Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




02-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man haalt vrouw eindelijk in op huishoudelijk vlak

Man haalt vrouw eindelijk in op huishoudelijk vlak


http://img593.imageshack.us/img593/8397/mannenenhuishoudelijkwe.jpg


De kloof tussen mannen en vrouwen verkleint wat gespendeerde tijd aan huishoudelijke taken betreft. Elke tien jaar neemt dit met 27 minuten af.


Gezien over dertig jaar betekent dat een aanzienlijk verschil, de tijd die mannen aan het huishouden spenderen nam sinds dan met meer dan 60 procent toe. De gemiddelde dame spendeert dagelijks vijf uur en 55 minuten aan hun werk en taakjes, bij een man is dit vijf uur en 37 minuten. Als de stijging aan hetzelfde tempo verder gaat, zal de kloof tegen het einde van dit decennium gedicht zijn. Vrouwen slapen 14 minuten extra per nacht. Sinds de jaren '80 hebben vrouwen 40 minuten extra per dag verkregen. Toch blijken er nog steeds taakjes te zijn waar de moderne man zich niet aan wil wagen: zo spenderen ze gemiddeld slechts vier minuten per week aan de was en strijken.


Maar de kloof is wel groter wanneer er rekening wordt gehouden met betaald werk. Een werkende man is gemiddeld 38,4 uur per week bezig met zijn carrière, bij een vrouw is dat 33,3 uur. Een werkende man spendeert twee uur en 28 minuten aan huishoudelijke taken, bij een vrouw is dit vier uur en 40 minuten. Sinds de jaren '70 nam de tijd dat een man op zijn werk zit met bijna een uur toe.  Professor en psycholoog Colin Gill: "Vandaag de dag staan heren het meest onder druk. Ze maken zich meer zorgen over hun status. Ze verrichten meer taken thuis niet enkel om geld te besparen, maar ook om hun mannelijkheid te bewijzen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curatoren klungelen met eeuwenoud Chinees aardewerk

Curatoren klungelen met eeuwenoud Chinees aardewerk


http://img143.imageshack.us/img143/6782/chineesaardewerk.jpg


Curatoren van een bekend museum in het Chinese Beijing hebben geprobeerd om een 1.000 jaar oud bord van keramiek dat in zes stukken was gebroken opnieuw aan elkaar te lijmen. Dat heeft 'Longcan' gemeld, een anonieme blogger.

Een woordvoerder van het Forbidden City Palace Museum heeft intussen al gereageerd en toegegeven dat het eeuwenoude aardewerk vernield werd tijdens een onderzoek. Een wetenschapper van het museum zou een onderzoeksmachine "verkeerd geprogrammeerd" hebben waardoor het overblijfsel van de Song-dynastie verpletterd werd en in stukken brak.

Van het bord dat gemaakt werd tussen 960 en 1279 zouden nog maar een handvol exemplaren overblijven. In 1992 werd dergelijk stuk nog van de hand gedaan op een veiling in New York. Dat leverde toen 1,54 miljoen dollar op.

Het museum heeft verklaard dat het keramiek nog hersteld kan worden. Experts denken daar echter anders over.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruidegom blijkt vrouw

Bruidegom blijkt vrouw


http://img830.imageshack.us/img830/4232/bruidegomblijktvrouw.jpg


Tijdens de trouwceremonie heeft een Indonesische moslimbruid ontdekt dat haar aanstaande echtgenoot eigenlijk een vrouw was. Dat melden Aziatische media.

De 'bruidegom' kwam zonder familieleden opdagen op het huwelijk op West-Java en kon geen officiële documenten voorleggen. Hierdoor roken de bruid en haar familie onraad. De kandidaat-echtgenoot zag er mannelijk uit en had zijn toekomstige bruid zeven maanden geleden leren kennen.

De familieleden van de bruid wisten de ex-vriend van de vrouw te overtuigen om de plaats van 'bruidegom' in te nemen en ter plekke met haar te trouwen. Zo konden ze hun gezicht tegenover de gasten redden.

In het grootste islamitische land ter wereld is homoseksualiteit niet onwettelijk. Trouwen met een persoon van hetzelfde geslacht is evenwel niet toegestaan. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belinda Carlisle - Vision Of You

Belinda Carlisle - Vision Of You

Klik op de foto om haar te beluisteren






Belinda Jo Carlisle (Hollywood (Californië), 17 augustus 1958) is een Amerikaanse zangeres. Zij is als Belinda Carlisle bekend als zangeres en oprichtster van de groep The Go-Go's. Na het verlaten ervan in 1984 werd ze bekend als solozangeres.

Carlisle is vernoemd naar de favoriete film van haar moeder, Johnny Belinda uit 1948. Nadat haar moeder hertrouwde werd Belinda bekend als Belinda Jo Kurcezski.

Carlisle volgende onderwijs aan onder andere de Newbury Park High School in Thousand Oaks, Californië. Hier was ze tevens cheerleader.

