NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 vreemde redenen waarom je niet kan slapen

5 vreemde redenen waarom je niet kan slapen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/12/6/20151031103216/media_xll_8121966.jpg

Vannacht liggen draaien en keren in je bed? Soms is de reden niet ver te zoeken: stress, of te veel gegeten. Maar soms ligt de oorzaak een stuk minder voor de hand. Wist je dat je tandpasta je kan wakker houden?

1. Volle maan
Volgens een onderzoek aan de Göteborg Universiteit in Zweden slapen mensen gemiddeld 20 minuten minder lang tijdens een volle maan. De wetenschap weet nog niet precies hoe, maar ons slaappatroon is gelinkt aan de maancyclus. Wie 's nachts de slaap niet kan vatten, kan daardoor beïnvloed worden.

2. Vitaminen
Veel mensen nemen iedere dag een multivitaminenpil om ervoor te zorgen dat ze niets te kort komen. De pil neem je echter beter 's ochtends, zeker als ze vitamine B12 bevat. Dat zorgt immers voor een snelle energieboost, die je 's nachts wakker kan houden.

3. Tandpasta
De geur en smaak van pepermunt is zeer opwekkend. Een recente studie wees uit dat proefpersonen stukken minder slaperig zijn als ze de munt recent ruikten. Natuurlijk moet je wel je tanden poetsen net voor je gaat slapen, maar als je vaak wakker ligt is het geen slecht idee om een mildere smaak te kiezen.

4. Spannende series
Sowieso is het niet het beste idee om naar lichtgevende schermen te kijken net voor je gaat slapen. Maar als je dan toch de drang om Netflix te kijken niet kan weerstaan, kies je best voor een wat rustigere serie of film. Snelle, spannende beelden maken het immers moeilijk voor je brein om tot rust te komen. Lichte komedie en sitcoms zijn dus de boodschap. Waar zijn die Friends-afleveringen?

5. Je kussen
Kan je je niet meer herinneren wanneer je je kussen kocht? Dan is het waarschijnlijk tijd om het te vervangen. Over de maanden en jaren heen raakt de stof immers verzadigd door huisstofmijt, en laat dat net een van de meest voorkomende allergieën zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met een allergie dubbel zoveel kans maken op slapeloosheid. Wegsoezen is immers erg moeilijk als je neus verstopt zit. Was je kussen regelmatig, en vervang het na ongeveer een jaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse Zwarte Piet blijft soms zwart, maar vaak ook niet

Nederlandse Zwarte Piet blijft soms zwart, maar vaak ook niet

http://static1.hln.be/static/photo/2015/6/0/4/20151031084558/media_xll_8121784.jpg

Sinterklaas komt dichterbij en daar is het 'Zwarte Pieten'-item opnieuw bij onze noorderburen. 'Gewoon' zwartgeverfd, met roetvegen of compleet anders; een rondvraag bij Nederlandse bedrijven en organisaties over de sinterklaasvieringen leert dat er geen echte lijn valt te trekken in het uiterlijk van de helper van Sinterklaas.

Een aantal bedrijven geeft aan de landelijke lijn van het Sinterklaasjournaal te willen volgen. Dat geldt bijvoorbeeld voor KPN en de Rabobank. "Hoe bij ons de pieten er uit komen te zien is nog niet duidelijk", aldus een woordvoerster van KPN. "We wachten af wat het Sinterklaasjournaal doet en ook kijken we naar RTL met de Club van Sinterklaas. Het belangrijkste is dat het een leuk feest voor de kinderen wordt." Een woordvoerder van Rabobank zegt: "We volgen de maatschappelijke discussie, maar mengen ons er niet actief in."

Het Sinterklaasjournaal is 9 november voor het eerst op televisie te zien. Op 14 november komt er een extra lange uitzending over de intocht van Sinterklaas in Meppel, waar voor een aanzienlijk deel 'schoorsteenpieten' meelopen. Ze hebben roetvegen op het gezicht, waarbij de ogen, oren en neusgaten niet zwart zijn.

Shell werkt ook met schoorsteenpieten. "De pieten hebben zwarte vegen op hun wangen", vertelt een woordvoerster van het bedrijf. "Naar de term zwarte piet wordt ook geen verwijzing gemaakt in de uitnodigingen naar personeel. Dit wordt al jaren niet meer gedaan."

Bij het sinterklaasfeest van Nuon zijn ook roetpieten met vegen op hun gezicht te zien. De energieleverancier is gevestigd in Amsterdam en zegt daarom de lijn te volgen van die stad. "Het belangrijkste is dat de pieten na afloop van het strooien met snoepgoed, de deur goed afsluiten. Dat werkt energiebesparend", grapt de woordvoerder van het bedrijf. Bij de provincie Groningen blijft het feest onveranderd en verandert het uiterlijk van Zwarte Piet niet. "Het is hier nauwelijks een item", legt een woordvoerder uit. "Het staat niet bovenaan de politieke agenda." Datzelfde geldt voor het feest bij de provincie Noord-Brabant. "We zien geen aanleiding om het aan te passen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet je wenkbrauwen wassen, net als je haar?

Moet je wenkbrauwen wassen, net als je haar?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/8/0/14/20151030161549/media_xll_8119829.jpg

Wenkbrauwen bestaan toch ook uit haar, verdienen ze dan eigenlijk geen uitgebreide verzorging met shampoo en conditioner? Of een ultramini-haarmaskertje, zo af en toe? Wenkbrauwexperte Sania Vucetaj uit New York - oh jawel, dat is een bestaande expertise - brengt uitsluitsel.

De wenkbrauw heeft de tijd van zijn leven binnen de huidige make-uptrends. Van een functioneel item om je ogen te beschermen zijn die twee streepjes zowaar gepromoveerd tot fulltime blikvangers van het gezicht. De wenkbrauw wordt mee opgenomen in de make-uproutine, gaande van de wenkbrauwkam tot wenkbrauwmascara. Moeten we ze dan ook niet wassen, om al die troep die onze poriën verstopt 's avonds van ons gezicht te wassen?

Delicate haartjes
"Wenkbrauwhaartjes zijn veel zachter en delicater dan de haren op je hoofdhuid," legt Sania Vucetaj uit, wenkbrauwexperte uit New York die de 'wenkbrauwenstyling' van vele sterren op haar palmares heeft staan. "Ze zijn even gevoelig voor vuil, olie en roos, en hebben dus net zo goed een milde reiniging nodig. Maar je doet dit zelf al door je gezicht te reinigen. En hoe meer je wenkbrauwen wast, hoe meer je de natuurlijke oliën van je huid verwijdert, net zoals bij je hoofdhaar."

Eerste hulp bij geïrritteerde wenkbrauwen
Je mag je wenkbrauwen dus gewoon met rust laten. Tenzij je last krijgt van schilferige wenkbrauwen, dan moet je op zoek gaan naar de oorzaak ervan. Vaak zijn het restjes olie of make-up die voor irritatie zorgen, en dan is een betere reiniging van het gezicht aan te raden. Anderzijds kan het ook zijn dat je gezichtsreiniging te agressief is, en dan ga je beter op zoek naar een mildere oplossing. Hou goed in de gaten op welke producten je wenkbrauwen (over)reageren.

Wenkbrauwconditioner?
Wie dacht dat een wenkbrauwexpert al gek was, er bestaat ook zoiets als wenkbrauwconditioner. Sania raadt echter aan om daar mee op te letten. "Die producten komen in de haarfollikels terecht en verstoppen ze, waardoor haargroei wordt tegengehouden. Laat de follikels gewoon goed ademen, en je krijgt vanzelf gezonde, stevigere wenkbrauwhaartjes." Niet te veel aankomen dus voor mooie wenkbrauwen. Het mag ook al eens simpel zijn af en toe. (br.hln)


» Reageer (0)
30-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongelofelijk toeval: man zit naast 'zichzelf' in vliegtuig

Ongelofelijk toeval: man zit naast 'zichzelf' in vliegtuig

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/0/10/20151030143923/media_xll_8119540.jpg

Deze man dacht waarschijnlijk dat hij in een spiegel keek toen hij plaatsnam in zijn vliegtuigstoel. Naast hem zat namelijk een onbekende man met een vrijwel identiek uiterlijk. Zelfde baard, neus, oren, kuif, oogopslag, noem maar op. Een enorme zeldzaamheid, dus reden genoeg voor een selfie.

De foto hiervan werd vrijdagochtend gemaakt en vliegt het internet over. De uploader van de foto, Lee Beattie, schreef er op Twitter het volgende bij: "De man rechts is de man van mijn vriendin. De man links is een ONBEKENDE die hij vannacht heeft ontmoet in het vliegtuig".

Later voegde Lee daar nog aan toe: "Ik kan niet stoppen er naar te kijken. Ze zijn één en dezelfde man". Volgers van haar liketen en retweetten de foto massaal.

Wie denkt dat hiermee het verhaal afgelopen is, heeft het mis. De twee bleken immers nog geboekt te hebben in hetzelfde hotel in het Ierse Galway. En alsof dit nog niet volstond kwamen ze elkaar samen tegen in een pub. Waar ze uiteraard samen een pint dronken. Op Twitter dient ondertussen ook al een derde dubbelganger zich aan. Wordt vervolgd.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de duurste stad van Azië

Dit is de duurste stad van Azië

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/7/10/20151030001149/media_xll_8117830.jpg

De Chinese stad Shanghai is op dit moment de duurste stad van Azië voor consumptiegoederen en diensten. Daarmee steekt de stad de vroegere koplopers Hong Kong en Tokio voorbij.

Kledij, juwelen, schoenen, sigaren, horloges,... het kost allemaal een flinke duit meer in de dichtstbevolkte stad ter wereld. Dat staat in een rapport van de Julius Bär Group, een Zwitserse privébank.

Een herenkostuum kost in Shanghai gemiddeld 34 procent meer dan elders, voor een fles wijn betaal je zo'n 21 procent meer. Horloges zijn er 16 procent duurder dan in andere Aziatische steden.

"China was de voorbije jaren de groeimotor van de globale economische ontwikkeling," aldus het rapport.

Hoewel Chinese markten deze zomer een flinke duik namen en de prijs van veel luxeproducten daardoor zakte, betekent dat volgens het onderzoek van Julius Bär echter niet dat deze goederen daarom goedkoop zijn.

Ook diensten zijn bijzonder duur in Shanghai: de kosten van een huwelijksbanket, botox of eersteklasvluchten swingen de pan uit.

Mumbai in India is daarentegen de goedkoopste stad ter wereld voor goederen en diensten. Een kostuum kost in Mumbai 26 procent minder dan gemiddeld, terwijl wijn zo'n 4 procent goedkoper is.

Julius Bär bepaalt de rangorde van 11 Aziatische steden aan de hand van een door de bank bepaalde selectie van goederen en diensten.

De duurste steden in Azië volgens Julius Bär:
1. Shanghai
2. Hong Kong
3. Singapore
4. Seoel
5. Bangkok
6. Taipei
7. Tokio
8. Kuala Lumpur
9. Manila
10. Jakarta
11. Mumbai   (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hiep hiep hoera: Jommeke wordt 60

Hiep hiep hoera: Jommeke wordt 60

http://static2.hln.be/static/photo/2015/2/15/14/20151030083503/media_xll_8118569.jpg

Een gelukkige verjaardag voor Jommeke, want vandaag is het exact 60 jaar geleden dat hij voor het eerst ten tonele verscheen.

Op 30 oktober 1955 stelde tekenaar Jef Nys zijn stripfiguurtje voor in Kerkelijk Leven, later het Parochieblad. Jommeke kreeg daar een wekelijks avontuur. Niet veel later kreeg het eeuwig jonge personage ook zijn eigen album. Jommeke album nr. 1 (en later 2 en 3) waren strips met afzonderlijke korte gags. Opvallend: in die albums is Jommeke een stuk jonger en lijkt hij een jaar of vijf te zijn.

Op het eerste echte verhaal is het wachten tot 1958, wanneer Nys afleveringen mag leveren aan de krant Het Volk. Jommeke wordt in een klap ook een stuk ouder. Vanaf dan zal hij eeuwig '10 jaar en 4 maanden zijn', zoals Jef Nys ooit zelf definieerde. Het personage met het typische strooien dakje, die voortdurend de wereld blijft redden met vrienden als Flip en Filiberke, werd immens populair.

Jef Nys overleed in 2009 op 82-jarige leeftijd, maar Jommeke zelf is nog lang niet afgeschreven. Intussen zit album nr. 278 eraan te komen. Voor de liefhebbers: die kreeg de titel 'Het Nianmonster' mee. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit voedsel combineer je beter niet met medicijnen

Dit voedsel combineer je beter niet met medicijnen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/4/6/13/20151030092336/media_xll_8118628.jpg

Dat we beter geen alcohol drinken als we antibiotica nemen, weten we. Maar er zijn nog andere voedsel-medicijncombinaties die je best mijdt om de werking van je medicament te verzekeren. Dr. Madelyn Fernstrom is co-auteur van het boek Don't Eat This if You're taking That. Zij somt de drie belangrijkste op.

Pompelmoes

Deze citrusvrucht bevat een bestanddeel dat de afbraak van bepaalde medicatie in de darmen kan tegenhouden. Sommige (maar niet alle) cholesterolverlagende medicijnen, antidepressiva, medicatie tegen migraine, bloedverdunners, bloeddruk- en diabetesmedicatie behoren tot die categorie. Niet alle citrusvruchten zijn te mijden, maar pompelmoezen, pomelo's en zure sinaasappelen kunnen dit effect met zich meebrengen. Beperk je consumptie daarom tot een glas sap van 200 ml, of een halve uitgeperste pompelmoes. Vraag zeker ook na bij je arts wat het risico is voor jouw specifieke medicijn.

Groene bladgroenten

Spinazie, boerenkool en broccoli bevatten veel vitamine K, die roet in het eten kan strooien bij de werking van bloedverdunners. Die medicijnen gaan de vorming van bloedklonters tegen, terwijl vitamine K net het stollen van bloed en vormen van klonters in de hand werkt. Daardoor kan een combinatie van beiden het effect van de medicatie opheffen. Vraag raad aan je dokter over de exacte hoeveelheid groene bladgroenten die je mag eten. Sommige bloedverdunners hebben dat effect niet in combinatie met vitamine K, dus controleer even hoe het zit voor jouw specifieke medicijn.

Zuivel

Zuivelproducten kunnen ervoor zorgen dat ijzersupplementen of zelfs antibiotica minder makkelijk door het lichaam opgenomen worden, dus die neem je beter niet tesamen. En hoewel de calcium uit zuivel gezond is, mijd je best om die overvloedig te combineren met anti-reflux medicijnen, die al boordenvol calcium zitten. Dagelijks neem je beter niet meer dan 1000 à 1200 mg calcium op.

Informeer je bij je arts

Speel niet voor eigen dokter met deze informatie, maar informeer altijd uitgebreid bij jouw arts als je bepaalde medicijnen moet nemen. Nu je weet waar je op moet letten, kan je gericht vragen of jouw medicatie problemen oplevert in combinatie met zuivel, citrusvruchten of groene bladgroenten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duur of goedkoop: wat geef je je kat nu best te eten?

Duur of goedkoop: wat geef je je kat nu best te eten?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/16/11/20151029121019/media_xll_8115731.jpg

Van 22 euro tot 0,85 euro per kilogram, de kostprijs van kattenvoeding varieert enorm. Presentator Thomas Vanderveken onderzocht gisteren in het VRT-programma Voor hetzelfde geld wat je je favoriete viervoeter het best voorschotelt. De resultaten zijn erg verrassend: je hoeft geen fortuinen uit te geven aan gezonde brokken of blikjes natte voeding.

De kattenvoedingsindustrie is big business, aangezien heel wat baasjes hier jaarlijks bijna 250 euro aan uitgeven. Naast brokken voor haarbalcontrole, heb je gastronomisch ogende natte voeding en dan zijn er nog de verwennerijen als kattensnoepjes. Maar wat moet zo'n beestje dagelijks echt binnenkrijgen en wat is er overbodig?

Een volwassen kat moet elke dag 85 gram droge voeding (goed voor 200 à 300 kilocalorieën) opnemen. Dat hangt natuurlijk ook af van hoe actief je viervoeter is. Een grote fout die veel baasjes maken is melk geven. Want een volwassen kat is namelijk intolerant voor lactose, ze krijgen er diarree van.

Brokken
Professor in de dierengeneeskunde aan de Universiteit Gent Myriam Hesta gaf gisteren antwoord op deze vraag. Met droge voeding zit je altijd goed. Omdat haast alle producten op de Belgische markt de nodige vitaminen, eiwitten en mineralen bevatten.

Toch ben je niet goed af met de goedkoopste brokken, want de kwaliteit van de inhoud is niet altijd koosjer. Het probleem hiermee is dat je dit niet kunt lezen op het etiket, daarom is het belangrijk om te kijken naar de gezondheid van je kat. Als je toch twijfelt, kun je best de fabrikant van de voeding contacteren.

Wat is ongezond of overbodig?
Alle essentiële stoffen vind je ook in natte voeding, maar dat is wel duurder omdat het meer water bevat. Uitspattingen als zalm à la jardinière zijn al helemaal overbodig omdat katten carnivoren zijn. Ook kattensnoepjes zijn niet alleen erg duur, maar ook nog eens erg ongezond omdat ze je kat dikker kunnen maken. Als je je pluizige viervoeter dan toch wil trakteren op een lekker extraatje, beperk het dan tot maximum 10 procent van de totale consumptie.

Recent onderzoek van 34 verschillende soorten kattenvoeding door Test-Aankoop heeft de beste merken aan het licht gebracht. De goedkopere brokken van discountketens Aldi (Juliet High Premium) en Lidl (Opticat Premium) scoorden heel goed in de tests. Voor 2,60 euro per kilo ben je als baasje dus gerust.

Wel belangrijk is de juiste brokken voor jouw specifieke huisdier te kopen. Een gesteriliseerde of gecastreerde kat heeft bijvoorbeeld ongeveer 30 procent minder calorieën nodig dan een vruchtbare kat. Aan een jongere kat geef je dan weer best extra energie en voedingsstoffen.

Alle resultaten van het onderzoek naar kattenvoeding kun je op www.test-aankoop.be bekijken. (br.hln)


» Reageer (0)
29-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sting veilt deel kunstcollectie

Sting veilt deel kunstcollectie

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/4/13/20151028232924/media_xll_8114053.jpg

Sting en zijn vrouw Trudie Styler hebben besloten een deel van hun kunstcollectie te laten veilen. Veilinghuis Christie's laat weten dat meer dan tweehonderd stukken op 24 februari onder de hamer gaan.

De BBC heeft een aantal van de bekendste werken op een rijtje gezet. Zo zitten er schilderijen tussen van onder andere Matisse, Picasso, Gustav Klimt, Magritte en Ben Nicholson. De zanger heeft besloten ook zijn Steinway-piano te laten veilen. Net als wat meubels en verlichting van bekende designers.

De kunst die de artiest en zijn echtgenote aanbieden heeft jaren in hun huis in Londen gehangen en gestaan. Het veilinghuis laat weten dat Sting en Trudie alle werken in de afgelopen twintig jaar 'met veel passie en kennis' hebben verzameld.

De twee besloten een deel van hun collectie te verkopen nadat ze een nieuw huis hadden gekocht in Londen. Volgens een woordvoerder van Christie's vonden Sting en zijn vrouw het 'tijd voor een verandering'. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de populairste ebooks in ons land

Dit zijn de populairste ebooks in ons land

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/3/12/20151028152903/media_xll_8112777.jpg

De Antwerpse Boekenbeurs gaat deze zaterdag weer van start. Ook de webshop bol.com is aanwezig dit jaar, en deze keer besloten ze geen papieren boeken maar ebooks in de kijker te zetten. Omdat uit marktonderzoek blijkt dat de populariteit daarvan alsmaar toeneemt in ons land. Dit zijn de tien meest bestelde exemplaren in  België in 2015.

"Eerder werd voorspeld dat in 2018 de helft van de verkochte fictieboeken in België ebooks zullen zijn, maar bij bol.com is bijna 1 op 2 verkochte fictieboeken nu al een ebook", vertelt Jan Huysmans, directeur België bij bol.com.

"Een belangrijke reden voor die populariteit is de aantrekkelijke prijs: een ebook is vaak beschikbaar aan slechts de helft van de prijs van een gewoon boek. Het laatste jaar is ook ons aanbod verder uitgebreid tot een totaal van bijna 2 miljoen titels, met onder meer anderstalige boeken", zegt Jan Huysmans. (br.hln)

De meest populaire ebooks in België in 2015 bij bol.com:

1.     Het meisje in de trein, van Paula Hawkins
2.     Kom hier dat ik u kus, van Griet Op De beeck
3.     Als je het licht niet kunt zien, van Anthony Doerr
4.     Denken aan vrijdag, van Nicci French
5.     Grey - Vijftig Tinten Grijs verteld door Christian, van E.L. James
6.     Meisje vermist, van Tess Gerritsen
7.     Mooie meisjes, van Karin Slaughter
8.     De vijftig tinten trilogie, van E.L. James
9.     Vele hemels boven de zevende, van Griet Op De Beeck
10.   De vrouwen van kasteel Deverill, van Santa Montefiore


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan je slaap eigenlijk wel 'inhalen'?

Kan je slaap eigenlijk wel 'inhalen'?

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/5/7/20151028193640/media_xll_8113357.jpg

Plannen om vandaag extra vroeg onder de wol te duiken om wat bij te slapen na een vermoeiend begin van de week? Misschien laat je dat plan beter varen en kijk je toch naar De Slimste Mens vanavond, want hoeveel zin heeft het eigenlijk om slaap 'in te halen'?

We doen het allemaal, en dan vooral in het weekend: wat langer blijven liggen om bij te slapen. Maar echt een goed idee is dat niet. "Door langer te blijven liggen of veel vroeger te gaan slapen dan normaal, breng je je biologische klok in de war," legt slaapexperte Janet Kennedy uit. "Daardoor zal je je niet alleen slomer voelen, het bezorgt je lichaam ook meer stress."

Idealiter zouden we acht uur per nacht moeten slapen, maar dat is meestal buiten happy hour en lange werkdagen gerekend. Dus moeten we onze toevlucht zoeken tot andere trucjes. Helaas is later slaap inhalen daar geen van.

Wanneer je de ene dag laat en de andere dag vroeg gaat slapen, is je slaappatroon erg onregelmatig. Daardoor heb je tijdens de dag vaak nood aan dutjes en extra cafeïne, wat je lichaam in de war brengt. En dus raak je 's avonds niet meer in slaap.

Er is gelukkig ook goed nieuws. We hoeven helemaal geen extra tijd uit te rekken om bij te slapen. Dankzij onze biologische klok kan je lichaam zich herstellen zonder de verloren slaap helemaal te moeten inhalen. In plaats van op zondag tot een stuk in de namiddag in je bed te liggen, hou je beter je weekschema aan. En ja, dat betekent opstaan rond 9u.

