NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
30-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael verwelkomt 66 ooievaarskuikens

Planckendael verwelkomt 66 ooievaarskuikens

De ooievaarskolonie in dierenpark Planckendael heeft de voorbije broedperiode een nieuw record gebroken. Na de bouw van 44 nesten deze lente, hebben de ooievaars maar liefst 66 kuikens voortgebracht. "Nooit eerder gezien in de geschiedenis van Planckendael", aldus woordvoerster Ilse Segers.
 

Jaarlijks worden alle pasgeboren kuikens geringd. Omdat het aantal nesten zo groot was, gebeurde het ringen dit jaar in twee beurten. Met behulp van een kraan gingen de verzorgers op ontdekkingstocht naar de nesten om er de jongen te identificeren, te wegen en te ringen.
 

De enorme stijging is te wijten aan de komst van nieuwe koppels die bijkomende nesten hebben gebouwd in het park. Bovendien ligt het dierenpark in Muizen op een natuurlijke trekroute van ooievaars. Mogelijk zijn er nog meer kuikens geboren, want twee nesten zijn buiten het bereik van de kraan gebouwd.
 

Sinds 1999 neemt Planckendael deel aan het project 'Ooievaars zonder grenzen' in samenwerking met de Vlaamse Gemeenschap, het Zwin en Natuurpunt. Met behulp van satellietzenders volgen ze de trek van de Vlaamse ooievaars. Twee ooievaars van Planckendael, die zich op de natuurlijke migratieroute bewegen, nemen nog altijd deel aan het project: Kobe en Tia, een mannetje en vrouwtje geboren in mei 2003 in Planckendael. De winter brengen ze door in de omgeving van Madrid. Eind februari keerden ze terug naar hun vertrouwde nest.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.75-jarige vervoert drugs om katten te onderhouden

75-jarige vervoert drugs om katten te onderhouden

De Nederlandse politie heeft in Maastricht een 75-jarige vrouw opgepakt die als drugskoerier rondreed. De vrouw kreeg naar eigen zeggen een kleine vergoeding voor haar diensten waarmee ze haar katten kon onderhouden.

De vrouw viel door de mand toen de politie haar een stopteken gaf omdat ze geen gordel droeg. De agenten zagen dat ze snel iets uit de auto gooide. Het bleek om een kleine hoeveelheid cocaïne te gaan. De bejaarde dame gaf snel toe ook wiet te vervoeren.

Na verhoor kwam de vrouw er met een laatste waarschuwing vanaf. Ze beloofde het nooit meer te zullen doen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het blijft zomeren tijdens eerste helft volgende week

Het blijft zomeren tijdens eerste helft volgende week

Zondag en tijdens de eerste helft van de volgende week blijft het aangenaam zomerweer met flinke zonnige perioden. De middagtemperatuur schommelt rond 27 graden. Vlak aan zee is het enkele graden koeler.

 

Donderdag is het hoogzomer. Het blijft droog en de zon schijnt volop. Een zwakke tot matige zuidelijke wind voert zeer warme lucht aan. De maxima bedragen 27 graden op het strand en in de Ardennen, en 30 tot 33 graden in het binnenland.
 

Vrijdag is het zonnig en bloedheet. De maxima variëren tussen 29 graden vlak aan zee, en 31 tot 36 graden elders. 's Avonds wordt het onweerachtig over het westen van het land.
 

Zaterdag zijn er perioden met zon en plaatselijk valt er een regen- of onweersbui. De maxima zijn 24 graden op de stranden, en 27 tot 32 graden verder landinwaarts.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan 5.000 slachtoffers van misbruik door geestelijken in België

"Meer dan 5.000 slachtoffers van misbruik door geestelijken in België"

Leden van de Vlaamse Werkgroep Mensenrechten in de Kerk demonstreerden gisteren aan de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel. Priester Rik Devillé hield deze map vast.
Meer dan 5.000 mensen zijn in ons land seksueel misbruikt door geestelijken, zegt professor Karlijn Demasure in Knack. Demasure zetelde in de intussen opgestapte commissie-Adriaenssens, de commissie onder leiding van psychiater Peter Adriaenssens die de klachten tegen geestelijken bundelde.

Bij Operatie Kelk namen de speurders vorige week de 475 dossiers van de commissie-Adriaenssens in beslag. Volgens Demasure, die veel over kindermisbruik gepubliceerd heeft, gaat het om een groot, structureel probleem. "Zonder de inval hadden we nu al 500 zaken. Ik heb met daders gesproken, en sommigen noemden zelf spontaan nog tien slachtoffers. Als we die vermenigvuldiging maken, komen we al aan 5.000. Ik ben er zelf van overtuigd dat er zeker méér dan 5.000 slachtoffers van seksueel misbruik door geestelijken in België zijn", aldus nog Demasure in Knack.

Volgens haar was het probleem al vanaf 1990 voldoende bekend.» Reageer (0)
29-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook dieren lijden onder tropische temperaturen

Ook dieren lijden onder tropische temperaturenDe dierenwelzijnsinspecteurs van de federale overheidsdienst Volksgezondheid kregen de afgelopen warme dagen een groot aantal klachten te verwerken over dieren die in de hitte in de weide staan. Deze stijging van het aantal oproepen is een jaarlijks terugkerend fenomeen bij extreme weersomstandigheden, zoals grote hitte en felle kou, laat de overheidsdienst in een persmededeling weten.

Net als mensen kunnen ook dieren die bij zeer hoge temperaturen buitenstaan, last krijgen van de warmte. Het is belangrijk dat deze dieren over schaduw kunnen beschikken, zegt de dienst Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid.
 
Een aangepast schuilhok in de weide of natuurlijke bescherming van bomen, hagen of struiken kan voldoen. Een nadeel van natuurlijke beschutting is echter dat deze vaak stekende insecten huisvesten en de dieren zo voor een dilemma plaatsen. Dieren die in een weide zonder schaduw staan, worden best binnengehaald of verplaatst naar een andere locatie. "Het is bovendien heel belangrijk dat de dieren beschikken over vers drinkwater, want ook zij moeten voldoende drinken bij warm weer", aldus de dienst.
 
Ook huisdieren kunnen last hebben van de warmte. De dienst Dierenwelzijn vraagt om ook voor hen een beschutte plaats en voldoende drinkwater te voorzien. "Het opsluiten van een hond in een ongeventileerde auto is helemaal uit den boze."
 
Specifiek voor paarden werkt de Raad voor Dierenwelzijn in opdracht van minister Onkelinx aan voorschriften voor het houden ervan op weiden, precies omdat voor deze diersoort de meeste klachten ingediend worden. De voorschriften worden dit najaar gepubliceerd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie mensen onder puin na gasontploffing in Soumagne

Drie mensen onder puin na gasontploffing in Soumagne


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/2/7/14/media_xl_3773174.jpg?20100629190513In de provincie Luik heeft rond 16 uur een zware ontploffing plaatsgevonden in Soumagne. Het gaat om een gasexplosie in een huis in de straat Célestin Demblon. Het huis is volledig vernield en er liggen wellicht drie personen mogelijks zelfs vier slachtoffers onder het puin: twee bewoners en een verwarmingsinstallateur en mogelijk ook zijn assistent. Eén van hen werd gevonden door speciale speurhonden, de twee anderen zijn nog vermist. Twee kinderen ontsnapten op het nippertje aan de ramp.

De moeder van twee kindjes in het getroffen huis had een verdachte gasgeur waargenomen. Ze besloot voor alle zekerheid de kinderen naar de buren te brengen en de hulpdiensten te verwittigen. Ze was nog maar net terug binnen of de enorme ontploffing deed zich voor. De klap was zo hevig dat het huis helemaal vernield is en dat zelfs hoogspanningskabels zijn afgerukt. Honderden gezinnen zitten daardoor zonder stroom.

Gasfles ontploft
De brandweer, politie en werknemers van de gasmaatschappij zijn ter plaatse en moesten versterking inroepen. De grote middelen werden ingezet om het puin te ruimen. Volgens de buren waren twee bewoners en een installateur van verwarmingsketels aanwezig toen het huis ontplofte. Er zou om een propaangasexplosie gaan. De nieuwbouwwoning had gasvoorziening via een grote propaangasciterne in de tuin. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 1 op 10 kinderen geboren in kansarm gezin

Bijna 1 op 10 kinderen geboren in kansarm gezin


http://img202.imageshack.us/img202/2933/kansarmoede.jpg


8,3 procent van de kinderen die in 2009 in Vlaanderen geboren werden, leeft in een kansarm gezin. Dit percentage nam de jongste jaren licht toe, zegt Kind en Gezin.

Daarnaast blijkt volgens de laatst beschikbare SILC (Statistics on Income and Living Condition) van de EU dat in Vlaanderen 11,2 procent van de kinderen leeft in een gezin met een verhoogd armoederisico. Dat staat te lezen in het dertiende rapport 'Het kind in Vlaanderen', dat vandaag werd voorgesteld.

Tewerkstelling is belangrijk in de bestrijding van armoede. In eenoudergezinnen zonder werkende ouder loopt het armoederisico op tot 72,6 procent, en in het geheel van gezinnen zonder arbeidsparticipatie zelfs tot 85 procent.

Kiezen voor kinderen

Volgens de registratie van Kind en Gezin werden vorig jaar 69.692 kinderen geboren in het Vlaamse gewest. Dat is een lichte daling met 0,9 procent vergeleken met 2008. In de eerste maanden van 2010 is er weer een toename met 0,6 procent. Het gevolg is dat de groep onder de drie jaar groter wordt.

"We voorspellen een verdere toename van het aantal zeer jonge kinderen", verduidelijkt Bea Buysse, wetenschappelijk adviseur van Kind en Gezin. Verder wordt vastgesteld dat de maatschappelijke context om te kiezen voor kinderen gunstig evolueert. Ook is er een flinke toename van de kinderopvang. 63,3 procent van de kinderen onder de drie jaar maakt gebruik van formele opvangregelingen of de kleuterschool. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holbewoners gingen al naar de cinema

Holbewoners gingen al naar de cinemaHet lijkt erop dat onze prehistorische voorouders al, in een zeer primitieve versie, naar de cinema gingen. Dat melden Britse en Oostenrijkse onderzoekers. De wetenschappers hopen deze "films" nu te kunnen reconstrueren.


Rotsgraveringen daterend uit het koperen tijdperk, die in heel Europa op moeilijk bereikbare plaatsen werden aangetroffen, tonen aan dat deze afbeeldingen meer zijn dan eenvoudige illustraties. Zo melden onderzoekers van Britse universiteit Cambridge en Sankt Pölten, in het noorden van Oostenrijk.

"De graveringen zijn volgens ons geen eenvoudige afbeeldingen maar ze vormen een element van een audiovisuele voorstelling. De afbeeldingen volgen elkaar op zoals een animatie", aldus Frederick Baker van de universiteit van Cambridge in een persbericht. "Daarnaast zijn de graveringen vaak teruggevonden op plaatsen met een uitzonderlijke echo, dus er was ook sprake van geluid."

 
De universiteiten van Cambridge en Sankt Pölten hebben in samenwerking met de universiteit van Bauhaus in Weimar (Duitsland) een project opgestart om met behulp van computers de afbeeldingen achter elkaar af te spelen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer infecties door hitte

Meer infecties door hitteOndanks de hitte lopen een pak mensen te hoesten en te snotteren - en niet alleen door allergie. Ook de temperatuur speelt ons parten, schrijft de krant Het laatste Nieuws.

"We zien een piek in het aantal virale infecties", zegt dokter Rufij Baeke, ondervoorzitter van het Vlaams Artsensyndicaat. "Oorzaak zijn de drastische temperatuurschommelingen en ons verzwakte immuunsysteem. We snakken naar vakantie." 
 

De ommezwaai van het herfstweer van vorige week naar de hitte van nu laat zijn sporen na. "We maken een piek van infectieziekten mee omdat we te maken hebben met grote temperatuurveranderingen", zegt Baeke. "Infecties krijg je bijvoorbeeld ook als het 's ochtends 10 à 15 graden kouder is dan 's middags. Dan worden de ziektekiemen in het lichaam actiever. Hetzelfde effect krijg je eveneens door de airco in de wagen. Gebruik je die te pas en te onpas, dan krijgen virussen de kans het lichaam aan te vallen. Plotse afkoeling is niet goed."
 
Ook de start van de vakantie speelt een rol. "Heel wat mensen zijn vermoeid en snakken echt naar rust. We hebben een lange en stevige winter achter de rug, die het immuunsysteem heeft verzwakt. Meestal zijn de infecties die we nu zien niet zo ernstig. Gewoon een paar dagen rusten helpt al om er weer bovenop te komen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shanice Wilson - I Love Your Smile

Shanice Wilson - I Love Your Smile

Klik op de foto om haar te beluisteren


Shanice (echte naam Shanice Wilson, geboren 14 mei 1973) is een Amerikaans zangeres. Ze is vooral bekend van haar hitsingle I love your smile, waarmee ze in Nederland  begin 1991  een nummer 1-hit haalde.

Op 11-jarige leeftijd werd Shanice ontdekt door platenmaatschappij A&M-Records, nadat ze in meerdere talentenshows had opgetreden. In 1990 tekende ze een contract bij Motown. Met de producer Narada Michael Walden scoorde ze een hit met I love your smile. Sindsdien heeft ze enkele singles en albums uitgebracht, maar geen hits meer gescoord in Nederland en België.

Sinds februari 2000 is Shanice getrouwd met de komiek/acteur "Flex" Alexander (echte naam Marc Alexander Knox). Samen hebben ze twee kinderen; dochter Imani Shekinah Alexander en zoon Elijah Alexander

Dankzij haar doorbraak stijgt de voornaam  Shanice enorm in populariteit. In 1991 werden er in Nederland nog maar 3 meisjes met deze voornaam geboren; in 1992 waren dit er 109. Dat is een toename van 3533%. Vanaf 1993 daalt de voornaam weer langzaam in populariteit
» Reageer (0)
28-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dunste vrouw ter wereld moet om de vijftien minuten eten


Dunste vrouw ter wereld moet om de vijftien minuten eten


http://img810.imageshack.us/img810/4715/magerstevrouw2.jpgLizzie Velasquez is de dunste vrouw ter wereld. Ze weegt amper 25 kilo een heeft 0 procent lichaamsvet. In principe moet ze iedere vijftien minuten eten om gezond te blijven. Lizzie heeft geen anorexia, maar een zeer zeldzame afwijking waardoor ze geen gewicht kan winnen, hoewel ze tot 60 maaltijden per dag eet.

"Ik eet kleine porties chips, snoepjes, chocolade, pizza, kip, cake, ijs,... de hele dag door", zegt Lizzie. Ze werd vier weken te vroeg geboren en woog toen iets meer dan één kilo. Dokters waren al verrast dat ze in de baarmoeder kon overleven.http://img571.imageshack.us/img571/1935/magerstevrouw.jpgIntussen is Lizzie 21 jaar. Hoe oud ze zal worden met haar afwijking kunnen dokters niet voorspellen. Het is volgens experts al positief dat ze goede tanden en gezonde organen heeft.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor een aangename strandervaring

Tips voor een aangename strandervaringHet is zomer en, uitzonderlijk voor ons land, ook nog eens echt strandweer. Om die ervaring een beetje aangenaam te houden voor de medemens, suggereren we enkele tips:


1)    Weg met de speedo en de hotpants
Modetrends zijn één ding, ze weten te dragen nog een ander. Kennis van lijf en stijl komt daarbij bijzonder goed van pas. Laat je niet vangen door wat de boekjes aanraden (een strakke zwemshort voor de mannen of minuscule hotpants voor de vrouwen), en draag waar je je goed in voelt.

2)    Hoe bloot kan je gaan?
Op het strand zijn blote bovenlijven en bikini's normaal, daarbuiten is dat minder het geval. Draag op de dijk of op een terras minstens een rokje en topje of T-shirt. Op het strand kan meer, maar koop zwemkledij in de juiste maat! Overigens is monokini zonnen officieel 'uit', maar geen enkele vrouw wil spierwitte bandjes (laat staan spierwitte borsten). Op een zonbed of achter een zonnescherm gebeurt het nog vrij vaak.

3)    Lawaai
Wat muziek voor de sfeer is één ding, luide beats die een half strand gehoorschade bezorgen een ander.  Een strand is een openbare plaats, en dat wil net zeggen dat je niét zomaar mag doen wat je wil. Maar het wil ook zeggen dat je een beetje verdraagzaam moet zijn. Je verdraagt het gedrag van je buren, je zaagt er niet over (dat maakt het alleen maar erger), maar als iemand komt vragen of het wat stiller kan, accepteer dat dan en schiet niet onmiddellijk in de verdediging en uit je teenslippers.

4)    Honden
Natuurlijk vinden honden een strandwandeling tof, maar het is nog veel toffer als strandgasten niet in hondendrollen trappen. Hou je aan de regels, en laat je hond thuis voor een dagje strand.

5) Alcohol

Warm weer is dorstig weer, dus de verleiding om een verfrissend pintje of cocktailke te bestellen is groot. Een verfrissende duik schrikt je na een paar pintjes ook minder af, maar dat is het moment dat de problemen ontstaan. Kijk dus uit met alcohol en zwemmen.

6)    Kinderen
Kinderen zijn dol op het strand, en het vergt wat tolerantie van de andere strandgasten om met hen om te gaan. Er is echter wel één ding dat je kan doen: hou je kinderen weg van je strandburen, zeker met emmertjes zand, water en een combinatie van de twee.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50.000 handtekeningen voor verbod op stierengevechten

50.000 handtekeningen voor verbod op stierengevechten

Eindelijk...en hopelijk komt er een verbod...!


http://img685.imageshack.us/img685/700/stierengevechten.jpg


Een Spaanse dierenrechtenorganisatie in Madrid heeft 50.000 handtekeningen verzameld voor een verbod op stierengevechten. De organisatie hoopt nu dat de politieke wereld zal volgen en dat het regionale parlement een debat zal openen over een eventueel verbod.

"Meer dan 50.000 inwoners van Madrid hebben neen gezegd tegen stierengevechten. Het is nu aan de politieke wereld om actie te ondernemen", aldus dierenrechtenorganisatie El Refugio in een persbericht.

De organisatie lanceerde in maart een campagne om de kwestie in het regionale parlement te krijgen. Minimum 50.000 handtekeningen waren nodig alvorens het regionale parlement bereid was om de zaak te bekijken.  http://img641.imageshack.us/img641/8996/stieren.jpg


El Refugio baseerde zich voor de campagne op een gelijkaardig initiatief in Catalonië. Catalonië wordt mogelijk de eerste regio in Spanje waar een verbod op stierengevechten zou gelden. De eindbeslissing valt binnen enkele maanden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SIS-kaart verdwijnt tegen 2013

SIS-kaart verdwijnt tegen 2013

http://img824.imageshack.us/img824/130/siskaart.jpg


De SIS-kaart kan afgeschaft worden tegen 2013, dankzij een nieuw netwerk waarbij administratieve en financiële gegevens worden uitgewisseld tussen zorgverleners en de verzekeringsinstellingen.

Ook krijgen patiënten zo hun rechten sneller toegekend. Daarnaast zullen zorgverleners vanaf 2012-2013 elektronische voorschriften kunnen uitschrijven. Dat maakte het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv) vandaag bekend.
 
Een van de belangrijkste informatiserings- en moderniseringsprojecten van het Riziv voor de periode 2010-2012 is MyCareNet, een netwerk waarbij zorgverleners en verzekeringsinstellingen administratieve en financiële gegevens uitwisselen. Tot nu bestond zo'n netwerk enkel tussen ziekenhuizen en verzekeringsinstellingen. Het nieuwe netwerk stelt de zorgverleners in staat om zicht te krijgen op de rechten van patiënten. Daardoor zullen bijvoorbeeld personen met een OMNIO-statuut, waarbij personen met een laag gezinsinkomen een hogere terugebetaling van de ziektekosten krijgen, vlotter van hun rechten kunnen genieten.
 
Een ander gevolg van het nieuwe netwerk is dat de SIS-kaart kan afgeschaft worden, en dit al in 2013. Identificatie in de apotheek zou tegen dan gebeuren via de elektronische identiteitskaart.
 
Elektronische voorschriften
Een tweede belangrijke project is het zogenoemde Recip-e, waarbij zorgverleners elektronische voorschriften uitschrijven. "Dat houdt in dat de zorgverlener een ticket meegeeft aan de patiënt, waarmee die naar een apotheker naar keuze trekt", zegt Jo De Cock, administrateur-generaal van het Riziv. "Tegelijkertijd wordt het voorschrift van de zorgverlener op een centrale server geplaatst. De apotheker kan die dan raadplegen."
 
Voor de zorgverleners en de ziekenfondsen betekenen de nieuwe initiatieven vooral dat veel administratieve rompslomp verdwijnt. Ook verkleint de kans op foute facturatie. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubai opent grootste luchthaven ter wereld

Dubai opent "grootste luchthaven ter wereld"Dubai heeft vandaag zijn nieuwe luchthaven Al-Maktum bescheiden geopend. Als de plannen worden doorgezet zoals gepland, en alle terminals en de vijf start- en landingsbanen tegen 2017 klaar zijn, wordt deze luchthaven de grootste ter wereld.

"Tot nu toe hebben twaalf vrachtmaatschappijen Al-Maktum in hun vluchtschema opgenomen", verklaarde Jamal al-Haj, vicedirecteur van het bedrijf.

Dubai kampt met een gigantische schuldenberg en dus is het onzeker of de plannen zullen kunnen worden uitgevoerd. Oorspronkelijk was het de bedoeling om jaarlijks 160 miljoen passagiers en 12 miljoen ton vracht te ontvangen op de luchthaven.

Hoewel de vastgoedsector in het land met veel scepticisme wordt bekeken, zijn experts optimistischer wat de toekomst van het emiraat als logistieke draaischijf betreft.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeehonden zijn echte spoorzoekers

Zeehonden zijn echte "spoorzoekers"


http://img8.imageshack.us/img8/2766/zeehond.jpg


Zeehonden gebruiken hun snorharen om de onzichtbare sporen in het water te volgen die hun prooi nog geen halve minuut heeft nagelaten, zo schrijft de Sunday Telegraph. En ze doen dat eigenlijk net zoals een hond die, neus op de grond, een spoor volgt.

Hoe het komt dat zeehonden ook onder water en in troebele omgeving zo feilloos de vissen kunnen opsporen waar ze trek in hebben, hield zoölogen al lang bezig. Dankzij vorsers in het Duitse Rostock kennen we nu het antwoord.
 
Echolocatie
Die vissen laten namelijk een spoor na dat met het blote oog niet te zien is, maar waaraan een zeehond genoeg heeft om zijn prooi op te sporen. Dat dankt hij aan zijn snorharen, die niet alleen worden gebruikt om fysieke voorwerpen aan te raken, maar een veel belangrijkere rol spelen. Onderzoeksleider dr. Rolf Hanke ontdekte dat die snorharen hetzelfde doel hebben als de 'echolocatie' die walvissen en dolfijnen gebruiken.
 
Zwemmende vissen laten een reeks draaikolkjes na en uit proeven met de zesjarige zeehond Henry, die geblinddoekt was, bleek dat zo'n dier dat spoor nog kan volgen een halve minuut nadat de vis (die intussen al zo'n 70 meter verder is) voorbij zwom. Mogelijk weet de zeehond tijdens zijn achtervolging zelfs al hoe groot zijn prooi is en hoe snel die zwemt. En dat allemaal dankzij de snorharen, die er vermoedelijk voor zorgen dat ook zeeleeuwen over deze eigenschap beschikken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Priester steelt 2,5 miljoen euro om playboy-leven te financieren

Priester steelt 2,5 miljoen euro om playboy-leven te financierenEen katholieke priester die in Frankrijk bijna 2,5 miljoen aan liefdadigheidsgeld verduisterde om een luxeleventje met Ferrari's en minnaressen te bekostigen, kreeg een celstraf van drie jaar voor fraude.

Priester Antoine Videau (64), bij insiders bekend als de 'Playboy Padre' wegens zijn erg mondaine levensstijl, beschikte over 28 bankrekeningen. Die haalde hij voortdurende leeg om onder meer casino's in Las Vegas en Monte Carlo te bezoeken.

Jonge vrouwen
Voor de rechtbank in Ajaccio, op Corsica, werd aangetoond dat de man meer dan 20 jaar lang misbruik had gemaakt van een systeem van schenkingen. Zo maakte hij zich het fortuin van een overleden aartsbisschop eigen en verhuurde hij eigendommen van de kerk voor sociale evenementen, waarna hij de inkomsten achterover drukte.

Videau maakte het geld op aan eigendommen, verre reizen, sportwagens, exclusieve wijnen en champagne. Ver buiten Corsica woonde hij samen met een jonge vrouw, en hij werd frequent gesignaleerd tijdens chique uitjes met andere dames in binnen- en buitenland.

Minachting
"Priester Videau is een bon-vivant die een dubbelleven leidde", betoogde openbaar aanklager Thomas Pison. "Hij liet uitschijnen een man van God te zijn, maar het grootste deel van zijn leven leidde hij als een superrijke playboy. Hij toonde alleen maar minachting voor zijn parochianen."

Videau, die heel Europa rondtoerde in een knalrode Ferrari, ontkende na zijn arrestatie de beschuldigingen van fraude en misbruik van vertrouwen. De rechtbank veroordeelde hem evenwel tot drie jaar.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barry White - You Are The First, My Last, My Everything

Barry White - You Are The First, My Last, My Everything


Klik op de foto om hem te beluisteren


Barry White (Galveston, 12 september 1944  – Los Angeles, 4 juli 2003) was een Amerikaans soul- en disco-zanger en -producer. Zowel solo als met het door hem gedirigeerde Love Unlimited Orchestra scoorde hij diverse hits.

Barry White werd als Barry Eugene Carter geboren in Galveston, Texas, en groeide op in Los Angeles. Op 10-jarige leeftijd werd hij lid van een gang, en op de leeftijd van zestien werd hij veroordeeld tot vier maanden gevangenis wegens diefstal van Cadillac-autobanden ter waarde van $30.000.

Eind jaren zestig begon Whites muziekcarrière, aanvankelijk nog slechts als producer. Zijn grootste succes was het opzetten van Love Unlimited, een damesgroep met drie leden, waaronder zijn latere vrouw Glodean James, waarvoor hij de klassieker Walkin' in the Rain (With the One I Love) schreef.

White had een aantal liedjes geschreven, en zocht een mannelijke vocalist om deze op te nemen. Uiteindelijk liet hij zich overhalen dit zelf te doen, wat leidde tot het succesvolle album "I've Got So Much to Give" met de hit I'm Gonna Love You Just a Little More Baby.

Zijn volgende succes was de oprichting van het Love Unlimited Orchestra. Tegen alle verwachtingen in, werd het volledig instrumentale Love's theme een grote hit.

White behaalde zijn grootste successen in de jaren '70, in de periode van de disco, maar ook later heeft hij nog diverse hits gehad.

Tijdens een verblijf in het ziekenhuis, waar hij herstelde van de gevolgen van een beroerte, overleed White aan een nierziekte.

» Reageer (0)
27-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hittegolf op komst deze week

Hittegolf op komst deze week


http://img526.imageshack.us/img526/9236/evaml.jpgZondag 27 juni was de warmste dag van het jaar tot nu toe. Dat zegt weerman Eddy De Mey. Volgens de weerman wordt de komende week de warmste van het jaar, met in de Kempen zelfs een hittegolf.
Om 16 uur was het kwik in Brussel opgelopen tot 28, in Antwerpen tot 29 en in Schaffen en Kleine Brogel tot 30 graden. Ook de kust deed het goed met 26 graden. Volgens De Mey kan daar zelfs nog een graadje bijkomen. Daarmee is zondag de warmste dag tot nu toe dit jaar.

Hittegolf in de Kempen
De weerman voorspelt dat komende week de warmste van het jaar wordt, met in de Kempen zelfs een hittegolf. Van een hittegolf mag je spreken als het kwik vijf dagen boven de 25 graden en drie dragen boven de 30 graden uitkomt. In de Kempen zou het deze week 35 graden kunnen worden.

Vrijdag kans op onweer
Woensdag wordt de koelste dag van de week met in het centrum van het land temperaturen tot 27 graden, in de Kempen is dat 29 graden. Vrijdag is er kans op onweer, maar ook tijdens het wekend en de week erna zouden de temperaturen boven het gemiddelde uitkomen.

Ozondrempel
De waarschuwingsdrempel van 180 microgram ozon per kubieke meter lucht is zondagnamiddag op zeven plaatsen in ons land overschreden. De overschrijdingen deden zich voor in de provincies Oost-Vlaanderen en Luik en in Ukkel. Vanaf 19 uur daalden de waarden opnieuw onder de waarschuwingsdrempel, zo valt te lezen op de website van IRCEL, de intergewestelijke cel voor het leefmilieu.
 
De hoogste waarde werd omstreeks 18 uur opgetekend in Destelbergen (209). Ook de meetpunten in Sint-Kruiswinkel (202) en Gent (194) gaven te hoge ozonconcentraties in de lucht aan.
In het Brusselse kleurde enkel Ukkel (184) rood op de kaart. In Wallonië was de luchtkwaliteit in Engis (196) en in de twee Luikse meetstations (192 aan het ISSep en 184) het minst goed.

Erg druk aan de kust
In alle badplaatsen was het zaterdag en zondag over de koppen lopen. Veel mensen kozen zondag voor de kust om de warmste dag van het jaar door te brengen. In Oostende bleek het strand zelfs even te klein. De toeristische sector aan de kust kan terugblikken op het beste weekend van het voorjaar. Al is een overvloed aan volk voor de sector niet ideaal, toch mag niemand klagen. De hotels waren volzet. Ook veel appartementen waren verhuurd. Veel volk aan zee betekent volle terrassen en veel volk in de restaurants.
 
Terugtocht uitgesteld
De toeristen bleven zondag ook lang aan zee. De eerste drukte richting binnenland ontstond pas omstreeks 17.30 uur. File was er om 18 uur er volgens het Vlaamse Verkeerscentrum nog niet.
 
Strand Oostende te klein
In Oostende was er zondagnamiddag zo veel volk op het strand dat een gereserveerde zone voor strandwerkzaamheden werd ingenomen door badgasten. De politie liet gedijen. Overal liepen ook wat kinderen verloren maar ze kwamen vooralsnog allemaal terecht.
 
Op het strand was het tot 25 graden warm. Door het vleugje wind was het er aangenaam. Er werd ook al massaal in zee gezwommen. Sinds 19 juni worden in alle badplaatsen een of meer zones door redders bewaakt waardoor zwemmen veilig kon gebeuren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne zondag

Fijne zondagFijne zondag wens ik jullie allen
mooie dag om weg te gaan
zorgen kunnen aan de kant
niets om nog bij stil te staan.

Zondag is om te genieten
deur op slot...niet vergeten
niet gaan kokkerellen deze dag
lekker buitenshuis gaan eten.

Fijne zondag voor iedereen
doe wat je het liefste doet
wil je 't liefst in bed gaan liggen
mag ook, alles wat je doet is goed.

Ga in elk geval niet zitten treuren
doe wat je wilt, wees niet bang
pak je spullen maar en ga nu
want de dag is best nog lang.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oleta Adams - Get Here

Oleta Adams - Get Here

Klik op de foto om haar te beluisteren

Oleta Adams (Seattle, Washington, 4 mei 1962) is een Amerikaanse soulzangeres. Oleta werd geboren als dochter van een predikant en is opgegroeid met gospelmuziek.

Oleta begon haar zangcarrière begin jaren 80 met twee zelf gefinancierde albums, die weinig succesvol waren. In 1985 werd Oleta ontdekt door Roland Orzabal en Curt Smith van Tears for Fears tijdens een optreden in een bar in Kansas, die haar uitnodigden om samen met hun te zingen als derde bandlid.

In 1989 verscheen het album The Seeds of Love en met name de single Woman in chains gezongen door Oleta Adams met Phil Collins op de drums werd een hit. In 1990 is Oleta begonnen aan een solocarrière geholpen door haar collega's van Tear for Fears die de productie verzorgden. Haar debuutalbum Circle of One werd bijzonder goed ontvangen. Met haar album Moving On (1995) is Oleta meer de richting van R&B opgegaan.
» Reageer (0)
26-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ken je strategie voor de solden

Ken je strategie voor de soldenGeen goede koopjes zonder slimme strategie. Om de solden zonder kleerscheuren door te komen, enkele shoppingtips om te onthouden.

1.    Vermijd impulsieve aankopen die alleen maar stof zullen vergaren in je kleerkast...

2.    Ga eerder op zoek naar kwalitatieve basisstukken tegen interessante prijzen. Een witte top, een eenvoudige jurk, a little black dress...

3.    Koopjes kan je vaak niet meer inwisselen. Check dus alle stukken op vlekken en verborgen gebreken alvorens naar de kassa te stappen.

4.    Ga bij voorkeur niet alleen op soldenjacht, maar schakel vriendinnen in. Samen zullen jullie de échte koopjes vlugger spotten.

5.    Plan je soldenjacht... hetgeen je echt wilt, koop je tijdens de eerste week. Basics zullen tijdens de tweede week wellicht nog beschikbaar zijn aan een betere prijs. Extraatjes shoppen kan vanaf de 3e week, als de kortingen de hoogste toppen scheren.

6.    Vooraleer je gaat shoppen, stop je best een doeltreffende dorstlesser in je tas. Kwestie van je vochtverlies tijdens deze intensieve activiteit voldoende te compenseren.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visserskapitein die olie ruimde voor BP pleegt zelfmoord

Visserskapitein die olie ruimde voor BP pleegt zelfmoord

Eerder deze week werd de 55-jarige William Allen Kruse, de kapitein van een vloot vissersboten in de Golf van Alabama, dood aangetroffen in de hut van een van zijn boten. De man had zich een kogel door het hoofd geschoten.

Zorgen voor vissersbevolking
Kruse had zijn vloot boten omgebouwd tot zogenaamde 'gelegenheidsvaartuigen' die olie ruimen, maar raakte depressief naarmate de olieramp erger werd. Twee weken lang werkte hij ononderbroken voor BP, maar hij had nog geen loon ontvangen. De vrees groeit dat veel mensen die van de Golf afhankelijk zijn voor hun levensonderhoud aan depressies zullen beginnen lijden. Leiders van gemeenschapsraden en kerken roepen op om mensen met mentale gezondheidsproblemen te helpen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor het juist gebruik van zonnecrème

Tips voor het juist gebruik van zonnecrème


http://img412.imageshack.us/img412/5882/topproducten.jpg


Een zonnecrème kan je niet naar behoren beschermen als je hem niet juist gebruikt. Veiligindezon.be geeft tips om de bescherming van de zonnecrème optimaal te maken.

