NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De reden dat we bijkomen? Ons eigen lichaamsvet

De reden dat we bijkomen? Ons eigen lichaamsvet

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/3/1/20150730191250/media_xll_7901671.jpg

We weten allemaal dat stress er wel eens voor kan zorgen dat we wat meer chocolade naar binnenwerken dan op andere dagen. Maar nu blijkt dat door een perverse speling van het lot die stress net in gang gezet wordt door - juist ja - de hoeveelheid lichaamsvet die we al hebben. Een vicieuze cirkel dus.

Volgens een studie van de universiteit van Florida is ons lichaamsvet de grote schuldige van de ongezonde manier waarop we met stress en kopzorgen omgaan. Hoe meer vet? Hoe meer stress het alledaagse leven ons bezorgt. En hoe sneller we weer aan het snacken slaan.

Vicieuze cirkel
Hoe kan dat nu precies? Wel, vetweefsel stuurt een signaal naar onze hersenen waardoor we meer gaan eten omdat we gespannen zijn. De kilo's die we bijkomen brengen vervolgens een soort 'alarm' teweeg dat op zijn beurt nog eens leidt tot meer eten. Een vicieuze cirkel dus.

De studie, die gepubliceerd werd in Psychoneuroendocrinology is de eerste met wetenschappelijk bewijs dat emo-eten niet alleen in ons hoofd zit. Integendeel, het onderzoek toont immers aan dat er een biologische feedback-cirkel bestaat tussen lichaamsvet en de hoeveelheid cortisone in ons lichaam. "Vroeger dacht iedereen dat het regelen van stress voornamelijk in onze hersenen gebeurde. Dat blijkt dus niet zo te zijn. Deze studie suggereert dat stress op een veel grotere lichamelijke schaal geregeld wordt, waarbij ook andere systemen betrokken zijn. Waaronder ook systemen die ons metabolisme controleren, zoals vet," legt James Herman, co-auteur van de studie en professor aan de universiteit van Cincinnati uit.

Onbekend terrein
Herman gelooft zo een voorheen onbekende connectie tussen vet en onze hersenen gevonden te hebben. Vetweefsel bevat immers glucocorticoïde receptoren, die de communicatie tussen stress en de hersenen helpen reguleren om zo het metabolisme te regelen. Dat kan positief zijn wanneer het ervoor zorgt dat je hersenen de energiebalans en stresslevels op peil houden, maar het kan ook gebeuren dat die continue stroom van signalen en berichten je metabolisme net vertraagt, waardoor er die vicieuze cirkel van kopzorgen en gewichtstoename ontstaat. Met andere woorden: niet alleen zorgt stress ervoor dat we bijkomen, het feit dat we bijkomen zorgt er op zijn beurt dat we meer gespannen zijn.

"We blijven natuurlijk wel achter met de vraag naar de aard van dat signaal. Het is noodzakelijk om verder te onderzoeken hoe we die cyclus van stress, eten en gewicht bijkomen kunnen doorbreken," aldus Herman. Wel geeft de studie ons alvast een belangrijk inzicht in een gezonder leven: hoe minder lichaamsvet, hoe minder stress. Het is dus geen slecht idee om dat fitnessabonnement af en toe te gebruiken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen dit jaar erg goedkoop

Mosselen dit jaar erg goedkoop

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/12/7/20150728114310/media_xll_7896682.jpg

De prijs van de Zeeuwse mosselen is dit jaar een stuk lager dan andere jaren. Goed nieuws voor de consumenten, maar handelaren zijn er de dupe van, zegt voorzitter Cees Otte van branchevereniging Algemeen Vissersbelang vandaag tegen de Nederlandse nieuwsradio BNR.

"Een jaar geleden hebben we ook geen superjaar gemaakt. Toen hadden we 1,12 euro", aldus Otte. Dit jaar krijgen handelaren voor een kilo mosselen tussen de 0,85 euro en 1 euro. "Dit houden we niet al te lang vol", zegt de voorzitter van de branchevereniging. "Willen we blijven genieten van een mosseltje, dan moet er iets veranderen."

Een mogelijke verklaring is volgens hem dat supermarkten meer mosselen verkopen en groot inkopen. Daarmee hebben ze veel invloed op de prijs. (br.hln)


» Reageer (0)
30-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruik jij je deo al je hele leven verkeerd?

Gebruik jij je deo al je hele leven verkeerd?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/6/6/20150730132516/media_xll_7900416.jpg

Deodorant opdoen maakt al 'eeuwen' deel uit van je dagelijkse routine. Of het nu sprayen of rollen is: je voelt je veilig en fris wanneer je beschermd tegen vieze zweetgeurtjes het huis uit gaat. Maar wist je dat je hoogstwaarschijnlijk al je hele leven je deo verkeerd gebruikt?

Volgens nieuw onderzoek, gepubliceerd op website The Verge, zou het beste moment om deo aan te brengen namelijk niet 's ochtends zijn, maar 's avonds.

Antitranspiratiemiddelen blokkeren namelijk de zweetklieren onder je oksel. Je deo's avonds al aanbrengen geeft het product daarom meer tijd om volledig in de huid binnen te dringen, zodat het een sterkere barrière kan creëren tegen zweet en geurtjes, en bijgevolg zijn job dus beter doet.

Dat je 's ochtends na het ontwaken meteen onder de douche stapt is volgens de onderzoekers trouwens geen probleem. Het residu dat nog onder je oksels plakt verwijderen zou namelijk geen invloed hebben op de werking. Je deo heeft namelijk een hele nacht de tijd gehad om in de huid binnen te dringen, waardoor hij effectief blijft, ook na een douche.

Als je daarentegen -zoals de grote meerderheid van de mensen- pas 's ochtends na je douche deo aanbrengt, ben je al begonnen met zweten, en kan je deo niet volledig binnendringen in je huid en zweetkanaaltjes. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele dagen ziek? Geen doktersbriefje nodig

Enkele dagen ziek? Geen doktersbriefje nodig

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/8/11/20150730071452/media_xll_7900316.jpg

Zowat alle grote spelers in de gezondheidssector houden een pleidooi voor het afschaffen van het doktersbriefje vanaf de eerste dag afwezigheid. Een werknemer zou enkele dagen moeten kunnen uitzieken, zonder dat hij daar een dergelijk attest voor nodig heeft, luidt de redenering. De werkgevers vrezen voor meer verzuim, schrijft De Morgen.

In ons land bent u verplicht vanaf de eerste dag afwezigheid een attest aan uw werkgever te bezorgen. Met elke verkoudheid, buikgriep of migraineaanval moet u dus naar de huisdokter. "Terwijl mensen bij zulke aandoeningen perfect weten wat ze moeten doen", zegt Maaike Van Overloop van huisartsenvereniging Domus Medica in De Morgen.

Goed rusten, een pijnstiller nemen, voldoende drinken, en na enkele dagen bent u er weer bovenop. "Voor zo'n advies moet je heus niet naar de huisarts. Veel meer kan die overigens niet doen. Het is een kwestie van uitzieken."

Ook professor huisartsgeneeskunde Jan De Maeseneer (Universiteit Gent) begrijpt niet waarom de Belg nog steeds zo'n attest nodig heeft. "In een heleboel andere landen bestaat dat niet. In Nederland bijvoorbeeld kennen ze dat niet. Is iemand ziek, dan blijft die gewoon thuis."

Het huidige systeem heeft vervelende bijwerkingen: het veroorzaakt extra administratieve lasten voor de huisartsen, kost de sociale zekerheid handenvol geld en leidt het tot het meer onnodig voorschrijven van medicijnen. Ook de Christelijke en Socialistische Mutualiteit en het artsensyndicaat BVAS zijn er voorstander van om het systeem te herzien.

Wie een afschaffing niet zien zitten, zijn de werkgevers. De vrees voor werkverzuim is groot. Onterecht, luidt het bij de voorstanders. "In onze praktijken zien we heel duidelijk dat mensen echt niet zomaar thuis willen blijven." Volgens De Maeseneer houdt zo'n doktersattest mensen in sommige gevallen net langer thuis. "Schrijf je drie dagen voor, dan zijn patiënten geneigd die raad te volgen. Terwijl ze misschien op eigen houtje na twee dagen terug aan het werk zouden gaan." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duiker vindt verborgen schat van ruim 1 miljoen dollar

Duiker vindt verborgen schat van ruim 1 miljoen dollar

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/3/5/20150730083052/media_xll_7900430.jpg

Eric Schmitt en zijn kompanen van de Sanford Treasure Hunters hebben voor de kust van Florida een verborgen goudschat van ruim 1 miljoen dollar aangetroffen. De vondst bestaat uit gouden munten en kettingen afkomstig van een Spaanse vloot die in 1715 verging.

De schat bevat onder meer een zeer bijzondere munt die speciaal gemaakt was voor koning Felipe V. Dat kleinood alleen al zou meer dan een half miljoen dollar waard zijn. Daarnaast zijn er nog 50 andere munten en een rijk versierde gouden ketting van twaalf meter lang aangetroffen.

"Je droomt ervan om ooit een dergelijke munt te vinden ", verklaarde de duiker aan CBS. "Sommige mensen zoeken er 40 of 50 jaar naar, maar vinden nooit iets. Dit zijn duidelijk goede tijden."

Toch behoort de schat niet volledig toe aan Eric Schmitt en zijn kompanen. Zo strijkt de staat Florida twintig procent op. Wat overblijft, wordt verdeeld tussen de schattenjagers en de organisatie die de rechten heeft op scheepswrakken. (br.hln)


» Reageer (0)
29-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limburgse kantoorchef (32) leeft als oerman in Sloveense wildernis

Limburgse kantoorchef (32) leeft als oerman in Sloveense wildernis

http://static1.hln.be/static/photo/2015/13/2/11/20150729061510/media_xll_7898066.jpg

In de bossen van Slovenië leeft een eenzame Limburgse jager- verzamelaar. 'Oerman' Angelo Valkenborgh plukt er bessen, eet kikkers en netels. 6.000 Instagrammers, Twitteraars en Facebookers volgen zijn eenzame ups en downs in de bossen. "Na vier jaar unief heb je een diploma. Maar na vier jaar studeren op overleving bega ik nog steeds flaters." Die gooit hij zonder gêne op Twitter, ter lering van wie ook terug wil naar de naakte essentie.

Het huwelijk. De leidinggevende job. De hypothecaire lening. Voor zijn 30ste had Angelo het allemaal. En toen trok hij alle stekkers uit de muur. Al jaren verslond hij survivalboeken en na enkele oefensessies in Zweedse en Duitse bossen, leeft de ex-kantoorchef van een interimbureau nu al 80 dagen solo in de Sloveense bush met wat gereedschap.

Hij slaapt onder een zelfgemaakte schuilplaats van takken en bladeren. Zijn kont veegt hij af met mos. "Lekker fris", vertelt hij aan de telefoon. Maar Slovenië ligt niet in de Ardennen. In de oerbossen zitten wolven, beren en lynxen en 's winters is het er -20°. "Mijn grote project dit najaar is dus een hut bouwen, met een vuurplaats binnenin. Er zit hier goddank veel leem in de grond." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenvrienden triomferen: Nepal maakt einde aan grootste slachting ter wereld

Dierenvrienden triomferen: Nepal maakt einde aan grootste slachting ter wereld

http://static3.hln.be/static/photo/2015/3/4/11/20150729114052/media_xll_7898816.jpg

Gadhimai is het grootste rituele 'slachtingsfestival' ter wereld. Het vindt om de vijf jaar plaats in Nepal. Vorig jaar ging die barbaarse ceremonie nog door maar in 2019 niet meer. Nepal toont clementie en schaft het omstreden hindoeritueel af. Een overwinning voor al wie begaan is met het lot van dieren. Het Gadhimaifestival moet voortaan een 'gedenkwaardige viering van het leven' zijn.

Eeuwenlang stroomde het dierenbloed overvloedig aan de Gadhimaitempel in het zuiden van Nepal. De beesten werden op een barbaarse manier afgeslacht in de naam van 'traditie' en geloof. Honderdduizenden waterbuffels, geiten, kippen en andere dieren werden beestachtig afgemaakt. Doodgeknuppeld of onthoofd. 300 jaar lang vond het ritueel om de vijf jaar plaats, maar vandaag is het afgelopen. "Ons hart weegt zwaar voor elk leven dat genomen werd. De tijd is gekomen om een oude traditie om te buigen", stelt het Gadhimai Temple Trust.

Het nieuws is hot op sociale media. Jarenlang ijverden verscheidene dierenorganisaties voor de afschaffing van het 'slachtfestival'. En uiteindelijk wonnen goedheid en erbarmen het van wreedheid. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastoor Walter uit Familie overleden

Pastoor Walter uit Familie overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2015/7/10/11/20150729092358/media_xll_7898516.jpg

Acteur Guido Horckmans, bekend als Pastoor Walter in de VTM-serie Familie, is zondag op 73-jarige leeftijd overleden.

Horckmans speelde de rol van in 1991, maar werd in 2006 ontslagen. Volgens bepaalde geruchten kon de acteur zijn teksten niet meer onthouden. Na zijn ontslag kwam hij in een depressie terecht en was niet meer op het scherm te zien. Hij dook eerder wel op in F.C. De Kampioenen en De Collega's.

In 2011 raakte bekend dat Horckmans, die uit Mechelen afkomstig is, aan dementie leed. Hij verhuisde noodgedwongen naar een verzorgingstehuis omdat hij niet meer voor zichzelf kon zorgen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehandicapte stier krijgt aangepaste rolstoel

Gehandicapte stier krijgt aangepaste rolstoel

http://static3.hln.be/static/photo/2015/12/2/8/20150728223024/media_xll_7897913.png

De Britse stier Duke was een gezond dier, totdat andere koeien hem aanvielen. Door de aanval kon het beest niet meer op zijn achterste poten staan. Een enkeltje slachthuis leek voor Duke de enige oplossing. Totdat dierenorganisatie The Calf Sanctuary het dier redde en een aangepaste rolstoel voor hem regelde.

The Calf Sanctuary in het Engelse graafschap North Yorkshire zette een geldinzamelingsactie op voor de stier. Met het opgehaalde geld liet de organisatie een kar maken, waardoor Duke weer vrolijk door hun wei kon wandelen. "Toen we hem voor het eerst in de kar zette, rende hij gelijk naar mij toe. Ik voerde hem gras. Na verloop van tijd werd hij steeds sneller. Op een bepaald moment kon ik niet snel genoeg gras plukken," aldus bazin van The Calf Sanctuary Sharon Lawler tegen Metro. 

De nieuwe 'achterpoten' zijn nog wel gek voor Duke. "Hij moet nog wennen aan zijn kar, maar het is geweldig om hem door de wei te zien lopen na zo'n lange tijd."

Samenwerken
Het was enige tijd onzeker of Duke wel een eigen kar zou krijgen. "De jongen die de kar zou bouwen, wilde liever niet iets bouwen voor een stier, maar toen hij Duke eenmaal had ontmoet, realiseerde hij zich dat de stier eigenlijk een mak lammetje is,'' aldus Sharon. 

Inmiddels heeft Duke een eigen Facebookpagina. Volgens de eigenaresse wordt hij snel beroemd met zijn kar. Met de actie hoopt Sharon dat The Calf Sanctuary opengesteld kan worden voor het publiek, zodat iedereen van Duke kan genieten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kansas - Dust in the Wind

Kansas - Dust in the Wind

Klik op de foto om ze te beluisteren


Kansas is een Amerikaanse rockgroep. De muziek van de band kenmerkt zich door een combinatie van typisch Amerikaanse hardrock en symfonische rock.

Kansas is opgericht in 1970. De klassieke bezetting werd gevormd door Kerry Livgren (gitaar), Steve Walsh (zang, toetsen), Dave Hope (bas), Phil Ehart (drums), Robby Steinhardt (viool, zang) en Richard Williams (gitaar). In deze bezetting bleef de band tot 1980 bij elkaar. De grootste successen in deze periode waren de albums Leftoverture (uit 1976), met de hit Carry on Wayward Son en Point of Know Return (uit 1977), met daarop de hit Dust in the Wind. Hoewel de band ook hierna nog enkele jaren, vooral in Amerika, zeer succesvol was begon Kansas vanaf 1980 scheuren te vertonen. Tekstschrijver Livgren droeg zijn christelijke geloof in toenemende mate uit in zijn teksten, reden voor zanger Steve Walsh om de band te verlaten. Hij richtte de band Streets op en bracht hiermee twee albums uit. Walsh werd vervangen door John Elefante, net als Livgren een belijdend christen. Na het album "Vinyl Confessions" vertrok Robby Steinhardt en vervolgens werd nog het album "Drastic Measures" opgenomen, waarna Kansas in 1984 werd ontbonden.

In 1986 werd de band heropgericht door Walsh, Ehart en Williams en aangevuld met gitarist Steve Morse en bassist Billy Greer. Deze bezetting nam twee albums op, Power (uit 1986) en In the Spirit of Things (uit 1988). In 1992 kwam vervolgens de live-registratie "Live At The Whisky" uit, waarbij ondertussen gitarist Steve Morse (die naar Deep Purple was vertrokken) was vervangen door violist/gitarist David Ragsdale en de band was tevens aangevuld met een extra toetsenist: Greg Robert. Deze bezetting toerde veelvuldig en nam vervolgens het zeer ambachtelijke "Freaks Of Nature" op in 1995. In 1998 kwam violist Robby Steinhardt weer terug bij de band en vertrokken David Ragsdale en Greg Robert. Er werd een album opgenomen met het London Symphony Orchestra genaamd "Always Never The Same". Dit album bevatte naast een aantal bekende nummers in een nieuw jasje ook een aantal nieuwe nummers. In 2000 verscheen Somewhere to Elsewhere, een album waarop voor het eerst weer Kerry Livgren van de partij was en ook alle nummers geschreven zijn door hem. Het bleef echter alleen bij een studio-samenwerking. In 2002 werd er een dvd gemaakt,
genaamd Device Voice Drum. In 2006 verliet Robby opnieuw de band om te worden vervangen door David Ragsdale die in de jaren 90 ook de vioolpartijen deed.  

» Reageer (0)
28-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echt leer zonder dat dieren moeten lijden? Binnenkort kan het!

Echt leer zonder dat dieren moeten lijden? Binnenkort kan het!

http://static0.hln.be/static/photo/2015/6/7/11/20150728133601/media_xll_7896881.jpg

Menig modeliefhebber is dol op leer. Leren handtassen, leren schoenen, leren jasjes, ... Dat er hele kuddes dieren voor moeten sterven, proberen we zo snel mogelijk te vergeten. Want het voelt zo luxueus en blijft toch zo lang mooi. Nog even, en dan hoeven we die hartverscheurende keuze tussen dierenvriend en fashionista echter nooit meer te maken. Lang leve de wetenschap!

Een nieuw bedrijf uit Brooklyn, genaamd Modern Meadow, is bezig met het ontwikkelen van leer, gemaakt uit dierlijke cellen. Het resultaat zou een zacht materiaal moeten zijn met de kenmerken van het leer dat we kennen, maar zonder het schuldgevoel. Klinkt niet slecht!

Vraag versus aanbod
"Het is een gloednieuw en spannend concept waar het bedrijf momenteel mee bezig is," vertelt Steven Lange, directeur van het Leather Research Laboratory aan de universiteit van Cincinnati. "Een project dat in de toekomst waarschijnlijk veel zal opleveren, zeker wanneer de vraag naar vlees blijft dalen en de vraag naar leer zal blijven stijgen." Eén van de grootste problemen van de lederindustrie is immers dat het aanbod niet overeenkomt met de vraag. Mensen eten steeds minder vlees, waardoor er minder dierenhuiden voorhanden zijn, maar de vraag naar leer is nog steeds even groot als vroeger. Ze is zelfs gestegen.

Hoewel het project van Modern Meadow die kloof waarschijnlijk ooit zal overbruggen, is dat momenteel nog niet aan de orde. "Deel van de aantrekkingskracht van leder is de variatie," verklaart Lange. "Mensen zijn zelfs op zoek naar die natuurlijke karaktertrekken van leder, dat maakt hun item immers uniek. Bovendien is het moeilijk om het gevoel en de soepelheid van natuurlijk leder na te bootsen met leder uit een lab. Het is nog te vroeg om te zeggen of dat ook effectief zal lukken."

Lang leve vegan
Hoe wil Modern Meadow de klus dan precies klaren? Wel, hun opzet is om spieren en dierlijke cellen op natuurlijke wijze te vermenigvuldigen, om zo dierlijke producten te vervaardigen, waaronder leer, maar ook hamburgervlees zonder dat de dieren daarvoor geslacht moeten worden. De lederindustrie wordt immers vaak onder vuur genomen omwille van haar negatieve impact op het milieu, zoals de chemische stoffen die vrijkomen tijdens het behandelen van de dierenhuiden. Leer uit een laboratorium zou echter minder grondstoffen, minder energie en minder chemische stoffen vereisen.

Maar ook modekenners zien het concept wel aanslaan. Tegenwoordig gaan meer en meer mensen de vegan-tour op, waarbij ze meer aandacht besteden aan waar hun kleren en voedsel vandaan komen en welk effect ze hebben op het milieu. Bovendien zou een leer-laboratorium ontwerpers de kans kunnen geven om te spelen met de dikte en textuur van leder. Bovendien zou het ervoor kunnen zorgen dat ook de prijs van lederartikelen naar beneden gaat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broken Circle Bluegrass Band houdt ermee op

Broken Circle Bluegrass Band houdt ermee op

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/1/3/20150728073127/media_xll_7896348.jpg

The Broken Circle Bluegrass Band - de groep die ontstond uit de succesfilm The Broken Circle Breakdown - staat vanavond in het Rivierenhof in Deurne. Het wordt echter het laatste concert op Belgische bodem. "Het is welletjes geweest", klinkt het.

De film is intussen al drie jaar oud, maar de band treedt nog steeds op. Of liever 'trad', want na vanavond kan je Veerle Baetens, Johan Heldenbergh en de muzikanten niet meer in België aan het werk zien. Er volgen nog een paar optredens in Frankrijk, maar daarna is het over en uit.

"Veerle en Johan hebben het te druk met acteren", vertelt Bert Van Bortel - gitaar en mandolinespeler - in Het Nieuwsblad. "En ook onze agenda's zitten goed vol." De band speelt op 12 oktober nog eens in een uitverkochte Olympia in Parijs, goed voor bijna 2.000 man. (br.hln)


» Reageer (0)
27-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy DeVille - I'm Blue, So Blue

Willy DeVille - I'm Blue, So Blue

Klik op de foto om hem te beluisteren


Willy DeVille, pseudoniem van William Borsey (Stamford (Connecticut), 25 augustus 1950 – New York, 6 augustus 2009), was een Amerikaans zanger en liedjesschrijver. Hij maakte aanvankelijk naam als zanger en voorman van de band Mink DeVille en scoorde met deze band in 1978 de internationale hit Spanish Stroll.


Als tiener speelde Willy in een band, Billy and the Kids genaamd. Hij verhuisde naar Londen waar hij een band wilde beginnen, maar slaagde er niet in muzikanten met eenzelfde visie te vinden. Uiteindelijk belandde hij in San Francisco, waar hij een band oprichtte samen met Ruben Siguenza en drummer Tom "Manfred" Allen. De band trad op onder de namen Billy DeSade & the Marquis en de Lazy Eights voordat ze de naam Mink DeVille aannamen. De band verhuisde naar New York, waar ze een rol speelde als een van de pioniers van de punk. Ze was een van de oorspronkelijke huisbands van CBGB, de New Yorkse nachtclub die een grote rol heeft gespeeld in het ontstaan van punkmuziek, midden jaren 70.


Composities van DeVille zijn vaak gevuld met romantische overtuiging en hunkering. Latin, bluesriffs en invloeden van country zijn te herkennen. Spanish Stroll was een internationale hit in 1978. Storybook Love (genomineerd voor een Academy Award in 1987) is gebruikt in de film The Princess Bride. DeVilles Just to Walk that Little Girl Home (geschreven met Doc Pomus) in de film The Pope of Greenwich Village en It's So Easy in de film Cruising.


Storybook love staat op het door Mark Knofpler (Dire Straits) geproduceerde album "Miracle" ( Polydor). Eigenlijk zijn allereerste solo album nadat de band Mink DeVille failliet is verklaard.


DeVille was van 1980-2000 verslaafd aan heroine, wat zijn carrière beïnvloed heeft. Onder muzikanten en liedjesschrijvers was hij zeer gerespecteerd.


