NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
28-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze Chinese vrouwen redden 1.300 straathonden

Deze Chinese vrouwen redden 1.300 straathonden

http://static2.hln.be/static/photo/2015/11/6/11/20150228054130/media_xll_7523441.jpg

Al zes jaar zorgt een groep van vijf bejaarde vrouwen uit de Chinese provincie Shaanxi voor zo'n 1.300 straathonden. Ze richtten hun eigen asiel op en staan elke dag om 4 uur 's ochtend op om de dieren eten te geven. Dagelijks verdelen ze gemiddeld ongeveer 400 kilogram hondenvoer. Het verhaal werd enkele dagen geleden met foto's gedeeld door de Chinese nieuwszender CCTV News.

Het dierenasiel zou in 2009 zijn opgericht door de 60-jarige Wang Yanfang, volgens lokale media. De organisatie is volledig afhankelijk van gulle giften en donaties van dierenvrienden uit de buurt. Zonder Wangs opvang zouden de meeste honden anders een spuitje krijgen.

Doordat het aantal straathondjes bleef groeien, kwamen er in de afgelopen jaren enkele vrijwilligers bij die helpen met het werk.

Al geeft Wang toe dat de honden niet altijd even vriendelijk zijn. Zo zouden ze allemaal al wel eens gebeten zijn. Dat heeft haar echter nooit op andere gedachten gebracht, integendeel. Tegenover lokale media, vertelde ze: "Het zijn net je kinderen, het is ondenkbaar om hen alleen te laten of hen te verliezen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom is het fantastisch om een broer te hebben

Daarom is het fantastisch om een broer te hebben

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/16/12/20150227211316/media_xll_7522482.jpg

Niets is zo sterk als de band tussen broer en zus. Jullie mogen het dan wel (meer dan) eens met elkaar oneens zijn, uiteindelijk staan jullie altijd aan dezelfde kant. Om deze 11 redenen is het geweldig om een broer te hebben.

1. Hij is je beste vriend
Oké, misschien kwamen jullie niet altijd even goed overeen, maar je broer is wel degene die al je break-ups heeft aanhoord en op de eerste rij stond te juichen bij al je successen. Hij kent je beter dan wie ook.

2. Hij is familie
Hoe close je ook bent met je andere vrienden, jij en je broer delen hetzelfde bloed en dat schept een band. Voor altijd.

3. Hij was je eerste vriend
Of hij nu jonger of ouder is dan jij, hij was het eerste vriendje dat altijd in de buurt was om samen te spelen.

4. Hij beschermt je
Hij mag dan wel constant grove grapjes over je maken, hij kan het absoluut niet uitstaan wanneer iemand anders dat ook doet. Hij zal je dan ook altijd beschermen tegen de boze buitenwereld.

5. Hij kent je door en door
Hij weet als geen ander wanneer hij je met rust moet laten, en ook wanneer het tijd is om je een troostende schouder aan te bieden. Hij is degene die er alles aan doet om terug een lach op je gezicht te toveren op een mindere dag.

6. Jij hebt een speciaal plekje in zijn hart
Het maakt niet uit waar ter wereld hij zich bevindt of met wie hij samen is: jij bent zijn zus, en hebt voor altijd een speciaal plekje in zijn hart.

7. Hij is je grootste fan
Het maakt niet uit met welk idee je op de proppen komt of hoe onhaalbaar het is. Hij is je grootste fan,en zal altijd voor jou supporteren. Als jij wint, wint hij ook, zo simpel is het.

8. Hij is altijd eerlijk
Je broer zal er geen doekjes om winden als je naar zijn mening vraagt. Hij zegt waar het op staat, en dat kan jij best appreciëren. Zelfs wanneer hij zegt dat je je als een complete bitch gedraagt.

9. Hij vindt het leuk om ruzie te maken
Jullie maken meer ruzie dan goed voor jullie is, maar zo'n storm waait even snel weer over als hij gekomen is. Jullie vinden het leuk om te bekvechten, maar maken het even snel weer goed.

10. Hij staat altijd voor je klaar
Je broer staat altijd voor je klaar met raad en daad. Hij is degene die je helpt wanneer je moet verhuizen, of je naar je werk brengt wanneer je wagen kapot is.

11. Hij is jouw perfecte broer
Niemand is zoals hij, en niemand zal hem ooit kunnen vervangen. Hij is je perfecte broer, en dat zal hij voor altijd blijven. Net zoals jij voor hem altijd zijn perfecte zus zal zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers maken muziek voor katten, maar waarom?

Wetenschappers maken muziek voor katten, maar waarom?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/10/1/1/20150227231929/media_xll_7522756.jpg

"Katten zijn geen mensen en het is belangrijk dat mensen, als dienaars van katten, rekening houden met dat verschil". Aan het woord is dokter Charles Snowdon, psycholoog aan de universiteit van Wisconsin. Snowdon heeft een missie: muziek maken voor poezen. Geen kattengejank maar miauw-ziek als het ware. Waarom?

"Om twee redenen", verklaart Snowdon aan Huffington Post. "Vooreerst laten veel mensen de radio spelen voor hun poes als ze uit werken zijn, en wij vroegen ons af of dat zin heeft. Ten tweede hebben we een theorie ontwikkeld die stelt dat dieren van muziek kunnen genieten. Alleen moet die muziek binnen het frequentiebereik liggen dat die dieren gebruiken om met elkaar te communiceren en moet de muziek het tempo aanhouden dat de dieren gebruiken".

Slepend en hoog
Om hun kattenmuziek te maken, probeerden Snowdon en zijn collega-wetenschappers kattengeluiden na te bootsen met slepende noten en hoge tonen. De 'stem' van een kat ligt gemiddeld een octaaf hoger dan die van de mens. Het tempo van hun kattenmuziek baseerden ze op het spinnen en de zuiggeluiden die katten maken.

Hun composities testten de onderzoekers vervolgens op 47 huiskatten, katers en katinnen, in hun vertrouwde omgeving. Daarbij vergeleken ze hun reacties op twee stukken 'mensenmuziek', 'Elegie' van Gabriel Fauré en 'Air uit suite 3' van Johann Sebastian Bach, en op de kattencomposities 'Cosmo's Air' en 'Rusty's Ballad'.

Wat er gebeurde? Bij het horen van de kattenmuziek, was de kans aanzienlijk groter dan bij de mensenmuziek dat de katten hun kop naar de muziek richtten, naar de luidspreker liepen en zich tegen de luidspreker vleiden.  "Dat is een indicatie dat de katten een voorkeur tonen", aldus Snowdon.

Verlatingsangst
Maar waarom houden ze zich daarmee bezig, horen we u vragen. Wel, om met de muziek gestresseerde katten tot rust te brengen, bijvoorbeeld in opvangcentra.

"We zien katten als heel onafhankelijk van hun menselijke dienaars, maar onderzoek toont aan dat katten verlatingsangst hebben. Die komt vaker voor bij katten die door mensen zijn opgevoed dan bij straatkatten". Het onderzoek wordt gepubliceerd in het vakblad Applied Animal Behavioral Science. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bescherming loont: meer reuzenpanda's in China

Bescherming loont: meer reuzenpanda's in China

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/7/11/20150228093259/media_xll_7523561.jpg

De met uitsterven bedreigde reuzenpanda's stellen het beter in China. De populatie is gestegen naar 1.864 panda's in natuurreservaten en bossen daarbuiten. Dat blijkt uit cijfers van de bevoegde autoriteiten in Peking. Bij de laatste telling van de dieren in 2003 ging het nog om ongeveer 17 procent minder exemplaren. Natuurbehoudsorganisatie WWF - die het dier overigens als logo heeft - stelt in een persbericht dat "de bescherming van de bedreigde reuzenpanda haar vruchten afwerpt, al blijft er veel werk om te zorgen dat de soort niet meer in gevaar zou zijn."

"De Chinese overheid heeft veel gedaan om leefgebied van de reuzenpanda's te behouden en bedreigingen weg te nemen", zegt Franck Hollander, biodiversiteit-expert bij WWF. Dat gebeurde in nauwe samenwerking met de organisatie. "We zagen al langer dat de populatie panda's niet meer afnam. Nu het aantal in het wild levende reuzenpanda's stijgt, blijkt dat natuurbescherming echt zin heeft."

Behalve de toename in aantal, blijkt uit de telling ook dat de dieren zich geografisch verspreiden. Het leefgebied nam zo toe met 11,8 procent in vergelijking met 2003. Het gebied omvat nu 2.577.000 hectare, aldus WWF. Van alle reuzenpanda's leeft 33,2 procent buiten natuurreservaten.

Ondanks het positieve nieuws, waarschuwt de natuurbehoudsorganisatie dat de populatie nog onder druk staat. "Stroperij vindt weliswaar niet meer plaats, maar aanleg van wegen en spoorlijnen, mijnbouw en bouw van dammen, komt vaker voor", aldus WWF. Daardoor dreigt ongeveer 12 procent van de dieren buiten reservaten geïsoleerd te raken van hun soortgenoten. De organisatie pleit voor de aanleg van panda-ecoducten en ecologische corridors. (br.hln)


» Reageer (0)
27-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet doodskisten, deze capsules veranderen je geliefde in een boom

Vergeet doodskisten, deze capsules veranderen je geliefde in een boom

http://static3.hln.be/static/photo/2015/3/2/7/20150227104843/media_xll_7520887.jpg

De Italiaanse ontwerpers Anna Citelli en Raoul Bretzel zijn gepassioneerd door het milieu. Zo gepassioneerd zelfs dat ze een milieuvriendelijke manier hebben bedacht om ... mensen te begraven.

"Het duurt 10 tot 40 jaar vooraleer bomen volgroeid zijn", staat er te lezen op de website van Capsula Mundi, het gezamenlijk project van Citelli en Bretzel. "De doodskisten gemaakt van het hout van die bomen worden amper drie dagen gebruikt." Dat vonden de twee absurd, en dus besloten ze een manier te bedenken om bomen te redden én nieuwe exemplaren te planten.

http://static0.hln.be/static/photo/2015/12/11/1/20150227105441/media_xll_7520896.jpgHet idee van Capsula Mundi in een notendop: eens iemand sterft, wordt hij of zij in foetushouding in een eivormige capsule geplaatst, die gemaakt is van organische materialen en dus 100% afbreekbaar. Die capsule wordt, net als een zaadje, in de grond begraven. Daarbovenop wordt een boom naar keuze geplant, die 'gevoed' wordt door de capsule.

Na verloop van tijd zouden begraafplaatsen zo vervangen worden door 'herdenkingsbossen', maar er is één klein probleem: Italië verbiedt deze manier van mensen begraven en dus blijft het voorlopig bij een concept. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse dakloze vindt voor eeuwig onderdak in Vaticaan

Vlaamse dakloze vindt voor eeuwig onderdak in Vaticaan

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/4/12/20150227094614/media_l_7520787.jpg

Een Vlaming is de allereerste dakloze die in het Vaticaan is begraven tussen bisschoppen en prinsen. Willy Herteleer leefde bijna twintig jaar als zwerver op en rond het Sint-Pietersplein. Toen hij stierf, gaf de paus uitzonderlijk toestemming om hem op Campo Santo te begraven. "Hij was een missionaris van de straat", luidt het vandaag Het Laatste Nieuws.

Het verhaal van Willy Herteleer, die op 12 december vorig jaar op 80-jarige leeftijd stierf, gaat de wereld rond. Herteleer zorgde dan ook voor een opmerkelijke primeur: hij is de eerste dakloze die van de paus op heilige grond begraven is. Op Campo Santo Teutonico, het Duitse kerkhof in Vaticaanstad, liggen verder alleen bisschoppen, pelgrims en prinsen. "Willy heeft vele mensen de weg naar God gewezen. Hij was een missionaris van de straat. In die zin wás hij een pelgrim", zei de verantwoordelijke van de begraafplaats, Hans-Peter Fischer.

Herteleer werd in 1935 geboren in Antwerpen. Volgens zoon Patrice (54) is hij 19 jaar geleden naar Rome vertrokken met een religieuze organisatie. "Hij liet alles achter: zijn huis, zijn meubels, zijn familie... Sindsdien heb ik hem nog één of twee keer gezien. We hoorden dat hij ijzer verkocht om geld te verdienen."

De Vlaamse pelgrim liet drie kinderen achter in Antwerpen. Een vrouw had hij niet meer - hij was al gescheiden. Ook tijdens zijn jaren in België had hij weinig contact met zijn familie. Herteleer werd op 12 december binnengebracht in het Santo Spirito-ziekenhuis in de buurt van het Vaticaan. Een voorbijganger had hem onderkoeld gevonden op straat. De Antwerpenaar stierf in het ziekenhuis, maar had geen identiteitsbewijs bij zich. Enkele dagen later werd het lichaam geïdentificeerd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse uniefs verleiden steeds meer buitenlandse onderzoekers

Vlaamse uniefs verleiden steeds meer buitenlandse onderzoekers

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/11/9/20150227084157/media_xll_7520709.jpg

Buitenlandse onderzoekers vinden steeds vlotter hun weg naar de Vlaamse universiteiten, zo blijkt uit cijfers van de KU Leuven, de UGent en de Universiteit Antwerpen. Vooral de wetenschappelijke faculteiten kleuren door krapte in eigen land snel internationaal. Dat schrijft De Tijd.

"Twee jaar geleden bedroeg het aandeel doctoraten door buitenlandse studenten amper 30 procent", zegt Liliane Schoofs, vicerector onderzoeksbeleid aan de KU Leuven. "Nu heeft de meerderheid van de faculteiten 40 procent bereikt. Hier en daar is de verhouding tussen het aantal buitenlandse doctorandi en de Vlaamse zelfs fiftyfifty."

In het academiejaar 2009-2010 namen in Antwerpen buitenlandse onderzoekers 29 procent van de afgelegde doctoraten voor hun rekening. Vijf jaar later is dat al 35 procent. In Gent groeide het aantal buitenlandse onderzoekers tussen 2009 en 2013 met 10 procentpunten, van 25 naar 35 procent.

De populariteit van de Vlaamse universiteiten is deels te danken aan een hertekening van de financiering. Maar universiteiten gaan ook veel bewuster op zoek naar buitenlandse profielen. Vooral voor de wetenschappelijke en ingenieursopleidingen is actief rekruteren broodnodig. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze broers wisselen al jarenlang dezelfde kaart uit

Deze broers wisselen al jarenlang dezelfde kaart uit

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/5/5/20150227085415/media_xll_7520720.jpg

Met Facebook en alle technologie durven we soms vergeten dat niets echt 'gelukkige verjaardag' zegt zoals een verjaardagskaart op de grote dag. Dat hebben deze twee broers goed begrepen. Al gingen zij een stapje verder. Zo sturen ze al sinds 1987 dezelfde kaart over en weer.

Eén van de zonen van de broers plaatste enkele foto's van de verjaardagskaart op reddit. Blijkbaar wisselt het duo al 28 jaar dezelfde kaart uit. Ieder jaar schrijven de broers er nieuwe gelukswensen op. Traditiegetrouw is er ook steeds een dollarbriefje in te vinden.

Uiteraard zijn ook zij menselijk en zijn ze wel eens wat te laat of slaan ze door vergeetachtigheid een jaartje over, maar de traditie houdt nog steeds stand. Om zich ervan te verzekeren dat de kaart niet verloren gaat in de post, zorgen de broers dat ze hun papieren gelukswensen steeds zelf aan de ander overhandigen. Trouwens, de naam die op de enveloppe is doorgekrast? Dat is een ex-vrouw. (br.hln)


» Reageer (0)
26-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakt en honing: gewaagd maar geslaagd

Naakt en honing: gewaagd maar geslaagd

http://static1.hln.be/static/photo/2015/6/1/12/20150226075922/media_xll_7517622.jpg

Normaal fotografeert Blake Little Hollywoodsterren maar voor een keer brengt hij gewone mensen voor de lens die voor de gelegenheid bedekt zijn met liters honing.

In de fotoserie Preservation lijken mensen 'bevroren' in de tijd. Van baby's tot bejaarden en honden: allen kregen het plakkerige goedje over zich heen.

"Honing heeft als eigenschap om mensen op een universele manier te transformeren", vertelt Little in een YouTube-video die ons een blik gunt achter de schermen. Honing kan vormen versterken en onsterfelijkheid suggereren.

De prachtige fotoserie wordt momenteel tentoongesteld in de Paul Kopeikin Gallery in Los Angeles en zal ook in boekvorm worden uitgegeven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand kijkt om naar kind dat rilt van de kou tot deze bijzondere man passeert...

Niemand kijkt om naar kind dat rilt van de kou tot deze bijzondere man passeert...

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Het is barkoud in New York. De temperatuur stijgt nauwelijks boven het vriespunt uit. Op de grond van een drukke winkelstraat ligt er een arm kind te rillen van de kou. Wie gaat hem helpen?

Twee uren gaan voorbij tijdens het sociale experiment. Passanten gunnen de jongen amper een blik, laat staan dat ze zich om hem bekommeren. Nochtans draagt hij enkel broek en T-shirt vol gaten en moet hij het stellen zonder schoenen.

Degene die hem uiteindelijk wel helpt, blijkt een man te zijn die hem het beste begrijpt... (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste vluchthuis voor mannen

Eerste vluchthuis voor mannen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/6/15/2/20150226060742/media_xll_7517432.jpg

Mannen die het slachtoffer zijn van extreem familiaal geweld kunnen vanaf volgende maand terecht in een vluchthuis in de regio rond Mechelen. Dergelijke geheime opvangplaatsen voor vrouwen bestaan al langer in ons land, maar voor mannen is het een primeur. Dat bericht De Morgen.

Vorig jaar was een op de tien vrouwen het slachtoffer van partnergeweld. Bij mannen ging het volgens cijfers van het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk om een op de twintig. Voor vrouwen bestaan vluchthuizen bijna veertig jaar, en vandaag is er ook voor mannen vraag naar opvang. De meest voorkomende aanleiding is partner- of eergerelateerd geweld, zowel binnen het gezin als in een bredere familiale context.

"Dan gaat het bijvoorbeeld om mannen die een relatie hebben met een vrouw uit een andere geloofsgemeenschap, terwijl de familie al een huwelijk heeft gearrangeerd met iemand uit de eigen gemeenschap", vertelt Yolanda Switten van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) Boom Mechelen Lier, dat het eerste Belgische vluchthuis voor mannen opricht. "Maar ook homoseksuele mannen kunnen gebukt gaan onder extreem fysiek of psychisch geweld uit de familiale omgeving." (br.hln)


» Reageer (0)
25-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carole King - You've Got A Friend

Carole King - You've Got A Friend

Klik op de foto om haar te beluisteren


Carole King (9 februari 1942; Brooklyn, New York), Carole King, is een Amerikaanse singer-songwriter die in de jaren zestig hits schreef voor anderen; met en zonder haar eerste echtgenoot Gerry Goffin. Zoals daar zijn;

    Will you love me tomorrow (een hit van The Shirelles),
    Take Good Care of My Baby (Bobby Vee),
    The Loco-motion (Little Eva)
    A Natural Woman (Aretha Franklin).

Zelf had ze in 1962 een hit met It Might As Well Rain Until September, dit werd ook opgenomen door de Engelse zangeres Helen Shapiro.

In de jaren zestig heeft ze enkele malen geprobeerd een solocarrière van de grond te krijgen, wat echter steeds mislukte. Na haar scheiding van Gerry Goffin is ze getrouwd met musicus Charles Larkey en verhuisd naar de Amerikaanse westkust.

Daar formeerde ze met Danny Kortchmar de groep The City, die slechts één (geflopt) album - Now that everything's been said - heeft uitgebracht.

In 1970 verscheen haar eerste solo-album, het eveneens geflopte Writer. In 1971 kwam ze met het succesvolle Tapestry, haar meest bekende en meest gewaardeerde album. Tapestry wordt beschouwd als één van de beste elpees in de popmuziek van de jaren zeventig. Hierop staan enkele van de vroegere hits die ze met Gerry Goffin schreef en het nummer You've got a friend. Dit werd overigens een hit van James Taylor, die ook op Tapestry te horen is, als muzikaal begeleider. Ook staat hierop het nummer Where you lead, dat rond de eeuwwisseling hernieuwde belangstelling won, doordat het de titelsong was van de televisieserie Gilmore Girls.

Hierna heeft ze nog een aantal goed verkopende albums gemaakt zoals Music (1971), Rhymes and Reasons (1972) en Wrap Around Joy (1974). In 1974 had ze ook een hit met Corazon.

In 1975 schreef ze samen met Goffin Thoroughbred, met James Taylor, David Crosby en Graham Nash. In 1977 trouwde ze met Rick Evers, die een jaar later aan een overdosis heroïne overleed.

In de jaren '80 bracht ze nog een aantal albums uit en zette zich in voor het milieu en voor de Democratische Partij.

In 2010 vierde ze het dertigjarig jublieum van haar eerste duoconcert met James Taylor in de Troubadour. Beide artiesten zongen apart en samen en speelden gitaar en piano op elkaars nummers. Dit beviel zo goed dat ze daarna op tournee gingen met een band bestaande uit Kings schoonzoon en Taylors toenmalige begeleidingsmuzikanten.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hartverscheurende brief aan overleden vader ligt te verkommeren op straat

"Liefste papa, ik mis je": hartverscheurende brief aan overleden vader ligt te verkommeren op straat

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/9/11/20150225170507/media_xll_7516151.jpg

"Liefste papa. 's Nachts kijk ik naar de hemel en maak ik een wens richting de ster die het meest schittert. Ik beeld me in dat jij dat bent." En zo ging het nog wel even door in deze brief, die emotioneel naar het hart grijpt.

Zonde dat die boodschap aan een overleden vader zomaar lag te verkommeren op de parking van een café in het Britse Sumerset. Stomweg kwijtgespeeld, oordeelde de uitbaatster. En dus zette ze een foto van de brief op haar Facebookpagina om de rechtmatige eigenaar terug te vinden.

"Een van de klanten kwam dit afgeven", klonk het. "Het is een hartverscheurende brief van een jong meisje aan haar vader die nu in de hemel is. Help haar mee zoeken, dit kunnen we nooit zomaar weggooien."

Missie geslaagd, want vanmorgen liet de 51-jarige Nicki Holroyd weten dat de familie van het meisje het kostbare eerbetoon komen ophalen is. "Ze zijn zeer dankbaar en opgelucht dat we zo gereageerd hebben en de brief nu weer in hun bezit is."

Hieronder kan u de volledige inhoud van de brief lezen.

Liefste papa. Ik hou van jou. Ik mis je zo erg en wens dat je nu hier bent. 's Nachts kijk ik naar de hemel en maak ik een wens richting de ster die het meest schittert. Ik beeld me in dat jij dat bent.

Op je verjaardag, vaderdag, mijn verjaardag en Kerstmis denk ik altijd aan jou. Soms ben ik blij, soms verdrietig. Maar op dit moment kan ik je in mijn hart voelen en denk ik constant aan jou.

Ik wou wel dat we nog één keer afscheid hadden kunnen nemen met een knuffel alvorens je je reis naar je nieuwe thuis in de hemel aanvatte. Ik weet dat al mijn broers en zussen en iedereen in de familie je ook elke dag mist.

Ik wou dat je nog altijd hier was, maar tot we elkaar weer ontmoeten zal ik je laten rusten. Ik hou enorm veel van jou xx RIP papa xx en ik hoop dat je blij bent waar je bent xxx

Heel veel liefs, je kleine meid Summer, ik hou van jou xxxxxx (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen kende het lot van dit meisje

"Iedereen kende het lot van dit meisje"

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/12/8/20150225104314/media_xll_7515083.jpg

Het was een duister geheim dat al jaren doorheen een dorp in de Chinese Hubei provincie spookte. Iedereen wist ervan maar niemand deed iets tot één foto een van de meest afschuwelijke mishandelingen ooit blootlegde.

Toen de nu 24-jarige Zhang Qi in 2009 haar vriend moest dumpen van haar ouders, ondernam ze meerdere pogingen om van huis weg te lopen. Daarna vertelde het koppel dat hun dochter geestesgestoord was en sloten haar op in een oud, vervallen huis gewoon omdat ze haar vriendje niet leuk vonden.