-->    Wees niet gierig of zuinig
Met zonnecrème mag je rijkelijk smeren. Een gemiddeld volwassen lichaam beschermen heb je 35 gram nodig of zes goed gevulde koffielepels. Hoe minder je smeert, hoe minder de bescherming. Als je bijvoorbeeld maar de helft van het aantal benodigde zonnecrème gebruikt, dan halveert ook de bescherming.

--> Schudden voor gebruik
Het is aan te raden vloeibare producten altijd te schudden voor gebruik.

--> Op tijd aanbrengen
De gewoonte bestaat om zich in te smeren op het moment men zich in de zon zet. Dit is te laat. De zonnecrème dient 15 tot 30 minuten voor het zonnen aangebracht te worden voor een optimale bescherming.

-->   Herhaal regelmatig
Smeer je minimum om de twee uur in, en altijd na het zwemmen, sporten, spelen of werken en douchen.

--> Kwetsbare zones
Smeer je grondig en zorgvuldig in. Dus niet enkel wat op de benen, armen en neus, maar ook de oren, schouders, lippen, onderkant van de voeten, de handen, de decolleté, de nek, de schedel (bij kaalhoofdigen), de okselholten en de genitaliën (voor naturisten).  Vrouwen die topless willen zonnen, kunnen beter ook de tepels extra beschermen.

--> Muggen
Wie gelijktijdig zonnecrème en antimuggenmelk met deet gebruikt moet dubbel opletten. De muggenmelk vermindert immers de werking van de zonnecrème. Gebruik in dit geval een crème met een hogere factor om dezelfde bescherming te bekomen.

-->    Houdbaarheid: gebruik geen zonnecrème die al meer dan een jaar open staat (dit geldt ook voor after sun). Vervang je zonnecrème dus regelmatig door een nieuwe voor een optimale bescherming. Op de meeste zonnecrèmes staat hoe lang de crème houdbaar en werkbaar blijft na opening.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pintje in september tot tien eurocent duurder

Pintje in september tot tien eurocent duurderOp 1 september voeren de brouwers een prijsverhoging door van 1,7 tot 2,5 procent. Daardoor betalen we straks tot tien eurocent meer voor een pintje. Dat schrijven de Coreliokranten.

AB Inbev, brouwer van onder meer Stella, Jupiler en Hoegaarden, lichtte vorige week al de cafébazen en winkels in over de prijsstijging. Woordvoerster Karen Couck: "We beslisten tot deze prijsverhoging om de inflatie te kunnen volgen. De vorige prijsverhoging dateert van 13 maart 2009. Die bedroeg toen 3,3 procent en was ingegeven door de stijging van de werkingskosten. Nu bedraagt de prijsstijging maar 1,7 procent."
 
Ook brouwer Alken Maes verhoogt zijn prijzen. "Maar voorlopig alleen in de winkel. We bekijken nog wat we doen in de cafés", zegt woordvoerster Ruth Janssen. Brouwerij Haacht, van onder meer Primus en Tongerlo, verhoogt de prijzen vanaf 20 september.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bo Diddley - Bo Diddley

Bo Diddley - Bo Diddley

Klik op de foto om hem te beluisteren


Bo Diddley, geboren als Otha Ellas Bates, later veranderd in Ellas McDaniel (McComb (Mississippi), 30 december 1928  - Archer (Florida), 2 juni 2008), was een invloedrijke Amerikaanse rock-'n-roll-zanger en -gitarist. Zijn stijl, kenmerkend door de metaalachtige gitaarriffs en de voortstuwende ritmes, is van invloed geweest op talloze muzikanten, hoewel zijn werk zelden de hitlijsten heeft weten te bereiken.

In zijn jeugd kreeg hij vioolles. Na het horen van John Lee Hooker besloot hij bluesgitarist te worden. In de jaren vijftig begon hij te spelen met zijn vaste partner, de maracas-speler Jerome Green. In het midden van de jaren vijftig kreeg hij een contract bij de in Chicago gevestigde platenmaatschappij Chess Records. Diddley bespeelde oorspronkelijk een zelfgebouwde, vierkante gitaar - op zijn platenhoezen altijd keurig gekleed met vlinderstrik en Schotse geruite jasjes. Zijn handelsmerk tijdens echte optredens werden een zonnebril en de even onafscheidelijke (bol)hoed.

Zijn eerste single, het op een slaapliedje gebaseerde "Bo Diddley", introduceerde de voor hem kenmerkende beat, die later vele malen zou worden gekopieerd. Invloedrijk is ook de nadruk op het door de gitaar gestuurde ritme in het nummer. Later werden nog meer singles uitgebracht, waaronder "I'm a Man", "Who Do You Love?", "Mona" en "Road Runner". Alhoewel het destijds geen grote successen waren, zeker niet in vergelijking met de hits van zijn Chess-collega Chuck Berry, zijn deze en andere nummers regelmatig gecoverd en zijn ze van grote invloed gebleken op andere belangrijke muzikanten. Onder anderen The Rolling Stones, Buddy Holly, Muddy Waters, The Animals, The Pretty Things en The Yardbirds hebben covers en bewerkingen van nummers van Bo Diddley alias E. McDaniel gespeeld.

In de jaren zestig stopte Bo Diddley met het opnemen van platen. Hij zou nog wel af en toe optreden, waaronder in het voorprogramma van The Clash, eind jaren zeventig. In 1987 werd Bo Diddley opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Op 16 mei 2007 werd Bo Diddley na een optreden getroffen door een beroerte en opgenomen op de IC van een ziekenhuis in Omaha (Nebraska).[1] Een jaar later, tijdens zijn revalidatie, overleed hij na een hartaanval in Florida, op 79-jarige leeftijd
» Reageer (0)
25-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op reis met je huisdier

Op reis met je huisdierMeer en meer gezinnen nemen hun hond, kat of fret mee op vakantie. Volgens Britse cijfers van Eurochannel, staken al meer dan 475.000 huisdieren de tunnel over. Heel wat gespecialiseerde organisaties stippelen zelfs de vakantie voor je hond uit.

Animal Airlines, Petair UK, Jets4Pets and Jet Set Pets, het zijn maar enkele klinkende namen die de vakantie-uittocht van de Britse huisdieren leveren. Van de doortocht door de douane tot de gepaste hondenoutfit: ze arrangeren alles om het dier veilig en wel mee te laten vliegen. "Ooit werden enkel celebs gespot met hun viervoeter, maar nu nemen we al wekelijks enkele dieren mee", stelt Eurochannel woordvoerder John Keefe. "Tijdens de vakantiemaanden piekt dat aantal tot 100 diertjes per dag. Niet enkel katten en honden zijn welkom, ook paarden reizen massaal mee. Net als fretjes, die trouwens zeer opgezet lijken met het reizen, kunnen baasjes ook hun guinese biggetjes muizen,  vogels, reptielen of insecten meezeulen".

Kunnen baasjes dan niet meer zonder hun diertjes? "Niet alleen vinden mensen het uiterst aangenaam om de hond mee te nemen, volgens eigenaars is het stukken goedkoper dan je dier in een kennel te laten", aldus de woordvoerder. 

Tips
Al wordt het reizen binnen Europa steeds makkelijker met dieren, toch gelden er in elk land verschillende regels. Achterhaal deze ruim op voorhand voor je vertrekt, niemand wil meemaken dat hij Coco of Minouche in het vakantieland moet achterlaten. 

Hoe neem je een hond mee op het vliegtuig?
In de cabine: je vliegt altijd samen met je hond en je hond moet in een reistas passen. Het gewicht van je hond en de afmetingen van de reistas verschillen per maatschappij.

In het bagageruim: je vliegt altijd in hetzelfde vliegtuig als je hond. Je hond wordt vervoerd in een bench die aan bepaalde regels moet voldoen.

Als cargo:  er is hierbij geen garantie dat je in hetzelfde vliegtuig als je hond reist. Lijkt niet ideaal voor het dier, maar valt wegens de lage kostprijs te overwegen bij een lange vlucht.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland wil eilanden verkopen om schulden in te dijken

Griekenland wil eilanden verkopen om schulden in te dijken

Griekenland gaat een aantal van zijn 6.000 eilanden te koop stellen, om zo de enorme overheidsschuld terug te dringen. Dat meldt de Britse krant The Guardian. Volgens de krant zoekt de Griekse regering ook een investeerder die luxueuze toeristische faciliteiten wil ontwikkelen op het eiland Mykonos, een populaire toeristische bestemming. Volgens de krant zouden de meeste potentiële investeerders Russen of Chinezen zijn.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektronische bril past scherpte automatisch aan


Elektronische bril past scherpte automatisch aan

Mensen die zowel bij- als verziend zijn, zien de elektronische bril ontgetwijfeld zitten. Deze past de scherpte van de glazen automatisch aan.

Wie zowel bij- als verziend is, draagt een bifocale bril die twee verschillende lenzen in één glas verwerkt. Nadeel is dat de overgang tussen beide sterktes niet altijd vloeiend verloopt.
De glazen van de elektronische bril kunnen door bewegingssensoren, zich automatisch aanpassen waardoor alle objecten, dicht of ver, perfect opgemerkt worden.

Een Amerikaans bedrijf werkt al tien jaar aan de ontwikkeling van de bril. Dit jaar zou deze volop getest worden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gruwelpraktijken in Chinese bontindustrie

Gruwelpraktijken in Chinese bontindustrie

Ik heb het filmpje niet geplaatst  en zelfs niet willen bekijken...!


http://img713.imageshack.us/img713/1369/wasbeer2.jpgDieren die in China gekweekt worden voor hun pels, leven van hun geboorte tot hun gewelddadige dood in miserabele omstandigheden. Dierenrechtenorganisatie PETA stelde de wanpraktijken aan de kaak in een video. Let wel: de beelden zijn zeer expliciet en niet geschikt voor gevoelige surfers.
Chinchillas, vossen, wasberen, zelfs honden en katten: al deze dieren leiden een ellendig bestaan in de smerige kooien van de Chinese bontindustrie. Ze worden in te krappe hokken gepropt, waar het vuil en het plaatsgebrek al gauw tot fysieke en mentale ziektes leiden. Zoals in een video van PETA blijkt, doden de bontboeren de dieren door hen de kop in te slaan of hun nek te breken - en dit terwijl de dieren bij volle bewustzijn zijn. 
http://img192.imageshack.us/img192/8848/wasbeertje.jpgIn de Chinese Volksrepubliek zijn wetten omtrent dierenwelzijn totaal onbestaande, met dergelijke wanpraktijken tot gevolg.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hacker eiste zelfgemaakte porno van slachtoffers

Hacker eiste zelfgemaakte porno van slachtoffersEen Amerikaanse hacker verschafte zich toegang tot meer dan honderd computers, op zoek naar porno. Indien hij die aantrof, contacteerde hij de eigenaars en chanteerde hen om meer zelfgemaakte seksfilms te sturen.

Heel wat Amerikaanse koppels zullen zich voor het hoofd geslaan hebben omdat ze niet voorzichtiger omsprongen met zelfgemaakte filmpjes van stoeipartijen. Hacker Luis Mijangos (31) maakte er zijn specialiteit van om dergelijke video's op te sporen en ze dan te gebruiken om er hun eigenaars mee te chanteren.

Mp3's als binnenkomer
Mijangos ging steeds op dezelfde manier te werk. Hij drong pc's binnen via malware die hij als mp3's van bekende liedjes verpakte. Eens hij toegang had tot een computer, doorzocht hij die naar amateurporno. Dan contacteerde hij de eigenaars en dreigde ermee dat hij de beelden openbaar zou maken, tenzij ze een nieuwe video voor hem zouden opnemen.

Minderjarige slachtoffers
Als zijn - meestal vrouwelijke - slachtoffers nog geen sekstape staan hadden, hackte hij het mailadres van hun vriendjes en mailde hij de vrouwen van daaruit met de vraag om een video te maken. Ook bespioneerde hij veel vrouwen en meisjes via hun webcam. En alsof dat nog niet erg genoeg is, bleken 44 van zijn slachtoffers minderjarig te zijn.

Vorige dinsdag was het rijk van de pornohacker uit: de FBI kwam hem op het spoor en rekende hem in.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders beïnvloeden drankgebruik puber

Ouders beïnvloeden drankgebruik puberOuders kunnen hun kinderen niet weerhouden om te experimenteren met alcohol, maar kunnen wel voorkomen dat ze zware drinkers worden. Volgens Amerikaanse vorsers kan een begripvol, warm nest heel wat leed verhelpen.


Uit een studie bij 5.000 tieners blijkt dat opvoeding heel weinig invloed heeft op het experimenteergedrag van alcohol of drugs. Een familie kan evenwel de zin voor het spul aanwakkeren.

Adolescenten met zeer strenge ouders, die uiterst strikte regels hanteren en nauwelijks emoties tonen, blijken dubbel zo geneigd om zware drinker te worden dan degenen die liefdevolle, attente ouders hebben. Dit betekent niet dat alle remmen los mogen, want ouders die weinig of geen aandacht schenken aan hun kroost, komen er nog slechter van af. Hun kinderen maken het meeste kans om zware drinker te worden.


De jongeren, allen tussen 12 en 19 jaar, werden ondervraagd over hun drinkgewoonten en hun relatie met hun ouders. Volgens de onderzoekers hebben ouders wel degelijk een impact op de meer gevaarlijke vormen van alcoholgebruik. Religieuze tieners bijvoorbeeld bleken significant minder te drinken. Wie uit een warm, liefdevol nest komt, zou ook vaker optrekken met vrienden die geheelonthouder zijn.


Professor Bahr: "De puberperiode is een soort van overgangsperiode en ouders hebben het soms moeilijk om hierin gepast te navigeren. Ouders moeten beseffen dat pubers zowel verantwoording als ondersteuning moeten ervaren. Zorg ervoor dat je niet enkel het gedrag controleert. Weet hoe ze hun tijd weg van huis spenderen door thuis een warme, liefdevolle relatie te creëren".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graf aartsbisschop opengebroken in Sint-Romboutskathedraal

Graf aartsbisschop opengebroken in Sint-Romboutskathedraal
In het onderzoek naar kindermisbruik binnen de Kerk is bij de doorzoeking van de Sint-Romboutskathedraal ook het graf van een aartsbisschop opengebroken. Dat melden meerdere media. In de kathedraal werd vergeefs gezocht naar verborgen pedofiliedossiers.
 
De politie had aanwijzingen over een verborgen ruimte in een crypte van een aartsbisschop in de kathedraal. Er werden daartoe door de speurders drilboren, slijpschijven en ander materiaal aangesleept. Verborgen ruimtes werden evenwel niet gevonden.
» Reageer (0)
24-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart ergert zich elke dag aan partner

Kwart ergert zich elke dag aan partnerEen verrassing kan je het niet noemen, het 'gezaag' indachtig: vrouwen ergeren zich vaker aan hun partner dan mannen. Een kwart van de ondervraagden ergert zich elke dag aan zijn of haar partner. Bij tien procent loopt dit op tot meerdere keren per dag. Dat blijkt uit een bevraging van het tijdschrift Psychologie bij 720 lezers. Voor een op vier is irritant gedrag een reden om de relatie te verbreken.

Vrouwen ergeren zich het vaakst aan zijn onverschilligheid, mannen storen zich aan haar opdringerigheid.

Ondergoed slingeren
Voor 30 procent van de vrouwen is er reden tot ergernis en irritatie als hij te laat komt of alleen aan zichzelf denkt. Ook een lakse houding in het huishouden duwt een kwart vrouwen over de rooie.

Dat kan gaan over zowel ondergoed laten slingeren, de tandpasta niet afsluiten of het licht aanlaten. Ook te veel handdoeken gebruiken of haar niet laten uitpraten zijn een ware bron van ergernis voor haar.

Kletsen
Mannen storen zich minder aan huishoudelijke trekjes (17 procent). Kritiek, bemoeizucht of bezitterigheid zijn dan weer de grootste ergernissen voor hem (25 procent). Jaloerse opmerkingen of kletsen wanneer de tv aanstaat zijn een stoorfactor voor hem.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeschildpadden levend verbrand door BP

"Zeeschildpadden levend verbrand door BP"


http://img689.imageshack.us/img689/5749/zeeschildpad.jpgVolgens een kapitein in de Golf van Mexico worden zeeschildpadden levend verbrand door BP, dat met 'brandvelden' de olie in de regio wil indijken.
De kapitein, die deel uitmaakt van de crew van een schip dat zeeschildpadden in de Golf van Mexico wil redden, worden de dieren samen met andere vormen van zeeleven verbrand door BP. Dit zou gebeuren binnen een operatie waarmee de oliegigant de lekkende olie in de Golf wil wegwerken door een aantal 'gecontroleerde branden'.

In een interview dat ook op de videowebsite YouTube kan worden bekeken, legt kapitein Mike Ellis de werkwijze van de BP-schepen uit. "Ze bakenen een gebied tussen twee vissersboten af, sluiten dat hermetisch af, en steken de hele boel in brand", klinkt het. "Alle schildpadden die in zo'n gebied verstrikt raken, komen er nooit meer uit."

Beschermde dieren
Ellis zegt ook dat hij zijn reddingsmissie voor de schildpadden, oorspronkelijk gepland voor drie weken, vroegtijdig moest afbreken omdat BP hem toegang tot de gebieden weigerde voor de olie in vlammen opging. "Ze verhinderen ons om ons werk te doen", zegt de man. "De meeste getroffen schildpadden zijn overigens beschermd. Het is letterlijk crimineel om ze te doden."

Andere verslagen staven de beweringen van kapitein Ellis. Volgens een rapport in de LA Times worden er dagelijks zo'n zestien gecontroleerde branden opgestart, met grote brandvelden op zee tot gevolg. "Bij rustig weer en kalme zee varen schepen met vuurvaste afbakeningen uit om olie, besmeurd zeewier en alles wat daarin verzeild raakt af te branden", lezen we daar.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannelijke menopauze is heel zeldzaam

Mannelijke menopauze is heel zeldzaamTerwijl her en der nog gediscussieerd wordt over het bestaan van de zogenaamde mannelijke menopauze of andropauze, weet UZ Leuven dat het een uitzonderlijk fenomeen is. Uit hun onderzoek blijkt dat slechts twee procent van de mannen ermee te maken krijgt.

Daartegenover staat dat zowat alle vrouwen getroffen worden door menopauze en een scherpe daling van de geslachtshormonen. In tegenstelling tot vrouwen verminderen de androgeenspiegels (zoals testeron) bij mannen slechts geleidelijk.

Het effect daarvan zal onderzocht worden in het kader van de studie 'European Male Ageing Study' (EMAS). Daarvoor zullen 3.000 Europese mannen tussen 40 en 80 jaar onderzocht worden op denkkracht, stemmingsschommelingen, vitaliteit, levenskwaliteit, gezichtsscherpte, spierkracht en seksuele functies.

De bedoeling is na te gaan in welke mate hormonale veranderingen, genetische constitutie en omgevingsfactoren het verouderingsproces in de hand werken of vertragen. Dit moet toelaten betere strategieën te ontwikkelen om de levenskwaliteit tot op hoge leeftijd te beschermen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Albert van Monaco gaat trouwen


Prins Albert van Monaco gaat trouwen


http://img88.imageshack.us/img88/3732/prinsalbertmonaco.jpg


Prins Albert II van Monaco heeft de geruchten over zijn verloving met zijn vriendin Charlene Wittstock bevestigd. Woensdagochtend maakte de 52-jarige prins het heugelijke nieuws bekend.

Wanneer Albert met zijn Zuid-Afrikaanse, voormalig Olympisch zwemster in het huwelijksbootje stapt, is nog niet bekend.

Prins Albert heeft sinds jaar en dag een reputatie als womanizer, maar toch is de monarch al sinds 2006 dolgelukkig met zijn Charlene. Uit zijn eerder relaties heeft Albert twee kinderen over gehouden: zoon Alexandre (6) en dochter Jazmin (18). Omdat Albert geen relatie had met de moeders, zijn de kinderen officieel buitenechtelijk en kunnen ze geen aanspraak maken op de troon.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen maken kleinere brokken op de weg

Vrouwen maken kleinere brokken op de weg"Zeg niet te gauw, het is weer een vrouw", zo klinkt het gezegde. Dat klopt ook: in het verkeer zijn het namelijk vaker de mannen die de grootste brokken maken.

Dat blijkt uit een analyse van ruim 2 miljoen ingediende claims over een periode van vijf jaar bij de Britse verzekeringsmaatschappij Diamond.

Mannen zijn vaker een deel van kop-staart-botsingen en ze botsen vaker tegen bomen en andere barrières. Mannelijke chauffeurs rijden vaker door water en hebben vaker te maken met een voertuig dat in brand staat.

Vrouwen hebben wel meer kans op een botsing op een rond punt en rijden ook vaker iemand aan van achteren.

Vrouwen geven vaker inbraak en diefstal uit de auto aan, mannen rapporteren vaker een gestolen wagen.

"De analyse toont aan dat vrouwen en mannen op een andere manier rijden. Vrouwen hebben vaker een ongeluk bij lage snelheid, als de auto's dicht bij elkaar staan. Mannen hebben dan weer vaker een ongeval bij hoge snelheid, als het gemakkelijker is om controle te verliezen" aldus directeur Sian Lewis van Diamond.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje van negen jaar zet zoon op de wereld

Meisje van negen jaar zet zoon op de wereldIn Maleisië is een meisje van negen jaar bevallen van een zoon. De vader is vermoedelijk haar 14-jarige buurjongen. Dat meldt de krant The Star.

Naar verluidt gebeurde de bevalling vorige maand in een privéziekenhuis in Penang. Nog volgens The Star lijkt de negenjarige moeder ouder dan ze is. Haar verhouding met de buurjongen zou al van vorig jaar aan de gang zijn. De ouders van het meisje zijn gescheiden.


De grootmoeder van de kersverse mama zou zich ontfermen over de baby. Het is ook die grootmoeder die met het nieuws van de bevalling naar een ngo stapte. Het was die niet-gouvernmentele organisatie die de krant The Star op de hoogte bracht.

OnderzoekHet nieuws veroorzaakt nogal wat deining in het hoofdzakelijk islamitische Maleisië. De autoriteiten zijn met een onderzoek gestart. "Dit is een ernstige zaak", zegt Phee Boon Poh van het ministerie van Volksgezondheid. "Geslachtsgemeenschap met een minderjarige wordt beschouwd als verkrachting. Een arts die een negenjarig meisje assisteert bij een bevalling moet dit signaleren aan de autoriteiten. Bij mijn weten is er bij onze diensten, noch bij de politie melding gemaakt van deze zaak".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trixie Whitley - I'ld rather go blind

Trixie Whitley - I'ld rather go blind

Klik op de foto om haar te beluisteren


Trixie Whitley is de Belgisch-Amerikaanse dochter van de overleden bluespoëet Chris Whitley.
Ze is minstens even bezeten van muziek als haar vader. Een heel bescheiden meisje met een natuurlijke charme, een keiharde ambitie en een stem en muziek die je raakt.

Toen ze 1 jaar oud was verhuisde ze naar New York. Op haar elfde leerde ze drums te bespelen. Toen ze 17 was werkte ze als serveerster in Brooklyn en Queens in New York. Toen begon ze met eigen liedjes te schrijven. In 2005 kwam ze terug naar België nadat haar vader overleden was. In 2008 ging ze terug naar New York om een EP, gecoproduced door Meshell Ndegeocello, op te nemen. Momenteel is ze de zangeres van de groep Black Dub, de nieuwe band van Daniel Lanois.
» Reageer (0)
23-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog resten slachtoffers aanslagen WTC-torens gevonden

Nog resten slachtoffers aanslagen WTC-torens gevonden

Bijna negen jaar na de aanslagen van 11 september op het World Trade Center in New York zijn nog resten van slachtoffers gevonden. Bij het doorzoeken van het puin zijn 72 delen van menselijke lichamen gevonden, bericht de Washington Post.
 
De helft daarvan werd gevonden in torenresten aan West Street, een autoweg aan de westkant van het gebouw. Bepaalde teruggevonden lichaamsdelen zijn mogelijk van slachtoffers die nog als vermist opgegeven waren.
 
Op 11 september 2001 zijn in de WTC-torens meer dan 2.600 mensen om het leven gekomen, toen terroristen met twee vliegtuigen in de torens vlogen. De voorbije twee maanden werd zowat 600 kubieke meter puin doorzocht op menselijke resten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saoedi's krijgen zweepslagen omdat ze feestje bouwen

Saoedi's krijgen zweepslagen omdat ze feestje bouwen

Een groep van elf vrouwen en vier mannen is in Saoedi-Arabië veroordeeld tot celstraffen en het ondergaan van zweepslagen. Ze kregen die straffen omdat ze in elkaars gezelschap vertoefden. Enkel familieleden mogen dat in het islamitische land. Dat meldt het persbureau AP.

Politieagenten betrapten het gezelschap vorige maand in de stad Ha'il op heterdaad toen ze een feestje aan het vieren waren. De mannen - tussen 30 en 40 jaar oud - en drie vrouwen, allen onder de 30, krijgen een onbekend aantal zweepslagen en één tot twee jaar gevangenisstraf. De vierde vrouw is minderjarig. Zij hoeft daarom niet de gevangenis in. Enkel 80 zweepslagen zullen haar deel zijn.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pakistaanse ouders 'offeren' baby's aan krokodillen

Pakistaanse ouders 'offeren' baby's aan krokodillen

Gevaarlijke taferelen in Pakistan, enkele dagen geleden: ouders houden er tijdens een traditioneel feest hun baby's boven de muil van uitgehongerde krokodillen. De dorpelingen geloven dat zo'n waaghalzerij hun kinderen geluk bijbrengt.

Elke dag worden de ukjes vlakbij de gevaarlijke dieren gebracht, en dat gaat zo bijna een week door. De gelovigen zien deze ceremonie als een soort duiveluitdrijving. "Wie op zo'n jonge leeftijd aan krokodillen ontsnapt, mag de rest van zijn leven op beide oren slapen", luidt de logica.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe veilingrecords voor Manet en Derain bij Sotheby's Londen

Nieuwe veilingrecords voor Manet en Derain bij Sotheby's Londen

Werken van Edouard Manet en André Derain zijn bij Sotheby's in Londen voor recordbedragen voor deze Franse kunstenaars onder de veilinghamer gegaan. Het schilderij 'Autoportrait à la palette' (1878) van Manet werd afgeklopt op 27 miljoen euro. Het vorige veilingrecord voor een werk van de Franse impressionist bedroeg 26,4 miljoen dollar, een bedrag dat in november 1989 bij Christie's in New York werd opgehoest voor 'La rue Mosnier aux drapeaux' (eveneens uit 1878).
 
Het 'Autoportrait' heeft zeldzaamheidswaarde: Manet maakte slechts twee zelfportretten. Voor 'Arbres à Collioure' (1905) van André Derain werd 19,5 miljoen euro geboden, een recordbedrag van de fauvist die later in zijn carrière onder invloed van Cézanne voor het kubisme opteerde. Tot dinsdag was 'Barques au port de Collioure' (1905) met 14 miljoen dollar de duurste Derain ooit.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thaise verkoopt foetussen als geluksbrengers

Thaise verkoopt foetussen als geluksbrengers

Een Thaise vrouw is gearresteerd omdat ze foetussen wilde verkopen. De voormalige zuster bewaarde veertien ongeboren lichaampjes in bokalen. Het kopen van een foetus zou geluk moeten brengen. Dat schrijft The Bangkok Post.


Naengnoi Kaan had de foetussen gekocht van een vrouw die illegale abortussen uitvoerde. Bedoeling was de ongeboren vruchten door te verkopen als 'luk krok' of kindgeesten. Luk krok staan bekend als geluksbrengers, voornamelijk bij het winnen van de loterij.


De bokalen met de foetussen werden gevonden door een man die door het verlaten huis struinde op zoek naar eten. De woning was eigendom van een familielid van Naengnoi Kaan. De eigenares beweert niet op de hoogte te zijn van deze onfrisse praktijken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lisa Stansfield - Change

Lisa Stansfield - Change

Om haar te beluisteren druk op de foto


Lisa Jane Stansfield (Heywood (Greater Manchester), 11 april 1966) is een Brits zangeres, die eind jaren '80 en begin jaren '90 enkele grote hits scoorde.

Op veertienjarige leeftijd won ze een talentenjacht georganiseerd door een plaatselijke krant, waarna ze haar televisiedebuut kon maken.

In 1983 vormde ze samen met twee vriendinnen van school de groep Blue Zone. Hun eerste single On Fire was aanvankelijk populair, maar werd uit de handel genomen na een grote brand op het Londense Metro station King's Cross.

In 1989 kwam de grote doorbraak, toen Stansfield de vocalen mocht verrichten voor het nummer People hold on van Coldcut. Dit nummer werd een grote internationale hit, waarna Stansfield een solocarrière begon. Haar eerste single All Around the World werd een nummer 1 hit in Nederland begin 1990. Later volgden nog enkele kleinere hits. In 1990, 1991 en 1992 won ze een Grammy Award voor respectievelijk beste vrouwelijke nieuwkomer en beste vrouwelijke artiest
» Reageer (0)
22-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot drie keer zoveel Belgica-mosselen dit jaar

Tot drie keer zoveel Belgica-mosselen dit jaar
Op het strand van Oostende is dinsdagnamiddag de nieuwe oogst Belgica-mosselen voorgesteld. Het gaat om de productie van kwekerij Reynaert-Versluys. Zij kweken mosselen via de hangcultuur aan drijvende pontons voor de kust van Nieuwpoort. De kwekerij verwacht dit jaar tot 300 ton mosselen, of een verdrievoudiging van de kweek vorig jaar.

De Belgica-mosselen zijn door hun manier van kweken kleiner dan de Zeeuwse. "Echt grote mosselen zullen wij nooit hebben", zegt Willy Versluys. "We hebben drie klassen: de juniors tot vijf centimeter, de prestige van vijf en zes centimeter en de royals van meer dan zes centimeter. Het vleesgehalte bedraagt momenteel tussen de 30 en 35 procent. Later op het seizoen kan dat oplopen tot 45 procent."
 

Elk jaar stijgt de kennis en ervaring van de kwekers. Daardoor kan er dit jaar drie keer zoveel worden geoogst als de voorbije jaren. De verdeling gebeurt voortaan via de visveilingen van Zeebrugge en Oostende. Daar kunnen de groothandelaars hun bestellingen plaatsen. Er wordt daarna afhankelijk van de vraag geoogst. Als er deze zomer een storm zou opsteken die enkele dagen duurt, kan de aanvoer tijdelijk stilvallen. "We hebben een buffer van twee tot drie dagen", zegt Willy Versluys.  "De prijs ligt ook vast. De groothandelaars betalen gemiddeld 4 euro voor een kilogram."
 

Intussen wordt er voor de kust verder wetenschappelijk onderzoek gedaan naar nieuwe mogelijkheden voor vis- en schaaldierenkweek. Momenteel wordt onderzocht of er ook tussen de windturbines voor de oostkust een kweekproject kan worden opgezet.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw vertelt haar levensverhaal op 32.000 theezakjes


Vrouw vertelt haar levensverhaal op 32.000 theezakjes

http://img413.imageshack.us/img413/3594/levensverhaal.jpg
foto metro


De meesten houden de mooiste momenten in een dagboek bij maar Patti Gaal-Holmes niet. Zij verzamelt haar leven op theezakjes. Elk zakje heeft een herinnering voor haar en zo heeft ze al 32.000 gebruikte zakjes verzameld. "Ik hou van thee en elk zakje heeft zijn verhaal. Mijn levensverhaal staat dus op de theezakjes. Het is ook leuker dan een dagboek", vertelt de 44-jarige Britse.

De moeder van drie kinderen heeft haar 'verzameltechniek' de afgelopen elf jaar verbeterd. Eerst drinkt ze haar kopje leeg en dan laat ze het zakje lekken en opdrogen op een stukje papier. Daarna nummert ze het lege zakje en schrijft ze er een paar trefwoorden op als herinnering aan een speciaal moment of een discussie die ze had. Daarna laat ze het zakje verder drogen op een radiator of in de zon en bergt ze het op in een kast. "Er hangt wel een geurtje aan", lacht de doctoraatsstudente. "En sommige vrienden vinden het ook een beetje vreemd maar mijn kinderen kunnen erom lachen."

Ze drinkt zes à tien koppen thee per dag. "Soms word ik 's nachts wakker en dan kan het niet snel genoeg ochtend zijn. Ik hunker dan al naar mijn eerste kopje thee van de dag. Geef mij maar een sterk kopje met een flinke scheut melk. De klassieke Earl Grey is mijn lievelingsthee en die drink ik dan uit mijn lievelingskop met een stukje chocolade", besluit de Britse uit Portsmouth. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ayatollah verbiedt honden als huisdier wegens onrein

Ayatollah verbiedt honden als huisdier wegens onrein


http://img717.imageshack.us/img717/1906/hondenb.jpgHonden mogen in Iran niet meer als huisdier worden gehouden omdat ze onrein zijn. Dat heeft een gezaghebbende moslimgeestelijke bepaald. Alleen waakhonden en herdershonden zijn nog toegestaan. Dat meldt de krant Javan Daily.


"Vriendschap met honden is een blinde imitatie van het Westen", zegt grootayatollah Naser Makarem Shirazi. "Er zijn veel mensen in het Westen die meer van hun honden houden, dan van hun vrouw en kinderen." Iraniërs die betrapt worden riskeren voortaan een boete of zelfs een celstraf.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parket wil Pfaffs vervolgen voor belastingfraude


"Parket wil Pfaffs vervolgen voor belastingfraude"Het Antwerpse parket vraagt de vervolging van Jean-Marie Pfaff, zijn vrouw Carmen Seth en hun vroegere boekhouder voor fiscale fraude en belastingontduiking. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws. De Pfaffs willen niet reageren. Hun advocaat vraagt nog extra onderzoek van de onderzoeksrechter. "Als Jean-Marie geen bekend figuur zou zijn, zou het parket niet zo aandringen op vervolging", zegt hij.


In maart 2008 viel de fiscus binnen bij de Pfaffs in hun villa in de Guyotdreef in Brasschaat. Een uitloper van een rechtszaak in Turnhout uit de jaren '90 tegen een vroegere sponsor die nog geld moest van Jean-Marie. Er kwam toen aan het licht dat de Pfaffs vermoedelijk met belastingaangiftes knoeide. Het Antwerpse gerecht vorderde een onderzoeksrechter die alles liet uitpluizen.