Hij was drie maal getrouwd, eerst met Susan 'Toots' Berle. Met haar had hij een zoon, Sean. Zijn tweede vrouw was Lisa Leggett (welke in 2001 zelfmoord pleegde) en zijn derde vrouw was Nina Lagerwall. Op 15 juni 2009 maakte zij bekend dat DeVille alvleesklierkanker had. Op 6 augustus 2009 overleed DeVille aan de gevolgen van deze ziekte in een ziekenhuis in New York City.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De man achter de McAfee-antivirussoftware is de raarste miljonair ooit

De man achter de McAfee-antivirussoftware is de raarste miljonair ooit

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/13/8/20150727141709/media_xll_7895153.jpg

John McAfee verdiende miljoenen aan de gelijknamige software die onze computers virusvrij moeten houden. En mocht je denken dat de man nu renteniert en geniet van een gezinsleven, dan heb je het grondig mis, want de Amerikaan heeft een waanzinnig levensverhaal waar zelfs Richard Branson de wenkbrauwen bij zou fronsen.

John McAfee groeide op in Virginia, zijn vader had een drankprobleem en pleegde zelfmoord toen John vijftien jaar was. Toen John begon te studeren, greep ook hij naar de fles en werd hij snel verslaafd.

In de jaren '60 ging hij aan de slag bij een technologiebedrijf, maar omdat hij vaak in een LSD-roes op de werkvloer verscheen, werd John ontslagen. En dan begon het pas echt bergaf te gaan, want de man denkt nu nog altijd dat hij in één grote hallucinatie leeft en dat hij ooit zal wakker worden op zijn zetel in St Louis.

In de jaren '70 verhuisde John naar Silicon Valley, waar hij zijn dagen vulde met cocaïne en drank. Na 15 jaar van drank en drugs besloot John te ontnuchteren, waarna hij in 1983 aan de slag ging bij Lockheed. Computers maakten in die tijd hun opmars en dus doken er ook steeds meer computervirussen op. John ontwierp een antivirusprogramma, nog altijd bekend als 'McAfee' en verdiende er miljoenen aan.

In 1994 verkocht hij zijn aandelen om hem met andere dingen bezig te houden, maar in de jaren 2000 verloor hij veel geld toen de economische crisis insloeg als een bom.

John verhuisde naar Belize, waar hij wou investeren in de antibioticabusiness. De Amerikaan woonde samen met zeven vrouwen, waarvan er naar verluidt drie hem wilden vermoorden. John nam weer zijn toevlucht naar drugs, waarna hij paranoïde werd. Zes maanden lang zat hij elke dag in een café terwijl hij keek wie er wanneer binnen- en buitenging.

In 2012 werd Johns buurman Gregory Faul dood teruggevonden, hij was doodgeschoten. Door zijn geschiedenis met drugs en alcohol werd John snel beschouwd als hoofdverdachte. En zoals elke onschuldige man zou doen, vluchtte John naar Guatemala, waar hij wat later werd opgepakt.

John werd uiteindelijk teruggestuurd naar de VS, waar hij nu vreemde YouTube-filmpjes maakt en blogberichten schrijft over internetbeveiliging. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 dingen die je verkeerd doet met conditioner

5 dingen die je verkeerd doet met conditioner

http://static2.hln.be/static/photo/2015/4/14/9/20150726110642/media_xll_7892604.jpg

Heb je net geïnvesteerd in een dure conditioner, maar doet die helemaal niet wat de verpakking jou belooft? Veroordeel niet meteen het flesje, maar controleer eerst even of jij je niet laat vangen door één van de vijf veelvoorkomende fouten bij het aanbrengen van conditioner.

Beginnen bij de hoofdhuid

Conditioner breng je beter altijd eerst op de punten aan, waar je haar het droogst en meest beschadigd is. Als je bovenaan begint maak je de hoofdhuid vet, waardoor je haar nadien ook sneller vet zal worden.

Je verdeelt het ongelijk

Snel een beetje aanbrengen hier en daar, spoelen en klaar? Herkenbaar op een ochtend wanneer het vooruit moet gaan, maar toch is het belangrijk om conditioner over het hele haar gelijk te verdelen. Bij sommige haartypes zal dat moeilijk zijn met je vingers, dus een kam met brede tanden kan helpen bij dames met dikker haar of krullen.

Niet voldoende uitspoelen

Net zoals bij shampoo is het heel belangrijk om conditioner grondig uit te spoelen. Als je dat niet doet, loop je het risico om haarfollikels te beschadigen, waardoor je haar aan glans verliest. Zeker wie dik haar heeft moet voldoende de tijd nemen om alle restjes weg te spoelen.

Te snel uitspoelen

Conditioner is zoals vochtinbrengende crème, maar dan voor je haar. Het duurt een tijdje voor the magic happens. Laat het product daarom altijd minstens twee minuten intrekken voor je het weer uitspoelt. Geen tijd zeg je? Gebruik die twee minuten om ondertussen je benen te scheren, je lichaam te scrubben of -voor de minder haastigen - een dansje in de douche te doen.

Het foute type kiezen

De conditioner voor dun haar staat in promotie, dus neem je die maar, ondanks je dikke lokken? Geen goed idee. Hou bij het kiezen van je conditioner altijd rekening met je haarlengte, structuur, droogheid en niveau van beschadigdheid. Dat brede gamma is er niet voor niets, en de keuze van het juiste product kan een wereld van verschil betekenen voor jouw haardos. Vraag bij twijfel advies aan je kapper, die weet ongetwijfeld welk type conditioner het beste bij jou past. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobbi Kristina Brown op 22-jarige leeftijd overleden

Bobbi Kristina Brown op 22-jarige leeftijd overleden

http://oi58.tinypic.com/63r3iu.jpg

Bobbi Kristina Brown, de dochter van zangeres Whitney Houston en Bobby Brown, is op 22-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigde haar familie zondag (lokale tijd) tegenover Amerikaanse media.

Bobbi Kristina werd eerder dit jaar bewusteloos gevonden in het bad in haar huis. Ze lag sindsdien in coma en overleed zondag omringd door haar familie. "Ze heeft eindelijk vrede in de armen van god'', aldus een verklaring van de familie.

Haar familie liet vorige maand weten dat Bobbi Kristina was overgebracht naar een hospice. Haar toestand zou in de periode daarvoor gestaag zijn verslechterd. De grootmoeder van Bobbi Kristina verklaarde in april dat haar kleinkind "onherstelbare hersenschade'' had.

De omstandigheden waaronder Bobbi Kristina bewusteloos raakte in bad zijn nog onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak. Eerder wees de voogd van Bobbi Kristina met een beschuldigende vinger naar haar vriend Nick Gordon. Hij zou zijn vriendin hebben mishandeld op de dag dat ze in bad werd aangetroffen.

"Troost dat Bobbi bij moeder is"
Bobby Brown haalt troost uit de gedachte dat Bobbi Kristina nu bij haar moeder is. Dat vertelt een familielid van de zanger aan People. "Ze heeft nu vrede. Dat weet hij en daar haalt hij troost uit", zegt de bron. "Hij wist dat dit eraan zat te komen. Natuurlijk is hij erg emotioneel, maar tegelijkertijd weet hij dat Krissy nu op een betere plek is."

De omstandigheden waaronder Bobbi Kristina werd gevonden, doen sterk denken aan het overlijden van haar moeder. Whitney Houston werd in februari 2012 dood gevonden in het bad in haar hotelkamer in Beverly Hills. Haar dood zou te maken hebben gehad met een hartkwaal in combinatie met drugsgebruik. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raymond van het Groenewoud sluit Gentse Feesten af met 'Mia'

Raymond van het Groenewoud sluit Gentse Feesten af met 'Mia'

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/1/3/20150727112914/media_xll_7894818.jpg

Raymond van het Groenewoud heeft met een vijf uur durend optreden vanochtend iets voor 7 uur de Gentse Feesten afgesloten. Naar schatting 1,5 miljoen bezoekers bezochten de Feesten dit jaar. Van het Groenewoud beëindigde zijn set met 'Mia' van Gorki, een eerbetoon aan Luc De Vos. Daarmee kwam ook een einde aan de 172ste editie van de Gentse Feesten, die vrijwel incidentloos zijn verlopen.

Tot en met zaterdag kreeg geen enkel plein een pv voor overschrijding van de geluidsnorm. Enkel het aantal wildplassers kende een record. Zondagmiddag stond de teller op 784, tegenover 346 vorig jaar.  (br.hln)


» Reageer (0)
26-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot 3 maanden na terugkeer alert zijn voor malaria

Tot 3 maanden na terugkeer alert zijn voor malaria

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/0/5/20150725134325/media_xll_7891145.jpg

Wie terugkeert uit een malariagebied moet tot drie maanden na terugkeer alert zijn voor de symptomen van malaria, dat zeggen experts van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde. Enkele dagen geleden stierf een man van 61 nog aan de gevolgen van malaria. (br;hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dankzij deze uitvinding kan blinde chihuahua opnieuw pijnloos door huis trippelen

Dankzij deze uitvinding kan blinde chihuahua opnieuw pijnloos door huis trippelen

Klik op de foto om de video te bekijken


Maak kennis met Buddy. De chihuahua verloor recent zijn zicht door cataract. Gezwind door het huis trippelen ging daardoor niet meer; de viervoeter knalde voortdurend tegen alles aan. Hartbrekend om te zien en dus zochten zijn baasjes een oplossing. Ze boksten de Buddy Bumper in elkaar, een soort van harnas dat ze bevestigen aan de halsband van de blinde hond. Dankzij de uitvinding kan Buddy opnieuw ronddolen in het huis, zonder zichzelf te bezeren. En volgens zijn baasjes gaat dat al verbazingwekkend vlot. "Hij kent de indeling van ons huis. Stappen gaat nog traag, maar tenminste is hij nu zelfzeker genoeg om weer rond te wandelen."  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 voedingsstoffen waar je een mooie huid en haar van krijgt

7 voedingsstoffen waar je een mooie huid en haar van krijgt

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/13/6/20150726101111/media_xll_7892586.jpg

Je kan nog de allerbeste shampoo en gezichtsmaskers gebruiken, het is minstens even belangrijk om je huid en haar van binnenuit te voeden. En dat mag je letterlijk nemen. Wie deze voedingsmiddelen regelmatig op het menu zet, krijgt vanzelf een glanzende haar en dito huid. Omgekeerd kunnen je huid en haar jou erop wijzen dat je een bepaald voedingsmiddel tekort komt.

VITAMINE C

Terug te vinden in: citrusvruchten, aardbeien, papaya, kool, gele paprika.

Vitamine C helpt om schade door UV-straling te herstellen, en geeft je huid een frisse teint. "Vitamine C is cruciaal voor de productie van collageen en het behouden van gezonde aders in de huid," weet dermatologe Fracesca Fusco, die gespecialiseerd is in huid en haar. Je kan ook verzorgingsproducten gebruiken waar vitamine C aan is toegevoegd, voor een extra boost.

VITAMINE E

Terug te vinden in: spinazie, noten, zaden, zonnebloemolie.

Vitamine E is een krachtige antioxidant die als een schild werkt tegen vrije radicalen, die de huid beschadigen. "Deze vitamine breekt vrije radicalen af waarmee de huid in aanraking komt, zoals vervuiling en UV-straling. Vrije radicalen breken collageen af, dus het is belangrijk om voldoende vitamine E als antioxidant op te nemen," legt Fusco uit.

VITAMINE A

Terug te vinden in: wortels, pompoen, zoete aardappel en kool.

Vitamine A versnelt het proces van celvernieuwing, waardoor dode huidcellen sneller afbreken en een nieuwe, jonge huid vormen. Daardoor kan de vitamine efficiënt zijn in het voorkomen van fijne lijntjes en rimpels.

OMEGA-3 VETZUREN

Terug te vinden in: zalm, vette vis, (wal)noten, spinazie, peulvruchten.

"Omega-3 vetzuren zijn essentieel voor gezond haar en een gezonde hoofdhuid," zegt Fusco. "Ze zorgen voor de groei van gezond en veerkrachtig haar, doordat ze de bloedcirculatie in de schedel stimuleren."

IJZER

Terug te vinden in: bonen, oesters, linzen, spinazie, sesamzaad.

Ijzer is het geheim voor gezonde lokken. "Zonder een goede dosis ijzer kan je last krijgen van haaruitval, en de haren zelf kunnen broos worden en snel afbreken," zegt Fusco. Bij ijzertekort wordt er onvoldoende zuurstof naar de schedel en haarfollikels vervoerd.

BIOTINE

Terug te vinden in: zalm, eieren, bloemkool, avocado, pindanoten, frambozen.

"Een tekort aan biotine kan leiden tot broos en dof haar," zegt Fusco. "Wie wel genoeg biotine krijgt, kan het haar versterken en het breken van broos haar net voorkomen. Het is een fabeltje dat je haar er sneller door groeit, want er is geen enkele pil die de genetische haargroeicyclys kan beïnvloeden."

ZINK

Terug te vinden in: kip, bonen, noten, schaal- en schelpdieren, volkoren graanproducten.

Last van een schilferige, jeukende of geïrriteerde hoofdhuid? Dan zou je wel eens een zinktekort kunnen hebben. "Te weinig zink leidt tot een droge hoofdhuid en schilfertjes," zegt Fusco. "Zink zorgt er namelijk voor dat er natuurlijke oliën geproduceerd worden, die de hoofdhuid gehydrateerd houden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Devil Woman - Bruce Willis

Devil Woman - Bruce Willis

Klik op de foto om hem te beluisteren


 Bruce Willis (Idar-Oberstein (Rijnland-Palts), 19 maart 1955) is een Amerikaans acteur, producent en zanger.

Willis werd geboren op een Amerikaanse legerbasis in West-Duitsland. Zijn jeugd bracht hij door in New Jersey en nadat hij de middelbare school had afgerond, trok hij naar New York om acteur te worden. In eerste instantie waren dat rollen in toneelstukken.

Hij was getrouwd met actrice Demi Moore van 21 november 1987 tot 18 oktober 2000. Het paar gaf geen reden voor hun scheiding en is nog steeds goed bevriend. Ze hebben drie kinderen samen: Rumer Glen Willis (geboren in 1988), Scout LaRue Willis (1991) en Tallulah Belle Willis (1994).» Reageer (0)
25-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom muntjes niet helpen tegen een slechte adem (en wat dan wél helpt)

Waarom muntjes niet helpen tegen een slechte adem (en wat dan wél helpt)

http://static3.hln.be/static/photo/2015/10/11/13/20150725093709/media_xll_7890748.jpg

Iedereen bevindt zich wel eens in een situatie waarin plots de knagende twijfel opduikt of je geen extra sessie tandenpoetsen tussendoor kan gebruiken. Hoe kan je zelf subtiel checken of je een slechte adem hebt, wat kan je eraan doen en hoe kan je het voorkomen? Dat kom je hier te weten.

De klassieke truc om even te blazen in je handpalmen en dan je eigen mondgeur te proberen identificeren werkt onvoldoende, volgens experts.
"Je zal eerder de geur van je hand ruiken, en je adem moet al heel slecht zijn om de geur zo op te merken, zegt dr. Uchenna Okoye. Een betere methode is aan een lepeltje likken, wachten tot het speeksel opdroogt en daarna er aan ruiken om te controleren of het nog snor zit met de geur van je adem. Geen lepeltje in de buurt? Dan kan likken aan je pols ook werken.

Waar komt de geur vandaan?
De geur van een slechte adem is afkomstig van bacteriën in de mond die voedsel afbreken, waarbij zwaveldeeltjes vrijkomen. Dat is een volkomen normaal en natuurlijk proces, maar er zijn nog andere factoren die het probleem kunnen verergeren.

Volgens tandarts Luke Horley heeft veel ook te maken met eet- en zelfs sportgewoonten. "Het ontbijt overslaan kan een negatieve invloed op je adem uitoefenen. De eerste maaltijd van de dag is belangrijk om ons speeksel terug te activeren, dat een hele nacht heeft stilgelegen," legt Horley uit. "Ook diëten die koolhydraatarm zijn, zoals het Dr. Atkins dieet, kunnen je een slechte adem bezorgen."

"Daarnaast heeft elke activiteit die je lichaam dehydrateert of de PH-waarde in je mond verandert invloed op je mondgeur. Extreem sporten, koffie of alcohol drinken en in een vliegtuig zitten kunnen allemaal oorzaken zijn van een slechte adem."

Zo kom je ervan af
Altijd muntjes in je handtas hebben 'voor het geval dat' blijkt een slechte reflex, weet Dr. Okoye. Hierdoor kan je in een vicieuze cirkel terechtkomen waarbij je meer suiker eet, waardoor nog meer bacteriën ontstaan en je adem nog slechter wordt. Je eet daardoor nog meer muntjes, en zo herhaalt de cirkel zich. "Een muntje of kauwgom maskeert voor eventjes de geur in geval van nood, maar ze pakken het probleem niet bij de bron aan."

"In plaats van een pakje kauwgom stop je beter een tube tandpasta in je handtas, waarmee je snel even over je tanden wrijft met je vingers om de bacteriën aan te pakken. Ook kauwen op harde, rauwe groenten en fruit zoals radijsjes en appels kan helpen, omdat ze tandplak verwijderen en de productie van speeksel stimuleren. Ook zure voedingsmiddelen zorgen voor meer speekselproductie."

Kruiden zoals kaneel, kruidnagel, peterselie, venkel en dille kunnen ook helpen, omdat ze bestanddelen bevatten die de geurveroorzakende bacteriën doden.

Over het algemeen geldt dat een goede mondhygiëne heel belangrijk blijft om de geurtjes in eerste instantie te voorkomen. Dagelijks tanden poetsen en flossen, en voldoende water drinken zijn hierbij de belangrijkste richtlijnen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je deze fout met wodka moet vermijden

Waarom je deze fout met wodka moet vermijden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/8/2/20150725011547/media_xll_7889147.jpg

Elke week van de zomervakantie trakteren we op een zomerse cocktail om het weekend op gepaste wijze in te zetten. Deze week laten we ons gaat met wodka. Wist je trouwens dat je deze drank niet te ijskoud mag serveren?

Voor je wodka drinkt, moet je het de drank laten afkoelen tot 8 tot 10 graden Celsius. Als je kouder dan dat gaat, komt de smaak niet meer helemaal tot zijn recht. Als je dus ijskoude wodka krijgt voorgeschoteld, dan kun je er vanop aan dat de kwaliteit niet al te goed is.

Claire Smith is cocktailmeesteres bij het wodkamerk Belvedere: "Een echt goeie wodka is niet smaakloos, dat is een grote misvatting. Een goede wodka moet vol smaak en aroma's zitten. Alles begint met de ingrediënten waar je de drank uit distilleert. Je kan een slechte variant herkennen aan zijn 'dunne', vluchtige smaak. Eens je het goedje doorgeslikt hebt, verdwijnt de smaak meteen.

Een goede cocktail op basis van wodka mag niet te ingewikkeld worden. Om helemaal tot zijn recht te komen heeft deze drank namelijk weinig nodig. Je kan een vleugje tonic aan toevoegen en er bijvoorbeeld een limoen in uitpersen, maar dat volstaat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gespot op de parking van Tomorrowland: de onbetaalbare Rolls Royce van Afrojack

Gespot op de parking van Tomorrowland: de onbetaalbare Rolls Royce van Afrojack

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/15/0/20150725114836/media_xll_7890990.jpg

Op vijf stond Afrojack vorig jaar in het lijstje der bestverdienende dj's ter wereld. Bij zo'n status hoort op zijn minst een opvallende bolide, moet ook de Nederlandse topdj gedacht hebben. En dus parkeerde Nick van de Wall gisteren zijn Rolls Royce Phantom Drophead Coupé netjes tussen de andere Porsches en patserige BMW's op de artiestenparking van Tomorrowland. Waar hij echt wel opviel - let ook op de gepersonaliseerde nummerplaat. Basisprijs: 466.000 euro. Maar in de fel gepimpte versie van de multimiljonair: onbetaalbaar.

Het is maar te hopen dat Afrojack dit speeltje niet snel in de berm parkeert zoals hem overkwam met zijn Ferrari begin 2013. Amper een uurtje nadat hij die had aangeschaft, reed de ex van Paris Hilton die al in de prak. Het was voor Afrojack trouwens een drukke dag gisteren. Hij opende de Mainstage met een set van maar liefst 2,5 uur lang en viel 's avonds ook binnen op de set van zijn goeie vriend David Guetta om er hun nieuwe collaboration voor te stellen. Zondag staat Afrojack nog eens solo op de Mainstage.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eekhoorn niet weg te krijgen uit Brugse boekhandel

Eekhoorn niet weg te krijgen uit Brugse boekhandel

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/15/3/20150725104158/media_xll_7890888.jpg

De Brugse Boekhandel op de Dijver is sinds een paar dagen een onverwachte attractie rijker. Op de een of andere manier is een eekhoorn erin geslaagd via de tuin de boekenwinkel binnen te sluipen. De pluimstaart is voorlopig niet te pakken te krijgen.

"Het diertje is mogelijk via een ingang naar binnen gekomen en vertoeft sinds woensdag in onze kelderverdieping, tussen de voorraad en lege dozen", zegt Koen Demeester van de Brugse Boekhandel. "We hebben het al nootjes en water gegeven. Dat voedsel wordt telkens opgepeuzeld, maar het diertje te pakken krijgen is een andere klus. Bovendien heeft het dier nogal wat plaatsjes waar het zich kan verstoppen."

De uitbater zal nu proberen om een val op te zetten waarbij de eekhoorn in een kooitje wordt gevangen. "Als dat lukt, kunnen we het diertje weer loslaten in de vrije natuur. Als de eekhoorn te lang binnen blijft, zal het van de nervositeit sterven. Dat willen we niet." (br.hln)


» Reageer (0)
24-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor, tijdens of na het bakken: wanneer je het best je vlees kruidt

Voor, tijdens of na het bakken: wanneer je het best je vlees kruidt

http://static1.hln.be/static/photo/2015/18/15/10/20150724133023/media_xll_7888780.jpg

Vlees bakken, het lijkt simpel, maar is een kunst op zich. Wanneer kruid jij het vlees? Voor, tijdens of nadat het in de pan gaat? En maakt dat eigenlijk wat uit?

Stan Valckenaers wilde ook wel eens weten hoe het zat met dat kruiden, en stelde de vraag aan Jeroen Meus op de gelijknamige website. "Ik heb al gehoord dat het zout het vocht eruit trekt en dat je dus best pas kruidt als het vlees al dichtgeschroeid is", klinkt het.

De meningen op de site zijn duidelijk verdeeld, maar Jeroen schept gelukkig snel duidelijkheid: "Er bestaat geen echte regel, iedereen heeft zijn eigen voorkeur." Hijzelf verkiest echter om zuiver rund- of varkensvlees te kruiden net voor het in de pan gaat. "Je kan echter ook minder (of geen) zout gebruiken en na het bakken de plakjes bestrooien met wat grof zeezout." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijwilligers houden gestrande orka urenlang in leven

Vrijwilligers houden gestrande orka urenlang in leven

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/16/4/20150723233232/media_xll_7887829.jpg

Het zag er niet goed uit voor een orka die woensdagochtend bij laagtij vast kwam te zitten op enkele rotsen nabij het Canadese Hartley Bay in British Columbia. Toen enkele omwonenden het arme dier spotten, werd er echter meteen een reddingsactie op poten gezet. Het magnifieke roofdier werd zo urenlang in leven gehouden door vrijwilligers van lokale organisaties. En met succes!

Onderzoekers van het Cetacea Lab aarzelden geen moment toen ze woensdagochtend een oproep kregen van een collega. Om de gestrande orka te redden kregen ze hulp van vrijwilligers van het WWF en een plaatselijke natuurorganisatie. "We besloten dat we haar het best koel konden houden en dat betekende water over haar lichaam doen en we gebruikten ook (vochtige) lakens", vertelde Hermann Meuter, de medeoprichter van Cetacea Lab aan CBC News. "Het was het enige wat we konden doen."

Volgens Meuter was er ook duidelijk een verandering te merken in het gedrag van de orka toen mensen haar begonnen helpen. "In het begin was ze heel gestresseerd en je kon zien dat haar ademhaling een beetje sneller ging", meldt CBC. Maar na ongeveer 15 à 20 minuten kalmeerde het dier. "Ik denk dat ze wist dat we haar probeerden helpen."

Meer dan zes uur
Volgens de organisatie zat het dier uiteindelijk meer dan zes uur vast op de rots. "Ze huilde vaak, wat hartverscheurend was, maar toen het water weer begon te stijgen, slaakten we kreten van vreugde en kon ze zich eindelijk weer loskrijgen", staat te lezen in een Facebookpost over de reddingsactie. CBC meldt dat de orka ongeveer acht uur op het droge lag.

"Het duurde ongeveer 45 minuten voor haar om van de rotsen te geraken", aldus Meuter. "Op dat moment bleven we op afstand." Toen de orka wegzwom, werd ze snel herenigd met haar groep, die dichtbij was gebleven.

