Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




02-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah Brightman and Steve Harley - Phantom of the Opera

Sarah Brightman and Steve Harley - Phantom of the Opera

Klik op de foto om ze te beluisteren





Sarah Brightman (Berkhamstead, Hertfordshire, 14 augustus 1960) is een Engelse zangeres, die vooral bekend is geworden in het genre van de musical, maar die ook opera-aria's zingt. Kenmerkend zijn haar zuivere zangstem en het grote bereik.

Zij was gehuwd met de musicalcomponist Andrew Lloyd Webber, die een aantal hoofdrollen in zijn musicals speciaal voor haar sopraanstem schreef. Een van haar fraaiste rollen was die van Christine Daaé in The Phantom of the Opera. Na haar scheiding van Lloyd Webber heeft zij zich meer toegelegd op het zingen van opera aria's, nadat zij haar stem verder geschoold had.

Zij geeft concerten en brengt CD's uit, maar heeft nog geen rollen in operatheaters vertolkt. Meer algemene bekendheid kreeg zij door het uitbrengen van popmuzieknummers, soms samen met andere artiesten zoals Andrea Bocelli, met wie zij het nummer Time to Say Goodbye (Con te partirò) zong.





» Reageer (0)
30-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man rollebolt, zwemt en knuffelt met volwassen ijsbeer

Man rollebolt, zwemt en knuffelt met volwassen ijsbeer


http://img18.imageshack.us/img18/5953/ijsbeerl.jpg


"Mij niet gezien," is onze eerste reactie bij het bekijken van de fratsen die dierentrainer Mark Abbot Dumas allemaal uithaalt met zijn ijsbeer, het grootste landroofdier van onze planeet. Dumas knuffelt de 16-jarige Agee, gaat ermee zwemmen en stopt zijn hals zelfs in de muil van de 400 kilogram zware beer.


Dumas (60) en zijn vrouw Dawn (49) uit het Canadase Abbotsford namen Agee onder hun hoede toen ze acht weken oud was. Dankzij zijn ervaring als dierentrainer werd Mark 16 jaar geleden benaderd door regisseur Fraser Heston, zoon van acteur Charlton Heston, die een ijsbeertje nodig had voor de film 'Alaska'. Het diertje werd gevonden in de Zweedse Kolmarden Zoo, waar er geen plaats meer was voor Agee.


Agee leefde de eerste paar weken gewoon thuis bij het koppel, maar moest verhuizen naar een eigen verblijf toen ze te groot werd. Mark speelt echter nog altijd met de ijsbeer. "In de ochtend is ze speelser en meer ontspannen, en laat ze me met haar rollebollen. We worstelen voor de lol, en soms vallen we samen in slaap op het gazon. Het is een geweldige manier om te ontstressen na een zware dag. Ik voel me vrij bevoorrecht om te kunnen slapen met mijn hoofd op een volwassen ijsbeer."


http://img683.imageshack.us/img683/4950/ijsbeer1.jpg


Later op de dag, wanneer er filmopnames aankomen, traint Mark zijn ijsbeer voor de shots die nodig zijn. Agee kan verschillende commando's uitvoeren in ruil voor haar favoriete eten, zoals steak, zalm en chocolade. Zo kan ze liggen, kruipen, rechtop zitten en ook rechtstaan en doen alsof ze brult. Het eigenlijke geluid wordt dan toegevoegd in de montage.


Schrik heeft Dumas alleszins niet. "Ik werk al veertig jaar op deze manier met beren," zegt hij aan de Daily Mail. "Ik kan Agee's lichaamstaal lezen en weet hoe ik me rond haar moet gedragen. Agee heeft regels en we werken binnen die regels." Iemand anders moet alleszins niet proberen wat Dumas doet. "Die wordt Agee's eten," luidt het. "De enige mensen ter wereld die ze tof vindt, zijn mijn vrouw en ik." Vooral vrouwen moeten oppassen. "Ze wordt heel jaloers als andere vrouwen met Mark praten," zegt Dawn. "Het is oké wanneer ik het doe, maar als er andere vrouwen in de buurt zijn, wordt ze heel bezitterig."(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langste zeebrug ter wereld

Langste zeebrug ter wereld


http://img837.imageshack.us/img837/5015/langstezeebrugterwereld.jpg

In China is de langste brug over zee plechtig geopend. Het bouwwerk is 42 kilometer lang en verbindt de eilanden Huangdao en Hongdao met de oostelijke havenstad Qingdao op het vasteland.

