Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




18-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je kunt beter geld steken in een Chanel handtas dan in een huis

Je kunt beter geld steken in een Chanel handtas dan in een huis

http://static2.hln.be/static/photo/2016/8/2/14/20160617123132/media_xll_8771339.jpg

Wie later wilt genieten van een onbezorgd pensioen, investeert maar beter snel in de 2.55 handtas van Chanel. Deze iconische tas is volgens een recente studie van Baghunter namelijk de beste investering die je kunt maken, zelfs nog beter dan vastgoed of diamanten.

Vorig jaar schreven we nog dat de Birkin handtas van Hermès de beste mode-investering is die je kunt maken, maar dat is nu niet meer het geval. De prijs van een klassieke Chanel 2.55 is namelijk de afgelopen jaren alleen maar toegenomen, van enige fluctuatie was geen sprake.

Van 195 euro naar 4.000 euro
Toen de 2.55 tas het levenslicht zag in 1955, ging hij over de toonbank voor omgerekend zo'n 195 euro. Het was toen de eerste tas met een hengsel, waardoor vrouwen hun handen vrij hadden. Een instant succes, en natuurlijk daarna door zowat alle andere ontwerpers gebruikt als inspiratie. Nu gaat de iconische handtas over de toonbank voor minstens 3.000 euro en die prijs loopt op tot 4.000. Van een prijsverhoging gesproken.

Verwacht wordt dat de tassen tegen 2025 nog eens verdubbelen in prijs. Vergeet dus pensioensparen en schaf jezelf een Chanel aan, véél interessanter (en mooier). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze senioren vieren hun huwelijksverjaardag in stijl

Deze senioren vieren hun huwelijksverjaardag in stijl

http://static3.hln.be/static/photo/2016/7/11/10/20160618091507/media_xll_8775955.jpg

De meeste koppels vieren meer dan 60 jaar huwelijk met een groots familiefeest, maar deze Chinese senioren gingen voor de meest stijlvolle fotoshoot ooit.

China is gek op Wang Lijin (95) en zijn vrouw Huang Caozen. De twee ontmoetten elkaar in 1952 toen Wang de naaister vroeg om een kostuum voor hem te maken. Het was liefde op het eerste gezicht; ze trouwden nog datzelfde jaar.

Bijna 65 jaar later zijn we intussen, en Wang en Huang besloten om hun eeuwige liefde op beeld te laten vastleggen. En de twee kozen niet voor de typische ietwat oubollige portretfoto's, maar gingen voor een stijlvolle fotoshoot die zo uit een modemagazine kan komen: met outfits waar Vogue goedkeurend over zou knikken en locaties die Instagramwaardig zijn.

De verjaardagsfoto's gingen al snel als een lopend vuurtje door China, en de twee senioren zijn intussen enorm populair. In verschillende steden werden de beelden op grote billboards gehangen, als een bewijs van de perfecte liefde. (br.hln)


» Reageer (0)
17-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort te koop: de juwelen uit Game of Thrones

Binnenkort te koop: de juwelen uit Game of Thrones

http://static3.hln.be/static/photo/2016/9/12/14/20160616145631/media_xll_8766419.png

Voor fans van het iconische juweel van Daenerys Targaryen uit het vijfde seizoen van Game of Thrones is er goed nieuws: Michele Clapton, de ontwerpster van de kostuums en juwelen uit de serie, brengt eind juni een hele juwelenlijn op de markt. Vier van de 22 stuks daarvan zijn rechtstreeks geïnspireerd op de drakenketting van Daenerys.

Michele is het brein achter de kostuums en juwelen in Game of Thrones, die eind juni onder de noemer MEY Designs ook voor fans gelijkaardige juwelen op de markt brengt. Clapton gaat hiervoor in zee met het Londense juwelenlabel Yunus & Eliza. 

De ontwerpster werkte eerder al samen met dit label om de drakenketting van Daenerys Targaryen te ontwerpen, waar veel reacties van fans op kwamen. Zij kunnen zich binnenkort zo'n juweeltje eigen maken: van de 22 stuks uit de lijn zijn zo'n 4 exemplaren gebaseerd op het juweel van Daenerys. Vanaf 30 juni kunnen fans deze hebbedingen online kopen, vier dagen na de seizoensfinale van de populaire serie. Prijzen starten vanaf 100 dollar (zo'n 89,6 euro). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op reis zonder medicijnen? EHBO uit de natuur

Op reis zonder medicijnen? EHBO uit de natuur

http://static3.hln.be/static/photo/2016/15/13/13/20160615153441/media_xll_8761048.jpg

Op reis gaan zonder medicijnen? Kan perfect volgens herboriste José Huybrechts. Er zijn heel wat biologische middeltjes die je zeker kan inzetten in de strijd tegen typische zomerkwaaltjes als zonnebrand en reisziekte.

