Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapnijd maakt van vrouwen echte krengen

Slaapnijd maakt van vrouwen echte krengen



Het idee dat hij zomaar wegsoest naar dromenland en zij draait, keert, zucht, snuift, stampt en niet kan slapen is onverdraaglijk. Deze slaapnijd maakt van toffe dames soms echte krengen, zo blijkt uit een poll over het nachtelijk bedgedrag van 4.000 Britse vrouwen.

Eén op vier vrouwen geeft toe haar slapende partner wakker te maken omdat ze jaloers is dat hij zo gemakkelijk in slaap valt. Meestal gewoon door 'extreem' te woelen en te draaien, anderen geven een gemene por in de ribben.

Sommige vrouwen gingen subtieler te werk, en bleven gewoon praten, geluid maken of zetten de tv aan tot ze reactie kregen. Eén op tien knijpt haar slapende man. Oudere vrouwen geven vaker een por, jongere vrouwen doen de tv of het licht aan.

Een uur wakker liggen
Maar vrouwen kampen dan ook vaker met slaapproblemen: één op vier ligt tot een uur lang wakker, terwijl de meeste mannen na tien minuten al slapen. Eén op drie vrouwen is dan ook gefrustreerd dat hun man heerlijk ligt te slapen, terwijl zij wakker blijven liggen.

Gevoelig punt
Geen wonder dat slapen (en de problemen ermee) een gevoelig punt is bij veel koppels. Iets dat niet bepaald verbetert als het gezin uitbreidt. Een andere studie toonde aan dat kersverse ouders tot een half jaar aan slaap missen in de eerste twee jaar van hun kleine spuit. De meesten slapen in het begin niet meer dan vier uur.

Scheiding
Te weinig slaap is vermoeiend, irriterend en maakt mensen prikkelbaar. Ze kunnen niet goed meer functioneren, jagen zichzelf op en voelen zich niet goed in zijn vel. Eén op twintig koppels gaat uiteindelijk uit elkaar omdat een van de partijen gewoonweg uitgeput was.

Slechter
"Het is begrijpelijk dat niet kunnen slapen frustrerend is, vooral als de persoon naast jou er geen probleem mee blijkt te hebben. Maar dit soort slaapnijd maakt slapen in werkelijkheid nog moeilijker. Het doet meer kwaad dan goed", aldus de woordvoerder van opdrachtgever Silentnight. 

Terug opstaan
Wie niet kan slapen, staat best terug op en gaat (ergens anders dan in het bed) iets lezen of iets warm gaan drinken. Maak daarbij zo weinig mogelijk licht, en ga slapen zodra je je vermoeid voelt. Om goed te kunnen functioneren zou iedereen minstens vijf uur ononderbroken moeten kunnen slapen. De meeste hebben echter meer nodig, ergens tussen zeven en acht uur.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veilinghuis Christie's ziet verkoop fors stijgen

Veilinghuis Christie's ziet verkoop fors stijgen



Veilinghuis Christie's heeft in het eerste halfjaar wereldwijd voor 2,72 miljard dollar (2,06 miljard euro) aan kunst en bijzondere objecten verkocht, een stijging van 46 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009.

Driekwart van de objecten werd verkocht voor een bedrag boven de 50 miljoen dollar. Het schilderij 'Naakt, Groen en Buste' van Picasso werd geveild voor een bedrag van 106,5 miljoen dollar, volgens Christie's de kostbaarste veilingkavel ooit.
 
Amsterdam
Ook de Amsterdamse vestiging haalde goede resultaten. Christie's in Amsterdam veilde in de eerste zes maanden voor een bedrag van 18,86 miljoen euro, een stijging met 6 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa verwacht normale graanoogst ondanks extreem weer

Europa verwacht normale graanoogst ondanks extreem weer



Ondanks de overstromingen en droogte in Zuid- en Oost-Europa verwacht de Europese Commissie dit jaar een stabiele graanoogst in de EU.

De totale oogst zou in 2010 uitkomen op het gemiddelde van de vijf voorbije jaren, aldus de Commissie. De totale oppervlakte bebouwde grond is afgenomen, maar de oogstopbrengst per hectare ligt wel 5 pct hoger dan het gemiddelde.
 
Experts baseerden zich voor de voorspellingen op satellietbeelden en mathematische modellen. De gebruikte gegevens zijn wel bijna een maand oud. De branden in Rusland en andere klimatologische gebeurtenissen kunnen het beeld nog veranderen. "Het probleem bij agrarische voorspellingen is het weer, omdat we niet weten wat de toekomst brengt", aldus een commissiewoordvoerder.
 
Rusland kent de ergste droogte en hitte in meer dan 130 jaar. Moskou van zijn kant heeft de prognoses voor de graanopbrengsten daarom al naar beneden bijgesteld. Rusland is één van de grootste uitvoerders van tarwe ter wereld.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen grotere ramp voor mannen dan grijs worden

Geen grotere ramp voor mannen dan grijs worden


http://img401.imageshack.us/img401/8927/richardgereh.jpg


Rimpels, kraaienpootjes, wat extra (bier)buik: de gemiddelde man maalt er niet om. Maar grijs worden? Dat is een ramp hors catégorie. Vanaf de 45ste verjaardag kijkt een man ook kritischer naar zijn lichaam, en vaak houdt hij niet van wat hij ziet.

