NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen nemen pestgedrag van ouders over


"Kinderen nemen pestgedrag van ouders over"

Kinderen die relationele agressie gebruiken in de klas kunnen dat thuis opgepikt hebben. Uit Vlaams onderzoek blijkt namelijk dat de ouders van die kinderen vaak ook gebruik maken van psychologische druk om bepaalde normen op te dringen. Ze negeren bijvoorbeeld hun kind zolang dat niet doet wat ze willen.


Doelbewust kwetsen
Bij relationele agressie wil men iemand doelbewust kwetsen door zijn sociale relaties onder druk te zetten. Ze negeren de andere en trachten hem uit de groep te sluiten door bijvoorbeeld negatieve roddelpraatjes te vertellen. In de klas kan het gaan om een kind dat geen vriend meer wil zijn van een klasgenoot en daarom weigert met hem te praten en te spelen en tevens de rest van de klas manipuleert om dat ook niet meer te doen, deze kinderen dus vertonen pestgedrag.


Manipuleren
Uit een studie in Vlaamse scholen bij meer dan 600 kinderen tussen 8 en 10 jaar oud blijkt dat kinderen die relationele agressie in de klas thuis gebruiken soms eveneens geconfronteerd worden met soortgelijke ouderlijke psychologische controle. Kinderen kunnen daaruit leren dat het manipuleren en uitbuiten van hechte relaties een doeltreffende manier is om persoonlijke doelen te bereiken. De onderzoekers ontdekten ook dat een kind vlugger geneigd zal zijn om zich ook zo te gedragen als het zich bevindt in een klas waar dergelijke psychologische controlemethode gebruikt wordt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfvertrouwen slinkt bij jonge vrouwen


Zelfvertrouwen slinkt bij jonge vrouwen

Liefst negentig procent van de jonge vrouwen kampt met faalangst. Uit een enquête van het Nederlandse weekblad Yes blijkt dat hun eigenwaarde en zelfvertrouwen er sterk op achteruit gaat. Vooral twijfels over het gewicht steken de kop op.

Toenemende trend
Niet naar school durven, vrezen dat anderen je niet leuk vinden, jezelf lelijk vinden, ziek zijn tijdens de examens: het zijn maar enkele voorbeelden die aangeven dat steeds meer jonge meisjes het slachtoffer worden van toenemende faalangst. Slechts 11 procent van alle ondervraagden voelt zich zelfzeker genoeg. Meestal geven de jongeren zichzelf zeer lage cijfers wat zelfvertrouwen betreft. 1 op de 5 geeft zichzelf zelfs een onvoldoende.

Redenen
Het gewicht speelt een grote rol. Vrouwen met een gezonde BMI scoren beter dan diegenen met een ongezond cijfer. Ook een 'bad hair day' maakt 60 procent van de meisjes onzeker. 16 procent van de ondervraagden werkt eraan door het volgen van een assertiviteitscursus.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appels nog gezonder dan gedacht


Appels nog gezonder dan gedacht


http://img8.imageshack.us/img8/8071/appelszijngezond.jpg


Dagelijks je portie fruit eten is nog belangrijker voor je gezondheid dan experts eerst dachten. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Polyfenolen
Wetenschappers analyseerden de eigenschappen van appels, perziken en nectarines. Zo ontdekten ze dat deze fruitsoorten vijf keer zoveel polyfenolen bevatten dan eerder was vastgesteld. Professor Dr Paul Kroon: "De bacteriën in de darmen zetten deze polyfenolen om in stoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid, ze stimuleren bijvoorbeeld de activiteit bij antioxidanten."

Tegen kanker en hartziekten
Het onderzoek bewijst dat deze stof ontzettend belangrijk is om mensen gezond te houden. Professor Kroon: "Polyfenolen gaan ontstekingen en kwaadaardige tumoren tegen. Daarnaast beschermen ze de cellen tegen beschadiging van vrije radicalen en voorkomen ze hart- en vaatziekten. Uit onderzoek blijkt ook dat deze stoffen het risico op Alzheimer aanzienlijk verlagen."

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crèches voorkomen depressie bij moeders

Crèches voorkomen depressie bij moeders


http://img21.imageshack.us/img21/2449/creches.jpg


Crèches zijn niet alleen goed voor het sociale leven van kinderen, het is ook een plek waar ouders banden smeden voor het leven en een sociaal netwerk uitbouwen. Op deze manier kunnen kinderdagverblijven een depressie bij moeders voorkomen.

Banden
Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat kinderdagverblijven een verborgen functie hebben. Moeders met een kind in de crèche hebben minstens een goede vriendin onder de andere mama's van het kinderdagverblijf. De crèche zorgt namelijk voor banden tussen ouders omdat ze opvoedingstips uitwisselen, zo breiden ze er hun sociaal netwerk uit. Dat is vooral het geval bij moeders, omdat ze het vaakst helpen bij buitenschoolse activiteiten en schooluitstappen.

Bron aan info
Uit het onderzoek blijkt ook dat dit voordelig is voor alle mama's, onafhankelijk van hun inkomen. "Ouders verwachten dat er in de crèche voor hun kinderen gezorgd wordt en dat hun kinderen er dingen bijleren. Maar het helpt hen ook van elkaar te leren", aldus onderzoeker Mario Small. "De meeste mensen weten bij hun eerste kind niet veel over opvoeden. Andere ouders zijn dan een goede bron aan informatie."

Minder depressies
Daarnaast blijkt ook dat crèches depressies bij moeders helpen voorkomen. Degenen die er vrienden maakten hadden bijna 60 procent kans minder op een depressie. De band tussen de ouders was vooral sterk tussen ouders waarbij de crèche feestjes en andere activiteiten organiseren en ze elkaar regelmatig ontmoetten.
» Reageer (0)
30-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schatrijke Chinese Lady Davies herbouwt eeuwenoude tempel


Schatrijke Chinese Lady Davies herbouwt eeuwenoude tempel in Brussel


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Chinese-tempel.jpg?t=1251635524Een oude Chinese tempel naar Brussel verschepen alleen voor een opera? Geen probleem als je geld hebt. En dat heeft de steenrijke Chinese Lady Davies. Dankzij haar kan De Munt uitpakken met een première waar de internationale operawereld over spreekt. 'Ik heb het gehad met dure auto's en kunst. Liever barokmuziek.'


Ze ziet er uit zoals je je een lichtjes excentrieke mecenas voorstelt. Hooggehakt, kortgerokt en behangen met juwelen. Linda Wong groeide als dochter van een fortuinlijke Chinese zakenman op in het geld. Door haar huwelijk met, en na twintig jaar de echtscheiding van de Britse bankier Sir David Davies, kreeg haar bankrekening nog een extra stimulans. Bovendien hield ze aan dat huwelijk ook nog de titel van Lady over. En dat staat er dan ook op het businesskaartje dat ze ons overhandigt: Lady Davies, voorzitster van de KT Wong Foundation.


Met die naar haar overleden vader genoemde stichting probeert ze sinds kort culturele bruggen te slaan tussen China en de rest van de wereld. En zoals het hoort, zien mensen zoals zij de dingen daarbij groot. Neem Semele , het uitzonderlijke project waarvoor ze in Brussel is aanbeland. Háár idee. En eentje waarvoor niets haar te gek is. Niet alleen laat ze met Zhang Huan een belangrijke Chinese hedendaagse kunstenaar die nog nooit een opera had geregisseerd deze Händelopera in goede banen leiden. Als die kunstenaar zegt dat hij daarvoor een 450 jaar oude Mingtempel uit China wil laten overkomen, maakt zij dat mogelijk.


'Hoofdpijn? Ja, dat heeft dit project me al meermaals bezorgd', lacht de in Maleisië opgegroeide Wong. 'Natuurlijk leek het idee van die tempel me eerst ook over the top . Tot ik 'm in Sjanghai zag staan en begreep dat dit écht nodig was voor de productie. Een namaakversie zou niet hetzelfde zijn. Als je erin staat, ruik je aan het hout gewoon de geschiedenis. Dat kan niemand namaken. En dus vond ik dat die naar Brussel moest komen. Ik ben schuldig.' (lacht) Natuurlijk had ze met dit project evengoed naar grote operahuizen in Londen, Parijs of New York kunnen stappen. Maar ze klopte in Brussel aan omdat ze wist dat De Munt niet bang is voor een experiment én in het verleden al gewerkt had met andere plastische kunstenaars. Het stopt trouwens niet in onze hoofdstad. Want volgend jaar gaat heel de productie (én de tempel) naar China, alwaar Wongs Semele de allereerste barokopera ooit zal zijn die er wordt opgevoerd. 'Ongelofelijk, niet? Maar waar. De Culturele Revolutie van Mao in de jaren zestig heeft echt grote gaten geslagen in de Chinese cultuur. China zag nog nooit een barokopera maar heeft inmiddels wél al Mamma Mia! gehad. Zeer vreemd in mijn ogen.'


