NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robert Reid 1862–1929 was een Amerikaanse impressionist


Robert Reid 1862–1929 was een Amerikaanse  impressionist


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-Reid-2.jpg?t=1312117854Robert Reid werd geboren in Stockbridge, Massachusetts en studeerde aan de School van het Museum of Fine Arts, Boston onder leiding van Otto Grundmann. In 1884 verhuisde hij naar New York City, waar hij studeerde aan de Art Students League, en in 1885 ging hij naar Parijs om te studeren aan de Academie Julian in Gustave Boulanger en Jules Joseph Lefebvre. Zijn vroege werken waren afbeeldingen van de Franse boeren, geschilderd op Étaples.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-Reid-5.jpg?t=1312118194Bij zijn terugkeer naar New York in 1889, werkte hij als portrettist en werd later een instructeur aan de Art Students League en de Cooper Union. Veel van zijn werk was gericht op de afbeelding van jonge vrouwen tussen de bloemen.  Hij werd bekend door muurschildering decoratie en ontwerpen voor glas in lood. Hij werkte o.a aan de fresco's van de koepel van de Liberal Arts Building op de Columbian Exposition, Chicago, in 1893.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-Reid-1.jpg?t=1312117978Reid was een lid van de tien Amerikaanse schilders, die afgescheiden van de Society of American Artists. In 1906 werd hij een volwaardig lid van de National Academy of Design.  Robert Reid werkte aan verschillende projecten . Zijn werk was zeer naturalistisch .http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/reid-robert.jpg?t=1312118023


Hij stierf in Clifton Springs, New York.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Blues Brothers - Soul Man

The Blues Brothers - Soul Man

Klik op de foto om ze te beluisteren


The Blues Brothers is een Amerikaanse band, ontstaan uit de passie die Saturday Night Live-acteurs John Belushi en Dan Aykroyd deelden voor blues en R&B uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. In de gelijknamige bar van Aykroyd werd muziek uitgewisseld en was vaak gelegenheid voor jamsessies met de blues als thema.» Reageer (0)
30-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bryan Adams - Please Forgive Me

Bryan Adams - Please Forgive Me

Klik op de foto om hem te beluisteren


Bryan  Adams (Kingston (Ontario), 5 november 1959) is een Canadese zanger. Hij wordt ook wel de Canadese Bruce Springsteen genoemd.

Als kind trok hij met zijn ouders door Europa en het Midden-Oosten. Op de leeftijd van tien jaar kreeg hij zijn eerste gitaar; twee jaar later kocht hij zijn eerste elektrische gitaar. Op 14-jarige leeftijd verhuisde hij naar Vancouver. Een jaar later verliet hij de school en trok hij door Canada om op te treden. Als 18-jarige kreeg hij zijn eerste platencontract aangeboden.

Zijn grootste successen behaalde Bryan Adams begin jaren '90 onder de productionele leiding van Robert John "Mutt" Lange, een Zuid-Afrikaanse topproducer. Zijn single (Everything I Do) I Do It for You werd een wereldwijde nummer 1-hit, waaronder in Nederland. In veel landen, waaronder Nederland, was het de bestverkochte single van 1991. In Nederland bleef het nummer 12 weken op de eerste positie staan in de Nationale Hitparade, destijds een record. Het nummer stond op de soundtrack van de film Robin Hood: Prince of Thieves.

Bryan Adams zong in die jaren vaker voor de soundtrack van grote films. Zo scoorde hij een hit met Have You Ever Really Loved A Woman? (afkomstig van de soundtrack van de film Don Juan DeMarco) en All For Love (van de soundtrack van de film The Three Musketeers). Dat laatste nummer zong hij met Rod Stewart en Sting. Andere bekende nummers van Bryan Adams zijn Summer of '69, It's Only Love (met Tina Turner) en When You're Gone (met Mel C.). In 2005 kwam er een greatest hits album (2-CD) uit waar al zijn grootste hits plus enkele live-opnames op staan, genaamd Anthology.

In de Nederlandse Top 2000 van Radio 2 staat Bryan Adams verschillende keren genoteerd. Summer of '69 scoort al jaren goed, evenals (Everything I Do) I Do It for You, Heaven en Run To You. In België stond het nummer Summer of '69 al jaren op de tweede plaats in de eindejaarshitlijst Donna's top aller tijden. Het moest enkel Bohemian Rhapsody van Queen laten voorgaan. Op vrijdag 14 december 2007 kwam daar verandering in. Summer of '69 liet na 6 jaar Bohemian Rhapsody achter zich.

In juni 2007 gaf Bryan Adams een concert in een uitverkochte Rotterdamse Ahoy en het Antwerpse Sportpaleis. Op 14 maart 2008 kwam zijn elfde album uit genaamd: "11". Ter promotie van dit album gaf Adams weer een reeks concerten waarbij opnieuw Ahoy en het Sportpaleis.

Bij de opening van de Olympische Spelen in Vancouver (2010) zong Bryan Adams samen met Nelly Furtado het nummer Bang the Drum. In 2011 kreeg hij een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.» Reageer (0)
29-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Wells - Trouble no more

Junior Wells - Trouble no more

Klik op de foto om hem te beluisteren

Junior Wells 1934 – 1998  was een  blues zanger uit Chicago» Reageer (0)
28-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Verve - Bitter Sweet Symphony

The Verve - Bitter Sweet Symphony

Klik op de foto om ze te beluisteren


The Verve was een in 1989 opgerichte britpopband. In juni 1997 maakte de band furore met het nummer 'Bitter sweet Symphony'.

The Verve werd in 1989 door Richard Ashcroft opgericht in de Britse stad Wigan. Al snel kreeg de band faam, voornamelijk dankzij de songwriting van Ashcroft en het gitaarspel van Nick McCabe. In 1992 kwam dan ook al de eerste LP van de Band, 'Verve EP' uit bij Hut Records, welke nog altijd wordt gezien als één van de meest experimentele Verve-albums. Nadien werden er albums uitgebracht die de strijd aanbonden met bands als Oasis, Blur en Radiohead.

Drugsdrama's, rechtszaken en gezondheidsproblemen passeerden de revue, maar The Verve bracht vier albums uit en had over de hele wereld diverse grote hits. Desondanks kondigde de band in 1999 aan te stoppen.

Nadat de band in april 1999 stopte, werd in juni 2007 een comeback aangekondigd. Aan het einde van de zomer van 2008 werd een nieuw album uitgebracht, en in november hield de band een tour door Engeland en Schotland. Tevens trad de band op zaterdag 31 mei 2008 op op Pinkpop en op 4 juli op Rock Werchter. Op 4 augustus 2008 verscheen de nieuwe single van The Verve, Love is Noise genaamd. Rather Be is de tweede single van het nieuwe album en verscheen in november 2008.
» Reageer (0)
27-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katten hebben meer haarballen in de zomer

Katten hebben meer haarballen in de zomer


http://img718.imageshack.us/img718/1921/katten.jpg


Katten verliezen meer haar in de zomer. Je kunt haarballen op je tapijt en vloer vermijden door hen te borstelen. Hoewel de dieren zichzelf regelmatig een verzorgingsbeurt geven, blijft dit belangrijk, zeker bij langharige rassen.