Meer dan de helft van de door Mintel ondervraagde mannen heeft schrik voor grijze haren. Op twee komt kaal worden, op drie 'ongewenste' haren in neus en oren. Overgewicht en gele tanden sluiten de top-5 af.

Midlifecrisis
Mannen gaan zich rond hun 45ste extreem veel zorgen maken over hun uiterlijk. Een kwart van de mannen tussen 45 en 54 hadden gemiddeld vier opmerkingen over hun lichaam en uiterlijk. In het algemeen heeft slechts één op tien mannen vier probleemzones op te noemen. Het is niet onwaarschijnlijk dat deze zorgen om het uiterlijk een midlifecrisis uitlokken.

De vrouwtjes
De zorgen om grijze haren lijken vreemd, aangezien ze mannen vaak een gedistingeerde look geven die veel vrouwen wel kunnen appreciëren. Maar grijze haren is voor mannen als cellulitis voor vrouwen: het maakt niet uit dat het andere geslacht het niet erg vindt, zij kunnen er niet mee leven.

Verzorging
"Mannen zijn extra ongelukkig omdat ze niet geloven in de verzorgingsproducten en hun beloftes. Oudere mannen geloven er nog minder in dan jonge mannen, en noemen de verzorgingsproducten 'totaal onnodig'. Als ze producten gebruiken, zijn ze minder dan gemiddeld tevreden met de resultaten," aldus de woordvoerder Mintel.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers voorspellen misdrijven door brein te lezen

Wetenschappers voorspellen misdrijven door brein te lezen


In 'Minority Report' wordt Tom Cruise beschuldigd van een misdrijf dat hij nog niet gepleegd heeft.


Wetenschappers van de Amerikaanse Northwestern University beweren dat ze de gedachten van terroristen kunnen lezen. Ze doen dat door hersengolven te analyseren via elektroden op de hoofden van testpersonen. Ze kunnen zo als het ware misdrijven voorspellen, zoals in de film 'Minority Report'.

De onderzoekers deden twee testen waarbij 29 proefpersonen zich een halfuur mentaal moesten voorbereiden op het plegen van een terroristische aanslag. De studenten kregen gedetailleerde informatie over het doelwit, wapens en werkwijze, en moesten zich die informatie dan eigen maken alsof ze de plannen echt gingen uitvoeren. Zo moesten ze een brief schrijven over de plannen, om de details dieper in hun brein te 'graveren'. Ze moesten ook zelf de leegtes in de plannen opvullen om alles nog wat echter te doen lijken.

Schuld
De proefpersonen moesten dan naar monitors kijken met visuele stimuli, zoals de namen van verschillende Amerikaanse steden, waaronder het eigenlijke doelwit. Volgens professor psychologie J. Peter Rosenfeld vertoont een brein immers 'schuldige' informatie in 'P300'-hersengolven wanneer die persoon 'schuldige kennis' heeft.

In de eerste test wisten de onderzoekers welke plannen de testpersonen hadden gekregen, en gingen ze na of de hersenen van de studenten informatie over de plaats en het tijdstip van de aanvallen vrijgaven. In deze test konden de wetenschappers de stijging van de hersenactiviteit voor honderd procent verbinden met de 'schuldige kennis' bij alle studenten die deelnamen.

Voorkennis
Wat de resultaten zo indrukwekkend maakt, is dat in een echte situatie de kennis veel dieper is ingebed in de hersenen, aangezien de planning van dergelijke aanslagen maanden of jaren duurt. Een dergelijke test kan bij echte terroristen uitgevoerd worden wanneer onderzoekers al op voorhand bepaalde informatie hebben opgevangen, zegt Rosenfeld. De testen kunnen dan de mate van schuld nagaan of details bevestigen.

Bij de eerste test moesten de onderzoekers dus op voorhand informatie hebben, maar bij de tweede test bleek dat niet eens nodig. Daarbij hadden de wetenschappers geen idee naar welke informatie ze op zoek waren. "Zonder enige voorkennis van het geplande misdrijf in onze valse terrorismescenario's, konden we 10 van de 12 terroristen identificeren, en bij hen, 20 tot 30 misdrijfgerelateerde details", zegt de prof. "De test was 83 procent accuraat in de voorspelling van verborgen kennis, en dat suggereert dat ons complex protocol toekomstige terroristische activiteiten zou kunnen identificeren."

Valse informatie
Het is nog de vraag hoe de wetenschappers valse informatie zoals in de tests gaan kunnen onderscheiden van echte, en wat voor bewijswaarde dergelijke informatie kan krijgen. In 'Minority Report' werd hoofdrolspeler Tom Cruise immers beschuldigd van een misdrijf dat hij nog niet gepleegd had. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elf weken oude kat overleeft lange reis onder motorkap

Elf weken oude kat overleeft lange reis onder motorkap


http://img62.imageshack.us/img62/7979/katjex.jpg



Een kat van elf weken oud heeft een lange reis onder de motorkop van een auto overleefd. Het diertje was in het Nederlandse Winterswijk onder de motorkap gekropen en ging zo ongewild mee naar Groningen. Pas op de terugweg werd de kat ontdekt.