Aan de Qingdao Bay Bridge is vier jaar gebouwd en het duizelingwekkende prijskaartje bedraagt 1,1 miljard euro. Het hoogstandje is 35 meter breed en rust op vijfduizend pijlers die in zee staan. De brug bestaat uit verschillende viaducten en stukken met kabelconstructies om schepen toe te laten er onderdoor te varen.

Bij de bouw is 450.000 ton staal gebruikt waardoor de brug weerstand kan bieden tegen aardbevingen met een kracht tot 8,0 op de schaal van Richter. De Qingdao Bay Bridge is vier kilometer langer dan Lake Pontchartrain Causeway in Louisiana, de vorige recordhouder. (br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse schoolbevolking explodeert tegen 2020

Vlaamse schoolbevolking explodeert tegen 2020


http://img818.imageshack.us/img818/3092/schoolbevolking.jpg


Tegen 2020 telt Vlaanderen 34.500 kinderen meer die tussen zes en twaalf jaar zijn, en ook 31.000 kleuters meer dan vandaag. Ook de druk op de kinderopvang stijgt in dezelfde periode: het aantal kinderen jonger dan drie jaar zal met 18.000 toenemen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Kind en Gezin, die De Standaard kon inkijken.


Volgens de organisatie werden er vorig jaar 71.200 baby's geboren in Vlaanderen, een stijging met 1,7 procent. De organisatie zegt dat die groei nog een aantal jaren zal doorzetten. Over tien jaar is er zelfs een stijging van het aantal geboortes met vijftien procent.
 

Nog een grote uitdaging voor de kinderopvang en de scholen in de komende jaren, is de sterk toenemende diversiteit van de gezinnen. Een kwart van de kinderen die nu geboren worden, heeft een moeder die van vreemde origine is. Dat is een gemiddelde voor heel Vlaanderen, en elk jaar neemt het lichtjes toe. De provincie Antwerpen heeft met 32 procent het hoogste aantal kinderen van niet-Belgische origine. Limburg komt met ruim 26 procent op de tweede plaats. West-Vlaanderen kent de minste diversiteit, met minder dan twaalf procent kinderen van niet-Belgische afkomst.
 

De meeste anderstaligen wonen in Vlaams-Brabant: net geen derde van de kinderen wordt er nu geboren in een gezin dat thuis geen Nederlands spreekt. West-Vlaanderen sluit de rij met minder dan tien procent. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slangenkweker sterft na beet van zijn cobra

Slangenkweker sterft na beet van zijn cobra

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





De 45-jarige slangenkweker Luke Yeomans is in het Engelse Nottinghamshire gestorven aan een hartaanval na een beet van een van zijn eigen koningscobra's.

Dit weekend wou Yeomans zijn terrarium met 24 koningscobra's openstellen voor het publiek. De slangenman beweerde altijd dat het helemaal veilig was hoe hij met de cobra's - bij de gevaarlijkste slangensoorten ter wereld - omging. Er bestaan zelfs foto's van Yeomans waarop hij een cobra op de kop kust.

Yeomans' dochter stond haar vader bij voor de verzorging van de slangen. De man kweekte al 30 jaar Aziatische koningscobra's. Hij stond bekend in de buurt als de Steve Irwin van Eastwood, naar de beroemde Australische dierenliefhebber die zelf gedood werd door een pijlstaartrog. Tragisch genoeg bekocht Luke Yeomans het door hem beoogde behoud van de slangensoort met zijn eigen leven. Hij had al 20 volwassen slangen en vier jongere. Zijn doel was honderd stuks.

