NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
30-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voortaan blazen bij élke controle

Voortaan blazen bij élke controle

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/3/10/20160630073418/media_xll_8833900.jpg

Wie aan de kant wordt gezet omdat hij pakweg zat te gsm'en achter het stuur, te snel reed of geen gordel droeg, moet straks ook sowieso blazen. De politie wil het aantal alcoholcontroles drastisch opvoeren.

Dat moet lukken door het principe 'stoppen = ­blazen' in te voeren. Het adviesorgaan van de lokale politie heeft de zones onlangs aangemaand daar werk van te maken. Er zijn ook plannen om er een verplichte regel van te maken bij agenten. Dat kan via een besluit van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) of het College van Procureurs-generaal.

Evaluatie
"Dat is het uiteindelijke doel", zo valt te horen bij de Vaste Commissie Lokale Politie (VCLP). "Er zijn hierover al verscheidene gesprekken gevoerd. Maar we willen eerst een evaluatie maken van de oproep bij de lokale korpsen. We moeten onder meer bekijken hoeveel extra samplingtoestellen er nodig zijn. Die detecteren de aanwezigheid van alcohol in de lucht in de auto. Finaal moeten bestuurders het gevoel krijgen dat de politie hen op eender welk moment van de dag, op eender welke plaats kan controleren. (br.hln)


» Reageer (0)
29-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel moet al 20 jaar huur betalen voor prehistorische draaitelefoon

Koppel moet al 20 jaar huur betalen voor prehistorische draaitelefoon

http://static2.hln.be/static/photo/2016/12/16/8/20160629102541/media_xll_8829578.jpg

Een gepensioneerd koppel uit Waregem betaalt Proximus al 20 jaar lang elke maand 2,4 euro voor een prehistorische draaitelefoon. Zoon Alex stootte op de fout. Proximus belooft het bedrag, ondertussen zo'n 600 euro, terug te betalen.

Het stuk antiek, bouwjaar 1977, hebben de 74-jarige Wilfried en zijn Japanse vrouw, Yuko Matsubara, al lang niet meer. Toch ging er twintig jaar lang nog elke maand 2,4 euro van de rekening voor de huur van het toestel. 'Telefoon U77 schijf' is de onduidelijke beschrijving op de afrekening. Zoon Alex Koo Derudder vond de fout. "Ik wilde weten wanneer je gratis kan telefoneren met een vaste lijn. Ik zag de tekst 'Telefoon U77 schijf' en het bedrag van 2,4 euro en was nieuwsgierig. Na een zoektocht op Google zag ik dat het om de lelijke, witte draaitelefoon van vroeger ging."

"Die hebben we al twintig jaar niet meer", zegt vader Wilfried. "Ik heb hem in de jaren '90 naar een Belgacom-winkel gebracht nadat ik van het werk een andere telefoon kreeg. Ik had ook geen idee dat ik er nog altijd voor betaalde."

En daar liep het mis. "De winkel gaf waarschijnlijk niet door dat de telefoon was teruggebracht", zegt woordvoerder van Proximus Haroun Fenaux. "Deze telefoons stammen nog uit de tijd van de RTT, toen iedereen er één moest huren omdat ze in de winkel nog niet verkrijgbaar waren. Ook nu nog kiest een klein deel van onze klanten ervoor om een telefoon te huren. Ze kunnen hun oud model altijd inwisselen voor een nieuwe versie. Ook een telefoon die stuk is, wordt vervangen."

Slapend rijk

Een snelle zoektocht online leert dat Wilfried en zijn vrouw lang niet de enigen zijn die nog maandelijks een telefoon huren die ze niet meer hebben.

"Schandalig", zegt Simon November van Test-Aankoop. "De huur van zo'n telefoon, net als die van de decoders voor digitale televisie, zou begrensd moeten worden. Is het toestel terugbetaald, dan moet het ook van de afrekening verdwijnen. Nu wordt Proximus slapend rijk. Vooral oudere mensen zijn hiervan de dupe, hun trouwste klanten. Zij beseffen vaak niet waar ze voor betalen."

"Mijn ouders zijn al ja-ren klant", zegt Alex. "Toch wilde Proximus aanvankelijk enkel de kosten van een jaar terugbetalen. Nadat ik het verhaal op Facebook postte en we honderden reacties en duizenden likes kregen, besloot Proximus alsnog de volledige 600 euro terug te betalen. Zij hadden zélf beter moeten controleren of wat ze aanrekenen klopt. Het is ook zeker niet de enige 'spooktelefoon', dat vertelde de klantendienst me zelf. Pure kafka." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar de Kiwidroom nog mogelijk is: dorpje met té veel jobs lokt nieuwkomers

Waar de Kiwidroom nog mogelijk is: dorpje met té veel jobs lokt nieuwkomers

http://static2.hln.be/static/photo/2016/16/1/8/20160629103031/media_xll_8829563.jpg

"We hebben jobs, we hebben huizen, maar we hebben geen bewoners." Het dorpje Kaitangata op het Nieuw-Zeelandse Zuidereiland is actief op zoek naar nieuwkomers om meer leven in de brouwerij te brengen. "Bij ons is de Kiwidroom nog mogelijk", klinkt het aanlokkelijk. Kortom: "Kom naar Kaitangata!"

Waar hoor je dat nog? Genoeg werk - zelfs te véél - en betaalbare huizen. Het pittoreske Kaitangata heeft het in de aanbieding. De huidige 800 inwoners lanceren een wervingscampagne om volk uit de steden naar hun vredige plattelandsdorp te lokken. Voor nog geen 150.000 euro kan je een mooie woonst met een lap grond op de kop tikken. Daarmee speelt Kaitangata in op de lastige financiële strijd die vele Kiwi's in de grootsteden moeten leveren om een degelijke woonst te bekomen en comfortabel te kunnen leven. Bovendien blijven zo'n duizend vacatures maar openstaan in het district van Clutha, waartoe Kaitangata behoort.

Bryan Cadogan, een geboren en getogen local, is de burgemeester van Clutha. "Toen ik werkloos was en ik mijn gezin moest te eten geven, gaf Clutha mij daartoe de kans. Die opportuniteit willen wij nu ook schenken aan andere Kiwigezinnen die het moeilijk hebben." De jeugdwerkloosheid in het district is twee. "Niet twee procent, gewoon twee jongeren", preciseert Cadogan.

Clutha biedt vooral jobs aan in de primaire sector, die onder meer een grote zuivelfabriek omvat. Al jaren moeten werknemers met de bus naar de streek gebracht worden uit regio's die meer dan een uur verder liggen. Dat kan anders, als mensen zouden willen verhuizen naar Clutha zelf.

"De huizencrisis maakt het voor vele Nieuw-Zeelanders onmogelijk hun droom van een eigen huis waar te maken, maar in Kaitangata is dat wel nog mogelijk.", zegt zuivelboer Evan Dick. "Wij zijn een ouderwets dorp. Wij sluiten onze huizen niet af, we laten onze kinderen vrij rondlopen. We willen onze gemeente weer levendig maken en ontvangen nieuwkomers met open armen." (br.hln)


» Reageer (0)
27-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedden dat je die voorraad koffie op de verkeerde plaats bewaart?

Wedden dat je die voorraad koffie op de verkeerde plaats bewaart?

http://static2.hln.be/static/photo/2016/11/5/12/20160627135228/media_xll_8821407.jpg

Iedere maandagmorgen zijn we weer blij voor het bestaan van koffie. Niets dat zo'n bakje troost niet kan oplossen. En wist je dat dat ochtendlijke kopje koffie nog beter smaakt als je het op de juiste plaats bewaart?

Nee, dat is niet het aanrecht, de koelkast of de keukenkast. Wel ... de diepvries. Wie dacht dat het voldoende was om de koffiebonen op een koele, droge plaats te bewaren had het bij het verkeerde eind. Door koffie op een koude plek zoals de diepvries te bewaren, worden ze namelijk nog rijker van smaak.

Hoe dat komt? De grootste vijand van koffie is water. Een hoge vochtigheidsgraad tast immers de olieën die verantwoordelijk zijn voor de koffiesmaak aan. Daarom bewaar je koffie beter nooit in de koelkast, omdat het vocht zal condenseren en de smaak van de koffie bederven. Ook de keukenkast is geen goed idee, aangezien je koffie best zo ver mogelijk houdt van andere sterk geurende of smakende producten.

De diepvries is een veel betere optie. Niet alleen is de lucht in de vriezer redelijk droog, ook de invloed van andere geuren is minimaal. Om helemaal op veilig te spelen doe je de koffie best in een luchtdichte verpakking of doosje en ontdooi je enkel wat je nodig hebt. Je moeite wordt beloond met een kopje koffie dat veel rijker en consistenter is van smaak. Geen dank! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw: antigeluid om snurkende partners het zwijgen op te leggen

Nieuw: antigeluid om snurkende partners het zwijgen op te leggen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/11/10/2/20160627095340/media_xll_8820647.jpg

40 procent van de volwassen Belgen snurkt en dat betekent vaak ook slapeloze nachten voor hun partners. Er komt een hightech snufje aan dat met antigeluid belooft het nachtelijk geronk te dempen.

Het bedrijfje Silent Partner werkt al even aan een apparaat dat de snurker op zijn of haar neus plaatst en de geluidsgolven meet. Vervolgens zendt een luidsprekertje de exact tegenovergestelde golf uit, waardoor beide golven elkaar opheffen. Het toestel pakt dus niet de oorzaak van het gesnurk aan, maar dempt wel het geluid.

En dan is er het slechte nieuws, het toestel is geen wondermiddel en heeft ook enkele nadelen. Koppels die graag dichtbij elkaar knuffelen, moeten opletten. In een straal van 20 centimeter rond de neus hoor je het gesnurk nog wel. Daarnaast ziet het ding er nu ook niet bepaald sexy uit.

Het snufje kost ongeveer 90 euro. Mensen die met slapeloosheid kampen door hun partner, moeten wel even geduld uit oefenen. Het toestel zit nog in de ontwikkelingsfase en de leveringen zijn pas voor november gepland.

Slaapexpert Johan Verbraecken van het UZ Antwerpen zegt vandaag in Het Nieuwsblad dat hij vreest dat het toestel luid gesnurk niet helemaal geluidloos kan maken. Dick Botteldooren, professor in de akoestiek aan de Universiteit van Gent, is ook eerder sceptisch: "Het gehoor van slaappartners past zich aan. Dus na een tijdje zal ook gedempt gesnurk bedgenoten uit hun slaap houden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5000 Volts - I'm on fire

5000 Volts - I'm on fire

Klik op de foto om ze te beluisteren


5000 Volts was een Britse band, die enkele discosingles uitbracht in de jaren '70. De groep bestond uit zanger Martin Jay en zangeres Tina Charles. De musici van de band verschilden per optreden.

Tijdens de jaren '70 bracht de band verscheidene singles uit. Ze hadden geen succes totdat radiostations de B-kant van hun single Bye Love ontdekten, dit was namelijk het nummer I'm On Fire. Vervolgens brachten ze dit nummer als zodanig uit en werd het nummer een grote hit in Europa. Het haalde de vijfde plaats in de Nederlandse hitlijsten en in België stond het nummer enkele weken op nummer 1 in de BRT Top 30. Ook in Duitsland en Zweden werd de eerste plaats bereikt. Het haalde de vierde plaats in de Engelse hitlijsten. In Amerika haalde het nummer de 26e plaats.

Door deze publiciteit kreeg de solocarrière van Tina een enorme vaart. De band viel uiteen nadat Tina de band verliet tijdens de Duitse tour.


» Reageer (0)
26-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russische Hermitage Museum eert Jan Fabre

Russische Hermitage Museum eert Jan Fabre

http://static2.hln.be/static/photo/2016/18/5/13/20160626063231/media_xll_8814403.jpg

De Antwerpse kunstenaar Jan Fabre heeft vrijdag in het State Hermitage Museum in het Russische Sint-Petersburg een diamanten ereteken ontvangen voor zijn visuele kunst. Dat heeft zijn woordvoerster gemeld.

Fabre kreeg het achtste ereteken van dr. Mikhail Piotrovsky, de algemeen directeur van het beroemde Hermitagemuseum. Eerder kregen al de Russische artiest Ilya Kabakov (ereteken nummer 5) en de architecten Zaha Hadid (nummer 6) en Santiago Calatrava (nummer 7) de onderscheiding.

Van 21 oktober 2016 tot 9 april 2017 is in het State Hermitage Museum de tentoonstelling van Fabre "Knight of Despair / Warrior of Beauty" te zien. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legendarische modefotograaf Bill Cunningham (87) overlijdt in New York

Legendarische modefotograaf Bill Cunningham (87) overlijdt in New York

http://static0.hln.be/static/photo/2016/15/13/13/20160626055424/media_xll_8814343.jpg

In Manhattan is zaterdag de beroemde modefotograaf Bill Cunningham op 87-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de New York Times, de krant waarvoor Cunningham 40 jaar lang werkte. Cunningham werd onlangs nog opgenomen in het ziekenhuis met een beroerte.

"Bill Cunningham toverde modefotografie om tot zijn eigen project van culturele antropologie in de straten van New York. Hij maakte zo de kroniek van de steeds veranderde sociale scène van een tijdperk voor de New York Times, door zijn ijverig observerende lens te richten op wat mensen dragen: stijlvol, flamboyant of gewoon opmerkelijk", aldus de krant.

Levend monument
Cunningham was zo'n groot fenomeen geworden in New York, dat hij in 2009 zelfs werd uitgeroepen tot levend monument. Hij was dan ook gemakkelijk te herkennen, aangezien hij rondreed met zijn fiets in Midtown, waar hij het grootste deel van zijn foto's trok. Hij droeg steevast een blauw werkmanshemd, een khaki broek en zwarte sneakers, met zijn 35-millimetercamera rond zijn nek. "Niets ontsnapte aan zijn blik: geen enkel buideltasje, Birkin-tas, houthakkershemd of fluorescerende wielrennersbroek", aldus New York Times.

Mannequin
In 2008 trok Cunningham naar Parijs, waar hij het Legioen van Eer kreeg, de belangrijkste Franse nationale onderscheiding. In New York werd hij gevierd in modewinkel Bergdorf Goodman, waar een levensgrote mannequin van de man voor het raam werd geïnstalleerd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma (82) laat zich niet uit haar huis zetten. Ook niet voor 26 miljoen dollar

Oma (82) laat zich niet uit haar huis zetten. Ook niet voor 26 miljoen dollar

http://static2.hln.be/static/photo/2016/12/11/8/20160626022015/media_xll_8814188.png

"Geld is ook niet alles", vindt de 82-jarige Ruth uit Sydney. Daarom weigert ze keer op keer in te gaan op de hoge sommen geld die projectontwikkelaars haar al jaren aanbieden om haar huis in de populaire wijk Castle Hills te verkopen. Pas wees ze nog een bod van 26 miljoen Australische dollar (ongeveer 17,5 miljoen euro) af.

Ruth (die haar achternaam liever niet in de media wil) is een gepensioneerde lerares, en naar eigen zeggen zeer gelukkig in haar 2500 vierkante meter tellende 'stulpje'. Zo gelukkig, dat ze al verschillende malen aanzienlijke sommen geld om haar huis te verkopen, geweigerd heeft. "Ik heb geen enkele intentie om mijn huis te verkopen, ook al bieden ze me 50 miljoen dollar...", zegt de vrouw. "Mijn kinderen zouden graag willen dat ik het verkoop, maar het maakt voor mij niet uit. Ik zie wel dat er dingen aan het veranderen zijn en ik denk dat ik eenzaam zal zijn als alle buren verhuizen en hun oude huizen worden neergehaald voor nieuwe blokken. Maar geld is niet alles."

Nostalgie
De vrouw kocht de grond voor haar aanzienlijke huis 55 jaar geleden samen met haar inmiddels overleden man Ellie en ontwierp het huis zelf. Ze werkt nog iedere dag in de tuin en raapt er de eieren van haar kippen, nostalgisch naar vroegere tijden. "Ik ging hier vroegen naar de Gidsen aan het einde van de straat. We hadden een voetbalclub, een ponyclub en alle jaarshows en alle buren kwamen dan samen om te lunchen", herinnert ze zich. "Het ging om het samen werken, elkaar helpen en het vormen van een gemeenschap. Ik kon vroeger de straat nog niet uit lopen of ik kwam mensen tegen die ik kende."

Torenblokken
De wijk Castle Hill bestond vroeger uit grote vrijstaande huizen met grote tuinen eromheen. Maar nu worden die huizen gesloopt en komen er appartementsblokken in de plaats, die veel meer mensen moeten huisvesten. "Rij na rij van torenblokken", zegt Ruth, die eenzaam stand houdt in de strijd tegen de projectontwikkelaars.

Eind 2014 werd een blok van vijf huizen tegenover Ruths woning voor 20,5 miljoen Australische dollar verkocht. "Ik gun het mijn oude buren, maar ik blijf hier",  besluit een standvastige Ruth. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bikinilijf op elke leeftijd: model van 60 in zwemkledij voor H&M

Een bikinilijf op elke leeftijd: model van 60 in zwemkledij voor H&M

http://static3.hln.be/static/photo/2016/3/10/10/20160624162620/media_xll_8806180.jpg

Er is nog steeds een groot gebrek aan diversiteit in de modewereld, maar toch duiken steeds vaker modellen op in alle vormen en maten. Zo poseert nu ook een 60-jarige vrouw in een nieuwe campagne van modeketen H&M, en dat doet ze in een badpak. Van mooi op elke leeftijd gesproken!

Het is niet de eerste keer dat de Zweedse keten H&M een lans breekt voor meer diversiteit in de modewereld. Zo liepen tijdens hun meest recente modeshow nog zwaardere, dunne, jonge, oude, blanke, getinte en transgender modellen mee op de catwalk. En ook in hun nieuwste badmodecampagne poseren heel wat verschillende modellen.

Denk maar aan een veganistische chef-kok, verschillende bloggers en ook artiesten. Maar het is de 60 jarige styliste Gillean Mcleod die het meest opvalt. Ze begon op haar 53-ste met modellenwerk, pronkte onder andere al in campagnes voor merken als Uniqlo en Living Proof en daar mag ze nu ook H&M aan toevoegen.

"Vind je het moeilijk om met zelfvertrouwen rond te paraderen in zwemkledij? Als je je er comfortabel in voelt, dan maakt het eigenlijk niet uit hoe het stuk eruitziet op je lijf. Draag het gewoon met trots", aldus Gillean Mcleod aan H&M (br.hln)


» Reageer (0)
25-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat wij kunnen leren van de eetgewoonten van katten

Wat wij kunnen leren van de eetgewoonten van katten

http://static0.hln.be/static/photo/2016/2/1/14/20160624123917/media_xll_8805134.jpg

Katten hebben hun eigen willetje, en dat is op vlak van eten niet anders. Haalt jouw kat ook de neus op voor bepaalde voedingsmiddelen? Dan heeft dat eigenlijk een heel goede reden, zo schrijft een nieuwe studie.

Niet de geur, smaak of textuur van eten maakt dat katten hun arrogante neusje ophalen, wel hoe voedzaam de voorgeschotelde maaltijd is. Dat ontdekte onderzoekers van het Verenigd Koninkrijk en Australië in een nieuwe studie. Poezen gaan volgens deze wetenschappers op zoek naar een goede balans tussen vetten en eiwitten, onafhankelijk van de smaak van het eten. Zo zorgen ze er zelf voor dat ze de juiste, gezonde voedingsmiddelen opnemen. 

Vis of appelsien? 
Tijdens hun experiment schotelden de onderzoekers katten gedurende enkele weken verschillende smaken van voedsel voor. Ze kozen bewust voor enkele katvriendelijke dingen zoals konijn of vis, en andere voedingsmiddelen met een smaak waar katten een hekel aan hebben: appelsien. Aanvankelijk kozen de katten voor het konijn en de vis, maar die voorkeur veranderde na een tijd.

