Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




29-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - Somewhere Over The Rainbow

Eric Clapton - Somewhere Over The Rainbow

Klik op de foto om hem te beluisteren





Lieve Timo

Nooit meer zal ik zien die lieve blik in je ogen
nooit meer horen je zacht gespin
Nooit meer zal ik voelen
hoe warm en zacht je bent
Nooit meer...



» Reageer (0)
28-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleuters verkiezen dieren boven speelgoed

Kleuters verkiezen dieren boven speelgoed


http://oi45.tinypic.com/11t9xrt.jpg


Jonge kinderen verkiezen omgaan met dieren boven spelen met hun poppen of autootjes. En dat is maar goed ook, want dieren helpen bij de ontwikkeling van een kind. Experten raden kersverse ouders dan ook aan om een hond, kat of hamster in huis te nemen.

Want zelfs kinderen die slechts 11 maanden oud zijn, tonen meer interesse in dieren dan in speelgoed, zelfs als het gaat om elektronische 'replica's'. Bovendien zijn ze van nature uit helemaal niet bang van spinnen en slangen. Dat is een gedrag dat ze in de loop van hun leven aanleren.

Deze vaststellingen komen van een groep Amerikaanse wetenschappers. Zij voerden een reeks experimenten uit, waarmee ze de omgang van kinderen tussen 11 maanden en 3 jaar met dieren en speelgoed onderzochten.

In het eerste werden de kinderen en een ouder in een kamer gezet met zowel een levende hamster en vis als met 14 populaire speeltjes, zoals een pop en blokken. In een tweede experiment kwamen er ook een Tarantula-spin en een slang in de kamer (uiteraard buiten het bereik van de kinderen), samen met vier stukken speelgoed.

Het derde experiment zette de kinderen en ouders samen met drie levende dieren, een groene gekko, hamster en vis, en een speelgoedversie van dezelfde dieren. Ook die werden allemaal buiten het bereik van de kinderen gehouden, zodat ze hen niet konden aanraken.

Bij alle scenario's toonden de peuters en kleuters meer interesse in de dieren dan in het speelgoed, zowel als het om goedaardige (hamster) als enge (spinnen) ging. Bovendien praatten ze meer over de dieren dan over het speelgoed en stelden ze hun ouders ook meer vragen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opzegvergoeding voor gsm en internet verdwijnt

Opzegvergoeding voor gsm en internet verdwijnt


http://oi46.tinypic.com/29e4o02.jpg


Wie zijn telefoon-, gsm- of internetabonnement opzegt, moet binnenkort geen opzegvergoeding meer betalen. Minister van Consumentenzaken en Economie Johan Vande Lanotte heeft daarover een wetsontwerp klaar, schrijven de Concentrakranten.

Vande Lanotte wil de hoge prijzen van abonnementen voor gsm, telefoon en internet in ons land aanpakken. De ombudsman kreeg over die opzegvergoedingen in 2011 maar liefst 6.000 klachten, drie keer zoveel als in 2010.

Een eerste concrete maatregel wordt de afschaffing van de opzegvergoeding. Wie opzegt in de eerste zes maanden van het contract betaalt dan wel nog, maar niet meer dan het abonnementsgeld voor die periode. (br.hln)



» Reageer (0)
27-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De koala is vanaf volgende week een bedreigde diersoort

De koala is vanaf volgende week een bedreigde diersoort


http://oi48.tinypic.com/29zrdio.jpg


De koalabeer is vanaf volgende week in sommige delen van Australië officieel een bedreigde diersoort. Dat melden Australische media.

De Australische minister van Milieu, Tony Burke, zal koala's in de zuidoostelijke provincie Queensland maandag "bedreigd'' verklaren. Soortgenoten in Nieuw-Zuid-Wales krijgen het label "kwetsbaar''. Dit houdt in dat op deze plekken het natuurlijke leefgebied van koala's beschermd zal worden tegen onder andere industrie en woningbouw.

Volgens milieuorganisaties gaan de maatregelen echter niet ver genoeg. Zij drongen aan op een nationale inventarisering van het aantal koala's en daaropvolgend passende maatregelen, maar zeggen dat de overheid gezwicht is voor de druk vanuit de industriële sector.