Yeomans werd al eens eerder gebeten door een cobra, maar kon toen op tijd naar het ziekenhuis gebracht worden en overleefde de beet. Cobra's zijn erg giftig: één beet volstaat om een olifant te vellen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen vaker snel weer thuis na bevalling

Vrouwen vaker snel weer thuis na bevalling


http://img36.imageshack.us/img36/2533/bevalling.jpg


Kersverse moeders blijven steeds vaker maar drie of vier nachten in de kraamkliniek na hun bevalling. Bijna evenveel moeders kozen in 2010 voor dergelijk verkort ziekenhuisverblijf in plaats van het normale verblijf van vijf of zes nachten.


Dat blijkt uit het rapport 'Het kind in Vlaanderen' van Kind en Gezin. Vorig jaar overnachtte nog 42,9 procent van de net bevallen moeders vijf tot zes nachten in de kraamkliniek. Een jaar eerder was dat nog meer dan 45 procent. Het aantal moeders dat al na drie of vier nachten huiswaarts keerde, nam in dezelfde periode toe van 38,4 tot 41,6 procent.


Moeders die maximaal twee nachten in het ziekenhuis overnachten, blijven veeleer de uitzondering (5,8 procent in 2010). Zeven nachten of meer in de kraamkliniek blijven, komt iets vaker voor (8,6 procent). Vorig jaar werd bijna 99 procent van de kinderen geboren in een kraamkliniek. Slechts 1,1 procent van de geboorten vindt thuis plaats of in een andere plaats buiten de kraamkliniek. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Don Johnson - Tell It Like It is

Don Johnson - Tell It Like It is

Klik op de foto om hem te beluisteren






Don Johnson
(Flat Creek, 15 december 1949) is een Amerikaanse zanger en acteur, bekend van verschillende televisieseries en films. Johnson werd vooral bekend als detective in de politieserie Miami Vice uit de jaren '80.

Johnson, geboren in Flat Creek, is de zoon van een boer en een schoonheidsspecialiste. Later trok zijn familie naar Kansas. Johnson zelf was toen 6 jaar. In 1967 studeerde Johnson af aan South High School in Wichita en ging vervolgens studeren aan de Universiteit van Kansas, maar die universiteit lag Johnson niet echt. Vervolgens ging de toekomstige acteur drama studeren aan het American Conservatory Theater in San Francisco. In 1969 speelde hij de hoofdrol in Fortune and Men's Eyes, een productie uit Los Angeles.

Later ging hij acteren voor verscheidene televisieseries maar elke serie waarin hij meespeelde, raakte niet gelanceerd. Hij kreeg al gauw de bijnaam six-time loser in Hollywood omdat hij zes keer deel uitmaakte van een serie die de televisie niet haalde.

In de jaren '80 lukte het Johnson wel om in een serie te spelen die succesvol werd. Don Johnson nam de rol van Sonny Crockett aan, een detective uit Miami. Samen met Philip Michael Thomas vormde hij het legendarische politieduo uit de serie Miami Vice, die tussen 1984 en 1989 werd uitgezonden. In de late jaren '90 werd hij opnieuw succesvol door Nash te spelen in de televisieserie Nash Bridges. Nash was een detective van de San Francisco Police Department


Don Johnson trouwde in zijn leven twee keer met de actrice Melanie Griffith. De eerste keer was maar voor een korte periode in 1976, de tweede keer was tussen 1989 en 1996. Samen hebben ze een dochter die Dakota Johnson heet.

Tussen 1981 en 1985 woonde Johnson ook samen met Patti D'Arbanville. Zij is eveneens een actrice. Samen hadden ze één zoon, Jesse Johnson.

Johnson heeft ook ooit een relatie gehad met Barbara Streisand. Samen namen ze zelfs een single op die de titel Till I Loved You meekreeg.

Momenteel is Don Johnson getrouwd met Kelley Phleger. Samen hebben ze drie kinderen: Jasper, Deacon en Grace.




» Reageer (0)
29-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 op 3 steungerechtigden in Gent is niet in België geboren

"2 op 3 steungerechtigden in Gent is niet in België geboren"


http://img64.imageshack.us/img64/7339/steungerechtigd.jpg


In Gent is het aantal mensen met financiële moeilijkheden met 12,6 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Twee op de drie steungerechtigden is niet in België geboren en veertig procent is jonger dan dertig jaar. Dat zegt OCMW-voorzitter Geert Versnick (Open vld) vandaag bij het jaaroverzicht.


