Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




21-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linda Perry - Fly away

Linda Perry - Fly away

Klik op de foto om ze te beluisteren







Linda Perry (Springfield (Massachusetts), 15 april 1965) is een Amerikaans rockmuzikant, songwriter en producer. Haar ouders zijn van Portugese en Braziliaanse afkomst en ze is vooral bekend als zangeres van de voormalige band 4 Non Blondes.

Als coproducer en schrijfster werkte Perry mee aan het album M!ssundaztood van Pink. Tevens schreef ze enkele nummers voor het album 'Try This' van Pink. Ook schreef en produceerde ze de nummers Nasty Ghetto voor de Sugababes en What you Waiting For voor Gwen Stefani. Daarnaast is Perry voor een groot deel verantwoordelijk voor albums van Courtney Love en Kelly Osbourne.

Daarnaast schreef ze voor en met Christina Aguilera het nummer Beautiful van het album Stripped en in 2006 het nummer Hurt van het album Back to Basics, gebaseerd op Perry's recente verlieservaring. Aguilera heeft het nummer echter herschreven omdat het te veel referenties had naar de vader van Perry.

Voor de film Prey for Rock and Roll schreef ze met Gina Gershon het nummer StupidStar.

In 2007 schreef ze het nummer My Love voor Céline Dions album Taking Chances. Dit nummer werd in 2008 de titelsong van het "Best Of" album "My Love Ultimate Essential Collection".


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst rolde deze FBI-agent de maffia op, nu redt hij dieren

Eerst rolde deze FBI-agent de maffia op, nu redt hij dieren

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/15/9/20150721101749/media_xll_7882269.jpg

Hij infiltreerde bij de maffia en werd daarvoor internationaal geprezen. Jack Garcia nam dan ook met opgeheven hoofd in 2006 afscheid bij de FBI, maar het begon toch weer te kriebelen. Hij moest en zou zich voor de goede zaak in blijven zetten. Daarom neemt hij het nu op voor mishandelde dieren. "Ik wil ze de stem geven die ze zelf niet hebben."

"Eerst reed ik een grote drugsbaas rond en daarna opeens mijn dochter", refereert Garcia aan zijn tijd als undercoveragent. Dat was wel even schakelen, zegt hij tegen The New York Post. "Het heeft even geduurd voordat ik daaraan gewend was geraakt. Toen deze kans voorbijkwam, wilde ik 'm grijpen."

De man met flink postuur en van Cubaanse komaf verwierf internationale bekendheid toen hij het voor elkaar kreeg bij de Gambinomaffia te infiltreren onder zijn alias Jack Falcone. Dankzij de dappere daad van Garcia werden dertig bendeleden veroordeeld.

"Het geweld tegen weerloze dieren is net zo wreed als sommige misdaden die ik in een vorig leven als agent heb onderzocht. En ik heb nogal wat voorbij zien komen", stelt Garcia.

De man heeft zich nu aangesloten bij 'Guardians of Rescue', een organisatie die dierenasielen ondersteunt, zich inzet tegen dierenmishandeling en ervoor zorgt dat ouderen gratis de beschikking krijgen over hulphonden.

Volgens oprichter Robert Misseri is Garcia 'een grote aanwinst'. "We wilden iemand hebben die niet alleen lokaal iets kan bereiken, maar ook landelijk iets kan betekenen."

Door zijn nieuwe baan heeft Garcia het gevoel dat hij de hulpeloze dieren kan helpen. "Als je problemen hebt met de maffia, dan kun je daar iets tegen doen. De politie bellen, bijvoorbeeld. Maar dieren kunnen niet van zich laten horen als ze mishandeld worden. Ik wil ze een stem geven." (br.hln)


» Reageer (0)
20-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe komt het dat onze vingers niet allemaal even lang zijn?

Hoe komt het dat onze vingers niet allemaal even lang zijn?