Schattingen van het aantal overgebleven koala's lopen uiteen. Volgens sommige onderzoeken zouden er minder dan 80.000 koala's in het wild leven.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenlanders niet meer welkom in Nederlandse coffeeshops

Buitenlanders niet meer welkom in Nederlandse coffeeshops


http://oi50.tinypic.com/2yyt7yo.jpg


Coffeeshops mogen vanaf 1 mei alleen nog inwoners van Nederland toelaten als lid van de 'besloten club' die de shops moeten worden. Deze maatregel komt er nadat een kortgedingrechter in de Nederlandse stad Den Haag vandaag negentien coffeeshophouders en andere belanghebbenden in het ongelijk stelde.

Op 1 mei worden coffeeshops besloten clubs waarvoor een lidmaatschap nodig is om binnen te komen. Momenteel gaat het enkel om shops in gemeenten in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg, maar in 2013 krijgen ook coffeeshops in de rest van Nederland met de nieuwe maatregels te maken. De clubs mogen bovendien maximaal tweeduizend leden tellen. Op die manier wil de Nederlandse regering drugstoeristen uit het buitenland weren.

De coffeeshophouders spanden de kort geding aan bij de rechtbank in Den Haag omdat ze vinden dat ze worden gedwongen tot discriminatie en schending van de privacy. Zo zouden hun klanten door de nieuwe maatregels verplicht worden om te veel privégegevens voor te leggen om lid te mogen worden van een besloten shop.

De rechter heeft nu echter geoordeeld dat het beleid dat de overheid wil invoeren niet discrimineert en ook niet onevenredig streng of zwaar is. Verder zijn er volgens de rechter zo veel grotere belangen gemoeid met het coffeeshopbeleid dat de bezwaren van de coffeeshophouders en anderen niet relevant zijn bij de vraag of het beleid rechtmatig is.

Advocaat Maurice Veldman, die een deel van de eisers vertegenwoordigt, kondigde meteen na de uitspraak aan dat hij in hoger beroep gaat. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde beboet voor drol van zijn geleidehond

Blinde beboet voor drol van zijn geleidehond


http://oi48.tinypic.com/28gt94n.jpg


In Engeland heeft een blinde man een boete gekregen omdat zijn geleidehond in een park had gepoept. Hoewel de man verklaarde dat hij - als blinde - niet gezien had dat zijn Labrador een 'accidentje' had gehad, moest hij toch omgerekend 100 euro neerdokken.

Ian Bradwell, die officieel als blinde staat geregisteerd, werd betrapt door een stadswachter in een park in Leicester. "De man vroeg me of ik er mij van bewust was dat mijn hond op het gras had gepoept. Ik verontschuldigde me, maar zei dat ik het niet gezien had omdat ik visueel gehandicapt ben", aldus de 46-jarige Bradwell. "Als bewijs toonde ik mijn witte wandelstok, maar dat vond de wachter niet voldoende".

"Ik vroeg de man of hij geen poepzakje bijhad zodat ik de drol kon opruimen. Iets wat ik eigenlijk niet moest doen omdat eigenaars van een blindegeleidehond hier niet toe verplicht zijn. De wachter wilde hier niet van horen. Hij was enkel geïnteresseerd in het uitschrijven van een boete".

Een verontwaardigde Bradwell contacteerde het stadsbestuur van Leicester. Daar stuitte hij aanvankelijk op eenzelfde onbegrip. Met de hulp van iemand van de Brailleliga werden de plooien evenwel gladgestreken en werd de boete naar de prullenmand verwezen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse vrouw zwanger van negenling

Mexicaanse vrouw zwanger van negenling


http://oi45.tinypic.com/3355e1c.jpg


Een vrouw in Mexicio is zwanger van een negenling. De vrouw, waarvan de leeftijd niet bekend is gemaakt, is zwanger geworden na een vruchtbaarheidsbehandeling en zal rond 20 mei bevallen. Dat meldde het televisiestation Televisa.

Als de vrouw negen levende kinderen baart, is ze waarschijnlijk de eerste in de geschiedenis. In het verleden waren vrouwen wel zwanger van negen kinderen maar die kwamen niet (allemaal) levend ter wereld. Er zijn wel levende achtlingen geboren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verste verwant van mens ontdekt in Noorwegen

'Verste verwant van mens' ontdekt in Noorwegen


http://oi47.tinypic.com/2ywg5ed.jpg


Wetenschappers hebben een microscopisch klein algenetertje uit een Noors meer uitgeroepen tot een van de oudste levende organismen ter wereld en de verste verwant van de mens. Ze gingen niet over een nacht ijs, want ze hebben het diertje al ongeveer 20 jaar bestudeerd.

