Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




01-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaars-sms maakt plaats voor wensen via mobiel internet

Nieuwjaars-sms maakt plaats voor wensen via mobiel internet

http://static2.hln.be/static/photo/2014/4/4/5/20140101092026/media_xll_6366980.jpg

Het ziet ernaar uit dat de traditionele sms met nieuwjaarswensen over zijn piek heen is. Bij Proximus, de grootste gsm-operator van het land, daalde het aantal verstuurde sms'jes tijdens de jaarwisseling voor het tweede jaar op rij. Het gebruik van mobiel internet blijft daarentegen stijgen.

De Proximus-klanten verstuurden tussen gisteravond 20.00 uur en vanochtend 08.00 uur 27,2 miljoen sms'jes, zo meldt de gsm-operator. Dat is een daling met 9 procent tegenover de overgang van 2012 naar 2013, toen er 30 miljoen sms-berichten verstuurd werden.

Bij Mobistar werden 23,5 sms-berichten geregistreerd (tegenover ruim 24 miljoen vorig jaar), Base-gebruikers verstuurden 13,4 miljoen tekstberichten (tegen 14,1 miljoen het jaar voordien). Alleen Telenet meldt een stijging: van 4,3 naar 5,8 miljoen.

Proximus-woordvoerster Frédérique Verbiest wijst erop dat het aantal sms'jes wel enorm blijft. Op een normale weekdag worden er tussen 20 uur en 8 uur ongeveer 9 miljoen sms'en verstuurd, klinkt het.

Feestvierders blijken steeds meer gebruik te maken van mobiele data, waarbij berichten worden verstuurd via Twitter, Facebook of andere internetsites, onder meer met een smartphone of iPad. Tussen 20 uur en 8 uur verbruikten de Proximus-klanten 5 miljoen MB aan data, een stijging met 80 procent tegenover een jaar geleden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura Pausini - La Solitudine

Laura Pausini - La Solitudine

Klik op de foto om haar te beluisteren






Laura Pausini (Faenza, Ravenna, 16 mei 1974) is een Italiaanse zangeres die immens populair is in de Italiaans- en Spaanssprekende wereld. Ze heeft ook veel aanhang in België en Nederland. Ze zingt vooral romantische liedjes, niet alleen in het Italiaans maar ook in het Spaans, Portugees (met Gilberto Gil) en Engels. Zij heeft een warme krachtige stem met een groot stembereik. Haar nummers gaan vooral over de liefde, maar Laura zingt ook over vrede, armoede en racisme.


» Reageer (0)
31-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basset-hond loopt in slow motion

Basset-hond loopt in slow motion

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Dit leuke filmpje van een Basset-hond genaamd Navi zal zeker en vast je hart doen smelten. Het is ongelooflijk hoe deze 7-jarige hond transformeert tijdens het lopen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vijf slechtste dieettrends van 2013

De vijf slechtste dieettrends van 2013

http://static2.hln.be/static/photo/2013/9/16/1/20131230140823/media_xll_6364306.jpg

Elk jaar start met een nieuwe reeks theoriën en adviezen over diëten, maar niet alles wat er over afslanken verschijnt moet je ernstig nemen. Gezond eten blijft nog steeds de gezondste strategie om kilo's kwijt te spelen. Neem onderstaande nieuwigheden van 2013 daarom met een snufje zout.

Een onderzoek in het blad Appetite onthulde dat mensen minder eten van rode borden dan van andere kleuren. Volgens de onderzoekers zou het rood als een soort van verkeerslicht functioneren. Wij vragen ons af of de kleur van borden je echt kan helpen afvallen.

Het meest bizarre dieet van 2013 was dat waarbij jonge vrouwen watten eten. Deze zetten namelijk in de maag uit en voorkomen zo dat je snel honger krijgt. Experts waarschuwen echter dat dit een bal in de maag kan vormen.

Het dieet op basis van monomaaltijden schrijft voor dat je maar een type voeding per maaltijd eet. Vaak gaat het om een kom van een type fruit of groente. Volgens voedingsspecialisten is voedingspatroon te beperkt en kan dit gevaarlijk zijn voor je metabolisme. Het dieet met de naam 8:10:10 ging ook event viraal. Dit bestaat voor 80 procent uit koolhydraten, 10 procent proteïne en 10 procent. Ook hierbij loop je essentiële voedingstoffen mis als cholesterol, verzadigde vetten en vitamine D. Vooral tijdens de zwangerschap zijn deze stoffen belangrijk.