Invloedrijk
"Haar ouders zijn invloedrijke mensen en dorpsbewoners kregen de boodschap zich niet te moeien", verklapte Chow Jen uit het plaatsje Jingang. "Iedereen kende het lot van het meisje."

Bedreigingen
"Ik verhuisde en bezocht het dorp sporadisch, dus ik gaf niet om hun bedreigingen. Nadat de lokale autoriteiten weigerden om in te grijpen, plaatste ik foto's van dat arme meisje online." Volgens Chow claimden de ouders dat hun dochters labiel was en dat ze opgesloten werd voor haar eigen bestwil.

Dier
"Telkens ik naar Jingang terugkeerde voor het Chinese Nieuwjaar zocht ik haar in het geheim op. Tijdens mijn laatste bezoek zag ik haar liggen op een bed van stro met enkele dekens en wat voedsel en besloot ik dat het genoeg was geweest. Of ze nu mentale problemen had of niet, dat meisje werd als een dier behandeld. Ik werd er ziek van en contacteerde de politie en plaatste enkele beelden op internet."

Censuur
Tot dusver hebben noch de autoriteiten, noch de politie enig commentaar gegeven over de hartverscheurende zaak. De Chinese overheid heeft naar verluidt de beelden gecensureerd. Hoe het met het meisje ondertussen gesteld is, is onbekend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom stuurde deze vrouw haar online lover al meer dan 1,4 miljoen dollar?

Waarom stuurde deze vrouw haar online lover al meer dan 1,4 miljoen dollar?

Klik op de foto om de video te bekijken


Dr. Phil staat garant voor waanzinnige verhalen en bizarre getuigenissen en dat is in de nieuwste aflevering niet anders. Sarah is tot over haar oren verliefd op een zeker Chris Olsen, een man die ze leerde kennen op het internet maar nog nooit heeft ontmoet. Ondertussen heeft Sarah al meer dan 1,4 miljoen dollar naar haar grote liefde gestuurd.
Sarah is al 17 maanden aan het online daten met Chris, maar tot een ontmoeting is het nog nooit gekomen. "Hij heeft me verteld dat hij weduwnaar is en twee dochters heeft en in Zuid-Afrika woont voor zijn werk. Hij heeft al vijf of zes keer geprobeerd om naar Amerika te komen, helaas zonder succes", vertelt Sarah.

Chris blijkt ook een echte poeet te zijn die Sarah met zijn mooie woordjes zo rond zijn vinger windt. "Hij zegt dingen zoals "Hoe gaat het met mijn koningin?" of "Hoe gaat het met mijn bloem", aldus Sarah die soms uren aan een stuj met Chris babbelt.

Hoewel ze hem nog nooit heeft ontmoet, stuurt Sarah voortdurend geld op naar Chris, die pech wel lijkt aan te trekken. Een gestolen kredietkaart, hotelrekeningen, advocatenrekeningen, ziektes, borg... Alle redenen zijn goed om Chris geld op te sturen en hem "uit de nood te helpen". Toch gelooft Sarah niet dat ze met een oplichter te maken heeft: "Ik geloof echt dat hij de waarheid vertelt en hij heeft me verzekerd dat hij alles zal terugbetalen als hij terug in het land is".  

Sarah roept nu de hulp in van Dr. Phil om Chris op te sporen, zodat ze kunnen trouwen. Is Chris een oplichter of is hij een goede ziel die gewoon 1,4 miljoen dollar aan pech heeft gehad in de laatste 17 maanden? (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grumpy Cat heeft concurrentie, maak kennis met Sauerkraut

Grumpy Cat heeft concurrentie, maak kennis met Sauerkraut

http://static3.hln.be/static/photo/2015/10/8/11/20150224132431/media_xll_7512971.jpg

De eeuwig slecht gehumeurde Grumpy Cat heeft er een concurrent bij, namelijk de Amerikaanse Sauerkraut (lees: zuurkool in het Duits). Deze kat heeft een al even verzuurde gezichtsuitdrukking, wat het diertje een gigantisch populair Instagramaccount oplevert. Ontmoet de sensatie van het jaar.

De tweejarige Sauerkraut werd uit het dierenasiel gered door het liefdevolle koppel Amy en Patrick Bender uit de Amerikaanse staat Oklahoma. In eerste instantie was het de bedoeling om Sauerkraut op iets latere leeftijd af te staan voor adoptie, maar het koppel raakte te gehecht aan het diertje. De kat die wegens een neurologische aandoening zowat permanent afkeurend kijkt is dan ook de schattigheid zelve. Door de aandoening bleef ze namelijk klein. "Ze weegt nu ongeveer 2,5 kilo en is volgroeid. Veel mensen zijn verbaasd over haar kleine omvang, maar ze is volwassen en ze heeft een attitude waar je 'u' tegen zegt", vertelde Amy aan de DailyMail.

Sauerkraut is met haar 33.000 volgers een gigantische hit op Instagram, (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit het ultieme middel tegen stress?

Is dit het ultieme middel tegen stress?De mensen achter Youtube-kanaal Soulpancake zochten (én vonden) het ultieme middel tegen stress. Ze nodigden enkele gestresseerde mannen en vrouwen uit om plaats te nemen in een glazen box in het park, en toen gebeurde er dit ... klik op de foto om de video te bekijken

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat eet je best (niet) voor je gaat slapen

Wat eet je best (niet) voor je gaat slapen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/16/12/20150225041605/media_xll_7513557.jpg

Wat je eet voor je onder de wol kruipt, kan je nachtrust aanzienlijk beïnvloeden. In goede én in slechte zin, dus wie als een roosje wil slapen, volgt best deze richtlijnen.

SUPER SLAAPSNACKS

- Kersen. Een zoete snoeperij die je jezelf nog mag gunnen 's avonds, want het fruit is één van de weinige voedingsmiddelen die van van nature melatonine bevatten. Dit hormoon wordt normaal gezien door je lichaam aaangemaakt, maar wordt ook vaak aan slaapmedicatie toegevoegd. Vervang die pil door een handvol kersen, en snurken maar.

- Magnesium. Voedsel dat veel magnesium bevat, zoals groene bladgroenten en advocado, kunnen jouw ritje naar dromenland aangenamer maken. Studies bevestigen het gunstig effect van magnesium op de kwaliteit en lengte van jouw slaap én je staat 's ochtends makkelijker op. Toast met zelfgemaakte guacamole als avondsnack? Bring it on!

- Volle granen. De gedroomde combinatie voor een goede nachtrust, is een avondmaal dat granen met eiwitten combineert. Brood, pasta of rijst gecombineerd met een eierbereiding of eiwitrijk gevogelte zoals kip of kalkoen, vormen een ideale avondmaaltijd voor wie daarna heerlijk wil rusten.

-Tryptofaan is een goddelijk natuurlijk slaapmiddel. Het aminozuur stimuleert de aanmaak van serotonine, een hormoon dat mee de slaap regelt. Noten, kalkoen, sojabonen of pompoenpitten bevatten grote hoeveelheden tryptofaan en passen perfect in een rustgevende maaltijd 's avonds.

SNEAKY SLAAPSTELENDE SNOEPERIJEN

- Vet voedsel. Helaas, die zak chips of die pot ijs voor televisie verstoort onze nachtrust. Het duurt lang voor ons lichaam die vette snacks kan verteren, waardoor ons lichaam (half) wakkerblijft tijdens het verteringsproces. Een onregelmatige nachtrust is het gevolg.

- Alcohol. Die twee glaasjes rode wijn 's avonds maken je inderdaad slaperig, maar toch is het niet de perfecte slaapmuts, zoals velen denken. In werkelijkheid zorgt alcohol voor het slapengaan voor een onregelmatige slaap waarbij je vaak wakker wordt, ook al merk je dat zelf niet. Beperk je tot één glaasje om dat effect te vermijden.

- Koffie. Surprise, surprise, koffie houdt je wakker. Om er geen slechte nachtrust aan over te houden, beperk je jouw cafeïne-inname beter tot 200 à 300 mg per dag. Vermijd ook om 's avonds nog koffie te drinken. Cafeïne vind je trouwens ook in chocolade, frisdrank, energiedrankjes en thee. Opletten dus met die zoetigheden voor het slapengaan.


LAAT ETEN EN SNACKEN


Enkele uren voor het nachtlampje uitgaat eet je in het beste geval niet. Maar wie laat thuis is of toch nog een beetje honger krijgt na de maaltijd, hoeft ook niet met een grommende maag te gaan slapen. Als je laat eet, neem dan een kleiner bord dan normaal. Zo overbelast je jouw lichaam niet bij de vertering. Wie wil snacken na de maaltijd zonder zijn slaap in de war te sturen, hier nog enkele nachtrustvriendelijke suggesties:

- een volkoren cracker met pindakaas
- een tas warme melk
- yoghurt met een halve banaan en eventueel wat gehakte walnoten
- twee kopjes popcorn met een beetje olijfolie of honing

Smakelijk en slaap zacht! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby ontdekt in Antwerpse vondelingenschuif

Baby ontdekt in Antwerpse vondelingenschuif

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/15/4/20150225085621/media_xll_7514899.jpg

In de vondelingenschuif van Moeders voor Moeders in Borgerhout is een baby aangetroffen.

Antwerps OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA) houdt vanmiddag om 12 uur een persconferentie "met betrekking tot de Antwerpse vondelingenschuif", meldt zijn kabinet in een korte mededeling. Het persmoment zal plaatsvinden in het gebouw van Moeders voor Moeders - de vzw achter de vondelingenschuif - in de Helmstraat nummer 87-89 in Borgerhout.

Vooraf zullen geen verdere verklaringen worden afgelegd, klinkt het nog. Meer details zijn dus nog niet bekend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer zijn grote vriend urenlang vastzit in modder, doet dappere teckel dit

Wanneer zijn grote vriend urenlang vastzit in modder, doet dappere teckel dit


Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Een teckel, genaamd Razor, wordt als een held onthaald in de Amerikaanse staat New Mexico. Dankzij de volharding van het dappere hondje kon zijn veel grotere vriend, de Sint-Bernard Jazzy, gered worden uit een diepe modderpoel.

Volgens de Amerikaanse media ontsnapte Jazzy vorige week aan de aandacht van zijn baasje en wist door een openstaande poort te glippen. Maar het grote avontuur van de Sint-Bernard in het stadje Belen eindigde al snel in een modderpoel waar het dier helemaal kwam vast te zitten. De hond kon geen vin meer verroeren.

Het zag er dus helemaal niet goed uit voor Jazzy tot teckel Razor voorbijkwam en merkte dat zijn grote vriend in moeilijkheden verkeerde. Toen het baasje van de teckel hem die morgen zag, vond hij dat de hond vreemd deed. "Ik gaf hem eten maar hij gedroeg zich bizar en probeerde wellicht zo mijn aandacht te trekken", vertelde Tim Chavez aan zender KRQE.

Toen Chavez naar zijn werk vertrok, werd Razor helemaal wanhopig. Uiteindelijk wist het slimme hondje een buur te alarmeren. Die kwam af op zijn hysterische geblaf waardoor Razor hem door een veld naar een hulpeloze Jazzy leidde. Het moment voor de buur om de reddingsdiensten te bellen.

Acht reddingswerkers kwamen eraan te pas om de Sint-Bernard te bevrijden. Men vermoedt dat Jazzy minstens achttien uur lang heeft vastgezeten. In nood kent men zijn vrienden en dat geldt zeker voor Razor en Jazzy!

In Belen geraakt men niet uitgepraat over de heldendaad van Razor. Het gemeentepersoneel gaat het hondje dan ook eerstdaags in de bloemetjes zetten. Dik verdiend Razor!  (br.hln)


» Reageer (0)
24-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze eekhoorns zijn liever zelf fotograaf van dienst

Deze eekhoorns zijn liever zelf fotograaf van dienst

http://static2.hln.be/static/photo/2015/6/15/12/20150220203934/media_xll_7504512.jpg

De Russische fotograaf Vadim Troenov heeft opvallende kiekjes kunnen nemen van twee eekhoorns. Het lijkt alsof de ene een foto van de andere neemt, terwijl die statig met een sneeuwbal poseert. Een nieuw model èn natuurfotograaf lijken geboren. Een ongelooflijke timing van de fotograaf, al heeft die wel een beetje vals gespeeld.

De bovenstaande schattige foto waarbij de ene eekhoorn een foto lijkt te nemen van de andere is vertederend en ontegensprekelijk een prachtig staaltje dierenfotografie. Het is wel niet helemaal spontaan gebeurd. In de sneeuwbal zit voedsel verstopt, waardoor de fotograaf de diertjes vlak bij hem en de opgestelde camera kon krijgen. Voor de rest: knappe fotografische vaardigheden en een perfecte timing. Leuk!

Bekijk hier nog meer knappe foto's van Vadim Troenov. Troenov trekt niet zomaar foto's van eekhoorns. De diertjes hebben in Rusland geen goede reputatie en met vertederende foto's als deze probeert de natuurfotograaf die negatieve beeldvorming over eekhoorns te veranderen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De remedie tegen pinda-allergie: pinda's...

De remedie tegen pinda-allergie: pinda's...

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/7/5/20150224155711/media_xll_7513310.jpg

Door kinderen pinda's voor te schotelen kan je een eventuele latere pinda-allergie vermijden. Volgens een studie geldt deze aparte remedie niet alleen voor pinda's, maar bijvoorbeeld ook voor melk en eieren.

Volgens de studie kan je het risico op een pinda-allergie drastisch doen dalen door kinderen tussen de vier en elf maanden kleine hoeveelheiden pindaproteïnen voor te schotelen. Van een testgroep die geen pindaproteïnen kreeg voorgeschoteld, ontwikkelde 13,7 procent een allergie op latere leeftijd. Van de testgroep die wel pindaproteïnen toegediend kreeg, ontwikkelde slechts 1,9 procent een allergie.

Gideon Lack, een van de onderzoekers en hoofd van het Department of Pediatric Allergy aan het King's College London, meent dat een kind die de eerste tekenen van een allergie vertoont, onmiddellijk getest moet worden door een huidtest. "Maar ook bij een negatieve test moeten we kinderen aanmoedigen om pinda's te eten", aldus Lack.

De laatste dertien jaar is in de VS het aantal mensen met een pinda-allergie verviervoudigd van 0,4 procent in 1997 tot 2 procent in 2010. Voor sommige mensen kan een allergische reactie heel zware en soms dodelijke gevolgen hebben. Ze kunnen in een anfylactische shock geraken die enkel kan verdwijnen door epinefrine te injecteren. (br.hln)


» Reageer (0)
23-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In dit museum kunnen ook blinden de Mona Lisa zien

In dit museum kunnen ook blinden de Mona Lisa 'zien'

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/5/3/20150223163023/media_xll_7511268.jpg

Het bekende Museum van Prado in Madrid heeft een speciale expositie: het museum heeft samen met experten enkele wereldberoemde schilderijen zoals de Mona Lisa van Da Vinci in 3D nagemaakt, zodat slechtzienden en blinden deze prachtige cultuuriconen kunnen 'zien'.

De schilderijen in 3D mogen aangeraakt worden, waardoor ook blinden een mentaal beeld kunnen vormen van het schilderij en ook zij kunnen genieten van de schoonheid ervan. Ook de info naast de schilderijen is in braille voor een perfecte totaalervaring. Mooi initiatief (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermiste hond gevonden met hulp 250 mensen

Vermiste hond gevonden met hulp 250 mensen

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/beagle-frauke-was-meer-dan-een-week-vermist-nbsp-nbsp-foto-kos/p1/img-YjhjZGU4M2EvYXQvNzUwOTc1My82NDB4NjQwL0ZU/7509753.jpeg?v=p555fQA

Een hond die al meer dan een week vermist was, is zaterdagnamiddag teruggevonden. De 8-jarige Beagle zit opnieuw bij Ben Servaas, die op het dier past terwijl het baasje van de hond op vakantie is. Honderden mensen hielpen de voorbije dagen zoeken na een oproep op Facebook.

Frauke, een beagle, is zaterdagnamiddag teruggevonden op de dijk in Niel. Ben Servaas, die op het dier moest passen, reageert opgelucht. "We zijn superblij dat we haar terug hebben. Ze ziet er ook ongedeerd uit. Haar poten zijn een beetje beschadigd, maar dat komt wel in orde."

De zoektocht naar de 8-jarige beagle hield de laatste paar dagen honderden dierenvrienden in de ban. Met man en macht werd er naar Frauke gezocht.

De Facebookpagina 'Samen Frauke zoeken' telde al snel meer dan 250 leden.

"Ik ben iedereen die mee heeft helpen zoeken ontzettend dankbaar", vervolgt Ben. "De buurtbewoners, de mensen van veraf, de gemeentediensten, buschauffeurs, postbodes, enzovoort. We zijn heel ontroerd dat er nog zoveel goede mensen zijn." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 lekkere ontbijtjes voor kinderen

5 lekkere ontbijtjes voor kinderen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/15/9/20150223104639/media_xll_7510479.jpg

Onrustwekkend nieuws eerder deze week: steeds meer kinderen in ons land raken ondervoed door té gezonde voeding. Vooral kinderen van hoogopgeleiden zijn de dupe, omdat melk, boter en brood vaak radicaal van het menu geschrapt worden. Met deze 5 ontbijtjes help jij je kind aan een goede start.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het is een cliché als een huis, maar daarom niet minder waar. Je kind een lekkere start geven hoeft echter niet moeilijk te zijn. Met deze 5 ideetjes helpen we je alvast op weg.

1. Brood met chocoladepasta
Af en toe een simpele boterham met choco kan echt geen kwaad. Kinderen hebben nu eenmaal meer calorieën nodig om te groeien, en aan calorieën is er in choco geen gebrek. Een boterham met chocopasta vinden de meeste kinderen niet alleen lekker, hij is ook snel klaar en supermakkelijk tijdens de drukke ochtendspits.

2. Volkorenbrood met fruit
Ook fruit doet het goed als broodbeleg. Besmeer een volkorenboterham met cottage cheese en bedek vervolgens met aardbeien of banaan. Serveer met een glas (vers geperst) fruitsap.

3. Ei-banaan pannenkoek
Mag het wat feestelijker zijn, dan is een pannenkoek met ei en banaan een lekker alternatief. Prak een rijpe banaan en kluts er twee eieren doorheen. Bak vervolgens in de pan goudbruin. Voor wat extra knapperigheid kan je ook altijd wat havervlokken door het beslag mengen. Lekker met wat bruine suiker of ahornsiroop en een glas melk.

4. Yoghurt met muesli
Ook yoghurt met muesli is snel en lekker. Doe wat volle yoghurt in een kom, voeg er muesli aan toe en snijd er verschillende soorten fruit door voor een lekker, vers en gevarieerd ontbijt.

5. Wentelteefjes
Perfect voor een uitgebreid ontbijt tijdens het weekend zijn wentelteefjes. Meng 200 ml melk, 2 eieren en 50 gram suiker met elkaar in een kom. Doop hierin je brood tot het vochtig is langs beide kanten en bak met wat boter in de pan goudbruin. Lekker met een laagje witte of bruine suiker of een beetje ahornsiroop. (br.hln)


» Reageer (0)
22-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schetsen Cézanne ontdekt op achterkant schilderijen

Schetsen Cézanne ontdekt op achterkant schilderijen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/0/13/11/20150222034821/media_xll_7507451.jpg

In de Amerikaanse stad Philadelphia zijn twee onafgemaakte schetsen opgedoken van de Franse schilder Paul Cézanne. Dat heeft het Barnes Foundation museum gisteren gemeld.

De nieuwe schetsen staan op de achterkant van twee schilderijen van Cézanne die al in 1921 door Albert Barnes zijn gekocht. Het gaat om een aquarel en een tekening van houtskool. Het museum, dat naar Barnes is vernoemd, deed de opmerkelijke vondst.

Een curator van het museum denkt dat Barnes, die in 1951 overleed, zelf ook niet wist van het bestaan van deze onafgemaakte werken. Liefhebbers kunnen van 10 april tot en met 18 mei de schetsen bezichtigen in het museum.

Cézanne stond erom bekend dat hij vaak beide kanten van het papier gebruikte. Ook in musea in Rotterdam en Amsterdam hangen werken van hem. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is een jongen: babygiraf in Planckendael heeft (eindelijk) een naam

Het is een jongen: babygiraf in Planckendael heeft (eindelijk) een naam

http://static1.hln.be/static/photo/2015/12/16/12/20150220211047/media_xll_7504632.jpg

Planckendael heeft vrijdag bekend gemaakt dat het kersvers babygirafje een jongetje is. Waardoor de nieuwste aanwinst van het dierenpark ook meteen een naam heeft gekregen. De bezoekers hebben massaal voor Quasim gestemd, dat verkondigde Planckendael vandaag op zijn Facebookpagina.

Het park is al lang in blijde verwachting van een baby-olifant, maar vorige week was mama Diamant de olifanten te snel af. Met zijn twee meter hoogte was Quasim het grootste dier ooit geboren in het Mechelse dierenpark. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste tweeling ter wereld al 103 jaar onafscheidelijk en beste vriendinnen

Oudste tweeling ter wereld al 103 jaar onafscheidelijk en beste vriendinnen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/8/16/1/20150220214428/media_xll_7504666.jpg

Net zoals de meeste tweelingen hebben Florence en Glenys een bijzondere band met elkaar. Maar hun band is wel heel speciaal: de zussen zijn al 103 jaar onafscheidelijk en de beste vriendinnen.

De Britse Florence Davies en Glenys Thomas zijn een identieke tweeling en al 103 jaar lang beste vriendinnen. Ze zijn de oudste gekende identieke tweeling ter wereld. Hoe ze zo oud konden worden? "Door een mooi en rustig leven", klinkt het. En door veel zusterliefde, zo blijkt.

Florence en Glenys wonen al heel hun leven in hetzelfde dorp. Ze zien elkaar elke dag en dragen altijd dezelfde outfits. Samen doorstonden ze twee verschrikkelijke wereldoorlogen en samen beleefden ze ook hun allermooiste momenten. Momenteel hebben ze last van dementie en verblijven ze in een verzorgingstehuis, waar ze kamers naast elkaar hebben.

De zussen hebben samen vijf kinderen, twaalf kleinkinderen en negentien achterkleinkinderen. Hun echtgenoten zijn allebei gestorven. "Door hun dementie vergeten ze veel en herkennen ze soms hun eigen familie niet", zegt Gwenda, de dochter van Glenys. "Maar naar elkaar vragen ze elke dag. De liefde tussen elkaar, die zullen ze nooit vergeten. Hun band is voor altijd." (br.hln)


» Reageer (0)
21-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Hiatt - Have A Little Faith In Me

John Hiatt - Have A Little Faith In Me

Klik op de foto om hem te beluisteren


John Hiatt (Indianapolis, 20 augustus 1952) is een Amerikaanse singer-songwriter.


John Hiatt begon zijn solocarrière in 1974. Hij beoefende een groot aantal stijlen, van rock and roll tot New Wave en folk. Hij schreef veel songs voor andere artiesten.

In 1989  scoort hij met een grote hit  'Have A Little Faith In Me'. Naast Rosanne Cash hebben veel andere country-muzikanten nummers van John Hiatt gecoverd. Hun succes heeft ook artiesten uit andere genres verleid om Hiatt te coveren, en niet de minste: onder anderen Iggy Pop en Paula Abdul hebben Hiatt-songs op hun repertoire.