Het eencellige wezen zou volgens de onderzoekers een miljard jaar geleden zijn ontstaan. Het past in geen enkele categorie: het is geen dier, plant, parasiet, schimmel of alg. "Het is uniek", zegt onderzoeker Kamran Shalchian-Tabrizi van de Universiteit van Oslo. Het wezen wordt nu gerekend tot een nieuwe categorie, de zogeheten collodictyon.

De collodictyon werden circa 20 jaar geleden gevonden. De onderzoekers vonden ze toen wel vreemd, maar "wisten niet hoe belangrijk ze waren." De wetenschappers menen nu dat de ontdekking inzicht kan geven in het leven op aarde honderden miljoenen jaren geleden.

De collodictyon leven alleen in het slib van een meertje genaamd As, circa 30 kilometer ten zuiden van Oslo. "Het is erg fascinerend dat we nog dit soort dingen kunnen vinden na zoveel jaren", vindt Tabrizi. "Het lag voor onze woonkamers en we hadden het niet gezien."

"Ze zijn wel niet erg sociaal", stelt professor Dag Klaveness, die miljoenen van de diertjes kweekte voor het onderzoek. "Als het eten op is, wordt kannibalisme de orde van de dag."(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom gaat de Vlaming vreemd

Daarom gaat de Vlaming vreemd


http://oi45.tinypic.com/uswb7.jpg


Vreemdgaan, dat is omdat je verliefd bent op iemand anders of omdat je zin hebt in seks. Zo luidt het cliché, maar dat gaat voor Vlamingen niet op. Dé reden om vreemd te gaan? Omdat ze zich vervelen: meer dan de helft is op zoek naar meer avontuur, naar spanning en opwinding en dat vinden ze bij een minnares. Verliefdheid speelt mee voor vier op tien, ruim één op drie is niet tevreden met zijn of haar seksleven.

28.000 Vlamingen deden mee aan de overspelenquête van VTM voor het programma 'Cijfers liegen niet'. Grofweg één op vijf van de deelnemers gaf toe vreemd te gaan, mannen opvallend vaak meer (27 procent) dan vrouwen (13 procent).

Dat is niet helemaal consistent met eerdere, weliswaar internationale cijfers: één op twee dertigers, een op vijf mama's en één op vier vrouwen algemeen zou vreemd gaan, een pak meer dan vrouwen in deze enquête toegeven.

Is de Vlaamse vrouw dan zoveel braver dan haar buitenlandse collega's? Relatietherapeute Rika Ponnet meent in De Standaard van niet. "Vrouwen zijn zelfs anoniem niet altijd bereid om toe te geven dat ze zijn vreemdgegaan." Oorzaak is volgens haar de dubbele moraal: de vreemdgaande man is een succes, de vreemdgaande vrouw is een slet.

Of misschien gaan mannen en vrouwen anders vreemd: hij duikt het bed in, zij flirt en kust iemand bij het uitgaan maar ziet dat niet 'echt' als ontrouw en vindt dus dat ze het bolletje bij 'nee' mogen zetten. In een andere studie gingen meer vrouwen vreemd dan mannen als ook dit gedrag werd opgenomen.



» Reageer (0)
26-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiaas huwelijk tussen 1- en 3-jarige ontbonden

Indiaas huwelijk tussen 1- en 3-jarige ontbonden


http://oi50.tinypic.com/mv4x7l.jpg


Een 18-jarig meisje kon haar echtgenoot en hun families overtuigen hun huwelijk te ontbinden, nadat de twee families 17 jaar geleden beslisten dat de twee zouden trouwen en kinderen krijgen. Een rechter zorgde voor de juridische ontbinding, en dat is een primeur. Activisten hopen dat hiermee een belangrijke stap gezet is in de strijd tegen kinderhuwelijken.