Een filmpje van de gebeurtenissen zouden volgens datzelfde Facebookbericht nog op komst zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malariavaccin dat miljoenen levens kan redden krijgt groen licht van Europa

Malariavaccin dat miljoenen levens kan redden krijgt groen licht van Europa

http://static0.hln.be/static/photo/2015/9/9/10/20150724081205/media_xll_7888315.jpg

Een middel tegen malaria heeft van het Europees geneesmiddelenagentschap EMA groen licht gekregen om te worden gebruikt in Afrika. Het is het eerste vaccin tegen de ziekte in de wereld.

EMA adviseert een vergunning voor het middel te verstrekken om het aan baby's in Afrika te kunnen geven in landen waar het risico op malaria het grootst is. Het middel, RTS,S, of Mosquirix genaamd, is ontwikkeld door het Britse farmacieconcern GlaxoSmithKline. Het bedrijf maakte vandaag het Europese advies bekend.

Aanbevelingen van de EMA worden doorgaans binnen enkele maanden overgenomen door de Europese Commissie. Later dit jaar zal naar verwachting de Wereldgezondheidsorganisatie WHO een oordeel vellen.

Naar schatting 584.000 mensen overleden in 2013 aan malaria, vooral in Afrika. Meer dan tachtig procent van de doden zijn kinderen jonger dan vijf jaar. De parasiet die de ziekte veroorzaakt wordt door malariamuggen overgebracht.

GlaxoSmithKline heeft geen prijs genoemd voor het vaccin maar heeft volgens de BBC toegezegd dat het geen winst op het middel zal gaan maken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met deze simpele truc krijg je zweetgeurtjes uit je favoriete sneakers

Met deze simpele truc krijg je zweetgeurtjes uit je favoriete sneakers

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/6/12/20150724111859/media_xll_7888482.jpg

De een heeft er al meer last van dan de ander, maar vooral in de zomer hebben heel wat mensen te kampen met niet bepaald fris ruikende sneakers (vooral geen sokken dragen blijkt een boosdoener te zijn). Gelukkig is er simpel trucje om komaf te maken met deze vieze geurtjes.

Er zijn honderden middeltjes op de markt om van zweetvoeten af te komen, maar wat als het kwaad al geschied is en je favoriete sneakers een uur in de wind stinken? Voor je in de weer gaat met (dure en schadelijke) chemicaliën of je schoenen gewoon in de vuilbak kiepert, hebben wij een trucje dat alleszins bij ons toch werkte.

Stop je sneakers helemaal vol met ongebruikte theezakjes. Opteer wel voor een goedkoop merk, want het is niet aan te raden om daarna nog thee te zetten met de zakjes in kwestie (wegens walgelijk). De theezakjes zullen de lucht in je schoenen opnemen en absorberen. Je omgeving zal je dankbaar zijn! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vangelis - Conquest of Paradise

Vangelis - Conquest of Paradise

Klik op de foto om hem te beluisteren

Vangelis (Grieks: Βαγγέλης), pseudoniem van Evanghelos Odysseas Papathanasiou (Grieks: Ευάγγελος Οδυσσέας Παπαθανασίου), (Volos, 29 maart 1943) is een Grieks muzikant en multi-instrumentalist die veelal gebruikmaakt van synthesizer, piano, keyboards en andere elektronische instrumenten. Hij is vooral bekend van de filmmuziek Chariots of Fire uit 1981 (waarvoor hij een Oscar won), voor de muziek van de film Blade Runner, de nummer 1-hit Conquest of Paradise uit de film 1492: Conquest of Paradise en het thema voor het Wereldkampioenschap voetbal 2002.

Terwijl hij wel de "Godfather van new age-muziek wordt genoemd, gelooft hijzelf dat zijn muziek de deur opgezet heeft naar ongetalenteerde musici die erg saaie muziek maken

» Reageer (0)
23-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen zonneklopper? Word zelfbruiner pro met deze tips

Geen zonneklopper? Word zelfbruiner pro met deze tips

http://static0.hln.be/static/photo/2015/12/4/10/20150723154040/media_xll_7886950.jpg

Is een strandvakantie niet voor jou weggelegd, maar ga je wel graag met een bruin velletje door het leven? Dan zit er niet veel anders op dan met een tube zelfbruiner aan de slag te gaan. Maar geen zorgen, deze tips behoeden je voor het gevreesde Dalmatiër-effect.

Foutjes herstel je met... melk
Het meest aangehaalde huis-tuin-en-keukenmiddeltje om strepen te verminderen is citroen, maar wat als je gezicht net onder de zelfbruinervlekken zit? Daar ga je niet zomaar even met een citroen overheen, je huid is daar immers veel gevoeliger en reageert al snel verkeerd op zuren. De oplossing? Een melkmasker. Doe een heel klein beetje citroensap bij wat melk, en laat er vervolgens een uur lang een citroenschijfje in weken. De melk zal opstijven en een pasta vormen, die je vervolgens makkelijk op het gezicht kan aanbrengen, zonder vervelende huidirritaties achteraf.

Ijsklontjes tegen irritaties
Ben jij iemand die in de zomer al eens last kan krijgen van meer puistjes? Dan kunnen ijsblokjes soelaas brengen. Wrijf voor je aan het zelfbruinen slaat met ijsklontjes over je huid. Dat zorgt ervoor dat je poriën sluiten waardoor ze niet verstopt kunnen raken met zelfbruiner en je dus minder snel puistjes krijgt. Ook zorgt deze methode ervoor dat je minder snel irritaties krijgt op je benen.

Gebruik handschoenen
Een handschoen helpt om het product beter te verdelen zodat je een egaler resultaat krijgt. Maar een handschoen alleen klaart het klusje niet, ook je techniek moet in orde zijn. Breng het product eerst aan op de handschoen en knijp vervolgens je vingers dicht in een vuist zodat het product in de bovenste helft van je handschoen (waar je vingertoppen zitten) dringt. Breng de zelfbruiner vervolgens met dat gedeelte aan voor een streepvrij resultaat.

Lang leve hydraterende crème
Nieuw in de zelfbruinwereld? Dan lijkt het waarschijnlijk wat intimiderend om zelfbruiner ook op je gezicht aan te brengen. Als je daar wat huiverachtig tegenover staat, kan je ook eerst een hydraterende crème aanbrengen. Dat zorgt ervoor dat de zelfbruiner minder donker zal uitpakken en er natuurlijker uitziet.

Laagjes zijn key
De beste - en meest foolproof manier - om zelfbruiner aan te brengen, is door op te bouwen. Spreid het zelfbruinen uit over een paar uur. Doe een eerste laag, wacht vervolgens een halfuur tot 40 minuten, en doe dan een tweede laag. Als je wil kan je nog eens een halfuurtje wachten en vervolgens een derde laag aanbrengen. Was het geheel na vier tot vijf uur af en wees verrast door die mooie zomergloed.

Epileer of scheer elektrisch
Heb je eindelijk bruine benen, maar durf je ze niet te laten zien omdat je niet meer durft te scheren uit angst je kleurtje te vervagen? Geen nood, gebruik gewoon een epilator of elektrisch scheermes. Die verwijderen immers enkel de haartjes en laten die bruine kleur waar je zo gehecht aan bent helemaal intact. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame vleermuizensoort gespot in omgeving van Han-sur-Lesse

Zeldzame vleermuizensoort gespot in omgeving van Han-sur-Lesse

http://static3.hln.be/static/photo/2015/12/1/4/20150722134426/media_xll_7884499.jpg

In Han-sur-Lesse, in de provincie Namen, is een groep van een vijftigtal zeldzame vleermuizen gespot. Het gaat om een soort die met uitsterven bedreigd is. Dat heeft de Waalse natuurorganisatie Natagora bekendgemaakt.

De kleine vleermuis meet 37 bij 45 millimeter en heeft een grijsbruine vacht op de rug. Op de buik is hij grijs en grijswit.

Terwijl er midden vorige eeuw nog een 30.000 voorkwamen in onze contreien is de soort zo goed als uitgestorven, onder andere door het gebruik van pesticiden en het verdwijnen van heggen en houtwallen uit onze landschappen. Er zouden volgens Natagora nog hooguit drie of vier kolonies in Wallonië overblijven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom wil je altijd iets kopen bij Zara, H&M & co

Daarom wil je altijd iets kopen bij Zara, H&M & co

http://static0.hln.be/static/photo/2015/2/2/6/20150722203153/media_xll_7885401.jpg

Kom jij ook nooit met lege handen thuis na een shoppingtripje bij modeketens als H&M en Zara? Dat ligt niet aan jou, maar aan de 'schattenjacht' strategie die de ketens toepassen zegt Business Insider.

Bij luxe modehuizen weet je exact wanneer pakweg de herfst collectie in de winkels ligt en tot wanneer. Behoor je tot de happy few die zich in dat soort winkels kleding kan veroorloven, dan hoef je ook niet per se wekelijks terug te gaan. De collecties blijven toch een tijdje hetzelfde. Dat is echter niet zo bij de goedkope winkelketens.

Zara en consoorten hebben dagelijks leveringen met nieuwe items. Als een item op de catwalk verschijnt tijdens de modeweken, kunnen ze dat twee weken later al in de winkelrekken krijgen. Ter vergelijking: dat kan bij grote modehuizen tot een halfjaar duren. Door die continue vernieuwing van het aanbod, willen mensen zoveel mogelijk terugkeren om zo niets te missen.

"Mensen hebben het gevoel dat als ze iets zien bij Zara en co, ze het meteen moeten kopen omdat het anders niet meer verkrijgbaar is de volgende keer dat ze daar zijn," legt Business Insider uit.

Daarom kun je dus niet weerstaan aan nog maar eens een nieuw T-shirtje of jeans bij je favoriete budgetketens - interessant. (br.hln)


» Reageer (0)
22-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museumwerknemer steelt 143 schilderijen en vervangt ze met eigen werken

Museumwerknemer steelt 143 schilderijen en vervangt ze met eigen werken

http://static3.hln.be/static/photo/2015/6/5/11/20150722162731/media_xll_7884911.jpg

Een werknemer die instond voor het bewaren van schilderijen in een museum in het zuiden van China heeft 143 kunstwerken gestolen. Hij verving ze door kopieën die hij zelf geschilderd had. Opvallend: op een dag merkte hij dat zijn namaakschilderijen zelf vervangen waren door andere kopieën.

5,15 miljoen euro
Xiao Yuan, de hoofdarchivaris van de Academie van Schone Kunsten in Kanton, deed zijn bekentenis voor de rechtbank. Hij stond er terecht omdat hij omgerekend 5,15 miljoen euro winst had gemaakt met het doorverkopen van de originele doeken. Een van de gekopieerde en opnieuw verkochte artiesten van Xiao is van schilder Qi Baishi (1864-1957).

De prijzen van zijn werk lopen op tot de prijzen die betaald worden voor een Picasso of Warhol. Xiao, die de schilderijen op doek of kalligrafieën zelf maakte, verkocht 125 werken op veilingen. De politie nam 18 schilderijen bij hem thuis in beslag.

Niet de enige
De man zei aan de rechtbank dat hij niet de enige was die op die manier aan het werk was in het museum. "Gedurende het onderzoek heeft de politie me foto's van mijn kopieën getoond en ik realiseerde me dat sommige waren vervangen. De kwaliteit van het werk was matig", zei hij aan de rechters, volgens een videosequentie van het proces die publiek gemaakt werd.

Veilinghuis China Guardian, het op een na belangrijkste van China, bevestigde dat Xiao Yuan een van zijn bronnen was. Er werd een onderzoek geopend naar de schilderijen die door hem verkocht zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dankzij deze foto kregen Kale en Keire geen spuitje

Dankzij deze foto kregen Kale en Keire geen spuitje

http://static2.hln.be/static/photo/2015/7/0/14/20150722110138/media_xll_7884209.jpg

Dit zijn Kale en Keire, twee asielhonden die lange tijd in een asiel verbleven in het noorden van de Amerikaanse staat Georgia. Maar niemand wou hen adopteren, dus was het maandag hun laatste kans om iemand te vinden. Als niemand hen wou adopteren, zouden Kale en Keira een spuitje krijgen. Gelukkig bracht een oproep via Facebook daar razendsnel verandering in.

Het asiel besloot de twee vrienden nog een laatste kans te geven met een oproep via Facebook. Dit bericht werd gepost: "Ik ben Kala. Dit is Keira. We zijn zo bang. De mensen die in het asiel werken kunnen zien hoe bang we zijn. Ons is net verteld dat vandaag onze deadline is. Iemand moet ons komen redden vandaag, of wij zijn 'de volgende.' Keira is zwart en geen 'echte boxer', gewoon een mixje. Ze is heel dapper en vertelt dat het wel goed komt, wat er ook gebeurt. Ze zegt me dat ik ook dapper moet zijn, maar ik weet niet hoe."

"Zie je onze gezichtjes? Keira weet wat er gaat gebeuren. Je kan 't in haar ogen zien. Ze zet een dapper masker op, maar ik kan haar hartje snel voelen kloppen terwijl ik me aan haar vastklamp. Als niemand ons komt redden, gaat iemand haar van me afnemen. Ik zal naar haar kijken als ze de gang uitloopt. Ze zal niet terugkomen en ik zal huilen. En dan zullen ze voor mij komen, maar ik zal niet zo dapper zijn. We hebben elkaar troost geboden terwijl we hier zaten. Ze gaf me hoop toen ik niets meer had. Maar nu is het voorbij. Tenzij..."

Alsof deze boodschap nog niet genoeg emoties losweekt, werd er ook een hartverscheurende foto gepost waarop Kale en Keire elkaar knuffelen. De oproep werd meteen massaal gedeeld via sociale media en binnen enkele uren werd al een potentiële adopteur gevonden. De man aarzelde geen moment om beide honden meteen mee te nemen naar een nieuwe thuis. Geen wonder dat Kale en Keira en veel vrolijker uitzien. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is nu het gezondste? Niet ontbijten of snel een donut naar binnen werken?

Wat is nu het gezondste? Niet ontbijten of snel een donut naar binnen werken?

http://static1.hln.be/static/photo/2015/9/4/2/20150721100013/media_xll_7882292.jpg

Dat een gezond ontbijt essentieel is voor een goed begin van de dag, weten we ondertussen wel. Maar we weten ook dat we lang niet iedere morgen de tijd hebben om zo'n ontbijt in elkaar te flansen. En dan worden we al snel verleid door die donuts en chocoladebroodjes tijdens de vergadering of in de etalages in het station. Maar wat is nu het gezondste? Helemaal niet ontbijten of toch zo'n calorierijke snelle hap naar binnen spelen?

Het ontbijt overslaan en zo de calorieën en suikers van die donut vermijden, moet toch de beste optie zijn, niet? Niet zo snel.

Brandstof nodig
"Als we het ontbijt overslaan, bewijzen we ons lichaam alles behalve een dienst," verklaart Maya Bach, voedingsdeskundige. "Je lichaam is al de hele nacht aan het vasten, waardoor het 's ochtends 'brandstof' nodig heeft zodat je metabolisme weer op gang kan komen. Zonder die brandstof kunnen onze lichamen niet naar behoren functioneren."

Ook experte Lindsay Joe is het daarmee eens. "Alles is beter dan helemaal niets eten," zegt ze. "Onze lichamen kan je het best vergelijken met auto's. Als er geen benzine is, zijn zelfs de eenvoudigste taken een uitputtende opgave voor ons lichaam."

Donut of helemaal niets?
Maar dat is nog niet alles. Zo wezen verschillende studies al uit dat consequent ontbijten een verminderd risico op obesitas inhoudt. Bovendien ontdekte The National Weight Control Registry dat maar liefst 78 procent van de mensen die wat kilo's verloren en hun nieuwe gewicht makkelijk konden behouden, iedere ochtend ontbeten.

"Hoewel een donut uiteraard niet de beste soort brandstof is, helpt het wel om je metabolisme op gang te doen komen en zullen je lichaam en hersenen er beter door functioneren," verklaart Bach. "Als je helemaal niets eet, is de kans groot dat je je zwak en sloom voelt en de hele ochtend zonder energie zit." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papa, je zou schrikken als je me nu ziet. Ik kan al tot 20 tellen en goed voetballen

Papa, je zou schrikken als je me nu ziet. Ik kan al tot 20 tellen en goed voetballen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/13/3/10/20150722101242/media_xll_7884025.jpg

Vanop een boot voor de kust van Ibiza strooiden familie en vrienden van Diether Cornaer (36) zijn as uit, dag op dag een jaar na zijn verkeersongeval op de terugweg van Tomorrowland. Zoontje Nikas (4) gooide een fles in zee. Daarin zijn trotse opsomming van wat hij het laatste jaar allemaal geleerd heeft. "Papa, je zou schrikken als je me nu ziet. Wat ik allemaal al kan. Ik kan al tot 20 tellen, ik kan goed voetballen ik eet flink en het liefst frietjes."

Op 21 juli 2014 waren Diether -sportfunctionaris in de gemeente Wingene - en zijn vrouw en apothekeres Debbie in de vroege ochtenduurtjes op weg naar huis in Assebroek na een heerlijke festivaldag op Tomorrowland. Op de A12 in Aartselaar liep het helemaal fout. Een taxibus met negen inzittenden, ook op de terugweg van het festival, ramde hun auto in de flank. Debbie, die achter het stuur zat, raakte zwaargewond maar overleefde. Ze lag vijf weken in ziekenhuis, waar ze het overlijden van haar man te slikken kreeg. "Ik moest me erdoor slaan, voor Nikas. Pas de laatste maanden zat ik meer en meer na te denken over wat Diethers hartenwens zou zijn. Ik denk dat het Ibiza is - al hebben we daar eigenlijk nooit over gepraat. Tja, je bent nog maar begin de dertig..."

Komende vrijdag pompen de beats weer in Boom. Debbie had op Tomorrowland een herdenkingsmoment kunnen organiseren, maar dat is het laatste wat ze wil. "Veel te confronterend. Vorig jaar was onze eerste en laatste Tomorrowland. Een prachtige feestdag die ik koester. Die herinnering moet intact blijven. Rouwen in dat feestgedruis, het zou wringen en botsen. Nooit van mijn leven ga ik nog naar Tomorrowland. Als ik nog maar dat soort muziek hoor, word ik veel te emotioneel dan goed voor me is. Ik luister dus naar StuBru nu." Tussen Tomorrowland en Ibiza ligt sowieso een dikke rode draad. "Diethers liefde voor die David Guetta-achtige muziek heeft hij daar, in Ibiza, opgedaan als jonge gast." (br.hln)


» Reageer (0)
21-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linda Perry - Fly away

Linda Perry - Fly away

Klik op de foto om ze te beluisterenLinda Perry (Springfield (Massachusetts), 15 april 1965) is een Amerikaans rockmuzikant, songwriter en producer. Haar ouders zijn van Portugese en Braziliaanse afkomst en ze is vooral bekend als zangeres van de voormalige band 4 Non Blondes.

Als coproducer en schrijfster werkte Perry mee aan het album M!ssundaztood van Pink. Tevens schreef ze enkele nummers voor het album 'Try This' van Pink. Ook schreef en produceerde ze de nummers Nasty Ghetto voor de Sugababes en What you Waiting For voor Gwen Stefani. Daarnaast is Perry voor een groot deel verantwoordelijk voor albums van Courtney Love en Kelly Osbourne.

Daarnaast schreef ze voor en met Christina Aguilera het nummer Beautiful van het album Stripped en in 2006 het nummer Hurt van het album Back to Basics, gebaseerd op Perry's recente verlieservaring. Aguilera heeft het nummer echter herschreven omdat het te veel referenties had naar de vader van Perry.

Voor de film Prey for Rock and Roll schreef ze met Gina Gershon het nummer StupidStar.

In 2007 schreef ze het nummer My Love voor Céline Dions album Taking Chances. Dit nummer werd in 2008 de titelsong van het "Best Of" album "My Love Ultimate Essential Collection".


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst rolde deze FBI-agent de maffia op, nu redt hij dieren

Eerst rolde deze FBI-agent de maffia op, nu redt hij dieren

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/15/9/20150721101749/media_xll_7882269.jpg

Hij infiltreerde bij de maffia en werd daarvoor internationaal geprezen. Jack Garcia nam dan ook met opgeheven hoofd in 2006 afscheid bij de FBI, maar het begon toch weer te kriebelen. Hij moest en zou zich voor de goede zaak in blijven zetten. Daarom neemt hij het nu op voor mishandelde dieren. "Ik wil ze de stem geven die ze zelf niet hebben."

"Eerst reed ik een grote drugsbaas rond en daarna opeens mijn dochter", refereert Garcia aan zijn tijd als undercoveragent. Dat was wel even schakelen, zegt hij tegen The New York Post. "Het heeft even geduurd voordat ik daaraan gewend was geraakt. Toen deze kans voorbijkwam, wilde ik 'm grijpen."

De man met flink postuur en van Cubaanse komaf verwierf internationale bekendheid toen hij het voor elkaar kreeg bij de Gambinomaffia te infiltreren onder zijn alias Jack Falcone. Dankzij de dappere daad van Garcia werden dertig bendeleden veroordeeld.

"Het geweld tegen weerloze dieren is net zo wreed als sommige misdaden die ik in een vorig leven als agent heb onderzocht. En ik heb nogal wat voorbij zien komen", stelt Garcia.

De man heeft zich nu aangesloten bij 'Guardians of Rescue', een organisatie die dierenasielen ondersteunt, zich inzet tegen dierenmishandeling en ervoor zorgt dat ouderen gratis de beschikking krijgen over hulphonden.

Volgens oprichter Robert Misseri is Garcia 'een grote aanwinst'. "We wilden iemand hebben die niet alleen lokaal iets kan bereiken, maar ook landelijk iets kan betekenen."

Door zijn nieuwe baan heeft Garcia het gevoel dat hij de hulpeloze dieren kan helpen. "Als je problemen hebt met de maffia, dan kun je daar iets tegen doen. De politie bellen, bijvoorbeeld. Maar dieren kunnen niet van zich laten horen als ze mishandeld worden. Ik wil ze een stem geven." (br.hln)


» Reageer (0)
20-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe komt het dat onze vingers niet allemaal even lang zijn?

Hoe komt het dat onze vingers niet allemaal even lang zijn?

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/3/14/20150720153943/media_xll_7881254.jpg

Wie al eens een tripje naar de zoo heeft ondernomen, had het waarschijnlijk al wel opgemerkt: onze vingers zien er heel anders uit dan die van de dieren. Niet alleen omdat we geen vlijmscherpe nagels hebben, maar vooral omdat onze vingers allemaal een andere lengte hebben.

De handen van onze voorouders leken veel meer op die van chimpansees, met veel langere handpalmen en vingers en kortere, zwakkere duimen. Bovendien waren de vingers gebogen en ontbrak het bredere deel van de bovenste vingerkootjes, waardoor de handen ideaal waren voor horizontale steun (zoals takken) maar niet genoeg kracht hadden om dingen goed vast te houden of om druk uit te oefenen.

Vergeleken met zulke handen, zijn onze handen korter. Bovendien hebben onze vingertoppen brede, ondersteunende botjes met kussentjes, wat helpt om dingen vast te nemen. Ook zijn onze duimen, wijs- en middelvingers een stuk sterker om zo grotere druk aan te kunnen.

Verder heeft onze duim na verloop van tijd ook drie extra spieren gekregen die chimpansees niet hebben en die ervoor zorgen dat onze duim veel sterker beweeglijker is. In de fysiologie hebben we het dan over oppositie: we kunnen onze duim perfect samenbrengen met het topje van onze pink. Daardoor zijn we beter in het vastnemen van kleine objecten vastnemen en het maken van allerlei werktuigen.


Er is echter nog een andere theorie, die een tikje gewelddadiger is. Volgens enkele wetenschappers zouden onze handen hun huidige vorm hebben omdat we zo het perfecte menselijke wapen kunnen vormen: de vuist.

Hun bewijsmateriaal? 1) chimpansees kunnen geen vuist maken; 2) hoe kleiner de oppervlakte, hoe meer kracht je vuistslag heeft; 3) de minutieuze plaatsing van onze botten zorgt voor een slag met de meest mogelijke impact op het slachtoffer. Dat komt omdat, wanneer we een vuist maken, er geen plaats meer is binnenin onze handen. Daardoor heeft de slag extra veel kracht wanneer hij bij het slachtoffer aankomt, maar wordt de impact op ons hand zoveel mogelijk beperkt. En laat dat nu net komen door de lengte van onze vingers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man kocht dit schilderij voor 83 euro... en kan het nu verkopen voor 6,5 miljoen

Man kocht dit schilderij voor 83 euro... en kan het nu verkopen voor 6,5 miljoen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/14/1/20150719114911/media_xll_7878766.jpg

Hoop jij ook stiekem een verborgen schat te ontdekken telkens je een kringloopwinkel binnenwandelt? Voor een man uit Texas kwam die droom uit, want hij verliet de winkel als miljonair.