Het duurt wel jaren voor John Hiatt ook onder het publiek begint te scoren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit koppel is al zes jaar op wereldreis

Dit koppel is al zes jaar op wereldreis: "We leven in een droom"

http://static0.hln.be/static/photo/2015/18/1/5/20150221135104/media_xll_7506215.jpg

De Australische Jaryd Salem en Alesha Bradford kenden elkaar niet, maar overnachtten in 2008 toevallig in hetzelfde hotel in Canada. Ze kozen ervoor om samen op wereldreis te vertrekken en die reis duurt nu al zes jaar lang. "We leven in een droom", zegt Salem tegen de Australische nieuwswebsite News. "De wereld is echt niet zo angstaanjagend als velen denken." "We hebben Canada doorkruist met een camper, hebben met de rugzak Midden-Amerika en Cuba bezocht en hebben op een catamaran in de Caraïbische Zee gewerkt. Daarna zijn we teruggekeerd naar Australië om een jaar te werken om dan vanuit Thailand naar Zuid-Afrika te trekken, en dat zonder op een vliegtuig te stappen. We hadden een nieuwe uitdaging nodig en kwamen tot de "no flying"-regel. Voor de rest is alles toegelaten: de bus, een brommer, een boot, een tuktuk en zelfs een kameel. Alles wat ons dichter bij de lokale bevolking brengt", zegt Salem. "Zo hebben we Laos, Cambodja en Vietnam op kleine brommertjes doorkruist."  

Wat het koppel vooral heeft geleerd tijdens die zes jaar reizen? "Dat mensen goedaardig zijn en dat de wereld echt niet zo angstaanjagend is als velen denken. In Guatemala hield de politie me tegen. Ze drukten me tegen de muur en fouilleerden me. Achteraf bleek dat ze al mijn cashgeld hadden gestolen. Maar vergeleken met de vele attenties die we al onderweg hebben gekregen, was dit het minste van onze zorgen."  

Hoe financieren ze dat vele gereis? "Eerst overleefden we door te werken op de plaatsen waar we waren, momenteel verdienen we geld met onze blog. Een handige budgettaire tip is alvast om langzaam te reizen, dan heb je tijd om goedkopere plaatsen te vinden om te slapen en te eten. En je blijft gezond, omdat je beter tegen langere trajecten kan. Leuk is dat we met onze blog anderen kunnen inspireren om hetzelfde te doen."

"Wat we in de toekomst gaan doen, weten we niet. We willen ergens een pensionnetje voor rugzaktoeristen openen. Een deel van dit epische avontuur is de zoektocht naar de perfecte plaats om uiteindelijk te eindigen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom deze Belg zondag een Oscar verdient voor het redden van de berggorilla's

Waarom deze Belg zondag een Oscar verdient voor het redden van de berggorilla's

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Regisseur Orlando von Einsiedel kan morgen met 'Virunga' de Oscar voor 'Beste Documentaire' in de wacht slepen. De documentaire is een prachtig verhaal van hoop, waarin parkwachters zich dagelijks inzetten voor natuurbehoud en zeldzame berggorilla's. Een verhaal van elke dag opboksen tegen geweld en een groot Brits oliebedrijf dat in het park vooral geld ziet. De felbegeerde filmprijs is symbolisch minstens even belangrijk voor de Belgische directeur van natuurpark Virunga: prins Emmanuel de Merode. De echte held van het park.
'Virunga' is uiteindelijk een prachtige en ontroerende documentaire van hoop geworden, een 'David versus Goliath' verhaal waar bewonderenswaardige parkwachters moedig opboksen tegen geweld en een kapitalistische oliereus. Regisseur von Einsiedel kan er morgen - terecht - een Oscar voor 'Beste Documentaire' mee winnen.

Het is de regisseur die mogelijk de felbegeerde filmprijs in de wacht zal slepen, maar die prijs is symbolisch minstens even belangrijk voor de Belgische directeur, prins Emmanuel de Merode. De echte held van het park, voor wie het niet zomaar een 'film' is, maar dagdagelijkse realiteit.

Twee dagen voor de première in april geraakte de Merode gewond in een hinderlaag van onbekende gewapende mannen. Niet veel later stond hij alweer in zijn park, klaar om er opnieuw de rots in de branding te zijn en zich samen met zijn parkwachters met hart en ziel in te zetten voor de natuurpracht en de uiterst zeldzame dieren in zijn park.

De documentaire heeft heel wat op gang getrokken. Soco International, de Britse oliereus actief in Virunga, kon de massale kritiek niet langer zomaar naast zich neer leggen. Dankzij de documentaire zijn de donaties voor park Virunga ondertussen verdriedubbeld. De Congolese autoriteiten en burgers zijn opnieuw trots op hun natuurerfgoed en steunen het project massaal. Of Virunga de Oscar wint of niet, de parkwerkers zijn elke dag winnaars. Zelf actie ondernemen? Klik hier voor de donatie-site van het Virunga-park. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen ondervoed door te gezonde ouders:

Kinderen ondervoed door te gezonde ouders: "Geef ze ook eens een pak frieten"

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/5/1/20150221084210/media_xll_7505641.jpg

Het aantal ondervoede kinderen in Nederland neemt toe. Daarvoor waarschuwt het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Vooral hoger opgeleide ouders willen 'te gezond' eten. "Daar kun je makkelijk in doorslaan", luidt de waarschuwing.

Vlak voor kerst kreeg kinderarts Sandra Schrama van het Juliana Kinderziekenhuis er in 2,5 week tijd zelfs 7 nieuwe patiënten bij met klachten door ondervoeding. "Daar schrok ik zo van, dat ik besloot: we moeten wat doen.'' Dus wil ze nu haar verhaal vertellen.

En dat luidt: pas op met 'te gezonde' voeding. Aan de huidige gezondheidsrage kleven risico's, zegt ze. "Mensen schrappen steeds meer voedingsmiddelen van het menu: melk, brood, boter. Er blijft minder over dat je wel kunt eten. Te weinig voor een kind, dat in de groei is. Zeker als het ook nog veel sport.''

Schrama wijt het doorslaan in gezond eten aan de campagne tegen zwaarlijvigheid en de hype rond boeken als De Voedselzandloper. "Het speelt vooral bij hoger opgeleiden.''

In De Voedselzandloper staat bijvoorbeeld dat je beter niet veel brood kunt eten, als je langer en gezonder wilt leven. Schrama: ,,Maar een puber, die 10 tot 12 centimeter per jaar groeit, komt dan gewoon tekort.''

Gevaren
Ouders hebben 'de beste bedoelingen', zegt Schrama, en kennen de gevaren niet. ,,Ik zie soms meisjes van 17, die niet meer ongesteld worden. Ze zijn enorm bezorgd of ze straks kinderen kunnen krijgen.''

Daarbij kan een kind, dat te weinig eet, 'niet meer helder denken'. ,,Zo'n jongere is lusteloos en depressief, kan zich niet goed concentreren op school.'' Als Schrama constateert dat een kind ondervoed is - 'we zien kinderen van 1.70 meter, die 35 kilo wegen' - stuurt ze ze door naar Sonja van den Ende, een van de diëtisten in het Juliana Kinderziekenhuis.

Om de kinderen weer 'normaal' te laten eten, is een enorme opgave. ,,Ze vinden dat vaak heel eng. Ze zijn bijvoorbeeld bang voor e-nummers, terwijl met de meeste niks mis is. Of ze zijn bang om dik te worden.''

Van den Ende adviseert ouders hun kinderen te laten eten volgens de aloude Schijf van Vijf, zoals het Voedingscentrum die voorschrijft. Dat betekent dat de voeding vooral bestaat uit groente, fruit, aardappelen en granen, aangevuld met vlees, vis of vleesvervangers, melkproducten, gezonde vetten en genoeg water. ,,Het is prima om biologisch te eten of superfoods in huis te halen, maar niet om die alléén maar te eten. Dat is voor een kind in de groei te eenzijdig.''

Schrama: ,,Ook Linda de Mol is klaar met dure superfoods. Een patatje op zijn tijd moet kunnen, zegt ze in het laatste nummer van haar tijdschrift. Dat vinden wij ook.''

"Ik woog nog maar 35 kilo bij 1.60 meter"

Het sloop erin bij de Haagse leerlinge Diede Salters (15). Een obsessie voor gezond eten. "Ik weet niet precies hoe ik op het idee kwam,'' vertelt ze. "Maar ik ging er steeds verder in.'' Op een gegeven moment ging eten haar leven beheersen. "Ik had een appje geïnstalleerd. Daarmee kon ik precies bijhouden hoeveel calorieën en vetten ik binnenkreeg.'

'Het ging Diede niet om het afvallen, zegt ze. "Ik was nooit dik, ik wilde blijven zoals ik was. Daarom vond ik dat ik zo gezond mogelijk en zo min mogelijk moest eten.''

Haar moeder, Marion Erkelens, vult aan: "Diede was aangestoken door de anti-suikerhype. Die hield haar heel erg bezig. De nadruk lag bij haar meer op gezond dan op weinig. Op een gegeven moment gingen we fruitshakes maken. Ik zag er niet direct kwaad in.''

Door, in Diedes ogen, ongezond voedsel te schrappen, en wel te blijven sporten, net toen ze een groeispurt doormaakte, kelderde haar gewicht. Bij Diedes moeder gingen niet meteen de alarmbellen af.

,,Omdat ik haar elke dag zie, viel het me niet direct op. Haar vader en stiefmoeder zagen het eerder.''Op een gegeven moment woog de toen 14-jarige nog maar 35 kilo, bij een lengte van 1.60 meter. ,,De dokter stelde vast dat ik ernstig ondergewicht had.''

Inmiddels heeft Diede weer een goed gewicht en neemt ze ook weer gewoon een koekje bij de thee. Vanaf het moment dat de huisarts de scholiere doorverwees naar het ziekenhuis, duurde het een jaar voor ze weer gewoon at. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schattige rode panda's genieten van de sneeuw

Schattige rode panda's genieten van de sneeuw

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Het oosten en delen van het midden van de Verenigde Staten liggen bedolven onder de sneeuw, maar niet iedereen in de getroffen staten heeft genoeg van het winterweer en de vriestemperaturen. Zoals je in bovenstaand filmpje kan zien spelen Rode panda's Lin (2) en Rover (9) uit de zoo in Cincinnati maar wat graag in die overdosis sneeuw.

Lissa Browning, een medewerker van de Cincinnati Zoo & Botanical Garden, filmde de twee schattige diertjes terwijl ze buiten rond dartelden na een recente sneeuwstorm in de staat Ohio. Zo is te zien hoe de rode panda's enthousiast rondlopen, springen en in de met sneeuw bedekte bomen slingeren. In Cincinnati worden intussen records gebroken wat betreft de extreme kou en dit weekend wordt nog meer sneeuw verwacht.

Volgens de website van de zoo blijven de rode panda's lekker warm in het koude weer vanwege hun dikke staart die ze rond hun lichaam kunnen wikkelen. (br.hln)


» Reageer (0)
20-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien procent Vlaamse professoren niet in orde met Engelse taaltest

Tien procent Vlaamse professoren niet in orde met Engelse taaltest

http://static0.hln.be/static/photo/2015/2/3/12/20150220083729/media_xll_7502817.jpg

Een kleine 10 procent van de Vlaamse professoren die lesgeven in het Engels, heeft nog geen attest behaald van de verplichte taaltest. Ofwel slaagden ze niet voor de test, ofwel weigerden ze de test af te leggen. Dat bericht de VRT-nieuwsredactie.

Docenten die aan de Vlaamse universiteiten of hogescholen in het Engels lesgeven, moeten voortaan over een gevalideerd bewijs van hun taalbeheersing beschikken. Ze werden daartoe verplicht door de Vlaamse overheid en dat tegen 1 februari 2015.

Bijna 10 procent van de professoren aan de Vlaamse universiteiten is echter niet geslaagd in de taaltest of weigerde de test af te leggen. Dat blijkt uit cijfers van het college van regeringscommissarissen. Strikt genomen mogen degenen van wie de taalbeheersing onvoldoende is, niet langer lesgeven in het Engels.

Bij de professoren die de taaltest wel met succes hebben afgelegd, overheerst een gevoel van ongeloof over de verplichting. "Ze vonden dat absurd", zegt Kristiaan Versluys, onderwijsdirecteur en professor Amerikaanse letterkunde aan UGent. "Het was beter geweest indien men professoren die al jarenlang in het Engels lesgaven en van wie de evaluaties goed waren, had vrijgesteld van de test. Dat zou heel wat miserie hebben vermeden."

De test is overigens uniek in België, geen enkel ander land zou de test opleggen aan zijn professoren. De test heeft daarnaast een hoog prijskaartje. "Alleen al voor de UGent kostte de test dicht bij de 100.000 euro en dan rekenen we de tijd dat de professoren en de administratie erin moesten steken, er nog niet bij." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil je afvallen? Eet dan net méér van dit voedsel

Wil je afvallen? Eet dan net méér van dit voedsel

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/13/14/20150217114959/media_xll_7494854.jpg

We denken vaak dat een gezond dieet betekent dat we mínder moeten eten. Recent onderzoek heeft echter uitgewezen dat we sneller afvallen door iets aan ons voedingspatroon toe te voegen:

Je dieet verbeteren kan gewoon een kwestie zijn van meer vezels eten. Dat is wat een recente studie in de Annals of Internal Medicine concludeerde. Een groep wetenschappers van de University of Massachusetts Medical School onderzochten 240 mensen die gewicht wilden verliezen. Ze verdeelden de diëters in twee groepen, en vertelden één groep dat ze minder calorieën moesten eten. De andere groep kreeg gewoon de opdracht om meer vezels te eten, zoals fruit, groenten en volkoren. Geen enkele groep veranderde iets aan hun sportgewoontes.

Na een jaar bleken de resultaten verrassend gelijk. De groepen verloren evenveel gewicht, en ook de cholesterol, bloeddruk en suikerspiegel daalde gelijkmatig. "De mensen die minstens 30 gram vezels per dag aten verbeterden hun metabolisme en verloren gewicht, enkel en alleen door iets toe te voegen", klinkt het bij de wetenschappers. "We moeten dus dringend herbekijken welke richtlijnen we aanraden aan mensen. De huidige, die bepaalde dingen weghalen uit je dieet, blijken immers niet per se beter." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe Natasha een seksuele relatie kreeg met haar vader

Hoe Natasha een seksuele relatie kreeg met haar vader

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/10/6/20150219191746/media_xll_7501566.jpg

Schrijfster Natasha Rose Chenier (24) kreeg een seksuele relatie met haar vader uit Jamaica, nadat ze hem op haar negentiende voor het eerst ontmoette. Vijf jaar geleden verbrak ze het contact en pas na jarenlange therapie beseft ze dat de situatie niet haar schuld is, schrijft ze op Jezebel. GSA, seksuele aantrekkingskracht tussen familieleden die elkaar voor het eerst ontmoeten als volwassenen, komt vaker voor.

De moeder van Chenier was negentien jaar toen ze de toekomstige vader van haar kind ontmoette. Toen ze zwanger raakte, vertrok de man.

De moeder van Chenier kreeg een nieuwe relatie met een man die haar slecht behandelde. De twee hielden het tien jaar vol. Chenier was daar boos over. En ze was eenzaam. Daarom besloot ze haar vader op te zoeken, die inmiddels in Jamaica woonde.

Haar vader verwende haar met reisjes over het eiland en luxe etentjes. Tussen bezoekjes door belde ze langdurig met hem. Nooit eerder voelde Chenier zich zo verwant aan iemand. De twee leken qua uiterlijk op elkaar en bleken ook nog dezelfde interesses te hebben.

Haar vader vertelde over zijn seksuele ervaringen. Over hoe hij zijn huidige vriendin bedroog. Het maakte Chenier niet uit. Ze vond dat hij haar behandelde als een volwassene. Dat vleide haar.

Kokhalzen
Bij het tweede bezoekje sliep ze in zijn bed. Ze voelde zich veilig, maar ze was ook geschokt. Ze merkte dat ze zich seksueel aangetrokken voelde tot haar vader. Ze probeerde het gevoel te onderdrukken en dacht dat het wel over zou gaan. Maar het werd sterker.

Haar vader voelde hetzelfde. De twee hadden meermaals orale seks. Achteraf hing ze altijd kokhalzend boven de wc. Ze haatte zichzelf en walgde van de situatie. Haar vader riep meestal dat het wel goed zou komen. "Hoe lang wilde je al dat dit gebeurde?", vroeg ze haar vader na de tweede keer. "Sinds de eerste keer dat ik je zag", antwoordde hij.

Ze vroeg hem haar tegen te houden als zij seks wilde hebben. En om zelf ook geen initiatief meer te nemen. Hij stemde toe, maar hield geen woord. Ze wilde eerder weg uit Jamaica, maar wilde geen vragen oproepen bij haar familie in Vancouver. Op de laatste avond van haar laatste bezoek sloot ze zich op in de badkamer, weg van haar vader. Die bracht haar de volgende ochtend in stilte naar het vliegveld.

GSA
Eenmaal thuis voelde ze zich een crimineel. Ze had paniekaanvallen. Pas toen haar therapeut het fenomeen GSA uitlegde, stopte ze zichzelf de schuld te geven.

De term staat voor genetic sexual attraction en gaat over de seksuele aantrekkingskracht tussen familieleden die elkaar voor het eerst ontmoeten als ze volwassen zijn. Hoewel lastig te meten is hoe vaak zulke gevoelens voorkomen, zou het gebeuren bij de helft van de familieleden die elkaar als volwassenen leren kennen.

Op de gevoelens rust een taboe, zeker als het om vaders en dochters gaat. "Die zwijgen vaak over de gevoelens. Seks tussen vader en dochter wordt gezien als iets dat op misbruik lijkt, hoewel het niet verschilt van andere vormen van GSA", zei Barbara Gonyo in 2003 in The Guardian. Zij bedacht de term na zelf met zulke gevoelens te hebben gekampt.

Partner lijkt op vader
Onderzoek laat zien dat vrouwen vaak partners uitzoeken die lijken op hun vader, of een andere man die hen heeft opgevoed. Bij mannen is dat andersom. Het gaat zowel om innerlijke als uiterlijke gelijkenissen.

Een mogelijke oorzaak is zogenoemde seksuele inprenting. Ouders zijn meestal de eerste vertegenwoordigers van de seksen die mensen zien en leren kennen. We onthouden dat beeld, dat vertrouwd is. En mensen houden van dingen die vertrouwd zijn.

Soms zoeken mensen een partner uit die op hun ouder van de andere sekse lijkt om hun vervelende jeugd te compenseren. Zo voelen mannen met een kritische moeder zich vaak aangetrokken tot vrouwen die kritiek op hen leveren. Als kind konden ze daarmee niet omgaan en nu gaan ze bij die vrouwen bewijzen dat ze dat wel kunnen, denken ze.

Dat geldt trouwens niet voor iedereen. Als mensen heel slechte herinneringen hebben aan een opvoeder, zoeken ze juist een partner die niét op de ouder lijkt.

Chenier schrijft een fictieve roman op basis van haar echte ervaringen, waarvan iedere eerste dag van de maand een hoofdstuk op haar website verschijnt. (br.hln)


» Reageer (0)
19-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.200 gegadigden voor Nobelprijs Literatuur

200 gegadigden voor Nobelprijs Literatuur

http://static1.hln.be/static/photo/2015/4/12/14/20150219155610/media_xll_7501109.jpg

Bijna tweehonderd schrijvers maken dit jaar kans op de Nobelprijs voor Literatuur. Ze zijn bij de Zweedse Academie voorgedragen voor de prestigieuze onderscheiding. Van de kanshebbers zijn 36 mensen voor het eerst genomineerd. "De aantallen kunnen als tamelijk normaal worden gezien'', schrijft de secretaris van de Academie op zijn blog.

In totaal kwamen 259 voorstellen binnen. Sommige auteurs werden meer dan eens voorgedragen waardoor het totaal aantal namen op 198 uitkwam. "Eén van deze 198 wordt de Nobelprijswinnaar van dit jaar'', aldus secretaris Peter Englund. Eerst wordt de lijst ingekort naar 20 tot 25 namen en eind mei moet er een shortlist zijn van vijf.

Englund waarschuwde de mensen die kandidaten hebben voorgedragen de namen niet openbaar te maken. Dat is tegen de regels. "We hebben de mogelijkheid de betreffende nominaties ongeldig te verklaren.'' (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiaas echtpaar laat heel fortuin na aan aapje

Indiaas echtpaar laat heel fortuin na aan aapje

http://static0.hln.be/static/photo/2015/9/4/12/20150219160546/media_xll_7501152.jpg

Een Indiaas echtpaar heeft zijn aapje aangewezen als enige erfgenaam van het familiebezit. Het stel is verstoten door hun families toen ze trouwden en heeft zelf geen kinderen. Brajesh en Shabista Srivastava zeggen het aapje als een zoon te hebben opgevoed en vinden het niet meer dan logisch dat hij dus ook hun erfgenaam is.

Omdat de man hindoe is en zijn vrouw moslim waren hun families fel gekant tegen de verbintenis. Sinds het huwelijk leefden ze dan ook in afzondering en "waren vele jaren heel eenzaam'', zeiden ze tegen de BBC. Dat veranderde toen ze in 2005 het aapje Chunmun kochten.

Het beestje heeft een eigen kamer in hun huis, compleet met airconditioning voor de zomer en een kacheltje voor de winter. Bovendien heeft hij inmiddels een vrouw gekregen met wie hij in 2010 een groots huwelijksfeest vierde.

Aapjes worden zelden als huisdier gehouden in India, behalve door straatartiesten die ze africhten om kunstjes te doen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man krijgt 35.000 dollar voor horloge rommelmarkt

Man krijgt 35.000 dollar voor horloge rommelmarkt

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/10/9/20150219042338/media_xll_7499679.jpg

Een man die op een rommelmarkt in het Amerikaanse Phoenix een horloge wist te bemachtigen voor slechts 5,99 dollar, heeft het zeldzame Zwitserse uurwerk verkocht voor maar liefst 35.000 dollar (32.000 euro).

Zach Norris was afgelopen maand op zoek naar een tweedehands golfkarretje toen zijn blik op de verzameling horloges viel. Tussen de rommel ontwaarde hij een 1959 Jaeger-LeCoultre duikhorloge, zo zei hij tegen KTVK-TV.

"Ik ben wel vaker enthousiast geweest over dingen die ik tussen de rommel aantrof, maar dit is echt heel speciaal", zo zei Norris. Het horloge was zichtbaar gedragen, maar nog steeds in goede staat.

Norris maakte zijn vondst bekend op een website voor horlogeverzamelaars, waarna een liefhebber uit San Francisco er 35.000 dollar voor bood, plus een minder waardevol horloge.

Norris zei dat hij het geld wil gebruiken om zijn bruiloft te betalen. (br.hln)


» Reageer (0)
18-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deep Purple - Led Zeppelin - Eric Clapton - Smoke on the water

Deep Purple - Led Zeppelin - Eric Clapton - Smoke on the water

Klik op de foto om ze te beluisteren» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spijt van je tattoo? Haal hem weg met een zalfje

Spijt van je tattoo? Haal hem weg met een zalfje

http://static3.hln.be/static/photo/2015/6/8/7/20150218152045/media_xll_7498147.jpg

Een tattoo heb je voor eeuwig, tenzij je een pijnlijke en peperdure laserbehandeling ondergaat natuurlijk. Of toch niet? Er is immers een crème in de maak die je tattoo ook vervaagt, volledig pijnloos.

De zalf is het project van de 27-jarige Alec Falkenham, een doctoraatsstudent van de Universiteit van Halifax (Canada). De man, die zelf een aantal exemplaren op zijn lichaam heeft prijken, zegt dat hij op het idee kwam voor de crème terwijl hij een van zijn tattoo's liet zetten.

"Als je het van een biologisch perspectief bekijkt, is het eigenlijk redelijk makkelijk op te lossen", aldus Falkenham. Het pigment van de tattoo wordt immers opgeslagen in macrofagen, een soort witte bloedcel. De zalf van Alex gaat dan die cellen specifiek aanpakken. "Het product zorgt ervoor dat de macrofagen afgebroken worden door nieuwe macrofagen, en het pigment wordt dan mee afgevoerd naar de lymfeklieren."

