefening kan de gemiddelde persoon de weg op.

Dat gaat vlot, zolang je de weerstand niet te hoog opbouwt. Maar zonder weerstand heb je geen echte work out. Je mag het jezelf dus niet te gemakkelijk maken, maar dat geldt ook voor de fitnesstoestellen of je zwemuurtje.


Het voordeel van de freecross is dat je ermee buitenkomt, en dat het weinig druk zet op je knieën of je rug. Het nadeel is dat het niet in België te vinden is. In bijvoorbeeld Groot-Brittannië kan je er huren voor een uur.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guus Meeuwis - Het is een nacht

Guus Meeuwis - Het is een nacht

Klik op de foto om hem te beluisteren


Gustaaf Stephanus Modestus (Guus) Meeuwis (Mariahout, 23 maart 1972) is een Nederlands zanger en presentator, die samen met zijn begeleidingsband Vagant in de jaren negentig van de 20e eeuw en het eerste decennium van de 21ste eeuw enkele grote hits scoorde in Nederland en Vlaanderen.

Guus Meeuwis werd geboren in het plaatselijke klooster van Mariahout, een dorpje in de huidige gemeente Laarbeek, waar zijn ouders tijdelijk woonden. Meeuwis volgde het Stella Maris College, en studeerde vervolgens in Tilburg. Op het Stella Maris College werd al snel duidelijk dat Meeuwis artistiek en muzikaal begaafd was. Na een romantisch weekend in Brugge met zijn vriendin Valérie schreef hij het nummer Het Is Een Nacht. Met een groep vrienden won Meeuwis in 1994 met dit nummer het eerste AHC-Studentensongfestival op de ALSV Quintus in Leiden. De groep kreeg vervolgens een platencontract aangeboden door talentscout Willem van Schijndel. Zo ontstond de groep Guus Meeuwis & Vagant (vernoemd naar het café waar Meeuwis vaak optrad). Deze begeleidingsgroep bestond oorspronkelijk uit Marc Meeuwis, Jan Willem Rozenboom, Hugo van Bilsen, Robin van Beek en Dirk Oerlemans. In 2001 ging de groep uit elkaar.

In augustus 1995 verscheen het nummer Het Is Een Nacht op single. Deze werd Alarmschijf op Radio 538 en kwam binnen enkele weken op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40, waar het nummer zeven weken bleef staan. In de Mega Top 50  stond het 36 weken genoteerd, waarvan 8 weken op nummer één. Uiteindelijk werden er meer dan een kwart miljoen exemplaren van verkocht. Opvolger Per Spoor  behaalde ook de eerste plaats van de Nederlandse hitlijsten en stond vijf weken op de ereplaats van de Mega Top 50. Toen in mei 1996 het debuutalbum Verbazing werd uitgebracht kwam dit direct binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Het behaalde uiteindelijk een dubbelplatina plaat, wat inhoudt dat er minstens 140.000 exemplaren van verkocht zijn.
» Reageer (0)
06-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vrouwen beter doen dan mannen

Wat vrouwen beter doen dan mannen
We moeten er geen doekjes om winden: mannen en vrouwen verschillen op een heel aantal vlakken. Mannen zijn over het algemeen sterker en groter... maar het sterke geslacht moet ook best vaak de duimen leggen voor ons.

Op deze vlakken blinken vrouwen uit:

1)    Steun en toeverlaat
Vrouwen zoeken sneller hulp, vragen steun en troost van vrienden en delen hun problemen. Het gevolg is dat vrouwen zich emotioneel gezonder voelen.

2)    Gezonder eten
Meer dan mannen zullen vrouwen grijpen naar gezonde voeding. Soms om slank te blijven, maar vaak ook om een oprechte bezorgdheid om hun lichaam. Ze zijn ook vaker vegetariër, eten minder diepvriesmaaltijden en meer fruit en groenten. Al zullen we de glazen wijn en chocoladerepen best niet tellen...

3)    Immuniteit
Het immuunsysteem van vrouwen is sterker dan dat van mannen, met dank aan de oestrogenen die infecties helpen verslaan.

4)    Langer leven
Vrouwen leven gemiddeld een aantal jaren langer dan mannen. Van de honderdplussers is zelfs 85 procent een vrouw. Hier zijn verschillende verklaringen voor: mannen lijden vaker aan genetische defecten, en sterven dus meer als kind. Ze worden vaker ingezet in oorlogen, en hebben vaker dodelijke ongevallen en op middelbare leeftijd lijden ze vaker aan hartkwalen.

5)    Betere bazen
Met veel zijn ze niet, de vrouwelijke bazen en managers, maar onderzoek wees toch uit dat vrouwen het beter doen dan mannen. Omdat ze luisteren, coachen, multitasken en problemen beter oplossen dan mannen.

6)    Investeringen
Aan het gat in hun hand van hun vrouw te zien, zouden veel mannen zeggen dat vrouwen slechte investeerders zijn. Maar op de beurs hebben vrouwen 7 procent meer omzet dan mannen, omdat ze vaker op lange termijn denken, minder gemakkelijk mensen vertrouwen en voor zekerheid kiezen in plaats van voor risico's.

7)    Autorijden
Nog een cliché ontkracht: vrouwen veroorzaken minder en kleinere ongevallen dan mannen. Ze hebben ook minder kans om te sterven in een auto-ongeval, omdat ze minder vaak te hard rijden en vaker hun gordel dragen.

8)    Diploma's
Zeggen dat vrouwen slimmer zijn dan mannen gaat te ver, maar feit is wel dat meer vrouwen dan mannen afstuderen en diploma's halen. Het geheim zit in het karakter: vrouwen zijn braver, vlijtiger en meer plichtsbewust. Bovendien hebben ze minder de neiging zichzelf te overschatten, waardoor ze hun studie ook werkelijk aankunnen en afmaken.

9)    Zagen
Voor een man het zegt, zeggen we het zelf. Ja, wij kunnen goed zagen, veel beter dan mannen. Maar het zou niet nodig zijn als hij zijn deel van het huishouden zou doen en naar ons zou luisteren, natuurlijk.

10)    Praten
Vrouwen hebben een uitgebreidere woordenschat en spreken ook meer woorden uit per dag. Praten is voor vrouwen heel natuurlijk, en dé manier om frustraties, problemen en gelukkige momenten te delen met anderen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hiroshima herdenkt slachtoffers atoombom

Hiroshima herdenkt slachtoffers atoombomIn de Japanse havenstad Hiroshima is de atoomaanval van 6 augustus 1945 herdacht, vandaag exact 65 jaar geleden. Voor het eerst woonde een Amerikaanse delegatie de ceremonie bij. Ook VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon was aanwezig.


65 jaar geleden dropte de Amerikaanse bommenwerper Enola Gay de eerste kernbom op Hiroshima. De bom heette 'Little Boy'. Harry Truman was toen president van de VS. Naar schatting 80.000 mensen kwamen daarbij om het leven en in de nasleep overleden nog eens zo'n 60.000 mensen aan de gevolgen van radioactieve straling. De stad werd volledig verwoest.

Op 9 augustus werd boven Nagasaki een tweede atoombom tot ontploffing gebracht: 'Fat Man'. Daarbij vielen nog eens 80.000 doden. Op 15 augustus gaf Japan zich over en kwam er een eind aan de Tweede Wereldoorlog.


Het was de eerste keer dat de VS een delegatie stuurden naar de herdenkingsceremonie. Een duidelijk signaal van president Barack Obama dat hij streeft naar een kernwapenvrije wereld.


Ban Ki-Boon heeft er voor gepleit dat dit jaar nog het akkoord in werking treedt dat een einde maakt aan kernproeven. "Laat ons 2012 als doel nemen", zei het hoofd van de volkerenorganisatie. Hij stelde ook voor vanaf volgend jaar geregeld topbijeenkomsten van de Veiligheidsraad bijeen te roepen "om onze beloften en verplichtingen verder op te volgen". Ban pleitte net als Japan voor een hele afbouw van nucleaire bewapening.


Ban was de eerste secretaris-generaal van de VN die in de Japanse stad Hiroshima de herdenking van het afwerpen van de eerste atoombom bijwoonde. Ook was voor het eerst de Amerikaanse ambassadeur aanwezig.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom bij de club van slechte huisvrouwen

Welkom bij de club van slechte huisvrouwenGeen wanhopige huisvrouwen, geen echte of stoute huisvrouwen, maar sléchte huisvrouwen. Zo noemt de Nederlandse Mira Ahles zichzelf, en na haar onderhand beroemde tweet 'Waarom ontploffen die bommen toch altijd in mijn huis'? De reacties waren overweldigend. "Ik dacht altijd dat ik als enige mijn huis niet dagelijks aan de kant kreeg. Ik zat er naast', zegt de vrouw.

Het aantal vrouwen dat in net dezelfde situatie zat was zo overweldigend groot, dat besloten werd om een club op te richten, een Club van Slechte Huisvrouwen. Inmiddels zijn er 300 leden, 30 bloggers en de media-aandacht groeit, zowel in België als in Nederland.

Slogan
Als slogan koos de Club niets voor niets voor 'a clean house is a sign of a wasted life' (een proper huis is een teken van een verspild leven). 

"Deze club is voor alle vrouwen die durven toegeven dat ze geen perfecte huisvrouwen zijn.  Omdat zij het gewoon niet kunnen, niet leuk vinden, hier geen prioriteit aan stellen, het niet zonder hun schoonmaakster kunnen of waar het gewoon altijd een zooitje is. De ene vrouw vindt dit juist fijn en is er trots op, de andere zoekt naarstig naar tips om dit te veranderen", staat er letterlijk te lezen op hun website.

De term huisvrouw wordt daarbij ruim geïnterpreteerd:  iedereen die een huis, kamer of caravan heeft te onderhouden telt als huisvrouw. Of je werk, kinderen of een partner hebt, speelt geen rol.