Dat Lady Davies haar hart verloren heeft aan opera, komt door haar vader. 'Als kind heeft hij mij echt gebrainwasht', zegt ze. 'Er stond thuis altijd klassiek op. Pas op mijn vijftiende hoorde ik een popnummer, toen mijn moeder een single het huis had ingesmokkeld.'


In een Brits krantenartikel over haar echtscheiding staat te lezen dat Davies' over een enorme schoenencollectie beschikt. Is dat haar grootste excentrieke trekje? 'Ik kan nog lang niet tippen aan de legendarische collectie van Imelda Marcos', lacht ze. 'Ik vermoed dat wat ik nu doe mijn excentriekste kant is. Men vraagt me vaak waarom ik mijn geld in dit soort projecten stop. Waarom niet , antwoord ik dan. Ik heb de dure wagens en de schilderijen gehad. Wat heb je daar uiteindelijk aan? Liever investeren in het creëren van cultuur. Ook al lijkt het soms meer op een kruistocht. Ik vind het wonderlijk om met talentvolle, creatieve mensen te werken.'


Wanneer ze besefte dat door haar rijkdom haar leven iets makkelijker zou zijn dan dat van haar medemensen, willen we tot slot weten. Ze denkt na en houdt haar antwoord vervolgens filosofisch. 'Ik ben grootgebracht met oude Chinese waarden en principes, die voor veel hedendaagse Chinezen niet meer gelden. Het draait niet om geld of om het feit of je van adel bent of niet. Als je er niet in slaagt om een waardig en beschaafd mens te wezen, dan ben je niemand. Ook al staan er nog zoveel nullen achter dat cijfer op je bankrekening.' (br.Het Nieuwsblad)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongeval met koetsen tijdens jubileumviering in Laken

Ongeval met koetsen tijdens jubileumviering in Laken


http://img15.imageshack.us/img15/6858/koninklijkejubileumvier.jpgTijdens de koninklijke jubileumviering op het paleis in Laken is een ongeval gebeurd met twee koetsen. Er vielen twee licht- en twee zwaargewonden. De slachtoffers behoren niet tot de koninklijke familie.In het kasteelpark van Laken is momenteel een groot tuinfeest aan de gang ter gelegenheid van verschillende jubilea die het koningshuis dit jaar viert.
Tijdens het feest zijn twee paardenkoetsen met elkaar in aanrijding gekomen. Volgens de woordvoerder van het Paleis zijn de paarden van een koets beginnen te galopperen en konden ze niet meer ingetoomd worden. De koets is daardoor ingereden op een andere koets.


De inzittenden van de op hol geslagen koets werden uit het voertuig geslingerd en liepen zo verwondingen op. Twee mensen raakten lichtgewond, twee andere zwaarder gewond. De lokale ambulance van het leger was meteen ter plaatse. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.


De slachtoffers behoren niet tot de leden van de koninklijke familie. Het Paleis betreurt het ongeval ten zeerste, klinkt het. Het programma van de feestelijkheden voor de koninklijke jubilea zal niet worden onderbroken.


Koning Albert en Koningin Paola zijn dit jaar 50 jaar getrouwd, prinses Astrid 25, prins Filip 10 en prins Laurent 6 jaar. 178 paren uit heel het land zijn uitgenodigd om vanmiddag mee te vieren. Het gaat om gewone burgers die op dezelfde dag trouwden als de koninklijke jubilarissen. Samen met leden van de koninklijke familie kunnen ze in het park wandelen. Er is ook allerlei animatie met acteurs en acrobaten.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortsluiting oorzaak van brand Carolus Borromeuskerk


Kortsluiting oorzaak van brand Carolus Borromeuskerk


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Carolus-Borromeuskerk.jpg?t=1251632032In de bekende Carolus Borromeuskerk aan het Hendrik Conscienceplein in Antwerpen is vanochtend brand uitgebroken. Iets over 09.00 uur was de brand onder controle. Er is sprake van twee brandhaarden, zo werd vernomen bij de woordvoerder van de Antwerpse lokale politie, Sven Lommaert.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/11/13/0/media_xl_1288800.jpg
 


Kunstwerken in veiligheid
Volgens Lommaert raakten niet onmiddellijk veel kunstwerken beschadigd door de brand zelf. Het is nu van belang dat de werken binnen de kerk op een veilige plaats worden gezet waar er zo weinig mogelijk rook- of waterschade is. Het is de bedoeling dat de rook nu uit de kerk wordt gezogen.
 
Twee brandhaarden
Wat de oorzaak van de brand betreft, is er sprake van twee brandhaarden. Een ervan is volgens Lommaert zeker accidenteel en ontstond wellicht door een kortsluiting. De tweede brandhaard was mogelijk een voortzetting van de kortsluiting binnen de elektrische leidingen, maar dat wordt nog onderzocht.

 
Werken nat door bluswerken
Een tweetal schilderijen van de hand van Abraham Janssens, die onder de gaanderij hingen, zouden tijdens de bluswerken nat zijn geworden. Hetzelfde geldt voor twee biechstoelen met houten engelen. 
Rubens
De Carolus Borromeuskerk is een barokke kerk en wordt door sommigen bestempeld als dé Rubenskerk bij uitstek. Pieter Paul Rubens had immers een belangrijk aandeel in de decoratie van de voormalige Jezuiëtenkerk, al gingen bij een brand in 1718 39 plafondschilderingen van zijn hand in de vlammen op.
 

In amper zes jaar gebouwd
De bouwplannen voor de kerk werden opgesteld door eigen ordeleden, zoals François d'Aguilon en Pieter Huyssen. De bouwwerken namen slechts zes jaar in beslag (1615-1621). De patroonheilige van de kerk was Ignatius van Loyola, de stichter van de Jezuiëtenorde.
 

Napoleon
Bij het opheffen van de orde in 1773 werden hun goederen verbeurd verklaard en openbaar verkocht. De kerk zou nadien een tijd dienst doen als lokaal voor godsdienstonderricht en ze kreeg met Carolus Borromeus een nieuwe patroonheilige. Bij het concordaat met Napoleon in 1803 werd ze dan een zelfstandige parochiekerk.
 

Contrareformatie
De kerk werd opgetrokken in volle Contrareformatie. De gevel is rechtstreeks geïnspireerd door die van de veertig jaar oudere moederkerk van de orde in Rome, de Gesukerk, die werd opgetrokken door Giacomo della Porta. Rubens had als schilder-decorateur-architect een hand in de toren, de voorgevel, het hoogaltaar, het plafondstucwerk en de Houtappel- of Mariakapel.
 

Blikseminslag in 1718
Op 18 juli 1718 sloeg de bliksem in de kerk in. Daarbij raakte het interieur zwaar beschadigd en gingen liefst 39 plafondschilderingen van Rubens verloren. Bij de restauratie in de jaren '80 werd geprobeerd het oorspronkelijke interieur van voor 1718 te benaderen. Een van de blikvangers in de kerk is dat, dankzij een oorspronkelijk, nog steeds functionerend mechanisme boven het hoofdaltaar, de schilderijen kunnen worden verwisseld.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hasseltse gezegden

Hasseltse gezegdenhttp://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/oude-affiche.jpg?t=1251564452


Gisteren had ik bezoek van een vriendin uit Hasselt
Hier een paar uitdrukkingen van haar die ik toch heb moeten laten vertalen voor ik er iets van begreep
Wie kent deze uitdrukkingen ?


Hieë zeûp de baan vanne ton aaf
Heje ziet op d' (h)èske
Iech bèn riepe snèije
Ich zal oech bedieme eever our lanke vitse
“Un guidon”, da’s Frans, joeng, “ne” giedõ, da’s Essels!De antwoorden vind je onder reactie

» Reageer (0)
29-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italianen aantrekkelijkste volk van Europa


Italianen aantrekkelijkste volk van Europa


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/carla_bruni.jpg?t=1251547436
Carla Bruni42 procent van de Duitse singles vindt dat Italianen het meest sexy volk zijn. Ondermeer de First lady van Frankrijk Carla Bruni en voetbalspeler Luca Toni zijn hier verantwoordelijk voor dat aantrekkelijke imago.