Na een leven vol seks, drugs en rock-'n-roll, deed Carlisle het na haar periode met the Go-Go's rustiger aan. Ze ontmoette Morgan Mason, zoon van de Britse acteur James Mason, en op 12 april 1986 trouwden ze. Mason verscheen in de videoclips van Mad About You en Heaven Is a Place on Earth. Op 27 april 1992 werd hun zoon James Duke geboren.

In de jaren 90 is Carlisle met haar gezin verhuisd naar Cap d'Antibes in Zuid-Frankrijk.

Van huis uit is Carlisle christelijk opgevoed. Voor haarzelf heeft ze echter nooit een connectie met het christendom gevoeld. Op een gegeven moment is ze een aantal boeken van de veertiende dalai lama gaan lezen. Hierdoor is ze langzaam tot het boeddhisme gekomen, waar ze die connectie wel vond.

In 2001 poseerde een 43-jarige Carlisle naakt in de Playboy.



» Reageer (0)
01-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer meisjes van vijf in ziekenhuis voor anorexia

Meer meisjes van vijf in ziekenhuis voor anorexia



Kinderen vanaf vijf jaar worden al in Britse ziekenhuizen behandeld voor extreme eetstoornissen. Schokkende beelden van celebs zorgen volgens artsen ervoor dat ze al op jonge leeftijd geobsedeerd raken door hun lichaam.

De laatste drie jaar werden in Groot-Brittannië in totaal 98 jongeren tussen vijf en zeven opgenomen met een eetstoornis die normaal gezien pas op latere leeftijd voorkomen. Nog eens 99 acht- en negenjarige werden in dezelfde periode opgenomen, bijna 400 tussen 10 en 12 en 1500 tussen 13 en 15 jaar. Het aantal patiënten jonger dan negen die een medische behandeling nodig hadden voor hun eetstoornis is verdubbeld in het laatste jaar. En deze cijfers duiden enkel op de meest ernstige gevallen, waarbij kinderen zo weinig wegen dat hun leven in gevaar is. De kans is groot dat er nog meer jongeren met een mildere vorm van eetstoornissen kampen, maar niet in het ziekenhuis terechtkomen.

Deze cijfers benadrukken dat steeds meer jongeren, en meisjes in het bijzonder, geobsedeerd raken door een slanke lijn. Velen zijn jaloers op ultraslanke modellen en celebs die ze in magazines en op tv zien. In een poging op hen te lijken, willen ze slank blijven. Voedingsexperts waarschuwen dat jonge kinderen een ongezonde relatie ontwikkelen met eten. Meisjes vergelijken zichzelf vaak met hun vrienden, in sommige gevallen strijden ze zelfs met elkaar om te kijken wie het meeste gewicht kan verliezen. Dit begint zelfs al in de lagere school. 

Susan Ringwood, directeur van een organisatie tegen eetstoornissen: "Sommige meisjes hebben zoveel schrik om rondingen te ontwikkelen wanneer ze de puberteit bereiken dat ze zichzelf uithongeren om zo hun slanke kinderlichaam te behouden. Het huidige schoonheidsideaal is dat van een meisje en niet van een volwassen vrouw. De puberteit kan hen afschrikken, ze proberen dit dan te vermijden door niet te eten. Heel wat factoren kunnen aan de basis van een eetstoornis liggen: lichaamsbouw en genetica spelen een belangrijke rol in hun ontwikkeling, maar ook de druk van de maatschappij en het schoonheidsideaal. Dit laatste lijkt jongere kinderen steeds vaker te beïnvloeden."

Een recent onderzoek suggereert dat bijna de helft van de Britse meisjes al voor haar veertiende verjaardag een dieet gevolgd heeft. Bijna een op de zeven zou overwegen afslankingspillen in te nemen, een op de twintig zou zelfs laxeermiddelen nemen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael verwelkomt nieuwe babygiraf


Planckendael verwelkomt nieuwe babygiraf

http://img696.imageshack.us/img696/1208/babygirafeplanckendael.jpg


Zondagavond heeft giraffenmoeder Diamant het leven geschonken aan een babygiraf in dierenpark Planckendael in Muizen bij Mechelen. Waarschijnlijk gaat het om een hengstje. Bezoekers mogen binnenkort een naam kiezen voor de kleine spruit.

Na een dracht van 15,5 maand, beviel mama Diamant zondagavond om 22.24 uur in alle rust in de stal. De weeën begonnen om 16 uur en de pootjes waren zichtbaar om 18.50 uur. Toen duurde het nog 3,5 uur voor het kleintje in de stal lag. "Over het algemeen een redelijk lange giraffenbevalling, maar voor Diamant een felle verbetering tot haar vorige bevalling", aldus de verzorgers.

"Al 20 minuten na de val van ongeveer 2 meter stond het jong recht op zijn lange stelten. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een hengstje van om en bij de 60 kilogram. We schatten hem op zo'n 1,80 meter groot. Met zijn lange, verleidelijke wimpers knippert het de wereld toe."