Ontmoetingsplaats
Een politieke, feministische of strijdvaardige boodschap moet er niet achter gezocht worden. "Het is een ontmoetingsplaats voor vrouwen die tips en ervaringen kunnen uitwisselen zodat ze zich niet alleen voelen in de chaos", aldus Ahles in Het Laatste Nieuws.

Trots of zoekend?
De Club telt onderhand twee stromingen: trotse slechte huisvrouwen en zoekende slechte huisvrouwen. Die laatste wil wél graag een net(ter) huis, maar slaagt er niet echt in om het georganiseerd te krijgen. Zij zijn actief op zoek naar tips om het huishouden gemakkelijker te maken.

De trotse slechte huisvrouw
De eerste groep maalt er niet om dat het huishouden een lagere prioriteit heeft, en vindt het leuker uitstapjes te doen met de kinderen, tijd te maken voor de partner of af te spreken met vriendinnen.  De was en plas worden tussendoor gedaan, zonder er veel aandacht aan te besteden.

Het gevolg is stapels was, afwas en papieren overal in huis. Niet dat ze zich daarvoor niet soms schamen. Zo bekent Ahles de kinderen die komen spelen liever aan de deur af te geven, dan de ouders binnen te laten.

Stigma
"Het is niet zo zeer een taboe, maar wel een stigma. Als iemand aan de deur belt, ruim ik gauw wat op. Nu hoor ik dat ik niet de enige ben. Deze club is een feest van herkenning", aldus Ahles.

Tante Kaat
Valt het toe te juichen, dat vrouwen zichzelf niet langer de (onmogelijke) rol van perfecte huisvrouw toedichten, of net niet? Kritiek kon niet lang uitblijven, en in Het Laatste Nieuws kwam die van superhuisvrouw Tante Kaat. 

"Het is prettig dat de nieuwe generatie zich niet laat opfokken om de laat eindeloos hoog te leggen, maar het is daarom nog niet oké. Een perfect huishouden is al lang niet meer nodig, maar een beetje discipline moet er zijn", vindt ze.

Huisvlijt
"Ik heb geen begrip voor vrouwen die trots zijn op hun chaotische, vieze rommelhuis. Ze zeggen dat ze liever leven, maar wat is dat? Uren doorbrengen op Facebook, internet en twitter? Is dat leven? Een net en geordend huis maar sterk in de kop, huisvlijt is goed voor het hele gezin!"

De gouden raad
De gouden raad van tante Kaat? "Deze vrouwen zouden moeten noteren van kwartier tot kwartier wat ze per dag doen. Ze zullen toch hun verbazing vaststellen hoeveel uren pure flut daarbij zitten. Als ze nog maar de helft van die tijd spenderen aan het huishouden, zullen ze de naam van hun website snel kunnen veranderen. En dan kunnen ze terecht trots zijn."

Dat klinkt toch eerder alsof de superhuisvrouw wél blijft geloven in een perfect onderhouden huis. Het enige wat je moet doen, is stoppen met Facebook en Twitter... . De reacties van de meeste mannen sluiten zich daarbij aan.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse minister wil paardenraces verbieden

Italiaanse minister wil paardenraces verbiedenDe Italiaanse minister van Toerisme Michela Brambilla wil een einde maken aan de Palio-paardenrennen in haar land. De minister vindt dat de races vergelijkbaar zijn met het stierenvechten in Spanje.

De Palio-races worden in verschillende steden gereden, maar de wedstrijd in het Toscaanse Siena is veruit de bekendste. Elk jaar nemen tien paarden, die elk een wijk in de stad vertegenwoordigen, het tegen elkaar op. Deze traditie is al eeuwenlang onveranderd gebleven en lokt elke zomer tienduizenden bezoekers.

Dode en gewonde paarden
Brambilla wijst er evenwel op dat de dieren die aan deze wedstrijden deelnemen vaak worden uitgebuit en gevaar lopen. De paarden moeten aan hoge snelheid rond een plein racen, en dat leidt vaak tot valpartijen. Geregeld raken er paarden gewond nadat ze uitgleden over gladde kasseien. In veel gevallen worden de dieren daarna afgemaakt.

"We kunnen een les leren van Spanje", vindt de minister, verwijzend naar het verbod op stierenvechten in de Spaanse regio Catalonië. Dierenrechtenorganisaties verklaarden zich zeer verheugd met het voorstel. Of Brambilla haar slag zal thuishalen, is echter nog maar de vraag. Palio zorgt voor een massa toeristen, en vele plaatselijke politici zien die niet graag thuisblijven. Lokale gezagsdragers, onder wie de burgemeester van Siena, uitten al scherpe kritiek op het voorstel.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonny Lang - Only A Man

Jonny Lang - Only A Man

Klik op de foto om hem te beluisteren


Jonny Lang (29 januari, 1981, Fargo) is een Amerikaanse blues- en gospelzanger.Lang begon op zijn twaalfde met gitaar spelen, nadat zijn vader hem meenam naar Bad Medicine Blues Band, een van de weinige bluesbands in Fargo. Niet lang daarna nam Lang gitaarlessen van Ted Larsen, de gitarist van de Bad Medicine Blues Band. Na een paar maanden gitaarles stapte Lang in de band, die de naam toen veranderde in Kid Jonny Lang & The Big Bang.

De band verhuisde naar Minneapolis, Minnesota en gaven het album Smokin uit. In 1996 tekende Lang voor een contract bij A&M Records. Op 28 januari 1997 gaf Lang het muliti-platinum album Lie to Me uit. Het volgende album, Wander This World, werd uitgegeven op 20 oktober 1998 en werd genomineerd voor een Grammy. Vervolgend kwam op 14 oktober 2003 het album Long Time Coming uit. Lang maakte een cover van Edgar Winters Dying to Live. Langs nieuwste gospelbeïnvloedde album, Turn Around, kwam uit in 2006. Recent (?) ontving Lang een Grammy.

Meer dan tien jaar actief in de muziekwereld, tourde Lang met The Rolling Stones, Aerosmith, B.B. King, Blues Traveler, Jeff Beck, en Sting. In 1999 werd Lang uitgenodigd om op te treden voor het Witte Huis-publiek, met daaronder onder meer de toenmalige president Bill Clinton en Hillary Clinton. In 2004 vroeg Eric Clapton aan Lang om op te treden tijdens het Crossroads Guitar Festival om geld in te zamelen voor het Crossroads Centre Antigua.

Van 1993 tot 1996 was Langs achtergrondband The Big Bang. Deze groep bestond uit de drie oprichters van de Bad Medicine Blues Band: Ted Larsen op gitaar, zijn broer Michael Rey Larsen op drum en Jeff Hayes op basgitaar. Keyboardist Bruce McCabe trad in de band in 1995, nadat Lang en zijn jonge band hem imponeerde met hun setopening voor McCabe's band, The Hoopsnakes.

Van 1996 tot 2004 waren Paul Diethelm op gitaar, Bruce McCabe op keyboard, Doug Nelson op basgitaar en Billy Thommes op drum zijn achtergrondband. Nelson overleed na een verkeersongeluk in 2000 en werd vervangen door Billy Franze. Franze werd in 2003 vervangen door James Anton. Saxofoonspeler David Eiland kwam er in 2000 bij. In 2005 verving Lang de gehele band behalve Anton, en verscheen op akoestische gitaar. Hij trad op met Wendy Alane Wright tijdens de 2000 pre-Grammy party. Gitarist Reeve Carney was Langs openingsact voor verscheidene shows in 2005, 2006 en 2007.

Lang trouwde op 8 juni 2001 met zijn vriendin Haylie Johnson. Ze leven in Los Angeles, Californië. Lang keerde zich tot het Christendom na de dood van de vader van zijn vrouw in 2002.
» Reageer (0)
05-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegen jezelf praten is onschuldiger dan het lijkt

Tegen jezelf praten is onschuldiger dan het lijkt


http://img153.imageshack.us/img153/7953/tegenjezelfpraten.jpg


Tegen jezelf praten wordt geassocieerd met eenzaamheid, gekte, oude dames of dronkenlappen. Veel vrouwen die het bij hun moeder of grootmoeder zien, zweren dat ze nooit zo zullen worden. Tot ze opeens beschaamd moeten vaststellen dat ze die minder sympathieke beoordeling van het kapsel van de buurvrouw of de appreciatie van een passerende schoonheid wél luid, duidelijk en voor iedereen hoorbaar hebben gezegd.

Tegen jezelf praten wordt niet aanzien als iets positief, en dus schamen veel mensen er zich voor. Wetenschappers hebben nochtans aangetoond dat je niet gek bent en dat  het net goed is voor de hersenen en het concentratie en depressieve buien verbetert.

Waarom
Waarom doen mensen het? Omdat ze thuis alleen zitten en zo toch een stem horen. Omdat hun kat of hond een ideale gesprekspartner is. Omdat het gewoon duidelijker wordt wat je wil als je het jezelf hardop vraagt: "Neem ik dat extra stuk taart of kies ik iets gezond?"

Omdat je met veel tegelijk bezig bent, en luidop praten de enige manier is om je prioriteit duidelijk te maken. Of omdat je erg van streek bent, en de innerlijke discussie zo luid wordt, dat je het letterlijk uit moet praten.

Ook tegen baby's gebeurt het 'eenrichtingsspreken' regelmatig, vooral door moeders die alleen thuis zitten. Ze praten tegen hun baby over hoe mooi hij wel is, maar ook of ze eerst gaan afwassen of dutten en ze vragen hem of hij wil wandelen die middag.

Reacties
Ingeburgerd is het echter niet, en het is ook niet duidelijk hoeveel mensen het doen, en hoe regelmatig. Geen wonder dat er vreemde blikken op je geworpen worden (of boze vuisten of beschaamde koppen) als je weer eens tegen jezelf praat op straat.

