NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man levend teruggevonden na 16 maanden op Stille Oceaan

Man levend teruggevonden na 16 maanden op Stille Oceaan

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/7/12/20140131121530/media_xll_6448107.jpg

Een man die bijna anderhalf jaar geleden schipbreuk leed in de Stille Oceaan is levend teruggevonden. Jose Ivan at schildpadden, vogels en vis. Ook dronk hij het bloed van de schildpadden.

Ivan maakte in december 2012 een zeereis met een vriend van Mexico naar El Salvador. Het duo leed schipbreuk waarbij de vriend van Ivan op zee overleed.

De details van wat er daarna met Ivan is gebeurd zijn schaars, omdat de man in slechte gezondheid verkeert. Duidelijk is dat hij Spaans spreekt en dat hij overleefde door het eten van schildpadden, vogels en vissen. "We geven hem veel water, waardoor hij steeds sterker wordt", zo heeft een onderzoeker aan persbureau AFP laten weten. Ivan verblijft bij een familie op Ebon die hem voeding geeft.

De man werd gisteren 'ontdekt' toen zijn zeven meter lange motorboot werd gespot door bewoners van het geïsoleerde koraaleiland Ebon. Hij droeg slechts ondergoed en heeft lang haar en een baard. Omdat er geen vismateriaal op de beschadigde boot aanwezig was, wordt vermoed dat de drenkeling vissen ving met zijn handen.

Het verhaal van Ivan heeft veel weg van de film 'Cast Away' uit 2000, waarin acteur Tom Hanks moet zien te overleven op een eiland. Ebon is onderdeel van de eilandengroep Marshall, gesitueerd in de noordelijke Stille Oceaan. Het bestaat uit 30 atollen en 1.100 eilanden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgepast: grieppiek komt eraan

Opgepast: grieppiek komt eraan

 http://static3.hln.be/static/photo/2014/16/15/0/20140131104425/media_xll_6446925.jpg

Het griepseizoen zal hoogstwaarschijnlijk vanaf ­volgende week beginnen. Griepcommissaris Marc Van Ranst merkt dat het aantal gevallen in stijgende lijn zit. "Ik verwacht dat de griep zich volgende week doorzet. Ook in Frankrijk en Spanje is er al sprake van een epidemie." Een piek in het aantal zieken wordt in de tweede helft van februari verwacht.

Steeds meer mensen worden momenteel geveld door de griep. "Al zijn er nu nog niet heel veel gevallen", zegt Marc Van Ranst. "Het gaat wel stilaan omhoog. Ik verwacht dat volgende week een scharniermoment zal zijn, waarop het echt gaat beginnen. Dat in Spanje en Frankrijk de griep al doorgebroken is, is een teken dat het er ook bij ons zit aan te komen. In ­Frankrijk denkt men volgende week de epidemiedrempel te overschrijden."

De griep is dit jaar bijzonder laat, want normaal liggen rond Nieuwjaar al heel wat mensen ziek in bed. "Ik verwacht dat het virus nu dezelfde timing zal hebben als in 2012. De piek zal waarschijnlijk in de tweede helft van februari liggen."

Huisartsen merken alvast dat ze steeds meer patiënten met griep over de vloer krijgen. "We hebben er lang op moeten wachten, maar ik zie nu meer mensen die het te pakken hebben», zegt huisarts Rufij Baeke. "Ik verwacht ook dat het aantal zieken gaat toenemen nu de studenten gedaan hebben met hun examens en weer volop met elkaar ­optrekken." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handtas activeert slot bij koopverslaafde vrouwen

Handtas activeert slot bij koopverslaafde vrouwen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/6/8/20140131091924/media_xll_6447443.jpg

In een poging om de schuldenberg van koopverslaafde vrouwen terug te schroeven, lanceert het Australische creditcardfinder de iBag. Deze slimme handtas sluit zich automatisch af wanneer dames in de 'gevarenzone' van hun favoriete winkels komen of veelvuldig naar hun portemonnee grijpen.

"Heel veel mensen zijn overduidelijk hun zelfcontrole kwijt als het aankomt op aankopen met een kredietkaart. Maar liefst 1 op de 4 slaagt er niet in maandelijks haar schulden af te lossen. Ze realiseren zich niet hoe groot de financiële impact van hun impulsief koopgedrag is", stelt Michelle Hutchison van het Australische creditcardfinder.

Hoewel ze best beseft dat een slot op je handtas niet alle problemen van de baan kan helpen, vindt Hutchison het toch een stap in de goede richting. Met dank aan slimme sensoren kan de iBag inschatten wanneer iemand op koopjacht is. Dankzij een 'smart tag' op de portemonnee wordt opgevolgd hoe vaak die uit de handtas wordt genomen. Deze frequentie wordt gebruikt om de kans op een aanval van koopwoede in te schatten. De ingebouwde LED-lampjes lichten rood op om alarm te slaan en de handtas stuurt ook sms'jes naar de eigenaar als eerste waarschuwing.

Door de favoriete winkels of centra en de meest voorkomende tijdstippen te registreren, weet de handtas perfect wanneer hij zich hermetisch moet afsluiten. "De iBag zal je (hopelijk) bewust maken van je koopgedrag, maar kan je uiteindelijk niet tegenhouden van over je budget te gaan", klinkt de nuchtere instelling van de makers.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Werken en toch arm zijn' neemt nu ook in België toe

'Werken en toch arm zijn' neemt nu ook in België toe

http://static2.hln.be/static/photo/2014/11/0/13/20140131045843/media_xll_6447148.jpg

Het aantal mensen dat als werknemer werkt en tegelijk een leefloon trekt als aanvulling, omdat zijn arbeidsinkomen te laag is, neemt toe. Het is in tien jaar tijd verdubbeld van drie tot zes procent van de leefloontrekkers. Ze zijn nu met bijna zesduizend. Dat blijkt uit cijfers van de dienst Maatschappelijke Integratie, in de wandelgang 'POD MI' genoemd. Dat meldt De Standaard.

Zesduizend, het blijft weinig vergeleken met landen als het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, waar geen minimuloon bestaat, en waar de "working poor" een grote probleemgroep vormen. "Hier geldt nog altijd het adagium dat werk de beste garantie is tegen armoede", zegt Julien Van Geertsom, topman van de POD MI.

In die groep van bijna zesduizend "working poor" zijn de vrouwen ruim in de meerderheid en ruim de helft van hen heeft kinderen.

De banen die de zesduizend hebben, zitten bijna allemaal in de privésector, vaak in de uitzendarbeid, de horeca, de kleinhandel, de schoonmaak of de sociaal-culturele sector.

Merkwaardig is dat ze in Vlaanderen relatief meer voorkomen (acht procent), hoewel Wallonië en Brussel verhoudingsgewijs twee- tot driemaal meer leefloontrekkers tellen dan Vlaanderen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe dieventruc tegen arrestatie: jezelf letterlijk opblazen

Nieuwe dieventruc tegen arrestatie: jezelf letterlijk opblazen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/6/10/4/20140131044236/media_xll_6447124.jpg

Dieven en inbrekers uit Oost­-Europa passen de jongste tijd een nieuwe manier toe om niet gearresteerd te worden, zo heeft Het Nieuwsblad achterhaald.

De boeven misbruiken de "duikerstruc" om de druk in de oren te regelen tot er haarvaten barsten, de sinussen be­schadigd raken en de ogen zwellen. Zo lijkt het alsof de arrestan­ten door de politie mishandeld werden. Een opname in het zie­kenhuis is nodig, maar die duurt doorgaans langer dan de wettelij­ke termijn van vrijheidsbero­ving. Dus wenkt voor de misdadi­gers algauw de verplichte vrijla­ting.

Valsalva­manoeuvre, zo heet de be­kende techniek van duikers en vliegeniers om met dichtgekne­pen neus en mond te blazen om drukschommelingen in de oren te compenseren. Maar de tech­niek moet voorzichtig worden toegepast. Anders kunnen er let­sels optreden, waarschuwen ex­perts.

De truc werd enkele maanden geleden vastgesteld door de Franse gendarmerie. Die bracht de Europese politiediensten op de hoogte. Ook in ons land zijn al verscheidene gevallen gesignaleerd. En zelfs een variante op de techniek. Betrapte misdadigers bleken in het bezit van grote hoe­veelheden antiallergica, die zij inslikten als zij opgepakt wer­den. Met een gezwollen en rood­gekleurd hoofd tot gevolg, alsof ze slaag hadden gekregen. (br.hln)


» Reageer (0)
30-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bryan Adams - Everything I Do I Do It For You

Bryan Adams - Everything I Do I Do It For You 

Klik op de foto om hem te beluisteren


Bryan  Adams (Kingston (Ontario), 5 november 1959) is een Canadese zanger. Hij wordt ook wel de Canadese Bruce Springsteen genoemd.

Als kind trok hij met zijn ouders door Europa en het Midden-Oosten. Op de leeftijd van tien jaar kreeg hij zijn eerste gitaar; twee jaar later kocht hij zijn eerste elektrische gitaar. Op 14-jarige leeftijd verhuisde hij naar Vancouver. Een jaar later verliet hij de school en trok hij door Canada om op te treden. Als 18-jarige kreeg hij zijn eerste platencontract aangeboden.

Zijn grootste successen behaalde Bryan Adams begin jaren '90 onder de productionele leiding van Robert John "Mutt" Lange, een Zuid-Afrikaanse topproducer. Zijn single (Everything I Do) I Do It for You werd een wereldwijde nummer 1-hit, waaronder in Nederland. In veel landen, waaronder Nederland, was het de bestverkochte single van 1991. In Nederland bleef het nummer 12 weken op de eerste positie staan in de Nationale Hitparade, destijds een record. Het nummer stond op de soundtrack van de film Robin Hood: Prince of Thieves.

Bryan Adams zong in die jaren vaker voor de soundtrack van grote films. Zo scoorde hij een hit met Have You Ever Really Loved A Woman? (afkomstig van de soundtrack van de film Don Juan DeMarco) en All For Love (van de soundtrack van de film The Three Musketeers). Dat laatste nummer zong hij met Rod Stewart en Sting. Andere bekende nummers van Bryan Adams zijn Summer of '69, It's Only Love (met Tina Turner) en When You're Gone (met Mel C.). In 2005 kwam er een greatest hits album (2-CD) uit waar al zijn grootste hits plus enkele live-opnames op staan, genaamd Anthology.

In de Nederlandse Top 2000 van Radio 2 staat Bryan Adams verschillende keren genoteerd. Summer of '69 scoort al jaren goed, evenals (Everything I Do) I Do It for You, Heaven en Run To You. In België stond het nummer Summer of '69 al jaren op de tweede plaats in de eindejaarshitlijst Donna's top aller tijden. Het moest enkel Bohemian Rhapsody van Queen laten voorgaan. Op vrijdag 14 december 2007 kwam daar verandering in. Summer of '69 liet na 6 jaar Bohemian Rhapsody achter zich.

In juni 2007 gaf Bryan Adams een concert in een uitverkochte Rotterdamse Ahoy en het Antwerpse Sportpaleis. Op 14 maart 2008 kwam zijn elfde album uit genaamd: "11". Ter promotie van dit album gaf Adams weer een reeks concerten waarbij opnieuw Ahoy en het Sportpaleis.

Bij de opening van de Olympische Spelen in Vancouver (2010) zong Bryan Adams samen met Nelly Furtado het nummer Bang the Drum. In 2011 kreeg hij een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help! Er zit een poema in de keuken!

Help! Er zit een poema in de keuken!

http://static3.hln.be/static/photo/2014/0/0/2/20140130135621/media_xll_6445142.jpg

Het zal je maar gebeuren. Je komt thuis en je ziet een levensechte poema in het keuken zitten. Het overkwam een man uit de Chileense hoofdstad Santiago.

De bewoner hield het hoofd koel en belde de hulpdiensten. Een team van het ministerie van Landbouw kwam de poema verdoven en bracht het dier over naar een dierentuin in Santiago.

De katachtige richtte zo te zien nogal wat ravage aan in de woning. Niemand werd evenwel gewond.

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/7/9/20140130135531/media_l_6445149.jpgPoema's vallen zelden mensen aan. De dieren zijn eerder schuw en gaan mensen liever uit de weg. Vanwege de uitbreidende verstedelijking komen zij echter meer met mensen in aanraking en komen er meer aanvallen voor met soms dodelijke afloop. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplossing voor familievete: groepsverkrachting van weduwe

Oplossing voor familievete: groepsverkrachting van weduwe

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/15/9/20140130161218/media_xll_6445599.jpg

Twaalf jaar geleden zorgde een gelijkaardig incident, met een zekere Mukhtaran Mai (centraal) als slachtoffer, voor internationale ophef

Om een familievete bij te leggen, heeft een illegale rechtbank van stamoudsten in de Oost-Pakistaanse deelstaat Punjab de groepsverkrachting bevolen van een 45-jarige weduwe. Op die manier, aldus de "rechtbank", werd de buitenechtelijke verhouding bestraft die de broer van de weduwe had. De vrouw werd herhaaldelijk door drie mannen verkracht.

De uitvoering van het vonnis vond vorige vrijdag plaats, maar de feiten raakten pas bekend nadat de vrouw vandnaag klacht had ingediend. Intussen heeft de politie zes verdachten opgepakt en zoekt zij nog naar vier anderen. Volgens de Pakistaanse wet mogen stammenrechtbanken geen recht spreken. In landelijke gebieden is de praktijk echter amper uit te roeien.

Twaalf jaar geleden zorgde een gelijkaardig incident, met een zekere Mukhtaran Mai als slachtoffer, voor internationale ophef. Door de commotie werd de traditie van stammenrechtbanken in Pakistan opgeheven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hebt u al van een flappentak gehoord?

Hebt u al van een flappentak gehoord?

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/8/1/20140128184843/media_xll_6440356.jpg

In Dierenpark Amersfoort in Nederland is voor het eerst een flappentak geboren. Een flappentak is een Australische soort wandelende tak. Flappentakken zijn in het wild erg nuttig, want ze maken gaatjes in bladeren zodat jonge plantjes op de grond voldoende zonlicht krijgen.

De beestjes, die ook wel Australische doorntakken heten, legden al veel eieren in de Amersfoortse dierentuin, maar die kwamen steeds niet uit. Nadat een dierverzorgster een warmtelamp in hun verblijf had geplaatst, was er dinsdag eindelijk een jonge flappentak. De dierentuin hoopt nu op meer jongen.

Een volwassen flappentak is ongeveer 15 centimeter lang. De beesten leggen ongeveer 2 eieren per dag, die pas na minstens een halfjaar uitkomen. De dieren worden gemiddeld anderhalf jaar oud. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven op de tien handelaars willen geen extra koopzondagen

Zeven op de tien handelaars willen geen extra koopzondagen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/6/10/20140130064858/media_xll_6444145.jpg

Zeven op de tien handelaars (72 procent) spreken zich resoluut uit tegen een uitbreiding van de bestaande koopzondagen. Dat blijkt uit een enquête van ondernemersorganisatie Unizo bij 543 kmo's in de detailhandel, bericht Metro vandaag.

Zij geven aan dat de zondagsrust voor hen belangrijker is (57 procent) en dat de baten niet opwegen tegen de extra kosten (55 procent). Nog opmerkelijk: zo'n 45 procent van de handelaars wil het liefst helemaal verlost zijn van de koopzondagen. Slechts 15 procent van de respondenten spreekt zich uit voor een uitbreiding van de zondagsregeling. En dan nog denken zij eerder aan een beperkte verruiming tot twaalf koopzondagen, in plaats van de bestaande zes.

Slechts 9 procent ziet het zitten om het hele jaar door op zondag open te zijn. "De huidige wetgeving volstaat voor ons", zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt in Metro. "Zelfstandigen verdienen hun zondagsrust. Bovendien brengen zondagsopeningen extra kosten voor personeel en energieverbruik met zich mee, die vaak niet worden gecompenseerd aan de kassa."

Unizo is niet tegen het principe van de koopzondag, maar wil dat ze beperkt blijft tot de kuststeden en de echte toeristische centra die effectief veel toeristen aantrekken op zondag, zegt Van Eetvelt. "In Antwerpen zijn wij best bereid om in een proefproject te stappen om elke eerste zondag van de maand te openen". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autoverzekering nog steeds onbetaalbaar voor jongeren

Autoverzekering nog steeds onbetaalbaar voor jongeren

http://static0.hln.be/static/photo/2014/9/5/9/20140130065724/media_xll_6444144.jpg

Een autoverzekering blijft nog veel te duur voor heel wat jongeren. Een VRT-reportage van consumentenmagazine Volt heeft aangetoond dat drie op de tien verzekeraars zelfs jongeren weigerden.

Zes jaar geleden heeft een soortgelijk onderzoek van de VRT voor het eerst al aangetoond dat het haast onmogelijk is voor jongeren om hun auto betaalbaar te verzekeren. Daarom schreef de Vlaamse jeugdraad in 2004 een advies omtrent verzekeringen, maar nu blijkt dat er nog  niets veranderd is. Niet alle jongeren zijn slechte chauffers, meent Lander Piccart van de Vlaamse Jeugdraad. "Het is oneerlijk dat een 25-jarige die al zeven jaar zijn rijbewijs heeft en foutloos rijdt nog steeds een torenhoge premie moet betalen."

De nieuwe reportage bewijst dat er nog niet veel veranderd is. De premies voor een autoverzekering voor een 20-jarige vrouw variëren van 1.114 euro tot 2.200 euro, drie verzekeraars weigerden zelfs haar te verzekeren. Wauthier Robyns van Assuralia, de beroepsvereniging voor verzekeraars, zegt dat autorijden bij jongeren nog steeds risicovol is. "De kans op een ongeval bij prille twintigers is nog steeds veel hoger, daarom is de premie ook hoger." Volgens Assuralia is daarom het weigeren van jongeren geen discriminatie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw raakt zwanger dankzij... eierdooier van kip

Vrouw raakt zwanger dankzij... eierdooier van kip

http://static3.hln.be/static/photo/2014/11/12/10/20140130091341/media_xll_6444355.jpg

Na verschillende miskramen en een hele reeks ivf-behandelingen raakte het Britse koppel Mark en Suzanne Harper zwanger dankzij een ongewone ingreep met eierdooiers van kippen.

Volgens een rapport in de New York Post kampte Mark na teelbalkanker met een erg laag niveau van zaadcellen. Nadat de kankerpatiënt een jaar later weer ziek werd, besloot het koppel om via kunstmatige inseminatie te proberen om zwanger te raken. Toen dat ook niet lukte, hebben ze drie keer ivf ondergaan. Maar tests toonden aan dat het immuunsysteem van Suzanne killercellen produceerde die de embyro's aanvielen.

Na al deze mislukte pogingen stelde het vruchtbaarheidscentrum van Nottingham een zeldzame techniek voor. De artsen startten de behandeling met intralipide, dit is een mix van eigeel van een kip en sojaolie. Volgens de theorie voorkomt de combinatie van de vetzuren de vorming van killercellen wat tot een succesvolle zwangerschap leidt. Uiteindelijk resulteerde de behandeling voor een geslaagde achtste ivf-poging. In december 2009 werden Mark en Suzanne de trotse ouders van een dochter.

Suzanne was een van de eerste vrouwen in Groot-Brittannië om de behandeling te ondergaan. Toen het koppel een tweede kindje wilde, probeerden ze de behandeling opnieuw. Na vier ivf-pogingen werd dochter Connie in december 2013 geboren. "Ik heb mijn gezin te danken aan eierdooiers", besluit Suzanne blij.(br.hln)


» Reageer (0)
29-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw breit met eigen haar jas en muts voor man

Vrouw breit met eigen haar jas en muts voor man

http://static3.hln.be/static/photo/2014/3/7/9/20140129154802/media_xll_6442599.jpg

Een Chinese gepensioneerde lerares, Xiang Renxian, heeft er elf jaar over gedaan om een muts en jas voor haar man te breien van haar eigen haar. Xiang nam het besluit toen ze op haar 34ste haar mooie lange haar begon te verliezen. Ze gebruikte naar schatting 110.000 haren.

De gemiddelde lengte van haar haren lag tussen 70 en 80 centimeter, ze gebruikte telkens 15 haren om een draad 'wol' te maken, meldt de Shanghai Daily.

"In mijn jeugdjaren werd ik geroemd om mijn mooie lange haar. Maar naarmate ik ouder werd, besefte ik dat ik niet alleen mijn looks maar ook mijn haar verloor. Ik zocht naar een manier om daar iets mee te doen, en bedacht er iets mee te doen voor mijn man. Ik ontwikkelde er zelf een breitechniek voor en eens ik die onder de knie had, was het niet zo moeilijk meer. Al wat ik nodig had, was geduld".

"Wat er in te toekomst ook met mijn haar gebeurt, ik weet dat deze jas en muts me altijd zullen herinneren aan mijn jeugd en de mooie tijd die mijn man en ik toen beleefden". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11-jarige Dylan redt paard van de slachtbank

11-jarige Dylan redt paard van de slachtbank

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/4/9/20140128233423/media_xll_6440964.jpg

Zorgpaard Kenzo is vandaag op de veiling van een failliet verklaarde zorgboerderij in Nederlands Limburg gekocht door Stichting Paardenopvang Amsterdam en zo gered van de slacht. Dat meldt RTV N-H.

De 11-jarige Dylan uit Amsterdam startte vorige week donderdag een actie op Facebook om Kenzo te redden. Door de hoge leeftijd van het paard en het feit dat er niet meer op gereden mag worden, was Dylan bang dat alleen een slager op het dier zou bieden.

Kenzo is een 22-jarige ruin die tot eind vorig jaar het leven van gehandicapte kinderen veraangenaamde bij zorgboerderij annex manege Tara-manda in het Limburgse Nuth. 

De actie van Dylan was een succes, er kwamen honderden euro's binnen. De Paardenopvang heeft zelfs nog twee andere paarden kunnen kopen op de veiling. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstwerken gestolen door nazi's onder de hamer in New York

Kunstwerken gestolen door nazi's onder de hamer in New York

http://static1.hln.be/static/photo/2014/14/1/6/20140128045812/media_xll_6438411.jpg

Vier kunstwerken die gestolen werden door de nazi's, waaronder twee werken die in de persoonlijke collectie van Hermann Göring belandden, gaan donderdag onder de hamer in New York. Dat meldt veilinghuis Sotheby's, dat verwacht dat de kunstwerken in totaal 1 miljoen dollar zullen opbrengen.

De kunstwerken werden teruggegeven aan hun eigenaars door de organisatie Monuments Men, die tijdens de Tweede Wereldoorlog instond voor de bescherming van de kunststukken. Twee doeken waren in handen gekomen van de rechterhand van Hitler, Hermann Göring, die een notoir kunstliefhebber was en actief had bijgedragen aan de plundering van de kunst in de bezette landen. De kunstwerken "vertonen nog sporen" van de manier waarop de nazi's de gestolen kunstwerken klasseerden, aldus Sotheby's.

Onder de geveilde stukken bevinden zich twee werken van de Franse rococoschilder Jean-Baptiste Pater (1695-1736), "La cueillette des roses" en "Le musicien", die werden ontvreemd van de familie Rotschild en zijn op 5 november 1940 naar Parijs gebracht. Beide werken zijn naar schatting tussen 300.000 en 500.000 dollar waard.

Het derde werk, dat tussen 200.000 en 300.000 dollar waard is, is er een van de Italiaan Francesco Guardi (1712-1793), waarop een plein in Venetië is afgebeeld. Het doek behoorde tot de Franse couturier Jacques Doucet en de bankier André-Louis Hirsch alvorens het in oktober 1941 in beslag werd genomen door de nazi's.

"De triomf van Marcus Furius Camillus" van de Italiaan Apollonio di Giovanni (1415/17-1465), tot slot, was afkomstig uit het kasteel van baron Edmond de Rotschild. Het werk is naar schatting tussen 150.000 en 200.000 dollar waard. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na het heterobod van 97 miljoen...

Na het heterobod van 97 miljoen: "Pa, aanvaard dat ik lesbisch ben"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/4/7/20140129113901/media_xll_6441967.jpg

"Aanvaard dat ik lesbisch ben." Die boodschap wil Gigi Chao via een open brief (nogmaals) aan haar steenrijke vader duidelijk maken. De 77-jarige miljardair uit Hong Kong haalde vorige week het nieuws door 97 miljoen euro te beloven aan de man die zijn dochter kan bekeren. Wie met haar trouwt, wint de jackpot. Klein detail echter: Gigi is twee jaar geleden al in het huwelijksbootje gestapt, maar dan wel met een vrouw. Cecil Chao Sze-tsung weigert echter de waarheid onder ogen te zien, in die mate zelfs dat hij overal rondbazuint dat ze nog single is.

Gigi lachte de gekke fratsen van haar vader telkens weg, tot nu dus. "Liefste papa", klinkt het in de brief. "Je krijgt de laatste tijd heel wat kritiek voor je initiatief, dat verdien je niet. De buitenwereld snapt niet dat ik je altijd zal vergeven, ik weet dat je alleen maar goed wil doen. Als jouw dochter zou ik niets liever willen dan je gelukkig maken. Wat relaties betreft, kan ik helaas niet aan je verwachtingen voldoen."

"Ik ben zelf ook een stukje verantwoordelijk voor het misverstand. Je weet dat ik vroeger mannelijke liefjes had. Die aandacht deed ook deugd, maar het duurde nooit lang. Ik verloor snel mijn geduld en voelde me niet op mijn gemak bij hen. Ik raakte erdoor gefrustreerd en smachtte opnieuw naar mijn vrijheid. Ik heb enkele harten gebroken van kerels die het goed met me meenden en daar heb ik spijt van."


"Maar met Sean, een vrouw, voelde het meteen anders aan. Bij haar kan ik zijn wie ik echt ben. Ik weet dat je dat moeilijk kan begrijpen, die romantische aantrekkingskracht tussen vrouwen. Ik snap het zelf eigenlijk ook niet, maar het is gewoon zo. Na al die jaren zijn we nog steeds dolverliefd op elkaar."

"Ik vind het jammer dat je niet inziet hoe gelukkig Sean me maakt. Ze zorgt voor mij en slaagt er telkens in me op te vrolijken. Dankzij haar ben ik een beter persoon geworden. Ik verlang niet dat jullie beste vrienden worden. Het zou voor mij echter een wereld van verschil betekenen als je haar niet zou afstoten. Behandel haar zoals een normale mens, met respect."

"Het heeft me heel wat tijd gekost om uit te zoeken wie ik ben, wat ik belangrijk vind, wie ik graag zie en hoe ik het best mijn leven kan leiden. Je dacht dat ik enkel maar een lesbische relatie had omdat er een tekort was aan deftige mannen in Hong Kong. Mijn excuses als ik je daar misleid heb. Het zit hier vol goede heren, alleen passen ze niet op mijn dekseltje. Het beste nog, je dochter Gigi."

De steenrijke playboy had eerder ook al de helft van het enorme bedrag uitgeloofd, maar zonder succes: oorlogsveteranen uit de Verenigde Staten, iemand uit Ethiopië, Istanboel, Zuid-Amerika, Portugal... Duizenden kandidaten beten hun tanden stuk op de vastberadenheid van Gigi. Een Amerikaan schreef zelfs dat hij interesse had in het voorstel, hoewel hij zelf homo was. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordaantal vreemdelingen in ons land

Recordaantal vreemdelingen in ons land

http://static2.hln.be/static/photo/2014/1/15/10/20140129081854/media_xll_6441400.jpg

België telde op 1 januari 2013 een "historische piek" van 1.195.122 vreemdelingen, op een totaal van 11.099.554 inwoners. Dat blijkt uit een studie van het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding (CGKR) en de Université Catholique de Louvain, waarover de kranten van de groep Sudpresse vandaag berichten.

Onder vreemdelingen wordt verstaan: mensen die legaal in België verblijven en niet de Belgische nationaliteit hebben.

De Italianen vormen de grootste groep vreemdelingen (157.426), al gaat hun aantal achteruit. Dan volgen de Fransen (153.413) en de Nederlanders (143.977). Uit het rapport blijkt ook de komst van Oost-Europeanen (vooral uit Polen, Roemenië en Bulgarije). Het aantal vreemdelingen uit een van de twaalf nieuwe EU-lidstaten is tussen 2004 en 2013 gestegen van 24.349 naar 156.148.

Daarnaast blijkt uit de studie dat steeds meer vreemdelingen de Belgische nationaliteit verkrijgen. De voorbije dertig jaar is hun aantal toegenomen van 8.334 tot 38.612. Vooral Marokkanen krijgen de Belgische nationaliteit (7.879 in 2012). Zij worden gevolgd door Italianen (3.203), Turken (2.517), Congolezen (1.936) en Russen (1.439). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokters willen Michael Schumacher uit coma halen

Dokters willen Michael Schumacher uit coma halen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/4/2/20140129093508/media_xll_6441542.jpg

Exact een maand na zijn zware skiongeval in de Franse Alpen hebben de dokters de procedure ingezet om Michael Schumacher uit zijn kunstmatige coma te halen. De zevenvoudige wereldkampioen in de Formule 1 zou positief reageren op de eerste pogingen om hem langzaam te doen ontwaken. Dat meldt de Franse sportkrant L'Equipe.

De laatste weken werden updates over de gezondheidstoestand van Michael Schumacher steeds schaarser, maar deze is er één die kan tellen. De Duitser zou positief reageren op de procedure die de dokters in het ziekenhuis in Grenoble hebben opgestart om hem uit zijn coma te halen. De verminderde druk op zijn hersenen zou hebben toegelaten om tot deze stap over te gaan. Goed nieuws, al blijft voorzichtigheid geboden.

In L'Equipe zegt professor Jean-Luc Truelle, een gewezen diensthoofd van de afdeling neurologie, dat vier weken coma de maximumtermijn is om tot deze specifieke procedure over te gaan. "Nadat de coma langzaam is afgebouwd, opent de patiënt zijn ogen en zal men proberen hem te doen reageren op eenvoudige bevelen", zegt Truelle. "Open je ogen, sluit je ogen, open je mond, en meer van die dingen."

De eerste signalen van Schumacher na het opstarten van de procedure, zouden bemoedigend zijn. Toch waarschuwt Truelle voor overdreven optimisme. "In de twee maanden die nu volgen, zal de patiënt in een toestand van verwarring en lethargie leven", luidt het. "Over de verdere toekomst is het erg moeilijk om voorspellingen te doen. Bij hersenletsels kan je pas na meerdere jaren de volledige schade vaststellen."

Op 29 december van vorig jaar verongelukte Michael Schumacher tijdens het skiën in de Franse Alpen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Grenoble. Daar werd hij sindsdien in coma gehouden. Zijn situatie werd al die tijd omschreven als kritiek, maar stabiel. (br.hln)


» Reageer (0)
28-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joan Osborne - What Becomes Of The Broken Hearted

Joan Osborne - What Becomes Of The Broken Hearted

Klik op de foto om haar te beluisteren


Joan Osborne (Anchorage (Kentucky), 8 juli 1962) is een Amerikaans singer-songwriter, vooral bekend van haar hit One Of Us.

In 1980 verliet ze haar geboorteplaats Anchorage, Kentucky (maakt nu deel uit van Louisville) en trok naar New York City. Daar stichtte ze haar eigen platenlabel, Womanly Hips. Bij dit label bracht ze enkele singles uit, voordat ze zich inschreef bij Mercury Records. Haar tweede (en eerste meldenswaardige) album is Relish, dat uitgegeven werd in 1995. Het album werd een hit door de single One Of Us. Dit lied klonk meer pop dan de rest van het album dat eerder bluesmuziek bevatte. Na het grote succes van One Of Us had Osborne enkel nog wat kleinere hits, zoals Right Hand Man en St.Teresa. Haar derde studio-album, Righteous Love werd uitgebracht in 2000 en verdween al snel uit de charts.

Joan Osborne speelde in de film Standing in the Shadows of Motown in 2002 en tourde met The Funk Brothers. In 2002 bracht ze ook het album How Sweet It Is uit, een collectie van klassieke rock en soulcovers.

In 2005 en 2006 trad Osborne regelmatig op met Phil Lesh and Friends, en in november 2006 kwam haar album Pretty Little Strangers uit.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat mannen (onbewust) aantrekkelijk maakt

Wat mannen (onbewust) aantrekkelijk maakt

http://static1.hln.be/static/photo/2014/15/4/14/20140128165111/media_xll_6440369.jpg

De sleutel tot aantrekkingskracht schuilt vaak niet in (te) hard proberen, maar wel in kleine, veelal onbewuste daden. Als je vrouwen vraagt welke dingen een man ongelooflijk sexy maken zonder dat hij het zelf beseft, zijn dit (wellicht) de antwoorden.

* Vriendelijk zijn, zeker tegen wildvreemden. Denk maar aan de deur openhouden voor iemand die zijn handen vol heeft of mensen met autopech een handje helpen. Kleine gebaren die getuigen van een goed karakter zijn onweerstaanbaar.

* Luidop lachen, want we kunnen allemaal wel wat vreugde en humor gebruiken in ons leven. Oprecht, ongecontroleerd lachen verhoogt de kusbaarheidsfactor aanzienlijk.

* Passioneel praten over een onderwerp dat hem weet te raken. Ook al is de interesse niet wederzijds, de manier waarop doet wonderen.

* Geconcentreerd over iets nadenken. Hij hoeft geen haantje-de-voorste te zijn, die verzonken expressie is meer dan genoeg.

* Fonkelende ogen, telkens hij je ziet. Vooral tijdens het allereerste oogcontact kunnen deze puppyoogjes een vrouw doen smelten. Ook mannen die gefixeerd naar hun partner kijken, zonder af te dwalen naar lonkende "concurrentes", scoren goede punten.

* Intelligente gesprekken voeren, dat is nu eens een ondergewaardeerde sexy eigenschap.

* Koken, vol concentratie snijden, bakken en braden, kan voor vrouwen een aantrekkelijk spektakel zijn om nauwgezet te bewonderen.

* Attent zijn op onverwachte momenten. Een sms'je of mailtje krijgen met de boodschap dat hij aan je denkt of om je geluk te wensen voor een belangrijke vergadering, rrrrrrrrrrr.

* Knuffelen, zeker zo'n beschermende omarming wanneer hij achter je staat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuvense mosterd, Lierse koffie en filet d'Anvers zijn nu officieel streekproducten

Leuvense mosterd, Lierse koffie en filet d'Anvers zijn nu officieel streekproducten

http://static3.hln.be/static/photo/2014/9/2/8/20140128152728/media_xll_6440078.jpg

Leuvense mosterd, Lierse koffie en filet d'Anvers, het zijn enkele van de in totaal acht Vlaamse streekproducten die voortaan een officiële erkenning krijgen. Dat heeft het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (Vlam vzw) dinsdag bekendgemaakt.

Het gaat over vleeswaren, mosterd, koffie en bier afkomstig uit vier Vlaamse provincies: Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

De acht streekproducten op een rijtje zijn: Sint-Antoniusbeuling uit Zoersel, straffe mosterd uit het Leuvense, zwarte pensen uit Midden-Brabant, witte pensen uit Midden-Brabant, Brabantse kop, Lierse koffie, Roodbruin bier uit Zuid-West-Vlaanderen en Filet d'Anvers.

"De nieuw erkende Vlaamse traditionele streekproducten zijn stuk voor stuk echte smaakmakers waarin je de traditie proeft", zo omschrijft Vlam de nieuwste oogst aan erkende streekproducten.

De sectorgroep Streekproducten binnen Vlam houdt drie erkenningsrondes per jaar. De producenten ervan mogen voortaan het label streekproduct.be gebruiken op hun product en in hun communicatie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdwaald kind (4) overleeft 30 uur in Argentijnse bergen

Verdwaald kind (4) overleeft 30 uur in Argentijnse bergen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/16/13/20140128021117/media_xll_6438358.png

Een vierjarige Boliviaanse jongen, die met zijn hond verdwaald was in de bergen in het centrum van Argentinië, is er in geslaagd dertig uur in leven te blijven zonder te eten of te drinken. Uiteindelijk werd het kind teruggevonden op 15 kilometer van zijn woning, aldus de brandweer.