Slimme keuzes
"Eerst kozen de katten op basis van smaak, maar door te 'leren' over de  voedzaamheid van bepaalde voedingsmiddelen, kozen de diertjes voor het eten dat hen een goede balans van vetten en eiwitten zou geven, onafhankelijk van de smaak," zegt hoofdonderzoeker Adian Hewson-Hughes. Ze aten ook 'snoepjes' tussendoor, maar over het algemeen keken de katten erop toe dat ze genoeg macronutriënten (eiwitten, vet en koolhydraten) binnen kregen. Ook al moesten ze daarvoor iets eten dat naar appelsien smaakt. Katten zijn met andere woorden geboren diëtisten. Daar kunnen wij nog iets van leren. (br.hln)


» Reageer (0)
24-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 manieren waarop je voelt dat je veel te veel suiker eet

7 manieren waarop je voelt dat je veel te veel suiker eet

http://static2.hln.be/static/photo/2016/6/5/10/20160624112253/media_xll_8804815.jpg

Een Belg eet gemiddeld 17 klontjes suiker per dag. Veel te veel dus, want de aangeraden hoeveelheid is slechts 5 klontjes per dag. Denk je dat jij wel eens bij die eerste groep zou kunnen horen? Deze 7 tekenen verraden dat je suikerinname dringend naar beneden moet.

1. Je hebt de hele dag door zin in zoet

Het is een vicieuze cirkel: hoe meer suiker je eet, hoe meer zin je hebt in zoet. En zo kom je in een suikerspiraaal terecht. Je smaakpapillen passen zich immers aan aan je zoete levensstijl en je lichaam heeft steeds meer suiker nodig om diezelfde energie te beleven. Door teveel suiker te eten, breng je een hormonale reactie teweeg in het lichaam die zich een beetje gedraagt zoals een golf: eerst voel je je fantastisch, maar even later heb je een serieuze energiedip, waardoor je weer meer suiker nodig hebt om te kunnen functioneren.

2. Je bent moe

Na de insulineverhoging, maakt je lichaam een 'crash' door, ook wel de befaamde energiedip. Energie is namelijk stabiel wanneer je suikerspiegel stabiel is en wanneer je te veel suiker inneemt zal die wisselende suikerspiegel ook zorgen voor wisselende dipjes. Bovendien zorgt te veel suiker eten er ook voor dat je dan weer minder eiwitten en vezels inneemt, en die zijn erg belangrijk om je de hele dag krachtig en energiek te voelen.

3. Je hebt last van je huid

Suiker kan een hormonale rollercoaster in gang zetten, waarbij je huidproblemen krijgt zoals puistjes of rosacea. Als je merkt dat je huid erg moeilijk doet, is het dus geen slecht idee om je dieet eens aan te passen.

4. Je bent humeurig

Die wisselende energielevels hebben ook een invloed op je humeur. Tijdens een suiker high voel je je goed en ben je gelukkig. Maar zodra je in een dal belandt, zakt ook je humeur onder nul.

6. Je brein wil niet meer goed mee

Lukt het na het middageten niet meer om nog achter de computer te kruipen. Duurt nadenken veel langer dan voordien? Wel, als je veel suiker eet, dan zakt je suikerspiegel ook heel plots in plaats van langzaam aan. En die slechte controle van het bloedsuikergehalte kan leiden tot moeilijkheden met cognitieve functies.

6. Je eten smaakt minder zoet

In het kort: je smaakpapillen zijn veel te verwend als het op suiker aankomt. Je lichaam heeft steeds meer suiker nodig om diezelfde zoete gewaarwording opnieuw te ervaren. Maar omgekeerd werkt het ook. Wie een paar weken stopt met suiker, zal merken dat alles plots véél zoeter smaakt als je terug gesuikerd begint te eten. Dat gaat trouwens heel snel, na twee weken proef je al verschil.

7. Je komt bij

Verrassing. Veel suiker betekent ook veel calorieën? En omdat het geen vezels of eiwitten bevat, houdt het je ook niet verzadigd, waardoor je na het eten van suiker eigenlijk nog steeds honger hebt. Bovendien zorgt suiker ervoor dat er insuline vrijkomt, een hormoon dat een grote rol speelt bij die extra kilootjes. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saiga-antilopen hebben moordende epidemie doorstaan

Saiga-antilopen hebben moordende epidemie doorstaan

http://static3.hln.be/static/photo/2016/13/4/10/20160623160923/media_xll_8800870.jpg

Honderdduizenden saiga-antilopen crepeerden vorig jaar in de Kazachse steppe. Een bacteriële ziekte lag aan de basis van hun bijna-uitroeiing. De bestanden nemen nu weer gestaag toe.

De door een massale sterfte aanzienlijk gedecimeerde saiga-antilopen in Kazachstan vermenigvuldigen zich weer. "Dat de bestanden van de saiga-antilopen weer toenemen en er deze lente weer geen massale sterfte gebeurde, is goed nieuws voor de soort", zei Thomas Tennhardt, vicevoorzitter van de Duitse Natuurbeschermingsvereniging Nabu.

Alleen al in een bepaalde Centraal-Kazachse regio kwamen volgens Nabu meer dan 200.000 dieren in enkele weken om het leven. Momenteel grazen er nog 36.200 saiga's. In heel Kazachstan zijn er 108.300 exemplaren. Door de massale sterfte dunden de bestanden met 60 procent uit. De antilopensoort met een sterk gezwollen snuit die doet denken aan een slurfje, komt bijna alleen voor op de steppen van Centraal-Azië in Rusland, Kazachstan en Mongolië.

Uit onderzoek bleek dat de dieren het slachtoffer werden van een door bacteriën veroorzaakte epidemie, de zogenaamde hemorragische septikemie. De ziekte is onder meer bij gedomesticeerde dieren en buffels en in het wild levende herkauwers bekend.

Het is niet duidelijk hoe de ziekte nagenoeg hele kuddes compleet kon uitroeien. Bijkomende factoren die met klimaat, de bodem of de vegetatie te doen hebben, kunnen volgens Nabu een rol spelen. Het wordt uitgesloten dat de dieren zich vergiftigd hebben. "Eens de symptomen optraden, liet de dood slechts nog enkele uren op zich wachten. Bijna alle dieren uit een kudde stierven. Slechts enkele groepen, die voornamelijk uit mannetjesdieren bestonden, overleefden de epidemie", zei Steffen Zuther van de vereniging voor het behoud van de biodiversiteit in Kazachstan onlangs.

Stroperij
Begin de jaren negentig liepen in de Kazachste steppe nog ongeveer een miljoen saiga-antilopen rond. Intussen is de populatie door stroperij gedaald naar nog enkele tienduizenden. Stropers hebben het vooral gemunt op de horens van mannelijke dieren, die in de Aziatische geneeskunde tot medicamenten worden verwerkt.

De Kazachse regering had in januari 2011 de jacht op saiga-antilopen gedurende tien jaar verboden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is hoe erg Europa zal lijden onder Brits 'Leave'

Dit is hoe erg Europa zal lijden onder Brits 'Leave'

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/12/6/20160624055759/media_xll_8804091.jpg

"We're out", klonk het vanmorgen om 5.40u op de BBC. Het Verenigd Koninkrijk heeft gestemd voor een vertrek uit de Europese Unie. De voorlopige reacties op de financiële markten tonen het beeld dat ons vandaag, maar ook de komende maanden en jaren te wachten staan. Grillige financiële markten en hopen onzekerheid.

De reacties op de Aziatische markten laten niets te wensen over. Het pond krijgt zijn grootste oplawaai in de geschiedenis, en de beurzen reageren paniekerig. Gedreven door de onzekerheid over de nabije toekomst. Onzekerheid is de grootste gesel voor de financiële wereld.

De meeste economen zijn het erover eens: bij een vertrek zal het Verenigd Koninkrijk in een periode van economische achteruitgang belanden. Van 1,5% tot 5,5% tegen 2019, raamt het IMF. De Leuvense professor Internationale Economie, Jan Van Hove, houdt wel een slag om de arm. "De Britse economie (groei van 2,5%, red) heeft de voorbije jaren sterker gepresteerd dan de Europa, en het land zal blijven draaien."

Toch vermoeden de economen dat de impact zich snel zal laten gevoelen. Veel buitenlandse investeerders zullen het VK links laten liggen. Grote multinationals zullen hun Europees hoofdkwartier overhevelen naar het Europees vasteland. Banken als Goldman Sachs, ING hebben er al mee gedreigd om uit het VK te vertrekken. Dat kan goede nieuws zijn voor EU-landen met een open economie, zoals België. Dat zou 1,1 miljard euro aan extra buitenlandse investeringen met zich meebrengen, denkt de Amerikaanse zakenbank JP Morgan.

Maar het is een mes dat aan twee kanten snijdt. Want voor België is het VK de op drie na grootste exportmarkt. Sectoren als voeding en textiel dreigen fors getroffen te worden. En op die manier ons economisch herstel voor een stuk af te romen. Ook Europa zal niet ontsnappen aan de malaise van de Britse economie. Het IMF verwacht dat het vertrek van het VK uit de Europese Unie een negatief effect van 0,2 tot 0,5 procentpunt zal hebben op de groei.

De economische impact komt vooral voort uit de vele handelsbelemmeringen die dreigen opgeworpen te worden tussen Europa en het VK. Duizenden handelsakkoorden moeten worden heronderhandeld. Dat kan gemakkelijk twee jaar duren, en leiden tot importheffingen en extra taksen. "Hamvraag is: in welke sfeer zullen die onderhandelingen verlopen? Wijzen alle neuzen snel in één richting? Of komt het voortdurend tot confrontaties?", zegt Hans Bevers, hoofdeconoom bij Degroof Petercam. "De Britten hebben de Europese markt van 500 miljoen klanten meer nodig dan de Europenanen de Britten", klinkt het bij de economen.

De Britten rekenen alvast op een vrij vlot handelsverkeer met zijn voormalige partner, net zoals Zwitserland en Noorwegen, dat vandaag hebben. Europa-kenner Hendrik Vos hoopt dat Europa zijn been stijf houdt en niet te snel toegeeft aan de Britten. Maar dat betekent dat veel bedrijven en het handelsverkeer al die tijd in onzekerheid verkeren, niet weten wat de toekomst zal brengen. Want Europa zal nooit meer hetzelfde worden. En alvorens die balans weer in evenwicht is, zal al veel water naar de zee gevloeid zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
23-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit gebeurt er als iedereen op de wereld vegetariër zou worden

Dit gebeurt er als iedereen op de wereld vegetariër zou worden

http://static1.hln.be/static/photo/2016/8/8/2/20160623083307/media_xll_8799497.jpg

1 op 2 Vlamingen wil graag minder vlees eten, toch lukt het heel was mensen niet om voltijds dieren uit hun dieet te schrappen. Maar wat zou er eigenlijk gebeuren als echt iedereen vegetariër zou worden? Bij AsapScience maakten ze er een verrassende video over. We schreven hier al dat we eigenlijk helemaal geen vlees nodig hebben, en de meeste mensen weten ook wel dat dagelijks vlees eten ongezond is en ook nog eens erg slecht is voor de aardbol. Maar zou het dan echt helpen als iedereen vegetariër wordt? Volgens de video alvast wel.

Niet alleen positieve gevolgen
Zelf willen we toch nog even nuanceren dat er ook negatieve gevolgen verbonden zijn aan een volledig vegetarische wereld. Vlees en vis moeten namelijk wel vervangen worden door vleesvervangers, en de toegenomen productie daarvan neemt ook middelen en plaats in die niet goed zijn voor het milieu. Dat vleesvervangers trouwens niet eens altijd beter zijn voor de gezondheid, bleek al uit aflevering van het programma 'Over Eten'.

Paar dagen per week geen vlees eten
Een paar dagen per week geen vlees eten, is dan weer een betere en vooral realistischere tussenoplossing. Je verkleint er nog steeds je voetafdruk aanzienlijk mee, het voorkomt hart- en vaatziekten, je cholesterol zal minder hoog zijn en je lever en nieren worden minder zwaar belast. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Julian Sas - A Light in the Dark

Julian Sas - A Light in the Dark

Klik op de foto om hem te beluisterenJulian Sas (Beneden-Leeuwen, 29 mei 1970) is een Nederlands bluesrock-gitarist en leider van de Julian Sas Band. Hij laat zich inspireren door Amerikaanse gitaarhelden als Johnny Winter, Walter Trout en Jimi Hendrix en bluesgiganten John Lee Hooker, Freddie King en Willie Dixon.

Sas is tevens een groot fan van de in 1995 overleden Ierse bluesrockgitarist Rory Gallagher. Reeds een aantal malen speelde Julian samen met de ex-bandleden van Rory, te weten Gerry McAvoy en Brendan O'Neill ("Julian plays Rory"). Begin 2006 gebeurde dit nog in een uitverkocht 013 te Tilburg. De Julian Sas Band bestaat naast Julian uit Tenny Tahamata op bas, Rob Heijne op drums en Willem van der Schoof op hammondorgel.

» Reageer (0)
22-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kans op genezing bij urineverlies is 90 procent

"Kans op genezing bij urineverlies is 90 procent"

http://static3.hln.be/static/photo/2016/6/7/2/20160622200742/media_xll_8797082.jpg

Ondanks het feit dat de kans op genezing bij urineverlies ruim 90 procent is, zoekt meer dan de helft van wie er last van heeft uit onwetendheid of schaamte geen medische hulp. Liefst één op de drie vrouwen en één op de vier mannen heeft last van deze aandoening. Dat meldt het UZ Leuven. Morgen organiseert de dienst Urologie van het UZ Leuven in de inkomhal van de campus Gasthuisberg hierover een infostand.

Er zijn tal van behandelingen voor deze aandoening. De huisdokter zal meestal eerst nagaan of medicatie of gespecialiseerde kinesitherapie kunnen helpen. Is dat niet het geval, dan kan een specialist opteren voor het injecteren van botox in de blaasspier, het plaatsen van een lintje dat de plasbuis ondersteunt of van een neurostimulator die als een soort pacemaker van de blaas fungeert. Het UZ Leuven participeert momenteel aan een wereldwijde studie naar de behandeling van stressincontinentie met stamcelinjecties. Het UZ Leuven voerde vorige week een eerste dergelijke injectie uit in Europa.

De twee meest voorkomende vormen van incontinentie zijn stressincontentie, waarbij men urine verliest bij lichamelijke inspanningen zoals hoesten, lachen of sporten, en aandrangsincontinentie, waarbij men de urine plots niet meer kan ophouden. Urineverlies komt vaker voor vanaf 70 jaar, maar kan op alle leeftijden ontstaan. Naast ouder worden kunnen ook overgewicht, zwangerschap, bevallingen, neurologische aandoeningen of veel cola, koffie, thee of alcohol drinken aan de basis liggen van de aandoening. 63 procent van wie er mee geconfronteerd wordt, geeft aan dat het een storende impact heeft op zijn sociale leven. (br.hln)


» Reageer (0)
20-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen roos worstje meer: babypanda krijgt zwarte vlekken

Geen roos worstje meer: babypanda krijgt zwarte vlekken

http://static3.hln.be/static/photo/2016/14/13/13/20160620175732/media_xll_8787058.jpg

Baby P., de op 2 juni ter wereld gekomen jonge welp van mama Hao Hao in Pairi Daiza, begint echt op een panda te lijken.

Op vandaag op Facebook gepubliceerde foto's is te zien hoe de roze kleur van de babypanda meer en meer verdwijnt en plaats maakt voor  zwarte vlekken en witte haartjes. Van het kleine roze worstje vlak na de geboorte is inmiddels weinig meer te werken. De panda weegt 618 gram.

Hao Hao geeft haar spruit zes à veertien keer per dag borstvoeding.  Een naam zal pas over enkele weken bekendgemaakt worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flinke stijging van aantal besmette teken in Bokrijk

Flinke stijging van aantal besmette teken in Bokrijk

http://static0.hln.be/static/photo/2016/15/3/0/20160620080904/media_xll_8784855.jpg

37 procent van de teken in Bokrijk kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken, twee jaar geleden was dit nog 10 procent. Studente Liesbeth Janssens (21) merkte tijdens haar bachelorproef dezelfde trend op in Lanaken, dat meldt de krant Het Belang van Limburg vandaag.

Een teek die besmet is met de bacterie Borrelia burgdorferi kan de ziekte van Lyme veroorzaken, daarom doet het Instituut voor Tropische Geneeskunde sinds 2008 onderzoek naar de zogenaamde schapenteek. Liesbeth Janssens trok erop uit in het natuurreservaat het Wik in Bokrijk en in de Ziepbeekvallei in Lanaken. Zo stelde de studente een opmerkelijke stijging van het aantal besmette teken in het eerste gebied vast. Op twee jaar steeg het aantal besmettingen in het Wik van 10 procent naar 37 procent. Dat is een verdrievoudiging. Ook stijgt de besmettingsgraag met de bacterie in het gebied.

Janssens ving minder teken in de Ziepbeekvallei, waardoor de studente over dat gebied geen gefundeerd wetenschappelijk besluit kon trekken.

De verklaring voor deze stijging is nog niet duidelijk, daarvoor moet nog meer onderzoek voor verricht worden.

Hoewel dit onderzoek in Limburg beperkt is, bevestigt een gelijkaardig onderzoek in De Panne deze tendens in de Limburg. In dit West-Vlaams gebied steeg sinds 2014 het aantal besmette teken van 12 procent naar 18 procent dit jaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armand - Ben ik te min

Armand - Ben ik te min

Klik op de foto om hem te beluisteren


Herman George van Loenhout (Eindhoven, 10 april 1946) beter bekend als Armand, is de Nederlandse protestzanger die ook wel "de Nederlandse Bob Dylan" genoemd wordt. Zijn hit "Ben ik te min" is een klassieker. Zijn partner is Marrit Dijkstra en er zijn twee kinderen, Johan en Joris.

Armand brengt zijn eerste single "En nou ik" uit in 1965. Die wordt een grote flop, maar Armand geeft het niet op en brengt de single "Een van hen ben ik" uit. Hiermee bereikt hij in eerste instantie alleen de tipparade, totdat drie maanden later Radio Veronica de b-kant op de radio laat horen en die een succes wordt. In de zomer van 1967 breekt Armand door met het nummer "Ben ik te min". Deze single wordt als controversieel gezien door het establishment. Armand wordt vanaf dit moment beschouwd als de Nederlandse protestzanger. In dat zelfde jaar komt Blommenkinders in de Top 40, met als hoogste positie nr. 19.

In 1969 stopt Armand, hij is dan zwaar verslaafd aan harddrugs. In 1971 is hij weer terug als artiest en in 1973 komt de plaat "De oorlog woedt in jezelf" in de tipparade, maar een hit wordt het niet. Hierna is het Armand nooit meer gelukt in de hitparade te komen. Wel blijft hij albums uitbrengen met maatschappijkritische teksten, veelal geïnspireerd door de hippie-ideologie. Twee derde van de singles die hij tot op heden heeft uitgebracht zijn geboycot door de Hilversumse radiostations.

In 1981 betuigt Armand zijn steun aan de demonstratie tegen de kruisraketten, met het lied "Liever een Rus (in de keuken dan een raket in de tuin)". Tijdens de grote demonstratie in Amsterdam vlogen er vliegtuigjes boven de stad met de tekst "Liever een Rus in de keuken dan een raket in de tuin". Dit nummer werd in die tijd zeer vaak ten gehore gebracht op de radio en het is ook zijn laatste lied dat succesvol was in de media.

In 1990 onthult Armand in de vara-gids 'Nee, ze naaien me niet meer', waarin hij aangeeft geen albums meer te maken bij een platenmaatschappij, omdat hij stelt dat hij zo geen volkomen vrijheid van muziek uitbrengen heeft. En zo verschijnt in 1994 het album One of eur Kind enkel te koop bij zijn live optredens, en Armand slaat zo een bewust nieuwe weg in, enkel nog albums uitbrengen voor zijn liefhebbers en fans. Armand is daarna ook periodiek op televisie te zien, en staat model voor de hippie Koos Koets die gespeeld wordt door Kees van Kooten.

Armand maakt deel uit van de hippiegeneratie en staat bekend als fervent liefhebber van cannabis.