Een moeilijk proces met een simpel resultaat: je tattoo zal langzaam vervagen. Wie spijt heeft van zijn eigen exemplaar, zal echter nog even moeten wachten op het middeltje, aangezien de zalf nog in de ontwikkelingsfase zit. Maar de eerste resultaten zijn "veelbelovend", en de crème zou er snel moeten komen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op vijf Nederlandse artsen zou fysiek gezonde patiënten helpen sterven

Eén op vijf Nederlandse artsen zou fysiek gezonde patiënten helpen sterven

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/0/9/20150218112928/media_xll_7497459.jpg

Bijna één op vijf Nederlandse dokters zou overwegen iemand euthanasie te verlenen die geen lichamelijke problemen heeft maar levensmoe is. Dat blijkt uit een anonieme rondvraag onder 1.500 huisartsen, geriatrische zorgartsen en specialisten. Twee procent van hen verklaarde reeds euthanasie of assistentie bij zelfdoding te hebben verleend aan een lijdende patiënt waarvoor echter geen medische grondslag was, ook al verbiedt de wet dat in Nederland.

De resultaten van de rondvraag zijn gepubliceerd in Journal of Medical Ethics. Veertig procent van de dokters verklaarde dat het denkbaar was dat ze iemand in een vroeg stadium van dementie zouden helpen diens leven te beëindigen, drie procent heeft dat al gedaan. Iets meer dan één op drie zei ook bereid te zijn mensen met een psychische aandoening te helpen indien zij euthanasie zouden willen.

Ondraaglijk lijden
Naast België heeft Nederland één van 's werelds meest vrije wetgeving inzake euthanasie. Een wet uit 2002 stelt zes voorwaarden, de belangrijkste is dat de patiënt "ondraaglijk lijdt en er geen uitzicht op verbetering is".

De wet bepaalt niet dat dit lijden fysiek moet zijn. Toch oordeelde het hooggerechtshof dat de belangrijkse oorzaak van het lijden van medische aard dient te zijn.

Levensmoe
Niettemin brengt de studie aan het licht dat 18 procent van de Nederlandse artsen euthanasie zou verlenen aan een patiënt die weliswaar niet fysiek lijdt maar levensmoe is. Niet minder dan 27 procent zou euthanasie verlenen aan iemand die weliswaar ziek, maar niet ernstig ziek is.

Eva Bolt van de universiteit van Amsterdam, die de studie leidde, onderstreept dat dokters die euthanasie verlenen aan iemand zonder fysieke problemen de wet overtreden. De twee procent die bekende dat ze dat al hadden gedaan, hebben volgens haar niet noodzakelijk een misdrijf begaan. "Het is moeilijk te zeggen. Het is mogelijk dat dit jaren geleden gebeurde, toen er nog geen wet was, en dus kunnen we niet zeggen dat ze de wet hebben overtreden".

Eenzaamheid en verlies autonomie
De zaak wordt nog complexer door het feit dat de meeste bejaarde patiënten die wensen te sterven wel één of ander fysiek ongemak hebben, ook al is dat niet de belangrijkste oorzaak van hun lijden. In 2011 stelde de Nederlandse artsenvereniging KNMG dat het achteruitgaan van de gezondheidstoestand op verschillende vlakken als ondraaglijk kan gezien worden en dat dit samen met eenzaamheid en het verlies van autonomie "onderdeel moet uitmaken van het besluit om al dan niet euthanasie te verlenen".

Sinds 2002 is het aantal Nederlanders dat beroep doet op euthanasie gevoelig gestegen. In 2013, het laatste jaar waarvan cijfers beschikbaar zijn, kozen 4.892 Nederlanders voor euthanasie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pil tegen alzheimer in zicht

Pil tegen alzheimer in zicht

http://static0.hln.be/static/photo/2015/9/9/4/20150218091518/media_xll_7496839.jpg

Onderzoekers in Cambridge hebben een belangrijke ontdekking gedaan in de bestrijding van alzheimer. Ze hebben vermoedelijk gevonden hoe het proces van plakvorming in de hersenen kan worden doorbroken. Een lichaamseigen molecule, die aangemaakt wordt in de longen, kan hiertoe dienen. Testen op stukjes muizenhersenen zijn hoopgevend.

Onderzoeker Samuel Cohen van de universiteit van Cambridge kwam maandagavond naar buiten met het nieuws, dat meteen op applaus werd onthaald. Dat plakvorming het probleem is bij alzeimer, is al heel lang overduidelijk. Tot nu toe is vooral gewerkt op het weer wegwerken van die plak in de hersenen, maar voorlopig niet met groot succes. Het onderzoek in Cambridge heeft zich nu toegespitst op het voorkomen van dat samenklitten van eiwitdraadjes, dat men plakvorming noemt. Het onderzoeksteam gebruikte daarvoor een lichaamseigen molecule, brichos genaamd, die gewonnen wordt uit de longen. En het blijkt te lukken.

Hierdoor zou men preventief te werk kunnen gaan: men weet dat het proces van de plakvorming vaak al een tiental jaar aan de gang is vóór de eerste symptomen van dementie - met als meest kenmerkende het geheugenverlies - beginnen op te treden. Dan nog kan het soms lang duren voor de uiteindelijke diagnose is gesteld. Precies in die periode zou het - op termijn - mogelijk moeten zijn om in te grijpen. Maar dan moet er natuurlijk eerst een medicijn worden gevonden. Volgens onderzoeker Cohen zit het team op de juiste koers. "Ik denk dat dit een belangrijke bevinding is in het fundamentele wetenschappelijke onderzoek naar alzheimer", zegt ook neuroloog en dementiespecialist Rik Vandenberghe van de KULeuven. "Ze geeft nieuw inzicht in het proces dat leidt tot dementie. En dat zou inderdaad op langere termijn kunnen uitmonden in een medicijn tegen alzheimer." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste woning van Antwerpen staat te koop

Oudste woning van Antwerpen staat te koop

http://static2.hln.be/static/photo/2015/9/8/14/20150218104927/media_xll_7497314.jpg

Het oudste woonhuis van Antwerpen staat te koop. Het pand dateert van rond 1500 en wordt 'De Houten Gevel' genoemd.

Het gerenoveerde huis ligt in de Stoelstraat, nabij de Zirkstraat en de Lange Koepoortstraat, pal in de historische binnenstad.

De gevel mag dan wel uit de 16e eeuw dateren, binnenin is alles gerenoveerd en voorzien van alle hedendaagse comfort. De eigenares verkoopt haar pand voor minstens 395.000 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer twintigers en dertigers getroffen door ouderdomsdiabetes

Steeds meer twintigers en dertigers getroffen door 'ouderdomsdiabetes'

http://static2.hln.be/static/photo/2015/10/1/6/20150218071932/media_xll_7496916.jpg

Steeds meer twintigers en dertigers lijden aan diabetes type 2, of 'ouderdomsdiabetes'. Die stijging is mede te wijten aan de toename van obesitas, zo schrijft De Standaard.

Diabetes type 2 is wereldwijd in opmars. De ziekte kwam voordien vooral voor bij vijftigplussers, maar dat is verleden tijd. Een ongezonde levensstijl ligt aan de basis van diabetes bij jongere mensen.

Een screening bij mensen met obesitas door het UZ Antwerpen bevestigt de trend. 12 procent van de geteste personen bleek aan diabetes type 2 te lijden; 47 procent zat in een voorstadium.

5,3 procent van de Belgen

Wereldwijd treft diabetes type 1 en 2 ongeveer 350 miljoen personen. Ook België ontsnapt er niet aan: in de gezondheidsenquête van 2013 beweert 5,3 procent van de bevolking ouder dan 15 jaar in België te lijden aan diabetes. Dat is een verdubbeling tegenover 1997.

Verontrustend, zegt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV-ISP), dat in november met de cijfers naar buiten kwam. Volgens de ramingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zal diabetes tegen 2030 de op zes na grootste sterfteoorzaak in de wereld zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
17-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plots rijk? Vrouw vindt tien miljoen dollar op haar rekening

Plots rijk? Vrouw vindt tien miljoen dollar op haar rekening

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/8/4/20150217154655/media_xll_7495444.jpg

Toen Sue Lamb zaterdag haar rekening checkte aan een bankautomaat, kon ze haar ogen niet geloven. Haar tegoed was mysterieus aangedikt tot 10 miljoen dollar. Was ze plots rijk?

Nadat de Australische vrouw 100 dollar had afgehaald met haar kredietkaart, gaf het uitreksel aan dat ze nog over 9.990.420 dollar (6,8 miljoen euro) beschikte. Haar limiet was mysterieus de hoogte in gekatapulteerd.

Lamb belde naar haar bank ANZ om de fout te melden. De medewerker die ze aan de lijn kreeg, beweerde volgens de vrouw echter dat hij er niets kon aan veranderen. Ze mocht wel nog terugbellen tijdens de kantooruren.

In eerste instantie vierde de vrouw haar plotse rijkdom op Facebook. "Op naar Tahiti, ik ben een miljonair", klonk het. Sommige vrienden raadden haar aan om het geld over te schrijven naar haar zichtrekening terwijl anderen haar net aanmaanden tot voorzichtigheid. De initiële euforie sloeg om in stress. "Wat als een dief mijn kredietkaart zou stelen?", vroeg de vrouw zich af. De schrik sloeg haar om het hart.

Op maandag had Lamb nog altijd niets van haar bank vernomen. Toen ze haar tegoed weer checkte, stelde ze niet alleen vast dat de 10 miljoen dollar was verdwenen maar dat ze nu een schuld had van 7.500 dollar. "Dat is gewoon ridicuul: ze zetten eerst 10 miljoen op mijn kredietkaart en nu zou ik in de schulden zitten", verklaarde ze aan Daily Mail Australia. "Een nieuwe fout, het is iemands schuld maar niet de mijne."

Ondertussen heeft ANZ zich verontschuldigd voor het ongemak en kan Sue Lamb weer met een gerust gemoed door het leven. "We zoeken nog uit waarom het uittreksel niet het werkelijke tegoed weergaf", aldus een woordvoerster van de bank. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dochter (13) in instelling omdat ze papa niet wil zien

Dochter (13) in instelling omdat ze papa niet wil zien

http://static2.hln.be/static/photo/2015/17/10/13/20150217081253/media_xll_7494358.jpg

Een 13-jarig meisje uit Veurne wordt volgende week geplaatst in een jeugdinstelling omdat ze niet op bezoek wil bij haar vader, die gescheiden leeft van haar moeder. Dat besliste de jeugdkamer bij het Gentse hof van beroep. "Onbegrijpelijk",zegt de raadsman van de moeder. "Liefde kan je niet afdwingen."

De plaatsing van het meisje in het Onthaal-, Oriëntatie- en Observatiecentrum (OOOC) 'De Zandberg' in Varsenare, is het opmerkelijke hoogtepunt van een juridische strijd tussen de moeder en de vader die nu al ruim vier jaar aansleept. De ouders gingen uit elkaar toen X. 9 jaar oud was. Volgens de moeder was er nooit een hechte band geweest tussen de vader en het meisje. "De vader ging er kort na onze scheiding mee akkoord dat X. bij mij zou blijven wonen", vertelt de moeder. "Hij stelde zich tevreden met bezoekrecht. Later wilde hij co-ouderschap en nog later het hoederecht. Feit is dat X. vanaf het begin steevast geweigerd heeft om bij haar papa op bezoek te gaan, laat staan bij hem in te wonen.

De tegenpartij (de vader en zijn ouders, red.) beweren dat wij X. hebben opgepookt, maar wij kunnen alleen maar blijven herhalen dat het haar wil was én is. We hadden ook liever minder problemen gehad."

'Ik wil niet. Punt'
Na de scheiding van de ouders startte de vader een burgerlijk geding voor de jeugdrechtbank in Veurne. Ook de grootouders langs vaderszijde deden dat. De inzet van de procedure was omgangsrecht te verkrijgen met X. Het meisje werd gehoord en specialisten bogen zich over haar koppige weigering contact te hebben met haar vader, maar dat bracht geen zoden aan de dijk. Voor X. bleef het "neen". Zonder verdere uitleg. Op alle waarom-vragen volgden langs de kant van X. alleen maar lange stiltes. "Er werden de jongste jaren ook meer dan honderd ontmoetingen georganiseerd tussen X. en haar vader in een speciale, neutrale ruimte in Brugge, maar ook dat leverde niets op", zegt de raadsman van de moeder. "Als X. haar vader ziet, dan draait ze haar rug naar hem toe en zwijgt ze. Ze leest dan in een boek of stort zich op haar breiwerk. Van elke ontmoeting wordt er telkens een verslag gemaakt, maar er is niet de minste vooruitgang. We kunnen alleen maar vaststellen dat X. zeer standvastig is in haar mening: 'Ik wil niet naar mijn vader. Punt.'" (br.hln)


» Reageer (0)
16-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loreena McKennitt - Caravanserai


Loreena McKennitt - Caravanserai

Klik op de foto om haar te beluisteren


Loreena McKennitt (Morden (Manitoba), 17 februari 1957) is een Canadese zangeres, harpiste en pianiste. Haar muziek wordt gekenmerkt door Keltische, en haar latere werk ook Arabische invloeden. Ze wordt vaak met Enya vergeleken, maar heeft een meer traditionele en klassieke stijl. Ze heeft klassiekers als Lady of Shallott van Alfred Tennyson en Highwayman van Alfred Noyes gebruikt als basis voor een eigen interpretatie.

Loreena McKennitt werd geboren in Manitoba. Sedert 1981 woont zij in Stratford in Ontario. Zij trad daar op voor het Stratford Festival of Canada als actrice, zangeres en componiste in producties van The Tempest (1982) tot The Merchant Of Venice (2001).
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze superoudjes maakten al twee eeuwwisselingen mee

Deze superoudjes maakten al twee eeuwwisselingen mee

http://oi58.tinypic.com/33f98wi.jpg

Volgende maand wordt de oudste vrouw op aarde, Misao Okawa, 117 jaar. Zij is de oudste van vijf mensen op deze aarde die al twee eeuwenwisselingen, twee wereldoorlogen en 115 Nieuwjaarswisselingen hebben meegemaakt. Leuk feit: deze vier oudste mensen op de wereld zijn allemaal vrouwen.

's Werelds oudste persoon: Misao Okawa, 116 jaar.

In 1898 werd Misao geboren. Ze trouwde in 1919 en kreeg drie kinderen. Ze is oma van vier kleinkinderen en inmiddels overgrootmoeder van zes achterkleinkinderen.

De oudste vrouw ter wereld komt uit Japan en ze mag volgende maand 117 kaarsjes uitblazen. Naar eigen zeggen, leeft Misao Okawa al zo lang omdat ze per nacht acht uur slaapt en genoeg ontspant. Daarnaast is het volgens de dame op leeftijd "een kwestie van goede genen".

Gertrude Weaver, 116 jaar

Het is haar geloof dat de 116-jarige Gertrude Weaver op de been houdt. De Amerikaanse is in 1898 op Onafhankelijkheidsdag geboren en is tot op de dag van vandaag, naar eigen zeggen, nog steeds een onafhankelijke vrouw.

Drie van haar vier kinderen zijn inmiddels al overleden. Weaver krijgt nog wel regelmatig bezoek van haar 78-jaar oude kleindochter. Het geheim van de Amerikaanse voor een lang leven is vriendelijkheid. "Behandel mensen zoals jij zelf ook behandeld wilt worden'', vertelt Weaver aan Time magazine.

Jeralean Talley, 115 jaar

De 115-jarige Jeralean Talley heeft geen wondermiddeltje om een lang leven te lijden. "Het ligt allemaal in de handen van god. Ik kan er niets aan doen'', vertelt Talley aan Mirror.

Ze was 52 jaar lang getrouwd, totdat haar man overleed. Nu woont haar 76-jaar oude dochter bij haar in huis, om voor Talley te zorgen. Haar leeftijd weerhoudt Jeralean Talley er niet van om regelmatig met haar achterachterkleinkinderen te spelen.

Susannah Mushatt Jones, 115 jaar

Blijf weg van alcohol en sigaretten en zorg voor een goede nachtrust. Dat is het advies van de eveneens 115-jarige Susannah Mushatt. Hoewel ze haar hele leven geen alcohol dronk of sigaretten rookte, doet Susannah zich wel elke ochtend graag tegoed aan een flinke plak bacon bij het ontbijt.

Emma Morano, 115 jaar

Ook de Italiaanse Emma Morano (115) heeft drie eeuwen meegemaakt. Haar geheim voor een lang leven is een bijzonder dieet: elke ochtend een rauw ei én een gekookt ei als ontbijt. 

Daarnaast denkt de Italiaanse dat haar bedritme ook te maken heeft met haar hoge leeftijd. Elke avond gaat ze om zeven uur naar bed en staat op zes uur weer op. 

Geheim

Er zijn nog veel meer mensen op aarde die eeuwenoud zijn, met ieder een ander advies voor een lang leven. Zo gaf de 109-jarige Jessie Gallan vorige maand uit Schotland nog aan dat het verstandig is om uit de buurt te blijven van mannen. "Ze veroorzaken meer problemen dan dat ze daadwerkelijk waard zijn", liet ze weten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passagiers kijken toe hoe studente verkracht wordt op trein

Passagiers kijken toe hoe studente verkracht wordt op trein

http://static3.hln.be/static/photo/2015/6/10/2/20150216141337/media_xll_7492352.jpg

Een studente is op een trein in een voorstad van Parijs verkracht. De passagiers zagen het gebeuren maar grepen niet in. Nadat het slachtoffer afgestapt was, ondernam de dader nog een tweede poging maar die mislukte. Pas twee dagen na de feiten kon het geschokte slachtoffer een woord uitbrengen. Met haar getuigenis en de hulp van bewakingsbeelden kon de verkrachter ingerekend worden. Het gaat om een werkloze man van 38.

De studente werd op de trein van Parijs naar Melun verkracht in de nacht van 4 op 5 februari, schrijft de krant Le Parisien. Het slachtoffer werd al op het perron bejegend door de dader. Ze wees hem af maar dat was niet naar de zin van de verkrachter. Toen ze opstapte, ging hij naast haar zitten. Hij probeerde om een gesprek met haar aan te knopen maar ze bleef hem negeren. Daarop fluisterde hij iets in haar oor waarop de studente hem van haar afduwde. Hij werd kwaad, duwde haar benen open en stak zijn hand in haar broek. De geschokte reizigers keken alleen maar toe. Niemand kwam het slachtoffer helpen, niemand duwde op de alarmknop. De dader kon zijn gang gaan en haar verkrachten.

Aangekomen in Melun, stapte de 22-jarige verward af. Ook de andere passagiers verlieten de trein en elk ging zijn eigen weg alsof er niks gebeurd was. Maar de verkrachter had er nog lang geen genoeg van. Hij bleef zijn slachtoffer achtervolgen en probeerde haar nog een tweede keer te verkrachten. De poging mislukte en hij zette het eindelijk op een lopen. Het slachtoffer ging naar haar familie en sloot zich thuis op. Haar ouders merkten meteen de grote vlekken op in haar gezicht en vroegen haar wat er gebeurd was. Totaal in shock kon ze geen woorden meer uitbrengen. Ze besefte nauwelijks zelf wat er allemaal gebeurd was.

Pas twee dagen na de gruwelijke feiten vertelde ze haar vrienden wat ze op de trein allemaal meegemaakt had. De politie werd verwittigd en de bewakingsbeelden werden opgevraagd. Met de hulp van het slachtoffer kon de dader geïdentificeerd worden. Het ging om een 38-jarige, werkloze man uit de streek van Montereau. Het parket van Melun startte intussen een juridsch onderzoek op naar verkrachting. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke ontmoeting: nieren van haar mama redden zijn leven

Unieke ontmoeting: nieren van haar mama redden zijn leven

http://static2.hln.be/static/photo/2015/17/16/4/20150216082727/media_xll_7490539.jpg

Na bijna zes jaar vruchteloos zoeken heeft Vanessa Vloeberghs (39) uit Leuven gisteren dan toch de man ontmoet die al sinds 2009 met de nieren van haar mama leeft.

Voor Vanessa betekende de omhelzing met Mustafa Boyacioglu (63) het einde van haar rouwperiode. "Ik zie nu dat mama's beide nieren bij een goede, warme man zijn terechtgekomen." Ook Mustafa zelf was op zoek naar de familie die hem dit "geschenk voor het leven" had gegeven, maar de wet verhindert ontmoetingen tussen donorfamilies en ontvangers. Pas als beide partijen op zoek gaan via officieuze kanalen, is zo'n match mogelijk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achtergelaten hond was zo bedroefd dat hij huilde

Achtergelaten hond was zo bedroefd dat hij 'huilde

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/2/5/20150216102204/media_xll_7491545.jpg

Een foto van een 'wenende' hond die werd achtergelaten en vastgebonden aan een traliehek in het treinstation van het Britse Eastbourne is al ontelbare keren gedeeld op social media. De viervoeter werd aan zijn lot overgelaten met enkel een bakje water tot zijn beschikking toen zijn baasje in een taxi het hazenpad koos.

Het dier werd al jankend en in tranen gevonden. De hond hoopte die 11de februari meer dan een uur lang dat zijn baasje zou terugkeren om hem te komen halen. Wat uiteraard niet gebeurde. Uiteindelijk werd de arme viervoeter meegenomen door de dierenbescherming.

"We werden woensdagnamiddag opgeroepen omdat er een hond was achtergelaten in het station", zei een woordvoerder van de lokale overheid. "We hebben de hond opgepikt en hij is nu veilig. We proberen de eigenaar op te sporen."

Indien dit niet lukt, dan hoopt men snel een nieuwe thuis voor de viervoeter te vinden. Net zoals gebeurde met Kai, de shar-pei die net na kerstmis met een valiesje werd achtergelaten in een Schots station. Zijn verhaal beroerde het hart van menig dierenvriend. Hopelijk kent ook dit verhaal een happy ending! (br.hln)


» Reageer (0)
15-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kelly Clarkson - My Life Would Suck Without You

Kelly Clarkson - My Life Would Suck Without You

Klik op de foto om ze te beluisteren


Kelly Clarkson (Fort Worth (Texas), 24 april 1982) is een Amerikaans zangeres. Ze was winnaar van American Idol in 2002.

Kelly Brianne Clarkson werd geboren in de Amerikaanse staat Texas, waar ze haar jeugd doorbracht. Ze is het derde en jongste kind van Jeanne Ann Rose, een lerares van Griekse en Ierse afkomst, en Stephen Michael Clarkson, een gewezen ingenieur van Welshe afkomst.

Clarkson had geen gemakkelijke jeugd, vooral door de scheiding van haar ouders – ze was toen zes jaar oud. In het nummer Because of You uit 2005 heeft ze dit thema verwerkt. Haar broer ging bij haar vader wonen, haar zus bij haar tante en Kelly bleef bij haar moeder.

Clarkson was een meisje dat graag zong, en op dertienjarige leeftijd werd haar gevraagd te zingen in het koor van haar middelbare school. Dit aanbod nam ze aan en vanaf dit moment had ze de kans om haar stem te trainen. Nadat Clarkson het diploma van de middelbare school behaalde, besloot ze samen met een vriendin naar Los Angeles te verhuizen om mee te gaan doen met audities en om demo's op te sturen naar platenmaatschappijen. Clarkson en haar vriendin waren net een paar uur ingetrokken in hun appartement toen het appartementencomplex volledig uitbrandde. Op het moment van de brand waren zij niet in het gebouw aanwezig. Dit betekende meteen het eind van de reis en ze keerden terug naar Texas.

Het winnen van American Idol in 2002, waarvoor ze door vrienden was aangemeld, bezorgde Clarkson een platencontract bij RCA en haar droom kwam uit: het opnemen van een eigen album. Maar Clarkson wilde wel de tijd nemen voor haar album, daarom bracht ze eerst in de Verenigde Staten een dubbele a-kantsingle uit: A Moment Like This en Before Your Love. De eerstgenoemde behaalde de nummer 1 positie in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

Een jaar later kwam het debuutalbum Thankful uit met als leadsingle Miss Independent, samen met zangeres Christina Aguilera geschreven. Hierna kwamen nog twee singles uit: Low en The Trouble with Love Is. Dit laatste nummer kwam op de soundtrack van Love Actually. Met Miss Independent brak Clarkson ook internationaal door.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewonde toekan krijgt nieuwe 3D-geprinte snavel

Gewonde toekan krijgt nieuwe 3D-geprinte snavel

http://static2.hln.be/static/photo/2015/3/2/4/20150213155518/media_xll_7485034.jpg

Een Costaricaanse toekan, die het bovenste deel van haar snavel verloor, kan binnenkort weer als nieuw door het leven dankzij de 3D-printer. De vogel krijgt een nieuwe kunstsnavel aangemeten.