Van zodra het geslacht van het kleintje definitief bevestigd is, start Planckendael met een namenpoll op de website www.planckendael.be. Kies zelf mee:

Mannetjes:

- Masego = zegening
- Mwamba = sterk
- Masamba = bladeren
- Mulogo = tovenaar
- Mzuri = ik voel me goed
Vrouwtjes:

- Megara = parel
- Masozi = tranen
- Mirembe = vrede
- Mali = rijkdom
- Munira = stralend

De giraffenkudde in Planckendael telt nu zes leden: Sarah, Barbie, Diamant, Karega, Baridi en het kersverse kleintje. In april overleed babygiraf Mukiri nog onverwacht in het dierenpark. Mukiri werd amper drie maanden oud. (br.vandaag.be)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie voert raid uit op appartement voor egel

Politie voert raid uit op appartement voor egel

Dan laat men zijn goed hart al eens zien !


http://img560.imageshack.us/img560/2613/egeltje.jpg


De politie is het appartement van een vrouw in Zweden binnengevallen na een tip. Ze hield er egel en dat is verboden. "We hebben een raid uitgevoerd op het appartement en er was inderdaad een egel", zegt Hans-Olof Sundström van de politie in Gävle. De eigenares had het diertje in juni op straat gevonden en riskeert tot een jaar gevangenisstraf.

Ze had te doen met de egel en nam het mee naar haar woonst in Gävle waar ze zich over het beestje ontfermde. Haar lieveling leefde er in luxe, schrijft de krant Aftonbladet. "De egel werd verwend. Toen we arriveerden,  werden hem worstjes voorgeschoteld. Hij kreeg ook dierenvoeding, brood en water", aldus Sundström. Hoewel de zorg van de vrouw over de egel lovenswaardig was, riskeert ze nu vervolging. Volgens de wet op de dierenbescherming is het in Zweden verboden om wilde dieren te houden en daartoe wordt ook de egel gerekend.

De agenten vonden het beestje op het balkon van het appartement na een tip van de lokale autoriteiten. Er werden twee veeartsen opgeroepen. Ze moesten de soort vaststellen en nagaan of de egel fysiek geleden had onder zijn verblijf op het appartement. Nog volgens Sundström was het houden van egels tot voor een kort een rage. Wat er ook van zij, de Zweedse riskeert nu een boete tot een jaar gevangenisstraf. "Niemand heeft het recht om wilde dieren mee te nemen, ook geen vogels of eieren." Na de medische controle werd het beestje vrijgelaten in de natuur. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immens eiland van ijs drijft verder naar het zuiden

Immens eiland van ijs drijft verder naar het zuiden


http://img339.imageshack.us/img339/6237/groenlandsepetermanngle.jpg


Restanten van een enorme ijsschots, die in augustus vorig jaar afbrak van de Groenlandse Petermann-gletsjer, blijft verder afdrijven naar het zuiden van de Labradorzee. Dat hebben satellietbeelden van de NASA aangetoond. De Labradorzee is gelegen tussen Labrador en Groenland, een deel van de Noord-Atlantische Oceaan.

Het stuk ijs kreeg de naam Petermann Island Ice-A (PII-A) en is een overblijfsel van een eiland van ijs dat ooit 251 kilometer groot was, aldus het Nederlandse Discovery Channel. Dat is ongeveer vier keer zo groot als het Amerikaanse stadsdeel Manhattan. PII-A behoorde oorspronkelijk de gletsjer Petermann toe die terug te vinden is langs de noordwestkust van Groenland.

Het ijseiland dat ooit de grootste Arctische ijsberg was, meet nu nog maar een keer de oppervlakte van Manhattan. Volgens Canadese Ice service, die de afgedreven berg nauwlettend in de gaten houdt, zal het eiland verder uiteenvallen en smelten.

Petermann gletsjer is een van de twee grootste overgebleven gletsjers in Groenland. De ijsmassa verbindt de grote Groenlandse ijskap direct met de oceaan. Wetenschappers van de Universiteit van Delaware ontdekten dat de gletjser in een keer ongeveer een kwart van zijn totale massa is verloren.

Petermann Island Ice-A (PII-A) ligt momenteel zo'n 60 kilometer ten noordoosten van Newfoundland. Het eiland van ijs blijft een potentieel gevaar voor de scheepvaart en booreilanden. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horecazaken op de De Keyserlei sluiten de deuren

Horecazaken op de De Keyserlei sluiten de deuren


http://img52.imageshack.us/img52/423/dekeyserlei.jpg


Vanaf 5 september doen de meeste horecazaken op de De Keyserlei het licht uit. Alle buitenterrassen moeten worden afgebroken voor de straat kan worden heraangelegd.

De heraanleg van de mooiste stadsboulevard van Antwerpen, de De Keyserlei, begint in oktober. De eerste fase zal negen maanden duren.

Dan wordt de linkerkant aangepakt, waar zich de meeste horecazaken bevinden. Omdat de werken niet kunnen starten vooraleer alle cafés en restaurants aan die kant hun aangebouwde terrassen hebben afgebroken, sluiten de meeste zaken vanaf 5 september tijdelijk de deur.