» Reageer (0)
19-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je vandaag moet doen om heel de week gewicht te verliezen

Wat je vandaag moet doen om heel de week gewicht te verliezen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/5/2/13/20160619102558/media_xll_8780893.jpg

We zeggen het ieder weekend: 'deze week ga ik gezond eten en regelmatig sporten'. En dan komt er iedere keer wel iets tussen. Je hebt te weinig tijd, geen zin of te veel werk. Maar als je de onderstaande dingen vandaag al doet, zal je al die valkuilen vermijden.

Plan je workouts
We hebben allemaal een druk werkschema, dus de tactiek 'ik zie wel wanneer ik een gaatje heb om te sporten' werkt haast nooit. Geef jezelf niet de kans om er vanonder te muizen en plan op zondag al alle sportsessies van de week in. Check de weersvoorspellingen, de openingsuren van de fitness en leg al de afspraken met je vaste sportbuddy's vast. Plan al de rest daarrond, en je zal gegarandeerd meer sporten dan anders.

Doe de was...
... en leg al je (sport)kleren en -gerief klaar. Hoe langer je 's ochtends moet zoeken naar die al dan niet schone sportbeha of je yogamat, hoe kleiner de kans wordt dat je effectie nog de deur uit gaat voor dat halfuurtje joggen. En plan in de mate van het mogelijke ook je 'gewone' outfits, om tijdsverspilling voor de spiegel te vermijden.

Plan je maaltijden
Om te voorkomen dat je toch maar snel dat belegde broodje naar binnen speelt uit tijdsgebrek, plan je best op zondag al al je maaltijden in. Zorg dat je weet wanneer je boodschappen kan doen, maak je lijstje al klaar en maak tijd vrij om te koken. Kook eventueel al wat maaltijden op voorhand: de koelkast en de diepvriezer houden die wel vers voor jou.

Neem je lunch mee
Ah, de verleiding van de snoepautomaat en het bedrijfsrestaurant. Als je weet dat beide geen al te gezonde opties aanbiedenen, bewaar je beter de controle door zelf thuis een slaatje te maken en dat mee te nemen. Hetzelfde geldt voor je snacks.

Ga op tijd slapen
Netflix lijkt op dit moment wel aantrekkelijk, maar als je morgen met een duf hoofd opstaat, verdwijnt je sportmotivatie als sneeuw voor de zon. Hup, naar je bed! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exact zo veel fruit zou er in je smoothie moeten zitten

Exact zo veel fruit zou er in je smoothie moeten zitten

http://static2.hln.be/static/photo/2016/16/11/4/20160619075651/media_xll_8780239.jpg

Een ontbijtsmoothie is een van de meest gezonde (en snelle) manieren om de dag te beginnen. Als de verhoudingen goed zitten tenminste: als je te veel fruit gebruikt, zal je ook heel wat suiker en koolhydraten binnenkrijgen en wordt het een stuk minder gezond.

Natuurlijk is fruit goed voor je - een appel per dag, weet je wel. Maar wat we vaak vergeten, is dat fruit ook veel suiker bevat, en dat te veel fruit in één keer nefast is voor ons dieet. Om je smoothie zo gezond en slank mogelijk te houden, moet je dus rekening houden met een aantal richtlijnen.

Popsugar ging te rade bij enkele diëtisten, en kwam met het perfecte recept op de proppen. De ideale hoeveelheid fruit? Dat zijn twee kopjes (een kop bevat ongeveer 120 à 150 gram fruit). Kies ook voor fruitsoorten die wat minder suiker bevatten, zoals frambozen, aardbeien of blauwe bessen.

Vezels en proteïnen
Alleen maar fruit in je smoothie stoppen is ook niet het beste idee, omdat je dan een hoge dosis suiker in één keer naar binnen werkt, zonder veel proteïnen, vezels of gezonde vetten om je een vol gevoel te geven. Vul die kopjes fruit dus aan met wat groentjes zoals spinazie, boerenkool of broccoli. Ook noten en zaden zijn een goed idee, denk maar aan amandelen of chiazaad. Je mikt best op zo'n 10 gram vezels.

Proteïnen verkrijg je dan weer door 10 tot 15 gram tofu, bonen, noten, zaden of (ongesuikerde) yoghurt toe te voegen. Je kan ook poeder toevoegen, maar check dan even of er niet veel suiker in de formule zit.

Wat niet in je smoothie hoeft, zijn extra zoetstoffen. Normaal gezien is je fruit zoet genoeg en hoef je niet nog wat honing, suikersiroop of agave toe te voegen. Is het echt nog niet zoet genoeg voor jou? Beperk je dan tot een theelepel. Ook op smaak gebrachte melk, fruitsap en kokosnootwater voegen onnodige suikers toe. Wil je deze gebruiken, beperk dan het aantal fruit een beetje. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 jaar geleden was deze vrouw een wereldberoemd kindsterretje

20 jaar geleden was deze vrouw een wereldberoemd kindsterretje

http://static2.hln.be/static/photo/2016/3/0/7/20160618190004/media_xll_8778307.jpg

Twintig jaar geleden schitterde Mara Wilson (28) als 'Mathilda' in de gelijknamige Hollywoodfilm. Maar de glitter en glamour uit de filmwereld laat Wilson aan zich voorbijgaan, ze is enkel nog te zien in bijrollen. "Filmactrice zijn is niet echt leuk", schrijft ze in haar eerste boek.

"Je moet altijd hetzelfde doen, tot het goed zit volgens de regisseur. Er is niet veel ruimte voor creativiteit", zei Wilson in 2012. "De beste momenten waren toen een regisseur me mijn ding liet doen, maar die waren zeldzaam."

http://static1.hln.be/static/photo/2016/1/8/10/20160618200149/media_l_8778400.jpgIn haar boek 'Where Am I Now' gaat ze dieper in op haar jeugd en wat de plotse roem betekende in haar leven. 

Maandag maakte de actrice op Twitter bekend dat ze al sinds haar twaalfde biseksueel is. De posts begonnen met een foto van Wilson als achttienjarige in een homoclub. Ze schreef dat ze zichzelf destijds als hetero beschouwde, maar zich altijd erg welkom voelde in de homoscene."Ik ben niet meer naar zo'n club geweest sinds ik studeerde, maar de LBTQ-gemeenschap heeft altijd als thuis gevoeld. Zeker toen ik een paar jaar later, eh, iets over mezelf ontdekte."Toen een twitteraar haar vroeg of ze daarmee wilde vertellen dat ze lesbisch was, schreef Wilson "Bi, eigenlijk. Maar ja."

De 28-jarige Wilson maakte toen ze zes jaar was haar acteerdebuut in de film Mrs. Doubtfire. Daarna was ze nog te zien in verschillende films en televisieseries. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man (51) leeft met twaalf meisjes in huis

Man (51) leeft met twaalf meisjes in huis

http://static0.hln.be/static/photo/2016/18/6/2/20160618223726/media_xll_8779367.jpg

In het huis van een 51-jarige man in het Amerikaanse Feasterville (Pennsylvania) heeft de politie twaalf meisjes aangetroffen. De meisjes zijn tussen zes maanden en 18 jaar oud. Volgens de politie hebben de ouders van het oudste kind verklaard dat ze de man hun toen 14-jarige dochter schonken als dank voor financiële hulp.

Twee kinderen, van zes maanden en drie jaar, zijn van het oudste meisje en de man. Waar de andere meisjes vandaan komen, is volgens Amerikaanse media nog niet helemaal duidelijk. Volgens de ouders van het oudste meisje zijn het hun kinderen, maar er konden geen geboortebewijzen worden gevonden.

De 51-jarige Lee Kaplan wordt onder meer beschuldigd van seksueel misbruik en aanranding. Daniel Stoltzfus, de vader van het oudste meisje, wordt onder meer verdacht van samenzwering en het in gevaar brengen van kinderen. Zijn vrouw, Savilla Stoltzfus, wordt ervan verdacht dat ze geen zorg droeg voor haar kind.

Het oudste meisje, dat nu 18 jaar is, zei tegen de politie dat zij en Kaplan twee kinderen hebben, 3 jaar en 6 maanden. De andere 9 kinderen zijn van het gezin Stoltzfus.

Volgens de politie behoren alle mensen in de zaak tot de Amish-gemeenschap. De politie kwam de 'harem' op het spoor nadat buren aan de bel hadden getrokken, onder andere omdat ze het verdacht vonden dat de kinderen niet naar school gingen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gnash – I Hate U, I Love U

Gnash – I Hate U, I Love U

Klik op de foto om ze te beluisteren


Gnash (16 juni 1993) is een Amerikaanse zanger en producent.

In 2016 scoorde Gnash samen met Olivia O'Brien een grote hit met I Hate U, I Love U. De single bereikte de eerste plaats in de Australische ARIA Charts.

» Reageer (0)
18-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw schetsboek Van Gogh ontdekt

Nieuw schetsboek Van Gogh ontdekt

http://static1.hln.be/static/photo/2016/3/7/8/20160616174028/media_xll_8767553.jpg

In het Franse Arles is een tot nu onbekend schetsboek van de Nederlandse schilder Vincent van Gogh ontdekt. Het gaat om een reeks tekeningen die in november gepubliceerd worden. Dat melden de uitgeverijen Lannoo en Terra, die het schetsboek respectievelijk in België en Nederland publiceren, vandaag in een gezamenlijk persbericht.

Het schetsboek wordt in een eerste fase ook nog uitgebracht in het Frans door uitgeverij Les Editions du Seuil (initiatiefnemer van het project), in het Engels door Abrams en in het Duits door Knesebeck.

Voorlopig wordt er geen bijkomende informatie vrijgegeven over de nieuwe vondst. Daarvoor is het wachten tot de internationale persconferentie van Les Editions du Seuil midden november. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op het water wandelen op de 'Floating Piers' in Italië

Op het water wandelen op de 'Floating Piers' in Italië

http://static3.hln.be/static/photo/2016/14/13/4/20160618124450/media_xll_8776399.jpg

Over water wandelen: sinds vanochtend kan het op de spectaculaire 'Floating Piers' (drijvende dokken) van kunstenaar Christo op het Lombardische Iseomeer in Italië. Het kunstwerk trok bij de opening meteen veel volk.

Christo en zijn team fabriceerden samen 220.000 zwevende kubussen uit kunststof die bedekt werden met glinsterend geel nylon. Die liggen momenteel op het water, zijn drie kilometer lang en zestien kilometer breed. Ze verbinden de plaats Sulzano op het vasteland met het eiland Monte Isola en vanaf daar met het kleinere eiland San Paolo. De constructie werd door duikers met 190 ton zware ankers bevestigd op de bodem van het meer.

De Floating Piers zijn open tot 3 juli en tot dan wordt een half miljoen bezoekers verwacht. Christo is wereldberoemd om zijn grootschalige spectaculaire projecten en zijn 'inpakkunst', in nauwe samenwerking met zijn vrouw, Jeanne-Claude. Zo pakte hij in 1995 de Berlijnse Rijksdag in. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze had nog één jaar te leven maar de dood kwam niet:

Ze had nog één jaar te leven maar de dood kwam niet: "Ik heb gevloekt, waarom moet ik hier nog zijn?"

http://static2.hln.be/static/photo/2016/7/5/14/20160618141130/media_xll_8776544.jpg

Nadat Eveline Koopmans eind 2013 te horen kreeg dat ze nog maar één jaar te leven had, besloot ze er een feestjaar van te maken. Ze kwam snel tot de kern van het leven. Daarna had ze geen verwachtingen meer en verlangde naar de dood terwijl de kanker verder woekerde. Maar de dood kwam niet. En nu worstelt Eveline met die onverwachte reservetijd. "Ik heb gevloekt: waarom moet ik hier nog zijn?"

In 2011 kreeg de toen 27-jarige Nederlandse vrouw baarmoederhalskanker. Eind 2013 was ze uitbehandeld. Eveline besloot om niet bij de pakken te blijven zitten. Ze werkte een hele bucketlist af. Ze vloog van het ene continent naar het andere en leefde snoeihard. Ze trouwde met haar grote liefde Erik. Ze gaf een afscheidsfeest voor al haar vrienden en familie en deed mee aan het Nederlandse televisieprogramma 'Over mijn lijk'. Begin vorig jaar schreef ze nog een emotionele brief om de kanker te bedanken voor het mooiste jaar van haar leven.

Eveline vond dat ze er alles had uitgehaald en nu was ze er klaar mee. "Maar het einde kwam niet", beschrijft ze op haar blog. En daar betaalde ze een prijs voor.

Ziek, letterlijk dóódziek is ze geweest na het feestjaar dat volgde op die vreselijke diagnose. Ze had geleefd van piekmoment naar piekmoment: "Alles vanuit de gedachte: straks sterf ik een mooie dood en c'est tout".

Ze was helemaal afgemat. Ze werd neerslachtig en kreeg paniekaanvallen. Er waren uitzaaiingen bijgekomen. Ze had veel pijn. Het was overleven. "Alles wat ik niet had gevoeld door mijn laatste jaar met pure levensvreugde te vullen, daar moest ik nu alsnog doorheen", zegt ze.

De wereld was grijs geworden. De kanker gijzelde niet alleen haar lichaam maar ook haar geest. "Ik heb me schuldig gevoeld omdat ik niet doodging en wist dat anderen daardoor niet verder konden met hun leven", verklaart Eveline. Haar ziel was geknakt. Ze sloot zich af. Ze herkende de schim niet meer die ze was geworden. "Waarom toch", vroeg ze zich af. "Waarom in godsnaam ik?"

Ze had zich een jaar voorbereid op de dood. Haar crematie was helemaal gepland. En nu kreeg ze onverwachts reservetijd. Daar heeft ze moeten leren mee omgaan met vallen en opstaan. De wens om te sterven, heeft ze ondertussen niet meer. Ze is opnieuw dankbaar dat ze er nog is. Ze geniet weer, ook al is ze een versnelling lager moeten schakelen. Ze haalt haar geluk uit kleine momenten.

Van één ding is ze zeker: "Ik had niet willen missen wat ik heb meegemaakt en geleerd in die vijf jaar." Eveline beseft ook als geen ander dat "het leven altijd anders loopt dan je voorspelt" en daar heeft ze vrede mee. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je kunt beter geld steken in een Chanel handtas dan in een huis

Je kunt beter geld steken in een Chanel handtas dan in een huis

http://static2.hln.be/static/photo/2016/8/2/14/20160617123132/media_xll_8771339.jpg

Wie later wilt genieten van een onbezorgd pensioen, investeert maar beter snel in de 2.55 handtas van Chanel. Deze iconische tas is volgens een recente studie van Baghunter namelijk de beste investering die je kunt maken, zelfs nog beter dan vastgoed of diamanten.

Vorig jaar schreven we nog dat de Birkin handtas van Hermès de beste mode-investering is die je kunt maken, maar dat is nu niet meer het geval. De prijs van een klassieke Chanel 2.55 is namelijk de afgelopen jaren alleen maar toegenomen, van enige fluctuatie was geen sprake.

Van 195 euro naar 4.000 euro
Toen de 2.55 tas het levenslicht zag in 1955, ging hij over de toonbank voor omgerekend zo'n 195 euro. Het was toen de eerste tas met een hengsel, waardoor vrouwen hun handen vrij hadden. Een instant succes, en natuurlijk daarna door zowat alle andere ontwerpers gebruikt als inspiratie. Nu gaat de iconische handtas over de toonbank voor minstens 3.000 euro en die prijs loopt op tot 4.000. Van een prijsverhoging gesproken.

Verwacht wordt dat de tassen tegen 2025 nog eens verdubbelen in prijs. Vergeet dus pensioensparen en schaf jezelf een Chanel aan, véél interessanter (en mooier). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze senioren vieren hun huwelijksverjaardag in stijl

Deze senioren vieren hun huwelijksverjaardag in stijl

http://static3.hln.be/static/photo/2016/7/11/10/20160618091507/media_xll_8775955.jpg

De meeste koppels vieren meer dan 60 jaar huwelijk met een groots familiefeest, maar deze Chinese senioren gingen voor de meest stijlvolle fotoshoot ooit.

China is gek op Wang Lijin (95) en zijn vrouw Huang Caozen. De twee ontmoetten elkaar in 1952 toen Wang de naaister vroeg om een kostuum voor hem te maken. Het was liefde op het eerste gezicht; ze trouwden nog datzelfde jaar.

Bijna 65 jaar later zijn we intussen, en Wang en Huang besloten om hun eeuwige liefde op beeld te laten vastleggen. En de twee kozen niet voor de typische ietwat oubollige portretfoto's, maar gingen voor een stijlvolle fotoshoot die zo uit een modemagazine kan komen: met outfits waar Vogue goedkeurend over zou knikken en locaties die Instagramwaardig zijn.

De verjaardagsfoto's gingen al snel als een lopend vuurtje door China, en de twee senioren zijn intussen enorm populair. In verschillende steden werden de beelden op grote billboards gehangen, als een bewijs van de perfecte liefde. (br.hln)


» Reageer (0)
17-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort te koop: de juwelen uit Game of Thrones

Binnenkort te koop: de juwelen uit Game of Thrones

http://static3.hln.be/static/photo/2016/9/12/14/20160616145631/media_xll_8766419.png

Voor fans van het iconische juweel van Daenerys Targaryen uit het vijfde seizoen van Game of Thrones is er goed nieuws: Michele Clapton, de ontwerpster van de kostuums en juwelen uit de serie, brengt eind juni een hele juwelenlijn op de markt. Vier van de 22 stuks daarvan zijn rechtstreeks geïnspireerd op de drakenketting van Daenerys.

Michele is het brein achter de kostuums en juwelen in Game of Thrones, die eind juni onder de noemer MEY Designs ook voor fans gelijkaardige juwelen op de markt brengt. Clapton gaat hiervoor in zee met het Londense juwelenlabel Yunus & Eliza. 

De ontwerpster werkte eerder al samen met dit label om de drakenketting van Daenerys Targaryen te ontwerpen, waar veel reacties van fans op kwamen. Zij kunnen zich binnenkort zo'n juweeltje eigen maken: van de 22 stuks uit de lijn zijn zo'n 4 exemplaren gebaseerd op het juweel van Daenerys. Vanaf 30 juni kunnen fans deze hebbedingen online kopen, vier dagen na de seizoensfinale van de populaire serie. Prijzen starten vanaf 100 dollar (zo'n 89,6 euro). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op reis zonder medicijnen? EHBO uit de natuur

Op reis zonder medicijnen? EHBO uit de natuur

http://static3.hln.be/static/photo/2016/15/13/13/20160615153441/media_xll_8761048.jpg

Op reis gaan zonder medicijnen? Kan perfect volgens herboriste José Huybrechts. Er zijn heel wat biologische middeltjes die je zeker kan inzetten in de strijd tegen typische zomerkwaaltjes als zonnebrand en reisziekte.

Zonnebrand

Het is natuurlijk altijd beter om te voorkomen dan te genezen. Een aantal duurzame zonnecrèmes zijn zeer gezond en bevatten geen kankerverwekkende stoffen. Het enige nadeel is dat ze altijd een witte tint hebben omdat ze bescherming bieden door zonnestralen te weerkaatsen met behulp van titaniumoxide. Die stof is toegelaten in biologische zonnecrèmes. De crèmes voorkomen verbranding, maar in het ergste geval kan je na het zonnebaden onmiddellijk aloë vera-gel aanbrengen om de hitte te stillen. Sommige gels bevatten tot 98 procent aloë vera en nog 2 procent huidregenererende kruiden. Die doen echt wonderen. Als je op vakantie een écht plantje vindt, dan werkt dat natuurlijk ook prima!

Muggen- en insectenbeten vermijden

Om beten te vermijden kan je etherische olie van citronella gebruiken. La Drôme heeft een product dat je zelfs op je kleren kan spuiten zodat de insecten wegblijven. Naast lavendel is er lavandin of 'superlavendel' in het Nederlands. Dat is een variëteit van lavendel die een etherische olie afscheidt. Die is minder fijn van geur, maar heel erg goed om insecten op afstand te houden. Om wespen en vliegen uit de buurt te houden, kan je koffiedrab bijhouden. Die gedroogde drab kan je aansteken zoals wierook. Wanneer je het uitblaast, ontstaat er een rook die de insecten uit de buurt houdt. Dat is een perfect huis-, tuin- en keukenmiddeltje dat geen geld kost. Je kan ook vitamine B-tabletten innemen waardoor je lijfgeur verandert en je geen muggen meer aantrekt. Aangezien de vitamines in water oplosbaar zijn, kunnen ze zich niet opstapelen in het lichaam en zijn ze ook niet gevaarlijk. Maar vraag in geval van zwangerschap of medische problemen zeker advies aan je arts.

