NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
30-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man rollebolt, zwemt en knuffelt met volwassen ijsbeer

Man rollebolt, zwemt en knuffelt met volwassen ijsbeer


http://img18.imageshack.us/img18/5953/ijsbeerl.jpg


"Mij niet gezien," is onze eerste reactie bij het bekijken van de fratsen die dierentrainer Mark Abbot Dumas allemaal uithaalt met zijn ijsbeer, het grootste landroofdier van onze planeet. Dumas knuffelt de 16-jarige Agee, gaat ermee zwemmen en stopt zijn hals zelfs in de muil van de 400 kilogram zware beer.


Dumas (60) en zijn vrouw Dawn (49) uit het Canadase Abbotsford namen Agee onder hun hoede toen ze acht weken oud was. Dankzij zijn ervaring als dierentrainer werd Mark 16 jaar geleden benaderd door regisseur Fraser Heston, zoon van acteur Charlton Heston, die een ijsbeertje nodig had voor de film 'Alaska'. Het diertje werd gevonden in de Zweedse Kolmarden Zoo, waar er geen plaats meer was voor Agee.


Agee leefde de eerste paar weken gewoon thuis bij het koppel, maar moest verhuizen naar een eigen verblijf toen ze te groot werd. Mark speelt echter nog altijd met de ijsbeer. "In de ochtend is ze speelser en meer ontspannen, en laat ze me met haar rollebollen. We worstelen voor de lol, en soms vallen we samen in slaap op het gazon. Het is een geweldige manier om te ontstressen na een zware dag. Ik voel me vrij bevoorrecht om te kunnen slapen met mijn hoofd op een volwassen ijsbeer."


http://img683.imageshack.us/img683/4950/ijsbeer1.jpg


Later op de dag, wanneer er filmopnames aankomen, traint Mark zijn ijsbeer voor de shots die nodig zijn. Agee kan verschillende commando's uitvoeren in ruil voor haar favoriete eten, zoals steak, zalm en chocolade. Zo kan ze liggen, kruipen, rechtop zitten en ook rechtstaan en doen alsof ze brult. Het eigenlijke geluid wordt dan toegevoegd in de montage.


Schrik heeft Dumas alleszins niet. "Ik werk al veertig jaar op deze manier met beren," zegt hij aan de Daily Mail. "Ik kan Agee's lichaamstaal lezen en weet hoe ik me rond haar moet gedragen. Agee heeft regels en we werken binnen die regels." Iemand anders moet alleszins niet proberen wat Dumas doet. "Die wordt Agee's eten," luidt het. "De enige mensen ter wereld die ze tof vindt, zijn mijn vrouw en ik." Vooral vrouwen moeten oppassen. "Ze wordt heel jaloers als andere vrouwen met Mark praten," zegt Dawn. "Het is oké wanneer ik het doe, maar als er andere vrouwen in de buurt zijn, wordt ze heel bezitterig."(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langste zeebrug ter wereld

Langste zeebrug ter wereld


http://img837.imageshack.us/img837/5015/langstezeebrugterwereld.jpg

In China is de langste brug over zee plechtig geopend. Het bouwwerk is 42 kilometer lang en verbindt de eilanden Huangdao en Hongdao met de oostelijke havenstad Qingdao op het vasteland.

Aan de Qingdao Bay Bridge is vier jaar gebouwd en het duizelingwekkende prijskaartje bedraagt 1,1 miljard euro. Het hoogstandje is 35 meter breed en rust op vijfduizend pijlers die in zee staan. De brug bestaat uit verschillende viaducten en stukken met kabelconstructies om schepen toe te laten er onderdoor te varen.

Bij de bouw is 450.000 ton staal gebruikt waardoor de brug weerstand kan bieden tegen aardbevingen met een kracht tot 8,0 op de schaal van Richter. De Qingdao Bay Bridge is vier kilometer langer dan Lake Pontchartrain Causeway in Louisiana, de vorige recordhouder. (br.hln - foto reuters)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse schoolbevolking explodeert tegen 2020

Vlaamse schoolbevolking explodeert tegen 2020


http://img818.imageshack.us/img818/3092/schoolbevolking.jpg


Tegen 2020 telt Vlaanderen 34.500 kinderen meer die tussen zes en twaalf jaar zijn, en ook 31.000 kleuters meer dan vandaag. Ook de druk op de kinderopvang stijgt in dezelfde periode: het aantal kinderen jonger dan drie jaar zal met 18.000 toenemen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Kind en Gezin, die De Standaard kon inkijken.


Volgens de organisatie werden er vorig jaar 71.200 baby's geboren in Vlaanderen, een stijging met 1,7 procent. De organisatie zegt dat die groei nog een aantal jaren zal doorzetten. Over tien jaar is er zelfs een stijging van het aantal geboortes met vijftien procent.
 

Nog een grote uitdaging voor de kinderopvang en de scholen in de komende jaren, is de sterk toenemende diversiteit van de gezinnen. Een kwart van de kinderen die nu geboren worden, heeft een moeder die van vreemde origine is. Dat is een gemiddelde voor heel Vlaanderen, en elk jaar neemt het lichtjes toe. De provincie Antwerpen heeft met 32 procent het hoogste aantal kinderen van niet-Belgische origine. Limburg komt met ruim 26 procent op de tweede plaats. West-Vlaanderen kent de minste diversiteit, met minder dan twaalf procent kinderen van niet-Belgische afkomst.
 

De meeste anderstaligen wonen in Vlaams-Brabant: net geen derde van de kinderen wordt er nu geboren in een gezin dat thuis geen Nederlands spreekt. West-Vlaanderen sluit de rij met minder dan tien procent. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slangenkweker sterft na beet van zijn cobra

Slangenkweker sterft na beet van zijn cobra

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De 45-jarige slangenkweker Luke Yeomans is in het Engelse Nottinghamshire gestorven aan een hartaanval na een beet van een van zijn eigen koningscobra's.

Dit weekend wou Yeomans zijn terrarium met 24 koningscobra's openstellen voor het publiek. De slangenman beweerde altijd dat het helemaal veilig was hoe hij met de cobra's - bij de gevaarlijkste slangensoorten ter wereld - omging. Er bestaan zelfs foto's van Yeomans waarop hij een cobra op de kop kust.

Yeomans' dochter stond haar vader bij voor de verzorging van de slangen. De man kweekte al 30 jaar Aziatische koningscobra's. Hij stond bekend in de buurt als de Steve Irwin van Eastwood, naar de beroemde Australische dierenliefhebber die zelf gedood werd door een pijlstaartrog. Tragisch genoeg bekocht Luke Yeomans het door hem beoogde behoud van de slangensoort met zijn eigen leven. Hij had al 20 volwassen slangen en vier jongere. Zijn doel was honderd stuks.

Yeomans werd al eens eerder gebeten door een cobra, maar kon toen op tijd naar het ziekenhuis gebracht worden en overleefde de beet. Cobra's zijn erg giftig: één beet volstaat om een olifant te vellen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen vaker snel weer thuis na bevalling

Vrouwen vaker snel weer thuis na bevalling


http://img36.imageshack.us/img36/2533/bevalling.jpg


Kersverse moeders blijven steeds vaker maar drie of vier nachten in de kraamkliniek na hun bevalling. Bijna evenveel moeders kozen in 2010 voor dergelijk verkort ziekenhuisverblijf in plaats van het normale verblijf van vijf of zes nachten.


Dat blijkt uit het rapport 'Het kind in Vlaanderen' van Kind en Gezin. Vorig jaar overnachtte nog 42,9 procent van de net bevallen moeders vijf tot zes nachten in de kraamkliniek. Een jaar eerder was dat nog meer dan 45 procent. Het aantal moeders dat al na drie of vier nachten huiswaarts keerde, nam in dezelfde periode toe van 38,4 tot 41,6 procent.


Moeders die maximaal twee nachten in het ziekenhuis overnachten, blijven veeleer de uitzondering (5,8 procent in 2010). Zeven nachten of meer in de kraamkliniek blijven, komt iets vaker voor (8,6 procent). Vorig jaar werd bijna 99 procent van de kinderen geboren in een kraamkliniek. Slechts 1,1 procent van de geboorten vindt thuis plaats of in een andere plaats buiten de kraamkliniek. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Don Johnson - Tell It Like It is

Don Johnson - Tell It Like It is

Klik op de foto om hem te beluisteren


Don Johnson
(Flat Creek, 15 december 1949) is een Amerikaanse zanger en acteur, bekend van verschillende televisieseries en films. Johnson werd vooral bekend als detective in de politieserie Miami Vice uit de jaren '80.

Johnson, geboren in Flat Creek, is de zoon van een boer en een schoonheidsspecialiste. Later trok zijn familie naar Kansas. Johnson zelf was toen 6 jaar. In 1967 studeerde Johnson af aan South High School in Wichita en ging vervolgens studeren aan de Universiteit van Kansas, maar die universiteit lag Johnson niet echt. Vervolgens ging de toekomstige acteur drama studeren aan het American Conservatory Theater in San Francisco. In 1969 speelde hij de hoofdrol in Fortune and Men's Eyes, een productie uit Los Angeles.

Later ging hij acteren voor verscheidene televisieseries maar elke serie waarin hij meespeelde, raakte niet gelanceerd. Hij kreeg al gauw de bijnaam six-time loser in Hollywood omdat hij zes keer deel uitmaakte van een serie die de televisie niet haalde.

In de jaren '80 lukte het Johnson wel om in een serie te spelen die succesvol werd. Don Johnson nam de rol van Sonny Crockett aan, een detective uit Miami. Samen met Philip Michael Thomas vormde hij het legendarische politieduo uit de serie Miami Vice, die tussen 1984 en 1989 werd uitgezonden. In de late jaren '90 werd hij opnieuw succesvol door Nash te spelen in de televisieserie Nash Bridges. Nash was een detective van de San Francisco Police Department


Don Johnson trouwde in zijn leven twee keer met de actrice Melanie Griffith. De eerste keer was maar voor een korte periode in 1976, de tweede keer was tussen 1989 en 1996. Samen hebben ze een dochter die Dakota Johnson heet.

Tussen 1981 en 1985 woonde Johnson ook samen met Patti D'Arbanville. Zij is eveneens een actrice. Samen hadden ze één zoon, Jesse Johnson.

Johnson heeft ook ooit een relatie gehad met Barbara Streisand. Samen namen ze zelfs een single op die de titel Till I Loved You meekreeg.

Momenteel is Don Johnson getrouwd met Kelley Phleger. Samen hebben ze drie kinderen: Jasper, Deacon en Grace.
» Reageer (0)
29-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 op 3 steungerechtigden in Gent is niet in België geboren

"2 op 3 steungerechtigden in Gent is niet in België geboren"


http://img64.imageshack.us/img64/7339/steungerechtigd.jpg


In Gent is het aantal mensen met financiële moeilijkheden met 12,6 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Twee op de drie steungerechtigden is niet in België geboren en veertig procent is jonger dan dertig jaar. Dat zegt OCMW-voorzitter Geert Versnick (Open vld) vandaag bij het jaaroverzicht.


"De nieuwe EU-burgers en mensen van allochtone origine veranderen de hulpverlening van gezicht", aldus Versnick. "Van de 8.866 steungerechtigden uit 2010 zijn er 5.825 in een ander land geboren, omgerekend 66 procent, een stijging met vier procent."
 

Vorig jaar kregen 11.461 mensen (4,6 pct) van de Gentse bevolking financiële steun, goed voor bijna zestig miljoen euro, een stijging van 6,1 miljoen euro. 7.373 personen kregen in 2010 een leefloon, een stijging van 7,8 procent, en 1.641 personen kregen een levensminimum, een stijging met veertig procent.
 

Van die levensminimumtrekkers is 41 procent Belg. "Eén op vijf leefloners is afkomstig van nieuwe EU-landen, voornamelijk Bulgarije en Slowakije, waaronder een groot deel van Roma-afkomst. Hun aandeel steeg met vijf procent, wat veel is op een jaar", klonk het verder. Ruim een kwart van de leefloners is jonger dan 25 jaar.
 
Positief in Gent is wel een daling van het aantal cliënten met energieschulden. Ook senioren vinden steeds meer hun weg naar een lokaal dienstencentrum, dat senioren moet ondersteunen zo lang mogelijk thuis te wonen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handtas van Thatcher brengt 25.000 pond op voor goede doel

Handtas van Thatcher brengt 25.000 pond op voor goede doel


http://img87.imageshack.us/img87/6048/margaretthatcherm.jpg
Een handtas van de voormalige Britse premier Margaret Thatcher heeft tijdens een veiling van Christie's in Londen 25.000 pond (28.000 euro) opgebracht voor goede doelen.
 
De zwartlederen tas van het merk Asprey, die Thatcher droeg tijdens een ontmoeting met de voormalige Amerikaanse president Ronald Reagan in 1985, werd verkocht aan een Cyprioot, die in Groot-Brittannië student was ten tijde van het premierschap van de Iron Lady tussen 1979 en 1990.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knaap gratis verlost van harige geboortevlek

Knaap gratis verlost van harige geboortevlek

Binnenkort is de achtjarige An Qi verlost van de afzichtelijke harige geboortevlek die zijn gezicht ontsiert. En wat meer is: de behandeling wordt gratis uitgevoerd door een centrum voor plastische chirurgie in de Chinese stad Changchun.


Het knaapje woont bij zijn grootouders nadat zijn vader overleed en zijn moeder in een psychiatrische inrichting is opgenomen. "An vroeg me altijd of ik hem geen nieuw gezicht kon geven", zegt grootvader Fan Jingxue. "Beschaamd als hij is, durft An bijna niet naar school te gaan. De andere kinderen schelden hem uit voor harige aap. Dat kon niet blijven duren".
Dankzij de mensen van het Min Yi-instituut wordt de jongen nu gratis behandeld. De eigenlijke operatie zal vier uur duren. "Eerst moeten we onderzoeken of de jongen gezond genoeg is om de operatie te doorstaan", zegt dokter Zheng Xiaoqin. "Dan moet de geboortevlek verwijderd worden en moeten we een nieuw stuk huid op zijn gezicht transplanteren. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen 20 jaar zullen we aliens vinden

Topastronoom: "Binnen 20 jaar zullen we aliens vinden"


http://img199.imageshack.us/img199/4959/aliensq.jpg


"We zullen aliens vinden binnen de twintig jaar", voorspelt Russisch topastronoom Andrei Finkelstein in The Sun. "Het ontstaan van leven is zo onvermijdelijk als de vorming van atomen", zegt de directeur van het vermaarde Instituut voor Toegepaste Astronomie van de Russische Wetenschapsacademie. "Er is leven op andere planeten en wij zullen het vinden binnen dit en twintig jaar."

Zo'n tien procent van de ons bekende planeten met zonnestelstels in de melkweg gelijkt op de Aarde en daarom is het volgens Finkelstein onvermijdelijk dat daar leven kan gevonden worden.

Hij meent dat de aliens heel waarschijnlijk op de mens gelijken, met twee armen, twee benen en een hoofd. "Maar ze kunnen wel een andere huidskleur hebben", voegt hij eraan toe.
Nog volgens Finkelstein werd er tot nu toe op een verkeerde manier naar buitenaards leven gezocht. De meeste wetenschappers gaan op zoek naar radiosignalen die zouden uitgezonden worden door aliens. Finkelstein vindt dat wij zélf met hen contact moeten zoeken en niet omgekeerd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lynyrd Skynyrd - Simple Man

Lynyrd Skynyrd - Simple Man

Klik op de foto om hem te beluisteren

Lynyrd Skynyrd is een Amerikaanse southern rockband, afkomstig uit Jacksonville, Florida. Lynyrd Skynyrd verwierf begin jaren 70 bekendheid onder het leiderschap van zanger en songwriter Ronnie Van Zant tot hij met enkele andere bandleden omkwam bij een vliegtuigongeluk op 20 oktober 1977.

Lynyrd Skynyrd was één van de meest toegejuichte southern-rockbands, hoewel die term toen nog niet was uitgevonden. Op 13 maart 2006 werd zij in de Rock and Roll Hall of Fame geïntroduceerd. De unieke 'triple-lead guitar' zorgde ervoor dat songs zoals Free Bird of Sweet Home Alabama nu nog bekendheid hebben. Lynyrd Skynyrd staat op de derde plaats van de top 100-gitaarsolo's aller tijden met Free Bird .

Leden van de band waren, naast zanger Ronnie Van Zant, onder meer de gitaristen Gary Rossington, Allen Collins, Ed King, en Steve Gaines, de bassist Leon Wilkeson, keyboardspeler Billy Powell, en de drummers Bob Burns en Artimus Pyle.

De band, die oorspronkelijk My Backyard heette, werd gevormd in Jacksonville in de zomer van 1964 door de jeugdvrienden Ronnie Van Zant, Allen Collins, Gary Rossington, Larry Junstrom (bas) en Bob Burns. Hun vroege invloeden waren Britse groepen zoals The Beatles, Free, The Yardbirds maar ook blues- en southern-bands als The Allman Brothers Band.

Tijdens de jaren 60 veranderde hun naam ettelijke malen; zo noemden de bandleden zich The Noble Five en One Percent. Ze speelden vaak in clubs en dancings in Jacksonville. Toen ze in 1968 een Battle of the Bands wonnen kregen ze hun eerste hits, waaronder Michelle en Need All My Friends. In 1970 werd de definitieve naam bedacht: Lynyrd Skynyrd, een verbastering van de naam van een gymleraar van enkele bandleden, Leonard Skinner.
» Reageer (0)
28-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10.000 dollar voor tips olifantenmishandeling

10.000 dollar voor tips olifantenmishandeling

Klik op de foto om het filmpje te bekijkenOlifant Tai in de film 'Water for Elephants'.

De Amerikaanse dierenrechtenorganisatie Animal Legal Defense Fund (ALDF) belooft 10.000 dollar (iets meer dan 7.000 euro) voor tips die kunnen leiden tot de arrestatie en veroordeling van mensen die olifanten mishandelen tijdens opnames van films of tv-series in Californië. Het initiatief ontstond na gelekte beelden van de mishandelde Tai, de olifant uit de film 'Water for Elephants'. Met de actie wordt ook impliciet de training van wilde dieren tot tv-'figuren' aangeklaagd.

De beelden van de mishandelde Tai, in onderstaand filmpje, werden zes jaar geleden gedraaid, tijdens trainingssessies voor de opnames van 'Water for Elephants'. Californische dierenrechtenorganisaties en sympathisanten waren zo geschokt dat ze prompt beslisten het op te nemen voor mishandelde olifanten.

Ze proberen bepaalde trainingsmethodes te verhinderen door ultieme tips van olifantenmishandeling te belonen met duizenden Amerikaanse dollars. De behandeling die ze trachten te bekampen staat ook neergeschreven in een Californische wet en omvat onder meer een olifant eten, drinken of rust ontzeggen, elektrische shocks toedienen en het fysiek bestraffen van de dieren.

'Have Trunk Will Travel', het bedrijf dat instond voor de training van Tai, doet ondanks het filmpje alle beschuldigingen van de hand. Volgens hen vereist de opleiding van olifanten nu eenmaal een harde hand want "het beest moet weten wie de baas is". De trainers ontkennen echter het geven van elektrische shocks, "behalve in situaties die de veiligheid van het dier of de mens ondermijnen".

Maar ALDF-directeur Stephen Wells gaat nog een stap verder en stelt dat olifanten of andere wilde dieren helemaal niet gemaakt zijn om mee te spelen in films of tv-series, want "het blijven wilde dieren en geen acteurs". De glitter en glamour die Hollywood-films uitstralen, verdoezelen volgens hem de lijdensweg die de dieren moeten ondergaan. Verschillende trainingstechnieken vallen dan ook onder de Californische wet van dierenmishandeling, aldus Wells.

Ook de dierenrechtenorganisatie Animal Defenders International (ADI) diende een klacht in tegen 'Have Trunk Will Travel'. Volgens de organisatie maakt het trainingsbedrijf het publiek blaasjes wijs als het verkondigt dat de olifanten op een menswaardige manier getraind worden. ADI laat verder nog weten dat olifant Tai binnenkort ook te zien is in de Amerikaanse film 'Zookeeper'. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders betalen chirurgen in India om dochter in zoon te veranderen


Ouders betalen chirurgen in India om dochter in zoon te veranderen


http://img10.imageshack.us/img10/5443/india1t.jpgDokters in India worden ervan beschuldigd geslachtsoperaties uit te voeren bij jonge meisjes. Ouders betalen de artsen veel geld om van hun dochtertje een jongen te maken. Ze hopen dat een jongen de familie meer geld zal kunnen opbrengen.

In één stad zouden zo'n 300 meisjes een geslachtsoperatie gekregen hebben. Hun ouders betaalden daar ongeveer 2.500 euro voor. In het land leven nu al meer jongens dan meisjes, omdat ouders vaak voor abortus kiezen als blijkt dat ze een meisje verwachten. Ze vrezen de hoge bruidschat die ze later zullen moeten betalen. Daardoor leven er nu zeven miljoen meer jongens dan meisjes jonger dan zes jaar in India.

Actievoerders komen op voor de rechten van de vrouwen in India. Ze stellen dat meisjes nu zelfs na hun geboorte niet meer veilig zijn. De praktijken kwamen aan het licht toen bleek dat kinderen uit heel India geopereerd werden door artsen in Indore. De artsen zelf zeggen dat het om meisjes met afwijkingen gaat die "chirurgisch verbeterd" werden in de ziekenhuizen van de stad.

Onvruchtbaar
De geslachtsoperatie houdt in dat meisjes bovenop hun vrouwelijke organen een penis krijgen. Ze worden ook geïnjecteerd met mannelijke hormonen. Dr. V.P. Gowami - voorzitter van de Indiase Academie van Kinderartsen - waarschuwt ouders dat hun kind na zo'n operatie voor altijd impotent of onvruchtbaar kan worden.

Ranjana Kumari van het Centrum voor Sociaal Onderzoek noemt de situatie in India "sociale waanzin". Pogingen om de afwijzing van meisjes via het onderwijs te stoppen, zijn mislukt. "Het wordt steeds erger", zegt Kumari. "In 2001 werden in Dehli voor iedere 1.000 jongens 886 meisjes geboren. Nu zijn er dat maar 866 meer. Hoe rijker en hoe intellectueler het gezin, hoe groter het risico voor meisje om niet te overleven."

De actievoerders willen dat er dringend meer steun komt voor vrouwen in de Indiase samenleving, onder meer in de vorm van subsidies en jobs. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België behoort tot duurste landen van Europa


België behoort tot duurste landen van Europa


http://img27.imageshack.us/img27/6862/groentenenfruit.jpg


De prijzen van consumptiegoederen en -diensten in België liggen 12 procent hoger dan het Europese gemiddelde. België is daarmee één van de duurdere landen in Europa, zo blijkt uit cijfers van Eurostat over 2010.

Uit de cijfers blijkt dat er enorme verschillen zijn in de prijzen van consumptiegoederen en -diensten. Duurste land van de 27 EU-landen is Denemarken, waar de prijzen 43 procent hoger liggen dan het gemiddelde in Europa. De laagste prijzen zijn terug te vinden in Bulgarije, waar de prijzen op 51 procent van het Europees gemiddelde liggen.
 

België zit in de kopgroep van duurdere landen. Behalve Denemarken moet het enkel nog Finland, Luxemburg, Zweden en Ierland laten voorgaan. Frankrijk zit op hetzelfde niveau als België. Bij de buren in Nederland liggen de prijzen slechts 6 procent boven het gemiddelde, bij de Duitse buren is dat maar 4 procent.
 

Vooral inzake voeding en niet-alcoholische dranken is ons land duur: 15 procent hoger dan het gemiddelde, de op vier na hoogste score van de EU27. Voor kledij (+15 procent in België) zijn slechts drie (Scandinavische) landen duurder. Voor tabak en alcohol scoren we het Europees gemiddelde. Consumentenelektronica is bij ons 3 procent duurder, personenvoertuigen 1 procent duurder en hotel- en restaurantbezoek 12 procent duurder.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zieke vrouw (95) moet natte pamper verwijderen voor fouillering op luchthaven

Zieke vrouw (95) moet natte pamper verwijderen voor fouillering op luchthaven


http://img838.imageshack.us/img838/6241/ziekevrouw.jpg

In de Amerikaanse staat Florida heeft een 95-jarige vrouw haar pamper moeten verwijderen voor een fouillering op de luchthaven van Fort Walton Beach. De ernstig zieke Lena Reppert miste daardoor op 18 juni bijna haar vlucht naar Detroit, klaagt haar dochter Jean Weber.

Reppert moest worden gefouilleerd omdat ze in een rolstoel zat, en dus niet door de metaaldetector kon. Tijdens de fouillering vond het beveiligingspersoneel een massa bovenaan de dij van haar moeder, zegt Weber. Het ging om een harde plek op de pamper, die op die plaats zwaar was geworden doordat hij nat was.

De werknemers vonden het vervolgens nodig dat de vrouw haar pamper verwijderde om hem te kunnen onderzoeken. Weber had geen extra pamper in haar handbagage, omdat ze die nog nooit nodig had gehad. Er zat echter niets anders op dan te gehoorzamen.

Bij de Transportation Security Administration (TSA) luidt het dat de veiligheidsagenten niets verkeerd hebben gedaan, en dat ze gewoon de procedure volgden. Woordvoerder Nick Kimball stelt dat de agenten de vrouw niet hebben gedwongen de pamper uit te trekken, en dat het persoon had aangeboden bagage uit het vliegtuig te halen zodat de vrouw een propere pamper kon aantrekken.

Weber had echter schrik de vlucht te missen, zegt ze. "Moeder is zwak. Ik had deze tijdstippen geregeld omdat het de periode is dat ze elke dag het sterkst is. Ik wou haar niet laten wachten".

Volgens Weber mocht ze van de agenten de pamper niet verwijderen in de fouilleringsruimte, en moest ze naar een toilet buiten de beveiligde zone. Vervolgens moesten ze opnieuw aanschuiven, waarna Weber zelf een alarm veroorzaakte doordat ze over haar toeren was en weende. Haar handtas werd gecontroleerd op chemicaliën, en ze verloor het pasje waarmee ze haar moeder mocht begeleiden naar de gate. Uiteindelijk bracht luchthavenpersoneel de bejaarde vrouw naar het vliegtuig.

"Het was een traumatisch moment voor mij omdat ik weet dat mijn moeder heel ziek is. Hopelijk kan ik er nog naartoe voor er iets gebeurt," zegt Weber. Haar aan leukemie lijdende moeder had een tijd in Florida gewoond, en was op weg naar haar geboortestreek in Michigan. Ze wil daar begraven worden in Hastings. (br.hln - foto ap)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Koreaans festival voor hondenvlees afgeschaft na protest

Zuid-Koreaans festival voor hondenvlees afgeschaft na protestVreselijk !!! 

In Seongnam, Zuid-Korea, is een festival dat hondenvlees promoot, afgelopen vrijdag afgeschaft na aanblijvende klachten van dierenliefhebbers. Dat schrijft de Nederlandse nieuwssite ad.nl.

De consumptie van hondenvlees in Zuid-Korea staat onder toenemende druk van activisten. In een poging het imago van het vlees op te krikken, plande de Koreaanse Vereniging voor Hondenfokkers een festival, met een resem aan hondenvlees en bijhorende barbecues. Ook make-up en sterke dranken op basis van hond stonden op het promotielijstje.

De organisatoren moesten het evenement echter afblazen doordat zij na aanhoudende klachten nergens nog een zaal konden huren, aldus Ann Yong-Geun, adviseur van de organisatie. "Door het immense aantal telefoontjes met klachten zagen wij ons genoodzaakt het evenement te annuleren."

In Zuid-Korea zijn er zo'n 600 boerderijen die honden kweken voor hun vlees. Vooral hondensoep is er een zomer delicatesse. (br.hln - foto reuters)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse duivenmelkers kopen topduif voor 50.000 euro

Vlaamse duivenmelkers kopen topduif voor 50.000 euro


http://img29.imageshack.us/img29/6995/duiven.jpg

foto ter illustratie


De Belgische duivenmelkers Filip en Nicolas Norman uit Knokke hebben 50.000 euro neergeteld voor een kampioensduif uit Nederland. Dat melden Nederlandse media vandaag.

De Nederlander Cor van der Ploeg (73) uit Leeuwarden had zijn duif Simson te koop gezet, omdat hij naar eigen zeggen bang was dat ze gestolen zou worden: "Ik verstopte de duif op een geheim plekje om te voorkomen dat ze werd gestolen. Ik ben blij dat ik ze kwijt ben". Vader en zoon Norman zijn al jaren bevriend met Van der Ploeg en willen met Simson gaan kweken.
 
Absoluut geen record
Het gebeurt niet vaak dat een duif voor zo veel geld wordt verkocht, maar een record is het niet. In 2010 betaalde een Japanse zakenman al 170.000 euro voor een wedstrijdduif van twee Duitse duivenmelkers.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevangene wil in gevangenis blijven

Gevangene wil in gevangenis blijven


De man blijft liever langer in de gevangenis van Sint-Gilles (foto) en zou daar goede redenen voor hebben.


Een 61-jarige gedetineerde in de gevangenis van Sint-Gillis weigert sinds enkele weken om de gevangenis te verlaten. De gevangenis kan hem ook niet verplichten om een elektronische enkelband te aanvaarden.
 
Joao probeerde in november 2010 zijn echtgenote te doden. Hij werd tot vier jaar cel veroordeeld, waarvan drie jaar effectief.
 
Volgens zijn naasten weigert hij vandaag om de gevangenis te verlaten om zijn oude dag veilig te stellen. Hij wil scheiden van zijn vrouw om haar te dwingen hun appartement te verkopen. Maar omdat een scheiding lang duurt, wil hij tijd winnen in de gevangenis, waar hij "een beetje comfort" geniet, schrijft de krant La Dernière Heure. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw voedert konijnen wietplanten

 Vrouw voedert konijnen wietplanten


http://img339.imageshack.us/img339/6215/konijnen.jpg


De politie in het Duitse Brandenburg stootte op een grote partij wietplanten en ontdekte dat de 84-jarige vrouw in het naburige huis haar konijntjes voederde met de marihuana.

"Ze zijn er dol op", verklaarde de vrouw aan de agenten in het dorpje Golzow, in de buurt van Belzig. Dat meldt de krant Tagesspiegel.

Een agent onderweg naar zijn werk had de planten, die een meter hoog stonden, vanop de weg zien staan. Zijn collega's besloten de eigenares van het braakliggend stuk grond een bezoekje te brengen. Ze verklaarde dat ze de planten niet zelf kweekte, maar dat ze daar vanzelf gekomen waren en dat het prima konijnenvoer was. De konijnen waren er niet alleen dol op, de planten groeiden ook zeer snel terug.

Een woordvoerder van de politie stelt dat het verhaal van de vrouw heel aannemelijk is, maar dat de planten niettemin gerooid werden en in het labo zullen onderzocht worden om uit te maken hoe hoog hun THC-gehalte is.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Judas Priest - Diamonds and Rust

Judas Priest - Diamonds and Rust

Klik op de foto om ze te beluisteren

Judas Priest is een Britse heavy metal band die al sinds 1970 actief is (sommige bronnen noemen zelfs 1968 als beginjaar). De groep wordt vaak gezien als één van de grondleggers van het heavy metal genre.

De band wordt opgericht door gitarist K.K. Downing en bassist Ian Hill. Later voegt gitarist Glenn Tipton zich bij de band. Recentelijk heeft de gitarist toegegeven dat hij Judas Priest slechts als een tussenstation zag, totdat hij wat beters zou vinden. Glenn komt er al heel snel achter dat de band groot potentieel heeft, zeker nadat vocalist Rob Halford zich bij de band aansluit in 1973. Voor een habbekrats nemen de heren met een sessiedrummer het debuut Rocka Rolla op in 1974. De plaat flopt door een matige productie en zwak songmateriaal. Priest krijgt een herkansing in de vorm van Sad Wings Of Destiny in 1976. Naast nummers als The Ripper en Tyrant, staat op de plaat de heuse klassieker Victim Of Changes. Tot op de dag van vandaag heeft dit nummer een vaste plek op hun live setlist.

In 1977 breekt de band door in de VS met het nummer Diamonds And Rust, vreemd genoeg een cover van folkzangeres Joan Baez. De bijbehorende plaat Sin After Sin is met behulp van de latere drummer van Toto, Simon Phillips, opgenomen.

Het drummerleed is dan nog niet verholpen, want de volgende twee platen Stained Class en Killing Machine worden ingespeeld door weer een andere drummer, Les Binks. Met hem brengt Judas Priest in 1979 wel de absolute live mijlpaal Unleashed In The East uit. Deze in Japan opgenomen plaat, somt precies op waar Judas Priest voor staat: tweestemmige gitaarloopjes, hoge gillende vocalen, een ronkende ritmesectie en uitstekend songmateriaal.

Als de jaren 80 aanbreken blijft Priest onverminderd platen uitbrengen. Aan British Steel uit 1980 wordt in 2001 nog een documentaire gewijd in de serie 'Classic Albums'.

De band experimenteert op het Turbo album uit 1986 met gitaarsynthesizers, tot groot ongenoegen van vele fans. Met 'Ram It Down' uit 1988 laat Judas Priest het experimenteren voor wat het is en brengt weer een heavy metal album als vanouds uit. Drummer Dave Holland, die Les Binks in 1980 verving, verlaat na de tour de band om zich op andere interesses te storten.

Vriend en vijand zijn stomverbaasd wanneer Painkiller twee jaar later uitkomt. Het titelnummer laat een ongekend harde Priest horen. Met snoeiharde metal, veel dubbele bassdrums dankzij Racer-X drummer Scott Travis en een krijsende Rob Halford lijkt de band aan een tweede jeugd te zijn begonnen. Aan het einde van de tour kondigt Rob Halford echter zijn vertrek aan. Hij wil andere dingen doen en die kan hij niet langer kwijt binnen Judas Priest.

In 1996 loopt Priest de Amerikaan Tim Owens tegen het lijf en ze zijn direct onder de indruk van zijn vocale acrobatiek. Veel tijd hebben ze niet nodig om Owens het materiaal te leren, hij speelt namelijk in een Judas Priest coverband. Een droom voor de jonge Amerikaan gaat in vervulling als hij met zijn favoriete band Jugulator opneemt en vervolgens mee op tour gaat. Zowel plaat als tour worden goed ontvangen, al wordt Rob Halford wel gemist. Dat verandert ook niet met Demolition uit 2001 en de roep om een reünie wordt steeds luider.

In 2004 is het dan zover, voor het eerst in 12 jaar toert de band weer met Rob Halford op zang en doet verschillende festivals aan, zoals Graspop. In 2005 volgde een nieuw album: Angel Of Retribution. De leden, inmiddels de 50 ruimschoots gepasseerd, laten weten aan stoppen nog lang niet te denken. Op 16 juli 2008 wordt het nieuwste dubbelalbum, genaamd Nostradamus, uitgebracht. Op 23 maart 2009 wordt het Priest Feast gehouden in de Heineken Music Hall, waarbij naast Judas Priest ook de thrash metal legendes Megadeth en Testament optreden. Op 7 december 2010 wordt door de band de 'Farewell tour' bekend gemaakt. Dit zullen hun laatste optredens zijn waarna de band stopt met optreden. Van een definitief afscheid is echter nog geen sprake. Op woensdag 20 april 2011 laat K.K. Downing weten dat hij er mee stopt. Richie Faulkner gaat hem vervangen in de komende tour.

Oud-drummer Dave Holland (die in de band zat van 1979 tot 1989) is begin 2004 veroordeeld tot 8 jaar cel, omdat hij seks had met een minderjarige aan wie hij drumles gaf.» Reageer (0)
27-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaar onweer met enorme hagelstenen op komst

Zwaar onweer met enorme hagelstenen op komst


http://img837.imageshack.us/img837/348/hagelstenen.jpgDe tropische hitte kent morgen al een einde en dat zal gepaard gaan met stevige onweersbuien. We mogen ons opmaken voor onweer, zware windstoten en enorme hagelstenen in België, Nederland en het noorden van Frankrijk. Vandaag krijgen de Britten al met het noodweer te maken. Daar zijn lokaal zelfs kleine tornado's mogelijk.


Vandaag kunnen we nog van de zon genieten, maar morgen vergroot de kans op onweer. En dat zou volgens de recentste voorspellingen wel eens noodweer kunnen worden. Er worden hagelstenen verwacht met mogelijk een diameter van meer dan vijf centimeter. Op de website van Estofex, gespecialiseerd in stormweer, krijgt ons deel van Europa morgen waarschuwing 2 van de drie categorieën.


Het KMI verwacht morgen nog steeds temperaturen die tot 33 graden kunnen oplopen. Vanuit het westen wordt het dan geleidelijk onweerachtig. Dat onweer kan gepaard gaan met veel neerslag en zware windstoten. In de nacht van dinsdag op woensdag koelt het flink af. Later in de week moeten we opnieuw tevreden zijn met temperaturen rond 20 graden.


In Groot-Brittannië komt vandaag al een einde aan het zomerweer. Koele Atlantische lucht zal daar vooral in het zuidoosten voor fikse onweersbuien zorgen. Mogelijk kunnen er zelfs kleine tornado's ontstaan. "De tornado's zullen niet zo groot zijn als die in de VS", legt Mark Seltzer van Met Office uit. "Maar ze kunnen nog steeds zware schade veroorzaken, zoals in het verleden al gebleken is."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer meisjes van vijf al gedwongen om te trouwen

Steeds meer meisjes van vijf al gedwongen om te trouwen


http://img217.imageshack.us/img217/7216/noordafrika.jpg


10 miljoen meisjes zullen dit jaar te jong of tegen hun wil uitgehuwelijkt. Hierdoor kunnen ze niet naar school en zet dit hun leven op het spel door partnergeweld, de kans op besmetting met hiv en sterfte in het kraambed. Organisaties waarschuwen dat dit probleem toeneemt.