Voor 90 dollar (83 euro) tikte Ray Riley uit de Amerikaanse staat Texas een schilderij op de kop. Dat schilderij blijkt nu een originele Sigmar Polke te zijn, een Duitse schilder waarvan de werken prijzen halen tot wel 25 miljoen euro.

Het schilderij dat Ray kocht, wordt geschat op 6,5 miljoen. "Toen ik de lijst verwijderde, zag ik de letters 'P-o-l-k-e' staan", vertelt Ray aan ABC News. "Ik werd heel zenuwachtig en ik begon te trillen. Uiteindelijk heb ik het schilderij enkele weken verstopt."

Gaye Jackson, die de kringloopwinkel uitbaat, zegt dat ze wel honderden kunstwerken binnen krijgen. "We weten niet of sommige miljoenen waard zijn."

Het is niet de eerste keer dat in de kringloopwinkel dure schilderijen worden afgeleverd. Eerder schonk al iemand een originele William G. Yorke aan de kringloopwinkel, een schilderij dat op minstens 16.000 euro wordt geschat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eens te dik, altijd te dik

"Eens te dik, altijd te dik"

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/11/0/20150719211144/media_xll_7879545.jpg

Mensen met overgewicht hebben maar een uiterst kleine kans om hun kilo's ooit kwijt te spelen. Dat concluderen Britse wetenschappers na een onderzoek bij 280.000 mensen. Ons lichaam is er op gemaakt om reserves op te bouwen voor periodes van schaarste, en geeft die reserves niet graag af. Daarom moeten we vooral proberen te vermijden dat mensen dik worden.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiwit in hersenvocht kan wijzen op vroege fase Alzheimer

Eiwit in hersenvocht kan wijzen op vroege fase Alzheimer

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/13/8/20150720095545/media_xll_7880363.jpg

Het gehalte van het eiwit neurogranine in het hersenvocht kan in de toekomst mogelijk helpen bij het vroegtijdig aantonen van de ziekte van Alzheimer. Dat blijkt uit onderzoek van Maartje Kester van VUmc in Amsterdam. De resultaten werden voorgesteld tijdens de Internationale Alzheimer's Association Conferentie 2015 in Washington DC.

"Mijn collega's en ik hebben gevonden dat neurogranine mogelijk kan helpen bij het diagnosticeren, voorspellen en monitoren van de ziekte van Alzheimer", zegt Kester.

Het onderzoek gebeurde bij 162 mensen, verdeeld over drie groepen: patiënten zonder medische afwijkingen, patiënten met tekenen van een milde cognitieve achteruitgang (MCI) en patiënten met de ziekte van Alzheimer. De patiënten werden gemiddeld vier jaar gevolgd en doorliepen verschillende onderzoeken.

"Neurogranine is waarschijnlijk betrokken bij de communicatie tussen zenuwcellen in de hersenen", aldus de onderzoekers. Uit het onderzoek blijkt dat het gehalte van het eiwit neurogranine in het hersenvocht hoger is bij patiënten met Alzheimer. Daarnaast is het eiwit meer aanwezig bij patiënten met MCI die later de ziekte van Alzheimer krijgen, dan bij MCI-patiënten die niet achteruitgaan. Bij de MCI-patiënten met een hogere neurograninewaarde was er ook een hogere kans op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer.

"Wanneer de ziekte van Alzheimer in een vroegtijdig stadium kan worden gesignaleerd kunnen patiënten en hun naasten zich beter voorbereiden op de tijden die gaan komen", klinkt het nog. "Daarnaast kan mogelijk het beloop en de voortgang van de ziekte met dit eiwit beter gevolgd worden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Narcisten hebben veel bevestiging nodig, volgens onderzoek

Narcisten hebben veel bevestiging nodig, volgens onderzoek

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/16/3/20150720085114/media_xll_7880298.jpg

We hebben allemaal wel zo iemand in onze vriendenkring die denkt dat de hele wereld rond hem of haar draait. In plaats van je de volgende keer nog eens te ergeren wanneer ze weer eens alle belangstelling opeisen, probeer je er beter zo veel mogelijk voor hen te zijn, want wat blijkt? Narcistische mensen zijn net erg behoevend.

Volgens onderzoeker David Chester van de universiteit van Kentucky en zijn onderzoeksteam lopen narcisten helemaal niet over van zelfvertrouwen.

Hersenscan
Voor hun studie onderzochten ze 50 studenten van wie ze eerst berekenden hoe narcistisch ze waren.Dat deden ze aan de hand van statements zoals '"ik vind mezelf een uniek persoon". Vervolgens werden de studenten gekoppeld aan een speciale hersenscanner, die de verbindingen tussen de verschillende hersengebieden meet.

Daarbij waren Chester en zijn team vooral geïnteresseerd in een gebied helemaal vooraan, gekend als de mediale prefrontale cortex, dat geassocieerd wordt met hoe we over onszelf denken. Maar ook een ander, iets dieper gelegen gebied kreeg de volle aandacht: het striatum ventrale, dat gelinkt wordt aan beloningen en geluksgevoel.

Veel bevestiging nodig
Wat blijkt nu? Narcisten mogen misschien wel zeggen dat ze zelfzeker zijn, maar volgens de hersenscan hebben ze een intern tekort als het op het belonen van zichzelf aankomt. Met andere woorden: narcisten hebben onbewust heel veel bevestiging nodig van anderen om dat tekort goed te maken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkelijk niets is klaar voor ouder wordende bevolking

"Werkelijk niets is klaar voor ouder wordende bevolking"

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/8/3/20150720063617/media_xll_7880103.jpg

Er nadert een golf van een kleine 3,8 miljoen zestigplussers, maar niemand weet hoe en waar ze moeten gaan wonen. Uit een nieuw onderzoek van de KU Leuven blijkt dat onze huizen niet geschikt zijn om oud in te worden en dat de buurt daar niet aan is aangepast, zo staat vandaag in de kranten van Mediahuis.

Binnen twintig jaar zullen er dubbel zoveel 80-plussers zijn als nu. Nog eens twintig jaar ­later is dat aantal al verdrievoudigd tot 1,2 miljoen. "Om die kost op te vangen, zullen we allemaal langer moeten werken. Maar waar gaan al die bejaarden wonen?", zegt professor Pascal De Decker, socioloog en stedenbouwkundige van de KU Leuven.

"Werkelijk niéts - huizen noch buurten - is klaar voor een ouder wordende bevolking. De toestand is hopeloos én ­ernstig", zo klinkt het.

"Extra rusthuizen bouwen blijkt onbetaalbaar, dus wil de overheid dat ouderen langer thuis wonen. Maar onze huizen zijn daar niet op voorzien" zegt De Decker. "Onderzoek toont aan dat nu al 40 procent van de ouderen in een huis woont dat niet is aangepast aan hun zorgbehoefte." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Werkelijk niets is klaar voor ouder wordende bevolking"

"Werkelijk niets is klaar voor ouder wordende bevolking"


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patti Smith - Because The Night

Patti Smith - Because The Night

Klik op de foto om ze te beluisteren


Patti Smith (Chicago (Illinois), 30 december 1946) is een Amerikaanse rockzangeres en dichteres. Zij wordt wel beschouwd als een voorloper van de punkbeweging, maar is in feite meer verwant aan artiesten als The Velvet Underground en Bob Dylan. De arrangementen van haar nummers zijn vaak vrij complex en er komen ook lange improvisaties voor.


Zij brak door met haar album Horses in 1975. Daarna volgden nog o.a. Radio Ethiopia en Easter. Haar laatste CD kwam uit in 2007 en heet Twelve', deze bevat twaalf covers uit de jaren '60-'70, gebracht op een eigenzinnige manier .
» Reageer (0)
19-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven van deze straathond veranderde voorgoed na hels avontuur

Het leven van deze straathond veranderde voorgoed na hels avontuur

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/1/6/20150718235105/media_xll_7878396.jpg

Een jonge straathond uit Indianapolis bevond zich deze week in een benarde positie toen een vrouw uit de buurt hem te hulp schoot. Het arme dier was vast komen te zitten in een autowiel en kon geen kant meer op. De brandweer had naar eigen zeggen meer dan een uur nodig om de angstige viervoeter te bevrijden. Het verhaal kende dus gelukkig een goede afloop en daar bleef het niet bij... want haar leven op straat is nu ook voorgoed voorbij.

Volgens een Facebookbericht van de brandweer in Indianapolis kende de 20-jarige Jessica Arnold de straathond al langer en had ze haar de naam 'Jimma' gegeven. Ze gaf het dier ook regelmatig te eten wanneer het in de buurt rondhing.

Toen ze vrijdagnamiddag echter thuis kwam van haar werk en merkte dat Jimma vastzat, aarzelde ze geen seconde: met de hond (en het wiel) in de auto reed ze meteen naar de plaatselijke brandweer.

Reddingsoperatie
Een team van bezorgde brandweermannen probeerden Jimma eerst met vloeibare zeep en vervolgens met olie te bevrijden, maar zonder resultaat. Al snel werden dan ook de grote middelen ingezet om eerst de autoband en vervolgens de velg te verwijderen. "De hond leek stabiel en hoewel duidelijk geschrokken, was ze niet agressief", klinkt het.

"Terwijl verschillende pompiers doorwerkten om te hond te bevrijden, kalmeerden anderen haar met zachte aanrakingen en lieve woorden zodat ze zich niet tegen haar redders zou verzetten", staat in het bericht te lezen. "De hond werd verschillende keren erg onrustig en het team gaf haar telkens even te tijd om te kalmeren voor ze verder werkten."

Nieuw baasje
Meer dan een uur later kon Jimma eindelijk weer van haar vrijheid genieten. "De luchtpijp van de hond werd op geen enkel moment geraakt en ze zag er voor de rest ok uit", werd nog gemeld. "Na het verwijderen van de velg werd een erg gelukkig Jimma met de vrouw mee naar huis gestuurd."

Er was voor Jimma echter ook een positieve kant aan het verhaal. Volgens een update van de brandweer zou haar reddende engel immers hebben laten weten dat de hond een permanent lid van haar gezin zal worden.

Meer foto's vind je op Facebook, waar de brandweermannen alvast heel wat lof kregen voor het redden van Jimma. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinéad O'Connor - Troy

Sinéad O'Connor - Troy

Klik op de foto om ze te beluisteren

Sinéad Marie Bernadette O'Connor (Dublin, 8 december 1966) is een Iers singer-songwriter. Haar voornaam wordt uitgesproken als 'sji-neid'.

» Reageer (0)
18-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinead O'Connor voor het eerst oma

Sinead O'Connor voor het eerst oma

http://static0.hln.be/static/photo/2015/13/5/4/20150718115813/media_xll_7877584.jpg

Sinead O'Connor is op 48-jarige leeftijd oma geworden. Op Facebook onthult de zangeres dat de vriendin van haar zoon Jake is bevallen van een jongetje. De baby is het eerste kleinkind van Sinead.

De Nothing Compares 2 U-zangeres stelde haar fans al op de hoogte toen de bevalling nog gaande was. "Oh mijn god. Nog een paar uur en dan komt mijn grootste droom uit, dan word ik oma'', schreef de artiest.

Gisteravond laat maakte ze bekend dat het een jongetje is geworden. Sinead heeft vier kinderen. In maart maakte ze bekend dat Lia, de vriendin van haar 27-jarige zoon Jake zwanger was. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plus size model schrijft geschiedenis op cover van fitnessmagazine

Plus size model schrijft geschiedenis op cover van fitnessmagazine

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/14/12/20150718101743/media_xll_7876692.jpg

Als er één groep nog steeds niet helemaal mee was wat het plus size-bewustzijn betreft, dan waren het de fitnessmagazines wel. Wie op zoek was naar een sporttijdschrift mocht er prat op gaan dat er een ingeoliede adonis (sixpack inbegrepen) of vrouw met stalen buikspieren op de cover te zien was. Tot nu, met dank aan het blad Women's Running.

Op de cover zien we een vollere jonge vrouw, al lopend. Een hele verademing vergeleken met het doorsnee fitnessmodel. Zelfs het covermodel zelf, de 18-jarige Erica Schenk, was verrast door het aanbod.

"Ik had geen flauw idee dat ik ook effectief op de cover zou staan," vertelde ze aan E! News. "Ik werd pas na de fotoshoot verwittigd dat het om de voorpagina ging, ik stond met mijn mond vol tanden. Ik had ook wel verwacht dat het wat stof zou doen opwaaien, maar niet dat het zo'n hot topic zou worden!"

Hardnekkig vooroordeel
De keuze om Schenk op de cover te zetten, was erg bewust. Zo wou het tijdschrift de definitie van 'dé loper' opentrekken, alsook wat het nu precies betekent om 'fit' te zijn. "Er is een hardnekkig vooroordeel dat alle lopers en sporters mager zijn, maar zo zit de werkelijkheid helemaal niet in elkaar," vertrouwde chef-redacteur Jessica Sebor toe aan Today. "Lopers zijn er in alle vormen en maten. Ga maar eens aan de eindstreep van iedere loopwedstrijd staan, en dan zal je het met eigen ogen zien. Wij vonden het hoog tijd om dat eens onder de aandacht te brengen."

Herkenbaarheid
Bovendien wouden ze niet alleen de lichaamsdiversiteit aankaarten, maar meteen ook zorgen dat alle vrouwen die het magazine eens vastpakken of in de winkel zien liggen, zich aangesproken zouden voelen. "Iedere vrouw loopt wel eens langs een tijdschriftenrek en heeft het gevoel dat ze zich in geen enkele voorpagina kan herkennen," legde Sebor uit. "Wij willen dat onze lezers een stukje van zichzelf terugzien in onze cover."

Ook Schenk is in haar nopjes met de cover en de impact die het tijdschrift heeft. "Ik vind het geweldig dat je op de voorpagina een vrouw ziet met ronde vormen en volle dijen die nog steeds trots is op haar lichaam! Ik draag geen losse kleren om mijn lichaam te verhullen. In het begin voelde ik me daarom wat onzeker, maar toen realiseerde ik me dat ik nooit andere vrouwen zou kunnen helpen om zichzelf te accepteren, als ik dat zelf niet eens kan." Amen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte voetjes? Dit vreemde pedicuretrucje werkt écht

Zachte voetjes? Dit vreemde pedicuretrucje werkt écht

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/7/2/20150717131617/media_xll_7875512.jpg

Met dit warme zomerweer blijven onze kousen in de kast, en dan zijn die droge, ruwe eeltplekjes erg zichtbaar. Je hoeft gelukkig geen dure pedicure te betalen om poezelig zachte voetjes te krijgen: deze simpele lifehack werkt ook. En je hebt de ingrediënten waarschijnlijk al in je kast staan.

Het geheim van een goede pedicuresessie? Mondwater. Jawel, je hoort het goed: die fles Listerine komt voor meer van pas dan een frisse adem. Neem een teiltje dat groot genoeg is om je voeten in te weken en vul dat met mondspoelmiddel, azijn en water (van elk evenveel). Laat 15 minuutjes weken, en tadaa: mooie voetjes.

Zowel Listerine als azijn bevatten immers niet-agressieve zuren die je huid exfoliëren. Opgelet: niet alle mondwaters bevatten dat; ga op zoek naar benzoëzuur/benzoic acid in de ingrediënten. Het water is daarnaast weer nodig om je recept wat te verdunnen en irritatie te voorkomen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Douche jij 's avonds of 's ochtends? Want dat maakt wel degelijk een verschil

Douche jij 's avonds of 's ochtends? Want dat maakt wel degelijk een verschil

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/8/4/20150717184410/media_xll_7876414.jpg

Heb jij 's morgens een verwkikkende douche nodig om de slaap uit je ogen te spoelen? Of geniet jij liever 's avonds van een ontspannende hete douche? Of douche je gewoon wanneer het je het beste uitkomt? Feit is dat 's morgens of 's avonds douchen gevolgen kan hebben voor onze huid, gezondheid én hygiëne.

Stel jezelf de volgende drie vragen om erachter te komen of je nu beter 's morgens of 's avonds onder de douchestraal springt:

1. Heb je een droge of een vette huid?
Is jouw huid aan de vette kant? Dan was je je gezicht hoogstwaarschijnlijk 's ochtends, of je nu ook een douche neemt of niet. Maar niet iedereen is ermee gebaat om zijn gezicht twee keer per dag te wassen, probeer het dus tot één keer per dag te beperken. Als je een droge huid hebt is het sowieso geen goed idee om 's ochtends te douchen. Het warme water zorgt er immers voor dat je huid uitdroogt. Sla het douchen of ochtendlijke wassen van je gezicht dus over en opteer beter voor een watje met wat micellair water om je gezicht te reinigen.

2. Raak je moeilijk in slaap?
Sommigen vinden niets zo ontspannend als een warme douche om de dag te beëindigen, maar in de realiteit werkt zo'n waterstraal net oppeppend. Bovendien kan een avondlijke douche ervoor zorgen dat je lichaamstemperatuur omhoog gaat, terwijl die 's avonds net naar beneden zou moeten gaan om je lichaam voor te bereiden op het slapengaan. Als je al een moeilijke slaper bent, is het dus geen goed idee om 's avonds te douchen.

3. Heb je het gevoel dat je overdag snel vuil wordt?
Deze vraag berust vooral op persoonlijke voorkeur. Als je 's avonds laat thuiskomt en je voelt je vuil, dan is het logisch dat je nog snel even in de douche springt voor het slapen gaan. Anderen geven er dan weer de voorkeur aan om de dag fris te beginnen in plaats van te beëindigen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dizzy Man's Band - The Opera

Dizzy Man's Band - The Opera

Klik op de foto om ze te beluisteren

Dizzy Man's Band was een Nederlandse pretpopgroep uit Zaandam rond zanger Jacques Kloes.

De band debuteerde in 1970 met het nummer Tickatoo, met een herkenbare, van Creedence Clearwater Revival (Down On The Corner) geleende melodielijn. Ook blazersrockgroepen als Blood, Sweat & Tears behoorden tot de referentiekaders, blijkens een nummer als A Matter Of Facts.

Andere nummers van de groep zijn Jumbo, Mickey Mouse, Rio, The Show en Mony The Phony. Van die laatste twee nummers werd een tweetalige medley gemaakt als reclame voor een bank. Farce Majeure maakte van The Show een aanklacht op de regering ("Het is maar show"). In 1975 werd gescoord met The Opera, een nummer dat opviel door de Pavarotti-achtige intermezzo's.


In 1983 viel de Dizzy Man's Band uiteen maar kwam later bijeen voor de Goud van Oud-concerten van Veronica. In 2009 kwam er weer een reeks concerten.


» Reageer (0)
17-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisduif schittert in promofilmpje Tomorrowland

Huisduif schittert in promofilmpje Tomorrowland

Klik op de foto om ht filmpje te bekijken

Birdy, de huisduif van Kim Dierick en Greenfield Degruytere uit de Ardooisesteenweg in Roeselare, maakt furore op het internet dankzij een promofilmpje van het dancefestival Tomorrowland. Via een artikel in deze krant kwamen de producenten van het filmpje, die koortsachtig op zoek waren naar een tamme duif, bij Birdy terecht.
Kim en Greenfield vonden Birdy eind vorig jaar op straat en sindsdien wijkt het duifje niet meer van hun zijde. Het koppel maakte zelf al verschillende filmpjes en foto's van hun tamme duif, waardoor het beestje een echt internetfenomeen is geworden. De ster van het vogeltje schijnt nu zo hard dat het zelfs mag figureren in een reclamespot voor Tomorrowland.  

"Twee weken terug kregen we plots telefoon van de mensen achter Tomorrowland", vertelt Kim. "Ze waren heel dringend op zoek naar een tamme duif voor een promospot. Vier dagen voor de opnamedag, stootten ze op het artikel dat in april in Het Laatste Nieuws verscheen. Zo kwamen ze bij ons terecht."  

Birdy gedroeg zich naar verluidt voorbeeldig tijdens de opnames en had zelfs minder takes nodig dan de meeste menselijke acteurs. "Wie weet opent dit deuren naar ander figuratiewerk", hopen de fiere eigenaars.  

In het spotje loopt de hele stad leeg, omdat iedereen naar Tomorrowland trekt. Enkel de duiven, waaronder Birdy, blijven achter. Birdy is te zien vanaf 1:06. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerschoonmaak achter de rug? Dit doe je met je oude kleren

Zomerschoonmaak achter de rug? Dit doe je met je oude kleren

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/0/0/20150717061439/media_xll_7873635.jpg

Move over lenteschoonmaak, onze kleerkast opruimen doen we tegenwoordig pas in de zomer - hey we moeten toch plaats kunnen maken voor die soldenbuit? En daar zit je dan, met tientallen dozen vol oude spullen die je nooit meer aantrekt. Vooraleer je richting containerpark trekt, overweeg je best eerst even deze opties.

Proficiat, je hebt het zenuwslopende (en soms hartverscheurende) proces dat 'kleerkast opruimen' heet met glans doorstaan. Maar wat doe je nu met de kleren die je niet meer draagt?

Doneren
Wil je je goed hart laten spreken? Dan kan je alle kleding die nog in goede staat is doneren. Veel steden hebben specifieke kledingcontainers, maar je kan ook zelf kleding binnenbrengen bij kringloopwinkels. Bovendien kan je er ook vaak accessoires, schoenen en kinderspeelgoed kwijt.

Money money money
Hou je liever je portefeuille open dan dat je je goed hart laat spreken? Introduceer je kleding dan op de tweedehandsmarkt. Dat kan online via sites als 2dehands, maar je kan ook de dichtstbijzijnde tweedehandswinkel opzoeken. Opgelet: ook tweedehandswinkels hebben standaarden! Stap dus niet de winkel binnen met afgesleten vodden, want die kan je gegarandeerd weer mee naar huis nemen.

Kapotte kleding?
Maar wat doe je dan met versleten kleding? Je kan natuurlijk linea recta richting het containerpark rijden, maar er zijn een aantal andere interessantere tussenstops. Zo zamelt H&M kleding en huishoudtextiel in (en het goede nieuws: het hoeft niet eens in goede staat of van hun eigen merk te zijn). In ruil voor een volle plastic zak krijg je bovendien ook nog eens een tegoedbon. Ook zijn er tal van bedrijven die kleding per kilo overkopen. Een grote zakcent zal je er niet aan overhouden (het gaat om zo'n €0.25 per kilo), maar je bent wel meteen van je rommel af.

Designer spullen
Heb je een duurdere smaak? Dan kan je terecht in de winkels die gespecialiseerd zijn in merkkledij. De meeste steden hebben specifieke luxe tweedehands boetieks, maar je kan ook online terecht om je kleding te verkopen. Sites als Labellov, Labelcrush en Designer-vintage bieden een online platform voor merkkledij. Wel opletten dat je niet meteen verleid wordt door de andere leuke stuks die er online te vinden zijn.

Kleding ruilen
Tegenwoordig is het hipper dan hip: kleding ruilen, ook wel swapping genoemd. Dat kan op heuse swap-events (zie swapping), waarop vrouwen samenkomen om hun miskopen te ruilen, maar je kan natuurlijk ook in de gezelligheid van je eigen huiskamer tussen de miskopen van familie en vriendinnen graaien. Leuk, toch? Opgelet: er wordt meestal wel verwacht dat alle kledij nog in perfecte staat is. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgemergelde straathond krijgt tweede kans en bloeit helemaal open

Uitgemergelde straathond krijgt tweede kans en bloeit helemaal open

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


In een hartverscheurend filmpje dat enkele dagen geleden op Youtube verscheen, is te zien hoe een zieke en doodsbange hond van straat wordt gered in India. Met een beetje liefde en de broodnodige verzorging ondergaat het dier dankzij de dierenorganisatie Animal Aid Unlimited op slechts zes weken tijd een ongelooflijke transformatie.

De achtergelaten viervoeter was erg verwaarloosd en zat volledig onder het schurft. Zijn vacht was volledig verdwenen en bij elke aanraking kromp het dier angstvallig ineen. De werknemers van de organisatie in India waren echter vastbesloten hem er weer bovenop te helpen: zo is te zien hoe ze hem eerst zachtjes proberen aaien en hem langzaam en erg voorzichtig beginnen wassen om zijn pijnlijke wonden te verzorgen.

Zes weken later is er van het doodsbange dier geen spoor meer te bekennen. In plaats daarvan krijgen we een gelukkige, gezonde en speelse hond te zien.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man krijgt as overleden vrouw mee in potje Nescafé

Man krijgt as overleden vrouw mee in potje Nescafé

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/0/3/20150717093723/media_xll_7875063.jpg

Qua gebrek aan tact kan dit wel tellen. Een Limburgse man die in april zijn vrouw verloor, kreeg haar as na de crematie mee in een potje Nescafé. Hij heeft klacht ingediend tegen de begrafenisondernemer.