Na twee jaar is dat werk van de onderzoeksrechter afgerond en weer in handen van het parket. Dat zal, volgens Het Laatste Nieuws, aan de raadkamer vragen om Jean-Marie, Carmen en hun vroegere boekhouder Guido V. te vervolgen voor de correctionele rechtbank wegens belastingontduiking. De beslissing van de raadkamer laat op zich wachten; de advocaat van de Pfaffs eist nog extra onderzoek. Die vraag wordt vandaag behandeld.


Huisadvocaat van de Pfaffs, Tom Versompel, zegt in Het Laatste Nieuws dat "de grote discussie draait om heel oude betwistingen uit 1999 en 2000". "Volgens ons is de redelijke termijn verstreken voor dat deel van de strafvervolging." Versompel beweert ook dat de Pfaffs hun aangiftes altijd door boekhouders en advocaten lieten doen. Hij ontkent met klem dat zijn cliënten bewust zaken niet zouden aangegeven hebben.


Zwitserse chalet uit de boekskes

Zo maakt de fiscus een zaak van de chalet in Zwitserland die niet aangegeven was, maar die, volgens Versompel, bij de fiscus bekend moest zijn omdat dat 15 jaar geleden al in de boekskes stond. Dat Jean-Marie tien jaar geen belastingen betaalde, doet de advocaat ook af als nonsens. "Er waren enkele laattijdige aangiftes, maar die zijn intussen rechtgezet."


Over de gevorderde bedragen wil de advocaat niks kwijt aan Het Laatste Nieuws "want dat zou het enige zijn dat de mensen onthouden". Er wordt onderhandeld met de fiscus om tot een akkoord te komen. "Mocht Jean-Marie een gewone burger zijn, dan was dit dossier al lang afgehandeld. Nu wil men tonen dat niemand wordt gespaard", besluit meester Versompel. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zetten tekenfiguren aan tot groenten eten?

Zetten tekenfiguren aan tot groenten eten?Shrek, Dora, Plop of ander tekenfiguren beïnvleoden wel degelijk de kinderlijke smaakpapillen, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Yale University.


Amerikaanse fabrikanten spenderen miljarden dollars aan marketing om kinderen te overtuigen hun producten te kopen. Eén van de meest populaire manieren is een karakterfiguurtje uit één of andere tekenfilmreeks op de verpakking te droppen. Volgens de onderzoekers wringt daar vaak het schoentje omdat ook heel wat ongezonde producten die strategie misbruiken.


Aan het onderzoek namen 40 scholen deel. De kinderen kregen een gamma voedingsproducten te zien, gaande van ontbijtkoekjes, fruitsnoepjes tot wortelen. Een deel  werd in een verpakking gestoken zonder veel franjes, een ander deel in een verpakking met flitsend figuurtje. Niet geheel verwonderlijk verkozen alle kinderen de producten uit het flitsende gamma, al waren deze identiek aan de andere.


Het gebruik van een tekenfilmfiguur kan helpen in de strijd om gezondere dingen te leren eten, zo toonde eerder onderzoek aan. Toen Elmo, één van de karakters uit Sesamstraat, werd neergepoot op een pak broccoli, verkozen meer dan de helft de groente boven een stuk chocolade.


Volgens de Yale onderzoekers moet het gebruik van populaire figuurtjes op voeding strenger gereglementeerd worden, vooral op junk food horen ze niet thuis.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansees voeren oorlog om territorium uit te breiden

Chimpansees voeren oorlog om territorium uit te breidenGroepen chimpansees voeren oorlog en doden zonder medelijden leden van naburige groepen om hun territorium uit te breiden. Dat blijkt uit een onderzoek dat in Oeganda uitgevoerd werd en tien jaar in beslag nam. Voor het eerst wordt bewezen wat al lang vermoed werd.

"Eerdere onderzoeken deden al zo'n gedrag vermoeden, maar nu hebben we bewijs om die hypothese te staven", legt John Mitani, professor antropologie aan de universiteit van Michigan, uit. Zijn onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift Current Biology.
 
Tijdens hun observaties stelden de biologen achttien dodelijke aanvallen vast en ontdekten ze nog eens sporen van drie andere aanvallen door leden van een grote gemeenschap van 150 chimpansees in Ngogo in het nationale park van Kibale in Oeganda.
 

Door die agressie slaagden de chimpansees van Ngogo erin hun territorium met 22 procent uit te breiden tijdens de zomer van 2009. Eenmaal veroverd, werd het nieuwe terrein ingepalmd door de apengroep in kwestie.
 
"Wanneer die apen die nieuwe gebieden begonnen binnen te dringen, stelden we al snel vast dat ze een groot aantal andere chimpansees gedood hadden", zegt professor Mitani. "Onze waarnemingen helpen oude, openstaande vraagstukken over de moordende agressie tussen groepen chimpansees op te lossen", besluit Mitani.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elvis Costello - Pump it up

Elvis Costello - Pump it up

Klik op de foto om hem  te beluisteren


Elvis Costello (Londen, 25 augustus 1954) , is een Brits muzikant, zanger en liedjesschrijver van Ierse afkomst.


Costello werkte midden zeventiger jaren als computerprogrammeur en trad in folkclubs op als D.P. Costello en was daarmee een vroeg lid van de pub rock scene in Londen. Zijn eerste album verscheen in 1977; zijn voornaam is afkomstig van Elvis Presley; zijn achternaam is die van zijn moeder. In die periode werd ook de vaste begeleidingsband van Costello gevormd, the Attractions, bestaande uit bassist Bruce Thomas, toetsenist Steve Nieve en drummer Pete Thomas. Zijn stijl veranderde naar punkrock en new wave voordat hij zijn eigen geluid vond in de 80er jaren, waarin een mengeling aan muziekstijlen te herkennen valt.


Gaandeweg volgden ook experimenten met klassieke muziek, zoals samenwerking met het Brodsky Quartet en Anne Sofie von Otter, en met jazz, zoals een optreden in 2004 op het North Sea Jazz Festival met het Metropole Orkest en het schrijven van nummers en optreden met Burt Bacharach. Zijn affiniteit met klassieke muziek komt ook tot uiting in het feit dat hij sinds kort albums uitbrengt op het befaamde klassieke platenlabel Deutsche Grammophon. Het nummer She dat als titelsong werd gebruikt voor de film Notting Hill bereikte een hoge notering in de hitlijsten. In 2005 schreef Costello een opera over het leven van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen in opdracht van de Royal Danish Opera in Kopenhagen.


Veel van Costello's albums werden geproduceerd door Nick Lowe. Zelf treedt Costello ook regelmatig op als producer, onder andere voor The Pogues. Costello hertrouwde in 1986 met de bassiste van die laatste band, Caitlin O'Riordan. Dit huwelijk duurde tot begin 21e eeuw. Inmiddels is Costello voor de derde keer getrouwd, nu met jazz-zangeres Diana Krall. Zij is op 6 december 2006 bevallen van een tweeling. De ouders hebben de jongetjes de namen Dexter Henry Lorcan en Frank Harlan James gegeven.
» Reageer (0)
21-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manneken Pis plaste Maltees bier

Manneken Pis plaste Maltees bierAfgelopen weekend verbaasde Manneken Pis, het bekende standbeeld in Brussel, vriend en vijand door bier te plassen. Het ging om een stunt van de Maltese Ambassade ter ere van het feest Mnarja, een viering van de patroonheiligen Pertrus en Paulus.

Het beeldje kreeg bovendien een ridderkostuum aangemeten en ontving de titel van kleinste ridder van Malta. Tijdens de feestelijkheden plaste het bekendste manneken van Brussel geen water maar wel Maltees bier. Dankzij producent Cisk Lager konden Voorbijgangers gratis van het drankje proeven.

De garderobe van de Brusselse held bevat ondertussen al meer dan 700 verschillende kostuums die permanent tentoongesteld worden in het stadmuseum op de Grote Markt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over 50 jaar alleen nog chassidische joden in Antwerpen

"Over 50 jaar alleen nog chassidische joden in Antwerpen"


http://img72.imageshack.us/img72/7060/joden.jpg


De moderne joodse gemeenschap in Antwerpen dunt uit, en vooral jonge mensen wijken uit als gevolg van een onveiligheidsgevoel en magere carrièrekansen. Naar schatting leven in Antwerpen hooguit 20.000 joden, van wie ruim de helft strikt leeft volgens de geloofsleer. Velen onder hen zijn straatarm, schrijven de Coreliokranten.

Steeds meer jonge joden trekken naar het buitenland om te studeren en keren niet meer terug. "We zien twee opvallende tendensen", zegt Jacques Wenger, directeur van Shomre Hadas, het joodse gemeentehuis in Antwerpen. "De modern-orthodoxe joden trekken weg, terwijl de chassidische, ultraorthodoxe gemeenschap groeit."
 

De oorzaak van de uittocht is de economische situatie. De afgelopen kwarteeuw is de joodse gemeenschap haar dominante positie in de diamantsector kwijtgespeeld. De meest betrouwbare schatting zegt dat de sector vandaag nog hooguit dertig procent joden tewerkstelt. Vijftien jaar geleden was dat nog ruim zeventig procent.
 
Vooral de joodse klovers verloren massaal hun job. "Dat was geen typisch joods probleem, maar had vooral te maken met de veranderende wereld", zegt Henri Rosenberg, professor Joods Recht. "Niet alleen in de diamantsector, maar ook bijvoorbeeld in de textiel trok de ruwe arbeid naar lagelonenlanden. De joden waren daar niet op voorbereid."
 

Als gevolg kwamen heel veel joden, vooral onder de chassidim, in armoede terecht. Tot op vandaag konden ze zich niet herstellen van die economische mokerslag. "Over vijftig jaar zijn er alleen nog chassidische joden in Antwerpen," voorspelt Wenger, die weldra zelf naar Israël verkast.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heks steekt 100 dode katten in diepvriezer

Heks steekt 100 dode katten in diepvriezer


http://img706.imageshack.us/img706/1921/katten.jpgHonderd dode katten in een kapotte diepvriezer was aanleiding voor de sociale dienst om drie kinderen uit een huis te halen in Black River Falls in Wisconsin. Volgens de dienst waren de leefomstandigheden in het huis erbarmelijk.

Agent Duane Waldera vond nog zeventien levende katten in het huis. De stank was er niet te harden. De woning lag vol uitwerpselen. Gabriella Bernabei is niet te spreken over de actie van de sociale dienst. Ze voelt zich het slachtoffer van haar geloof en zegt dat ze geviseerd wordt. Bernabei hangt een heksengeloof aan en zei dat ze de katten ging verbranden. De nog levende katten werden naar een asiel gebracht. Volgens dierenverzorger Barb Pfaff zei nog dat een paar beestjes te zwak waren en een spuitje kregen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Het wordt eindelijk zomer!

Het wordt eindelijk zomer!


http://img267.imageshack.us/img267/2568/zomer.jpg


De zomer gaat vandaag officieel van start, al lijkt het daar niet meteen op als je naar buiten kijkt. Niet getreurd echter, tegen het einde van de week mogen we eindelijk zomerweer verwachten. Nog enkele dagen doorbijten dus, maar het zal (hopelijk) de moeite lonen.

Deze middag blijft het op de meeste plaatsen wel droog met geleidelijk enkele opklaringen vanuit het noorden. De temperatuur varieert van zowat 14 graden aan zee en in de Ardennen en 16 tot lokaal 19 graden elders.
 
Morgen kunnen we dan eindelijk de eerste zonnestralen ontwaren. Het blijft droog en overwegend zonnig. Maxima: 18 graden vlak aan zee en de Ardennen en ongeveer 21 graden in het binnenland.
 
Van woensdag tot en met zondag wordt rustig, fraai en overwegend droog zomerweer met flinke zonnige perioden verwacht. De middagtemperatuur stijgt van zowat 24 graden woensdag naar gemiddeld 26 graden aan het eind van de week en tijdens het weekend.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade sprookjeshuwelijk Zweedse prinses resultaat van kinderarbeid

"Chocolade sprookjeshuwelijk Zweedse prinses resultaat van kinderarbeid"http://img443.imageshack.us/img443/9052/sprookjeshuwelijk.jpgHet sprookjeshuwelijk van kroonprinses Victoria was een succes maar feestje krijgt een bittere nasmaak nu blijkt dat de chocolade die geserveerd werd, het resultaat was van kinderarbeid. Volgens de Zweedse radio, Sveriges Radio gebruikt Cloetta cacao uit West-Afrika waar de bonen geplukt worden door kinderen die er in mensonwaardige omstandigheden werken.


De woordvoerder van de chocoladeproducent haast zich om te zeggen dat de chocolatier zijn bonen aankoopt bij producenten in Duitsland en Nederland die de bonen op hun beurt aankopen bij coöperatieven in Ghana en Ivoorkust. "De ganse cacao-industrie is zich bewust van het probleem", aldus Ola Höiden. "Maar we hebben in februari een nieuwe reeks producten op de markt gebracht die tot stand gekomen zijn zonder kinderarbeid. Helaas behoorde de chocolade voor het huwelijk van Victoria daar niet toe, wat jammer is", geeft Höiden toe.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interpol - Evil

Interpol - Evil

Klik op de foto om ze te beluisteren


Interpol is een Amerikaanse band die in 1998 werd opgericht in New York. Ze worden doorgaans geclassificeerd als indie rock, al worden ze ook ondergebracht in het post-punk  genre. Bands waarmee Interpol wordt vergeleken, zijn The Chameleons, Gang Of Four, Kitchens of Distinction en The Afghan Whigs. Journalisten vergelijken hen vooral graag met Joy Division, maar daar zijn de bandleden zelf niet altijd blij mee. Dit geldt ook voor de vergelijking met Editors, een populaire Britse band.

De groep werd opgericht in 1998. Daniel Kessler (gitarist) ontmoette Carlos D. aan de New York University en overtuigde Carlos om mee te spelen met hem en Greg Drudy (drummer). Daniel had Paul Banks (zanger) al enkele jaren eerder ontmoet in 1996 toen ze samen in Parijs  op Summer School waren. Toen de twee elkaar weer tegen het lijf liepen in NYC, herinnerde Daniel zich dat Paul gitaar speelde en hij nodigde hem uit om bij de groep te komen. In 2000 verliet Greg Drudy de groep en kwam Samuel Fogarino in zijn plaats drum spelen.

Na het inblikken van het vierde album verliet Carlos D. de groep. Dit werd op 9 mei 2010 bekend gemaakt op de officiële site: "Carlos wil andere paden bewandelen. Dit is een vriendschappelijk afscheid, en we wensen hem al het beste toe met zijn toekomstige projecten. We zullen altijd fan blijven van dit bijzonder getalenteerd individu."

De groep speelde in het begin zonder groepsnaam. Pas toen ze enige aanhang begonnen te krijgen, werd er beslist over een naam. Er gaan verschillende verhalen de ronde daarover.

    * Zanger Paul Banks werd door zijn Spaanstalige vrienden wel eens lachend Pol Pol Interpol genoemd. Vandaar Interpol.
    * De naam zou slaan op de stijl en werkwijze van de band, die zou lijken op die van de Internationale Politie oftewel Interpol.

In ieder geval werd de band Interpol gedoopt en niet "Las Armas" of "The French Letters", twee andere opties. Het gevolg van die naam was dat ze in het begin, via hun website regelmatig e-mails van mensen kregen toegestuurd die dachten dat ze de echte Interpol waren. Paul Banks vertelde ook eens in een interview dat hij ooit na een concert in Brussel aangesproken werd door iemand die voor Interpol werkte en uit nieuwsgierigheid was komen kijken.
» Reageer (0)
20-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je winkelverkoopsters nooit moet geloven

Waarom je winkelverkoopsters nooit moet geloven

Het is een herkenbaar scenario: je bent op zoek naar een rok en plots sta je met een hele nieuwe outfit die de verkoopster je heeft aangesmeerd voor de spiegel. Het zijn vaak die stukken die voorgoed achteraan in de kast verdwijnen zonder ooit gedragen te worden. Daarom enkele tips om opdringerige verkoopsters het hoofd te bieden.


Nu met de crisis krijgt het winkelpersoneel er in gepeperd dat ze goed moeten verkopen. Onlangs bleek nog dat het Japanse merk Uniqlo zijn verkopers elke morgen traint hoe ze moeten omspringen met de klanten. Ze krijgen 16 standaardzinnen die elke verkoper wereldwijd moet kennen. Andere winkelketens als het Britse LK Bennet leren hun verkopers vijf stappen aan die een verkoop zouden moeten garanderen. Als een klant een paar schoenen wil proberen, moeten ze bijvoorbeeld nog twee andere opties meebrengen. Als iemand kledij past, moeten ze ook nog een handtas tonen. De verkoopsters zouden er ook op commissie werken, die 1 procent bedraagt.


De meest gebruikte verkooptrucs en hoe ze te vermijden:


1. Zeggen dat je een minimumaantal kledingstukken moet meenemen en je opzettelijk basics mee te geven die goed passen bij je stijl in de hoop dat je meer zal kopen. Vermijd dit door enkel de dingen te passen die je wil passen, de dingen die je niet zelf koos, kun je best negeren.

2. Topjes, jasjes of schoenen meegeven die zouden passen bij wat je uitkoos. Dit kun je vermijden door basics te dragen tijdens het shoppen en een paar schoenen in je handtas mee te nemen.

3. Zeggen dat je dingen terug kunt brengen. Dit kun je vermijden door het beleid van de winkel te controleren. Kijk ook of je tijd hebt om de dingen terug te brengen binnen de vooropgelegde termijn. Je kunt ook vragen dat ze het kledingstuk opzij leggen terwijl jij even nadenkt of je het item wel echt wil.

4. Een kredietkaart aansmeren zodat je korting krijgt. Vaak is deze korting laag, dus is het meestal niet de moeite om een kredietkaart te nemen. Als je niet veel koopt, is het meestal niet de moeite om de papieren in orde te brengen. Is dit wel het geval, kun je de kaart best meteen stopzetten na je aankoop, zodat je niet verleid wordt nog meer te kopen. 

5. Proberen onderhoudsproducten bij je aankoop aan te smeren. Zeg dan dat je deze producten al thuis hebt.

6. Je op een klantenlijst zetten, vaak krijgen verkoopsters hier een commissie voor, je wordt vanaf dan voortdurend gebombardeerd met mails. Geef je gegevens niet zonder te vragen waar ze voor gebruikt gaan worden. Als de verkoopster echt te opdringerig is, kun je 'per ongeluk' een spelfout in je mailadres zetten.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Victoria huwt haar fitnesstrainer in Stockholm

Prinses Victoria huwt haar fitnesstrainer in Stockholm

Klik op de foto om een stukje van het huwelijk te bekijken

Koning Albert II en koningin Paola zijn net als een rist andere royals aanwezig op de trouw van de Zweedse kroonprinses Victoria met Daniel Westling, haar voormalige persoonlijke trainer in Stockholm.


Even na 15.50 uur maakte Victoria aan de zijde van koning Carl Gustav van Zweden haar opwachting in Storkyrkan, de kathedraal van Stockholm.Koning Albert en koningin Paola zijn vergezeld van hun drie kinderen plus partners. Naast andere hoogwaardigheidsbekleders zijn er een pak gekroonde hoofden en koninklijke adel van over heel de wereld aanwezig: Margrethe II van Denemarken, de Japanse kroonprins Naruhito, Abdullah II van Jordanië, groothertog Henri van Luxemburg, prins Albert van Monaco, koningin Beatrix van Nederland, Harald V van Noorwegen, Juan Carlos van Spanje en de Britse prins Edward.De trouw van de 32-jarige Victoria en Daniel Westling houdt heel Zweden al dagen in de ban. In de kathedraal zitten zo'n 1.100 genodigden. Daarnaast zijn er tienduizenden mensen opgedaagd in het centrum. "Onmogelijk een getal op te plakken", luidt het bij de politie.Rond 16.40 uur zal de kerkdienst afgerond zijn. Er worden zo'n 250.000 toeschouwers in de straten van Stockholm verwacht voor de rondtocht van het echtpaar in open koets door het historische centrum. Om 17.05 moet het paar dan in een bootje stappen waarmee ze naar het slot van Stockholm, het koninklijk paleis, gebracht worden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zit muziek in de zon

Er zit muziek in de zon

Dat de zon ons niet alleen warm houdt (soms toch), maar ook als inspiratiebron dient voor letterlijk honderden liedjes weten we allemaal. Maar nu onthult de Sunday Telegraph dat die ster in het midden van ons zonnestelsel zelf muziek maakt, al valt te betwijfelen of dat een hit zal opleveren.
 

Astronomen van de universiteit van Sheffield zijn er namelijk in geslaagd om voor de eerste keer de bevreemdende harmonieën op te nemen die worden geproduceerd door het magnetisch veld dat de zon omringt. De vorsers ontdekten dat de coronale lussen, reusachtige magnetische lussen die tot 90.000 kilometer lang kunnen zijn, vibreren zoals de snaren van een muziekinstrument. Door satellietbeelden van die lussen te maken, slaagden ze erin het geluid te "herscheppen" waarbij die zichtare vibraties werden omgezet in geluiden en het volume werd versterkt zodat het hoorbaar wordt voor het menselijk oor.
 

Volgens professor Robertus von Fay-Siebenbürgen, het hoofd van de onderzoeksgroep voor zonnefysica, "was het merkwaardig mooi en opwindend om voor de eerste keer de geluiden te horen van zo'n grote en krachtige bron". "Het is inderdaad een soort muziek, omdat het harmonieën bevat. Dit geeft ons een nieuw inzicht in de natuurlijke processen die zich afspelen in de buitenste lagen rond de zon, waar temperaturen heersen van miljoenen graden."
 

Minder goed nieuws over de zon komt intussen van de ruimtevaartorganisatie NASA, die waarschuwt dat er grote activiteit heerst op die ster, wat kan leiden tot een gevaarlijke "ruimtestorm".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cilla Black - You're My World

Cilla Black - You're My World

Klik op de foto om haar te beluisteren


Cilla Black (Liverpool, 27 mei 1943) is een Brits zangeres en televisiepresentatrice.

Cilla Black werd als Priscilla Maria Veronica White geboren uit een protestantse vader en een Rooms-katholieke moeder in Liverpool. In de vroege jaren 60 had ze een part-time baan als bewaker van de garderobe  in The Cavern Club, waar The Beatles regelmatig optraden. Zelf klom ze tussen de optredens ook ooit het podium op om te zingen. Zo mocht ze in die jaren met sommige bandjes meezingen. Ook The Beatles waren van haar kwaliteiten onder de indruk en stelden haar voor aan hun manager Brian Epstein. De auditie die ze mocht doen, mislukte. Ze zong het nummer Summertime, maar The Beatles, die haar begeleidden, speelden het nummer te laag voor haar stem. Daarnaast was ze erg nerveus. Op 6 september 1963  nam Epstein haar alsnog onder zijn hoede, nadat hij haar ergens had zien optreden. Priscilla White nam haar artiestennaam aan, nadat ze foutief Cilla Black werd genoemd in het tijdschrift Mersey Beat. Epstein vond die naam goed klinken en ze besloten die naam aan te nemen. Ze kreeg een platencontract bij Parlophone  en George Martin produceerde haar debuutsingle Love of the loved, geschreven door Paul McCartney. Het nummer haalde de 35e plaats in de UK Singles Chart.

In vergelijking met de resultaten van de andere bands onder Epstein, viel het debuut van Black tegen. Voor de opvolger had Epstein uit de Verenigde Staten het nummer Anyone Who Had a Heart van Dionne Warwick meegebracht. George Martin wilde het aanvankelijk door Shirley Bassey laten zingen, maar Epstein overtuigde hem het aan Black te geven. De single werd een groot succes en bereikte in februari 1964 de eerste plaats in de Britse hitparade. Warwick, wier versie slechts de 42e plaats haalde, was niet te spreken over de cover van Black. Ze vond het een exacte kopie van haar versie en klaagde: "Als ik op de opname had gehoest, had ze het precies nagedaan". Haar derde single You're my world evenaarde het succes van Anyone Who Had a Heart en kwam eind mei op de eerste plaats. Het nummer was een vertaling van Il Mio Mondo van de Italiaanse singer-songwriter Umberto Bindi. Warwick nam als reactie op Blacks succes met haar nummer een cover van You're my world op, maar dat werd in de Verenigde Staten niet op single uitgebracht, zodat Blacks versie daar de 26e plaats kon halen. You're my world is nadien door nog verschillende artiesten gecoverd, waaronder Guys n' Dolls, die er in 1977 een nummer 1-hit in Nederland en Vlaanderen mee hadden. Black zou later meer hits scoren met vertalingen van Italiaanse liedjes. Don't answer me, A fool am I en I only live to love you waren allemaal van Italiaanse origine. Ze sloot het jaar af met de nummer 7-hit It's for you, die net als haar debuutsingle geschreven was door Paul McCartney. Hij begeleidt haar ook op piano in dit nummer.

In 1965 herhaalde Black het trucje van Anyone Who Had a Heart door een grote hit te scoren met een nummer dat zich in de Verenigde Staten al bewezen had. Deze keer deed ze het met You've Lost That Lovin' Feelin' van de Righteous Brothers. Nu moest ze echter het origineel voor laten gaan, want de versie van de Righteous Brothers haalde in februari de eerste plaats. Blacks versie kwam tot plaats 2, waardoor zich de unieke situatie voordeed dat hetzelfde nummer in verschillende versies op plaats 1 en 2 stond in de Britse hitlijst; iets wat later nooit meer is voorgekomen. In 1966 volgden de top 10-hits Love's just a broken heart, Alfie en Don't answer me. Alfie was geschreven door Burt Bacharach en Hal David, nadat Bacharach de Britse film Alfie had gezien. In het Verenigd Koninkrijk werd het lied niet in de film gebruikt, maar in de Amerikaanse uitgave werd het nummer tijdens de aftiteling gezongen door Cher, die er een Amerikaanse hit mee had. Ook Blacks versie haalde de Amerikaanse Billboard Hot 100, maar kwam niet hoger dan de 95e plaats. Deze keer was het Dionne Warwick die de succesvolste versie had, want haar cover kwam tot plaats 15.
» Reageer (0)
19-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knut heeft last van paniekaanvallen

Knut heeft last van paniekaanvallenKnut, de ijsbeer van de Berlijnse zoo met internationale bekendheid, lijdt aan ernstige gedragsstoornissen. Dat zegt dierenrechtenorganisatie Peta in een studie.


"Knut en zijn vrouwtje Gianna lijden zonder twijfel aan gedragsstoornissen", zegt Frank Albert, ijsbeerspecialist van PETA. Het driejarig zoogdier heeft vooral last van paniekaanvallen, verduidelijkt Albert. Volgens de deskundige hebben Knuts handelingen geen specifiek doel, hij "zwerft hier en daar wat rond" zoals een gek.


 
Hij bevestigde noch ontkende de geruchten over zelfverminking van de ijsbeer. De deskundigen van Peta onderzochten het gedrag van de Berlijnse ijsberen gedurende twee jaar. Alle beren lijden in meer of mindere mate aan agressiviteit en hebben moeilijkheden om zich voort te planten, maar Knut is het ergst getroffen, zeggen ze.


Knut werd geboren op 5 december 2006 en ontroerde iedereen met zijn sneeuwwitte pluche vacht. Hij werd na zijn geboorte door zijn moeder verstoten en grootgebracht door de opvoeders van de zoo. De kleine teddybeer is ondertussen een stevig beest van meer dan 100 kilogram en leeft sinds enkele maanden in de dierentuin samen met de ijsbeer Gianna.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 vaders maakt geen tijd voor goed gesprek

1 op 2 vaders maakt geen tijd voor goed gesprekKinderen die regelmatig met hun vader praten over wat er in hun hoofd omgaat, zijn gelukkiger dan degenen die dat niet doen. Dit blijkt uit een Britse rondvraag onder 1.200 kinderen. Helaas nemen weinig papa's de tijd om met hun tienerkroost een diepzinnig gesprek te voeren.


Bijna de helft van de ondervraagde kinderen tussen 11 tot 15 jaar beweert zelden met papa te praten over belangrijke onderwerpen. 28 procent kan ook niet bij mama terecht bij materies die het bespreken waard zijn.


Het onderzoek werd opgezet door een liefdadigheidsinstelling Children Society. De onderzoekers betreuren de resultaten. Studies tonen volgens hen aan dat een goede tienerrelatie met beide ouders, de kans op later geluk en welzijn drastisch verhogen.


Recent werd in Engeland een 'Fatherhood Commission' opgestart. Bedoeling is de barrières en belemmeringen van ouders tegenover hun kinderen verder te onderzoeken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuifje naar India

Kuifje naar India
De avonturen van Kuifje zijn voortaan ook in het Hindi beschikbaar, de officiële taal van India. Hiermee kan de Belgische stripreeks beginnen aan de verovering van één van de laatste grote taalgemeenschappen ter wereld, zo schrijft de krant L'Echo zaterdag.
 
De eerste acht albums van de Kuifje-stripreeks zijn reeds te koop in de Indiase boekenwinkels. Elke maand komen er twee nieuwvertaalde albums bij, zodat begin volgend jaar de hele reeks in Hindi is verschenen, voor de release van de Kuifje-film van Steven Spielberg.
 
India is niet volledig onbekend terrein voor Kuifje. De strips zijn er al jaren in het Engels te koop. Elk jaar zouden er in het land 200.000 exemplaren worden verkocht, aldus l'Echo.

200 miljoen albums
Wereldwijd werden er al meer dan 200 miljoen Kuifje-albums verkocht, in alle mogelijke talen. De grote opkomende landen krijgen nu de voorkeur, naar het voorbeeld van China waar de strips sinds 2002 in het Chinees verkrijgbaar zijn. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tevreden klant laat 250.000 pond na aan taxichauffeur

Tevreden klant laat 250.000 pond na aan taxichauffeur

Een taxichauffeur uit het Britse graafschap Cornwall heeft 250.000 pond (ongeveer 300.000 euro) gekregen van een wel zeer tevreden klant, zo meldt de Britse omroep BBC op zijn website.
 
Twintig jaar lang werd Mary Watson in haar woonplaats Newquay met de taxi rondgereden door Don Pratt en diens vrouw Gill. Zij voerden Watson naar winkels, artsen en andere plaatsen in de omgeving.
 
De vrouw verhuisde tien jaar geleden naar Northampton, zowat 400 kilometer verderop, maar ze bleef wel tot aan haar dood in december 2009 het contact met Don en Gill Pratt onderhouden.
Nu blijkt dat ze ook al haar bezittingen heeft nagelaten aan het koppel. "Haar notaris belde ons om te zeggen dat ze ons niet vergeten was in haar testament", zegt Don Pratt. "Maar ik geloofde mijn oren niet toen ik vernam dat ze alles aan ons had nagelaten".
 
De 65-jarige Pratt heeft zijn taximaatschappij verkocht aan een vriend en bereidt zich nu voor op een comfortabel pensioen. "We hebben dag en nacht gewerkt. Nu gaan we kunnen reizen en al die andere dingen doen die we voordien nooit hebben kunnen doen", voegde hij er nog aan toe.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse parachutiste sterft mysterieuze dood in VS

Gentse parachutiste sterft mysterieuze dood in VSDe Gentse parachutiste Lieve Demeyer (26) is donderdagavond in de VS in vreemde omstandigheden om het leven gekomen bij een parachutesprong. Het valscherm van het slachtoffer werd 60 meter naast haar lichaam ongeopend teruggevonden.

Demeyer werkte samen met haar vriend in de Verenigde Staten bij een club in Acampo, net ten zuiden van Sacramento in de staat Californië.
 
"Samen met 19 anderen was ze donderdagavond opgestegen om een solosprong te maken", vertelt Bill Dause, de verantwoordelijke van het Lodi Parachute Center. Op 4.000 meter hoogte sprong iedereen uit het vliegtuig. "Ze had haar eigen parachute om, en die was vooraf nauwgezet gecontroleerd".

Parachute losgemaakt tijdens val?
Na de sprong zagen de andere parachutisten de vrouw niet op de begane grond. "Na anderhalf uur is haar lichaam gevonden in een wijngaard even verderop." Vreemd genoeg had de vrouw haar valscherm niet meer om. Agenten vonden de parachute pas veel later terug, honderd meter ver van de vrouw verwijderd.
 
"Zo'n afstand kan maar één ding betekenen: hij moet in de lucht losgemaakt zijn", zegt Dause. "Het hele harnas was losgekomen. Maar iedereen die met haar op het vliegtuig zat, blijft erbij dat ze haar parachute stevig om had toen ze naar beneden sprong." Hamvraag is hoe die parachute is losgekomen.

Ervaren
Sinds enige tijd verbleven Lieve Demeyer en haar Gentse vriend Sabry Ben Seoud (32), met wie ze al een drietal jaar samen was, in Californië. Ze stonden bekend als ervaren parachutespringers en werkten als instructeurs in het Parachute Center van Lodi, één van de oudste en meest gereputeerde skydivecentra in de VS. Terwijl Sabry met klanten een duosprong waagde, sprong Lieve mee met camera op de helm. "Zo hadden klanten een mooi aandenken aan hun eerste sprong. Lieve en Sabry werkten goed samen, ze wisten wat ze deden en waren enorm ervaren", zegt Bill Dause, de eigenaar van Lodi.

Donderdag liep het echter mis. De ongeopende parachute glipte van Lieves rug, waarna ze kansloos te pletter stortte voor de ogen van haar vriend. Haar lichaam werd gevonden tussen de wijnranken van het plaatsje Acampo. De rugzak mét parachute plofte goed 60 meter verderop neer. "We vonden eerst een helm en een schoen en dan haar lichaam", vertelt sheriff Les Garcia. "Haar parachute was ongeopend. Ze heeft duidelijk niet aan het touwtje getrokken." Bill Dause, de eigenaar van het Parachute Center, sprak na het ongeval kort met Sabry. "Hij zei me dat Lieve zich niet goed voelde en dat hij niet wou dat ze sprong."

Dause heeft zo zijn vermoedens over de oorzaak van het drama. "Op het vliegtuig werd haar uitrusting nog nagekeken. Alles zat perfect vast. Het kan niet anders of ze heeft zelf haar valscherm losgemaakt. Volgens mij heeft ze zelfmoord gepleegd." De man geeft toe dat Lieve gelukkig leek. "Maar goed, je weet nooit wat in iemands hart omgaat."