Zonnebrand

Het is natuurlijk altijd beter om te voorkomen dan te genezen. Een aantal duurzame zonnecrèmes zijn zeer gezond en bevatten geen kankerverwekkende stoffen. Het enige nadeel is dat ze altijd een witte tint hebben omdat ze bescherming bieden door zonnestralen te weerkaatsen met behulp van titaniumoxide. Die stof is toegelaten in biologische zonnecrèmes. De crèmes voorkomen verbranding, maar in het ergste geval kan je na het zonnebaden onmiddellijk aloë vera-gel aanbrengen om de hitte te stillen. Sommige gels bevatten tot 98 procent aloë vera en nog 2 procent huidregenererende kruiden. Die doen echt wonderen. Als je op vakantie een écht plantje vindt, dan werkt dat natuurlijk ook prima!

Muggen- en insectenbeten vermijden

Om beten te vermijden kan je etherische olie van citronella gebruiken. La Drôme heeft een product dat je zelfs op je kleren kan spuiten zodat de insecten wegblijven. Naast lavendel is er lavandin of 'superlavendel' in het Nederlands. Dat is een variëteit van lavendel die een etherische olie afscheidt. Die is minder fijn van geur, maar heel erg goed om insecten op afstand te houden. Om wespen en vliegen uit de buurt te houden, kan je koffiedrab bijhouden. Die gedroogde drab kan je aansteken zoals wierook. Wanneer je het uitblaast, ontstaat er een rook die de insecten uit de buurt houdt. Dat is een perfect huis-, tuin- en keukenmiddeltje dat geen geld kost. Je kan ook vitamine B-tabletten innemen waardoor je lijfgeur verandert en je geen muggen meer aantrekt. Aangezien de vitamines in water oplosbaar zijn, kunnen ze zich niet opstapelen in het lichaam en zijn ze ook niet gevaarlijk. Maar vraag in geval van zwangerschap of medische problemen zeker advies aan je arts.

Muggen- en insectenbeten verzorgen

Wanneer je gebeten bent door een mug kan je extract van brandnetel gebruiken. Ook een product met echte lavendel zal enorm veel rust op de huid geven.

Reismisselijkheid

Als je last hebt van reisziekte, dan neem je best lichte maaltijden. Daarnaast is gember een kruid dat je kan gebruiken om misselijkheid te voorkomen. Er zijn tabletten, maar je kan natuurlijk ook gemberthee mee op pad nemen, waarvan je regelmatig een slokje neemt. Jammer genoeg is er verder niet veel aan te doen. Gember is het enige middel dat helpt tegen alle vormen van misselijkheid, dus niet enkel reismisselijkheid. (br.hln)


» Reageer (0)
16-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met hooikoorts achter stuur even gevaarlijk als na 3 pintjes

Met hooikoorts achter stuur even gevaarlijk als na 3 pintjes

http://static3.hln.be/static/photo/2016/0/10/13/20160616073522/media_xll_8765023.jpg

Bestuurders die last hebben van hooikoorts lopen meer risico op een ongeval. Hun rijvaardigheid kan zelfs zakken tot het niveau van iemand die 0,5 promille ­alcohol in het bloed heeft.

Dat hooikoorts de rijvaardigheid negatief beïnvloedt, is recent voor het eerst bewezen in een onderzoek van het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Tijdens rijtesten bleken hooikoortspatiënten zonder medicatie soms zwaar van de ideale lijn op de weg af te wijken. "De kans op ongevallen stijgt daarmee en onder bepaalde omstandigheden was de situatie zelfs vergelijkbaar met een acoholpromillage van 0,5", aldus professor Bernd Kremer. Dat komt overeen met de consumptie van twee tot drie glazen.

"Op drukke wegen is stuifmeel in grote ­concentraties aanwezig. Jeuk, tranende ogen en niesbuien mag je écht niet onderschatten. Een halve seconde niet bij de les zijn, kan al volstaan voor een ­on­geval. We raden iedereen die last heeft van pollen aan om langs te gaan bij de huisarts. Hooikoortsmedicatie kan de rijvaardigheid voor een groot deel herstellen. Daarnaast kan je zelf de hinder beperken met enkele eenvoudige ingrepen, zoals regelmatig je auto stofzuigen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charles Aznavour - La Boheme

Charles Aznavour - La Boheme

Klik op de foto om het te beluisteren


Charles Aznavour, pseudoniem van Chahnour Varinag Aznavourian, (Parijs, 22 mei 1924) is een Franse zanger, liedjesschrijver en acteur van Armeense afkomst.