De buitenterrassen moeten worden afgebroken en de gevel in de oorspronkelijke staat hersteld. Voor vele horecazaken zit er niets anders op dan gedurende de periode van de werken hun zaak dicht te doen. Sommige zaken blijven zelfs noodgedwongen maandenlang dicht. Ook een aantal andere café's of restaurant moeten zelf grote werken uitvoeren om aan de nieuwe voorschriften te voldoen.

De eigenaars vrezen dat de horeca op de De Keyserlei moeilijke tijden tegemoet gaat. De vrees bestaat dat vele zaken uiteindelijk zullen beslissen om weg te gaan of er de brui aan te geven. ( br.GVA  Daniel Campaert )



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keith Richards en Ronnie Wood - You Got the Silver

Keith Richards en Ronnie Wood - You Got the Silver

Klik op de foto om ze te beluisteren







» Reageer (0)
31-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robert Reid 1862–1929 was een Amerikaanse impressionist


Robert Reid 1862–1929 was een Amerikaanse  impressionist


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-Reid-2.jpg?t=1312117854



Robert Reid werd geboren in Stockbridge, Massachusetts en studeerde aan de School van het Museum of Fine Arts, Boston onder leiding van Otto Grundmann. In 1884 verhuisde hij naar New York City, waar hij studeerde aan de Art Students League, en in 1885 ging hij naar Parijs om te studeren aan de Academie Julian in Gustave Boulanger en Jules Joseph Lefebvre. Zijn vroege werken waren afbeeldingen van de Franse boeren, geschilderd op Étaples.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-Reid-5.jpg?t=1312118194



Bij zijn terugkeer naar New York in 1889, werkte hij als portrettist en werd later een instructeur aan de Art Students League en de Cooper Union. Veel van zijn werk was gericht op de afbeelding van jonge vrouwen tussen de bloemen.  Hij werd bekend door muurschildering decoratie en ontwerpen voor glas in lood. Hij werkte o.a aan de fresco's van de koepel van de Liberal Arts Building op de Columbian Exposition, Chicago, in 1893.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-Reid-1.jpg?t=1312117978



Reid was een lid van de tien Amerikaanse schilders, die afgescheiden van de Society of American Artists. In 1906 werd hij een volwaardig lid van de National Academy of Design.  Robert Reid werkte aan verschillende projecten . Zijn werk was zeer naturalistisch .



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/reid-robert.jpg?t=1312118023


Hij stierf in Clifton Springs, New York.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Blues Brothers - Soul Man

The Blues Brothers - Soul Man

Klik op de foto om ze te beluisteren






The Blues Brothers is een Amerikaanse band, ontstaan uit de passie die Saturday Night Live-acteurs John Belushi en Dan Aykroyd deelden voor blues en R&B uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. In de gelijknamige bar van Aykroyd werd muziek uitgewisseld en was vaak gelegenheid voor jamsessies met de blues als thema.



» Reageer (0)
30-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bryan Adams - Please Forgive Me

Bryan Adams - Please Forgive Me

Klik op de foto om hem te beluisteren






Bryan  Adams (Kingston (Ontario), 5 november 1959) is een Canadese zanger. Hij wordt ook wel de Canadese Bruce Springsteen genoemd.

Als kind trok hij met zijn ouders door Europa en het Midden-Oosten. Op de leeftijd van tien jaar kreeg hij zijn eerste gitaar; twee jaar later kocht hij zijn eerste elektrische gitaar. Op 14-jarige leeftijd verhuisde hij naar Vancouver. Een jaar later verliet hij de school en trok hij door Canada om op te treden. Als 18-jarige kreeg hij zijn eerste platencontract aangeboden.

Zijn grootste successen behaalde Bryan Adams begin jaren '90 onder de productionele leiding van Robert John "Mutt" Lange, een Zuid-Afrikaanse topproducer. Zijn single (Everything I Do) I Do It for You werd een wereldwijde nummer 1-hit, waaronder in Nederland. In veel landen, waaronder Nederland, was het de bestverkochte single van 1991. In Nederland bleef het nummer 12 weken op de eerste positie staan in de Nationale Hitparade, destijds een record. Het nummer stond op de soundtrack van de film Robin Hood: Prince of Thieves.

Bryan Adams zong in die jaren vaker voor de soundtrack van grote films. Zo scoorde hij een hit met Have You Ever Really Loved A Woman? (afkomstig van de soundtrack van de film Don Juan DeMarco) en All For Love (van de soundtrack van de film The Three Musketeers). Dat laatste nummer zong hij met Rod Stewart en Sting. Andere bekende nummers van Bryan Adams zijn Summer of '69, It's Only Love (met Tina Turner) en When You're Gone (met Mel C.). In 2005 kwam er een greatest hits album (2-CD) uit waar al zijn grootste hits plus enkele live-opnames op staan, genaamd Anthology.

In de Nederlandse Top 2000 van Radio 2 staat Bryan Adams verschillende keren genoteerd. Summer of '69 scoort al jaren goed, evenals (Everything I Do) I Do It for You, Heaven en Run To You. In België stond het nummer Summer of '69 al jaren op de tweede plaats in de eindejaarshitlijst Donna's top aller tijden. Het moest enkel Bohemian Rhapsody van Queen laten voorgaan. Op vrijdag 14 december 2007 kwam daar verandering in. Summer of '69 liet na 6 jaar Bohemian Rhapsody achter zich.

