NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
30-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engelse bulldog skateboardkampioen


Engelse bulldog skateboardkampioen

Overal waar de Engelse bulldog Tillman passeert, laat hij monden openvallen. Zijn kunstje? Skateboarden alsof zijn leven ervan afhangt. Het stuntdier slaagt erin met drie poten op het bord te blijven, terwijl hij met zijn vierde vaart maakt. Ook bochten nemen en zowaar trappen afdalen is voor hem geen enkel probleem. Tillman mag zich bovendien een internetfenomeen noemen, want intussen hebben al meer dan vier miljoen mensen hem op Youtube aan het werk gezien.

"Sneller bergaf dan ik"
Baasje Ron Davis ontdekte het uitzonderlijke talent toen Tillman een zes weken oude puppy was. "Ik plaatste hem op een dag op een skateboard. Toen was hij natuurlijk nog te klein, dus stond hij er gewoon op en wiebelde hij een beetje. Ik leerde hem een paar technieken aan en al snel bleek dat hij zich op een skateboard als een vis in het water voelde. Nu hij groter en sterker geworden is, vliegt hij zelfs sneller bergaf dan ik kan lopen. Hij haalt probleemloos 16 km/u."

Geheime lokaties
Natuurlijk gaan de uitjes met Tillman niet ongemerkt voorbij. Ron ziet zich zelfs af en toe genoodzaakt om geheime lokaties op te zoeken, omdat de belangstelling van voorbijgangers anders de spuigaten uitloopt. "Op alle andere vlakken is het een normale hond. Sommige viervoeters zijn verzot op ballen achterna lopen, de mijne houdt nu eenmaal van skateboarden", verkondigt een trotse Davis. U kan de snelheidsduivel hier in levende lijve bewonderen. (br.hln)» Reageer (0)
29-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniet van de herfst


Geniet van de herfstHet weer heeft al jaren een grote invloed op onze stemming. Nu de sombere dagen aanbreken, moet het humeur er aan geloven. Bij personen die gevoelig zijn voor daglicht, kan het bioritme verschuiven als de dagen korter worden, waardoor hun slaap- en eetpatroon en daarmee hun stemming ontregeld raakt. Geen nood, deze kleine tips kunnen je 'herfstmood' opkrikken.

Ga buiten
Al worden de dagen korter en steekt de mist de kop op trek uit je huis. Elke dag dertig minuten wandelen in de frisse lucht frist elk humeur op. Bij voldoende daglicht maakt het lichaam gelukshormonen aan.

Wie actief is, sterkt het immuunsysteem en brengt lichaam en geest in beweging. Door een goede doorbloeding worden gelukshormonen geproduceerd. Bovendien geeft beweging ons afweersysteem een goede beurt. Joggen, wandelen, fietsen of de hond uitlaten, alles kan.

Goede seks
Wat voor sport geldt, geldt evengoed tussen de lakens. Goede seks geeft een ware hormonenkick, sterkt het immuunsysteem en maakt gelukkig. Geen zin om te vrijen? Appetijt komt dikwijls tijdens het eten. Doen dus.

Verzorg jezelf
Vooral in de herfst en de winter zijn saunabeurten de ideale manier om beginnende depressies te stoppen. Ons lichaam krijgt een ware hoge drukstoot en wie in een ontspannen en gezond lichaam rondhuppelt, voelt zich automatisch beter.

Geen betere oppepper dan aandacht te besteden aan je lichaamsverzorging. Verwen je huid met een vochtinbrengende crème en bescherm je huid en handen tegen kou en wind. Neem een uitgebreid bad met aromatische oliën en je kan er weer tegen.

Gezonde voeding
Sombere dagen doen grijpen naar de chocolade- of snoepkast. Probeer al die zoetigheden tot een minimum te herleiden, ze geven een vals gevoel van energie. Op termijn word je er alleen maar futloos door. Wees verstandig met voeding: volkerenproducten, aardappelen, veel fruit en verse groenten doen heel wat beters. Neem zo nodig een vitaminepreparaat in.

Kleurenpracht
Geen zon te zien? Breng kleur in je woning. Kleurschakeringen met rood, geel, oranje en groen creëren een opwekkend gevoel in je hoofd. Vrolijke kleuren en bonte bloemen in huis verdrijven droevige dagen.

Gezelschap
Mensen neigen zich te isoleren tijdens droevige dagen. Zoek bewust gezelschap op als je je triest voelt. Begeef je onder leuk gezelschap of organiseer een gezelschapsavondje, een cinemabezoek of een shoppingtrip met enkele vriendinnen.