"Doe in het weekend hetzelfde als in de week, dat is het beste voor je lichaam," verklaart Kennedy. "Anders maakt je lichaam steeds opnieuw een inhaalbeweging, en dat vergt net veel meer van je."(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stroomfactuur arme gezinnen stijgt het felst

Stroomfactuur arme gezinnen stijgt het felst

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/6/4/20151029073953/media_xll_8115109.jpg

Net de 216.000 gezinnen die het moeilijk hebben, zoals leefloners, moeten het meest opleggen voor stroom. Die factuur stijgt bij Vlamingen met een 'sociaal tarief' voor elektriciteit nog 5 procent meer dan bij een doorsnee gezin. Ze betalen tot 209 euro extra per jaar.

"Een stijging van de distributienettarieven samen met enkele fiscale maatregelen leiden tot een forse verhoging van de elektriciteitsfactuur", schrijft Eandis in een brief aan de OCMW's. "Deze evolutie heeft een grote invloed op het bestedingsbudget van een groep inwoners die het doorgaans al financieel moeilijk heeft."

Volgens Eandis kan de elektriciteitsfactuur voor Vlamingen met een 'sociaal tarief' liefst 57% toenemen. Bijna 1 op de 10 huishoudelijke klanten valt daaronder, zo'n 216.000 Vlaamse gezinnen. Net zij hoesten tot 5% meer op dan doorsnee gezinnen, die tot 52% extra zouden betalen. (br.hln)


» Reageer (0)
28-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto van ijsberg die Titanic deed zinken verkocht voor 29.000 euro

Foto van ijsberg die Titanic deed zinken verkocht voor 29.000 euro

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/2/14/20151025173323/media_xll_8103749.jpg

Een foto van een ijsberg waarvan aangenomen wordt dat het de ijsberg was die de Titanic liet zinken, is voor ruim 29.000 euro op een veiling verkocht.

De foto werd genomen door de hoofdsteward van de Prinz Adalbert, de stoomboot die enkele uren na het zinken van de Titanic op die plek voorbijvoer op 15 april 1912. De ijsberg heeft een strook rode verf op de zijkant, wat aanduidt dat een schip erlangs was geschraapt.

Advocatenkantoor
Overlevende passagiers schatten destijd dat de ijsberg 120 meter lang en 30 meter hoog was. De kapitein van de Prinz Adalbert overhandigde de foto aan advocatenkantoor Burlingham, Montgomery & Beecher, die in de rechtbank de moedermaatschappij van de Titanic verdedigden, de White Star Line.

Bijna 90 jaar lang hing de foto in het kantoor, tot het in 2002 werd opgedoekt.

De veiling vond plaats in Engeland. Bij de ramp met de Titanic kwamen meer dan 1.500 mensen om het leven. De ijsberg, die van Groenland afbrak en zuidwaarts dreef, is naar schatting enkele jaren later gesmolten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is hoeveel geld je moet verdienen om gelukkig te zijn

Dit is hoeveel geld je moet verdienen om gelukkig te zijn

http://static1.hln.be/static/photo/2015/13/16/2/20151028083218/media_xll_8111702.jpg

Geld maakt niet gelukkig, maar het helpt wel, klinkt het cliché. Dat kan kloppen, tenminste: tot op zekere hoogte. Nobelprijswinnaar economie Angus Deaton berekende een maximumgrens tot waar geld ons tevreden maakt over onze levenskwaliteit. Tijd om loonsopslag te vragen? Dat ontdek je hier.

De Brits-Amerikaanse econoom Angus Deaton van de University of Princeton mocht dit jaar de Nobelprijs economie in de wacht slepen, voor zijn werk waarin hij een verband zoekt tussen financiële rijkdom en geluk. Hij komt met cijfers op de proppen die aangeven tot welk bedrag de inhoud van je portefeuille invloed heeft op je geluk.

Geld maakt "tevreden"
Volgens de berekeningen van Deaton ligt de gelukslimiet bij een inkomen van ongeveer 67.900 euro op jaarbasis, wat neerkomt op een forse 5658 euro per maand. Op die grens stopt de toename van je dagelijkse geluksgevoel door toedoen van geld. Geld maakt niet noodzakelijk gelukkig, maar je kan wel tevredener zijn met je leven door een hoog inkomen, stelt Deaton. Mensen met een laag inkomen daarentegen zijn minder snel tevreden met hun levenskwaliteit. Daarnaast kunnen zij meer emotionele pijn ondervinden van tegenslagen zoals een scheiding of gezondheidsproblemen.

Tijd voor opslag?
Samengevat: mensen een hoger inkomen geven zal niet voor instant geluk zorgen, maar ze krijgen wel het gevoel dat ze een beter leven leiden, zegt Deaton. "Als econoom ben ik geneigd te denken dat geld goed voor je is, en ik ben blij dat ik daar voor een stuk bewijs van heb kunnen vinden," besluit Deaton. Toch maar eens aan de mouw van de baas trekken voor een klein extraatje. Tenzij je die bovengrens al gehaald hebt natuurlijk, maar iets zegt ons dat je dan met andere dingen bezig bent dan dit artikel lezen. Uitslapen in je kasteel met privéstrand op de Malediven bijvoorbeeld. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar vrouwen liefst (niet) aangeraakt worden

Waar vrouwen liefst (niet) aangeraakt worden

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/10/0/20151027160327/media_xll_8109945.jpg

Een onverwachte aanraking tegen onze schouder, been of zelfs gezicht, hoe vervelend vinden we dat? Mannen hebben over het algemeen minder problemen met aanrakingen van onbekenden, terwijl vrouwen dan weer toleranter zijn voor fysiek contact met vrienden. Dat blijkt uit onderzoek van Oxford University en de Finse Aalto University, die onze voorkeuren voor aanrakingen in een overzichtelijke tabel goten.

Oxford University en de Aalto University uit Finland vroegen aan meer dan 1.300 proefpersonen uit Engeland, Finland, Frankrijk, Italië en Rusland waar voor hen de grenzen liggen van een comfortabele aanraking.

Aanrakingen van vreemden
Over het algemeen staan mannen iets opener tegenover fysiek contact. Als het over aanrakingen met vreemden gaat, vinden vrouwen het enkel acceptabel als hun handen worden aangeraakt. Mannen zijn toleranter, en zien er zelfs geen graten in als hun geslachtsorgaan door een vreemde vrouw wordt aangeraakt. Wel zijn ze niet zo happig op fysiek contact met andere mannen.

Vriendschappelijk lichaamscontact
Wat lijfelijk contact met bekenden betreft, zijn vrouwen minder snel geïrriteerd door aanrakingen, zowel van mannelijke als vrouwelijk vrienden, kennissen en familie. Mannen gaven dan weer duidelijk aan dat ze niet staan te springen voor fysiek contact met andere mannen, zelfs als dat hun vrienden zijn.

De conclusie luidt dan ook dat veel afhangt van de relatie die je hebt met de persoon die je aanraakt. Een aanraking van een volstrekt vreemd persoon is iets totaal anders dan diezelfde aanraking van een vriend(in), en al helemaal als dat je partner is. (br.hln)


» Reageer (0)
27-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanwaar komen irritante gaatjes in textiel?

Vanwaar komen irritante gaatjes in textiel?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/0/9/20151027092326/media_xll_8108694.jpg

Het probleem duikt in elk gezin wel eens op: de kleine, irritante gaatjes die plots in T-shirts verschijnen. En het slechte nieuws: er is geen oplossing voor. "Ook voor ons blijven ze een mysterie", zegt professor Lieva Van Langenhove.

Dat echt iederéén er last van heeft, werd overduidelijk toen het Nederlandse consumentenprogramma 'Radar' opriep om bewijzen in te sturen. De app van het programma stroomde vol met foto's van kapotte shirts. Een enquête van de 'Radar'-redactie toonde aan dat liefst 82% het fenomeen van de gaatjes kende en dat 70% shirts met gaatjes in de kast heeft. En het zijn geen oude shirts - 64% van de respondenten had kledingstukken die binnen een half jaar na de aankoop al gaatjes vertoonden.

Zelfs aan de universiteit weten ze niet wat de gaatjes veroorzaakt. "Wij kennen het fenomeen uit literatuur", zegt professor Lieva Van Langenhove van de UGent, de enige universiteit in ons land die een vakgroep textiel heeft. "Bij proeven kon men de gaatjes ook nabootsen. Als je minuscule deeltjes ijzer en bleekmiddel aanbrengt op katoen, krijg je dit soort schade." Maar dan nog blijft het een raadsel. Waar komen het ijzer en het bleekmiddel vandaan? Regenwater bevat ijzer, weet Van Langenhove. "Maar ik was met leidingwater en heb thuis ook al zo'n gaatjes opgemerkt - overigens in een shirt van een duur merk." Ook naar de herkomst van het bleekmiddel blijft het zoeken, want fabrikanten gebruiken dat enkel nog voor waspoeder voor witte was.

"We kunnen alleen gissen. Misschien blijven restanten bleekmiddel achter op het textiel tijdens de fabricage. Katoen wordt gebleekt voor het wordt geverfd - zelfs als het nadien zwart wordt gekleurd. De ijzerpartikels kunnen in de stof terecht zijn gekomen door slijtage aan een brei- of weefmachine. En de breuk in het garen wordt allicht pas zichtbaar nadat de shirt in de wasmachine blootstond aan trek- en duwwerk. Het zou interessant zijn om dat te onderzoeken." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 items die je uit je interieur moet bannen vóór je dertigste

8 items die je uit je interieur moet bannen vóór je dertigste

http://static2.hln.be/static/photo/2015/3/0/10/20151026153759/media_xll_8106790.jpg

Je woonst inrichten is een levenslang proces, en de transitie van studenteninterieur naar een volwassen stekje is niet gemakkelijk. Daarom helpen wij je alvast op weg met een checklist van woonitems die niet meer door de beugel kunnen eens je de 30 gepasseerd bent.

1. Posters zonder kader
Posters kunnen je woning karakter geven en zijn een ideaal alternatief voor dure kunstwerken. Zonder kader rond, zien ze er echter goedkoop en studentikoos uit. Investeren in kaders hoeft trouwens niet, want bij IKEA vind je al exemplaren voor minder dan tien euro.

2. Gigantische spelconsole
Spelconsoles zijn vanuit een esthetisch standpunt bekeken erg lelijk, dus wordt het tijd dat je deze ergens ver en diep opbergt. Denk aan een grote rieten mand, of simpelweg achter gesloten deuren in een kast.

3. Nepplanten
Tenzij je opteert voor peperdure exemplaren uit een plantencentrum, horen nepplanten niet meer thuis in je interieur na je dertigste. Koop in de plaats zoveel mogelijk vetplanten. Die zijn hip, hebben amper water en licht nodig en sommigen zijn nog eens goed voor de luchtkwaliteit in je woonst ook.

4. Attributen van voetbalclubs en popgroepen
Grote fan zijn van een voetbalploeg of een muziekgroep mag uiteraard nog na je dertigste, maar dat hoéft echt niet merkbaar te zijn aan je interieur. Dat beddengoed met in het groot U2 op of een truitje van je favoriete speler aan de muur, mogen dus verbannen worden naar de kelder en/of de vuilbak.

5. Plastic servies
Ideaal voor feestjes, maar dan ook écht alleen voor feestjes.

6. Spotgoedkoop bed
Niets mis met koopjes, maar niet als het gaat om een matras en een lattenbodem. Dat zijn de eerste twee items waarin je moet investeren eens je daar de financiële mogelijkheid voor hebt. Je rug zal je dankbaar zijn.

7. Slechte verlichting
Verlichting kan je huis maken of kraken. Vervang dus die tl-buizen door warme of koude lampen (afhankelijk van de natuurlijke lichtinval en de kleur van je muren) en kies dan meteen ook maar voor spaarlampen. Beter voor het milieu en op termijn ook voor je portemonnee.

8. Tijdelijk interieur
Zoals we hiervoor al zeiden is er niets mis met een koopje, maar het is niet omdat je nog niet in je droomwoning woont dat je daarom maar de goedkoopste IKEA-items moet blijven kopen. Investeer in klassiekers die nooit uit de mode gaan en in elk interieur passen. (br.hln)


» Reageer (0)
26-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje van elf maakt 'wandelingetje' van 13 jaar

Meisje van elf maakt 'wandelingetje' van 13 jaar

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/4/3/20151026143340/media_xll_8106573.jpg

Geeta verliet als 11-jarig meisje in India haar huis om even een wandelingetje te maken. Het werd een wandeling van maar liefst 13 jaar. Ze keerde vandaag als 24-jarige terug na een dertienjarig verblijf in Pakistan.

Naar nu blijkt, overschreed het doofstomme meisje destijds de grens met Pakistan zonder dat te beseffen. Dat gebeurde in een tijd dat de - militaire - spanningen tussen beide landen hoog opliepen. Geeta werd wenend en verward door Pakistaanse grenswachten opgemerkt. Omdat het meisje hen niet kon uitleggen wat er aan de hand was, gingen de grenswachten ervan uit dat ze Pakistaanse was. Ze werd in de stad Lahore in een weeshuis geplaatst, waar men lange tijd niets van haar achtergrond wist.

Het duurde dertien lange jaren voor de inmiddels jonge Indiase vrouw aan de hand van een kaart van India duidelijk kon maken waar ze eigenlijk vandaan kwam. Ze herkende daarna familieleden op foto's die de Indian High Commission in Pakistan aan haar stuurde. Vandaag kwam ze eindelijk aan in haar eigen land. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie elektrisch verwarmt betaalt honderden euro's meer

Wie elektrisch verwarmt betaalt honderden euro's meer

http://static0.hln.be/static/photo/2015/11/0/14/20151026093008/media_xll_8104784.jpg

Hoewel de Vlaamse stroomheffing voor de meeste gezinnen 100 euro per jaar zal kosten, kan dit voor sommige huishoudens veel hoger oplopen. Vooral wie elektrisch verwarmt, ­betaalt vanaf volgend jaar fors meer.

Een modaal gezin verbruikt per jaar gemiddeld 3.600 tot 3.900 kilo­watt­uur (kWh) of 3,6 tot 3,9 mega­watt-uur (MWh). Maar dat geldt niet voor ­gezinnen die hun huis elektrisch ­verwarmen. Zij jagen er veel meer door, vaak tot 20 MWh per jaar. Veel hangt af van de energiezuinigheid van de woning.

Met de invoering van de Vlaamse stroomheffing wordt dat verbruik ­extra belangrijk. Want al wie meer dan 5 MWh verstookt, zal een hogere taks moeten betalen dan de aangekondigde 100 euro (zie tabel). Voor een verbruik boven de 20 MWh stijgt dit zelfs tot 770 euro. Aangezien de heffing nog tot en met 2020 betaald moet worden, komt dat in totaal neer op een extra factuur van 3.850 euro. Gezinnen met een groot verbruik herbekijken dan ook best of elektrisch verwarmen nog wel de moeite loont. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Esther Ofarim - Suzanne

Esther Ofarim - Suzanne

Klik op de foto om haar te beluisteren

Esther Ofarim, geboren als Esther Zaied (Safed, 13 juni 1941) is een Israëlische zangeres, die met haar man Abi Ofarim het zangduo Esther & Abi Ofarim vormde.

In 1959 leerde ze haar man kennen. Ze zongen zowel Hebreeuwse als Engelse liedjes.

In 1960 had ze een rol in de film Exodus waar Paul Newman de hoofdrol kreeg. Een jaar later won ze een liedjeswedstrijd in Tel Aviv.

In 1963 vertegenwoordigde ze Zwitserland op het Eurovisiesongfestival met het lied T'en va pas. Ofarim kende geen Frans maar zong zich toch naar een tweede plaats met het lied, de Zwitsers zien 1963 nog steeds als het jaar van hun gestolen overwinning. De Noorse juryleden herriepen hun punten en zeiden dat er een fout was gemaakt. Zwitserland was zijn eerste plaats kwijt en buurland Denemarken won op dubieuze wijze dankzij de Noorse jury. Ofarim nam het lied op in verschillende talen waaronder het Italiaans, Non andar.

Op 5 mei 1964 werd ze bekend in Nederland, nadat ze de rol van zeemeermin vertolkte in de show "Robinson Crusoë" in de kursaal te Schevenigen, met Rudi Carrell in de hoofdrol.

In 1966 had het duo hun eerste hit in Duitsland met Noch einen Tanz, een jaar later hadden ze daar hun grootste succes met Morning of my Life dat geschreven werd door de Bee Gees. Met Cinderella Rockefella hadden ze hun internationale doorbraak in 1968. Ze speelden concerten in Londen en New York en in 1969 tourden ze door de wereld. Door zowel zakelijke als persoonlijke problemen eindigde het huwelijk in 1970.

Esther ging solo verder met concerten en albums. In 1984 zong ze in het theaterstuk Ghetto in Berlijn dat een succes werd.

Tegenwoordig geeft ze enkele concerten per jaar, voornamelijk in Duitsland en Israël.


» Reageer (0)
25-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo vertel je aan de kapper dat je je haar maar niets vindt

Zo vertel je aan de kapper dat je je haar maar niets vindt

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/16/13/20151024095425/media_xll_8100958.jpg

We hebben er allemaal al eens gezeten: beteuterd voor de spiegel in de kappersstoel, kijkend naar een nieuwe coupe die in niets leek op het voorbeeldplaatje dat je bij had. Maar hoe zeg je aan de kapper dat je het eindresultaat eigenlijk maar niets vindt?

We zijn vaak te bedeesd om toe te geven dat we ons nieuwe kapsel helemaal niet mooi vinden. We willen de kapper niet beledigen, of we zijn gewoon te verlegen. En dat terwijl we net beter onze mond zouden opendoen en zo uiteindelijk wél met een leuk kapsel de deur uitlopen.

Sla je middenin een kleuring plots in paniek? Of bevalt de snit je eigenlijk niet? Wacht in elk geval tot de kapper klaar is. Hoe logisch het ook klinkt, we lijken vaak te vergeten dat het midden niet het einde is. Vaak zal je kapper de snit op het einde nog corrigeren, of geeft hij of zij je haar nog een extra likje verf voor het juiste resultaat. Het is natuurlijk altijd goed om vragen te stellen, maar vraag je kapper niet om te stoppen terwijl hij of zij nog niet eens klaar is.

Ben je niet tevreden? Dan moet je dat ook zeggen. Toegegeven, leuk is anders, maar rondlopen met een kapsel dat je niet bevalt, is dat ook niet. En met eerlijkheid en tact kom je al een heel eind. Wees ook zo specifiek mogelijk. Met "ik vind het niet mooi", weet je kapper nog steeds niet wat hij of zij moet veranderen. Geef je kapper dus altijd bruikbare feedback.

Wat je best wél in het achterhoofd houdt: het kan goed zijn dat je vooral de styling niet mooi vindt, niet de snit. Je zal het zelf nooit op dezelfde manier stijlen als in het kapsalon, dus het ziet er altijd anders uit wanneer je het zelf eens gewassen hebt. Wacht een week of twee, probeer het zelf een aantal keer te stylen, en beslis dan of je het wel of niet mooi vindt. Ben je nog steeds niet tevreden? Geef je kapper dan opnieuw een belletje.

Ga niet met een plaatje van een Hollywoodkapsel naar de kapper, om vervolgens te verwachten dat je lokken er altijd zo zullen bijliggen. Aan het haar van celebrities wordt vaak urenlang door een leger kappers gewerkt, terwijl jij het enkel met je eigen handen en stylingproducten moet stellen. Hou je verwachtingen dus altijd realistisch, zo vermijd je teleurstellingen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rood vlees belandt op zwarte lijst zoals asbest en sigaretten

Rood vlees belandt op zwarte lijst zoals asbest en sigaretten

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/16/9/20151024160215/media_xll_8101434.jpg

Maandag verschijnt een nieuw rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Naar alle waarschijnlijkheid wordt daarin geconcludeerd dat rood vlees kankerverwekkend is. Rood vlees zou zo terechtkomen op de zwarte lijst waarop ook alcohol, sigaretten en asbest prijken. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.

In maart eerder dit jaar bond de WHO al de strijd aan met verborgen suikers. "Maximaal 6 theelepels of 25 gram suiker per dag", zo luidde het nieuwe advies. Een strenge norm, zeker als je weet dat een eetlepel ketchup ongeveer 1 theelepel aan verborgen suikers bevat. Een blikje frisdrank bevat dan weer 10 theelepels of 40 gram suiker.

De WHO lijstte een aantal maatregelen op die landen treffen om hun suikerinname te beperken: voedingswaren duidelijk labelen, fiscale maatregelen treffen voor suikerrijke producten, reclame voor suikerrijke voeding en drankjes beperken, in het bijzonder voor kinderen, en in dialoog treden met voedselproducenten om de hoeveelheid verborgen suikers in bewerkte levensmiddelen te reduceren.

Na de suikerindustrie is nu dus de vleesindustrie aan de beurt. De onderzoekers willen nog niets kwijt over het rapport dat maandag gepubliceerd wordt, maar experts menen dat de conclusie voor de hand ligt. "Het zou me niet verbazen mocht rood vlees op de lijst van kankerverwekkende stoffen terechtkomen", zegt dokter Luc Colemont van de vzw Stop Darmkanker vandaag in Het Nieuwsblad. "Er is al jaren sprake van een verband met darmkanker. Een pak studies hebben daar al op gewezen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit moet je weten over de wintertijd

Dit moet je weten over de wintertijd

http://static2.hln.be/static/photo/2015/17/7/10/20151022111540/media_xll_8094625.jpg

Vannacht draaiden we de klok een uurtje terug en schakelden we over op de wintertijd. Dat die wintertijd in de jaren 70 is ingevoerd in de nasleep van de oliecrisis weet u ondertussen al, maar volgende weetjes zijn misschien wel nieuw voor u.

Overal wintertijd?
In Europa is het wisselen tussen winter- en zomertijd best hinderlijk, maar het kan altijd nog erger. In de Verenigde Staten, bijvoorbeeld, zetten de meeste inwoners in de zomer de klok een uur verder, maar doet een handvol staten doodleuk niet mee. Net zoals in Australië: ook daar is er geen eensgezindheid over de maatregel. In de centrale delen van Afrika kennen ze dan weer geen echte winter en is er dus geen uurwissel nodig. In Rusland, grote delen van Azië en Zuid-Amerika, tot slot, staat de zomertijd enkel nog in de geschiedenisboeken.

Smartphone
Veel mensen gebruiken hun smartphone als uurwerk of wekker. Het grote voordeel daarbij is dat je de avond voordien of 's ochtends het uur niet hoeft aan te passen, want smartphones doen dat zelf. Hetzelfde geldt voor computers. Voor klokken en wekkers is dat enkel het geval als het om een radiografisch toestel gaat. Die pikken radiosignalen op die gekoppeld zijn aan een gestandaardiseerde klok, en passen zich aan aan het uur van die klok.