Zoals de naam impliceert is een haarbal een bal haar, de vacht die een kat inslikt vormt een klomp in de maag. Wanneer deze te groot wordt, braakt het dier deze uit. Als je je hier zorgen over maakt, of het wordt echt een probleem voor je huisdier, schakel dan over op speciale voeding tegen haarballen of een middeltje dat helpt te verteren op basis van petroleum. Wanneer je een kieskeurige kat hebt, kun je proberen een theelepel pompoenzaadolie toe te voegen: dit helpt een laagje te vormen in de maag, zodat je viervoeter makkelijk de haarbal kan afscheiden in de kattenbak.» Reageer (0)
26-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trauma bij hond die alleen thuis zit, is groter dan gedacht

Trauma bij hond die alleen thuis zit, is groter dan gedacht


http://img263.imageshack.us/img263/618/honden.jpg


Honden die alleen thuis zitten voelen zich net zo geïsoleerd als kinderen die door hun ouders achtergelaten worden, dat suggereert een nieuwe studie.

Hoewel veel hondeneigenaars zonder na te denken het huis verlaten om te gaan werken en hun huisdier alleen laten, is er nu bewijs dat deze ervaring traumatischer is dan ze beseffen. Sommige honden kampen met acute wanhoop en stress wanneer ze alleen zijn.

Onderzoeker John Bradshaw bestudeerde het gedrag van huisdieren gedurende 25 jaar, hij zegt dat de situatie van alleen thuis te zitten een echte en voortdurende crisis is voor honden. Professor Bradshaw en zijn team zetten camera's in het huis van 20 baasjes, ze beweerden allemaal dat hun huisdier perfect gelukkig was alleen thuis. Maar de beelden echter bewijzen het tegendeel: sommige draaiden cirkels op de deurmat, waren hevig aan het ademen en janken. Bij één hond was het trauma zelfs zo erg dat hij moest doorverwezen worden naar een dierpsycholoog.

Een aparte studie bij zeven nesten met labradorpuppy's en vijf nesten met border colliepuppy's toonde aan dat meer dan de helft van de dieren stress had door de scheiding van hun baasje. Dit kon tot langer dan een maand duren en was het ergste wanneer de dieren een jaar waren. Bradshaw beschrijft een hond die op zijn bed, de meubels en het behangpapier kauwt wanneer het dier alleen thuis zat. In meer extreme situaties kan dit resulteren in zelfverminking. De professor waarschuwt baasjes wel hun huisdier niet te straffen voor de schade die ze aanrichten wanneer ze alleen zijn, ze zullen niet begrijpen waarom. "Dieren hebben een ander soort geheugen, ze zijn niet goed in logisch denken. Ze kunnen niet een uur terugdenken en weten dus niet waarom hun baasje boos op hen is."

De sleutel waarmee je je favoriete viervoeter kun helpen om te gaan met eenzaamheid, is te leren dat wanneer je het huis verlaat dit positief kan zijn. Dit kun bereiken door na een korte periode terug te komen en dan het dier te verwennen met aandacht of een snoepje. Drijf langzaam de duur van afwezigheid op tot het dier de hele dag alleen kan blijven.» Reageer (0)
24-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guy Rose 1867- 1925 was een Amerikaanse impressionistische kunstschilder

Guy Rose 1867- 1925 was een Amerikaanse impressionistische kunstschilder


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/marguerite.jpg?t=1311514489
Guy Rose (3 maart 1867-17 november 1925) was een Amerikaans impressionistische schilder erkend als een van de top impressionistische Californië schilders van de late 19e en vroege 20e eeuw.

Guy Orlando Rose werd geboren 03 maart 1867 in San Gabriel, Californië. Hij was het zevende kind van Leonard John Rose en Amanda Jones Rose.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/guy_rose1.jpg?t=1311514726
Zijn vader was een prominente Californische senator. In 1876 werd de jonge Guy Rose per ongeluk in zijn gezicht geschoten tijdens een jachtpartij met zijn broers. Terwijl hij  herstelde begon hij met het schetsen van aquarellen en olieverf. Hij studeerde af in Los Angeles High School in 1884 en verhuisde naar San Francisco, waar hij zijn kunst opleiding volgde aan de California School of Design, waar hij studeerde bij de Deense kunstenaar Emil Carlsen.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Guy-Rose.jpg?t=1311514769
Op 12 september 1888 schreef hij zich in aan de Academie Julian in Parijs en studeerde bij Benjamin-Constant, Jules Lefebvre, Lucien Doucet en Jean-Paul Laurens. In 1888-1889 won hij een beurs aan de Academie Delacluse. Zijn medestudenten Frank Vincent en Guy Rose bleven vrienden voor het leven.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Guy_Rose-2.jpg?t=1311514832
Rose ging in 1890 in New York wonen. In 1899 keren hij en zijn vrouw Ethel terug naar Frankrijk en kochten een huisje in Giverny. In 1900 verbleef hij in Parijs en bracht de winter door in Briska, Algerije waar hij drie bekende schilderijen schilderden. Van 1904 tot 1912 woonden ze in Giverny . In de werken van die periode is een grote invloed te zien van "de meester" Claude Monet, die later zijn vriend en mentor werd.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/rose.jpg?t=1311514878In 1921 kreeg hij een invaliderende beroerte waardoor hij verlamd. Guy Rose stierf in Pasadena, Californië op 17 november 1925. In 1926 de Stendahl Gallery hield een gedenkteken
» Reageer (0)
23-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Winehouse (27) dood aangetroffen


Amy Winehouse (27) dood aangetroffen

Klik op de foto om ' You Know I'm No Good ' te beluisteren


Zangeres Amy Winehouse is overleden. Ze werd zaterdag dood aangetroffen in haar woonst in Londen, zo meldt Sky News. Winehouse is amper 27 jaar oud geworden.

Agenten troffen het levenloze lichaam van Winehouse om iets voor 17u aan nadat ze een melding, die binnenliep via de hulpdiensten, zeer ernstig hadden genomen.

Hoe de zangeres, vooral bekend van het nummer 'Back to Black', net aan haar einde kwam, is nog niet duidelijk. Het was wel een publiek geheim dat ze jarenlang worstelde met alcohol- en drugsverslavingen. Onlangs blies de Britse muzikante nog een tour af omdat ze hervallen was.

'Valerie' en 'Rehab' zijn voorbeelden van andere hits van Winehouse. In 2008 kreeg ze nog ze vijf Grammy Awards. Winehouse hield er eveneens een turbulent liefdesleven op na.


Biografie


Amy Winehouse groeide op met haar oudere broer Alex in een Joods gezin; met haar moeder (Janis) als apotheker en haar vader (Mitchell) als taxichauffeur. Van haar vader zou Winehouse het zingen geleerd hebben.

Op haar achtste ging Winehouse naar de Susi Earnshaw Theatre School en twee jaar later vormde ze met haar vriendin Juliette Ashby het Salt 'n Pepa-achtige rapduo Sweet 'N Sour.

Na vier jaar volgde ze een opleiding aan de Sylvia Young Theatre School. In 1997 maakte ze haar televisiedebuut in The Fast Show. Daarna werd ze geschorst vanwege ondermaatse prestaties en een neuspiercing. Ze zette haar opleiding voort op de BRIT School in Selhurst, Croydon.

Inmiddels bezat Winehouse een gitaar en schreef ze haar eigen liedjes. Eenmaal afgestudeerd werkt ze als zangeres van een jazzband en als showbizz-journaliste voor World News Entertainment Network. Ook had ze een los-vast relatie met soulzanger Tyler James die haar demo (medegeproduceerd door Fink) opstuurt naar Island/ Universal, wat een contract oplevert bij 19 Management, opgericht door ex-Spice Girls-manager Simon Fuller.