"De nieuwe EU-burgers en mensen van allochtone origine veranderen de hulpverlening van gezicht", aldus Versnick. "Van de 8.866 steungerechtigden uit 2010 zijn er 5.825 in een ander land geboren, omgerekend 66 procent, een stijging met vier procent."
 

Vorig jaar kregen 11.461 mensen (4,6 pct) van de Gentse bevolking financiële steun, goed voor bijna zestig miljoen euro, een stijging van 6,1 miljoen euro. 7.373 personen kregen in 2010 een leefloon, een stijging van 7,8 procent, en 1.641 personen kregen een levensminimum, een stijging met veertig procent.
 

Van die levensminimumtrekkers is 41 procent Belg. "Eén op vijf leefloners is afkomstig van nieuwe EU-landen, voornamelijk Bulgarije en Slowakije, waaronder een groot deel van Roma-afkomst. Hun aandeel steeg met vijf procent, wat veel is op een jaar", klonk het verder. Ruim een kwart van de leefloners is jonger dan 25 jaar.
 
Positief in Gent is wel een daling van het aantal cliënten met energieschulden. Ook senioren vinden steeds meer hun weg naar een lokaal dienstencentrum, dat senioren moet ondersteunen zo lang mogelijk thuis te wonen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handtas van Thatcher brengt 25.000 pond op voor goede doel

Handtas van Thatcher brengt 25.000 pond op voor goede doel


http://img87.imageshack.us/img87/6048/margaretthatcherm.jpg




Een handtas van de voormalige Britse premier Margaret Thatcher heeft tijdens een veiling van Christie's in Londen 25.000 pond (28.000 euro) opgebracht voor goede doelen.
 
De zwartlederen tas van het merk Asprey, die Thatcher droeg tijdens een ontmoeting met de voormalige Amerikaanse president Ronald Reagan in 1985, werd verkocht aan een Cyprioot, die in Groot-Brittannië student was ten tijde van het premierschap van de Iron Lady tussen 1979 en 1990.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knaap gratis verlost van harige geboortevlek

Knaap gratis verlost van harige geboortevlek





Binnenkort is de achtjarige An Qi verlost van de afzichtelijke harige geboortevlek die zijn gezicht ontsiert. En wat meer is: de behandeling wordt gratis uitgevoerd door een centrum voor plastische chirurgie in de Chinese stad Changchun.


Het knaapje woont bij zijn grootouders nadat zijn vader overleed en zijn moeder in een psychiatrische inrichting is opgenomen. "An vroeg me altijd of ik hem geen nieuw gezicht kon geven", zegt grootvader Fan Jingxue. "Beschaamd als hij is, durft An bijna niet naar school te gaan. De andere kinderen schelden hem uit voor harige aap. Dat kon niet blijven duren".




Dankzij de mensen van het Min Yi-instituut wordt de jongen nu gratis behandeld. De eigenlijke operatie zal vier uur duren. "Eerst moeten we onderzoeken of de jongen gezond genoeg is om de operatie te doorstaan", zegt dokter Zheng Xiaoqin. "Dan moet de geboortevlek verwijderd worden en moeten we een nieuw stuk huid op zijn gezicht transplanteren. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen 20 jaar zullen we aliens vinden

Topastronoom: "Binnen 20 jaar zullen we aliens vinden"


http://img199.imageshack.us/img199/4959/aliensq.jpg


"We zullen aliens vinden binnen de twintig jaar", voorspelt Russisch topastronoom Andrei Finkelstein in The Sun. "Het ontstaan van leven is zo onvermijdelijk als de vorming van atomen", zegt de directeur van het vermaarde Instituut voor Toegepaste Astronomie van de Russische Wetenschapsacademie. "Er is leven op andere planeten en wij zullen het vinden binnen dit en twintig jaar."

Zo'n tien procent van de ons bekende planeten met zonnestelstels in de melkweg gelijkt op de Aarde en daarom is het volgens Finkelstein onvermijdelijk dat daar leven kan gevonden worden.