Standaardtijd
Het winteruur is de standaardtijd, het zomeruur is een aanpassing die in ons land in 1977 werd ingevoerd in de nasleep van de oliecrisis. Het winteruur is dus de normale tijd, waar we in de zomer een uur bijtellen. Stel dat we zouden stoppen met het schuiven van uren, dan zouden we dus altijd in het winteruur leven.

Heeft wintertijd ook nadelen?
Ja, vraag maar aan ouders van jonge kinderen. Die kun je niet uitleggen dat ze zondag een uurtje langer mogen uitslapen. Net zoals koeien niet begrijpen dat ze een uur later worden gemolken. Er zijn wetenschappelijke aanwijzingen dat een groot deel van de bevolking moeite heeft z'n biologische klok aan te passen. Die verstoring van het slaapritme zou bijvoorbeeld tot meer ongelukken leiden.

Afschaffen
Dat kan België niet autonoom beslissen. "Sinds 2000 is dat een Europese wet", zegt europarlementslid Ivo Belet (CD&V). "Begin dit jaar was er nog een hoorzitting over, maar er is geen enkele aanwijzing dat het huidige systeem op korte termijn zal sneuvelen. Er is ook geen enkel land dat formeel de vraag stelt. Mocht iemand één miljoen handtekeningen verzamelen in zeven EU-lidstaten, dan komt het wel op de agenda. Maar ook dat biedt geen garantie op een beslissing." (br.hln)


» Reageer (0)
24-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobby Bazini - I Wonder

Bobby Bazini - I Wonder

Klik op de foto om hem te beluisteren


Bobby Bazini (Bobby Bazinet is geboren op 5.6.1989) hij is een Frans-Canadese zanger uit Mont-Laurier, Quebec (Canada).» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oef: ook sportieve mensen zijn buiten adem na het oplopen van een trap

Oef: ook sportieve mensen zijn buiten adem na het oplopen van een trap

http://static0.hln.be/static/photo/2015/1/4/0/20151023145134/media_xll_8098770.jpg

Niks zo confronterend als een trap oplopen, en merken dat je eenmaal bovenaan toch stevig naar adem moet happen. Zeker als je van jezelf dacht dat het nog wel snor zat met die conditie. Maar geweldig nieuws: het ligt niet aan jou. Een Amerikaanse cardioloog en een personal trainer verklaren waarom je zelfs met een topconditie buiten adem bent na een rondje traplopen.

Wie nog eens durft lachen omdat je als een idioot naar adem hapt na het oplopen van een trap, kan je meteen van antwoord dienen. Het betekent namelijk niet dat het slecht gesteld is met je conditie, weet personal trainer Jordan Syatt. "Je hebt net je hartslag de hoogte in gejaagd, en daarna heb je meer zuurstof nodig, vandaar dat je naar adem hapt."

Gevecht tegen de zwaartekracht
"Tenzij je vaak workouts doet die gebaseerd zijn op traplopen, of regelmatig dat toestel voor traplopen gebruikt in de fitness, is het heel normaal dat zo'n plotse inspanning je buiten adem brengt," vult cardioloog Nieca Goldberg aan. "Bij het beklimmen van een trap gebruik je meer spieren dan bij gewoon stappen," zegt personal trainer Syatt. "Eigenlijk voer je lunges in de hoogte uit, waarmee je ook nog eens opbokst tegen de zwaartekracht. Die oefening ligt al hoog boven het gemiddelde fitnessniveau," bevestigt Goldberg.

"Bij het traplopen combineer je een cardio- met een krachtoefening, wat jou zelfs met een perfecte conditie snel buiten adem zal brengen," vult coach Jason Fitzgerald nog aan. De enige oplossing om minder buiten adem te zijn na een sessie traplopen? Oefenen, oefenen, oefenen. Syatt raadt aan om veel krachtoefeningen voor je onderlichaam in je workout te stoppen, zoals squats en lunges. Trainen om zonder verpinken een lange trap op te lopen, het is weer eens wat anders dan trainen voor een marathon. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine meid doet oproep voor Kerst:

Kleine meid doet oproep voor Kerst: "Wie wil mijn ouders worden?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/10/4/20151024114826/media_xll_8101054.jpg

De meeste meisjes van drie willen speelgoed voor Kerstmis, maar de wens van Grace is een stuk hartverscheurender. De kleine meid wacht al heel haar leven op adoptieouders, maar voorlopig zonder succes.

Grace heeft nog niet veel geluk gehad in haar leven. Haar moeder had serieuze complicaties tijdens de zwangerschap, waardoor het meisje veel te vroeg ter wereld kwam. Na 25 weken kwam Grace in Groot-Brittannië ter wereld; ze woog amper een dikke 500 gram en kreeg te maken met heel wat gezondheidsproblemen. Dokters voorspelden dat ze nooit zou kunnen lopen.

Het meisje overtrof echter alle verwachtingen. Intussen loopt en klimt ze zonder problemen rond. Bij haar pleegouders in Birmingham weliswaar, want haar moeder liep hersenschade op in een auto-ongeluk en kan niet meer voor haar kinderen zorgen. De twee broers en zussen van Grace werden vrij snel geadopteerd, maar zijzelf wacht na drie jaar nog steeds op nieuwe ouders.

Pleegouders Jill en Paul, allebei in de 50, vinden het doodjammer dat niemand het voorlopig zag zitten om Grace in huis te nemen. Met haar hersenverlamming en chronische longziekte brengt het meisje immers enkele uitdagingen met zich mee. Ze kan niet zo goed praten en ook eten gaat moeilijk. Ze is regelmatig ziek en moet 's nachts in het oog gehouden worden. "Een van de ouders zal inderdaad thuis moeten blijven bij haar", aldus Jill. "Maar het is zo'n schat van een kind. Ze vraagt nergens naar en is heel lief en energiek. Je moet haar goed opvolgen om te zien of ze iets te kort heeft, want zelf zal ze niet aangeven dat ze hulp nodig heeft. Maar er is niets mis met haar verstand. Het is een heel pienter meisje."

Jill en Paul, die intussen al 11 kleinkinderen hebben, benadrukken dat iedere familie blij zou zijn om haar te adopteren. "Ze is heel speels en liefdevol. Ze heeft voor Kerst echt een familie nodig." Wij duimen alvast, Grace! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen was roken nog heel gewoon

Toen was roken nog heel gewoon

http://oi57.tinypic.com/i3ayab.jpg

Vier pakjes per dag. Ook al was hij eind jaren zeventig één van de strafste sportmannen op aarde, toch blies voetballer Johan Cruijff er dagelijks zo'n honderd sigaretten door. Onwaarschijnlijk. Maar veertig jaar geleden keek niemand ervan op. Toen paften de dokters op hun ronde in het ziekenhuis, hadden studenten de asbak binnen handbereik in het klaslokaal en was roken zelfs voor topatleten de normaalste zaak van de wereld.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen willen graag een slimme vrouw (maar niet echt)

Mannen willen graag een slimme vrouw (maar niet echt)

http://static2.hln.be/static/photo/2015/7/7/7/20151024083016/media_xll_8100847.jpg

Ons vermoeden is bevestigd: mannen zijn doodsbang van vrouwen die slimmer zijn dan hen. Dat blijkt uit een studie van de universiteiten van Buffalo, California en Texas. Opvallend: tijdens een hypothetische rondvraag beweerden de mannen maar al te graag een slimme vrouw te daten, maar in praktijk blijkt dat dus helemaal anders uit te draaien.

De onderzoekers Lora E. Park, Ariana F. Young, en Paul W. Eastwick ondervonden dat mannen misschien wel fan zijn van het idee om met een slimme vrouw uit te gaan, maar in werkelijkheid eigenlijk liever niet worden afgetroefd door een vrouw.

theorie versus praktijk

Voor het onderzoek werden twee studies uitgevoerd. Uit de eerste vragenlijst bleek dat maar liefs 86 procent van de mannen graag zou daten met een vrouw die slimmer is dan zijzelf. Vervolgens deden de onderzoekers enkele testen om na te gaan in hoeverre die uitspraken waar waren.

In de eerste versie van de studie moesten 105 mannelijke studenten een hypothetisch scenario lezen van een vrouw die beter scoorde op een test dan zij. Nadien beoordeelden ze de vrouw in kwestie naar aantrekkelijkheid. In de tweede versie namen 151 mannelijke studenten deel aan een intelligentietest. Vervolgens werd hen gevraagd of ze geïnteresseerd waren om een vrouw, die ook had deelgenomen aan de test en een beetje verder stond, te ontmoeten. Soms had zij hoger gescoord, soms lager.

De conclusie? Uit beide studies bleek dat mannen in theorie maar al te graag zouden uitgaan met een slimmere vrouw.

Liever geen slimmere vrouw

Daarmee was de kous echter nog niet af. Voor de volgende studies werden de mannen in contact gebracht met een vrouw die dezelfde test had afgelegd, en het in sommige gevallen beter en in sommige gevallen minder goed had gedaan. Daarbij kregen ze eerst hun respectievelijke score te horen, en werd de mannen vervolgens gevraagd om tegenover de vrouw in kwestie te gaan zitten.

Nadien kregen de deelnemers een vragenlijst voorgeschoteld over hun eerste indrukken, met name de aantrekkelijkheid en hoe graag ze nog eens zouden uitgaan. Ook waren de onderzoekers geïnteresseerd in de fysieke afstand tussen de stoelen, als indicatie van de romantische interesse van de man.

De resultaten logen er niet om. Mannen die een vrouw ontmoetten die slimmer was dan zij, zetten niet alleen hun stoel verder weg, ze beoordeelden haar ook als veel minder aantrekkelijk en interessant dan de mannen die beter gescoord hadden dan de vrouw die ze ontmoetten.

Conclusie

De samenvattende conclusie van de onderzoekers luidt als volgt: "De onderzoeken onthullen dat mannen meer worden aangetrokken door vrouwen die intelligenter zijn dan zij als die vrouwen niet fysiek aanwezig zijn. Wanneer de vrouwen daarentegen wél fysiek aanwezig waren, toonden de mannen veel minder interesse als bleek dat zij slimmer was dan zijzelf." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lies Steppe - My dark companion

Lies Steppe - My dark companion

Klik op de foto om haar te beluisteren» Reageer (0)
23-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw caféconcept: betaal voor tijd in plaats van koffie

Nieuw caféconcept: betaal voor tijd in plaats van koffie

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/5/9/20151023124701/media_xll_8098329.jpg

Koffieliefhebbers, opgelet! Binnenkort strijkt in ons land namelijk een nieuw caféconcept neer dat helemaal draait rond quality time. Het perfecte plekje voor een ontbijtdate met vriendinen en die-hard koffiefanaten, maar ook voor wie op zoek is naar een rustige werkplaats

Het Slow Time Café komt overgewaaid uit Berlijn en strijkt vanaf maandag 30 november neer in het Antwerpse 'Boer Bretel'.

In plaats van te betalen per consumptie, betaal je voor de gespendeerde tijd (meteen het ideale excuus om liters koffie te drinken). En dat gaat makkelijker dan het klinkt: bij het binnenkomen krijg je een kaartje met een timestamp, en bij het buitengaan reken je weer af.

Ondertussen kan je genieten van een kopje koffie of thee of een ochtendlijke kom granola voor de vroege vogels. See you there!

Het inkomtarief is 3 euro (goed voor een uurtje zorgeloos vertoeven).
Nadien wordt je 50 eurocent aangerekend per schijf van 10 minuten en voor 12 euro kan je er een halve dag (5 uur) blijven rondhangen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer zelfvertrouwen uitstralen door je lichaamstaal? Dat doe je zo

Meer zelfvertrouwen uitstralen door je lichaamstaal? Dat doe je zo

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/6/13/20151023091440/media_xll_8097718.jpg

Zelfvertrouwen blijft voor velen onder ons een heikel punt. Of het nu een sollicitatie is, een presentatie of een blind date, wanneer we plots in de spotlights staan, steekt die onzekerheid al snel de kop op. Maar geen zorgen, met deze tips heeft niemand in de gaten dat je eigenlijk staat te trillen op je benen.

Maak je groot

Mensen die onzeker zijn, zullen automatisch vooroverbuigen om zich kleiner te maken en zo minder in de kijker te lopen. Om uit te stralen dat sterk in je schoenen staat, sta je dus best zo recht mogelijk. Dat zorgt er trouwens niet alleen voor dat je zelfzekerder overkomt, je gaat je ook beter voelen. Een goede houding maakt namelijk dat er meer zuurstof naar de hersenen gaat, waardoor je je gezonder en levendiger voelt.

Ontspan je gezicht

Aan een gezicht kan je veel aflezen, ook zenuwen. Gefronste wenkbrauwen, een verstarde kaak en een lage kin kunnen aan anderen vertellen dat je niet goed in je vel zit. Neem dus diep adem, en probeer je gezichtsexpressies te verzachten. Adem ook niet te snel, daardoor praat je minder verstaanbaar en zal je sneller buiten adem raken. Bovendien is een snelle ademhaling ook een teken van onzekerheid voor anderen.

Bedenk op voorhand wat je met je handen doet

Moet je een presentatie geven? Bedenk je dan op voorhand wat je met je handen gaat doen. Steek ze niet in je zakken, maar gebruik ze om je woorden kracht bij te zetten. Op die manier kom je niet alleen overtuigender over en zal het publiek aandachtiger luisteren, zo creëer je ook een open houding waardoor je er zelfzekerder uitziet.

Neem een open houding aan

Veel mensen hebben de neiging om de armen te kruisen voor het lichaam wanneer ze niet op hun gemak zijn. Het mag voor jezelf misschien veiliger voelen om zo te spreken, het komt minder goed over voor je publiek. Iemand met de armen over elkaar geslagen ziet er immers strenger uit en houdt een band met zijn publiek tegen, terwijl een open houding er net voor zorgt dat je je publiek binnentrekt.

Oefen voor de spiegel

Of je nu een sollicitatie of een presentatie in het verschiet hebt, het helpt om naar jezelf te kijken wanneer je je voorbereidt, zo kan je je houding het beste corrigeren en zie je zelf welke foutjes je al dan niet maakt. Veel succes! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Randy Crawford - When I Get Over You

Randy Crawford - When I Get Over You

Klik op de foto om haar te beluisteren


Randy Crawford (echte naam Veronica Crawford, 18 februari 1952) is een Amerikaanse zangeres.

Randy Crawford werd geboren in Macon, Georgia, maar groeide op in Cincinnati, Ohio. Als kind zong ze op school en in kerkkoren. Op 15-jarige leeftijd begon ze op te treden, begeleid door haar vader. Later werd ze zangeres van een groep. In 1972 trad ze voor het eerst op bij een concert in New York, waar ze samen optrad met George Benson. In 1975 trad ze op met George Benson en Quincy Jones. Enkele van de liedjes die ze daar ten gehore bracht, verschenen op haar debuutalbum Everything must change. Dit album verscheen alleen in de Verenigde Staten.

Grotere bekendheid kreeg ze in 1979 toen ze mee mocht zingen op de titelsong van het album Street Life van The Crusaders. Haar eigen commerciële doorbraak kwam een jaar later, toen haar vierde album Now we may begin uitkwam. De ballad One day I'll fly away werd een nummer 1-hit in onder meer België, Nederland en Groot-Brittannië. Pas na dit succes werden haar eerdere albums ook in Europa uitgebracht.

De volgende jaren scoorde ze nog enkele hits, maar grote hits als One day I'll fly away bleven (in tegenstelling tot wat begin jaren '80 werd voorspeld) uit.» Reageer (0)
22-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op de vijf studenten loopt risico op depressie

Een op de vijf studenten loopt risico op depressie

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/0/4/20151022043022/media_xll_8093734.jpg

Psychische klachten zijn een wijdverspreid probleem onder studenten. Want een vijfde van de jongeren die aan een universiteit of een hogeschool les volgen, loopt risico op een depressie. Bij de totale bevolking is dat maar dertien procent. Dat blijkt uit een studie van de KU Leuven waarover de kranten van Mediahuis berichten.

Een op de zeven kampt daadwerkelijk met psychologische stoornissen. Een op de twintig studenten denkt soms aan zelfdoding, zo blijkt nog uit het onderzoek dat professor Ronny Bruffaerts sinds het academiejaar 2012-2013 bij duizenden studenten uitvoerde.

De moeilijkheden hebben vaak te maken met de plotse overstap van het middelbaar naar het hoger onderwijs. "Er komen een heleboel uitdagingen op hen af: ze voelen de druk om te presteren, de vertrouwde structuur van het middelbaar valt weg, ze moeten een sociaal netwerk uitbouwen en leren studeren", aldus Bruffaerts.

Om het probleem aan te pakken, heeft de KU Leuven "MindMates" in het leven geroepen. Het project moet studenten onder meer aanzetten om te waken over elkaars mentale gezondheid. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lijn maakt abonnementen duurder

De Lijn maakt abonnementen duurder

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/5/9/20151022051952/media_xll_8093739.jpg

De openbaarvervoermaatschappij De Lijn trekt in februari de tarieven voor de abonnementen en de dagpassen op. Dat heeft de raad van bestuur beslist, zo meldt De Tijd.

De raad van bestuur van de openbaarvervoermaatschappij heeft de inflatie doorgerekend in de nieuwe tarieven. De prijzen van sms-tickets, biljetten en rittenkaarten wijzigen daardoor niet, maar de abonnementen en de dagpassen worden vanaf 1 februari 2016 wel een pak duurder. Vooral abonnementen van 1 of 3 maanden stijgen fors.

"De indexering van de tarieven wordt samen bekeken", legt Tom Van De Vreken, de woordvoerder van De Lijn uit. "We passen de lijnkaarten niet aan, want het is bij de verkoop van tickets moeilijk om met centiemen te werken. Daardoor stijgen de andere prijzen iets meer."

De tariefverhoging ligt gevoelig, want in 2015 gingen de tarieven van De Lijn al fors omhoog. Het bedrijf maakte toen ook komaf met het gratisbeleid.

Het voorstel moet nog op de Vlaamse ministerraad worden besproken, maar normaal krijgt het daar groen licht. (br.hln)


» Reageer (0)
21-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drink je beter een glas warm of koud water 's ochtends?

Drink je beter een glas warm of koud water 's ochtends?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/0/9/6/20151021082215/media_xll_8090751.jpg

Een glas water drinken bij het opstaan helpt om wakker te worden en je spijsvertering al wat aan te porren. Het Amerikaanse voormalige Victoria's Secret model Lindsay Ellingson zweerde recent nog bij een glas warm water 's ochtends, omdat het lichaam dit makkelijker zou opnemen. Anderen claimen dan weer dat ijskoud water 's ochtends helpt bij het verbranden van calorieën. Wat is de beste optie? Voedingsdeskundigen Lindsay Malone, Cassie Vanderwall en Leslie Bonci brengen uitsluitsel.

"Elke keer we iets inslikken met een andere temperatuur dan onze lichaamswarmte van ongeveer 37°, moet ons lijf harder werken," legt voedingsdeskundige Cassie Vanderwall uit. "Zo dwingt ijskoud water ons lijf om de lichaamstemperatuur opnieuw op pijl te brengen." Elk activiteit die inspanning vraagt van ons lichaam, verbrandt logischerwijze calorieën.

Minimale impact
"Maar dat wil niet zeggen dat je door het drinken van verschillende glazen ijskoud water veel calorieën zal verbranden, zoals vaak beweerd wordt," weerlegt Vanderwall. "De impact is minimaal," verduidelijkt voedingsdeskundige Leslie Bonci. "Door één glas koud water te drinken, verbrand je ongeveer 8 kcal. Dus zelfs als je 8 glazen snel na elkaar drinkt zit je nog maar aan een verwaarloosbare 64 calorieën. Dat komt ongeveer overeen met één appel." Wel krijgt je metabolisme een boost van een glas koud water, maar dat heb je altijd als je water drinkt, ongeacht de temperatuur.

Vertraagd metabolisme

Is warm water dan een betere optie 's ochtends, als ons lijf nog niet goed wakker is? "Warm water zal misschien wat zachter aanvoelen voor mensen die maagdarmproblemen hebben. Maar er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat warm water makkelijker wordt opgenomen door het lichaam," weerlegt Leslie Bonci de theorie van ex-Victoria's Secret model Lindsay Ellingson. "Snel veel water binnenwerken - warm of koud - zal je op zich geen kilo's doen verliezen. Maar veel water drinken in het algemeen leidt wel tot gezondere gewoontes, en op termijn tot gewichtsverlies," zegt Vanderwall. "Water drinken in plaats van frisdrank, bijvoorbeeld, zorgt er al voor dat je minder calorieën opneemt. Als je gedehydrateerd raakt vertraag je bovendien je metabolisme, dus je hebt er alle baat bij genoeg te drinken."

Warm of koud water in de ochtend? Waar je maar zin in hebt. Kies gewoon zelf voor wat je het beste binnen krijgt op een nuchtere maag, en vergeet vooral niet om doorheen de dag ook voldoende te drinken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Senne (10) is al drie jaar Sanne: Zeker weten, ik zal altijd een meisje zijn

Senne (10) is al drie jaar Sanne: "Zeker weten, ik zal altijd een meisje zijn"

http://static3.hln.be/static/photo/2015/4/2/13/20151020230340/media_xll_8089843.jpg

Drie jaar geleden kregen de ouders van Senne de hemel op hun hoofd: hun zoon, toen zeven, wou een meisje worden. Vandaag is Sanne één van de jongste transgenders in ons land en gelukkiger dan ooit, vertelt ze vanavond in 'Karen en De Coster' op VIER. "Ik zal nooit terug jongen worden."

In haar kamertje is alles roze en turquoise. Op het jurkje dat ze draagt, staan grote bloemen. En vraag je aan Sanne waar ze van houdt, dan zegt ze: "Van hoge hakken, schmink, nagellak, jurkjes en Sponge Bob." Dat is geen pose. Sanne is in álles een meisje. Zo voelt ze zich, zo ziet ze er ook uit. Behalve onder haar jurkje. Want daar is Sanne drie jaar nadat ze zich als meisje begon te kleden wél nog in alles een jongetje.

Nicole herinnert zich de dag nog als was het gisteren. De C&A. Voorjaar 2012. "Ik wist al járen dat Senne geen jongetje was zoals alle andere. Heel zachtaardig. Heel rustig. Speelde vooral met meisjes. Had de laatste jaren voor Sinterklaas áltijd alléén maar een poppenwagen gevraagd. Eddy en ik zeiden dan wel eens zachtjes tegen elkaar: misschien wordt-ie later wel homo. Maar die dag in de C&A kwam het er plots uit: 'Mama, mag ik een jurkje?'