Aznavour trouwde drie keer. Zijn huidige echtgenote is de meer dan 20 jaar jongere Zweedse Ulla Thorsell, met wie hij in 1967 trouwde. Zij wonen zes maanden per jaar in Zuid-Frankrijk en de rest van het jaar in Zwitserland, tegenwoordig in Saint-Sulpice, waar ze in 2012 een nieuw huis lieten bouwen.

Aznavour werd geboren als zoon van Armeense immigranten. Op negenjarige leeftijd begon hij met acteren en dansen. In de jaren veertig vormde hij samen met Pierre Roche een muzikaal duo en spoedig koos hij de podiumnaam Aznavour. Op jonge leeftijd introduceerden zijn artistieke ouders hem in de wereld van het theater.

Zijn grote doorbraak kwam toen de zangeres Édith Piaf hem hoorde zingen en hem op tournee meenam door Frankrijk en de Verenigde Staten. Daarna ging de reis naar Quebec, waar het grote succes hem wachtte: veertig weken lang mocht hij in enkele clubs spelen, met elf shows per week. In 1953 brak Charles, beïnvloed door Piaf, met Roche.

In 2002 speelde Aznavour in de film Ararat, waarin hij Edward Saroyan, een filmregisseur, speelde.

In december 2008 werd hem het Armeens staatsburgerschap toegekend en in 2009 werd hij ambassadeur van Armenië in Zwitserland.


» Reageer (0)
15-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw museum rond werk van Goya en Munch in de steigers in Antwerpen

Nieuw museum rond werk van Goya en Munch in de steigers in Antwerpen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/3/5/4/20160614170428/media_xll_8757844.jpg

Aan de Antwerpse Scheldekaaien zijn in een pand pal tegenover Het Steen de werken aangevat voor een nieuw museum rond grafiek dat nog dit najaar de deuren moet openen. Museum De Reede is een privé-initiatief van de Nederlandse verzamelaar Harry Rutten, die al langer een permanente locatie zocht voor zijn rondreizende collectie van tekeningen, etsen en lithografieën van voornamelijk Francisco Goya, Edvard Munch en Félicien Rops. Het stadsbestuur verwelkomt het museum alvast met open armen.

Rutten beschikt zelf over een collectie van een tweehonderdtal stukken - waarvan meer dan de helft van de hand van Goya zijn - en wil die aanvullen met bruiklenen van andere (buitenlandse) musea. "Ik wil er ook geen 'dood' museum van maken", zegt hij. "Er komen lezingen en drie tijdelijke expo's per jaar en studenten zullen onze stukken letterlijk en figuurlijk tegen het licht kunnen komen houden."

De Reede moet op termijn jaarlijks zowat 25.000 bezoekers kunnen lokken, denkt Rutten. "We hebben een stichting opgericht en die heeft voldoende fondsen om die eerste jaren te overbruggen", zegt hij. "We vragen ook geen subsidies en willen zelf uit de kosten komen."

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is alvast in zijn nopjes. "De stad krijgt als het ware een nieuw museum cadeau", zegt hij. "Het verheugt me enorm dat de prachtige collectie van Harry Rutten hier om de hoek van het stadhuis te bewonderen zal zijn, en bovendien tegenover de toekomstige toeristische balie in Het Steen én de aanmeerplaats van de cruiseschepen."

De Reede zal met de stad samenwerken op publicitair vlak, en wil ook een samenwerkingsverband op poten zetten met twee andere private Antwerpse musea: het Eugeen Van Mieghem Museum en het Maurice Verbaet Art Center. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met dit trucje van twee minuten ga je altijd goedgeluimd slapen

Met dit trucje van twee minuten ga je altijd goedgeluimd slapen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/16/2/1/20160614200432/media_xll_8758351.jpg

Soms heb je het gevoel dat alles tegenslaat. Veel werk, drukke dagen, slecht weer, kortom: een rothumeur, en voor je het weet kom je in een negatieve spiraal terecht. Volgende keer dat je merkt dat het de verkeerde kant opgaat, kan je dit trucje eens proberen voor een positievere kijk op het leven: het dankbaarheidsdagboek.