Laxmi Sargara "trouwde" toen ze 1 jaar oud was met de twee jaar oudere Rakesh, zonder dat ze daarvan wist. Toen ze onlangs 18 werd, lieten haar ouders haar weten dat ze naar het huis van haar echtgenoot Rakesh moest verhuizen. De vrouw vroeg raad aan Kriti Bhart, een maatschappelijk werkster. Zij bemiddelde tussen het koppel en hun families, en kon de betrokken partijen ervan overtuigen dat het huwelijk onrechtvaardig is. "Laxmi hield niet van de jongen, en was niet bereid om zich te voegen naar de beslissing van haar ouders", vertelde Bhart aan het Franse persagentschap AFP.

Een rechter in Jodhpur, in de noordwestelijke deelstaat Rajasthan, ontbond het huwelijk. Het was de eerste keer dat een rechter die procedure gebruikte om een huwelijk te ontbinden. Kinderen mogen niet huwen in India, maar deze zaak toont aan dat zulke huwelijken in de gemeenschappen op het Indiase platteland nog altijd bestaan. Ouders die hun kinderen op jonge leeftijd uithuwelijken, hopen met de bruidsschat de financiële zekerheid van hun families te verbeteren.  (br.hln - foto afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén kind op vijf hoort stemmetjes in hoofd

Eén kind op vijf hoort stemmetjes in hoofd


http://oi47.tinypic.com/2py6nbd.jpg


Heb je soms het gevoel dat je zoon of dochter volledig is weggezonken in zijn of haar eigen wereldje? Geen paniek, het is niet zo 'abnormaal' als je denkt. Zo blijkt uit een Deense studie naar hallucinaties bij kinderen dat maar liefst één kind op de vijf stemmetjes zou horen in zijn of haar hoofd.

De Deense onderzoekers namen voor hun studie naar auditieve hallucinaties 2500 kinderen onder de loep. Onder hen had maar liefst twintig procent last van hallucinaties.

"De kinderen gaven toe dingen te horen die blijkbaar zij alleen konden waarnemen. Het ging van bepaalde geluiden tot een zin of zelfs een hele conversatie", vertelt onderzoeksleider dokter Ian Kelleher aan de Ierse krant Belfats Telegraph.

Toch verzekeren de onderzoekers dat de ouders zich geen zorgen moeten maken over dit bijzondere fenomeen, aangezien de hallucinaties bij de meeste kinderen weer verdwijnen eens ze in hun jonge tienerjaren terechtkomen. Dat blijkt ook uit de cijfers: terwijl 23 procent van de kinderen tussen elf en dertien jaar last heeft van hallucinaties, daalt dat cijfer tot zeven procent bij tieners tussen dertien en zestien jaar.

Hoewel de hallucinaties bij jonge kinderen niet zo ernstig moeten genomen worden, waarschuwen de onderzoekers dat het bij de oudere groep echter wel oppassen geblazen is. Zo kunnen de tieners tussen dertien en zestien jaar ernstige mentale problemen ontwikkelen wanneer de hallucinaties aanhouden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een vrouw heeft pas haar eigen stijl op 35ste

Een vrouw heeft pas haar eigen stijl op 35ste


http://oi49.tinypic.com/33auwsy.jpg


De mode-industrie mag dan wel vooral jonge schoonheden gebruiken, het is pas veel later dat vrouwen hun eigen stijl ontdekken. Na jaren experimenteren met verschillende stijlen en looks, heeft een vrouw op 35-jarige leeftijd genoeg zelfvertrouwen om tevreden te zijn met haar uiterlijk.

Eén op de drie vrouwen voelt zich steeds beter over haar eigen uiterlijk naarmate ze ouder wordt. Drie op vier vindt dan ook dat hun stijl over de jaren enorm veel verbeterd is.

"Er wordt aangenomen dat je looks en gevoel voor stijl pieken als late tiener of vroege twintiger, maar dit onderzoek toont aan dat het veel langer kan duren voor je een eigen stijl vindt", zegt een woordvoerster van CC, een Brits modebedrijf dat de rondvraag uitvoerde.

De meeste vrouwen zijn pas echt tevreden met hun stijl als ze 35 jaar zijn. Bij één op twintig gaat het zelfs nog verder: zij voelen ze zich pas op 56-jarige leeftijd helemaal goed met hun eigen stijl.