(On)bewust
Het gekke is dat dit niet altijd bewust gebeurt, en misschien wel vaak niet, maar je het wel altijd beseft op het moment het te laat is. Als je net een knappe man bent gepasseerd, of als je iemand beschaamd ziet wegkijken. Alsof de remming die ervoor zorgt dat je geen onaangename dingen in het openbaar zegt, is weggevallen.

Stress en frustratie
Soms beginnen mensen zich zorgen te maken en proberen ze ermee te stoppen, waardoor het praten een enorme bron van stress en frustratie kan worden. Een tikje zelfcontrole, zodat je niet iedereen continu beledigt, lijkt ons echter voldoende. Laat de mensen maar raar kijken, er zijn ergere dingen in de wereld.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bolleke voortaan van Duvel

Bolleke voortaan van Duvel


http://img408.imageshack.us/img408/558/bolleke.jpgDe Antwerpse brouwerij De Koninck, bekend van het "Bolleke Koninck", blijft in Belgische handen. Ze wordt volledig overgenomen door Duvel Moortgat. Ook het Nederlandse Heineken had volgens recente mediaberichten een bod uitgebracht.
 
Volgens Duvel Moortgat is het Bolleke "een sterk merk en een kwalitatief speciaalbier dat perfect past binnen het gamma van Duvel Moortgat (Duvel, Chouffe, Maredsous, Liefmans, Vedett, Bel Pils)". De brouwerij uit Puurs wil het bier "stapsgewijs uitbouwen", aldus CEO Michel Moortgat.
 
"Logisch"
Bij De Koninck luidt het dat de overname een logische stap is. "Als kleine brouwerij ontbrak het ons aan commerciële slagkracht en distributiekanalen."
 
Dankzij de overname krijgt Duvel Moortgat ook heel wat vastgoed in handen. Het gaat om onder meer de site van de brouwerij De Koninck en 63 horecapanden, waaronder het bekende café "Den Engel" op de Grote Markt van Antwerpen. Daarnaast wordt ook bierhandel Brouwerij De Valk uit Wijnegem, die dagelijks levert aan honderden cafés en restaurants, eigendom van Duvel Moortgat.
 
Helft
Brouwerij De Koninck produceerde op haar hoogtepunt in de jaren negentig 130.000 hectoliter per jaar. Vandaag is dat nog minder dan de helft, "door een krimpende biermarkt en een sterke daling van het amberkleurig segment". De brouwerij leed vorig jaar een nettoverlies van 300.000 euro, bij een omzet van 6,6 miljoen euro, zo blijkt uit de balanscentrale van de Nationale Bank.
 
Meer gegevens over de financiële transactie zullen bij de publicatie van de halfjaarcijfers worden bekendgemaakt, laat Duvel Moortgat nog weten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wees zakkenrollers te slim af

Wees zakkenrollers te slim af


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/17/13/0/media_xl_3821715.jpg?20100804182836


Overal ter wereld komt het voor, maar in sommige steden lijkt het zakkenrollen tot nationale sport verheven te zijn. De dieven zijn dol op veelbezochte plaatsen en toeristische trekpleisters. Zakkenrollers gaan erg omzichtig te werk, dus kan je maar beter voorbereid zijn.

Aan de hand van een enquête stelde de website Tripadvisor.com een lijst op van 10 steden waar gauwdieven het vaakst actief zijn:

1. Barcelona (Spanje): Las Ramblas, de voetgangerszone
2. Rome (Italië): de Trevi-fontein en het Pantheon
3. Praag (Tsjechië): Charles Bridge
4. Madrid (Spanje): de vlooienmarkt El Rastro, de metro en musea
5. Parijs (Frankrijk): de metro
6. Firenze (Italië)
7. Buenos Aires (Argentinië)
8. Amsterdam (Nederland)
9. Athene (Griekenland): het Parthenon
10. Hanoi (Vietnam): het oude stadsgedeelte van Hanoi

Tips om zakkenrollers geen kans te geven:

1. Bewaar nooit je portemonnee in je broekzak;
2. Hou je handtas dicht tegen je aan, met de sluiting aan de binnenzijde. Houd ook de schouderriem stevig vast, zodat die niet kan worden doorgeknipt;
3. Vermijd rugzakken: hoewel die erg praktisch zijn, zijn ze erg 'toegankelijk' voor gauwdieven, omdat de opening op je rug zit;
4. Bewaar cash geld en kredietkaart niet op dezelfde plaats;
5. Wees alert op afleidingsmanoeuvres;
6. Zakkenrollers werken vaak in groepen. Ook kinderen en ouderen worden hierbij ingezet.
7. Wees extra op je hoede in nauwe en drukke straten. Wacht niet naast de ingang van de trein, want zakkenrollers rennen vaak naar buiten zodra de deuren openen.
8. Voordat je de deur uitgaat, verdeel de inhoud van je portemonnee over meerdere kleine vakjes. Hoe kleiner het voorwerp, des te moeilijker is het te vinden voor de zakkenroller.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minimumleeftijd rijbewijs verlagen naar 17 jaar

"Minimumleeftijd rijbewijs verlagen naar 17 jaar"Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) en de automobilistenvereniging VAB pleiten ervoor dat jongeren al op hun 17de hun rijbewijs kunnen halen. "Dat is een stuk veiliger", klinkt het in de Concentrakranten.

In Duitsland heeft de regering beslist om de minimumleeftijd voor het rijbewijs te verlagen van 18 naar 17 jaar. Tieners mogen er dus op hun zestiende rijles beginnen volgen. Ze mogen wel pas vanaf achttien alleen rijden.

Mnder ongevallen en overtredingen
"Het idee is: eerst de basistechnieken leren met een rij-instructeur, en dan in hun eerste jaar met rijbewijs ervaring opdoen door zelf veel te rijden, weliswaar verplicht onder begeleiding van iemand die minstens 30 jaar is", zegt Maarten Matienko van de VAB. "Uit onderzoek blijkt dat zo'n systeem ervoor zorgt dat jongeren niet alleen minder ongevallen hebben, maar ook minder overtredingen begaan."

In België kunnen jongeren vanaf 17 jaar rijlessen volgen, maar pas op hun 18de hun rijbewijs halen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te koop voor 1,5 miljoen euro: privé-eiland in New York

Te koop voor 1,5 miljoen euro: privé-eiland in New York

Altijd al gedroomd van een privé-eiland? Welaan dan, grijp je kans. Watch Island staat te koop: 5.260 vierkante meter, met centraal een ruim Victoriaans huis van de eeuwwisseling met 10 slaapkamers, vier badkamers, keuken, dineerzaal voor zestien man en prachtig uitzicht rondom. Ook het boothuis en de aanlegsteiger zijn in de prijs begrepen.

Het eiland ligt in de St Lawrence Seaway tussen Clayton en Alexandria Bay, upstate New York, op 560 kilometer van Manhattan.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fossiele krokodil met 'zoogdiergebit' ontdekt in Tanzania

Fossiele krokodil met 'zoogdiergebit' ontdekt in TanzaniaIn Tanzania is een fossiele krokodil ontdekt met kiezen die lijken op die van zoogdieren. "Dergelijke vondsten laten vermoeden dat het dierlijk leven op aarde ouder is dan gedacht", zeggen onderzoekers uit Ohio.

In 2008 werd een honderd miljoen jaar oud fossiel van de pakasuchus gevonden in het Rukwa Rift Basin in zuidwest Tanzania. Recent werden stukken van zeven gelijkaardige krokodillen aangetroffen. "Wie de tanden van het dier ziet, zou niet aan een krokodil denken, maar aan een zoogdier", aldus onderzoeksleider Patrick O'Conor van de Ohio University of Osteopathic Medicine. Het dier kreeg de wetenschappelijke naam pakasuchus. Paka betekent 'kat' in het Swahili en 'suchus' krokodil in het Grieks.
 
Het gebit van de pakasuchus is klein in vergelijking met dat van andere krokodillen, maar de kiezen zijn uniek. "De meesten conische tanden van krokodillen dienen om vlees te verscheuren, dat daarna in grote stukken naar binnen gewerkt wordt. De pakasuchus heeft echter kiezen die gelijkenissen vertonen met die van vleesetende zoogdieren." De krokodillensoort at vooral insecten en kleine dieren.
 
De pakasuchus leefde tussen andere krokodillensoorten, dinosauriërs, schildpadden en vissen op Gondwana, het continent dat uiteendreef tot Afrika, India, Madagascar, Antartica, Australië en Zuid-Amerika. "De vondst zorgt ervoor dat de grenzen van het dierlijk leven op aarde steeds meer in de tijd opschuiven. Het is enkel nog wachten op de ontdekking van zoogdieren uit die tijd", menen de wetenschappers.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Harrison My Sweet Lord

George Harrison - My Sweet Lord

Klik op de foto om hem te beluisteren


George Harrison (Liverpool, 25 februari 1943 - Los Angeles, 29 november 2001) was gitarist van de legendarische popgroep The Beatles. Hij maakte vrijwel vanaf het begin deel uit van de groep. Hij werd geboren in het Engelse Liverpool. Volgens Harrison was hij eigenlijk geboren op 24 februari. Op zijn geboortecertificaat staat echter 25 februari als geboortedatum.

Zijn muzikale loopbaan begon op school, waar hij in de band 'The Quarrymen' speelde, samen met zijn vrienden John Lennon en Paul McCartney, die hem bij Lennon introduceerde. Met Paul, John, Stuart Sutcliffe (overleden in 1962) en Pete Best (later vervangen door Ringo Starr) vormde hij in 1959 de band 'Silver Beatles'. Daarna de Beatals en in 1960  veranderden ze de naam in 'The Beatles' en werden ze gevraagd in Duitsland op te treden. Dat was het begin van het succesverhaal van de groep, dat tien jaar geduurd heeft.

