Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




12-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na jaren van schaamte laat vrouw haar baard groeien:

Na jaren van schaamte laat vrouw haar baard groeien: "Ik heb me nog nooit zo vrouwelijk en sexy gevoeld"

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

"Ik heb me nog nooit zo sexy en vrouwelijk gevoeld." Zo reageert Rose Geil tegenwoordig op haar stoere look, mét baard.

De vrouw uit Oregon was amper dertien jaar oud toen de eerste haartjes op ongewenste plekken begonnen te groeien: van de bakkebaarden tot op de kin, de bovenlip en de wangen. Al snel besefte ze dat ze zich elke dag zou moeten scheren, een ritueel dat ze meer dan twintig jaar volgehouden heeft. Toen bleek dat zelfs dure laserontharingen geen soelaas boden, liet ze alles maar groeien. Het bleek de beste beslissing van haar leven. "Nu ik mijn baard laat staan, heb ik een pak meer zelfvertrouwen", klinkt het. "Ik voel me mooi, iets wat ik vroeger nooit ervaren heb. Ik voel me perfect in mijn vel."

De onorthodoxe situatie zorgde voor een rem op haar sociale leven. Eens overnachten bij een vriendin zat er bijvoorbeeld niet in, vanwege de stoppels op haar gezicht. "Ik was een beetje het buitenbeentje op school. Ik paste nergens bij en droeg ook niet de juiste kleren of make-up. Het was vermoeiend om die baardgroei voor iedereen verborgen te houden. De emotionele impact snapte ik pas toen ik ouder was. Op het moment zelf dacht ik dat de angsten die ik had normaal waren voor een tiener."

Op een zaterdagochtend was Rose zich toch eens vergeten scheren en dat was haar moeder niet ontgaan. In plaats van haar dochter te steunen, werd het onderwerp echter angstvallig vermeden. "Mijn ouders wisten niet hoe ze er moesten mee omgaan. Mijn ma zei vluchtig dat ik moest stoppen met scheren, maar dat was uiteraard geen optie. Een dokter schreef me een anticonceptiepil en andere geneesmiddelen voor, maar die hielpen niet echt."

Een officiële diagnose heeft Rose nooit gekregen, ze vermoedt dat de oorzaak moet gezocht worden in een combinatie van slechte genen en het polycysteus-ovariumsyndroom (waarbij eierstokken te veel mannelijk hormoon aanmaken; nvdr). Relaties bleken al helemaal een ramp. "Mijn lichaamshaar aan een vriendje tonen was natuurlijk altijd  een heel lastig moment. Gelukkig toonden de meeste partners begrip. Het probleem lag bij mij: ik maakte me te veel zorgen en vreesde natuurlijk dat ik afgewezen zou worden."

Naarmate de tijd verstreek, besefte Rose dat zijzelf haar grootste vijand was. Altijd maar weer dat scheren, al die periodes waarin ze haar huis niet uit durfde,... Het was genoeg geweest. Acht maanden geleden dumpte ze haar scheermachine voorgoed. "Ik was emotioneel lamgeslagen door telkens mijn baard te proberen verbergen, ik voelde me ellendig. Mijn baard laten staan en elke dag zien groeien, was een ongelooflijke ervaring. In het begin was het lastig omdat het kriebelde en er akelig uitzag. Ik onderdrukte gelukkig de drang om te beginnen scheren."

Na zes weken stond er een indrukwekkend exemplaar waar Rose apetrots op was. "Al mijn vrienden en familieleden steunen mij nu, ze hebben geen idee hoe ik er vroeger van afgezien heb. Op straat durven mensen hun hoofd wel eens draaien, maar de reacties zijn ofwel positief ofwel neutraal. Sommige mensen zijn me de hand komen schudden, benadrukten hoe dapper ze me vonden en noemden me zelfs een inspiratiebron."

De meeste reacties kreeg Rose echter via haar Instagramprofiel. "Er zit van alles tussen:  huwelijksaanzoeken, schunnige foto's maar ook mensen die bijvoorbeeld mijn vliegtuigticket willen betalen om hen een bezoek te brengen. Sommigen vragen zelfs of ik mijn foto's niet wil verkopen. En waarom niet? Ik schaam me niet voor mijn lichaam en ik maak mensen graag blij."

Die baard scheert ze nu nooit meer af, zweert Rose. En de coltruien mogen ook in de vuilbak, tijd voor rokjes en laag uitgesneden topjes. "Ik voel me absoluut sexy, sensueel en vrouwelijker. Dat heeft niet zozeer met mijn uiterlijk te maken, maar met mijn ingesteldheid. Ik geef mezelf de vrijheid om te zijn wie ik ben. Eindelijk heb ik aanvaard wie ik echt ben." (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archeologen ontdekken verloren steden onder de jungle bij Angkor Wat

Archeologen ontdekken verloren steden onder de jungle bij Angkor Wat

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/0/6/20160612074152/media_xll_8746551.jpg

Archeologen hebben met behulp van lasertechnieken sporen ontdekt van verschillende enorme steden onder jungle nabij het 12de-eeuwse tempelcomplex Angkor Wat in Cambodja. Sommige van hen zouden groter zijn dan de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh.

"We hebben onder de bossen hele steden ontdekt, waarvan niemand wist dat ze er waren", stelt de Australische archeoloog Damian Evans in de Britse krant The Guardian. 