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/3/14/20150720153943/media_xll_7881254.jpg

Wie al eens een tripje naar de zoo heeft ondernomen, had het waarschijnlijk al wel opgemerkt: onze vingers zien er heel anders uit dan die van de dieren. Niet alleen omdat we geen vlijmscherpe nagels hebben, maar vooral omdat onze vingers allemaal een andere lengte hebben.

De handen van onze voorouders leken veel meer op die van chimpansees, met veel langere handpalmen en vingers en kortere, zwakkere duimen. Bovendien waren de vingers gebogen en ontbrak het bredere deel van de bovenste vingerkootjes, waardoor de handen ideaal waren voor horizontale steun (zoals takken) maar niet genoeg kracht hadden om dingen goed vast te houden of om druk uit te oefenen.

Vergeleken met zulke handen, zijn onze handen korter. Bovendien hebben onze vingertoppen brede, ondersteunende botjes met kussentjes, wat helpt om dingen vast te nemen. Ook zijn onze duimen, wijs- en middelvingers een stuk sterker om zo grotere druk aan te kunnen.

Verder heeft onze duim na verloop van tijd ook drie extra spieren gekregen die chimpansees niet hebben en die ervoor zorgen dat onze duim veel sterker beweeglijker is. In de fysiologie hebben we het dan over oppositie: we kunnen onze duim perfect samenbrengen met het topje van onze pink. Daardoor zijn we beter in het vastnemen van kleine objecten vastnemen en het maken van allerlei werktuigen.


Er is echter nog een andere theorie, die een tikje gewelddadiger is. Volgens enkele wetenschappers zouden onze handen hun huidige vorm hebben omdat we zo het perfecte menselijke wapen kunnen vormen: de vuist.

Hun bewijsmateriaal? 1) chimpansees kunnen geen vuist maken; 2) hoe kleiner de oppervlakte, hoe meer kracht je vuistslag heeft; 3) de minutieuze plaatsing van onze botten zorgt voor een slag met de meest mogelijke impact op het slachtoffer. Dat komt omdat, wanneer we een vuist maken, er geen plaats meer is binnenin onze handen. Daardoor heeft de slag extra veel kracht wanneer hij bij het slachtoffer aankomt, maar wordt de impact op ons hand zoveel mogelijk beperkt. En laat dat nu net komen door de lengte van onze vingers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man kocht dit schilderij voor 83 euro... en kan het nu verkopen voor 6,5 miljoen

Man kocht dit schilderij voor 83 euro... en kan het nu verkopen voor 6,5 miljoen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/14/1/20150719114911/media_xll_7878766.jpg

Hoop jij ook stiekem een verborgen schat te ontdekken telkens je een kringloopwinkel binnenwandelt? Voor een man uit Texas kwam die droom uit, want hij verliet de winkel als miljonair.

Voor 90 dollar (83 euro) tikte Ray Riley uit de Amerikaanse staat Texas een schilderij op de kop. Dat schilderij blijkt nu een originele Sigmar Polke te zijn, een Duitse schilder waarvan de werken prijzen halen tot wel 25 miljoen euro.

Het schilderij dat Ray kocht, wordt geschat op 6,5 miljoen. "Toen ik de lijst verwijderde, zag ik de letters 'P-o-l-k-e' staan", vertelt Ray aan ABC News. "Ik werd heel zenuwachtig en ik begon te trillen. Uiteindelijk heb ik het schilderij enkele weken verstopt."

Gaye Jackson, die de kringloopwinkel uitbaat, zegt dat ze wel honderden kunstwerken binnen krijgen. "We weten niet of sommige miljoenen waard zijn."