De ouders van Ariel verloren de jongen vrijdagmiddag even uit het oog en zaterdagavond werd het kind teruggevonden door de hulpdiensten, toen hij met zijn hond aan het spelen was in de buurt van een afgelegen woning in de provincie Cordoba.

"Het is een mirakel dat we hem levend hebben teruggevonden. Hij werd gevonden in een zeer onherbergzaam gebied, waar het 's nachts heel koud kan worden. We hadden bovendien niet gedacht dat hij zo ver zou wandelen", aldus een brandweerman. "Toen we hem vonden, was de jongen bang en verkeerde hij in shock. Hij had verwondingen aan zijn benen." Ariel kon na een medisch onderzoek terugkeren naar zijn ouders. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Marcels - Blue Moon

The Marcels - Blue Moon

Klik op de foto om ze te beluisteren


De Marcels waren een groep die bekend stonden voor het draaien van de Amerikaanse klassieke popsongs in rock en roll

» Reageer (0)
27-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op drie Vlamingen heeft slaapproblemen

Eén op drie Vlamingen heeft slaapproblemen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/15/11/20140127163007/media_xll_6437456.jpg

Eén op de drie Vlamingen valt moeilijk in slaap of wordt in het holst van de nacht wakker. Bij 10 procent is het probleem zelfs chronisch, waardoor medische hulp een noodzaak wordt. Dagelijks worden maar liefst 700.000 slaappilletjes geslikt.

Specialisten zien het slaapprobleem steeds groter worden. Omdat we harder werken, omdat de prestatiedruk hoog is, en omdat we tot vlak voor het slapengaan met onze smartphone of tablet bezig zijn. "De gemiddelde persoon heeft 7,5 uur slaap nodig", zegt professor Johan Verbraeken van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. "Veel mensen slapen een uur tot anderhalf uur minder, waardoor een chronisch slaaptekort wordt opgebouwd".

"Voldoende slaap is belangrijker dan eten en drinken. We kunnen beter overleven zonder eten dan zonder slaap. Het is levensnoodzakelijk", zegt psychologe Annelies Smolders.

Morgen (28 januari) zoomt Telefacts in op de slaapproblemen van de Vlaming. Geïnteresseerden kunnen om 21.45 terecht bij VTM. Voor meer informatie over de gevolgen van slaaptekort kan je terecht in de lees-ooks. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kent u de pincode van uw ID-kaart nog?

Kent u de pincode van uw ID-kaart nog?

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/12/5/20140127165743/media_xll_6437555.jpg

Liefst 284.193 Belgen zijn de pincode van hun identiteitskaart vergeten in 2013 en hebben een nieuwe aangevraagd. Dat blijkt uit cijfers waar de federale overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken over beschikt. Opvallend is dat mensen hun pincode, die ze per brief opgestuurd krijgen, al vergeten zijn nog voor ze hun nieuwe identiteitskaart afhalen aan het gemeentehuis (niet-actieve kaarten), zegt Peter Grouwels van de FOD Binnenlandse Zaken.

Het exacte aantal mensen dat de pincode voor die niet-actieve kaarten vergeet, is echter niet bekend.

Een nieuwe pincode aanvragen is in principe gratis voor de burger maar het staat de gemeenten vrij om hen toch iets aan te rekenen. "Over Oost-Vlaanderen hebben we cijfers. Daar rekent een op de zes gemeentebesturen een administratieve kost aan", aldus Peter Grouwels. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postbodes sporen mee eenzame bejaarden op

Postbodes sporen mee eenzame bejaarden op

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/14/6/20140127122245/media_xll_6436401.jpg

De Oostendse postbodes krijgen de taak mee om sociaal isolement en noodsituaties op te sporen bij 80-plussers. Het project, een samenwerking van bpost en Sociaal Huis Oostende, werd vandaag voorgesteld. In Oostende loopt een eerste proefproject, maar in de toekomst kunnen meer steden en gemeenten volgen.

Oostende telt op dit moment 6.000 tachtigplussers. Omdat Sociaal Huis beseft dat die doelgroep vaak hulpbehoevend of sociaal geïsoleerd is, is er een samenwerking uitgewerkt met de bpost. Volgens Sociaal Huis is het operationeel, logistiek en financieel onmogelijk om iedereen via intensief maatschappelijk werk te bezoeken, en daarom wordt beroep gedaan op postbodes die vaak al frequent contact hebben met de doelgroep.

"Ze zijn bekend en stralen vertrouwen uit", klinkt het. De postbodes gaan langs bij de senioren en gaan een enquête uitvoeren die dient als een eerste preventieve screening. Als uit hun verslag blijkt dat de senior hulp of informatie nodig heeft, gaat een maatschappelijk werker langs.


"De eerste bevindingen zijn positief, zowel voor 80-plussers als voor de postbodes", klinkt het. "De postbodes kregen een opleiding mee, al is het niet de bedoeling dat ze de taak van een sociaal werker overnemen. Er is hierover ook overleg geweest met de sociale partners. Een huisbezoek neemt 5 à 10 minuten in beslag, en dat wordt meegenomen in de Geo-routes van de postbode", legt Kathleen Van Beveren van bpost uit.

Nu het volume bij de post daalt, wil bpost zorgen voor een diversificatie in de diensten. "Zo is er ook een project om waterstandmeters op te nemen op plaats waar overheden weinig komen. Voor dit proefproject is er ook al interesse bij andere steden en gemeenten, ook in Brussel en Wallonië", aldus Van Beveren.

De postbodes in Oostende beginnen nu in het Westerkwartier en bellen aan op 840 adressen. Eind februari zouden de eerste analyses klaar moeten zijn, en zal Oostende oordelen of dit project wordt voortgezet in de hele stad. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je hond houdt écht van je

Je hond houdt écht van je

http://static3.hln.be/static/photo/2014/4/10/4/20140127111726/media_xll_6436159.jpg

Wetenschappers menen dat honden niet enkel wegens de volle voederbak dol zijn op hun baasjes. Honden ervaren wel degelijk liefde en affectie, zo blijkt uit recent onderzoek. Het deel van de hersenen dat instaat voor affectie bij honden verschilt immers amper van datzelfde deel in de menselijke hersenpan.

Jarenlang hielden wetenschapper vast aan de theorie dat de band tussen hond en baasje niet verder gaat dan de behoefte aan voedsel en veiligheid die de huisdieren ervaren. Maar nieuw onderzoek suggereert wat hondenliefhebbers al lang weten: dat hun trouwste vriend wel degelijk liefde en affectie kent.

Honden in MRI-scanner
Onderzoekers aan de universiteit van Atlanta, Georgia, ontdekten dat het hersendeel dat wordt geasssocieerd met positieve gevoelens hetzelfde is bij mensen en honden.

Honden werden opgeleid om het geluid van MRI-scanners te negeren, waardoor ze in de scanner stil konden zitten zodat er beelden konden gemaakt worden van hun hersenen zonder de dieren te verdoven.

Neurochirurg Gregory Berns: "We kunnen eindelijk beginnen begrijpen wat een hond denkt, we hoeven het niet meer af te leiden uit zijn gedrag".

"Ik dacht 'als het leger er in slaagt honden te leren uit helikopters springen, moeten we ze toch ook leren stilzitten in een MRI-scanner".

Koekje!
Berns en zijn team gaven de honden met een handgebaar te kennen dat ze een koekje zouden krijgen en toonden aan dat de nucleus caudatus of staartkern, een basale hersenkern die wordt geassocieerd met positieve emoties, bij honden op dezelfde manier werkt als bij mensen. In een volgende fase onderzochten ze hersenscans van honden die koekjes kregen van vreemden en van een robot.

"Indien het voor de hond, zoals veel wetenschappers in het verleden beweerden, enkel om het voedsel te doen is, dan zou de reactie in hun hersenen dezelfde moeten zijn ongeacht van wie of wat ze het voedsel aangereikt krijgen", argumenteert Berns.

"We hopen aan te tonen dat de liefde van honden niet enkel door de maag gaat, maar dat ze liefhebben om dezelfde redenen waarom mensen dat doen: het welbehagen en de verbondenheid".

Berns publiceerde zijn bevindingen in het boek 'How Dogs Love Us: A Neuroscientist and His Adopted Dog Decode the Canine Brain'. Daarin argumenteert hij dat honden wel degelijk menselijke emoties kennen en vriendschap op dezelfde manier ervaren als mensen dat doen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op de drie verwijderde PIP-implantaten in België problematisch

Een op de drie verwijderde PIP-implantaten in België "problematisch"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/5/5/20140124204258/media_xll_6429830.jpg

Sinds half december 2011 hebben in België 106 vrouwen minderwaardige borstimplantaten van de Franse fabrikant PIP laten verwijderen. Dat melden De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag op basis van cijfers van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten.

"Zeventig vrouwen verwijderden de implantaten preventief, bij achtentwintig was de enveloppe gescheurd, bij zes lekte er gel en nog eens twee vrouwen hadden ontstekingen", zegt woordvoerder Ann Eeckhout. "Bij één op de drie was er dus wel degelijk een probleem."

Volgens de Franse overheidsdienst ANSM hebben alles samen al 17.411 Françaises hun implantaten laten verwijderen. Van de 30.099 verwijderde implantaten bleken er 7.634 een gebrek te vertonen. Het is volgens de kranten niet duidelijk hoeveel Belgische vrouwen een PIP-implantaat hebben: de cijfers lopen uiteen van 150 tot 4 keer zoveel.

De oprichter van PIP, Jean-Claude Mas, werd eind vorig jaar tot vier jaar cel veroordeeld wegens grootschalig bedrog.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Q-ijsblok smelt maar niet

Q-ijsblok smelt maar niet

http://static2.hln.be/static/photo/2014/14/12/6/20140123172008/media_xll_6426726.jpg

Op de Grote Markt in Genk staat een Q-ijsblok van 21 ton waar een oude Belgische frank in verstopt zit. Het ijsblok blijft staan tot de frank valt en dat duurt langer dan verwacht, ondanks de zachte temperaturen, schrijft Het Belang van Limburg.

De ruwe randen van het blok beginnen wel te vervagen, maar de basisstructuur staat er nog altijd. "Het is overal warmer dan gewoonlijk voor deze tijd van het jaar, en die trend zet zich nog door", aldus VTM-weerman Frank Duboccage. "Maar op het einde van de week gaan we naar minima rond het vriespunt."

Woensdag wordt op de Grote Markt een Ice Cube-concert georganiseerd met de Londense singer-songwriter Eliza Doolittle. Tenminste als het Q-ijsblok dan nog niet gesmolten is. "Naar mijn mening haalt het ijsblok dat wel, als ik het nu nog zo zie staan."  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw spoelt lottowinst door toilet: "Zo blijft alleman er af"

Vrouw spoelt lottowinst door toilet: "Zo blijft alleman er af"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/12/14/20140127065002/media_xll_6435464.jpg

Als je 400.000 euro wint met de loterij kan er wel een flesje champagne af. Dat is ook wat de Duitse Angela Maier deed. Alleen, de 63-jarige vrouw uit Essen goot vijf flessen van het bruisende goedje naar binnen waarna ze haar gewonnen geld in stukjes scheurde en door het toilet spoelde. "Zo blijft iedereen er met z'n fikken af", was het argument voor haar onbegrijpelijke daad.

Het feit dat mevrouw Maier een fiks bedrag had gewonnen met de Duitse nationale loterij was ook de directie van het verzorgingstehuis waar haar man was overleden ter ore gekompen. Die stuurde haar prompt een nog onbetaalde factuur voor medische zorgen.

Toen de vrouw deze tijding onder ogen kreeg, stortte ze zich woedend op de champagne. Ze dronk prompt vijf flessen uit, verscheurde het geld dat ze zopas had gewonnen en gooide de hele zwik in het toilet om het vervolgens door te spoelen.

"Zo blijft iedereen met z'n handen van het geld", verklaarde Angela Maier voor de rechtbank. De doortastende dame ging akkoord met de betaling van een minnelijke schikking van 4.000 euro ten gunste van het verzorgingstehuis. (br.hln)


» Reageer (0)
26-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeff Beck and Joss Stone - I Put A Spell On You

Jeff Beck and Joss Stone - I Put A Spell On You

Klik op de foto om ze te beluisterenJeff Beck (Wallington (Surrey, Engeland), 24 juni 1944) is een rockgitarist die in diverse invloedrijke bands speelde in de jaren '60 en jaren '70.

Joss Stone, artiestennaam van Joscelyn Eve Stoker, (Dover, 11 april 1987) is een Engelse soul-, R&B- en blueszangeres, songwriter en actrice.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loopt Australië leeg? Migranten gaan elders op zoek naar een beter leven

Loopt Australië leeg? Migranten gaan elders op zoek naar een beter leven

http://static1.hln.be/static/photo/2014/1/0/1/20140126082731/media_xll_6433021.jpg

Australië het beloofde land? Voor vele geluksbeproevers was het dat minstens ooit een tijdje in hun leven. Maar uit officiële cijfers blijkt dat een recordaantal immigranten het gedroomde gastland weer de rug toekeert. Op zoek naar een beter leven, elders.

Het laatste decennium zijn de cijfers verdubbeld tot 48.000. Vorig jaar maakten ze zelfs meer dan de helft uit van alle Aussies die het gigantische eiland verlieten. En het is niet uit heimwee dat de voormalige migranten Australië achter zich laten. Het gaat meestal om hogeropgeleide krachten die hun geluk elders gaan beproeven, en dus niet terugkeren naar hun thuisland. Ze kijken gewoon naar de 'beste deal' voor zichzelf. Australië was voor hen de eerste stap naar een beter leven. Landen als Schotland en Maleisië gaan op 'headhunt'-jacht om hun expertise binnen te halen.

Volgens de laatste gegevens van het Department of Immigration and Border Protection keerde 40 procent van deze landverhuizers niet terug naar hun thuisland. De eerste keuze was meestal Nieuw-Zeeland, gevolgd door Singapore, Hong Kong, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika. Migranten uit Afghanistan en Zuid-Afrika verlaten gastland Australië het vaakst: meer dan 80 procent van hen blijft niet in land van de kangoeroes maar gaat na verloop van tijd weer verder. Meer dan een derde van hen krijgt een betere job zoals manager in hun nieuwe gastland. In Australië werkten ze vaak beneden hun capaciteiten, wat tot frustratie en zelfs depressie kan leiden. En als je dan elders een interessantere job met een beter loon kan scoren...

De bank Westpac maakte vandaag op Australia Day bekend dat de Australische migranten jaarlijks 200 miljard AUD (127 miljard euro) bijdragen tot de economie. Een kwart van hen verdient 70.000 AUD (45.000 euro) per jaar of meer. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roze puppy met gebroken poot krijgt nieuwe thuis

Roze puppy met gebroken poot krijgt nieuwe thuis

http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/4/10/20140125173840/media_xll_6431920.jpg

Een roos geverfde puppy, die in Californië werd achtergelaten door zijn eigenaar, heeft een nieuwe thuis gevonden. Nadat de drie maanden oude Chihuahua in het asiel hersteld is van een gebroken rechterachterpoot, werd een adoptiegezin voor het diertje geselecteerd. Er waren honderden kandidaten om het hondje in huis te nemen.

Het teefje werd aangetroffen in East Palo Alto. Het lag roerloos op straat en had geen halsband, identificatie of microchip. De Chihuahua werd opgevangen in het asiel van de Peninsula Humane Society. Daar werd vastgesteld dat haar rechterachterpootje gebroken was.

"Vreemd", zegt Scott Delucchi van het asiel. "Het diertje zag er goed verzorgd uit en het feit dat je de moeite neemt om het pelsje roos te laten verven, wijst toch op een zekere genegenheid. We begrijpen niet waarom de eigenaar Candy - zo hebben we haar inmiddels genoemd - zomaar achtergelaten heeft."

Maar de toekomst lacht Candy nu weer tegemoet. Honderden gezinnen wilden de puppy adopteren. Het asiel heeft nu een nieuw baasje uitverkoren. "Hopelijk vergaat het de zowat dertig andere Chihuahua's in ons asiel even goed", aldus nog Scott Delucchi.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advocate steelt 190 miljoen euro van clochard

Advocate steelt 190 miljoen euro van clochard

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/8/5/20140126103027/media_xll_6433250.jpg

Lidia Gabellini is een vrouw zonder scrupules. De Italiaanse advocate stal 190 miljoen euro van een dakloze. De man werd het slachtoffer van een brutale aanval en kreeg het bedrag toegekend als schadevergoeding. De meester bestal ook nog andere cliënten.

Gabelini schafte zich met het geld tal van luxegoederen aan waaronder ook een sjieke 4x4. Het grootste slachtoffer van haar ontstilbare geldhonger was een dakloze man die in 2008 het slachtoffer werd van een gruwelijke aanval op straat. De man werd in brand gestoken toen hij op een bank lag te slapen. Hij overleefde het ternauwernood en werd een schadevergoeding van 190 miljoen euro toegekend.

De 38-jarige advocate uit Rimini stal ook 30.000 euro van een 22-jarige cliënt die het geld als compensatie toegekend kreeg na een arbeidsongeval.

De advocate gebruikte valse bankdocumenten in een poging om haar louche zaakjes toegedekt te houden. De Italiaanse die getrouwd is met een dokter werd tijdens een huiszoeking in de boeien geslagen, weet ArticoloTre. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lode Baekelmans 26 januari 1879 - 11 mei 1965 was een Vlaams naturalistisch schrijver

 Lode Baekelmans 26 januari 1879 - 11 mei 1965 was een Vlaams naturalistisch schrijver

http://oi42.tinypic.com/2ym6jxz.jpg

Ludovicus Henricus (Lode) Baekelmans (Antwerpen, 26 januari 1879 - aldaar, 11 mei 1965) was een Vlaams naturalistisch schrijver.

Hij schreef heel wat volkse verhalen met het Antwerpse schippersmilieu als decor. Tot zijn bekendste romans behoren Tille, Mijnheer Snepvangers en Het rad van avontuur.

Daarnaast was hij professioneel actief eerst als stadsbediende waar hij doorgroeide tot de functie van Antwerps hoofdbibliothecaris. Hij was medestichter van het Archief en Museum voor het Vlaamse Cultuurleven en de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheekwezen en geruime tijd voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen. Verder was hij ook leerkracht en initiatiefnemer en redacteur bij Alvoorder.

Lode Baekelmans ligt begraven op het erepark van het Antwerps kerkhof Schoonselhof. Na zijn overlijden werd de Lode Baekelmansprijs in het leven geroepen.

Bibliografie

 • Uit de grauwe nevels (1903)
 • De Doolaar en de weidsche stad (1904)
 • Havenlichtjes (1905)
 • Zonnekloppers (1906)
 • Dwaze Tronies (1907)
 • Tille (1912)
 • Mijnheer Snepvangers (1919)
 • Europa hotel (1921) toneelstuk
 • Deezeken schudt zijn beddeken uit (1921) toneelstuk
 • De bauwe schuyte (1924) toneelstuk
 • Elck wat wils (1925)
 • De ongerepte heide (1927)
 • Het geheim van de drie snoeken


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viktor Lazlo - Ansiedad

Viktor Lazlo - Ansiedad 

Klik op de foto om haar te beluisteren


Viktor Lazlo,pseudoniem van Sonia Dronier (Lorient, 7 oktober 1960) is een Frans-Belgische  zangeres en actrice.Ze ging naar België om te studeren in Mol en Brussel. Daar werd ze ontdekt door Lou Deprijck, ook de ontdekker van Plastic Bertrand en zelf actief in Two Man Sound en Lou & the Hollywood Bananas. Ze ontleende haar artiestennaam aan het personage Victor László uit de film Casablanca. Ook was ze presentatrice van het Eurovisiesongfestival 1987 in Brussel .

Haar meest succesvolle hit was Breathless uit 1987, ook vertolkt tijdens de opening van het Eurovisiesongfestival. In Nederland was ze al enigszins bekend geraakt in 1984 toen Backdoor man, opgenomen voor de soundtrack A Mort L'Artribe, de tipparade haalde.
  


» Reageer (0)
25-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smijt de antidepressiva weg: meditatie werkt even goed

Smijt de antidepressiva weg: meditatie werkt even goed

http://static1.hln.be/static/photo/2014/16/8/7/20140124123604/media_xll_6428932.jpg

Een grootschalige studie heeft aangetoond dat meditatieoefeningen even efficiënt als antidepressiva zijn om depressieve symptomen te bestrijden. Daarom raden steeds meer professionals meditatie aan om gelukkiger door het leven te gaan.

De American Medical Association heeft maandag de resultaten van een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat meditatie de symptomen van een depressie bestrijdt. De hoofdonderzoeker Madhav zegt dat 'mindfulness meditatie' de meeste efficiënte vorm is. Professor in de psychopatologie Adrian Wells zegt dat deze resultaten hem helemaal niet verbazen. "Meditatie kalmeert het brein, dat is niets nieuw."

Mediatie is een boeddhistische techniek die 2.500 jaar geleden is ontstaan. De populariteit in de westerse wereld is geleidelijk aan gestegen, sinds 2004 wordt de techniek in het Verenigd Koninkrijk officieel gebruikt om herval bij depressieve patiënten te bestrijden.

De oefeningen bestaan uit ademhalingstechnieken, die het lichaam moeten ontspannen.  Daarnaast leer je je gedachten te groeperen en te concentreren. Het aantal depressies en mensen aan de antidepressiva blijft stijgen, werkonzekerheid, financiële zorgen en meer stress door moderne technologieën. Hierdoor wordt het steeds moeilijker voor mensen om de tijd te vinden om te ontspannen. Het is volgens experts echter nodig dat je je dagelijks loskoppelt van sociale media.

We leggen je de basisprincipes uit van meditatietechnieken zodat je zelf ook aan de slag kunt:

- De plek waar je mediteert is belangrijk. Zoek een rustig plaatsje op waar je op je gemak bent en zo min mogelijk afgeleid wordt.

- Begin met regelmatige maar korte sessies. Probeer eerst bijvoorbeeld tien minuutjes 's ochtends en tien minuutjes 's avonds te mediteren en bouw dan langzaamaan op.

- Kleermakerszit is de beste houding, zo stroomt de energie het best van het lichaam naar de geest. Hou je rug recht, je schouders en heupen moeten op gelijke hoogte zitten en je ruggengraat moet recht zijn.

- Hou je ogen open en concentreer je op een punt een 5-tal centimeter voor je neus. Je ogen moeten open zijn, maar je mag niet staren.

- Gebruik je ademhaling om je te focussen tijdens de meditatie, een regelmatige rustige ademhaling helpt je te ontspannen.

- Zorg ervoor dat je jezelf niet verliest in je gedachten. Probeer niet te piekeren over bepaalde zaken, maar laat ze los. Het helpt niet deze gedachten te verdringen, want dit zal zich later dan wreken. Het is nodig dat je tijdens het mediteren bepaalde kwesties even naast je neerlegt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studievriendinnen ontdekken bij toeval dat ze zusjes zijn

Studievriendinnen ontdekken bij toeval dat ze zusjes zijn

http://static3.hln.be/static/photo/2014/7/13/12/20140124154844/media_xll_6429702.jpg

Allebei een Colombiaanse vader en beiden verwekt via een spermadonor. Dat vonden twee Amerikaanse studentes die elkaar ontmoetten op een universiteit in New Orleans wel heel toevallig. Wat bleek? Ze zijn (half)zusjes!

"We lijken eigenlijk best wel op elkaar en hebben veel dingen gemeen" constateerden Emily Nappi en Mikayla Stern-Ellis toen ze elkaar in de herfst ontmoetten nadat ze hun studie waren begonnen aan de Tulane universiteit.

De studentes kwamen met elkaar in contact via Facebook, waar ze net als alle andere eerstejaars een kamergenoot zochten. Hoewel Emily al een geschikte 'roomie' had gevonden, hield ze contact met Mikayla. De twee raakten bevriend en vertrouwden elkaar na verloop van tijd toe dat ze waren verwekt door een anonieme spermadonor.

Toeval, meenden de studentes. Dat de donor in beide gevallen uit Colombia kwam, vonden ze nog frappanter. "Misschien zijn we wel halfzusjes. De kans daarop is 25 procent", grapten de twee tegen studiegenoten.


Pas toen Mikayla tijdens de kerstvakantie haar ouders vertelde over haar studievriendin, ging de zaak aan het rollen. Haar moeder Heidi herinnerde zich dat er destijds niet veel Colombianen op de lijst stonden van spermadonoren waaruit ze kon kiezen.

Na het zien van foto's van Emily vroeg de moeder van Mikayla haar dochter of ze haar studievriendin wilde vragen naar het donornummer. Het antwoord deed hen perplex staan.


De vriendinnen kunnen nog altijd nauwelijks geloven dat ze dezelfde vader hebben. Toch begrijpen Emily en Mikayla eindelijk waarom ze zoveel met elkaar gemeen hebben. Zo houden ze allebei van drama, iets wat hun vader had onderstreept op zijn profiel, en kochten ze eind november op Blak Friday onafhankelijk van elkaar dezelfde fleecejas. 

"Dat ik hier mijn halfzusje vond, bewijst voor mij dat ik de juiste instelling koos", zo verklaarde Mikhayla tegenover de Tulane Hullabaloo. "Vanaf de eerste dag voelde ik me helemaal op mijn plaats op deze universiteit". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els De Schepper krijgt pampers naar het hoofd geslingerd tijdens optreden

Els De Schepper krijgt pampers naar het hoofd geslingerd tijdens optreden

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/10/13/20140125135604/media_xll_6431518.jpg

Els De Schepper zal zich haar optreden in Geel nog lang heugen. Iemand uit het publiek bekogelde de comédienne met luiers. Het is eens wat anders dan een staande ovatie.

Middenin de conference gebeurde het. "Zonder enige aanleiding, vlogen er plots drie pampers op het podium", verklaarde De Schepper. De comédienne kon niet meteen verder met haar optreden en liet de zaallichten aansteken. Ze zag hoe een vrouw uit het publiek rechtstond en iets onsamenhangends riep alvorens terug in haar zetel te vallen.

Op haar Twitteraccount postte de comédienne dat ze hoopte dat de desbetreffende dame dronken was. De Schepper nam het incident overigens sportief op en prees zich gelukkig dat het propere luiers waren. (br.hln)


» Reageer (0)
24-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiener wil zorgpaard van slachtbank redden

Tiener wil zorgpaard van slachtbank redden

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/13/7/20140123165008/media_xll_6426472.jpg

Een Amsterdamse tiener is op Facebook een reddingsactie begonnen voor een paard dat jarenlang als co-therapeut diende voor gehandicapte kinderen. Door een faillissement van de zorgboerderij waar het dier gestald was, dreigt het nu te eindigen op de slachtbank.

"Help onze Kenzo, hij heeft het echt nodig," schrijft paardengek Dylan Dommershuizen (11) uit Amsterdam op zijn facebookpagina bij een foto van het bruin-zwarte paard met drie witte 'sokken' dat hij wil redden van de slachtbank.

Kenzo is een 22-jarige ruin die tot eind vorig jaar het leven van gehandicapte kinderen veraangenaamde bij zorgboerderij annex manege Tara-manda in het Nederlands-Limburgse Nuth. Door het faillissement van de zorgboerderij worden alle paarden volgende week online geveild.

De oudste
Omdat Kenzo de oudste van allemaal is, bedraagt zijn vraagprijs slechts 250 euro. Volgens kenners een koopje voor handelaars, die het paardenvlees doorverkopen aan slagers die hen er rond de 400 euro voor betalen.

"Daar moet ik iets tegen doen," zei Dylan gisteren kordaat toen hij hoorde over het nakende paardendrama. Hij benaderde zijn moeder die voorzitter is van de stichting Paardenopvang Amsterdam.

"Waarom kan Kenzo niet bij jullie terecht, vroeg mijn zoontje. Ik vertelde hem dat alle 33 paardenboxen bezet zijn en dat wij slechts één plekje vrij hebben voor noodopvang," zegt Michele Polman. 

Noodgeval
Dylan wist zijn moeder er uiteindelijk van te overtuigen dat Kenzo een noodgeval is. Samen sloten ze daarna een deal, zegt Polman. "We spraken af dat als hij met zijn actie 1.000 euro inzamelt, onze stichting de eerste kosten voor Kenzo kan betalen zoals eten, onderzoek door een dierenarts en behandeling door een hoefsmid. Daarna gaan we op zoek naar een plek waar Kenzo kan genieten van zijn oude dag, zo beloofde ik hem."

De ruin mag dan oud zijn, afgeschreven is hij nog lang niet, zegt Polman. Paarden worden volgens haar gemiddeld 30 tot 35 jaar oud. 
"Omgerekend naar mensenleeftijd is Kenzo pas 51. Hij kan nog jaren dienst doen als gezelschapspaard. Bijvoorbeeld bij een paard dat eenzaam is."

"Fraude met zorggeld"
Zorgboerderij Tara-Manda staat centraal in het justitieel onderzoek naar oud-bestuurder Guus de Jong van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL). Hij wordt verdacht van fraude met geld dat bedoeld was voor zorg aan gehandicapten. Het vermoeden bestaat dat hij miljoenen euro's zorggeld besteedde aan dure hobby's, zoals de aankoop van dressuurpaarden, zo meldde de lokale omroep L1 eind vorig jaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op de drie inbrekers komt uit buitenland

Een op de drie inbrekers komt uit buitenland

http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/8/4/20131123072551/media_xll_6281134.jpg

Rondtrekkende dadergroepen plegen steeds vaker inbraken in België. Ongeveer de helft van alle inbraken is het werk van zo'n bende. En daarvan blijkt bijna 70 procent buitenlander te zijn. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag op basis van cijfers die minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) vrijgaf na een parlementaire vraag van Peter Logghe (Vlaams Belang).

In 2012 waren er in België 75.268 inbraken, het grootste aantal in jaren. In 2011 schatte minister van Justitie Annemie Turtelboom (OpenVld) het aandeel van rondtrekkende daders daarbij nog op 25 tot 30 procent. "Nu is dat al 40 à 50 procent", zegt hoofdcommissaris Eddy De Raedt, directeur goederencriminaliteit bij de federale politie. "Hun 'marktaandeel' neemt almaar toe."

Aangezien zowat 70 procent van de geïdentificeerde bendeleden van buitenlandse komaf is, kan je dus stellen dat 35 procent van alle inbraken in ons land gepleegd is door een buitenlander. Het grote struikelblok is de aanpak van minderjarige daders, vaak Roma-kinderen. "In één dossier op de vijf speelt een minderjarige een rol", zegt De Raedt. "Zij worden beschermd door het jeugdrecht en blijven vaak ongestraft." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aap en kip beleven romance op Javaanse markt

Aap en kip beleven romance op Javaanse markt

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/1/12/20140124111158/media_xll_6428517.jpg

Merkwaardig liefdesverhaal op een markt op het Indonesische eiland Java. Een aap en een kip vallen daar geregeld in elkaars spreekwoordelijke armen. De romance levert alvast vertederende beelden op.

De aap is door zijn baasje Hakim vastgeketend en bijgevolg beperkt in zijn amoureuze bewegingsvrijheid. Maar geen nood. Het kippetje, dat voor hem is gevallen, steekt met de regelmaat van een klok de straat over om bij haar hartendief te vertoeven en enkele intieme momenten met de primaat van haar leven door te brengen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tover deze lesbienne om in een hetero en win 97 miljoen

Tover deze lesbienne om in een hetero en win 97 miljoen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/10/16/3/20140123173900/media_xll_6426798.jpg

Bent u man en wil u snel 97 miljoen euro incasseren? Dan hoeft u enkel de 34-jarige Gigi op seksueel vlak te 'bekeren'. Wie van deze verstokte lesbienne een hetero weet te maken, wint de jackpot.

Het moge duidelijk zijn: de Chinese miljardair Cecil Chao kan niet overweg met de seksuele voorkeur van zijn dochter. Eerder had de steenrijke playboy al eens de helft van dat bedrag uitgeloofd, maar zonder succes: duizenden kandidaten beten hun tanden stuk op de vastberadenheid van Gigi.

Ze is dan ook al twee jaar gelukkig getrouwd met Sean Eav, een vrouw voor alle duidelijkheid. In de droomwereld van haar vader is ze echter nog steeds vrijgezel. "Ik wil me niet bemoeien met het privéleven van mijn dochter, maar ik wil dat ze een goed huwelijk heeft en kinderen krijgt", aldus de man. "Versta me niet verkeerd: ik veroordeel haar niet omdat ze lesbisch is. Dat is haar eigen keuze, maar ze moet zeker weten wat ze wilt. Misschien zal ze in de toekomst wel andere dingen gaan verlangen."

Gigi verkiest de hele kwestie te negeren, ook al deden zijn woorden uiteraard wel pijn. "Ik denk niet dat er op die manier een man uit de bus zal komen die ik knap vind", klinkt het in de 'South China Morning Post'. "Anderzijds: als er iemand een groot bedrag wil schenken aan mijn goede doel tegen armoede wil ik daar wel bevriend mee worden. Maar hij zal er wel mee moeten leven dat ik al een vrouw heb."

Gigi stapte in 2012 in het huwelijksbootje tijdens een plechtigheid in Parijs. Toen ze haar vader inlichtte over de trouw reageerde die gechoqueerd. Hij peperde haar meteen in om haar liefdesgeluk geheim te houden. Pas toen de Chinese tabloids met het nieuws uitpakten, begon Cecil met zijn miljoenen te smijten.

De aanbiedingen stroomden dan ook met duizenden tegelijk binnen. Oorlogsveteranen uit de Verenigde Staten, iemand uit Ethiopië, Istanboel, Zuid-Amerika, Portugal,... Ze  kwamen van overal. Een Amerikaan schreef zelfs dat hij interesse had in het voorstel, hoewel hij zelf homo was.

Ondanks alle tegenkantingen werkt Gigi als directrice in het projectontwikkelingsbedrijf van haar vader. "Ach, ik weet dat hij dat doet omdat hij me graag ziet. Hij stamt uit een ander tijdperk, logisch dat hij het er lastig mee heeft. Op kantoor doen we normaal tegenover elkaar, bij familiereünies dansen we en geven we elkaar zelfs knuffels. Enkel wat huwelijk en familie betreft, zijn we het duidelijk oneens." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is Julie? Dief pakt geleidehond af van blinde

Waar is Julie? Dief pakt geleidehond af van blinde

http://static0.hln.be/static/photo/2014/8/12/14/20140124071041/media_xll_6428069.jpg

De politie is op zoek naar de driejarige Duitse herder Julie. Een dief heeft de geleidehond gestolen van een blinde man die op weg was naar een bushokje in Hamburg. Na de diefstal bleef de mindervalide verweesd achter.

Harteloos en laf. Andere woorden zijn er niet voor wat er zich woensdagmorgen in de Duitse stad Hamburg afspeelde. Een 51-jarige blinde man was er aan het wandelen met zijn geleidehond. Hij wilde naar het bushokje, meldde Bild.  

Plots voelde de man dat de leiband minder gespannen was en moest hij tot zijn ontzetting vaststellen dat zijn lieve Julie verdwenen was. Totaal hulpeloos bleef de blinde op straat achter. Een wegarbeider ving de man uiteindelijk op en riep de hulp in van de politiediensten, die nog steeds naarstig op zoek zijn naar de dief en de viervoeter. Dat de hond zelf ontsnapt is, wordt volledig uitgesloten. De halsband werd immers losgemaakt van de leiband door de meedogenloze jatter. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw stapt 9 dagen en 72 km bij min 35 om te bevallen

Vrouw stapt 9 dagen en 72 km bij min 35 om te bevallen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/0/7/6/20140123164849/media_xll_6426636.jpg

Geen zwangerschapsyoga, geen tientallen boeken en geen onderwaterbevalling in een luxueus ziekenhuis. Niet van dat alles voor een vrouw in India maar wél een helse tocht van 72 kilometer op grote hoogte door de sneeuw en op het ijs naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis. Een onderneming van negen dagen, gepakt en gezakt en dat bij een temperatuur van min 35 graden. Kort na de bevalling vatte ze de terugtocht aan met haar boreling in een mandje... Het leven zoals het is in Noord-India!