Eerste jurkje
Nicole antwoordde wat op dat moment waarschijnlijk élke moeder zou antwoorden. Iets van 'lieverd' en 'ach, schat toch' en 'dat jongetjes toch geen jurkjes dragen'. Maar het gezicht van haar zoon schoot récht naar de kern van haar moederhart. "Nóóit heb ik op het gezicht van mijn kind een grotere droefnis gezien dan toen. Wat ik zag, ging door merg en been. In de laatste winkel waar we die dag kwamen heb ik het wél gedaan: ik heb - voor  toen nog Senne - een jurkje gekocht." Het stelde niks voor, het ding. Amper 8 euro had het gekost. Er stonden kersen op. Maar het is gedragen tot de stof bijna uiteen viel. (br.hln)


» Reageer (0)
20-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bo Diddley -Who do you love

Bo Diddley -Who do you love

Klik op de foto om hem te beluisteren


Bo Diddley, geboren als Otha Ellas Bates, later veranderd in Ellas McDaniel (McComb (Mississippi), 30 december 1928  - Archer (Florida), 2 juni 2008), was een invloedrijke Amerikaanse rock-'n-roll-zanger en -gitarist. Zijn stijl, kenmerkend door de metaalachtige gitaarriffs en de voortstuwende ritmes, is van invloed geweest op talloze muzikanten, hoewel zijn werk zelden de hitlijsten heeft weten te bereiken.

In zijn jeugd kreeg hij vioolles. Na het horen van John Lee Hooker besloot hij bluesgitarist te worden. In de jaren vijftig begon hij te spelen met zijn vaste partner, de maracas-speler Jerome Green. In het midden van de jaren vijftig kreeg hij een contract bij de in Chicago gevestigde platenmaatschappij Chess Records. Diddley bespeelde oorspronkelijk een zelfgebouwde, vierkante gitaar - op zijn platenhoezen altijd keurig gekleed met vlinderstrik en Schotse geruite jasjes. Zijn handelsmerk tijdens echte optredens werden een zonnebril en de even onafscheidelijke (bol)hoed.

Zijn eerste single, het op een slaapliedje gebaseerde "Bo Diddley", introduceerde de voor hem kenmerkende beat, die later vele malen zou worden gekopieerd. Invloedrijk is ook de nadruk op het door de gitaar gestuurde ritme in het nummer. Later werden nog meer singles uitgebracht, waaronder "I'm a Man", "Who Do You Love?", "Mona" en "Road Runner". Alhoewel het destijds geen grote successen waren, zeker niet in vergelijking met de hits van zijn Chess-collega Chuck Berry, zijn deze en andere nummers regelmatig gecoverd en zijn ze van grote invloed gebleken op andere belangrijke muzikanten. Onder anderen The Rolling Stones, Buddy Holly, Muddy Waters, The Animals, The Pretty Things en The Yardbirds hebben covers en bewerkingen van nummers van Bo Diddley alias E. McDaniel gespeeld.

In de jaren zestig stopte Bo Diddley met het opnemen van platen. Hij zou nog wel af en toe optreden, waaronder in het voorprogramma van The Clash, eind jaren zeventig. In 1987 werd Bo Diddley opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Op 16 mei 2007 werd Bo Diddley na een optreden getroffen door een beroerte en opgenomen op de IC van een ziekenhuis in Omaha (Nebraska).[1] Een jaar later, tijdens zijn revalidatie, overleed hij na een hartaanval in Florida, op 79-jarige leeftijd


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 redenen waarom je meer je handen moet wassen

5 redenen waarom je meer je handen moet wassen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/12/2/14/20151019153406/media_xll_8085899.jpg

Je zou veronderstellen dat iedereen wel weet dat het belangrijk is om je handen regelmatig te wassen, maar toch wast slechts 30 procent van de werknemers zijn handen na een toiletbezoek met zeep. Uit luiheid of onwetendheid? Wij sommen 5 redenen op waarom het belangrijk is om je handen te wassen.

1. Op de gemiddelde computermuis zitten ruim 10.000 organismen per cm², en op een toetsenbord zelfs het dubbele. Wil je die echt op je handen hebben als je bijvoorbeeld gaat eten?

2. 47 procent van de ziektes is eenvoudig te voorkomen door je handen regelmatig en correct te wassen.

3. Tachtig procent van de besmettingen tussen mensen gebeurt via de handen.

4. Een besmette hand kan virussen en bacteriën overbrengen naar vijf nieuwe oppervlaktes of veertien mensen.

5. Wie zijn handen niet wast na een toiletbezoek, maakt veel (meer) kans om bijvoorbeeld het norovirus op te lopen, dat hevige buikgriep kan veroorzaken.

Correct je handen wassen is trouwens helemaal niet zo moeilijk en duurt gelukkig ook niet lang: natmaken, inzepen, gedurende twintig seconden grondig wassen en vervolgens afspoelen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Michiels - Let Me Be Turned To Stone

Paul Michiels - Let Me Be Turned To Stone

Om hem te beluisteren druk op de foto

Paul Michiels werd geboren te Heist-op-den Berg op 15 juni 1948

Vanaf zijn prille jeugd is Paul (op 8-jarige leeftijd ’56) reeds in de ban van de liedjes die hij op de radio hoort. Hits van Bill Haley , Elvis Presley, Litlle Richard, Jerry Lee Lewis, Eddy Cochran , Buddy Holly e.a.komen vanuit de V.S. overgewaaid naar Europa.. De Rock’Roll viert hoogtij !
Paul’s moeder speelde tijdens de oorlogsjaren piano voor de geallieerde soldaten die klant waren in het café”t Pleintje”in Heist waar Madeleine als dochter opgroeide.
Op diezelfde piano tokkelde Paul in zijn kinderjaren en probeerde alzo zijn helden te imiteren.

In de jaren tachtig van de twintigste eeuw trad hij op onder de naam P.P. Michiels. Eind jaren '80 vormde hij de succesvolle popgroep Soulsister met Jan Leyers. In 1988 scoorden ze een internationale hit met het nummer "The way to your heart". Na de split van de groep bouwde hij verder aan zijn solocarrière. In 2001 scoorde hij tegelijkertijd twee hits. "Let Me Be Turned To Stone" werd een succes, maar vooral "Forever Young", een cover van Alphaville en titeltrack van de film Team Spirit scheerde hoge toppen.

Op zaterdag 1 maart 2008 gaf Soulsister, 12 jaar na de split, een reünie-concert in het Antwerpse Sportpaleis.» Reageer (0)
19-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom calorieën tellen eigenlijk onzin is

Waarom calorieën tellen eigenlijk onzin is

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/16/14/20151019120829/media_xll_8085284.jpg

Calorieën tellen was eens de basis van zowat elk voedings- of dieetplan. Vandaag de dag benadrukken experts echter dat je wiskundige berekeningen onzin zijn. "Calorieën tellen helpt je geen gewicht verliezen en voorkomt ook geen gezondheidsproblemen."

Calorieën tellen is out, meent professor Marion Nestle, voedingsexperte aan de New York University. De reden is simpel: "Je kan het gewoon niet correct doen." Wat op de verpakking staat, klopt nagenoeg nooit. "Er is immers een foutmarge toegelaten. Wat je denkt dat je eet, kan dus erg verschillen van het aantal calorieën dat je effectief naar binnen speelt."

Daarnaast is de term 'calorie' intussen zo vaak verkeerd gebruikt dat niemand nog precies weet wat het wil zeggen. "We denken allemaal dat de kwantiteit van calorieën telt. Hoe meer we er eten, hoe dikker we worden. Onzin, want niet alle calorieën zijn gelijk: we negeren biochemie en het feit dat we niet alles op dezelfde manier metaboliseren. Voeding wordt op verschillende manieren in energie en vet omgezet."

Met andere woorden: wat we eten is minstens zo belangrijk als hoeveel we eten. "Als je gewicht toeneemt, wil dat zeggen dat iets je vetcellen heeft getriggerd om meer energie op te slaan. Vaak is dat insuline. Als je dan minder calorieën gaat eten, maak je het probleem dan erger." De truc is dus om voedsel te vermijden dat je insuline laat pieken. "En dat betekent minder kant-en-klare verakkingen en meer zaken als olijfolie, noten, avocado, chocolade... Vezelrijk voedsel verteert traag en houdt je suikerspiegel laag. Dat is de weg naar een gezond lichaam." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling van Luc Tuymans opent in Qatar

Tentoonstelling van Luc Tuymans opent in Qatar

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/9/12/20151018174102/media_xll_8083152.jpg

In Qatar is vandaag een grote retrospectieve geopend van Luc Tuymans. Op de tentoonstelling zijn 100 schilderwerken en 80 tekeningen van de Belgische kunstenaar te zien. De kleine Golfstaat profileert zich hiermee als "een groot artistiek centrum in de Golf".

De tentoonstelling "Intolérance" belooft één van de belangrijkste expo's te zijn in Doha. Er zijn schilderen te zien van Tuymans die teruggaan tot de jaren 70, net als nieuw werk, zoals "The Arena". Het gaat om werken uit privécollecties, van galerijen en musea uit de hele wereld, waaronder het Centre Pompidou in Parijs, het Guggenheim in New York en Tate Gallery in Londen.

De Belgische kunstenaar zegt tegen AFP "dat het gaat om de grootste tentoonstelling" van zijn werk. Het gaat om een "erg, erg grote onderneming". De voorbereiding nam twee jaar in beslag. Het is de eerste keer dat er werk van Tuymans in de Golf wordt tentoongesteld. De expo loopt nog tot eind januari.

De expo in Doha komt er na een persoonlijke uitnodiging van Sjeika Al-Mayassa al-Thani, de dochter van de voormalige emir van Qatar. Zij geldt als één van de machtigste vrouwen uit de kunstwereld. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dat een Boeddhabeeld op Mars?

Is dat een Boeddhabeeld op Mars?

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/15/4/20151019085405/media_xll_8084824.jpg

Yep, alweer een 'bewijs' van buitenaards leven op Mars! Meer nog, de Marsmannetjes blijken, volgens de believers dan toch, aanbidders van Boeddha (geweest) te zijn. In bovenstaande foto van Marsrover Curiosity zien ze immers een "beeld van een prachtige God" op de rode planeet.

Voor Scott C. Waring, schrijver voor ufosightingsdaily.com, is het een bewijs dat er ooit intelligent leven op Mars heeft bestaan. "Alleen al deze foto zou moeten volstaan om de Verenigde Naties ervan te overtuigen dat er ooit intelligent leven was op Mars", schrijft hij. "Maar NASA wil niet dat we de waarheid kennen, want dan zou hen gevraagd worden om de info en technologie die ze hebben gevonden te delen."

Begin augustus ontwaarde de zelfverklaarde ufoloog Waring ook al het beeld van een 'vrouwtje' tussen de rotsformaties op Mars.

Foto al jaar oud
Hier vind je alvast de originele foto van het landschap waarin de aanhangers van complottheorieën een 'godenbeeld' opmerken. Maar dat beeld lijkt alleszins niet meteen op Boeddha...

Overigens kwam de foto vorig jaar rond deze tijd ook al op Ufo Sightings Daily, terwijl de website laat uitschijnen dat het een nieuwe, close-up-foto van Curiosity betreft. Het is niet de eerste keer en het zal ook niet de laatste zijn dat de grillige rotsvormen op Mars een of ander menselijk ogend beeld lijken te representeren. Wat aanleiding geeft tot geestige grappen op sociale media, zoals hieronder. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - Wonderful Tonight

Eric Clapton - Wonderful Tonight

Klik op de foto om hem te beluisteren

Eric Patrick Clapton, (Ripley (Surrey), 30 maart 1945) is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek.
» Reageer (0)
18-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom draag je maar beter geen zware oorbellen meer

Daarom draag je maar beter geen zware oorbellen meer

http://static0.hln.be/static/photo/2015/12/15/13/20151017120938/media_xll_8080693.jpg

Grote oorbellen werden voor het eerst gespot aan de oorlellen van celebs op de rode loper, en daarna werden ze ook steeds populairder onder gewone stervelingen. Ze zijn hét ideale accessoire om je outfit van wat meer glamour te voorzien. Helaas zijn er echter heel wat nadelen verbonden aan het dragen van zware oorbellen.

Volgens Edward Miranda, een Amerikaanse plastische chirurg, zijn er drie grote risico's verbonden aan het dragen van zware oorbellen waarbij zij het vaakst moet ingrijpen:

1. Er kunnen milde tot zware ontstekingen ontstaan, vooral in en rond het gatje in je oor zelf.
2. Aangezien bij zware oorbellen al het gewicht terecht komt op een dun strookje huid, zal het gaatje in je oor veranderen van een ronde naar een ovaal. De oorlel zelf rekt ook uit, en kan zelfs scheuren als je te vaak zware oorbellen draagt.
3. Grote oorbellen kunnen achter iets blijven haken, of kinderen en huisdieren kunnen eraan trekken, waardoor blijvende schade kan aangericht worden.

Op lange termijn leidt het dragen van zware oorbellen echter ook tot het vervroegd verouderen van je oorlellen. Ze gaan hangen, worden dunner en daardoor ontstaan er rimpels. Edward Miranda vertelt dan ook dat een oorlellift al een tijdje aan populariteit wint. "Steeds meer vrouwen van rond de dertig hebben nog een rimpelloos gelaat, maar ze kampen wel vaker en vaker met uitgezakte oorlellen. Met behulp van fillers, zorgen wij ervoor dat je oorlellen er terug als vanouds uitzien, alleen werkt dat effect slechts voor een jaar en kost zo'n operatie makkelijk tussen de 1.300 en 2.600 euro."

Best dus toch drie keer nadenken, als je nog eens zware oorbellen wilt dragen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog amper 12 kg, maar deze uitgemergelde boxer krijgt gelukkig een tweede kans

Nog amper 12 kg, maar deze uitgemergelde boxer krijgt gelukkig een tweede kans

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/16/5/20151018065815/media_xll_8082275.jpg

Hoewel hij er extreem slecht aan toe was, bleef een uitgemergelde boxer kwispelen toen hij dinsdag door een vreemde werd aangetroffen in een park in New York, waar de hond door zijn eigenaar was achtergelaten.

De hond, die nog geen twaalf kilogram woog, werd door de barmhartige vinder opgepakt en naar een opvangcentrum gebracht. Aangezien het dier er echter heel erg aan toe was en het centrum niet de juiste verzorging kon bieden, werd de organisatie Adopt a Boxer Rescue (AABC) gecontacteerd.

AABC bracht de hond meteen naar de spoedafdeling van een dierenziekenhuis, waar de dierenartsen hem onderzochten. Ondanks het feit dat de hond extreem mager was, bleken zijn hart en longen gelukkig in goede conditie.

Het dier, dat Brewster werd gedoopt, mocht gisteren het dierenziekenhuis verlaten en wordt ondertussen verder door AABC opgevangen. De hond werd op een speciaal dieet gezet, waarbij hij om de twee uur kleine porties eten toegediend krijgt. Daarnaast wordt hij ook behandeld voor bloedarmoede en enkele doorligwonden.

De organisatie post regelmatig updates op haar Facebookpagina om te laten weten hoe het met Brewster gaat. Op de foto's is te zien dat Brewster heel erg in de watten wordt gelegd door het team van AABC.

Ondertussen gaat de organisatie op zoek naar de eigenaar die verantwoordelijk is voor de zware verwaarlozing van het dier. Ze loven een beloning van 1500 dollar uit voor informatie die kan leiden tot de arrestatie van de schuldige. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huey Lewis & The News - The Power Of Love

Huey Lewis & The News - The Power Of Love

Klik op de foto om ze te beluisteren

Huey Lewis and the News is een Amerikaanse rockband afkomstig uit San Francisco. De bekendste hits van de band in Nederland zijn "Power of Love", "Stuck with you" en "Hip to be Square".

Het nummer "The Power of Love" werd een nummer 1 in de VS en bereikte in Nederland de 20e plaats in de top 40. Het succes werd mede bepaald door het gebruik van deze single in de openingsscène van de film Back to the Future van Robert Zemeckis. Huey Lewis heeft een kleine gastrol in deze film, waarin hij als faculteitslid de auditie van de band van Marty McFly afwijst. De grap is dat die band hierbij een instrumentale versie van het nummer "The Power of Love" speelt.

» Reageer (0)
17-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizenden Chinezen beweren 'zwevende stad' gezien te hebben

Duizenden Chinezen beweren 'zwevende stad' gezien te hebben

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/13/11/20151017171823/media_xll_8081201.jpg

Bestaat er dan echt een parallel universum? Veel Chinezen denken van wel nadat ze een stad in de lucht hebben zien zweven boven Jiangxi en Foshan. Niets van aan, zeggen wetenschappers. Het zou om een 'fata morgana' gaan.

Chinezen legden het vreemde tafereel met hun smartphones vast. Sommigen zijn er rotsvast van overtuigd dat een geheime stad boven hun hoofd hangt. En hoewel de beelden vrij indrukwekkend zijn, zou het gewoon gaan om een fata morgana.

Een fata morgana, of luchtspiegeling, is een optisch fenomeen dat het gevolg is van temperatuurinversie, een verschijnsel waarbij grote temperatuursverschillen bestaan tussen verschillende luchtlagen. Omdat lucht een heel slechte warmtegeleider is, vermengen de verschillende lagen zich bijna niet als er geen wind is. Het scheidingsvlak tussen twee lagen kan zich dan als een spiegel gedragen.

In dit geval wordt licht dat gereflecteerd wordt door wolkenkrabbers, omgebogen terwijl het door de koelere, dichtere lucht passeert. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borremans is duurste Belgische kunstenaar: schilderij onder de hamer voor 2,7 miljoen euro

Borremans is duurste Belgische kunstenaar: schilderij onder de hamer voor 2,7 miljoen euro

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/6/10/20151017105635/media_xll_8080225.jpg

Het olieschilderij 'Girl with duck' van Michaël Borremans is donderdagavond bij Sotheby's geveild voor 2,04 miljoen pond, omgerekend 2,7 miljoen euro. Nooit heeft een schilderij van de Gentse schilder meer gekost, dat schrijft De Tijd.

Borremans onttroont daarmee ook Luc Tuymans als de 'duurste' Belgische levende kunstenaar. Tuymans' schilderij 'The Rumour' werd in 2013 in New York geveild voor 2,1 miljoen euro. Borremans schilderde 'Girl with duck' in 2011. Een jaar later werd het via zijn New Yorkse galeriehouder David Zwirner voor de eerste keer verkocht aan de Chinees-Indonesische verzamelaar Budi Tek. Die verkocht het donderdag op de veiling hedendaagse kunst bij Sotheby's. Met veel winst, want het schilderij was maar geschat tussen 600.000 en 1 miljoen pond, de helft van het uiteindelijke resultaat.

Borremans zelf wordt van de verkoop amper iets rijker. Hij profiteert wel van het Europese volgrecht, maar dat is geplafonneerd op 12.500 euro.

De schilder maakte de veiling in Londen niet mee, maar houdt er een dubbel gevoel aan over. "Ik ben geschrokken, ja. Nooit heeft iemand zoveel geld voor een werk van mij neergeteld. Dat streelt mijn ego, maar de echte winnaar is de verkoper. Hij verdient via mij veel geld. Allicht, maar dat weet ik niet zeker, betaalt hij niet eens belasting op zijn verkoopprijs", zegt Borremans in de krant. De schilder vreest ook dat de speculatie met zijn werken zal toenemen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mr. Probz - Nothing Really Matters

Mr. Probz - Nothing Really Matters

Klik op de foto om hem te beluisteren

 
 
 
 
Dennis Princewell Stehr (Zoetermeer, 15 mei 1984), beter bekend als Mr. Probz, is een Nederlandse rapper en singer-songwriter. Hij houdt zich bezig met Nederlandse en Engelstalige zang en rap. Daarnaast richt hij zich ook op het schrijven en produceren van nummers.

Mr. Probz is van Deense en Antilliaanse afkomst. Hij hield zich bezig met graffiti en verwerkte zijn dagelijkse bezigheden in teksten. In de Nederlandse film Bolletjes Blues (2006) speelde hij de hoofdrol van Jimmy. Bolletjes Blues was de eerste Nederlandse hiphopfilm. In 2010 werd Mr. Probz genomineerd voor een BNN/State Award in de categorie Beste Artiest. Hij werd onder meer bekend door de nummers Drivin, Who Are You, Waves en "Noting really matters" en zijn samenwerking met hiphopartiesten uit de Verenigde Staten. Hij werkte samen met onder meer Alchemist, Joe Budden, Joell Ortiz, Scott Storch, Yukmouth, Grafh, Raekwon, Royce Da 5'9", 50 cent, Chris Brown en Giorgio Tuinfort van Akon's muzieklabel (Konvict Muzik).

Op 16 september 2013 kwam zijn eerste soloalbum uit, getiteld The Treatment. In april 2014 bereikte Waves de eerste plaats van de Britse hitparade, in een remix van de Duitse dj Robin Schulz. Op 11 oktober 2014 steeg Nothing really matters naar de eerste plaats van de Mega Top 50.

» Reageer (0)
16-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollywoodpapegaai viert 90 lentes met walnotencake

Hollywoodpapegaai viert 90 lentes met walnotencake

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/5/14/20151015213914/media_xll_8074529.jpg

Ooit schitterde ze in Hollywoodfilms naast Jim Carrey, Eddie Murphy en Glenn Close. Maar tegenwoordig doet papegaai Poncho het rustiger aan. Dat mag ook wel; de beroemde kromsnavel bereikte onlangs de respectabele leeftijd van 90 jaar en zou zelfs de oudste papegaai ter wereld zijn, claimt haar verzorger in Daily Mail.

Geelvleugelara Poncho was in 1996 voor het laatst te zien in 101 Dalmatiërs, maar had ook een rolletje in Dr. Dolittle met Eddie Murphey.

Jarenlang was ze in dienst bij Birds and Animals Unlimited, een bedrijf dat dieren traint voor het witte doek en levert aan bekende filmstudio's als Warner Brothers en Universal Studios. Na haar pensioen in 2000 kwam Poncho terecht op een boerderij in het Engelse Shrewbury.

Speciaal voor haar verjaardag bakte baasje Rebecca Taylor, die Poncho liefdevol verzorgt, een voor papegaaien geschikte walnotencake. 

De bontgekleurde tropische vogel leeft alweer vijftien jaar buiten de spotlights, maar heeft steeds nog typische 'divatrekjes', stelt Taylor. Ze noemt haar 'een echte prinses'.  "Poncho gaat overal mee naartoe. Zolang we haar maar dragen. Zelf vliegen doet ze nooit.''

Eigenwijs

Taylor is eigenaar van een dierenwinkel en daar krijgt Poncho zelfs een eigen boom om in te zitten. Maar de eigenwijze vogel kiest liever haar eigen stek, en leegt eigenhandig een schap om daar vervolgens te bivakkeren. Hoewel haar hoge leeftijd en enkele kale plekken, is Poncho's conditie nog steeds uitstekend. "Ze is nog net zo levendig als vroeger,'' zegt Emma Small, werknemer van de dierenwinkel.

