NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
30-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewoners Doel mogen niet meer uit hun huis gezet worden


Bewoners Doel mogen niet meer uit hun huis gezet worden


http://img16.imageshack.us/img16/6643/doel.jpg


De Rechtbank van Dendermonde verbiedt de Maatschappij Linkerscheldeoever om vanaf vandaag nog mensen uit hun woning te zetten in Doel. Dat heeft Igor Rogiers, de advocaat van actiecomité Doel 2020, laten weten aan de regionale zender TV OOST.

Het verbod geldt nog tot eind juli volgend jaar. Als de Maatschappij toch nog mensen uitzet moet het een dwangsom van 250.000 euro per persoon betalen. De Maatschappij Linkerscheldeoever is verwonderd over de uitspraak en overweegt om in beroep te gaan.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen investeren door crisis in duurdere kledij

Vrouwen investeren door crisis in duurdere kledij
Vrouwen spenderen minder geld in grote winkelketens, maar gaan voor de kwaliteit van duurdere kledij. Dat blijkt uit Britse cijfers.

Geen impulsaankopen meer
Uit cijfers blijkt dat vrouwen 8 procent meer geld spenderen aan kledij, maar dat er 1 procent minder kledingstukken werden verkocht. Daaruit leiden analytici af dat vrouwen minder impulsief goedkope stukken kopen, maar dat ze zorgvuldig duurdere dingen van betere kwaliteit uitzoeken. De grote winkelketens spelen hier op in door beperkte designercollecties te introduceren, met de Zweedse keten H&M op kop.

Langer meegaan
Analyticus Elaine Giles: "Britse ketens merken dat ze meer duurdere dingen verkopen als breiwerk, jurken en tijdloze stukken." Expert Nick Bubb: "Veel mensen kopen nu eerder een mooie, duurdere jas dan tal van goedkope topjes." Volgens onderzoekster Katrin Magnussen verkiezen mensen tegenwoordig meer kwalitatieve stukken die lang meegaan boven iets dat toch maar één seizoen trendy is."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poe is met 2m05 het grootste paard ter wereld


Poe is met 2m05 het grootste paard ter wereld


http://img25.imageshack.us/img25/9337/poejc.jpgIn het Canadese Tupperville loopt dezer dagen het grootste paard ter wereld rond. Volgens metingen zou het dier 2m05 (van hoef tot schouder) groot zijn en meer dan 1.300 kilogram wegen. Daarmee steekt de tienjarige Poe het Texaanse paard Remington, dat 2m03 meet, de loef af. "Binnenkort hoop ik de jongens van het Guinnes Book of World Records naar hier te halen", zegt eigenares Shereen Thompson in de Daily Mail.


Iedereen wil tegenwoordig de immens populaire Poe, genoemd naar auteur Edgar Allen Poe, zien. Daarom schuimt Thompson de ene beurs na de andere af. "Toch houden de toeschouwers afstand, want zo'n kolos kan keihard uithalen. Ik heb het al mogen ondervinden. Toen hij een keertje wou spelen, sleurde hij me meters ver mee. Poe'tje kent zijn eigen krachten niet."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Eén op tien dieren bedreigd met uitsterven

Eén op tien dieren bedreigd met uitsterven


http://img22.imageshack.us/img22/9364/pandaqy.jpgVolgens een Australische studie die wereldkundig werd gemaakt door milieuminister Peter Garrett (de zanger van Midnight Oil), zijn één op tien dierensoorten op onze planeet bedreigd met uitsterven. Amfibieën zijn er het ergst aan toe: 29 procent van de soort dreigt snel te verdwijnen. Met zoogdieren gaat het ook niet goed, daar is 20 procent bedreigd.

Australië's Biological Resources Study stelt verder dat 12 procent van de vogelsoorten in gevaar is. Reptielen doen het nog het best: daarvan dreigt "slechts" 5 procent uit te sterven. De voornaamste redenen zijn het verlies van leefruimte en de verandering van het klimaat.

» Reageer (0)
29-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 3 blijft thuis voor ziek huisdier

1 op 3 blijft thuis voor ziek huisdier

Dat huisdieren volwaardige leden van een gezin zijn, blijkt nog meer eens uit recent Nederlands onderzoek. Als Minou, Felix of Samson ziek is, wordt vaak een dagje verlof genomen. De hond heeft zijn plaats in het gezin weten te veroveren.

Beste vriend
1 op 3 ziet zijn hond of kat als een goede of zelfs beste vriend, zo blijkt uit het onderzoek van Pedigree en Whiskas bij duizend huisdierbezitters. Is de hond of kat ziek, dan blijft 1 op de 3 Nederlanders thuis om het dier te vertroetelen.

Praten
De hond is meer dan een metgezel, zowel blije als verdrietige emoties worden aan de vierpoter meegedeeld. Zelfs als andere mensen erbij zijn, praat negen op de tien tegen het dier.

Crisis

Zijn de dieren de dupe van de economische crisis? Verre van, zo blijkt. 15 procent geeft aan eerder op het eigen eten te besparen dan op dat van hun trouwe metgezel. Eerder wordt geknaagd aan de uitgaven voor kleding, telefoon, auto, eten, huis, internet vooraleer het dier minder lekkers te eten krijgt.

Crematie
Sterft het beestje, houdt een kwart een korte ceremonie met het gezin, 1 op 5 laat het cremeren.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw opgewonden als man huishouden doet

"Vrouw opgewonden als man huishouden doet"


http://img35.imageshack.us/img35/5904/huishoudena.jpg


"Er is voor vrouwen geen groter afrodisiacum dan betrokkenheid bij het huishouden", zeggen bestsellerauteurs Allan en Barbara Pease in hun nieuwste boek 'Waarom mannen seks willen en vrouwen liefde nodig hebben'. Eerder schreven ze ook al 'Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen'.

Veiligheid is voorspel
"De meeste vrouwen willen dat de boel is opgeruimd. Als de keuken een rotzooi is na een geweldig etentje en ik vraag aan mijn vrouw: 'Ga je mee naar bed', dan wil ze niet. En als ze toegeeft, dan is ze er met haar hoofd niet bij. Ik geef niks om die vieze borden, maar als ik afwas en opruim en ook nog een rondje rond het huis loop en alle deuren op slot doe, heb ik een fantastische nacht.

Want ik heb voorzien in haar basisbehoefte: een nette omgeving en veiligheid. Ze voelt zich gekoesterd, begeerd en bewonderd. Dat is voorspel voor haar", zegt Allan Pease aan de Nederlandse krant De Telegraaf.

Koken en danslessen
Koken en danslessen zouden volgens het koppel hetzelfde effect hebben. "Een man die kookt voor een vrouw of haar mee uit eten neemt, roept oergevoelens op: de man is bereid voor haar voedsel te zorgen. Net zoals ze een miljoen jaar geleden voor haar op jacht naar voedsel gingen."

Seks vs liefde
Ook al leven we in de 21e eeuw, vrouwen willen nog steeds iemand die kan zorgen voor bescherming, voedsel en gezonde nakomelingen. En mannen willen ook nog steeds... de soort voortzetten. Daarom willen mannen seks en vrouwen liefde.

"Daarnaast hebben mannen tien tot twintig keer zoveel testosteron als vrouwen. Dat maakt ze hariger, groter, sterker, agressiever en geiler dan vrouwen. Daarom hebben mannen zo'n seksdrive en zien ze iedere knuffel als voorspel, ook al is het voor de vrouw maar even een uiting van genegenheid."

Al is het goed dat het verschil in seksdrive bestaat. "Als vrouwen dezelfde seksdrive zouden hebben, zouden ze de kinderen verwaarlozen of voortdurend zwanger zijn. Met andere woorden: de soort zou allang uitgestorven zijn."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloed drankjes veroveren vampieren gekke tieners

Bloed drankjes veroveren vampieren gekke tieners


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Bloeddrankjes.jpg?t=1254223972Het succes van de Twilight-boeken (waarin een meisje verliefd wordt op een vampier), de Twilight-films én Amerikaanse vampierenseries als True Blood en The Vampire Diaries, heeft ervoor gezorgd dat vampieren 'hot' zijn bij tieners.De vampierensnoepjes verkopen uitstekend, de mode past zich aan en nu worden er ook een heuse bloeddrankjes op de markt gebracht om de 'dorstige' tieners te laven.

Net als bloed
Een van de drankjes heet 'Blood Energy Potion' en wordt toepasselijk verpakt in een bloedzakje, dat normaal enkel in ziekenhuizen wordt gebruikt. Het drankje imiteert zoveel mogelijk echt bloed: het heeft een gelijkaardige voedingssamenstelling, een gelijkaardige structuur én hetzelfde kleur.Fruitsmaak
'Blood Energy Potion' bevat synthetisch bloed en levert vier uur energie, samen met voedingsstoffen zoals ijzer, proteïnen en elektrolyten. Wat het echter niet heeft is 'die typische bloedsmaak' want het zou naar fruit smaken. Hoe teleurstellend voor echte vampieren...

Tru Blood
Ook de serie 'True Blood' lanceert zijn eigen 'bloeddrankje': Tru Blood. De licht bruisende frisdrank wordt gemaakt van bloedappelsienen en geserveerd in glazen flesjes, exact zoals in de serie. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse toerist veinst dood om aan olifant te ontsnappen

Britse toerist veinst dood om aan olifant te ontsnappen


http://img35.imageshack.us/img35/9493/olifant.jpgEen Britse toerist is op het nippertje aan een vreselijke dood ontsnapt. Jonathan Sykes (24) was op trektocht door Kenia toen hij plots werd aangevallen door een losgeslagen olifant. Hij probeerde aan de schoppartij te ontkomen door te vluchten, maar de olifant greep hem telkens bij het nekvel. Een plotse ingeving om zich een bolletje te wurmen, redde zijn leven. In het ziekenhuis moest hij 80 keer gehecht worden aan zijn gehavende been.

"Na de eerste slagen veinsde ik gewoon dat ik dood was, zodat het beest geen interesse meer zou krijgen. Ik wrong me in een bolletje, terwijl de olifant me wel 15 meter ver schopte. Toch bleef ik volhouden. Uiteindelijk ging hij niet meer met zijn volle gewicht op mij staan, denkende dat ik de geest had gegeven", zei een opgeluchte Sykes, die met twee gidsen en zeven toeristen op pad was. De natuurliefhebber steekt de hand overigens volledig in eigen boezem. "Tuurlijk neem ik hem niets kwalijk. Hij voelde zich bedreigd en verdedigde zijn territorium. Niets mis mee."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoppen met roken vanaf 1 oktober gratis

Stoppen met roken vanaf 1 oktober gratis


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/roken.jpg?t=1254156349Wie wenst te stoppen met roken, kan zich daarvoor vanaf 1 oktober gratis laten begeleiden. De ziekenfondsen betalen acht consultaties bij een tabacoloog terug.

Wie vanaf 1 oktober naar een tabacoloog gaat voor een rookstopprogramma, krijgt daar een terugbetalingsbewijs dat bij het ziekenfonds kan worden ingediend, net zoals bij een doktersbezoek.
"Voor de eerste sessie wordt 30 euro terugbetaald en voor de zeven volgende telkens 20 euro", zegt Ludwig Moens van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV). "Zwangere vrouwen krijgen zelfs acht keer 30 euro terug."

Volgens een onderzoek van het RIZIV komen 30.000 mensen in aanmerking voor de maatregel. Daarom wordt jaarlijks 3 miljoen euro voorzien in de begroting.

In 2005 werd al een dergelijke campagne gevoerd voor zwangere vrouwen, maar die draaide uit op een flop.
» Reageer (0)
28-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitlers schedel blijkt van een vrouw te zijn


Hitlers schedel blijkt van een vrouw te zijn


http://img7.imageshack.us/img7/446/hitlerdc.jpg
De schedel die de Russen in het Staatsarchief bewaren is niet die van Hitler maar van een vrouw. Dat blijkt uit een nieuw Amerikaans onderzoek op basis van DNA-stalen. De Russen gingen ervan uit dat ze na de inname van Berlijn, Hitlers lichaam gevonden hadden in de buurt van zijn bunker maar dat blijkt nu dus niet te kloppen.

Twijfel over zelfmoord van Hitler
In ontelbare geschiedenisboeken luidt het dat Adolf Hitler samen met zijn vrouw Eva Braun zelfmoord pleegde in zijn Berlijnse bunker. Net voor de invasie van het Rode Leger slikte de Führer samen met Braun een cyanidepil waarna hij zich op 30 april 1945 een kogel door het hoofd schoot. Maar sommige historici hebben altijd getwijfeld aan die versie van de gebeurtenissen. Ze geloofden nooit dat Hitler zich een kogel door het hoofd geschoten heeft. De discussie bleef duren tot de Russen in 2000 een schedel met kogelgat tentoonstelden als ultiem bewijs dat Hitler wel degelijk zelfmoord met een kogel gepleegd had net voor de Russische inname van Berlijn. En toch, nieuw onderzoek toont aan dat het ultieme bewijsstuk van de Russen het verkeerde is.

Niet de schedel van Hitler
Amerikaanse archeologen beweren nu dat de schedel die de Russen destijds aan de bunker van Hitler meenamen naar Moskou en al die tijd bewaard hebben, niet de schedel van de Duitse dictator was. Uit een DNA-analyse uitgevoerd in het lab voor genetisch onderzoek aan de universiteit van Connecticut blijkt dat de schedel toebehoort aan een vrouw tussen 20 en 40. "De schedel was te dun om die van een man te zijn. Het gaat hier om een schedel van een vrouw jonger dan veertig", aldus archeoloog Nick Bellantoni. Hitler was 56 in april 1945.

DNA-onderzoek
Bellantoni vloog voor zijn onderzoek naar Moskou. In het Staatsarchief worden ook spullen die toegeschreven worden aan de Führer bewaard. Niet alleen de bewuste schedel maar ook een sofa met bloedvlekken waarop Hitler zou gezeten hebben met Braun toen ze zelfmoord pleegden. De Amerikaan kreeg een uur de tijd om de schedel en de sofa te bestuderen en nam stalen voor DNA-onderzoek. "Ik had foto's op zak die de Russen onmiddellijk na hun invasie van Hitlers bunker genomen hadden. De sofa die ik in Moskou te zien kreeg, stond ook op de foto's. De bloedvlekken waren nog aanwezig." Hij vloog na zijn onderzoek met de stalen terug naar de VS. Linda Strausbaugh sloot haar lab voor genetisch onderzoek en wierp zich drie dagen volledig op het onderzoeksmateriaal. De resultaten van haar onderzoek waren dus opmerkelijk.

Stierf Hitler in zijn bunker?
Volgens getuigen werden na de zelfmoord van Hitler en Braun de lijken ingewikkeld in dekens en naar de tuin van de bunker gedragen in Berlijn. Ze werden in een bomkrater gelegd en overgoten met benzine waarna ze in brand gestoken werden. Russen hebben naar eigen zeggen het stoffelijk overschot van de Führer terug opgegraven en meegenomen. Dat klopt dus niet volgens de resultaten van het onderzoek van Strausbaugh. Ook volgens haar behoort de schedel niet toe aan Hitler maar aan een vrouw. De conclusie werpt een nieuw licht op het einde van de dictator: stierf hij wel in zijn bunker?

Het hoofd van het Russische Staatsarchief weet zeker dat de schedel afkomstig is uit de krater. "Het gaat hier niet om een schedel die zomaar opgepikt werd op straat", aldus Sergei Mironenko. "Dit is een fragment dat gevonden werd in de krater waar Hitlers lichaam begraven werd."http://img21.imageshack.us/img21/2590/evabraun.jpgEva Braun
Als de schedel dan niet toebehoort aan Hitler dan misschien wel aan Eva Braun. "We weten met zekerheid dat het om een vrouwenschedel gaat maar we weten niet met zekerheid of Braun een kogel door haar hoofd geschoten heeft. Bovendien kwamen er veel mensen om het leven in de buurt van Hitlers bunker, die schedel kan dus evengoed van een andere vrouw zijn", aldus Bellatoni. Conclusie: 64 jaar later weet niemand precies wat er zich allemaal afgespeeld heeft in de bunker van de Führer op 30 april 1945 en hoe hij écht aan zijn einde gekomen is. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bebloed, half naakt model stort in op Milanese catwalk

Bebloed, half naakt model stort in op Milanese catwalk


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/09/28/713626/bebloed-half-naakt-model-stort-in-op-milanese-catwalk_1_515x0.jpg


Ophef tijdens de modeshow van Seduzioni Diamonds Valeria Marini tijdens de Milanese Fashion Week. Een bebloed en half naakt model stortte midden op de catwalk in elkaar.

Het topmodel Lucrezia betrad de catwalk erg bebloed en in extase. Even later stortte het half naakte model in elkaar op de catwalk. Een toeschouwer snelde ter hulp en droeg het model van de catwalk. Geschokte ooggetuigen bleven verdwaasd achter. Nadien gaven de organisatoren van de modeshow tekst en uitleg.

Lucrezia en de toeschouwer maakten deel uit van een thriller van Salvatore Arimatea. Het bloed, de extase en de gruwel waren allemaal fictie. Het resultaat kan u binnenkort in de Italiaanse bioscoop bekijken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diesel mogelijk tot 20 cent duurder

Diesel mogelijk tot 20 cent duurder


http://img12.imageshack.us/img12/4863/diesele.jpg


Voor staatssecretaris voor Milieufiscaliteit Bernard Clerfayt kan de verhoging van de accijnzen op diesel, waaraan de regering denkt in het kader van de begrotingsopmaak voor 2010 en 2011, zo'n twintigtal eurocent bedragen. Dat zei hij op La Première (RTBF).

Wegvervoerders
Hij liet ook verstaan dat de wegvervoerders, die momenteel van een gunstregime genieten inzake diesel, hun voordelen vanaf januari geleidelijk zullen verliezen "omdat Europa ons vraagt dit mechanisme progressief te verminderen".

Particulieren
Eerder had minister van Begroting Guy Vanhengel verklaard voorstander te zijn van een hogere dieselprijs voor particulieren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winnie de Poeh beleeft eindelijk weer nieuwe avonturen

Winnie de Poeh beleeft eindelijk weer nieuwe avonturen


http://img89.imageshack.us/img89/4834/winniedepoeh.jpgNa 81 jaar verschijnt er volgende week een nieuw boek met avonturen van Winnie de Poeh. Op 5 oktober ligt 'Terug naar het Honderd-Bunders-Bos' wereldwijd in de winkels.
 
De Britse schrijver A.A. Milne schreef in de jaren twintig van de vorige eeuw twee boeken over de dikke, honingminnende knuffelbeer. De boeken zijn sindsdien in meer dan vijftig talen verschenen. Er gingen tientallen miljoenen exemplaren van over de toonbank.
 
De nabestaanden van Milne zochten na zijn overlijden in 1956 jarenlang naar een schrijver die nieuwe verhalen van Poeh zou kunnen schrijven. Pas na een halve eeuw hebben zij een auteur gevonden die zij daartoe in staat achten.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stofstorm Sydney kan mensen ziek maken tot bij ons


Stofstorm Sydney kan mensen ziek maken tot bij ons


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/StofstormSydney2.jpg?t=1254134997
Mooi plaatje uit Australië. Maar stofstormen zijn gevaarlijk.


De stofstorm die vorige week Sydney trof zal u vooral bijgebleven zijn door de schitterende foto's die dat opleverde. Maar achter die plaatjes schuilt een groeiend en gevaarlijk fenomeen waarschuwen wetenschappers. Wist u bijvoorbeeld dat zo'n stofstorm iemand aan de andere kant van de aarde ziek kan maken?

Droogte
De zandstormen die Australië nu teisteren zijn het gevolg van een droogte die het continent al tien jaar geselt. De outback is de speeltuin geworden van winden die de kurkdroge (en bijgevolg steeds lossere) bodem de lucht in zuigen en dat stof vaak duizenden kilometers verderop weer doen neerkomen.

Vier oorzaken
Sydney haalde het nieuws wereldwijd. Maar er waren gelijkaardige (en doorgaans grotere) stofstormen de jongste maanden in ondermeer China, Irak, Iran, Pakistan, Saoedi-Arabië, Afghanistan en Arizona. De toename van stofstormen valt toe te schrijven aan vier zaken: ontbossing, overbegrazing, droogtes en klimaatopwarming. In hoeverre die al niet samenhangen.

Elk jaar meer
"We merken de jongste jaren een duidelijke stijging van het aantal stofstormen", zegt Andrew Goudie, aardrijkskundeprof aan de Universiteit van Oxford. Hij wordt bijgetreden door Laurence Barrie, hoofdonderzoeker bij de World Meteorological Organisation (WMO) in Genève. Hij ontwikkelt momenteel een stofstorm-waarschuwingssysteem voor een 40-tal landen.

Net zo gevaarlijk als smog en zure regen
"Stofstormen zijn een natuurlijk fenomeen. Maar ze worden nu mede veroorzaakt door menselijke activiteit. Ze veroorzaken evenveel pollutie als het verkeer en de industrie. En de microscopische stofdeltjes zijn minstens zo gevaarlijk als zure regen en smog: ze dringen diep binnen in het menselijk lichaam, de longen op kop."http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/StofstormSydney.jpg?t=1254135043Meningitis
En ze dragen ook nog een hoop andere miserie met zich mee. Barrie: "Stofstormen worden bijvoorbeeld verantwoordelijk geacht voor het verspreiden van dodelijk meningitissporen in een deel van Afrika. Elk jaar worden daar 250.000 kinderen besmet met meningitis, van wie er 25.000 sterven."

Coccidioidomycose
In de VS sterven elk jaar 200 van de 200.000 mensen die besmet worden met coccidioidomycose ('valley fever'). Ze worden besmet via stofstormen. De bacterie zit in de bodem die opgezogen wordt in de woestijnen van centraal Californië. Het aantal gevallen is overigens de jongste vier jaar verviervoudigd.

Asthma op Barbados
Zelfs het paradijselijke Barbados weet ervan. Het stof van zandstormen die over de sahara razen reist immers de Atlantische Oceaan over en slaat neer op het eiland, duizenden kilometers verder. Er zijn cijfers die staven dat het aantal gevallen van asthma bij kinderen op het Caraïbische eiland samenhangt met de activiteit van stofduivels in Afrika.

Twee keer de wereld rond
Dat stofstormen een globale affaire zijn, blijkt uit de analyse van een gigantische in de Chinese Taklimakanwoestijn in 2007. Die storm nam 800.000 ton stof mee dat door winden twee keer de aarde werd rondgestuurd. Stof uit de Gobi- en Taklimakanwoestijnen veroorzaakt smog in Los Angeles en in steden in Korea, Rusland en Japan. Wij krijgen wel eens stof uit de Sahara over ons heen; de toppen van de Alpen zelfs gemiddeld elke maand.

Mond- en klauwzeer
Er zijn sterke aanwijzingen dat de uitbraak van mond- en klauwzeer die Groot-Brittannië teisterde in 2001 veroorzaakt werd door een storm in Afrika.

De schaal en impact van stofstormen blijft wetenschappers verbazen. Er zijn satelietbeelden waarop stofstormen te zien zijn in Afrika die bijna zo groot zijn als de Verenigde Staten. Zo'n storm zuigt een miljoen ton stof in de lucht. Sydney was "amper" 5.000 ton vorige week, Peking kreeg er in 2006 eentje over zich heen van 300.000 ton.

2 à 3 miljard ton uit Afrika
"Elk jaar verplaatsen stofstormen nu zo'n 2 à 3 miljard ton stof van Afrika over de rest van de wereld. Je moet niet vragen wat dat aanricht aan de bodem daar", zegt Lester Brown, directeur bij de Earth Policy Institute researchgroep in Washington. "Het zou eeuwen duren om dat te vervangen."

Chinees probleem
Volgens Brown en nogal wat Chinese collega's van hem is de toename van stofstormen in China dan weer direct gelinkt aan wat de mens er uitspookt. In casu ontbossing en een explosieve toename van schapen en geiten sinds de jaren tachtig, toen Peking beperkingen ophief voor herders. "Die beesten hebben alles kaalgevreten. Koppel dat aan minder regen door global warming en je krijgt het perfecte recept voor stofstormen." De Chinezen zijn ondertussen begonnen met de aanplant van tientallen miljoenen bomen om die trend tegen te gaan. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dj Otzi -Hey Baby

 Dj Otzi -Hey Baby

Om hem te beluisteren druk op de foto

DJ Ötzi (Sankt Johann in Tirol, 7 januari 1971) is een Oostenrijkse popartiest, wiens naam eigenlijk Gerhard Friedl luidt. In 1995 werd hij in een karaokebar ontdekt en begon hij een loopbaan als animator. Eerst in Oostenrijk, maar later ook op Majorca in Spanje.


Zijn muzikale doorbraak haalde DJ Ötzi onverwachts in 1999 met het après-ski-lied Anton aus Tirol. Dit werd niet alleen een hit in Oostenrijk, maar ook in Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein, België, Luxemburg en Nederland. Het was zo onverwachts dat men er in het begin ook geen clip bij had. In 2001 haalde DJ Ötzi een nummer één hit in Groot-Brittannië, Frankrijk en Australië met het lied Hey Baby. In 2001 heeft hij een nummer opgenomen met de Nederlandse Hermes House Band. Verrassend genoeg heeft hij ook twee keer een nummer één hit in Japan gehaald. Met zijn hit Einen Stern heeft hij in Duitsland en Oostenrijk niet alleen een nummer één hit gescoord, maar had hij ook de meestverkochte single van 2007. In Zwitserland is het geen nummer één geworden maar stond het een lange tijd in de top-10


De geruchten dat hij de openingssong voor het EK voetbal 2008 in Oostenrijk zou zingen bleken niet waar te zijn.


DJ Ötzi valt op, omdat hij steeds een soort wit gebreid mutsje op heeft. Verder gaat hij vrij modern gekleed behalve bij Tiroler volksliedjes zoals Anton aus Tirol en Gemma Bier Trinken. Dan heeft DJ Ötzi ook wel traditionele Oostenrijkse kleding aan als een lederhose.
» Reageer (0)
27-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We worden ouder, maar ook fitter en alerter


We worden ouder, maar ook fitter en alerter


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/bejaarden-3.jpg?t=1254059883


Dat we steeds ouder worden is al lang geen nieuws meer. Maar zeker even belangrijk is dat de tachtigers en nog ouderen in steeds meer gevallen die leeftijd bereiken in goede fysieke en geestelijke conditie, zo schrijft het Britse zondagsblad The Observer. Want volgens nieuw onderzoek gaat de puur cijfermatige levensverwachting hand in hand met een steeds gezondere oude dag.

Fabeltje
Dat de vergrijzing leidt tot een groeiend aantal bejaarden die in leven worden gehouden door de moderne geneeskunde, maar gebukt gaan onder allerhande lichamelijke kwalen of aan Alzheimer lijden en verkommeren in een bejaardenhuis, is een fabeltje, zo stelt de Britse Academie van Medische Wetenschappen vast. In werkelijkheid is dat stereotiepe beeld achterhaald. Maar doordat de levensverwachting zo snel blijft toenemen zijn grote inspanningen nodig om die positieve trend in stand te kunnen houden, zo staat te lezen in het rapport 'Rejuvenating Ageing Research'.

Gezonder
"Niemand wil tien jaar langer leven als die jaren moeten worden doorgebracht in een home", aldus professor Linda Partridge van het University College in Londen die het onderzoek leidde. "Maar dat is ook niet wat we momenteel meemaken. Ja, mensen leven inderdaad steeds langer. Maar tegelijkertijd leven ze gezondere, productievere levens."

Dat blijkt uit talloze statistieken, die bijvoorbeeld aantonen dat het percentage mensen dat in een bejaardentehuis verblijft, niet is gestegen vergeleken met twintig jaar geleden. Met andere woorden: veel minder mensen worden om gezondheidsredenen gedwongen om hun huis te verruilen voor een home, aldus professor Partridge.

Een andere vorser, professor Kay-Tee Khaw van de universiteit van Cambridge, wijst erop dat "als je de cijfers van 1970 vergelijkt met die van 1990, het aantal 85-jarigen met een of andere handicap in die periode is gehalveerd".


Levensstijl
Dat zoveel mensen mogen genieten van een gezonde oude dag heeft twee hoofdoorzaken: medische interventies en een veranderde levensstijl. Wat het eerste aspect betreft hebben bijvoorbeeld medicijnen die hoge bloeddruk en hartproblemen bestrijden gezorgd dat het aantal mensen dat daaraan sterft sinds 1990 met maar liefst 40 procent is gedaald. Daarnaast zijn we ook anders gaan leven. Stoppen met roken, meer bewegen en minder drinken zijn trends die worden weerspiegeld in de gezondheidsstatistieken. En die er volgens professor Khaw voor zorgen dat "we niet alleen langer leven, maar ook minder kans lopen om op latere leeftijd te kampen met lichamelijke of geestelijke handicaps".

