NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond leeft op top van Kilimanjaro

Hond leeft op top van Kilimanjaro


http://img851.imageshack.us/img851/6687/topvankilimanjaro.jpg


Klimmers hebben op de top van de Kilimanjaro in Tanzania een hond zien lopen. Het is een raadsel hoe het dier tot 5.000 meter hoogte is kunnen klimmen en hoe het er kan overleven. Vermoedelijk gaat het om dezelfde hond die tien jaar geleden ook al gespot werd op de flank van de berg.

De Kilimanjaro is vooral bekend omwille van zijn witte ijshoedje. En daar zou een hond erin slagen te overleven. Dat beweren enkele toeristen die de berg beklommen. "Ik was aan het bekomen van de klim toen ik op een meter van mij de hond op een rots zag liggen", zegt Antoine le Galloudec in The Sun.

De leefomstandigheden op de top van de berg zijn allesbehalve aantrekkelijk. Op dergelijke hoogte stijgen de temperaturen maar zelden boven het vriespunt uit. Bergbeklimmers krijgen ook waarschuwingen over de ernstige gevolgen van hoogteziekte. Ongeveer tien jaar geleden werd al eens een hond gespot nabij een kamp van klimmers lager op de bergflank. Het is dus niet uitgesloten dat het om dezelfde hond gaat.

Gidsen konden hun ogen niet geloven toen de toeristen hen een foto van de hond toonden. Kilimanjaro is de vierde hoogste berg van de zeven bergtoppen, de verzameling van de hoogste bergen van ieder continent. Kilimanjaro is ook een slapende vulkaan. Jaarlijks lokt de berg veel toeristen, die ongeveer een week rondtrekken naar de top. (br.hln )» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen helemaal niet tevreden met ongelijke taakverdeling thuis


"Vrouwen helemaal niet tevreden met ongelijke taakverdeling thuis"


http://img59.imageshack.us/img59/8704/huishoudelijkwerk.jpg


Uit een recent onderzoek bij 3.000 vrouwen bleek dat 70 procent van de Belgische vrouwen het huishouden alleen doet, en 90 procent dat niet erg vindt. De feministische groepering Vrouwen Overleg Komitee (VOK) spreekt de resultaten tegen: "Vrouwen zijn helemaal niet tevreden met de ongelijke taakverdeling in het gezin, ze hebben er zich alleen bij neergelegd, vaak omdat ze geen andere keuze hebben."

Die uitspraak is gebaseerd op de uitkomst van focusgroepen die het VOK zelf organiseerde. Met andere woorden: de resultaten van de enquête worden in een verkeerde context geplaatst.

Om het perspectief juist te krijgen, worden twee dingen voorgesteld: een zorgkloofmeting en een zorgactieplan.

De zorgkloof is het verschil tussen mannen en vrouwen wat betreft de zorgtaken die ze op zich nemen, naar analogie met de loonkloof. "Zorgkloof en loonkloof zijn communicerende vaten. Omdat vrouwen meer zorgtaken verrichten, gaan zij (een tijdlang) minder werken, met alle financiële gevolgen en beroepsperspectieven vandien."
 
Daaraan gekoppeld lanceert het VOK ook het idee van een zorgactieplan. "Uitgangspunt is dat iedereen recht heeft op het krijgen en geven van zorg en dat de zorgtaken verdeeld moeten worden tussen vrouwen en mannen", luidt het.

De denktank wil onder meer meer mannen in de kinderopvang en voor de klas in het kleuter- en lager onderwijs. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De geheime voordelen van het middelste kind

De geheime voordelen van het middelste kind

http://img828.imageshack.us/img828/1030/kinderenk.jpg


Geboorterang speelt een belangrijke rol in de persoonlijkheidsontwikkeling, dat is algemeen gekend. Eerstgeborenen hebben, over het algemeen gesproken, andere kenmerken dan middelste of jongste kinderen. Over eerstgeborenen wordt veel gezegd en geschreven, maar net zoals in het gezin worden middelste kinderen ook in de literatuur vaak over het hoofd gezien. Ten onrechte, menen psychologe Catherine Salmon en schrijfster Katrin Schumann.

"Middelste kinderen hebben meer vrijheid dan oudste kinderen. De oudsten krijgen veel aandacht van de ouders, maar moeten ook voldoen aan veel verwachtingen. Bovendien reageren ouders nog angstig en moeten de kinderen voldoen aan specifieke wensen. Voor middelste kinderen geldt dat niet: hun ouders hebben al wat meer ervaring, én de jongste slorpt de aandacht op."

Die vrijheid geeft middelste kinderen meer dan andere kinderen de kans om uit te zoeken wat hen echt ligt, wat ze willen en wat ze kunnen, op hun eigen tempo. Vervolgens slagen ze er beter in om uit te blinken in hun domein, en daar dan ook gelukkig door te zijn.

Ze voelen zich ook minder beperkt door de regels van hun ouders, en durven daardoor zowel fysiek als mentaal meer. Ze kunnen verder gaan en zo grenzen verleggen, omdat ze onafhankelijker zijn.

Een mogelijk nadeel is dat ze door de ouders letterlijk over het hoofd gezien worden, maar ook dat kan in hun voordeel uitdraaien: ze moeten heel snel door krijgen hoe ze toch de aandacht kunnen trekken, door de karakters van hun oudere en jongste broers en zussen te doorgronden en in te pikken op de leegte. Tegelijk leren ze beter te onderhandelen om te krijgen wat ze willen.

Middelste kinderen vinden rust en kalmte ook erg belangrijk, en proberen er voor te zorgen dat iedereen met iedereen overeenkomt. Een handige vaardigheid voor op kantoor én in hun eigen huishouden! (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocaïnekoekjes geserveerd op Griekse begrafenis

Cocaïnekoekjes geserveerd op Griekse begrafenis


http://img831.imageshack.us/img831/4436/grieksebegrafenis.jpg


Honderden rouwenden die samengekomen waren voor een traditionele Grieks-Orthodoxe begrafenisdienst nabij Athene, kregen de verrassing van hun leven toen ze koekjes met daarop cocaïne geserveerd kregen. Dat melden radioberichten.
 
Familieleden van de overledene hadden traditionele koekjes besteld bij een lokale bakkerij. Nu blijkt dat de werknemers van die bakkerij eveneens banden hadden met een Bulgaars drugsnetwerk.
 
De drugshandelaars probeerden om meer dan 60 kilo cocaïne te smokkelen door het, in plaats van suiker, op honderden koekjes aan te brengen. Een van de werknemers van de bakkerij had echter de verkeerde koekjes op de begrafenis geleverd, waar ze door de nietsvermoedende gasten verorberd werden. Door de vergissing konden de drugshandelaars worden ontmaskerd en opgepakt.» Reageer (0)
30-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monsterwesp tot 6,5 cm groot

Monsterwesp tot 6,5 cm groot


http://img845.imageshack.us/img845/9196/monsterwesp.jpg


Vorige maand was er in België veel te doen over de dood van een jager na een aanval door een zwerm wespen. Het ging toen over hoornaars, een naar Belgische normen grote wesp tot 3 cm. Op het Indonesische eiland Sulawesi hebben onderzoekers nu een wespensoort ontdekt die nog dubbel zo groot wordt: tot bijna 6,5 centimeter. Het insect werd prompt omgedoopt tot de 'krijgerwesp' of nog 'Komodo draak' naar de gevreesde Komodovaraan, de grootste hagedis ter wereld (giftig en tot drie meter lang). De steek van de monsterwesp met een zwarte glans is ook heel gemeen.

De nieuw ontdekte reuzewesp ziet er heel schrikwekkend uit. Zijn kaaksbeenderen zijn langer dan zijn poten. Het unieke insect werd aangetroffen in de bergen van Sulawesi.

De entomologe (insectenkundige) Lynn Kimsey van een universiteit in Californië legt uit waarom ze het beest een krijgerwesp hebben genoemd. "Toen ik de wesp voor het eerst zag, wist ik meteen dat het om een unieke soort ging. Van dichtbij is de aanblik van de wesp echt angstaanjagend. Vooral de onderkaken zijn in verhouding enorm groot en daardoor lijken de wespen wel op ninjakrijgers. Als die onderkaken gesloten worden, dan omsluiten ze beide kanten van de kop. Als ze open staan, dan zijn ze langer dan de voorpoten van het mannetje. We snappen niet goed hoe die dan kan stappen."

Die schrikwekkende kaaksbeenderen hebben ook een functie bij het mannetje: ze spelen een belangrijke rol bij de bewaking van het nest én bij de voortplanting. De mannelijke wachter verjaagt er parasieten en roofdieren mee, maar vraagt dan als hij terugkeert telkens wel aan het wijfje om te paren, bij wijze van wederdienst. Met de kaasbeenderen in de vorm van tangen houden de mannetjes de vrouwtjes ook vast tijdens het paren.

"Gelukkig voedt de krijgerwesp zich met andere insecten. Maar als ze zich bedreigd voelen, zullen ze zeker aanvallen en een duidelijk spoor achterlaten op menselijk vlees. We zijn van plan om
de krijgerwesp 'Garuda' te gaan noemen naar de Indonesische mytische figuur Garuda die half mens half adelaar was en een nationaal symbool is in Indonesië."

Het Mekkonga-gebergte in het zuidoosten van Sulawesi waar de wespen ontdekt werden, is een nog ongerept stukje natuur. Samen met Australië en Madagascar is Sulawesi een van de rijkste gebieden op het vlak van  biodiversiteit in de hele wereld. Het team van Kimsey is de rijke fauna en flora van Sulewasi nu volop aan het ontdekken. Drie trips naar het eiland leverden haar team al duizenden nieuwe soorten op. (br.hln - beeld photonews)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf verrassende gelijkenissen tussen mens en dier

Vijf verrassende gelijkenissen tussen mens en dier


http://img571.imageshack.us/img571/7704/chimpansee.jpg


Wist je dat apen prostitutie kennen en walvissen popliedjes zingen. Er zijn bepaalde gedragingen die we als typisch menselijk zien, maar die dieren ook doen. We lijsten de meest verrassende zaken op.

Dolfijnen, kraaien, primaten en papegaaien gebruiken allemaal een unieke lokroek als ze de aandacht van specifieke leden van hun groep willen trekken. Dit kun je het dierenequivalent van een mensennaam noemen. Wetenschappers deden in Venezuela onderzoek naar hoe de 'namen' van papegaaien exact ontstaan. Daaruit blijkt dat de ouders hun kuikens deze geven na de geboorte. Elke papegaai past deze later aan, hij geeft zichzelf dus een bijnaam.

Dat orka's zingen is een algemeen geweten feit, nieuw is echter dat hun liedjes een hit kan worden die de halve wereldbol rondreist. De meeste mannelijke walvissen in een groep zingen namelijk hetzelfde een liedje, maar wanneer ze dat beu zijn, zal de leider van de groep een nieuw beginnen zingen. Dit kan elementen bevatten van voorgaande hits in combinatie met nieuw materiaal. Soms is het iets volledig nieuw. Deze hits blijven niet beperkt tot een groep, een deuntje kan over de verschillende oceanen hen reizen.

Jonge, vrouwelijke chimpansees gebruiken hun verbeelding om met poppen te spelen, die ze zelf maken uit stokjes twijgjes en bladeren van bomen. Wanneer de 'meisjes' hiermee spelen, knuffelen ze de popjes of leggen ze hen in bed in hun nest. Sommige aapjes bouwden zelfs huizen voor hun poppen. Overdag wandelden de dieren hiermee rond net als hun moeders met hun jongen dat doen. De jongens 'speelden' ook met zelfgemaakte vliegtuigen, ontdekten de onderzoekers.

Chimpansees schakelen een derde partij in om discussies op te lossen. Wanneer mannelijke chimpansees ruzie maken, moet een ouder vrouwtje de gemoederen bedaren. Wanneer het tot een uitbarsting komt, zullen beide mannetjes koppig wachten tot de andere de eerste stap tot verzoening zet, als niemand dat doet, zal en vrouwtje dit voor hen doen. Zij benadert een van de twee partijen en begint zijn vacht te verzorgen om hem te kalmeren, dan gaat ze naar de andere. De bemiddelaar maakt dat de eerste chimpansee haar volgt, ze laat beide partijen haar vacht verzorgen, om vervolgens weg te gaan en hen aan hun lot over te laten. Dankzij de vachtverzorging zijn ze gekalmeerd en gaan beide mannetjes opnieuw als voorheen met elkaar om.

Onderzoek toonde aan dat capucijnapen de waarde van geld kennen en zelfs het begrip inflatie begrijpen. Ook doen deze dieren aan prostitutie, uit observaties blijkt dat mannetjes vrouwtjes druiven geven in ruil voor seks.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen die niet ravotten lopen meer kans op depressie

"Kinderen die niet ravotten lopen meer kans op depressie"


http://img97.imageshack.us/img97/2770/kinderendiespelen.jpg


Ouders die hun kinderen niet buiten laten spelen uit overbezorgdheid kunnen hun kinderen meer kwaad dan goed doen, waarschuwen experts.

Overbeschermende moeders en vaders die hun kinderen niet spontaan laten spelen kunnen zo hun risico op depressie en zelfdoding verhogen. De schade door het missen van kampen bouwen, in bomen klimmen of gewoon de natuur ontdekken is aanzienlijk.

Amerikaanse experts bestudeerden het verdwijnen van vrij spel bij kinderen en het effect hiervan op de maatschappij. Zonder spontaan buiten spelen, lopen kinderen meer kans op obesitas, een slechte lichamelijke gezondheid en kunnen ze geen sociale vaardigheden ontwikkelen. Professor in de psychologie Peter Gray: "De mogelijkheden van kinderen om vrij buiten te spelen nam de laatste vijftig jaar dramatisch af in ontwikkelde landen. Dit probleem blijft toenemen en heeft ernstige negatieve gevolgen voor de lichamelijke, mentale en sociale ontwikkeling van de kinderen. Er is een duidelijk verband tussen de afname hiervan en de stijging van depressies, zelfmoord, narcisistische trekken bij kinderen."

Ook is het belangrijk dat ze leren spelen met kinderen van andere leeftijden. Ouderen kunnen jongeren nieuwe vaardigheden leren, wat een win-winsituatie voor beiden is. Expert Lenore Skenazy duidt beschermende ouders, georganiseerde sportclubs en een onterechte angst voor het onbekende, maar ook computerspelletjes en sociaalnetwerksites als de oorzaken aan voor het verdwijnen van het spontaan spelen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuivel is het geheim van een plat buikje

Zuivel is het geheim van een plat buikje


http://img84.imageshack.us/img84/3658/buikje.jpg


Een proteïnerijk, koolhydraat- en caloriearm dieet heeft een positieve impact op je lichaamssamenstelling, dit vermindert je buikvet en maakt dat je meer spieren kweekt. Uit onderzoek blijkt dat dit vooral het geval is wanneer de proteïnes uit zuivelproducten komen.

Voor de studie vergeleken onderzoekers drie groepen dames met overgewicht en obesitas, maar ze hadden wel een goede gezondheid. De proefpersonen werden ingedeeld volgens hun opname van zuivelproducten, in combinatie met hoge of lage hoeveelheden proteïnes en koolhydraten. Ze sportten dagelijks gedurende vier maanden. Alle groepen verloren evenveel kilo's, maar degenen die veel proteïnes opnamen, verloren meer vet, vooral aan de buik, kwamen meer bij qua spieren en werden steviger. Dit verschil was groot, deze personen speelden zelfs dubbel zoveel buikvet kwijt.
 
"100 procent van hun gewichtsverlies was in vet, hun spiermassa nam ook toe, wat een belangrijke verandering betekende voor de lichaamssamenstelling van de deelnemers", aldus auteur Andrea Josse. "Dit is namelijk belangrijk voor een goed metabolisme en om gewichtstoename te voorkomen, wat een groot probleem is bij velen die gewicht zijn verloren." Wie weinig proteïnes en weinig zuivel at, verloor meer spiermassa.

Dit gewichtsverlies had belangrijke gevolgen voor de gezondheid van de dames op lange termijn. "Vet aan de buik is zeker slecht voor de gezondheid van de hart- en vaatziekten en het metabolisme. Hoe minder je hier van hebt, hoe beter voor je lichaam", besluit Josse.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw antistollingsmiddel verlaagt risico op beroerte

Nieuw antistollingsmiddel verlaagt risico op beroerte


http://img36.imageshack.us/img36/6215/beroerte.jpg


Het risico op een beroerte kan worden verminderd dankzij een nieuw antistollingsmiddel. Sinds jaren worden antistollingsmiddelen gebruikt die de werking van vitamine K remmen en de stolling van het bloed kunnen regelen, wat het risico op klonters kleiner maakt. Het bekendste middel is warfarine, bekend onder de naam Syntrom.

Dankzij die behandeling wordt het risico op een beroerte zowat 70 procent kleiner, maar het nadeel is dat ze kan leiden tot het tegenovergestelde: een bloeding.
 
Patiënten die lijden aan een hartritmestoornis zouden binnenkort geholpen kunnen worden met apixaban, dat onder de naam Eliquis op de markt zou komen als het gecommercialiseerd wordt, zo verduidelijken de kranten Le Soir en La Dernière Heure.
 
Volgens een studie bij 18.201 patiënten kan de nieuwe behandeling van Bristol-Myers en Pfizer het krijgen van beroertes bij een patiënt met 21 procent verminderen. Het risico op een bloeding wordt dan weer verminderd met 31 procent, terwijl het aantal overlijdens 11 procent lager ligt.
 
In totaal hebben 1.034 ziekenhuizen uit 39 landen, waaronder België, bijgedragen aan de studie. De resultaten werden voorgesteld tijdens een bijeenkomst van de European Society of Cardiology. Die vindt sinds zondag plaats in Parijs en brengt 40.000 cardiologen samen. (br.hln)» Reageer (0)
29-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België stevent af op natste zomer sinds 1860

België stevent af op natste zomer sinds 1860


http://img171.imageshack.us/img171/6047/regenn.jpg

Sinds het begin van de zomer heeft het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) al zestig regendagen geregistreerd op het Belgische grondgebied. Het recordaantal dagen over de hele zomerperiode dateert uit 1860, toen er 68 regendagen waren. Vermits de zomer nog niet ten einde is, kan dat record nog verbroken worden.

Toch is de zomer van 2011 voor het KMI niet extreem druilerig. "De temperatuur in augustus ligt slechts 0,3 graden lager dan de normale temperatuur. De onweders van de afgelopen weken geven een vertekend beeld", aldus een klimatoloog van het KMI. "Neem nu het onweer dat Pukkelpop getroffen heeft. Als dat vijf kilometer van de wei losgebarsten zou zijn, zou er niet over gesproken geweest zijn."
 
"Tijdens de zomervakantie was er wel minder zonneschijn dan gemiddeld. Het aantal buien ligt ook hoger, met soms erg felle regenbuien, zoals bijvoorbeeld in Ukkel vorige week." Volgens het KMI zijn de zomerse onweersbuien geen uitzonderlijk fenomeen en mogen ze niet toegeschreven worden aan de opwarming van de Aarde.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachen is even gezond als groenten eten of sporten

Lachen is even gezond als groenten eten of sporten


http://img600.imageshack.us/img600/1118/lachene.jpg


Lachen zou je gezondheid even goed stimuleren als een evenwichtig eetpatroon of sport,

Een stevige lachbui vanuit de buik verbetert de bloedcirculatie. Wetenschappers ontdekten dat wanneer vrijwilligers naar grappige filmpjes keken, hun aders verbreden. Wanneer ze echter scènes uit een oorlogsfilm keken, werden deze nauwer, waardoor er minder bloed naar het hart ging.

Professor Michael Miller: "De omvang van de verandering die we zagen na het lachen was gelijkaardig aan het voordeel dat je haalt uit sport. Het is goed mogelijk dat lachen op regelmatige basis een manier is om hartziekten te voorkomen en een gezonde levensstijl te stimuleren. Met andere woorden, het is gezond om je groenten te eten, te sporten en dagelijks stevig te lachen."

Daarom enkele tips om meer te lachen:

Als er iets is dat je kan leren van kinderen is hoe te lachen en te spelen. Probeer daarom tijd met jongeren door te brengen om meer plezier in je leven te brengen.

Luister naar grappige fragmenten tijdens het pendelen
Zet enkele zaalshows van je favoriete komiek op je mp3-speler of op cd en luister hier naar in de auto. Zo heb je meteen iets te doen in de file en ga je je hier minder druk in maken.

Door samen met wat vrienden naar een grappige film te kijken, ga je harder lachen dan wanneer je dit alleen zou doen. Dit kan ook de band tussen jullie versterken.

Probeer te erkennen hoe grappig jouw gedrag soms is, zeker wat je tekortkomingen en fouten betreft. Deze zijn eigen aan jezelf en je moet hier van leren te genieten, neem dus jezelf niet te ernstig.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kindermeid van zoon Kadhafi meermaals als straf verbrand

Kindermeid van zoon Kadhafi meermaals als straf verbrand

Klik op de foto om de clip te bekijken
De gruwel van het regime Kadhafi wordt steeds duidelijker in Libië. Een cameraploeg van CNN bezocht het luxueuze huis waar zijn zoon Hannibal woonde. Plots vonden ze een vrouw die de kindermeid van het gezin bleek te zijn. De vrouw is zwaar verbrand en verminkt, een straf die ze kreeg omdat ze niet gehoorzaamde. Ze werd vastgebonden in de badkamer en kreeg kokend water over zich heen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Briefjes van 50 euro dwarrelen over Nederlandse autoweg

Briefjes van 50 euro dwarrelen over Nederlandse autoweg


http://img851.imageshack.us/img851/9741/eurobriefjes.jpg


Automobilisten op de Nederlandse autoweg A2 kregen vanochtend een aangename verrassing. Een geldtransportwagen was ter hoogte van het Limburgse Beek een kistje met geld verloren. Om een nog onbekende reden was de deur van de wagen open gegaan. Het kistje barstte open toen het de grond raakte, waarna de biljetten van 50 euro door de lucht begonnen te zweven.

Verschillende automobilisten stopten om het geld op te rapen. Een onbekend aantal mensen 'helpt' met het zoeken naar het geld, meldt een woordvoerster van de politie. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tony Joe White - Polk Salad Annie

Tony Joe White - Polk Salad Annie

Klik op de foto om hem te beluisteren

Tony Joe White (Oak Grove, Louisiana, 23 juli 1943) is een Amerikaanse zanger, liedjesschrijver en gitarist die het bekendst is van zijn hit Polk Salad Annie, Rainy Night in Georgia. Hij wordt gewaardeerd om zijn specifieke donkere, lage stem.

Tony Joe White was de jongste van zeven kinderen en leefde op een katoenplantage in Oak Grove, Louisiana tijdens zijn kinderjaren. Zijn zijn eerste optredens waren tijdens schoolfeesten en nadat hij klaar was met de High school speelde hij in nachtclubs in Texas en Louisiana. In 1968 verhuisde hij naar Nashville.

Het eerste album van White, Black And White, werd opgenomen met David Briggs, Norbert Putnam en Jerry Carrigan, op dat album staat het wereldbekende nummer Polk Salad Annie en de cover Wichita Lineman van Jimmy Webb. Soul Francisco wordt een hit in Frankrijk. Eind september 1973 werd White gevraagd door producent Huey P. Meaux om mee te werken aan de Memphis sessies (die drie dagen duurde) en zo kwam het bekende album Southern Roots van Jerry Lee Lewis tot stand. Carl Perkins, Mark Lindsay (van Paul Revere and the Raiders, Wayne Jackson en de Memphis Horns deden tijdens de sessies mee, ook speelden Booker T. & the M.G.'s na drie jaar weer samen.

In de jaren 70 en 80 toerde White samen met Creedence Clearwater Revival en James Taylor. In Europa werd White bekend door zijn livedebuut op het Isle of Wight Festival in Engeland waar ook Jimi Hendrix aanwezig was. Nadat White in 1991 de cd Closer to the Truth had gemaakt, toerde hij samen met Eric Clapton en Joe Cocker. In 1993 maakte hij het album Path Of A Decent Groove en in 1995 Lake Placid Blues. De laatstgenoemde cd kreeg twee nominaties voor "Best R & B Album" tijdens de Nashville Music Awards.

In 1999 ging White terug naar zijn roots en maakte in Louisiana One Hot July. De cd werd wederom goed verkocht. Hij ging weer op tournee door Australië en Europa. In 2008 speelde White tijdens de Europese tournee op 65-jarige leeftijd een concert in Paradiso in Amsterdam en werkte hij tevens mee aan een cd van Susan Tedeschi. De bandleden waar hij in 2008 mee toerde waren Jeff Hale op drums en Ryson Rogers op keyboard, zelf zong hij, speelde gitaar en mondharmonica.» Reageer (0)
28-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Implantaat belooft bruin kleurtje zonder kans op huidkanker

Implantaat belooft bruin kleurtje zonder kans op huidkanker


http://img850.imageshack.us/img850/1576/bruinkleurtje.jpg


Wetenschappers hebben een implantaat ontwikkeld dat voor een bruin kleurtje moet zorgen gedurende drie maanden, zonder risico op huidkanker. Dat meldt de Britse krant The Sunday Times.

Het implantaat stimuleert de productie van melanine, een pigment dat de huidkleur bepaalt en de graad van schadelijke UV-stralen die het opneemt. Het wordt onder de huid aangebracht en is maar zo groot als een rijstkorrel. Het medicijn, Scenesse genaamd, kan volgens The Sunday Times populair worden als een alternatief voor het zonnebanken.
 
Clinuvel, het bedrijf dat Scenesse maakt, ontwikkelde het als remedie voor huidproblemen. Volgens de onderzoekers van Cancer Research UK heeft het medicijn het potentieel om in Groot-Brittannië ongeveer 12.000 kwaadaardige gevallen van huidkanker te voorkomen. Volgens andere wetenschappers is er echter, vooraleer het implantaat op de markt komt, meer duidelijkheid nodig over de langetermijneffecten. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag heeft mijn tellertje de 1.000.000 pageviews overschredenhttp://img841.imageshack.us/img841/8716/bouquetx.jpg


Vandaag heeft mijn tellertje de 1.000.000 pageviews overschreden . Ik dank mijn bezoekers hiervoor. Zonder jullie was het niet mogelijk geweest.
Ik dank ook Pascal en zijn team voor al de inspanningen die ze leveren om alles op seniorennet zo vlot mogelijk te laten verlopen.
Dank iedereen...» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Edgar Degas 1834 – 1917 was een Frans impressionistisch kunstschilder en beeldhouwer.

Edgar Degas 1834 – 1917 was een Frans impressionistisch kunstschilder en beeldhouwer.

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijkenHilaire-Germain-Edgar Degas (Parijs, 19 juli 1834 – Parijs, 26 september 1917) was een Frans impressionistisch kunstschilder en beeldhouwer.

Degas werd geboren als zoon van een welgesteld burger en bankier. Deze had de familienaam gesplitst, zodat de zoon eigenlijk van zijn achternaam de Gas heette. Beroemd geworden als schilder en tekenaar onder het impressionisme, bracht hij, als gevolg van zijn slechter geworden gezichtsvermogen, zijn laatste levensjaren door als beeldhouwer, met een al even opvallende reputatie.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/degas1-1.jpg?t=1314536213
Degas was geen pure impressionist. Daarvoor bleef hij te trouw aan de classicistische tekenlijn van Jean Auguste Dominique Ingres en Jacques Louis David en bleef hij afzijdig voor de impressionistische kleurenscheiding. Desondanks deed hij graag zijn zegje bij de "refusés" en de contra-academisten van de Parijse cafés Guerbois of La Nouvelle-Athènes.

Degas kreeg zijn eerste classicistische opleiding van F. Barrias en L. Lamothe, zelf een leerling van Ingres. Dit gebeurde van 1853 tot 1855, nadat hij eerst, sedert 1852, begonnen was in een eigen atelier in het huis van zijn vader.

Tussen 1854 en 1859 trok Degas meerdere keren naar Italië, waar hij studies maakte van oude meesters, historiestukken en realistische portretten. In 1861 ving hij aan met zijn eigen thematiek: de overbekende paardenrennen. In 1862 ontmoette hij Édouard Manet en zij werden vrienden in wel en wee en in dispuut.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/degas3-1.jpg?t=1314536281
Count Lepic en zijn dochtersZijn laatste historieschilderij exposeerde hij op het officiële Salon in 1865. Omstreeks deze tijd kwam hij in het Café Guerbois en leerde hij er onder anderen Claude Monet en Pierre-Auguste Renoir kennen. Het "oproer-complot" onder de naam van het Impressionisme was geboren.

Samen met Manet reisde Degas in 1868 naar Londen. Gefascineerd door de muziek en het theaterleven begon hij zijn al even beroemde balletscènes te tekenen en te schilderen. In 1869 nam hij voor het laatst deel aan het Salon en ging daarna naar België.

Degas werd van 1870 tot 1871 geconfronteerd met het oorlogsgeweld en tijdens de Parijse Commune verbleef hij bij vrienden in Normandië.

In 1874 vond de beruchte eerste expositie van de impressionisten plaats, waarvan Degas medeorganisator was. De expositie werd georganiseerd in de Boulevard des Capucines en liep van 15 april tot 15 mei, telkens van 10u. tot 18u. en van 20u. tot 22.30u. Er waren 30 deelnemers met 167 werken en Degas had er 10 laten plaatsen. Het doek van Claude Monet "Impression, soleil levant", uit 1873, zou aanleiding worden tot de beroemde spotnaam "impressionisten".
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/degas6.jpg?t=1314536339
In 1876 werd de tweede expositie gehouden, met 19 deelnemers en 252 werken, in de rue Le Pelletier. Degas was er met 24 tekeningen en schilderijen. Hij zou verder blijven deelnemen tot en met de zesde expo, in 1881. Bij de zevende was er ruzie in het straatje en nam hij niet meer deel. Intussen was een eerste doek van hem door een museum aangekocht, in 1878.

In 1883 organiseerde de bekende galerist Durand-Ruel ineens twee tentoonstellingen, een in Londen en een in New York, waaraan Degas deelnam. Op de achtste en laatste expositie van de impressionisten, in 1886, presenteerde hij toch nog eens 15 van zijn werken. Hij kreeg zijn enige solo-tentoonstelling bij Durand-Ruel in 1892.

Intussen had hij ook al zijn reputatie gevestigd als uitzonderlijk sfeerschepper van vrouwelijke naakten in talloze intieme typeringen, veelal gecreëerd in pasteltekeningen. In 1909 werd werk van hem tentoongesteld op de Wereldtentoonstelling van Parijs.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/danseresje_degas.jpg?t=1314536688
Sinds de Parijse Commune had zich echter een oogaandoening gemanifesteerd. Ten gevolge van de erge verzwakking van zijn gezichtsvermogen, leefde hij teruggetrokken en begon hij te beeldhouwen. Weer ontstonden tientallen beelden van balletdanseresjes. Soms kregen de beeldjes zelfs kleding aan.

Tussen 1909 en 1911 staakte hij, vrijwel blind geworden, elke artistieke activiteit. Hij overleed in zijn geboortestad op 83-jarige leeftijd.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maak je van je hond een echte jogkampioen

Zo maak je van je hond een echte jogkampioen


http://img708.imageshack.us/img708/2601/hondenjogging.jpg


Een koekje hier, een snoepje daar, een wandeling die je wel eens durft over te slaan, ... Voor je het weet is je hond zo rond als een ton. Hoog tijd om de conditie van jouw trouwe viervoeter terug op te bouwen, maar hoe doe je dat?

Obesitas is niet alleen een probleem bij mensen, maar overgewicht brengt ook bij honden gezondheidsrisico's met zich mee. Het juiste dieet en voldoende lichaamsbeweging zijn de sleutel tot een geslaagd afvalparcours. Met deze tip krijg je die zwembandjes van je hond zo weer weg.

Start To Run met Evy Gruyaert ken je vast wel, maar wist je dat er ook een gelijkaardig programma voor honden bestaat? Met 'Pooch to 5K' verander je jouw luie hond in een doorwinterde jogger, en dat op 3 maanden tijd. 3 goede redenen om je aan dit 12 weken durende trainingsprogramma te wagen? Het is gratis, goed voor je hond én voor het baasje. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orkaan Irene heeft New York bereikt

Orkaan Irene heeft New York bereikt


http://img231.imageshack.us/img231/7158/orkaanirene.jpg

De orkaan Irene is zaterdagavond lokale tijd aangekomen in New York. Burgemeester Michael Bloomberg vroeg zijn stadsgenoten om hun woning niet te verlaten.

Voor New Yorkers uit lagergelegen stadsdelen is vluchten niet meer mogelijk. "Ga niet op straat, blijf thuis of in de opvangcentra", zei de burgemeester.
 
In New York zijn alle luchthavens gesloten. Het openbaar vervoer ligt volledig lam. De stad leek zaterdagavond wel verlaten. De restaurants en bars in Manhattan bleven gesloten, de toeristen bleven weg van Times Square en de voorstellingen op Broadway werden geannuleerd.
 
De orkaan Irene bereikte zaterdag de Amerikaanse Oostkust. Er zouden al minstens tien mensen het leven hebben gelaten in het noodweer. Minstens 1,5 miljoen mensen zijn geëvacueerd.

Irene laat windsnelheden tot 140 kilometer per uur over de Verenigde Staten razen. Het ergste zal pas vanavond onze tijd achter de rug zijn.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shakespears Sister - Stay

Shakespears Sister - Stay

Klik op de foto om haar te beluisteren

Shakespears Sister (oorspronkelijk gespeld als Shakespeare's Sister) was een in 1988 door de Ierse zangeres Siobhan Fahey (voormalig Bananarama-lid) gevormde punk/pop/rock-band. In 1992 werd de achtergrondzangeres Marcella Detroit meer naar voren geschoven waardoor de pop-pers de band vaak als een damesduo bestempelde.

De naam van de band is afkomstig van het gelijknamige nummer van the Smiths, daar wel met de "e" en de apostrof geschreven. Toen Fahey aan een vriend vroeg een houtsnede te maken van de naam van de band viel de e weg, en al snel werd ook de apostrof achterwege gelaten. Op het eerste album van de band, Sacred Heart, staat de apostrof nog wel, maar de "e" niet: Shakespear's Sister.

De band bracht twee CD's uit, Sacred Heart en Hormonally Yours. In Nederland en België had de band twee hits met de nummers Stay en Hello (Turn your radio on). Hun eerste single, You're history, bleef steken in de tipparade.
» Reageer (0)
27-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo ga je met verlies van huisdier om

Zo ga je met verlies van huisdier om


http://img707.imageshack.us/img707/1654/verlieshuisdier.jpg


Het overlijden van een huisdier kan een erg diepe indruk op baasjes nalaten. Veel mensen onderschatten dit, wat het verwerkingsproces kan vertragen. Daarom enkele tips om het verdriet toe te laten en uiteindelijk verder te gaan met je leven.

Psycholoog Wallace Sife specialiseert zich in het rouwen om huisdieren. Het verlies van je geliefde viervoeter is volgens hem niet veel anders dan wanneer een persoon in je omgeving overlijdt.

"Je krijgt eerst te maken met shock en ontkenning, dan moet woede en afstand, vervolgens met schuld en depressie. Leer te rouwen maar ook verder te gaan met je leven. Iedereen gaat ook op een andere manier met het verlies om. Het verdriet kan groter zijn wanneer je huisdier een spuitje kreeg, door het schuldgevoel.

Het huis kan na een overlijden stil en leeg lijken. Dan kan soms de komst van een nieuw huisdier helpen, maar enkel wanneer je het verdriet van het vorige hebt verwerkt. Niet iedereen is meteen klaar om een nieuwe hond of kat in zijn hart te sluiten."

- Geef jezelf de toestemming om te rouwen, neem er ook je tijd voor. Het kan kwetsen wanneer mensen zeggen dat je je moet herpakken omdat het maar een kat of hond was. Wanneer je niet gesteund wordt, kunnen de schuldgevoelens of eenzaamheid toenemen. Veel partners weten ook niet hoe ze hun geliefde kunnen steunen in hun verdriet. In het geval van veel onbegrip is het belangrijk om te communiceren. Leg je gevoelens duidelijk uit.

- Schuldgevoelens verlengen het verwerkingsproces, maar zijn niet abnormaal. Om verder te kunnen gaan, kan het helpen een brief te schrijven naar je huisdier waarin je de situatie uitlegt.