Bijgestaan door producer Salaam Remi nam Winehouse haar debuutalbum op, dat 20 oktober 2003 verscheen. Het met jazz-invloeden doorspekte Frank werd lovend ontvangen en leverde vergelijkingen op met Sarah Vaughan en Macy Gray. In Engeland werd Frank platina, in Nederland stond het vijftien weken in de album top 100.

Tijdens de bijbehorende tournee, maar ook in de studio, werd Winehouse bijgestaan door de Dap-Kings, de begeleidingsband van de Newyorkse soulzangeres Sharon Jones. In de zomer van 2004 stond ze onder andere op het Jazzworld-podium van Glastonbury en op het V Festival.

De debuutsingle Stronger Than Me werd bekroond met een Ivor Novello Award voor beste song. Daarnaast werd Winehouse genomineerd voor de BRIT Awards (beste zangeres en beste urban-artiest) en de Mercury Muziekprijs voor beste album.

Ondanks al deze successen kon ze lange tijd niet naar haar eigen album luisteren omdat ze er volgens eigen zeggen "maar voor 80 procent" achterstond; de platenmaatschappij had er nummers opgezet waar ze niet tevreden over was. "Ik speel die nummers graag tijdens mijn optredens, maar ernaar luisteren, nee". Later draaide ze bij: "Ik ben er nog steeds trots op, al zou ik nu een aantal dingen anders hebben gedaan".

In 2008 werd Frank opnieuw uitgebracht als deluxe-editie.

Volgens eigen zeggen kreeg Winehouse na Frank anderhalf jaar geen letter meer op papier, totdat ze Mark Ronson tegenkwam en in zes maanden tijd het nieuwe album schreef. Dit resulteert in Back To Black waarvoor Winehouse zich liet inspireren door de meidengroepen uit de jaren 50 en 60; ze had nu zelfs een suikerspinkapsel a la The Ronettes. Het door Salaam Remi en Mark Ronson geproduceerde Back To Black verscheen op 30 oktober 2006 en voert de Engelse albumlijst aan; een jaar later was het vijfvoudig platina. De eerste single, Rehab, werd een wereldwijde hit; in Engeland haalde het de 7e plaats, in Nederland kwam het in februari 2007 de Top 40 binnen en bracht het tot nr. 17. Diezelfde maand gaf ze een concert in Paradiso waarvan zes nummers werden toegevoegd aan de Live From Amsterdam-uitgave van Back To Black die op 13 juli uitkwam.

Op 14 februari 2007 won Amy Winehouse een Brit Award als beste Britse zangeres; ook won ze voor de tweede keer een Ivor Novello Award in de wacht.

De opvolgende singles You Know I'm No Good en Tears Dry On Their Own deden het minder en vielen in Nederland buiten de Top 40. Pas met Valerie, oorspronkelijk opgenomen voor Mark Ronsons bewerkte-coversalbum Version, scoorde ze begin 2008 weer een hit in Nederland; het kwam na drie weken op nummer-1 positie en werd daarmee de eerste nummer-1 hit alleen door downloads. Tegelijkertijd stond ook Back To Black op nummer 1 en werd het tweevoudig platina.

Op 27 juni 2008 gaf Winehouse acte de presence op het concert voor de bijna 90-jarige Nelson Mandela waar ze als afsluiter Free Nelson Mandela zong, de nr. 1-hit van The Specials uit 1984. Ska en reggae zijn overigens geen vreemd terrein voor haar want in haar live-set waren nummers opgenomen die door de Specials werden vertolkt (o.a. Monkey Man en Hey Little Rich Girl). De dag na haar (niet onverdeeld ontvangen) optreden op het Mandela-concert stond ze op het Glastonbury-festival en droeg ze het Specials-blokje op aan zanger Terry Hall die zich in het publiek bevond.[bron?]

Op 23 juli 2008 werd in het Londense Madame Tussauds een wassenbeeld van Winehouse onthuld op de nieuwe muziekafdeling. Hierbij was Winehouse zelf niet aanwezig.

Winehouse verbleef eind 2008/begin 2009 op St. Lucia en werd min of meer bedankt voor de publiciteit die het eiland daar aan overhield

Met het succes kwamen ook de problemen. Winehouse kwam nu vooral in het nieuws met haar drank- en drugsgebruik. Ze schreef het nummer Rehab over het feit dat iedereen wil dat ze afkickt van haar hevig alcoholgebruik. Zelf vond ze dit niet nodig. Op Pinkpop 2007 moest ze verstek laten gaan omdat ze stomdronken was, waarop Krezip haar plaats innam Ook haar concert op het North Sea Jazz Festival, gepland voor zondag 15 juli 2007, vond geen doorgang, officieel wegens oververmoeidheid. Marcus Miller werd de vervangende act. Het uitverkochte concert op 22 oktober 2007 in de Heineken Music Hall ging wel door.

Tijdens de uitreiking van de MTV Europe Music Awards op 1 november 2007 in München traden diverse grote internationale artiesten op, maar toch wist Winehouse het meeste op te vallen. Presentator Snoop Dogg kondigt haar als volgt aan: "She didn't go to rehab, she came out here to sing (...)". Winehouse wekte de indruk niet helemaal nuchter op het podium te staan[2].

Op 13 november 2007 reisde een journalist van het maandblad MOJO naar Birmingham af; het concert in de NIA werd door pers en publiek gekraakt en omdat Winehouse niet in staat bleek de geplande vragen te beantwoorden restte er niets anders dan terug te blikken op het interview uit 2004.[bron?]

Bij de Grammy Awards verzilverde Winehouse vijf van de zes nominaties; ze wilde optreden maar de Amerikaanse ambassade weigerde haar een visum te verlenen.[bron?] Dankzij een Londense studio en een satellietuitzending kon ze er alsnog bij zijn.

In juni 2008 duikt er een video op van Winehouse, gefilmd door haar echtgenoot, waarin de zangeres een racistische versie zingt van Hoofd, Schouders, Knie en Teen. Britse media reageren verontwaardigd. In de Britse Metro ontkent de zangeres racistisch te zijn. Kort daarna verklaarde haar vader dat ze aan longemfyseem lijdt. Dit blijkt later echter niet waar te zijn[3].

Op 28 juli 2008 wordt Winehouse in het ziekenhuis opgenomen. In september 2008 werd gesuggereerd dat dit zou komen, omdat in juni 2008 meedeed aan een sessie, waarin 36 uur lang wiet werd gerookt. Hierdoor vrezen artsen dat ze als gevolg van een overdosis cannabis een hersenbeschadiging heeft opgelopen.[4]

Winehouse zou in het weekend van 30-31 augustus 2008 op een Frans festival spelen, maar dat is niet doorgegaan; de organisatie overweegt om haar voor de rechter te slepen.

Op 25 november 2008 werd bekend dat Winehouse opnieuw in een ziekenhuis is opgenomen. Dit keer zou het volgens een woordvoerder gaan om een allergische reactie op medicijnen.

Winehouse en Fielder-Civil scheidden van elkaar in 2009
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kelly Clarkson - My Life Would Suck Without You

Kelly Clarkson - My Life Would Suck Without You

Klik op de foto om ze te beluisteren

Kelly Clarkson (Fort Worth (Texas), 24 april 1982) is een Amerikaans zangeres. Ze was winnaar van American Idol in 2002.