Goed in bed
Uit ondezoek bij 1300 Duitse singles blijkt dat Italianen het meeste sex appeal van Europa hebben. Carla Bruni, het Franse model van Italiaanse oorsprong, de 32-jarige voetbalspeler Luca Toni, actrice Sophia Loren en de nieuwste vriendin van George Clooney Elisabetta Canalis werden als de mooiste Italianen verkozen. Het feit dat ze in het openbaar steeds modieus gekleed en stijlvol zijn kan verklaren waarom Italianen zo sexy zijn. Daarnaast hebben ze ook het imago goed in bed te zijn.http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/LucaToni.jpg?t=1251547525
Luca ToniZuiders
Verder komen ook andere Zuid-Europese landen in de top drie van meest aantrekkelijke volk. De Fransen krijgen een tweede plaats met 29 procent en Spanjaarden een derde met 25 procent. Portugezen daarentegen, bengelen helemaal onderaan, alleen Ierland en Finland scoren slechter.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentenaar levensgevaarlijk gewond na val van standbeeld


Gentenaar levensgevaarlijk gewond na val van standbeeld


http://img42.imageshack.us/img42/4061/jacobvanartevelde.jpg
Het standbeeld op de Vrijdagmarkt.


Een 27-jarige man is vanochtend in Gent levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij op het standbeeld van Jacob Van Artevelde op de Vrijdagmarkt kroop en er vervolgens afviel. Intussen is het levensgevaar geweken, laat het parket van Gent weten.

Dronkemansgrap

Het ongeval gebeurde rond 4 uur vanochtend en was het gevolg van een uit de hand gelopen dronkemansgrap. De 27-jarige Gentenaar, die onder invloed bleek, liep met een groep vrienden over de Vrijdagmarkt en besloot om op het standbeeld in het midden van het plein te kruipen. Toen hij bijna boven was, viel de man en kwam op zijn hoofd terecht.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaas Patrimoine Gourmand teruggeroepen wegens listeria-bacterie


Kaas Patrimoine Gourmand teruggeroepen wegens listeria-bacterie

De winkel Match roept een lot Epoisse-kaas van het merk Patrimoine Gourmand terug omdat er listeria monocytogenes in ontdekt is. Dat kan de ziekte listeriosis veroorzaken, zo meldt Match vandaag via het Federaal Voedselagentschap.

Koorts en/of hoofdpijn
De listeria monocytogenes werd ontdekt in de verpakking van 250 gram (EAN-code 3257981663985, lotnummer 174). Wie na gebruik van het product koorts krijgt met of zonder hoofdpijn, wordt aangeraden naar de huisarts te gaan. Vooral zwangere vrouwen, mensen met verminderde weerstand en ouderen moeten oppassen. Wie het product nog niet geconsumeerd heeft, kan het terugbrengen en krijgt zijn geld terug.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontvoerder en verkrachter Jaycee


Ontvoerder en verkrachter Jaycee vermoordde waarschijnlijk ook tien prostituees


http://img38.imageshack.us/img38/1766/ontvoerderenverkrachter.jpg
Philipp Garrido (58) en zijn vrouw Nancy (54) pleitten geboeid voor de rechter onschuldig op de 29 aanklachten.Het gruwelverhaal rond de ontvoering en verkrachting van Jaycee Lee Dugard in Californië wordt almaar erger. Nadat de voorbije dagen al uitkwam dat Phillip Garrido (58) samen met zijn vrouw Nancy (54) gedurende 18 jaar Jaycee (nu 29) ontvoerde, gevangen hield, verkrachtte en twee kinderen bij haar verwekte, blijkt hij wellicht ook een seriemoordenaar te zijn. De politie zoekt naar bewijzen van Garrido's betrokkenheid in de moord op liefst tien prostituees.
Onbewogen luistert Garrido naar de monsterlijke aanklacht.
Onbewogen luistert Garrido naar de monsterlijke aanklacht.Pleiten onschuldig
Het duivelskoppel moest al voor de rechter verschijnen in Placerville en pleitte onschuldig op de 29 aanklachten van ontvoering, gevangen houden en verkrrachten van Jaycee. De openbare aanklager zei dat ze meermaals levenslang riskeren. Eerder gisteren excuseerde de politie zich al omdat een agent drie jaar geleden een unieke kans had laten liggen om de vreselijke misdaden te stoppen. Na een tip van een buur ging hij op controle, maar hij verzuimde dat grondig te doen en daardoor ontdekte hij het ontvoerde meisje niet.
Garrido's vrouw Nancy wordt geboeid voorgeleid.
Garrido's vrouw Nancy wordt geboeid voorgeleid.


Lijken gedumpt
Die strafmaat zal wellicht nog veel hoger oplopen, want de politie is naarstig op zoek naar bewijzen voor seriemoorden in het huis in antioch van het duivelskoppel. Begin jaren '90 werden in de buurt tien prostituees vermoord en de lijken van enkele slachtoffers werden gedumpt vlakbij de plaats waar Garrido werkte.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/4/5/4/media_xl_1260844.jpg

In deze tent in de achtertuin van de Garrido's werd Jaycee 18 jaar lang gevangen gehouden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat niet mag in bad


Wat niet mag in bad


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/watnietmaginbad.jpg?t=1251545225Een bad nemen werkt therapeutisch. Het beïnvloedt ons hele organisme en zou een goede zaak moeten zijn. Wat een weldaad voor het lichaam is, kan helaas ook schadelijk zijn. Enkele regels hou je maar beter in het achterhoofd vooraleer je kan genieten van een welverdiende dompelbeurt.

Niet uit het water
Een aangename sfeer versterkt het gevoel van welzijn. Kies ontspannende muziek die geleidelijk ontspant en de vrije loop laat aan sensaties en gedachten. Probeer te vermijden om tijdens het baden uit het water te stappen, het lichaam riskeert dan af te koelen zodat het bad zijn beoogde doel voorbijschiet.

Zachte temperatuur
Bij een ontspannend bad hoort een aangepaste omgevingstemperatuur. Om je goed te voelen bij het uitkleden en niet te bevriezen als je uit je bad stapt, is een temperatuur tussen de 20 en 30 graden ideaal.

Afkoeling
Om jezelf in de watten te leggen, moet je het badritueel een beetje voorbereiden. Een nekkussentje dat je vastmaakt aan de badrand is nuttig. Om uitglijden te vermijden, leg je een warm anti-slip badmatje naast het bad. Om afkoeling te vermijden, is het aan te raden je meteen in een voorverwarmde handdoek te wikkelen van zodra je uit het water stapt.

Alcohol
Een glaasje alcohol lijkt de ideale aanvulling op een ontspannend bad. Maar wees op je hoede: grootmoeders regel 'niet eten voor je in het water gaat' geldt nog steeds. En bovendien zijn glazen gevaarlijk in bad.

Gelaatskleur
De gelaatskleur is een belangrijke indicator om te weten of je het bad verdraagt. Een blekere gelaatskleur dan normaal geeft aan dat je een bloeddrukdaling hebt. Idem met koud zweet. Krijg je een zeer rood gezicht, is dit een alarmsignaal. Dit geeft een temperatuuropstoot aan. In beide gevallen moet je het bad onderbreken.

Kippevel
Als je rillingen krijgt of kippevel bij het nemen van je bad, stap dan uit bad. Net zoals een verhoogde hartslag betekent dit dat je lichaam niet reageert zoals het hoort. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny Hallyday - Je n'ai jamais pleuré


Johnny Hallyday - Je n'ai jamais pleuré


Om Je n'ai jamais pleuré van Johnny Hallyday te beluisteren druk op de fotoJohnny Hallyday, pseudoniem van Jean-Philippe Smet (Parijs, 15 juni 1943) is een Franse zanger en acteur met Belgische wortels. Hij was begin jaren '60 de populairste Franse rock-'n-rollzanger. In zijn thuisland is hij nog steeds ongekend populair en geeft nog altijd uitverkochte concerten in music-halls en voetbalstadions. Geschat wordt dat Johnny tussen de 80 en 100 miljoen albums heeft verkocht. Van zijn platen werden er 39 goud en 18 platina. Buiten Frankrijk en de Franstalige landen is Johnny Hallyday nauwelijks bekend. Daarom wordt hij in Engelstalige landen betiteld als "the biggest rock star you’ve never heard of".

In Nederland waren "Tes tendres années" en "Pour moi la vie va commencer" zijn grootste successen. Beiden stonden op nummer 1 geklasseerd in de Nederlandse Top 40. Johnny speelde tevens in talloze films. Zij eerste film werd gemaakt in 1955 toen hij 12 was.

» Reageer (0)
28-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontvoerd meisje was 18 jaar seksslavin van duivelskoppel


Ontvoerd meisje was 18 jaar seksslavin van duivelskoppel

Om het CBS News Report te bekijken druk op de foto


Jaycee Lee Dugard verdween achttien jaar geleden in Californië, toen ze elf was. Vandaag is de inmiddels 29-jarige vrouw terecht. Ze stapte zelf een poltiebureau in Contra Costa County binnen op bijna 300 kilometer van waar ze laatst gezien was en beweerde dat zij de vermiste Jaycee Lee Dugard was.Het duivelskoppel Phillip en Nancy Garrido.Twee kinderen van verkrachter
Dugard bracht de laatste achttien jaren van haar leven door in een schuur in de tuin van haar ontvoerders in Antioch, waar ze gedwongen werd twee kinderen van haar ontvoerder-verkrachter ter wereld te brengen. Ze was al die jaren de seksslavin van Phillip en Nancy Garrido, die beiden zijn aangehouden. Ze worden aangeklaagd voor ontvoering en verkrachting. De borg werd gezet op een miljoen dollar.
Links Dugard zoals ze eruitzag voor haar ontvoering. Rechts zoals ze er volgens de politie vandaag zou uitzien.
Links Dugard zoals ze eruitzag voor haar ontvoering. Rechts zoals ze er volgens de politie vandaag zou uitzien.