Al acht doden
De politie hult zich in stilzwijgen. "Wij sluiten niks uit en zullen alle mogelijkheden onderzoeken", klinkt het. De familie van Lieve doet het zelfmoordverhaal alvast af als "absolute nonsens". "Lieve was altijd vrolijk en opgewekt, nooit neerslachtig", zegt de nieuwe echtgenote van haar vader. "Ze stond positief in het leven. De laatste tijd zat ze meer in de VS dan in België, maar ze hield nauw contact. Enkele dagen geleden kregen we nog een mailtje. Ze zou samen met haar vriend op 30 juni naar België komen voor de vakantie. Zij en wij keken er naar uit. Lieve was een vrije, gelukkige vogel. Ze amuseerde zich en dacht nog niet te fel aan de toekomst. Ze had geen zorgen."

Het is niet de eerste keer dat er een dodelijk ongeval gebeurt in Lodi. Vorig jaar kwamen twee mensen om nadat hun parachutes in de knoop raakten. Sinds 2000 had Lodi al acht doden te betreuren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chihuahua erft drie miljoen dollar

Chihuahua erft drie miljoen dollar


Wijlen Gail Posner met Conchita


De mens zijn liefde voor dieren kan grote poporties aannemen. Dat heeft de Amerikaanse Gail Posner bewezen. De vrouw overleed in maart aan borstkanker en liet haar chihuahua drie miljoen dollar (2.426.595 euro) na.

En dat is niet alles: Posner schreef in haar testament dat hondje Conchita voor de rest van haar leven in Posners huis ter waarde van 8,2 miljoen dollar (6.632.693 euro) mag blijven wonen. Daarom zorgde de steenrijke dochter van een zakenman ervoor dat haar bodyguards, huishoudsters en persoonlijke assisten samen een som van 26 miljoen dollar (21.030.490 euro)erven. Zo kunnen ze voor Conchita en twee andere honden zorgen. Bovendien moeten ze het geld van de honden beheren. In ruil daarvoor mogen ze ook wel in het enorme huis in Miami Beach blijven wonen.

De hele zaak is niet naar de zin van Posners enige zoon Bret Carr. De man moet het doen met slechts 1 miljoen dollar (808.865 euro) en heeft dan ook besloten om het testament aan te vechten voor een rechter. Hij beschuldigt het personeel ervan een list opgezet te hebben om aan het geld van zijn moeder te komen. Ze zouden Posner gedrogeerd hebben en haar dan wijsgemaakt hebben dat haar zoon haar wou vermoorden.

Hondje Conchita kan nu nog meer verwend worden. De chihuahua stond al bekend als de meest verwende hond ter wereld toen Posner nog leefde. Het beestje had een diamanten halsband ter waarde van 15.000 dollar (12.132 euro) en een Cadillac stond steeds ter beschikking om haar naar de pedicure te brengen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobby Solo - Una Lacrima Sul Viso

Bobby Solo - Una Lacrima Sul Viso

Klik op de foto om hem te beluisteren


Bobby Solo (Rome, 18 maart 1945) is een Italiaanse zanger.

Hij nam in 1964 deel aan het San Remo Festival met Una lacrima sul viso, hij won niet maar het lied werd wel een internationale hit. Hij won datzelfde jaar nog het Festivalbar met Credi a me. In 1965 won hij wel het San Remo Festival met Se piangi se ridi en mocht hij ook naar het Eurovisiesongfestival waar hij 5de eindigde. Ook in 1969 won hij San Remo met Zingara, dit keer zat er echter geen eurovisieticket aan vast. Hij was ook in Duitsland populair en zong enkele schlagers.» Reageer (0)
18-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jurk koningin Astrid opnieuw te bewonderen

Jurk koningin Astrid opnieuw te bewonderenDe stad Antwerpen stelt de replica van het kleed dat koningin Astrid droeg bij haar blijde intrede, voor het eerst tentoon. Nadat bleek dat het originele kleed te zwaar was aangetast om hersteld te worden, maakten gespecialiseerde ambachtslui een zo getrouw mogelijke kopie.De jurk is vanaf 9 augustus te bewonderen.


Na haar blijde intrede in Antwerpen, in mei 1935, schonk koningin Astrid het ensemble dat ze toen droeg aan de stad. Het kleedje, de jas en de hoed werden meer dan zeventig jaar in het stadhuis tentoongesteld in een vitrinekast. Het ensemble vormde een echte trekpleister bij de jaarlijkse opendeurdagen van het stadhuis tijdens de week van Antwerpen kermis.
 

In 2007 bundelden de stad, het modemuseum en Beheer van Musea en Erfgoed de krachten om het kleed te restaureren. Na onderzoek van textielrestauratoren bleek dat echter niet meer mogelijk. De stad besliste toen om een replica te bestellen bij de gespecialiseerde Lierse firma D'Andt. Daarbij werd gebruik gemaakt van luxueuze stoffen en materialen die het origineel zo goed mogelijk benaderen.
Tijdens Antwerpen kermis, van 9 tot 15 augustus, wordt de replica van het ensemble voor het eerst aan het publiek getoond. Daarna blijft het kleed permanent opgesteld in de wandelzaal van het Antwerpse stadhuis.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw (91) woont samen met opgegraven lijken van zus en ex

Vrouw (91) woont samen met opgegraven lijken van zus en exEen even bizarre als trieste zaak raakte bekend in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Een bejaarde vrouw liet er de lichamen van haar tweelingzus en van haar ex-man opgraven, en woonde jarenlang samen met de resten.

Jean Stevens, die nu 91 jaar oud is, verborg de stoffelijke overschotten van haar in 1999 overleden echtgenoot en van haar zus, die vorig jaar overleed, in haar huis. Wijlen de echtgenoot werd aangetroffen in een opgerold tapijt in de garage. Het gemummificeerde lichaam van de zus bevond zich een ongebruikte slaapkamer.


Blijkbaar liet de bejaarde dame de lichamen van haar dierbaren telkens kort na de begrafenisplechtigheid opgraven.


Er werd geen klacht ingediend tegen de vrouw en haar tot nu toe onbekende helpers. De vrouw, die volgens de politie 'over haar volledige verstandelijke vermogens' beschikt, had de lichamen getoond aan twee sociaal werkers die haar woning bezochten. De hulpverleners waarschuwden daarop de politie.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het feminisme leeft: 6 nieuwe vrouwenregels

Het feminisme leeft: 6 nieuwe vrouwenregelsFeminisme roept bij sommigen nog beelden van de jaren '70 op met verbrandde beha's en tierende vrouwen. Al is de maatschappij in tussentijd heus wel geëvolueerd, de principes blijven gelden. Meer nog, nu seksisme steeds meer de kop opsteekt, is de strijd nog niet voorbij. Huisvrouw of zakenvrouw, deze nieuwe feminismeregels hou je maar beter in het achterhoofd!

1.    Het kan ook zonder man
Waarom worden single vrouwen nog altijd neerbuigend bekeken? Het kan ook best dat vrouwen zich emotioneel niet (langer) willen binden aan een man. Waarom wekt een alleenstaande vrouw zoveel medelijden op en moet ze persé een man zoeken?

2.    Stop huiselijk geweld
Huiselijk geweld is een zeer reëel probleem dat verre van weggewerkt is. Ongeacht of het slachtoffer mannelijk of vrouwelijk is, geweld is nooit te verrechtvaardigen. Laat niemand je waardeloos voelen of je beledigen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan? Hou een noodplan in gedachten, denk niet twee keer na en roep hulp in. Hoeveel spijt of beloftes hij ook maakt, je bent meer waard.

3.  Vriendschap
Vrouwen horen elkaar te steunen, in plaats van elkaar het leven zuur te maken. Jaloezie is een vieze vrouwelijke eigenschap. Laat deze gevoelens bij jezelf niet toe, probeer te achterhalen hoe anderen met de dingen omgaan die jou jaloers maken. Leer uit hun ervaringen, zo hoef je niet jaloers te zijn.

4.    Onafhankelijkheid
Als vrouw ben je iemand en perfect in staat om eigen beslissingen te nemen. Dat betekent niet dat je alleen door het leven moet, maar dat je partner jouw verwachtingen niet moet invullen. Kies de eigen stappen die je wil nemen.

5.    Vrouwelijke vrijheid
Het grote verschil tussen de feministen van toen en nu: de vrijheid om te beslissen wat ze zelf wil. Niemand pusht vrouwen om op de werkvloer te eindigen, huismoeders zijn geen vijanden meer. Wil je parttime werken zonder kinderen? Prima. Wil je zes koters en thuis blijven? Even goed.

6.    Geniet van vrouwelijkheid
Geniet van andere vrouwen en waartoe ze in staat zijn. Ga vaker op ladies night, kijk naar vrouwenfilms, stem op vrouwen...Wil je zelf gewaardeerd worden, geef je het voorbeeld.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Facelifts zijn uit, natuurlijke schoonheid is bij veel vrouwen in

Facelifts zijn uit, natuurlijke schoonheid is bij veel vrouwen inVeel vrouwen van vandaag dromenniet langer van een onmogelijk silhouet dat alleen door plastische chirurgie gerealiseerd kan worden. Vrouwen hechten steeds meer belang aan een natuurlijke look, zo blijkt uit een recente enquête.


Hoewel meer dan een vierde van de Belgische vrouwen vindt dat de druk om er vandaag de dag aantrekkelijk uit te zien groter is dan vroeger, hechten vrouwen meer en meer belang aan een natuurlijke look. De rondvraag, uitgevoerd bij duizend vrouwen door het farmabedrijf Allergan Inc., toont aan dat het chirurgisch mes daarbij niet langer nodig is. 


1 op 2 Belgische vrouwen wil een schoonheidsverzorging die de natuurlijke schoonheid benadrukt. Bij vrouwen tot 29 jaar is dit zelfs bijna 3 op de 4. De helft van de vrouwen boven de 50 jaar wil er vooral goed uitzien voor hun leeftijd. Minder dan 5 procent van de ondervraagden wil er jonger uitzien dan hun werkelijke leeftijd. Een op de twee 50-plussers gebruikt een antiverouderingscrème om dat doel te bereiken.


Vrouwen geven gemiddeld 45 euro per maand uit aan schoonheids- en verzorgingsproducten. Meer dan 1 vrouw op de 4 geeft tot 75 euro per maand uit. Dertig procent van de ondervraagden vindt dat er de afgelopen 5 jaar een ruimer aanbod aan schoonheidsbehandelingen is ontstaan.


Duidelijk is de verschuiving van chirurgische ingrepen zoals facelifts en wenkbrauwlifts naar niet-chirurgische ingrepen zoals definitieve ontharing, huidverbeterende schoonheidsbehandelingen en rimpelvullers
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indisch leeuwenwelpje in Planckendael overleden

Indisch leeuwenwelpje in Planckendael overleden

Eén van de vijf Indische leeuwenwelpjes van Planckendael heeft het niet gehaald. Omdat er vijf jongen waren voor maar vier tepels van mama Kolya was het lot van het zwakste welpje helaas al snel bezegeld. Hij bleef opvallend achter in de groei omdat hij maar zelden een tepel met de levensnoodzakelijke moedermelk kon bemachtigen.


Het beestje mankte zwaar en woog veel lichter dan de rest van het kroost. Bij het weer naar binnengaan 's avonds liet Kolya haar jong achter op het buitenterrein. Het welpje, dat dus door zijn moeder werd opgegeven, was zodanig verzwakt dat het overleed.


De overige vier welpen zijn allemaal levendige, speelse vrouwtjes en omdat ze in 2010 geboren zijn, zullen ze een Indische naam die begint met een L krijgen.http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/18/3/10/media_xl_3747160.jpg?20100618115524In België zijn Indische leeuwen alleen in Planckendael te zien. De Indische leeuw is een zeer bedreigde diersoort, die in de natuur nog maar op één plaats ter wereld te vinden is: in het Gir Forest National Park in India. Het aantal in de natuur levende Indische leeuwen wordt op slechts 400 exemplaren geschat.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste helft 2010 warmste ooit

Eerste helft 2010 warmste ooitDe eerste helft van dit jaar is de warmste sinds het begin van de metingen in 1880. Dat blijkt uit gegevens van de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA.

Zowel de maand mei, de periode van maart tot mei als de hele eerste helft van dit jaar waren gemiddeld de warmste periodes ooit sinds het begin van de metingen in 1880.

De gemiddelde temperatuur op land en zee voor de maand mei lag 0,69 graden Celsius boven het gemiddelde van de twintigste eeuw. De temperatuur op de continenten lag meer dan een graad boven dat gemiddelde, de temperatuur van de oceanen was de tweede warmste ooit na 1998 met 0,55 graden Celsius boven het gemiddelde van de vorige eeuw.

De stijgende temperaturen hebben volgens de metingen ook gevolgen voor het ijs op de polen. Dat besloeg gemiddeld 13,1 miljoen vierkante kilometer tijdens de maand mei. Dat is 3,7 procent minder dan het gemiddelde tussen 1979 en 2000.


De hogere temperaturen hebben ook gevolgen voor de neerslag. West-Europa was bijzonder droog tijdens de lente. In Groot-Brittannië bijvoorbeeld was het de droogste lente sinds 1984.  De hele noordelijke hemisfeer was ook minder door sneeuw bedekt. Met amper 4,3 miljoen besneeuwde kilometers is een nieuw dieptepunt bereikt sinds de start van de metingen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patti Smith - Because The Night

Patti Smith - Because The Night

Klik op de foto om ze te beluisteren


Patti Smith (Chicago (Illinois), 30 december 1946) is een Amerikaanse rockzangeres en dichteres. Zij wordt wel beschouwd als een voorloper van de punkbeweging, maar is in feite meer verwant aan artiesten als The Velvet Underground en Bob Dylan. De arrangementen van haar nummers zijn vaak vrij complex en er komen ook lange improvisaties voor.


Zij brak door met haar album Horses in 1975. Daarna volgden nog o.a. Radio Ethiopia en Easter. Haar laatste CD kwam uit in 2007 en heet Twelve', deze bevat twaalf covers uit de jaren '60-'70, gebracht op een eigenzinnige manier .
» Reageer (0)
17-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen thorarollen teruggevonden

'Gestolen thorarollen teruggevonden'


Voorzitter van de Joodse orthodoxe gemeenschap Pinkas Kornfeld, minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom en Open Vld-kamerlid Willem Frederik Schiltz


Een deel van de thorarollen die eind mei gestolen werden uit de synagoge aan de Oostenstraat in Antwerpen zijn teruggevonden. Dat meldt Joods Actueel. Het Antwerpse parket kan het nieuws noch bevestigen noch ontkennen.
 
Volgens de bronnen van Joods Actueel werden de rollen meegenomen door een Oost-Europese dievenbende. Er zou losgeld betaald zijn, al willen de politie en de Joodse gemeenschap dat niet gezegd hebben.


Van de zes gestolen rollen met waardevolle joodse religieuze teksten zouden er nu een aantal terug onderweg zijn naar Antwerpen. Ook de 200 jaar oude thorarol die de Holocaust overleefde, zou erbij zijn.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roos stoot vrouwen af tijdens eerste date

Roos stoot vrouwen af tijdens eerste date


http://img824.imageshack.us/img824/9452/roosinhaar.jpgBijna de helft van de Nederlandse vrouwen vindt roos bij een potentiële partner op een eerste date de grootste afknapper, gevolgd door een onverzorgd kapsel (47 procent) en een foute snit (5 procent).


Uit een enquête van Styletoday.nl bij meer dan 600 vrouwen blijkt dat Nederlandse dames hun vriendinnen de waarheid vertellen wat haarblunders betreft. 88 procent is eerlijk wanneer ze een kleuring niet mooi vindt, 72 procent vertelt de waarheid wanneer ze de snit niet geslaagd vindt.


Ook blijkt dat vriendinnen haartaboes als roos en een vet kapsel niet uit de weg gaan. Het liefst bespreken ze met hen deze problemen, 16 procent van de vrouwen doet dit alleen met haar partner. De grootste taboes zijn roos, dunner wordend en grijze haren op jonge leeftijd. Vrouwen doen er dan ook alles aan om dit te verbergen voor hun omgeving. Meer dan de helft van de Nederlanders kampt met roos. Bijna iedereen van hen zoekt hier een oplossing voor. De meest populaire middeltjes zijn anti-roosshampoos, het dragen van lichte kleuren als top en het wegvegen van schilfers. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 toeristen op dak camping gevangen na overstromingen

100 toeristen op dak camping gevangen na overstromingen in Zuid-Frankrijk

Klik op de foto om het filmpje te bekijkenDe omvang van de overstromingen in de Var worden pas echt duidelijk vanuit de lucht. Vooral het beeld van een honderdtal toeristen op het dak van een camping in Roquebrune is aangrijpend (zie filmpje hieronder). Het hele gebied is herschapen in een enorme rivier en de enige redding komt via de lucht. Er zijn ook tientallen doden en vermisten.
http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/5/6/10/media_xl_3744715.jpg?20100617101321
Overstromingen in Zuid-Frankrijk zijn niet echt ongewoon, maar de schaal van deze ramp is amper te omvatten. Vanuit de lucht is te zien hoe honderden mensen gevangen zitten op daken en gered moeten worden door de brandweer vanuit de lucht. Omdat het gebied zo immens is, kunnen de reddingsdiensten niet overal tegelijk hulp bieden, maar gisteren redden 11 helikopters minstens 1.350 'gevangen' mensen op die manier. Enkele helikopters van de civiele bescherming werkten zelfs door tijdens de nacht. Hun piloten en reddingswerkers zijn speciaal getraind met nachtkijkers.http://img21.imageshack.us/img21/8876/overstromingroquebrune3.jpg
Ondertussen komen er ook verhalen van miraculeuze reddingen naar buiten. Zo wordt de tienjarige Corentin geprezen als een jonge held. Samen met zijn vriend Issan ploeterde hij door het slijk van Draguignan (waar minstens acht doden vielen) toen hij hulpkreten hoorde. "Het geroep kwam van het gelijkvloers", zegt Corentin. "Ik zag een vrouw in het water drijven. Ze zat geblokkeerd. Ik hield haar hoofd boven het water en heb met haar gepraat om haar gerust te stellen. Ondertussen is Issan de brandweer gaan verwittigen." Zo werd de vrouw gered. (br.hln)http://img195.imageshack.us/img195/1759/overstromingroquebrune2.jpghttp://img9.imageshack.us/img9/2106/overstromingroquebrune1.jpghttp://static0.hln.be/static/FOTO/pe/13/12/14/media_xl_3744704.jpg?20100617103012

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse pompiers uit de kleren voor Wereldspelen

Spaanse pompiers uit de kleren voor Wereldspelen

Leden van het brandweerkorps uit het Spaanse Bilbao maken een naaktkalender om geld in het bakje te brengen. De pompiers willen met dit initiatief hun reiskosten naar de Wereldspelen voor brandweerlieden in New York financieren.

Op deze spelen treden spuitgasten uit de hele wereld aan in diverse disciplines. De mannen en vrouwen van het Spaanse korps houden van geen half werk en hebben een beroep gedaan op de in Peru geboren fotograaf Lucho Rengifo. Op de foto ziet u hoe hij de brandweermensen richtlijnen geeft.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ferré Grignard - Ring ring I've got to sing

Ferré Grignard - Ring ring I've got to sing

Klik op de foto om hem te beluisteren


Ferre Grignard (Antwerpen, 13 maart  1939, 8 augustus 1982) was een Vlaams zanger. Hij verwierf faam tijdens de jaren '60 met nummers als "Ring, Ring, I've Got To Sing" en "My Crucified Jesus".

Hij werd geboren in een burgerlijk milieu waar hij later weinig mee te maken zou willen hebben. Toen hij eind jaren '50 kunstonderwijs ging volgen, kreeg hij bekendheid in de Antwerpse artiestenwereld. Niet omdat zijn schilderijen nu zo goed verkochten, integendeel, maar omdat hij zichzelf gitaar had leren spelen en zong als een witte neger. "Hij heeft de blues, al spreekt hij geen woord Engels."

In 1964 werd hij ontdekt door platenbaas Hans Kusters, en Grignard brak snel door met de hit "Ring, ring, I've got to sing". Met zijn hippie-achtige imago, zijn lange haar en nonchalante uiterlijk, werd hij de Boudewijn de Groot van Vlaanderen.

Hoogtepunt was een optreden in Olympia in Parijs. Kort daarop klaagde hij de Franse vedette Johnny Hallyday aan, die een bewerking had gemaakt van zijn tweede hit "My crucified Jesus". Het plagiaat zelf kon hem niet zoveel schelen, wel het feit dat Halliday er een tekst op had gemaakt, die beledigend was tegenover hippies in het algemeen en Grignard in het bijzonder.

Grignard leefde overeenkomstig zijn imago: wild en nonchalant. Dat deed zijn carrière geen goed. De fans waren hem snel vergeten en Grignard werd weer cafézanger. Vlak voordat hij in 1982 aan keelkanker zou overlijden, probeerde hij een come-back te maken, "met beklemmend werk, indringend als een lange doodskreet".

Omdat hij vaak in het Antwerpse jazzcafé "De Muze" zat, hangt er ook nu nog steeds een groot portret van Grignard aan de muur.

In 2005 eindigde hij op nr. 185 in de Vlaamse versie van De Grootste Belg, buiten de officiële nominatielijst.
» Reageer (0)
16-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Côte du Rhône-producenten verlost van kernreactornaam

Côte du Rhône-producenten verlost van 'kernreactornaam'
Wijnproducenten die in de schaduw van een Franse kernreactor druiven verbouwen, mogen na een lange juridische strijd de naam van de reactor van hun label verwijderen. De boeren klaagden dat niemand hun 'radioactieve' drank wou kopen.

De wijnbouwers van de Côte du Rhône, in het zuiden van Frankrijk, voeren al sinds 2008 actie om van het 'Coteaux du Tricastin'-label op hun flessen af te raken.

Nucleair incident
Tricastin is namelijk de naam van de tweede kerncentrale van Frankrijk. Twee jaar geleden kwam de installatie nog in het nieuws toen 75 kilo vloeibaar uranium vrijkwam. Buurtbewoners kregen toen het bevel om geen water of vis uit de nabijgelegen rivieren te consumeren. Hoewel het lek een laag niveau 1 kreeg - op een schaal van 0 tot 8 - en geen gevaarlijke radioactieve niveaus werden gemeten, "joeg het incident zelfs onze trouwste klanten op de vlucht", zegt een boer.

Het lek was het laatste wat de kleine producenten konden gebruiken, nadat ze al in een bikkelharde concurrentiestrijd zitten met zowel lokale als internationale concurrenten. "Het gedoe met die vervloekte reactor is de druppel die de emmer deed overlopen", klinkt het. In amper twee jaar tijd viel de verkoop van wijn uit de getroffen streek met 40 procent terug. Veel wijnbouwers kozen eieren voor hun geld en zetten hun wijngaard stop in ruil voor voor Europese compensaties.

Nu de rechtbank de wijnbouwers verlost van hun nadelige etiket, hopen veel overblijvers dat ze opnieuw zaken kunnen doen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MacGyver inspireerde mij om mijn arm zelf te amputeren

"MacGyver inspireerde mij om mijn arm zelf te amputeren"


http://img189.imageshack.us/img189/6469/jonathanmetz.jpg


De Amerikaan Jonathan Metz (31) haalde naar eigen zeggen inspiratie bij het fictieve tv-personage MacGyver om zijn geknelde arm zelf te amputeren. Metz' arm kwam vast te zitten in de verwarmingsketel in de kelder van zijn huis, toen hij die aan het herstellen was. Twaalf uur lang riep hij om hulp, maar hij werd niet gehoord.

Metz zei dat hij het rottende vlees van zijn arm begon te ruiken en zag maar één oplossing: zijn linkerarm amputeren om zijn eigen leven te redden. Hij moest zich daarvoor urenlang psychologisch opladen en dacht bij zichzelf: "Wat zou MacGyver in deze situatie doen?" MacGyver, gespeeld door Richard Dean, was een geheim agent in de gelijknamige tv-serie uit de jaren tachtig. Hij wist zich altijd te redden uit hopeloze situaties, met eenvoudige hulpmiddelen.


Metz vatte het plan op om zijn arm te amputeren, in de diepvriezer te leggen en dan de hulpdiensten te bellen zodat zijn arm er in het ziekenhuis weer aan zijn lichaam kon genaaid worden. Na achttien uur in de benarde situatie, knevelde hij zijn arm en gebruikte hij het blad van een elektrische zaag om zijn arm zelf af te snijden. Hij verloor daarbij geregeld het bewustzijn en, met een bebloede slipper, dronk hij water van de verwarmingsketel. Toen hij al halfweg was, had hij door dat hij veel te veel bloed verloor. Hij stopte met snijden.


Metz werd uiteindelijk op 10 juni, drie dagen nadat zijn arm op 7 juni kwam vast te zitten in de verwarmingsketel, gevonden door de politie van Hartford in Connecticut. Zijn collega's hadden alarm geslagen, nadat Metz niet op het werk was komen opdagen en ook een wedstrijd softball had gemist. Artsen konden de half loshangende arm helemaal amputeren, nadat ze de verwarmingsketel hadden opengebroken. Helaas kon de arm nadien in het ziekenhuis niet meer aangehecht worden. De linkerarm van Metz werd chirurgisch behandeld met het oog op een prothese.

Toch heeft zijn poging tot amputatie Metz' leven gered, zeggen de artsen. Zo voorkwam hij dat de infectie van het rottende vlees zich verspreidde over het hele lichaam.


Metz verklaarde nadien dat hij aan zijn familie, aan zijn hond, aan zijn vrienden en aan zijn nakende huwelijk dacht om de beproeving te doorstaan. "Ik had nog wel wat te doen in mijn leven."

Jonathan Metz herstelt goed en... heeft een nieuwe verwarmingsketel cadeau gekregen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Child Focus lanceert campagne tegen kinderporno in seksshops

Child Focus lanceert campagne tegen kinderporno in seksshops

Child Focus voert van 15 tot 30 juni een nieuwe sensibiliseringscampagne tegen kinderporno in zaken die door pornoliefhebbers worden bezocht. De organisatie zal in seksshops en erotische bioscopen affiches verspreiden met de boodschap "Help ons om kinderporno voor altijd te schrappen" en spaarpotten met balpennen neerzetten met de tekst 'stopchildporno.be'.
 
"Mensen die op het internet op zoek gaan naar pornografie lopen de kans op kinderporno te stuiten", klinkt het in een persbericht. "Het is dan ook belangrijk om die internetgebruikers bewust te maken van het onwettige karakter van die foto's en ze aan te sporen ze te melden op stopchildporno.be."

Gratis balpennen
De balpennen voor de campagne zijn gratis, maar mensen mogen in de spaarpotten een gift achterlaten. Child Focus zal het ingezamelde geld gebruiken in haar strijd tegen kinderporno.
 
Op de website stopchildporno.be, het publieke contactpunt van Child Focus, kunnen mensen elke foto van een seksueel misbruikt kind die ze per toeval op het internet aantreffen al dan niet anoniem melden.
In 2009 kreeg de site 2.131 meldingen binnen. Daarvan werden 1.839 dossiers voor onderzoek overgemaakt aan de dienst Mensenhandel en de Federal Computer Crime Unit van de federale politie.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuvuzela veroorzaakt permanente gehoorschade

Vuvuzela veroorzaakt permanente gehoorschade

De vuvuzela is een niet meer weg te denken geluid op het WK voetbal in Zuid-Afrika. Een Britse organisatie waarschuwt supporters echter hun oren te beschermen tegen dit geluid, omdat het doof kan maken.


Luider dan ambulance

De Britse organisatie 'Royal National Institute for Deaf People (RNID)' zegt dat tijdens voetbalwedstrijden waar vuvuzela's aanwezig zijn je risico loopt op tijdelijke oorsuizingen of permanente gehoorschade. De vuvuzela is een plastic hoorns en is erg populair bij de Zuid-Afrikaanse voetbalsupporters. Als je de ongelukkige bent om een dit net achter je in het stadion te hebben, krijg je meer dan 125 decibel te verdragen, wat je gehoororgaan kan schaden. Dat is luider dan een kettingzaag of grasmaaier (110 decibel), een sirene van een ambulance haalt 120 decibel. De schade kan erger worden door luidruchtige feestjes na de wedstrijd.


Gehoorspecialiste Angela King: "Supporters lopen het risico op oorsuizingen, dat kan gezoem, gebrom of gepiep zijn, of ze kunnen permanente schade aan hun gehoororgaan oplopen als ze het probleem niet aanpakken. Lawaai luider dan 85 decibel kan al schade aanrichten, zeker als je hier herhaaldelijk aan blootgesteld wordt. Daarom draag je beter oordopjes in het stadion en op feestjes na de wedstrijd."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heineken en Duvel azen op De Koninck


Heineken en Duvel azen op De Koninck


http://img6.imageshack.us/img6/8173/dekoninck.jpgDe biergroepen Heineken en Duvel Moortgat azen op de Antwerpse brouwerij De Koninck. Hoewel De Koninck officieel ontkent dat de brouwerij te koop staat, bevestigen bronnen dichtbij het dossier dat zowel het Nederlandse Heineken als het Belgische Duvel een bod heeft uitgebracht, schrijft De Tijd.
 
De Koninck is nog grotendeels in handen van de familie Van den Bogaert. In zijn hoogtijdagen verkocht de brouwerij zo'n 140.000 hectoliter per jaar, maar dat volume is inmiddels gehalveerd, onder meer wegens het krimpen van de hele biermarkt. In 2008 werd volgens de meest recente jaarrekening een klein nettoverlies geboekt op een omzet van dik 6,5 miljoen euro.
 
Ondanks die cijfers is De Koninck een aantrekkelijke prooi op de biermarkt. Niet alleen voor de nog steeds sterke reputatie van het merk, maar zeker ook omdat de verkoop de patrimoniumvennootschap Padeko omvat. Daarin zitten een honderdtal horecapanden in de Antwerpse regio. Bij de biedingen die momenteel op tafel liggen, zou sprake zijn van een bedrag van tientallen miljoenen euro's.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 Horsepower - Black Soul Choir

16 Horsepower - Black Soul Choir

Klik op de foto om ze te beluisteren


16 Horsepower (1992-2005) was een Amerikaanse band uit Denver, Colorado.

De band combineerde verschillende muziekstijlen, zoals Appalachse folkmelodieën, rock, gospelmuziek, bluegrass en Europese folk.

De band bestond uit David Eugene Edwards, Jean-Yves Tola en Pascal Humbert, hoewel Edwards zich duidelijk als frontman profileerde. Na vier studioalbums te hebben opgenomen en zeer intensief te hebben getourd, ging de band in 2005 uit elkaar vanwege te grote politieke en religieuze verschillen tussen de bandleden.

Edwards opa was een Nazareense dominee en de jonge David ging vaak mee met zijn opa als deze moest preken. Deze ervaringen zijn van grote invloed geweest op zijn latere nummers, zowel tekstueel als muzikaal.

Een belangrijk muziekinstrument dat steeds terugkeert in de muziek van 16 Horsepower was de Chemnitzer concertina (vaak ten onrechte aangezien voor bandoneon en ook zo genoemd op het album Sackloth 'n' Ashes).

Edwards is zijn muzikale carrière begonnen in de band The Denver Gentlemen. Sinds het uiteenvallen van 16 Horsepower (en ook al daarvoor) is Edwards druk bezig met zijn eigen soloproject Woven Hand.
» Reageer (0)
15-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste tatoeage ter wereld kost 1 miljoen dollar

Duurste tatoeage ter wereld kost 1 miljoen dollar


De duurste tattoo ter wereld is ontworpen door de Zuid-Afrikaanse juwelier Shimansky en helemaal gemaakt van diamanten. Het prijskaartje is dan ook om van te duizelen. Voor deze aparte lichaamsversiering telt u 924.000 dollar (750.000 euro) neer om precies te zijn.Model Minki van der
Westhuizen
Model Minki van der WesthuizenHet Zuid-Afrikaanse model en tevens ambassadrice van Shimansky, Minki van der Westhuizen, showt trots de tatoeage die voor een keertje niet bestaat uit inkt. De diamanten zijn op het lichaam van het model geplakt met lijm op waterbasis, waardoor de versiering slechts tijdelijk is. Het duurde in totaal acht uren om de tattoo aan te brengen op het lichaam van Minki.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg Chris Dercon wordt directeur Tate Modern

Belg Chris Dercon wordt directeur Tate ModernDe Belg Chris Dercon, die momenteel aan het hoofd staat van het Haus der Kunst in München, wordt directeur van het Tate Modern. Dat deelt het Londense museum voor moderne kunst dinsdag mee.


De 52-jarige Chris Dercon zal in het voorjaar van 2011 zijn  leeftijdgenoot Vicente Todoli aflossen. De Spanjaard heeft het museum zeven jaar geleid.

Dercon kwam in mei 2003 aan het hoofd van het Münchense Haus der  Kunst, dat eveneens in hedendaagse werken gespecialiseerd is. Daarvoor  was hij directeur van het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen (BVB).

Het Tate Modern, dat is ondergebracht in een voormalige  elektriciteitscentrale, vierde in mei zijn tienjarig bestaan. De permanente collectie, die gratis toegankelijk is, lokt elk jaar miljoenen bezoekers.
Chris Dercon
Chris Dercon


In 2012, net op tijd voor de Olympische Spelen, zal de uitbreiding  van het populaire museum zijn afgerond. De nieuwe  tentoonstellingsruimten worden ondergebracht in de voormalige olietanks van de  centrale en een nieuwbouw.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen schatten eigen lichaam korter en breder in

Vrouwen schatten eigen lichaam korter en breder inKijkt een vrouw in de spiegel, ziet ze zichzelf korter en dikker dan ze eigenlijk is. Nieuw onderzoek bewijst dat vrouwelijke hersenen hun eigen lichaamsbeeld massaal vervalsen.

Volgens de wetenschappers aan de Universiteit van Londen werpen de resultaten nieuw licht op eetstoornissen als anorexia. Het fenomeen kan verklaren waarom sommige slanke mensen zichzelf als vet beschouwen.

Bij het onderzoek dienden vrijwilligers hun linkerhand onder een bord te plaatsen, daarbij dienden ze de positie van hun knokkels en vingertoppen te raden door deze aan te wijzen met een meetstok. Over het algemeen maten de deelnemers hun eigen handen ongeveer tweederde breder en een derde korter dan de werkelijke metingen.


Volgens de onderzoekers geldt deze vaststelling ook bij andere delen van het lichaam. Vooral bij vrouwen die zeer gevoelig zijn voor hun uiterlijk, lijkt dit fenomeen mee te spelen. Het lichaam wordt bij vrouwen meestal wijder waargenomen dan het in werkelijkheid is. "Sommige mensen kijken in de spiegel en gebruiken de vetvrije informatie niet om hun vertekend lichaamsbeeld aan te pakken. Ze blijven zichzelf iets wijs maken".