"Mijn vrouw was amper 47 toen ze overleed", vertelt Klaas (56) in Het Belang Van Limburg. "Ze was van de trap gevallen. Haar plotse overlijden was voor de hele familie een verschrikking." Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was, moest de grootste klap nog volgen. Enkele dagen na de crematie belde de begrafenisondernemer naar Heiremans met de vraag om het resterende deel van de as te komen halen. Het was pas in de auto dat hij ontdekte dat de as in een potje oploskoffie zat. "Ik was zo van slag dat ik de kracht niet meer had om te reageren."

De Vlaamse Autonome Raad voor het Uitvaartwezen heeft het over een ernstige beroepsfout. "Dit had nooit mogen gebeuren", aldus woordvoerder Thomas Heiremans. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleetwood Mac - Little lies

Fleetwood Mac - Little lies

Klik op de foto om hun te beluisteren


Fleetwood Mac is een oorspronkelijk Britse band, opgericht door Peter Green (zang, gitaar en mondharmonica). Oorspronkelijk bestond de band uit Peter Green en Mick Fleetwood (drums), Jeremy Spencer (gitaar) en Bob Brunning (bas). Fleetwood Mac begon als bluesband en heette oorspronkelijk Peter Green´s Fleetwood Mac. In eerste instantie is John McVie bij de Bluesbreakers gebleven maar heeft in een later stadium Bob Brunning vervangen. Na het vertrek van Peter Green bleef de naam Fleetwood Mac. Mick Fleetwood en John McVie zijn dan ook de constante factor in de groep gebleven. De groep evolueerde in de loop der jaren tot een popgroep met steeds wisselende bezettingen. In Nederland  en België  zijn ze vooral bekend door hun hits als Go Your own Way, Dreams, Everywhere en Little Lies.

Op dit moment wordt er veel gespeculeerd over de toekomst van Fleetwood Mac. Mick Fleetwood heeft zelf aangekondigd weer te willen gaan werken met Peter Green, hoewel dat onwaarschijnlijk lijkt.

Een ander gerucht is dat Sheryl Crow de plaats van Christine McVie zal gaan innemen.
» Reageer (0)
16-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lifehack: zo hou je een glas witte wijn koel zonder ijsblokjes

Lifehack: zo hou je een glas witte wijn koel zonder ijsblokjes

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/8/1/20150716121302/media_xll_7872691.jpg

"Zal ik wat ijsblokjes in je glas witte wijn doen?" Liever niet, danku. Water bij de wijn doen vinden wij doorgaans geen probleem, tenzij het om de letterlijke uitvoering van het spreekwoord gaat. Dag smaak, en hallo waterachtig wijntje. Met dit simpele trucje blijft jouw wit wijntje lekker fris, zonder smaakverlies.

De oplossing voor een heerlijk fris wijntje is zo belachelijk simpel dat het jammer is dat we er zelf niet zijn opgekomen. Alle credits gaan naar gezondheidswebsite Greatist, die op de proppen kwam met dit simpele trucje. Witte wijn bestaat uit druiven, dus waarom niet een paar ijskoude druiven toevoegen aan je favoriete drankje?

Stop een zakje witte druiven in de diepvries. Als ze helemaal bevroren zijn, kan je er makkelijk een paar in je glas wijn plonzen. Een natuurlijk ijsblokje zonder smaakverlies. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappelijk bewezen: je draagt beter geen beha

Wetenschappelijk bewezen: je draagt beter geen beha

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/9/3/20150713144647/media_xll_7866453.jpg

Je beha uitdoen na een lange dag is één van de beste dingen aan het vrouw zijn. Uit een Frans onderzoek blijkt nu echter dat je misschien beter helemaal geen beha zou dragen.

Het gaat in tegen alles wat ons in het verleden geleerd is, maar een Franse studie uitgevoerd door het Centre Hospitalier Universitaire in Besancon toont aan dat het dragen van een beha helemaal niet zoveel voordelen heeft als we dachten. Zo werd in het verleden altijd beweerd dat een beha tegengaat dat je borsten gaan doorhangen, maar niets is minder waar volgens onderzoeker Jean-Denis Rouillon. "Medisch, fysiek en anatomisch gezien hebben borsten er geen enkele baat bij om de zwaartekracht ontzegd te worden. In tegendeel zelfs: ze gaan alleen maar meer hangen door het gebruik van een beha. Dit komt omdat beha's de aangroei van natuurlijk ondersteunend borstweefsel tegengaan."

Rouillon bestudeerde sinds 1997 al 330 vrijwilligers tussen de 18 en 34 jaar oud, waarbij hij de positie van hun borsten waarnam tijdens het verouderingsproces. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom mag badkleding niet in de droogkast

Daarom mag badkleding niet in de droogkast

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/16/10/20150715183731/media_xll_7871815.jpg

Dat je je favoriete bikini of badpak niet mag wassen in de wasmachine, weten de meeste mensen wel. Het verslijt zo een stuk sneller. Uitspoelen met lauw water is daarom de boodschap. Maar wat doe je erna?

Rol badkledij alvast nooit op en laat het niet te lang in een strandtas zitten. Zo verstikt de stof, waardoor het gaat stinken. Uitwringen is evenwel geen goed idee, want zo verliest het zijn vorm. Je stopt je zwemkledij ook beter niet in de droogkast, want dan vervaagt de kleur en verliest het stretch.

De beste oplossing is om je zwemkledij op een platte ondergrond te drogen te leggen. Door het aangepaste materiaal duurt dat trouwens helemaal niet lang. Weet je ook weer wat te doen, na een dagje strand tijdens dit zomerse weekend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dus daar komt die vieze geur van je voeten vandaan (+ zo kom je ervan af)

Dus daar komt die vieze geur van je voeten vandaan (+ zo kom je ervan af)

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/16/1/20150716091448/media_xll_7872631.jpg

De stof van je schoenen in combinatie met warme temperaturen veroorzaakt bij iedereen wel eens het befaamde gênante kwaaltje: zweetvoeten. Hoewel de benaming anders doet vermoeden, is de geur nochtans niet rechtstreeks afkomstig van zweet, volgens de wetenschap. Het zijn bacteriën op je voeten die je dit ongemak bezorgen, maar gelukkig kan je er wel iets aan doen.

Zweetvoeten is de iets beschaafdere term voor "stinkvoeten", terwijl dit laatste nochtans een betere woordkeuze is. Een onaangename geur ontstaat niet rechtstreeks door zweet, want dat is in principe geurloos. Voeten zweten over het algemeen erg gemakkelijk, en doordat we ze opsluiten in een warme, vochtige omgeving (de schoen dus), vormen ze een ideale broeihaard voor bacteriën. Het zijn die bacteriën die een stinkend gas verspreiden, wat zowaar een nog viezere gedachte is dan dat het puur om een zweetgeur zou gaan.

Maar voor elk probleem is er een oplossing. Er zijn een paar kleine dingen die je kan doen om die bacteriën en hun onaangename geurtje op een afstand te houden.

Scrubben en wassen
Je voeten voldoende wassen (surprise, surprise) helpt om ze schoon te houden, maar wie veel last heeft van onaangename geurtjes weet dat dit alleen niet genoeg is. Een antibacteriële zeep kan helpen, alsook een puimsteen om dode huidcellen te verwijderen. Bacteriën zijn gek op die bezwete dode huidcellen, dus daar maak je maar beter komaf mee.

Sokken
Als je al sokken draagt in de zomer, kies dan voor exemplaren van luchtig, natuurlijk materiaal zoals katoen. En elke dag een proper paar, maar dat spreekt hopelijk voor zich.

Schoenen luchten
Na een dagje zweten in je favoriet paar schoenen is het belangrijk dat je ze even laat luchten. Wissel ook bij voorkeur elke dag van paar, zodat je schoenen even tijd krijgen om goed te "ademen" tussendoor.

Deodorant
Voor wie het nog niet wist: er bestaat zoiets als voetendeodorant. Bij de drogist, in de apotheker of zelfs in sommige grotere supermarkten vind je een ruim assortiment aan crèmes en sprays, die bacteriedodend werken en een aangenaam geurtje verspreiden.  (br.hln)


» Reageer (0)
15-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe de technologie ons geheugen verpest

Hoe de technologie ons geheugen verpest

http://static1.hln.be/static/photo/2015/11/4/4/20150715093124/media_xll_7870324.jpg

Noem het digitale vergeetachtigheid of het Google-effect, maar feit is dat ons geheugen ernstig achteruitgaat door al die hedendaagse technologie. Eerder onderzoek toonde al aan dat we minder snel zaken onthouden, simpelweg omdat we ze toch makkelijk online kunnen opzoeken, maar nu is er ook een nieuw onderzoek dat ontdekte dat dat effect nog veel verder gaat.

De studie werd uitgevoerd door Kaspersky Lab, een bedrijf in internetbeveiliging, en ontdekte dat het 'Google effect' nog veel verder reikt dan we dachten. We onthouden niet alleen minder goed feitjes en externe kennis, maar ook belangrijke persoonlijke informatie zoals contactgegevens, foto's en telefoonnummers.

Kortom, we zijn niet alleen minder goed in het onthouden van hoofdsteden, we kunnen ook onze ouders niet meer bellen zonder hun telefoonnummer op te zoeken op onze smartphone. We zijn tegenwoordig afhankelijk geworden van onze technologische toestellen wat persoonlijke informatie betreft, iets dat Kasperky's rapport 'digitale amnesie' noemt.

Hoewel dat op het eerste zicht problematisch lijkt, hoeft dat niet echt negatief te zijn volgens de studie. Het zorgt er immers voor dat we minder irrelevante informatie (zoals de gegevens van een vorige bank) moeten onthouden en meer ruimte vrij hebben voor belangrijke herinneringen. Het vergeten wordt wel problematisch wanneer het informatie betreft die we ons eigenlijk wel zouden moeten herinneren, volgens neurologe Kathryn Mills.

Maar het 'vergeten' op zich is niet het belangrijkste, wél het feit dat we nu digitale hulpmiddelen (zoals foto's of tweets) nodig hebben om informatie die persoonlijk wel relevant is (zoals vakantieherinneringen) te bewaren. Volgens klinisch psychologe Jenny Yip is dat wel een teken van een groter probleem.
"We verliezen niet alleen onze mogelijkheid om zaken te memoriseren, we zorgen ervoor dat onze hersenen uit balans raken," verklaart ze. "Omdat we zo zeer afhankelijk zijn van technologie is onze linker hersenhelft veel dominanter, ten koste van de rechter hersenhelft, en laat die nu net verantwoordelijk zijn voor het geheugen en concentratie."

Zelfs als geheugenvaardigheden niet nodig zouden zijn in de hedendaagse wereld waarin je continu verbonden bent, is het belangrijk om jet rechter hersenhelft te blijven trainen, volgens Yip. Zij geeft als tip mee om minstens één keer per week eens af te kicken van technologie en een boek vast te pakken, een nieuwe hobby uit te oefenen of gewoon eens neer te zitten voor een goed gesprek. Dat moet lukken, toch? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elbow - The Loneliness of a Tower Crane Driver

Elbow - The Loneliness of a Tower Crane Driver

Klik op de foto om ze te beluisterenElbow is een muziekgroep uit Manchester, bestaande uit zanger Guy Garvey, pianist Craig Potter, bassist Pete Turner, drummer Richard Jupp en gitarist Mark Potter. De groep werd opgericht in 1991. In 2001 werd hun eerste album uitgebracht en in 2003 hun tweede, dat zeer goed werd ontvangen. De groep is nu een band met groeiende populariteit, zoals te zien is aan de hitnoteringen van hun derde en vierde album. De muziek van Elbow bestaat uit goed gefundeerde muzikale landschappen met daar overheen de dragende stem van de zanger Guy Garvey. In 2008 kreeg Elbow de Mercury Music Prize voor hun album The Seldom Seen Kid en in februari 2009 de Brit Award voor de beste Britse band. Eind september 2010 kondigde de band op haar site aan de opvolger van The Seldom Seen Kid begin 2011 uit te zullen brengen. Op 22 december maakte de band bekend dat deze opvolger Build a Rocket Boys! gaat heten, en op 7 maart zal uitkomen. De eerste single zal Lippy Kids zijn. Dit nummer bezorgde hen hun eerste Top 40 hit in Nederland. Het nummer kwam tot nu toe tot de 29ste positie in de lijst.


» Reageer (0)
14-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzwakt berenjong springt in boot rafter en wordt gered

Verzwakt berenjong springt in boot rafter en wordt gered

http://static3.hln.be/static/photo/2015/15/2/3/20150712220849/media_l_7865103.jpg

Een berenjong van vijf maanden oud dat verlaten was door zijn moeder, is op een geweldige manier aan de dood ontsnapt. Het verzwakte diertje sprong met zijn laatste krachten in een bootje en werd zo gered door een Amerikaanse rafter.

Het beertje werd vier dagen op rij gesignaleerd door rafters aan de oever van de Nolichucky rivier nabij Erwin in de Amerikaanse staat Tennessee. Zo raakte het jong een beetje gewend aan de aanwezigheid van mensen. Het dier was blijkbaar achtergelaten door zijn moeder en erg ondervoed.

Toen op dag vier Danny Allen van High Mountain Expeditions met zijn raft de oever naderde, verzamelde het beertje al zijn moed om in het bootje te springen. Die sprong betekende zijn redding.

Het jong werd naar een berenopvangcentrum in Townsend gebracht waar het een tijdje zal verblijven om weer aan te sterken. Het beertje dat ondertussen de naam 'Noli' kreeg naar de rivier waar het werd aangetroffen, zal wellicht tussen en augustus en december opnieuw in het wild worden uitgezet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flesje water langs snelweg 4 x duurder

Flesje water langs snelweg 4 x duurder

http://static0.hln.be/static/photo/2015/0/3/5/20150713041308/media_xll_7865240.jpg

Er worden weer veel kilometers gemaald op de snelwegen naar het zuiden en laat je daar nu ook dórst van krijgen. Maar let op: in de Franse snelwegwinkels past u beter op uw centen. Een fles water zelfs kost tot vier keer meer, zo becijferde auto­website Caradisiac.

Duurder, ja dat zie je vanop kilometers afstand. Maar hoeveel duurder? Caradisiac, een vergelijkende gids op het internet over alles wat met auto's te maken heeft, ging shoppen.  De reporter vulde een boodschappenmandje in één zo'n winkel (Aire Chartres-Gasville) en kocht vervolgens dezelfde producten in een grote Carrefour op vijftig kilometer van de snelweg. De boodschappen bleken gemiddeld 122% duurder in de snelwegwinkels. 

Van de gecontacteerde uitbaters van snelwegwinkels wilde niemand reageren, behalve Total, dat 130 miljoen bezoekers per jaar over de vloer krijgt in zijn 'aires'. Total verwijst naar de zeer hoge huurprijzen voor de commerciële panden bij de bezinestations. Plus naar de openingsuren. Wie 7/7 en 24/24 open is, moet daarvoor véél personeel inzetten (vijftien tot twintig loontrekkenden per handelszaak, volgens Total) en ook zij werken uiteraard niet voor niks. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vic Chesnutt - Everything I say

Vic Chesnutt - Everything I say

Klik op de foto om hem te beluisteren


Vic Chesnutt (Jacksonville, 12 november 1964 – Athens, 25 december 2009) was een Amerikaans singer-songwriter.


Chesnutt werd als kind geadopteerd en groeide op in Zebulon in de Amerikaanse staat Georgia, waar hij zijn eerste liedjes schreef toen hij vijf jaar oud was. Op zijn achttiende raakte hij door een verkeersongeval gedeeltelijk verlamd, maar hij bleef gitaar spelen.


Hij ging wonen in Nashville in Tennessee, en vond zijn inspiratie (bij Stevie Smith, Walt Whitman, Wallace Stevens, W.H. Auden, Stephen Crane en Emily Dickinson) om liedjes te schrijven en te componeren. Zijn liedjes werden gecoverd door o.m. Madonna, Smashing Pumpkins en Garbage. Zelf trad hij op in rolstoel.


Chesnutt raakte op 24 december 2009 in coma, nadat hij een overdosis spierverslappers had ingenomen. Hij overleed een dag later op 45-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Athens in de staat Georgia.» Reageer (0)
13-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charlotte, de pinguïn die niet durft zwemmen

Charlotte, de pinguïn die niet durft zwemmen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/5/1/0/20150713070337/media_xll_7865340.jpg

De meeste pinguïns plonzen al rond in water nog voor ze goed en wel hun donsveren kwijt zijn. Een zwemvogel met aquafobie lijkt dan ook onmogelijk, maar blijkbaar bestaan ze toch. Daar is Charlotte het levende bewijs van.

Normaal gezien leren pinguïns zwemmen door naar hun ouders te kijken. Het is immers nogal moeilijk om aan eten - vis - te geraken zonder het water in te duiken. Charlotte is echter nogal verwend op dat vlak: ze leeft al sinds ze uit het ei kroop in een dierenpark in Gloucestershire, en is het gewoon dat de verzorgers haar portie vis tot bij haar brengen.

Toen de verzorgers merkten dat kleine Charlotte haar uiterste best deed om haar veren droog te houden, riepen ze de hulp in van surrogaatvader Alistair Keen, die haar met de fles opvoedde. Met behulp van een duikbril en een snorkel geeft hij de pinguïn nu zwemlessen, en die lopen volgens het park best goed. Min of meer toch. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dame met pit (101) is 's werelds oudste abseiler

Dame met pit (101) is 's werelds oudste abseiler

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/6/0/20150713081157/media_xll_7865430.jpg

We mogen allemaal hopen dat we zo oud worden als Doris Long (101), en dat we dan ook nog eens haar fut hebben op die leeftijd. De dame voerde dit weekend zonder verpinken een rappel uit en vestigde daarmee een wereldrecord.

"Het waaide nogal, dus ik schommelde wel wat", aldus een gelukkige Doris na haar rappel dit weekend. Ook het typische Britse koude weer - compleet met regen - hield haar niet tegen. "Ik heb ervan genoten. Het was het meer dan waard!"

De eeuweling liet zich van de Spinnaker Tower in Portsmouth zakken; geen sinecure op haar leeftijd. Ze zette de prestatie vorig jaar al eens neer, maar dat koelde haar zin voor avontuur duidelijk niet. "Het was dit jaar veel moeilijker dan vorig jaar", aldus Doris. "Vooral door de wind." Angst heeft de kranige dame echter niet. "Ik ben nooit bang geweest. Ik heb gewoon een rustig karakter." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De operatie redde zijn lichaam, maar veranderde hem in een vreemde

De operatie redde zijn lichaam, maar veranderde hem in een vreemde

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/9/2/20150713101759/media_xll_7865552.jpg

Ze noemen het 'de moeder aller operaties': een 10-uur durende marathon waarbij alle organen kankervrij gemaakt worden. Schrijfster Sonya Lea vertelt in haar memoires 'Wondering Who You Are' hoe de ingreep haar man in een totale vreemde veranderde: van een uitbundige dominante man tot een stille, teruggetrokken persoon die zelfs niet meer wist wat seks was.

Sonya Lea leerde Richard Bandy kennen toen ze 17 was op haar schoolbal in Ontario. De knappe man had net een debatwedstrijd gewonnen en had zo een trip naar Canada verdiend. Lea werd haast op slag verliefd op de grote, innemende man. "Hij was een kracht waar je rekening mee moest houden", vertelt ze aan News.com.au. Hij vroeg haar nummer, en dat was dat: het koppel werd onafscheidelijk en vierde deze zomer zelfs haar 32ste huwelijksverjaardag.

Het was niet altijd even gemakkelijk: twee kinderen opvoeden, verhuizen naar Seattle. Richard werkte te hard als fysiotherapeut, en Sonya worstelde een tijdje met alcoholisme. Maar ze hielden van elkaar en konden samen alles aan. Of dat dachten ze toch, want hun grootste uitdaging moest nog komen. In 2000 werd bij Richard een zeldzame vorm van kanker vastgesteld waarbij kankercellen zich aan het laagje slijm rond de organen hechten. Hij onderging vastberaden chemo en een operatie, en dacht dat het hoofdstuk daarmee afgesloten was.

Drie jaar later was de kanker echter terug, en de artsen planden een gevaarlijke en zware ingreep, die ook wel de 'moeder aller operaties' wordt genoemd: Richard werd opengesneden van bekken tot borstbeen, waarna de chirurgen wel tien uur lang alle organen een voor een schoonmaakten. Het liep echter niet zoals gepland: een van de organen werd geraakt, waarna een zware interne bloeding optrad. Een ongeluk met zware gevolgen, aangezien het ziekenhuis het probleem pas laat opmerkte. Na vier minuten zonder zuurstof treedt er al sterfte in de hersencellen op; Richard was levenloos voor minstens tien minuten.

"De man die mij alles van seks leerde, was weer maagd"
Toen Richard wakker werd na de operatie, wist Sonya meteen dat er iets niet helemaal pluis was. "Zelfs met zuurstofmasker en groggy van de operatie kon ik zien dat zijn blik vlak en onthecht was, en ik herkende zijn handschrift niet", schrijft ze. Artsen vermoedden dat de zware narcose er voor iets tussen zat, maar de veranderingen bleven. "Hij herinnerde zich bepaalde feiten: zijn naam, mijn naam, de naam van de president. Maar zodra we vroegen naar diepere en complexe herinneringen, was hij leeg. Hij ging van een sterke, dominante persoonlijkheid naar een stille, apathische, onderdanige man."

Sonya beschrijft het alsof ze een kind opnieuw moest opvoeden. "Hij was echt alles kwijt: herinneringen, basiskennis, sociale patronen en gewoontes... Ik moest hem erop wijzen dat hij niet mocht boeren in het openbaar, en dat hij zich moest bedekken waar onze dochter bij was. Hij wist niet meer dat het niet netjes is om mensen aan te staren, en huilde bijna elke dag." Na heel wat intensieve therapie ontwikkelde Richard weer een karakter, maar het was een heel ander dan ervoor. "Hij noemde me 'lieveling', iets wat hij vroeger nooit deed, en sliep opgekruld op zijn zij in plaats van op zijn rug. Hij at ook opeens graag spruitjes, iets wat hij vroeger niet binnenkreeg."

Zelfs seks was iets helemaal nieuws. "Zes weken na de operatie nam hij me 's nachts vast, en ik kroop boven op hem. Ik zag aan zijn gelaat dat hij een hele nieuwe ervaring had. Hij wist niet wat ik zou doen, hoe het zou zijn als we elkaar aanraakten. Toen ik hem vroeg of hij zich seks herinnerde, zei hij van niet. De man die mij alles van seks had geleerd, was weer maagd geworden; mijn man was niet langer mijn man."

"We werden opnieuw verliefd"
Sonya zakte weg in een diepe depressie. "Ik had echt gedacht dat hij zich plotsklaps alles weer zou herinneren wanneer we de liefde bedreven." Pas toen ze zich erbij neerlegde dat hij nooit meer de oude zou zijn, ging het stilletjesaan beter. Richard stortte zich met hart en ziel op zijn genezing, en kon uiteindelijk weer aan het werk als fysiotherapeut. Met de hulp van Sonya vond hij opnieuw een plaatsje in de maatschappij.

"Het duurde bijna tien jaar, maar we werden opnieuw verliefd op elkaar. Hij is niet meer de indrukwekkende man van vroeger, en hij herinnert zich nog steeds niet alles, maar ik hou van de man die hij nu is: vrijgevig, gevoelig, zeer aanhankelijk. Een man die zijn vrouw doodgraag ziet. Ik denk niet dat ik voor zo'n man gevallen zou zijn toen ik 17 was, maar ik voel mij erg aangetrokken tot de man die hij nu is." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Dode' baby komt tot leven tijdens begrafenis

'Dode' baby komt tot leven tijdens begrafenis

http://static1.hln.be/static/photo/2015/12/7/2/20150713104358/media_xll_7865822.jpg

Ontsteltenis én grote opluchting alom tijdens de begrafenis van een baby in Kenia. Het jongetje, dat eerder officieel dood was verklaard door de artsen, begon plots te lachen in zijn doodskist toen een familielid voor een laatste keer naar hem ging kijken.

De baby was vorige week zondag geboren. Omdat hij twee maanden te vroeg ter wereld kwam, werd de kleine spruit naar het ziekenhuis van Bondo overgebracht. Ondanks het feit dat het kindje er met de beste zorgen werd omringd, haalde hij het niet. De dokters konden niet anders dan zijn dood vaststellen.

Laatste groet
Het kind zou vorig weekend ten grave gedragen geworden. Een tante wilde het jongetje nog een laatste maal begroeten. Tot haar immense verbazing zag zij het kindje glimlachen in zijn doodskist.