Alerte campusflik
Phillip Garrido is een 58-jarige verkrachter, die bekend is bij het gerecht en levenslang onder toezicht staat. Het duivelskoppel werd gearresteerd door een alerte agent, die argwaan kreeg toen Garrido met twee meisjes van 11 en 14 verscheen op de campus van de Berkeley universiteit. Garrido moest daarop met zijn vrouw Nancy (54), met de twee meisjes (en hun moeder Jaycee Lee Dugard) naar zijn reclasseringsagent om uitleg te verschaffen. Daar kwam de waarheid aan het licht.
http://www.hln.be/static/FOTO/pe/3/16/11/media_l_1226396.jpgGodsdienstfreak

Dugard was amper veertien toen ze haar eerste kind moest baren, verwekt door haar verkrachter. Ook de kinderen werden opgesloten in de tuin en liepen nooit school. Het is niet duidelijk of de misdadiger ook zijn eigen kinderen verkrachtte. Zijn obsessie met godsdienst werd hem uiteindelijk fataal. Hij had het de laatste tijd alsmaar over doceren aan Berkeley en had het over bekende professoren als waren het zijn vrienden.
De pijl duidt de woning van het duivelskoppel aan, waar hun slachtoffer in de tuin gevangen gehouden werd."Als de lotto winnen"
Op tien juni 1991 stond Jaycee op de bus te wachten in South Lake Tahoe toen ze plots schreeuwend en hevig tegenspartelend in een wagen werd gesleurd door een man en vrouw, die met haar wegscheurden. Dat gebeurde voor de ogen van stiefvader Carl Probyn, die naar eigen zeggen "door de hel ging" en zich nu voelt alsof hij "de lotto heeft gewonnen" omdat zijn stiefdochter gevonden werd. Hij werd door heel wat mensen indertijd zelf verdacht. "Tot de dag van vandaag", snikt hij. Zijn relatie met de natuurlijke moeder van Jaycee Lee Dugard hield dan ook geen stand.Stiefvader Carl Probyn was zelf lang verdachte nummer 1.

Stiefvader Carl Probyn was zelf lang verdachte nummer 1.


Aardige mensen
Op basis van de gesprekken die al plaatsvonden tussen Jaycee Lee Dugard, de FBI, de politie en moeder Terry Probyn zou het wel degelijk om de achttien jaar geleden verdwenen vrouw gaan. Dat laat stiefvader Carl Probyn nog weten. "Jaycee herinnerde zich allerlei details uit haar jeugd en kende het antwoord op verscheidene vragen van haar moeder."

De vrouw zou in relatief goede gezondheid verkeren. Volgens buurvrouw Helen Boyer (78) waren de Garrido's de alleraardigste mensen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak kennis met De Naakte Man Van Barcelona

Maak kennis met De Naakte Man Van Barcelona

Een vreemde vogel, in meer dan één betekenis. Wie al naar Barcelona is geweest, is hem misschien al tegen het blote lijf gelopen. De naakte man die furore maakt op het internet is enkel 'gehuld' in een getatoeëerde onderbroek.

Je kan hem tegenkomen op het strand van de Catalaanse hoofdstad of op de Ramblas. Af en toe trekt hij zelfs de berg Montjuïc op.Niet illegaal

Hoewel nogal wat mensen aanstoot nemen aan zijn vrijpostige uiterlijk, doet de zonderling niks illegaals. In Barcelona is naaktlopen immers niet strafbaar. De politie kan hem blijkbaar niet tot de orde roepen. Naar zijn drijfveer hebben we het raden. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe gezond zijn bananen?


Hoe gezond zijn bananen?


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/bananen.jpg?t=1251461842


Bananen worden vaak met argusogen bekeken: bevatten ze niet te veel calorieën, suikers en zetmeel? Gezondheidsnet wijst erop dat er een verschil is tussen rijpe en onrijpe bananen.

Suikers
Onrijpe bananen bevatten veel zetmeel, weinig suikers en smaken bitter door de stof latex.  Tijdens het rijpingsproces wordt die latex afgebroken en verdwijnt de bitterheid, terwijl de omzetting van zetmeel in suiker de zoete smaak aan de banaan geeft. Eens rijp, blijft er in eetbananen hooguit 1 tot 2 procent zetmeel over. Het suikergehalte kan daarbij stijgen van 1 tot meer dan 20 procent.

Ontevreden tanden
Bananen zijn dus zeker niet voor iedereen aan te raden. Wie bijvoorbeeld weinig energie verbrandt, zal een beetje verdikken van bananen door de snelle suikers die het fruit biedt. Ook de tanden worden aangetast door de suikers uit bananen. Op dat vlak verschilt een banaan niet veel van snoep.

Voordelen
Maar een banaan heeft ook voordelen. Voor wie snel veel energie nodig heeft, zoals bij intensief sporten of zware fysieke arbeid, is een banaan de ideale oplossing. Ook zijn bananen een goede bron voor vitaminen (vooral A, B1, B2 en C) en kalium. Bananen worden ook aangeraden voor wie last heeft van diarree, maar dat zou enkel werken met de onrijpe, groene, kookbanaan.

Tot slot beschermen bananen ook maag en darmen tegen maagzweren en letsels die het gevolg zijn van pijnstillers en medicijnen. Dat komt omdat rauwe bananen een stof bevatten die slijmvliescellen doet groeien. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen willen seksleven en job veranderen


Mensen willen seksleven en job veranderenhttp://img199.imageshack.us/img199/1408/seksleven.jpgAls mensen iets konden veranderen aan hun leven, zouden ze hun seksleven en job aanpakken, zo blijkt uit Nederlands onderzoek.

Eigen baas
De helft van de ondervraagden wil ander werk. Ze zijn hun baas beu, willen een andere job of willen liefst stoppen met werken. Een derde wil een eigen bedrijf opstarten om van hun passie hun broodwinning te maken.

Stoute seks
De seksuele wensen van de Nederlanders zijn gediversfiieerd. 8 procent wil stoute seks, 7,4 procent wil betere seks en 2,7 procent wil vreemdgaan.

Vrouwen willen vreemdgaan
Opvallend is dat vrouwen relatief vaker melden dat ze seksuele wensen hebben dan mannen. De wens om vreemd te gaan komt zelfs uitsluitend bij vrouwen voor. Misschien omdat mannen het gewoon doen?
» Reageer (0)
27-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiër trouwt met veertien vrouwen


Indiër trouwt met veertien vrouwen


http://img44.imageshack.us/img44/7099/trouwtmet14vrouwen.jpgEen 40-jarige Indiër heeft een bijzondere prestatie geleverd. De ingenieur van luchtvaartmaatschappij Air India slaagde er in om in 2,5 jaar met liefst veertien vrouwen te trouwen. Dat meldt de krant Times of India

Tushar Waghmare, inwoner van Mumbai, gaf zich op een datingsite uit als gescheiden man of als weduwnaar. Zijn aanstaande echtgenotes informeerden doorgaans niet of nauwelijks naar het verleden van de man. Ze waren vooral onder de indruk van zijn functie en het bijbehorende, voor Indiase begrippen hoge salaris van 70.000 rupiah (ongeveer 1.000 euro).

Kostwinner
Na verloop van tijd was zijn salaris niet meer toereikend om de lasten van zoveel huwelijken te dragen. Maar een aantal van zijn vrouwen had ook goed betalende banen, en zij werden al snel kostwinner.

Tegen de lamp
De man zag al zijn vrouwen geregeld. Als excuus voor zijn vaak langdurige afwezigheid gebruikte hij zakenreizen in afgelegen deelstaten van India. Begin augustus liep hij uiteindelijk tegen de lamp, omdat hij onvoorzichtig werd.

Toevallige ontmoeting
Twee vrouwen kwamen elkaar per toeval tegen in een van de vele appartementen waar de man zijn echtgenotes trof. Ze raakten in gesprek, kwamen er achter dat ze allebei met Waghmare getrouwd waren en stapten naar de politie. Die begon vervolgens een onderzoek naar de man.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gras afmaaien maakt gelukkig


Gras afmaaien maakt gelukkig

Chemische stoffen in de geur van vers gras zorgen ervoor dat mensen gelukkig en ontspannen worden. Ook blijkt uit onderzoek dat het geheugenverlies kan voorkomen op latere leeftijd.