Een op de zeven meisjes in Noord-Afrika, Zuid-Amerika en delen van Azië worden gedwongen te trouwen voor hun 15de. Ook dichter bij huis stijgt deze problematiek, twee miljoen meisjes in Oost-Europa werden afgelopen jaar gedwongen te trouwen voor de leeftijd van 18 jaar. Onderzoekers ondervroegen meisjes van over de hele wereld die al op hun tiende trouwen, vaak met mannen die een pak ouder zijn. Velen werden ontvoerd, misbruikt en zelfs verkracht door hun zogenaamde echtgenoten.

Daarom roept de Britse organisatie voor kinderrechten Plan UK overheden op om kindhuwelijken te stoppen. Marie Staunton van de organisatie: "Kindhuwelijken staan gelijk aan misbruik. Het is een van de grootste problemen in ontwikkelingslanden." Je kunt de organisatie helpen dit probleem te bestrijden door deze petitie te ondertekenen. (br.hln - foto reuters)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geopereerde keizerpinguïn in kritieke toestand

Geopereerde keizerpinguïn in kritieke toestand


http://img815.imageshack.us/img815/8054/keizerpinguin.jpg


Het gaat niet goed met de keizerpinguïn die maandag in Nieuw-Zeeland opdook. Het dier onderging al twee operaties in een dierentuin in de hoofdstad Wellington, maar verkeert nog altijd in kritieke toestand, zo schrijft het AD.

Nieuw-Zeelanders noemen de pinguïn Happy Feet, naar de gelijknamige animatiefilm uit 2006, over een kolonie keizerspinguïns op de Zuidpool. Het dier werd maandag voor het eerst waargenomen op een strand op het Noordereiland. De pinguïn was duizenden kilometers afgedwaald van de Zuidpool, waar deze grootste pinguïnsoort normaal leeft. Sinds 1967 was er geen keizerpinguïn meer waargenomen in Nieuw-Zeeland.

In de afgelopen week kreeg Happy Feet te maken met stress, een oplopende lichaamstemperatuur en maag- en ademhalingsproblemen. Het dier at zand in pogingen om af te koelen. Op de Zuidpool eten pinguïns sneeuw en ijs als ze hun lichaam willen koelen.

Vrijdag besloten de autoriteiten de keizerpinguïn over te brengen naar de dierentuin van Wellington. In de nacht van vrijdag op zaterdag volgde een vier uur durende operatie aan de luchtwegen van het 27 kilo wegende en 80 centimeter lange mannetje. In een tweede operatie werd zand verwijderd uit de maag van Happy Feet. Röntgenonderzoek wees vervolgens uit dat niet al het zand was weggehaald. Een derde operatie moet nu uitkomst bieden.

Het is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met de keizerpinguïn, als deze weer beter wordt. Een particulier heeft volgens de nieuwszender TVNZ gezegd dat hij het dier in dat geval terug wil brengen naar de Zuidpool.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reconstructie moord Willem van Oranje

Reconstructie moord Willem van Oranje

Klik op de foto om het filmpje te bekijkenWillem van Oranje (1533 - 1584)


Het Nederlandse forensisch onderzoeksbureau DelftTech en museum Het Prinsenhof gaan de moord op Willem van Oranje reconstrueren. De eerste resultaten worden dit najaar gepresenteerd.

DelftTech hoopt met behulp van geavanceerde forensische methoden, zoals 3D-technologie, schietproeven en modern sporenonderzoek, antwoord te geven op tot nu toe onbeantwoorde vragen over een van de eerste politieke moorden in de Nederlandse geschiedenis.
 
Een van de vragen die het onderzoek hoopt te beantwoorden, is of Willem van Oranje door twee of drie kogels om het leven werd gebracht. In veel geschiedenisboeken wordt gesproken over drie kogels. Maar in de muur van Het Prinsenhof, waar de 'Vader des Vaderlands' werd doodgeschoten, zijn maar twee kogelgaten te vinden. Deze derde kogel zou mogelijk in de 18e eeuw zijn vervoerd naar het landgoed Santhorst, dat begin 19e eeuw werd afgebroken.
 
Willem van Oranje (1533-1584) was aanvankelijk stadhouder voor de koning van Spanje, maar ontpopte zich in het eerste deel van de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) tot een van de leiders van de protestantse strijd tegen Filips II.
 
Nadat de Spaanse koning hem vogelvrij had verklaard, werd de prins van Oranje op 10 juli 1584 doodgeschoten in Het Prinsenhof. Zijn moordenaar, Balthasar Gerards, werd gepakt en twee maanden later gevierendeeld.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R.E.M. - Losing My Religion

R.E.M. - Losing My Religion

Klik op de foto om hem te beluisteren


R.E.M. is een college rock-band die in 1980 in Athens, Georgia (Verenigde Staten) werd opgericht.

In de beginjaren bouwde de band al een behoorlijke reputatie op maar de doorbraak naar het grote publiek kwam met het album Out Of Time en de hits Losing My Religion en Shiny Happy People. Losing My Religion en het van Automatic for the People afkomstige Everybody Hurts worden gerekend tot de klassiekers in de popmuziek.

In oktober van 1997 verliet drummer Bill Berry, vanwege een zware depressie de groep. In 1995 werd Berry tijdens een concert in Oostenrijk getroffen door een hersenbloeding. Hij ruilde het leven van rockster in voor een leven op de boerderij, maar is inmiddels weer bezig met muziek.

Kenmerkend voor R.E.M. is de krachtige, karakteristieke zang van Michael Stipe, de eigenzinnige composities, die een combinatie van folk en rock laten horen en de meestal zeer gedreven optredens die muziektechnisch zeer verzorgd zijn. Stipe uit regelmatig zijn maatschappelijk engagement en maakt daar ook tijdens optredens geen geheim van.

In de jaren tachtig werd de band wel gezien als een schoolvoorbeeld van alternatieve muziek. Opmerkelijk is dat dit imago sindsdien weinig aan kracht heeft ingeboet, hoewel de band inmiddels al jarenlang wereldwijd ook commercieel zeer succesvol is.

Het lied What's the Frequency, Kenneth? is gebaseerd op de overval op Dan Rather, bekend tv-nieuwspresentator van de Amerikaanse zender CBS. In 1986 werd hij overvallen door William Tager die hem de vraag toeriep wat de frequentie is. Hij wilde te weten komen op welke frequentie beelden in zijn hoofd gezonden werden om zijn daaruit voortkomende kwellingen te kunnen stoppen.

Het lied 'Man on the Moon' is een ode aan Andy Kaufman, beroemd komiek en beroemd Elvis-imitator. "Everybody Hurts" is een nummer 1 hit in verschillende hitlijsten over de gehele wereld dat op 15 april 1993 als single werd uitgegeven door Warner Bros. Records. Het verscheen een half jaar eerder als albumnummer op Automatic for the People. Michael Stipe linkt het nummer nadrukkelijk aan zijn vriendschap met Kurt Cobain van Nirvana, waarvan hij zelf zegt dat het nummer aansluit op de psychische problemen die Cobain in de periode ervoer. In het algemeen wordt het gelinkt aan zelfmoord van tieners.

Het lied Radio Free Europe gaat over de radiozender Vrij Europa die in 1949 opgericht was om informatie naar de bevolking die aan de oostelijke zijde van het IJzeren Gordijn leefde te zenden en die voornamelijk door de CIA werd gefinancierd.

In 2008 werd het 14e studioalbum Accelerate uitgebracht. Ter promotie van dit album ging R.E.M. in 2008 op tournee en speelde onder meer in het Westerpark te Amsterdam en op Rock Werchter.

Op 7 maart 2011 verscheen het nieuwe album Collapse Into Now.
» Reageer (0)
26-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egon Schiele 1890 - 1918 was een Oostenrijks expressionistisch kunstschilder

Egon Schiele 1890 - 1918  was een Oostenrijks expressionistisch kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijkenEgon Schiele (Tulln, 12 juni 1890 — Wenen, 31 oktober 1918) was een Oostenrijks expressionistisch kunstschilder.

Schieles vader was hoofd van de spoorwegen in Tulln an der Donau in Oostenrijk. Ook zijn grootvader werkte bij het spoor, en de latere voogd van Schiele was eveneens ingenieur bij de spoorwegen. Schiele maakte voor zijn plezier treinreizen en speelde op zijn 23ste jaar nog met een speelgoedtrein, waarbij hij alle geluiden die daarbij horen realistisch nadeed. Zijn vader, gek geworden door syfilis, overleed toen Schiele pas 15 jaar was. Ook een zusje was jong gestorven en in het gezin werden bovendien twee kinderen levenloos geboren. De relatie tussen Schiele en zijn moeder was bijzonder moeizaam en schijnbaar liefdeloos. Met zijn zuster Gerti had Schiele een incestueus contact.

Een loopbaan bij de spoorwegen had voor de hand gelegen, maar Schiele ging tegen de oorspronkelijke wens van zijn moeder en zijn voogd naar de kunstacademie, waar hij overigens matige resultaten behaalde. Eerder werd Schiele beïnvloed door Gustav Klimt en diens Secession beweging.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Egon_Schiele2.jpg?t=1309087621
In 1909 leerde Schiele de kunstcriticus Arthur Roessler kennen, die zeer positief stond tegenover zijn werk en later ook een biografie schreef over Schiele.
Egon Schiele zelfportret


Tussen 1911 en 1915 had Schiele een relatie met Wally Neuzil. Omdat zij ongehuwd samenwoonden, werden zij in 1911 verjaagd uit hun woonplaats in het Boheemse Krumau (waar Schieles moeder vandaan kwam) en verhuisden zij naar Neulengebach, een voorstad van Wenen. Ook daar ontstond een schandaal, omdat Schiele zeer jonge meisjes als model naakt liet poseren. De tekeningen van masturberende jonge meisjes kwamen in de openbaarheid. Hierdoor kwam Schiele zelfs enige tijd (3 weken in voorhechtenis) in de gevangenis terecht, de uiteindelijk uitgesproken straf bedroeg 3 dagen. In 1915 beëindigde Schiele de relatie met Wally om in hetzelfde jaar te trouwen met Edith Harms. Kort daarna moest Schiele in militaire dienst, het was immers de tijd van Eerste Wereldoorlog. Hij kreeg echter een kantoorbaan en kon daarom contact houden met Edith. Vanwege zijn werk kon hij echter minder schilderen.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Egon_Schiele3.jpg?t=1309087633
Op 28 oktober 1918 overleed Edith aan de Spaanse griep, zij was toen 6 maanden zwanger. Op 31 oktober 1918 overleed Schiele aan dezelfde ziekte, pas 28 jaar oud.

De tekeningen en schilderijen van Schiele zijn voornamelijk afbeeldingen van mensen. In beperkte mate heeft Schiele stadsgezichten en landschappen geschilderd. Door het sterke gebruik van lijnen kan Schiele eerder als een tekenaar dan als een schilder gezien worden. Kleur in de schilderijen wordt pas achteraf aangebracht, als de tekening af is. Het kleurgebruik versterkt echter wel de vervreemdende werking in hoge mate. De schilderijen van Schiele doen denken aan die van Kokoschka maar hebben ook een kubistisch karakter.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Egon-Schiele4.jpg?t=1309087644
Hoewel Schiele sterk beïnvloed is door het werk van Gustav Klimt, zijn de lijnen die hij gebruikt toch geheel anders van aard. Terwijl Klimt vooral ronde zachte vormen afbeeldt, waarmee hij de menselijke vorm idealiseert, gebruikt Schiele krachtige hoekige lijnen. De afgebeelde lichamen worden hierdoor als vreemd en vaak beangstigend ervaren door de toeschouwer. Vrouwen zowel als mannen worden meedogenloos in hun naaktheid weergegeven, in ongebruikelijke poses. Toch kreeg het werk van Schiele in zijn tijd veel bijval.
Figuur: Mark Hardens Artchive

Het zelfportret speelt in het werk van Schiele een centrale rol. Hij beeldt zichzelf af op een lege achtergrond. Door de hoekige vormen van het lichaam, de onrealistische kleuren en de vaak panische blik in de ogen doen deze portretten zeer vervreemdend aan. De zelfportretten, waarin Schiele zichzelf meedogenloos laat zien, kunnen ook voor het hedendaagse (2002) publiek nog schokkend zijn, vanwege het expliciet seksuele, narcistische en exhibitionistische karakter.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/egon-schiele.jpg?t=1309088445
zelfportretGezien zijn jeugd is het niet verbazingwekkend dat in het werk van Schiele de dood een grote rol gespeeld heeft. Zo zijn er schilderijen getiteld De dode moeder, De dood en het meisje. Het laatste schilderij laat de omarming zien van de dood, die eruit ziet als Schiele zelf, en zijn ex-vriendin Wally.

Egon Schiele heeft ook landschappen geschilderd zoals de Versinkende Sonne (zinkende zon), uit 1913.

Na het huwelijk met Edith lijken de lijnen in Schieles schilderijen wat ronder en zachter te worden. Zijn leven met Edith was meer burgerlijk en geregeld van aard dan het leven met Wally geweest is.

De werken van Egon Schiele zijn expressionistisch en behoren tot de schilderstijl Sezession.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto Billy The Kid levert ruim 2 miljoen dollar op

Foto Billy The Kid levert ruim 2 miljoen dollar op


http://img546.imageshack.us/img546/3465/billythekidd.jpgEen zeldzame foto van een van de bekendste bandieten uit de Amerikaanse geschiedenis, Billy the Kid, heeft op een veiling een onverwacht hoog bedrag opgeleverd. Een zakenman betaalde ruim 2 miljoen dollar (ongeveer 1,5 miljoen euro) voor het portret. Het veilinghuis in Denver was uitgegaan van een waarde van enkele honderdduizenden euro's.

De foto werd gemaakt in een saloon in New Mexico. Billy the Kid was toen ongeveer 20 jaar oud. Hij kreeg vier exemplaren, maar de andere drie zijn verloren gegaan.

Billy the Kid (1859-1881) is een legendarisch figuur uit het Wilde Westen van de Verenigde Staten. Volgens de overlevering heeft hij 21 moorden gepleegd. Daarvoor werd hij veroordeeld tot de strop, maar hij wist te ontsnappen. In ruil voor gratie wilde hij getuigen in andere moordzaken, maar agenten spoorden hem op en schoten hem dood. (br.hln - foto reuters)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal diabetici wereldwijd meer dan verdubbeld

Aantal diabetici wereldwijd meer dan verdubbeld


http://img825.imageshack.us/img825/6512/diabetes.jpg

Het aantal diabetici is sinds 1980 wereldwijd meer dan verdubbeld. Ongeveer 350 miljoen mensen lijden aan de ziekte. Dat meldt het Brits medisch tijdschrift The Lancet.

Het aantal volwassenen met suikerziekte is gestegen van 153 miljoen in 1980 naar 347 miljoen in 2008. Dat blijkt uit een studie die wetenschappers van het Imperial College in Londen en de Harvard Universiteit in de VS hebben uitgevoerd.
 
Diabetes - een abnormale suikerspiegel in het bloed - kan hartziekten en infarcten veroorzaken en tast ook de werking van de nieren, zenuwen en ogen aan. De ziekte eist wereldwijd elk jaar drie miljoen slachtoffers.
 
"Onze studie toont aan dat suikerziekte in heel de wereld doordringt", stelt Majid Ezzati van het Imperial College. Het aantal diabetici is vooral in landen in de Pacific de hoogte in geschoten. Zo lijdt op de Marshall-eilanden één vrouw op drie en één man op vier aan suikerziekte. De stijging is in West-Europa een pak kleiner. (br.hln)
» Reageer (0)
25-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Morrison - Have I told you lately that I love you

Van Morrison - Have I told you lately that I love you

Klik op de foto om hem te beluisteren


Van Morrison, volledige naam George Ivan Morrison (Bloomfield, Belfast, 31 augustus 1945) is een Noord-Ierse zanger en muzikant die deel uitmaakt van de zogenoemde Belfast Blues. Hij is zanger-tekstschrijver maar ook gitarist en soms speelt hij de harmonica of de saxofoon.

Al vroeg in zijn jeugd komt hij veel met muziek in aanraking: zijn vader verzamelt Amerikaanse jazz en zijn moeder is zangeres.

Op zijn 12e al treedt Van Morrison toe tot de band "Deannie Sands And The Javelins", twee jaar later volgen de R&B band The Monarchs, waarin hij de jazzsaxofonist is. Na een tijdje met The Monarchs getourd te hebben, voegt Morrison zich eind 1963 bij de band the Gamblers, waarin ook gitarist Billy Harrison, bassist Alan Henderson, toetsenist Eric Wrixon en drummer Ronnie Millings speelden. In het voorjaar van 1964 vertrok de band naar Londen, waar een platencontract wordt getekend. De naam wordt bij die gelegenheid veranderd in Them, om verwarring met een andere groep the Gamblers te vermijden. De eerste single verschijnt in augustus 1964 (Don't start crying now) en blijft vrijwel onopgemerkt. Hierna volgt de tweede plaat Baby please don't go (december 1964), die na een aarzelend begin een top 10 hit wordt. Andere hits volgen Here comes the night en Gloria, een compositie van Morrison zelf. De band biedt de zanger aanvankelijk alle gelegenheid zich te ontplooien, maar door zijn uitgesproken karakter krijgt Morrison ook conflicten. Een daarvan leidt tot het vertrek van Harrison, terwijl ook andere leden van de groep een voor een opstappen. In een heel nieuwe bezetting, waarin alleen Henderson terugkeert, wordt de LP Them Again opgenomen, waarna Morrison in 1966 zelf uit de band stapt. De Amerikaanse producer van Them, Bert Berns ziet dan mogelijkheden voor een solocarrière en contracteerde hem voor zijn platenlabel Bang. Uit de eerste sessies hiervoor dateert ook een van Van Morissons bekendste nummers: Brown eyed girl. Het succes van dit nummer leidt er dan ook toe dat Bang direct ook Morrisons eerste solo album uitbrengt: Blowin' your mind! (1967).

Na de dood van Berns treedt Morrison een jaar lang niet op. Met zijn nieuwe werk stapt hij over naar Warner Music, en in 1968 wordt het album Astral Weeks uitgebracht. Dit album wordt door velen gezien als zijn beste plaat.

Met de musici met wie Morrison werkte (onder meer Miles Davis' bassist Richard Davis en Modern Jazz Quartet drummer Connie Kay) creëerde hij een unieke mengeling van blues, soul and gospel, zonder ooit tot de standaard uitingen van die stijlen te vervallen. De kritieken waren uitermate lovend, de verkoopcijfers echter bleven achter.

Morrison verandert wat van stijl, zijn werk krijgt wat meer country-invloeden, wat terug te horen is op de albums Moondance (1970), His band and the street choir (1970) en Tupelo honey (1971). Van elk van deze albums kwamen ook succesvolle singles uit.

De muziek van Van Morrison blijft zich ontwikkelen, eerst komen er wat soul-invloeden in Saint Dominic's preview (1973), later in de zeventiger jaren wordt het meer de R&B (A period of transition, 1977).

De jaren tachtig staan voor Morrison in het teken van het mysticisme, het samengaan van liefde en religie is een steeds terugkerend thema in zijn teksten. Een speciaal experiment is de samenwerking met de The Chieftains in 1987, Van Morrison gaat op zoek naar de Ierse wortels van zijn muziek. Het resultaat is Irish heartbeat.

Met het uitbrengen van zijn "verzamelde hits" in 1990 krijgt zijn carrière weer een zet, met als gevolg dat er in de jaren negentig tot aan nu toe nog steeds nieuwe muziek van Van Morrison uitkomt.

In februari 1994 krijgt Van Morrison de BRIT Award voor zijn bijzondere bijdrage aan de muziek.

Morrison blijft zich door ontwikkelen, het in 1998 uitgebrachte "The philosopher's stone" is een bijzondere compilatie van nog niet eerder uitgebracht materiaal. "Back on top" is eveneens een succes, en de enthousiaste inzet van zijn nieuwe platenmaatschappij (Virgin Records) maakt dat dit in jaren zijn commercieel gezien meest succesvolle album wordt.

In 2003 wordt What's wrong with this picture? uitgebracht voor het jazz label Blue Note Records.

Legendarisch is de afkeer die Van Morrison heeft van de pers en de critici.

Zijn weelderige muziek lijkt rechtstreeks in tegenspraak met zijn kortaffe manieren, maar toch heeft hij samengewerkt met de meest uiteenlopende musici. Van Tom Jones (voor wie hij een serie van nummers schreef in 1991) en Cliff Richard (duet in 1989) tot B.B. King (duet in 1998) en Lonnie Donegan en Cuby + Blizzards in Nederland (1967).» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4.617 Smurfen breken wereldrecord

4.617 Smurfen breken wereldrecord


http://img39.imageshack.us/img39/202/smurfendag.jpg
In heel wat landen werden de Smurfen vandaag gevierd.


In twaalf landen, waaronder België, Nederland, Mexico, de Verenigde Staten en Rusland, zijn in de afgelopen 24 uur in totaal 4.617 mensen bijeengekomen die als Smurf verkleed waren, naar aanleiding van Global Smurfs Day. Ze braken zo met hun allen het wereldrecord van 2.510 Smurfen uit het Guinness Book of Records.

In België kwamen 267 Smurfen bijeen in het cinemacomplex Kinepolis Brussel, zo meldt Evi Maréchal van Kinepolis. Het ging om mensen van alle leeftijden, die met witte broek en schoenen naar het Kinepolis-complex waren afgezakt. Ter plekke kregen ze een witte Smurfenmuts, een blauwe t-shirt en werden ze geschminkt. Hun aanwezigheid en Smurfigheid werd gecontroleerd door mensen van het Guinness Book of World Records.
 
De Global Smurfs Day werd georganiseerd naar aanleiding van de geboortedag van de Belgische striptekenaar Peyo (Pierre Culliford), op 25 juni 1928. De man overleed in 1992. Tezelfdertijd was het ook een promotiegelegenheid voor de aanstaande release van de Smurfenfilm, "De Smurfen in 3D".
 
Die animatiefilm van Columbia Pictures en Sony Pictures Animation, is vanaf 3 augustus te zien in de Belgische zalen. De regie is in handen van Raja Gosnell, die ook al de twee eerste Scooby-Doo-films inblikte. De originele stemmen zijn die van onder meer popster Katy Perry, Hank Azaria en Alan Cumming. Aan de Vlaamse versie werken onder andere Clara Cleymans, Stijn Meuris en Jeroen Meus mee. (br.hln - foto afp)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Gogh Museum in Amsterdam zes maanden dicht

Van Gogh Museum in Amsterdam zes maanden dicht


http://img696.imageshack.us/img696/1028/vangoghmuseum.jpg


Het Van Gogh Museum in Amsterdam gaat vanaf oktober 2012 zes maanden dicht voor een verbouwing. Dat is nodig om de conditie van het gebouw en de veiligheid van bezoekers en kunst ook op de langere termijn te kunnen blijven garanderen, zegt directeur Axel Rüger.

Het museum blijft tot die tijd gewoon open. Het Van Gogh Museum trekt jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers en is daarmee het best bezochte museum van Nederland.


Het museum is het derde in rij op het Museumplein in Amsterdam dat gaat verbouwen. Al jarenlang wordt er gewerkt aan de renovatie van het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. Rüger benadrukte dat het Van Gogh Museum dan weliswaar tijdelijk dicht is, maar dat de topstukken wel te zien zullen zijn in de Hermitage.

Het toeval wil dat er vanaf september in dit museum aan de Amstel een grote expositie is van de Franse impressionisten uit eind 19e eeuw. "Deze twee presentaties zullen elkaar enorm versterken. Het wordt een enorme attractie voor kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland", aldus Rüger.


Hij wees erop dat de verbouwing absoluut noodzakelijk is om de veiligheid op langer termijn te kunnen garanderen en om te voldoen aan de aangescherpte wettelijke normen. Hij voegde eraan toe dat de veiligheidssituatie in het museum op dit moment wel goed is. Met de Rijksgebouwendienst is afgesproken dat de verbouwing uiterlijk medio 2014 gereed moet zijn, maar Rüger wil het zo snel mogelijk "in een klap doen". De noodzakelijke aanpassingen zijn volgens hem zo ingrijpend dat het gebouw helemaal dicht moet.


Volgens Rüger is het zowel voor zijn instelling als de gemeente Amsterdam "essentieel" dat de deuren in 2013 weer opengaan. In dat jaar bestaat het Van Gogh Museum 40 jaar, is de heropening van het Rijksmuseum en bestaat het Concertgebouw 125 jaar. "Dat jaar staat heel Amsterdam in de spotlights en zal de stad dus veel mensen trekken." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Missiehulp sjoemelt met giften

Missiehulp sjoemelt met giften


http://img850.imageshack.us/img850/4611/missiehulp.jpg


De hulporganisatie Wereld-Missiehulp (WMH) heeft in enkele jaren 4,5 miljoen euro verdiend met geschonken oude kleren, maar pot dat geld op. Dat schrijft De Morgen.

WMH doet de mensen geloven dat de kleren onder de armen verdeeld werden, maar verkoopt het leeuwendeel van het ingezamelde textiel - vorig jaar 7.152 van de 7.229 ton - rechtstreeks door aan de industrie, zo blijkt uit een onderzoek door de krant. In de wegwerpeconomie is "textielafval" de voorbije twee decennia uitgegroeid tot een begeerd goed.
 
De Morgen laat ook WMH-voorzitter Walter Clippeleyr aan het woord, die een deel van de aan de jaarverslagen van zijn organisatie onttrokken cijfers betwist. Dat WHH superwinsten maakt, betwist hij niet, maar die ziet hij eerder als appel voor de dorst. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ten Sharp - You

Ten Sharp - You

Klik op de foto om ze te beluisteren


Ten Sharp is een Nederlandse band uit 1984 die in 1991 internationaal succes had met de hit "You". Deze hit werd in Nederland nummer drie en heeft in Denemarken, Noorwegen en Zweden zelfs op de eerste plaats van de hitparade gestaan. Daarna hebben ze in Nederland in ieder geval nog een kleine hit gehad met "Rich Man". In 1985 hebben ze ook een (bescheiden) hit met het nummer "Japanese Lovesong".

De band bestaat uit Marcel Kapteijn (zang) en Niels Hermes (keyboard).» Reageer (0)
24-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Houdbaarheidsdatum van siliconenborsten: 10 jaar


Houdbaarheidsdatum van siliconenborsten: 10 jaar


http://img819.imageshack.us/img819/6417/silliconenborsten.jpg


Hoewel siliconenborsten veilig zijn, zijn ze niet geschikt om een heel leven mee te gaan en kan dit later tot problemen leiden, dat beweert een belangrijk Amerikaans gezondheidsorgaan.

"Hoe langer een vrouw siliconenborsten heeft, hoe groter de kans is dat ze complicaties ervaart", aldus  het FDA (US Food and Drug Administration) in een rapport. Bij degenen die een reconstructie kregen, moest de helft na 10 jaar de siliconen laten verwijderen. Een op de vijf vrouwen die hun borsten lieten vergroten wegens schoonheidsredenen, moesten binnen de tien jaar een operatie ondergaan. 


Je hebt verschillende soorten implantaten: implantaten op basis van siliconen en op basis van zoutwater. De meeste complicaties komen voor door het verharden van het borstweefsel rond het implantaat, door het scheuren ervan, door litteken- of rimpelvorming, asymmetrie, pijn en infectie. Wel toonde het onderzoek geen risico op kanker of voortplantingsproblemen aan, maar het gezondheidsorgaan raadt wel aan dat er meer onderzoek gebeurt. "De FDA zal blijven informatie te verzamelen over de veiligheid van borstimplantaten, maar het is belangrijk dat vrouwen een bezoekje brengen aan hun arts wanneer ze problemen of complicaties opmerken", aldus onderzoeker Jeffrey Shuren. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wiskundige kraakt code van 'Bingo'-krasloten

Wiskundige kraakt code van 'Bingo'-krasloten


http://img4.imageshack.us/img4/24/krasloten.jpg


Wie een "Bingo"-kraslot koopt, kan nog voor het krassen weten of hij een winnend exemplaar in zijn bezit heeft. Een Canadese wiskundige heeft de "code" van de lotjes gekraakt, zo schrijft het populair-wetenschappelijke maandblad NWT Magazine in zijn zomernummer. De Nationale Loterij zal de methode bestuderen.

Volgens de wiskundige, Mohan Srivastava, kan je een winnend lot herkennen op basis van de getallen die nog voor het krassen zichtbaar zijn. Hij ontdekte regelmatigheden in die getallen en ontwikkelde op basis daarvan een rekenmethode. Op die manier had hij een winstkans van 75 procent, zo staat in het maandblad, terwijl de Nationale Loterij zelf spreekt van een winstkans van 27,7 procent voor het Bingo-kraslot.
 
Dat de getallen op de krasloten niet puur willekeurig verdeeld worden, maar een aantal regelmatigheden bevatten, heeft te maken met een heleboel "randvoorwaarden", zo luidt het. Die worden vooral gehanteerd om het krassen spannend te maken. Zo moeten de spelers bijvoorbeeld het gevoel hebben dat ze maar 'net' verloren hebben. Bingo-lotjes waar de koper maar een of twee getallen zou kunnen wegstrepen, zijn dus uit den boze.
 
"Die randvoorwaarden maken van de verzameling getallen op de kraskaart een allesbehalve betekenisloze, willekeurige brij", aldus NWT Magazine. "Voor de kraker in spe is het slechts een kwestie de sleutel te vinden."
 
Wie zich nu naar de krantenwinkel wil haasten, moet beseffen dat die analyse niet in een oogopslag gebeurt. Maar volgens Srivastava is het voor een hobbyist-programmeur een koud kunstje een "kraslotscanner" voor de smartphone te ontwikkelen die in enkele seconden een kraslot analyseert.

De Nationale Loterij erkent in het maandblad dat loten niet volledig volgens het toeval worden gedrukt en noemt het "in het voordeel van de speler" als die daar profijt uit kan halen. De Nationale Loterij wijst erop dat de Canadese kraakpoging gebeurde op basis van slechts dertig krasbiljetten, wat weinig is om conclusies aan vast te knopen. Toch zal het bedrijf de rekenmethode bestuderen en waar nodig de software achter het drukproces aanpassen.
 
Srivastava boekte eerder een soortgelijk succes bij Canadese krasloten genaamd Tic-Tac-Toe. Die werden na zijn kraak van de markt gehaald, aldus NWT Magazine.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ken je buiktype (en leer zo hoe dit plat te krijgen)

Ken je buiktype (en leer zo hoe dit plat te krijgen)


http://img196.imageshack.us/img196/8581/mooiebuik.jpg


Heel wat vrouwen denken dat sit-ups de enige manier zijn om je buikje weg te werken. Fitnesstrainer James Duigan, die supermodellen Elle Macpherson en Rosie Huntingdon-Whiteley helpt, zegt dat er geen pasklare oplossing is om een plat buikje te krijgen. Er zijn vijf types, die elk een andere aanpak eisen.


Het zwembandje
Dit is een van de makkelijkst op te lossen problemen omdat dit komt door de verkeerde dingen te eten en niet genoeg te sporten. Het komt vaak voor bij mensen met een passieve job, ook degenen die een emotionele band hebben met suikerrijke snacks. Als je weinig sport, veel suiker en geraffineerde koolhydraten eet in producten als koekjes en wit brood, pasta en rijst, dan heb je waarschijnlijk een buikje, maar ook vet aan de benen en de heupen.

Je kunt dit bestrijden door:
- Minder alcohol te drinken: dit is pure suiker dat meteen naar je taille gaat, je stopt met ander vet te verbranden tot alle drank in je lichaam verwerkt is.  Een zwembandje ontstaat al door enkele glazen drie tot vier keer per week te drinken.

- Eet gezonder, beweeg meer en vermijd dieetsnacks. Deze laatste zitten vaak vol chemicaliën, verwerkte suikers, zout en bewaarmiddelen. Eet daarentegen meer onverwerkte producten als vis, eieren, biologisch vlees en groenten.

- Begin de dag met eieren, gerookte zalm, of zelfs gegrilde kip en groenten. Kies voor gezonde vetten in avocado's, noten en vette vis. Dit moedigt je lichaam aan vet aan de taille te verbranden, waardoor je een plat buikje krijgt.

- Sport helpt je platte buik te behouden. Maak lange wandelingen of doe thuis oefeningen, zelfs yoga kan helpen.


Stressbuikje
Dit is typisch voor perfectionisten, ze zijn vatbaarder voor aandoeningen aan de spijsvertering. Een opgeblazen buik lijkt namelijk dikker. Dit type is makkelijk te herkennen, het gewicht zit specifiek vooraan en rond de navel. Wanneer we gestresseerd zijn, produceren we cortisol, dit hormoon moedigt het lichaam aan om vet rond de buik op te slaan.

Je kunt dit bestrijden door:
- Vroeg te gaan slapen: bijna alle gestresseerde vrouwen slapen slecht, wat de productie van leptine verstoort. Dit is een stof die het hongergevoel en het metabolisme regelt. 

- Doe ontspannende ademhalings- of meditatieoefeningen, neem een warm bad en beperk je cafeïneconsumptie om goed te slapen.

- Probeer rustige sporten als yoga, lange wandelingen en weerstandstraining met gewichten.

- Magnesium helpt een gestresseerde buik te kalmeren. Je vindt dit in donkergroene bladgroenten, noten en zaden.


Laag buikje
Dit komt vaak voor bij drukbezette vrouwen of bij degenen die steeds dezelfde oefeningen doen.

Je kunt dit voorkomen door:

- Goed te eten en voldoende vezels op te nemen, dit verbetert aandoeningen aan het spijsverteringsstelsel als ontstekingen, een opgeblazen gevoel en constipatie, wat een laag buikje kan verergeren. Zet veel groene groenten, havermout en volkorenproducten op het menu.

- Doe geen sit-ups, aangezien dit slecht voor je buik is. In plaats daarvan ga je op een mat liggen, met je gezicht naar beneden gericht, waarbij je op je voorarmen rust. Duw jezelf af van de vloerweg, hef je tenen en ellebogen op en hou dit even aan. Begin met tien seconden en bouw dit geleidelijk op.Mamabuikje
Dit komt vaak voor bij jonge mama's die weinig tijd voor zichzelf hebben. Na de geboorte zakt namelijk de baarmoeder en weegt deze meer, het duurt minstens zes weken voordat deze terug zijn normale grootte heeft, dus daarvoor zul je nooit een plat buikje krijgen.

Je kunt dit bestrijden door:
- Supplementen met visolie te nemen.

-Goede vetten als noten, oliën en olijven te eten. Deze helpen ook de vermoeidheid te bestrijden.

- Doe voorzichtig oefeningen om de bekkenbodemspieren te trainen, deze zijn ook gekend als Kegeloefeningen. die spieren dienen als natuurlijk korset voor het lichaam om de buik platter te maken van binnenuit.


Opgeblazen buik 
Deze is vaak 's ochtends plat, maar zwelt op tijdens de dag door gas of het verteringsproces. Dit treft zowel slanke als dikke vrouwen. Het komt bijna altijd door een bepaalde allergie of intollerantie of door slechte eetgewoonten.

Dit bestrijd je door:
- De meest vaak voorkomende intolleranties zijn granen en gluten (dit zit in brood, pasta, gebak, pizza, cake en ontbijtgranen), alcohol, gist en verwerkte zuivel. Experimenteer door te ontdekken wat je buik overstuur maakt om je lichaam beter leren te begrijpen en dus zo de oorzaak aan te pakken.

- Maak van je ontbijt de grootste maaltijd, want dan piekt namelijk de spijsvertering. Eet nooit te laat, want dit leidt tot een opgeblazen gevoel. En drink genoeg water.

- Herstel het evenwicht in je buik door darmvriendelijke bacteriën op te nemen. Probiotische supplementen zijn de eenvoudigste manier, maar je kunt ook meer groenten als look en uien eten.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engeland verbiedt wilde dieren in circussen

Engeland verbiedt wilde dieren in circussen


http://img846.imageshack.us/img846/1482/circusleeuw.jpgEen grote meerderheid van het Engelse Parlement heeft gestemd voor een motie waarin het gebruik van wilde dieren in circussen wordt verboden. Na Oostenrijk is Engeland het tweede Europese land dat het gebruik van wilde dieren in circussen verbiedt.

De Britse Minister van Landbouw, Jim Paice, verklaarde tijdens het debat de motie te zullen uitvoeren en de voorbereidingen te treffen voor een verbod en de opvang van de circusdieren. Het verbod zal deel uitmaken van de Britse Animal Welfare Act 2006.

Uit onderzoek van het Britse ministerie van Landbouw uit 2010, blijkt dat 94% van de ruim tienduizend respondenten een totaal verbod wil op het gebruik van wilde dieren in circussen. Momenteel treden er 39 wilde dieren in Engeland op, waaronder olifanten, tijgers en leeuwen.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bigfoot

DNA-test moet "opzienbarend bewijs" voor Bigfoot leveren

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Eén van de grootste mysteries op onze aardbol is het al dan niet échte bestaan van Bigfoot. Net als ufo's en het monster van Loch Ness houdt ook deze wildeman de wat nieuwsgierigen onder ons al jaren bezig. Nu duiken er weer nieuwe sporen op, die via een DNA-test misschien eindelijk eens uitsluitsel kunnen geven over de yeti.