Als componist werd hij binnen de Beatles naar eigen zeggen nooit helemaal erkend, ondergesneeuwd als hij werd door het grote(re) succes en de dominantie van John Lennon en Paul McCartney, die overigens vanaf het begin zijn gitaarspel roemden. Het eerste door Harrison geschreven Beatles-nummer is "Don't Bother Me", dat in 1963 voor het eerst verscheen op het album With the Beatles. Twee jaar later schreef hij het nummer "I Need You" voor Help!. Op Revolver uit 1966 verscheen het door hem geschreven nummer "Taxman". In 1967 schreef hij "Within You Without You" voor het album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band en maakte vervolgens indruk met "While My Guitar Gently Weeps" op het album The Beatles (1968). Pas in 1969 werd Harrison door de critici muzikaal op een lijn gesteld met Lennon en McCartney na het verschijnen van de elpee Abbey Road waarop zijn composities "Something" en "Here Comes The Sun" staan. "Something" verscheen in 1968 als eerste Harrison-compositie als Beatles-single, gecombineerd met "Come together" als dubbele A-kant. Het is na "Yesterday" het Beatlesnummer met de meeste covers.


Solocarrière

In november 1968 werd de eerste soloplaat van Harrison uitgebracht onder de titel Wonderwall Music. Het jaar erop verscheen Electronic Sounds waarop Harrison met de minimoog-synthesizer experimenteerde. Nadat McCartney de Beatles in april 1970 had verlaten ging ieder zijns weegs. Harrison begon een solocarrière. Nog in 1970 verscheen zijn derde album All Things Must Pass, met daarop de grote hit My Sweet Lord. Het is meteen een driedubbel album: het is duidelijk dat Harrison wil laten horen wat hij al die jaren niet kwijt kon op de Beatles-albums. 'All Things Must Pass' is een klassiek album van de jaren '70. Volgens velen zou hij later het album kwalitatief ook niet meer overtreffen.

Op 29 november 2002, een jaar na het overlijden van George Harrison, werd er in de Royal Albert Hall een special concert gehouden als eerbetoon aan Harrison. Onder andere Paul McCartney, Ringo Starr, Eric Clapton, Ravi Shankar en Billy Preston spelen die avond songs van Harrison. In 2003 wordt dit concert uitgebracht op CD en DVD onder de titel The Concert For George.

Harrison stond bekend als de wat verlegen filosoof van de groep, die ook belangstelling had voor andere zaken dan muziek. Zo zette hij zich als organisator van the concert for Bangladesh in voor de slachtoffers van de grote overstroming in Bangladesh, was gastmusicus en deed mee aan een aantal speelfilms. In 1979 produceerde hij de Monty Python-film Life of Brian. Hij verkocht zijn productiemaatschappij in 1994 voor ruim 9 miljoen euro.
» Reageer (0)
04-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapnijd maakt van vrouwen echte krengen

Slaapnijd maakt van vrouwen echte krengenHet idee dat hij zomaar wegsoest naar dromenland en zij draait, keert, zucht, snuift, stampt en niet kan slapen is onverdraaglijk. Deze slaapnijd maakt van toffe dames soms echte krengen, zo blijkt uit een poll over het nachtelijk bedgedrag van 4.000 Britse vrouwen.

Eén op vier vrouwen geeft toe haar slapende partner wakker te maken omdat ze jaloers is dat hij zo gemakkelijk in slaap valt. Meestal gewoon door 'extreem' te woelen en te draaien, anderen geven een gemene por in de ribben.

Sommige vrouwen gingen subtieler te werk, en bleven gewoon praten, geluid maken of zetten de tv aan tot ze reactie kregen. Eén op tien knijpt haar slapende man. Oudere vrouwen geven vaker een por, jongere vrouwen doen de tv of het licht aan.

Een uur wakker liggen
Maar vrouwen kampen dan ook vaker met slaapproblemen: één op vier ligt tot een uur lang wakker, terwijl de meeste mannen na tien minuten al slapen. Eén op drie vrouwen is dan ook gefrustreerd dat hun man heerlijk ligt te slapen, terwijl zij wakker blijven liggen.

Gevoelig punt
Geen wonder dat slapen (en de problemen ermee) een gevoelig punt is bij veel koppels. Iets dat niet bepaald verbetert als het gezin uitbreidt. Een andere studie toonde aan dat kersverse ouders tot een half jaar aan slaap missen in de eerste twee jaar van hun kleine spuit. De meesten slapen in het begin niet meer dan vier uur.

Scheiding
Te weinig slaap is vermoeiend, irriterend en maakt mensen prikkelbaar. Ze kunnen niet goed meer functioneren, jagen zichzelf op en voelen zich niet goed in zijn vel. Eén op twintig koppels gaat uiteindelijk uit elkaar omdat een van de partijen gewoonweg uitgeput was.

Slechter
"Het is begrijpelijk dat niet kunnen slapen frustrerend is, vooral als de persoon naast jou er geen probleem mee blijkt te hebben. Maar dit soort slaapnijd maakt slapen in werkelijkheid nog moeilijker. Het doet meer kwaad dan goed", aldus de woordvoerder van opdrachtgever Silentnight. 

Terug opstaan
Wie niet kan slapen, staat best terug op en gaat (ergens anders dan in het bed) iets lezen of iets warm gaan drinken. Maak daarbij zo weinig mogelijk licht, en ga slapen zodra je je vermoeid voelt. Om goed te kunnen functioneren zou iedereen minstens vijf uur ononderbroken moeten kunnen slapen. De meeste hebben echter meer nodig, ergens tussen zeven en acht uur.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veilinghuis Christie's ziet verkoop fors stijgen

Veilinghuis Christie's ziet verkoop fors stijgenVeilinghuis Christie's heeft in het eerste halfjaar wereldwijd voor 2,72 miljard dollar (2,06 miljard euro) aan kunst en bijzondere objecten verkocht, een stijging van 46 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009.

Driekwart van de objecten werd verkocht voor een bedrag boven de 50 miljoen dollar. Het schilderij 'Naakt, Groen en Buste' van Picasso werd geveild voor een bedrag van 106,5 miljoen dollar, volgens Christie's de kostbaarste veilingkavel ooit.
 
Amsterdam
Ook de Amsterdamse vestiging haalde goede resultaten. Christie's in Amsterdam veilde in de eerste zes maanden voor een bedrag van 18,86 miljoen euro, een stijging met 6 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa verwacht normale graanoogst ondanks extreem weer

Europa verwacht normale graanoogst ondanks extreem weerOndanks de overstromingen en droogte in Zuid- en Oost-Europa verwacht de Europese Commissie dit jaar een stabiele graanoogst in de EU.

De totale oogst zou in 2010 uitkomen op het gemiddelde van de vijf voorbije jaren, aldus de Commissie. De totale oppervlakte bebouwde grond is afgenomen, maar de oogstopbrengst per hectare ligt wel 5 pct hoger dan het gemiddelde.
 
Experts baseerden zich voor de voorspellingen op satellietbeelden en mathematische modellen. De gebruikte gegevens zijn wel bijna een maand oud. De branden in Rusland en andere klimatologische gebeurtenissen kunnen het beeld nog veranderen. "Het probleem bij agrarische voorspellingen is het weer, omdat we niet weten wat de toekomst brengt", aldus een commissiewoordvoerder.
 
Rusland kent de ergste droogte en hitte in meer dan 130 jaar. Moskou van zijn kant heeft de prognoses voor de graanopbrengsten daarom al naar beneden bijgesteld. Rusland is één van de grootste uitvoerders van tarwe ter wereld.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen grotere ramp voor mannen dan grijs worden

Geen grotere ramp voor mannen dan grijs worden


http://img401.imageshack.us/img401/8927/richardgereh.jpg


Rimpels, kraaienpootjes, wat extra (bier)buik: de gemiddelde man maalt er niet om. Maar grijs worden? Dat is een ramp hors catégorie. Vanaf de 45ste verjaardag kijkt een man ook kritischer naar zijn lichaam, en vaak houdt hij niet van wat hij ziet.

Meer dan de helft van de door Mintel ondervraagde mannen heeft schrik voor grijze haren. Op twee komt kaal worden, op drie 'ongewenste' haren in neus en oren. Overgewicht en gele tanden sluiten de top-5 af.

Midlifecrisis
Mannen gaan zich rond hun 45ste extreem veel zorgen maken over hun uiterlijk. Een kwart van de mannen tussen 45 en 54 hadden gemiddeld vier opmerkingen over hun lichaam en uiterlijk. In het algemeen heeft slechts één op tien mannen vier probleemzones op te noemen. Het is niet onwaarschijnlijk dat deze zorgen om het uiterlijk een midlifecrisis uitlokken.

De vrouwtjes
De zorgen om grijze haren lijken vreemd, aangezien ze mannen vaak een gedistingeerde look geven die veel vrouwen wel kunnen appreciëren. Maar grijze haren is voor mannen als cellulitis voor vrouwen: het maakt niet uit dat het andere geslacht het niet erg vindt, zij kunnen er niet mee leven.

Verzorging
"Mannen zijn extra ongelukkig omdat ze niet geloven in de verzorgingsproducten en hun beloftes. Oudere mannen geloven er nog minder in dan jonge mannen, en noemen de verzorgingsproducten 'totaal onnodig'. Als ze producten gebruiken, zijn ze minder dan gemiddeld tevreden met de resultaten," aldus de woordvoerder Mintel.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers voorspellen misdrijven door brein te lezen

Wetenschappers voorspellen misdrijven door brein te lezen


In 'Minority Report' wordt Tom Cruise beschuldigd van een misdrijf dat hij nog niet gepleegd heeft.


Wetenschappers van de Amerikaanse Northwestern University beweren dat ze de gedachten van terroristen kunnen lezen. Ze doen dat door hersengolven te analyseren via elektroden op de hoofden van testpersonen. Ze kunnen zo als het ware misdrijven voorspellen, zoals in de film 'Minority Report'.