Kelly Brianne Clarkson werd geboren in de Amerikaanse staat Texas, waar ze haar jeugd doorbracht. Ze is het derde en jongste kind van Jeanne Ann Rose, een lerares van Griekse en Ierse afkomst, en Stephen Michael Clarkson, een gewezen ingenieur van Welshe afkomst.

Clarkson had geen gemakkelijke jeugd, vooral door de scheiding van haar ouders – ze was toen zes jaar oud. In het nummer Because of You uit 2005 heeft ze dit thema verwerkt. Haar broer ging bij haar vader wonen, haar zus bij haar tante en Kelly bleef bij haar moeder.

Clarkson was een meisje dat graag zong, en op dertienjarige leeftijd werd haar gevraagd te zingen in het koor van haar middelbare school. Dit aanbod nam ze aan en vanaf dit moment had ze de kans om haar stem te trainen. Nadat Clarkson het diploma van de middelbare school behaalde, besloot ze samen met een vriendin naar Los Angeles te verhuizen om mee te gaan doen met audities en om demo's op te sturen naar platenmaatschappijen. Clarkson en haar vriendin waren net een paar uur ingetrokken in hun appartement toen het appartementencomplex volledig uitbrandde. Op het moment van de brand waren zij niet in het gebouw aanwezig. Dit betekende meteen het eind van de reis en ze keerden terug naar Texas.

Het winnen van American Idol in 2002, waarvoor ze door vrienden was aangemeld, bezorgde Clarkson een platencontract bij RCA en haar droom kwam uit: het opnemen van een eigen album. Maar Clarkson wilde wel de tijd nemen voor haar album, daarom bracht ze eerst in de Verenigde Staten een dubbele a-kantsingle uit: A Moment Like This en Before Your Love. De eerstgenoemde behaalde de nummer 1 positie in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

Een jaar later kwam het debuutalbum Thankful uit met als leadsingle Miss Independent, samen met zangeres Christina Aguilera geschreven. Hierna kwamen nog twee singles uit: Low en The Trouble with Love Is. Dit laatste nummer kwam op de soundtrack van Love Actually. Met Miss Independent brak Clarkson ook internationaal door.» Reageer (0)
21-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Morrison en John Lee Hooker - Gloria

Van Morrison en John Lee Hooker - Gloria

Klik op de foto om ze te beluisteren» Reageer (0)
20-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Won Ton Ton - I Lie And I Cheat

Won Ton Ton - I Lie And I Cheat

Klik op de foto om haar te beluisteren

Bea Van der Maat (15 november 1960) is een Belgische zangeres, presentatrice en actrice. Als zangeres is ze vooral bekend als leadzangeres van Won Ton Ton, alhoewel ze in 1996 ook een soloalbum opnam. Voor Won Ton Ton zong ze bij Chow-Chow. Van der Maat speelde samen met diverse artiesten, onder wie Kloot Per W.

In 1989 werd ze gevraagd voor de toen nieuwe zender VTM een muziekprogramma te presenteren samen met Willy Sommers. Dit programma, Tien om te zien, betekende voor haar het begin van een loopbaan als presentatrice.

Bea Van der Maat speelde ook mee in de film Koko Flanel van Urbanus. Ze speelde eveneens mee in de film Max van regisseur Freddy Coppens.

Vandaag de dag geeft Bea les in de Middenschool in Keerbergen (MSK). Ze is daar leerkracht Engels in het tweede jaar. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen: Ulrike en Lenny.» Reageer (0)
19-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal gevallen van mazelen loopt alsmaar verder op

"Aantal gevallen van mazelen loopt alsmaar verder op"


http://img51.imageshack.us/img51/4274/mazelen.jpg


De Wereldgezondheidsorganisatie WHO waarschuwt voor de verdere uitbreiding van het aantal gevallen van mazelen door zomerse massagebeurtenissen zoals muziekfestivals en sportmanifestaties. Het Europees hoofdkwartier van de WHO in Kopenhagen maakte vandaag bekend dat van januari tot mei uit 38 van de 53 Europese landen in totaal 12.000 ziektegevallen werden gemeld.


"De mensen onderschatten vaak de risico's bij mazelen", zei de Europese WHO-directrice Zsuzsanna Jakab. Ter preventie van een verdere uitbreiding en toekomstige uitbraken zijn uitgebreide inentingen van bedreigde bevolkingsgroepen nodig. Kleine kinderen van een tot vier jaar en jongvolwassenen van 15 tot 29 jaar zijn het meest kwetsbaar door de erg besmettelijke ziekte.
 

De WHO raadt aan zich te laten inenten tegen mazelen voor deelname aan massamanifestaties. Daardoor kan ook een "export of import in andere landen" voorkomen worden. De ziekte kan tot zware complicaties leiden, inbegrepen longontsteking en hersenvliesontsteking. In 2010 en in de eerste helft van 2011 zijn vijf sterfgevallen uit Europese landen door mazelen gemeld. Negenennegentig procent van de tweemaal ingeënten zijn volledig immuun tegen de ziekte, aldus de WHO-mededeling. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Traveling Wilburys - Inside Out

Traveling Wilburys - Inside Out

Klik op de foto om ze te beluisteren


De Traveling Wilburys was een gelegenheidsband die in 1988 ontstond op initiatief van voormalig Beatle George Harrison. Naast Harrison bestond de supergroep uit Jeff Lynne, Roy Orbison, Tom Petty en Bob Dylan. De 'Wilburys' brachten twee cd's uit maar traden nooit op en gaven nauwelijks interviews.

De samenwerking ontstond toen Harrison zijn vrienden Lynne en Orbison uitnodigde om mee te werken aan de B-kant voor zijn single This is Love. Het was de bedoeling om het nummer op te nemen op een oude achtsporenrecorder van Dylan. Petty kwam in beeld omdat Harrison zijn gitaar bij hem had laten liggen. Platenmaatschappij Warner realiseerde zich dat het door de vijf opgenomen nummer Handle With Care te goed was om slechts als B-kantje te dienen en vroeg de gelegenheidsformatie om een album te maken. Harrison zou de band later in interviews een 'happy accident' noemen.

Het album Traveling Wilburys Vol. 1 werd in mei 1988 opgenomen in de studio van Dave Stewart in Hollywood. De nummers zijn grotendeels samen gecomponeerd en geschreven. Voor de opnames werden slechts tien dagen uitgetrokken omdat Dylan op het punt stond op tournee te gaan. Het album en de single Handle With Care kwamen uit in oktober 1988 en werden een wereldwijd succes. De groep presenteerde zich als zogenaamde familiegroep van halfbroers, zonen van de fictieve persoon Charles Truscott Wilbury sr. De samenwerking kwam echter nogal abrupt tot een eind toen Lefty Wilbury, oftewel Orbison, op 6 december 1988 aan een hartaanval overleed. In de videoclip van de tweede single van het album, End Of The Line, werd Orbison geëerd door tijdens het door hem gezongen gedeelte zijn gitaar in een schommelstoel in beeld te brengen, gevolgd door een foto van Orbison.

Eind 1989 was er speculatie dat Del Shannon als opvolger van Orbison toe zou treden tot de Traveling Wilburys. Hij werkte op dat moment met Jeff Lynne aan een comeback-album. De zelfmoord van Shannon in februari 1990 maakte echter een einde aan de geruchten. In juni 1990 werd de single Nobody's Child uitgebracht, als onderdeel van een liefdadigheidsproject voor Roemeense weeskinderen. In oktober van dat jaar volgde een tweede album, Traveling Wilburys Vol. 3. Het album is ruiger maar ook minder succesvol dan het eerste.