Het onderzoek startte in 2012. Door vanuit een helikopter laserstralen af te schieten konden de archeologen de bodem van een gebied van een kleine 2.000 vierkante kilometer precies in kaart brengen. In een eerste fase werd een klein stadsgebied ontdekt (Mahendraparvata), dat door een netwerk van wegen en kanalen verbonden was met Angkor Wat. "Ditmaal hebben we het geheel en het is enorm: de grootte van Phnom Penh", aldus Evans.

Angkor Wat is het bekendste tempelcomplex van Cambodja en maakt deel uit van het Unesco-werelderfgoed Angkor, de grootste toeristenbestemming in het land. Angkor Wat staat ook afgebeeld op de Cambodjaanse vlag.

De resultaten van het onderzoek worden morgen gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift "Journal of Archaeological Science". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Audra Mae - Here I Go Again

Audra Mae - Here I Go Again

Klik op de foto om haar te beluisteren





Audra Mae is een Amerikaanse zangeres en violiste . Zij is het nichtje van Judy Garland.


» Reageer (0)
11-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo ziet babypanda er na een week uit

Zo ziet babypanda er na een week uit

http://static2.hln.be/static/photo/2016/2/10/14/20160609220008/media_xll_8737874.jpg

Een week geleden veroverde deze babypanda alle harten. Bij de geboorte zag 'Baby P.' er nog uit als een kleine roze wormpje, maar een week later beginnen zich al zwarte vlekken rond de ogen te vormen. En ook zijn haartjes en nagels worden steeds langer. Voor je het weet draagt de kleine panda de zwart-witte vacht van mama en papa.

Bij de geboorte woog Baby P. amper 171 gram, maar ondertussen zijn daar al 100 gram bij gekomen. Op Facebook laat Pairi Daiza met een leuk bericht weten hoe het met de kleine spruit gaat.

"Hallo! Het is feest vandaag! Eerst en vooral omdat ik één week oud ben en een nieuwe look heb. Zien jullie ook de zwarte vlekken rond mijn ogen, op mijn schouders en mijn oren? Binnenkort geen muisroze kleur meer!" laat de babypanda weten in het Facebookbericht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te oud voor mode? Deze knapperd bewijst het tegendeel

Te oud voor mode? Deze knapperd bewijst het tegendeel

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/6/7/20160610121921/media_xll_8739502.jpg

Je bent nooit te oud om je dromen te realiseren, dat weet Philippe Dumas als geen ander. De knappe Fransman mag dan al 60 zijn, hij breekt momenteel heel wat potten in de modewereld.

Zeven maanden geleden postte Philippe, uit Parijs, wat foto's van zichzelf op sociaalnetwerksite Reddit. Hij had jarenlang in de filmwereld gewerkt als locatiezoeker en was net op pensioen. "Op pensioen, maar nog niet bereid om te stoppen", klonk het. "Ik wil proberen om mijn levensdroom om model te worden toch nog een kans te geven. Wat denken jullie, heb ik het in me?", vroeg hij aan de Redditors, die massaal positief reageerden. Als wij de foto's van Dumas zien, begrijpen we perfect waarom.

Intussen kreeg de sympathieke grijsaard een contract bij niet minder dan zes modellenbureau's en agentschappen. Zijn hipsterbaard, knap lichaam en tattoo's zijn erg in trek: hij is regelmatig te zien in photoshoots en campagnes. "De jongere modellen kunnen maar niet genoeg krijgen van mijn baard en tattoo's", aldus Dumas, die zijn eerste tattoo liet zetten toen hij 37 was. "Het is altijd fijn als ze mij een complimentje geven en een selfie willen. Ik kan alleen maar zeggen dat ouder worden niet zo erg is als het lijkt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jackson Browne - Stay

Jackson Browne - Stay

Klik op de foto om hem te beluisteren






Jackson Browne (Heidelberg, West-Duitsland, 9 oktober 1948) is een Amerikaans popzanger, die met zijn door folk beïnvloede introspectieve rock wordt beschouwd als een van de belangrijkste Zuid-Californische singer-songwriters uit de jaren zeventig.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spectaculair monument van 2.150 jaar oud ontdekt in historische stad Petra

Spectaculair monument van 2.150 jaar oud ontdekt in historische stad Petra

http://static2.hln.be/static/photo/2016/14/0/0/20160610132228/media_xll_8739615.jpg

De historische stad Petra is bekend voor de archeologische vondsten, maar heeft blijkbaar na twee eeuwen onderzoek toch nog niet alle geheimen prijsgegeven. Dankzij satellietbeelden is er onder het zand een enorme "monumentale constructie" ontdekt die volgens wetenschappers tot 2.150 jaar oud zou kunnen zijn.

Petra ligt in het zuiden van het huidige Jordanië en is door UNESCO beschermd werelderfgoed. Het was vroeger de hoofdstad van de Nabateeërs, een Arabische stam.

Archeologen die de site met drones en satellietbeelden met hoge resolutie onderzochten, ontdekten een tot nu toe onbekend, onder het zand begraven monument van 56 op 49 meter, gelegen op nog geen kilometer van het centrum van Petra. Een rechthoekig terrein zo breed als een olympisch zwembad en twee keer zo lang.