Vijf uur per dag
Dat alles heeft er volgens professor Partridge toe geleid dat "de 60-jarigen van vandaag het soort leven leiden dat een eeuw geleden slechts aan mensen van 40 was voorbehouden. En wat belangrijker is: we gaan naar een toekomst waarin 80-jarigen leven zoals nu mensen van 60. Maar dat de levensverwachting momenteel in veel landen elke dag met vijf uur stijgt heeft (letterlijk) een prijs: tegen 2050 zal de verouderde bevolking de maatschappij volgens het rapport negen keer zoveel zoveel kosten als de huidige recessie". (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef je kind water mee naar school

Geef je kind water mee naar school

Welk drankje geef je mee aan je kind? Als alternatief voor frisdrank, wordt fruitsap al eens in de boekentas gestoken. Niet dus, fruitsapjes bevatten evenveel suikers als frisdranken en maakt je kind even dik. Enkel water hoort in een gezonde boekentas.

Natuurlijke suikers
Heel wat kinderen krijgen een 'gezonder' fruitsapje mee naar school. Vruchtendrankjes zijn in het hoofd van heel wat ouders een gezonder alternatief omdat de suikers zogezegd 'natuurlijker' zijn. De vruchtensuiker uit fruit is echter niet beter of slechter dan de zoetmakers bij frisdranken. De toegevoegde suiker uit cola is zelfs even goed of slecht als de natuurlijke suiker uit vruchtensap of de toegevoegde suiker uit de drinkyoghurts.

Tanden
Fruitsappen bevatten bovendien citroenzuur, vergelijkbaar met het fosforzuur uit cola, wat de tanden kan aantasten. Wat het vitamine C gehalte betreft van fruitsappen, is dat zeer gering. Een kind dat normaal eet, heeft geen tekort aan vitamine C en hoeft bijgevolg geen extra's. Appelsap en druivensap bevatten zelfs nauwelijks vitamines.

Water
Idem met de ijsthee. Ook dat is geen gezonder alternatief en bevat evenveel suiker en zuren als andere frisdranken. Water, en dat mag ook leidingwater zijn, is het enige gezonde drankje. Ook een calorie-arm lightdrankje kan af en toe. Willen je kinderen toch fruitsap, geef het dan bij het ontbijt of het vieruurtje. Een vers stuk fruit verdient echter alle voorkeur.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienerzeilster Laura heeft haar zeilreis in kaart gebracht

Tienerzeilster Laura heeft haar zeilreis in kaart gebracht
De 14-jarige Laura Dekker heeft haar zeilreis in kaart gebracht. Op Twitter laat ze weten dat haar plannen klaar zijn, maar dat nog steeds verbeteringen worden aangebracht.

Laura wil in haar eentje rond de wereld zeilen. Eind augustus is ze onder toezicht geplaatst van de jeugdzorg. De Raad voor de Kinderbescherming had hierom gevraagd omdat het volgens de raad onverantwoord is dat het meisje de reis van twee jaar in haar eentje maakt. Haar ouders moeten nu samen met een gezinsvoogd bepalen wat Laura wel of niet mag.

Op de site van het Jeugdjournaal staat de route van Laura. Haar reis begint in Portugal. Via de Caraïben, Indonesië en Afrika vaart ze rond de wereld. Onderweg krijgt ze in een aantal steden bezoek van haar familie en zeilvrienden.

De rechter beslist op 26 oktober of ze de reis daadwerkelijk mag maken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Verrassingsfeestje


Wat kan er zoal gebeuren op een verrassingsfeestje

klik op de foto om de clip te bekijken» Reageer (0)
26-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom worden vrouwen ongelukkiger en mannen vrolijker?

Waarom worden vrouwen ongelukkiger en mannen vrolijker?


http://img4.imageshack.us/img4/9089/ongelukkigevrouwen.jpgVrouwen zijn ongelukkiger dan ooit, zo staat te lezen op Express.be. De zakensite beroept zich op een aantal studies die aantonen dat de vrouwelijke gemoedstoestand er sinds 1972 enkel op achteruit gaat. De stress die huidige vrouwen vandaag voelen, is groot ondanks alle kansen die ze krijgen.

Man/vrouw
Vrouwen zijn welstellender dan ooit, gezonder en hoger opgeleid dan pakweg 40 jaar geleden. En toch wringt er iets want de algemene gemoedstoestand gaat bergaf. En dit terwijl mannen, volgens onderzoek, zich steeds vrolijker gaan voelen.

Ongelukkiger met de jaren
Opmerkelijk is dat alle vrouwen zich slechter in hun vel voelen. Gehuwd of single, kinderloos of niet, blank of zwart, zelfs waar ze wonen doet er niet toe. Marcus Buckingham, één van de onderzoekers, stelt vast dat dames tevredener aan hun leven beginnen, maar met de leeftijd ongelukkiger worden. Paradoxaal genoeg geldt dat voor heren niet, zij worden net gelukkiger met de jaren.

Kinderen en geld
Die somberheid is gelinkt aan hun huwelijk, geld- en materiële zaken. Het huishouden is steeds minder een reden tot somberheid omdat ze de voorbije jaren een betere taakverdeling kennen met de partner. Volgens Betsy Wharton, co-auteur van 'The Paradox of Declining Female Happiness' zijn het kinderen die je leven overhoop gooien. Al zijn er volgens haar weinig vrouwen die dat kunnen en willen toegeven.

Perfectioniste
Tijdsgebrek is een niet te onderschatten factor. Volgens de vorsers hebben dames vaak het gevoel dat hoe meer interessante zaken zich hun leven afspelen, hoe minder tijd ze eraan kunnen besteden. Ook het biologische en hormonale speelt een rol en het feit dat dames veel harder en perfectionistischer zijn voor zichzelf. Bovendien moeten ze voldoen aan het schoonheidsideaal en wordt van hen verwacht dat ze er op hun zestigste nog als een dertiger bijlopen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa wil maximumvolume mp3-spelers

Europa wil maximumvolume mp3-spelers


http://img195.imageshack.us/img195/7070/mp3ez.jpgHet volume van mp3-spelers mag in de toekomst niet hoger dan 80 decibel zijn. Dat staat in een voorstel van de Europese Commissie, dat maandag naar buiten zal worden gebracht. Commissaris Meglena Kuneva (Consumentenzaken) wil met de maatregel gehoorschade van luisteraars voorkomen.

Mp3-spelers kunnen nu nog tot 100 decibel aan geluid produceren. Een normaal gesprek is ongeveer 60 decibel, bij een rockconcert wordt veelal 115 decibel gehaald.

Schadelijk
Te hard geluid kan leiden tot schade aan het gehoor. Omdat de oordopjes van mp3-spelers vaak direct in het oor geplaatst worden, zijn deze extra schadelijk.

Europa wil dat de producenten van draagbare muziekspelers, waaronder dus ook gsm's en iPods, het maximale geluidsniveau van de apparaten voor de Europese markt verlagen. Alle nieuwe muziekspelers moeten aan die eisen voldoen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sister Act 2 - Oh Happy Day

Sister Act 2 - Oh Happy Day

Om de clip  te bekijken druk op de foto


Sister Act 2: Back in the Habit is een Amerikaanse komische speelfilm uit 1993, met hoofdrollen voor onder meer Lauryn Hill, Jennifer Love Hewitt en Whoopi Goldberg. De film is een vervolg op de film Sister Act.

De film was populair vanwege de vele gospelsongs en R&B klassiekers, net nummers als "Ain't No Mountain High Enough" (Diana Ross en The Supremes / Marvin Gaye), "Dancing in the Street", "Stop! In the Name of Love!" (The Supremes) en versies van kerkliederen als "Joyful, joyful" en "Oh Happy Day".


De succesvolle showbizz-zangeres Deloris Van Cartier, (gespeeld door Whoopi Goldberg) meldt zich wederom aan als non in het klooster uit de eerste film omdat de andere zusters haar hulp nodig hebben. De school gaat dicht wanneer de zusters niet genoeg geld hebben om de school te kunnen blijven onderhouden.

Deloris moet muzieklessen gaan geven op St. Francis Highschool. Het blijkt dat de muzieklessen, pretlessen worden genoemd en Deloris zou daar wat aan moeten veranderen. Ze wil een eis geven aan de leerlingen, als ze deze taak volbrengen dan zullen de leerlingen slagen. Deloris bedenkt dat de leerlingen een koor moeten vormen en op zullen moeten treden om te slagen. Dat wordt niet echt een makkelijke taak, omdat de leerlingen het niet makkelijk voor haar maken. Ze wil zich inschrijven voor een wedstrijd voor koorzangers. Ze wil dan van haar klas een koor maken. Eerst treden ze op voor de leerlingen van de school en dat gaat goed en ze krijgen een heel groot applaus.

Wanneer ze een oude muzieklokaal aan het opruimen zijn, ontdekken de andere nonnen dat de school al vaak meegedaan heeft aan koren wedstrijden en dat ze die wedstrijden ook regelmatig gewonnen hebben. De nonnen melden de school aan zonder dat de leerlingen dat weten. Deloris is daar niet zo blij mee, maar ze doen toch mee. Wanneer ze later ook nog de wedstrijd winnen wordt er besloten dat de school niet meer zal sluiten.
» Reageer (0)
25-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diabetici mogen wel suiker eten

Diabetici mogen wel suiker eten


http://img98.imageshack.us/img98/6512/diabetes.jpgExperts zeggen dat diabetici wel suiker mogen eten, ook hebben ze geen suikervervangers nodig. Een gezond eetpatroon is echter wel belangrijk voor hen.

Mythe
Experts zeggen dat er heel wat mythes rond diabetes bestaan. Om misverstanden omtrent de ziekte uit de wereld te helpen, willen artsen en experts het woord suikerziekte bannen, dat meldt gezondheidsnet.be. Ook dat je van te veel suiker diabetes zou krijgen of dat je als patiënt suiker moet bannen, is een mythe. Diabetici moeten zich dus niet enkel beperken tot suikervervangers, iets wat vooral mensen met diabetes type 2 doen. Zij hebben vaak overgewicht en willen dit zo aanpakken.

Gezond eten
Patiënten moeten net als iedereen gezond eten en vooral veel variëren. Met vetten en suikers moeten ze wel voorzichtig zijn en hun cholesterolgehalte goed in de gaten houden. Diabeten hebben namelijk veel meer kans op hart- en vaatziekten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opvallend veel spinnen dit jaar


Opvallend veel spinnen dit jaar

Geen angst ...spinnetjes zijn heel nuttige insecten   ! ! !
Misschien heb je thuis de voorbije weken al enkele spinnen over de vloer gehad? Het ziet er naar uit dat we deze herfst wel meer spinnen zullen zien. Door het weer van de voorbije weken waren de omstandigheden goed voor spinnen om zich voort te planten. Het aantal spinnen is daardoor volgens Britse wetenschappers fel toegenomen. En in deze periode van het jaar dringen de spinnen massaal onze huizen binnen, meldt de Telegraph.


Spinnen zijn zowat de meest ongewenste dieren in huis, maar toch hebben ze ook positieve effecten. Zonder spinnen zouden we overspoeld worden door vliegen en andere lastposten. Door het mooie weer zullen we de komende week meer spinnen dan normaal ons huis zien binnendringen. Het is ook in deze tijd van het jaar dat spinnen ons meer opvallen. De spinnen uit de tuin worden dikker en veel kleine spinnetjes worden geboren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste plafondschildering op doek rechtgetrokken in Antwerpen

Grootste plafondschildering op doek rechtgetrokken in Antwerpen


http://img195.imageshack.us/img195/1318/grootsteplafondschilder.jpg


Restaurateurs trokken de grootste plafondschildering uit Vlaanderen recht in de kantoren van de ING-bank aan de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen. "De goden op de Olympusberg" meet 65 m² en is de blikvanger in de Oude Beurs in Antwerpen. Voor restauratie werd het doek tijdelijk verhuisd naar de grote hal van het ING-kantoor. Het rechttrekken, waardoor de restauratie beter kan verlopen, verliep niet zonder risico. Bij een eerdere poging in februari toonden de goden zich weerspannig en ging de constructie aan het wankelen waardoor het doek scheurde.
 

Niet eenvoudig

"Geen eenvoudige klus", weet Bart Jonckheere van Erfgoed Vlaanderen. "Tijdens de restauratie moeten we er rekening mee houden dat het doek leeft. Het moet kunnen uitzetten door warmte en luchtvochtigheid. Daarnaast is het belangrijk dat het natuurlijk kan doorhangen en dat we het niet te strak aanspannen. In eerste instantie zal de schade aan de picturale laag gefixeerd worden. Het afgescheurde stuk wordt opnieuw bedoekt en de scheur in het schilderij en het steundoek wordt gelijmd en geschilderd."
 

100.000 euro

Drie à vijf restaurateurs ontfermen zich nog tot december over het doek. Het grote publiek kan die restauratie dagelijks volgen tijdens de openingsuren van het ING-kantoor. Het totale kostenplaatje bedraagt 100.000 euro. Het is nog niet duidelijk wanneer het doek terug naar de Oude Beurs verhuist.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw zwanger van twee baby's die geen tweeling zijn

Vrouw zwanger van twee baby's die geen tweeling zijn

Het Amerikaanse koppel Todd en Julia Grovenburg reageerde verrast toen artsen vertelden dat ze twee baby's verwachtten en dat het ene kind twee weken later verwekt was dan het andere.

Hudson en Jillian
De artsen denken dat de eerste baby Jillian twee en een half weken voor de tweede baby Hudson werd verwekt. Dit verschijnsel heet superfoetatie, dat is wanneer een eicel bevrucht raakt als de moeder al zwanger is.

Twee hartslagen
"Alles duidt er op dat de twee kinderen op een andere dag verwekt werden", Aldus professor Karen Boyle. "Op de eerste echografie van zagen we dat één baby zich goed ontwikkelde en daaruit konden we ook exact afleiden hoe oud de foetus was. Dan merkte ik de hartslag van een tweede baby op die helemaal nog niet zo goed ontwikkeld was."

Heel zeldzaam
Volgens Boyle is dit een heel zeldzaam verschijnsel, ze heeft zelf maar weet van tien eerdere gevallen van superfoetatie. Het kan wel pas echt vastgesteld worden bij de geboorte, wanneer de artsen tests op de baby's kunnen uitvoeren.
» Reageer (0)
24-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe worm steelt paswoorden Twitter


Nieuwe worm steelt paswoorden Twitter
Een nieuwe worm steelt inlognamen en wachtwoorden van gebruikers op blogsite Twitter. De worm stuurt Twitteraars berichten waarin wordt gesuggereerd dat er een video van de ontvanger online staat, meldt de Telegraaf.

De link naar de zogenaamde video stuurt de gebruiker naar een valse inlogpagina waarop hij zijn inlognaam en wachtwoord moet invullen. Wie zo onvoorzichtig is om dat te doen, is zijn profiel kwijt aan de worm, die het dan gebruikt voor het sturen van nieuwe phishingberichten.

Slachtoffers moeten hun wachtwoord veranderen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade wordt duurder door cacaotekort

Chocolade wordt duurder door cacaotekort


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/pralines.jpg?t=1253800494Chocoholics zullen binnenkort heel wat armer worden door hun verslaving. Chocolade wordt waarschijnlijk een pak duurder door een wereldwijd tekort aan cacao.

Hoogste prijs
De prijs van cacao was nog nooit zo hoog sinds 1985. Dat is het resultaat van een slechte oogst in de Ivoorkust, het gebied dat instaat voor 40 procent van cacaobonen. Ook de storm El Nino die in Indonesië en Ecuador erg heeft huisgehouden, vernietigde de voorraad van heel wat boeren. Eerder bleek al dat de vraag naar cacao met drie procent gestegen is.

Chocoladerepen
Experts zeggen dat het vooral de kost van chocoladerepen zal doen stijgen. Andrew Bonfield van de Britse snoepgigant Cadbury meent dat als dit zo verder blijft gaan, de prijs van chocolade erg zal stijgen. Andere critici geloven dat het tot een wereldwijd tekort zal komen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend bij kinderen: seksarmbandjes


Trend bij kinderen: seksarmbandjeshttp://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/seksarmbandjes.jpg?t=1253796842Dunne plastic armbandjes in talrijke kleurtjes die vroeger bij meisjes symbool stonden voor vriendschap, krijgen nu een heel andere betekenis. Ze heten 'shagbands', wat zoveel betekent als seksarmbandjes, en ze zijn ontzettend populair bij Britse lage schoolkinderen.

Kleurencode
Trends op de speelplaats hebben altijd bestaan: briefpapier verzamelen, wheelies tot zelfs knikkeren. Deze rubberen armbandjes vind je in tal van winkels voor enkele euro's, binnen handbereik van heel wat kinderen dus. Wat veel ouders niet weten is dat ze een kleurencode hebben: zo staat zwart voor geslachtsgemeenschap, blauw voor orale seks, groen voor masturbatie, geel voor een knuffel, roze voor een kus of een liefdesbeet.

Seksuele handelingen
De armbandjes worden op verschillende scholen op verschillende manieren gebruikt. Bij sommige is het zo dat als een medestudent aan een bepaalde kleur bandje trekt, je bij hem of haar die die handeling moet doen. In andere streken moet je de armbandjes kunnen bemachtigen om bijvoorbeeld een kus te bemachtigen. Soms dienen ze als een soort trofeeënkast van hun ervaringen. Ze staan dan voor alles wat de drager al gedaan heeft op seksueel vlak. Op tal van websites staan suggesties hoe je de armbandjes moet gebruiken.

Ouders kennen betekenis niet
Verkoper Richie Hudson ziet er geen problemen in. "Deze armbandjes seksualiseren kinderen helemaal niet. Er gebeuren veel ergere dingen op de speelplaats. De zwarte exemplaren verkopen het beste, maar niet vanwege hun seksuele betekenis." Veel ouders weten echter niet wat deze armbandjes betekenen. Degenen die wel op de hoogte zijn, moeten beslissen hoe ze hiermee omgaan. Sommige Britse schooldirecteurs hebben de hype al verboden bij kinderen. Directeur Shannel Johnson greep in. "Heel wat ouders zijn geschokt als ze horen wat deze armbandjes betekenen. Ik heb ze verboden in mijn school, om de kinderen te beschermen."http://www.hln.be/static/FOTO/pe/18/15/3/media_xl_1789248.jpgNet als 'tikkertje kus'
Moeder Donna Heaton: "Ik heb mijn zoontje van acht betrapt toen hij zo'n armbandje droeg. Het is niet enkel dat ze maken dat jonge kinderen dingen horen waar ze helemaal niet klaar voor zijn, ze hebben vaak zelfs nog geen seksuele opvoeding gekregen. Maar er zullen ook kinderen gepest worden of gedwongen worden om bepaalde dingen te doen die ze niet willen. Mijn zoon gebruikte de bandjes om meisjes te mogen kussen, een beetje zoals wij vroeger 'tikkertje kus' speelden, redelijke onschuldig nog. Maar die andere kleuren van bandjes staan voor heel minder onschuldige dingen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duo overvalt Magrittemuseum Jette: schilderij van 4 miljoen gestolen


Duo overvalt Magrittemuseum Jette: schilderij van 4 miljoen gestolen


http://img19.imageshack.us/img19/9053/magrittemuseumjette.jpgHet René Magrittemuseum in de Esseghemstraat in het Brusselse Jette is vanochtend overvallen. Twee dieven bedreigden het personeel en stalen het doek Olympia waarvan de waarde op 3 tot 4 miljoen euro geschat wordt.

Het museum in Jette is gelegen in het huis waar de schilder jarenlang woonde en kan enkel op afspraak bezocht worden. Het is niet het grote Magrittemuseum aan het Koningsplein dat eerder dit jaar de deuren opende. Dat museum heeft de grootste Magrittecollectie ter wereld.http://img27.imageshack.us/img27/816/olympiamargritte.jpg

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man is grootste ruziestoker in relatie

Man is grootste ruziestoker in relatie

Is er ruzie in het huishouden, dan ligt de schuld meestal bij de man. Dat vinden zowel Nederlandse mannen als vrouwen. De helft geeft aan dat de ruzie ontstaat omdat manlief niet goed luistert.

Zelden ruzie
In het oktobernummer schrijft MIND Magazine over een onderzoek naar de oorzaken en frequentie van ruzie in de liefde. Nederlanders blijken daarbij geen fanatieke ruziemakers te zijn. Maar liefst 40% van de ondervraagden beweert nooit ruzie te hebben met zijn of haar geliefde.

Luistergedrag
Maar áls er een conflict is, noemt 25% van de vrouwen het gedrag van hun partner de voornaamste aanleiding hiervoor. Mannen lijken dit te erkennen, zij vinden hun slecht 'luistergedrag' de oorzaak van al dat getwist. Vrouwen vinden overigens dat zij wel goed luisteren naar hun partner.

Geld
Niet alleen zijn er in Nederlandse gezinnen weinig conflicten, ook over geld en het huishouden vallen er, volgens de resultaten, weinig woorden. Een luttele tien procent twist over de taakverdeling binnen het huishouden, slechts vijf procent van de ruzies gaan over geld.

Sexy partner
Het magazine werpt een diepere blik op de werking van het mannelijke brein. Daaruit blijkt dat heren de oorzaak van een ruzie doorgaans snel vergeten. Belangrijk weetje: mannen onthouden wel  hoe sexy hun partner is in volle furie.
» Reageer (0)
23-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenbeul wikkelt kat in tape en dumpt ze

Dierenbeul wikkelt kat in tape en dumpt ze


De onfortuinlijke poes kon gelukkig gered worden.


Er wordt een beloning van 1.000 dollar (675 euro) uitgeloofd voor tips die kunnen leiden tot de arrestatie van een onverlaat die een kat heeft gedumpt in een tuin in Philadelphia. De dierenbeul had de poes in zelfklevende tape gewikkeld. Gelukkig was het hoofd van de kat niet omwonden met het kleverige spul.

"Dit is het werk van een krankzinnige", zegt George Bengal van de dierenbescherming. "Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt".

Verdoofd
De kattin, die door medewerkers van de dierenbescherming 'Sticky' wordt genoemd, werd gistermiddag in haar benarde toestand aangetroffen. Het dier werd volgens de website philly.com verdoofd om de tape zorgvuldig te kunnen wegknippen zodat die als bewijsmateriaal kan dienen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacht op heksen kost leven aan vrouwen en kinderen

Jacht op heksen kost leven aan vrouwen en kinderen
De heksenjacht is iets wat we enkel in een geschiedenisboek zouden verwachten, maar steeds vaker worden vrouwen en kinderen vervolgd en vermoord omdat ze verdacht worden van hekserij. Volgens de Verenigde Naties verspreiden de praktijken zich steeds meer over de wereld en vernielen ze het leven van miljoenen mensen. Dat meldt Reuters.

Vermoord door eigen ouders
Geweld en moord, vooral op oudere vrouwen, komt voor van Zuid-Afrika tot India. Hulporganisaties in Nepal en Papoea-Nieuw-Guinea stellen vast dat de heksenjacht in deze landen weer fel oplaait. In Nigeria leven kinderen op straat nadat ze door hun eigen familie uitgespuwd werden op verdenking van hekserij. De laatste tijd is de situatie nog verergerd. Zo worden veel kinderen door hun eigen ouders vermoord omdat die vrezen dat de overheid hen zal dwingen om de kinderen terug in huis te nemen.

Economische crisis
De VN kan geen exacte cijfers op de heksenjacht plakken, maar jaarlijks worden zeker enkele tienduizenden mensen vermoord op beschuldiging van hekserij. Miljoenen anderen worden om dezelfde reden het slachtoffer van geweld, diefstal en isolatie. De economische crisis is mogelijk een van de oorzaken. Daardoor leven steeds meer mensen in armoede en die gaan op zoek naar een zondebok die hen ongeluk brengt. In veel gevallen gaat het echter ook om opdrachten van priesters, vaak uit belangrijke godsdiensten of regeringen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootte van sneeuwkristallen bepalen witheid van sneeuw

"Grootte van sneeuwkristallen bepalen witheid van sneeuw"

De grootte van sneeuwkristallen bepaalt de witheid van sneeuw en ijskappen. Grotere kristallen maken de sneeuw witter. Dat stelt Peter Kuipers Munneke van de Universiteit Utrecht na een onderzoek.
 
Volgens de onderzoeker reflecteert sneeuw het grootste deel van het invallende zonlicht, maar niet altijd en overal evenveel. Daardoor is de sneeuw niet overal even wit. Kuipers Munneke stelt dat de witheid van sneeuw afhankelijk is van de veranderingen in de grootte van de sneeuwkristallen op de grond.

Smelten van ijskappen
Sneeuwkristallen groeien sneller bij hogere temperaturen. Omdat grotere kristallen meer zonlicht absorberen versterkt dat het verder groeien van de kristallen. Dit mechanisme staat aan de basis van het smelten van ijskappen.
 
De resultaten van het onderzoek van Kuipers Munneke worden gebruikt om in grote klimaatmodellen de witheid van sneeuw beter te beschrijven. Dat kan volgens de onderzoeker leiden tot nauwkeurigere schattingen van de mate waarin ijskappen smelten en van de snelheid waarmee de zeespiegel stijgt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Comeback Henin geweldig voor België

Kim Clijsters: "Comeback Henin geweldig voor België"


http://img132.imageshack.us/img132/1692/justinehenin.jpgOok onze succesvolle 'comeback mum' Kim Clijsters is gelukkig met de terugkeer van Justine Henin. Henin kondigde gisteren officieel aan dat ze tegen januari 2010 er weer helemaal wil staan. "Ik ben geëmotioneerd en gelukkig dat ik kan bevestigen dat ik terugkeer in het tennis", aldus Justine.

Clijsters vindt de terugkerende concurrentie met Henin duidelijk niet erg. "Ik denk dat de comeback van Justine erg goed nieuws is voor het vrouwentennis, maar nog beter nieuws is voor België in het algemeen," aldus Kim.Kim vindt de concurrentie met Henin helemaal niet erg.
Kim vindt de concurrentie met Henin helemaal niet erg.


"Justine werkte in het verleden erg hard om de knappe resultaten te behalen die ze in haar eerste carrière liet optekenen. Voor het tennis is het een schitterende zaak dat ze terug is." Daar sluiten wij ons volledig bij aan. Laat die Grandslams maar komen!
(br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikke mensen aan tafel doen je minder eten


Dikke mensen aan tafel doen je minder eten


Vrouwen die willen afvallen tafelen best in gezelschap van dikke vrienden, uit een onderzoek blijkt namelijk dat dit aanmoedigt minder te eten. 

Grote of kleine snack
Slanke mensen met een grote appetijt als tafelgezelschap is dan weer slecht voor je dieet. 200 studenten namen deel aan het onderzoek. Ze moesten een grote of kleine snack kiezen en dit opeten in het bijzijn van een vrouw van 50 of 100 kg. De personen kozen dezelfde grootte van snack bij beiden, maar aten er meer van bij de slanke vrouw die veel at. Als de dikkere persoon een grote portie bestelde, aten de studenten minder. De onderzoekers waarschuwen dat mensen de gevaren niet beseffen van met slanke mensen te tafelen. Professor Gavan Fitzsimons: "Als een dikke collega veel eet, dan zul je je gedrag daarop afstemmen en minder eten. Maar een dunne vriend die veel eet, doet je bijkomen."

Overgewicht de norm
Uit een ander onderzoek blijkt dat 10 miljoen Britten niet beseffen dat ze te dik zijn, omdat ze obesitas als de norm zien. 7 procent van de bevraagden zei met overgewicht te kampen, maar in werkelijkheid was dit bij 27 procent het geval.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 signalen dat jullie relatie nooit zal werken

10 signalen dat jullie relatie nooit zal werken


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/slechterelatie.jpg?t=1253703019Iedereen heeft slechte gewoontes of irritante trekjes. Maar sommige signalen zijn duiden op meer dan een persoonlijke karaktertrek. Deze kan je niet met de mantel der liefde bedekken, deze kan je niet negeren, deze hebben er geen baat bij dat jij geduldig blijft. Vroeg of laat leiden ze immers tot een breuk.

Is het daarom niet beter de signalen niet te negeren, en onmiddellijk actie te ondernemen als je de signalen herkent? Journalist en ervaringsdeskundige Michael Shnayerson meent op de site tango.com van wel. Hij meent dat er 10 'rode vlaggen' zijn, waarshuwingssignalen die je beter niet negeert, hoe aantrekkelijk, lief of slim de partner in kwestie ook is.