Morgenstond
Zelfs al heb je enkel zin om tussen de wol te kruipen, sta tijdig op. Blijf niet te lang in bed liggen. Teveel slaap werkt storend en maakt je loom en trager. Tracht 's ochtends goed uit te rekken of doe gerust enkele stretchoefeningen. Dat doet de stofwisseling goed.

Nieuwe kleding
Koop een nieuwe herfstoutfit. Ban de sombere herfstkleuren, maar ga voor kleur. Met een kleurige paraplu, een paar fleurige en regenbestendige kaplaarzen en een trendy trenchcoat trotseer je elke regen. Modieuze en praktische kleding maken droeve dagen stukken aangenamer.

Kruiden
Tegen hersfstblues is geen kruid opgewassen? Niets van, het Johanneskruid heeft zijn diensten al bewezen. Het stimuleert het humeur zonder lastige nevenwerkingen. In thee kunnen verschillende kopjes per dag gedronken worden. (br.hln)» Reageer (0)
26-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eet jij straks de nieuwe kiwibes?


Eet jij straks de nieuwe kiwibes?

De Fruit- en groenteveiling Profruco uit Vrasene lanceert in september volgend jaar een nieuwe fruitsoort op de Belgische markt: de kiwibes. Verwacht je aan een kleine kiwi zo groot als een druif. Het verschil met een gewone kiwi is dat deze vrucht een haarloze schil heeft, waardoor je ze niet moet schillen of doorsnijden en uitlepelen.

Zoet en zacht
Het vruchtvlees is zacht en sappig, met een uitgesproken zoete smaak. Er is ook een grote verscheidenheid aan vorm en kleur van de vruchten. Zo zijn er groene, rode en gele varianten van bolrond tot eivormig. De eerste commerciële oogst van de Belgische kiwibes zal vanaf volgend jaar in de winkels liggen.

Deze fruitsoort is heel goed bestand tegen ziektes en fruitplagen en biedt daardoor ook mogelijkheden voor de biologische teelt.

Voedingswaarde
Qua voedingswaarde en smaak moet de zoete kiwibes niet onderdoen voor de gewone kiwi. Je eet hem net als een druif gewoon uit het vuistje. Volgens veiling Profruco kan je de kiwibes ook perfect in desserts verwerken. (br.hln)» Reageer (0)
16-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben een vlinder


img225/3366/nu3pz6.jpgIk ben een vlinder, fragiel en teer,
dus fladder ik wat heen en weer,
in een wereld vol met onbegrip,
fladder ik, en fladder ik.

Bij het ruiken van zoeten geuren,
het zien van zoveel mooie kleuren,
het proeven van een bittere pil,
fladder ik, waar ik niet wil.

Het leven is zo kort op aarde,
de liefde is mij alles waard,
was ik maar een nachtvlinder geweest,
dan stortte ik mij in het aardse feest.

Ik fladder snel, want ik heb haast,
behoedzaam ga ik van plaats naar plaats,
ik heb weinig tijd, kort is de nacht,
een vlinder die u de liefde bracht.

Ik ben een vlinder, fragiel en teer,
dus fladder ik wat heen en weer,
in een wereld met een warm onthaal,
en een glimlach voor ons allemaal.» Reageer (0)
14-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fijne zondagDe afbeelding “http://img220.imageshack.us/img220/678/zondagbt0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

.


» Reageer (0)
13-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.poezieDe afbeelding “http://img258.imageshack.us/img258/7371/15apdb8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


poezie

je hebt mij betoverd
met jouw charme
mijn hartje veroverd
met jouw zoete melodie
elke dag weer
keer op keer
wil jk jouw zachte woorden schrijven
voor altijd in jouw eeuwigheid blijven
kan niet slapen en kan niet eten
ben helemaal de tijd vergeten
jouw magie heeft mij omarmd
jouw elixier heeft mij verwarmd
poezie...je zit altijd in mijn hoofd
ik houd me vast aan jou
jouw toverdrank heeft mij verdoofd
voor altijd tot in de eeuwen
heb ik met jouw magie
gevreeen...
 


» Reageer (0)
12-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RegenDe afbeelding “http://img502.imageshack.us/img502/1096/regen1je0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Druppels op de ruiten

ik hoor geen vogel fluiten

alles donker en zo nat

dit weertje word ik echt goed zat.

 » Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeanne d'Arc


Paul Verhoeven werkt aan film over Jeanne d'Arc


Paul Verhoeven.