Boef liet zich nochtans verschillende keren horen tijdens de autorit, maar de eigenaars dachten dat het geluid ergens anders vandaan kwam. Gelukkig overleefde Boef de reis en is het arme beestje opnieuw thuis.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura Dekker is vertrokken voor solozeiltocht

Laura Dekker is vertrokken voor solozeiltocht


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/17/15/2/media_xl_3820442.jpg?20100803201235



De 14-jarige Laura Dekker is woensdagmorgen om 9 uur vanuit Den Osse in Zeeland vertrokken voor haar solozeiltocht rond de wereld. Veel belangstellenden varen op bootjes voor de Zeeuwse kust met haar mee. Eerst zeilt Laura nog samen met haar vader naar Portugal. Ze willen dan de laatste dingen op haar boot Guppy testen en verbeteren. Als de boot zeewaardig is, wil Dekker zo snel mogelijk koers zetten naar de Canarische Eilanden. Hier wacht zij mogelijk het einde van het orkaanseizoen op de Atlantische Oceaan af, dat tot december kan duren.

Rechter
Afgelopen week hief de kinderrechter in Middelburg de ondertoezichtstelling van Laura door Jeugdzorg op. De ouders van Laura kregen weer gezag over haar. Daarmee viel de laatste belemmering weg om met de zeiltocht te beginnen.

Record
Als haar poging lukt, is ze de jongste zeilster ooit die onafgebroken de wereld rond zeilde. Het record staat nu op naam van de Australische Jessica Watson.

Boekdeal
Uitgeverij De Alk en Heijnen in Alkmaar heeft de exclusieve rechten verworven voor het wereldwijd uitgeven van een boek over de wereldreis van de 14-jarige solozeilster Laura Dekker. Dat heeft de woordvoerder van de zeilster woensdag kort voor haar vertrek uit Nederland gezegd.

Volgens de zegsman is er al belangstelling voor het boek vanuit Engeland en Duitsland. Ook verwacht hij interesse vanuit de Verenigde Staten en Australië.

"Niks getekend met Eyeworks"
De woordvoerder zei ook dat film- en televisieproducent Eyeworks nog geen contract heeft afgesloten met Laura voor exclusieve beelden van haar wereldreis. Maandag liet topman Robert van den Bogaard van Eyeworks weten in onderhandeling te zijn met Laura, maar tot op heden is nog niets getekend.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Josh Groban - Per Te

Josh Groban - Per Te

Klik op de foto om hem te beluisteren






Joshua Winslow Groban (Los Angeles, 27 februari 1981) is een Amerikaanse zanger van lichte populaire en klassieke muziek.

Nadat hij geaccepteerd was voor het prestigieuze Interlochen Arts Program begon hij met het volgen van muzieklessen en theater. Uiteindelijk wist hij zijn opleiding aan de Los Angeles County High School for the Arts succesvol af te ronden.

Eind 1998 volgde Josh Groban zanglessen bij een zangleraar die contacten onderhield met producer en tekstschrijver David Foster. Nadat Foster de demo van Groban had beluisterd, vroeg hij hem te komen repeteren voor het evenement. Dankzij zijn succesvolle uitvoering op de inauguratie, vroeg Foster hem in 1999 om in te vallen voor de wereldberoemde tenor Andrea Bocelli.

Groban werd toegelaten tot de prestigieuze muziek-/theateropleiding van Carnegie Mellon University. Echter, na een van zijn optredens kreeg hij een aanbod dat hij niet kon weigeren: een platencontract bij Reprise Records. Zijn eerste uitgebrachte nummer was het duet “For Always” met Lara Fabian voor de soundtrack van de film "Artificial Intelligence" (AI) die in de zomer van 2001 uitkwam. Grobans debuutalbum kwam uit in het najaar van 2001, gevolgd door enkele uitverkochte concerten voor een televisiespecial. Deze is later op dvd uitgebracht onder de naam “Josh Groban in Concert”. In 2003 werd zijn doorbraak definitief toen de dvd goud werd in januari en zijn debuutalbum goed was voor driemaal platina.

Groban speelde ook mee in twee afleveringen van de televisieserie Ally McBeal waar hij de rol speelde van een verlegen solozanger van een kerkkoor. Hij verzorgde tevens de titelsong 'Remember me' van de film 'Troy'. Dat werd geschreven door James Horner. Ook heeft hij in de concertversie van de musical 'Chess. Live at the Royal Hall, London' de hoofdrol gespeeld, als de Russische schaker Anatoly. Deze musical is geschreven door Tim Rice met de muziek van de mannen van Abba.




» Reageer (0)
03-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorzaak obesitas zit in de hersenen

Oorzaak obesitas zit in de hersenen





De ene moet nog maar naar chocolade kijken om een kilo bij te komen, de andere overleeft op junkfood en blijft graatmager, wetenschappers hebben eindelijk een verklaring voor dit oneerlijke verschijnsel. Ze ontdekten dat de gevoeligheid voor obesitas al in de baarmoeder tijdens de ontwikkeling van de hersenen bepaald wordt.

Genoeg gegeten
Voor dit onderzoek bestudeerden de wetenschappers een groep laboratoriumratten die waren gevoelig aan obesitas. Zo ontdekten de vorsers dat deze dieren een groot verschil vertoonden in het voedingscentrum van hun hersenen. Neuronen in de hersenen geven een signaal wanneer je genoeg hebt gegeten en wanneer je lichaam calorieën moet verbranden. Bij obese ratten zijn deze neuronen veel trager omdat ze in andere cellen vervat zitten. Bij deGenen die resistent waren aan obesitas zijn deze cellen veel actiever, ze geven sneller aan de rest van de hersenen en het lichaam door wanneer er genoeg eten geconsumeerd werd. 