Emoties en geheugen
Australische wetenschappers ontwikkelden een parfum, Serenascent, dat naar vers gemaaid gras ruikt wat stress vermindert en goed is voor je geheugen. Het combineert drie chemische stoffen die vrijkomen wanneer verse groene bladeren geknipt worden. Die stimuleren voornamelijk de delen van de hersenen verantwoordelijk voor emoties en geheugen. Uit onderzoek blijkt dat dieren die aan het parfum blootgesteld werden, geen schade aan de hersenen opliepen na chronische stress. Dit kan namelijk op latere leeftijd geheugenverlies veroorzaken.

Bossen
Professor Lavidis kwam op het idee van het parfum nadat hij een wandeling in de bossen maakten. "Ik wandelde drie dagen tussen de bomen en het voelde alsof ik terugkwam van een vakantie van drie maanden. Toen besefte ik nog niet dat dit kwam door de chemische stof van pijnbomen en gras die me gelukkig en ontspannen maakte", aldus de onderzoeker. Het parfum gaat volgende maand in productie en zal iets meer dan 5 euro kosten. Je kunt het als huisparfum gebruiken of aanbrengen op je lakens, een zakdoek of je kledij.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solozeilende Laura (13)


Solozeilende Laura (13) eerder tegengehouden in Engeland

Vinden jullie dat Laura alleen de wereld mag rondvaren ?
De 13-jarige Laura Dekker is dit voorjaar door de Britse autoriteiten tegengehouden toen ze in haar eentje van Engeland naar Nederland wilde zeilen. Dat zei haar advocaat Peter de Lange vandaag naar aanleiding van berichtgeving in de Nederlandse krant de Volkskrant.
 
Haar vader wilde in eerste instantie niet naar Engeland komen omdat hij vond dat Laura prima in staat was de reis te maken, maar werd daartoe gedwongen omdat de autoriteiten haar niet wilden laten gaan. Ze zou in een kindertehuis zijn geplaatst, maar dat wilde De Lange niet bevestigen. "Laten we het erop houden dat er even op haar is gelet."

"Niet strafbaar"
De vader van Laura, eenmaal aangekomen in Engeland, liet zijn dochter toch alleen terug naar Nederland zeilen. "Dat is ook helemaal niet strafbaar, niet van hem en niet van haar", aldus De Lange, die niet uitsluit dat Laura werd tegengehouden na een tip uit Nederland.
De Lange benadrukt dat Laura eerder door de autoriteiten is tegengehouden, toen zij alleen op bijvoorbeeld het IJsselmeer of langs de Nederlandse kust zeilde. "Maar dat leverde nooit een probleem op, want het is niet illegaal."
 
De kinderrechter in Utrecht beslist morgen of de ouders van Laura worden beperkt in het gezag over hun dochter. Ze wil alleen de wereld rondzeilen. Haar ouders steunen de plannen voor de twee jaar durende reis. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geld niet meer geblokkeerd na overlijden partner


Geld niet meer geblokkeerd na overlijden partner


http://img103.imageshack.us/img103/4536/geld.jpgVanaf maandag worden bankrekeningen na een sterfgeval niet meer geblokkeerd. Nu worden bij een sterfgeval nog alle rekeningen van de betrokkene en van zijn (huwelijks)partner geblokkeerd. Dat leidde vooral bij een onverwacht overlijden soms tot schrijnende situaties, waarbij nabestaanden wekenlang zelfs geen geld hebben om boodschappen te doen. Mensen hebben door het gebruik van bankkaarten immers steeds minder cash in huis.

Maximum 5.000 euro
Vanaf maandag kan de langstlevende tot de helft van het bedrag dat op alle rekeningen samen staat, vrij afhalen, weliswaar tot een plafond van 5.000 euro.

Wie meer dan het toegestane bedrag opneemt, hangt sancties boven het hoofd. Om te beginnen wordt de langstlevende dan automatisch geacht de erfenis te hebben aanvaard, ook als die meer schulden dan geld of vastgoed bevat. Meteen vervalt ook de mogelijkheid om de erfenis "onder voorbehoud van boedelbeschrijving" te aanvaarden.

Daarnaast kan het te veel opgenomen bedrag afgetrokken worden van het deel van de erfenis dat de langstlevende wettelijk toekomt, als de andere erfgenamen daar om vragen.

» Reageer (0)
26-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Justine Henin werkt aan comeback begin 2010


"Ook Justine Henin werkt aan comeback begin 2010"

Wordt de 'Allée Justine Henin' op Roland Garros weldra weer een 'Allez Juju!'?
Terwijl Kim Clijsters zich na een succesvolle comeback volop focust op de US Open van volgende week, worden de geruchten over een terugkeer van Justine Henin almaar hardnekkiger. Dat ook die andere 'Leading Lady' van het Belgische tennis aan een comeback zou werken, is niet nieuw, maar de krant Vers L'Avenir maakt het toch allemaal een stuk concreter. Haar beslissing zou zo goed als genomen zijn. Na haar demonstratiewedstrijden eind dit jaar in Charleroi (5 en 6 december) en Dubai zou Henin vanaf januari 2010 weer in competitie treden. Ze traint al enkele maanden weer, bevestigt haar entourage, maar officeel enkel om die exhibitiematchen voor te bereiden.

Zeg nooit 'nooit'
Toen Henin anderhalf jaar geleden onverwachts afscheid nam van het toptennis, kon ze een comeback niet uitsluiten omdat ze niet graag 'jamais' zegt. Ondertussen smeekte Henin-bewonderaar nummer 1 John McEnroe om haar terugkeer op de court en bevestigde 'Juju' al dat ze enkele exhibitiewedstrijden zou spelen. Daarnaast bouwt ze aan een carrière op tv en in het theater, maar na het lanceren van haar tennisacedemie heeft de tennismicrobe haar blijkbaar weer te pakken.

Vrouw Rodriguez
Elke Van Dongen-Rodriguez, de echtgenote van Carlos Rodriguez, de gewezen coach van Henin, gaf aan de krant toe dat er iets beweegt. "Er worden bepaalde dingen voorbereid, maar ik mag daar niets over zeggen". Volgens de woordvoerder van Henin traint de zevenvoudige winnares van een grandslamtoernooi opnieuw vaker, maar dan enkel om haar geopereerde knie weer soepel te krijgen.

Crisis
Naast de geslaagde terugkeer van Clijsters en het matige niveau van het vrouwentennis ziet Vers L'Avenir nog drie redenen voor een comeback. Henin mist het tennis, want die sport stroomt als het ware door haar aderen. Na een jaar decompressie kon ze fysiek de batterijen heropladen en heeft ze de goesting om te spelen teruggekregen. Verder zou ook de financiële crisis een rol spelen: haar scheiding van Pierre-Yves heeft Henin een fortuin gekost en haar investeringen hebben geleden onder de internationale crisis.

Overhaast
Tot slot zou Henin nu spijt hebben van haar overhaaste beslissing om te stoppen. Een week voor haar persconferentie om haar afscheid aan te kondigen, had Juju gezegd dat ze nog twee tot vijf jaar wilde spelen. Wie weet, probeert ze vanaf januari 2010 te jagen op haar 42ste titel in het enkelspel of zelfs haar achtste grandslamtoernooi.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdam laat je trouwen voor een dag

Amsterdam laat je trouwen voor een dag


http://img11.imageshack.us/img11/6136/huwelijke.jpgIn Amsterdam kan je volgende maand trouwen voor één dag. Het is één van de ludieke activiteiten die Stadsherstel Amsterdam in september organiseert tijdens de restauratie van fort Diemendam. In samenwerking met Wed and Walk biedt Stadsherstel verliefde stelletjes de kans om zich voor één dag met elkaar in de echt te laten verbinden in een werelderfgoedmonument van de Unesco, meldt de Telegraaf.

Wed and Walk
De organisatie Wed and Walk zorgt voor feestelijke kleding, boeketten in kunststof en plastic gouden ringen die men mag houden. Zelfs aan tissues is gedacht. Na afloop van de huwelijksvoltrekking kan men op het terrein terecht bij Più Di Caffè om een toost uit te brengen. Vanuit een brandweerwagen uit de jaren 50 voorziet Più Di Caffè het publiek van koffie, lekkernijen en andere dranken.

Zonsopgang
Het sprookje duurt tot zonsopgang. Bij de eerste zonnestralen is alles voorbij, en is het huwelijk niet langer geldig. De kosten voor trouwen voor één dag zijn €49,50.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canadees wil van kuiken een dinosaurus maken


Canadees wil van kuiken een dinosaurus maken


Een Canadese paleontoloog wil kippenembryo's manipuleren in een poging om er een dinosaurus van te maken. Zijn onderzoek zit nog in een beginfase, maar Hans Larsson heeft er goede hoop op dat hij in zijn opzet zal slagen. Alleen ethische en praktische redenen houden hem naar eigen zeggen nog tegen.