De onderzoekers deden twee testen waarbij 29 proefpersonen zich een halfuur mentaal moesten voorbereiden op het plegen van een terroristische aanslag. De studenten kregen gedetailleerde informatie over het doelwit, wapens en werkwijze, en moesten zich die informatie dan eigen maken alsof ze de plannen echt gingen uitvoeren. Zo moesten ze een brief schrijven over de plannen, om de details dieper in hun brein te 'graveren'. Ze moesten ook zelf de leegtes in de plannen opvullen om alles nog wat echter te doen lijken.

Schuld
De proefpersonen moesten dan naar monitors kijken met visuele stimuli, zoals de namen van verschillende Amerikaanse steden, waaronder het eigenlijke doelwit. Volgens professor psychologie J. Peter Rosenfeld vertoont een brein immers 'schuldige' informatie in 'P300'-hersengolven wanneer die persoon 'schuldige kennis' heeft.

In de eerste test wisten de onderzoekers welke plannen de testpersonen hadden gekregen, en gingen ze na of de hersenen van de studenten informatie over de plaats en het tijdstip van de aanvallen vrijgaven. In deze test konden de wetenschappers de stijging van de hersenactiviteit voor honderd procent verbinden met de 'schuldige kennis' bij alle studenten die deelnamen.

Voorkennis
Wat de resultaten zo indrukwekkend maakt, is dat in een echte situatie de kennis veel dieper is ingebed in de hersenen, aangezien de planning van dergelijke aanslagen maanden of jaren duurt. Een dergelijke test kan bij echte terroristen uitgevoerd worden wanneer onderzoekers al op voorhand bepaalde informatie hebben opgevangen, zegt Rosenfeld. De testen kunnen dan de mate van schuld nagaan of details bevestigen.

Bij de eerste test moesten de onderzoekers dus op voorhand informatie hebben, maar bij de tweede test bleek dat niet eens nodig. Daarbij hadden de wetenschappers geen idee naar welke informatie ze op zoek waren. "Zonder enige voorkennis van het geplande misdrijf in onze valse terrorismescenario's, konden we 10 van de 12 terroristen identificeren, en bij hen, 20 tot 30 misdrijfgerelateerde details", zegt de prof. "De test was 83 procent accuraat in de voorspelling van verborgen kennis, en dat suggereert dat ons complex protocol toekomstige terroristische activiteiten zou kunnen identificeren."

Valse informatie
Het is nog de vraag hoe de wetenschappers valse informatie zoals in de tests gaan kunnen onderscheiden van echte, en wat voor bewijswaarde dergelijke informatie kan krijgen. In 'Minority Report' werd hoofdrolspeler Tom Cruise immers beschuldigd van een misdrijf dat hij nog niet gepleegd had. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elf weken oude kat overleeft lange reis onder motorkap

Elf weken oude kat overleeft lange reis onder motorkap


http://img62.imageshack.us/img62/7979/katjex.jpgEen kat van elf weken oud heeft een lange reis onder de motorkop van een auto overleefd. Het diertje was in het Nederlandse Winterswijk onder de motorkap gekropen en ging zo ongewild mee naar Groningen. Pas op de terugweg werd de kat ontdekt.

Boef liet zich nochtans verschillende keren horen tijdens de autorit, maar de eigenaars dachten dat het geluid ergens anders vandaan kwam. Gelukkig overleefde Boef de reis en is het arme beestje opnieuw thuis.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura Dekker is vertrokken voor solozeiltocht

Laura Dekker is vertrokken voor solozeiltocht


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/17/15/2/media_xl_3820442.jpg?20100803201235De 14-jarige Laura Dekker is woensdagmorgen om 9 uur vanuit Den Osse in Zeeland vertrokken voor haar solozeiltocht rond de wereld. Veel belangstellenden varen op bootjes voor de Zeeuwse kust met haar mee. Eerst zeilt Laura nog samen met haar vader naar Portugal. Ze willen dan de laatste dingen op haar boot Guppy testen en verbeteren. Als de boot zeewaardig is, wil Dekker zo snel mogelijk koers zetten naar de Canarische Eilanden. Hier wacht zij mogelijk het einde van het orkaanseizoen op de Atlantische Oceaan af, dat tot december kan duren.

Rechter
Afgelopen week hief de kinderrechter in Middelburg de ondertoezichtstelling van Laura door Jeugdzorg op. De ouders van Laura kregen weer gezag over haar. Daarmee viel de laatste belemmering weg om met de zeiltocht te beginnen.

Record
Als haar poging lukt, is ze de jongste zeilster ooit die onafgebroken de wereld rond zeilde. Het record staat nu op naam van de Australische Jessica Watson.

Boekdeal
Uitgeverij De Alk en Heijnen in Alkmaar heeft de exclusieve rechten verworven voor het wereldwijd uitgeven van een boek over de wereldreis van de 14-jarige solozeilster Laura Dekker. Dat heeft de woordvoerder van de zeilster woensdag kort voor haar vertrek uit Nederland gezegd.

Volgens de zegsman is er al belangstelling voor het boek vanuit Engeland en Duitsland. Ook verwacht hij interesse vanuit de Verenigde Staten en Australië.

"Niks getekend met Eyeworks"
De woordvoerder zei ook dat film- en televisieproducent Eyeworks nog geen contract heeft afgesloten met Laura voor exclusieve beelden van haar wereldreis. Maandag liet topman Robert van den Bogaard van Eyeworks weten in onderhandeling te zijn met Laura, maar tot op heden is nog niets getekend.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Josh Groban - Per Te

Josh Groban - Per Te

Klik op de foto om hem te beluisteren


Joshua Winslow Groban (Los Angeles, 27 februari 1981) is een Amerikaanse zanger van lichte populaire en klassieke muziek.

Nadat hij geaccepteerd was voor het prestigieuze Interlochen Arts Program begon hij met het volgen van muzieklessen en theater. Uiteindelijk wist hij zijn opleiding aan de Los Angeles County High School for the Arts succesvol af te ronden.

Eind 1998 volgde Josh Groban zanglessen bij een zangleraar die contacten onderhield met producer en tekstschrijver David Foster. Nadat Foster de demo van Groban had beluisterd, vroeg hij hem te komen repeteren voor het evenement. Dankzij zijn succesvolle uitvoering op de inauguratie, vroeg Foster hem in 1999 om in te vallen voor de wereldberoemde tenor Andrea Bocelli.

Groban werd toegelaten tot de prestigieuze muziek-/theateropleiding van Carnegie Mellon University. Echter, na een van zijn optredens kreeg hij een aanbod dat hij niet kon weigeren: een platencontract bij Reprise Records. Zijn eerste uitgebrachte nummer was het duet “For Always” met Lara Fabian voor de soundtrack van de film "Artificial Intelligence" (AI) die in de zomer van 2001 uitkwam. Grobans debuutalbum kwam uit in het najaar van 2001, gevolgd door enkele uitverkochte concerten voor een televisiespecial. Deze is later op dvd uitgebracht onder de naam “Josh Groban in Concert”. In 2003 werd zijn doorbraak definitief toen de dvd goud werd in januari en zijn debuutalbum goed was voor driemaal platina.

Groban speelde ook mee in twee afleveringen van de televisieserie Ally McBeal waar hij de rol speelde van een verlegen solozanger van een kerkkoor. Hij verzorgde tevens de titelsong 'Remember me' van de film 'Troy'. Dat werd geschreven door James Horner. Ook heeft hij in de concertversie van de musical 'Chess. Live at the Royal Hall, London' de hoofdrol gespeeld, als de Russische schaker Anatoly. Deze musical is geschreven door Tim Rice met de muziek van de mannen van Abba.
» Reageer (0)
03-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorzaak obesitas zit in de hersenen

Oorzaak obesitas zit in de hersenen

De ene moet nog maar naar chocolade kijken om een kilo bij te komen, de andere overleeft op junkfood en blijft graatmager, wetenschappers hebben eindelijk een verklaring voor dit oneerlijke verschijnsel. Ze ontdekten dat de gevoeligheid voor obesitas al in de baarmoeder tijdens de ontwikkeling van de hersenen bepaald wordt.

Genoeg gegeten
Voor dit onderzoek bestudeerden de wetenschappers een groep laboratoriumratten die waren gevoelig aan obesitas. Zo ontdekten de vorsers dat deze dieren een groot verschil vertoonden in het voedingscentrum van hun hersenen. Neuronen in de hersenen geven een signaal wanneer je genoeg hebt gegeten en wanneer je lichaam calorieën moet verbranden. Bij obese ratten zijn deze neuronen veel trager omdat ze in andere cellen vervat zitten. Bij deGenen die resistent waren aan obesitas zijn deze cellen veel actiever, ze geven sneller aan de rest van de hersenen en het lichaam door wanneer er genoeg eten geconsumeerd werd. 

Obesitas
Deze resultaten suggereren volgens de onderzoekers dat de neiging tot obesitas in je hersenen vastgelegd wordt terwijl je nog in de baarmoeder zit. Professor Horvath: "Het blijkt dat de hersenen bepalen of je gevoelig bent aan obesitas of niet. Je gewicht heeft dus weinig met persoonlijke wil te maken heeft, maar wel met de verbindingen in je hersenen. De manier waarop de hersenen zich ontwikkelen en of ze gevoelig zijn aan obesitas wordt beïnvloed door je genen. "Personen met obesitas ontwikkelen ook een ontsteking in de hersenen. Mensen die van nature slank zijn, hebben dat niet. Deze reactie kan ook verklaren waarom bepaalde dikke mensen moeilijker afvallen."

Dieetexperts zeggen echter dat het feit dat mensen steeds minder bewegen en meer calorieën eten de echte oorzaak van de obesitasepidemie is.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond strelen is beste manier om stress te bestrijden

Hond strelen is beste manier om stress te bestrijden

De meest efficiënte manier om na een drukke werkdag te ontspannen is door tijd met je hond door te brengen. Het enthousiasme van het dier werkt namelijk aanstekelijk, zo blijkt uit een Britse enquête.