Toch blijven veel vrouwen nog worstelen met hun kleren, zelfs al hebben ze een eigen imago. Zo gaf 59 procent van de vrouwen toe dat ze zich wel eens te jong kleden voor hun leeftijd. Eén op vijf maakt zich zorgen dat ze eruitzien als een "schaap in de kleren van een lam".

"Het is bemoedigend dat zo veel vrouwen meer zelfvertrouwen hebben en zich aantrekkelijker voelen naarmate ze ouder worden", zegt een woordvoerster van modebedrijf CC, die de rondvraag uitvoerde.

"Zelfvertrouwen, kennis en wijsheid zijn cruciaal voor je looks. Je kan alle laatste modetrends volgen, maar als je die niet met genoeg zelfvertrouwen draagt, dan verpest je de hele look", aldus de woordvoerster.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urine op borrelnootjes in drie op de vijf cafés

Urine op borrelnootjes in drie op de vijf cafés


http://oi45.tinypic.com/35bfkh0.jpg


Bij vijf staalnames van borrelnootjes in cafés tijdens het VT4-programma 'De Smaakpolitie' bleken drie ervan sporen van urine te bevatten. Die waren afkomstig van klanten die na een toiletbezoek hun handen niet hadden gewassen, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Borrelnootjes mogen maar aan één klant worden voorgeschoteld. De overschot moet onherroepelijk de vuilnisbak in, stelt het federaal voedselagentschap FAVV. Cafébazen die hetzelfde nootje twee keer aan verscheidene klanten aanbieden, begaan een zware inbreuk.

Het FAVV zal blijven controleren of de hapjes steeds vervangen worden. In 2010 kreeg één op de 200 gecontroleerde zaken daarvoor een waarschuwing. (br.hln)



» Reageer (0)
25-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijgermug in opmars in Zuid-Europa

Tijgermug in opmars in Zuid-Europa


http://oi48.tinypic.com/2dbld0g.jpg


De tijgermug, een Aziatisch insect dat ziekten zoals Dengue-koorts overdraagt, is aan een opmars bezig in het zuiden van Europa. Dat blijkt uit een studie in het vakblad Interface van de Britse Royal Society, en wordt bevestigd door professor Marc Coosemans van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. De mug bevindt zich evenwel niet in België.

Volgens de studie is de opwarming van het klimaat verantwoordelijk voor de opmars van de tijgermug. Professor Coosemans merkt echter op dat vooral de globalisering de verspreiding van het insect in de hand werkt. "De eitjes van exotische muggen komen met de import van goederen mee", legt hij uit.

De professor meldt dat in 2000 de tijgermug nabij de haven van Antwerpen werd aangetroffen, maar sindsdien nooit meer is teruggezien. "Onze winterse omstandigheden zijn te bar voor het insect. De tijgermug is dan ook totaal afwezig in België", vertelt hij. De mug bevindt zich wel in het zuiden van Europa, zoals in Spanje, Italië en Zuid-Frankrijk.

In tegenstelling tot de tijgermug is de Japanse mug wel bestand tegen een Belgische winter. Het instituut vond een lokale populatie terug in de provincie Namen, maar nam reeds maatregelen om de populatie in te dijken en verspreiding tegen te gaan. De Japanse mug kan ook ziekten overdragen, maar dat is vooralsnog niet het geval, besluit de professor. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Medicijnen met patent worden goedkoper

Medicijnen met patent worden goedkoper


http://oi46.tinypic.com/nf2rnq.jpg


Rond november worden een stel vrij nieuwe medicijnen goedkoper, ook al is hun patent nog niet verlopen.

De prijs van een groot aantal geneesmiddelen onder patent zal in ons land elk jaar worden aangepast. Daarvoor zal het Riziv telkens in februari kijken naar de evolutie van de prijzen in zes andere landen met een vergelijkbare levensstandaard (Frankrijk, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Finland en Ierland). De prijzen bij ons zullen dan per Koninklijk Besluit daaraan worden aangepast. De prijsaanpassing volgt uiterlijk in november.

Volgens minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx levert dat voor haar begroting een besparing van 12 miljoen euro op. De patiënt ziet zijn remgeld dalen.

Het gaat om gebrevetteerde geneesmiddelen, die minstens 5 en maximaal 12 jaar terugbetaald worden door de ziekteverzekering. De nieuwe maatregel komt bovenop andere prijsdalingen, die al eerder werden doorgevoerd. Dit veroorzaakt onrust bij de apothekers, want zij zien hun winstmarges dalen.