De 90-jarige Poncho zou de oudste papegaai ter wereld zijn. Maar dit is nog niet geregistreerd. Volgens het Guinness World Records is de 80-jarige kaketoe Cookie uit het Amerikaanse Brookfield de alleroudste. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Consumptie koffie op twintig jaar tijd verdubbeld

Consumptie koffie op twintig jaar tijd verdubbeld

http://static1.hln.be/static/photo/2015/18/15/2/20151016100126/media_xll_8077412.jpg

De consumptie van koffie is de afgelopen twintig jaar bijna verdubbeld. Dat zegt althans de directeur van de Internationale Organisatie voor Koffie (OIC), Robeiro Oliveira, in de marge van 8ste koffiesalon ExpoEspeciales, dat gisteren in Bogota van start ging.

Oliveira toont zich ook optimistisch over de toekomst, ondanks de huidige, eerder sombere tijden voor de producenten als gevolg van de hevige regenval in Brazilië, de droogte in Colombia en de roestziekte die momenteel de plantages in Centraal-Amerika treft.

De vraag naar koffie stijgt gemiddeld met 2,5 procent per jaar. Die stijging heeft volgens Oliveira enerzijds te maken met de bevolkingsgroei, en anderzijds met het feit dat koffie steeds meer in de smaak blijkt te vallen. Hij verwacht dat de stijgende trend zich nog verder zal doorzetten.

Over de productieverwachtingen wil de directeur van de organisatie echter geen uitspraken doen: "Dat is afhankelijk van de omstandigheden waarmee de telers zich geconfronteerd zien", luidt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pearl Jam - Jeremy

Pearl Jam - Jeremy

Klik op de foto om hun te beluisteren

Pearl Jam is een Amerikaanse rockband uit Seattle die in 1990  gevormd werd. In die tijd werd de muziek van de band als 'grunge' bestempeld, zoals ook andere bands uit Seattle als Nirvana, Alice in Chains en Soundgarden  aan grunge werden gekoppeld. Later werd Pearl Jam steeds vaker geassocieerd met alternatieve en mainstream rock. Geschat wordt dat Pearl Jam wereldwijd meer dan zestig miljoen albums heeft verkocht.

De bekendste musicus van Pearl Jam is zanger en gitarist Eddie Vedder. Hij was er vanaf het begin in 1990 bij, net als bassist Jeff Ament en de gitaristen Stone Gossard en Mike McCready. Drummer Matt Cameron (ex-Soundgarden) sloot zich in 1998 bij de band aan. Sinds 2002 is Pearl Jam uitgebreid met een toetsenist, bekend onder zijn bijnaam Kenneth 'Boom' Gaspar.

De band werd vooral bekend door de eerste twee albums: Ten (1991) (dat meer dan dertien miljoen keer in de Verenigde Staten werd verkocht) en Vs. (1993) (destijds het snelstverkopende album in de Verenigde Staten met een miljoen verkopen binnen de eerste week, zeven miljoen verkopen in totaal en vijf weken bovenaan de charts), met daarop nummers als "Alive", "Jeremy", "Even Flow", "Black", "Daughter", "Go", "Animal" en "Dissident". De bekendste nummers van het derde album Vitalogy (1994) (op dat moment, op Vs. na, het snelst verkopende album in de Amerikaanse geschiedenis) zijn "Spin the Black Circle", "Corduroy", "Better Man" en "Immortality"......
» Reageer (0)
15-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil je een platte buik? Wees dan lief voor je darmen

Wil je een platte buik? Wees dan lief voor je darmen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/5/4/20151014093812/media_xll_8070874.jpg

Steeds meer dieet- en gezondheidsboeken focussen op het belang van een gezond evenwicht in je darmen. Als je darmflora uit balans zijn levert dit niet enkel vervelende kwaaltjes zoals een opgeblazen buik op, het zou ook tot gewichtstoename kunnen leiden.

100.000 miljard beestjes in onze buik

In onze darmen zijn een massa bacteriën aan het werk, het microbioom. Bij iedereen is het verschillend. Maar belangrijk is dat hoe diverser en evenwichtiger dit microbioom is, hoe gezonder je bent. En dat gaat heel wat verder dan het klassieke opgeblazen gevoel. Je buik stuurt eigenlijk je hele lichaam aan: je weerstand, je mentale gezondheid, je weerbaarheid tegen chronische ziektes en ook je gewicht.

Een nieuwe lichting dieetboeken focust dan ook niet meer op caloriebeperking, maar op een darmvriendelijk eetplan. Zo kan je zelf je 'microbioom' slanker maken. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de darmflora van zwaarlijvige mensen er anders uitzien dan die van mensen met een gezond gewicht.

Belangrijke boeken in dit rijtje zijn 'Eet je buik plat met het slankedarmdieet' van Brenda Watson (Manteau). Watson helpt je afslanken door goed voor je darmen te zorgen. 'Het microbendieet' van dr. Raphael Kellman helpt je in drie fasen je darmflora te resetten om levenslang op gewicht te blijven.
Nieuw is het e-book 'Heal Your Gut' van holistische nutritioniste Lee Holmes. Ook zij gaat uit van het principe dat een gezonde darmflora je vanzelf op een natuurlijk goed gewicht brengt.

Eten voor een platte buik

Hoe kan je door een slim menu zelf je buik in balans brengen? Wij vatten voor jullie de beste tips uit de boeken samen. 

Wel eten
Zet deze ingrediënten vaker op het menu: volkoren producten, gezonde vetten uit noten en olijfolie, asperges, uien en look, kruiden zoals kaneel en kurkuma, biogroenten en fruit. Ook gefermenteerde voedingsmiddelen zijn heel goed, dat is bijvoorbeeld miso-soup of kimchi (een Koreaans gerecht), maar ook zuurkool, levende yoghurt en kefir.

Niet eten
Blijf weg van gefrituurde hapjes, wit brood, snoep, kant-en-klaar, soja, light producten.

3 platte buik-regels
1. Drink voldoende: elke dag 1,5 tot 2 liter water, ongezoete thee of soep.
2. Beweeg: sport geeft je darmen een massage en stimuleert je spijsvertering. Dat mag rustig, een half uur wandelen per dag is prima.
3. Eet vezels: de gezonde bacteriën in je buik leven op die vezels. Vrouwen hebben 30 gram per dag nodig, mannen 40. Je krijgt vezels binnen via volkoren producten, groenten en fruit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfs Griekse kinderen zijn gelukkiger dan Belgische

Zelfs Griekse kinderen zijn gelukkiger dan Belgische

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/16/2/20151015013432/media_xll_8073197.jpg

Hoe gaat het met onze kinderen? Niet uitzonderlijk goed, zo blijkt althans uit een nieuwe OESO-studie. Die leert dat Belgische 11-, 13- en 15-jarigen onder het gemiddelde duiken als ze worden gevraagd naar hun levenstevredenheid. «De lat ligt hoog hier.»

How's life? Die schijnbaar eenvoudige vraag kleeft boven een lijvig rapport dat deze week in Mexico werd gepresenteerd. Het is afkomstig van de ­Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) dat om de twee jaar een balans opmaakt van de levenskwaliteit in haar 34 landen. Dat doet ze aan de hand van een reeks indicatoren als werkgelegenheid, gezondheid en veiligheid.

Voor het eerst is er ook een apart luik 'welzijn bij ­kinderen' voorzien. Dat laat onder meer zien dat ons land, als het gaat over het beschikbaar inkomen per kind, beter dan het gemiddelde scoort. Hetzelfde geldt als het gaat over het hebben van werkloze ­ouders of de last van milieuvervuiling. Maar lang niet alles is voor België bovengemiddeld. Wanneer 11-, 13- en 15-jarigen op een schaal van 1 tot 10 moeten aangeven hoe slecht of hoe perfect hun leven is dan duikelen ze plots naar beneden: onder het OESO-gemiddelde, onder Nederland, en ook onder Spanje en Griekenland. Ligt dat aan de tijd die ­Belgische kinderen met hun ouders spenderen (die volgens OESO opvallend schaars is), aan de pest­cijfers (die volgens OESO opvallend hoog zijn) of aan de communicatie (die volgens OESO opvallend moeilijk loopt)? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant komt trots baby laten zien aan mensen die haar leven hebben gered

Olifant komt trots baby laten zien aan mensen die haar leven hebben gered

http://static2.hln.be/static/photo/2015/3/1/6/20151014123846/media_xll_8071431.jpg

In 2002 werd ze gered door rangers in Kenia. Gisteren kwam olifant Wendy trots haar baby laten zien aan de mensen die haar zo veel jaren geleden het leven redden. Een wondermooi moment voor de rangers.

Toen stropers haar moeder hadden gedood in 2002, was Wendy amper enkele dagen oud en al een wees. Rangers van het David Sheldrick Wildlife Trust (DSWT) ontfermden zich over haar. De kans dat de olifantenbaby het ging halen, was nochtans klein maar dat weerhield de dierenbeschermers er niet van om het toch te proberen.

Een mirakel geschiedde. Wendy overleefde dankzij de uitstekende expertise en de goede zorgen van de rangers. Ze groeide uit tot een prachtige volwassen olifant.

We spoelen vooruit naar afgelopen dinsdag. Wendy die al jaren samenleeft met een groep olifanten in het Tsavo National Park, is nu zelf mama geworden. Enkele uren na de geboorte al kwam Wendy met haar baby naar het opvangcentrum om trots haar spruit te tonen. Ontroerd door dat prachtige moment voelen de rangers zich nu als trotse familieleden die een petekindje mogen verwelkomen.

"Het dochtertje van Wendy geeft ons hoop voor het voortbestaan van de soort", verklaarde een ranger aan The Dodo. "We zullen ons blijven inzetten om dit prille gezin uit de handen van stropers te houden." (br.hln)


» Reageer (0)
14-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch koppel maakt indruk met reddingsactie tijdens vakantie op de Seychellen

Belgisch koppel maakt indruk met reddingsactie tijdens vakantie op de Seychellen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/8/16/7/20151012120253/media_xll_8065717.jpg

Als je op vakantie gaat denk je aan boeken verslinden in het zonnetje, lustig nippen van lekkere cocktails en heerlijk relaxte wandelingen op het strand. Niet aan een reddingsactie, toch? Een Belgisch koppel dat genoot van een deugddoende vakantie op de Seychellen had dan ook niet gedacht dat ze tijdens hun vakantie een leven zouden redden. Toch is dat exact wat ze deden. Ze slaagden erin om een zeeschildpad van een gewisse dood te redden.

De zeeschildpad was aan land gekomen om eieren te leggen, maar bij het zoeken naar een perfecte plaats voor een nest was het dier verstrikt geraakt tussen stenen en ongelukkig omgevallen op de rug.

Het is geweten dat het voor een schildpad ontzettend moeilijk is om zichzelf uit zo'n hachelijke situatie te redden, maar omdat deze schildpad ook nog eens vastzat tussen de rotsen had het dier nooit meer uit zichzelf overeind kunnen komen. Dat was buiten de Belgische familie Mureau gerekend, die geen seconde aarzelde en het sterk verzwakte dier te hulp schoot.

Op de Seychellen zijn ze onder de indruk. "De schildpad moet daar al even gelegen hebben. Het dier zou sowieso zijn gestorven moesten ze niet zo snel hebben gereageerd. Bedankt aan de familie Mureau uit België", aldus de Island Conservation Society enthousiast.

"Ik was samen met mijn vrouw Mireille aan het wandelen toen we de schildpad zagen. Het lag op de rug, bewoog niet meer en zag er dood uit. Maar toen ik dichterbij kwam, zag ik tekenen van leven", vertelt Jean-Michel Mureau aan een plaatselijk persagentschap. "Ik moest hulp inschakelen, want ik schat dat het dier gemakkelijk tussen de 150 tot 200 kilo woog en ik kon de schildpad onmogelijk alleen omgedraaid krijgen."

Gelukkig kwam er op dat moment net een Frans koppel voorbij. "Ik riep om hulp en samen draaiden we de schildpad zachtjes om. We goten wat water op het hoofdje en de schild en begeleidden de schildpad rustig naar de zee. Het dier kwam snel weer bij en zwom uiteindelijk op eigen kracht weg."

"Ach, we hebben onze goede daad voor vandaag verricht", klinkt het bescheiden. "We zijn blij dat we dit fantastische dier hebben kunnen redden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doktersbriefjes worden elektronisch

Doktersbriefjes worden elektronisch

http://static2.hln.be/static/photo/2015/4/8/3/20151014093100/media_xll_8070843.jpg

De groene en witte briefjes die u na een consultatie bij de dokter meekrijgt, gaan verdwijnen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block vanmorgen aangekondigd in het programma 'De Ochtend' op radio 1. Alleen wie er uitdrukkelijk om vraagt, krijgt vanaf 2018 nog een briefje. Zoniet verloopt de terugbetaling volledig digitaal. "Het wordt mogelijk om op een veilige manier de rekening van de dokter rechtstreeks naar het ziekenfonds te sturen zodat de patiënt rechtstreeks terugbetaald wordt op zijn bankrekening", aldus De Block.

"We gaan proberen de paperassen weg te werken in de dokterspraktijk en de apotheek." Ook de voorschriften zullen dan rechtstreeks van de dokter naar de apotheker van de patiënt gestuurd worden, zodat de medicijnen daar kunnen worden afgehaald.

Tegen 2018 worden ook de blauwe getuigschriften van de specialisten elektronisch, meldt deredactie.be. De Block beseft dat de overschakeling geen evidentie is, "maar die inspanningen zullen lonen. De administratielast voor zorgverleners zal verminderen, waardoor zij meer tijd kunnen besteden aan hun patiënten. En ook patiënten en ziekenfondsen zullen minder papierwerk hebben." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoek brengt ons stapje dichter bij genezing van Alzheimer

Onderzoek brengt ons stapje dichter bij genezing van Alzheimer

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/3/11/20151014042608/media_xll_8069036.jpg

Een onderzoeksteam van VIB/KU Leuven heeft een belangrijke ontdekking gedaan in de zoektocht naar een behandeling voor Alzheimer. Zij ontdekten een bepaald eiwit in de hersenen van alzheimerpatiënten, dat in verband kan worden gebracht met de ziekte. Deze baanbrekende vaststelling brengt ons een stapje verder in de richting van een medicijn voor de tot dusver ongeneeslijke hersenziekte.

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie, waarbij de hersenen worden aangetast. Bepaalde netwerken in het brein raken beschadigd, die belangrijk zijn voor het geheugen en mentale vaardigheden zoals communiceren of nadenken. De ziekte is ongeneeslijk, al zijn er wel geneesmiddelen die de achteruitgang van patiënten kunnen afremmen. Die medicatie bestrijdt echter enkel symptomen en geneest de kwaal niet. Deze nieuwe ontdekking van onderzoekers van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de KU Leuven zet een hoopgevende stap in de richting van de ontwikkeling van een medicijn tegen de hersenziekte.

Een van de belangrijkste kenmerken van Alzheimer is de abnormale opbouw van eiwitdeeltjes tussen zenuwcellen in de hersenen. Bij alzheimerpatiënten klitten deeltjes van een bepaald eiwttype samen tot zogenaamde "amyloïde plakken". Ophoping van die plakken tussen de hersencellen verstoort de communicatie in het brein, waardoor aftakeling van hersennetwerken begint.

De onderzoekers van VIB/KU Leuven ontdekten nu dat een bepaald eiwit, "G-proteïnegekoppelde receptor 3" (GPR3), een belangrijke rol speelt in de aanmaak van de stof die voor die samenklitting in de hersenen zorgt. Hoe minder GPR3 er aanwezig is in de hersenen, hoe minder amyloïde plakken en dus ook hoe minder aftakeling van de hersenen.

Ook getest op menselijk weefsel

Behalve op muizen werd ook onderzoek gedaan op menselijk hersenweefsel van overleden alzheimerpatiënten. Daarbij werd ontdekt dat er bij een subgroep van deze patiënten meer GPR3 aanwezig was, waardoor het eiwit effectief in verband kan worden gebracht met de ziekte. Deze ontdekking vormt een belangrijke basis voor de verdere zoektocht naar een geneesmiddel tegen Alzheimer. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stroomfactuur wordt 35 euro duurder; gasfactuur 17 euro goedkoper

Stroomfactuur wordt 35 euro duurder; gasfactuur 17 euro goedkoper

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/7/2/20151008112717/media_xll_8056817.jpg

De elektriciteitsfactuur voor een doorsnee Vlaams gezin zal vanaf 1 januari gemiddeld 35 euro stijgen. De aardgasfactuur zal gemiddeld 17 euro dalen. Dat meldt de Vlaamse energieregulator Vreg.

Reden voor de duurdere stroomfactuur en lagere aardgasfactuur zijn de zogenaamde historische saldi: kosten van de distributienetbeheerders uit het verleden die verkeerd werden ingeschat, in het bijzonder door het enorme succes van zonnepanelen.

De Vreg heeft nu beslist de wegwerking van die saldo over vijf jaar te spreiden. Een eerste voorschot van 20 procent wordt in 2016 doorgerekend. "We schatten dat voor een doorsnee gezin de factuur voor elektriciteit op jaarbasis hierdoor gemiddeld stijgt met 35 euro. Voor aardgas daalt de factuur met gemiddeld 17 euro." De eigenlijke factuur is afhankelijk van netgebied tot netgebied en van het verbruik.

De beslissing van de Vreg volgt na een openbare raadpleging. De Vlaamse regulator had eerder al een simulatie gemaakt wat de doorrekening zou kosten over drie, vijf of tien jaar. Uiteindelijk is gekozen voor vijf jaar, ook al omdat de saldi ontstaan zijn in vijf jaar (2010-2014). Enerzijds wou de Vreg niet dat er een tarievenschok zou plaatsvinden, door alles op korte termijn door te rekenen. Anderzijds mag de doorrekening ook niet te lang op zich laten wachten. Dat zou enkel maar de financieringkost opdrijven.

Niet alleen de factuur van de gezinnen verhoogt. Ook voor de bedrijven is dat het geval. "We schatten dat voor een bedrijf op middenspanning met een jaarverbruik van 50.000 kWh de factuur voor elektriciteit op jaarbasis gemiddeld stijgt met 158 euro. Voor een bedrijf met een jaarverbruik gas van 290.750 kWh daalt de factuur met gemiddeld 140 euro", luidt het.

Overigens gaat het maar om voorschotten. De definitieve saldi uit het verleden zijn immers -wegens erg complex- nog niet berekend. De Vreg wou daar evenwel niet op wachten en al een eerste indicatie geven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topmodel van 87 begint modellenopleiding

Topmodel van 87 begint modellenopleiding

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/2/8/20151012173234/media_xll_8066468.jpg

Het 87-jarige model Daphne Selfe is een online modellenopleiding begonnen. Ondanks haar leeftijd is ze nog steeds een veelgevraagd model voor merken als Dolce & Gabbana en & Other Stories, en die levenslange ervaring als topmodel wilt ze nu gebruiken om jonge meisjes de kneepjes van het vak te leren.

Op zes weken tijd zorgt Daphne er persoonlijk voor dat je klaar bent om aan je modellencarrière te beginnen. Ze vertelt je de ongeschreven regels te kunnen aanleren, en ervoor te zorgen dat je het beste model dat in je zit naar boven kunt halen. Helaas moet je daarvoor wel diep in de buidel tasten: de online cursus kost namelijk 1.350 euro.

De zes weken lange cursus loopt van 26 oktober tot 4 december, en geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven en ook meer informatie vinden.

Op het Instagram-account van Daphne vind je meer foto's van haarzelf. (br.hln)


» Reageer (0)
13-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee grootste bierbrouwers ter wereld worden één

Twee grootste bierbrouwers ter wereld worden één

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/11/10/20151013080908/media_xll_8067565.jpg

De twee grootste bierbrouwers ter wereld, Anheuser-Busch InBev en SABMiller, hebben overeenstemming bereikt over een overname. Dat maakten de twee ondernemingen bekend.

De van oorsprong Zuid-Afrikaanse brouwerij SABMiller had de voorbije weken verschillende biedingen van AB InBev verworpen, maar kan nu toch leven met een prijs van 44 pond per aandeel. Dat is een premie van bijna 50 procent bovenop de koers van 14 september, de laatste dag voor de toenadering van AB InBev bekendraakte, klinkt het in een persbericht.

Het bod zou SABMiller, de brouwer van onder meer Grolsch, Peroni en Miller, waarderen op zowat 96 miljard euro. De betaling van AB InBev is te voldoen in contanten en eigen aandelen. (br.hln)


» Reageer (0)
12-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achttien jaar geleden schreven deze baby's geschiedenis. Kijk wat er nu van hen is geworden

Achttien jaar geleden schreven deze baby's geschiedenis. Kijk wat er nu van hen is geworden

Klik op de foto om de video te bekijken

In 1997 schreven deze baby's geschiedenis. Het was de eerste zevenling die gezond en wel ter wereld kwam. Een primeur en tevens een mirakel. Bijna achttien jaar later is er dit van hen geworden. De zevenling werd op 19 november 1997 geboren in de Amerikaanse staat Iowa. Ouders Kenny en Bobbie McCaughey leerden dat ze een zevenling verwachten na een vruchtbaarheidsbehandeling. Ze kregen het niet over hun hart om enkele foetussen te laten wegnemen om de overlevingskansen van de anderen te verhogen.

Tegen alle verwachtingen in geschiedde een mirakel en kwamen de zeven baby's helemaal gezond ter wereld. Met ups en downs groeiden de kinderen op tot jongvolwassenen. Binnen enkele weken vieren Kenny, Kelsey, Natalie, Brandon, Alexis, Nathan en Joel hun achttiende verjaardag. Een dag om te koesteren en de vele memorabele herinneringen op te halen!

Wat was het leukste aan opgroeien als zevenling en wat niet? Klik op de foto om de video te bekijken (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers ontwikkelen vaccin tegen ziekte van Lyme

Wetenschappers ontwikkelen vaccin tegen ziekte van Lyme

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/16/1/20151011102009/media_xll_8063626.jpg

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een tekenbeet, en kan ernstige gevolgen hebben als ze niet tijdig behandeld wordt. Amerikaanse wetenschappers werken nu aan een injectie die je een seizoen lang beschermt tegen de ziekte van Lyme. De eerste testen op muizen waren alvast positief.

Eén prikje, en je bent een seizoen lang beschermd tegen de ziekte die door tekenbeten wordt veroorzaakt. De ziekte van Lyme wordt overgedragen door besmette teken, die via een beet een bacterie op de mens overdragen. Symptomen kunnen variëren van bijna onmerkbaar of een lichtjes verkleurde plek rondom de beet, tot zelfs gedeeltelijke verlamming van bepaalde lichaamsdelen.

Wie er op tijd bij is kan de ziekte eenvoudig behandelen met medicatie, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Wetenschappers van MassBiologics, het non-profit vaccinontwikkelingsinstituut van de University of Massachusetts, zijn op dit moment volop bezig met het ontwikkelen van een vaccin tegen de ziekte.