De vogel, die de naam Greca heeft meegekregen, verloor haar snavel nadat ze was mishandeld dor een groep jongeren. De tamme Greca leefde in een dorp, waar het gevoed werd door de lokale bevolking. De tamheid was ook de reden dat de vogel zich in eerste instantie niet verweerde tegen de groep jongeren.

Greca herstelt op dit moment in een vogelopvang, waar ze wordt klaargestoomd voor de ingewikkelde operatie aan de snavel. Het geld voor de operatie werd bijeengebracht door een inzamelingsactie in Costa Rica.

In een video op de Costaricaanse nieuwssite La Nacion wordt uit de doeken gedaan hoe de operatie in zijn werk zal gaan en is te zien hoe de 3D-printer de snavel fabriceert. Waarschijnlijk wordt de nieuwe snavel met een of meerdere schroeven bevestigd. De vogel gaat een spannende tijd tegemoet. Het is namelijk nog niet zeker of Greca haar nieuwe snavel accepteert of dat de snavel zich hecht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elbow - Grounds For Divorce


Elbow - Grounds For Divorce

Klik op de foto om hun te beluisteren


Elbow is een muziekgroep uit Manchester, bestaande uit zanger Guy Garvey, pianist Craig Potter, bassist Pete Turner, drummer Richard Jupp en gitarist Mark Potter. De groep werd opgericht in 1991. In 2001 werd hun eerste album uitgebracht en in 2003 hun tweede, dat zeer goed werd ontvangen. De groep is nu een band met groeiende populariteit, zoals te zien is aan de hitnoteringen van hun derde en vierde album. De muziek van Elbow bestaat uit goed gefundeerde muzikale landschappen met daar overheen de dragende stem van de zanger Guy Garvey. In 2008 kreeg Elbow de Mercury Music Prize voor hun album The Seldom Seen Kid en in februari 2009 de Brit Award voor de beste Britse band. Eind september 2010 kondigde de band op haar site aan de opvolger van The Seldom Seen Kid begin 2011 uit te zullen brengen. Op 22 december maakte de band bekend dat deze opvolger Build a Rocket Boys! gaat heten, en op 7 maart zal uitkomen. De eerste single zal Lippy Kids zijn. Dit nummer bezorgde hen hun eerste Top 40 hit in Nederland. Het nummer kwam tot nu toe tot de 29ste positie in de lijst.
» Reageer (0)
14-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn je chips niet meer krokant? Steek ze in de oven!

Zijn je chips niet meer krokant? Steek ze in de oven!

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/8/4/20150213122537/media_xll_7484479.jpg

Niks viezer dan chips die niet meer krokant zijn. Gelukkig is er een foodhack die je favoriete snack meteen weer hapklaar maakt. En hij is zo simpel dat we ons afvragen waarom we er nooit zélf aan gedacht hebben.

Het enige wat je hoeft te doen is je oven voorverwarmen op 180 graden en de chips 10 minuten (of iets langer, dat hangt ervan af hoe 'plat' ze precies geworden zijn) te bakken. Op die manier onttrek je het vocht aan de aardappelschijfjes en worden ze weer héérlijk crispy. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jager doodt zeldzame Grand Canyon-wolf

Jager doodt zeldzame Grand Canyon-wolf

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/7/7/20150213173823/media_xll_7485532.jpg

Dit is Echo, de eerste grijze wolf die sinds tientallen jaren werd gespot in de buurt van de Grand Canyon in de VS. Het staat nu vast dat een jager in december, slechts enkele maanden nadat Echo voor het eerst werd gezien, het dier de zeldzame wolf heeft gedood nadat hij haar had aanzien voor een coyote.

Echo werd doodgeschoten in de staat Utah, nadat ze meer dan 1.100 kilometer had afgelegd op zoek naar een mannetje.

"Echo kwam tot een hartverscheurend einde, maar haar trektocht door wouden en woestijnen toont aan dat er nog een uitstekende habitat is voor wolven in het Amerikaanse westen", zo stelde Michael Robinson van het Center for Biological Diversity.

"Haar dood toont ook dat er nu meer dan ooit nood is aan educatie, ordehandhaving en wetenschappelijke ondersteuning om met uitsterven bedreigde wolven te beschermen". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 op de 10 Belgen wonen samen als koppel

6 op de 10 Belgen wonen samen als koppel

http://static3.hln.be/static/photo/2015/14/16/2/20150213143627/media_xll_7484912.jpg

Exact 59,4 procent van de volwassen Belgen woont, in de een of andere vorm, samen als koppel. Dat blijkt uit cijfers die werden bekendgemaakt door Statbel, de directie statistiek van de FOD Economie. De cijfers, die de toestand op 1 januari 2011 weergeven, vormen de meest recente gegevens over samenwonende Belgen.

Uit de cijfers blijkt dat bijna een op de twee Belgen (48,0 procent) getrouwd is en samenwoont. Daarnaast zijn er nog 3,1 procent wettelijk en 8,3 procent feitelijk samenwonenden. De gegevens hebben betrekking op de Belgische bevolking van 18 jaar en ouder.

Vlaanderen telt volgens de cijfers relatief gezien meer samenwonende koppels (63,3 procent) dan Wallonië (56,6 procent) en Brussel (45,9 procent).

West-Vlaanderen

Een opsplitsing per gemeente leert dan weer dat in het West-Vlaamse Lichtervelde relatief de meeste personen als koppel samenwonen (71,3 procent). Opvallend is dat de gemeenten die de top drie vervolledigen eveneens uit West-Vlaanderen komen: Zedelgem (71,7 procent) en Oudenburg (71,0 procent). De top van die lijst wordt overigens compleet door Vlaamse gemeenten beheerst. De eerste Waalse gemeente, Mont-de-l'Enclus, staat pas op de 80ste plaats.

Brussel

De gemeenten met het kleinste aandeel samenwonende koppels liggen dan weer in het Brussels gewest. De top vijf wordt aangevoerd door de studentenstad Elsene (35,2 procent), gevolgd door Sint-Gillis, Etterbeek, Brussel en Sint-Joost-ten-Node. Antwerpen (49,8 procent) is de eerste Vlaamse gemeente, op de 19de plaats.

Tot slot blijkt uit de cijfers ook dat op 1 januari 2011 - 7,5 jaar na de invoering van het huwelijk voor holebi's - 0,16 procent van de bevolking getrouwd was met iemand van hetzelfde geslacht, wat overeenkomt met 13.614 mensen. (br;hln)


» Reageer (0)
13-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geredde orang-oetan schenkt een boeketje aan haar verzorger

Geredde orang-oetan schenkt een boeketje aan haar verzorger

http://oi62.tinypic.com/a3nhjm.jpg

Pinkgy geeft een boeketje aan haar verzorger. De orang-oetan zat gedurende dertien jaar opgesloten en kreeg enkel junkfood en frisdrank voordat ze werd gered door het 'International Animal Rescue Orangutan Rehabilitation Centre' in Ketapang, West Kalimantan (Borneo).

Ze kreeg een tandoperatie om de door suiker aangevreten tanden te herstellen en staat op een streng dieet. De organisatie heeft als doel Pinkgy samen met 82 andere lotgenoten ooit weer vrij te laten in het wild.  (br.hln)


» Reageer (0)
12-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de beste persfoto van het jaar

Dit is de beste persfoto van het jaar

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/13/0/20150212110630/media_xll_7481220.jpg

Een foto van een homoseksueel koppel tijdens een intiem moment in het Russische Sint-Petersburg: dat is de World Press Photo van het jaar 2014. De winnende foto werd genomen door de Deense fotograaf Mads Nissen voor de Deense krant Politiken. Dat werd vandaag bekendgemaakt in Amsterdam.

Mads Nissen is fotograaf bij de Deense krant Politiken. Zijn winnende foto toont Jon en Alex, een homoseksueel koppel in Sint-Petersburg. Het leven voor homoseksuelen en transgenders in Rusland wordt alsmaar moeilijker: seksuele minderheden hebben er te maken met legale en sociale discriminatie, aanrandingen en gewelddadige aanvallen door conservatieve religieuze en nationalistische groeperingen.

De foto won ook de eerste prijs in de categorie 'Contemporary issues'.

De winnaar ontvangt een geldprijs van 10.000 euro en Canon schenkt hem een professionele DSLR-camera. De prijzen worden op 24 en 25 april uitgereikt in Amsterdam. Alle winnende foto's worden nadien een jaar lang tentoongesteld in honderd steden in 45 landen.

Categorieën

Voor de 58ste World Press Photo-wedstrijd waren er 97.912 inzendingen door 5.692 persfotografen, fotojournalisten en documentairefotografen uit 131 landen. Een internationale jury onder leiding van Michele McNally van The New York Times reikte - naast de World Press Photo van 2014 - prijzen uit in acht categorieën aan 42 fotografen uit 17 landen.

Daarbij één Belg dit jaar: Tomas van Houtryve kaapte met 'Blue sky days' de derde prijs weg in de categorie Contemporary issues (stories).

Dit jaar werd een nieuwe categorie in het leven geroepen: 'Long-term projects'. Voor deze categorie ontving de jury 510 projecten, of in totaal 14.583 foto's. De winnaar in deze categorie is de Amerikaanse Darcy Padilla met het project 'Family love'.

Dit zijn de winnaars in alle categorieën: (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de gekste gezondheidstrends voor 2015

Dit zijn de gekste gezondheidstrends voor 2015

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/7/9/20150212111718/media_xll_7479174.jpg

Koffie met boter, krekelmeel of een gezichtsbehandeling met slakkenslijm. Gekker kan het haast niet worden. Maar of al die vreemde gezondheistrends ook écht goed voor je zijn, dat is nog maar de vraag.

Gelaatsverzorging met slakkenslijm

Wat is het? Een gezichtsbehandeling waarbij slakken voor de volledige 45 minuten over je gezicht kruipen. 14.000 minuscule tandjes veroorzaken tijdens de behandeling een licht tintelend gevoel op je gezicht.

Waarom doen we het? Slakkenslijm bevat voedingsstoffen en antioxidanten die je gezicht er strakker en jonger doen uitzien.

Werkt het? Dermatologen zijn niet zeker of er echt voordelen aan zo'n slakkenslijmbehandeling verbonden zijn, en al zeker niet op lange termijn. Op korte termijn kan zo'n facial er wel voor zorgen dat je gezichtshuid er even beter uitziet.

Koffie met boter

Wat is het? Dave Asprey, een ondernemer die met zijn overgewicht afrekende en daarna een zelfverklaarde gezondheidsguru werd, vond in 2009 de Bulletproof-koffie uit. Het recept is simpel: één kop koffie met daarin 2 eetlepels ongezouten boter en 1 tot 2 eetlepels olie.

Waarom doen we het? De Bulletproof-koffie belooft je een volledige dag van energie te voorzien. Dat mag ook wel, voor 450 Kcal per kopje.

Werkt het? Dokters zijn kritisch over dit drankje. Niet alleen beval het een belachelijk hoog aantal calorieën, het voorkomt ook de opname van gezonde voedingsstoffen, omdat je een kop Bulletproof best drinkt als ontbijt.

Krekelmeel

Wat is het? Exact wat de naam al doet vermoeden: krekels die vermalen worden tot een poederachtige substantie. Het meel wordt gebruikt om onder andere proteïnerepen en desserten te maken.

Waarom doen we het? Krekels zitten vol ijzer, proteïne, vitamine B12 en bevatten bijna evenveel calcium als een glas melk. Als je meer van insecten dan van melkproducten houdt is dit dus een topper.

Werkt het? Krekels bevatten een hoger percentage aan proteïnes dan andere dierlijke voedingsbronnen, en zijn daarom een goede optie. Insecten eten is natuurlijk iets waar niet iedereen voor open staat, al helpt het misschien om te weten dat de beestjes grondig werden gereinigd en verwerkt vooraleer ze in de voedselketen terecht kwamen.

Alles met kokosolie

Wat is het? Van kokosolie in je koffie tot kokosolie als make-upremover of als extra ingrediënt in smoothies: dit goedje is populairder dan ooit.

Waarom doen we het? Kokosolie zit vol goede stoffen: goede cholesterol, antioxidanten en antimicrobiële stoffen. Om er maar een paar te noemen.

Werkt het? Experten zijn het er over eens dat er meer research nodig is om te kunnen bevestigen dat kokosolie écht het superfood is dat men nu beweert dat het is. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouder dan 30? Dan is het eigenlijk al te laat

Ouder dan 30? Dan is het eigenlijk al te laat

http://static0.hln.be/static/photo/2015/8/16/13/20150211112843/media_xll_7478503.jpg

Money, money, money. We kunnen niet alleen niet zonder, we willen vaak ook nog eens zo veel mogelijk van het slijk der aarde. Toch? Uit een verslag van de Federal Reserve Bank van New York blijkt nu dat je gemiddelde vermogen bepaald wordt in je bloeiende jaren als twintiger. Rijker dan dát word je niet. Tenzij er een financieel gelukje op je weg komt natuurlijk.

Voor de ene liggen de jaren als twintiger al wat verder dan voor de andere. Voor nog anderen moeten ze nog komen of zijn ze volop bezig. Een fantastische tijd, doorgaans, waar de mens tot zelfontplooiing komt, zeg maar volwassen(er) wordt. Nog redelijk onbezorgd, de toekomst lacht je toe. Maar die eerste tien jaren op de arbeidsmarkt zijn meestal wel bepalend voor de rest van je carrière. Financieel dan. Wie hoopt dat de beloning van het grote geld later in de loopbaan nog toegewaaid komt, vergist zich.

Vergeet dus dat luxeleventje, als het al voor je dertigste zo niet uitpakte. Je zal dus moeten wennen aan een middelmatig leven, tenzij je natuurlijk de lotto wint, een belachelijke som erft of in het huwelijksbootje stapt met iemand die wél meer dan bemiddeld is.

In cijfers betekent dit dat de happy één procent van grootste verdieners tussen de 20 en de 30 hun vermogen zien aangroeien met 1.450 procent tegen de tijd dat ze 55 zijn. Wie op zijn 29ste 265.000 euro per jaar binnenrijft - yep, ze bestáán! - komt op zijn 55ste dus uit op een duizelingwekkende 3,85 miljoen euro. Jieha!

Wie in de top 5 procent zit, ziet het vermogen nog altijd toenemen met 230 procent. Meer dan een verdubbeling dus en ook niet onaardig. Behoor je tot de mediaan, dan spreken we nog maar van een stijging met 38 procent. Voor de meesten onder ons groeit het loon na ons 35ste levensjaar niet meer aan. Het slechtste nieuws is er voor wie onderaan bengelt: die verdient zelfs minder naarmate de carrière vordert.

Onderzoekers Fatih Guvenen, Fatih Karahan, Serdar Ozkan en Jae Song bestudeerden de loopbanen van zo'n 5 miljoen werkenden over 40 jaar. (br.hln)


» Reageer (0)
11-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enorme muntenschat gevonden in Engels dorp

Enorme muntenschat gevonden in Engels dorp

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/5/0/20150210200653/media_xll_7476945.jpg

In het Engelse dorp Lenborough zijn meer dan 5.000 munten gevonden uit de tijd dat de Angelsaksen het huidige Engeland overheersten. De waarde van de totale schat moet nog worden vastgesteld, maar een voorlopige schatting komt uit op 1,3 miljoen pond (1,5 miljoen euro), meldt het British Museum.

Het is de grootste muntenvondst in het Verenigd Koninkrijk in bijna twintig jaar. Op de munten, die waren begraven in een loden blik, staan de beeltenissen van koning Ethelred II de Onberadene (circa 968 - 1016) en koning Knoet II de Grote (990-1035). Veertig verschillende muntmeesters hebben ze geslagen.

Paul Coleman vond de munten in december 2014 met een metaaldetector tijdens een wedstrijd waarbij mensen de grond afspeuren met detectoren. "Toen ik de munten zag was ik enorm enthousiast want ik wist dat ik een opgepotte verzameling vond. Mijn enthousiasme werd nog groter toen ik mij realiseerde wat de impact van deze vondst was. De man die over de lokale vondsten gaat, zei tegen me: 'Nu weet ik een beetje hoe Howard Carter zich voelde toen hij voor het eerst in de tombe van Toetanchamon keek'."(br.hln)


» Reageer (0)
10-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Style Council - You're The Best Thing

The Style Council - You're The Best Thing

Klik op de foto om ze te beluisteren


The Style Council was een Brits soul-jazz collectief uit de jaren 80 rond zanger/gitarist Paul Weller (ex-voorman van The Jam) en toetsenist Mick Talbot (ex-Dexy's Midnight Runners). Waar The Jam bekend stond als een typisch Britse band en nergens anders zo populair was als in eigen land had de Council vooral succes op het Europese vasteland.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In deze familie werden al 200 jaar enkel jongetjes verwekt, tot slimme vrouw dit deed

In deze familie werden al 200 jaar enkel jongetjes verwekt, tot slimme vrouw dit deed

http://static0.hln.be/static/photo/2015/9/5/10/20150210175905/media_xll_7476775.jpg

Toen Myla Lawrie in oktober vorig jaar geboren werd, schreef ze zonder het zelf te beseffen familiegeschiedenis. Sinds 1809 moest de familie het zonder babydochters stellen tot mama Hannah een ongemeen slim plan bedacht.

Toen Hannah (26) en Mark Lawrie een koppel werden en kinderen wilden, moest Mark iets opbiechten. Volgens de man, zelf vader van twee zoontjes uit een eerdere relatie, zou het onmogelijk zijn om een dochter te verwekken gezien dit al 200 jaar niet meer gelukt was binnen de familie. Het laatste meisje bleek overoverovergroottante Bessie te zijn, geboren in 1809.

Conceptie
Nochtans is er elke keer vijftig procent kans op een meisje maar in de familie van Mark leek het nooit meer te lukken. Het signaal voor Hannah om er toch alles aan te doen om een dochter op de wereld te zetten. Zo stootte ze op de bijzondere methode van Landrum B. Shettles. Het tijdstip van de conceptie zou een invloed hebben op het geslacht van de baby. Seks net voor de eisprong zou de kans op een meisje vergroten dan seks op de dag van de eisprong zelf. Dat komt omdat mannelijke spermacelllen sneller sterven.

Mannelijke zaadcellen zwemmen weliswaar sneller en zullen het eitje dan wel als eerste bereiken, bij seks voor de eisprong is dat eitje nog niet klaar voor bevruchting. Wanneer het wel klaar is, zijn de mannelijke spermacellen al uitgeteld en kunnen de vrouwelijke zaadcellen toeslaan.

Ovulatietesten
Hannah ging met ovulatietesten aan de slag om het lot een handje te helpen. Romantisch was het misschien niet maar succesvol des te meer. Na één poging was het al raak. En zo kwam het dat de familie Myla mocht verwelkomen, het eerste meisje sinds 200 jaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanker, bedankt! Dankzij jou beleefde ik mooiste jaar van mijn leven

Kanker, bedankt! Dankzij jou beleefde ik mooiste jaar van mijn leven

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/0/1/20150210113708/media_xll_7475716.jpg

Eveline Koopmans heeft baarmoederhalskanker en niet lang meer te leven. Met de dood in de ogen kijkt de vrouw in een aangrijpende brief vol dankbaarheid op haar ziekte terug: "Als je ziek wordt, kom je ineens tot de kern van het leven. En dat is liefde."

In 2011 werd bij Eveline baarmoederhalskanker vastgesteld. De kanker is nu uitgezaaid en volgens artsen zou de Nederlandse vrouw de jaarwisseling niet halen. Maar Eveline is er nog altijd en sterker dan ooit. Ze is dankbaar voor haar dodelijke ziekte en noemt 2014 zelfs het mooiste jaar van haar leven. Hoe kan dat? Dat legt Eveline uit in een pakkende brief die niemand onberoerd zal laten.

Echt leven
"Sinds oktober 2011 ben je in mijn leven en sinds je er bent is alles anders geworden. Eén van de mooiste cadeautjes die ik van je heb gekregen is dat door jou ik veel meer leef, maar dan bedoel ik écht leven. Ik zie echt, en ruik, en voel en ik besef me dat zo vaak. Dat is ontzettend mooi.

Sinds jij in mijn leven bent, heb ik mezelf opnieuw mogen leren ontdekken en ben ik (spiritueel) gegroeid. Een nieuwe versie, misschien wel een verbeterde versie van de oude Eveline, ik die zonder controle kan leven, niet meer constant bezig is met de toekomst en met streven/verbeteren/meer, meer, meer...

Ik heb geleerd geen verwachtingen meer te hebben, want verwachtingen hebben, leidt tot hebzucht,onrust en/of teleurstellingen. Hierdoor is die blijvende diepe rust ontstaan en nooit meer weggegaan."

Cadeautjes
Zelfs de aspecten die de ziekte ondraaglijk maken buigt Eveline om tot iets positief. De kanker heeft haar een hele lijst cadeaus geschonken. "Door het verlies van mijn haar, heb ik nu een veel mooier en dikker haar terug gekregen", schrijft ze. "Ik mag op alle tijden van mezelf champagne drinken, ik mag iedere dag uitslapen en iedere dag is weekend voor mij.. Weet je, ik hou op want volgens mij is de boodschap wel duidelijk. Ik wil eigenlijk alleen maar zeggen: bedankt!"

Hoewel het steeds slechter gaat met Eveline, blijft ze het leven maximaal vieren, dat vertelt ze aan het magazine Linda. "Ik vul mijn dagen met veel bezoek, lezen, schilderen, mediteren en er langzaam aan toegeven dat mijn lichaam het aan het opgeven is. Het draaiboek voor mijn uitvaart - ik noem het De Eindshow - ligt klaar. Het wordt een heel mooi feest.

De volledige dankbrief van Eveline kan u hier lezen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom die puist altijd op dezelfde plaats opduikt

Waarom die puist altijd op dezelfde plaats opduikt

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/6/5/20150209135351/media_xll_7473410.jpg

Kan je nu al perfect de locatie van je volgende puist voorspellen, aangezien die dingen hardnekkig op dezelfde plaats opduiken? Dan heb je last van een heel specifieke vorm van acné, die waarschijnlijk een al even specifieke reden heeft. Dermatoloog Joshua Zeichner zette de oorzaken voor Women's Health op een rijtje:

Je hebt een cyste:
Heb je vaak last van een pijnlijke zwelling, maar komt de puist er nooit echt door? Dan zit de kans erin dat je met een cyste zit. Die ontstaan wanneer de olie van de huid niet afgevoerd wordt via de porie, maar onderhuids blijft zitten en daar een ontsteking veroorzaakt. Als je denkt dat je deze vorm van acne hebt, blijf je er wel beter af. Zulke ontstekingen worden best nagekeken door een dermatoloog.

Je hebt een puist uitgeknepen:
Niets geeft je zo'n voldaan gevoel als dat witte kopje van de puist uit te knijpen. Jammer genoeg kan dit tot complicaties leiden als je het niet helemaal correct hebt gedaan. Als je niet de volledige blokkade van de huid verwijderd hebt, kan de ontsteking gewoon terugkomen. "Het lijkt dan alsof je een andere puist krijgt, maar eigenlijk is het gewoon steeds dezelfde", aldus Zeichner. Laat het uitknijpen dan even zo en behandel de ontsteking op een andere manier. Reinig de huid goed en smeer in met een zalfje met bijvoorbeeld salicylzuur en/of benzoylperoxide erin.

Het ligt aan je handen:
Raak jij ook onbewust je gelaat aan met je handen, bijvoorbeeld als je gestresseerd bent? En duikt de puist net daar op? Dan hoef je de oorzaak niet ver te zoeken: de bacteriën die op je handen zitten, zorgen ervoor dat je poriën verstopt en ontstoken raken. De ideale oplosing is dan je slechte gewoonte afleren, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Tot het zo ver is, is het heel belangrijk om je huid regelmatig te reinigen. Ook hier zijn producten met benzoylperoxide erin aangewezen, omdat ze alle bacteriën doden.