Het is niet de eerste keer dat in de kringloopwinkel dure schilderijen worden afgeleverd. Eerder schonk al iemand een originele William G. Yorke aan de kringloopwinkel, een schilderij dat op minstens 16.000 euro wordt geschat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eens te dik, altijd te dik

"Eens te dik, altijd te dik"

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/11/0/20150719211144/media_xll_7879545.jpg

Mensen met overgewicht hebben maar een uiterst kleine kans om hun kilo's ooit kwijt te spelen. Dat concluderen Britse wetenschappers na een onderzoek bij 280.000 mensen. Ons lichaam is er op gemaakt om reserves op te bouwen voor periodes van schaarste, en geeft die reserves niet graag af. Daarom moeten we vooral proberen te vermijden dat mensen dik worden.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiwit in hersenvocht kan wijzen op vroege fase Alzheimer

Eiwit in hersenvocht kan wijzen op vroege fase Alzheimer

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/13/8/20150720095545/media_xll_7880363.jpg

Het gehalte van het eiwit neurogranine in het hersenvocht kan in de toekomst mogelijk helpen bij het vroegtijdig aantonen van de ziekte van Alzheimer. Dat blijkt uit onderzoek van Maartje Kester van VUmc in Amsterdam. De resultaten werden voorgesteld tijdens de Internationale Alzheimer's Association Conferentie 2015 in Washington DC.

"Mijn collega's en ik hebben gevonden dat neurogranine mogelijk kan helpen bij het diagnosticeren, voorspellen en monitoren van de ziekte van Alzheimer", zegt Kester.

Het onderzoek gebeurde bij 162 mensen, verdeeld over drie groepen: patiënten zonder medische afwijkingen, patiënten met tekenen van een milde cognitieve achteruitgang (MCI) en patiënten met de ziekte van Alzheimer. De patiënten werden gemiddeld vier jaar gevolgd en doorliepen verschillende onderzoeken.

"Neurogranine is waarschijnlijk betrokken bij de communicatie tussen zenuwcellen in de hersenen", aldus de onderzoekers. Uit het onderzoek blijkt dat het gehalte van het eiwit neurogranine in het hersenvocht hoger is bij patiënten met Alzheimer. Daarnaast is het eiwit meer aanwezig bij patiënten met MCI die later de ziekte van Alzheimer krijgen, dan bij MCI-patiënten die niet achteruitgaan. Bij de MCI-patiënten met een hogere neurograninewaarde was er ook een hogere kans op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer.

"Wanneer de ziekte van Alzheimer in een vroegtijdig stadium kan worden gesignaleerd kunnen patiënten en hun naasten zich beter voorbereiden op de tijden die gaan komen", klinkt het nog. "Daarnaast kan mogelijk het beloop en de voortgang van de ziekte met dit eiwit beter gevolgd worden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Narcisten hebben veel bevestiging nodig, volgens onderzoek

Narcisten hebben veel bevestiging nodig, volgens onderzoek

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/16/3/20150720085114/media_xll_7880298.jpg

We hebben allemaal wel zo iemand in onze vriendenkring die denkt dat de hele wereld rond hem of haar draait. In plaats van je de volgende keer nog eens te ergeren wanneer ze weer eens alle belangstelling opeisen, probeer je er beter zo veel mogelijk voor hen te zijn, want wat blijkt? Narcistische mensen zijn net erg behoevend.

Volgens onderzoeker David Chester van de universiteit van Kentucky en zijn onderzoeksteam lopen narcisten helemaal niet over van zelfvertrouwen.

Hersenscan
Voor hun studie onderzochten ze 50 studenten van wie ze eerst berekenden hoe narcistisch ze waren.Dat deden ze aan de hand van statements zoals '"ik vind mezelf een uniek persoon". Vervolgens werden de studenten gekoppeld aan een speciale hersenscanner, die de verbindingen tussen de verschillende hersengebieden meet.

Daarbij waren Chester en zijn team vooral geïnteresseerd in een gebied helemaal vooraan, gekend als de mediale prefrontale cortex, dat geassocieerd wordt met hoe we over onszelf denken. Maar ook een ander, iets dieper gelegen gebied kreeg de volle aandacht: het striatum ventrale, dat gelinkt wordt aan beloningen en geluksgevoel.