Pardon? Ja, dat hoor je goed. Een dankbaarheidsdagboek is een soort van dagboek waarin je korte lijstjes maakt van dingen die je dankbaar of gelukkig maken. Je hoeft geen hele 'liefste dagboek'-verhalen neer te pennen, dus geen excuses om niet vol te houden!

Hoe doe je het exact?
Maak een lijstje, in bullets, van alle positieve zaken die je die dag overkomen zijn. Of dat nu een overheerlijke latte, een gevonden muntstuk van 50 cent of een nieuw paar schoenen was. Geen grote keerpunten in je leven (al kan daar in het geval van de schoenen over gediscussieerd worden), maar de kleine ervaringen die een glimlach op je gezicht toveren.

Hoe werkt het?
Hoe kan zoiets nu invloed hebben op je humeur? Wel, volgens experten kan het neerschrijven van minstens drie dingen waar je dankbaar voor bent ervoor zorgen dat je de dag op een positieve manier afsluit, waardoor je hersenen zich vooral zullen focussen op het positieve en minder energie verspillen aan de mindere kanten.

En wat als je nu een serieuze baaldag hebt, waarop zelfs zulke lijstjes niet meer helpen? Pas dan je techniek een beetje aan. Giet de problemen die je ervaart in de vorm van een vraag. Vervolgens ga je slapen, en wedden dat je de volgende dag onbewust een besluit genomen hebt? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alfie Zappacosta - Overload

Alfie Zappacosta - Overload


Klik op de foto om 'Overload' te beluisteren uit de soundtrack Dirty Dancing






Zappacosta ook bekend als Alfie Zappacosta (geboren Alfred Peter Zappacosta  1953 op Sora, Italië) Hij is een Canadese zanger en liedjesschrijver

Overload werdt gebruikt voor de soundtrack van Dirty Dancing, een van de meest verkochte soundtracks van de jaren '80.


» Reageer (0)
14-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Shazam' voor planten: nieuwe app herkent al 6.000 exemplaren

'Shazam' voor planten: nieuwe app herkent al 6.000 exemplaren

http://static0.hln.be/static/photo/2016/9/10/3/20160614112806/media_xll_8757033.jpg

Meer dan 6.000 verschillende West-Europese planten kan de app Plantnet al herkennen en benoemen, en dat moeten er in de toekomst nog meer worden. De app werkt hetzelfde als de populaire muziekherkenningsapp 'Shazam'. Neem een foto van de onbekende plant in kwestie, en Plantnet weet je te vertellen over welk gewas het gaat

Wereldwijd bestaan er maar liefst 400.000 verschillende planten, het is dus onmogelijk om die allemaal te kennen. Wil je toch indruk maken met je zogenaamde plantenkennis, dan is de nieuwe app Plantnet een ideaal hulpmiddel.

Onkruid of niet?
De app - die werd ontwikkeld door wetenschappers van verschillende Franse onderzoeksinstellingen - herkent en benoemt echter niet alleen planten. Het geeft je ook extra informatie over eender welk groen je scant. Wil je bijvoorbeeld weten of een wild plantje in je tuin onkruid is of niet? Plantnet weet het je te vertellen.

Aanbod groeit dagelijks
Het aanbod op de app blijft trouwens ook dagelijks groeien, want plantenkenners kunnen zelf informatie en foto's van nieuwe planten toevoegen.(br.hln)

Plantnet is gratis te downloaden in de iTunes Store en in de Google Play Store.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jenny stapt uit Thuis

"Jenny" stapt uit Thuis

http://static2.hln.be/static/photo/2016/0/0/2/20160614041129/media_xll_8756207.jpg

Liever géén rol meer dan zo'n kleintje, vindt Janine Bischops Bij de populaire Eén-soap 'Thuis' zitten ze met de handen in het haar. Eén van de belangrijkste gezichten heeft haar ontslag gegeven: Janine Bischops (73), die sinds aflevering 1 in de huid kroop van Jenny Verbeeck, stapt op. Uit ­onvrede met de almaar kleinere rol die haar werd toebedeeld.

Hans Roggen, producer van de soap, en de VRT bevestigen het nieuws. "Janine heeft inderdaad te ­kennen gegeven dat ze liever wil stoppen", zegt Roggen. "Wij ­vinden dat ­allemaal erg jammer, maar we respecteren het. Ze vindt het na 20 jaar bij de reeks goed geweest."