Wazige video's, onverklaarbare voetafdrukken en niet te verifiëren ooggetuigverslagen hebben tot nu toe het bestaan van Bigfoot nog altijd niet kunnen bewijzen. Het is meer iets dat de wereld verdeelt in believers en non-believers. Maar onderzoekers uit Californië beweren nu "opzienbarend bewijs" in handen te hebben. Ze zijn op zoek naar geld om de gevonden sporen aan een DNA-test te onderwerpen.

Dit wordt dus serieus genomen. Het gaat om afdrukken die werden aangebracht op de ramen van een Ford F-150, die door een Bigfoot-expeditie tijdelijk achtergelaten werd in een sneeuwstorm in het onherbergzame Sierra National Forest, letterlijk 'in the middle of nowhere'. Toen de mannen na drie dagen terugkwamen, zagen ze iets wat op een pootafdruk en iets wat op haar leek op twee van de autoruiten. In die streek werd er door dezelfde yeti-jagers in het verleden al veel 'Bigfoot-activiteit' waargenomen.

Forensisch expert Mickey Burrow werd erbijgehaald om het bewijsmateriaal onder de loep te nemen. Hij werkt al 14 jaar als forensisch gerechtsfotograaf. "Mijn eerste gedachte was na te gaan of er geen DNA-sporen achtergelaten werden", zegt Burrow aan AOL. "Want als dit ding zijn gezicht tegen de ruit heeft geplakt, dan is dat best mogelijk. Ik weet wat ik doe, dit heb ik al meer dan 5.000 keer gedaan op een plaats van misdaad. In dit geval ging ik te werk alsof het een auto waarin ingebroken werd, betrof."

"Toen ik de afdrukken zag, was mijn theorie dat er iets op de wagen was afgestapt, er tegenaan schurkte, er langs gleed en dan het gezicht er tegen plaatste om binnen te loeren. Daar leek het althans op." Burrow meent ook in een van de vormen een pootafdruk te zien. Van Bigfoot?

Wie of wat is Bigfoot eigenlijk? Het is een legendarische, reusachtige, harige aapachtige primaat die op een of andere manier altijd al ontsnapt is aan de mens en dus nooit kon geïdentificeerd worden. Andere namen voor hem zijn Sasquatch, Verschrikkelijke Sneeuwman en Yeti. Hij zou in dichtbeboste bergtoppen met sneeuw op leven.

De meeste wetenschappers geloven niet in zijn bestaan, maar geregeld blijven er 'bewijzen' opduiken van de primaat. Er werden eerder ook al DNA-tests gedaan, maar zonder succes. Jeffrey Gonzalez, stichter van de Sanger Paranormal Society en eigenaar van de Ford in kwestie, is dan ook voorzichtig. Hij wil vooral door eliminatie nagaan van wat het DNA afkomstig is: een beer, een gorilla, een baviaan of iets anders. "Als het niets van dit alles is, en ook niet menselijk, wat blijft er dan nog over?"

Burrow zoekt naar een objectief, wetenschappelijk bewijs. "Ik wil het gewoon weten. Ik geloof zelf dat Bigfoot bestaat, maar ik geloof niet dat hij verborgen krachten heeft zoals sommigen beweren. Ik denk dat het om een nog onbekende soort gaat, die nog niet volledig tot ontwikkeling kwam."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestrande keizerspinguïn Happy Feet moet onder het mes

Gestrande keizerspinguïn Happy Feet moet onder het mes


http://img815.imageshack.us/img815/8054/keizerpinguin.jpgDe jonge keizerspinguïn die maandag in Nieuw-Zeeland opdook, is opgenomen in een ziekenhuis. De pinguïn 'Happy Feet' wordt morgen aan de keel geopereerd omdat ze te veel zand en rommel heeft gegeten. Dat staat in de lokale krant The Dominion Post. De kans dat de pinguïn de ingreep overleeft, wordt op vijftig procent geschat.

Dierenartsen vonden de toestand van het bijna een meter lange dier zorgwekkend en brachten 'Happy Feet' van het strand van Peka Peka, 55 kilometer ten noorden van Wellington, in een bak met ijs over naar de ziekenafdeling van de dierentuin van de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington.

De pinguïn hoort op de Zuidpool thuis en heeft het te warm in Nieuw-Zeeland, waar deze dieren vrijwel nooit verzeild raken. 'Thuis' eet hij sneeuw om af te koelen maar op het Nieuw-Zeelandse strand eet hij zand en rommel. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw sterft nadat ze wakker wordt in haar kist

Vrouw sterft nadat ze wakker wordt in haar kist


http://img860.imageshack.us/img860/7841/begrafenis.jpg


Doodverklaard worden na een hartaanval, toch nog leven en uiteindelijk... alsnog het loodje leggen op je eigen begrafenis. Dit droevige én absurde scenario overkwam de 49-jarige Russin Fagilyu Mukhametzyanov.

De vrouw met de aartsmoeilijke naam kwam opnieuw bij haar positieven toen familieleden rond haar open kist aan het bidden waren. Toen ze besefte dat ze haar wilden begraven, zette ze het op een schreeuwen. Meteen werd ze teruggebracht naar het ziekenhuis dat de fatale inschattingsfout gemaakt had.


"Haar ogen trilden, waarop we ons allemaal terug naar het hospitaal haastten", aldus de verslagen echtgenoot Fagili. "Ze heeft nog maar twaalf minuten geleefd en dan stierf ze. Voorgoed."


Fagili wil het bewuste ziekenhuis in Kazan nu voor de rechtbank slepen. "Ik ben heel kwaad en wil antwoorden. Ze dachten alleen maar dat ze dood was, ze had dus gered kunnen worden." Een woordvoerder van het hospitaal kon alleen maar meedelen dat "het onderzoek bezig is".» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Irene Cara - Flashdance - What A Feeling

Irene Cara - Flashdance - What A Feeling

Klik op de foto om haar te beluisteren


Irene Cara, pseudoniem van Irene T. Escalera (New York City, 18 maart 1959) is een Amerikaanse zangeres en actrice. Begin jaren '80 scoorde ze twee wereldhits met titelsongs van de films Fame en Flashdance.

Al als kind stond Irene Cara in de schijnwerpers. Op de leeftijd van 5 maakte ze haar debuut op Broadway. Enkele jaren later had ze meerdere optredens op Broadway op haar naam staan en had ze opgetreden in een concert ter ere van Duke Ellington samen met onder meer Stevie Wonder, Sammy Davis Jr. en Roberta Flack.

Irene Cara debuteerde op het witte doek als Angela in de romantische thriller Aaron Loves Angela.

Irene Cara speelde Coco Hernandez in de enorm populaire film Fame (1980). In deze film zong ze zowel de titelsong Fame als het nummer Out There On My Own. Fame zou later, in 1983, een nummer 1-hit in Nederland worden. In de gelijknamige televisieserie werd de rol van Coco Hernandez vertolkt door Erica Gimpel.

Later in 1983 zong ze ook de titelsong van Flashdance, getiteld What a feeling. Dat nummer haalde datzelfde jaar in Nederland de 13e plaats van de Top 40. Voor dit nummer won ze een Grammy Award.

Tegenwoordig leeft Irene Cara grotendeels in de anonimiteit. Ze woont in Florida en treedt nu en dan nog op. Verder begeleidt ze een meidengroep, Hot Caramel.
» Reageer (0)
23-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duiven herkennen mensen die hen voeren

Duiven herkennen mensen die hen voeren


http://img29.imageshack.us/img29/6995/duiven.jpg


Duiven die in de stad wonen, lijken mensen te kunnen herkennen. De vogels maken onderscheid tussen mensen die hen voeren en mensen die hen wegjagen. Volgens Franse onderzoekers hebben de vogels dit geleerd om sneller aan eten te kunnen komen. Dat melden zij in het wetenschappelijke tijdschrift Animal Cognition, waar de BBC over schrijft.

Stadsduiven, afstammelingen van de rotsduif, worden vaak gevoerd door mensen, waardoor het handig is voor de vogels om te onthouden wie hun weldoeners zijn. De duiven maken daardoor volgens de onderzoekers maximaal gebruik van het feit dat ze dicht bij mensen in de buurt wonen.

De wetenschappers deden testen in een park, waarbij ze twee mensen duiven lieten voeren. Een persoon was vriendelijk, de andere joeg de duiven weg. "Tijdens experimenten leerden de stadsduiven snel onderscheid te maken tussen de twee mensen", schrijven de onderzoekers.

Volgens de Fransen is voor het eerst aangetoond dat duiven mensen zo goed uit elkaar kunnen houden. "Duiven kunnen snel leren van hun omgang met mensen die hen voeren en ze gebruiken die kennis om zo efficiënt mogelijk te leven in een urbane omgeving", aldus de wetenschappers.

In Europa leven naar schatting 28 miljoen stadsduiven. Ze weten goed te overleven doordat in de steden weinig roofdieren leven en er veel voedsel en broedplekken te vinden zijn.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen huid binnenkort gebruikt om rimpels te bestrijden

Eigen huid binnenkort gebruikt om rimpels te bestrijden


http://img857.imageshack.us/img857/2817/rimpels.jpg


Botox is niet langer de enige optie voor wie af wil van zijn rimpels. De Amerikaanse overheid keurde een nieuwe behandeling goed die werkt met je lichaamseigen huidcellen.


Het Amerikaanse overheidsorgaan FDA (Food and Drug Administration) keurde de cosmetische procedure LaViv goed, dit is een injectie met een stof die gemaakt is van je eigen huid. Het werkt door het lichaam aan te moedigen meer collageen aan te maken. Dermatoloog in Florida Fredric Brandt voorspelt dat laViv ook voor tal van andere behandelingen gebruikt zal worden. "Dit zal littekens van acne en brandwonden verbeteren, het heeft het potentieel om de huid opnieuw textuur te geven, de poriën te laten krimpen, het decolleté en de rug van de handen te verjongen. Dit is echter niet geschikt om je wangen op te vullen of grotere lippen te creëren."


Deze behandeling zal echter niet voor impulsieve mensen zijn, het duurt gemiddeld drie maanden tussen je aanvraag en de uitvoering. De dermatoloog of plastisch chirurg begint met een klein gebied achter je oren te verdoven en stukjes huid te verwijderen. Deze worden opgestuurd naar een laboratorium waar ze het weefsel reinigen en bewerken, om vermenigvuldigd te worden tot miljoenen cellen.


Na 90 dagen ondergaan de cellen tests naar potentie en steriliteit, ze worden ingevroren en zo bewaard. Een of twee dagen op voor de injectie worden ze ontdooid en opnieuw naar de arts gestuurd, die het de volgende dag bij de patiënt injecteert. Je hebt drie injecties nodig, met telkens een rustperiode van drie tot zes weken, voor een optimaal resultaat.  De effecten duren tot minstens zes maanden. Arts David McDaniel zegt dat hij voor de proefperiode patiënten enkele jaren na de injecties zag en dat het effect op rimpels en littekens van acne permanent zijn.


Eens je cellen vermenigvuldigd zijn, is je voorraad eindeloos, er kunnen er namelijk steeds bij gekweekt worden in het laboratorium. Er is geen kans op allergische reacties, bulten of abcessen. De enige bijwerkingen in de tests duurden maar even en daarbij ging het om zwellingen en blauwe plekken. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naki'o is eerste hond met vier kunstpoten

Naki'o is eerste hond met vier kunstpoten

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Dieren die van een kunstpoot voorzien werden, zijn al lang geen uitzondering meer, maar een hond met liefst vier pootprotheses is wél een wereldprimeur. Naki'o is de naam van deze unieke pup, die dankzij een nieuwe set pootjes weer spelend door het leven kan hossen.

Naki'o was maar vijf maanden toen hij, samen met zijn broers en zusjes, in de steek gelaten werd door hun baasjes, die uit hun huis gezet werden. De puppy overleefde amper de harde winter in Nebraska en zijn vier poten raakten bevroren en misvormd nadat hij kwam vast te zitten in een ijskoude modderpoel.

Incrediblefeatures.com meldt dat dierenarts Christie Tomlinson geld inzamelde om Naki'o te voorzien van twee protheses aan de achterpoten. Tomlinsons enthousiasme werkte aanstekelijk en de behandelende orthopedisten besloten meteen ook gratis twee kunstpoten vooraan te installeren.

De operatie is meer dan geslaagd: Naki'o kan nu rondhuppelen, springen en spelen zoals andere hondjes.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meeste Europese dolfinaria voldoen niet aan regels

"Meeste Europese dolfinaria voldoen niet aan regels"

In Europa voldoet meer dan de helft van de dolfinaria niet aan de richtlijnen die door de Europese Unie werden opgesteld. Dat stelt een rapport van de 'Whale and Dolphin Conservation Society' (WDCS). Ook de dolfinaria in België en Nederland staan op de lijst met overtreders, aldus de organisatie die de studie in het Europees Parlement kwam voorstellen.

Enkele maanden geleden bracht Planet Watch de schrijnende verhalen over de dolfijnen langs de kust van het Japanse Taiji. De dieren worden er op gruwelijke wijze in een baai gedood of gevangen om naar alle uithoeken van de wereld verscheept te worden. Dat kan in principe niet in Europa, aangezien het verboden is gevangen dieren te importeren. Al stelt de studie wel dat de populatie van in gevangenschap levende dieren niet duurzaam is, waardoor het risico op illegale import niet uit te sluiten valt.


Volgens het rapport zijn 14 van de 27 EU-lidstaten in overtreding, waaronder ook België en Nederland. In deze 14 landen bestaan in totaal 34 dolfinaria, waar 286 kleine walvissen, dolfijnen en bruinvissen in gevangenschap gehouden worden. "Commerciële circusachtige dierenshows lijken voor een leek erg leuk, maar voor de dieren zijn ze helaas traumatiserend en verre van diervriendelijk", stelt Cathy Williamson, leider van de onderzoekscommissie van de WDCS.


In Europa vormt de wetgeving een probleem, aangezien enkel voor dierentuinen een richtlijn bestaat die ook dolfijnen en walvissen moet beschermen. De lidstaten vragen daarin dat dierenparken aan zekere voorwaarden moeten voldoen op het vlak van bescherming en educatie. En de dieren moeten ook gehouden worden in omstandigheden die overeenkomen met hun natuurlijke en biologische behoeften. "Dat is eenvoudigweg niet mogelijk voor walvissen en dolfijnachtigen", besluit Williamson.


Uit een studie van de dolfijnshows blijkt ook dat in de meeste dolfinaria weinig aandacht aan het educatieve aspect besteed wordt. Een ander punt van kritiek luidt dat op sommige plaatsen mensen nog steeds met dolfijnen zwemmen, hoewel daar ernstige risico's mee verbonden zijn. De WDCS eiste daarom in het Europese Parlement dat er ook voor dolfinaria specifieke regels zouden komen, niet alleen op nationaal maar ook op Europees niveau.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereld telde nooit zoveel rijken als vandaag

Wereld telde nooit zoveel rijken als vandaag


http://img845.imageshack.us/img845/4328/dollarmiljonairs.jpg


Nooit waren er in de wereld zo veel rijke mensen als vandaag. Het aantal dollarmiljonairs bedroeg vorig jaar 10,9 miljoen, wat meer is dan de piek van 10,1 miljoen uit 2007. Daarmee hebben de rijken de financiële crisis achter zich gelaten. Het aantal dollarmiljonairs groeide in België sterker dan in Europa in zijn geheel, al is er een risico dat de schuldencrisis ook ons land aantast. Dat stelden Capgemini en Merrill Lynch in hun World Wealth Report.

Wie zich bij een rijke een 65-jarige man in gestreept maatpak voorstelt, leeft in het verleden. Dollarmiljonairs zijn steeds vaker jonger dan 45, komen uit de regio Azië-Stille Oceaan en zijn vrouwen. Hoewel het aantal jonge rijke vrouwen nog altijd een minderheid vormt in het totale plaatje, zijn er toch demografische verschuivingen bezig.
 
Het aantal dollarmiljonairs onder de 45 jaar groeide van 13 procent in 2008 naar 17 procent vorig jaar. In Azië, met uitzondering van Japan, maken de jonge rijken nu al 41 procent van de totale populatie dollarmiljonairs uit. Het aantal vrouwen steeg van 24 naar 27 procent.

Samen waren de dollarmiljonairs - mensen die, exclusief hun eerste woning, een te beleggen vermogen hebben van meer dan één miljoen dollar - in 2010 goed voor een vermogen van 42.700 miljard dollar. Dat is bijna 10 procent meer dan de 39.000 miljard dollar van het jaar daarvoor.

Noord-Amerika telt nog altijd de meeste dollarmiljonairs, maar voor het eerst gaat Azië (de regio Azië-Stille Oceaan) Europa in aantallen voorbij. In 2009 hadden de Aziatische miljonairs de Europese rijken al in vermogen overvleugeld.

Ondanks de forse groeipercentages in opkomende economieën als India en China, woont meer dan de helft (53 pct) van alle dollarmiljonairs nog altijd in de VS, Japan en Duitsland. India stijgt naar de twaalfde plaats, ten nadele van het onder een hoge schuldenlast gebukt gaande Spanje dat naar plek 14 zakt.
 
België telt 75.600 dollarmiljonairs, of 9,8 procent meer dan in 2009, toen er 68.800 waren. In Europa als geheel waren er 6,3 procent meer rijken. Van die ruim 75.000 dollarmiljonairs in ons land zijn er naar schatting 750 tot 1.000 "superrijk", met een vermogen van meer dan 30 miljoen dollar.

Wat doen dollarmiljonairs trouwens met hun geld? De appetijt om in aandelen, ook risicovolle producten, te beleggen, is duidelijk terug. Het gewicht van aandelen in de portefeuille van de rijken, dat in 2008 was gekrompen tot een kwart, is opnieuw gestegen tot 33 procent, het precrisisniveau van 2007. Capgemini en Merrill Lynch verwachten dat dat percentage tegen 2012 nog groeit naar 38 procent.
 
"De dollarmiljonairs hebben duidelijk opnieuw meer vertrouwen in de markten en zijn weer bereid risico's te nemen", zei Martin Dieussaert, vicevoorzitter Financiële Diensten van Capgemini België. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderij Egon Schiele verkocht voor meer dan 27 miljoen euro


Schilderij Egon Schiele verkocht voor meer dan 27 miljoen euro

Bij Sotheby's in Londen is woensdagavond een schilderij van de Oostenrijkse expressionistische schilder Egon Schiele voor een recordbedrag verkocht. Een anonieme telefonische bieder kocht het werk 'Häuser mit bunter Wäsche (Vorstadt II)' voor iets meer dan 27,6 miljoen euro. Dat maakte het veilinghuis bekend.
 
Het ging om een avondveiling van Moderne en Impressionistische Kunst. Met de verkoop werd volgens Sotheby's een nieuw veilingrecord voor de kunstenaar gevestigd. Het schilderij werd verkocht door het Leopold Museum in Wenen.
 
Ook 'L'Empire des Lumieres' uit 1955 van René Magritte was volgens Sotheby's "gewild". Na een hevige biedingsstrijd ging het schilderij voor bijna 2,7 miljoen euro onder de hamer. De koper was een telefonische bieder. (br.hln - foto epa)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael McDonald - Sweet Freedom

Michael McDonald - Sweet Freedom

Klik op de foto om hem te beluisteren


Michael McDonald (12 februari 1952) is een Amerikaanse soulzanger.

Michael McDonald is geboren in St. Louis, Missouri. Hij werd bekend als zanger bij Steely Dan. In 1975 sloot hij zich aan bij de The Doobie Brothers, waarvan hij de muzikale koers sterk veranderde. Hij verliet deze groep in 1982 om een solocarrière te beginnen. Aanvankelijk was deze solocarrière succesvol. Zo scoorde hij in 1986 een nummer 1-hit in Nederland met Patti Labelle: 'On my Own'. Aan het eind van de jaren '80 was zijn populariteit sterk gedaald.

In 2003 kwam Michael McDonald terug met een nieuw album met covers van klassieke Motown-nummers. In de zomer van 2006 tourde hij met Steely Dan.» Reageer (0)
22-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menselijk safaripark in India

'Menselijk safaripark' in India


http://img51.imageshack.us/img51/663/menselijksafaripark.jpg
Een Jarawa vrouw op de Andaman eilanden 


Toeristen moeten een 'menselijk safaripark' in India mijden, waarschuwt de organisatie Survival International. De organisatie komt op voor kleine stammen in de wereld.

Duizenden toeristen uit India en andere landen reizen nu maandelijks over een illegale weg dwars door het leefgebied van de Jarawa-stam op de Andaman eilanden. De nu nog 365 leden van de stam hebben pas sinds 1998 vreedzaam contact met de buitenwereld.

Taxichauffeurs en chauffeurs van de toeristenbussen lokken de Jarawi's met koekjes en snoepjes. Vanuit de auto gooien de toeristen lekkers naar de kinderen, die soms gewond raken bij deze acties. Eentje verloor een hand. Bovendien kunnen bacteriën en virussen van westerlingen nog fataal zijn voor de Jarawi's.

"Toeristen brengen het leven van de Jarawi's in gevaar en behandelen hen als dieren in een dierentuin", hekelde directeur Stephen Corry van Survival International. (br.hln - foto afp)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.45ste verjaardag is keerpunt voor gezondheid

45ste verjaardag is keerpunt voor gezondheid


http://img151.imageshack.us/img151/7793/45steverjaardag.jpg


Roken, drinken, vet en onregelmatig eten, slecht en te weinig slapen... elk van ons maakt zich schuldig aan de grote gezondheidszonden. Tot de 45ste verjaardag, want dat blijkt de leeftijd te zijn waarop (een deel van de) mensen zich massaal herpakken en gezondheidsrisico's beginnen vermijden. De goede koers duurt meestal maar tot de 55ste verjaardag, zo blijkt uit een bevraging van Britten door het ministerie van gezondheid.


Niet toevallig als de 50ste verjaardag in zicht komt, als slechte levensstijlkeuzes zich laten voelen, als het een maand duurt om een korte nacht te boven te komen, als de kilo's er als vanzelf lijken aan te vliegen en de kinderen al redelijk stevig op hun benen staan. Net dan breekt de 'gouden tijd' aan voor je gezondheid: nog niet te laat om je te herpakken, maar niet zo vroeg dat je niet kan zeggen niet geleefd te hebben.


Vanaf de 45ste verjaardag begint het lichaam te mankeren: een op drie heeft last van de gewrichten, een op vijf heeft een te hoge bloeddruk en tien procent is kortademig.


De helft maakt zich zorgen om zijn gezondheid, zes op tien herziet zijn levensstijl na een ziekte of aandoening terwijl bij vier op tien de ogen opengaan na de ziekte of dood van een familielid.  Ook pijnlijke commentaren over het uiterlijk of merken dat je fysiek niet meer  meekan, zorgen ervoor dat iemand zich herpakt.


Dat resulteert in enkele maatregelen: Eén op drie gaat minder drinken en gezonder eten. Acht op tien doet extra hun best om aan de vijf porties fruit en groenten per dag te komen. Negen op tien rookt niet (meer) en 40 procent zegt nooit meer te veel te eten of te drinken.

"Chronische aandoeningen zoals beroerte, hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk lijken lang veraf, tot we veertig zijn en het allemaal akelig dichtbij en echt wordt", zo leggen de onderzoekers de resultaten uit.

Waarom die angst maar tien jaar duurt, is onduidelijk. Misschien worden mensen lakser naarmate ze dichter bij hun pensioen komen, of hebben ze het gevoel 'ontsnapt' te zijn. De kinderen zijn tegen dan ook meestal afgestudeerd en het huis uit, dus valt het gevoel 'onmisbaar' te zijn, weg.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restauratie Lam Gods in glazen kooi zal vijf jaar duren

Restauratie Lam Gods in glazen kooi zal vijf jaar duren


http://img402.imageshack.us/img402/7304/lamgods.jpgHet Lam Gods, de wereldberoemde triptiek van de gebroeders van Eyck, zal in een glazen kooi in het Gentse Caermersklooster op een veilige manier worden gerestaureerd. De provincie Oost-Vlaanderen neemt daarover eerstdaags een formele beslissing. Dat zei gedeputeerde Jozef Dauwe (CD&V) na een vraag van Rik Franck (Groen!) op de provincieraad. De restauratie zal vijf jaar duren.
 

Het Lam Gods hangt sinds 1986 in de streng beveiligde Doopkapel van de Sint-Baafskathedraal. Het retabel van Hubert en Jan van Eyck is geschilderd met olieverf op panelen van eikenhout. Het meesterwerk van de Vlaamse schilderkunst uit de 15de eeuw lokt jaarlijks tussen de 150.000 en 200.000 bezoekers.
 
"Bij een vorige kleinschalige restauratie is het bezoekersaantal voor het schilderij aanzienlijk gedaald, met minder ontvangsten als gevolg", merkte Franck op.
 

"Net om bezoekers de kans te geven om tijdens de vijf jaar durende restauratie het werk te bezichtigen, werd gezocht naar een veilige ruimte", zegt Dauwe. "Die ruimte moest minimaal 150 vierkante meter groot zijn en voldoende daglicht binnenlaten."
 

Een adviescommissie stelde voor om een kooi in kogelvrij glas te bouwen in het koor van het Caermersklooster. Een gedeelte van het retabel zal tijdens de werken wel in de kathedraal blijven hangen.


De restauratie start mogelijk al in november. De kostprijs bedraagt anderhalf miljoen euro, voor tachtig procent gesubsidieerd door het Vlaams Gewest en de Vlaamse Gemeenschap. Voor de resterende twintig procent wordt nog een sponsor gezocht.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knaap (7) rijdt 32 kilometer met auto om vader te zien

Knaap (7) rijdt 32 kilometer met auto om vader te zien


http://img146.imageshack.us/img146/66/pontiace.jpg


Hij miste zijn vader zo erg, dat een zevenjarige jongen uit Michigan in de auto van zijn moeder sprong en naar het huis van papa reed. Blootsvoets en met zijn pyama aan werd de knaap na een rit van 32 kilometer tot staan gebracht. Dat schrijft de krant Detroit Free Press.


"Ik wilde enkele bij mijn papa zijn", huilde het jongetje op de schouder van een agent. Op momenten had de jongen wel ruim 80 kilometer per uur gereden.


Terwijl zijn moeder zondagnacht moest werken, kroop de jongen achter het stuur van haar Pontiac Sunfire. Pas maandagochtend werd de jongen opgemerkt door een andere weggebruiker. De politie werd meteen verwittigd.  Een patrouille zag hoe de auto met de jongen achter het stuur vervaarlijk over een gelukkig rustige buitenweg scheurde.


De patrouillewagen stak de jonge chauffeur voorbij en ging voor de Pontiac rijden. De agent minderde langzaamaan vaart en kon zo het jongetje uiteindelijk doen stoppen. Niemand raakte gewond tijdens de 32 kilometer lange tocht die de jongen had afgelegd. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man zonder armen vervangt in een wip lekke autoband

Man zonder armen vervangt in een wip lekke autoband

Klik op de foto om het filmpje te bekijken
De Amerikaan Matt Stutzman is een bijzindere kerel. De 28-jarige man uit Iowa werd geboren zonder armen, maar dankzij zijn onthutsende wilskracht heeft hij zich niet bij deze handicap neergelegd. Om een voorbeeld te geven: Matt kan in amper negen minuten een lekke autoband vervangen. Maar er is meer. Als getalenteerd boogschutter hoopt hij zijn land te vertegenwoordigen op de Paralympics van 2012 in Londen.


"Matt is een uniek talent", zegt zijn moeder Jean niet zonder trots. "Hij wil niet dat ze hem beschouwen als persoon met een handicap".


Op zijn zestiende leerde Matt Stutzmann met de auto rijden. Hij gebruikt zijn linkervoet om het gas- en rempedaal te bedienen. Met zijn andere voet zet hij de auto in versnelling, stuurt hij en bedient hij de boordinstrumenten.


Maar Matt heeft nog andere pijlen op zijn boog, letterlijk en figuurlijk. Als boogschutter heeft hij zich gekwalificeerd voor het nationale team van de VS. Volgende maand reist Matt naar Italië voor een kwalificatietoernooi. Als dat goed afloopt, heeft hij een ticket op zak voor de Paralympics van volgend jaar in Londen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.School vergeet examen: leerlingen gezakt

School vergeet examen: leerlingen gezakt


http://img641.imageshack.us/img641/4081/examenw.jpg


Twaalf laatstejaars van de school 'Het Nieuwe Eemland' in het Nederlandse Amersfoort zijn niet geslaagd omdat de school vergeten was een examen af te nemen. De leerlingen moeten nu een herexamen voor het vak drama maken.


Maar hiermee is de kous niet af. Het is ook gebleken dat de school een heel jaar lang vergeten is om het theoretische gedeelte van het vak te doceren. Dat meldt de site Spitsnieuws.


De leerlingen moeten vandaag en overmorgen herexamen doen, zo heeft de school vandaag laten weten. De leerlingen hebben de afgelopen dagen in ijltempo de theorieles drama te verwerken gekregen. Eind volgende week krijgen ze de uitslag van de herexamens.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen opgelet, we weten wanneer jullie selectief doof zijn

Mannen opgelet, we weten wanneer jullie 'selectief doof' zijn


http://img8.imageshack.us/img8/6219/slechteoren.jpg


Selectieve doofheid kan veel mannen helpen om huishoudelijke taakjes te ontlopen. Het slechte nieuws is wel dat hun partner weet wanneer ze dit trucje toepassen, dat blijkt uit Britse cijfers.

Drie kwart van de Britten gelooft dat hun partner enkel luistert naar wat ze willen horen. Meer dan de helft zegt dat de tactiek van het negeren van een vraag de voornaamste oorzaak is van ruzies. 83 procent meent dat hun partner volledige controle heeft over zijn gehoor en dat ze kunnen kiezen wat ze wel en niet opnemen.

Velen testen hun geliefde door te vragen te herhalen wat ze net hebben gezegd om te ontdekken of ze wel echt luisterden. Zeventig procent van de vrouwen geeft toe deze tactiek toe te passen aangezien ze geloven dat mannen simpelweg doen alsof ze iets niet gehoord hebben. De meeste zeggen dat dit probleem verergert met het ouder worden, slechts een derde meent dat dit een symptoom van gehoorverlies is.

Toch zegt de Britse drogisterijketen Boots, die het onderzoek liet uitvoeren, dat dit vaak fout is. Het laten uitvoeren van een echte gehoortest kan wonderen verrichten voor een koppel. Velen zeggen dat dit hun relatie verbeterde, partners voerden hierdoor opnieuw meer gesprekken en hadden minder ruzies. Audioloog Karen Shepherd: "Soms luisteren we niet om ons op iets anders te concentreren, maar als dit regelmatig gebeurt, kan een slecht gehoor de oorzaak zijn. Een eenvoudige gehoortest is een makkelijke manier om dit te ontdekken en kan helpen deze frustratie te stoppen."

Moest je man toch geen gehoorprobleem lijken te hebben, geven we enkele tips om de kans te vergroten dat hij doet wat je vraagt:

- Vraag op een respect- en liefdevolle manier naar wat je wil. Zorg dat je duidelijk stelt wat je wil of nodig hebt. Vermijd kritiek of een oordeel als "Je bent lui", dit zal hem enkel boos of beschaamd maken, wat de kans niet verhoogt dat hij zal helpen.

- Stel de taak als een probleem voor waarbij je zijn hulp nodig hebt.

- Ook al deed jij een verzoek, laat plaats voor nieuwe ideeën en een open conversatie over huishoudelijk werk. Blijf kalm, wees open en luister naar hem, ook al ben je het niet eens met hem.

- Wees niet betuttelend of geef geen kritiek op zijn slechte kantjes. Bouw verder op alle geweldige dingen die hij wel doet, in plaats van aan te halen wat je partner allemaal niet doet.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bibliotheek krijgt plantenboek na 122 jaar terug

Bibliotheek krijgt plantenboek na 122 jaar terug


http://img851.imageshack.us/img851/1592/plantenboek.jpg


Een Australische bibliotheek heeft sinds kort weer de beschikking over een bijzonder exemplaar van het boek Insectivorous Plants, dat op 30 januari 1889 was uitgeleend en nooit teruggebracht. De boete was opgelopen tot ongeveer 35.000 Australische dollar (ruim 22.000 euro) toen het boek onlangs alsnog werd teruggebracht.

"Ik had wel eens gehoord van boeken die na 50 jaar werden teruggebracht'', zegt een woordvoerster van de bibliotheek in Camden. "Maar ik heb nog nooit gehoord van boeken die honderd jaar kwijt waren."

De zegsvrouw liet weten dat Ron Hyne, die het boek een halve eeuw in zijn bezit had voordat hij het overhandigde aan de Universiteit van Sydney, de boete niet hoeft te betalen.

Hyne zei niet te hebben geweten dat het boek eigenlijk eigendom was van de bibliotheek. Bij de universiteit werd het bibliotheekstempel ontdekt, waarop het boek werd teruggebracht.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heart - All I Wanna Do Is Make Love To You

Heart - All I Wanna Do Is Make Love To You

Klik op de foto om ze te beluisteren


Heart is een Amerikaanse rockband, gevormd medio jaren 70 in Seattle, rond de zussen Wilson, met Nancy Wilson op gitaar en zang, en Ann als leadvocalist.

De basis voor de groep werd gelegd in het clubcircuit van Seattle en Vancouver. Heart is in tegenstelling tot wat veel gedacht wordt geen Canadese band. Omdat Mike Fisher (broer van Roger en roadmanager in de jaren zeventig) de dienstplicht wilde ontduiken, verkaste de band in haar geheel naar het nabijgelegen Vancouver in Canada begin jaren 70.

De carrière van de band valt uiteen in twee duidelijk te onderscheiden delen, de jaren zeventig en de jaren 80/90, met daartussen een overgang die gepaard gaat met het wegtrekken van drie muzikanten. De altijd al prominent aanwezige Wilson-zussen blijven de spilfiguren, ook bij latere samenstellingen van de band.

De groep mixt op een vrij eigenzinnige manier melodieuze rock met folkinvloeden. "Crazy on You", Hearts grootste hit (uit 1977) in Nederland en België (hoogste Top 40-notering: No 2), toont de krachtige maar gecontroleerde zang van Ann Wilson. Andere bekende "hardrock"-songs uit deze periode zijn "Magic Man" en "Barracuda". Nummers als "Dreamboat Annie", "Lighter Touch" en "Dog & Butterfly" tonen een zachtere kant.

In de jaren na 1978 scoorde de band enkel in de VS en Canada. Medio jaren 1980 scoorde Heart opnieuw, ook in Europa, na een organisatorische ommezwaai. "Passion Works" in 1983 was de eerste lp in de nieuwe samenstelling, als eerste lp na de breuk met de originele bezetting - gitarist, bassist en drummer van de originele line-up hadden de groep toen verlaten - evenwel weinig succesvol. Alleen Howard Leese bleef, dit keer ook als leadgitarist, onderdeel van de Wilson-brigade. Mark Andes, de nieuwe bassist en drummer Denni Carmassi (onder andere ex-Gamma en Montrose) completeerden de band, die pas met het uitbrengen van de lp's "Heart", "Bad Animals" en "Brigade" weer succes kreeg in Europa, getuige de tournees van 1988 en 1990, waarbij ook Ahoy Rotterdam werd aangedaan. Heart rook eerst voorzichtig aan de charts met "What About Love" (1985), maar sloeg pas weer echt toe met "These Dreams" (1985), "Alone" (1987) en "All I Wanna Do is Make Love to You" (1990). "These Dreams" bereikte in Amerika de nummer 1-positie en "Alone" eveneens.

In de jaren 90 zijn Ann & Nancy Wilson sleutelfiguren in de Seattlescene als eigenaren van de Bad Animals-studio waar bands zoals R.E.M., Pearl Jam, Soundgarden en Alice In Chains muziek opnemen. Zo zingt Ann bijvoorbeeld mee op de ep "SAP" van Alice in Chains.

Na de cd "Desire Walks On" in 1993 verschijnen er nog vele compilatie-albums, waaronder het akoestische "The Road Home" (1995), maar zonder veel succes.

Ann & Nancy Wilson formeerden met jeugdvriendin Sue Ennis en vrienden Frank Cox en Ben Smith de gelegenheidsband "The Lovemongers" en keerden daarmee terug naar hun folk-roots. Na enkele cd's met de Lovemongers pakten de zussen de draad met Heart weer op in 2004. Het eerste echte studio-album, geproduceerd door Nancy Wilson in samenwerking met Craig Bartock, na de Lovemongers-periode is Jupiters Darling in 2004. Deze cd kreeg in Europa weinig aandacht ondanks de Europese tournee die de groep onderneemt. Ze spelen een overtuigende set (met Mike Inez van Alice in Chains op bas) op het Arrow Rock Festival op 13 juni 2004 in Lichtenvoorde.

Anno 2007 tourde Heart nog steeds met succes in Amerika. Nancy maakt tegenwoordig voornamelijk filmmuziek voor de films van echtgenoot Cameron Crowe, die bijvoorbeeld Singles (over de Seattle-scene) maakte (let ook op de soundtrack van deze film), een Oscar won voor het script van Almost Famous (na te zijn genomineerd in dezelfde categorie voor Jerry Maguire) en van Ann Wilson wordt op 11 september 2007 een nieuwe solo-cd getiteld "Hope & Glory" (Rounder Records) uitgebracht, met gasten zoals Elton John, k.d. lang en Wynonna Judd.

Huidige samenstelling van Heart: Ann Wilson, Nancy Wilson, Craig Bartock, Debbie Shair, Ben Smith en Ric Markmann.