Ruimte-archeologie

Sarah Parcak en Christopher Tuttle publiceerden de vondst in het Bulletin of the American Schools of Oriental Research. Parcak noemt zichzelf een "ruimte-archeologe". Volgens de wetenschappers is het ontdekte platform niet te vergelijken met wat er in het verleden al aan monumenten kon worden blootgelegd in de historische stad. "Ik werk al twintig jaar in Petra en ik wist wel dat er daar iets was, maar dit kan je echt wel een vondst noemen", zegt Tuttle op de site van National Geographic.

Opvallend is dat de enorme constructie niet ver van het centrum ligt, maar wel verborgen en moeilijk bereikbaar is. "Open en bloot verborgen", zoals de auteurs in de titel van hun wetenschappelijk artikel zelf stellen. Het binnenplein is geplaveid met natuursteen. Aan de ene kant is het omgord met zuilen en aan de oostkant is er een tweede, kleiner platform met een gigantische trap.

Het aardewerk dat op die plaats werd gevonden, wijst op een mogelijke ouderdom van meer dan 2.150 jaar. "We zijn hier altijd voorzichtig mee, maar de oudste potscherven kunnen we met redelijke zekerheid terugbrengen tot ongeveer 150 voor Christus", zegt Tuttle in The Guardian.

Spectaculaire uitgehouwen rotsen
Dat is de periode dat Petra dankzij de handel met Griekse en Perzische steden een geweldige bloeiperiode kende. Vanaf de verovering door het Romeinse Rijk in 106 werd het verval ingezet. Rond de zevende eeuw trokken de laatste inwoners er weg. Maar de overgebleven ruïnes - pas in 1812 ontdekt - zijn vandaag nog altijd een toeristische trekpleister omwille van de hoge archeologische waarde ervan.

De unieke, spectaculaire, uit de rozige rotsen uitgehouwen gevels van Petra zijn wereldberoemd. Petra was het decor van Indiana Jones and The Last Crusade (1989) en werd in 2007 uitgeroepen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. (br.hln)


» Reageer (0)
10-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zet je orchidee in de badkamer en andere tips voor je kamerplanten

Zet je orchidee in de badkamer en andere tips voor je kamerplanten

http://oi68.tinypic.com/2lv2548.jpg

Staat elke plant onder jouw hoede ten dode opgeschreven? Geen paniek, er kan nu eenmaal niet in elk van ons een Bartel van Riet schuilen. Daarom verzamelden we enkele eenvoudige tips & tricks die het leven van je planten aanzienlijk kunnen verlengen. Gedaan met verdorde bladeren en verwelkte bloemen dus.

1. Orchideeën zijn niet makkelijk te onderhouden. De tip die velen intussen wel kennen is een wekelijks badje. Maar voor echte luie eigenaars van deze plant is er een nog betere tip: zet de planten in de badkamer. De gouden regel voor zowat alle planten is dat je het oorspronkelijke klimaat moet proberen na te bootsen. Daarom zijn cactussen, die in de woestijn groeien, dol op droge potgrond. En orchideeën komen uit de tropen, dat betekent dus dat ze graag in vochtige omgevingen vertoeven. Zet je plant in de badkamer en je hoeft niet meer aan de wekelijkse badjes denken. Als je daar geen ramen hebt, dan moet je ze voor een stukje van de dag ergens zetten waar ze indirect zonlicht krijgen.

2. Een grote misser is de bladeren van je plant te besproeien met een verstuiver. Het is beter om een bevochtiger in de kamer te zetten. Ook kan je de plant op een schoteltje zetten en daar constant zorgen voor een klein bodempje zodat het water altijd de onderkant van de pot raakt.

3. Als kamperplanten te snel uitdrogen, leg dan een vochtige spons op bodem van je pot, daarover komt dan de potgrond. Die zal dienst doen als waterreservoir en helpen voorkomen dat het water uit je pot stroomt als je per ongeluk te veel water geeft.

4. Als je eieren hebt gekookt, dan kun je dat water laten afkoelen en gebruiken om aan de planten te geven. Dat afkooksel zit namelijk vol voedende stoffen.

5. Je kan je plant op elk moment van het jaar herpotten, maar je doet het best voor de groei begint. Voor de meeste huiskamerplanten is dit de lente. Let op enkele uiterlijke tekenen dat je plant er klaar voor is. Nieuwe bladeren komen traag tevoorschijn en zijn klein in vergelijking met oudere bladeren. Een tweede signaal is dat de grond snel uitdroogt of dat het water rechtstreeks naar beneden in de pot loopt. Of de wortels groeien uit de drainagegaten of komen boven de potgrond piepen. Als laatste zitten de wortels zo kort op elkaar dat als je de plant uit de pot trekt, je alleen wortels en geen grond meer ziet.

6. Plaats ijsblokjes op de potgrond zonder dat ze de stam van de plant aanraken. Het ijs zal traag smelten, waardoor je plant geleidelijk aan water krijgt. Zo beperk je het risico op wortelrot. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe komt het dat je altijd wakker wordt in het midden van de nacht?

Hoe komt het dat je altijd wakker wordt in het midden van de nacht?

http://static1.hln.be/static/photo/2016/16/4/0/20160609083210/media_xll_8735760.jpg

Vannacht ook weer tegen 2 à 3 uur even de ogen geopend? Als het regelmatig gebeurt dat je na een paar uurtjes slaap even wakker wordt - terwijl je normaal gezien met weinig slaaproblemen kampt - dan heeft Michael Perlis daar een confronterende verklaring voor. Hij is professor psychologie en directeur van het Behavioral Sleep Medicine Program aan de universiteit van Pennsylvania.