1) Chronisch te laat komen
Welk excuus hij/zij ook heeft, als hij/zij meer dan drie keer op rij meer dan tien minuten te laat is, dan wacht je de vierde keer niet langer. Dit patroon wijst er immers op dat hij/zij niet écht op een relatie met jou zit te wachten, want je bent gewoonweg niet belangrijk genoeg om op tijd te komen.

2) Onbeleefd tegen diensters
Of taxichauffeurs, of kaartjesknippers of iedereen met een dienstberoep. Tenzij je dat zelf het hoogtepunt van het leven vindt, is dit een niet te negeren rode vlag. Het wijst immers op een wereldbeeld zonder respect voor anderen die hard werken, op weinig dankbaarheid en op een gevoel van superioriteit.

3) Straffe scheidingsverhalen
Luister heel goed wanneer er verhalen worden verteld over die vechtscheiding en de stoute ex. Een scheiding is in mindere of meerdere mate altijd de schuld van twee mensen. Als hij/zij dat niet kan erkennen, dan blijf je er beter van weg. Het is niet verwerkt, en wat erger is, deze persoon zoekt de fout misschien wel nooit bij zichzelf.

4) Huisdieren
Als de huisdieren niet voor jou komen, dan is er geen vuiltje aan de lucht (tenzij je zwaar allergisch bent, dat spreekt). Maar soms is de band tussen baasje en dier zo sterk dat niemand er kan tussen komen. Als ze zich losmaakt uit een knuffel met jou om met een kat/hond/konijn te spelen, dan ben jij duidelijk niet belangrijk genoeg.

5) Geen enkele langetermijnrelatie
Een dertiger die moet bekennen geen enkele relatie langer dan een paar maanden vol te hebben gehouden, moet een belletje doen rinkelen. Hij/zij heeft of zware bindingsangst of is onmogelijk om mee samen te leven.

6) Demonische kinderen
Ook gescheiden vaders en moeders hebben recht op nieuw liefdesgeluk, maar als hun kinderen niet alleen niet meewerken maar zelfs zwaar tegenwerken, begin er dan niet aan. Tegenover zijn/haar kinderen verlies je toch. Geldt ook voor: boze kinderen, agressieve kinderen en hopeloos verwende kinderen.

7) Geld
Geld zorgt sowieso al vaak voor spanningen in een relatie, dus zorg ervoor dat jullie van in het begin op dezelfde pagina zitten. Hoed je voor profiteurs, tenzij dat een relatie is waar je mee kan leven.

8) Relatie met de ouders
Opgelet met dates die een zeer hechte (of net zeer slechte) relatie hebben met hun ouders. Vijftigers die bij hun moeder wonen, of er verschillende malen per week gaan eten zijn kieskeurig of hechten te veel belang aan de mening van de mama, die niemand ooit goed genoeg vindt. Zelfs als relaties mogelijk zijn, is de invloed van de moeder op het koppel vaak te zwaar. Ook voor wie zijn/haar ouders haat, is het opletten geblazen: dat brengt een emotionele instabiliteit met zich mee en een overgevoeligheid voor bepaalde problemen.

9) Slechte seks
Als jullie seks alletwee niet belangrijk vinden, mag je deze rode vlag vergeten. Maar voor wie dat ook maar enigszins belangrijk vindt, is dit een belangrijk signaal. Als de seks niet goed zit, heeft dat zijn weerslag op de relatie. In het begin kan je nog tolerant zijn, je moet elkaar nog leren kennen, maar na enkele weken zou het toch duidelijk moeten zijn of het werkt of niet.

10) Vuil ondergoed
Overmatig hygiënisch zijn is niet goed, maar te weinig hygiënisch is ook niet goed. Punt. Je moet er niet aan denken hoe slordig of vuil hij/zij is op andere vlakken.

» Reageer (0)
22-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen wild van chocolade met vleessmaak

Mannen wild van chocolade met vleessmaak

Een Nieuw-Zeelandse chocolatier creëerde een chocoladetruffel waarin gedroogd, zout vlees verwerkt zit. Deze wat vreemde lekkernij is alvast een hit bij mannen.

Salami
Chocolatier Hanna Frederick geeft haar vleestruffels de vorm van een worstje. "Op het eerste gezicht is het een vreemde combinatie, maar het vlees en de chocolade passen wonderwel goed samen. De eerste indruk is rokerig, dan krijg je de sterke toets van de chocolade en je eindigt met salami."


Mannen
"De snack is vooral populair bij mannen, vrouwen houden meer van fruitige, verfijnde smaken", aldus de chocolatier. Frederick kwam eerder al in het nieuws met haar chocoladecreaties met bier.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse archeologen vinden 3.500 jaar oude grafkamer in Syrië

Duitse archeologen vinden 3.500 jaar oude grafkamer in Syrië


Naast beenderen, ontdekten de archeologen ook aardewerk en juwelen in de grafkamer.


Archeologen van de universiteit van Tübingen hebben vandaag bekendgemaakt dat ze een grafkamer ontdekt hebben in een oud koninklijk paleis in Syrië. De grafkamer bevat honderden beenderen en voorwerpen die wellicht 3.500 jaar oud zijn.
 
Nog niet leeggeroofd
De ontdekking van de grafkamer, die de resten van minstens dertig mensen bevat, geldt als spectaculair omdat het graf nog niet is leeggeroofd, vertelt archeoloog Peter Pfaelzner. "Het is mogelijk dat de resten toebehoren aan leden van de koninklijke familie of van de hofhuishouding", zei hij voorts.    http://www.hln.be/static/FOTO/pe/15/9/3/media_l_1734468.jpg
 

De grafkamer werd in de Bronstijd opgericht in de stad Qatna, een van de belangrijkste koninkrijken in het oude Syrië. Naast beenderen, ontdekten de archeologen onder meer ook aardewerk, juwelen en een stenen sculptuur van een aap.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henin maakt comeback tijdens Australian Open

"Henin maakt comeback tijdens Australian Open"


http://img132.imageshack.us/img132/1692/justinehenin.jpgVolgens enkele Franstalige websites zal Justine Henin haar comeback maken tijdens de Australian Open. Het eerste Grand Slam-toernooi van het nieuwe tennisseizoen vindt plaats van 18 tot 31 januari 2010. De voormalige nummer één wist het toernooi in 2004 op haar naam te schrijven door Kim Clijsters te verslaan in de finale.

Henin zal waarschijnlijk vanavond een officiële verklaring van haar comeback geven tijdens het journaal van RTL-TVi. Nadien zal ook RTBF het nieuws naar buiten brengen. Tijdens de verklaring zal Henin uitleggen waarom ze haar tennisrackets weer boven haalt na een stop van 18 maanden.

"Belgacom wordt sponsor"
Le Soir meldt bovendien dat Belgacom de sponsor van 'Juju' zal worden tijdens haar terugkeer op de tennisvelden. Dat zal bekend gemaakt worden tijdens een persconferentie, die morgen zal plaatsvinden. Het bedrijf zelf wou nog geen commentaar geven op deze informatie.

De geruchten over een comeback van Henin doen al langer de ronde en werden alleen maar versterkt nadat de Waalse het theaterstuk afzei waarin ze mee zou spelen en nadat ze een reeks nieuwe tennisrackets aanschafte.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kind gehoorzamer bij mama

Kind gehoorzamer bij mama

Kinderen luisteren beter naar hun moeder, zo blijkt uit de grote opvoedingsenquête van de CM. Al vertoeft papa steeds meer in de gezinsbuurt, opvoeden lijkt nog altijd een vrouwenkwestie.

Meer tijd
Ouders zijn niet bang hun kinderen af en toe te straffen, dat toont de rondvraag van de Christelijke Mutualiteiten aan. De huisregeltjes worden dan wel door beide ouders opgesteld en goedgekeurd, toch weegt mama's gezag nog altijd iets meer door. Volgens het onderzoek wordt er twee keer zo goed naar de moeder geluisterd. "Niet verwonderlijk", stelt psychologe en onderzoekster Vlaeminck. "Al doet de papa ook zijn best in het huishouden, mama's bekommeren zich nog meer om hun kroost".

Belonen
Als mama meer met haar kroost in de weer is, is het niet onlogisch dat ze de meeste huisregeltjes opstelt. Ze straft en beloont tegelijk. Dat maakt dat kinderen ook sneller naar haar luisteren.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonlicht verhoogt kans op genezing huidkanker

Zonlicht verhoogt kans op genezing huidkanker

Mensen met een hoge concentratie van vitamine D, zonlicht stimuleert de productie van deze stof, hebben meer kans om darm- of huidkanker te overleven dan mensen met een tekort.

Hervallen
Darmkankerpatiënten met veel vitamine D hebben 50 procent meer kans te genezen. Uit een andere studie blijkt nog dat mensen met huidkanker en een hoge concentratie van vitamine D meer kleinere tumoren hebben. Het vermindert ook je kans om te hervallen met een derde. Je vindt de stof in een beperkt aantal voedingsmiddelen als vette vis. Vitamine D berschermt ook tegen osteoporose, diabetes, astma, hoge bloeddruk, depressie en MS.

Zon is goed tegen huidkanker
Professor Julia Newton Bishop: "In heel wat landen heeft de bevolking een laag niveau van vitamine D. Veel mensen met huidkanker vermijden de zon aangezien een verbrande huid het risico op de ziekte verhoogt. Maar nu blijkt dat zonnestralen je net kunnen helpen bij deze ziekte. Het geheim is om het juiste evenwicht te zoeken wat je zontijd betreft. Je moet je wel blijven beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van surfers controleert ex op internet


Helft van surfers controleert ex op internet

Meer dan de helft van de surfers gebruikte het internet om informatie over een oude vlam op te zoeken, zelfs al was het iemand die ze zelf gedumpt hadden. Dat blijkt uit een wereldwijde enquête bij 1.000 volwassenen.

Vlam aanwakkeren
37 procent zegt informatie op te zoeken over zijn ex-partner om te weten waar die zich nu mee bezig houdt. Slechts vier procent hoopt dat dit vlam terug aanwakkert bij zijn of haar ex. Het internet zorgt er wel voor dat  zeven procent terug een relatie begint met een vorige partner. Een op de vijf negeerde al een aanvraag via mail om terug contact te leggen met een vroegere geliefde. Vier procent deed de moeite om zijn ex op te sporen om te melden hoe gelukkig ze zijn zonder hem of haar, drie procent hoopte te ontdekken dat zijn of haar ex er slecht aan toe was.
Zichzelf zoeken

Voor de rest gebruikt zeven op de tien surfers netwerksites als Facebook om oude schoolvrienden op te zoeken. Meer dan een derde zoekt naar ex-collega's, tien procent probeert mensen die ze op vakantie ontmoetten te contacteren. Verder blijkt dat velen ijdel zijn, 59 procent geeft zijn eigen naam in bij een zoekmachine om te kijken wat er verschijnt. Mannen doen dit vaker dan vrouwen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sheryl Crow - The First Cut Is The Deepest

Sheryl Crow - The First Cut Is The Deepest

Om haar te beluisteren druk op de foto


Sheryl Suzanne Crow (Kennett (Missouri), 11 februari 1962) is een Amerikaans blues- en rockzangeres, gitariste en liedjesschrijfster. Haar vroege werk wordt gekarakteriseerd door haar focus op de slidegitaar. Na een uitstap in 2002 naar de popmuziek keert ze in haar latere werk terug naar haar roots als singer/songwriter.
Haar bekendste liedjes in Nederland zijn All I Wanna Do, A Change Would Do You Good, If It Makes You Happy, Everyday Is a Winding Road, My Favorite Mistake, en Soak Up The Sun.

Na een korte loopbaan als lerares begon ze haar muzikale carrière als achtergrondzangeres van Michael Jackson tijdens zijn Bad-Tour in 1988. Gezien haar muzikale talenten kwam ze al snel met andere artiesten in contact en nam een eerste pop-album op. Na twijfels bij de platenmaatschappij en Sheryl zelf, werd dit album uiteindelijk nooit uitgebracht. Een illusie armer bleef Sheryl wel actief als componist en zangeres, en sloot zich aan bij een 'jam'-band die op dinsdagavonden samen speelde in Los Angeles. Deze jam-sessies resulteerden uiteindelijk in haar eerste album Tuesday Night Music Club met de wereldhit All I Wanna Do. Ze kreeg in 1994 een Grammy voor Record Of The Year en Best New Artist. Ook haar tweede en derde albums (Sheryl Crow en The Globe Sessions) leverden haar lovende kritieken en enkele awards op. In 1999 verschijnt een live-album (Live from Central Park) waarop ze speelt en zingt met grootheden als Eric Clapton, Keith Richards en Stevie Nicks.

In 1997 was Crow medeauteur en zangeres van het lied Tomorrow Never Dies, de titelsong van de gelijknamige James Bondfilm (1997).

Na drie succesvolle albums kampt Sheryl in 2000 en 2001 met een writers' block. Na veel bloed, zweet en tranen (en hulp van collega's als Lenny Kravitz en Stevie Nicks) verschijnt in 2002 het 'poppy' album C'mon C'mon. Na het verschijnen van een succesvol Greatest Hits-album in 2003, keert Sheryl in 2005 terug naar haar roots als singer/songwriter met het grotendeels akoestische album Wildflower. Op dit laatste album staat ook Always on your Side, dat in de V.S. de hitparade haalde als duet met Sting.

Nog steeds heeft Sheryl Crow veel aanzien bij andere artiesten. Lenny Kravitz zei ooit over haar: "Je hoeft maar een instrument in haar handen te duwen en ze weet het te bespelen." Sheryl was ook co-producer van een album van de Amerikaanse band Dixie Chicks.

Sheryl's meest recente album, Detours, verschijnt in februari 2008. Het is het meest politieke album dat ze uitbracht. Zo refereert ze in haar songs o.a. aan de orkaan Katrina en de oorlog in Irak. Maar ze snijdt ook persoonlijker onderwerpen aan, zo gaat Make It Go Away over de behandeling van haar borstkanker, en Lullabye for Wyatt over haar geadopteerde zoon. De eerste singles Shine Over Babylon (alleen digitaal verkrijgbaar) en Love Is Free worden bescheiden hits in de Verenigde Staten. De tour ter promotie van het album brengt Sheryl sinds lange tijd weer naar Nederland: op 29 juni 2008 was ze de afsluitende hoofdact op het gratis festival Parkpop in Den Haag.

Crow heeft onder andere relaties gehad met gitarist Eric Clapton en met Amerikaans wielrenner Lance Armstrong.

In 2005 werd in een vroeg stadium borstkanker bij Sheryl geconstateerd. In juni 2006 startte ze alsnog haar uitgestelde tour door de Verenigde Staten en Canada, samen met zanger John Mayer.

In 2007 komt Sheryl in het nieuws door andere zaken dan haar muziek, namelijk door haar oproep om ten bate van het milieu zuiniger te zijn met toiletpapier, en de adoptie van een jongetje dat Wyatt Steve heet.
» Reageer (0)
21-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe herken je de eerste tekenen van dementie?


Hoe herken je de eerste tekenen van dementie?


http://img24.imageshack.us/img24/3663/alzheimersu.jpg


Wie het gevoel heeft veel te vergeten, zegt wel eens al lachend: 'ik word precies dement'. Vergeetachtigheid is hét kenmerk van dementie, maar niet elke vergeetachtigheid leidt ook naar dementie. Gezondheid.be legt uit dat beginnende dementie een graad is die het gewone vergeten overstijgt.

Meer dan vergeten
Zo vergeet men erg vertrouwde dingen, zoals de namen van de kleinkinderen, en ligt het niet 'op het puntje van de tong'. Het is dus meer dan 'ik kan er niet opkomen', de herkenning ontbreekt ook als het vergetene genoemd wordt.

Zo vergeet men niet alleen wie er heeft gebeld, maar ook dat er is gebeld. Verschillende keren hetzelfde vragen is niet alleen omdat men het antwoord niet meer weet, maar ook omdat men niet meer weet dat de vraag al is gesteld.

Verlies en verwarring
Nog kenmerkend: men verliest voortdurend alledaagse objecten als bril, sleutels en gsm en vindt die op abnormale plaatsen terug. Steeds vaker komen episodes van verwardheid voor: men weet niet meer wat men aan het doen was en laat klusjes onafgewerkt achter, de weg naar huis wordt niet meer gevonden en men wil in het midden van de nacht boodschappen gaan doen.

Sociale leven
Deze manier van vergeten wordt op den duur zodanig dat een gesprek, serie of verhaal volgen moeilijk wordt omdat de feiten niet meer lang genoeg onthouden kunnen worden om de rode draad te volgen. Dat heeft een impact op het sociale leven en de relaties met anderen, die ook mee lijden met de patiënt.

Karakter
Ook het karakter van de persoon lijkt te veranderen, hij of zij wordt nerveuzer, paniekerig, soms zelfs opvliegend. Over het algemeen is er minder controle op emoties, dus ook boosheid, verdriet of geluk worden sneller en extremer geuit. Men beseft dit controleverlies tot op zekere hoogte, en voelt zich onbehaaglijk en men reageert krampachtig.

Moeilijk vast te stellen
Dementie is niet altijd gemakkelijk vast te stellen, en er zijn redelijk wat situaties die kunnen leiden naar een dementietoestand. Oudere mensen zijn sowieso al trager, zwakker en kwetsbaarder. Om alert te blijven, zijn sociale contacten nodig. Ontbreken die, dan kan er een toestand ontstaan die lijkt op dementie.

Ook een depressie bij ouderen kan lijken op dementie. Die depressie wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door de mensen die wegvallen, de omgeving die verandert, een al dan niet gedwongen verhuis of een pensionering.

Een dementietoestand kan ook opgewekt worden door lichamelijke ziekten, zoals een luchtweginfectie. Kortom, extreme vergeetachtigheid of verwardheid hoeft niet altijd te leiden naar dementie.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen betalen hoogste prijs voor crisis

"Vrouwen betalen hoogste prijs voor crisis"


Meisjes in ontwikkelingslanden worden van school gehaald om te werken.


Meisjes en vrouwen betalen de hoogste prijs voor de economische crisis, terwijl zij juist een sleutelrol kunnen vervullen in de oplossing ervan. Dat staat in het onderzoeksrapport 'Because I am a Girl' van de ontwikkelingsorganisatie Plan.

Onderwijs
Volgens Plan zijn wereldwijd zeshonderd miljoen vrouwen uitgesloten van het arbeidsproces, het aantal jonge meisjes dat gedwongen wordt tot zware arbeid neemt toe en ze worden nog steeds eerder van school gehaald. Als gevolg van de financiële crisis wordt nog minder in meisjes geïnvesteerd. Plan noemt dat een "desastreuze keuze" en zegt dat onderwijs voor hen niet alleen een fundamenteel recht is, maar ook de weg naar vooruitgang. "Hele families en gemeenschappen kunnen daarvan profiteren."

Tienerzwangerschappen
Als voorbeeld schrijft Plan in het rapport dat tienerzwangerschappen in Kenia de economie in dat land 500 miljoen dollar per jaar kosten, terwijl investeren in meisjes 3,2 miljard dollar kan opleveren. De Wereldbank becijferde eerder dat ontwikkelingslanden een gezamenlijke groei kunnen realiseren van 92 miljard dollar per jaar als meisjes dezelfde onderwijskansen krijgen als jongens.

Meisjesdag
Plan stelt voor 22 september uit te roepen tot Internationale Meisjesdag en gaat verder met de campagne 'Because I am a Girl' om de positie van meisjes en vrouwen in ontwikkelingslanden te verbeteren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucht in huis dikwijls sterker vervuild dan buitenlucht


Lucht in huis dikwijls sterker vervuild dan buitenlucht


http://img3.imageshack.us/img3/788/vervuildebinnenlucht.jpg


De binnenlucht in huis of op kantoor is vaak sterker vervuild dan de buitenlucht en dat kan nadelig zijn voor de gezondheid. Maar met enkele eenvoudige maatregelen kan de vervuiling beperkt worden. Dat is de boodschap van de campagne 'De lucht in uw huis heeft een schoonmaakbeurt nodig'.

Binnenlucht is ongezond
In mei vorig jaar bleek uit onderzoek van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) naar de binnenlucht in Vlaamse huizen dat de concentratie totaal vluchtige organische stoffen (TVOC) op bijna alle meetlocaties hoger was dan de richtwaarde van het Vlaamse Binnenmilieubesluit.

Maatregelen
De campagne is een initiatief van de federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, met de steun van minister van Klimaat en Energie Paul Magnette.
"Via deze campagne wil men niet alleen de aandacht van het publiek vestigen op de binnenhuisvervuiling, maar vooral ook verschillende oplossingen of maatregelen voorstellen waarmee we die vervuiling kunnen beperken", zo meldt de overheidsdienst. Vanaf 22 september verschijnen er advertenties in tijdschriften. Op binnenlucht.be vind je eenvoudige maatregelen om binnenhuisvervuiling te bestrijden. Die maatregelen gaan van voldoende verluchten, over regelmatig stof afnemen, tot milieuvriendelijke producten kopen. Via dienstenchequeondernemingen worden infobrochures verspreid in de huishoudens.

Regelgeving
"De schadelijke gevolgen van binnenhuisvervuiling op het milieu en onze gezondheid kunnen we enkel verminderen door een combinatie van een betere regelgeving door de overheid en een gedragswijziging bij de consument", zegt minister Magnette in het communiqué. De ministerraad heeft recentelijk ook zijn Lucht- en Productplan goedgekeurd. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vijfde van de ouders straft zijn kinderen nooit

Een vijfde van de ouders straft zijn kinderen nooit


http://img3.imageshack.us/img3/4373/straf.jpg20 procent van de ouders straft zijn kinderen nooit. Dat blijkt uit een enquête bij 1.000 Vlamingen omtrent hun ervaringen bij het opvoeden van hun kroost.


Goede relatie
De meeste ouders zeggen een goede relatie met hun kinderen te hebben. In 76 procent van de gevallen omschrijven ze de band met hun kroost als openhartig, vertrouwelijk, vriendschappelijk of liefdevol. Ruim vier op de tien ouders bepalen samen met de kinderen de regels en afspraken die binnen het gezin gelden. In één op de drie gezinnen beslissen de vaders en de moeders hier alleen over. Over tabak of drugs valt met de overgrote meerderheid van de ouders helemaal niet te onderhandelen: slechts 6 procent vindt dit bespreekbaar.


Straffen
Bij het niet naleven van de gemaakte afspraken, wordt 80 procent van de kinderen gestraft. In de meeste gevallen gebeurt dit door de kinderen de toegang tot hun pc, gsm of de tv te ontzeggen of te beperken (32 procent). Op de tweede plaats komt de fysieke straf (22 procent), waarbij de kinderen in de hoek moeten staan, straf schrijven of klusjes moeten doen. De top drie wordt vervolledigd door het geven van huisarrest (9 procent).


Taak ouders
In het onderzoek voor het gratis tijdschrift 'çava?' vindt meer dan 90 procent van de ondervraagden dat opvoeden een taak van de ouders is en blijft.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dalida and Alain Delon - Paroles

Dalida and Alain Delon - Paroles

Om hun te beluisteren druk op de foto


Dalida (Caïro, 17 januari 1933 - Parijs, 3 mei 1987) was een Egyptisch-Franse zangeres en actrice van Italiaanse afkomst. Ze werd geboren als Yolanda Christina Gigliotti. Met meer dan 125 miljoen verkochte platen is ze een van Frankrijks meest succesvolle artiesten ooit.

In 1954 was Yolanda Christina Gigliotti Miss Egypte, en op haar eenentwintigste vertrok ze naar Frankrijk voor een carrière als zangeres en actrice. Ze noemde zichzelf toen Dalila, naar de vrouw uit de Bijbel. In Parijs veranderde ze haar naam op aanraden van Eddie Barclay in Dalida. Ze brak door met een Italiaans getint repertoire, en cultiveerde haar 'exotische' uitstraling met een grote bos zwarte krullen en donker omrande ogen. Pas aan het einde van de jaren zestig nam ze haar typerende, blonde kapsel. Aan het begin van de jaren zeventig verdiepte ze haar repertoire door werk van Léo Ferré en Jacques Brel op te nemen.

Met "Gigi L'Amoroso", het gezongen verhaal van een Napolitaanse hartenbreker die na een mislukt avontuur in Hollywood terugkeert naar zijn geboortedorp, had ze haar grootste hit. Daarna besloot ze, op aanraden van haar broer Orlando, die tevens haar manager was, zich te richten op de opkomende disco. Met "J'Attendrai", een cover van een chanson uit de jaren dertig, had ze de eerste Franstalige discohit. Daarna volgde nog de disco-opvolger van "Gigi L'Amoroso", "Gigi in Paradisco" waarin Gigi na zijn dood in de hemel in het Engels zingt. Ook het nummer "Darla Dirladada" werd internationaal in 1970 een grote hit. Wereldwijd verkocht ze veel singles en albums, vooral in Frankrijk, Italië, België, Zwitserland, Duitsland, Egypte, Canada, het Midden-Oosten en Japan was ze razendpopulair.

In de jaren tachtig dwong een oogkwaal, die uit haar jeugd stamde, haar tot enkele operaties die weinig verbetering brachten. Ze zag steeds minder met haar linkeroog, en keek vaak scheel. Ook de relaties met mannen waren weinig gelukkig. Drie mannen met wie ze een al dan niet langdurige, doch erg innige relatie onderhield, pleegden zelfmoord.

Ze speelde nog in een film, genaamd "De Zesde Dag", waarvoor ze terugkeerde naar Egypte. Moe van alle problemen maakte ze in de nacht van 2 op 3 mei 1987 met behulp van pillen in Parijs een eind aan haar leven. Ze liet een briefje na met de woorden: « la vie m'est insupportable, pardonnez-moi ». Na haar dood werd Dalida een groot voorbeeld voor de nieuwe generatie zangeressen. Samen met Édith Piaf, wordt Dalida gezien als de meeste populaire en invloedrijke Franse zangeres uit de 20e eeuw.
Place Dalida (XVIIIe arrondissement).

Een aantal jaren na haar dood werd onder grote belangstelling de "Place Dalida" plechtig ingehuldigd te Parijs (XVIIIe arrondissement), dichtbij haar voormalige woonplaats in de wijk Montmartre. Op dit plein staat ook een borstbeeld van Dalida (bovenlichaam). In dezelfde wijk ligt Dalida ook begraven, namelijk op Cimetière de Montmartre, waar veel bekende personen liggen begraven.
» Reageer (0)
20-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo stop je met je kind te verwennen


Zo stop je met je kind te verwennen

Het is heel verleidelijk om je kroost te verwennen. Een ijsje hier en een nieuw speeltje daar, zonder dat je het beseft verwacht je kind steeds te krijgen waar het om vraagt. Tot je plots beseft dat je met een verwend nest zit. We leren hoe je dit stopt.

Wanneer je het druk hebt of je bent gestresseerd, is het verleidelijk om je kleuter te geven waar het om vraagt in een drukke supermarkt. Maar als je kind zelden moet wachten waar het om vraagt, is het belangrijk dat je jezelf vragen begint te stellen. Kinderen moeten namelijk leren om te gaan met teleurstellingen.


Stap 1
Verwende kinderen zijn het vaakst een probleem van de ouders. Ze proberen de dingen die ze zelf niet hadden in hun jeugd te compenseren of willen een schuldgevoel doen verdwijnen. Iemand die zelf afdankertjes moest dragen zal makkelijker dure kledij voor de kinderen kopen. Ook zijn verwennerijen voor sommigen een bewijs van goed ouderschap. Probeer dus te ontdekken waarom je je kind verwent. Ben je moe en op zoek naar een snelle oplossing of voel je je schuldig omdat je weinig tijd hebt voor je kroost? Als je weet waarvan de nood om kinderen te verwennen komt, is het makkelijker om met deze slechte gewoonte stoppen.


Stap 2
Dit is de moeilijkste stap. Je moet beginnen met nieuwe regels vast te leggen. Je kroost zal snel merken dat je strenger bent en zich hiertegen verzetten. Zorg dat je partner je hierbij steunt. Leg vervolgens de nieuwe regels uit aan je kinderen. Vraag ze de regels te herhalen zodat je zeker weet dat ze het begrepen hebben. Het is nog beter samen een lijst op te stellen, waarop je een stickertje kunt plakken als ze braaf de regels volgen.Stap 3
Begin niet te discussiëren over de nieuwe regels, want dan kom in je een straatje zonder eind terecht. Je moet niet altijd een reden geven bij een regel, ze moeten bepaalde dingen nu eenmaal leren aanvaarden. Als je kind waarom vraagt, zeg je "Omdat dit de regel is" en blijf dit herhalen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen gemiddeld negen keer dezelfde vraag moeten stellen voor ouders toegeven. Sterk jezelf en geeft steeds een nee als antwoord. Uiteindelijk zal je kroost het vanzelf opgeven.