Heel wat diëten schrapten ook in 2013 koolhydraten. Zeker aardappelen hebben een slechte reputatie door de hoge glycemische index (GI). Hoewel ze zorgen dat je bloedsuikerspiegel piekt, zijn ze toch niet zo slecht. In vergelijking met witte rijst bevatten ze bijvoorbeeld minder calorieën. Als je aardappelen combineert met tonijn, waar goede proteïnes in zitten, helpt ze je langer een voldaan gevoel te geven.

Er zijn ook heel wat technische snufjes die je 2013 hielpen om af te vallen. Zo is er de computergestuurde vork die geluid maakt wanneer je te snel eet. Het gadget telt ook elke hap die je neemt en registreert elke maaltijd en het gemiddeld aantal happen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse oma verwelkomt zestigste kleinkind

Nederlandse oma verwelkomt zestigste kleinkind

http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/14/1/20131231085353/media_xll_6365341.jpg

Oma Roelofje van der Velde met haar zestigste kleinkind en schoondochter Tamara in het ziekenhuis. © Rini Boon.

Roelofje van der Velde (74) uit het Nederlandse Dubbeldam moet voortaan tot zestig tellen als ze haar kleinkinderen opsomt. De jongste aanwinst van de familie kwam afgelopen weekend ter wereld in het Albert Schweizer Ziekenhuis in Dordrecht.

De bijzondere baby Sarissa Olivia Tamara Stok is een dochter van Tamara en Olaf Stok. Vader Olaf is een van de dertien kinderen uit het eerste huwelijk van oma Roelofje. "Negen jongens en vier meisjes", vertelt zij trots. "Mijn oudste kind werd geboren in 1958 en is dus 55 jaar. Het oudste kleinkind kwam in 1980 ter wereld en is nu 33 jaar."

Oma Roelofje komt oorspronkelijk uit Genemuiden. Ruim 50 jaar geleden verhuisde zij met haar kersverse echtgenoot naar Dubbeldam. Daar woont zij nog altijd in hetzelfde huis, sinds 12 jaar met haar tweede echtgenoot.
Van de zestig kleinkinderen is een aantal naar haar vernoemd. "Ze maken er van alles van: Carolien, Rosanne, Roelien of Roeleke. En er zijn ook wel jongens naar me vernoemd. Die heten dan gewoon Roelof of Roel."

De kwieke grootmoeder houdt alle verjaardagen van de kleintjes bij. Als oma en opa zelf jarig zijn, regelen ze een feestje in een zaal. "Dan zijn we wel met 100 tot 110 mensen, want mijn man heeft ook 7 kinderen en 17 achterkleinkinderen." (br.hln)


» Reageer (0)
30-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde oesters

Gegratineerde oesters

http://oi41.tinypic.com/2z5vka9.jpg


Heerlijk voorgerecht om dit nieuwe jaar uit te proberen...
Gegratineerde oesters



Ingrediënten
24 oesters
1 dl champagne brut (of een goede crémant of schuimwijn)
2 dl room
2 citroenen
1/2 bosje peterselie
slierten zeewier of salade
peper
speciale oesterborden of grof zeezout


Bereiding
De oesters openen met een oestermesje, uit de schelp halen en het vocht opvangen.
Het oestervocht zeven.
De onderste (diepe) schelpen grondig wassen.
De oesters in de onderste schelpen leggen en over vier vuurvaste borden verdelen.
Ideaal zijn speciale oesterborden met holtes waarin de oesters passen.
Heeft u die niet, dan kunt u gewone borden nemen en daarop een bodem grof zeezout strooien,
waarin u de oesters vastzet (oppassen dat het zout niet in de oesterschelpen komt).