Je kan alle slaapproblemen natuurlijk niet over één kam scheren. De onderliggende reden van slapeloosheid kan een mix zijn van biologische, medische en psychologische factoren, legt Michael Perlis uit. Hij is professor psychologie aan de universiteit van Pennsylvania en daar ook directeur van het Behavioral Sleep Medicine Program.

Medische oorzaken

Zelfs de beste slapers worden een paar keer per nacht wakker, al zijn die periodes vaak zo kort dat je dat niet merkt en ook niet meer weet de volgende dag. Maar als je bewust wakker wordt 's nachts, meestal voor een paar minuten, kunnen er meerdere oorzaken zijn. Zo zijn er twee mogelijke medische oorzaken: slaapapneu of gastro-esofagaal reflux (GERD) kunnen je regelmatig uit je slaap halen. "In het eerste geval word je wakker omdat je even gestopt bent met ademen," legt Perlis uit. "In het tweede geval houdt brandend maagzuur je uit je slaap." In beide gevallen raadpleeg je best een dokter. 

Altijd wakker rond 3u

Maar het hoeven niet noodzakelijk medische problemen te zijn die je wakkerschudden 's nachts. Een andere belangrijke verklaring die slaapdokter Damien Stevens van de University of Kansas nog opwerpt, heb je helemaal zelf in de hand. "Word je altijd wakker rond 3u 's nachts, of op een ander voorspelbaar moment enkele uren nadat je onder de wol kroop, is alcohol waarschijnlijk de boosdoener," zegt hij. "Afhankelijk van je metabolisme zal alcohol je systeem na een paar uur verlaten. Als dat gebeurt, dan word je wakker."

Slaapmutsje

Dat glaasje voor het slapengaan heeft een paradoxaal effect op je slaap, in die zin dat het zowel helpt om in te slapen als de kwaliteit van je slaap vermindert. Maar er is gelukkig ook goed nieuws voor wie al eens graag een glas drinkt voor het slapengaan. Een kleine hoeveelheid zal je slaap niet noodzakelijk verstoren, zegt Perlis. "Hoeveel je kan drinken voor het slapengaan hangt af van je lichaamsbouw, leeftijd en drinkgewoonten. Maar als je vaak drinkt voor het slapengaan en 3 à 5 uren daarna bijna altijd rond hetzelfde tijdstip wakker wordt, dan is dat een waarschuwing van je lichaam dat je toch net iets te veel drinkt voor een optimale nachtrust." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag je opmerkingen maken over het gewicht van je kind?

Mag je opmerkingen maken over het gewicht van je kind?

http://static0.hln.be/static/photo/2016/12/10/9/20160609121618/media_xll_8736174.jpg

Obesitas is een ziekte van deze tijd, en niet enkel volwassenen worden erdoor getroffen. Ook kinderen kampen vaak met overgewicht, en misschien maak jij je als ouder wel zorgen over de gezondheid van jouw zoon of dochter. Een opmerking maken over hun gewicht, is echter absoluut geen goed idee.

Hoe moet je omgaan met je kind als je denkt dat hun gewicht de verkeerde kant uitgaat? Het is een vraag die veel ouders zich stellen. Enerzijds wil je niet dat ze zich slecht voelen over hun uiterlijk, maar anderzijds is hun gezondheid ook wel belangrijk.

Een recent onderzoek aan de Cornell University bij meer dan 500 vrouwen heeft echter uitgewezen dat je maar beter geen opmerkingen maakt over het gewicht van je dochter. De proefpersonen waren tussen de 20 en 35 jaar oud en kregen vragen over hoe tevreden ze waren met hun gewicht. Daarnaast moesten ze inschatten hoeveel opmerkingen hun ouders tijdens hun opvoeding maakten over hun gewicht en eetgewoontes.

Wat bleek: vrouwen met een gezond gewicht konden zich minder vaak herinneren dat hun ouders commentaar gaven op hun gewicht of hun eetgewoontes dan vrouwen met overgewicht. Maar: als ze zich wel veel opmerkingen konden herinneren dat hun ouders kritisch waren over hun uiterlijk, waren ze over het algemeen minder tevreden met hun huidig gewicht, ongeacht hun BMI. Met andere woorden: vrouwen die als kind veel opmerkingen krijgen, hebben later een slechter zelfbeeld.

Het goede voorbeeld

 "Commentaar geven op het gewicht van een vrouw is nooit een goed idee", aldus dr. Brian Wansink, die het onderzoek leidde. "Ook al zijn het jonge meisjes. Als je je zorgen maakt over hun gewicht, pak je het beter anders aan." Hoe dan wel? "Kritiek werkt niet, maar het goede voorbeeld geven wel. In plaats van hun voedingsopties te beperken, kan je hen beter de vrijheid geven om zelf te kiezen. Zorg wel dat er altijd voldoende aantrekkelijke, gezonde opties zijn." Wansink raadt bijvoorbeeld aan om altijd een fruitmand op tafel te zetten, zodat een gezonde appel of banaan altijd bereikbaar is.