In 2007 verscheen een compilatie van de gelegenheidsband, bestaande uit de twee uitgebrachte cd's en een dvd met een documentaire over de totstandkoming van het eerste album en enkele videoclips.

De vijf leden van de Traveling Wilburys vonden elkaar in een voorliefde voor skiffle en rockabilly, voorlopers uit de jaren '50 van de rockmuziek. De stijl is nostalgisch met tevens invloeden uit de countrymuziek. De vijf afzonderlijke leden brachten daarbij nadrukkelijk hun eigen stijl en muziekgeschiedenis mee. "De Wilburys moeten herinneringen oproepen aan de oude Carl Perkins- en Bob Dylan-tunes. Zie het als een pastiche, een montage van alle goede herinneringen aan vervlogen tijden", aldus Harrison in een interview in 1988 in de Britse krant The Guardian.
» Reageer (0)
18-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Joan Jett and the Blackhearts - I Love Rock 'n Roll

 Joan Jett and the Blackhearts - I Love Rock 'n Roll

Klik op de foto om haar te beluisteren

Joan Jett (22 september 1958) is een Amerikaanse rock 'n roll-zangeres en -gitarist.

Joan Jett werd geboren in Philadelphia, maar verhuisde op jonge leeftijd met haar familie naar Hollywood, Californië. Ze begon haar muzikale carrière als gitarist en componist van de vrouwelijke hardrock-groep The Runaways. Een enkele maal zong ze ook in deze groep.

Nadat The Runaways uit elkaar gingen in 1980 produceerde ze een album voor de punk-groep The Germs. Later begon ze een solocarrière. Haar grootste hit scoorde ze, met haar band the Blackhearts in 1982 met het nummer I love rock n' roll, dat in Nederland de nummer 1-positie haalde.

Naast zingen speelde Joan Jett in een film en speelde ze op Broadway.» Reageer (0)
17-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Edmund Charles Tarbell 1862-1938 was een Amerikaanse impressionistische kunstschilder.

Edmund Charles Tarbell  1862-1938  was een Amerikaanse impressionistische kunstschilder.

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijkenEdmund Charles Tarbell (26 april 1862 -1 augustus 1938) was een Amerikaanse impressionistische schilder. Hij was een lid van de tien Amerikaanse schilders. Zijn werk hangt o.a tentoon in het Smithsonian American Art Museum, de Corcoran Gallery en de National Academy of Design.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Edmund_Charles_Tarbell0.jpg?t=1310904021
Edmund Tarbell werd geboren in West Groton, Massachusetts . Hij was de jongste telg van 2 kinderen. Zijn vader Edmund Whitney Tarbell overleed in 1863 ten gevolgen van tyfus tijdens de burgeroorlog.  Zijn moeder Maria Sophia Tarbell verhuisde met hem naar Milwaukee . Edmund Tarbell kreeg daar les van George H. Bartlett aan het Massachusetts Normal Art School. Tussen 1877 en 1880 ging hij in de leer bij de Forbes lithografische Company in Boston. In 1879 ging hij naar de School van het Museum of Fine Arts .http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/edmund-charles-tarbell-3.jpg?t=1310902808
Tarbell werd aangemoedigd om zijn opleiding voort te zetten in Parijs . In 1883 ging hij daar naar de Academie Julian onder leiding van Gustave Boulanger en Jules-Joseph Lefebvre.

Tarbell keerde terug naar Boston in 1886, waar hij de kost verdiende als illustrator, prive kunst instructeur en portretschilder.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Edmund-Charles-Tarbell-4.jpg?t=1310902859
Twee jaar na zijn terugkeer naar Boston, in 1888  huwde hij op 28 jarige leeftijd Emeline Souther, dochter van de prominente familie Dorchester Massachusetts .

Tarbell schilderde vaak zijn vrouw en hun vier kinderen (Josephine, Mercie, Maria en Edmund A.), en ook gebruikte hij ze als modellen. De schilderijen portretteren hun leven.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/edmund-charles-tarbell-5.jpg?t=1310902887Edmund Tarbell en zijn familie leefde het grootste deel van de tijd op Alban Street 24 in Dorchester, in een huis dat toebehoorde aan zijn stiefvader. Later brachten ze de tijd door op het voormalige Hotel Somerset in Boston, in zijn atelier in het Fenway Studios op Ipswich Street. In 1905 kochten ze een zomerhuis in New Castle, New Hampshire, een eiland aan de Atlantische kust.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorzitter Duitse KMO's breekt lans voor dutjes op het werk

Voorzitter Duitse KMO's breekt lans voor dutjes op het werk


http://img819.imageshack.us/img819/8007/dutje.jpg


In Duitsland gaan stemmen op om dutjes in te voeren bij ondernemingen. "Slimme ondernemers weten hoe belangrijk een creatieve pauze is voor het behoud van de productiviteit, creativiteit en motivatie van de werknemers'', zegt voorzitter Mario Ohoven van de Duitse vereniging voor KMO's in Bild Zeitung.

Volgens Ohoven heeft de middagrust zijn efficiëntie al bewezen in de Verenigde Staten, Japan en Oostenrijk. Bovendien verhogen goede arbeidsomstandigheden de aantrekkelijkheid van bedrijven, vindt hij. 

Bij gezondheidsexperts luidt het dat een dutje het risico op een hartaanval kan verminderen. Bovendien heeft een korte slaap een gunstige invloed op ons reactievermogen, ons geheugen én ons humeur. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alain Clark - Father & Friend

Alain Clark - Father & Friend

Klik op de foto om hun te beluisteren

Alain Clark (Haarlem, 4 juni 1979) is een Nederlands popmuzikant en producer.

Alain Clark is geboren in Haarlem. Hij woonde ook drie jaar in de Verenigde Staten om het vak te leren. De zelf geschreven nummers op zijn debuutplaat zijn in het Nederlands. In 2004 kwam Clarks eerste album uit, Alain Clark, met daarop onder meer de hit Heerlijk.

Als producer werkte hij onder meer voor Ali B en produceerde hij het debuutalbum van Boris. Ook schreef en produceerde hij het noveltynummer Vakkenvuller, een Nederlandstalige bewerking van Eamons hit Fuck it (I don't want you back). Vakkenvuller werd ingezongen door Simon en scoorde er in 2004 een top-10 hit mee in de Nederlandse Top 40. In 2004 won Alain Clark een Zilveren Harp.

In januari 2007 werkte Clark met onder anderen drummer Steve Gadd aan zijn eerste Engelstalige album Live It Out, dat al na twaalf weken de status van gouden plaat bereikte. Volgens de website van Alain is het album inmiddels drie maal platina, wat betekent dat het meer dan 180.000 keer over de toonbank is gegaan. Ook de singles van Live It Out werden grote successen. De eerste single, This Ain't Gonna Work, werd een top 3-hit en stond veertien weken in de Top 40. De tweede single, Father and Friend, een duet met zijn vader Dane, was zelfs nog succesvoller. Dane Clark is een voormalig soulzanger van de band Dane and the Dukes of Soul. Na het grote succes van Father and Friend werd ook Blow Me Away nog een top 10-hit. Eind 2007 ontving Alain Clark een Mega Award.

Door het grote succes in Nederland, heeft Alain Clark ook geprobeerd in het buitenland door te breken. Als gevolg van een deal met Warner Music Uk Ltd. werd single Father and Friend in 2009 o.a. in het Verenigd Koninkrijk, Italië en Zwitserland uitgebracht. In Nederland ontving hij in 2009 een Edison Music Award voor de beste mannelijke artiest.