In juni 2007 gaf Bryan Adams een concert in een uitverkochte Rotterdamse Ahoy en het Antwerpse Sportpaleis. Op 14 maart 2008 kwam zijn elfde album uit genaamd: "11". Ter promotie van dit album gaf Adams weer een reeks concerten waarbij opnieuw Ahoy en het Sportpaleis.

Bij de opening van de Olympische Spelen in Vancouver (2010) zong Bryan Adams samen met Nelly Furtado het nummer Bang the Drum. In 2011 kreeg hij een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.



» Reageer (0)
29-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Wells - Trouble no more

Junior Wells - Trouble no more

Klik op de foto om hem te beluisteren





Junior Wells 1934 – 1998  was een  blues zanger uit Chicago



» Reageer (0)
28-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Verve - Bitter Sweet Symphony

The Verve - Bitter Sweet Symphony

Klik op de foto om ze te beluisteren






The Verve was een in 1989 opgerichte britpopband. In juni 1997 maakte de band furore met het nummer 'Bitter sweet Symphony'.

The Verve werd in 1989 door Richard Ashcroft opgericht in de Britse stad Wigan. Al snel kreeg de band faam, voornamelijk dankzij de songwriting van Ashcroft en het gitaarspel van Nick McCabe. In 1992 kwam dan ook al de eerste LP van de Band, 'Verve EP' uit bij Hut Records, welke nog altijd wordt gezien als één van de meest experimentele Verve-albums. Nadien werden er albums uitgebracht die de strijd aanbonden met bands als Oasis, Blur en Radiohead.

Drugsdrama's, rechtszaken en gezondheidsproblemen passeerden de revue, maar The Verve bracht vier albums uit en had over de hele wereld diverse grote hits. Desondanks kondigde de band in 1999 aan te stoppen.

Nadat de band in april 1999 stopte, werd in juni 2007 een comeback aangekondigd. Aan het einde van de zomer van 2008 werd een nieuw album uitgebracht, en in november hield de band een tour door Engeland en Schotland. Tevens trad de band op zaterdag 31 mei 2008 op op Pinkpop en op 4 juli op Rock Werchter. Op 4 augustus 2008 verscheen de nieuwe single van The Verve, Love is Noise genaamd. Rather Be is de tweede single van het nieuwe album en verscheen in november 2008.




» Reageer (0)
27-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katten hebben meer haarballen in de zomer

Katten hebben meer haarballen in de zomer


http://img718.imageshack.us/img718/1921/katten.jpg


Katten verliezen meer haar in de zomer. Je kunt haarballen op je tapijt en vloer vermijden door hen te borstelen. Hoewel de dieren zichzelf regelmatig een verzorgingsbeurt geven, blijft dit belangrijk, zeker bij langharige rassen.

Zoals de naam impliceert is een haarbal een bal haar, de vacht die een kat inslikt vormt een klomp in de maag. Wanneer deze te groot wordt, braakt het dier deze uit. Als je je hier zorgen over maakt, of het wordt echt een probleem voor je huisdier, schakel dan over op speciale voeding tegen haarballen of een middeltje dat helpt te verteren op basis van petroleum. Wanneer je een kieskeurige kat hebt, kun je proberen een theelepel pompoenzaadolie toe te voegen: dit helpt een laagje te vormen in de maag, zodat je viervoeter makkelijk de haarbal kan afscheiden in de kattenbak.



» Reageer (0)
26-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trauma bij hond die alleen thuis zit, is groter dan gedacht

Trauma bij hond die alleen thuis zit, is groter dan gedacht


http://img263.imageshack.us/img263/618/honden.jpg


Honden die alleen thuis zitten voelen zich net zo geïsoleerd als kinderen die door hun ouders achtergelaten worden, dat suggereert een nieuwe studie.

Hoewel veel hondeneigenaars zonder na te denken het huis verlaten om te gaan werken en hun huisdier alleen laten, is er nu bewijs dat deze ervaring traumatischer is dan ze beseffen. Sommige honden kampen met acute wanhoop en stress wanneer ze alleen zijn.

Onderzoeker John Bradshaw bestudeerde het gedrag van huisdieren gedurende 25 jaar, hij zegt dat de situatie van alleen thuis te zitten een echte en voortdurende crisis is voor honden. Professor Bradshaw en zijn team zetten camera's in het huis van 20 baasjes, ze beweerden allemaal dat hun huisdier perfect gelukkig was alleen thuis. Maar de beelden echter bewijzen het tegendeel: sommige draaiden cirkels op de deurmat, waren hevig aan het ademen en janken. Bij één hond was het trauma zelfs zo erg dat hij moest doorverwezen worden naar een dierpsycholoog.

