Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




08-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste diëten op een rijtje

De beste diëten op een rijtje


http://img4.imageshack.us/img4/1058/mandje.jpg


Het zogenaamde DASH-dieet is het beste eetpatroon, terwijl Weight Watchers het efficiënst is om af te vallen, dat blijkt uit een Amerikaanse rapport dat diëten rangschikt van goed naar slecht.

Naast Weight Watchers is het dieet van 'Jenny Craig' en 'Raw Food' het beste om de kilo's kwijt te spelen. Wat algemene gezondheid betreft is het eetpatroon tegen hoge bloeddruk genaamd DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) het beste, het mediterraan dieet komt op de tweede plaats.

Een jury van 22 dieetexperts concludeert na een studie van 20 populaire diëten: "Onze analyse ondersteunt de theorie dat geen enkel dieet ideaal is voor iedereen. We gaven scores in zeven verschillende categorieën: gewichtsverlies op korte termijn, gewichtsverlies op lange termijn, gemakkelijkheid om te volgen, voedingswaarde, de mogelijkheid om diabetes en hartziekten te voorkomen of te bestrijden."

DASH bleek ook het beste bij diabetes te zijn, gevolgd door het eetpatroon ontwikkeld door de Mayo Clinic, het Ornish dieet is het beste voor het hart.



Een DASH dieet bestaat vooral uit veel groenten en fruit, alsook magere melk en melkprodukten

Ook wordt aangeraden: om volkoren graanproducten, gevogelte, vis en noten te consumeren.
Matig te zijn met vetstoffen, rood vlees (bij voorkeur mager) en alcohol.
Het gebruik van allerhande zoetigheden, frisdranken, snacks en sauzen zoveel mogelijk te beperken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leugens en bedrog doen meer pijn dan affaire zelf


Leugens en bedrog doen meer pijn dan affaire zelf


http://img508.imageshack.us/img508/2572/leugensenbedrog.jpg


Vol verbazing lazen we dat Ann Van Elsen bedrogen werd door haar Gunter, maar toch besloot om hem een tweede kans te geven. Niet eenvoudig, want overspel laat diepe wonden na. Volgens pyschologen zijn het vooral de leugens en het bedrog die nog lang blijven nazinderen.


Volgens een studie uit 2002 die gepubliceerd werd in het Journal of Couple & Relationship Therapy, heeft ongeveer de helft van de Amerikanen op een bepaald moment in zijn leven een buitenechtelijke relatie. Nochtans geven andere studies aan dat 90% overspel moreel verkeerd vindt. Er is dus een groot verschil tussen hoe mensen over ontrouw denken en hoe ze zich gedragen.


Volgens relatietherapeute Lisa Firestone is het opvallend dat steeds meer mensen vragen wanneer het aanvaardbaar is om te liegen tegen je partner. Volgens haar is het antwoord zeer simpel: nooit! "Liegen tegen iemand, zeker wanneer het gaat om een persoon die je graag ziet, is een erg grote schending van de mensenrechten", vindt de psychologe.


Het pijnlijkste aspect van ontrouw is daarom niet de affaire zelf, maar wel de vele geheimen en het bedrog die ermee samengaan. "Het is de schending van het vertrouwen tussen twee partners die een affaire pijnlijk en onethisch maken", zegt dr. Firestone. "Het ergste is dat je moet beseffen dat je partner er een geheim leven op nahoudt, waar jij niks van weet."


"Het klopt dat je geen controle hebt over je gevoelens, maar we kunnen wel kiezen wat we ermee doen", zegt Firestone. "Eerlijk zijn over je emoties voor iemand anders is het beste wat je kan doen, want dan ben je ook eerlijk ten opzichte van jezelf."


Bovendien kan die openheid er zelfs voor zorgen dat je er als koppel sterker uitkomt, want relaties zijn grotendeels gebaseerd op vertrouwen. "Als je het niet erg vindt om geheimen te bewaren voor je partner, wordt het gevaarlijk", zegt de relatietherapeute. "Dan wordt het ook steeds makkelijker om grotere leugens te vertellen."


Volgens psychologe Shirley Glass is "een ideale relatie gebouwd op vertrouwen, openheid, wederzijds respect en persoonlijke vrijheid. Ervoor kiezen om eerlijk te zijn tegen je partner, dat maakt liefde echt. Bedrog en leugens zijn dus nooit welkom in een relatie." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart meer Belgen in 2060, vergrijzing wordt duidelijk

Kwart meer Belgen in 2060, vergrijzing wordt duidelijk


http://img199.imageshack.us/img199/515/vergrijzing.jpg


Tegen 2060 zal de Belgische bevolking met 24 procent stijgen. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau Eurostat. Ook het aantal ouderen neemt toe. Over vijftig jaar zal een kwart van de bevolking 65 jaar of ouder zijn. Een tiende van de Belgen zal zelfs ouder dan 80 zijn.