Hij meent dat de aliens heel waarschijnlijk op de mens gelijken, met twee armen, twee benen en een hoofd. "Maar ze kunnen wel een andere huidskleur hebben", voegt hij eraan toe.
Nog volgens Finkelstein werd er tot nu toe op een verkeerde manier naar buitenaards leven gezocht. De meeste wetenschappers gaan op zoek naar radiosignalen die zouden uitgezonden worden door aliens. Finkelstein vindt dat wij zélf met hen contact moeten zoeken en niet omgekeerd.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lynyrd Skynyrd - Simple Man

Lynyrd Skynyrd - Simple Man

Klik op de foto om hem te beluisteren





Lynyrd Skynyrd is een Amerikaanse southern rockband, afkomstig uit Jacksonville, Florida. Lynyrd Skynyrd verwierf begin jaren 70 bekendheid onder het leiderschap van zanger en songwriter Ronnie Van Zant tot hij met enkele andere bandleden omkwam bij een vliegtuigongeluk op 20 oktober 1977.

Lynyrd Skynyrd was één van de meest toegejuichte southern-rockbands, hoewel die term toen nog niet was uitgevonden. Op 13 maart 2006 werd zij in de Rock and Roll Hall of Fame geïntroduceerd. De unieke 'triple-lead guitar' zorgde ervoor dat songs zoals Free Bird of Sweet Home Alabama nu nog bekendheid hebben. Lynyrd Skynyrd staat op de derde plaats van de top 100-gitaarsolo's aller tijden met Free Bird .

Leden van de band waren, naast zanger Ronnie Van Zant, onder meer de gitaristen Gary Rossington, Allen Collins, Ed King, en Steve Gaines, de bassist Leon Wilkeson, keyboardspeler Billy Powell, en de drummers Bob Burns en Artimus Pyle.

De band, die oorspronkelijk My Backyard heette, werd gevormd in Jacksonville in de zomer van 1964 door de jeugdvrienden Ronnie Van Zant, Allen Collins, Gary Rossington, Larry Junstrom (bas) en Bob Burns. Hun vroege invloeden waren Britse groepen zoals The Beatles, Free, The Yardbirds maar ook blues- en southern-bands als The Allman Brothers Band.

Tijdens de jaren 60 veranderde hun naam ettelijke malen; zo noemden de bandleden zich The Noble Five en One Percent. Ze speelden vaak in clubs en dancings in Jacksonville. Toen ze in 1968 een Battle of the Bands wonnen kregen ze hun eerste hits, waaronder Michelle en Need All My Friends. In 1970 werd de definitieve naam bedacht: Lynyrd Skynyrd, een verbastering van de naam van een gymleraar van enkele bandleden, Leonard Skinner.




» Reageer (0)
28-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10.000 dollar voor tips olifantenmishandeling

10.000 dollar voor tips olifantenmishandeling

Klik op de foto om het filmpje te bekijken



Olifant Tai in de film 'Water for Elephants'.

De Amerikaanse dierenrechtenorganisatie Animal Legal Defense Fund (ALDF) belooft 10.000 dollar (iets meer dan 7.000 euro) voor tips die kunnen leiden tot de arrestatie en veroordeling van mensen die olifanten mishandelen tijdens opnames van films of tv-series in Californië. Het initiatief ontstond na gelekte beelden van de mishandelde Tai, de olifant uit de film 'Water for Elephants'. Met de actie wordt ook impliciet de training van wilde dieren tot tv-'figuren' aangeklaagd.

De beelden van de mishandelde Tai, in onderstaand filmpje, werden zes jaar geleden gedraaid, tijdens trainingssessies voor de opnames van 'Water for Elephants'. Californische dierenrechtenorganisaties en sympathisanten waren zo geschokt dat ze prompt beslisten het op te nemen voor mishandelde olifanten.

Ze proberen bepaalde trainingsmethodes te verhinderen door ultieme tips van olifantenmishandeling te belonen met duizenden Amerikaanse dollars. De behandeling die ze trachten te bekampen staat ook neergeschreven in een Californische wet en omvat onder meer een olifant eten, drinken of rust ontzeggen, elektrische shocks toedienen en het fysiek bestraffen van de dieren.