Veel bevestiging nodig
Wat blijkt nu? Narcisten mogen misschien wel zeggen dat ze zelfzeker zijn, maar volgens de hersenscan hebben ze een intern tekort als het op het belonen van zichzelf aankomt. Met andere woorden: narcisten hebben onbewust heel veel bevestiging nodig van anderen om dat tekort goed te maken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkelijk niets is klaar voor ouder wordende bevolking

"Werkelijk niets is klaar voor ouder wordende bevolking"

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/8/3/20150720063617/media_xll_7880103.jpg

Er nadert een golf van een kleine 3,8 miljoen zestigplussers, maar niemand weet hoe en waar ze moeten gaan wonen. Uit een nieuw onderzoek van de KU Leuven blijkt dat onze huizen niet geschikt zijn om oud in te worden en dat de buurt daar niet aan is aangepast, zo staat vandaag in de kranten van Mediahuis.

Binnen twintig jaar zullen er dubbel zoveel 80-plussers zijn als nu. Nog eens twintig jaar ­later is dat aantal al verdrievoudigd tot 1,2 miljoen. "Om die kost op te vangen, zullen we allemaal langer moeten werken. Maar waar gaan al die bejaarden wonen?", zegt professor Pascal De Decker, socioloog en stedenbouwkundige van de KU Leuven.

"Werkelijk niéts - huizen noch buurten - is klaar voor een ouder wordende bevolking. De toestand is hopeloos én ­ernstig", zo klinkt het.

"Extra rusthuizen bouwen blijkt onbetaalbaar, dus wil de overheid dat ouderen langer thuis wonen. Maar onze huizen zijn daar niet op voorzien" zegt De Decker. "Onderzoek toont aan dat nu al 40 procent van de ouderen in een huis woont dat niet is aangepast aan hun zorgbehoefte." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Werkelijk niets is klaar voor ouder wordende bevolking"

"Werkelijk niets is klaar voor ouder wordende bevolking"


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patti Smith - Because The Night

Patti Smith - Because The Night

Klik op de foto om ze te beluisteren






Patti Smith (Chicago (Illinois), 30 december 1946) is een Amerikaanse rockzangeres en dichteres. Zij wordt wel beschouwd als een voorloper van de punkbeweging, maar is in feite meer verwant aan artiesten als The Velvet Underground en Bob Dylan. De arrangementen van haar nummers zijn vaak vrij complex en er komen ook lange improvisaties voor.


Zij brak door met haar album Horses in 1975. Daarna volgden nog o.a. Radio Ethiopia en Easter. Haar laatste CD kwam uit in 2007 en heet Twelve', deze bevat twaalf covers uit de jaren '60-'70, gebracht op een eigenzinnige manier .




» Reageer (0)
19-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven van deze straathond veranderde voorgoed na hels avontuur

Het leven van deze straathond veranderde voorgoed na hels avontuur

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/1/6/20150718235105/media_xll_7878396.jpg

Een jonge straathond uit Indianapolis bevond zich deze week in een benarde positie toen een vrouw uit de buurt hem te hulp schoot. Het arme dier was vast komen te zitten in een autowiel en kon geen kant meer op. De brandweer had naar eigen zeggen meer dan een uur nodig om de angstige viervoeter te bevrijden. Het verhaal kende dus gelukkig een goede afloop en daar bleef het niet bij... want haar leven op straat is nu ook voorgoed voorbij.

Volgens een Facebookbericht van de brandweer in Indianapolis kende de 20-jarige Jessica Arnold de straathond al langer en had ze haar de naam 'Jimma' gegeven. Ze gaf het dier ook regelmatig te eten wanneer het in de buurt rondhing.

Toen ze vrijdagnamiddag echter thuis kwam van haar werk en merkte dat Jimma vastzat, aarzelde ze geen seconde: met de hond (en het wiel) in de auto reed ze meteen naar de plaatselijke brandweer.

Reddingsoperatie
Een team van bezorgde brandweermannen probeerden Jimma eerst met vloeibare zeep en vervolgens met olie te bevrijden, maar zonder resultaat. Al snel werden dan ook de grote middelen ingezet om eerst de autoband en vervolgens de velg te verwijderen. "De hond leek stabiel en hoewel duidelijk geschrokken, was ze niet agressief", klinkt het.