Muggen- en insectenbeten verzorgen

Wanneer je gebeten bent door een mug kan je extract van brandnetel gebruiken. Ook een product met echte lavendel zal enorm veel rust op de huid geven.

Reismisselijkheid

Als je last hebt van reisziekte, dan neem je best lichte maaltijden. Daarnaast is gember een kruid dat je kan gebruiken om misselijkheid te voorkomen. Er zijn tabletten, maar je kan natuurlijk ook gemberthee mee op pad nemen, waarvan je regelmatig een slokje neemt. Jammer genoeg is er verder niet veel aan te doen. Gember is het enige middel dat helpt tegen alle vormen van misselijkheid, dus niet enkel reismisselijkheid. (br.hln)


» Reageer (0)
16-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met hooikoorts achter stuur even gevaarlijk als na 3 pintjes

Met hooikoorts achter stuur even gevaarlijk als na 3 pintjes

http://static3.hln.be/static/photo/2016/0/10/13/20160616073522/media_xll_8765023.jpg

Bestuurders die last hebben van hooikoorts lopen meer risico op een ongeval. Hun rijvaardigheid kan zelfs zakken tot het niveau van iemand die 0,5 promille ­alcohol in het bloed heeft.

Dat hooikoorts de rijvaardigheid negatief beïnvloedt, is recent voor het eerst bewezen in een onderzoek van het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Tijdens rijtesten bleken hooikoortspatiënten zonder medicatie soms zwaar van de ideale lijn op de weg af te wijken. "De kans op ongevallen stijgt daarmee en onder bepaalde omstandigheden was de situatie zelfs vergelijkbaar met een acoholpromillage van 0,5", aldus professor Bernd Kremer. Dat komt overeen met de consumptie van twee tot drie glazen.

"Op drukke wegen is stuifmeel in grote ­concentraties aanwezig. Jeuk, tranende ogen en niesbuien mag je écht niet onderschatten. Een halve seconde niet bij de les zijn, kan al volstaan voor een ­on­geval. We raden iedereen die last heeft van pollen aan om langs te gaan bij de huisarts. Hooikoortsmedicatie kan de rijvaardigheid voor een groot deel herstellen. Daarnaast kan je zelf de hinder beperken met enkele eenvoudige ingrepen, zoals regelmatig je auto stofzuigen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charles Aznavour - La Boheme

Charles Aznavour - La Boheme

Klik op de foto om het te beluisteren


Charles Aznavour, pseudoniem van Chahnour Varinag Aznavourian, (Parijs, 22 mei 1924) is een Franse zanger, liedjesschrijver en acteur van Armeense afkomst.

Aznavour trouwde drie keer. Zijn huidige echtgenote is de meer dan 20 jaar jongere Zweedse Ulla Thorsell, met wie hij in 1967 trouwde. Zij wonen zes maanden per jaar in Zuid-Frankrijk en de rest van het jaar in Zwitserland, tegenwoordig in Saint-Sulpice, waar ze in 2012 een nieuw huis lieten bouwen.

Aznavour werd geboren als zoon van Armeense immigranten. Op negenjarige leeftijd begon hij met acteren en dansen. In de jaren veertig vormde hij samen met Pierre Roche een muzikaal duo en spoedig koos hij de podiumnaam Aznavour. Op jonge leeftijd introduceerden zijn artistieke ouders hem in de wereld van het theater.

Zijn grote doorbraak kwam toen de zangeres Édith Piaf hem hoorde zingen en hem op tournee meenam door Frankrijk en de Verenigde Staten. Daarna ging de reis naar Quebec, waar het grote succes hem wachtte: veertig weken lang mocht hij in enkele clubs spelen, met elf shows per week. In 1953 brak Charles, beïnvloed door Piaf, met Roche.

In 2002 speelde Aznavour in de film Ararat, waarin hij Edward Saroyan, een filmregisseur, speelde.

In december 2008 werd hem het Armeens staatsburgerschap toegekend en in 2009 werd hij ambassadeur van Armenië in Zwitserland.


» Reageer (0)
15-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw museum rond werk van Goya en Munch in de steigers in Antwerpen

Nieuw museum rond werk van Goya en Munch in de steigers in Antwerpen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/3/5/4/20160614170428/media_xll_8757844.jpg

Aan de Antwerpse Scheldekaaien zijn in een pand pal tegenover Het Steen de werken aangevat voor een nieuw museum rond grafiek dat nog dit najaar de deuren moet openen. Museum De Reede is een privé-initiatief van de Nederlandse verzamelaar Harry Rutten, die al langer een permanente locatie zocht voor zijn rondreizende collectie van tekeningen, etsen en lithografieën van voornamelijk Francisco Goya, Edvard Munch en Félicien Rops. Het stadsbestuur verwelkomt het museum alvast met open armen.

Rutten beschikt zelf over een collectie van een tweehonderdtal stukken - waarvan meer dan de helft van de hand van Goya zijn - en wil die aanvullen met bruiklenen van andere (buitenlandse) musea. "Ik wil er ook geen 'dood' museum van maken", zegt hij. "Er komen lezingen en drie tijdelijke expo's per jaar en studenten zullen onze stukken letterlijk en figuurlijk tegen het licht kunnen komen houden."

De Reede moet op termijn jaarlijks zowat 25.000 bezoekers kunnen lokken, denkt Rutten. "We hebben een stichting opgericht en die heeft voldoende fondsen om die eerste jaren te overbruggen", zegt hij. "We vragen ook geen subsidies en willen zelf uit de kosten komen."

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is alvast in zijn nopjes. "De stad krijgt als het ware een nieuw museum cadeau", zegt hij. "Het verheugt me enorm dat de prachtige collectie van Harry Rutten hier om de hoek van het stadhuis te bewonderen zal zijn, en bovendien tegenover de toekomstige toeristische balie in Het Steen én de aanmeerplaats van de cruiseschepen."

De Reede zal met de stad samenwerken op publicitair vlak, en wil ook een samenwerkingsverband op poten zetten met twee andere private Antwerpse musea: het Eugeen Van Mieghem Museum en het Maurice Verbaet Art Center. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met dit trucje van twee minuten ga je altijd goedgeluimd slapen

Met dit trucje van twee minuten ga je altijd goedgeluimd slapen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/16/2/1/20160614200432/media_xll_8758351.jpg

Soms heb je het gevoel dat alles tegenslaat. Veel werk, drukke dagen, slecht weer, kortom: een rothumeur, en voor je het weet kom je in een negatieve spiraal terecht. Volgende keer dat je merkt dat het de verkeerde kant opgaat, kan je dit trucje eens proberen voor een positievere kijk op het leven: het dankbaarheidsdagboek.

Pardon? Ja, dat hoor je goed. Een dankbaarheidsdagboek is een soort van dagboek waarin je korte lijstjes maakt van dingen die je dankbaar of gelukkig maken. Je hoeft geen hele 'liefste dagboek'-verhalen neer te pennen, dus geen excuses om niet vol te houden!

Hoe doe je het exact?
Maak een lijstje, in bullets, van alle positieve zaken die je die dag overkomen zijn. Of dat nu een overheerlijke latte, een gevonden muntstuk van 50 cent of een nieuw paar schoenen was. Geen grote keerpunten in je leven (al kan daar in het geval van de schoenen over gediscussieerd worden), maar de kleine ervaringen die een glimlach op je gezicht toveren.

Hoe werkt het?
Hoe kan zoiets nu invloed hebben op je humeur? Wel, volgens experten kan het neerschrijven van minstens drie dingen waar je dankbaar voor bent ervoor zorgen dat je de dag op een positieve manier afsluit, waardoor je hersenen zich vooral zullen focussen op het positieve en minder energie verspillen aan de mindere kanten.

En wat als je nu een serieuze baaldag hebt, waarop zelfs zulke lijstjes niet meer helpen? Pas dan je techniek een beetje aan. Giet de problemen die je ervaart in de vorm van een vraag. Vervolgens ga je slapen, en wedden dat je de volgende dag onbewust een besluit genomen hebt? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alfie Zappacosta - Overload

Alfie Zappacosta - Overload


Klik op de foto om 'Overload' te beluisteren uit de soundtrack Dirty Dancing


Zappacosta ook bekend als Alfie Zappacosta (geboren Alfred Peter Zappacosta  1953 op Sora, Italië) Hij is een Canadese zanger en liedjesschrijver

Overload werdt gebruikt voor de soundtrack van Dirty Dancing, een van de meest verkochte soundtracks van de jaren '80.


» Reageer (0)
14-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Shazam' voor planten: nieuwe app herkent al 6.000 exemplaren

'Shazam' voor planten: nieuwe app herkent al 6.000 exemplaren

http://static0.hln.be/static/photo/2016/9/10/3/20160614112806/media_xll_8757033.jpg

Meer dan 6.000 verschillende West-Europese planten kan de app Plantnet al herkennen en benoemen, en dat moeten er in de toekomst nog meer worden. De app werkt hetzelfde als de populaire muziekherkenningsapp 'Shazam'. Neem een foto van de onbekende plant in kwestie, en Plantnet weet je te vertellen over welk gewas het gaat

Wereldwijd bestaan er maar liefst 400.000 verschillende planten, het is dus onmogelijk om die allemaal te kennen. Wil je toch indruk maken met je zogenaamde plantenkennis, dan is de nieuwe app Plantnet een ideaal hulpmiddel.

Onkruid of niet?
De app - die werd ontwikkeld door wetenschappers van verschillende Franse onderzoeksinstellingen - herkent en benoemt echter niet alleen planten. Het geeft je ook extra informatie over eender welk groen je scant. Wil je bijvoorbeeld weten of een wild plantje in je tuin onkruid is of niet? Plantnet weet het je te vertellen.

Aanbod groeit dagelijks
Het aanbod op de app blijft trouwens ook dagelijks groeien, want plantenkenners kunnen zelf informatie en foto's van nieuwe planten toevoegen.(br.hln)

Plantnet is gratis te downloaden in de iTunes Store en in de Google Play Store.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jenny stapt uit Thuis

"Jenny" stapt uit Thuis

http://static2.hln.be/static/photo/2016/0/0/2/20160614041129/media_xll_8756207.jpg

Liever géén rol meer dan zo'n kleintje, vindt Janine Bischops Bij de populaire Eén-soap 'Thuis' zitten ze met de handen in het haar. Eén van de belangrijkste gezichten heeft haar ontslag gegeven: Janine Bischops (73), die sinds aflevering 1 in de huid kroop van Jenny Verbeeck, stapt op. Uit ­onvrede met de almaar kleinere rol die haar werd toebedeeld.

Hans Roggen, producer van de soap, en de VRT bevestigen het nieuws. "Janine heeft inderdaad te ­kennen gegeven dat ze liever wil stoppen", zegt Roggen. "Wij ­vinden dat ­allemaal erg jammer, maar we respecteren het. Ze vindt het na 20 jaar bij de reeks goed geweest."

Dat de actrice opstapt vanwege haar steeds kleinere aandeel in de soap, wil hij evenwel niet ­gezegd hebben. "Ik vind de rol van Jenny Verbeeck nog steeds zeer belangrijk, ook al is ze dan misschien niet meer zo aanwezig. Ze is nog steeds het geweten van 'Thuis'. Jenny toont anderen de weg en geeft raad. Zij is de vrouw die op geregelde tijd­stippen iedereen eens goed de waarheid zegt. Onlangs nog was er een mooie scène waarbij ze haar ex-man, Frank Bomans, flink haar gedacht zei omdat hij zijn huwelijk met Simonneke ­opgeeft. Een passage die impact had en door de 'Thuis'-fans zeer geapprecieerd werd", aldus de producer.

De actrice zelf wil niet reageren op haar vertrek. Eerder had ze in een interview wel al laten doorschemeren dat ze niet bepaald blij was met de gang van zaken bij 'Thuis'. Waar ze vroeger bijna ­dagelijks op de set verwacht werd, had ze de laatste tijd soms maar drie dagen per maand werk voor de soap - en alle 'Thuis'-­acteurs werken zonder vast contract. Ze worden per dag betaald, via een interimkantoor. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom ruiken baby's altijd zo lekker (en het heeft niets met Zwitsal te maken)

Daarom ruiken baby's altijd zo lekker (en het heeft niets met Zwitsal te maken)

http://static2.hln.be/static/photo/2016/7/11/6/20160613170920/media_xll_8753991.jpg

Pasgeboren baby's ruiken - op de momenten dat je hun luier moet verschonen na - altijd heerlijk fris. En die zachte geur heeft niets te maken met de Zwitsal-producten waarmee je jouw baby wast en insmeert.

Uit een recent onderzoek dat verscheen in Trends in Cognitive Sciences blijkt namelijk dat er een wetenschappelijke reden is waarom baby's altijd zo lekker ruiken. En die heeft te maken met hun schattigheid en overlevingsinstinct.

Charmeoffensief
Volgens de onderzoekers zijn baby's lang niet zo "onschuldig" als ze lijken. Van zodra ze geboren zijn, hebben ze namelijk een heel charmeoffensief om ervoor te zorgen dat iedereen hen wilt beschermen en verzorgen.

Biologische tactiek
Hun schattige gekir, bolle wangen, handjes om op te eten en dus ook hun geur zijn allemaal een biologische tactiek om gevoelens van empathie, compassie en liefde op te wekken. Het zorgt ervoor dat niemand een baby iets slecht wilt aandoen.

Dat je de hele tijd aan je baby wilt ruiken, mag je vanaf nu dus op de biologie steken. (br.hln)


» Reageer (0)
13-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransman neemt kip mee op zeiltocht rond de wereld

Fransman neemt kip mee op zeiltocht rond de wereld

http://static1.hln.be/static/photo/2016/4/14/7/20160613155308/media_xll_8753722.jpg

De 24-jarige Fransman Guirec Soudée vertrok twee jaar geleden vanop de Canarische Eilanden op zeiltocht rond de wereld. Omdat alleen toch maar alleen is, nam hij de kip Monique mee.

"In het begin was ik ongerust. Monique was nog maar vijf maanden oud en had nog nooit gereisd, laat staan gezeild. Vaak schudden de golven haar hevig heen en weer en vreesde ik dat ze overboord zou slaan. Maar ze slaagde er steevast in op de boot te blijven", verklaart Soudée aan de BBC. "Als het weer te guur wordt, neem ik haar mee in de kajuit". Meestal zit Monique voor zich uit te turen. Dat ze af en toe een ei legt, is voor de zeiler mooi meegenomen.

Monique en Guirec zeilen momenteel in de buurt van Groenland, ze zetten koers naar Alaska. Het bizarre zeilduo wil ook Hollywood bezoeken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk een koppel, maar zijn beste vrienden wel altijd even goede partners?

Eindelijk een koppel, maar zijn beste vrienden wel altijd even goede partners?

http://static0.hln.be/static/photo/2016/7/2/12/20160613080904/media_xll_8752452.jpg

Waar iedereen een heel seizoen lang op hoopte, is uiteindelijk dan toch gebeurd. Sven en Amanda uit Mijn Pop-Up Restaurant hebben elkaar gevonden. Niet alleen in hun liefde voor Griekenland en lekker eten, maar ook die voor elkaar. Altijd mooi, wanneer twee beste vrienden hun vriendschap omzetten in een relatie? Maar loopt dat wel even makkelijk als we zouden denken? Wij spraken met psychologe en psychotherapeute i.o. Lynn Jespers.

Ideaal scenario?

Vrienden die besluiten samen verder te gaan als koppel, het lijkt een ideaal scenario. Het heeft dan ook enkele grote voordelen, beaamt klinisch psychologe Lynn Jespers. "Het meest voor de hand liggende pluspunt is dat je elkaar door en door kent," vertelt ze. "Jullie delen elkaars normen en waarden, en zullen dus niet snel voor verrassingen komen te staan." Al houdt dat ook een grote valkuil in. "Het gevaar bestaat dat koppels denken dat ze alles al weten van elkaar, en dat klopt natuurlijk niet. Ik raad hen dan ook aan om één keer om de twee weken een date night te houden, waarbij de partners om de beurt een activiteit plannen. Zo kan je nieuwe aspecten van elkaar ontdekken, en maak je tijd vrij om elkaar nog beter te leren kennen."

Dezelfde vriendengroep

Wanneer je besluit om met je beste vriend of vriendin in zee te gaan, heeft dat nog een groot voordeel: het gevreesde meet the family-moment is je al achter de rug, en ook jullie vriendengroep is dezelfde. Makkelijk toch! Of niet? "Steeds in dezelfde omgeving vertoeven kan nefast zijn voor een relatie," merkt Lynn Jespers op. "Het gevaar bestaat dat je vastgeroest raakt in dezelfde routine, waarbij alles één pot nat wordt. Daarom is het belangrijk om je grenzen te bewaken en ook nog je eigen vrienden te hebben. Af en toe eens met je vriendinnen over je relatie praten, doet nu eenmaal deugd. En zo hoef je niet bang te zijn dat het meteen wordt doorverteld aan je partner."

Open communicatie

Eén van de terugkerende problemen voor vrienden die verdergaan als koppels, is dat beide partners te hoge verwachtingen hebben. Jullie willen immers van 'beste vrienden' naar 'beste koppel', en dat draait vaker wel dan niet uit op een teleurstelling. "Het is essentieel om als koppel een nieuwe start te maken," adviseert Lynn Jespers. "Ga een weekendje weg, geef jezelf de tijd om je te vinden in een nieuwe rol, en maak je los van dat etiket 'beste vrienden'.""Ook tegenover je omgeving is dat van belang, benadrukt ze. "Vrienden en familie durven wel eens een duidelijke mening te hebben. Zorg dus dat je als koppel stevig in je schoenen staat, en communiceer jullie relatie openlijk."

Minder spanning?

Het mag dan wel een voordeel zijn dat jullie elkaar al zo lang en zo goed kennen, die veilige basis betekent wel dat je mogelijk de prille verliefdheid overslaat. "Langs de ene kant wil dat zeggen dat je relatie minder turbulent is, anderzijds mis je wat van de spanning van een nieuwe relatie," legt Lynn Jespers uit. "Ik raad mensen daarom aan om hun nieuwsgierigheid te blijven prikkelen, zeker op lichamelijk en seksueel vlak. Neem uitgebreid de tijd om het fysieke aspect te ontdekken, want dat is voor jullie ook nog steeds onontgonnen gebied. En zo bouw je toch die positieve spanning op."

Lynn Jespers is erkend psychologe en psychotherapeut i.o. Het onderwerp is haar trouwens persoonlijk niet onbekend, want naast haar werk als psychologe ontstond de relatie met haar partner zeven jaar geleden ook uit een vriendschapsband. Meer informatie vind je op lynnjespers.com.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scorpions - Still Loving You

Scorpions - Still Loving You

Klik op de foto om ze te beluisteren


Scorpions is een Duitse hardrockband uit Hannover.


De band werd opgericht in 1965, een jaar na hun naamgenoot uit Engeland. Het eerste album van de Scorpions kwam echter pas uit in 1972. De band werd internationaal bekend in 1984 met het album Love at First Sting. Op dit album stond de bekende single Still loving you. Met het nummer Wind of Change haalde de band in 1991 nog een nummer 1-hit in Nederland. Het nummer Wind of Change werd geschreven over de veranderingen in Oost-Europa in die tijd.

Scorpions was de eerste Westerse band die in de voormalige Sovjet-Unie mocht optreden. Op 21 juli 1990 was Scorpions samen met veel andere bands bij de voorstelling The Wall van Roger Waters in Berlijn.

In 2010 hebben ze besloten om hun laatste album op te nemen met de naam Sting in the Tail. En daarna volgt een 3 jaar durende afscheidstournee.