De vorsers geloven dat de positiegevoeligheid of het vermogen om te weten waar de lichaamsdelen zijn, afhangen van twee soorten info. Zo zenden spieren en gewrichten signalen uit die aanwijzingen geven of de ledematen recht of gebogen zijn. Tweede informatiekanaal betreft de hersenen, die herbergen ook een mentaal model van de vorm en grootte van elk lichaamsdeel.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Storm, regen en vorst teisteren WK komende dagen

Storm, regen en vorst teisteren WK komende dagen
Het blijft een beetje wennen voor ons Europeanen, maar op het Zuidelijk Halfrond is het momenteel winter. Op het WK in Zuid-Afrika zijn er bovendien enkele speelsteden op grote hoogte gelegen. Daar steekt de winter de komende dagen een tandje bij met storm, wind en vorst. De vele WK-fans zijn gewaarschuwd.Zuid-Afrika is een enorm land en er zijn dan ook enorme klimaatsverschillen, maar het noord-oosten krijgt de komende dagen de volle winterlaag.  In delen van het land zal het dinsdag fors vriezen. Bijvoorbeeld in Vrijburg wordt het tot -6. In de WK-stad Bloemfontein tot -3. Daar wordt donderdag om 13.30u Slovakijke-Paraguay gespeeld. In de Drakensbergen in de Oostkaap-provincie voorspellen de weermannen zelfs sneeuw! Woensdag trekt de koudegolf naar Johannesburg en omgeving en kan het ook daar vriezen.

Golven tot 5 meter
Zeker geen vriestemperaturen in kuststad Durban, maar ook daar wordt zwaar weer verwacht. Stevige windvlagen en golven tot vijf meter hoog staan op het weermenu.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3D brillen gevaarlijk voor infecties

"3D brillen gevaarlijk voor infecties"

Een 3D brilletje dat je bij aanvang van een huidig bioscoopbezoek in de handen krijgt, kan kwalijke gezondheidsproblemen veroorzaken. Het Amerikaanse televisiemagazine Good Housekeeping somde enkele gevaarlijke risico's op. 


De klachten zijn niet min. Volgens de programmamakers kunnen 3D brillen een bron van bacteriën dragen die tal van nare infecties veroorzaken. Zo krijgen oogontstekingen, voedselvergiftiging, huidaandoeningen, bloedvergiftiging en longontsteking alle kansen. Zelfs al zitten ze in een zakje en lijken ze gespoeld, de brillen zijn verre van schoon.


Artsen weerleggen de resultaten niet, maar reageren niet verbaasd. Een steriele omgeving is niet overal, bovendien zijn deurknoppen, armleuningen in de bioscoop volgens hen net zo vies.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Serena Ryder - Sisters Of Mercy


Serena Ryder - Sisters Of Mercy

Om haar te beluisteren druk op de foto

Serena Ryder is een opkomende  Canadese zangeres


Serena Ryder (born December 8, 1983 in Toronto, Ontario) is a Juno Award-winning Canadian singer/songwriter and guitarist who grew up in Millbrook, Ontario.

Ranging musically between folk, roots, country, and adult contemporary, Ryder possesses a three-octave range. She attended the Integrated Arts Program at Peterborough Collegiate and Vocational Institute in Peterborough as well as Crestwood Secondary School. As a teenager, she performed solo as well as with many bands from the Peterborough area, including Christian band Thousand Foot Krutch and Jive recording artist Three Days Grace.
» Reageer (0)
14-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beroemde dubbeldekkers in Londen krijgen nieuwe look

Beroemde dubbeldekkers in Londen krijgen nieuwe lookIedereen kent ze wel, de retro dubbeldekkers in Londen. Vanaf 2012 zullen de iconen rondrijden in een nieuw, futuristisch jasje. Het transportmiddel zal worden aangepast aan de noden van de moderne tijd en dat niet alleen, de dubbeldekkers worden bovendien heel milieuvriendelijk.


Het gedurfde ontwerp van architect Thomas Heatherwick houdt in dat de bussen zullen uitgerust worden met grote glaspartijen waardoor je een sterk gevoel van ruimtelijkheid krijgt. Binnenin zal meteen de asymmetrie opvallen, die een futuristische toets geeft aan het geheel. http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/3/13/6/media_xl_3739146.jpg?20100614170535De nieuwe dubbeldekkers zullen 40 procent zuiniger zijn en dus een belangrijke rol spelen in het terugdringen van de CO2-uitstoot. De burgemeester van Londen, Boris Johnson, verwoordt het zo: " Onze bussen zullen niet enkel mooi zijn maar bovendien ook een groen kloppend hart bezitten."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe je eet is belangrijker dan wat je eet om af te vallen

Hoe je eet is belangrijker dan wat je eet om af te vallen

Mensen op dieet die hun gedrag veranderen en niet wat ze op het menu zetten, vallen meer af dan mensen die gezonder eten .


Voedingspsycholoog Brian Wansink vroeg aan 200 mensen op dieet om ofwel hun eetgewoonten aan te passen of wat ze aten te veranderen. Ze hielden hun vooruitgang gedurende drie maanden in de gaten. Daaruit blijkt dat mensen op dieet die hun kasten reorganiseren, het eten in de keuken opscheppen en niet voor televisie eten meer afvallen dan mensen die enkel op wilskracht proberen toen.


"We ontdekten dat mensen op dieet die tips kregen om hun omgeving aan te passen, zoals uit een kleiner bord te eten, het snoep te verstoppen, zich vaker aan hun dieet hielden. Als de persoon die tips gedurende minstens 20 dagen per maand volgde, veranderde er pas echt iets. Een tweede studie bewees dat het verdelen van het eten in de keuken, in plaats van de potten op tafel te zetten, ook helpt kilo's kwijt te raken. 


Professor Wansink: "Het principe is heel eenvoudig: uit het oog, is uit het hart. Wanneer we de potten van tafel hielden, aten mensen 20 procent minder calorieën, bij mannen was dit zelfs 29 procent." Vorig onderzoek van dezelfde professor toonde aan dat de grootte van kookpotten ook belangrijk is, mensen die kleinere borden, potten of lepels gebruiken, kunnen zichzelf 'bedotten' minder te eten. "Dit soort veranderingen zijn veel makkelijker dan je voor te nemen minder te eten, snoep door fruit te vervangen en chocolade of frieten op te geven."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer zestigplussers kiezen voor scheiding

Steeds meer zestigplussers kiezen voor scheidingHet nieuws dat Al Gore en zijn vrouw na veertig jaar huwelijk uit elkaar gingen, kwam als een schok voor het Amerikaanse volk. Steeds vaker kiezen zestigplussers er toch nog voor de rest van hun leven alleen door te brengen.


De Britse journaliste Julia Llewellyn Smith zegt dat er een stijging is van oudere koppels die toch voor een scheiding kiezen. Al en Tipper Gore besloten uit elkaar te gaan twee weken nadat ze hun veertigste huwelijksverjaardag vierden. Ze waren het voorbeeld van het perfecte Amerikaanse koppel. Vrienden zeggen dat er geen derden bij betrokken waren, maar dat de twee simpelweg uit elkaar groeiden. Uit Britse cijfers blijkt dat de echstscheidingscijfers nog nooit zo laag waren, maar bij zestigplusser stijgt dit echter razendsnel. In 2007 vroegen 13.678 koppels ouder dan 60 de scheiding aan, dit in vergelijking met 9.052 in 1997. Vorig jaar haalden Bertie (98) en Jessie Woods (98) uit het Britse Hertfordshire een wereldrecord met het beëindigen van hun 36-jarige huwelijk. 


Advocate Margaret Hatwood is gespecialiseerd in scheidingen bij oudere koppels. "Deze stijging kan komen doordat mensen langer leven. Het is onrealistisch te verwachten dat koppels samenblijven gedurende 40 of 50 jaar." David Pinless is de manager van FiftyAlready.com, een datingsite voor vijftigplussers. De laatste jaren stijgt het aantal leden razendsnel. "Wanneer de kinderen het huis uit zijn en het pensioen dichterbij komt, wordt tijd met je partner doorbrengen een voltijdse bezigheid. Het kan dan de goede of de slechte kant opgaan. Dit is niet nieuw, maar dit gebeurt nu wel bij de babyboomers. Dit zij de mensen die de vrije liefde uitvonden, zij gaan niet bij elkaar blijven voor de schone schijn."


Relatietherapeute Christine Northam zegt dat de meeste mannen hun vrouw verlaten voor een andere liefde. Dames, die zeven op de tien scheidingen in gang zetten, willen vaker onafhankelijkheid. Velen gaan terug werken en kregen een bredere blik op de wereld. Hun zelfvertrouwen kreeg een boost door hun financiële onafhankelijkheid.


Het is niet dat omdat ze wat ouder zijn nu, dat de kinderen niet lijden onder de scheiding. Northam: "Mensen denken dat volwassen kinderen hun eigen leven hebben en dat ze er geen last van zullen ondervinden, maar ze kunnen een scheiding van hun ouders ook als traumatisch ervaren. De gebeurtenis kan maken dat ze het beeld van hun jeugd en het huwelijk van hun ouders in vraag stellen, wat erg erg schokkend kan zijn."

Advocate Hatwood zegt dat veel van haar klanten voor een schikking gaan, om de dromen van hun kinderen te beweren. "Ze willen samen naar huwelijksfeesten van hun kroost kunnen gaan zonder rancunes."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met of zonder bh: advocate mag gevangenis niet binnen

Met of zonder bh: advocate mag gevangenis niet binnen

In Miami heeft een advocate geen toelating gekregen om een van haar cliënten in de gevangenis te bezoeken omdat ze een bh met een metalen beugel droeg. Toen ze haar bh uitdeed, mocht ze evenmin de gevangenis binnen omdat ze... geen bh droeg. Dat meldt The Miami Herald.


De bh van Brittney Horstman deed de metaaldetector in de federale gevangenis van Miami op hol slaan. Reden genoeg voor de cipiers om haar de toegang tot de strafinrichting te ontzeggen. Hoewel het gevangenisreglement een uitzondering maakt voor vrouwen die een bh met metalen beugels dragen, waren de bewakers onverbiddelijk.


De oplossing lag voor de hand: mevrouw Horstman trok zich terug in de toiletten om haar bh uit te doen. Ze bood zich opnieuw aan bij de bewaking, maar ving weer bot. Het reglement bepaalt immers dat vrouwelijke bezoekers een bh moeten dragen in de gevangenis. Ook diepe decolletés, nauwzittende of doorzichtige kledij zijn ongewenst.


Het incident heeft de directie ertoe aangezet om een onderzoek op te starten. Zij betreuren het voorval en zullen het reglement aanpassen om dit in de toekomst te voorkomen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Simon - You Can Call Me Al

Paul Simon - You Can Call Me Al

Klik op de foto om hem te beluisteren


Paul Frederic Simon (Newark, 13 oktober 1941) is een Amerikaans zanger en liedjesschrijver. Hij was de helft van het duo Simon and Garfunkel (met Art Garfunkel), en schreef de meeste liedjes. Zij brachten een aantal albums uit, waaronder Parsley, Sage, Rosemary and Thyme (1966), en Bridge Over Troubled Water (1970). Ook de soundtrack  van de film The Graduate (1968) bevat veel van hun muziek, waaronder het lied Mrs. Robinson.

Nadat het duo in 1971 uit elkaar ging begon Paul Simon onmiddellijk aan een soloalbum. Hij bracht het album Paul Simon uit in 1972, alhoewel het niet zijn eerste soloalbum was. Dit was de Britse release op LP van The Paul Simon Song Book uit 1965.

Behalve als vernieuwer van de (Amerikaanse) folkmuziek, heeft Simon - in de tweede helft van zijn carrière als soloartiest - een naam opgebouwd als ontdekker van niet-westerse muziekstijlen. Graceland uit 1986 is hiervan het bekendste voorbeeld. De vermenging van Zuid-Afrikaanse en westerse muziek leverde hits op als Homeless (gedeeltelijk in het Zoeloe), Boy in the Bubble en Diamonds on the Soles of Her Shoes. Ladysmith Black Mambazo, één van de bands die meewerkten, werd door het album bekend.

Rhythm of the Saints uit 1990 volgde het recept van Graceland, ditmaal met Zuid-Amerikaanse rootsmuzikanten. Het album werd minder goed ontvangen, al werd The Obvious Child een kleine hit. Voor de musical Songs from the Capeman uit 1997 putte Simon uit een reeds bestaand amalgaam van stijlen, namelijk de mix die sinds 1920 in New York was ontstaan uit populaire Amerikaanse muziek en de door Puerto Ricaanse immigranten meegebrachte en verder ontwikkelde Latinmuziek (onder meer salsamuziek). Voor Songs from the Capeman zocht Simon de medewerking van bekende Puerto Ricaanse muzikanten, onder wie Marc Anthony.

In 2004 verschenen de solo-albums die Simon tussen 1972 en 2000 uitbracht in een geremasterde heruitgave. De oorspronkelijke albums werden uitgebreid met demo's en werkopnamen.

In mei 2006 volgde het album 'Surprise', dat Paul Simon met producer Brian Eno opnam (bekend van zijn werk met Talking Heads en

» Reageer (0)
13-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo fris je vermoeide ogen op

Zo fris je vermoeide ogen op


Zie je er vermoeider uit wanneer je 's ochtends opstaat dan wanneer je gaat slapen? Dan is de kans groot dat je kampt met gezwollen ogen, donkere kringen of wallen. Dit geeft niet alleen een vermoeide indruk, het maakt ook dat je er ouder uitziet dan je werkelijke leeftijd.


Veel twintigers en dertigers kampen met vermoeid uitziende ogen, met het verouderen wordt dit alleen erger. Als je echt hier complexen over hebt, kun je beslissen onder het mes te gaan. Maar er zijn tal van andere manieren waarop je het probleem kan aanpakken.
Wallen
Wallen

Wallen zijn opgezwollen 'zakken' onder je ogen, het is een gevolg van het verouderingsproces. Deze aandoening is vaak erfelijk, maar je levensstijl speelt ook een rol. Zoute voeding en te weinig water drinken doen er geen goed aan. Het kan helpen om een extra kussen onder je hoofd te leggen wanneer je slaapt. Zo stimuleer je de natuurlijke drainage van het vocht in je hoofd, waardoor je ogen minder gezwollen lijken. Het verkoelen van dit gebied met koude kompressen, gekoelde theezakjes of komkommerschijfjes helpen tijdelijk. Groene theezakjes zijn heel efficiënt omdat ze stoffen bevatten die de ophoping van vloeistoffen tegengaan.
Gekoelde theezakjes zijn heel efficiënt tegen wallen.

Gekoelde theezakjes zijn heel efficiënt tegen wallen.
Je kunt met injecteerbare fillers als Restylane ook wallen doen verdwijnen. Ze verminderen de verdikking, vervolgens doet botox de rimpels verdwijnen. Dit heeft wel enkel een tijdelijk effect. Voor permanente resultaten kun je een chirurgische ooglift laten doen, waarbij het effect tot twintig jaar blijft. Bij sommigen volstaat het om het vet uit de wallen te verwijderen, bij anderen moet er wat overtollige huid weggenomen.
Donkere cirkels
Donkere cirkelsDonkere cirkels: dit is een donkerder gebied aan de onderkant van je ogen. Je kunt dit probleem met een laserbehandeling oplossen. Er bestaan gels en crèmes op de markt die beweren donkere kringen te verminderen, maar er bestaat momenteel nog geen wetenschappelijk bewijs dat die daadwerkelijk helpen.


Problemen met vermoeide ogen kun je ook makkelijk oplossen met make-up. Als je rood-blauwe wallen hebt, kies dan voor een zalm- of perzikkleurige concealer.  Vermijd beige of witte producten, die maken het gebied grijs. Als je gezwollen ogen wil verstoppen, breng dan een kleur aan die één of twee tinten donkerder is dan je huid. Lichte kleuren zorgen voor meer volume, wat het probleem enkel  verergert.


Breng steeds foundation voor je concealer aan, want de foundation zal anders alles uitvegen. Begin eerst met een 'oogprimer', dit maakt het gebied egaal en fixeert de andere producten die je er over aanbrengt. Merk je dat make-up het probleem enkel erger maakt, dan ben je er misschien allergisch aan. Zoek dan naar ongeparfumeerde producten en vermijd alles met ingrediënten als 'glycolic acid' of 'salicylic acid'. Ze kunnen namelijk de huid rond de ogen irriteren en zwelling of roodheid veroorzaken.

» Reageer (0)
12-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Universitaire studie: horecazaak runnen is in België niet rendabel


Universitaire studie: horecazaak runnen is in België niet rendabel

Pint moet minstens 3 euro kosten


http://img529.imageshack.us/img529/505/pintbier.jpgHeeft 'Mijn restaurant' de goesting om zelf een horecazaak te beginnen doen oplaaien? Denk twee keer na voor u er werk van maakt, want een studie van de Universiteit van Hasselt toont aan dat een horecazaak runnen in België onrendabel is... tenminste als u de wet stipt volgt. Nog opmerkelijk: een pint moet minstens 3euro kosten om een café winstgevend te maken.

'Komt er geen verandering in de arbeidswetgeving, noch in de fiscaliteit, en moeten de horecabedrijven alles volgens het boekje doen, dan voorspellen we een massale golf van stopzettingen en faillissementen. Die zal in van vijf jaar tijd zowat de helft van alle (vooral kleinere) horecabedrijven zal treffen. Zowat 26.000 gezinnen zullen daardoor een job in een andere sector moeten gaan zoeken', zegt professor Ghislain Houben van UHasselt die, op vraag van UNIZO-Limburg en Ho.Re.Ca Vlaanderen, de horeca in België, Duitsland en Nederland vergeleek.

Ten dode opgeschreven

'Bovendien zullen de overblijvers verplicht worden om hun prijzen met 50 tot 70% te verhogen om het hoofd boven water te houden. Een biertje of een kop koffie zou dan minstens 3 euro gaan kosten. Minder is gewoon niet leefbaar.'

Te veel en te duur, dat is in een notendop de verklaring van de hele situatie. 'In de eerste plaats zijn er in België ongeveer dubbel zoveel horecazaken per inwoner als je dat vergelijkt met Duitsland en Nederland', zegt professor Houben. 'Dit is deel van onze volkscultuur. In de buurlanden zijn de kleintjes bijna allemaal verdwenen. Daar heeft zich al een rationalisatie voorgedaan. In België tellen horecazaken gemiddeld twee personeelsleden, in Duitsland is dat 4,6 en in Nederland zelfs 7,7. In het buitenland blijven dus alleen de groten over. Zonder ingrepen gaan wij dezelfde kant uit en zijn de dorpscafés ten dode opgeschreven.'

En dan is er de arbeidskost: 'Horecapersoneel kost in België gemiddeld 43,3% van de omzet. Vergelijkbare bedrijven in Nederland betalen 33,3%, in Duitsland 35,4%. Het verschil dat overblijft in de kassa is enorm.'

Zwartwerk pure noodzaak

'Als we ook de belastingen en taksen in rekening brengen, houdt een horecazaak in België met een omzet van ongeveer 900.000 euro amper 1.000 euro over. Vergelijk dat met de bijna 90.000 euro in Nederland en de zowat 63.500 euro in Duitsland. En dan heeft de zaakvoerder-bestuurder zichzelf nog niet eens een loon of andere vergoeding uitgekeerd. Doet hij dat wel, dan maakt hij een verlies van meer dan 82.000 euro.'

Conclusie: 'Gezien deze zware fiscale druk is het - op enkele uitzonderingen na - economisch onmogelijk om een officieel rendabel horecabedrijf uit te baten. Belgische horeca-uitbaters moeten noodgedwongen hun toevlucht nemen tot zwartwerk en BTW-ontwijking om het hoofd boven water te houden.'

De professor staaft dat met harde cijfers van de Nationale Bank: hadden de Vlaamse horecabedrijven in 2004 nog een gemiddelde nettorentabiliteit van het eigen vermogen van 6,7%, dan is dat in 2008 gedaald tot -9,3%. 'En het zijn vooral de kleintjes die de klappen voelen.' (br.Het Nieuwsblad)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen die samen sporten verliezen meer kilo's

Vrouwen die samen sporten verliezen meer kilo's

Als je samen met een vriendin sport en dieet, heb je meer kans om succesvol af te vallen, dat blijkt uit recent Brits onderzoek.


De gemiddelde vrouw zal 4,5 kilogram meer afvallen wanneer ze samen met een vriendin gezonder eet en sport, dat blijkt uit een studie bij 3000 vrouwen. Een vijfde van degenen die ervoor kiezen dit alleen te doen, vallen namelijk helemaal niet af. Zeven op de tien vrouwen zegt dat sporten minder een opgave is wanneer ze dit met vrienden doen. 61 procent vindt het bijna onmogelijk om energie te vinden alleen te gaan sporten. Evenveel vrouwen vinden het wel leuk om te joggen of zwemmen met gezelschap, ze geven toe dat ze dan meer tot het uiterste gaan. Samen sporten heeft ook het voordeel dat het een band schept met een vriend, meer dan de helft vindt dat dit hun relatie verbeterde. Evenveel dames geven toe voortdurend te praten tijdens de work-out.


Wel blijkt uit de enquête dat samen sporten soms een modewedstrijd wordt. Een derde van de vrouwen koopt een nieuwe outfit om samen met een vriendin te sporten. Evenveel dames draagt make-up om te sporten.


Onderzoeker Sian Lewis: "Het kan heel moeilijk zijn om de tijd, energie, enthousiasme op te brengen voor lichaamsbeweging wanneer je geen gezelschap hebt. Aan het einde van een lange, drukke dag op het werk, is het makkelijker om je in de zetel te installeren om te ontspannen dan te joggen of te zwemmen. Het hebben van een vriend die geïnteresseerd is om fit en gespierd te blijven kan de motivatie hoog houden. Lichaamsbeweging draait er dan niet meer enkel om te zweten en gewicht te verliezen, maar meer om bijpraten en wat quality time met elkaar te spenderen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeilmeisje vandaag wellicht van Indische Oceaan gehaald

Zeilmeisje Abby Sunderland is gered.


De vissersboot Ile de la Réunion


De in nood verkerende solozeilster Abby Sunderland is gered. De vissersboot "Ile de la Réunion" heeft het ongedeerde 16-jarige meisje vandaag in het midden van de Indische Oceaan aan boord genomen, zo melden de Australische reddingsdiensten. Het meisje was bij haar poging om rond de wereld te zeilen in de nacht van donderdag op vrijdag in een zware storm terechtgekomen, met windstoten van 90 kilometer per uur en golven tot zes meter hoog. Er werd even voor haar leven gevreesd nadat ze een noodsignaal had uitgezonden.
 
De Australische reddingsdiensten hadden vrijdag als eerste op de oproep gereageerd en waren met een vliegtuig naar de plaats van het ongeluk gevlogen. Sunderland werd vrijdag levend en wel teruggevonden, maar moest nog 24 uur op zee doorstaan op haar beschadigde boot.
 
"De kapitein van de 'Ile de la Réunion' heeft gemeld dat mevrouw Sunderland veilig is en in goede gezondheid verkeert", meldde de Australische overheidsdienst AMSA
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde courgette

Gevulde courgette
Ingrediënten
2 jonge courgettes, in de lengte gehalveerd en uitgehold met een lepeltje
Olijfolie
450 g lamsgehakt (of vervang door gemengd gehakt)
35 g rozijnen, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
1 koffielepel paprikapoeder
1 koffielepel komijn
2 el fijngehakte peterselie
1 klein eitje (of 1 eidooier)
1 el paneermeel
Peper en zout

Voor de Yoghurtsaus
3 dl volle yoghurt
2 el gehakte munt
1 koffielepel honing
Zout

Bereiding
Meng het gehakt met de rozijnen, komijn, paprika, peterselie, knoflook, zout, peper, ei en paneermeel. Vul hiermee de courgettehelften. Leg ze op een ingeoliede ovenschaal en zet ze 25 min. in een voorverwarmde oven op 190 °C. Meng alle ingredënten voor het yoghurtsausje. Serveer de courgettehelften met een frisse salade en/of rijst.» Reageer (0)
11-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een paar leukste Afrikaanse woordjes

De leukste Afrikaanse woordjes: Saadsokkie en warmpatatEen paar leukste Afrikaanse woordjes

Voetbal heet in Afrika soccer, zoals ook de Amerikanen een onderscheid maken tussen 'soccer' en 'football'.

De Zuid-Afrikanen vrezen dat buitenlandse supporters ziekten zullen oplopen als ze naar een huurmeissie (prostituee) zouden gaan. In dat geval kunnen ze best gebruik maken van een saadsokkie (condoom). Of ze kunnen aan de verleiding proberen weerstaan, maar dat is niet eenvoudig als je een Zuid-Afrikaanse warmpatat (vurig meisje) ontmoet.

Wie getrouwd is blijft sowieso beter weg uit de Afrikaanse hoerenbuurten. Alleenlopers (vrijgezellen) hebben uiteraard geen verplichtingen. Zolang ze dus maar opletten voor ziekten die aansteeklik (besmettelijk) zijn.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carrefour belt politie voor 75-jarige druivenproever

Carrefour belt politie voor 75-jarige druivenproever


http://img813.imageshack.us/img813/2540/druiven.jpgDe politie van zone Westkust is gistermorgen naar de Carrefour in Koksijde geroepen voor een 75-jarige man die enkele druifjes had geproefd. Hij probeerde er een drietal mee te nemen, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Dat was buiten de mensen van Carrefour gerekend, die de politie belden. De dader mocht het warenhuis pas verlaten nadat hij 50 cent had neergelegd voor de druifjes. Er werd geen proces-verbaal opgesteld.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdwaalde walvis is op weg naar Gibraltar

Verdwaalde walvis is op weg naar GibraltarDe verdwaalde grijze walvis in de Middellandse Zee is op weg naar Gibraltar, vermoeden experts. Het dier was begin vorige maand voor de kust van Israël gesignaleerd. In de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan komen normaal geen grijze walvissen voor.

Op 8 mei werd het 13 meter lange dier voor de kust van het Israëlische Tel Aviv gesignaleerd. De Amerikaanse walvisexpert Phillip Clapham bestempelde het nieuws toen als "sensationeel". Op 30 mei dook het plotseling meer dan 3.000 kilometer verder op, in de westelijke Middellandse Zee, ter hoogte van Barcelona. Het dier kwam daar zeer dicht bij de haven van Barcelona.

Het verdwaalde dier werd waargenomen en gefotografeerd door een zeilschip waarvan de bemanning deel uitmaakt van een vrijwilligersnetwerk voor mariene observaties. De foto's werden bestudeerd door experts van de Catalaanse milieuorganisatie Submon en van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) in de Verenigde Staten. Vooral op basis van bijzondere kenmerken van de staart kwamen ze tot de vaststelling dat het om dezelfde grijze walvis ging als in Israël.


De experts gaan ervan uit dat de grijze walvis nu op weg is naar de Straat van Gibraltar, de verbinding tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Hij wordt daar opgewacht door biologen van de organisatie Circe uit het Zuid-Spaanse Cadiz, die de vele walvissen en dolfijnen in de Straat van Gibraltar bestudeert. Ze hopen meer gegevens te verzamelen over de herkomst van het dier. Niet alleen zijn ze van plan zoveel mogelijk foto's te maken, ze willen ook genetisch materiaal verkrijgen.

De Straat voor Gibraltar is zeer populair bij walvisspotters. Elk jaar komen er tientallen walvissen - onder meer potvissen en orka's - en honderden dolfijnen voorbij. Maar tegelijk is de Straat een van de drukste maritieme routes ter wereld. Regelmatig raken dolfijnen en walvissen gewond door botsingen met schepen. In april nog spoelde een 12 meter lange dode walvis aan op het strand van Zuid-Spaanse Algeciras.


Grijze walvissen komen alleen nog voor in het noordelijke deel van de Grote Oceaan, waar 20.000 exemplaren zowel voor de Amerikaanse als voor de Aziatische kust migreren. In de Atlantische Oceaan zijn ze al meer dan tweehonderd jaar uitgestorven als gevolg van de walvisjacht.

Het exemplaar dat nu de Middellandse Zee in gesukkeld is, is wellicht via de Noordwestelijke Doorvaart (in het Canadese poolgebied) van de Grote Oceaan naar de Atlantische Oceaan gezwommen. Dat kan doordat steeds meer poolijs smelt in de zomer. Op zijn trek naar het zuiden was de Middellandse Zee dan de eerste warmere "lagune".

Wetenschappers houden ook rekening met de mogelijkheid dat het om een van de laatste overblijvende exemplaren van een geïsoleerde Atlantische populatie gaat. Een derde mogelijkheid is dat het dier van de Rode Zee afkomstig is en via het Suezkanaal in de Middellandse Zee is beland.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse jongeren liggen wakker van hun pensioen

Vlaamse jongeren liggen wakker van hun pensioen


http://img17.imageshack.us/img17/7557/jeugdd.jpg


Maar liefst 60 procent van de jongeren is bezorgd om zijn pensioen. Rond de betaalbaarheid van de pensioenen klagen jongeren vooral de onverantwoordelijkheid van de regering en de hoge toplonen aan. Dat blijkt vandaag uit een online bevraging van de Vlaamse Jeugdraad.
 
Meer dan de helft van de 335 bevraagde jongeren heeft geen idee hoe zijn pensioen gevormd wordt, maar wil het wel graag weten. Verder verwacht ruim de helft van hen later wel 1.000 à 1.500 euro per maand te krijgen voor zijn pensioen. Gevraagd hoe lang ze willen werken, komen de jongeren tot een loopbaan van 40 jaar, tegelijk schuiven ze 60 à 63 jaar naar voren als ideale pensioenleeftijd.
 
Ook over hoe het pensioen berekend wordt, hebben de jongeren hun eigen mening. Ze zien hun studies, vrijwilligerswerk en studentenjobs -naast loon en aantal gewerkte jaren- graag mee opgenomen in de berekening van het pensioen.
 
Mogelijke oplossingen voor de betaalbaarheid van de pensioenen zijn volgens hen het afschaffen van het brugpensioen, het aanpakken van de jongerenwerkloosheid en een belasting op grote vermogens. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rox - I Don't Believe

Rox - I Don't Believe

Klik op de foto om haar te beluisteren


Achter de weinig zeggende naam Rox gaat de 21-jarige Roxanne Tataei schuil. Een meisje uit een buitenwijk van Londen, van Jamaicaanse en Iranese afkomst. Vanaf haar veertiende speelt ze al op haar eigen gitaartje. In 2010 vormt ze een band en gaat ze door het leven als kortweg Rox. Behalve in eigen land krijgt ze ook grote bekendheid in het buitenland. Paul Weller en Mark Ronson zijn fans van haar . In de lente is haar eerste debuut album Memoirs uitgekomen.

» Reageer (0)
10-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shrek, de haarloze wombat

Shrek, de haarloze wombat


Deze wombat heeft het niet getroffen. Door stress en een tekort aan voedsel heeft het beestje een schimmelaandoening opgelopen, waardoor hij bijna al zijn haar verloren is. Dierenartsen in het Australische Healesville noemen hem zelfs Shrek omdat ze een groene tint op zijn huid ontwaarden.Nadat zijn moeder gestorven was (vandaar de stress; nvdr) ontfermden enkele dierenvrienden zich over de wombat. Die stelden echter tot hun ontzetting vast dat hij de helft van zijn gewicht kwijtgespeeld was en zijn haar verloor. Ze zochten professionele hulp, en met succes: de verzorgers in het Maryknoll Wildlife Shelter hebben er goede hoop op dat hun Shrek even groot en sterk zal worden als zijn naamgenoot.Wat is een Wombat


http://img267.imageshack.us/img267/2082/wombat.jpgDe wombat (Vombatus ursinus) is een buideldier uit de familie wombats (Vombatidae) dat in 1800 door George Shaw voor het eerst werd beschreven onder de naam: Didelphis ursina (Type localiteit: Cape Barren Island, Bass Strait, Tasmanië, Australië).

De wombat is een koddig dier dat er uitziet als een kruising tussen een beer en een das, ze heeft de opening van de buidel zoals veel gravende buideldieren naar achteren, om te voorkomen dat het jong bedolven raakt tijdens het graven. Het gangenstelsel van de wombat kan 3 meter diep zijn en een totale lengte van 200 meter lang hebben.

De wombat leeft in Oost-Australië en Tasmanië in loofverliezende bossen, ook in bergachtige streken. Wombats leggen hun burchten het liefst aan in hellingen langs beekdalen. Hier gaan ze voornamelijk 's nachts op zoek naar hun voedsel: gras, zeggen, wortels en knollen. 's Winters kunnen ze ook overdag aangetroffen te worden. Ze zoeken dan naar voedsel of liggen in de zon.

De gewone wombat heeft een onbehaarde neus. Hij heeft wat weg van een klein beertje. Zijn dichte, ruige vacht is grijsbruin. De wombat wordt 70 tot 120 centimeter lang en 25 tot 40 kilogram zwaar. Het staartje is vrij klein, twee tot drie centimeter.

Deze dieren zijn herbivoor en leven over het algemeen solitair. Volwassen mannetjes verjagen over het algemeen andere dieren uit hun woongebied. Een enkele keer bezoeken ze echter elkaars burchten.

De wombat krijgt normaal gezien slechts één jong per worp. Het jong blijft zes à zeven maanden in de buidel. Hierna verblijven de jongen eerst een tijdje in een ondergrondse nestkamer, die met droog gras en bladeren bekleed is. Ze keren nog drie maanden lang terug naar de buidel om melk te drinken of beschutting te zoeken. Het jong wordt gespeend als het vijftien maanden oud is.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Handen verraden echte leeftijd

Handen verraden echte leeftijd

Sarah Jessica Parker, Madonna en Demi Moore hebben er allemaal last van. Hun gezicht ziet er nog steeds jong uit, dankzij tal van cosmetische ingrepen, maar hun handen verraden hun echte leeftijd.


Hoe strak en egaal je gezicht ook is, knobbelige handen met duidelijk zichtbare aders verraden altijd de echte leeftijd van een vrouw. Cosmetische arts Patrick Bowler: "99 procent van de mensen brengt geen zonnemelk of dagcrème aan hun handen aan. Ze worden echter wel net zoveel als het gezicht blootgesteld aan zon en wind. De huid aan achterkant van de hand is erg dun en wordt met de jaren nog dunner. Het onderhuidse vet verdwijnt ook, waardoor het probleem erger wordt en de botten en de aders te voorschijn komen. Blootstelling aan de zon kan leiden tot rimpels, pigmentatie en ouderdomsvlekjes. Een operatie kan niet helpen, er zijn echter wel tal van andere behandelingen die je handen mooier en jonger doen lijken."