Het is hormonaal:
Iedere vrouw weet hoeveel invloed je kan ondervinden van hormoonschommelingen. Als je merkt dat je uitbraak van acne steeds op dezelfde dagen van de maand valt, heeft het waarschijnlijk hier iets mee te maken. Vooral de huid rond je neus en kin zou wel eens wat last kunnen krijgen van puistjes tijdens je maandstonden. Jammer genoeg valt hier weinig aan te doen, behalve middeltjes nemen die je hormoonhuishouding controleren, zoals de anticonceptiepil. Verder kan je een goede cleanser gebruiken, liefste met salicylzuur erin, in de week voor je maandstonden om alle overtollige olie te verwijderen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand ziet shoppen tot 22 uur zitten

Niemand ziet shoppen tot 22 uur zitten

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/5/9/20150210045322/media_xll_7475109.jpg

Zullen hele winkelstraten straks tot 22 uur openblijven, zoals Open Vld wil? Alvast niet als het van zelfstandigenorganisaties, de vakbond, de ketens en de supermarkten afhangt. "Zelfs al komt de wet er, dan nog zal er weinig veranderen."

Te duur, te weinig vraag vanuit de consument en extra werklast: dat zijn volgens het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) de belangrijkste redenen waarom 76% van hun leden het niet ziet zitten om langer open te blijven. Maar de tegenwind komt niet enkel van de zelfstandigenvereniging en haar collega's van Unizo.

Ook Open Vld- coalitiepartner CD&V en de liberale vakbond ACLVB zien er geen brood in. "We kunnen enkel vermoeden dat het hier om een lobby-voorstel gaat ten voordele van bepaalde warenhuisketens", klinkt het bij die laatste. En dat terwijl Comeos, de federatie die net die ketens vertegenwoordigt, ook al geen fan is. "Van ons mag de mogelijkheid bestaan om langer open te blijven", vindt bestuurder Dominique Michel. "Maar ik ben helemaal niet zeker of ketens dat wel gaan doen. Gaan er nog klanten komen om 21 uur? Vergeet niet: het kost een fortuin om pakweg een supermarkt een uurtje later te sluiten. Wij vinden dit voorstel geen prioriteit."

Ook retailexpert Gino Van Ossel van de Vlerick Business School denkt niet dat we binnenkort plots om 21 uur nog kleedjes gaan passen of brood zullen kopen. "De openingsuren worden nu nog niet eens allemaal gebruikt. Ze mogen nu al alle dagen open zijn tot 20 uur en op vrijdag tot 21 uur. De enige winkels die dat doen, zijn de supermarkten - en dan nog lang niet allemaal. Discountketens zoals Aldi en Lidl blijven vaak al niet zo laat open." Grootste probleem: na 18 uur personeel inzetten is duur. "Want er moet een toeslag betaald worden die vastgelegd is in de cao. Vraag is dan of het nog rendabel is. Voor een zelfstandige die alleen in zijn zaak staat, speelt dat niet zo. Als ze al personeel hebben, zijn die toeslagen ook kleiner. Maar blijft de vraag: gaat er wel volk op afkomen? Ik denk dat men de vraag vanuit de consument een beetje overschat." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pieter Aspe schrijft Suske & Wiske-verhaal

Pieter Aspe schrijft Suske & Wiske-verhaal

http://static1.hln.be/static/photo/2015/11/0/7/20150210081300/media_xll_7475257.jpg

'De Drieste Drone', zo heet het Suske & Wiske-verhaal van de hand van thrillerauteur Pieter Aspe. In september moet de strip in de winkel liggen, zo verklapte Aspe gisteravond in 'De Ideale Wereld'. "Voor de zeventigste verjaardag van Suske & Wiske schrijven er mensen van allerlei pluimage een scenario, en ik ben er één van. Ik schrijf wel alleen maar het verhaal, tekenen doe ik niet." (br.hln)


» Reageer (0)
09-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bergbeklimmers vinden verdwenen vlucht (met voetballers aan boord) na 54 jaar terug

Bergbeklimmers vinden verdwenen vlucht (met voetballers aan boord) na 54 jaar terug

http://static1.hln.be/static/photo/2015/18/2/11/20150209080312/media_xll_7472471.jpg

Bergbeklimmers hebben een opmerkelijke vondst gedaan in Chili. Ze troffen in de Andes de resten aan van een vliegtuig dat 54 jaar geleden van de rader verdwenen is. Bij de vlucht kwamen 24 passagiers om het leven, waaronder 8 leden van een professionele voetbalploeg.

De bergbekimmers vonden de resten op een hoogte van 3.200 meter op ongeveer 360 kilometer van de hoofdstad Santiago. De expeditieleider wil de exacte vindplaats nog niet verklappen. Hij wil zo vermijden dat er spullen gestolen worden, zegt hij aan de Chileense zender Channel 7.

Het toestel, een Douglas DC-3 verdween op 3 april 1961. De verdwijning verstomde niet alleen Chili maar ook de rest van de (sport)wereld met verbazing. Green Cross had net een uitwedstrijd gespeeld voor de beker van Chili (Copa de Chile) in Osorno en was op de terugweg naar de hoofdstad toen het drama zich voltrok. De ploeg had zich over twee vliegtuigen verdeeld. Een van de vliegtuigen landde op het voorziene tijdstip in de hoofdstad, het tweede toestel verdween spoorloos.

Wekenlang werd er vruchteloos gezocht naar de verdwenen vlucht. Voor de omgekomen spelers werd een begrafenisplechtigheid gehouden. "Het was een onbeschrijflijk moment toen we het wrak aantroffen. Er gingen verschillende sensaties en emoties door ons heen. We konden de energie maar ook de pijn voelen", aldus Alobornoz over de opmerkelijke vondst. De klimmers konden duidelijk een deel van de romp waarnemen en ze troffen ook beenderen aan van de overleden passagiers. Green Cross speelde tot 1965 in de hoogste klasse. Daarna werd de ploeg ontbonden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Computer bedreigt helft van de jobs in België

Computer bedreigt helft van de jobs in België

http://static3.hln.be/static/photo/2015/12/6/2/20150209050415/media_xll_7472237.jpg

Een barman kijkt toe hoe een vliegende robot zijn drankjes naar de juiste tafel brengt.

Eén op de twee jobs in België kan binnen twintig jaar vervangen worden door computers of robots. Eén op de drie loopt zelfs een groot risico, vooral routinejobs met een gemiddeld loon, zoals administratief personeel, verkopers en huishoudhulpen. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

Hoe groot is het risico dat uw job binnen de twintig jaar uitgevoerd wordt door een computer of een robot? Dat heeft ING België voor ons land voor het eerst op een wetenschappelijk onderbouwde manier berekend voor ruim 420 beroepen. Daaruit blijkt dat België zelfs nog iets kwetsbaarder is voor de "robotrevolutie" dan wat vergelijkbaar onderzoek van de Oxford University opleverde in de VS.

En toch hoeft u niet te panikeren. De risicoberekening geeft immers geen zekerheid dat die beroepen ook daadwerkelijk geautomatiseerd zullen worden. Zeker als je weet dat de opkomst van nieuwe (robot)technologie ook zorgt voor veel nieuwe jobs in België.

De top vijf van individuele beroepen waar het meeste jobs dreigen te sneuvelen, zijn administratieve medewerkers (155.000 jobs), verkoopsassistenten (133.000), huishoudhulpen (92.000), schoonmakers (65.000) en boekhouders (58.000). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse schaatsers gered van ijsschots

Nederlandse schaatsers gered van ijsschots

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/10/14/20150209102914/media_xll_7472819.jpg

Een deel van een groep Nederlandse en Zweedse schaatsers is zaterdag gered van een ijsschots op een Noors meer. Dat meldden verschillende Scandinavische media dit weekend. De groep kwam er ongeschonden vanaf.

Zo'n 45 schaatsliefhebbers, onder wie volgens de Svenska Dagbladet vijftien Nederlanders, waren met een bus naar het Mjøsameer gereisd, net ten noorden van Oslo. Tijdens de tocht werd de groep overvallen door warmer weer en sterke wind. Daardoor smolt en scheurde het ijs en strandden zestien schaatsers op een grote ijsschots in het meer, omgeven door water. Omkeren was niet meer mogelijk.

Drie mensen vielen in het water, maar ze hadden droge kleren meegenomen en konden zich op de schots omkleden. Ze wachtten vervolgens op het plakkaat ijs tot ze werden opgehaald met bootjes. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maar 100 kindjes met deze ziekte

Maar 100 kindjes met deze ziekte

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/0/4/20150209100537/media_xll_7472809.jpg

Els Verstreken en Sally Dewallef organiseren de volgende maanden verschillende benefieten ten voordele van kinderen met AADC. Dat is een zeldzame stofwisselingsziekte die wereldwijd zo'n 100 kinderen treft waaronder drie uit ons land, zoals hun zoontje Oskar (3). "Hopelijk kunnen we de ziekte bekender maken, want de diagnose is niet makkelijk", zeggen ze.

Wie Oskar ziet spelen, kan enkel uit het feit dat hij niet tatert zoals een kind van drie jaar afleiden dat hij anders is dan leeftijdsgenootjes. "Het duurde dan ook tot enkele maanden na de geboorte voor we zagen dat er iets niet juist zat", zeggen Els (40) en Sally (48). "Eerst dachten de dokters aan epilepsie, later aan een tumor in de buik. Uiteindelijk viel pas toen hij 9 maanden oud was het verdict: AADC."

Lijden aan AADC is een zeldzaam verdict. Wereldwijd lijden amper 100 kinderen aan de zeldzame stofwisselingsziekte, die ontstaat wanneer ei- en zaadcel éénzelfde defect vertonen. Door een tekort aan dopamine ontwikkelen ze zoals patiënten met Parkinson vaak ernstige motorische problemen met zware handicaps tot gevolg. "Oskar heeft dan nog geluk", zeggen zijn moeders. "Toen hij één jaar was had hij een hele zware tijd met bevingen over zijn hele lijf maar ondertussen kan hij wel - als slechts één van de vier patiënten ter wereld - zelfstandig lopen. Mentaal heeft hij een jaar achterstand en is de kans klein dat hij ooit zal spreken maar er zijn veel kinderen met de ziekte die het slechter stellen."

Omdat het om zo'n zeldzame ziekte gaat, willen Verstreken en Dewallef het grote publiek met een reeks initiatieven wakker schudden. "Zo organiseren we eind maart een spinningmarathon in Aarschot, volgt er op 18 april een groot benefiet in zaal Bethanië in Genk, 23 mei volgt er in het Hasseltse Regenbooghuis een kunstveiling, verkopen we steunkaarten voor het fonds en in september plannen we een fietstocht. Daar zal het ook zeker niet bij blijven. Al het geld wat we met die initiatieven inzamelen, gaat dan weer naar een wereldwijd fonds wat strijdt tegen de ziekte. Zo start men in de Verenigde Staten binnenkort met een experimentele gentherapie. Daar willen we ons steentje aan bijdragen. Oskar is 'te goed' om die therapie te volgen maar wie weet kan een afgeleide variant hem later wel helpen? Onze grootste bedoeling is mensen sensibiliseren. Daarom zullen we tijdens het benefiet ook een film tonen met beelden van elk AADC-patiëntje ter wereld. Hoe meer mensen de ziekte kennen, hoe sneller ze vastgesteld kan worden. Nu weten dokters vaak niet waar ze mee te maken hebben."

Wat de toekomst voor de levenslustige peuter brengt, is voorlopig afwachten. "Door zijn unieke toestand is het niet makkelijk een geschikte school te vinden. We hopen dat hij binnenkort een plaatsje in het Hasseltse instituut KIDS kan krijgen", zuchten de vrouwen. "Naar de levensverwachting is het gissen. We kijken heel positief naar de toekomst. Oskar heeft ons en zijn dokters al regelmatig versteld doen staan." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorstel: laat winkels open tot 22 uur

Voorstel: laat winkels open tot 22 uur

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/7/3/20150209071204/media_xll_7472238.jpg

Vlak voor je uitgaat nog een nieuw jurkje kopen, of na een late vergadering snel een brood halen bij de bakker. Open Vld wil dat dit binnenkort kan. Dat bericht Het Laatste Nieuws.

"We willen de handelaars niet verplichten om open te blijven tot 22 uur. We willen hen alleen de kans geven. Een kapper die veroordeeld wordt omdat hij om 20.15 uur nog een klant bedient: dat kan volgens ons niet. We wonen en werken allemaal in een vrij land."

Het voorstel van Open Vld-Kamerleden Vincent Van Quickenborne, Ine Somers en Patricia Ceysens wordt over enkele weken behandeld in de commissie Bedrijfsleven en is een absolute prioriteit voor de partij.

Want een verplichte sluiting om 20 uur is niet meer van deze tijd, vindt Van Quickenborne. "Het winkellandschap is volledig aan het veranderen. Er zijn nu concept stores waar shoppen wordt gecombineerd met een hapje en een drankje. Die zaken zouden dan het laatavondpubliek kunnen bedienen."

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ), dat vooral detailhandelaars groepeert, is tegen het voorstel gekant. (br.hln)


» Reageer (0)
08-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Buble and Laura Pausini - You will never Find

Michael Buble and Laura Pausini - You will never Find

Klik op de foto om hun te beluisterenMichael Steven Bublé (Burnaby (Canada), 9 september 1975) is een Canadees jazz-zanger en acteur. Hij woont tegenwoordig in Vancouver. Zijn eerste album behaalde de top 10 in Canada, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Laura Pausini (Solarolo, 16 mei 1974) is een Italiaanse zangeres die zeer populair is in de Italiaans- en Spaanssprekende wereld. Ze heeft ook veel aanhang in België en Nederland, met name in de jaren 90 was Pausini in Nederland erg populair. Na Italië was Nederland het eerste land waar de zangeres succes had. Ze zingt in het Italiaans, Spaans, Portugees (met Gilberto Gil) en Engels. Zij heeft een warme krachtige stem met een groot stembereik. Haar nummers gaan vooral over de liefde, maar Laura zingt ook over vrede, armoede en racisme.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom frisdrank slecht voor je is

Waarom frisdrank slecht voor je is

http://static2.hln.be/static/photo/2015/2/13/14/20150204164104/media_xll_7462214.jpg

We drinken meer frisdrank dan ooit - gemiddeld meer dan 94 liter per persoon per jaar - en dat heeft gevolgen voor onze gezondheid. Vorige week nog kwamen Amerikaanse onderzoekers erachter dat jonge meisjes die regelmatig frisdrank drinken sneller in de puberteit komen. En daar stopt het niet. Ook light frisdranken en zelfs bruiswater hebben een effect op onze gezondheid.

1. Ze zorgen ervoor dat je sneller ouder wordt
Mensen die 2 blikjes cola (of een andere suikerrijke frisdrank) per dag drinken, verouderen sneller dan zij die dat nooit doen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Californië. Onderzoekers daar ontdekten dat het DNA van mensen die op regelmatige basis een grote hoeveelheid frisdrank drinken maar liefst 4.6 jaar ouder is.

2. Je krijgt er zin in suiker van
Wanneer je minstens twee blikjes frisdrank per dag drinkt wordt de smaak van suiker minder waargenomen, waardoor je nog meer naar zoetigheden gaat verlangen. Dat ontdekte dr. Hans-Peter Kubis, een psycholoog aan de universiteit van Bangor. "Omdat suiker gekoppeld is aan het beloningscentrum in onze hersenen willen mensen die veel frisdrank drinken nog meer suikers consumeren. Ook de bubbels in frisdrank zorgen ervoor dat onze zin in zoet groter wordt. Bruisende frisdranken worden in het algemeen als lekkerder ervaren, net door de aanwezigheid van bubbels. Daardoor gaan we er ook meer van drinken."

3. Ze worden soms gelinkt aan kanker
Vrouwen die meer dan drie gesuikerde frisdranken per week drinken (met of zonder bruis), zouden een verhoogd risico op borstkanker lopen. Vorig jaar ontdekten wetenschappers van de Laval universiteit in Quebec dat de densiteit van de borsten van vrouwen die veel frisdrank drinken hoger wordt, een veelvoorkomende risicofactor voor kanker. "Vrouwen met borsten met een grote densiteit hebben een groter risico om kanker te ontwikkelen, simpelweg omdat ze meer cellen hebben waarin er kanker kan ontstaan", aldus dr. Anne Trigg, oncoloog bij het London Bridge Hospital. "Het kan zelfs zover gaan dat het risico op het ontwikkelen van borstkanker tot vier keer groter wordt."

4. Ze beschadigen je botten
Amerikaanse onderzoekers beweren dat grote hoeveelheden cola drinken per dag je botten kan beschadigen. Dit komt omdat cola vaak een grote hoeveelheid fosforzuur bevat, een stof die ervoor zorgt dat het drankje een zurige smaak krijgt en een beetje prikt bij het inslikken. Een studie van de Tufts universiteit in Boston uit 2006 toont aan dat vrouwen die elke dag cola drinken een minder stevige botstructuur in de heupen hebben dan vrouwen die dat niet doen. Dit komt omdat ons lichaam er uit zichzelf naar streeft om een gebalanceerd niveau van calcium en fosfor aan te houden. Wanneer we dus overvloedig veel fosfor binnenkrijgen, corrigeert ons lichaam zichzelf door het loslaten van calcium. Bovendien heeft de cafeïne die in cola aanwezig is ook een nadelige invloed op de densiteit van onze botten.

5. Je krijgt er een opgeblazen gevoel van
Het koolzuur dat in frisdranken aanwezig is vult je maag met lucht. Die lucht komt terug naar boven via onze slokdarm en veroorzaakt vervolgens een boer. Als je snel last hebt van een opgeblazen gevoel, dan zal frisdrank dat alleen maar erger maken.  Bovendien kan het drinken van koolzuurhoudende frisdranken er ook voor zorgen dat personen met prikkelbare darmsyndroom hier meer last van krijgen.

6. Ze vormen een aanslag op je tanden
De bacteriën die aanwezig zijn in tandplak reageren sterk op suiker. Hierdoor ontstaan zuren, die voor tandbederf zorgen. Op die manier zijn niet alleen frisdranken, maar ook fruitsap bijzonder slecht voor je tanden. Toch vormen frisdranken een nog groter gevaar voor de gezondheid van je mond. Een onderzoek van de universiteit van Birmingham toont aan dat koolzuurhoudende suikerrijke frisdranken in de eerste drie minuten na het nemen van een slok maar liefst 10 keer zoveel schade berokkenen aan je tanden dan dat fruitsap, hoewel ze een gelijkaardige hoeveelheid suiker bevatten. Dit komt door de hoeveelheid citroenzuur die aanwezig is in frisdranken, om ze een zurige nasmaak te geven. Hierdoor vormen niet alleen suikerrijke dranken, maar ook hun light-varianten een gevaar voor je tanden. Ook bruiswater kan tandbederf veroorzaken, omdat het koolzuur bevat, een stof die het tandglazuur aantast.

7. Ze zijn slecht voor je lever
Frisdranken die een hoge dosis fruitsap bevatten, werden in het verleden al gelinkt aan leververvetting. Een Israëlische studie uit 2009 toont aan dat mensen die twee blikjes koolzuurhoudende fruitdrankjes per dag drinken vijf keer meer kans maken op de ziekte en zelfs op leverkanker. Dit komt omdat deze drankjes veel fruitsuikers bevatten, die meteen door de lever worden opgenomen en omgezet in vet. Light frisdranken zouden trouwens hetzelfde effect. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit werk van Gauguin is nu het duurste schilderij ooit

Dit werk van Gauguin is nu het duurste schilderij ooit

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/11/14/20150206195524/media_xll_7467839.jpg

Het schilderij "Nafea faa ipoipo" van de Franse postimpressionist Paul Gauguin (1848-1903) geldt voortaan als het duurste schilderij ooit. Het doek wisselt voor een recordbedrag van 300 miljoen dollar (264 miljoen euro) van eigenaar, meldt The New York Times.

Het werk "Nafea faa ipoipo" (letterlijk: "Wanneer zal je trouwen?") werd in 1892 geschilderd door Gauguin, die toen op het eiland Tahiti verbleef. Het schilderij toont twee lokale vrouwen. Het doek, dat eigendom was van de 62-jarige Zwitserse privéverzamelaar Rudolf Staechelin, hing al bijna vijftig jaar in het Kunstmuseum in Basel.

Maar de Amerikaanse krant New York Times zegt van de vorige eigenaar bevestiging te hebben gekregen dat het doek voor bijna 300 miljoen dollar verkocht wordt. De nieuwe eigenaar zou afkomstig zijn uit de oliestaat Qatar, vernam de krant ook van twee experts. De verkoper zelf wenste dat laatste evenwel niet te bevestigen. "Ik ontken het niet en ik bevestig het niet", verklaarde Staechelin.

Tot nu toe was "De kaartspelers" van Paul Cézanne het duurste schilderij ooit. Drie jaar geleden werd dat werk voor zowat 250 miljoen dollar verkocht, eveneens aan Qatarese kopers. Toen ging het om de koninklijke familie van het land.

Het Kunstmuseum in het Zwitserse Basel heeft in een mededeling al laten weten dat het de verkoop betreurt. Het museum verliest overigens wel meer belangrijke werken. Want de trust van de familie Staechelin heeft beslist om de overeenkomst met het museum, over het in bruikleen geven van achttien schilderijen, te beëindigen. Naast Gauguin gaat het onder meer om schilderijen van Vincent Van Gogh, Edgar Degas, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir en Paul Cézanne. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrijver Dave Eggers krijgt Amnesty Leerstoel van UGent

Schrijver Dave Eggers krijgt Amnesty Leerstoel van UGent

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/4/13/20150208153508/media_xll_7470943.jpg

De Amerikaanse schrijver en uitgever Dave Eggers, bekend van de bestseller 'The Circle' ontvangt op 17 maart de Amnesty International Leerstoel van de UGent. Dat meldt de instelling.

Eggers, van wie alle boeken in het Nederlands zijn vertaald, werd bekend met 'A Heartbreaking Work of Staggering Genius' (2000), een semi-autobiografische roman over hoe hij zijn broertje moet opvoeden na de dood van hun beide ouders. Groot succes had hij met The Circle (2013) over de schaduwkant van het internet en vooral de privacygevaren in het digitale tijdperk.

Behalve voor zijn romans maakt Eggers ook veel tijd vrij voor daadwerkelijk engagement. Hij stichtte onder meer ScholarMatch, dat kansarme studenten aan een beurs helpt, en 826 National, dat schrijfcursussen geeft aan jongeren van 6 tot 18 jaar oud. De opbrengsten van de boeken 'Zeitoun' en 'What is the What' gaan ook integraal naar stichtingen die samenhangen met het thema van de boeken.

Op 17 maart om 20.00 uur geeft Dave Eggers een lezing in de Gentse Vooruit, op 18 maart 's namiddags treedt Eggers voor studenten in gesprek met professoren. De Amnesty International Leerstoel wordt al voor het achtste jaar toegekend aan iemand die zich bijzonder inzet voor de mensenrechten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help het klimaat: laat je tuin verwilderen

Help het klimaat: laat je tuin verwilderen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/8/11/20150205083112/media_xll_7463501.jpg

Onze privétuinen zijn een belangrijk wapen in de strijd tegen de opwarming van het klimaat en de uitstoot van CO2. "Wie in zijn stukje groen, hoe klein ook, zo veel mogelijk variatie stopt, bewijst ons milieu een grote dienst", zeggen experts.

De bijdrage van onze privétuinen tot de natuur in Vlaanderen is groter dan je denkt. Uit nieuw cijfermateriaal van het Instituut voor Landbouw- en Visserij Onderzoek (ILVO) en de KU Leuven blijkt dat 8% van de totale grondoppervlakte in Vlaanderen wordt ingenomen door tuin. Dat is nauwelijks minder dan de 11% die het totale bosbestand in onze provincies beslaat. Volgens onderzoekster Valerie Dewaelheyns hebben de Vlamingen dus voor een belangrijk deel hun lot in eigen handen als het aankomt op de verbetering van de luchtkwaliteit in volgebouwd Vlaanderen. Maar dan moeten wij dringend afstappen van de drang om onze lap groen tot in de puntjes te willen verzorgen, zonder enige ruimte te laten voor afwisseling.