Dat de actrice opstapt vanwege haar steeds kleinere aandeel in de soap, wil hij evenwel niet ­gezegd hebben. "Ik vind de rol van Jenny Verbeeck nog steeds zeer belangrijk, ook al is ze dan misschien niet meer zo aanwezig. Ze is nog steeds het geweten van 'Thuis'. Jenny toont anderen de weg en geeft raad. Zij is de vrouw die op geregelde tijd­stippen iedereen eens goed de waarheid zegt. Onlangs nog was er een mooie scène waarbij ze haar ex-man, Frank Bomans, flink haar gedacht zei omdat hij zijn huwelijk met Simonneke ­opgeeft. Een passage die impact had en door de 'Thuis'-fans zeer geapprecieerd werd", aldus de producer.

De actrice zelf wil niet reageren op haar vertrek. Eerder had ze in een interview wel al laten doorschemeren dat ze niet bepaald blij was met de gang van zaken bij 'Thuis'. Waar ze vroeger bijna ­dagelijks op de set verwacht werd, had ze de laatste tijd soms maar drie dagen per maand werk voor de soap - en alle 'Thuis'-­acteurs werken zonder vast contract. Ze worden per dag betaald, via een interimkantoor. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom ruiken baby's altijd zo lekker (en het heeft niets met Zwitsal te maken)

Daarom ruiken baby's altijd zo lekker (en het heeft niets met Zwitsal te maken)

http://static2.hln.be/static/photo/2016/7/11/6/20160613170920/media_xll_8753991.jpg

Pasgeboren baby's ruiken - op de momenten dat je hun luier moet verschonen na - altijd heerlijk fris. En die zachte geur heeft niets te maken met de Zwitsal-producten waarmee je jouw baby wast en insmeert.

Uit een recent onderzoek dat verscheen in Trends in Cognitive Sciences blijkt namelijk dat er een wetenschappelijke reden is waarom baby's altijd zo lekker ruiken. En die heeft te maken met hun schattigheid en overlevingsinstinct.

Charmeoffensief
Volgens de onderzoekers zijn baby's lang niet zo "onschuldig" als ze lijken. Van zodra ze geboren zijn, hebben ze namelijk een heel charmeoffensief om ervoor te zorgen dat iedereen hen wilt beschermen en verzorgen.

Biologische tactiek
Hun schattige gekir, bolle wangen, handjes om op te eten en dus ook hun geur zijn allemaal een biologische tactiek om gevoelens van empathie, compassie en liefde op te wekken. Het zorgt ervoor dat niemand een baby iets slecht wilt aandoen.

Dat je de hele tijd aan je baby wilt ruiken, mag je vanaf nu dus op de biologie steken. (br.hln)


» Reageer (0)
13-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransman neemt kip mee op zeiltocht rond de wereld

Fransman neemt kip mee op zeiltocht rond de wereld

http://static1.hln.be/static/photo/2016/4/14/7/20160613155308/media_xll_8753722.jpg

De 24-jarige Fransman Guirec Soudée vertrok twee jaar geleden vanop de Canarische Eilanden op zeiltocht rond de wereld. Omdat alleen toch maar alleen is, nam hij de kip Monique mee.

"In het begin was ik ongerust. Monique was nog maar vijf maanden oud en had nog nooit gereisd, laat staan gezeild. Vaak schudden de golven haar hevig heen en weer en vreesde ik dat ze overboord zou slaan. Maar ze slaagde er steevast in op de boot te blijven", verklaart Soudée aan de BBC. "Als het weer te guur wordt, neem ik haar mee in de kajuit". Meestal zit Monique voor zich uit te turen. Dat ze af en toe een ei legt, is voor de zeiler mooi meegenomen.

Monique en Guirec zeilen momenteel in de buurt van Groenland, ze zetten koers naar Alaska. Het bizarre zeilduo wil ook Hollywood bezoeken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk een koppel, maar zijn beste vrienden wel altijd even goede partners?

Eindelijk een koppel, maar zijn beste vrienden wel altijd even goede partners?

http://static0.hln.be/static/photo/2016/7/2/12/20160613080904/media_xll_8752452.jpg

Waar iedereen een heel seizoen lang op hoopte, is uiteindelijk dan toch gebeurd. Sven en Amanda uit Mijn Pop-Up Restaurant hebben elkaar gevonden. Niet alleen in hun liefde voor Griekenland en lekker eten, maar ook die voor elkaar. Altijd mooi, wanneer twee beste vrienden hun vriendschap omzetten in een relatie? Maar loopt dat wel even makkelijk als we zouden denken? Wij spraken met psychologe en psychotherapeute i.o. Lynn Jespers.

Ideaal scenario?