- Als je kinderen het ook moeilijk hebben, moet je er ook voor hen zijn. Als ze regelmatig vragen waar hun hond of kat is, zeg dan dat het lichaam van het dier niet meer werkte, dat het dood is en dat ze nooit meer terug komen. Zorg dat je uitleg afgestemd is op hun leeftijd. Kinderen rouwen namelijk anders, ze kunnen de ene moment erg overstuur zijn en vijf minuten later opnieuw met vriendjes spelen. Laat hen de aanpak bepalen.

- Doe iets dat je niet met je huisdier zou kunnen doen, verander bijvoorbeeld je interieur zonder rekening te houden met harige huisgenoten of ga op een vakantie naar een plek waar je hond niet naartoe kon. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.New York evacueert ziekenhuispatiënten

New York evacueert ziekenhuispatiënten, honderdduizenden zonder stroom in North Carolina


http://img690.imageshack.us/img690/5645/newyorko.jpg


New York evacueert vandaag 7.000 patiënten uit ziekenhuizen en verpleeghuizen in laaggelegen gedeeltes wegens de naderende orkaan Irene. Irene doet naar verwachting zondag New York aan en is volgens de burgemeester een levensbedreigende storm voor New Yorkers. Er werden eerder al patiënten uit klinieken in de meest risicovolle gebieden geëvacueerd.

De autoriteiten hadden eerder al circa 370.000 bewoners van laaggelegen gebieden in de Big Apple gelast te evacueren. Ze moeten uiterlijk vandaag om 17 uur (lokale tijd) zijn vertrokken. Bloomberg benadrukte dat het negeren van het evacuatiebevel gevaarlijk en dom is.

Honderdduizenden mensen in de oostelijke Amerikaanse staat North Carolina zitten zonder stroom. De orkaan Irene, die zaterdagochtend (lokale ochtend) aan land kwam, heeft elektriciteitsleidingen beschadigd. Dat heeft de gouverneur van de staat, Beverly Perdue, bekendgemaakt.

In veel plaatsen staan straten blank. Er viel meer dan 12 centimeter regen per uur in het oosten van de staat, zo was op radarbeelden te zien.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goethe verkozen tot "grootste Duitser aller tijden

Goethe verkozen tot "grootste Duitser aller tijden"


http://img842.imageshack.us/img842/3052/goethez.jpg


Johann Wolfgang von Goethe is in de Duitse krant Bild uitgeroepen tot "grootste Duitser aller tijden". De in 1749 geboren schrijver en wetenschapper kwam als winnaar uit een bevraging van 2.000 Duitsers.


Een onderzoeksinstituut vroeg in opdracht van Bild de grootste Duitser ooit te noemen. De naam van Goethe viel het vaakst, voor die van de naoorlogse bondskanselier Konrad Adenaur en Albert Einstein, de vader van de relativiteitstheorie.
 
Goethe (1749-1832) is het bekendst als schrijver van 'Die Leiden des jungen Werthers', een boek over een jongen die zich volledig door zijn gevoelens laat leiden. Tegelijk was Goethe onder meer wetenschapper, toneelschrijver en filosoof.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdekt: waarom sommigen vatbaarder zijn voor griep

Ontdekt: waarom sommigen vatbaarder zijn voor griep


http://img831.imageshack.us/img831/4762/ziekb.jpg


De vatbaarheid voor de griep zit in je genen, wetenschappers ontdekten waarom sommige mensen hier elke winter mee te maken krijgen en anderen haaast immuun lijken te zijn.

Een studie bij Britse vrijwilligers toont aan dat sommige mensen genetisch geprogrammeerd zijn om de griep af te wenden, terwijl anderen jaarlijks met koorts en een snotneus rondlopen. Het goede nieuws is wel dat deze doorbraak voor een universele behandeling kan zorgen. De vorsers besmetten 17 gezonde mensen met het griepvirus en hielden hun gezondheid gedurende vijf dagen in de gaten. Negen van hen werden ziek, de rest vertoonde helemaal geen symptomen.

Ze bestudeerden de genen in de bloedstalen van de deelnemers om de acht uur. Wie ziek werd, ontwikkelde een acute ontsteking in bepaalde genen 36 uur nadat de symptomen begonnen. Dit genetisch 'signaal' was het beste merkbaar bij degenen met de ergste symptomen. Bij wie gezond bleef, trad er een helemaal andere genengroep in actie. De wetenschappers interpreteren dit als een antistressreactie, hun lichamen vochten actief tegen het virus. Deze ontdekking maakt het mogelijk dat experts een manier kunnen ontwikkelen om de griep snel op te sporen, zo kunnen ze actie ondernemen voor de ergste symptomen zich manifesteren.

Professor Peter Openshaw: "Deze ontdekking is erg belangrijk. Het heeft belangrijke gevolgen voor andere infectieziekten, niet enkel de griep." Professor Alfred Hero voegt daaraan toe: "Voor het onderzoek bestudeerden we 22.000 genen in 267 bloedstalen, wat van dit onderzoek de grootste studie over dit onderwerp maakt. Dit maakt het mogelijk de biologische voorwaarden te ontdekken die je beter bestand tegen ziekte maken. We zullen dit nu testen op verschillende varianten van de griep. Dit kan ook gelden voor andere virussen, waaronder de verkoudheid."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby, you can buy my car: Aston Martin van McCartney onder de hamer

Baby, you can buy my car: Aston Martin van McCartney onder de hamer


http://img703.imageshack.us/img703/6168/astonmartinmccartney.jpg


430.000 euro is de startprijs voor de Aston Martin DB5 sportwagen die ooit eigendom was van Paul McCartney. Die kocht het karretje in 1964, het jaar waarin hij ook de hit 'Drive My Car' schreef. Hij betaalde er toen 6.000 euro voor. McCartney kocht de Aston, die beroemd werd omdat James Bond er mee reed in 'Goldfinger' rechtstreeks van de fabriek en vroeg opties zoals een speciale ophanging en chroom velgen. Er zat zelfs een platendraaier van Philips in.

Op 21 september wordt de auto geveild in het Duxford Imperial War Museum in het Engelse Cambridgeshire.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit zoveel buitenlandse werknemers uitgebuit

Nooit zoveel buitenlandse werknemers uitgebuit


http://img820.imageshack.us/img820/614/buitenlandsewerknemers.jpg


De sociaalinspectiediensten in België hebben in 2010 een recordaantal buitenlandse werknemers betrapt die niet correct aan de slag waren, zo schrijft De Tijd vandaag.

Volgens een rapport van de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst over de tewerkstelling van buitenlandse werknemers en mensenhandel in België betrapten de inspectiediensten vorig jaar 3.643 mensen. Dat is 22 procent meer dan in 2009.
 
Vorig jaar zijn een pak meer buitenlandse werknemers betrapt in de schoonmaaksector (829 mensen, tegenover 48 in 2009). Het is de eerste keer dat deze sector de lijst aanvoert, voor traditionele probleemsectoren als de bouw en de horeca.
 
Van de 829 buitenlanders die betrapt werden in de
schoonmaaksector kwam bijna zeventig procent uit Brazilië en 26 procent uit Ecuador. Ook in andere sectoren moest men vorig jaar een opvallende stijging van het aantal Brazilianen vaststellen. Over alle sectoren werden 784 Brazilianen betrapt, drie keer meer dan in 2009. Daarna volgen Roemenen, Marokkanen en Bulgaren. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee op drie leraars vindt dat kwaliteit onderwijs daalt

Twee op drie leraars vindt dat kwaliteit onderwijs daalt


http://img692.imageshack.us/img692/2539/klaslokaal.jpg


Meer dan twee op drie leraars vinden dat het Vlaamse onderwijs steeds minder kwaliteit biedt. Dat blijkt uit een een enquête die vandaag is verschenen in Het Nieuwsblad.

In opdracht van de krant werden meer dan 5.000 leraars uit alle onderwijsniveaus ondervraagd. Slechts tien procent van de ondervraagden vindt dat het onderwijsniveau de afgelopen jaren is gestegen. Vooral in het secundair onderwijs wordt de alarmbel geluid: driekwart van het personeel zag het onderwijsniveau dalen.
 
Die tendens ziet ook Inge De Meyer van de Universiteit Gent, die de Vlaamse deelname aan de internationale Pisa-test begeleidt. "De resultaten van 2009 gaven aan dat het niveau daalt. Zo was Vlaanderen acht jaar geleden de top in wiskunde, nu zijn we voorbijgestoken door verschillende Aziatischelanden. Toch is de toestand niet dramatisch, want de niveaudaling in Vlaanderen is niet meer uitgesproken dan in toplanden zoals Finland".
 
Ook de vakbonden en de onderwijskoepels bevestigen het gevoel van het leerkrachtenkorps. Zij vermoeden dat dit aanvoelen van kwaliteitsverlies veroorzaakt wordt door de verschuiving van de nadruk van kennis naar vaardigheden in de klas. Meer dan vier op de tien leerkrachten zijn wel van mening dat het Vlaamse onderwijs nog meer kwaliteit te bieden heeft dan dat in de buurlanden» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Richard Hawley - Tonight The Streets Are Ours

Richard Hawley - Tonight The Streets Are Ours

Klik op de foto om hem te beluisteren


Richard Hawley (Sheffield, 17 januari 1967 is een britpopartiest, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Hij speelde onder meer in da bands Longpigs en Pulp, als gitarist. Als solo-artiest zingt hij en speelt hij gitaar. Hiermee heeft hij tot op heden 6 albums uitgebracht.

Ondanks dat hij in eigen land nooit echt heeft door weten te breken, heeft hij in Europa een kleine schare fans. Hij maakt af en toe kleine tours buiten de eigen landsgrenzen. Hawleys stemgeluid wordt vaak vergeleken met dat van Frank Sinatra, al is de muziek van Hawley melancholischer.

Hawley verwierf voornamelijk bekendheid met zijn nummers "Coles Corner", "Oh My Love" en "Soldier On".

Hawley verzorgde de zang bij het nummer "Bad Woman" van de Arctic Monkeys, dat op de single Teddy Picker van de groep kwam te staan.

Dankzij Banksy's pseudo-documentaire "Exit through the Gift Shop" verwierf hij meer faam, met name door de single "Tonight the Streets Are Ours" die als soundtrack werd gekozen.» Reageer (0)
26-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinesist kan blaasontsteking helpen voorkomen

Kinesist kan blaasontsteking helpen voorkomen


http://img840.imageshack.us/img840/3924/blaasontsteking.jpg


Veel vrouwen hebben kans om een blaasontsteking te krijgen. Een vervelende en vaak ook pijnlijke aandoening, die zou kunnen voorkomen worden door langs te gaan bij... de kinesist. Vooral vrouwen die chronisch last hebben van hun blaas en de daarbijhorende pijn bij het plassen, zouden daar baar bij kunnen hebben.

Een van de oorzaken van een blaasonsteking zou liggen bij overactieve bekkenbodemspieren, iets waar een kinesist bij kan helpen. Andere oorzaken kunnen zijn: bevallen, operaties of gewoonweg een infectie van de urinewegen.

De bekkenbodemspieren zijn een V-vormige spier die de blaas, de vagina, de baarmoeder, de lage rug en andere interne organen ondersteunen.  "De meeste mensen weten dat de bekkenbodem kan verslappen, maar de spier kan ook net strakker worden", legt urinoloog Vik Khullar uit.

"Die spanning kan ontstaan door allerlei oorzaken, bijvoorbeeld endometriose, darm- of blaasproblemen. De spanning kan zo hoog worden dat de spier begint samen te trekken, zowel bij het plassen als bijvoorbeeld bij seksuele betrekkingen."

Een te strakke bekkenbodemspier heeft nog nadelen: zo kan de blaas zich niet altijd volledig legen, waardoor ze ontstoken raakt en een vicieuze cirkel start.


Bekkenbodemspieroefeningen onder leiding van een kinesist, zou dit probleem grotendeels kunnen verhelpen, eventueel in combinatie met spierverslappers, ontstekingsremmers en antibiotica. Dat zou de cirkel van ontsteking en pijn moeten doorbreken.

Voor een adequate behandeling wordt ook een ultrasoundscan aangeraden, die de blaas en bekkenbodemspieren meet terwijl de patiënt staat, ligt en sport. De kinesist kan dan helpen om via de juiste oefeningen de bekkenbodemspieren en de weefsels errond te versterken.

Om de spanning uit de spieren te krijgen kan ook 'druktherapie' worden toegepast, waarbij op de opgespannen stukken spier geduwd wordt. Een beetje zoals nekpijn verlicht wordt door een massage. Ook ijs kan in bepaalde gevallen werken.


Het probleem is evenwel dat het niet eenvoudig is om een probleem met de bekkenbodem vast te stellen. Het gebeurt dat dokters niet aan dit probleem denken en vrouwen zeggen dat ze het zich inbeelden of dat er niets aan gedaan kan worden.

In Europa is het nog niet zo ingeburgerd, maar in de Verenigde Staten bewijzen verschillende studies al het nut van bovenstaande technieken. Onder andere een studie gepubliceerd in Journal of Urology toonde aan dat kinesitherapie de bekkenpijn van patiënten met chronische blaasontsteking kan verhelpen. De druktherapie maakt de pijn draaglijker.

Er wordt wel gewaarschuwd dat de therapie geen wondermiddel is, die het volledige probleem verhelpt. De symptomen verminderen, de pijn draaglijker maken en de cirkel doorbreken zijn wel een optie. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektriciteit in België dubbel zo duur als in buurlanden

Elektriciteit in België dubbel zo duur als in buurlanden


http://img13.imageshack.us/img13/7105/electrabel.jpg


Elektriciteit is in België tot twee keer zo duur als in de buurlanden. Dat concludeert consumentenorganisatie Test-Aankoop uit een grootschalige studie van de energiemarkt.

De verschillen zijn het grootst voor wie weinig elektriciteit verbruikt. Een alleenstaande met een jaarlijks verbruik van 1.200 kWh betaalt in België, afhankelijk van de regio, tussen 200 en 300 euro bij de goedkoopste energieleverancier. In Nederland en Groot-Brittannië is dat slechts 100 tot 150 euro.
 
De verklaring voor die enorme verschillen moet volgens Test-Aankoop worden gezocht bij het falende groenestroombeleid in België, maar ook en vooral bij de distributienetbeheerders. "Die zijn in België goed voor 30 tot 40 procent van de eindfactuur en hanteren onverklaarbaar grote prijsverschillen per regio", zegt Ivo Mechels van Test-Aankoop.
 
De netbeheerders hebben hun prijzen sinds de liberalisering van de markt in 2004 verhoogd met liefst 45 procent, terwijl de index slechts met 17 procent is gestegen. De consumentenorganisatie is voorstander van prijscontrole door de regulator. "Er is nog steeds een gebrek aan concurrentie op de Belgische energiemarkt, dus prijscontrole is geoorloofd" concludeert Mechels.
 
Op de website van Test-Aankoop is een prijsvergelijker per regio beschikbaar voor alle consumenten. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etienne Davignon wil crisisbelasting voor superrijken

Etienne Davignon wil crisisbelasting voor superrijken


http://img839.imageshack.us/img839/539/etiennedavignon.jpg


In navolging van de Amerikaan Warren Buffett en de Franse zakenwereld pleit ook Etienne Davignon voor een crisisbelasting voor de superrijken. "Het is niet zo dat mijn dagelijkse levensstijl zal veranderen door zo'n hogere belasting", stelt de bekende zakenman.

"In de eerste plaats moet de overheid natuurlijk zélf gaan besparen en saneren", stelt Davignon. "Maar ik besef ook dat we er daarmee alleen niet komen als we de begroting tegen 2015 in evenwicht willen krijgen. Daarom vind ik een tijdelijke belasting op de allerrijkste Belgen zeker aanvaardbaar".
 
Het pleidooi van Davignon is volgens de Coreliokranten opvallend. Hij is zowat de eerste bekende Belgische zakenman die zich aansluit bij de initiatieven van Buffet en de Franse superrijken. "Ik besef dat mijn mening niet door iedereen in dank aanvaard wordt. Maar ik vind dat ik oud genoeg ben om die te mogen uitspreken", zegt hij.
 
De formateursnota van Elio Di Rupo bevat al verschillende voorstellen voor belastingverhogingen, onder meer een tijdelijke crisisbelasting op vermogens van meer dan 1,25 miljoen euro. Davignon spreekt zich niet uit over het type belasting waarop hij doelt. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielzoekers in hotels kosten al 23 miljoen euro

Asielzoekers in hotels kosten al 23 miljoen euro


http://img27.imageshack.us/img27/7691/asielzoekers.jpg


De tijdelijke noodmaatregel om asielzoekers op te vangen in hotels heeft al ruim 23,5 miljoen euro gekost. Dat blijkt uit cijfers van N-VA-Kamerlid Sarah Smeyers. Fedasil startte midden 2009 met het onderbrengen van asielzoekers in hotels. Ondanks de tijdelijke aard van de maatregel zitten nog altijd meer dan driehonderd minderjarige asielzoekers in negen Brusselse hotels.
 
Een asielzoeker in een hotel opvangen kost de overheid 36 euro per dag, inclusief een maaltijdcheque van zes euro. De opvang in een centrum kost 38 euro, maar daarin zijn drie maaltijden en alle begeleiding inbegrepen, schrijft de krant De Tijd.
 
De Franstalige krant Le Soir meldt intussen dat La Ligue des droits de l'homme een klacht gaat indienen tegen Fedasil en de bevoegde ministers en staatssecretarissen omwille van de aanhoudende weigering om opvang te organiseren voor asielzoekers.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlees eten haalt het slechtste in de mens naar boven

"Vlees eten haalt het slechtste in de mens naar boven""Vlees eten haalt het slechtste in de mens naar boven. Mensen die graag vlees eten zijn egoïstischer, minder sociaal en 'hufteriger'". Dat concluderen drie Nederlandse hoogleraren uit Tilburg en Nijmegen, die verschillende onderzoeken hebben gedaan naar de psychologische betekenis van vlees en vlees eten.

Carnivoren voelen zich superieur aan anderen, zeggen de professoren; zij denken dat vegetariërs en flexitariërs - mensen die één of meer dagen in de week geen vlees en/of vis eten - beter in hun vel zitten en minder eenzaam zijn.

De onderzoeken zijn gedaan door economisch psycholoog Marcel Zeelenberg, consumentenwetenschapper Diederik Stapel van de Universiteit van Tilburg en sociaal psycholoog Roos Vonk van de Radboud Universiteit, die overigens tevens lid is van de Partij voor de Dieren  en voormalig voorzitter van de actiegroep Wakker Dier.

In een studie werd een groep proefpersonen onzeker gemaakt. Daarna moesten zij kiezen of ze een biefstuk, een omelet of vis wilden eten. In de onzekere groep koos 60 procent voor de biefstuk, terwijl in een controlegroep maar 20 procent het vlees prefereerde. Bij een ander onderzoek kregen sommige mensen een plaatje van een biefstuk te zien en anderen een afbeelding van een koe of een boom. Degenen die de biefstuk hadden gezien, reageerden daarna bij meerkeuzevragen egoïstischer, aldus de hoogleraren.

"Vleeseters denken meer in termen van dominantie en de baas zijn. Vlees eten is een manier om je te verheffen boven anderen", zo stelt Vonk.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel zacht fluisterend
Heel zacht fluisterend

blaast de wind
een lint van rozengeur
strelend door haar haar
 
De maan kust zomersproetjes
op haar neus
en kleurt haar wangen roze
haar ogen
zachter dan fluweel
strelen sterrenpracht
 
Ze is mooi zo mooi
de koningin van de nacht
haar mond zo rood als karmozijn
parelt een lokkende lach
als ze wolvend
haar lieve schaduw kust
 
goede nacht
klinkt
als een fluistering
zo teder
en de slaap
vangt haar sluimerig
in morpheus armen
dommelig zacht» Reageer (0)
25-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan 10 procent van Zuid-Afrikanen is seropositief

Meer dan 10 procent van Zuid-Afrikanen is seropositief


http://img856.imageshack.us/img856/1664/zuidafrikanen.jpg


De regering in Zuid-Afrika schat dat 5,38 miljoen Zuid-Afrikanen (op een totale bevolking van 50 miljoen) seropositief zijn. Dat zegt de Zuid-Afrikaanse vice-president Kgalema Motlanthe. Hij merkte op dat het aantal sterfgevallen door aids begint af te nemen.
 
De laatste bekende cijfers maakten gewag van ongeveer 5,7 miljoen seropositieve Zuid-Afrikanen. Het nieuwe cijfer van de regering vertaalt zich naar een percentage van 10 procent van de totale bevolking dat hiv heeft. "Voor de leeftijdsgroep tussen 15 en 29 jaar is dat zelfs 16,6 procent", aldus Motlanthe. "De jongeren grijpen steeds meer naar voorbehoedsmiddelen, wat tot een lichte daling van het aantal nieuwe infecties leidde."
 
Bij de geteste zwangere vrouwen viel het aantal besmettingen terug tot onder 30 procent. In 3,5 procent van de gevallen wordt het virus nog van de moeder op het kind overgedragen, zo blijkt. Drie jaar eerder was dat nog 10 procent. "Het is ook belangrijk op te merken dat het aantal sterfgevallen door aids traag begint te dalen dankzij de betere behandelingen", voegde Motlanthe er nog aan toe. In Zuid-Afrika worden meer dan 1,3 miljoen personen behandeld.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik eet als een paard, maar ben vel over been door zeldzame ziekte

"Ik eet als een paard, maar ben vel over been door zeldzame ziekte"


http://img641.imageshack.us/img641/6861/veloverbeen.jpg


Zoveel kunnen eten wat je wil klinkt voor veel vrouwen als de ultieme droom. Voor de Britse Carole French echter is het eerder een nachtmerrie, ze blijft ongezond graatmager, wat ze ook naar binnenspeelt.

Carole French heeft een erg zeldzame ziekte, in de hele wereld is er slechts een ander geval bekend, genaamd fibrositis disproportie. Hierdoor kan haar lichaam geen vet opslaan en is ze zo mager dat ze kinderkleding moet dragen omdat niets haar past. "Ik word voortdurend aangestaard omdat mensen denken dat ik anorexia heb. Velen zeggen me dat ik geluk heb zo mager te zijn, het enige wat ik wil is bijkomen. Ik eet als een paard en trakteer mezelf regelmatig op fastfood, maar ik blijf  vel over been. Mensen kunnen ontzettend wreed zijn, ik zie er anders uit, maar ik kies daar niet voor. Ze staren en nemen foto's van mij, dit maakt mij echt overstuur. Ik begin de dag met een warm ontbijt, eet een salade met kaas als lunch en 's avonds ga ik naar de afhaalchinees, dit spoel ik door met een bier."

Toen Carole geboren werd, leek ze perfect normaal te zijn. Maar haar ouders merkten na een tijdje op dat het, in vergelijking met leeftijdsgenoten, langer duurde om te leren zitten, kruipen en wandelen. "In de lagere school bleek dat ik anders was, ik was klein en had erg magere armen en benen. Op mijn dertiende woog ik amper 25 kilo. Mijn ouders waren overtuigd dat ik met een eetstoornis kampte. Het enige wat ik wilde was net als mijn leeftijdsgenoten rondingen te krijgen. Als tiener werd ik voortdurend gepest, ze noemde me insect en zeiden dat ik anorexia had. Ik at voortdurend koolhydraten en at verschillende borden leeg bij het avondmaal, maar niets leek te helpen. Zelfs mijn moeder ging met me naar de dokter om zeker te zijn dat ik geen eetstoornis had. Het duurde een jaar voor dokters de juiste diagnose konden stellen."

"Door mijn ziekte heb ik niet evenveel spieren als anderen en haast geen lichaamsvet. De kans is groot dat ik met andere gezondheidsproblemen te kampen zal krijgen. Ik ben voortdurend vermoeid, de kans is groot dat ik osteoporose en artritis ontwikkel. Er bestaat geen medicijn voor, ik moet simpelweg met mijn aandoening leren leven. Mijn man Steve en mijn kinderen zeggen dat ik perfect ben, en veel vrienden willen met me ruilen, maar dan herinner ik ze aan het gestaar en de opmerkingen. Er is niets dat ik kan doen om mijn lichaam te veranderen", besluit Carole.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restauratie Carolus Borromeus kost 1,85 miljoen euro


Restauratie Carolus Borromeus kost 1,85 miljoen euro


http://img42.imageshack.us/img42/8540/carolusborromeus.jpg


De restauratie van de Antwerpse Carolus Borremeuskerk, waar twee jaar geleden brand uitbrak, gaat eind 2011 of begin 2012 van start. Tegelijk met de herstelling van de brandschade krijgt de kerk binnenin een opknapbeurt. De werken zullen twee jaar duren en 1,85 tot 2 miljoen euro kosten.


De Antwerpse cultuurschepen Philip Heylen (CD&V) maakte twee jaar na de brand een stand van zaken op. Dringende structurele werken - die ervoor moeten zorgen dat de gaanderijen niet meer moeten worden gestut - worden al binnen enkele maanden uitgevoerd, in afwachting van de definitieve toekenning van de Vlaamse restauratiepremie. Al na het afronden van die fase wordt de kerk weer optimaal inzetbaar voor erediensten en concerten.
In een tweede fase wordt het interieur gerestaureerd en in een derde fase de 41 schilderijen in de kerk, die allemaal roetschade hebben opgelopen. Ook twee jaar na de brand is in de kerk overigens een brandgeur waar te nemen. Heylen benadrukte dat het aan het voorzichtige bluswerk te danken is dat de schade niet groter is.

Architect Rutger Steenmeijer leidt de restauratie voor de stad, die alle werken prefinanciert, in samenwerking met de provincie Antwerpen en het Vlaams Gewest. Het interieur is met 1,55 miljoen euro de grootste kost. De Carolus Borromeuskerk brandde in 1718 al eens uit na een blikseminslag. Op 30 augustus 2009 was het weggehangen verlichting die voor oververhitting van de houten gaanderijvloeren zorgde.  (br.hln )» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporen van 9.000 jaar oude beschaving ontdekt in Saoedi-Arabië

Sporen van 9.000 jaar oude beschaving ontdekt in Saoedi-Arabië


http://img32.imageshack.us/img32/2916/paardenj.jpg
Paarden werd duizenden jaren geleden al gedomesticeerd.

In het zuidwesten van Saoedi-Arabië zijn sporen ontdekt van een 9.000 jaar oude beschaving. Die beschaving kreeg de naam al-Maqar mee en kenmerkte zich onder meer door de domesticatie van paarden en balseming van doden, "op een totaal verschillende manier" dan de procedés die tot dan bekend waren.

Dat heeft Ali al-Ghabban gezegd, de vicevoorzitter van het Departement voor Musea en Antiquiteiten in Saoedi-Arabië, op een persconferentie. "Deze ontdekking maakt duidelijk dat de paarden meer dan 9.000 jaar geleden voor de eerste keer gedomesticeerd werden op het Arabisch schiereiland. Vorige studies gingen ervan uit dat de domesticatie van paarden in Centraal-Azië nog maar 5.000 jaar oud was", aldus Ghabban.

De resten van de beschaving werden gevonden in de buurt van Abha, in de provincie Asir. Er waren ook onder meer beeldjes van honden, geiten en valken maar ook de buste van een paard van ongeveer een meter. "Nergens ter wereld is ooit een dergelijk groot beeld ontdekt dat dateert uit die tijd", stelde Ghabban. De archeologen vonden ook pijlpunten, stenen werktuigen, weefinstrumenten en vijzels om graan te malen terug, wat wijst op de goede ontwikkeling van de beschaving.

De overblijfselen werden aangetroffen in een vallei die vroeger de bedding van een rivier was.

Onderzoek van een internationale groep wetenschappers dat in januari gepubliceerd werd, suggereerde al dat de aanwezigheid van de moderne mens op het Arabisch schiereiland tot 125.000 jaar kan teruggaan. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond waakt aan doodskist van gesneuvelde soldaat

Hond waakt aan doodskist van gesneuvelde soldaat

http://img854.imageshack.us/img854/3360/navysealsjontumilson.jpg


Dierenliefde kent geen grenzen. Dat bewijst de Labrador-retriever Hawkeye die waakt bij de doodskist van zijn baasje. Dit pakkende beeld werd genomen tijdens de begrafenis van de Navy Seals Jon Tumilson.

Deze 35-jarige Amerikaanse soldaat kwam op 19 augustus om het leven tijdens een aanslag op een Chinook-helikopter in Afghanistan. Tumilson was één van de achttien gesneuvelde Seals tijdens dit bloedbad.Jon Tumilson.
Jon Tumilson. 


Jon Tumilson werd begraven in zijn thuisstad Rockford in de staat Iowa. De plechtigheid werd door ruim 1.500 mensen bijgewoond. (br.hln - foto's getty - ap)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen papegaai herkent baasje op markt

Gestolen papegaai herkent baasje op markt


http://img714.imageshack.us/img714/8170/grijzeroodstaartpapegaa.jpg


Een grijze roodstaartpapegaai, die eerder deze maand werd gestolen uit een instelling in het Nederlandse Barneveld, heeft op een dierenmarkt zijn baasje herkend. De vogel kwam direct toen zijn baas hem bij de naam riep. Een 30-jarige man uit Hilversum, die de papegaai te koop aanbood, is ter plekke aangehouden.

Uit de instelling werden ongeveer 70 vogels gestolen. Behalve de roodstaartpapegaai had de Hilversummer een eveneens uit de instelling gestolen voorhoofdsamazonepapegaai bij zich. In zijn woning trof de politie nog eens een kaketoe en een papegaai aan, die ook werden gestolen.

De eigenaar van de vogels was getipt dat zijn dieren op de markt waren gezien. Hij nam de politie mee om poolshoogte te nemen. De man uit Hilversum zit vast, de politie zoekt nog naar de andere gestolen vogels.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijk in Oud-Turnhout betaalt zelf politietoezicht

Wijk in Oud-Turnhout betaalt zelf politietoezicht


http://img804.imageshack.us/img804/5261/cameratoezicht.jpg


Bewoners van de residentiële villawijk De Lint in Oud-Turnhout willen 30.000 euro betalen voor een digitale politiecamera die nummerplaten herkent. Het is allicht de eerste keer dat een overheid in Vlaanderen instemt met "betaalde veiligheid" voor een elitewijk. "Ongezond", luidt de kritiek in Het laatste Nieuws.
 
De bewoners hopen zo hun buurt te beschermen tegen inbrekers. De politie zou er uit eigen beweging geen camera plaatsen, maar wil dat wel doen als de inwoners voor de kosten opdraaien.
 
Dirk Van Nuffel, voorzitter van de overkoepelende Vaste Commissie van de Lokale Politie, stelt zich vragen bij het initiatief. "Het is principeel ongezond als rijke mensen de overheid beginnen te betalen voor beveiliging. Het is aan de gemeentebesturen om te oordelen over de noodzaak van camera's, volgens de principes van legaliteit en proportionaliteit. Het is niet omdat er enkele inbraken zijn dat er plots overal camera's geplaatst moeten worden. Er zijn nog andere doeltreffende middelen tegen inbraken, zoals de technische beveiliging van woningen. Mensen verwachten doorgaans ook onredelijk veel van camera's. Het is niet omdat die er hangen, dat er plots geen misdrijven meer worden gepleegd."  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angela Merkel is de machtigste vrouw ter wereld

Angela Merkel is de machtigste vrouw ter wereld


http://img197.imageshack.us/img197/3750/angelamerkelt.jpg


De Duitse bondskanselier Angela Merkel is de machtigste vrouw ter wereld, gevolgd door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, en de president van Brazilië, Dilma Rouseff. Dat blijkt uit de nieuwe jaarlijkse rangschikking van de honderd machtigste vrouwen ter wereld, die woensdag gepubliceerd werd door het magazine Forbes.

De vrouwen tussen 25 en 85 jaar oud controleren samen 30.000 miljard dollar (bijna 21.000 miljard euro), luidt het. In de lijst staan onder meer politici, ceo's, mediavrouwen en artiesten. Hun invloed komt voort uit hun fortuin, maar ook uit hun macht en hun publiek dat ze bereiken via sociale netwerken.

De 25-jarige popster Lady Gaga is de jongste, en belandde op de elfde plaats. De oudste vrouw in de ranking is koningin Elizabeth met haar 85 jaar. Zij siert de 49ste plaats.

Vorig jaar stond de echtgenote van de Amerikaanse president Barack Obama, Michelle Obama, op nummer één van het klassement. In de nieuwe editie zakte ze tot op de achtste positie. (br.vandaag.be)» Reageer (0)
24-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen reden voor prijsverhoging brood

"Geen reden voor prijsverhoging brood"


http://img220.imageshack.us/img220/2176/brood.jpg

De Boerenbond ziet geen reden waarom de prijs van het brood de komende weken de hoogte in zou gaan. Dat zegt de landbouworganisatie na berichten over een nakende prijsstijging omwille van de tegenvallende tarweoogst.

Het klopt dat het slechte weer de graanoogst in Vlaanderen geen goed heeft gedaan, maar er is geen reden om de broodprijs te verhogen. "De prijs van graan wordt niet bepaald door Vlaanderen, maar vooral door de oogstresultaten in de voornaamste exportgebieden, zoals de hele Europese Unie, de VS, Canada en Oost-Europa", aldus de Boerenbond.
 
"De recentste gegevens wijzen op een ruimere oogst dan vorig jaar."
De organisatie wijst er ook op dat de graanprijs momenteel niet hoger staat dan vorig jaar en zelfs gedaald is tegenover enkele maanden geleden, aldus de Boerenbond. "De verwachtingen op wereldvlak zijn ook dat de prijs op korte termijn niet zal stijgen."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw ontsnapt uit gruwelijke folterkamer met bommen

Vrouw ontsnapt uit gruwelijke folterkamer met bommen

Een vrouw is in Hamburg aan een gruwelijke nachtmerrie ontsnapt. Ze riskeerde haar lijf en leden en sprong door een raam dat afgespannen was met prikkeldraad. Gehandboeid liep ze de straat op naar de politie. Die viel meteen binnen bij de sekskidnapper en arresteerde hem. De zwaarbewapende man had zijn woonst omgebouwd tot een folterkamer met een telefooncel waarin hij zijn slachtoffer opgesloten had. Aan de telefooncel waren bommen bevestigd en in de kelder van de woning vond de politie brandblussers met sporen van explosieven. De dader zwijgt en zit opgesloten in een isoleercel.

Toen de ontvoerder vergat om de deur van de telefooncel te sluiten, zag het slachtoffer haar kans schoon om te ontsnappen. Haar ontvoerder, de 30-jarige Thomas Fischer had de telefooncel geluidswerend gemaakt. Hij wilde zo vermijden dat voorbijgangers haar geschreeuw om hulp konden horen. Aan de telefooncel waren ook bommen bevestigd. Fischer wou -eens hij klaar met haar was- zijn slachtoffer 'opruimen'. Volgens de politie lijkt het erop dat de dader de 26-jarige vrouw van Israëlische afkomst nog lang wilde opsluiten.

Fischer woonde in een huis met meerdere families in de Wachtelstrasse. Hij betrok er twee kamers die volgens de politie op een scène uit een horrorfilm leken. Ruim twee uur na haar ontvoering kon de vrouw ontsnappen en de politie verwittigen. "Het appartement met was ingericht als één grote martelkamer met daarin de telefooncel waarin zijn slachtoffer opgesloten werd", aldus een politiewoordvoerder. "Het is duidelijk dat het appartement ingericht was met de bedoeling om de vrouw een tijd lang op te sluiten", zegt aanklager Wilhelm Möllers. 

De politie trof in de gruwelplaats ook medisch materiaal aan dat gebruikt wordt door gynaecologen en een etalagepop waarop Thomas het materiaal uitgetest had. De springstoffen rond de telefooncel waren vrij krachtig. De politie nam geen risico en liet driehonderd omwonenden evacueren. Het opruimen van de 276 kilogram zware en 2,3 meter hoge telefooncel werd nog een hele klus voor de politie. Er moest een kraan aan te pas komen om de gele creatie langs de ramen van de woning naar buiten te brengen. Pas na drie uur werken kon de cel op een vrachtwagen weggevoerd worden.