Het gezeefde oestervocht, de champagne, de room en peper (geen zout) tot 1/4 inkoken.
Deze champagnesaus over de oesters gieten. De borden 3 à 4 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C zetten.
De laatste minuten het grillelement inschakelen om de oesters een mooi bruin korstje to geven.
De citroenen doormidden snijden en in de randen van elke helft gekartelde insnijdingen maken.
Op elk oesterbord in het midden een halve citroen schikken.
Garneren met toefjes peterselie en zeewier of salade


Smakelijk


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar vrouwen slecht in zijn: goede voornemens

Waar vrouwen slecht in zijn: goede voornemens

http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/8/1/20131227164424/media_xll_6360286.jpg

Vrouwen zijn kampioenen in het maken van goede voornemens, maar laten deze dan ook het snelst varen. Nog geen 10 procent van hen houden zich hieraan, bij mannen is dat 19 procent. Dat blijkt uit een recente enquête.

Meer dan 2000 Belgische gebruikers van de social discoverywebsite Twoo.com namen deel aan de enquête. De klassiekers blijven het goed doen. 24 procent van de gebruikers wil meer sporten, 13 procent wil meer afvallen en 11 procent wil stoppen met roken. 22 procent neemt zich voor meer nieuwe vrienden te maken door vaker uit te gaan. 9 procent heeft het plan meer tijd met familie te spenderen.

Doorzettingsvermogen is blijkbaar een eigenschap die met het verouderen komt, want 50-plussers houden zich namelijk het best aan hun voornemens (16 procent). Dit kan ook komen door het feit dat ze realistischere plannen maken. Een derde komt er zelf voor uit makkelijk te bereiken doelen te kiezen. 38 procent deelt zijn voornemens met vrienden en 32 procent met hun partner. Zo willen ze de kans vergroten om zich hieraan te houden.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drinkwater wordt duurder

Drinkwater wordt duurder

http://img708.imageshack.us/img708/2264/waterkraan.jpg

De drinkwaterfactuur van gezinnen in 171 gemeenten in Vlaams-Brabant, Limburg, Oost- en West-Vlaanderen zal in 2014 gemiddeld 6 euro hoger uitvallen dan dit jaar. Hun leverancier, De Watergroep, verhoogt immers haar tarieven voor drinkwater en de vaste vergoeding. Dat werd vernomen van Kathleen De Schepper, de woordvoerster van De Watergroep (de vroegere Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening).

De vaste vergoeding bedraagt vanaf 1 januari 2014 53,19 euro per wooneenheid. Dat is ruim 5 euro meer dan de huidige vergoeding.

Voorts worden de drinkwatertarieven verhoogd met 0,89 procent, zijnde het verschil tussen de index september 2012 tot en met juli 2013. De drinkwaterprijs per kubieke meter bedraagt vanaf 1 januari dan 1,58 euro in Limburg, 2,04 euro in Vlaams-Brabant, 2,12 euro in Oost-Vlaanderen en 2,15 euro in West-Vlaanderen. Globaal gezien betekent dit een meerprijs van ongeveer 1 euro, zegt De Watergroep. Elke inwoner blijft recht hebben op 15 kubieke meter gratis drinkwater per jaar, voegt het bedrijf nog toe.

De verhoging heeft betrekking op het drinkwatergedeelte van de waterfactuur. Die factuur bevat ook nog bijdragen voor afvoer en zuivering. De bijdrage voor zuivering, die op Vlaams niveau wordt vastgelegd, wordt op 1 januari geïndexeerd, luidt het bij de Vlaamse milieumaatschappij (VMM). Het tarief, dat geldt voor alle gezinnen in Vlaanderen, stijgt van ruim 0,95 naar 0,96 euro per kubieke meter. "Dat heeft amper gevolgen voor de jaarfactuur", aldus VMM-woordvoerster Katrien Smet. De afvoerbijdrage is gemeentelijke bevoegdheid. Die is echter gelinkt aan de zuiveringsbijdrage, zodat ook daar meestal weinig gevolgen moeten worden verwacht."

De Watergroep levert naar eigen zeggen drinkwater aan ruim 2,8 miljoen klanten in 171 gemeenten, verspreid over West- en Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Limburg. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autokeuring wordt 3 procent duurder

Autokeuring wordt 3 procent duurder

http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/13/6/20131230095607/media_xll_6363606.jpg

De tarieven voor de autokeuring worden in 2014 geïndexeerd. De prijzen gaan met gemiddeld 3 procent omhoog. De indexering werd vandaag gepubliceerd in het Staatsblad en wordt bevestigd bij Goca, de groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs.

