NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
30-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knapperds begluren op vakantie: een vrouwenzaak

Knapperds begluren op vakantie: een vrouwenzaak


http://oi49.tinypic.com/1zd26id.jpg


Wanneer een koppel samen op reis gaat, dan is het opvallend genoeg de vrouw die naar lekkers van het andere geslacht gluurt. Om dat niet te laten opvallen, wachten ze tot hun geliefde niet in de buurt is of verstoppen ze zich achter hun zonnebril.

Dat blijkt uit een rondvraag van het online reisagentschap sunshine.co.uk, die uitgevoerd werd bij 1.972 heteroseksuele mannen en vrouwen. Alle proefpersonen gingen het afgelopen jaar op vakantie met hun partner en werden ondervraagd over hun gedrag op die trip.

Daarbij ging de aandacht vooral naar de vraag of ze zich schuldig maakten aan het begluren van andere vrouwen of mannen. 56 procent van de mannen beantwoordde die vraag positief. Dat is niet echt verrassend, want het resultaat voldoet aan het stereotype van de lonkende mannen.

Wel verrassend is dat nog veel meer vrouwen bekenden dat ze op reis naar andere mannen gluurden. Het gaat om maar liefst 74 procent van de ondervraagden. "We waren verbaasd om vast te stellen dat vrouwen schuldiger waren", zegt Chris Clarkson van de website. "Ofwel zijn ze gewoon eerlijker over hun gedrag..."

Dat zowel mannen als vrouwen het niet leuk vinden als hun geliefde lonkt naar iemand anders, beseften de meeste ondervraagden. 77 procent gaf namelijk toe dat ze hun blikken proberen te verbergen voor hun partner.

Dat doen ze vooral door te wachten tot hij of zij niet meer in de buurt is (36 procent). Anderen verbergen zich dan weer achter hun zonnebril (22 procent) of wachten tot de partner de andere kant opkijkt (19 procent). Een andere manier om de blik te verstoppen, is het doen alsof ze naar iemand van hetzelfde geslacht kijken (17 procent).» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdwenen trouwring duikt na twee jaar op in riool

Verdwenen trouwring duikt na twee jaar op in riool


http://oi46.tinypic.com/fz9mkw.jpg

Maura Burke uit Massachusetts is de gelukkigste vrouw ter wereld. Dankzij twee werklieden van het stadje Braintree is ze weer in het bezit van haar trouwring, die ze twee jaar geleden verloor. De arbeiders vonden de met diamanten bezette ring in de riolering en maakten er een erezaak van om het kleinood weer bij zijn rechtmatige eigenaar te krijgen.

Maura zag in 2010 haar ring bij de afwas wegspoelen in de gootsteen. In de trouwring waren haar initialen en die van haar man Jim gegraveerd, evenals hun trouwdatum. Ze had alle hoop opgegeven om haar ring nog ooit terug te zien, maar dat was buiten twee gemeentearbeiders van Braintree gerekend.

Tijdens werken aan de riolering vonden de twee arbeiders de ring. Ze kwamen Maura Burke op het spoor nadat ze in de archieven van de Burgerlijke Stand van Braintree op zoek gingen naar wie de persoon achter de initialen in de ring zouden kunnen zijn.

Burgemeester Joseph Sullivan van Braintree ging de ring vrijdag overhandigen aan de rechtmatige eigenares. Het toeval wil dat de burgemeester meer dan twintig jaar geleden aanwezig was op de huwelijksreceptie van het koppel. Maura barstte in tranen uit toen ze haar trouwring terugkreeg. Ze is vast van plan om de twee eerlijke vinders persoonlijk te bedanken.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bizarre pelikanensterfte aan Peruaanse kust

Bizarre pelikanensterfte aan Peruaanse kust


http://oi46.tinypic.com/2z3xdna.jpg


De afgelopen dagen zijn aan de kustlijn van Peru honderden dode pelikanen aangespoeld. De karkassen liggen verspreid over een lengte van 170 kilometer. Het gaat om dezelfde regio, in het noorden van het land, waar onlangs circa 900 dode dolfijnen werden aangetroffen.

Een woordvoerder van het Peruaanse Instituut voor de Zee zegt dat voor het laatst in 1997 een massale sterfte van pelikanen en aalscholvers werd gesignaleerd. Die werd toen toegeschreven aan het meteorologische fenomeen El Nino, die een tekort zou hebben veroorzaakt aan ansjovis, een belangrijke voedingsbron voor de zeevogels. Naar de oorzaak van de huidige massale sterfte, blijft het voorlopig gissen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alfons Mucha 1860 -1939 was een impressionistisch kunstenaar

Alfons Mucha 1860 -1939  was een impressionistisch kunstenaar

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken


Alfons Maria Mucha (Ivančice, 24 juli 1860 - Praag, 14 juli 1939) was een kunstenaar geboren in Moravië, het huidige Tsjechië. Zijn werken zijn onlosmakelijk verbonden met de Jugendstil-kunststroming, populair aan het begin van de twintigste eeuw.http://oi45.tinypic.com/2h6r060.jpgIn 1887 vertrok Mucha uit zijn geboorteland naar het toenmalige broeinest van de kunst: Parijs. Zeven jaar later, in 1894 brak hij door met een affiche voor het toneelstuk Gismonde, met de Franse actrice Sarah Bernhardt in de hoofdrol. Zij was de ster van het Parijse theater. Zijn werk bestond voornamelijk uit affiches maar hij maakte ook decors, meubelen, kostuums en juwelen. De affiches werden toentertijd zelfs van de straat geroofd. Zijn stijl kenmerkt zich door de sierlijke lijnen, frisse pastelkleuren en weelderige motieven.http://oi50.tinypic.com/r0efdc.jpgIn 1910 keerde Mucha ondanks zijn enorme succes terug naar Tsjechië. Hij wijdde de rest van zijn leven aan een serie monumentale werken over de historie van het Slavische volk, de Tsjechen in het bijzonder. Hij hoopte hiermee na jaren onderdrukking van het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk weer een nationalistisch besef aan te wakkeren. De Amerikaan Charles Crane sponsorde het werk. Mucha zelf vond deze serie zijn belangrijkste werk. Het gaf uiting aan zijn patriottistische gevoelens en zijn steun aan het panslavisme. Voor deze twintig werken maakte hij meerdere studiereizen door Oost-Europa.http://oi48.tinypic.com/mrpr47.jpgMucha werkte achttien jaar aan de schilderijen die de belangrijkste gebeurtenissen uit de Slavische geschiedenis weergeven. De werken zijn verdeeld langs vier lijnen: allegorie, religie, veldslagen en cultuur. De hoofdthema's zijn de viering van het Slavische volk, de bevrijding van buitenlandse machten en de Slavische eenheid. In 1919 werden de eerste elf werken tentoongesteld in Praags Clementinum. Ze werden maar matig ontvangen. In 1928 doneerde Mucha het hele epos aan de stad Praag. In 1935 werden de doeken opgerold en met de Tweede Wereldoorlog en het communistisch regime werden ze vergeten.http://oi50.tinypic.com/2i6nb4w.jpgPas in 1963 werden de doeken weer tentoongesteld in het kasteel in Moravsky Krumlov, enkele uren rijden vanaf Praag. Eind juli 2010 is de expositie hier gesloten. De werken worden overgebracht naar Praag, hoewel de familie van Mucha zich hiertegen verzet.
» Reageer (0)
29-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pakje sigaretten binnenkort 62 euro in Nieuw-Zeeland?

Pakje sigaretten binnenkort 62 euro in Nieuw-Zeeland?


http://oi48.tinypic.com/2emey40.jpg


Een rookvrij land tegen 2025, dat is het ambitieuze plan van de Nieuw-Zeelandse regering. Om dat doel te bereiken, wil het ministerie van Gezondheid wel heel erg ver gaan. Het speelt momenteel met de gedachte om de prijs van een pakje sigaretten tegen 2020 drastisch te verhogen tot 100 dollar (circa 62 euro).

Of dat ook haalbaar is, moet nog blijken. Volgens regeringsbronnen zal het zover wel niet komen. Wel realistischer is een prijsstijging tot 60 dollar, nog altijd 37 euro, tegen 2025. Al is de angst groot dat na de prijsstijging de Nieuw-Zeelanders zich massaal tot de zwarte markt zullen wenden. Geef ze maar eens ongelijk. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - Somewhere Over The Rainbow

Eric Clapton - Somewhere Over The Rainbow

Klik op de foto om hem te beluisteren

Lieve Timo

Nooit meer zal ik zien die lieve blik in je ogen
nooit meer horen je zacht gespin
Nooit meer zal ik voelen
hoe warm en zacht je bent
Nooit meer...» Reageer (0)
28-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleuters verkiezen dieren boven speelgoed

Kleuters verkiezen dieren boven speelgoed


http://oi45.tinypic.com/11t9xrt.jpg


Jonge kinderen verkiezen omgaan met dieren boven spelen met hun poppen of autootjes. En dat is maar goed ook, want dieren helpen bij de ontwikkeling van een kind. Experten raden kersverse ouders dan ook aan om een hond, kat of hamster in huis te nemen.

Want zelfs kinderen die slechts 11 maanden oud zijn, tonen meer interesse in dieren dan in speelgoed, zelfs als het gaat om elektronische 'replica's'. Bovendien zijn ze van nature uit helemaal niet bang van spinnen en slangen. Dat is een gedrag dat ze in de loop van hun leven aanleren.

Deze vaststellingen komen van een groep Amerikaanse wetenschappers. Zij voerden een reeks experimenten uit, waarmee ze de omgang van kinderen tussen 11 maanden en 3 jaar met dieren en speelgoed onderzochten.

In het eerste werden de kinderen en een ouder in een kamer gezet met zowel een levende hamster en vis als met 14 populaire speeltjes, zoals een pop en blokken. In een tweede experiment kwamen er ook een Tarantula-spin en een slang in de kamer (uiteraard buiten het bereik van de kinderen), samen met vier stukken speelgoed.

Het derde experiment zette de kinderen en ouders samen met drie levende dieren, een groene gekko, hamster en vis, en een speelgoedversie van dezelfde dieren. Ook die werden allemaal buiten het bereik van de kinderen gehouden, zodat ze hen niet konden aanraken.

Bij alle scenario's toonden de peuters en kleuters meer interesse in de dieren dan in het speelgoed, zowel als het om goedaardige (hamster) als enge (spinnen) ging. Bovendien praatten ze meer over de dieren dan over het speelgoed en stelden ze hun ouders ook meer vragen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opzegvergoeding voor gsm en internet verdwijnt

Opzegvergoeding voor gsm en internet verdwijnt


http://oi46.tinypic.com/29e4o02.jpg


Wie zijn telefoon-, gsm- of internetabonnement opzegt, moet binnenkort geen opzegvergoeding meer betalen. Minister van Consumentenzaken en Economie Johan Vande Lanotte heeft daarover een wetsontwerp klaar, schrijven de Concentrakranten.

Vande Lanotte wil de hoge prijzen van abonnementen voor gsm, telefoon en internet in ons land aanpakken. De ombudsman kreeg over die opzegvergoedingen in 2011 maar liefst 6.000 klachten, drie keer zoveel als in 2010.

Een eerste concrete maatregel wordt de afschaffing van de opzegvergoeding. Wie opzegt in de eerste zes maanden van het contract betaalt dan wel nog, maar niet meer dan het abonnementsgeld voor die periode. (br.hln)» Reageer (0)
27-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De koala is vanaf volgende week een bedreigde diersoort

De koala is vanaf volgende week een bedreigde diersoort


http://oi48.tinypic.com/29zrdio.jpg


De koalabeer is vanaf volgende week in sommige delen van Australië officieel een bedreigde diersoort. Dat melden Australische media.

De Australische minister van Milieu, Tony Burke, zal koala's in de zuidoostelijke provincie Queensland maandag "bedreigd'' verklaren. Soortgenoten in Nieuw-Zuid-Wales krijgen het label "kwetsbaar''. Dit houdt in dat op deze plekken het natuurlijke leefgebied van koala's beschermd zal worden tegen onder andere industrie en woningbouw.

Volgens milieuorganisaties gaan de maatregelen echter niet ver genoeg. Zij drongen aan op een nationale inventarisering van het aantal koala's en daaropvolgend passende maatregelen, maar zeggen dat de overheid gezwicht is voor de druk vanuit de industriële sector.

Schattingen van het aantal overgebleven koala's lopen uiteen. Volgens sommige onderzoeken zouden er minder dan 80.000 koala's in het wild leven.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenlanders niet meer welkom in Nederlandse coffeeshops

Buitenlanders niet meer welkom in Nederlandse coffeeshops


http://oi50.tinypic.com/2yyt7yo.jpg


Coffeeshops mogen vanaf 1 mei alleen nog inwoners van Nederland toelaten als lid van de 'besloten club' die de shops moeten worden. Deze maatregel komt er nadat een kortgedingrechter in de Nederlandse stad Den Haag vandaag negentien coffeeshophouders en andere belanghebbenden in het ongelijk stelde.

Op 1 mei worden coffeeshops besloten clubs waarvoor een lidmaatschap nodig is om binnen te komen. Momenteel gaat het enkel om shops in gemeenten in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg, maar in 2013 krijgen ook coffeeshops in de rest van Nederland met de nieuwe maatregels te maken. De clubs mogen bovendien maximaal tweeduizend leden tellen. Op die manier wil de Nederlandse regering drugstoeristen uit het buitenland weren.

De coffeeshophouders spanden de kort geding aan bij de rechtbank in Den Haag omdat ze vinden dat ze worden gedwongen tot discriminatie en schending van de privacy. Zo zouden hun klanten door de nieuwe maatregels verplicht worden om te veel privégegevens voor te leggen om lid te mogen worden van een besloten shop.

De rechter heeft nu echter geoordeeld dat het beleid dat de overheid wil invoeren niet discrimineert en ook niet onevenredig streng of zwaar is. Verder zijn er volgens de rechter zo veel grotere belangen gemoeid met het coffeeshopbeleid dat de bezwaren van de coffeeshophouders en anderen niet relevant zijn bij de vraag of het beleid rechtmatig is.

Advocaat Maurice Veldman, die een deel van de eisers vertegenwoordigt, kondigde meteen na de uitspraak aan dat hij in hoger beroep gaat. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde beboet voor drol van zijn geleidehond

Blinde beboet voor drol van zijn geleidehond


http://oi48.tinypic.com/28gt94n.jpg


In Engeland heeft een blinde man een boete gekregen omdat zijn geleidehond in een park had gepoept. Hoewel de man verklaarde dat hij - als blinde - niet gezien had dat zijn Labrador een 'accidentje' had gehad, moest hij toch omgerekend 100 euro neerdokken.

Ian Bradwell, die officieel als blinde staat geregisteerd, werd betrapt door een stadswachter in een park in Leicester. "De man vroeg me of ik er mij van bewust was dat mijn hond op het gras had gepoept. Ik verontschuldigde me, maar zei dat ik het niet gezien had omdat ik visueel gehandicapt ben", aldus de 46-jarige Bradwell. "Als bewijs toonde ik mijn witte wandelstok, maar dat vond de wachter niet voldoende".

"Ik vroeg de man of hij geen poepzakje bijhad zodat ik de drol kon opruimen. Iets wat ik eigenlijk niet moest doen omdat eigenaars van een blindegeleidehond hier niet toe verplicht zijn. De wachter wilde hier niet van horen. Hij was enkel geïnteresseerd in het uitschrijven van een boete".

Een verontwaardigde Bradwell contacteerde het stadsbestuur van Leicester. Daar stuitte hij aanvankelijk op eenzelfde onbegrip. Met de hulp van iemand van de Brailleliga werden de plooien evenwel gladgestreken en werd de boete naar de prullenmand verwezen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse vrouw zwanger van negenling

Mexicaanse vrouw zwanger van negenling


http://oi45.tinypic.com/3355e1c.jpg


Een vrouw in Mexicio is zwanger van een negenling. De vrouw, waarvan de leeftijd niet bekend is gemaakt, is zwanger geworden na een vruchtbaarheidsbehandeling en zal rond 20 mei bevallen. Dat meldde het televisiestation Televisa.

Als de vrouw negen levende kinderen baart, is ze waarschijnlijk de eerste in de geschiedenis. In het verleden waren vrouwen wel zwanger van negen kinderen maar die kwamen niet (allemaal) levend ter wereld. Er zijn wel levende achtlingen geboren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verste verwant van mens ontdekt in Noorwegen

'Verste verwant van mens' ontdekt in Noorwegen


http://oi47.tinypic.com/2ywg5ed.jpg


Wetenschappers hebben een microscopisch klein algenetertje uit een Noors meer uitgeroepen tot een van de oudste levende organismen ter wereld en de verste verwant van de mens. Ze gingen niet over een nacht ijs, want ze hebben het diertje al ongeveer 20 jaar bestudeerd.

Het eencellige wezen zou volgens de onderzoekers een miljard jaar geleden zijn ontstaan. Het past in geen enkele categorie: het is geen dier, plant, parasiet, schimmel of alg. "Het is uniek", zegt onderzoeker Kamran Shalchian-Tabrizi van de Universiteit van Oslo. Het wezen wordt nu gerekend tot een nieuwe categorie, de zogeheten collodictyon.

De collodictyon werden circa 20 jaar geleden gevonden. De onderzoekers vonden ze toen wel vreemd, maar "wisten niet hoe belangrijk ze waren." De wetenschappers menen nu dat de ontdekking inzicht kan geven in het leven op aarde honderden miljoenen jaren geleden.

De collodictyon leven alleen in het slib van een meertje genaamd As, circa 30 kilometer ten zuiden van Oslo. "Het is erg fascinerend dat we nog dit soort dingen kunnen vinden na zoveel jaren", vindt Tabrizi. "Het lag voor onze woonkamers en we hadden het niet gezien."

"Ze zijn wel niet erg sociaal", stelt professor Dag Klaveness, die miljoenen van de diertjes kweekte voor het onderzoek. "Als het eten op is, wordt kannibalisme de orde van de dag."(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom gaat de Vlaming vreemd

Daarom gaat de Vlaming vreemd


http://oi45.tinypic.com/uswb7.jpg


Vreemdgaan, dat is omdat je verliefd bent op iemand anders of omdat je zin hebt in seks. Zo luidt het cliché, maar dat gaat voor Vlamingen niet op. Dé reden om vreemd te gaan? Omdat ze zich vervelen: meer dan de helft is op zoek naar meer avontuur, naar spanning en opwinding en dat vinden ze bij een minnares. Verliefdheid speelt mee voor vier op tien, ruim één op drie is niet tevreden met zijn of haar seksleven.

28.000 Vlamingen deden mee aan de overspelenquête van VTM voor het programma 'Cijfers liegen niet'. Grofweg één op vijf van de deelnemers gaf toe vreemd te gaan, mannen opvallend vaak meer (27 procent) dan vrouwen (13 procent).