» Reageer (0)
12-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeken Jochem Myjer en Tosca Menten in de prijzen voor beste kinderboeken

Boeken Jochem Myjer en Tosca Menten in de prijzen voor beste kinderboeken

http://static1.hln.be/static/photo/2016/11/13/13/20160612152232/media_xll_8748808.jpg

Jochem Myjer en Tosca Menten hebben de beste kinderboeken van afgelopen jaar geschreven. Ze sleepten de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de wacht voor respectievelijk 'De Gorgels' en het boek 'Dummie de mummie en de drums van Massoeba'.

De Nederlandse kinderjury kent publieksprijzen toe in de leeftijdscategorieën van 6 tot en met 9 jaar en in de klasse van 10 tot en met 12 jaar. Myjer, die voor het eerst was genomineerd, won de prijs in de eerste categorie. Menten kreeg de prijs in de categorie voor de oudere kinderen. In het verleden werden al zes van haar boeken genomineerd voor deze prijs.

De publieksprijs voor de kinderboeken werd voor het derde opeenvolgende jaar uitgereikt in het Haagse Kinderboekenmuseum. Dit gebeurde tijdens het festival Kinderboekenparade dat in en rondom het museum werd gehouden.

In totaal werden er ruim 24.500 stemmen uitgebracht op de genomineerde titels. De Senaat van de Nederlandse Kinderjury reikte, naast de publieksprijzen, ook nog zijn eigen prijs uit in de twee leeftijdscategorieën. Deze Pluim van de Senaat ging in de categorie van de jongste kinderen naar 'Botje' van Janneke Schotveld. In de klasse van 10 tot en met 12 jaar was de prijs voor 'De gruwelijke generaal' van Jozua Douglas. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na jaren van schaamte laat vrouw haar baard groeien:

Na jaren van schaamte laat vrouw haar baard groeien: "Ik heb me nog nooit zo vrouwelijk en sexy gevoeld"

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

"Ik heb me nog nooit zo sexy en vrouwelijk gevoeld." Zo reageert Rose Geil tegenwoordig op haar stoere look, mét baard.

De vrouw uit Oregon was amper dertien jaar oud toen de eerste haartjes op ongewenste plekken begonnen te groeien: van de bakkebaarden tot op de kin, de bovenlip en de wangen. Al snel besefte ze dat ze zich elke dag zou moeten scheren, een ritueel dat ze meer dan twintig jaar volgehouden heeft. Toen bleek dat zelfs dure laserontharingen geen soelaas boden, liet ze alles maar groeien. Het bleek de beste beslissing van haar leven. "Nu ik mijn baard laat staan, heb ik een pak meer zelfvertrouwen", klinkt het. "Ik voel me mooi, iets wat ik vroeger nooit ervaren heb. Ik voel me perfect in mijn vel."

De onorthodoxe situatie zorgde voor een rem op haar sociale leven. Eens overnachten bij een vriendin zat er bijvoorbeeld niet in, vanwege de stoppels op haar gezicht. "Ik was een beetje het buitenbeentje op school. Ik paste nergens bij en droeg ook niet de juiste kleren of make-up. Het was vermoeiend om die baardgroei voor iedereen verborgen te houden. De emotionele impact snapte ik pas toen ik ouder was. Op het moment zelf dacht ik dat de angsten die ik had normaal waren voor een tiener."

Op een zaterdagochtend was Rose zich toch eens vergeten scheren en dat was haar moeder niet ontgaan. In plaats van haar dochter te steunen, werd het onderwerp echter angstvallig vermeden. "Mijn ouders wisten niet hoe ze er moesten mee omgaan. Mijn ma zei vluchtig dat ik moest stoppen met scheren, maar dat was uiteraard geen optie. Een dokter schreef me een anticonceptiepil en andere geneesmiddelen voor, maar die hielpen niet echt."

Een officiële diagnose heeft Rose nooit gekregen, ze vermoedt dat de oorzaak moet gezocht worden in een combinatie van slechte genen en het polycysteus-ovariumsyndroom (waarbij eierstokken te veel mannelijk hormoon aanmaken; nvdr). Relaties bleken al helemaal een ramp. "Mijn lichaamshaar aan een vriendje tonen was natuurlijk altijd  een heel lastig moment. Gelukkig toonden de meeste partners begrip. Het probleem lag bij mij: ik maakte me te veel zorgen en vreesde natuurlijk dat ik afgewezen zou worden."

Naarmate de tijd verstreek, besefte Rose dat zijzelf haar grootste vijand was. Altijd maar weer dat scheren, al die periodes waarin ze haar huis niet uit durfde,... Het was genoeg geweest. Acht maanden geleden dumpte ze haar scheermachine voorgoed. "Ik was emotioneel lamgeslagen door telkens mijn baard te proberen verbergen, ik voelde me ellendig. Mijn baard laten staan en elke dag zien groeien, was een ongelooflijke ervaring. In het begin was het lastig omdat het kriebelde en er akelig uitzag. Ik onderdrukte gelukkig de drang om te beginnen scheren."

Na zes weken stond er een indrukwekkend exemplaar waar Rose apetrots op was. "Al mijn vrienden en familieleden steunen mij nu, ze hebben geen idee hoe ik er vroeger van afgezien heb. Op straat durven mensen hun hoofd wel eens draaien, maar de reacties zijn ofwel positief ofwel neutraal. Sommige mensen zijn me de hand komen schudden, benadrukten hoe dapper ze me vonden en noemden me zelfs een inspiratiebron."

De meeste reacties kreeg Rose echter via haar Instagramprofiel. "Er zit van alles tussen:  huwelijksaanzoeken, schunnige foto's maar ook mensen die bijvoorbeeld mijn vliegtuigticket willen betalen om hen een bezoek te brengen. Sommigen vragen zelfs of ik mijn foto's niet wil verkopen. En waarom niet? Ik schaam me niet voor mijn lichaam en ik maak mensen graag blij."

Die baard scheert ze nu nooit meer af, zweert Rose. En de coltruien mogen ook in de vuilbak, tijd voor rokjes en laag uitgesneden topjes. "Ik voel me absoluut sexy, sensueel en vrouwelijker. Dat heeft niet zozeer met mijn uiterlijk te maken, maar met mijn ingesteldheid. Ik geef mezelf de vrijheid om te zijn wie ik ben. Eindelijk heb ik aanvaard wie ik echt ben." (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archeologen ontdekken verloren steden onder de jungle bij Angkor Wat

Archeologen ontdekken verloren steden onder de jungle bij Angkor Wat

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/0/6/20160612074152/media_xll_8746551.jpg

Archeologen hebben met behulp van lasertechnieken sporen ontdekt van verschillende enorme steden onder jungle nabij het 12de-eeuwse tempelcomplex Angkor Wat in Cambodja. Sommige van hen zouden groter zijn dan de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh.

"We hebben onder de bossen hele steden ontdekt, waarvan niemand wist dat ze er waren", stelt de Australische archeoloog Damian Evans in de Britse krant The Guardian. 

Het onderzoek startte in 2012. Door vanuit een helikopter laserstralen af te schieten konden de archeologen de bodem van een gebied van een kleine 2.000 vierkante kilometer precies in kaart brengen. In een eerste fase werd een klein stadsgebied ontdekt (Mahendraparvata), dat door een netwerk van wegen en kanalen verbonden was met Angkor Wat. "Ditmaal hebben we het geheel en het is enorm: de grootte van Phnom Penh", aldus Evans.

Angkor Wat is het bekendste tempelcomplex van Cambodja en maakt deel uit van het Unesco-werelderfgoed Angkor, de grootste toeristenbestemming in het land. Angkor Wat staat ook afgebeeld op de Cambodjaanse vlag.

De resultaten van het onderzoek worden morgen gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift "Journal of Archaeological Science". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Audra Mae - Here I Go Again

Audra Mae - Here I Go Again

Klik op de foto om haar te beluisteren

Audra Mae is een Amerikaanse zangeres en violiste . Zij is het nichtje van Judy Garland.


» Reageer (0)
11-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo ziet babypanda er na een week uit

Zo ziet babypanda er na een week uit

http://static2.hln.be/static/photo/2016/2/10/14/20160609220008/media_xll_8737874.jpg

Een week geleden veroverde deze babypanda alle harten. Bij de geboorte zag 'Baby P.' er nog uit als een kleine roze wormpje, maar een week later beginnen zich al zwarte vlekken rond de ogen te vormen. En ook zijn haartjes en nagels worden steeds langer. Voor je het weet draagt de kleine panda de zwart-witte vacht van mama en papa.

Bij de geboorte woog Baby P. amper 171 gram, maar ondertussen zijn daar al 100 gram bij gekomen. Op Facebook laat Pairi Daiza met een leuk bericht weten hoe het met de kleine spruit gaat.

"Hallo! Het is feest vandaag! Eerst en vooral omdat ik één week oud ben en een nieuwe look heb. Zien jullie ook de zwarte vlekken rond mijn ogen, op mijn schouders en mijn oren? Binnenkort geen muisroze kleur meer!" laat de babypanda weten in het Facebookbericht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te oud voor mode? Deze knapperd bewijst het tegendeel

Te oud voor mode? Deze knapperd bewijst het tegendeel

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/6/7/20160610121921/media_xll_8739502.jpg

Je bent nooit te oud om je dromen te realiseren, dat weet Philippe Dumas als geen ander. De knappe Fransman mag dan al 60 zijn, hij breekt momenteel heel wat potten in de modewereld.

Zeven maanden geleden postte Philippe, uit Parijs, wat foto's van zichzelf op sociaalnetwerksite Reddit. Hij had jarenlang in de filmwereld gewerkt als locatiezoeker en was net op pensioen. "Op pensioen, maar nog niet bereid om te stoppen", klonk het. "Ik wil proberen om mijn levensdroom om model te worden toch nog een kans te geven. Wat denken jullie, heb ik het in me?", vroeg hij aan de Redditors, die massaal positief reageerden. Als wij de foto's van Dumas zien, begrijpen we perfect waarom.

Intussen kreeg de sympathieke grijsaard een contract bij niet minder dan zes modellenbureau's en agentschappen. Zijn hipsterbaard, knap lichaam en tattoo's zijn erg in trek: hij is regelmatig te zien in photoshoots en campagnes. "De jongere modellen kunnen maar niet genoeg krijgen van mijn baard en tattoo's", aldus Dumas, die zijn eerste tattoo liet zetten toen hij 37 was. "Het is altijd fijn als ze mij een complimentje geven en een selfie willen. Ik kan alleen maar zeggen dat ouder worden niet zo erg is als het lijkt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jackson Browne - Stay

Jackson Browne - Stay

Klik op de foto om hem te beluisteren


Jackson Browne (Heidelberg, West-Duitsland, 9 oktober 1948) is een Amerikaans popzanger, die met zijn door folk beïnvloede introspectieve rock wordt beschouwd als een van de belangrijkste Zuid-Californische singer-songwriters uit de jaren zeventig.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spectaculair monument van 2.150 jaar oud ontdekt in historische stad Petra

Spectaculair monument van 2.150 jaar oud ontdekt in historische stad Petra

http://static2.hln.be/static/photo/2016/14/0/0/20160610132228/media_xll_8739615.jpg

De historische stad Petra is bekend voor de archeologische vondsten, maar heeft blijkbaar na twee eeuwen onderzoek toch nog niet alle geheimen prijsgegeven. Dankzij satellietbeelden is er onder het zand een enorme "monumentale constructie" ontdekt die volgens wetenschappers tot 2.150 jaar oud zou kunnen zijn.

Petra ligt in het zuiden van het huidige Jordanië en is door UNESCO beschermd werelderfgoed. Het was vroeger de hoofdstad van de Nabateeërs, een Arabische stam.

Archeologen die de site met drones en satellietbeelden met hoge resolutie onderzochten, ontdekten een tot nu toe onbekend, onder het zand begraven monument van 56 op 49 meter, gelegen op nog geen kilometer van het centrum van Petra. Een rechthoekig terrein zo breed als een olympisch zwembad en twee keer zo lang.

Ruimte-archeologie

Sarah Parcak en Christopher Tuttle publiceerden de vondst in het Bulletin of the American Schools of Oriental Research. Parcak noemt zichzelf een "ruimte-archeologe". Volgens de wetenschappers is het ontdekte platform niet te vergelijken met wat er in het verleden al aan monumenten kon worden blootgelegd in de historische stad. "Ik werk al twintig jaar in Petra en ik wist wel dat er daar iets was, maar dit kan je echt wel een vondst noemen", zegt Tuttle op de site van National Geographic.

Opvallend is dat de enorme constructie niet ver van het centrum ligt, maar wel verborgen en moeilijk bereikbaar is. "Open en bloot verborgen", zoals de auteurs in de titel van hun wetenschappelijk artikel zelf stellen. Het binnenplein is geplaveid met natuursteen. Aan de ene kant is het omgord met zuilen en aan de oostkant is er een tweede, kleiner platform met een gigantische trap.

Het aardewerk dat op die plaats werd gevonden, wijst op een mogelijke ouderdom van meer dan 2.150 jaar. "We zijn hier altijd voorzichtig mee, maar de oudste potscherven kunnen we met redelijke zekerheid terugbrengen tot ongeveer 150 voor Christus", zegt Tuttle in The Guardian.

Spectaculaire uitgehouwen rotsen
Dat is de periode dat Petra dankzij de handel met Griekse en Perzische steden een geweldige bloeiperiode kende. Vanaf de verovering door het Romeinse Rijk in 106 werd het verval ingezet. Rond de zevende eeuw trokken de laatste inwoners er weg. Maar de overgebleven ruïnes - pas in 1812 ontdekt - zijn vandaag nog altijd een toeristische trekpleister omwille van de hoge archeologische waarde ervan.

De unieke, spectaculaire, uit de rozige rotsen uitgehouwen gevels van Petra zijn wereldberoemd. Petra was het decor van Indiana Jones and The Last Crusade (1989) en werd in 2007 uitgeroepen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. (br.hln)


» Reageer (0)
10-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zet je orchidee in de badkamer en andere tips voor je kamerplanten

Zet je orchidee in de badkamer en andere tips voor je kamerplanten

http://oi68.tinypic.com/2lv2548.jpg

Staat elke plant onder jouw hoede ten dode opgeschreven? Geen paniek, er kan nu eenmaal niet in elk van ons een Bartel van Riet schuilen. Daarom verzamelden we enkele eenvoudige tips & tricks die het leven van je planten aanzienlijk kunnen verlengen. Gedaan met verdorde bladeren en verwelkte bloemen dus.

1. Orchideeën zijn niet makkelijk te onderhouden. De tip die velen intussen wel kennen is een wekelijks badje. Maar voor echte luie eigenaars van deze plant is er een nog betere tip: zet de planten in de badkamer. De gouden regel voor zowat alle planten is dat je het oorspronkelijke klimaat moet proberen na te bootsen. Daarom zijn cactussen, die in de woestijn groeien, dol op droge potgrond. En orchideeën komen uit de tropen, dat betekent dus dat ze graag in vochtige omgevingen vertoeven. Zet je plant in de badkamer en je hoeft niet meer aan de wekelijkse badjes denken. Als je daar geen ramen hebt, dan moet je ze voor een stukje van de dag ergens zetten waar ze indirect zonlicht krijgen.

2. Een grote misser is de bladeren van je plant te besproeien met een verstuiver. Het is beter om een bevochtiger in de kamer te zetten. Ook kan je de plant op een schoteltje zetten en daar constant zorgen voor een klein bodempje zodat het water altijd de onderkant van de pot raakt.

3. Als kamperplanten te snel uitdrogen, leg dan een vochtige spons op bodem van je pot, daarover komt dan de potgrond. Die zal dienst doen als waterreservoir en helpen voorkomen dat het water uit je pot stroomt als je per ongeluk te veel water geeft.

4. Als je eieren hebt gekookt, dan kun je dat water laten afkoelen en gebruiken om aan de planten te geven. Dat afkooksel zit namelijk vol voedende stoffen.

5. Je kan je plant op elk moment van het jaar herpotten, maar je doet het best voor de groei begint. Voor de meeste huiskamerplanten is dit de lente. Let op enkele uiterlijke tekenen dat je plant er klaar voor is. Nieuwe bladeren komen traag tevoorschijn en zijn klein in vergelijking met oudere bladeren. Een tweede signaal is dat de grond snel uitdroogt of dat het water rechtstreeks naar beneden in de pot loopt. Of de wortels groeien uit de drainagegaten of komen boven de potgrond piepen. Als laatste zitten de wortels zo kort op elkaar dat als je de plant uit de pot trekt, je alleen wortels en geen grond meer ziet.

6. Plaats ijsblokjes op de potgrond zonder dat ze de stam van de plant aanraken. Het ijs zal traag smelten, waardoor je plant geleidelijk aan water krijgt. Zo beperk je het risico op wortelrot. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe komt het dat je altijd wakker wordt in het midden van de nacht?

Hoe komt het dat je altijd wakker wordt in het midden van de nacht?

http://static1.hln.be/static/photo/2016/16/4/0/20160609083210/media_xll_8735760.jpg

Vannacht ook weer tegen 2 à 3 uur even de ogen geopend? Als het regelmatig gebeurt dat je na een paar uurtjes slaap even wakker wordt - terwijl je normaal gezien met weinig slaaproblemen kampt - dan heeft Michael Perlis daar een confronterende verklaring voor. Hij is professor psychologie en directeur van het Behavioral Sleep Medicine Program aan de universiteit van Pennsylvania.

Je kan alle slaapproblemen natuurlijk niet over één kam scheren. De onderliggende reden van slapeloosheid kan een mix zijn van biologische, medische en psychologische factoren, legt Michael Perlis uit. Hij is professor psychologie aan de universiteit van Pennsylvania en daar ook directeur van het Behavioral Sleep Medicine Program.

Medische oorzaken

Zelfs de beste slapers worden een paar keer per nacht wakker, al zijn die periodes vaak zo kort dat je dat niet merkt en ook niet meer weet de volgende dag. Maar als je bewust wakker wordt 's nachts, meestal voor een paar minuten, kunnen er meerdere oorzaken zijn. Zo zijn er twee mogelijke medische oorzaken: slaapapneu of gastro-esofagaal reflux (GERD) kunnen je regelmatig uit je slaap halen. "In het eerste geval word je wakker omdat je even gestopt bent met ademen," legt Perlis uit. "In het tweede geval houdt brandend maagzuur je uit je slaap." In beide gevallen raadpleeg je best een dokter. 

Altijd wakker rond 3u

Maar het hoeven niet noodzakelijk medische problemen te zijn die je wakkerschudden 's nachts. Een andere belangrijke verklaring die slaapdokter Damien Stevens van de University of Kansas nog opwerpt, heb je helemaal zelf in de hand. "Word je altijd wakker rond 3u 's nachts, of op een ander voorspelbaar moment enkele uren nadat je onder de wol kroop, is alcohol waarschijnlijk de boosdoener," zegt hij. "Afhankelijk van je metabolisme zal alcohol je systeem na een paar uur verlaten. Als dat gebeurt, dan word je wakker."

Slaapmutsje

Dat glaasje voor het slapengaan heeft een paradoxaal effect op je slaap, in die zin dat het zowel helpt om in te slapen als de kwaliteit van je slaap vermindert. Maar er is gelukkig ook goed nieuws voor wie al eens graag een glas drinkt voor het slapengaan. Een kleine hoeveelheid zal je slaap niet noodzakelijk verstoren, zegt Perlis. "Hoeveel je kan drinken voor het slapengaan hangt af van je lichaamsbouw, leeftijd en drinkgewoonten. Maar als je vaak drinkt voor het slapengaan en 3 à 5 uren daarna bijna altijd rond hetzelfde tijdstip wakker wordt, dan is dat een waarschuwing van je lichaam dat je toch net iets te veel drinkt voor een optimale nachtrust." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag je opmerkingen maken over het gewicht van je kind?