Stap 4
Kinderen proberen je met een schuldgevoel op te zadelen door te zeggen: "Maar iedereen heeft dat spelletje". Dan kun je het bijvoorbeeld op hun verlanglijstje zetten voor de verjaardag, een manier vinden waarop ze het kunnen verdienen of samen uitrekenen hoelang ze ervoor moeten sparen.


Stap 5
Je weet sowieso dat als je nee leert te zeggen dat je kind een woedeuitbarsting krijgt. Bereid je daar op voor, blijf kalm en neutraal ook al sta je in een drukke supermarkt. Je kind zal al snel leren dat een woedeaanval niet de manier is om iets te krijgen en zal hier uiteindelijk mee stoppen. Opvoedingsexperts vergelijken dit met de slaaptraining van een baby, bereid je voor op een week van stress en tranen, daarna gaat het al heel wat beter.


Stap 6
Wanneer kinderen gewoon zijn om dingen meteen te krijgen, zullen ze zich nergens meer op verheugen. De beste manier om je kinderen te leren wachten is door zakgeld te geven en ze te laten sparen voor iets groot. Verlanglijstjes zijn hier een goed middel voor. Maak ze ook eindig, er mogen altijd maximum tien dingen opstaan. Kunnen ze iets schrappen, dan pas mogen ze er iets nieuw opzetten.


Stap 7
Leer je kind te belonen met niet materiële zaken. Als ze braaf zijn, beloon ze dan met een partijtje voetbal of speel wat poppenkast voor ze. Probeer je kroost wekelijks te belonen als ze de regels volgden.
» Reageer (0)
19-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama verkiest peuterfase

Mama verkiest peuterfase


http://img196.imageshack.us/img196/4229/peuters.jpg


Uit onderzoek van Zwitsal blijkt dat veertig procent van alle mama's de peuterfase prefereren boven de babytijd. De eigenwijsheid van de peuter doet hen genieten.

Koppig
2.100 moeders werkten aan het 'Grote Peuteronderzoek' van Zwitsal mee. Zeven op tien mama's worden vlugger boos op een kleintje dan op een baby. Peuters doen dan ook niet altijd automatisch wat ouders vragen. Zeven op de tien moeders zijn vaker boos op een kleine spruit dan een baby. Vooral het avondeten is een moment van pure chaos, zo vindt een kwart van alle ondervraagden.

Uiten
Ondanks alle drukte, liggen de opstandige peutertjes toch in de bovenste lade. De persoonlijke ontwikkeling van hun ukje met de fase van eigenwijsheid, doet mama's genieten. Ook vinden ze het leuk dat de kleine zich steeds beter kan uiten.

Kwaad
Het nodige geduld om hiermee om te springen, is echter af en toe zoek. Een kwart van alle mama's durft al eens tegen de kleine te roepen. Tien procent deelt regelmatig een tikje op de bil uit.

Wassen
Hygiëne is voor de mama superbelangrijk. Handjes wassen voor het eten en ook na toilet wordt de kleine geleerd zijn handen te spoelen. Door de Mexicaanse griep zijn mama's extra voorzichtig en wordt daar nog meer op gelet.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champagnedruiven rotten


Champagnedruiven rotten door populaire Spaanse cava

De Union des Producteurs de Champagne, een beroepsvereniging die de wijnboeren en grote merken vertegenwoordigt, heeft beslist dit najaar slechts 60 procent van de druiven te gebruiken om champagne van te maken, ondanks de schitterende opbrengst van de wijnranken. Dat staat te lezen in de krant Het Laatste Nieuws.


Als gevolg van de populariteit van de Spaanse cava bleven veel champagnehuizen met grote stock zitten. De beslissing om 40 procent van de druiven niet te oogsten, is de enige manier om de prijs voor een fles stabiel te houden.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skelet van mammoet in Nederland geveild voor 240.000 euro

Skelet van mammoet in Nederland geveild voor 240.000 euro

Een volledig skelet van een mammoet is in Nijmegen geveild voor 240.000 euro. Dat liet het veilinghuis Hessink's Veilingen weten. De Duitse koper moet ook ruim 60.000 euro aan veilingkosten en provisie betalen.
 
Het skelet is 3,98 meter hoog, heeft slagtanden van 3,20 meter en is het grootste van een wolharige mammoetstier dat ooit in Europa werd opgebouwd. Het skelet is samengesteld uit botten die de afgelopen 50 jaar in Nederland werden gevonden.
 
Wolharige mammoeten leefden in de ijstijd op de Russische steppe en in de noordelijke helft van Europa.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allergieën verpesten seksleven

Allergieën verpesten seksleven
83 procent van de mensen met een allergie zegt dat de aandoening hun seksleven negatief beïnvloedt. Ze hebben meer slaap- of seksuele problemen dan anderen.

Niet sexy
In vergelijking met andere patiënten hebben mensen met allergieën meer problemen met slaap, vermoeidheid en seksuele activiteiten. Slechts drie procent van hen had nog nooit last van een verstoorde nachtrust. "Als je niet kunt ademen, je neus loopt, je ogen jeuken, je niest en je bent vermoeid, dan voel je je niet erg sexy en is het ook niet makkelijk om in slaap te raken", aldus professor Michael Benninger.

Welke behandeling
Mensen met allergieën voor pollen of stof kampen vaak met symptomen als jeuk, zwellingen en een lopende neus. Er zijn tal van behandelingen voor patiënten van allergieën. Degenen bij wie hun seksleven lijdt onder hun aandoening vermijden best verdovende antihistamines, die je slaperig maken, of orale docengestie middelen, die je angstig maken, aldus Benninger .(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zak in een diepe slaap.img146/2104/sharonstsj0.jpg

 
De kraan staat wijd open
druppel voor druppel in de massa.
Voorzichtig ontdoe ik de knopen,
van een huiverend lichaam.
Drijvend in water met rozenaroma.
Warmte en liefde omarmen me,
hoewel er niemand is.
Eenzaamheid vloeit mee met de dampen,
en ik zak in een diepe slaap.» Reageer (0)
18-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn kleurenblinden straks te genezen?


Zijn kleurenblinden straks te genezen?


http://img41.imageshack.us/img41/4021/kleurenblind.jpgHet lijkt er sterk op dat er een middel tegen kleurenblindheid is gevonden. Amerikaanse wetenschappers slaagden erin een virus te vinden dat de cellen in het zichtvermogen kunnen herstellen.

1 op 12 mannen en 1 op 200 vrouwen kampen wereldwijd met kleurenblindheid. Voor hen hebben de genetische vorsers aan de universiteiten van Florida en Washington goed nieuws.

Experimenten
Met een aangepast virus konden ze het vermogen van lichtgevoelige cellen in het visuele waarnemingscentrum, herstellen. Nadat twee kleurenblinde apen met het virus werden geïnjecteerd, bleken de twee 24 uur later genezen. Volgens de wetenschappers werkt de techniek ook op mensen. Daarbij hopen ze binnenkort de eerste klinische tests aan te vatten.

Kleurenzwakte
Kleurenblindheid kan geheel of gedeeltelijk voorkomen. 'Kleurenzwakte' komt vaker voor dan echte  kleurenblindheid. Daarbij is één van de drie kleurwaarnemingssystemen helemaal uitgevallen. Meestal treedt kleurenblindheid op als één of meer van de drie typen kegeltjes, die naast de staafjes een van de twee soorten lichtgevoelige cellen in het netvlies zijn, niet goed of helemaal niet werken. Kleurenblindheid is meestal een geslachtsgebonden erfelijke aandoening, hoewel er ook verworven vormen bestaan, meestal door intoxicaties, soms met bepaalde geneesmiddelen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oermensen droegen al roze en turquoise

Oermensen droegen al roze en turquoise
Ze worden afgebeeld in donkere dierenhuiden en -pelsen. Maar een nieuwe ontdekking wijst er op dat de oermensen een voorkeur hadden voor kleurrijke kledij.

Een internationaal team archeologen ontdekten in een grot in Georgië vezels van roze, turquoise en zwarte draden zo'n 34.000 jaar geleden. Dat maakt hen meteen de oudste bekende vezels. De vorige oudste vezels waren maar 28.000 jaar oud en werden ontdekt in Tsjechië.

IJstijd
De vezels komen uit het wild en werden gesponnen, geknoopt en gebonden om linnen en draad, en uiteindelijk, kledij te maken. "Dit was een cruciale uitvinding voor de vroege mensen. Deze vezels werden gebruikt om kledij, touwen of manden te maken. Vooral dingen die in een huishoudelijke context werden gebruikt dus", verklaart professor Ofer Bar-Yose van de universiteit van Harvard.

De Georgische grotten zijn geen prettige omgeving om te leven. De omstandigheden waren moeilijk: de laatste ijstijd was nog bezig, en kledij was noodzakelijk om de koude winter te overleven.

Klei
Er werden honderden vezels gevonden in 27 kleisamples, genomen van de grond in de grot. De vezels zelf zijn te klein om te zien met het blote oog. Sommige vezels waren gedraaid, en werden dus waarschijnlijk gebruikt om snaren, draden of touwen te maken. Andere vezels waren dan weer gekleurd met natuurlijk kleurstoffen uit planten en wortels. Er werden ook 'jonge' vezels in de grot gevonden die slechts 21.000 jaar oud waren.

De vezels werden bij toeval ontdekt. De wetenschappers waren eigenlijk op zoek naar pollen van bomen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partnergeweld zelden bestraft

Partnergeweld zelden bestraft


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/partner-geweld.jpg?t=1253284283Driekwart van de strafdossiers over partnergeweld wordt geseponeerd. Dat blijkt uit cijfers van het College van de Procureurs-Generaal. Het weekblad Knack publiceerde de cijfers.
 
Uit de cijfers blijkt dat in 2007 op de correctionele parketten 44.743 zaken van partnergeweld geregistreerd werden. Dat is 6,6 procent van het totale aantal binnengekomen zaken. In 2008 steeg dat cijfer tot 46.670, goed voor bijna 7 procent. Opvallend: de meeste dossiers komen voor in het rechtsgebied Gent. Antwerpen komt op de tweede plaats, gevolgd door Brussel en Luik. Zowel in 2007 als in 2008 gaat het in meer dan 40 procent van de gevallen om slagen en verwondingen.
 
Driekwart van de dossiers krijgt een "zondergevolgstelling". In bijna 12 procent van de gevallen volgde uiteindelijk een dagvaarding en kwam het daadwerkelijk tot een proces. In een kwart van de gevallen gebeurde de seponering wegens een "geregulariseerde toestand". In 16,9 procent van de gevallen wegens onvoldoende bewijzen. Nog opmerkelijk: vorig jaar kregen 4 dossiers een "zondergevolgstelling" omdat de dader immuniteit genoot.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brits schooljongetje van twaalf werd meisje tijdens vakantie

Brits schooljongetje van twaalf werd meisje tijdens vakantie

Een twaalfjarige jongetje dat na de schoolvakantie terugkeerde als meisje - met vlechtjes en een lange jurk - zet het Verenigd Koninkrijk op stelten. De tiener bereidt zich voor op een chirurgische ingreep, waardoor hij de jongste transseksueel ooit zou kunnen zijn.

De transformatie sloeg in als een bom bij de medeleerlingen, die door hun leerkrachten werden aangemaand om het jongetje als een meisje te behandelen. Boze ouders vertelden The Sun dat hun kinderen wenend en verward naar huis kwamen. Ze vinden dat ze gewaarschuwd hadden moeten worden vóórdat het kind weer op school verscheen. Dan hadden ze hun eigen kroost kunnen inlichten en de zaak met hen bespreken.

Vermomming
De ouders van het jongetje in kwestie lieten zijn naam veranderen en helpen hem met zijn hormonenbehandeling. Ze hadden gehoopt dat de andere leerlingen hun kind niet zouden herkennen door de 'vermomming', maar die hadden meteen door om wie het ging. De puber zou ook al jaren aan zijn vrienden gezegd hebben dat hij zo graag een meisje wou zijn.

Sommige leraars droegen overigens ook niet echt bij tot het slagen van de geheimhouding. Ze hadden de leerlingen tijdens een vergadering verteld dat er "eentje niet bij was omdat dat jongetje nu een meisje is".
» Reageer (0)
17-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruim helft mannen kiest voorlezen boven cafébezoek


Ruim helft mannen kiest voorlezen boven cafébezoek


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/voorlezen.jpg?t=1253193759Een kleine meerderheid (58 procent) van de Belgische mannen kiest ervoor zijn kinderen een bedtijdverhaaltje voor te lezen in plaats van op café te gaan. Een nipte minderheid (49 procent) verkiest het verversen van een luier boven spreken in het openbaar. 89 procent van de mannen gaat wél liever kijken naar zijn voetballende kinderen dan naar een betalende match.

Eerste plaats
Toch noemen onze mannen zich 'echte familiemannen'. Ze zeggen dat hun relatie en hun gezin op de eerste plaats komen, en van hen een betere man hebben gemaakt. Dat blijkt uit een onderzoek van beautymerk Dove bij mannen in het kader van de lancering van de mannenlijn Dove Men+Care.

Koken
Uit dat onderzoek blijkt ook dat het traditionele rollenpatroon bij de Belgische mannen niet meer bestaat. De man neemt actief deel aan het huishouden en voelt zich daar goed bij, terwijl zijn vrouw ook uit werken gaat. 88 procent heeft er geen probleem mee dat zij meer verdient, 72 procent vindt koken belangrijker dan gezinshoofd te zijn en 74 procent prefereert een etentje met het gezin boven een partijtje voetbal met vrienden.

Prioriteiten
Het vaderschap heeft een sterke en positieve invloed op hoe mannen zich in hun vel voelen. 94 procent zegt dat het vaderschap hem heeft doen begrijpen wat echt belangrijk is in het leven, 90 procent dat ze een meer bekwaam persoon zijn geworden en 87 procent zegt geleerd te hebben andere prioriteiten te stellen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glimlach krikt zelfvertrouwen van vrouwen op


Glimlach krikt zelfvertrouwen van vrouwen op


http://img6.imageshack.us/img6/4392/glimlachen.jpg


Onzekere vrouwen voelen zich duidelijk beter nadat ze begroet werden met een glimlach, dat ontdekten onderzoekers.


Goedkeuring

De onderzoekers bestudeerden 57 vrouwen met een normaal lichaamsgewicht maar waarvan sommigen helemaal niet en anderen wel tevreden waren over hun uiterlijk. Ze toonden hen een foto van zichzelf gevolgd door een lachend gezicht, iets wat op sociale goedkeuring duidt. Daaruit bleek dat dit bij onzekere vrouwen de tevredenheid over hun lichaam en zelfzekerheid stimuleerde. Psychologe Carolien Martijn: "We denken dat onzekere vrouwen vooral op zoek zijn naar sociale aanvaarding, een glimlach bezorgt hen dat."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieus schepsel zaait terreur in Panamees dorpje

Mysterieus schepsel zaait terreur in Panamees dorpje


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Mysterieusschepsel.jpg?t=1253196064In een Panamees dorpje zaait een vreemd schepsel angst en terreur bij de lokale bevolking. Inwoners van Cerro Azul beschrijven het 'wezen' als Gollem uit de Lord Of The Rings-films.

Het beest werd zaterdag gespot door schoolkinderen die aan de waterkant aan het spelen waren. Volgens de 14- tot 16-jarige scholieren kroop het schepsel uit een grot. Vervolgens klauterde het beest in hun richting over de rotsen.

Bekogeld met stenen
De vier jongens gooiden stenen naar het mysterieuze wezen om zich te verdedigen. Toen het beest was overleden, gooiden ze het lijk in het water, zo meldt The Sun.

Hun ouders geloofden niets van het hele verhaal en ze namen de volgende dag een kijkje bij het water. Ze waren verbijsterd toen ze het aangespoelde 'lichaam' aan de waterkant aantroffen.

Luiaard zonder haar
Deskundigen moeten nog onderzoek doen voor ze een verklaring kunnen geven. Op verschillende blogs wordt het vermoeden geuit dat het hier om een luiaard gaat, die om welke reden dan ook zijn haar heeft verloren. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen bouwen themapark rond chocolade

Chinezen bouwen themapark rond chocoladeAls alles volgens plan verloopt, gaat volgend jaar in Peking een themapark rond chocolade open. Volgens de China Daily zullen er chocoladen replica's te zien zijn van onder meer het beroemde terracottaleger en de Chinese Muur. Het park komt op de Olympische site en zal vijf paviljoenen en twee openluchtsites omvatten.

Chocolade is in China lang niet zo populair als bij ons. De lekkernij valt evenwel steeds meer in de smaak bij de jongeren.

Belgen en Zwitsers
Befaamde chocolatiers uit België en Zwitserland zullen meewerken aan het themapark, dat in janurai de deuren moet openen. Zij springen maar al te graag mee op de kar om zo toegang te krijgen tot de immense Chinese markt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In groep sporten maakt gelukkiger


In groep sporten maakt gelukkiger

Samen met anderen sporten zorgt er voor dat je lichaam meer endorfine, een gelukshormoon, aanmaakt. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Euforisch gevoel
Als je sport maakt je lichaam vanzelf endorfine aan, dat is al lang geweten. Deze stof is verantwoordelijk voor de euforische sensatie die je achteraf kunt ervaren. Onderzoekers ontdekten nu dat dit effect groter is wanneer je samen met anderen sport. Ze testten twaalf roeiers die intens sporten met een virtuele boot. Degenen die alleen trainden hadden meer pijn, als gevolg van minder endorfine in hun bloed, dan degenen die samen roeiden.

Gelukkig
Dat betekent volgens de onderzoekers dat dit niet alleen je sportprestaties verbetert. Volgens hen is deze stof verantwoordelijk voor het mechanisme dat zorgt dat we gelukkkig worden van activiteiten als samen dansen of lachen.  Onderzoeker Emma Cohen: "Hoe een groepsactiviteit endorfine in je bloed verhoogt, is nog niet duidelijk. Maar dit resultaat bewijst wel dat samen bewegen hier verantwoordelijk voor kan zijn."

Groepslessen werken
Sportpsychologe Carole Seheul vindt het een wonderbaarlijk resultaat. "Sporten in groep is goed om verschillende redenen: bijvoorbeeld qua motivatie en op sociaal vlak. Groepslessen werken dus echt."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eens worden je dromen waarhttp://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/bruin.jpg


Eens worden je dromen waar

laat de zon je tranen drogen
geef je zorgen aan de wind
blijf geloven...
blijf vertrouwen...
dat jij het geluk weer vindt

blijf maar hopen...
blijf maar zoeken...
ook al is het nog zo zwaar
blijf maar vechten
voor je toekomst
eens worden je dromen waar
» Reageer (0)
16-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maakt een uniform betere leerlingen?


Maakt een uniform betere leerlingen?


http://img22.imageshack.us/img22/9104/schooluniformen.jpg


Nog weinig scholen voeren een uniformplicht in. Britse jongeren vinden dat een spijtige zaak en pleiten ervoor om op school de informele regels aan te pakken. Opmerkelijk is dat het niet de leerkrachten zijn die terug naar een 'conservatievere stijl ' grijpen, eerder de leerlingen. Ze geloven dat een uniform tot betere examenresultaten kan leiden.

Trend
Hoeveel restaurants dringen nog aan op een jas of stropdas? Wie kleedt zich nog op om naar theater te gaan? Binnen de schoolpoort lijkt die trend zich in tegenovergestelde richting te begeven. Heel wat Britse scholieren zien een stijlvolle blazer wel zitten. "We hielden een uitgebreide raadpleging", vertelt Patrick Hazlewood, een schoolhoofd in de Britse Telegraph. "Onder de 11- tot 16-jarigen bleek bijna 60 procent voorstander van de blazer".

  

  


Schooluniformen hoeven niet ouderwets of oubollig aan te voelen, zo denken de studenten erover. Ze zijn er stellig van overtuigd dat de juiste kleding een gevoel van eigenwaarde geeft en uiteindelijk tot betere examenresultaten leidt.

Gewoonte
Het viel de directeur op hoe weinig jongens nog weten hoe ze een stropdas moeten knopen. "De informaliteit lijkt gewoonte, misschien daarom dat ze de idee van je op te kleden, best wel leuk vinden. Ze zijn dat in het dagelijkse leven niet gewend".
 
De telegraph vermeldt meteen een aantal pro's en contra's.
- Uniformen creëren een gedeeld gevoel van identiteit. Het geeft een school een zekere trots en fierheid. 
- Geen stress meer over je outfit 's ochtends. Ook verdwijnt de druk om er net als de anderen te moeten bijlopen.
-Eenzelfde klederdracht wekt een gevoel van discipline.
- Uit onderzoek blijkt dat een strikt uniform vaak tot betere examenresultaten leidt.

De nadelen:
-Uniformen zijn een onnodige en dure kost.
-Ze ontmoedigen individualiteit.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Speeksel helpt echt bij wondjes

Speeksel helpt echt bij wondjes

Speeksel versnelt het genezingsproces van kleine wondjes. Vroeger werd gedacht dat het speeksel een proteïne bevatte dat de bacteriën doodde, maar dat is niet zo. Speeksel, en meer bepaald het proteïne histatine, zorgt ervoor dat het weefsel sneller herstelt. Dat ontdekten Nederlandse wetenschappers.

De wetenschappers testten histatine, dat cellen in een mondwondje sneller doet groeien, op weefsel in een laboratorium. Na 12 uur waren de wondjes die aan speeksel waren blootgesteld gedicht, terwijl de onbehandelde open bleven. Dit mechanisme is waarschijnlijk de verklaring waarom dieren letterlijk hun wonden likken.

Gehoopt wordt dat deze bevindingen mensen met slechthelende wonden kunnen helpen, zoals bij diabetes en brandwonden. Of dit mechanisme werkt voor een wonde van elke grootte is niet duidelijk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen wimpelen vaker seks af met excuus dan vrouwen


Mannen wimpelen vaker seks af met excuus dan vrouwen


http://img5.imageshack.us/img5/8966/bede.jpg27 procent van de mannen gebruikt regelmatig een excuus om geen seks te moeten hebben, in vergelijking met 18 procent van de vrouwen. Uit Brits onderzoek blijkt dat beide geslachten een vrijpartij weigeren om een andere reden.  

Te moe
Uit recent Brits onderzoek onder 4.000 volwassenen blijkt dat één op de vijf Britten regelmatig een excuus gebruikt om geen seks te moeten hebben. Zeven op de tien zegt te moe te zijn om van een vrijpartij te genieten, bij 40 procent verpest de crisis hun seksleven. De bekende zin "Vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn" is niet langer het meest gebruikte excuus, partners worden vaker afgewimpeld met "Ik ben te moe".

Geen interesse
De helft van de mannen zegt ook echt moe te zijn wanneer ze seks afwimpelen, maar drie kwart van de vrouwen wijst een vrijpartij af omdat het hen niet meer interesseert. Eén op de drie mannen verzint wel een excuus omdat ze hun partner niet meer aantrekkelijk vinden, dit in vergelijking met slechts 20 procent van de vrouwen. "Vermoeidheid heeft veel invloed op de bedpret tegenwoordig. Koppels brengen liever wat tijd met elkaar door op een andere manier. Dat is niet onlogisch, we werken allemaal langer dan vroeger, mensen kampen tegenwoordig ook vaak met stress", aldus een onderzoeker.

Doen alsof
Ook bleek uit de studie dat mannen (50 procent) vaker doen alsof ze slapen om geen seks te moeten hebben dan vrouwen (40 procent). Vier op de tien mannen kruipt ook niet samen met zijn partner in bed om een vrijpartij te vermijden, bij vrouwen is dat 'slechts' 20 procent.Top 10 van excuses om seks af te wimpelen:
1. Ik ben te moe.
2. Ik ben niet in de stemming.
3. Ik heb hoofdpijn.
4. Ik moet vroeg opstaan morgen.
5. Ik heb het te druk.
6. Ik ben boos op je.
7. De kinderen kunnen ons horen.
8. Je hebt een douche nodig.
9. Ik heb een zwakke rug.
10. Het is nog te vroeg in onze relatie.

» Reageer (0)
15-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollywood doet massaal aan naaktyoga


Hollywood doet massaal aan naaktyoga


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/naaktyoga.jpg?t=1253033452Yoga met kledij is passé in Hollywood. Nicolas Cage, Halle Berry en Gwyneth Paltrow doen het liever naakt.


Eenwording
Omdat tal van internationale sterren als Jennifer Lopez of Naomi Watts bekenden naakt yoga te beoefenen, is dit op weg om wereldwijd een trend te worden. De sportclubs waar je het kunt uitvoeren schieten als paddenstoelen uit de grond in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Rusland en Australië. Deze sporttak houdt dezelfde houdingen in als de traditionele yoga, enkel gebeurt het helemaal naakt. Dit zou je helpen je remmingen los te laten en de eenwording van je lichaam, brein en ziel te stimuleren.


Sensueel
De naakte yogaclubs veroorzaken wel wat ophef in Amerika. Daar hebben namelijk de lessen erotische namen als 'Sensuele naaktyoga' en 'Workout voor geliefden". De Indische yogaexpert Bharat Thakur is gechoqueerd door de trend. "Dit is het ergste wat je kan doen met yoga. Er zijn veel betere manieren om je lichaam en geest te stimuleren. Je kledij erbij uittrekken is pervers, dan kan je beter op een naaktstrand gaan liggen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Clijsters' stekje in Amerika

Kim Clijsters' stekje in Amerika

De Amerikaanse blog The Real Estalker is erin geslaagd om enkele foto's te bemachtigen van het optrekje van Kim Clijsters en haar echtgenoot Brian Lynch in de Verenigde Staten. We laten u even mee binnengluren.Het huis van het gezinnetje Lynch-Clijsters is gelegen in New Jersey en strekt zich uit over een oppervlakte van 828 vierkante meter. Het telt drie slaapkamers maar op de tweede verdieping is het nog mogelijk om extra kamers te maken. Bovendien heeft elke slaapkamer zijn eigen badkamer. De vorige eigenaars verbouwden ook de kelder zodat daar een bar is en twee extra slaapkamers met een eigen badkamer. Ideaal dus voor een kindermeisje om bij de familie in te trekken. Of ideaal voor Jada als ze later haar eigen ruimte wil.Grote tuin
Clijsters en haar echtgenoot zouden voor het huis maar liefst 772.000 dollar of zo'n 530.183 euro betaald hebben. Daarvoor krijgen ze naast de vele slaapkamers ook nog een mooi afgewerkte leefruimte en keuken in de plaats. Bovendien zullen ook de honden van onze tennistrots zich naar hartelust kunnen uitleven want achter het huis ligt een mooi onderhouden tuin.Neem daarbij het grote terras en je kan je inbeelden dat de familie Lynch-Clijsters straks na een nieuwe hechtische tennisperiode helemaal tot rust kan komen op deze plek.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billenklets als straf wekt agressie op

Billenklets als straf wekt agressie op

Kinderen die als straf een klets op de poep of elders krijgen, reageren later agressiever en ontwikkelen zich mentaal slechter dan degenen die verbaal gehekeld werden. Dat blijkt uit nieuw onderzoek, gepubliceerd in the Journal of Child Development.

Onderzoek
Een fysieke straf is voor jonge kinderen zeer slecht, zo blijkt uit het laatste onderzoek onder 2.500 Amerikaanse families. Onderzoekers registreerden het aantal tikjes dat kinderen tussen 1, 2 en 3 jaar kregen. Opvolgend werd hun gedrags- en mentale ontwikkeling bekeken.

Aantal
Een derde van de allerkleinsten ontving meer dan twee keer per week een tik op de poep of elders. De helft van de tweejarigen kreeg meer dan drie billenkletsen per week. Idem voor de
driejarigen.Agressiever
Kinderen die op eenjarige leeftijd al fysieke straffen kregen, reageerden op tweejarige leeftijd veel agressiever en scoorden op driejarige leeftijd lager bij tests die het denkvermogen analyseerden. Verbale straffen alleen leken weinig of geen effect te hebben op de agressieve of cognitieve ontwikkeling.

Tieners
Bijkomend onderzoek bekeek de effecten op langere termijn. Wanneer kinderen opgroeien tot tieners, neigen ouders minder fysiek te straffen. In gezinnen waar dat niet het geval was, kampten alweer deze jongeren met meer gedragsproblemen dan degenen die nooit een tik kregen.