Een heldentocht, anders kunnen we de weg die Indiase met haar familie aflegde niet omschrijven. Met hebben en houden verlieten ze Ladakh in het noorden van India voor een moeilijke bergtocht van 72 kilometer naar het 'dichtstbijzijnde' ziekenhuis. Ze hadden geen andere keuze want in het dorpje is er geen dokter. Negen dagen stappen, ook op de bevroren rivier Chadar naar Lingshed en dat op 3.353 meter hoogte. Tot acht uur per dag zwoegen door de sneeuw en het ijskoude water met in het spoor van de vrouw haar zoontje.

Fotograaf Tim Vollmer die in het gebied op trektocht was, spotte het groepje en ging nieuwsgierig kijken. Groot was de verbazing van de IJslander toen hij het kindje op de rug van de mama zag. "Ik ontmoette de familie met de baby en hun zoontje. Ik kon niet geloven wat deze vrouw allemaal moest doorstaan. Wij kunnen het nauwelijks vatten. In het Westen doen we alles om een bevalling zo comfortabel mogelijk te laten verlopen...maar dit, dit was onwaarschijnlijk. De kou, voor de familie en de baby en dan alles wat ze moesten doen om het tot een goed einde te brengen... zoals het stappen over de rivier...het was een gewaagde onderneming."

"In de beste omstandigheden duurt de tocht van Leh naar Lingshed zo'n vier à vijf dagen maar dan moet alles meezitten en dat is tijdens de winter lang niet altijd het geval want sneeuw blokkeert vaak de wegen en de bergpassen. De rivier is het belangrijkste transportmiddel van de lokale bevolking en soms is die dodelijk...", besluit Vollmer. (br.hln)


» Reageer (0)
23-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rod Stewart - What a Wonderful World

Rod Stewart - What a Wonderful World

Klik op de foto om hem te beluisteren


Rod Stewart (Roderick David) (Londen, 10 januari 1945) is een Britse rockzanger bekend om zijn rauwe bluesy stem. Hij wordt de witte met de zwarte stem genoemd of ook wel eens de laatste "song and dance man" vanwege zijn podiumpersoonlijkheid.

Rod Stewart is CBE (Commander of the order of The British Empire), een onderscheiding die hij met kerst 2006 (New Year's Honours) kreeg uitgereikt door Elizabeth II voor zijn culturele en artistieke verdiensten aan het Verenigd Koninkrijk. Hij is ook opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geneesmiddel voor alzheimer komt binnen bereik

Geneesmiddel voor alzheimer komt binnen bereik

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/14/6/20140123074513/media_xll_6424671.jpg

Binnen twintig jaar is er een middel om de ziekte van Alzheimer te voorkomen. Dat zegt de Nederlandse hoogleraar celbiologie Gerald de Haan. "De ziekte verhelpen als je het al hebt, zal heel lastig blijven. Maar de ziekte voorkómen: daar zullen we grote stappen in zetten."

Volgens De Haan, verbonden aan het nieuwe Groningse kennisinstituut ERIBA, komen allerlei ontwikkelingen samen die een remedie dichterbij brengen. "Er wordt op vele plekken ter wereld onderzoek gedaan, we weten inmiddels veel meer over de oorzaak en er zijn veel exactere screenings van het brein mogelijk. We hoeven niet meer in de hersenen van patiënten te snijden."

Industrie en overheden willen bovendien graag investeren omdat het aantal alzheimerpatiënten hand over hand toeneemt. Wereldwijd zijn er inmiddels 20 miljoen patiënten. De verklaring: mensen worden steeds ouder en krijgen dus ook steeds vaker last van de ouderdomsziekte.

Inmiddels is bekend dat de ziekte wordt veroorzaakt door zogeheten eiwitklontering in de zenuwcellen in de hersenen. Die zorgen ervoor dat cellen niet meer goed functioneren of langzaam afsterven. Daardoor worden patiënten in eerste instantie vergeetachtig tot ze soms helemaal niet meer zelfstandig kunnen functioneren.

Bij het ERIBA (European Research Institute for the Biology of Ageing) zijn ze inmiddels zo ver dat ze bij wormen en muizen genen hebben ontdekt die de eiwitklontering kunnen vertragen. De Haan: "Het is de komende jaren zoeken naar een stofje dat bij mensen hetzelfde kan." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze 'superfoods' zijn meer dan gebakken lucht

Deze 'superfoods' zijn meer dan gebakken lucht

http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/14/13/20140122130917/media_xll_6421033.jpg

Als er één term is die in de wereld van voeding en lifestyle overroepen en misbruikt wordt, dan is het 'superfood' wel. Voeding en extracten met bijna bovennatuurlijke krachten worden ons eindeloos naar het hoofd geslingerd. Om gespaard te blijven van een overdosis gebakken lucht, geven we een overzichtje van 'superfoods' die hun strepen al verdiend hebben.

Naast ontzettend voedzaam te zijn, remmen deze wetenschappelijk (goed)gekeurde 'superfoods' je eetlust en geven ze ongezonde tussendoortjes geen kans. Hoewel ze geen mirakels verrichten, kunnen ze als onderdeel van een gezond eet- en beweegpatroon toch wonderen doen voor je welzijn.

* Frambozen
Hoewel blauwe bessen en bosbessen vaak de spotlight stelen, bevatten frambozen eigenlijk meer vezels, tot 8 gram in een portie van 150 gram. Onder de voordelen van vezelrijke voeding vallen een gebalanceerde bloedsuikerspiegel, een vol gevoel en minder zin in zoete of vette snacks. Omdat frambozen ook nog eens weinig fructose bevatten, zijn ze ideaal als dessert of tussendoortje.

* Kokosmelk
De gezonde vetten in kokosnoot worden gevormd door MCT's (middellange-keten triglyceriden), het vetzuur bij uitstek dat je lichaam verkiest om energie te verbranden in plaats van op te slaan. Kokosolie wordt dan ook verkozen boven bijvoorbeeld olijfolie in de strijd tegen overtollige kilo's. Kokosmelk kan dan weer ingezet worden als alternatief in proteïnerijke shakes.

* Avocado
Omdat avocado's rijk zijn aan enkelvoudig onverzadigde vetten en vezels, zijn ze een niet te missen onderdeel van een evenwichtig dieet. Het rijke vruchtvlees stimuleert de opname van voedingsstoffen. Voeg avocado toe aan je salades, eet een halve puur natuur als tussendoortje of transformeer ze in een lekkere dipsaus.

* Walnoten
Amandelen lijken de kroon te dragen in het notenrijk, maar ook walnoten zijn een slim alternatief voor ongezonde snacks. Naast eiwitten, vezels en mineralen, is de walnoot zeer rijk aan omega 3, zeker in vergelijking met andere noten. Je mag er uiteraard niet eindeloos van smullen, dus hou je porties gezond. Koop walnoten best nog in de schaal en bewaar ze in de koelkast of diepvries om de delicate omega 3-vetzuren langer te bewaren.

* Groene thee
De vetverbrandende werking van groene thee is je wellicht niet vreemd. Daarnaast bevat groene thee ook het kalmerende aminozuur theanine, ideaal om je stressgehalte te beperken. Veel stress staat namelijk gelijk aan hoge cortisolwaarden, wat de vetopslag weer doet toenemen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdamse stadsduiven verwerkt in wildpaté

Amsterdamse stadsduiven verwerkt in wildpaté

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/16/8/20140123065422/media_xll_6424673.jpg

Jaarlijks worden, zonder dat het stadsbestuur hiervan op de hoogte is, ongeveer duizend Amsterdamse stadsduiven gedood en tot wildpaté verwerkt. Of dat mag, is onduidelijk.

Het bedrijf Duke Faunabeheer vangt jaarlijks in opdracht van Amsterdamse particulieren en bedrijven zo'n duizend overlastgevende duiven. De dode dieren gaan naar de poelier, die er 'wildpaté' van maakt. Duiven zijn voor de meeste Amsterdammers niet hun favoriete buren, maar nu blijkt dat de dieren worden gevangen, gedood en opgegeten. Berichten hierover leidden tot Kamervragen en aangifte door de Dierenbescherming.

Arie den Hertog van Duke is niet onder de indruk. "Duiven zijn niet beschermd, daarom mag je ze vangen. Voor het schietnet betalen een landelijke taks." De gemeente wist van deze duivenvangst niets af en vindt dat Duke de stadsdelen toestemming had moeten vragen. "Voor het gebruiken van zo'n net moet er gevaar zijn voor de volksgezondheid of de veiligheid. Dat moet worden gecontroleerd door de stadsdelen." Maar volgens het ministerie ligt de controle bij de voedsel- en warenautoriteit.

Thomas van Meel, handelaar in wild en gevogelte, verwerkt jaarlijks inderdaad "een paar honderd" Amsterdamse duiven tot wildpaté. Over de ongezonde levensstijl van de gemiddelde Amsterdamse duif maakt hij zich geen zorgen. "We controleren alles wat binnenkomt heel secuur." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wacht niet te lang meer om huis te kopen

Wacht niet te lang meer om huis te kopen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/12/6/8/20140123072023/media_xll_6424748.jpg

Wie op het punt staat een huis of appartement te kopen, wacht best niet te lang meer. De rente zit immers in de lift en grote prijsdalingen moeten we niet meteen verwachten.

Wie toch wil wachten op een (kleine) prijscorrectie, riskeert tegen hogere tarieven te moeten gaan lenen. "Nu is de rente nog niet te fel gestegen én heeft de overheid nog niet gemorreld aan de woonbonus. Zodat het misschien toch het moment is om te kopen", meent ING-hoofdeconoom Peter Vanden Houte.

De prijzen van huizen en appartementen zijn vorig jaar overigens redelijk stabiel gebleven, blijkt uit cijfers van vastgoedmakelaar ERA. Een huis kostte gemiddeld 231.246 euro, of 0,3% minder dan het jaar voordien. Voor een appartement moest je gemiddeld 179.425 euro neertellen, eveneens 0,3% minder dan in 2012. Als je ook rekening houdt met ons inkomen, behoren onze woningen tot de minst betaalbare in Europa, aldus Standard & Poor's. (br.hln)


» Reageer (0)
22-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helmut Lotti als dakloze in Brussel

Helmut Lotti als dakloze in Brussel

http://static3.hln.be/static/photo/2014/15/13/5/20140122113724/media_xll_6420590.jpg

Hij mocht niet 'Tiritoemba' zingen om geld in zijn beduimeld bekertje te doen belanden. Hij mocht immers zijn bekendheid niet aanwenden om aan eten, drinken of een slaapplaats te geraken. Toch ging Helmut Lotti voor Marcel Vanthilts 'Ook getest op mensen' de uitdaging aan om het een weekend lang als dakloze uit te zingen in Brussel.

Vanthilt test in welke mate geld, tijd en sociaal aanzien een invloed hebben op ons welbehagen.

Lotti moest voor de test zijn kledij, portefeuille en gsm afgeven. In ruil mocht hij een nieuwe outfit samenstellen uit een stapel oude kleren en kreeg hij ook een slaapzak mee. Lotti moest twee dagen zelf instaan voor zijn eten, drank en slaapplaats. De zanger kon op elk moment zelf beslissen om te stoppen met de test.

De opdracht bleek een ware beproeving. Lotti ervaarde al snel dat je als dakloze in een erg gesloten wereld terechtkomt en dat je nergens terecht kan. Hij begon zich ook te schamen omdat mensen naar hem keken. Als ze hem tenminste een blik waardig gunden.

Vanavond kom je te weten of hij erin geslaagd is om het 48 uur op straat vol te houden in Ook getest op mensen', vanavond om 20.40 uur op één.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Figuurcorrigerend ondergoed drukt je organen samen

Figuurcorrigerend ondergoed drukt je organen samen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/1/7/20140122110557/media_xll_6420442.jpg

Stijlgoeroes Trinny & Susannah tijdens een fotoshoot voor hun 'Original Magic Knickers'-shapewearcollectie.

Figuurcorrigerend ondergoed, of 'shapewear', is immens populair. Spannende jurkjes en onderbroeken strijken je vetrolletjes glad en liften je poep omhoog. Maar is dat eigenlijk wel gezond?

De ultieme eigenschap van shapewear is dat het strak zit, anders schiet het zijn doel voorbij. Dat betekent wel dat je organen, zoals maag en darmen, stevig ingesnoerd zitten, en dat blijft niet zonder gevolg. Zo kan het zure oprispingen en brandend maagzuur verergeren, maar dat zijn lang niet de enige consequenties.

Spijsvertering
Ook je vertering komt in het gedrang. Tijdens een normaal verteringsproces trekken je darmen samen om voedsel vooruit te duwen, maar als ze lange tijd ingezwachteld zijn wordt de spijsvertering onderdrukt. Dat kan leiden tot tijdelijke klachten zoals buikpijn of een opgeblazen gevoel. Mensen met darmklachten springen daarom best voorzichtig om met shapewear.

Ademhaling
Wanneer je inademt zet je middenrif uit en wordt je buik bol, maar corrigerend ondergoed kan die beweging beperken. Daardoor kan je minder diep ademhalen.

Benen
Wanneer je gaat zitten in shapewear kan je last krijgen van 'meralgia paresthetica', een aandoening waarbij een zenuw aan de buitenkant van het dijbeen wordt beschadigd, vaak door beknelling. Dat leidt tot tintellingen, gevoelloosheid en pijn in de bovenbenen. Het gevaar is hier dat de klachten niet altijd vanzelf weggaan, en de aandoening kan permanent worden.


De spannende kleding kan bovendien verminderde bloedcirculatie en bloedklonters veroorzaken.

Infecties

Shapewear is ook een uitstekend milieu voor bacteriële infecties, ook al omdat het vaak van synthetisch materiaal vervaardigd is. Een courante infectie is folliculitis, een ontsteking van het haarzakje. Patiënten krijgen rode bultjes gevuld met etter. Personen met overgewicht, diabetes en hevige zweters zijn een risicogroep.

Shapewear met mate
Conclusie: je kan best jezelf in die 'Spanx' of 'Trinny & Susannah Magic Corset Vest' wringen voor een speciale gelegenheid, maar maak er geen gewoonte van. Kies ook altijd voor de juiste maat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14.000 gezinnen riskeren dure kinderopvang

14.000 gezinnen riskeren dure kinderopvang

http://static0.hln.be/static/photo/2014/6/16/3/20140122004548/media_xll_6419403.jpg

14.000 Vlaamse gezinnen hebben volgens Kind & Gezin nog altijd geen online-attest aangevraagd over de berekening van de kostprijs van hun kinderopvang. Daardoor riskeren ze de maximumprijs te moeten betalen. Dat heeft VRT Radio gisterenavond bericht.

Vanaf dit jaar is een attest verplicht in crèches die rekening houden met het inkomen van de ouders die hun kind daar naartoe brengen. De ouders moeten dat attest aanvragen bij Kind & Gezin om te berekenen hoeveel hun kinderopvang zal kosten.

In totaal hebben 60.000 gezinnen dat al gedaan, maar 14.000 gezinnen nog niet. Kind & Gezin bekijkt nu nog 7.000 andere aanvragen manueel. Om het attest aan te vragen hebben de ouders een e-id nodig die de link legt met de databank van de FOD Financiën en met het Rijksregister. Als ze dat niet doen, riskeren ze het maximumtarief te moeten betalen.

Kind & Gezin moedigt ouders aan om het attest nog voor 31 januari aan te vragen, luidt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug bij je ouders gaan wonen: zo overleef je het

Terug bij je ouders gaan wonen: zo overleef je het

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/9/2/20140122104212/media_xll_6420212.jpg

Jongeren in België blijven steeds langer thuis wonen. Cijfers van 2009 toonden aan dat er in ons land toen ongeveer één miljoen jongeren tussen 18 en 34 jaar nog bij hun ouders woonden. De huisprijzen in België zijn het afgelopen jaar alweer gestegen, dus het wordt er ook niet makkelijker op om thuis te vertrekken. Ben jij een van die kuikens die het nest nog niet verlaten heeft? Dan zijn hier enkele tips om de tijd onder moeders en vaders vleugels zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Doe jouw deel van het huishouden
Het is niet omdat je als volwassene opnieuw, of nog steeds, thuis woont dat je je ook als een kind moet gedragen. Huishoudelijk werk is even saai voor je ouders als voor jou. Doe jouw deel, of je verliest een beetje het recht jezelf volwassen te mogen noemen.

Sparen, sparen, sparen
Het grootste voordeel van thuis wonen is de lage kostprijs, tenzij jouw ouders je een marktconforme huurprijs vragen (in dat geval moet je misschien toch eens overwegen om te vertrekken). Je kan daar dan ook maar beter gebruik van maken. Indien je aan het werk bent, kan je maar beter een centje opzij zetten, anders ga je die ouderlijke deur nooit achter je dicht kunnen trekken.

Vertrekplan
Zorg ervoor dat je op zijn minst een vaag vertrekplan hebt. Al weet je nog niet juist wanneer dat grote moment zal plaatsvinden, het idee dat je er min of meer klaar voor bent zal je helpen om de minder aangename gedragingen van je ouders te verdragen. De kans dat je uit frustratie een lamp stuk slaat wordt zo meteen een stuk kleiner.

Leer je medebewoners kennen
Dit is een unieke kans om je ouders eindelijk eens als volledige personen te leren zien en ze niet alleen als een gestadige toevoer van geld, warme maaltijden en gestreken was te beschouwen. Als je moeite doet om je ouders beter te leren kennen, zullen ze je ook sneller vergeven als je die lamp toch stuksloeg. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.66 auto's in beslag genomen wegens onbetaalde boete

66 auto's in beslag genomen wegens onbetaalde boete

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/3/4/20140122042736/media_xll_6419509.jpg

Sinds de douane in september vorig jaar zijn 23 mobiele brigades uitrustte met camera's met automatische nummerplaatherkenning zijn al 377 automobilisten aan de kant gezet omdat ze nog niet al hun boetes betaald hadden. 66 chauffeurs speelden (tijdelijk) hun auto kwijt. Dat bericht Het Nieuwsblad vandaag.

De 377 chauffeurs kregen prompt een betaalterminal onder de neus geduwd, om hun openstaande boete te betalen. Zo werd 272.809 euro geïnd tussen 9 september en 31 december.

Wie zijn schuld op dat moment niet wil of kan vereffenen, moet zijn auto laten staan. 66 chauffeurs waren de voorbije maanden in dat geval. "De douane heeft het recht om de auto vier dagen in beslag te nemen. Pas wanneer de automobilist zijn boete betaalt, krijgt hij zijn wagen terug."

Een effectieve stok achter de deur, aldus de krant, want na die vier dagen hadden ze alle 66 hun schuld afbetaald.

De slimme nummerplaat­scanners kosten 30.000 euro per stuk en worden sinds begin dit jaar ook ingezet om na te gaan of uw auto wel gekeurd is en of de verzekering in orde is. Resultaten van die controles zijn nog niet bekend. (br.hln)


» Reageer (0)
21-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrows - I Love Rock N Roll, Alan Merrill

Arrows -  I Love Rock N Roll, Alan Merrill

Klik op de foto om ze te beluisteren"I Love Rock 'N Roll" is een rock-'n-rollnummer, geschreven in 1975 door Alan Merrill en Jake Hooker van The Arrows. Het werd uitgebracht door The Arrows en later gecoverd door vele artiesten, onder andere Joan Jett en Britney Spears. Allereerst nam Joan Jett het nummer op in 1979 met Steve Jones and Paul Cook van de Sex Pistols, maar het nummer werd geen succes. In 1982 nam ze het nummer opnieuw op, deze keer met haar band The Blackhearts. Deze tweede versie stond zeven weken op nummer 1 in de Verenigde Staten.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo worden Hollywood-grizzly's getraind

Zo worden Hollywood-grizzly's getraind

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Je ooit al afgevraagd hoe ze grizzlyberen trainen die op het grote scherm verschijnen? Eén van 's werelds beste berentemmers laat in deze video in zijn kaarten kijken. Al veertig jaar deelt hij zijn ranch met Hollywood-beren, die naast onder meer Brad Pitt en Morgan Freeman mochten "acteren". Ook fans van de HBO-hitserie 'Game Of Thrones' hebben deze grizzly's misschien al in actie gezien.
Berentrainer Doug Seus worstelt bijna dagelijks met gigantische grizzly's. Al ruim 40 jaar leven hij en zijn vrouw Lynne samen op een ranch in Utah met de beren die door hem klaargestoomd worden om op filmsets het beste van zichzelf te geven.

Bart the Bear 1 stierf in 2000 aan kanker, maar Bart 2, Honey Bump en Tank hebben ondertussen een indrukwekkende palmares opgebouwd. Zo deelden ze de set al met Brad Pitt, Eddie Murphy, Jennifer Aniston en Morgan Freeman. Recent verscheen Bart 2 nog in de hitserie 'Game of Thrones'.

Tot slot zijn de grizzlyberen ook echte filantropen. Als ambassadeurs van 'Vital Ground', het goede doel van Doug en Lynne, staan ze mee in voor de bescherming van natuurgebieden waar beren en andere wilde dieren leven. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 dingen die alle efficiënte diëten gemeen hebben

10 dingen die alle efficiënte diëten gemeen hebben

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/16/12/20140121173554/media_xll_6418842.jpg

Als je op een verstandige manier wil afslanken, dan moet je volgens diëtisten altijd de 10 onderstaande regels volgen. Ze staan namelijk aan de basis van een gezonde en slanke levensstijl.

1. Traag
Een halve kilo tot een kilo per week afvallen is een gezond doel. Als je meer kwijtspeelt na de eerste twee weken, dan verlies je waarschijnlijk spierweefsel.

2. Geen suiker, wel vet
Heel wat recente diëten concentreren zich op het schrappen van suiker en koolhydraten. Je lichaam slaat namelijk overtollige suikers, wat in pasta en brood zit, op. Goede vetten zorgen voor een voldaan gevoel en zijn essentieel voor een goede gezondheid. Als je te weinig vetten opneemt, dan voel je je moe, hongerig en humeurig. Zo stimuleer je ook geen gewichtsverlies op lange termijn.

3. Ontbijt
Een goed ontbijt bereidt je voor op de rest van de dag. Zet daarom 's ochtends proteïne, goede vetten en gezonde koolhydraten op het menu. Probeer bijvoorbeeld de dag te beginnnen met eieren en volkorenbrood of havermoutpap met bessen en zaden.

4. Regelmatig eten
Alle succesvolle diëten promoten regelmatige maaltijden en snacks tijdens de dag.

5. Veranderen van levensstijl
Om permanent slank te blijven is het belangrijk dat je realistsche doelen vooropstelt en je permanent van levensstijl verandert. Dat is gezonder dan af te valen met poedertjes en maaltijdvervangers.

6. Proteïne met koolhydraten
De sleutel om op lange termijn af te vallen, is je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Als je proteïne bij je koolhydraten eet, dan zal dit de opname van suiker vertragen.

7. Alle voedingsgroepen
In een goed dieet worden alle voedingsgroepen vertegenwoordigd. Eet daarom evenwichtig en gevarieerd. Door enkel een bepaald product te eten of specifieke voedingsmiddelen te vermijden, creëer je een onevenwichtig patroon.

8. Niet tellen
Het tellen van calorieën is een verouderd concept en is niet efficiënt om gewicht te verliezen. Uit welke voedingsmiddelen je je calorieën haalt, is belangrijker dan de hoeveelheid.

9. Ook bewegen
Een goed dieet moedigt je ook aan af te vallen door lichaamsbeweging.

10. Verwerkte voeding
Je weet niet wat producten die in een fabriek gemaakt werden bevatten. Het gaat om verwerkte voeding, vaak zit er niet alleen veel zout, suiker en vet in, maar ook een cocktail van chemische stoffen. Vraag je daarom in de supermarkt af of je het gerecht ook zelf kan maken. Als dat niet het geval is, eet dit product dan niet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitkeringen naar boven om armoede te bestrijden

"Uitkeringen naar boven om armoede te bestrijden"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/18/8/10/20140121114836/media_xll_6417610.jpg

"Armoede wordt een speerpunt van de campagne van de PVDA". Dat kondigde partijvoorzitter Peter Mertens dinsdag aan bij de voorstelling van de enquête die de partij hield bij 41.420 Belgen. De bevraging leert dat de Belg vooral wakker ligt van armoede, werk en de toekomst voor de jeugd.

Mertens benadrukte dat armoede in alle leeftijds- en beroepscategorieën in de drie gewesten als bekommernis nummer één naar voor komt. Hetzelfde geldt ook voor de andere thema's.

Om de armoede te bestrijden wil PVDA dat "alle uitkeringen en inkomens die onder de armoedegrens liggen boven de grens van de menswaardigheid worden getrokken". Dat kost anderhalf miljard euro, maar is perfect betaalbaar als de notionele intrestaftrek, die 6,2 miljard per jaar kost, wordt afgeschaft, aldus Mertens.

Uit de enquête blijkt nog dat 42% van de ondervraagden het eens is met de stelling "geen jacht op de werklozen, maar op de werkloosheid". Voorts kan de armoede voor hen voorkomen worden door de verlaging van de ziekenhuis- en geneesmiddelenprijzen (24%) en een serieuze verhoging van de pensioenen (23%).

Voor het thema werk zet PVDA in op fakkeljobs - oudere werknemers vervangen door jongere - in plaats van het optrekken van de pensioenleeftijd. De partij onderzoekt hoe ze een systeem van vervroegd pensioen, indien de betrokkene in het bedrijf vervangen wordt door een jongere, kan uittekenen.

De jeugd kan het best een toekomst gegeven worden door vaste banen met een degelijk loon (59%), wat een afwijzing is van de flexi- en hamburgerjobs. De ondervraagden vinden dit belangrijker dan de aanpak van de grote fraudeurs (26%) en de invoering van een miljonairstaks (22%). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Broken Circle Breakdown opnieuw in filmzalen

'The Broken Circle Breakdown' opnieuw in filmzalen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/11/1/12/20140121162734/media_xll_6418572.jpg

Kinepolis neemt 'The Broken Circle Breakdown' vanaf morgen opnieuw op in de programmering van de Vlaamse bioscopen. "Zo krijgen de mensen die de film nog niet gezien hebben de kans om de film alsnog te zien", meldt de bioscoopketen vandaag.

De film van Felix van Groeningen haalde vorige week een Oscarnominatie binnen voor Beste Niet-Engelstalige Film. Of de film effectief met een Oscar aan de haal gaat, weten we op 2 maart. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Phil Collins -You'll be in my heart

Phil Collins -You'll be in my heart

Klik op de foto om hem te beluisteren


Philip David Charles (Phil) Collins (Chiswick, Londen, 30 januari 1951) is een Brits popmuzikant. Hij werd bekend als drummer en leadzanger van de progressieve rockband Genesis, hij won als soloartiest verscheidene Grammy's en een Academy Award[2] en heeft eveneens een succesvolle carrière als acteur.

Zijn singles, die vaak over verloren liefdes gaan, varieerden van het met drums beladen "In the air tonight", tot het dance-popnummer "Sussudio" en de politieke opvattingen van zijn succesvolle nummer "Another Day in Paradise". Zijn internationale populariteit veranderde Genesis van een progressieve rockband met een een relatief kleine groep fans tot één van de grootste rockbands aller tijden, en tevens een vertrouwde naam binnen de hitlijsten.

Collins' professionele carrière begon als drummer in de obscure rockband Flaming Youth.[3] Toen hij later bij het veel bekendere Genesis kwam, voorzag hij de band alleen van drums en achtergrondzang voor de leadzanger Peter Gabriel. Pas in 1975, toen Gabriel de band verliet, werd Collins leadzanger van Genesis. Tegen het einde van de jaren zeventig demonstreerde de hit "Follow You, Follow Me" de drastische verandering ten opzichte van de vroege jaren van de band en het feit dat de band goed zonder Gabriel zou kunnen.[4] Zijn solocarrière, die flink beïnvloed is door zijn privéleven, brachten hem en Genesis tot een commercieel succes. Volgens Atlantic Records was Collins' totale wereldwijde afzet als een soloartiest in 2002 meer dan 100 miljoen albums.[5] Dat maakt Collins en Paul McCartney de enige artiesten die zowel met een band als solo meer dan 100 miljoen albums hebben verkocht.

Collins werkte met veel artiesten samen, onder wie The Four Tops, George Harrison, Paul McCartney, Robert Plant, Eric Clapton, ABBA's Frida, Mike Oldfield, Sting, Brian Eno, Peter Gabriel, Led Zeppelin, Ozzy Osbourne, Queen, Laura Pausini, Lil' Kim, Philip Bailey en The Who.


» Reageer (0)
20-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer kans op depressie na onbekommerde jeugd

Meer kans op depressie na onbekommerde jeugd

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/10/10/20140120142614/media_xll_6415300.jpg

Mensen die een onbekommerde jeugd hebben gehad, lopen op latere leeftijd een groter risico dat ze na stress een depressie krijgen. Omgekeerd geldt hetzelfde: een weinig gelukkige jeugd kan de kans juist verkleinen dat iemand na stress in een depressie belandt. Dat blijkt uit onderzoek onder duizend jongeren van Esther Nederhof van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Stress is de belangrijkste oorzaak voor het krijgen van een depressie. Nederhof vroeg zich af waarom de ene persoon in een stressvolle situatie wel in een depressie belandt en een ander niet. De conclusie: weinig stress in de kindertijd vergroot de kans om depressief te worden als iemand op oudere leeftijd wel veel stress meemaakt.

"Als je je aanpast aan je vroege omgeving die stressvol is, ben je op latere leeftijd mentaal beter gewapend", zegt Nederhof. "Het lijkt er op dat die mensen van jongs af aan geprogrammeerd zijn om met stress om te kunnen gaan, net zoals een dier dat zich aanpast aan zijn leefomgeving."

De uitkomsten van het onderzoek kunnen van belang zijn bij de beroepskeuze van iemand, stelt Nederhof. "Het kan bijvoorbeeld verklaren waarom sommige politieagenten na grote onlusten wel psychische problemen krijgen en anderen niet." Ook bij de selectie van militairen voor een stressvolle missie in het buitenland zijn deze gegevens belangrijk. "Sommige militairen komen met een posttraumatische stressstoornis terug, terwijl anderen daar geen last van hebben." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dutroux vertelt zijn waarheid in brief

Dutroux vertelt zijn "waarheid" in brief

http://static3.hln.be/static/photo/2014/12/15/9/20140120194327/media_xll_6416274.jpg

De Waalse krant 'La Dernière Heure' pakt uit met een exclusieve 'biecht' van Marc Dutroux. De brief is gericht aan Jean-Denis Lejeune, de vader van de vermoorde Julie Lejeune.

De brief van Dutroux telt 44 pagina's en zou "de volledige waarheid" bevatten over de feiten die Dutroux pleegde. Dutroux voelt zich naar eigen zeggen eindelijk klaar om zijn verhaal te doen. Hij heeft er zolang mee gewacht om de voorlopige vrijlating van zijn ex-vrouw en handlangster Michelle Martin niet in gevaar te brengen.

Volgens Didier Haine, de journalist die de hand kon leggen op de brief, gaat het om "een brief van een pervert die zich rechtstreeks richt tot de ouders van zijn slachtoffers". Hij geeft pijnlijke details en klinkt als een psychopaat en een pedofiel. In de brief zou hij geen spijt betuigen tegenover de nabestaanden van de slachtoffers.

Lejeune had op 27 augustus 2012 een brief gestuurd naar zijn ex-vrouw en medeplichtige Michelle Martin. "U bent nu vrij en ik blijf gevangene van mijn pijn. Ik wil het uitschreeuwen." De gebroken vader vroeg ook uitdrukkelijk om antwoorden. "De onzekerheid maakt van mijn leven een hel."

De kinderontvoerder maakt nu volgens 'La Dernière Heure' gebruik van die hulpkreet om de waarheid nogmaals geweld aan te doen. Zo begint hij over een groot complot vanuit de politieke en gerechtelijke wereld, zoals hij in het verleden ook al gedaan heeft. Nieuw bewijsmateriaal aanbrengen om zijn fantasmen te staven, doet hij echter niet.

In plaats daarvan zet Dutroux zichzelf neer als een slachtoffer, die zelf geen verantwoordelijkheid draagt voor de barbaarse feiten. Hij durft het zelfs aan om zichzelf geen pedofiel te noemen.

Nog volgens de journalist is het document goed geverifieerd. Het gaat wel degelijk om het handschrift van Dutroux. Morgen brengt 'La Dernière Heure' hierover een speciaal dossier.

Paul Marchal, de vader van de vermoorde An, heeft intussen al gereageerd. "Dutroux is een psychopaat en een psychopaat heeft geen empathie voor anderen mensen, alleen maar voor zichzelf. Hij wil aandacht trekken en probeert op één of andere manier vervroegd vrij te geraken." Marchal zegt ook dat hij niet gelooft in het verhaal dat Dutroux nu ophangt. "Het is altijd pijnlijk dat een proces dat eigenlijk is afgesloten telkens opnieuw aandacht krijgt. En uiteraard doet dit ook pijn." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat dit blind mopshondje voor anderen doet, laat niemand onberoerd

Wat dit blind mopshondje voor anderen doet, laat niemand onberoerd

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/5/12/20140120124223/media_xll_6414972.jpg

Dit mopshondje is helemaal blind, of nog erger het diertje is zelfs geboren zonder ogen. Maar dat belet Xander niet om telkens het allerbeste van zichzelf te geven voor anderen als geleidehond. Hij heeft misschien geen prachtige kijkers maar zijn charmante karakter tovert een glimlach op ieders gezicht. Mensen in nood, laat hij als geen ander weer stralen.

Xander, een viervoeter van twee jaar oud, kwam vorig jaar terecht in een asiel in de Amerikaanse staat Oregon. Na een verblijf van een paar dagen werd hij al geadopteerd door Rodney Beedy toen de man merkte wat een geweldig karakter het diertje had. Hij was ervan overtuigd dat Xander een fantastische geleidehond zou kunnen zijn ondanks zijn blindheid. En inderdaad het mopshondje haalde het diploma met verve.

De viervoeter legt zich toe op slachtoffers van huiselijk geweld. Hij bezit de uitzonderlijke eigenschap om onmiddellijk correct aan te voelen wat een patiënt nodig heeft. Instinctief wil hij altijd helpen, iemand van dienst zijn. Xander mag dan niet in staat zijn om te zien, toch 'ziet' hij wie het moeilijk heeft. Een hondje uit de duizend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie: Wat kom je hier doen met een schone Mercedes?

Politie: "Wat kom je hier doen met een schone Mercedes?"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/9/12/2/20140119233129/media_xll_6413687.jpg

"Wat kom je hier doen met een schone Mercedes?" (...) "Weet je niet dat dit een criminele buurt is?" Zo reageerde de Anderlechtse politie ­volgens een 57-jarige vrouw uit Oostkamp, nadat ze in haar auto brutaal overvallen was door een bende jongeren in probleemwijk Kuregem. «Ik was echt ontzet door die commentaar», getuigt Dominique ­Buirette. Minder dan twee weken geleden maakten agenten nog een gelijkaardige opmerking tegen een 14-jarige jongen die werd aangevallen voor zijn koptelefoon.

In het ziekenhuis kreeg Dominique drie hechtingen boven haar oog. Door de slag met de boksbeugel is haar oogkas gekneusd. "Sindsdien ben ik enorm gestresseerd en slaap ik slecht", zegt het slachtoffer nog. "Niet enkel door de angst, maar ook door de woede. We hebben eeen klacht ingediend en de ­politie heeft een pv opgesteld, maar liet al uitschijnen dat er wellicht geen gevolg aan zal worden gegeven. Dit pikken we niet." Marie Verbeke, woordvoerster van de politie in Anderlecht, zegt dat er nooit een reden is om ­mensen af te raden ergens naartoe te rijden met een Mercedes. "Ik weet echter niet wat er precies gezegd is door de agenten, in welke context en met welke bedoeling", aldus de woordvoerster.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ganse familie apen gestolen uit dierenpark

Ganse familie apen gestolen uit dierenpark

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/4/11/20140120124158/media_xll_6414971.jpg

Dieven hebben in Nederland vijf gouden leeuwaapjes gestolen uit dierenpark Apenheul in Apeldoorn. Het gaat om een apenfamilie, bestaande uit een vader, een moeder en drie kinderen. De politie is bezig met onderzoek in het uitgestrekte park.