Dat is niet helemaal consistent met eerdere, weliswaar internationale cijfers: één op twee dertigers, een op vijf mama's en één op vier vrouwen algemeen zou vreemd gaan, een pak meer dan vrouwen in deze enquête toegeven.

Is de Vlaamse vrouw dan zoveel braver dan haar buitenlandse collega's? Relatietherapeute Rika Ponnet meent in De Standaard van niet. "Vrouwen zijn zelfs anoniem niet altijd bereid om toe te geven dat ze zijn vreemdgegaan." Oorzaak is volgens haar de dubbele moraal: de vreemdgaande man is een succes, de vreemdgaande vrouw is een slet.

Of misschien gaan mannen en vrouwen anders vreemd: hij duikt het bed in, zij flirt en kust iemand bij het uitgaan maar ziet dat niet 'echt' als ontrouw en vindt dus dat ze het bolletje bij 'nee' mogen zetten. In een andere studie gingen meer vrouwen vreemd dan mannen als ook dit gedrag werd opgenomen.» Reageer (0)
26-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiaas huwelijk tussen 1- en 3-jarige ontbonden

Indiaas huwelijk tussen 1- en 3-jarige ontbonden


http://oi50.tinypic.com/mv4x7l.jpg


Een 18-jarig meisje kon haar echtgenoot en hun families overtuigen hun huwelijk te ontbinden, nadat de twee families 17 jaar geleden beslisten dat de twee zouden trouwen en kinderen krijgen. Een rechter zorgde voor de juridische ontbinding, en dat is een primeur. Activisten hopen dat hiermee een belangrijke stap gezet is in de strijd tegen kinderhuwelijken.

Laxmi Sargara "trouwde" toen ze 1 jaar oud was met de twee jaar oudere Rakesh, zonder dat ze daarvan wist. Toen ze onlangs 18 werd, lieten haar ouders haar weten dat ze naar het huis van haar echtgenoot Rakesh moest verhuizen. De vrouw vroeg raad aan Kriti Bhart, een maatschappelijk werkster. Zij bemiddelde tussen het koppel en hun families, en kon de betrokken partijen ervan overtuigen dat het huwelijk onrechtvaardig is. "Laxmi hield niet van de jongen, en was niet bereid om zich te voegen naar de beslissing van haar ouders", vertelde Bhart aan het Franse persagentschap AFP.

Een rechter in Jodhpur, in de noordwestelijke deelstaat Rajasthan, ontbond het huwelijk. Het was de eerste keer dat een rechter die procedure gebruikte om een huwelijk te ontbinden. Kinderen mogen niet huwen in India, maar deze zaak toont aan dat zulke huwelijken in de gemeenschappen op het Indiase platteland nog altijd bestaan. Ouders die hun kinderen op jonge leeftijd uithuwelijken, hopen met de bruidsschat de financiële zekerheid van hun families te verbeteren.  (br.hln - foto afp)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén kind op vijf hoort stemmetjes in hoofd

Eén kind op vijf hoort stemmetjes in hoofd


http://oi47.tinypic.com/2py6nbd.jpg


Heb je soms het gevoel dat je zoon of dochter volledig is weggezonken in zijn of haar eigen wereldje? Geen paniek, het is niet zo 'abnormaal' als je denkt. Zo blijkt uit een Deense studie naar hallucinaties bij kinderen dat maar liefst één kind op de vijf stemmetjes zou horen in zijn of haar hoofd.

De Deense onderzoekers namen voor hun studie naar auditieve hallucinaties 2500 kinderen onder de loep. Onder hen had maar liefst twintig procent last van hallucinaties.

"De kinderen gaven toe dingen te horen die blijkbaar zij alleen konden waarnemen. Het ging van bepaalde geluiden tot een zin of zelfs een hele conversatie", vertelt onderzoeksleider dokter Ian Kelleher aan de Ierse krant Belfats Telegraph.

Toch verzekeren de onderzoekers dat de ouders zich geen zorgen moeten maken over dit bijzondere fenomeen, aangezien de hallucinaties bij de meeste kinderen weer verdwijnen eens ze in hun jonge tienerjaren terechtkomen. Dat blijkt ook uit de cijfers: terwijl 23 procent van de kinderen tussen elf en dertien jaar last heeft van hallucinaties, daalt dat cijfer tot zeven procent bij tieners tussen dertien en zestien jaar.

Hoewel de hallucinaties bij jonge kinderen niet zo ernstig moeten genomen worden, waarschuwen de onderzoekers dat het bij de oudere groep echter wel oppassen geblazen is. Zo kunnen de tieners tussen dertien en zestien jaar ernstige mentale problemen ontwikkelen wanneer de hallucinaties aanhouden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een vrouw heeft pas haar eigen stijl op 35ste

Een vrouw heeft pas haar eigen stijl op 35ste


http://oi49.tinypic.com/33auwsy.jpg


De mode-industrie mag dan wel vooral jonge schoonheden gebruiken, het is pas veel later dat vrouwen hun eigen stijl ontdekken. Na jaren experimenteren met verschillende stijlen en looks, heeft een vrouw op 35-jarige leeftijd genoeg zelfvertrouwen om tevreden te zijn met haar uiterlijk.

Eén op de drie vrouwen voelt zich steeds beter over haar eigen uiterlijk naarmate ze ouder wordt. Drie op vier vindt dan ook dat hun stijl over de jaren enorm veel verbeterd is.

"Er wordt aangenomen dat je looks en gevoel voor stijl pieken als late tiener of vroege twintiger, maar dit onderzoek toont aan dat het veel langer kan duren voor je een eigen stijl vindt", zegt een woordvoerster van CC, een Brits modebedrijf dat de rondvraag uitvoerde.

De meeste vrouwen zijn pas echt tevreden met hun stijl als ze 35 jaar zijn. Bij één op twintig gaat het zelfs nog verder: zij voelen ze zich pas op 56-jarige leeftijd helemaal goed met hun eigen stijl.

Toch blijven veel vrouwen nog worstelen met hun kleren, zelfs al hebben ze een eigen imago. Zo gaf 59 procent van de vrouwen toe dat ze zich wel eens te jong kleden voor hun leeftijd. Eén op vijf maakt zich zorgen dat ze eruitzien als een "schaap in de kleren van een lam".

"Het is bemoedigend dat zo veel vrouwen meer zelfvertrouwen hebben en zich aantrekkelijker voelen naarmate ze ouder worden", zegt een woordvoerster van modebedrijf CC, die de rondvraag uitvoerde.

"Zelfvertrouwen, kennis en wijsheid zijn cruciaal voor je looks. Je kan alle laatste modetrends volgen, maar als je die niet met genoeg zelfvertrouwen draagt, dan verpest je de hele look", aldus de woordvoerster.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urine op borrelnootjes in drie op de vijf cafés

Urine op borrelnootjes in drie op de vijf cafés


http://oi45.tinypic.com/35bfkh0.jpg


Bij vijf staalnames van borrelnootjes in cafés tijdens het VT4-programma 'De Smaakpolitie' bleken drie ervan sporen van urine te bevatten. Die waren afkomstig van klanten die na een toiletbezoek hun handen niet hadden gewassen, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Borrelnootjes mogen maar aan één klant worden voorgeschoteld. De overschot moet onherroepelijk de vuilnisbak in, stelt het federaal voedselagentschap FAVV. Cafébazen die hetzelfde nootje twee keer aan verscheidene klanten aanbieden, begaan een zware inbreuk.

Het FAVV zal blijven controleren of de hapjes steeds vervangen worden. In 2010 kreeg één op de 200 gecontroleerde zaken daarvoor een waarschuwing. (br.hln)» Reageer (0)
25-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijgermug in opmars in Zuid-Europa

Tijgermug in opmars in Zuid-Europa


http://oi48.tinypic.com/2dbld0g.jpg


De tijgermug, een Aziatisch insect dat ziekten zoals Dengue-koorts overdraagt, is aan een opmars bezig in het zuiden van Europa. Dat blijkt uit een studie in het vakblad Interface van de Britse Royal Society, en wordt bevestigd door professor Marc Coosemans van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. De mug bevindt zich evenwel niet in België.

Volgens de studie is de opwarming van het klimaat verantwoordelijk voor de opmars van de tijgermug. Professor Coosemans merkt echter op dat vooral de globalisering de verspreiding van het insect in de hand werkt. "De eitjes van exotische muggen komen met de import van goederen mee", legt hij uit.

De professor meldt dat in 2000 de tijgermug nabij de haven van Antwerpen werd aangetroffen, maar sindsdien nooit meer is teruggezien. "Onze winterse omstandigheden zijn te bar voor het insect. De tijgermug is dan ook totaal afwezig in België", vertelt hij. De mug bevindt zich wel in het zuiden van Europa, zoals in Spanje, Italië en Zuid-Frankrijk.

In tegenstelling tot de tijgermug is de Japanse mug wel bestand tegen een Belgische winter. Het instituut vond een lokale populatie terug in de provincie Namen, maar nam reeds maatregelen om de populatie in te dijken en verspreiding tegen te gaan. De Japanse mug kan ook ziekten overdragen, maar dat is vooralsnog niet het geval, besluit de professor. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Medicijnen met patent worden goedkoper

Medicijnen met patent worden goedkoper


http://oi46.tinypic.com/nf2rnq.jpg


Rond november worden een stel vrij nieuwe medicijnen goedkoper, ook al is hun patent nog niet verlopen.

De prijs van een groot aantal geneesmiddelen onder patent zal in ons land elk jaar worden aangepast. Daarvoor zal het Riziv telkens in februari kijken naar de evolutie van de prijzen in zes andere landen met een vergelijkbare levensstandaard (Frankrijk, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Finland en Ierland). De prijzen bij ons zullen dan per Koninklijk Besluit daaraan worden aangepast. De prijsaanpassing volgt uiterlijk in november.

Volgens minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx levert dat voor haar begroting een besparing van 12 miljoen euro op. De patiënt ziet zijn remgeld dalen.

Het gaat om gebrevetteerde geneesmiddelen, die minstens 5 en maximaal 12 jaar terugbetaald worden door de ziekteverzekering. De nieuwe maatregel komt bovenop andere prijsdalingen, die al eerder werden doorgevoerd. Dit veroorzaakt onrust bij de apothekers, want zij zien hun winstmarges dalen.» Reageer (0)
24-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koud bad en zwarte koffie doen cellulitis verdwijnen

Koud bad en zwarte koffie doen cellulitis verdwijnen


http://oi44.tinypic.com/6eg8dy.jpg

Het onbijt overslaan, een koud bad nemen en zwarte koffie drinken. Het zijn maar enkele van de methodes die celebritytrainer Venice A Fulton aanraadt om kilo's én cellulitus kwijt te raken. Volgens hem word je op die manier in zes weken "slanker dan al je vriendinnen".

En veel mensen geloven in Fultons advies. Zijn 'Six Weeks To OMG' staat tegenwoordig aan de top van de afslankboeken, en is zelfs populairder dan de Dukan- en Atkins-diëten.

Voor het dieet baseerde Fulton zich op de voedingsplannen die hij voor zijn bekende klanten uitstippelde. Het gaat om een mix van voeding, stofwisselingsprocessen, genetica en psychologie. Op die manier belooft hij een verlies van 9 kilogram lichaamsvet en een vermindering van de cellulitis.

Om dat te bereiken, moet je het advies van vele andere diëten vergeten. Zo raadt Fulton aan om niet over te schakelen op kleine, frequente porties, maar te blijven bij drie maaltijden per dag.

Het ontbijt, traditioneel gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag, moet je echter overslaan. Dat wordt bij Fulton vervangen door een maaltijd halverwege de ochtend, rond 10 uur. Dat zou een boost geven aan je metabolisme.

"Franse onderzoekers toonden in 2000 al aan dat een energierijk ontbijt met toast, yoghurt en fruit het verlies van vet in de loop van de dag blokkeert", zegt Fulton.

Een andere tip van Fulton is dat je moet wegblijven van vruchtensappen en smoothies, omdat die je aanzetten tot overeten. Daarnaast stelt hij ook dat de koolhydraten in broccoli slechter kunnen zijn dan die in een cola.

Om je cellulitis kwijt te raken, gelooft Fulton in een combinatie van koude baden en zwarte koffie. "Het onderdompelen in koud water brengt het metabolisme in overdrive", legt de man uit. "En wie niet met zijn hele lichaam in het water durft, kan ook alleen zijn benen erin steken", geeft hij nog als tip.

Een ongelofelijk dieet lijk het ons, dat volgens Fulton niet alleen kilo's en cellulitis doet verliezen, maar ook zorgt voor een verbeterd zelfbeeld. Daarnaast krijg je er ook een plattere buik en gezondere lokken, huid en nagels van. Wij zeggen: eerst zien, en daarna geloven...» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe supervrucht: avocado houdt je jong

De nieuwe supervrucht: avocado houdt je jong


http://oi39.tinypic.com/jrpg6c.jpg


Avocado is de sleutel tot de jeugd, want wetenschappers ontdekten namelijk dat dit veroudering en tal van ziekten voorkomt.

De Mexicaanse onderzoeker Christian Cortes-Rojo ontdekte dat avocado's de negatieve effecten van zuurstof op het lichaam tegengaat. Daarna helpt dit de concentratie van cholesterol in het bloed te verlagen, wat betekent dat het helpt te beschermen tegen hart- en vaataandoeningen. Ook verlicht het de gezondheidsklachten van patiënten met diabetes.

De onderzoekers namen gist van avocado, maar hetzelfde soort vet vind je in olie van avocado. Dit is niet de eerste keer dat wetenschappers ontdekken dat exotisch fruit medische problemen als hartziekten en kanker kan bevechten. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gotye - Somebody That I Used To Know

Gotye - Somebody That I Used To Know

Klik op de foto om hem te beluisteren

Wouter De Backer (Brugge, 21 mei 1980), beter bekend als Gotye (en als producer Wally De Backer), is een Belgisch-Australische singer-songwriter, drummer, gitarist en toetsenist uit Melbourne.

De Backer is geboren in Brugge, België, maar verhuisde op tweejarige leeftijd naar Australië en beoefende aldaar reeds muziek in zijn tienerjaren, in de lokale rockband Downstares. Toen de band uiteenging, begon De Backer zich te concentreren op zijn soloproject, dat pas later de naam 'Gotye' zou krijgen. Naast het Engels spreekt De Backer ook Nederlands.

Hij is eveneens een derde van de indie-popband The Basics uit Melbourne.

Zijn eerste single "Learnalilgivinanlovin" van de plaat "Like Drawing Blood" kwam uit in augustus 2006. In Nederland kwam de plaat in juni 2008 uit en bleef in augustus steken op de 2e positie in de Tipparade.

Op 5 augustus 2011 werd zijn single met Kimbra, Somebody That I Used To Know de 3FM Megahit. Daarnaast staat het nummer al 24 weken in de iTunes Top 30, waarvan 12 weken op nummer 1. Op 17 september 2011 kwam de single op nummer 1 te staan in de Single Top 100. Een week later stond hij ook op de eerste plaats van de 3FM Mega Top 50. In de Ultratop 50 stond het nummer 12 weken op nummer 1. In de Single Top 100 staat het inmiddels al meer dan 35 weken genoteerd. In de Verenigde Staten oogst het nummer ook heel wat succes, in de Amerikaanse hitparade Billboard Hot 100 staat Somebody That I Used To Know momenteel zelfs op nummer 1.

In 2011 won Gotye drie prijzen op de Australische ARIA Awards. Hij werd er verkozen tot beste mannelijke artiest van het jaar en Somebody that I used to know werd de single en beste poprelease van het jaar.Het nummer "Somebody that I used to know" won op de Music Industry Awards 2011 in Vlaanderen op 10 december zowel de prijs voor hit van het jaar als voor videoclip van het jaar.

Op 3 april 2012 maakte de Nederlandse Top 40 bekend dat Gotye het 47 jaar oude record van Trio Hellenique heeft gebroken. Hun 'La Danse de Zorba' was sinds zijn notering in 1965-1966 de hit met het hoogste aantal punten, maar aan die hegemonie maakte 'Somebody that I used to know' een einde.» Reageer (0)
23-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100.000 vrouwen verminkt met illegale besnijdenis in Groot-Brittannië

"100.000 vrouwen verminkt met illegale besnijdenis in Groot-Brittannië"


http://oi44.tinypic.com/20rz8w.jpg
Voormalig topmodel Waris Dirie werd als kind zelf het slachtoffer van een besnijdenis en voert al jarenlang campagne tegen het fenomeen.


In Groot-Brittannië hebben tot 100.000 vrouwen een illegale besnijdenis moeten ondergaan, terwijl medisch personeel de ingreep zou willen uitvoeren bij meisjes van amper tien jaar oud, stelt The Sunday Times. De krant zegt met een verborgen camera een arts, een tandarts en een beoefenaar van alternatieve geneeskunde te hebben gefilmd die een besnijdenis zouden willen uitvoeren of de operatie zouden kunnen regelen. De arts en tandarts ontkennen.

Bij de praktijk worden de clitoris en soms ook de schaamlippen weggesneden. Er zijn zelfs gevallen waarbij ook de vagina wordt dichtgenaaid, zodat er nog slechts een kleine opening overblijft. In Groot-Brittannië is de uitvoering en ook de regeling van de procedure illegaal, met gevangenisstraffen tot 14 jaar.

De ingreep wordt traditioneel voor culturele redenen uitgevoerd in Afrika, en komt in Groot-Brittannië steeds meer voor als gevolg van de migratiestroom uit landen als Soedan, Somalië en Ethopië. De slachtoffers worden zelden verdoofd, en lijden vervolgens in stilte. Forward, een organisatie die strijdt tegen de praktijk, schat dat in Groot-Brittannië ongeveer 100.000 vrouwen besneden zijn.

Ook eens de ingreep is uitgevoerd, wordt eigenlijk nooit een klacht ingediend, terwijl in bepaalde delen van Londen naar schatting maar liefst een vrouw op twintig slachtoffer is van de praktijk. De Londense politie kreeg sinds 2008 wel 166 meldingen van mensen die schrik hadden dat ze slachtoffer zouden worden van besnijdenis, maar tot dusver is geen enkele dader veroordeeld. Hetzelfde geldt voor de politiediensten in de rest van Engeland en Wales. Sinds 1980 zijn slechts twee artsen om die reden geschorst door de Britse Orde van Geneesheren.

"Leden van de gemeenschap en familieleden weten ervan," zegt Efue Dorkenoo van organisatie Equality Now aan Sky News. "Er is veel druk, en als je ermee naar buiten komt, kan je worden uitgestoten en vervolgd binnen de gemeenschap. Mensen hebben dus schrik om ermee naar voren te treden."

De Sunday Times filmde nu een tandarts die bereid was twee meisjes van 10 en 13 te besnijden, plus een huisdokter die een undercoverjournalist doorverwees naar de tandarts. Die zei dat niemand het mocht weten, en dat het iets was "tussen jou, mij en Allah". De krant sprak ook met een leverancier van alternatieve medicatie die bereid was een tienjarig meisje te besnijden voor 750 pond (914 euro).