'Have Trunk Will Travel', het bedrijf dat instond voor de training van Tai, doet ondanks het filmpje alle beschuldigingen van de hand. Volgens hen vereist de opleiding van olifanten nu eenmaal een harde hand want "het beest moet weten wie de baas is". De trainers ontkennen echter het geven van elektrische shocks, "behalve in situaties die de veiligheid van het dier of de mens ondermijnen".

Maar ALDF-directeur Stephen Wells gaat nog een stap verder en stelt dat olifanten of andere wilde dieren helemaal niet gemaakt zijn om mee te spelen in films of tv-series, want "het blijven wilde dieren en geen acteurs". De glitter en glamour die Hollywood-films uitstralen, verdoezelen volgens hem de lijdensweg die de dieren moeten ondergaan. Verschillende trainingstechnieken vallen dan ook onder de Californische wet van dierenmishandeling, aldus Wells.

Ook de dierenrechtenorganisatie Animal Defenders International (ADI) diende een klacht in tegen 'Have Trunk Will Travel'. Volgens de organisatie maakt het trainingsbedrijf het publiek blaasjes wijs als het verkondigt dat de olifanten op een menswaardige manier getraind worden. ADI laat verder nog weten dat olifant Tai binnenkort ook te zien is in de Amerikaanse film 'Zookeeper'. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders betalen chirurgen in India om dochter in zoon te veranderen


Ouders betalen chirurgen in India om dochter in zoon te veranderen


http://img10.imageshack.us/img10/5443/india1t.jpg



Dokters in India worden ervan beschuldigd geslachtsoperaties uit te voeren bij jonge meisjes. Ouders betalen de artsen veel geld om van hun dochtertje een jongen te maken. Ze hopen dat een jongen de familie meer geld zal kunnen opbrengen.

In één stad zouden zo'n 300 meisjes een geslachtsoperatie gekregen hebben. Hun ouders betaalden daar ongeveer 2.500 euro voor. In het land leven nu al meer jongens dan meisjes, omdat ouders vaak voor abortus kiezen als blijkt dat ze een meisje verwachten. Ze vrezen de hoge bruidschat die ze later zullen moeten betalen. Daardoor leven er nu zeven miljoen meer jongens dan meisjes jonger dan zes jaar in India.

Actievoerders komen op voor de rechten van de vrouwen in India. Ze stellen dat meisjes nu zelfs na hun geboorte niet meer veilig zijn. De praktijken kwamen aan het licht toen bleek dat kinderen uit heel India geopereerd werden door artsen in Indore. De artsen zelf zeggen dat het om meisjes met afwijkingen gaat die "chirurgisch verbeterd" werden in de ziekenhuizen van de stad.

Onvruchtbaar
De geslachtsoperatie houdt in dat meisjes bovenop hun vrouwelijke organen een penis krijgen. Ze worden ook geïnjecteerd met mannelijke hormonen. Dr. V.P. Gowami - voorzitter van de Indiase Academie van Kinderartsen - waarschuwt ouders dat hun kind na zo'n operatie voor altijd impotent of onvruchtbaar kan worden.

Ranjana Kumari van het Centrum voor Sociaal Onderzoek noemt de situatie in India "sociale waanzin". Pogingen om de afwijzing van meisjes via het onderwijs te stoppen, zijn mislukt. "Het wordt steeds erger", zegt Kumari. "In 2001 werden in Dehli voor iedere 1.000 jongens 886 meisjes geboren. Nu zijn er dat maar 866 meer. Hoe rijker en hoe intellectueler het gezin, hoe groter het risico voor meisje om niet te overleven."

De actievoerders willen dat er dringend meer steun komt voor vrouwen in de Indiase samenleving, onder meer in de vorm van subsidies en jobs. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België behoort tot duurste landen van Europa


België behoort tot duurste landen van Europa


http://img27.imageshack.us/img27/6862/groentenenfruit.jpg


De prijzen van consumptiegoederen en -diensten in België liggen 12 procent hoger dan het Europese gemiddelde. België is daarmee één van de duurdere landen in Europa, zo blijkt uit cijfers van Eurostat over 2010.