» Reageer (0)
24-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koud bad en zwarte koffie doen cellulitis verdwijnen

Koud bad en zwarte koffie doen cellulitis verdwijnen


http://oi44.tinypic.com/6eg8dy.jpg

Het onbijt overslaan, een koud bad nemen en zwarte koffie drinken. Het zijn maar enkele van de methodes die celebritytrainer Venice A Fulton aanraadt om kilo's én cellulitus kwijt te raken. Volgens hem word je op die manier in zes weken "slanker dan al je vriendinnen".

En veel mensen geloven in Fultons advies. Zijn 'Six Weeks To OMG' staat tegenwoordig aan de top van de afslankboeken, en is zelfs populairder dan de Dukan- en Atkins-diëten.

Voor het dieet baseerde Fulton zich op de voedingsplannen die hij voor zijn bekende klanten uitstippelde. Het gaat om een mix van voeding, stofwisselingsprocessen, genetica en psychologie. Op die manier belooft hij een verlies van 9 kilogram lichaamsvet en een vermindering van de cellulitis.

Om dat te bereiken, moet je het advies van vele andere diëten vergeten. Zo raadt Fulton aan om niet over te schakelen op kleine, frequente porties, maar te blijven bij drie maaltijden per dag.

Het ontbijt, traditioneel gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag, moet je echter overslaan. Dat wordt bij Fulton vervangen door een maaltijd halverwege de ochtend, rond 10 uur. Dat zou een boost geven aan je metabolisme.

"Franse onderzoekers toonden in 2000 al aan dat een energierijk ontbijt met toast, yoghurt en fruit het verlies van vet in de loop van de dag blokkeert", zegt Fulton.

Een andere tip van Fulton is dat je moet wegblijven van vruchtensappen en smoothies, omdat die je aanzetten tot overeten. Daarnaast stelt hij ook dat de koolhydraten in broccoli slechter kunnen zijn dan die in een cola.

Om je cellulitis kwijt te raken, gelooft Fulton in een combinatie van koude baden en zwarte koffie. "Het onderdompelen in koud water brengt het metabolisme in overdrive", legt de man uit. "En wie niet met zijn hele lichaam in het water durft, kan ook alleen zijn benen erin steken", geeft hij nog als tip.

Een ongelofelijk dieet lijk het ons, dat volgens Fulton niet alleen kilo's en cellulitis doet verliezen, maar ook zorgt voor een verbeterd zelfbeeld. Daarnaast krijg je er ook een plattere buik en gezondere lokken, huid en nagels van. Wij zeggen: eerst zien, en daarna geloven...



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe supervrucht: avocado houdt je jong

De nieuwe supervrucht: avocado houdt je jong


http://oi39.tinypic.com/jrpg6c.jpg


Avocado is de sleutel tot de jeugd, want wetenschappers ontdekten namelijk dat dit veroudering en tal van ziekten voorkomt.

De Mexicaanse onderzoeker Christian Cortes-Rojo ontdekte dat avocado's de negatieve effecten van zuurstof op het lichaam tegengaat. Daarna helpt dit de concentratie van cholesterol in het bloed te verlagen, wat betekent dat het helpt te beschermen tegen hart- en vaataandoeningen. Ook verlicht het de gezondheidsklachten van patiënten met diabetes.

De onderzoekers namen gist van avocado, maar hetzelfde soort vet vind je in olie van avocado. Dit is niet de eerste keer dat wetenschappers ontdekken dat exotisch fruit medische problemen als hartziekten en kanker kan bevechten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gotye - Somebody That I Used To Know

Gotye - Somebody That I Used To Know

Klik op de foto om hem te beluisteren





Wouter De Backer (Brugge, 21 mei 1980), beter bekend als Gotye (en als producer Wally De Backer), is een Belgisch-Australische singer-songwriter, drummer, gitarist en toetsenist uit Melbourne.

De Backer is geboren in Brugge, België, maar verhuisde op tweejarige leeftijd naar Australië en beoefende aldaar reeds muziek in zijn tienerjaren, in de lokale rockband Downstares. Toen de band uiteenging, begon De Backer zich te concentreren op zijn soloproject, dat pas later de naam 'Gotye' zou krijgen. Naast het Engels spreekt De Backer ook Nederlands.