Mag je opmerkingen maken over het gewicht van je kind?

http://static0.hln.be/static/photo/2016/12/10/9/20160609121618/media_xll_8736174.jpg

Obesitas is een ziekte van deze tijd, en niet enkel volwassenen worden erdoor getroffen. Ook kinderen kampen vaak met overgewicht, en misschien maak jij je als ouder wel zorgen over de gezondheid van jouw zoon of dochter. Een opmerking maken over hun gewicht, is echter absoluut geen goed idee.

Hoe moet je omgaan met je kind als je denkt dat hun gewicht de verkeerde kant uitgaat? Het is een vraag die veel ouders zich stellen. Enerzijds wil je niet dat ze zich slecht voelen over hun uiterlijk, maar anderzijds is hun gezondheid ook wel belangrijk.

Een recent onderzoek aan de Cornell University bij meer dan 500 vrouwen heeft echter uitgewezen dat je maar beter geen opmerkingen maakt over het gewicht van je dochter. De proefpersonen waren tussen de 20 en 35 jaar oud en kregen vragen over hoe tevreden ze waren met hun gewicht. Daarnaast moesten ze inschatten hoeveel opmerkingen hun ouders tijdens hun opvoeding maakten over hun gewicht en eetgewoontes.

Wat bleek: vrouwen met een gezond gewicht konden zich minder vaak herinneren dat hun ouders commentaar gaven op hun gewicht of hun eetgewoontes dan vrouwen met overgewicht. Maar: als ze zich wel veel opmerkingen konden herinneren dat hun ouders kritisch waren over hun uiterlijk, waren ze over het algemeen minder tevreden met hun huidig gewicht, ongeacht hun BMI. Met andere woorden: vrouwen die als kind veel opmerkingen krijgen, hebben later een slechter zelfbeeld.

Het goede voorbeeld

 "Commentaar geven op het gewicht van een vrouw is nooit een goed idee", aldus dr. Brian Wansink, die het onderzoek leidde. "Ook al zijn het jonge meisjes. Als je je zorgen maakt over hun gewicht, pak je het beter anders aan." Hoe dan wel? "Kritiek werkt niet, maar het goede voorbeeld geven wel. In plaats van hun voedingsopties te beperken, kan je hen beter de vrijheid geven om zelf te kiezen. Zorg wel dat er altijd voldoende aantrekkelijke, gezonde opties zijn." Wansink raadt bijvoorbeeld aan om altijd een fruitmand op tafel te zetten, zodat een gezonde appel of banaan altijd bereikbaar is.

Mag je dan helemaal niet praten over de eetgewoontes van je kind? "Jawel, maar focus je daarbij niet op het negatieve. Praat met hen over wat gezond is, zodat ze goed geïnformeerd zijn. Studies hebben uitgewezen dat kinderen die veel over voeding weten minder geneigd zijn om ongezonde diëten uit te proberen." Maar het belangrijkste is nog altijd zelf gezond eten. "Kinderen zullen altijd hun ouders kopiëren. Als jij gezond eet, zullen zij dat ook doen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw kunstwerk laat bezoekers 3 km over meer lopen

Nieuw kunstwerk laat bezoekers 3 km over meer lopen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/1/14/20160608170441/media_xll_8733989.jpg

Vanaf eind deze maand zullen bezoekers de kans krijgen om drie kilometer lang over water te lopen dankzij een nieuwe installatie van kunstenaar Christo op het Italiaanse Iseomeer. 'The Floating Piers' zouden 500.000 bezoekers moeten lokken naar het kleine, weinig bekende meer.

In november begon de artiest, die zelf van Bulgaarse afkomst is, met zijn team aan de plaatsing van 220.000 drijvende polyethyleenblokken die een pad vormen van drie kilometer dat het vasteland verbindt met twee eilandjes in het Iseomeer in het noorden van Italië.

"Voor de eerste keer, zestien dagen lang, van 18 juni tot 3 juli, zullen ze over het water lopen," zegt Christo over de 2000 inwoners van Monte Isolo, dat normaal gezien enkel toegankelijk is per boot.

Het project wordt de komende dagen nog afgewerkt met een laag donkergele stof die volgens de kunstenaar van kleur zal veranderen naargelang de lichtinval en de vochtigheid. Volgens Christo zal een wandeling over de pier aanvoelen als "wandelen over de rug van een walvis".

De attractie opent op 18 juni. 150 vrijwilligers, waaronder redders, zullen op de pier en boten geplaatst worden om rond de klok de veiligheid te garanderen. De toegang is vrij. De totale kost van het project, 15 miljoen euro, wordt gefinancierd door de kunstenaar zelf.

Net als de andere projecten van Christo zijn ook 'The Floating Piers' niet alleen kunstwerken, maar ook een knap staaltje techniek. De man bracht een team van atleten uit zijn thuisland Bulgarije over om de op maat gemaakte kubussen samen te stellen. Duikers werden ingeschakeld om de betonnen platen te bevestigen op de bodem van het meer. 190 ankers werden op hun plaats bevestigd met heteluchtballonnen.

Christo koos voor het Iseomeer omwille van het kalme water en de eenvoudige kustlijn die afsteekt tegen de majestueuze Alpen, waarvan sommigen aannemen dat ze inspiratie vormden voor de achtergrond van de Mona Lisa. "Elk project heeft zijn juiste plaats," zei hij. (br.hln)


» Reageer (0)
09-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allergie of hoofdpijn? Je lijf kan leren zichzelf te genezen, volgens deze psycholoog

Allergie of hoofdpijn? Je lijf kan leren zichzelf te genezen, volgens deze psycholoog

http://static3.hln.be/static/photo/2016/6/14/0/20160607173310/media_xll_8731095.jpg

Last van hooikoorts, een beetje hoofdpijn of jeukende muggenbeten? In plaats van meteen naar een pilletje of zalfje terug te grijpen, is er volgens gezondheidspsycholoog Andrea Evers een simpelere methode: "Je kan je lichaam aanleren om zichzelf te genezen," betoogt ze. Evers ontdekte door onderzoek hoe het bekende placebo-effect ingezet kan worden om effectief 'vanzelf' te genezen van kwaaltjes.

We kennen allemaal het placebo-effect, waarbij de idee dat een bepaalde remedie ons beter zal doen voelen, ervoor zorgt dat we ook effectief van ons kwaaltje verlost raken. Zo werd menig kinderhoofdpijntje al opgelost met het "magische pilletje" dat we vooral kennen als een TicTac. Volgens onderzoek van gezondheidspsycholoog Andrea Evers, hoogleraar aan de universiteit van Leiden, is dit placebo-effect nog veel sterker dan we denken. Zij denkt dat we er meer gebruik van moeten maken, waardoor we minder medicijnen en behandelingen nodig hebben.

De verwachting van pijn en jeuk

De conclusie van Evers komt voort uit experimenten, die aan het licht brengen dat we effectief lichamelijke reacties op gang kunnen brengen, puur door verwachtingen. Concreet diende de gezondheidspsychologe pijn- en jeukprikkels toe aan een groep proefpersonen. Als ze de groep waarschuwde dat de pijn of jeuk wel zou meevallen, ervaarden de proefpersonen die pijn of jeuk inderdaad als gematigd. Verkondigde ze echter dat de pijn of jeuk hevig zou zijn, dan rapporteerden de proefpersonen dat ook zo. Puur op basis van verwachtingen, kan je dus een lichamelijk gevoel manipuleren.

Natuurlijk middel tegen allergie

In een ander experiment kregen proefpersonen drie dagen lang een drankje voorgeschoteld, in combinatie met een middel tegen allergie. In een opvolgproef kregen diezelfde mensen opnieuw dat drankje, maar dan zonder het middel tegen allergie. Toch veminderde bij die opvolgproef ook de symptomen van hun allergie, zonder het geneesmiddel, wat conditionering wordt genoemd.

Uit bloed- en breinonderzoek is gebleken dat mensen door een geconditioneerde prikkel - namelijk dat drankje - in hun lichaam vanzelf meer antihistamine gaan aanmaken, die de symptomen van allergie inperkt. Je lichaam heeft met andere woorden geleerd om in actie te schieten met dit drankje als prikkel, en gaat daardoor ook fysiologisch reageren. Zonder dat daar pillen bij komen kijken.

Genezen zonder pillen?

Evers benadrukt dat we de invloed van psychologie op de werking van een medicijn niet mogen onderschatten, en dat die bij vele kwalen en ziektes een positieve uitwerking kan hebben. In theorie valt je lichaam zo te trainen dat het puur door verwachtingen vanzelf genezende stofjes begint aan te maken. Natuurlijk is deze methode niet voor alle ziektes inzetbaar, maar deze conclusies zijn alvast interessant op verder op voort te bouwen. (br.hln)


» Reageer (0)
08-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linda redt leven van opgesloten chimpansees, 18 jaar later volgt dit magische moment

Linda redt leven van opgesloten chimpansees, 18 jaar later volgt dit magische moment

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Linda Koebner was een 23-jarige studente toen ze mocht meewerken aan een gloednieuw project: door een nieuw vaccin tegen hepatitis moesten sommige chimpansees die als proefdieren gebruikt werden niet langer opgesloten blijven. Zij was diegene die hun kooien opende om hen hun vrijheid te gunnen. Na zes jaar in die kleine ruimte -zonder enig zonlicht- liep dat echter niet van een leien dakje. De beelden zijn al wat ouder, maar dat doet uiteraard niets van de charme af. "Ze waren doodsbang om een poot buiten hun vertrouwde ruimte te zetten", verklaarde Koebner in de documentaire 'The Wisdom of the Wild'. "Al die tijd waren ze stalen tralies gewend, nu voelden ze plots de wind en de warmte van de zon." Koebner liet hen wennen aan gras, leerde hoe ze moesten (over)leven en stampte in Louisiana een opvangplek uit de grond met de toepasselijke naam Chimp Haven.

In totaal zou ze vier jaar met haar geliefde dieren doorbrengen. "Chimpansees hebben ons een pak kennis geschonken omdat ze zo hard op ons lijken", klinkt het
Achttien jaar nadat Koebner de chimpansees voor het laatst gezien had, keerde ze terug naar de plek die ze zo in haar hart draagt. "Het is zo lang geleden. Oh, jij ziet er goed uit", zegt ze bij het eerste weerzien.

Hamvraag was natuurlijk of ze haar nog zouden herkennen. Eerst bleef ze op een veilige afstand, maar dan stak ze toch haar arm uit. "Herken je me nog?"
Swing beantwoordde het lieve gebaar met een kamerbrede glimlach en enkele seconden later zaten ze elkaar te knuffelen. Even later was het de beurt aan Doll, ook zij vloog in haar armen. "Deze chimpansees hebben me zoveel geleerd over veerkracht. Ze hebben in zo'n ellendige omstandigheden geleefd en toch blijken ze vergevingsgezind."

Omdat ze 98,8 procent van ons DNA delen, werden chimpansees lange tijd als proefkonijnen gebruikt om geneesmiddelen en vaccins te testen. Pas vorig jaar kwam daar in de Verenigde Staten een eind aan, nu worden ze beschouwd als bedreigde diersoort. Nog steeds wachten honderden exemplaren in een proeflabo op een waardig leven. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondmensen zijn niet lui maar gewoon misbegrepen

Avondmensen zijn niet lui maar gewoon misbegrepen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/4/3/2/20160608110156/media_xll_8733107.jpg

Geraak je 's ochtends elke dag opnieuw met moeite uit je bed, en 's avonds daar weer moeilijk in je bed? Dan is het zo klaar als een klontje dat je een avondmens bent. Maar wie of wat bepaalt eigenlijk je interne klok? En kun je die zelf veranderen?

In de video van de Amerikaanse nieuwswebsite VOX wordt uitgelegd dat de meeste mensen eigenlijk ochtendtypes zijn. Tegen een uur of elf 's avonds worden ze moe, ze worden wakker rond zeven en rond tien uur zijn ze op hun productiefst. Maar bij mensen met een later 'chronotype' begint dat alles later.

Avondmensen zijn rond elf uur 's avonds nog niet moe, waardoor ze veel later in slaap vallen. Maar ze moeten natuurlijk wel op hetzelfde uur opstaan als de rest van de wereld om te gaan werken. Waardoor ze overdag moe zijn en pas echt productief worden vanaf de namiddag. Helaas is dit genetisch bepaald, het zit simpelweg in je DNA. Heel veel kun je er dan ook niet aan doen, al zijn er wel een aantal gewoontes waarmee je een productieve(re) ochtendroutine kunt aanleren. Die kun je hier lezen.

Hieruit concluderen ze bij VOX dat avondmensen veel te vaak verkeerd begrepen worden, in een maatschappij die volledig gericht is op ochtendmensen. Deze inzichten betekenen dat avondmensen helemaal niet lui zijn of zelf kiezen voor deze levensstijl. Ze kunnen er bitter weinig aan doen dat ze nu eenmaal 's avonds productiever zijn dan 's ochtends. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Klik op de foto om ze te beluisteren


Roland Van Campenhout, of kortweg Roland  is een Vlaamse bluesmuzikant.

Admiral Freebee of Tom Van Laere is een Antwerpse artiest

Samen brengen ze dit prachtige nummer


» Reageer (0)
07-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De poort naar onderwereld

"De poort naar onderwereld": enorme krater in Siberië is waarschuwing voor planeet

http://static2.hln.be/static/photo/2016/5/8/6/20160607120134/media_xll_8729916.jpg

Mysterieuze ploffen die te horen zijn in de Batagaika krater in Siberië, doen alle alarmbellen afgaan bij experten. De lokale bevolking vreest de 'poort naar de onderwereld'. Verschillende specialisten zijn om veel wetenschappelijke redenen ernstig bezorgd: door de opwarming van de Aarde wordt de krater elk jaar 20 meter breder.

De permafrost - een aardlaag die volgens de definitie permanent bevroren blijft - is aan het smelten en daardoor zet de krater snel uit. Nu is het 'gat' al een kilometer lang en 90 meter diep. Elk jaar wordt de krater 20 meter breder. In de buurt van de kraterrand wandelen, is dan ook een risicovolle onderneming. Zeker nu luide ploffen te horen zijn.

De Batagaika krater die 25 jaar geleden ontstond, geeft aan hoe snel onze planeet aan het opwarmen is. Bovendien blijven steeds meer kleinere kraters opduiken op het noordelijk halfrond.

Het smelten van de permafrost bekijken onderzoekers met argusogen want het houdt grote gevaren in. In de bevroren bodemlaag zit namelijk een enorme hoeveelheid methaan verborgen. In niet-vaste toestand ontpopt methaan zich tot een belangrijk broeikasgas.

Indien de permafrost volledig smelt - een proces dat op een epische schaal op gang komt bij een opwarming met 4 graden - dan belandt de Aarde mogelijk in een horrorscenario dat moeilijk te beschrijven valt.

Professor Julian Murton van de universiteit van Essex is net terug van een tocht naar de krater. Hij bestudeerde er geologische lagen van meer dan 200.000 jaar oud. Dat was de laatste keer dat de Aarde warmer was dan nu.

"Batagaika geeft ons een beeld van wat er in het verleden gebeurde en wat de toekomst voor ons in petto heeft", verklaarde de expert. "Het smelten van het ijs in de bodem zal zorgen voor snelle veranderingen in de reliëfvorm van het aardoppervlak. Niet al het water kan in de poriën van het losse materiaal worden opgenomen, waardoor de bodem ontstabiel wordt."

De bodem van de Batagaika krater zit vol ravijnen en geulen. Er liggen restanten van mammoeten, muskusossen en oude boomstronken. De professor vond evenwel geen bewijs van een tunnel naar de onderwereld. "De bodem bestaat uit rotsen, ik heb geen poort gezien."

Er wordt vermoed dat de krater ontstond toen de lokale bevolking in de jaren tachtig bomen begon te kappen. "Eens je de aanwezige vegetatie verstoort die zich boven de permafrost bevindt, dan is dat het startschot van een aantal evenementen die elkaar in sneltreinvaart zullen opvolgen", aldus Murton. En probeer die trein dan maar eens te stoppen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Andrews - Yesterday Man

Chris Andrews - Yesterday Man

Klik op de foto om hem te beluisteren

   
Chris Andrews, geboren op 15 oktober 1942 in Londen, hij start zijn carriere op 15 jarige leeftijd.

In 1961 volgen de eerste shows in de Hamburger Starclub, de club waar the Beatles op het zelfde moment hun eerste sporen verdienen.


Zijn succesvolle loopbaan als songwriter begint met Adam Faith en de hit "The first time". Naast hits voor Adam, schrijft hij ook hits voor Mac226 & Sandie Show o.a.: "Long live love", "Girl don't come", en "Tomorrow".


In 1965 schrijft hij voor Sandie Shaw een nieuwe song. Zij wijst het nummer af en Chris gaat op eigen kosten met het nummer de studio in. Het nummer "Yesterday man" wordt een wereldhit. Chris verkoopt meer dan 10 miljoen exemplaren van zijn hit» Reageer (0)
06-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. de schommel waar uw leven aan een zijden draadje hangt

Goed gek: de schommel waar uw leven aan een zijden draadje hangt

http://static3.hln.be/static/photo/2016/17/15/1/20160606154441/media_xll_8727781.jpg

Al gehoord van de 'Stairway to Heaven' in Hawaï? Dan weet u dat het verboden is om dat hikepad te gebruiken, ook al is het uitzicht op de top adembenemend. Waaghalzen die deze regel toch in de wind slaan, worden sinds kort beloond met een extra uitdaging: een schommel, die vervaarlijk wiebelt tussen twee roestige palen. Levensgevaarlijk met andere woorden, maar dat houdt de échte avonturiers niet tegen.

Wie de gammele constructie gezet heeft, is niet duidelijk. De laatste tijd duiken er op Instagram echter steeds meer foto's op van schommelende mensen op de top.

Lokale nieuwszender KHON2 ontving al meerdere filmpjes en omwonenden vertellen dat er plots weer meer toeristen naar boven trekken.

Een doorn in het oog is het van de beleidsvoerders: zij zien een extra risico na de toch al gewaagde tocht naar boven niet zitten.

Boete: 1000 dollar

De trap met maar liefst 4.000 treden leidt wandelaars naar één van de mooiste uitkijkpunten over het eiland Oahu. Hawaii probeert mensen al 30 jaar bij de beruchte maar instabiele trap vandaan te houden, zeker nadat een storm er vorig jaar lelijk huishield. Als je gepakt wordt, kun je een boete tot 1.000 dollar riskeren. Toch weerhoudt dit mensen er niet van om naar boven te gaan. De brandweer van Honolulu voert regelmatig reddingsacties uit omdat wandelaars zichzelf in nesten werken. Per week zouden er zo'n 150 hikers gered moeten worden.

Verwijderen

Vanwege de onveilige situatie heeft de Board of Water Supply, de organisatie die verantwoordelijk is voor het gebied, al langer plannen om de trap helemaal te ontmantelen. De eerste stappen daarvoor waren al genomen. Dit tot ontsteltenis van de actiegroep Friends of Haiku: zij dienden een actieplan in om de iconische trap te behouden.

Fataal

De komst van de schommel keurt woordvoerder Vernon Ansdell echter ook af. "Als mensen boven een afgrond schommelen, zou het fataal kunnen aflopen", zei hij tegen nieuwszender KHON2. "Het helpt onze zaak allerminst dat mensen erop gaan zitten en we keuren het al helemaal niet goed."

Binnen een paar weken zal de schommel weggehaald worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adoptiemoeder vlucht weg van baby met genetische aandoening, biologische mama reageert liefdevol

Adoptiemoeder vlucht weg van baby met genetische aandoening, biologische mama reageert liefdevol

http://static3.hln.be/static/photo/2016/11/0/2/20160606102419/media_xll_8726882.jpg

Abigail Lynn Fisher werd geboren met een zeldzame genetische afwijking, waardoor haar gezichtje lichtjes misvormd is. Het was de bedoeling dat het meisje bij adoptie-ouders in Georgia terecht zou komen, maar de pleegmoeder vluchtte huilend het ziekenhuis uit toen ze de pasgeboren baby zag. Voor de biologische mama, Christina Fisher, was dit een duidelijk teken.