Vrienden die besluiten samen verder te gaan als koppel, het lijkt een ideaal scenario. Het heeft dan ook enkele grote voordelen, beaamt klinisch psychologe Lynn Jespers. "Het meest voor de hand liggende pluspunt is dat je elkaar door en door kent," vertelt ze. "Jullie delen elkaars normen en waarden, en zullen dus niet snel voor verrassingen komen te staan." Al houdt dat ook een grote valkuil in. "Het gevaar bestaat dat koppels denken dat ze alles al weten van elkaar, en dat klopt natuurlijk niet. Ik raad hen dan ook aan om één keer om de twee weken een date night te houden, waarbij de partners om de beurt een activiteit plannen. Zo kan je nieuwe aspecten van elkaar ontdekken, en maak je tijd vrij om elkaar nog beter te leren kennen."

Dezelfde vriendengroep

Wanneer je besluit om met je beste vriend of vriendin in zee te gaan, heeft dat nog een groot voordeel: het gevreesde meet the family-moment is je al achter de rug, en ook jullie vriendengroep is dezelfde. Makkelijk toch! Of niet? "Steeds in dezelfde omgeving vertoeven kan nefast zijn voor een relatie," merkt Lynn Jespers op. "Het gevaar bestaat dat je vastgeroest raakt in dezelfde routine, waarbij alles één pot nat wordt. Daarom is het belangrijk om je grenzen te bewaken en ook nog je eigen vrienden te hebben. Af en toe eens met je vriendinnen over je relatie praten, doet nu eenmaal deugd. En zo hoef je niet bang te zijn dat het meteen wordt doorverteld aan je partner."

Open communicatie

Eén van de terugkerende problemen voor vrienden die verdergaan als koppels, is dat beide partners te hoge verwachtingen hebben. Jullie willen immers van 'beste vrienden' naar 'beste koppel', en dat draait vaker wel dan niet uit op een teleurstelling. "Het is essentieel om als koppel een nieuwe start te maken," adviseert Lynn Jespers. "Ga een weekendje weg, geef jezelf de tijd om je te vinden in een nieuwe rol, en maak je los van dat etiket 'beste vrienden'.""Ook tegenover je omgeving is dat van belang, benadrukt ze. "Vrienden en familie durven wel eens een duidelijke mening te hebben. Zorg dus dat je als koppel stevig in je schoenen staat, en communiceer jullie relatie openlijk."

Minder spanning?

Het mag dan wel een voordeel zijn dat jullie elkaar al zo lang en zo goed kennen, die veilige basis betekent wel dat je mogelijk de prille verliefdheid overslaat. "Langs de ene kant wil dat zeggen dat je relatie minder turbulent is, anderzijds mis je wat van de spanning van een nieuwe relatie," legt Lynn Jespers uit. "Ik raad mensen daarom aan om hun nieuwsgierigheid te blijven prikkelen, zeker op lichamelijk en seksueel vlak. Neem uitgebreid de tijd om het fysieke aspect te ontdekken, want dat is voor jullie ook nog steeds onontgonnen gebied. En zo bouw je toch die positieve spanning op."

Lynn Jespers is erkend psychologe en psychotherapeut i.o. Het onderwerp is haar trouwens persoonlijk niet onbekend, want naast haar werk als psychologe ontstond de relatie met haar partner zeven jaar geleden ook uit een vriendschapsband. Meer informatie vind je op lynnjespers.com.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scorpions - Still Loving You

Scorpions - Still Loving You

Klik op de foto om ze te beluisteren






Scorpions is een Duitse hardrockband uit Hannover.


De band werd opgericht in 1965, een jaar na hun naamgenoot uit Engeland. Het eerste album van de Scorpions kwam echter pas uit in 1972. De band werd internationaal bekend in 1984 met het album Love at First Sting. Op dit album stond de bekende single Still loving you. Met het nummer Wind of Change haalde de band in 1991 nog een nummer 1-hit in Nederland. Het nummer Wind of Change werd geschreven over de veranderingen in Oost-Europa in die tijd.

Scorpions was de eerste Westerse band die in de voormalige Sovjet-Unie mocht optreden. Op 21 juli 1990 was Scorpions samen met veel andere bands bij de voorstelling The Wall van Roger Waters in Berlijn.

In 2010 hebben ze besloten om hun laatste album op te nemen met de naam Sting in the Tail. En daarna volgt een 3 jaar durende afscheidstournee.