Hij is eveneens een derde van de indie-popband The Basics uit Melbourne.

Zijn eerste single "Learnalilgivinanlovin" van de plaat "Like Drawing Blood" kwam uit in augustus 2006. In Nederland kwam de plaat in juni 2008 uit en bleef in augustus steken op de 2e positie in de Tipparade.

Op 5 augustus 2011 werd zijn single met Kimbra, Somebody That I Used To Know de 3FM Megahit. Daarnaast staat het nummer al 24 weken in de iTunes Top 30, waarvan 12 weken op nummer 1. Op 17 september 2011 kwam de single op nummer 1 te staan in de Single Top 100. Een week later stond hij ook op de eerste plaats van de 3FM Mega Top 50. In de Ultratop 50 stond het nummer 12 weken op nummer 1. In de Single Top 100 staat het inmiddels al meer dan 35 weken genoteerd. In de Verenigde Staten oogst het nummer ook heel wat succes, in de Amerikaanse hitparade Billboard Hot 100 staat Somebody That I Used To Know momenteel zelfs op nummer 1.

In 2011 won Gotye drie prijzen op de Australische ARIA Awards. Hij werd er verkozen tot beste mannelijke artiest van het jaar en Somebody that I used to know werd de single en beste poprelease van het jaar.Het nummer "Somebody that I used to know" won op de Music Industry Awards 2011 in Vlaanderen op 10 december zowel de prijs voor hit van het jaar als voor videoclip van het jaar.

Op 3 april 2012 maakte de Nederlandse Top 40 bekend dat Gotye het 47 jaar oude record van Trio Hellenique heeft gebroken. Hun 'La Danse de Zorba' was sinds zijn notering in 1965-1966 de hit met het hoogste aantal punten, maar aan die hegemonie maakte 'Somebody that I used to know' een einde.



» Reageer (0)
23-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100.000 vrouwen verminkt met illegale besnijdenis in Groot-Brittannië

"100.000 vrouwen verminkt met illegale besnijdenis in Groot-Brittannië"


http://oi44.tinypic.com/20rz8w.jpg
Voormalig topmodel Waris Dirie werd als kind zelf het slachtoffer van een besnijdenis en voert al jarenlang campagne tegen het fenomeen.


In Groot-Brittannië hebben tot 100.000 vrouwen een illegale besnijdenis moeten ondergaan, terwijl medisch personeel de ingreep zou willen uitvoeren bij meisjes van amper tien jaar oud, stelt The Sunday Times. De krant zegt met een verborgen camera een arts, een tandarts en een beoefenaar van alternatieve geneeskunde te hebben gefilmd die een besnijdenis zouden willen uitvoeren of de operatie zouden kunnen regelen. De arts en tandarts ontkennen.

Bij de praktijk worden de clitoris en soms ook de schaamlippen weggesneden. Er zijn zelfs gevallen waarbij ook de vagina wordt dichtgenaaid, zodat er nog slechts een kleine opening overblijft. In Groot-Brittannië is de uitvoering en ook de regeling van de procedure illegaal, met gevangenisstraffen tot 14 jaar.

De ingreep wordt traditioneel voor culturele redenen uitgevoerd in Afrika, en komt in Groot-Brittannië steeds meer voor als gevolg van de migratiestroom uit landen als Soedan, Somalië en Ethopië. De slachtoffers worden zelden verdoofd, en lijden vervolgens in stilte. Forward, een organisatie die strijdt tegen de praktijk, schat dat in Groot-Brittannië ongeveer 100.000 vrouwen besneden zijn.

Ook eens de ingreep is uitgevoerd, wordt eigenlijk nooit een klacht ingediend, terwijl in bepaalde delen van Londen naar schatting maar liefst een vrouw op twintig slachtoffer is van de praktijk. De Londense politie kreeg sinds 2008 wel 166 meldingen van mensen die schrik hadden dat ze slachtoffer zouden worden van besnijdenis, maar tot dusver is geen enkele dader veroordeeld. Hetzelfde geldt voor de politiediensten in de rest van Engeland en Wales. Sinds 1980 zijn slechts twee artsen om die reden geschorst door de Britse Orde van Geneesheren.