De kidnapper werd opgepakt en was gewapend op het ogenblik van zijn arrestatie. "Hij droeg een zwaar wapen en een handgranaat", aldus de politie. In de kelder van het appartementsgebouw trof de politie ook 113 brandblusapparanten aan. Op negen ervan werden sporen van springstoffen aangetroffen. Ze werden voor technisch onderzoek naar het depot van de politie in het stadsdeel Bergedorf gebracht.

De dader verscheen intussen voor de onderzoeksrechter maar hield volgens aanklager Möllers de lippen stijf op elkaar. Fischer had het slachtoffer leren kennen via een gemeenschappelijke vriend maar de politie laat duidelijk verstaan dat de twee geen stel waren. Hij zit nu opgesloten in een isoleercel. Intussen zit de politie van de Duitse havenstad nog met een aantal vragen. Ze vermoedt immers dat Fuchs een handlanger had voor de installatie van de zware telefooncel in zijn woonst. Ook lijkt het de politie onwaarschijnlijk dat niemand iets gezien of gehoord heeft.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemakkelijke manier om te vermageren: lichte lunch

Gemakkelijke manier om te vermageren: lichte lunch


http://img23.imageshack.us/img23/4379/eten.jpg


Zou het échte geheim om te vermageren zo gemakkelijk kunnen zijn als 'een lichte lunch'? Volgens Amerikaanse onderzoekers wel, en de tactiek heeft enkele voordelen: je eet 250 calorieën minder per dag én je hebt geen honger of zin in snacks. "Onze lichamen zijn niet slim genoeg om die kleine daling in aantal calorieën waar te nemen", argumenteren de onderzoekers.

Het team onder leiding van professor David Levitsky volgde een groep mensen gedurende vijf weken. De eerste week mochten ze zoveel eten als ze wilden. Voor de tweede week werd de groep in twee verdeeld: een groep die 's middags een van zes gekochte maaltijden moest eten, en een groep die verder deed zoals in week 1. De maaltijden waren rijk aan proteïnen en vezels.

Bij week 4 schakelde ook de tweede groep over op de gecontroleerde lunchmaaltijden. Tijdens de andere maaltijden en de weekends mochten ze eten wat ze wilden, inclusief snacks.

De vrijwilligers bleken na tien dagen portiecontrole gemiddeld 250 calorieën minder per dag te eten en waren 1,5 kilo kwijt. "Na een jaar zou dit een gewichtsverlies van 30 kilo kunnen betekenen", aldus professor Levitsky. Al zou dat enkel kunnen als je aan dezelfde snelheid blijft afvallen, wat onwaarschijnlijk is. Zoals diëters weten: in het begin gaan de kilo's er gemakkelijker af. 

"De studie bewijst wel dat mensen hun calorie-inname niet 'precies' meten. Door veel proteïnen en vezels te eten kan je dus afvallen, niet omdat het de honger onderdrukt maar wel omdat je minder calorieën opneemt."

De professor wijst erop dat ook een kleinere portie belangrijk blijft. Dus door gewoonweg een beetje minder te eten, neem je vanzelf minder calorieën op. Met de nadruk op een beetje, want overschakelen op twee blaadjes sla en een druif zal je uiteraard wél met honger opzadelen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aarde telt 8,7 miljoen levende soorten


Aarde telt 8,7 miljoen levende soorten


http://img109.imageshack.us/img109/4977/levendesoorten.jpg


Onze planeet telt ongeveer 8,7 miljoen soorten planten, dieren en andere organismen. Dat blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in het wetenschappelijke magazine PLoS Biology. Volgens de auteurs van de studie, wetenschappers van 'Census of Marine Life', gaat het om de meeste precieze berekening ooit.

Van de 8,7 miljoen soorten zouden slechts 1,23 miljoen (14,1 procent van het totaal) gecatalogiseerd zijn. Voorts zouden 6,5 miljoen soorten op aarde leven terwijl 2,2 miljoen in het water leven.
 
Er zouden 7,77 miljoen diersoorten zijn, waarvan er net geen miljoen beschreven zijn. Van de 298.000 plantensoorten zijn er 215.644 gecatalogiseerd.
 
De nieuwe berekening, het resultaat van analyses gebaseerd op de allerlaatste technieken in taxonomie, laat toe de cijfers uit het verleden bij te stellen. Die varieerden van drie tot honderd miljoen soorten. "De vraag hoeveel soorten er op onze planeet leven fascineert de wetenschap al eeuwen en deze resultaten, gekoppeld aan andere onderzoekingen over de verdeling en de rijkdom aan soorten, is zeer belangrijk aangezien de menselijke activiteit en de impact ervan verantwoordelijk zijn voor het uitsterven van steeds meer soorten", zegt Camilo Mora, de belangrijkste auteur van de studie. Volgens hem riskeren talloze soorten te verdwijnen zonder dat we ze ooit gekend zullen hebben. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 Non Blondes - What's Up

4 Non Blondes - What's Up

Klik op de foto om ze te beluisteren

4 Non Blondes was een alternatieve rock-groep uit de jaren 90 van de 20e eeuw. In 1993 scoorde de band in onder meer Nederland een nummer 1-hit met What's Up.

Het bekendste lid van de band was Linda Perry. Nadat zij de 4 Non Blondes had verlaten, legde zij zich toe op een solocarrière. Ook produceerde zij albums van onder meer Pink en Christina Aguilera.» Reageer (0)
23-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzonderlijke springkracht gibbons kwestie van techniek

Uitzonderlijke springkracht gibbons kwestie van techniek


http://img685.imageshack.us/img685/5619/gibbons.jpg


Dat gibbons in staat zijn tot uitzonderlijke sprongen, hebben ze niet te danken aan specifieke fysieke eigenschappen, maar aan een speciale techniek waarbij ze hun lange armen naar voren zwaaien. Dat blijkt uit een studie van de kleine mensapen in dierenpark Planckendael door onderzoekers van de K.U.Leuven, University of Liverpool en Universiteit Antwerpen.

De onderzoekers analyseerden de sprongen van meer dan 5 meter - wat heel wat is voor een aapje van ongeveer 6 kilogram - en kwamen erachter de dieren tot deze opmerkelijke prestaties in staat zijn doordat ze hun lange armen naar voren zwaaien. Door deze armzwaai kunnen de gibbons de afstoottijd verlengen. Hierdoor is er meer tijd om kracht te leveren en kunnen ze een grotere afstand overbruggen tijdens een sprong.
 
De bijzondere springcapaciteiten zijn erg belangrijk voor gibbons die in het wild leven, meer bepaald in tropische regenwoud in Zuid-Oost-Azië, waar ze veelal op grote hoogte slingeren van de ene naar de andere boomkruin. Als de afstand tussen twee bomen te groot wordt moeten ze namelijk afdalen naar de woudbodem, waar ze kwetsbaar zijn voor roofdieren.
 
Door de toenemende ontbossing zijn vele gibbonsoorten met uitsterven bedreigd. De onderzoeksresultaten helpen om een goede inschatting te maken van de afstand die gibbons kunnen overbruggen van boom tot boom.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beroerte tovert saaie man om tot excentrieke kunstenaar

Beroerte tovert saaie man om tot excentrieke kunstenaar


http://img696.imageshack.us/img696/8567/jonsarkin.jpg


De Amerikaanse Jon Sarkin werd uit een coma wakker als een compleet ander mens. Nadat hij een bloedklonter in de hersenen overleefde bleek de man een creatief talent te zijn en niet langer een saaie chiropractor.

De energieke, impulsieve, creatieve hippie lijkt in niets op de kalme, gereserveerde, nette chiropractor van vroeger. Jon Sarkin volgde geen artistieke opleiding, maar nu maakt hij surrealistsche en ingewikkelde werken, hij combineert vaak beelden met woorden. Na zijn beroerte herstelde Jon redelijk goed, hij had wel gehoorproblemen en was niet zo mobiel als voorheen, maar de grootste verandering was op het vlak van zijn persoonlijkheid. Er zijn nog maar drie gevallen bekend van andere patiënten die na een beroerte plots een artistiek talent bleken te hebben. Jon: "Na het drama was ik een andere man op lichamelijk, mentaal en emotioneel vlak. De meest opmerkelijke was de behoefte om kunst te creëren."

Jon was als tiener wel in kunst geïnteresseerd en volgde even tekenles, maar hij heeft dit niet lang volgehouden. Hij besloot dan maar een carrière als chiropractor te beginnen. "Ik denk dat kunst altijd in mijn gesluimerd heeft, maar na mijn beroerte voelde ik plots de drang om met kunst bezig te zijn. Het was haast een automatisme." Het begon met eenvoudige schetsen, maar na een tijdje werden zijn ontwerpen complexer en begon hij ook woorden te gebruiken. Hij probeerde de eerste jaren nog zijn carrière als chiropractor verder te zetten, maar toen hij tussen patiënten door aan het tekenen was, besloot hij hiermee te stoppen.

Zijn vrouw steunde hem in zijn radicale nieuwe levensstijl. Zijn vrouw Kim moest leren leven met een vreemdeling, hij was niet langer de man waarmee ze trouwde. Toch doorstonden ze deze moeilijke test, na de beroerte kregen ze nog twee kinderen.  Na zijn beroerte moest een deel van zijn hersenen aan de linkerkant verwijderd worden. "Ik zeg niet dat ik blij ben dat ik dit heb meegemaakt, maar het heeft wel mijn leven veranderd, mogelijk in de betere zin. Ik ben interessanter dan vroeger. Vroeger waren uiterlijkheden belangrijk voor mij, maar daar stop ik nu geen energie meer in. Ik ben mijn vrouw ontzettend dankbaar dat ze bij mij is gebleven. Ik heb veel geluk gehad, het was niet makkelijk, maar ons huwelijk heeft het overleefd.  Ik vind mijn kunst erg bevredigend, ik krijg veel goede feedback", aldus de excentriekeling.

Nadat er een artikel in een magazine over hem verscheen in 1997, kocht Tom Cruise de filmrechten van het verhaal van Jon. Maar tot nu bleef het enkel bij plannen en zal de film niet meteen realiteit worden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overlijdens door ziekenhuisbacterie worden zwaar overschat

"Overlijdens door ziekenhuisbacterie worden zwaar overschat"


http://img811.imageshack.us/img811/7026/ziekenhuisbacterie.jpg


Een UGent-onderzoeksteam van statistici en artsen, werkzaam binnen intensieve zorgen en onder leiding van professor Dominique Benoit, heeft een methode ontwikkeld om overlijdens ten gevolge van de ziekenhuisbacterie correcter in kaart te brengen. Dat aantal overlijdens wordt ernstig overschat, zo menen ze.

"De vraag is of een patiënt sterft ten gevolge van of eerder met de infectie," zegt Benoit. "Binnen de vakliteratuur bestaat heel wat onduidelijkheid door de complexe relatie tussen de infectie en het onderliggend ziektebeeld van de patiënt."

De nieuwe methode is de eerste die daarmee rekening houdt. Ze werd toegepast om de impact van de ernstigste infecties binnen een groep van 4.479 mechanisch beademende patiënten uit elf Franse eenheden voor intensieve zorgen te onderzoeken. "Gebaseerd op deze data stierf volgens onze berekening de meerderheid van de patiënten met de infectie en zouden er per jaar maar 7 patiënten gestorven zijn door de infectie. Door het ontbreken van kwaliteitsvolle data op Belgisch niveau kunnen we moeilijk uitspraken doen, maar duidelijk is dat het aantal van naar schatting 2.600 Belgen die jaarlijks overlijden door het oplopen van de ziekenhuisbacterie, ernstig overschat wordt."
 
Benoit merkt op dat de impact van de statistische formule niet levensreddend is, maar wel maatschappelijk en socio-economisch relevant. "Er moet een genuanceerder beeld komen over de impact van ziekenhuisbacterie, die gebaseerd is op gedetailleerde data en de correcte analyse ervan, wat momenteel in België niet het geval is." De wetenschappers pleiten ook voor een nauwere samenwerking tussen artsen en statistici om uit de data de juiste conclusies te trekken. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelse herder is beste politiehond

Mechelse herder is beste politiehond


http://img171.imageshack.us/img171/8231/mechelseherder.jpg


De Mechelse herdershond is populairder dan ooit en vervangt stilaan wereldwijd de Duitse herder als de nummer één sport- en politiehond. Zelfs de Duitse politie dankt na 20 jaar al haar eigen, "dommere" Duitse honden af voor Mechelaars en de Amerikaanse special forces komen ze speciaal hier uitzoeken. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

"Logisch. De Duitsers zijn overkweekt en hebben daardoor vaak heup- en rugproblemen", klinkt het bij politiediensten en fokkers. "Mechelaars zijn een veel zuiverder ras en ook veel leniger, heldhaftiger en slimmer."
 
Zo werkt de dienst Hondensteun van de Federale Politie voor het overgrote deel met deze herders, die voor het eerst officieel gekweekt werden in 1891 in de streek rond Mechelen en ook nu nog vooral in Vlaanderen en Nederland te vinden zijn.
 
Ook zowat alle nieuwe speur-, drugs- en patrouillehonden die de laatste tijd worden opgeleid, zijn Mechelaars. In het buitenland gooien de honden ook hoge ogen. In mei was Mechelaar Cairo dé grote held nadat hij de Amerikaanse Navy Seals hielp om Osama Bin Laden te pakken.
 
Het Amerikaanse leger heeft dan ook al 2.800 Mechelse herders in dienst. Ze komen de honden hier speciaal uitzoeken en hebben er tot 100.000 euro per hond voor over.
 
Bij de Vlaamse kwekers neemt de vraag naar de Mechelse herders dan ook fel toe. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vrouw op vijf praat meer met hond dan met partner

Een vrouw op vijf praat meer met hond dan met partner


http://img808.imageshack.us/img808/618/honden.jpg


18 procent van de Britse dames praat meer met haar huisdier dan met haar partner. Ze nemen ook vrij van hun werk om voor hun zieke huisdier te zoeken en laten de televisie en radio voor hen aan.


Een Britse enquête bij 2.000 vrouwelijke baasjes van honden toonde aan dat 42 procent al een dag verlof nam om hun zieke huisdier te verzorgen, 34 procent liet de radio of televisie aanstaan om hun hond gezelschap te houden. 41 procent van de harige viervoeters kijkt graag naar soaps.


Richard Rockett, van het bedrijf gespecialiseerd in hondenvoeding Burgess Supadog Sensitive: "Veel baasjes delen alles met hun hond, van hun favoriet televisieprogramma, tot hun muzikale voorkeur, ze hebben geen schrik om affectie te vertonen ten opzichte van hun favoriet gezelschap. We zijn blij dat huisdiereigenaars de verantwoordelijkheid voor hun hond zo ernstig opnemen."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Badfinger - No Matter What

Badfinger - No Matter What

Klik op de foto om ze te beluisteren


Badfinger was één van de eerste Britse powerpopgroepen. Hun grootste populariteit hadden ze begin jaren zeventig, tot de dood van leadzanger Pete Ham in 1975. De groep had hits met Come and get it, No matter what en Day after day, maar is vooral bekend van zijn tragische geschiedenis die wordt gekenmerkt door slechte promotie, oneerlijk management en de zelfmoord van twee leden. Hun nummer Without you werd wereldberoemd in de uitvoeringen van Nilsson en Mariah Carey.» Reageer (0)
22-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietskar veiliger voor kindervervoer dan fietsstoeltje

Fietskar veiliger voor kindervervoer dan fietsstoeltje


http://img195.imageshack.us/img195/2928/fietskar.jpg


Een fietskar achteraan is veiliger dan een fietsstoeltje om kinderen per fiets te vervoeren. In een kar zitten kinderen dichter bij de grond, waardoor ze niet diep kunnen vallen. Karren kiepen bovendien minder vlug om dan een fiets en de veiligheidskooi biedt extra bescherming. Ook bakfietsen vooraan zijn veiliger. Ze zijn echter zwaarder, en daarom moeilijker manipuleerbaar en minder geschikt voor lange tochten. Dat schrijft het gezondheidsmagazine Bodytalk.

Bodytalk wijst naar recente vergelijkende onderzoeken waarin de fietskar er meestal beter uitkomt dan het stoeltje. In een fietsstoel bevindt het hoofd van het kindje zich op ongeveer 1,4 meter hoogte, wat bij een val tot een grotere impact leidt dan bij een fietskar. Zelfs als de fietser tegen de grond knalt, blijft de kar vaak overeind. Hoe lager het zwaartepunt, hoe breder de wielbasis en hoe stabieler de kar. Zelfs als de kar omtuimelt, zit het kind nog steeds vast in de veiligheidskooi, als die vastgemaakt werd met een veiligheidsgordel.
 
Bij een aanrijding met lage snelheid biedt de fietskar als veiligheidskooi en kreukelzone een behoorlijke bescherming. "De beelden van een crashtest met 25 kilometer per uur van de Duitse automobielclub ADAC tonen hoe de fietskar overeind blijft en het kind schijnbaar niet geraakt wordt, terwijl de fietser onderuitgaat", aldus Bodytalk.
 
De fietskarren zijn door hun opvallende kleuren en reflecterende stroken overigens meer zichtbaar dan heel wat fietsers. In een fietskar zitten kinderen ook comfortabeler dan in een fietsstoel en je kan er ten slotte ook veel gemakkelijker twee kinderen mee vervoeren dan met de fiets.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orang-oetan gebruikt natte handdoek tegen de warmte

Orang-oetan gebruikt natte handdoek tegen de warmte

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Het is tijdens de zomer niet alleen voor mensen warm, ook dieren hebben onder de hitte te lijden. Deze orang-oetan heeft daar in de dierentuin van Tokio een oplossing voor gevonden.

De aap dompelt een handdoek in een plas water om zijn hoofd verkoeling te bieden. Het dier gaat daarbij heel zorgvuldig te werk en wringt de natte handdoek eerst vakkundig uit. Een andere aap komt een kijkje nemen, maar delen wil deze slimme orang-oetan niet.

In de dierentuin stonden toeschouwers versteld en ook op het internet is de orang-oetan een hit. Eén fan van de video schreef: "Dit korte fragment is beter dan de hele nieuwe film van 'Planet of the Apes'."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel uit Zonhoven kondigt zelfmoord aan op Facebook

Koppel uit Zonhoven kondigt zelfmoord aan op Facebook


http://img808.imageshack.us/img808/4805/facebookpb.jpg

Voor het eerst heeft een dubbele zelfmoord zich open en bloot afgespeeld op Facebook. Op de onbeveiligde profielen van een jong koppel uit Zonhoven gingen een familieruzie, een afscheidsbericht én een aankondiging hun daden vooraf. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De 28-jarige Davy Hendrix stapte donderdag uit het leven, nadat zijn vriendin Katrien Vanherle (30) hetzelfde had gedaan. Alles begon met een heftige ruzie op Facebook tussen Katrien en haar familie, met wie ze gebroken had. Het was een beladen conversatie, waarin Davy het opnam voor haar. Enkele dagen later postte Katrien emotioneel: "De nieuwe Katrien is sterker dan ooit. Ik zet een punt achter het verleden", schreef ze. Later zou blijken dat het afscheidswoorden waren.

Ook Davy kondigde zijn plannen aan op Facebook. "Katrien gaf haar leven voor mij, ik doe het nu voor haar", schreef hij op haar profiel. Zijn vrienden en familie wisten op dat moment van niets. Voor hij uit het leven stapte, was de twintiger virtueel op Facebook met Katrien getrouwd, als laatste eerbetoon.

De vrouw laat een zoontje uit een vorige relatie na. In het verleden kondigden nog mensen hun zelfdoding aan op Facebook, maar het is de eerste keer dat een koppel dat doet. (br.hln)

De Zelfmoordlijn is dag en nacht te bereiken via het gratis nummer 02/649.95.55 en zelfmoordlijn.be.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse koning geweigerd in Duits restaurant

Zweedse koning geweigerd in Duits restaurant


http://img706.imageshack.us/img706/1310/koningcarlgustafkoningi.jpg

Het zal je maar overkomen. Krijg je als restauranthouder eens royalty over de vloer, zet je hen zonder pardon buiten. Dat is wat Nadine Schellenberger van Zum Güldenen Stern in Ladenburg is overkomen toen de Zweedse koning Carl-Gustaf en koningin Silvia voor de deur stonden.

"Ik had ze niet herkend", verontschuldigt Schellenberger zich aan persagentschap AFP. "Zo zonder kroon en scepter ... ik bedoel, ik volg de royalty niet zo en ik heb al helemaal geen tijd om de boekjes te lezen", aldus de eigenares van de 16de-eeuwse herberg.

"Trouwens, vuilnisman of koning, we hadden simpelweg geen enkele tafel vrij en we kwamen sowieso handen tekort. De hele zaak zat afgeladen vol voor een trouwfeest", zegt Schellenberg, die wel van plan is een een brief te sturen naar het koningspaar om zich te verontschuldigen. "Eerst en vooral om te zeggen dat het ons spijt dat we ze niet meteen herkend hadden en dat er geen tafel vrij was, maar dat ze meer dan welkom zijn om een andere keer langs te komen", klinkt het.

Naar verluidt zouden de Zweedse koning en koningin en hun entourage later op de marktplaats van Ladenburg dan maar pizza gaan halen zijn.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 7 Vlamingen had ooit een relatie met een collega

1 op 7 Vlamingen had ooit een relatie met een collega


http://img192.imageshack.us/img192/4926/relatie.jpg


De sfeer in de Vlaamse ondernemingen is uitstekend: 80 procent van de werknemers vindt dat de band met de collega's goed tot uitstekend is en 14 procent had ooit een relatie met een collega. Dat meldt çava?, het gratis tijdschrift van CM Midden-Vlaanderen en CM Antwerpen, dat dit voorjaar bijna 900 respondenten online ondervroeg.

Uit de enquête blijkt dat de overgrote meerderheid van de respondenten (85 procent) af en toe tot dagelijks over zijn of haar privéleven op het werk praat en dat meer dan de helft van de respondenten (55 procent) het ook belangrijk vindt af en toe zijn of haar hart te luchten bij de collega's.
 
Bijna een derde van de collega's gaat wel eens samen iets drinken en 4 procent gaat zelfs met elkaar op reis. "Vier op de tien Vlamingen houdt werk en privé liever gescheiden", luidt het.
 
Meer dan de helft van de respondenten (55 procent) had al een direct conflict met één of verschillende collega's en twee procent scheldt zijn of haar collega's geregeld de huid vol.
 
Uit het onderzoek blijkt voorts dat één op zeven werknemers ooit al gepest werd op het werk. "Opmerkelijk is dat slechts drie procent van de respondenten toegaf zelf ooit gepest te hebben."
 
De vijf grootste ergernissen aan de collega's ten slotte zijn: het niet opnemen van verantwoordelijkheid (15,5 procent), roddelen (11,5 procent), vleien bij de baas (11,5 procent), luiheid (11 procent) en het niet toegeven van fouten (10 procent). (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje kan sterven als ze haar haren kamt

Meisje kan sterven als ze haar haren kamt


http://img853.imageshack.us/img853/5093/haarkammen.jpg


De Schotse Megan Stewart (13) lijdt aan een even merkwaardige als zeldzame aandoening. Het meisje loopt het risico te sterven als ze haar haren kamt. Door de statische elektriciteit is het mogelijk dat haar hersenen plots alle dienst weigeren. Dat meldt de Scottish Daily Record.

De moeder van Megan merkte pas drie jaar geleden dat er iets niet pluis was toen het meisje zich klaarmaarkte om naar school te gaan. Terwijl de tiener haar haren kamde, zakte ze plots in elkaar en werden haar lippen blauw.

Megan werd meteen naar het Yorkhill Hospital in Glasgow gebracht. Daar stelden de dokters de uiterst zeldzame aandoening vast waarbij vitale organen het plots kunnen laten afweten door een opeenstapeling van statische elektriciteit. De artsen hadden weet van slechts één ander gelijkaardig geval.

Megan moet nu strikte richtlijnen volgen om haar leven niet in gevaar te brengen. Op geregelde tijdstippen moet ze haar hoofd 'aarden' door te gaan liggen. Ook moet ze het hoofd nat maken om de opbouw va statische elektriciteit te voorkomen.

De ziekte is mogelijk ontstaan door complicaties tijdens de geboorte van Megan. Drie maanden voor de bevalling zou haar moeder een zwangerschapsvergiftiging hebben opgelopen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen moeten klussen, anders gebeurt er niets

Vrouwen "moeten klussen, anders gebeurt er niets"


http://img705.imageshack.us/img705/4236/vrouwendieklussen.jpg


Praktische klussen in huis en in de tuin mogen dan traditioneel gezien worden als een mannentaak, steeds meer vrouwen steken de handen uit de mouwen. Omdat er anders niets gedaan geraakt in huis, is voor 4 op tien de reden.

Drie op vier vrouwen vindt dat ze even goed zijn in de praktische klussen als mannen, een derde noemt zichzelf beter.  Eén op drie vrouwen in een relatie neemt meer klusjes op zich dan de partner. De helft van de vrouwen spendeert er een tot vijf uur per week aan.

Hulp vragen gaat de vrouwen ook al niet goed af: twee op drie probeert het eerst zelf, voor hulp of raad te vragen aan iemand anders.

Toch weten vrouwen wel wat hun ligt en wat niet: schilderen, lampen vervangen of behangpapier afkrabben gaat hen beter af dan een kast bouwen of een stekker vervangen. Maar ze laten zich niet afschikken, en hangen wel zelf een plank aan de muur of betegelen zelf de keuken.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carole King - you`ve got a friend

Carole King -  You`ve got a friend

Klik op de foto om haar te beluisteren


Carole King, geboren als Carol Klein op 9 februari 1942 te Brooklyn, New York, is een Amerikaanse singer-songwriter. Vooral met haar eerste echtgenoot, Gerry Goffin, schreef zij in de jaren zestig de ene hit na de andere, zoals:

    Will you love me tomorrow (een hit van The Shirelles),
    Take Good Care of My Baby (Bobby Vee),
    The Loco-motion (Little Eva)
    A Natural Woman (Aretha Franklin).

Zelf had ze in 1962 een hit met It Might As Well Rain Until September, dit werd ook opgenomen door de Engelse zangeres Helen Shapiro.

In de jaren zestig heeft ze enkele malen geprobeerd een solocarrière van de grond te krijgen, wat echter steeds mislukte. Na haar scheiding van Gerry Goffin is ze getrouwd met musicus Charles Larkey en verhuisd naar de Amerikaanse westkust.

Daar formeerde ze met Danny Kortchmar de groep The City, die slechts één (geflopt) album - Now that everything's been said - heeft uitgebracht.

In 1970 maakte ze het album Writer, eveneens een flop. In 1971 kwam ze met het succesvolle Tapestry, haar meest bekende en meest gewaardeerde album. Tapestry wordt beschouwd als één van de beste elpees in de popmuziek van de jaren zeventig. Hierop staan enkele van de vroegere hits die ze met Gerry Goffin schreef en het nummer You've got a friend. Dit werd overigens een hit van James Taylor, die ook op Tapestry te horen is, als muzikaal begeleider. Ook staat hierop het nummer Where you lead, dat rond de eeuwwisseling hernieuwde belangstelling won, doordat het de titelsong was van de televisieserie Gilmore Girls.

Hierna heeft ze nog een aantal goed verkopende albums gemaakt zoals Music (1971), Rhymes and Reasons (1972) en Wrap Around Joy (1974). In 1974 had ze ook een hit met Corazon.

In 1975 schreef ze samen met Goffin Thoroughbred, met James Taylor, David Crosby en Graham Nash. In 1977 trouwde ze met Rick Evers, die een jaar later aan een overdosis heroïne overleed.

In de jaren '80 bracht ze nog een aantal albums uit en zette zich in voor het milieu en voor de Democratische Partij.

Carole King treedt nog steeds op; sinds 2008 is ze op tournee met James Taylor.» Reageer (0)
21-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetballers lopen voor hun leven na schoten tijdens match

Voetballers lopen voor hun leven na schoten tijdens match

Klik op de foto om het filmpje te bekijken
In het noorden van Mexico heeft een schietpartij tijdens een voetbalwedstrijd paniek veroorzaakt bij de voetballers en de zowat 20.000 toeschouwers.

Het vuurgevecht vond plaats tijdens de wedstrijd tussen eersteklasseclubs Santos en Morelis in het nieuwe Corona-stadion in Torreon in de deelstaat Coauhuila. De ongeveer vijf minuten durende schietpartij vond plaats net buiten de muren van het stadion, waar een gewapende bende het vuur had geopend op de politie.

Toen de schoten weerklonken, stoven de voetballers razendsnel van het veld. Even later bestormden de supporters het terrein, waarna de wedstrijd werd afgelast. In de chaos is te zien hoe de Argentijnse aanvoerder Emanuel Ludunena van Santos Laguna wegloopt met een kind in zijn armen.

Of er buiten de stadionmuren slachtoffers zijn gevallen, was niet meteen duidelijk. In de voetbaltempel zelf raakte niemand gewond. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mary Cassatt 1844 - 1926 was een Amerikaans impressionistische kunstenares

Mary Cassatt  1844 - 1926  was een Amerikaans impressionistische kunstenares

Klik op de foto om een filmpje van haar overige werken te bekijken


Mary Cassatt (Allegheny (Pittsburgh, Pennsylvania), 22 mei 1844 – Le Mesnil-Théribus (Oise, bij Parijs), 14 juni 1926) was een Amerikaans impressionistisch kunstschilder.

Mary Cassatt werd geboren in Allegheny (Pittsburgh, Verenigde Staten), als dochter van een rijke zakenman. Haar vader had een voorliefde voor Frankrijk, omdat zijn voorgeslacht daar vandaan kwam. In 1851 vertrok het gezin naar Europa en woonde eerst in Parijs, later in Darmstadt en Heidelberg. Toen Mary 11 jaar oud was, keerde de familie terug naar Amerika en vestigde zich in Philadelphia. De Franse cultuur en Europese tradities stonden in hoog aanzien bij de familie en in die sfeer groeide Mary op.

 
 
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/mary-cassatt-1.jpg?t=1313928074Zij studeerde aan de Pennsylvania Academy of Fine Arts in Philadelphia. Dit was tegen haar vaders zin, die eigenlijk een meer huishoudelijk bestaan voor zijn dochter wenste. Vervolgens reisde zij weer door Europa. Uiteindelijk vestigde zij zich in 1874 in Parijs.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/After-the-bath-Mary-Cassatt.jpg?t=1271590489In datzelfde jaar werd een werk van haar geaccepteerd door de Salon. In 1877 maakte zij kennis met Edgar Degas, met wie zij levenslang bevriend bleef. Zijn werk en inzichten hadden grote invloed op haar, hoewel zij gedurende haar loopbaan een geheel eigen stijl wist te behouden. Zij beeldde voornamelijk het dagelijkse en huiselijke leven af, met een voorkeur voor vrouwen en kinderen, net als die andere grote vrouwelijke schilder, Berthe Morisot.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Playing-with-a-Cat.jpg?t=1271591161Zij nam deel aan de impressionistische tentoonstellingen van 1879, 1880, 1881 en 1886. Ze leverde een grote bijdrage aan de beweging door geldelijke middelen te verschaffen en het impressionisme in Amerika te promoten. Zij bracht haar broer Alexander ertoe werken te kopen van Manet, Monet, Morisot, Renoir, Degas en Pissarro, waardoor de eerste grote Amerikaanse verzameling ontstond. Haar eigen werk werd in Amerika positief ontvangen, wat ook bijdroeg aan de groeiende populariteit van deze school. Zie ook: Durand-Ruel.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/cassat_tea.jpg?t=1271591265Vanwege haar afnemende gezichtsvermogen maakte zij haar laatste werk in 1913. Hoewel zij een aantal operaties onderging, werd zij in 1921 praktisch blind.

Zij overleed in 1926 (Château de Beaufresne, bij Parijs).» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders geven kinderen ongezonde voeding uit gemak

Ouders geven kinderen ongezonde voeding 'uit gemak'


http://img233.imageshack.us/img233/6474/ongezondevoeding.jpg


Het is geen geheim dat ouders, ondanks alle goede voornemens, hun kinderen ongezond laten eten. De intenties zijn er wel, maar in alle drukte wordt gekozen voor gemak en iets dat kinderen zullen eten in plaats van een zoveelste ruzie over eten.

Acht op tien ouders steken ook chocolade of chips bij de brooddoos. Nochtans willen 7 op tien kinderen zelf liever fruit als snack, in plaats van snoep, koekjes en frisdrank. Andere populaire snacks zijn chips en kaas.

Eén op vijf ouders geeft kinderen cornflakes in plaats van muesli of havermout.  De helft probeert zijn kinderen groenten te doen eten, door deze te verstoppen in pastasauzen, te pureren, ze aan te bieden als snacks of door ze om te kopen met snoep. Vooral voor champignons, spinazie en broccoli moeten ouders hun best doen.

De kinderen eten het liefst spaghetti (50 procent), zo bleek uit de bevraging van 1.000 ouders door kinderkok Annabel Karmel.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bryan Adams - Luciano Pavarotti - 'O Sole Mio

Bryan Adams & Luciano Pavarotti - 'O Sole Mio

Klik op de foto om ze te beluisteren» Reageer (0)
20-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Probleem bij zwangere vrouwen: te weinig zon

Probleem bij zwangere vrouwen: te weinig zon


http://img856.imageshack.us/img856/2595/zwangerenzon.jpg


Waar de meesten te veel zon opnemen, met risico op huidkanker tot gevolg, blijkt er één groep die systematisch te weinig in de zon gaat zitten: zwangere vrouwen. In die mate zelfs dat de quasi uitgestorven ziekte rachitis weer opduikt bij hun kinderen. Die ziekte zorgt ervoor dat de botten te zwak zijn, door een tekort aan vitamine D en calcium. Het geeft de kinderen de typische gebogen benen.

Rachitis is een ziekte die wordt geassocieerd met de Victoriaanse tijd, en die virtueel uitgestorven werd geacht sinds wereldoorlog II. In ontwikkelingslanden komt het wel nog voor.

Maar Britse dokters zien de voorbije jaren een opvallende en verontrustende stijging in het aantal kinderen met rachitis. Naast broze botten hebben de kinderen ook meer kans op diabetes, astma, multiple sclerose en levensbedreigende hartziekten.

Bepaalde vrouwen hebben meer kans op een tekort: vrouwen met een donkere huid, en vrouwen die alles verhullende kledij dragen om culturele en/of religieuze redenen. Ook vrouwen die zichzelf te goed beschermen tegen de zon, door een zonncrème met hoge factor te gebruiken bijvoorbeeld, kunnen vitamine D-tekort oplopen.

Officieel wordt van zwangere vrouwen verwacht dat ze een vitamine D-supplement nemen, maar dat gebeurt maar zelden.

In Groot-Brittannië gaan ondertussen stemmen op zwangere vrouwen via een bloedtest te screenen op tekort aan vitamine D. "De enige manier om een tekort in kinderen aan te pakken, is ervoor te zorgen dat hun moeders geen tekort oplopen." Anderen wijzen erop dat vitaminesupplementen voorschrijven een goedkopere en even efficiënte oplossing is.

Toch wordt zwangere vrouwen ook vaak aangeraden uit de zon te blijven, omwille van het risico op zwangerschapsmasker: donkere of net bleke vlekken op de huid en het gezicht, die ontstaan omdat de huid door de zwangerschap anders reageert. Wie striemen heeft, moet uitkijken voor verbranding omdat de huid daar erg dun is.

Anderen zeggen dat dit zwangerschapsmasker pas ontstaan na langdurig zonnen. Voor een korte periode kan het echter geen kwaad. Wil je toch langer in de zon, dan gelden alle andere voorzorgsmaatregelen: zonnecrème, afkoeling en op tijd en voldoende water drinken.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twijfels over echtheid gestolen Rembrandt in VS

Twijfels over echtheid gestolen Rembrandt in VSExperts twijfelen over de echtheid van een onlangs in de Verenigde Staten gestolen tekening van Rembrandt van Rijn. Dat meldt de Los Angeles Times.

'Het Oordeel', een prent uit 1655 met de handtekening van de Hollandse meester, werd onlangs ontvreemd uit de lobby van het Ritz-Carlton Hotel in Marina del Rey, maar de politie vond de tekening twee dagen later terug nadat het door onbekenden achtergelaten was in het bureau van een priester in Encino.
 
Volgens de eigenaar, het Linearis Institute, een stichting die kunst van oude meesters verzamelt, is de tekening 250.000 dollar (174.000 euro) waard. Het werk komt echter niet voor in de door de meeste kunstkenners aanvaarde catalogus van Rembrandt-werken en deskundigen zeggen dat ze er nog nooit van gehoord hebben.
 