Begin 2010 telde België 10.840.000 inwoners. In 2035 zullen dat er volgens Eurostat 12.473.000 zijn en in 2060 zelfs 13.445.000. Daarmee behoort België tot de sterkste stijgers van Europa.
 

Eurostat voorspelt dat de Europese bevolking over vijftig jaar met 3,2 procent zal toenemen. De sterkste stijgers zijn Ierland (+46 procent), Luxemburg (+45 procent), Cyprus (+41 procent), het Verenigd Koninkrijk (+27 procent), België en Zweden (+23 procent). Bij de dalers vallen Bulgarije (-27 procent), Letland (-26 procent), Litouwen (-20 procent), Roemenië en Duitsland (beide -19 procent) het meeste op.
 

In 2060 zal 25,5 procent van de Belgen 65 jaar of ouder zijn. Nu is dat 17,2 procent. De 80-plussers zullen zelfs een tiende van de Belgische bevolking uitmaken, een verdubbeling ten opzichte van 2010. Daarmee blijft België licht onder het Europees gemiddelde. Daardoor zullen er in Europa over vijftig jaar wel slechts twee 15- tot 64-jarigen zijn voor elke persoon vanaf 65. Vandaag zijn dat er nog vier.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onfrisse oksels? Eet snoepje voor aangename lichaamsgeur

Onfrisse oksels? Eet snoepje voor aangename lichaamsgeur


http://img200.imageshack.us/img200/6392/aangenamelichaamsgeur.jpg


Deo Perfume Candy van de Bulgaarse snoepfabrikant Alpi is een snoepje dat belooft je een betere lichaamsgeur te bezorgen. Het zou op dezelfde manier als look werken en het effect, een natuurlijke rozengeur, zou uren blijven.


Het Deo Perfume Candy bevat een chemische stof uit essentiële oliën als vanille en lavendel, genaamd geraniol. Deze wordt niet verteerd en je lichaam geeft dit via de poriën vrij, net als dat bij look het geval is. Dit geeft gedurende verschillende uren een aangename rozengeur.


Het gebruik van geraniol in voeding is niet nieuw. Product Launch Analytics een bedrijf dat consumententrends analyseert, zegt dat er al soortegelijke kauwgomsoorten in Japan bestaan. "Het is een intrigerend idee, de Japanse kauwgom richt zich vooral op mannen, maar Deo Perfume Candy is vooral voor vrouwen bedoeld."


Toch zal deze lekkernij niet snel het traditionele parfum vervangen, momenteel is het enkel in Bulgarije, Tsjechië en Hongarije te koop. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hot Tuna - Uncle Sam Blues

Hot Tuna - Uncle Sam Blues

Klik op de foto om ze te beluisteren





Hot Tuna is een Amerikaanse blues-rock band, opgericht door bassist Jack Casady en gitarist Jorma Kaukonen . Ze spelen akoestische en elektrische versies van de originele en traditionele blues songs.



» Reageer (0)
07-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe keizerspinguïns zich warm houden in de winter

 Hoe keizerspinguïns zich warm houden in de winter


Een cluster Keizerpinguïns in de winter.


Een groep internationale wetenschappers is erachter gekomen hoe de keizerspinguïn de strenge Antarctische winters kunnen overleven. Eerst dachten ze dat de pinguïns zich samenpakken in dichte clusters, en de buitenste leden simpelweg pech hebben. Nu blijkt echter dat de pinguïns niet zo samengepakt zijn als eerst gedacht, meldt het Engelse BBC News.


Tijdens de strengste wintermaanden kan het op Antarctica vriezen tot -45 graden, terwijl wind tegen 180 kilometer per uur inbeukt op de pinguïns. Gedurende deze strengste periode pakken de dieren zich samen in dichte clusters, niet alleen om zich warm te houden, maar ook om hun eieren uit te broeden.


Vroeger dacht men dat de pinguïns zo op elkaar gepakt stonden dat beweging binnen de clusters zo goed als onmogelijk was. Dat zou dus ook betekenen dat de pinguïns aan de buitenkant van de clusters pech hadden en daar moesten blijven.


De dieren hebben dus een ingenieus systeem moeten ontwikkelen.  Als ze te ver van elkaar staan dan bevriezen ze, maar als ze te dicht op elkaar staan, kan geen enkele pinguïn bewegen. Dankzij cameraopnames weten de onderzoekers nu hoe ze toch kunnen bewegen en tegelijkertijd dicht bij elkaar kunnen staan.