"De gemiddelde prijsstijging bedraagt 3 procent", zegt Marie De Backer van Goca. Ze wijst erop dat het om een tweejaarlijkse indexering gaat. In 2012 werden de tarieven met gemiddeld 6 procent verhoogd.

Hoeveel je nu gaat betalen bij de keuring, is niet zo eenvoudig te berekenen. De prijs van een basiskeuring stijgt naar 30 euro, tegen 29,10 euro nu. Maar daarbij komen nog kosten voor bijvoorbeeld de 'milieukeuring' (verschillend tarief voor auto's met benzine- of dieselmotor), de keuring van een lpg-installatie of nog voor de keuring van de trekhaak, preciseert De Backer.

Een volledige tweedehandskeuring kost vanaf 1 januari 54,60 euro (tegen 53 euro nu). Ook daar moeten nog extra kosten worden bijgerekend, zoals voor de Car-Pass, luidt het nog bij Goca.

Het overzicht van alle nieuwe autokeuringstarieven wordt in de loop van de dag gepubliceerd op de website van Goca.

De prijsverhoging staat in een ministeriële omzendbrief van staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH). De bevoegde staatssecretaris kan om de twee jaar de autokeuringstarieven indexeren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 signalen dat je moeder te fel betrokken is in je leven

13 signalen dat je moeder te fel betrokken is in je leven

http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/5/5/20131230090626/media_xll_6363530.jpg

Iedereen houdt ongetwijfeld ontzettend veel van zijn moeder, maar het is belangrijk om toch een beetje afstand te behouden. Herken je de onderstaande dertien signalen? Dan is het tijd om je lieve mama op haar plaats te wijzen!

1. Ze reageert altijd als eerste op je status op Facebook. Ondertussen heb je zelfs al een beetje spijt dat je haar vriendschapsverzoek aanvaard hebt.

2. Ze gaat altijd mee naar sociale aangelegenheden, zonder dat je haar eigenlijk uitnodigt.

3. Ze heeft aangeboden om je profiel op een datingsite te betalen. En het ergste is dat jij het nog aanvaard hebt ook.

4. Ze heeft nog steeds heel wat te zeggen over de inrichting van je huis.

5. Je hebt je moeder nog steeds nodig om je aan je zesmaandelijkse afspraak bij de tandarts te doen herinneren.

6. Ze is nog steeds zeer kritisch over jouw kledingstijl en je luistert nog naar haar.

7. Je poetst je huis niet zelf, want als je moeder langskomt, zal ze wel wat opruimen.

8. Je hebt meer gemeenschappelijke vrienden met je moeder dan met iemand anders op Facebook.

9. Je rekent nog steeds op je moeder om je overal naartoe te brengen, ook al heb je al jaren je rijbewijs.

10. Als je over het werk klaagt, vraagt ze: "Moet ik je baas eens bellen?"

11. Ze wil nog steeds weten waar je naartoe gaat, wat je gaat doen en om hoe laat je terug bent.

12. Je telefoon staat vol gemiste oproepen van haar.

13. Als ze ooit zegt: "Ik ben geen gewone moeder, maar een coole moeder", dan ben je echt slecht bezig!  (br.hln)


» Reageer (0)
29-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBC-programma ontdekt onbekend schilderij Antoon Van Dyck

BBC-programma ontdekt onbekend schilderij Antoon Van Dyck

http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/15/11/20131229120933/media_xll_6362486.jpg

Het BBC-programma 'Antiques Roadshow' ontdekte gisteren een origineel schilderij van Antoon Van Dyck. Terwijl de eigenaar het voor 400 pond (480 euro) kocht, blijkt het in werkelijkheid 400.000 pond (480.000 euro) waard te zijn.

Jamie MacLeod is de eigenaar van het schilderij. Hij bracht het naar het televisieprogramma, om het door experts te laten schatten. Na restauratie kon Philip Mould, een van 's werelds grootste Van Dyck-kenners, bevestigen dat het wel degelijk om een authentieke Van Dyck ging. Het gaat om het meest waardevolle schilderij uit de 36-jarige geschiedenis van het programma.