Een aparte studie bij zeven nesten met labradorpuppy's en vijf nesten met border colliepuppy's toonde aan dat meer dan de helft van de dieren stress had door de scheiding van hun baasje. Dit kon tot langer dan een maand duren en was het ergste wanneer de dieren een jaar waren. Bradshaw beschrijft een hond die op zijn bed, de meubels en het behangpapier kauwt wanneer het dier alleen thuis zat. In meer extreme situaties kan dit resulteren in zelfverminking. De professor waarschuwt baasjes wel hun huisdier niet te straffen voor de schade die ze aanrichten wanneer ze alleen zijn, ze zullen niet begrijpen waarom. "Dieren hebben een ander soort geheugen, ze zijn niet goed in logisch denken. Ze kunnen niet een uur terugdenken en weten dus niet waarom hun baasje boos op hen is."

De sleutel waarmee je je favoriete viervoeter kun helpen om te gaan met eenzaamheid, is te leren dat wanneer je het huis verlaat dit positief kan zijn. Dit kun bereiken door na een korte periode terug te komen en dan het dier te verwennen met aandacht of een snoepje. Drijf langzaam de duur van afwezigheid op tot het dier de hele dag alleen kan blijven.



» Reageer (0)
24-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guy Rose 1867- 1925 was een Amerikaanse impressionistische kunstschilder

Guy Rose 1867- 1925 was een Amerikaanse impressionistische kunstschilder


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/marguerite.jpg?t=1311514489




Guy Rose (3 maart 1867-17 november 1925) was een Amerikaans impressionistische schilder erkend als een van de top impressionistische Californië schilders van de late 19e en vroege 20e eeuw.

Guy Orlando Rose werd geboren 03 maart 1867 in San Gabriel, Californië. Hij was het zevende kind van Leonard John Rose en Amanda Jones Rose.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/guy_rose1.jpg?t=1311514726




Zijn vader was een prominente Californische senator. In 1876 werd de jonge Guy Rose per ongeluk in zijn gezicht geschoten tijdens een jachtpartij met zijn broers. Terwijl hij  herstelde begon hij met het schetsen van aquarellen en olieverf. Hij studeerde af in Los Angeles High School in 1884 en verhuisde naar San Francisco, waar hij zijn kunst opleiding volgde aan de California School of Design, waar hij studeerde bij de Deense kunstenaar Emil Carlsen.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Guy-Rose.jpg?t=1311514769




Op 12 september 1888 schreef hij zich in aan de Academie Julian in Parijs en studeerde bij Benjamin-Constant, Jules Lefebvre, Lucien Doucet en Jean-Paul Laurens. In 1888-1889 won hij een beurs aan de Academie Delacluse. Zijn medestudenten Frank Vincent en Guy Rose bleven vrienden voor het leven.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Guy_Rose-2.jpg?t=1311514832




Rose ging in 1890 in New York wonen. In 1899 keren hij en zijn vrouw Ethel terug naar Frankrijk en kochten een huisje in Giverny. In 1900 verbleef hij in Parijs en bracht de winter door in Briska, Algerije waar hij drie bekende schilderijen schilderden. Van 1904 tot 1912 woonden ze in Giverny . In de werken van die periode is een grote invloed te zien van "de meester" Claude Monet, die later zijn vriend en mentor werd.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/rose.jpg?t=1311514878



In 1921 kreeg hij een invaliderende beroerte waardoor hij verlamd. Guy Rose stierf in Pasadena, Californië op 17 november 1925. In 1926 de Stendahl Gallery hield een gedenkteken




» Reageer (0)
23-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Winehouse (27) dood aangetroffen


Amy Winehouse (27) dood aangetroffen

Klik op de foto om ' You Know I'm No Good ' te beluisteren






Zangeres Amy Winehouse is overleden. Ze werd zaterdag dood aangetroffen in haar woonst in Londen, zo meldt Sky News. Winehouse is amper 27 jaar oud geworden.

Agenten troffen het levenloze lichaam van Winehouse om iets voor 17u aan nadat ze een melding, die binnenliep via de hulpdiensten, zeer ernstig hadden genomen.

Hoe de zangeres, vooral bekend van het nummer 'Back to Black', net aan haar einde kwam, is nog niet duidelijk. Het was wel een publiek geheim dat ze jarenlang worstelde met alcohol- en drugsverslavingen. Onlangs blies de Britse muzikante nog een tour af omdat ze hervallen was.

'Valerie' en 'Rehab' zijn voorbeelden van andere hits van Winehouse. In 2008 kreeg ze nog ze vijf Grammy Awards. Winehouse hield er eveneens een turbulent liefdesleven op na.


Biografie


Amy Winehouse groeide op met haar oudere broer Alex in een Joods gezin; met haar moeder (Janis) als apotheker en haar vader (Mitchell) als taxichauffeur. Van haar vader zou Winehouse het zingen geleerd hebben.

Op haar achtste ging Winehouse naar de Susi Earnshaw Theatre School en twee jaar later vormde ze met haar vriendin Juliette Ashby het Salt 'n Pepa-achtige rapduo Sweet 'N Sour.

Na vier jaar volgde ze een opleiding aan de Sylvia Young Theatre School. In 1997 maakte ze haar televisiedebuut in The Fast Show. Daarna werd ze geschorst vanwege ondermaatse prestaties en een neuspiercing. Ze zette haar opleiding voort op de BRIT School in Selhurst, Croydon.