De vader spoedde zich naar het hospitaal om zijn vrouw het goede nieuws te melden. Zij barstte begrijpelijkerwijs uit in tranen van geluk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pete Townshend - Face the Face

Pete Townshend - Face the Face

Klik op de foto om hem te beluisteren

Peter Dennis Blandford ('Pete') Townshend (Chiswick, Londen, 19 mei 1945) is een Engelse rockgitarist, -zanger, -songwriter en -componist die vooral bekend is door zijn rol als gitarist en belangrijkste songwriter van de Britse rockband The Who.

De carrière van Pete Townshend met The Who beslaat een periode van meer dan veertig jaar, waarin deze uitgroeide tot een van de grootste en invloedrijkste rock-'n-rollbands ter wereld. Townshend schreef in zijn rol als primaire songwriter meer dan honderd nummers voor de elf studioalbums die The Who maakte, bijvoorbeeld de grootste delen van de rockopera's Tommy en Quadrophenia en tientallen nummers die verschenen op singles, bonusnummers op heruitgaven en nummers van verscheidene rariteitencollecties, zoals Odds and Sods. Hoewel hij het bekendste was als gitarist, heeft Townshend op verschillende albums (zowel solo als met de band) ook instrumenten als de basgitaar, drums en piano bespeeld.

Pete Townshend is een volgeling van de Indiase religieuze goeroe Meher Baba, wiens spirituele leringen hem in het openbaar hebben doen afstappen van zijn drugsgebruik. Tijdens zijn solocarrière, waarin hij slechts sporadisch actief is (geweest), kreeg Townshend de kans om te spelen met zowel een van zijn grote helden, John Lee Hooker, als verschillende muzikanten uit de rockwereld, onder wie David Gilmour, Simon Phillips, Pino Palladino en Ronnie Lane.

Townshend is een voorstander en donateur van verschillende liefdadigheids- en andere filantropische doeleinden. Ook omdat zijn luistervermogen gedurende de afgelopen jaren flink verminderd is als gevolg van uitbundige blootstelling aan harde muziek uit koptelefoons en tijdens concerten, heeft Townshend geholpen om de organisatie Hearing Education and Awareness for Rockers op te starten.

In 2003 werd hij door de politie officieel gewaarschuwd, omdat hij op internet een kinderpornosite zou hebben bezocht, maar na een artikel in The Guardian, waarin hij werd vrijgepleit, werd hij vrijgesproken. In 2006 bracht hij met The Who het eerste album met nieuw materiaal sinds 25 jaar uit en begon met hen een lucratieve en succesvolle wereldtournee.


» Reageer (0)
12-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoen dollar vindersloon voor schoenen 'Wizard of Oz'

Miljoen dollar vindersloon voor schoenen 'Wizard of Oz'

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/10/10/20150712020512/media_xll_7863955.jpg

Een anonieme fan heeft een beloning van 1 miljoen dollar uitgeloofd voor het terugbezorgen van de rode glitterschoenen uit de film 'The Wizard of Oz'. Dat hebben Amerikaanse media gemeld.

De schoenen werden in de film uit 1939 gedragen door Judy Garland. Het is in augustus tien jaar geleden dat de schoenen werden gestolen uit het Judy Garland Museum in Minnesota. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader bouwt imposante schommel zodat ook dochter in rolstoel kan genieten

Vader bouwt imposante schommel zodat ook dochter in rolstoel kan genieten

https://fbcdn-vthumb-a.akamaihd.net/hvthumb-ak-xpf1/v/t15.0-10/s851x315/11189051_992913760742789_2075556795_n.jpg?oh=53f9513ce1ee0dcb2536924c638325ab&oe=5652F853&__gda__=1444532590_5e079c1a7d9ce74714c78ae1bb6aaad4

Wat te doen met een dochter die door haar zware handicap nog nooit het plezier van een schommel kon ervaren? Dan bouw je toch gewoon een stevig exemplaar waar ze zelfs met haar rolstoel op kan. Eindelijk voelt Mary Nelson nu de wind door haar haren blazen.

Het meisje sukkelt met een vorm van spieratrofie, waardoor de geavanceerde vierwieler en het beademingsbuisje onmisbare attributen geworden zijn. De dichtstbijzijnde rolstoelvriendelijke speeltuin lag echter meer dan vijftien kilometer verderop.

Vader Ryan bleef niet bij de pakken zitten. Met zijn kennis van machinebouw bedacht hij een mechanisme dat zowel zijn dochter als de 200 kilo zware rolstoel zou kunnen dragen.

"Dit is geweldig!"
De man in kwestie werd vorig jaar door een website rond ouderschap verkozen tot 'beste papa'. Het geldbedrag dat daaraan verbonden was -900 euro- gebruikte hij om 250 kilo timmerhout, bouten en nog wat ander gerief aan te kopen. In één dag zette hij de indrukwekkende constructie vervolgens op poten.

"Dit is geweldig", riep Mary bij haar eerste wiebelervaring uit. En het mooiste van al? Ze kan er samen met haar broers, zus én vriendjes van genieten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vettige hoofdhuid? Dit doe je eraan

Vettige hoofdhuid? Dit doe je eraan

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/12/14/20150712062754/media_xll_7863974.jpg

Iedereen die last heeft van een vettige hoofdhuid weet hoe lastig het is om het ene moment rond te lopen met net haar, terwijl het schijnbaar enkele seconden later al omgetoverd wordt in een vettig boeltje. Dit is wat je eraan doet.

"De reden waarom je jaar vettig wordt is omdat de talgklieren op je hoofdhuid teveel talg produceren", aldus haarstilist Angelo David Pisacreta. "Die extra talg druipt dan als het ware naar beneden langs je haarpijlen, waardoor ze er vettig uitzien."

Een overvloed aan talg produceren kan tal van verschillende oorzaken hebben, waaronder je genen, een hormonaal onevenwicht, luchtvochtigheid, je dieet of zelfs een specifieke ziekte.

Om een vettige hoofdhuid thuis aan te pakken raadt Pisacreta aan om eerst en vooral minder shampoo te gebruiken. Omdat shampoo je haar van zijn natuurlijke vettigheid ontdoet, zal je hoofdhuid meer talg gaan produceren om het vettig te houden. "Je haar elke dag wassen kan je hoofdhuid irriteren, je haar dehydrateren en je haarkleur sneller dof laten lijken", aldus Pisacreta. "Wanneer je je haar wast, is het echter wel belangrijk dat je twee keer shampoo gebruikt en telkens goed uitspoelt, om alle restanten van haarproducten die je doorheen de dag gebruikt weer te verwijderen. Probeer ook leave-in conditioners en haarolie te vermijden, omdat die je haar alleen maar vettiger maken."

Wanneer je begint met het gebruik van minder shampoo zal je haar er inderdaad vettig uitzien. "Gebruik dan een droogshampoo, om toch toonbaar voor de dag te komen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agent slaat straatarme dievegge niet in de boeien, maar koopt luiers en schoenen voor haar dochters

Agent slaat straatarme dievegge niet in de boeien, maar koopt luiers en schoenen voor haar dochters

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/1/0/20150712092405/media_xll_7864065.jpg

Toen de Amerikaanse agent Mark Engravelle vorige week opgeroepen werd voor een diefstal in supermarktketen Walmart dacht hij dat het zou gaan zoals bij elke andere winkeldiefstal. Maar de dievegge bleek een werkloze weduwe met zes dochters, die in haar auto woont en de grootste moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen sinds haar echtgenoot een aantal jaar geleden onverwachts omkwam. Mark liet zich van zijn meest menselijke kant zien en besliste de moeder niet te arresteren wegens diefstal. En hij ging nog een stap verder...

Sarah Robinson had onder andere luiers, kleren, schoenen en vochtige doekjes gestolen toen ze op 6 juli betrapt werd in de winkel in Roeland Park, in de Amerikaanse staat Kansas. Het ging om spullen voor haar kinderen, zes meisjes tussen tussen 2 en 15 jaar.

Toen politieagent Mark ter plaatse kwam, zag hij dat sommige van de kinderen geen schoenen droegen en smerige voeten hadden. Gevraagd naar haar situatie begon Sarah onmiddellijk te huilen. "Mijn hart stopte met kloppen. Ik wist niet wat ik moest doen of zeggen, dacht dat ik naar de gevangenis zou gaan", zei Sarah aan ABC News.

Mark liet zich van zijn meest menselijke kant zien en besliste om de vrouw niet te arresteren.

En hij ging nog eesn stap verder. Nadat de zaak afgehandeld was, ging Engravalle terug de winkel binnen en kocht de luiers, doekjes en kleren die de moeder eerder gestolen had voor haar kroost. De kinderen mochten op kosten van de agent ook nieuwe schoenen kiezen.

"Engravelle heeft zelf twee kinderen. Hij moest denken aan hen en vond dat het de juiste beslissing was", aldus een collega van de politieman.

De weldoener zelf zei in een interview met CBS News: "We waren allebei in tranen en konden niks uitbrengen. Zij zei 'dank je'. Een blik op de gezichten van de meisjes en hun nieuwe schoenen was genoeg. Meer moest er niet gezegd worden. Het was een daad van wederzijds begrip."

Hij gaf haar evenwel een boete wegens diefstal. Toch is de moeder de man enorm dankbaar. Sinds het incident willen velen haar helpen. Er wordt uitgekeken naar een woning voor het gezin en Sarah hoopt snel werk te vinden. "Er bestaan niet genoeg woorden om hem (Mark, nvdr.) te bedanken. Ik schaam me dat ik gestolen heb, maar hij kon niet liever geweest zijn voor m'n meisjes. Mijn dochters en ik zijn hem eeuwig dankbaar." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Status Quo - Rockin All Over The World

Status Quo - Rockin All Over The World

Klik op de foto om hun te beluisteren

Status Quo is een Britse rockband, opgericht in 1962 door Alan Lancaster en Francis Rossi.


Status Quo, Ook wel bekend als The Quo of gewoon Quo, is een Engelse rock band wiens muziek gekarakteriseerd wordt door een sterke boogie en boogie-woogie stijl. De wortels van de groep lagen bij "The Scorpions" opgericht door schoolgangers Francis Rossi en Alan Lancaster in 1962. Na diverse lineup veranderingen, werd de band eind 1967 "The Status Quo", hetgeen uiteindelijk "Status Quo" werd in 1970. Ze hadden uiteindelijk meer dan 60 bekende hits in het Verenigd Koninkrijk, meer dan welke andere rock band ook in de geschiedenis. 22 van hun singles bereikten de top tien in het Verenigd Koninkrijk.» Reageer (0)
11-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie durft zijn intrek te nemen in deze capsules 122 meter boven de grond?

Wie durft zijn intrek te nemen in deze capsules 122 meter boven de grond?

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/3/6/20150711164431/media_xll_7863336.jpg

Avonturiers die op een unieke plek willen logeren, kunnen nu boven de Peruaanse Andes overnachten in capsules. Hoogtevrees heb je beter niet, want je moet met een ladder 122 meter hoog klimmen om de capsules te bereiken.

De drie capsules, 24 bij 8 meter groot, zijn gemaakt van polycarbonaat en aluminium en kunnen acht personen herbergen. Ze hangen boven de Heilige Vallei nabij de stad Cuzco. De regio staat bekend om de prachtige vergezichten, kleine dorpjes en levensgevaarlijke wegen.

Het Peruaanse reisagentschap Natura Viva vraagt 300 dollar (270 euro) per nacht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verpotten kan de pot op: deze bloempot groeit mee met je planten

Verpotten kan de pot op: deze bloempot groeit mee met je planten

http://static2.hln.be/static/photo/2015/17/16/1/20150711081727/media_xll_7861666.jpg

Wie een hekel heeft aan planten verpotten zal ongetwijfeld blij zijn met de uitvinding van de Britse designstudio Ayaskan. Het bedrijfje ontwikkelde een speciale bloempot - geïnspireerd op de Japanse origamikunst - die vanzelf meegroeit met je planten. Ze gaven dit project de toepasselijke naam Growth, en willen hiermee aandacht vragen voor duurzaamheid.

Het hoofddoel van dit ontwerp van Ayaskan is niet zozeer om ons het vervelende klusje van planten verpotten te besparen, maar wel om ons te doen stilstaan bij duurzaamheid. Deze bloempot maakt het hele groeiproces van een plant mee, gaande van een zaadje tot een volwaardig plant. De pot past zich aan aan de hoeveelheid potgrond en de ruimte die de plant nodig heeft, en vouwt zich origamigewijs steeds groter uit.

De idee erachter is dat in de natuur alles voortdurend evolueert, groeit en zich aanpast, leggen de ontwerpers uit op hun website. Na het leven sterft natuur af, maar wordt het wel hergebruikt, bijvoorbeeld als meststof. Een productieproces in een fabriek daarentegen gaat van bouwen naar gebruiken, en daarna weggooien. Daar willen deze designers tegenin gaan door de bloempot opnieuw bruikbaar te maken, wat beter past bij de filosofie van planten en de natuur. 

De bedenkers zijn momenteel aan het onderhandelen met productontwikkelaars om de bloempot op de markt te brengen. Ze hopen binnen enkele maanden deze groeiende bloempot ook effectief te kunnen verkopen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 jaar mannenmode in minder dan drie minuten

100 jaar mannenmode in minder dan drie minuten

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Eerder passeerden al enkele timelapse-video's die de vrouwenmode en het schoonheidsideaal in beeld brachten. Deze keer is het de beurt aan de mannen. Bekijk hier wat er allemaal veranderd is in de afgelopen 100 jaar, van de nette kostuums in de roaring 20's over de iconische 'Grease' look in de 50's tot de hipster van vandaag. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geheim voor lange lokken? Koolhydraten eten

Het geheim voor lange lokken? Koolhydraten eten

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/1/13/20150708115400/media_xll_7854868.jpg

Eindelijk goed nieuws voor de koolhydraten, de voedselgroep die altijd een beetje als het mindere broertje van de voedingsindustrie beschouwd werd. Vanaf nu staan ze namelijk niet alleen meer bekend als dikmakers, maar als dé voedingsgroep bij uitstek die je langere lokken geeft.

Wie droomt van lange lokken kan maar best snel wat koolhydraten naar binnen werken. Complexe koolhydraten als aardappelen, volkorenbrood en pasta zouden immers goed zijn voor de snellere groei van je haar.

De verklaring daarvoor? De cellen in je huid en haar zijn de snelst wisselende van heel je lichaam. Dat wil zeggen dat ze erg gevoelig zijn voor het krijgen van de juiste voeding. Anders breken ze gemakkelijker uit elkaar en worden ze afgestoten.

Complexe koolhydraten bieden het juiste soort voeding voor die cellen, waardoor je haar van binnenuit geholpen wordt bij het groeien. De eiwitten worden namelijk gebruikt als brandstof, waardoor de cellen die zorgen voor de haargroei zich sneller herstellen en groeien. De volgende keer dat je twijfelt tussen een pasta en een salade, kies je dus maar beter voor de eerste optie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura Pausini - Strani Amori

Laura Pausini - Strani Amori

Om haar te beluisteren druk op de foto
Laura Pausini (Faenza, Ravenna, 16 mei 1974) is een Italiaanse zangeres die immens populair is in de Italiaans- en Spaanssprekende wereld. Ze heeft ook veel aanhang in België en Nederland. Ze zingt vooral romantische liedjes, niet alleen in het Italiaans maar ook in het Spaans, Portugees (met Gilberto Gil) en Engels. Zij heeft een warme krachtige stem met een groot stembereik. Haar nummers gaan vooral over de liefde, maar Laura zingt ook over vrede, armoede en racisme.
» Reageer (0)
10-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppeltje drijfnat door hagelstorm minuut na deze imposante trouwfoto

Koppeltje drijfnat door hagelstorm minuut na deze imposante trouwfoto

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/10/10/20150710114307/media_xll_7860640.jpg

De meeste jonggehuwden gruwelen van stormweer op hun grote dag, vooral op het moment dat de trouwfoto's genomen worden. Voor de Canadezen Helen en Owen zorgde een aankomend noodweer net voor een van de meest spectaculaire trouwfoto's die je je maar kan inbeelden.

Fotograaf Cassie Molyneaux legt op Facebook uit hoe een minuut nadat het kiekje geschoten werd de hemelsluizen opengingen en een zware hagelstorm uitbrak. De geliefden, fotograaf en bruidsjonkers zetten het op een lopen naar hun voertuigen, maar werden toch kletsnat. In de nabijgelegen woning van Helen werd haar trouwkleed drooggeblazen met een haardroger en haar kapsel weer in de plooi gelegd door de bruidsmeisjes. De mannen stopten hun zeiknatte kostuums in de droogkast.

Ongeveer een halfuur na de plensbui zag iedereen er opnieuw spik en span uit en ging het trouwfeest van start.

Het was een memorabel moment, zegt Cassie op Facebook. "Iedereen begon hysterisch te lachen." Ze bedankt verder in haar post een aantal mensen, onder wie ook de mannen die geholpen helpen om haar apparatuur te beschermen tegen de kletterende ijskorrels.

De huwelijksfoto werd maandag genomen in het Tom Campbell's Hill Natural Park, in het Canadese Calgary, weet Metro UK. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babyleeuwtje in Pairi Daiza overleden

Babyleeuwtje in Pairi Daiza overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/1/10/20150710111640/media_xll_7860580.jpg

Droevig nieuws uit Pairi Daiza. Daar is babyleeuwtje Mara overleden. Ze werd vorige week geboren en was kleiner en lichter dan een gewoon leeuwenwelpje, wat de verzorgers toen al zorgen baarde. Ze was ook het enige welpje terwijl een leeuwin er normaal minimaal twee werpt. Ondanks de goede zorgen van haar mama Kira en haar verzorger Puria ging haar gezondheid plots snel achteruit. De autopsie wees op een septicemie (bloedvergiftiging) als gevolg van een infectie. "Infecties van die aard kunnen een jong diertje op zeer korte tijd fataal worden", zegt hoofddierenarts Tim Bouts. "Het was de eerste baby van Kira; we hopen dat haar volgende dracht een betere afloop kent."  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Blunt - When I Find Love Again

James Blunt - When I Find Love Again

Klik op de foto om hem te beluisteren

James Blunt, geboren als James Hillier Blount (Tidworth (Wiltshire), 22 februari 1974) is een Britse ex-officier in het Britse leger en liedschrijver, wiens debuutalbum Back to Bedlam en de daarvan uitgebrachte singles (vooral nummer 1-hit You're Beautiful) hem in 2005 faam bezorgden. Blunt bespeelt veel instrumenten, waaronder piano, gitaar, orgel en marimba. Hij staat onder contract bij Linda Perry's Amerikaanse label Custard Records. Blunt won twee BRIT Awards en werd genomineerd voor 5 Grammy's.

» Reageer (0)
09-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen Rodin duikt na 24 jaar weer op

Gestolen Rodin duikt na 24 jaar weer op

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/12/14/20150709163415/media_xll_7858364.jpg

Een 24 jaar geleden gestolen beeld van Auguste Rodin is in een veilinghuis in New York weer opgedoken. De buste van een jong meisje met een slang rond de arm is volgens een Londens bedrijf gespecialiseerd in het opsporen van verdwenen kunst rond de 100.000 dollar (90.500 euro) waard en was in 1991 uit een woning in Beverly Hills gestolen. De eigenaar werd op de hoogte gebracht en het beeld zal nog dit jaar verkocht worden. Dat deelde de Art Recovery Group vandaag mee.

De dieven maakten in 1991 voor meer dan een miljoen dollar aan kunst buit. Ze geraakten met de hulp van een dienstbode de woning binnen, terwijl de eigenaars enkele weken op reis waren. Toen ze terugkwamen, was samen met de kunst ook de bediende verdwenen. Hij kon later gearresteerd worden, maar het gestolen goed bleef zoek.

Een groot deel van de buit is overigens nog steeds niet tercht. De buste van de hand van Rodin (1840-1917) dook nu op bij Christie's in New York. De Art Recovery Group onderhandelt naar eigen zeggen met de advocaat van de aanbieder, die zijn aanspraak op het beeld zonder voorwaarden opgaf. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldrecord: Vlaamse tweeling is samen 204 jaar oud

Wereldrecord: Vlaamse tweeling is samen 204 jaar oud

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/12/7/20150709004634/media_xll_7856902.jpg

De oudste tweelingbroers ter wereld mochten gisteren elk 102 kaarsjes uitblazen. Met een glas rode wijn - liefst ­Bordeaux - klonken Paul en Pierre Langerock op hun record in hun ­woonzorgcentrum. «Ons geheim? Je leven lang hard werken, én op tijd en stond een goed glas rode wijn.»

De tweelingbroers Paul en Pierre Langerock werden gisteren samen 204 jaar oud. Daardoor mogen ze zich plots de oudste mannelijke tweeling ter wereld noemen. De familie is alvast bezig met een officiële erkenning door Guinness World ­Records. Maar die wachtten ze niet af voor een feestje in het woonzorgcentrum Ter Venne in Sint-Martens-Latem waar de broers al twee jaar verblijven.

Paul en Pierre werden op 8 juli 1913 geboren in Dendermonde. Kort daarna verhuisde de familie naar de Gentse Coupure en daar bleef de eeneiige tweeling tot hun honderdste verjaardag wonen. «We zijn altijd samen gebleven», zegt Paul. «Tijdens WOI hebben Duitse officieren hun intrek genomen in ons huis en zijn we tijdelijk verhuisd naar Sluis. Na de oorlog zijn we teruggekomen naar Gent.»

Dat de tweelingbroers een wel erg hechte band hebben, bevestigt ook verpleegster Christel Provost. «Paul en Pierre ver­wijzen vaak naar elkaar met het koosnaampje ­'Pilou'. Daarnaast worden ze écht niet graag van elkaar gescheiden. Als dat toch even gebeurt, om bijvoorbeeld in bad te gaan, dan vragen ze al naar elkaar.» (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De poepsimpele manier waarop deze man 45 kilo kwijtspeelde

De poepsimpele manier waarop deze man 45 kilo kwijtspeelde

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/10/0/20150708221659/media_xll_7856730.jpg

Alasdair Wilkins verloor 45 kg op een jaar tijd en dit zonder voortdurend op slablaadjes te kauwen of een spinningmarathon af te werken in een spannende lycra outfit. Volgens de man is zijn bijzondere "methode" eigenlijk doodeenvoudig.

De man ploos geen honderden dieetboeken uit om de perfecte methode te vinden. Hij deed gewoon één simpel ding dat hem op het lijf geschreven bleek.

"Ik ging naar de fitness en wandelde", verklaarde Wilkins zijn straffe prestatie. "Ik wandelde op de loopband, bergopwaarts, elke dag een uur lang - en daarmee bedoel ik echt elke dag", schreef hij in een artikel voor Vox dat ondertussen al meer dan 10.000 keer werd gedeeld en honderden reacties verzamelde.

129 kg
Twaalf maanden geleden woog de 27-jarige student nog 129 kilo droog aan de haak. Hij was net alleen gaan wonen en had redelijk wat vrije tijd. Het perfecte moment om gewicht te verliezen.

Geïntimideerd
"Zoals zo vele mensen die te dik zijn, was ik ook geïntimideerd door de gymzaal", aldus Wilkins. "Maar er was wel een toestel dat ik kon gebruiken zonder hulp van een begeleider en dat was de loopband. Dus ik begon daar omdat dat het makkelijkst was."

Adem
Hij trainde elke dag op zijn eentje terwijl hij naar series keek op zijn tablet. Geleidelijk begon de man kilo's te verliezen. "Joggen kon ik zelfs niet want dan werd mijn adem onmiddellijk afgesneden. Nu kan ik een tempo aan van 12 km per uur. Voor mij was dit de beste manier om te trainen." Bovendien volgende Wilkins geen speciaal dieet. Hij at gewoon kleinere porties dan voorheen.

Boost
Met het kwijtspelen van de kilo's groeide zijn zelfvertrouwen. Al na een gewichtsverlies van negen kilo, merkte hij dat het geloof in zichzelf een flinke boost kreeg. "Het is belangrijk om te beseffen dat je niet onmiddellijk je einddoel moet bereiken om je beter in je vel te voelen", verduidelijkte de man.

Wilskracht
"Het was niet omdat mijn doorzettingsvermogen zo geweldig was dat ik dit heb gerealiseerd. Dat bewijzen de 26 voorgaande jaren. Ik heb gewoon een routine ontdekt die ik leuk vond en kon volhouden."

Overweldigd
Wilkins voelt zich overweldigd door alle positieve reacties die hij op zijn artikel heeft gekregen. "Het is fantastisch dat mensen mijn schrijfsel betekenisvol vinden en er inspiratie uithalen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg wint grote pot met Lotto: drie miljoen euro

Belg wint grote pot met Lotto: drie miljoen euro

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/11/0/20150708232057/media_xll_7856850.jpg

Gisteren is een landgenoot in één klap drie miljoen euro rijker geworden. Tijdens de Lottotrekking kruiste slechts één deelnemer de winnende combinatie aan.