Het schilderij is een portret van een Brusselse stadsmagistraat en was waarschijnlijk de voorbereiding van een werk uit 1634 dat zeven magistraten toont. De eigenaar omschreef de ontdekking als "geweldig nieuws". Hij is naar eigen zeggen dolgelukkig met de waarde van zijn kunstwerk en wil het schilderij nu verkopen om met de opbrengst  nieuwe kerkklokken te kopen.

Antoon Van Dijck was een Vlaamse schilder, leefde in de zeventiende eeuw en was een tijdje de hofschilder van de Britse koning Karel I.

Vanavond onthuld
BBC-presentatrice Fiona Bruce had zelf het schilderij gespot toen priester McLeod het naar een museum had gebracht voor een waardeschatting. In juni dit jaar was het schilderij voor het eerst te zien in 'Antiques Roadshow', daarna werd het gerestaureerd. Het portret wordt vanavond onthuld in het programma op BBC 1 om 20 uur. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Signac 1863 - 1935

Paul Signac 1863 - 1935  was een Frans kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn vorige werken te bekijken

Paul Signac (Parijs, 11 november 1863  – aldaar, 15 augustus 1935) was een Frans kunstschilder  en graficus. Hij was een van de oprichters van de Salon des Indépendants (1884).



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/paulsignac.jpg?t=1278854542



Signac begon met schilderen in 1882. Hij werd beïnvloed door Claude Monet en Guillaumin. Hij werkte met Georges Seurat aan de theoretische grondslagen betreffende kleurwerking die het uitgangspunt vormden voor het neo-impressionisme. In deze richting paste hij het pointillisme (ook divisionisme genoemd) consequent toe.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Signac-1.jpg?t=1278854371




 Net als Seurat mengde hij zijn kleuren alleen met wit. Signac is tot aan zijn dood overtuigd woordvoerder en uitvoerder van het Neo-Impressionisme geweest. Hij heeft naast Seurat vele kunstenaars geïnspireerd, velen hebben al na enkele jaren het pointillisme de rug toegekeerd omdat het enerzijds veel werk was en de leer vrij streng en strikt.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Signac-2.jpg?t=1278854716




Het pointillisme had in Frankrijk o.a. de volgende bekendste volgelingen: Camille Pissarro, Maximilien Luce, Henri Edmond Cross, Henri Le Sidaner. Belgische volgelingen: o.a. Théo Van Rysselberghe, Georges Lemmen en Henri van de Velde. Ook in Nederland is de stroming een tijd 'in' geweest met bekende namen als o.a. Jan Toorop, Ferdinand Hart Nibbrig, Johan Joseph Aarts, Jan Vijlbrief en de mindere Henk Bremmer (wel belangrijk als kunst-adviseur voor o.a. mevrouw Kröller-Müller).




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Signac-haven-rotterdam.jpg?t=1278854991
De haven van Rotterdam



Hij schilderde voornamelijk havens en schepen en werkte zowel op locatie als in zijn atelier. Van veel schilderijen werd op locatie een studie in aquarel gemaakt, soms met extra aantekeningen qua kleuruitwerkingen voor het latere schilderij. Anders dan de secuur uitgewerkte neo-impressionistische of pointillistische schilderijen zijn de aquarellen snel maar zeker virtuoos gepenseeld. Na ongeveer 1890 werd zijn pointillé wat groter neergezet. In zijn beste werken wordt door optische menging een harmonische en uitermate sterke lichtwerking verkregen.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Signac-5.jpg?t=1278854642




Zijn invloed is groter dan vaak wordt gedacht. In 1904 logeerde één van de grootste en bekendste kunstenaars van de 20e eeuw bij hem in zijn villa te Saint Tropez. Deze kunstenaar, Henri Matisse was de grondlegger van het in beginsel door Neo-Impressionisme geïnspireerde Fauvisme.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Signac-3.jpg?t=1278855179



Wat is pointillisme



Het pointillisme is een schildertechniek die vooral aan het eind van de negentiende eeuw werd beoefend. Het pointillisme is nauw verwant aan het divisionisme, een meer technische variant op deze techniek.

Het pointillisme is als artistieke stroming in Frankrijk ontstaan, als uitloper van het impressionisme en waarbij het de bedoeling was het licht te accentueren door het analyseren van de kleuren.