Volwassenen
Kinderen die regelmatig lijfstraffen krijgen, vertonen op volwassen leeftijd twee tot drie keer meer kans op anti-sociaal gedrag. De vorsers hopen dat de resultaten tot nadenken stemmen. Ouders moeten leren afstappen van fysieke straffen. Alternatieven moeten gezocht worden om kinderen discipline bij te brengen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel krijgt 48.000 euro om naakt te trouwen


Koppel krijgt 48.000 euro om naakt te trouwen

Sven Ornelis en Kurt Rogiers stappen door het ganse land om geld te verdienen voor het goede doel. Niet slecht, maar in Nieuw-Zeeland pakken ze hun stunts toch nog wat grootser aan. Radiozender 'The Edge' had namelijk 100.000 Nieuw-Zeelandse dollar (iets minder dan 48.000 euro; nvdr) over voor het koppel dat naakt in het huwelijksbootje wil stappen. Het waren de luisteraars die mochten beslissen welke van de vijf opgedaagde bruidsparen-in-spe de geldprijs in ontvangst mocht nemen.Uiteindelijk kwamen Cherie en Shane uit Canterbury als winnaars uit de bus. Zij zullen elkaar nu poedelnaakt het ja-woord geven aan boord van een luxueuze catamaran, in aanwezigheid van 48 gasten. De plechtigheid zal live te volgen zijn op de radiozender en uitgezonden worden op tv-kanaal Sunrise TV3.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henin praat eerstdaags over rentree in het tennis


"Henin praat eerstdaags over rentree in het tennis"


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/JustineHenin.jpg?t=1252957349Justine Henin geeft eerstdaags een nieuwe persconferentie. Niet om het over haar engagement bij Unicef te hebben maar wel om alle details van haar comeback uit de doeken te doen, zo meldt de Franstalige televisiezender RTBf. De 27-jarige Waalse heeft intussen ook veertien nieuwe tennisrackets besteld. Geen speeltjes voor tussendoor maar wel oerdegelijke competitieve stuks. "Dat zijn er evenveel als toen ze nog op het circuit actief was. Zo blijft ze de geruchten voeden natuurlijk", klinkt het. Mogelijk treedt na Kim Clijsters nu dus ook onze tweede 'Leading Lady' van het Belgische tennis terug op de voorgrond.

Mentaal gesterkt
De geruchten over een comeback van het voormalige nummer één van de wereld woeden al een tijdje in alle hevigheid. De zevenvoudige grandslamwinnares kondigde exact 16 maanden geleden ietwat onverwacht haar afscheid aan het tennis aan. Ze had een burn-out, wat fysieke ongemakken en ze wou nieuwe paden bewandelen in haar leven. Intussen is ze mentaal opnieuw aangesterkt, traint ze al maanden in het krachthonk en is ze haar 'nieuwe' leven wat beu. Daarnaast werkt de geslaagde terugkeer van Clijsters natuurlijk als een rode lap op een stier.

Na exhibitiepartijen het grote werk?
Henin speelt eind dit jaar enkele demonstratiewedstrijden in Charleroi (5 en 6 december) en Dubai. Vanaf januari 2010 zou ze dan volgens verschillende bronnen de echte competitie aangaan. Toch ontkent haar gewezen coach Carlos Rodriguez een terugkeer in alle toonaarden. Wordt vervolgd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guesch Patti - Étienne

Guesch Patti - Étienne

Om haar te beluisteren druk op de foto...mooie clip


Patti werd geboren in Parijs Frankrijk. 

 Guesch Patti begon haar carrière als ballet danseres . Ze was amper 9 jaar  toen ze optrad in de Opera National de Paris, in samenwerking met Roland Petit.Later trad ze op voor de televisie .

Nadat ze had opgetreden met de pianist Yves Gilbert begon ze aan een zang carrière .Ze had haar eerste grote hit in 1987/1988 met" Etienne . Van dit nummer zijn er meer dan miljoen exemplaren verkocht

» Reageer (0)
14-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw medicijn wist slechte herinneringen


Nieuw medicijn wist slechte herinneringen

Een nieuw medicijn dat het geheugen opkuist kan herinneringen uitwissen die ongelukkig maken of een schaamtegevoel opwekken. Na succesvolle tests bij dieren denken onderzoekers dat dit ook bij mensen zal werken.

Angstherinneringen
Onderzoeker Andreas Lüthi testte een medicijn dat herinneringen kan wissen uit op dieren en hij is hoopvol dat het ook zal werken bij mensen. Honden kregen medicatie dat de barrière rond het amygdala, een orgaan in de hersenen waar dieren hun angstherinneringen in opslaan, doet verdwijnen. Na de behandeling hadden de dieren niet langer schrik van geluiden die ze associeerden met elektrische shocks, waaruit de onderzoeker afleidt dat deze herinneringen gewist werden. Omdat mensen hetzelfde orgaan hebben in de hersenen denken de onderzoekers dat het medicijn ook bij hen zal werken.

Herinneringen opofferen?
Hoewel deze pil een aantrekkelijke oplossing lijkt, doet het bij experts heel wat medische en ethische vragen rijzen. Sommige critici vrezen dat de pil ook nuttige herinneringen zal wissen. Anderen vrezen dat de medicatie misbruikt zal worden. Neurowetenschapper Joseph LeDoux zegt dat de behandeling patiënten zal helpen om herinneringen te overschrijven met gelukkigere gedachten. Het zou ook soldaten met posttraumatische stress of mensen met een fobie als gevolg van herinneringen kunnen helpen. LeDoux: "Elke soldaat met een trauma die ik al ontmoette, was bereid om enkele 'normale' herinneringen op te offeren als de slechte gewist zouden worden."

Goede herinneringen
Een andere wetenschapper, Ashok Hegde, zegt dat mensen voornamelijk een herinnering van openbare vernedering willen wissen. "Liefdesverdriet of verdriet door de dood van een huisdier vervaagt na een tijdje vanzelf. Goede herinneringen zijn intenser en blijven daarom veel langer hangen

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftigers vrijen onveilig

Vijftigers vrijen onveilig


http://img5.imageshack.us/img5/7320/vrijen.jpgDe 'oudere' generatie vrijt onveilig, zo blijkt uit een recente Britse studie. Steeds vaker beleven veertigers en vijftigers seksuele relaties buiten het huwelijk en daarbij gebruiken ze weinig of geen condooms.

Scheve schaats
The International Journal of Epidemiology bericht over het recent onderzoek. Elfduizend heteroseksuele mannen en vrouwen werden over hun seksuele relaties ondervraagd. 39 procent van de mannen beleefde seks buiten een vaste relatie, 20 procent van de vrouwen. 1 op de 5 mannen heeft seks vlak na de eerste ontmoeting, bij de vrouwen 1 op de 10.

Geen condoom
Wat veilig vrijen betreft, kan de oudere generatie van de jongere nog wat leren. De overgrote meerderheid gebruikt geen condoom, terwijl dat bij de 16 tot 19-jarigen nog 68 procent is. Het condoom wordt het minst gebruikt door dertigers, veertigers en vijftigers. Ook bij koppels waar er een leeftijdsverschil is van minstens vijf jaar, wordt zelden een 'kapotje' aangetrokken.

Soa
Gevolg is dat soa's de kop opsteken, ook bij de oudere generatie. Recente rapporten maken duidelijk dat ook HIV stilaan een probleem wordt bij de 50-plussers. Meer dan een kwart van de HIV-patiënten is ouder dan 50 jaar.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TENNISMAMA KIM CLIJSTERS SCHRIJFT GESCHIEDENIS


TENNISMAMA KIM CLIJSTERS SCHRIJFT GESCHIEDENIS

Proficiat Kim


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/KimClijstersenjada.jpg?t=1252935864De comeback van Kim Clijsters is compleet. Wat ze in haar eerste carrière amper één keer lukte, deed de mama van Jada na haar rentree in amper een goeie maand: een grandslam winnen. Voor de tweede keer keer schrijft ze de US Open op haar naam. Tegen de Deense superbelofte Carolina Wozniacki had onze 'Comeback Mama' van 26 jaar het niet onder de markt, maar met 7-5 en 6-3 sloeg Clijsters telkens in 'money time' toe. Na Margaret Court (US Open 1973) en Evonne Goolagong (Wimbledon 1980) is ze de derde tennismama die een grandslam weet te winnen. Sterk: nog nooit won een speelster met een wildcard een grandslam. Nog sterker: nog nooit won een speler buiten de toptien de US Open. Laat het duidelijk zijn, Kim schrijft in New York tennisgeschiedenis.http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/KimClijstersBrianJada.jpg?t=1252936030
Het opperste geluk voor het gezin Clijsters: Brian, Jada, Kim en de US Open-trofee.
» Reageer (0)
13-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zien mannen als ze jou naakt zien


Dit zien mannen als ze jou naakt zien

Vrouwen zijn zich erg bewust van de vrouwen waar mannen naar kijken. Grote borsten, strakke buik, zwoele lippen, lange benen... ze beseffen dat ze niet kunnen tippen aan het gecreëerde ideaalbeeld, en voelen zich onzeker over hun lichaam. Hun 'lovehandles', hun minder dan perfecte buik, hun niet perfect rechtopstaande borsten... Maar wat vrouwen niet beseffen: mannen hebben het vaak niet eens door.

Want wat blijkt? Mannen zijn wat je 'visuele optimisten' zou kunnen noemen: ze hebben alleen oog voor hun favoriete onderdelen en kijken naast de minder dan perfecte delen. Die cellulitis op je dijen en billen, dat lijntje naast je ogen, dat vetrolletje naast je oksel, dat zwembandje, je minder dan perfecte borsten?

Die ziet hij niet: hij kijkt naar je borsten, punt. Of je kont, punt. Of je benen, punt. Die imperfecties waar jij over strest, zijn van geen tel voor hem. Dus relax! Laat hem genieten van jouw lichaam, en wie weet ga je er ook zelf meer van genieten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honing, wondermiddel voor de huid


Honing, wondermiddel voor de huid


http://img40.imageshack.us/img40/9562/honing.jpgEen brandwonde behandelen met honing doet de wonde sneller genezen, dat blijkt uit recent onderzoek. Daarnaast is honing het ideale middel om een droge, doffe huid opnieuw te laten stralen.

Sneller genezen
Het onderzoek bestudeerde meer dan 2.500 patiënten met verschillende soorten wonden. Lichte tot gemiddeld zware wonden genazen sneller dan wanneer andere verbandmiddelen gebruikt werden.

Infecties
Hoe de honing juist werkt is nog onduidelijk. Maar het lijkt er op dat het infecties tegengaat en het lichaam helpt dode cellen te verwijderen. Honing werd al gebruikt door de oude Grieken en Egyptenaren als zalf voor brandwonden en zweren.

Hydrateren
Maar honing hydrateert ook een droge en doffe huid en helpt die terug zacht te worden. Honing trekt vocht aan en houdt het vast. Daarnaast wordt het goed verdragen door een gevoelige huid. Daarom leren we jullie zelf schoonheidsproducten op basis van honing te maken die je huid zullen laten stralen. Makkelijk en goedkoop.

Vochtinbrengende crème voor het gezicht
- 2eetlepels honing
- 2 eetlepels cacaoboter
- 1 druppel lavendelolie
Laat de honing en de boter smelten en meng ze met de lavendelolie. Laat het mengsel even afkoelen tot het lauw is. Breng de crème aan op een schoon, droog gezicht. Heb je over, bewaar deze crème dan in een potje in de kast. Het zal wel stollen. Dus als je het een volgende keer wil gebruiken, warm het dan tien seconden op in de microgolfoven. Vervolgens even roeren en klaar.

Scrub voor ganse lichaam
- 2 kopjes honing
- Half kopje druivenpitolie
- Zes dessertlepels donkere chocolade, kan ook vervangen worden door cacaopoeder
- 2 kopjes grof zout
Meng de honing en de olie in een kom. Voeg dan de chocolade en het zout al roerend toe. Zorg ervoor dat je alles goed mengt en een dikke, korrelige materie krijgt. Breng de scrub vervolgens aan op het lichaam en masseer het in de huid. Verwijder vervolgens met een warme vochtige handdoek of spoel af onder de douche. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grotere borsten en een slanker lichaam in één operatie

Grotere borsten en een slanker lichaam in één operatie
Vrouwen die niet tevreden zijn over de omvang van hun borsten kunnen voortaan een 'natuurlijke' vergroting krijgen, die ook nog eens zorgt dat ongewenst vet op andere plaatsen van het lichaam verdwijnt, want dat wordt gebruikt om de borsten te vergroten, zo schrijft de Sunday Times.
 
Natuurlijke weg
De jongste jaren behoort borstvergroting tot een van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen. Doorgaans gebeurt dat met behulp van synthetische implantaten, maar nu is er een methode ontwikkeld om dit langs 'natuurlijke weg' te doen. Dat klinkt al positief, maar het wordt nog beter. Want om de borsten te vergroten, wordt vet gebruikt dat wordt verwijderd op heupen of dijen. Met andere woorden: groter én slanker waar gewenst en dat tijdens één en dezelfde ingreep.
 
Opwindendste doorbraak
De nieuwe methode wordt momenteel in klinieken in de VS en Engeland uitgetest maar de voorzitter van een groep bij de tests betrokken Britse klinieken, Mel Bragham, spreekt al van 'de opwindendste doorbraak in cosmetische en reconstructieve chirurgie die ik de voorbije twintig jaar heb meegemaakt. Het komt namelijk neer op twee procedures in één: het wegnemen van ongewenst vet op één of meer plaatsen in het lichaam en dat vet dan overbrengen naar de borsten.'
 
Blijven in positie
Voor mensen die tevreden zijn met hun lichaam, behalve met de borsten, of voor mensen met weinig lichaamsvet zal de huidige implantatenmethode nog altijd mogelijk blijven, zo stelt Bragham. Maar voor alle anderen bevat de nieuwe methode alleen maar voordelen, aldus de artsen. Zo kunnen de problemen die soms voorkomen na een behandeling met implantaten, omdat die hard kunnen worden, zich met de natuurlijke aanpak niet voordoen. Ook geven de proeven aan dat het vet in de borsten in positie blijft, zodat de ingreep duurzam effect heeft. En Zdenek Prtos, een van de chirugen die de tests uitvoert, wijst erop dat de borsten op deze manier niet alleen groter worden, maar ook natuurlijker van vorm zijn en aanvoelen.
 
8.000 euro
Geen wonder dat zich al enkele duizenden vrouwen hebben ingeschreven voor wanneer de operatie in Engeland volgend jaar beschikbaar wordt - met een prijskaartje van ruim 8.000 euro en weliswaar beperkt tot een vergroting met drie cupmaten.
 
Er is nog meer nieuws van het borstenfront: Britse artsen onderzoeken momenteel de mogelijkheid om borsten te doen groeien met behulp van stamcellen die worden gehaald uit het vet van de vrouw. Proeven hiermee beginnen binnenkort in het Londens Borstinstituut. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Françoise Hardy - Tous les garçons et les filles


Françoise Hardy - Tous les garçons et les filles

Om haar te beluisteren druk op de foto

Françoise Hardy (Parijs, 17 januari 1944) is een Franse zangeres en actrice.

Françoise Hardy tekende haar eerste contract met het platenlabel Vogue in november 1961. In april 1962, kort nadat ze eindexamen had gedaan, verscheen haar eerste album Oh oh Chéri, met het titelliedje geschreven door Johnny Hallyday's schrijfduo. Het nummer Tous les garçons et les filles werd een groot succes en er werden er 2 miljoen van verkocht. Ze had lang haar en droeg meestal jeans met een leren jasje en begeleidde zichzelf op de gitaar. De internationale impact van Tous les garçons et les filles, alsmede die van Hardy's uiterlijk en presentatie leidde ertoe dat de zangeres medio jaren zestig door sommigen werd gepresenteerd als 'Frankrijks antwoord op the Beatles'.

Hardy zong soms in het Engels, Italiaans, Spaans, en Duits. In 1963 vertegenwoordigde ze Monaco bij het Eurovisie Songfestival met L'amour s'en va en bereikte de vijfde plaats. In 1968 ontving ze de Grand Prix du Disque Académie Charles Gros.

In 1981 trouwde ze met haar oude viend en collega Jacques Dutronc, met wie ze al een zoon had, Thomas Dutronc (1973). In mei 2000 had ze een comeback met het album Clair Obscur. Haar zoon speelde gitaar en haar man zong het duet Puisque vous partez en voyage. Iggy Pop en Étienne Daho deden ook mee. Ze woont tegenwoordig in de buurt van Parijs.
» Reageer (0)
12-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat single vrouwen niet willen horen

Wat single vrouwen niet willen horenhttp://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/single-vrouwen.jpg?t=1252773767Single zijn is niet altijd gemakkelijk. Je amuseert je wel, je gaat uit met vriendinnen, regelt je eigen leven, maar blijft toch thuiskomen in een leeg huis. Dat is al moeilijk genoeg, en dan krijg je ook nog eens de vragen en het ongevraagde maar goedbedoelde advies op je bord. Dit is waar single vrouwen van uit hun vel springen.


1) "Je probeert misschien niet hard genoeg"
Dit klinkt heel hard als een oordeel. Waarom niet iemand aanmoedigen relaties te onderhouden en uit te deepen, in plaats van met een kritisch oordeel klaar te staan?


2)  "Draag meer make-up"
Zo'n uitspraak betekent zoveel als: "Je bent niet om aan te zien". Maar ook: "Zo simple is he t om de juiste man tegen te komen: wat mascara, wat lipstick, een beetje rouge, klaar!". Niet dus. Bovendien past het niet bij iedereen, en het is een slechte start van een relatie om anders te zijn dan je bent. Laat elke vrouw zichzelf zijn, en push weinig (of veel) make-updragende vriendinnen niet in een bepaalde richting.


3) "Kom wat meer buiten"
Het is niet omdat je single bent, dat je opgesloten leeft. Deze vrouwen werken, leven, sporten, gaan uit met vriendinnen. Ze hebben geen man omdat dat zo gelopen is, niet omdat ze geen leven hebben.


4) "Je bent te kieskeurig"
Dit klinkt alsof het een alternatief is een leven te delen met iemand die je niet echt graag ziet, tot wie je je niet echt aangetrokken voelt maar die wel goed voor je is. Dat jij dat niet wil, is "kieskeurigheid", met andere woorden: je wil te veel, je doet te moeilijk. Het impliceert dat vanaf een bepaald moment, je niet meer te kiezen hebt en moet nemen wat langskomt. Dat is geen manier om een levenspartner te vinden.


5) "Beetje dimmen"
Je stelt te veel vragen, hebt een te sterke mening, je bent te veel bezig met je werk, je intimideert. Alsof je je eigen persoonlijkheid moet aanpassen om potentiële relaties aan te trekken. Dit suggereert dat vrouwen hun gehele zijn moeten aanpassen, enkel en alleen om een man te vinden. Alweer een rampenrecept voor een relatie, want hoe lang duurt dat, jezelf anders voordoen dan je bent? Of je verliest jezelf en je identiteit of de relatie loopt op de klippen omdat je niet bent wie hij dacht dat je was. In beide gevallen word je er ongelukkig van.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolven rukken op naar België

Wolven rukken op naar België


http://img16.imageshack.us/img16/2505/wolvent.jpgHet gaat weer wat beter met de wolf in Europa. Sinds de val van het IJzeren Gordijn rukt het dier gestaag op in West-Duitsland, en een roedel is nu zelfs waargenomen in de buurt van Wiesbaden. Het opent perspectieven voor de terugkeer van het roofdier op Belgische bodem. Het is voor zwervende jonge wolven heel gewoon om op een dag 50 kilometer af te leggen.

Leopold I
Wolven werden officieel uitgeroeid in ons land door twee kogels uit het geweer van koning Leopold I: hij schoot de twee laatste af in de Ardennen in 1844. In het begin van de 19de eeuw waren wolven in de buitenwijken van Brussel nog een serieus probleem. In 1815 waren ze bijna allemaal verdwenen.

Terugkeer
Maar het grootste Europese landroofdier is bezig met een terugkeer naar onze contreien. De aantallen wolven in Oost-Europese landen zijn fors gegroeid de jongste jaren en ook in West-Europa wordt hij steeds vaker waargenomen. Inmiddels zitten er al wolven in Midden-Duitsland, onder andere in Hessen, op nog geen 200 kilometer van de Belgische grens. Ook in de Cevennes en Centraal-Frankrijk rukt de wolf spectaculair op.

Passen zich makkelijk aan
Wolven passen zich makkelijk aan allerlei omstandigheden aan, en leven in een grote verscheidenheid aan habitats. Zowel op toendra's, steppen en prairies als in dichte bossen komen ze voor, in laagland en in gebergten. Hierdoor hebben ze zich verspreid over de hele Holarctis, noordwaarts tot voorbij de poolcirkel, en zuidelijk tot Mexico, Zuid-Europa, Noord-India, China en zelfs in Arabië.

Genadeloos gejaagd
Door toedoen van de mens is hun leefgebied vanaf de 19de eeuw drastisch ingeperkt. Voor een deel omdat het leefgebied door de mens voor andere doeleinden in gebruik genomen is, maar vooral ook door genadeloze vervolging. De wolf was nog aanwezig in Noorwegen, Zweden, Finland, Rusland, Polen, en waarschijnlijk ook Tsjechië, Oostenrijk en alles wat oostelijker en zuidelijker daarvan ligt. Er waren nog kleine populaties in de Apennijnen (Italië) en in Noordwest-Spanje.

Met dank aan Gorbatsjov
Een veranderde mentaliteit ten opzichte van wilde dieren in combinatie met gek genoeg de val van het IJzeren Gordijn hebben wolven een nieuwe toekomst gegeven. Dat obstakel is sinds 1989 weg en daar hebben de wolven dankbaar gebruik van gemaakt om weer naar het westen op te rukken.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leger verbiedt lesbienne deelname aan 'Boer zkt vrouw


Leger verbiedt lesbienne deelname aan 'Boer zkt vrouw'


Presentatrice Dina Tersago (foto VTM)
Presentatrice Dina Tersago (foto VTM)


Twee lesbiennes mogen niet naar de hand van een lesbische boerin dingen in het VTM-programma 'Boer zkt vrouw' omdat hun werkgever dat verbiedt. Volgens de programmamakers gaat het om Defensie en de Vlaamse overheid. Dat schrijven de Corelio-kranten.

Bij Defensie vielen ze uit de lucht. "Daar weten we niets van af. Een van de sleutelwoorden bij Defensie is respect voor de diversiteit", klonk het op de persdienst.

Volgens het productiehuis dat de serie maakt kreeg een lesbienne vanuit de administratie van de Vlaamse overheid het bericht dat ze gezien haar mooie functie én geaardheid beter niet kon meedoen aan het programma.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom McRae - The Boy With The Bubblegun

Tom McRae - The Boy With The Bubblegun

Om hem te beluisteren druk op de foto


Jeremy Thomas McRae Blackall (Essex, 19 maart 1969) is een Engelse singer-songwriter. Tom McRae is bekend om zijn intelligente en gevoelige teksten, zijn meeslepende stem en de energie en warmte die hij tijdens zijn live optredens creëert.

Tom McRae groeide op in Chelmsford, waar zijn vader en moeder werkten als predikanten. Tom zong in het kerkkoor en leende vaak de gitaar van zijn moeder. Aanvankelijk speelde hij vooral muziek van artiesten waar hij naar opkeek zoals Bob Dylan, Paul Simon, Neil Young, Kate Bush en U2. Later begon hij zelf liedjes te schrijven en zijn eigen stijl te ontwikkelen. Op achttienjarige leeftijd begon hij aan zijn studie Politieke Wetenschappen aan de London Guildhall University. Tijdens zijn studie bleef hij zich echter ook muzikaal ontwikkelen en speelde in allerlei bandjes. Uiteindelijk ontmoette hij producent Roger Bechirian, (Elvis Costello, Squeeze, Carlene Carter, The Undertones). Roger Bechirian hielp hem om zijn stem verder te ontwikkelen, wat later resulteerde in een deal met Dave Bates van db Records, (db/BMG records).

Na zijn studie, besloot hij om voluit voor een muziek carrière te gaan. In 2000 kwam zijn zelfgetitelde debuutalbum uit. Dit debuut van de jonge singer-songwriter ging niet onopgemerkt voorbij. Hij werd genomineerd voor de Mercury Prize en voor een Brit Award. Hij wordt door muziekcritici wel eens vergeleken met Nick Drake. In die tijd begon Tom samen te werken met Oliver ("Oli") Kraus (Cello) en in 2003 werd Olli Cunningham (keyboard) ook toegevoegd aan het gezelschap. Just Like Blood, het tweede album, kwam in 2003 uit. Dit album werd geproduceerd door Ben Hillier. In 2004 werd Tom genomineerd voor een GRAMMY Award. Hierna verhuisde hij naar Californië, waar hij zijn derde album, All Maps Welcome, schreef en opnam. Hij heeft een aantal jaren in de VS gewoond, maar sinds kort is hij weer naar de UK verhuisd. In 2005 speelde hij nog op Rock Werchter en voor een uitverkochte AB. McRae's vierde album, King of Cards, opgenomen in Suffolk kwam uit in 2007. In 2008 verscheen het eerste live-album getiteld 'Live 2007'. McRae had tijdens deze tour niet de beschikking over een volledige band. Alleen Oliver Kraus en Olli Cunningham vergezellen hem. Het album wordt in eigen beheer uitgegeven en is alleen verkrijgbaar via McRae's website.
» Reageer (0)
11-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweetgeurtje maakt mannen aantrekkelijker


Zweetgeurtje maakt mannen aantrekkelijker

Enige schaamte voor een zweetgeurtje hoeven mannen niet langer te hebben. Een natuurlijke, chemische stof in het mannelijk zweet werkt als een ware liefdesdrank voor jonge vrouwen.
 
Eerste indruk
De stof is afkomstig van het mannelijke hormoon testosteron en beïnvloedt de eerste indruk die vrouwen krijgen van mannen. Dat is gebleken uit een onderzoek aan de Schotse universiteit St Andrews.


Onderzoek
Vooral jonge vrouwen tussen 18 en 22 jaar zijn blijkbaar gevoelig voor een mannelijk zweetgeurtje. Voor een avondje uit met verschillende mannen kregen vijftig vrouwen een druppeltje pure kruidnagelolie, een druppeltje van die olie vermengd met androstadienone, een afbraakproduct van testosteron, of een waterdruppeltje op hun bovenlip. 
Vrouwen die het mannelijke hormoon opsnuifden, vonden hun dates aantrekkelijker dan de vrouwen uit de twee andere onderzoeksgroepen. "Sommige mensen ruiken androstadienone helemaal niet", stelt onderzoeker Tamsin Saxton. "Anderen zeggen dat het goed of een beetje naar zweet geurt, terwijl een aantal het geurtje associeert met babyluiers".Aantrekking
Of feromoon, een chemische stof die boodschappen brengt tussen mensen, er voor iets tussen zit, betwijfelt de wetenschapster.
"Mensen houden wel degelijk rekening met de natuurlijke lichaamsgeur van anderen. Hoe je ruikt, bepaalt dus in grote mate je aantrekkelijkheid".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henin gaat in piepklein Waals dorpje wonen

Henin gaat in piepklein Waals dorpje wonen
Justine Henin gaat zich vestigen in het piepkleine dorpje Ave-et-Auffe, nabij Rochefort. Onze landgenote heeft er zes maanden geleden een huis op de kop getikt en wil er bovendien haar vaste verblijfplaats van maken. De werken aan het huis lopen momenteel op hun laatste benen zodat Ave-et-Auffe plotsklaps beroemd wordt. Mogelijk wordt het plaatsje binnenkort een bedevaartsoord als Henin haar comeback in het tennis zou aankondigen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste vrouw ter wereld op 115-jarige leeftijd gestorven


Oudste vrouw ter wereld op 115-jarige leeftijd gestorven


http://img9.imageshack.us/img9/781/lelie.jpgDe oudste vrouw en mens ter wereld, de Amerikaanse Gertrude Baines, is op 115-jarige leeftijd gestorven in het Californische Los Angeles, zo heeft het Western Convalescent ziekenhuis  bekendgemaakt. Ze bezweek wellicht aan een hartaanval. Een lijkschouwing moet dit nog bevestigen.
 
Baines werd in 1894 geboren in Shellman in de staat Georgia. Toen in januari in Portugal Maria de Jesus overleed werd Baines de oudste vrouw en mens ter wereld. Toen zij op 6 april haar 115e verjaardag vierde, kreeg zij van president Barack Obama een brief, aldus ABC.

De oudste mens ter wereld is nu de 114-jaar oude Kama Chinen, die in Japan leeft, voegde de omroep eraan toe op gezag van een onderzoeksteam naar gerontologie aan de Universiteit van Californië.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeenschapsscholen voeren verbod hoofddoeken in

Gemeenschapsscholen voeren verbod hoofddoeken in


http://img24.imageshack.us/img24/7154/hoofddoekenverbod.jpgDe Raad van het Gemeenschapsonderwijs (Raad GO!) heeft vandaag beslist dat het dragen van hoofddoeken in alle instellingen van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap met onmiddellijke ingang verboden is. Dat meldt de Raad GO! vandaag in een persbericht.
 