De opnames tonen dat er regelmatig golfbewegingen ontstaan. De cluster staat het merendeel van de tijd stil, maar om de halve minuut beweegt één pinguïn of een kleine groep, waardoor andere pinguïns zich ook even bewegen en er een golfbeweging door de groep lijkt te gaan. (br.hln)  (foto
© mtp@mtpa.org.uk)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betty, de kale egel

Betty, de kale egel


http://img607.imageshack.us/img607/3748/bettyn.jpg



Het leven van Betty de egel gaat niet over rozen. Het beestje is geboren zonder stekels en werd door haar moeder in de steek gelaten. De ongelukkige egel werd binnengebracht in een dierenasiel in Norfolk, waar de uitbaters Tonia en John haar met de beste zorgen omringen.


Betty is nu zes weken oud en zal wellicht nooit meer naar de vrije natuur kunnen terugkeren omwille van haar 'handicap'. Zonder stekels kan ze zich immers niet verdedigen. Ze rolt zich wel op in een bolletje om haar aanvallers af te schrikken, maar bij gebrek aan stekels maakt ze eerder een potsierlijke indruk. Ook zal ze nooit kunnen paren omdat ze verstoten wordt door haar soortgenoten omwille van haar 'kaalheid'.



http://img20.imageshack.us/img20/8979/betty2p.jpg



"We houden haar gescheiden van de andere egels", zegt Tonia Garner van het Foxy Lodge-asiel in Great Yarmouth. "Af en toe smeer ik haar in met olie want haar huid is erg droog. We moeten Betty ook uit de zon houden omdat haar velletje erg gevoelig is. We hopen dat ze vroeg of laat stekels krijgt en een normaal leven kan leiden". (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft kinderen die na scheiding bij vader wil wonen, mag dat niet

Helft kinderen die na scheiding bij vader wil wonen, mag dat niet


http://img824.imageshack.us/img824/4746/bijpapawonen.jpg


Van alle kinderen die hun ouders uit elkaar zien gaan, wil 55 procent liever bij hun mama blijven wonen. Een derde verkiest co-ouderschap, 11 procent kiest resoluut voor de papa. Weinig verrassend hebben meisjes een grotere voorkeur voor hun moeder (60 procent) dan jongens (minder dan de helft). Dat schrijft een Coreliokrant.

De mate waarin die wensen verhoord worden, verschilt echter: 9 op tien kinderen die bij de mama willen blijven, worden gehoord tegenover nog niet de helft bij de andere voorkeuren.

Wie afwisselend bij vader en moeder wil wonen (verblijfsco-ouderschap) ziet dat in 48 procent van deze gevallen. 47 procent van wie bij papa wil wonen, ziet zijn wens in vervulling gaan.

Dat blijkt uit het Leuvens Adolescenten- en Gezinnenonderzoek (Lago) afgenomen bij 3.750 scholieren. Gemiddeld heeft een kwart van de kinderen gescheiden ouders. De scheiding vond plaats als de kinderen gemiddeld 7 jaar waren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts 2 op 5 Vlamingen drinkt elke dag kraantjeswater

Slechts 2 op 5 Vlamingen drinkt elke dag kraantjeswater



Slechts 41 procent van de Vlamingen drinkt dagelijks kraantjeswater. Dat blijkt uit een enquête van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).

De rondvraag werd uitgevoerd bij 1.000 Vlamingen. Minder dan de helft van de ondervraagden (41 procent) drinkt dagelijks leidingwater. Dat percentage neemt wel toe met de leeftijd. Zo drinkt de helft van de 50-plussers dagelijks leidingwater, terwijl dat in de leeftijdscategorie van 20 tot 34 jaar slechts 36 procent is.


Bijna een kwart van de deelnemers (23 procent) beweert dan weer nooit kraantjeswater te drinken. Als belangrijkste reden daarvoor geeft de meerderheid (26 procent) aan altijd flessenwater in huis te hebben. Daarnaast vindt 15 procent dat kraantjeswater niet lekker smaakt. Nog anderen vertrouwen het niet (11 procent) of vinden dat het te veel kalk bevat (11 procent).


Uit de enquête blijkt ook dat de Vlaming niet echt begaan is met zijn watervoorziening. Zo weet slechts de helft (49 procent) bij welke watermaatschappij hij aangesloten is. Bovendien geeft 75 procent aan de kostprijs van een liter water niet te kennen. Als de ondervraagden zich toch aan een poging wagen, schatten ze de prijs veel te hoog in. Ter info: een liter water kost 0,00347 euro. De meerderheid (70 procent) was er zich wel van bewust dat de waterprijs in 2005 omhoog ging.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jojoën leidt dan toch niet tot vroegtijdige sterfte

Jojoën leidt dan toch niet tot vroegtijdige sterfte


http://img190.imageshack.us/img190/2649/jojony.jpg


Na een dieet geldt voor de meeste vrouwen hetzelfde liedje, eens ze terug normaal eten, komen de kilo's er weer zo aan. Dit zou volgens heel wat experts heel ongezond zijn, maar nu suggereert onderzoek dat het nog altijd beter is om ooit gewicht te hebben verloren dan eeuwig dik te blijven.