Pointillisme heeft een wetenschappelijke achtergrond. In de traditionele schilderkunst worden de verschillende kleuren gemaakt door verf te mengen in de juiste kleur en die op het doek aan te brengen. In het pointillisme worden verfstippen in primaire kleuren op het doek aangebracht. De werking van de menselijke hersenen maakt dan dat er een secundaire kleur wordt waargenomen. Door bijvoorbeeld kleine rode en gele stippen naast elkaar te zetten ziet men oranje. De stippen worden meestal gezet op een witte achtergrond. Pointillistische schilderijen blinken uit door de zeer heldere, bijna lichtgevende, indruk die ze maken.

Bij de eerste pogingen van Georges Seurat, in 1882, had men het oorspronkelijk over divisionisme. Het bleef inderdaad bij het naast elkaar plaatsen van kleine zuivere, complementaire kleurvlekken, die de gewenste kleurtint produceren in het oog van de kijker, onder invloed van simultane contrasten. Verfijnd tot puntjeswerk had Seurat het, in 1884, over "chromoluminarisme" in zijn werk "Een zwempartij te Asnières" (zie bij Georges Seurat), op de expositie van de Indépendants.

Ook Paul Signac en Camille Pissarro waren enthousiaste beoefenaars van deze door latere expressionisten als te analytisch en gekunsteld ervaren werkwijze.

Toch werd het divisionisme, na 1904, een van de belangrijkste inspiratiebronnen van het fauvisme en het expressionisme. Ook het latere kubisme en het futurisme ontliepen de invloed van het divisionisme niet.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orang-oetan doet de was

Orang-oetan doet de was

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Orang-oetans zijn meesters in het na-apen, zo leert bovenstaande video van National Geographic. Het dier in beeld roeit met een bootje en doet zelfs de was, handelingen die het imiteert van de mens. Dat de apen zo bij de pinken zijn, heeft in de eerste plaats te maken met hun observatietalent, maar volgens de voice-over zit ook hun DNA er voor iets tussen. Het genetisch materiaal van de soort is immers voor bijna 97 procent gelijk aan dat van de mens.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniaal: 'waterwiel' maakt leven van vrouwen pak makkelijker

Geniaal: 'waterwiel' maakt leven van vrouwen pak makkelijker

http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/11/3/20131229113817/media_xll_6362448.jpg

Meer dan een miljard mensen wereldwijd heeft geen directe toegang tot drinkwater. Dat betekent dat voornamelijk vrouwen en meisjes dagelijks een kwart van hun tijd besteden aan het halen van water. Het 'Water Wheel' maakt de taak van vrouwen in arme gebieden een stuk makkelijker. Ze hoeven niet langer kruiken of jerrycans op hun hoofd te torsen maar kunnen zonder al te grote inspanningen 50 liter water naar huis rollen in een container die als een wiel werkt.

Het 'WaterWheel' werd ontworpen na overleg met dorpelingen in de dorre Indiase staat Rajahstan. Het is gemaakt van duurzaam plastic zodat het is opgewassen tegen het ruwe terrein.

"We streven ernaar per jaar tussen 10.000 en 20.000 nieuwe klanten te werven", stelt Cynthia Koening, oprichter van het Amerikaanse sociale bedrijf Wello dat op zoek gaat naar manieren om schoon water te ditribueren in ontwikkelingslanden en het WaterWheel ontwierp.

Hoewel het WaterWheel werd ontworpen met vrouwelijke gebruikers in het achterhoofd, omdat zij doorgaans instaan voor het kruien van water, was Koenig verrast door de reactie van mannen. "Ook zij gebruiken het WaterWheel graag, ze zien het als een werktuig. Vaak zien we dat de taak van het waterhalen nu wordt verdeeld: vier dagen per week doen de mannen het, twee dagen gebruiken de vrouwen het WaterWheel. Een verpleegste vertelde me dat ze nu nooit meer te laat op haar werk komt omdat haar man water haalt". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje zonder handen en voeten krijgt droomfiets



Meisje zonder handen en voeten krijgt droomfiets

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Dit hartverwarmende kerstverhaal mogen we je zeker niet onthouden. Voor de kleine Charlotte, die drie jaar geleden haar handen en voeten verloor aan een extreem virus, ging een droom in vervulling. Ze kreeg voor Kerstmis een speciaal voor haar ontworpen fiets die de pijnlijke herinnering aan haar eerste fietsje, waarop ze nooit heeft kunnen rijden, moet helpen vergeten.