"Terwijl verschillende pompiers doorwerkten om te hond te bevrijden, kalmeerden anderen haar met zachte aanrakingen en lieve woorden zodat ze zich niet tegen haar redders zou verzetten", staat in het bericht te lezen. "De hond werd verschillende keren erg onrustig en het team gaf haar telkens even te tijd om te kalmeren voor ze verder werkten."

Nieuw baasje
Meer dan een uur later kon Jimma eindelijk weer van haar vrijheid genieten. "De luchtpijp van de hond werd op geen enkel moment geraakt en ze zag er voor de rest ok uit", werd nog gemeld. "Na het verwijderen van de velg werd een erg gelukkig Jimma met de vrouw mee naar huis gestuurd."

Er was voor Jimma echter ook een positieve kant aan het verhaal. Volgens een update van de brandweer zou haar reddende engel immers hebben laten weten dat de hond een permanent lid van haar gezin zal worden.

Meer foto's vind je op Facebook, waar de brandweermannen alvast heel wat lof kregen voor het redden van Jimma. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinéad O'Connor - Troy

Sinéad O'Connor - Troy

Klik op de foto om ze te beluisteren

Sinéad Marie Bernadette O'Connor (Dublin, 8 december 1966) is een Iers singer-songwriter. Haar voornaam wordt uitgesproken als 'sji-neid'.

» Reageer (0)
18-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinead O'Connor voor het eerst oma

Sinead O'Connor voor het eerst oma

http://static0.hln.be/static/photo/2015/13/5/4/20150718115813/media_xll_7877584.jpg

Sinead O'Connor is op 48-jarige leeftijd oma geworden. Op Facebook onthult de zangeres dat de vriendin van haar zoon Jake is bevallen van een jongetje. De baby is het eerste kleinkind van Sinead.

De Nothing Compares 2 U-zangeres stelde haar fans al op de hoogte toen de bevalling nog gaande was. "Oh mijn god. Nog een paar uur en dan komt mijn grootste droom uit, dan word ik oma'', schreef de artiest.

Gisteravond laat maakte ze bekend dat het een jongetje is geworden. Sinead heeft vier kinderen. In maart maakte ze bekend dat Lia, de vriendin van haar 27-jarige zoon Jake zwanger was. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plus size model schrijft geschiedenis op cover van fitnessmagazine

Plus size model schrijft geschiedenis op cover van fitnessmagazine

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/14/12/20150718101743/media_xll_7876692.jpg

Als er één groep nog steeds niet helemaal mee was wat het plus size-bewustzijn betreft, dan waren het de fitnessmagazines wel. Wie op zoek was naar een sporttijdschrift mocht er prat op gaan dat er een ingeoliede adonis (sixpack inbegrepen) of vrouw met stalen buikspieren op de cover te zien was. Tot nu, met dank aan het blad Women's Running.

Op de cover zien we een vollere jonge vrouw, al lopend. Een hele verademing vergeleken met het doorsnee fitnessmodel. Zelfs het covermodel zelf, de 18-jarige Erica Schenk, was verrast door het aanbod.

"Ik had geen flauw idee dat ik ook effectief op de cover zou staan," vertelde ze aan E! News. "Ik werd pas na de fotoshoot verwittigd dat het om de voorpagina ging, ik stond met mijn mond vol tanden. Ik had ook wel verwacht dat het wat stof zou doen opwaaien, maar niet dat het zo'n hot topic zou worden!"

Hardnekkig vooroordeel
De keuze om Schenk op de cover te zetten, was erg bewust. Zo wou het tijdschrift de definitie van 'dé loper' opentrekken, alsook wat het nu precies betekent om 'fit' te zijn. "Er is een hardnekkig vooroordeel dat alle lopers en sporters mager zijn, maar zo zit de werkelijkheid helemaal niet in elkaar," vertrouwde chef-redacteur Jessica Sebor toe aan Today. "Lopers zijn er in alle vormen en maten. Ga maar eens aan de eindstreep van iedere loopwedstrijd staan, en dan zal je het met eigen ogen zien. Wij vonden het hoog tijd om dat eens onder de aandacht te brengen."