Obesitas
Deze resultaten suggereren volgens de onderzoekers dat de neiging tot obesitas in je hersenen vastgelegd wordt terwijl je nog in de baarmoeder zit. Professor Horvath: "Het blijkt dat de hersenen bepalen of je gevoelig bent aan obesitas of niet. Je gewicht heeft dus weinig met persoonlijke wil te maken heeft, maar wel met de verbindingen in je hersenen. De manier waarop de hersenen zich ontwikkelen en of ze gevoelig zijn aan obesitas wordt beïnvloed door je genen. "Personen met obesitas ontwikkelen ook een ontsteking in de hersenen. Mensen die van nature slank zijn, hebben dat niet. Deze reactie kan ook verklaren waarom bepaalde dikke mensen moeilijker afvallen."

Dieetexperts zeggen echter dat het feit dat mensen steeds minder bewegen en meer calorieën eten de echte oorzaak van de obesitasepidemie is.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond strelen is beste manier om stress te bestrijden

Hond strelen is beste manier om stress te bestrijden





De meest efficiënte manier om na een drukke werkdag te ontspannen is door tijd met je hond door te brengen. Het enthousiasme van het dier werkt namelijk aanstekelijk, zo blijkt uit een Britse enquête.

Geheimen delen
Een onderzoek bij 1.000 Britse hondeneigenaars toonde aan dat 55 procent zich ontspannen voelt na tijd te spenderen met hun hond, 44 procent voelde zich optimistisch, evenveel mensen maakten zich dan minder zorgen over dagdagelijkse problemen als hun job of financiële problemen.

De enquête toont ook aan dat wandelen met de hond de beste manier is om quality-time met de familie te spenderen, het is zelfs beter dan samen eten of op vakantie gaan. Een kwart van de ondervraagden zegt dat zijn hond zijn beste vriend is, één op de zes vrouwen deelt haar diepste geheimen enkel met haar huisdier.

Psycholoog David Lewis: "De resultaten tonen aan dat door bij je hond te zijn je minder stress hebt en je je meer ontspannen voelt."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schorpioenen op een stokje en insecten voedsel van toekomst


Schorpioenen op een stokje en insecten voedsel van toekomst




In West-Europa halen we misschien nog onze neus op voor insecten in de keuken, maar in andere delen van de wereld is het een delicatesse. Ook de VN begint steeds meer te voelen voor insecten als een oplossing voor de groeiende voedselcrisis.



Met een groeiende wereldbevolking wordt het steeds moeilijker om alle monden te vullen. En meer vee kweken is geen oplossing, want deze dieren stoten te veel schadelijke gassen uit die verantwoordelijk zijn voor de opwarming van het klimaat. Daarom beginnen de Verenigde Naties meer en meer te voelen voor insecten als maaltijd.


Professor Arnold van Huis van de universiteit van Wageningen, denkt dat het eten van insecten veel voordelen heeft. "Er is een vleescrisis. Tegen 2050 zal de wereldbevolking van de huidige zes miljard naar negen miljard mensen gegroeid zijn. En mensen beginnen ook meer vlees te eten. Twintig jaar geleden ging het om 20 kilo, nu is het 50 kilo, en over twintig jaar zal dat 80 kilo zijn. Op die manier zullen we een andere Aarde nodig hebben", zegt Van Huis in The Guardian.






Van Huis is een adviseur van de Wereldvoedselorganisatie. "In de rest van de wereld eten ze al insecten. Het is enkel de westerse wereld die achter blijft. We hebben er een psychologisch probleem mee. Ik begrijp niet waarom, we eten toch ook garnalen, en die zijn erg vergelijkbaar met insecten." Insecten worden al in 80 procent van alle landen gegeten.


Insecten bevatten veel proteïnen en het kweken ervan richt weinig schade aan het milieu aan. Vooral sprinkhanen, krekels en wormen worden al gekweekt als voedsel. Ze zouden tot tien keer minder broeikasgassen uitstoten dan onze veestapel. Ze zijn bovendien beter voor onze gezondheid als ze goed bereid worden.


Volgens Van Huis wordt er gezocht naar manieren om de insecten te verwerken in een soort paté, zodat ze op onze normale vleesgerechten gelijken. Hieronder vind je alvast een overzicht van enkele culinaire specialiteiten uit de wereldkeuken der insecten.



De wereldkeuken der insecten
Thailand :    Schotels met gefrituurde rode mieren, krekels en kevers (in juni)
Colombia :    Gefrituurde en gezouten mieren zijn een populaire snack
Papoea-Nieuw-Guinea :    Larven van Sago-wormen in bananenbladeren
Ghana:     Gevleugelde termieten worden gefrituurd, geroosterd of in brood verwerkt
Japan  :   Larven van watervliegen in suiker - Toast sprinkhaan
Mexico  :   Tortilla's met wormen - Toast sprinkhaan
Cambodja :    Gefrituurde tarantula's
Australië :    'Witchetty grub', ofwel larven van motten



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Octopus Paul gaat Elvis-album opnemen

Octopus Paul gaat Elvis-album opnemen



Octopus Paul is klaar voor een nieuwe carrière na zijn opmerkelijke voorspellingen op het WK in Zuid-Afrika. Volgens zijn nieuwe manager zal de inktvis binnenkort Elvis imiteren.