Niet zomaar een vaccin
"Het is niet zomaar een vaccin, het heeft veel meer voordelen dan een vaccin", vertelde één van de onderzoekers aan het Amerikaanse programma NBC News. "Een vaccin spuit normaal gezien kleine deeltjes van een bacterie of virus in je lijf, zodat je lichaam daar antistoffen voor aanmaakt. Het middel dat wij ontwikkelen, is al een antistof. Er worden dus geen bacterieën of virussen ingespoten. Zodra je de prik krijgt, ben je helemaal beschermd." Het efficiënte middel zou onmiddellijk werken en 100% veilig zijn. Net zoals bij de griepprik, krijgen risicogroepen het vaccin elk jaar opnieuw ingespoten.

Testen op mensen
De eerste testen op muizen draaiden positief uit, en de diertjes bleken volledig beschermd tegen de ziekte van Lyme. Begin volgend jaar wil het onderzoeksteam starten met testen op mensen. Het is niet de eerste keer dat er een vaccin tegen de ziekte van Lyme ontwikkeld wordt. Een vorige versie werd echter teruggeroepen, nadat het klachten regende over negatieve bijwerkingen. Met deze nieuwe ontdekking gaat het hopelijk de goede weg op richting een preventieve bescherming tegen de ziekte die deze kleine venijnige beestjes veroorzaken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo word je 125 volgens Kris Verburgh:

Zo word je 125 volgens Kris Verburgh: "minder rood vlees en koolhydraten, meer gezonde vetten"

http://static2.hln.be/static/photo/2015/1/5/14/20151012090535/media_xll_8065349.jpg

Vandaag ligt Veroudering vertragen in de winkelrekken, het nieuwe boek van Kris Verburgh (29). Verburgh kennen we als de jonge arts die met zijn nieuwe model van de Voedszelzandloper heel wat stof deed opwaaien. Vooral de beperking van koolhydraten was nieuw. In zijn nieuwe boek neemt hij het proces van veroudering onder de loep. Hoe kunnen we het vertragen? Ook hier speelt voeding de hoofdrol.

Ouder worden is onvermijdelijk, maar volgens Kris Verburgh kunnen we het proces wel uitstellen. De arts is van mening dat het een groot misverstand is dat we sterven doordat we verslijten, en we hebben volgens hem dat verouderingsproces voor een deel zelf in de hand.

"Voor het eerst in de 200.000-jarige geschiedenis van de mensen weten we nu hoe het (verouderingsproces, red.) werkt, dankzij de ontdekking van dna en de opkomst van moleculaire biologie," vertelde Verburgh aan de Nederlandse krant De Telegraaf. "Bovendien zijn onderzoekers tot de conclusie gekomen dat het verlengen van onze levensduur niet zo ingewikkeld is als we altijd dachten. De natuur heeft er helemaal geen belang bij dat we doodgaan. (...) Hoe langer we leven, voor hoe meer nakomelingen we zorgen. Een lange levensduur is dus juist ideaal."

Langer leven heeft nu pas nut

Verburgh legt uit dat zo oud worden vroeger helemaal geen nut had, omdat we uiteindelijk toch zouden verhongeren, in een ravijn vallen of door loslopend wild verslonden zouden worden. "Nu onze maatschappij steeds veiliger wordt met winterjassen, antibiotica, hartoperaties en luipaardvrije straten, stijgt onze levensduur zienderogen," vervolgt hij in De Telegraaf. "Mutaties, nieuwe eigenschappen dus, die ervoor zorgen dat wel langer leven, hebben nu wel nut."

Voeding is de sleutel

Klinkt best aantrekkelijk, allemaal wat langer leven, maar hoe doen we dat dan? De sleutel ligt volgens Verburgh in gezonder eten, zodat verouderingsziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes, Alzheimer, Parkinson enzovoort drastisch ingeperkt worden. "Het is een kwestie van minder rood vlees, minder koolhydraten en meer gezonde vetten." Daarnaast ontwikkelde hij een vierstappenplan van voedingsgewoonten, dat gedetailleerd uitlegt welke vitaminen en mineralen extra belangrijk zijn. Niet te veel snelle suikers en koolhydraten, wel veel voedingstoffen die de juiste energie aanleveren. En ga vooral niet op dieet, besluit Verburgh nog. "De ene calorie is niet de andere calorie. Het is veel belangrijker wat je aan voeding binnenkrijgt dan de hoeveelheid," besluit de arts.

Veroudering vertragen van Kris Verburgh is uitgegeven bij Prometheus - Bert Bakker, en vanaf vandaag voor 19,95 euro te koop. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe vaak moet je sportkledij eigenlijk wassen?

Hoe vaak moet je sportkledij eigenlijk wassen?

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/0/9/20151011132511/media_xll_8063814.jpg

Een t-shirt waarin je de marathon hebt gelopen wordt natuurlijk meteen in de wasmand gemikt, maar hoe ziet het met sporten waarbij we niet zo veel zweten? Hoe vaak moet pakweg een yogabroek gewassen worden, als die na één les nog redelijk fris ruikt? Een dermatoloog geeft ons het - helaas weinig opbeurende - antwoord.

We gaan er geen doekjes om winden: zelfs een yogabroek waarin geen druppeltje zweet te bespeuren valt moet na één les in de wasmand, adviseert dermatoloog Dierdre Hooper. "Bacteriën en schimmels komen op je kleren terecht tijdens het sporten, zeker bij strakke stoffen," zegt Hooper. "Velen daarvan zitten nog altijd op die kledij de volgende dag, en er komen er nog meer bij doordat ze zich vermenigvuldigen. Dat gebeurt zelfs op droge stoffen." Doe je die sportkledij aan voor de tweede keer, dan komen die nieuw ontstane bacteriën en schimmels op je huid terecht, wat tot huidirritatie kan leiden. 

Immuun voor eigen zweetgeur
Niet overtuigd? Dan zal dit vieze weetje daar misschien wel voor zorgen. Er bestaat zoiets als "geurgewenning", wat maakt dat je na een uurtje sporten gewend bent aan je eigen zweetgeur. Daardoor ruik je na een sportsessie niet dat je kleren wel degelijk naar jouw zweet stinken. Begin je er in een tweede training opnieuw in te sporten, dan gaan die kleren al snel dubbel zo vies te ruiken doordat je er nóg eens in zweet. En zo ga je natuurlijk weinig vrienden maken in de sportschool...

Tip: investeer in verschillende sportoutfits als je vaak gaat sporten, zodat je niet meerdere keren per week een wasmachine hoeft te laten draaien. (br.hln)


» Reageer (0)
10-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patty Pravo - La bambola


Patty Pravo - La bambola

Klik op de foto om haar te beluisteren


Patty Pravo (geboren Nicoletta Strambelli, 9 april 1948, Venetië , Italië ) is een Italiaanse pop zangeres.» Reageer (0)
09-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veerle Baetens kreeg aanbiedingen uit de Verenigde Staten

Veerle Baetens kreeg aanbiedingen uit de Verenigde Staten

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/4/11/20151008101543/media_xll_8056661.jpg

Matthias Schoenaerts brak al door in de Verenigde Staten, Adil El Arbi en Billal Fallah hopen die ook te forceren. Veerle Baetens kreeg ook al aanbiedingen uit de VS.

Dat zegt de actrice in Goesting. "Ik heb al een aantal Amerikaanse scenario's gelezen. Bij twee films was het voorstel zeer concreet en ben ik effectief gesprekken gaan voeren", aldus Veerle.

Geen deal
Toch ging het uiteindelijk niet door. "Maar ik begreep het personage niet, en in het script ging daar niet meer veel aan veranderen. Dan is het voor mij een uitgemaakte zaak." De afgelopen maanden kreeg ze veel lof voor haar werk in Frankrijk.

Daar speelde ze mee in twee langspeelfilms en ook in een tv-reeks. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van Vlamingen is chronisch ziek

Helft van Vlamingen is chronisch ziek

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/16/12/20151009081052/media_xll_8058492.jpg

De helft van de Vlamingen moet langdurig worden behandeld voor een chronische aandoening. Dat aantal stijgt bovendien nog altijd, zo staat vandaag in De Standaard.

De betrokken patiënten kampen het vaakst met een te hoge bloeddruk, astma, depressie of diabetes. En 1,8 miljoen Vlamingen, of 30 procent, heeft twee of meer chronische aandoeningen. Dat blijkt uit cijfers van Intego, een netwerk dat data van meer dan honderd Vlaamse huisartsen verzamelt, goed voor de gegevens van 380.000 verschillende patiënten.

Uit de cijfers blijkt ook dat het aandeel Vlamingen met de diagnose "chronisch ziek" sterk is gestegen. In 2000 had 40 procent van de patiënten een chronische aandoening, in 2013 was dat al de helft.

Bert Vaes, onderzoeker aan het academisch centrum voor huisartsgeneeskunde van de KU Leuven, ziet verschillende oorzaken. "Er is natuurlijk de vergrijzing, waardoor er meer mensen met chronische ziekten leven. Daarnaast worden ziekten als kanker en hiv chronische ziekten omdat ze vroeger worden opgespoord en beter behandeld kunnen worden. Een deel van de verklaring zit ook wel in de toename van welvaartsziekten. Hoge bloeddruk, een te hoge cholesterol en diabetes zijn problemen die te wijten kunnen zijn aan de levensstijl."

Almaar meer patiënten nemen ook langdurig geneesmiddelencocktails. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte Pieten in Antwerpen toch ook minder zwart

Zwarte Pieten in Antwerpen toch ook minder zwart

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/6/9/20151009072408/media_xll_8058414.jpg

Het lijkt wel of de discussie of de traditionele Zwarte Piet al dan niet een racistische voorstelling van de hulpknecht van Sinterklaas is, verglijdt in 50 tinten zwart. Van roetzwart naar... minder zwart. Want ook de Pieten in Antwerpen zullen aangepast worden, bevestigt de VRT in De Standaard. De recente lokroep van de Antwerpse schepen van Toerisme, Koen Kennis (N-VA), ten spijt.

Kennis had in De Telegraaf Nederlanders opgeroepen om Sinterklaas in de Vlaamse metropool te komen vieren. Gezellig en traditioneel, dus mét zwárte Zwarte Pieten.

In Nederland zijn er hevige voor- en tegenstanders van de traditionele Zwarte Piet. De VRT liet eerder al weten dat de Pieten in de Vlaamse sinterklaasfilm 'Ay Ramon' (eind deze maand in onze zalen) aangepast zouden worden. Geen dikke, rood gestifte lippen meer, geen grote, gouden oorbellen meer, geen kroeshaar meer, maar vooral ook geen roetzwarte huid meer.

Te hoog van de toren geblazen?
Die lijn wordt nu doorgetrokken naar de Zwarte Pieten die de komst van Sinterklaas in Antwerpen zullen begeleiden, zo bevestigt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem in De Standaard. Het evenement is een organisatie van Ketnet.

Heeft Koen Kennis dan wat te vroeg en te hoog van de toren geblazen in De Telegraaf? "Ik heb ook aan De Telegraaf gezegd dat onze Pieten zwart zijn van het roet", zegt Kennis in De Standaard. "De titel hebben zij zelf boven het artikel gezet. Daar ben ik niet verantwoordelijk voor. Het gaat erom dat onze Pieten niet rood, geel, goud of groen zijn, maar zwart van het roet in de schoorsteen." Kennis voegt er nog aan toe dat hij de hele racismediscussie "onnozel" vindt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - Tears in Heaven

Eric Clapton - Tears in Heaven

Klik op de foto om hem te beluisteren

Eric Patrick Clapton, (Ripley (Surrey), 30 maart 1945) is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek.
» Reageer (0)
08-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJswater en blauwe lucht gevonden op Pluto

IJswater en blauwe lucht gevonden op Pluto

http://static0.hln.be/static/photo/2015/13/6/9/20151008183119/media_xll_8056374.jpg

Het is zover. De "geweldige onthulling" met betrekking tot Pluto waar we al een hele dag nagelbijtend naar uitkeken is er eindelijk. De New Horizons NASA-missie heeft blauwe luchten en ijswater gevonden op Pluto. De foto's die NASA verspreidde, zijn ronduit prachtig.

De eerste kleurenfoto's van de nevels in de atmosfeer van Pluto tonen dat die nevels blauw zijn. "Wie had ooit kunnen verwachten dat we blauwe lucht zouden vinden in de Kuipergordel. Het is prachtig", zegt Alan Stern, planetoloog en leider van de New Horizons Missie. De deeltjes zelf zijn waarschijnlijk eigenlijk eerder grijs of zelfs rood, maar ze verspreiden een wonderlijk blauw licht dat de NASA-wetenschappers - en eigenlijk ons allemaal - met open mond achterlaat.

NASA heeft ook ijswater gevonden in enkele regio's op de dwergplaneet. "Het verbaast me dat het ijswater zo rood gekleurd is", zegt Silvia Protopapa, teamlid van de University of Maryland. Het ijswater brengt voorlopig meer vragen dan antwoorden voor de wetenschappers. "We begrijpen de relatie tussen het waterijs en de roodachtige Tholin kleurstoffen op het oppervlak van Pluto nog niet", klinkt het. Begrijpen waarom het water op sommige plekken opduikt en op andere plekken niet, is een raadsel dat het team wil ophelderen.

"Deze wereld leeft"

De wetenschapper Alan Stern gaf eerder tijdens een lezing aan een universiteit in Canada aan dat hij de ontdekking zelf nog maar amper kan bevatten, maar dat hij toen nog niets mocht onthullen over de aard ervan. "Helaas kan ik nog niets zeggen over wat NASA donderdag (vandaag, nvdr.) zal vertellen", aldus Stern toen. "Maar het is verbluffend."

Terwijl Stern hogeresolutiefoto's toonde van Pluto en zijn grootste maan Charon, zei hij: "Deze wereld leeft". "Er is een weersysteem, geologische activiteit en er zijn nevels in de atmosfeer."

Volgens de wetenschapper is op dit moment ook nog maar tien procent van de data van New Horizons gedownload waardoor Pluto steeds nieuwe elementen zal blijven prijsgeven. "2015 is een jaar waarin geschiedenis wordt geschreven", besloot Stern enthousiast.

Diezelfde Alan Stern die met deze straffe uitspraken tijdens zijn lezing iedereen warm had gemaakt voor het "grote nieuws" dat vandaag zou onthuld worden, leek niet veel later plots zelf de stoutste dromen van ruimtefanaten aan diggelen te slaan. Hij meldde immers het volgende op Twitter: "Er gaat een fout gerucht rond dat er een grote wetenschappelijke aankondiging zou zijn. Compleet vals."

Later tweette hij dan toch de nieuwe beelden. De prachtige foto's van de blauwe lucht en het ijswater op de dwergplaneet liegen er niet om.

Close-upfoto's afkomstig van ruimtesonde New Horizons gaven eerder al prijs dat de dwergplaneet over bergen beschikt van ruim drie kilometer hoog die mogelijk het gevolg zijn van ijsvulkanisme. Beelden van Plutomaan Charon toonden dan weer prachtige kleurvariaties, bergen, canyons en kloven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat als morgen iederéén elektrisch rijdt?

Wat als morgen iederéén elektrisch rijdt?

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/0/5/20151007231809/media_xll_8055875.jpg

In een jaar tijd is het aantal chauffeurs met een 100% elektrische wagen bijna verdubbeld. Wereldwijd glijden nu al meer dan 740.000 'groene' auto's over de wegen. In ons land hebben al 3.500 gezinnen een Tesla Model S, Nissan Leaf of BMW i3 voor de deur staan. Van een échte doorbraak is nog geen sprake: amper 0,06% van alle wagens is 'groen'. Om elektrisch rijden te ­stimuleren, reikt de Vlaamse regering daarom vanaf volgend jaar premies tot 5.000 euro uit. Specialisten verwachten ook dat de elektrische revolutie mondiaal nog enkele versnellingen hoger schakelt, dankzij het ­dieselschandaal bij Volkswagen. De vraag is of we daar wel klaar voor zijn. Wij zochten het uit.

Dan hebben we 15 procent meer stroom nodig
Van Tokio over Parijs tot Los Angeles tuffen liefst 1,18 miljárd wagens rond. Krijgen die allemaal een elektrische motor, dan moeten we plots een pak meer stroom opwekken. "Dat dénken velen althans, maar in realiteit valt het best mee. Elektrische voertuigen zijn bijzonder energie-efficiënt", zegt professor Joeri Van Mierlo (VUB), die al meer dan vijftien jaar onderzoek doet naar groene wagens. "Om 10% van ons wagenpark elektrisch te laten rijden, heb je slechts 1,37% méér stroom nodig." Extrapoleren we dat cijfer naar een ­wereld waarin alléén elektrische auto's bollen, die dagelijks gemiddeld veertig kilometer afleggen, dan heb je 13 à 15% meer nodig. Dat is 3.101 terawattuur extra energie per jaar, bijna evenveel als het totale jaarlijkse stroomverbruik in Europa. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NASA komt met "verbluffend nieuws" over Pluto

NASA komt met "verbluffend nieuws" over Pluto

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/6/9/20151008065709/media_xll_8056374.jpg

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zal vandaag een fantastische ontdekking onthullen met betrekking tot Pluto. De gezaghebbende planetoloog Alan Stern, die het NASA-project New Horizons leidt, deed die opwindende aankondiging tijdens een lezing aan de universiteit van Alberta in Canada.

De wetenschapper gaf aan dat hij de ontdekking zelf nog maar amper kan bevatten maar dat hij niets mag onthullen over de aard ervan. "Helaas kan ik nog niets zeggen over wat NASA donderdag (vandaag, nvdr.) zal vertellen", aldus Stern. "Maar het is verbluffend."

Terwijl Stern hogeresolutiefoto's toonde van Pluto en zijn grootste maan Charon, zei hij: "Deze wereld leeft". "Er is een weersysteem, geologische activiteit en er zijn nevels in de atmosfeer."

Close-upfoto's afkomstig van ruimtesonde New Horizons gaven al prijs dat de dwerplaneet over bergen bechikt van ruim drie kilometer hoog die mogelijk het gevolg zijn van ijsvulkanisme. Beelden van Plutomaan Charon toonden dan weer prachtige kleurvariaties, bergen, canyons en kloven.

Volgens de wetenschapper is op dit moment nog maar tien procent van de data van New Horizons gedownload waardoor de planeet steeds nieuwe elementen zal blijven prijsgeven. "2015 is een jaar waarin geschiedenis wordt geschreven", besloot Stern.

Op 28 september onthulde NASA al dat er aanwijzingen zijn voor stromend water op Mars.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Geraamten in travestie' van Ensor brengt twee miljoen op

'Geraamten in travestie' van Ensor brengt twee miljoen op

http://static1.hln.be/static/photo/2015/13/6/5/20151007090208/media_xll_8053790.jpg

Het schilderij 'Geraamten in travestie' van James Ensor is in Brussel onder de hamer gegaan voor 2,02 miljoen euro. De veiling 'Ensor to Permeke', met werken van verschillende Belgische kunstenaars, leverde in totaal 4,49 miljoen euro op. Het veilinghuis spreekt van een groot succes.

De biedprijs van het kleine olieverf op doek uit 1894 lag zowat driemaal hoger dan de getaxeerde prijs van 600.000 tot 750.000 euro. Veilinghuis Brussels Art Auctions spreekt van een uitzonderlijke prijs voor dergelijk klein werk van de Oostendse schilder. 'Geraamten in travestie' blijft in België, want een private koper won het opbod van een buitenlands museum.

Veilingmeester Philip Serck is uiterst tevreden met de behaalde prijs, een van de hoogste voor een Ensor van dat formaat. "Werken van die periode zijn dan ook bijna onvindbaar. Ze zitten allemaal in musea." Het doek van 20 op 36,6 centimeter toont negen doodshoofden en zat na een openbare verkoop in 1932 in een privécollectie.

Andere werken
Een verre tweede was 'Baadster voor de zee' (1910) van Leon Spilliaert. Het doek werd verkocht voor zowat 332.000 euro, waar de verwachte prijs op 130.000 tot 180.000 euro lag.

Voorts gingen twee werken van Gustave De Smet aan een hoge prijs de deur uit. 'Aan het venster' uit circa 1931 leverde ongeveer 225.000 op en 'Venster op de stad. Zicht op Amsterdam' (1916-1918) was goed voor ongeveer 162.000 euro. Een ander werk van Ensor, 'De grappige maaltijd' uit 1905, leverde zowat 199.000 euro op.

Een groot deel van de werken komt uit de collectie van de voormalige Davis Cup-tennisser, sportmanager en kunstverzamelaar Eric Drossart. (br.hln)


» Reageer (0)
07-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristen schreeuwen het uit wanneer glazen brug op één kilometer hoogte barst

Toeristen schreeuwen het uit wanneer glazen brug op één kilometer hoogte barst

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/14/7/20151007105442/media_xll_8054002.jpg

Recht onder hun voeten op zo'n 1.080 meter hoogte gebeurde het onwaarschijnlijke. Toeristen schreeuwden het uit toen een glazen brug aan de rand van een klif in China plots begon te barsten.

Op 20 september werd de glazen brug in het Yuntai massief nog met erg veel trots plechtig geopend en "bijzonder sterk" genoemd, veertien dagen later staat ze letterlijk op barsten. De oorzaak moet naar verluidt gezocht worden bij een metalen koffietas die een toerist op de brug had laten vallen.

Toeristen hebben op Weibo, de Chinese Twitter, gemeld hoe ze een klap hoorden en het voelden trillen onder hun voeten. De bezoekers schreeuwden het uit. Volgens de autoriteiten waren de toeristen nooit in gevaar.

Het glas van de brug bestaat uit verschillende lagen van elk 2,7 cm dik en is zo sterk dat per vierkante meter 800 kg gewicht kan gedragen worden. Wanneer de attractie zal heropend worden, is onduidelijk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linda Perry - Fly away

Linda Perry - Fly away

Klik op de foto om ze te beluisteren


Linda Perry (Springfield (Massachusetts), 15 april 1965) is een Amerikaans rockmuzikant, songwriter en producer. Haar ouders zijn van Portugese en Braziliaanse afkomst en ze is vooral bekend als zangeres van de voormalige band 4 Non Blondes.

Als coproducer en schrijfster werkte Perry mee aan het album M!ssundaztood van Pink. Tevens schreef ze enkele nummers voor het album 'Try This' van Pink. Ook schreef en produceerde ze de nummers Nasty Ghetto voor de Sugababes en What you Waiting For voor Gwen Stefani. Daarnaast is Perry voor een groot deel verantwoordelijk voor albums van Courtney Love en Kelly Osbourne.

Daarnaast schreef ze voor en met Christina Aguilera het nummer Beautiful van het album Stripped en in 2006 het nummer Hurt van het album Back to Basics, gebaseerd op Perry's recente verlieservaring. Aguilera heeft het nummer echter herschreven omdat het te veel referenties had naar de vader van Perry.

Voor de film Prey for Rock and Roll schreef ze met Gina Gershon het nummer StupidStar.