Voor het lopende schooljaar is er een overgangsmaatregel voorzien voor die scholen, centra en instellingen die geen verbod op het dragen van levensbeschouwelijke kentekens hadden aangekondigd.
 
Uitzondering
Een uitzondering wordt toegestaan aan leerkrachten van levensbeschouwelijke vakken, die deze uitsluitend mogen dragen tijdens het vak. Tijdens de levensbeschouwelijke vakken mogen ook de leerlingen deze kentekens dragen.
 
Het GO! garandeert iedere leerling of cursist het recht op kwaliteitsvol en open onderwijs. Deze beslissing versterkt hun recht op gelijke onderwijskansen en op een objectieve, verantwoorde studiekeuze op basis van hun persoonlijkheid, interesses en talenten, zo luidt het in het persbericht.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemleraar verkrachtte zelfs kindje met downsyndroom

Zwemleraar verkrachtte zelfs kindje met downsyndroom


Zwempedo Benno L. zou 98 meisjes hebben misbruikt.Zwemleraar Benno L. uit het Nederlandse Den Bosch, die wordt verdacht van grootschalige misbruik van kinderen in zijn zwemklasjes, wordt er nu ook van verdacht dat hij een meisje heeft verkracht met het downsyndroom. De man zou ontuchtige handelingen hebben gepleegd met maar liefst 98 meisjes die de afgelopen jaren zwemles bij hem hebben gehad.


L. zou een meisje met het downsyndroom hebben verkracht terwijl zij in het water van het zwembad was en nauwelijks kon zwemmen. Hij heeft daarbij volgens justitie misbruik gemaakt van het geestelijk en lichamelijk overwicht dat hij had.


98 slachtoffertjes

Op de tenlastelegging staat ook de verdenking dat L. ontuchtige handelingen heeft gepleegd met 98 meisjes die de afgelopen jaren zwemles bij hem hebben gehad.


Tienduizenden foto's

Benno L. had tienduizenden foto's van kinderen op computers staan. Op die foto's op vijf computers met acht harde schijven zijn meisjes te zien tussen de 6 en 16 jaar die zijn gefotografeerd in en om zwembaden in Den Bosch, Vught, Vlijmen en Sint-Michielsgestel.  Op sommige foto's zijn de meisjes te zien in seksuele poses, op andere zou sprake zijn van seksuele handelingen.


De pedofiel was in 2004 al eens het onderwerp van een onderzoek na geruchten over ontucht met kinderen, maar dat onderzoek draaide op niks uit.


Voorvechter

De 59-jarige zwemschoolhouder gold als een voorvechter van de integratie van kinderen met een handicap en was onder meer gespecialiseerd in het lesgeven van kinderen met een beperking. Daarnaast was hij bestuurslid van de door hemzelf opgerichte 'katholieke stichting zwemintegratie'. Komende vrijdag is bij de rechtbank in Den Bosch een niet-inhoudelijke zitting over de ontuchtzaak.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 slechte manieren om haar ten huwelijk te vragen

7 slechte manieren om haar ten huwelijk te vragen


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/huwelijksaanzoek.jpg?t=1252672959Hoe iemand ten huwelijk vragen? Veel mannen breken er zich het hoofd over. Sommige zijn hypercreatief, anderen blijven hangen in clichés. Voor wie wel eens naar een romantische komedie kijkt om de aanstaande te plezieren: vergeet de ideeën die je daar krijgt. En deze ook:

1) In een restaurant of fastfoodketen
Ten eerste is het een cliché, en ten tweede is er altijd een publiek. Dat betekent veel potentiële schaamte (bij tranen of een afwijzing) en ook veel sociale druk op de gevraagde om het aanbod te accepteren. Je wil toch niet dat het leidt tot een gecancelled huwelijk? Ook al was dit restaurant (of godbetert de fastfoodketen) de plaats van jullie eerste date: je kan vast iets beter bedenken.

2) Met familie en vrienden in de buurt
Het lijkt een gemakkelijke manier om iedereen op de hoogte te stellen, maar het stelt ook allerlei problemen. Zoals: wat als je afgewezen wordt? Wat als iemand het verklapt? Of als het een verrassing is: negatief reageert? Of je onderbreekt? Bovendien wordt het dan wel een heel emotioneel en geladen moment met veel tranen ¿ en je hebt géén tijd voor jullie als koppel, omdat je door iedereen aangeklampt wordt?

3) De ring in eten verstoppen
Het is al een miljoen keren gedaan in films, maar dat maakt het nog geen goed idee. Zo is voedsel vaak plakkerig of vet ¿ dat hangt ook allemaal aan de ring. En wat doe je als de ring wordt doorgeslikt? Of tanden worden stukgebeten? Of hij/zij zich verslikt? Bovendien kan de ring zo niet gedragen worden. De ring in wat plastic beschermen gaat ook het hele principe tegen.

4) Op gevaarlijke plaatsen
Okee, we weten dat adrenaline mensen 'bij elkaar' kan brengen. De verhoogde bloedstroom vloeit immers ook naar de geslachtsdelen met de bekende gevolgen vandien. Maar hou ook rekening met de verrassing én de reactie die zo'n aanzoek teweeg kunnen brengen. Iemand kan een stap naar achter doen, en van een rots of in het water vallen. De sterke emoties die het aanzoek teweeg brengen kunnen iemand ook slapjes maken en licht in het hoofd, met valpartijen tot gevolg. Wacht tot de wandeling is afgerond, bijvoorbeeld.

5) Op televisie
Tijdens een televisieprogramma, een sportwedstrijd, een radiogesprek of per sms tijdens een festival: denk er twee keer over na. Hier is nog véél méér publiek dan in een restaurant dus de afgang, de schaamte en het onbedoelde tweede leven op youtube is nog veel groter. Bovendien is het ook niet leuk voor de persoon aan wie het aanzoek is gericht: als ze thuis zit, kan ze niet antwoorden, als ze in de ether zit, wordt een eerlijk antwoord ook moeilijk en die sms kan ze gewoon missen.

6) De ring recycleren
Gebruik geen ring die je eerder al gebruikte voor een ander aanzoek. Okee, we begrijpen het principe: een ring kost geld en hij ligt daar toch. Maar dat je hem niet voor hem/haar hebt uitgekozen, lijkt ons een slecht begin voor een huwelijk.

7) Seks
Een gevaarlijke route. Iedereen kent de intense gevoelens die ons (soms) overspoelen na seks. Een spontaan aanzoek: daar krijg je spijt van. Een niet-spontaan aanzoek: cliché! En zegt zij wel ja omdat ze het wil of door de gevoelens na seks? Hmmm...

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chuck Berry & Keith Richards - Oh Carol


Chuck Berry & Keith Richards - Oh Carol

Om hun te beluisteren druk op de foto

» Reageer (0)
10-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kleine dingens des levens die je gelukkig maken

De kleine dingens des levens die je gelukkig maken

"Het geluk zit in de kleine dingen." Zeggen ze toch. En we weten het ook wel, maar toch laten we ons meeslepen door de strijd om carrière te maken, dingen te kopen en slanker te worden dan gezond voor ons is.  Wij pleiten voor een terugkeer naar die kleine dingen, die je helpen relativeren en het algemene gelukgevoel vergroten. Dat kan bijvoorbeeld met:


a) (Paar-)dansen


Dansen met of zonder partner bezorgt heel wat mensen heel wat plezier. Je verliest jezelf in tijd en ruimte, en je kan het zowel op je eentje, als per koppel of in een hele grote groep beleven. Voor wie verlangt naar 'de goeie oude tijd', waarin dansen altijd per koppel was en er een vaag erotisch sfeertje bijhoorde, zijn er de Boombal- of Radio Modern-fuiven. 


b) De geur van...


Verse koffie, gemaaid gras, nog warme croissants, de aarde na een regenbui. Het is bewezen dat mensen gelukkig worden van deze geuren. Wat je graag ruikt, is afhankelijk van persoon tot persoon. Sommigen zullen spek met eieren op één zetten, anderen gist of taart. Het leukste is nog dat je dit genot zelf in handen hebt: ga vroeger naar de bakker, bak vaker taart of koop ongemalen koffie en breng een stukje geluk naar huis. Ook reizen kunnen je overweldigen met geuren, en een geur die je er aan herinnert, kan je gevoel weer helemaal oproepen.


c) Een perfect gemixt drankje


Het leven kan simpel zijn: de perfecte mojito, een zalige gin-tonic of een hemelse Cosmopolitan. Maar nemen we nog wel de tijd om het genot van die perfect mix tot ons door te laten dringen? Drinken we niet te vaak, te snel, te veel om het nog op te merken? Hou het speciaal, beperk de consumptie en neem er de tijd voor.


d) bezoek een waarzegger


Nuchtere zielen zullen hun wenkbrauwen fronsen bij deze tip, maar wie niet gelooft in waarzeggerij kan misschien nog het meest fun beleven. En wel hierom: voor even ben je het middelpunt van de aandacht én je blijkt plots de heroïsche hoofdrol te spelen in je eigen leven. Dat was je al even weer vergeten. Voelt goed, nee?


e) Toneelspelen


In een rol kruipen, jezelf (en je problemen) even vergeten en in groepsverband iets doen slagen: moeilijk is het niet om te zien waarom dit een geluksfactor is. Al kan voor sommigen theater (of film) bekijken, hetzelfde effect hebben


f) Een krant in de zon


Een schone weekenddag, waarop je niets te doen hebt. De ochtend begint op het terras, met een uitgebreid ontbijt en verzinkt vervolgens in het lezen van de krant. De tijd kruipt voorbij en je hebt je nog nooit zo gelukkig gevoeld.


g) 'Niet gaan' naar een event


Als je jong bent, is het pijnlijk om niet te mogen gaan naar dat feestje, die filmavond of die politieke bijeenkomst. Met het ouder worden, is het soms een last. Je hebt toegezegd, maar op het laatste moment besluit je toch maar niet te gaan. Je weet toch dat je weinig mist. En je ontdekt dat je enorm geniet van deze 'gestolen' tijd. Let wel: te veel thuisblijven zal het omgekeerde effect hebben, en kan je erg ongelukkig maken.


h) Fonteinen


Fascinerend voor kinderen, blijken ze ook een bron van geluk en plezier voor volwassenen. Verfrissend om warme dagen, iets om naar te kijken bij een wandeling door het park of van te genieten 's avonds als ze verlicht zijn.


i) Buiten eten en koken


Picknicken, barbecuen... op een zomerse dag, in een park, een tuin of op een terras. Het is een waar genoegen om niet eens binnen te moeten zitten!


j) Een heet bad nemen


Sommigen kunnen niet tegen het 'nietsdoen' van een bad, voelen zich opgesloten of worden gek van hun voortmalende ideeën, anderen vinden het het toppunt van genot en ontspanning. We durven toch stellen dat het voor meer mensen 'geluk' betekent dan dat er mensen zijn die het een nachtmerrie noemen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sommige Britse kinderen nog even arm als Oliver Twist


Sommige Britse kinderen nog even arm als Oliver Twist

Heel wat Britse kinderen worden ook in de 21ste eeuw nog geconfronteerd met enorme armoede. Volgens een bond van leerkrachten is de achtergrond van sommige kinderen vergelijkbaar met de schrijnende schetsen van Charles Dickens. Die klaagde in zijn boeken de wantoestanden van de 19de eeuw aan. Toen moesten weeskinderen, zoals 'Oliver Twist', in werkhuizen ploeteren om voedsel en onderdak te verdienen.

Armoede
Die kinderarbeid is intussen gelukkig verdwenen, maar voor sommige kinderen is de huidige leefsituatie niet veel beter. "Het zijn kerngezonde kinderen die nog niet eens zelfstandig naar toilet kunnen gaan als ze op school komen", zegt Lesley Ward, voorzitter van de 'Association of Teachers and Lecturers', aan Reuters. "Kinderen die zichzelf niet kunnen aankleden. Kinderen die enkel met een lepel kunnen eten en nog nooit van een degelijke maaltijd met het gezin hebben genoten. Kinderen die niet weten wie er thuis op hen zal wachten als ze van school komen, als er al iemand is..."

Handboeien
Ward vertelt dat ze ooit een leerling had die vanuit het raam van de klas toekeek hoe zijn vader met handboeien uit hun huis werd geleid. Nochtans komen zes op tien arme kinderen uit gezinnen waar iemand werkt en geld verdient. "En dan nog leven ze ver onder de armoedegrens. Dit is ongelooflijk en heeft veel weg van het leven in de boeken van Dickens." Veel ouders zien dan ook weinig nut in een opleiding voor hun kinderen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Cougars' zoeken jonge toyboy

'Cougars' zoeken jonge toyboy

Ook oudere dames lusten een groen blaadje. Steeds meer dames verkiezen een jonge 'toy boy', zo staat op Ze.nl.  Voor hen werd een nieuwe term bedacht: de 'cougars', letterlijk vertaald als 'poema' of roofdier.

Welpjes
Cougars zijn eerder succesvolle zakenvrouwen van 35 tot 65 jaar. Onafhankelijk en sterk als ze zijn, verkiezen ze eerder een jonge man. Omdat ze zichzelf nog goed in hun vel voelen, willen ze liever een energieke, attente en geweldige minnaar. Hun jonge toyboys worden 'cubs' genoemd, in het Nederlands te begrijpen als 'welpjes'.

Seks
Ook op seksueel vlak lijkt de combinatie te werken. Vrouwen beleven hun seksuele hoogtepunt rond hun 35ste, vanaf dan voelen dames zich ongeremder en zelfzekerder. Hoe ouder ze worden, hoe beter ze weten wat ze willen.
 
Voordelen
Niet enkel de cougar, maar ook de jonge 'cub' vaart er wel bij. Ouder maakt wijzer, minder onzeker en ongeremder in bed. Gezeur over hun lichaam is er steeds minder bij. Omdat hun rijpere dames meestal zelf voldoende geld verdienen, hoeven ze bovendien niet op te draaien voor vrouwlief.

Celebs
De showbizz loopt intussen vol met 'cougars. Voorbeelden zijn Demi Moore(46)  met Ashton Kutcher (31), Madonna (51) en Jesus (22). Amerika speelt intussen gretig in op de trend en heeft al speciale datingbureau's en speeddatings voor deze dames opgericht.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw spendeert 475.000 euro aan 'onbetaalbare' hond

Vrouw spendeert 475.000 euro aan 'onbetaalbare' hondhttp://img41.imageshack.us/img41/4359/onbetaalbarehond.jpgEen Chinese millionaire kijkt niet op een euro als ze iets in haar hoofd heeft. De vrouw betaalde maar liefst 475.000 euro voor een hond en liet 30 luxueuze Mercedessen aanrukken om haar en haar nieuwe viervoeter op te halen aan de luchthaven.

Onbetaalbaar
De Tibetaanse mastiff zal nog even moeten wennen aan zijn nieuwe leven, maar kreeg alvast een warm welkom op de luchthaven. Dierenliefhebbers hadden postgevat met een spandoek om het diertje welkom te heten.

De vrouw was dolgelukkig met haar nieuwe aankoop aangezien ze lang had moeten zoeken om een originele Tibetaanse mastiff te vinden. "Goud heeft zijn prijs, maar deze Tibetaanse mastiff niet", liet ze optekenen.

Bloeiende economie
De Chinese economie heeft zich sterk en snel ontwikkeld met een groot aantal millionairs als gevolg. De meerderheid gaf ook te kennen dat de economische crisis geen impact heeft op hun levensstijl.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het verkeerd om te dichtenhttp://dimieken.googlepages.com/Kath-5juli.jpg/Kath-5juli-custom;size:500,400.jpg

.


» Reageer (0)
09-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderbroek Queen Victoria terug in koninklijk paleis

Onderbroek Queen Victoria terug in koninklijk paleis


Een royaal bemeten onderbroek van wijlen de Britse koningin Victoria is terug op koninklijk grondgebied. Het ondergoed is eerder deze zomer voor 630 euro aangekocht door het museum van koninklijke kledij in Kensington Palace. Dat liet de curator vandaag weten.

Initialen
De onderbroek, met bijpassend hemdje, is gemaakt van kant met de initialen van Victoria 'VR' daarin gestikt. De broek heeft een tailleomvang van maar liefst 142 centimeter en stamt uit de jaren 1890.

In de broek zijn de initialen van Queen Victoria geborduurd.
In de broek zijn de initialen van Queen Victoria geborduurd.Flink aangekomen
Als jonge vrouw had Victoria nog een middel van slechts 51 centimeter, maar dat veranderde in de loop der jaren drastisch, vooral nadat zij negen kinderen had gebaard. Waarschijnlijk is het ondergoed na de dood van de koningin overgegaan op een bediende.
http://www.hln.be/static/FOTO/pe/7/7/10/media_xl_1455445.jpg
Ook het bijhorende 'hemdje' is terecht.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je baby gelukkig: zing een slaapliedje

Maak je baby gelukkig: zing een slaapliedje


http://img186.imageshack.us/img186/8061/slaapliedje.jpgSlaapliedjes doen wat met een baby. "Dat moment van rust is zeer belangrijk voor een kleintje", zo stelt muziekdocente Lin de Laat op Telegraaf.nl. Volgens haar verschijnen er gelukkig regelmatig nieuwe slaapliedjes. Al moeten die wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Eisen
"Een slaapliedje zingen is een speciaal moment voor een baby", stelt de Tilburgse docente. "Het is dan even samen met de ouder of verzorger. Zo kan het geborgen en rustig in slaap vallen". Voorwaarde is wel dat het slaapdeuntje aan een aantal vereisten voldoet.

-Een groot bereik van tonen is niet nodig. Dat betekent dat je niet van hoog naar laag of omgekeerd, moet zingen. 


-Beter is een lage stem dan een hoge want dat maakt kinderen alerter. Niet meteen aangewezen als hij of zij de slaap moet vatten.

-Een slaapdeuntje hoeft geen instumenten te bevatten. Een stem is voldoende, want de muziek mag niet te druk zijn. Het maakt de kleintjes drukker.

-Een driekwartsmaat is het best. Wieg je een baby op de arm, dan ga je automatisch in drieën op en neer".

-Wat je zingt, is niet belangrijk. De baby is content met de klank van de stem. Na anderhalf jaar wordt de tekst wel belangrijk. Al mag dat ook niet te ingewikkeld worden, want dan gaat de kleine liggen nadenken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Negen meisjes twee maanden lang misbruikt door valse Big Brother


Negen meisjes twee maanden lang misbruikt door valse Big Brother

Negen meisjes zijn door de Turkse politie bevrijd uit een villa waar ze al twee maanden werden vastgehouden en misbruikt in een neppe reality show. De meisjes waren naar een villa gelokt in Beykoz, een sjieke voorstad in het noordoosten van Istanboel, om mee te doen aan een show.

Contract
In een krantenadvertentie werden deelnemers opgeroepen mee te doen aan een soort Big Brother dat zou worden uitgezonden door FX TV. Kandidaten konden zich melden voor een sollicitatiegesprek. Negen meisjes werd vervolgens wijsgemaakt dat ze waren uitgekozen om aan het programma mee te doen. Ze tekenden daarvoor een contract waarin contact met de buitenwereld werd verboden.

Beelden verkocht
Ze waren vervolgens twee maanden lang van de buitenwereld afgesloten en werden in de villa gefilmd. De beelden werden verkocht. Sommige slachtoffers doorzagen de 'producenten' en wilden weggaan. Maar de criminelen die hen vastshielden, verhinderden dat. De villa bleek goed van de buitenwereld afgeschermd.

Bevrijd
De ouders van een 16-jarig meisje hebben uiteindelijk de politie ingeschakeld omdat ze de organisatie en de omroep niet konden traceren. Ze kenden wel de plaats van de 'televisieopnames'. Toen de politie arriveerde, hoorden agenten hulpgeroep. Bij de inval is een man aangehouden, maar het onderzoek naar 'de show' duurt voort.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongste wereldzeilster (16) moet recordpoging staken

Jongste wereldzeilster (16) moet recordpoging staken na aanvaring met vrachtschip

De Australische Jessica Watson (16) wil net als de Nederlandse Laura Dekker (13) als jongste zeiler ooit een soloreis maken rond de wereld. Maar nog geen 24 uur na de start van haar poging is ze met haar zeilboot tegen een vrachtschip aan gevaren.

Flinke schade
Jessica vertrok maandagochtend vanuit het Australische Mooloolaba met als enige doel de jongste solozeiler - rond de wereld - ooit te worden.
http://img178.imageshack.us/img178/184/jongstewereldzeilster.jpgHaar droom viel al snel in duigen. Voor de kust van Stradbroke Island, vlakbij Brisbane, raakte ze een enorm vrachtschip. Jessica's boot liep flinke schade op door het ongeluk, de jonge zeilster bleef zelf ongedeerd. De politie van Queensland begeleidt Jessica nu terug naar huis. Of en wanneer de 16-jarige een nieuwe poging zal gaan wagen, is onbekend.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boy George - Bow Down Mister


Boy George - Bow Down Mister

Om hem te beluisteren druk op de foto


George Alan O'Dowd (Eltham, 14 juni 1961) is een Brits zanger en diskjockey, beter bekend onder zijn artiestennaam Boy George.

Boy George viel op door zijn openlijke homoseksualiteit en androgyn uiterlijk, getuige zijn extravagante kleding en uitbundige make-up. Zijn drugsverslaving werd hem in 1986 bijna noodlottig, waarna hij afkickte.

In de jaren tachtig werd hij bekend als leadzanger van de band Culture Club. Met deze band scoorde hij zijn grootste hits met de nummers Do You Really Want to Hurt Me?, Time, Church Of The Poison Mind en Karma Chameleon, een single die in 1983 in o.a. Engeland de best verkochte single werd.

Nadat hij eerst een solocarrière begon, was hij enige tijd leider van de band Jesus Loves You waarna hij weer solo verder ging. Als soloartiest bracht hij meerdere albums uit en had hij ook een paar hits, waarvan Everything I Own uit 1987 de grootste was. Daarnaast kreeg hij een tweede carrière als deejay. Als deejay bracht hij ook een reeks (mix)albums uit. Tevens werkte hij samen met meerdere artiesten, zoals Antony and the Johnsons, Faithless en Sash!.

In de door de BBC in 2002 gehouden nationale opiniepeiling voor de 100 grootste Britten aller tijden eindigde Boy George op de 46e plaats, hoger dan o.a. Francis Drake, Koning Arthur, Florence Nightingale, Jane Austen, James Maxwell en maarschalk Montgomery. Ook speelde hij een gastrol in één van de afleveringen van The A-Team.


Boy George is diverse keren in aanvaring gekomen met justitie. In juli 1986 werd hij aangehouden wegens het bezit van heroïne. In augustus 1986 werd Michael Rudetsky, een goede vriend en collega tekstschrijver, gevonden in een huis van Boy George nadat hij was overleden aan een overdosis.

In 1995 werd Boy George aangeklaagd door Kirk Brandon omdat Boy George onterecht melding maakte van een relatie tussen Brandon en hemzelf in zijn autobiografie Take it like a man. Brandon verloor het proces en moest 200.000 pond betalen. Brandon liet zich echter failliet verklaren waardoor Boy George bleef zitten met 60.000 pond juridische kosten.

Op 7 oktober 2005 werd Boy George aangehouden in Manhattan verdacht van illegaal bezit van cocaine.

In 2006 kwam hij weer in het nieuws omdat hij een boete en een taakstraf opgelegd had gekregen wegens drugsbezit. Hij moest vijf dagen werken als straatveger op de openbare weg in New York, maar vanwege de enorme publiciteit mocht hij zijn taakstraf binnen de muren van het terrein van de gemeentereiniging voldoen.

Op 5 december 2008 verklaarde een rechter Boy George schuldig aan vrijheidsberoving en mishandeling van een Noorse mannelijke escort. Boy George zou deze escort na een (naakt)foto sessie vastgeketend hebben en vervolgens mishandeld. De feiten zouden gepleegd zijn onder invloed van drugs.. Op 16 januari 2009 werd Boy George veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf.[ De zanger en DJ zat zijn straf uit in HMP Edmunds Hill in Newmarket, Suffolk.[ Alwaar hij op 11 mei 2009 vervroegd werd vrijgelaten, hij staat nog wel tot maart 2010 onder elektronisch toezicht door middel van een enkelband.Deze enkelband belet hem om tijdens The Night of the Proms in Antwerpen 2009 een come-back zou maken. Het plan was om hem in de loop van augustus als act aan te kondigen. Zijn ‘probation officer’ geeft hem echter geen toestemming
» Reageer (0)
08-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Clijsters:

Kim Clijsters: "Dit nooit durven dromen"


http://img70.imageshack.us/img70/2241/kimclijstersa.jpgAmper een maand na haar terugkeer staat Kim Clijsters al in de halve finale van de US Open. Dat maakt haar comeback tot één van de strafste stoten in de geschiedenis van deze mondiale sport. "Dit had ik nooit durven te dromen," glundert de Limburgse in New York na haar vlotte zege in de kwartfinale tegen de Chinese Na Li.

Twee sets
"Ik ben heel blij dat ik het in twee sets kon afmaken. Het domste wat ik kon doen, was die topprestatie tegen Venus Williams vergooien door slecht te spelen tegen Na Li. Dat was toch een goeie loting voor een kwartfinale op een grandslamtoernooi. Ik moest dus extra gefocust zijn en dat is gelukt."

Yanina
"Ik ben ook heel blij dat Yanina het zo goed doet. Veel tips kan ik haar niet geven, maar ze mag zeker niet denken dat alles vanzelf zal gaan en zo haar focus verliezen. Ze is dat sowieso al goed in, ze laat zich niet zo snel meeslepen."

Serena
"Mocht ik zelf Serena treffen in de halve finale, dan is het zeker een voordeel dat ik al vaak tegen haar heb gespeeld.  Als je op de baan staat, komen de herinneringen van vroeger naar boven. Soms moet ik wel diep graven."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 4 vrouwen kampt met urineverlies


1 op 4 vrouwen kampt met urineverlies


http://img522.imageshack.us/img522/1930/slipje1.jpgEén op de vier dames ouder dan 18 jaar, lijdt aan urine-incontinentie. Recent Frans onderzoek toont dat aan, zo staat te lezen op gezondheid.be. De kans op urineverlies neemt toe met de leeftijd, het gewicht en het aantal bevallingen.

Bekkenbodem
Urineverlies komt voor doordat de bekkenbodemspieren niet meer naar behoren werken. Heel wat klachten wijzen op een slechte werking van de bekkenbodem. Het gevoel hebben dat er iets uit de schede zakt, aan verstopping lijden of juist urine verliezen: heel vaak komen al deze verschillende klachten tegelijkertijd voor.

Schaamte
Dergelijke klachten tasten de levenskwaliteit sterk aan. Gevoelens van schaamte steken de kop op, net als je vies voelen, de geur van urine of ontlasting, de angst dat iemand het ontdekt, geen seks meer willen of geen deskundige hulp vragen.

Soorten
Lang niet altijd is het urineverlies ernstig. Dagelijks voorkomend urineverlies komt slechts voor bij 6% van alle vrouwen. Zo komt inspannings-incontinentie of stress-incontinentie voor bij inspanningen als tillen, sporten of springen. Vandaar ook 'stress-incontinentie' omdat het urineverlies optreedt als de druk in de buikholte plotseling toeneemt door het aanspannen van de buikspieren. Niezen, hoesten, lachen, tillen, sporten of plotseling opstaan, doen dan urine verliezen.

Bij aandrang-incontinentie of urge-incontinentie, krijg je zeer vaak de aandrang om te plassen. Soms is de aandrang zo sterk of plotseling dat je het toilet niet op tijd haalt. Verandering van lichaamshouding, lopen of het horen van stromend water veroorzaakt soms ook urineverlies. Dat kan ook 's nachts. Een zwakke bekkenbodem heeft met deze vorm meestal niets te maken, eerder door een stoornis van de blaas of van de zenuwvoorziening van de blaas.

Gemengde incontinentie
Nogal wat vrouwen hebben zowel last van aandrang- als van inspanningsincontinentie. Voor de behandeling is het belangrijk te onderzoeken welke vorm het zwaarst weegt.

Hulp
Raadpleeg steeds een arts en tracht de klachten zo goed mogelijk te omschrijven. Enkel zo kan hij specifieke onderzoeken laten uitvoeren of de juiste medicatie voorschrijven.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.40 nieuwe dieren ontdekt op tropisch vulkaaneiland


40 nieuwe dieren ontdekt op tropisch vulkaaneiland


Een rat zo groot als een kat.Wetenschappers hebben een veertigtal nieuwe diersoorten ontdekt in de krater van de uitgedoofde Bosavi-vulkaan op een eiland in de buurt van Papua Nieuw Guinea. De opvallendste zijn een gigantische rat, een kikker met dracula-achtige tanden en een vis die gromt.