De huisdokter zei nog dat het veiliger zou zijn de ingreep te laten uitvoeren in Afrika, en dat hij geneesmiddelen zou voorschrijven om mee te nemen.

Een vroedvrouw uit Birmingham zegt dat ze het aantal verminkingen in de regio zag verdrievoudigen sinds 2002. Alison Byrne, die pionierswerk heeft verricht om behandelingen te voorzien voor besneden vrouwen, zegt dat ze patiënten had van 16 tot 40 jaar. Ze kreeg zelfs enkele vrouwen over de vloer die nog een opening hadden ter grootte van een lucifer, waar dan urine en menstruatiebloed doorheen moest. Veel van die vrouwen kregen ernstige infecties, en kunnen dagenlang bloeden zonder ophouden.

Byrne zegt dat er een groot gebrek aan opleiding en kennis is bij medisch personeel, wat een ernstig probleem vormt. Artsen in het ziekenhuis bieden nu een behandeling aan om littekenweefsel te verwijderen dat het gevolg is van de besnijdenis. Ze hopen zo tientallen vrouwen te helpen.

Supermodel en voormalig VN-ambassadrice Waris Dirie is een hevige tegenstander van de praktijk. Dirie is afkomstig uit Somalië en werd besneden toen ze amper vijf jaar was. "Wanneer een blank meisje wordt misbruikt, komt de politie de deur inbeuken. Wanneer een zwart meisje wordt verminkt, kijkt niemand naar haar om. Dat is wat ik noem racisme", stelt Dirie.

De Britse Orde van Geneesheren is een onderzoek gestart naar de arts die The Sunday Times filmde. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen jaar lang 's nachts opgesloten in kolenhok

Jongen jaar lang 's nachts opgesloten in kolenhok


http://oi40.tinypic.com/2u4tx7b.jpg


In Groot-Brittannië moet een koppel zich voor de rechter verantwoorden omdat ze de zoon van de vrouw een jaar lang elke nacht opsloten in een voormalig kolenhok. Daar moest het tienjarige kind slapen op een vieze matras terwijl de deur op slot ging. Naast de matras had de jongen enkel een vuile slaapzak en een pot om zijn gevoeg te doen.

Het koppel liet de jongen overdag wel naar school gaan, maar stopte hem 's nachts telkens in zijn koude, kleine 'cel' zonder toilet, tandenborstel of lavabo. De knaap werd soms ook langere periodes opgesloten, wanneer hij betrapt werd op het 'stelen' van voedsel uit de ijskast.

De zaak kwam aan het licht toen leraars zich zorgen maakten over de toestand van de jongen en de politie verwittigden. "Ik heb nog nooit zoiets gezien," zegt Matt Normanton van de politie aan de Daily Mail. "Die plek was veel erger dan een politie- of gevangeniscel. Ik hoop dat ik zoiets nooit meer tegenkom." De agent zegt dat het hok net groot genoeg was voor een enkele matras en een po, die vol urine zat. "De knul had stukjes van de muur zitten schrapen toen hij zat opgesloten. Het was barbaars."

Na de mishandeling, die duurde van begin januari 2010 tot eind januari 2011, werd de jongen onder toezicht van de lokale overheid geplaatst. Naast het feit dat hij in het park kon gaan spelen, was hij naar verluidt erg blij met zijn eerste tandenborstel. De moeder, een dertiger, en haar partner, een veertiger, mogen sindsdien geen contact meer hebben met de jongen, of met andere kinderen jonger dan 16 zonder toezicht. Ze worden volgende maand berecht en riskeren een gevangenisstraf voor kindermishandeling.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17-jarige woog nog 38 kg toen ze stierf aan anorexia

17-jarige woog nog 38 kg toen ze stierf aan anorexia


http://oi44.tinypic.com/65mz4l.jpg


Stephen en Corinne Seddon uit het Britse Padiham roepen ouders op goed te letten op tekenen die kunnen wijzen op anorexia bij hun kinderen. Vorig jaar in november overleed hun dochter Charlotte op 17-jarige leeftijd aan de gevolgen van de ziekte, een zaak die nu voorkomt voor een rechtbank die de dood van het meisje onderzocht.

Charlotte was een "intelligent, zelfzeker en populair" meisje dat de symptomen van de ziekte erg goed kon verstoppen voor haar ouders. Zo weigerde de tiener samen met de andere gezinsleden aan tafel te gaan omdat ze zogezegd al gegeten had. In werkelijkheid at ze dan helemaal niet. Haar echte gevoelens vertrouwde ze enkel toe aan haar dagboeken, die pas werden gevonden na haar overlijden.

Het blonde meisje schreef dat ze zich gevangen voelde in een vicieuze cirkel van gewichtsverlies, het tellen van calorieën, depressieve buien en overgeven. Het meisje deed het uitstekend op school, en was in haar laatste jaar zelfs de primus. Toen Charlotte stierf, woog ze nog slechts 38 kilogram en had ze een erg verzwakt hart. De lijkschouwing wees uit dat dat nog slechts 190 gram woog, terwijl dat bij een gezond hart ongeveer 320 gram is. De spieren errond waren verzwakt door een gebrek aan voedingsstoffen.

Charlotte had al problemen met haar eetgedrag toen ze twaalf was. Toen haar toestand in juni vorig jaar verergerde, ging ze akkoord om zich te laten behandelen door specialisten in de dagopvang van een ziekenhuis. Toen ze in november overleed, was haar behandeling daar slechts een paar dagen voorbij. (br.hln)» Reageer (0)
21-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Meisje in bikini' gemaakt met postkaarten van The Queen

'Meisje in bikini' gemaakt met postkaarten van The Queen


http://oi40.tinypic.com/15prfd0.jpg


Van ver kon dit even goed een schilderij zijn, dat gebruik maakt van een schildertechniek als het pointillisme. Maar dat is het niet: dit kunstwerk is gemaakt met duizenden dezelfde postkaarten van The Queen, in een opvallend vrolijk mantelpakje.

'Meisje in een gele bikini' werd het kunstwerk toepasselijk gedoopt, en het is van de hand van kunstenaar David Mach. Het is momenteel te bezichtigen in Edingburgh, waar de Britse Charlotte Roirdan bij het werk poseert.

De ongewone kunst wordt op 25 april geveild tijdens de Scottish Contemporary Sale.

Verwacht wordt dat het werk tussen 4.000 en 6.000 Britse pond zal opbrengen, omgerekend goed voor zo'n 4.800 tot 7.300 euro.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (7) zonder handen wint schrijfprijs

Meisje (7) zonder handen wint schrijfprijs


http://oi42.tinypic.com/6fno8l.jpg


De zevenjarige Annie Clark uit de Amerikaanse deelstaat Pennsylvania heeft een schrijfprijs gewonnen. Op het eerste zicht niet meteen iets bijzonders, zij het niet dat het meisje zonder handen geboren is.

Clark mocht eerder deze week de Nicholas Maxim Award en een cheque van 1.000 dollar in ontvangst nemen. Het is de eerste keer dat Zaner-Bloser Inc. de prijs uitreikt, die gehandicapte studenten met een uitstekende pen in de bloemetjes wil zetten.

Annie, die kan schrijven doordat ze haar pen tussen haar armen klemt, werd tijdens de prijsuitreiking op het basketbalveld van de Wilson Christian Academy bijzonder warm onthaald door de studenten. Als bedankje droeg ze een kanariegele outfit, de kleuren van de school.

"Mijn dochter is altijd heel vastberaden geweest en trekt haar eigen plan door zichzelf aan te kleden en alleen te eten", vertelt haar vader aan de Pittsburgh Post-Gazette. "Ze kan fietsen. Ze zwemt. Ze is zo vastberaden dat er niets is wat ze niet kan."(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 giraffen geëlektrocuteerd in Zuid-Afrika

4 giraffen geëlektrocuteerd in Zuid-Afrika


http://oi44.tinypic.com/35hhduh.jpg


In de buurt van het Kruger Nationaal Park in Zuid-Afrika zijn sinds juni 2011 al minstens vier giraffen geëlektrocuteerd nadat ze hoogspanningskabels hadden geraakt. Energieleverancier Eskom heeft intussen maatregels genomen om de kabels, die veel te laag hingen, te verplaatsten.

In het Marloth Park, vlakbij het wereldberoemde Krugerpark, kwamen de voorbije maanden zeker vier giraffen om het leven. De dieren raakten met hun kop de laag gespannen hoogspanningskabels en dat bleek telkens fataal af te lopen. Dat zegt een parkwachter vrijdag aan AFP. Volgens diverse bronnen waren de hoogspanningskabels veel te kort en hingen ze te laag tegen de grond.

De parkwachters en dierenbeschermingsorganisaties trokken aan de alarmbel en wezen Eskom op zijn verantwoordelijkheid. Het elektriciteitsbedrijf greep eind maart in en verplaatste in één dag alle laag hangende hoogspanningskabels. Specialisten plaatsten ook nieuwe transformatoren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoontje levend begraven omdat hij huiswerk niet maakte

Zoontje levend begraven omdat hij huiswerk niet maakte


http://oi44.tinypic.com/wv3gx2.jpg


Een Chinese vader is gearresteerd op verdenking van moord op zijn zesjarige zoon. De stoppen sloegen door toen het kind hem vertelde dat hij zijn huiswerk was vergeten te maken. Het jongetje werd als straf levend begraven.

Volgens de Shanghai Daily schopte en sloeg de vader zijn zoon met een steen totdat hij bewusteloos was. In plaats van de knaap naar het ziekenhuis te brengen, besloot de man om hem levend te begraven.

Drie kinderen zagen hoe hun broertje werd meegenomen naar een heuvel waar de vader hem levend begroef. Papa Li drong aan om hem niet te verklikken. De verdachte werd echter kort daarna aangehouden en zit nu in de cel op verdenking van moord op zijn zoon.» Reageer (0)
20-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 9 stuurt elke dag stoute sms naar partner

1 op 9 stuurt elke dag stoute sms naar partner


http://oi41.tinypic.com/2z7mo3s.jpg


Sexting, het versturen van pikante sms'jes, is al een tijdje aan een opmars bezig. Vandaag bekent 47 procent van de volwassenen seksueel getinte sms'je te sturen naar zijn of haar partner. Eén op negen doet het zelfs elke dag. Toch loopt dat niet altijd even vlot...

Eén op tien bekende namelijk dat ze het stoute sms'je al eens per ongeluk verstuurden naar een vriend of familielid.

Af en toe is het echter net de bedoeling dat het sms'je niet bij de vaste partner terechtkomt. 12 procent bekende namelijk dat ze hun telefoonnummer aan een flirt gaven, hoewel ze een vaste relatie hadden. Bovendien gaf één op de vijf ondervraagden toe dat ze in het geheim aan sexting doen met iemand anders.

Eén op de zeven mensen met een vaste relatie (14 procent) verwijdert de sexy sms'jes meteen, om niet betrapt te worden door zijn of haar partner. Toch lukt dat niet altijd even goed, want 10 procent van de ontrouwe mannen werd betrapt bij het sturen van zo'n gewaagde sms.

Maar niet alleen sexting wordt steeds populairder, zo bleek uit de rondvraag bij 2.000 volwassenen, die uitgevoerd werd door het Britse Recombu.com. Er zijn namelijk ook steeds meer mensen die romantisch 'videobellen' met (19 procent) of intieme foto's versturen naar (14 procent) hun partner.

"Sexting en videobellen worden steeds 'gewoner' in onze hedendaagse maatschappij. Dat komt omdat mensen steeds vertrouwder raken met hun smartphones", zegt woordvoerster Hannah Bouckley. "Het is een nieuwe, leuke en spannende manier om het vuur in je relatie te houden, op voorwaarde dat je het voorzichtig doet."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit voorspelt koudste mei in 100 jaar, maar we krijgen een hete zomer

Brit voorspelt koudste mei in 100 jaar, maar we krijgen een hete zomer


http://oi43.tinypic.com/4jkzcx.jpg


Groot-Brittannië mag zich klaarmaken voor de koudste meimaand van de afgelopen honderd jaar. Dat voorspellen althans enkele weerkundigen. Zij menen dat het triestige weer van april meegenomen wordt naar volgende maand. In enkele regio's wordt er zelfs nog sneeuw voorspeld, terwijl de rest van de UK af te rekenen krijgt met temperaturen rond de vijf graden en bijtend koude wind.

Normaal gezien is het in mei gemiddeld 15 graden in het Verenigd Koninkrijk. De onafhankelijke weerman bij WeatherAction, Piers Corbyn, waarschuwt dat volgende maand de koudste meimaand van de voorbije honderd jaar zal worden met bijzonder koude noordewinden. De laatste keer dat mei ook al kouder dan gewoonlijk was, was in 1996.

Officiële weerberichten waarschuwen voor hevige regen, hagel en donder. Omdat het eerder bijzonder droog was in de UK, zal de grond door het minste beetje regen verzadigd zijn. Er is dus een reële kans op overstromingen. In Schotland was het vorige week al min zeven graden Celsius en de rest van het land had toen de grootste moeite om boven het vriespunt te blijven.

Bepaalde wetenschappers kunnen trouwens wel heel ver vooruit kijken: zij voorspellen nu al een enorm hete zomer. "De eerste week van mei zal sowieso slecht worden", aldus weerman Jim Dale. "Als het heel mei slecht weer blijft, kunnen we misschien wel eens een hele goede zomer hebben. Zo blijft alles in balans."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tieners gaan depressie te lijf met videospel

Tieners gaan depressie te lijf met videospel


http://oi43.tinypic.com/sma78g.jpg


Artsen in Nieuw-Zeeland behandelen depressies bij tieners met een 3D-computerspel, dat even effectief kan zijn als normale therapie. Dat schreven de behandelaars in het gisteren gepubliceerde British Medical Journal.

Onderzoekers van de universiteit van Auckland lieten 94 depressieve tieners het spel SPARX spelen. De gemiddeld ruim 15 jaar oude patiënten leerden in de virtuele wereld om te gaan met negatieve gevoelens, zoals woede.

Volgens de onderzoekers kan het spel als behandelmethode even effectief zijn als één-op-één therapie. Zo'n 44 procent van de patiënten herstelde volledig na het voltooien van voldoende uitdagingen in de virtuele wereld. In een normale behandelgroep ligt dat percentage op 26 procent, aldus de onderzoekers.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yes - Owner Of A Lonely Heart

Yes - Owner Of A Lonely Heart

Klik op de foto om ze te beluisteren

Yes is een progressieve rockband, in 1968 opgericht in Londen. Kenmerkend voor de muziek zijn de complexe ritmes en harmonieën, de virtuositeit van de muzikanten, de meerstemmige zang en de mystieke teksten. Sommigen zullen daarbij de hoge, ietwat engelachtige zang van Jon Anderson willen noemen en het aparte, zware basgeluid van Chris Squire. Het mystieke aspect van Yes wordt vaak geaccentueerd door de vele hoesontwerpen die kunstenaar Roger Dean voor Yes heeft gemaakt.

Door de jaren heen heeft Yes talloze bezettingen gekend. Op een zeker moment waren er zelfs twee groepen die de naam Yes voerden. Na een gerechtelijke uitspraak mocht de ene groep (bestaande uit Squire, Rabin, Kaye, White) zichzelf Yes noemen, de andere groep ging verder als Anderson Bruford Wakeman Howe. Onder die naam brachten zij één titelloos album uit. Later zijn deze twee groepen gefuseerd en bestond Yes voor enige tijd uit acht muzikanten. Een ander opmerkelijk feit is dat Yes ooit is gefuseerd met Buggles, bekend van hits als "Video killed the radio star". Na 1 album in deze samenstelling verruilde Trevor Horn de microfoon voor de mengtafel voor de productie van het commercieel uiterst succesvolle 90125 (een titel die slaat op het catalogusnummer van dit album bij Atlantic). De meeste leden die ooit tot Yes hebben behoord zijn Britse muzikanten, maar Yes heeft ook leden gehad uit Zwitserland, Zuid-Afrika, Verenigde Staten en Slovenië. Een alfabetisch overzicht van de muzikanten die in de loop der jaren tot Yes hebben behoord:» Reageer (0)
19-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nathalie Meskens, Natalia en tien anderen voor goede doel op naaktkalender

Nathalie Meskens, Natalia en tien anderen voor goede doel op naaktkalender


http://oi40.tinypic.com/e67ucg.jpg


Annemie Struyf, meter van Kom op tegen Kanker, werkte de afgelopen weken met fotografe Lieve Blancquaert aan een naaktkalender waarin twaalf Vlaamse topvrouwen poseren.

De twaalf 'Naked First Ladies' zijn actrice Nathalie Meskens, minister van Justitie Annemie Turtelboom, journaliste Annemie Struyf, zangeres Natalia, 'First Lady of Europe' Geertrui Windels, presentatrice Francesca Vanthielen, Vlaams minister Hilde Crevits, presentatrice Sofie Van Moll, actrice Gilde De Bal, sportster Elodie Ouedraogo, actrice Joke Devynck en Minister van Staat Miet Smet.

Struyf en Blancquaert willen met de naaktkalender naar eigen zeggen een statement maken rond vrouwen en kanker, de kwetsbaarheid van een lichaam en de fragiliteit van het leven. De kalender is vanaf zaterdag 21 april te koop bij Standaard Boekhandel. De dames willen de foto's uit de kalender ten allen koste uit de media houden, omdat ze vrezen dat mensen de kalender niet meer zullen kopen als de foto's al online of in de magazines te zien zijn.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Big Ben-toren krijgt mogelijk naam van Queen

Big Ben-toren krijgt mogelijk naam van Queen


http://oi44.tinypic.com/317jzop.jpg


De toren van de beroemdste klok ter wereld krijgt binnenkort misschien een nieuwe naam. Ter ere van het jubileum van de Britse Queen zal de toren mogelijk 'Elizabeth Tower' gaan heten. De bel in de toren blijft hoe dan ook als Big Ben door het leven gaan.

Het is een fout die menig toerist in Londen maakt. Big Ben is de naam van de klok, maar niet de toren die aan de oevers van de Thames staat. Die toren heet nu gewoon 'Clock Tower' en verdient een eigen naam. Naar aanleiding van het jubileumjaar van Queen Elizabeth II werd het voorstel ingediend om het monument haar naam te geven. Verschillende parlementsleden stemden al in met het idee.

'Elizabeth Tower' krijgt al de steun van verschillende prominente politici zoals David Cameron, Nick Clegg, Ed Miliband en Boris Johnson. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar we stiekem van genieten: anderen zien blunderen

Waar we stiekem van genieten: anderen zien blunderen


http://oi40.tinypic.com/ou8tg9.jpg


Jezelf bevoordelen en je fouten wegmoffelen. Het blijkt maar weer eens typisch menselijk gedrag te zijn. Maar een recente enquête in Nederland toont aan dat we voor anderen des te harder blijken te zijn en we ervan genieten wanneer zij in de fout gaan.