Evolutie
Larsson is vorser aan de McGill University in Montreal. Al jaren speurt hij naar fosssielen van prehistorische dieren. Hij spitst zijn onderzoek nu toe op de processen die er toe geleid hebben dat sommige dinosauriërs zijn geëvolueerd tot vliegende wezens.

Jurassic Park
Larsson werd geïnspireerd door discussies die hij had met Jack Horner, de paleontoloog die wetenschappelijk adviseur was bij de Jurassic Park-films. Deze Horner schreef onlangs een boek met de titel 'How to Build A Dinosaur'. In dit werk verwijst hij naar Larsson's experiment om een dinosarus te brouwen uit een kippenembryo. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.80 procent mannen tevreden over uiterlijk

80 procent mannen tevreden over uiterlijk

Ruim vier vijfde (82 procent) van de Belgische mannen is best tevreden met wat ze te zien krijgen in de spiegel. De helft geeft echter toe duidelijk minder in vorm te zijn dan vijf jaar geleden. Dat blijkt uit een enquête van Besins Healthcare bij vijfhonderd mannen tussen 35 en 55 jaar.

Figuur en meer haar
Als ze iets mochten veranderen, zou bijna de helft iets laten doen aan zijn figuur. Een derde kiest voor meer haar en meer vitaliteit, maar ook de huid (30 procent) scoort hoog.

Opmerkingen
Eén op drie mannen moet toegeven al opmerkingen te hebben gekregen over haarverlies of hun slinkende vitaliteit. Dat draagt waarschijnlijk bij aan de zorgen die steeds meer mannen zich maken over hun uiterlijk en de veroudering.

Veroudering
Veroudering heeft volgens de Belgische mannen vooral een impact op hun vitaliteit (20 procent), het haar (11 procent) en de huid (5 procent). Bijna één op drie heeft nog steeds meer dan één keer seks per week.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Olifantje kan geen afscheid nemen van overleden mama

Olifantje kan geen afscheid nemen van overleden mama


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/08/24/641997/olifantje-kan-geen-afscheid-nemen-van-overleden-mama_5_460x0.jpgEen Hongaarse dierentuin is het decor geworden van een schrijnend dierenverhaal. Een 2-jarig Afrikaans olifantje kan maar moeilijk afscheid nemen van zijn onlangs overleden moeder.

Moeder-olifant Yoki (19) overleed enkele dagen geleden aan een tumor in haar milt. Haar kleintje Jumaane begreep eerst niet goed wat er gebeurd was en bleef maar liefst 14 uur lang dichtbij het lichaam van zijn moeder hangen.http://img20.imageshack.us/img20/1184/olifantje.jpgHij klom op haar rug en wreef tegen haar hoofd om aandacht te trekken en haar weer levend te maken.

Uiteindelijk moesten de verzorgers het lichaam van de dode olifant weghalen uit het olifantenverblijf. Voor Jumaane was dat een hartverscheurend afscheid. Sinds zijn mama weg is, horen de verzorgers het kleine olifantje voortdurend huilende geluiden maken en zien ze hem zoeken naar mama Yoki.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag is meest ongelukkige dag

Woensdag is meest ongelukkige dag
Volgens nieuw onderzoek is niet maandag, maar wel woensdag de meest ongelukkige dag van de week. Woensdag zorgt voor de midweek blues.

Zondag
Wiskundigen aan de universiteit van Vermont bestudeerden 2,4 miljoen blogs en berichten op Twitter de afgelopen vier jaar. Zij ondervonden dat zondag de gelukkigste dag van de week is. Op die dag denken mensen positief terug aan hun zaterdagavond.

Werk
De tweede gelukkigste dag is maandag. Die dag zijn de herinneringen aan het weekend nog vers. Pas op woensdag verdwijnen die gedachten en eist het werk weer alle aandacht op.
Volgens de wiskundigen is de analyse correct. Door op blogs te kijken waren de vorsers in staat om mensen te observeren in een omgeving waar ze eerlijk zijn.

Obama en Jackson
De resultaten tonen ook aan dat de overwinning van Obama als de gelukkigste dag in de afgelopen vier jaar werd bekeken, de dood van Michael Jackson als de meest trieste dag.

» Reageer (0)
25-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen kunnen echt ziek worden van geuren


Mensen kunnen echt ziek worden van geuren

Mensen die fysiek ziek worden van het ruiken van een bepaalde geur, zijn niet gek. Zij associëren de lucht die ze ruiken met iets heel onaangenaams en krijgen daar een overdreven lichamelijke reactie van. Hun ziekte zit dus niet "tussen hun oren", zoals vaak wordt aangenomen.
 
Dat concludeert de Nederlandse Patricia Bulsing, die promoveert aan de universiteit van Utrecht op een onderzoek naar geuroverlast.

Erkende stank
Het onderzoek gaat niet alleen over 'erkende' stank als de lucht van mest of chemische processen, maar ook over parfum- en bloemengeuren en gewone lichaamsluchtjes.

Zij stelde vast dat mensen een lekker geurtje niet meer zo aangenaam vinden, als met grote letters op de parfumfles staat: "Pas op, parfum kan giftig zijn."

Proefpersonen die geleerd hadden om bepaalde luchtjes te associëren met een pijnprikkel, roken die lucht daarna ook echt anders.
 
Ziek van de stank
Volgens Bulsing bewijst dit dat wie in een stinkende omgeving woont, zoals een vuilstortplaats of een chemische fabriek, echt ziek kan worden van de stank.

De overheid en industrie kunnen fysieke klachten dan ook niet meer afdoen als inbeelding. Ook het toenemende aantal mensen dat zegt allergisch te reageren op parfum, geurkaarsen en bloemen kan heel goed gelijk hebben.

Vergelijking
Bulsing vergelijkt het ziek worden van een op zich ongevaarlijke lucht met het misselijk worden na te veel eten: "Wie zich wel eens helemaal ziek heeft gegeten, moet de lucht van dat bepaalde voedsel daarna een tijdje niet meer ruiken. Dan draait de maag zich gelijk weer om."

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders vragen discipline op school

Ouders vragen discipline op school
Nederlandse moeders en vaders willen graag dat scholen strenger, ordelijker en gedisciplineerder worden. De scholen dragen ook te weinig kennis over, en halen niet het beste uit hun kinderen naar boven, vinden Nederlanders. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf.

Voldoende
Ouders waarderen het Nederlandse onderwijs met een kleine voldoende: een 6,7 voor de basisschool en een 6,5 voor de middelbare school.

Opvallend is dat ouders aan het begin van de schoolloopbaan (het kleuteronderwijs) veel positiever zijn dan aan het einde, bij het middelbaar of het voortgezet onderwijs.

Streng maar rechtvaardig
Tachtig procent verkiest de strenge, maar rechtvaardige docent. Ruim zestig procent vindt het beter wanneer leraren zich niet meer bij de voornaam laten noemen en 56 procent pleit voor het herinvoeren van strafregels. Meer dan eenderde vindt dat de school van hun kind te soft optreedt tegen pesters.

"Realistisch rekenen"
De ouders willen dat scholen meer aandacht besteden aan spellen, rekenen, grammatica, leesvaardigheid en feitenkennis. Onlangs nog klaagde hoogleraar wiskunde Jan van der Craats van de Universiteit van Amsterdam het rekenonderwijs in de lagere school aan. Jonge kinderen leren daar 'realistisch rekenen', waardoor ze getallen leren schatten in plaats van te berekenen.

In welke mate Belgische ouders hetzelfde denken is niet bekend. Toch blijkt uit de populariteit van het vrij onderwijs, dat bekend staat als strenger, dat ook ouders hier waarde hechten aan discipline.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelvormige vrouwen lopen hoger risico op astma


Appelvormige vrouwen lopen hoger risico op astma

Vrouwen die een taille hebben met een omtrek van meer dan 88 cm lopen een hoger risico om astma te krijgen, zelfs al is hun lichaamsgewicht normaal.Zwaarlijvigheid verhoogt de kans op astma, maar een studie van het kankercentrum van de universiteit van Berkeley toont aan dat het gewicht dat vrouwen rond hun middel dragen daarin doorslaggevend is. Dat meldt de online editie van de BBC.

De onderzoekers analyseerden de gegevens van meer dan 88.000 leraressen. De resultaten toonden aan dat vrouwen met overgewicht meer dan 40% meer kans op astma hadden dan vrouwen met een normaal gewicht. Astma kwam dubbel zoveel voor bij zwaarlijvige vrouwen en meer dan drie keer zoveel bij extreem zwaarlijvige vrouwen.
Tailleomtrek betere indicatie dan BMI?
Wat de onderzoekers het meest in het oog sprong, was dat vrouwen met een normaal lichaamsgewicht maar met een taille van meer dan 88 centimeter ook een verhoogd risico vertoonden: een derde hoger dan bij vrouwen met een 'normale' taille.