 
Duidelijk zichtbare aders zijn een van de belangrijkste factoren die je handen er oud doen uitzien, artsen behandelen deze daarom op dezelfde manier als spataders aan de benen. Deze therapie injecteert een oplossing in de aders waardoor de wand zwelt en sluit, dit maakt hen lichter en minder zichtbaar. Het duurt drie sessies om ze helemaal kwijt te raken. Vaak moet je speciale handschoenen gedurende enkele weken dragen. Volgens expert Bowler is dit niet erg efficiënt, sommige artsen verwijderen de grote blauwe aders, maar als je een bloedvat verwijdert, krijg je er veel kleintjes voor in de plaats.


Naarmate je veroudert, verliest je huid volume. Dit komt doordat collageen en elastine het vet onder de huid op zijn plaats houden, deze stoffen nemen af met het verouderen. Zo blijft het vet niet langer op zijn positie, net als bij je gezicht dus. Om knokelige handen aan te pakken, kun je een filler laten injecteren. Omdat normale fillers bulterig kunnen lijken onder dunne huid, gebruiken steeds meer chirurgen een dunnere, meer vloeibare versie die naar verloop van tijd water naar de handen trekt, een beetje als een intensieve hydraterende behandeling. Restylane Vital is hier een voorbeeld van. Dokter Bowler: "Dit is één van de betere manieren om handen jonger te laten lijken."


Veel vrouwen klagen over ouderdomsvlekjes en Intense Pulsed Light (IPL) kan dit behandelen. Dan wordt je huid bewerkt met licht op een bepaalde frequentie. De donkere stukjes absorberen de lichtenergie die deze omzetten in warmte en de melanine, die de huid donkerder doet lijken, afbreekt. Volgens dokter Bowler is dit een goede behandeling en krijg je waar voor je geld.


Het toestel de dermaroller, een rollertje met fijne naalden op, zou de huid stimuleren meer elastine en collageen aan te maken, waardoor die voller lijkt. Een reeks van drie behandelingen om de zes à acht weken is optimaal. Volgens dokter Browler houdt dit weinig risico's in en kan dit de textuur van de huid verbeteren. 


Veel van dit soort behandelingen pakken een slechte huid of rimpels aan, maar dit kan ook gebruikt worden voor de handen. Microdermabrasie is geen goede optie, maar een glycolische peeling kan gebruikt worden om meer elastine aan te maken, schade door de zon te herstellen en fijne lijntjes weg te werken. In het algemeen verbeteren ze de kwaliteit van de huid en maken ze deze egaler.  Glycolische peelings zullen de textuur van de huid verbeteren, maar ze doen niet veel aan de pigmentatie, aldus Bowler. Deze behandeling werkt het best in combinatie met IPL.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te veel complimenten slecht voor kinderen

"Te veel complimenten slecht voor kinderen"

Sinds de jaren '60 bestaat het idee dat complimenten van ouders het ego van kinderen strelen en zo hun ontwikkeling en gedrag stimuleren. Opvoedingsexpert Po Bronson zegt echter nu dat een overvloed hiervan kinderen demotiveert.


Ongegronde complimenten zijn even slecht voor kinderen als een overvloed aan ongegronde kritiek. 'Nurture shock', een nieuw opvoedingsboek van Po Bronson, beweert dat door te veel lof kinderen aannemen dat ze niet moeten werken om te slagen in het leven. Bronson zegt ouders niet geen complimenten meer mogen, maar dat ze over de moeite moeten gaan die het kind er heeft in gestoken en niet over het resultaat.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf Indische leeuwenjongen geboren in Planckendael

Vijf Indische leeuwenjongen geboren in Planckendael

In het dierenpark Planckendael heeft de Indische leeuwin Kolya half april het leven geschonken aan vijf jongen. Moeder en kroost toonden zich vandaag voor het eerst aan het grote publiek.
 

In België zijn Indische leeuwen alleen in Planckendael te zien. Het gaat om een zeer bedreigde diersoort die in de natuur alleen nog maar in een nationaal park in India te vinden is. Planckendael zegt blij te zijn met de geboorte van de vijf welpjes een bijdrage te kunnen leveren aan het internationale kweekproject voor de Indische leeuw. Het dierenpark beleefde eind 2009 nog een ongelukkige worp waarbij de moeder haar drie jongen doodde.
 

Het geslacht van de vijf jongen nu is voorlopig nog een mooi bewaard geheim. Eén welpje blijft qua groei wel wat achter omdat hij/zij moeite heeft tegen de vier broers of zussen één van de vier tepels van de moeder te bemachtigen.
 
In de natuur leven Indische leeuwen meestal in koppels of trio's, maar voor de geboorte zondert de leeuwin zich af. Ook in Planckendael werden de twee volwassen leeuwen gescheiden zodat de leeuwin alle aandacht aan haar jongen kan geven.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste lederen schoen ter wereld ontdekt in Armenië


Oudste lederen schoen ter wereld ontdekt in Armenië

Wetenschappers hebben een lederen schoen van 5.500 jaar oud ontdekt in een grot in Armenië. Het schoeisel in maat 37 stamt uit het jaar 3.500 voor Christus, en is dus een paar eeuwen ouder dan de schoenen van de gletsjermummie die in 1991 in de Oostenrijkse Alpen gevonden werd. Dat schrijft onderzoeker Ron Pinhasi van de universiteit van het Ierse Cork in een artikel voor het tijdschrift PLoS One.
 

"We weten niet of de schoen van een vrouw of een man was", zegt Pinhasi. De schoen lag onder een dikke laag schaapsmest en werd dankzij de koelte en de droogte in de grot in perfecte staat bewaard.
» Reageer (0)
09-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie trekt nog op avontuur in de natuur?

Wie trekt nog op avontuur in de natuur?1 op 2 heeft nooit een vis gevangen, aan een kampvuur gezeten, in een vijver gezwommen of een paard bereden. Volgens een Britse enquête verliezen we hoe langer hoe meer, alle contact met de natuur.


Kamperen mag dan 'in' zijn, steeds meer mensen gaan op zoek naar campings met stromend water en verwarmde zwembaden. Volgens een Brits onderzoek, uitgevoerd door Go Outdoors, komt het gebrek aan avonturenzin duidelijk naar voor. 59 procent van degenen die nog nooit een natuur-activiteit beleefden, beweert daar nog nooit de kans voor hebben gekregen. Een derde stelt bang te zijn om het te proberen. 1 op 10 Britten geeft toe zelfs nooit de grens met Schotland, Wales of Ierland over te hebben gestoken. 


"Jammer, stellen de onderzoekers. "Elke vorm van outdooractiviteit is goed, of het nu lopen, rennen, klimmen, vissen betreft. De buitenlucht opsnuiven en het inademen van frisse lucht maakt een mens gezonder. Een beetje avontuur is een geweldige manier om de stress en dagelijkse zorgen te vergeten".


Het onderzoek bevestigt eerdere studies die suggereren dat kinderen te weinig worden blootgesteld aan de natuur en open lucht. Uit vrees voor ongevallen of om vuil te worden, mogen steeds minder kinderen buiten ravotten.  Bijna twee derde van de kinderen speelt vaker binnen dan op eender welke andere plaats.


Sportpsycholoog Victor Thompson vindt dit zeer bedroevend. "Je in de natuur begeven is van vitaal belang voor je levenskwaliteit en biedt het perfecte tegengif voor onze stedelijke, stressvolle omgevingen. Wie buiten een inspanning levert, krijgt minder hart-en vaatziekten,depressie, gewrichtspijnen, spijsverteringsproblemen. Je algemeen welzijn vaart er alleen maar wel bij'.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe injectie geneest hooikoorts permanent

Nieuwe injectie geneest hooikoorts permanent

Simpelweg vier injecties verspreid over drie weken kunnen de symptomen van hooikoorts met de helft verminderen en zo oogdruppels of andere medicatie overbodig maken.


De injectie 'Polliunex Quattro' zorgt voor een sterke reactie van het immuunsysteem om zo de allergische reactie te stoppen die gebeurt wanneer een hooikoortspatiënt in contact komt met pollen. Experts geloven dat jaarlijks een reeks van die vier injecties gedurende drie jaar genoeg zijn om de aandoening permanent te genezen. "Dit is een korte reeks die moet gebeuren voor het hooikoortseizoen", aldus Tom Holdich van de fabrikant Allergy Therapeutics. "We hebben het product wereldwijd getest en daaruit blijkt dat het werkt."


Het aantal patiënten met hooikoorts blijft stijgen, omdat ook de luchtvervuiling en de temperaturen blijven toenemen. De makers van het vaccin hopen dat de behandeling volgend jaar op de markt komt in het Verenigd Koninkrijk.


Als je kampt met hooikoorts zijn er verschillende manieren om je symptomen te beperken, waaronder het vermijden van gebieden met veel bomen en gras, het sluiten van ramen en het drogen van je kledij binnenshuis. Wetenschappers geloven ook dat zuivelproducten goed zijn om een lopende neus te beperken, vitamine C en D helpen de symptomen te verzachten.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.232.000 euro voor een avondkleed van Lady Di


232.000 euro voor een avondkleed van Lady Di


Een avondkleed gedragen door Lady Diana tijdens haar eerste officiële optreden met haar toenmalige verloofde prins Charles, is bij het Londense veilinghuis Kerry Taylor voor 232.000 euro (192.000 pond) onder de hamer gegaan. Dat bedrag ligt liefst viermaal hoger dan voor de veiling werd geschat. Koper is de Fundacion Museo de la Moda, het modemuseum van Santiago de Chile.http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/11/6/0/media_xl_3727545.jpg?20100608214251

 

Het zwarte kleed werd in maart 1981 voor het eerst gedragen door de toen 19-jarige Lady Di. Datzelfde jaar stapte de Queen of Hearts in de huwelijksboot met Charles, om er in 1992 weer uit te stappen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap bij vrouwelijke walvissen kan jaren duren

Vriendschap bij vrouwelijke walvissen kan jaren duren Bultrugwalvissen sluiten soms vriendschappen die jaren kunnen duren. Sommige vrouwtjes vinden elkaar iedere zomer terug in de Golf van St Lawrence, nabij Canada.


Van grotere walvissen was helemaal niet geweten dat ze veel sociale contacten hadden. Dr. Christian Ramp en zijn collega's bestuderen al sinds 1997 walvissen. Samen met andere wetenschappers uit Zweden en Duitsland nemen ze de bewegingen van verschillende walvissoorten op.De ontdekking doet ook vermoeden dat commerciële walvisvangst sociale groepen uit elkaar heeft gerukt. Met identificatiemethoden hebben wetenschappers vastgesteld dat dezelfde walvissen elkaar tijdens de zomer opzoeken en naast elkaar blijven zwemmen. De rest van het jaar gaan de walvissen uit elkaar om zich voort te planten.


De langste vriendschap die onderzoekers vaststelden, duurde zes jaar. De meeste banden ontstaan tussen vrouwtjes van ongeveer dezelfde leeftijd. En opvallend, nooit ontstaat een langdurige vriendschap tussen een mannetje en een vrouwtje. De onderzoekers waren al bij al verrast. Ze hadden verwacht dat vriendschap tijdens één seizoen kon blijven duren, maar niet dat de band het volgende seizoen weer zou herstellen.Ook opvallend is dat walvissen met een sterke vriendschap de meeste jongen voortbrengen. Mogelijk zoeken ze elkaar tijdens de zomer op om gemakkelijker aan voedsel te raken. Maar de walvissen moeten zich ook aan elkaar aanpassen. En de wetenschappers weten niet hoe de walvissen elkaar na een jaar herkennen en terugvinden. Dr. Ramp vermoedt dat het iets te maken heeft met de geluiden die ze produceren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zangvogels leren liedjes in hun slaap

Zangvogels leren liedjes in hun slaap

Zebravinken leren hun liedje van hun vader en hun hersenen zijn daarbij ook actief tijdens het slapen. Dat is een nieuwe aanwijzing dat het leerproces overeenkomt met de manier waarop kinderen leren spreken, beweren biologen van de Universiteit van Utrecht.
 
De ontdekking heeft grote gevolgen voor het begrip van de hersenprocessen bij leren en geheugen. Bij jonge kinderen die leren spreken, is er verhoogde activiteit in een vergelijkbaar deel van het brein als bij dat van jonge zebravinken. Bovendien leren kinderen taal beter als ze daarbij een dutje kunnen doen. Door de Utrechtse ontdekking kunnen wetenschappers nu mogelijk beter begrijpen welke rol slaap speelt bij de vorming van geheugen.
 
In 2007 toonden Sharon Gobes, Thijs Zandbergen en Johan Bolhuis al aan dat de manier waarop zebravinken hun liedjes leren veel lijkt op hoe kleine kinderen leren praten. In beide gevallen vindt het leren plaats in de vroege jeugd en ontstaat de zang of spraak pas na veel oefenen. Ook wordt bij beide leerprocessen een ander hersengebied aangesproken dan bij het praten en zingen zelf. Nu blijkt bovendien dat -net als bij kinderen- het brein van de jonge zebravink ook actief is tijdens het slapen. Daarmee zijn jonge zangvogels een goed model om de rol van slaap bij het leren van spraak te bestuderen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Weller - Broken Stones

Paul Weller - Broken Stones

Klik op de foto om hem te beluisteren


John William Weller (Paul Weller; Woking Surrey), 25 mei 1958) is een Brits muzikant en zanger. Hij werd bekend met de bands The Jam  en The Style Council, alvorens vanaf begin jaren negentig als solo-artiest aan het werk te gaan. Sindsdien staat Weller bekend als een van de meest geliefde en invloedrijke artiesten van Groot-Brittannië.
» Reageer (0)
08-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse Rubenshuis breidt museumcollectie sterk uit

Antwerpse Rubenshuis breidt museumcollectie sterk uitHet Antwerpse Rubenshuis heeft vandaag in Antwerpen een uitbreiding van zijn museumcollectie voorgesteld met twee werken van Peter Paul Rubens, een van Jacob Jordaens en een van Frans Snijders. De werken zijn afkomstig uit privéverzamelingen in Vlaanderen en in het buitenland. Het museum stelt ze sinds vandaag tentoon via langdurige bruikleen.


Het gaat om "De infanta Isabella in het habijt van de Clarissen", een portret dat Rubens schilderde in 1625 en dat zelden te zien was, en om de nog vrijwel onbekende "Heilige Sebastiaan", een Italiaans werk uit ongeveer 1604 dat als Rubens-kopie bekend stond en waarvan onderzoek moet uitwijzen of het op Rubens' naam kan worden gebracht. Van Jacob Jordaens pakt het Rubenshuis uit met "Maria en het kind in een kans van bloemen, vruchten en groenten" en van Frans Snijders voegt het "Twee honden in een voorraadkamer" toe.


De werken van Jordaens en Snijders zijn in bruikleen gegeven door Vlaamse kunstverzamelaars, Rubens' werken komen uit Duitsland en Zwitserland. Conservator Ben van Beneden had het over "kapitale aanwinsten" en een "betekenisvolle aanvulling voor de collectie".


Antwerps cultuurschepen Philippe Heylen wees erop dat er "één plek is waar de meester thuishoort: het Rubenshuis". Hij legde uit dat het museum steeds vaker het pad bewandelt van particuliere bruikleen, omdat zo'n meesterwerk aankopen nagenoeg onbetaalbaar is geworden. De conservator zei nog dat het vaak langdurige contacten vraagt om vertrouwen te winnen, maar dat verzamelaars "ook oprecht vinden dat het werk moet worden tentoongesteld".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besnijdenis voorkomt minder seksblessures en aids

Besnijdenis voorkomt minder seksblessures en aids

Besneden mannen lopen minder kleine kwetsuren op aan de penis tijdens seks, dit kan verklaren waarom dit het risico op aids bij heteroseksuele seks beperkt.


De onderzoekers bestudeerden bijna 2.800 mannen van 18 tot 24 jaar, sommige van hen waren besneden, anderen niet. Daaruit blijkt dat besneden mannen minder kans lopen op kwetsuren aan de penis tijdens het vrijen. Uit eerder onderzoek bleek al dat een besnijdenis het risico van een man op een besmetting met hiv bij heteroseksuele seks met 60 procent beperkt. Volgens de onderzoekers komt dit dus door het verminderde aantal kwetsuren. Kleine scheurtjes in de penis kunnen er volgens hen voor zorgen dat het virus makkelijker door de natuurlijke barrière van de huid in het lichaam kan treden. 


De meest voorkomende kwetsuren na seks zijn een pijnlijke penis, scheurtjes, schaafwonden en sneden, 64 procent van de ondervraagde onbesneden mannen kreeg er de afgelopen zes maanden mee te maken, 17 procent bloedde al na een vrijpartij. Bij de besneden mannen was dit slechts 31 procent.  Mannen met meerdere sekspartners hebben meer last van peniskwetsuren dan degenen die trouw blijven aan één vrouw. Het wassen van de penis na het vrijen of het gebruik van condooms verminderde ook de kans op een pijnlijk geslachtsorgaan of andere kwetsuren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: man is minder ziek maar vraagt meer aandacht

Bewezen: man is minder ziek maar vraagt meer aandacht
Mannen rapen minder snel virussen en ziektes op dan vrouwen, zo blijkt uit een Britse studie. Raken ze echter verkouden, lijken hun kwaaltjes niet van de minste. Het merendeel van de heren durft al eens te overdrijven in de hoop enig medeleven en sympathie op te wekken.Mannen worden gemiddeld 5 keer per jaar ziek, vrouwen gemiddeld 7 keer, dat berekende een Britse Mutualiteitsorganisatie. Nog volgens  het onderzoek overdrijven 1 op 2 heren grif bij hun ziektebeeld. Hun gesnotter wordt al snel afgeschilderd als 'griep', hun hoofdpijn als 'migraine'.


"Al worden ze minder snel ziek, hun drang naar aandacht neemt flink toe als de symptomen opsteken", geeft onderzoeker Karl Elliot toe. "Al moet er ook bijgezegd worden dat ze, ondanks alle gejammer en gezeur, door blijven werken en niet sneller thuisblijven. 76 procent van de mannelijke ondervraagden neemt zijn kwaaltjes mee naar het werk en kiest er niet voor om thuis uit te zieken".34 procent van de vrouwen kent de overdrijvingsdrang van manlief, 62 procent van de dames toont haar medeleven. 49 procent doet moeite om haar liefste alle zorgen toe te dienen. Naar de apotheek trekken, een warm bad laten vollopen, ontbijt op bed: het zijn maar enkele vrouwelijke bekommernissen.


Omgekeerd vinden heren dat de vrouwelijke pijngrens lager ligt. Feit is wel dat vrouwen dagelijks meer hun kwaaltjes en klachten uitspreken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste vaatje haring

Eerste vaatje haring brengt 58.000 euro op

Het eerste vaatje Hollandse nieuwe heeft op de Scheveningse visafslag 58.000 euro opgebracht. De haringen kwamen in het bezit van groothandel Makro. Die schenkt de haring aan een restaurant in Delft dat zich heeft gespecialiseerd in duurzame vis. Dat heeft het Nederlands Visbureau (NvB) vandaag gemeld. De opbrengst van het eerste vaatje, dat ongeveer 45 haringen bevat, gaat dit jaar naar de Stichting Kinderpostzegels.
 
Vorig jaar ging het eerste vaatje haring voor 66.000 euro van de hand. Drie jaar geleden leverde het eerste vaatje een recordbedrag van 75.000 euro op.
 
Aan de veiling ging een keuring vooraf. Haring uit de aangeboden emmers werd gefileerd en door een speciaal proefpanel van drie haringdeskundigen gekeurd. Volgens kenners is de vis dit jaar niet zo supervet als vorig jaar.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abu Dhabi klopt Pisa met scheve toren

Abu Dhabi klopt Pisa met scheve toren


Links de impressionante Capital Gate Tower in Abu Dhabi, rechts de beroemde toren van Pisa.


De Italiaanse stad Pisa kan niet langer pronken met de meest scheve toren ter wereld. Sinds kort gaat Abu Dhabi met die eer lopen. De 160 meter hoge Capital Gate tower helt maar liefst 18 graden over en verzekert zich daarmee een plaatsje in het Guinness Book of World Records.

In tegenstelling tot de toren van Pisa die door de jaren heen op een natuurlijke manier is beginnen over te hellen, is de Capital Gate Tower speciaal ontworpen om zo scheef mogelijk te staan. De gigantische toren leunt maar liefst achttien graden naar het westen, terwijl de Italiaanse variant het moet doen met vier graden.


In 2011 zou de bouw volledig moeten voltooid zijn. Er wordt nu nog volop gewerkt aan het interieur. In het 35 verdiepingen tellende gebouw komen kantoren en een vijfsterrenhotel van Hyatt met 200 kamers.


Abu Dhabi, het rijkste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten, wil daarmee zijn buur Dubai duidelijk de loef afsteken en zichzelf op de wereldkaart plaatsen. Dubai onthulde begin dit jaar immers al de Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenzaamheid treft vooral jonge vrouwen

Eenzaamheid treft vooral jonge vrouwen
Depressie veroorzaakt door eenzaamheid, groeit uit tot een wijdverspreide epidemie onder Britse jongeren tussen de 18 en 34 jaar. Britse gezondheidsorganistaties trekken aan de alarmbel, vooral jonge vrouwen zijn het slachtoffer.


Een opmerkelijk rapport in tijden waarop sociale netwerking zo groot is: 53 procent van de Britten voelt zich depressief wegens eenzaamheid, 50 procent voelt dat de samenleving in het algemeen eenzamer wordt.


Nog volgens het rapport treft eenzaamheid vooral vrouwen. Vrouwen hebben nog meer het gevoel dat ze weinig of geen tijd met vrienden doorbrengen.


Volgens deskundigen van de Universiteit van Nottingham ligt het probleem meestal bij het werk. "Werk primeert, vooral in het huidige economische klimaat. Lange uren kloppen hoort erbij en mensen krijgen niet het gevoel dat ze aan 'socialising' doen als ze thuis enkel nog TV kijken of in slaap vallen.


Je job verliezen kan bovendien ook eenzaamheid opwekken. Mensen verliezen zo contact met collega's of trekken zich terug van hun vrienden.


Opmerkelijk is dat de trend zich vooral in deze digitale tijden doorzet. Volgens de experts is dat niet geheel verwonderlijk, digitale contacten volstaan niet om echte relaties te onderhouden die een meer voldaan emotioneel gevoel geven. "Sociale netwerksites handhaven vriendschappen wel voor een paar maanden, maar werken niet op lange termijn, stellen de vorsers. "Je moet de mensen ook weer echt zien".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaya con dios - Just a friend of mine

Vaya con dios - Just a friend of mine

Klik op de foto om haar te beluisteren


Dani Klein (pseudoniem van Danielle Schoovaerts) (Brussel, 31 december 1953) is een Vlaams zangeres.

Klein werd bekend toen ze optrad aan de zijde van Maurane in een hommage aan Jacques Brel. In 1984 trad ze toe tot de groep Arbeid Adelt!, samen met Marcel Vanthilt. Vanaf 1986 werd ze echt bekend toen ze samen met gitarist Willy Lambregt en bassist Dirk Schoufs hun eigen popgroep Vaya Con Dios oprichtte. Al met het eerste nummer, Just a friend of mine, was Vaya Con Dios een hit. Jaar na jaar bleven de hits elkaar opvolgen: Don't cry for Louie, What's a woman, Nah neh nah, Puerto Rico, Johnny, en Time flies.

Internationaal was de groep ook succesvol en er werd een wereldtournee georganiseerd.

Na 1996 werd het stil rond Vaya Con Dios, naar verluidt omdat Klein de druk niet aankon. In 1998 vormde ze echter met een groep Brusselse vrienden een nieuwe band, Purple Prose, zonder daarbij te streven naar veel succes. In 2004 kwam Klein terug met de groep waar haar carrière allemaal mee begon, Vaya Con Dios. In hetzelfde jaar brachten ze een nieuw album, The Promise uit.

In februari 2006 kreeg ze een "Lifetime Achievement" ZAMU Award voor haar gehele carrière.
» Reageer (0)
07-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe zondvloed zal Poolse hoofdstad overspoelen

Nieuwe zondvloed zal Poolse hoofdstad overspoelenDe tweede overstroming van de Vistula-rivier zal woensdagochtend Warschau bereiken. Dat kondigen de meteorologische diensten van Polen aan. De belangrijkste rivier in Polen veroorzaakt opnieuw zware overstromingen in het zuiden en zuidoosten van het land.


"Een tweede grote golf zal woensdagochtend om 3 uur Warschau bereiken en zal 780 centimeter hoog zijn", aldus de directeur van het Meteorologisch en Hydrologisch Instituut (IMGW), Mieczyslaw Ostojski. De golf is daarmee zo hoog als de vorige van vijftien dagen geleden.

Het stadsbestuur heeft alle mensen die in de wijken langs de rivier wonen, opgeroepen zich paraat te houden voor evacuatie. Sinds gisteren werden al tienduizenden mensen geëvacueerd in het zuiden en zuidoosten van het land als gevolg van de hevige regen.

 
Verschillende dijken langs de Vistula hebben het begeven. De omgeving rond Sandomierz, een stad met 25.000 inwoners in het zuidoosten van Polen, liep daardoor opnieuw volledig onder, terwijl het gebied nog niet volledig hersteld was van de eerste zware overstroming in mei.
 
De weersvoorspellingen voor deze week zijn niet positief, volgens het IMGW. Dat voorspelt regen en onweer in het zuiden van het land tot het einde van de week.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijst en noedels populairder dan aardappelen

Rijst en noedels populairder dan aardappelen

Rijstgerechten verdringen stilaan de vertrouwde aardappels met groenten en vlees. Wokgerechten nemen een prominente plaats in de huidige keuken.


Rijst, noedels en groenten zijn makkelijk en snel om klaar te maken. Allicht daardoor verstoten ze de aardappels met vlees en groenten, zo blijkt uit een klein onderzoek van kruidenproducent Silvo.  Aardappels eindigen op de tweede plaats, gevolgd door de Italiaanse keuken met pasta, vlees en groente.


Eerder toonde een Brits onderzoek aan dat vrouwen het te druk hebben om dagelijks te koken. 90% van de proefpersonen kookt niet dagelijks, slechts 1 op 10 vrouwen doet dat wel.  Door tijdgebrek grijpen vrouwen vaker en sneller naar afhaalmaaltijden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indonesische vrouw beweert 157 jaar oud te zijn

Indonesische vrouw beweert 157 jaar oud te zijn
Bij de volkstelling van de afgelopen weken in Indonesië is een vrouw van maar liefst 157 jaar "ontdekt" in een dorpje op het eiland Sumatra. Een functionaris bij het statististisch bureau maakte het opmerkelijke nieuws bekend.

De tellers denken dat Turinah wellicht geboren is in 1853. Dat heeft ze hen zelf verteld in mei. De enige mens die ooit de kaap van de 120 jaar overschreden heeft, is de Franse Jeanne Calment, die 122 lentes "jong" in 1997 stierf.

"Er bestaan geen authentieke documenten om haar leeftijd te bewijzen, maar op basis van haar verklaringen en rekening houdend met de leeftijd van haar adoptiedochter, die 108 jaar oud is, is het moeilijk om te twijfelen", zegt Jhonny Sardjono, een verantwoordelijke bij de dienst die de telling organiseert.


Turinah blijft thuis een bezige bij en rookte haar hele leven sigaretten met kruidnagel. "Ondanks haar leeftijd heeft ze een uitstekend geheugen, een goed gezicht en heeft ze geen gehoorproblemen. Ze spreekt bovendien bijna vloeiend Nederlands", aldus Sardjono. Indonesië was vroeger een Nederlandse kolonie.

Om te voorkomen dat haar naam gelinkt werd aan de communisten, heeft Turinah naar verluidt in 1965 al haar identiteitspapieren vernietigd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt kleding straks duurder?

Wordt kleding straks duurder?De prijs van katoen stijgt en bereikte in april een recordhoogte. De vraag blijkt bovendien groter dan het aanbod en dat zou de consument wel eens kunnen voelen, zo staat op textilia.


Katoen is nog nooit zo duur geweest en het ziet er niet naar uit dat de prijs de komende tijd zal dalen. Volgens de exportorganisatie Cotton Council International is er slechts een kleine hoeveelheid katoen op voorraad. Veel Amerikaanse boeren stapten over op andere gewassen omdat de prijzen van katoen de laatste jaren enorm daalden. Sinds vorig jaar kwam daar verandering in. De economie herstelde zich en vooral China bleek grote vragende partij.


Economen zien geen beterschap op korte en middellange termijn. Verwacht wordt dat de duurdere grondstof de prijs in de winkel dan ook kan beïnvloeden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diana Krall, Elvis Costello and Willie Nelson - Crazy


Diana Krall, Elvis Costello and Willie Nelson - Crazy

Klik op de foto om ze te beluisterenDiana Jean Krall (Nanaimo (Brits-Columbia) 16 november 1964) is een Canadese  jazzzangeres  en -pianiste. Ze is sinds 2003 getrouwd met de Britse zanger Elvis Costello met wie ze op 6 december 2006 een tweeling  kreeg, genaamd: Dexter Henry Lorcan en Frank Harlan James.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/nelson-castillo.jpg?t=1275853782Willie Nelson (Abbott, Texas, 30 april 1933) is een Amerikaanse  countryzanger, gitarist en liedjesschrijver. Hij groeide op in Fort Worth.

Elvis Costello, is een Brits muzikant, zanger en liedjesschrijver van Ierse afkomst. Gehuwd met Diana krall

Samen brengen ze het liedje Crazy» Reageer (0)
06-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loetz glas 1840 - 1940

Loetz glas 1840 - 1940


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Loetz.jpg?t=1275830223
Johann Loetz (Lötz) komt in 1840 in het bezit van een in 1838 door Johann B. von Eisenstein te Klostermühle, gestichte glasfabriek. Na zijn overlijden in 1848 neemt de weduwe Suzanne Loetz het beheer van de onderneming over. Deze krijgt de handelsnaam ‘Glasfabriek Johann Loetz Witwe’krijgt. In 1879 volgt de kleinzoon van Loetz, Max Ritter  haar op. Zeer ondernemend en kundig, moderniseert hij de uitrusting en ontwikkelt hij de zaak. Hij benoemt de buitengewoon begaafde  Edouard Prochazka, als direkteur

Op de tentoonstelling voor Kunsten en Ambachten te München 1818 en het volgende jaar te Parijs, worden zijn eerste typen van glas, (die sierstenen nabootsen) voorgesteld: onyx- en kornalijnglas, soort agaatachtig, gemarmerd, halfdoorzichtig glas waarvan de tinten gaan van de kleur van een vingernagel tot het kastanjebruine en donkerrode glas. het Octopus glas, met fantasierijke vormen en met de verschillende blonde kleurschakeringen, gekoppeld met turkoois blauw, van het natuurlijke, gelooide leder; deze vormen zijn voorzien van slangachtige lijnen in glas, dat een wisselend kleurenspel vertoont en met gouden versieringen gehoogd is.

Later worden de eerste regenboog kleurspelingen op kornalijnglas te Wenen tentoongesteld, evenals de nabootsingen van jaspis en allerhande soorten agaat, van calcidoon en halfedelstenen. Alles met levendige en veelvuldige kleuren. 
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Loetz-2.jpg?t=1275830411
Ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling te Chicago, zien andere nieuwigheden het licht: aan oud Venetiaans glas ontleend, met goud gehoogde modellen. Het Pavonia, een glas van een heliotropische kleur dat naar het amber overgaat; het Persia, een glas gelijkend op het voorgaande maar gaande van rood tot amber, beide met insluitingen van oxyden en voorzien van met goud gedubbelde versieringen in reliëf; het Alpenrot en het Alpengrün, een ondoorschijnend glas, gekleurd rood of helder, lichtgroen dat naar hemelsblauw overgaat en versierd is met goud gehoogde reliëfs; het Kamelienrot, een rood en gouden glas, schitterend en in reliëf versierd met rococo motieven.

De firma wordt in 1911 bijna tot een faillissement gedreven. In 1913 wordt om die reden de firma hervormd om vervolgens na de oorlog in een aandeelmaatschappij veranderd te worden. In 1930 verwoest een brand een gedeelte van de inrichting van de onderneming en de vijandelijkheden intern zorgt ervoor dat het doek definitief in 1940 valt. 
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/signatuur-Loetz.jpg?t=1275830301Voor 1918 vindt men op de grootste meerderheid van de objecten geen aanduiding of signatuur.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koe ontsnapt twee keer en moet niet meer naar slachthuis

Koe ontsnapt twee keer en moet niet meer naar slachthuis


http://img197.imageshack.us/img197/9573/jongekoe.jpg


Een jonge koe die uit een Kroatisch slachthuis was ontsnapt en alle pogingen om haar te vangen, wist te verijdelen, mag uiteindelijk blijven leven. De eigenaars van de koe hebben beslist het leven van het dier te sparen.


De 15 maanden oude vaars was twaalf dagen geleden in Ivanec uit een slachthuis gevlucht. Ze werd gezond en wel teruggevonden, grazend in een wei in de buurt van de stad, schreef de krant Vecernji list.


"Het is een lieve jonge koe, die er helemaal niet uitgeput uitziet, maar in goede conditie lijkt", zei Mladen Markovic, die de koe vond. Markovic hoopte een vergoeding van 2.500 kuna (345 euro) op te strijken, die het slachthuis beloofd had aan wie het dier terugvond. Maar de koe slaagde er opnieuw in weg te lopen.
 

"Aangezien de vaars nu de steun van het hele land heeft in haar strijd om te blijven leven, hebben we beslist haar te sparen", zei Filip Dragovic, de eigenaar van het dier. "Van zodra ze gevangen is, gaat ze naar onze boerderij, in een idyllische wei, waar ze voedsel te over heeft en waar ze oud kan worden", beloofde hij. "Ze keert nooit meer naar het slachthuis terug."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rokende Indonesische peuter naar specialist

Rokende Indonesische peuter naar specialist

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Een tweejarig Indonesisch jongetje dat ongeveer veertig sigaretten per dag rookt, krijgt volgende week hulp van specialisten om hem van zijn verslaving af te helpen.

Beelden van de rokende Ardi Rizal zijn een hit op internet. De voorzitter van de Nationale Commissie voor Kinderbescherming zei vrijdag er vrij zeker van te zijn dat de jongen zijn slechte gewoonte gaandeweg zal opgeven met de juiste behandeling.