Daarnaast roddelen we graag. Maar liefst 63 procent zegt 'ik wil niet roddelen, maar... ' en doet het vervolgens toch. Ook kijken we graag stiekem naar onszelf in de winkelruit (84 procent), blijkt uit onderzoek van Psychologiemagazine.nl onder 379 mannen en 2103 vrouwen.

Verder genieten we er stiekem van wanneer een succesvolle vriend of vriendin een blunder maakt, zegt 39 procent van de ondervraagden. Ook gooien we stiekem spullen weg, zoals tekeningen of boeken van je kinderen of partner, geeft 27 procent toe.

We zijn niet te beroerd om na het sporten een extra wijntje of bak chips te nemen omdat 'we het hebben verdiend', zegt 52 procent van de respondenten. En als we uit eten gaan, scheppen we makkelijk te veel op bij een buffet (40 procent).

Tot slot bleek uit het onderzoek dat we ook viespeuken zijn. Maar liefst 72 procent van de ondervraagden proeft eten met een lepel die vervolgens daarna weer de pan in gaat.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herstelling hek koning kost belastingbetaler 1,5 miljoen

Herstelling hek koning kost belastingbetaler 1,5 miljoen


http://oi43.tinypic.com/2vj7bqd.jpg


Het ijzeren hek rond het kasteel van Laken is verroest door een gebrek aan onderhoud. Het moet gedeeltelijk vervangen worden, wat de belastingbetaler 1,5 miljoen euro kost, schrijft De Morgen.


"Het hek is in zeer slechte staat, we kunnen het niet langer zo laten", zegt Johan Vanderborght van de Regie der Gebouwen. De Regie neemt de kosten, die oplopen tot 1,5 miljoen euro, volledig op zich. De koning of de Koninklijke Schenking komen niet tussenbeide, waardoor de kosten onrechtstreeks bij de Belgische belastingbetaler terechtkomen. "Dit gaat over de beveiliging van het paleis", zegt Vanderborght. "En dat is een bevoegdheid van de Regie. Dat is zo vastgelegd in de begrotingswet."


De koning had na alle commotie omtrent de indexering van zijn dotatie nochtans beloofd om het geld te gebruiken voor herstel- en onderhoudswerken aan koninklijke residenties. "De koning heeft zich al geëngageerd voor andere onderhoudswerken", klinkt het op het paleis. Zo zou de vorst een deel van de kosten van onderhoudswerken aan het paleis in het centrum van Brussel voor zich nemen. Concrete afspraken zijn er nog niet, maar volgens het paleis staat het wel vast dat de investering van de koning er komt. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rod Stewart & Ron Wood - Maggie May

Rod Stewart & Ron Wood - Maggie May

Klik op de foto om ze te beluisteren

Rod Stewart


Roderick David (Rod) Stewart (Londen, 10 januari 1945) is een Britse rockzanger bekend om zijn rauwe bluesy stem. Hij wordt de witte met de zwarte stem genoemd of ook wel eens de laatste "song and dance man" vanwege zijn podiumpersoonlijkheid.


Rod Stewart is CBE (Commander of the order of The British Empire), een onderscheiding die hij met kerst 2006 (New Year's Honours) kreeg uitgereikt door Elizabeth II voor zijn culturele en artistieke verdiensten aan het Verenigd Koninkrijk. Hij is ook opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame.


Op jonge leeftijd wilde Stewart voetballer worden en kwam terecht bij Brentford F.C.. Rod had gedurende deze tijd meerdere baantjes, waarvoor geen speciale vaardigheden vereist waren en werkte als grafdelver, afrasteringenbouwer en bezorger. Hij schakelde al snel over naar een carrière in de muziek en sloot zich begin jaren zestig bij de folkzanger Wizz Jones als straatzanger aan. Rod, Wizz en company reisden door Europa tot ze in Spanje gearresteerd werden wegens landloperij en omdat er vastgesteld werd dat hun paspoorten verlopen waren, werden ze al spoedig Spanje uitgezet en teruggestuurd naar Engeland.


Op het het station van Twickenham werd hij ontdekt door Long John Baldry. Vanaf 1964 trad hij veel op met Shotgun Express, Steampacket, Long John Baldry, Julie Driscoll en Alexis Korner. Zijn eerste opvallende plaatopname was zijn virtuoze mondharmonicaspel op het nummer My Boy Lollipop van Millie Small, een skazangeresje in 1964. Hij bleef relatief onbekend totdat hij zich in 1967 aansloot bij de Jeff Beck Group met virtuoos gitaarspeler Jeff Beck, bassist Ron Wood en drummers Aynsley Dunbar en Micky Waller.Ron Wood

Ronald David Wood (Hillingdon (Londen), 1 juni 1947), vaak aangeduid als Ron Wood of Ronnie Wood, is een Brits gitarist, vooral bekend van The Faces en de Rolling Stones.


Ron Wood gaat naar de Ealing School of Art, maar in de muziek gebeurt op dat moment meer. Ron richt zich op de muziek, zijn eerste optredens zijn midden jaren '60 met de Mod band The Birds (niet te verwarren met de amerikaanse band The Byrds). Na het uiteenvallen van die band wordt Wood gevraagd als bassist voor de "Jeff Beck Group", met daarin op dat moment onder meer de nog onbekende Rod Stewart. De Jeff Beck Group is eigenlijk altijd een belofte gebleven, na twee platen ("Truth", 1968 en "Beck-Ola", 1969) valt de band uiteen als Beck langdurig uitgeschakeld wordt door de gevolgen van een ernstig auto-ongeluk. Wood speelt tussen de opnames van de twee lp's in ook enige tijd in The Creation en gaat dan in 1969 in op een uitnodiging om opvolger van Steve Marriott in The Small Faces te worden. Omdat Wood geen grootse zanger is wordt Stewart als leadzanger gevraagd. Na de eerste LP First Step veranderen de Small Faces hun naam in The Faces. De Faces vallen in 1975 uit elkaar. In de zeventiger jaren doet Wood ook nog wat solo-werk: "I've Got My Own Album to Do" (1974), "Now Look" (1975) en met mede ex-Faces Ronnie Lane, Mahoney's Last Stand (1976).


Maar het bekendste van Wood is zijn tijd die nu start bij de Rolling Stones. Ron Wood was al veel langer bevriend met Keith Richards, en na het vertrek van Mick Taylor in '74 zijn ze nog op zoek naar een gitarist. Zijn eerste bijdragen zijn te horen op het album "Black and Blue" in 1976, daarna werd Wood volledig lid van de band.
Ron Wood (2005)


In 1979 komt Woods vierde soloalbum uit: "Gimme Some Neck". Daarnaast gaat hij op tournee samen met Richards met een eenmalige band "New Barbarians". Bij de Stones liep het minder van '82 - '88 (Jagger en Richards maakten ruzie). In die tijd komen nog een aantal soloalbums uit (1234 in 1981 en Live at the Ritz met Bo Diddley in 1988). Daarnaast stort Wood zich op het schilderen. Tijdens de Steel Wheels tour start hij met exposeren. Zijn werk is vooral gebaseerd op foto's van de musici die hij bewondert. De omslag van het album "Crossroads" van Eric Clapton (1988) is van de hand van Wood.


Nadat de ruzie tussen Richards en Jagger bijgelegd is (eind tachtiger jaren) blijven de Rolling Stones en Wood optreden en muziek opnemen.
Wood blijft ook zijn soloalbums maken ("Slide on This", 1992, "Slide on Live: Plugged in and Standing", 1994, "Not for Beginners", 2002 en "Live at Electric Ladyland", 2002).
Daarnaast treedt Wood op op de opnames van talloze andere musici, zoals the Band, David Bowie, Eric Clapton, Donovan, Marianne Faithfull, the Corrs, Slash, Ian Mc Lagan, Bo Diddley, Jamiroquai, Bob Dylan, Aretha Franklin, B.B. King, en Rod Stewart» Reageer (0)
18-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kluizenaar (76) leeft al 20 jaar als Robinson Crusöe op eiland met privénaaktstrand

Kluizenaar (76) leeft al 20 jaar als Robinson Crusöe op eiland met privénaaktstrand

Robinson Crusoë, de legendarische ik-figuur uit het iconische boek van Daniel Defoe, bestaat echt. Op het exotische Japanse eiland Sotobanari woont de 76-jarige kluizenaar Masafumi Nagasaki al zo'n 20 jaar op z'n dooie eentje. Naar eigen zeggen wilde de moderne Robinson een rustig pensioen en hij vond de ideale plek op het eiland dat door gevaarlijke zeestromen en het ontbreken van natuurlijke waterbronnen onbewoond is en al die jaren nauwelijks door andere mensen bezocht wordt. In tegenstelling tot de fictieve Robinson, die door schipbreuk op zijn eiland terechtkwam, koos Masafumi zelf zijn lot. Benieuwd of hij ooit de Japanse Vrijdag tegen het (naakte) lijf zal lopen.

Het eiland Sotobanari ligt voor de zuidwestelijke kust van Japan, is slechts een kilometer lang en betekent zoveel als 'het meest afgelegen eiland'. En dat is niet gelogen, want het ligt ver buiten het bereik van de meest vermetele vissers en dichter bij het eiland Taiwan dan bij Tokio.

Nagasaki wilde weg uit de drukte van de stad en koos Sotobanari als zijn pensioensoord omdat het door gevaarlijke zeestromingen en de vele orkanen onbewoond is. Al twintig jaar lang eet de Japanse kluizenaar bijna niets anders dan rijsttaartjes en hij loopt zowat de hele tijd poedelnaakt rond. Bruingeblakerd door de zon op zijn privénaaktstrand, maar getekend door het soms extreme klimaat en de ontbering steekt de kranige kluizenaar een sigaretje op bij het zeldzame bezoek van een cameraploeg. Meteen is Nagasaki wereldberoemd. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kracht van kruiden: 8 remedies voor gewone kwaaltjes

De kracht van kruiden: 8 remedies voor gewone kwaaltjes


http://oi41.tinypic.com/mn2dl1.jpg


Kruiden kunnen je op verrassende manieren van hardnekkige kwaaltjes verlossen, en kunnen de nood aan (chemische) voedingssupplementen doen verminderen.

Bloedarmoede > rozemarijn
De blaadjes van de rozemarijn bevatten veel ijzer, wat bloedarmoede en verrmoeidheid kan bevechten. Het kruid bevat ook carnosinezuur, wat de hersenen beschermt tegen vrije radicalen en zo dementie en beroertes afweert.

Hoge bloeddruk > basilicum
Basilicum verlaagt de bloeddruk op dezelfde manier als medicatie, zo blijkt uit een Chinese studie. Het zou ook werken tegen stress en bloedsuikerspiegel en cholesterolniveau verlagen.

Diabetes > Fenegriek (Grieks hooi)
Een extract van de zaadjes van fenegriek verbetert de controle op de bloedsuikerspiegel bij diabetici. Tegelijk verlaagt het de resistentie tegen insuline, zo concludeerde Indisch onderzoek. Fenegriek wordt ook gebruikt om de melkproductie bij borstvoedende moeders te stimuleren en zou een bevalling op gang brengen. Zwangere vrouwen blijven beter weg van dit kruid.

Schimmelinfectie > oregano
Oregano bevat de antischimmelstoffen thymol en carvacrol, die de schimmelgroei beter zouden tegenhouden dan antischimmelmedicatie, zo wees een onderzoek uit Washington uit.

Voedselvergiftiging > koriander
Olie van koriander werkt tegen de bacterie campylobacter, een van de voornaamste oorzaken van voedselvergiftiging. Vlees en gevogelte dragen deze bacterie, die overgedragen wordt als het vlees niet genoeg gebakken wordt. Korianderzaad in een gerecht kan de overdracht van deze bacterie verminderen.

Humeur en geheugen > salie
Capsules met hoge dosissen salie verbeterden het humeur van gezonde, jonge vrijwilligers, zo rapporteerden ze zelf. Een andere studie, bij Australische bejaarden, verbeterde salie zowel de concentratie als het geheugen. Dat is te wijten aan het feit dat salie voorkomt dat de stof acetylcholine afgebroken wordt.

Maagzweer > kardemom
Wie een maagzweer heeft, of er gevoelig aan is, doet er goed aan kardemom te verwerken in rijstpap of curry's. Alcohol en aspirines kunnen dan weer best vermeden worden: zij helpen de maagzweren vormen.

Acne > Tijm
Een recente studie toonde aan dat tijm het voorkomen van acne en puistjes vermindert.

Hoeveel, hoe vaak en hoe lang je deze kruiden moet gebruiken, blijft echter vaag. Als het probleem blijft aanslepen of verergert, raadpleeg je sowieso best de huisarts.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Binnen vijf jaar bestaan elektronicawinkels niet meer

Binnen vijf jaar bestaan elektronicawinkels niet meer


http://oi41.tinypic.com/2zss5fc.jpg


Binnen dit en vijf jaar zal de overgrote meerderheid van de elektronicawinkels uit het straatbeeld verdwenen zijn. Volgens marktonderzoekbureau Canalys is de afbrokkeling van het winkellandschap in de elektronica in de eindfase gekomen. Supermarkten en internetshops hebben nu al een groot deel van de markt in handen.

Volgens Alastair Edwards, analist bij Canalys, bieden winkels weinig of geen voordelen meer. "Ze hebben gegokt op de klant die artikelen in handen wil hebben voordat hij ze koopt. Maar de nieuwe generatie consumenten is opgegroeid met een andere manier van denken." Eerst hadden mensen nog bang van online winkelen, maar die tijd is lang voorbij. Diensten zoals gratis levering hebben dat proces alleen maar versneld. Komt er nog eens bij dat veel fabrikanten en onlinewinkels een gratis ophaaldienst hebben voor apparatuur binnen garantie.

Edwards stelt ook dat de huidige garantiewetgeving een van de redenen van de achteruitgang is. De garantie op elektronica is nu op twee jaar gezet. Daardoor kunnen winkeliers niet bijverdienen met extra lucratieve garantiepakketten. Ook op softwarepakketten kan nog nauwelijks geld verdiend worden, aangezien de meeste mensen dat al dan niet legaal downloaden.

Een derde reden is de goedkope aankoopprijs van elektronica in supermarkten. Zij geven de winstmarges voor elektronicaproducten op, en hopen dat klanten tijdens het winkelbezoek ook andere producten kopen waar wel forse winsten op gemaakt worden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archeologen vinden scheepswrak uit 16de eeuw in Nederland

Archeologen vinden scheepswrak uit 16de eeuw in Nederland


http://oi40.tinypic.com/hvunpf.jpg


In het IJsselmeer bij Stavoren, in de provincie Friesland in het noorden van Nederland, is een scheepswrak van een bijzonder handelsschip uit de 16de eeuw gevonden. Het gaat volgens de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) om een zwaar en stevig gebouwd schip waarvan de huidplanken "dakpansgewijs" over elkaar liggen, zo heeft de RCE vandaag gemeld.

Volgens de RCE is het een belangrijke vondst, omdat maar weinig bekend is over schepen die in de 15de en 16de eeuw op deze manier werden gebouwd. Vermoedelijk voer het schip op een handelsroute tussen steden aan de Zuiderzee, het huidige IJsselmeer.

Het schip werd al eerder ontdekt door een groep amateurarcheologen en wordt nu onderzocht door de RCE. Het wrak wordt niet gelicht. "Er is dan een grote kans op schade en het levert nu geen gevaar op voor de scheepvaart", aldus de RCE. (br.hln - foto afp)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders schieten tekort in controle surfgedrag van kinderen

Ouders schieten tekort in controle surfgedrag van kinderen


http://oi41.tinypic.com/t4z0us.jpg


Veel kinderen hebben makkelijk toegang tot pornografisch materiaal op het internet, dit schaadt hun kijk op seks, relaties en zelfbeeld, dat zegt een onderzoekscommissie van het Britse parlement. Daarom vragen deze experts de grootste internetproviders om actie te ondernemen.

Britse parlementariërs zeggen dat internetbedrijven de verantwoordelijkheid hebben om te verzekeren dat kinderen niet aan opgepast materiaal op internet kunnen, waaronder ook websites die zelfverminking of extreem geweld stimuleren. Omdat ouders hebben niet voldoende technische kennis om het surfgedrag van hun kinderen te controleren, moeten de providers er maar voor opdraaien.

De Britse overheid maakt zich steeds meer zorgen over de seksualisering van kinderen, volgens politicus Reg Baily worden ze onder druk gezet om te snel op te groeien. Vorig jaar in februari werden al stappen ondernomen zodat ouders meer controle krijgen  over naar welke sites hun kinderen surfen, maar dit lijkt niet te werken. Daarom is het nodig dat pornografische websites standaard geblokkeerd worden door de provider. In Groot-Brittannië is dat al het geval voor mobiel internet, dat betekent dat je er op je smartphone geen porno kan bekijken.

Uit eerder onderzoek bleek dat zes op de tien volwassenen een pornofilter zou installeren op de computer. Vooral mama's zijn hier voorstanders van. "Uit onze enquête blijkt dat veel kinderen toegang hebben tot websites die extreme geweld tonen en zelfverminking of anorexia stimuleren, aldus adviseur Perry. "Dit is erg verontrustend."

Nick Pickles, een vertegenwoordiger van de providers, daarentegen vindt dat het probleem bij een gebrekkige opvoeding ligt en dat technologie de taak van ouders niet mag overnemen. "Een pornofilter mag geen snelle oplossing betekenen voor sociale problemen die veel verder dan het internet alleen reiken. Dit fenomeen moet globaal aangepakt worden. Daarnaast is het ook zo dat kinderen veel meer over het internet weten dan hun ouders en dat ze waarschijnlijk wel een manier vinden om deze filters te omzeilen en toch naar 'foute' websites surfen." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucio Dalla - Caruso

Lucio Dalla - Caruso

Klik op de foto om hem te beluisteren


Lucio Dalla (Bologna, 4 maart 1943 - Montreux, 1 maart 2012) was een populaire Italiaanse singer-songwriter en acteur. Hij speelde ook klarinet en keyboads.

Dalla was de componist van Caruso (1986), wat door diverse internationale artiesten gecovered is.» Reageer (0)
17-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse superdonor vader van 82 kinderen

Nederlandse superdonor vader van 82 kinderenhttp://oi43.tinypic.com/k4bkmt.jpg

De Nederlander Ed Houben kan met recht een superspermadonor genoemd worden. Hij is namelijk in een aantal jaren tijd vader geworden van maar liefst 82 kinderen. Houben (42) was tot zijn 34ste maagd, maar heeft nu kinderen over de hele wereld: 45 meisjes, 35 jongens en twee kinderen van wie het geslacht onbekend is.