Vet rond organen
Als maatstaf voor zwaarlijvigheid wordt doorgaans de BMI (body mass index) gehanteerd, maar sommige wetenschappers oordelen dat de tailleomtrek een zinvoller standaard is omdat het een betere aanduiding is van vetophoping rond de organen. Het vet rond de organen kan voor ontstekingen zorgen die in verband staan met astma.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis bier voor wie wc-bril van café terugbrengt


Gratis bier voor wie wc-bril van café terugbrengt


http://img195.imageshack.us/img195/2424/wcbril.jpg


Een Nieuw-Zeelandse cafébaas looft een beloning van 50 euro uit - te gebruiken als zuipkrediet - voor wie de wc-bril terugbrent die vorige week uit het toilet van de kroeg werd gestolen. Na 15 jaar is een onverlaat verdwenen met de doodgewone plastic bril. Om nostalgische redenen denkt uitbater Trev Inwood er niet aan om de wc-bril te vervangen.

"Dat is geen optie", zegt de man uit Christchurch. "We zijn allemaal zodanig vertrouwd met onze bril dat we het originele exemplaar terugwillen".

Toeloop
Trev Inwood plaatste een advertentie in een lokale krant waarin hij de originele beloning uitlooft. Het hoeft geen betoog dat er zich al ettelijke Kiwi's - tuk op een lading gratis pinten - hebben aangeboden met een pastic wc-bril onder de arm.

Jury
Het originele exemplaar is evenwel nog niet opgedoken. "Samen met een paar vaste klanten beoordelen we de brillen die worden aangeboden. Fraudeurs maken zeker geen kans op de beloning want stuk vooor stuk weten we zeker hoe de enige echte wc-bril aanvoelt".

» Reageer (0)
24-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Online hulp werkt beter bij depressie


Online hulp werkt beter bij depressie


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/depressief.jpg?t=1251112190Mensen die aan een depressie lijden, zouden online begeleiding kunnen krijgen. Deze therapie werkt beter en zo zouden de lange wachttijden kunnen verdwijnen om een arts te raadplegen. Dat maakt nieuw onderzoek duidelijk.

Een studie onder 300 patiënten maakt duidelijk dat cognitieve gedragstherapie (CGT) twee en een halve keer meer kans biedt om te herstellen van psychische problemen dan degenen die de reguliere zorg bij een huisarts volgden.

Chatroom
Eén op de zes volwassenen lijdt aan chronische depressie of angst. Online kan de hulp een alternatief bieden voor het groeiend probleem. Onderzoeker Kessler van de Universtiteit van Bristol ziet heil in het gebruik van de online instant messenger. Daarbij krijgen ze online een aantal afspraken doorgestuurd die moeten worden uitgevoerd. "Misschien helpt het om de dingen neer te schrijven omdat je zo meer moet nadenken. Het is alsof je in een chatroom zit met je therapeut".

Herstel
Bij het onderzoek bleken de online sessies heel wat vruchtbaarder en herstelden de patiënten na vier maanden opmerkelijk sneller. "Voordeel is dat dergelijke hulpverlening haalbaar en aantrekkelijk is. Vooral in gebieden waar de toegang tot psychologische behandeling schaars is, biedt deze gedragstherapie alleen maar voordelen".(br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daglicht helpt vermageren


Daglicht helpt vermageren
Om kilo's kwijt te raken, zoek je maar beter de buitenlucht op. Britse onderzoekers ontdekten dat daglicht de vetverbranding in het lichaam stimuleert. Ook de koude wintermaanden zouden ideaal zijn om op gewicht te blijven.

Bruin vet
Eén en ander heeft te maken met de aanwezigheid van bruin vetweefsel (BAT). Dit vet verhoogt de verbranding van calorieën. Wanneer we het koud hebben, wordt deze reactie gestimuleerd en kunnen we zo meer gewicht verliezen. Bruin vet kan 300 keer meer warmte vrijmaken door verbranding dan andere weefsels in ons lichaam. Door het gebruik van centrale verwarming hebben we het nog zelden koud en maken we nog maar weinig gebruik van deze verbrandingskracht.

Winter
Volgens professor Michael Symonds van de Universiteit van Nottingham, is dit bruine vet vooral aanwezig bij vrouwen. Volgens hem wordt de verbranding niet alleen door koude temperaturen, maar ook door daglicht, gestimuleerd. Hij hoopt met deze resultaten nieuwe manieren te vinden om de vetverbranding tijdens de winter te blijven stimuleren.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongens wilden kankerpatiëntje (5) in brand steken


Jongens wilden kankerpatiëntje (5) in brand steken


http://img19.imageshack.us/img19/5520/kankerpatientje.jpg


Een kankerpatiëntje van vijf is het slachtoffer geworden van een brutale aanval. Twee jongens hebben geprobeerd om haar in brand te steken. Het meisje dat langzaam blind wordt, verkoopt intussen al haar speelgoed. Ze wil met de opbrengst nog een keer op reis met haar broers en zussen.

Buur brengt redding
De jongens hielden haar op de grond en spoten deodorant in haar gezicht. Ze wilden haar zo in brand steken. Gelukkig voor het meisje konden de buren nog net op tijd ingrijpen. "Het meisje was in de tuin aan het spelen in Halifax toen ze plots benaderd werd door twee jongens. Ze vielen haar aan en gooiden haar op de grond. Daarna spoten ze deodorant in haar gezicht", aldus een woordvoerder van de poltie. "Ze probeerden haar gezicht in brand te steken maar de poging mislukte." Toen Scarlett hulp kreeg van een buur, gingen de twee tieners lopen. De politie zoekt intussen getuigen van het incident.

Speelgoed verkopen voor reis
De moeder van het kind is er het hart van in en wil verhuizen. "Ik wil hier weg. Hoe sneller, hoe liever", aldus Paula (38). "Het is immers niet de eerste keer dat ze aangevallen werd. Haar hersentumor wordt alsmaar groter. Mijn meisje wordt zieker en dit kunnen we dan ook missen als kiespijn." Volgens buurvrouw Adele Brearly (30) stond het meisje helse pijnen uit. Het meisje is al uit een oog blind en verkocht voorbije maand al haar speelgoed. Ze wil nog een keer met haar familie op vakantie gaan voor ze helemaal blind wordt. Samen met Nathan (19), Kai (8) Finlay (6) en Hollie (16) wil ze naar een zonnig strand. Het meisje krijgt chemo en haar familie hoopt dat ze nog sterk genoeg zal zijn om de reis te maken.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook mannen slachtoffer van seksuele intimidatie

Ook mannen slachtoffer van seksuele intimidatie


http://img8.imageshack.us/img8/7347/kantoor.jpgSteeds meer mannen worden het slachtoffer van seksuele intimidatie op de werkvloer door hun vrouwelijke overste. Dat toont Australisch onderzoek aan. Uit angst niet serieus genomen te worden, zwijgen de mannelijke slachtoffers.

Macht
Meer dames bekleden topposities en dat laat zich voelen. Ook op het vlak van ongewenste intimiteiten. "De tijd dat vrouwen op de werkplek werden gedomineerd, is voorbij", dixit een Indische zakenvrouw op Express.be. "Alleen draaien de seksuele avances die vrouwen maken, eerder over macht dan over de seks".


Zwijgen
Op dergelijke intimiteiten rust nog een groot taboe. De meeste mannen durven bij hun werkgever niet te klagen uit vrees weggelachen te worden. Daardoor zwijgen de meeste slachtoffers. Een spijtige zaak, want volgens het Nederlandse Ministerie van Sociale Zaken leiden dergelijke activiteiten tot heel wat ziekteverzuim. Ook kan iemand ernstige psychische schade ondervinden. Werkgevers zijn sowieso verplicht werknemers te beschermen tegen dergelijk misbruiken. Dat geldt ook voor mannen.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit loopt 30 kilometer met blote voeten op glasscherven


Brit loopt 30 kilometer met blote voeten op glasscherven

Een Brit heeft het wereldrecord blootsvoets op glas lopen verbroken. Nigel Jardine liep dertig kilometer over scherven voor een goed doel.  

Jardine (56) liep 1060 meter per uur op een achthoekig circuit van glasscherven bij het Bageecha restaurant in zijn woonplaats Horsforth. Hij brak daarmee het vorige record van 960 meter. Vervolgens hield de sport- en motivatiecoach het 27,5 uur vol tot hij dertig kilometer had afgelegd.  