Op 30 augustus 2010 verscheen het nieuwe album Red Velvet Car. Een Europese tournee wordt in 2011 verwacht.
» Reageer (0)
21-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooiste reis ter wereld

Langste tv-programma ooit met "mooiste reis ter wereld" langs Noorse fjorden is succesHet langste tv-programma ooit, uitgezonden door de Noorse openbare omroep NRK, is immens populair. Gedurende 134 uur, dat is vijf dagen en een half, kan de kijker sinds donderdag non-stop de 2.500 kilometer lange reis van een cruiseschip op de voet volgen. Meer dan 2,5 miljoen Noren volgden het voorbije weekend het programma.

Het schip MS Nord-Norge vertrok donderdag in Bergen voor een reis langs de Noorse fjorden naar het noorden van het land. Volgens diverse bronnen gaat het om een van de mooiste reizen ter wereld. Elf camera's registreren de reis van meer dan 8.000 minuten.
 
Meer dan 2,5 miljoen Noren, meer dan de helft van het Scandinavische land, keken dit weekend naar de lange reis. Het programma scoort ook op internet, waar duizenden mensen de reis via een livestream volgen. Het merendeel van de mensen die de reis op internet volgen, zijn Noren. Maar ook Denen, Amerikanen, Duitsers en Britten stemmen op het internet af.
 
Het schip bereikt normaal woensdagochtend zijn bestemming, Kirkenes, een dorpje aan de Russisch-Noorse grens, in een gebied waar de zon nooit ondergaat tijdens de zomer. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. een citroenkiwismoothie

 Een citroenkiwismoothie


http://img718.imageshack.us/img718/6566/citroenkiwismoothie.jpg


Het is zomer, en dat betekent hoogdagen voor fruit- en groenteliefhebbers. Een van de gemakkelijkste manieren om meer fruit en groenten in je dagelijkse voeding te verwerken is via een 'smoothie'. In al zijn soorten en vormen is een smoothie simpelweg een mix van verschillende fruit en/of groenten, al dan niet aangevuld met yoghurt, room, melk, granen of zoetstoffen.

Een hete zomerdag vraagt om een verfrissend drankje. Negeer de cola en de nood aan ijsjes, en maak jezelf deze heerlijke verfrissende citroenkiwismoothie.


Ingrediënten:

2 kopjes druiven
Een halve citroen (gepeld)
Een halve kiwi (gepeld)
3 kopjes ijs

En blenden maar!

TIP: wie het te zuur vindt, kan spelen met de verhouding tussen druiven en citroensap. Vermijd suiker want zo vermijd je ook calorieën!» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinguïn uit Antarctica wandelt over strand in Nieuw-Zeeland

Pinguïn uit Antarctica wandelt over strand in Nieuw-Zeeland


http://img815.imageshack.us/img815/8054/keizerpinguin.jpg


Een strand in Nieuw-Zeeland heeft het bezoek gekregen van een keizerspinguïn. Het dier was wel heel ver van huis, aangezien het normaal op Antarctica leeft.

Keizerspinguïns brengen hun hele leven door op Antarctica en komen zelden aan land in de buurt van mensen. Het is dan ook al 44 jaar geleden sinds Nieuw-Zeeland voor het laatst een wilde pinguïn mocht verwelkomen. Volgens specialisten zou het dier ongeveer tien maanden oud zijn. Vermoedelijk is de pinguïn maanden geleden het water ingedoken op zoek naar voedsel, waarna hij verloren zwom.

De pinguïn verkeert in goede gezondheid, maar zal de weg naar het zuiden moeten terugvinden om te overleven. Het dier werd gisteren ontdekt door een verbaasde strandwandelaar. Omwonenden krijgen de raad de pinguïn voldoende bewegingsruimte te geven en hun honden niet op het strand los te laten. (br.hln - foto ap)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste penthouse verkocht in Monaco: 240 miljoen euro

Duurste penthouse verkocht in Monaco: 240 miljoen euro


http://img17.imageshack.us/img17/2568/monacoz.jpg


De straat met de hoogste prijs voor residentieel vastgoed in Europa ligt in Monaco, waar vorig jaar aan de Avenue d'Ostende een penthouse met zicht op de jachthaven voor een recordbedrag van 240 miljoen euro, of 148.000 euro per vierkante meter, werd verkocht aan een investeerder uit het Midden-Oosten. Dat zegt immobiliënmakelaar Engel & Völkers, dat een top 15 samenstelde van de locaties waar in 2010 de duurste Europese privé-eigendommen zijn verkocht.

Op de tweede plaats staat het Italiaanse eiland Sardinië, waar aan de baai van Romazzino voor een privé-eigendom 100.000 euro per m² werd betaald. Londen volgt op de derde plaats met Knightsbridge, in het stadsdeel Kensington, niet ver van het bekende warenhuis Harrods, waar 76.000 euro per m² werd gerekend.
 
Frankrijk neemt de volgende drie plaatsen op de lijst in, met Saint-Jean-Cap Ferrat (71.000 euro per m²) en Cannes (50.000 euro per m²) aan de Côte d'Azure en Parijs met de Avenue Montaigne (50.000 eur per m²), vlakbij de Champs Elysées.
 
Mallorca sluit de lijst op de 15de plaats af met Cap de Formentor, het noordelijkste punt van het eiland, waar kopers tot 12.200 euro betalen per vierkante meter.
 
Door de blijvende hoge vraag naar ultra-exclusief residentieel vastgoed wereldwijd verwacht Engel & Völkers, een van oorsprong Duitse makelaarsgroep met kantoren in 38 landen, dat de prijzen in dit topsegment in de toekomst nog verder zullen stijgen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abonnement cultureel centrum populairder dan ooit

Abonnement cultureel centrum populairder dan ooit
Een abonnement voor het plaatselijke cultuurcentrum is populairder dan ooit, en de start van de verkoop leidt overal in Vlaanderen tot een volkstoeloop. "De centra floreren dankzij comedy en bekende gezichten", stelt het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk.

Vorig weekend vormden zich onder meer in Eeklo, Herentals en Mechelen drie tot vier uur voor de start van de verkoop lange rijen aan de lokale cultuurtempels. Ook de Zomer van Antwerpen brak dit weekend records. Zaterdagochtend om 5 uur stonden er al mensen aan te schuiven aan het stadhuis. Resultaat: 20 procent meer verkochte tickets dan vorig jaar.
 
In 2006 trokken 2.407.406 mensen naar in totaal 10.327 podiumactiviteiten. In 2009 waren dat al 2.619.150 kijkers (+9 procent) voor 11.717 activiteiten (+13,5 procent). "Vorig jaar is dat aantal nog gestegen", weet Andy Vandervoort van het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk.

De centra surfen onder meer mee op de golf van het succes van comedy. "Dankzij de tv-aandacht die de stand-upcomedians krijgen, is dat een echte hype. Als mensen die mannen dan in hun buurt live aan het werk kunnen zien, zijn ze enthousiast. Die namen zijn een echte publiekstrekker."
 
Toch maakt amusement maar 8 procent uit van het totaalaanbod. "De abonnementen zorgen ervoor dat het publiek ook naar de minder evidente voorstellingen trekt."
 
De centra blijven ook een belangrijke pijler in het gemeenschapsleven. "De ene dag ga je er kijken naar een voorstelling van de muziekschool van je zoon, de andere dag speelt er een film of ga je naar een topvoorstelling." (br.hln - foto belga)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak kennis met de breakdance-gorilla

Maak kennis met de breakdance-gorilla

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Maak kennis met de negenjarige gorilla, Zola. Hij verblijft momenteel in de zoo van Calgary waar hij het erg naar zijn zin heeft. Zeker als er wat plenswater aan te pas komt, dan danst hij er lustig op los . Zola staat intussen dan ook in Canada bekend als de breakdance-gorilla. Speel het filmpje af en u begrijpt meteen waarom.

Zola kwam twee jaar geleden samen met drie andere jonge gorilla's over van de Bronx Zoo in New York naar de dierentuin van Calgary. De Western Lowland gorilla's zijn een erg bedreigde diersoort, ook al hebben ze in het wild nog een van de grootste populaties van alle aapsoorten. Zij zijn hoofdzakelijk door de mens bedreigd zoals zoveel andere dieren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurythmics - Sweet Dreams

Eurythmics - Sweet Dreams

Klik op de foto om ze te beluisteren


Eurythmics (vaak maar onterecht The Eurythmics genoemd) is een in de jaren 80 zeer succesvol Brits synthpopduo bestaande uit Annie Lennox en Dave Stewart.

Lennox (een student aan de Royal Academy of Music in Londen) en Stewart ontmoetten elkaar aan het eind van de jaren zeventig. Al snel kregen ze een verhouding en richtten ze de groep The Catch op, samen met Pete Coombes. In 1979 werd The Catch omgedoopt tot The Tourists. De groep scoorde enkele hits in Groot-Brittannië, waaronder een cover van Dusty Springfields I Only Want to Be With You. Slechte kritieken en spanningen binnen de groep leidden tot een split van de Tourists in 1980.

In 1980 ging de relatie tussen Stewart en Lennox over, maar ze besloten als muzikaal duo verder te gaan onder de naam 'Eurythmics'. Hun debuutalbum In the garden uit 1981 werd door critici goed ontvangen, maar verkocht slecht.

In 1983 kwam het tweede album uit, Sweet Dreams (Are Made of This). De titelsong werd een nummer 1-hit in onder meer de Verenigde Staten en geldt vandaag nog steeds als een klassieker, nog veelvuldig gedraaid en vele malen gecoverd en geremixt. Dave Stewart bekende later dat hij de bekende baslijn in dit lied per ongeluk ontdekte toen hij een ander lied probeerde achterstevoren te spelen. Annie Lennox verscheen op de cover van het Rolling Stone magazine. Nog in datzelfde jaar kwam het album Touch uit. Wederom scoorde de band top 10-hits, met Who's That Girl, Right By Your Side en Here Comes The Rain Again. Melody Maker en NME riepen beide albums uit tot een van de beste van 1983.

In 1990 besloten Lennox en Stewart enige tijd uit elkaar te gaan na jarenlang intensief te hebben samengewerkt. Annie Lennox kreeg kinderen en legde zich toe op een succesvolle solocarrière. Dave Stewart ging vooral produceren voor anderen. Zijn soloalbums flopten. Tussen 1990 en 1997 hadden Lennox en Stewart vrijwel geen contact, tot ze elkaar in 1998 weer ontmoetten op de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend.

In 1999 verscheen Peace, het eerste reguliere album van Eurythmics sinds 1989. In enkele landen in Europa wordt dit album een succes. Het album bevat de inmiddels klassieke single ´I Saved The World Today´.

In 2005 kwam het Ultimate Collection album uit, met daarop twee nieuwe nummers: I've got a life en Was it just another love affair?. Het album is nauwelijks een toevoeging op het Greatest Hits-album uit 1991. Tegelijkertijd verschijnen alle Eurythmics-albums opnieuw met daarop extra nummers zoals B-kantjes en 12"-versies van singles.

Anno 2009 was de 80's-revival in de muziek in volle gang en werd Eurythmics door veel artiesten (o.a. La Roux, Justin Timberlake, Goldfrapp) als een belangrijke inspiratiebron gezien.

Op 19 mei 2011 heeft Ruben Block van Triggerfinger een cover opgevoerd van Sweet Dreams (Are Made of This) bij De Wereld Draait Door.» Reageer (0)
20-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Natuurfotograaf verschalkt stelende vos met ei

 Natuurfotograaf verschalkt stelende vos met ei


http://img43.imageshack.us/img43/1755/stelendevos.jpg


De Duitse natuurfotograaf Horst Jegen was het beu dat het eten van zijn katten steeds verdween, en ontdekte dat een vos ermee aan de haal ging.

Hij merkte dat het dier elke dag langskwam in zijn tuin, en dokterde een ingenieus systeem uit om een foto te maken van de indringer.

Jegen legde een ei in een holle boomstam, en legde daar een knop onder. Die knop vervond hij vervolgens met zijn fototoestel, dat enkele prachtige kiekjes kon schieten van de vos.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giervalken leven lange tijd op ijsschotsen in zee

Giervalken leven lange tijd op ijsschotsen in zee


http://img148.imageshack.us/img148/8637/giervalk.jpg


De grootste valkensoort ter wereld blijkt lange periodes aan een stuk op zee te leven. De giervalk rust in de winterperiode uit op ijsschotsen op de noordpool, en leeft van andere zeevogels, zoals meeuwen en zeekoeten. Dat ontdekten ornitologen nadat zij 48 giervalken hadden voorzien van zendertjes, meldt de BBC.

Het is voor het eerst dat wordt ontdekt dat een valkensoort langere tijd op zee leeft. Tot nog toe werd aangenomen dat valken altijd land als uitvalsbasis gebruiken.

"Er zijn giervalken op ijsbergen gezien, maar daarvan werd altijd aangenomen dat zij zich alleen maar op de oceaan bevonden om te jagen en daarna weer terugvlogen naar het vasteland'', zegt vogelkenner Kurt Burnham van de Britse universiteit van Oxford.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesneuvelde Britse marinier laat 115.000 euro na aan 32 maten om in Vegas te feesten

Gesneuvelde Britse marinier laat 115.000 euro na aan 32 maten om in Vegas te feesten


Het 40 Commando waar David Hart deel van uitmaakte.


De Britse marinier David Hart (23) kwam vorig jaar om in Afghanistan door een bom van de taliban. In zijn testament liet hij 115.000 euro na aan 32 vrienden waarmee ze op vakantie naar Las Vegas mochten gaan om er te feesten op zijn nagedachtenis. Dat verhaal brengt The Sun.

David Hart sloot voor hij naar Afghanistan afreisde in Engeland een levensverzekering af voor zo'n 285.000 euro. In zijn wilsbeschikking liet hij weten dat daarvan 115.000 euro gereserveerd moest worden voor zijn 32 maten en hun partners om in Las Vegas zijn dood te herdenken met een feestje.


Een jaar na zijn overlijden gaan die vrienden dat ook echt doen. "Hij hield ervan met zijn makkers weg te gaan, dat waren altijd de beste twee weken van het jaar", zegt kameraad Andy Hare (25). "Het waren vakanties 'met de kerels' en het waren fantastische tijden." David Hart droeg zijn vrienden in zijn begeleidende tekst ook op al het geld op te maken en zich te amuseren in Las Vegas. "Wat een kerel!", besluit Hare in The Sun.


Hart liet ook nog een grote som na aan zijn familie en verder 57.000 euro aan zijn favoriete goede doel voor gewonde mariniers. De twintiger was zot van voetbal en woonde nog bij zijn ouders Chris (60) en Dilys (54) in Poppleton bij York toen hij in 2009 bij het leger ging. Hij werd ingelijfd bij het 40 Commando dat in Afghanistan opereert. Hij wordt er herinnerd als de "perfecte marinier".


Zijn vader Chris en zijn zus Sarah zullen samen met Davids vrienden 275 km fietsen om geld in te zamelen voor het Royal Marines Charitable Trust Fund. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gebroken oor van Kuifje haalt 17.400 euro op veiling

'Het gebroken oor' van Kuifje haalt 17.400 euro op veiling


http://img52.imageshack.us/img52/6049/hetgebrokenoor.jpg


Een eerste uitgave in kleur van 'Het gebroken oor' uit de Kuifje-reeks is gisteren tijdens een veiling in Brussel verkocht voor 17.400 euro. Dat meldt het gespecialiseerde veilinghuis 'Banque Dessinée'. De origine kleurenuitgave, in het Frans, uit 1943 werd geschat op 8.000 à 10.000 euro.
 
Een 'Kuifje in het land van de Sovjets', in zwart-wit uit 1930 en gesigneerd door Hergé, ging onder de hamer voor 15.000 euro. Een originele uitgave uit 1943 van 'Het zwarte eiland', geschat op 7.000 à 8.000 euro, werd geveild voor 12.000 euro. (br.hln - foto afp)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motorrijders mogen nog laatste zomer met korte mouwen rondrijden

Motorrijders mogen nog laatste zomer met korte mouwen rondrijden


http://img3.imageshack.us/img3/6032/motorrijder.jpgMotorrijders gaan hun laatste zomer in zonder verplichte jas met lange mouwen en dito broek. Het koninklijk besluit van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe met strengere kledingvoorschriften is in het Staatsblad verschenen, maar treedt pas op 1 september in werking. Het nieuwe kb verlaagt voorts de leeftijdsgrens voor kinderen op de motor naar 8 jaar en introduceert het aangekondigde verkeersbord voor quads.


De nieuwe voorschriften voor beschermende kledij botsten bij hun voorbereiding op heel wat verzet bij de motorrijders. Fluorescerende kledij en banden zijn niet als verplichte uitrusting opgenomen, maar de beschermende jas met broek of pak, handschoenen en laarzen of bottines bleven wel overeind.
 

Voorts voert Schouppe met het nieuwe kb ook regels in over het gedrag van motorrijders in de file. Tussen de stilstaande of traag rijdende wagens passeren wordt niet langer als inhalen beschouwd, maar de motorfietser mag niet sneller gaan dan 50 km per uur en niet meer dan 20 km per uur sneller dan de file. De motoren moeten in dat geval ook steeds de twee meest links gelegen rijstroken kiezen.
 

Tot slot biedt het nieuwe kb de steden en gemeenten ook een wettelijke definitie en verkeersbord om quads eventueel uit hun dorpskernen te weren. Voor de wet is een quad voortaan "een motorvoertuig met vier wielen, geconstrueerd voor onverhard terrein, met een open carrosserie, een stuur als op een motorfiets en een zadel".» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende editie Woordenlijst van de Nederlandse Taal in 2015

Volgende editie Woordenlijst van de Nederlandse Taal in 2015
De Nederlandse Taalunie brengt in 2015 de volgende editie van de Woordenlijst van de Nederlandse Taal uit, zo meldt de Nederlands-Vlaams-Surinaamse beleidsorganisatie op haar website. Het Comité van Ministers stemde in met de samenstelling van de Commissie Spelling van de Raad voor de Nederlandse Taal en Letteren die de actualisering gaat voorbereiden. In die commissie twee Vlamingen: Dominiek Sandra van de Universiteit Antwerpen en Dirk Caluwé van de dienst Taaladvies van de Vlaamse overheid.
 

De Nederlandse commissieleden zijn Anna Bosman van de Radboud Universiteit Nijmegen en Tanneke Schoonheim van het Instituut voor Nederlandse Lexicologie Leiden.
 

In 1995 besliste de Taalunie elke tien jaar een actuele Woordenlijst uit te brengen. Het Comité van Ministers vraagt de commissie criteria te formuleren voor de actualisering in 2015, zonder dat de regels worden herzien. Voor de aanvulling met Nederlandse woorden uit Suriname wordt samengewerkt met de Werkgroep Spelling Suriname.
 
In 2010 bezochten per maand gemiddeld 100.000 bezoekers de Woordenlijst op het internet (www.woordenlijst.org) en werd over het hele jaar bijna 13 miljoen keer de spelling van een woord opgezocht.
De Nederlandse Taalunie is een beleidsorganisatie waarin Nederland, Vlaanderen en Suriname samenwerken op het gebied van de Nederlandse taal en letteren en het onderwijs in en van het Nederlands.  (br.hln)» Reageer (0)
19-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giovanni Boldini 1842 –1931 was een Italiaans impressionistisch kunstschilder

Giovanni Boldini  1842 –1931 was een Italiaans impressionistisch kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijkenMlle de GillespieGiovanni Boldini (Ferrara, 31 december 1842 – Parijs, 12 januari 1931) was een Italiaans impressionistisch kunstschilder, uiteindelijk vooral beroemd geworden als portretschilder.

Boldini stamde uit een bekende familie van kunstschilders en kreeg zijn eerste tekenlessen van zijn vader en zwager. Van 1862 tot 1868 studeerde hij aan de kunstacademie in Florence.

http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Giovanni-Boldini--spring.jpg?t=1308486614
The springHij ontwikkelde een voorliefde voor het impressionisme en het schilderen in de open lucht. Aanvankelijk schilderde hij veel landschappen en genrestuken, waarbij hij op een bijna nerveus-schetsmatige wijze te werk ging.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Giovanni-Boldini5.jpg?t=1308486559
Allengs schakelde Boldini steeds vaker over op de portretschilderkunst en legde een bijzondere begaafdheid aan de dag voor het vastleggen van de individuele persoonlijkheid van zijn modellen. Via Londen (vanaf 1869) liet Boldini zich uiteindelijk neer in Parijs (1872) en groeide daar uit tot een van de bekendste portretschilders van de Belle Époque, vooral van de rijken uit de stad, beroemdheden en mooie vrouwen.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Giovanni-Boldini4.jpg?t=1308486547
Hij was een flamboyante en graag geziene gast in de stedelijke 'beau monde', verkeerde in vooraanstaande kunstenaarskringen en was onder andere bevriend met Philip Alexius de László, John Singer Sargent, James McNeill Whistler, Paul César Helleu en Edgar Degas. Tijdens de Exposition Universelle (1889) had hij de leiding over de Italiaanse afdeling en een jaar later werd hij bevorderd in de Légion d'honneur,
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Giovanni_Boldini_The_Summer.jpg?t=1308486535
The summerIn 2010 werd bij de sloop van een woning Boldini's schilderij Portrait de madame de Florian (1901) ontdekt en in september van dat jaar voor een prijs van 1,7 miljoen euro verkocht.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jezus verandert water in wijn

Jezus verandert water in wijn

Klik op de foto om het filmpje te bekijken» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.82 procent Japanners wil einde gebruik kernenergie

82 procent Japanners wil einde gebruik kernenergie


http://img15.imageshack.us/img15/2599/geenkernenergie.jpg


Meer dan vier vijfde van de Japanners wil dat de overheid afstapt van het gebruik van nucleaire energie, na de kernramp in de centrale van Fukushima die volgde op de aardbeving en de tsunami op 11 maart. Volgens premier Naoto Kan zal nucleaire energie echter een peiler van het energiebeleid van Japan blijven.

Japan, een land dat zo goed als geen natuurlijke grondstoffen heeft, haalt een derde van zijn energie uit kerncentrales. Volgens de studie die vandaag in de 'Tokyo Shimbun' staat, is 82 procent van de Japanse bevolking echter voorstander van de uitstap uit de kernenergie. Slechts 9 procent wil de onmiddellijke stopzetting van alle reactoren; 19 procent meent dat de reactoren geleidelijk aan moeten sluiten.
 
Iets minder dan 54 procent van de respondenten is voor een sluiting van de reactoren, indien het aanbod de vraag kan volgen. Zowat 14 procent stelde de huidige situatie te aanvaarden.
 
Zevenenzestig procent van de 1.853 ondervraagde Japanners wil dat er in Japan geen reactoren meer gebouwd worden. Ten slotte keurt 6 procent het goed dat de regering tegen 2030 veertien nieuwe reactoren zou bouwen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 op 10 bouwers vinden duurzaam bouwen te duur


9 op 10 bouwers vinden duurzaam bouwen te duur

Bijna 9 op de 10 bouwers en verbouwers wil wel duurzaam bouwen, maar schuift de plannen opzij door het hoge kostenplaatje. Dat blijkt uit een enquête van technologiefederatie Agoria bij 800 bouwers, verbouwers en architecten. Agoria vraagt meer aandacht voor betaalbaarheid en meer eenduidigheid van almaar strengere energie-vereisten.
 
Zowel de Vlaamse (78%), de Waalse (72%) en de Brusselse (51%) bouwers en verbouwers willen ecologischer bouwen om de energiefactuur te drukken. Daarnaast overwegen vooral de Brusselse (27%) bouwers het milieu als reden om ecologisch te bouwen. Vlamingen (5%) liggen er niet wakker van, schrijft De Zondag.
 
Volgens Agoria ervaren architecten in alle gewesten de toenemende regelgeving rond duurzaam wonen als negatief. De technologiefederatie pleit voor vereenvoudiging. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Rea - The Blue Cafe

Chris Rea  - The Blue Cafe

Klik op de foto om hem te beluisteren

Chris Rea '( Christopher Anton) (Middlesbrough (Engeland), 4 maart 1951) is een Britse zanger.

Chris Rea is met zijn krasse zangstem vooral bekend geworden met nummers als Fool (If you think it's over), Josephine en Driving home for Christmas, die nog altijd veel gedraaid worden op de radio.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in 1985 in Willie and the Poor Boys en in 1999 in Parting Shots, waar hij tevens de muziek van deed. Hij schreef en produceerde de film La Passione, die in 1996 verscheen.

In 2005 heeft hij nog 11 nieuwe cd's uitgebracht (130 nummers), een dvd en een boek met schilderingen die hij gemaakt heeft tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte rond het jaar 2000. Chris Rea heeft omstreeks 2005 bekend gemaakt dat hij stopt met touren. In 2006 deed hij zijn The Farewell Tour. Tijdens deze tour speelde hij oude klassiekers en nieuwe nummers.

Hoewel zijn gezondheid hem nog steeds parten speelt, maakt Rea in het najaar van 2007 zijn terugkeer naar het podium bekend. In het voorjaar van 2008 heeft hij met een nieuwe band, the Fabulous Hofner Blue Notes, een korte Europese tournee gedaan: "The Return of the Fabulous Hofner Blue Notes". De band speelt een mix van blues en instrumentale nummers, nieuwe songs en klassiekers. De muzikale invloeden gaan van de instrumentele platen uit de jaren 50 tot en met Miles Davis.

Een album van het quintet is verschenen in februari 2008.

In April 2011 is het volgende project van Chris Rea aangekondigd. Dit is het 'Santo Spirito Project' wat zal bestaan uit 2 speelfilms met bijbehorende soundtracks en een apart album op 3 CD's. De datum voor de release is 13 juni 2011.» Reageer (0)
18-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar schillen allemaal goed voor zijn

Waar schillen allemaal goed voor zijn


http://img829.imageshack.us/img829/549/schil.jpg


Papaya voor pedicures, een aardappelpeeling om je grijze haren donkerder te maken, een bananenschil die kneuzingen sneller geneest,... Er zijn heel wat groenten- en fruitsoorten die wonderen kunnen doen voor je huid.

Je grootmoeder had dan toch gelijk: een appel per dag houdt de dokter weg, maar alleen als je de schil er niet afdoet. Onderzoekers hebben een chemische stof in appels ontdekt die heel wat in zijn mars heeft. Zo is dit zuur dat voor de glanzige schijn van de appel zorgt, onder andere goed voor de spiergroei en om je cholesterolgehalte en bloedspiegel onder controle te houden.

Perziken
De pluizige schil van een perzik bevat een flinke dosis vitamine A, die de huid revitaliseert en hydrateert. Door het eten van de schil, geef je jouw immuunsysteem een flinke boost, verwijder je gifstoffen uit je lichaam en blijft je huid gezond. Maar dat is niet alles: een perzikschil biedt je ogen bescherming tegen de ontwikkeling van staar en verklaagt de risico's op kanker, hartaandoeningen en artritis.

Lust je geen perziken? Dan kan je de vrucht ook gewoon voor een gezichtsscrub gebruiken. Doe een beetje suiker op de binnenkant van de schil en scrubben maar!

Citroenen & limoenen
Citroenen en limoenen bevatten allebei citroenzuur, dat uiterst geschikt is voor het polijsten van brons, koper en andere non-ferro metalen.

Meng het sap met een beetje natriumbicarbonaat voor een beter resultaat.

Je kan natuurlijk ook stukjes van de schil aan een cocktail toevoegen om het geheel wat meer smaak te geven.

Als je citroen- en limoenschil toevoegt aan olijfolie, dan krijg je niet alleen een betere smaak, maar zorg je er tegelijkertijd ook voor dat de olie niet te snel oud wordt.

Heb je last van vieze geurtjes in de microgolfoven? Meng dan wat citroensap met dezelfde hoeveelheid water, daarna doe het sopje in een kom en laat het tien minuten in de magnetron opwarmen.

Sinaasappels
De schil zit vol antioxidanten die het cholesterolgehalte aanzienlijk verlagen. De antioxidanten in de schil zijn volgens een Amerikaanse studie zelf twintig keer sterker dan die in het vruchtensap.

Maak je tussendoortjes net dat tikkeltje gezonder door de schil aan taarten, gebakjes en muffins toe te voegen. Zin in een gezond sapje? Stop dan een ongeschilde sinaasappel in de blender.

Bananen
Gebruik de binnenkant van de bananenschil om de bladeren van je huisplanten een mooie glans te geven. De schil doet daarnaast ook dienst als een natuurlijk pesticide, maar ook als meststof.

Zien jouw schoenen er uit alsof ze hun beste tijd hebben gehad? Poets ze dan eerst op met de schil en veeg daarna de restjes van de banaan weg met een proper doekje. In slechts een paar minuten tijd zullen je schoenen opnieuw blinken.

Bananenschil bevat potassium en antioxidanten die de huid zacht maakt en ervoor zorgt dat een wonde of blauwe plek sneller en beter geneest. Leg de schil op een blauwe plek en je zal zien dat de bloeduitstorting sneller zal wegtrekken.

Ben je gebeten door een vervelende mug? Wrijf de schil dan op de beet, het zal de jeuk aanzienlijk verminderen.

Wist je dat je de schil zelfs kan eten? Maar dan moet je hem wel eerst koken, ofwel in de blender stoppen. Kook de schil tien minuten, laat het water vervolgens eventjes afkoelen om het sap daarna op te drinken.

Taiwanese onderzoekers hebben ontdekt dat een bananenschil zelfs helpt om depressies te overwinnen. Dat komt doordat de schil een hoog serotoninegehalte bevat, een stof waar je blij van wordt.

Daarnaast is de schil ook goed voor je ogen, omdat het antioxidanten bevat die je ogen beschermen tegen sterke uv-stralen, de voornaamste oorzaak van staar.

Papaya
Op zoek naar een supersnelle zomerpedicure? Wrijf de schil en de pulp van papaya dan op jouw voetzolen, je huid zal onmiddellijk zachter aanvoelen. Papaya is rijk aan vitamine A en papaïne, die dode huidcellen verwijdert.

De schil is bovendien ook uiterst geschikt voor een exfoliërend gezichtsmasker. Wrijf het over je gezicht en laat het maskertje vijf minuten inwerken. Laat het niet te lang intrekken, want hier droogt je huid van uit.

Kiwi's
De harige huid van een kiwi smaakt dan wel vies, toch is het zonde om het zomaar weg te gooien. Het bevat tot drie keer meer antioxidanten dan het vruchtvlees en zou de risico's op kanker verlagen.

De huid bestrijdt ook Staphylococcus en E-coli, die voedselvergiftiging veroorzaken. Krijg je de harige huid niet rauw binnen, mix het dan met andere fruitsoorten en maak er een smootie van.

Aardappel
Een aardappelschil is goed voor 50 procent van de dagelijkse hoeveelheid van vezels, kalium, ijzer, zink en vitamine C.

Wist je dat aardappelen ook goed zijn voor je haar? Je krijgt er zelfs je grijze haren op een natuurlijke manier mee weg. Kook de aardappelschil een half uurtje in kokend water en laat het vervolgens afkoelen. Gebruik het water als conditioner voor je haar. Je zal zien dat je grijze haren donkerder zijn geworden, wat je meteen een kappersbezoek bespaart.

Peren
De schil van een peer barst niet alleen van vezels, maar er zitten ook veel meer vitaminen en voedingsstoffen in dan in het vruchtvlees. Volgens onderzoekers zou de schil antioxidanten bevatten die het risico op kanker verlagen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse zonnecentrale moeten evenveel energie leveren als kerncentrale

Amerikaanse zonnecentrale moeten evenveel energie leveren als kerncentrale


http://img844.imageshack.us/img844/3448/presidentobama.jpg
President Obama wil dat in 2035 80 procent van de stroom uit hernieuwbare bronnen komt. 


In de Amerikaanse staat Californië is de eerste spade de grond ingegaan voor 's werelds grootste energiecentrale op zonne energie. De installatie moet evenveel stroom opleveren als een kerncentrale.

Het project in de woestijn bij Blythe, 350 kilometer ten oosten van Los Angeles, moet in 2013 bijna 1.000 Megawatt aan stroom gaan leveren: genoeg voor 300.000 tot 750.000 huishoudens.

De centrale krijgt enorme paraboolspiegels om het zonnelicht te bundelen. De installatie is een initiatief van de Duitse firma Solar Millennium en kost circa 3 miljard euro.

De bouw is een grote stap in het Amerikaanse voornemen te komen tot meer hernieuwbare energie en een stabielere economie, zegt de minister Ken Salazar van Binnenlandse Zaken. President Barack Obama heeft gezegd dat in 2035 80 procent van de Amerikaanse stroom uit hernieuwbare bronnen moet komen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote tentoonstelling rond Magritte in Liverpool

Grote tentoonstelling rond Magritte in Liverpool

Het schilderij 'Olympia' werd in september 2009 nog gestolen in Brussel


Tate Liverpool, een vestiging van de Tate Gallery, huisvest van 24 juni tot 16 oktober een uitgebreide tentoonstelling over surrealist René Magritte.

De expositie 'The Pleasure Principle' brengt werken samen van de jaren twintig tot 1967. Het gaat om een honderdtal schilderijen, foto's, filmproducties en wat commerciële werken.
 
De tentoonstelling in Liverpool is tijdens de zomermaanden alle dagen open voor het publiek van 10.00 tot 17.50 uur. Meer informatie is te vinden via +44.151.702.74.00 of www.tate.org.uk/liverpool. De toegang is gratis. (br.hln - foto afp)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1,5 miljoen Britse kinderen kennen extreme armoede

"1,5 miljoen Britse kinderen kennen extreme armoede"


http://img13.imageshack.us/img13/9124/londen.jpg
Volgens de organisatie gaat het om 290.000 kinderen in Londen. 


In het Verenigd Koninkrijk leven steeds meer kinderen in extreme armoede, meldt SkyNews op gezag van de liefdadigheidsorganisatie Save the Children.

Volgens de organisatie gaat het om 1,6 miljoen Britse kinderen, van wie 290.000 in de hoofdstad Londen.
 
Oorzaak is de stijgende levensduurte zoals de prijzen voor energie, olie en voedsel, en het trage economisch herstel. Duizenden gezinnen hebben het zelfs moeilijk om de basisbehoeften te betalen.
 
Vorig jaar hebben in het Verenigd Koninkrijk meer dan 61.000 mensen aangeklopt bij de voedselbanken, aldus Sky. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gewone man las de Bijbel al de in middeleeuwen

De gewone man las de Bijbel al de in middeleeuwen


http://img683.imageshack.us/img683/5708/oudebijbel.jpg


Al in de middeleeuwen had zowel de elite als de gewone man een bijbel in de eigen taal in huis. Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen, meldt Trouw.

Het onderzoek stelt het bekende beeld bij dat arbeiders, zoals de timmerman en de kleermaker, pas sinds de Reformatie uit de Bijbel lezen.
 
Het gebruik van bijbelvertalingen is dus geen protestantse uitvinding, zoals de protestanten onder leiding van hervormer Maarten Luther hebben willen doen geloven.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studentenkot een derde duurder in vijf jaar tijd

Studentenkot een derde duurder in vijf jaar tijd


http://img27.imageshack.us/img27/2707/studentenkot.jpgDe afgelopen vijf jaar zijn studentenkoten in Vlaanderen bijna een derde duurder geworden. In Vlaamse studentensteden betaal je volgend academiejaar voor een studentenkamer bijna tweehonderd euro meer dan vorig jaar. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
 
Studenten, of hun ouders, moeten volgend academiejaar rekenen op een maandelijkse huurprijs van iets minder dan 270 euro. Daarvoor krijg je een kamer zonder extra comfort zoals douche of toilet, maar vaak wel met alle kosten inbegrepen. Vorig jaar betaalde je voor zo'n kamer nog 252 euro, vijf jaar geleden iets meer dan 200 euro. In vijf jaar tijd zijn studentenkamers dertig procent duurder geworden. Oorzaken van die stijging zijn de gestegen energiekosten, meer luxe en meer studenten in het hoger onderwijs.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snurkers beroven partner van 23 dagen slaap

Snurkers beroven partner van 23 dagen slaap


http://img21.imageshack.us/img21/300/snurken.jpg


Snurken is nefast voor de eigen nachtrust, maar ook voor die van de partner. Per nacht verliezen we anderhalf uur slaap, goed voor 574 slapeloze uren per jaar of 23 dagen per jaar. Vrouwen (41 procent) worden veel vaker wakker gehouden dan mannen (24 procent).


Voor vier op tien vrouwen is slapen naar hun snurkende man zo onmogelijk geworden dat ze zelf verhuizen naar een logeerkamer of de zetel om een ongestoorde nachtrust te hebben. Eén op negen koppels probeert zelfs nooit meer samen te slapen door het gesnurk van de partner.


Snurken is niet alleen vervelend, het brengt ook heel wat gezondheidsrisico's met zich mee. Zo hebben luide snurkers meer kans op slaapapneu, een slaapaandoening waarbij de spieren in de keel zodanig ontspannen waardoor de ademhaling stopt. Slaapapneu en snurken komen vaker voor bij hevige drinkers en zwaarlijvingen. Minder alcohol drinken en diëten kunnen de symptomen dus aanzienlijk verminderen.


Officiële cijfers suggereren dat respectievelijk twee en vier procent van vrouwen en mannen op middelbare leeftijd snurkt. "Maar als we zien dat vier op tien mensen naar een logeerkamer verhuizen, veronderstellen we dat het percentage van snurkers veel hoger ligt", besluit Dame Helena Shovelton van de British Lung Foundation  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.W.A.S.P. - Forever Free

W.A.S.P. - Forever Free

Klik op de foto om hun te beluisteren


W.A.S.P. (We Are Sexual Perverts) is een Amerikaanse heavy metal groep gevormd in 1982. Ze werden vooral bekend door hun leadzanger Blackie Lawless die bekend stond voor zijn choquerende acts tijdens live-optredens en hun choquerende teksten.