Inmiddels bezat Winehouse een gitaar en schreef ze haar eigen liedjes. Eenmaal afgestudeerd werkt ze als zangeres van een jazzband en als showbizz-journaliste voor World News Entertainment Network. Ook had ze een los-vast relatie met soulzanger Tyler James die haar demo (medegeproduceerd door Fink) opstuurt naar Island/ Universal, wat een contract oplevert bij 19 Management, opgericht door ex-Spice Girls-manager Simon Fuller.

Bijgestaan door producer Salaam Remi nam Winehouse haar debuutalbum op, dat 20 oktober 2003 verscheen. Het met jazz-invloeden doorspekte Frank werd lovend ontvangen en leverde vergelijkingen op met Sarah Vaughan en Macy Gray. In Engeland werd Frank platina, in Nederland stond het vijftien weken in de album top 100.

Tijdens de bijbehorende tournee, maar ook in de studio, werd Winehouse bijgestaan door de Dap-Kings, de begeleidingsband van de Newyorkse soulzangeres Sharon Jones. In de zomer van 2004 stond ze onder andere op het Jazzworld-podium van Glastonbury en op het V Festival.

De debuutsingle Stronger Than Me werd bekroond met een Ivor Novello Award voor beste song. Daarnaast werd Winehouse genomineerd voor de BRIT Awards (beste zangeres en beste urban-artiest) en de Mercury Muziekprijs voor beste album.

Ondanks al deze successen kon ze lange tijd niet naar haar eigen album luisteren omdat ze er volgens eigen zeggen "maar voor 80 procent" achterstond; de platenmaatschappij had er nummers opgezet waar ze niet tevreden over was. "Ik speel die nummers graag tijdens mijn optredens, maar ernaar luisteren, nee". Later draaide ze bij: "Ik ben er nog steeds trots op, al zou ik nu een aantal dingen anders hebben gedaan".

In 2008 werd Frank opnieuw uitgebracht als deluxe-editie.

Volgens eigen zeggen kreeg Winehouse na Frank anderhalf jaar geen letter meer op papier, totdat ze Mark Ronson tegenkwam en in zes maanden tijd het nieuwe album schreef. Dit resulteert in Back To Black waarvoor Winehouse zich liet inspireren door de meidengroepen uit de jaren 50 en 60; ze had nu zelfs een suikerspinkapsel a la The Ronettes. Het door Salaam Remi en Mark Ronson geproduceerde Back To Black verscheen op 30 oktober 2006 en voert de Engelse albumlijst aan; een jaar later was het vijfvoudig platina. De eerste single, Rehab, werd een wereldwijde hit; in Engeland haalde het de 7e plaats, in Nederland kwam het in februari 2007 de Top 40 binnen en bracht het tot nr. 17. Diezelfde maand gaf ze een concert in Paradiso waarvan zes nummers werden toegevoegd aan de Live From Amsterdam-uitgave van Back To Black die op 13 juli uitkwam.

Op 14 februari 2007 won Amy Winehouse een Brit Award als beste Britse zangeres; ook won ze voor de tweede keer een Ivor Novello Award in de wacht.

De opvolgende singles You Know I'm No Good en Tears Dry On Their Own deden het minder en vielen in Nederland buiten de Top 40. Pas met Valerie, oorspronkelijk opgenomen voor Mark Ronsons bewerkte-coversalbum Version, scoorde ze begin 2008 weer een hit in Nederland; het kwam na drie weken op nummer-1 positie en werd daarmee de eerste nummer-1 hit alleen door downloads. Tegelijkertijd stond ook Back To Black op nummer 1 en werd het tweevoudig platina.

Op 27 juni 2008 gaf Winehouse acte de presence op het concert voor de bijna 90-jarige Nelson Mandela waar ze als afsluiter Free Nelson Mandela zong, de nr. 1-hit van The Specials uit 1984. Ska en reggae zijn overigens geen vreemd terrein voor haar want in haar live-set waren nummers opgenomen die door de Specials werden vertolkt (o.a. Monkey Man en Hey Little Rich Girl). De dag na haar (niet onverdeeld ontvangen) optreden op het Mandela-concert stond ze op het Glastonbury-festival en droeg ze het Specials-blokje op aan zanger Terry Hall die zich in het publiek bevond.[bron?]

Op 23 juli 2008 werd in het Londense Madame Tussauds een wassenbeeld van Winehouse onthuld op de nieuwe muziekafdeling. Hierbij was Winehouse zelf niet aanwezig.

Winehouse verbleef eind 2008/begin 2009 op St. Lucia en werd min of meer bedankt voor de publiciteit die het eiland daar aan overhield

Met het succes kwamen ook de problemen. Winehouse kwam nu vooral in het nieuws met haar drank- en drugsgebruik. Ze schreef het nummer Rehab over het feit dat iedereen wil dat ze afkickt van haar hevig alcoholgebruik. Zelf vond ze dit niet nodig. Op Pinkpop 2007 moest ze verstek laten gaan omdat ze stomdronken was, waarop Krezip haar plaats innam Ook haar concert op het North Sea Jazz Festival, gepland voor zondag 15 juli 2007, vond geen doorgang, officieel wegens oververmoeidheid. Marcus Miller werd de vervangende act. Het uitverkochte concert op 22 oktober 2007 in de Heineken Music Hall ging wel door.