Mag je dan helemaal niet praten over de eetgewoontes van je kind? "Jawel, maar focus je daarbij niet op het negatieve. Praat met hen over wat gezond is, zodat ze goed geïnformeerd zijn. Studies hebben uitgewezen dat kinderen die veel over voeding weten minder geneigd zijn om ongezonde diëten uit te proberen." Maar het belangrijkste is nog altijd zelf gezond eten. "Kinderen zullen altijd hun ouders kopiëren. Als jij gezond eet, zullen zij dat ook doen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw kunstwerk laat bezoekers 3 km over meer lopen

Nieuw kunstwerk laat bezoekers 3 km over meer lopen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/1/14/20160608170441/media_xll_8733989.jpg

Vanaf eind deze maand zullen bezoekers de kans krijgen om drie kilometer lang over water te lopen dankzij een nieuwe installatie van kunstenaar Christo op het Italiaanse Iseomeer. 'The Floating Piers' zouden 500.000 bezoekers moeten lokken naar het kleine, weinig bekende meer.

In november begon de artiest, die zelf van Bulgaarse afkomst is, met zijn team aan de plaatsing van 220.000 drijvende polyethyleenblokken die een pad vormen van drie kilometer dat het vasteland verbindt met twee eilandjes in het Iseomeer in het noorden van Italië.

"Voor de eerste keer, zestien dagen lang, van 18 juni tot 3 juli, zullen ze over het water lopen," zegt Christo over de 2000 inwoners van Monte Isolo, dat normaal gezien enkel toegankelijk is per boot.

Het project wordt de komende dagen nog afgewerkt met een laag donkergele stof die volgens de kunstenaar van kleur zal veranderen naargelang de lichtinval en de vochtigheid. Volgens Christo zal een wandeling over de pier aanvoelen als "wandelen over de rug van een walvis".

De attractie opent op 18 juni. 150 vrijwilligers, waaronder redders, zullen op de pier en boten geplaatst worden om rond de klok de veiligheid te garanderen. De toegang is vrij. De totale kost van het project, 15 miljoen euro, wordt gefinancierd door de kunstenaar zelf.

Net als de andere projecten van Christo zijn ook 'The Floating Piers' niet alleen kunstwerken, maar ook een knap staaltje techniek. De man bracht een team van atleten uit zijn thuisland Bulgarije over om de op maat gemaakte kubussen samen te stellen. Duikers werden ingeschakeld om de betonnen platen te bevestigen op de bodem van het meer. 190 ankers werden op hun plaats bevestigd met heteluchtballonnen.

Christo koos voor het Iseomeer omwille van het kalme water en de eenvoudige kustlijn die afsteekt tegen de majestueuze Alpen, waarvan sommigen aannemen dat ze inspiratie vormden voor de achtergrond van de Mona Lisa. "Elk project heeft zijn juiste plaats," zei hij. (br.hln)


» Reageer (0)
09-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allergie of hoofdpijn? Je lijf kan leren zichzelf te genezen, volgens deze psycholoog

Allergie of hoofdpijn? Je lijf kan leren zichzelf te genezen, volgens deze psycholoog

http://static3.hln.be/static/photo/2016/6/14/0/20160607173310/media_xll_8731095.jpg

Last van hooikoorts, een beetje hoofdpijn of jeukende muggenbeten? In plaats van meteen naar een pilletje of zalfje terug te grijpen, is er volgens gezondheidspsycholoog Andrea Evers een simpelere methode: "Je kan je lichaam aanleren om zichzelf te genezen," betoogt ze. Evers ontdekte door onderzoek hoe het bekende placebo-effect ingezet kan worden om effectief 'vanzelf' te genezen van kwaaltjes.

We kennen allemaal het placebo-effect, waarbij de idee dat een bepaalde remedie ons beter zal doen voelen, ervoor zorgt dat we ook effectief van ons kwaaltje verlost raken. Zo werd menig kinderhoofdpijntje al opgelost met het "magische pilletje" dat we vooral kennen als een TicTac. Volgens onderzoek van gezondheidspsycholoog Andrea Evers, hoogleraar aan de universiteit van Leiden, is dit placebo-effect nog veel sterker dan we denken. Zij denkt dat we er meer gebruik van moeten maken, waardoor we minder medicijnen en behandelingen nodig hebben.

De verwachting van pijn en jeuk

De conclusie van Evers komt voort uit experimenten, die aan het licht brengen dat we effectief lichamelijke reacties op gang kunnen brengen, puur door verwachtingen. Concreet diende de gezondheidspsychologe pijn- en jeukprikkels toe aan een groep proefpersonen. Als ze de groep waarschuwde dat de pijn of jeuk wel zou meevallen, ervaarden de proefpersonen die pijn of jeuk inderdaad als gematigd. Verkondigde ze echter dat de pijn of jeuk hevig zou zijn, dan rapporteerden de proefpersonen dat ook zo. Puur op basis van verwachtingen, kan je dus een lichamelijk gevoel manipuleren.

Natuurlijk middel tegen allergie

In een ander experiment kregen proefpersonen drie dagen lang een drankje voorgeschoteld, in combinatie met een middel tegen allergie. In een opvolgproef kregen diezelfde mensen opnieuw dat drankje, maar dan zonder het middel tegen allergie. Toch veminderde bij die opvolgproef ook de symptomen van hun allergie, zonder het geneesmiddel, wat conditionering wordt genoemd.