Vorig jaar maart verdwenen 13 dwergaapjes uit dierenpark Wissel, niet ver van Apeldoorn. Van deze aapjes is nooit meer een spoor teruggevonden.

Dwergapen zoals het gouden leeuwaapje zijn allemaal beschermd en maken in Europa deel uit van fokprogramma's. De dieren kunnen alleen overleven met een speciaal dieet en in de warmte. Buiten is het voor hen in deze maanden in Nederland te koud.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny Depp (50) gaat trouwen met Amber Heard (27)

Johnny Depp (50) gaat trouwen met Amber Heard (27)

http://static1.hln.be/static/photo/2014/5/9/5/20140120113755/media_xll_6414500.jpg

De geruchten gingen al lange tijd rond, maar het lijkt nu officieel: Johnny Depp en Amber Heard gaan trouwen. Volgens het tijdschrift People heeft de 50-jarige acteur de 27-jarige actrice tijdens de afgelopen kerstdagen een succesvol huwelijksaanzoek gedaan.

Het blad baseert zich op "een betrouwbare bron" die verklaart dat "alle geruchten inderdaad waar zijn". "Uiteraard zijn ze dolgelukkig om verloofd te zijn en ze kijken ernaar uit om de rest van hun leven met elkaar te delen", aldus de insider, die zegt dat Amber het nieuws alleen aan haar beste vrienden heeft verteld.

Een andere insider, die naar eigen zeggen een bekende is van Depps familie, onthulde tegenover Celebuzz dat Johnny rond Kerst een aanzoek had gedaan. Deze bron zei verbaasd te zijn dat de twee het zolang geheim hebben weten te houden.

De speculaties over een vermeende verloving begonnen nadat Amber onlangs met een diamanten ring werd gefotografeerd. De geruchten namen alleen maar toe toen ze op 14 januari haar hand angstvallig verborgen probeerde te houden voor paparazzi na een etentje in Los Angeles.

Johnny en Amber leerden elkaar in 2011 kennen tijdens de opnames van The Rum Diary en zouden in de zomer van 2012 zijn begonnen met daten. Depp had eerder 14 jaar lang een relatie met de Franse zangeres Vanessa Paradis. In juni 2012 gingen ze uit elkaar. Ze hebben twee kinderen samen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blue Monday? Zo schud je de depressie van je af!

Blue Monday? Zo schud je de depressie van je af!

http://static0.hln.be/static/photo/2013/10/6/4/20130927125637/media_xll_6159259.jpg

Somber ingestelde mensen staan vandaag het liefst niet op. Dat is volgens hen de beste manier om 'Blue Monday', de deprimerendste dag van het jaar, te overleven. Maar het kan ook anders, zegt Patrick van Hees, schrijver van het boek 'De Geluksprofessor'. "Ga de kroeg in vanavond."

Dus vandaag niet op bed blijven liggen?
"Nee, integendeel. Ga erop uit, ontmoet mensen, spreek af, leg contacten en doe iets."

Want?
"Geluk is voor 45 procent terug te voeren op hoe iemand in het leven staat, 10 procent van ons geluksgevoel kan worden toegeschreven aan het toeval en 30 procent heeft te maken met aangeboren 'levensvaardigheden'. Denk in dat verband vooral aan het kunnen onderhouden van sociale contacten. Bekend is dat partners, vrienden en collega's in sterke mate bijdragen aan iemands geluksgevoel. Dus ga iets leuks doen met je vriend of vriendin, of spreek vanavond af met een maat in de kroeg. De dag is zo voorbij."

Makkelijk gezegd voor een rasoptimist?!
"Nee, dat heeft daar niet veel mee te maken. Iedereen kan dit. Andersom geldt precies hetzelfde. Als je zwaar op de hand bent kun je altijd wel een 'excuus' bedenken waarom je niet lekker in je vel zit. Hoeveel mensen klagen niet over voorjaarsmoeheid, vakantiestress, een winterdip, of zelfs de zomertijd? Je moet niet toegeven aan dit soort gevoelens."

Ja, maar als de mensen uit het raam kijken en zien wat voor weer het is, dan heb je toch meteen geen zin meer?
"Nee, zo werkt dat dus niet. De omgeving is maar voor vijftien procent verantwoordelijk voor ons geluksgevoel. Hetzelfde geldt voor de weersomstandigheden. In Denemarken regent het 1 van de 2 dagen, toch ligt het gemiddelde gelukscijfer in dat land op 8,3. Het veel zonnigere Portugal scoort niet hoger dan een 5,7. Nederland, Zwitserland, Zweden, Noorwegen - allemaal landen met een gematigd klimaat maar de mensen voelen zich hier veel gelukkiger dan in Zuid-Europese landen."

Kortom, we mogen niet klagen?
"Natuurlijk mag iedereen een baaldag hebben. Als ik 's morgens vroeg het ijs van mijn autoruit moet krabbelen, baal ik ook als een stekker. Maar je moet er niet in blijven hangen. De belangrijkste boodschap voor 'Blue Monday': je hebt niet alles in de hand, maar wel veel. Ga je vanavond in je eentje zielig zitten wezen op de bank met een boek, of ga je de kroeg in?"

Pak jezelf bij je lurven?
"Ja, natuurlijk moet je jezelf wel-eens dwingen. Alsof ik me altijd evenlekker voel op maandagochtend. In het weekend heb je lekker kunnen uitslapen, en ben je later naar bed gegaan, en dan gaat die wekker weer. Even op de tanden bijten, zou ik zeggen."

Dus altijd volgas blijven geven?
"Dat hoeft nou ook weer niet. Een derde factor die we namelijk niet moeten onderschatten als we het over geluk hebben, zijn wat ik gemakshalve 'oplaadpunten' noem. Ik zie om me heen dat we veel te weinig tijd nemen om ons geestelijk weer op te laden. Onze telefoons en andere elektrische apparaten laden we wel op; zelf nemen we daar nauwelijks de tijd voor. Dat is ook weer niet goed. En als iemand echt depressief is, waardoor zo'n persoon niet meer kan functioneren in de maatschappij, is dat natuurlijk verschrikkelijk. Die moet via de huisarts deskundige hulp zoeken. Maar dat is iets heel anders dan een paar mindere dagen hebben." (br.hln)


» Reageer (0)
19-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezin na twee jaar herenigd met hond

Gezin na twee jaar herenigd met hond

http://static2.hln.be/static/photo/2014/9/16/0/20140119124357/media_xll_6412110.jpg

Bijna twee jaar nadat de familie Beusen-Gijsen hun hond Mops was kwijtgeraakt, is hun huisdier opnieuw thuis. Het dier was op 1 maart 2012 weggelopen en werd daarna door verschillende gezinnen in huis genomen. Pas toen hij deze week door een dierenarts werd gecontroleerd, kwam zijn ware thuis aan het licht. "We zijn dolgelukkig dat hij terug is", zeggen mama Hilde en zoon Arthur.

1 maart 2012: de datum staat nog in het geheugen gegrift bij de Bilzerse familie Beusen-Gijsen. "Het was een hele bewogen avond", zegt mama Hilde. "Ik moest naar een bijscholing, maar wou nog snel Mops, onze mopshond, in de tuin uitlaten. Hij had de gewoonte om wel eens om rond het huis en zo de voortuin in te lopen maar zodra we riepen, kwam hij altijd meteen aangelopen. Maar die avond gebeurde dat niet."

Hilde trok er daarna meteen op uit om hun geliefde huisdier te zoeken. "Heel de avond hebben we rondgereden, alle asielen en de politie gebeld. Helaas zonder onmiddellijk resultaat. Die week hebben we nog pamfletjes gemaakt en verdeeld, maar ook daarmee kregen we Mops niet terug. Een kennis had wel een mopshond zien lopen in de buurt van Schoonbeek, maar had hem niet kunnen vangen." Dagen en weken gingen voorbij, zonder enig aanwijzing naar Mops. "We hebben er allemaal erg van afgezien", zegt Arthur. "Ik was bovendien net op schoolreis in West-Vlaanderen en dat maakte het natuurlijk extra moeilijk." Waarom Mops plots was weggelopen, daar hebben Hilde en Arthur nog steeds het raden naar. "We lachten er soms mee dat hij het dominante gedrag van onze Franse buldog wel eens beu was. Maar we hebben geen idee waarom hij net die avond niet terugkwam toen we riepen."

Begin december was het gezin klaar voor een nieuwe hond. "Arthur was altijd al een moeilijke om sinterklaascadeau's voor te kopen", lacht Hilde. "Daarop kreeg ik het idee een nieuwe mopshond te kopen. Ik heb er lang naar gezocht, maar ik bleef alle pups vergelijken met Mops. Het werd dan maar een tweede Franse buldog. Wisten wij veel dat we enkele weken later voor een verrassing zouden staan."

Begin deze week kreeg het gezin plots een telefoontje van de Breese Katia Rendace. "Zij is lid van de Facebookgroep 'Platte snuiten op zoek naar een nieuw baasje' en helpt op die manier buldoggen en mopshonden te herplaatsen. Zij was onlangs twee mopshonden gaan ophalen bij een gezin uit Houthalen. Die zouden de dieren zogezegd in Nederland gehaald hebben. Maar toen Katia ermee naar de dierenarts ging, bleek dat het om onze Mops ging. Toen ze belde om te vragen of we ooit een hondje hadden verloren en dat zij Mops in huis had, ging er een schok door mijn lijf", zegt Hilde.

De hereniging was hartelijk. "Mops mocht dan wel twee jaar ouder zijn: ik herkende hem meteen", zegt Arthur. "Al die tijd hoopten we dat hij ergens goed was terechtgekomen en dat er Mops niet ergs was overkomen. En dan was hij plots terug thuis. We zijn Katia ongelooflijk dankbaar. Het toont dat je altijd moet geloven dat alles goed komt", zeggen moeder en zoon. Hoe Mops in Houthalen is terechtgekomen, zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden. "Hij is het helemaal gewend hier. Bovendien is hij in die twee jaar heel wat aanhankelijker geworden", lachen Hilde en Arthur. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eugène Boudin 1824-1898

Eugène Boudin 1824-1898  was een Frans kunstschilder

Klik op de foto om zijn overige werken te bekijken


Eugène Boudin (Honfleur, 12 juli 1824 – Deauville, 8 augustus 1898) was een Frans kunstschilder. Hij is voornamelijk bekend van zijn schilderijen met zee- en strandgezichten, en geldt als een voorloper van het impressionisme.


Boudin werd geboren te Honfleur, een havenstadje aan de Normandische kust, en kwam uit een zeevaartfamilie. Als jongen voer hij mee op het schip van zijn vader, en had toen alle gelegenheid de zee en de kusten te leren kennen.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Eugne-Boudin-1865.jpg?t=1264342447
( 1865)Zelf begon hij een lijstenmakerij en in zijn vrije tijd schilderde hij. Een van de schilders die bij hem materiaal kochten was Jean François Millet. Aan hem durfde Boudin zijn werk wel voor te leggen. Millet bracht er enkele correcties in aan, maar raadde hem aan zelf geen schilder te worden. Deze laatste raad sloeg Boudin in de wind. Hij liet de winkel over aan zijn compagnon en ging naar Parijs om er in het Louvre schilderijen te kopiëren.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Eugne-Boudin-0.jpg?t=1264342539Op aandringen van zijn vroegere klanten gaf de gemeente Le Havre hem een beurs voor drie jaar. Na deze periode maakte hij echter niet de vriendelijke genrestukken waarop men gehoopt had. In plaats daarvan maakte hij studies in de open lucht. Hij had begrepen dat "de tijd van de romantici voorbij was. Voortaan moeten we de eenvoudige schoonheid van de natuur zoeken... de natuur zoals die werkelijk is in al haar verscheidenheid en ongereptheid." Hij liet zich voornamelijk inspireren door de Normandische kust, met name Deauville en Trouville-sur-Mer. Hij wordt ook wel "Schilder van Stranden" genoemd, een naam die eigenlijk onterecht is, aangezien het strand in zijn schilderijen slechts een klein gedeelte inneemt.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Eugne-Boudin--5.jpg?t=1264342618Hij was een van de eerste Franse landschapsschilders die in de open lucht werkten. Zijn strand- en zeegezichten vormen een directe band tussen het naturalisme van de vroege en het impressionisme van de late 19e eeuw. Boudin is degene geweest die Claude Monet in deze methode van buiten schilderen heeft geïntroduceerd.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Eugne-Boudin-3.jpg?t=1264342797Tussen 1875 en 1890 heeft Boudin vaak de Nederlandse en Belgische stranden bezocht en daar veel geschilderd. In 1892-1895 deed hij hetzelfde in Venetië.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Eugne-Boudin.jpg?t=1264342356


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je best eet en drinkt na een stevige buikgriep

Wat je best eet en drinkt na een stevige buikgriep

http://static1.hln.be/static/photo/2014/8/5/10/20140117144710/media_xll_6407815.jpg

Wanneer je met een maagdarmontsteking opgescheept zit, is je hongergevoel vaak ver te zoeken. Eens je systeem echter terug op gang komt, verval je best niet meteen in je oude eetgewoonten. Wat je op het menu zet in de dagen na een buikgriep heeft namekijk invloed op hoe snel je lichaam zich helemaal herstelt.

1. Hydrateren
Tijdens een buikgriep is het drinken van voldoende water ontzettend belangrijk, maar ook wanneer de ergste dagen gepasseerd zijn en je stilletjes terug op krachten komt, is het noodzakelijk om je goed te blijven hydrateren. Neem de fles water overal met je mee en wissel af met cafeïnevrije thee, zoals munt en kamille. Uiteraard blijft ook de klassieke kippensoep een goed alternatief.

2. Hou het braaf
Na dagen met vaak niet meer dan beschuiten en wat yoghurt op het menu, hunker je misschien na wat pit in je eten. Toch is het geen goed idee om je maag en darmen meteen terug bloot te stellen aan pikante voeding. Wacht tot je je terug 100 procent voelt, je lichaam zal je dankbaar zijn.

3. Probiotica
Wie antibiotica heeft moeten slikken om de bacterie te bestrijden, zal het evenwicht in de darmflora moeten herstellen. Kies daarom voor Griekse yoghurt of magere platte kaas. Als alternatief zijn er ook probiotica supplementen bij de apotheker verkrijgbaar.

4. BRAT
Dit acroniem is van toepassing op zowel kinderen als volwassenen die net een maagdarminfectie of voedselvergiftiging achter de rug hebben. BRAT staat voor banaan, rijst, appelmoes en toast. Ze helpen je energie op peil te brengen zonder je spijsvertering te saboteren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordprijs voor fles whiskey

Recordprijs voor fles whiskey

http://static3.hln.be/static/photo/2014/13/5/0/20140119093950/media_xll_6411810.jpg

Bij veilinghuis Sotheby's in Hongkong is het hoogste bedrag ooit betaald voor een fles single malt whisky. Daar ging een fles Schotse whiskey van de hand voor maar liefst 4,9 miljoen Hongkongse dollar (bijna 467.000 euro).

De recordprijs is betaald voor een bijzondere 6-literfles The Macallan. De The Macallan-distilleerderij heeft ooit maar vier flessen van de zaterdag geveilde Imperiale 'M' Decanter gebotteld. De kristallen fles is gemaakt door Lalique, is 70 centimeter hoog en weegt gevuld 16,8 kilogram.

De opbrengst was hoger dan de verwachte 190.000 tot 381.000 euro en gaat voor het grootste deel naar goede doelen in Hongkong. Het vorige record werd in 2010 gevestigd bij Sotheby's in New York. Toen betaalde een liefhebber omgerekend bijna 340.000 euro voor een 'goed glas'.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote verhuisoperatie van olifanten Ivoorkust

Grote verhuisoperatie van olifanten Ivoorkust

http://static2.hln.be/static/photo/2014/3/3/13/20140119050623/media_xll_6411553.jpg

In Ivoorkust begint vandaag een grootse en bijzondere operatie om 14 olifanten te verplaatsen naar een veiliger plek. De dieren uit drie families zijn als gevolg van een gewapend conflict onbedoeld vlak bij de stad Daloa terechtgekomen, waar ze voor overlast en gevaar voor de bewoners zorgen en zelf ook gevaar lopen.

De regering van Ivoorkust heeft de hulp ingeroepen van de dierenorganisatie IFAW om de zeldzame bosolifanten te vangen en te verplaatsen naar het Azagny nationaal park, ruim 400 kilometer verderop. Bij de verhuizing zijn enkele tientallen mensen betrokken, meldt IFAW.

De dieren leven tussen dichtbegroeid struikgewas en moeten eerst naar een open plek worden gedreven. Daar worden ze vervolgens verdoofd en op een speciale vrachtwagen getild. Vandaag worden eerst de onverharde toegangswegen begaanbaar gemaakt om er met groot transportmaterieel over te kunnen rijden. Mogelijk worden de schuwe beesten nog dezelfde dag bijeengedreven. De hele operatie duurt een week en is 18 maanden voorbereid.

Nadat ze met de vrachtwagens zijn weggereden, moeten de dieren eerst bijkomen en drinken voordat ze in speciale transportcontainers verder naar het nationaal park worden vervoerd. In het Afrikaanse land leven naar schatting nog 2000 bosolifanten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote merken willen onderzoek naar dood textielarbeiders

Grote merken willen onderzoek naar dood textielarbeiders

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/10/5/20140119095547/media_xll_6411815.jpg

Tientallen grote internationale kledingmerken hebben aan Cambodja hun bezorgdheid uitgedrukt over de dood van vijf stakende textielarbeiders. Zij werden doodgeschoten tijdens een protestactie.

Het gaat om merken als Puma, Walmart, Gap, Levi en H&M. Zij zendden een gezamenlijke brief naar eerste minister Hun Sen, waarin ze met aandrang een onderzoek vragen. "Het gebruik van dodelijk geweld tegen protesterende arbeiders zal niet resulteren in langdurige industriële vrede", klinkt het. "Het onderzoek moet de volledige aansprakelijkheid garanderen van leden van veiligheidstroepen die onevenredig of buitensporig geweld hebben gebruikt."

Op 3 januari zijn vijf arbeiders om het leven gekomen en nog eens tientallen anderen gewond geraakt, toen het tijdens een protest voor een hoger minimumloon tot confrontaties kwam met de politie. De overwegend vrouwelijke werknemers van de textielsector legden op 24 december het werk neer. Twee weken later gingen ze opnieuw aan de slag.

De merken maanden de regering ook aan om de rechten van de 23 arbeiders en vakbondsleiders die sinds de protesten vast zitten, te respecteren en het recht op vrijheid van vereniging te garanderen.

De textielsector is de grootste exportindustrie van Cambodja, met meer dan 5 miljard dollar inkomsten in 2013. De sector stelt zowat 600.000 werknemers tewerk, vooral jonge vrouwen van het platteland. Ongeveer vijfhonderd fabrieken maken kledij en schoenen voor Europese en Amerikaanse merken. (br.hln)


» Reageer (0)
18-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stervende mama schrijft zoon kaartje voor elke verjaardag die ze zal missen

Stervende mama schrijft zoon kaartje voor elke verjaardag die ze zal missen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/9/14/7/20140118092010/media_xll_6409507.jpg

De Britse mama Rowena heeft nog maar enkele maanden te leven. Kort na de geboorte van haar zoontje Freddie kreeg ze de namelijk diagnose van darmkanker. Omdat ze beseft dat ze haar kind nooit zal zien opgroeien, schreef ze al een kaartje voor elke verjaardag en zelfs voor zijn huwelijksdag. Zo hoopt ze er te zijn voor Freddie en nooit vergeten te worden.

Rowena trouwde in 1999 met haar man Phil. In 2009 raakte ze zwanger van Freddie, maar tijdens de zwangerschap kreeg ze pijnlijke klachten en kwaaltjes. "Ik merkte bloed op in mijn stoelgang, de artsen zeiden toen dat het door de zwangerschap kwam. Het is erg zeldzaam voor een jonge vrouw om darmkanker te ontwikkelen en de ziekte komt niet voor in mijn familie dus ik neem de artsen niets kwalijk. Ik had toen zelf om meer tests moeten vragen." Freddie kwam in juni 2010 ter wereld. Rowena gaat verder: "In oktober begon ik pijn te voelen, de artsen dachten dat ik geconstipeerd was en gaven me pijnstillers. Een halfjaar later vroeg ik toch om een intern onderzoek, maar de artsen merkten niets abnormaal op. Toch verdween de pijn niet. Een coloscopie in mei 2011 wees op een tumor in de darmen."

Rowena begon meteen aan de toekomst te denken: "Ik wilde weten welke behandelingen mogelijk waren. Ik vreesde toen nog niet voor mijn leven, maar ik had schrik dat de kankerbehandeling mijn onvruchtbaar zou maken. Mijn eicellen werden in ingevroren, zodat mijn man en ik nog kinderen zouden kunnen krijgen." Rowena kreeg vervolgens stralingen, een chemokuur en een operatie om de tumor te verwijderen. In januari ontdekten de artsen dat de kanker uitgezaaid was naar de eierstokken. "Toen besefte ik dat ik terminaal was. De artsen verwijderden mijn eierstokken, baarmoeder, een deel van mijn darmen en maag in de hoop de kanker te bestrijden. Maar vier maanden later kreeg ik het verscheurende nieuws dat ook mijn longen, lever en bekken aangetast waren."

Het koppel begon de praktische zaken te regelen: ze maakten testamenten op en begonnen de begrafenis te regelen. Toen begon Rowena ook na te denken over hoe ze haar zoontje zou kunnen helpen wanneer zij er niet meer zou zijn. "Freddie is nog zo jong, zou hij me wel herinneren?", vraagt Rowena zich af.

Daarom heeft de terminaal zieke mama een e-mailaccount op zijn naam aangemaakt, dat kan hij raadplegen wanneer hij oud genoeg is. Dan kan hij de mails lezen die ze hem heeft geschreven tijdens haar ziekte, zodat Freddie alles te weten kan komen over haar leven. Ook haar negatieve kantjes doet ze uit de doeken, omdat de mama niet wil dat haar zoon idealiseert. Ze maakte ook een cd met haar favoriete nummers en kinderliedjes. Rowena wil zelf kinderverhaaltjes schrijven en zichzelf filmen terwijl ze haar verzinsels voorleest. Maar het meest persoonlijke van al haar initiatieven zijn de zelfgemaakte kaartjes die Freddie op elke verjaardag en elke Kerstmis zal krijgen tot zijn 21ste.

Ook schreef ze iets voor zijn eerste schooldag, zijn diploma-uitreikin en zelfs zijn huwelijksdag. Allemaal mijlpalen in het leven van de jongen die Rowena waarschijnlijk niet zal beleven. De boodschappen op elke kaart zijn eenvoudig, van advies, inspirerende citaten tot aandoenlijke liefdesbetuigingen. Een hartbrekende taak, maar Rowena wil haar zoon voorbereiden op het leven dat verder gaat na haar dood. Dit houdt haar nu op de been: "Ik kan geen tijd verspillen door te huilen. Er zijn al tranen gevallen, want ik wil Freddie niet achterlaten. Het belangrijkste is dat ik nu zo veel mogelijk tijd met Freddie doorbreng, ik wil hem mooie herinneringen geven en er zeker van zijn dat hij het zal redden wanneer ik er niet meer ben." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlamde kat en dashond zijn beste maatjes

Verlamde kat en dashond zijn beste maatjes

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Het onwaarschijnlijke duo werd in oktober door de dierenbescherming in Osteen, in de staat Florida gevonden en is sindsdien nog steeds onafscheidelijk. Hondje Idgie is twee jaar oud en beschermt te allen tijde zijn maatje Ruth, een 7 maanden oud katje dat zwaar verlamd is. De twee vonden een nieuwe thuis bij een plaatselijke dierenwinkel.

De dierenbescherming vond de twee op een verlaten oprit. De kat kon zich alleen verplaatsen door zich met haar voorpootjes verder te slepen en tot op vandaag is nog niet geweten wat precies de oorzaak is van de verlamming. "Het is waarschijnlijk een aangeboren aandoening", legt Diane Gagliano van de plaatselijke dierenbescherming uit. "Het is een heel vreemde situatie. De twee dieren werden in redelijk goede gezondheid gevonden, ze waren niet ondervoed of vuil, dus het lijkt erop dat ze op een bepaald moment wel een thuis hadden." Maar niemand kwam hen opeisen. "De kat kan ook niet ver geraakt zijn zonder medeweten van de eigenaar...", klonk het. 

Een non-profitorganisatie genaamd TEARS (Together Every Animal Receives Support) betaalde voor een reeks experimentele therapiesessies en accupunctuur, maar voorlopig zonder resultaat. En telkens Idgie zonder Ruth achterbleef, was hij onrustig en extreem ongelukkig. "Het was alsof hij constant op zoek was naar haar", zei Gagliano.

Idgie en Ruth vonden via het asiel een nieuwe thuis bij Jacqueline Borum, eigenaar van de dierenwinkel en hondenspa Hollywood Houndz en het goede doel Project Paws. Ze kregen een plekje bij het raam waar ze samen slapen en allebei de nodige aandacht krijgen van klanten en personeel. Op de Facebookpagina van de winkel kan je de vooruitgang van het schattige duo volgen.

"We hebben al eerder vriendschappen tussen katten en honden gezien, maar die zijn niets in vergelijking met de band die deze twee hebben", volgens Borum. Het is nog niet zeker hoelang Ruth te leven heeft, zeker als blijkt dat ze lijdt aan een degeneratieve ziekte. Maar tot dan blijft Idgie aan haar zijde. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse studenten bouwen mega-iglo in Finland

Nederlandse studenten bouwen mega-iglo in Finland

http://static3.hln.be/static/photo/2014/8/10/11/20140118060925/media_xll_6409316.jpg

Studenten van de Technische Universiteit (TU) Eindhoven hebben in Finland een mega-iglo gebouwd. De aanleg van de grootste ijskoepel ooit werd gisterenavond afgerond. "Hij doet het", zei projectleider Arno Pronk tegen het Nederlandse persbureau ANP. De koepel is 30 meter in doorsnee en 10 meter hoog. Hij is gemaakt van pykrete, een mengsel van ijs en zaagsel. Het spul is drie keer zo sterk als gewoon ijs en veel taaier.

De koepel wordt vandaag feestelijk geopend. De burgemeester van het Oost-Finse plaatsje Juuka, waar het bouwwerk staat, krijgt dan symbolisch de sleutel.

Voor de bouw van de iglo is eerst een grote ballon opgeblazen. Daar werd een laagje sneeuw op gespoten. Pronk: "Als je water en zaagsel direct op de ballon spuit, stroomt het er gewoon af. Sneeuw zuigt het water op als een spons. Als je niet te veel water opspuit, vriest het mooi aan. Daar doe je sneeuw op, dan weer een beetje water, en zo bouw je de koepel laagje voor laagje."

De bouwers moesten een paar problemen overwinnen. "In een normale winter is het hier stabiel en koud, een graad of 30 onder nul. Maar nu is het de warmste winter in 146 jaar. Het kwik bleef heel lang rond de min 1 hangen. We hebben zelfs foto's in zwembroek genomen. Pas een week geleden ging het echt vriezen. Nu is het min 20." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britten massaal geschokt door urine drinkend koppel

Britten massaal geschokt door urine drinkend koppel

http://static2.hln.be/static/photo/2014/6/10/3/20140117143243/media_xll_6407718.jpg

Een Brits koppel heeft miljoenen kijkers geschokt door samen hun eigen urine te drinken tijdens een ochtendshow op televisie. Dit kan volgens hen wonden helpen genezen en depressieve symptomen bestrijden. Hun bijzondere actie had heel wat hilarische reacties op sociale media als gevolg.

Rebecca Long en John Dixon werden uitgenodigd door een ochtendshow op de Britse zender ITV om te spreken over hun ervaringen met het drinken van urine. Het koppel gelooft dat dit als een energiedrankje dienst kan doen. Het zou de depressieve symptomen van Rebecca bestreden hebben, maar dankzij deze gewoonte zou ze nu ook een helderdere huid en ogen hebben. De vrouw gelooft zelfs dat haar wonden sneller genezen wanneer ze hier urine op aanbrengt. John dronk zijn urine voor het eerst toen hij 17 jaar was. Rebecca doet het al twee jaar, toen ze hem leerde kennen.

Volgens Rebecca word je gelukkiger van urine te drinken: "De eerste weken ben je extreem blij." Maar het koppel verraste vooral de kijkers door live op televisie een glas urine te drinken. Onder de hashtag #wedrinkpee uitten de kijkers al snel hun ongeloof. De ene  hilarische woordspeling overtrof de andere. Er werden echter niet alleen veel grapjes over gemaakt, heel wat mensen waren in shock door de gewoonten van de twee.

Is je eigen urine drinken nu echt zo gezond? Er circuleren verhalen van mensen die dit in levensbedreigende situaties deden omdat het hun enige overlevingskans was. De meeste experts menen dat ons lichaam urine produceert om afvalstoffen en water af te voeren. Een gezonde persoon maakt steriele urine aan, maar het vocht raakt besmet met bacteriën wanneer dit het lichaam verlaat. Volgens gezondheidsexperts kan het drinken van urine veel bijwerkingen hebben en zeker schadelijk zijn bij druggebruikers. Andere bijwerkingen zijn diarree, hoofdpijn, uitslag, vermoeidheid, koorts en pijnlijke spieren.

De praktijk van urine drinken gebeurt al jaren. De traditie startte in het oude India, Egypte en China. De mensen geloofden dat het hielp om kwaaltjes als hartziekten, kanker, slapeloosheid en vruchtbaarheidsproblemen te bestrijden. De oude Romeinen gebruikten urine om hun tanden te bleken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse non wist niet dat ze zwanger was

Italiaanse non "wist niet dat ze zwanger was"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/6/9/20140118064325/media_xll_6409329.jpg

Een non uit de Italiaanse stad Rieti is deze week onverwachts bevallen. De vrouw zou aan lokale media hebben verteld dat ze "geen idee had dat ze zwanger was". Ook het klooster waar de vrouw woonde zou "verrast" geweest zijn door het nieuws. Dat meldden verschillende internationale media.

De 31-jarige vrouw werd woensdag in allerijl met hevige buikpijn naar het ziekenhuis gebracht. Daar beviel ze enkele uren later van een gezonde baby. De jonge moeder komt oorspronkelijk uit El Salvador en zou haar pasgeboren zoontje Francesco genoemd hebben, naar de huidige paus.

Italiaanse media berichtten gisteren over de gebeurtenis, die ondertussen ook internationale aandacht geniet. Burgemeester van Rieti, Simone Petrangeli, riep intussen op om de privacy van de vrouw te respecteren. Een lokale priester Don Fabrizio Borello liet aan journalisten weten dat de non "van plan was zelf voor het kind te zorgen".   (br.hln)


» Reageer (0)
17-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Granen uit de oudheid: waarom je ze nu moet eten

Granen uit de oudheid: waarom je ze nu moet eten

http://static3.hln.be/static/photo/2014/6/8/13/20140117111829/media_xll_6407053.jpg

De Romeinen aten ze voor ze aan hun marsen begonnen en ze waren een vast onderdeel van de voeding van stammen in Azië en Afrika in de Oudheid. Nu staan ze op het menu van elk hipstercafé. Granen uit de oudheid zoals quinoa en gierst zijn bezig aan een comeback. En dit is waarom.

Voedingsdeskundigen prijzen de granen vanwege hun voedingswaarde. Deze zogenaamde 'oude granen' bevatten alle voedingsstoffen die een volkoren graan bevat en meer. "Ze bevatten meer vitaminen, vooral dan vitamine B, mineralen zoals magnesium en kalium, meer ijzer en ook beschermende stoffen als vezels en antioxidanten" legt voedingsspecialist Chris Cashman uit. Ze zijn bovendien ook vaak glutenvrij.

Quinoa
Quinoa is een voorbeeld van een 'oud graan' dat opnieuw in de mode is. Quinoa was vooral populair bij de Azteken en heeft een unieke proteïnewaarde. Niet alleen bevat quinoa meer eiwitten dan traditionele granen, het is ook een van de weinige plantaardige voedingsmiddelen die complete proteïne bevat. Dat wil zeggen dat het significante hoeveelheden van al de belangrijkste aminozuren bevat.

Quinoa is ook glutenvrij en heeft een lage glycemische index (GI), een maat voor het effect dat een koolhydraat op de bloedsuikerspiegel heeft. Voeding met een lagere glycemische index zou volgens sommige voedingsexperts gezonder zijn.

Amarant
Amarant is een klein rond graan en is dichte familie van quinoa. Het bevat een grote hoeveelheid proteïne, vezels en bevat meer gezonde vetten dan andere granen. Amarant betekent 'eeuwigdurend' in het Oud Grieks. Amarant wordt, anders dan de meeste granen, nooit echt helemaal zacht door het koken. Ideaal dus als vervanger van havermout in een ontbijt of als onderdeel van een granolamix.

Wilde Emmer
Wilde Emmer of Farro, is de voorouder van de tarwe en was een van de eerste granen die werden gedomesticeerd door de mens. Oudere varianten van tarwe bevatten in het algemeen meer eiwitten en vezels dan de moderne variant. Je krijgt er ook een deel van je dagelijkse behoefde aan magnesium en zink mee binnen.

Gierst
Er wordt gedacht dat gierst het belangrijkste graan was in Azië voordat rijst die positie innam. Gierst is ook een heel graan en bevat heel wat vitamine B, proteïne en vezels. Gekookt doet gierst sterk denken aan de textuur van couscous. Ook gierst is glutenvrij.

Boekweit
Boekweit is qua voedingsstoffen erg gelijkaardig aan quinoa. Ook dit graan bevat veel eiwitten, alle essentiële aminozuren en heeft een lage glycemische index. Boekweit bevat ook erg veel niacine, een stof die ervoor zorgt dat de energie van je voeding beter vrijkomt.

Freekeh
Freekeh is een term die gebruikt wordt wanneer eender welk graan geoogst wordt wanneer het nog groen is en dan geroosterd wordt. Omdat het zo vroeg geoogst wordt bevat het meet eiwitten, vitaminen en mineralen. Het bevat ook tot vier keer zo veel vezels als andere granen zoals bruine rijst.  

Wie nog meer wilt experimenteren met 'oude granen' kan ook soorten als spelt, bulgur en kamut proberen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panda Pairi Daiza verkozen tot favoriete panda van China

Panda Pairi Daiza verkozen tot favoriete panda van China

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/10/12/20140117175431/media_xll_6408432.jpg

De vierjarige Hao Hao is verkozen tot 'favoriete panda van China'. U kent het dier ongetwijfeld beter als de jonge vrouwelijke reuzenpanda die eind februari of begin maart naar het dierenpark Pairi Daiza in Brugelette zal verhuizen.

De "zeer gegeerde prijs" werd in de zoo van Atlanta (VS) uitgereikt. Tijdens de 'Award Ceremony' werden de winnaars bekendgemaakt in maar liefst tien categorieën. Hao Hao heeft met haar schoonheid en vrolijke karakter in China al veel harten weten te veroveren, klinkt het. Hao Hao deelt het podium met Basi uit Fuzhou Panda World en Yong Yong van het Chengdu Field Research Centre for Giant Pandas.

Ook Eric Domb, de CEO van Pairi Daiza, kreeg een award. Hij veroverde de bronzen medaille in de categorie 'Panda Personality of 2013: The Human'.

Voor de wedstrijd werden 239.456 stemmen geteld van over de hele wereld. Mensen konden tussen 13 december 2013 en 14 januari 2014 stemmen op de website giantpandazoo.com.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom naar huis jongen, je moet niet trouwen!

"Kom naar huis jongen, je moet niet trouwen!"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/9/0/8/20140117190708/media_xll_6408728.jpg

Een Chinese moeder heeft een advertentie over de hele voorpagina van een Australische krant geplaatst, waarin ze haar zoon smeekt om het Chinese Nieuwjaar thuis te vieren. Ze belooft hem niet onder druk te zetten om eindelijk te trouwen.