De band werd opgericht in Los Angeles in 1982 door Blackie Lawless, Chris Holmes, Randy Piper en Tony Richards. In 1984 namen ze hun eerste album op. Dit album verkocht vrij goed, maar het nummer "Animal (Fuck Like A Beast)" kon niet op het album gezet worden. De single werd voor de uitgave van hun debuut uit alle platenwinkels verbannen. In 1985 zette Blackie Lawless Tony Richards uit de band en liet hem vervangen door Steve Riley. In 1985 namen ze het album "The Last Command" op. Na de opname van The Last Command verliet Randy Piper de band en veranderde W.A.S.P. van instrumenten. Blackie Lawless verving Randy Piper op gitaar, Chris Holmes bleef leadgitaar spelen, Johnny Rod werd de bassist en Steve Riley bleef drummen. Na deze periode nam W.A.S.P. nog enkele albums op en bleef de line-up veranderen.» Reageer (0)
17-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babyzeehondje Luna geboren in Hoei

Babyzeehondje Luna geboren in Hoei


http://img585.imageshack.us/img585/9079/babyzeehondjeluna.jpgIn het recreatie- en dierenpark van Mont Mosan in Hoei is woensdagavond een babyzeehond, Luna, geboren. Dat heeft Jean-Marc Vanberg, directeur van het park, meegedeeld. "We wachten altijd 24 uur vooraleer we de geboorte bekendmaken. We willen zeker zijn dat de boreling levensvatbaar is. Hier is alles goed verlopen, de komende uren verwachten we zelfs een tweede geboorte", aldus Vanberg. (br.hln)
Op de website van Mont Mosan een filmpje.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man rijdt het liefst zelf naar vakantiebestemming

Man rijdt het liefst zelf naar vakantiebestemming


http://img41.imageshack.us/img41/2425/vakantiebestemming.jpg


Mannen zitten het liefst zelf achter het stuur op weg naar de vakantiebestemming. Ook ter plaatse zal de mannelijke wederhelft de ritten tijdens uitstapjes voor zich nemen. Vrouwen krijgen de autosleutels dus niet zo snel in handen.

Volgens een steekproef van Peil.nl blijkt dat 64 procent van de Nederlandse mannen zelf  naar het vakantieadres rijdt. Slechts bij 9 procent van de ondervraagden is het vooral de vrouw die de auto bestuurt. In 22 procent van de gevallen rijden man en vrouw evenveel.

Onderweg vallen er vaak woorden. Veertig procent van alle koppels maakt ruzie over de te volgen route, terwijl een kwart van de paren kibbelt over de snelheid. Ook de muziekkeuze leidt tot conflicten bij 12 procent van de ondervraagden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse monteur vindt 75.000 euro onder wasbak

Duitse monteur vindt 75.000 euro onder wasbak


http://img121.imageshack.us/img121/7360/wasboek.jpgEen dooddeerlijke monteur heeft in het Noord-Duitse Nienburg een blikken doos met 75.000 euro en 1.700 dollar gevonden onder een wasbak. De man heeft de fortuinlijke vondst netjes ingeleverd. Dat meldt de Duitse politie.

Het bouwbedrijf van de man was bezig met renovatiewerken aan de woning van een overleden bejaarde. Tijdens de klus vond hij onder de wasbak in de keuken de blikken doos. De monteur gaf de doos aan zijn baas, die het waardevolle blik vervolgens bij de politie afleverde. Deze vermoedt dat er wellicht erfgenamen zijn voor het geldbedrag.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man zegt eerlijk als rok je dik maakt

Man zegt eerlijk als rok je dik maakt


http://img828.imageshack.us/img828/1700/eerlijk.jpg


Als je écht wil weten of een kledingstuk je dik maakt, dan vraag je het beter aan je partner. Volgens een nieuwe studie zal hij sneller de waarheid zeggen dan je vriendinnen.

Een rondvraag bij zo'n 2.000 mensen toonde aan dat we op het gebied van mode-advies steeds eerlijker zijn voor onze wederhelft. Tegen vrienden zullen we onze kritische opmerkingen daarentegen veel vaker inslikken.

Maar liefst 94% van de ondervraagden zei dat ze altijd eerlijk hun mening geven over de outfit van hun partner. Degene die dat niet deden zeiden vooral bang te zijn om hun geliefde te kwetsen.

Daarentegen zei slechts 44% dat ze ook aan vrienden een eerlijk advies geven. Eén derde zwijgt om de gevoelens van hun vrienden te sparen. 10% bekende zelfs af en toe te liegen zodat hun vrienden er minder goed uitzagen dan zijzelf.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijks sterven duizenden bejaarden na mishandeling door familieleden en verzorgers

Jaarlijks sterven duizenden bejaarden na mishandeling door familieleden en verzorgers


http://static2.hln.be/static/photo/2011/13/9/11/20110616190337/media_xl_4238381.jpgElk jaar krijgen minstens vier miljoen Europese ouderen te maken met lichamelijk mishandeling. Van hen zouden er 2.500 sterven na mishandeling door familieleden of verzorgers. Dat blijkt uit een studie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die voorgesteld werd in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Oude mensen worden niet alleen lichamelijk aangevallen of opgesloten, ze zijn ook regelmatig het slachtoffer van bedreigingen en scheldpartijen. Volgens de WHO krijgen 29 miljoen personen daarmee te maken.


Nog eens 6 miljoen mensen worden bestolen of opgelicht. Zsuzsanna Jakab, topvrouw van de WHO voor Europa, zei dat een dergelijk misbruik de levens van zeer kwetsbare ouderen vernielt.


De WHO waarschuwde ook dat tegen 2050 een derde van de inwoners van het bestudeerde gebied, dat zich uitstrekt van West-Europa tot Centraal-Azië, ouder dan zestig zal zijn. "De Europese bevolking wordt snel ouder. De regeringen moeten nu snel een oplossing zoeken voor de vergrijzing en het sociale probleem dat daaraan vasthangt", zegt Jakab.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gilbert Becaud - Et maintenant

Gilbert Bécaud - Et maintenant

Klik op de foto om hem te beluisteren

Gilbert Bécaud (Toulon, 24 oktober 1927 – Parijs, 18 december 2001) was een Frans zanger, componist en acteur. Zijn bijnaam was "Monsieur 100.000 Volts" vanwege zijn energieke optredens. Zijn bekendste hit in Nederland is "Nathalie" (1964), een liefdeslied, maar ook een verkapt protest tegen het communisme. In Amerika is "Et maintenant" (1961) bekend geworden in de Engelstalige versie - "What Now My Love".

Hij werd geboren in Toulon als François Silly en leerde al op jonge leeftijd pianospelen. Hij ging naar het conservatorium in Nice, maar ging van school in 1942 om bij de Franse ondergrondse te gaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij begon liedjes te schrijven in 1948, na een ontmoeting met Maurice Vidalin, die hem inspireerde. Hij begon te schrijven voor Marie Bizet; Bizet, Bécaud en Vidalin werden een succesvol trio, hun samenwerking duurde tot 1950.

Terwijl hij toerde als pianist met Jacques Pills ontmoette hij Édith Piaf. Onder haar invloed begon hij in 1953 met zingen. Zijn eerste liedjes waren "Mes mains" en "Les croix". Een jaar later had hij zijn eerste optreden en tegen 1955 stond hij bekend om zijn energieke optredens. Zijn hits aan het eind van de jaren vijftig waren onder andere "La corrida" (1956), "Le jour où la pluie viendra" (1957) en "C'est merveilleux l'amour" (1958).

Zijn eerste hit in de Engelstalige wereld was met Jane Morgans vertaling van "Le jour où la pluie viendra". Hij begon in dezelfde periode ook met acteren, met "Le Pays D'où Je Viens" (1956). In 1960 won hij een Grand Prix du Disque en componeerde "L'enfant á l'étoile", een kerstcantate. In hetzelfde jaar werd "Let It Be Me", een vertaling van "Je t'appartiens", een hit voor de Everly Brothers, over de jaren gevolgd door Bob Dylan, Nina Simone, Elvis Presley, Willie Nelson, Jerry Butler, Tony Sandler en James Brown.

In 1961 nam Bécaud "Et maintenant" op, een van de meest populaire singles in de Franse geschiedenis. Vertaald als "What Now My Love" werd de song een hit voor Shirley Bassey, Sonny & Cher, Elvis Presley, Andy Williams, Sandler & Young en Frank Sinatra. Na een opera geschreven te hebben ("Lopéra d'Aran") toerde Bécaud door Europa en nam nog een aantal hits op, waaronder "Tu le regretteras", Bécauds controversiële ode aan Charles de Gaulle.

In het begin van de zeventiger jaren lag de nadruk meer op toeren dan op het opnemen en na nog wat acteerwerk nam hij in 1973 een pauze en gaf als reden uitputting. In 1974 werd hij 'Chevalier' in het Légion d'honneur.

Hierna schreef hij samen met Pierre Grosz en Neil Diamond en schreef ook onder andere de Broadwaymusical "Madame Roza" met Julian More. Bécaud, die het zingen niet kon missen, ging toch weer opnemen en toeren. Omdat hij zo vaak optrad in het beroemde Olympia in Parijs, was hij dé aangewezen persoon om het Olympia na de grondige verbouwing in 1997 met een concert te heropenen. Eind jaren negentig openbaarde zich voor het eerst kanker bij hem. Toch ging hij door met concerten geven. In de negentiger jaren deed hij het weer rustig aan, hoewel hij toch nieuwe albums bleef opnemen zoals "Une vie comme un roman" waarin hij een soort beschouwing op zijn eigen leven gaf. Op het laatste album dat tijdens zijn leven nog werd uitgebracht, staat een groot aantal persoonlijke nummers waaruit duidelijk wordt dat hij aan kanker gaat overlijden.
Graf van Gilbert Bécaud op het Cimetière du Père-Lachaise

Hij overleed op zijn woonboot op de Seine in Parijs op 18 december 2001. Hij werd begraven op de beroemde Parijse begraafplaats Père-Lachaise. Bécaud bleef opnemen tot vlak voor zijn dood en zijn zoon Gaya zorgde ervoor dat in 2002 nog een cd verscheen. In enkele nummers is duidelijk te horen dat de stem van Bécaud te lijden heeft gehad onder zijn ziekte.

Er zijn nog enkele dvd's van concerten en cd's van zijn beste chansons verschenen. Bécaud heeft zo'n beetje alle muziek bewaard die hij ooit heeft geschreven. Zijn oudste zoon Gaya heeft sinds het overlijden van zijn vader de rol van conservator op zich genomen en zorgt ervoor dat er nog materiaal van Bécaud uitkomt. In de 21e eeuw heeft hij een eigen kleding onder de naam 'gay-bi' geopend. De laatste cd/dvd "Suite" verscheen in 2005, de website www.becaud.com is onlangs gerevideerd en er staat een nieuwe cd/dvd met boek voor deze winter op het programma. Via de website (en dan het forum) wendt Gaya zich regelmatig tot de fans van Gilbert om de laatste ontwikkelingen te melden.» Reageer (0)
16-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeleeuwtje geboren in Boudewijn Seapark

Zeeleeuwtje geboren in Boudewijn Seapark

http://img808.imageshack.us/img808/3373/zeeleeuwtje.jpg


In het Boudewijn Seapark in Brugge is gisterenavond een zeeleeuwtje geboren. Moeder Zazou, die in 2003 zelf in het park werd geboren, en haar jong stellen het goed. Het was van 2006 geleden dat er nog een zeeleeuw ter wereld kwam in het park. Het geslacht van de nieuwe telg kon nog niet worden vastgesteld. Daardoor heeft de baby-zeeleeuw nog geen naam.

Ook Lou, de vader van het jong, werd in 2003 in het park geboren. Zeeleeuwen zijn gemiddeld elf maanden zwanger. De zwangerschap van Zazou kwam natuurlijk tot stand en paste niet in een kweekprogramma.

2 weken op het droge
Na de geboorte blijft het jong nog minstens twee weken op het droge. Het kan immers nog niet zwemmen. Als zijn of haar vinnen harder worden, kan het jong voor het eerst in het water. Het eerste half jaar wordt de baby gezoogd.

De verzorgers van Zazou zagen gisteren dat ze zeer onrustig werd. Omdat zeeleeuwen hun zwangerschap niet actief beleven, kwamen de weeën bij Zazou als een totale verrassing. De trainers leidden de bevalling in goede banen. Uiteindelijk kwam de baby-zeeleeuw in stuitligging ter wereld.

Dolfijn Roxanne
Na de geboorte van de zeeleeuw wordt in het dolfinarium van het Boudewijn Seapark nu vol verwachting uitgekeken naar de bevalling van dolfijn Roxanne in oktober. Zij is intussen negen maanden zwanger van een tweeling. De ongeboren dolfijnen meten intussen elk 60 centimeter.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweeling sluit dodelijk anorexia-pact

Tweeling sluit dodelijk anorexia-pact


http://img97.imageshack.us/img97/7448/verwelkterozen.jpg


Ze zijn getrainde doktors, hun ouders vooraanstaande schrijvers, maar toch houdt deze identieke tweeling (33) er al twintig jaar lang een angstaanjagend tweegevecht op na. Maria en Katy Campbell lijden aan een zware anorexiastoornis. Voor 1 meter 65 wegen ze nauwelijks 38 kilogram.


Een gesprek tussen hun ouders, toen de tweeling elf jaar was, veranderde hun leven. "We stonden boven op de trap en hoorden papa tegen mama zeggen dat wij kleine meisjes al bijna echte jonge vrouwen waren. Dat we heupen kregen", aldus Katy. Een op het eerste gezicht onschuldige opmerking, maar Mary reageerde woedend en samen besloten ze vanaf die dag nooit meer te eten en hun heupen te verliezen, om zo hun ouders te straffen. Katy: "En dat is wat we tot nu toe ook gedaan hebben."


Die eetstoornis zou de rest van hun leven bepalen, maar dat leven vooral verwoesten. "Het is als een loden bal die rond mijn enkels hangt en ik niet van me afgeschud krijg", zegt Maria. "Het is echt een obsessie geworden: wat ik eet, hoeveel calorieën ik verbruik, hoeveel ik vandaag weeg en morgen zal wegen." Tot wanhoop van hun ouders, de nu 58-jarige Christy en zijn vrouw Clare (56), die de twee het grootste deel van hun leven in klinieken zagen doorbrengen.


Vandaag staat de tweeling opnieuw voor een herstelkuur, met dit verschil dat ze er nu van overtuigd zijn de ziekte te kunnen overwinnen. "Ik ben het beu", vervolgt Maria. "Alles ben ik kwijt door anorexia. Mijn leven, mijn huis, mijn haar, mijn job, echt alles... Het moet nu maar eens gedaan zijn." Ook haar zus Katy is getergd. "Ik kan nog amper wandelen van de rugpijn. Mijn hartslag is onregelmatig, ik heb op verschillende plaatsen chronische pijn en heb pillen nodig omdat mijn nieren niet meer werken. De herstellingskliniek is een ware hel. Alsof ik telkens de gevangenis in moet. Ik heb de voorbije weken zoveel angst dat ik nog amper kan slapen. Maar dit zal de laatste keer worden. Nu moet ik beter worden."

In Groot-Brittannië lijdt één vrouw op honderd tussen vijftien en dertig jaar aan anorexia. (br.hln)

Bekijk de foto's van de tweeling hier.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pladijs verkozen tot Vis van het Jaar 2011

Pladijs verkozen tot Vis van het Jaar 2011


http://img691.imageshack.us/img691/481/pladijs.jpg


Pladijs is door de sectorgroep visserij van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) verkozen tot Vis van het Jaar 2011. VLAM wil met de verkiezing de consument bewust maken van het rijke visaanbod in België. In 1990, 1998 en 2001 was pladijs of schol ook al Vis van het Jaar, vorig jaar was dat zeeduivel. Rond de vis worden diverse activiteiten georganiseerd.

In aanvoer is pladijs de belangrijkste vissoort voor de Belgische vissers, terwijl slechts 8 procent van de Belgische gezinnen de vis koopt. "Dit jaar is het pladijsbestand op een historisch hoog niveau en krijgen de vissers de toelating om ongeveer 6.000 ton pladijs op te vissen. Dat is vrijwel 20 procent meer dan wat vorig jaar werd opgevist", aldus VLAM. "Hoog tijd dus dat pladijs meer op het menu komt."

Pladijs is een veelzijdige en dankbare vis in bereidingen. Het visvlees is fijn, stevig, mals en heeft een uitstekende smaak. In 100 gram pladijs zit 1 gram aan vetstoffen. De energiewaarde bedraagt 63 kcal. De lengte van de vis schommelt tussen 27 en 50 centimeter.


Hoewel de vis in de handel het hele jaar gekocht kan worden, is hij vanaf juni tot einde oktober culinair op zijn best. Het paaiseizoen (november tot april) is dan voorbij, de vis heeft alle kansen gekregen om zich voort te planten en het visvlees wordt veel steviger van structuur en smakelijker.

VLAM stelde ook een receptenfolder met pladijsgerechten samen, die gratis verdeeld wordt in de visverkooppunten.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie dolblij: 25.000 euro uit verkochte asbak weer terecht

Familie dolblij: 25.000 euro uit verkochte asbak weer terecht


http://img687.imageshack.us/img687/9531/asbak.jpg


Ruben bracht gisteravond de 'gouden asbak' terug die hij vorige zaterdag kocht op een rommelmarkt in Wilrijk. In die aspot had Mia Gielissen 25.000 euro verstopt om haar man Willy over twee jaar, als hij op pensioen gaat, te verrassen. Niemand wist ervan. Ook dochter Kristel Van Daele (33) niet, die de asbak verkocht voor 4 euro, zonder medeweten van mama.

In nog geen 24 uur van intens verdrietig naar “uitzinnig blij”. Dat overkwam Mia, Willy en Kristel Van Daele. Ze waren 25.000 euro kwijt na een abuisverkoop op de rommelmarkt. Maar: eind goed, al goed. De vinder van het geld kwam het geld terug overhandigen.

Ten huize Van Daele was het de voorbije dagen al treurnis en frustratie wat de klok sloeg. Dochter Kristel verkocht afgelopen weekend op een rommelmarkt per ongeluk de antieke asbak van haar moeder Mia. Wat zij niet wist was dat moeder die asbak al jaren gebruikte als spaarpot.

Niet minder dan 25.000 euro had de vrouw al bijeen verzameld en in een buis in de grote asbak gestopt. Zonder haar medeweten verkocht dochter Kristel het art deco-stuk voor een schamele vier euro aan een jongeman.

Radeloos stapte Kristel met haar verhaal naar de media, met resultaat. De koper, de 26-jarige Ruben die voorts niet bekend wil raken, had het geld al in het weekend aangetroffen. Naar eigen zeggen was hij nog op zoek gegaan naar de eigenaars, maar tevergeefs. Ruben besloot dan maar om het geld in een kluis te stoppen tot de eigenaar zich zou aanmelden.

Een beloning hoefde Ruben niet, maar de gekochte asbak wilde hij wel houden, wat voor Mia Van Daele absoluut geen probleem was. Alleen dochter Kristel zit nog met een wrang gevoel in de maag, maar moeder Mia was zeker niet boos. Eind goed, al goed dus.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese koeien geven moedermelk

Chinese koeien geven 'moedermelk'Chinese wetenschappers hebben genetisch gemanipuleerde koeien ontwikkeld waarvan de melk menselijke moedermelk zou kunnen vervangen. Dat maakten onderzoekers van de Chinese Landbouwuniversiteit bekend.


"De genetisch gemanipuleerde koeienmelk is voor 80 procent hetzelfde als normale borstvoeding'', aldus onderzoeksleider Li Ning. De speciale koeien werden ontwikkeld door menselijke genen in koeienembryo's te stoppen en deze in koeien te plaatsen. Volgens Ning bevat de gemanipuleerde melk belangrijke eigenschappen van moedermelk zoals proteïnen en antistoffen. Deze zijn goed voor de gezondheid en versterken het immuunsysteem.


In 2008 kwam de melkindustrie in China onder vuur te liggen toen bleek dat boeren de melk hadden gemengd met de giftige stof melamine, om de slechte kwaliteit te verhullen. Zeker zes kinderen stierven en 300.000 kinderen werden ziek. De doorbraak van het onderzoeksteam stuit ook op kritiek. Concurrenten bekritiseren de veiligheid van de melk voor mensen. Volgens Ning ondergaat de aangepaste melk echter strenge klinische tests voor deze op de markt wordt gebracht.


Chinese ouders hebben gemengd gereageerd op de komst van de melk. "Ik ga het niet proberen. De melk is nog steeds genetisch gemanipuleerd, ook al is deze hetzelfde als moedermelk'', aldus een moeder. (br.hln - foto reuters)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kasabian - Where Did All the Love Go

Kasabian - Where Did All the Love Go

Klik op de foto om ze te beluisteren


Kasabian is een Britse rockband uit Leicester. Het is opgericht in 1999 en bestaat uit zanger Tom Meighan, multi-instrumentalist Sergio Pizzorno, bassist Chris Edwards en drummer Ian Matthews. Mede-oprichter Christopher Karloff verliet de formatie in 2006.

De band debuteerde met het album Kasabian in 2004, met UK Singles Chart-top 10 single "L.S.F. (Lost Souls Forever)". In 2006 verscheen het vervolg Empire, het laatste album met Karloff die dat jaar uit de band werd gezet. Het derde album West Ryder Pauper Lunatic Asylum kwam uit in 2009.

De vier oorspronkelijke leden van de band ontmoetten elkaar in 1998 in hun woonplaats Leicester. Christopher Karloff, Tom Meighan, Sergio Pizzorno en Chris Edwards richtten een jaar later Saracuse op. Later veranderde de naam naar Kasabian. De band werd vernoemd naar Linda Kasabian, de bestuurder van Charles Mansons vluchtauto en later kroongetuige in de rechtszaak tegen Manson. De naam werd gekozen door Karloff, die op dat moment over Manson aan het lezen was. Edwards: "[Karloff] dat gewoon dat het woord gaaf klonk, het duurde letterlijk één minuut nadat de rest het had gehoord.. en toen was het beslist." Het geld dat Kasabian had werd niet uitgegeven aan optredens, maar aan het perfectioneren van de muziek in de studio. De bandleden trokken zich terug in een boerderij, ergens buiten Leicester. Hieruit ontstond een ep, waarop onder andere "Processed Beats" stond. De plaat trok de aandacht van platenmaatschappij BMG, die daarop Kasabian contracteerde

In 2007 kreeg de band de prijs voor Best Live Act tijdens de NME Awards.» Reageer (0)
15-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwabber houdt weesuiltjes warm

Zwabber houdt weesuiltjes warm


http://img845.imageshack.us/img845/4355/weesuiltjes.jpgIn een dierenasiel in Somerset hebben de verzorgers een zwabber ingeschakeld als vervangmoeder voor vier weesuiltjes. De zwabbers van de dweil voelen aan als de vleugels van de moeder en houden de vogeltjes warm.

De mensen van het Secret World Wildlife Rescue Centre hadden de techniek al toegepast bij moederloze eendjes en hij blijkt nu ook succes te hebben bij de vier weken oude uilen. "De vogels kropen op elkaar om zich warm te houden", zegt een woordvoerder van het asiel. "Dat was niet ideaal om hen te voederen en bovendien riskeerden de uiltjes elkaar te verwonden of te verstikken".

De zwabber blijkt erg in de smaak te vallen bij de jonge roofvogels. "Het is leuk om zien hoe ze onder de 'veren' van hun vervangmoeder kruipen", aldus nog de woordvoerder.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifanten lopen vrij rond in park Pairi Daiza

Olifanten lopen vrij rond in park Pairi DaizaIn het dierenpark Pairi Daiza in Ath, het vroegere Park Paradisio, pakken ze uit met een nieuwe stunt die enige vragen oproept. In het park wandelen de olifanten vrij rond tussen de bezoekers. Het park wil zo de natuur dichter bij de mensen brengen. De Antwerpse Zoo stelt zich daar vragen bij.

In het dierenpark mogen de olifanten dagelijks samen met hun begeleiders rondwandelen. De dieren zouden zich voldoende hebben aangepast aan mensen. De wandelingen worden echter niet aangekondigd om een mensenmassa te vermijden.

De Zoo van Antwerpen reageert verbaasd want daar komen zelfs de verzorgers niet rechtstreeks in contact met olifanten. "Het blijven immers wilde dieren", zo stelt de Zoo. (br.hln)

Bekijk het filmpje hier.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filipijnse tiener hangt puppy met knijpers aan wasdraad

Filipijnse tiener hangt puppy met knijpers aan wasdraadEen Filipijnse tiener heeft voor heel wat verontwaardiging gezorgd door zijn puppy met knijpers aan een wasdraad te hangen. Als toemaatje zette Jerzon Senador uit Calamba ook nog de foto's van zijn laffe daad op Facebook. "Ik verveelde me", luidde het bijzonder slappe excuus. Omdat heel wat surfers boos reageerden, zag de dierenbeul zich uiteindelijk genoodzaakt om de foto's er af te halen en zich publiek te excuseren.

Meer dan 3.000 Facebook-leden verenigden zich intussen al in de groep 'Jerzon Senador The Animal Abuser'. Daarin wordt opgeroepen om hem voor de rechter te slepen. De Filipijnse dierenrechtenorganisatie is alvast een onderzoek gestart.

Ook op Twitter gonsde het van verontwaardiging. "Hang Jerzon ondersteboven aan een waslijn", stelde KenTuriano voor. "Volgens mij kan je na zo'n daad je deur niet meer uit", reageerde IamRHEA16.


Senador slaat intussen mea culpa. "Aan alle dierenliefhebbers en mensen over de hele wereld, alstublieft, lees dit", klinkt het. "Ik wil vergiffenis vragen voor hetgeen ik mijn hond aangedaan heb. Hopelijk vergeven jullie mij, ik beloof dat het nooit meer zal gebeuren."

In mei 2010 kreeg een student naast een boete van 2.000 Filipijnse peso's (32 euro) ook twee maanden gemeenschapswerk opgelegd omdat hij een kat gedood had en daarover op zijn blog opschepte. Het was de eerste keer dat een dierenmishandelaar in de Filipijnen ook effectief veroordeeld werd. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse verkoopt per ongeluk asbak met daarin 25.000 euro

Antwerpse verkoopt per ongeluk asbak met daarin 25.000 euro


http://img137.imageshack.us/img137/3734/eurozn.jpg


Een 33-jarige vrouw uit het Antwerpse district Hoboken heeft op een rommelmarkt voor 4 euro een staande asbak verkocht waarin haar moeder al jarenlang haar spaarcenten verstopte. Er zat volgens de moeder een bedrag van zeker 25.000 euro in, maar dochter Kristel Van Daele (33) wist van niets, schrijft Gazet van Antwerpen.

De asbak werd afgelopen weekend gekocht door een jong koppel, maar hun naam kent de dochter niet. Ondanks naarstig zoeken heeft ze de kopers nog niet kunnen vinden. Ze is dan ook de wanhoop nabij.
 
"Als ik de tijd een paar dagen zou kunnen terugdraaien..." De moeder reageert filosofisch: "Het is geen mensenleven dat weg is. Het is maar papier. Maar het is wel twaalf jaar sparen natuurlijk." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta lekkerste gerecht ter wereld

Pasta lekkerste gerecht ter wereld


http://img34.imageshack.us/img34/3747/pastao.jpg


Pasta is wereldwijd het lievelingsgerecht. Dat blijkt uit een enquête van ontwikkelingsorganisatie Oxfam in het kader van de campagne 'GROEI. Voedsel. Leven. Aarde.' die Oxfam op 1 juni lanceerde. Vlees- en rijstgerechten, pizza en kip vervolledigen de top vijf.

Oxfam ondervroeg tussen 6 april en 6 mei 16.421 mensen uit 17 landen. België was daar niet bij. Negen procent daarvan verkoos pasta als lievelingsmaaltijd, 6 procent eet liever vlees en 5 procent geeft de voorkeur aan rijst, pizza of kip.

"De resultaten tonen aan dat de westerse eetgewoonten zich verspreid hebben over de hele wereld. Hoewel nationale gerechten populair blijven, zoals paella in Spanje en schnitzels in Duitsland, zijn pizza en pasta de lievelingsgerechten geworden van heel wat mensen", aldus Oxfam.

Fastfood scheert geen hoge toppen, ondanks de populariteit van de westerse eetgewoonten. Kentucky Fried Chicken staat op plaats 107, kort voor McDonald's, dat op plaats 113 staat.

De peiling maakt ook duidelijk dat de voedselprijzen de grootste zorg zijn van 66 procent van de ondervraagden. 54 procent zegt niet meer hetzelfde te eten als 2 jaar geleden, een derde daarvan wijt dit aan de stijgende voedselprijzen.


De campagne GROEI promoot daarom een nieuwe aanpak van het gebruik en het beheer van grondstoffen, en een eerlijkere manier om voedsel te telen en te delen. GROEI onderlijnt het fundamentele mensenrecht op voedsel.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoffelijke mannen zijn schuldig aan seksisme

"Hoffelijke mannen zijn eigenlijk schuldig aan seksisme"


http://img18.imageshack.us/img18/5971/seksisme.jpg


Een man die een vrouw helpt met het dragen van zware winkelzakken maakt zich eigenlijk schuldig aan 'aardig seksisme', dat concludeert een groep feministische psychologen.


De studie werd verricht bij werknemers van beide geslachten in Amerika en Duitsland, de vrijwilligers moesten een dagboek bijhouden waarbij ze op een lange lijst moesten aanduiden welke seksistische en niet-seksistische incidenten ze meemaakten. Ze wisten niet wat het doel van de studie was. De lijst bevatte 'schadelijke' daden als het helpen bij het kiezen van een computer, zowel mannen als vrouwen 'mannen' noemen en het aanbieden van te rijden gedurende een lange afstand. Zelfs mannen die affectie proberen uit te drukken, kunnen zich schuldig maken aan seksie, net als een vrouw een 'chick' noemen, haar overladen met ongewenste affectie of zeggen dat je niet zonder haar kunt leven.


Onderzoekster Julia Becker en Janet Swim: "Veel mannen besteden geen aandacht aan dit soort incidenten, ze merken minder op dat seksistische daden discriminerend zijn en die potentieel schadelijk zijn voor vrouwen. Vrouwen versterken dit deels, omdat ze niet reageren op deze subtiele vormen. Mensen hiervan bewust maken kan helpen om houdingen te veranderen en mannen meer te laten meeleven met dames die slachtoffers zijn van dit aardig seksisme."


"Er zijn veel daden van ongemerkt seksisme die dagelijks plaatsvinden via daden of commentaren die suggereren dat vrouwen het niet aankunnen zonder de hulp van mannen. De slachtoffers beseffen de schade niet, maar dit helpt om een cultuur te creëren waarin in vrouwen als het zwakke geslacht worden gezien, dit stimuleert ongelijkheid en onrechtvaardigheid", aldus de psychologen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sheryl Crow - Are You Strong Enough To Be My Man

Sheryl Crow  - Are You Strong Enough To Be My Man

Klik op de foto om haar te beluisteren


Sheryl Suzanne Crow (Kennett (Missouri), 11 februari 1962) is een Amerikaans blues- en rockzangeres, gitariste en liedjesschrijfster. Haar vroege werk wordt gekarakteriseerd door haar focus op de slidegitaar. Na een uitstap in 2002 naar de popmuziek keert ze in haar latere werk terug naar haar roots als singer/songwriter.
Haar bekendste liedjes in Nederland zijn All I Wanna Do, A Change Would Do You Good, If It Makes You Happy, Everyday Is a Winding Road, My Favorite Mistake, en Soak Up The Sun.

Na een korte loopbaan als lerares begon ze haar muzikale carrière als achtergrondzangeres van Michael Jackson tijdens zijn Bad-Tour in 1988. Gezien haar muzikale talenten kwam ze al snel met andere artiesten in contact en nam een eerste pop-album op. Na twijfels bij de platenmaatschappij en Sheryl zelf, werd dit album uiteindelijk nooit uitgebracht. Een illusie armer bleef Sheryl wel actief als componist en zangeres, en sloot zich aan bij een 'jam'-band die op dinsdagavonden samen speelde in Los Angeles. Deze jam-sessies resulteerden uiteindelijk in haar eerste album Tuesday Night Music Club met de wereldhit All I Wanna Do. Ze kreeg in 1994 een Grammy voor Record Of The Year en Best New Artist. Ook haar tweede en derde albums (Sheryl Crow en The Globe Sessions) leverden haar lovende kritieken en enkele awards op. In 1999 verschijnt een live-album (Live from Central Park) waarop ze speelt en zingt met grootheden als Eric Clapton, Keith Richards en Stevie Nicks.

In 1997 was Crow medeauteur en zangeres van het lied Tomorrow Never Dies, de titelsong van de gelijknamige James Bondfilm (1997).

Na drie succesvolle albums kampt Sheryl in 2000 en 2001 met een schrijversblok. Na veel bloed, zweet en tranen (en hulp van collega's als Lenny Kravitz en Stevie Nicks) verschijnt in 2002 het 'poppy' album C'mon C'mon. Na het verschijnen van een succesvol Greatest Hits-album in 2003, keert Sheryl in 2005 terug naar haar roots als singer/songwriter met het grotendeels akoestische album Wildflower. Op dit laatste album staat ook Always on your Side, dat in de V.S. de hitparade haalde als duet met Sting.

Nog steeds heeft Sheryl Crow veel aanzien bij andere artiesten. Lenny Kravitz zei ooit over haar: "Je hoeft maar een instrument in haar handen te duwen en ze weet het te bespelen." Sheryl was ook co-producer van een album van de Amerikaanse band Dixie Chicks.

Sheryl's meest recente album, Detours, verschijnt in februari 2008. Het is het meest politieke album dat ze uitbracht. Zo refereert ze in haar songs o.a. aan de orkaan Katrina en de oorlog in Irak. Maar ze snijdt ook persoonlijker onderwerpen aan, zo gaat Make It Go Away over de behandeling van haar borstkanker, en Lullabye for Wyatt over haar geadopteerde zoon. De eerste singles Shine Over Babylon (alleen digitaal verkrijgbaar) en Love Is Free worden bescheiden hits in de Verenigde Staten. De tour ter promotie van het album brengt Sheryl sinds lange tijd weer naar Nederland: op 29 juni 2008 was ze de afsluitende hoofdact op het gratis festival Parkpop in Den Haag.

Crow heeft onder andere relaties gehad met gitarist Eric Clapton en met Amerikaans wielrenner Lance Armstrong.

In 2005 werd in een vroeg stadium borstkanker bij Sheryl geconstateerd. In juni 2006 startte ze alsnog haar uitgestelde tour door de Verenigde Staten en Canada, samen met zanger John Mayer.

In 2007 kwam Sheryl in het nieuws door andere zaken dan haar muziek, namelijk door haar oproep om ten bate van het milieu zuiniger te zijn met toiletpapier en de adoptie van een jongetje dat Wyatt Steve heet.

In 2010 adopteerde ze weer een zoon, genaamd Levi James, geboren op 30 april 2010.
» Reageer (0)
14-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan de helft bespiedt hun partner

Meer dan de helft bespiedt hun partner


http://img807.imageshack.us/img807/4789/bespieden.jpg


Volgens een recente enquête heeft ongeveer 58% van de bevolking zijn partner ooit al op één of andere manier bespied.

De resultaten tonen aan hoe weinig vertrouwen we hebben in onze betere helft. Echt verwonderlijk is dat natuurlijk niet, aangezien we worden voortdurend geconfronteerd met verhalen over affaires, prostitutie en one-night stands.

Niet geheel onverwacht bleken vrouwen het meest achterdochtig, omdat ze naar eigen zeggen "zeker willen zijn dat hun geliefde trouw blijft". Daarvoor gaan ze heel ver: van het checken van de post en het doorzoeken van de jaszakken van hun man tot het achtervolgen op straat.

Verrassend genoeg zijn mannen bereid om nog veel verder gaan als ze vermoeden dat hun vrouw hen bedriegt. Zij zouden zelfs een GPS-volgsysteem gebruiken of een privédetective inschakelen om hun partners te controleren.

De leeftijdsgroep met de hoogste graad van wantrouwen is die tussen 25 en 34 jaar. Zij geven toe dat ze elke beweging en elk telefoontje of smsje van hun partner nauwgezet in het oog houden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Had je 10 miljoen, wat zou jij dan doen?

Had je 10 miljoen, wat zou jij dan doen?


http://img225.imageshack.us/img225/8241/hetgrotelot.jpg


Vrouwen dromen, moesten ze het grote lot winnen, van een tweede huis is Italië en van een diamant aan hun vinger, mannen willen een sportauto, een kasteel, een ruimtevlucht en voetbaltickets, dat blijkt uit een onderzoek door Euromillions.


Moest de gemiddelde vrouw de loterij winnen, dan kocht ze een vakantiehuis in Toscane, een diamanten ring en ketting, toont een enquête bij 3.000 mensen aan. Ze zou ook een paar schoenen van Louboutin of Jimmy Choo kopen. Mannen dromen dan van een appartement in New York, een Aston Martin Vantage 8 en een iPhone 5, terwijl ze opteren voor een levensstijl à la Hugh Hefner door een privévliegtuig, -jacht of wijngaard te kopen.


Een derde van de vrouwen verlangt naar een personal trainer, net als de sterren, om hun lichaam een make-over te geven. Ze zouden hun kleerkast volstouwen met designeraccessoires als een handtas van Chanel, een trouwjurk van Vera Wang, een horloge van Rolex en een handtas van Mulberry.