Snel gewicht verliezen en terug bijkomen is goed voor je. Wetenschappers volgden twee jaar muizen die het ene moment een calorierijk en het andere moment op een caloriearm dieet werden gezet, ze leefden 25 procent langer dan degenen die enkel vet aten en bijna even lang als degenen die permanent op dieet zijn. 


Degenen die constant een vetrijk dieet volgden, aten meer, wogen meer, hadden meer lichaamsvet en een hogere bloedsuikerspiegel en vertoonden vroege tekenen van diabetes. Tijdens de vette fase van de jojomuizen ging het slechter met de gezondheid van de dieren, maar hun gewicht en bloedsuikerspiegel daalde weer naar een normaal niveau eens ze minder calorieën opnamen. Ze hadden ook een betere bloedsuikerspiegel, ook suggereren de resultaten dat jojoërs een lager niveau hebben van schadelijke immuunstoffen die in verband staan met diabetes, hartziekten en kanker.


Dit spreekt voorgaand onderzoek tegen dat aantoonde dat herhaaldelijk gewichtstoename en verlies door te diëten het risico op sterfte aan hartziekten kan verdubbelen. Dit werd ook in verband gebracht met meer kans op beroerten en diabetes, dit onderdrukt het immuunsysteem en maakt het lichaam kwetsbaarder voor infecties.


Sommige experts beweren zelfs dat de druk van herhaaldelijk gewichtsverlies en -toename op het lichaam betekent dat de meeste mensen beter niet diëten. Onderzoeker Edward List: "Deze resultaten bewijzen dus het tegendeel en ik hoop dat dit mensen aanmoedigt niet op te geven bij het afvallen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jose Feliciano - No Dogs Allowed

Jose Feliciano - No Dogs Allowed

Klik op de foto om hem te beluisteren






José Feliciano (Lares, 10 september 1945) is een Puerto Ricaans zanger. Door zijn aangeboren glaucoom is hij vanaf zijn geboorte blind. Desondanks heeft hij vele internationale hits gehad, waarvan Feliz Navidad een van de bekendste is.

Feliciano was vanaf zijn derde jaar al met muziek bezig. Toen hij vijf was, verhuisde zijn familie naar Harlem, New York City. Hij bespeelde verschillende instrumenten, waaronder de accordeon, maar hij wilde graag gitaar leren spelen. Daarom sloot hij zich soms 14 uur per dag op in zijn kamer om naar rock albums uit de jaren vijftig te luisteren.

Op zijn zeventiende stopte Feliciano met school om in nachtclubs te spelen. Dit was om zijn familie te onderhouden. In hetzelfde jaar sleepte hij in Detroit zijn eerste professionele contract binnen.

In 1967 schreef Feliciano het nummer No Dogs Allowed naar aanleiding van de weigering zijn blindengeleidehond toe te laten tot Groot-Brittannië, waar hij een optreden zou geven. De strenge quarantaine-maatregelen van die tijd waren ingesteld uit angst voor hondsdolheid. De live-versie van het lied werd een hit in 1970. In 1971 scoorde hij zijn grootste hit; Che sarà stond één week op de eerste plaats in de Daverende Dertig.

Tijdens datzelfde verblijf in zomer van 1967 in Engeland gaf hij ook een liveoptreden aan boord van het zendschip de "Laissez Faire".



» Reageer (0)
06-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer baasjes dumpen handtashondjes in asiel

Steeds meer baasjes dumpen 'handtashondjes' in asiel


http://img18.imageshack.us/img18/9692/handtashondjes.jpg


Het aantal achtergelaten honden in Britse asielcentra is de laatste jaren ontzettend gestegen, het gaat voornamelijk om kleine rassen, dat heeft een Britse dierenrechtenorganisatie gesignaleerd.


De organisatie The Blue Cross zag het aantal kleine honden in het asiel stijgen van 53 in 2006 tot 177 in het laatste jaar. Experts denken dat dit komt door de veronderstelling dat kleine huisdieren minder zorg vragen dan grotere rassen, eens mensen beseffen dat dit niet het geval is, laten ze deze achter in het asielcentra. 