"Peng, ik heb je geprobeerd te bellen, maar je neemt niet op", stond er op de voorpagina van de Chinese Melbourne Daily, een Chineestalige krant die goed gelezen wordt door de Chinese gemeenschap in Australië. "Misschien is dit de enige manier om je te bereiken. Mama en papa zullen je nooit meer onder druk zetten om te trouwen. Kom alsjeblieft naar huis om het nieuwe jaar te vieren. Liefs, mam."

Op 31 januari eindigt het Chinese jaar van de Slang en begint het jaar van het Paard, een feest dat in China groots gevierd wordt. Miljoenen mensen reizen hiervoor naar huis om bij hun familie te zijn. In deze tijd wordt echter op vrijgezelle zonen en dochters ook veel druk uitgeoefend om zelf een gezin te beginnen. In Chinese kranten wordt deze periode ook wel 'het seizoen van de druk om te trouwen' genoemd. (br.hln)


» Reageer (0)
16-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen toveren zon tevoorschijn in de smog

Chinezen toveren zon tevoorschijn in de smog

http://static1.hln.be/static/photo/2014/16/1/4/20140116125915/media_xll_6404479.jpg

Als het niet gewoon kan dan maar anders, moeten handige jongens in de Chinese hoofdstad Peking gedacht hebben. De stad gaat gebukt onder hevige smog. Daardoor zien de inwoners de zon vaker niet dan wel. Dankzij een video op een reusachtig beeldscherm kunnen ze het hemellichaam nu wel zien


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Pan pakt uit met ontroerend huwelijksaanzoek

Peter Pan pakt uit met ontroerend huwelijksaanzoek

Klik op de foto om het ontroerende en mooie filmpje te bekijken

Magisch moment op het eind van een musical in Glasgow: Peter Pan overrompelde zijn vriendin, die als Wendy Darling op het podium stond, met een écht en bijzonder ontroerend huwelijksaanzoek. Doelwit Lilly-Jane Young barstte al in tranen uit nog voor Sandor Sturbl op zijn knie gegaan was.

Net voor de volledige cast het laatste nummer zou zingen, onderbrak de Nederlander de voorstelling. "Dit is normaal het moment waarop Peter Pan Wendy een kus geeft. Dit is echter geen gewone show. Nu is het Sandor Sturbl die naar de liefde van zijn leven kijkt en haar iets veel specialers wil geven. Hier in Glasgow is dit prachtige 22-jarige meisje geboren, haar familie is er ook bij. Daarom is dit het perfecte moment en de perfecte plaats. Jane, jij bent de persoon met wie ik mijn leven wil delen en daarom vraag ik je: 'wil je met me trouwen?'"

Tussen het gesnotter door knikte de kersverse verloofde alsof haar leven ervan af hing. Een buiginkje naar het publiek maakte de topvertoning helemaal af.

Ik dacht eerst aan een technisch mankement, want de muziek viel uit", reageerde een dolgelukkige Jane achteraf. "Ik begon al te panikeren, tot Sandor aan zijn monoloog begon."

"Slechts enkele mensen wisten op voorhand van mijn plannen", vulde Sandor aan. "Daarbij zaten ook enkele productiemedwerkers, zij moesten natuurlijk weten wanneer de muziek moest stoppen. Ik was echt nerveus en hoopte dat ze 'ja' zou zeggen, anders had ik daar mooi gestaan." Of hoe sprookjes toch echt kunnen bestaan... (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katrien zoekt naar speld in hooiberg om leven van lief Ed te redden

Katrien zoekt naar speld in hooiberg om leven van lief Ed te redden

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/5/1/20140116065552/media_xll_6403276.jpg

De 27-jarige Ed Fox liet alles in zijn geboortestad Manchester achter om samen met zijn vriendin Katrien Depecker in België een nieuw leven op te bouwen. Maar toen werd hij ernstig ziek en kreeg de jongeman het nieuws dat hij enkel via stamceldonatie een kans op overleven heeft. De kans dat hij echter een geschikte donor vindt is slechts 1 op 50.000 en daarom doet Katrien een wanhopige oproep om massaal stamcellen te doneren.

Het verhaal van Ed en Katrien begint als een sprookje. De twee leerden elkaar anderhalf jaar geleden in Barcelona kennen en na een jaar op en af te reizen tussen Gent en Manchester besluit Ed alles achter te laten voor zijn Belgische geliefde. Dan slaat het noodlot toe wanneer Ed door het zogenaamde Epstein-barrvirus geveld wordt. Hierdoor heeft de man een levensbedreigende vorm van lymfoonkanker opgelopen. Enkel een donatie van stamcellen kan zijn leven nog redden, want zijn immuunsysteem is door de ziekte aangetast. De enige manier om dat terug sterk te maken is door gezonde stamcellen te transplanteren.

Om weer gezond te worden, moeten de stamcellen van de donor wel 'matchen' met die van Ed. Bij zijn broers of zussen is die kans één op vier, maar zijn zus in Manchester bleek geen geschikte donor te zijn. Dus nu is de zoektocht naar de juiste stamcellen een speld in een hooiberg geworden. Eds vriendin Katrien geeft de hoop niet op en probeert nu via alle mogelijke kanalen mensen op te roepen stamcellen te doneren en zo de overlevingskansen van Ed te verhogen.

Via Facebook en andere sociale media heeft Katrien met haar oproep al voor een aanzienlijke toename van registraties van donoren gezorgd, dat wordt bevestigd door de cijfers van het Rode Kruis.

Hoe kun jij Ed en Katrien helpen? Je wordt stamceldonor door je bloed te laten controleren door het Rode Kruis zodat je in een databank terechtkomt. Als een 'match' dan jouw gezonde cellen nodig heeft, dan worden via bloedafname de stamcellen uit je bloed gefilterd. Daarna krijg je het bloed terug. Alle informatie vind je op Stamceldonor.be.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogste berg van Nieuw-Zeeland kleiner dan gedacht

Hoogste berg van Nieuw-Zeeland kleiner dan gedacht

http://static1.hln.be/static/photo/2014/6/16/1/20140116100137/media_xll_6403576.jpg

De hoogste berg van Nieuw-Zeeland is 30 meter kleiner dan gedacht. De Aoraki of Mount Cook meet 3.724 meter, en niet 3.754 meter zoals op officiële kaarten aangegeven staat. Dat zeggen experts van de Otago-universiteit. Zij beklommen de berg met de nieuwste gps-meetapparatuur.

De Aoraki moest in 1991 al enkele meters inboeten. Toen brak op de top een enorm brokstuk af, waardoor de berg in een klap 10 meter kleiner werd. Sindsdien wordt de hoogte geschat aan de hand van luchtopnames.

Dat de berg kleiner is dan gedacht, is mogelijk te verklaren door natuurlijke erosie, menen de onderzoekers. "Nadat het stuk in 1991 afbrak, was er daar boven nog altijd een dikke ijskap, die echter niet meer in balans was door de nieuwe vorm. De ijskap zou 20 jaar lang gekrompen kunnen zijn".

De Aoraki zou nu de 39ste plaats bekleden in het lijstje van hoogste bergen ter wereld. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming moet sneller in therapie

Vlaming moet sneller in therapie

http://oi44.tinypic.com/2z6c7z6.jpg

Twee nieuwe gezinsdrama's en de vaststelling dat nergens in Europa meer vrouwen zelfmoord plegen dan in Vlaanderen. De Vlaming moet dringend hulp durven te zoeken voor mentale problemen. "Wie een psycholoog bezoekt, krijgt het stigma gek te zijn", zeggen experts in De Morgen.

Vlaanderen scoort slecht als het gaat over psychische problemen en depressies en experts wijten dat aan onze inborst. Er moet sneller hulp worden gezocht. "Als we depressief zijn, zetten we te moeilijk de stap naar hulpverlening", zegt Gwendolyn Portzky van het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP). "Bovendien praten we veel minder snel over onze problemen dan bijvoorbeeld Nederlanders."

"We gaan veel te laat op zoek naar hulp", zegt Portzky. "Wie een psycholoog bezoekt, krijgt nog te vaak het stigma gek te zijn. We moeten zulke foute beelden uit de wereld helpen."

"En we moeten geestelijke hulpverlening beter integreren in ziekenhuizen, bij huisartsen en in opleidingen tot gezondheidsberoepen", vult professor psychiatrie Geert Dom (Universiteit Antwerpen) aan. "Zo kunnen mensen sneller naar de geestelijke gezondheidszorg worden geleid."

Zelfs de excessen, zoals gezinsdrama's, zouden op die manier kunnen worden aangepakt. Vaak wordt verwezen naar een tekort aan crisishulp. Maar als de Vlaming sneller op de sofa zou gaan liggen, is dat al een stap in de goede richting, menen experts. Ook minister Vandeurzen legt de oplossing deels bij onszelf: "De hele samenleving moet voor deze problematiek gesensibiliseerd worden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plak je webcam af

"Plak je webcam af met post-it"

http://static1.hln.be/static/photo/2014/1/8/1/20140116080512/media_xll_6403381.jpg

In Nederland staat een 18-jarige man voor de rechter omdat hij op 2.000 computers software heeft geïnstalleerd om webcams en microfoons te hacken.

Hackers maken steeds vaker misbruik van camera's en microfoons, omdat steeds meer computers daarmee standaard worden uitgerust. Mensen hebben het ook vaak niet door als ze worden bekeken of afgeluisterd.

"Ook in ons land zijn enkele gevallen gekend waarbij hackers er in slaan om je webcam aan te zetten wanneer je het niet wenst", zegt Peter De Waele, hoofdinspecteur van de pedofiliecel bij Brusselse gerechtelijke politie aan VTM NIEUWS. "We moeten niet paranoia worden, maar we vragen de mensen wel om hun webcam af te dekken als je die niet gebruikt. Dat gaat heel eenvoudig, bijvoorbeeld met een post-it."

"Er lopen tal van internationale onderzoeken, waaruit blijkt dat een hacker er toch in is geslaagd om ook Belgen te filmen wanneer zij het niet wensten", zegt De Waele. (br.hln)


» Reageer (0)
15-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els de Schepper - Als ik je morgen ergens tegenkom

Els de Schepper - Als ik je morgen ergens tegenkom

Klik op de foto om haar te beluisterenEls de Schepper startte op haar 15de in het amateurtoneel van Zele waar o.a. ook Kürt Rogiers speelde. Studeerde in 1990 af aan Studio Herman Teirlinck in Cabaret, Chanson en Musical en behaalde het beste resultaat en de hoogste onderscheiding ooit in de geschiedenis van de studio. Haar professionele carrière begon al tijdens haar studies met de musicals 'Non-sens' en 'Dokter De Vuyst' van Bart Peeters en Jan Leyers. Els de Schepper verwierf snel bekendheid bij een breed publiek door haar televisiewerk bij VRT & VTM

In 1991 startte haar tv-carrière als panellid van het consumentenprogramma Raar maar waar en in het populaire Kriebels, en als actrice in de soap Wittekerke op VTM. Ze presenteerde ook het spelprogramma Kinderpraat en nam na 1995 de leiding van de televisiequiz RIR over van Urbanus. Ook was ze presentatrice van het programma De plaatgast uit 2001.

In 2006 schreef ze zich in voor Eurosong met het Nederlandstalige lied Als ik je morgen ergens tegenkom. Els wilde niet per se naar het songfestival, ze werd vierde in haar voorronde, maar dat jaar gaf de vakjury twee wildcards voor de halve finale en Els was daar één van. In die halve finale werd ze derde en mocht zo zonder wildcard naar de finale. Els de Schepper zong voor het eerst sinds de vrije taalregel een Nederlandstalig lied in de finale.

Haar hart ligt echter in het theater waar ze furore maakt met haar onewomanshows. Sinds 1993 brengt ze elke twee jaar een nieuwe onewomanshow naar de culturele centra en grote zalen in Vlaanderen. Zo lokte ze met haar Supervrouw!-tournee meer dan 80.000 Vlamingen naar het theater en maakte haar dit tot de snelst en best verkopende Vlaamse theaterartieste.

Met "Els de Schepper Roddelt!" bracht Els in november 2009 als eerste cabaretière in Vlaanderen een onewomanshow in de Lotto Arena te Antwerpen. Voor de gelegenheid werd het volledig omgebouwd tot een theater voor meer dan 4500 toeschouwers per avond. Els bracht haar Roddelt show twee keer voor een uitverkochte Lotto Arena.

In september 2009 heeft Els - naar het voorbeeld van Goedele Liekens en Linda de Mol - een eigen magazine gelanceerd met haar eigen naam, ELS.

In december 2009 gaf Els het album Ongezouten uit, met een videoclip waarin verschillende bekende Vlaamse vrouwen figureren.

In het najaar van 2011 bracht ze zowel een onewomanshow als een boek uit onder de titel Niet geschikt als moeder. Voor het eerst sinds 8 jaar speelde ze opnieuw in Nederland.

Ter promotie voor haar onewomanshow Supervrouw plaatste ze een filmpje op YouTube, waar Els en Tanja Dexters een partij catfighten, nadat Els van een danspaal was gevallen. Het filmpje was na een week door 400.000 mensen bezocht, en haalde nadien meer dan 2.000.000 kijkers.

Door een auto-ongeluk dat dateert van eind november 2012, moet Els de Schepper op doktersadvies rust nemen voor een aantal maanden en haar theatertournee FEEST! uitstellen naar het najaar van 2013.

Vanaf september 2013 is De Schepper afwisselend met Ilse Van Hoecke presentatrice van het tv-praatprogramma De eerste show op Libelle TV.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep na hartaanval piloot: Kan er iemand vliegen?

Oproep na hartaanval piloot: "Kan er iemand vliegen?"

http://static3.hln.be/static/photo/2014/3/15/0/20140115175839/media_xll_6402300.jpg

Het is de schrik van elke luchtreiziger: de steward via de intercom horen vragen of zich iemand aan boord bevindt die kan vliegen. Een nachtmerrie die nochtans werkelijkheid is geworden voor de 154 passagiers van een vlucht van United Airlines van Iowa naar Colorado.

Ze waren op 30 december in een Boeing 737 onderweg van Des Moines naar Denver. Op een hoogte van negen kilometer klonk uit de intercom eerst de vraag of er een dokter of verpleegster aan boord was.

Linda Alweiss uit Californië, die op de terugweg was van een kerstvakantie met haar echtgenoot en 16-jarige dochter, reageerde meteen. Ze snelde naar de cockpit, waar de piloot voorover gebogen in zijn stoel hing. "Hij was nauwelijks aanspreekbaar en had een onregelmatige hartslag, vermoedelijk als gevolg van een hartaanval", verklaarde de vrouw tegenover de Amerikaanse nieuwszender KTLA.

Met de hulp van een tweede verpleegkundige én een passagier wist Allweiss de piloot uit zijn stoel te krijgen en te verplaatsen naar het vliegtuigkeukentje. Daar diende de Californische de piloot enkele schokken toe met een boorddefibrillator.

Intussen had de co-pilote in de cockpit het roer overgenomen. Veiligheidshalve lanceerde de hoofdsteward via de intercom een oproep voor iemand met vliegervaring. Een verzoek dat zowel de passagiers als Allweiss de schrik om het hart deed slaan.

De Californische verpleegkundige draaide zich onmiddellijk om naar de co-piloot. "Je weet toch hopelijk hoe je moet landen", vroeg ik lichtelijk ongerust. Tot haar grote opluchting antwoordde de pilote bevestigend. "Voor mij een zorg minder, waardoor ik me volledig kon concentreren op de toestand van de piloot."

De co-pilote wist het toestel veilig aan de grond te zetten op het vliegveld van Omaha. Hulpverleners stonden er klaar om zich te ontfermen over de piloot. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. 

Allweiss kreeg applaus en felicitaties van haar medepassagiers. "Ze deed zonder aarzelen wat ze moest doen, en dat met de persoon die normaal het toestel veilig op de grond moest krijgen. Een knap staaltje, zeker op zo'n hoogte", verklaarde haar echtgenoot na afloop. United Airlines reageerde voorlopig nog niet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren en pikante selfies: de gevaren en gevolgen

Jongeren en pikante selfies: de gevaren en gevolgen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/15/0/12/20140115083716/media_xll_6400602.jpg

Het verspreiden van naaktfoto's onder tieners kan verregaande gevolgen hebben. Dat bewijst het incident met een 14-jarig Nederlands meisje in Schiedam dat haar vriendje met een schaar stak. De jongen had namelijk via sociale media pikante beelden van haar rondgestuurd. Haar wanhoopsdaad toont aan dat de schaamte enorm is en dramatische gevolgen kan hebben.

Bij de Nederlandse organisatie Meldpunt Kinderporno komen bijna dagelijks meldingen binnen van wanhopige jongeren waarvan naaktfoto's op Instagram of via de applicatie Whatsapp onder schoolgenoten zijn verspreid door een ex-vriendje of ex-vriendinnetje. "Die kinderen hebben het gevoel dat ze moeten verhuizen en zijn somber. Sommigen kampen door dit soort van pesterijen zelfs met zelfmoordgedachten."

Het incident op de middelbare school Spieringshoek in Schiedam was een extreem voorbeeld van hoe het verkeerd kan lopen. Het 15-jarige meisje stak een 14-jarige jongen in de klas met een schaar omdat zij hem verantwoordelijk achtte voor de schaamteloze verspreiding van haar naaktfoto's via Whatsapp. De hele school had de pikante beelden gezien, nadat ze die eerst in alle vertrouwelijkheid naar haar vriendje had gezonden.

Justitie verdenkt het meisje van poging tot zware mishandeling. De jongen wordt niet vervolgd voor het verspreiden van haar foto's via Whatsapp. "Hij wordt op dit moment aangemerkt als slachtoffer," aldus justitie.

Volgens het Meldpunt Kinderporno zouden scholen meer moeten doen om tieners te waarschuwen voor de gevaren van het verspreiden van naaktfoto's op sociale media. Jongeren vinden deze praktijken steeds normaler, maar het misbruik neemt ook toe. Er moet daarom snel meer voorlichting komen op scholen om tieners voor de gevaren te behoeden, vindt de organisatie. Die pleit voor de aanstelling van vertrouwenspersonen bij wie studenten kunnen aankloppen.

Jongeren moeten ook leren dat ze met dat soort foto's vertrouwelijk moeten omspringen, zegt Maaike Pekelharing van het meldpunt. "Scholen zouden veel meer voorlichting moeten geven over goed burgerschap en normen en waarden op sociale media."


De steekpartij in Schiedam is het tweede ernstige incident in de regio van Rotterdam in een jaar tijd. Begin 2013 sprong een 14-jarig meisje van een flat in Rotterdam-Alexanderpolder omdat er een pikante foto van haar op het internet circuleerde door getreiter van een ex-vriendje. De scholiere overleefde de sprong. Ze gaat inmiddels weer naar school, vertelt directeur Gerdi Lambers van Scholengemeenschap Thorbecke.

Hoewel jongeren gewaarschuwd worden om die beelden niet te maken of te verspreiden, doen ze het toch. Ze vinden het spannend om flirterige naaktfoto's van zichzelf te maken. Het is bijna niet uit te roeien. In het studentenleven gebeurt het op nog veel grotere schaal. Maar pubers zijn een veel kwetsbaardere groep. Het gaat om meisjes van 13 à 14 jaar en over waarden en normen. Dan voer je als school een eenzame strijd. De meeste scholen hebben in de lessen geen tijd voor meer voorlichting. Daarom wijzen experts ouders op het feit dat ook zij hun verantwoordelijkheid moeten nemen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zou jij schrikken van deze duivelse baby?

Zou jij schrikken van deze duivelse baby?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Hollywood heeft het steeds moeilijker mensen naar de bioscoop te lokken. Een sterrencast en een straffe trailer volstaan niet meer; slimme promocampagnes die viraal gaan, zijn tegenwoordig een must. Vooral de makers van horrorfilms lijken dat meesterlijk te beheersen, getuige deze nieuwe marketingstunt van het team achter de film 'Devil's Due'.

De kinderwagen lijkt achtergelaten en het gehuil van de baby wekt uiteraard de aandacht van de meest zachtmoedige voorbijgangers. Die beleven de schrik van hun leven wanneer de baby opveert en zijn demonische blik toont.  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf jaar zonder shampoo

Vijf jaar zonder shampoo

http://static1.hln.be/static/photo/2014/6/10/7/20140115083505/media_xll_6400612.jpg

Wereldwijd zijn er mannen en vrouwen die geen shampoo gebruiken. De Amerikaanse Jaquelyn Baers is een van hen. Zij bande het product vijf jaar geleden uit haar leven. Waarom dumpte ze het goedje? Hoe houdt Jaquelyn haar lokken schoon? Maar vooral: wat is het resultaat? De Amerikaanse deelt haar ervaringen op een blog.

Een gemiddelde bus shampoo bevat onder meer parabenen en ftalaten. "Chemische stoffen die we niet innemen, dus waarom zouden we ze op ons haar smeren?", is het devies van Jaquelyn. Ze besloot over te schakelen naar biologische en natuurlijke shampoos, maar die waren erg duur. Appelazijn en zuiveringszout haalden ook weinig uit. "M'n haar was afwisselend erg droog of vet." Dus besliste Jaquelyn vijf jaar geleden om voortaan niets meer op haar hoofd te smeren. En dat loont, zo blijkt. Een of twee keer per week spoelt ze haar haar met water en nooit eerder waren haar lokken zo gezond, schrijft Huffington Post.

Schrijfster Hanna Brooks Olsen deelt die ervaring. Om dezelfde reden gaat zij al zes maanden 'shampoo-vrij' door het leven. Het resultaat? "Glanzend haar dat veel sneller groeit en er simpelweg beter uitziet", stelt Olsen. Het enige nadeel is de aanpassingsperiode waar volgens haar iedereen door moet en die niet echt flatterend is voor de haardos.

Bepaalde shampoos zijn niet onschuldig. Ze bevatten bijvoorbeeld het bewaringsmiddel methylisothiazolinone, dat irritatie kan veroorzaken. Klachten zijn onder meer jeuk, netelroos en roodheid. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chaos op Autosalon: strikje en wit hemd verplicht op gala-avond

Chaos op Autosalon: strikje en wit hemd verplicht op gala-avond

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/15/14/20140114224906/media_xll_6400124.jpg

Tijdens de gala-avond op het Autosalon is er chaos ontstaan. Enkel mannen die in smoking waren, met een wit hemd en een strikje, mochten binnen. De security was heel strikt en genadeloos. De mannen met een gewoon kostuum, een das of een hemd dat niet helemaal wit was, raakten niet voorbij de ingang.

Gelukkig waren er enkele hulpvaardige en inventieve mannen op de gala-avond. Eens ze voorbij de controle waren, trokken ze hun hemd en strikje uit, om het dan door te geven aan de anderen die niet correct gekleed waren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.School zet kinderen van 6 tot 12 jaar samen in één klas

School zet kinderen van 6 tot 12 jaar samen in één klas

http://static0.hln.be/static/photo/2014/9/2/14/20140115044538/media_xll_6400349.jpg

In de lagere school van Bevingen (Sint-Truiden) zitten vanaf volgend schooljaar de kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar samen in één grote klas. "We gaan de muren tussen de bestaande klassen letterlijk en figuurlijk slopen", zegt Flor Vanroye, voorzitter van het katholiek basisonderwijs van Sint-Truiden (Kabost).

Kabost heeft nog geen methodescholen, geen Freinet-, Dalton- of ander ervaringsgericht onderwijs. "We hebben in totaal 2.000 leerlingen. We wilden ook wel een nieuwe onderwijsvorm invoeren, dus hebben we van alles het beste genomen", zegt Vanroye. "De onderwijzers zijn in elk geval zeer enthousiast, die zijn zich volop aan het bijscholen. Ze gaan overal kijken waar ze met iets nieuws bezig zijn, tot in Nederland toe. Ons concept is gebaseerd op het feit dat kinderen gemakkelijk van elkaar leren."

De motor achter het nieuwe onderwijssysteem van De Heiberg in Bevingen is Roger Swerts. "We hebben niet echt het warm water uitgevonden, we zijn gaan kijken in andere scholen. Vooral Mijn School op de Hei in Kuringen is ons voorbeeld. In Vlaanderen zitten we nog met een onderwijssysteem dat erg gericht is op huiswerk, maar dat is eigenlijk discriminerend. Want niet iedereen kan daar thuis evenveel tijd in steken. Dat hangt af van je gezinssituatie, maar ook van het feit dat misschien je twee ouders werken."

De kinderen van De Heiberg zullen dus samen in één klas zitten van maximaal 36 leerlingen. Ze zullen twee leerkrachten hebben. (br.hln)


» Reageer (0)
14-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Audra Mae - Forever young

Audra Mae - Forever young

Klik op de foto om haar te beluisteren

Audra Mae is een Amerikaanse zangeres en violiste . Zij is het nichtje van Judy Garland.
Ze liet op positieve wijze van zich spreken door haar smaakvolle cover van Dylan’s ‘Forever Young’.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jack, het schaap dat denkt dat hij een hond is

Jack, het schaap dat denkt dat hij een hond is

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Maak kennis met Jack, het zes maanden oude schaap dat zich gedraagt als een hond! Het dier werd als klein lammetje geadopteerd en woont sinsdsdien samen met een springer spaniel, die hij beschouwt als zijn broertje. Het gaat zelfs zo ver dat Jack een kudde schapen bijeendrijft.

"Jack maakt deel uit van een schapendrieling en dat is vrij zeldzaam. Daardoor was hij zodanig klein dat we hem in huis moesten nemen om hem melk te geven en warm te houden", vertelt eigenares Alison Sinstadt. "Niet veel later sloot Jack vriendschap met onze negenjarige springer spaniel, Jessie. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk."

Jack is zo zeker van zijn hondenidentiteit dat hij ook stokken apporteert, een halsband en leiband draagt en op zijn achterste poten gaat zitten. Bovendien probeert hij ook het blaffen van Jessie na te bootsen. "Het geluid dat hij produceert is een soort mengeling tussen blaten en blaffen. Iedereen vindt het hilarisch", zegt Alison.

Opvallend is dat het huisdier zijn eigen soortgenoten zelfs niet herkent. "Als we Jack in een wei met een kudde schapen zetten, dan probeert hij ze als een echte herdershond bijeen te drijven."

Toch is er nog één element dat erop wijst dat Jack een schaap is. "Hij eet gras, geen hondenbrokken. Maar afgezien daarvan, is hij een echte hond", vindt zijn baasje.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeuwen ernstig bedreigd in West-Afrika

Leeuwen ernstig bedreigd in West-Afrika

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/9/9/20140114185839/media_xll_6399489.jpg

Het gaat slecht met de leeuwen in West-Afrika. Er zijn er nog maar 400 over in de regio, schrijven experts in het wetenschappelijk tijdschrift PLoS ONE. Het grote probleem is dat de leeuwen steeds meer leefgebied kwijtraken aan de landbouw.

De West-Afrikaanse leeuwen zijn genetisch afwijkend van andere leeuwen in Afrika. In 2005 kwamen de beesten naar verluidt nog voor in 21 beschermde gebieden. Uit het nieuwe onderzoek blijkt dat de katachtigen nu nog maar in 4 van die gebieden leven.

Minder dan 250 dieren hebben de leeftijd waarop ze zich kunnen voortplanten. Het onderzoek is uitgevoerd door de non-profitorganisatie Panthera in 17 landen, van Senegal tot Nigeria.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen schilderij na 63 jaar weer in museum

Gestolen schilderij na 63 jaar weer in museum

http://static3.hln.be/static/photo/2014/13/14/13/20140113190940/media_xll_6396553.jpg

Een schilderij van de Franse schilder Pierre Auguste Renoir, dat in 1951 werd gestolen, keert dit jaar terug in het museum van de Oost-Amerikaanse stad Baltimore. Dat heeft de woordvoerster van de kunstinstelling gezegd. Renoir schilderde Paysage bord du Seine in 1879. Een rechter sprak vrijdag uit dat het schilderij aan het museum toebehoort.

Een vrouw bracht het doek in juli 2012 naar een veilinghuis in Arlington, bij Washington. Zij zei dat ze het voor 7 dollar (ruim 5 euro) had gekocht op een vlooienmarkt en vroeg om een onderzoek, omdat zij in de lijst een merkje met de naam Renoir had ontdekt. Het veilinghuis nam contact op met het museum. Volgens de woordvoerster verkeert het schilderij in goede staat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johan Verminnen - Rue Des Bouchers

Johan Verminnen - Rue Des Bouchers

Klik op de foto om hem te beluisteren

 
 
 
Johan Verminnen (Wemmel, 22 mei 1951) is een Belgische liedjesschrijver en zanger. Zijn
bekendste liedjes zijn waarschijnlijk Ieder met zijn vlag (1970), Laat me nu toch niet alleen (1973), Brussel (1976), Oostende in the rain (1978), In de Rue des Bouchers (1979), 'k Voel me goed (1981), Mooie Dagen (1986) en De tet van Koekelberg (2007).
 
Verminnen werd geboren als jongste in een gezin van vijf kinderen en groeide op in Wemmel, net ten noorden van Brussel. In 2004 schreef hij een boek over zijn moeder: Prinses van het Pajottenland, in 2006 verscheen van zijn hand het boek De laatste boot, en in 2007 Van Brussel naar de Wereld (in het kader van zijn nieuwe theatertournee). Deze drie boeken werden vergezeld van een speciaal opgenomen cd.

Al van jongs af aan wilde Verminnen zanger worden. Eerste ruimere bekendheid verwierf hij dankzij een televisie-optreden in het programma "Ontdek de ster" in 1969, en zijn eerste plaat verscheen in 1971. In zijn beginjaren werkte hij nauw samen met Will Tura en Raymond Van het Groenewoud. Zijn debuutsingle was Ieder met Zijn Vlag ('70).

Vaak is Brussel het thema of de inspiratiebron van Verminnens chansons, een stad waar hij zich nauw mee verbonden voelt. Een van zijn bekendste liedjes en tegelijk een klassieker op feest- en dansgelegenheden, is In de Rue des Bouchers uit 1979 (in het Nederlands Beenhouwersstraat, de bekendste horecastraat in het centrum van Brussel). Nochtans is dit nummer minder representatief voor Verminnens werk (het is in het Brussels dialect gezongen en heeft een volks, feestelijk ritme). Andere bekende liedjes van hem zijn Laat Me Nu Toch Niet Alleen (1973), 'k Voel Me Goed (1981), Mooie Dagen (1989). Het is in Vlaanderen minder bekend dat Verminnen ook heel wat Franstalige liederen opnam en daardoor ook in de Franstalige wereld enige bekendheid geniet.

Verminnen heeft zich ingespannen voor een aangepast economisch en juridisch statuut voor kunstenaars en richtte in 1992 mee de belangenvereniging Zamu voor zangers en muzikanten op. Sinds 2007 is Verminnen gedelegeerd bestuurder van de Nederlandstalige vleugel van auteursrechtenvereniging Sabam.

Verminnen trouwde in 1986 met fotomodel Catherine Mattelaer, en een jaar later werd hun dochter Pauline geboren, waaraan hij een gelijknamig lied wijdde (1987). Tegenwoordig woont Verminnen in Hansbeke, een deelgemeente van Nevele.

In 1991 zong hij "Romeo en Julius", een lied over homoseksualiteit van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. De opname was onderdeel van het televisieprogramma "Een nieuwe jas", een hommage aan de tachtigjarige Annie M.G. Schmidt.

» Reageer (0)
13-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny White (67) overleden

Johnny White (67) overleden

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/14/11/20140113205356/media_xll_6396791.jpg

De Vlaamse charmezanger Johnny White is deze avond in het ziekenhuis van Aalst overleden ten gevolge van een hartaanval. Hij werd 67 jaar.

Johnny White, geboren als Johnny Wittevrouw, werd deze namiddag geveld door een hartaanval. Een kijkoperatie moest duidelijkheid brengen over de toestand van White, maar hij ontwaakte niet meer uit zijn verdoving.

In 2003 werd de horeca-ondernemer  in de Eregalerij van Radio 2 opgenomen  met zijn grootste hit 'Verloren hart, verloren droom'. In november bracht hij nog de single 'Morgen wordt alles anders' uit. In 2015 zou White zijn 50-jarige carrière vieren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe je lange lokken je steeds meer geld kosten

Hoe je lange lokken je steeds meer geld kosten

http://static0.hln.be/static/photo/2014/6/10/8/20140113180856/media_xll_6396413.jpg

Zou jij meer dan 210 euro uitgeven aan een shampoo met truffelolie? Steeds meer beautymerken brengen exclusieve haarproducten op de markt die een hoop geld kosten. Maar zijn deze luxeproducten ook echt beter voor je lokken?

De gemiddelde Britse vrouw geeft jaarlijks 527 euro uit aan haar kapsel. Dure bezoekjes aan chique kapsalons, extensions en dure kleurproducten zorgen voor een grote hap uit hun haarbudget. Er zijn heel wat exlusieve merken als Fuente of Alterna Haircare die shampoos van meer dan 100 euro per potje in hun gamma hebben. Tamara Ecclestone, dochter van de bekende Britse Formule 1-baas, lanceerde onlangs de beautylijn Show Beauty. Ze maakte een lotion waarvan het potje versierd is met Swarovski-kristallen. Voor een potje ben je al snel 187 euro kwijt.

Werkt het of werkt het niet?

Volgens haarexpert Philip Kingsley is de aantrekkingskracht van de dure merken vooral psychologisch. "Hoe mooier de verpakking, geur, exlusiviteit, hoe beter het psychologische effect van deze producten. Door de hoge prijs ga je ook echt denken en willen dat deze shampoos beter zijn." Toch zeggen veel experts dat de dure ingrediënten echt kunnen werken. Styliste Katie Hamburger: "De diamanddeeltjes in shamoo zorgen voor meer vitaliteit, sommige van deze deeltjes blijven in je lokken zelfs na het drogen. Ze reflecteren het licht en dat zorgt voor meer glans."

Kleurspecialist Andrew Bernie staat dan weer eerder sceptisch tegenover peperdure lotions. "Deze ingrediënten klinken haast magisch, maar je moet je afvragen welk effect ze zullen hebben. Is dat (soms minieme) voordeel de hoge prijs waard is. Een shampoo met diamant of truffel klinkt wat mystieker en chiquer. Het effect is haast nooit zo groot dat mensen je op straat je hierover zullen aanspreken. De beste manier om een shampoo te vinden die bij je past is door te testen. Duurder is niet noodzakelijk beter. Wat werkt voor je haar is erg persoonlijk, je kapper kan je ook helpen."

Tips

Bij de aankoop van een shampoo moet je vooral op de onderstaande  ingrediënten letten. Deze zijn belangrijker dan de kostprijs of de mooie beloftes die in bepaalde reclamespotjes gemaakt worden.

- Glycerine zorgt voor een beschermende laag die het vocht vasthoudt. Shampoos die dit ingrediënt bevatten, verrichten vooral tijdens de wintermaanden wonderen voor droog haar. Citroenzuur (citric acid) helpt je haar glanzend te houden.

- Sojaproteïnes maken droge lokken sterker.

- Vet haar was je best met shampoo op basis van kamille, tea tree olie, rozemarijn, aloe vera of fruitextracten.

- De beste conditioners bevatten shea boter of kokosnootolie. Olijfolie maakt het haar zachter en avocado is goed om je hoofdhuid te voeden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studie toont aan: koffie stimuleert het visuele geheugen

Koffie stimuleert het visuele geheugen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/7/4/20140112211511/media_xll_6392959.jpg

Koffie stimuleert het visuele geheugen. Dat blijkt uit een nieuwe Amerikaanse studie die is verschenen in het ecologiemagazine Nature.

Tot nog toe waren er onvoldoende bewijzen dat koffie het geheugen stimuleert, maar onderzoekers van de Johns Hopkins-universiteit in het Amerikaanse Baltimore stelden vast dat cafeïne het visuele geheugen kan stimuleren.