In 2007 schreef ze het nummer My Love voor Céline Dions album Taking Chances. Dit nummer werd in 2008 de titelsong van het "Best Of" album "My Love Ultimate Essential Collection".

» Reageer (0)
06-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gebeurt er in je hoofd als je een "black out" hebt door alcohol?

Wat gebeurt er in je hoofd als je een "black out" hebt door alcohol?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/0/15/12/20151006212713/media_xll_8053017.jpg

Wat er écht gebeurd is op die wilde avond waaraan je enkel nog vage herinneringen hebt: sorry, daarbij kunnen we je niet helpen. Wel kunnen we ophelderen wat er in je hersenen gebeurt bij zo'n "black out" door te veel alcohol te drinken.

Je bent uiteindelijk wel thuis geraakt na die wilde nacht waarin de alcohol rijkelijk vloeide, maar hoe? Daar herinner jij je niks meer van. "Black outs" of zwarte gaten door te veel alcohol te drinken zijn een duidelijk teken dat je teveel hebt gedronken. Behalve dat je gedrag tijdens die voor jou onbestaande momenten waarschijnlijk erg gênant was, is het ook schadelijk voor de lever en hersenen om je alcoholconsumptie zo ver te laten komen. Dit is wat er gebeurt in je hoofd als je flink wat glaasjes te veel op hebt. 

Geblokkeerde herinneringen
Herinneringen vormen zich in je hersenen volgens een strak, vastomlijnd patroon. Ze beginnen in het "onmiddellijke geheugen", waar ze even blijven voor ze in het kortetermijngeheugen terechtkomen. Vanaf daar maken ze eventueel kans om het tot in het langetermijngeheugen te schoppen. "Wanneer je snel veel alcohol drinkt, komt er een soort blokkade tussen het onmiddellijke en het kortetermijngeheugen," legt Mark Rose uit, psycholoog en verslavingsonderzoeker. "Meer specifiek: de breinreceptoren die herinneringen vormen in de hippocampus laten het afweten, waardoor je bepaalde gebeurtenissen niet opslaat in je geheugen." Hoe meer beschadigde receptoren, hoe minder jij je zal herinneren.

Snel drinken, weinig herinneren

Hoe snel je drinkt is de meest doorslaggevende factor in het ontstaan van black outs, meer nog dan hoeveel je hebt gedronken. "Wie drie drankjes in één keer opdrinkt heeft een grotere kans op een black out, dan iemand die drankjes spreidde over een langere periode, zelfs als die drankjes sterker zijn qua alcoholpercentage." Dé ideale truc om te achterhalen of iemand uit je gezelschap te snel en te veel heeft gedronken? "Stel hem of haar een vraag over iets dat een kwartier geleden gebeurd is," zegt Rose, "wat net buiten de "onmiddellijke" geheugenzone valt." Kan de persoon in kwestie niet meer antwoorden, dan is het dringend tijd om een glas water te bestellen en hem of haar huiswaarts te sturen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze dingen moet je wat vaker wassen in je leven

Deze dingen moet je wat vaker wassen in je leven

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/9/13/20151005175403/media_xll_8049883.jpg

Hoewel we al genoeg tijd spenderen aan de dagdagelijkse was en plas, zijn er toch nog een aantal dingen die je iets vaker moet wassen dan je nu waarschijnlijk doet. Zo mag je bijvoorbeeld een handdoek maar maximum drie keer gebruiken zonder te wassen en heeft ook je handtas nood aan een grondige antibacteriële reinigingsbeurt.

Lakens
Ongewassen lakens zijn een broeihaard van bacteriën, die astma kunnen veroorzaken of verergeren. Hoewel je bed opmaken natuurlijk niet echt het leukste karweitje is, doe je er toch goed aan om je lakens om de twee weken, en eigenlijk zelfs om de week, te wassen.

Matras
Uiteraard is het onmogelijk om je matras daadwerkelijk te wassen, maar doorheen de jaren verzamelen ze wel heel wat vuil wat kan zorgen voor allergieën. Om de zes maanden kun je je matras dus best stofzuigen en om het jaar omdraaien zorgt er dan weer voor dat hij langer meegaat. Sommige vlekken kun je verwijderen met stoffenshampoo.

Handdoeken
Omdat handdoeken nat worden, ze daarna in contact komen met je huid en haar én moeten drogen in een vochtige omgeving zijn ze zowat het vieste item in je huis. Volgens Philip Tierno, een microbioloog en patholoog aan de Universiteit van Geneeskunde in New York, moet je handdoeken dan ook ogenblikkelijk wassen nadat je ze drie keer gebruikt hebt.

Handtassen
Je denkt er weinig over na, maar je neemt je handtas overal mee naartoe en tenzij het een duur exemplaar is, zet je het waarschijnlijk veel op de grond ook. Wekelijks er eens over gaan met een desinfecterend doekje is dan ook een must. Smeer daarna wel in met een olie, zodat het leer niet uitdroogt.

Beha's
Beha's te vaak wassen zal de elasticiteit verminderen, waardoor ze hun vorm verliezen en je borsten minder steun krijgen. Maar dat wilt niet zeggen dat je ze maar één keer per maand moet wassen natuurlijk. Een beha was je best pas na enkele keren dragen (richtlijn: 3 à 4 keer). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sting - Englishman In New York

Sting - Englishman In New York

Klik op de foto om hem  te beluisteren


Sting, artiestennaam van Gordon Matthew Thomas Sumner, (Newcastle upon Tyne, 2 oktober 1951) is een Brits musicus. Hij is commandeur in de Orde van het Britse Rijk; dit werd hem verleend door koningin Elizabeth II.


» Reageer (0)
05-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Dikke Van Dale is dikste ooit, met vergroening en crisiswoorden

Nieuwe Dikke Van Dale is dikste ooit, met vergroening en crisiswoorden

http://static2.hln.be/static/photo/2015/2/1/7/20151005153641/media_xll_8049637.jpg

De vijftiende editie van het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal, die morgen verschijnt, telt 18.000 nieuwe trefwoorden, 21.351 nieuwe betekenissen en 5.869 nieuwe voorbeeldzinnen. De drie boekdelen zijn dikker dan ooit, uitgevoerd in kleur en bevatten illustraties. Dat meldt Van Dale Uitgevers vandaag. Het eerste exemplaar van de nieuwe Dikke Van Dale wordt vanavond in het Atomium in Brussel overhandigd aan schrijver Dimitri Verhulst.

De nieuwe woorden hangen sterk samen met maatschappelijke of technologische ontwikkelingen en economische trends. "De inhoud van de Dikke Van Dale vormt een spiegel van onze samenleving", klinkt het bij de uitgever.

Zo leverde de kredietcrisis woorden op als bail-out, giftige lening, financiële meltdown, onderwaterhypotheek, rommelkrediet en ontschulden. De zorg om de klimaatverandering zorgde dan weer voor woorden als klimaatvluchteling, klimaatzondaar en klimaatontkenner.

De "vergroening" van de Nederlandse taal is in gang gezet met nieuwe woorden als energielabel en accuauto's. Het ontstaan van sociale media bracht woorden als Twitter, twitteren, twitteraar, microblog, profielfoto, liken, statusupdate en cyberstalking.

Bij de nieuwe uitdrukkingen zijn bijvoorbeeld terug te vinden: de adrenaline voelen stromen, iemand bij de enkels afzagen en out of the box denken.

Toegankelijkheid

De uitgever wijst ook op enkele "onconventionele veranderingen" die doorgevoerd werden om de toegankelijkheid van het woordenboek te verbeteren en de bruikbaarheid van de gevonden informatie te verhogen. Zo staan er nu samenvattingen bij lange artikelen en illustraties bij bijvoorbeeld namen van geometrische figuren.

In de Dikke Van Dale Online is de Van Dale Wiki de opvallendste vernieuwing. De wikifunctie biedt de gebruiker de mogelijkheid om zelf woorden, betekenissen, voorbeelden, maar ook afbeeldingen en filmpjes aan de Dikke Van Dale Online toe te voegen. De Dikke Van Dale Online staat na verschijning tot en met woensdag 14 oktober 2015 bovendien gratis open voor iedereen.

Mensen die de Dikke Van Dale aankopen, krijgen eveneens een jaar toegang tot de Dikke Van Dale Online. De Dikke Van Dale kost 179 euro. Wie online reserveert tot en met 18 oktober, krijgt 30 euro korting. Meer info vind je hier. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet eerlijk: 40 jaar geleden was het makkelijker om slank te blijven

Niet eerlijk: 40 jaar geleden was het makkelijker om slank te blijven

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/14/14/20151005092800/media_xll_8048834.jpg

Volwassenen die in de jaren 70 opgroeiden, konden meer eten en minder sporten zonder veel bij te komen. Als wij vandaag dezelfde sport- en eetgewoonten aanhouden als 40 jaar geleden, komen we gemiddeld 10% meer bij dan de vorige generatie. Die oneerlijke vaststelling hebben we te danken aan het feit dat vandaag de dag veel meer factoren een rol spelen bij je gewicht dan enkel voeding en beweging, zo ontdekten wetenschappers.

Een grootschalige Amerikaanse studie, die gepubliceerd werd in Obesity Research & Clinical Practice, onderzocht de eetgewoonten van 36.400 Amerikanen tussen 1971 en 2008, en de fysieke activiteiten van 14.419 mensen tussen 1988 en 2006. Daaruit blijkt dat we vandaag 10% meer wegen, zelfs als we er dezelfde eet- en bewegingsgewoonten als 40 jaar geleden op nahouden. Hoe kan dat?

Vervuilde voeding
De onderzoekers argumenteren dat er de laatste jaren ook andere factoren zijn bijgekomen die gewichtstoename beïnvloeden, los van voeding en bewegingen. Ze wijzen op de invloed van vervuiling, pesticiden en antibiotica in onze voeding, die allemaal voor gewichtstoename kunnen zorgen.

Stressvolle levensstijl
Ook een haastigere levensstijl leidt tot gewoonten die invloed hebben op ons gewicht. Blootstelling aan licht tot laat in de avond, meer stress en 's avonds laat nog eten kan allemaal voor extra kilo's zorgen, zelfs als we niet noodzakelijk meer eten. Ook de toename van het aantal voorschriften voor antidepressiva brengen gewichtstoename met zich mee. Een algemene verandering in ons voedingspatroon, waarbij we meer vlees en kunstmatige zoetstoffen consumeren, verandert dan weer de samenstelling van de darmbacteriën, wat in het slechtste geval extra kilo's oplevert. 

Dus als jij niet in de jurk past die je moeder droeg als ze jong was: het ligt niet (alleen) aan jou. Het leven kan oneerlijk zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Clijsters doet mee in 'Foute Vrienden'

Kim Clijsters doet mee in 'Foute Vrienden'

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/12/0/20150915100720/media_xll_8000535.jpg

Kim Clijsters zal te zien zijn in de volgende aflevering van 'Foute Vrienden'. De ex-tennisster vond het zeer leuke opnames.

Foute Vrienden Begijn, Christophe, Thomas en Jeron breiden volgende zondag uit met een opmerkelijk vijfde groepslid. Ze trekken naar het Limburgse Bree om er de tennisacademie van Kim Clijsters onveilig te maken. Het viertal moet beginnende tennissers opleiden, maar door 'knieproblemen' moet Jeron noodgedwongen verstek geven voor de opdracht.

Maar hij heeft een meer dan waardige vervanger: Kim Clijsters wordt voor één keer een Foute Vriend. Kim neemt haar rol meteen heel serieus. Tijdens een aantal tennislessen krijgt ook zij via een oortje heel wat gênante instructies. Als Kim nadien zélf beschamende opdrachten mag influisteren voor Begijn, Thomas en Christophe, houdt ze zich niet in en laat ze hen alle hoeken van het tennisveld zien.

Gênant
"Brian en ik keken vaak naar 'Foute Vrienden' en zijn er echt fan van. Daarom wilde ik er zelf wel deel van uitmaken. Het is altijd grappig,soms op het randje van gênant, maar iedereen komt er goed uit. Tijdens de opnames had ik net hetzelfde gevoel. Ik voelde me inhet begin best onwennig tegenover mijn 'slachtoffers', maar toch moet je het met overtuiging doen. We hebben er veel plezier aan beleefd", zegt Clijsters. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wordt dit jaar een dure Sint

Het wordt dit jaar een dure Sint

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/12/6/20151004235517/media_xll_8048271.jpg

De verlanglijstjes moet hij nog krijgen, maar nu al staat vast dat Sinterklaas dit jaar dieper in zijn geldbuidel zal ­mogen tasten om op 6 december de brave kinderen blij te maken. Heel wat speelgoed is namelijk flink duurder ­geworden. Dat komt door de sterke dollar en de hogere grondstofprijzen.

De meeste speelgoed­ketens zijn de sinterklaasboekjes nog ­volop aan het drukken, maar een vergelijking van de prijzen tussen nu en vorig jaar op de websites van onder meer Dreamland, Fun, Intertoys en Bart Smit leert dat heel wat speeltjes fors duurder zijn geworden. Zo betaalt de Sint aan de kassa van Bart Smit - dat wél al een promo­folder klaar heeft - dit jaar liefst tien euro meer voor een schoonmaak­trolley. Of mama en papa na 6 december nog op veel poetshulp van hun koters kunnen rekenen, is maar zeer de vraag, want een de set met bezem, stoffer en blik is meer dan verdubbeld in prijs: van 2,49 naar 5,99 euro. En het blijft niet enkel bij kuisgerief. Precies dezelfde elektrische racebaan kost dit jaar vier euro meer. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de eerste passages uit boek van drugtrafikant Benjamin Feys

De eerste passages uit boek van drugtrafikant Benjamin Feys

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/9/1/20151004235847/media_xll_8048251.jpg

Is Benjamin Feys (26) een ­ettertje? Een liegende manipulator, te lui om te werken en dan maar de drugstrafiek in? Of is het ook een gevoelige jongen die zijn weg niet vond in de maatschappij? In het nieuwe boek 'Meer dan coke' gaat journaliste Hilde Sabbe de vragen niet uit de weg.

Sabbe schetste het jonge, woelige leven van de Wevelgemnaar die drie jaar in een cel in Bolivia zat en bekend is van 'Alloo in de buitenlandse gevangenis'. Over de aanloop naar zijn malafide praktijken staat er: "Ik had problemen met mijn maten. Maar vooral met mezelf. Geen weg kunnen met jezelf, niet weten wat je wil. Er zijn nog mensen die niet direct hun plaats vinden in de maatschappij, maar die vinden dan wel een uitweg in hun creativiteit: kunstenaars, muzikanten..."

"Het was niet dat ik niet wilde werken, ik wilde gewoon niet in dat voor mij uitgestippelde bestaan stappen. Ik zou doodongelukkig geworden zijn in een nine-to-fivejob als automecanicien, of een ander beroep waar ik volgens mijn scholing voor geschikt was. Er was geen plaats in de maatschappij voor een twintigjarige knul die niet wist wat hij aan moest met zichzelf. Nog altijd niet trouwens." (br.hln)


» Reageer (0)
04-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf volgend jaar moet elke nieuwe kat in Vlaanderen verplicht gechipt worden

Vanaf volgend jaar moet elke nieuwe kat in Vlaanderen verplicht gechipt worden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/11/2/2/20151003204315/media_xll_8046017.jpg

Vanaf volgend jaar moet elke nieuwe kat in Vlaanderen verplicht een chip ingeplant krijgen. Dat meldt VTM Nieuws. Dergelijke chip is al langer verplicht voor honden en Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts voert ze nu ook in voor katten.

Op die chip staan alle gegevens van het diertje, zoals de leeftijd, waar het woont en wie de eigenaar is. Minister Weyts wil eind volgend jaar beginnen met een databank van alle geregistreerde katten. De minister wil de chip geleidelijk invoeren: alleen nieuwgeboren katten moeten worden gechipt.

De verplichte registratie moet mee het aantal zwerfkatten verminderen. De dierenasielen zijn dan ook blij met de maatregel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vincent Van Gogh vergiftigd door lichtgas

"Vincent Van Gogh vergiftigd door lichtgas"

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/6/6/20151003123741/media_xll_8045256.jpg

Vincent van Gogh is door lichtgas aan wanen gaan lijden en dat heeft uiteindelijk tot zijn zelfmoord geleid. Dat stelt chemisch technoloog René van Slooten vandaag in de Nederlandse krant AD.

Van Slooten kwam er onlangs achter dat Van Gogh in het Zuid-Franse Arles kunstlicht in zijn huis had laten aanleggen zodat hij langer door kon werken. Bij de vroege gasverlichting kwamen echter diverse zware metalen zoals kwik en lood vrij en dat leidde tot allerlei kwalen, van flauwvallen tot opvliegendheid en van depressies tot de drang tot zelfdoding.

Van Slooten geldt als expert over de Amerikaanse schrijver Edgar Allan Poe. "Van hem is definitief vastgesteld - onder meer door onderzoek van zijn haren - dat hij en zijn echtgenote Virginia waren vergiftigd door lichtgas, opgelopen in de jaren die zij in New York leefden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Jack the Ripper-boek zegt dat politie bewust de seriemoordenaar heeft laten begaan

Nieuw Jack the Ripper-boek zegt dat politie bewust de seriemoordenaar heeft laten begaan

http://static2.hln.be/static/photo/2015/18/1/1/20151003225427/media_xll_8046271.jpg

Het is een van de grootste liefhebberijen van de Britten: een verklaring zoeken voor de moorden die de bekende moordenaar 'Jack the Ripper' in de negentiende eeuw pleegde. Een nieuw boek wijst de vinger nu ferm naar de vrijmetselarij. De dader zou zelf een vrijmetselaar zijn geweest en bescherming hebben gekregen van zijn 'broeders' bij de Londense politie.

De man zou niet de bekende vijf maar acht moorden hebben gepleegd en de politie zou moedwillig bewijsmateriaal hebben vernietigd, meldt The Guardian.

Schrijver Bruce Robinson bestudeerde de zaak vijftien jaar en komt in het boek 'They all love Jack' tot de conclusie dat de zanger Michael Maybrick het moet hebben gedaan. De moorden zelf zouden verwijzen naar een verhaal uit de vrijmetselarij over de moord op drie joodse bouwers van de tempel van Salomon. Die werden op dezelfde manier verminkt als de prostituees die slachtoffer werden van Jack the Ripper.

Als de theorie klopt zou de politie georkestreerd een seriemoordenaar hebben laten lopen. Engeland is in elk geval weer een samenzweringstheorie rijker. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ryanair wil ticketprijzen fors verlagen

Ryanair wil ticketprijzen fors verlagen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/9/8/20151004073639/media_xll_8046398.jpg

Het Ierse Ryanair, de grootste lagekostenluchtvaartmaatschappij van Europa, wil zijn ticketprijzen duidelijk verlagen. "We willen van gemiddeld 45 euro per vlucht naar 25 euro gaan", aldus topman Michael O'Leary in de Duitse zondagskrant Welt am Sonntag.

Nieuwe vliegtuigen moeten het brandstofverbruik terugdringen, maar O'Leary verwijst ook naar de lage olieprijzen. "We plannen de kostenbesparingen die dit meebrengt aan onze klanten terug te geven", klinkt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toni Childs - Stop Your Fussin

Toni Childs - Stop Your Fussin

Klik op de foto om ze te beluisteren


Toni Childs (geboren 29 oktober, 1957) is een Amerikaanse zangeres


Toni Childs groeide op onder een streng religieus regime  in verschillende kleine dorpjes op het Amerikaanse platteland. In de dogmatische levenvisie van de familie Childs passen geen creatieve uitingen, maar Toni voelt zich sterk aangetrokken tot de blues van Billie Holiday en verlaat al op vijftienjarige leeftijd het ouderlijk huis. Zwervend van stad naar stad belandt ze uiteindelijk in de roerige muziekscene van Los Angeles. Na het zien van een Pink Floyd-concert in '72 weet Toni zeker dat ze op professionele basis verder wil in de popmuziek...


» Reageer (0)
03-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 dingen die het best smaken in oktober

4 dingen die het best smaken in oktober

http://static0.hln.be/static/photo/2015/13/3/12/20151003114218/media_xll_8045202.jpg

Het is oktober, en dat betekent dat de herfst echt aangebroken is. We betreuren daarbij het gemis van zomervruchten als aardbeien en aalbessen, maar gelukkig kunnen we die op ons boodschappenlijstje vervangen door deze vier dingen die in oktober op hun best zijn.

Appels: Natuurlijk kan je appels heel het jaar door in de rekken zien liggen, maar in oktober zijn ze bij ons op hun best. Ze hoeven immers niet ingevoerd te worden uit andere streken, maar kunnen op hun best geplukt worden. Oktober is ook de maand waarop de wat onconventionele soorten in het seizoen zijn.

Peren: Samen met de appels komen ook de peren in het seizoen. Wil je een peer die zacht aanvoelt, veel smaak heeft en lekker sappig is? Dan is oktober daar de uitgelezen maand voor.

Druiven: 'We hebben heel de zomer lang al druiven gegeten', horen we je zeggen. Inderdaad, druiven hebben niet bepaald een piekmaand in oktober, maar wie fan is van zoete druiven, koopt ze toch best in deze maand. Koelere nachten brengen immers de suiker naar boven in de vruchten, terwijl de nog redelijk warme dagen ze nog steeds rijp krijgen. Zowel de rode als de groene zijn nu op hun zoetst.

Pompoenen: Halloween is in aantocht, en dat betekent dat de pompoenen ook weer opduiken. Ook in november kan je ze nog krijgen en smaken ze nog heerlijk als je ze bakt, maar deze maand zijn ze gemakkelijker te vinden, is de smaak op zijn best en zijn ze ideaal om er een lantaarn in te kerven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anonymous waarschuwt België: "We staan aan begin van een grote cyberaanval"

Anonymous waarschuwt België: "We staan aan begin van een grote cyberaanval"

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/1/12/20151003163328/media_xll_8045472.jpg

De Belgische tak van het hackerscollectief Anonymous heeft vandaag een video verspreid waarin het een aanval op de site van het Waals Ministerie van Economie opeist. De site lag deze ochtend een tijd plat. Anonymous waarschuwt ons land met de actie voor een grote cyberaanval.

"Mensen uit België, wij zijn Anonymous. Operatie Guerilla. Het Anonymous-collectief eist met deze video de cyberaanval op tegen de site van het Waalse Ministerie van Economie. Deze aanval is slechts het begin van een grote cyberaanval", klinkt het in het filmpje.

"Tot de regering Michel zijn draconische oplichtingspolitiek tegen de mensen niet verandert, gaan wij verder. Wij zullen niet toestaan dat machtslust en hebzucht van de overheid de mensen met een laag inkomen verarmt. Onze strijd is begonnen zoals we hebben aangekondigd in onze vorige video's, we hebben ze gewaarschuwd", gaat het filmpje verder.