Christina Fisher (36) uit Florida had al een achttienjarige dochter opgevoed, toen ze ongewenst zwanger werd. Geen papa in de buurt en Christina zou zo goed als dakloos zijn tegen het einde van haar zwangerschap, omdat het caravanpark waar ze woonde, de deuren sloot. Abortus was voor Fisher geen optie en ze besloot haar baby op te geven voor adoptie.

Ze vond een geschikt adoptiegezin, met wie het contact gedurende de zwangerschap perfect verliep. Maar toen Abigail op 11 januari geboren werd, veranderde plots alles. Het babymeisje zag er anders uit omdat ze lijdt aan de zeldzame genetische ziekte van Treacher Collins. Dat syndroom heeft onderontwikkeling van wangen, oren en kaak als gevolg. "Ze hadden mij alleen gezegd dat ze nogal kleine oortjes had", zegt Christina in de Northwest Florida Daily News. Maar Abigails hele gezichtje bleek door de ziekte wat misvormd.

De adoptiemoeder kon daar blijkbaar niet mee leven en bolde het af in het ziekenhuis. "We hebben nooit nog iets van hen gehoord", zegt Christina. De biologische mama besloot haar eigen dochtertje daarom toch zelf op te voeden. Christina ziet zelf de misvormingen bij haar "engeltje" niet en vindt haar perfect zoals ze is. Abigail zal in de toekomst misschien plastische chirurgie nodig hebben, maar ze kan verder een perfect normaal leven leiden.

Fotografe Oksana Peery legde een paar maanden geleden mama en kersverse baby vast in een prachtige fotoreeks. Die gaat de laatste uren viraal. (br.hln)


» Reageer (0)
05-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babypanda heeft het naar zijn zin in armen van Hao Hao

Babypanda heeft het naar zijn zin in armen van Hao Hao

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p320x320/13312664_1046633592069553_4209906097933829495_n.jpg?oh=501bc7c0ac9f72641ae524d4fa90fff6&oe=57C81613

De babypanda, die afgelopen week in dierenpark Pairi Daiza werd geboren, stelt het goed. Vrijdag zakte zijn gewicht naar 156 gram, bij de geboorte woog hij 171 gram, maar sindsdien kwam het beestje weer goed bij. Dat melden de verzorgers vandaag aan de kranten van Sudpresse.

160 gram, zoveel weegt het pandajong nu. Bij de geboorte heeft een panda een overlevingskans van 50 procent. Maar het feit dat de mama het beestje meteen in de bek nam, is erg positief voor het jong. De verzorgers deelden ook mee dat alles de stoelgang van de babypanda vlot verloopt.

Voor de ontlasting stimuleerden de verzorgers het beestje wel eerst in de couveuse. Verzorger Tim Bouts: "Er is niets geblokkeerd, dus we zijn gerustgesteld. Nu is het aan zijn mama om hem te stimuleren om zijn behoefte te doen." Hao Hao doet het erg goed met haar kleintje. De verzorgers kolven wel nog voorlopig melk bij haar af en geven de baby 2 à 3 keer per dag de fles. "We hopen dat de baby zelf bij de mama zal gaan drinken, nu helpen we Hao Hao nog bij die taak."

De mama neemt haar baby in de bek als hij honger heeft of huilt. Het kleintje heeft nog geen naam, want te vroeg een naam kiezen zou ongeluk brengen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Draag Crocs nooit langer dan een paar uur per dag, ze zijn slecht voor je voeten

Draag Crocs nooit langer dan een paar uur per dag, ze zijn slecht voor je voeten

http://static0.hln.be/static/photo/2016/8/9/11/20160605103903/media_xll_8724086.jpg

De meningen over schoenen van Crocs zijn verdeeld. De ene houdt ervan, de andere verafschuwt de bekende rubberen gaatjesschoenen. Wel werd tot nu toe altijd gedacht dat ze goed zijn voor je voeten, maar dat spreken enkele toonaangevende dokters tegen. "Draag ze nooit meer dan een paar uur per dag, want de hiel zit niet stevig vast in de schoenen", aldus dokter Megan Leahy.

Je vindt ze geweldig of je haat ze, maar wel staat vast dat er wereldwijd al miljoenen Crocs over de toonbank zijn gegaan. Je ziet ze ook vaak aan de voeten van verzorgingspersoneel en verplegers, want het schoeisel zou heerlijk zitten en nog eens goed zijn voor de voeten ook. Niets van aan zeggen podoloog Megan Leahy en dokter Alex Kor nu.

Misvormde voeten en tenen
"Het is allesbehalve een goed idee om dagelijks Crocs te dragen. Doordat de hiel niet vast zit en er geen steun wordt geboden, hebben tenen de neiging om zich krampachtig vast te klampen. Dat kan leiden tot ontstekingen van de spierpees, vergroeide nagels en zelfs tot misvormde tenen en voeten op langere termijn", aldus Leahy.

Pijn in de hiel of enkel
De uitspraken van de podoloog worden beaamd door dokter Ales Kor. "Ik krijg regelmatig patiënten over de vloer in mijn dokterspraktijk met pijn in de hiel of enkel. Dat zijn zeer regelmatig mensen die vaak Crocs dragen. Telkens moet ik hen dan vertellen dat het komt doordat het rubberen schoeisel niet genoeg steun voor de voet biedt."

Ophopingen van vocht in enkels of benen
Crocs zijn daarentegen wél goed voor mensen die last hebben van extreme ophopingen van vocht in de enkels of benen. Al raden de twee dokters ook dan aan om de schoenen maar een paar uur per dag gedurende een bepaalde periode te dragen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noordpool dit jaar voor het eerst in 100.000 jaar mogelijk zonder zeeijs

Noordpool dit jaar voor het eerst in 100.000 jaar mogelijk zonder zeeijs

http://static1.hln.be/static/photo/2016/3/11/1/20160605083032/media_xll_8723986.jpg

De Noordpool kan dit jaar of volgend jaar voor het eerst in meer dan 100.000 jaar zonder zeeijs komen te zitten. Dat voorspelt een leidende wetenschapper op het gebied van de polen aan de universiteit van Cambridge.

Uit satellietgegevens blijkt dat er op 1 juni nog maar 11,1 miljoen vierkante kilometer ijs was, terwijl dat de afgelopen dertig jaar gemiddeld bijna 12,7 miljoen vierkante kilometer was.

"Mijn voorspelling is dat het ijs op de Noordpool waarschijnlijk zal verdwijnen, ofwel minder dan een miljoen vierkante kilometer zal zijn in september'', zei Peter Wadhams tegen de Britse krant The Independent.

De snelle opwarming van het poolgebied houdt verband met extreme weersomstandigheden, zoals de overstromingen in delen van Europa en tornado's in de Verenigde Staten die buiten het seizoen voorkomen.
Daarnaast komt er minder zeeijs voor aan de noordkust van Rusland, waardoor de zee beduidend warmer wordt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Irene Cara - Flashdance - What A Feeling

Irene Cara - Flashdance - What A Feeling

Klik op de foto om haar te beluisteren


Irene Cara, pseudoniem van Irene T. Escalera (New York City, 18 maart 1959) is een Amerikaanse zangeres en actrice. Begin jaren '80 scoorde ze twee wereldhits met titelsongs van de films Fame en Flashdance.

Al als kind stond Irene Cara in de schijnwerpers. Op de leeftijd van 5 maakte ze haar debuut op Broadway. Enkele jaren later had ze meerdere optredens op Broadway op haar naam staan en had ze opgetreden in een concert ter ere van Duke Ellington samen met onder meer Stevie Wonder, Sammy Davis Jr. en Roberta Flack.

Irene Cara debuteerde op het witte doek als Angela in de romantische thriller Aaron Loves Angela.

Irene Cara speelde Coco Hernandez in de enorm populaire film Fame (1980). In deze film zong ze zowel de titelsong Fame als het nummer Out There On My Own. Fame zou later, in 1983, een nummer 1-hit in Nederland worden. In de gelijknamige televisieserie werd de rol van Coco Hernandez vertolkt door Erica Gimpel.

Later in 1983 zong ze ook de titelsong van Flashdance, getiteld What a feeling. Dat nummer haalde datzelfde jaar in Nederland de 13e plaats van de Top 40. Voor dit nummer won ze een Grammy Award.

Tegenwoordig leeft Irene Cara grotendeels in de anonimiteit. Ze woont in Florida en treedt nu en dan nog op. Verder begeleidt ze een meidengroep, Hot Caramel.


» Reageer (0)
04-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bokslegende Muhammad Ali of Cassius Clay(74) overleden

Bokslegende Muhammad Ali of Cassius Clay(74) overleden

http://oi63.tinypic.com/21a87m.jpg

Bokslegende Muhammad Ali, die zichzelf "the greatest" noemde, is gisteren op 74-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in het Amerikaanse Phoenix. Dat meldt Bob Gunnell, een woordvoerder van zijn familie aan NBC News.

"Na een 32 jaren durende strijd tegen Parkinson is Muhammad Ali op 74-jarige leeftijd overleden", meldde Gunnell. Ali lag al een aantal dagen in het ziekenhuis met ademhalingsproblemen, en eerder op de dag had een bron dicht bij de familie al aangegeven dat hij er "heel erg" aan toe was.

Ali leed al meer dan dertig jaar aan de ziekte van Parkinson, waardoor hij langzaam zowel zijn fysieke behendigheid als zijn verbale flair verloor. De ademhalingsproblemen waarmee hij kampte, werden verder gecompliceerd door Parkinson. Gunnell meldde donderdag nog dat Ali "maar een korte tijd" in het ziekenhuis zou moeten blijven en dat zijn toestand stabiel was.

De bokser wordt begraven in Louisville, Kentucky, waar hij geboren werd.

The Greatest

Ali werd op 17 januari 1942 geboren als Cassius Marcellus Clay, en brak door toen hij als 18-jarige in de klasse lichtzwaargewicht goud won op de Olympische Spelen van 1960 in Rome. In 1964 won hij zijn eerste wereldtitel door Sonny Liston te verslaan, als jongste bokser ooit. Hij werd de eerste bokser met drie wereldtitels bij de zwaargewichten.

Behalve als bokser raakte hij ook bekend als mensenrechtenactivist en dichter. In de aanloop naar zijn eerste wereldtitel, tegen Liston, beledigde hij zijn tegenstander, vaak in rijm. Een van die regels was het bekende "float like a butterfly, sting like a bee". Nadat hij Liston in zes ronden verlsoeg, riep Ali zichzelf uit tot "the greatest": "I am the greatest! I am the greatest! I'm the king of the world".

Kort na die wereldtitel deed hij afstand van zijn "slavennaam" Cassius Clay, en kondigde hij aan vanaf dan "Muhammad Ali" te heten. Op het hoogtepunt van de Vietnamoorlog, in 1967, werd Ali opgeroepen voor het leger. Eerder had hij al gezegd dat hij geen "ruzie" had met de Vietcong - hij weigerde te gaan dienen, wat hem in het oog van een nationale storm bracht. "Mijn geweten laat mij niet toe mijn broeder neer te schieten voor groot en machtig Amerika", zei Ali in een interview. "Zij noemden me nooit 'neger'. Zij lynchten me niet. Zij stuurden geen honden op me af." Vanwege die weigering verloor hij zijn wereldtitel en werd hij veroordeeld tot vijf jaar cel. In beroep werd hij vrijgelaten, maar hij mocht niet boksen of het land verlaten.

Als reactie daarop ging Ali lezingen geven. Daarin wees hij er onder meer op dat zwarten niet dezelfde rechten kregen, maar wel in de oorlogen van het land moesten gaan vechten.

Einde carrière

In 1971 werd de veroordeling uiteindelijk ongedaan gemaakt. In 1974 kon hij de wereldtitel weer binnenhalen, tijdens "the rumble in the jungle" in het Congolese Kinshasa. Daar won hij in zeven ronden van titelverdediger George Foreman.

Hij ging in 1981 met pensioen, na 56 van zijn 61 wedstrijden gewonnen te hebben - 19 ervan met knock-out. In 1976 nam hij het nog op tegen de relatief onbekende Jean-Pierre Coopman, de "Leeuw van Vlaanderen". Ali noemde hem "a sweet little pussycat" en sloeg de Belg in vijf ronden KO.

Drie jaar na zijn pensioen werd bij de Amerikaan Parkinson vastgesteld. Maar zelfs met een verslechterende gezondheid, bleef Ali betrokken bij politiek en samenleving. Zo liet hij in december nog zijn afkeuring blijken voor de plannen van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump om moslims de toegang tot de Verenigde Staten te ontzeggen. "Wij als moslims moeten opstaan tegen zij die de islam gebruiken om hun eigen agenda te promoten", klonk het.

In een interview met The New York Times in 1988 zei Ali dat zijn Parkinson de rest van de wereld toont dat hij ook een mens is. "Als ik in blakende gezondheid was - als ik mijn laatste twee wedstrijden gewonnen had - als ik geen problemen had, dan zouden de mensen bang zijn van me. Nu hebben ze medelijden. Ze dachten dat ik Superman was. Nu kunnen ze zeggen: 'Hij is menselijk, zoals wij. Hij heeft problemen'." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melatonine: de oplossing voor slaapproblemen of niet?

Melatonine: de oplossing voor slaapproblemen of niet?

http://static1.hln.be/static/photo/2016/7/5/8/20160603123029/media_xll_8719373.jpg

Bij onze noorderburen laait de discussie over het slaaphormoon melatonine als slaapmiddel hoog op. Dit hormoon mag er namelijk sinds deze week vrij verkocht worden. Artsen waarschuwen echter dat het geen wondermiddel is om in slaap te raken en dat er weinig onderzoek naar de bijwerkingen is uitgevoerd.

De rechtbank in Nederland oordeelde eerder deze week dat het slaaphormoon melatonine toch vrij verkocht mag worden. Eerder had de Nederlandse Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) het advies gegeven dat voor pillen met een dosering boven de 0,3 milligram een voorschrift van de huisarts nodig was. De wetgeving in België is een beetje anders. Sinds januari 2016 kun je het in de apotheek krijgen zonder voorschrift, omdat het dan onder de categorie voedingssupplement valt. Het werd in de jaren 90 uit de handenl gehaald omdat er niet genoeg bewijs was dat het als slaapmiddel werkte. Sinsdien is er nog steeds niet veel onderzoek gedaan naar de werking van melatonine bij orale opname.

Wanneer moet je het slikken?

In de VS zijn er erg veel voorstanders van melatonine en is het ook erg populair als slaapmiddel. Je kan het er in onbeperkte dossisen bij de drogisterij kopen. Mensen slikken het er vooral om de effecten van een jetlag te beperken en bij andere slaapstoornissen. Maar Nederlandse artsen waarschuwen vandaag in de Volkskrant voor het gebruik van melatonine zonder advies van een arts. Ze stippen aan dat het moment waarop je het neemt erg belangrijk is. Veel mensen slikken het vlak voor ze gaan slapen. Maar je moet het eigenlijk vijf uur voor de natuurlijke productie op gang komt slikken. Smits: "Dat moment is echter moeilijk in te schatten als je een onregelmatig patroon en slaapproblemen hebt."

Neuroloog Arthur Kurvers legt uit dat melatonine in de eerste twee weken wel kan helpen om beter te slapen. "Het maakt mensen wel suf voor ze in bed kruipen. Maar al snel treedt er gewenning op en hebben patiënten een grotere dosis nodig." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Altijd te laat? 7 tips om voortaan op tijd te komen

Altijd te laat? 7 tips om voortaan op tijd te komen

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/13/6/20160602165049/media_xll_8716746.jpg

"Tegen iemand die vaak te laat komt zeggen dat hij op tijd moet komen, is zoals tegen iemand op dieet zeggen dat hij gewoon wat minder moet eten," zo klinken de wijze woorden van Diana DeLonzor in haar boek Never Be Late Again. En daarmee houdt die wijsheid niet op: ze trakteert ons ook nog eens op een hoop tips voor wie er nooit in slaagt om op tijd te komen.

Geef toe: je hebt (een klein) probleem

De eerste stap richting het aanpakken van je "altijd te laat"-probleem? Aanjezelf toegeven dat het effectief een probleem is. Want het is natuurlijk wel charmant dat jij altijd de persoon bent op wie de mensen 10 minuten of zelfs een halfuur moeten wachten ("typisch!"), maar niet iedereen ziet er de humor van in. Zeker in professionele situaties kan te laat komen erg onbeleefd zijn, en het signaal uitsturen dat je de tijd van de anderen niet naar waarde schat.

Op zoek naar de oorzaak

Volgens DeLonzor zijn er verschillende redenen waarom mensen altijd te laat komen. Je hebt het stereotype van de verstrooide professor, die altijd in de war is, sleutels ergens laat slingeren of afspraken vergeet. Maar je hebt ook de adrenalinejunks die het leuk vinden om nét op de trein te springen als de deuren sluiten. Sta zelf even stil bij de reden waarom je altijd te laat komt. Zelfkennis is nog steeds het begin van alle wijsheid.

Durf nee te zeggen

Onderzoek toont aan dat mensen die vaak te laat zijn, meestal ook veel dingen tegelijkertijd proberen doen. Je moet dringend vertrekken, maar wil toch nog even die was ophangen en een thermos thee zetten voor onderweg. Durf nee te zeggen tegen overbodige to do's op je lijstje, die eigenlijk niet zo prioritair zijn als ze voor jou lijken. Focus op dat ene ding: op tijd op je werk of afspraak komen. Laat alles wat je later ook nog kan doen even liggen. Nog zo'n stiekeme tijdvreter? Je smartphone. Die sms hoeft echt niet meteen beantwoord te worden (tenzij om te laten weten dat je te laat zal zijn).

Wees voorbereid

Geen ochtendmens? Dan draait een haastige ochtend ongetwijfeld uit op drama's met koffievlekken op propere kleren en autosleutels zoeken als je al lang vertrokken had moeten zijn. Zorg er daarom 's avonds voor dat je kleren al klaarliggen, je weet wat er op tafel komt voor het ontbijt en belangrijke spullen als sleutels en portefeuille in je tas zitten. Die mentale rust helpt alvast om kalmer aan je ochtend te beginnen, en in het beste geval 10 minuten eerder de deur uit te gaan.

Verwacht het ergste

Het klinkt contraproductief, maar bij het project "proberen op tijd te komen" ga je beter van het ergste uit. Ja, die trein zal waarschijnlijk afgeschaft zijn, en je krijgt zéker met 15 minuten file te maken. Zet je aankomsttijd daarom mentaal een kwartier vroeger dan je echt op de plek moet zijn. Je bespaart jezelf daarmee niet alleen van veel stress, je vergroot de kans dat je wel mooi op tijd op de bestemming arriveert. Of - stel je voor! - zelfs te vroeg. Goed bezig.

Realistische tijdspannes

Zegt Google Maps dat je maar 20 minuten moet wandelen? Onzin, dat haal jij zeker in 12 minuten, dat stukje! Als je jezelf herkent in die gedachtegang, dan ben je waarschijnlijk een laatkomer. Typisch daarbij is dat je tijden simpelweg verkeerd inschat, en denkt dat je bijvoorbeeld 's ochtends wel klaar bent op een halfuurtje (terwijl je minstens 3 kwartier nodig hebt). Het fout inschatten van tijd die je nodig hebt is zelfs een bekend fenomeen in de psychologie, dat DeLonzor omschrijft als "magical thinking". Probeer daarom eens echt te timen hoeveel tijd je nodig hebt in de badkamer 's ochtends, aan de ontbijttafel, of om naar de bushalte te wandelen. Schat de tijd eerst zelf in, zet dan een timer om te toetsen en leer uit je fouten.

Gebruik wachttijd strategisch

Het kan natuurlijk ook dat je altijd te laat bent, omdat je een hekel hebt aan ergens te vroeg zijn. Maar het kan net heel nuttig zijn om de tijd die je over hebt, te spenderen aan dingen waar je anders toch geen tijd voor neemt. Neem een boek of tijdschrift mee dat al veel te lang op je nachtkastje kampeert, sla podcasts op je smartphone op die je al eeuwen wil beluisteren of maak een ommetje als je ergens te vroeg bent om toch aan voldoende lichaamsbeweging te komen. Met te vroeg komen win je altijd, wat je van te laat komen helaas niet kan zeggen. (br.hln)


» Reageer (0)
03-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Won Ton Ton - I Lie And I Cheat

Won Ton Ton - I Lie And I Cheat

Klik op de foto om haar te beluisteren


Bea Van der Maat (15 november 1960) is een Belgische zangeres, presentatrice en actrice. Als zangeres is ze vooral bekend als leadzangeres van Won Ton Ton, alhoewel ze in 1996 ook een soloalbum opnam. Voor Won Ton Ton zong ze bij Chow-Chow. Van der Maat speelde samen met diverse artiesten, onder wie Kloot Per W.