Het jongetje uit Sumatra raakte verslaafd aan nicotine toen hij achttien maanden oud was. Toen gaf zijn vader hem zijn eerste sigaret. Volgens zijn ouders krijgt hij woede-uitbarstingen en slaat hij zijn hoofd tegen de muur als hij geen sigaretten krijgt.

In Indonesië rookt volgens cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bijna 70 procent van de mannen van twintig jaar en ouder. Indonesische cijfers melden dat 3,2 procent van alle kinderen tussen drie en vijftien jaar oud regelmatig roken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sotheby's veilt moderne kunst failliete Lehman Brothers

Sotheby's veilt moderne kunst failliete Lehman Brothers


'Shakespeare Actress' is eén van de geveilde werken.


Veilinghuis Sotheby's in New York veilt op 25 september de moderne kunstcollectie van de Amerikaanse bank Lehman Brothers. De opbrengst wordt geschat op meer dan 10 miljoen dollar (8,3 miljoen euro). Het faillissement van Lehman Brothers in september 2008 leidde tot de wereldwijde economische en financiële crisis.


De kunstcollectie van de bank bevat meer dan vierhonderd loten, waaronder werk van Damien Hirst, Gerhard Richter, Liu Ye en Julie Mehretu, meldt Sotheby's. Daarbij zit ook de collectie van fondsbeheerder Neuberger Berman, die de Amerikaanse bank had overkocht.


In de collectie zit ook het stuk 'We've got Style', in 1993 gemaakt door de Britse contemporaine kunstenaar Damien Hirst. De waarde van het topstuk wordt geschat op 800.000 à 1,2 miljoen dollar.
Volgens een deskundige gaat het om een 'visionaire' collectie.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Traveling Wilburys - Handle With Care

Traveling Wilburys - Handle With Care

Klik op de foto om ze te beluisterenDe Traveling Wilburys was een gelegenheidsband die in 1988 ontstond op initiatief van voormalig Beatle  George Harrison. Naast Harrison bestond de supergroep  uit Jeff Lynne, Roy Orbison, Tom Petty en Bob Dylan. De 'Wilburys' brachten twee cd's uit maar traden nooit op en gaven nauwelijks interviews.

De samenwerking ontstond toen Harrison zijn vrienden Lynne en Orbison uitnodigde om mee te werken aan de B-kant voor zijn single This is Love. Het was de bedoeling om het nummer op te nemen op een oude achtsporenrecorder van Dylan. Petty kwam in beeld omdat Harrison zijn gitaar bij hem had laten liggen. Platenmaatschappij Warner realiseerde zich dat het door de vijf opgenomen nummer Handle With Care te goed was om slechts als B-kantje te dienen en vroeg de gelegenheidsformatie om een album te maken. Harrison zou de band later in interviews een 'happy accident' noemen.

Het album Traveling Wilburys Vol. 1 werd in mei 1988 opgenomen in de studio van Dave Stewart in Hollywood. De nummers zijn grotendeels samen gecomponeerd en geschreven. Voor de opnames werden slechts tien dagen uitgetrokken omdat Dylan op het punt stond op tournee te gaan. Het album en de single Handle With Care kwamen uit in oktober 1988 en werden een wereldwijd succes. De groep presenteerde zich als zogenaamde familiegroep van halfbroers, zonen van de fictieve persoon Charles Truscott Wilbury sr. De samenwerking kwam echter nogal abrupt tot een eind toen Lefty Wilbury, oftewel Orbison, op 6 december 1988 aan een hartaanval overleed. In de videoclip van de tweede single van het album, End Of The Line, werd Orbison geëerd door tijdens het door hem gezongen gedeelte zijn gitaar in een schommelstoel in beeld te brengen, gevolgd door een foto van Orbison.  http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Traveling-Wilburys-1.jpg?t=1275770075Eind 1989 was er speculatie dat Del Shannon als opvolger van Orbison toe zou treden tot de Traveling Wilburys. Hij werkte op dat moment met Jeff Lynne aan een comeback-album. De zelfmoord van Shannon in februari 1990 maakte echter een einde aan de geruchten. In juni 1990 werd de single Nobody's Child uitgebracht, als onderdeel van een liefdadigheidsproject voor Roemeense weeskinderen. In oktober van dat jaar volgde een tweede album, Traveling Wilburys Vol. 3. Het album is ruiger maar ook minder succesvol dan het eerste.

In 2007 verscheen een compilatie van de gelegenheidsband, bestaande uit de twee uitgebrachte cd's en een dvd met een documentaire over de totstandkoming van het eerste album en enkele videoclips.

De vijf leden van de Traveling Wilburys vonden elkaar in een voorliefde voor skiffle  en rockabilly, voorlopers uit de jaren '50 van de rockmuziek. De stijl is nostalgisch  met tevens invloeden uit de countrymuziek. De vijf afzondelijke leden brachten daarbij nadrukkelijk hun eigen stijl en muziekgeschiedenis mee. "De Wilburys moeten herinneringen oproepen aan de oude Carl Perkins- en Bob Dylan-tunes. Zie het als een pastiche, een montage van alle goede herinneringen aan vervlogen tijden", aldus Harrison in een interview in 1988 in de Britse krant The Guardian.

» Reageer (0)
05-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BP heeft me al zeker vijfhonderd keer gezegd dat ik niet met jullie mag praten

BP heeft me al zeker vijfhonderd keer gezegd dat ik niet met jullie mag praten


http://img6.imageshack.us/img6/1222/verschrikkelijk.jpg


Schokkende getuigenissen van arbeiders die olie moeten opkuisen in Golf van MexicoHet lijkt onwaarschijnlijk in een land als de VS in 2010, maar het is erg moeilijk werken voor dat deel van de pers dat vastberaden is om kritisch te berichten over de olieramp in de Golf van Mexico. BP gaat heel ver om de schade die de ramp aanricht verborgen te houden.


Dat kan ondermeer ook alleen maar omdat de plaatselijke bevolking BP helpt. Lees: schrik heeft van BP. Want Louisiana, en dan vooral het getroffen deel, is ondanks het feit dat de kustlijn voor de staat tegenwoordig 's lands grootste olieleverancier blijkt, één van de armste regio's in de VS. De doortocht van orkaan Katrina heeft dat alleen maar erger gemaakt. De olie-industrie levert de jobs en wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

Iedereen die voor BP werkt, ook in de opkuis, of voor één van de onderaannemers van BP, moet een papier tekenen waarin hij verklaart niet te zullen praten met de pers. Sommigen doen dat wel. Wegens ondertussen te gedegouteerd, of om andere redenen.

Zoals het feit dat vorige week de arbeiders die de stranden van Louisiana moeten opkuisen (aan 10 dollar per uur) niet betaald werden.


 
http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/17/2/1/media_l_3722611.jpg?20100605072943Eén van de opmerkelijkste zaken die ze vertellen, is dit: sinds er meer olie aan het aanspoelen is, wordt de operatie om die op te kuisen systematisch verkleind. Steeds meer arbeiders vertellen dat ze "het grootste deel van hun tijd" zitten te wachten op orders om ergens ingezet te worden. Orders die ze minder en minder te horen krijgen. Op Elmer Island, één van de ergst getroffen gebieden, zijn nu nog 60 arbeiders aan de slag. Vorige week waren er dat 110. En er is sindsdien heel veel olie aangespoeld daar.

Hoeveel, dat hebben we alleen maar van horen zeggen van een paar arbeiders die zich niks aantrekken van de clausule in hun contract ("ze zullen dan toch eerst mijn gsm moeten afpakken"). Want Elmer island, daar mag de pers niet komen. De weg die ernaartoe leidt wordt bewaakt door mannen van de plaatselijke sheriff, wiens vrouw ook toevallig werkt voor BP.


Volgens BP is het geen kwestie van niet mogen, maar van niet kunnen, want ze zijn een nieuwe laag asfalt op de weg aan het leggen. Wat volgens de arbeiders die op Elmer Island aan de slag zijn een flagrante leugen is. "Wat een onzin", aldus één van de arbeiders. "Die werken waren al een paar dagen voor er hier olie aanspoelde achter de rug. Iedereen behalve jullie gebruikt die weg. En by the way, er is hier de jongste dagen veel, veel meer olie aangespoeld." 

De Elmer Island-crew, hoofdzakelijk zwarte werkloze mannen gerecruteerd in New Orleans, heeft nog interessante dingen te vertellen. Drie dagen voor de Amerikaanse kustwacht en BP "vaststelde" in het bijzijn van de wereldpers dat de topkill-operatie van vorige week niet had gewerkt, wisten de mannen dat al. "Donderdagavond zeiden de mensen van BP hier al dat het niks zou worden." Wat doen jullie daar eigenlijk? "Bwa, eigenlijk staan we nu al drie dagen op dezelfde plaats te werken. Er is een ploeg die de olie bij elkaar harkt, een ander team doet de smurrie in zakken en een derde ploeg rijdt met die zakken naar BP, waar ze hem blijkbaar recycleren. En dan komt het tij opzetten en doen we het allemaal opnieuw. Het is allemaal een maat voor niets. En sinds een paar dagen borrelt de olie zelfs uit de bodem als we hem wegvegen. Ik heb vandaag mijn stukje van een paar vierkante meter al 33 keer gedaan."


De mannen zeggen dat ze 12 uur per dag werken en daar tien dollar per uur voor krijgen, maar de jongste tien dagen zijn ze niet meer betaald. Wie protesteerde, werd bedreigd met ontslag. Gezien de heersende recessie wil niemand dat risico hier nemen.


Veel van de mensen die op zee en op strand olie opruimen zijn ook ziek. Ze werken gewoon door om dezelfde reden als de jongens van Elmer Island: ze hebben het geld nodig. Opruimers van de Exxon Valdez-ramp kennen de symptomen, gaande van migraine-achtige
hoofdpijn, misselijkheid tot serieuze ademhalingmoeilijkheden. Wat uiteraard wraakroepend is volgens specialisten, is dat BP of de onderaannemers de mensen niet voorzien van afdoende beschermende kledij. De combinatie van olie en de chemicaliën om die te verdunnen is nu eenmaal erg giftig.http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/4/6/3/media_l_3722598.jpg?20100605073108
Niet volgens BP. Nadat nog eens zeven arbeiders in het ziekenhuis waren beland, reageerde het alsvolgt: "We hebben de lucht laten testen op de sites waar die mensen werkten, en vonden niks abnormaal. 't Ligt waarschijnlijk aan een combinatie van vermoeidheid en werken in de volle zon." En BP CEO Tony Hayward voegde er nog eentje toe aan zijn palmares door te stellen dat "die mensen echt wel ziek zijn hoor, dat betwijfelen we niet, maar het is waarschijnlijk voedselvergiftiging. Dat krijg je al snel wanneer je zoveel mensen inzet en onderbrengt in tijdelijke woonverblijven." ("I am sure they were genuinely ill, but whether it was anything to do with dispersants and oil, whether it was food poisoning or some other reason for them being ill, you know, food poisoning is surely a big issue when you've got a concentration of this number of people in temporary camps, temporary accommodations.")


Drievierde van de ziektegevallen (meer als 100 ondertussen die het zo erg te pakken kregen dat ze in bed moesten blijven of naar het ziekenhuis moesten) zijn trouwens locals die gewoon thuis gingen slapen.

BP is dus niet zo begaan met het lot van de plaatselijke bevolking, de beestjes daarentegen zijn heel belangrijk. BP is erg expliciet als het gaat om verhalen of plaatjes van dode of besmeurde dieren, laat staan cijfers van aantallen die de opruimers tegenkomen: wie daar over lekt naar de pers of foto's van neemt voor zichzelf gaat er onverbiddellijk uit. Dat wordt ons bevestigd door een aannemer die met een ploeg aan het opkuisen is in de buurt van Queen Bess Barrier Island.


"BP gaat heel ver om dit in de doofpot te steken", zegt de man. "Ze hebben ons heel duidelijk gemaakt dat ze geen foto's van dode dieren willen. Ze weten dat de oceaan het bewijsmateriaal zal opslokken. Maar ik vind het belangrijk dat de mensen weten
wat hier aan het gebeuren is." ("There is a lot of coverup for BP. They specifically informed us that they don't want these pictures of the dead animals. They know the ocean will wipe away most of the evidence. It's important to me that people know the truth about what's going on here.")


"We hebben daarstraks nog een dolfijn gevonden. De olie liep er gewoon uit. Zo triest. Wat ik hier heb gezien, dat is gewoon niet te doen. Alles wat leeft zit onder de olie. Queen Bess was een ware schat. Dit is de plek waar in de jaren zeventig de met uitsterven bedreigde bruine pelikaan opnieuw werd uitgezet, en hij deed het hier zo goed dat in 2002 de soort als gered werd beschouwd. Hier komen ze om hun kleintjes te krijgen. De meeste pelikanen die we zien zitten onder de olie, de eieren in de nest zitten onder de smurrie. Ze gaan er volgens mij allemaal aan."http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/6/8/5/media_l_3722600.jpg?20100605073321De man vertelt ook dat de floaters, het opblaasbare cordon dat de olie moet weghouden, niet werken. "Daarstraks heb ik nog geprobeerd om vijf schildpadden te redden die aan het verdinken waren in de olie. Geen enkele heeft het gehaald. Maar het ergst zijn de dolfijnen. Het klinkt gek, maar het is alsof ze weten dat ze doodgaan."  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijk Paleis opent deuren van 26 juli tot 5 september

Koninklijk Paleis opent deuren van 26 juli tot 5 september

Het Koninklijk Paleis opent dit jaar de deuren van 26 juli tot 5 september. Er zullen onder meer zes werken van Michaël Borremans te zien zijn. De kunstschilder maakte die speciaal voor enkele gerenoveerde zalen van het Paleis.


Het Federaal Wetenschapsbeleid organiseert dit jaar in de Grote Galerij een tentoonstelling rond biodiversiteit. Technopolis, het doe-centrum voor wetenschap en technologie uit Mechelen, brengt een aantal interactieve opstellingen uit heel Europa bij elkaar in de Spiegelzaal, naar aanleiding van het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie.


De koning en de koningin zullen op dinsdag 20 juli aanwezig zijn op de feestelijke opening. Het Koninklijk Paleis is elke dag open van 10.30 tot 16.30 uur, behalve op maandag. Op maandag 26 juli is het Paleis uitzonderlijk toch geopend.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grace Jones - Libertango

Grace Jones - Libertango

Klik op de foto om haar te beluisteren


Grace Jones, geboren als Grace Mendoza (Spanish Town, 19 mei 1948) is een Jamaicaans  supermodel, zangeres en actrice.

Haar ouders, Marjorie Jones en dominee en politicus Robert W. Jones, verhuisden in 1965, samen met Grace en diens tweelingbroer Christian, van Jamaica naar Syracuse, in de Amerikaanse staat New York. Voor ze begon te werken als model studeerde Jones theater aan het Onondaga Community College.

Toen ze begin twintig was verhuisde Jones naar Parijs waar ze zich beroemd en berucht maakte door in disco's en op feestjes topless te verschijnen in gezelschap van Jerry Hall, de toenmalige vriendin van Mick Jagger. Tijdens een feest in een restaurant werd ze ontdekt door een platenproducer toen ze zich, op de tonen van Dirty Ol' Man van The Three Degrees, dansend op een tafel begaf.

Er werden drie singles uitgebracht - I Need A Man, Sorry en That's The Trouble - en in 1977 verscheen haar tamelijk succesvolle debuutalbum Portfolio op het label Island Records. Het nummer La vie en rose (een cover van het bekende chanson van Edith Piaf) werd een Europese hit. Hierna volgen twee minder succesvolle albums: Fame (1978) en Muse (1979). Alle drie albums staan vol met campy disco-hits en Jones werd erg geliefd in de gayscene. De hoezen van deze drie albums werden gemaakt door kunstenaar Richard Bernstein.
In deze periode kwam Jones ook in contact met kunstenaar Andy Warhol. Ze werd tijdelijk zijn muze, en vergezelde hem vaak tijdens bezoekjes aan de beroemde New Yorkse nachtclub Studio 54.
In 1980 verscheen het album Warm Leatherette waarmee Jones artistiek gezien een geheel andere richting insloeg. Het album bevatte grotendeels covers van onder andere Chrissie Hynde en Roxy Music. Ook onderging Jones, onder leiding van stilist en toenmalig partner Jean Paul Goude, een drastische verandering qua uiterlijk. Haar androgyne, onderkoelde imago met het beroemde blockhead-kapsel, werd haar handelsmerk en zou haar wereldberoemd maken.

Haar volgende album, Nightclubbing, werd wereldwijd een groot succes. Ook artistiek gezien was dit haar meest succesvolle album. De single I've Seen That Face Before (een bewerking van Libertango van de Argentijnse componist Ástor Piazzolla) werd een grote hit evenals het dansnummer Pull Up To The Bumper. Het derde album in deze reeks is Living My Life, waar veel reggae-invloeden op te horen zijn. Hits van dit album waren Nipple To The Bottle en het door haar zelf geschreven My Jamaican Guy.

Deze drie albums kwamen tot stand in samenwerking met onder meer Chris Blackwell, Alex Sadkin, het top-ritme duo van de reggae; Sly Dunbar en Robbie Shakespeare, en de eerdergenoemde Jean Paul Goude. De albums werden opgenomen in de beroemde Compass Point Studio's op de Bahama's en staan ook wel bekend onder de naam The Compass Point sessions.

In 1983 zegde Jones zich meer op haar filmcarrière te willen richten. Ze speelde tot dusver in onder meer een aantal artistieke films maar geen grote commerciële films. Deze kwamen er nu wel met Conan the Destroyer en de James Bond-film A View to a Kill.

Twee jaar later maakte ze onder leiding van producer Trevor Horn het album Slave to the Rhythm waarvan de gelijknamige single Slave to the Rhythm een grote hit werd. De legendarische videoclip van Slave To The Rhythm werd erg populair en was veel te zien op MTV. Ook verscheen Jones in een aantal reclamespotjes van onder andere Honda en Citroën.
Een jaar later kwam het door Nile Rodgers en haarzelf geproduceerde Inside Story uit, dat matig werd ontvangen. Alle nummers waren geschreven door Jones samen met gitarist Bruce Woolly. Alleen de single I'm Not Perfect (But I'm Perfect For You) werd een bescheiden commercieel succesje. Voor de videoclip van deze single werd Jones' lichaam beschilderd door kunstenaar Keith Haring.

Daarna volgen er een aantal schandalen. Jones belandde in de gevangenis vanwege cocaïne-bezit; ze werd wegens wangedrag uit een vliegtuig gezet; American Express spande een rechtszaak tegen haar aan wegens betalingsachterstand; en Jones gaf haar minnaar, muzikant Christopher Stanley, ten onterechte op als vermist.

Het album Bulletproof Heart uit 1989 wordt beschouwd als een commercieel en artistiek dieptepunt in haar carrière.[bron?] Alleen de single Love On Top Of Love (Killer Kiss), werd redelijk goed ontvangen en leverde een bescheiden hit op. Hierna werd het op muzikaal terrein erg stil rond Jones. Naast een aantal losse singles, onder meer Seven Day Weekend, verschenen er verder alleen compilatie-albums. Jones nam een aantal nieuwe albums op maar deze werden niet uitgebracht. Op filmgebied viel ze met name op door haar rollen in de films Boomerang uit 1992, met Eddie Murphy, en Wolf Girl (2001), met Tim Curry.

Wel trad Jones nog regelmatig op. Op 28 mei 2002 trad ze naast Luciano Pavarotti op tijdens een van zijn Pavarotti and Friends benefietconcerten om het vluchtelingenprogramma te ondersteunen dat de Verenigde Naties in Zambia had opgezet voor vluchtelingen uit Nigeria.

In 2008 keerde Jones uiteindelijk terug met het enthousiast ontvangen album Hurricane, waarop in het nummer William's Blood haar moeder te horen is.

Grace Jones is nog steeds bekend als een van de grootste stijl-iconen van de jaren '80. Niet alleen door haar uiterlijke verschijning en haar opvliegende en soms shockerende gedrag maar ook door haar bijzondere en gestileerde, bijna metaalachtige, stemgeluid met een bereik van bijna 3 octaven en de muziek die zij voornamelijk in de eerste helft van de jaren '80 maakte, de zogeheten Compass Point Sessions. Zij treedt nog altijd op, bijvoorbeeld in Nederland op het jaarlijkse muziekfestival Lowlands (augustus 2009).

Jones heeft diverse relaties gehad met onder meer Jean Paul Goude, de stylist die haar begin jaren '80 hielp haar wereldberoemde uiterlijk te creëren. Samen kregen ze een zoon, Paolo, die ook actief is in de muziekwereld. Anno 2009 is Jones verloofd met de 20 jaar jongere Engelse burggraaf Ivor Mervyn Vigors Guest.
» Reageer (0)
04-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legendarische sportjournalist Jan Wauters (71) overleden

Legendarische sportjournalist Jan Wauters (71) overledenDe legendarische sportjournalist Jan Wauters is vandaag in de vooravond op 71-jarige leeftijd overleden. Wauters kreeg twee weken geleden op 18 mei een hartaanval na de opnames voor het VRT-programma Phara, waar hij toelichting zou geven over het nakende WK 2010. Sindsdien lag hij in kritieke toestand op intensieve zorgen in het ziekenhuis. Het lot wil dat Wauters stierf op een zucht van 'zijn' wereldkampioenschap voetbal, dat volgende week van start gaat in zijn tweede thuisland Zuid-Afrika.

Jan Frans Wauters werd geboren op 10 februari 1939 in Mechelen. Hij groeide op in Bornem in Klein-Brabant, als zoon van uitbaters van een typische wijkwinkel. Tijdens het middelbaar volgde hij Grieks-Latijnse in het College van Boom. Daarna ging hij Germaanse filologie studeren aan de universiteit van Leuven.

Na een korte periode als leraar (1963-64) begon Wauters zijn carrière in 1964 bij de  toenmalige BRT.  Van 1964 tot '65 en van 1967 tot 1973 was hij actief als sportjournalist. Tussendoor (1966-1967) was hij een jaar algemeen journalist. Vanaf 1973 werd hij chef-sport. Hij volgde liefst 25 Rondes van Frankrijk, achterop de motor. Op zijn palmares staan ook acht WK's voetbal én vier Olympische Spelen.

Hij stond bekend voor zijn beeldende welbespraaktheid, zijn gedrevenheid en zijn inlevingsvermogen in de voor hem vaak heroïsche daden van sporters. Hij nam zelf ooit het woord "orgastisch" in de mond over zijn medeleven met sporters. 35 jaar lang was hij sportverslaggever op de radio voor achtereenvolgens de BRT, de BRTN en de VRT.

Ook bij onze noorderburen is Wauters geen onbekende. Toen reporter The Koomen na de Tourzege van Jan Janssen in 1968 niet meer uit zijn woorden kwam, nam Wauters de microfoon over.

De oudere generatie onder ons herinnert zich waarschijnlijk ook nog het interview met Eddy Merckx toen die in 1969 in de Giro in de roze leiderstrui betrapt werd op doping. Een aangeslagen en nog jonge Merckx kon enkel nog huilend uitbrengen: "Ik weet niets meer, helemaal niks".

De hele Vlaamse sportwereld zwijgt vandaag. Uit respect. "Wij zijn paardenbloemen die verpluizen", zei hij in de hem zo typische stijl naar aanleiding van zijn afscheid als WK-reporter in 1998. Jan Wauters laat een vrouw en drie zonen na.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje na 20 jaar in jungle even terug bij haar ouders

Meisje na 20 jaar in jungle even terug bij haar ouders


http://img715.imageshack.us/img715/1189/junglemeisjeuitcambodja.jpg
foto Daily News


Het junglemeisje uit Cambodja is teruggekeerd naar haar geliefde biotoop. De jonge vrouw verdween twintig jaar geleden en werd na een lange zoektocht teruggevonden maar ze kon zich niet meer aanpassen aan een leven met haar ouders in de bewoonde wereld.


Rochom P'ngieng (29) verdween in 1989 toen ze samen met haar zus buffels aan het hoeden was. In 2007 werd ze eindelijk gevonden. Al die tijd had het meisje in de jungle geleefd. Haar familie ondernam een verwoede poging om haar opnieuw in de bewonde wereld te integreren maar alle pogingen mislukten. Ze sprak de taal van haar familie niet meer, ze kroop liever dan ze liep en ze wou geen kleren dragen. Het junglemeisje ondernam ook verschillende pogingen om opnieuw te ontsnappen. Het leven in de bewoonde wereld met haar familie was niet meer aan haar besteed.


Haar vader meldt nu dat ze opnieuw verdwenen is. "Ze heeft zich uitgekleed en liep het huis uit", aldus Sal Lou. "Vlak voor haar verdwijning hielp ze nog met het oogsten van groenten. Ik kan haar niet meer vinden, ik denk dat ze opnieuw de jungle ingetrokken is." De man weet het zeker. Het zijn de geesten uit de jungle die zijn dochter volledig in haar macht hebben. Hij doet nu een beroep op een waarzegger om zijn dochter terug te vinden. De man zegt dat de vader een wild varken, een varken, een kip en vier kruiken wijn moet offeren. Anders zal hij zijn dochter nooit meer terugvinden.


Toch rijzen er heel wat twijfels. Volgens sommigen is het onmogelijk dat een meisje van acht , twintig jaar kan overleven in de jungle. De ouders houden vol dat het om hun dochter gaat. Een litteken op haar rechterarm is voor hen een duidelijk teken van herkenning maar ze weigerden een dna-test. Intussen zijn ploegen opnieuw de jungle van Ratanakkiri ingetrokken om haar te zoeken. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste vleesetende mensen aten krokodillen

Eerste vleesetende mensen aten krokodillenIn Kenia hebben wetenschappers de fossiele resten gevonden van krokodillen, schildpadden en meervallen die door mensen geslacht werden. De fossielen zouden twee miljoen jaar oud zijn.

Ongeveer twee miljoen jaar geleden begon de mens vlees te eten, vermoeden de wetenschappers van de universiteit van Kaapstad. Bij de fossiele voedselresten vonden ze ook allerlei materiaal, zoals stenen die waarschijnlijk gebruikt werden om de dieren te slachten. Er zijn echter geen mensenresten gevonden bij de fossielen, zodat de wetenschappers moeilijk kunnen bepalen om welke mensensoort het ging.

Op basis van vulkanische asresten vermoeden wetenschappers dat de fossielen ongeveer 1,9 tot 2 miljoen jaar oud zijn. Dan zou het kunnen gaan om de Homo habilis of de Australopithecus afarensis.


De vondst van de resten doet ook vermoeden dat de toenmalige mensen waterdieren verkozen boven landdieren. Dat had wellicht te maken met de geringe lengte van de mens. Daardoor was de concurrentie van vleesetende dieren op het land te groot en gingen ze liever op jacht in het water.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesticiden via groenten en fruit schaden de gezondheid niet

Pesticiden via groenten en fruit schaden de gezondheid niet


http://img697.imageshack.us/img697/6862/groentenenfruit.jpgOver het algemeen bevatten onze groenten en fruit weinig pesticiden die schadelijk voor de gezondheid kunnen zijn. Dat blijkt uit een rapport van het Wetenschappelijk Comité van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Wel vraagt de organisatie bijkomend onderzoek voor kinderen.


Het FAVV bestudeerde 1.413 stalen van groenten en fruit. 72 procent bevatte pesticide-residus's, bij 6 procent werd de norm overschreden. Dat is meestal het geval bij exotisch fruit als passievrucht, citrusvruchten, bessen en klein fruit als aardbeien. Bij groenten werden hogere concentraties vastgesteld bij paprika, Spaanse peper, aubergines, meloenen, look en bonen. Opmerkelijk is dat de ingevoerde groenten en fruit buiten de Europese lidstaten meer overschrijdingen vertonen.


Bij een normale consumptie van groenten en fruit bestaan er geen problemen. Bij volwassenen blijft de chronische blootstelling aan pesticiden ver onder de norm, zelfs bij hoge consumptie van groenten en fruit. Wassen, koken en schillen van de groenten en fruit maakt de blootstelling zelfs nog lager.


Intussen pleit de FAVV wel voor bijkomend onderzoek bij kinderen tussen 2 en 5 jaar. Bij een hoge consumptie kan de aanvaardbare dagelijkse inname bij hen wel overschreden worden. Duits onderzoek toonde aan dat als fruit en groenten niet gewassen of geschild werden, er wel een teveel aan pesticidenresidu's kan bestaan.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg werkt 214 dagen per jaar voor staat

Ongehuwde Belg werkt 214 dagen per jaar voor staat

Een ongehuwde werknemer die geen kinderen heeft, moet in België 214 dagen per jaar werken om de bestaande belastingen en taksen te betalen. Die werknemer begint dus pas geld te verdienen op 3 augustus, melden de kranten van de groep Sud Presse op basis van berekeningen van het economisch Instituut Molinari.

Dat betekent dat een Belgische werknemer slechts 151 dagen per jaar werkt voor zijn eigen rekening. Qua fiscale druk staat België hiermee op de 26ste plaats van in totaal 27 landen. Enkel Hongarije doet het minder goed.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lelijkste hond ter wereld is overleden

Lelijkste hond ter wereld is overleden

Miss Ellie, officieel het lelijkste hondje ter wereld, is overleden. Ellie was een Chinese gekuifde naakthond en werd vorig jaar in een wedstrijd van Animal Planet verkozen tot 's werelds lelijkste hond. Sindsdien kende Ellie een (korte) carrière in show business.

Ellie verscheen regelmatig op televisie en op reclameborden. Ze verzamelde ook veel geld voor het goede doel. Ellie wordt gecremeerd.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale

Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale

Klik op de foto om hun te beluisteren


Procol Harum is een Britse band, die in het begin van de jaren 60 werd gevormd. De band is vooral bekend van hun nummer-1-hits A whiter shade of pale  en Homburg. De band wordt gezien als een van de wegbereiders van het genre progressieve rock. De samenstelling van de band is in de loop der tijd veelvuldig gewijzigd. De enige constante leden zijn zanger/pianist Gary Brooker  en tekstschrijver Keith

De wortels van Procol Harum lagen in een live band genaamd 'The Paramounts', die door Gary Brooker  en Robin Trower werd geleid, populaire artiesten in het begin van de jaren 60. Zij sloten in 1963 een contract af bij Parlophone  en brachten de single Poison Ivy uit, die een gematigd succes was in Groot-Brittannië. Zij konden dit succes echter niet vasthouden en de band viel in 1966 uiteen. Brooker ging werken als liedjesschrijver en kwam hierbij in aanraking met tekstschrijver Keith Reid, met wie hij een aantal nummers schreef. Om deze nummers uit te voeren werd een nieuwe band genaamd 'Pinewoods' opgericht, met daarin naast Brooker o.a. organist Matthew Fisher en bassist Dave Knights. Met deze band werd het nummer A Whiter Shade of Pale opgenomen. Nog voor de release van dit nummer werd de naam van de band veranderd in Procol Harum. Het was hun manager die het idee kreeg om de band naar de kat van een vriend te noemen.

A Whiter Shade of Pale werd een enorm succes en is één van de weinige nummers die tot twee keer toe de nummer 1 positie in de hitparade zou behalen. Het nummer wordt algemeen beschouwd als één van de grootste popklassiekers. De samenstelling van de band werd gewijzigd door twee leden te vervangen door oud-Paramounts Robin Trower (gitaar) en B.J. Wilson (drums). Een eerste album werd opgenomen, eenvoudig Procol Harum geheten. Ook verscheen een tweede single, Homburg, dat weliswaar minder succes had dan de voorganger, maar wel weer de 1ste plaats behaalde in de hitparade. Latere singles hadden vaak weinig succes maar de LP's vonden hun weg naar een groot en trouw publiek, echter vooral in het buitenland, met name in Nederland. Op de volgende albums, Shine on Brightly en A Salty Dog werd de op het eerste album ingeslagen weg verder gevolgd, steeds met compositorische bijdragen van Brooker, Fisher en Trower. Daarna verliet Matthew Fisher de band om te worden vervangen door Chris Copping, waarmee alle oud-leden van de Paramounts weer herenigd waren. In deze bezetting werd het album Home opgenomen, min of meer een conceptalbum rond het thema de dood. Na het volgende album, Broken Barricades uit 1971, verliet ook Trower de groep. Hiermee bleef Brooker als enige componist over.

In de jaren zeventig bleef Procol Harum populair. De band ging ondanks een constant wijzigende bezetting door met het maken van muziek. Zij waren een van de eerste groepen die succes had met een symfonieorkest.

Meer personeelsproblemen droegen bij tot dalende verkoop tegen het einde van de jaren zeventig. Korte tijd later viel de band uiteen (1977), al werd de groep vijf maanden later herenigd voor een eenmalig optreden. Brooker begon vervolgens een solocarrière. In 1991 werd Procol Harum echter heropgericht. De band bestond nu uit Brooker, Trower, Fisher en drummer Mark Brzezicki. B.J. Wilson was het jaar daarvoor overleden. Na de opname van het album The Prodigal Stranger viel ook deze bezetting uiteen. Pas in 2003 verscheen het meest recente album The Well's on Fire, waarop ook Fisher weer te horen is. Na dit album stapte Fisher echter weer op. In november 2006 stapte hij naar de rechter om zijn deel in de rechten op A Whiter Shade of Pale op te eisen. Hij kreeg vervolgens 40% van de credits toegekend, omdat de rechter het met hem eens was dat zijn orgelspel een wezenlijk onderdeel van de song is. In april 2008 werd deze beslissing in hoger beroep weer teruggedraaid en kreeg Brooker weer de volledige rechten. Een van de redenen was dat Fisher pas na 30 jaar om deze royalty's vroeg.
» Reageer (0)
03-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen verkozen tot de beste shoppingstad

Antwerpen verkozen tot de beste shoppingstad

Antwerpen scoort als trendy shoppingstad. Fashionista's uit Vlaanderen en Zuid-Nederland kiezen naast de centrumstad van hun provincie, steevast voor Antwerpen. De belangrijkste redenen zijn gezelligheid, makkelijke bereikbaarheid, een aanbod op wandelafstand en een kwalitatief aanbod.


Over de frequentie van shoppen geeft bijna 75 procent van de respondenten in Vlaanderen aan dat ze af en toe of meer naar Antwerpen gaan. Tachtig procent van de ondervraagden uit Zuid-Nederland komen af en toe tot zeer vaak in Antwerpen shoppen.
De bezoekers kiezen meestal voor wandelroutes tussen de winkelzones centraal station-Meir-historisch centrum-Modewijk. De belangrijkste redenen om voor Antwerpen te kiezen, zijn het uitgebreide en kwalitatieve aanbod op wandelafstand en de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. West-Vlamingen stippen ook de koopjes als een troef aan, terwijl Zuid-Nederlanders vooral de aanwezigheid van horeca appreciëren. Parkeergelegenheid blijft dan weer een van de verbeterpunten.