Uit bloed- en breinonderzoek is gebleken dat mensen door een geconditioneerde prikkel - namelijk dat drankje - in hun lichaam vanzelf meer antihistamine gaan aanmaken, die de symptomen van allergie inperkt. Je lichaam heeft met andere woorden geleerd om in actie te schieten met dit drankje als prikkel, en gaat daardoor ook fysiologisch reageren. Zonder dat daar pillen bij komen kijken.

Genezen zonder pillen?

Evers benadrukt dat we de invloed van psychologie op de werking van een medicijn niet mogen onderschatten, en dat die bij vele kwalen en ziektes een positieve uitwerking kan hebben. In theorie valt je lichaam zo te trainen dat het puur door verwachtingen vanzelf genezende stofjes begint aan te maken. Natuurlijk is deze methode niet voor alle ziektes inzetbaar, maar deze conclusies zijn alvast interessant op verder op voort te bouwen. (br.hln)


» Reageer (0)
08-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linda redt leven van opgesloten chimpansees, 18 jaar later volgt dit magische moment

Linda redt leven van opgesloten chimpansees, 18 jaar later volgt dit magische moment

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Linda Koebner was een 23-jarige studente toen ze mocht meewerken aan een gloednieuw project: door een nieuw vaccin tegen hepatitis moesten sommige chimpansees die als proefdieren gebruikt werden niet langer opgesloten blijven. Zij was diegene die hun kooien opende om hen hun vrijheid te gunnen. Na zes jaar in die kleine ruimte -zonder enig zonlicht- liep dat echter niet van een leien dakje. De beelden zijn al wat ouder, maar dat doet uiteraard niets van de charme af. "Ze waren doodsbang om een poot buiten hun vertrouwde ruimte te zetten", verklaarde Koebner in de documentaire 'The Wisdom of the Wild'. "Al die tijd waren ze stalen tralies gewend, nu voelden ze plots de wind en de warmte van de zon." Koebner liet hen wennen aan gras, leerde hoe ze moesten (over)leven en stampte in Louisiana een opvangplek uit de grond met de toepasselijke naam Chimp Haven.

In totaal zou ze vier jaar met haar geliefde dieren doorbrengen. "Chimpansees hebben ons een pak kennis geschonken omdat ze zo hard op ons lijken", klinkt het
Achttien jaar nadat Koebner de chimpansees voor het laatst gezien had, keerde ze terug naar de plek die ze zo in haar hart draagt. "Het is zo lang geleden. Oh, jij ziet er goed uit", zegt ze bij het eerste weerzien.

Hamvraag was natuurlijk of ze haar nog zouden herkennen. Eerst bleef ze op een veilige afstand, maar dan stak ze toch haar arm uit. "Herken je me nog?"
Swing beantwoordde het lieve gebaar met een kamerbrede glimlach en enkele seconden later zaten ze elkaar te knuffelen. Even later was het de beurt aan Doll, ook zij vloog in haar armen. "Deze chimpansees hebben me zoveel geleerd over veerkracht. Ze hebben in zo'n ellendige omstandigheden geleefd en toch blijken ze vergevingsgezind."

Omdat ze 98,8 procent van ons DNA delen, werden chimpansees lange tijd als proefkonijnen gebruikt om geneesmiddelen en vaccins te testen. Pas vorig jaar kwam daar in de Verenigde Staten een eind aan, nu worden ze beschouwd als bedreigde diersoort. Nog steeds wachten honderden exemplaren in een proeflabo op een waardig leven. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondmensen zijn niet lui maar gewoon misbegrepen

Avondmensen zijn niet lui maar gewoon misbegrepen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/4/3/2/20160608110156/media_xll_8733107.jpg

Geraak je 's ochtends elke dag opnieuw met moeite uit je bed, en 's avonds daar weer moeilijk in je bed? Dan is het zo klaar als een klontje dat je een avondmens bent. Maar wie of wat bepaalt eigenlijk je interne klok? En kun je die zelf veranderen?

In de video van de Amerikaanse nieuwswebsite VOX wordt uitgelegd dat de meeste mensen eigenlijk ochtendtypes zijn. Tegen een uur of elf 's avonds worden ze moe, ze worden wakker rond zeven en rond tien uur zijn ze op hun productiefst. Maar bij mensen met een later 'chronotype' begint dat alles later.

Avondmensen zijn rond elf uur 's avonds nog niet moe, waardoor ze veel later in slaap vallen. Maar ze moeten natuurlijk wel op hetzelfde uur opstaan als de rest van de wereld om te gaan werken. Waardoor ze overdag moe zijn en pas echt productief worden vanaf de namiddag. Helaas is dit genetisch bepaald, het zit simpelweg in je DNA. Heel veel kun je er dan ook niet aan doen, al zijn er wel een aantal gewoontes waarmee je een productieve(re) ochtendroutine kunt aanleren. Die kun je hier lezen.

Hieruit concluderen ze bij VOX dat avondmensen veel te vaak verkeerd begrepen worden, in een maatschappij die volledig gericht is op ochtendmensen. Deze inzichten betekenen dat avondmensen helemaal niet lui zijn of zelf kiezen voor deze levensstijl. Ze kunnen er bitter weinig aan doen dat ze nu eenmaal 's avonds productiever zijn dan 's ochtends. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Klik op de foto om ze te beluisteren






Roland Van Campenhout, of kortweg Roland  is een Vlaamse bluesmuzikant.