Op basis van de stijl van de tekening laat Martin Royalton-Kisch, een voormalige curator van Nederlandse tekeningen bij het British Museum, weten dat "het duidelijk een werk is van de school van Rembrandt, eerder dan een werk van Rembrandt zelf". (br.hln - foto ap)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charles & Eddie - Would I Lie To You?

Charles & Eddie - Would I Lie To You?

Klik op de foto om ze te beluisteren

Charles and Eddie is een Amerikaans vocaal duo bestaande uit Charles Pettigrew en Eddie Chacon.

Charles en Eddie ontmoetten elkaar in de metro in New York City. Hierna zijn ze begonnen met het samen optreden en zingen. Eddie is opgegroeid in Oakland, Californië, waar hij in een soulband zat. Later verhuisde hij naar Miami, Florida. Daar ging hij verder met het opnemen van projecten samen met de Dust Brothers en Daddy-O.

Charles groeide op in Philadelphia en ging jazz-vocalen studeren aan het Berklee College Of Music in Boston. Daar zong hij ook met de popband Down Avenue.

Charles en Eddie behaalden hun eerste hit in 1992 met het liedje "Would I Lie To You?". Meerdere van hun liedjes kwamen ook voor in films zoals "I Would Stop The World" in 1993 in de film Super Mario Bros. Ook werd het liedje "Wounded Bird" gebruikt in de film True Romance.

Charles is op 6 april 2001 op 37-jarige leeftijd gestorven aan kanker.» Reageer (0)
19-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noodweer vernietigde helft van peren- en appeloogst

"Noodweer vernietigde helft van peren- en appeloogst"


http://img16.imageshack.us/img16/5598/perenoogst.jpg


Het noodweer dat donderdag in de vooravond over ons land trok, heeft volgens de Boerenbond grote schade aangericht in de land- en tuinbouw en fruitteelt. Vooral de fruitteeltsector in Limburg en het Hageland is zwaar getroffen. De landbouworganisatie schat dat in deze gebieden minstens de helft van de peren- en appeloogst verloren is gegaan en vraagt dat de schade voor landbouwbedrijven mee wordt opgenomen in de erkenning van het noodweer als nationale ramp.

In Zuid-Limburgse gemeenten als Alken, Kortessem, Stevoort, Herk-de-Stad en Halen rukten hevige stormwinden hectares boomgaarden om en was er op een groot deel van de percelen sprake van zeer zware hagelschade. Ook in het Hageland was er stormschade. De hagel sloeg hier lokaal hard toe, onder meer in de gemeenten Kortenaken, Kersbeek-Miskom, Meensel-Kiezegem, Geetbets en Rummen. Door de zware neerslag raakt de tarweoogst ook verder achterop en is het gemaaide gras op de velden niet meer bruikbaar om er hooi van te maken. De hagelbuien beschadigden ook de maïs.

"Het menselijke leed dat gisteren werd veroorzaakt, is natuurlijke de eerste prioriteit", aldus de Boerenbond, die haar medeleven betuigt met de slachtoffers van de storm. De organisatie vraagt echter ook dat de overheid de procedure opstart om deze uitzonderlijke storm te laten erkennen als landbouwramp en algemene ramp. Dit is een bevoegdheid van de federale minister van Landbouw, maar Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft volgens de Boerenbond al toegezegd de procedure te starten. De organisatie vraagt burgemeesters om de commissies al te activeren die de schade moeten inventariseren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden kijken 50 minuten tv per dag

"Honden kijken 50 minuten tv per dag"


http://img4.imageshack.us/img4/494/hondentv.jpg


We dachten eerst dat we een ééaprilgrap voor onze neus kregen, maar het ze blijken het serieus te menen: uit een enquête blijkt dat Britse honden wel 50 minuten per dag naar de televisie kijken. Iets wat nog 'erger' zou kunnen worden nu de overstap gemaakt wordt van analoge naar digitale tv. Het scherpere beeld zou gemakkelijker te bekijken zijn voor viervoeters.

Weinig verrassend is de bevraging uitgevoerd door de firma Digital UK, wat de informatie toch weer behoorlijk verdacht maakt. 1.800 hondenbaasjes zouden zijn ondervraagd.

Vreemd, verdacht, onwaarschijnlijk? Het zijn allemaal woorden die ons te binnen schieten, maar volgens de Daily Mail is er een dierenexperte die de gegevens bevestigt. Professor Alexandra Horowitz: "Analoge tv gaat niet snel genoeg voor de meeste honden, maar digitale tv wel. Dat maakt dat het beeld minder flikkert en beter bekijkbaar maakt voor honden."

De soap East Enders zou een van de favorieten te zijn, terwijl slecht 7 procent van de honden aandachtig blijft bij een voetbalmatch. Spelletjesprogramma's, met drukke kleurtjes en veel geluidjes, zijn een afknapper voor de trouwe viervoeter.

Volgens de baasjes heeft de helft van de honden een favoriet programma, en wordt één op drie 'duidelijk' enthousiast als ze het muziekje horen dat hun lievelingsprogramma aankondigt. Heel wat honden kwispelen ook als ze hun favoriete persoon horen: Philip Schofield, Jeremy Clarkson of Simon Cowell.

Labradors, spaniels, collies, Jack Russells en Staffordshire Bull Terriers zouden het meest geïnteresseerd zijn in het bakje op de wereld.

"We denken dat honden televisie kijken om zich te ontspannen, met of zonder hun baasje", legt Chris Laurence van Dog Trust uit. Hij raadt evenwel af om honden een hele dag voor de tv te laten zitten: "Honden zijn sociale wezens en hebben contact met mensen nodig." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden kunnen longkanker ruiken

"Honden kunnen longkanker ruiken"


http://img714.imageshack.us/img714/6922/labradorr.jpg


Honden kunnen getraind worden om de geur van longkanker te herkennen, nog lang voordat de eerste symptomen optreden. De geur van iemands adem zou al genoeg zijn om de kanker op te sporen. Tot die conclusie kwamen onderzoekers van het Schillerhoehe-ziekenhuis in Duitsland.

De getrainde speurhonden (waaronder een Australische Herder, een Labrador en een Duitse Herder) kregen 100 ademmonsters van mensen met longkanker voorgeschoteld, waarvan ze in 71 gevallen de kanker konden ruiken. Hiermee doen de dieren het een stuk beter dan de huidige chemische analysemethodes. Dat staat te lezen in European Respiratory Journal.

"Dankzij de honden ontdekten we dat de adem van longkankerpatiënten anders ruikt dan mensen die geen kanker hebben", vertelt Thorsten Walles, die de studie leidde. "Het speelt in ons nadeel dat de honden ons -uiteraard- niet kunnen vertellen welke specifieke geur ze precies waarnemen."

De Duitse wetenschappers zijn ervan overtuigd dat de honden nog beter getraind kunnen worden en dus sneller en beter kanker kunnen opsporen. De 'proefhonden' die ze voor hun studie gebruikten, werden op 11 weken tijd klaargestoomd.

Het doel van de studie? Onderzoekers willen aan de hand van de resultaten een apparaat ontwikkelen dat, net zoals de speurhonden, kanker in een vroeger stadium kan detecteren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf doden, drie in levensgevaar na Pukkelpop-drama

Vijf doden, drie in levensgevaar na Pukkelpop-drama


http://img713.imageshack.us/img713/2298/pukkelpopm.jpg


Vijf dodelijke slachtoffers, 10 zwaargewonden - van wie drie mensen nog voor hun leven vechten - en 140 'kleinere' verwondingen: dat is de recentste stand van zaken na het dodelijke drama dat gisteren op het Pukkelpop-terrein plaatsvond. Organisator Chokri Mahassine gaf op een persconferentie vandaag toelichting bij de beslissing om het verdere festival stop te zetten.

Hasselts burgemeester Hilde Claes (sp.a) verklaarde dat de identiteit uit respect voor de slachtoffers niet zal worden vrijgegeven, maar wilde wel kwijt dat alle slachtoffers de Belgische nationaliteit hebben en van uiteenlopende leeftijden zijn. Bij de gewonden werden zes Nederlanders geteld.

De organisatie had geen informatie dat dergelijk noodweer op komst was. "Dat weer was niet te voorzien", aldus Chokri. Op het ogenblik van de storm liep de organisator zelf de weide in. "Ik liep naar het podium om de mensen daar te waarschuwen en weg te halen. Het weer was heel uitzonderlijk, du jamais vu. We waren allemaal verrast."

Het interventieplan zou gisteren naar behoren hebben gewerkt. Alle diensten reageerden snel op het drama en konden de evacuaties daardoor volgens de plannen laten verlopen. Hierdoor kon grote paniek worden vermeden en was er geen druk op de verschillende doorgangen op het terrein. Met de hulp van bezoekers konden de slachtoffers worden geholpen: de mensen die er zwaarst aan toe waren konden allemaal binnen het halfuur naar een hulppost worden gebracht.

Claes vermeldde nog dat extra treinen en bussen de festivalgangers vandaag naar huis helpen brengen. Wie met de auto wordt afgehaald, wordt aangeraden om zich in centrum Hasselt te laten oppikken.

Vervolgens lichtte een zichtbaar zwaar aangeslagen Chokri Mahassine de beslissing toe om de hele editie van Pukkelpop 2011 af te gelasten. "Het is de zwartste festivaldag in België ooit", verklaarde hij. "We beslisten gisteren al om de eerste festivaldag stop te zetten, maar konden nog niet oordelen over het hele weekend. Er was nog niet genoeg informatie voor handen, en we wilden de tienduizenden mensen op het terrein niet verontrusten. Naarmate we concretere info kregen, konden we er ons niet mee verzoenen het festival te laten doorgaan op een plek waar slachtoffers zijn gevallen."

"We nemen de volle verantwoordelijkheid om het festival te doen stoppen", klonk het nog. "We namen deze beslissing in volledige samenspraak met de bevoegde instanties, uit respect voor de slachtoffers, hun families, vrienden en kennissen. Achteraf moet nog blijken hoe we hier mee omgaan, maar het financiële aspect mag niet primeren op het menselijke. We hebben nog met geen enkele artiest over mogelijke financiële gevolgen gesproken."

Over de toekomst van Pukkelpop kon de organisator nog niet veel vertellen. "We hebben daar nog helemaal geen zicht op. We weten nog niet of Pukkelpop nog op deze locatie zal kunnen plaatsvinden. Ook inzake verzekeringen en fiscale consequenties kunnen we nog niets zeggen." Qua burgerlijke aansprakelijkheid wordt het noodweer wel als geval van overmacht gecatalogeerd. In het stadhuis van Hasselt wordt een rouwregister geopend. (br.hln - foto epa)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Hollies - He Ain't Heavy, He's My Brother

The Hollies - He Ain't Heavy, He's My Brother

Klik op de foto om ze te beluisteren


The Hollies is een Britse band uit de jaren zestig. Ze behoorden tot de succesvolste bands uit de "Britse invasie"-periode. De band wordt vaak geassocieerd met Manchester, omdat enkele leden van de band uit (de omgeving van) deze stad komen. De band zou vernoemd zijn naar Buddy Holly. Bassist Eric Haydock en zanger Allan Clarke hebben echter in interviews met BBC-radio aangegeven dat zij hun band hadden vernoemd naar de hulst (Engels: holly). De hulst werd gebruikt als kerstversiering in de kleedkamer van de club The Oasis, waar de band in december 1962 hun eerste optreden gaf. The Hollies werd ter plaatse bedacht om te kunnen worden aangekondigd. Het feit dat de groep in de jaren 80 om contractuele verplichtingen een lp uitbracht met louter Buddy Holly-covers versterkt het idee dat er een relatie zou zijn tussen Buddy en The Hollies.

The Hollies is te herkennen aan de meerstemmige, harmonieuze zang. De groep was hierin duidelijk geïnspireerd door The Everly Brothers. Veel liedjes uit de begintijd zijn covers van rock-'n-rollhits, maar in de loop der jaren schreven ze vaker hun eigen teksten of werden tekstschrijvers van buitenaf (vooral Graham Gouldman, bekend van 10CC) aangetrokken.
» Reageer (0)
18-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eind dit jaar zijn we met 7 miljard

Eind dit jaar zijn we met 7 miljard
Nog voor het eind van dit jaar zullen we met meer dan 7 miljard mensen op deze aardkloot rondlopen. Dat heeft de Franse onderzoeksinstelling INED berekend. In een tijdspanne van twaalf jaar zijn er nog eens een miljard mensen bijgekomen. De kaap van acht miljard mensen zal wellicht pas binnen veertien jaar genomen worden.

Tegen het eind van deze eeuw zal de wereldbevolking wat stagneren, maar tegen dan zullen er wel negen tot tien miljard mensen op de aarde rondlopen. Dat is vooral te danken aan Afrika, waar vrouwen gemiddeld ongeveer vijf kinderen krijgen.

China heeft het hoogste aantal inwoners met 1,33 miljard, maar zal zijn plek binnen enkele decennia verliezen aan buurland India waar nu 1,17 miljard mensen wonen. Op de derde plek volgen de VS met 306,8 miljoen mensen. Indonesië is met 243,3 miljoen mensen vierde en Brazilië vervolledigt de top vijf met 191,5 miljoen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wiskundig genie wint 4 keer miljoenenpot in Texaanse krasloterij

Wiskundig genie wint 4 keer miljoenenpot in Texaanse krasloterij

http://img233.imageshack.us/img233/7091/texaansekrasloterij.jpg


Joan Ginther, een 63-jarige vrouw uit Las Vegas, heeft voor de vierde keer een miljoenenjackpot gewonnen bij de krasloterij in de staat Texas. Het is niet duidelijk of het om geluk gaat of er een reukje aan de ganse zaak zit. De kans dat iemand vier keer een miljoenenjackpot wint is 1 op 18 septiljoen (een 1 gevolgd door 42 nullen of een getal dat de hoeveelheid zandkorrels die er op aarde zijn benadert).

Ondertussen is uitgelekt dat Ginther een wiskundig genie is van de Stanforduniversiteit, waar ze een doctoraat in statistiek behaalde. In totaal wist ze in een tijdsspanne van een twintigtal jaar 20 miljoen dollar te winnen met een kraslotenkansspel in de staat Texas. 3 van de 4 winnende loten kocht ze bij dezelfde kleine supermarkt in het stadje Bishop.

Sommigen noemen haar de grootste gelukzak ter wereld, maar anderen hebben hun twijfels. Een professor in de kansspelen aan de universiteit van Nevada in Reno zei in dat verband: ‘Wanneer zo iets in een casino gebeurt, arresteer je haar eerst en stel je daarna de vragen’.

Vermoed wordt dat de vrouw het algoritme van de winnende krasloten heeft kunnen ontcijferen. Eens ze wist waar de winnende tickets naar toe zouden worden gestuurd, moest ze enkel het juiste moment afwachten.  Dat was niet zo moeilijk omdat die verzendingen op regelmatige tijdstippen gebeuren en bepaalde mensen er weet van hebben.

De Texaanse kansspelautoriteit behoudt voorlopig haar vertrouwen in de gelukstheorie.

bron: http://www.express.be/joker/nl/platdujour/geluk-of-geflikt-wiskundig-genie-won-4-keer-de-krasloterij-in-de-staat-texas/150899.htm


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zara beschuldigd van slavernij

Zara beschuldigd van slavernij


http://img808.imageshack.us/img808/9606/zaraq.jpg


De Spaanse kledingketen Zara wordt ervan beschuldigd dat het in Sao Paulo, in het zuidoosten van Brazilië, mensen tewerk telt in omstandigheden die erg lijken op slavernij. Het parket voert een onderzoek naar de praktijken.

Het onderzoek ging in mei van start in Americana, op 130 km van Sao Paulo, waar eerder 52 Boliviaanse zwartwerkers waren aangetroffen die in lamentabele omstandigheden moesten werken. Tijdens het onderzoek werden "kledingstukken van het merk Zara gevonden en in beslag genomen", aldus een woordvoerder van de arbeidsinspectie, die toevoegde dat Zara enkele diensten uitbesteedde aan een Braziliaanse onderneming die op haar beurt beroep deed "op verschillende clandestiene naaiateliers".
 
De Bolivianen "werkten gemiddeld 14 uur per dag in onmenselijke condities", aldus de woordvoerder. De arbeiders woonden op de verdieping boven het atelier in erbarmelijke hygiënische omstandigheden.
 
De Spaanse modegigant Inditex, waarvan Zara een onderdeel is, gaf in een communiqué toe dat er zich onregelmatigheden hebben voorgedaan en eist "dat de leverancier die verantwoordelijk is voor de illegale outsourcing zich onmiddellijk in regel stelt". (br.hln - foto reuters)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe schooljaar kost gemiddeld 785 euro per kind

Nieuwe schooljaar kost gemiddeld 785 euro per kind


http://img829.imageshack.us/img829/8318/naarschool.jpg


Het nieuwe schooljaar kost gemiddeld 785 euro per kind aan inschrijvingsgeld en schoolmateriaal, een lichte stijging van ruim tien euro in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit een rondvraag van consumentenorganisatie OIVO bij de Belgische gezinnen.

Wat het schoolmateriaal betreft varieert het verwachte bedrag dat ouders denken te zullen moeten uitgeven naargelang het onderwijstype. "Zo vertegenwoordigt het schoolmateriaal een kost van gemiddeld 67 euro in het kleuteronderwijs, 76 euro in het basisonderwijs, 119 euro in het secundair en 132 euro in het hoger onderwijs", aldus OIVO.
 
Goed nieuws is dat de prijzen globaal lager liggen dan in 2010, al is de kloof tussen de laagste en de hoogste prijzen wel toegenomen, zegt de consumentenorganisatie. Ouders hebben niettemin het idee dat het budget voor de schooluitgaven globaal toeneemt. Uitkijken en prijzen vergelijken is de boodschap want eenzelfde winkelmandje materiaal kan tot achtmaal meer kosten, naargelang de keuze van de winkel en het soort artikelen.
 
Nieuw dit jaar is dat nu ook in de categorie van de goedkoopste producten artikelen worden aangeboden met extra aandacht voor ergonomie of linkshandigen, daar waar dit soort specifieke producten vroeger enkel te vinden was bij de bekende merken. Milieuvriendelijk schoolmateriaal is dan weer minder prominent aanwezig in het aanbod dan vorig jaar.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerry & the Pacemakers - you'll never walk alone at wembley stadium

Gerry & the Pacemakers - you'll never walk alone at wembley stadium

Klik op de foto om ze te beluisteren


Gerry & the Pacemakers is een groep uit de jaren 60 rond Gerry Marsden. In 1962 kregen Gerry and the Pacemakers een contract bij manager Brian Epstein als tweede groep naast de Beatles. Ze kregen hits als Ferry Cross the Mersey en Don't Let the Sun Catch You Crying. Een Rodgers & Hammerstein song, You'll Never Walk Alone, die indruk had gemaakt op Marsden, nadat hij de film Carousel had gezien in zijn jeugd, werd hun grootste hit. Dit lied is vele malen gecoverd en is al jaren het clublied van Liverpool, de titel van deze hit is ook verwerkt in het officiële embleem van Liverpool FC. Het Nederlandse FC Twente heeft deze versie van de destijds officiële Anfield stadionspeaker George Septhon uitgereikt gekregen op 22 april 1998 tijdens de afscheidswedstrijd van Stadion Het Diekman, de song wordt voor elke aftrap luidkeels meegezongen in het stadion.» Reageer (0)
17-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erik Goris van 'Familie' naar 'Thuis'

Erik Goris gaat van 'Familie' naar 'Thuis'

http://img600.imageshack.us/img600/4338/erikgoris.jpg


De Eén-soap Thuis sloot vorig seizoen af met een verwoestende brand in Ter Smissen. Tijdens de bluswerken duikt Guy De Herdt op, een rol die Herentalsenaar Erik Goris voor zijn rekening neemt.

Voor de soapfans is Goris geen onbekende. Hij speelde 15 jaar Rob Gerits in Familie, tot hij er afgelopen winter vanwege aflopende verhaallijnen aan de deur werd gezet. Leuk detail: Rob stierf eind juni in Familie in een brand. Bij Thuis is hij vrijwilliger bij de brandweer die het vuur in Ter Smissen komt blussen. Snel zal hij integreren in de Thuis-wereld.
Gewenning

"Het is uiteindelijk hetzelfde werk als bij Familie, alleen de decors en tegenspelers zijn anders", zegt Erik. "De gewenning kwam vlug. Ik heb in het verleden meer dan enkel in Familie gespeeld. Ook in Aspe en Flikken had ik een aandeel. Met dat verschil dat dat gastrollen waren terwijl het nu om een rol voor een lange periode gaat."

Als het aan Erik had gelegen, was hij nog bij Familie gebleven. "Ik had niet de vraag gesteld om mij uit de reeks te schrijven. Er waren ook geen andere professionele plannen. Toen ik werd ontslagen had ik niet verwacht om meteen ander werk te krijgen. Na het telefoontje van Thuis heb ik niet getwijfeld. Dit was een geschenk uit de hemel. Het is niet evident om zo'n rol te bemachtigen nadat je jarenlang in een andere soap hebt gespeeld." (br.vandaag.be)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moegetergde beren plegen zelfmoord op galboerderijen

Moegetergde beren plegen zelfmoord op galboerderijen

Gewoonweg vreselijk !!!


http://img580.imageshack.us/img580/5230/bereningalboerderijen.jpg


In Aziatische galberenhouderijen leven meer dan 12.000 beren in gevangenschap volgens dierenrechtenorganisatie WSPA. De meeste beren worden gehouden in kooien zo groot als een telefooncel, waarin ze niet kunnen staan en zich alleen met moeite kunnen omdraaien. Hun gal wordt dagelijks afgetapt voor de alternatieve geneeskunde. Om te ontsnappen aan hun onnoemelijke lijden, zien de beren maar één uitweg: zelfmoord.


In China heeft een moederbeer haar welp en zichzelf gedood, om een einde te maken aan de dagelijkse marteling waaraan deze dieren werden blootgesteld, aldus het AD.


Volgens de berichten brak de moederbeer uit haar kooi toen ze haar jong hoorde gillen van de pijn toen zijn buik werd doorboord om gal af te tappen. De bewakers sloegen op de vlucht toen de moeder aan kwam rennen. Toen duidelijk werd dat ze haar jong niet kon bevrijden zou de moeder haar jong door de tralies hebben geknuffeld en uiteindelijk gewurgd. Hierna rende ze zelf met haar kop tegen een muur aan, waarna ze overleed. Een pijnlijk voorbeeld van hoe deze dieren wanhopig proberen een eind te maken aan hun triestige bestaan.


Berengal wordt in China verkocht als medicijn tegen onder andere koorts, lever- en oogklachten. Om de gal af te tappen wordt een permanent gat in de buik van de beer gemaakt. Hierdoor lopen de dieren volgens de NOS vaak infecties en ziektes op en lijden ze veel pijn. Bovendien voorkomen de houders dat de beren in winterslaap gaan - de vloeren van de kooi bestaan uit ijzeren staven, zodat de dieren niet op een vlakke grond kunnen liggen.


Het lijkt er op dat beren vaak zelfmoord proberen te plegen door zichzelf op hun buik te slaan. Om dit te voorkomen worden de beren doorgaans in een ijzeren harnas gestopt. Op deze manier kan bij een beer gemiddeld 20 jaar lang gal afgetapt worden, meldt de NOS op haar website. Er komt meer en meer kritiek op deze dieronvriendelijke praktijken. Steeds meer beoefenaars van de traditionele Aziatische geneeskunst zijn het daar gelukkig mee eens, en gaan over op plantaardige of synthetische alternatieven. Desalniettemin worden nog steeds 12.000 beren gruwelijk mishandeld in Azië. We kunnen alleen maar hopen dat er snel een eind komt aan dit dierenleed door er de nodige ruchtbaarheid aan te geven. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristen betalen 103 miljoen euro voor reis rond Maan

Toeristen betalen 103 miljoen euro voor reis rond Maan


http://img689.imageshack.us/img689/1339/demaan.jpg


Twee ondernemingen willen ten laatste in 2017 ruimtetoeristen in omgebouwde Russische Sojoez-capsules rond de Maan laten vliegen. De houders van de eerste twee tickets voor de negendaagse vlucht die zowat 103 miljoen euro zullen kosten, worden nog dit jaar bekendgemaakt, meldt Sergej Kostenko van het Amerikaanse privébedrijf Space Adventures.

Partner bij dit project is het Russische publiekrechtelijke ruimtevaartbedrijf Energija dat het industriële hart vormt van de bemande Russische ruimtevaart.
 
Volgens het Russische persbureau Interfax werkt Energija nog aan een 'Premium-Variant' van de Maantrip. Die houdt ook een bezoek in aan het Internationaal Ruimtestation ISS dat op 350 km hoogte de Aarde omcirkelt. De kosten voor deze maximaal 21 dagen durende trip zijn nog nog niet bekend, aldus Space Adventures dat gevestigd is in Vienna in de Amerikaanse staat Virginia.
 
Hoge medewerkers van de Russische ruimtevaart hebben onlangs ertoe opgeroepen dat Moskou bij bemande ruimtereizen commerciëler moet worden.
 
Via Space Adventures werd de Amerikaanse ondernemer Dennis Tito zowat tien jaar geleden tegen betaling van 20 miljoen dollar de eerste echte ruimtetoerist. Hij vloog naar en met het ISS, zeer tegen de zin van de andere partners in het project. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eind 2014 enkel nog met chipkaart op tram en bus

Eind 2014 enkel nog met chipkaart op tram en bus

http://img10.imageshack.us/img10/9494/delijn.jpg


Reizigers van De Lijn zullen vanaf eind 2014 enkel nog met een chipkaart de bus of tram kunnen nemen. Vanaf volgend jaar installeert de Vlaamse vervoersmaatschappij geleidelijk nieuwe kaartlezers op alle voertuigen. Het nieuwe systeem moet voor een betere registratie zorgen, waardoor De Lijn haar aanbod beter kan afstemmen op de wensen van de reizigers.

De invoering van het nieuwe systeem gebeurt stapsgewijs. Volgend jaar kunnen alle 65-plussers de nieuwe chipkaart, mobib-kaart genoemd, aanvragen. De abonnees en kaarthouders volgen in de loop van 2013. Eind 2014 worden de gele toestellen voor de ontwaarding van de huidige kaarten verwijderd.
 
De voertuigen van De Lijn worden vanaf september 2012 met de nodige infrastructuur uitgerust, eerst in Vlaams-Brabant. Tegen eind 2013 moeten alle voertuigen minstens één chipkaartlezer hebben. Het is de bedoeling dat de mobib-kaart op termijn zal gelden voor alle openbare vervoersmaatschappijen van het land, dus ook voor de NMBS-treinen en de bussen en trams van de Brusselse MIVB en de Waalse TEC. De bussen en trams krijgen ook boordcomputers. Die moeten het onder meer mogelijk maken om reizigers betere reistijdinformatie te geven en chauffeurs te helpen bij omleidingen.
 
Het nieuwe registratiesysteem vergt een hele investering. Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) maakt 97 miljoen euro vrij voor de installatie en het onderhoud van kaartlezers, boordcomputers, verkoopsautomaten en de bijbehorende software. Een consortium rond de firma Prodata Mobility Systems uit Zaventem zal het systeem installeren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy Feet mag naar huis

Happy Feet mag naar huis


http://img840.imageshack.us/img840/3118/happyfeeti.jpg


De lijdensweg van Happy Feet, de keizerspinguïn die eind juni in Nieuw-Zeeland werd aangetroffen, is bijna ten einde. Eind deze maand vaart een onderzoeksschip uit dat het dier zal meenemen. Vier dagen later, in volle zee, wordt Happy Feet vrijgelaten en kan het zijn weg naar de Zuidpool zelf zoeken.

De pinguïn werd eind juni op een strand in de buurt van de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington gevonden, op duizenden kilometers van de Zuidpool. Happy Feet leed aan stress, maag- en ademhalingsproblemen. Tot overmaat van ramp at het zand omdat het zo dacht zijn oplopende lichaamstemperatuur te kunnen afkoelen.

Happy Feet werd in de dierentuin van Wellington opgenomen om te genezen en terug op krachten te komen. Op 29 augustus mag het de dierentuin verlaten. De pinguïn zal dan uitgerust worden met een gps-systeem zodat het dier verder opgevolgd kan worden. (br.hln - foto ap)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I Blame Coco - Playwright Fate

I Blame Coco - Playwright Fate

Klik op de foto om ze te beluisteren


I blame coco ( Eliot Sumner ) is een Engelse  muzikante . Zij heeft ook gewerkt als model en actrice . Zij is de dochter van Sting en actrice Trudie Styler .
In twee jaar tijd heeft Coco gezocht naar een eigen geluid en schreef ze verschillende nummers. Inmiddels heeft ze in Groot-Brittanie drie diverse singles uitgebracht. 'Single Selfmachine' is een aardig disco popliedje.» Reageer (0)
16-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat als je huisdier je nieuwe geliefde haat?

Wat als je huisdier je nieuwe geliefde haat?


http://img690.imageshack.us/img690/9115/huisdieren.jpg


Jij bent dol op je nieuwe partner, maar je huisdier lijkt jouw mening niet te delen. Wat doe je als je kat constant blaast of je hond voortdurend gromt naar je geliefde?

Elke verandering in de routine van je huisdier kan het overstuur maken. Wanneer je tijd met je nieuwe geliefde spendeert, mist je viervoeter je en voelt het zich eenzaam. Dieren kunnen beledigd zijn wanneer nieuwe mensen hun territorium betreden en kunnen dan erg bezitterig zijn ten opzichte van hun baasje.

Stel je huisdier op neutraal terrein aan deze nieuwe persoon in je leven voor zoals een park. Zo kunnen ze op een speelse wijze elkaar leren kennen en zal je hond een positieve associatie met deze persoon maken voordat hij of zij zijn territorium binnendringt.

Veel honden en katten zijn verlegen of angstig bij vreemdelingen. Geef je kat een verhoogd speelterrein als een krabpaal om hun zelfvertrouwen te stimuleren en een veilig gevoel te creëren. Vraag je gast om oogcontact te vermijden, het is beter het dier te negeren. Hierdoor creëer je nieuwsgierigheid en bouw je zelfvertrouwen op zodat het dier op onderzoek zal willen gaan.

Laat het dier de eerste stap zetten, dwing ze nergens toe. Je nieuwe partner kan een gesloten hand onder de kin houden zodat de hond eerst voorzicht zijn geur kan opsnuiven, ook bij katten kan dit helpen. Vermijd dat je partner het dier op zijn kop gaat strelen tenzij het erom vraagt.

Help je dier de nieuwe persoon in je leven te associëren met goede dingen. Laat je geliefde de voederbak vullen of leuke, interactieve spelletjes doen.

Als jij en je geliefde gezellig in de zetel knuffelen, maak dan plaats voor je huisdieren, zodat ze zich nog steeds gewaardeerd voelen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop met diëten: dik is beter dan constant op lijn letten

Stop met diëten: dik is beter dan constant op je lijn te letten


http://img651.imageshack.us/img651/9960/magerendik.jpg


Het is beter je overgewicht constant te houden dan voortdurend dieet na dieet uit te proberen, dat ontdekten wetenschappers.


Een Canadese studie van 16 jaar bij meer dan 6000 zwaarlijvige mannen en vrouwen toonde aan dat meer dan een op de drie perfect gezond waren of slechts met kleine gezondheidsproblemen kampten. Ze ondergingen medische en lichamelijke tests, hun resultaten werden vergeleken met duizenden met een normaal gewicht.


Uit de resultaten bleek dat mensen met het ideale gewicht niet minder kans hebben te sterven dan iemand met overgewicht. Dikkerds blijken zelfs minder vaak te bezwijken aan een hartziekte en ze hadden ook een betere gezondheid dan degenen die een eeuwige strijd tegen hun gewicht voeren door herhaaldelijk te diëten, om achteraf telkens opnieuw bij te komen.


Slanke mensen kunnen hun figuur aan hun genen te danken hebben, wie zwaarlijvig is kan meer sporten en gezonder eten dan slanke mensen die roken om hun hongergevoel in te perken. Een gestresseerde persoon met een normaal gewicht kan er slechter aan toe zijn dan iemand mollig die sport en zijn stressniveau onder controle houdt. De onderzoekers zeggen dat je gezondheid van veel meer afhangt dan enkel van je gewicht. In plaats van proberen te vermageren, kunnen mensen met overgewicht zich beter concentreren om niet meer bij te komen.


Voorgaand onderzoek toonde al aan dat gepensioneerden met een beetje overgewicht langer leven dan leeftijdsgenoten met een normaal gewicht. Dit zou volgens de onderzoekers voor reserves zorgen die nodig zijn om te herstellen van valpartijen en ziektes. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse slaapt vaak maand lang door zeldzame ziekte

Britse slaapt vaak maand lang door zeldzame ziekte


http://img814.imageshack.us/img814/3372/lilyclarke.jpg


De 21-jarige Lily Clarke heeft de zeldzame aandoening genaamd het Kleine-Levin syndroom. Hierdoor slaapt ze vaak gedurende lange periodes erg vast, zo miste ze al verschillende examens aan de universiteit en zelfs haar eigen achttiende verjaardag.


Wanneer Lily Clarke in een 'slaperige' periode zit, kan ze gedurende een maand slapen, ze wordt enkel wakker om te eten en te drinken. Haar ouders stonden lang voor een raadsel, na drie jaar van talloze bezoekjes aan artsen, medische tests bij specialisten werden ze stilaan wanhopig. Tot de 47-jarige Adele een krantenartikel las over een gelijkbaardig geval.


"We ontdekten in november 2007 dat Lily anders was. We ging schaatsen en ze bleef zeggen dat ze zich niet goed voelde, ik dacht dat ze verkouden was. Toen ze achteraf iets gingen eten, sliep Lily tijdens de hele maaltijd. Ze wilde gedurende 25 dagen niet uit haar bed komen, ze at en dronk nauwelijks. 23 uur per dag sliep ze en ze kon nauwelijks geluid of licht verdragen. Haar blik was afwezig, haar gezicht vertoonde geen expressie, ik maakte me ernstig zorgen."


Haar dokter zei dat het een virus was, maar hij kon Adele niet overtuigen. "Rond kerstmis werd Lily 'wakker', ze herinnerde zich weinig van haar 'winterslaap'.  Ze was plots helemaal anders, ze praatte veel, was emotioneel en wilde haar vrienden erg graag zien", aldus haar moeder. Een maand later begon Lily terug aan een slaapperiode van drie weken, om vervolgens weer op miraculeuze wijze te herstellen. Ook op haar achttiende verjaardag was ze aan het slapen, haar ouders moesten haar feestje annuleren. Dokters suggereerden tal van ziektes en aandoeningen: van migraine tot een depressie. Ze kreeg daarom antidepressiva en volgde gedragstherapie.


Haar universitaire studies leden onder haar ziekte, ze stapelde een hopeloze achterstand op. In februari 2010 las haar moeder voor het eerst over de aandoening en zocht ze contact met de KLS Foundation in Amerika. Deze organisatie stuurde haar door naar de Britse professor David Nuttin, die eindelijk de officiële diagnose stelde. Er is geen geneesmiddel voor de aandoening, maar er is wel enig bewijs dat het verdwijnt met het verouderen.


Ondertussen richtte de moeder een Britse steungroep op voor ouders van kinderen met dezelfde ziekte. "Door met lotgenoten te praten besef ik nu dat Lily periodes beleeft waarin ze het gevoel heeft in een horrorfilm gevangen te zitten. Haar brein kan geen informatie verwerken, haar dromen zijn levensecht wanneer ze slaapt. Ze hallucineert wanneer ze wakker is en niets voelt echt aan. Lily bekijkt dan steeds dezelfde kinderfilms. Tijdens een slaapperiode krijgen we geen bezoek en houden we ons erg rustig. Ook ons leven lijdt hier ontzettend onder."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waaghals maakt oversteek op touw tussen hoogste bergtoppen van Oostenrijk

Waaghals maakt oversteek op touw tussen hoogste bergtoppen van Oostenrijk

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De 23-jarige Michael Kemeter heeft voor een stunt van formaat gezorgd. Elke waaghals is waarschijnlijk jaloers op wat de Australiër bereikte. Kemeter stapte op een slappe koord van bijna 46 meter lang tussen twee punten van de Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk. Het touw was amper 2 centimeter breed en hing 3.798 meter boven de grond. Halfweg stal hij nog de show door een sprongetje te maken op het touw.