"Ons chauvinisme zegt al langer dat we dé shoppingstad bij uitstek zijn", pronkt middenstandsschepen Robert Voorhamme (sp.a). "Nu hebben we het ook zwart op wit door een onderzoek met ruim 8.000 respondenten uit de vijf Vlaamse provincies en Zuid-Nederland."


Het stadsbestuur wil met deze resultaten zijn detailhandelbeleid nog verfijnen. "Momenteel werken we voornamelijk op de aanbodzijde van de markt. In de toekomst willen we gerichte acties uitwerken om de bezoekers frequenter naar Antwerpen te halen om ons positie te bestendigen" zegt Voorhamme.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geregeld muizen in Belgische diepvriesgroenten

Geregeld muizen in Belgische diepvriesgroenten


http://img269.imageshack.us/img269/6767/muisje.jpg


In Belgische diepvriesgroenten worden geregeld dode muizen of muizenkoppen gevonden, zegt het Europese voedselagentschap RASFF. "Dit is niet te voorkomen", reageert de sector.

Volgens het RASFF zijn er de afgelopen twee jaar al zeker zes meldingen van EU-lidstaten gekomen over dode muizen in Belgische diepvriesgroenten. "Waarschijnlijk zijn er nog meer vondsten", zegt secretaris Romain Cools van Vegebe, de Belgische beroepsorganisatie voor de groenteverwerking en handel in industriegroenten. "Maar niet alle landen melden die omdat de risico's voor de voedselveiligheid niet zo groot zijn."
 
De secretaris zegt te begrijpen dat de klant dit niet fijn vindt. "Maar het is technisch niet te voorkomen. En vermits dat stuk ook diepgevroren is, kan het niet bederven", zegt hij. Volgens de sector is het Belgische voedselagentschap FAVV op de hoogte, maar woordvoerder Geert Depoorter nuanceert dat. "Die bedrijven moeten controlesystemen installeren om te vermijden dat dit gebeurt."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe methode meet stress en humeur met computer

Nieuwe methode meet stress en humeur met computer

Je stress meten of humeur bepalen met een computer is vanaf nu mogelijk dankzij een nieuwe methode die de hartslag van de gebruiker meet. Dat werd vandaag in Taipei onthuld op Computex, één van de grootste computerbeurzen ter wereld.


De technologie, die "BioDynamic Signature (BDS)" heet, werd ontwikkeld door het Israëlische bedrijf Idesia dat commercialisering voorziet in het vierde kwartaal van 2010. De PC-gebruiker zal twee sensoren in de vorm van een computermuis kunnen vasthouden om zijn hartactiviteit nauwkeurig te meten. Die meting in combinatie met de persoonlijke gegevens van de persoon, die op voorhand ingegeven worden, laat toe om de mate van stress te bepalen.


"Het is net als bij vingerafdrukken. Iedereen is verschillend", verklaart David Chang, vice-president van het Israëlische bedrijf. Volgens hem "is het als de televisie aanzetten om naar het weerbericht te kijken, je kan je beter voorbereiden om te gaan werken die dag".

De sensoren zijn aansluitbaar op andere apparaten zoals mobiele telefoons en spelconsoles, voegt het bedrijf er nog aan toe. Ze bevestigen dat computerfabrikanten hun interesse voor de technologie al getoond hebben.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olievlek bijna verdrievoudigd, BP probeert 'top hat' nog eens

Olievlek bijna verdrievoudigd, BP probeert 'top hat' nog eens


Voor de kust van Louisiana spoelt olie aan op eilanden waar duizenden vogels nestelen.

 

De omvang van de olievlek voor de Amerikaanse kust is sinds begin mei bijna verdrievoudigd. De jongste poging van olieconcern BP om het lek in de Golf van Mexico te dichten, moest worden stopgezet toen een zaagblad vast kwam te zitten. De operatie werd inmiddels hervat met een methode die al twee keer mislukte.Op het strand van Dauphin Island in Alabama liggen
veel dode hermietkrabben.
Op het strand van Dauphin Island in Alabama liggen veel dode hermietkrabben.Deskundigen probeerden met behulp van onderwaterrobots de leiding af te zagen, om dan het resterende stuk pijp af te sluiten met een kap. Via een nieuwe leiding zou dan de olie worden opgevangen in tankschepen. De diamanten zaag kwam echter vast te zitten, waarna de werken werden hervat met een andere, minder precieze zaagmachine. Die maakte eergisteren al een gat in de leiding.


De ruwere opening van die zaag kan echter niet zo precies worden afgesloten als die van de diamantzaag, waardoor de ingenieurs opnieuw hun toevlucht zoeken tot de 'top hat'-methode die eerder al twee keer mislukte. Daarbij wordt een soort doos boven de lekkende bron geplaatst, die dan ook met een leiding verbonden is met een schip.


Met ruim 24.000 vierkante kilometer is de olievlek inmiddels aanzienlijk groter dan de helft van de oppervlakte van Nederland. Dat blijkt uit de jongste metingen door een onderzoekscentrum van de universiteit van Miami. Op 1 mei bleek uit satellietbeelden een omvang van iets meer dan 9.000 vierkante kilometer.De vervuiling bevindt zich nu op slechts enkele kilometers van de toeristische stranden in het uiterste westen van Florida. Eerder bereikte het met olie vervuilde zeewater al de kusten van Louisiana, Mississippi en Alabama.

Het lek ontstond vijf weken geleden na het exploderen en zinken van het olieplatform Deepwater Horizon. Het gaat om de grootste milieuramp in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechter wil verkoop van tabak in België laten verbieden

Rechter wil verkoop van tabak in België laten verbiedenEen rechter van de burgerlijke rechtbank in Namen heeft aan het Europese Hof van Justitie gevraagd om de aanmaak, import en de verkoop van sigaretten in België te laten verbieden. De rechter vraagt zich af of de tabaksverkoop niet in strijd is met verschillende internationale conventies, schrijven La Derniere Heure en La Libre Belgique.


In een vonnis van vorige maand vraagt voorzitter Baudouin Hubaux of de invoer, aanmaak en verkoop van sigaretten niet in strijd is met twee conventies van de Verenigde Naties in verband met de rechten van het kind, en met het Verdrag van Lissabon en het Handvest van de Grondrechten van de Europese Unie.
 

De rechtbank in Namen vraagt ook aan het Europese Hof om de Belgische douanecode die de taksen en accijnzen op tabaksproducten regelt, onwettig te verklaren. De Belgische staat haalt immers inkomsten uit producten waarvan men tegelijk erkent dat ze schadelijk zijn voor de gezondheid.


In het vonnis verwijst de rechter naar de gevaren van roken en de verantwoordelijkheid die de staat heeft bij de instandhouding van deze plaag. Een verbod op tabaksproducten is waarschijnlijk een utopie, geeft de rechter toe, maar een oplossing zou bijvoorbeeld kunnen bestaan uit het vergoeden van de slachtoffers door de tabaksindustrie.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mick Hucknall - Holding Back The Years

Mick Hucknall - Holding Back The Years

Klik op de foto om hem te beluisteren


Mick Hucknall is de lead zanger van Simply Red (geboren in Denton, Greater Manchester, op 8 juni 1960)

Vorige week is hij in het huwelijksbootje gestapt met zijn tien jaar jongere vriendin. Slechts een handvol mensen woonden de ceremonie bij, meldt de Britse tabloid Daily Mail.

Onder het goedkeurend oog van acht genodigden beloofde de 49-jarige zanger eeuwige trouw aan Gabriella Wesberry, een 39-jarige voormalige kunstverkoopster. De twee hebben al een dochtertje samen. Romy True is intussen twee jaar.
» Reageer (0)
02-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Colombiaanse ziet al haar kinderen aftakelen door Alzheimer

Colombiaanse ziet al haar kinderen aftakelen door AlzheimerEen 82-jarige vrouw uit Colombia vult haar dagen met het verversen van de pampers van haar kinderen. Nochtans zijn al haar kinderen al lang de veertig voorbij. Ze lijden aan Alzheimer, een ziekte waar niemand in de familie aan lijkt te kunnen ontsnappen.

De kinderen van de Colombiaanse Laura Cuartas waren nog heel jong toen ze dingen begonnen vergeten en lichamelijk achteruit gingen. De 55-jarige Dario slaakt weinig samenhangende zinnen uit en scheurt zijn sokken en luiers stuk. De 61-jarige Maria Elsy was verpleegster tot ze dertien jaar geleden vergat om haar patiënten hun medicijnen te geven. Ze wordt soms heel agressief en viel haar zuster aan toen die haar wou wassen.

De 50-jarige Oderis ontkent nog steeds dat hij dingen vergeet. Hij zweert dat hij zichzelf zal vergiftigen als hij ooit Alzheimer ontwikkelt. "Het is vreselijk om je kinderen zo te zien aftakelen", zegt Laura Cuartas in de New York Times. In haar familie zijn al duizenden mensen met dezelfde symptomen gestorven. Het is de grootste familie ter wereld die met de ziekte te maken krijgt. Haast niemand lijkt eraan te kunnen ontsnappen.


Eén van de oorzaken waarom de ziekte wordt overgedragen zijn huwelijken binnen dezelfde familie. Daardoor hebben al 5.000 familieleden een genetische mutatie gekregen waardoor ze sowieso ooit Alzheimer zouden ontwikkelen. De meeste patiënten krijgen rond hun veertigste verjaardag met de ziekte te maken. Voor jongere familieleden is het bang afwachten tot het ogenblik waarop de ziekte zal toeslaan.

Onderzoekers hebben moeite om medicatie te ontwikkelen. Daarvoor hebben ze proefpersonen nodig waarvan ze zeker zijn dat ze ooit Alzheimer zullen krijgen. Colombia biedt daarom een goede mogelijkheid, aangezien de meeste patiënten er redelijk jong zijn. En jongere hersenen kunnen een betere garantie bieden over de werking van de medicijnen.

De Colombiaanse familie is voor de onderzoekers een uniek geval in de wereld. Volgend jaar zullen ze met een behandeling starten bij patiënten die qua leeftijd in de gevarenzone dreigen te komen. Bovendien bieden ze zo een familie hulp die anders nooit toegang zou kunnen krijgen tot de medicatie.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Black is back in het Antwerpse modemuseum

Black is back in het Antwerpse modemuseum


http://img84.imageshack.us/img84/5214/blackisback.jpg


De kleur zwart is al eeuwen populair maar was vroeger ook een statussymbool. MoMu's nieuwe tentoonstelling illustreert de historische fases van zwart en de uiteenlopende connotaties die de kleur her en der in de wereld oproept.


Ook deze zomer mag 'the little black dress' als toonbeeld van elegantie niet in de kast van de consument ontbreken volgens trendy modemagazines. Eeuwenlang al kleurt de mode in het Westen in diverse periodes en om uiteenlopende redenen zwart. In de 16de en 17de eeuw groeide Antwerpen uit tot één van de belangrijkste Europese centra voor het zwart verven van textiel. De stad ontwikkelde bijgevolg een historische band met de kleur.


Zwart bleef aanwezig in het modebeeld en kreeg verschillende nieuwe interpretaties, o.a. door de existentialisten en beatniks uit de jaren 1950, en diverse subculturen uit de jaren 1960 en 1970. Hoewel de jaren tachtig bekend staan om hun kleurrijke stijl, vormde een nieuwe garde Japanse ontwerpers zoals Rei Kawakubo (Comme des Garçons) en Yohji Yamamoto een tegengewicht door hun opvallend gebruik van zwart.


De exhibitie showt eveneens topstukken van hedendaagse ontwerpers die, net als de stad Antwerpen, een speciale bandhebben met zwart. Silhouetten van Belgische designers zoals Ann Demeulemeester, Olivier Theyskens en Dirk Van Saene, maar ook van internationale couturehuizen zoals Givenchy (Riccardo Tisci), Chanel, Gareth Pugh e.a. maken van deze tentoonstelling een intrigerende ervaring. Zwart blijft duidelijk bekoren.


Wanneer: van 25 maart tot 8 augustus, elke dag behalve maandag
Waar: ModeMuseum, Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen
Toegangsprijs: 4 euro
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen knappen af op slechte adem bij tongkus

Mannen knappen af op slechte adem bij tongkus

85 procent van de Belgische mannen vindt dat de beste kuspartners uit het buitenland komen en de helft gruwelt van een slechte adem bij het tongzoenen. Uit een enquête blijkt ook dat een kwart van hen al eens met een andere man heeft gekust.


Een enquête van Mentos Gum bij 500 Belgische mannen tussen 15 en 55 jaar toonde aan dat hij zijn beste kus deelde met een Italiaanse (15 procent), Franse (10 procent), maar ook Braziliaanse, Spaanse en Zweedse dames kunnen er blijkbaar wel wat van. Een een derde van de heren ouder dan 35 jaar heeft al meer dan 20 kuspartners gehad, terwijl dit bij amper een vijfde van de dames het geval is. De helft van hen vindt ook dat zijn partner niet de beste kusser is die hij al heeft gehad. Mannen zijn ook wat later in het ontwikkelen van hun kustalenten, 70 procent van de vrouwen kreeg haar eerste tongkus op haar zestiende, bij de heren is dat slechts de helft. Vier op de tien wachtte hier zelfs tot zijn 17de.


Een op de vijf  mannen kust af en toe met iemand van hetzelfde geslacht. Bij jongemannen is dat zelfs een kwart, de helft van hen hield het wel bij slechts een keer. 15, 5 procent van de mannen zou het liefst met Lien van de Kelder kussen, maar ook Erika Van Thielen is een gedroomde partner, vooral bij jongeren. 40 procent van de mannen gruwelt ervan met Margriet Hermans te kussen.


13 procent van de Vlaamse mannen knapt af op een wilde kuspartner, Walen storen zich meer aan vrouwen die hun tanden op elkaar houden (16 procent) of een te natte kus geven (8 procent). De helft van de Vlaamse mannen en iets meer Walen knappen af op een slechte adem bij een tongkus. Een kwart van hen zegt een goede
te herkennen aan een frisse adem en verzorgd gebit. Een derde van de heren en de meer dan de helft van de vrouwen neemt daarom een kauwgom voor of tijdens het kussen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melk helpt vet te verbranden

Melk helpt vet te verbranden

Twee glazen melk drinken na het sporten zorgt voor meer spierweefsel en doet meer vet verliezen dan wanneer je een sportdrank neemt. Dat blijkt uit recent Canadees onderzoek.


Wetenschappers in Canada bestudeerden drie maanden lang vrouwen die op voorhand geen spierversterkende oefeningen deden. Ze moesten dagelijks gewichtheffen, twee uur ervoor mochten de vrouwen niet eten en enkel water drinken. Na het sporten mocht een groep een halve liter magere melk opnemen. De controlegroep dronk iets dat er gelijkaardig uitzag, maar eigenlijk een sportdrank op basis van suiker was. Daarnaast volgden de vrouwen hun normale eetpatroon.


"We hadden verwacht dat de melkdrinkers meer spieren zouden aanmaken, maar we waren verrast door de hoeveelheid vet die de vrouwen kwijt speelden. Ze kwamen bijna niet bij, wat we wel verwacht hadden door het extra spierweefsel, het verlies aan vet compenseerde dit echter. De controlegroep verdikte wel", aldus de vorser Phillips. "We weten nog niet hoe dit komt. De combinatie van de voedzame stoffen in melk als calcium, proteïne en vitamine D zou de oorzaak kunnen zijn." De combinatie van gewichtheffen en melk drinken verbetert dus zowel het figuur als de gezondheid van vrouwen. Een voorgaande studie bij mannen toonde al aan dat melk zorgde voor meer spiermassa en minder vet na het sporten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 170.000 leerkrachten krijgen verkeerd loon

Bijna 170.000 leerkrachten krijgen verkeerd loon168.849 leerkrachten kregen eergisteren een verkeerd loon op hun rekening gestort. De grootste groep ontving tussen 10 en 20 euro meer of minder, maar sommige leerkrachten kregen 86 euro te weinig. De oorzaak is een computerfout.

Bij bijna alle van de 170.802 personeelsleden van het onderwijs werd een verkeerd bedrag aan bijzondere bijdrage voor de sociale zekerheid berekend, melden het Agentschap voor Onderwijsdiensten en het Agentschap voor Hoger Onderwijs en Volwassenenonderwijs.
 
De oorzaak is een elektronische storing in de berekeningsketen van externe IT-partner EDS-Telindus. "Het is de eerste keer dat een dergelijke fout wordt gemaakt", zegt woordvoerder Jan Pollaris van de Onderwijsagentschappen. "Maar het imago van onze uitbetalingsdienst is wel aangetast. We verwachten garanties dat zo'n fout niet meer zal gebeuren."
 
Deze maand gebeurt de correcte afrekening automatisch: wie te veel ontving, krijgt een beetje minder loon. Wie te weinig salaris kreeg, krijgt het verschil terug. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axelle Red - Sensualite

Axelle Red - Sensualite

Klik op de foto om haar te beluisteren


Axelle Red, pseudoniem van Fabienne Demal (Hasselt, 15 februari 1968) is een Vlaamse zangeres die ook in Frankrijk grote populariteit geniet. Ze zingt onder andere in het Frans, Engels, Spaans  en Nederlands.

Axelle Red is geboren in de Belgische provincie Limburg. Haar vader, Roland Demal, is advocaat en gemeenteraadslid in Hasselt voor de Vlaamse liberale partij Open-VLD.[1]

Geëngageerd artieste, militante humaniste, afgestudeerd als juriste aan de VUB in 1993, in dat jaar komt ook het eerst album ‘Sans Plus Attendre’ uit dat onmiddellijk de doorbraak betekent in Frankrijk, Zwitserland, Canada en België. (alleen in België al meer dan 200.000 stuks verkocht)

Indrukwekkend is haar soulplaat ‘A Tâtons’ die ze in 1996 in Memphis opnam met legendarische muzikanten van het Stax label onder wie Steve Cropper en Isaac Hayes. Axelle krijgt er een IFPI platinum award voor (meer dan 1 miljoen stuks verkocht) en een jaar later staat ze voor het eerst in de Parijse Olympia.

Sinds 1997 komt Axelle als ambassadrice van United Nations Childrens Fund (Unicef) op voor de rechten van kinderen en vrouwen in oorlogsgebieden en ontwikkelingslanden. Hetzelfde jaar zet ze zich in voor de Ottawa-conventie tegen landmijnen en komt ze in Haïti in contact met kinderen die zonder proces in erbarmelijke omstandigheden waren opgesloten in gevangenissen.

In 1998 trouwt Axelle, zingt met Youssou N'Dour voor een paar miljard televisiekijkers de officiële hymne ‘La Cour des Grands’ op de openingsceremonie van de wereldbeker voetbal in de Stade de France in Parijs, 7 maand zwanger van haar eerste dochtertje Janelle laat ze zich voor haar aan Soul en Rhythm & Blues gewijde show ‘The Soul of Axelle Red’ (2 memorabele concerten in het Antwerpse Sportpaleis en het Parijse Palais des Congrès) omringen door haar helden Wilson Pickett, Sam Moore, Eddy Floyd, Percy Sledge en Ann Peebles. Axelle is een van de mensen die haar schouders zet onder het grote benefietconcert van Amnesty International in Parijs maar mag er van de dokter, 7 maanden zwanger, zelf niet meer optreden. Datzelfde jaar brengt ze ook haar Spaanse album ‘Con Solo Pensarlo’ uit.

In 1999 krijgt Axelle in Frankrijk de belangrijkste onderscheiding in de muziek, de Victoire de la Musique voor vrouwelijke artieste van het jaar en verschijnt haar derde studioalbum, het volledig zelf geschreven en geproduceerde ‘Toujours Moi’ dat haar succes bevestigt met meer dan 800.000 verkochte albums. Ze trekt opnieuw naar Azië waar ze als student al veel reisde. In Laos, één van de armste Aziatische landen, in Thailand en Cambodia ontmoet ze vrouwen en kinderen die gebukt gaan onder geweld, discriminatie , prostitutie en armoede. Axelle’s woorden van toen zinderen nog na. ‘Was ik of mijn dochter hier geboren dan zouden we vandaag niet meer in leven zijn’.

Na meer dan 400 concerten wordt in 2000 tijdens verschillende etapes van een franse tournee een eerste liveplaat ‘Alive’ met dvd opgenomen.

In 2002 komt het vierde studioalbum ‘Face A/Face B’ uit. De titel verwijst naar de vinylplaten ‘fast and slow’ uit de jaren 60 (een snelle kant voor dans en de andere voor slows) – een co-productie met Al Stone (o.a. producer van Jamiroquai, Björk,…) de thema’s van Axelle zijn zeer geëngageerd : extremisme, antiglobalisme, antipersoonsmijnen, kindsoldaten, drugs. Het gevolg van de vele ontmoetingen : Axelle keert terug naar Cambodja in het kader van de campagne tegen antipersoonsmijnen, belandt in de Mexicaanse staat Chiapas midden in een betoging van de Zapatista’s voor de rechten van de oorspronkelijke bevolking en bezoekt in Vietnam een project van Handicap International.

In 2003 wordt haar tweede dochter Gloria geboren en verschijnt een cd-box met 3 cd’s waarop talrijke onuitgegeven nummers zoals duetten met Charles Aznavour, Francis Cabrel, Stephan Eicher, Sylvie Vartan, Arno en Tom Barman. Het duet met Renaud ‘Manhattan-Kaboul’ wordt het meest gedraaide nummer in Frankrijk, er worden meer dan 800.000 singles van verkocht en Axelle en Renaud krijgen een NRJ music award op de Midem in Cannes.

Nadat ze in juni 2004 in Congo op de vlucht moest voor de onlusten voert Axelle in juli van dat jaar in Niger met Unicef campagne tegen vrouwenbesnijdenissen en kindhuwelijken. ‘French Soul’, een eerste ‘Best Of’ verschijnt met twee onuitgegeven songs ‘I Have A Dream-J’ai Fait Un Rêve’, een eerbetoon aan Martin Luther King. Axelle regisseert de twee video’s. Zwanger van een derde dochter Billie eindigt ze het jaar met een blitsbezoek aan Sri Lanka met Unicef hulpgoederen voor de door de tsunami getroffen bevolking.

In 2005 trekt Axelle naar het noorden van Senegal voor de campagne ‘Make noise till Hong Kong’ van de Franse Oxfam/Agir Ici. Ze pleit er voor eerlijke handelsprijzen. In mei neemt ze in Genève samen met Peter Gabriel en Youssou N’Dour deel aan het concert naar aanleiding van de 60e verjaardag van de Verenigde Naties en bedankt Kofi Annan Axelle voor haar humanitaire inzet bij de verschillende NGO’s. Ze is samen met Bob Geldof woordvoerster voor ‘Live 8 in France’ en treedt op 2 juli 2005 aan het kasteel van Versailles op voor 200.000 mensen tijdens het benefietconcert. Op de Europese top vraagt Axelle offcicieel aan Barroso, voorzitter van de Europese Commissie, het budget te verhogen voor de ontwikkeling van de Derdewereldlanden.

In 2006 verschijnt ‘Jardin Secret’, het vijfde studioalbum van Axelle en het is een verhaal van hoop, optimisme en positief denken. Een vlucht in een persoonlijke utopische wereld als reactie op de zwartgalligeheid in de wereld. De opnames gebeuren in de legendarische Royal studios van Willie Mitchell in Memphis (waar Al Green en Ann Peebles al hun platen opnamen) In september 2006 ontvangt Axelle van de Franse minister van cultuur Renaud Donnedieu de Vabres de hoogste artistieke onderscheiding en wordt ‘Chevalier dans l’Ordre des Arts et des Lettres’. Ze neemt deel aan de politiek gemanipuleerde 0110 concerten tegen onverdraagzaamheid en racisme in Antwerpen en Brussel.


In mei 2008 kent de Universiteit van Hasselt Axelle de eretitel toe van ‘Doctor Honoris Causa’ omwille van sociaal engagement als artieste en mensenrechtenaktiviste. Naar aanleiding van de internationale vrouwendag is Axelle gastspreker op de Raad van Europa tijdens een debat over ‘domestic violence’. Ze schrijft haar eerste Engelstalige album ‘Sisters & Empathy’ en neemt het op met haar vaste muzikanten Michael Toles en Lester Snell uit Memphis en Jeff Anderson en Damon Duewhite uit New York maar deze keer ook met de hulp van Mauro Pawlowski, Tom Barman, Jeffrey Burton en Steven Debruyn.

Axelle Red is sinds enkele jaren getrouwd met Filip Vanes en samen hebben ze drie dochters: Janelle (21 januari 1999), Gloria (24 juni 2003) en Billie (15 april 2005). Filip Vanes is de manager van o.a. de bekende popformatie "Hooverphonic".
» Reageer (0)
01-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe voorkom ik die hinderlijke geurtjes in huis?


Hoe voorkom ik die hinderlijke geurtjes in huis?http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/04/15/446701/hoe-voorkom-ik-die-hinderlijke-geurtjes-in-huis_7_235x280.jpgHinderlijke geurtjes kunnen de huiselijke sfeer danig verpesten. In plaats van meteen naar de luchtverfrisser te grijpen kan je echter beter de oorzaak proberen achterhalen. Bovendien kan je via enkele simpele maatregelen die pret bedervende luchtjes voorgoed uit je huis weren!

De afwasmachine is de ideale plaats om hinderlijke geurtjes in te krijgen. Reinig daarom je filter wekelijks en spoel je machine om de 6 maanden met een beetje azijn in het zeepbakje. Ook je fruitschaal en bloemenvaas kunnen al snel een luchtje krijgen. Was je fruitschaal daarom wekelijks uit, haal er het overrijpe fruit tussenuit en leg desnoods een beetje gaas bovenop je fruit om vliegjes weg te houden. Ook je bloemenvaas dient om de week proper worden gemaakt. Om je bloemen langer vers te houden kan je ook steeds een snuifje zout in je water strooien.

Strooi maandelijks wat soda korrels in de afvoerpijp van je douche en giet er kokend water overheen. Zo voorkom je al heel wat vieze geurtjes in de badkamer. In de badkamer is het bovendien noodzakelijk om elke dag minstens een kwartier de ramen open te zetten. Zo voorkom je schimmel.

Keer je matras in de slaapkamer elke 3 maanden om, zo zorg je voor ervoor dat je matras niet te snel op één plaats verslijt. Je matras dien je te beschermen met een hoes, die je om de 2 weken uitwast. Zo voorkom je dat zweet zich in je matras nestelt. Een keer per jaar kan je een beetje soda op de matras strooien. Alle geurtjes en vocht worden dan in de korrels opgenomen. Stofzuig de matras daarna proper.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een geluk dat vissen niet kunnen schreeuwen

Een geluk dat vissen niet kunnen schreeuwen

Zouden we dan nog vis eten...?


http://img35.imageshack.us/img35/3146/visc.jpgEen vis uit de oceaan zien we doorgaans enkel in de pan of op ons bord. Maar die grote starende ogen uit de vitrine van de viswinkel vertellen eigenlijk een horrorverhaal. Vissen voeren een helse strijd met de dood en zien enorm af door onze moderne vistechnieken. Het boek 'De Huilende Zee' en de film 'Sea the Truth' - initiatieven van oceaanambassadeur Dos Winkel - brengen deze duistere kanten van de visserij onder de aandacht.


Vis wordt vaak als een alternatief voor vlees gezien, maar we vergeten soms dat ook vissen kunnen afzien. Een grote trawler ploetert met een gigantisch net over de zeebodem. Alle vissen die gevangen worden, moeten de hoge snelheid van het schip proberen volgen voor ze uit het water gehaald worden.Elders hangen kilometers lange lijnen met vishaken in zee, de zogenaamde 'long lines'. Ook deze vissen worden over enorme afstanden meegesleurd. Bovendien vangen deze technieken veel vissen die helemaal geen doelwit van de vissers zijn. Bij de jacht op pladijzen, met stroomstoten, zou bijvoorbeeld de wervelkolom van kabeljauwen kunnen breken. 
http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/0/14/13/media_l_3716248.jpg?20100531165257Als de vissen aan boord worden getrokken is hun lijdensweg nog steeds niet voorbij. De meeste vissen stikken, maar dat kan nog minuten tot zelfs uren duren. Visserijen proberen de vissen bovendien zo lang mogelijk in leven te houden, want eenmaal dood bederft de vis snel. Ook als de vissen worden gestript - dat betekent dat ze levend worden opengesneden en hun ingewanden worden verwijderd - kunnen ze nog dertig minuten leven.


In zijn nieuwe boek 'De Huilende Zee' laat Dos Winkel enkele specialisten aan het woord. Professor Gert Flik, van de universiteit van Nijmegen, beseft dat vissen dezelfde voorouders hebben als wij en dus evenzeer pijn en stress kunnen ervaren. Hun brein verschilt dan wel van hogere gewervelde dieren, ze beschikken toch over alle mogelijke capaciteiten. Als vissen gekaakt of gestript worden, zouden ze dus de meest verschrikkelijke pijnen doorstaan."Alle vormen van visserij zijn eigenlijk de ergste voorbeelden van dierenmishandeling", zegt Dos. "Nu pas weten we echt goed dat vissen gewone gewervelde dieren zijn met een ontwikkeld pijngevoel, en dat ze enorme angst en stress kunnen hebben. We moeten dus met deze dieren omgaan zoals in de Europese wet van 2004 staat geschreven. Dat wil zeggen dat elk dier dat voor consumptie moet sterven binnen één seconde dood moet zijn."


Dos gelooft dat we over twintig tot dertig jaar veel kritiek zullen krijgen op onze visserij. "Dan zal men het hebben over een barbaarse methode waarmee vissen gedood werden. Paling laten ze bijvoorbeeld dood kruipen in zout. Dat is hetzelfde alsof we mensen in gloeiende as laten rondwentelen."Het is dus een fabeltje dat vissen geen pijn kunnen voelen en dat mag geen excuus zijn om vis te eten. Vooral met de moderne vismethoden hebben vissen geen schijn van kans meer. Geen wonder dat grote delen van onze oceanen nu al zijn leeggevist. Dos Winkel en zijn collega's roepen daarom op om geen vis meer te eten. Alleen zo kunnen we vermijden dat over veertig jaar alle vissen uit onze oceanen verdwenen zullen zijn.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe bloedtest spot kanker voor tumor zich ontwikkelt

Nieuwe bloedtest spot kanker voor tumor zich ontwikkelt

Een bloedtest die kanker kan detecteren voor tumors beginnen te groeien, werd ontwikkeld door Britse onderzoekers en zal vanaf volgende jaar gebruikt worden. 


Deze test werd oorspronkelijk ontwikkeld om longkanker te spotten. Hij werkt door te identificeren hoe het immuunsysteem reageert op de eerste moleculaire tekenen van de groei van kanker. Kankercellen produceren namelijk kleine hoeveelheden proteïnes genaamd antigenen die maken dat het immuunsysteem grote hoeveelheden antilichamen produceert.  Onderzoekers kunnen dit nu spotten aan de hand van 10 ml bloed van de patiënt. De eerste resultaten van het onderzoek suggereren dat deze signalen gedetecteerd kunnen worden tot vijf jaar voor een tumor kan worden gezien op scans. Hierdoor krijgen dokters en patiënten een vitale voorsprong in het behandelen van de ziekte.


Deze test is de eerste die accuraat de signalen van kanker herkent die gestuurd worden door het immuunsysteem. Borstkankerexpert en professor John Robertson: "Momenteel is de vroegste van kanker die we kunnen spotten een tumor die we zien op scans. Maar dat is biologisch gezien laat in de ontwikkeling van de tumor. Dankzij onderzoek beginnen we de vorming van kanker beter te begrijpen, hoe bepaalde proteïnes en het immuunsysteem reageren. Het is alsof je lichaam schreeuwt: 'Ik heb kanker' voordat de tumor gedetecteerd kan worden."


De test genaamd EarlyCDT-Lung zou vanaf volgend jaar in Groot-Brittannië geïntroduceerd worden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekenhuizen sporen artsen aan tot onnodige prestaties

"Ziekenhuizen sporen artsen aan tot onnodige prestaties"

Bijna vier op de tien artsen-specialisten zeggen dat de directie van het ziekenhuis waarin ze werken hen in mindere of meerdere mate aanspoort om prestaties te leveren die medisch niet noodzakelijk zijn en dus enkel nodig zijn voor de rendabiliteit van de instelling. Vooral Franstalige artsen melden dit. Dat schrijft het vakblad de Specialisten/les Spécialistes op basis van een schriftelijke enquête bij bijna 1.400 artsen-specialisten.


Bijna een kwart van de artsen-specialisten zegt 'soms' onder druk te worden gezet, bijna 10 procent 'vaak' en bijna 4 procent 'continu'. In Vlaanderen voelt een kwart druk, in Franstalig België loopt dat op tot meer dan de helft.


Het vakblad kreeg ook enkele reacties. Peter Degadt, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet Vlaanderen, is niet verwonderd. Hij keurt de praktijken niet goed en pleit voor een totaal ander financieringssysteem. Om het verschil tussen Vlaamse en Franstalige artsen-specialisten te duiden, verwijst Degadt naar de hogere afdrachten van erelonen in Franstalig België. "Het is bewezen dat de Waalse specialisten met minder naar huis gaan dan hun Vlaamse collega's. Hun inkomen ligt lager en dus is de druk om prestaties op te drijven nog groter". Volgens Degadt hebben Waalse ziekenhuizen ook hogere structurele kosten.

Marc Moens, secretaris-generaal van het Verbond der Belgische Specialisten, wijst op de essentiële rol van de Medische Raad om aan de druk te weerstaan. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Hiatt - Have A Little Faith In Me

John Hiatt - Have A Little Faith In Me

Klik op de foto om hem te beluisteren


John Hiatt (Indianapolis, 20 augustus 1952) is een Amerikaanse singer-songwriter.


John Hiatt begon zijn solocarrière in 1974. Hij beoefende een groot aantal stijlen, van rock and roll tot New Wave en folk. Hij schreef veel songs voor andere artiesten.

In 1989  scoort hij met een grote hit  'Have A Little Faith In Me'. Naast Rosanne Cash hebben veel andere country-muzikanten nummers van John Hiatt gecoverd. Hun succes heeft ook artiesten uit andere genres verleid om Hiatt te coveren, en niet de minste: onder anderen Iggy Pop en Paula Abdul hebben Hiatt-songs op hun repertoire.


Het duurt wel jaren voor John Hiatt ook onder het publiek begint te scoren.

» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!