Daarnaast willen vrouwen ook praktische dingen, ze zouden zich een koelkast van SMEG aanschaffen, een fornuis van Aga en een stofzuiger aanschaffen. Mannen daarentegen zien het wat luxueuzer met een racepaard, privéhelikopter, een sportwagen à la Bugatti Veyron of een formule 1 wagen. Ze dromen ook een van gadgets als de iPad 2, Ninendo 3DS en een horloge van Omega.


Ook blijkt dat 41 procent van de vrouwen en 25 procent van de mannen dan wel een personal shopper onder de arm zouden nemen. Dames zouden bij het winnen van de loterij twee keer per week gaan shoppen, heren zouden al tevreden zijn met een wekelijkse een maal te shoppen


Wat zou jij doen moest je het grote lot winnen ?» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen in Fukushima krijgen stralingsmeter

Kinderen in Fukushima krijgen stralingsmeter
De Japanse stad Fukushima gaat stralingsmeters uitdelen aan 34.000 kinderen van 4 tot 15 jaar om ouders gerust te stellen over het stralingsniveau waaraan hun kinderen worden blootgesteld.

Het is drie maanden geleden dat Japan getroffen werd door een verwoestende aardbeving en een tsunami, die een enorme kernramp veroorzaakten. Fukushima ligt op 60 kilometer van de beschadigde kerncentrale, buiten de verboden zone, maar veel ouders blijven ongerust over de straling. "We geloven dat het uitdelen van de stralingsmeters de zorgen van ouders over gezondheidsrisico's zal wegnemen'', aldus een woordvoerder.

Milieuorganisatie Greenpeace vroeg Japan donderdag om kinderen en zwangere vrouwen uit Fukushima te evacueren. Ze vindt de stralingsniveaus waaraan burgers, vooral risicogroepen, worden blootgesteld onacceptabel. Volgens de stad liggen de niveaus onder de officiële grens.

De Japanse stad Date, die net buiten de verboden zone ligt, verklaarde afgelopen donderdag aan 8000 jonge kinderen stralingsmeters uit te delen.

Stralingsexperts zeggen dat kinderen meer risico lopen op kanker en genetische afwijkingen omdat ze nog in de groei zijn. Hierdoor hebben zij meer tijd om gezondheidsproblemen te ontwikkelen.  (br.hln - foto reuters)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merrie trapt verkrachter het ziekenhuis in

Merrie trapt verkrachter het ziekenhuis in


http://img97.imageshack.us/img97/2971/merrie.jpgIn Spanje is een vermoedelijke paardenverkrachter het ziekenhuis ingetrapt door zijn slachtoffer, een merrie. De dader, die illegaal in het land verblijft, moest met spoed worden geopereerd in een hospitaal in Almeria. Nagenoeg elk bot in zijn gezicht was verbrijzeld. De onwillige merrie diende de onverlaat ook verscheidene kneuzingen toe.


De wansmakelijke feiten gebeurden op een privé-eigendom in El Ejido. Volgens de eigenaar was het niet de eerste keer dat de kerel daar de paardenstallen was binnengedrongen. Er werd evenwel nooit aangifte gedaan bij de politie.


Toen de onverlaat zich wilde vergrijpen aan een merrie, liep het danig mis. Het dier takelde zijn aanrander zwaar toe. De Guardia Civil kwam de paardenneuker in het hospitaal arresteren. De man blijkt illegaal in Spanje te vertoeven. Het is zeer waarschijnlijk dat hij naar zijn land van herkomst teruggestuurd wordt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Mama wil baarmoeder laten transplanteren in dochter

 Mama wil baarmoeder laten transplanteren in dochter


http://img709.imageshack.us/img709/7373/baarmoeder.jpg


Sara Ottosson (25), een Britse lerares biologie, werd geboren zonder voortplantingsorganen. Ze bereidt zich nu voor op de baarmoedertransplantatie van haar moeder in haar lichaam. In de hoop dat ze een baby kan dragen in dezelfde moederschoot waarin ze zelf gedragen werd.

Mama Eva Ottosson is een zakenvrouw uit Nottingham van 56. Zij ging akkoord met de complexe transplantatie. Haar dochter Sara woont en werkt in het Zweedse Stockholm. Ze lijdt aan het zeldzame  Mayer Rokitanksy Kuster Hauser (MRKH) syndroom, waardoor ze zonder uterus werd geboren. Ze maakt zich geen zorgen over eventuele complicaties. "Daar sta ik niet bij stil", zegt ze in de Daily Telegraph. "Ik ben een biologielerares en het is een orgaan als een ander."

Moeder en dochter hopen dat de transplantatie volgende lente zal plaatsvinden in Stockholm. De Ottossons doorliepen daarvoor testen en moeten nu afwachten of ze geselecteerd worden voor de chirurgische ingreep.

Als alles naar wens verloopt, zullen Sara's eicellen bevrucht worden met het sperma van haar partner en daarna ingeplant worden in haar nieuwe baarmoeder. Als ze de baarmoeder niet meer nodig heeft, wordt die weer verwijderd.

"Ze heeft een baarmoeder nodig en ik ben de beste donor voor haar", zegt mama Eva. "Zij heeft ze nu meer nodig dan ik. Ik kreeg twee dochters dus ze is mij van groot nut geweest."

Volgens dokter Mats Brannstrom, die het medische team leidt, is de transplantatie een van de meest complexe ingrepen in de moderne chirurgie. Moeilijker dan een nier-, lever- of zelfs harttransplantatie, omdat het moeilijker is om bloedingen te vermijden. En de bloedvaten moeten lang genoeg zijn om aan de baarmoeder vastgehecht te kunnen worden.

Er is ook maar één precedent, in 2000 in Saoudi-Arabië. Toen stond een 46-jarige vrouw haar uterus af aan een vrouw van 26. Na 99 dagen werd de baarmoeder er weer uitgehaald, wegens complicaties.

Als Sara niet uitverkoren is voor de operatie, zal ze als alternatief kindjes adopteren. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaap ontdekt tumor bij zijn herderin

Schaap ontdekt tumor bij zijn herderin


http://img405.imageshack.us/img405/2766/alfies.jpg


In Engeland wordt het schaap Alfie gebombardeerd tot held. Het dier heeft er mee toe bijgedragen dat er een mogelijk dodelijke tumor werd gedetecteerd bij zijn herderin. Dat schrijft de krant The Swindon Advertiser.


Alfie, een vijfjarig Cotswoldschaap, werd plots agressief toen zijn herderin Emma Turner hem vorig jaar in oktober een medicijn wilde toedienen. Het dier beukte herhaardelijk in op de borst van Emma. "Alfie is normaal erg zachtaardig, maar die dag werd hij compleet zot", getuigt de vrouwelijke herder. "Er was drie man nodig om hem van me af te houden".


"Een paar dagen later zat ik met een enorme blauwe plek op mijn borst", vervolgt de vrouw. "In het midden van die bloeduitstorting merkte ik een knobbeltje". De 41-jarige herderin trok meteen naar het hospitaal. Daar kwam men tot de diagnose dat de vrouw borstkanker had, gelukkig nog in een beginstadium.


"De artsen en verplegend personeel zijn er van overtuigd dat het knobbeltje niet zou ontdekt zijn indien Alfie mij niet had aangevallen", aldus nog Emma Turner. "Indien het gezwel later was gedetecteerd, zou de ziekte dodelijk misschien ongeneeslijk geweest zijn. In het hospitaal is iedereen er van overtuigd dat Alfie mijn leven heeft gered".» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeff Beck and Joss Stone - People Get Ready

Jeff Beck and Joss Stone - People Get Ready

Klik op de foto om ze te beluisteren


Jeff Beck (Wallington (Surrey, Engeland), 24 juni 1944) is een rockgitarist die in diverse invloedrijke bands speelde in de jaren '60 en jaren '70.

Joss Stone, artiestennaam van Joscelyn Eve Stoker, (Dover, 11 april 1987) is een Engelse soul-, R&B- en blueszangeres, songwriter en actrice.» Reageer (0)
13-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overvloed aan honing door warm en droog weer

Overvloed aan honing door warm en droog weer


http://img215.imageshack.us/img215/9562/honing.jpg


Door het warme en droge voorjaar is er een overvloed aan honing. Dat zegt Dirk Desmadryl van het maandblad van de Koninklijke Vlaamse Imkersbond. "De lenteoogst van dit jaar overtreft de lente- en zomeroogst van vorig jaar samen."

"Tot nu toe is het een uitstekend jaar voor honing", aldus Demadryl. Door het warme voorjaar bloeiden planten "uitbundig" en tot vier weken vroeger dan normaal. "In combinatie met het droge weer konden bijen heel veel uitvliegen. Als het veel regent bloeien bloemen ook wel, maar dan blijven bijen in hun kast."
 
Het is nog afwachten wat de zomer zal brengen, want imkers hebben naast een lente-oogst ook een zomeroogst. "De lenteoogst overtreft altijd de zomeroogst, want veel zomerbloeiers zijn er niet meer in Vlaanderen en ik vermoed dat tegen juli de grote bloei voorbij zal zijn. Toch kunnen we zeggen dat deze lenteoogst minstens even goed was dan de vorige lente en zomeroogst samen."
 
Voor een aantal honingsoorten, zoals lindehoning, was het voorjaar niet opperbest. "Een linde heeft veel warmte en water nodig om nectar aan te maken, daarom verwachten we er minder van dan vorige jaren."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet je opletten met haardrogers ?

Moet je opletten met haardrogers ?


http://img689.imageshack.us/img689/1913/haardrogers.jpg


Het is een feit dat nat haar veel kwetsbaarder is dan droog haar. Daarom raadt elke haarstylist aan om je lokken na een douche te ontwarren met een grove kam in plaats van een gewone borstel. Maar als kammen al zo schadelijk is, hoe zit het dan de warme lucht van een föhn?

We kunnen je al meteen geruststellen, want föhnen is lang niet zo slecht voor je haar als men beweert. "Mensen verwijten haardrogers voor heel wat dingen waar ze eigenlijk niks mee te maken hebben", zegt 'haardokter' Philip Kingsley.

"Het blazen van heel nat haar tot het vochtig is, houdt zelfs helemaal geen risico's in", zegt Kingsley. "Alleen als je het vochtige haar echt helemaal droog wil krijgen, kan je de haarcellen beschadigen. Het is in die laatste seconden dat de föhn je lokken aantast".

Het probleem is natuurlijk dat die laatste seconden essentieel zijn om je haar glanzend en stijl te krijgen, toch? Volgens Kingsley is dat niet het geval. "Je moet stoppen met föhnen als je haar net droog is. Het kurkdroog maken helpt helemaal niet om je haar in model te houden. Integendeel, het is zelfs erg schadelijk voor je haar."

Blijf dus niet frunniken aan je haar als het zo goed als droog is. Laat je lokken liever even rusten, zodat de lucht zijn werk kan doen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onschuldig of pervers? Lessen paaldansen voor kleuters

Onschuldig of pervers? Lessen paaldansen voor kleuters


http://img31.imageshack.us/img31/857/paaldansen.jpg


Een dansschool in het Britse Northampton leert meisjes vanaf drie jaar de kunst van het paaldansen. Organisaties ter bescherming van het kind noemen dit 'diep verontrustend', de organisatrice ziet er echter geen graten in.


Ouders betalen iets meer dan vijf euro per uur om hun dochters lessen paaldans te volgen bij de 'Little Spinners'. Instructrice Carly Wilford zegt dat het goed is voor de conditie van de kinderen en dat het hun zelfvertrouwen een boost geeft. Ongeveer acht meisjes wonen elke week de lessen 'Make Me Fabulous' bij. Deze worden gepromoot op een website waar ook lessen voor volwassenen staan, je ziet er vrouwen in lingerie op, het beschrijft paaldanslessen als sexy en ontspannend. 


De kinderen leren pasjes als zich vastklemmen aan de paal terwijl ze zich naar beneden laten glijden. Een moeder die haar drie- en vijfjarige dochter naar de lessen stuurt: "De meisjes houden ervan, maar het is beter als je op school niet vertelt dat je je kinderen naar de paaldansles stuurt."


De 30-jarige Wilford begon met de lessen nadat de moeders van de kinderen die ze lesgaf hierachter vroegen. "Er is helemaal niets seksueel aan. Het houdt de kinderen fit en leert ze hun evenwicht te bewaren, net als bij turnlessen. Paaldansen komt van een Indische sport genaamd Malkhamb, hierbij verrichten turners, ook kinderen, kunstjes rond een paal."


De organisatie Kidscape waarschuwt echter dat het een nieuwe indicatie is voor de groeiende seksualisering van kinderen. Eerder deze week raakte ook bekend dat een schoonheidssalon in het Britse Essex eenjarige meisjes schminkt. Dit is een gevoelig onderwerp in Groot-Brittannië, vorige week lanceerde de overheid richtlijnen om de onschuld van kinderen te bewaren.  Directeur van de organisatie Claude Knights: "Door kinderen te laten paaldansen leren ze sexy moves te kopiëren, maar ze beseffen niet dat ze hiermee een seksuele boodschap overbrengen, wat gevaarlijke resultaten kan hebben. Het is belangrijk dat kinderen sporten en aan groepsactiviteiten deelnemen, maar moet dit per se via paaldansen, iets wat een seksuele connotatie heeft?" (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geneesmiddel tegen migraine op komst?

Geneesmiddel tegen migraine op komst?


http://img822.imageshack.us/img822/3574/migrained.jpg


Er is hoop voor mensen die last hebben van migraine en er maar niet van verlost raken. Onderzoekers ontdekten dat de kloppende hoofdpijn gelinkt is aan drie specifieke genen en dat kan misschien eindelijk zorgen voor een doorbraak in de ontwikkeling van een geneesmiddel.

Volgens schattingen wordt maar liefst één op acht personen af en toe getroffen door een aanval van migraine. De kloppende hoofdpijn staat ook in de top 20 van meest verstorende levenscondities, die opgesteld werd door de Wereldgezondheidsorganisatie.


Volgens een recent onderzoek van de Harvard Medical School bij 23.000 patiënten kan migraine gelinkt worden aan drie specifieke genen in ons DNA. De intense hoofdpijn, die vaak samengaat met misselijkheid en een overgevoeligheid voor licht, kan zo'n drie dagen duren en is nog steeds moeilijk te behandelen. Door de ontdekking van de Amerikaanse onderzoeksgroep, hopen migrainepatiënten dat daar nu verandering in komt.


De samenhang van migraine met het DNA verklaart ook waarom vrouwen drie keer meer kans hebben op de ziekte. De onderzoekers stelden namelijk vast dat één van de genen makkelijker migraine kon activeren in het vrouwelijke lichaam dan in het mannelijke.


Uit vorig onderzoek bleek ook al dat migraine-lijders meer kans hebben op andere gezondheidsproblemen. Zo zouden mannen met migraine zo'n 25% meer kans hebben op hartproblemen, inclusief hartaanvallen. Daarnaast hebben mensen met migraine ook twee keer meer kans om een levensbedreigende bloedklonter te ontwikkelen.» Reageer (0)
12-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedroogde vruchten zijn net zo gezond als vers fruit

Gedroogde vruchten zijn net zo gezond als vers fruitGedroogde vruchten zoals rozijnen, dadels en vijgen blijken net zo gezond te zijn als vers fruit. Ze zijn een even grote bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen én helpen ons in de strijd tegen kanker en hartproblemen.


Veel mensen op dieet proberen zoveel mogelijk vers fruit te eten, omdat ze denken dat de gedroogde varianten minder gezond zijn. Maar volgens dr. Daniel Gallaher van de universiteit van Minnesota "zijn gedroogde vruchten uitstekende bronnen voor voedingsvezels en helpen ze bij het voorkomen van spijsverteringsproblemen."


Volgens dr. Andriana Kaliora van de Harokopio universiteit in Athene helpt gedroogd fruit bovendien in de strijd tegen kanker. "We weten nog niet precies waarom, maar de extracten uit gedroogde vruchten lijken de aanmaak van kankercellen tegen te gaan en de reeds bestaande cellen te doden."


Wat daarentegen wel erg ongezond is, zijn gesuikerde vruchtensappen. "Ouders moeten hun kinderen water geven in plaats van schijnbaar gezonde vruchtendrankjes die veel te zoet zijn", zegt Hans-Peter Kubis van de Bangor universiteit in Noord-Wales. "Het wordt tijd dat vruchtensapjes niet meer gepromoot worden als gezonde alternatieven." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henry Holiday 1839 – 1927 was een Engels kunstschilder, glaskunstenaar en beeldhouwer

Henry Holiday  1839 – 1927  was een Engels kunstschilder, glaskunstenaar en beeldhouwer


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/alexandra-and-winifrid.jpg?t=1307881896
Henry Holiday (Londen, 17 juni 1839 – aldaar, 15 april 1927) was een Engels kunstschilder, glaskunstenaar, beeldhouwer en illustrator die geassocieerd wordt met de Prerafaëlieten.

Holiday toonde al op zeer jeugdige leeftijd talent. Hij studeerde aan de opleiding van James Matthews Leigh, later bekend als de Heatherley School of Fine Art, en aan de Royal Academy of Arts, waar hij al op 16-jarige leeftijd werd toegelaten. Via zijn vriendschap met Albert Moore en Simeon Solomon maakte hij kennis met Dante Gabriel Rossetti, Edward Burne-Jones en William Morris en zodoende met het werk van de Prerafaëlieten, dat hem sterk zou beïnvloeden. Hij verbleef vaak in de studio van Burne-Jones en diens invloed op zijn werk is merkbaar aanwezig.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Dante_and_Beatrice.jpg?t=1307881879
Dante and BeatriceAls schilder werkte Holiday zowel met olieverf als in aquarel. Hij vervaardigde historische genrestukken en landschappen. In 1858 werd zijn eerste werk tentoongesteld bij de Royal Academy en meteen verkocht. Vervolgens exposeerde hij hier en elders regelmatig.


Vanaf 1855 trok hij geregeld naar het door hem bewonderde Lake District, waar hij schetsen maakte van het landschap. Later, in de jaren 1907-1908, bouwde hij er zijn eigen, bijzonder vormgegeven, vakantiehuis, dat bekendstaat als 'Betty Fold'. Zijn schilderij Dante and Beatrice wordt gerekend tot zijn bekendste werken. Het bevindt zich thans in de Walker Art Gallery, Liverpool

Holiday maakte een aantal buitenlandse reizen, naar Italië en naar Ceylon, waar hij astronomische tekeningen maakte en naar India en Egypte, waar hij schetsen en aquarellen maakte.


In oktober 1864 trouwde Holiday met Catherine (Katie) Raven, die een bekwaam borduurster was die werkte voor Morris & Co, het bedrijf van William Morris. Zij kregen een dochter, Winifred. Holiday en zijn vrouw waren overtuigde socialisten en steunden de strijd van de suffragettes voor het vrouwenkiesrecht. Emmeline Pankhurst was een regelmatige gast tijdens bijeenkomsten van de beweging in het Lake District.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/the-burgesses-of-calais.jpg?t=1307881916
Onder meer door zijn contacten met de architect William Burges raakte Holiday geïnteresseerd in de toegepaste kunsten. Vanaf ongeveer 1863 richtte hij zich vooral op het ontwerpen en vervaardigen van gebrandschilderd glas. Aanvankelijk deed hij dat in samenwerking met gevestigde glasfabrikanten, maar op den duur werd hij ontevreden over de methoden van de commerciële bedrijven en begon hij zijn eigen firma in Hampstead (1891). Door hem ontworpen en vervaardigde ramen zijn onder andere een herdenkingsraam voor Isambard Kingdom Brunel in Westminster Abbey en de beglazing in de kerk St Mary Magdalene in Paddington, Londen. Diverse kerken in het Lake District bezitten werk van Holiday en ook voerde hij zeer veel opdrachten uit voor kerken en andere gebouwen in de Verenigde Staten

In 1874 kreeg hij van de auteur Lewis Carroll, met wie hij bevriend zou blijven, de opdracht om de illustraties te verzorgen bij diens gedicht 'The Hunting of the Snark'
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop voor kattenliefhebbers met allergie

Hoop voor kattenliefhebbers met allergie


http://img146.imageshack.us/img146/2294/kattenallergie.jpg


Wie doodgraag katten ziet, maar ook allergisch is, heeft een probleem. Als het bij wat niezen blijft, valt er nog mee te leven; maar wie er zware astma-aanvallen van krijgt, blijft beter uit de buurt van de viervoeter. Al zou daar in de niet zo verre toekomst verandering in komen: wetenschappers van de universiteit van Nottingham hebben uitgedokterd hoe de poezelige dieren allergische reacties uitlokken.

Ze hebben er goede hoop op dat ze op basis van hun bevindingen een pil zullen kunnen ontwikkelen die kattenallergie aanpakt. Meer zelfs, ook hooikoorts en allergie aan huisstofmijt zouden ook (deels) door de pil kunnen aangepakt worden.

Kattenallergie wordt veroorzaakt door een overactief immuunsysteem die de microscopisch kleine schilfers van kattenhuid die worden ingeademd via de lucht, muren en kledij ervaart als 'bedreiging' en de 'indringers' aanvalt. Met alle allergische reacties tot gevolg.

"De behandelingen van kattenallergie zijn symptomatisch nu: de behandeling gebeurt pas als de allergische reactie al is opgetreden en bestaat er vooral uit de symptomen weg te nemen", legt dokter Amir Ghaem-Maghami uit. Allergieën zijn aan een opmars bezig, en elke dag sterven drie Britten aan een astma-aanval.

"Wij willen liever vroeger ingrijpen, op het moment het lichaam reageert tegen de 'indringers'. Wij willen dus de aandoening aanpakken, niet de symptomen. Daarom proberen we te begrijpen wat er gebeurt op het moment de irriterende stoffen interageren met het lichaam."

Dokter Ghaem-Maghami identificeerde een eiwit op het oppervlak van dendritische cellen, dat het hele process in gang zet. Het ziet ernaar uit dat er slechts één eiwitcel nodig is voor het eerste stadium van kattenallergie. Een pil die exact dat eiwit aanpakt, zou dus een kattenallergie kunnen voorkomen.

Het eiwit staat bekend als een mannose-ontvanger, en speelt eveneens een rol in huisstofmijt, hondenallergie en waarschijnlijk zelfs hooikoorts. Het team is al begonnen met de ontwikkeling van nieuwe allergiemedicatie, maar waarschuwt tegelijkertijd dat het nog vijf of tien jaar kan duren voor ze op de markt komen.

Niet alleen kunnen allergische katten- en hondenliefhebbers  van hun dieren genieten, ook hun levenskwaliteit wordt er sterk op verbeterd, om over de economische en gezondheidskosten maar te zwijgen.

Kattenallergie is een van de meest voorkomende allergieën en veroorzaakt jeukende neus en ogen, niezen, een loopneus of een verstopte neus en uitslag. Bij 40 procent van de astmapatiënten wordt een aanval uitgelokt door kattenallergie. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je moet doen voor je botten op elke leeftijd: kindertijd

Wat je moet doen voor je botten op elke leeftijd: kindertijd


http://img29.imageshack.us/img29/9383/melkdrinken.jpg


Om osteoporose of broze botten en dus breuken te vermijden op latere leeftijd, zorg je beter al vanaf jonge leeftijd voor het geraamte van je lichaam. Maar hoe doe je dat, zorgen voor je botten? Wij zetten de richtlijnen voor elke leeftijd op een rijtje. In dit artikel: wat je moet doen tijdens de kinderjaren.

De kindertijd is een cruciaal moment voor de botten omdat ze dan het snelst groeien. Ze leveren structuur aan je lichaam, beschermen de organen, zorgen ervoor dat je spieren zich kunnen vasthechten en slaan calcium op, wat nodig is voor het zenuwstelsel, de spieren, nieren en het hart.

Caclium opnemen vanuit het dieet is dan ook erg belangrijk. Kinderen tussen 1 en 3 jaar hebben 350 mg per dag nodig, tussen 4 en 10 jaar 450 tot 550 mg. Ter vergelijking: een yoghurt biedt 400 mg, en een snee brood 30 mg. Kies wel voor volle zuivelproducten, omdat ze meer vet, energie en de vetoplosbare vitamines D en E bevatten.

Baby's die borstvoeding krijgen, krijgen meestal vanzelf voldoende calcium binnen. Flessenvoeding is verrijkt met calcium, maar het is aan te raden om met je arts of apotheek te praten over eventuele supplementen vitamine D en E.

Zuivelproducten zijn niet de enige bron van calcium, ook granenproducten en donkergroene bladgroenten kunnen de botten meehelpen versterken.

Speelt ook een belangrijke rol: de zon. De huid produceert onder invloed van zonlicht vitamine D, wat de absorptie van calcium door het lichaam bevordert. 20 minuten per dag (zonder bescherming) en belastende sporten zoals lopen en springen bevorderen de botformatie.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.New York wil straatmuzikanten weg uit Central Park

New York wil straatmuzikanten weg uit Central Park


http://img51.imageshack.us/img51/6062/straatmuzikanten.jpgDe gemeente New York wil straatmuzikanten weg hebben uit grote delen van Central Park, het park in het midden van Manhattan. Er zijn acht 'rustige zones' in het park uitgeroepen en de politie beboet muzikanten die de door de gemeente gewenste stilte blijven verstoren.

Het park is een geliefd podium voor tal van muzikanten, met name de zuilengang Bethesda Terrace. Het negentiende eeuwse bouwwerk heeft een mooie akoestiek en trekt daarmee musici aan zoals de 59-jarige harpiste Meta Epstein die al jaren in het park barokmuziek speelt. Epstein moest vertrekken omdat ze niet alleen de stilte verbrak, maar bovendien graszoden zou hebben beschadigd met haar vergulde instrument.

Activisten voor burgerrechten hebben de musici van Central Park steun toegezegd. Een woordvoerster van het park stelde dat de muzikanten gewoon naar een ander deel van het park kunnen gaan om te musiceren (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filipijn van 59,9 cm is kleinste man ter wereld

Filipijn van 59,9 cm is kleinste man ter wereld

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Het Guinness Book of World Records heeft een 18-jarige Filipino uitgeroepen tot 's werelds kleinste man. Junrey Balawing is 59,93 centimeter groot. Door zijn lengte heeft hij moeite met stappen .

Onder grote belangstelling werd Junrey door een functionaris van het Guinness Book of World Records gemeten: 59,93 centimer. Daarna was er een feest en poseerde hij uitgebreid voor fotografen.


Balawing stopte met groeien toen hij twee jaar oud was. Lopen zonder hulp kan hij niet en lang staan gaat hem moeilijk af. Volgens zijn moeder kan "hij heel vrolijk zijn, maar soms wordt hij erg boos".


Met de verworven roem hopen zijn ouders Junreys dokterskosten te kunnen betalen. Volgens lokale dokters lijdt de man wellicht aan endocrien onevenwicht en een gebrek aan groeihormoon. Junrey is daardoor nooit naar school geweest. Toch is hij zijn vaders oogappel. Hij noemde het kind naar de maand juni, waarin hij geboren is, en 'rey', het Spaanse woord voor koning. Die naam, zo hoopt zijn vader, zal Junrey geluk brengen ondanks zijn gestalte.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Winehouse - Will You Still Love Me Tomorrow

Amy Winehouse - Will You Still Love Me Tomorrow

Klik op de foto om haar te beluisteren


Amy Jade Winehouse (Southgate (Enfield), 14 september 1983) is een Britse jazz- en soulzangeres.

Amy Winehouse groeide op met haar oudere broer Alex in een Joods gezin; met haar moeder (Janis) als apotheker, en haar vader (Mitchell) als taxichauffeur. Van haar vader zou Winehouse het zingen geleerd hebben.

Op haar achtste ging Winehouse naar de Susi Earnshaw Theatre School en twee jaar later vormde ze met haar vriendin Juliette Ashby het Salt 'n Pepa-achtige rapduo Sweet 'N Sour.

Na vier jaar volgde ze een opleiding aan de Sylvia Young Theatre School. In 1997 maakte ze haar televisiedebuut in The Fast Show. Daarna werd ze geschorst vanwege ondermaatse prestaties en een neuspiercing. Ze zette haar opleiding voort op de BRIT School in Selhurst, Croydon.

Inmiddels is Winehouse in het bezit van een gitaar en schrijft ze haar eigen liedjes. Eenmaal afgestudeerd werkt ze als zangeres van een jazzband en als showbizz-journaliste voor World News Entertainment Network. Ook heeft ze een los-vast relatie met soulzanger Tyler James; hij is het die haar demo (medegeproduceerd door Fink) opstuurt naar Island/ Universal, wat een contract oplevert bij 19 Management, opgericht door ex-Spice Girls-manager Simon Fuller.

Bijgestaan door producer Salaam Remi neemt Winehouse haar debuutalbum op, dat 20 oktober 2003 verschijnt. Het met jazz-invloeden doorspekte Frank wordt lovend ontvangen en levert vergelijkingen op met Sarah Vaughan en Macy Gray. In Engeland wordt Frank platina, in Nederland staat het vijftien weken in de album top 100.

Tijdens de bijbehorende tournee, maar ook in de studio, wordt Winehouse bijgestaan door de Dap-Kings, de begeleidingsband van de Newyorkse soulzangeres Sharon Jones. In de zomer van 2004 staat ze onder andere op het Jazzworld-podium van Glastonbury en op het V Festival.

De debuutsingle Stronger Than Me wordt bekroond met een Ivor Novello Award voor beste song. Daarnaast is Winehouse genomineerd voor de BRIT Awards (beste zangeres en beste urban-artiest) en de Mercury Muziekprijs voor beste album.

Ondanks al deze successen kan ze lange tijd niet naar haar eigen album luisteren omdat ze "er maar voor 80 procent" achterstond; de platenmaatschappij had er nummers opgezet waar ze niet tevreden over was. "Ik speel die nummers graag tijdens mijn optredens, maar ernaar luisteren, nee". Inmiddels is ze bijgedraaid: "Ik ben er nog steeds trots op, al zou ik nu een aantal dingen anders hebben gedaan".
» Reageer (0)
11-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Disney kapt regenwoud voor kinderboeken

Disney kapt regenwoud voor kinderboeken


De kaalkap op Sumatra door het bedrijf Asia Pulp and Paper, dat levert aan Disney, Mattel, Lego en Hasbro. 


Greenpeace lanceert een campagne die megabedrijven als Disney, Mattel en Lego viseert omdat ze voor hun boeken en verpakkingen papier en karton gebruiken dat afkomstig is van tropische regenwouden in Indonesië.

Disney is 's werelds grootste uitgever van kinderboeken. Terwijl de concurrentie duurzame bronnen aanwendt voor hun papier, brachten labotests onlangs aan het licht dat Disney papier gebruikt dat afkomstig is van de kaalkap van Indonesische regenwouden waardoor het biotoop van onder meer de Bengaalse tijger verwoest wordt.

Jungle Book
Disney staat nu voor de keuze: verantwoorde papierbronnen aanwenden of als uitgever van onder meer 'Jungle Book' de slechterik in het ecoverhaal spelen.

Barbie
De deze week door Greenpeace gelanceerde campagne viseert ook speelgoedfabrikanten Mattel (de maker van Barbiepoppen), Hasbro en Lego. Zij zouden voor hun verpakkingen karton gebruiken dat afkomstig is uit de bedreigde regenwouden. Leverancier ervan is een grote Aziatische speler die zijn blik nu ook naar Canada wil uitwijken.

Petitie
Om Disney aan te sporen voor de juiste optie te kiezen, roept de internationale organisatie Avaaz op een petitie te ondertekenen. Avaaz zet campagnes op inzake klimaatverandering, mensenrechten en religieuze conflicten. De missie van de inmiddels 9 miljoen leden is invloed uit te oefenen op beleidsmakers. (br.hln - foto afp)   Je kan de petitie hier ondertekenen.  » Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K.U.L-onderzoekers realiseren doorbraak voor parkinson en alzheimer

K.U.L-onderzoekers realiseren doorbraak voor parkinson en alzheimer


http://img705.imageshack.us/img705/3272/alzheimerx.jpg


Een ploeg wetenschappers van de universiteiten van Leuven en Montréal hebben een molecule gedetecteerd die de vorming van het zenuwstelsel in goede banen leidt. Dat is een grote stap voorwaarts in de strijd tegen progressieve zenuwziekten zoals parkinson en alzheimer, schrijft de krant De Morgen vandaag.

Zowel het vaat- als het zenuwstelsel worden ontwikkeld voor de geboorte van een baby. Dat de groei van het vaatstelsel in goede banen wordt geleid door bepaalde moleculen, was al bekend. Het deed wetenschappers vermoeden dat dit ook het geval was voor het zenuwstelsel. Wetenschappers van Leuven en Montréal hebben dat nu ook aangetoond, aldus De Morgen.

"Een van de belangrijkste moleculen in het vaatstelsel is de Vascular Endothelial Growth Factor (VEGF). Wij hebben ontdekt dat die molecule ook bepaalde zenuwen aantrekt", zegt Peter Carmeliet, directeur van het Vesalius Research Center (KU Leuven) in de krant. Hij wijst erop dat bij beschadiging van de zenuwen, VEGF zou kunnen gebruikt worden om de groei te stimuleren.

Het onderzoek zet de deur open voor het herstel van zenuwziekten, zoals parkinson, alzheimer of amyotrofe laterale sclerose (ALS). De resultaten van de studie werden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Neuron. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bee Gees- Stayin Alive

Bee Gees- Stayin Alive

Klik op de foto om ze te beluisteren


Bee Gees is een popgroep rond de tweelingbroers Robin Gibb (22 december 1949, zang) en Maurice Gibb (22 december 1949 – 12 januari 2003, basgitaar, keyboard en zang) en hun oudere broer Barry Gibb (1 september 1946, gitaar en zang). De naam van de groep is - in tegenstelling tot wat velen denken - niet de afkorting "Brothers Gibb". Oorspronkelijk speelden de broers samen als the Rattlesnakes, later werd dat Wee Johnny Hayes & the Bluecats en onder die naam werden ze geïntroduceerd bij radio DJ Bill Gates. Dat gebeurde door Bill Goode, nadat hij hen aan het werk zag op het Brisbane Speedway Circuit. Bill Gates bedacht de naam "Bee Gees" en baseerde zich daarbij op zijn en Goode's initialen: BG.

De broers zijn geboren op het eiland Man, maar in 1958 emigreren ze naar Australië. Daar begint hun carrière, en in 1967 keren ze terug naar Engeland, waar ze een groep vormen met Vince Melouney, (gitaar) en Colin Petersen, (drums). In Australië en Nederland hebben ze rond dat moment hun eerste hit met Spicks and specks, in Engeland en elders volgen nummers als New York mining disaster 1941, Massachusetts, Words, World, I've gotta get a message to you en Holiday.

Na het album Odessa (1969) verlaat Robin de groep wegens artistieke meningsverschillen, en scoort een solohit met Saved by the bell. Maurice Gibb trouwt met de Schotse zangeres Lulu. De groep wordt later opgedoekt en opnieuw opgericht. Vanaf het moment dat Jive talkin' in 1975 verrassend een Amerikaanse Nummer-één hit wordt, wordt de draad weer opgepakt en met het uitkomen van de soundtrack van Saturday Night Fever in 1977 is de groep plotseling weer immens populair, en één van de belangrijkste proponenten van de disco geworden.

De Bee Gees schrijven en produceren in die tijd platen van o.a. Barbra Streisand, Dionne Warwick en Diana Ross. Robin Gibb maakt wederom in 1983 een solo-LP.

Na 1981 wordt het stil rond de groep, maar in 1987 maken ze hun derde come-back met het nummer You win again, een Britse nummer-één hit. Een vierde broer, Andy Gibb, eind jaren '70 van de vorige eeuw een populair tieneridool, sterft in 1988, juist toen hij als vierde lid bij de groep zou komen. Op 12 januari 2003 sterft Maurice onverwacht aan een darminfarct. Dit is een onderbreking van de bloedtoevoer naar de darmen, een zeldzame aandoening die soms optreedt bij een draaiing van de darmen waarbij het darmkanaal (meestal gedeeltelijk) afgekneld wordt. Hiervoor was Maurice in eerste instantie ook opgenomen in het ziekenhuis. Robin en Barry gaan daarop hun eigen weg met als meest opvallende resultaat een hernieuwde samenwerking tussen Barry en Barbra Streisand, Guilty pleasures in 2005. Ook de samenwerking tussen Robin en Alistair Griffin met het nummer My lover's prayer gaat goed en komt binnen op drie in Engeland. Barry en Robin zeiden dat ze nooit meer muziek zouden maken onder de naam Bee Gees, onder de naam "Brothers Gibb" traden Barry en Robin in februari 2006 voor het eerst sinds de dood van hun broer weer samen op. Op 7 september 2009 kondigden zij aan opnieuw als Bee Gees te gaan toeren.

Het geluid van de Bee Gees is apart te noemen, vooral opvallend is hun zang met hoge falsetstemmen.
» Reageer (0)
10-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het mooiste huwelijksaanzoek ooit

Het mooiste huwelijksaanzoek ooit

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Als dit niet het mooiste huwelijksaanzoek ooit is, dan is het toch alleszins het meest emotionele. We zien een vrouw op een rollercoaster van emoties: van woede en verslagenheid tot intens geluk, en dat in slechts enkele minuten.

Tijdens een etentje met haar verloofde, krijgt de hoofdrolspeelster de schrik van haar leven als een knappe vrouw komt vertellen dat haar vriend haar bedriegt. Wanneer de vriend daarna doodleuk weggaat, begint het meisje hartverscheurend te wenen... Even later kijkt ze verschrikt op als iedereen rond haar begint te zingen en te dansen. Op dat moment verschijnt haar vriend terug op het toneel, mooi uitgedost in een smoking, om haar ten huwelijk te vragen.