Hoewel de waaghals een beveiliging droeg die een eventuele val zou opvangen, was er toch een dreigend gevaar bij zijn stunt. Het koord was dan wel stevig vastgemaakt aan de uiteinden, door de smeltende permafrost in de Alpen was er een verhoogd risico op vallende rotsblokken die het touw konden losrukken.

Kemeter is een expert in het zogenoemde 'slacklining', waar in tegenstelling tot bij koorddansen het touw niet strak gespannen is. Het koord kan bewegen en is in feite een lange, maar zeer smalle trampoline. Kemeter maakte de oversteek op blote voeten en in de vrieskou. Hij droeg ook geen t-shirt om zo minder beïnvloed te worden door te wind en minder gewicht mee te sleuren.

De ervaren sportman vond het geweldig om de hoogste berg van Oostenrijk te trotseren. "Deze stunt was geweldig, misschien wel de beste ooit. Anderen zullen het mij misschien nadoen, maar er kan maar één de eerste zijn en dat was ik", aldus Kemeter.

Vorige week schreef de Australiër nog het wereldrecord 'slacklining' op zijn naam. Toen maakte hij een oversteek van 160 meter in het Oostenrijkse Styria.» Reageer (0)
15-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk zomer! Veel zon en hele week warmer dan 20°

Eindelijk zomer! Veel zon en hele week warmer dan 20°


http://img834.imageshack.us/img834/7114/zonx.jpgOef! De Belgische kwakkelzomer lijkt het dan toch een hele tijd voor bekeken te houden. De komende week zijn alle weercomputers het erover eens: de echte zomer breekt door. Voor zover de kaarten reiken (tien dagen), worden temperaturen boven de 20 graden en veel zon voorspeld. Enkel donderdag dreigt er nog een onweerachtig dipje, maar het weekend belooft heel zomers te worden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rembrandt gestolen uit Amerikaans hotel

Rembrandt gestolen uit Amerikaans hotel


http://img37.imageshack.us/img37/9555/rembrandtr.jpg
Rembrandt: een zelfportret. 

Een tekening van de 17e-eeuwse Nederlandse kunstenaar Rembrandt van Rijn is dit weekend gestolen tijdens een tentoonstelling in een hotel in Los Angeles, bericht de krant The Los Angeles Times op zijn website.
 
Het gaat om een tekening van circa 28 bij 15 centimeter genaamd 'Het Oordeel'. De waarde wordt geschat op circa 250.000 dollar (175.000 euro). Het werk werd tentoongesteld in de lobby van het hotel Ritz Carlton Marina del Rey. Het is eigendom van het Linearis Institute, een instantie die zich bezighoudt met het verzamelen van werk van oude meesters.
 
Waarschijnlijk heeft een handlanger de curator van de expositie afgeleid zodat de dief zijn of haar slag kon slaan. De politie bestudeert bewakingsbeelden om de daders te achterhalen. "Het hotel heeft beveiliging van topkwaliteit. Wij denken dat dit een goed doordachte en goed voorbereide diefstal was", besluit een politiewoordvoerder. (br.hln - foto epa)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hevige sneeuwval houdt Nieuw-Zeeland in de greep

Hevige sneeuwval houdt Nieuw-Zeeland in de greep


http://img191.imageshack.us/img191/547/newzeeland.jpg


In grote delen van Nieuw-Zeeland staat het leven stil door uitzonderlijk hevige sneeuwval. Die heeft heel wat wegen, luchthavens en scholen onbruikbaar gemaakt. Het zuidelijke eiland kreeg de volle lading, maar ook hoofdstad Wellington op het noordelijke deel raakte bedolven onder het dikste sneeuwtapijt in veertig jaar.
 
De autoriteiten hebben de inwoners van de zwaarst getroffen gebieden aangeraden om binnen te blijven. Weerkundigen waarschuwen intussen dat het extreme weer in de loop van de dag nog zal verslechteren.
 
Op het zuidelijke eiland zijn de meeste hoofdwegen onberijdbaar. De politie heeft ook de twee belangrijkste noordelijke snelwegen tussen Auckland en Wellington afgesloten. In Christchurch, Queenstown en Dunedin gingen de luchthavens dicht. Minstens 150 gestrande passagiers zagen zich genoodzaakt er de nacht door te brengen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Josh Groban - To Where You Are

Josh Groban - To Where You Are

Klik op de foto om hem te beluisteren

Josh Groban (Los Angeles, 27 februari 1981) is een Amerikaanse zanger van lichte populaire en klassieke muziek.

Nadat hij geaccepteerd was voor het prestigieuze Interlochen Arts Program begon hij met het volgen van muzieklessen en theater. Uiteindelijk wist hij zijn opleiding aan de Los Angeles County High School for the Arts succesvol af te ronden.

Eind 1998 volgde Josh Groban zanglessen bij een zangleraar die contacten onderhield met producer en tekstschrijver David Foster. Nadat Foster de demo van Groban had beluisterd, vroeg hij hem te komen repeteren voor het evenement. Dankzij zijn succesvolle uitvoering op de inauguratie, vroeg Foster hem in 1999 om in te vallen voor de wereldberoemde tenor Andrea Bocelli.

Groban werd toegelaten tot de prestigieuze muziek-/theateropleiding van Carnegie Mellon University. Echter, na een van zijn optredens kreeg hij een aanbod dat hij niet kon weigeren: een platencontract bij Reprise Records. Zijn eerste uitgebrachte nummer was het duet “For Always” met Lara Fabian voor de soundtrack van de film "Artificial Intelligence" (AI) die in de zomer van 2001 uitkwam. Grobans debuutalbum kwam uit in het najaar van 2001, gevolgd door enkele uitverkochte concerten voor een televisiespecial. Deze is later op dvd uitgebracht onder de naam “Josh Groban in Concert”. In 2003 werd zijn doorbraak definitief toen de dvd goud werd in januari en zijn debuutalbum goed was voor driemaal platina.

Groban speelde ook mee in twee afleveringen van de televisieserie Ally McBeal waar hij de rol speelde van een verlegen solozanger van een kerkkoor. Hij verzorgde tevens de titelsong 'Remember me' van de film 'Troy'. Dat werd geschreven door James Horner. Ook heeft hij in de concertversie van de musical 'Chess. Live at the Royal Hall, London' de hoofdrol gespeeld, als de Russische schaker Anatoly. Deze musical is geschreven door Tim Rice met de muziek van de mannen van Abba.» Reageer (0)
14-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Half dolls

Half dollshttp://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/dolls-1.jpg?t=1272200745
Half dolls zijn meestal porseleinen popjes die worden geproduceerd zonder beentjes, zodat ze kunnen worden bevestigd aan iets anders zoals aan speldenkussens, poederdozen, lampen en aan tal van andere zaken . Als er beentjes werden gebruikt dan werden ze er apart aan bevestigd .
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/doll-3.jpg?t=1272200975
De meeste half dolls werden geproduceerd in Duitsland, door bedrijven zoals Dressel & Kister, FW Goebel, Ernst, Bohne & Söhne, Heubach, Hertwig, Karl Schnider en vele anderen. Japan overspoelden de markt met goedkopere modellen. Nu nog worden de dolls  geproduceerd en vaak als antiek verkocht.
De meeste hoofdjes zijn tussen de 2 en 6 cm hoog, al zijn er ook kleiner en  grotere exemplaren te vinden.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/half-doll-6.jpg?t=1272201054
Half dolls zijn meestal gemaakt van porselein , maar er zijn ook modellen gemaakt in ongeglazuurde biscuit,  was en andere materialen.
Half dolls worden vaak gemarkeerd met " Made in Germany", of met een vier of vijf cijfer nummer. Modellen uit Japan kunnen worden gemarkeerd  met "Japan" of "Made in Japan."
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/doll-4.jpg?t=1272201114Nu nog worden de dolls  geproduceerd en vaak als antiek verkocht. Zoals vele zaken trouwens.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenarts redt leven van 'zeverende' koala

Dierenarts redt leven van zeverende koala


Sprinkles in de armen van dokter Rod Straw. 


In een dierenkliniek in Australië heeft Sprinkles een levensreddende operatie ondergaan. Sprinkles is een koala die aan sialosis lijdt. Dit is een aandoening waarbij het buideldier overmatig zevert. Door het speeksel dat uit haar bek druipt, is haar huid voortdurend ontstoken.


Hierdoor kan Sprinkles amper eten. De verzorgers in het  Australia Zoo Wildlife Hospital in Queensland moeten haar voortdurend voeden zodat ze haar gewicht houdt. Deze toestand werd onhoudbaar.

Er werd een beroep gedaan op dokter Rod Straw, een dierenarts uit Brisbane, om de twee jaar oude koala te helpen. Die ontwikkelde een behandeling, gebaseerd op straling. De eerste resultaten wijzen erop dat Sprinkles van haar vervelende ziekte zal verlost raken. (br.hln - foto's epa)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestaat er echt een crème die de kracht van de zon verdrievoudigt?

Bestaat er echt een crème die de kracht van de zon verdrievoudigt?


http://img845.imageshack.us/img845/1231/zonnen.jpg


Een nieuw product beweert de kracht van de zon driemaal te versterken. Het was een instant succes: 14.000 mensen probeerden het in een mum van tijd te bestellen. Maar het product bestaat niet echt: het is een 'hoax' gelanceerd door een liefdadigheidsorganisatie tegen huidkanker. Wie probeerde het product te kopen, kreeg in de plaats mails over de gevaren van te veel zonnen.

De 'Sunny 3 Cream' werd voorgesteld als 'een succes uit Zweden dat nu ook gelanceerd wordt in Groot-Brittannië. Extracten van de kladjplant zorgen ervoor dat je huid beter zonlicht opvangt, waardoor je bruiner kan worden dan ooit'. Zweedse jongeren zouden het zomernachtlicht gebruiken om te zonnen "omdat zonnen overdag voor oude mensen is". 

Bij de website hoorde een fake promofilmpje, dat onderhand 250.000 keer werd bekeken. De organisatie Skcin publiceerde zelfs een valse reportage in een niet nader genoemde Britse tabloid, schakelde blogs, Facebook en Twitter in.

Genoeg kanalen dus om er informatie over te vinden, en aan te nemen dat het om een legitiem product gaat. Maar wie een tube van 8 of 12 Britse pond probeerde te bestellen, kreeg in de plaats informatie over huidkanker. De organisatie hoopt zo jongeren tussen 15 en 24 te bereiken voor wie verbranden een vast onderdeel is van het bruinproces.

Huidkanker is een zeer agressieve vorm van kanker en door onvoorzichtig zonnen zijn de gevallen de laatste jaren verdubbeld.

"Alle promotiecampagnes ten spijt, zijn er nog altijd jongeren die niet op de hoogte zijn van de gevaren, terwijl ze wel het meest risico lopen. Hen wilden we bereiken", zo verdedigt de organisatie haar 'valse' informatiestrategie.

In elk geval: u bent gewaarschuwd: een crème die de kracht van de zon verdrievoudigt, bestaat niet.» Reageer (0)
13-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naaktfotografie Spencer Tunick dit najaar in Kasteel van Gaasbeek

Naaktfotografie Spencer Tunick dit najaar in Kasteel van Gaasbeek
Van 9 september tot 13 november loopt in het Kasteel van Gaasbeek in Lennik de tentoonstelling "Sleeping Beauties". De expo, die samengesteld wordt door gastcurator Ann Geeraerts, brengt een selectie werken van kunstenaars uit de hedendaagse kunstscène van de laatste dertig jaar die zich specifiek door slaap en droom laten inspireren, zoals Michael Borremans, Sophie Calle, David Claerbout, Desiree Dolron, Lily Dujourie en Jan Fabre.

Ook de installatie die het resultaat is van de naaktfotografie van de Amerikaanse beeldkunstenaar Spencer Tunick zal  tijdens de tentoonstellingi in het kasteel  te zien zijn. Meer dan 800 naakte personen participeerden aan het fotoproject.

Tunick is wereldwijd bekend om zijn naaktfotografie van grote groepen mensen in de open ruimte.
(br.hln - foto reuters)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brigitte Bardot wil hond redden die meisje (4) verminkte

Brigitte Bardot wil hond redden die meisje (4) verminkte


http://img3.imageshack.us/img3/3866/brigittebardotw.jpg


Brigitte Bardot zorgt opnieuw voor controverse met haar dierenliefde: nu neemt ze de verdediging van een Bull Terrier op zich die op 16 juli een meisje van vier jaar in Boulogne-sur-Mer gruwelijk verminkte. De hond verdient volgens haar geen euthanasie, maar een plek in haar eigen dierenorganisatie.

"Die hond moet uit zijn hel bevrijd worden", verklaarde het voormalige Franse fotomodel in een interview met 'Voix du Nord'. "De omstandigheden waarin dat beest moet leven in het asiel zijn dier onwaardig. Hij zit er totaal geïsoleerd."

Bardot schreef al een brief naar de burgemeester van Boulogne-sur-Mer, met de vraag om een beetje menselijkheid. "Ik vraag niet om die hond vrij te laten, maar om hem in een kooi te steken met een beetje daglicht en af en toe iemand die hem eten komt brengen."

PS-burgemeester Frédéric Cuvillier antwoordde in diezelfde krant dat de levensomstandigheden van het beest wel degelijk aanvaardbaar zijn. "En als u dat niet gelooft, moet u maar eens zelf komen kijken. Zijn lot hangt trouwens af van het gerecht, dat een onderzoek geopend heeft naar 'onvrijwillige slagen en verwondingen'."

'BB' neemt daarmee echter geen genoegen. "Voor de mens werd de doodstraf afgeschaft. Waarom geldt dat dan nog wel voor dieren, die niet eens over hetzelfde bewustzijn als wij beschikken? Mijn stichting staat alvast klaar om die hond op te vangen. Ik vind het vreselijk voor dat meisje, maar de ouders gaan in dit geval ook niet vrijuit. Een kind mag nooit alleen gelaten worden bij honden." Bijna 11.000 mensen ondertekenden inmiddels ook al een internetpetitie om het dier te redden.

Met de Franse presidentsverkiezingen in zicht wil Bardot overigens nog een extra inspanning leveren. "Ik ga aan de kandidaten vragen wat ze van plan zijn inzake dierenbescherming. Op het gepaste tijdstip zal ik daarvoor campagne voeren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thaise politie redt duizend honden van kookpot

Thaise politie redt duizend honden van kookpot


http://img812.imageshack.us/img812/8408/slachthonden.jpg


De Thaise autoriteiten hebben een duizendtal honden van de dood gered. De dieren waren in zeer kleine kooien opgesloten en op weg naar Vietnam, om er gekookt en opgegeten te worden.

De politie onderschepte vier vrachtwagens vol honden tijdens een operatie donderdagavond in de provincie Nakhon Phanom, nabij de grens met Laos. Een verantwoordelijke van de provincie preciseerde dat 1.011 honden naar een asiel overgebracht zijn, 119 andere honden overleden door verstikking in de kleine kooien of omdat ze door de dierenhandelaars uit de vrachtwagens gesmeten werden toen die aan de politie trachtten te ontkomen.

Twee Thai en een Vietnamees zijn beschuldigd van illegale handel en transport van dieren. De maximumstraf daarvoor bedraagt in Thailand een jaar cel en een boete tot 20.000 baht (470 euro). Volgens de politie brengen de honden in Vietnam zowat 23 euro per dier op. (br.hln - foto epa)» Reageer (0)
12-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsland herdenkt vijftigste verjaardag bouw van Berlijnse Muur

Duitsland herdenkt vijftigste verjaardag bouw van Berlijnse Muur


http://img17.imageshack.us/img17/7091/berlijnsemuur.jpg

Berlijn herdenkt morgen de vijftigste verjaardag van de bouw van de Muur. Met vlaggen die halfmast wapperen, minuten van stilte en protestwakes is er ook hulde aan de slachtoffers van de opdeling van Duitsland. Onder meer Duits bondspresident Christian Wulff en -kanselier Angela Merkel zullen aanwezig zijn.

Op 13 augustus 1961 werd op bevel van de DDR-regering (Duitse Democratische Republiek, Oost-Duitsland) begonnen met de bouw van de Berlijnse Muur, die West-Berlijn van het oostelijk deel van de stad afsloot. Het bouwwerk verscheurde vele families en vriendengroepen.

Morgen wordt een tweede sector van een meer dan vier hectaren groot landschap ter herdenking van de voormalige grensstrook geopend. Vanaf middernacht start in de Verzoeningskapel in de Bernauer Straße de voorlezing van de biografiën van slachtoffers van de muur en worden kaarsen aangestoken. Door het grensbeleid van DDR kwamen aan de Berlijnse Muur namelijk minstens 136 mensen om het leven.

De Bernauer Straße in Berlijn geldt als symbool voor de opdeling van het land. Na de bouw van de Muur behoorden de huizen tot het oosten en de stoep tot het westen. Vele dramatische vluchtpogingen vonden hier plaats. Vertwijfelde mensen sprongen uit de ramen van hun appartementen naar het westen. De ramen en deuren van de huizen werden nadien dichtgemetseld. Het overblijfsel van de Muur in de Bernauer Straße werd in 1999 een gedenkteken. Na 28 jaar "viel" de Muur uiteindelijk in de nacht van 9 op 10 november 1989.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 redenen waarom je haar uitvalt

11 redenen waarom je haar uitvalt


http://img691.imageshack.us/img691/8901/haarverliezen.jpg


Heel wat vrouwen maken zich zorgen als ze na het wassen van hun lokken een flinke pluk haar aantreffen in de douche. Nochtans is dat niet meteen een reden tot paniek, want het verlies maakt deel uit van een normale haarcyclus. Toch zijn er ook een aantal bijkomende redenen die haaruitval stimuleren.

Cyclus
Elk haartje op je hoofd maakt een bepaalde cyclus door: er is een groeifase, een overgangsfase en een rustfase. Wanneer een haarfollikel overgaat van rust naar groei, wordt het oude haar weggeduwd door het nieuwe.

Door die cyclus verliezen we elke dag zo'n 50 tot 100 haren. "En op dagen dat we ons haar wassen, is dat zelfs nog meer", zegt dermatologe Amy McMichael. "Je hoeft dus absoluut niet verbaasd te zijn als je een serieuze pluk haar aantreft in de douche."

Kaalheid
Daarnaast zijn er ook een aantal bijkomende redenen die haarverlies stimuleren, waarvan de voornaamste 'klassieke kaalheid' is. "Vijftig procent van de bevolking krijgt te maken met een zekere vorm van erfelijke kaalheid", weet dermatologe Paradi Mirmirani. "Daarbij word je niet geconfronteerd met een plots verlies van grote plukken haar, maar gaat het veeleer om een graduele verdunning."

11 andere redenen
Er zijn ook nog heel wat andere redenen die haarverlies kunnen stimuleren. "Soms wordt de schuldige nooit gevonden", zegt dr. Mirmirani. "Maar meestal wordt haaruitval veroorzaakt door één van de volgende 11 daders."

1. Haarverzorging
Ben je verslaafd aan het verven van je haar of is de stijltang jouw beste vriend? Dan is het zeker dat je je haar ernstig beschadigt! Zowel haarbehandelingen (zoals het bleken van je haar of het aanbrengen van een permanent) als haarproducten (zoals een stijltang, haardroger of krultang) maken je haar broos. Gelukkig is je haar niet voor altijd beschadigd en kan je er iets aan doen door je slechte gewoonten op te geven!

2. Strakke kapsels
Vrouwen die kiezen voor een kapsel die druk uitoefent op de hoofdhuid (zoals strakke vlechtjes, extensions of strakke paardenstaarten) denken best twee keer na. Door deze haarstijlen heb je namelijk een grote kans op 'traction alopecia', waardoor je kale plekken krijgt. Een gevaarlijke aandoening, zeker omdat de kaalheid onomkeerbaar kan zijn.

3. Voedseltekorten
Vooral een tekort aan ijzer en eiwitten kan leiden tot haarverlies.
Hoewel de exacte samenhang tussen ijzer en de haargroei nog niet bewezen is, werd wel aangetoond dat behandelingen tegen haarverlies effectiever zijn als ook het ijzertekort behandeld wordt. Het rechtstreekse verband tussen de aanmaak van eiwitten en de haarproductie werd wel al wetenschappelijk bewezen.

4. Gewichtsverlies
Volgens de American Academy of Dermatology krijgen mensen die meer dan 7 kilogram verliezen vaak te maken met haarverlies. Het goede nieuws is dat er bij dit type haarverlies geen behandelig nodig, omdat het lichaam zelf in staat is om de schade te herstellen.

Er is meer bezorgdheid over haarverlies dat veroorzaakt wordt door een eetstoornis, zoals anorexia of boulimie. Door deze eetstoornissen nemen we niet genoeg vitaminen, mineralen en eiwitten op, die nodig zijn voor een gezonde werking van ons lichaam. "Anorexiapatiënten kunnen extreem veel haar verliezen", bevestigt dr. Cotsarelis.

5. Schildklierproblemen
Haarverlies is een veelvoorkomend symptoom bij een verstoring van de schildklierhormonen. Zowel een tekort als een teveel aan schildklierhormonen kan leiden tot excessief haarverlies. Als het evenwicht terug hersteld wordt, begint het haar meestal wel opnieuw te groeien.

6. Menopauze
Wetenschappers zijn nog steeds onzeker over het oorzakelijk verband tussen de menopauze en het haarverlies, maar het staat vast dat heel wat vrouwen in hun overgangsperiode te maken krijgen met een zekere haaruitval. Waarchijnlijk is dat toe te schrijven aan een combinatie van verschillende hormonale veranderingen.

7. Alopecia Areata (pleksgewijze kaalheid)
Alopecia Areata is een autoimmuunstoornis, wat wil zeggen dat het lichaam zichzelf aanvalt. De ziekte wordt meestal gekenmerkt door het onstaan van ronde kale plekken op de hoofdhuid of op de rest van het lichaam. Zowel mannen, vrouwen als kinderen kunnen getroffen worden door de ziekte.

8. Stress
Ook trauma's en stress kunnen bij iedereen tot haarverlies leiden, al gebeurt het vaker bij vrouwen dan bij mannen. De meest voorkomende emotionele oorzaken zijn levensveranderende gebeurtenissen, zoals een scheiding of een overlijden. Die zorgen ervoor dat het haar overgaat naar de rustfase, terwijl het eigenlijk in de groeifase moet zitten. "Meestal begint het haarverlies maar twee tot vier maanden na de treffende gebeurtenis", geeft dr. Cotsarelis aan.

9. Ziekte
Ook ziek zijn kan leiden tot haarverlies, zeker als er hoge koorts optreedt. Ziektes veroorzaken stress in ons lichaam, waardoor de haarcyclus verstoord wordt. Gelukkig zal die zich terug herstellen als je genezen bent.

10. Medicatie
Bij heel wat medicijnen is haarverlies een mogelijk neveneffect, hoewel iedereen daar anders op reageert. Vooral medicatie die een invloed heeft op de hormonen (zoals de pil), leiden tot haaruitval. Ook antidepressiva, medicijnen die de bloeddruk regelen en behandelingen tegen artritis kunnen haarverlies in de hand werken.

11. Trichotillomanie
Trichotillomanie is een stoornis in de impulsbeheersing, waarbij de patiënt niet kan weerstaan aan de drang om zijn eigen haar uit te trekken. Het gaat zelfs zo ver dat men hele stukken haar uittrekt, meestal hoofdhaar of wenkbrauwen. De ziekte is evenwel vrij zelfdzaam: in Amerika zou zo'n 4 procent van de bevolking erdoor getroffen worden.

Tot slot nog dit: als je bezorgd bent over je overmatige haarverlies, raadpleeg je best een dokter. Op die manier kan er zo snel mogelijk een aangepaste behandeling opgestart worden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Zwin ringt duizenden trekvogels

Het Zwin ringt duizenden trekvogels


http://img713.imageshack.us/img713/4879/ooievaar.jpg


Vanaf vandaag worden in het natuurreservaat Het Zwin in Knokke-Heist trekvogels gevangen, gewogen en geringd. Het vogelringstation is tijdens die periode ook toegankelijk voor het publiek, tot eind augustus dagelijks van 10 tot 12 uur, in september enkel op zaterdag en zondag van 10 tot 12 uur. Deze ringsessies voor trekvogels zijn uniek in Vlaanderen.

De ringsessies, uitgevoerd door gediplomeerd vogelringer Ivan Goethals, maken deel uit van een wetenschappelijk onderzoek naar de vogeltrek. Jaarlijks worden er in ons land vijfhonderdduizend vogels geringd en de gegevens die men via die ringsessies kan verzamelen, zijn belangrijk voor het afleiden van trekpatronen en -strategieën van de vogels.
 
Dat die ringsessies nu starten, heeft te maken met de trek van de vogels in het najaar. Miljoenen vogels uit het noorden, vooral zangvogels, trekken dan over ons land richting zuiden om te overwinteren in het Middellands zeegebied tot diep in Afrika. Onderweg komen heel wat vogels in Het Zwin uitrusten.
 
Het Zwin maakt dan ook van de gelegenheid gebruik om, in samenwerking met het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN), er een paar duizend te vangen, te wegen en te ringen. Ze worden nadien onmiddellijk terug losgelaten om hun reis verder te zetten. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koe loopt voor haar leven na ontsnapping uit slachthuis

Koe loopt voor haar leven na ontsnapping uit slachthuis

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Een koe die gisteren geslacht zou worden in de New Yorkse wijk Queens, vond dat niet zo'n mooi vooruitzicht. Ze besloot het op een lopen te zetten en verbaasde daarbij vele New Yorkers die zich plots op de stierenrennen in Pamplona waanden.

Een tiental politieagenten hadden de grootste moeite van de werekd om haar te vangen. Uiteindelijk werd het 230 kilo zware beest in een hoek gedreven, verdoofd en gevangen. Maar dat gebeurde niet voor het dier op haar weg schade had aangericht. Het had bijvoorbeeld al een politietrailer geramd.

De koe, die ondertussen de naam Molly gekregen heeft, zal onder druk van haar fans dan toch niet naar het slachthuis moeten. Door haar ontsnappingspoging heeft ze volgens de dierenbescherming het recht verworven om niet gedood en opgegeten te worden.

Het is overingens niet de eerste keer dat in de Verenigde Staten een rund op weg naar het slachthuis ontsnapt. In januari kon een 400 kilogram zware stier in Virginia ontsnappen van op een vrachtwagen. Hij rende door drie provincies voor hij kon worden gevangen. Hij had wel minder geluk dan Molly en werd achteraf alsnog geslacht.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant van koning James I dronk dagelijks 6 flessen wijn

Olifant van koning James I dronk dagelijks 6 flessen wijn


http://img585.imageshack.us/img585/8430/olifantjames.jpg


Volgens de kennisgravers van een Brits quizprogramma kreeg de olifant van de Engelse koning James I dagelijks 1 gallon wijn. Dat is ongeveer 4,5 liter water, wat wil zeggen dat het beest iedere dag zo'n zes flessen drank binnenkreeg. Dat hebben de makers van het programma QI getwitterd, aldus ad.nl.


Dat Engeland in de Middeleeuwen al een dierentuin had, is misschien nog opmerkelijker. De Royal Menagerie telde in 1204 ook al een lading wilde beesten. Koning John was de stichter van de zoo.


Henry III, zijn opvolger, liet de dierencollectie aanvullen met onder meer drie luipaarden. Hij kreeg die cadeau van keizer Frederick II van het Heilige Roomse Rijk als symbool van bescherming. Een Noorse vorst schonk de dierentuin in 1251 een ijsbeer, een teken van vriendschap. Het beest viste zelf zijn eten uit de Thames, die in directe verbinding stond met de koninklijke zoo.


Het letterlijk grootste cadeau kreeg Henry III van de Fransman Lodewijk IX. Die bezorgde zijn Britse collega een heuse olifant die in 1255 verscheept werd. De aankomst van het kolossale dier in de haven van Londen was een waar spektakel dat tal van toeschouwers lokte uit alle uithoeken van het land. Koning Henry liet meteen een kooi bouwen van twaalf bij zes meter.


Met Elisabeth I was de tuin zelfs toegankelijk voor het publiek. Haar vermaarde opvolger James I, die regeerde van 1603 tot 1625, gaf de olifant niet alleen wijn te drinken maar stond ook in voor de aanleg van een grote tuin met kooien en waterbassins. Er werd ook een muur gebouwd om de zoo van de Thames af te sluiten.


De Royal Menagerie moest na een eeuwenlang bestaan uiteindelijk in 1830 de deuren sluiten, wegens concurrentie met de Zoo van Londen die in 1828 geopend werd. Een deel van de dieren werd verkocht aan een circusdirecteur in de VS. De overige dieren werden geschonken aan de Zoo van Londen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien Canadezen 's ochtends werkloos en 's avonds rijk

Tien Canadezen 's ochtends werkloos en 's avonds rijk


http://img641.imageshack.us/img641/7356/lottode.jpg


Tien Canadezen die deze week 's ochtends te horen kregen dat ze hun baan hadden verloren, vernamen enkele uren later dat ze bij een loterij de hoofdprijs hadden weggekaapt. Dat heeft hun (ex)werknemer bekendgemaakt. Achttien fabriekstechnici van SMART Technologies wonnen met de loterij de pot van 7 miljoen Canadese dollar.
 
Tien van die 'gelukkigen' hadden net hun ontslagbrief in handen gekregen. Het bedrijf, gespecialiseerd in de productie van elektrische schakelborden, had beslist een groot deel van de activiteiten naar Mexico te verplaatsen. Vanaf september zouden in Ottowa enkele tientallen medewerkers hun job verliezen.
 
Indien de loterijwinst gelijk over alle deelnemers wordt verdeeld, mogen de winnaars ieder zowat vier jaarlonen verwachten.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Lazy Diamonds - The Right

The Lazy Diamonds - The Right

Klik op de foto om ze te beluisteren» Reageer (0)
11-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 simpele stappen om je kleerkast te herorganiseren

8 simpele stappen om je kleerkast te herorganiseren


http://img534.imageshack.us/img534/849/kleerkast.jpg


Door het slechte weer lijkt het alsof de herfst al terug in het land is. Echt lang duurt dat ook niet meer, dus is het hoog tijd om je kleerkast te herorganiseren. Krijg je door het idee alleen al hoofdpijn? Geen nood, met de volgende simpele tips is dat klusje in no time geklaard!

Stap 1: Gooi weg
Als je maar een beperkte plaats hebt om je kleren te bewaren, moet je eerst je zomeroutfits verhuizen naar de bovenste plank van je kleerkast. Leg daarna je herfstkleren op ooghoogte. Daardoor zal je 's morgens ongetwijfeld heel wat tijd besparen.
De herorganisatie van je kleerkast is ook het ideale moment om ongedragen kleren weg te smijten. Heb je dingen die je niet meer mooi vindt, niet meer passen of niet meer in de mode zijn? Gooi ze weg, want het is hoogst onwaarschijnlijk dat je ze ooit nog zult dragen.

Stap 2: Gebruik plaatsbesparende kleerhangers
Om optimaal gebruik te maken van de ruimte in je kleerkast, kan je je huidige kleerhangers vervangen door plaatsbesparende, vilten hangers. Het is ook belangrijk dat alle hangers hetzelfde zijn!

Stap 3: Sorteer op stijl
Eens je de overgang naar herfstkleren gemaakt heb, is het tijd om je kledij op type en kleur te sorteren. Je kan hier zelf een stapje verder in gaan door per kleur ook nog eens te sorteren op stijl: maak een onderscheid tussen topjes, korte mouwen en lange mouwen.

Stap 4: Vouw op
Er is geen reden om kleerhangers te verspillen aan kleren die je ook gewoon kunt opvouwen, zoals truien, T-shirts en jeans. Zorg voor aparte compartimenten per soort, en zorg ervoor dat de opgevouwen kledingstukken niet kunnen omvallen of kreuken.

Stap 5: Hang jassen ergens anders
Als je een gebrek aan ruimte hebt, hang je de zware herfstjassen beter niet in je kleerkast. Verhuis ze naar de kapstok of naar een kast in de gang. Zo bespaar je plaats én kan je makkelijk een jas meenemen op weg naar buiten.

Stap 6: Sorteer je accessoires
Hang plastieken haakjes aan de binnenkant van je kast (of op een andere plaats in je kamer) om je accessoires te organiseren. Zo zie je onmiddellijk welke riemen, handtassen, sjaals en kettingen bij je outfit passen.

Stap 7: Pronk met je schoenen
Zet je schoenen in open dozen en hou ze georganiseerd door je dozen te labelen of door er een foto van je schoenen op te kleven. Zet je favoriete schoenen op de meest zichtbare plaats, zodat je ze snel kan nemen.

Stap 8: Zorg voor licht
Het is belangrijk dat je voldoende licht hebt in je kast, zodat je kan zien wat er allemaal in hangt. Als je vindt dat het te donker is, hang er dan goedkope lichtjes op batterijen in. Succes!
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wenen leent 54 topwerken uit aan Brugse musea

Wenen leent 54 topwerken uit aan Brugse musea


http://img845.imageshack.us/img845/378/groeningenmuseum.jpg
Prinses Mathilde in het Brugse Groeningemuseum.


De Brugse musea en het Kunsthistorisches Museum in Wenen zijn tot een overeenkomst gekomen omtrent de uitlening van 54 topwerken door het Weense museum aan Brugge. De werken van onder meer Van Eyck, Memling, David, Van der Goes en Breugel zullen onderwerp uitmaken van de tentoonstelling Vorstelijk Verzameld, die van 5 oktober tot 15 januari zal lopen in het Groeningemuseum in Brugge. Dat is vernomen van de musea zelf.
 
Het museum in Wenen beschikt over één van de belangrijkste collecties oude meesters ter wereld. De topwerken werden door de eeuwen heen verzameld door de aartshertogen van Oostenrijk en de latere keizers van het Heilig Roomse Rijk. De 54 topwerken die Wenen nu uitleent, dateren uit de 15de en de 16de eeuw, zijn allemaal afkomstig uit de Zuidelijke Nederlanden en van een hoge kwaliteit. Het gaat onder meer om werken van Jan van Eyck, Hugo van der Goes, Hans Memling, Gerard David, Michiel Sittow, Juan de Flandes, Jan Gossaert, Joos van Cleve, Joachim Patinir, Hiëronymus Bosch en Pieter Breugel de Oude.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste cafés beboet voor rokers op stoep

Eerste cafés beboet voor rokers op stoep


http://img200.imageshack.us/img200/4759/rokersopstoep.jpg

In Antwerpen is voor het eerst een cafébaas beboet omdat zijn klanten voor zijn zaak stonden te roken en daarbij te veel lawaai maakten naar de zin van de buren. In het West-Vlaamse Koekelare worden twee cafés om dezelfde reden met sluiting bedreigd.

Sinds de invoering van het rookverbod in cafés op 1 juli, steken rokers noodgedwongen hun sigaretje buiten op. In het slechtste geval op de stoep voor het café. En dat zorgt voor irritatie bij de buren, die naar de politie bellen omdat hun nachtrust wordt verstoord.
 
De uitbater van het Antwerpse café 'De Vismijn' kreeg als eerste cafébaas in Vlaanderen van de politie een overlastboete van 250 euro omdat klanten op de stoep voor de zaak stonden te roken en te praten. (br.hln - beeld photonews)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren trouwen, maar niet voor eeuwig en altijd

Jongeren trouwen, maar niet voor eeuwig en altijd


http://img713.imageshack.us/img713/7389/trouwen.jpg


De tijd dat het huwelijk gold als 'voor altijd' loopt op zijn einde. Nu al geloven één op drie Vlaamse jongeren dat hun eventueel huwelijk niet zal blijven duren. Dat is ruim tien procent meer dan tien jaar geleden. Met de echtscheidingscijfers, de versoepeling en sociale aanvaarding van een scheiding in het achterhoofd is dat misschien ook niet zo verwonderlijk.

De studie, uitgevoerd in opdracht van de Vlaamse regering en de KU Leuven, bevroeg leerlingen van het middelbaar en van verschillende richtingen over heel Vlaanderen.