In 1989 werd ze gevraagd voor de toen nieuwe zender VTM een muziekprogramma te presenteren samen met Willy Sommers. Dit programma, Tien om te zien, betekende voor haar het begin van een loopbaan als presentatrice.

Bea Van der Maat speelde ook mee in de film Koko Flanel van Urbanus. Ze speelde eveneens mee in de film Max van regisseur Freddy Coppens.

Vandaag de dag geeft Bea les in de Middenschool in Keerbergen (MSK). Ze is daar leerkracht Engels in het tweede jaar. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen: Ulrike en Lenny. Ze zingt ook bij The Belpop Bastards.» Reageer (0)
02-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasgeboren babypanda gaf schreeuw die enorm was voor zijn grootte

Pasgeboren babypanda gaf schreeuw die enorm was voor zijn grootte

http://static2.hln.be/static/photo/2016/10/10/9/20160602150437/media_xll_8715519.jpg

In dierenpark Pairi Daiza is een reuzenpanda geboren. Het welpje is een mannetje, meldt het dierenpark op Facebook. Moeder en baby stellen het goed. De geboorte is het resultaat van het lange werk van een team dat de afgelopen 48 uur de situatie nauwlettend in de gaten heeft gehouden.

Dinsdagavond merkten de verzorgers op dat de hormonen die voorafgaan aan zwangerschap sterk aanwezig waren en dat het progesteronniveau gedaald was. Afgelopen nacht was het dan zover. Hao Hao kreeg weeën om 23 uur en om 2.02 uur werd het jong geboren. Het diertje is een flinke welp van 171 gram. Ter vergelijking: het gemiddelde gewicht van een pandawelp is een honderdtal gram.

"Bij zijn geboorte gaf de baby een schreeuw die enorm was voor zijn grootte", zegt directeur zoölogie van Pairi Daiza, Tim Bouts. "Hao Hao nam het diertje meteen in de bek. Hij heeft al twee keer gedronken bij zijn moeder, bij wie hij zo vaak als mogelijk is. En ze neemt hem systematisch in de bek, wat een teken is dat ze het diertje aanvaardt. Het is natuurlijk nog een risicovolle periode voor het kleintje, met risico op ziekte of problemen met de melk. Maar het team hoopt die onder controle te krijgen."

Het diertje heeft voorlopig nog een roze huid. De eerste witte en zwarte haartjes zouden in de loop van de komende dagen moeten verschijnen. Na een maand weegt de panda twee kilogram. Vanaf zes maanden begint het dier bamboe te eten. Na een jaar heeft de panda in principe zijn moeder niet meer nodig, maar het dier zal wel bij zijn moeder blijven. De panda keert terug naar China als hij vier is, zo heeft het park afgesproken met het land.

Het diertje heeft nog geen naam. "We werken daar snel aan", zegt Eric Domb, directeur van Pairi Daiza. "De grootste zorg is momenteel dat de baby levensvatbaar is. Hij krijgt hoe dan ook een Chinese naam."

Het publiek moet nog even wachten eer ze de aanwinst kunnen bewonderen. "Een datum geven, is op dit moment onmogelijk, alles hangt af van de evolutie van de panda", aldus nog Domb.

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p320x320/13312664_1046633592069553_4209906097933829495_n.jpg?oh=501bc7c0ac9f72641ae524d4fa90fff6&oe=57C81613

Bedreigde diersoort

Zakenman Marc Coucke, sinds kort mede-eigenaar van het dierenpark, bevestigde op Twitter dat de kleine panda 171 gram weegt en al drinkt. "Ziet er goed uit qua overlevingskans", dixit Coucke, die Pairi Daiza in april samen met oprichter Eric Domb van de beurs haalde. 

De reuzenpanda bevindt zich op de IUCN Redlist van bedreigde diersoorten. "In het wild zijn er minder dan 2.000 panda's te vinden en dat maakt dat elke geboorte van cruciaal belang is voor het behoud van de soort", klinkt het.

Tot op heden zijn er maar twee Europese landen die dankzij de hulp van China geslaagd zijn in hun pogingen tot voortplanting van de soort: Oostenrijk en Spanje. Belgïe is dus het derde land in Europa dat een pandababy mag verwelkomen. Volgens de directie van Pairi Daiza is de geboorte van de baby van Hao Hao de eerste dit jaar wereldwijd buiten China.

Dubbele kunstmatige inseminatie

Pairi Daiza diende het dossier voor de opvang van een koppel reuzenpanda's in op 15 augustus 2008. De panda's, vrouwtje Hao Hao en mannetje Xing Hui, kwamen aan op 23 februari 2014. Ze blijven vijftien jaar in het park.

"China stelde drie koppels voor", aldus Eric Domb. "We hebben de verantwoordelijken van onze onderzoekscentra laten kiezen welk van de drie naar het park kwam. Wat we toen wel niet wisten was dat de moeder van Hao Hao negen kleintjes had gekregen."

De babypanda werd verwekt via een dubbele kunstmatige inseminatie uitgevoerd met het sperma van Xing Hui. Het delicate proces werd begeleid door een Chinese dierenarts en de faculteit Dierengeneeskunde van de Universiteit Gent. In mei doken de eerste tekenen van zwangerschap op, maar het was nog onzeker of er een baby in aantocht was. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Migraines komen vaker voor bij vrouwen, en dit is waarom

Migraines komen vaker voor bij vrouwen, en dit is waarom

http://static2.hln.be/static/photo/2016/18/4/12/20160602104702/media_xll_8715717.jpg

Migraine mag dan een onzichtbare aandoening zijn, het maakt de aanvallen er niet minder slopend om. Vrouwen hebben vier keer meer kans dan mannen om ze te krijgen, en de wetenschap denkt nu ook te weten waarom.

Vrouwen krijgen vaker migraines, en hebben ook meer kans op complicaties. Een nieuwe studie, gepubliceerd in het tijdschrift The BMJ, kon vaststellen dat vrouwen met migraines meer kans hebben op hartproblemen en beroertes. Ze lopen ook meer risico om daaraan te sterven dan vrouwen zonder migraine-aanvallen. Dat werd geconcludeerd na een studie bij 11.551 vrouwen, die 22 jaar lang gevolgd werden. Vrouwen met migraines hadden 50 procent meer kans om een serieus hartprobleem te ontwikkelen. De wetenschappers stellen dan ook dat migraines mee in rekening gebracht moeten worden als een risicofactor.

Hormoonschommelingen
Een tweede studie, gepubliceerd in het tijdschrift Neurology, kon ook een link vaststellen tussen hormonen en migraines. Dit is al lang een hypothese bij wetenschappers, maar kon nog nooit aangetoond worden. Migraines komen immers vaker voor bij vrouwen in de twee dagen voor hun maandstonden.

In het onderzoek moesten 114 vrouwen met migraines en 223 vrouwen zonder een dagboek bijhouden. Ook werden er dagelijks urinestalen afgenomen om de hormooncyclus in het oog te houden. Dit deden ze een maand per jaar, tien jaar lang.

Wat bleek: bij vrouwen met migraines zakt het oestrogeengehalte sneller in de aanloop naar hun maandstonden dan bij vrouwen zonder de hoofdpijn. Dat zou dus een mogelijke trigger kunnen zijn. "Bij de meeste vrouwen heeft de migraine een hormonale oorzaak. Mannen hebben daarentegen nooit zo veel last van hormoonschommelingen dan vrouwen, en krijgen dus ook minder migraines in het algemeen."

Momenteel bestaat er nog geen medicijn tegen migraines. De symptomen kunnen behandeld worden met onder meer pijnstillers, maar een manier om de aanvallen te voorkomen is er (voorlopig) nog niet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panda geboren in Pairi Daiza

Panda geboren in Pairi Daiza

http://static3.hln.be/static/photo/2016/10/10/9/20160602085448/media_xll_8715519.jpg

In het dierenpark Pairi Daiza is een panda geboren. Dat meldt het dierenpark op Facebook

Reuzenpanda Hao Hao is in het dierenpark moeder geworden van een jong. In februari werd Hao Hao kunstmatig geïnsemineerd omdat ze loops was. Dat was al bijzonder omdat een reuzenpanda maar één keer per jaar loops is en hooguit drie dagen per jaar vruchtbaar is.

Hao Hao en het mannetje Xing Hui kwamen in februari 2014 onder grote belangstelling naar ons land. Het verblijf van het pandakoppel heeft de dierentuin dan ook geen windeieren gelegd. De dieren mogen vijftien jaar in Pairi Daiza blijven en het is de bedoeling om voor nieuwe pandaatjes te gaan zorgen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gebeurt er met Aarde als de mensheid plots uitsterft?

Wat gebeurt er met Aarde als de mensheid plots uitsterft?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Het is een intrigerende vraag waar we graag een antwoord op willen krijgen. Het YouTube-kanaal 'Mind Warehouse' kijkt vooruit en schetst de gevolgen van een mensloze Aarde in een beklijvende video. Zal de planeet ons missen?
Probeer het je eens in te beelden: van de ene dag op de andere verdwijnen alle mensen op deze aardkloot. De gevolgen zijn onmiddellijk tastbaar. Energiecentrales vallen stil want deze kunnen niet blijven functioneren zonder menselijke tussenkomst. De metrolijnen zullen vol water lopen omdat het pompsysteem normaal door mensen wordt aangestuurd.  

Huisdieren die kunnen ontsnappen, moeten de strijd aangaan met wilde dieren om te overleven. Vooral de grote honden zullen standhouden terwijl kleinere soortgenoten worden verslonden. De wolven zien hun kans schoon om terug te keren naar de verlaten steden en zullen zich voortplanten met de grote hondenrassen.

Een maand na onze verdwijning is al het koelwater uit de kerncentrales verdampt en vinden er grote nucleaire explosies plaats. Maar de natuur zal zich herstellen en zelfs vat krijgen op onze bouwwoede. Metalen constructies zoals de Eiffeltoren en de Golden Gate Bridge zullen na driehonderd jaar in elkaar stuiken door corrosie. Enkel de bouwwerken uit steen zoals de Chinese Muur en de piramides blijken veel langer bestand tegen de natuurkrachten.

De Aarde zal er honderd miljoen jaar over doen om al onze sporen uit te wissen alsof de mensheid nooit heeft bestaan. En wat blijkt? Onze planeet is er dan veel beter aan toe: de lucht is vele malen zuiverder, verdreven vogelsoorten keren terug en de walvispopulatie zal exponentieel groeien.
Het gedachte-experiment van Mind Warehouse is trouwens niet uniek. De gebruikte beelden zijn afkomstig van de serie 'Life After People' van de Amerikaanse themazender History. (br.hln)

» Reageer (0)
01-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cubaans-Belgische samenwerking rond vergeten Belgische collectie in Havana

Cubaans-Belgische samenwerking rond vergeten Belgische collectie in Havana

http://static2.hln.be/static/photo/2016/4/5/3/20160601005738/media_xll_8711808.jpg

Cuba en België hebben de handen in mekaar geslagen om een catalogus uit te werken rond een collectie vergeten Belgische schilderijen die jarenlang onvermoed hingen te pronken in het Museum voor Schone Kunsten in Havana. Het initiatief krijgt in augustus een vervolgstuk, met een kleine expo in samenwerking met het Rubenshuis en eventueel een grotere tentoonstelling in 2018.

Van Dijck, Jordaens, Coxcie, een aantal Toren van Babels. Directeur Bruno Devos van uitgeverij Stockmans geloofde zijn ogen niet toen hij in 2007 op de vijfde verdieping van het Museo Nacional de Bellas Artes op een reeks Vlaamse en Belgische werken uit de periode tussen pakweg 1400 en 1700 stootte.

Het gaat weliswaar niet om de grootste meesterwerken, "maar de collectie biedt wel een mooi overzicht van de schilderkunst uit die periode in onze contreien", legt Devos uit. Na wat over-en-weer-gereis werd het idee opgevat om een boek ineen te boksen. In 2012 gingen de concrete werkzaamheden van start. Tijdens het bezoek van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders aan het museum werd het eerste exemplaar gisteren aan de museumdirecteur overhandigd.

De flink uit de kluiten gewassen catalogus telt 400 bladzijden en brengt in het Nederlands, Spaans en Engels het verhaal van de collectie en van elk van de 84 werken apart. Ook komt de lezer te weten hoe de werken in Havana terecht zijn gekomen. Een deel van de schilderijen ging bijvoorbeeld in de jaren vijftig onder de hamer in New York en verhuisde met de eigenaars naar Cuba. Sommigen moesten tijdens de revolutie in 1959 op de vlucht slaan en lieten de werken achter, waarna ze in de handen van de Cubaanse overheid terecht kwamen.

De samenwerking loopt met de catalogus niet ten einde. In augustus staat een kleine expo gepland in samenwerking met het Rubenshuis, dat bereid is onder meer een aantal gravures tentoon te stellen. Binnen twee jaar staat mogelijk een grotere tentoonstelling gepland. Toerisme Vlaanderen zou dan een project starten rond barok, waarbij op het plan wordt gebroed om in Antwerpen een grote tentoonstelling te organiseren met een aantal satellietsteden. Havana zou daarbij dan mogelijk in beeld komen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de snelste manier om teken te doden

Dit is de snelste manier om teken te doden

http://static0.hln.be/static/photo/2016/3/14/5/20160531160557/media_xll_8710610.jpg

Je kleren zes minuten in een warme droogkast laten draaien is de meest efficiënte manier om teken te doden. Nieuw onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de beestjes erg gevoelig zijn voor droogte.

Gezondheidsexperts raden nu aan na een wandeling in gebieden waar teken zitten eerst je kledij te wassen en daarna minstens een uur in de droogkast te stoppen. Deze studie heeft aangetoond dat we beter omgekeerd te werk gaan. De wetenschappers wasten en droogden honderden zwarte teken in huishoudelijke toestellen. Teken die het wasproces overleefd hadden, werden samen met droge handdoeken op een hoge stand in de droogkast gestopt. Ter controle plaatsten de onderzoekers teken in containers op kamertemperatuur.

In een later experiment droogden de onderzoekers de beestjes zonder ze eerst te wassen. 94 procent van de beestjes overleefden een wasbeurt met koud water, 50 procent leefden nog na een wasbeurt met warm water. De beestjes die nog leefden voor het droogproces bezweken pas na 70 minuten in een droogkast op lage temperatuur. Bij hoge temperatuur waren ze na 50 minuten uitgeroeid.

... dan drogen
Maar de teken die voor het wassen in de droogkast gingen samen met droge handdoeken overleefden slechts 4 tot 11 minuten, afhankelijk van de temperatuur. De onderzoekers waarschuwen wel dat je de droogtechniek moet combineren met andere preventiemiddelen, als een insectenspray.

Tekenbeten kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken. Ongeveer 1,1 tot 3,4 procent van de gebeten personen ontwikkelt later de ziekte. Het aantal vastgestelde gevallen stijgt. In 1991 stelden artsen de ziekte van Lyme 42 keer vast, in 1997 was dat al 300 keer en in 2002  975 gevallen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Judas Priest - Diamonds and Rust

Judas Priest - Diamonds and Rust

Klik op de foto om ze te beluisteren


Judas Priest is een Britse heavy metal band die al sinds 1970 actief is (sommige bronnen noemen zelfs 1968 als beginjaar). De groep wordt vaak gezien als één van de grondleggers van het heavy metal genre.

De band wordt opgericht door gitarist K.K. Downing en bassist Ian Hill. Later voegt gitarist Glenn Tipton zich bij de band. Recentelijk heeft de gitarist toegegeven dat hij Judas Priest slechts als een tussenstation zag, totdat hij wat beters zou vinden. Glenn komt er al heel snel achter dat de band groot potentieel heeft, zeker nadat vocalist Rob Halford zich bij de band aansluit in 1973. Voor een habbekrats nemen de heren met een sessiedrummer het debuut Rocka Rolla op in 1974. De plaat flopt door een matige productie en zwak songmateriaal. Priest krijgt een herkansing in de vorm van Sad Wings Of Destiny in 1976. Naast nummers als The Ripper en Tyrant, staat op de plaat de heuse klassieker Victim Of Changes. Tot op de dag van vandaag heeft dit nummer een vaste plek op hun live setlist.

In 1977 breekt de band door in de VS met het nummer Diamonds And Rust, vreemd genoeg een cover van folkzangeres Joan Baez. De bijbehorende plaat Sin After Sin is met behulp van de latere drummer van Toto, Simon Phillips, opgenomen.

Het drummerleed is dan nog niet verholpen, want de volgende twee platen Stained Class en Killing Machine worden ingespeeld door weer een andere drummer, Les Binks. Met hem brengt Judas Priest in 1979 wel de absolute live mijlpaal Unleashed In The East uit. Deze in Japan opgenomen plaat, somt precies op waar Judas Priest voor staat: tweestemmige gitaarloopjes, hoge gillende vocalen, een ronkende ritmesectie en uitstekend songmateriaal.

Als de jaren 80 aanbreken blijft Priest onverminderd platen uitbrengen. Aan British Steel uit 1980 wordt in 2001 nog een documentaire gewijd in de serie 'Classic Albums'.

De band experimenteert op het Turbo album uit 1986 met gitaarsynthesizers, tot groot ongenoegen van vele fans. Met 'Ram It Down' uit 1988 laat Judas Priest het experimenteren voor wat het is en brengt weer een heavy metal album als vanouds uit. Drummer Dave Holland, die Les Binks in 1980 verving, verlaat na de tour de band om zich op andere interesses te storten.

Vriend en vijand zijn stomverbaasd wanneer Painkiller twee jaar later uitkomt. Het titelnummer laat een ongekend harde Priest horen. Met snoeiharde metal, veel dubbele bassdrums dankzij Racer-X drummer Scott Travis en een krijsende Rob Halford lijkt de band aan een tweede jeugd te zijn begonnen. Aan het einde van de tour kondigt Rob Halford echter zijn vertrek aan. Hij wil andere dingen doen en die kan hij niet langer kwijt binnen Judas Priest.

In 1996 loopt Priest de Amerikaan Tim Owens tegen het lijf en ze zijn direct onder de indruk van zijn vocale acrobatiek. Veel tijd hebben ze niet nodig om Owens het materiaal te leren, hij speelt namelijk in een Judas Priest coverband. Een droom voor de jonge Amerikaan gaat in vervulling als hij met zijn favoriete band Jugulator opneemt en vervolgens mee op tour gaat. Zowel plaat als tour worden goed ontvangen, al wordt Rob Halford wel gemist. Dat verandert ook niet met Demolition uit 2001 en de roep om een reünie wordt steeds luider.

In 2004 is het dan zover, voor het eerst in 12 jaar tourt de band weer met Rob Halford op zang en doet verschillende festivals aan, zoals Graspop. In 2005 volgde een nieuw album: Angel Of Retribution. De leden, inmiddels de 50 ruimschoots gepasseerd, laten weten aan stoppen nog lang niet te denken. Op 16 juli 2008 wordt het nieuwste dubbelalbum, genaamd Nostradamus, uitgebracht. Op 23 maart 2009 wordt het Priest Feast gehouden in de Heineken Music Hall, waarbij naast Judas Priest ook de thrash metal legendes Megadeth en Testament optreden. Op 7 december 2010 wordt door de band de 'Farewell tour' bekend gemaakt. Dit zullen hun laatste optredens zijn waarna de band ermee stopt.

Oud-drummer Dave Holland (die in de band zat van 1979 tot 1989) is begin 2004 veroordeeld tot 8 jaar cel, omdat hij seks had met een minderjarige aan wie hij drumles gaf.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!