5, 19, 21, 22, 32 en 45: deze reeks moest er vanavond op het bulletin staan om de grote pot ter waarde van 3.007.307 euro op te strijken. De winnaar heeft nu twintig weken de tijd om zich te melden.

Op zaterdag 11 juli volgt er een nieuwe kans voor de mensen die nu naast de hoofdprijs grepen. Dan bedraagt de jackpot één miljoen euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Rea - The Blue Cafe

Chris Rea  - The Blue Cafe

Klik op de foto om hem te beluisteren

Chris Rea '( Christopher Anton) (Middlesbrough (Engeland), 4 maart 1951) is een Britse zanger.

Chris Rea is met zijn krasse zangstem vooral bekend geworden met nummers als Fool (If you think it's over), Josephine en Driving home for Christmas, die nog altijd veel gedraaid worden op de radio.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in 1985 in Willie and the Poor Boys en in 1999 in Parting Shots, waar hij tevens de muziek van deed. Hij schreef en produceerde de film La Passione, die in 1996 verscheen.

In 2005 heeft hij nog 11 nieuwe cd's uitgebracht (130 nummers), een dvd en een boek met schilderingen die hij gemaakt heeft tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte rond het jaar 2000. Chris Rea heeft omstreeks 2005 bekend gemaakt dat hij stopt met touren. In 2006 deed hij zijn The Farewell Tour. Tijdens deze tour speelde hij oude klassiekers en nieuwe nummers.

Hoewel zijn gezondheid hem nog steeds parten speelt, maakt Rea in het najaar van 2007 zijn terugkeer naar het podium bekend. In het voorjaar van 2008 heeft hij met een nieuwe band, the Fabulous Hofner Blue Notes, een korte Europese tournee gedaan: "The Return of the Fabulous Hofner Blue Notes". De band speelt een mix van blues en instrumentale nummers, nieuwe songs en klassiekers. De muzikale invloeden gaan van de instrumentele platen uit de jaren 50 tot en met Miles Davis.

Een album van het quintet is verschenen in februari 2008.

In April 2011 is het volgende project van Chris Rea aangekondigd. Dit is het 'Santo Spirito Project' wat zal bestaan uit 2 speelfilms met bijbehorende soundtracks en een apart album op 3 CD's. De datum voor de release is 13 juni 2011.


» Reageer (0)
08-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van echte dierenvrienden gesproken...

Van echte dierenvrienden gesproken...

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/6/11/20150708082719/media_xll_7854431.jpg

De 'dierentuin' van Imgur-gebruiker ninjago24k is klaar om het internet te veroveren. Deze foto's van zijn hond, hamster en acht vogels doen ongetwijfeld je hart smelten. Echte dierenvrienden zijn het. Letterlijk.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewonde hond van berg gered op schouders van brandweerman

Gewonde hond van berg gered op schouders van brandweerman

http://static0.hln.be/static/photo/2015/2/8/6/20150707193816/media_xll_7853481.jpg

Net zoals ongetwijfeld duizenden andere honden in de Verenigde Staten heeft viervoeter Rue een bewogen weekend achter de rug. De 1,5 jaar oude vizsla uit Salt Lake City werd zaterdagnamiddag opgeschrikt door het vuurwerk voor de nationale feestdag, ontsnapte uit de tuin en vluchtte richting de nabijgelegen bergen.

Enkele wandelaars ontdekten de volgende dag een angstige en uitgedroogde Rue die een gewonde poot had opgelopen en ze verwittigden meteen de brandweer. Tony Stowe klom niet veel later met zijn team van het plaatselijke brandweerstation meer dan drie kilometer naar de plek waar het gewonde dier gespot was.

Bij aankomst bleek Rue echter te uitgeput en gewond om zelf terug te wandelen. Stowe aarzelde dan ook geen moment om de viervoeter op zijn schouders te tillen en begon zo aan de afdaling. Nadat Rue veilig aan de dierenbescherming overhandigd werd, konden haar bezorgde baasjes opgespoord worden via haar microchip.

Het departement plaatste zondag nog enkele foto's van de reddingsoperatie op Facebook en Tony schreef dat hij Rue sowieso geadopteerd zou hebben indien ze geen thuis had. "Ik mis haar nu al", schreef hij over de hond. "Ze is zo'n lieve hond en gemakkelijk om te dragen. Ik ben blij dat ze thuis is en ik ben blij dat ik haar mocht ontmoeten. Ik hou van mijn job." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crisis versterkt diplomakloof bij jongeren

Crisis versterkt diplomakloof bij jongeren

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/14/0/20150707132906/media_xll_7852365.jpg

De crisisjaren hebben de kloof tussen hoog- en laagopgeleide jongeren groter gemaakt. Dat meldt De Standaard op basis van studiewerk van het Federaal Planbureau.

Het Planbureau volgde twee groepen jongeren: de eerste kwam in 2002, tijdens een economisch goeie periode, op de arbeidsmarkt en de tweede na het begin van de crisis in 2009. Elke groep werd vijf jaar gevolgd.

Terwijl de helft van alle jongeren in goede economische tijden na vijf maanden een job vond, was dat tijdens de crisisperiode al acht maanden. Wie een hoger diploma kon voorleggen, vond veel sneller werk.

Tijdens de crisisjaren was de diplomakloof groter: laaggeschoolden zochten nog langer naar een job, houders van een hoger diploma zagen hun voordeel nog versterkt. Terwijl de bachelors het populairst waren in de groeiperiode, raakten in crisistijd de masters het snelste uit de werkloosheid. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit eerder zwom er zoveel pladijs in de Noordzee als nu

Nooit eerder zwom er zoveel pladijs in de Noordzee als nu

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/5/0/20150708101036/media_xll_7854600.jpg

Nog niet eerder heeft er zoveel schol (In Vlaanderen meestal pladijs genoemd) in de Noordzee gezwommen als nu. Dat blijkt uit vandaag verschenen cijfers van de Internationale Raad voor Onderzoek der Zee (ICES). De stand van de volwassen schol wordt geschat op bijna 901.700 ton. Ook het tongbestand is volgens de onderzoekers licht gegroeid. De toename is grotendeels te danken aan vermindering van de druk op de visstand door visserij.

Volgens ICES blijft de stand van tarbot en griet stabiel en groeit die van kabeljauw voorzichtig. De aanwas van jonge haring bleek vorig jaar groter dan geschat. Voor de visserij betekent dit waarschijnlijk dat de quota voor schol, haring en kabeljauw verhoogd worden. Tong blijft hetzelfde en de vangst op tarbot en griet zal verlaagd worden.

Ieder jaar bepalen visserijbiologen hoeveel vis er in de Noordzee rondzwemt en hoe groot de kans is op nakomelingen. Dat doen ze steekproefsgewijs voor de belangrijkste vissoorten, zoals tong, schol, kabeljauw en haring. De berekeningen van ICES vormen een advies over hoeveel vis van een bepaalde soort gevangen mag worden. Uiteindelijk stelt de Europese Ministerraad vast hoeveel er gevangen mag worden, de zogeheten quota. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giftige spin op de loop in Nederland: beet binnen 6 uur dodelijk

Giftige spin op de loop in Nederland: beet binnen 6 uur dodelijk

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/1/5/20150708095535/media_xll_7854545.jpg

In Rijnsburg, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, kruipt sinds gisteren een zeer giftige kamspin rond. Het dier, afkomstig uit Zuid- of Midden-Amerika, werd aangetroffen tussen een partij bloemen op de bloemenveiling in de Zuid-Hollandse plaats, meldt De Telegraaf. Een beet van de tien centimeter grote spin kan binnen zes uur dodelijk zijn.

Spinnenexperts zijn opgetrommeld om de spin te vangen, maar dat is tot dusver niet gelukt. De zoektocht is volgens hen een 'onbegonnen zaak'. De spin bevindt zich waarschijnlijk niet in een woonwijk of dichtbevolkt gebied. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Admiral Freebee - Look at what love has done

 Admiral Freebee - Look at what love has done

Klik op de foto om hem te beluisterenAdmiral Freebee is de artiestennaam van de Antwerpse artiest Tom Van Laere (1975). Hij haalde de naam uit het boek On the Road, van Jack Kerouac. Zijn muziek kan omschreven worden als roots-rock, sterk gelijkend op het werk van Neil Young. Uiterlijk onderscheidt "de admiraal" zich door zijn groot postuur en volle baard.

Admiral Freebee is doorgebroken in Humo's Rock Rally, editie 2000. Hij werd tweede, na Mintzkov Luna. Meestal treedt Admiral Freebee op als groep, in een rock-bezetting. De bandleden wisselen daarbij voortdurend.

Voor de tweede studioplaat "Songs" trok Van Laere naar de Verenigde Staten om daar in een professionele studio op te nemen. Op 2 juli 2005 trad Admiral Freebee voor het tweede jaar op rij op in de Marquee van Rock Werchter. In 2006 volgde een optreden op Pinkpop.

In datzelfde jaar vertrok Van Laere voor de tweede maal met lege handen richting Amerika om enkele weken later met een nieuwe gitaar en een nieuwe cd onder de arm terug te keren. Wild dreams of new beginnings werd geproduceerd Malcolm Burn. Op de cd staat onder meer Coming of the Knight, een duet met Emmylou Harris. Op 1 oktober 2006 trad Van Laere op op de 0110-concerten.

Admiral Freebee scoort zijn grootste hit in Vlaanderen met Always on the Run, een single uit het album The Honey and The Knife (2010).

In 2011 verschijnt een verzamel-cd (Wreck Collection - The Singles), waarvan het nummer Old Angel Midnight als single wordt uitgebracht.


» Reageer (0)
07-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begijntjes laten u Leuven zien

Begijntjes laten u Leuven zien

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/enkele-toeristen-op-de-foto-met-de-als-begijntjes-verklede-annick-en-cecile-nbsp-nbsp-foto-vertommen/p1/img-MzQzNDE0MjUvYXQvNzg1MTE0OC82NDB4NjQwL0ZU/7851148.jpeg?v=phHVj1e

Deze zomer lopen er 'begijntjes' door het stadscentrum. Stadsgidsen Annick Decoster (58) en collega Cécile Keereman (72) trekken de straat op in het lange zwarte gewaad van een begijntje uit de 17de eeuw. Daarmee wil men bij de gidsenbond dezelfde weg inslaan als concurrent Leuven Leisure.

"Op stap met een begijn uit de 17de eeuw". De titel van de nieuwe wandeling van de Leuvense Gidsenbond kan niet duidelijker zijn. En om toeristen en lokale Leuvenaars zo goed mogelijk uit te leggen wat het is om als begijn door het leven te gaan, trekken de gidsen alles uit de kast. Letterlijk dan. "Ik ben in december begonnen met naaien en nu heb ik toch al drie authentieke outfits kunnen maken", vertelt Annick Decoster. De 58-jarige vrouw trotseerde zaterdagnamiddag samen met haar 72-jarige collega Cécile Keereman in haar lange zwarte outfit temperaturen tot 35 graden. Maar dat hadden de twee kranige dames er graag voor over. "Ja, wij zweten ons kapot maar in die tijd was het precies hetzelfde. Een hete zomer of koude regen, wij maken geen verschil!", klinkt het enthousiast.

Dolle Mina's

De twee dames zullen deze zomer samen met twee andere collega's verkleed als begijntje door Leuven gidsen. Zevenentwintig jaar nadat zuster Julia, het laatste Leuvense begijntje, begraven werd, lopen er dus opnieuw vrome vrouwtjes door de stad. Al hebben zij maar één duidelijk doel voor ogen. "Dit is een experiment om de toeristen iets nieuws aan te bieden", vertelt Cécile. "We moeten natuurlijk zien dat we niet uit onze rol vallen maar het is iets tof, zeker ook voor kinderen. De mensen die ons hier al gezien hebben, zijn nieuwsgierig en vragen zich af of we echte begijntjes zijn", vult Annick aan. "Iedereen denkt trouwens dat begijntjes halve heiligen waren. Maar het waren geen wegkwijnende kwezels die niet van straat raakten. Het waren zelfs Dolle Mina's avant la lettre!", vertelt Cécile vurig.

Concurrentie

De Leuvense dames willen met het nieuwe concept ook een ander publiek aantrekken. Net als hun concurrent Leuven Leisure die soortgelijke wandelingen aanbiedt. "Wij willen zeker niet zwaar concurreren maar de mensen van Leuven Leisure verplichten ons om te vernieuwen. Zij hebben ons wakker geschud. Ook bij ons moet het interessant - en vooral leuk - zijn. Dit is een heel goed begin", klinkt het overtuigd. Bij Leuven Leisure zijn ze alvast vereerd en beseffen ze dat ze bijvoorbeeld voor de populaire vikingafvaart van de Dijle een nieuwe wind door het toeristisch aanbod laten waaien. "Ons aanbod is inderdaad speciaal met onder meer een speciale stadstocht voor vrijgezellen, een themawandeling voor architecten of een zoektocht naar 'de verrader', op basis van de boeken van Jo Claes", zegt medezaakvoerder Jacob Snellings. "Ik denk dat de gidsenbond wakker geschoten is, omdat we veel communiceren via onze website en via mails. En speciaal is ook onze winkel in de Tiensestraat, tegenover de Domus, die vaak als vertrekpunt fungeert of waar je een streekbiertje kan proeven."

Vanaf 18 juli

Wie zelf eens rondgeleid wil worden door één van de Leuvense begijntjes en meer te weten wil komen over hun levenswandel, kan daarvoor terecht op de website van Toerisme Leuven. De Leuvense Gidsenbond biedt de wandeling aan vanaf 18 juli, elke zaterdag vanaf 14 uur aan de kerk van het Begijnhof. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sommige mensen verouderen drie keer sneller dan anderen

Sommige mensen verouderen drie keer sneller dan anderen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/9/5/13/20150707102336/media_xll_7851778.jpg

We worden allemaal onherroepelijk ouder. Maar we doen dat niet allemaal even snel. Sommige mensen worden tot drie keer sneller oud dan anderen, zo blijkt uit een nieuwe studie.

Amerikaanse wetenschappers bestudeerden een groep 38-jarigen en stelden vast dat hun biologische leeftijd varieerde tussen 28 en 61 jaar. De onderzoekers legden 18 maatstaven vast om te bepalen hoe snel een persoon veroudert. Daarvoor werden nier, lever en longen getest, naast het immunsysteem, de spijsvertering, graad van cholesterol en de gezondheid van het hart. De studie van deze zogenaamde biomarkers werd uitgevoerd op 871 deelnemers aan de Dunedin Studie, die de gezondheid documenteerde van ongeveer duizend Nieuw-Zeelanders die tussen 1972 en 1973 werden geboren. De 18 biomakers werden gemeten toen de deelnemers 26, 32 en 38 jaar waren.

De meeste deelnemers hadden een biologische leeftijd die overeenkwam met hun werkelijke leeftijd, sommigen bleken drie keer zo snel te verouderen en nog anderen waren in die periode van acht jaar niets verouderd.

Mensen die snel verouderen zien er volgens de onderzoekers niet alleen ouder uit, ze zijn ook fysiek tot minder in staat en vertoonden een veroudering van de hersenen en een achteruitgang in kennisprocessen. Ze voelden zich ook minder gezond. Het verouderingsproces is slechts voor 20 procent genetisch bepaald, zo toonde onderzoek van tweelingen aan. "Dat geeft ons de hoop dat we met medicatie het verouderingsproces kunnen vertragen en zo mensen meer gezonde en actieve jaren kunnen verschaffen", zegt professor Terrie Moffitt van de Duke universiteit in North Carolina die de studie leidde. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Eén-omroepsters nemen afscheid op 16 juli

Zo snel? Eén-omroepsters nemen afscheid op 16 juli

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/16/7/20150707075701/media_xll_7851517.jpg

Vorige maand raakte bekend dat de Eén-omroepsters van het scherm zullen verdwijnen, omdat de omroep werkt aan een nieuwe netstijl. Sinds vandaag kleeft er ook een definitieve datum op dat afscheid. Op donderdag 16 juli zullen de omroepsters afscheid nemen van de kijker.

Op donderdag 16 juli zullen Geena Leesa, Saartje Vandendriessche, Eva Daeleman en Andres Croonenberghs zich na "Vive le vélo" samen tot de kijkers richten voor een afscheidsgroet.

Vanaf vrijdag 17 juli zullen de huidige trailerstemmen tijdelijk de programma's buiten beeld aankondigen, tot Eén in het najaar van start gaat met de nieuwe netstijl. Die nieuwe stijl zou een combinatie worden van netstemmen en grafieken, volgens VRT een nieuwe en dynamische manier om de kijker door de tv-avond te loodsen. Eén was een van de allerlaatste Europese televisiezenders die omroepers of omroepsters destijds inzette. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hard verdict voor Cancellara: wéér breuken in rug en einde Tour

Hard verdict voor Cancellara: wéér breuken in rug en einde Tour

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/12/7/20150706212313/media_xll_7850782.jpg

Het is niet het seizoen van Fabian Cancellara, wel integendeel. De 34-jarige Zwitser van Trek Factory Racing zag eerder al zijn voorjaar in rook opgaan door een zware crash in de E3 Harelbeke en nu moet hij ook de Tour verlaten na een tuimelperte in de chaotische etappe op Belgische bodem. Net als eind maart kwam 'Spartacus' keihard op zijn (onder)rug terecht met als gevolg bijna dezelfde breuken. Wel straf: Cancellara reed nog ruim 50 kilometer met die zware averij. De pijnlijke diagnose volgde pas vanavond na onderzoek in het ziekenhuis.  (br.hln)


» Reageer (0)
06-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste mens ter wereld (116) dankt leeftijd aan slaap

Oudste mens ter wereld (116) dankt leeftijd aan slaap

http://static1.hln.be/static/photo/2015/11/6/7/20150706175853/media_xll_7850317.jpg

Susannah Mushatt Jones is vandaag 116 jaar oud geworden en de Amerikaanse is daarmee de oudste nog levende persoon van de wereld. Dat heeft Guinness World Records bekendgemaakt.

Gevraagd naar haar geheim zei Jones, die is geboren op 6 juli 1899: "Slaap." Eerder liet de vrouw weten dat ze nooit heeft gerookt of gedronken en zich altijd heeft "omringd met liefde en positieve energie".

De inwoner van New York, die blind is en slechthorend, is niet de oudste mens die ooit heeft geleefd. De Franse Jeanne Calment werd 122 jaar en 164 dagen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dakloze bedankt vriendelijk voor ingezamelde 5.000 dollar

Dakloze bedankt vriendelijk voor ingezamelde 5.000 dollar

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/7/14/20150706095725/media_xll_7848839.jpg

Een dakloze uit Canada vond ongeveer een maand geleden 2.400 dollar (bijna 2.200 euro) op straat. In plaats van het gevonden geld in zijn eigen zak te steken, bracht de man het fortuin naar de politie. Het nieuws van deze actie ging daarna snel rond op het internet en iemand besloot een crowdfundingsactie op te zetten voor de eerlijke vinder. Met succes: 5.000 dollar (ruim 4.500 euro) werd opgehaald voor de man. Alleen wil de dakloze dat geld niet hebben.

Via GoFundMe werd er geld opgehaald voor de dakloze man. De actie ging sneller dan gedacht. Binnen een aantal dagen werd er 5.000 dollar opgehaald voor de man. Er was alleen een probleem: niemand wist wie de dakloze was. De man wilde niet met zijn naam in de media. Dat maakte hem moeilijk traceerbaar.

De politieagent die eerder door de dakloze was benaderd toen hij het geld had gevonden, was zo onder de indruk van de crowdfundingsactie dat hij op zoek ging naar de man. Na een lange zoektocht vond hij hem.

De dakloze vertelde de agent het geld niet te willen. Hij wilde liever een baan zodat hij zijn eigen geld kon verdienen. Hij vroeg de agent of hij het geld over wilde maken naar een organisatie voor dak- en thuislozen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse prinsesje Charlotte gedoopt

Britse prinsesje Charlotte gedoopt

http://static0.hln.be/static/photo/2015/18/14/8/20150705202949/media_xll_7847588.jpg

Met water uit de Jordaan en onder begeleiding van muziek gecomponeerd door Georg Friedrich Händel is het Britse prinsesje Charlotte gisteren gedoopt. Dat gebeurde in de Maria Magdalenakerk in Sandringham. De plichtpleging werd uitgevoerd door Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury.

Prins William en zijn vrouw Kate, de ouders van Charlotte, lieten vandaag weten dat hun jongste telg vijf peetouders heeft gekregen.

Ze kozen Kates tennisvriendin Sophie Carter, haar neef Adam Middleton, Williams klasgenoot James Meade, Laura Fellowes, een telg uit de Spencer-familie van Williams moeder prinses Diana, en Williams basisschoolvriend Thomas von Straubenzee.

Het hoeft niet te verbazen dat ook de schattige prins George deels met de aandacht ging lopen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den Bosch brengt grootste Jheronimus Bosch-expositie ooit

Den Bosch brengt grootste Jheronimus Bosch-expositie ooit

http://static2.hln.be/static/photo/2015/6/6/4/20150623115133/media_xll_7818544.jpg

Het Noordbrabants Museum in Den Bosch brengt vanaf 13 februari 2016 een uitgebreid eerbetoon aan de beroemdste kunstenaar die de Brabantse stad heeft voortgebracht: Jheronimus Bosch (circa 1450-1516). Met naar verwachting twintig schilderijen en negentien tekeningen is het de grootste overzichtstentoonstelling ooit rond de kunstschilder, meldt het museum.

"De expositie vormt een ongeëvenaard eerbetoon aan de belangrijkste middeleeuwse kunstenaar die Nederland heeft gekend", zegt het museum. "Nooit eerder werden zoveel werken van deze 'duivelskunstenaar' bijeengebracht."

Het Noordbrabants Museum krijgt kunstwerken te leen van vooraanstaande collega's als het Prado in Madrid, het Metropolitan Museum in New York, het Louvre in Parijs en de Gallerie dell'Accademia in Venetië. Daaronder bevinden zich schilderijen als 'Het narrenschip' en 'De keisnijding' (beide omstreeks 1494 geschilderd).

De tentoonstelling is het hoogtepunt van het Nationaal Evenementenjaar Jheronimus Bosch 500, dat in 2016 wordt gevierd. Met talloze festiviteiten, projecten en evenementen wordt stilgestaan bij het vijfhonderdste sterfjaar van de kunstenaar. Den Bosch is de stad waar hij als Jheronimus van Aken werd geboren, waar hij zijn meesterwerken schilderde en waaraan hij zijn artiestennaam Bosch ontleende. Hij onderscheidde zich door het schilderen en tekenen van monsters, duivelse figuren, engelen en heiligen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mungo Jerry - In The Summertime

Mungo Jerry - In The Summertime

Klik op de foto om ze te beluisteren


Mungo Jerry is de naam van een Engelse popgroep, die vooral begin jaren 70 succes had. Hierna zijn ze nog jaren actief geweest, met een steeds veranderende bezetting, maar met Ray Dorset altijd als voorman. Ze zijn vooral bekend door hun hits "In the Summertime", "Lady Rose" en "Alright alright alright", dat een bewerking is van "Et moi, et moi, et moi" van de Franse zanger Jacques Dutronc.

» Reageer (0)
05-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de populairste methode voor het vergroten van je productiviteit

Dit is de populairste methode voor het vergroten van je productiviteit

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/3/2/20150705102346/media_xll_7846727.jpg

De methode uit het boek 'Getting Things Done' van de Amerikaan David Allen is de bekendste en volgens miljoenen mensen de effectiefste manier om productiever te worden. Deze week kwam een herziene versie uit. De Nederlandse krant nrc.next legt uit hoe je zelf aan de slag kunt.

Allens boek Getting Things Done kwam vijftien jaar geleden uit en geldt sindsdien als hét boek over productiviteit. Het is in dertig talen vertaald en er zijn wereldwijd meer dan twee miljoen exemplaren van verkocht. Het uitgangspunt van de methode-Getting Things Done (GTD) is eenvoudig: ruimte creëren in je hoofd, zodat je je met volle aandacht kunt richten op wat je moet doen.

De methode werkt met een stappenplan. Stap één van GTD is alles op te schrijven wat er nog moet gebeuren. Dat opschrijven is nodig, omdat we slecht zijn in het onthouden van dingen. Vervolgens moet je al die doelen en acties organiseren, op een manier waardoor je precies weet wat je op welk moment moet doen.

Allen pleit voor een Systeem, met hoofdletter S. Dat Systeem bevat al onze taken die moeten uitgevoerd worden, onderverdeeld in een inbox, een lijst met 'eerstvolgende acties', een 'later/misschien'-lijst, een agenda en een archief. Het Systeem moet op z'n minst één keer per week worden bijgewerkt.