Paul de octopus werd deze zomer wereldberoemd omdat hij elke wedstrijd van Duitsland op het WK in Zuid-Afrika correct voorspelde. Het dier kreeg telkens twee boxen voorgeschoteld met de nationale vlag van het team op en met een mossel in. Door een van de twee boxen te kiezen, voorspelde Paul de winnaar van de wedstrijd. Bovendien wist hij ook dat Spanje wereldkampioen zou worden.

Nu is octopus Paul klaar om Elvis-imitator te worden. "En wat nog het meest opwindende is, er ligt een overeenkomst voor hem klaar om een album op te nemen, met de titel 'Paul The Octopus sings Elvis'", aldus manager Chris Davies.

"En dat is niet alles: er worden boeken over hem geschreven, er zal met Kerstmis speelgoed rond de octopus uitgegeven worden en er komt ook een nieuwe iPhone-applicatie", reageert Davies enthousiast.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers waarschuwen voor zonnestorm die ons vandaag kan bereiken

Wetenschappers waarschuwen voor zonnestorm die ons vandaag kan bereiken


http://img844.imageshack.us/img844/9518/zonnestorm.jpg


De Aarde kan vanaf vandaag geraakt worden door een zonnestorm, na grote explosies van de zon gedurende het voorbije weekend. Dat zeggen ruimtewetenschappers tegenover New Scientist.

De activiteit werd het voorbije weekend door verschillende satellieten waargenomen, waaronder de nieuwe Solar Dynamics Observatory van de Nasa. Die registreerde schokgolven die vanuit de zon recht richting Aarde de ruimte werden ingestuurd, meldt New Scientist.

Poollicht
Volgens experts kan deze golf vanaf vandaag onze planeet bereiken, en daar het natuurlijke magnetische schild rondom de Aarde verstoren. Naar verwachting zal dit mooie vertoningen van het poollicht tot gevolg hebben, maar er zijn ook minder fraaie gevolgen mogelijk. Wetenschappers hebben er al voor gewaarschuwd dat een grote zonne-eruptie funest kan zijn voor satellieten en wereldwijd communicatienetwerken kan verstoren.

Volgens Nasa kan een zware 'ruimtestorm' zelfs tot stroompannes leiden, al is het erg onwaarschijnlijk dat de storm die ons vandaag bereikt zo zwaar is. Eerder dit jaar stelden ruimtespecialisten dat ze een sterke stijging van magnetische energie verwachten eens de zon uit een 'diepe sluimering' ontwaakt, ergens rond 2013.

"Wonderbaarlijk vuurwerk"
In hoeverre de jongste uitbarsting een invloed kan hebben op onze communicatiesystemen, is onduidelijk. Maar dat ze uitzonderlijk is, staat vast. "De zon stak een wonderbaarlijk vuurwerk af", zegt de Britse experte Lucie Green van het Mullard Space Science Laboratory in Surrey. "Dit was een zeer zeldzame gebeurtenis: twee bijna gelijktijdige uitbarstingen op verschillende locaties werden richting de Aarde gelanceerd. Zulke uitbarstingen komen voor als enorme magnetische structuren in de zonne-atmosfeer hun stabiliteit verliezen en niet langer worden vastgehouden door de zwaartekracht van de zon. Vergelijk het met een gespannen veer die ineens wordt losgelaten."

"Beide uitbarstingen lijken onze kant uit te komen, maar ze kunnen aan verschillende snelheden reizen", vervolgt Green. "De kans is groot dat we er grote en langdurige effecten van zullen zien, zoals het noorderlicht."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Sweet: Wig Wam Bam

The Sweet - Wig Wam Bam

Klik op de foto om hun te beluisteren






The Sweet was een Engelse glamrockband met hoogtijdagen tussen 1971 en 1978. De band werd opgericht in 1968 als Sweetshop, later afgekort naar Sweet. De succesbezetting bestond uit Andy Scott (gitaar/zang), Steve Priest (bas/zang), Brian Connolly (zang) en Mick Tucker (drums/zang), waarvan de eerste twee nu nog in leven zijn. Kenmerkend van deze band is de hoge samenzang.

The Sweet maakte begin jaren '70 bubblegummuziek onder toeziend oog van producersduo Nicky Chinn en Mike Chapman (Chinnichap, ook bekend van Mud, Smokie, Suzi Quatro, Hot Chocolate). Enkele hits waren Funny Funny, Poppa Joe, Wig Wam Bam en Block Buster!.

Na verloop van tijd ging de nadruk meer op glamrock en later zelfs op hardrock liggen. De samenwerking met Chinn/Chapman werd in 1974 verbroken en Sweet nam het heft in eigen handen. Met het zelfgeschreven nummer 'Fox on the Run' scoorden ze begin 1975 een grote hit. Daarna werd het stiller rond de groep en werden ze enigszins voorbijgestreefd door de Disco-, Punk- en New-Wave-rage. Toch scoorden ze nog een laatste internationale hit Love is like Oxygen begin 1978.

In februari 1979 verliet Connolly de band om een solocarrière te beginnen. Deze kwam echter niet van de grond. De resterende drie gingen tot 1982 door als trio onder de naam Sweet. Daarna gaven ook zij er de brui aan.