Houben begon zijn loopbaan als spermadonor bij een kliniek, maar kwam er op een gegeven moment achter dat er een markt was om vrouwen op de natuurlijke manier te bevruchten. En met succes, want hij slaapt nu met gemiddeld vijftien vrouwen per maand die hem onder andere via zijn eigen website weten te bereiken. Zijn leven is dus compleet anders dan toen hij als 34-jarige maagd nog bij zijn moeder woonde.

Vrouwen kunnen gratis gebruik maken van Houben zijn sperma, zo schrijft de Britse krant Daily Mail. Dat is aantrekkelijk, aangezien 'officiële' spermabanken duizenden euro's rekenen voor inschrijving en inseminatie. De 42-jarige man woont in Maastricht en laat toekomstige moeders naar hem komen. Maar als de reis- en hotelkosten vergoed worden, wil Houben ook best zelf op het vliegtuig stappen.

Houben heeft na al zijn avontuurtjes met buitenlandse vrouwen zelf uiteindelijk ook de liefde gevonden. Zijn vriendin heeft overigens geen problemen met zijn bijzondere baan. "Ze zegt dat wat ik doe me alleen maar interessanter maakt voor haar", aldus Houben in het Duitse weekblad Der Spiegel.

Voor zover bekend is de Nederlander de meeste productieve professionele spermadonor ter wereld: 80 procent van de vrouwen waar hij het bed mee deelt, worden zwanger. Dit resulteert in kinderen in Duitsland, Nederland, Italië, Spanje, België, Frankrijk en Nieuw-Zeeland. De oudste is negen jaar en de jongste twee maanden oud, bovendien zijn er nog tien kinderen 'onderweg'. Het zal dus niet heel lang meer duren of Houben is de vader van meer dan honderd kinderen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienjarige ontwikkelt game om met blinde grootmoeder te spelen

Tienjarige ontwikkelt game om met blinde grootmoeder te spelen


http://oi44.tinypic.com/iz3rk3.jpg


De tienjarige Dylan Viale heeft een speciale band met zijn grootmoeder, Sherry Nissen. Ze doen alles samen. Maar omdat Sherry blind is, konden ze nooit samen videogames spelen, het favoriete tijdsverdrijf van Dylan. De jongen besloot dan maar om zijn eigen videogame voor blinden te maken.

"Ik hou van videogames, en zocht daarom een manier om haar dezelfde ervaring te geven", aldus Dylan. Hij gebruikte het programma GameMaker om een spel in elkaar te steken dat ook door blinden gespeeld kan worden.

Dertig ontwikkelingsuren later kwam Dylan met het spel 'Quacky's Quest' op de proppen. Daarin moet je een eend besturen en je een weg banen door een doolhof. Dat doe je echter niet op basis van wat je ziet op het scherm, maar op basis van geluiden. Sherry heeft het spel intussen volledig onder de knie, en weet de eend nu in geen tijd uit het doolhof te bevrijden.

Aangezien het spel nu toch bestond, besloot Dylan om het ook in te dienen bij de wetenschapswedstrijd van zijn lagere school. 'Quacky's Quest' won de eerste prijs.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schattige kat verovert duizenden harten

Schattige kat verovert duizenden harten

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De Russische grijze kat Ksenia heeft tal van fans op YouTube. In enkele uren tijd werd haar filmpje 150.000 keer bekeken. Volgens velen is dit de schattigste kat ter wereld.

Ksenia is zo hartverwarmend dat velen denken dat ze niet echt maar een soort van robot is, anderen willen haar kopen.  Op haar YouTube-debuut doet Ksenia niets speciaal, ze dartelt speels op een rugleuning van een zetel.

Met haar uitzonderlijke vacht, feloranje ogen, schattige tong en haast perfecte kopje veroverde het dier het hart van duizenden. Sommigen vergeleken haar zelfs met de tekenfilmkat uit 'Puss in Boots', gegadigden boden al meer dan 765 euro om haar te kopen. De eigenaar maakte meteen al bekend dat ze haar favoriete huisdier nooit zou kunnen weggeven.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kans op genezing leukemie bij kinderen sterk gestegen

Kans op genezing leukemie bij kinderen sterk gestegen


http://oi40.tinypic.com/soo56c.jpg


De kans dat kinderen met leukemie genezen, is de afgelopen decennia sterk gestegen. Terwijl in de jaren '70 amper 30 procent genas, is dat percentage momenteel gestegen tot een gemiddelde van 80 en zelfs tot 90 procent bij bepaalde types. Dat stelt Prof. Anne Uyttebroeck van de afdeling Kinderhemato-oncologie van het Leuvense UZ Gasthuisberg in het gezondheidsmagazine Bodytalk.

Jaarlijks krijgen in ons land ruim 300 kinderen jonger dan vijftien te horen dat ze aan kanker lijden. In ongeveer een geval op de drie gaat het om een aandoening van de witte bloedcellen (leukemie), waarbij uit de onrijpe cellen in het beenmerg van de botten abnormale witte bloedcellen worden gevormd.

Deze blijven zich ongeremd vermenigvuldigen en geven hierdoor aanleiding tot een tekort van zowel normale witte als rode bloedcellen. De woekerende witte bloedcellen zijn bij kinderen meestal lymfocyten, zodat de aandoening acute lymfoblastenleukemie (ALL) genoemd wordt.

De oorzaak van deze aandoening is nog steeds onbekend. De therapie omvat een behandeling met cytostatica gedurende een tweetal jaren. Dit zijn medicijnen die de vermenigvuldiging van de kankercellen afremmen. Daarna moeten de kinderen ook een tijd chemotherapie volgen.

Op basis van data van vroegere behandelingen in Europa wordt voor iedere patiënt een therapie op maat uitgewerkt. "Slechts bij een minderheid van kinderen met ALL slaat de chemotherapie onvoldoende aan en is stamceltransplantatie nodig", aldus Uyttebroeck.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risico op scheur in PIP-implantaat veel groter dan gedacht

Risico op scheur in PIP-implantaat veel groter dan gedacht


http://static3.hln.be/static/photo/2012/4/16/4/20120417141209/media_xll_4766629.jpg


Een op de drie borstimplantaten van de fabrikant Poly Implant Prothèse (PIP) kan scheuren. Dat is veel meer dan tot nu toe werd aangenomen, meldden Britse plastisch chirurgen vandaag.

Uit een studie van 453 patiënten die 7 tot 12 jaar geleden een PIP-implantaat kregen, blijkt dat 15,9 tot 33,8 procent scheurde. In vorige studies lag het percentage tussen 2 en 5 procent, meldden de auteurs van de studie.

In de nieuwe studie is gebruik gemaakt van ultrasone golven in plaats van lichamelijk onderzoek dat normaal wordt gedaan. De onderzoekers raden vrouwen met een PIP-implantaat aan die te laten verwijderen. De borstimplantaten van PIP raakten de afgelopen maanden in opspraak omdat ze zouden zijn gemaakt van een gel die niet geschikt is voor medische toepassing. Daardoor vormen ze een mogelijk risico voor de gezondheid van de drager. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw plezieren? Geef dan compliment over gewicht

Vrouw plezieren? Geef dan compliment over gewicht


http://oi39.tinypic.com/1z1db0y.jpg


De beste manier om een vrouw te flatteren is te beginnen over haar gewichtsverlies, dat onthulde onderzoek bij 2.000 Britten.

Het beste compliment is er eentje over haar troeven: zoals haar gebit, lippen, kapsel en benen. De helft van de vrouwen neemt complimentjes goed op, vier op de tien krijgen deze het liefst van hun partner. 36 procent is slecht gehumeurd doordat ze een goedbedoelde opmerking verkeerd hebben opgevat. Een vijfde denkt dat haar partner haar vet vindt wanneer ze een opmerking over hun rondingen krijgen. 14 procent begrijpt een compliment over hun make-up verkeerd, ze denken dan dat ze te veel dragen. 15 procent wordt kwaad wanneer haar partner iets zegt over haar strakke outfit, dan denkt ze dat haar jurkje te nauwaansluitend is.

87 procent van de mannen menen regelmatig een compliment te geven aan hun partner, tot drie keer per dag. Helaas beseffen hun geliefde dit vaak niet. 38 procent van de mannen knapt bij een vrouw af op eten dat tussen hun tanden zit. 37 procent houdt niet van vrouwen die te veel zelfbruiner aanbrengen, evenveel mannen gruwelt van overdadige make-up. Een kwart vindt een spleetje tussen de tanden een afknapper.


De beste complimentjes

1. Ben jij afgevallen?
2. Je hebt een mooie glimlach
3. Je ruikt lekker
4. Je haar zit leuk
5. Die jurk staat je
6. Die kleur flatteert je
7. Je hebt iets mooi aan
8. Je hebt mooie ogen
9. Je ziet er slank uit
10. Je bent prachtig

De slechtste complimentjes

1. Je lijkt moe
2. Ben je ziek?
3. Je ziet er goed uit
4. Je bent verdikt
5. Je bent net je vader/moeder
6. Je ziet er niet zo slecht uit als ik dacht
7. Je bent niet zo dom als je lijkt
8. Vandaag lijk je minder moe
9. Je hebt grote kenmerken
10. Je bent wel breed, niet?» Reageer (0)
16-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In nood kunnen we op slechts 5 vrienden rekenen

In nood kunnen we op slechts 5 vrienden rekenen


http://oi44.tinypic.com/111t15i.jpg


Hoewel velen honderden vrienden hebben op sociaalnetwerksites, kennen we maar vijf mensen waar we echt op kunnen rekenen, dat blijkt uit een recent Brits onderzoek.

Bijna twee derde van de ondervraagde Britten heeft een nauwe groep van vijf maten of minder. Bijna de helft zegt dat ze op slechts een op de tien vrienden op sociaalnetwerksites echt kunnen rekenen, dat blijkt uit een enquête bij 2.045 internetgebruikers. 61 procent zegt dat ze minder dan een vijfde van hun online kennissen zouden bellen voor raad in moeilijke tijden. 91 procent van de deelnemers kijkt eerder op naar familie en vrienden als rolmodellen dan een bekend persoon.

De Britse fietsster die deelneemt aan de Paralympische Spelen Sarah Storey: ''Elke succesvolle persoon heeft mensen achter zich nodig om hen te stimuleren. Ik weet niet wat ik zou zijn zonder mijn vrienden, echtgenoot, trainers en ouders. Ze drijven me tot het uiterste, inspireren me en helpen me aan alles te ontsnappen."

Psycholoog Rob Yeung: ''Velen denken dat hun success een gevolg is van hun prestaties. Maar zonder dierbaren in ons leven, kunnen we niet zoveel bereiken als we zouden willen." (br.hln)» Reageer (0)
15-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In mijn dromen kan ik alleshttp://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/victor-gabriel-gilbert2.jpg


In mijn dromen kan ik alles
In mijn dromen is alles mooi
Is het gras een heel stuk groener
Hebben bomen een bloemen tooi

In mijn dromen zijn de mensen
Nog lief hartelijk en warm
Heeft ieder dezelfde wensen
Is iedereen even rijk of arm

In mijn dromen ziet de wereld
Er toch heel anders uit
Zie ik hoe het eigenlijk zou moeten
Hoor ik geen bars of nors geluid

Is er helemaal geen oorlog
Geen verdriet leed of pijn
Eigenlijk zou ik nog het liefste
Steeds maar in mijn dromen zijn

Shadow» Reageer (0)
14-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amper 4 en nu al zo slim als Einstein

Amper 4 en nu al zo slim als Einstein


http://oi40.tinypic.com/10qihk4.jpg


Amper vier jaar is ze, de Britse Heidi Hankins. En toch is ze al lid van Mensa, de internationale club voor hoogbegaafden. Met een IQ van 159 doet ze het bijna evengoed als genieën als Albert Einstein en Stephen Hawking. En zeggen dat ze nog niet eens naar school gaat.

Nog voor ze 2 was, kon ze al tot 40 tellen, sommen maken, portretten tekenen, gedichten uit haar hoofd opzeggen en boeken voor 7-jarigen lezen. 'We hebben altijd geweten dat Heidi vrij verstandig is', zegt haar vader Matthew Hankins (47). Hij zelf is wetenschapper aan de universiteit van Southampton, zijn vrouw Sophie (43) is artieste.

Het heeft iets van een understatement: dochtertje Heidi 'vrij verstandig' noemen. Want Heidi werd gisteren toegelaten tot Mensa, nadat ze op de officiële intelligentietest een score van 159 behaalde. Het meisje heeft daarmee een hoger IQ dan 98procent van de Britten en scoort maar een puntje minder dan twee van 's werelds beroemdste natuurkundigen: Albert Einstein en Stephen Hawking.

Heidi onderging de IQ-test op aanraden van haar kleuterleidsters. 'We hadden moeite om taken te bedenken die uitdagend genoeg zijn voor haar', zegt een van hen.

Maar dat de peuter hoogbegaafd is, bleek al langer. 'Toen ze twee was, kochten we haar de volledige, 30-delige set Oxford Reading Tree-boeken. Ze had ze alle 30 in één uur tijd uitgelezen', vertelt haar vader in een Britse krant. 'Toen ze begon te spreken, deed ze dat in volzinnen. En toen ze 18 maanden oud was, vonden we haar op de computer, waar ze bezig was zichzelf te leren lezen.'

Haar ouders hopen dat hun kleuter volgend jaar een schooljaar kan overslaan. 'Zodat ze uitgedaagd blijft worden. We pushen Heidi niet, ze leert zichzelf alles aan. Ze bloeit gewoon vroeger dan andere kinderen, zowel academisch, artistiek als fysiek', aldus haar vader.

Heidi is immers ook een kop groter dan andere kinderen van haar leeftijd. Met haar 1,17 meter is ze bijna even groot als een zesjarige. 'Al speelt ze even graag nog met haar barbiepoppen.'

Heidi Hankins is niet het jongste kind dat tot de Britse Mensa toegelaten wordt. In 2009 werd Elise Tan Roberts, toen 2,5jaar, al lid met een IQ van 156. Wereldwijd telt Mensa zowat 110.000 leden. (bron. Het Nieuwsblad)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oasis of the Seas overtroeft legendarische Titanic op elk vlak

Oasis of the Seas overtroeft legendarische Titanic op elk vlak


http://oi44.tinypic.com/25ptw8j.jpg


In 1912 was de Titanic het grootste cruiseschip dat voer op de wereldzeeën tot het op een ijsberg botste en voor altijd naar de oceaanbodem zonk. Maar als we dit schip vergelijken met de mastodonten van vandaag, dan blijkt de Titanic slechts een lilliputter te zijn die het praktisch op elk vlak moet afleggen tegen het grootste cruiseschip ter wereld: de Oasis of the Seas.

Op honderd jaar tijd hebben cruiseschepen een enorme metamorfose ondergaan. Vroeger waren het louter transportmiddelen, nu zijn het varende steden geworden. Ter vergelijking: de Oasis of the Seas is vijfmaal groter dan de legendarische Titanic.

Met bouwkosten van 940 miljoen euro behoort de Oasis of the Seas ook tot de duurste cruiseschepen van de wereld. Bijna 6.300 passagiers en 2.165 bemanningsleden kunnen genieten in alle luxe. Op 16 dekken worden vele 'ervaringswerelden' van de klimmuur over zwembaden tot basketbalveld en verschillende zalen voor musicals of ijsschaatsvoorstellingen aangeboden.Voor het natuurgevoel op het stalen monster zorgen echte metershoge bomen. Oasis of the Seas heeft tevens het grootste drijvende casino ter wereld aan boord en heeft dus de naam 'Casino Royale' niet gestolen. Je kan er perfect zeven dagen aan boord blijven zonder één voet aan wal te zetten en dan nog heb je niet alles gezien of beleefd. (br.hln)» Reageer (0)
13-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse onderzoekers leren apen spellen

Franse onderzoekers leren apen spellen


http://oi39.tinypic.com/zn7r44.jpg

Moet je een taal kunnen spreken om ze te kunnen lezen? Neen, volgens een groep Franse onderzoekers die bavianen geleerd hebben, correct gespelde woorden te onderscheiden van fout gespelde woorden.

Dan, de beste leerling van het zestallige bavianenklasje, kon op anderhalve maand 308 woorden ontdekken in de totaal 8.000 juist gespelde woorden die hij te zien kreeg. De bavianen kregen aan sneltempo op een touchscreen vierletterige Engelse woorden (waaronder niet de beruchte "four letter words") te zien. Op dat touchscreen moesten ze aanduiden of die woorden al dan niet correct gespeld waren. Na elk goed antwoord kregen ze een kleine beloning.

Elke aap ondernam ongeveer 50.000 pogingen. In het begin kregen ze vaker juist gespelde woorden te zien. "Na een paar dagen al konden ze van goed op elkaar lijkende woordvormen zeggen welke juist gespeld waren", zeiden Jonathan Grainger en Joël Fagot, twee van de onderzoekers. Het Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift Science publiceerde donderdag de resultaten.

Nadat ze de spelling van een tiental woorden kenden, begonnen ze ook het verschil te kennen tussen goed en slecht gespelde woorden, zonder ze eerder al gezien te hebben. "Dat toont aan dat ze ook de bestaande en onbestaande lettervolgordes verworven hebben", gaan de onderzoekers verder.

Hoe minder een vorm lijkt op een bestaand woord, hoe vaker de bavianen beseffen dat die vorm niet correct is. Ook bij de mens is dat het geval. Daaruit besluiten de onderzoekers dat lezen eerder een visuele ontleding is dan lettergreep per lettergreep, op basis van de taal, de woorden te behandelen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dode 'paashamster' staat op uit graf

Dode 'paashamster' staat op uit graf


http://oi43.tinypic.com/14akg1i.jpg


Dave Eyley uit het Britse Wantage schrok zich een hoedje toen bleek dat zijn begraven hamster weer opgestaan was uit de doden. Met Pasen...

De hamster was vier jaar oud toen Eyley het beestje afgelopen paasweekend "koud en levenloos" in zijn kooi vond. Rhino werd daarop een halve meter onder de grond in de tuin begraven.

Maar de volgende dag zag de buurman Rhino vrolijk rondhuppelen in de tuin. Eyley (49) dacht uiteraard dat de man zich vergiste en checkte de begraafplaats van Rhino. Tot zijn verbazing vond Eyley een gang van vijf centimeter waardoor de hamster zich een uitweg uit zijn eigen graf had gegraven. Een ware paashamster...» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overstappen van en naar Eneco is al gratis

Overstappen van en naar Eneco is al gratis


http://oi43.tinypic.com/2u8ymhu.jpg


Energieleverancier Eneco schaft de verbrekingsvergoeding af voor wie van energieleverancier verandert. Op 29 maart werd een wetsontwerp goedgekeurd dat nog voor de zomer een einde zal maken aan de verbrekingsvergoeding op de Belgische energiemarkt, maar daar wacht Eneco dus niet op. Dat maakte de energieleverancier vandaag bekend.