Expert in dierengedrag Ryan Neile: "Mensen nemen aan dat kleine honden minder beweging en mentale stimulatie vragen, maar dit is vaak niet het geval. Alle rassen hebben een gepaste uitlaatklep voor hun gedrag nodig, anders vervelen ze zich, raken ze gefrustreerd of krijgen ze stress. Dit kan gedragsproblemen veroorzaken, zoals dingen in huis vernielen. Deze honden zijn dan wel klein genoeg om gedragen te worden, ze zouden beter zelf wandelen. Door hun gestalte vergeten baasjes dat het nog steeds honden zijn en dat ze ook zo behandeld moeten worden. Ze nemen de troetelbeestjes in hun armen en knuffelen ze, de dieren laten dit toe omdat ze geen keuze hebben. Maar je mag hen geen normaal hondengedrag ontzeggen, laat deze dieren dus zelf bewegen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Complexen over je dikke enkels? Zo raak je er van af

Complexen over je dikke enkels? Zo raak je er van af


http://img163.imageshack.us/img163/2671/dikkeenkels.jpg


Een slanke enkel is al eeuwenlang een kenmerk van schoonheid. Daarom baren cankles, dikke enkels, veel vrouwen zorgen. Toch is het een moeilijker gebied dan bijvoorbeeld een buikje of billen om aan te pakken. Met onze tips echter mag dit geen probleem meer zijn.


Wanneer je slank bent, maar toch met cankles kampt, is zout vaak de schuldige. Wanneer je hier meer van eet dan je lichaam nodig heeft, slaan we water op om het niveau weer naar een normaal peil in je bloed te krijgen. Dit water kan zich opstapelen rond je enkels, waardoor dit gebied minder strak is. Door je zoutopname te beperken, zul je misschien het probleem niet direct aanpakken, maar wanneer je het opgeblazen uiterlijk kan voorkomen, is het alvast een goed begin.


De aanbevolen hoeveelheid zout is 6 gram per dag, als je dit kunt verlagen tot 3 gram geloven experts dat je een anderhalve liter aan overtollig water kunt kwijtspelen. Het kan ook andere gebieden afslanken waaronder je buikje, polsen en enkels. Veel fruit en groenten eten, die rijk zijn aan kalium, herstelt ook de natuurlijke balans van lichaamsvocht. Ongeveer 70 procent van je zoutopname komt van verwerkte voeding als brood, ontbijtgranen, kant-en-klare maaltijden, fastfood, soep en koekjes. Let daarom dus op verpakking van verwerkte voeding hoeveel zout het bevat. Sommige voedingstabellen geven enkel het niveau van sodium in milligram. Om dit om te zetten naar zout in gram moet je dit vermenigvuldigen met 2,5. Dat betekent dus dat 1 gram sodium gelijk staat aan 2,5 gram zout. Om cankles te bestrijden eet je dus best enkel zelfbereide maaltijd en 'natuurlijke' snacks.


Het is een mythe dat de opname van veel water leidt tot vochtophoping, dat kan niet het probleem zijn als je nieren naar behoren werken. Probeer genoeg water te drinken, ook groene thee is goed om het metabolisme te versnellen en vet te verbranden. Blijf weg van frisdranken, fruitsappen en alcohol. Als je genetisch een aanleg hebt voor cankles, dan kan overgewicht dit erger maken, omdat het zwellingen en de opstapeling van vet in dit gebied verhoogt.


Springen, stretchen en cardio-oefeningen kunnen helpen om gezwollen enkels te beperken. Probeer elke dag aan een stevig tempo een half uur te wandelen. Doe dit in combinatie met onderstaande oefeningen en je probleem zou snel opgelost moeten zijn. 

1. Beweeg in bed voor je opstaat, maak cirkels met je voeten wanneer je nog neerligt.  Dit doet je bloed circuleren en warmt je enkels op.

2. Stretch voor je doucht: eens je bent opgestaan, is het belangrijk je kuiten te rekken. Sta op een verhoogje en laat je hielen over de rand uitkomen. Verhoog en verlaag je lichaam traag. Je kunt dit voelen in de achterkant van je kuiten. Hou je vast aan een muur voor het evenwicht en span je buikspieren op. 

3. Tijdens het werk: Je kunt niet altijd je voeten aan je bureau niet op een verhoogje laten rusten. Maar je kunt wel je ellebogen op je knieën laten rusten. Hef je hielen dan zo hoog mogelijk op, je tenen duw je naar beneden. Vervolgens ontspan je weer je voeten. Herhaal dit verschillende keren per dag.

4. Als je 's avonds thuis komt, kun je door speciaal te wandelen het probleem aanpakken. Zoek je zelf een wandelpad van vijf meter. Dit wandel je op en af terwijl je eerst op je hielen loopt, vervolgens laat je je zakken en verdeel je het gewicht over de hele voet. Dan wandel je op je tippen en dan weer op je volledige voet. Herhaal dit tot je kuiten pijn doen en noteer hoe vaak je op en af liep. Verhoog elke week langzaamaan de duur van deze oefening.  