In 1986 werd de groep heropgericht met als enige originele leden Scott en Tucker. Priest woonde inmiddels in de Verenigde Staten en had geen zin om mee te doen. Drie jaar later verscheen een album Live At The Marquee met onder andere vier nieuwe studiotracks. In dezelfde periode vormde Connolly zijn eigen versie van The Sweet nl.: Brian Connolly and the New Sweet en daarna onder de naam BC Sweet.

In 1989 werd geprobeerd de oorspronkelijke vier weer samen te brengen. Er werden zelfs twee songs (opnieuw) opgenomen. Maar de chemie tussen de vier was weg en het project stierf een vroege dood. Scott en Tucker gingen door met hun versie en zo ook Brian Connolly.

In 1991 werd Tucker uit The Sweet gezet (opgegeven reden was: gezondheidsproblemen, maar boze tongen beweren een drankprobleem). Scott ging verder onder de naam Andy Scott's Sweet. Als in 2002 Tucker overlijdt, wordt deze naam weer veranderd in Sweet.

Brian Francis [McManus] Connolly stierf op 9 februari 1997 op 51-jarige leeftijd. Hij stierf aan de gevolgen van leverproblemen en een hartaanval, toegeschreven aan een chronisch alcoholprobleem. Er wordt gezegd dat hij de meeste hartaanvallen heeft overleefd van alle mensen. Hij werd gecremeerd na een ceremonie in de Most Holy Name Roman Catholic Church in Denham, Buckinghamshire. In Ruislip hangt een plaquette ter herinnering aan Brian, bijeengespaard door Sweet fans. Brians as is over het water verstrooid door zijn volwassen dochters Nicola and Michelle. Hij liet behalve zijn twee dochters ook hun moeder(zijn ex-vrouw), Marilyn, en een twee jaar oude zoon, Brian Junior (BJ), en diens moeder (zijn vriendin Jean) achter.

Michael Thomas (Mick) Tucker stierf op 54-jarige leeftijd op 14 februari 2002 aan leukemie in Welwyn Garden City, Hertfordshire. Hij werd op 25 februari 2002 begraven in een graf zonder naam op het kerkhof Chorleywood House Cemetery. Het graf is gemarkeerd door een slapende engel. Sinds enkele jaren staat er in de buurt van het graf een bank met een gedenkplaat. Het geld voor deze bank en gedenkplaat werd door de Sweet-fans van www.thesweet.com bij elkaar gebracht. De inscriptie op de plaat luidt: Mick Tucker, 1947-2002. Remembered by Sweet fans everywhere. Mick liet een weduwe, Janet, en een dochter, Ayston (uit zijn eerste huwelijk met de in 1979 overleden Pauline) achter. Volgens Steve Priest was Mick Tucker de meest ondergewaardeerde Engelse drummer ooit.

Andy Scott en kornuiten touren als The Sweet nog steeds de wereld rond en brengen af en toe nog wel eens een cd uit (laatste in 2002: Sweetlife).

Steve Priest is sinds midden 2008 ook weer aan het touren in Amerika en Canada met zijn eigen Sweet. Het eerste live-album van hen is klaar.




» Reageer (0)
02-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegende ezel krijgt luxeleven in stallen van het Kremlin

Vliegende ezel krijgt luxeleven in stallen van het Kremlin

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






De Russische ezel die bij wijze van een promotiestunt aan een parachute werd gebonden, wordt opgenomen in de stallen van het Kremlin waar haar een luxeleven te wachten staat. Op die manier hoopt de regering het dier van zijn trauma af te helpen. Binnenkort moet ezel Anapka de stallen echter al verlaten, want de Britse tabloid The Sun wil het dier een nieuwe thuis geven.


Anapka wacht binnenkort een reis naar Groot-Brittannië nadat The Sun de onfortuinlijke ezel aankocht. Het dier werd wereldberoemd toen ze in het zuiden van Rusland als promotiestunt aan een parachute gebonden werd. Anapka overleefde de gruwelijke stunt en mag nu eerst herstellen in de stallen van het Kremlin. Daar wonen ook de paarden die tijdens ceremonies van president Dmitry Medvedev gebruikt worden.


In de stallen staat Anapka een VIP-behandeling te wachten. Haar eigen personeel zal dag en nacht ter beschikking staan. Een masseuse zal Anapka verwennen met speciale zalfjes om de zenuwen te kalmeren. Voortdurend staat een ezelfluisteraar klaar om in te grijpen. Anapka krijgt behandelingen aan de hoeven en wordt met speciale shampoo's gewassen. Verder zijn er hete baden, speciale maaltijden en 24 uur op 24 bewaking.


Iedere ochtend zal Anapka na haar ontbijt kunnen genieten van een wandeling door de adembenemende landschappen rond de stallen. Na de lunch mag Anapka onder de zonnebank waar speciale lampen haar spieren zullen ontspannen. Het avondmaal bestaat uit worteltjes die het hele jaar door op het domein beschikbaar zijn.


Anapka is de eerste ezel die in de stallen wordt toegelaten. Er zijn maar 70 plaatsen beschikbaar in de stallen die vier jaar geleden door Vladimir Poetin geopend werden. De Russische regering nam de beslissing op aandringen van Brigitte Bardot. Zij vond het als dierenliefhebber vreselijk hoe Anapka behandeld werd. Voor het Kremlin de ideale gelegenheid om te tonen dat ze ook dierenvrienden zijn.