"Concreet betaalt Eneco de vergoeding terug die nieuwe klanten bij hun vorige leverancier moeten betalen en hoeven klanten die bij Eneco vertrekken geen vergoeding meer te betalen voor het opzeggen van hun contract", klinkt het in een persbericht.

Eneco is sinds 2003 actief in België en heeft ondertussen meer dan 2.000 bedrijven en 50.000 particulieren als klant. Eneco België telt 150 medewerkers en realiseert een jaarlijkse omzet van 800 miljoen euro. (br.hln)» Reageer (0)
12-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De epische strijd tussen vreemde wezens in één druppel water

De epische strijd tussen vreemde wezens in één druppel water

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Neem nog snel even een slok water voor u dit filmpje bekijkt, want misschien heeft u er nadien geen zin meer in. De Oostenrijker Clemens Wirth filmde wat er in één druppel water kan gebeuren. We krijgen allerlei vreemde organismen te zien, die behoorlijk angstaanjagend zouden worden als ze een stuk groter zouden zijn.

De microben die we op de beelden zien, leven overal rondom ons heen: in rivieren, meren en vijvers. Voor het geval u toch nog dorst heeft, kunnen we u alvast geruststellen, want in ons drinkwater zitten ze niet. Wirth doopte zijn video 'Micro Empire'. "Kleine dingen fascineren me, dus besloot ik een microscoop te gebruiken. Het is ongelooflijk hoe gedetailleerd deze kleine wereld is en hoeveel er in één druppeltje water gebeurt", legt hij uit.

Om deze organismen te filmen verbond hij een camera met een microscoop. De microben in het filmpje zijn volgens Wirth niet gevaarlijk voor de mens. Eentje ervan zou al zo'n 200 miljoen jaar bestaan. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen Cézanne in beslag genomen in Belgrado

Gestolen Cézanne in beslag genomen in Belgrado


http://oi43.tinypic.com/2illqpu.jpg


Een schilderij van de Franse schilder Paul Cézanne, dat vier jaar geleden gestolen werd in Zürich, is in Servië in beslag genomen. Dit meldden het dagblad Blic en de Servische staatstelevisie RTS vandaag. De politie ontdekte het olieverfschilderij gisteravond in Belgrado. Het zou enkele tientallen miljoenen euro waard zijn. Er werden drie verdachten opgepakt.

Cézanne (1839-1906) schilderde het kunstwerk van 80 op 64 centimeter rond 1888. Het werd gestolen in februari 2008 tijdens een gewapende overval op de Collectie E.G. Bührle.

Lukas Gloor, de directeur van de stichting Bührle, kon het bericht nog niet bevestigen aan het Zwitserse persagentschap ATS. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee slechtvalken geboren in Brusselse Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal

Twee slechtvalken geboren in Brusselse Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal


http://oi41.tinypic.com/1zwen48.jpg


Gisteren zijn de eerste twee slechtvalkkuikens uitgekomen van het valkenpaar dat al voor achtste jaar op rij naar de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal komt om er in de torens zijn kroost groot te brengen. Dit heeft Museum voor Natuurwetenschappen gemeld.

Begin maart legde het koppel drie eieren. Vandaag zijn onder ruime belangstelling de eerste twee kuikens uitgekomen. Het derde kuikentje wordt binnen enkele uren verwacht.

Sinds 2004 komt het paartje slechtvalken zich nestelen in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel. De valken kunnen rekenen op veel belangstelling en kunnen van 9 april tot 27 mei geobserveerd worden vanuit de observatiepost voor de kathedraal.

De slechtvalk was in het begin van de jaren 1970 volledig uit België verdwenen. Een verbod op de gevaarlijkste pesticiden, een afdoende wetgeving (Europese richtlijnen) en verscheidene beschermingsprogramma's in Europa hebben ervoor gezorgd dat het stilaan beter ging met de soort. "In 1994 zagen we weer slechtvalken in België en nu heeft de soort een echte comeback gemaakt. In België nestelen ongeveer 90 paren, waarvan zes in Brussel", aldus het Museum voor Natuurwetenschappen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Help, ik zit vast in de kast

Help, ik zit vast in de kast": de gekste oproepen bij de brandweer


http://oi40.tinypic.com/2059x11.jpg


In Groot-Brittannië heeft een vrouw de brandweer gebeld omdat ze tijdens het in elkaar zetten van een zelfbouwkast vast was komen te zitten in die kast. Het is een van de bizarre oproepen van het voorbije jaar die de brandweerdienst van Leicestershire heeft vrijgegeven.

De vrouw in kwestie was naar eigen zeggen al anderhalf uur met de kast aan het worstelen voor ze de hulpdiensten belde. Die vonden haar in de kleerkast terwijl ze een pakje sigaretten aan het roken was. "Ze was niet zo ongelukkig omdat ze haar sigaretten had terwijl ze wachtte op hulp," zegt een brandweerman die toen ter plaatse ging.

Andere opmerkelijke oproepen waren die voor een kleuter wiens hoofdje vastzat in een toiletbril die dient om kinderen te leren op het potje te gaan. Er was ook een volwassene die stikte in een hondenleiband, een kindje wiens vingertje vastzat in een afvoer, en 49 mensen die een ring niet van hun vinger kregen. Er was zelfs een man die zijn voet spietste op een tuinhark. "En hij slaagde er nog in naar de kazerne te rijden", herinnert brandweerman Neil Mayne zich.

"Je krijgt er wel wat rare binnen", zegt Mayne aan de Daily Mail. Hij spreekt ook van "seksuele connotaties waar we niet echt over mogen praten." Het is dan niet altijd gemakkelijk om je gezicht in de plooi te houden. "Soms gaat het om een vrijgezellenfeestje waar iemand vastzit in handboeien of vastgeketend is aan een telefooncel, dan kan je ze wel een beetje plagen. Anders doen we alles met een uitgestreken gezicht omdat dat deel uitmaakt van de service."

Een van de domste interventies was misschien wel die voor een man die een bad nam. "Zijn vrouw had hem gezegd zijn teen niet in de kraan te steken. Natuurlijk deed hij dat wel, waarna die kwam vast te zitten." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meeste mensen surfen met een 720p-monitor

Meeste mensen surfen met een 720p-monitor


http://oi42.tinypic.com/2zin51j.jpg


Voor het eerst is de groep internetgebruikers die een 720p-monitor gebruiken groter dan andere surfers. Al jarenlang was 1024x768 pixels de meest gebruikte resolutie, maar door de opkomst van HD-ready schermen in laptops is dat nu dus veranderd.

Voor het eerst worden websites wereldwijd het meest bezocht door computers met een schermresolutie van 1366x768 pixels. Dat is de resolutie die ook wel HD-ready wordt genoemd, en erg veel gebruikt wordt in laptopschermen. Jarenlang was de meest gebruikte resolutie 1024x768 pixels, waardoor veel websites voor die resolutie geoptimaliseerd zijn.

Drie jaar geleden gebruikten nog 42 procent van alle surfers een resolutie van 1024x768 pixels. Dat is vorige maand gedaald tot 18,6 procent, waardoor de 720p-resolutie met 19,28 procent de eerste plaats inneemt. Minder dan twee jaar geleden haalde die resolutie nog maar een marginale halve procent. Microsoft heeft ook al aangekondigd dat 720p de standaardresolutie zal worden voor het Windows 8. Dat wil zeggen dat het nieuwe besturingssysteem enkel perfect zal werken met die of een hogere resolutie. Lagere resoluties kunnen gebruikt worden, maar zullen mogelijk niet alle functionaliteiten tonen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het grote matenbedrog: huidige 38 is even groot als vroegere 42

Het grote matenbedrog: huidige 38 is even groot als vroegere 42


http://oi42.tinypic.com/2coh0zr.jpg


Een vrouw die vandaag even veel weegt als in haar jeugd, past nu in twee kledingmaten kleiner dan toen. Zo is het maatje 38 van vandaag even groot als maat 42 in de jaren '70. 'Size inflation', heet dat volgens The Economist, die daar onderzoek naar deed.

Het verschil in kledingmaat tussen vroeger en nu verschilt van merk tot merk, maar gemiddeld is een broek in maatje 42 meer dan 10,2 centimeter breder rond het middel. Rond de heupen is de broek dan weer 7,6 centimeter groter dan in de jaren '70.

Daardoor is de huidige maat 42 even groot als het vroegere 46, terwijl maat 38 even goed past als een vroegere 42. Kleren met dezelfde maat op het etiket zijn vandaag dus veel groter dan vroeger.

Maar hoe komt dat nu? Volgens The Economist is de verklaring simpel: het is een trucje van modehuizen om meer te verkopen. Zij geloven dat vrouwen zich beter voelen als ze passen in dezelfde kledingmaat als in hun jeugd, en daarom sneller geneigd zijn om zo'n 'klein' kledingstuk te kopen.

Aangezien de gemiddelde omvang van vrouwen echter sterk gestegen is, moesten ze daarvoor hun maten aanpassen.

De 'inflatie' komt vooral voor bij vrouwenkleding, omdat de broeken van mannen meestal uitgedrukt worden in middelomtrek in plaats van willekeurige maten. Toch blijven ook mannenkleren er niet van gespaard.

Amerikaanse en Britse onderzoekers stelden namelijk vast dat broeken met het label 'middelomtrek 91,4 centimeter' eigenlijk 12,7 centimeter groter zijn.

En dat is niet zonder risico, vinden de schrijvers van The Economist. "De inflatie is dan misschien wel flatterend voor de klanten, maar er schuilt ook een zeker gevaar in. Het kan ervoor zorgen dat obese mensen het niet nodig vinden om te diëten en dat ze blind blijven voor gezondheidsrisico's", vinden zij.

"Voor drie vijfde van de Britse bevolking, het deel dat te maken heeft met overgewicht, is de maat wél van belang", besluiten de journalisten.» Reageer (0)
11-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhoging aardgasprijzen is tegen letter en geest van de wet

Verhoging aardgasprijzen is tegen letter en geest van de wet


http://oi39.tinypic.com/4s165c.jpg


De prijsverhogingen van aardgas die leveranciers Electrabel en Luminus op 1 april hebben doorgevoerd, gaan in "tegen de letter en de geest van de wet" die de bevriezing van de prijzen regelt. Dat zeggen ministers Johan Vande Lanotte en Melchior Wathelet van Economie en Energie in een reactie. Ze ondernemen stappen om de prijsverhoging tegen te houden.

De bevriezing van de indexeringen van de variabele parameters in de gas- en elektriciteitscontracten wordt geregeld door de wet van 29 maart 2012. Die schrijft voor dat "alle opwaartse indexeringen verboden zijn vanaf 1 april inbegrepen", leggen de ministers uit. Tijdens de periode van bevriezing zijn enkel prijsverhogingen toegestaan als de prijzen eerst naar beneden werden bijgesteld.

Prijsverhogingen voor gas en elektriciteit doorvoeren op 1 april, zoals Electrabel en Luminus hebben gedaan, "zijn dus in geen enkel geval toegelaten", luidt het.

Daarom gaat de prijsverhoging in tegen de letter én de geest van de wet, zeggen Vande Lanotte en Wathelet. Ze hebben de Economische Inspectie gevraagd een onderzoek te starten en de energieleveranciers te contacteren. Als die "hun gedrag" niet wijzigen, dreigen ze, "zal er naar de handelsrechter gestapt worden om een vordering tot staking te vragen van deze praktijken".

Vande Lanotte en Wathelet wijzen er ondertussen nogmaals op dat de bevriezing van de energieprijzen erop gericht is een hervorming van de tariefformules door te voeren, "zodat deze de echte kosten van de leveranciers weerspiegelen". (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegreizen tot 134 euro duurder

Vliegreizen tot 134 euro duurder


http://oi41.tinypic.com/2vjbwac.jpg


De hoge brandstofprijzen maken vliegvakanties tot 134,40 euro duurder voor een gezin van vier. Dat blijkt na een kerosinetoeslag van touroperator Thomas Cook, schrijft de krant Het Laatste Nieuws. Lijnmaatschappijen zoals Brussels Airlines verhoogden eerder al hun prijzen.

Een toeslag komt altijd bovenop de catalogusprijs van een pakketreis. Wie zijn reis dus al geboekt heeft, moet toch bijbetalen. "Tenzij je voor een 'fuel protection program' hebt gekozen", zegt Baptiste van Outryve, woordvoerder van Thomas Cook.

De brandstoftoeslag hangt af van de vliegafstand. Voor Ibiza bijvoorbeeld gaat het om een toeslag van 3,24 euro per reiziger, per traject. Voor Turkije is dat 5,28 euro en voor de Dominicaanse Republiek 16,80 euro. De brandstoftoeslag geldt voor afreizen in juni, maar mogelijk volgt er later nog een voor vliegvakanties in juli en augustus.

Intussen hinken de zomerboekingen bij de meeste Belgische touroperators achterop ten opzichte van vorig jaar, aldus de krant. Bij TUI Belgium lagen de boekingen eind maart 2 procent lager, terwijl de omzet 6 procent terugviel. Een prijzenslag zou de consument echter niet hoeven te verwachten. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Phil Collins - One More Night

Phil Collins - One More Night

Klik op de foto om hem te beluisteren


Philip David Charles (Phil) Collins (Chiswick, Londen, 30 januari 1951) is een Brits popmuzikant. Hij werd bekend als drummer en leadzanger van de progressieve rockband Genesis, hij won als soloartiest verscheidene Grammy's en een Academy Award[2] en heeft eveneens een succesvolle carrière als acteur.

Zijn singles, die vaak over verloren liefdes gaan, varieerden van het met drums beladen "In the air tonight", tot het dance-popnummer "Sussudio" en de politieke opvattingen van zijn succesvolle nummer "Another Day in Paradise". Zijn internationale populariteit veranderde Genesis van een progressieve rockband met een een relatief kleine groep fans tot één van de grootste rockbands aller tijden, en tevens een vertrouwde naam binnen de hitlijsten.

Collins' professionele carrière begon als drummer in de obscure rockband Flaming Youth.[3] Toen hij later bij het veel bekendere Genesis kwam, voorzag hij de band alleen van drums en achtergrondzang voor de leadzanger Peter Gabriel. Pas in 1975, toen Gabriel de band verliet, werd Collins leadzanger van Genesis. Tegen het einde van de jaren zeventig demonstreerde de hit "Follow You, Follow Me" de drastische verandering ten opzichte van de vroege jaren van de band en het feit dat de band goed zonder Gabriel zou kunnen.[4] Zijn solocarrière, die flink beïnvloed is door zijn privéleven, brachten hem en Genesis tot een commercieel succes. Volgens Atlantic Records was Collins' totale wereldwijde afzet als een soloartiest in 2002 meer dan 100 miljoen albums.[5] Dat maakt Collins en Paul McCartney de enige artiesten die zowel met een band als solo meer dan 100 miljoen albums hebben verkocht.

Collins werkte met veel artiesten samen, onder wie The Four Tops, George Harrison, Paul McCartney, Robert Plant, Eric Clapton, ABBA's Frida, Mike Oldfield, Sting, Brian Eno, Peter Gabriel, Led Zeppelin, Ozzy Osbourne, Queen, Laura Pausini, Lil' Kim, Philip Bailey en The Who.


» Reageer (0)
10-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manorexia: aantal patiënten is drastisch gestegen

Manorexia: aantal patiënten is drastisch gestegen


http://oi41.tinypic.com/2ltq3hv.jpgIn tien jaar tijd is het aantal Britse mannen dat met levensbedreigende eetstoornissen in het ziekenhuis belandde verdrievoudigd, dat blijkt uit cijfers van de gezondheidszorg.

Voornamelijk jongemannen lopen risico op aandoeningen als anorexia en boulemia nervosa, omdat ze steeds meer druk voelen om te voldoen aan het slanke schoonheidsideaal. Het aantal mannelijke patiënten jonger dan 18 dat werd opgenomen met dit soort aandoening is verdriedubbeld in tien jaar. Het probleem is volgens experts echter veel omvangrijker dan dat, want er wordt bijvoorbeeld geen rekening gehouden met het aantal patiënten dat hulp zoekt bij hun huisarts maar niet opgenomen worden. Ook zijn er heel wat mannen die in stilte lijden.

Experts schatten dat 20 procent van de Britse patiënten met een eetstoornis een man is. Maar de autoriteiten en hulpverlieners negeren dit probleem en richten zich enkel tot vrouwen bij de behandeling ervan. Vorig jaar raakte bekend dat jongens van tien al kampten met boulemia nervosa. Artsen waarschuwen dat door te zwijgen eetstoornissen bij jongens een taboe blijven.

Modetrends als de skinny jeans, tal van graatmagere mannelijke modellen die in de media tentoongesteld worden en het posten van foto's op sociaalnetwerksites zijn volgens experts de oorzaak van deze stijging. Patiënten hebben vaak een laag zelfbeeld en zijn teruggetrokken. Toch kunnen dit soort aandoeningen goed behandeld worden, zeker wanneer dit in een vroeg stadium aangepakt wordt. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kapsters mogen geen hoge hakken meer dragen

 Kapsters mogen geen hoge hakken meer dragen


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/10/27/763791/ontwerp-de-perfecte-stiletto_1_515x0.jpg

Als het van de Europese Unie afhangt, dan zullen kapsters binnenkort geen hoge hakken en juwelen meer mogen dragen. In een nieuw voorgestelde richtlijn wordt gepleit om de hakken te vervangen door antislipzolen en "onhygiënische" ringen en uurwerken te verbieden.

En het blijft niet bij deze plannen. De richtlijn wil ook dat de kapsters niet te veel knipbeurten per dag uitvoeren, om "emotionele instortingen" te voorkomen. Daarnaast moeten ze ook regelmatig een "sociale dialoog" voeren (lees: roddelen) met hun klanten, om het "mentale welzijn" op de werkplek te bevorderen.

De overeenkomst zal deze maand getekend worden door de EU Coiffure, die de bazen van kapperszaken vertegenwoordigt, en de UNI Europa Hair & Beauty, die de belangen van de Europese kappers behartigt. Beide groepen zijn 'sociale partners' van de Europese Commissie en zullen de richtlijnen bindend maken in alle 27 staten van de Europese Unie.

"Een verspilling van tijd en geld", vindt de Britse National Hairdressers' Federation. "We moeten jobs creëren, niet ze vermoorden", bevestigt de Britse minister van Werk Chris Grayling.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Net gedumpt? Doe deze dingen zeker niet

Net gedumpt? Doe deze dingen zeker niet


http://oi42.tinypic.com/33vzvkj.jpg

Als je geliefde je net heeft gedumpt, dan ben je erg kwetsbaar en is gezond verstand vaak zoek. Daarom enkele tips om het hoofd koel te houden zodat je geen domme dingen doet waar je achteraf spijt van krijgt.

- Hem iedere keer bellen als jij aan hem denkt: maak je niet te veel zorgen als je om de zeven minuten aan je ex denkt. Maar weersta aan de drang om hem dan telkens op te bellen, anders gaat hij al gauw denken dat je stalkt.