In 2010 bracht Clark zijn tweede Engelstalige album Colorblind uit. Bij het verschijnen ervan bereikte de plaat al meteen de gouden status. De eerste single Love Is Everywhere werd een hit, maar de daarop volgende singles bleven hangen in de Tipparade. Colorblind is in 2010 onder andere in Italië, Zwitserland en Brazilië uitgekomen.


Father and Friend is een duet dat hij zingt met zijn vader Dane Clark. Het is een prachtig nummer over de geweldige band die vader en zoon met elkaar hebben, dat ook nog eens bijna excellent wordt gezongen.» Reageer (0)
15-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruno Mars - Just The Way You Are

Bruno Mars - Just The Way You Are

Klik op de foto om hem te beluisteren

Bruno Mars (Honolulu, 8 oktober 1985), is een Amerikaans zanger en muziekproducent.

Voor hij aan zijn solocarrière begon produceerde Mars nummers voor artiesten als Brandy, Flo Rida, Sean Kingston, Cobra Starship, Adam Levine en Alexandra Burke. Hij werkte samen met B.o.B op het nummer Nothin' On You en met Travie McCoy op het nummer Billionaire. Ook schreef hij mee aan de nummers "Right Round" van Flo Rida en "Wavin' Flag" van K'naan.

Het debuutalbum van Mars kwam uit op 5 oktober 2010. In juli 2010 werd het nummer "Just the way you are" als eerste single van dit album uitgebracht door Elektra Records. De tweede single van het album werd Grenade. Op 19 september 2010 werd Mars wegens cocainegebruik aangehouden in Las Vegas. Bruno Mars opende in 2011 de finale van The Voice of Holland. Inmiddels is Mars genomineerd voor vele prijzen waaronder 7 Grammy's, waarvan hij er een wist te verzilveren, nl. beste mannelijke popzanger voor "Just the way you are". Ondertussen is ook zijn 3e single The lazy song uit» Reageer (0)
13-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toni Childs - Stop Your Fussin

Toni Childs - Stop Your Fussin

Klik op de foto om ze te beluisteren


Toni Childs (geboren 29 oktober, 1957) is een Amerikaanse zangeres

Toni Childs groeide op onder een streng religieus regime  in verschillende kleine dorpjes op het Amerikaanse platteland. In de dogmatische levenvisie van de familie Childs passen geen creatieve uitingen, maar Toni voelt zich sterk aangetrokken tot de blues van Billie Holiday en verlaat al op vijftienjarige leeftijd het ouderlijk huis. Zwervend van stad naar stad belandt ze uiteindelijk in de roerige muziekscene van Los Angeles. Na het zien van een Pink Floyd-concert in '72 weet Toni zeker dat ze op professionele basis verder wil in de popmuziek...

» Reageer (0)
12-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul McCartney & Michael Jackson

Paul McCartney & Michael Jackson

Klik op de foto om hem te beluisteren
» Reageer (0)
11-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Hasselhoff - Looking For Freedom

David Hasselhoff - Looking For Freedom

Klik op de foto om hem te beluisteren


David Michael Hasselhoff (Baltimore (Maryland), 17 juli 1952) is een Amerikaans acteur meest bekend vanwege zijn rol in de televisieseries Knight Rider en Baywatch. Hasselhoff had als grootste droom het hebben van een professionele zangcarrière. Hoewel hij hier een hit had, is hij echter alleen in Duitsland doorgebroken. Hasselhoff wordt ook wel 'The Hoff' genoemd.» Reageer (0)
10-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kees van Dongen 1877 - 1968 was een Nederlands kunstschilder

Kees van Dongen 1877 - 1968 was een Nederlands kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijkenCornelis Theodorus Maria van Dongen (Rotterdam-Delfshaven, 26 januari 1877 - Monte Carlo, 28 mei 1968) was een Nederlands kunstschilder.

Van Dongen bracht zijn jeugd in Rotterdam door. Al vroeg werd zijn tekentalent ontdekt, maar geld om hem te laten studeren was er niet. Hij moest vanaf zijn veertiende zelf de kost verdienen.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Van-dongen-1.jpg?t=1310295310
Hij volgde avondlessen aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen (tegenwoordig de Willem de Kooning Academie) van 1892 tot 1897, maar die bevielen hem niet. Hij betrok in Rotterdam een kamer boven het atelier van de schilder Martinus Schilt (Schildt). In 1897 vertrok hij naar Parijs, waar hij in zijn onderhoud voorzag als huisschilder en als illustrator voor satirische tijdschriften. Op 11 juni 1901 trouwde Van Dongen met Juliana Augusta Preitinger, die hij nog kende van de Rotterdamse Academie. Ze kregen één dochter. In 1906 verhuisde het jonge gezin naar de 'Bateau-Lavoir' op rue Ravignan 13, waar het de vriendenkring rond Pablo Picasso en diens toenmalige vriendin Fernande Olivier leerde kennen. In 1921 scheidden Van Dongen en Preitinger. In 1929 werd Van Dongen genaturaliseerd tot Fransman. In 1953 trouwde hij met Marie-Claire Huguen, met wie hij nog één zoon kreeg. Het heeft Van Dongen niet aan maatschappelijke waardering ontbroken: in 1926 werd hem het Franse Légion d'Honneur toegekend en in 1927 de Belgische Kroonorde. In 1929 werden twee van zijn werken opgehangen in het Palais du Luxembourg.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Van-dongen-2.jpg?t=1310295326
Hij begon zijn werk te exposeren in Parijs, onder andere op de geruchtmakende tentoonstelling van 1905 in de Salon d'Automne met o.a. Henri Matisse. De heldere kleuren waarvan deze groep kunstenaars zich bediende, leverde hen de bijnaam Les Fauves ('Wilde Beesten') op. Van Dongen was ook korte tijd lid van de Duitse expressionistische groep Die Brücke.

Van de Fauves waren Van Dongen zelf, Henri Matisse, André Derain, Maurice de Vlaminck en Albert Marquet de leidende figuren. Kenmerkend voor zijn werk zijn de primitief aandoende vormen en de felle ongemengde kleuren.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Van-dongen-3.jpg?t=1310295350
Van Dongen staat bekend om zijn vele schilderingen van het vrouwelijk naakt. Voor hem was de vrouw 'het mooiste landschap': de vrouw was zijn 'muze'. Later in zijn loopbaan (na 1918) legde hij zich vooral toe op het schilderen van portretten van de Parijse 'society'. Zijn bekendste model was Brigitte Bardot. Dit ging, zo oordelen de meeste deskundigen, ten koste van het artistieke niveau dat hij in zijn jonge jaren had gehaald.


In februari 2008 werd het doek "Ouled Naïl" voor een recordprijs van 7,5 mln. euro verkocht bij Christie's in Londen.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Kees-van-Dongen-Brigitte-Bardot.jpg?t=1310295368
La Gitane (de zigeunerin) heeft op 1 februari 2010 ruim 8 miljoen euro opgebracht tijdens een veiling bij Christie's in Londen. [1] Les escarpins mauves (de paarse pumps) bracht 2,3 miljoen euro op.

De werken van Kees van Dongen worden ingedeeld bij het Fauvisme.
» Reageer (0)
09-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevie Nicks - Cheaper Than Free

Stevie Nicks - Cheaper Than Free


Stephanie Lynn "Stevie" Nicks (Phoenix (Arizona), 26 mei 1948) is een Amerikaans zangeres en popidool.