Afgelopen week kwam een herziene versie van het boek uit, ook in Nederlandse vertaling. Technologische ontwikkelingen en nieuwe inzichten in de cognitiewetenschappen maakten delen van het eerste boek achterhaald. Grootste verschilpunt is dat het beoogde doelpubliek is veranderd. Het eerste boek was gericht op managers, de hernieuwde versie richt zich op een bredere doelgroep: van CEO's tot studenten, van huisvrouwen tot gepensioneerden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijngaarden Champagne en Bourgogne zijn Unesco-werelderfgoed

Wijngaarden Champagne en Bourgogne zijn Unesco-werelderfgoed

http://static3.hln.be/static/photo/2015/4/7/10/20150705000235/media_xll_7846510.jpg

De wijngaarden, -huizen en -kelders van de Champagne en enkele wijngaarden in Bourgogne zijn erkend als werelderfgoed. Dat maakte de Unesco bekend.

De VN-organisatie voor Cultuur vergaderde deze week in het Duitse Bonn, waar bijna 40 dossiers voor de erkenning als werelderfgoed besproken werden. Voor Frankrijk stonden de wereldberoemde wijngaarden op het programma.

Voor de Champagne werd onder meer gewezen op de bijzondere techniek voor de sprankelende wijn door een tweede fermentatie in de fles, die al gehanteerd wordt sinds het begin van de 17e eeuw.

Voor de Bourgogne gaat het om de percelen op de hellingen van de Côte de Nuits en van Beaune, die door hun geologie en ligging "een uniek karakter aan de wijn geven". Ook de dorpen in dat gebied en de stad Beaune zijn erkend als werelderfgoed, net als het historische centrum van Dijon. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny Cash - Hurt

Johnny Cash - Hurt

Klik op de foto om hem te beluisteren


Johnny (J.R.) Cash (Kingsland (Arkansas), 26 februari 1932 - Nashville (Tennessee), 12 september 2003) was een Amerikaanse countryzanger, gitarist en singer-songwriter. Hij werd wereldwijd bekend als The Man in Black (De man in het zwart) en viel op door zijn diepe baritonstem. Hij was van 1954 tot 1966 getrouwd met Vivian Liberto en vanaf 1968 met June Carter Cash, die op 15 mei 2003 overleed. Johnny Cash overleed later datzelfde jaar op 71-jarige leeftijd in zijn woning in Hendersonville, vlakbij Nashville vanwege ademhalingsstoornissen, veroorzaakt door diabetes. Hij was een van de invloedrijkste zangers in het country-genre.» Reageer (0)
04-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Activisten protesteren bijna naakt en met nepbloed tegen stierenrennen in Pamplona

Activisten protesteren bijna naakt en met nepbloed tegen stierenrennen in Pamplona

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/15/3/20150704183540/media_xll_7846008.jpg

Een honderdtal dierenrechtenactivisten heeft vandaag bijna naakt en bedekt met vals bloed gemanifesteerd tegen de omstreden stierenrennen in het Noord-Spaanse Pamplona, die maandag van start gaan. Het gaat om leden van Peta en AnimaNaturalis.

De meeste manifestanten zijn volledig bedekt met vals bloed, anderen dragen valse stierenhoorns. Ze hebben borden bij met daarop in verschillende talen de boodschap "de straten van Pamplona zijn gekleurd met stierenbloed". De dierenrechtenactivisten willen zo de aandacht trekken op het feit dat "tientallen stieren verwondingen oplopen, terwijl de deelnemers hen achtervolgen, slaan en terroriseren, alvorens uiteindelijk te sterven in de arena", klinkt het in een mededeling.

Het San-Fermínfestival, in het kader waarvan de stierenrennen worden georganiseerd, lokt jaarlijks duizenden personen vanuit de hele wereld. Stieren worden er gelost in de straten, achter de lopers die traditioneel gekleed zijn in het wit met een rode sjaal. Uiteindelijk worden ze naar de arena's geleid, waar ze gedood worden tijdens de stierengevechten in de loop van de dag. Elk jaar raken bij de stierenlopen bovendien mensen gewond; soms komen zelfs mensen om het leven.

Peta roept Spanje al jaren op om een einde te maken aan deze traditie. Het land kent bovendien nog andere omstreden tradities met stieren. Zo worden in november tijdens het festival 'El Toro Jubilio' in de stad Medinaceli lappen met pek aan de hoorns van stieren vastgemaakt en vervolgens in brand gestoken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wou priester losgeld voor gestolen schilderij van de Rechtvaardige Rechters ?

Wou priester losgeld voor gestolen schilderij van de Rechtvaardige Rechters ?

http://oi58.tinypic.com/2vkgcn7.jpg

De mysterieuze diefstal van de Rechtvaardige Rechters kent een nieuwe episode. Volgens een 91-jarig vrouw werd het paneel van het meesterwerk Het lam Gods door meerdere daders gestolen. Haar nonkel, kanunnik Kamiel Van Ongeval, was het kopstuk achter de verdwijning. De priester wou losgeld van het bisdom zodat hij gedupeerden kon terugbetalen na verkeerde beleggingen tijdens de bankencrisis.

Wie dacht dat het onderzoek naar de Rechtvaardige Rechters, dat verdween in 1934, sinds enkele nieuwe gebeurtenissen in een definitieve plooi kwam te liggen, is eraan voor de moeite. Recent viel de politie binnen bij een Gentse familie en onthulde oud-bankdirecteur Jan Bosselaers nog dat de Kredietbank in de jaren '80 benaderd is door een advocaat die het paneel wilde verkopen voor 20 miljoen Belgische frank (500.000 euro).

Iedereen ging er altijd van uit dat de diefstal van het schilderij van de gebroeders van Eyck uit de Sint-Baafskathedraal het werk was van één dader, namelijk Arsène Goedertier. Gisteren gooide Christiana De Geest echter een ander licht op de zaak: het paneel werd volgens haar door meerdere daders gestolen en het kopstuk achter de verdwijning was kanunnik Kamiel Van Ongeval. De 91-jarige vrouw is de achternicht van Van Ongeval uit Deftinge bij Geraardsbergen, wiens jongere broer in de tijd pastoor-deken was in Wetteren. Net op dat moment was Goedertier daar koster.

"Ik heb van mijn ouders gehoord dat het nonkel kanunnik was die het kopstuk was van dat kringetje rond de diefstal", getuigt ze in het VRT-journaal. "Alléén heeft hij dat niet gedaan. Hij had hulp, maar ik weet niet van wie."

Waarom zou de kanunnik dan achter de diefstal zitten? Heel simpel: een geldkwestie. Al in de jaren negentig van de vorige eeuw werd er al een verband gelegd tussen Van Ongeval en de verdwijning. De geestelijke haalde geld op bij de katholieke Gentenaren voor de goede werking van het bisdom. Door verkeerde beleggingen en de bankencrisis, ging dat geld in rook op.

Van Ongeval vond dat de gedupeerden hun zuurverdiende centen moesten terugkrijgen. Zijn collega's waren niet opgezet met dat idee en weigerden. Daarom zou hij door de verdwijning druk willen zetten hebben op het bisdom om zo geld los te weken.

"Ik weet dat hij zijn fortuin en het geld dat hij van de bank gehaald heeft tot de laatste cent aan de arme mensen heeft gegeven. Maar de adel heeft zijn geld niet teruggekregen", zo vertelde ze. Waarom ze nu pas met het verhaal op de proppen komt? "Alles werd toegedekt. Wij moesten zwijgen als we iets gehoord hebben. Mijn moeder had een zeer nauwe band met nonkel, maar ze liet weinig los uit angst voor een schandaal. Daarom heeft ze het meegenomen in haar graf."  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pakkend: moeder en gekidnapte zoon na 15 jaar herenigd via Facebook

Pakkend: moeder en gekidnapte zoon na 15 jaar herenigd via Facebook

Klik op de foto om de video te bekijken

Hope Holland besteedde 15 jaar van haar leven aan het zoeken naar haar zoontje, die door zijn vader gekidnapt werd. Onlangs vond echter een emotionele hereniging plaats, nadat ze een foto van hem op Facebook vond.Ze zeggen dat een foto meer waard is dan 1.000 woorden, en in dit geval is dat meer dan waar. Hope Holland en haar zoon Jonathan konden elkaar na 15 jaar opnieuw in de armen sluiten, nadat hij als klein jongetje ontvoerd werd door zijn vader. Hij was amper drie toen de ex van Hope hem meenam naar Mexico, en de vele pogingen van Hope om hem via officiële kanalen terug te halen, draaiden op niets uit.


Na 15 jaar had Hope de moed opgegeven en beperkte zich tot het volgen van enkele Facebookprofielen die aan Jonathans beschrijving voldeden. Daar stuitte ze onlangs op een kinderfoto die zijzelf van haar zoon getrokken had; Jonathan had die op zijn tijdlijn gedropt. Ze contacteerde het profiel en niet veel later hadden beiden een lang telefonisch gesprek met elkaar.

Volgens Jonathan praatte zijn Mexicaanse vader nooit over zijn moeder, maar had hij zich wel altijd afgevraagd of ze nog leefde en aan hem dacht. Onlangs wist Hope hem via een crowdfundingactie naar de Verenigde Staten over te vliegen, met een innige omhelzing tot gevolg. Jonathan zal nu twee maanden bij zijn moeder blijven, maar daarna terugkeren naar Mexico om zijn school af te maken. Hij hoopt echter wel in de VS te studeren en bij zijn moeder te blijven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ivan Heylen kijkt dood in de ogen na blikseminslag

Ivan Heylen kijkt dood in de ogen na blikseminslag

http://static2.hln.be/static/photo/2015/5/6/4/20150703235750/media_xll_7844554.jpg

Ivan Heylen heeft de dood in de ogen gekeken. Een paar uur nadat hij werd getroffen door de bliksem op het strand van Wenduine, kreeg hij een beroerte. Hij noemt het zelf een mirakel dat hij nog leeft, maar mocht na één nacht ziekenhuis al naar huis.

Heylen woont momenteel in Spanje, maar keerde deze week met een vriendin terug om de vakantie in België door te brengen. "We wilden met enkele vrienden een picnic houden op het strand", zegt de vrouw. Heylen voelde zich gisteravond te zwak om het hele verhaal zelf te doen.

"Plots begon het heel hard te regenen. Maar we bleven zitten, we konden schuilen tegen een catamaran." Minuten later begon het te donderen en bliksemen boven Wenduine. "En toen sloeg de bliksem in op de mast van die boot. Een verschrikkelijke knal. Ik zie Ivan nog naar zijn hart grijpen. 'Ik ben er niet goed van' zei hij." Even schrikken, meer was het niet. En dus ging de vakantiedag verder. En wandeling over de dijk, en een paar uur later een diner op restaurant. "En daar is het helemaal fout gegaan."

"Plots kon Ivan niet meer spreken en viel hij om. We zijn onmiddellijk naar de spoedafdeling van het ziekenhuis gereden." Daar stelden artsen vast dat Heylen door het oog van de naald was gekropen. "Blijkbaar was hij 's middags tijdens die inslag een soort bliksemafleider. Hij heeft een pak statische elektriciteit opgevangen. Daardoor heeft hij hartritmestoornissen gekregen." En die hebben dan weer voor bloedklonters achter zijn hart gezorgd. "Eén van die klonters moet 's avonds naar zijn hersenen zijn doorgeschoten, met een beroerte tot gevolg." (br.hln)


» Reageer (0)
03-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees ontdekt na 2 jaar dat 'schattige honden' beren zijn

Chinees ontdekt na 2 jaar dat 'schattige honden' beren zijn

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/16/5/20150703092432/media_xll_7842065.jpg

Wang Kayui kreeg de schrik van zijn leven toen hij onlangs besefte dat de twee 'schattige puppy's' die hij al twee jaar aan het opvoeden was in realiteit beren zijn. Een Vietnamees had hem de dieren verkocht met de boodschap dat het 'goede wakers' zijn.

Wang voedde de 'puppy's', die hij erg schattig vond, twee jaar met veel liefde en nietsvermoedend op. Hij besefte niet dat hij twee exemplaren van een beschermde diersoort in huis had gehaald. "Ze waren erg welgemanierd en hadden een gezonde appetijt", aldus de man, die ze elke dag een bad gaf en hun pels kamde.

Pas toen de dieren elk meer dan 50 kilo begonnen te wegen, en ze ietwat excentrieke eetgewoontes kregen - de kippen van Wang moesten eraan geloven - begon er een belletje te rinkelen bij de Chinees. Toen hij een flyer van beschermde dieren onder ogen kreeg, besefte hij dat hij al twee jaar lang met Aziatische zwarte beren in huis zat.

Gelukkig belde Wang de politie, die op haar beurt een opvangcentrum voor wilde dieren inschakelde. Op 30 juni werden de twee beren, een mannetje en een vrouwtje, opgehaald. De organisatie zal nu een passend verblijf zoeken voor de dieren, die in goede gezondheid verkeren. En we hopen dat Wang nu eerst wat research doet voor hij nog eens een 'hond' koopt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij draagt een vuil marcelleke en is broodmager maar dan speelt hij piano als een virtuoos

Hij draagt een vuil marcelleke en is broodmager maar dan speelt hij piano als een virtuoos

Klik op de foto om de video te bekijken

Hij droeg een oud, vuil 'marcelleke', zijn haar was helemaal samengeklit en hij was broodmager. Maar toen de dakloze Donald Gould plaatsnam achter de piano in de Amerikaanse stad Sarasota konden passanten hem niet langer negeren. Wat hij bracht, was gewoonweg te goed.

In Sarasota werden meerdere piano's geplaatst om mensen aan te zetten zich op een creatieve manier uit te drukken in de publieke ruimte. Toen Gould de toetsen van het instrument beroerde, gebeurde er iets magisch.

Come Sail Away
Hij vertolkte meesterlijk de hit 'Come Sail Away' van Styx uit 1977. Verwonderde voorbijgangers konden dan ook niet anders dan halt te houden om met ingehouden adem te luisteren naar de wondermooie performance van de dakloze man.

Drie miljoen views
Aroar Natasha werd zo geraakt door wat Gould aan de piano presteerde dat ze zijn optreden filmde en op Facebook plaatste. Het betoverende pianospel van Gould veroverde het internet als een lopend vuur dat niet meer was te stoppen. Op twee dagen tijd kreeg de video meer dan drie miljoen views.

Enkele dollars
"Ik had gewoon gehoopt enkele dollars bijeen te sprokkelen tijdens het spelen maar dit had ik niet verwacht", zei de erg bescheiden 51-jarige man aan het lokale tv-station ABC 7.

Muziekleraar
Als kind speelde hij klarinet en was zo goed dat hij dat instrument mocht bespelen tijdens zijn tijd bij de Amerikaanse marine. Na zijn dienstjaren keerde hij terug naar huis om muziek te studeren aan de universiteit met als doel later muziekleraar te worden. Hij had echter onvoldoende geld om die studie volledig af te maken.

Noodlot
Daarna sloeg opnieuw het noodlot toe voor Gould. In 1998 stierf zijn vrouw onverwacht. De man zocht zijn heil in drugs en raakte aan lager wal. Zijn toen driejarige zoontje werd geplaatst.

Kinderen
De dakloze man vertelde aan ABC 7 dat kinderen soms naast hem aan de piano komen zitten wanneer hij speelt. Zo voelt hij zich op een bepaalde manier toch een muziekleraar, het beroep dat hij zo graag had beoefend maar waar het lot helaas anders over besliste.

Auditie
Maar misschien is er eindelijk ook goed nieuws voor Gould. Sinds de video van zijn optreden viraal ging, werd de man door een muziekcafé gecontacteerd om auditie te doen voor live optredens in hun pianobar. Dus wie weet, komt alles nog wel goed voor deze uiterst getalenteerde Amerikaan en neemt zijn zoon weer contact op met hem. Dat is immers zijn allergrootste wens.  (br.hln))


» Reageer (0)
02-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom look bijna altijd aanbrandt bij het bakken

Waarom look bijna altijd aanbrandt bij het bakken

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/6/11/20150702191409/media_xll_7840661.jpg

De ene seconde sissen die fijngehakte lookteentjes nog vrolijk in de pan, een tel later kleuren de stukjes diepbruin tot zwart. Deze nochtans smakelijke venijnigaards kunnen de smaak van je gerecht in één seconde verpesten. Hoe komt het toch dat look zo snel aanbrandt, en wat kunnen we daar aan doen?

Waar een lichtjes aangebrand koteletje op de BBQ nog heerlijk gegrild kan smaken, is er niks aangenaam aan een verbrand teentje look. De typische pittige looksmaak verdwijnt, en wordt ingeruild voor een wrang verbrand smaakje. Helaas een smaak die je hele gerecht meteen gaat overheersen.

Jezelf verwijten dat je onoplettend aan het koken was heeft geen zin, want op een fractie van een seconde kunnen die brokjes look hun witte kleur kwijtraken. De reden daarvoor is dat look erg weinig water bevat, en dat het daarom ontzettend snel kookt. Zeker als je de look nog eens in kleine blokjes snijdt, dan  branden ze extra snel aan.

Er is dus een reden waarom recepten aanmanen om eerst andere ingrediënten in de pan te gooien, zoals uien of andere groenten. Uien en look dan maar samen bakken? Ook geen goed idee, en de look zal nog steeds verbranden. Look heeft slechts 30 seconden tot 2 minuten nodig om zijn werk te doen. Eentje om te onthouden bij je volgende kooksessie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogels carpoolen ook

Vogels carpoolen ook

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/11/8/20150702102512/media_xll_7839578.jpg

Wie dacht dat alleen mensen carpoolen, heeft het goed mis. Deze kraai profiteert van de doortocht van de arend om even uit te rusten op zijn rug. Amateurfotograaf Phoo Chan uit Washington was op het juiste moment op de juiste plaats om de foto van zijn leven te maken.

"Het was alsof de kraai een korte pauze nam en een gratis rit kreeg. Eerst dacht ik dat de kraai weggejaagd zou worden, maar verassend genoeg vond de arend het helemaal niet erg en bleef vliegen. Het zag eruit alsof ze vrienden werden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Goossens weer de allerbeste ter wereld

Peter Goossens weer de allerbeste ter wereld

http://static0.hln.be/static/photo/2015/6/2/6/20150702093418/media_xll_7839501.jpg

Een paar weken geleden tuimelde hij nog uit de lijst van 'World's 50 Best', de bekendste restaurant-ranking ter wereld. Maar zie: Peter Goossens is helemaal terug. In een nieuwe lijst die gisteren werd gepubliceerd staat de chef van Hof van Cleve op een gedeelde eerste plaats. "Natuurlijk doet het deugd."

De recensenten van 'WBPStars' -een klein en minder bekend broertje van World's 50 Best - hebben duidelijk veel meer genoten in 'Hof van Cleve' in Kruishoutem. Het restaurant staat in de nieuwe top-60 op de eerste plek met evenveel punten als 'El Celler de Can Rocca' uit Spanje. Dat restaurant staat ook op kop in die andere lijst.

Over 'Hof van Cleve' sparen de recensenten de superlatieven niet. "Het is een eindje rijden naar Kruishoutem. Maar uiteindelijk beland je in een restaurant dat zo uitmuntend, zo fantastisch, zo geniaal, zo slim, zo helder, zo verfrissend, zo briljant en zo warm is dat niemand het zou mogen missen." En Peter Goossens vinden ze een "übertalent dat balanceert tussen klassieke, hedendaagse en vooruitstrevende technieken." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze wiskundige formule berekent of jouw relatie blijft duren

Deze wiskundige formule berekent of jouw relatie blijft duren

http://static2.hln.be/static/photo/2015/5/2/1/20150701170421/media_xll_7838056.jpg

Wie eerder sceptisch staat tegenover waarzeggerij of horoscopen, kan met behulp van de wetenschap proberen uitvogelen of zijn of haar relatie zal standhouden op lange termijn. Wiskundige Hannah Fry uit Londen ontwierp een wiskundige formule die de kans op slagen van jouw relatie berekent. Hoe meer ruzie en discussie, hoe beter, volgens Fry. Daar is wat uitleg bij nodig.

Wiskundige Hannah Fry, verbonden aan het UCL Centre for Advanced Spatial Analysis in Londen, doet haar theorie uit de doeken in het recent gepubliceerde boek The Mathematics of Love. Ze gebruikt als basis het werk van psycholoog John Gottman, die jarenlang honderden koppels observeerde en analyseerde, zowel op fysiek als mentaal vlak. Welke woorden gebruiken die koppels in gesprekken, hoe is hun hartslag en bloeddruk daarbij, welke gezichtsuitdrukkingen gebruiken zij, enzovoort. Die jarenlange analyses leveren interessante resultaten op, die Hannah Fry nu bundelt in haar boek.

De negativiteitsdrempel
Volgens Fry zijn er drie belangrijke factoren die een goede relatie bepalen, die je alledrie kan samenbrengen in een wiskundige formule, opgesteld door psycholoog Gottman en wiskundige James Murray. Gottman slaagde er overigens in om in 90% van de gevallen te voorspellen of een relatie al dan niet zou standhouden.
Het gaat om je eigen humeur of ingesteldheid als je alleen bent, je humeur als je bij je partner bent en hoe je elkaar beïnvloedt als koppel. "Vooral dat laatste is een doorslaggevende factor," legt Fry uit. "We noemen de invloed die je als koppel op elkaar hebt de negativiteitsdrempel. Die drempel meet hoe vervelend je man of vrouw kan doen voor je écht boos wordt." De drie factoren worden samengebracht in één formule:

http://static3.hln.be/static/photo/2015/14/6/4/20150701183618/media_xll_7838179.jpg

Klagen, zagen en ruziemaken troef
Vooral die negativiteitsdrempel lijkt een al dan niet succesvolle relatie te bepalen. "Waar ik altijd veronderstelde dat een hoge negativiteitsdrempel een teken was van een goede relatie, wat wil zeggen dat je vaak compromissen sluit en elkaar veel toelaat, blijkt nu door wiskundig onderzoek het tegendeel waar," legt Fry uit. "De beste koppels zijn volgens ons onderzoek die met een lage negativiteitsdrempel. Zij stoppen kleine ergernissen niet zomaar gemakkelijkheidshalve in de doofpot, maar gooien meteen alles op tafel, praten het uit en gaan daarna verder met hun relatie. Die koppels geven elkaar ruimte om te klagen, en laten dat toe van elkaar. Ze proberen continu hun eigen relatie te herstellen, wat getuigt van een positieve kijk op de voortgang van hun relatie." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland - Midnight Star

Roland - Midnight Star

Klik op de foto om hem te beluisteren


Roland Van Campenhout, of kortweg Roland (Boom, 1945), is een Vlaamse bluesmuzikant.

Roland groeide op in de steenbakkerij-omgeving van de Rupelstreek. Zijn vader, een jazzmuzikant, verdronk toen hij vijf was. Toen hij 14 was ging Roland het huis uit. Pas toen hij 20 was begon hij zich met muziek bezig te houden. Hij speelde in de skifflegroep, the William & Roland Skiffle Group, en het folkduo Miek en Roel.

In 1969 boorde hij definitief een ander genre aan: blues, al zou hij zich tijdens zijn carrière ook met andere stijlen zoals country, wereldmuziek, folk, rock ... bezighouden. Roland ontdekte het genre toen hij dat decennium John Lee Hooker zag optreden in het café De Muze in Antwerpen. Hij brak door tijdens Jazz Bilzen, waar hij zijn reputatie als live-artiest vestigde.

Tijdens de jaren zeventig werd hij lid van Rory Gallaghers band en toerde de hele wereld rond, zelfs tot in Singapore. Hij trad ook op met Tim Hardin, Leo Kottke en Ian Anderson. Roland bouwde hierdoor een reputatie als zwervend muzikant op die van café naar café trekt. Sinds de geboorte van zijn dochter heeft hij dit leven meer ingetoomd.

In 1985 had hij commercieel succes met de plaat "76 cm per second",[1] waarop hits als "Fish on the hook" en "Cruising down on main street" stonden.

Ook zijn samenwerking met Arno Hintjens als het nevenproject "Charles et les Lulus" (1990-1991) bleek bijzonder succesrijk. Het deed veel om Rolands bekendheid aan een nieuw en ander publiek door te geven. Roland speelde hierna op de debuutplaat van Marie-Laure Béraud, Arno's vriendin. In 1993 zong Arno ook de track, "Les Femmes" op Rolands album "Little Sweet Taste". Datzelfde jaar produceerde Roland Pieter-Jan De Smet's plaat, "Antidote" en verzorgde de soundtrack van Marc Diddens film "Mannen maken plannen".

Roland coverde Johan Verminnens nummer "Rue des Bouchers" op het hommage-album, "Spelers & Drinkers".


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!