Uit de cijfers blijkt dat er enorme verschillen zijn in de prijzen van consumptiegoederen en -diensten. Duurste land van de 27 EU-landen is Denemarken, waar de prijzen 43 procent hoger liggen dan het gemiddelde in Europa. De laagste prijzen zijn terug te vinden in Bulgarije, waar de prijzen op 51 procent van het Europees gemiddelde liggen.
 

België zit in de kopgroep van duurdere landen. Behalve Denemarken moet het enkel nog Finland, Luxemburg, Zweden en Ierland laten voorgaan. Frankrijk zit op hetzelfde niveau als België. Bij de buren in Nederland liggen de prijzen slechts 6 procent boven het gemiddelde, bij de Duitse buren is dat maar 4 procent.
 

Vooral inzake voeding en niet-alcoholische dranken is ons land duur: 15 procent hoger dan het gemiddelde, de op vier na hoogste score van de EU27. Voor kledij (+15 procent in België) zijn slechts drie (Scandinavische) landen duurder. Voor tabak en alcohol scoren we het Europees gemiddelde. Consumentenelektronica is bij ons 3 procent duurder, personenvoertuigen 1 procent duurder en hotel- en restaurantbezoek 12 procent duurder.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zieke vrouw (95) moet natte pamper verwijderen voor fouillering op luchthaven

Zieke vrouw (95) moet natte pamper verwijderen voor fouillering op luchthaven


http://img838.imageshack.us/img838/6241/ziekevrouw.jpg

In de Amerikaanse staat Florida heeft een 95-jarige vrouw haar pamper moeten verwijderen voor een fouillering op de luchthaven van Fort Walton Beach. De ernstig zieke Lena Reppert miste daardoor op 18 juni bijna haar vlucht naar Detroit, klaagt haar dochter Jean Weber.

Reppert moest worden gefouilleerd omdat ze in een rolstoel zat, en dus niet door de metaaldetector kon. Tijdens de fouillering vond het beveiligingspersoneel een massa bovenaan de dij van haar moeder, zegt Weber. Het ging om een harde plek op de pamper, die op die plaats zwaar was geworden doordat hij nat was.

De werknemers vonden het vervolgens nodig dat de vrouw haar pamper verwijderde om hem te kunnen onderzoeken. Weber had geen extra pamper in haar handbagage, omdat ze die nog nooit nodig had gehad. Er zat echter niets anders op dan te gehoorzamen.

Bij de Transportation Security Administration (TSA) luidt het dat de veiligheidsagenten niets verkeerd hebben gedaan, en dat ze gewoon de procedure volgden. Woordvoerder Nick Kimball stelt dat de agenten de vrouw niet hebben gedwongen de pamper uit te trekken, en dat het persoon had aangeboden bagage uit het vliegtuig te halen zodat de vrouw een propere pamper kon aantrekken.

Weber had echter schrik de vlucht te missen, zegt ze. "Moeder is zwak. Ik had deze tijdstippen geregeld omdat het de periode is dat ze elke dag het sterkst is. Ik wou haar niet laten wachten".

Volgens Weber mocht ze van de agenten de pamper niet verwijderen in de fouilleringsruimte, en moest ze naar een toilet buiten de beveiligde zone. Vervolgens moesten ze opnieuw aanschuiven, waarna Weber zelf een alarm veroorzaakte doordat ze over haar toeren was en weende. Haar handtas werd gecontroleerd op chemicaliën, en ze verloor het pasje waarmee ze haar moeder mocht begeleiden naar de gate. Uiteindelijk bracht luchthavenpersoneel de bejaarde vrouw naar het vliegtuig.

"Het was een traumatisch moment voor mij omdat ik weet dat mijn moeder heel ziek is. Hopelijk kan ik er nog naartoe voor er iets gebeurt," zegt Weber. Haar aan leukemie lijdende moeder had een tijd in Florida gewoond, en was op weg naar haar geboortestreek in Michigan. Ze wil daar begraven worden in Hastings. (br.hln - foto ap)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Koreaans festival voor hondenvlees afgeschaft na protest

Zuid-Koreaans festival voor hondenvlees afgeschaft na protest



Vreselijk !!! 

In Seongnam, Zuid-Korea, is een festival dat hondenvlees promoot, afgelopen vrijdag afgeschaft na aanblijvende klachten van dierenliefhebbers. Dat schrijft de Nederlandse nieuwssite ad.nl.