5. Je kunt voor de televisie de volgende setje doen: zet je voeten iets breder uit elkaar dan je schouders, je gewicht is verdeeld over je hele voet. Zet je handen op je heupen. Ga vervolgens op je tippen staan, plooi je knieën, laat je lichaam zo laag mogelijk zakken, terwijl je knieën buigen. Vervolgens strek je opnieuw je benen, dit herhaal je 20 keer. Probeer de ganse tijd op je tenen te blijven staan en zo drie sets af te werken. 

Sta met je voeten lichtjes op schouderbreedte uit elkaar, hou je knieën lichtjes gebogen. Buig eerst nog iets dieper om dan te springen, land terug in startpositie. Zorg wel dat je knieën dan weer gebogen zijn om de impact te absorberen, dit duurt ongeveer drie seconden. Probeer drie sets van 15 oefeningen. af te werken. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifanten even sociaal en intelligent als dolfijnen en apen

Olifanten even sociaal en intelligent als dolfijnen en apen


http://img143.imageshack.us/img143/3746/olifanten.jpg


Chimpansees lijken dan wel dichter bij de mens te staan, olifanten evenaren ook menselijke emoties en vaardigheden. Na 35 jaar onderzoek bij 2.500 Afrikaanse kolossen op de Keniaans-Tanzaniaanse grens, verschijnt aan de University of Chicago Press een boek over hun intelligentie, sociaal gedrag en vaardigheden. Dat schrijft de krant The Sunday Times.


Onderzoekers van het olifantenonderzoeksproject Amboseli twijfelen er niet meer aan dat het ene dier empathisch is voor een ander. Zo zagen ze dieren rillen als een jong door een elektriciteitsdraad werd geraakt of haalden ze verdovingspijltjes uit de huid van een andere olifant. Sommige moederolifanten helpen kleintjes uit de modder of als die achterop zijn geraakt in de groep.


Daarnaast ontdekten de onderzoekers dat de dieren lichaamstaal en geluiden gebruiken, vergelijkbaar met die van mensen. Zo groeten sommige olifanten met de slurf of door schouder aan schouder te staan. Andere speelse dieren namen dan weer stokken om met andere te spelen.


Ook leek het erop dat ze met elkaar onderhandelden over de te volgen route. Met het achterwerk naar elkaar staan betekent "vertrekken". In bepaalde opzichten zouden olifanten intelligenter zijn dan apen, zoals het herinneren van routes.


"Ze worden zeker tot de hogere dieren beschouwd", aldus Cynthia Moss van het onderzoeksproject. "Ze evenaren apen en dolfijnen qua intelligentie en complex sociaal gedrag en komen dus in de buurt van mensen." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag rijdt eerste trein op zonne-energie door België

Vandaag rijdt eerste trein op zonne-energie door België



Vandaag rijdt er in België voor de eerste keer een trein volledig op zonne-energie. Dankzij 16.000 zonnepanelen op een spoortunnel tussen Schoten en Brasschaat die vorig jaar op het dak van de spoortunnel zijn aangebracht, wordt de trein volledig voorzien van groene energie. Dat zegt Chloé Van Driessche, woordvoerster van spoorweginfrastructuurbeheerder Infrabel.

"De zonnepanelen produceren energie voor zowel de treinen, als de spoorweginfrastructuur", aldus Van Driessche. "Treinen die op groene energie rijden, rijden volledig normaal. Hoewel ze veel duurzamer zijn, zal je als reiziger geen verschil merken met een gewone trein."

De eerste 'groene' trein rijdt vandaag tussen Antwerpen-Centraal en Brecht. Volgens Van Driessche zullen er vanaf vandaag zo'n 4.000 treinen per jaar 'groen' rijden dankzij de zonnepanelen. Uiteindelijk betekent dit dat per jaar alle treinen gedurende één dag duurzaam rijden, aangezien er elke dag ongeveer 4.000 treinen door België rijden. Het project heeft 15,7 miljoen euro gekost. (br.hln - foto belga)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amateur-astronoom ontdekt gebouw op Mars

Amateur-astronoom ontdekt gebouw op Mars

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Een Amerikaanse amateur-astronoom beweert nog maar eens een bewijs gevonden te hebben van 'iets' op Mars. Met een YouTube-filmpje wil David Martines aantonen dat er een mogelijk bewoond gebouw op de planeet staat. De video is alvast een internethit.


Met Google Earth's Mars Explorer zoomt Martines in op een wit, cilindervormig object, dat volgens de sterrenkijker meer dan 200 meter lang en zo'n 46 meter breed is. Martines doopte het 'ding' tot 'Bio Station Alpha', "omdat ik vermoed dat er iets in heeft geleefd of nog leeft". Hij voegt eraan toe dat een object van die omvang heel uitzonderlijk is.