De onderzoekers vroegen aan 73 vrijwilligers foto's van voorwerpen te bekijken. Vervolgens kreeg de helft van hen 200 milligram cafeïne toegediend, wat overeenkomt met twee tassen koffie. De anderen kregen een placebo.

De dag nadien werd aan beide groepen opnieuw een reeks foto's getoond. Sommige foto's waren dezelfde als de dag voordien, andere foto's waren helemaal nieuw en nog andere vertoonden gelijkenissen maar waren toch anders.

De twee groepen slaagden er allebei even goed in de nieuwe foto's van de bekende foto's te onderscheiden. Maar de groep die cafeïne kreeg toegediend, slaagde er beter in de gelijkende foto's eruit te pikken.

"Als we die gelijkaardige maar toch andere voorwerpen niet hadden gebruikt, zouden we geen enkel effect van cafeïne hebben kunnen aantonen", luidt het. In het geval van de gelijkaardige maar toch andere foto's moet het geheugen een "moeilijker" taak uitvoeren en net dat proces lijkt vlotter te gaan door de cafeïne. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Tijgermug ook in België neergestreken

De Tijgermug ook in België neergestreken

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/3/14/20140113144816/media_xll_6395879.jpg

De Aziatische tijgermug, die tropische ziektes kan overdragen zoals gele koorts, knokkelkoorts of chikungunya, is vorige zomer in België neergestreken. De mug werd gesignaleerd in een bandenimportbedrijf in de buurt van de Antwerpse haven, zo laat het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) weten. Er is voorlopig weinig reden tot ongerustheid: de exotische mug blijkt de winter in onze streken (voorlopig) niet te kunnen overleven.

"Momenteel is de populatie van tijgermuggen aan de haven van Antwerpen nog veel te klein en moet ze eerst kunnen overwinteren vooraleer ze kan uitbreiden. De toenemende internationale handel en de opwarming van de aarde kunnen hier echter verandering in brengen", waarschuwt Isra Deblauwe, biologe van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.
    
Het ITG houdt de aanwezigheid van de mug in het bandenimportbedrijf in elk geval nauwlettend in de gaten. De vraag is of de eitjes van de exoot zullen kunnen overwinteren. Voorts zullen de ladingen geluksbamboeplanten die België binnenkomen via de haven van Antwerpen, gecontroleerd worden. Eind november vorig jaar werd één levende larve van de Aziatische tijgermug gevonden in een lading van dergelijke sierplanten in de haven.
    
De Aziatische tijgermug komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, maar heeft al Amerika en Zuid-Europa veroverd en is nu aan een opmars noordwaarts richting onze contreien bezig. De tijgermug reist de wereld rond via de handel in voornamelijk tweedehandsbanden en lucky bamboo-planten. Het water dat in de banden blijft staan of waarin de planten veroverd worden, is een ideale afzetplaats voor de eitjes van de muggen.
    
De mug kan virussen verspreiden zoals knokkelkoorts of chikungunya, maar het ITG benadrukt dat die meestal het land binnenkomen via een geïnfecteerde reiziger.
    
Het Instituut pleit voor een langetermijn-surveillanceplan op mogelijke importplaatsen in België. Ook de registratie van biologische bestrijdingsmiddelen volgens de EU-richtlijnen is een must om de verspreiding van de mug tegen te gaan, luidt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe biljet van 10 euro voorgesteld in Frankfurt

Nieuwe biljet van 10 euro voorgesteld in Frankfurt

http://static2.hln.be/static/photo/2014/6/4/2/20140113125231/media_xll_6395387.jpg

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft maandag in Frankfurt het nieuwe biljet van 10 euro voorgesteld. Het wordt vanaf 23 september in omloop gebracht, zo maakte ECB-directielid Yves Mersch bekend.

Het ontwerp van het nieuwe biljet lijkt op dat van het bestaande, dat sinds 2002 in omloop is. Het nieuwe briefje is dankzij nieuwe technieken wel beter bestand tegen vervalsing en het is duurzamer dan het oude.

De ECB is bezig met een vernieuwingsoperatie van de eurobiljetten. In mei vorig jaar werden al nieuwe briefjes van 5 euro in omloop gebracht. De andere waarden (20, 50, 100, 200 en 500 euro) worden geleidelijk aan vernieuwd, in oplopende volgorde.

De euromunten en -biljetten zijn het wettige betaalmiddel in achttien landen (goed voor 334 miljoen mensen). Letland trad op 1 januari als achttiende land toe tot de eurozone. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verloren maandag

Verloren maandag

http://oi43.tinypic.com/ofl7k.jpg

Het is vandaag verloren maandag, de eerste maandag na driekoningen. Vooral in Antwerpen vieren ze dat ieder jaar, dan eten mensen appelbollen en worstenbrood. Voor de bakkerijen daar is het de drukste dag van het jaar.
In Antwerpen trakteren de meeste cafébazen (innen) dan met worstenbroden en appelbollen .Trouwens in de meeste Antwerpse gezinnen staan ze dan ook op het menu !

Smakelijk !!!


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppeltje boekt goedkope vlucht vanop luchthaven 6.760 kilometer verderop

Koppeltje boekt goedkope vlucht vanop luchthaven 6.760 kilometer verderop

http://static0.hln.be/static/photo/2014/16/16/7/20140113094250/media_xll_6394447.jpg

Ze waren nog zo opgezet met hun koopje, een ticket van Birmingham naar Trinidad en terug voor amper 964 euro. Het geluk van het Britse stelletje was van korte duur. Een vriendelijk meisje aan de infobalie maakte hen duidelijk dat hun vlucht vertrok vanop de luchthaven van Birmingham... in de VS, zo'n 6.760 kilometer verderop.

Het koppel arriveerde goed geluimd op de luchthaven van Birmingham. Daar kregen ze te horen dat een vlucht van American Airlines op hen wachtte op Birmingham-Shuttlesworth International Airport. Het stelletje viel van hun wolk want die luchthaven ligt dus in de staat Alabama. "Het meisje aan de infobalie deelde ons vriendelijk mee dat onze vlucht honderden mijlen verderop wachtte. Er restte ons maar een optie, terug de wagen in en naar huis rijden", vertelt de 55-jarige Kevin Jones (55) uit Leicester. Toch vertrok hij met zijn vriendinnetje Jeanette alsnog  op vakantie, zij het wat korter bij huis in Spanje.

Het is niet de eerste keer dat de 'Birminghams' voor rode kaken zorgen. In 2008 deelde het bestuur van Birmingham in Groot-Brittannië 720.000 folders uit waarin ze haar recyclagebeleid in de verf zette. Op het foldertje stond een foto van de skyline van Birmingham in Alabama. Een wel uiterst pijnlijke vergissing was dat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vulkaan spuwt blauwe lava

Vulkaan spuwt blauwe lava

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Een prachtig natuurspektakel valt er te bewonderen op het Indonesische eiland Java. Krachtige blauwe lavastromen van de vulkaan Kawah Ijen banen zich een weg naar onderen met daartussen af en toe heldere gele vlammen die oplichten.

Concreet gaat het om opstijgende zwaveldampen die eens ze in contact komen met de lucht, al brandend de vulkaan afglijden. De Fransman Olivier Grunewald kon het fenomeen, dat alleen 's nachts waar te nemen valt, filmen op 2.800 meter hoogte.

Hij nam ook foto's van arbeiders die met twee manden aan een stok in erbarmelijke omstandigheden zwavel winnen uit de vulkaan. Ze dragen de manden die tot 100 kg kunnen wegen via smalle paadjes langs de kraterwand. De zwavel wordt opgekocht door een suikerfabriek. Het wordt gebruikt voor het bleken van suiker, het laten stollen van rubber en voor andere industriële processen in de omgeving. (br.hln)


» Reageer (0)
12-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese panda's over twee maanden in Pairi Daiza

Chinese panda's over twee maanden in Pairi Daiza

http://oi39.tinypic.com/u9g.jpg

De twee Chinese panda's Haohao et Xinghui komen eind februari of begin maart aan in het Belgische dierenpark Pairi Daiza. Dat heeft Eric Domb, de CEO van het park, vandaag aangekondigd.

Chinese ambtenaren voerden vandaag een laatste controle uit van het pandaverblijf in het dierenpark. De inspecteurs verklaarden nadien dat de infrastructuur origineel en uiterst geschikt is. De Chinese panda's zullen er wellicht 15 jaar verblijven en worden exclusief verzorgd door Chinese deskundigen.

In Pairi Daiza is een ruimte van 5.300 vierkante meter voorzien om de panda's in onder te brengen. Ruim 80 procent van de aanpassingswerken is afgerond. Er zijn onder meer twee binnenkamers en twee omheinde zones. Daar bevinden zich onder meer een grot, een verzorgingsruimte en technische lokalen. Volgens de Chinese inspecteurs moet er nog een beetje verfijnd worden. Er worden nog 4.000 theeplanten geplant en Chinese bamboe.

Het hele project kost zo'n 8 miljoen euro, waarvan 2 à 3 miljoen voor de verhuis.

Het is nog niet bekend wanneer het publiek de panda's te zien krijgt. Volgens Eric Domb hebben de dieren een maand tijd nodig om te acclimatiseren. Dierenpark Pairi Daiza in Brugelette viert in mei zijn 20-jarig bestaan en overschreed in september 2013 de kaap van een miljoen bezoekers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handige truc om wijnfles te openen zonder kurkentrekker

Handige truc om wijnfles te openen zonder kurkentrekker

Klik op de foto om het filmpje met de handige truc te bekijken


Heb je ooit wel eens in een situatie gezeten waarbij je een lekkere fles wijn wilde drinken in leuk gezelschap, maar je geen kurkentrekker bij de hand had? Hier is een simpel en briljant trucje om de kurk toch uit de fles te krijgen. Het enige wat je nodig hebt is een schoen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henri Julien Félix Rousseau 1844 - 1910 was een Frans kunstschilder.


Henri Rousseau (Laval, 21 mei 1844 - Parijs, 2 september 1910) was een Frans post impressionistisch kunstschilder.

Klik op de foto om een filmpje over zijn andere werken te bekijkenZelfportret Henri Rousseau

Hij droeg de bijnaam "Le Douanier", omdat hij bij de douane werkte. Zijn werk bleef lang onopgemerkt, maar eenmaal ontdekt werd het bejubeld om zijn artistieke kwaliteit.

http://oi40.tinypic.com/232onl.jpg


Henri Rousseau werd geboren in Laval. Hij nam dienst in het leger en werkte onder andere in een tolhuisje aan de rand van Parijs. Pas op 40-jarige leeftijd begon hij met schilderen. Hij had geen artistieke opleiding genoten en kon dus onbelemmerd door tradities van de klassieke opleidingen werken. Tijdens zijn leven werd zijn werk niet gewaardeerd en zelfs belachelijk gemaakt, Rousseau zelf bleef echter altijd in zijn kunst geloven. Hij probeerde te werken in de stijl van de volgelingen van Ingres, maar dit is hem nooit gelukt. Hij kreeg veel kritiek op zijn kinderlijke stijl, en het werd hem verweten dat hij maar wat aanprutste. Als je zijn werk echter beter bekijkt, zie je dat zijn manier van schilderen zeer geraffineerd is. Zijn werk werd ook juist gewaardeerd vanwege de onschuldige primitieve kwaliteiten ervan. Het waren de Spaanse schilders die hem als eerste opmerkten en hem tot de avant-garde rekenden. In 1908 hield Pablo Picasso een banket ter ere van Henri Rousseau, waar ze hem spottend belaadden met medailles en hem uitlachten.

http://oi43.tinypic.com/2ywd25f.jpgRousseau is nooit buiten Frankrijk geweest, en moet zijn inspiratie dan ook uit geïllustreerde boeken en botanische tuinen hebben gehaald. Overigens beweerde hij tijdens zijn diensttijd naar Mexico te zijn uitgezonden. Henri Rousseau stierf op 66-jarige leeftijd.

http://oi39.tinypic.com/168skjn.jpg

De werken van Henri Rousseau behoren tot het postimpressionisme. Hij werkte in een naïeve of primitieve stijl.

http://oi39.tinypic.com/2hrzc4i.jpgRousseau schilderde over het algemeen landschappen, soms een stadsbeeld, met op de voorgrond een figuur. Hij noemde dit zijn 'portretlandschappen'. Het meest bekend van hem zijn zijn jungles. Hij schilderde in lagen, beginnend met een blauwe lucht en eindigend met allerlei dieren en bloemen op de voorgrond. In zijn jungles zijn altijd dieren verborgen.[1] Hij werkte lang aan zijn schilderijen en heeft dan ook geen groot oeuvre. Voor zijn jungles gebruikte Rousseau een zeer ruime variëteit, meer dan 50, groentinten.

http://oi39.tinypic.com/29wx0s5.jpgIn 1911 werd er in de Salon des Indépendants een retrospectief tentoongesteld. Zijn werk was tevens te zien op de eerste tentoonstelling van Der Blaue Reiter.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale Persprijs voor 'The Broken Circle Breakdown' in Palm Springs

Internationale Persprijs voor 'The Broken Circle Breakdown' in Palm Springs

Klik op de foto om de trailer te bekijkenFelix van Groeningens 'The Broken Circle Breakdown' heeft vannacht de Fipresci Internationale Persprijs voor Beste Niet-Engelstalige Film gewonnen tijdens de 25ste editie van het Palm Springs International Film Festival. Sinds 21 december staat de Belgische Oscarinzending samen met nog acht andere titels op een shortlist waaruit de vijf genomineerden in de categorie voor Beste Niet-Engelstalige Film worden gekozen. Alle negen films worden dit weekend voor een laatste maal getoond aan twee groepen bestaande uit leden van Academy of Motion Picture Sciences (AMPAS) in Los Angeles en New York.

De Fipresci Jury kon kiezen uit alle op het Festival vertoonde inzendingen voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film. Dat waren ze bijna allemaal, inclusief de negen titels op de shortlist. Het winnen van de Internationale Persprijs voor Beste Niet-Engelstalige Film van het Jaar is natuurlijk een opsteker voor Felix van Groeningen en zijn film. Het gebeurt op een strategisch moment, net tijdens het weekend wanneer de negen overgebleven kandidaten voor een allerlaatste maal worden voorgesteld aan twee groepen van stemgerechtigde AMPAS leden in Los Angeles en New York. Of het de film heeft geholpen, weten we donderdagnamiddag wanneer alle Oscarnominaties in Beverly Hills bekend worden gemaakt.

Naast lof van de internationale pers behoorde 'The Broken Circle Breakdown' ook bij de publieksfavorieten in Palm Springs. Omdat de drie voorstellingen volledig uitverkocht waren, zal het Festival op de slotdag nog een extra vertoning van de film inlassen. "We zijn absoluut verheugd dat de film zo'n groot succes is in Palm Springs", verklaarde Helen Du Toit, de artistieke directeur van het Festival. "We kunnen nu alleen maar duimen voor de Oscar".

Naast 'The Broken Circle Breakdown' nodigde Palm Springs ook 'Marina' van Stijn Coninx, 'Het vonnis' van Jan Verheyen en 'La tendresse' van Marion Hänsel uit. Nadat Felix van Groeningen zijn film in de eerste helft van het Festival had voorgesteld, vlogen ook Stijn Coninx, Matteo Simoni, Jan Verheyen en Koen De Bouw donderdag over om hun films aan volle zalen enthousiaste festivalgangers voor te stellen.

Het Palm Springs International Film Festival (PSIFF) werd 25 jaar geleden opgestart door de ondertussen overleden Sonny Bono (o.a. gekend van het muziekduo Sonny & Cher) die er op dat ogenblik ook burgemeester was. Het woestijnstadje in de buurt van het Joshua Tree National Park is nog steeds een favoriet overwinteringsoord voor rijken en beroemdheden. Naast de Belgische delegatie verwelkomde het Festival dit jaar ook een groot aantal bekende gasten onder wie Meryl Streep, Tom Hanks, Julia Roberts, Sandra Bullock, Matthew McConaughey, Colin Farrell, Steve McQueen, Bradley Cooper, en de leden van U2. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist je dit al over tranen?

Wist je dit al over tranen?

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/1/0/20140110163011/media_xll_6389145.jpg

Hoewel heel wat diersoorten tranen laten, heeft de mens het monopolie op de emotionele traan. Dat deze zoute druppeltjes daarnaast noodzakelijk zijn voor gehydrateerde, gezonde ogen, weet ongetwijfeld iedereen. Ontdek hier een aantal feiten over tranen die je misschien zullen verbazen.

1. Chemie
Puur chemisch gezien is traanvocht nauw verwant aan speeksel. Het bestaat hoofdzakelijk uit water, zout, eiwitten en hormonen. Tranen ontstaan in de 'lacrimale' klier, die bij overproductie via je ogen ontsnappen.

2. Drie types
Wist je dat er meer dan één type tranen bestaat? Eerst en vooral zijn er de basale tranen die we vrijwel altijd in onze ogen hebben. Ze bevochtigen, voeden en beschermen. Ten tweede zijn er de reflextranen. Zij schieten in actie wanneer we blootgesteld worden aan irritatie door onder meer wind, rook en ajuin. Tot slot zijn er uiteraard nog de emotionele tranen. De drie types zouden te onderscheiden zijn door een verschillende chemische samenstelling. Wanneer we huilen tijdens of na een overweldigende, negatieve of positieve ervaring, zouden tranen bijvoorbeeld meer hormonen bevatten.

3. Man vs vrouw
Het is geen fabeltje: vrouwen huilen effectief vaker én langer dan mannen. Cijfermateriaal uit verschillende studies doet vermoeden dat een vrouw gemiddeld 2 tot 5 keer per maand weent, terwijl dat bij mannen slechts 1,4 keer zou zijn. De huilbuien zelf zouden ongeveer 6 minuten duren bij de vrouw en 2 tot 4 minuten bij de man. De tranen gaan bij 65 procent van de dames over in snikken, bij heren zou dat slechts bij 6 procent het geval zijn.

Deze genderkloof valt voor een deel biologisch te verklaren. Zo zien de traanklieren van vrouwen er onder een microscoop anders uit dan die van mannen. Bovendien is het traankanaal van de man groter, wat ervoor zorgt dat tranen veel minder snel over de kaken zullen rollen.

4. Cultureel
Hoe jij omgaat met tranen hangt daarnaast ook af van de cultuur waarin je opgroeit. Zo zouden vrouwen zich in het Westen opvallend vrijer voelen om te huilen, in tegenstelling tot wie opgroeit in traditionele, conservatievere culturen. Bij mannen blijken culturele verschillen minder van belang.

5. Loopneus
Het is niet verrassend dat je neus vrijwel altijd begint te lopen wanneer je huilt. De lacrimale klier stuurt namelijk ook overtollige tranen naar je neusholte. De hoofdpijn die kan ontstaan door te wenen, zou dan weer het gevolg zijn van opgespannen spieren en dehydratatie.

6. Ajuinen
Die tranen die ontstaan wanneer je ajuinen aan het snijden bent, worden veroorzaakt door 'syn-propanethial-S-oxide'. Deze chemische stof is de grote boosdoener omdat de lacrimale klier erdoor geprikkeld wordt.

7. Seksdrift
Volgens een neurologische studie uit 2011 aan het Weizmann Institute of Science in Israël zouden vrouwentranen, en vooral hun geur, een domper zijn op de seksdrift en testosteronproductie van de man. De conclusie luidt dat er een 'chemosignaal' schuilt in menselijke tranen. (br.hln)


» Reageer (0)
11-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rose Jang - Don't Cry for Me Argentina

Rose Jang - Don't Cry for Me Argentina

Klik op de foto om haar te beluisteren

Rose Jang is een geprezen Koreaans-Amerikaanse pop opera artieste die bekend staat voor het zingen van opera aria's, muzikale en klassieke popsongs.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit hondje laat je beter niet alleen

Dit hondje laat je beter niet alleen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Beagle Lucy was duidelijk niet aan haar proefstuk toe toen het belletje van de microgolfoven afging. Baasje Rodd Scheinerman was even niet in de buurt en Lucy besloot het eten niet koud te laten worden. Haar geniale poging om de heerlijke kipnuggets uit de hete microgolfoven op het aanrecht te halen werd meteen een hit op Youtube.

In het filmpje is te zien hoe Lucy eerst op het keukeneiland springt om te kijken wat er te rapen valt. Daarna verschuift ze de stoel met haar neus zodat die strategisch naast het aanrecht komt te staan. Nadat ze op het aanrecht is gesprongen, probeert ze met haar pootje de microgolfoven te openen, die natuurlijk gloeiend heet is. Lucy geeft echter niet op en nadat ze één kipnugget heeft kunnen bemachtigen slaagt ze erin om de bakplaat op de grond te smijten: doel bereikt.  

Het filmpje werd ondertussen al meer dan 340.000 keer bekeken op Youtube.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stap jij morgen zonder broek op Brusselse metro?

Stap jij morgen zonder broek op Brusselse metro?

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/12/7/20140111142738/media_xll_6390652.jpg

De Brusselse metro zal er morgen anders uitzien dan gewoonlijk. Reizigers worden immers uitgenodigd om hun broek of jurk uit te trekken en in hun onderbroek op de metro te stappen, alsof er niets aan de hand is. Het evenement 'No Pants Subway Ride' wordt voor de eerste keer in Brussel georganiseerd. In 59 andere steden, verspreid over 27 landen, is het al een jaarlijkse traditie.

Het idee komt overgewaaid uit New York, waar de 'No Pants Subway Ride' al aan zijn tiende editie is. In Brussel is de organisatie in handen van de 41-jarige Australiër Richard Medic. "Ik heb vastgesteld dat niemand dit evenement in Brussel organiseert, dus besloot ik het zelf te doen", verklaart hij tegenover de rtbf.

Afspraak wordt gegeven om 15 uur aan het metrostation Louisalaan, waar deelnemers instructief krijgen. Bij aankomst moeten ze 'normaal' gekleed zijn. Pas wanneer ze op de metro stappen, zullen ze hun broek uittrekken.

De hele onderneming duurt ongeveer een uur en gaat via Kunst-Wetstraat naar het station Sint-Kathelijne. Op Facebook hebben al meer dan driehonderd mensen aangegeven te zullen deelnemen. "Meer dan ik had gehoopt", stelt de organisator.

Je kan de 'No Pants Subway Ride' in Brussel via streaming op het internet volgen, een wereldprimeur. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat extreme kou met een lichaam doet

Wat extreme kou met een lichaam doet

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/4/9/20140110071004/media_xll_6387669.jpg

In Noord-Amerika vriest het momenteel de pannen van het dak. Sneeuw- en ijsstormen zorgen er samen met een krachtige kille wind, voor temperaturen tot -57°C. Aangezien de mens niet gemaakt is om in extreme kou te leven, zijn de gevolgen voor het lichaam niet te onderschatten.

De meerderheid van de wereldbevolking is een middelmatig tot tropisch klimaat gewoon. In tegenstelling tot de Inuit in Arctisch Canada of de Nenets in het Noorden van Rusland, zijn de meeste mensen niet aangepast aan temperaturen ver onder het vriespunt.

Los van de snugger ontworpen thermische kledij die we vandaag ter beschikking hebben, beschikt ook ons lichaam over een aantal afweermechanismen om de kerntemperatuur op te krikken wanneer we het koud hebben. Spieren trillen, tanden klapperen en onze huid en haartjes zorgen voor kippenvel, een soort evolutionaire echo van toen de mens nog veel hariger was. Al deze reacties worden gestimuleerd door de hypothalamus, de inwendige thermostaat in je brein, met als enig doel je vitale organen te verwarmen tot er een schuilplaats of warmtebron gevonden kan worden.

Tot de bijwerkingen van deze missie behoren tintelingen en pijnprikkels in de uiteinden van je lichaam, dat er ondertussen alles aan doet om zoveel mogelijk warm bloed in het centrum te bewaren. Wanneer de blote huid in contact komt met extreme koude, kan de beperkte bloedtoevoer lijden tot vrieswonden. Dit fenomeen, ook wel 'frostbite' genoemd, ontstaat door fijn weefsel dat bevriest en scheurt. Omdat we helaas niet beschikken over een dikke wintervacht of een aangepaste vetlaag, leggen we best zoveel mogelijk kledij over elkaar om de warme lucht te vangen.

Los van het puur fysieke, moet de mens het bij extreme weersomstandigheden vaak stellen zonder een aantal basisbehoeften. Denk maar aan elektriciteitspannes, gebarsten leidingen en auto's die dienst weigeren. In sommige delen van de VS, zoals in Indiana, werden alle voertuigen verbannen van de weg, op de hulpdiensten na. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie is niet schadelijker dan water

Koffie is niet schadelijker dan water

http://oi40.tinypic.com/208uq0m.jpg

Dat koffie je lichaam zou uitdrogen, is een mythe. Wetenschappers aan de universiteit van Birmingham hebben ontdekt dat enkele koppen koffie per dag je lichaam even goed hydrateert als water.

Sportwetenschapper en onderzoekster Sophie Killer zegt dat het idee dat koffie je lichaam uitdroogt een conclusie is van een onderzoek dat 80 jaar geleden op staaltjes cafeïne werd uitgevoerd. Killer meent echter dat dit bestanddeel en andere ingrediënten in koffie met elkaar reageren. Daarom is de studie uit 1928 niet meer zo relevant. Voor de studie dronken 50 gezonde mannen dagelijks vier koppen water of koffie gedurende drie dagen. Nadien wisselden de groepen van drankje om. Alle deelnemers aten hetzelfde tijdens de studie. Ze mochten niet intensief sporten en alcohol was ook verboden.

De bloed- en urinestalen toonden aan dat de mannen even gehydrateerd waren wanneer ze koffie dronken als bij water. Ze produceerden dezelfde hoeveelheid urine, dat staat in het medische blad PLOS ONE. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid raadt aan dat vrouwen 1,3 liter vocht per dag opnemen, voor mannen is dat ongeveer 1,6 liter vocht. Sommige experts zeggen dat je koffie niet onder 'vocht' mag rekenen. Anderen adviseren dat je na elke kop koffie of thee best een glas water drinkt om jezelf tegen uitdroging te beschermen.

Killer zegt dat deze resultaten bewijzen dat koffie dus niet uitdroogt, tenminste als je het met mate drinkt. De Britse professor en voedingsexepert Frankie Phillips voegt eraan toe dat een kleine, sterke koffie als een espresso tot uitdroging kan leiden. Maar de cafeïne in een normale kop koffie wordt in evenwicht gebracht door de grote hoeveelheid water. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaans goudstuk geveild voor 4,5 miljoen dollar

Amerikaans goudstuk geveild voor 4,5 miljoen dollar

http://static0.hln.be/static/photo/2014/3/14/5/20140111025858/media_xll_6389855.jpg

In 2011 bracht een andere 'Brasher Gold Doubloon' 7,4 miljoen dollar op. Een van de hoogste bedragen ooit voor een gouden muntstuk.

Een exemplaar van de eerste goudmunt die in 1778 in de Verenigde Staten geslagen werd, is bij een veiling voor 4,58 miljoen dollar (3,35 miljoen euro) van eigenaar gewisseld. Dat meldt het veilinghuis Heritage Auctions gisteren.

Het gaat om een zogenaamde 'Brasher Gold Doubloon', de munt die is genoemd naar haar goudsmit Ephraim Brasher. Het waardevolle stuk werd donderdag in Orlando geveild. Er blijven slechts enkele exemplaren over van de Brasher Gold Doubloon.

Een andere zeldzame munt, de 'Liberty Head nickel', werd voor 3,29 miljoen dollar (2,41 miljon dollar) verkocht. Er blijven slechts vijf exemplaren over van de munt uit koper en nikkel die in 1913 in Philadelphia geslagen werd. (br.hln)


» Reageer (0)
10-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen weer om een hond door te jagen...

Geen weer om een hond door te jagen...

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/15/11/20140110152621/media_xll_6389006.jpg

Stevig windje, daar op het strand van Grève de Lecq op het Britse kanaaleiland Jersey: Benny de spaniel raakt er zelfs helemaal tureluurs van.

Sophie Dale stuurde dit plaatje naar de lokale krant 'The Jersey Evening Post', waarna het aan een rotvaart viraal ging. De voorbije weken werden het zuidwesten van Engeland, Wales en Schotland geteisterd door hevige regen en overstromingen. Dit weekend komen daar nog eens vriestemperaturen bij, met een grote kans op sneeuw in het noorden.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stijn Vranken wordt nieuwe stadsdichter van Antwerpen

Stijn Vranken wordt nieuwe stadsdichter van Antwerpen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/0/1/20140110164230/media_xll_6389161.jpg

Dichter en theaterman Stijn Vranken wordt vanaf 30 januari, op Gedichtendag, de nieuwe stadsdichter van Antwerpen. De 39-jarige Vranken volgt Bernard Dewulf op, wiens termijn van twee jaar dan afloopt. Dat heeft het Antwerpse schepencollege vandaag beslist, zo meldt schepen van Cultuur Philip Heylen (CD&V).

Ook onder het nieuwe Antwerpse stadsbestuur mag de stadsdichter "in alle artistieke vrijheid" werken aan minimum zes gedichten per jaar over wat hem of haar treft in Antwerpen. Bernard Dewulf leverde er de voorbije twee jaar veertien af, waarvan er enkele ook een vaste plek in het Antwerpse stadsbeeld kregen zoals in het Red Star Line Museum of aan de begraafplaats Schoonselhof.

Stijn Vranken publiceerde tot nu toe de dichtbundels "Vlees mij!" (2008) en "Wees gerust, maar niet hier" (2011) en is voorts vooral bekend als oprichter van "De Sprekende Ezels", een maandelijks treffen van poëzie, muziek en stand-up dat al meer dan 10 jaar bestaat en kansen biedt aan beginnende artiesten.

Hij is geboren in Leuven, maar woont en werkt al geruime tijd in Antwerpen. Volgens de adviescommissie die Vranken aan het college voordroeg was het vooral van belang dat hij zich in zijn laatste gedichten "meer naar buiten richt, naar de wereld en de stad", en "graag en veel optreedt".

Vranken wordt op 30 januari aangesteld in het Antwerpse stadhuis en blijft stadsdichter tot 28 januari 2016. Hij is de zevende Antwerpse stadsdichter, na Tom Lanoye, Ramsey Nasr, Bart Moeyaert, Joke Van Leeuwen, Peter Holvoet-Hanssen en Bernard Dewulf. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen door 15 man in elkaar gemept voor koptelefoon

Jongen door 15 man in elkaar gemept voor koptelefoon

http://static1.hln.be/static/photo/2014/5/6/14/20140110084112/media_xll_6387824.jpg

Jordan met zijn 'Beats'-hoofdtelefoon.

Aan een bushalte in Gent is een 14-jarige autistische jongen in mekaar ­geslagen voor zijn dure koptelefoon. Vijftien jongeren belaagden hem. Hij kreeg stampen, slagen en een kopstoot toen hij weigerde zijn gadget af te geven. De politie spoort de ­daders op.

Het incident deed zich woensdag voor aan een bushalte op het Gentse Zuid. Slachtoffer Jordan (14) uit Lochristi zat nietsvermoedend op de bus te wachten toen het blinkende gadget van zowat 350 euro in het oog sprong van vijftien allochtone jongeren, allemaal leeftijdsgenoten.

"Opeens stonden ze rond mij", getuigt de tiener. "Ik vroeg of ik iets verkeerd had gedaan, waarop ze plots naar mijn hoofdtelefoon grepen." Toen de tiener zich wegtrok, kreeg hij een ­resem slagen, stampen en een kopstoot te verwerken. Eén dader schopte de jongen hard in de maag. De kerels wisten wellicht niet dat ­Jordan autistisch was. Hij is klein en tenger van gestalte, dus schijnbaar een makkelijk doelwit. De tiener was weerloos tegen de grote groep.

Pas toen er een bus van De Lijn kwam aangereden, zag het ­gewonde slachtoffer een kans om te vluchten. Hij stapte op de bus, vroeg de chauffeur om hulp, maar die deed niets, waardoor de daders konden vluchten.

De Lijn Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart naar het incident, zegt woordvoerder Jef Schoenmaekers. "We onderzoeken wat de rol is van de buschauffeur, want we willen ook zo snel mogelijk duidelijkheid", aldus Schoenmaekers. "Daarvoor moeten we eerst zijn versie van de feiten horen." (br.hln- foto photonews)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huskey zakt door het ijs: brandweerman redt hond

Huskey zakt door het ijs: brandweerman redt hond

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/12/9/20140110110047/media_xll_6388119.jpg

Sean Coyle uit Boston heeft zijn goede daad van de dag verricht. De brandweerman ging voorzichtig te werk, maar slaagde erin om Sylvie, een dertienjarige Huskey, uit een benarde positie te redden. De hond was door het ijs gezakt en zat volledig vast, maar met de hulp van Coyle raakte Sylvie opnieuw op het droge.  


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Literaire Lente wordt vanaf 8 maart Boekenweek

De Literaire Lente wordt vanaf 8 maart Boekenweek

http://static2.hln.be/static/photo/2014/14/4/3/20140109160119/media_xll_6386598.jpg

Op 8 maart gaat de eerste Boekenweek (8-16 maart) in Vlaanderen van start. Deze literaire week volgt de Literaire Lente op en is een samenwerking tussen de Nederlandse stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek (CPNB), De Nederlandse Taalunie en het Vlaamse Boek.be. Dat bevestigt Greet Spaepen van Boek.be vandaag.

Sinds 2012 gaven de Vlaamse en de Nederlandse literaire organisaties samen al het Boekenweekgeschenk uit. Met de gemeenschappelijke organisatie van de Boekenweek, is "de synergie met de Nederlandse organisatie na 20 jaar proberen eindelijk gelukt", zegt Spaepen.

De Boekenweek is in Nederland al aan zijn 79ste editie toe. Door het initiatief ook in Vlaanderen te lanceren, wil Boek.be het Nederlandse werk meer bekendheid geven en het bezoek aan de boekenhandel stimuleren. "Naast de Boekenbeurs in het najaar, moet de Boekenweek het literaire hoogtepunt worden in het voorjaar", aldus Spaepen.

De Nederlandse auteur Tommy Wieringa, bekend van 'Joe Speedboot' en 'Dit zijn de namen', schrijft het Boekenweekgeschenk. Wie voor 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken koopt, ontvangt Wieringas verhaal 'Een mooie jonge vrouw'. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het DASH-dieet alweer tot beste dieet gekroond

Het DASH-dieet alweer tot beste dieet gekroond

http://static2.hln.be/static/photo/2014/5/14/7/20140110050022/media_xll_6387577.jpg

Voor het vierde opeenvolgende jaar is het vrij onbekende DASH-dieet (kort voor Dietary Approaches to Stop Hypertension) verkozen tot het beste, algemene dieet. Dat besliste een panel van experten voor het magazine US News. Hoewel het dieet oorspronkelijk ontworpen werd om een hoge bloeddruk te bestrijden, blijkt het dus ook heel effectief tegen extra kilo's vanwege de gezonde voedingskeuzes.

Het DASH-dieet, ontwikkeld door de National Heart, Lung, and Blood Institute is volgens US News het beste eetpatroon voor het verbeteren van de cholesterolwaarden en gaat voor verse producten, volle granen en magere proteïnen. Vetten, suikers en zoute voeding zijn, samen met alcohol uit den boze.

DASH kiest vooral voor gezond verstand en werd eerste uit een lijst van 32 diëten. In de algemene categorie en de categorie voor een gezonde levensstijl stond het aan kop, terwijl het een gedeelde eerste plaats kreeg voor beste diëten voor mensen met diabetes. Volgens de experten is het dieet vrij gemakkelijk te volgen en dus een goede keuze voor op lange termijn. Het enige nadeel is dat het, door de vele verse producten, "niet zo goedkoop" is.

Het TLC-dieet, dat ook gericht is op cardiovasculaire gezondheid, werd nipt tweede. De afkorting staat voor Therapeutic Lifestyle Changes en wordt bestempeld als een "heel stabiel dieet". Het Mayo Clinic dieet, het mediterraan dieet en het Weight Watchers-dieet kregen een gedeelde derde plaats. Het Weight Watchers-dieet werd wel gezien als het beste dieet voor snel gewichtsverlies, is het goedkoopste dieet én is het gemakkelijkst om te volgen.