Trouwen zit in de lift, zo toonden eerdere onderzoeken aan, maar niet iedereen wil trouwen. Drie kwart wil samenwonen voor ze in het huwelijksbootje stappen. 'Slechts' 56 procent van de 18- tot 25-jarige samenwonende koppels is getrouwd, maar dat aantal kan nog stijgen aangezien de gemiddelde huwelijksleeftijd voor mannen 31 jaar is en voor vrouwen 29 jaar.

Een verklaring voor die hoge huwelijksleeftijd wordt niet onmiddellijk gegeven, maar langer studeren, een relatie opbouwen en de kostprijs van het feest zijn zeker factoren die ervoor zorgen dat er niet te snel getrouwd wordt. Bovendien is het ook sociaal aanvaard om samen te wonen voor het huwelijk, wat de druk wegneemt.

Voor één groep jongeren geldt dat niet: jongeren met Turkse en Marokkaanse roots. Zij geloven over het algemeen niet in samenwonen voor het huwelijk, en stappen liever onmiddellijk in het huwelijksbootje.

Trouwen en kinderen krijgen staat nog altijd in verband met elkaar, maar niet noodzakelijk in die volgorde. 40 procent van de vrouwen woont ongehuwd samen bij het krijgen van het eerste kind, een verdubbeling tegenover tien jaar geleden.  Opvallend is dat de overgrote meerderheid wel kinderen wil: 97 procent.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Colruyt introduceert glutenvrij bier in zijn gamma

Colruyt introduceert glutenvrij bier in zijn gamma


http://img638.imageshack.us/img638/7439/glutenvrijbier.jpg


Colruyt neemt als eerste supermarktketen in België een glutenvrij bier op in zijn gamma. Het gaat om de fairtrade, biologische en glutenvrije Mongozo premium pilsener van brouwerij Huyghe.
 
Volgens Colruyt blijkt uit onderzoek dat 1 op de 100 mensen coeliakie heeft, een intolerantie voor gluten. In het brouwproces van Mongozo pilsener worden de gluten uit het bier verwijderd, waarna het bier op gluten gecontroleerd wordt door een laboratorium.
 
Behalve in de Colruyt-supermarkten zal het bier ook bij Bio-Planet verkrijgbaar zijn.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lara Fabian - I will love again

Lara Fabian - I will love again

Klik op de foto om haar te beluisteren


Lara Fabian, echte naam Lara Crokaert (Etterbeek, 9 januari 1970) is een Belgische zangeres. Haar vader is geboren in Vlaanderen en haar moeder in Sicilië.


De eerste vijf jaar van haar leven bracht Lara door in Sicilië. Toen ze acht jaar was - ze woonde toen al in België - kreeg ze voor Sinterklaas een piano. Haar liefde voor muziek werd aangewakkerd en Lara nam meteen ook zangles. Dankzij haar vader kon ze in de omgeving van Brussel nu en dan een klein optreden geven en participeerde ze in verschillende amateurwedstrijden.

In 1986 won Lara de wedstrijd Le Tremplin de Bruxelles waardoor ze haar eerste single kon opnemen. Het werd het nummer L’Aziza est en pleurs. Ze werd ontdekt door producer Hubert Terheggen die haar vroeg om deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival van 1988 in Dublin. Met het nummer Croire haalde ze de vierde plaats voor Luxemburg. Dit was de start van haar (internationale) carrière.

Om haar tweede single Je sais te promoten ging Lara naar de Canadese stad Québec. Samen met de pianist Rick Allison trok ze voorgoed naar Québec om daar een carrière uit de grond te stampen. Na haar eerste cd die uitkwam in 1991 ging alles heel snel en kende Lara veel succes. In 1996 werd ze officieel een Canadese burger.

In 1996 werd ze door de Walt Disney Studios uitgekozen om de stem van Esmeralda te vertolken in de film The Hunchback of Notre Dame. Algauw verscheen ze frequent in de pers en op televisie en mocht ze verschillende prijzen in ontvangst nemen.

In 2006 nam Lara Fabian voor het eerst deel aan Night of the Proms; ze kwam enkele keren als verrassingsact in Antwerpen en deed dan een tournée door Frankrijk met de Night of the Proms.

In september 2006 organiseerde ze een benefietconcert in het Casino de Paris voor de vereniging Assistance Médicale Toit du Monde waar zijn beschermvrouw van is. Hiermee haalde ze €49.000 op voor kinderen in Nepal en Tibet

Op 20 november 2007 is Lara voor het eerst (op 37-jarige leeftijd) mama geworden van een dochter: Lou. Partner is de 49-jarige filmregisseur Gerard Pullicino.  

» Reageer (0)
10-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energiezuinige woning slecht voor gezondheid?

Energiezuinige woning slecht voor gezondheid?


http://img21.imageshack.us/img21/2241/woningisolatie.jpg

Meer woningisolatie en -ventilatie worden alsmaar belangrijkere wapens in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Ze zijn echter niet altijd bevorderlijk voor de gezondheid van de bewoners. Duizenden Nederlanders kampen daardoor met gezondheidsklachten, en Vlaanderen mag zich aan iets gelijkaardig verwachten, zeggen experts in het weekblad Knack.

Tegen 2020 moeten we van Europa met z'n allen - bijna - energieneutraal bouwen. Dat betekent dat onze huizen beter geïsoleerd moeten worden, zodat ze zo weinig mogelijk CO2 uitstoten en energie verspillen.


Ook in Vlaanderen worden de normen binnenkort strenger, maar er zijn goede redenen om je daar zorgen over te maken, schrijft Knack.
Het tijdschrift verwijst naar de situatie bij onze noorderburen, waar de normen in 2000 al werden verstrengd.

Hele wijken kregen er sindsdien een zuinig ventilatiesysteem en warmtepompen. Die blijken echter slecht te werken, en de bewoners klagen er onder meer over ontstoken ogen, keelontstekingen, longontstekingen, vermoeidheid, evenwichtsstoornissen, een droge huid en vlekjes op de huid. De Nederlandse staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Joop Atsma (CDA), bevestigde eerder al dat er problemen zijn in meer dan een miljoen woningen en dat er duizenden zieke bewoners zijn.
 
Niettegenstaande de serieuze problemen bij onze noorderburen, ziet het ernaar uit dat een nieuwe Vlaamse decreetwijziging, die er na het zomerreces moet komen, louter op leefmilieu en energiezuinigheid zal focussen en niet op de gezondheid van de bewoners, aldus Knack.

"De uitdaging zal inderdaad zijn: hoe goed isoleren in evenwicht brengen met goed ventileren" (br.hln - beeld photonews)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topless zonnen op vakantie doen we nog amper

Topless zonnen op vakantie doen we nog amper
Topless zonnen was een tijd dé strandtrend bij uitstek. Nu bedekken vrouwen liever hun borsten. Driekwart van de dames zegt namelijk niet topless te zonnen. Dat blijkt uit een enquête van het blad Vrouw van De Telegraaf.

De bikini blijft op het strand het populairste kledingstuk. Meer dan de helft van de vrouwen (59 procent) zegt in bikini over het strand te paraderen. Een derde draagt een badpak. 74 procent van de vrouwen vindt dat een dame van 60 jaar net zoveel recht heeft om haar bovenstukje uit te trekken als een 18-jarige. Vier procent houdt haar kleding aan en twee procent zonnebaadt puur natuur: naakt. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als surfen kunst wordt

Als surfen kunst wordt

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Surfers zullen het beamen: het is een van de mooiste en veelzijdigste sporten die er bestaat. Of je nu aan windsurfen doet of eerder een aanhanger bent van het bodyboarden, zonder techniek red je het niet. De schoonheid van deze sport werd op schitterende wijze vastgelegd in high definition en slow motion door een filmploeg van de BBC.

De bekende surfer Dylan Longbottom toont zijn kunnen in een ruim vier meter hoge monstergolf voor de kust van Hawaii. Bijzonder zijn de onderwaterbeelden die de verradelijke spiralen of draaikolken tonen. En Dylan Longbottom? Die surft er gezwind door en verheft de sport samen met de gerenommeerde tv-makers tot kunst.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoolkosten pleegkinderen vaak te hoog

"Schoolkosten pleegkinderen vaak te hoog"


http://img535.imageshack.us/img535/2988/inhetschool.jpg


De schoolkosten voor een pleegkind kunnen zo hoog oplopen dat gezinnen beslissen de pleegzorg stop te zetten of het kind niet aanmoedigen om een verdere opleiding te volgen. Dat laakt Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V). Ze vroeg minister van Onderwijs Pascal Smet het toelagesysteem te herzien, maar hij antwoordde negatief.
 
"De kostenvergoeding voor een pleeggezin schommelt tussen 12 en 20 euro per dag voor huisvesting, kleding, voeding en vervoer. Ook de schoolkosten vergen een ernstige financiële inspanning." En dat kan soms een struikelblok zijn, legt Schryvers uit.
 
Pleegouders kunnen alleen aanspraak maken op een school- of studietoelage als hun schoolgaand pleegkind bij hen gedomicilieerd en fiscaal ten laste is. Om de toelage te berekenen, wordt het inkomen van de pleegouders bekeken. "Vaak krijgt het pleegkind geen toelage bij het pleeggezin terwijl het daar in het natuurlijke gezin wel recht zou op hebben", zegt Schryvers in de Concentrakranten. Dat minister Smet niet op haar vraag wil ingaan om het toelagesysteem te herzien, noemt ze dan ook "spijtig en heel onlogisch".
 
Schryvers onderstreept dat pleegzorg als hulpverleningsvorm voor de Vlaamse overheid financieel minder belastend is. De gemiddelde kostprijs per bezette pleegzorgplaats varieert tussen 4.000 en 13.000 euro per jaar, tegenover 15.000 tot 70.000 euro per jaar in een voorziening. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht zomerweer bedreigt tarweoogst

Slecht zomerweer bedreigt tarweoogst


http://img718.imageshack.us/img718/2610/tarwe.jpg


Als het weer binnen dit en een week niet droger wordt, dreigt de tarweoogst te mislukken. 

Omdat het sinds het begin van de maand regent, kunnen de landbouwers de wintertarwe niet oogsten. Vorig jaar was de wintertarwe goed voor 206.000 hectare.
 
De tarwe is ondertussen gerijpt en dreigt door de vochtigheid al te kiemen. Als dat gebeurt, kan die niet meer gebruikt worden voor tarwemeel. Het gewas kan wel nog dienen als veevoeder, maar dat is een pak minder rendabel voor de boer, schrijft de krant La Libre Belgique.
 
Er is minstens 48 uur droog weer nodig om naar behoren te kunnen oogsten. Gezien de weersvoorspellingen ziet de toestand er dus niet rooskleurig uit.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knaap met huidziekte moet zes uur per dag in bad

Knaap met huidziekte moet zes uur per dag in bad

http://img192.imageshack.us/img192/8846/chengcheng.jpg


De vierjarige Cheng Cheng lijdt aan een merkwaardige huidaandoening. Op nagenoeg de helft van zijn lichaam heeft de kleine Chinees geen poriën, wat aanleiding geeft tot immense jeuk. Zijn ouders hebben een hele reeks ziekenhuizen afgeschuimd, maar nergens is men erin geslaagd een behandeling voor de kleine Cheng uit te dokteren. Tot zijn moeder op de proppen kwam met een kruidenbad. Nadeel is wel dat haar spruit tot zes uur per dag in dat bad moet zitten.

"We dachten dat de toestand van Cheng beter zou worden naarmate hij ouder zou worden", vertelt moeder Zheng Laimei. "Het tegendeel bleek echter waar. Onze zoon heeft intussen zwarte vlekken op zijn buik, rug en dijen".

"De voorbije vier jaar hebben we nooit een nacht kunnen doorslapen", vervolgt de moeder. "Cheng moest zich aldoor krabben omwille van de ontstellende jeuk. We moesten hem in het oog houden, anders zou hij zijn huid gewoon stuk krabben".

Sedert vorig jaar heeft moeder Laimei haar toevlucht gezocht tot de alternatieve geneeskunde. Haar zoon moet nu elke dag tot zes uur in een bad met een kruidenoplossing zitten. Geen ideale oplossing, maar de jongen voelt er zich stukken beter door. Het is nu hopen op een remedie die de jongen van zijn aandoening kan afhelpen.» Reageer (0)
09-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 weetjes over slimme apen

Zeven weetjes over slimme apen


http://img135.imageshack.us/img135/9079/gorillakoko.jpg
Acteur Robin Williams met gorilla Koko.


Wetenschappers staan vaak versteld van wat apen allemaal kunnen. Dat is nog eens bewezen door de competitie 'De slimste aap ter wereld' die de dierentuinen van Antwerpen en Planckendael organiseerden met chimpansees en bonobo's. Wist je deze dingen al over onze verre verwanten?

1. Apen gebruiken gereedschap
In de jaren 60 ontdekte de beroemde apenexperte Jane Goodall dat chimpansees twijgjes gebruiken om mieren uit spleten en holtes te vissen. Tot dan werd gedacht dat alleen mensen gereedschap hanteerden, een handeling waarvoor een hoge mate van intelligentie vereist is. De gebruiker moet immers nadenken over oplossingen die de natuur biedt, meldt National Geographic.

Inmiddels is bekend dat niet alleen mensapen overweg kunnen met gereedschap. Het gebruik is ook al waargenomen bij vogels, enkele andere zoogdieren en zelfs vissen.http://static0.hln.be/static/photo/2011/7/3/12/20110809164700/media_l_4315572.jpg


2. Apen kunnen overweg met taal
Hoewel ze niet kunnen spreken, hebben gorilla's wel een grote notie van taal. Wetenschappers slaagden erin de gorilla Koko gebarentaal aan te leren. Het dier heeft een vocabularium van meer dan 1.000 tekens, en begrijpt ongeveer 2.000 woorden gesproken Engels. Het dier start zelf de meeste gespreken met mensen, zegt de Gorilla Foundation, die de gebarentaal leert aan gorilla's.

Het iq van Koko is tussen de 70 en 95 op een menselijke schaal, waarop 100 'normaal' wordt geacht. De taalcapaciteiten van mensapen zijn gelijkaardig aan die van kleine kinderen.

3. Apen leren woorden zoals mensen
Apen zijn niet enkel in staat om woorden te leren, ook de relatie tussen de woorden kunnen ze begrijpen. Bovendien kunnen ze woorden leren zoals mensen, door er gewoon aan blootgesteld te worden. Volgens de Great Ape Trust in de Amerikaanse staat Iowa was de chimpansee Kanzi, die geboren werd in 1980, de eerste waargenomen chimp die mensentaal zo leerde.

Kanzi blinkt uit in het begrijpen van gesproken Engels en nieuwe zinnen, combinaties van woorden die een nieuw antwoord vereisen. Syntaxis is moeilijker te leren dan individuele woorden omdat de relatie tussen verschillende woorden moet duidelijk zijn. Zo gaat een zin bv. niet over een gewoon stuk fruit, maar over het fruit van een onderzoeker.http://static1.hln.be/static/photo/2011/9/9/7/20110809165334/media_l_4315612.jpg


4. Apen begrijpen individualiteit
Apen kunnen betekenis toekennen aan abstracte symbolen, blijkt onder andere uit tests met orang-oetang Azy. Het dier kan op een scherm een symbool voor appel aanduiden wanneer een wetenschapper van onderzoekscentrum Think Tank in Washingon een schijfje appel toont.

Niet alleen communiceert Azy zijn gedachten met abstracte symbolen, hij kan ook begrijpen wat er zich in het hoofd van een ander individu afspeelt. Het dier kan logische, doordachte beslissingen maken die een mentale flexibiliteit aantonen die soms afwezig is bij chimpansees. Het 'woordenboek' van de zoo heeft 70 abstracte symbolen die geen visuele relatie hebben tot het object dat ze voorstellen. Er zijn zeven categorieën: eten, namen van mensen, werkwoorden, adjectieven, nummers, nonfoodobjecten en namen van orang-oetangs.

5. Ook wilde gorilla's gebruiken gereedschap
In een nationaal park in Congo werd in 2005 gefotografeerd hoe een volwassen gorillawijfje een stok gebruikte om te voelen hoe diep het water was waarin ze waadde. Het gebruik van gereedschap was al waargenomen bij chimpansees, bonobo's en orang-oetangs, maar nog niet bij onze grootste neven.

Wetenschappers verkeerden lang in de veronderstelling dat de dieren geen gereedschap gebruikten omdat ze het niet nodig zouden hebben. De dieren kunnen immers gemakkelijk noten kraken met hun tanden, of termietenheuvels breken zonder hulpstukken.

6. Apen jagen op andere zoogdieren met gereedschap
Apen gebruiken niet alleen hulpstukken voor kleine klusjes, ze maken er zelfs wapens mee om andere zoogdieren te doden tijdens het jagen. Een team met onderzoekster Jill Pruetz observeerde dergelijk gedrag 22 keer bij chimps in Senegal in 2007.

De dieren joegen onder andere op kleinere primaten zoals galago-halfapen. Het gedrag wijst op geavanceerd probleemoplossend gedrag, zoals bij de jagers-verzamelaars die onze voorouders waren.

7. Apen kloppen mensen bij geheugenspelletjes
Chimpansees kunnen volwassen mensen kloppen bij geheugenspelletjes, bleek tijdens een Japans experiment uit 2007. De resultaten schokten wetenschappers, en brachten het geloof aan het wankelen dat de cognitieve capaciteiten van mensen superieur zijn aan die van chimpansees. De mensapen blijken hun geheugen bij dergelijke taken anders - en veel sneller - te gebruiken dan mensen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verborgen gevaar van de brooddoos

Het verborgen gevaar van de brooddoosWat kan er misgaan met een brooddoos? Niets toch? Verse boterhammetjes, een stuk fruit of rauwe groentjes, misschien een snoepje die de liefhebbende mama of papa meestuurt: het is een (bijna) evenwichtige maaltijd voor zoon- of dochterlief (of jezelf). Maar er is één groot probleem: de inhoud is niet meer zo gezond op het moment het opgegeten wordt.

De grote schuldige is de bewaartemperatuur van de brooddoos: in de boekentas, handtas of op het bureau. Dat doet de temperatuur is de doos stijgen tot een temperatuur die een gevaar kan inhouden voor de gezondheid.

Dat bleek uit een Amerikaanse studie van 700 brooddozen in kleuterscholen. 97 procent van de vleeswaren, 99 procent van de zuivel en 99 procent van de groenten werden op een onveilige temperatuur bewaard.

Van de 1361 voedingsmiddelen waren er maar 22 veilig om te eten. Nochtans bevatte de helft van de brooddozen een ijspack en werd 12 procent in koelkasten bewaard. De temperatuur werd genomen anderhalf uur voor lunchtijd.

Gevaarlijke bacteriën, zoals e.coli, salmonalla en stafylokokken, vermenigvuldigen zich al bij temperaturen van 4 tot 60 graden. De meeste voeding werd bewaard op 18 graden (kamertemperatuur dus). Volgens de voedingsvoorschriften mag voeding niet langer dan twee uur op die temperatuur bewaard worden, of het moet worden weggegooid.

Het gevolg van deze onveilige brooddozen is dat kinderen jonger dan 5 jaar vijf keer zo vaak voedselvergiftiging oplopen dan volwassenen. "Voor kinderen is het extra gevaarlijk omdat hun immuunsystemen zich nog niet hebben aangepast aan deze ziekten. We hopen dat de mensen hun ogen openen en dit probleem aanpakt", aldus onderzoeker Fawaz Almansour van de universiteit van Texas.

De onderzoekers gaven deze tips mee voor een veilige lunch:
-    Bewaar de brooddoos in een voldoende gekoelde koelkast
-    Gebruik geen mayonnaise: dit bederft te snel
-    Stop de boterhammen niet in een zakje: dit kan voorkomen dat ze afkoelen
-    Steek een bevroren fruitsapje of water bij de boterhammen voor extra koelte.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelse bonobo's winnen De slimste aap ter wereld

Mechelse bonobo's winnen 'De slimste aap ter wereld'


http://img42.imageshack.us/img42/9501/bonobos.jpg


De Mechelse bonobo's hebben de Antwerpse chimpansees verslagen door het laatste spelletje van de 'De slimste aap ter wereld' te winnen. De opmerkelijke prestatie van de mensapen van Planckendael zet wetenschappers aan tot verder onderzoek.

De chimpansees van Zoo Antwerpen namen het de afgelopen weken op tegen de bonobo's van Planckendael. Ze moesten al hun intelligentie en behendigheid in de strijd werpen om spelletjes te winnen. De bonobo's wonnen tot ieders verbazing vier van de zes proeven en kregen vandaag een speelse voederautomaat als beloning.
 
Bedoeling van de campagne was vooral om de boodschap voor het behoud van de mensapensoorten op een plezierige en grappige manier aan het ruime publiek te brengen; wat lukte met zo'n 12.000 Facebookfans en door 9.999 euro in te zamelen voor het 'Ape Conservation Fund'.

Bovendien verbaasden de prestaties van de bonobo's, en dan vooral van wijfje Djanoa, wetenschappers uit binnen- en buitenland. "Zowel chimpansees als bonobo's kunnen de puzzels oplossen, maar Djanoa excelleert in vastberadenheid en doorzettingsvermogen", zegt gedragsbioloog Jeroen Stevens.

"Dat kadert in ons huidig onderzoek naar persoonlijkheid bij chimpansees en bonobo's waar we meten of er verschillen in persoonlijkheid bestaan tussen de twee soorten en binnen de soort. In de volgende fase gaan we onderzoeken of er een genetische basis bestaat voor verschillen in persoonlijkheid, zoals uit onderzoek bij mensen wordt gesuggereerd." De puzzels in de competitie zetten de wetenschappers ook aan om verder te gaan met onderzoek naar intelligentie.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 tips om je suikerverslaving te bestrijden

13 tips om je suikerverslaving te bestrijden


http://img52.imageshack.us/img52/8625/snoepen.jpg


Heb jij ook wel eens het gevoel dat een suikerrijke snack je doet verlangen naar nóg meer suiker? Dat klopt! Het eten van enkelvoudige koolhydraten doet je hongergevoel snel verdwijnen en geeft je lichaam een energieboost, maar dat gevoel ebt snel weer weg. Daarom geven wij enkele tips om het zoete verlangen wél echt te doen verdwijnen!

Het is goed mogelijk dat het verlangen naar suiker voorgeprogrammeerd zit in onze hersenen. "Zoet is de eerste smaak die we na onze geboorte leren kennen", zegt Christine Gerbstadt, woordsvoerster van de American Dietetic Association.

Lekker
Bovendien worden we ook gelukkig door het eten van iets zoets. "Koolhydraten, zoals suiker, stimuleren de aanmaak van het feel good-hormoon serotonine", weet de diëtiste. Maar ook volkoren granen, fruit en groenten bevatten koolhydraten. Waarom kiezen onze hersenen dan niet voor het gezonde alternatief? "Omdat suiker gewoon lekker smaakt", zegt diëtiste en nutritioniste Susan Moores. Die voorkeur stimuleert ons om onszelf te trakteren met zoete dingen, die ons meestal nog meer doen verlangen naar die zoete smaak.

Probleem
Het is ook niet echt een probleem als we onszelf af en toe verwennen met een zoete lekkernij. Maar net zoals bij heel wat andere dingen - we denken bijvoorbeeld aan alcohol - wordt het gevaarlijk als je te veel suiker opneemt. Dat is niet zo moeilijk, aangezien heel wat bewerkte voedingsmiddelen ontzettend veel suiker bevatten. Vaak loopt ons suikergebruik op tot 22 koffielepels per dag, terwijl het maximale gehalte voor vrouwen zich beperkt tot 6 koffielepels per dag. Voor mannen is dat ongeveer 9 koffielepels.

8 tips op korte termijn

1. Geef een klein beetje toe
"Eet een beetje van de zoete lekkernij waar je naar verlangt, zoals een klein koekje of een minisnoepje", stelt diëtiste Kerry Neville voor. Als je even kan genieten van iets zoets, kan je daarna beter weerstaan aan het verlangen. "Probeer de drempel van 150 calorieën niet te overschrijden", raadt Neville aan.

2. Combineer zoet en gezond
Als het onmogelijk is om te stoppen na een klein koekje of snoepje, kan je je snack aanvullen met een gezond voedingsmiddel. Neem bijvoorbeeld een banaan om in een chocoladesaus te dippen. Op die manier doe je je hongergevoel verdwijnen, maar heb je ook je verlangen naar iets zoets gestild.

3. Zweer alle suikers in één keer af
Voor sommige mensen is het mogelijk om alle suikers onmiddellijk af te zweren, maar voor de meeste mensen is dat een onbegonnen taak. Toch is het ook voor hen een goed idee om helemaal geen suikers meer te eten, want het is mogelijk dat je verlangen dan na een paar dagen vermindert. Volhouden is de boodschap!

4. Neem wat kauwgom
"Als je niet bereid bent om te drang naar suiker volledig op te geven, is kauwgom een goed alternatief", zegt nutritionist Dave Grotto. "Bovendien heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat kauwgom het verlangen naar eten doet verminderen."

5. Eet fruit
Fruit meenemen naar je werk is een goed idee, want die bieden zowel vezels en voedingsstoffen als een zoete smaak. "Ook noten en gedroogd fruit zijn een goede optie", vindt specialiste Judy Chambers. "Hou die bij de hand, dan zal je eerder naar die producten grijpen dan naar een chocoladereep uit de automaat."

6. Sta op en doe iets
Als je zin krijgt in suiker, loop dan weg! "Ga naar buiten en maak een wandeling om je zinnen te verzetten", suggereert Neville. s.

7. Kies kwaliteit in plaats van kwantiteit
"Als je echt nood hebt aan een suikerboost, kies dan een heerlijke traktatie met een hoog suikergehalte, maar neem slechts een klein stukje", zegt Moores. "Vergeet ook niet om van elke hap te genieten", vult Grotto aan.

8. Eet regelmatig
Te lang wachten tussen twee maaltijden doet je grijpen naar suikerrijk en vet voedsel dat je honger meteen stilt. "Het is beter om slechts drie à vijf uur te wachten, want dat houdt je bloedsuiker stabiel", zegt Grotto. "Kies voor proteïne- en vezelrijke voedingsmiddelen", vult Moores aan.

5 tips op lange termijn
Het is natuurlijk nog beter om je verlangen naar zoet te stoppen vóór ze beginnen. Enkele tips:

9. Vermijd kunstmatige zoetstoffen
"Kunstigmatige zoetstoffen lijken een geweldig alternatief, maar ze zullen je verlangen niet vervullen", weet Grotto. "Bovendien is het nog niet wetenschappelijk bewezen dat deze zoetstoffen gezonder zijn dan echte suikers."

10. Beloon jezelf
Beloon jezelf als je kan weerstaan aan het verlangen. Onthou ook goed waarom je het doet en wees blij met elke vooruitgang die je maakt.

11. Doe het langzaam
"Focus een hele week op je verlangen naar suiker en denk na over wat je eet", raadt Chambers aan. De meeste diëten mislukken omdat er geen duidelijk dieetplan is. "Dus: doe het geleidelijk aan, maak een plan en eet wat je van plan was om te eten", zegt de experte.

12. Zoek steun
De meeste mensen krijgen zin in zoete voedingsmiddelen omdat ze gestresseerd, depressief of boos zijn. Denk dus goed na of er een verband bestaat tussen je emoties en het verlangen naar suiker. Is dat zo? Zoek dan eerst oplossingen voor je emotionele problemen.

13. Gebruik meerdere tips
Het is goed mogelijk dat je meer dan één strategie nodig hebt om het verlangen naar suiker te overwinnen.  De ene week zal het lukken met een eerste tip, terwijl je de week erna beter kunt weerstaan aan suiker door een andere tip te gebruiken.

Tot slot nog dit: wees niet te streng voor jezelf! Het zal misschien een tijdje duren voor je echt kan weerstaan aan de drang om suiker te eten. "Het is ontzettend moeilijk om je gewoontes te veranderen, maar je moet gewoon volhouden", zegt Chambers. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nachten vol vallende sterren in het verschiet

Nachten vol vallende sterren in het verschiet


http://img94.imageshack.us/img94/5367/vallendesterren.jpg


Wie wensen heeft te formuleren, gaat de volgende nachten best eens buiten op een donkere plaats staan of liggen, want wij koersen met onze planeet weer door de meteorenzwerm Perseïden, wat vallende sterren oplevert.

Elke zomer trekt de Aarde door de Perseïden-meteorenzwerm: een wolk van stofdeeltjes achtergelaten door de komeet Swift-Tuttle. Vele stofdeeltjes komen dan aan 60 km per seconde in botsing met de dampkring van de Aarde en veroorzaken kortstondig een lichtstreep aan de hemel: een vallende ster of meteoor. Die desintegreert volkomen.
 
Het maximum valt meestal rond 11 of 12 augustus. De piek zou dit jaar op 12 augustus liggen, met mogelijk 100 tot 120 meteoren per uur.
 
Om deze meteoren waar te nemen is geen telescoop of verrekijker nodig. Het volstaat om met het blote oog minstens 15 minuten te kijken naar een willekeurige plaats aan de nachthemel. De meeste Perseïden zijn vanop donkere plaatsen buiten de stedelijke gebieden, telkens in de tweede helft van de nacht, te zien. De lichtsporen kunnen overal aan te hemel opflakkeren, maar lijken te komen uit het sterrenbeeld Perseus dat in het noordoosten opklimt.
 
Storende factor dit jaar kan echter de volle maan zijn. En het weer is deze zomer ook bijzonder onvoorspelbaar.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah McLachlan - Angel

Sarah McLachlan - Angel

Klik op de foto om ze te beluisteren


Sarah McLachlan (Halifax (Nova Scotia), 28 januari 1968) is een Canadese zangeres.

McLachlan is geboren te Halifax en werd als kind geadopteerd. Op haar zeventiende speelde ze in de New Wave-band October Game. In 1988 tekende ze een platencontract bij het onafhankelijke label Nettwerk. Ze verhuisde naar Vancouver, waar ze in 1988 haar eerste album opnam.

Sarah McLachlan verkocht sinds haar debuutalbum "Touch" in 1988 meer dan 25 miljoen albums en won drie Grammy Awards.» Reageer (0)
08-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lightchips bevatten evenveel calorieën als vette variant

Lightchips bevatten evenveel calorieën als vette variant


http://img818.imageshack.us/img818/9905/lightchips.jpg


Dieetkoekjes en -ontbijtgranen worden gepromoot als kleine verwennerijen die beter zijn voor je lijn. Recent onderzoek toonde echter aan dat deze lightchips vaak net meer vet en calorieën dan normale varianten bevatten.

Het is een miljoenenbusiness voor supermarkten en grote winkelketens: vetarme, caloriearme, suiker- en zoutvrije versies van de meest populaire lekkernijen. Veel lightversies van chips, dressings, koeken, ontbijtgranen en yoghurtdrankjes zijn niet zo mager als ze op het eerste gezicht lijken. Zo bevatte een zakje lightchips van Walkers, waarvan beweerd wordt dat het 33 procent minder vet bevat dan normale varianten, 115 calorieën per zakje. Dit maakt hen even calorierijk als andere chips. Een bepaalde dressing Caesar Light van Pizza Express levert 348 calorieën en 34,1 gram vet per 100 ml. Een portie standaardvinaigrette is goed voor slechts 300 calorieën per 100 gram en 28,1 gram vet.

De lightkoekjes van de Britse supermarktketen Marks & Spencer  bevatten 34 procent minder vet dan standaardkoekjes, maar wel evenveel calorieën. De ontbijtgranen Special K van Kellogg's worden gepromoot als het hulpmiddel om af te vallen, maar alle smaken bevatten meer calorieën per 100 gram dan bijvoorbeeld suikerrijke ontbijtgranen. De Europese wetten dicteren dat het woord 'light' enkel gebruikt mag worden wanneer er minstens een vermindering is van 30 procent minder calorieën, vet, suiker of zout.

Deze afwijkingen kunnen doordat fabrikanten hun eigen producten als maatstaf gebruiken, in plaats van gelijkaardige producten van concurrenten. De regel van de dertig procent geldt dan nog wel, omdat ze minder calorieën, suiker of vet dan de standaardversie bevatten. Kellogg's verdedigt zich door te zeggen dat Special K Original het juiste evenwicht van vitamines en mineralen bevat speciaal ontwikkeld voor het dieet van vrouwen die hun gewicht op peil willen houden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder vlinders en soorten waargenomen tijdens vlinder telweekend

Minder vlinders en soorten waargenomen tijdens vlinder telweekend


http://img696.imageshack.us/img696/3249/hetkoolwitje.jpg
Het koolwitje is nog altijd de meest voorkomende vlinder in Vlaamse tuinen.


Tijdens het Vlindertelweekend van Natuurpunt zijn er in de tuinen in Vlaanderen duidelijk minder vlinders en soorten waargenomen. Dat blijkt uit de eerste voorlopige resultaten. Het koude en natte weer van de voorbije maanden is waarschijnlijk de oorzaak.
Met deze telling wilde Natuurpunt voor de vijfde keer nagaan hoe het gesteld is met de dagvlinders. Mensen konden in hun tuin de vlinders gadeslaan en noteren hoeveel exemplaren en soorten ze aantroffen.
 
Natuurpunt heeft vanavond enkele honderden formulieren binnengekregen en de deelnemers kunnen nog tot eind volgende week hun bevindingen doorsturen. Het is dus nog te vroeg om al te spreken over definitieve resultaten, maar Natuurpunt stelt toch al vast dat er minder vlinders en soorten gespot werden.
 
Het koolwitje werd volgens de eerste resultaten het meest gezien in de Vlaamse tuinen. De Atalanta staat op de tweede plaats. De kleine vos, de nummer één in Nederland en ook talrijk aanwezig in Wallonië, haalt in Vlaanderen de toptien niet. Ook de dagpauwoog kent een sterke terugval: in 2010 stond die nog op de derde plaats, dit jaar haalt de soort nipt de top tien.

Het natte en koude weer in juli is wellicht de meest plausibele verklaring, zegt Wouter Vanreusel van Natuurpunt. Dat is ook te merken aan het dalend aantal trekvlinders die uit het zuiden komen. "We zien minder exemplaren van de gamma-uil en de distelvlinder. Dat komt wellicht omdat het in Frankrijk in juli veel geregend heeft en de vlinders niet naar het noorden zijn getrokken."
 
Tot slot nog positief nieuws: de Spaanse vlag, een kleurrijke nachtvlinder, was vroeger heel zeldzaam, maar wordt nu wel talrijk waargenomen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cyberpesten richt meer schade aan omdat het niet stopt

Cyberpesten richt meer schade aan omdat het niet stopt


http://img854.imageshack.us/img854/5262/cyberpesten.jpg


Slachtoffers van cyberpesten lijden meer dan wie via traditionele kanalen gestalkt wordt, dat blijkt uit recent onderzoek. Ook komt dit gedrag vaak voor bij online dating.

Doordat het niet mogelijk is te ontsnappen aan de eeuwig actieve online wereld en door de publieke aard van de dreigingen, is cypberpesten intenser. Vier op de tien vrouwen werden al via de computer of andere elektronische apparaten lastig gevallen na online dating, 20 procent van de stalkers gebruikt sociaalnetwerksites om hun slachtoffers te raken. Het gevolg is dat gepeste persoon te maken krijgen met symptomen als stress, angst, nachtmerries, maar het stoort ook hun eet- en slaappatroon.

Uit recent onderzoek blijkt dat 36 procent van de studenten in Zuid-Korea het afgelopen jaar minstens een keer online gepest werd. Professor YeoJu Chung: "De resultaten onthullen dat cyberpesten studenten sociaal gestresseerd maken, eenzaam, gefrustreerd, triest en hulpeloos. Velen hebben het moeilijk om dit te verwerken. We kunnen hen helpen door ze emotionele vaardigheden te leren ontwikkelen om dit te overwinnen, in plaats van dat ze zelf pesters worden."

Cyberpesten is vooral in het Verenigd Koninkrijk een groot probleem. Een vijfde van de kinderen tussen zes en negen jaar werd er al het slachtoffer van agressief of onaangenaam online gedrag. Dit komt deels doordat Britse kinderen het langst actief zijn op sociaalnetwerksites. Enkel in Spanje liggen deze cijfers hoger. 25 procent van de kinderen tussen zes en negen jaar gebruiken e-mail, 64 procent is actief op sociaalnetwerksites.