Admiral Freebee of Tom Van Laere is een Antwerpse artiest

Samen brengen ze dit prachtige nummer


» Reageer (0)
07-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De poort naar onderwereld

"De poort naar onderwereld": enorme krater in Siberië is waarschuwing voor planeet

http://static2.hln.be/static/photo/2016/5/8/6/20160607120134/media_xll_8729916.jpg

Mysterieuze ploffen die te horen zijn in de Batagaika krater in Siberië, doen alle alarmbellen afgaan bij experten. De lokale bevolking vreest de 'poort naar de onderwereld'. Verschillende specialisten zijn om veel wetenschappelijke redenen ernstig bezorgd: door de opwarming van de Aarde wordt de krater elk jaar 20 meter breder.

De permafrost - een aardlaag die volgens de definitie permanent bevroren blijft - is aan het smelten en daardoor zet de krater snel uit. Nu is het 'gat' al een kilometer lang en 90 meter diep. Elk jaar wordt de krater 20 meter breder. In de buurt van de kraterrand wandelen, is dan ook een risicovolle onderneming. Zeker nu luide ploffen te horen zijn.

De Batagaika krater die 25 jaar geleden ontstond, geeft aan hoe snel onze planeet aan het opwarmen is. Bovendien blijven steeds meer kleinere kraters opduiken op het noordelijk halfrond.

Het smelten van de permafrost bekijken onderzoekers met argusogen want het houdt grote gevaren in. In de bevroren bodemlaag zit namelijk een enorme hoeveelheid methaan verborgen. In niet-vaste toestand ontpopt methaan zich tot een belangrijk broeikasgas.

Indien de permafrost volledig smelt - een proces dat op een epische schaal op gang komt bij een opwarming met 4 graden - dan belandt de Aarde mogelijk in een horrorscenario dat moeilijk te beschrijven valt.

Professor Julian Murton van de universiteit van Essex is net terug van een tocht naar de krater. Hij bestudeerde er geologische lagen van meer dan 200.000 jaar oud. Dat was de laatste keer dat de Aarde warmer was dan nu.

"Batagaika geeft ons een beeld van wat er in het verleden gebeurde en wat de toekomst voor ons in petto heeft", verklaarde de expert. "Het smelten van het ijs in de bodem zal zorgen voor snelle veranderingen in de reliëfvorm van het aardoppervlak. Niet al het water kan in de poriën van het losse materiaal worden opgenomen, waardoor de bodem ontstabiel wordt."

De bodem van de Batagaika krater zit vol ravijnen en geulen. Er liggen restanten van mammoeten, muskusossen en oude boomstronken. De professor vond evenwel geen bewijs van een tunnel naar de onderwereld. "De bodem bestaat uit rotsen, ik heb geen poort gezien."

Er wordt vermoed dat de krater ontstond toen de lokale bevolking in de jaren tachtig bomen begon te kappen. "Eens je de aanwezige vegetatie verstoort die zich boven de permafrost bevindt, dan is dat het startschot van een aantal evenementen die elkaar in sneltreinvaart zullen opvolgen", aldus Murton. En probeer die trein dan maar eens te stoppen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Andrews - Yesterday Man

Chris Andrews - Yesterday Man

Klik op de foto om hem te beluisteren





   
Chris Andrews, geboren op 15 oktober 1942 in Londen, hij start zijn carriere op 15 jarige leeftijd.

In 1961 volgen de eerste shows in de Hamburger Starclub, de club waar the Beatles op het zelfde moment hun eerste sporen verdienen.


Zijn succesvolle loopbaan als songwriter begint met Adam Faith en de hit "The first time". Naast hits voor Adam, schrijft hij ook hits voor Mac226 & Sandie Show o.a.: "Long live love", "Girl don't come", en "Tomorrow".


In 1965 schrijft hij voor Sandie Shaw een nieuwe song. Zij wijst het nummer af en Chris gaat op eigen kosten met het nummer de studio in. Het nummer "Yesterday man" wordt een wereldhit. Chris verkoopt meer dan 10 miljoen exemplaren van zijn hit



» Reageer (0)
06-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. de schommel waar uw leven aan een zijden draadje hangt

Goed gek: de schommel waar uw leven aan een zijden draadje hangt

http://static3.hln.be/static/photo/2016/17/15/1/20160606154441/media_xll_8727781.jpg

Al gehoord van de 'Stairway to Heaven' in Hawaï? Dan weet u dat het verboden is om dat hikepad te gebruiken, ook al is het uitzicht op de top adembenemend. Waaghalzen die deze regel toch in de wind slaan, worden sinds kort beloond met een extra uitdaging: een schommel, die vervaarlijk wiebelt tussen twee roestige palen. Levensgevaarlijk met andere woorden, maar dat houdt de échte avonturiers niet tegen.

Wie de gammele constructie gezet heeft, is niet duidelijk. De laatste tijd duiken er op Instagram echter steeds meer foto's op van schommelende mensen op de top.

Lokale nieuwszender KHON2 ontving al meerdere filmpjes en omwonenden vertellen dat er plots weer meer toeristen naar boven trekken.

Een doorn in het oog is het van de beleidsvoerders: zij zien een extra risico na de toch al gewaagde tocht naar boven niet zitten.