"Het zou een elektriciteitscentrale kunnen zijn, of een biologische afsluiting, of een veredelde garage. Laten we hopen dat het geen wapen is. Maar wie het daar ook neerpootte, die had er een bedoeling mee. Ik kan me niet voorstellen waarom iemand op Mars zou willen leven."


Volgens Martines is het onwaarschijnlijk dat de NASA er iets mee te maken heeft.  "Ik denk niet dat ze al dat materiaal ongezien naar boven zouden krijgen", gokt hij. "Ik betwijfel zelfs of de NASA hier überhaupt van op de hoogte is." Martines is nu op zoek naar een beeld met een hogere resolutie, als dat al bestaat.


Hij zegt dat de coördinaten van het Bio Station Alpha de volgende zijn: 71 49'19.73"N 29 33'06.53"W. Iedereen die dezelfde software heeft, kan het zelf met eigen ogen zien.


Sceptici vergelijken de 'vondst' van Martines met het beruchte 'Marsgezicht' dat uiteindelijk een rotsformatie bleek te zijn, bekeken vanuit een ongewone hoek. Meteen duiken ook al de eerste parodieën op het net op.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victor Horta 1861 – 1947 was een Belgisch architect.

Victor Horta 1861 – 1947 was een Belgisch architect.

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken







Victor Horta (Gent, 6 januari 1861 – Brussel, 8 september 1947) was een Belgisch architect. Hij speelde een belangrijke rol in het ontstaan en de ontwikkeling van de Art Nouveau of de Jugendstil.

Horta werd geboren in Gent als zoon van de schoenmaker Petrus Horta en Henrica Coppieters. Hij genoot middelbaar onderwijs aan het Koninklijk Atheneum aan de Ottogracht. Horta werd opgeleid in de traditie van de ontwerp- en stijlstroming Beaux-arts.De eerste jaren van zijn carrière werkte hij als interieurontwerper in Montmartre in Parijs, waar hij in contact kwam met het impressionisme, het pointillisme en met de mogelijkheid om te bouwen met moderne materialen als staal en glas. Hij had grote belangstelling voor de geschriften van Viollet-le-Duc. In Parijs werkte hij in het atelier van de architect-binnenhuisontwerper Jules Dubuysson. Zo ontdekte Horta het belang van de decoratieve kunsten en van de binnenhuisarchitectuur.




http://img709.imageshack.us/img709/5703/victorhorta1.jpg




In 1880, na de dood van zijn vader, keerde hij naar België terug. Hij trouwde met zijn jeugdvriendin, Pauline Heyse, en ging in Brussel wonen; daar studeerde hij aan de Academie voor Schone Kunsten, waarvan hij in 1884 afstudeerde met de gouden medaille. Hij behaalde datzelfde jaar de Godecharleprijs. Horta raakte bevriend met zijn toekomstige collega Paul Hankar, die eveneens een sleutelfiguur van de Art Nouveau-architectuur zou worden. Horta liep stage bij Alphonse Balat, de toenmalige hofarchitect van koning Leopold II en deed er ervaring op in gietijzer- en glasarchitectuur. Samen ontwierpen Balat en Horta de Koninklijke Serres van Laken, Horta's eerste complex bouwwerk van glas en staal.

In 1920 tot 1927 wordt Victor Horta directeur van de architectuurafdeling van het "Hoger Instituut voor Schone Kunsten" in Antwerpen.

Rond 1885 had Horta een eigen praktijk; zijn eerste realisaties waren een drietal woonhuizen in de Gentse straat Twaalfkameren 45-47. Deze realisaties kunnen als jeugdwerken van de later bekend geworden architect beschouwd worden en vormen de enige bouwwerken van Horta in Gent. Hierna concentreerde hij zich een tijd op wedstrijden voor publieke opdrachten, waarbij hij zijn typische stijl van gebogen lijnen ontwikkelde. Hij werd in deze periode lid van de vrijmetselaarsloge en breidde zijn sociale netwerk gevoelig uit, wat vanaf 1893 resulteerde in een reeks opdrachten voor burgerwoningen en winkels, vooral in Brussel. Uit deze periode dateren Horta's belangrijkste realisaties voor een select publiek uit de hoge Brusselse burgerij.
De woning voor ULB professor Emile Tassel, Hotel Tassel in 1893, markeerde de aanvang van een nieuwe stijl of de Art Nouveau. Deze stijl was niet alleen vernieuwend in het gebruik van typische decoratievormen (de "spaghettistijl" of "zweepslagmotieven" van de Art Nouveau), maar ook door een experimentele indeling van de interieurs. Door het gebruik van niveauverschillen, bijzondere raampartijen, serres, trappenhuizen en glazen lichtkoepels bracht hij op alle verdiepingen en in alle kamers licht naar binnen, en creëerde hij een ongekend ruimtegevoel voor burgerwoningen uit die tijd. Het ermee gepaard gaande ietwat vermoeide "fin-de-siècle"-gevoel vind je ook terug in de boeken van de Haagse romancier Louis Couperus.