De wondere wereld valt vanaf deze week op de BBC te bewonderen in een documentaire die de Lost land of the Volcano heet.Rat zo groot als kat

De Bosavi rat is één van de meest tot de verbeelding sprekende beesten die ontdekt werden. Het gaat om een rat die zo groot is al een doorsnee huiskat en anderhalve kilo weegt. Het dier leeft een kilometer diep in de krater van de vulkaan en is vegetarisch.

Vis die grolt
Een ander raar geval is de henamo grunter, een vis die een grollend geluid maakt. Daarnaast vonden de wetenschappers zestien nieuwe soorten kikkers, 20 soorten insecten en spinnen en een nieuw soort vleermuis. Verder: een nieuw soort kangeroe dat in bomen leeft en een hoop geckos en varanen.Het vulkaaneiland is volgens het team van ondermeer Oxford University quasi onaangeroerd de jongste 200.000 jaar, toen de vulkaan uitdoofde.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/1/3/14/media_xl_1454489.jpg

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straffere miswijn tegen Mexicaanse griep in Zweden


Straffere miswijn tegen Mexicaanse griep in Zweden

In Zweden heeft eental kerken beslist straffere miswijn te schenken tijdens de communie. Bedoeling is de verspreiding van de Mexicaanse griep tegen te gaan. Dat meldt de Zweedse krant The Local.

De kerkgemeenschap van Karlskoga, in centraal Zweden, heeft de knoop al doorgehakt. In de parochies in het noordelijke Piteà wordt nog gedebatteerd over de vraag om de fletse of acoholvrije wijn in de communiebeker te vervangen door een sterkere soort.

Microben doden
Hoe meer alcohol de wijn bevat, hoe meer microben er gedood worden wanneer de kelk van mond tot mond wordt doorgegeven. Dat is althans de achterliggende idee. Het landelijke bestuur laat de plaatselijke gemeenschappen vrij om op eigen houtje in deze beslissingen te nemen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank De Winne neemt afscheid van Shuttlecollega's


Frank De Winne neemt afscheid van Shuttlecollega's

Belgisch astronaut Frank De Winne heeft vannacht afscheid genomen van de zeven bemanningsleden van het ruimteveer Discovery dat zich later op de dag losmaakt van het Internationaal Ruimtestation ISS. Als afwikkeling van de hoofdzakelijk logistieke missie die de Discovery maakt naar het ISS, werd de in Italië gebouwde Leonardomodule met de robotarm van het complex losgemaakt van de Harmonymodule en in de vrachtruimte van de shuttle geplaatst om naar de Aarde terug te keren.

Wissel
Tijdens de heenreis stak in de drukmodule allerlei uitrusting voor het ruimtestation dat sinds de aankomst van Frank de Winne op 29 mei door zes mensen permanent is bewoond. Bij de terugreis bevat de module allerhande afval en afgedankte apparatuur. Na de overbrenging van de Leonardo namen de zeven opvarenden van de shuttle en de zes van het ISS afscheid van elkaar. Nicole Stott blijft nu in het ISS terwijl Tim Kopra naar de Aarde terugkeert. Hij vertoefde sinds juli in de spacemeccano. De luiken tussen beide ruimteschepen gingen dicht om 05.41 uur Belgische tijd.

De Discovery ontkoppelt om 21.26 uur Belgische tijd, om normaal vrijdag om 01.05 uur Belgische tijd te landen op het Kennedy Space Center in Florida.

» Reageer (0)
07-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geheugengames verbeteren schoolresultaten


Geheugengames verbeteren schoolresultaten

Computergames die het geheugen trainen, verbeteren aanzienlijk de schoolresultaten van de kinderen. Die effecten zijn al binnen de paar weken zichtbaar. Vooral lezen, rekenen en het IQ gaan er op vooruit, zo staat in de Daily Mail.

Volwassenen
Sommige jongeren profiteren zo sterk van de 'Brain Trainings' dat ze meteen naar de top van de klas schieten, zo beweren onderzoekers aan de universiteit van Stirling. Ook volwassenen zouden gebaat zijn met de training voor hun grijze materie. Op termijn wordt zo geheugenverlies en dementie afgewend.

Werkgeheugen
Vooral games die je werkgeheugen stimuleren, zijn aangewezen. Daardoor wordt informatie gestockeerd die je nadien ten allen tijde mentaal kan gebruiken. Ons werkgeheugen hebben we tijdens elk aspect van ons leven nodig voor het nemen van allerhande beslissingen tot het controleren van onze emoties.

Onderzoek
Voor het onderzoek dienden een groep van 11- tot 14-jarigen gebruik te maken van de computerspelletjes. Een tweede groep mocht dat niet, maar kreeg wel extra begeleiding voor het oplossen van spelling- en rekenvragen. Alle jongeren hadden vooraf hun werkgeheugen, IQ, taal- en rekenvaardigheden gemeten. Bij de computergames die het werkgeheugen sterk stimuleerden, werden massale verbeteringen opgemerkt.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoek naar alzheimer in stroomversnelling


Onderzoek naar alzheimer in stroomversnelling


http://img3.imageshack.us/img3/3897/alzheimer.jpg


Een team van internationale wetenschappers, met onder meer de Vlaamse professor Christine Van Broeckhoven, heeft het onderzoek naar alzheimer in een stroomversnelling gebracht. Volgens Van Broeckhoven gaat het om de grootste doorbraak in vijftien jaar.
 
Wat er dan wel ontdekt werd? Dat de genen ApoJ, CR1 en PICALM een rol spelen in de aanmaak van het eiwit dat plakken vormt in de hersenen van alzheimerpatiënten.
 
"Competitieve business"
In de jaren negentig werd een eerste genetische risicofactor geïdentificeerd en pas nu konden er drie andere met zekerheid worden vastgesteld. "Het onderzoek naar alzheimer is een erg competitieve business", zegt Christine Van Broeckhoven. "Er is veel geld te verdienen met de geneesmiddelen en dat maakt de samenwerking tussen verschillende instellingen moeilijk."
 
Het is de eerste keer dat op een dergelijke schaal internationaal de koppen bij elkaar worden gestoken. De wetenschappers voerden tests uit op 20.000 proefpersonen, waarvan 2.000 in België.
 
30 miljoen patiënten
"De resultaten zullen het onderzoek in een stroomversnelling brengen", aldus Van Broeckhoven. "We zullen beter kunnen voorspellen wie risico loopt om alzheimer te ontwikkelen en er komen meer mogelijkheden om de ziekte af te remmen."
 
Wereldwijd lijden 30 miljoen mensen aan dementie. Binnen twintig jaar zal dat aantal verdubbelen. Wie vragen heeft over het onderzoek kan terecht op vragen.informatie@molgen.vib-ua.be.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer ongelukken op maandag


Meer ongelukken op maandag


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/ongelukkenopmaandag.jpg?t=1252335262Maandag is ongeluksdag, zo blijkt. Meer ongelukken gebeuren dan omdat het zware weekend bij velen nog niet verteerd is of omdat ze met een kater rondlopen. Zo blijkt uit een rapport van een Britse verzekeringsmaatschappij.

Pieken
Vooral op maandagochtend zouden de grootste accidenten gebeuren, meer dan op andere weekdagen. Volgens het rapport zijn de ongelukken divers gaande van smeulende stijltangen, overgelopen baden of gemors met warme dranken op laptops en computers.

Hersenen
Die ongevalpieken kunnen volgens psycholoog Glenn Wilson worden toegeschreven aan het weekend. Door een goed weekend te hebben, trachten we de druk van de werkweek te lossen. Nadeel is wel dat op maandag de hersenen en het lichaam nog moeten herstellen, met lagere prestaties en onoplettendheid tot gevolg.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoonmaker vindt 2,8 miljoen euro in lift


Schoonmaker vindt 2,8 miljoen euro in lift

Een schoonmaker heeft in een lift van een Royal Bank of Scotland-filiaal 2,8 miljoen euro gevonden. De eerlijke vinder seinde direct de beveiliging in van het Britse bankgebouw in het centrum van Glasgow.

Het geld was in de gewone lift terechtgekomen omdat de lift speciaal bedoeld voor geldtransporten stuk was. Om nog onbekende reden was de enorme stapel bankbiljetten op de grond blijven liggen.

"Het was 's avonds laat, dus misschien heeft het er wel een paar uur geleden", aldus een woordvoerder die laat weten dat er een grondig onderzoek naar de zaak is ingesteld.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurzaam dansen is hit in Nederland


Duurzaam dansen in de ban in Nederland


http://img3.imageshack.us/img3/1381/duurzaamdansen.jpg


Vlaanderen en Nederland zijn weer in de ban van het dansen dankzij het nieuwe tv-programma 'So You Think You Can Dance'. Maar in Nederland geven fuifbeesten sinds één jaar het beste van zichzelf op een duurzame dansvloer. Al dansend wekken ze energie op, zo schrijft de Telegraaf.

Lichtjes
De Sustainable Dance Floor is de eerste dansvloer ter wereld die energie opwekt. In de vloer zitten lichtjes die donker zijn als er niemand danst. Door de beweging van dansers geeft de vloer licht en waar de meeste energie wordt opgewekt, geeft de vloer het meeste licht.

Crisis
De eerste groene dansvloer werd vorig jaar gelanceerd in de Rotterdamse club WATT. Daar vind je naast de energieproducerende dansvloer ook zero waste bars en toiletten die enkel regenwater gebruiken om door te spoelen. Niet alle besparingen zijn even duidelijk, maar op de vloer krijgen dansers wel te zien hoeveel energie ze opwekken. De dansvloer is een groot succes en toont dat de crisis en groene initiatieven hand in hand gaan.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldrecord pompoenslingeren met zeven meter verbeterd

Wereldrecord pompoenslingeren met zeven meter verbeterd
Op het Europees kampioenschap pompoenslingeren of -schieten in de West-Vlaamse deelgemeente Bikschote is het wereldrecord verbeterd. Vorig jaar werd het record in Delaware (in de VS) op 578 meter gebracht, maar vanmiddag slingerde het team van het Ieperse constructiebedrijf Ypes de pompoen zeven meter verder, tot op 585 meter.
 
7de editie
Het was de zesde keer dat in Bikschote een wedstrijd pompoenschieten of -slingeren werd gehouden. "De sport kwam overgewaaid van de Verenigde Staten en in Bikschote wordt de enige wedstrijd op het Europese vasteland gehouden. Daarom spreekt we hier in Bikschote ook van het Europees kampioenschap", zei woordvoerder Kinget Franklin van de organiserende Landelijke Gilde van Bikschote.
 
20 teams
"Aan de wedstrijd namen een twintigtal teams deel, een mooie mix van afvaardigingen van constructiebedrijven, jeugdverenigingen, landbouwers of studenten. Stuk voor stuk gaat het om mensen die gefascineerd zijn door techniek. Elk team bouwt zelf een machine die een pompoen van vijf kilo zo ver mogelijk moet wegslingeren."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Young - Every time you go away

Paul Young - Every time you go away

Om hem te beluisteren druk op de fotoNeil Young (Toronto, Ontario, 12 november 1945) is een Canadees zanger, songwriter en ondernemer. In een carrière die een periode overspant vanaf midden jaren zestig tot aan de dag van vandaag, heeft hij een oeuvre bij elkaar gespeeld dat vergelijkbaar is met dat van Bob Dylan.
» Reageer (0)
06-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitlers schilderijen onder de hamer


Hitlers schilderijen onder de hamer


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Hitlersschilderijen.jpg?t=1252237464Drie pastels van Adolf Hitler zijn in Duitsland geveild voor een totaal bedrag van 42.000 euro. De veiling greep plaats in Nuremberg, waar de naziprocessen werden gehouden.

Telefonische bieders
Veilingmeester Herbert Weidler onthult dat de waterverfschilderijen naar drie telefonische bieders gingen. 'Pronkstuk' was een schilderij van de Oostenrijkse stad Weissenkirchen in der Wachau, dat voor 24.000 euro van eigenaar wisselde.

De door Hitler gesigneerde schilderijen werden in 1910 en 1911 gemaakt, toen Hitler in Wenen als kunstenaar aan de bak probeerde te komen.

Geen grote kunst
Weidler valideert de pastelschilderijen als "het werk van een kunstleraar in een gemeenteschool die net heeft leren tekenen".

Joods museum
Dertien eerdere werken van Hitler gingen in april onder de hamer voor meer dan 95.000 euro. Die schilderijen werden in 1945 door een Britse soldaat in Duitsland gevonden. Tussen 1909 en 1945 heeft Hitler naar schatting 3.400 schilderijen gemaakt. Weidler schenkt de commissie van de verkoop naar eigen zeggen aan een joods museum.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Last van muggenbeten? Je zweet is niet zoet genoeg


Last van muggenbeten? Je zweet is niet zoet genoeg

Muggen, ze hebben heel wat mensen de voorbije zomermaanden wakker gehouden en jeukende plekken op het lichaam bezorgd. Maar niet iedereen is het doelwit van die ongewenste bezoekers en volgens de Sunday Telegraph weten we nu eindelijk hoe dat komt: het is zoet geurend zweet dat de mug op afstand houdt.

Ik wel, zij niet
We gaan de zomer missen, maar voor veel mensen is er toch één pluspunt: de muggen verdwijnen uit onze slaapkamers, wat goed is voor de nachtrust van wie voortdurend wordt gebeten (of eigenlijk: gestoken). Zeker wanneer die merkt hoe de bedgenoot daar absoluut geen last van heeft.

Niets met bloed te maken
Over de oorzaak doen heel wat verhalen de ronde, maar aangezien ook wetenschappers niet immuun zijn voor de mug, is nu echt onderzoek verricht en daardoor weten we nu waarom de mug discrimineert: dat heeft niets te maken met 'zoet bloed', zoals vaak wordt gezegd, de echte oorzaak zit in zoet zweet.


 

Ketonen
Want doelwitten van de vliegende kamikazes blijken minder fruitachtige, zoete elementen in hun zweet te hebben dan de mensen die geen ongewenst bezoek krijgen van de insecten. Want het zijn die zoete componenten, ketonen genaamd, die de mug weghouden. Dus hoe meer je daarvan hebt, hoe beter je slaapt.
 
Volgens dr. James Logan, onderzoeksleider aan het Britse Rothamsead Research Institute, "kunnen muskieten een breed gamma van chemicaliën en signalen opsporen die hen zeggen dat ze te maken hebben met een mens. Maar als zo'n mens een grote hoeveelheid ketonen in het zweet heeft en dus zoet ruikt, denkt de mug dat het niet om een mens gaat en laat hij die met rust".

Geen alcohol, geen parfum
Dr. Logans ploeg analyseerde de lichaamsgeuren van een aantal vrijwilligers die werden gebeten en van mensen die daar geen last van hadden. Hen werd gevraagd geen alcohol te drinken, geen parfums of andere geurmiddelen te gebruiken, zodat alleen hun natuurlijke lijfgeur te ruiken was. Dat leidde tot de ontdekking van vijf ketonen die muggen op afstand houden. Als die op de huid werden gespoten van mensen die normaal gesproken door muggen werden belaagd, hadden die geen last meer.
 
Zoet fruit of aceton
Op basis van die bevinding wordt nu, in samenwerking met een commercieel bedrijf, een manier uitgewerkt om met die ketonen (waarvan de geur doet denken aan extreem zoet fruit of aan aceton om nagellak te verwijderen) een nieuw anti-muggenproduct te lanceren. Dat is al uitgetest in Kenia en Brazilië, waar muskieten ook gevaarlijke ziektes als malaria veroorzaken. Daaruit bleek dat ze succesvol zijn in de strijd tegen verschillende soorten muskieten, waaronder de 'Culex', die in deze contreien voor slapeloze nachten zorgt.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portugees sluit bejaarde vader 14 jaar in schuur op

Portugees sluit bejaarde vader 14 jaar in schuur op

De Portugese politie trof een 78-jarige verwaarloosde man aan die al 14 jaar in een schuur opgesloten zat. Hij werd daar vastgehouden door zijn zoon en schoondochter, zij streken zijn maandelijkse pensioen van 200 euro op.

Bonen in blik
De man, Manuel Neves, spendeerde de laatste 14 jaar in een schuur in de tuin waar hij bewaakt werd door een rottweiler, dat meldt De Telegraaf. Wekelijks kreeg hij een voorraad bonen in blik en worsten, daarvan moest hij overleven. Hij waste zich al die tijd niet en moest zijn behoefte in zijn broek doen. 

Badend in urine
Het waren de buren die alarm sloegen nadat ze de man hoorden roepen om hulp. De politie trof hem badend in zijn eigen urine aan en zijn nagels waren zo lang dat ze krulden. De man wist ook niet meer hoe een toilet te gebruiken of zijn eigen leeftijd. De politie bracht hem naar een bejaardentehuis.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek is alsimg514/8941/salmahaynucg7.jpgmuziek is als

een verfijnd melodisch maskerade
de fagot als paladijn verkleed
een carnaval van zoete hoge klanken
een raveliaanse regenboogetude in kostuum gehuld

muziek is als

een cocon gesponnen uit vijzel van robijn
een fanfare voor een prinsessendans
het paradijselijk vlinderbal
waar de gasten dansen op cantates en gavottes

muziek is als

een moestuin in de regen
duizenden druppels slaan het ritme van de trom
tussen de karmijnrode dissonanten
speelt de rabarber de cello met virtuoos elan
chromatische intervallen als watervallen
ze galmen na in dorp en stad
het gregoriaans patergezang
schalt uit azuurblauwe erkers
begeleid door kinderstemmen en lier
het kaviaar voor het gehoor
besprenkeld met oleander en laurier 
» Reageer (0)
05-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat wij nog kunnen leren van Françaises

Wat wij nog kunnen leren van Françaises

Van Franse vrouwen valt veel te leren, zegt schrijfster Debra Ollivier die al tien jaar in Parijs woont. De verschillende visie op het leven, de liefde en seks geven Française de allure die ze altijd schijnen te hebben. En dit zijn hun geheimpjes:

1) Houden van mannen

"Franse vrouwen houden van mannen, en vice versa. Als er gepraat wordt over mannen, is dat zonder frustratie maar bewonderend en met appreciatie. Franse mannen en vrouwen houden van elkaars gezelschap. Ze praten, ze lachen, ze flirten. Waarom dat zo goed lukt? Omdat Franse vrouwen weten dat mannen mannen zijn. Mannen denken en verwerken anders, dus moet je niet proberen ze net als jou te maken."

2) Flirten

"Flirten is het kloppende hart van de Franse samenleving. Alle vrouwen flirten, ook als ze dat eigenlijk niet leuk vinden. Het seksuele kantje aan flirten is geen bedreiging, maar het hoort erbij en het leidt zeker niet altijd naar seks."

3) Mysterieus zijn

"De liefde is niet absoluut voor Franse vrouwen. Het gaat niet om totale liefde of totale afwijzing, er erkennen ook de nuances: hij houdt een beetje van me, veel, gepassioneerd, zot veel of helemaal niet. Bovendien houden Franse vrouwen hun hart een beetje gesloten, ze gaan niet in hun kaarten laten kijken. En niet elke relatie hoeft te eindigen in een huwelijk of kinderen, soms dient een relatie voor hen gewoon om te leren over het leven en de liefde."

4) Regels overboord gooien

"De meest gerespecteerd regels in Frankrijk zijn die die niet neergeschreven zijn of uitgesproken worden. Dat is niet zo in Groot-Brittannië, bij ons zijn alle regeltjes duidelijk en we volgen ze braaf. Franse vrouwen hebben dat niet, en zijn ook niet beschaamd of voelen zich niet schuldig. Als het past in hoe zij zich voelen, waarom zouden ze dan regels gehoorzamen die tegen hun persoonlijke vrijheid ingaan?"

5) Geen perfect huwelijk

"We weten het wel, maar toch blijven we hopen en dromen. Franse vrouwen weten beter: het huwelijk is niet perfect, en zelfs niet na te streven. De helft van de Franse vrouwen kiest voor samenwonen, en wie wél huwt, ziet het niet als een sprookjesachtig 'lang en gelukkig'. Maar wel als iets dat in het midden van het leven staat, met alle contradicties, complicaties en moeilijkheden die dat met zich meebrengt. Dat wil niet zeggen dat elke Française of Fransman vreemd gaat en als het gebeurt, is dat even vaak een reden voor scheiding als ergens anders. Toch aanvaarden meer Fransen dat het mogelijk is dat een persoon niet volstaat voor een leven lang."

6) Elegant oud worden

"In plaats van verwoede pogingen te doen om er jonger uit te zien, aanvaarden Franse vrouwen de veroudering met sensualiteit en allure. De meeste zitten er niet mee om ouder te worden, ze hebben te veel plezier in volwassen zijn. Dat maakt ook dat oudere vrouwen een niet te onderschatten speelster op de liefdesmarkt zijn."http://img122.imageshack.us/img122/6779/mode.jpg7) Genieten van het leven

"Fransen zijn professionele sensualisten. Ze begrijpen dat het universum niet zal exploderen als ze er geen aandacht aan besteden, dus nemen ze de tijd om zich te amuseren en te genieten. Geen Blackberry-diners of multi-tasking, maar wel vers voedsel, een goede wijn en fantastische seks."

8) Slank zijn

"De gemiddelde Franse vrouw voelt zich graag goed in haar vel en straalt dat ook uit. Meteen de reden waarom ze zo bewonderd worden. En slank blijven. Want dik zijn, wordt gewoonweg niet aanvaard in Frankrijk. Dat je daarvoor croissants, wijn en brie moet laten staan: dat is dan maar zo. Emotioneel eten, daar doen Franse vrouwen niet aan."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medicijnen alsmaar duurder

Medicijnen alsmaar duurder

Volgens de krant Le Soir gaat de prijs van de terugbetaalde medicijnen snel de hoogte in. Het globale terugbetaalde bedrag is op zes jaar tijd bijna verdubbeld. Een rapport van het RIZIV voorziet een stijging van de uitgaven voor 2008 en 2009.
 
Waar het vorige rapport nog een stijging met 11,9 pct voorzag in 2008, is dat nu 13,2 pct. Voor 2009 rekent men op een stijging van de uitgaven met bijna 10 pct. Die verhoging wordt beschouwd als "problematisch" door de budgettaire controlecommissie van het RIZIV.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schokkend filmpje over sms'en achter het stuur

Schokkend filmpje over sms'en achter het stuur

Om het filmpje te bekijken druk op de foto

Schokkend filmpje om stil van te worden !


Een lowbudget filmpje dat jongeren waarschuwt voor de gevaren van sms'en achter het stuur is een internetsensatie geworden met al meer dan vijf miljoen kijkers op YouTube.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/2/13/7/media_l_1430512.jpgBedoeld voor scholengemeenschap
De film werd gemaakt door een voormalige BBC-producer met onervaren jongeren als acteurs. Het filmpje was bedoeld voor een scholengemeenschap in Wales en werd gefinancierd door de lokale overheid en schenkingen, maar een clip ervan wordt nu wereldwijd bekeken. Het is een van de krachtigste filmpjes van openbaar nut dat ooit werd gemaakt.

Gruwelijk gedetailleerd
Het vertelt het verhaal van de 17-jarige Cassie Cowan, "een braaf meisje uit een nette familie". Cassie veroorzaakt echter een gruwelijke botsing wanneer ze de weg uit het oog verliest terwijl ze een sms verstuurt. Bij het ongeval komen twee van haar beste vriendinnen om het leven en een echtpaar in een andere auto. De sleutel tot het succes van het filmpje is de gruwelijk gedetailleerde manier waarop de crash en de gevolgen ervan in beeld worden gebracht.

"Worden mama en papa wakker?"
De meisjes worden als lappenpoppen heen en weer gegooid in de auto. Een kind in de auto die door Cassie wordt aangereden vraagt aan een hulpverlener "wanneer worden mama en papa wakker?" terwijl een baby onwezenlijk voor zich uit staart en de kijker zich afvraagt of die dood is.

In samenwerking met jongeren
Het project is een update van een voorlichtingsfilm van Peter Watkins-Hughes over joyriding die vijftien jaar geleden voor dezelfde school werd gemaakt.

Watkins-Hughes: "De leerlingen wezen me er op dat joyriding nog altijd  gebeurde, maar dat tieners die sms'en terwijl ze rijden een veel groter probleem is. Die medewerking met de leerlingen maakt deze film zo realistisch. Zo botst Cassie wanneer ze een nummer opzoekt in het adressenboek van haar gsm en niet terwijl ze een tekst aan het maken is. De jongeren toonden me immers dat ze een tekst kunnen schrijven zonder naar hun gsm te kijken, zelfs met hun handen achter hun rug. Maar ze moeten wel naar hun gsm kijken om het nummer te vinden, dus daar hield ik rekening mee".

Belangrijke boodschap
Watkins-Hughes postte de clip op YouTube opdat een vriend bij de BBC het zou kunnen zien. Daar bleef het enkele weken onopgemerkt, tot heel wat bloggers het begonnen rondsturen. "De film bevat een belangrijke boodschap en dat is waarom mensen van New York tot Nieuw-Zeeland het bekijken. De emotie zit goed. De meeste waarschuwingsfilms eindigen met de crash, wij tonen de pijn en het leed na de crash".

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel en Lausanne ruziën over erfenis van choreograaf Maurice Béjart


Brussel en Lausanne ruziën over erfenis van choreograaf Maurice Béjart

De Fondation Maurice Béjart in Lausanne haalt zwaar uit naar het pas ingehuldigde Maison Maurice Béjart Huis (MBH) in Brussel. De stichting neemt het niet dat het Maurice Béjart Huis zich de naam en het werk van de choreograaf eigen maakt. De Zwitserse stichting noemt zichzelf "de enige erfgenaam" van de dansmeester.
 
Het MBH, dat op 31 augustus ingehuldigd werd, eert Béjart, die in Marseille geboren werd en in 2007 in Lausanne overleed, maar die een groot deel van zijn carrière in België doorbracht. Zo startte hij in Brussel het Ballet van de XXe Eeuw op in 1960. In 1985 verliet hij de hoofdstad.
 
Woning
In de Belgische pers lekte uit dat Stichting Maurice Béjart in Lausanne het Brusselse initiatief absoluut niet kan smaken. "Het Belgische project heeft geen legitimiteit om zichzelf als vertegenwoordiger van Béjart en zijn werk op te voeren", staat te lezen in een brief van een advocaat van de Zwitserse stichting.
 
Dat Béjart in België een ereplaats krijgt, is niet meer dan normaal, oordeelt het Maurice Béjart Huis daarentegen. "Het Huis is meer dan een museum of stichting; het is de plek waar hij gewoond en gecreëerd heeft", repliceert Jacques De Decker, lid van de raad van bestuur van het MBH.
 
Bovendien zit er nog een financieel addertje onder het gras aangezien de Stichting Maurice Béjart de commerciële rechten opeist.

Op 22 november houdt het Huis een opendeurdag. (br.hln)

» Reageer (0)
04-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nudisten gaan zaklopen op verjaardag van hun club


Nudisten gaan zaklopen op verjaardag van hun club


http://img3.imageshack.us/img3/5377/nudistengaanzaklopen.jpg


De enige nudistenclub in het meest noordelijke deel van de Australische staat Queenslands viert dit weekend zijn twintigste verjaardag. Hoogtepunt van de festiviteiten is een wedstrijd zaklopen. Geen ongevaarlijke bezigheid voor nudisten, zo lijkt ons.

Barbecue
Volgens The Cairns Post verwacht de Barrier Reef Sun Club zo'n honderd naaktlopers uit de hele wereld. Het feestweekend wordt ingezet met een massale strippartij van al de gasten, gevolgd door een barbecue. Ook al iets waar ze daar zullen moeten voor uitkijken.

Volksspelen
Hoogtepunt wordt het volksspelenfestival met voorop het zaklooptoernooi. Voorts wordt er croquet gespeeld en moeten de deelnemers een parcours afleggen waarbij hun respctievelijke linker- en rechterbeen aan elkaar vastgebonden zijn.

Geen kleding toegelaten
"De enige regel bij de oprichting van de club was dat er geen kledij is toegelaten", zegt ondervoorzitter Lillian Allen. "Onze leden komen uit alle lagen van de bevolking, van dokters tot arbeiders. Singels zijn toegelaten. Op het terrein van de club mogen evenwel geen foto's genomen worden".

Wie lid wil worden, betaalt 75 euro per koppel. In de prijs zijn overnachtingen in caravans of tenten begrepen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén kans op duizend dat je MS krijgt


"Eén kans op duizend dat je MS krijgt"


http://img44.imageshack.us/img44/9560/multiplesclerose.jpgDe jaarlijkse campagne van de MS-Liga loopt vanaf 10 september onder de slogan 'Eén kans op duizend dat u MS krijgt. Help deze mysterieuze ziekte stoppen'. Samen met ambassadrice Evy Gruyaert zullen honderden vrijwilligers tien dagen lang chocolade verkopen.