Geheimen delen
Een onderzoek bij 1.000 Britse hondeneigenaars toonde aan dat 55 procent zich ontspannen voelt na tijd te spenderen met hun hond, 44 procent voelde zich optimistisch, evenveel mensen maakten zich dan minder zorgen over dagdagelijkse problemen als hun job of financiële problemen.

De enquête toont ook aan dat wandelen met de hond de beste manier is om quality-time met de familie te spenderen, het is zelfs beter dan samen eten of op vakantie gaan. Een kwart van de ondervraagden zegt dat zijn hond zijn beste vriend is, één op de zes vrouwen deelt haar diepste geheimen enkel met haar huisdier.

Psycholoog David Lewis: "De resultaten tonen aan dat door bij je hond te zijn je minder stress hebt en je je meer ontspannen voelt."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schorpioenen op een stokje en insecten voedsel van toekomst


Schorpioenen op een stokje en insecten voedsel van toekomst
In West-Europa halen we misschien nog onze neus op voor insecten in de keuken, maar in andere delen van de wereld is het een delicatesse. Ook de VN begint steeds meer te voelen voor insecten als een oplossing voor de groeiende voedselcrisis.Met een groeiende wereldbevolking wordt het steeds moeilijker om alle monden te vullen. En meer vee kweken is geen oplossing, want deze dieren stoten te veel schadelijke gassen uit die verantwoordelijk zijn voor de opwarming van het klimaat. Daarom beginnen de Verenigde Naties meer en meer te voelen voor insecten als maaltijd.


Professor Arnold van Huis van de universiteit van Wageningen, denkt dat het eten van insecten veel voordelen heeft. "Er is een vleescrisis. Tegen 2050 zal de wereldbevolking van de huidige zes miljard naar negen miljard mensen gegroeid zijn. En mensen beginnen ook meer vlees te eten. Twintig jaar geleden ging het om 20 kilo, nu is het 50 kilo, en over twintig jaar zal dat 80 kilo zijn. Op die manier zullen we een andere Aarde nodig hebben", zegt Van Huis in The Guardian.


Van Huis is een adviseur van de Wereldvoedselorganisatie. "In de rest van de wereld eten ze al insecten. Het is enkel de westerse wereld die achter blijft. We hebben er een psychologisch probleem mee. Ik begrijp niet waarom, we eten toch ook garnalen, en die zijn erg vergelijkbaar met insecten." Insecten worden al in 80 procent van alle landen gegeten.


Insecten bevatten veel proteïnen en het kweken ervan richt weinig schade aan het milieu aan. Vooral sprinkhanen, krekels en wormen worden al gekweekt als voedsel. Ze zouden tot tien keer minder broeikasgassen uitstoten dan onze veestapel. Ze zijn bovendien beter voor onze gezondheid als ze goed bereid worden.


Volgens Van Huis wordt er gezocht naar manieren om de insecten te verwerken in een soort paté, zodat ze op onze normale vleesgerechten gelijken. Hieronder vind je alvast een overzicht van enkele culinaire specialiteiten uit de wereldkeuken der insecten.De wereldkeuken der insecten
Thailand :    Schotels met gefrituurde rode mieren, krekels en kevers (in juni)
Colombia :    Gefrituurde en gezouten mieren zijn een populaire snack
Papoea-Nieuw-Guinea :    Larven van Sago-wormen in bananenbladeren
Ghana:     Gevleugelde termieten worden gefrituurd, geroosterd of in brood verwerkt
Japan  :   Larven van watervliegen in suiker - Toast sprinkhaan
Mexico  :   Tortilla's met wormen - Toast sprinkhaan
Cambodja :    Gefrituurde tarantula's
Australië :    'Witchetty grub', ofwel larven van motten» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Octopus Paul gaat Elvis-album opnemen

Octopus Paul gaat Elvis-album opnemenOctopus Paul is klaar voor een nieuwe carrière na zijn opmerkelijke voorspellingen op het WK in Zuid-Afrika. Volgens zijn nieuwe manager zal de inktvis binnenkort Elvis imiteren.

Paul de octopus werd deze zomer wereldberoemd omdat hij elke wedstrijd van Duitsland op het WK in Zuid-Afrika correct voorspelde. Het dier kreeg telkens twee boxen voorgeschoteld met de nationale vlag van het team op en met een mossel in. Door een van de twee boxen te kiezen, voorspelde Paul de winnaar van de wedstrijd. Bovendien wist hij ook dat Spanje wereldkampioen zou worden.

Nu is octopus Paul klaar om Elvis-imitator te worden. "En wat nog het meest opwindende is, er ligt een overeenkomst voor hem klaar om een album op te nemen, met de titel 'Paul The Octopus sings Elvis'", aldus manager Chris Davies.

"En dat is niet alles: er worden boeken over hem geschreven, er zal met Kerstmis speelgoed rond de octopus uitgegeven worden en er komt ook een nieuwe iPhone-applicatie", reageert Davies enthousiast.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers waarschuwen voor zonnestorm die ons vandaag kan bereiken

Wetenschappers waarschuwen voor zonnestorm die ons vandaag kan bereiken


http://img844.imageshack.us/img844/9518/zonnestorm.jpg


De Aarde kan vanaf vandaag geraakt worden door een zonnestorm, na grote explosies van de zon gedurende het voorbije weekend. Dat zeggen ruimtewetenschappers tegenover New Scientist.

De activiteit werd het voorbije weekend door verschillende satellieten waargenomen, waaronder de nieuwe Solar Dynamics Observatory van de Nasa. Die registreerde schokgolven die vanuit de zon recht richting Aarde de ruimte werden ingestuurd, meldt New Scientist.

Poollicht
Volgens experts kan deze golf vanaf vandaag onze planeet bereiken, en daar het natuurlijke magnetische schild rondom de Aarde verstoren. Naar verwachting zal dit mooie vertoningen van het poollicht tot gevolg hebben, maar er zijn ook minder fraaie gevolgen mogelijk. Wetenschappers hebben er al voor gewaarschuwd dat een grote zonne-eruptie funest kan zijn voor satellieten en wereldwijd communicatienetwerken kan verstoren.

Volgens Nasa kan een zware 'ruimtestorm' zelfs tot stroompannes leiden, al is het erg onwaarschijnlijk dat de storm die ons vandaag bereikt zo zwaar is. Eerder dit jaar stelden ruimtespecialisten dat ze een sterke stijging van magnetische energie verwachten eens de zon uit een 'diepe sluimering' ontwaakt, ergens rond 2013.

"Wonderbaarlijk vuurwerk"
In hoeverre de jongste uitbarsting een invloed kan hebben op onze communicatiesystemen, is onduidelijk. Maar dat ze uitzonderlijk is, staat vast. "De zon stak een wonderbaarlijk vuurwerk af", zegt de Britse experte Lucie Green van het Mullard Space Science Laboratory in Surrey. "Dit was een zeer zeldzame gebeurtenis: twee bijna gelijktijdige uitbarstingen op verschillende locaties werden richting de Aarde gelanceerd. Zulke uitbarstingen komen voor als enorme magnetische structuren in de zonne-atmosfeer hun stabiliteit verliezen en niet langer worden vastgehouden door de zwaartekracht van de zon. Vergelijk het met een gespannen veer die ineens wordt losgelaten."

"Beide uitbarstingen lijken onze kant uit te komen, maar ze kunnen aan verschillende snelheden reizen", vervolgt Green. "De kans is groot dat we er grote en langdurige effecten van zullen zien, zoals het noorderlicht."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Sweet: Wig Wam Bam

The Sweet - Wig Wam Bam

Klik op de foto om hun te beluisteren


The Sweet was een Engelse glamrockband met hoogtijdagen tussen 1971 en 1978. De band werd opgericht in 1968 als Sweetshop, later afgekort naar Sweet. De succesbezetting bestond uit Andy Scott (gitaar/zang), Steve Priest (bas/zang), Brian Connolly (zang) en Mick Tucker (drums/zang), waarvan de eerste twee nu nog in leven zijn. Kenmerkend van deze band is de hoge samenzang.

The Sweet maakte begin jaren '70 bubblegummuziek onder toeziend oog van producersduo Nicky Chinn en Mike Chapman (Chinnichap, ook bekend van Mud, Smokie, Suzi Quatro, Hot Chocolate). Enkele hits waren Funny Funny, Poppa Joe, Wig Wam Bam en Block Buster!.

Na verloop van tijd ging de nadruk meer op glamrock en later zelfs op hardrock liggen. De samenwerking met Chinn/Chapman werd in 1974 verbroken en Sweet nam het heft in eigen handen. Met het zelfgeschreven nummer 'Fox on the Run' scoorden ze begin 1975 een grote hit. Daarna werd het stiller rond de groep en werden ze enigszins voorbijgestreefd door de Disco-, Punk- en New-Wave-rage. Toch scoorden ze nog een laatste internationale hit Love is like Oxygen begin 1978.

In februari 1979 verliet Connolly de band om een solocarrière te beginnen. Deze kwam echter niet van de grond. De resterende drie gingen tot 1982 door als trio onder de naam Sweet. Daarna gaven ook zij er de brui aan.

In 1986 werd de groep heropgericht met als enige originele leden Scott en Tucker. Priest woonde inmiddels in de Verenigde Staten en had geen zin om mee te doen. Drie jaar later verscheen een album Live At The Marquee met onder andere vier nieuwe studiotracks. In dezelfde periode vormde Connolly zijn eigen versie van The Sweet nl.: Brian Connolly and the New Sweet en daarna onder de naam BC Sweet.