- Je verdriet delen op Facebook: Schrijf zeker geen cryptische omschrijven, want haast iedereen uit je omgeving weet wat je nu doormaakt, dus weet ook iedereen over wie je het hebt als je zegt dat "sommigen altijd een rotzak zullen blijven". Sociaalnetwerksites zijn geen dagboeken, als je het moeilijk hebt, bel dan iemand op om even wat stoom af te laten.

- Je haar laten knippen: Naar de kapper gaan na een breuk is geen goed idee. Nog erger dan gedumpt te worden, is een kersverse vrijgezel te zijn met een lelijk kapsel. Wacht to je minder gestresseerd bent om je look helemaal te veranderen.

- Meteen vrienden proberen te zijn. Wanneer je klaar bent om met je ex te praten over zijn nieuwe liefde, ben je ook er klaar voor om vrienden te zijn, anders vermijd je best even nog alle contact.

- Onmiddellijk een nieuwe relatie beginnen: Zorg ervoor dat je eerst emotioneel stabiel bent voor je je hart voor iemand nieuw openstelt. Heb je nu echt toevallig iemand ontmoet waar het ontzettend goed mee klikt, doe het dan erg rustig aan, want de kans is groot dat jullie relatie op de klippen loopt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fabergé

Fabergé

Klik op de foto om een filmpje over de Fabergé-eieren te bekijken


Fabergé-eieren (Russisch: Яйца Фаберже) zijn juwelen in de vorm van paaseieren die Peter Carl Fabergé (of beter gezegd: zijn werknemers) tussen 1885 en 1917 maakte in opdracht van de Russische tsaren om te dienen als paasgeschenk. Kenmerkend voor de ongeveer 50 gemaakte eieren is dat ze stuk voor stuk uniek zijn en dat ze gemaakt zijn van kostbare materialen zoals goud, platina en edelstenen. Na de Russische Revolutie zijn de eieren verspreid geraakt over de hele wereld: tien eieren zijn verdwenen, zestien zijn in bezit van particulieren, vijf zijn in handen van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk en een groot aantal eieren bevindt zich in verschillende musea. Fabergé-eieren zijn heden zeer kostbaar en sommige zijn miljoenen waard.


Pasen was (en is) een belangrijke feestdag in Rusland waarbij het de gewoonte was om elkaar cadeaus te geven. Vaak waren dit mooi versierde eieren, omdat die symbool stonden voor vruchtbaarheid. In 1885 gaf tsaar Alexander III zijn juwelier Fabergé opdracht een paasei te maken voor zijn vrouw, de tsarina Maria Fjodorovna. Zo werd het eerste Fabergé-ei geboren: het "Hen Egg". De tsarina was zó opgetogen over het geschenk dat de tsaar Fabergé benoemde tot hofjuwelier met de opdracht ieder jaar een nieuw paasei te maken. De voorwaarden waren dat ieder ei uniek moest zijn en bij voorkeur een bepaald thema moest hebben. Verder kreeg Fabergé de vrije hand en wist zelfs de tsaar niet hoe het volgende ei eruit zou zien. Als hij er al eens naar informeerde was het antwoord steevast: "Uwe Majesteit zal tevreden zijn". Na de dood van Alexander III in 1894 zette de nieuwe tsaar Nicolaas II de traditie voort, maar vanaf dat jaar werden er twee eieren per jaar besteld; één voor zijn vrouw, de tsarina Alexandra Fjodorovna en één voor zijn moeder de keizerin-weduwe.


Deze eieren worden ook vaak nagemaakt, zoals veel trouwens in de antiekwereld» Reageer (0)
09-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De herkomst van paaseieren

De herkomst van paaseieren


http://img338.imageshack.us/img338/7473/paaseieren1.jpg
Reeds bij onze verre voorvaderen was het ei al het symbool van de opstanding. Bij de Joden was het de gewoonte eieren te eten als maaltijd op de begrafenis als symbool van de wedergeboorte na de dood. Germanen aten eieren bij de offermaaltijden van Ostara, de godin van lente en vruchtbaarheid. Werd in het oude Hoog-Duits Eástr Ostara genoemd, en ter ere van haar werd ieder jaar een tweedaags feest gevierd.

Eieren staat niet alleen symbool voor het nieuwe leven, maar ook voor de vier elementen:

1) De schaal staat voor de aarde  
2) Het membraan staat voor de lucht 
3) Het eiwit staat voor het water   
4) Het eigeel staat voor het vuur  


Ontstaan in de middeleeuwen, doordat in de vastentijd een kerkelijk verbod was ingesteld voor het eten van eieren en vlees. In deze periode echter legden de kippen bijzonder veel eieren. De eieren werden gekookt, om langer goed te blijven, versierd, en met Pasen veelvuldig gegeten of cadeau gedaan.


Ook dit is een gebruik waar onze voorouders zich al aan over gaven. In Christelijke landen werden de eieren beschilderd in de kleuren van het altaar, waarna men ze de kerk inbracht om te laten wijden en te offeren. Niet Christelijke streken beschilderden hun eieren in heldere kleuren, welke een weerspiegeling waren van het zonlicht in de lente.


Vroeger waren boeren gewoon om met Pasen eieren in de akkers te begraven om vruchtbaarheid over hun akkers af te dwingen. Dit is waarschijnlijk de voorloper van het verstoppen van de eieren, welke kinderen met veel plezier gaan zoeken.
» Reageer (0)
07-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachbui stimuleert eetlust

Lachbui stimuleert eetlust


http://img230.imageshack.us/img230/1007/carre.jpg


Het is algemeen bekend, en nog maar eens bewezen: lachen blijft het beste medicijn. Een goede lachbui heeft dezelfde effecten op het lichaam als een goede workout: het verbetert je humeur, het vermindert stresshormonen, het boost het immuunsysteem, het verlaagt de bloeddruk en de cholesterol. Daar bovenop stimuleert het de eetlust. Dat meldt de Amerikaans lachexpert Lee Berk.

Berk liet een groep vrijwilligers twee video's bekijken: een ontspannende en een humoristische. Tussen beide kijksessies zat een week tijd. Tegelijk werd in hun bloed het niveau van de hongerhormonen leptine en ghreline gemeten.

Na het kijken van de ontspannende video werd geen significant verschil in niveau vastgesteld. Dat was bij de humoristische video wel het geval: het veranderde de bloeddruk, het niveau leptine daalde en het niveua ghreline steeg. Een gelijkaardige verandering zoals na een sportsessie, die gepaard gaat met een toegenomen hongergevoel.
 
De wetenschapper ziet in de toekomst een belangrijk toepassing voor de 'lachbuien': het helpen van ondervoede personen. Personen die weigeren te eten, zouden via een alternatieve lachtherapie terug hun eetlust (en misschien ook levenslust) kunnen terugvinden.

"Vooral bij wie geen fysieke activiteiten aankan om de eetlust te normaliseren of aan te wakkeren, kan dit een oplossing bieden", aldus Berk. Hij denk aan chronische pijnpatiënten of weduwes en weduwnaren.

"Het is fascinerend dat positieve emoties, die ontstaan door muziek spelen, zingen of zelfs lachen, zoveel positieve biologische effecten hebben. Lachen is dus echt het beste medicijn."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diamantmuseum geeft iedere bezoeker gratis diamantje

Diamantmuseum geeft iedere bezoeker gratis diamantje


http://oi43.tinypic.com/s1ruag.jpg


Het Brugs Diamantmuseum pakt uit met een geslepen stunt om haar bezoekersaantal op te krikken. Vanaf paasmaandag 9 april krijgt iedere bezoeker een gratis diamantje.

"We hebben onze rekening gemaakt en kunnen dit aan", vertelt conservator Boris Dewolf. "Zelfs veel Bruggelingen weten niet eens dat er een diamantmuseum is in hun stad. Daar maken we met deze actie komaf mee. We hebben het aantal diamanten in rekening gebracht, maar het mogen er altijd meer zijn." De actie loopt zeker tot na de zomer. Het Diamantmuseum in Brugge lokt jaarlijks 30.000 bezoekers.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook kleine spelers verhoogden gasprijzen op 1 april

Ook kleine spelers verhoogden gasprijzen op 1 april


http://oi41.tinypic.com/16jnbbd.jpg


Test-Aankoop wijst er vandaag op dat niet alleen Electrabel en Luminus de gasfactuur hebben laten stijgen op 1 april. Ook klanten met een variabel contract bij Eneco, Lampiris en Octa Plus, die hun gasprijzen niet koppelen aan de olieprijzen op de internationale markten, zien op 1 april de gasfactuur stijgen. Test-Aankoop raadt, in navolging van de oproep van minister van Economie Johan Vande Lanotte, aan de factuur te betwisten en onder voorbehoud te betalen.

Ook sommige klanten van Eneco, Lampiris en Octa Plus worden met een stijging geconfronteerd. Het gaat om klanten met een variabel contract waarin de aardgasprijs wordt berekend volgens de zogenaamde TTF-parameter, die maandelijks de evolutie van de natuurlijke gasprijs volgt op de Amsterdamse energiebeurs Endex.

Vandaag worden alle energieleveranciers verwacht bij de Economische Inspectie voor een gesprek. Ze zullen worden aangemaand prijsverhogingen in te trekken. Een rapportering van die ontmoeting aan de bevoegde minister Vande Lanotte wordt verwacht tegen begin volgende week.

Test-Aankoop zegt dat men niet kan ontkennen dat de wetteksten verwarring creëren, maar dat duidelijk was dat de wet van start ging vanaf, en dus inclusief, 1 april. Prijsstijgingen net voor het ingaan van de bevriezing, is tegen de geest van de wet, zegt ook Test-Aankoop.

De consumentenorganisatie raadt klanten met een variabele energiefactuur nu aan "onder alle voorbehoud" te betalen. Mocht de prijsstijging in de toekomst door een rechter onwettig worden bevonden, dan is het mogelijk om terugbetaald te worden, legt Test-Aankoop uit. Als de gestegen factuur betaald wordt zonder enige betwisting, is dat achteraf niet meer mogelijk.

Ook Unizo roept kmo's op eventuele voorschotfacturen te betalen, maar de verhoging te betwisten. Voka daarentegen vindt het niet de taak van de overheid om op te roepen tot betwisting of het niet betalen van facturen. (br.hln)» Reageer (0)
06-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afwijzing op Facebook doet even veel pijn als in het echte leven

Afwijzing op Facebook doet even veel pijn als in het echte leven


http://oi40.tinypic.com/2h51mop.jpg


Als je merkt dat een zogenaamde vriend jouw vriendschapverzoek op Facebook weigerde of negeerde, dan is dat natuurlijk niet leuk. Volgens psychologen doet het zelfs even veel pijn als een afwijzing in het echte leven.

Dat doet de onderzoekers besluiten dat velen het internet als een echte plaats beschouwen, net als de 'gewone' wereld.

Tot die conclusie kwamen ze na een experiment bij 77 universiteitsstudenten. Als zij tijdens een gesprek afgewezen werden, voelden ze zich stuk voor stuk beledigd en genegeerd. En dat 'slechte' gevoel was even sterk bij een echte als bij een online conversatie, inclusief dezelfde reacties.

"Tegen onze verwachtigen in, werden de reacties van de studenten niet bepaald door verdriet, maar wel door gevoelloosheid en afstandelijkheid of terugtrekking", zegt gedragspsycholoog Joshua Smyth.

"Als jij je al ooit slecht voelde omdat je 'genegeerd' werd op Facebook, dan ben je zeker niet alleen", stelt Smyth gerust. "Facebook is dan wel bedoeld om sociale contacten te maken, maar het wordt even vaak gebruikt om anderen uit te sluiten."

"De meeste mensen verwachten dat iemand negeren op het vluchtige internet minder pijn doet dan een persoonlijke afwijzing, maar uit onze studie blijkt dat dit niet het geval is. Het gaat om dezelfde psychologische reacties."

Toch vindt Smyth dat hun bevindingen ook een positieve kant hebben. "Het betekent namelijk dat de wel zinvolle gesprekken ook een invloed hebben, die zowel het lichamelijke als geestelijke welzijn verbetert", meent hij.

Ten slotte merkten de onderzoekers nog op dat we voorzichtig moeten omgaan met de resultaten, omdat ze beïnvloed kunnen zijn door de proefpersonen. "Het ging om studenten die opgegroeid zijn met het internet en andere technologieën. Bij minder ervaren mensen kan het anders zijn", besluit Filipkowski. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Virus besmet ruim half miljoen Apple-computers

Virus besmet ruim half miljoen Apple-computers


http://oi42.tinypic.com/ohoj6w.jpg


Meer dan een half miljoen Mac-computers zijn besmet met een virus dat specifiek gericht is tegen de producten van fabrikant Apple. Dat melden verschillende informaticaveiligheidsbedrijven. Het is een teken dat Apple aantrekkelijker wordt voor informaticapiraten.

Het virus, een Trojaans paard met de naam BackDoor.Flashback, gaat op de computers op zoek naar paswoorden en bankgegevens van de gebruiker. Het is volgens experts specifiek ontwikkeld om de beveiliging van Mac-computers te omzeilen.

"Alles wat de informaticapiraten hebben geleerd bij hun aanvallen op de pc-wereld begint zich nu ook te richten op de Macwereld", luidt het bijvoorbeeld bij het informaticaveiligheidsbedrijf McAfee. De getroffen computers bevinden zich vooral in de VS en Canada, stelt de Russische verkoper van antivirusprogramma's Dr. Web.

Wereldwijd zijn er 63 miljoen Macs in gebruik, en de computers zijn vanwege hun lage marktaandeel lange tijd onaantrekkelijk geweest voor virusontwikkelaars. Criminelen richtten zich liever op de pc's die werkten met Windowssoftware, omdat ze dan veel meer potentiële slachtoffers konden bereiken. Apple maakte van dat gegeven zelfs een verkoopargument.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Google toont nieuw speeltje: 'augmented reality bril'

Google toont nieuw speeltje: 'augmented reality bril'

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Google heeft  bekendgemaakt dat het werkt aan 'Project Glass': een nieuw experiment met zogenaamde draagbare 'augmented reality brillen'.

De internetgigant startte een webpagina waarop het Project Glass aankondigt. De pagina heeft als doel de discussie te openen over de mogelijkheden en de nodige feedback te verzamelen. De komende dagen en weken zal het team dat aan het project werkt er over de vooruitgang communiceren.

Hoewel het product van Project Glass de vorm heeft van een bril is het geen echte bril. Het gaat om een draagbare computer die op de neus rust. Voor het rechteroog bevindt zich een doorzichtig display.

In onderstaande video is te zien hoe de bril toestaat om verschillende acties te ondernemen. Op het scherm verschijnt informatie zoals navigatie, berichten en het weer. Met het apparaat kunnen ook foto's worden gemaakt. In de video is niet het definitieve ontwerp te zien. Het geeft enkel een beeld van hoe de bril in de toekomst eventueel kan werken.

Wanneer de bril op de markt komt, is nog niet duidelijk. The New York Times sprak eerder al over eind dit jaar, maar dat lijkt wellicht wat optimistisch. Wel heeft een aantal medewerkers van Google alvast prototypes meegekregen om uit te testen. (br.hln)» Reageer (0)
05-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordaantal Belgen met achterstallige schulden

Recordaantal Belgen met achterstallige schulden


http://oi40.tinypic.com/2je8do1.jpg


Het aantal Belgen met een betalingsachterstand op minstens één krediet heeft in maart een nieuw record bereikt. De groep Belgen met minstens één achterstallig contract is opgelopen tot 320.058, blijkt uit gegevens van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren van de Nationale Bank.

De totale betalingsachterstand van de Belgen bedroeg in maart ruim 2,6 miljard euro. De achterstallige schulden zijn verdeeld over in totaal bijna 466.000 contracten, wat overeenkomt met een gemiddelde betalingsachterstand van 5.592 euro per contract.

Het totale aantal uitstaande kredieten liep in maart op tot 11.357.754, verdeeld over circa 6,2 miljoen mensen.

De grote meerderheid van de kredieten in omloop zijn consumentenkredieten. Logischerwijs zijn ook de meeste contracten met betalingsachterstand dergelijke consumentenkredieten. De gemiddelde betalingsachterstand per contract ligt wel veel hoger bij de hypothecaire kredieten (ruim 30.000 euro) dan bij de consumentenkredieten (bijna 3.900 euro). (br.hln - beeld photo news)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse krijgt na 16 jaar haar verdwenen kat terug

Duitse krijgt na 16 jaar haar verdwenen kat terug


http://oi40.tinypic.com/2a2h5i.jpg


Morgen vindt de emotionele hereniging plaats tussen een Duitse vrouw en haar kat Poldi. Het dier had zestien jaar lang in bossen gewoond in de buurt van München, meldde de plaatselijk dierenbescherming.

Poldi was sterk vermagerd en was te identificeren door een tatoeage achter het oor, vertelt Eveline Kosenbach van de dierenbescherming die de eigenares van de kat heeft verwittigd.

"Ze dacht echt dat ze haar kat nooit meer zou terugzien na al die tijd", vertelde Kosenbach. Ze voegde er aan toe dat het "uiterst zeldzaam" is dat een poes nog leeft na zo'n lange verdwijning.

"We zijn er zeker van dat het over Poldi gaat", verzekerde Kosenbach. Ze legde uit dat het dier een chip heeft met een uniek identificatienummer. Morgen zal baasje haar huisdier ophalen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1.000 euro boete voor Engelsen die tuinslang gebruiken

1.000 euro boete voor Engelsen die tuinslang gebruiken


http://oi41.tinypic.com/2crog0k.jpg


In het oosten en zuiden van Engeland is het vanaf heden verboden om een tuinslang te gebruiken. Gezinnen die dat wel doen, riskeren een boete van 1.000 euro. De strenge maatregel viseert ongeveer twintig miljoen huishoudens en is het gevolg van uitzonderlijke droogte in sommige delen van het land.

Op een paar regenbuien na, bleef het de afgelopen maand erg droog in Oost- en Zuid-Engeland en delen van Yorkshire. De droogte is niet nieuw en houdt al twee winters aan, meldt Peter Simpson van het Britse watervoorzieningsbedrijf Anglian Water. Rivieren en waterreservoirs werden onvoldoende aangevuld, waardoor jan modaal de tuinslang nu moet weren. Wie de regel aan zijn laars lapt, riskeert een fikse boete van 1.000 euro.

Naast Anglian Water, lieten nog zes andere maatschappijen weten dat ze de waarschuwing in regel zullen brengen. Niet alleen particuliere perkjes, ook parken en volkstuinen zullen het even zonder tuinslang moeten stellen.

Het Britse milieu-agentschap verklaarde dat de meeste waterreservoirs abnormaal laag staan, net als de rivieren in de regio. Naast de opgelegde beperkingen, roept het agentschap de watermaatschappijen ook op om dringend werk te maken van het dichten van lekken in waterleidingen. In de periode 2010 - 2011 ging zo dagelijks meer dan 3,3 miljard liter water verloren. Zo laat 'Ofwat' weten, de Britse regulator van de water- en rioleringsindustrie.