Onderzoekster Elizabeth Carll: "Steeds meer stalkers gebruiken de moderne technologie om hun slachtoffers te volgen en te pesten, een op de vier slachtoffers kreeg te maken met cyberstalking, zoals bedreigende mails of via chatprogramma's. De symptomen zijn intenser dan bij persoonlijke stalking, omdat de impact groter is doordat de online communicatie de klok rond gebeurt, je kunt niet ontsnappen naar een veilige plek, daarnaast is het overal toegankelijk." Maar de sterktes van het internet kunnen zich ook tegen de pesters keren. Dezelfde technologieën die gebruikt worden om lastig te vallen, kunnen ook gebruikt worden om misbruik te voorkomen. Zo kan een gsm-applicatie die meldt of de persoon die je belt dichtbij is levens redden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport is beste kankermedicijn: voorkomt dat tumor terugkomt

Sport is beste kankermedicijn: voorkomt dat tumor terugkomt


http://img847.imageshack.us/img847/5812/sporten.jpg


Lichaamsbeweging is een wondermiddel voor patiënten die kanker hebben overwonnen, het kan ook de kans verkleinen dat de ziekte terugkomt.

De resultaten van dit onderzoek duiden aan dat artsen beter sport kunnen aanraden in plaats van patiënten rust voor te schrijven. De wetenschappers bestudeerden meer dan 60 onderzoeken, daaruit blijkt dat actief zijn tijdens de behandeling van kanker vermoeidheid niet verergert, het heeft daarnaast een positief effect op je stemming en je welzijn.

Eens de patiënten stopten met medicatie, beperkte sport de impact van de bijwerkingen als zwellingen, stress, depressie, vermoeidheid, beperkte mobiliteit en gewichtsveranderingen. Nog meer verrassend is dat sport een impact heeft op de terugkeer van enkele specifieke kankers. Dames met een borsttumor die gedurende 150 minuten per week aan een gematigde intensiteit sporten, lopen bijvoorbeeld 40 procent minder kans  op sterfte of om te hervallen in vergelijking met patiënten die minder dan een uur per week actief zijn. Onder gematigd sporten verstaan artsen een stevige wandeling, intensief poetsen, het gras maaien, fietsen en badminton.

Een rondvraag bij artsen toonde echter aan dat de meesten niet met hun patiënten spreken over de mogelijk positieve effecten van sport. Ook raakte vandaag bekend dat Britse wetenschappers een gen ontdekten dat de kans bij een vrouw op eierstokkanker met zes keer verhoogt. Dankzij deze doorbraak kunnen artsen betere tests en behandelingen ontwikkelen, eierstokkanker is de vijfde meest voorkomende tumor bij dames.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warmer aan Noordpool dan bij ons

Warmer aan Noordpool dan bij ons


http://img695.imageshack.us/img695/7914/warmeraannoordpool.jpg


Niet dat we uw druilerige maandagochtend nog wat triester willen maken, maar aan de Noordpool is het momenteel warmer dan bij ons. Op Resolute Bay, dat in arctisch gebied ligt ten noorden van Canada, zijn de voorbije week recordtemperaturen van liefst 18,7 graden gemeten. Bloemenvelden staan er in bloei en klimatologen lopen er in hemdsmouwen rond, zo staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

De warme wind uit Noord-Amerika én het feit dat het nu, hartje zomer, 24 uur op 24 licht is op de Noordpool, verklaren het fenomeen. Bij ons zal het kwik de komende twee à drie dagen amper 18 graden halen.

Al komt deze vaststelling met een aantal kanttekeningen. "Het woord 'noordpool' klinkt kouder dan het is", vertelt weerman Eddy De Mey. Bovendien werden de recordmetingen gedaan op Resolute Bay, dat ter hoogte van Groenland ligt, en niet in het midden van de Noordpool. Maar toch: 18,7 graden is op die plek een recordcijfer en ook voor de rest van de Noordpool wordt over een hittegolf gesproken.

Daarmee wordt ook het huidige ietwat bevreemdende landschap verklaard: geen barre sneeuwvlaktes, maar een streek met bloemen, waaronder poolpapavers. Lang zullen de klimatologen niet meer in T-shirt lopen op Resolute Bay, meent De Mey. "Zo'n hittegolf is doorgaans een erg plaatselijk en tijdelijk fenomeen". (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegen 2014 geen ticket meer nodig op de bus

Tegen 2014 geen ticket meer nodig op de bus


http://img10.imageshack.us/img10/9494/delijn.jpg

Tegen 2014 moeten alle bussen van De Lijn met een boordcomputer zijn uitgerust. Dat toestel kan de lichten op groen laten springen, het precieze aantal reizigers tellen en de papieren tickets overbodig maken. Dat staat vandaag in de krant De Standaard.

De Vlaamse regering heeft haar fiat gegeven voor het systeem, dat 're-ti-bo' heet (registratie, ticketing en boordcomputer). "De werken kunnen nu van start gaan", zegt de Vlaamse minister van Mobiliteit, Hilde Crevits (CD&V). "De bedoeling is dat nog deze regeerperiode, die over drie jaar afloopt, alle bussen zo'n boordcomputer hebben."
 
Voor de reizigers is de grootste aanpassing dat ze binnenkort een chipkaart nodig hebben. Die kaart kunnen ze op voorhand opladen en moeten ze bij elke rit voor een afleesapparaat houden. Afhankelijk van hun tarief gaat het juiste bedrag van de kaart af.
 
"In de overgangsperiode zullen we waarschijnlijk de gewone tickets nog een tijdje laten bestaan, naast het elektronisch systeem", aldus nog Crevits.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bob Dylan - Knocking on Heaven's Door

 Bob Dylan - Knocking on Heaven's Door

Klik op de foto om hem te beluisteren


Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman (Hebreeuws: Shabtai Zisel ben Avraham) (Duluth, Minnesota, 24 mei 1941) is een Joods-Amerikaans popmusicus. Hij wordt beschouwd als een van de grootste songwriters van Amerika. Veel mensen beschouwen hem als de eerste singer-songwriter. Hij heeft een oeuvre bij elkaar gespeeld dat op één lijn wordt gesteld met dat van Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie en Hank Williams, die deel uitmaken van het Amerikaanse culturele erfgoed.

Dylans carrière begon in het midden van de jaren vijftig, nog in zijn middelbare schooltijd. Zijn muzikale en literaire faam zijn sindsdien uitgegroeid tot een welhaast filmisch en opstandig, maar ook onwillig boegbeeld van de onrust in de Amerikaanse samenleving. De beweging voor de burgerrechten kende geen beter volkslied dan zijn song Blowin' in the Wind (1963). Miljoenen jongeren omarmden The Times They Are A-Changin'.

Vaak wordt aan Dylan de verdienste toegekend het normale recept van simpele teksten in de popmuziek te hebben verheven naar het niveau van politiek-sociaal commentaar, en naar een complexe weergave van een actueel levensgevoel. Hiertoe introduceerde hij beeldspraak, 'stream of consciousness' (bewustzijnsstroom, een literaire techniek), losse gedachten en invallen, soms op absurdistisch-komische wijze. Dylans teksten onttrekken zich aldus vaak aan een eenvoudige omschrijving of uitleg. Polyinterpretabele teksten (teksten die op meerdere manieren geïnterpreteerd kunnen worden) waren tot dan in de popmuziek onbekend. Dylans songteksten en zeer eigen muziekopvatting hebben grote invloed gehad op de ontluiking van de popmuziek in de jaren zestig.

De tekstuele vernieuwing was te danken aan Dylans brede belangstelling voor de rijke tradities van het Amerikaanse lied, van folk en country/blues tot rock-'n-roll en rockabilly, tot aan Keltische balladen, zelfs jazz, swing en Broadway.

» Reageer (0)
07-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Séraphine de Senlis 1864 – 1942 was een Franse kunstenares

Séraphine de Senlis 1864 – 1942 was een Franse kunstenares

Klik op de foto om een filmpje van haar overige werken te bekijken


Séraphine de Senlis (Séraphine Louis) (1864 – 1942) was een Franse kunstenares. De moeder van Séraphine overleed op haar eerste verjaardag, haar hertrouwde vader overleed toen Séraphine zeven jaar oud was.

Eerst werkte ze als herder, waarna zij in 1881 in dienst kwam als dienster bij de Zusters van de Voorzienigheid in Clermont (Oise). In 1901 trad zij als schoonmaakster in dienst bij een midden-klasse gezin te Senlis.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/SeraphinedeSenlis1.jpg?t=1312718982Op 40-jarige leeftijd begon zij met schilderen in de stijl van de naïeve kunst. Ze wordt ontdekt door de van oorsprong Duitse kunstverzamelaar Wilhelm Uhde die haar steunt en haar werken later tentoon zal stellen. In 1932 wordt Séraphine met een "chronische psychose" opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis en houdt zij op met schilderen. In 1942 overlijdt Séraphine in armoede tijdens de Duitse bezetting van Frankrijk.

Werken van Séraphine zijn te zien in het Maillol Museum te Parijs, het Musee d'Art van Senlis, het Museum van Naïeve Kunst te Nice en het Musée d'Art moderne Lille Métropole te Villeneuve-d'Ascq.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Seraphine-de-Senlis-3.jpg?t=1312719018


In 2008 werd haar levensverhaal verfilmd.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle Europese gezinnen op windenergie in 2030

"Alle Europese gezinnen op windenergie in 2030"

http://img600.imageshack.us/img600/2694/windenergie.jpg


Windenergie zal tegen 2030 genoeg produceren om alle Europese gezinnen van stroom te voorzien. Dat blijkt uit groeicijfers van de Europese Vereniging voor Windenergie (EWEA).

"Met 194 miljard euro aan investeringen in dit decennium zal de productie van windenergie verdrievoudigen tegen 2020", zegt Justin Wilkes, beleidsdirecteur van EWEA. "Het succes is vooral te danken aan een sterk Europees beleidskader en zal ook na 2020 cruciaal blijken."

De EWEA voorziet in het rapport 'Pure Power, Wind energy targets for 2020 and 2030', een stijging van de productie van 182 tot 581 terawattuur (TWh), of van 5,5 tot 15,7 procent van de totale Europese vraag in 2020. Dat is voldoende om alle gezinnen in Frankrijk, Duitsland, Polen, Spanje en Groot-Brittannië van elektriciteit te voorzien.

Tegen 2030 stijgt de productie verder tot 1,154 TWh, goed voor 28 procent van de totale vraag en meer dan voldoende voor de 241 miljoen gezinnen die de Europese Unie dan naar schatting zal tellen.

De EWEA herinnert er in een persbericht aan dat windenergie er niet alleen mee helpt voor zorgen de Europese klimaatdoelstellingen te halen, maar ook de afhankelijkheid van dure fossiele brandstoffen vermindert, banen creëert en Europa competitiever maakt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Texanen drinken binnenkort urine door extreme droogte

Texanen drinken binnenkort urine door extreme droogte


http://img846.imageshack.us/img846/7623/texanen.jpg


Het is ondraaglijk heet en droog in Texas. Zo droog dat Texanen binnenkort wellicht hun urine zullen moeten beginnen drinken. Niet puur natuurlijk, de urine zal eerst worden behandeld in een grote afvalwaterfabriek in Big Spring, die momenteel wordt gebouwd. De technieken die er worden gebruikt zijn geïnspireerd op die van de ruimtevaartorganisatie NASA. (adb)

Enkele weetjes over de droogte in Texas:
• In vergelijking met vorig jaar vloeit er maar 1 procent water naar de Highlandmeren, die water geven aan Austin en andere steden. Het waterreservoir van Austin, Lake Travis, is halfleeg.
• Verschillende Texaanse rivieren stromen niet meer.
• Het is de duurste droogte ooit voor de landbouwers. Ranchers zeggen dat het tien jaar zal duren eer hun kuddes terug op het peil van voor de droogte zijn.
• Uitgedroogd vee dat naar betere weides gevoerd wordt, sterft door teveel water te drinken.
• Er zijn dit jaar al veertig dagen geweest waarop het meer dan 38 graden celsius was in Austin . Normaal zijn dat er twaalf.
• In alle 254 provincies van Texas is de situatie uitgeroepen tot natuurramp. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etta James - I just wanna make love to you

Etta James -  I just wanna make love to you

Klik op de foto om haar te beluisteren

Etta James, eigenlijk: Jamesetta Hawkins (Los Angeles (Californië), 25 januari 1938) is een Amerikaanse blues-, R&B- en gospelzangeres. Ze staat ook bekend als "Miss Peaches".

Haar moeder was 14 en ongetrouwd toen ze beviel van de kleine Etta, maar ze heeft altijd geloofd dat haar vader Minnesota Fats was. Ze kreeg haar eerst muzikale training toen ze 5 jaar was van James Earle Hines. James was de regisseur van "The Echoes of Eden"-koor in Los Angeles.

In 1950 verhuisde haar familie naar San Francisco, Californië en in 1952 werd ze opgemerkt met haar band (het trio "The Creolettes) door Johnny Otis. Otis werkte samen met haar en draaide de lettergrepen in haar naam om zodat ze een pseudoniem zou hebben. Ze had zelf haar eerste album en eerste R&B-hit geschreven n.l. The Wallflower (Dance with Me, Henry). Ze nam het in 1954 op met de "Otis Band" en Richard Berry als achtergrondzanger. Het liedje werd later een hit op de blanke markt door Georgia Gibbs, herschreven als "Dance with Me, Henry". Etta bracht verscheidene hits uit voordat ze een contract tekende met Chess Records in 1960.

James nam verschillende duetten op met Harvey Fuqua die grote successen werden en ook At Last. Dit lied, samen met andere hits zoals "All I Could Do Was Cry" en "Trust In Me", verschenen op haar eerste album "At Last!".

In 1967 nam ze "Tell Mama" op en op de B-side "I'd Rather Go Blind in Muscle Shoals". Haar zang wordt gekenmerkt door goede technieken en sterke jazz invloeden. Ze won de Grammy voor haar cd Mystery Lady in 1994. Deze disc is een verzameling van liedjes geïnspireerd door Billie Holliday. In 2004 won ze nog een Grammy voor beste hedendaagse bluesalbum voor Let's Roll. In 2003 ontving ze de Grammy Lifetime Achievement Award.

Voor de jongere generatie staat Etta bekend om haar Muddy Waters-cover "I Just Want to Make Love to You", die gebruikt werd voor de Coca-Cola-reclame.» Reageer (0)
06-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf schoonheidsmythes ontkracht

Vijf schoonheidsmythes ontkracht


http://img24.imageshack.us/img24/4271/schoonheidsmythes.jpg


De laatste tijd werden al heel wat schoonheidsmythes weerlegd: water drinken hydrateert je huid niet, puistjes uitknijpen doet ze niet verdwijnen, ... Toch zijn er ook nog heel wat misvattingen die blijven standhouden. Werd jij ook misleid?

Mythe 1: Je kunt je poriën doen krimpen

Niet waar! Je kan je poriën er kleiner doen uitzien door ze te peelen en vrij te houden van afvalstoffen, maar dat verandert niets aan hun ware grootte. Ook gezichtsreinigers maken je huid enkel tijdelijk strakker en doen je poriën niet krimpen.

Mythe 2: De puistjes op je gezicht zijn altijd acne

De meeste mensen gaan ervan uit dat de onzuiverheden op het gezicht altijd te maken hebben met een acne-aanval. Nochtans zijn er heel wat andere huidaandoeningen die exact dezelfde symptomen veroorzaken. Wees dus voorzichtig bij de behandeling, want het kan even goed gaan om rosacea, eczeem, psoriasis of andere huidallergieën. Wanneer je die aandoeningen behandelt met producten tegen acne, raakt je huid enkel nog meer geïrriteerd.

Mythe 3: Bruinen houdt je huid zuiver

Dit lijkt juist te zijn, omdat bruinen (en zelfs verbranden) je huid droger maakt, waardoor puistjes lijken uit te drogen. Na een paar dagen gaan je poriën echter nog meer olie afscheiden dan normaal, waardoor je poriën verstopt kunnen geraken. Heel wat mensen gaan dan opnieuw bruinen om de schade te herstellen, maar beseffen niet dat ze de cyclus opnieuw in gang zetten.
     
Mythe 4: Lippenbalsem hydrateert je lippen

Veel lippenbalsems bevatten menthol en kamfer, die je lippen eigenlijk nog meer doen uitdrogen. En zelfs het meermaals per dag aanbrengen van balsems die deze stoffen niet bevatten, kunnen de vochtigheidsgraad in de war brengen en de delicate huid van je lippen nog meer doen uitdrogen.

Mythe 5: Je haar knippen doet het sneller groeien

Het klopt wel dat het knippen van je haar gespleten haarpunten voorkomt en je haar gezond houdt, maar het heeft absoluut geen invloed op je haargroei. Dat wordt enkel en alleen beïnvloed door je genen, de omgeving, je voeding en zelfs door de tijd van het jaar.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voormalige terrorist krijgt vluchtelingenstatuut in België

Voormalige terrorist krijgt vluchtelingenstatuut in België


http://img221.imageshack.us/img221/1051/voormaligterrorist.jpg


Een voormalige terrorist, veroordeeld in 2006 voor het sturen van "strijders" naar Irak, heeft in België het vluchtelingenstatuut verkregen. Dat meldt de RTBF.

De betrokkene, die eveneens banden zou hebben met de aanslagen in Madrid in 2004, had zijn asielaanvraag al verschillende keren afgewezen gezien door de Dienst Vreemdelingenzaken. De man zou vervolgens beroep hebben aangetekend bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen, en kreeg gelijk na een procedure van 16 maanden.
 
De man, wiens identiteit niet bekend werd gemaakt, rechtvaardigde zijn aanvraag op basis van het risico op foltering dat hij loopt in zijn land van herkomst. Volgens de RTBF heeft het commissariaat-generaal voor de vluchtelingen en de staatlozen besloten om tegen de beslissing beroep aan te tekenen bij de Raad van State. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kebaboorlog in Italiaanse stad Cittadella

Kebaboorlog in Italiaanse stad Cittadella


http://img402.imageshack.us/img402/2193/kebaboorlog.jpg


In de noordelijke Italiaanse stad Cittadella woedt een heuse kebaboorlog: migranten zijn er niet over te spreken dat het stadsbestuur de verkoop van dit uit de Turkse en Arabische keukens bekende vlees heeft verboden.

Het gemeentebestuur besliste gisteren dat kebabverkopers geen vergunning meer krijgen. "Dit eten is bepaald niet een deel van onze traditie en onze identiteit", zei burgemeester Massimo Bitonci, lid van de Lega Nord die zich tegen immigratie kant. De burgervader gaf ook gezondheidsredenen aan.
 
Maar bij de migranten is de beslissing in het verkeerde keelgat geschoten. "Kebabs in Cittadella verbieden is als een pizza-verbod in Parijs of New York", zei volgens het Italiaanse persbureau Ansa Abdallah Khezraji van de voor de regio Venetië in het noordoosten van Italië bevoegde immigratieautoriteiten. "Venetië is aan het veranderen en aan bijna 600.000 immigranten kan men eigenlijk niet uitgerekend de zaken verbieden die zij lusten".» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peiling: Belgen minst tolerant voor migranten

Peiling: Belgen minst tolerant voor migrantenMaar liefst 72 procent van de Belgen vindt dat de immigratie ons land geen goed heeft gedaan. Daarmee scoort België het hoogst in een Ipsos-peiling waarin 23 landen wereldwijd bevraagd werden over hun gevoelens tegenover migranten.

Het onderzoeksbureau Ipsos bevroeg eind juni 17.601 volwassenen in 23 landen. Behalve België gaat het onder meer over Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Italië en Zweden maar ook de VS, Canada, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en zelfs Saoedi-Arabië.
 
Bij zowat elke onderzoeksvraag blijkt de top vijf van landen die het negatiefst tegenover immigratie staan, hoofdzakelijk Europees te zijn. En binnen die groep valt niet naast de positie van België te kijken.

Zo vindt 94 procent van de Belgen dat er de laatste vijf jaar te veel migranten zijn bijgekomen. Ons land wordt daarin op de voet gevolgd door Italië (93 procent), Zuid-Afrika (91 procent) en Rusland (90 procent). Ook wanneer de vraag wordt gesteld of migratie nu goed of slecht is geweest voor het land, komt het grootste aantal negatieve stemmen uit België (72 procent), schrijft de krant De Morgen.
 
Belgen vinden dan weer minder dan andere landen dat migranten hun werk afpakken, maar we zijn het er grotendeels (68 procent) wel over eens dat ze de sociale voorzieningen te zwaar belasten. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vampiervleermuis heeft echt een zesde zintuig voor bloed

De vampiervleermuis heeft echt een zesde zintuig voor bloed


http://img20.imageshack.us/img20/9295/vampiervleermuizen.jpg


Wetenschappers hebben ontdekt dat vampiervleermuizen de warmte in aders van prooien kunnen lokaliseren dankzij speciale zenuwen in hun gezicht. Het was al langer geweten dat de dieren, zoals enkele slangen, erg kleine temperatuurverschillen kunnen detecteren, maar nu is dus duidelijk waarmee ze dat precies doen.

De dieren kunnen lichaamstemperaturen zo laag als 32 graden Celcius detecteren, blijkt uit het onderzoek van onder andere Nicholas Ingolia van het Carnegie Institution of Science uit Baltimore in de Amerikaanse staat Maryland. "De vampiervleermuis is duidelijk op een reeks ongewone manieren aangepast aan een erg ongewone levensstijl. Dit is daar nog maar eens een voorbeeld van," zegt Ingolia in het onderzoek dat gepubliceerd werd in Nature.

Mensen hebben gelijkaardige hittegevoelige kanalen, maar die worden enkel geactiveerd door pijnlijk hete stimuli zoals de aanraking met een hete oven. De vampiervleermuis heeft twee types van die hittegevoelige kanalen, het ene zoals het onze en een ander dat focust op de aders van prooien.

De evolutionaire aanpassing, die voordien enkel was waargenomen bij drie slangensoorten, is erg cruciaal voor de vampiervleermuis, die dagelijks of om de twee dagen een bloedmaaltijd moet bemachtigen om te overleven.

De aderdetectie is een "extreme versie van een bestaand kenmerk," zegt Ingolia. Andere vleermuizen hebben wel de genen voor een dergelijk hypergevoelig kanaal, maar enkel het lichaam van de bloedzuigers lijkt het gen te activeren.

De zenuwcellen in het gezicht van de vampier bleken anatomisch ook verschillend van de zenuwcellen in de rest van het vleermuislijf, stelden Ingolia en zijn collega's vast. Aangezien de zenuwcellen anatomisch anders zijn dan de gewone pijngevoelige zenuwbanen, transporteren ze dus andere informatie, luidt het.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happenteller helpt ons minder te eten

'Happenteller' helpt ons minder te eten


http://img163.imageshack.us/img163/1296/happenteller.jpg


Voor iedereen die wel eens onbewust een volledige doos pralines verorbert, is er eindelijk hoop! Wetenschappers hebben namelijk een apparaatje ontwikkeld dat telt hoeveel happen je neemt, waardoor je meer controle krijgt over hoeveel je eet.

De 'happenteller' ziet eruit als een gewoon horloge en telt het aantal keer dat je je hand naar je mond brengt. Volgens de makers heeft het apparaatje een nauwkeurigheid van 90 procent.

De onderzoekers van de Clemson University in South Carolina zijn erg trots op hun 'stappenteller voor eten' en geloven dat het apparaat een grote impact kan hebben. "De huidige dieetprogramma's kunnen niet wat de happenteller kan, omdat die vertrouwen op zelfrapportering", zegt onderzoeksleider Eric Muth. "De meeste mensen zijn geneigd om sterk te onderschatten hoeveel ze eten."

"En dat is net de sterkte van onze happenteller", meent co-auteur Adam Hoover. "Omdat het apparaatje automatisch telt hoeveel happen je neemt, wordt de subjectieve rapportering buiten spel gezet." Bovendien kan je de happenteller altijd en overal gebruiken. "Niet alleen in restaurants, maar ook op het werk, waar het voor veel mensen moeilijk is om calorieën te tellen", zegt Hoover. (br.hln)» Reageer (0)
05-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel vrouwen schamen zich voor hun grote voeten

Veel vrouwen schamen zich voor hun grote voeten


http://img221.imageshack.us/img221/3720/voeten1q.jpg


Vrouwen met grote voeten schamen zich voor hun schoenmaat en kopen hun schoenen het liefst online. Dat blijkt uit een Britse enquête van schoenenfabrikant Debenhams. Nochtans hoeven vrouwen met grote voeten zich niet alleen te voelen, want de gemiddelde vrouwelijke voet wordt steeds groter.

Tijdens de voorbije koopjesmaand werd duidelijk dat de vraag naar schoenen van maat 43 met maar liefst 80% gestegen is. Ondanks deze groeiende trend, blijkt 82% van de vrouwen met schoenmaat 42 of 43 zich te schamen voor hun 'big feet'.

De uitbaters van Debenhams beseften dat er iets aan de hand was toen bleek dat zo'n 67% van alle schoenen met maat 43 online gekocht werden. "We besloten een enquête rond de sturen en waren verrast over het resultaat", zegt woordvoerster Carie Barkhuizen. "Vrouwen schamen zich voor hun grote voeten! Dat is raar, zeker als je weet dat ook celebrities zoals Michelle Obama en Nicole Kidman maat 43 hebben."

"Wanneer we hen vroegen wat ze precies vervelend vonden aan het shoppen in een schoenenwinkel, bleek dat maar liefst 64% geen grote maat durft te vragen aan de winkelbediende. Voor 36% van de ondervraagde vrouwen bleek het dan weer te moeilijk om hun blote voeten in het openbaar te tonen."

Om vrouwen met grote voeten toch naar hun winkels te lokken, besloot Debenhams om meer schoenen in maat 42 en 43 uit te stallen in de winkel. "Zo kunnen vrouwen toch de juiste maat passen zonder de hulp van een winkelbediende", geeft de woordvoerster aan.

Nochtans zijn er steeds meer vrouwen met grote voeten en is schaamte dus nergens voor nodig. Terwijl de gemiddelde schoenmaat in 1990 nog 38,5 bedroeg, heeft de gemiddelde vrouw nu maat 40. Volgens experten gaat deze groei hand in hand met een stijging van het gemiddelde lichaamsgewicht bij vrouwen. "Als de trend zich voortzet, zullen we binnenkort ook schoenmaten 44 tot 46 voorzien in onze winkels", zegt Bakhuizen.

Zo lijken je voeten kleiner:
1. Kies voor hakken in plaats van platte schoenen. Dikke hakken zijn beter (en comfortabeler!) dan stiletto's

2. Ga voor ronde tippen in plaats van puntige schoenen. Blijf zeker uit de buurt van smalle schoenen met puntige tippen!

3. Koop donkere schoenen en vermijd lichte of pastelkleurige exemplaren. Dat wil niet zeggen dat je enkel zwarte schoenen kan dragen, ook donkere versies van rood, blauw, paars en groen zijn een optie.

4. Vermijd smalle en open sandalen! Om niet alleen gesloten schoenen te moeten dragen, kan je ook variëren met pumps die enkel je tenen laten zien.

5. Kies schoenen met leuke accenten, want die leiden de aandacht af van je grote voeten. Echt alles mag: strikjes, kralen, riempjes, kant...
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische ooievaar moet opgesloten blijven

 Belgische ooievaar moet opgesloten blijven


http://img811.imageshack.us/img811/4879/ooievaar.jpg


Een Nederlandse dierenliefhebster mag een ooievaar die ze heeft 'gered' niet vrijlaten. Jeannet Zwiers uit Rhee kocht het dier van een Belgische handelaar omdat ze tegen het houden van ooievaars als huisdier is.

Het verhandelen van ooievaars is legaal in Nederland, maar de wet staat niet toe dat in gevangenschap geboren vogels worden vrijgelaten.

Zwiers gaat nu om een uitzondering vragen, meldt ze op haar website. Desnoods spant ze samen met de Partij voor de Dieren een rechtszaak aan tegen de Staat. Ze pleit ervoor dat de Nederlandse en Europese wetgeving worden aangepast om dit soort praktijken te voorkomen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muggenplaag op komst

Muggenplaag op komst


http://img812.imageshack.us/img812/3223/mugu.jpg


Er is een muggenplaag op komst. De natte maand juli zullen nog deze week zorgen voor een toevloed aan muggen.

Onderzoekers verwachten deze week nog „een explosie aan volwassen steekmuggen”. Op bepaalde plaatsen kan het probleem zelfs uitgroeien tot een ware plaag.

Vooral stilstaand water is de ideale broedplaats voor muggenlarven. U kan dus best lokale plasjes water, emmers, regentonnen en schaaltjes onder bloempotten opruimen.

Het water kan ook in dakgoten en op platte daken blijven staan. Het wordt angeraden  om ramen en deuren 's ochtends en 's avonds dicht te houden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan je de slaap moeilijk vatten? Luister naar de natuur!

Kan je de slaap moeilijk vatten? Luister naar de natuur!


http://img694.imageshack.us/img694/2131/moeilijkslapen.jpg


Aangezien zo'n 70 procent van de bevolking het moeilijk heeft om in slaap te vallen, is het logisch dat schaapjes tellen niet voor iedereen de ideale oplossing is. Heel wat mensen vinden rust door te luisteren naar geluiden uit de natuur. En jij?

Volgens een studie van het Britse Chessington World of Adventures Resort in Surrey liggen we gemiddeld zo'n 37 minuten te wachten tot we in slaap vallen. Logisch dat je dan op zoek gaat naar manieren om sneller rust te vinden, toch?


Zo'n 45 procent van de Britten probeert rust te vinden door een boek te lezen in bed. Voor 10 procent is een goede babbel met zijn of haar partner dan weer de ideale manier om de dag af te sluiten. Hetzelfde percentage kiest nog steeds voor het tellen van schaapjes, hopend op een snelle reis naar dromenland.


Opvallend is dat één op vijf van de Britten zegt dat geluiden uit de natuur hen helpen om in te dutten. "Dat is niet zo verwonderlijk", vindt slaapexpert dr. Neil Stanley. "Door het luisteren naar de natuur kunnen je hersenen de storende geluiden wegfilteren." Vooral de ruisende golven van de zee (11 procent) en het gieren van de wind (8 procent) bleken een ideale manier om de slaap te vatten.


Uit de studie bleek ook dat de Britten gemiddeld om 11 uur 's avonds naar bed gaan. Hoewel dokters ongeveer 8 uur slaap per nacht aanraden, is dat bij de meeste Britten slechts 6 uur en 49 minuten. Nochtans heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat een tekort aan slaap het risico op een hoge bloeddruk, diabetes, depressies en obesitas sterk verhoogt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CM vragen afschaffing doktersbriefje voor één dag

CM vragen afschaffing doktersbriefje voor één dag


http://img849.imageshack.us/img849/645/dokter.jpg


De Christelijke Mutualiteiten (CM) pleiten voor de afschaffing van het doktersbriefje voor één dag. Dat zou de werkdruk van huisartsen verlagen en een besparing opleveren voor de ziekteverzekering. Werkgeversorganisatie VOKA schiet het voorstel vooralsnog niet af.

Vandaag hebben de meeste werknemers een doktersattest nodig om te bewijzen dat ze arbeidsongeschikt zijn, ook al is het maar voor een dag. Iemand die met een misselijke maag en hoofdpijn opstaat, moet dus eerst nog even een telefoontje plegen naar de dokter. Vervolgens gaat de werknemer naar het spreekuur of laat hij de dokter langskomen voor een doktersbriefje, met daarop de waarschijnlijke duur van de arbeidsongeschiktheid. Een vervelende routine, waar de CM een einde aan willen maken.
 
"Het zou niet alleen de werkdruk van huisartsen verlagen, maar ook een flinke besparing opleveren voor de ziekteverzekering. Een doktersbriefje betekent immers een doktersbezoek, waarvoor de ziekteverzekering algauw 20 euro neertelt", zegt CM-voorzitter Marc Justaert.
 
De Vlaamse werkgeversorganisatie Voka niet geheel weigerachtig tegenover het voorstel. "Wie graag thuisblijft, laat zich toch niet afschrikken door een doktersbriefje. Het is niet zo moeilijk om je huisdokter wijs te maken dat je je niet goed voelt", aldus woordvoerder Jochen Bessemans. (br.hln)» Reageer (0)
04-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manics - If You Tolerate This

Manics - If You Tolerate This

Klik op de foto om hem te beluisteren


Manic Street Preachers (vaak ook omschreven als The Manics) is een Welshe band die zich begeeft binnen het Britpop genre. Aan het eind van de jaren 90 stond de band bekend als één van de belangrijkste groepen in Engeland. De band heeft veel bekendheid opgebouwd door de wat ruigere eerste albums (later opgevolgd door rustiger en meer genuanceerd materiaal) en de mysterieuze verdwijning van gitarist en componist Richey James Edwards (mogelijk zelfmoord). Een deel van de songteksten gaan over de politiek, waarbij de nadruk ligt op het socialistische gedachtegoed. Dit werd onderstreept toen de band enkele jaren geleden een optreden deed in Cuba, wat geregistreerd is op de DVD 'Louder than War', inclusief een ontmoeting met Fidel Castro.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energiefactuur stijgt met een kwart in eerste helft 2011

Energiefactuur stijgt met een kwart in eerste helft 2011


http://img15.imageshack.us/img15/1225/energieh.jpg


Nooit stapten meer mensen over naar een andere energieleverancier. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse energieregulator Vreg. Reden is de gestegen energieprijzen: over de eerste zes maanden van 2011 steeg de elektriciteitsfactuur met 20 à 25 procent.

Momenteel wisselen maandelijks zo'n 20.000 afnemers van elektriciteitsleverancier, en zo'n 12.000 aardgasafnemers. Dat is een record. Daarmee zet de trend van 2010 zich door, toen het 'switchpercentage' voor elektriciteit 6,68 procent bedroeg, en voor aardgas 7,06 procent. Voor elektriciteit veranderden vorig jaar 212.885 afnemers van leverancier, voor aardgas 127.873.

De Vreg merkt dat ook aan haar website, zegt gedelegeerd bestuurder André Pictoel. De website en de V-test, waarmee prijzen kunnen worden vergeleken, worden overspoeld met bezoekers. De reden daarvoor is ongetwijfeld de stijging van de energieprijzen. In 2010 steeg de aardgasfactuur met 20 procent. De eerste maanden van 2011 is de prijs al 10 à 11 procent gestegen.

De elektriciteitsfactuur steeg vorig jaar 5,5 à 6 procent. Maar: voor de eerste zes maanden van 2011 is de factuur (voor gezinnen en kmo's) al 20 à 25 procent gestegen. Zo steeg de gemiddelde contractprijs 22,7 procent. Dat heeft voor een groot deel te maken met de gestegen distributienettarieven. Die gingen omhoog door onder meer het succes van zonnepanelen.

De Vreg benadrukt dat kiezen voor de goedkoopste leverancier heel wat kan opleveren: het verschil tussen de gemiddelde prijs en de goedkoopste bedraagt 15 à 18 procent. Op een gemiddelde energiefactuur van 2.000 euro is dat 300 à 360 euro per jaar. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf manieren om je deze zomer nuttig te voelen

Vijf manieren om je deze zomer nuttig te voelen


http://img801.imageshack.us/img801/6237/breien.jpg


Heb jij ook het gevoel dat juli voorbijgevlogen is zonder dat je iets nuttigs gedaan hebt? Hoog tijd om een aantal doelen te stellen voor augustus, zodat de zomer toch met een productief gevoel kunt beëindigen. Vijf slimme tips!

1. Probeer iets nieuws
Dat kan om het even wat zijn, gaande van je zoontje leren fietsen tot het volgen van zumbalessen. Je zal versteld staan van het goede gevoel dat je krijgt door iets nieuws te ondernemen!

2. Werk iets ouds af
Er is geen betere manier om je productief te voelen dan door iets af te werken dat je al een tijdje liet aanslepen. Het geeft een ontzettend goed gevoel als je iets kan doorstrepen op je 'to do-lijstje', toch?

3. Repareer iets in je huis
Of het nu gaat om het aanschroeven van een losse deurknop, het schilderen van een muur of het herschikken van je kleerkast, je zal achteraf ongetwijfeld een voldaan gevoel hebben!