In 1989 werd geprobeerd de oorspronkelijke vier weer samen te brengen. Er werden zelfs twee songs (opnieuw) opgenomen. Maar de chemie tussen de vier was weg en het project stierf een vroege dood. Scott en Tucker gingen door met hun versie en zo ook Brian Connolly.

In 1991 werd Tucker uit The Sweet gezet (opgegeven reden was: gezondheidsproblemen, maar boze tongen beweren een drankprobleem). Scott ging verder onder de naam Andy Scott's Sweet. Als in 2002 Tucker overlijdt, wordt deze naam weer veranderd in Sweet.

Brian Francis [McManus] Connolly stierf op 9 februari 1997 op 51-jarige leeftijd. Hij stierf aan de gevolgen van leverproblemen en een hartaanval, toegeschreven aan een chronisch alcoholprobleem. Er wordt gezegd dat hij de meeste hartaanvallen heeft overleefd van alle mensen. Hij werd gecremeerd na een ceremonie in de Most Holy Name Roman Catholic Church in Denham, Buckinghamshire. In Ruislip hangt een plaquette ter herinnering aan Brian, bijeengespaard door Sweet fans. Brians as is over het water verstrooid door zijn volwassen dochters Nicola and Michelle. Hij liet behalve zijn twee dochters ook hun moeder(zijn ex-vrouw), Marilyn, en een twee jaar oude zoon, Brian Junior (BJ), en diens moeder (zijn vriendin Jean) achter.

Michael Thomas (Mick) Tucker stierf op 54-jarige leeftijd op 14 februari 2002 aan leukemie in Welwyn Garden City, Hertfordshire. Hij werd op 25 februari 2002 begraven in een graf zonder naam op het kerkhof Chorleywood House Cemetery. Het graf is gemarkeerd door een slapende engel. Sinds enkele jaren staat er in de buurt van het graf een bank met een gedenkplaat. Het geld voor deze bank en gedenkplaat werd door de Sweet-fans van www.thesweet.com bij elkaar gebracht. De inscriptie op de plaat luidt: Mick Tucker, 1947-2002. Remembered by Sweet fans everywhere. Mick liet een weduwe, Janet, en een dochter, Ayston (uit zijn eerste huwelijk met de in 1979 overleden Pauline) achter. Volgens Steve Priest was Mick Tucker de meest ondergewaardeerde Engelse drummer ooit.

Andy Scott en kornuiten touren als The Sweet nog steeds de wereld rond en brengen af en toe nog wel eens een cd uit (laatste in 2002: Sweetlife).

Steve Priest is sinds midden 2008 ook weer aan het touren in Amerika en Canada met zijn eigen Sweet. Het eerste live-album van hen is klaar.
» Reageer (0)
02-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegende ezel krijgt luxeleven in stallen van het Kremlin

Vliegende ezel krijgt luxeleven in stallen van het Kremlin

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


De Russische ezel die bij wijze van een promotiestunt aan een parachute werd gebonden, wordt opgenomen in de stallen van het Kremlin waar haar een luxeleven te wachten staat. Op die manier hoopt de regering het dier van zijn trauma af te helpen. Binnenkort moet ezel Anapka de stallen echter al verlaten, want de Britse tabloid The Sun wil het dier een nieuwe thuis geven.


Anapka wacht binnenkort een reis naar Groot-Brittannië nadat The Sun de onfortuinlijke ezel aankocht. Het dier werd wereldberoemd toen ze in het zuiden van Rusland als promotiestunt aan een parachute gebonden werd. Anapka overleefde de gruwelijke stunt en mag nu eerst herstellen in de stallen van het Kremlin. Daar wonen ook de paarden die tijdens ceremonies van president Dmitry Medvedev gebruikt worden.


In de stallen staat Anapka een VIP-behandeling te wachten. Haar eigen personeel zal dag en nacht ter beschikking staan. Een masseuse zal Anapka verwennen met speciale zalfjes om de zenuwen te kalmeren. Voortdurend staat een ezelfluisteraar klaar om in te grijpen. Anapka krijgt behandelingen aan de hoeven en wordt met speciale shampoo's gewassen. Verder zijn er hete baden, speciale maaltijden en 24 uur op 24 bewaking.


Iedere ochtend zal Anapka na haar ontbijt kunnen genieten van een wandeling door de adembenemende landschappen rond de stallen. Na de lunch mag Anapka onder de zonnebank waar speciale lampen haar spieren zullen ontspannen. Het avondmaal bestaat uit worteltjes die het hele jaar door op het domein beschikbaar zijn.


Anapka is de eerste ezel die in de stallen wordt toegelaten. Er zijn maar 70 plaatsen beschikbaar in de stallen die vier jaar geleden door Vladimir Poetin geopend werden. De Russische regering nam de beslissing op aandringen van Brigitte Bardot. Zij vond het als dierenliefhebber vreselijk hoe Anapka behandeld werd. Voor het Kremlin de ideale gelegenheid om te tonen dat ze ook dierenvrienden zijn.


The Sun hoopt Anapka uiteindelijk een goede thuis te geven in Groot-Brittannië. Harry Redknapp, de baas van de Tottenham Hotspurs, zou Anapka graag opnemen in een dierenpark in Hampshire. Maar zal Anapka Rusland nog willen verlaten als ze gewend raakt aan haar luxeleventje? Zeker als we het Kremlin mogen geloven: "Anapka zal denken dat ze gestorven is en naar de ezelhemel is gegaan."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse 'Mini-Monet' verdient 180.000 euro in 30 minuten

Britse 'Mini-Monet' verdient 180.000 euro in 30 minuten

Zeven jaar is hij pas, maar Kieron Williamson wordt nu al een 'Mini-Monet' genoemd, naar de bekende Franse impressionistische kunstschilder Claude Monet. Afgelopen weekend verdiende het jongetje, die nog op de basisschool zit, maar liefst 150.000 pond (zo'n 180.000 euro) tijdens een veiling van 33 van zijn kunstwerken in een galerie. En dat allemaal in een half uurtje. Liefhebbers van over de hele wereld kochten zijn werken. Dat meldt The Daily Mail.

Kieron schildert vaak landschappen, evenals stadsgezichten uit de streek Norfolk, waar hij woont. Op zijn nieuwste tentoonstelling is ook een schilderij van Hong Kong te zien. "Normaal gesproken sta ik om zes uur op om te schilderen. Na school doe ik dan voort. Momenteel, met de vakantiedagen, schilder ik de hele dag."
 
Kieron schildert zo'n zes schilderijen per week en 700 mensen staan op een wachtlijst om een originele Kieron Williamson te bemachtigen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoenen West-Afrikanen beleven ergste hongersnood sinds Ethiopië 1984

Miljoenen West-Afrikanen beleven ergste hongersnood sinds Ethiopië 1984


http://img842.imageshack.us/img842/5446/niger.jpgOngeveer 12 miljoen mensen in Niger - 80 procent van de bevolking in het West-Afrikaanse land - hebben af te rekenen met wat ontwikkelingshelpers omschrijven als de ergste hongersnood sinds Ethiopië in 1984. Als er niet snel hulp komt ("binnen de 10 dagen") vrezen ze dat hondderduizenden inwoners van de Sahel zullen sterven van de honger. Ook in Chad vechten 2 miljoen mensen tegen extreme hongersnood en uit het noorden van Kameroen en het oostelijk deel van Mali komen nu ook berichten van ernstige hongersnood.


Hevige regenval vorig jaar heeft de oogst van dit jaar verwoest, waardoor de Sahel quasi zonder maïs, gierst en kafferkoren (sorghum) is komen te zitten. Niger is daardoor het hardst getroffen. In het land, dat al op de VN-lijsten staat als het minst ontwikkelde ter wereld, waren zelfs in "normale" omstandigheden al 17 procent van de kinderen ondervoed. Nu, met de hongersnood, riskeren er de volgende weken 400.000 kinderen te sterven.

"In sommige regio's zijn meer dan 50 procent van de kinderen jonger dan twee ondervoed. De kans is erg klein dat ze de volgende weken zullen overleven", zegt Gianluca Ferrara van het VN Voedselprogramma. Bovendien hebben de eerste zware regens opnieuw overstromingen veroorzaakt in het land de jongste weken. Sommige dorpen zijn gewoon van de kaart geveegd.

Eten van de mieren stelen
Om u een idee te geven van hoe erg het gesteld is in Niger: mensen zoeken er in mierenhopen naar de graantjes die de mieren daar eventueel hebben achtergelaten. En vrouwen zeven met ziftjes het zand langs de weg waar trucks met voedselhulp zijn gepasseerd: er moest toch maar iets van de camion gewaaid zijn.http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/4/10/9/media_l_3818244.jpg?20100802115159


De hongersnood heeft de al armzalige veestapel gedecimeerd, niet per se omdat de hongerigen de beesten hebben opgegeten, maar wel het voer voor die beesten.


De weinige noodhulp die voorhanden is, wordt bovendien in de war gestuurd door aan al-Qaida gelinkte rebellen die actief zijn in de rijkere delen van het land, waar olie en uranium is. Vorige week nog werd een Franse ontwikkelingshelper aan de grens met Mali ontvoerd en geëxecuteerd.


Ontwikkelingsorganisaties zeggen dat er snel 100 miljoen dollar nodig is om de ergste honger te bestrijden en zo veel mogelijk mensen door de volgende weken te helpen.


De situatie wordt alleen maar erger doordat veel inwoners van Niger op de vlucht gaan voor de honger. Veel families zijn begonnen aan een trek van tot duizend kilometer kilometer naar de hoofdstad Niamey, anderen zijn de grens met Nigeria al overgestoken, wat tot spanningen leidt. Wanhopige inwoners van Chad zoeken massaal hun heil in Libië, waar ze niet welkom zijn.