In het midden van de jaren 70 werd Stevie Nicks een megaster als charismatische zangeres van de (voormalige) Engelse bluesformatie Fleetwood Mac, waar ze in 1974 als "package deal" werd aangenomen door Mick Fleetwood. Daar waar het eigenlijk alleen om haar toenmalige levensgezel Lindsey Buckingham ging. Stevie paste echter wonderwel in het nieuwe concept en ze zette samen met Buckingham de band weer op de kaart.

Nicks leerde Buckingham kennen in 1968 op highschool, en daar speelden ze samen een tijdje in de band Fritz. Na de highschool werkte Buckingham als sessiemuzikant en deed Nicks allerlei werkzaamheden om de huur te betalen. Daar waar Lindsey geregeld "gigs" had met de Everly Brothers, bediende Stevie in verschillende restaurants. In 1973 dook het duo de studio in voor hun eerste plaat Buckingham Nicks. Een typische eastcoast sound met verdienstelijk samenspel van zowel Nicks als Buckingham. Een demonstratie van technicus Ken Caillat aan Mick Fleetwood zette de deuren open voor een samenwerking met Fleetwood Mac. Caillat verklaarde later dat hij Fleetwood wilde overtuigen van zijn eigen kwaliteiten als technicus. Ken Caillat is de vader van Colbie Caillat, die in 2008 doorbrak met haar debuutsingle 'Bubbly'. Op de single 'Falling for you' van Colbie's tweede cd Breakthrough is aan het slot een gitaarriffje te horen dat heel erg veel overeenstemming vertoont met het riffje in het nummer 'Gypsy' van de Fleetwood Mac-LP Mirage. Op beide nummers is dus duidelijk de stempel van producer Ken Caillat te horen. Op het album Buckingham Nicks was de sound en kwaliteit te horen waarnaar Fleetwood Mac op zoek was, en zo leek het dat de "engineer skills" niet belangrijk leken. Het eerste samenwerkingsverband met Fleetwood Mac kwam in 1975. Daarop bevindt zich Rhiannon (a story 'bout a Welsh witch) en het wonderschone Landslide. Haar status als superster bevestigde zij definitief door Dreams te schrijven. Dit van Rumours afkomstige nummer behaalde de eerste plaats in de Billboard Charts van Amerika. Ook op de opvolger Tusk wist ze enkele meesterwerken te produceren waaronder Sara, een nummer dat was opgedragen aan een van haar persoonlijke vriendinnen.

Na de wereldtournee van 1979-1980 stortte ze in, en vond zichzelf terug in cocaïne en drank. Het bezorgde haar zo'n rush dat ze in staat was om haar eerste soloalbum te maken. Bella Donna kwam in 1981 uit en werd een wereldsucces. Een samenwerkingsverband met o.a. rocker Tom Petty en slide gitarist Waddy Wachtel (die ze nog kende uit de Buckingham-Nicks periode), bracht één hit (Stop draggin' my heart around) en het duet Leather and lace met "Eagle" Don Henley, waarmee ze volgens geruchten ooit een korte relatie had.

Ze maakt nog geregeld soloalbums en is al jaren de succesvolste artiest uit de Fleetwood Mac familie. Nicks was een voorbeeld voor rocksterren als Sheryl Crow en de Dixie Chicks. Stevie bezocht met Fleetwood Mac in het najaar van 2003 Europa (UK, Ierland en Duitsland). In het najaar van 2009 was er een uitgebreide tournee waarbij ze ook Rotterdam en Antwerpen aandeden

In 2005 bracht ze samen met Deep Dish een cover uit van haar eigen nummer Dreams.

In februari 2011 verscheen haar nieuwe single: 'Secret Love'. Als voorbode van het nieuwe album ' In Your Dreams' wat in mei 2011 zal verschijnen. Het nummer is de uiteindelijke versie van een demo/outtake welke al rond 1976 is opgenomen.
» Reageer (0)
08-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schoonheidstips van oma


Schoonheidstips van oma


http://img90.imageshack.us/img90/454/schoonheidstips.jpg


Een gebroken nagel, maar geen tijd voor een manicure? Je wil krullen in je haar om naar dat leuke feestje te gaan, maar je krultang is kapot? Geen probleem, want deze tips van oma helpen je uit de nood!

1. Je hebt zwakke of gevoelige nagels?
Voeg een theelepel fijngehakte knoflook toe aan je nagellak. Het zal je nagels versterken (en volgens sommige mensen ook sneller doen groeien). Plus: het is veel goedkoper dan een versterkende nagellak.

2. Je wil krullen, maar vergat je krultang of krulspelden?
Gebruik een papieren zak! Dat werkt net zo goed als echte krulspelden. Scheur de zak in repen en rol die in je licht vochtige haar. Je kan zo gaan slapen of, voor een sneller resultaat, de haardroger en wat haarlak gebruiken.

3. Je nagellak moet sneller drogen?
Breng olijfolie aan op je nagels! Vroeger werd deze techniek ook in de nagelsalons gebruikt. Nu hebben ze natuurlijk handdrogers, maar olie is nog steeds een goede manier om vlekken te vermijden.

4. Je hebt vettig haar, maar geen tijd om je haar te wassen?
Giet een pakje droge havermout op je haar. Havermout absorbeert de vettige olie in je haar net zo goed als een 'droge' shampoo. Bovendien is het erg eenvoudig om de havermout terug uit je haar te borstelen.

5. Je hebt droog en broos haar?
Volg oma's raad op en gebruik mayonaise als haarmasker. De eieren en olie in mayonaise zorgen ervoor dat je haar sterker wordt en goed kan hydrateren.

6. Je hebt een gescheurde nagel, maar geen tijd voor een manicure?
Trek de nagel zeker niet af, maar lijm hem zelf terug vast. Breng met een tandenstoker een klein beetje lijm aan op het scheurtje, laat even drogen en ga erover met wat nagellak.

7. Je haar moet glanzen, maar je spray is op?
Spoel je haar onder de douche met wat azijn. Laat het drie tot vijf minuutjes inwerken en spoel het daarna uit met koud water.

8. Je wil graag glanzend haar, maar ook de azijn is op?
Sop je haar in ijskoud water. Zorg er wel voor dat je hoofdhuid niet in aanraking komt met de koude, want dat is niet gezond.

9. Er is statische elektriciteit in de lucht?
En je ziet eruit alsof je net je vingers in het stopcontact gestoken hebt? Ga met een droogtrommeldoekje (dat je normaal gezien bij je handdoeken in de droogkast steekt) over de haren die rechtstaan. Het doekje zal hetzelfde effect hebben op je haar als het heeft op de handddoeken.

10. Je hebt beschimmelde nagels?
Smeer wat Vicks VapoRub op je handen en voeten voor je gaat slapen en dek ze af met handschoenen en kousen. Binnen zes tot acht weken zou je al resultaat moeten zien, maar het is mogelijk dat de schimmel niet volledig weg zal verdwijnen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marc Anthony - You Sang to Me

Marc Anthony - You Sang to Me

Klik op de foto om hem te beluisteren


Marc Anthony, geboren als Marco Antonio Muñiz (New York City, 16 september 1968) is een Puerto Ricaan-Amerikaans zanger-songwriter en acteur.