http://img835.imageshack.us/img835/3740/victorhorta3.jpg




Een aantal van Horta's gebouwen zijn verdwenen door afbraak of brand, onder andere het Volkshuis en het warenhuis Innovation in Brussel. Toegankelijk voor ieder zijn het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel (BOZAR) (1928), het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal, het Autrique-huis en het Horta-museum. Een viertal van zijn burgerwoningen in Brussel staan op de lijst van het UNESCO Werelderfgoed, onder andere zijn eigen woning en atelier in Brussel, het huidige Horta-museum.

In 1932 werd hij tot baron verheven door koning Albert I. Hij overleed op 8 september 1947 en werd begraven op het kerkhof van Elsene.




» Reageer (0)
05-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jamie Cullum - What A Difference A Day Made

Jamie Cullum - What A Difference A Day Made

Klik op de foto om hem te beluisteren






Jamie Cullum (Romford (Essex), 20 augustus 1979) is een Britse jazzpianist en -zanger. Hij behoort tot de populairste jazzartiesten aan het begin van de 21e eeuw.

Zelf noemt hij de muziek op zijn nieuwere albums geen pure jazz, maar jazz met een vleugje rock en pop. Een populaire benaming voor deze stijl is jazzpop. Zijn eerste cd Heard it all before wordt over het algemeen wel als 'echte' jazz beschouwd.

Op zijn negentiende, terwijl hij aan de Universiteit van Reading studeerde, bracht hij zijn eerste plaat uit: Jamie Cullum Trio — Heard it all before. Door dit album kwam hij in contact met bassist Geoff Gascoyne en speelde hij op Gascoynes album Songs of the summer. In 2002 nam Cullum zijn tweede album Pointless nostalgic op, maar zijn doorbraak naar een groot publiek kwam met Twentysomething in 2003. Op dit album, dubbel-platina in het Verenigd Koninkrijk, speelt hij naast eigen nummers ook covers van Jimi Hendrix (Wind cries Mary), Jeff Buckley (Lover, you should've come over), Radiohead (High And Dry) en Pharrell Williams (Frontin).

Jamie Cullum is getrouwd met model en schrijfster Sophie Dahl, met wie hij een dochter heeft. Dochter Lyra is in februari 2011 geboren.




» Reageer (0)
04-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.92-jarige tweeling sterft op dezelfde dag

92-jarige tweeling sterft op dezelfde dag


http://img59.imageshack.us/img59/9274/julianenadrianriester.jpg
De tweelingbroers Julian en Adrian Riester.


Toeval of het (nood-)lot? De dood van een tweeling in Florida zorgt in de VS voor enig opzien. De 92 jaar oude heren Julian en Adrian Riester, in 1919 geboren met enkele minuten tussentijd, zijn beiden woensdag met enkele uurtjes verschil een natuurlijke dood gestorven. Dat schrijft de krant St Petersburg Times.
 

De twee leden van de eeneiïge tweeling waren hartlijders, en beiden overleden aan - weliswaar verschillende - complicaties. Het duo is hun gehele leven samen gebleven. Zij werkten 65 jaar lang als Franciskanermonniken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duits meisje lokt per ongeluk 1.600 gasten naar verjaardag door foutje op Facebook

Duits meisje lokt per ongeluk 1.600 gasten naar verjaardag door foutje op Facebook


http://img849.imageshack.us/img849/7155/gelukkigeverjaardag.jpg


In Hamburg heeft de zestienjarige Thessa haar verjaardagsfuif heel anders voorgesteld dan wat ze is geworden, stomweg door een vergetelheid op de sociale netwerksite Facebook.

Thessa had op Facebook haar beste vrienden uitgenodigd voor haar verjaardagsfeestje. Maar het meisje was vergeten de fuif als privaat te markeren. Zowat 15.000 mensen kondigden bijgevolg aan naar Hamburg te zullen afzakken en het feestje werd afgezegd.

Maar zowat 1.600 fuifnummers, overwegend jongeren, lieten zich niet ontmoedigen en daagden volgens ooggetuigen voor de deur van Thessa op. Zelf was ze in geen velden of wegen te zien, want blijkbaar had ze haar toevlucht gezocht bij oma en opa.

Een en ander liep uit de hand naarmate het alcoholgebruik toenam: vuilnisbakken werden uitgekiept en auto's beschadigd. Stenen, flessen en voetzoekers keilden door de lucht. De politie pakte elf mensen op wegens slagen en verwondingen, vandalisme of weerspannigheid aan de politie. Eén agent raakte gewond.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!