Herkenbaarheid
Bovendien wouden ze niet alleen de lichaamsdiversiteit aankaarten, maar meteen ook zorgen dat alle vrouwen die het magazine eens vastpakken of in de winkel zien liggen, zich aangesproken zouden voelen. "Iedere vrouw loopt wel eens langs een tijdschriftenrek en heeft het gevoel dat ze zich in geen enkele voorpagina kan herkennen," legde Sebor uit. "Wij willen dat onze lezers een stukje van zichzelf terugzien in onze cover."

Ook Schenk is in haar nopjes met de cover en de impact die het tijdschrift heeft. "Ik vind het geweldig dat je op de voorpagina een vrouw ziet met ronde vormen en volle dijen die nog steeds trots is op haar lichaam! Ik draag geen losse kleren om mijn lichaam te verhullen. In het begin voelde ik me daarom wat onzeker, maar toen realiseerde ik me dat ik nooit andere vrouwen zou kunnen helpen om zichzelf te accepteren, als ik dat zelf niet eens kan." Amen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte voetjes? Dit vreemde pedicuretrucje werkt écht

Zachte voetjes? Dit vreemde pedicuretrucje werkt écht

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/7/2/20150717131617/media_xll_7875512.jpg

Met dit warme zomerweer blijven onze kousen in de kast, en dan zijn die droge, ruwe eeltplekjes erg zichtbaar. Je hoeft gelukkig geen dure pedicure te betalen om poezelig zachte voetjes te krijgen: deze simpele lifehack werkt ook. En je hebt de ingrediënten waarschijnlijk al in je kast staan.

Het geheim van een goede pedicuresessie? Mondwater. Jawel, je hoort het goed: die fles Listerine komt voor meer van pas dan een frisse adem. Neem een teiltje dat groot genoeg is om je voeten in te weken en vul dat met mondspoelmiddel, azijn en water (van elk evenveel). Laat 15 minuutjes weken, en tadaa: mooie voetjes.

Zowel Listerine als azijn bevatten immers niet-agressieve zuren die je huid exfoliëren. Opgelet: niet alle mondwaters bevatten dat; ga op zoek naar benzoëzuur/benzoic acid in de ingrediënten. Het water is daarnaast weer nodig om je recept wat te verdunnen en irritatie te voorkomen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Douche jij 's avonds of 's ochtends? Want dat maakt wel degelijk een verschil

Douche jij 's avonds of 's ochtends? Want dat maakt wel degelijk een verschil

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/8/4/20150717184410/media_xll_7876414.jpg

Heb jij 's morgens een verwkikkende douche nodig om de slaap uit je ogen te spoelen? Of geniet jij liever 's avonds van een ontspannende hete douche? Of douche je gewoon wanneer het je het beste uitkomt? Feit is dat 's morgens of 's avonds douchen gevolgen kan hebben voor onze huid, gezondheid én hygiëne.

Stel jezelf de volgende drie vragen om erachter te komen of je nu beter 's morgens of 's avonds onder de douchestraal springt:

1. Heb je een droge of een vette huid?
Is jouw huid aan de vette kant? Dan was je je gezicht hoogstwaarschijnlijk 's ochtends, of je nu ook een douche neemt of niet. Maar niet iedereen is ermee gebaat om zijn gezicht twee keer per dag te wassen, probeer het dus tot één keer per dag te beperken. Als je een droge huid hebt is het sowieso geen goed idee om 's ochtends te douchen. Het warme water zorgt er immers voor dat je huid uitdroogt. Sla het douchen of ochtendlijke wassen van je gezicht dus over en opteer beter voor een watje met wat micellair water om je gezicht te reinigen.