Dewaelheyns pleit onder meer voor het mulchmaaien, in plaats van het gemaaide gras te verwijderen. "Wij kunnen inderdaad zelf heel veel doen om onze tuin tot een paradijsje te maken voor allerlei vogels, amfibieën, bijen, vlinders en andere insecten", zegt groenexperte Laurence Machiels. "Vandaag liggen nog te veel stukken tuin er strak, afgemeten en overdreven proper bij. Zij dragen niks meer bij tot de verbetering van ons milieu. Alle leven wordt uit de tuin gezogen. Een eerste stap in de goede richting is alvast het mulchmaaien. Door de snippers te laten liggen in plaats van ze te verwijderen, krijg je niet enkel een gezonder en groener gazon, met minder vilt, maar hou je ook veel meer koolstof vast. Hierdoor moet je minder bemesten, wat het milieu ten goede komt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nee, dit is geen foto

Nee, dit is geen foto

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/5/0/20150208091059/media_xll_7470570.jpg

Patrick Kramer uit de Amerikaanse staat Utah is een schilder die angstaanjagend realistische kunstwerken maakt. Soms kost het hem weken om een schilderij af te krijgen.

"Sommige werken zijn af in enkele dagen, maar voor andere werken zoals 'Salt Lake Library" duurde het meer dan zes weken", vertelt Kramer aan i100.co.uk.

Bekijk op Kramers website nog meer schilderijen. Het is bijna niet te geloven dat het allemaal echte schilderijen zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo ziet een gorilla eruit net voor hij op je gezicht slaat

Zo ziet een gorilla eruit net voor hij op je gezicht slaat

http://static3.hln.be/static/photo/2015/3/8/1/20150208083204/media_xll_7470556.jpg

Christophe Courteau is een lefgozer. Toen een grote gorilla klaar stond om hem een muilpeer van jewelste te geven, liep de fotograaf niet weg, maar bleef hij staan om een foto te nemen. De knock-out nam hij er graag bij.

De 46-jarige journalist liep in het Volcanoes National Park in Rwanda een 2 meter grote gorilla tegen het lijf. "Ik kon niet weglopen, want ik zat op mijn knieën om foto's te nemen", zegt Christophe. "Het was alsof ik door een trein werd aangereden".

Gelukkig geraakte Christophe er zonder kleerscheuren van af en de knappe foto wordt lustig gedeeld op het internet. (br.hln)


» Reageer (0)
07-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook internationale tickets Tomorrowland in mum van tijd uitverkocht

Ook internationale tickets Tomorrowland in mum van tijd uitverkocht

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/6/14/20150207185657/media_xll_7469789.jpg

Het populaire dancefestival Tomorrowland is ook dit jaar weer volledig uitverkocht. Nadat vorige week al alle specifiek voor de Belgische markt beschikbaar gestelde tickets meteen de deur uitgingen, was het zaterdag de beurt aan de wereldwijde verkoop. Ook nu duurde het nauwelijks een uur voor alles aan de man gebracht was en bleek de vraag het aanbod ruim te overstijgen. De gelukkigen krijgen vanaf maandag tot en met 27 februari de tijd om hun tickets verplicht te personaliseren, laat de organisatie nog weten.

De elfde editie van Tomorrowland, van 24 tot en met 26 juli in het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom, zal dus opnieuw zowat 180.000 festivalgangers uit binnen- en buitenland mogen verwelkomen. De helft van de tickets wordt traditioneel voor het Belgische publiek voorbehouden en ook voor inwoners van de gemeenten Boom en Rumst waren 3.000 tickets opzijgelegd. Die werden de voorbije weken al te koop aangeboden, net als de zogenaamde Global Journey tickets - internationale reispakketten voor 20.000 personen.

Op de affiche van Tomorrowland staan dit jaar onder meer Avicii, David Guetta, Armin Van Buuren, Hardwell en Tiësto. Daarnaast komt er een "vinyl only" podium met Sven Väth en zal het Nationaal Orkest van België een speciaal voor het festival samengestelde set brengen die een mix vormt tussen klassieke muziek en dance. De komende dagen en weken zal de organisatie nog meer namen van artiesten lossen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziet de gezinsauto van 2030 er zo uit?

Ziet de gezinsauto van 2030 er zo uit?

http://static2.hln.be/static/photo/2015/5/15/0/20150207172346/media_xll_7469475.jpg

Een gezinswagen op zonne-energie, ontworpen door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, heeft in San Francisco de Oscar onder de technologieprijzen gewonnen. Rijden we in 2030 allemaal in zo'n revolutionaire bolide?

Mensen hangen met fotocamera's en mobieltjes uit het autoraam als ze Stella zien rijden, jubelt Wouter van Loon, student werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij en 21 andere medestudenten ontwikkelden de gezinswagen op zonne-energie. Deze is zo revolutionair dat het voertuig gisteren (Belgische tijd) in San Francisco een Crunchie Award kreeg, zeg maar de Oscar onder de technologieprijzen. Stella wint het daarmee van onder meer een betalingssysteem van internetgigant Apple en een herbruikbaar lanceringssysteem voor ruimtevaartuigen van ruimtebedrijf SpaceX.

De energie die de zonnepanelen op de Stella opwekt, wordt opgeslagen in een batterij. Zonneauto's bestaan al een tijdje, maar ze zijn vooral ontwikkeld om zo snel en zo ver mogelijk te rijden. Wouter van Loon: "Wij wilden een auto waar mensen met het hele gezin in passen. Daar hebben ze wat aan.''

1,5 jaar werkten de studenten onafgebroken aan hun wagen, die grotendeels is gemaakt van koolstof. "Hij ligt wat laag bij de grond, maar zit best comfortabel,'' aldus Van Loon. "De auto is licht, ongeveer 380 kilo, haalt de snelheden van een gewone auto en kan 1500 kilometer rijden voor je hem moet opladen. Dat kan via het stopcontact. Of je zet hem een tijdje in de zon, natuurlijk.''


Het voertuig, dat evenveel moet gaan kosten als een middenklasser, is al goedgekeurd door de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Toch durft Van Loon niet te voorspellen hoelang het duurt voor de zonneauto in grote aantallen rondrijdt. "Ik gok dat het een jaar of 15 duurt. Eerst moet de aaibaarheidsfactor omhoog. Daar werken we nu aan."

Auto-expert Niek Schenk ziet best een markt voor zonneauto"s zoals de Stella. "Fabrikanten als Toyota en Ford werken aan hun eigen modellen." Toch denkt ook Schenk dat het nog even zal duren voor de zonneauto"s massaal de weg op gaan. "Er gelden heel strenge eisen voor de productie. Tot dusverre sneuvelen de wagens die op zonne-energie rijden een voor een bij de botsproeven. Bovendien zijn er allerlei andere verplichte veiligheidssystemen. Airbags, automatische remsystemen en noem maar op. Het maakt de zonneauto's zwaarder, waarmee ook het voordeel dat ze nu nog hebben, namelijk dat ze verder kunnen rijden op een volle batterij dan benzineauto's op een volle 'tank', weer voor een groot deel wordt tenietgedaan."

Dat de studenten met een auto als Stella op de proppen komen, verdient groot respect, aldus Schenk. "Het onderstreept ook de voorsprong die Nederland heeft bij de ontwikkeling van zonneauto's. Nu fronsen veel automobilisten misschien nog hun wenkbrauwen als ze zo'n auto zien. Maar dat deden de mensen bij het zien van de allereerste auto ook. Die zou nooit op kunnen tegen het vertrouwde paard. Maar binnen een paar jaar sloten ze het nieuwe vervoermiddel in hun hart." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voormalige conciërge blijkt miljonair bij overlijden en schenkt fortuin weg

Voormalige conciërge blijkt miljonair bij overlijden en schenkt fortuin weg

http://oi58.tinypic.com/33mv448.jpg

Een Amerikaanse man uit de staat Vermont heeft iedereen die hem dacht te kennen versteld doen staan na zijn dood. De 92-jarige Ronald Read stond immers bekend om zijn sobere levensstijl en ietwat armoedige uiterlijk, maar schonk na zijn dood - in juni vorig jaar - maar liefst 6 miljoen dollar (ongeveer 5,3 miljoen euro) aan het lokale ziekenhuis en de bibliotheek. Het verhaal werd de voorbije dagen door verschillende internationale media opgepikt.

Volgens de inwoners van het plaatsje Brattleboro in Vermont droeg Read steevast dezelfde dezelfde jas die met veiligheidsspelden aan elkaar hing. Een vrouw uit de buurt zou tijdens een koude winter zelfs een muts voor hem gebreid hebben omdat hij ook toen nog dezelfde pet bleef dragen. Volgens Laurie Rowell, de advocate die zijn erfenis beheert, weigerde de man bijvoorbeeld voor haar kantoor te parkeren omdat hij dan zou moeten betalen.

De man, die tijdens Wereldoorlog II zijn legerdienst deed, werkte volgens CNN jarenlang als mecanicien met zijn broer. Hij verloor zijn vrouw in 1970. Toen de garage verkocht werd, was Read echter nog niet klaar voor zijn pensioen en ging hij als conciërge aan de slag bij een warenhuis. Die part-time job deed hij 17 jaar lang voor hij in 1997 dan toch op pensioen ging. En hoewel hij nooit gigantisch veel verdiende, bleek hij opvallend goed in zijn geld investeren.

Volgens zijn advocate groeide zijn fortuin gestaag door zijn sluwe strategie op de beurs. "Hij had twee hobby's in zijn leven: investeren en hout hakken", klinkt het.

Zelfs Reads stiefzoon, Philip Brown, wist niets van zijn rijkdom af. "Ik was enorm verrast", zegt hij. "Hij was een harde werker, maar ik denk niet dat iemand er een idee van had dat hij een multimiljonair was."

Uiteindelijk bleek de bejaarde man 8 miljoen dollar waard: 4,8 miljoen ging naar het Brattleboro Memorial Hospital, 1,2 miljoen was de plaatselijke bibliotheek en de rest werd verdeeld onder familie en vrienden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brandweer moet paard uit badkuip redden

Brandweer moet paard uit badkuip redden

Klik op de foto om de video te bekijken

Straffe beelden uit Californië, waar de plaatselijke brandweer een ietwat vreemde oproep kreeg. Op een boerderij zat een paard vast in een badkuip.

Het dier, genaamd Phantom, was rond de voederkuip aan het dansen om het af te schermen van andere eetlustigen. Op de een of andere manier viel het echter pardoes in het bad en geraakte er niet meer uit. Zijn eigenaar zag zich uiteindelijk genoodzaakt om de brandweer te bellen, die het paard na zo'n 25 minuten wist te bevrijden. Voor zover bekend hield het dier er niets aan over, naast een gekrenkt ego dan. (br.hln)


» Reageer (0)
05-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna uitgestorven varken eet partner en kinderen op

Bijna uitgestorven varken eet partner en kinderen op

http://static3.hln.be/static/photo/2015/15/2/7/20150205204605/media_xll_7465552.png

Tragedie in de Britse Bristol Zoo. Elvis het varken heeft zijn partner en kinderen opgegeten. De soort is heel zeldzaam en de zoo was dan ook heel blij toen er eind 2014 kleine biggetjes kwamen. Niet lang na de geboorte besloot Elvis om zijn kinderen en partner op te eten.

Een heel zeldzaam varkentje dat besluit om zijn familie op te eten en zo actief meewerkt aan het uitsterven van zijn eigen soort: 'zo dom als het achterste van een varken', dat kan je in dit geval wel echt stellen.

Het incident gebeurde eind vorig jaar maar is nu pas bekend geraakt. "Dit is niet alleen het verlies van een familie, maar ook van heel zeldzame wratachtige varkentjes", zegt een bron bij de zoo aangedaan.

Alsof dit gezinsdrama nog niet erg genoeg was, krijgt de zoo nog meer kritiek: een aapje ontsnapte, viel in de vijver bij de otters en werd opgegeten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuzenrat zo groot als buffel had slagtanden als olifant

Reuzenrat zo groot als buffel had slagtanden als olifant

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/14/14/20150204171927/media_xll_7462334.jpg

Drie miljoen jaar geleden leefde een knaagdier zo groot als een buffel met voortanden als de slagtanden van een olifant. Dat hebben onderzoekers van de universiteit van York uitgevogeld.

Volgens de wetenschappers had het dier een beet die zo sterk is als die van een tijger en gebruikte het zijn gigantische slagtanden zoals olifanten doen: om naar voedsel te graven en zich te verdedigen.

Het dier woog duizend kilo en is daarmee het grootste knaagdier dat ooit heeft geleefd. Het dier leek op een kruising tussen een cavia en een bever en was anderhalve meter hoog. Zijn naam? Josephoartigasia monesi.

Het dier leefde in de wouden van het huidige Zuid-Amerika, waar zijn natuurlijke vijanden enorme vleesetende vogels en katachtigen met tanden als sabels waren.

Professor Philip Cox van de universiteit van het Britse York gebruikte computermodellen om te berekenen hoe het dier eruitzag op basis van een schedel die werd opgegraven in Uruguay. Daar lag het jarenlang in het nationaal geschiedenismusuem vooraleer iemand het belang ervan inzag. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderij Cézanne haalt bijna 18 miljoen euro bij Christie's in Londen

Schilderij Cézanne haalt bijna 18 miljoen euro bij Christie's in Londen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/0/11/13/20150204221937/media_xll_7462858.jpg

Het schilderij "Vue sur l'Estaque et le château d'If" van de Franse impressionist Paul Cézanne is bij het veilinghuis Christie's in Londen woensdagavond onder de hamer gegaan voor 13,5 miljoen pond, of omgerekend 17,9 miljoen euro. Het schilderij, olieverf op doek, was geschat tussen de 8 en 12 miljoen euro. Het schilderij komt uit de privécollectie van Samuel Courtauld en bleef daar tot zijn dood. Daarna werd het bewaard in de Courtauld Gallery. Het verticale formaat is zeldzaam bij Cézanne.

De impressionist maakte het werk in de jaren 1883-1885 tijdens een van zijn laatste bezoeken aan het voormalige vissersdorp vlakbij Marseille. De landschappen in de buurt waren een van de grote inspiratiebronnen voor Cézanne. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.70.000 zieken in één week, en echte griep-piek volgt nog

70.000 zieken in één week, en echte griep-piek volgt nog

http://static2.hln.be/static/photo/2015/1/3/1/20150205065412/media_xll_7463581.jpg

Vorige week stapten ruim 70.000 mensen met griep naar de huisarts, dat zijn er zo'n 10.000 méér dan de week voordien. Virologen voorspellen dat de epidemie nog zal uitbreiden. Door het virus ligt ook het aantal overlijdens in rusthuizen hoger.

Officieel is de griepepidemie sinds eind januari in het land. En ze dijt serieus uit, zo blijkt uit cijfers van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV). Van 26 januari tot 1 februari stapten 850 op de 100.000 inwoners met griepsymptomen naar de dokter. Als je dat doortrekt naar de volledige bevolking, kom je aan 70.000 patiënten, 10.000 meer dan de week voordien.

Met het jongste cijfer torent 2015 uit boven de voorgaande jaren, waarin het aantal griepraadplegingen gemiddeld rond de 500 per 100.000 inwoners schommelde. Alleen de winter van 2012-2013 was nog erger. Toen overschreed de griepactiviteit de drempel van ruim 1.000 raadplegingen. Virologen zien dat er vooral bij 65-plussers meer griep is dan de voorgaande jaren. Ook het aantal consultaties voor acute luchtweginfecties steeg de voorbije week aanzienlijk.

"En de griep zal de komende weken meer dan waarschijnlijk nog toenemen", aldus viroloog Steven Van Gucht van het WIV. "Alleen is het nog iets te vroeg om te kunnen voorspellen wanneer de griep het hardst zal toeslaan."

In vele rusthuizen draait het personeel momenteel overuren, in het UZ Gasthuisberg slaat de griep zo wild om zich heen dat daar begin deze week van de duizend ziekenhuisbedden nog maar eentje vrij was. (br.hln)


» Reageer (0)
04-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy Joel - Piano Man

Billy Joel - Piano Man

Klik op de foto om hem te beluisteren

William Martin "Billy" Joel (The Bronx (New York), 9 mei 1949) is een Amerikaanse pianist, singer-songwriter en componist. Vanaf 1972 produceerde hij popmuziekhits (begonnen met de single Nocturne) tot zijn afscheid in 1993. Daarna ging hij nog af en toe op tournee (meestal met Elton John), naast het schrijven en opnemen van klassieke muziek.

Van jongs af aan had Joel sterke interesse in muziek, vooral klassieke muziek.

Hij werd hierbij geïnspireerd door onder andere Ray Charles, Dave Brubeck, Sam Cooke, The Rolling Stones, The Beatles, Otis Redding en Ludwig van Beethoven.

Joel werd op zijn veertiende jaar voor het eerst lid van een band. Ver in de jaren zestig maakte hij deel uit van de band Attila en daarna The Hassles. Ook speelde hij in pianobars onder de naam "Bill Martin". Zijn eerste soloalbum, "Cold Spring Harbor" (een referentie naar een klein dorpje aan de noordkust van Long Island (New York), overigens wereldberoemd vanwege het Cold Spring Harbor Laboratory waar ontdekker van de DNA structuur James Watson aan het hoofd staat), kwam in 1971 uit.

Joel ging op tournee met Elton John; gedurende de tournees speelden ze elkaars liederen en voerden duetten op. Joel werd in 1999 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

In januari 2007 werd bekendgemaakt dat Joel bezig was aan een nieuwe popsingle (de eerste sinds River of Dreams uit 1997). In februari kwam die single daadwerkelijk uit, getiteld All my life.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond die gedumpt werd naast koffer met zijn spullen heeft nieuw baasje

Hond die gedumpt werd naast koffer met zijn spullen heeft nieuw baasje

https://pbs.twimg.com/media/B9Ai9MBIgAEIC_Z.jpg

Herinnert u zich Kai nog, de hond die de schijnwerpers haalde nadat hij in een Schots treinstation aan zijn lot overgelaten werd? Eenzaam vastgebonden, naast een koffer met daarin een speeltje, een hondenbak, wat voedsel en zelfs een kussentje.

Het wereldberoemde huisdier heeft nu een nieuw baasje gevonden, in de persoon van Ian Russell. De 52-jarige waterkundige kwam als beste uit de bus uit honderden inzendingen die de dierenbescherming ontvangen had. "Ik kan niet geloven dat ze er net mij uitgepikt hebben. Mijn dalmatiër Mica is net voor Kerstmis gestorven en ik bleef achter met een gebroken hart. Ze is vijftien jaar bij mij gebleven en we brachten haast 24 uur per dag met elkaar door. Ze was mijn oogappel."

"Toen ik het verhaal van Kai hoorde, wist ik dat hij wel wat hulp kon gebruiken. Ik informeerde gewoon of er iets was dat ik kon doen en kijk nu: het lot heeft beslist."

Russell verzekert dat Kai vanaf nu een actief en avontuurlijk leven zal krijgen. "Ik kom in het hele land en werk meestal buiten. Kal zal me vergezellen en als het kan, laat ik hem buiten spelen. Vervolgens springen we weer in ons busje, op naar de volgende plek. We zullen altijd bij elkaar zijn. Het voelt aan alsof ik met hem de Lotto gewonnen heb."

"Ze wilden Kai tot in New York, Los Angeles, Frankrijk, Spanje en zelfs de Filipijnen", verklapt Alan Grant van de dierenbescherming. "Het was dan ook een bijzonder droevig verhaal. We hebben voor Ian gekozen omdat hij ook een van de vele andere honden onderdak zou bieden. Het was echt belangrijk dat het baasje voor Kai koos omwille van de juiste redenen. We zijn er zeker van dat hij nu een fantastisch nieuw leven zal leiden."

De omstandigheden waarin Kai achtergelaten werd, worden nog steeds onderzocht. Vorige maand bekende een vrouw dat zij de hond vastgebonden achtergelaten had omdat ze dacht dat hij gestolen was. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemummificeerde monnik is niet dood maar in diepe meditatie

Experts: "Gemummificeerde monnik is niet dood maar in diepe meditatie"

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/8/10/20150204124859/media_xll_7461580.jpg

Een gemummuficeerde Mongoolse monnik van tweehonderd jaar is volgens academici niet dood maar "in een zeer diepe staat van meditatie". De experts menen dat de monnik in een zeer zeldzame spirituele staat is die 'tukdam' wordt genoemd.

Dat de man in de lotushouding werd aangetroffen is voor professor Ganhugiyn Purevbata het bewijs dat de monnik nog aan het mediteren is.

Momenteel wordt een forensisch onderzoek uitgevoerd op het lichaam dat naar schatting 200 jaar oud is en in dierenhuiden is bewaard.

Op zucht van Boeddha
Maar experts blijven erbij: het lichaam bevindt zich in een zeer zeldzame spirituele staat, 'tukdam', en is slechts één fase verwijderd van de staat van een levende Boeddha.

Professor Purevbata, tevens stichter van het Mongoolse Instituut van Boeddhistische Kunst aan de Boeddhistische universiteit van Oelan Bator, de hoofdstad van Mongolië: "De lama zit in de lotuspositie vajra, zijn linkerhand is open en zijn rechterhand symboliseert de prekende Sutra".  

"Dat is een teken dat de lama niet dood is maar in een zeer diepe meditatie zit volgens de oude traditie van Boeddhistische lamas".

De voorbije vijftig jaar zijn er naar verluidt 40 dergelijke gevallen gesignaleerd in India met mediterende Tibetaanse monniken.

Lichaam krimpt
Dokter Barry Kerzin, een boeddhistische monnik en lijfarts van de Dalai Lama zegt het voorrecht te hebben gehad "zorg te dragen van enkele monniken die in de tukdam-staat verkeerden".

"Als die persoon erin slaagt langer dan drie weken in die staat te blijven, wat zelden gebeurt, begint zijn lichaam te krimpen. Uiteindelijk blijven enkel het haar, de nagels en de kleren van die persoon over".

Regenboog
"In dergelijke gevallen zien omstanders dagenlang een regenboog in de lucht. Dat betekent dat die persoon een 'regenbooglichaam' heeft gevonden. Dat is de hoogste staat, dichtbij die van Boeddha".

"Als de persoon die mediteert erin slaagt in die staat te blijven, kan hij een Boeddha worden".

"Door zo'n hoog spiritueel level te bereiken zal de mediteerder ook anderen helpen en iedereen rond hem zal een diep gevoel van vreugde ervaren".

Aangenomen wordt dat de mummie een leraar is van Lama Dashi-Dorzho Itigilov. Die werd in 1852 geboren en was een lama uit de Tibetaanse boeddhistische traditie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen vinden zichzelf te dik en hebben te veel stress

Belgen vinden zichzelf te dik en hebben te veel stress

http://static2.hln.be/static/photo/2015/17/5/13/20150203211559/media_xll_7459588.jpg

De barometer 2014 van Newpharma, de grootste Belgische online apotheek, onthult de top Belgische gezondheidszorgen op basis van de 50 best verkochte producten van het afgelopen jaar. Wat blijkt? De Belg maakt zich voornamelijk zorgen over zijn overgewicht, over zijn slechte adem en zijn cholesterol. We zijn ook sterk op onze hoede voor problemen gerelateerd aan stress, verkoudheid of eelt.

"Uiteindelijk kunnen we twee belangrijke soorten producten onderscheiden in onze ranking: de ene heeft betrekking op de gezondheid, de andere op de esthetiek", besluit Mike Vandenhooft, mede-oprichter van Newpharma.

Problemen rond overgewicht blijken ons het meest zorgen te baren: vetverbranders, vetvangers en koolhydratenblokkers staan op de website op kop in de lijst met best verkochte producten. Medicijnen en voedingssupplementen rijk aan vitamine D -hoofdzakelijk gebruikt om botten aan te sterken - volgen op de voet. Behandelingen op basis van paracetamol en ibuprofen tegen koorts en alle soorten pijn vervolledigen de top 3.