De consumptie van hondenvlees in Zuid-Korea staat onder toenemende druk van activisten. In een poging het imago van het vlees op te krikken, plande de Koreaanse Vereniging voor Hondenfokkers een festival, met een resem aan hondenvlees en bijhorende barbecues. Ook make-up en sterke dranken op basis van hond stonden op het promotielijstje.

De organisatoren moesten het evenement echter afblazen doordat zij na aanhoudende klachten nergens nog een zaal konden huren, aldus Ann Yong-Geun, adviseur van de organisatie. "Door het immense aantal telefoontjes met klachten zagen wij ons genoodzaakt het evenement te annuleren."

In Zuid-Korea zijn er zo'n 600 boerderijen die honden kweken voor hun vlees. Vooral hondensoep is er een zomer delicatesse. (br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse duivenmelkers kopen topduif voor 50.000 euro

Vlaamse duivenmelkers kopen topduif voor 50.000 euro


http://img29.imageshack.us/img29/6995/duiven.jpg

foto ter illustratie


De Belgische duivenmelkers Filip en Nicolas Norman uit Knokke hebben 50.000 euro neergeteld voor een kampioensduif uit Nederland. Dat melden Nederlandse media vandaag.

De Nederlander Cor van der Ploeg (73) uit Leeuwarden had zijn duif Simson te koop gezet, omdat hij naar eigen zeggen bang was dat ze gestolen zou worden: "Ik verstopte de duif op een geheim plekje om te voorkomen dat ze werd gestolen. Ik ben blij dat ik ze kwijt ben". Vader en zoon Norman zijn al jaren bevriend met Van der Ploeg en willen met Simson gaan kweken.
 
Absoluut geen record
Het gebeurt niet vaak dat een duif voor zo veel geld wordt verkocht, maar een record is het niet. In 2010 betaalde een Japanse zakenman al 170.000 euro voor een wedstrijdduif van twee Duitse duivenmelkers.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevangene wil in gevangenis blijven

Gevangene wil in gevangenis blijven


De man blijft liever langer in de gevangenis van Sint-Gilles (foto) en zou daar goede redenen voor hebben.


Een 61-jarige gedetineerde in de gevangenis van Sint-Gillis weigert sinds enkele weken om de gevangenis te verlaten. De gevangenis kan hem ook niet verplichten om een elektronische enkelband te aanvaarden.
 
Joao probeerde in november 2010 zijn echtgenote te doden. Hij werd tot vier jaar cel veroordeeld, waarvan drie jaar effectief.
 
Volgens zijn naasten weigert hij vandaag om de gevangenis te verlaten om zijn oude dag veilig te stellen. Hij wil scheiden van zijn vrouw om haar te dwingen hun appartement te verkopen. Maar omdat een scheiding lang duurt, wil hij tijd winnen in de gevangenis, waar hij "een beetje comfort" geniet, schrijft de krant La Dernière Heure. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw voedert konijnen wietplanten

 Vrouw voedert konijnen wietplanten


http://img339.imageshack.us/img339/6215/konijnen.jpg


De politie in het Duitse Brandenburg stootte op een grote partij wietplanten en ontdekte dat de 84-jarige vrouw in het naburige huis haar konijntjes voederde met de marihuana.

"Ze zijn er dol op", verklaarde de vrouw aan de agenten in het dorpje Golzow, in de buurt van Belzig. Dat meldt de krant Tagesspiegel.

Een agent onderweg naar zijn werk had de planten, die een meter hoog stonden, vanop de weg zien staan. Zijn collega's besloten de eigenares van het braakliggend stuk grond een bezoekje te brengen. Ze verklaarde dat ze de planten niet zelf kweekte, maar dat ze daar vanzelf gekomen waren en dat het prima konijnenvoer was. De konijnen waren er niet alleen dol op, de planten groeiden ook zeer snel terug.

Een woordvoerder van de politie stelt dat het verhaal van de vrouw heel aannemelijk is, maar dat de planten niettemin gerooid werden en in het labo zullen onderzocht worden om uit te maken hoe hoog hun THC-gehalte is.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!