In december 2010 werd de kleine Charlotte Nodd getroffen door een dodelijke vorm van meningitis. Ze wist de ziekte te overwinnen, maar haar handjes en voetjes moesten in die strijd geamputeerd worden. Amper een maand voor de tragische gebeurtenis had het meisje haar oog laten vallen op de perfecte fiets, die haar ouders - zich toen nog van geen kwaad bewust - stiekem voor haar hadden gekocht als kerstcadeau.

Om haar fietsdroom alsnog te vervullen, lieten Charlotte's ouders, Jenny en Alex, dit jaar een op maat gemaakte driewieler bouwen in de lievelingskleur van hun moedige meid. Ondertussen trapt ze al vrolijk door de straten en laat ze de pijnlijke herinneringen achter zich.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hooikoortspatiënten kunnen nu al last krijgen

Hooikoortspatiënten kunnen nu al last krijgen

http://static1.hln.be/static/photo/2013/15/6/2/20131229091710/media_xll_6362222.jpg

Door de relatief hoge temperatuur op dit moment, kunnen hooikoortspatiënten nu al last krijgen. De eerste hazelaars en uitheemse elzen komen namelijk al in bloei, wat problemen kan veroorzaken voor mensen die allergisch zijn voor de pollen van deze bomen. Dat staat te lezen op de website Allergieradar.nl.

De gemiddelde temperatuur deze maand ligt met 5,4 graden 1,5 graden boven het gemiddelde van de afgelopen decennia.


» Reageer (0)
28-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Seger - The Little Drummer Boy

Bob Seger - The Little Drummer Boy

Klik op de foto om hem te beluisteren






Bob Seger (Dearborn, Michigan, 6 mei 1945) is een Amerikaanse rockzanger en songwriter. In 2004 is hij opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Seger werd geboren in het Henry Ford ziekenhuis in Dearborn. Hij woonde daar met zijn familie tot zijn zesde levensjaar. Van zijn zesde tot zijn tiende leefde het gezin in Ann Arbor (Michigan), alvorens Bobs vader zou verhuizen naar Californië.

Hij is actief in de muziekwereld sinds 1961. Seger werd onder andere beïnvloed door James Brown, Little Richard en Elvis Presley, vanwege hun schreeuwende stemmen.

Seger speelde vanaf 1975/1976 vrijwel altijd met The Silver Bullet Band als begeleidingsband. Hij produceerde achttien albums, waarvan twee live-edities. Daarnaast bracht hij twee compilatiealbums uit in 1994 en 2003. Zijn bestverkochte studioalbum is Against The Wind, dat op nummer één kwam in de Billboard Album Top 200 en werd beloond met twee Grammy's. Aan de single Fire Lake van dat album werkten Glenn Frey, Don Henley en Timothy Schmit van The Eagles mee. Andere nummers van Seger die nog vaak op de radio worden gedraaid, zijn Still The Same, Main Street, Night Moves, We've Got Tonight en Old Time Rock And Roll.

Seger heeft zevenmaal de top tien van de Billboard Hot 100 bereikt, waarvan eenmaal de nummer één-positie met de single Shakedown, die in 1987 ook nummer één was in Canada.

n 1968 tekende Seger een contract bij Capitol Records en vormde The Bob Seger System. Het moest een protopunkband worden. Hun eerste single was "2+2=?", een boodschap tegen de oorlog. Het lied werd een regionale hit in Detroit, maar bleef onopgemerkt voor de rest van de wereld. Hun tweede single werd Ramblin' Gamblin' Man, wat opnieuw een regionale hit werd, maar ditmaal ook de eerste single van Seger die de hitlijsten binnenkwam, met als hoogste plaats 17. Door het succes kon een (gelijknamig) album worden uitgebracht in 1969. Dit album bestormde de Amerikaanse albumlijst met plaats 62 als hoogste notering. Hun tweede album bereikte de hitlijst niet en Seger besloot te stoppen en te gaan studeren. Seger keerde in 1970 eenmaal terug met The Bob Seger System met hun laatste album Mongrel. In 1971 bracht Seger zijn eerste soloalbum uit, het akoestische Brand New Morning in verband met zijn contract bij Capitol Records. Seger bleef tot 1975 solo actief, maar kwam met zijn singles niet hoger in Amerika dan plaats 43, een van de vier singles die in de Billboard Hot 100 kwam. Hiernaast bracht hij vijf singles uit die de betreffende hitlijst niet bereikten. Seger bracht ieder jaar een album uit, wat het aantal albums uit zijn solocarrière op vijf bracht.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Nodig eens een eenzame uit' eindigt in mineur in Charleroi