"Het zal een lange strijd zijn, maar we zijn overal bij jullie. In de schaduw houden we jullie in de gaten en we zullen tot het uiterste gaan. Verwacht jullie aan onze massale reacties. Regering Michel bereid je voor, we zijn er, wij zijn Anonymous, wij zijn een legioen. Wij vergeven niet, we vergeten niet, verwacht ons." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lange wandeling of snel wat trappen: wat is beter?

Een lange wandeling of snel wat trappen: wat is beter?

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/0/8/20151003092806/media_xll_8045063.jpg

Wat beweging inplannen in je drukke schema is niet altijd even gemakkelijk, maar gelukkig hoeft dat niet altijd lang te duren. Even de benen strekken tijdens je pauze op het werk is al heel wat. Maar wat heeft dan het grootste effect: een paar keer de trappen op en af of even een wandeling maken?

Natuurlijk is eender welke vorm van beweging beter dan op je stoel blijven zitten, maar als we dan toch een keuze moeten maken, zijn de trappen de beste optie. "De inspanning die nodig is om trappen te beklimmen is groter dan wandelen op min of meer rechte grond", aldus Martin Gibala, professor kinesiologie aan de universiteit van Hamilton.

De truc is dan wel dat je de trap traag oploopt. Volgens recent onderzoek vergt dat dubbel zoveel energie dan wandelen aan een normaal tempo. Met andere woorden: je verbrandt dubbel zoveel calorieën. Zelfs de trap aflopen is beter dan wandelen op een platte ondergrond.

Daarnaast is de trap ook een betere optie voor je cardiovasculaire fitheid,  omdat de intensiteit groter is. Daarnaast versterk je ook de spieren in je benen en rug, en werk je aan je balans. Trappen zijn dus de boodschap, maar wees wel voorzichtig. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paniek: is er binnenkort te weinig koffie in de wereld?

Paniek: is er binnenkort te weinig koffie in de wereld?

http://static2.hln.be/static/photo/2015/4/1/1/20150602143213/media_xll_7761181.jpg

Geraak jij 's ochtends ook niet in gang zonder een deugddoend dampend kopje van het zwarte goud? Dan vrezen we dat we slecht nieuws hebben voor jou. Een Italiaanse koffiegigant voorspelt immers voor een wereldwijd tekort aan koffiebonen.

Andrea Illy, CEO van Illycaffè, ziet de koffietoekomst niet zo heel erg rooskleurig in. "We consumeren allemaal steeds meer koffie", meldt hij aan Bloomberg. "Als het zo doorgaat, zullen we het volgende decennium een extra 40 tot 50 miljoen zakjes koffie nodig hebben om iedereen te bevoorraden." En dat is meer dan wat we momenteel kunnen produceren.

De situatie wordt daarnaast nog extra onder druk gezet door de lage prijzen en de opwarming van de aarde. Als de koffie-industrie zich niet aanpast aan het veranderende klimaat, zullen koffieboeren in Brazilië, Nicaragua, El Salvador en Mexico een deel van hun oogst verliezen. Tegelijkertijd verwacht de International Coffee Organization (jawel, die bestaat) dat we de komende vijf jaar minstens 25 procent meer koffie zullen consumeren. Vooral in landen als India en China, die geen echte koffiecultuur hebben, wordt steeds meer van het warme drankje genuttigd.

"We zullen toch vroeg of laat moeten ingrijpen en een sterke beslissing nemen. We hebben geen idee waar al die extra koffie vandaan moet komen", aldus Illy. We weten niet hoe het met u zit, maar wij beginnen alvast een voorraadje aan te leggen (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdooid eten mag je wél opnieuw invriezen (onder een voorwaarde)

Ontdooid eten mag je wél opnieuw invriezen (onder een voorwaarde)

http://static0.hln.be/static/photo/2015/10/1/7/20151003085113/media_xll_8045047.jpg

Het is een regel die in zowat elk huishouden gehandhaafd wordt: zodra iets ontdooid is, mag je het niet opnieuw invriezen en moet je het zo snel mogelijk opeten. "Onzin", verklaart Amerikaanse voedingsexperte Tina Hanes. "Ontdooid eten mag je wél opnieuw invriezen, maar enkel als je het correct ontdooid hebt."

"Het is een van de vragen die we het vaakst krijgen", aldus Hanes. "Het is echt wel veilig om ontdooid voedsel opnieuw in te vriezen, maar er hangen een paar voorwaarden aan vast." Zo moet je voedsel op de correcte manier ontdooid worden. "Of het nu vlees, gevogelte, vis of schaaldieren zijn, je mag ze opnieuw in de vriezer stoppen als ze in de koelkast ontdooid werden en niet bedorven zijn."

Hanes legt de nadruk op het ontdooien in de koelkast. "Je mag nooit iets ontdooien door het op je aanrecht te laten liggen, of nog erger: het onder warm water te stoppen. Bacteriën hebben het graag warm en vermenigvuldigen zich aan een razendsnel tempo op kamertemperatuur. Iets laten ontdooien op het aanrecht is nooit veilig", benadrukt ze.

Ontdooien in de microgolf of met koud water is minder erg, maar dan mag je het nog steeds niet opnieuw invriezen. "Voedsel dat je zo ontdooid hebt, moet je onmiddellijk consumeren. En als je koud water gebruikt, laat het eten dan in zijn plastic verpakking en vervang het water elke 30 minuten tot het ontdooid is."

Opnieuw invriezen mag ook enkel als het eten nog niet bedorven is. "Als het vreemd ruikt of de textuur kleverig of slijmerig is, gooi het dan weg. Laat ontdooid voedsel ook niet te lang in je koelkast zitten voor je het eet: kip, vis, garnalen en schaaldieren consumeer je best maximum een dag nadat ze ontdooid werden in de koelkast (wat op zich een dag duurt)."

Hanes benadrukt ook dat je nagenoeg alles veilig in de vriezer kan stoppen. "Groenten, brood, fruit, cake... Alles mag je invriezen en herinvriezen." Ze waarschuwt echter dat het proces de textuur, de kleur en de smaak van je product kan beïnvloeden. "Het zal er misschien niet meer zo appetijtelijk uitzien, en waarschijnlijk niet meer zo lekker smaken als toen het vers was." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alison Moyet - That Ole Devil Called Love

Alison Moyet - That Ole Devil Called Love

Klik op de foto om ze te beluisteren

 Alison Jane Moyet, (Billericay, 18 juni 1961) is een Brits singer-songwriter.

Alison Moyet werd geboren in Billericay en groeide op in Basildon. Haar vader is Fransman en haar moeder is Engelse. Op haar zestiende ging Moyet van school. Na een tijdje in een winkel gewerkt te hebben begon ze een opleiding tot pianostemmer, waar ze echter na twee jaar mee ophield, omdat ze toen met de band Yazoo, waar ze samen met Vince Clarke in zat, een hit had met de nummers 'Only You' en 'Don't Go'.

Moyet maakte met Yazoo twee albums, en de band kreeg een Brit Award voor Beste Nieuwe Band, voordat ze de band verliet om solo te gaan. Haar solodebuut noemde ze Alf, naar de bijnaam die ze van Vince Clarke gekregen had. Ze maakte verschillende cd's, won nog drie Brit Awards en verschillende andere prijzen, en tourde over de hele wereld. Ze staat in de top 5 van best verkopende Britse zangeressen ooit.

In 2001 speelde Moyet Matron ‘Mama’ Morton in de musical Chicago, en kreeg goede kritieken.


» Reageer (0)
02-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo haal je nog meer gezonde stoffen uit een avocado

Zo haal je nog meer gezonde stoffen uit een avocado

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/8/8/20151002092113/media_xll_8042708.jpg

Dat avocado heel gezond is wisten we al, maar de superfood blijkt nog meer verborgen antioxidanten te bezitten dan we dachten. Doorgaans belanden die in de vuilnisbak, want het is de pit van de groene vrucht die tot 70% van de gezonde voedingsmiddelen bevat. Zo eet je die vitaminebom, zonder je tanden erop stuk te bijten.

De gezonde vetten van een avocado zijn hoe dan ook een pluspunt, maar een extra energieboost vind je in het hart van de vrucht. Een avocadopit bevat meer oplosbare vezels dan havermout, helpt cholesterol te verlagen en beschermt tegen virale en bacteriële infecties. Erg welkom nu de eerste snotteraars overal opduiken. De oplosbare vezels in de pit helpen ook bij verteerproblemen of darmaandoeningen.

Hoe eet je zo'n pit op?

Eerlijk is eerlijk: de pit zo opeten zal niet meteen een smakelijke ervaring zijn. Behalve dat je er je tanden op stuk bijt, is de smaak nogal bitter en scherp. De makkelijkste manier om toch die antioxidanten binnen te krijgen is de pit in vier kwartjes snijden en daarna te mixen in de blender. Dat poeder kan je dan mengen onder een smoothie. Om de scherpe smaak niet te fel te laten doorkomen mix je best met uitgesproken smaken, zoals bessen, spinazie of ananas. Een halve pit is een goede hoeveelheid voor één smoothie. Recepttip: probeer eens deze exotische, bitterzoete smoothie. (br.hln)

Avocadosmoothie met peer en mango

Ingrediënten:
- 2,5 kop water of (amandel)melk
- 1 rijpe peer
- 1/2 mango
- 1/2 gemixte avocadopit
- enkele blaadjes spinazie
- een eetlepel chiazaad of lijnzaad


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 op 10 energielabels liegen

6 op 10 energielabels liegen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/14/11/20151002061911/media_xll_8042051.jpg

Liefst zes op de tien energielabels op elektrische toestellen zijn niet betrouwbaar. Dat blijkt uit controles van de FOD Economie.

Wie dacht dat de fameuze energielabels door onafhankelijke bedrijven zijn opgesteld, heeft het goed mis. "Producenten voeren zelf de tests uit en maken vervolgens zélf het energielabel op", zegt Chantal Depauw van de Economische Inspectie. "Wij moeten controleren of alles naar waarheid is ingevuld, maar dat gebeurt niet vaak. We hebben te weinig tijd, manschappen en middelen." Tussen 2009 en 2014 kon de Inspectie slechts een honderdtal labels controleren. Amper 41% bleek correct. Producenten die niet in orde waren, hadden zich meestal 'vergist' van één energieniveau. Dat maakt wel uw aankoop én elektriciteitsrekening tientallen euro's duurder.

Plusje meer of minder kost u 200 euro
Dat een plusje meer of minder op een energielabel u een pak meer kan kosten, blijkt uit cijfers van Test-Aankoop. Een (al dan niet terecht) zuinig toestel kost meer bij de aankoop. Dat verschil wordt meestal gerechtvaardigd omdat het met de jaren zal worden terugverdiend omdat het toestel minder verbruikt. Tenzij met het label gesjoemeld is natuurlijk. Het verschil in verbruik voor een A+-koelkast (846 euro) en even grote A++-koelkast (635 euro) bedraagt op 15 jaar liefst 211 euro. En dan hebben we het enkel over de koelskast en niet over de tientallen andere elektrische apparaten die iedereen in huis heeft. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natte smartphone? Op deze manier red je hem van de verdrinkingsdood

Natte smartphone? Op deze manier red je hem van de verdrinkingsdood

http://static2.hln.be/static/photo/2015/3/13/12/20150824202412/media_xll_7953327.jpg

Iedereen weet wel dat smartphones en water geen goede combinatie zijn. Toch gebeurt het af en toe dat de twee met elkaar in aanraking komen. Wat je moet doen op zo'n fataal moment lees je hier.

Laat ons beginnen met het goede nieuws: zelfs wanneer je smartphone in het water terechtkomt wil dat niet automatisch zeggen dat je telefoon finaal de geest gegeven heeft. Kalm blijven kan jou en je telefoon in de meeste gevallen redden, net als deze 5 stappen:

1. Zet je telefoon uit
Zet meteen je telefoon volledig uit en probeer aan de verleiding te weerstaan om eerst even te kijken of hij nog werkt.

2. Vermijd de SIM-kaart en batterij, indien mogelijk
Red wat er te redden valt. Als je een Iphone bezit kan je de batterij-stap alvast overslaan.

3. Probeer het vocht te verwijderen
Gebruik een rietje om zoveel mogelijk vocht uit alle gaatjes en openingen van je telefoon te zuigen. Tenzij je je telefoon in het toilet liet vallen natuurlijk. Probeer ook nooit het water uit je telefoon te schudden, omdat je zo hoogstwaarschijnlijk het vocht alleen maar meer in je telefoon schudt.

4. Laat drogen
Eens je alle vocht langs de buitenkant hebt verwijderd, is het tijd om aan de binnenkant te denken. Om dat te doen leg je je telefoon best in een kom ongekookte rijst.

5. Zet hem -later- terug aan
Wacht op z'n minst 24 uur (best is zelfs 72 uur!) en probeer dan je smartphone terug op te starten om te zien of hij nog werkt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland en Frankrijk kopen samen Rembrandts

Nederland en Frankrijk kopen samen Rembrandts

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/11/2/20150930122639/media_xll_8037407.jpg

Nederland komt in het bezit van één van de twee veelbesproken portretten van Rembrandt. Het schilderij wordt overgenomen van de vermogende familie De Rothschild. Het andere doek wordt eigendom van Frankrijk. De twee schilderijen zullen bij toerbeurt in het Rijksmuseum in Amsterdam en museum het Louvre in Parijs te zien zijn. Dit heeft Nederlands minister Bussemaker van Cultuur vandaag de Tweede Kamer laten weten. Ingewijden hadden deze uitkomst al voorspeld: Frankrijk vindt het onverteerbaar dat beide doeken naar het Rijksmuseum gaan, ook al heeft de Franse minister van Cultuur, Fleur Pellerin, eerder een exportvergunning voor beide schilderijen gegeven. Na felle kritiek op deze beslissing in Frankrijk is Pellerin op haar schreden teruggekeerd.

Vorige week leek het nog dat beide Rembrandts naar Nederland zouden komen. Het kabinet had toegezegd de helft van de gevraagde koopsom van 160 miljoen te gaan betalen, mits het Rijksmuseum de andere helft zou weten te verzamelen. Afgelopen donderdag deed Pellerin echter een tegenbod. Zij liet toen weten dat zij in staat is een van de twee doeken te kopen dankzij een gift van 80 miljoen euro van de centrale bank van Frankrijk.

Gisterenavond heeft de Tweede Kamer toestemming gegeven voor het ter beschikking stellen van 8o miljoen voor een aankoop door Nederland. Alleen PVV, Groep Kuzu/Öztürk en 50Plus waren tegen. De Eerste Kamer was gisteravond niet in staat om bij elkaar te komen, maar de fractievoorzitters zegden in overgrote meerderheid hun steun toe. Nu er maar één schilderij naar Nederland komt, is het de vraag of het kabinet nog het volle pond gaat betalen. Minister Dijsselbloem van Financiën zei gisteren dat het Rijksmuseum in dat geval nog steeds een bijdrage moet leveren zonder verder getallen te noemen.

Het Rijksmuseum had graag de twee in 1634 geschilderde portretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit in bezit gekregen vanwege de artistieke waarde, maar ook de grote historische waarde. Soolmans en Coppit zijn 21 en 23 jaar als ze zich voor hun huwelijk levensgroot, staand en ten voeten uit laten afbeelden door Rembrandt - toen een nieuwkomer in Amsterdam. Dit portretformaat was tot dan toe strikt voorbehouden aan de hoogste Europese adel. Het kostte het aanstaande huwelijkspaar 500 gulden, een jaarsalaris voor een ervaren werkman. De twee maakten een statement: wij zijn de nieuwe vorstelijke klasse van Holland.

De Rothschilds kochten de portretten in 1877 van de erfgenamen van de in Amsterdam wonende Anna Louisa ('Annewies') van Loon - van Winter, die dat jaar was overleden. De werken zijn sindsdien in het bezit van de Franse tak van de bankiersfamilie gebleven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lisa Stansfield - Change

Lisa Stansfield - Change

klik op de foto om haar te beluisteren


Lisa Jane Stansfield (Heywood (Greater Manchester), 11 april 1966) is een Brits zangeres, die eind jaren '80 en begin jaren '90 enkele grote hits scoorde.

Op veertienjarige leeftijd won ze een talentenjacht georganiseerd door een plaatselijke krant, waarna ze haar televisiedebuut kon maken.

In 1983 vormde ze samen met twee vriendinnen van school de groep Blue Zone. Hun eerste single On Fire was aanvankelijk populair, maar werd uit de handel genomen na een grote brand op het Londense Metro station King's Cross.

In 1989 kwam de grote doorbraak, toen Stansfield de vocalen mocht verrichten voor het nummer People hold on van Coldcut. Dit nummer werd een grote internationale hit, waarna Stansfield een solocarrière begon. Haar eerste single All Around the World werd een nummer 1 hit in Nederland begin 1990. Later volgden nog enkele kleinere hits. In 1990, 1991 en 1992 won ze een Grammy Award voor respectievelijk beste vrouwelijke nieuwkomer en beste vrouwelijke artiest


» Reageer (0)
01-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse prinses: "Dieren hebben geen rechten want ze betalen geen belasting"

Britse prinses: "Dieren hebben geen rechten want ze betalen geen belasting"

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/7/11/20150930203658/media_xll_8038661.jpg

Marie Christine von Reibnitz (70), haar officiële titel luidt prinses Michael van Kent, heeft zich de woede van dierenliefhebbers op de hals gehaald.

De vrouw van de Britse prins Michael van Kent stelt dat dieren geen rechten hebben omdat ze geen belasting betalen. Dat schrijft The Telegraph.

Prinses Michael is schrijfster en onlangs is er een nieuwe roman van haar verschenen. Ze hield deze week een lezing en daar kwam het onderwerp rechten aan bod. "Tegenwoordig hoor je veel over dierenrechten. Ik hou veel van dieren, maar in mijn ogen hebben ze geen rechten. Ze hebben geen bankrekening en ze mogen niet stemmen."

Volgens de prinses zijn rechten zaken die verdiend moeten worden. Zelf heeft ze honden en katten. Ook vertelde ze dat ze als jonge vrouw een jachtluipaardwelp in huis heeft genomen. De moedercheetah werd afgeschoten nadat ze twee kinderen in Afrika had opgegeten. Haar eeste man, een Engels bankier, had ze leren kennen tijdens een berenjacht.

Marie Christine komt wel vaker negatief in het nieuws. In 2004 stond ze op de Amerikaanse voorpagina's omdat ze in een restaurant in New York tegen een groep zwarte gasten gezegd dat ze terug moesten gaan naar hun kolonies, toen ze klaagde over hun luidruchtigheid.

Haar echtgenoot Michael van Kent (73) is het derde kind van de vierde zoon van koning George V (1865-1936). Hij heeft nooit een inkomen van de Britse staat gehad.  Hij runt een eigen consultacybedrijf en woont met Marie Christine in een appartement in de koninklijke residentie Kensington Palace in Londen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de ideale temperatuur om te douchen

Dit is de ideale temperatuur om te douchen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/3/9/20151001062332/media_xll_8038674.jpg

Niets dat zo'n deugd kan doen als een heerlijk warme douche na een lange werkdag. Het lijkt alsof de stress van de voorbije dag mee door het afvoerputje richting andere oorden spoelt. Al draaien we de warmteknop in het vervolg toch maar beter wat lager.

De ideale temperatuur voor je huid is slechts een paar graden boven lauw water. Wanneer het water in het begin te warm aanvoelt, is het dat meestal ook zo, én dan kan het je huid beschadigen. Eén perfecte temperatuur is er niet, maar dermatologen raden aan om onder de 43 graden te blijven. Zodra het oncomfortabel voelt of je huid rood kleurt, is het tijd om de kraan wat kouder te zetten.

"Heet water stript de huid van natuurlijke oliën, wat tot een droge en geïrriteerde huid kan leiden en in sommige gevallen zelfs tot eczeem," aldus Sejal Shah, een New Yorkse dermatologe. Opgepast: wanneer je aan een lage temperatuur doucht, maar al eens graag minutenlang onder de waterstraal blijft staan, kan er ook een uitdrogend effect optreden. Daarnaast heeft ook je haar eronder te leiden. "Net als bij de huid wordt ook het haar van de natuurlijke oliën ontdaan, waardoor het sneller droog wordt en bij gekleurd haar de kleur sneller zal vervagen."

Bespaar dus geld op kappersbeurten, wees lief voor je huid en zet de temperatuur wat lager. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu Titanic geveild voor 80.000 euro

Menu Titanic geveild voor 80.000 euro

http://static3.hln.be/static/photo/2015/9/16/7/20151001080931/media_xll_8039707.jpg

Een menu van de laatste lunch op het rampschip Titanic heeft tijdens een onlineveiling in de VS omgerekend zo'n 80.000 euro opgebracht. Dat melden Amerikaanse media.

Het menu was meegenomen door een passagier van de eerste klas die de ramp wist te overleven in een reddingsboot. Op het laatste lunchmenu stond onder andere filet van griet, corned beef en kip.

De Titanic verging in de nacht van 14 op 15 april 1912 na het botsen tegen een ijsberg.

De overlevende die het menu meenam, zat in de reddingsboot met louter passagiers uit de eerste klas. De sloep ging de geschiedenis in als de miljonairsboot of de geldboot. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sting - Desert Rose

Sting - Desert Rose

Klik op de foto om hem  te beluisteren


Sting, artiestennaam van Gordon Matthew Thomas Sumner, (Newcastle upon Tyne, 2 oktober 1951) is een Brits musicus. Hij is commandeur in de Orde van het Britse Rijk; dit werd hem verleend door koningin Elizabeth II.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tekeningen van Franquin, Roba en Peyo ontdekt onder behang in Brussels gebouw

Tekeningen van Franquin, Roba en Peyo ontdekt onder behang in Brussels gebouw

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/11/8/20150930065900/media_xll_8036693.jpg

In een gebouw in het centrum van Brussel zijn onder vijf lagen behangpapier decennia oude originele muurtekeningen van legendarische striptekenaars als Franquin, Peyo en Roba ontdekt. Dat melden La Libre Belgique en verschillende andere media op hun website.

De tekeningen werden eind 2013 ontdekt tijdens renovatiewerken in een gebouw van de liberale vakbond VSOA in de Centrumgalerij in Brussel. Het nieuws werd evenwel pas nu bekendgemaakt. Sommige van de tekeningen werden bij de renovatiewerken overigens beschadigd, al zijn de meesten ervan wel nog altijd intact.

Naast Franquin (tekenaar van onder andere Robbedoes en Guust Flater), Peyo (De Smurfen) en Roba (Bollie en Billie), hebben ook Mitacq (De Beverpatroelje) en Victor Hubinon (Buck Danny) tekeningen op de muur achtergelaten.

Bij een van de tekeningen, een Marsupilami van Franquin, wordt ook het jaartal 1958 vermeld. Verder bevat de muur ook de boodschap "Prière de ne plus dessiner sur ce mur svp" ("gelieve niet meer op deze muur te tekenen, aub") (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!