4. Lees iets dat je normaal niet zou lezen
De zomer is ook een ideale gelegenheid om eens naar een nieuw boekengenre te grijpen. Lees je normaal enkel romantische boeken? Kies dan nu eens voor een non-fictie boek of een thriller. Je zal versteld staan hoeveel goede boeken je al die tijd gemist hebt!

5. Maak iets met je handen
Zelfs als je niet echt handig of artistiek bent, kan een handgemaakt project je ontzettend veel voldoening geven. Er is keuze genoeg: een sjaal breien, een handpop ontwerpen, een armbandje weven, ... Probeer het zeker uit!» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 voedingsmiddelen die de veroudering afremmen

7 voedingsmiddelen die de veroudering afremmen


http://img841.imageshack.us/img841/7063/voedingsmiddelen.jpg


Tegenwoordig vind je in de winkelrekken supervoedsel dat ons zogezegd helpt om onze huid jong te houden. Nochtans zijn er ook heel wat 'gewone' voedingsmiddelen die de veroudering tegengaan, zonder dat je een euro meer moet uitgeven! Enkele tips!

Volgens voedingsdeskundige Amanda Ursell is het heel simpel om je lichaam te behoeden tegen veroudering. "Er zijn een heleboel gewone groenten en fruit die ons kunnen helpen én bovendien erg lekker zijn."

1. Tomaat
Onlangs werd een nieuw supervoedingsmiddel ontdekt in tomaten: FNA. Die stof is 10 keer krachtiger dan vitamine C en zelfs 14 keer sterker dan de antioxidant in rode wijn, die volgens onderzoekers de veroudering van ons lichaam tegengaat.

Bovendien bevatten tomaten ook lycopeen, die ons helpen in de strijd tegen gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Lycopeen wordt overigens beter opgenomen als de tomaten gekookt werden, dus ook tomaten uit blik zijn een goede optie!

2. Wortel
Wortelen krijgen hun mooie oranje kleur doordat ze bètacaroteen bevatten. Volgens wetenschappers verzamelt deze stof zich onder onze huid, waardoor ze een natuurlijke bescherming tegen de zon bieden.

Als je regelmatig wortelen en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan bètacaroteen (zoals sinaasappels, zoete aardappelen, abrikozen en perziken) eet, zal je huid daar zeker van profiteren. Ook hier geldt: gekookte wortelen zijn beter dan rauwe, want dan kan ons lichaam het bètacaroteen makkelijker opnemen.

3. Appel
Het lijkt misschien ongelofelijk, maar appels bevatten maar liefst 150 goede voedingsstoffen! Eén van de antioxidanten, quercetine, zou helpen om virussen af te wenden. Let wel op dat je de appels volledig opeet, want de stof bevindt zich vlak onder de schil.

4. Bananen
Dit fruit is perfect om de honger te bestrijden, maar bevat toch slechts 100 calorieën, veel minder dan de meeste graanrepen. Bovendien zijn bananen rijk aan kalium, dat helpt om overtollig water af te scheiden. In combinatie met een zoutarm dieet, kan een dagelijkse banaan helpen om gezwollen enkels en polsen te doen krimpen en om dat opgeblazen gevoel in je buik te doen verdwijnen.

5. Groene bonen
Groene bonen bevatten een belangrijk sporenmineraal, silica, dat zich opstapelt in onze huid. Wetenschappers denken dat het de samenhang tussen het collageen in onze huid en de elastinevezels handhaaft.

6. Aardappelen
Hoewel je deze groente waarschijnlijk niet meteen zou bestempelen als 'supervoedsel', bevat een gemiddelde portie van 175 gram gekookte aardappelen toch zo'n 15 milligram vitamine C! Bovendien helpen aardappelen ook bij het opnemen van belangrijke voedingsvezels.

7. Sinaasappelsap
Eén glas versgeperst sinaasappelsap bevat minstens 170 voedingsmiddelen. Bovendien bezit het drankje ook de huidvriendelijke vitamine C, het waterafscheidende kalium, de belangrijke vitamine B én een heleboel immuniteitsverhogende vitamines.

Daarnaast bieden sinaasappels ons ook genoeg luteïne, een gele antioxidant die onze huid beschermt tegen schade door de zon. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oekraïne gaat wodkadrinkende beren bevrijden

Oekraïne gaat wodkadrinkende beren bevrijden


http://img88.imageshack.us/img88/1795/wodkadrinkendeberen.jpg


De Oekraïense minister van Milieu heeft bezworen dat hij alle beren gaat bevrijden die in restaurants worden gehouden ter vermaak van het publiek. De gasten dwingen de beren vaak alcohol te drinken.


"Op televisie zien we beelden van lijdende beren", citeerde het persbureau Interfax de minister. "Hoe lang kunnen we dierenmishandeling tolereren in hotels en restaurants, waar dronken gasten de beren voor de lol wodka laten drinken?"


De minister liet weten dat hij een groot verblijf laat bouwen in een wildreservaat. Daar kunnen ongeveer 80 beren terecht die in aanmerking komen om bevrijd te worden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebroken spaarlamp tien weken lang gevaarlijk

Gebroken spaarlamp tien weken lang gevaarlijk


http://img37.imageshack.us/img37/5665/spaarlampen.jpg


Het gebruik van spaarlampen mag ons stroomverbruik dan wel fel inperken, zonder risico zijn ze niet. Volgens een nieuwe studie kunnen bij een breuk van een spaarlamp tot tien weken lang gevaarlijke kwikdampen vrijkomen, meldt de VRT-nieuwsdienst.

Een spaarlamp is een amalgaamlamp, die naast kwik ook andere ongezonde gassen bevat. Het is dan ook niet de eerste keer dat wordt gewaarschuwd voor schadelijke effecten ervan. Deze keer gebeurde dat door Environmental Engineering Science, dat concludeert dat bij een breuk de voor de mens gevaarlijke blootstelling aan kwik tot tien weken zou kunnen duren.

Op 1 september treedt een nieuwe fase in van het Europese gloeilampenverbod. Dan verdwijnen ook de gloeilampen van 60 watt uit de rekken, nadat dat eerder al gebeurd was voor die van 100 en 75 watt. Volgens tegenstanders van het verbod zou de lamp ook meer depressies veroorzaken omdat ze minder helder licht geeft dan een gloeilamp.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portretten van ouders Hitler volgende maand geveild

Portretten van ouders Hitler volgende maand geveild


http://img688.imageshack.us/img688/7452/ouderler.jpgEen man uit Californië biedt volgende maand twee portretten van de ouders van Adolf Hitler te koop aan op het internet. Ken Biggs (72) uit Orange hoopt 100.000 dollar te krijgen voor de olieverfschilderijen waarop Alois en Klara Hitler zijn afgebeeld. Dat meldt The Orange County Register.


Biggs kocht de werken in de jaren '70 van een Franse neef van z'n vrouw. Die neef zou de schilderijen hebben gestolen uit de woning van Hitler aan de Duits-Oostenrijkse grens. De man was soldaat bij het Franse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij zou ook nog vijf andere schilderijen hebben meegegraaid uit het huis van de nazidictator. Ook die werken zullen geveild worden tussen 1 en 17 september.


Volgens veilingmeester Craig Gottlieb kunnen de afbeeldingen van Hitlers ouders op grote belangstelling rekenen van potentiële kopers. "Deze portretten waren tijdens de hoogdagen van het Derde Rijke ware iconen", aldus Gottlieb. "Ze prijkten op postkaarten, op het graf van Klara Hitler en in een catalogus van kunstvoorwerpen die Adolf Hitler in zijn  bezit had".  Tot voor kort was het onduidelijk waar de protretten zich bevonden. (br.hln - beeld photonews)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joss Stone and James Brown - Men's World

Joss Stone and James Brown - Men's World

Klik op de foto om ze te beluisteren

Joss Stone, artiestennaam van Joscelyn Eve Stoker, (Dover, 11 april 1987) is een Engelse soul-, R&B- en blueszangeres, songwriter en actrice.


James Joseph Brown (Barnwell, 3 mei 1933 - Atlanta, 25 december 2006) was een Amerikaanse zanger. Hij was een van de belangrijkste muzikanten van de 20e eeuw en had een belangrijke invloed op de ontwikkeling van gospel en rhythm and blues in soul en funk. Zijn bijnaam was de "Godfather of Soul".
» Reageer (0)
03-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dag in het leven van ... je kat!

Een dag in het leven van ... je kat!


http://img804.imageshack.us/img804/4403/mijnkat.jpg


Een recent onderzoek heeft aangetoond dat we jaloers zijn op het leven van onze huisdieren. Vooral kattenbaasjes benijden de onafhankelijkheid, het gebrek aan verantwoordelijkheid, de vrijheid en de ontspannen levensstijl van hun viervoeter.


Aangezien wij steeds meer af te rekenen krijgen met stress en hard werken, is het niet zo verwonderlijk dat 90% van de kattenbaasjes wel eens hunkert naar het leventje van zijn huisdier. Dat blijkt althans uit een enquête van kattenvoedingfabrikant Whiskas.


"De levensstijl van een kat aannemen zou zowel voordelen op korte als op lange termijn kunnen opleveren", denkt levenscoach Jenni Trent Hughes. "Het zou zorgen voor minder stress en meer ontspanning, want we zouden meer tijd hebben om te sporten, te slapen en onszelf te verwennen. Leven als een kat zou echt goed zijn voor onze algemene gezondheid en psychologisch welzijn", meent de levensbegeleidster.


Maar het is niet alleen de vrije levensstijl van onze kat die we benijden, we zouden ook graag een aantal eigenschappen van ons huisdier overnemen. Zo'n 41% wil net zo ontspannen zijn als zijn kat, terwijl 36% de lenigheid en snelheid van zijn huisdier wil overnemen.


Volgens de studie van Whiskas is de jaloezie echt groot. Het gaat zelfs zo ver dat maar liefst 75% kattenbaasjes ook echt graag een dagje zou willen ruilen met zijn of haar kat. Sounds like a plan? (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijen aarden beter in de stad

"Bijen aarden beter in de stad"


http://img853.imageshack.us/img853/1378/bijenindestad.jpg


Stadsbijen zouden het gemakkelijker hebben dan bijen die leven op het platteland. Dat is een van de conclusies van een Britse en een Franse studie, aldus de Nederlandse Volkskrant. Diversere voeding en een langere bloei- en groeitijd in de stad zijn daar onder meer verantwoordelijk voor.

Het onderzoek in Frankrijk bracht aan het licht dat bijen in de stad productiever zijn dan hun soortgenoten op het platteland, die vaker ten prooi vallen aan ziektes. Stadsbijen brengen meer honing op en zouden ook langer leven.

Wetenschappers van de Universiteit van Bristol schrijven dat toe aan een diverser dieet van stuifmeel en nectar in stedelijke gebieden. In kantoorgebouwen, stadsparken en woningen is immers telkens een andere soort beplanting te vinden. Op het platteland is de begroeiing veelal eentoniger.

De bloei- en groeitijd duurt in de stad ook veel langer. "Daar wordt niet geoogst, op het platteland wel", aldus Professor Jane Memmott. "Er is in de stad dus langere tijd meer voedsel te vinden." Dat stedelingen ook geneigd zijn om op hun balkon uitgebloeide bloemen sneller te vervangen, is ook positief voor de bijen.

Het is nu geweten dat bijen beter aarden in de stad. Hoeveel diertjes een stad precies aankan, moet echter nog onderzocht worden. John Chapple, voorzitter van de London Beekeepers' Association, waarschuwt alvast dat niet zomaar 50.000 bijen in een stad kunnen worden losgelaten. "De druk op de voedselbronnen wordt dan hoogstwaarschijnlijk te groot."

In Groot-Brittannië is het aantal bijen de laatste twintig jaar met de helft gedaald. Ook andere insecten, zoals vlinders, doen het daar slecht. Zo'n 75 procent van de 59 verschillende soorten is bedreigd.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Harrods valt kerst vroeger dan ooit

In Harrods valt kerst vroeger dan ooit


http://img813.imageshack.us/img813/346/kerstbijharrods.jpg


Ook al is de zomer nog lang niet voorbij, dit feit heeft Harrods niet tegengehouden om de kerstafdeling vroeger dan ooit te openen. Een kerstman en elfjes verwelkomen bezoekers in een enorme grot. Een ijspiste op het dak creëert een winterse sfeer. En de shoppers? Die kopen al massaal kerstdecoratie.


Het beroemde Britse warenhuis toverde eind juli een afdeling van ruim 700 vierkante meter om in een kerstsprookje. Normaal gaat de kerstmarkt pas midden augustus van start maar Harrods wil met deze vroege opening naar eigen zeggen tegemoet komen aan de toenemende vraag van klanten. Nu al zijn 250.000 soorten decoratie te koop volgens de Daily Mail. Ook in Selfridges, het op één na grootste warenhuis, weerklinken reeds kerstliederen en vormen sparren het decor. (br.hln - foto getty)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming overleeft val van 50 meter in Peruaans ravijn

Vlaming overleeft val van 50 meter in Peruaans ravijn


http://img847.imageshack.us/img847/6782/carlcarpentier.jpg
Carl Carpentier was op trektocht in de Colca-canyon, één van 's werelds diepste ravijnen.


Carl Carpentier, een jonge Vlaming van 21 uit Hoboken, is ternauwernood aan de dood ontsnapt tijdens een bergwandeling in een canyon in Peru, Zuid-Amerika. De jongeman struikelde en maakte een val van goed vijftig meter diep in het ravijn. Pas na drie uur zoeken werd hij gered door de hulpdiensten. Hij had enkel een gebroken schouder en pols, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Carl, een student verpleegkunde, en vriendin Babsy zouden een maand lang door de streek trekken. Eergisteren ging de tocht naar de befaamde Colca-canyon, één van 's werelds diepste canyons maar geen aartsmoeilijke passage. "Wat er net foutgelopen is, weten we niet", zegt mama Conny. "Hij is wellicht domweg gestruikeld en dan van de rotsen naar beneden getuimeld. Volgens websites in Peru die een politieman interviewden, viel mijn zoon vijftig meter diep. Ongelofelijk dat hij dat overleefd heeft. Een goeie engelbewaarder."

Carl viel zo ver de diepte in dat zijn vriendin Babsy hem niet meer zag. Het meisje hield het hoofd koel en belde meteen de hulpdiensten. Pas na drie uur slaagden die erin om Carl te bereiken. De jongeman was bij bewustzijn en had enkel een pijnlijke arm en schouder en een half dozijn blauwe plekken. Met vereende krachten werd de jongeman in een draagberrie terug hogerop gebracht. Nadien werd Carl opgenomen in het ziekenhuis waar hij nog aan het herstellen is. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man doodgebliksemd terwijl hij as van broer uitstrooit

Man doodgebliksemd terwijl hij as van broer uitstrooit


http://img854.imageshack.us/img854/1034/bliksem.jpg


In Italië is een rouwende man doodgebliksemd terwijl hij de as van zijn overleden broer uitstrooide. Dat schrijft de krant Corriere Della Sera.

Federico Dean (41) vervulde de laatste wens van zijn jongere broer die in juni om het leven kwam bij een verkeersongeval. Die wilde dat zijn as zou uitgestrooid worden op de top van de Jof di Montasio, een schilderachtige berg in de Julische Alpen.

Nadat Federico zijn belofte was nagekomen en een laatste groet aan zijn broer had gebracht, brak er een storm los in de bergen. Het noodlot sloeg toe en de rouwende broer werd getroffen door een bliksem. De man uit Trieste laat een vrouw en een kind achter.» Reageer (0)
02-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Last van puistjes? Dit bestrijd je met look of modder

Last van puistjes? Dit bestrijd je met look of modder


http://img52.imageshack.us/img52/3044/puistjes.jpg


Als puistjes of littekens van acne je storen, dan kun je dit proberen te bestrijden met sap van look of een moddermasker, aldus dermatologen. Wil je echt een drastische oplossing, ga dan voor een laserbehandeling of een chemische peeling.


De meesten krijgen last van acne tijdens de puberteit, maar bij velen duurt dit tot hun twintigste, pechhebbers kampen er zelfs hun hele leven mee. Bij tieners zijn er twee mogelijke oorzaken van acneproblemen. Het eerste zijn hormonale veranderingen in hun lichaam, bij jongens komt dit door een verhoogde productie van testosteron, bij meisjes komt er ook nog eens oestrogeen bij. Hierdoor maakt het lichaam meer olie an, waardoor de huid vet en gevoelig wordt voor acne en puistjes. Een andere oorzaak is een bacteriële infectie.


Toch zijn er heel wat natuurlijke middeltjes die helpen tegen acne, als looksap, kleimaskers en citroensap. Om acne te vermijden, is het belangrijk dat je je gezicht twee keer per dag wast. Doe dit met een milde zeep die speciaal ontwikkeld is voor je huidtype. Wanneer je je te vaak wast, zeker met sterke zepen, kan dit je probleem verergeren. Vermijd verwerkt voedsel als wit brood en pasta, deze kunnen een uitbraak uitlokken. Breng twee keer per week een modder- of kleimaskeraan. Dit verwijdert overtollige olie en is daarom een van de beste natuurlijk remedies tegen puistjes. Ook het aanbrengen van looksap kan helpen, laat deze vloeistof een keer per week ongeveer een uur trekken. Het doodt namelijk de bacteriën die acne veroorzaken, maar laat het ook niet te lang op je huid, want dan kan het je aandoening verergeren. Ook is het mogelijk zelf een mengeling te maken van room en citroensap. De combinatie van de melk- en citroenzuren helpen de littekens te verminderen.


Maar wie echt een drastisch resultaat wil, kan beter voor een medische behandeling gaan. "Je kunt voor een voorgeschreven crème aanbrengen op basis van benzoylperoxide, zwavel, resorcinol of salicylzuur. Als de aandoening verergert, kan je dokter orale antibiotica voorschrijven die een bacteriële infectie tegengaan, maar ook hormonale pillen of een lichttherapie met lasers kan helpen. Voor wie kampt met littekens van acne is er een chemische peeling of microdermabrasie. Dit helpt ook puistjes te voorkomen, de huid wordt hier door zuurder en bacteriën groeien niet goed in deze omgeving.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slang animeert autorit van gezin met drie kinderen

Slang animeert autorit van gezin met drie kinderen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Op YouTube circuleert de laatste dagen een leuk filmpje van een ongenode gast die een vrouwelijke chauffeur van haar melk heeft gebracht. De slang animeerde de vijf inzittenden van een SUV op weg van Cordova naar Tennessee.

Rachel Fisher, mama van drie jonge kindjes, kwam net van haar moeder toen ze de slang opmerkte. Ondanks de beangstigende situatie was ze in staat om de SUV op de baan te houden. Haar echtgenoot (en passagier) haalde als de bliksem zijn gsm boven om de vreemde taferelen vast te leggen. De slang verpoosde uiteindelijk een tweetal minuten op de wagen van de Fishers alvorens het ruime sop te kiezen. De video werd intussen al bijna 300.000 keer bekeken.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze pijnstiller stimuleert je geheugen én bestrijdt stress

Deze pijnstiller stimuleert je geheugen én bestrijdt stress


http://static0.hln.be/static/photo/2011/16/10/10/20110802115832/media_xl_4306195.jpg


Heel wat mensen weigeren om pijnstillers te nemen, uit angst voor de negatieve bijwerkingen. Maar wat blijkt nu? Paracetamol, de meest gebruikte pijnstiller ter wereld, heeft ook positieve neveneffecten. Onderzoekers zijn ervan overtuigd dat het middel ons geheugen stimuleert én dat het helpt tegen stress.

De gemiddelde Brit neemt zo'n 106 paracetamol tabletten per jaar, en dat zal in België niet veel minder zijn. Meestal gebruiken we het middel om koorts te bestrijden of om hoofdpijn te verlichten.

Maar dat is dus niet alles. Onderzoekers geloven dat paracetamol ook een positief effect heeft op het geheugen. Het middel zou de hippocampus - het gebied in onze hersenen dat in verband staat met leren, het geheugen en het oplossen van problemen - sterk stimuleren. Hoe dat precies komt, is voorlopig nog onduidelijk.

Een Frans onderzoeksteam van het ziekenhuis in Clermont-Ferrand hoopt daar nu verandering in te brengen. In een recent opgestart onderzoekt werd aan 44 gezonde mannen en vrouwen gevraagd om gedurende 9 maanden dagelijks 2 gram paracetamol in te nemen, het equivalent van 4 tabletten. Later zullen tests uitgevoerd worden, om na te gaan of er effectief een verband is tussen de pijnstiller en het geheugen.

Daarnaast is recent ook gebleken dat het innemen van paracetamol op lange termijn het risico op prostaatkanker drastisch doet dalen. Volgens een onderzoek van de Amerikaanse Cancer Society bij 80.000 mannen - die gedurende 5 jaar 30 of meer pillen per maand namen - daalde het risico met maar liefst 48%.

Ten slotte doet paracetamol ook het feel good-hormoon serotonine vrijkomen. Dat heeft niet alleen een pijnstillend effect, maar helpt ook in de strijd tegen stress. Waarmee we niet gezegd hebben dat je vanaf nu massaal paracetamol moet innemen, want het is en blijft natuurlijk een geneesmiddel. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man haalt vrouw eindelijk in op huishoudelijk vlak

Man haalt vrouw eindelijk in op huishoudelijk vlak


http://img593.imageshack.us/img593/8397/mannenenhuishoudelijkwe.jpg


De kloof tussen mannen en vrouwen verkleint wat gespendeerde tijd aan huishoudelijke taken betreft. Elke tien jaar neemt dit met 27 minuten af.


Gezien over dertig jaar betekent dat een aanzienlijk verschil, de tijd die mannen aan het huishouden spenderen nam sinds dan met meer dan 60 procent toe. De gemiddelde dame spendeert dagelijks vijf uur en 55 minuten aan hun werk en taakjes, bij een man is dit vijf uur en 37 minuten. Als de stijging aan hetzelfde tempo verder gaat, zal de kloof tegen het einde van dit decennium gedicht zijn. Vrouwen slapen 14 minuten extra per nacht. Sinds de jaren '80 hebben vrouwen 40 minuten extra per dag verkregen. Toch blijken er nog steeds taakjes te zijn waar de moderne man zich niet aan wil wagen: zo spenderen ze gemiddeld slechts vier minuten per week aan de was en strijken.


Maar de kloof is wel groter wanneer er rekening wordt gehouden met betaald werk. Een werkende man is gemiddeld 38,4 uur per week bezig met zijn carrière, bij een vrouw is dat 33,3 uur. Een werkende man spendeert twee uur en 28 minuten aan huishoudelijke taken, bij een vrouw is dit vier uur en 40 minuten. Sinds de jaren '70 nam de tijd dat een man op zijn werk zit met bijna een uur toe.  Professor en psycholoog Colin Gill: "Vandaag de dag staan heren het meest onder druk. Ze maken zich meer zorgen over hun status. Ze verrichten meer taken thuis niet enkel om geld te besparen, maar ook om hun mannelijkheid te bewijzen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curatoren klungelen met eeuwenoud Chinees aardewerk

Curatoren klungelen met eeuwenoud Chinees aardewerk


http://img143.imageshack.us/img143/6782/chineesaardewerk.jpg


Curatoren van een bekend museum in het Chinese Beijing hebben geprobeerd om een 1.000 jaar oud bord van keramiek dat in zes stukken was gebroken opnieuw aan elkaar te lijmen. Dat heeft 'Longcan' gemeld, een anonieme blogger.

Een woordvoerder van het Forbidden City Palace Museum heeft intussen al gereageerd en toegegeven dat het eeuwenoude aardewerk vernield werd tijdens een onderzoek. Een wetenschapper van het museum zou een onderzoeksmachine "verkeerd geprogrammeerd" hebben waardoor het overblijfsel van de Song-dynastie verpletterd werd en in stukken brak.

Van het bord dat gemaakt werd tussen 960 en 1279 zouden nog maar een handvol exemplaren overblijven. In 1992 werd dergelijk stuk nog van de hand gedaan op een veiling in New York. Dat leverde toen 1,54 miljoen dollar op.

Het museum heeft verklaard dat het keramiek nog hersteld kan worden. Experts denken daar echter anders over.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruidegom blijkt vrouw

Bruidegom blijkt vrouw


http://img830.imageshack.us/img830/4232/bruidegomblijktvrouw.jpg


Tijdens de trouwceremonie heeft een Indonesische moslimbruid ontdekt dat haar aanstaande echtgenoot eigenlijk een vrouw was. Dat melden Aziatische media.

De 'bruidegom' kwam zonder familieleden opdagen op het huwelijk op West-Java en kon geen officiële documenten voorleggen. Hierdoor roken de bruid en haar familie onraad. De kandidaat-echtgenoot zag er mannelijk uit en had zijn toekomstige bruid zeven maanden geleden leren kennen.

De familieleden van de bruid wisten de ex-vriend van de vrouw te overtuigen om de plaats van 'bruidegom' in te nemen en ter plekke met haar te trouwen. Zo konden ze hun gezicht tegenover de gasten redden.

In het grootste islamitische land ter wereld is homoseksualiteit niet onwettelijk. Trouwen met een persoon van hetzelfde geslacht is evenwel niet toegestaan. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belinda Carlisle - Vision Of You

Belinda Carlisle - Vision Of You

Klik op de foto om haar te beluisteren


Belinda Jo Carlisle (Hollywood (Californië), 17 augustus 1958) is een Amerikaanse zangeres. Zij is als Belinda Carlisle bekend als zangeres en oprichtster van de groep The Go-Go's. Na het verlaten ervan in 1984 werd ze bekend als solozangeres.

Carlisle is vernoemd naar de favoriete film van haar moeder, Johnny Belinda uit 1948. Nadat haar moeder hertrouwde werd Belinda bekend als Belinda Jo Kurcezski.

Carlisle volgende onderwijs aan onder andere de Newbury Park High School in Thousand Oaks, Californië. Hier was ze tevens cheerleader.

Na een leven vol seks, drugs en rock-'n-roll, deed Carlisle het na haar periode met the Go-Go's rustiger aan. Ze ontmoette Morgan Mason, zoon van de Britse acteur James Mason, en op 12 april 1986 trouwden ze. Mason verscheen in de videoclips van Mad About You en Heaven Is a Place on Earth. Op 27 april 1992 werd hun zoon James Duke geboren.

In de jaren 90 is Carlisle met haar gezin verhuisd naar Cap d'Antibes in Zuid-Frankrijk.

Van huis uit is Carlisle christelijk opgevoed. Voor haarzelf heeft ze echter nooit een connectie met het christendom gevoeld. Op een gegeven moment is ze een aantal boeken van de veertiende dalai lama gaan lezen. Hierdoor is ze langzaam tot het boeddhisme gekomen, waar ze die connectie wel vond.

In 2001 poseerde een 43-jarige Carlisle naakt in de Playboy.» Reageer (0)
01-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer meisjes van vijf in ziekenhuis voor anorexia

Meer meisjes van vijf in ziekenhuis voor anorexiaKinderen vanaf vijf jaar worden al in Britse ziekenhuizen behandeld voor extreme eetstoornissen. Schokkende beelden van celebs zorgen volgens artsen ervoor dat ze al op jonge leeftijd geobsedeerd raken door hun lichaam.

De laatste drie jaar werden in Groot-Brittannië in totaal 98 jongeren tussen vijf en zeven opgenomen met een eetstoornis die normaal gezien pas op latere leeftijd voorkomen. Nog eens 99 acht- en negenjarige werden in dezelfde periode opgenomen, bijna 400 tussen 10 en 12 en 1500 tussen 13 en 15 jaar. Het aantal patiënten jonger dan negen die een medische behandeling nodig hadden voor hun eetstoornis is verdubbeld in het laatste jaar. En deze cijfers duiden enkel op de meest ernstige gevallen, waarbij kinderen zo weinig wegen dat hun leven in gevaar is. De kans is groot dat er nog meer jongeren met een mildere vorm van eetstoornissen kampen, maar niet in het ziekenhuis terechtkomen.

Deze cijfers benadrukken dat steeds meer jongeren, en meisjes in het bijzonder, geobsedeerd raken door een slanke lijn. Velen zijn jaloers op ultraslanke modellen en celebs die ze in magazines en op tv zien. In een poging op hen te lijken, willen ze slank blijven. Voedingsexperts waarschuwen dat jonge kinderen een ongezonde relatie ontwikkelen met eten. Meisjes vergelijken zichzelf vaak met hun vrienden, in sommige gevallen strijden ze zelfs met elkaar om te kijken wie het meeste gewicht kan verliezen. Dit begint zelfs al in de lagere school. 

Susan Ringwood, directeur van een organisatie tegen eetstoornissen: "Sommige meisjes hebben zoveel schrik om rondingen te ontwikkelen wanneer ze de puberteit bereiken dat ze zichzelf uithongeren om zo hun slanke kinderlichaam te behouden. Het huidige schoonheidsideaal is dat van een meisje en niet van een volwassen vrouw. De puberteit kan hen afschrikken, ze proberen dit dan te vermijden door niet te eten. Heel wat factoren kunnen aan de basis van een eetstoornis liggen: lichaamsbouw en genetica spelen een belangrijke rol in hun ontwikkeling, maar ook de druk van de maatschappij en het schoonheidsideaal. Dit laatste lijkt jongere kinderen steeds vaker te beïnvloeden."

Een recent onderzoek suggereert dat bijna de helft van de Britse meisjes al voor haar veertiende verjaardag een dieet gevolgd heeft. Bijna een op de zeven zou overwegen afslankingspillen in te nemen, een op de twintig zou zelfs laxeermiddelen nemen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael verwelkomt nieuwe babygiraf


Planckendael verwelkomt nieuwe babygiraf

http://img696.imageshack.us/img696/1208/babygirafeplanckendael.jpg


Zondagavond heeft giraffenmoeder Diamant het leven geschonken aan een babygiraf in dierenpark Planckendael in Muizen bij Mechelen. Waarschijnlijk gaat het om een hengstje. Bezoekers mogen binnenkort een naam kiezen voor de kleine spruit.

Na een dracht van 15,5 maand, beviel mama Diamant zondagavond om 22.24 uur in alle rust in de stal. De weeën begonnen om 16 uur en de pootjes waren zichtbaar om 18.50 uur. Toen duurde het nog 3,5 uur voor het kleintje in de stal lag. "Over het algemeen een redelijk lange giraffenbevalling, maar voor Diamant een felle verbetering tot haar vorige bevalling", aldus de verzorgers.

"Al 20 minuten na de val van ongeveer 2 meter stond het jong recht op zijn lange stelten. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een hengstje van om en bij de 60 kilogram. We schatten hem op zo'n 1,80 meter groot. Met zijn lange, verleidelijke wimpers knippert het de wereld toe."

Van zodra het geslacht van het kleintje definitief bevestigd is, start Planckendael met een namenpoll op de website www.planckendael.be. Kies zelf mee:

Mannetjes:

- Masego = zegening
- Mwamba = sterk
- Masamba = bladeren
- Mulogo = tovenaar
- Mzuri = ik voel me goed
Vrouwtjes:

- Megara = parel
- Masozi = tranen
- Mirembe = vrede
- Mali = rijkdom
- Munira = stralend

De giraffenkudde in Planckendael telt nu zes leden: Sarah, Barbie, Diamant, Karega, Baridi en het kersverse kleintje. In april overleed babygiraf Mukiri nog onverwacht in het dierenpark. Mukiri werd amper drie maanden oud. (br.vandaag.be)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie voert raid uit op appartement voor egel

Politie voert raid uit op appartement voor egel

Dan laat men zijn goed hart al eens zien !


http://img560.imageshack.us/img560/2613/egeltje.jpg


De politie is het appartement van een vrouw in Zweden binnengevallen na een tip. Ze hield er egel en dat is verboden. "We hebben een raid uitgevoerd op het appartement en er was inderdaad een egel", zegt Hans-Olof Sundström van de politie in Gävle. De eigenares had het diertje in juni op straat gevonden en riskeert tot een jaar gevangenisstraf.

Ze had te doen met de egel en nam het mee naar haar woonst in Gävle waar ze zich over het beestje ontfermde. Haar lieveling leefde er in luxe, schrijft de krant Aftonbladet. "De egel werd verwend. Toen we arriveerden,  werden hem worstjes voorgeschoteld. Hij kreeg ook dierenvoeding, brood en water", aldus Sundström. Hoewel de zorg van de vrouw over de egel lovenswaardig was, riskeert ze nu vervolging. Volgens de wet op de dierenbescherming is het in Zweden verboden om wilde dieren te houden en daartoe wordt ook de egel gerekend.

De agenten vonden het beestje op het balkon van het appartement na een tip van de lokale autoriteiten. Er werden twee veeartsen opgeroepen. Ze moesten de soort vaststellen en nagaan of de egel fysiek geleden had onder zijn verblijf op het appartement. Nog volgens Sundström was het houden van egels tot voor een kort een rage. Wat er ook van zij, de Zweedse riskeert nu een boete tot een jaar gevangenisstraf. "Niemand heeft het recht om wilde dieren mee te nemen, ook geen vogels of eieren." Na de medische controle werd het beestje vrijgelaten in de natuur. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immens eiland van ijs drijft verder naar het zuiden

Immens eiland van ijs drijft verder naar het zuiden


http://img339.imageshack.us/img339/6237/groenlandsepetermanngle.jpg


Restanten van een enorme ijsschots, die in augustus vorig jaar afbrak van de Groenlandse Petermann-gletsjer, blijft verder afdrijven naar het zuiden van de Labradorzee. Dat hebben satellietbeelden van de NASA aangetoond. De Labradorzee is gelegen tussen Labrador en Groenland, een deel van de Noord-Atlantische Oceaan.

Het stuk ijs kreeg de naam Petermann Island Ice-A (PII-A) en is een overblijfsel van een eiland van ijs dat ooit 251 kilometer groot was, aldus het Nederlandse Discovery Channel. Dat is ongeveer vier keer zo groot als het Amerikaanse stadsdeel Manhattan. PII-A behoorde oorspronkelijk de gletsjer Petermann toe die terug te vinden is langs de noordwestkust van Groenland.

Het ijseiland dat ooit de grootste Arctische ijsberg was, meet nu nog maar een keer de oppervlakte van Manhattan. Volgens Canadese Ice service, die de afgedreven berg nauwlettend in de gaten houdt, zal het eiland verder uiteenvallen en smelten.

Petermann gletsjer is een van de twee grootste overgebleven gletsjers in Groenland. De ijsmassa verbindt de grote Groenlandse ijskap direct met de oceaan. Wetenschappers van de Universiteit van Delaware ontdekten dat de gletjser in een keer ongeveer een kwart van zijn totale massa is verloren.

Petermann Island Ice-A (PII-A) ligt momenteel zo'n 60 kilometer ten noordoosten van Newfoundland. Het eiland van ijs blijft een potentieel gevaar voor de scheepvaart en booreilanden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horecazaken op de De Keyserlei sluiten de deuren

Horecazaken op de De Keyserlei sluiten de deuren


http://img52.imageshack.us/img52/423/dekeyserlei.jpg


Vanaf 5 september doen de meeste horecazaken op de De Keyserlei het licht uit. Alle buitenterrassen moeten worden afgebroken voor de straat kan worden heraangelegd.

De heraanleg van de mooiste stadsboulevard van Antwerpen, de De Keyserlei, begint in oktober. De eerste fase zal negen maanden duren.

Dan wordt de linkerkant aangepakt, waar zich de meeste horecazaken bevinden. Omdat de werken niet kunnen starten vooraleer alle cafés en restaurants aan die kant hun aangebouwde terrassen hebben afgebroken, sluiten de meeste zaken vanaf 5 september tijdelijk de deur.

De buitenterrassen moeten worden afgebroken en de gevel in de oorspronkelijke staat hersteld. Voor vele horecazaken zit er niets anders op dan gedurende de periode van de werken hun zaak dicht te doen. Sommige zaken blijven zelfs noodgedwongen maandenlang dicht. Ook een aantal andere café's of restaurant moeten zelf grote werken uitvoeren om aan de nieuwe voorschriften te voldoen.

De eigenaars vrezen dat de horeca op de De Keyserlei moeilijke tijden tegemoet gaat. De vrees bestaat dat vele zaken uiteindelijk zullen beslissen om weg te gaan of er de brui aan te geven. ( br.GVA  Daniel Campaert )» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keith Richards en Ronnie Wood - You Got the Silver

Keith Richards en Ronnie Wood - You Got the Silver

Klik op de foto om ze te beluisteren» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!