Tijdens de uitreiking van de MTV Europe Music Awards op 1 november 2007 in München traden diverse grote internationale artiesten op, maar toch wist Winehouse het meeste op te vallen. Presentator Snoop Dogg kondigt haar als volgt aan: "She didn't go to rehab, she came out here to sing (...)". Winehouse wekte de indruk niet helemaal nuchter op het podium te staan[2].

Op 13 november 2007 reisde een journalist van het maandblad MOJO naar Birmingham af; het concert in de NIA werd door pers en publiek gekraakt en omdat Winehouse niet in staat bleek de geplande vragen te beantwoorden restte er niets anders dan terug te blikken op het interview uit 2004.[bron?]

Bij de Grammy Awards verzilverde Winehouse vijf van de zes nominaties; ze wilde optreden maar de Amerikaanse ambassade weigerde haar een visum te verlenen.[bron?] Dankzij een Londense studio en een satellietuitzending kon ze er alsnog bij zijn.

In juni 2008 duikt er een video op van Winehouse, gefilmd door haar echtgenoot, waarin de zangeres een racistische versie zingt van Hoofd, Schouders, Knie en Teen. Britse media reageren verontwaardigd. In de Britse Metro ontkent de zangeres racistisch te zijn. Kort daarna verklaarde haar vader dat ze aan longemfyseem lijdt. Dit blijkt later echter niet waar te zijn[3].

Op 28 juli 2008 wordt Winehouse in het ziekenhuis opgenomen. In september 2008 werd gesuggereerd dat dit zou komen, omdat in juni 2008 meedeed aan een sessie, waarin 36 uur lang wiet werd gerookt. Hierdoor vrezen artsen dat ze als gevolg van een overdosis cannabis een hersenbeschadiging heeft opgelopen.[4]

Winehouse zou in het weekend van 30-31 augustus 2008 op een Frans festival spelen, maar dat is niet doorgegaan; de organisatie overweegt om haar voor de rechter te slepen.

Op 25 november 2008 werd bekend dat Winehouse opnieuw in een ziekenhuis is opgenomen. Dit keer zou het volgens een woordvoerder gaan om een allergische reactie op medicijnen.

Winehouse en Fielder-Civil scheidden van elkaar in 2009




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kelly Clarkson - My Life Would Suck Without You

Kelly Clarkson - My Life Would Suck Without You

Klik op de foto om ze te beluisteren





Kelly Clarkson (Fort Worth (Texas), 24 april 1982) is een Amerikaans zangeres. Ze was winnaar van American Idol in 2002.

Kelly Brianne Clarkson werd geboren in de Amerikaanse staat Texas, waar ze haar jeugd doorbracht. Ze is het derde en jongste kind van Jeanne Ann Rose, een lerares van Griekse en Ierse afkomst, en Stephen Michael Clarkson, een gewezen ingenieur van Welshe afkomst.

Clarkson had geen gemakkelijke jeugd, vooral door de scheiding van haar ouders – ze was toen zes jaar oud. In het nummer Because of You uit 2005 heeft ze dit thema verwerkt. Haar broer ging bij haar vader wonen, haar zus bij haar tante en Kelly bleef bij haar moeder.

Clarkson was een meisje dat graag zong, en op dertienjarige leeftijd werd haar gevraagd te zingen in het koor van haar middelbare school. Dit aanbod nam ze aan en vanaf dit moment had ze de kans om haar stem te trainen. Nadat Clarkson het diploma van de middelbare school behaalde, besloot ze samen met een vriendin naar Los Angeles te verhuizen om mee te gaan doen met audities en om demo's op te sturen naar platenmaatschappijen. Clarkson en haar vriendin waren net een paar uur ingetrokken in hun appartement toen het appartementencomplex volledig uitbrandde. Op het moment van de brand waren zij niet in het gebouw aanwezig. Dit betekende meteen het eind van de reis en ze keerden terug naar Texas.

Het winnen van American Idol in 2002, waarvoor ze door vrienden was aangemeld, bezorgde Clarkson een platencontract bij RCA en haar droom kwam uit: het opnemen van een eigen album. Maar Clarkson wilde wel de tijd nemen voor haar album, daarom bracht ze eerst in de Verenigde Staten een dubbele a-kantsingle uit: A Moment Like This en Before Your Love. De eerstgenoemde behaalde de nummer 1 positie in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

Een jaar later kwam het debuutalbum Thankful uit met als leadsingle Miss Independent, samen met zangeres Christina Aguilera geschreven. Hierna kwamen nog twee singles uit: Low en The Trouble with Love Is. Dit laatste nummer kwam op de soundtrack van Love Actually. Met Miss Independent brak Clarkson ook internationaal door.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!