Anthony is vooral populair in Latijns-Amerika door zijn salsamuziek. Samen met Tina Arena scoorde hij een hit met de ballad "I want to spend my lifetime loving you", soundtrack van de film The Mask of Zorro. Later volgden nog enkele hits, waaronder "You sang to me". Als acteur speelde hij onder andere een rol in de film Man on Fire.

In 2004 trouwde hij met zangeres Jennifer Lopez, met wie hij zoontje Max en dochter Emme kreeg.
» Reageer (0)
07-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Hollies - Long Cool Woman in a Black Dress

The Hollies - Long Cool Woman in a Black Dress

Klik op de foto om ze te beluisteren


The Hollies is een Britse band uit de jaren zestig. Ze behoorden tot de succesvolste bands uit de "Britse invasie"-periode. De band wordt vaak geassocieerd met Manchester, omdat enkele leden van de band uit (de omgeving van) deze stad komen. De band zou vernoemd zijn naar Buddy Holly. Bassist Eric Haydock en zanger Allan Clarke hebben echter in interviews met BBC-radio aangegeven dat zij hun band hadden vernoemd naar de hulst (Engels: holly). De hulst werd gebruikt als kerstversiering in de kleedkamer van de club The Oasis, waar de band in december 1962 hun eerste optreden gaf. The Hollies werd ter plaatse bedacht om te kunnen worden aangekondigd. Het feit dat de groep in de jaren 80 om contractuele verplichtingen een lp uitbracht met louter Buddy Holly-covers versterkt het idee dat er een relatie zou zijn tussen Buddy en The Hollies.

The Hollies is te herkennen aan de meerstemmige, harmonieuze zang. De groep was hierin duidelijk geïnspireerd door The Everly Brothers. Veel liedjes uit de begintijd zijn covers van rock-'n-rollhits, maar in de loop der jaren schreven ze vaker hun eigen teksten of werden tekstschrijvers van buitenaf (vooral Graham Gouldman, bekend van 10CC) aangetrokken.» Reageer (0)
06-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gala - Freed From Desire

Gala - Freed From Desire

Klik op de foto om haar te beluisteren


Gala Rizzatto (Milaan, 6 september 1975), beter bekend als Gala, is een Italiaans singer-songwriter.

In 1997 stond ze vijf weken op nummer 1 in de Ultratop 50 met het nummer Freed from Desire en vier weken met het nummer Let a Boy Cry.» Reageer (0)
05-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Corrs and Bono - Summer Wine

The Corrs and Bono - Summer Wine

Klik op de foto om ze te beluisteren

The Corrs is een internationaal bekende Ierse band uit Dundalk...

Bono, pseudoniem van Paul David Hewson  is een Iers muzikant die vooral bekend is als leadzanger van de rockband U2.....» Reageer (0)
04-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een platte buik in 4 weken


Een platte buik in 4 weken

http://img638.imageshack.us/img638/3658/buikje.jpg


Enkele tips op een rijtje om een plattere buik te bekomen. Eerste opgave bij het verkrijgen van een platter buikje: alle gashoudende dranken buitenwerken. Het koolzuurhoudend gas zorgt er namelijk voor dat je buik sneller opgeblazen wordt en blijft.

Gedurende de komende 4 weken richt je je voedingsschema vooral op groenten en fruit. Al zijn ook daar regels bij. Zo kook je best alle groenten eerst, om een betere vertering te stimuleren. Bij alle fruit en tomaten haal je de schil of pel er steeds af. Bij komkommers verwijder je de middelste zaadjes en komkommers, linzen, spruitjes en erwten mijd je best helemaal.

Iedere maaltijd sluit je best af met een wit yoghurtje om de spijsvertering op gang te trekken.» Reageer (0)
03-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henri Evenepoel 1872 – 1899 was een Belgisch kunstschilder


Henri Evenepoel   1872 – 1899   was een Belgisch kunstschilder.


http://img713.imageshack.us/img713/5180/henrievenepoel.jpg
Marguerite dochter van de kunstenaar Henri Matisse
Henri Evenepoel Nice, 3 oktober 1872 – Parijs, 27 december 1899 was een Belgisch schilder.

Het belangrijkste deel van zijn werk wordt tot het fauvisme gerekend. Hij studeerde een jaar te Brussel en later te Parijs waar hij ging werken in het atelier van Gustave Moreau die hem in contact bracht met Henri Matisse en Georges Rouault.

Het kinderportret ‘Charles met streepjestrui’ uit 1898 is een van de meest gekende werken uit het oeuvre van Henri Evenepoel
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Evenepoel.jpg?t=1275220487
Charles met streepjestruiDe Brusselse schilder Henri Evenepoel is vooral gekend omwille van zijn portretten en meer bepaald zijn kinderportretten. De modellen hiervoor waren kinderen uit zijn nabije omgeving: zoontjes en dochtertjes van familie, vrienden en bekenden. Vooral de drie kinderen van zijn nicht, Louise Van Mattemburgh, bracht Henri Evenepoel vaak en graag in beeld. ‘Charles met streepjestrui’ stelt de jongste van het drietal voor en was tevens zijn zoon, geboren uit zijn verborgen relatie met zijn nicht Louise. Dit verklaart waarom Charles, in tegenstelling tot zijn zusjes, steeds met een bepaalde levensernst wordt weergegeven. Dit blijkt eveneens uit de ernstige en stilzwijgende houding van Charles op het portret.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/De-Spanjaard.jpg?t=1275220965
De Spanjaard te Parijs
Evenepoels gevoel voor rijke en diepe kleuren blijkt hier uit de harmonie van zwart, blauw, oker en het intens rode accent van de Moulin Rouge. “De Spanjaard te Parijs” betekent een grote doorbraak in Evenepoels artistieke ontwikkeling en draagt in grote mate bij tot zijn roem. Op het Gentse salon van 1899 zag de dichter en kunstcriticus Emile Verhaeren het portret als ‘een bijna volmaakt meesterwerk’.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Au-Moulin-Rouge.jpg?t=1275221606
de Moulin RougeDe voorkeur voor okergeel en roodbruin deed de schilder op tijdens een reis in Algerije.

Ongeveer 100 jaar na de geboorte van Henri Evenepoel gaf België twee postzegels uit ter gelegenheid van de herdenking van de schilder. Het portret van ‘Charles met streepjestrui’ en dat van zijn zus ‘Henriette met de grote hoed’ werden hiervoor gekozen.
» Reageer (0)
02-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah Brightman and Steve Harley - Phantom of the Opera

Sarah Brightman and Steve Harley - Phantom of the Opera

Klik op de foto om ze te beluisteren

Sarah Brightman (Berkhamstead, Hertfordshire, 14 augustus 1960) is een Engelse zangeres, die vooral bekend is geworden in het genre van de musical, maar die ook opera-aria's zingt. Kenmerkend zijn haar zuivere zangstem en het grote bereik.

Zij was gehuwd met de musicalcomponist Andrew Lloyd Webber, die een aantal hoofdrollen in zijn musicals speciaal voor haar sopraanstem schreef. Een van haar fraaiste rollen was die van Christine Daaé in The Phantom of the Opera. Na haar scheiding van Lloyd Webber heeft zij zich meer toegelegd op het zingen van opera aria's, nadat zij haar stem verder geschoold had.

Zij geeft concerten en brengt CD's uit, maar heeft nog geen rollen in operatheaters vertolkt. Meer algemene bekendheid kreeg zij door het uitbrengen van popmuzieknummers, soms samen met andere artiesten zoals Andrea Bocelli, met wie zij het nummer Time to Say Goodbye (Con te partirò) zong.

» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!