» Reageer (0)
12-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeken Jochem Myjer en Tosca Menten in de prijzen voor beste kinderboeken

Boeken Jochem Myjer en Tosca Menten in de prijzen voor beste kinderboeken

http://static1.hln.be/static/photo/2016/11/13/13/20160612152232/media_xll_8748808.jpg

Jochem Myjer en Tosca Menten hebben de beste kinderboeken van afgelopen jaar geschreven. Ze sleepten de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de wacht voor respectievelijk 'De Gorgels' en het boek 'Dummie de mummie en de drums van Massoeba'.

De Nederlandse kinderjury kent publieksprijzen toe in de leeftijdscategorieën van 6 tot en met 9 jaar en in de klasse van 10 tot en met 12 jaar. Myjer, die voor het eerst was genomineerd, won de prijs in de eerste categorie. Menten kreeg de prijs in de categorie voor de oudere kinderen. In het verleden werden al zes van haar boeken genomineerd voor deze prijs.

De publieksprijs voor de kinderboeken werd voor het derde opeenvolgende jaar uitgereikt in het Haagse Kinderboekenmuseum. Dit gebeurde tijdens het festival Kinderboekenparade dat in en rondom het museum werd gehouden.

In totaal werden er ruim 24.500 stemmen uitgebracht op de genomineerde titels. De Senaat van de Nederlandse Kinderjury reikte, naast de publieksprijzen, ook nog zijn eigen prijs uit in de twee leeftijdscategorieën. Deze Pluim van de Senaat ging in de categorie van de jongste kinderen naar 'Botje' van Janneke Schotveld. In de klasse van 10 tot en met 12 jaar was de prijs voor 'De gruwelijke generaal' van Jozua Douglas. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na jaren van schaamte laat vrouw haar baard groeien:

Na jaren van schaamte laat vrouw haar baard groeien: "Ik heb me nog nooit zo vrouwelijk en sexy gevoeld"

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

"Ik heb me nog nooit zo sexy en vrouwelijk gevoeld." Zo reageert Rose Geil tegenwoordig op haar stoere look, mét baard.

De vrouw uit Oregon was amper dertien jaar oud toen de eerste haartjes op ongewenste plekken begonnen te groeien: van de bakkebaarden tot op de kin, de bovenlip en de wangen. Al snel besefte ze dat ze zich elke dag zou moeten scheren, een ritueel dat ze meer dan twintig jaar volgehouden heeft. Toen bleek dat zelfs dure laserontharingen geen soelaas boden, liet ze alles maar groeien. Het bleek de beste beslissing van haar leven. "Nu ik mijn baard laat staan, heb ik een pak meer zelfvertrouwen", klinkt het. "Ik voel me mooi, iets wat ik vroeger nooit ervaren heb. Ik voel me perfect in mijn vel."

De onorthodoxe situatie zorgde voor een rem op haar sociale leven. Eens overnachten bij een vriendin zat er bijvoorbeeld niet in, vanwege de stoppels op haar gezicht. "Ik was een beetje het buitenbeentje op school. Ik paste nergens bij en droeg ook niet de juiste kleren of make-up. Het was vermoeiend om die baardgroei voor iedereen verborgen te houden. De emotionele impact snapte ik pas toen ik ouder was. Op het moment zelf dacht ik dat de angsten die ik had normaal waren voor een tiener."

Op een zaterdagochtend was Rose zich toch eens vergeten scheren en dat was haar moeder niet ontgaan. In plaats van haar dochter te steunen, werd het onderwerp echter angstvallig vermeden. "Mijn ouders wisten niet hoe ze er moesten mee omgaan. Mijn ma zei vluchtig dat ik moest stoppen met scheren, maar dat was uiteraard geen optie. Een dokter schreef me een anticonceptiepil en andere geneesmiddelen voor, maar die hielpen niet echt."

Een officiële diagnose heeft Rose nooit gekregen, ze vermoedt dat de oorzaak moet gezocht worden in een combinatie van slechte genen en het polycysteus-ovariumsyndroom (waarbij eierstokken te veel mannelijk hormoon aanmaken; nvdr). Relaties bleken al helemaal een ramp. "Mijn lichaamshaar aan een vriendje tonen was natuurlijk altijd  een heel lastig moment. Gelukkig toonden de meeste partners begrip. Het probleem lag bij mij: ik maakte me te veel zorgen en vreesde natuurlijk dat ik afgewezen zou worden."