"Leden van de gemeenschap en familieleden weten ervan," zegt Efue Dorkenoo van organisatie Equality Now aan Sky News. "Er is veel druk, en als je ermee naar buiten komt, kan je worden uitgestoten en vervolgd binnen de gemeenschap. Mensen hebben dus schrik om ermee naar voren te treden."

De Sunday Times filmde nu een tandarts die bereid was twee meisjes van 10 en 13 te besnijden, plus een huisdokter die een undercoverjournalist doorverwees naar de tandarts. Die zei dat niemand het mocht weten, en dat het iets was "tussen jou, mij en Allah". De krant sprak ook met een leverancier van alternatieve medicatie die bereid was een tienjarig meisje te besnijden voor 750 pond (914 euro).

De huisdokter zei nog dat het veiliger zou zijn de ingreep te laten uitvoeren in Afrika, en dat hij geneesmiddelen zou voorschrijven om mee te nemen.

Een vroedvrouw uit Birmingham zegt dat ze het aantal verminkingen in de regio zag verdrievoudigen sinds 2002. Alison Byrne, die pionierswerk heeft verricht om behandelingen te voorzien voor besneden vrouwen, zegt dat ze patiënten had van 16 tot 40 jaar. Ze kreeg zelfs enkele vrouwen over de vloer die nog een opening hadden ter grootte van een lucifer, waar dan urine en menstruatiebloed doorheen moest. Veel van die vrouwen kregen ernstige infecties, en kunnen dagenlang bloeden zonder ophouden.

Byrne zegt dat er een groot gebrek aan opleiding en kennis is bij medisch personeel, wat een ernstig probleem vormt. Artsen in het ziekenhuis bieden nu een behandeling aan om littekenweefsel te verwijderen dat het gevolg is van de besnijdenis. Ze hopen zo tientallen vrouwen te helpen.

Supermodel en voormalig VN-ambassadrice Waris Dirie is een hevige tegenstander van de praktijk. Dirie is afkomstig uit Somalië en werd besneden toen ze amper vijf jaar was. "Wanneer een blank meisje wordt misbruikt, komt de politie de deur inbeuken. Wanneer een zwart meisje wordt verminkt, kijkt niemand naar haar om. Dat is wat ik noem racisme", stelt Dirie.

De Britse Orde van Geneesheren is een onderzoek gestart naar de arts die The Sunday Times filmde. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen jaar lang 's nachts opgesloten in kolenhok

Jongen jaar lang 's nachts opgesloten in kolenhok


http://oi40.tinypic.com/2u4tx7b.jpg


In Groot-Brittannië moet een koppel zich voor de rechter verantwoorden omdat ze de zoon van de vrouw een jaar lang elke nacht opsloten in een voormalig kolenhok. Daar moest het tienjarige kind slapen op een vieze matras terwijl de deur op slot ging. Naast de matras had de jongen enkel een vuile slaapzak en een pot om zijn gevoeg te doen.

Het koppel liet de jongen overdag wel naar school gaan, maar stopte hem 's nachts telkens in zijn koude, kleine 'cel' zonder toilet, tandenborstel of lavabo. De knaap werd soms ook langere periodes opgesloten, wanneer hij betrapt werd op het 'stelen' van voedsel uit de ijskast.

De zaak kwam aan het licht toen leraars zich zorgen maakten over de toestand van de jongen en de politie verwittigden. "Ik heb nog nooit zoiets gezien," zegt Matt Normanton van de politie aan de Daily Mail. "Die plek was veel erger dan een politie- of gevangeniscel. Ik hoop dat ik zoiets nooit meer tegenkom." De agent zegt dat het hok net groot genoeg was voor een enkele matras en een po, die vol urine zat. "De knul had stukjes van de muur zitten schrapen toen hij zat opgesloten. Het was barbaars."

Na de mishandeling, die duurde van begin januari 2010 tot eind januari 2011, werd de jongen onder toezicht van de lokale overheid geplaatst. Naast het feit dat hij in het park kon gaan spelen, was hij naar verluidt erg blij met zijn eerste tandenborstel. De moeder, een dertiger, en haar partner, een veertiger, mogen sindsdien geen contact meer hebben met de jongen, of met andere kinderen jonger dan 16 zonder toezicht. Ze worden volgende maand berecht en riskeren een gevangenisstraf voor kindermishandeling.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!