Dat de lekken een groot probleem zijn, staat buiten kijf. De watermaatschappijen wijzen echter met beschuldigende vinger naar het gebrek aan regen. Ze maken intussen werk van het dichten van de lekkages en vervoeren water naar de droogste gebieden.

Engeland hoopt zo de watertoevoer te kunnen blijven garanderen en strengere beperkingen later dit jaar te voorkomen. Met het uitsluiten van de tuinslang hoopt het bedrijf Southern Water de vraag naar water te doen dalen met vijf procent. Het laatste verbod, in 2006, deed de vraag alvast zakken met tien procent, aldus de onderneming Thames Water. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andrea Bocelli - Besame Mucho

Andrea Bocelli - Besame Mucho

Om hem te beluisteren druk op de foto

Andrea Bocelli (Lajático, Toscane, 22 september 1958) is een Italiaanse tenor, die zowel klassieke als populaire muziek zingt. Tevens zingt hij in enkele opera's, en is hij een producer.

Andrea Bocelli leed vanaf zijn geboorte aan de oogziekte glaucoom. Op twaalfjarige leeftijd werd hij na een ongeluk met een voetbal geheel blind, tot dat moment kon hij nog een beetje met zijn rechteroog zien.

Bocelli werd ontdekt door Zucchero toen deze een tenor zocht voor de demo van Miserere. Uiteindelijk nam Zucchero dit nummer op met Luciano Pavarotti, maar Andrea Bocelli begeleidde Zucchero op zijn internationale concerttour.

Bocelli werd in Italië algemeen bekend na zijn overwinning op het Festival van Sanremo in 1994 met Il mare calmo della sera. Het jaar daarop deed hij nog eens mee aan het festival met Con te partirò. Dit nummer nam hij in 1996 opnieuw op, samen met Sarah Brightman onder de titel Time to say goodbye en haalde er een internationale hit mee.

In 1998 trad Andrea Bocelli op in het Kennedy Center in Washington D.C. en werd hij ontvangen door de Amerikaanse president Bill Clinton in het Witte Huis. In hetzelfde jaar tourde hij door Amerika en won hij twee World Music Awards, wat hij in 2002 herhaalde. In de jaren daartussen werd hij meerdere malen genomineerd voor een Grammy Award, maar deze heeft hij tot nog toe niet gewonnen. Wel kreeg hij verscheidene andere internationale prijzen toegekend.

Tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Turijn in 2006 heeft Bocelli het nummer Because we believe gezongen. Voor de Nederlandse versie van zijn cd Amore heeft hij het nummer opgenomen met Marco Borsato.

In 2005 heeft Bocelli het project Teatro del Silenzio geopend, een openluchttheater nabij het plaatsje Lajatico in Toscane. Slechts een keer per jaar wordt, in de maand juli, dit theater opengesteld voor publiek. In de zomer van 2007 heeft Bocelli zijn grote nummers hier tijdens een concert ten gehore gebracht. Tijdens deze avond vond de registratie plaats voor de dvd Vivere, Live in Tuscany. In de zomer van 2010 heeft de laatste editie van het project "Theatro del Silenzio" plaatsgevonden.

Op 27 juni 1992 trouwde Bocelli met zijn toenmalige liefde Enrica Cenzatti, zij kenden elkaar uit de tijd dat hij een nog onbekende zanger was. Ze kregen samen twee zonen. In 2002 scheidde het paar. Tegenwoordig woont Bocelli samen met Veronica Berti in de Toscaanse badplaats Forte dei Marmi. Samen met zijn verloofde heeft hij een dochter.» Reageer (0)
04-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor een strakke bikinikont

Tips voor een strakke bikinikont

http://oi41.tinypic.com/20poeq9.jpg

Het aftellen naar het strandseizoen is begonnen, wie zelfzeker met een strakke kont wil paraderen in bikini kan best vanaf nu enkele keren per week onderstaande oefeningen afwerken.

- Zet je handen en knieën op de grond. Beweeg je rechterbeen gestrekt naar achteren gedurende 90 seconden, je voet komt hoger dan je hoofd. Vervolgens is je linkerbeen aan de beurt. Herhaal dit drie keer.

- Deze oefening maakt de zijkant van je kont steviger. Start met gestrekte benen en plaats je voeten op schouderbreedte van elkaar. Zet vervolgens een been zijwaarts en plooi deze knie. Het andere been blijft gestrekt. Herhaal dit tien keer en wissel vervolgens van kant.

- Deze oefening pakt niet alleen je beenspieren maar ook je heupen aan. Ga terug op je handen en knieën zitten, hou je rechterknie geplooid, hef het op naar de zijkant, tot het parallel is met je heupen. Hou dit gedurende 90 seconden aan elke kant vol en werk de hele oefening drie keer af.

- Neem vervolgens een licht gewichtje (of een vol flesje water) in beide handen, sta met je voeten op schouderbreedte van elkaar. Beweeg je handen naar voren, terwijl je door je kniën plooit en je je kont naar achteren duwt. Ga terug naar je startpositie en beweeg je handen naar beneden. Herhaal dit drie keer en rust tussendoor een half minuutje.

- Begin weer op je handen en knieën en hou je rechterbeen geplooid, beweeg dit naar achter tot het op dezelfde lijn als je ruggengraat komt, evenwijdig met het plafond. Hou deze positie gedurende 90 seconden aan en doe hetzelfde met je linkerbeen.

- Loop de trap op om calorieën te verbranden. Neem een trede per keer, voer daarna het tempo op door telkens een trede over te slaan/ Begin met een sessie van tien, maar bouw geleidelijk op tot meer. Je kunt de oefening nog moeilijker maken door een gewicht te dragen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tragedie Utoya brengt twee geliefden samen nadat ze zwommen voor hun leven

Tragedie Utoya brengt twee geliefden samen nadat ze zwommen voor hun leven


http://oi42.tinypic.com/sgn19f.jpg


Zelfs de grootste tragedie brengt soms een straaltje hoop en vreugde. Het bloedbad dat Anders Breivik afgelopen zomer aanrichtte op het eiland Utoya kostte 69 mensenlevens. Twee overlevers van de slachtpartij die samen zwommen voor hun leven, zijn nu een koppel geworden. De 19-jarige Sofie Tommeras Lyshagen en de 20-jarige Hakon Knudsen doorstonden samen doodsangsten en daardoor zijn ze nu geliefden.

De 19-jarige Sofie verloor in het bloedbad tjidens het jeugdkamp op Utoya niet enkel haar ex-lief maar ook haar beste beste vriend. Zelf werd ze beschoten door Breivik maar kon toch ontkomen. Ze moest zwemmen voor haar leven. Toen merkte ze Hakon op. Ze wisselden enkele woorden. "We verkeerden allebei in staat van hysterie, maar vreemd genoeg zijn we sindsdien niet meer van elkaars zijde geweken. We zijn een koppel geworden", vertelt ze aan The Sun.

"Het was pas in de maanden na de tragedie dat onze liefde echt is opengebloeid. Tijdens een romantisch uitje op het platteland sloeg de vonk over. We waren niet gekraakt door het bloedbad en voelden dat we elkaar konden helpen. Ondanks het vreselijke kwaad van Utoya hopen we dankzij onze liefde toch een streepje hoop en vreugde uit te dragen."

Op 22 juli 2011 liet de extreemrechtse Anders Breivik eerst een bom ontploffen in het politieke hart van Oslo. Die aanslag eiste al negen mensenlevens, maar dat vond hij nog niet genoeg. Hij trok naar het eiland Utoya, waar een jongerenkamp van de Noorse socialisten aan de gang was. Daar slachtte hij tijdens een moordtocht van een uur nog eens 69 jongeren af. "Ik hoop dat hij psychiatrische hulp krijgt en het kwaad beseft dat hij had aangericht. Ik denk dat hij dat vandaag niet beseft", zegt Sofie Tommeras Lyshagen.

De 33-jarige Breivik staat terecht voor massamoord. Wellicht zal hij de rest van zijn leven in een psychiatrische instelling doorbrengen. Daarover schreef hij vorige week: "Een politieke activist naar een asiel sturen is sadistischer en slechter dan hem te doden. Als dat lot me te wachten staat, dan is het erger dan de dood." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasgeboren chimpansee in Artis overleden

Pasgeboren chimpansee in Artis overleden


http://oi44.tinypic.com/jp9eyo.jpg


De chimpansee die op 23 maart in de Amsterdamse dierentuin Artis werd geboren, is deze ochtend overleden. Verzorgers zagen Amber, de moeder van het jong, verslagen naar haar baby kijken. "De armen en benen van het jong hingen slap langs Ambers buik", aldus Artis. "De ogen van de baby waren gesloten, en het gezichtje was extreem bleek."

De doodsoorzaak van het aapje, dat de naam Ajabu had gekregen, is nog niet bekend. In de dierentuin leven nu nog negen chimpansees, die intens verdrietig zijn. "Het is niet mogelijk om meteen een sectie op het lichaam te verrichten, omdat de chimpansees eerst tijd nodig hebben om afscheid te nemen van Ajabu. Het rouwproces bij chimpansees kan dagen duren." Als de moeder er klaar voor is, legt zij haar baby in een hoekje. De andere chimpansees kunnen dan afscheid nemen.

De vorige keer dat er in Artis een chimpansee werd geboren, was zowat 10 jaar geleden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kane - Dreamer

 Kane - Dreamer

Klik op de foto om hem te beluisteren

Kane is een Nederlandse rockgroep. De band bestaat uit de twee oorspronkelijke leden Dinand Woesthoff (zanger) en Dennis van Leeuwen (gitarist).


De groep ontstond in Den Haag in 1998, waar Woesthoff en Van Leeuwen elkaar ontmoetten in een strandtent, waar zij op dat moment werkten. Beiden hebben een passie voor muziek, en het duurde niet lang voor Edwin Jansen ze ontdekte in een groezelig tentje, waar ze toen nog voor een klein publiek optraden. De muziek kan worden omschreven als gitaarrock en is geïnspireerd door U2.

In de zomer van 1999 brak de groep definitief door met "Where Do I Go Now". Het album As Long As You Want This uit 1999 stond 1,5 jaar in de Nederlandse albumlijst en verkreeg dubbel platina. Het tweede album So Glad You Made It bracht de carrière van band naar een hoger niveau. Leadsingle "So Glad You Made It" en "Let It Be" waren populair.

De jaren daarna verkreeg Kane awards van onder andere TMF en MTV alsmede een Edison. Kane trad op in Parkpop en Pinkpop.

De echtgenote van Woesthoff was Guusje Nederhorst. Zij overleed op 29 januari 2004 aan kanker. De zoon van het echtpaar is Dean Maddy Woesthoff. Woesthoff wijdde het lied "Dreamer" aan zijn overleden vrouw. Deze single werd meteen een nummer 1-hit, en werd de best verkochte Nederlandse single van dat jaar. De opbrengsten van deze single gaf hij aan het KWF. Eerder had hij al een vriendin, Maddy, aan kanker verloren.» Reageer (0)
03-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Google Street View dringt door tot in Witte Huis

Google Street View dringt door tot in Witte Huis

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Google Street View is sinds vandaag doorgedrongen tot in het Witte Huis, de zetel van de Amerikaanse president in Washington. Internetters kunnen een digitale rondwandeling door een deel van het gebouw maken op de manier van Google Street View.

De virtuele openstelling van het Witte Huis is onderdeel van een kunstproject van het internetbedrijf waarbij virtuele wandelingen kunnen worden gemaakt door beroemde gebouwen. De rondleiding laat overigens alleen het publieke deel van het Witte Huis zien. Een blik in het beroemde Oval Office zit er vooralsnog niet in.

Presidentsvrouw Michelle Obama zegt in een videoboodschap ter gelegenheid van de 'openstelling' dat het Witte Huis, ook bekend als People's House, open zou moeten zijn voor iedereen. (br.hln)

.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Doors - Riders on the Storm

The Doors - Riders on the Storm

Klik op de foto om ze te beluisteren


The Doors is een Amerikaanse band  uit de jaren 1965-1973. De naam is ontleend aan 'The Doors of Perception', de titel van een boek van Aldous Huxley, die op zijn beurt de frase had ontleend aan een gedicht van William Blake: "If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, infinite".
Omdat de beeldbepalende zanger van de band, Jim Morrison, in de zomer van 1971 overleed, zijn sommigen van mening dat de band met zijn wegvallen ophield te bestaan. The Doors maakten rockmuziek met psychedelische melodieën en poëtische teksten.

De leden van de band schreven hun werk meestal onder invloed van de drugs zoals LSD. In de originele bezetting zagen zes studioalbums het licht. Na de dood van Jim Morrison in 1971 werden nog twee studioalbums met nieuwe nummers uitgebracht, waarop Ray Manzarek en Robby Krieger de zang overnamen. Na bijna 30 jaar kwam het tot een reünie. Onder impuls van gitarist Robby Krieger en keyboardspeler Ray Manzarek, aangevuld met Ian Astbury als vervanger van Jim Morrison, bereisden ze concertzalen onder de naam The Doors of the 21st Century. Drummer John Densmore weigert tot op heden deel te nemen aan een reünie. Zijn opstelling leidde in juli 2005 tot een rechtszaak die hij won. Het gevolg hiervan is dat de band vanaf november 2005 de naam Riders on the Storm draagt.

The Doors geldt als één van de grootste bands van de jaren zestig. De muziek is een mengsel van blues, klassiek en jazz. Het opruiende en compromisloze optreden van Morrison maakte hun optredens radicaal en controversieel.

Wat in de muzikale bezetting opvalt, is de afwezigheid van een basgitaar. Er is gezocht naar een bassist, maar niemand wilde de baspartijen op de manier spelen die werd voorgesteld. De baspartijen worden daardoor door Ray Manzarek met zijn linkerhand gespeeld op een Fender Rhodes Piano Bass, die bovenop zijn Continental Vox orgel was geplaatst. In de studio werd tijdens opnames wel gebruikgemaakt van bassisten, o.a Douglas Lubahn.

Robby Krieger is een veelzijdige gitarist. Hij begon op zijn zestiende te spelen op een Spaanse gitaar en kreeg later les van Ravi Shankar op sitar en sarod. Na het zien van een optreden van Chuck Berry kiest hij voor een wijnrode Gibson SG. Gemengd met zijn voorkeur voor blues, de slidegitaar en het met de vingers bespelen van de snaren in plaats van met een plectrum beschikt Robby Krieger over een opvallende speelstijl.

The Doors brachten een opvallend lang nummer (11:39) op plaat uit: 'The End'. Bij live-optredens werd dit nog verder opgerekt, zodat sommige nummers wel 25 minuten duurden. Grote delen van het nummer werden dan geïmproviseerd. Soms droeg Morrison daar doorheen zijn poëzie voor, soms improviseerde hij poëzie. Een goed voorbeeld daarvan is terug te vinden op de Matrix-tapes (1967), die alleen nog via het bootlegcircuit verkrijgbaar zijn.

De harmonieën worden grotendeels bepaald door de lage stem van Morrison die afsteekt tegen de schelle klanken van het rockorgel van Manzarek. Vaak wordt een ostinato gebruikt. In de improvisatieronden wordt vaak gebruikgemaakt van de turnaround, een van oorsprong uit de jazz stammende akkoordenstructuur die zich steeds herhaalt. Dit staat eindeloze improvisaties toe. In de partituren bedienden The Doors zich vaak van een harmonische of melodische mineurtoonladder. Ook none-akkoorden, pentatoniek en soms zelfs dodecafonie komen voor. Al deze middelen leveren een scala aan mogelijkheden en worden zeker in de lange nummers veelvuldig gebruikt, wat een grote spanningsboog oplevert.

Tekstueel maken The Doors gebruik van de poëzie van Jim Morrison, die ook zelfstandig te horen is op An American Prayer. Deze richt zich op het mysterie, met vaak droevige en mystieke ondertonen. Veel gedichten en liedteksten zijn autobiografisch en gaan over de jeugd van Morrison. Geweld, seksuele drift en dood zijn belangrijke thema's. Inspiratie hiervoor vond Morrison bij Arthur Rimbaud en Charles Baudelaire, dichters die hem er mede toe deden besluiten zich in Parijs te vestigen. Veel liedteksten zijn echter van Robby Krieger. De tekst van 'The End' leverde de band van alle kanten berispingen op vanwege het onderwerp, het Oedipus-complex. Hippies vonden het te gewelddadig (zeker in de Summer of Love), terwijl conservatieven het moreel verval vonden prediken. Soortgelijke teksten zouden echter van grote invloed blijken voor bijvoorbeeld Pink Floyd.

In de vier jaar dat de band in zijn originele bezetting bestond veranderde de stijl, onder invloed van de algehele tijdgeest, van acid rock naar een blues-achtigere sound. Op met name L.A. Woman valt dit verschil op, evenals de verandering in de stem van Morrison, die door zijn verslaving rauwer, instabieler en lager was geworden. Ook bediende de band zich vaker van een basgitarist.
» Reageer (0)
02-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - Wonderful Tonight

Eric Clapton - Wonderful Tonight

Klik op de foto om hem te beluisteren

Eric Patrick Clapton, (Ripley (Surrey), 30 maart 1945) is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek.
» Reageer (0)
01-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne zondagDe afbeelding “http://img220.imageshack.us/img220/678/zondagbt0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ilse DeLange - Puzzle Me

Ilse DeLange - Puzzle Me

Klik op de foto om haar te beluisteren

Ilse DeLange werd geboren op 13 mei 1977 in Almelo (Nederland).  Ze won in 1998,  2001,  2004 en 2009 een Edison en haar albums bereikten ruim tien keer platina.

Ilse DeLange begon haar loopbaan op achtjarige leeftijd als playbackartieste, waarmee ze diverse wedstrijden op haar naam schreef, onder meer met een imitatie van Toon Hermans. Na te zijn overgeschakeld op live repertoire, trok ze via regionale en landelijke talenten jachten de aandacht van Hilversum, hetgeen haar enkele televisieoptredens opleverde. Met gitarist Joop van Liefland vormde ze tijdelijk een duo, waarmee ze haar eerste schreden op het countrypad zette.

In 1994 trad DeLange op voor de Nederlandse Country Music Awards. Ondanks positieve reacties gebeurde er vooralsnog weinig; ze kwam wel in contact met vertegenwoordigers van het roemrijke platenlabel Warner Music, maar het duurde nog enkele jaren van onderhandelen voordat zij haar contracteerden. In 1994 deed ze ook mee aan het Zangfestival der Onbekenden in Eindhoven met covers van Daddy's Hands van Holly Dunn en The Song Remembers When van Trisha Yearwood. Haar optreden werd bekroond met de eerste plaats, een trofee en een waardebon voor een demo-opname

Ilse woont momenteel in Arnhem samen met Bart Vergoossen, die de drummer van haar band is.» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!