2. Raak je moeilijk in slaap?
Sommigen vinden niets zo ontspannend als een warme douche om de dag te beëindigen, maar in de realiteit werkt zo'n waterstraal net oppeppend. Bovendien kan een avondlijke douche ervoor zorgen dat je lichaamstemperatuur omhoog gaat, terwijl die 's avonds net naar beneden zou moeten gaan om je lichaam voor te bereiden op het slapengaan. Als je al een moeilijke slaper bent, is het dus geen goed idee om 's avonds te douchen.

3. Heb je het gevoel dat je overdag snel vuil wordt?
Deze vraag berust vooral op persoonlijke voorkeur. Als je 's avonds laat thuiskomt en je voelt je vuil, dan is het logisch dat je nog snel even in de douche springt voor het slapen gaan. Anderen geven er dan weer de voorkeur aan om de dag fris te beginnen in plaats van te beëindigen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dizzy Man's Band - The Opera

Dizzy Man's Band - The Opera

Klik op de foto om ze te beluisteren





Dizzy Man's Band was een Nederlandse pretpopgroep uit Zaandam rond zanger Jacques Kloes.

De band debuteerde in 1970 met het nummer Tickatoo, met een herkenbare, van Creedence Clearwater Revival (Down On The Corner) geleende melodielijn. Ook blazersrockgroepen als Blood, Sweat & Tears behoorden tot de referentiekaders, blijkens een nummer als A Matter Of Facts.

Andere nummers van de groep zijn Jumbo, Mickey Mouse, Rio, The Show en Mony The Phony. Van die laatste twee nummers werd een tweetalige medley gemaakt als reclame voor een bank. Farce Majeure maakte van The Show een aanklacht op de regering ("Het is maar show"). In 1975 werd gescoord met The Opera, een nummer dat opviel door de Pavarotti-achtige intermezzo's.


In 1983 viel de Dizzy Man's Band uiteen maar kwam later bijeen voor de Goud van Oud-concerten van Veronica. In 2009 kwam er weer een reeks concerten.


» Reageer (0)
17-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisduif schittert in promofilmpje Tomorrowland

Huisduif schittert in promofilmpje Tomorrowland

Klik op de foto om ht filmpje te bekijken

Birdy, de huisduif van Kim Dierick en Greenfield Degruytere uit de Ardooisesteenweg in Roeselare, maakt furore op het internet dankzij een promofilmpje van het dancefestival Tomorrowland. Via een artikel in deze krant kwamen de producenten van het filmpje, die koortsachtig op zoek waren naar een tamme duif, bij Birdy terecht.
Kim en Greenfield vonden Birdy eind vorig jaar op straat en sindsdien wijkt het duifje niet meer van hun zijde. Het koppel maakte zelf al verschillende filmpjes en foto's van hun tamme duif, waardoor het beestje een echt internetfenomeen is geworden. De ster van het vogeltje schijnt nu zo hard dat het zelfs mag figureren in een reclamespot voor Tomorrowland.  

"Twee weken terug kregen we plots telefoon van de mensen achter Tomorrowland", vertelt Kim. "Ze waren heel dringend op zoek naar een tamme duif voor een promospot. Vier dagen voor de opnamedag, stootten ze op het artikel dat in april in Het Laatste Nieuws verscheen. Zo kwamen ze bij ons terecht."  

Birdy gedroeg zich naar verluidt voorbeeldig tijdens de opnames en had zelfs minder takes nodig dan de meeste menselijke acteurs. "Wie weet opent dit deuren naar ander figuratiewerk", hopen de fiere eigenaars.  

In het spotje loopt de hele stad leeg, omdat iedereen naar Tomorrowland trekt. Enkel de duiven, waaronder Birdy, blijven achter. Birdy is te zien vanaf 1:06. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerschoonmaak achter de rug? Dit doe je met je oude kleren

Zomerschoonmaak achter de rug? Dit doe je met je oude kleren

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/0/0/20150717061439/media_xll_7873635.jpg

Move over lenteschoonmaak, onze kleerkast opruimen doen we tegenwoordig pas in de zomer - hey we moeten toch plaats kunnen maken voor die soldenbuit? En daar zit je dan, met tientallen dozen vol oude spullen die je nooit meer aantrekt. Vooraleer je richting containerpark trekt, overweeg je best eerst even deze opties.