Hulporganisaties sloegen begin juli al alarm, maar stelden vast dat er maar weinig animo was om te helpen. "Door de recessie en de besparingen in westerse landen is het moeilijker dan ooit om geld voor acute noodhulp te krijgen", aldus Ferrara. Bovendien is de prijs van basisvoedsel zoals rijst en granen door speculatie op de internationale financiële markten tot 300 procent gestegen de jongste vier jaar.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maakt je partner jou dik?

Maakt je partner jou dik?Verschillende studies hebben aangetoond dat vrouwen in een relatie of na hun trouwdag gemakkelijk vijf kilo bijkomen. De reden zou wel eens bij hun man kunnen liggen, en niet aan hen. Met deze gewoontes kan je partner jou dik maken:

1)    Hij koopt je lekkers
Een doos pralines, je lievelingssnoepen of een zak chips als je een slechte bui hebt: hij koopt het voor je, en meestal zonder dat je er om gevraagd hebt. Sympathiek en schattig, maar slecht voor je lijn. Verleg de verwennerijen naar verse aardbeien, kersen of druiven: zo eet je minder calorieën én meer fruit.

2)    Samen dineren
Samen eten is ontzettend belangrijk voor jullie. Jullie gaan vaak eten, of koken thuis, en elke uitstap wordt aangevuld met voeding (popcorn in de cinema, taart bij een koffie).. geen wonder dat de kilo's erbij vliegen. Plan actievere uitjes samen, zo verbrand je calorieën in plaats van er te veel te eten.

3)    Jullie eten symmetrisch
Jullie porties zijn even groot, wat betekent dat je te veel calorieën binnenkrijgt. Vrouwen doen het met 200 tot 400 calorieën minder per dag, en dat moet ook uit de porties blijken. En het is niet omdat hij een voorgerecht besteld, dat jij dat ook moet doen. En kunnen jullie dat dessert niet delen?

4)    Hij voert jou
Hij rijdt graag en het is gemakkelijk, dus waarom zou je je niet laten voeren? Omdat je dan minder beweegt natuurlijk. De stappen tot de bushalte, dat tochtje met de fiets: het helpt allemaal.

5)    Complimentjes
Je beseft wel dat je niet meer zo slank en strak was al toen je hem ontmoette, maar hij complimenteert je lichaam zodanig dat je niet de nood voelt iets te veranderen (of misschien ziet hij het gewoon niet). Zolang je je zelf ook goed voelt in je vel, is er geen probleem. Maar soms is het nodig, en dan helpt het niet als hij je demotiveert.

6)    Niet gaan sporten
Hij weerhoudt je er van, al dan niet bewust, om te gaan sporten. Of jij minder gemotiveerd bent, of hij je smeekt om bij hem te blijven en samen tv te kijken, feit is dat je niet gaat sporten. Doe het samen, dan hoeft hij je niet te missen en dan blijven jullie fit.

7)    Verborgen motieven
Hij heeft wel door dat je bent aangekomen, maar wil liever niet dat je afvalt zodat je geen aandacht trekt van andere mannen of omdat hij valt op dikke vrouwen. Geen van beide motieven is goed voor jou, dus wees alert en trek op tijd je conclusies.

8)    Vieren en verwennen
Het is de gewoonte een zware dag, een promotie, een nieuw huis of een relatieverjaardag te vieren met (veel) eten en calorierijke verwennerijen. Leuk, maar niet als het te vaak gebeurt. Probeer ook eens iets te vieren zonder eten (of veel drank).
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak in strijd tegen acute leukemie

Doorbraak in strijd tegen acute leukemieOnderzoekers van het UZA en de Universiteit Antwerpen zijn er voor het eerst in geslaagd een doeltreffend therapeutisch vaccin te ontwikkelen voor acute leukemie bij volwassenen. Een wereldprimeur, berichten de Concentra-kranten.

"Het gaat om een gepersonaliseerd vaccin op basis van de eigen afweercellen van de patiënten", zeggen professoren Viggo Van Tendeloo en Zwi Berneman, die er tien jaar onderzoek naar deden. Uit hun studie, die gepubliceerd werd in het gerenommeerde Amerikaanse vakblad 'Proceedings of the National Academy of Sciences', blijkt dat de helft van de leukemiepatiënten goed reageert op het vaccin.

Het ging om patiënten met een hoog risico op herval. Bij hen werd een terugkeer van de ziekte uitgesteld of zelfs voorkomen. De gemiddelde overlevingsduur ging erop vooruit tot 52 maanden, bij degenen die goed reageerden. Er komt nu een vervolgstudie bij meer patiënten om deze resultaten te bevestigen."


Acute myeloïde leukemie bij volwassenen is een agressieve bloedkanker, die vooral mensen boven de 60 jaar treft. Hoewel de ziekte bij de meeste patiënten onder controle wordt gebracht door chemotherapie, hervalt een groot deel van hen relatief snel. Slechts 26 procent overleeft de eerste vijf jaar na de diagnose.
 
Deze immunotherapie is een nieuwe manier om kanker aan te pakken, een aanvulling op de bestaande behandelingen. Het zal de chemo- of radiotherapie dus niet gaan vervangen. Wel zijn er aanwijzingen dat het vaccin kan werken voor andere types van kanker. Zo worden proefstudies opgericht voor de behandeling van borst- en longvlieskanker.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Morel opnieuw ziek

Marie-Rose Morel opnieuw ziekMarie-Rose Morel (37) heeft opnieuw baarmoederkanker. De dokters zouden haar maar 6 maanden meer geven. Dat berichten verschillende media.

De voormalige politica, die twee weken geleden officieel uit het Vlaams Belang stapte, maakte in januari 2008 bekend dat ze aan een levensbedreigende vorm van baarmoederkanker leed. Tegen alle prognoses in, kreeg ze 9 maanden later het verlossende nieuws dat ze de ziekte had overwonnen. Maar nu zou dus blijken dat ze hervallen is.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lenka - The Show

Lenka - The Show

Klik op de foto om haar te beluisteren

Lenka  Kripac  is een Australische zangeres en liedjesschrijfster ,
 gekend van het liedje The Show

» Reageer (0)
01-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik vlieg
http://img825.imageshack.us/img825/7210/ikvlieg.jpg


.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse robot praat met bejaarden

Japanse robot praat met bejaardenJapanse wetenschappers hebben een robot op punt gesteld die in staat is om de stem en de gebaren te imiteren die hem toegezonden worden per videofoon. Hij kan bejaarde mensen die alleen wonen gezelschap houden, en hen bijvoorbeeld dingen laten doen.


De zogeheten Telenoïd R1 maakt het bijvoorbeeld mogelijk te laten geloven dat de stem die hij vertolkt, vlakbij is, zo stellen de bedenkers van de robot aan de universiteit van Osaka.


Een sensor in de robot zet de geluiden over die voortgebracht worden door de oproeper, diens hoofdbewegingen, de bewegingen van zijn aangezicht en armen en nog meer van die dingen, aldus de ontwikkelaars. In een demonstratie sprak dezelfde robot met de stem van een arts en vroeg hij aan een bejaarde man hoe die zich de jongste tijd voelde.
 
De robot zou verkocht worden aan een prijs van 3 miljoen yen (26.500 euro) voor onderzoeksdoeleinden en aan 700.000 yen (6.200 euro) voor algemeen gebruik.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vrouwen echt willen...

Wat vrouwen echt willen...


http://img535.imageshack.us/img535/5905/gelukkig.jpgSoms zijn het kleine, eenvoudige dingen die vrouwen heel wat gelukkiger zouden kunnen maken.

Psycholoog Paco Underhill, auteur van "Waarom we kopen wat we kopen. De wetenschap van winkelen" heeft een nieuw boek uit, waarin hij zich buigt over de vraag die mannen al jaren bezighoudt: wat vrouwen nu eigenlijk willen.

Wel, we hebben een klein lijstje voor hem. Gelieve nota te nemen, jongens!

- Vetvrije versies van lookbroodjes, taart en brie.

- Een microgolfoven zonder rare spetters van onbekende oorsprong, die curry of bolognesesaus zouden kunnen zijn, al willen we er ons geld niet op inzetten.

- Niet elke ochtend haarfijn de portefeuille/bril/autosleutels van onze wederhelft moeten kunnen situeren.

- Vakanties waarop we een boek kunnen uitlezen zonder om de vijf minuten 'mam, waar is mijn zwembril' te horen.

- Een klusjesman die gedachten kan lezen, achteraf het stof opkuist, zijn koffietas afwast en niet in zijn kruis krabt terwijl hij het probleem uitlegt.

- Een lang en warm bad. Zonder geklop op de deur of een wederhelft die achteraf bedenkelijk naar de haren in de afvoer kijkt.

- Een gesprek met onze partner. Want de competitie met iPhone en iPad werkt op onze zenuwen.

- Drama met veel entertainment op televisie zaterdag. Geen shows met beroemdheden die we enkel herkennen als we die week toevallig in de wachtkamer van de tandarts zaten.

-Liefdevolle en gehoorzame kinderen die met een lichte glimlach rond de lippen in slaap vallen. We hebben vijftien boeken over ouderschap gelezen, wat kunnen we nog meer?

- Een kleerkast die elke gelegenheid aankan in plaats van een stapel spullen die niet eens van vorig seizoen, maar van het vorig decennium zijn.

- Betekenisvolle, liefdevolle seks, voorafgegaan door kaarslicht, conversatie, knuffels en kussen. Of een vluggertje als we er de dag erna vroeg uit moeten.

- Een persoonlijke assistente, die 24 uur beschikbaar is, 7 dagen op 7. Zo iemand die mannen 'mijn vrouw' noemen.

- Blinde liefde, zelfs als we onze pyjama aanhebben, geen make-up dragen, een masker in ons haar hebben of ontharingscrème op onze bovenlip.

- Een man met de manieren van Colin Firth, de spieren van Russell Crowe en het budget van Simon Cowell. Kan het even?

Paco Underhill, What women want, Simon & Schuster, 224p.  (br.Het Nieuwsblad)

» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!