Paul Verhoeven wil het levensverhaal van de Franse heilige Jeanne d'Arc verfilmen. Toen hij enkele jaren geleden een biografie van haar las, raakte hij gefascineerd door de middeleeuwse verzetsheldin. "Die vond ik altijd wat truttig, maar nu niet meer", vertelt de regisseur in de Volkskrant.

Boek over Jezus
De 70-jarige cineast presenteerde deze week zijn boek 'Jezus van Nazaret', waarvoor hij jarenlang met zijn neus in de boeken zat. Zijn fascinatie voor de profeet begon met een verlangen om diens leven te verfilmen, een plan dat Verhoeven inmiddels heeft laten varen. "Hoe meer ik me erin verdiep, hoe vaker ik denk: al dat zwoegen op Jezus was een goede voorbereiding voor een film over Jeanne d'Arc."
Of zijn nieuwste project ooit het witte doek zal halen, blijft een verrassing. "Misschien is het ook een bevlieging, het opvullen van een gat", stelt hij. "Dat kan ik nog niet beoordelen. Voorlopig houdt het me erg bezig."

Erotische thriller
Verhoeven hoeft de komende tijd niet stil te zitten. Hij heeft de draad opgepakt van het filmproject 'Joanna's passions', dat in de jaren zeventig in gang werd gezet. De film speelt in het München van de jaren twintig, tijdens de opkomst van Hitler. Onlangs werd bekend dat de filmmaker in gesprek is over een nieuwe erotische thriller. Ook werkt hij aan een vervolg op 'The Thomas Crown affair', met opnieuw Pierce Brosnan in de hoofdrol. (br.hln)» Reageer (0)
11-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pirates of the Caribbean


Keira Knightley wil niet in nieuwe 'Pirates of the Caribbean'
Keira Knigtley in 'Pirates of the Caribbean: at World's End'.


Keira Knightley heeft geen zin om in een nieuwe 'Pirates of the Caribbean'-film te spelen. De 23-jarige actrice speelde in drie films de rol van Elizabeth Swann. Zelfs als de producers het haar mooi zouden vragen, wil Keira niet meer naast Johnny Depp en Orlando Bloom spelen. "Het was prachtig, een schitterende uitdaging en die films waren buitengewoon, maar neen. Ik denk dat mijn piratendagen geteld zijn", zei Keira in de tv-show 'Access Hollywood'.

Keira speelde in 2003 in 'Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl', in 2006 in 'Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest' in 2006 en vorig jaar in 'Pirates of the Caribbean: At World's End'. Ze speelt samen met Ralph Fiennes in de nieuwe film 'The Duchess'. Met die rol voelde ze zich vereerd. "Het was ongelooflijk dat ik die rol kreeg. Er zijn relatief weinig hoofdrollen voor vrouwen, dus dat maakte het nog leuker. Dat mensen houden van de film maakt het nog mooier".» Reageer (0)
07-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante hondjes?


Pikante hondjes?

Op heel wat schoorsteenmantels stonden ze in de 19de eeuw: aardewerken hondjes. Maar de trotse eigenaressen waren zich niet van bewust dat die hondjes in hun thuisland, Engeland, niet alleen voor de sier waren maar ook voor een heel ander doel werden gebruikt.

 
 http://www.dargate.com/237_auction/237_images/3303.jpg


Zo'n stel hondjes, een met de kop naar rechts en een met de kop naar links, was een geliefd souvenir. Zeevarende familieleden namen ze mee uit Engeland voor hun moeder, hun vrouw of hun geliefde. En in Nederland kregen ze een ereplaats op de schoorsteenmantel, aan iedere kant een. Bij bijna alle musea, die iets met scheepvaart te maken hebben, zitten er van die hondjes in de collectie.


De aardewerkfabrieken in Staffordshire in Engeland voeren er wel bij: duizenden hondjes, vooral spaniëls en poedels, werden er geproduceerd. Het witte aardewerk werd in mallen gegoten en hier en daar versierd met wat kleur.


Dat de hondjes in Engeland misschien voor heel andere doeleinden werden gebruik wisten de goede gevers niet, en als ze het al wisten hielden ze dat voor het thuisfront geheim. Het verhaal wil dat de hondjes een geheim teken waren voor minnaars en hoerenlopers. De hondjes stonden in de vensterbank. Keken ze naar buiten dan was dat een teken dat de vrouw des huizes niet beschikbaar was. Maar keken ze naar binnen, dan was de kust vrij.


Er is nog een andere, minder pikante, verklaring voor de populaire hondjes in de vensterbank. Keken ze naar buiten dan moest de zeeman nog thuiskomen, keken ze naar binnen dan was hij thuis.» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!