Geen genezing
Multiple Sclerose (MS) is een aandoening van het centrale zenuwstelsel die zich meestal manifesteert bij jongvolwassenen (tussen 20 en 40 jaar). De oorzaak is vooralsnog onbekend, zodat er geen kans is op genezing. De ziekte kan leiden tot onder meer spraakstoornissen, gezichtsverlamming en spasmen. In ons land zijn er tussen de 10.000 en 11.000 personen met MS, wat neerkomt op meer dan één op duizend. Sinds enkele jaren kan de voortgang van hun ziekte wel worden afgeremd.    http://img188.imageshack.us/img188/3133/multiplesclerose1.jpg
Bewegingsdag

Tijdens de MS-week brengt de Liga de ziekte onder de aandacht van het publiek. Op die manier wil de vereniging beleidsbeslissingen afdwingen die de levenskwaliteit van personen met MS verbetert. Op 7 en 14 november organiseert de Liga in samenwerking met geneesmiddelenproducent Bayer Schering een 'Bewegingsdag'. Daar kunnen personen met MS in aanwezigheid van kinesitherapeuten, fysiotherapeuten en Evy Gruyaert leren welk positief effect sporten heeft op het verloop van hun ziekte.(br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Poepmeisje' wordt hype


'Poepmeisje' wordt hype


http://img42.imageshack.us/img42/4568/wcboxen.jpgEen meisje van 19, dat het voorbije weekend tijdens het rockfestival van Leeds met haar arm vastraakte in een toilet, is stilaan een beroemdheid aan het worden. Facebookgroepen hebben het 'Poepmeisje' tot heldin verheven en de commercie heeft geld 'geroken'. Dat meldt Sky News.

Klem in toiletpot
Charlotte had op het festival haar tas laten vallen in een verplaatsbaar toilet. In een poging om haar handtas op te vissen, raakte ze klem. Toen ze er niet in slaagde om het ding met één arm te pakken te krijgen, stak ze haar andere arm in de pot. Gevolg: Charlotte kwam hopeloos vast te zitten.

Hulp
Enkele vrienden die op Charlotte stonden te wachten, riepen om hulp. De hulpdiensten hadden twintig minuten nodig om het toilet te ontmantelen en het meisje te bevrijden.

Blauwe en bruine plekken
Het meisje was ongedeerd, een resem blauwe plekken niet te na gesproken. Om nog te zwijgen van de bruine plekken. Charlotte werd met een brandweerslang schoongespoten. Zoals het een rechtgeaarde muziekfan betaamt, volgde het meisje het festival verder alsof er niets was gebeurd.

Petten
Intussen is het verhaal een eigen leven gaan leiden. Sommigen beweren dat Charlotte is uitgegleden en met haar hoofd in de toiletpot belandde. Het meisje is evenwel een hechte heldin geworden. De Facebookgroep 'Poo Girl Leeds Fest 2009 Appreciation Society' heeft inmiddels al meer dan 13.000 leden. Intussen worden er ook al 'Poepmeisjespetten' aan de man gebracht.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walvissen spoelen aan na ramp met Turks vrachtschip


Walvissen spoelen aan na ramp met Turks vrachtschip


http://img30.imageshack.us/img30/4701/walvissenspoelenaan.jpg


De exotische stranden aan de zuidkust van de tropische eilandstaat Madagaskar zijn bedekt met een pikzwarte, kleverige smurrie na de averij van een Turks vrachtschip vorige week. De Gulser Ana verloor zoveel diesel, olie en fosfaat, dat veel walvissen in de problemen zijn gekomen.

Bultruggen
Enkele tientallen kilometers kust, befaamd vanwege koraalriffen, zeldzame schildpadden en passerende walvissen zijn getroffen door de milieuramp. Het is vooral een drama voor de bultrugwalvissen, die net nu de plaats van de ramp passeren op weg naar hun belangrijkste broedplaats ten oosten van het eiland. Tientallen van hen zijn al aangespoeld. Hun spuitgaten zaten dicht door de olie en ze kampen met ernstige ademhalingsproblemen. Zeker achthonderd vrijwilligers en experts zijn bezig met een schoonmaakactie te land en te water.

Zwarte lijst
De 189 meter lange tanker had een lading van 39.000 ton fosfaat en 700.000 liter olie aan boord en was op weg naar India. Volgens onbevestigde berichten stond het schip op een zwarte lijst en mocht het geen enkele haven in de Europese Unie aandoen. De tanker is inmiddels gezonken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carla Bruni - L'amour


Carla Bruni


Om het mooie nummertje L'amour van Carla Bruni te beluisteren
druk op de foto en geniet

Carla Gilberta Bruni Tedeschi (Turijn, 23 december 1967), beter bekend als Carla Bruni, is een Italiaans-Frans model en singer-songwriter. Na het huwelijk met de president Nicolas Sarkozy werd ze First Lady van Frankrijk.

Haar stiefvader Alberto Bruni Tedeschi (vader Maurizio Remmert) was mede-eigenaar van het Pirelli-concern en haar moeder Marysa Borini is een concertpianiste. Toen Carla vijf jaar oud was vertrok het gezin naar Frankrijk. Later bezocht ze een kostschool in Zwitserland. Na haar terugkomst begon ze een studie architectuur in Parijs, maar maakte haar studie niet af.


Als 19-jarige begon ze een carrière als model en op 20-jarige leeftijd was zij al één van de meest succesvolle modellen op de catwalk met een jaarinkomen van 7,5 miljoen dollar. In deze jaren werd zij beroemd door affaires met beroemdheden als Mick Jagger, Eric Clapton, Donald Trump, Kevin Costner en Vincent Pérez. Ze is een aantal jaren getrouwd geweest met Raphaël Enthoven. Samen kregen zij in 2002 een zoon, Aurélien. In 1998 verliet zij de modewereld en stortte zich op het schrijven en zingen van chansons. In 2003 verscheen haar debuutalbum Quelqu’un m’a dit. Dit album, met nummers in de stijl van Joni Mitchell en Serge Gainsbourg werd goed ontvangen. In 2007 verscheen het Engelstalige album No Promises. Haar derde album heet Comme Si de Rien N'Était en werd goed ontvangen door de pers

Op 17 december 2007 werden in de Franse pers foto's gepresenteerd van president Nicolas Sarkozy en Carla Bruni. Op 2 februari 2008 zijn ze getrouwd. Op 11 april 2008 werd in New York een naaktfoto van Carla Bruni geveild voor 91.000 dollar (een equivalent van bijna 58.000 euro). Enkele Franse media werden in juni 2007 beboet, omdat ze naakfoto's van de presidentsvrouw hadden gepubliceerd zonder toestemming van de fotografen.

» Reageer (0)
03-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russen willen met giftige chemicaliën sneeuw stoppen


Russen willen met giftige chemicaliën sneeuw stoppen

De burgemeester van Moskou, Joeri Loezjkov, wil de Russische hoofdstad sneeuwvrij houden door wolken met chemicaliën te bewerken. Een sneeuwvrij Moskou levert volgens Loezjkov vooral voordelen op voor de miljoenen inwoners, omdat het sneeuwvrij maken van straten drie keer zo duur is als het wolkenvrij maken van de lucht.

Versneld uitsneeuwen
Op feestdagen laat hij de wolken al bewerken, zodat er gegarandeerd geen neerslag valt. Dat heeft tot gevolg dat het in de omgeving van Moskou dan juist meer sneeuwt. Want daar komt het eigenlijk op neer: ervoor zorgen dat de wolken op een andere plek versneld uitsneeuwen.

Zilverjodide
Dat kan door enorme hoeveelheden kristallen zilverjodide in de wolken te jagen. De kleine waterdruppeltjes, waaruit een wolk bestaat, zetten zich af op de kristallen en komen dan als neerslag omlaag. Ook bij de Olympische Spelen van 2008 in Peking is deze techniek toegepast.

Giftig
Experts waarschuwen dat de gevolgen van Loezjkovs nieuwe weerinitiatief niet te overzien zijn. Zilverjodide is alvast door het Amerikaanse Office of the Environment, Health and Safety geklasserd als een "gevaarlijke stof die water en bodem verontreinigd en erg giftig is voor vissen, vee en mensen."

Boete voor weermannen
Loezjkov kwam al eerder met bizarre initiatieven. Zo stelde hij voor om de lokale weermannen te beboeten voor foute weersvoorspellingen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeden op Waregem Koerse


Hoeden op Waregem Koerse


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Waregem-koerse.jpg?t=1251974101


Stilaan een traditie op Waregem Koerse: de exclusieve hoeden van de genodigden. De organisatie van de Grote Steeple Chase van Vlaanderen looft Ascot-gewijs een prijs uit voor het mooiste, origineelste of gekste hoofddeksel. Dat geld gaat integraal naar het goede doel.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingenieuze prothese voor Lucky de schildpad


Ingenieuze prothese voor Lucky de schildpad

Het zag er niet goed uit voor Lucky, een schildpad uit Petaluma in Californië. Een wasbeer had zijn voorste pootjes afgebeten. Maar een clevere dierenarts heeft er iets op gevonden.


Lucky schuift voortaan door het leven dankzij twee prothesen, gemaakt van schijfjes die gebruikt worden om tafels en stoelen te stabiliseren. De dierenarts maakte ze op de juiste hoogte, zodat Lucky perfect nog vele jaren kan overleven.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seks op straat in volle stadscentrum van Barcelona


Seks op straat in volle stadscentrum van BarcelonaAan la Boqueria gaan sekstoeristen op straat ongegeneerd hun gangen.


De Spaanse krant El Pais brengt een opmerkelijk verhaal over een seksschandaal in Barcelona. In volle stadscentrum -aan de wereldberoemde markt La Boqueria- gaan de sekstoeristen wel heel ver. Ze hebben er ongegeneerd seks met prosituees, gewoon op straat alsof het niets is. De Spaanse krant illustreert het seksschandaal met foto's die weinig aan de verbeelding overlaten.

Goedkoop en drugsverslaafd
Die foto's werden gemaakt door buurtbewoners die de nachtelijke overlast kotsbeu zijn. De sekstoeristen profiteren van de erg goedkope en vaak drugsverslaafde Afrikaanse hoertjes voor een snelle wip in het openbaar. Het stadsbestuur heeft nu een speciaal plan tegen die openbare seks uitgevaardigd. De politie stelt vast dat zelfs na zware straffen de prositituees én de sekstoeristen doorgaan met hun schaamteloze praktijken.

Gebruikte condooms
Een kaasverkoopster beklaagt zich er in El Pais over dat ze elke morgen gebruikte condooms voor haar winkel moet opruimen. "Het is ronduit beschamend. Die meisjes doen zowat alles voor hun klanten, ze doen het zelfs nauwelijks verscholen achter een geparkeerde auto." Een nachtwaker kan de tel nauwelijks bijhouden van het aantal keren dat hij op zijn beeldscherm schaamteloze openbare seks ziet passeren. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse man wil eigen baby's borstvoeding geven

Zweedse man wil eigen baby's borstvoeding geven


http://img200.imageshack.us/img200/6127/mangeeftborstvoeding.jpgEen Zweedse vader neemt deel aan een experiment dat hem in de toekomst in staat moet stellen om borstvoeding te geven aan zijn kinderen. De man uit Stockholm stimuleert via een pompje zijn borsten om melk te produceren. "Alles wat geen pijn doet is de moeite waard om te proberen en als het lukt dan is het een stap vooruit voor mannen die zelf borstvoeding willen geven aan hun kinderen. Dat is heel belangrijk want zo kunnen ze al snel een hechte band vormen met hun baby's", aldus Ragnar Bengtsson (26).

Televisieprogramma
De man zijn streven om borstvoeding te geven, wordt op de voet gevolgd door de Zweedse zender TV8. Bengtsson schrijft ook zijn ervaringen neer in een blog op de website van het programma 'De Melkman - Een druppel per keer'. Bengtsson zal tot en met december zijn borsten om de drie uur oppompen. Intussen studeert hij ook nog economie aan de universiteit van Stockholm. "Ik zal ook tijdens de lessen moeten 'pompen'. Het raakt me niet als medestudenten daar aanstoot aan nemen. Als zij hiermee moeite hebben dan is dat hun probleem." Mannen zijn in staat om na een stevige hormonenkuur melk te produceren, maar Bengtsson is niet van plan om het proces op 'chemische wijze' te sturen. De Zweed heeft al een zoon van twee, maar die wordt op geen enkele manier in het experiment betrokken. Hij wil zijn toekomstige kinderen wel zelf borstvoeding geven.

Kritiek
Toch is niet iedereen even enthousiast. "Ik heb ook al hevige afkeurende reacties gekregen. Sommigen denken dat ik echt ziek ben." Sigbritt Werner, professor endocrinologie aan het Karolinska Instituut in Stockholm zegt dat de mogelijk bestaat dat Bengtsson na drie à vier maanden enkele druppels produceert. Hoewel Werner interesse heeft voor het expermiment toch zou ze liever zien dat mannen hun borstkas gebruiken om hun kinderen te knuffelen. "Als de moeder weg is en de baby's huilen dan gaan mannen vaak hopeloos op zoek naar dingen om hen te troosten. Ze kunnen hun baby's dan maar beter eens goed tegen de borstkas aandrukken", aldus Werner.

Instinct
"Kinderen weten instinctief dat borsten een dubbele functie hebben. Ze kunnen niet alleen gebruikt worden als voedselbron, maar ook als bron van affectie. Mannen moeten daarom niet hopeloos worden en proberen om melk te produceren om zo een stevige band met hun kinderen te ontwikkelen. Ze kunnen hun baby's gewoon even tegen hun borstkas houden", besluit de professor.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gedicht Het leven

Het levenhttp://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/het-leven.jpg?t=1249240825


» Reageer (0)
02-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo hou je je hersenen jong


Zo hou je je hersenen jong


Een lang leven met een goede geestelijke gezondheid, dat is het droomscenario van bijna iedereen. Daarom zetten we voor jullie enkele trucjes op een rijtje waarmee je de veroudering van je hersenen kan beperken en zelfs uitstellen.


Je kunt dus voorkomen dat je hersenen vroegtijdig verouderen en ze beschermen. Dit doe je best op drie verschillende manieren:


1. Regelmatig sporten
Je hoeft geen topatleet te worden, meldt e-gezondheid.be. Het is niet de intensiteit die telt, maar de regelmaat. Elke dag dertig minuten stappen aan een hoog tempo is bijvoorbeeld voldoende. Spieractiviteit stimuleert namelijk de productie van een bepaalde stoffen die onmisbaar zijn voor het goed functioneren van de hersenen. Daarnaast bevordert lichaamsbeweging de bloedcirculatie en de doorbloeding van de hersenen.


2. Hersenvoedsel
Hersenen hebben nood aan een bepaald soort vetten, namelijk omega-3 vetzuren. Je neemt voldoende van deze op door twee keer per week vis te eten en door met koolzaadolie te koken. Daarnaast hebben hersenen ook veel energie nodig. Hoewel het orgaan slechts 2 procent van het lichaamsgewicht uitmaakt, verbruikt het 20 procent van de energie. Eet daarom dus voldoende brood en pasta, want deze zijn een goede bron van glucose. Als laatste hebben je hersenen zuurstof nodig, dit gebeurt via bloedcirculatie en de rode bloedcellen. Deze laatste hebben ijzer nodig om goed te kunnen functioneren. Deze stof vind je voornamelijk in zwarte pensen, maar ook in vis en vlees. Je let beter op met alcohol, want dit is schadelijk voor de hersenen.


3. Continu actief zijn
Net zoals je spieren, moeten ook je hersenen continu actief zijn om optimaal te werken. Elke activiteit is goed en hoe meer variatie, hoe beter. Wil je hersenveroudering voorkomen, moet je op verschillende gebieden actief zijn: zowel intellectueel, manueel als sociaal. Je hersenen jonger maken kan dus leuk zijn, zo helpt met de kaarten spelen, kruiswoordraadsels maken, lezen, leren, sociale contacten, discussiëren en nieuwe dingen ontdekken. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werk gaat voor op kinderen


Werk gaat voor op kinderen


http://img24.imageshack.us/img24/9531/huiswerk.jpgEen meerderheid van de werkende ouders zegt dat hun baan hen vaak zozeer opeist dat ze het schoolwerk van de kinderen niet goed kunnen opvolgen. Omgekeerd leidt het werk van de meeste ouders niet onder de tijd of aandacht die ze vrijmaken voor hulp bij het huiswerk. Dat blijkt uit een internetenquête van Educadomo waaraan 751 ouders van schoolgaande kinderen hebben deelgenomen.

Bijna zes op de tien ouders zeggen dat ze minder zouden willen werken, maar dat ze zich dat niet kunnen veroorloven. Vrouwen zijn het daar vaker mee eens dan mannen, en ook de Franstalige deelnemers antwoorden overtuigender "ja" op deze vraag.

Examens
Heel wat ondervraagden hebben het gevoel dat ze, voor het welslagen van de combinatie arbeid-gezin, volledig op zichzelf zijn aangewezen: dat zeggen zes op de tien moeders, en ook toch vier op de tien vaders.

Examenperiodes zijn extra zwaar. De helft van de ouders neemt dan een paar dagen vrij en zes à zeven op de tien ouders zeggen dat ze hun werktijd aanpassen om 's avonds hun kinderen te helpen bij de studie.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw beperking op houden van zoogdieren


Opnieuw beperking op houden van zoogdieren

Vanaf 1 oktober mogen nog maar 42 soorten zoogdieren als huisdier gehouden worden. Ook de handel in zoogdieren wordt sterk beperkt.
 
Raad van State
De beperking werd in 2002 al eens ingevoerd, met succes. "Deze wetgeving werd vrij goed opgevolgd en zorgde ervoor dat het aantal klachten over het houden van exotische zoogdieren door particulieren jaar na jaar verminderde", zegt de Dienst Dierenwelzijn. Eerder dit jaar werd het besluit echter vernietigd door de Raad van State, na een klacht van een vereniging van dierenhandelaars en dierenhouders. Er is nu rekening gehouden met de opmerkingen van de Raad van State.
 
Ook de handel in zoogdieren wordt sterk beperkt, om te vermijden dat mensen impulsief een dier kunnen kopen zonder te weten hoe het verzorgd en gehuisvest moet worden. Eigenaars die kunnen bewijzen dat ze een verboden dier al voor het verbod in hun bezit hadden, mogen het verder houden.
 
De lijst met toegelaten soorten:
Bennett's wallabie, hond, kat, fret, ezel, muildier, paard, muilezel, varken, lama, guanaco, alpaca, axishert, edelhert, sikahert, damhert, huisrund, Aziatische buffel, geit, steenbok, wild schaap, schaap, zwartstaartprairiehond, Aziatische gestreepte grondeekhoorn, oostelijke wangzakeekhoorn, Chinese dwerghamster, goudhamster, Campbells dwerghamster, Roborovski dwerghamster, Dzjoengaarse dwerghamster, echte renmuizen, woestijnmuizen, stekelmuis, dwergmuis, Afrikaanse dwergmuis, huismuis, bruine rat, chinchilla, cavia, Mara, degoe, konijn.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse god krijgt erectie na restauratie


Griekse god krijgt erectie na restauratie
Bij de restauratie van een eeuwenoud schilderij van de Franse schilder Nicolas Poussin is een opvallende ontdekking gedaan. Onder een laag verf is de erectie van de Griekse god Priapus ontdekt. Dat meldt de Braziliaanse krant Folha de Sao Paulo.

Weggemoffeld
Een Braziliaanse restaurateur ontdekte de dubbele laag in het schilderij uit 1638. Het is niet ongewoon dat aanstootgevende aangezichten vroeger uit schilderijen werden weggemoffeld. "Waarschijnlijk is de fallus in de 18e eeuw weggewerkt", aldus de ontdekker. "Dat is toch de tijd waarin zedig gedrag gepredikt werd."

Vruchtbaarheid
Vanaf 8 september toont Priapus zich weer in volle glorie in een museum in Sao Paulo. Priapus staat in de Griekse mythologie bekend als de god van de vruchtbaarheid. Daar kunnen we inkomen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappelijk bewezen middel tegen kater: asperges


Wetenschappelijk bewezen middel tegen kater: asperges


Om zo snel mogelijk te genezen van een kater moet je volgens wetenschappers veel water drinken en asperges eten.

Lever
Een nieuwe studie bewijst dat aminozuren en mineralen in asperges de symptomen van een kater verminderen en levercellen beschermen tegen de giftige stoffen in alcohol. Zuid-Koreaanse onderzoekers analyseerden het effect van extract van aspergescheuten en bladeren op menselijke levercellen. "De giftige stoffen in de levercellen waren duidelijk minder aanwezig na een behandeling met het extract van asperges", aldus onderzoeker Kim. "Deze resultaten bewijzen dat asperges biologische functies hebben die de effecten van een avondje te veel alcohol helpen verminderen."
Voordelen asperge
Een asperge is een groente die in veel landen gegeten wordt en waarvan wetenschappers al lang weet ze kanker bevecht, schimmels en ontstekingen bestrijdt en een diuretisch effect heeft. Het is ook een goede bron aan foliumzuur, kalium, vezels, vitamine B6, vitamine B1, A en C.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste hond blafte in China

Eerste hond blafte in China

Zweedse en Chinese vorsers zijn er zeker van: de eerste honden ter wereld werden 16.000 jaar geleden in China gekweekt, ten zuiden van de Yangtse-rivier. Met behulp van genetische methodes konden de onderzoekers voor de eerste keer "tot op de punt juist" afbakenen waar en wanneer de eerste hondenstam zich ontwikkelde uit een verrassend hoog aantal van enkele honderden getemde wolven.
 
Om op te eten
Tot nu toe werd de eerste hondenstam ter wereld grofweg ergens in Oost-Azië gelokaliseerd. Bioloog Peter Savolainen vindt het ook een "opwindende" ontdekking dat de eerste Chinese honden niet zoals hun latere nakomelingen in Europa als herders- of waakhond ingezet werden, maar "waarschijnlijk in de menselijke maag eindigden".
 
Die vaststelling komt goed overeen met de evolutie die de menselijke bevolking 10.000 tot 12.000 jaar geleden doormaakte: het bestaan als jager werd ingeruild voor een agrarische vorm van samenleven.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaans echtpaar verwacht negentiende kind


Amerikaans echtpaar verwacht negentiende kind

Ook na de achttiende telg is de kinderwens van een echtpaar uit de Amerikaanse staat Arkansas niet vervuld. De 42-jarige Michelle Duggar, die sinds 25 jaren gehuwd is met Jim Bob (44), verwacht haar negentiende kind. Dat meldt de website People.com. Voor Michelle is het de zeventiende zwangerschap: tweemaal schonk zij het leven aan een tweeling.
 
Voornaam zal met 'J' beginnen
De vrouw beviel in december 2008 van een dochter en 'baby nummer 19' wordt in het voorjaar verwacht. Het geslacht is nog niet bepaald. De voornaam van de nieuwe telg zal alvast met de letter J beginnen, weet papa Jim al wel.
 
TV-show
De grote familie woont in een reusachtig huis in het Tonitown. Het turbulente gezinsleven met tien zonen en acht dochters komt eenmaal per week aan bod in een tv-show '18 Kids and Counting'. De oudste van de kroostrijke familie is inmiddels 21 jaar. Zoon Joshua en zijn vrouw Anna zijn eveneens in blijde verwachting. Hun boreling is meteen oom of tante van 'baby 19'.(br.hln)

» Reageer (0)
01-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blanke mens bestaat amper 5.000 jaar

Blanke mens bestaat amper 5.000 jaarhttp://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/monogamie.jpg?t=1249916298De blanke mens bestaat amper 5.200 à 5.500 jaar zo hebben wetenschappers van de Universiteit van Oslo ontdekt. Tot dan hadden we allemaal een donkere huidskleur.

Landbouw
Dat heeft voor een groot stuk te maken met de omschakeling van een maatschappij die voornamelijk van de jacht en visvangst leefde naar eentje die van landbouw ging leven. Daardoor verdween veel vitamine D uit het menu van de volkeren die in het noorden van Europa leefden.

Zon
Het menselijk lichaam kan vitamine D aanmaken als de huid in contact komt met de zon. Mensen met een lichte huidskleur produceren vitamine D veel effectiever onder invloed van zonlicht dan mensen met een donkere huidskleur. Dat leidde tot een snelle ontwikkeling van een lichte huidskleur in gebieden waar de zon minder schijnt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee leeuwen bezorgen picknickers de schrik van hun leven

Twee leeuwen bezorgen picknickers de schrik van hun leven


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/leeuwen.jpg?t=1251822762


Deze twee leeuwen hebben enkele picknickers de schrik van hun leven bezorgd in Zuid-Afrika. Enkele toeristen hadden hun uitklapbaar tafeltje en uitpuilende frigobox opgediept om rustig te genieten van de natuur in de Tuningi Safari Lodge. "We willen dat onze gasten zeer dicht bij de dieren kunnen komen, maar zo dicht kan natuurlijk niet. Gelukkig konden we ons op tijd uit de voeten maken.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier heeft Mozart geplast


"Hier heeft Mozart geplast"

Het kleine Oostenrijkse dorpje Raschala koestert een unieke steen. Niet vanwege zijn zeldzame vorm of uitzonderlijke locatie, maar omdat... Mozart er enkele eeuwen geleden tegen geplast zou hebben.

De vochtige feiten zouden zich in 1787 afgespeeld hebben. De Oostenrijkse componist verplaatste zich met zijn koets toen hij plots overvallen werd door 'hoge nood'. Nadat hij zijn voertuig laten stoppen had, ging hij zijn gangen tegen de hoog opstekende pilaar.

Stadslegende of niet, bijna tweehonderd jaar later was de lokale bevolking deze 'uitzonderlijke gebeurtenis' nog lang niet vergeten. Meer zelfs: een herdenkingsplaat zorgt er sindsdien voor dat horden toeristen afzakken naar het plaatsje om op de foto te gaan met deze fors uit de kluiten gewassen steen.(br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lottowinnares verbrast fortuin aan borsten, alcohol en drugs


Lottowinnares verbrast fortuin aan borsten, alcohol en drugs


http://img188.imageshack.us/img188/8387/lottowinnares.jpgRogers was amper 16 toen ze fier haar cheque in de lucht stak. Vandaag is ze een hoopje ellende onderdak bij haar ouders.
Ze was amper zestien toen ze met de lotto 175.000 Britse pond of zo'n 200.000 euro won. Vandaag, zes jaar later heeft Callie Rogers geen cent meer. De jonge vrouw besteedde haar fortuin aan haar borsten, alcohol en cocaïne. Ze komt dan ook tot de conclusie dat ze "de lotto liever niet gewonnen had".

"Had liever nooit gewonnen"
Ze gaf ook een smak geld uit aan een vakantie met haar familie en waslijst aan vriendjes. Plots was het meisje Rogers populair geworden en het kon niet op. Toen ze het grote lot won, werkte ze als winkelhulpje in een lokale supermarkt. Vandaag leeft ze opnieuw op kosten van mama en papa. "Eerlijk, ik wou dat ik de lotto nooit gewonnen had en met wat ik vandaag weet...ik zou hen het geld onmiddellijk teruggeschonken hebben", aldus Rogers.

Zelfmoordneigingen
"Ik was gewoon te jong, kon niet omgaan met zo'n smak geld dat plots op mijn bankrekening stond. De voorbije zes jaar leefde ik in een soort roes en nu zit ik in een zwart gat. Een zwart gat waar ik nog moeilijk uit kan." Vorig jaar dacht ze nog aan zelfmoord. Ze zag haar relatie met haar drugsdealer niet meer zitten. "Ik voelde me toen zo minderwaardig en miserabel dat ik alleen nog aan de dood kon denken", besluit Rogers.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlamde vrouw overleeft veertig dagen alleen op zee


Verlamde vrouw overleeft veertig dagen alleen op zee


Hilary Lister, een 37-jarige verlamde vrouw, heeft een solozeiltocht rond Groot-Brittannië met succes afgerond. Lister, die verlamd is van haar nek tot aan haar tenen, is daarmee de eerste met zo'n handicap die in haar eentje rond het eiland is gevaren. Ze was veertig dagen op zee.

Op rietjes blazen
Ze kon tijdens de reis haar zeilen hijsen en laten zakken door op rietjes te blazen of te zuigen. Geavanceerde techniek hielp de vrouw om haar route te bepalen.

http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/13/3/media_xl_1329753.jpgVerder werd de vrouw alleen in en uit de boot geholpen. Eerder voer Lister al alleen over het Kanaal. De Britse lijdt aan een progressieve ziekte waardoor ze steeds verder verlamd raakt.(br.hln)
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!