Belgen lijken ook steeds meer onder meer druk te staan. Er was een opvallende stijging in de verkoop van voedingssupplementen tegen stress. Verder was er vorig jaar meer vraag naar voedingssupplementen tegen erectiestoornissen en naar supplementen die de symptomen van de menopauze verlichten.

Producten voor mondhygiëne (zoals tandpasta voor kinderen en bleaching-oplossingen) bezetten een prominente plaats in de bestellingen. Glijmiddelen, anti-rimpelcrèmes en oplossingen tegen haaruitval verdwijnen uit de lijst met bestsellers.

Problemen met eelt lijken de Belgen meer te verontrusten, gelet op de sterke intrede van de elektronische voetvijlen in de bestsellers.

In dit specifieke geval, en wat betreft bleken van tanden, kan de sterke stijging  van de verkoop deels verklaard worden door een grootschalige communicatiecampagne van laboratoria en distributeurs. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe vliegsokken snurkers het zwijgen opleggen

Hoe vliegsokken snurkers het zwijgen opleggen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/0/6/4/20150204081119/media_xll_7461034.jpg

Vliegsokken, speciale sokken die helpen tegen opgezwollen en pijnlijke voeten tijdens een lange vlucht of een lange autorit, helpen ook tegen snurken. Dat blijkt uit een Canadese studie. De sokken zorgen ervoor dat er 's nachts minder vocht van je voeten naar je nek verschuift en zo worden zelfs de luidste snurkers onder ons het zwijgen opgelegd.

Vliegsokken verminderen de hoeveelheid vocht in je voeten en benen en helpen zo tegen pijn en opgezwollen voeten tijdens het vliegen. De sokken helpen ook bij slaapapneu en snurken, dat blijkt uit een nieuwe studie van de Canadese Universiteit van Toronto.

Als je 's nachts in je bed ligt, stijgt het vocht in je voeten en benen door de zwaartekracht naar je nek. Dat vocht leidt bij velen tot een hels gesnurk. Wie 's nachts vliegsokken draagt, zorgt ervoor dat er minder vocht in de voeten komt zodat er ook minder vocht naar de nek kan stijgen. Zo zullen zelfs de luidste snurkers stil slapen, klinkt het. Gewone sokken hebben jammer genoeg niet hetzelfde resultaat. (br.hln)


» Reageer (0)
03-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Charles - Georgia On My Mind

Ray Charles - Georgia On My Mind

Klik op de foto om hem te beluisteren


Ray Charles Robinson (Albany (Georgia), 23 september 1930 – Beverly Hills (Californië), 10 juni 2004) was een blinde Amerikaans zanger/pianist en een groot vertolker van de moderne blues en de rhythm-and-blues. In de jaren '50 ontwikkelde hij deze muziek verder door de introductie van elementen uit de kerkelijke gospelmuziek, welke laatste onder meer wordt gekenmerkt door een prominente rol van het vrouwenkoor. Zo stond Ray Charles, meestal begeleid door een groep zangeressen (de Raelettes), aan de wieg van de soul met nummers als I got a woman, The night time is the right time en What'd I say. Legendarisch is de uitvoering van laatstgenoemd nummer tijdens een openluchtconcert in Atlanta, Georgia in 1959. Dat optreden was een hoogtepunt in zijn loopbaan.

In 1960 volgde een radicale verandering van stijl: violen en popsongs deden hun intrede. De blues en rhythm-and-blues hadden afgedaan. Ray Charles scoorde enkele megahits met Hit the road Jack en I can't stop loving you, en zijn vertolking van Georgia on my mind maakte die song tot een evergreen. Notoir is zijn nummer Busted dat hij schreef nadat hij een jaar in de gevangenis gezeten had voor het bezit van heroïne.

Ray Charles stierf op 10 juni 2004 op 73-jarige leeftijd, ten gevolge van leverkanker, in zijn huis te Beverly Hills, Californië, in bijzijn van familie en vrienden.

Over het leven van Charles is een film gemaakt met in de hoofdrol Jamie Foxx: Ray (2004).» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James wandelde elke dag 33 km naar zijn werk tot nobele onbekenden hem levensgrote verrassing schonken

James wandelde elke dag 33 km naar zijn werk tot nobele onbekenden hem levensgrote verrassing schonken

http://static2.hln.be/static/photo/2015/18/12/3/20150203163411/media_xll_7459323.jpg

In de stad van de auto-industrie gaat Robertson door het leven zonder auto sinds zijn Honda Accord tien jaar geleden de geest gaf. En op het openbaar vervoer kan de man ook al niet rekenen om het hele traject naar de fabriek in Rochester Hills (Michigan) af te leggen voor zijn shift die om 14 uur begint en duurt tot 22 uur. Met zijn uurloon van omgerekend zo'n 9,30 euro kan hij zich geen nieuwe wagen veroorloven, laat staan een verzekering afsluiten of de brandstof betalen.

Dus elke werkdag gaat Robertson een stukje met de bus en loopt hij de rest. "Op vrijdag ben ik bekaf en in het weekend slaap ik erg veel", bekent de moedige man in de krant Detroit Free Press. "Maar ik kan me onmogelijk inbeelden dat ik niet zou werken."

Het arbeidsethos van James is ontroerend en zelfs uitgegroeid tot een voorbeeld. ""Als deze man hier kan komen, terwijl hij kilometers af moet leggen in de sneeuw en regen, dan kan iedereen hier zijn", stelt fabrieksmanager Todd Wilson. "Ik heb mensen in Pontiac wonen, tien minuten verderop, en die beweren soms dat ze er niet kunnen zijn. Onzin!" De vrouw van de fabrieksmanager bereidt elke avond een warme maaltijd voor de toegewijde arbeider.

Aangedaan door het artikel in de krant heeft de 19-jarige student Evan Leedy besloten om actie te ondernemen. Hij is met een inzamelingsactie gestart die in geen tijd een recordbedrag bij elkaar heeft sprokkeld. De teller staat momenteel op maar liefst 158.000 euro.

Aanvankelijk was het de bedoeling van de student om een voldoende hoog bedrag in te zamelen om James een auto inclusief verzekering te schenken. "Elke cent zal James op een bepaalde manier gaan helpen", zegt Leedy.

Robertson is erg gevleid door de gulle giften van nobele onbekenden en kan amper geloven wat hem overkomt maar intussentijd blijft hij naarstig verder stappen naar de fabriek. Het werk roept.

Gisteren hebben Robertson en de jonge Leedy elkaar ontmoet. De student heeft de fabrieksarbeider alle hartverwarmende berichten laten zien die de donateurs hem met hun geld toestuurden.

Robertson was emotioneel en erg opgetogen. "Ik zal altijd bij je in het krijt staan. Ik zal dit nooit vergeten". De man kan nu een auto gaan kopen. "Ik hou van Fords." (br.hln)


» Reageer (0)
02-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muddy Waters & The Rolling Stones - Baby Please Don't Go

Muddy Waters & The Rolling Stones - Baby Please Don't Go

Klik op de foto om ze te beluisteren

Muddy Waters, pseudoniem van McKinley Morganfield (Issaquena County (Mississippi), 4 april 1913 - Westmont (Illinois), 30 april 1983), was een Amerikaanse blueszanger, en wordt in de bluesmuziek gezien als een opvolger van zijn voorgangers Son House, Willie Brown, en Robert Johnson. In de lijst van "the 100 Greatest Artists of All Time" (de 100 beste artiesten aller tijden) van Rolling Stone staat Waters op nummer 17

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaft Kuifje-album verkocht voor 2,5 miljoen euro

Kaft Kuifje-album verkocht voor 2,5 miljoen euro

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/13/3/20150202193133/media_xll_7457403.jpg

De originele tekening uit 1942 die Hergé maakte voor de kaft van het Kuifje-album 'De geheimzinnige ster', is gisteren in Brussel voor 2,5 miljoen euro verkocht. Dat heeft Petits Papiers-Huberty-Breyne, de galerij die de tekening te koop aanbood, vandaag laten weten.

De zwartwittekening met Chinese inkt in de typische "klare lijn"-techniek van Hergé, behoorde een twintigtal jaar tot een privécollectie en werd destijds gekocht voor 500.000 Franse frank of ongeveer 76.000 euro. Op de prent staan Kuifje en Bobby op een stuk meteoriet in de oceaan en kijken ze naar een paddenstoel van een viertal meter, die net uit de grond gekomen is.

"Van Gogh van de strip"
De tekening bracht een van de hoogste bedragen ooit op voor een tekening van Hergé, die ook de "Van Gogh van de strip" genoemd wordt, en zelfs een van de hoogste bedragen ooit voor een werk uit een stripreeks in het algemeen. In mei 2014 bracht bij een veiling in Parijs een dubbele pagina waarbij Hergé Chinese inkt had gebruikt voor de kaft van Kuifje-albums die tussen 1937 en 1958 zijn verschenen, 2,65 miljoen euro op. In augustus werd de eerste editie van het Amerikaanse magazine 'Action Comics', waarin in 1938 voor het eerst Superman verscheen, via eBay verkocht voor 3,2 miljoen dollar (2,85 miljoen euro).

De koper van 'De mysterieuze ster' is een "kenner" die niet uit België of Frankrijk komt, aldus een woordvoerder van de galerij nog. De galerij verkocht ook nog meer dan 60 originele stukken van Philippe Geluck. Zijn werk 'L'union fait la force' bracht het meest op en ging voor 21.000 euro van de hand. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Specialisten mogen geen extra ereloon meer aanrekenen

"Specialisten mogen geen extra ereloon meer aanrekenen"

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/1/8/20150201235212/media_xll_7455368.jpg

Schaf de supplementen op erelonen af. Daarvoor pleit de Gentse prof ­gezondheidseconomie Lieven ­Annemans, nu blijkt dat steeds meer specialisten patiënten weigeren te ­behandelen bij wie ze géén extra ­ereloon mogen aanrekenen.

Almaar vaker krijgen patiënten met zachte dwang de raad om bij hun ­ziekenhuisopname een eenpersoonskamer te nemen. Alleen dan mogen artsen immers extra ereloon aan­rekenen, en steeds meer dokters doen dat, aldus 'De Tijd'. "Geen eenpersoonskamer? Dan krijgt u de specialist niet te zien", zo klinkt het. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block reageert kordaat: "Dat mag niet. Het is tegen de deontologie".

Professor Lieven Annemans (UGent), specialist gezondheidseconomie, gaat een stap verder: "De oplossing? Schaf de supplementen af. Verschillende ­tarieven voor dezelfde behandeling kan je niet verantwoorden. Al is afschaffen niet makkelijk, want supplementen maken 10 procent uit van het inkomen van een arts." De prof stelt voor om de tarieven van de artsen te hervormen, zodat hard­werkende dokters toch nog loon naar werken krijgen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniaal! Paprika's snijden was nog nooit zo makkelijk

Geniaal! Paprika's snijden was nog nooit zo makkelijk

Klik op de foto om de video te bekijken

Een paprika snijden zonder dat de pitjes aan het vruchtvlees en aan je handen blijven kleven, is geen evidente klus. Dit moet toch makkelijker kunnen, zal je vast al eens gedacht hebben. En inderdaad, Youtuber Dave Hax toont ons een geniale manier om deze vrucht in een handomdraai de baas te kunnen. In een video laat hij stap voor stap zien hoe je paprika's op een zeer efficiënte manier kan snijden zonder last te hebben van de pitjes. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honing, het zoete goud voor je huid en haar

Honing, het zoete goud voor je huid en haar

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/16/5/20150130170949/media_xll_7450130.jpg

Honing is niet alleen een lekkere zoetigheid, het is ook zoet voor je huid en je haar. Honing is immers een natuurlijk schoonheidsmiddeltje. Het doet wonderen voor je huid en zorgt voor een gezonde haardos. Kijk maar waar honing allemaal goed voor kan zijn. Bedankt, bijtjes!

Volgens Cosmopolitan hoort honing best niet alleen in je keukenkast, maar ook in de badkamer bij al je schoonheidsproducten. Honing doet namelijk wonderen voor je huid en haar. Wel een belangrijke tip: gebruik natuurlijke, onbewerkte honing om volop te kunnen genieten van de voordelen ervan. Echte honing is bijvoorbeeld:

Een huidverzachtende scrub
Honing is blijkbaar een perfecte natuurlijke scrub. Het bevat zuren die dode huidcellen helpen verwijderen en natuurlijke hydraterende zuren die je huid 'shiny en new' maken. Je kan de perfecte peeling gewoon thuis maken! Mix één eetlepel honing met een eetlepel bruine suiker en een theelepeltje limoensap. Als je last hebt van een vlekkerige huid of snel puistjes krijgt, voeg dan ook een halve theelepel kaneel toe. Zo krijgen de goede antibacteriële eigenschappen van je scrub een extra boost.

Een lippenbalsem
Niets lelijker en lastiger dan droge en gescheurde lippen, in deze koude tijden zeker geen uitzondering. Gelet op het feit dat honing een geweldige natuurlijke scrub is en een natuurlijk bevochtigingsmiddel, blijkt honing ook wonderen te doen voor je droge lippen. Smeer honing over je lippen voor je gaat slapen en wordt wakker met een superzachte glimlach.

Een littekenmirakel
Honing heeft de antibacteriële eigenschappen waar veel huidjes om smeken, klinkt het. Heb je last van vlekjes, mee-eters en littekens van puistjes? Breng dan een beetje honing aan op deze plekken. Honing verwijdert de bacteriën, vermindert de zwelling en helpt de beschadigde huid te herstellen.

Een genezer van brandwondjes
Honing wordt al eeuwen gebruikt als een natuurlijk middel tegen een verbrande huid door de zon en tegen lichte brandwonden. De antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen gaan infecties tegen en versnellen het genezingsproces.  

Een genezer van droge hielen
Honing is zelfs voor je voeten een godsgeschenk. Harde, droge en soms zelfs gekloven hielen zien er niet uit en kunnen ook pijnlijk zijn. Breng een beetje honing aan op de plek van onheil en je zal zien dat je voeten snel superzacht en genezen zullen zijn.

Een masker voor zijdezacht haar
Honing zou ook een geweldig masker zijn voor je haar. Het hydrateert je lokken en zorgt voor de glans die veel shampoomerken beloven, maar weigeren waar te maken. Maak je eigen masker door één eetlepel te mengen met twee eetlepels olijfolie of kokosnootolie en masseer het door je haar en punten. Zet een douchekapje op en laat inwerken voor een twintigtal minuten, terwijl je af en toe de haardroger erbij neemt zodat het goedje opwarmt en nog beter werkt. Geen tijd? Voeg dan een beetje honing aan je conditioner toe en laat inwerken voor vijf minuten voor een zacht en glanzend resultaat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energieleveranciers dreigen personen met handicap af

Energieleveranciers dreigen personen met handicap af

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/1/9/20150202063729/media_xll_7455759.jpg

Mensen met een handicap, die recht hebben op een sociaal tarief voor gas en elektriciteit, staan onder druk van energieleveranciers. Die dreigen ermee om hen meer te laten betalen dan nodig, zegt de bevoegde overheidsdienst vandaag in Het Nieuwsblad.

"We worden overstelpt met klachten", zegt André Gubbels, hoofd van de Directie-GeneraalPersonen met een Handicap. "Klachten van de meest kwetsbare personen in onze samenleving, die dreigende telefoontjes krijgen van hun energieleverancier: 'Of je bezorgt ons direct een document, of je moet meer betalen.'"

De telefoontjes kaderen allemaal in dezelfde problematiek: personen met een handicap hebben recht op een sociaal tarief voor energie. In principe krijgen ze dat automatisch: hun elektronisch dossier raakt via verschillende overheidsdiensten tot bij de energieleveranciers. "Maar omdat die leveranciers niet werken met rijksregisternummers, worden voor heel wat mensen geen gegevens naar die leveranciers gestuurd", zegt de Directie-Generaal.

Het gevolg: enkele energieleveranciers bellen de personen met een handicap zelf massaal op. Ze eisen een papieren document. "Maar dat document is pas in maart beschikbaar", zegt de Directie-Generaal. Volgens staatssecretaris voor Personen met een Beperking Elke Sleurs handelen de leveranciers onwettig. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Davies - Lola

Ray Davies - Lola

Klik op de foto om hem te beluisteren


Ray Davies (Fortis Green, Londen, 21 juni, 1944) was singer-songwriter/gitarist van de Britse band The Kinks.

Hij is de oudere broer van gitarist Dave Davies. Ray Davies is de drijvende kracht geweest achter de popgroep The Kinks, die haar successen voornamelijk in de jaren 1964-1975 kende. Davies is verantwoordelijk voor vrijwel alle composities welke de groep op de plaat heeft gezet. Zijn songs kenmerken zich vooral door een kritische houding ten opzichte van de Engelse middle class. Na zijn betrokkenheid bij The Kinks heeft Davies zich met wisselend succes op enkele solo projecten gestort.» Reageer (0)
01-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charles Catteau - geboren 1880 in Sèvres en gestorven 1966 in Nice

Charles Catteau - geboren 1880 in Sèvres en gestorven 1966 in Nice

Hij werd geboren uit een Belgische vader en een Franse moeder.
Charles Catteau studeerde in 1903 af als ingenieur-keramist aan de ‘Ecole nationale de Céramique’ in Sèvres. Hij gaat eerst aan de slag bij de Königliche Porzellan-Manufaktur in Nymphenburg nabij Munchen. Daar krijgt hij de de kans om zijn artistieke vaardigheden te ontwikkelen vooraleer hij in 1906 naar Boch Frères Keramis trekt.
http://i771.photobucket.com/albums/xx355/halloween_doe/charles-chatteau.jpg?t=1269787696Hij verdedigt de visie dat kunst toegankelijk moet zijn voor iedereen. Overtuigd van de cruciale rol die het onderwijs hierbij speelt, werd Catteau titularis van de cursus decoratieve schilderkunst aan de industriële hogeschool van La Louvière. Hij bleek een uitstekend pedagoog te zijn, die zijn studenten aanmoedigde om te styleren en geometrische vormen te gaan gebruiken.


Aangekomen bij Boch Keramis in La Louvière, maakt Catteau snel carrière: ontwerper, op zijn 27ste bevorderd tot hoofd van de designafdeling, zijn Catteaus eerste creaties voor Boch Frères eerder traditioneel. Het observeren van de natuur bezorgt hem inspiratie voor zijn ontwerpen: planten, verschillende gestileerde dieren, geometrische motieven... Zijn bekendste creaties dateren van kort na de eerste wereldoorlog. Hij creëert binnen de keramische kunsten nieuwe vormen, nieuwe glazuur- en decoratietechnieken.

http://i771.photobucket.com/albums/xx355/halloween_doe/boch.jpg?t=1269788053
Terwijl zijn werk qua vorm en ontwerpen werd beïnvloed door verschillende kunststromingen zoals het het Japanisme en het Africanisme. en de internationale avant-garde stromingen hebben geleid tot het gebruik van puur abstracte, geometrische ontwerpen en intense kleuren. Op die manier werd Catteau een vertegenwoordiger bij uitstek van de Art Deco met een zeer persoonlijke toets.


De ‘Exposition Internationale des Arts Décoratifs et industriels modernes’ in Parijs in 1925 was van doorslaggevend belang voor zowel Catteau als Boch Frères Keramis. In 1927 deed ook de glasfabriek “Verreries de Scailmont” in Manage een beroep op hem. Aan het hoofd van het “Atelier de Fantaisie” van de Manufacture Boch Frères Keramis, kreeg hij nationale en internationale erkenning. Zijn werk was enorm populair tot begin jaren 30. Hij bleef voor het bedrijf werken tot in 1946. Hij verliet La Louvière in 1950 en verhuisde naar het Franse Nice, waar hij in 1966 overleed.
http://i771.photobucket.com/albums/xx355/halloween_doe/chateau-1.jpg?t=1269788957Het werk van Catteau is wereldwijd verspreid en zeer gegeerd bij verzamelaars. Binnen de kunstmarkt worden zijn kwalitatieve werken dan ook uitermate zeldzaam. (br.www.charlescatteau.be)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 tips om de nagels van je kat te knippen

6 tips om de nagels van je kat te knippen


http://static2.hln.be/static/photo/2011/17/8/8/20111031154845/media_xl_4446188.jpg

 

Niet alleen de nagels van een hond moeten af en toe bijgeknipt worden, ook die van jouw kat kunnen wel eens een knipbeurt gebruiken. Verrast? Wij geven je vijf tips om het knippen makkelijker te maken voor je lieveling ... en voor jou!

1. Een vroege start

Als je de nagels van je kat al knipt als ze nog klein is, dan zal het proces veel makkelijker verlopen. Toch heb je sowieso veel geduld nodig om ervoor te zorgen dat je kat haar poten niet meteen wegtrekt. Begin met simpele pootmassages en schakel pas na een tijdje over naar het eigenlijke knippen.

2. Wacht het juiste moment af

Als je kat wil spelen, dan is het NIET het juiste moment om zijn nagels te knippen. Wacht daar liever mee tot ze geslapen heeft, dan heb je veel minder kans dat ze je zal krabben.

3. Geen spelletje

Zorg ervoor dat je niet te veel met je hand wiebelt als je de poten van je kat probeert vast te nemen, zodat ze niet denkt dat het een spelletje is waarbij ze iets moet proberen te grijpen. Probeer ook om af en toe haar pootjes te verwennen, zodat ze went aan de aanrakingen.

4. Kneed de pootjes

Voor je begint te knippen, moet je de poten en zelfs de nagels van je kat kneden. Op die manier raakt ze gewend aan de beweging, maar zal ze ook haar klauwen op een natuurlijke manier uitstrekken en terug intrekken.

5. Geef haar een krabpaal

Geef je kat ook een krabpaal waarmee ze zelf haar klauwen onder controle kan houden. Daarnaast kan je ook kiezen voor een stukje hout, of misschien heeft je kat zelf al een 'krabboomstam' uitgezocht.

6. Knip!

Als je toch zelf moet knippen, om bijvoorbeeld ingegroeide nagels te voorkomen, dan is het belangrijk dat je dat zo snel mogelijk doet. Zorg ervoor dat je kat geen tijd heeft om haar poten weg te trekken, want dan kan je per ongeluk op een verkeerde plaats knippen. Kies ook voor een speciale schaar, die je kan vinden in een dierenspeciaalzaak of bij de dierenarts. Succes! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo vaak moet je handdoeken wassen

Zo vaak moet je handdoeken wassen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/3/12/20150201105649/media_xll_7453602.jpg

We moeten niet elke dag douchen om gezond te zijn, dat heeft een wetenschapper vorige maand onthuld. Maar hoe snel worden je handdoeken een broeihaard van bacteriën? Een Amerikaanse expert zegt dat je ze best na drie keer beurten in de wasmachine gooit.

Professor in de gezondheidswetenschap Kelly A. Reynolds legt uit dat je handdoeken die na het douchen of baden vochtig zijn best te drogen hangt. Bacteriën en schimmels beginnen zich namelijk op te stapelen, maar de groei vertraagt als de handdoek droogt. Dat klinkt als een hoop was elke week, maar dat valt wel mee als je niet elke dag doucht. Elke keer dat je een handdoek gebruikt, neemt die niet alleen water maar ook dode huidcellen van je lichaam op. Dit veroorzaakt al na één droogssessie een onprettige geur dankzij de miljarden bacteriën.

Handdoeken voor je gezicht en washandjes was je best meteen na elk gebruik. Washandjes worden namelijk erg nat en vuil, denk maar aan make-up en dode huidcellen. Omdat het langer duurt bij een washandje om te drogen is dit de perfecte broeihaard voor bacteriën en schimmels.

Een keukenhanddoek moet je na elke afwasbeurt in de kookwas stoppen. Deze trekken heel wat mogelijk gevaarlijke bacteriën aan, blijven vaak vochtig door het regelmatige gebruik en ze bevinden zich vaak in de buurt van voedsel. Daarom is het belangrijk om ze na elk gebruik te wassen om te vermijden dat je de bacteriën op de oppervlakten verspreidt waar je later van eet. Er is ook goed nieuws: als je een handdoek elke keer goed wast, dan kun je deze wel tot tien jaar gebruiken. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!