The Sun hoopt Anapka uiteindelijk een goede thuis te geven in Groot-Brittannië. Harry Redknapp, de baas van de Tottenham Hotspurs, zou Anapka graag opnemen in een dierenpark in Hampshire. Maar zal Anapka Rusland nog willen verlaten als ze gewend raakt aan haar luxeleventje? Zeker als we het Kremlin mogen geloven: "Anapka zal denken dat ze gestorven is en naar de ezelhemel is gegaan."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse 'Mini-Monet' verdient 180.000 euro in 30 minuten

Britse 'Mini-Monet' verdient 180.000 euro in 30 minuten





Zeven jaar is hij pas, maar Kieron Williamson wordt nu al een 'Mini-Monet' genoemd, naar de bekende Franse impressionistische kunstschilder Claude Monet. Afgelopen weekend verdiende het jongetje, die nog op de basisschool zit, maar liefst 150.000 pond (zo'n 180.000 euro) tijdens een veiling van 33 van zijn kunstwerken in een galerie. En dat allemaal in een half uurtje. Liefhebbers van over de hele wereld kochten zijn werken. Dat meldt The Daily Mail.

Kieron schildert vaak landschappen, evenals stadsgezichten uit de streek Norfolk, waar hij woont. Op zijn nieuwste tentoonstelling is ook een schilderij van Hong Kong te zien. "Normaal gesproken sta ik om zes uur op om te schilderen. Na school doe ik dan voort. Momenteel, met de vakantiedagen, schilder ik de hele dag."
 
Kieron schildert zo'n zes schilderijen per week en 700 mensen staan op een wachtlijst om een originele Kieron Williamson te bemachtigen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoenen West-Afrikanen beleven ergste hongersnood sinds Ethiopië 1984

Miljoenen West-Afrikanen beleven ergste hongersnood sinds Ethiopië 1984


http://img842.imageshack.us/img842/5446/niger.jpg



Ongeveer 12 miljoen mensen in Niger - 80 procent van de bevolking in het West-Afrikaanse land - hebben af te rekenen met wat ontwikkelingshelpers omschrijven als de ergste hongersnood sinds Ethiopië in 1984. Als er niet snel hulp komt ("binnen de 10 dagen") vrezen ze dat hondderduizenden inwoners van de Sahel zullen sterven van de honger. Ook in Chad vechten 2 miljoen mensen tegen extreme hongersnood en uit het noorden van Kameroen en het oostelijk deel van Mali komen nu ook berichten van ernstige hongersnood.


Hevige regenval vorig jaar heeft de oogst van dit jaar verwoest, waardoor de Sahel quasi zonder maïs, gierst en kafferkoren (sorghum) is komen te zitten. Niger is daardoor het hardst getroffen. In het land, dat al op de VN-lijsten staat als het minst ontwikkelde ter wereld, waren zelfs in "normale" omstandigheden al 17 procent van de kinderen ondervoed. Nu, met de hongersnood, riskeren er de volgende weken 400.000 kinderen te sterven.

"In sommige regio's zijn meer dan 50 procent van de kinderen jonger dan twee ondervoed. De kans is erg klein dat ze de volgende weken zullen overleven", zegt Gianluca Ferrara van het VN Voedselprogramma. Bovendien hebben de eerste zware regens opnieuw overstromingen veroorzaakt in het land de jongste weken. Sommige dorpen zijn gewoon van de kaart geveegd.

Eten van de mieren stelen
Om u een idee te geven van hoe erg het gesteld is in Niger: mensen zoeken er in mierenhopen naar de graantjes die de mieren daar eventueel hebben achtergelaten. En vrouwen zeven met ziftjes het zand langs de weg waar trucks met voedselhulp zijn gepasseerd: er moest toch maar iets van de camion gewaaid zijn.



http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/4/10/9/media_l_3818244.jpg?20100802115159


De hongersnood heeft de al armzalige veestapel gedecimeerd, niet per se omdat de hongerigen de beesten hebben opgegeten, maar wel het voer voor die beesten.


De weinige noodhulp die voorhanden is, wordt bovendien in de war gestuurd door aan al-Qaida gelinkte rebellen die actief zijn in de rijkere delen van het land, waar olie en uranium is. Vorige week nog werd een Franse ontwikkelingshelper aan de grens met Mali ontvoerd en geëxecuteerd.


Ontwikkelingsorganisaties zeggen dat er snel 100 miljoen dollar nodig is om de ergste honger te bestrijden en zo veel mogelijk mensen door de volgende weken te helpen.


De situatie wordt alleen maar erger doordat veel inwoners van Niger op de vlucht gaan voor de honger. Veel families zijn begonnen aan een trek van tot duizend kilometer kilometer naar de hoofdstad Niamey, anderen zijn de grens met Nigeria al overgestoken, wat tot spanningen leidt. Wanhopige inwoners van Chad zoeken massaal hun heil in Libië, waar ze niet welkom zijn.


Hulporganisaties sloegen begin juli al alarm, maar stelden vast dat er maar weinig animo was om te helpen. "Door de recessie en de besparingen in westerse landen is het moeilijker dan ooit om geld voor acute noodhulp te krijgen", aldus Ferrara. Bovendien is de prijs van basisvoedsel zoals rijst en granen door speculatie op de internationale financiële markten tot 300 procent gestegen de jongste vier jaar.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maakt je partner jou dik?

Maakt je partner jou dik?