'Nodig eens een eenzame uit' eindigt in mineur in Charleroi

http://static3.hln.be/static/photo/2013/11/7/11/20131228181242/media_xll_6361781.jpg

Een koppel uit Charleroi had voor kerstavond twee daklozen uitgenodigd, en hen een kerstmaal en een dak boven het hoofd aangeboden. Klokslag middernacht kwam het echter tot geweld. Een van de twee daklozen deelde enkele rake klappen uit om het koppel vervolgens beroofd achter te laten.

Na het kerstmaal dronk het viertal nog enkele biertjes. De gasten reageerden kregelig op iets futiel, en een van de twee daklozen begon het koppel te slaan. Uiteindelijk vluchtten de twee genodigden weg met een gsm, een computer en 550 euro.

De slachtoffers hebben bij de politie van Charleroi een klacht ingediend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland opent nationaal onderzoek naar paardenbeul

Nederland opent nationaal onderzoek naar paardenbeul

http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/0/3/20131228092901/media_xll_6361128.jpg

In Nederland heeft de politie een onderzoek ingesteld naar tientallen gevallen van dierenmishandeling. Het gaat om zeker veertig incidenten over het heel land, waarbij paarden zwaar zijn toegetakeld. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.

De daders zijn sinds het voorjaar actief en hebben het vooral gemunt op paarden die in de wei staan. In alle gevallen gaat het om merries, die met een scherp voorwerp in en rond de genitale delen worden verminkt. Voor zover bekend zijn er geen dieren bezweken aan de verwondingen.

Een gespecialiseerd landelijk politieteam onderzoekt nu of het gaat om één of meer beulen. Omdat de mishandelingen over het hele land plaatsvinden, is het mogelijk dat het gaat om een groep mensen die via internet contact houdt.

Ook in België zijn, sinds 2009, enkele gevallen bekend van gruwelijke mishandeling van paarden. Of er een link is tussen de gevallen van dierenmishandeling in beide landen is niet duidelijk (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist je dat ook deze dingen je nachtrust saboteren?

Wist je dat ook deze dingen je nachtrust saboteren?

http://static3.hln.be/static/photo/2013/7/10/8/20131227212751/media_xll_6360713.jpg

Je hoeft geen late, loodzware maaltijd te eten of veel te lang op je tablet te tokkelen om slecht te slapen. Zo zouden er best wat sluwe saboteurs in je dagelijkse routine kunnen schuilen. Ontdek hier een aantal verrassende gewoonten die je nachtrust mogelijks verstoren.

* Tandpasta *
Je tanden poetsen voor het slapengaan is goed, alleen kunnen lichte slapers beter wegblijven van tandpasta met muntsmaak. Pepermunt houdt (of maakt) je brein namelijk alert.

* Water *
Wie zijn gezicht nog even opfrist voor hij naar bed gaat, mikt beter niet op (ijs)koud water. Akkoord, het is perfect om poriën te sluiten, maar het stimuleert ook je lichaam en moedigt het aan om energie vrij te geven en wakker te blijven. Kies dus liever voor warm water en hou de verfrissing voor de ochtend.

* Boeken *
Hoewel een goed boek uiteraard 100 keer beter is dan naar de tv-kijken, raden experten aan om voor luchtig leesvoer te kiezen. Emotionele of intellectueel uitdagende lectuur voorkomt namelijk dat je hersenen tot rust komen.

* Nicotine *
Wie denkt dat een nachtelijke sigaret de sleutel is tot ontspanning, heeft het mis. Nicotine is een stimulant, waardoor in slaap vallen een stuk moeilijker verloopt.

* Citroen *
Net als munt, zorgt ook het aroma van citroen voor mentale stimulatie en meer energie. Laat citrus dus maar beter achterwege in je theemok. Ook wasverzachter met citroen wordt afgeraden. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!