De 'slechtste' diëten
Sommige van de meer populaire diëten eindigden helemaal onderaan het lijstje. Zo bijvoorbeeld het Paleo dieet of oerdieet dat volgens de experten "te moeilijk is om te volgen". Het Dukan dieet, dat door Carole Middleton (moeder van) wordt gevolgd, kreeg een gedeelde laatste plaats omdat het "te streng is, te veel regels heeft en er geen bewijs is dat het effectief werkt". Een expert beschreef het zelfs als "idioot". (br.hln)


» Reageer (0)
09-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huishoudelijke taken maken Vlaamse mannen depressief

Huishoudelijke taken maken Vlaamse mannen depressief

http://static3.hln.be/static/photo/2014/8/6/3/20140109083325/media_xll_6385053.jpg

De nieuwe man bestaat (nog) niet in Vlaanderen. Een onderzoek aan de universiteit van Gent heeft aangetoond dat de meeste mannelijke Vlamingen ongelukkig zijn doordat hun partner uit werken gaat. Als de heren hierdoor meer huishoudelijke taken moeten uitvoeren, kunnen ze zelfs depressieve klachten ontwikkelen.

De Gentse onderzoekers bevraagden 1.054 heteroseksuele mannen en vrouwen tussen 18 en 65 jaar, dat meldt de nieuwsdienst van de openbare omroep VRT. Ze vergeleken de mentale toestand van koppels waarbij de vrouw thuis blijft met die van koppels waarbij beide partners de kost verdienen. Daaruit blijkt dat mannen onbewust nog steeds problemen hebben met een vrouw die uit werken gaat. En ze zijn nog ongelukkiger wanneer zij meer verdient dan zijzelf.

"Ook bij tweeverdieners gaat de voltijdse tewerkstelling van de vrouw samen met een minder goede mentale gezondheid van hun partner, maar dan enkel wanneer de vrouw een loon heeft dat hoger is dan dat van haar partner." Voor vrouwen daarentegen lijkt een onevenwicht in inkomen hun mentale gezondheid niet nefast te beïnvloeden.

Uit het onderzoek blijkt verder dat mannen meer depressieve klachten rapporteren naarmate ze een groter deel van het huishouden op zich nemen, terwijl vrouwen net minder klachten vertonen wanneer zij het grootste deel op zich nemen. "Dit laatste is vooral het gevolg van het feit dat vrouwen gevoeliger zijn voor de mentale gezondheid van hun partner. Er is immers een sterke associatie in het voorkomen van klachten van depressiviteit bij beide partners. Mannen die meer huishoudelijke taken op zich nemen dan hun partner melden meer klachten en dit maakt dat ook hun partner zich minder goed in haar vel voelt."

De onderzoekers besluiten dat beide bevindingen duidelijk maken dat mannen in hun relaties gevoelig zijn voor een verlies van status, zeggenschap en autonomie.

Onderzoeker aan de universiteit van Gent Piet Bracke: "We gingen bij de aanvang van het onderzoek uit dat we tegenwoordig in een maatschappij leven waarbij mannen en vrouwen op gelijke voet staan. Nu blijkt dat toch niet zo te zijn. De moderne variant van het traditionele gezin is een man die voltijds werkt en een vrouw met een halftijdse job. Ook binnen dit model zijn mannen vaker depressief. De klachten van mannen die moeten helpen in het huishouden zijn gespannenheid, rusteloosheid en een verminderde eetlust. Hoe meer taakjes ze voor hun rekening nemen, hoe slechter ze zich voelen."

De problemen zijn groter bij de hogere leeftijdscategorieën omdat deze personen in de jaren 70 met andere verwachtingen aan hun relatie zijn begonnen. Maar ook jonge mannen ervaren deze problemen; zij voelen zich slecht door een werkende vrouw.

Hoe kunnen koppels nu dit soort problemen oplossen? Bracke meent dat ze niet veel meer kunnen doen dan de strijd op te geven en te leren leven met een vrouw die meer verdient en meer competent is.

De onderzoekers baseerden zich op een dataset uit 2001, maar benadrukken dat hun analyse in 2014 standhoudt. Ze merken op dat het aantal gezinnen waarin zowel de man of vrouw deeltijds of voltijds tewerkgesteld zijn, nog steeds blijft toenemen. De resultaten van het onderzoek verschijnen binnenkort in het wetenschappelijk tijdschrift Health Sociology Review. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijn entertaint zwemmer

Dolfijn entertaint zwemmer

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De tuimelaar in deze video is overduidelijk een nieuwsgierig en sociaal beest. Op de beelden is te zien hoe het circa twee jaar oude dier ongegeneerd het gezelschap van een zwemmer opzoekt. De dolfijn werd ter hoogte van Shelly Beach nabij Sydney gefilmd en is geen onbekende in die wateren.

Circa achttien maanden geleden strandde het zoogdier op een zandbank in het zuiden van Sydney. De dolfijn kon gered worden, maar raakte afgezonderd van zijn school. Sindsdien duikt de tuimelaar geregeld op in de buurt van een aantal populaire stranden in de stad en entertaint het de strandgangers en zwemmers, maar dat baart lokale natuurbeheerders zorgen. Zij roepen op om het dier met rust te laten.

"Dolfijnen zijn fantastische dieren, maar het is in het belang van het dier en de veiligheid van de mens dat er afstand wordt gehouden", zegt Michael Treanor. "Het blijft een wild dier dat instinctief handelt en iemand kan verwonden." Maar omgekeerd is ook waar. De kans dat het dier gewond raakt door aanrakingen van de mens en uiteindelijk in gevangenschap belandt, is niet ondenkbaar en een scenario dat Treanor koste wat het kost wil vermijden.

Dat het dier een entertainer is en graag in het gezelschap van mensen vertoeft, staat vast. Afgelopen week nog dook de tuimelaar op naast een surfer. Het speelse vrouwtje gooide zeewier naar de sporter en buitelde over de surfplank. Entertainment troef, maar des te langer het dier gescheiden blijft van zijn eigen soort en alleen rondtoert, des te groter ook het risico dat de dolfijn aangevallen wordt door een haai, waarschuwt de Australiër. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haaien worden veel ouder dan gedacht

Haaien worden veel ouder dan gedacht

http://static0.hln.be/static/photo/2014/9/10/14/20140109100931/media_xll_6385244.jpg

Haaien kunnen wel drie keer zo oud worden als tot nu toe werd gedacht. Wetenschappers van de Woods Hole Oceanopgraphic Institution (WHOI) in de Amerikaanse staat Massachusetts hebben met een nieuwe techniek vastgesteld dat de mannelijke grote witte haai ouder dan 70 jaar kan worden.

Onderzoekster Li Ling Hamady van het WHOI wijst erop dat we alleen maar denken veel van de haai af te weten, maar dat dit vooral neerkomt op meningen over de haai.

Wetenschappelijk gezien beginnen we pas met deze vissen en leren we nu pas wat ze eten, waar ze zwemmen en hoe oud ze worden, aldus Li.

De ouderdom van een aantal haaien in de Atlantische Oceaan is vastgesteld met behulp van stoffen in hun lijf die afkomstig zijn van kernproeven die de VS en de Sovjet-Unie tot 1964 hebben gedaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mieltje gaat de wereld rond

Mieltje gaat de wereld rond

http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/4/0/20140109092701/media_xll_6385170.jpg

De gedroomde medailles en records op het WK in Boedapest waren hem niet meer gegund, maar een jaar nadat Emiel 'Mieltje' Pauwels (95) al eens de wereldpers haalde met zijn heroïsche spurtfinale in San Sebastian (zie video onderaan dit stuk), wordt ook het nieuws van zijn overlijden gretig gedeeld. Van Frankrijk over Spanje tot de VS. Overal berichten ze over de Brugse atleet, zijn moedige keuze en zijn opmerkelijke afscheidsdrink met vrienden en familie. (br.hln)


» Reageer (0)
08-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Troonswissel en blijde intredes kostten 235.000 euro

Troonswissel en blijde intredes kostten 235.000 euro

http://static0.hln.be/static/photo/2014/6/12/0/20140108162859/media_xll_6383835.jpg

De totale kosten voor de plechtigheden in verband met de troonsafstand van koning Albert II en de troonsbestijging van koning Filip op 21 juli, de festiviteiten die die dag georganiseerd werden en de latere blijde intredes van het nieuwe vorstenpaar worden geraamd op circa 235.000 euro. Dat blijkt uit het antwoord van premier Elio Di Rupo op een schriftelijke vraag van Theo Francken (N-VA).

De specifieke kosten voor de plechtigheden rond de troonsafstand en -bestijging worden geraamd op 58.314 euro. Dit bedrag omvat 42.259 euro ten laste van de Federale Overheidsdienst Kanselarij van de eerste minister voor het opzetten van en uitbaten van een perscentrum en het onthaal en begeleiding van pers en media, en 16.055 euro voor de politiezone Brussel.

De festiviteiten, die overigens eerst gepland waren om op 21 juli het feit te vieren dat Albert II 20 jaar koning was en nadien een bijzondere dimensie kregen omwille van de troonsbestijging van Filip, kostten circa 80.000 euro. Voor het volksfeest in het Warandepark werd met name 20.000 euro uitgetrokken, voor het afsluitingsspektakel en vuurwerk 50.595 euro en de driekleurige versiering van de kolommen op het Koningsplein 9.984 euro.

De kost van de federale tussenkomst voor de blijde intredes wordt op 96.082 euro geraamd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het 'regent' vleermuizen in Australië

Het regent vleermuizen in Australië

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Het is zomer in Australië en het weer is er ook naar. Grote delen van het land kampen met een hittegolf. Die heeft in het noordoosten voor een vreemd soort neerslag gezorgd. Ongeveer 100.000 vleermuizen zijn sinds het snikhete weekend naar beneden gevallen in het zuiden van de deelstaat Queensland, zo meldt de Australische omroep ABC.
De dieren kunnen niet tegen de hitte en vallen volgens een lokale natuurbeschermer bij temperaturen boven de 43 graden dood of stervende neer. Het is voor de natuur in het gebied een grote tegenslag, want de 25 kolonies vleermuizen vormen er een belangrijk onderdeel van. Ze zijn nu vrijwel weggevaagd door de hittegolf.

De stank van de karkassen zorgt op tal van plaatsen - vooral ten westen en zuidwesten van de stad Brisbane - voor grote overlast.  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Felfies: de nieuwe internethit

Felfies: de nieuwe internethit

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/2/4/20140108112129/media_xll_6382669.jpg

Vergeet de selfie. De zelfportretten die vorig jaar een hit werden op internet, hebben een opvolger: de felfies - oftewel farmerselfies. Boeren met hun dieren. Dat schrijft Trouw.

Het was het Ierse landbouwtijdschrift Farmers journal die de trend begon door een wedstrijd uit te schrijven. Inmiddels heeft dat een stroom aan felfies opgeleverd, variërend van een boer met zijn koeien op de achtergrond, tot een boer die zowel zichzelf als zijn schaap van een zonnebril en een sigaret heeft voorzien.

De selfie werd vorig jaar zowel in België, Nederland en Groot-Brittannië verkozen tot woord van het jaar toen de zelfportretten een internethit werden. Ook bekende mensen deden er vrolijk aan mee. Benieuwd of de felfie een even grote hit zal worden op sociaalmediasites! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niké van Samothrace krijgt fikse herstelbeurt

Niké van Samothrace krijgt fikse herstelbeurt

http://static2.hln.be/static/photo/2014/7/2/13/20140106215433/media_xll_6379048.jpg

Het Louvre heeft via private donaties een miljoen euro bijeengeharkt voor dringende restauratiewerken aan één van zijn pronkstukken, de Niké van Samothrace. Het marmeren beeld stamt uit de tweede eeuw voor Christus en beeldt de godin van de overwinning, Niké, uit.

Het geld voor de restauratie is het resultaat van een inzamelingsactie die 4 maanden geleden begon. 6.700 kustliefhebbers droegen hun steentje bij - gaande van 1 tot 8.500 euro. Volgens het Parijse museum hebben ook niet-Fransen, met name Japanners, centen bijgedragen.

De restauratie van het beeld, dat ook bekend is als de Gevleugelde Overwinning van Samothrace, zal om en bij de 4 miljoen euro kosten. De andere drie miljoen euro wordt door het mecenaat opgehoest. Het beroemde gevleugelde beeld zal deze zomer zijn plaatsje bovenaan het trappenhuis Daru terugvinden. Het monumentale trappenhuis zelf wordt ook aangepakt, maar zal pas in maart 2015 hersteld zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat doet lammetje in nek van paus?

Wat doet lammetje in nek van paus?

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/13/11/20140108124321/media_xll_6383156.jpg

Paus Franciscus schrikt niet terug voor een selfie maar felfies, de nieuwe internethit waarbij mensen met een boerderijdier poseren, lijken evenzeer aan hem besteed. In Rome poseerde de kerkvader met een schattig lammetje in zijn nek.

De paus heeft maandag een bezoek gebracht aan de levende kerststal van de Sint-Alfonso Maria de' Liguorikerk. Meer dan tweehonderd mensen speelden er het feest van Driekoningen na. Volgens Radio Vaticaan begroette hij elk van de deelnemers afzonderlijk. Een zichtbaar goedgemutste Franciscus kreeg een lammetje in zijn nek gelegd en glimlachte van oor tot oor. De foto's spreken dan ook boekdelen.  (br.hln)

 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheetjes: nog steeds beschamend voor vrouwen

Scheetjes: nog steeds beschamend voor vrouwen

http://oi42.tinypic.com/11t0apv.jpg

Uit een rondvraag van online magazine ze.nl bij meer dan 750 Nederlandse vrouwen blijkt dat het voor 6 op de 10 dames een taboe blijft om scheetjes te laten in het bijzijn van hun partner. Voor 38 procent kan het enkel en alleen als het echt niet meer houdbaar is.

Voor de makers van ze.nl is het een overwinning dat 4 op de 10 vrouwen liever de schone schijn aan haar laars lapt dan met buikkrampen opgezadeld te zitten. Als er iets is dat de cijfers naar ons gevoel aantonen, is dat vrouwen nog steeds ontzettend veel gêne hebben over een doodnormaal fenomeen.

Zo geeft 15 procent van de ondervraagde vrouwen aan dat ze nooit windjes durft te laten in de buurt van haar partner, terwijl het voor 8 procent 'not done' is bij eender wie. Nog eens 38 procent doet het alleen wanneer het absoluut niet meer houdbaar is.

Bovendien blijkt uit de rondvraag dat de meeste vrouwen er de eerste maanden van een nieuwe relatie alles aan doen om de indruk te wekken dat winderigheid hen compleet vreemd is. Zo zou amper 12 procent binnen de maand "zondigen", terwijl 28 procent 2 tot 5 maanden blijft knijpen. Nog eens 7 procent kijkt zelfs 2 jaar of langer de kat uit de boom. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erg zeldzaam: Siamese walvistweeling gevonden

Siamese walvistweeling gevonden

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/10/5/20140108104707/media_xll_6382490.jpg

In een lagune in Mexico hebben vissers twee buitengewoon zeldzame grijze walviskalveren ontdekt. Het gaat om een ruim twee meter lange Siamese tweeling. Het zou de eerste geregistreerde ontdekking van deze misvorming bij grijze walvissen ter wereld zijn.

De Siamese walvistweeling was al dood toen vissers ze zondag ontdekten in de Ojo de Liebre lagune bij het schiereiland Baja California. Die staat in verbinding met de Stille Oceaan en trekt elke winter honderden grijze walvissen die vanuit de Beringstraat naar het warme water migreren. 

Deskundigen van de Nationale Commissie voor Beschermde Natuurgebieden (Conanp) in Mexico verifieerden de bijzondere ontdekking gisteren. De Siamese walvistweeling kwam vermoedelijk ter wereld via een miskraam die het gevolg was van hun misvormdheid. De onderzoekers leiden dat af uit de omvang van de dieren. Normale grijze walviskalveren meten bij hun geboorte tussen de drie en vijf meter.

De zo'n halve ton zware dieren waren bij hun middel met elkaar vergroeid en hadden twee volgroeide hoofden en staartvinnen, zo verklaarde Conanp-regiomanager en zeebioloog Benito Bermudez tegenover Mexicaanse media. Hij bestempelt de ontdekking als "buitengewoon zeldzaam en ongekend in het bewuste gebied".    

De carcassen van de Siamese walvistweeling zijn in beslag genomen voor wetenschappelijk onderzoek. Misvormingen zoals deze zijn wel al bekend bij vinvissen, meer bepaald bij de gewone - , dwerg- en arctische vinvis.

Volgens deskundige Alisa Schulman-Janiger, wetenschapper bij het Amerikaanse Genootschap voor walvisachtigen, is de Siamese grijze walvistweeling zwaar onderontwikkeld. Ze vraagt zich ernstig af of het moederdier de miskraam of doodgeboorte wel overleefde, zo meldt de nieuwssite Mail Online.       

De walvissen in de wateren bij het schiereiland Baja California trekken ieder jaar massa's toeristen die een glimp van de dieren hopen op te vangen. In het seizoen 2012-2013 werden er zo'n 1.200 grijze walvissen gespot. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Klik op de foto om ze te beluisteren


Roland Van Campenhout, of kortweg Roland  is een Vlaamse bluesmuzikant.

Admiral Freebee of Tom Van Laere is een Antwerpse artiest

Samen brengen ze dit prachtige nummer


» Reageer (0)
07-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helmbloem in de strijd tegen (chronische) pijn

Helmbloem in de strijd tegen (chronische) pijn

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/15/6/20140107100659/media_xll_6379656.jpg

De wortels van de helmbloem (Corydalis) bevatten pijnstillende extracten die een blijvende werking hebben in tegenstelling tot traditionele medicatie, waarbij al snel gewenning optreedt. Experten zien de traditionele plant uit de eeuwenoude Chinese geneeskunde dan ook als een veelbelovende optie voor chronische pijnpatiënten.

Al eeuwenlang worden de wortels van de helmbloem, familie van de papaver, ingezet tegen pijn. Wetenschappers aan de universiteit van Californië hebben nu ontdekt waarom deze plant precies zo heilzaam is. Het sleutelingrediënt blijkt dehydrocorybulbine (DHCB) te zijn, een extract dat bestand is tegen de gewenning die bij traditionele Westerse pijnmedicatie vaak optreedt bij langdurig gebruik.

De actieve stof speelt niet in op onze morfinereceptoren, maar wel op andere genen die zich binden met de neurotransmitter dopamine. Dit 'happy' hormoon controleert het belonings- en genotscentrum in het brein en helpt ook bij de regeling van beweging en emotionele reacties.

"Deze natuurlijke pijnstiller is werkzaam tegen drie soorten pijn die de mens treffen: acute pijn, ontstekingen en chronische pijn", verklaart onderzoeker Olivier Civelli. Hoewel de extracten van de helmbloem dus in principe op vrijwel alle pijnprikkels kunnen worden toegepast, zijn ze vooral veelbelovend voor mensen die dagelijks geconfronteerd worden met middelmatige pijn. Een testfase op mogelijke allergische reacties staat eerst nog op planning, pas daarna zullen artsen de pijnstiller kunnen voorschrijven.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfs ijsberen en pinguïns vinden het te koud in VS

Zelfs ijsberen en pinguïns vinden het te koud in VS

http://static1.hln.be/static/photo/2014/3/4/1/20140107155134/media_xll_6380716.jpg

De extreme kou in laat ook ijsberen en pinguïns in Amerikaanse dierentuinen niet langer koud. De dieren blijven lekker binnen want in tegenstelling tot wat je zou verwachten is 27 graden onder nul zelfs voor hen van het goede te veel.

Vanwege de wind is de gevoelstemperatuur zelfs nog een stuk lager. De dierentuinen in Chicago en Pittsburg mogen dan wel nog open zijn, pinguïns en ijsberen krijgen de bezoekers niet te zien.

In het poolgebied kunnen de dieren makkelijk temperaturen tot 45 graden onder nul aan maar in de zoo ligt dat anders. De ijsberen hebben volgens de Lincoln Park dierentuin in Chicago immers niet zo'n dikke speklaag als ijsberen in het wild. De dieren zijn bijgevolg niet opgewassen tegen de barre temperaturen en worden binnengehouden. (br.hln)


» Reageer (0)
06-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansee omarmt Jane Goodall bij vrijlating in het wild

Chimpansee omarmt Jane Goodall bij vrijlating in het wild

Klik op de foto om het ontroerende filmpje te bekijkenChimpansees staan ervoor bekend dat ze een erg goed geheugen hebben. Het beste herinneren ze zich mensen die hen in het verleden hebben geholpen. Het bewijs daarvan wordt nogmaals geleverd in deze video die de chimpansee Wounda laat zien op het moment van haar vrijlating in het wild door de Britse primatologe Jane Goodall.

De wijfjeschimpansee Wounda is de vijftiende aap die terug in de natuur is vrijgelaten op het eiland Tchindzoulou na een verblijf in het opvangcentrum van Tchimpounga. Ze werd gered werd door het Jane Goodall Instituut (JGI).  In 2014 wil het instituut in totaal 60 chimpansees vrijlaten. Dan wordt Goodall, de oprichtster van het instituut, 80.

In de clip gaat Wounda, voordat ze in de dichte vegetatie van het eiland verdwijnt, naar Goodall en omhelst haar. Een gebaar dat de diepe dankbaarheid van het dier aantoont. Zo'n ontroerend afscheid werd nog nooit eerder waargenomen.

Het verhaal van Wounda begon moeilijk: haar moeder werd vermoord door stropers toen ze nog een baby was. Later werd ze verschillende keren zwaar ziek en stierf ze bijna. Dankzij het geduld en de inzet van het JGI-team werd Wounda echter gered en werd ze voorbereid om terug in haar natuurlijke omgeving te worden vrijgelaten.

Al meer dan twee decennia vangt het CRCT (Centre de Réhabilitation des Chimpanzés de Tchimpounga) dieren op in de Republiek Congo die slachtoffer zijn van stroperij en illegale handel. Het centrum heeft als doel wilde chimpansees te beschermen en terug vrij te laten. Zestig  werknemers verzorgen in het centrum 160 chimpansees. Het gaat om het grootste opvangcentrum voor chimpansees in Afrika.

Dankzij het JGI worden er op lokaal niveau sensibiliserings- en educatieve campagnes gevoerd. Op dit moment voert het JGI een groot en ambitieus herintroductieproject voor chimpansees in beschermde beboste zones.

Dat werk wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van talrijke leden die deelnemen aan het peterschapsprogramma van het Jane Goodall Instituut België. (br.hln)                                                                                                                                      


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde nadert voor verdwaald hangbuikzwijn Bertha

Einde nadert voor verdwaald hangbuikzwijn Bertha

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/12/12/20140106162240/media_xll_6378072.jpg

Als de eigenaar van een verdwaald hangbuikzwijn zich niet voor vrijdag meldt, is het over en uit voor het dier. Het zestig kilo wegende zwijn werd net voor de kerst dwalend door een woonwijk in het Nederlandse Cuijk (provincie Noord-Brabant) aangetroffen, meldt Omroep Brabant.

Het dier kreeg onderdak in de lokale kinderboerderij waar het nog steeds wacht op de komst van het baasje. "Iemand moet zo'n hangbuikzwijn toch missen", zegt vrijwilliger Andre Holthuijsen (44) van dierenboerderij Het Ganzenbos vertwijfeld. Hij heeft het dier Bertha genoemd. Omdat Bertha geen oormerk heeft, is niet te achterhalen wie de eigenaar is.

Holthuijsen deed op Facebook een oproep. Daarin vraagt hij mensen die meer weten contact op te nemen met de gemeente Cuijk. Bertha kan tot vrijdag blijven, daarna laten ze het varkentje inslapen. "Eigenlijk mogen we hem niet eens voeren omdat hij niet gemerkt is", aldus Holthuijsen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist je dit al over amandelen?

Wist je dit al over amandelen?

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/11/10/20140106113324/media_xll_6376660.jpg

Dat een handvol amandelen een gezond alternatief is voor wie hunkert naar een tussendoortje, is niets nieuws. Toch zijn er aantal interessante feiten over deze noten die je misschien nog niet weet.

1. Familie van de perzik
De noten die we kennen als amandelen zijn technisch gezien steenvruchten van de amandelboom, die op zijn beurt behoort tot de 'prunus'-familie. Onder deze categorie vallen bomen en struiken die eetbare vruchten produceren zoals kersen, pruimen, perziken en nectarines. Kijk maar eens naar hun groeiproces.

2. Caloriearme noten
30 gram amandelen is goed voor zo'n 160 calorieën. Hiermee behoren ze samen met cashew- en pistachenoten tot de caloriearmste noten. Amandelen bevatten bovendien ook meer calcium, gemiddeld 9 gram gezonde vetten, 6 gram proteïnen en 3,5 gram vezels per portie.

3. Rauw of droog geroosterd
De gezondste manier om van amandelen te genieten, is ze rauw te eten of op zoek te gaan naar droog geroosterde exemplaren. Wanneer er gewoon 'geroosterde amandelen' op de verpakking staat, werden ze namelijk vaak opgewarmd in ongezonde vetten. Uiteraard kan je ze zelf ook heel gemakkelijk roosteren zonder vetstof:

Strooi de noten in de droge pan en verwarm ze op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Schud de pan tijdens het roosteren regelmatig. Wie liever een oven gebruikt, verwarmt die eerst voor op 175°C en spreidt de amandelen vervolgens uit over de bakplaat om ze ongeveer 5 minuten te laten bakken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bejaarden 'exporteren' is nieuwe trend in zorgsector

Bejaarden 'exporteren' is nieuwe trend in zorgsector

http://static0.hln.be/static/photo/2014/2/0/6/20140106093118/media_xll_6376326.jpg

Een bejaard familielid naar het rusthuis brengen, is vaak een emotioneel moeilijke beslissing. Het oudje naar een bejaardentehuis in het verre buitenland sturen, lijkt op het eerste gezicht dan ook waanzin maar door de chronische zorgcrisis in eigen land, kiezen veelal Duitse en Zwitserse families voor deze drastische oplossing.

Sybille Wiedmer, die in het Zwitserse Zurich woont, is haar koffers aan het pakken voor een trip naar Thailand. Nochtans vertrekt ze niet op vakantie. Ze gaat haar moeder opzoeken die ginder in een rusthuis verblijft.


"In het begin waren heel wat mensen gechoqueerd toen ik het vertelde", aldus Sybille. "Hoe durf je zoiets te doen, je kan je moeder amper bezoeken", kreeg ze meermaals te horen. De Zwitserse dame antwoordde dan prompt: "Als ik haar hier een bezoekje bracht, was ze een half uur later al vergeten dat ik haar had opgezocht in het rusthuis." Elisabeth, de moeder van Sybille, is immers 91 en dement. Ze verblijft al vier jaar in een Thaise zorginstelling samen met twaalf andere Duitse en Zwitserse bejaarden.  


Sybille probeerde eerst zelf voor haar moeder te zorgen maar het ging niet langer. "Ik was erg close met haar maar ze reageerde agressief. De situatie werd steeds erger." Ondanks de afstand probeert de Zwitserse elke dag met haar moeder te skypen en haar twee maal per jaar te bezoeken.


Een snelle blik op de cijfers leert waarom Europeanen ervoor kiezen om hun familieleden te exporteren naar het buitenland en meer bepaald naar Azië. De zorgstandaarden zijn er veel beter en de prijzen een stuk lager. "De behandeling is er veel individueler en liefdevoller", verklaart Sybille. Drie tot vier bejaardenhelpers staan in voor de zorg van één ouderling en dat 24u op 24u. "Zoiets is onmogelijk in Europa", vertelt Martin Woodtli, de Zwitserse directeur van het rusthuis in de Thaise stad Chang Mai.


Een oud familielid naar het rusthuis brengen is één ding, ze naar het verre buitenland sturen, is van een heel andere orde", oordeelt Markus Leser van de zwitserse associatie van bejaardentehuizen. Het mag dan veel goedkoper zijn, evident is het niet. "Je rukt ze immers weg uit hun eigen vertrouwde omgeving, ver verwijderd van de eigen familie en kennissen en er is natuurlijk het taalprobleem."

Het feit dat de huidige generatie vijftigers en zestigers zich door een financiële crisis worstelt en tegelijkertijd zorg moet dragen voor bejaarde ouders en kleinkinderen, betekent wellicht dat op termijn veel meer mensen zoals Elisabeth in het verre buitenland opgevangen zullen worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag is het Blue Monday

Vandaag is Blue Monday (+ tips om de dag door te komen)

http://oi43.tinypic.com/27wvpuc.jpg

Vandaag is de meest deprimerende dag van het jaar. Dat besluiten onderzoekers op basis van Upbeat Barometer, een instrument waarmee de afgelopen drie jaar meer dan twee miljoen tweets verzameld en onderzocht werden in Groot-Brittannië. Heeft u ook last van de blues? Niet getreurd, wij presenteren een aantal tips waarmee vandaag mogelijk de leukste dag van het jaar wordt.

Onderzoekers analyseerden dagelijks een groep willekeurig verzamelde tweets. Ze hielden rekening met de stemming en het taalgebruik op de berichtensite en gaven de tweets een score van 1 tot 100 op een zogenoemde schaal van geluk.

De eerste werkdag na de kerstvakantie kwam met 49 op 100 als meest deprimerende dag van het jaar uit de bus: we hebben slaaptekort, lieten goede voornemens voor het nieuwe jaar al varen en voelen ons schuldig over de hoeveelheid drank en voedsel die we tijdens de feestperiode hebben verzet. Bovendien is de kerstvakantie achter de rug, moeten kinderen opnieuw naar school en hervatten veel volwassenen vandaag het werk. Kortom: de dagelijkse sleur loert andermaal om de hoek. Die gedachte maakt ons ongelukkig, een kwaal waar schijnbaar meer mannen dan vrouwen last van hebben, schrijft de Britse krant Daily Mail.

Kerstavond en Kerstmis zijn volgens de  barometer de gelukkigste dagen van het jaar. Beide haalden 100 op 100, de maximumscore.

Zeven tips

Ook last van Blue Monday? Dan zijn deze tips misschien iets voor u. En wie weet wordt vandaag wel de leukste dag van het jaar.

1. Maak plannen voor komend weekend. Spreek af met vrienden of familie en doe iets leuks.

2. Zet je favoriete muziek op en doe een dansje of zing uit volle borst mee.

3. Verwen jezelf vandaag. Zin om op restaurant te gaan, een film te zien of te luieren in bad? Doen gewoon!

4. Boek een vakantie. Is je droombestemming bekend, maak dan nu al werk van die reis.

5. Trakteer jezelf op je lievelingsgerecht.

6. Glimlach en wees vriendelijk tegen anderen. Die positieve energie krijg je zeker terug!

7. Aan het werk? Neem dan af en toe een pauze: sla een babbel met collega's of ga de benen strekken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat er gebeurt met een hersendood lichaam

Wat er gebeurt met een hersendood lichaam

http://static1.hln.be/static/photo/2014/17/16/12/20140106104406/media_xll_6376512.jpg

Het verhaal van de Amerikaanse Jahi McMath, het 13-jarige meisje dat hersendood werd verklaard na ernstige complicaties tijdens het verwijderen van de amandelen, is u wellicht niet ontgaan. Ondanks het feit dat artsen (en rechters) geoordeeld hebben dat er geen hoop meer is, blijven de ouders zich vastklampen aan hun kind. Het verhaal wakkert het debat rond de problematiek van hersendode patiënten weer stevig aan. Experten leggen uit wat er gebeurt met een lichaam wanneer alle hersenactiviteit verdwijnt.

Dokters verklaren een patiënt hersendood wanneer er geen neurologische activiteit meer de bespeuren valt in het brein of de hersenstam. Dit wil zeggen dat alle elektrische impulsen tussen hersencellen verdwenen zijn. Om de diagnose te stellen, worden een aantal testen uitgevoerd. Een voorbeeld hiervan is kijken of de patiënt in staat is zelfstandig te ademen, aangezien dit een primitieve reflex is die uitgevoerd wordt door de hersenstam.

Nadat iemand hersendood wordt verklaard, kan het intrinsieke, elektrische systeem in het hart nog voor korte tijd zelfstandig blijven werken. Hierdoor pompt het levensbelangrijke orgaan zonder assistentie van machines nog gemiddeld iets minder dan een uur bloed en zuurstof door het lichaam. Wanneer alleen een beademingsapparaat zou worden ingeschakeld, kunnen bepaalde biologische processen, waaronder de nieren en de maag, nog ongeveer een week blijven functioneren. Dit wil volgens experten echter niet zeggen dat de persoon in kwestie nog leeft. "Wanneer je hersendood bent, ben je dood. Machines doen niet meer dan enkele systemen actief houden", klinkt het.

Zonder de hersenen valt de productie van belangrijke hormonen die onze biologische processen ondersteunen weg. Ook een normale bloeddruk, eveneens fundamenteel voor een functionerend lichaam, kan bij hersendode patiënten zelden tot nooit onderhouden worden zonder medicatie. Het controleren van een stabiele lichaamstemperatuur valt evenees weg. Heel wat artsen zullen ondersteuning in de vorm van machines, hormonen en baxters dan ook slechts enkele dagen toepassen, veelal om de familie de kans te geven om afscheid te nemen of in het geval van orgaandonatie. (br.hln)


» Reageer (0)
05-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucio Dalla - Caruso

Lucio Dalla - Caruso

Klik op de foto om hem te beluisteren


Lucio Dalla (Bologna, 4 maart 1943 - Montreux, 1 maart 2012) was een populaire Italiaanse singer-songwriter en acteur. Hij speelde ook klarinet en keyboads.

Dalla was de componist van Caruso (1986), wat door diverse internationale artiesten gecovered is.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Georges Croegaert 1848 – 1923

Georges Croegaert  1848 – 1923  was een Belgisch kunstschilder.

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijkenGeorges Croegaert (Antwerpen, 7 oktober 1848 – 1923)

Croegaert was leerling aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en privé van Jan Van Beers jr. Hij specialiseerde zich in genretaferelen. Omstreeks 1876 ging hij in Parijs wonen, rue Stephenson 43

http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Croegaert-3.jpg?t=1293974169

Croegaert schilderde vooral humoristisch bedoelde interieurs met goedgemutste kardinalen tijdens hun “dolce far niente”-bezigheden en interieurs bevolkt door voluptueuze dames en volgestouwd met luxueuze artefacten uit exotische culturen zoals tapijten, behang en sierobjecten.

http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges_Croegaert.jpg?t=1293974296Tussen 1882 en 1914 exposeerde hij in de Parijse Salons.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Croegaert2.jpg?t=1293974378

 Hij schilderde uiterst fijn en nauwgezet met veel aandacht voor textuurweergave. Van zijn hand zijn ook parklandschappen met galante scènes, bloemenstillevens en zeegezichten gekend.


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Croegaert-4.jpg?t=1293974459

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf keukenremedies tegen schilfertjes

Vijf keukenremedies tegen schilfertjes

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/3/9/20140105003452/media_xll_6374034.jpg

Schilfertjes zijn niet alleen erg vervelend, ze kunnen je zelfvertrouwen ondermijnen én je kledingkeuze beperken. Maar waarom zou je dat zwarte jurkje eigenlijk niet kunnen dragen? Amerikaanse haarstyliste Kristen Colòn gaf onlangs enkele goedkope, maar doeltreffende tips prijs voor het behandelen van roos en gek genoeg zijn de meeste producten in je keukenkast te vinden.

De vorming van roos heeft meestal niets te maken met te weinig lichaamshygiëne. Huidziekten zoals eczeem of psoriasis zijn vaak de oorzaak van het hardnekkige probleem, maar soms gaat het ook om een combinatie van factoren. Producten uit de apotheek of supermarkt zijn vaak wel doeltreft, maar werken niet altijd wanneer de precieze oorzaak onbekend is en ze zijn ook niet goedkoop. Voor een probleem dat in de meeste gevallen nooit echt volledig weggaat, is het misschien de moeite Colòns vijf tips uit te proberen. Want volgens haar zijn huishoudmiddeltjes een perfect alternatief voor de shampoos uit de supermarkt.