Verschillende studies hebben aangetoond dat vrouwen in een relatie of na hun trouwdag gemakkelijk vijf kilo bijkomen. De reden zou wel eens bij hun man kunnen liggen, en niet aan hen. Met deze gewoontes kan je partner jou dik maken:

1)    Hij koopt je lekkers
Een doos pralines, je lievelingssnoepen of een zak chips als je een slechte bui hebt: hij koopt het voor je, en meestal zonder dat je er om gevraagd hebt. Sympathiek en schattig, maar slecht voor je lijn. Verleg de verwennerijen naar verse aardbeien, kersen of druiven: zo eet je minder calorieën én meer fruit.

2)    Samen dineren
Samen eten is ontzettend belangrijk voor jullie. Jullie gaan vaak eten, of koken thuis, en elke uitstap wordt aangevuld met voeding (popcorn in de cinema, taart bij een koffie).. geen wonder dat de kilo's erbij vliegen. Plan actievere uitjes samen, zo verbrand je calorieën in plaats van er te veel te eten.

3)    Jullie eten symmetrisch
Jullie porties zijn even groot, wat betekent dat je te veel calorieën binnenkrijgt. Vrouwen doen het met 200 tot 400 calorieën minder per dag, en dat moet ook uit de porties blijken. En het is niet omdat hij een voorgerecht besteld, dat jij dat ook moet doen. En kunnen jullie dat dessert niet delen?

4)    Hij voert jou
Hij rijdt graag en het is gemakkelijk, dus waarom zou je je niet laten voeren? Omdat je dan minder beweegt natuurlijk. De stappen tot de bushalte, dat tochtje met de fiets: het helpt allemaal.

5)    Complimentjes
Je beseft wel dat je niet meer zo slank en strak was al toen je hem ontmoette, maar hij complimenteert je lichaam zodanig dat je niet de nood voelt iets te veranderen (of misschien ziet hij het gewoon niet). Zolang je je zelf ook goed voelt in je vel, is er geen probleem. Maar soms is het nodig, en dan helpt het niet als hij je demotiveert.

6)    Niet gaan sporten
Hij weerhoudt je er van, al dan niet bewust, om te gaan sporten. Of jij minder gemotiveerd bent, of hij je smeekt om bij hem te blijven en samen tv te kijken, feit is dat je niet gaat sporten. Doe het samen, dan hoeft hij je niet te missen en dan blijven jullie fit.

7)    Verborgen motieven
Hij heeft wel door dat je bent aangekomen, maar wil liever niet dat je afvalt zodat je geen aandacht trekt van andere mannen of omdat hij valt op dikke vrouwen. Geen van beide motieven is goed voor jou, dus wees alert en trek op tijd je conclusies.

8)    Vieren en verwennen
Het is de gewoonte een zware dag, een promotie, een nieuw huis of een relatieverjaardag te vieren met (veel) eten en calorierijke verwennerijen. Leuk, maar niet als het te vaak gebeurt. Probeer ook eens iets te vieren zonder eten (of veel drank).




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak in strijd tegen acute leukemie

Doorbraak in strijd tegen acute leukemie



Onderzoekers van het UZA en de Universiteit Antwerpen zijn er voor het eerst in geslaagd een doeltreffend therapeutisch vaccin te ontwikkelen voor acute leukemie bij volwassenen. Een wereldprimeur, berichten de Concentra-kranten.

"Het gaat om een gepersonaliseerd vaccin op basis van de eigen afweercellen van de patiënten", zeggen professoren Viggo Van Tendeloo en Zwi Berneman, die er tien jaar onderzoek naar deden. Uit hun studie, die gepubliceerd werd in het gerenommeerde Amerikaanse vakblad 'Proceedings of the National Academy of Sciences', blijkt dat de helft van de leukemiepatiënten goed reageert op het vaccin.

Het ging om patiënten met een hoog risico op herval. Bij hen werd een terugkeer van de ziekte uitgesteld of zelfs voorkomen. De gemiddelde overlevingsduur ging erop vooruit tot 52 maanden, bij degenen die goed reageerden. Er komt nu een vervolgstudie bij meer patiënten om deze resultaten te bevestigen."


Acute myeloïde leukemie bij volwassenen is een agressieve bloedkanker, die vooral mensen boven de 60 jaar treft. Hoewel de ziekte bij de meeste patiënten onder controle wordt gebracht door chemotherapie, hervalt een groot deel van hen relatief snel. Slechts 26 procent overleeft de eerste vijf jaar na de diagnose.
 
Deze immunotherapie is een nieuwe manier om kanker aan te pakken, een aanvulling op de bestaande behandelingen. Het zal de chemo- of radiotherapie dus niet gaan vervangen. Wel zijn er aanwijzingen dat het vaccin kan werken voor andere types van kanker. Zo worden proefstudies opgericht voor de behandeling van borst- en longvlieskanker.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Morel opnieuw ziek

Marie-Rose Morel opnieuw ziek



Marie-Rose Morel (37) heeft opnieuw baarmoederkanker. De dokters zouden haar maar 6 maanden meer geven. Dat berichten verschillende media.

De voormalige politica, die twee weken geleden officieel uit het Vlaams Belang stapte, maakte in januari 2008 bekend dat ze aan een levensbedreigende vorm van baarmoederkanker leed. Tegen alle prognoses in, kreeg ze 9 maanden later het verlossende nieuws dat ze de ziekte had overwonnen. Maar nu zou dus blijken dat ze hervallen is.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!