Proficiat, je hebt het zenuwslopende (en soms hartverscheurende) proces dat 'kleerkast opruimen' heet met glans doorstaan. Maar wat doe je nu met de kleren die je niet meer draagt?

Doneren
Wil je je goed hart laten spreken? Dan kan je alle kleding die nog in goede staat is doneren. Veel steden hebben specifieke kledingcontainers, maar je kan ook zelf kleding binnenbrengen bij kringloopwinkels. Bovendien kan je er ook vaak accessoires, schoenen en kinderspeelgoed kwijt.

Money money money
Hou je liever je portefeuille open dan dat je je goed hart laat spreken? Introduceer je kleding dan op de tweedehandsmarkt. Dat kan online via sites als 2dehands, maar je kan ook de dichtstbijzijnde tweedehandswinkel opzoeken. Opgelet: ook tweedehandswinkels hebben standaarden! Stap dus niet de winkel binnen met afgesleten vodden, want die kan je gegarandeerd weer mee naar huis nemen.

Kapotte kleding?
Maar wat doe je dan met versleten kleding? Je kan natuurlijk linea recta richting het containerpark rijden, maar er zijn een aantal andere interessantere tussenstops. Zo zamelt H&M kleding en huishoudtextiel in (en het goede nieuws: het hoeft niet eens in goede staat of van hun eigen merk te zijn). In ruil voor een volle plastic zak krijg je bovendien ook nog eens een tegoedbon. Ook zijn er tal van bedrijven die kleding per kilo overkopen. Een grote zakcent zal je er niet aan overhouden (het gaat om zo'n €0.25 per kilo), maar je bent wel meteen van je rommel af.

Designer spullen
Heb je een duurdere smaak? Dan kan je terecht in de winkels die gespecialiseerd zijn in merkkledij. De meeste steden hebben specifieke luxe tweedehands boetieks, maar je kan ook online terecht om je kleding te verkopen. Sites als Labellov, Labelcrush en Designer-vintage bieden een online platform voor merkkledij. Wel opletten dat je niet meteen verleid wordt door de andere leuke stuks die er online te vinden zijn.

Kleding ruilen
Tegenwoordig is het hipper dan hip: kleding ruilen, ook wel swapping genoemd. Dat kan op heuse swap-events (zie swapping), waarop vrouwen samenkomen om hun miskopen te ruilen, maar je kan natuurlijk ook in de gezelligheid van je eigen huiskamer tussen de miskopen van familie en vriendinnen graaien. Leuk, toch? Opgelet: er wordt meestal wel verwacht dat alle kledij nog in perfecte staat is. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgemergelde straathond krijgt tweede kans en bloeit helemaal open

Uitgemergelde straathond krijgt tweede kans en bloeit helemaal open

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


In een hartverscheurend filmpje dat enkele dagen geleden op Youtube verscheen, is te zien hoe een zieke en doodsbange hond van straat wordt gered in India. Met een beetje liefde en de broodnodige verzorging ondergaat het dier dankzij de dierenorganisatie Animal Aid Unlimited op slechts zes weken tijd een ongelooflijke transformatie.

De achtergelaten viervoeter was erg verwaarloosd en zat volledig onder het schurft. Zijn vacht was volledig verdwenen en bij elke aanraking kromp het dier angstvallig ineen. De werknemers van de organisatie in India waren echter vastbesloten hem er weer bovenop te helpen: zo is te zien hoe ze hem eerst zachtjes proberen aaien en hem langzaam en erg voorzichtig beginnen wassen om zijn pijnlijke wonden te verzorgen.

Zes weken later is er van het doodsbange dier geen spoor meer te bekennen. In plaats daarvan krijgen we een gelukkige, gezonde en speelse hond te zien.  (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!