Boete: 1000 dollar

De trap met maar liefst 4.000 treden leidt wandelaars naar één van de mooiste uitkijkpunten over het eiland Oahu. Hawaii probeert mensen al 30 jaar bij de beruchte maar instabiele trap vandaan te houden, zeker nadat een storm er vorig jaar lelijk huishield. Als je gepakt wordt, kun je een boete tot 1.000 dollar riskeren. Toch weerhoudt dit mensen er niet van om naar boven te gaan. De brandweer van Honolulu voert regelmatig reddingsacties uit omdat wandelaars zichzelf in nesten werken. Per week zouden er zo'n 150 hikers gered moeten worden.

Verwijderen

Vanwege de onveilige situatie heeft de Board of Water Supply, de organisatie die verantwoordelijk is voor het gebied, al langer plannen om de trap helemaal te ontmantelen. De eerste stappen daarvoor waren al genomen. Dit tot ontsteltenis van de actiegroep Friends of Haiku: zij dienden een actieplan in om de iconische trap te behouden.

Fataal

De komst van de schommel keurt woordvoerder Vernon Ansdell echter ook af. "Als mensen boven een afgrond schommelen, zou het fataal kunnen aflopen", zei hij tegen nieuwszender KHON2. "Het helpt onze zaak allerminst dat mensen erop gaan zitten en we keuren het al helemaal niet goed."

Binnen een paar weken zal de schommel weggehaald worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adoptiemoeder vlucht weg van baby met genetische aandoening, biologische mama reageert liefdevol

Adoptiemoeder vlucht weg van baby met genetische aandoening, biologische mama reageert liefdevol

http://static3.hln.be/static/photo/2016/11/0/2/20160606102419/media_xll_8726882.jpg

Abigail Lynn Fisher werd geboren met een zeldzame genetische afwijking, waardoor haar gezichtje lichtjes misvormd is. Het was de bedoeling dat het meisje bij adoptie-ouders in Georgia terecht zou komen, maar de pleegmoeder vluchtte huilend het ziekenhuis uit toen ze de pasgeboren baby zag. Voor de biologische mama, Christina Fisher, was dit een duidelijk teken.

Christina Fisher (36) uit Florida had al een achttienjarige dochter opgevoed, toen ze ongewenst zwanger werd. Geen papa in de buurt en Christina zou zo goed als dakloos zijn tegen het einde van haar zwangerschap, omdat het caravanpark waar ze woonde, de deuren sloot. Abortus was voor Fisher geen optie en ze besloot haar baby op te geven voor adoptie.

Ze vond een geschikt adoptiegezin, met wie het contact gedurende de zwangerschap perfect verliep. Maar toen Abigail op 11 januari geboren werd, veranderde plots alles. Het babymeisje zag er anders uit omdat ze lijdt aan de zeldzame genetische ziekte van Treacher Collins. Dat syndroom heeft onderontwikkeling van wangen, oren en kaak als gevolg. "Ze hadden mij alleen gezegd dat ze nogal kleine oortjes had", zegt Christina in de Northwest Florida Daily News. Maar Abigails hele gezichtje bleek door de ziekte wat misvormd.

De adoptiemoeder kon daar blijkbaar niet mee leven en bolde het af in het ziekenhuis. "We hebben nooit nog iets van hen gehoord", zegt Christina. De biologische mama besloot haar eigen dochtertje daarom toch zelf op te voeden. Christina ziet zelf de misvormingen bij haar "engeltje" niet en vindt haar perfect zoals ze is. Abigail zal in de toekomst misschien plastische chirurgie nodig hebben, maar ze kan verder een perfect normaal leven leiden.

Fotografe Oksana Peery legde een paar maanden geleden mama en kersverse baby vast in een prachtige fotoreeks. Die gaat de laatste uren viraal. (br.hln)


» Reageer (0)
05-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babypanda heeft het naar zijn zin in armen van Hao Hao

Babypanda heeft het naar zijn zin in armen van Hao Hao

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p320x320/13312664_1046633592069553_4209906097933829495_n.jpg?oh=501bc7c0ac9f72641ae524d4fa90fff6&oe=57C81613

De babypanda, die afgelopen week in dierenpark Pairi Daiza werd geboren, stelt het goed. Vrijdag zakte zijn gewicht naar 156 gram, bij de geboorte woog hij 171 gram, maar sindsdien kwam het beestje weer goed bij. Dat melden de verzorgers vandaag aan de kranten van Sudpresse.

160 gram, zoveel weegt het pandajong nu. Bij de geboorte heeft een panda een overlevingskans van 50 procent. Maar het feit dat de mama het beestje meteen in de bek nam, is erg positief voor het jong. De verzorgers deelden ook mee dat alles de stoelgang van de babypanda vlot verloopt.

Voor de ontlasting stimuleerden de verzorgers het beestje wel eerst in de couveuse. Verzorger Tim Bouts: "Er is niets geblokkeerd, dus we zijn gerustgesteld. Nu is het aan zijn mama om hem te stimuleren om zijn behoefte te doen." Hao Hao doet het erg goed met haar kleintje. De verzorgers kolven wel nog voorlopig melk bij haar af en geven de baby 2 à 3 keer per dag de fles. "We hopen dat de baby zelf bij de mama zal gaan drinken, nu helpen we Hao Hao nog bij die taak."

De mama neemt haar baby in de bek als hij honger heeft of huilt. Het kleintje heeft nog geen naam, want te vroeg een naam kiezen zou ongeluk brengen. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!