Naarmate de tijd verstreek, besefte Rose dat zijzelf haar grootste vijand was. Altijd maar weer dat scheren, al die periodes waarin ze haar huis niet uit durfde,... Het was genoeg geweest. Acht maanden geleden dumpte ze haar scheermachine voorgoed. "Ik was emotioneel lamgeslagen door telkens mijn baard te proberen verbergen, ik voelde me ellendig. Mijn baard laten staan en elke dag zien groeien, was een ongelooflijke ervaring. In het begin was het lastig omdat het kriebelde en er akelig uitzag. Ik onderdrukte gelukkig de drang om te beginnen scheren."

Na zes weken stond er een indrukwekkend exemplaar waar Rose apetrots op was. "Al mijn vrienden en familieleden steunen mij nu, ze hebben geen idee hoe ik er vroeger van afgezien heb. Op straat durven mensen hun hoofd wel eens draaien, maar de reacties zijn ofwel positief ofwel neutraal. Sommige mensen zijn me de hand komen schudden, benadrukten hoe dapper ze me vonden en noemden me zelfs een inspiratiebron."

De meeste reacties kreeg Rose echter via haar Instagramprofiel. "Er zit van alles tussen:  huwelijksaanzoeken, schunnige foto's maar ook mensen die bijvoorbeeld mijn vliegtuigticket willen betalen om hen een bezoek te brengen. Sommigen vragen zelfs of ik mijn foto's niet wil verkopen. En waarom niet? Ik schaam me niet voor mijn lichaam en ik maak mensen graag blij."

Die baard scheert ze nu nooit meer af, zweert Rose. En de coltruien mogen ook in de vuilbak, tijd voor rokjes en laag uitgesneden topjes. "Ik voel me absoluut sexy, sensueel en vrouwelijker. Dat heeft niet zozeer met mijn uiterlijk te maken, maar met mijn ingesteldheid. Ik geef mezelf de vrijheid om te zijn wie ik ben. Eindelijk heb ik aanvaard wie ik echt ben." (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archeologen ontdekken verloren steden onder de jungle bij Angkor Wat

Archeologen ontdekken verloren steden onder de jungle bij Angkor Wat

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/0/6/20160612074152/media_xll_8746551.jpg

Archeologen hebben met behulp van lasertechnieken sporen ontdekt van verschillende enorme steden onder jungle nabij het 12de-eeuwse tempelcomplex Angkor Wat in Cambodja. Sommige van hen zouden groter zijn dan de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh.

"We hebben onder de bossen hele steden ontdekt, waarvan niemand wist dat ze er waren", stelt de Australische archeoloog Damian Evans in de Britse krant The Guardian. 

Het onderzoek startte in 2012. Door vanuit een helikopter laserstralen af te schieten konden de archeologen de bodem van een gebied van een kleine 2.000 vierkante kilometer precies in kaart brengen. In een eerste fase werd een klein stadsgebied ontdekt (Mahendraparvata), dat door een netwerk van wegen en kanalen verbonden was met Angkor Wat. "Ditmaal hebben we het geheel en het is enorm: de grootte van Phnom Penh", aldus Evans.

Angkor Wat is het bekendste tempelcomplex van Cambodja en maakt deel uit van het Unesco-werelderfgoed Angkor, de grootste toeristenbestemming in het land. Angkor Wat staat ook afgebeeld op de Cambodjaanse vlag.

De resultaten van het onderzoek worden morgen gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift "Journal of Archaeological Science". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Audra Mae - Here I Go Again

Audra Mae - Here I Go Again

Klik op de foto om haar te beluisteren





Audra Mae is een Amerikaanse zangeres en violiste . Zij is het nichtje van Judy Garland.


» Reageer (0)
11-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo ziet babypanda er na een week uit

Zo ziet babypanda er na een week uit

http://static2.hln.be/static/photo/2016/2/10/14/20160609220008/media_xll_8737874.jpg

Een week geleden veroverde deze babypanda alle harten. Bij de geboorte zag 'Baby P.' er nog uit als een kleine roze wormpje, maar een week later beginnen zich al zwarte vlekken rond de ogen te vormen. En ook zijn haartjes en nagels worden steeds langer. Voor je het weet draagt de kleine panda de zwart-witte vacht van mama en papa.

Bij de geboorte woog Baby P. amper 171 gram, maar ondertussen zijn daar al 100 gram bij gekomen. Op Facebook laat Pairi Daiza met een leuk bericht weten hoe het met de kleine spruit gaat.

"Hallo! Het is feest vandaag! Eerst en vooral omdat ik één week oud ben en een nieuwe look heb. Zien jullie ook de zwarte vlekken rond mijn ogen, op mijn schouders en mijn oren? Binnenkort geen muisroze kleur meer!" laat de babypanda weten in het Facebookbericht. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!