Nadien volgen de verrassingen elkaar in een hoog tempo op. De jonge vrouw stopt niet meer met huilen, maar nu wel van geluk. Het wordt allemaal iets minder mooi als je weet dat het aanzoek in scène gezet werd door een grote televisieproductie.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn zonder oren geboren bij centrale Fukushima

Konijn zonder oren geboren bij centrale Fukushima

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Japan is in de ban van een konijn zonder oren, dat zou geboren zijn nabij de beschadigde kerncentrale van Fukushima. De eigenaar van het konijn filmde het dier, en zette de beelden eind vorige maand online. De filmer zegt dat de beelden zijn geschoten net buiten de verboden zone rond de centrale.

Het is nog helemaal niet duidelijk of de mutatie een verband houdt met de radioactieve straling die is vrijgekomen na de tsunami van 11 maart, maar inwoners vrezen alvast voor misvormingen bij baby's.

Tepco, de beheerder van de centrale, deelde dit weekend mee dat in het gebouw van reactor 1 tot 4.000 millisievert straling per uur is gemeten. Dat is het hoogste tot nu toe gemeten niveau in de lucht.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouderdom doet het mannelijke libido niet dalen

Ouderdom doet het mannelijke libido niet dalen


http://img717.imageshack.us/img717/1474/slapenggg.jpg


Wetenschappers hebben ontdekt wat Playboy-baas Hugh Hefner al langer wist: ouder worden heeft geen invloed op de geslachtsdrift van een man. Als het libido op middelbare leeftijd toch daalt, dan is dat veeleer te wijten aan een minder goeie gezondheid.


Niets nieuws onder de zon voor de 85-jarige Hugh Hefner, die binnenkort gaat trouwen met het 24-jarige model Crystal Harris. "Als je in goede gezondheid bent, is leeftijd maar een getalletje", weet de stichter van Playboy.


Vroegere theorieën suggereerden dat het testosteron-niveau van mannen daalt naarmate ze ouder worden, waardoor ook hun libido aanzienlijk vermindert. Maar volgens een nieuwe studie van de universiteit van Sydney daalt het testosteron-gehalte enkel ten gevolge van gezondheidsproblemen.


De wetenschappers onderzochten het hormoongehalte in het bloed van 325 mannen boven de 40, gedurende een periode van drie maanden. "De mannen in goede gezondheid toonden geen testosterondaling", zegt dr. David Handelsman. "Dat gebeurde wel bij mannen met overgewicht of hartproblemen."


Eerder deze week stelde men aan de universiteit van Chicago vast dat ook een tekort aan slaap een diepgaand effect heeft op de mannelijke geslachtsdrift. Mannen die langer dan een week minder dan vijf uur per nacht sliepen, hadden opvallend minder testosteron in hun bloed dan mannen met een volledige nachtrust.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse groene thee besmet met radioactieve straling

Japanse groene thee besmet met radioactieve straling


http://img195.imageshack.us/img195/2489/groenethee.jpg


Japanse groene thee, wereldwijd bekend voor de gezonde werking ervan, is besmet door radioactieve straling. Dat komt uiteraard door de kernramp in Fukushima. Dat hebben de autoriteiten bevestigd.


De Japanse overheid gaf voor het eerst toe dat de groene thee uit 's lands grootste gebied van theeplantages in Shizuoka hogere stralingswaarden bevat dan de officieel toegelaten limiet. De besmetting heeft een heftige ruzie veroorzaakt tussen de lokale en nationale overheden over hoe de straling precies gemeten moet worden en wat precies de veilige stralingslimiet is voor de gezondheid.


Droge theebladeren van de eerste oogst uit Honyama in de prefectuur Shizuoka bevatten radioactief cesium met een waarde van 679 becquerel per kilogram, dat is meer dan de toegelaten limiet van 500 becquerel. De ontdekking gebeurde toevallig - door eigen metingen van een postorder theebedrijf uit Tokio - en de overheid geeft toe dat eerdere ladingen die niet werden gecontroleerd en op de markt belandden, mogelijk ook besmet waren.


Er werden inmiddels verkoopslimieten opgelegd voor de gebieden die het dichtst bij Fukushima liggen. Een ramp voor de streek, die lééft van het verbouwen van groene thee. In 2009 produceerde Japan 86.000 ton gedroogde thee, waarvan liefst 42 procent uit Shizuoka kwam.


Het probleem met de bestraling is dat de thee eerst bewerkt wordt alvorens bij de consument terecht te komen. Dat is niet het geval met andere groenten. De verse theebladeren worden gedroogd en het weghalen van het water uit de bladeren verhoogt de radioactieve concentratie met een factor van vijf. Maar als de thee bij de consument in de theepot terechtkomt en er dus weer water wordt toegevoegd, dan daalt de straling met een factor van 30 tot zelfs 45, zo beweert het Japanse ministerie van Landbouw.


De overheid van Shizuoka wil nu dat de limiet van 500 bequerel wordt toegepast op de met minder radioactiviteit besmette verse bladeren, vóór ze gedroogd zijn dus. Het ministerie van Volksgezondheid wil daar niet van weten, omdat het niet uitgesloten is dat de consument de droge bladeren inslikt, of ze binnenkrijgt via afgeleide producten zoals groene thee-ijs. Zij vinden dat de grens van 500 bequerel voor alle verse groenten moet gelden, ook voor groene thee. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sunrise Avenue - Welcome To My Life

Sunrise Avenue - Welcome To My Life

Klik op de foto om ze te beluisteren


Sunrise Avenue is een vijftallige Finse rockband. Hun stijl varieert: van harde, dynamische rock liederen (bijvoorbeeld "Forever Yours") tot melodische rock liedjes, zoals "Heal Me".» Reageer (0)
09-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terminaal meisje (15) ziet laatste wensen in drie dagen vervuld dankzij blog

Terminaal meisje (15) ziet laatste wensen in drie dagen vervuld dankzij blog


http://img849.imageshack.us/img849/703/terminaalmeisje.jpg
Alice kreeg onlangs te horen dat de kanker terminaal is. (foto http://alicepyne.blogspot.com)


Een Brits meisje dat kampt met een terminale kanker ziet haar laatste wensen in vervulling gaan dankzij haar blog. Alice Pyne (15) uit het Britse Ulverston maakte die lijst op aanraden van haar moeder, nadat een scan in het ziekenhuis uitwees dat ze het gevecht tegen de ziekte van Hodgkin zou verliezen, meldt de Daily Mail.


Alice zette de lijst drie dagen geleden online in een blog, die ze startte om te beschrijven hoe ze de verschrikkelijke ziekte had bevochten. Via Twitter werd haar relaas meteen een internethit, waarna de aanbiedingen en steunbetuigingen binnenstroomden.


De belangrijkste wens van het meisje is dat iedereen zich zou inschrijven om beenmergdonor te worden. Verder wil ze nog dingen als zwemmen met haaien, een purperen iPad bezitten, Take That ontmoeten "en mijn haar laten doen, als ze er nog iets mee kunnen aanvangen".

Die eerste wens is een beetje moeilijk, maar voor al de rest wordt nu gezorgd. Zo ontmoet het meisje dit weekend Take That, iets waar ze dolblij mee is. "Iedereen bedankt daarvoor. Ik voel me een heel gelukkig meisje," blogt ze. Premier David Cameron is ook mee op de kar gesprongen, en belooft inspanningen te doen om meer mensen op de lijst van beenmergdonoren te krijgen.


Alice kreeg iets meer dan drie jaar geleden te horen dat ze kanker had, en onderging behandelingen met chemo- en radiotherapie. Ze kreeg ook haar eigen behandelde stamcellen toegediend, maar die procedure sloeg niet aan. Er werd nog een beenmergdonor gevonden, maar de chemotherapie was niet succesvol genoeg om met die behandeling te starten. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouble de rijkste hond ter wereld is niet meer


Trouble de rijkste hond ter wereld is niet meer


http://img718.imageshack.us/img718/1331/leonahelmsleyandtrouble.jpg


Trouble, de rijkste hond ter wereld, is op zijn twaalfde overleden. Trouble was het troeteldier van hotelmagnaat Leona Helmsley.

Die overleed in 2007 en liet 12 miljoen dollar achter aan Trouble. Haar kleinkinderen Craig en Meegan Panzirer kregen echter geen cent. Een rechter besloot in april 2008 anders en bracht de erfenis van haar hond terug van 12 naar 2 miljoen dollar. De kleinkinderen kregen alsnog zes miljoen dollar.

Trouble kreeg 8.000 dollar per jaar voor zijn verzorging, 1.200 dollar voor voeding en een voltijdse lijfwacht. Dat laatste was nodig, want het beest kreeg doodsbedreigingen. Wat er nog overblijft van de 2 miljoen dollar die Trouble kreeg, gaat nu in een fonds voor honden.

Helmsley werd wegens haar tirannieke karakter bijgenaamd 'The Queen of Mean'. Na de dood van haar man Harry erfde ze zijn enorme vermogen, waaronder het Empire State Building, geschat op 5 tot 8 miljard dollar. In 1989 werd ze tot zestien jaar cel veroordeeld wegens belastingontduiking.

De dood van Trouble werd maandenlang stilgehouden. Het beest blies in december vorig jaar zijn laatste adem uit. Het beest werd gecremeerd.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder honden en katten in Belgische asielen

Minder honden en katten in Belgische asielen


http://img41.imageshack.us/img41/9565/asielen.jpg


Het verbod om honden en katten in dierenwinkels te verkopen, zorgt voor een daling in het aantal honden en katten dat in de Belgische asielen opgenomen wordt. Dat blijkt uit gegevens van de dienst Dierenwelzijn. Het verbod kwam er in 2009 om impulsaankopen te voorkomen.
 
Uit het jaarlijkse onderzoek van Dierenwelzijn blijkt dat het aantal opgevangen honden verder daalt. Vorig jaar werden er 27.465 honden in een asiel binnengebracht, in 2009 waren dat er nog 32.346. Dat is goed voor een daling van 15 procent. Ook het aantal asielkatten daalde van 36.796 in 2009 naar 33.138 in 2010.
 
De Belgische asielen slagen ook er meer in om voor de dieren een nieuw baasje te vinden. Zo kreeg in 2010 52,4 procent van de katten een nieuwe thuis, tegenover 48,6 procent in 2009. Bij de honden blijft dat percentage stabiel: 55 procent in 2010 tegenover 54,5 procent in 2009. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoonheidssalon voor meisjes schminkt al baby's

Schoonheidssalon voor meisjes schminkt al baby's


http://img856.imageshack.us/img856/6138/kinderenmakeup.jpg


Een schoonheidssalon in het Britse Essex biedt make-overs en gezichtsbehandelingen aan voor kinderen vanaf 1 jaar. Dit doet in Engeland het debat rond de seksualisering van kinderen hevig oplaaien.


De initiatiefneemster, Michelle Devine, verdedigt haar zaak Trendy Monkeys, waar e,lem  kinderen jonger dan 13 een schoonheidsbehandeling kunnen ondergaan. De 28-jarige Devine heeft zelf twee jonge dochters, ze beweert dat het salon meisjes meer zelfvertrouwen en glamour zal geven, het speelt in op het verlangen om er altijd op je best uit te zien, onafhankelijk van de leeftijd. "Als de ouders dat vragen, zal ik de kinderen een spray tan, een behandeling met zelfbruiner, geven."


Het salon opende officieel dit weekend, één van de eerste klanten was slechts 16 maanden oud. Je kunt er je gezicht laten verzorgen, gaan voor een minipedicure of -manicure, je laten schminken, je kapsel laten opsteken of je haar laten knippen. Daarnaast kun je er verjaardagsfeestjes organiseren, de meisjes worden dan in een roze limousine opgepikt en naar het salon gebracht om er behandelingen samen met hun vriendinnen te ondergaan. Er werden al 15 van dat soort feestjes geboekt, die 330 euro voor zes meisjes kosten. Je kunt dan nog extra betalen voor speciale behandelingen en foto's.


Devine: "Ik denk dat er hier echt een markt voor bestaat, tegenwoordig geven ouders hun kinderen alles wat ze willen. Ik denk niet dat het juist is om een kind een 'spray tan' te geven, maar wie ben ik om nee te zeggen? Over gaatjes in de oren ben ik nog aan het nadenken, mijn dochter kreeg haar oorbellen op drie maanden, ik was zes weken. Je kunt hier beter al mee op jonge leeftijd mee beginnen, dan kunnen de meisjes hier gewoon aan worden. Het is gewoon leuk, ik liet me inspireren door een schoonheidssalon in het Spaanse Marbella. " Er blijkt heel wat interesse te zijn, zowel van mama's als kinderen.

Kinderpsycholoog Judy Hutchings: "Dit salon betekent niet alleen de seksualisering van kinderen,  maar ook de commercialisering van de jeugd. Toneeltje spelen en mama's hoge hakken dragen, is oké, we willen fantaseren bij de jeugd aanmoedigen. Maar dit initiatief is triest, hiermee neem je de jeugd van kinderen af, dit houdt gevaren in omdat het hen seksualiseert." Het debat rond de seksualisering en de bescherming van kinderen tegen de commerce woedt hevig in Engeland. Maandag werden richtlijnen opgesteld en ondertekend voor modeketens over gepaste kinderkleding en reclame gericht op kinderen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders boden dochter (8) aan in ruil voor lening

Ouders boden dochter (8) aan in ruil voor lening


http://img842.imageshack.us/img842/8833/kindjer.jpg


Twee ouders uit het Nederlandse Hardinxveld-Giessendam bij Rotterdam hebben hun 8-jarige dochter aangeboden voor seksuele diensten in ruil voor een lening. Dat schrijft het Algemeen Dagblad en is ondertussen bevestigd door het Openbaar Ministerie van Rotterdam.

De ouders, de 44-jarige vader en de 43-jarige moeder, zitten al sinds 13 mei vast. Ze worden verdacht van het bevorderen van seks met een minderjarige, mensenhandel en het vervaardigen en verspreiden van kinderporno. Een 32-jarige man uit Heusden in de provincie Noord-Brabant, met wie werd onderhandeld, is gisteren aangehouden.
 
De politie werd op 12 mei getipt door een verontrust familielid van het echtpaar. Hij ontdekte op de geleende laptop van het stel e-mailverkeer tussen hen en de 32-jarige verdachte. Via e-mail werd onderhandeld hoeveel geld seks met het kind moest kosten. Er werden tientallen foto's uitgewisseld, ook van het meisje.
 
Volgens het AD grepen de politie en de justitie net op tijd in om het meisje uit de klauwen van de man te houden. Het kind is direct uit huis gehaald en in een gastgezin ondergebracht. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleet Foxes - Mykonos

Fleet Foxes - Mykonos

Klik op de foto om ze te beluisteren

Fleet Foxes is een vijfkoppige muziekband uit het Amerikaanse Seattle. De band werd opgericht in 2005 als Pineapple, maar een lokale band was reeds actief onder deze naam, waardoor de naam veranderd werd naar The Fleet Foxes (later gewoon Fleet Foxes). Onder die naam namen ze in 2006 een eerste zelf-getitelde ep op. Via myspace spreidden ze enkele van hun nummers tentoon en Fleet Foxes moesten tot dan bekendheid zien te verwerven via mond-tot-mond reclame.

Grotere bekendheid volgde pas twee jaar later, in 2008, toen de band hun tweede ep Sun Giant en hun eerste volledige album Fleet Foxes uitbrachten. Zowel de ep als het album werd positief ontvangen door critici en de algemene pers waardoor bekendheid bij een groter publiek lonkte. Muziekliefhebbers begonnen de muziek van Fleet Foxes op te pikken en zowel Sun Giant als Fleet Foxes verscheen in vele eindejaarslijsten als beste albums van 2008.[1]

De band beschrijft hun muziek als harmonische pop-barokmuziek.» Reageer (0)
08-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemmende en vissende apen schokken wetenschappers

Zwemmende en vissende apen schokken wetenschappers


Sif zwemt naar de overkant van een rivier.


Een natuurfotograaf heeft opmerkelijke beelden gekiekt van orang-oetangs die in een rivier zwemmen en zelfs vissen. Wetenschappers zijn geschokt, omdat ze er altijd van uitgingen dat de dieren bang zijn van water. In dierentuinen zijn al orang-oetangs verdronken omdat ze in grachten rond hun verblijf sukkelden.Op de foto's is te zien hoe een van de orang-oetangs naar de overkant van een rivier zwemt, terwijl een andere aap voorzichtig langs een boom omlaag kruipt en een vis uit het water grist. Experts zijn erg verbaasd over dit gedrag, ook al omdat de apen zo aantonen dapper genoeg te zijn om zich te wagen in water waarvan ze weten dat er krokodillen en slangen kunnen zitten.Menteng grist een vis uit het water.
Menteng grist een vis uit het water.Professor Anne Russon (64), die orang-oetangs bestudeert sinds 1989, was getuige van de bijzondere taferelen in een reservaat in het Indonesische Borneo. "Het zijn zinkers, en ze weten het", zegt ze in de Daily Mail. "Daarom zijn ze ook zo voorzichtig. De zwemmer heet Sif, en ze zou dit enkel proberen wanneer ze er helemaal zeker van was dat ze haar doel kon bereiken zonder te zinken."


Niet alleen zwemt Sif, het dier speelt ook gewoon graag in het water. "Tot meer dan een halfuur", zegt professor Russon, die ook verbaasd is over de opmerkelijke vaardigheden van de vissende aap Menteng. Op de foto's is te zien hoe hij een grote vis uit de rivier grist en hem vervolgens bestudeert terwijl hij in een boom zit. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste diëten op een rijtje

De beste diëten op een rijtje


http://img4.imageshack.us/img4/1058/mandje.jpg


Het zogenaamde DASH-dieet is het beste eetpatroon, terwijl Weight Watchers het efficiënst is om af te vallen, dat blijkt uit een Amerikaanse rapport dat diëten rangschikt van goed naar slecht.

Naast Weight Watchers is het dieet van 'Jenny Craig' en 'Raw Food' het beste om de kilo's kwijt te spelen. Wat algemene gezondheid betreft is het eetpatroon tegen hoge bloeddruk genaamd DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) het beste, het mediterraan dieet komt op de tweede plaats.

Een jury van 22 dieetexperts concludeert na een studie van 20 populaire diëten: "Onze analyse ondersteunt de theorie dat geen enkel dieet ideaal is voor iedereen. We gaven scores in zeven verschillende categorieën: gewichtsverlies op korte termijn, gewichtsverlies op lange termijn, gemakkelijkheid om te volgen, voedingswaarde, de mogelijkheid om diabetes en hartziekten te voorkomen of te bestrijden."

DASH bleek ook het beste bij diabetes te zijn, gevolgd door het eetpatroon ontwikkeld door de Mayo Clinic, het Ornish dieet is het beste voor het hart.Een DASH dieet bestaat vooral uit veel groenten en fruit, alsook magere melk en melkprodukten

Ook wordt aangeraden: om volkoren graanproducten, gevogelte, vis en noten te consumeren.
Matig te zijn met vetstoffen, rood vlees (bij voorkeur mager) en alcohol.
Het gebruik van allerhande zoetigheden, frisdranken, snacks en sauzen zoveel mogelijk te beperken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leugens en bedrog doen meer pijn dan affaire zelf


Leugens en bedrog doen meer pijn dan affaire zelf


http://img508.imageshack.us/img508/2572/leugensenbedrog.jpg


Vol verbazing lazen we dat Ann Van Elsen bedrogen werd door haar Gunter, maar toch besloot om hem een tweede kans te geven. Niet eenvoudig, want overspel laat diepe wonden na. Volgens pyschologen zijn het vooral de leugens en het bedrog die nog lang blijven nazinderen.


Volgens een studie uit 2002 die gepubliceerd werd in het Journal of Couple & Relationship Therapy, heeft ongeveer de helft van de Amerikanen op een bepaald moment in zijn leven een buitenechtelijke relatie. Nochtans geven andere studies aan dat 90% overspel moreel verkeerd vindt. Er is dus een groot verschil tussen hoe mensen over ontrouw denken en hoe ze zich gedragen.


Volgens relatietherapeute Lisa Firestone is het opvallend dat steeds meer mensen vragen wanneer het aanvaardbaar is om te liegen tegen je partner. Volgens haar is het antwoord zeer simpel: nooit! "Liegen tegen iemand, zeker wanneer het gaat om een persoon die je graag ziet, is een erg grote schending van de mensenrechten", vindt de psychologe.


Het pijnlijkste aspect van ontrouw is daarom niet de affaire zelf, maar wel de vele geheimen en het bedrog die ermee samengaan. "Het is de schending van het vertrouwen tussen twee partners die een affaire pijnlijk en onethisch maken", zegt dr. Firestone. "Het ergste is dat je moet beseffen dat je partner er een geheim leven op nahoudt, waar jij niks van weet."


"Het klopt dat je geen controle hebt over je gevoelens, maar we kunnen wel kiezen wat we ermee doen", zegt Firestone. "Eerlijk zijn over je emoties voor iemand anders is het beste wat je kan doen, want dan ben je ook eerlijk ten opzichte van jezelf."


Bovendien kan die openheid er zelfs voor zorgen dat je er als koppel sterker uitkomt, want relaties zijn grotendeels gebaseerd op vertrouwen. "Als je het niet erg vindt om geheimen te bewaren voor je partner, wordt het gevaarlijk", zegt de relatietherapeute. "Dan wordt het ook steeds makkelijker om grotere leugens te vertellen."


Volgens psychologe Shirley Glass is "een ideale relatie gebouwd op vertrouwen, openheid, wederzijds respect en persoonlijke vrijheid. Ervoor kiezen om eerlijk te zijn tegen je partner, dat maakt liefde echt. Bedrog en leugens zijn dus nooit welkom in een relatie." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart meer Belgen in 2060, vergrijzing wordt duidelijk

Kwart meer Belgen in 2060, vergrijzing wordt duidelijk


http://img199.imageshack.us/img199/515/vergrijzing.jpg


Tegen 2060 zal de Belgische bevolking met 24 procent stijgen. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau Eurostat. Ook het aantal ouderen neemt toe. Over vijftig jaar zal een kwart van de bevolking 65 jaar of ouder zijn. Een tiende van de Belgen zal zelfs ouder dan 80 zijn.


Begin 2010 telde België 10.840.000 inwoners. In 2035 zullen dat er volgens Eurostat 12.473.000 zijn en in 2060 zelfs 13.445.000. Daarmee behoort België tot de sterkste stijgers van Europa.
 

Eurostat voorspelt dat de Europese bevolking over vijftig jaar met 3,2 procent zal toenemen. De sterkste stijgers zijn Ierland (+46 procent), Luxemburg (+45 procent), Cyprus (+41 procent), het Verenigd Koninkrijk (+27 procent), België en Zweden (+23 procent). Bij de dalers vallen Bulgarije (-27 procent), Letland (-26 procent), Litouwen (-20 procent), Roemenië en Duitsland (beide -19 procent) het meeste op.
 

In 2060 zal 25,5 procent van de Belgen 65 jaar of ouder zijn. Nu is dat 17,2 procent. De 80-plussers zullen zelfs een tiende van de Belgische bevolking uitmaken, een verdubbeling ten opzichte van 2010. Daarmee blijft België licht onder het Europees gemiddelde. Daardoor zullen er in Europa over vijftig jaar wel slechts twee 15- tot 64-jarigen zijn voor elke persoon vanaf 65. Vandaag zijn dat er nog vier.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onfrisse oksels? Eet snoepje voor aangename lichaamsgeur

Onfrisse oksels? Eet snoepje voor aangename lichaamsgeur


http://img200.imageshack.us/img200/6392/aangenamelichaamsgeur.jpg


Deo Perfume Candy van de Bulgaarse snoepfabrikant Alpi is een snoepje dat belooft je een betere lichaamsgeur te bezorgen. Het zou op dezelfde manier als look werken en het effect, een natuurlijke rozengeur, zou uren blijven.


Het Deo Perfume Candy bevat een chemische stof uit essentiële oliën als vanille en lavendel, genaamd geraniol. Deze wordt niet verteerd en je lichaam geeft dit via de poriën vrij, net als dat bij look het geval is. Dit geeft gedurende verschillende uren een aangename rozengeur.


Het gebruik van geraniol in voeding is niet nieuw. Product Launch Analytics een bedrijf dat consumententrends analyseert, zegt dat er al soortegelijke kauwgomsoorten in Japan bestaan. "Het is een intrigerend idee, de Japanse kauwgom richt zich vooral op mannen, maar Deo Perfume Candy is vooral voor vrouwen bedoeld."


Toch zal deze lekkernij niet snel het traditionele parfum vervangen, momenteel is het enkel in Bulgarije, Tsjechië en Hongarije te koop. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hot Tuna - Uncle Sam Blues

Hot Tuna - Uncle Sam Blues

Klik op de foto om ze te beluisteren

Hot Tuna is een Amerikaanse blues-rock band, opgericht door bassist Jack Casady en gitarist Jorma Kaukonen . Ze spelen akoestische en elektrische versies van de originele en traditionele blues songs.» Reageer (0)
07-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe keizerspinguïns zich warm houden in de winter

 Hoe keizerspinguïns zich warm houden in de winter


Een cluster Keizerpinguïns in de winter.


Een groep internationale wetenschappers is erachter gekomen hoe de keizerspinguïn de strenge Antarctische winters kunnen overleven. Eerst dachten ze dat de pinguïns zich samenpakken in dichte clusters, en de buitenste leden simpelweg pech hebben. Nu blijkt echter dat de pinguïns niet zo samengepakt zijn als eerst gedacht, meldt het Engelse BBC News.


Tijdens de strengste wintermaanden kan het op Antarctica vriezen tot -45 graden, terwijl wind tegen 180 kilometer per uur inbeukt op de pinguïns. Gedurende deze strengste periode pakken de dieren zich samen in dichte clusters, niet alleen om zich warm te houden, maar ook om hun eieren uit te broeden.


Vroeger dacht men dat de pinguïns zo op elkaar gepakt stonden dat beweging binnen de clusters zo goed als onmogelijk was. Dat zou dus ook betekenen dat de pinguïns aan de buitenkant van de clusters pech hadden en daar moesten blijven.


De dieren hebben dus een ingenieus systeem moeten ontwikkelen.  Als ze te ver van elkaar staan dan bevriezen ze, maar als ze te dicht op elkaar staan, kan geen enkele pinguïn bewegen. Dankzij cameraopnames weten de onderzoekers nu hoe ze toch kunnen bewegen en tegelijkertijd dicht bij elkaar kunnen staan.


De opnames tonen dat er regelmatig golfbewegingen ontstaan. De cluster staat het merendeel van de tijd stil, maar om de halve minuut beweegt één pinguïn of een kleine groep, waardoor andere pinguïns zich ook even bewegen en er een golfbeweging door de groep lijkt te gaan. (br.hln)  (foto
© mtp@mtpa.org.uk)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betty, de kale egel

Betty, de kale egel


http://img607.imageshack.us/img607/3748/bettyn.jpgHet leven van Betty de egel gaat niet over rozen. Het beestje is geboren zonder stekels en werd door haar moeder in de steek gelaten. De ongelukkige egel werd binnengebracht in een dierenasiel in Norfolk, waar de uitbaters Tonia en John haar met de beste zorgen omringen.


Betty is nu zes weken oud en zal wellicht nooit meer naar de vrije natuur kunnen terugkeren omwille van haar 'handicap'. Zonder stekels kan ze zich immers niet verdedigen. Ze rolt zich wel op in een bolletje om haar aanvallers af te schrikken, maar bij gebrek aan stekels maakt ze eerder een potsierlijke indruk. Ook zal ze nooit kunnen paren omdat ze verstoten wordt door haar soortgenoten omwille van haar 'kaalheid'.http://img20.imageshack.us/img20/8979/betty2p.jpg"We houden haar gescheiden van de andere egels", zegt Tonia Garner van het Foxy Lodge-asiel in Great Yarmouth. "Af en toe smeer ik haar in met olie want haar huid is erg droog. We moeten Betty ook uit de zon houden omdat haar velletje erg gevoelig is. We hopen dat ze vroeg of laat stekels krijgt en een normaal leven kan leiden". (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft kinderen die na scheiding bij vader wil wonen, mag dat niet

Helft kinderen die na scheiding bij vader wil wonen, mag dat niet


http://img824.imageshack.us/img824/4746/bijpapawonen.jpg


Van alle kinderen die hun ouders uit elkaar zien gaan, wil 55 procent liever bij hun mama blijven wonen. Een derde verkiest co-ouderschap, 11 procent kiest resoluut voor de papa. Weinig verrassend hebben meisjes een grotere voorkeur voor hun moeder (60 procent) dan jongens (minder dan de helft). Dat schrijft een Coreliokrant.

De mate waarin die wensen verhoord worden, verschilt echter: 9 op tien kinderen die bij de mama willen blijven, worden gehoord tegenover nog niet de helft bij de andere voorkeuren.

Wie afwisselend bij vader en moeder wil wonen (verblijfsco-ouderschap) ziet dat in 48 procent van deze gevallen. 47 procent van wie bij papa wil wonen, ziet zijn wens in vervulling gaan.

Dat blijkt uit het Leuvens Adolescenten- en Gezinnenonderzoek (Lago) afgenomen bij 3.750 scholieren. Gemiddeld heeft een kwart van de kinderen gescheiden ouders. De scheiding vond plaats als de kinderen gemiddeld 7 jaar waren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts 2 op 5 Vlamingen drinkt elke dag kraantjeswater

Slechts 2 op 5 Vlamingen drinkt elke dag kraantjeswaterSlechts 41 procent van de Vlamingen drinkt dagelijks kraantjeswater. Dat blijkt uit een enquête van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).

De rondvraag werd uitgevoerd bij 1.000 Vlamingen. Minder dan de helft van de ondervraagden (41 procent) drinkt dagelijks leidingwater. Dat percentage neemt wel toe met de leeftijd. Zo drinkt de helft van de 50-plussers dagelijks leidingwater, terwijl dat in de leeftijdscategorie van 20 tot 34 jaar slechts 36 procent is.


Bijna een kwart van de deelnemers (23 procent) beweert dan weer nooit kraantjeswater te drinken. Als belangrijkste reden daarvoor geeft de meerderheid (26 procent) aan altijd flessenwater in huis te hebben. Daarnaast vindt 15 procent dat kraantjeswater niet lekker smaakt. Nog anderen vertrouwen het niet (11 procent) of vinden dat het te veel kalk bevat (11 procent).


Uit de enquête blijkt ook dat de Vlaming niet echt begaan is met zijn watervoorziening. Zo weet slechts de helft (49 procent) bij welke watermaatschappij hij aangesloten is. Bovendien geeft 75 procent aan de kostprijs van een liter water niet te kennen. Als de ondervraagden zich toch aan een poging wagen, schatten ze de prijs veel te hoog in. Ter info: een liter water kost 0,00347 euro. De meerderheid (70 procent) was er zich wel van bewust dat de waterprijs in 2005 omhoog ging.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jojoën leidt dan toch niet tot vroegtijdige sterfte

Jojoën leidt dan toch niet tot vroegtijdige sterfte


http://img190.imageshack.us/img190/2649/jojony.jpg


Na een dieet geldt voor de meeste vrouwen hetzelfde liedje, eens ze terug normaal eten, komen de kilo's er weer zo aan. Dit zou volgens heel wat experts heel ongezond zijn, maar nu suggereert onderzoek dat het nog altijd beter is om ooit gewicht te hebben verloren dan eeuwig dik te blijven.


Snel gewicht verliezen en terug bijkomen is goed voor je. Wetenschappers volgden twee jaar muizen die het ene moment een calorierijk en het andere moment op een caloriearm dieet werden gezet, ze leefden 25 procent langer dan degenen die enkel vet aten en bijna even lang als degenen die permanent op dieet zijn. 


Degenen die constant een vetrijk dieet volgden, aten meer, wogen meer, hadden meer lichaamsvet en een hogere bloedsuikerspiegel en vertoonden vroege tekenen van diabetes. Tijdens de vette fase van de jojomuizen ging het slechter met de gezondheid van de dieren, maar hun gewicht en bloedsuikerspiegel daalde weer naar een normaal niveau eens ze minder calorieën opnamen. Ze hadden ook een betere bloedsuikerspiegel, ook suggereren de resultaten dat jojoërs een lager niveau hebben van schadelijke immuunstoffen die in verband staan met diabetes, hartziekten en kanker.


Dit spreekt voorgaand onderzoek tegen dat aantoonde dat herhaaldelijk gewichtstoename en verlies door te diëten het risico op sterfte aan hartziekten kan verdubbelen. Dit werd ook in verband gebracht met meer kans op beroerten en diabetes, dit onderdrukt het immuunsysteem en maakt het lichaam kwetsbaarder voor infecties.


Sommige experts beweren zelfs dat de druk van herhaaldelijk gewichtsverlies en -toename op het lichaam betekent dat de meeste mensen beter niet diëten. Onderzoeker Edward List: "Deze resultaten bewijzen dus het tegendeel en ik hoop dat dit mensen aanmoedigt niet op te geven bij het afvallen." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jose Feliciano - No Dogs Allowed

Jose Feliciano - No Dogs Allowed

Klik op de foto om hem te beluisteren


José Feliciano (Lares, 10 september 1945) is een Puerto Ricaans zanger. Door zijn aangeboren glaucoom is hij vanaf zijn geboorte blind. Desondanks heeft hij vele internationale hits gehad, waarvan Feliz Navidad een van de bekendste is.

Feliciano was vanaf zijn derde jaar al met muziek bezig. Toen hij vijf was, verhuisde zijn familie naar Harlem, New York City. Hij bespeelde verschillende instrumenten, waaronder de accordeon, maar hij wilde graag gitaar leren spelen. Daarom sloot hij zich soms 14 uur per dag op in zijn kamer om naar rock albums uit de jaren vijftig te luisteren.

Op zijn zeventiende stopte Feliciano met school om in nachtclubs te spelen. Dit was om zijn familie te onderhouden. In hetzelfde jaar sleepte hij in Detroit zijn eerste professionele contract binnen.

In 1967 schreef Feliciano het nummer No Dogs Allowed naar aanleiding van de weigering zijn blindengeleidehond toe te laten tot Groot-Brittannië, waar hij een optreden zou geven. De strenge quarantaine-maatregelen van die tijd waren ingesteld uit angst voor hondsdolheid. De live-versie van het lied werd een hit in 1970. In 1971 scoorde hij zijn grootste hit; Che sarà stond één week op de eerste plaats in de Daverende Dertig.

Tijdens datzelfde verblijf in zomer van 1967 in Engeland gaf hij ook een liveoptreden aan boord van het zendschip de "Laissez Faire".» Reageer (0)
06-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer baasjes dumpen handtashondjes in asiel

Steeds meer baasjes dumpen 'handtashondjes' in asiel


http://img18.imageshack.us/img18/9692/handtashondjes.jpg


Het aantal achtergelaten honden in Britse asielcentra is de laatste jaren ontzettend gestegen, het gaat voornamelijk om kleine rassen, dat heeft een Britse dierenrechtenorganisatie gesignaleerd.


De organisatie The Blue Cross zag het aantal kleine honden in het asiel stijgen van 53 in 2006 tot 177 in het laatste jaar. Experts denken dat dit komt door de veronderstelling dat kleine huisdieren minder zorg vragen dan grotere rassen, eens mensen beseffen dat dit niet het geval is, laten ze deze achter in het asielcentra. 


Expert in dierengedrag Ryan Neile: "Mensen nemen aan dat kleine honden minder beweging en mentale stimulatie vragen, maar dit is vaak niet het geval. Alle rassen hebben een gepaste uitlaatklep voor hun gedrag nodig, anders vervelen ze zich, raken ze gefrustreerd of krijgen ze stress. Dit kan gedragsproblemen veroorzaken, zoals dingen in huis vernielen. Deze honden zijn dan wel klein genoeg om gedragen te worden, ze zouden beter zelf wandelen. Door hun gestalte vergeten baasjes dat het nog steeds honden zijn en dat ze ook zo behandeld moeten worden. Ze nemen de troetelbeestjes in hun armen en knuffelen ze, de dieren laten dit toe omdat ze geen keuze hebben. Maar je mag hen geen normaal hondengedrag ontzeggen, laat deze dieren dus zelf bewegen." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Complexen over je dikke enkels? Zo raak je er van af

Complexen over je dikke enkels? Zo raak je er van af


http://img163.imageshack.us/img163/2671/dikkeenkels.jpg


Een slanke enkel is al eeuwenlang een kenmerk van schoonheid. Daarom baren cankles, dikke enkels, veel vrouwen zorgen. Toch is het een moeilijker gebied dan bijvoorbeeld een buikje of billen om aan te pakken. Met onze tips echter mag dit geen probleem meer zijn.


Wanneer je slank bent, maar toch met cankles kampt, is zout vaak de schuldige. Wanneer je hier meer van eet dan je lichaam nodig heeft, slaan we water op om het niveau weer naar een normaal peil in je bloed te krijgen. Dit water kan zich opstapelen rond je enkels, waardoor dit gebied minder strak is. Door je zoutopname te beperken, zul je misschien het probleem niet direct aanpakken, maar wanneer je het opgeblazen uiterlijk kan voorkomen, is het alvast een goed begin.