1. Aspirine
De bekende pijnstiller is niet alleen effectief tegen hoofdpijn, het kan ook gebruikt worden om vervelende schilfertjes aan te pakken. Aspirine bevat immers salicylaten, een actief bestanddeel in veel roosshampoos die salicylzuur bevatten. Zo volstaat het om twee tabletjes aspirine fijn te stampen en te mengen met de hoeveelheid shampoo die je voor een wasbeurt gebruikt. Eens aangebracht, laat je het mengsel twee minuutjes inwerken alvorens goed uit te spoelen. Daarna kan je best het haar een tweede keer wassen om eventuele restjes poeder te verwijderen.  

2. Natuurlijke oliën
Kokosolie, amandelolie of olijfolie zijn een prima oplossing voor een droge hoofdhuid. Warm een beetje olie op in een kommetje en breng het daarna aan op de hoofdhuid. Zorg ervoor dat het hele hoofd goed is ingesmeerd met het masker. Wikkel daarna hoofd en haar in een handdoek en laat de olie een nachtje intrekken. Goed uitwassen 's morgens is wel de boodschap.

3. Azijn
Na het aanbrengen van de normale shampoo, kan je appelazijn gemengd met water gebruiken om de shampoo uit te spoelen. Als alternatief kan je ook witte azijn aanbrengen op de hoofdhuid en net zoals met natuurlijke oliën, het een nachtje laten inwerken met een handdoek om je hoofd. 's Morgens kan je alles uitwassen met normale shampoo.

4. Zuiveringszout
Zuiveringszout of in het Engels 'baking soda' wordt gebruikt om nare geurtjes in keukenkasten en vooral de koelkast te neutraliseren. Om schilfertjes te behandelen kan je het zuiveringszout gebruiken in plaats van je normale shampoo en dit enkele weken volhouden; masseer goed in op de hoofdhuid en spoel daarna grondig uit.

5. Citroensap
Een citroensapmassage kan ook een oplossing bieden voor hardnekkige schilfertjes. Masseer het sap in op de hoofdhuid en laat ongeveer 15 tot 20 minuten inwerken, spoel daarna het haar uit in de douche. Herhaal elke dag om de resultaten te verbeteren.

Mocht je last hebben van roos langsheen de haarlijn, dan heb je waarschijnlijk een vorm van seborroïsch eczeem. Deze vorm kan gemakkelijk behandeld worden met de bovengenoemde behandelingen. Probeer het product vooral langs de haarlijn aan te brengen en flink te masseren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieven erg actief tijdens deze soldenperiode

Dieven erg actief tijdens deze soldenperiode

http://static1.hln.be/static/photo/2014/6/14/4/20140105061129/media_xll_6374164.jpg

De politie waarschuwt voor een diefstallenplaag tijdens de solden. "Winkeldieven zijn nog nooit zo creatief geweest om de beveiligingssystemen in winkels te omzeilen", zegt Eddy De Raedt van de federale politie in de krant Het Nieuwsblad op Zondag.

Volgens De Raedt gebruiken dieven nu zelfs speciale zendertjes om de elektrische antidiefstalpoorten aan de uitgang uit te schakelen. "Ook speciaal uitgeruste kinderkoetsen en zelf ontworpen tangen om veiligheidsklemmen los te wrikken behoren tot hun arsenaal."

De politie raadt ook de klanten aan om uit te kijken, niet alleen in de winkels, maar ook op straat. "Gauwdieven zijn tuk op drukke plaatsen", zeggen de Trekkers, de specialisten van de Brusselse politie tegen gauwdiefstallen, in de krant.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man redt eendenkuiken met zijn baard

Man redt eendenkuiken met zijn baard

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/0/0/20140105104100/media_xll_6374490.jpg

Een man redde het leven van een eend door het jonge beestje gedurende 41 dagen een warm nestje in zijn baard te geven.

De Reddit-gebruiker genaamd Spongi kocht meer dan een maand geleden een ei waarvan hij dacht dat het van een kip afkomstig was. Er bleek echter een eendenkuiken in te zitten. Omdat eenden sociale dieren zijn, wist de man dat het dier enkel kon overleven als het cruciale sociale vaardigheden aangeleerd kreeg.

http://static3.hln.be/static/photo/2014/13/4/4/20140105104345/media_l_6374494.jpgMoedereenden houden doorgaans hun jongen warm onder hun vleugel, maar deze inventieve man besloot de rol van mama met zijn baard over te nemen. Ondanks enkele ongelukjes met urine, vandaar de handdoek, en wat gepik van het kuikentje 'Peeps' bloeide er een mooie vriendschap tussen de twee open. Na 41 dagen past het groeiende jong niet meer onder de baard van zijn nieuwe vriend, maar Peeps kruipt wel op de schouder van zijn redder wanneer hij kan.  (br.hln)


» Reageer (0)
04-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kust heeft geslaagde kerstvakantie achter de rug

Kust heeft geslaagde kerstvakantie achter de rug

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/10/13/20140104141524/media_xll_6373378.jpg

De kerstvakantie heeft aan de kust gezorgd voor een geslaagde toeristische eindejaarsperiode met enkele topdagen. Dat blijkt uit een rondvraag van het toeristisch provinciebedrijf Westtoer, die vandaag enkele tendensen meegaf. Westtoer onderstreept dat de regio uitgegroeid is tot een dynamische bestemming voor de vier seizoenen.

Het toerisme kwam traag op gang, met een rustig openingsweekend. "Het bleef rustig tijdens het eerste weekend van de kerstvakantie tot en met Kerstmis. Kerst blijft traditioneel een familiaal feest dat thuis gevierd wordt", aldus Westtoer.

Maar vanaf tweede kerstdag tot en met nieuwjaarsdag noteerde de kust een grote drukte en zeer grote belangstelling van dagtoeristen, verblijfstoeristen en ook een pak tweede verblijvers die de eindejaarsperiode aan zee doorbrachten. De bezettingsgraad bij hotels was goed tot zeer goed.

Volgens Westtoer hing er ook een bijzondere sfeer in de badplaatsen door het zachte winterweer. Samen met dat weer zorgden tal van sfeerevenementen en ijspistes voor duizenden bezoekers. Ook recreatieve winterevenementen, zoals wandeltochten, konden op heel wat belangstelling rekenen.Een geslaagde kerstvakantie, besluit Westtoer.

"De kerstvakantie en eindejaar bewijzen opnieuw dat de Kust meer dan ooit is uitgegroeid tot een dynamische toeristische bestemming voor de vier seizoenen. Bij goed weer telt de kerstvakantie zelfs enkele absolute topdagen." Westtoer mikt ook een op een goed openingsweekend van de solden. "Het laatste weekend van de kerstvakantie is alvast zonnig van start gegaan", aldus Dirk Marteel van Westtoer. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de vuurwerkfoto van oud op nieuw nep is

Waarom de vuurwerkfoto van oud op nieuw nep is

http://static2.hln.be/static/photo/2014/7/7/1/20140103175658/media_xll_6372151.jpg

De zogenaamde foto van het vuurwerk van oud op nieuw

De ruimtefoto van zogenaamd feestvierend Europa tijdens de overgang van oud op nieuw klopt niet. Het beeld werd de afgelopen dagen massaal gedeeld op sociaalnetwerksites. Ook de krant Het Nieuwsblad had deze foto op zijn Facebookpagina gezet, maar verwijderde deze gisterenavond. Maar experts leggen uit waarom het onmogelijk is om vuurwerk in heel Europa op klokslag middernacht vast te leggen.

De Nederlandse nieuwssite NRC.nl somt de aanwijzingen op die bewijzen dat deze foto niet echt de overgang van 2013 naar 2014 toont. Het eerste wat er niet klopt is het weer. Op 31 december hingen er heel wat wolken boven Europa, dus vanuit de ruimte was dan erg weinig te zien.

Ook houdt de foto geen rekening met de tijdszones, het vuurwerk in het Verenigd Konkrijk knalde bijvoorbeeld een uur later dan in België. Ook zijn de kleurschakeringen niet geloofwaardig, want zo kleurt Ierland enkel rood. Het lijkt wel zeer toevallig dat ze in Ierland enkel rood vuurwerk afvuren en dat de Nederlanders erg dol op geel zijn.

Daarnaast is het onwaarschijnlijk dat booreilanden meedoen met de feestvreugde, vuurwerk is levensgevaarlijk op booreilanden. Als laatste werd deze foto vorig jaar ook massaal gedeeld, het kan dus niet dat dit beeld tijdens de overgang van 31 december 2013 naar 1 januari 2014 gemaakt werd.

Wat staat er dan wel op deze foto? Dit is een samengesteld beeld van verschillende nachtelijke satellietfoto's van het Amerikaanse klimaatagentschap NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration). De kleuren tonen aan waar tussen 1993 en 2003 de lichtvervuiling gestegen (rood) en gedaald (blauw) is. Het is nog onduidelijk wie deze hoax startte. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze GAS-boetes ridicuul? En deze dan uit Australië...

Onze GAS-boetes ridicuul? En deze dan uit Australië...

http://static3.hln.be/static/photo/2014/14/1/10/20140104112748/media_xll_6373165.jpg

Dat wij in ons landje tegenwoordig nogal ridicule GAS-boetes kunnen oplopen, is inmiddels wel algemeen geweten. Maar aan de andere kant van de wereld kennen ze er blijkbaar ook wat van. Zo kreeg Julian Harris in het Australische Brisbane een boete omdat hij zijn autoraampjes een beetje had neergelaten op een snikhete zomerdag.

"Het was 34 graden en ik had de autoraampjes 3 tot 4 centimeter naar beneden gelaten zodat de hete lucht kon ontsnappen. Zo zou mijn zoontje van drie niet zitten bakken als we terugkwamen", aldus een verbouwereerde Julian Harris (21). "Ik wou doen wat moet in zo'n geval... Dit is wat wij altijd doen in Queensland met zo'n hitte."

Maar een ijverige agent dacht er anders over. Omdat de regio volgens politiebronnen geteisterd werd door autodiefstallen, achtte hij het gepast om Harris met een boete van 44 dollar (29 euro) te bedenken. De arm der wet wijst ook fijntjes op het feit dat Harris er eigenlijk nog goedkoop vanafkomt omdat hij tevens half op het voetpad stond én aan de verkeerde kant van de weg.

Volgens de wet in de Australische staat Queensland mag een autoraam tot vijf centimeter neergelaten worden als de inzittenden zich op meer dan drie meter van de wagen bevinden. Harris, die het heeft over maximum vier centimeter ging verhaal halen bij de politie, maar die beweert een "geoefend oog" te hebben en te beschikken over videobeelden die de claim van "minstens vijf centimeter" zouden staven. "Maar ik heb geen tijd om die u te tonen", kreeg Harris te horen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Atleet Emiel Pauwels (95) kiest voor euthanasie

Atleet Emiel Pauwels (95) kiest voor euthanasie

Klik op de foto om het filpje te bekijken

Hij wou nog gouden medailles winnen en records breken op het WK atletiek voor masters in Boedapest, straks in maart. Maar helaas: de oudste en strafste Bel­gische atleet Emiel Pauwels (95) heeft kanker, en lopen lukt niet meer. "De ­dokters wilden me nog opereren, maar ik heb gezegd: het is amen en uit. Alle ­papieren voor de euthanasie zijn in orde, volgende week is het met mij gedaan."

Vorig jaar verbaasde Emiel de wereld nog met een onwaarschijnlijk duel (zie video) op het EK atletiek voor veteranen in San Sebastian. Hij klopte zijn één jaar oudere Finse rivaal Ilmari Koppinen op de meet en gooide euforisch zijn arm in de lucht. De beelden gingen de wereld rond. En nog in 2013 werd hij in oktober wereldkam­pioen hoogspringen in zijn categorie. Hij ging vlot over 87cm, met een buikrol. Liefst van al had hij ook dit jaar nog vijf gouden ­medailles gewonnen, plus een zilveren en een bronzen, op het WK indoor in het Hongaarse Boedapest. Maar zo ver komt het dus niet.

Emiel heeft maag- en darmkanker. Dat is er, zelfs voor een atleet als hij, te veel aan. "Toen ik in oktober thuis was van het ­wereldkampioenschap in Brazilië, kon ik mijn eten niet meer binnen houden. Ik was nochtans altijd een goeie eter.  's Morgens at ik, voor ik ging trainen, ­altijd een appelsien en een banaan, twee eieren met spek en vier boterhammen  - met choco en een stukje camembert. 's Middags at ik meestal vis - dat is goed voor een sportman - en 's avonds nog vier boterhammen met hesp en een stuk chocolade. In het begin dacht ik dat ik wat last had van zo lang in het vliegtuig te moeten zitten, maar het ging niet over. Na een paar weken heb ik eens aan mijn dokteres gevraagd om mij te onder­zoeken en zij stuurde mij direct naar de spoed! En daar zeiden ze na vier dagen onderzoek dat ik kanker had, aan mijn maag en mijn darmen. Ze konden mij ­direct opereren, zeiden de professoren. Mijn hele lijf was nog zo sterk als dat van iemand van zestig - mijn hart en mijn longen zijn nog voor járen goed. Maar mijn maag dus niet."

Een operatie zou soelaas kunnen ­brengen, oordeelde de oncoloog in het Brugse Sint-Lucasziekenhuis. Maar dat wilde Emiel niet. "Een operatie heb ik ­geweigerd. Ik, een man van 95 jaar, ­opereren? En dan? Zou ik daarna genezen zijn? Kon ik terug lopen? Dat was voor iedereen een groot vraagteken. Toen heb ik gezegd: het is amen en uit. Ik heb de papieren voor euthanasie in orde gebracht en ben naar huis gekomen. Mijn droom was: 100 jaar worden en kerngezond zijn."

Nog één hoogtepunt wil hij beleven, voor hij sterft: "Ik geef een groot feest voor mijn vrienden, volgende maandag. Met champagne voor iedereen! Want ik wil niet dat mensen verdriet hebben ­omdat ik ga."  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders mogen hersendood meisje verhuizen

Ouders mogen hersendood meisje verhuizen

http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/3/8/20131222143108/media_l_6350693.jpg

De ouders van het hersendode meisje Jahi McMath mogen hun dochter verhuizen naar een ander ziekenhuis. Het 13-jarige meisje wordt nu enkele weken met beademingsapparatuur in leven gehouden in het Children's Hospital in Oakland, Californië. Dat ziekenhuis wil niet verder gaan met de behandeling omdat er geen kans op herstel is. De rechter heeft eerder de artsen in het gelijk gesteld.

De ouders hebben gisteren een compromis gesloten met het ziekenhuis. Een medisch team mag het meisje uit het ziekenhuis ophalen en overbrengen naar een faciliteit die haar wel in leven wil houden en behandelen. De familie moet zelf alles regelen en bekostigen.

Er geldt een deadline tot dinsdagmiddag 5 uur lokale tijd. Tot dan is het ziekenhuis verplicht het meisje in leven te houden, zo heeft een rechter bepaald.

De zaak heeft in de VS veel aandacht gekregen. Het ziekenhuis en de familie van het meisje staan recht tegenover elkaar. Volgens het ziekenhuis is er geen kans op herstel omdat alle hersenfuncties van het meisje zijn opgehouden. Een rechter heeft vorige week de artsen van het ziekenhuis en een onafhankelijke arts in het gelijk gesteld. Hij gaf toestemming de behandeling te staken en het meisje te laten sterven. Wel kreeg de familie tijd om in beroep te gaan. De naasten houden vol dat zolang het meisje ademt er hoop is op herstel.

Het drama begon bij een ogenschijnlijk eenvoudige verwijdering van de amandelen bij het meisje. Door ernstige complicaties raakte ze in coma. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patricia Kaas - I wish you Love

Patricia Kaas - I wish you Love

Klik op de foto om ze te beluisteren

Patricia Kaas (Forbach, 5 december 1966) is een Franse zangeres.

Ze werd geboren nabij de Duitse grens. Haar vader is Fransman, haar vroeg overleden moeder was Duitse. Ze begon op achtjarige leeftijd met zingen. Op elfjarige leeftijd trad ze voor het eerst in het openbaar op in Saarbrücken. Daar werd ze ontdekt door de Franse acteur Gérard Depardieu. In 1987 kwam haar eerste album uit: Mademoiselle Chante le blues.

In 2009 vertegenwoordigde ze Frankrijk op het Eurovisiesongfestival in Moskou en eindigde op de 8e plaats met 107 punten. Dit was voor Frankrijk het beste resultaat sinds 2002, toen Sandrine François 5e werd.

Ze maakt deel uit van Les Enfoirés, een jaarlijks terugkerend media-evenement waarin geld in wordt gezameld voor les Restos du Cœur, een voedselbank en organisatie die opkomt voor dak- en thuislozen


» Reageer (0)
03-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftigste okapibaby geboren in Zoo van Antwerpen

Vijftigste okapibaby geboren in Zoo van Antwerpen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/13/16/1/20140103151615/media_xll_6371701.jpg

In de Zoo van Antwerpen is op 27 december een okapibaby geboren. Het kleintje, dat bij de geboorte 28 kilogram woog, is de vijfstigste okapi die in Antwerpen geboren werd sinds 1919, toen de eerste okapi in de zoo arriveerde. De moeder en haar baby stellen het goed, aldus de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA) in een persbericht.

Het kleintje kreeg de Afrikaanse naam Oni, wat "geboren in heiligheid" betekent. Ze weegt inmiddels 34 kilogram en heeft een uniek streepjespatroon op haar billen en pootjes. De baby moet nog even binnenblijven omdat het buiten nog te koud is, "maar als de huidige hoge temperaturen aanhouden, dan kan dit snel veranderen".

De okapi is een bedreigde diersoort. De laatste tien jaar nam de okapipopulatie met 75 procent af. In het wild komen de dieren enkel voor in de regenwouden van Congo, waar nog slechts 10.000 dieren leven.

Om geen dieren meer in te voeren uit de natuur, om bedreigde diersoorten niet te laten uitsterven en om mensen te informeren over de dieren, bestaat het Europees kweekprogramma EEP, dat wordt gecoördineerd door de Zoo van Antwerpen. Concreet betekent dit dat ze alle gegevens van okapi's in dierentuinen over de hele wereld verzamelt en in Europa bepaalt welke koppels er gevormd mogen worden om de beste genetische diversiteit te bewaren.

Momenteel leven in dierentuinen 170 okapi's, waarvan 66 in Europa. Sinds 1995 is hun aantal met maar liefst 60 procent gestegen, besluit KMDA. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UZ Leuven start met bloedtesten voor het Downsyndroom

UZ Leuven start met bloedtesten voor het Downsyndroom

http://static1.hln.be/static/photo/2014/17/6/13/20140103100654/media_xll_6370603.jpg

Het UZ Leuven is als enige ziekenhuis in België begonnen met het opsporen van het Downsyndroom bij foetussen. "We onderzoeken 30 tot 40 stalen per week", zegt Erik Legius, diensthoofd van het Centrum Menselijke Erfelijkheid. Het UZ Leuven heeft daarvoor een accreditatie gekregen van de Belgische overheid, staat vandaag in De Morgen.

De test kan de risicovolle vruchtwaterpunctie of vlokkentest vervangen. Via het bloed van de moeder kunnen de artsen genetisch materiaal van de baby onderzoeken. Op die manier kunnen ze met grote zekerheid zeggen of de foetus een afwijking in de chromosomen heeft.

De bloedtest is dan wel een pak veiliger, het kostenplaatje blijft hoog. De niet-invasieve test voor Down (NIPT-test) kost 460 euro, terwijl het Riziv het onderzoek nog steeds niet terugbetaalt. "Er loopt op dit moment een studie bij het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg en bij de Hoge Gezondheidsraad", zegt Legius. "Op basis van hun verslag zal de terugbetaling herwerkt worden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand wist dat Stijn Helsen levensmoe was

"Niemand wist dat Stijn Helsen levensmoe was"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/0/4/20140103070733/media_xll_6370444.jpg

"We wisten dat Stijn moe is omdat hij veel te hard heeft gewerkt, maar niemand heeft zien aankomen dat hij niet meer wilde leven." Dat zegt Patrick Schruers (47), raadsman en vriend van de Limburgse modeontwerper Stijn Helsen (40), die op oudejaarsavond uit het raam van een Brussels hotel sprong. Als bij wonder houdt Helsen enkel breuken over aan zijn wanhoopsdaad. De couturier had zich de jongste maanden amper nog laten zien in Hasselt, hij zou ook de dood van zijn vader nooit hebben kunnen plaatsen.

Al waren er de afgelopen maanden signalen dat Stijn Helsen niet goed in zijn vel zat, zijn wanhoopsdaad komt bij al wie hem kent aan als een mokerslag. Het heet een wonder dat Helsen zijn wanhoopsdaad overleefde. "Hij moet een engelbewaarder hebben gehad, want hij liep slechts een bekkenbreuk, een polsbreuk en een gekneusde rib op", aldus Schruers. "Stijn ligt nog op intensieve in het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel en is gisteren geopereerd aan de pols, maar hij stelt het al bij al wel."

De familie van de ontwerper had er totáál geen idee van dat hij zo diep zat dat hij niet meer wenste te leven. "We wisten natuurlijk wel dat hij al lang sukkelt met een burn-out", zegt Schruers. Maar wat er echt scheelde met de couturier, die zopas zijn collectie 2014-2015 had afgewerkt en die er prat op mag gaan dat wereldsterren als Robbie Williams, Hugh Grant en Keanu Reeves zijn pakken dragen? "Wisten we dat maar, hè", verzucht Schruers, die financiële problemen in elk geval voor 100% uitsluit.

Zijn twee broers en zus zijn in hoge mate geschokt. En voor zijn moeder Els is de klap nog het ergst van al. Zij en Stijn hebben een hele goeie band, allicht ook omdat hij het enige kind is zonder vaste partner. Al woont Stijn in Brussel, hij brengt erg veel tijd door bij zijn moeder. Ze is er kapot van." Helsen heeft het nog altijd lastig met de dood van zijn vader, zo bevestigt Patrick Schruers. Roland, stichter van het Modehuis Helsen, stierf in 2010 in Oostenrijk toen hij achter het stuur van de wagen een beroerte kreeg. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doobie Brothers - Listen To The Music

Doobie Brothers - Listen To The Music

Klik op de foto om hun te beluisterenThe Doobie Brothers is een Amerikaanse rockband waarvan de kern wordt gevormd door de zangers/gitaristen Tom Johnston en Pat Simmons. De band is vooral bekend van hun hits Long Train Running, What a Fool Believes en Listen to the Music. Alleen al in de VS zijn meer dan twintig miljoen albums verkocht.


» Reageer (0)
02-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oprichtster Ballet van Vlaanderen Jeanne Brabants overleden

Oprichtster Ballet van Vlaanderen Jeanne Brabants overleden

http://static0.hln.be/static/photo/2014/15/14/14/20140102131144/media_xll_6369404.jpg

In Antwerpen is de bekende voormalige danseres en choreografe Jeanne Brabants donderdagochtend op 93-jarige leeftijd in het ziekenhuis overleden. Dat zegt de regionale televisiezender atv en wordt bevestigd door Antwerps cultuurschepen Philip Heylen, die jarenlang in hetzelfde gebouw als Brabants woonde.

Brabants won tijdens haar carrière verschillende internationale prijzen en was tevens de oprichtster van het Ballet van Vlaanderen. In 2000 kreeg ze de titel van barones. Brabants was al een hele tijd ziek.

Hoewel Jeanne Brabants een erg succesvolle danseres en choreografe was, is ze vooral bekend voor haar bijdrage aan het professionaliseren van ballet en dans in Vlaanderen. Reeds in 1941 richtte ze haar eerste balletschool en -gezelschap op in het Antwerpse. Later bracht ze de opleiding onder in de Vlaamse Opera, wat uiteindelijk uitmondde in het autonome Stedelijk Instituut voor Ballet.

In 1969 stichtte Brabants het Ballet van Vlaanderen, om de vele afgestudeerde klassieke dansers en danseressen in Vlaanderen aan de slag te kunnen houden in plaats van hen naar het buitenland te zien vertrekken. Sinds 1976 mag de organisatie zich Koninklijk Ballet van Vlaanderen noemen. Vorig jaar kwam het opnieuw tot een fusie met de Vlaamse Opera, wat Brabants betreurde.

Antwerps cultuurschepen Philip Heylen (CD&V) looft Jeanne Brabants voor haar "ongelooflijk belangrijke rol voor de Vlaamse danswereld. Als Vlaanderen vandaag een danscultuur heeft, is dat in grote mate te danken aan het werk van Jeanne Brabants en haar zussen", vindt hij.

Heylen woonde in Antwerpen jarenlang in hetzelfde appartementsgebouw als Brabants en leerde haar dan ook persoonlijk erg goed kennen. "Als ik het goed heb, was Jeanne al sinds 1984 met pensioen, maar voor velen is ze eigenlijk nooit gestopt. Ze bleef altijd enorm betrokken bij de Vlaamse danswereld", zegt hij. "Bovendien bleef ze tot enkele maanden geleden ook gewoon zelf haar dagelijkse oefeningen doen. Jeanne vond het erg belangrijk om te blijven bewegen."

Heylen roemt ook Brabants' werk bij het Ballet van Vlaanderen, dat "dankzij haar is uitgegroeid tot een gezelschap dat zowel klassieke, hedendaagse als moderne repertoires aankan". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diëten zorgt meer voor frustraties dan voor minder kilo's

Diëten zorgt meer voor frustraties dan voor minder kilo's

http://static2.hln.be/static/photo/2013/17/14/5/20131230192728/media_xll_6364865.jpg

Twee op de drie vrouwen is bezig met haar gewicht en meer dan de helft van hen staat wekelijks op de weegschaal. Maar diëters raken vooral gefrustreerd over de behaalde resultaten. Dat blijkt uit de Nationale Dieetenquête van afslankorganisatie Weight Watchers die uitgevoerd werd bij zo'n 9.000 deelnemers.

De helft van de vrouwen en 4 op de 10 mannen geven aan dat ze ontevreden zijn over hun gewicht. 80 procent van de vrouwen vindt dat de samenleving eist dat ze slank zijn en 7 op 10 voelt zich vooral dik in de nabijheid van vriendinnen.

De overgrote meerderheid van de vrouwen die ooit al een dieet volgden, laten ook de gedachte dat ze te veel wegen hun dagelijks gedrag beïnvloeden. "Sommige vrouwen durven ook geen plezier meer te maken: ze durven niet meer te dansen of voluit te gaan. Dat is jammer. Eén op de vijf geeft zelfs aan liever minder of niet meer te vrijen", zegt Sabine de Prest, woordvoerster van Weight Watchers.

Gemiddeld gaan vrouwen voor het eerst op dieet als ze 27 zijn. Toch maakt diëten niet gelukkig. Diëters kunnen niet meer genieten van feestjes en voelen een grote drang om te zondigen. Wanneer de kilo's er niet afvliegen ondanks de grote moeite, raken diëters ook gefrustreerd. Volgens de Prest is het vooral belangrijk dat diëters stap voor stap nieuwe gewoontes aannemen en niet drastisch alles laten. "Zonder feestjes bij vrienden, zonder een glaasje wijn af en toe is het aannemelijk dat je het niet volhoudt en gefrustreerd wordt", aldus de Prest. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canadese tweeling geboren in 2013 en 2014

Canadese tweeling geboren in 2013 en 2014

http://static3.hln.be/static/photo/2014/8/2/7/20140102032139/media_xll_6368542.jpg

In Canada is precies tijdens de jaarwisseling een tweeling geboren. Hoewel de meisjes slechts 8 minuten na elkaar ter wereld kwamen, zijn ze niet in hetzelfde jaar jarig. Het ene meisje werd een paar minuten voor middernacht geboren op oudjaarsavond 2013, terwijl haar zusje een halve minuut na middernacht het levenslicht zag op nieuwjaarsdag 2014.

Gabriela en Sophia, die eigenlijk pas half januari geboren zouden moeten worden, maken het goed. Een van de twee meisjes mag zich de eerste Canadese baby van 2014 noemen.

Volgens ABC News gebeurde in Amerika precies hetzelfde. Op 31 december om 23.58 uur werd in het MedStar ziekenhuis in Washington D.C. het meisje Lorraine Yaleni Begazo geboren, gevolgd door broer Brandon Ferdinando Begazo op 1 januari om 00.01. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patiënten kunnen punten geven aan ziekenhuizen

Patiënten kunnen punten geven aan ziekenhuizen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/0/0/11/20140102042048/media_xll_6368591.jpg

Net zoals je restaurants en hotels op internet kunt beoordelen, is er nu ook een website waarop patiënten ziekenhuizen punten kunnen geven. De score kan variëren tussen nul en vijf sterren. Basis van de beoordeling vormt onder meer de kamer, het contact met de arts en het eten. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag. De reviewsite heet Medira en is een initiatief van een verpleegkundige.

Zorgnet Vlaanderen, de koepel van de ziekenhuizen, staat niet afkerig tegen­ over het initiatief. "Het past goed in de evolutie naar meer transparantie voor de gezondheidssector. Alleen hoop ik dat het niet zal blijven bij het spuien van oppervlakkige meninkjes over een dokter die al dan niet vriendelijk was. Mensen moe­ten ook beseffen dat de waarheid over een arts of ziekenhuis niet be­staat", zegt Peter Degadt, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet Vlaan­deren.

Zorgnet werkt intussen mee aan een ander beoordelings­systeem voor ziekenhuizen. "Onze aanpak beoogt een meer objectieve meting van de gebo­den zorg in de ziekenhuizen."  (br.hln)


» Reageer (0)
01-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - Cocaine

Eric Clapton - Cocaine

Klik op de foto om hem te beluisteren
Eric Patrick Clapton (geboren als Eric Patrick Clapp, Ripley(Surrey), 30 maart  1945) is een Britse gitarist, componist  en zanger  van blues-, rock- en popmuziek.

Clapton werd geboren als zoon van de zestienjarige Patricia Molly Clapp en de 25-jarige Canadese militair Edward Walter Fryer die in Engeland was gelegerd. Fryer keerde nog voor Claptons geboorte terug naar zijn echtgenote in Canada. Omdat zijn moeder nog erg jong was, werd Clapton opgevoed door zijn grootmoeder Rose, en haar echtgenoot Jack Clapp, die de stiefvader was van Claptons moeder. Zijn moeder die doorging voor zijn zuster, trouwde met de Canadese militair Frank McDonald, en volgde haar echtgenoot naar Duitsland en later naar Canada. Onterecht wordt soms gemeld dat Eric de achternaam Clapp heeft, van zijn grootvader. Eric kreeg bij zijn geboorte de achternaam van zijn moeder, Clapton. Uiteraard zorgde dat bij Eric in zijn jeugd voor verwarring. Hem werd aanvankelijk verteld dat zijn moeder zijn zus was.

"Ricky", zoals Clapton door zijn grootouders genoemd werd, was een stil kind met kunstzinnige aanleg en een goed verstand. Op negenjarige leeftijd ontdekte hij de waarheid omtrent zijn afstamming. Hij trok zich nog meer terug in zichzelf en begon zijn schoolwerk te verwaarlozen. Toen Clapton eind jaren '50 met de opkomende rock-'n-roll in aanraking kwam, was hij meteen enthousiast. Voor zijn dertiende verjaardag vroeg en kreeg hij een gitaar. Hij ging op zoek naar de oorsprong van de rock-'n-roll en kwam bij de blues terecht. Op zijn 16e liet hij zich inschrijven bij het Kingston College of Art, maar al na een jaar werd hij weggestuurd.

Toen hij van school af was begon hij te werken in de bouwsector, samen met zijn grootvader. Zijn allereerste muzikale invloeden waren Big Bill Broonzy en Robert Johnson, wiens muziek wel eens werd gedraaid tijdens kinderradioprogramma's. Later leerde hij de muziek van B.B. King en andere elektrische gitaristen kennen. Zijn eerste elektrische gitaar kochten zijn grootouders op afbetaling. Deze is zichtbaar op foto's van de Roosters. Clapton ruilde hem al in voor een Fender Telecaster voordat de afbetaling voldaan was.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn beste wensen voor 2014

Mijn beste wensen voor 2014

Als ik kon toveren gaf ik de hele wereld liefde...
gezondheid en geluk...
geen armoede en geweld...
Maar helaas ik kan niet toveren...
Ik kan maar alleen de beste wensen sturen
voor 2014


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubai verbreekt wereldrecord met vuurwerkshow

Dubai verbreekt wereldrecord met vuurwerkshow

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Dubai heeft afgelopen nacht een wereldrecord gevestigd met het grootste vuurwerkspektakel ter wereld. Het record, waarbij in zes minuten tijd meer dan 500.000 vuurpijlen werden afgevuurd langs ruim 94 kilometer kustlijn, werd erkend door Guinness World Records.

Het spektakel deed enkele van de bekende bakens van het emiraat aan: de Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld (828 meter), Palm Jumeirah, een kunstmatig eiland in de vorm van een palmboom, en ook The World, een ander kunstmatig eiland met het uitzicht van een wereldkaart.

De vuurwerkpijlen werden afgeschoten van op 400 lanceerplaatsen en door 200 technici. Het kunststukje kostte 6 miljoen dollar (4,4 miljoen euro) en ging rond 21 uur Belgische tijd van start. Tijdens de show waren enkele afgevaardigden van het Guinness Book of Records aanwezig. Zij hebben het wereldrecord officieel bevestigd.

Het vorige record stond op naam van Koeweit. Daar werden in 2012 77.282 stuks vuurwerk afgeschoten naar aanleiding van de festiviteiten voor de 50ste verjaardag van de grondwet van het emiraat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaars-sms maakt plaats voor wensen via mobiel internet

Nieuwjaars-sms maakt plaats voor wensen via mobiel internet

http://static2.hln.be/static/photo/2014/4/4/5/20140101092026/media_xll_6366980.jpg

Het ziet ernaar uit dat de traditionele sms met nieuwjaarswensen over zijn piek heen is. Bij Proximus, de grootste gsm-operator van het land, daalde het aantal verstuurde sms'jes tijdens de jaarwisseling voor het tweede jaar op rij. Het gebruik van mobiel internet blijft daarentegen stijgen.

De Proximus-klanten verstuurden tussen gisteravond 20.00 uur en vanochtend 08.00 uur 27,2 miljoen sms'jes, zo meldt de gsm-operator. Dat is een daling met 9 procent tegenover de overgang van 2012 naar 2013, toen er 30 miljoen sms-berichten verstuurd werden.

Bij Mobistar werden 23,5 sms-berichten geregistreerd (tegenover ruim 24 miljoen vorig jaar), Base-gebruikers verstuurden 13,4 miljoen tekstberichten (tegen 14,1 miljoen het jaar voordien). Alleen Telenet meldt een stijging: van 4,3 naar 5,8 miljoen.

Proximus-woordvoerster Frédérique Verbiest wijst erop dat het aantal sms'jes wel enorm blijft. Op een normale weekdag worden er tussen 20 uur en 8 uur ongeveer 9 miljoen sms'en verstuurd, klinkt het.

Feestvierders blijken steeds meer gebruik te maken van mobiele data, waarbij berichten worden verstuurd via Twitter, Facebook of andere internetsites, onder meer met een smartphone of iPad. Tussen 20 uur en 8 uur verbruikten de Proximus-klanten 5 miljoen MB aan data, een stijging met 80 procent tegenover een jaar geleden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura Pausini - La Solitudine

Laura Pausini - La Solitudine

Klik op de foto om haar te beluisteren


Laura Pausini (Faenza, Ravenna, 16 mei 1974) is een Italiaanse zangeres die immens populair is in de Italiaans- en Spaanssprekende wereld. Ze heeft ook veel aanhang in België en Nederland. Ze zingt vooral romantische liedjes, niet alleen in het Italiaans maar ook in het Spaans, Portugees (met Gilberto Gil) en Engels. Zij heeft een warme krachtige stem met een groot stembereik. Haar nummers gaan vooral over de liefde, maar Laura zingt ook over vrede, armoede en racisme.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!