De aanbevolen hoeveelheid zout is 6 gram per dag, als je dit kunt verlagen tot 3 gram geloven experts dat je een anderhalve liter aan overtollig water kunt kwijtspelen. Het kan ook andere gebieden afslanken waaronder je buikje, polsen en enkels. Veel fruit en groenten eten, die rijk zijn aan kalium, herstelt ook de natuurlijke balans van lichaamsvocht. Ongeveer 70 procent van je zoutopname komt van verwerkte voeding als brood, ontbijtgranen, kant-en-klare maaltijden, fastfood, soep en koekjes. Let daarom dus op verpakking van verwerkte voeding hoeveel zout het bevat. Sommige voedingstabellen geven enkel het niveau van sodium in milligram. Om dit om te zetten naar zout in gram moet je dit vermenigvuldigen met 2,5. Dat betekent dus dat 1 gram sodium gelijk staat aan 2,5 gram zout. Om cankles te bestrijden eet je dus best enkel zelfbereide maaltijd en 'natuurlijke' snacks.


Het is een mythe dat de opname van veel water leidt tot vochtophoping, dat kan niet het probleem zijn als je nieren naar behoren werken. Probeer genoeg water te drinken, ook groene thee is goed om het metabolisme te versnellen en vet te verbranden. Blijf weg van frisdranken, fruitsappen en alcohol. Als je genetisch een aanleg hebt voor cankles, dan kan overgewicht dit erger maken, omdat het zwellingen en de opstapeling van vet in dit gebied verhoogt.


Springen, stretchen en cardio-oefeningen kunnen helpen om gezwollen enkels te beperken. Probeer elke dag aan een stevig tempo een half uur te wandelen. Doe dit in combinatie met onderstaande oefeningen en je probleem zou snel opgelost moeten zijn. 

1. Beweeg in bed voor je opstaat, maak cirkels met je voeten wanneer je nog neerligt.  Dit doet je bloed circuleren en warmt je enkels op.

2. Stretch voor je doucht: eens je bent opgestaan, is het belangrijk je kuiten te rekken. Sta op een verhoogje en laat je hielen over de rand uitkomen. Verhoog en verlaag je lichaam traag. Je kunt dit voelen in de achterkant van je kuiten. Hou je vast aan een muur voor het evenwicht en span je buikspieren op. 

3. Tijdens het werk: Je kunt niet altijd je voeten aan je bureau niet op een verhoogje laten rusten. Maar je kunt wel je ellebogen op je knieën laten rusten. Hef je hielen dan zo hoog mogelijk op, je tenen duw je naar beneden. Vervolgens ontspan je weer je voeten. Herhaal dit verschillende keren per dag.

4. Als je 's avonds thuis komt, kun je door speciaal te wandelen het probleem aanpakken. Zoek je zelf een wandelpad van vijf meter. Dit wandel je op en af terwijl je eerst op je hielen loopt, vervolgens laat je je zakken en verdeel je het gewicht over de hele voet. Dan wandel je op je tippen en dan weer op je volledige voet. Herhaal dit tot je kuiten pijn doen en noteer hoe vaak je op en af liep. Verhoog elke week langzaamaan de duur van deze oefening.  

5. Je kunt voor de televisie de volgende setje doen: zet je voeten iets breder uit elkaar dan je schouders, je gewicht is verdeeld over je hele voet. Zet je handen op je heupen. Ga vervolgens op je tippen staan, plooi je knieën, laat je lichaam zo laag mogelijk zakken, terwijl je knieën buigen. Vervolgens strek je opnieuw je benen, dit herhaal je 20 keer. Probeer de ganse tijd op je tenen te blijven staan en zo drie sets af te werken. 

Sta met je voeten lichtjes op schouderbreedte uit elkaar, hou je knieën lichtjes gebogen. Buig eerst nog iets dieper om dan te springen, land terug in startpositie. Zorg wel dat je knieën dan weer gebogen zijn om de impact te absorberen, dit duurt ongeveer drie seconden. Probeer drie sets van 15 oefeningen. af te werken. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifanten even sociaal en intelligent als dolfijnen en apen

Olifanten even sociaal en intelligent als dolfijnen en apen


http://img143.imageshack.us/img143/3746/olifanten.jpg


Chimpansees lijken dan wel dichter bij de mens te staan, olifanten evenaren ook menselijke emoties en vaardigheden. Na 35 jaar onderzoek bij 2.500 Afrikaanse kolossen op de Keniaans-Tanzaniaanse grens, verschijnt aan de University of Chicago Press een boek over hun intelligentie, sociaal gedrag en vaardigheden. Dat schrijft de krant The Sunday Times.


Onderzoekers van het olifantenonderzoeksproject Amboseli twijfelen er niet meer aan dat het ene dier empathisch is voor een ander. Zo zagen ze dieren rillen als een jong door een elektriciteitsdraad werd geraakt of haalden ze verdovingspijltjes uit de huid van een andere olifant. Sommige moederolifanten helpen kleintjes uit de modder of als die achterop zijn geraakt in de groep.


Daarnaast ontdekten de onderzoekers dat de dieren lichaamstaal en geluiden gebruiken, vergelijkbaar met die van mensen. Zo groeten sommige olifanten met de slurf of door schouder aan schouder te staan. Andere speelse dieren namen dan weer stokken om met andere te spelen.


Ook leek het erop dat ze met elkaar onderhandelden over de te volgen route. Met het achterwerk naar elkaar staan betekent "vertrekken". In bepaalde opzichten zouden olifanten intelligenter zijn dan apen, zoals het herinneren van routes.


"Ze worden zeker tot de hogere dieren beschouwd", aldus Cynthia Moss van het onderzoeksproject. "Ze evenaren apen en dolfijnen qua intelligentie en complex sociaal gedrag en komen dus in de buurt van mensen." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag rijdt eerste trein op zonne-energie door België

Vandaag rijdt eerste trein op zonne-energie door BelgiëVandaag rijdt er in België voor de eerste keer een trein volledig op zonne-energie. Dankzij 16.000 zonnepanelen op een spoortunnel tussen Schoten en Brasschaat die vorig jaar op het dak van de spoortunnel zijn aangebracht, wordt de trein volledig voorzien van groene energie. Dat zegt Chloé Van Driessche, woordvoerster van spoorweginfrastructuurbeheerder Infrabel.

"De zonnepanelen produceren energie voor zowel de treinen, als de spoorweginfrastructuur", aldus Van Driessche. "Treinen die op groene energie rijden, rijden volledig normaal. Hoewel ze veel duurzamer zijn, zal je als reiziger geen verschil merken met een gewone trein."

De eerste 'groene' trein rijdt vandaag tussen Antwerpen-Centraal en Brecht. Volgens Van Driessche zullen er vanaf vandaag zo'n 4.000 treinen per jaar 'groen' rijden dankzij de zonnepanelen. Uiteindelijk betekent dit dat per jaar alle treinen gedurende één dag duurzaam rijden, aangezien er elke dag ongeveer 4.000 treinen door België rijden. Het project heeft 15,7 miljoen euro gekost. (br.hln - foto belga)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amateur-astronoom ontdekt gebouw op Mars

Amateur-astronoom ontdekt gebouw op Mars

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Een Amerikaanse amateur-astronoom beweert nog maar eens een bewijs gevonden te hebben van 'iets' op Mars. Met een YouTube-filmpje wil David Martines aantonen dat er een mogelijk bewoond gebouw op de planeet staat. De video is alvast een internethit.


Met Google Earth's Mars Explorer zoomt Martines in op een wit, cilindervormig object, dat volgens de sterrenkijker meer dan 200 meter lang en zo'n 46 meter breed is. Martines doopte het 'ding' tot 'Bio Station Alpha', "omdat ik vermoed dat er iets in heeft geleefd of nog leeft". Hij voegt eraan toe dat een object van die omvang heel uitzonderlijk is.


"Het zou een elektriciteitscentrale kunnen zijn, of een biologische afsluiting, of een veredelde garage. Laten we hopen dat het geen wapen is. Maar wie het daar ook neerpootte, die had er een bedoeling mee. Ik kan me niet voorstellen waarom iemand op Mars zou willen leven."


Volgens Martines is het onwaarschijnlijk dat de NASA er iets mee te maken heeft.  "Ik denk niet dat ze al dat materiaal ongezien naar boven zouden krijgen", gokt hij. "Ik betwijfel zelfs of de NASA hier überhaupt van op de hoogte is." Martines is nu op zoek naar een beeld met een hogere resolutie, als dat al bestaat.


Hij zegt dat de coördinaten van het Bio Station Alpha de volgende zijn: 71 49'19.73"N 29 33'06.53"W. Iedereen die dezelfde software heeft, kan het zelf met eigen ogen zien.


Sceptici vergelijken de 'vondst' van Martines met het beruchte 'Marsgezicht' dat uiteindelijk een rotsformatie bleek te zijn, bekeken vanuit een ongewone hoek. Meteen duiken ook al de eerste parodieën op het net op.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victor Horta 1861 – 1947 was een Belgisch architect.

Victor Horta 1861 – 1947 was een Belgisch architect.

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijkenVictor Horta (Gent, 6 januari 1861 – Brussel, 8 september 1947) was een Belgisch architect. Hij speelde een belangrijke rol in het ontstaan en de ontwikkeling van de Art Nouveau of de Jugendstil.

Horta werd geboren in Gent als zoon van de schoenmaker Petrus Horta en Henrica Coppieters. Hij genoot middelbaar onderwijs aan het Koninklijk Atheneum aan de Ottogracht. Horta werd opgeleid in de traditie van de ontwerp- en stijlstroming Beaux-arts.De eerste jaren van zijn carrière werkte hij als interieurontwerper in Montmartre in Parijs, waar hij in contact kwam met het impressionisme, het pointillisme en met de mogelijkheid om te bouwen met moderne materialen als staal en glas. Hij had grote belangstelling voor de geschriften van Viollet-le-Duc. In Parijs werkte hij in het atelier van de architect-binnenhuisontwerper Jules Dubuysson. Zo ontdekte Horta het belang van de decoratieve kunsten en van de binnenhuisarchitectuur.
http://img709.imageshack.us/img709/5703/victorhorta1.jpg
In 1880, na de dood van zijn vader, keerde hij naar België terug. Hij trouwde met zijn jeugdvriendin, Pauline Heyse, en ging in Brussel wonen; daar studeerde hij aan de Academie voor Schone Kunsten, waarvan hij in 1884 afstudeerde met de gouden medaille. Hij behaalde datzelfde jaar de Godecharleprijs. Horta raakte bevriend met zijn toekomstige collega Paul Hankar, die eveneens een sleutelfiguur van de Art Nouveau-architectuur zou worden. Horta liep stage bij Alphonse Balat, de toenmalige hofarchitect van koning Leopold II en deed er ervaring op in gietijzer- en glasarchitectuur. Samen ontwierpen Balat en Horta de Koninklijke Serres van Laken, Horta's eerste complex bouwwerk van glas en staal.

In 1920 tot 1927 wordt Victor Horta directeur van de architectuurafdeling van het "Hoger Instituut voor Schone Kunsten" in Antwerpen.

Rond 1885 had Horta een eigen praktijk; zijn eerste realisaties waren een drietal woonhuizen in de Gentse straat Twaalfkameren 45-47. Deze realisaties kunnen als jeugdwerken van de later bekend geworden architect beschouwd worden en vormen de enige bouwwerken van Horta in Gent. Hierna concentreerde hij zich een tijd op wedstrijden voor publieke opdrachten, waarbij hij zijn typische stijl van gebogen lijnen ontwikkelde. Hij werd in deze periode lid van de vrijmetselaarsloge en breidde zijn sociale netwerk gevoelig uit, wat vanaf 1893 resulteerde in een reeks opdrachten voor burgerwoningen en winkels, vooral in Brussel. Uit deze periode dateren Horta's belangrijkste realisaties voor een select publiek uit de hoge Brusselse burgerij.
De woning voor ULB professor Emile Tassel, Hotel Tassel in 1893, markeerde de aanvang van een nieuwe stijl of de Art Nouveau. Deze stijl was niet alleen vernieuwend in het gebruik van typische decoratievormen (de "spaghettistijl" of "zweepslagmotieven" van de Art Nouveau), maar ook door een experimentele indeling van de interieurs. Door het gebruik van niveauverschillen, bijzondere raampartijen, serres, trappenhuizen en glazen lichtkoepels bracht hij op alle verdiepingen en in alle kamers licht naar binnen, en creëerde hij een ongekend ruimtegevoel voor burgerwoningen uit die tijd. Het ermee gepaard gaande ietwat vermoeide "fin-de-siècle"-gevoel vind je ook terug in de boeken van de Haagse romancier Louis Couperus.
http://img835.imageshack.us/img835/3740/victorhorta3.jpg
Een aantal van Horta's gebouwen zijn verdwenen door afbraak of brand, onder andere het Volkshuis en het warenhuis Innovation in Brussel. Toegankelijk voor ieder zijn het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel (BOZAR) (1928), het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal, het Autrique-huis en het Horta-museum. Een viertal van zijn burgerwoningen in Brussel staan op de lijst van het UNESCO Werelderfgoed, onder andere zijn eigen woning en atelier in Brussel, het huidige Horta-museum.

In 1932 werd hij tot baron verheven door koning Albert I. Hij overleed op 8 september 1947 en werd begraven op het kerkhof van Elsene.
» Reageer (0)
05-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jamie Cullum - What A Difference A Day Made

Jamie Cullum - What A Difference A Day Made

Klik op de foto om hem te beluisteren


Jamie Cullum (Romford (Essex), 20 augustus 1979) is een Britse jazzpianist en -zanger. Hij behoort tot de populairste jazzartiesten aan het begin van de 21e eeuw.

Zelf noemt hij de muziek op zijn nieuwere albums geen pure jazz, maar jazz met een vleugje rock en pop. Een populaire benaming voor deze stijl is jazzpop. Zijn eerste cd Heard it all before wordt over het algemeen wel als 'echte' jazz beschouwd.

Op zijn negentiende, terwijl hij aan de Universiteit van Reading studeerde, bracht hij zijn eerste plaat uit: Jamie Cullum Trio — Heard it all before. Door dit album kwam hij in contact met bassist Geoff Gascoyne en speelde hij op Gascoynes album Songs of the summer. In 2002 nam Cullum zijn tweede album Pointless nostalgic op, maar zijn doorbraak naar een groot publiek kwam met Twentysomething in 2003. Op dit album, dubbel-platina in het Verenigd Koninkrijk, speelt hij naast eigen nummers ook covers van Jimi Hendrix (Wind cries Mary), Jeff Buckley (Lover, you should've come over), Radiohead (High And Dry) en Pharrell Williams (Frontin).

Jamie Cullum is getrouwd met model en schrijfster Sophie Dahl, met wie hij een dochter heeft. Dochter Lyra is in februari 2011 geboren.
» Reageer (0)
04-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.92-jarige tweeling sterft op dezelfde dag

92-jarige tweeling sterft op dezelfde dag


http://img59.imageshack.us/img59/9274/julianenadrianriester.jpg
De tweelingbroers Julian en Adrian Riester.


Toeval of het (nood-)lot? De dood van een tweeling in Florida zorgt in de VS voor enig opzien. De 92 jaar oude heren Julian en Adrian Riester, in 1919 geboren met enkele minuten tussentijd, zijn beiden woensdag met enkele uurtjes verschil een natuurlijke dood gestorven. Dat schrijft de krant St Petersburg Times.
 

De twee leden van de eeneiïge tweeling waren hartlijders, en beiden overleden aan - weliswaar verschillende - complicaties. Het duo is hun gehele leven samen gebleven. Zij werkten 65 jaar lang als Franciskanermonniken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duits meisje lokt per ongeluk 1.600 gasten naar verjaardag door foutje op Facebook

Duits meisje lokt per ongeluk 1.600 gasten naar verjaardag door foutje op Facebook


http://img849.imageshack.us/img849/7155/gelukkigeverjaardag.jpg


In Hamburg heeft de zestienjarige Thessa haar verjaardagsfuif heel anders voorgesteld dan wat ze is geworden, stomweg door een vergetelheid op de sociale netwerksite Facebook.

Thessa had op Facebook haar beste vrienden uitgenodigd voor haar verjaardagsfeestje. Maar het meisje was vergeten de fuif als privaat te markeren. Zowat 15.000 mensen kondigden bijgevolg aan naar Hamburg te zullen afzakken en het feestje werd afgezegd.

Maar zowat 1.600 fuifnummers, overwegend jongeren, lieten zich niet ontmoedigen en daagden volgens ooggetuigen voor de deur van Thessa op. Zelf was ze in geen velden of wegen te zien, want blijkbaar had ze haar toevlucht gezocht bij oma en opa.

Een en ander liep uit de hand naarmate het alcoholgebruik toenam: vuilnisbakken werden uitgekiept en auto's beschadigd. Stenen, flessen en voetzoekers keilden door de lucht. De politie pakte elf mensen op wegens slagen en verwondingen, vandalisme of weerspannigheid aan de politie. Eén agent raakte gewond.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordprijs voor oudste champagne ter wereld


Recordprijs voor oudste champagne ter wereld


http://img220.imageshack.us/img220/4576/oudstechampagne.jpg

Twee flessen champagne, die 170 jaar lang op de bodem van de oceaan lagen, zijn geveild voor 54.000 euro, een record. De veiling vond plaats in Mariehamm, hoofdstad van Aaland, een eilandengroep in de Baltische Zee die behoort tot Finland. Het was hier dat duikers het scheepswrak met de waardevolle lading ontdekten.

In totaal werden 145 intacte flessen gevonden in het scheepswrak, dat tussen 1825 en 1830 moet zijn gezonken. De oorspronkelijke bestemming van de champagne is onbekend. Mogelijk was de drank bestemd voor het hof van de tsaar in Sint-Petersburg.
 
De twee geveilde flessen waren een Veuve-Clicquot van tweehonderd jaar oud, en een fles Juglar. De fles Veuve-Clicquot werd verkocht voor 30.000 euro, een recordsom voor een veiling.
 
De vorige recordveiling dateert van 2008, toen een fles Dom Pérignon uit 1959 voor 27.600 euro werd geveild. De fles Juglar werd verkocht voor 24.000 euro. Beide flessen gingen naar een koper uit Singapore.
 
De champagne is goed bewaard gebleven, omdat ze horizontaal lagen, in een koele temperatuur en in het donker, 50 meter onder de zeespiegel.  (br.hln - foto afp)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddie Vedder - Guaranteed

Eddie Vedder - Guaranteed

Klik op de foto om hem te beluisteren


Eddie Vedder, geboren als Edward Louis Severson III (Evanston, 23 december 1964), is een Amerikaans musicus en singer-songwriter die vooral bekend is als leadzanger  en gitarist van de rockband  Pearl Jam. Daarnaast heeft Vedder als soloartiest één album uitgebracht dat diende als soundtrack voor de film Into the Wild.


Eddie Vedder is de zoon van Karen Lee Vedder en musicus Edward Louis Severson, Jr. Zijn ouders scheidden in 1965 toen Vedder een jaar oud was. Zijn moeder hertrouwde met advocaat Peter Mueller, en Vedder werd opgevoed met het idee dat Mueller zijn biologische vader was. Zijn aangenomen naam werd Edward Mueller. De familie had zeven kinderen.


Halverwege de jaren '70 verhuisde een gedeelte van de familie, inclusief Eddie Vedder, naar San Diego County, California. Tijdens deze jaren ging Vedder zich met name in muziek interesseren en bewonderde hij het album Quadrophenia van The Who uit 1973. Hij zei hierover: “Toen ik 15 of 16 jaar oud was… voelde ik me helemaal alleen… Ik was alleen, met uitzondering van muziek”. Zijn moeder en Peter Mueller scheidden een paar jaar later. Zijn moeder en broers verhuisden terug naar Illinois, maar Vedder bleef met zijn stiefvader in Californië zodat hij zijn middelbare school kon afmaken.


Pas na de scheiding hoorde Vedder dat Peter Mueller niet zijn biologische vader was. Vedder had zijn biologische vader als kind ontmoet, maar dacht dat Severson een oude vriend van zijn ouders was. Toen Vedder de waarheid ontdekte, was Severson al overleden aan multiple sclerose. Vedders slechte relatie met zijn stiefvader verslechterde nog meer. Eind jaren '80 schreef Vedder het nummer Better Man, dat later een van de bekendste nummers van Pearl Jam zou worden. Tijdens een optreden met Pearl Jam in de jaren '90 verkondigde Vedder dat het nummer ging over "... the bastard that married my mom". Het nummer Alive, Pearl Jam's bekendste nummer, is gedeeltelijk te herleiden naar het verleden van Vedder zelf.
» Reageer (0)
03-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationaal scoutsweekend in Boom

Internationaal scoutsweekend in Boom

http://img804.imageshack.us/img804/8396/recreatiedomeindeschorr.jpg


Van 10 juni tot 13 juni ontvangt het recreatiedomein De Schorre in Boom scoutsgroepen van over de hele wereld. Via verschillende activiteiten zullen de meer dan 2.500 jongeren elkaar en elkaars cultuur leren kennen.

Interkamp startte in 1996 als een internationaal scoutskamp voor drie landen: Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië. Sindsdien breidde het aantal deelnemende landen zich elk jaar verder uit. Dit jaar komen de scouts al uit 10 landen: Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland, Zwitserland, de Verenigde Staten, Tsjechië, Frankrijk, Polen, Canada en België.

Elk jaar wordt het evenement in een ander land georganiseerd en in 2011 is België aan de beurt. Tijdens het pinksterweekend zullen ruim 2.500 12- tot 16-jarigen afzakken naar het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom.

Daar zullen ze via verschillende activiteiten kennis maken met het gastland en met elkaar. Op het programma staan onder andere een wandeling langs de Rupel, een bezoek aan een baksteenmuseum, Vlaamse volksspelen en een kookavond met typische nationale gerechten uit elk land. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straatarme timmerman wint grootste lotto-pot ooit in Filipijnen

Straatarme timmerman wint grootste lotto-pot ooit in Filipijnen


http://img195.imageshack.us/img195/4561/lottopp.jpgOp de Filipijnen heeft een straatarme 60-jarige timmerman de op een na grootste lottojackpot in de geschiedenis van het land gewonnen. De vader van zes kinderen won zo'n 5,7 miljoen euro.
 
De winnaar is afkomstig uit een voorstad van Manilla en is naar eigen zeggen van plan om land en een huis te kopen, en om zijn kinderen naar school te sturen, zo luidt het bij een woordvoerder van de loterij.
 
De kinderen moesten allemaal de school vroegtijdig verlaten wegens geldgebrek. Het winnende lottobiljet bevatte de cijfers van zijn trouwdag en die van de verjaardagen van zijn kinderen.» Reageer (0)
02-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is hier de schuldige

Wie is hier de schuldige ?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Een van deze 3 honden  heeft er een troep gemaakt. Kijk maar wie de schuldige is.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medo de beer wil niet meer weg bij Sloveense familie

Medo de beer wil niet meer weg bij Sloveense familie


http://img832.imageshack.us/img832/9674/medodebeer.jpgHoewel Medo (Sloveens voor beer, nvdr.) de harten gestolen heeft van alle Slovenen, is de bruine beer de inzet geworden van getouwtrek tussen 'eigenaar' Matavz Logar en ongeruste dierenbeschermers. Het 3,5 maanden oude welpje werd vier weken geleden achtergelaten door zijn moeder, waarna de dolende beer in het Sloveense dorp Podvrh werd gevonden door Logar.

Die nam Medo in huis en leerde hem van alle kunstjes. Het welpje raakte zo gehecht aan zijn nieuwe familie dat hij volgens Logar niet meer weg wil. "Ik wil voor hem een habitat bouwen op mijn landgoed", klinkt het. Dierenbeschermers walgen van dat idee. "Het is té gevaarlijk om een beer te houden als 'huisdier'. In het verleden is het al vaker foutgelopen. Nu is hij nog klein en lief, maar dat zal niet blijven duren." Logar wil daar niet van weten en probeert nu een bouwvergunning te bekomen. (br.hln - foto reuters)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenbond dreigt met schadeclaim tegen Duitse overheid


Boerenbond dreigt met schadeclaim tegen Duitse overheid


http://imageshack.us/m/69/1429/komkommer.jpg


De Boerenbond en Nederlandse Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) bekijken samen hoe ze een schadeclaim kunnen indienen bij de Duitse overheid. Dat laat de Boerenbond weten in een persbericht. "De Duitse overheid is verantwoordelijk voor de chaotische aanpak van deze crisis", klinkt het.

"De Duitse EHEC-problematiek brengt onder andere de Vlaamse tuinbouwsector onterecht in een zeer zware crisis. De handel van komkommers, paprika en sla is volledig in elkaar gestuikt, maar ook andere groenten delen in de klappen door de paniekerige aanpak van deze crisis in Duitsland", maakt de Boerenbond duidelijk.
 
De Boerenbond wil dat de tuinbouwsector vergoed wordt voor de geleden schade en zal daarom vragen dat de omvang van het inkomstenverlies zo goed mogelijk in kaart wordt gebracht. Woensdagvoormiddag spraken de Boerenbond en de veilingsector af om de evolutie van de schade zo exact mogelijk te inventariseren.
 
De organisatie wijst de Duitse overheid met de vinger. "De onterechte link die Duitsland gelegd heeft met de komkommerteelt berokkent de sector heel was schade, zowel financieel als op vlak van imago", klinkt het. Daarom zal de Boerenbond, samen met de LTO, nagaan op welke manier een schadeclaim kan ingediend worden bij de Duitse overheid. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Nederland mogen jongeren voortaan auto rijden vanaf hun zeventiende

In Nederland mogen jongeren voortaan auto rijden vanaf hun zeventiende


http://img839.imageshack.us/img839/9112/autorijden.jpg


In Nederland mogen jongeren voortaan vanaf hun zeventiende met de wagen rijden. In het experiment 2toDrive mogen Nederlanders vanaf 16 jaar hun theorie-examen doen, vanaf 16,5 jaar praktijkles volgen en vanaf 17 het praktijkexamen afleggen. Slagen ze, dan mogen ze vanaf hun zeventiende al autorijden.
Tot hun achttiende mogen ze wel enkel rijden met één van vijf opgegeven coaches naast zich.
 
Ervaringen in het buitenland laten volgens de regering zien dat 2toDrive werkt. "Proeven in Duitsland tonen aan dat jongeren 30 procent minder ongevallen en 20 procent minder overtredingen veroorzaken en minder vaak onder invloed van drank of drugs rijden. Ook heeft onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) aangetoond dat het experiment jaarlijks tot zestien verkeersdoden kan voorkomen."
 
2toDrive gaat van start in november en heeft een looptijd van maximaal zes jaar. Als de tussentijdse evaluatie in 2015 positief uitpakt, kan het systeem definitief worden ingevoerd (br.hln)» Reageer (0)
01-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw record aantal ooievaarsnesten in Planckendael

Opnieuw record aantal ooievaarsnesten in Planckendael


http://img703.imageshack.us/img703/8983/ooievaarsnesten.jpg


De kolonie ooievaars van dierenpark Planckendael breekt voor het tweede jaar op rij het record van het aantal nesten. Nadat er in de lente van 2010 al 44 nesten werden geteld, waaruit 66 kuikens werden geboren, staat de teller dit jaar op 47 nesten.

De telling gebeurt elk jaar net voor de verzorgers van het park alle nieuwe kuikens ringen en wegen. Met de hulp van een hoogtewerker gaan de verzorgers dan op ontdekkingstocht in de nesten om zo de jonge dieren te identificeren. Er worden tevens enkele pluimen afgenomen voor DNA-onderzoek. Zo kan onder meer worden bepaald wie de ouders van de kuikens zijn en wat de verhouding tussen mannetjes en vrouwtjes in de populatie is.

Planckendael leidt al meer dan 30 jaar de reïntroductie van de witte ooievaars in België. Sinds 1978 is de oorspronkelijke groep van 6 ooievaars uitgebreid tot een kolonie van 90 exemplaren, die vrij in en uit het park vliegen. Drie studies van het park onderzoeken de demografie van de kolonie (nest- en partnertrouw, koppelvorming, nestbouw), de genetische variaties van de witte ooievaar volgens de geografische verspreiding en de routes die de dieren volgen tijdens de trek- en voortplantperiodes.
 
De ooievaars die elke lente in Planckendael worden geboren, migreren in de herfst naar het zuiden. Na gemiddeld 4 jaar keren ze terug naar hun geboortestreek om er een eerste nest te bouwen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldwijd hebben 33,3 miljoen mensen hiv

Wereldwijd hebben 33,3 miljoen mensen hiv


http://img101.imageshack.us/img101/35/aidse.jpg


Het is zondag precies dertig jaar geleden dat voor het eerst werd gerept over enkele homoseksuele mannen die aan een zeldzame soort longontsteking leden. Later bleek dat zij het hiv-virus hadden. Inmiddels heeft het virus epidemische vormen aangenomen, maar is ook een begin gemaakt met de bestrijding ervan.

Enkele feiten over hiv en aids
(Bron: Unaids, 2009)

- Wereldwijd leven 33,3 miljoen mensen met hiv. In 2009 stierven 1,8 miljoen mensen aan aids, de ziekte die veroorzaakt wordt door het human immunodeficiency virus. Sinds de uitbraak van hiv in de jaren '80 zijn al 60 miljoen mensen geïnfecteerd. Zeker 30 miljoen mensen stierven.

- Het merendeel van de mensen met hiv leeft in Afrika ten zuiden van de Sahara (22,5 miljoen mensen). Ook in Zuid-Oost Azië, Latijns-Amerika en Oost-Europa leven veel mensen met het virus. In Nederland zijn er circa 19.000 mensen die met hiv zijn besmet of aan aids lijden.

- Elk jaar raken 2,6 miljoen mensen besmet. In 2009 werden 370.000 kinderen geboren met hiv. Wereldwijd leven 2,5 miljoen kinderen onder de 15 jaar met het virus. In de afgelopen tien jaar is het aantal nieuwe besmettingen met 20 procent gedaald. Onder jongeren in de zwaarst getroffen landen is dat zelfs 25 procent. Dat komt omdat zij veiliger vrijen.

- Steeds meer hivpatiënten hebben toegang tot medicijnen. In 2009 kregen circa 5,2 miljoen mensen aidsremmers. Vijf jaar eerder kregen slechts 700.000 mensen medicijnen. Van alle mensen met hiv hebben er tien miljoen nog medicijnen nodig.

- Hiv is een virus dat wordt overgebracht door contact tussen lichaamsvloeistoffen, zoals bloed en sperma. Door onbeschermde seks of het gebruik van vieze naalden kan iemand het virus oplopen. Ook kunnen seropositieve vrouwen tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding het virus doorgeven aan hun kind.

- Mensen met hiv hebben nog geen ziekteverschijnselen, maar ze zijn wel besmettelijk. Als ze daadwerkelijk ziek worden, hebben ze aids (acquired immunodeficiency syndrome). Het virus breekt het aantal cellen dat het lichaam beschermt, langzaam af, waardoor de patiënt steeds vatbaarder wordt voor ziekten. Uiteindelijk kan een simpele verkoudheid een patiënt fataal worden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pak pedofilie aan met alarmknop op internet

"Pak pedofilie aan met alarmknop op internet"


http://img228.imageshack.us/img228/9830/pcenkinderen.jpg


In de strijd tegen pedofilie kunnen surfende kinderen worden aangezet tot het gebruik van een alarmknop. Via dit icoon op het scherm kunnen kinderen, van zodra zij zich tijdens online contacten bedreigd voelen of lastig gevallen worden, direct contact opnemen met speciaal opgeleide politie-eenheden. Een Europese campagne moet daar vaart achter zetten.

Op elk moment van de dag surfen wereldwijd 14,6 miljoen kinderen jonger dan 17 jaar op het internet. Pedofielen weten dit maar al te goed en gebruiken het internet om kinderen te vinden, te lokken en te misbruiken. Het internationale tijdschrift Reader's Digest, start daarom vandaag een Europese campagne om deze schandelijke praktijken een halt toe te roepen met de online alarmknop.


"Dit icoon heeft zich duidelijk en overtuigend bewezen in Engeland", beweert  John Carr namens de Alliantie van Europese NGO's voor Veiligheid van Kinderen Online.  De Europese Commissie heeft bedrijven die sociale netwerken exploiteren, gevraagd "een eenvoudig bruikbare en toegankelijke meldingsknop te leveren", geeft ook Roberta Angelilli van de EU commissie voor Burgerrechten, Justitie en Binnenlandse Zaken, aan.


Om publieke en politieke druk uit te oefenen voor een snelle invoering van de alarmknop roept het tijdschrift op een Europese enquête in te vullen. Op die manier hoopt men de resultaten van het onderzoek voor te leggen aan de Europese Commissie, leden van de nationale parlementen en de leiders van de Europese internetindustrie. De enquête kan ingevuld worden via www.protectchildrenonthenet.com . (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onvruchtbaar: wat nu?

Onvruchtbaar: wat nu?


http://img703.imageshack.us/img703/1237/ongelukkig.jpg


Wat als je zwanger probeert te worden en het niet lukt? Meer nog, als blijkt dat jij of je man vrijwel volledig onvruchtbaar zijn? Hoe ga je daar als koppel mee om?

De Amerikaanse realityster Khloe Kardistan en haar man Lamar Odom proberen al een tijdje zwanger te raken, maar tot nog toe zonder succes. In de laatste aflevering van hun realityshow is te zien hoe Khloe er helemaal onderdoor zit. Een herkenbaar verhaal voor veel koppels die hetzelfde meemaken...

Op een gegeven moment in een relatie lijkt het vanzelfsprekend om over een gezinsleven, kinderen, voortzetting van het geslacht na te denken. Wie hoort dat er plots iets mis is met die vruchtbaarheid, krijgt een heleboel pijnlijke en verwarrende gevoelens te verwerken. Plots wordt de bedoeling van je leven en je relatie sterk in vraag gesteld.

Een relatie wordt op de proef gesteld als er onvruchtbaarheid is vastgesteld. Ook de seksuele omgang kan onder het uitblijven van de zwangerschap lijden. Na verloop van tijd beleven koppels misschien minder plezier aan het vrijen en beschouwen ze het bijna als een opgave. Dat is niet geheel onlogisch, medische procedures, temperatuurgrafieken en seks op commando bevorderen de passie niet in bed. Tip: tracht ook tijdens de onvruchtbare periode van de cyclus 'voor het plezier' te vrijen.

Ongewenste kinderloosheid is, volgens relatiekenners, een van de moeilijkste dingen die je als koppel moet doorstaan.  Een gespannen of gedeprimeerd gevoel is heel normaal waar je als koppel door moet. 

Heel belangrijk is elkaar niet de schuld te geven. Blijf elkaar emotioneel steunen. Tracht begrip voor elkaar op te brengen, vijandige opmerkingen halen niets uit. Wie elkaar steunt, kan beter tegen het probleem aankijken. Bedenk samen hoe jullie het probleem aanpakken...

Uiteraard zijn er heel wat behandelingen die steeds evolueren. Daarom is het belangrijk op de hoogte te blijven van nieuwigheden. Een regelmatig bezoek aan de arts kan geen kwaad. Ga ook samen naar de specialist als één van beide partners een behandeling moet ondergaan.  Hoe lang jullie zullen proberen om zwanger te worden, hangt af van elke relatie. Probeer daar samen een afspraak over te maken...

Niets is zo pijnlijk als plekken en feestjes waar kinderen centraal staan. Kan je doop- of communiefeestjes echt niet aan, blijf dan liever thuis. Familie en vrienden kunnen dat heus wel begrijpen.

Lukt het niet om het probleem samen te verwerken, overweeg dan relatietherapie. Een buitenstaander kan helpen om jullie opnieuw dichter bij elkaar te brengen. Onthou dat onvruchtbaarheid een relatie net kan sterker maken.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandie Shaw - Puppet On A String

Sandie Shaw - Puppet On A String

Klik op de foto om haar te beluisteren


Sandie Shaw, echte naam Sandra Ann Goodrich (Dagenham, 26 februari 1947) was één van de populairste Britse zangeressen uit de jaren 60.

Ze werd in 1964 ontdekt door Adam Faith die haar op een concert bezig zag (ze mocht zingen op het concert na 2de geworden te zijn in een talentenwedstrijd). Enkele weken later had ze een platencontract en haar eerste single As long as you are happy baby werd uitgebracht. Dit was niet zo'n groot succes maar haar 2de single was dat wel, Always something there to remind me geschreven door Burt Bacharach en Hal David, Shaw kwam er 3 weken mee op 1 in de Britse hitlijst.

Ze maakte nog verschillende grote hits, omdat ze veel liedjes ook in het Frans, Italiaans, Duits en Spaans uitbracht werd ze in heel Europa bekend. Ze was ook zeer bekend in Zuid-Amerika, zong zelfs een keer achter het IJzeren Gordijn en in Iran. Amerika werd niet veroverd omdat ze geen werkvergunning kreeg daar, maar toch heeft ze er heel wat fans. Ze zong meestal op blote voeten want dan voelde ze zich meer relaxed en had ze meer zin om het lied te zingen.

In 1967 begon haar succes wat te tanen en werd ze tegen haar wil naar het Eurovisiesongfestival gestuurd, ze dacht dat dit haar geloofwaardigheid zou aantasten. Er werden 5 liedjes voorgesteld op de Britse televisie en Puppet on a string (een lied dat ze haatte) won. Na 11 jaar slaagde Sandie er als eerste in om het songfestival te winnen voor het Verenigd Koninkrijk, barrevoets, en het bezorgde haar een derde nummer één-hit (een record voor een zangeres in die tijd) en ze had er ook meteen een wereldhit mee beet, het was de meest verkopende single van het jaar in Duitsland. In 1967 trouwde ze met modeontwerper Jeff Banks met wie ze in 1971 een dochter, Gracie, kreeg. Shaw zou ook snel met een eigen kledinglijn beginnen en verrassend genoeg ook eigen schoenen. Op het einde van de jaren '60 waren haar liedjes niet meer zo populair.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!