Kindermishandeling
De opbrengst gaat naar Action for Children, een organisatie die zich inzet tegen kindermishandeling. Jardine zegt zelf als kind mishandeld te zijn. Het gebroken glas is symbolisch: je loopt voorzichtig en probeert pijn te vermijden. (br.hln)
» Reageer (0)
23-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk water past bij welk gerecht?


Welk water past bij welk gerecht?


De afbeelding “http://www.writersblock.net/099/lib/2-3a.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


In trendy restaurants in New-York bestaan ze al langer, watersommeliers die de klanten een waterkaart voorschotelen, hen begeleiden bij de keuze en hen informatie geven over de smaak en de oorsprong van het water. In België is dat nog niet het geval. Wel is het handig te weten wat watersommeliers aanraden bij welk gerecht.

Geen plat water
Volgens watersommelier Peter De Vos drink je beter geen plat water bij de maaltijd. Plat water gaat de maag snel vullen. Net daarom is de platte variant uiterst geschikt voor als we willen afvallen. Anders is het bij de maaltijd. Is het water zeer koud, kan het zelfs als een baksteen op je maag liggen. Plat water drink je de hele dag door, maar niet bij de maaltijd.

Als aperitief is schuimwater ideaal. Dat is koolzuurhoudend water waaraan sap van muscaatdruiven is toegevoegd. Het opent de eetlust en is zoet van zichzelf zonder toegevoegde suiker. Merken: Souverain Renard en World Domaine.

Bij het voorgerecht: kies slechts voor één glas sterk bruisend water, bijvoorbeeld Perrier, Spa Rood, Taunus Quelle. Een geweldige prikkel om de maag in werking te stellen zonder ze te vullen.

Bij het hoofdgerecht is zachtbruisend water zoals Bru, Voss, San Pellegrino, zachte Acqua Sorgente Fresca, Spa Groen, Llanllyr, Apollinaris of Elzenham ideaal. De smaak van het water blijft liefst zo neutraal mogelijk zodat hij niet gaat concurreren met het gerecht. Een uitzondering vormen visgerechten en gerechten met fluweelzachte sauzen zoals roomsaus of waterzooi. Hier zijn sterk gemineraliseerde tafelwater als Badoit, Stiftsquelle of Tönissteiner een goede keuze.


Bij het dessert is plat bron- of mineraalwater aangewezen. Het zal de laatste gaatjes vullen.

Lichte bruis
Wil je maar één type serveren, kies je beter voor water met bruis. Bij gerechten met een zeer uitgesproken, pikantere smaak, hoort een sterker bruisend water. Alle andere gerechten zijn beter af met lichte bruis. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien dingen die je niet wil horen over zijn ex


Tien dingen die je niet wil horen over zijn ex

Iedereen heeft zijn liefdesgeschiedenis en een ex-partner hoort daar nu eenmaal bij. Al zijn de meeste dames nieuwsgierige zieltjes, er zijn zo van die dingen die we liever niet horen over zijn ex. Onwetendheid is af en toe een zegen.
 
10. "Ze was wild en gek". 
Vertel een vrouw nooit over je vroegere escapades. Niet alleen beelden we alle gekke standjes in met je ex, maar je bedgeheimen biecht je niet op. Wie weet wat hij over jou straks zal vertellen?

9. "ze leek wel een model' of 'ze zag er niet uit'"
Hoe we het uiterlijk van een ex beoordelen, ligt moeilijk. Als ze er foeilelijk uitzag, vragen we ons af waarom hij geen betere partij kon krijgen. Is ze te mooi, voelen we onszelf onzeker. Beter is onverschillig te reageren op de vraag hoe ze er uitzag. 'Ze zag er best ok uit', stemt nog het meest tevreden.

8. "We waren een mooi koppel"
Al zag iedereen jullie als een droomkoppel en had je ex bij iedereen een streepje voor, vertel het niet.

7. "Ze werkte in een lingerieshop"
Vrouwen willen niet wedijveren met een dame die een heel assortiment van sexy lingerie ter beschikking heeft. Dat éne dure niemendalletje dat we speciaal voor hem kochten, geeft een speciaal gevoel en dat willen we zo houden. De idee dat hij alles al gezien heeft, maakt onzeker.
 
6." Ze spreekt vijf talen, werkt aan een boek en is zeer succesvol. Hoe doet ze het toch?"
Succesvolle vrouwen die alles kunnen, doen onze eigen successen en bijdragen wankelen. 

5. "Mijn ouders waren gek op haar"
Constant vragen vrouwen zich af hoe ze bij de schoonfamilie overkomen. Vergeleken worden met je ex, is wel het laatste wat zij wil. 
 
4. "Ze brak mijn hart"
Wie ooit stelde dat vrouwen op een man met een gebroken hart en ziel vallen, heeft het goed mis. Iedereen kampt met ontgoochelingen uit vroegere relaties, alle begrip daarvoor, maar er constant over blijven zeuren haalt niets uit.
 
3. "Ze stripte er graag op los"
Stripper of niet, we willen niet horen hoe ze met  haar intiemste delen te koop liep. Niet alleen vragen we ons zo af wat hij ooit zag in haar nymfomane trekjes, tegelijk doet het denken aan lelijke ziektes.
 
2. "We deden avontuurlijke reizen"
Zelfs de meest rationele, logisch denkende meid wordt een tikkeltje jaloers bij het horen van alle avontuurlijke escapades met zijn ex. Stiekem dromen we ervan dat alle avonturen nieuw en opwindend zijn. Dat hij deze met zijn ex al heeft meegemaakt, zet een domper op alles.

1. "Mijn ex deed het zo"
Vergelijk haar nooit ofte nimmer met een ex-vrouw. Tenzij hij je graag zeer kwaad wil krijgen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo wordt zelf verven weer leuk!

Zo wordt zelf verven weer leuk!


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/08/19/630524/zo-wordt-zelf-verven-weer-leuk_1_515x0.jpgIedereen kan schilderen, en zeker met het juiste materiaal en een goede voorbereiding. Wij zetten enkele tips op een rij om een geslaagd verfdagje te houden.

Hoeveel verf heb je nodig?

Hoeveel liter verf je nodig hebt, is afhankelijk van het type ondergrond en het type verf. Hoe grover de structuur van de ondergrond, hoe meer verf je nodig hebt. Ook de kleur is bepalend. Ga je voor chocoladebruin op een witte ondergrond, dan kan je best eerst een gekleurde primer of grondlaag aanbrengen. Maar ook dan zullen er meerdere lagen nodig zijn, omdat het kleurverschil tussen de ondergrond en het eindresultaat groot is. Een gemiddelde leidraad voor de verschillende types verf, is:
• lak: 1 liter / 14 m2 (per verflaag)
• muurverf: 1 liter / 8 m2 (per verflaag)
• structuurverf: 1 liter / 3 m2 (per verflaag)
Welke verf?

Wordt het acrylverf of alkydverf? Een technisch woordje uitleg om je verfkeuze van lak te vergemakkelijken. Acrylverf is een duurzame, krasbestendige en slijtvaste verf op waterbasis. Deze verf heeft weinig geur, droogt snel en is daarom heel geschikt voor gebruik binnen. Ook alkydverf is duurzaam, kras- en slijtvast, alleen droogt deze verf minder snel. Tijdens en na het schilderen blijft er ook een tijdje een verflucht hangen. Muurverf is meestal watergedragen. Net als acrylverf drogen muurverven snel en hebben ze weinig geur.
Welke glans?

Als je voor glans kiest, moet je er bij stil staan waar je de verf gaat gebruiken. Mat, zijdeglans en hoogglans kennen eenzelfde kwaliteit, maar verschillen sterk in effect en hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Zo zijn matte verven het minst glad en camoufleren ze het best. Ze verbergen oneffenheden en stralen rust uit. Zijdeglans geeft je muren een mooie, lichte glans en kan je gemakkelijker afwassen. Wel zie je oneffenheden iets beter. Met hoogglans teken je voor een prachtig lichtspel en ben je zeker van een optimale afwasbaarheid. Doordat het oppervlak erg glad is, krijgt vuil ook minder kans om zich te hechten. Anderzijds betekent hoogglans ook dat je oneffenheden in de ondergrond beter ziet. Lakverven zijn verkrijgbaar in hoogglans en zijdeglans. Muurverven zijn in principe mat maar er zijn ook glanzende muurverven verkrijgbaar. Grondverven en schoolbordverven zijn altijd mat.
Rol of borstel?

Rollers zijn ideaal voor grote oppervlakken. Het type roller, de grootte en de bekleding bepaal je aan de hand van het oppervlak dat je gaat verven en het type verf dat je gebruikt. Is de muur glad, gebruik dan een rol met een normale vacht. Op een muur met structuur of een gemetselde muur kies je een rol met lange haren. Voor lakverf gebruik je best een mohair rolletje of een fluwelen rolletje. Een schuimrolletje dient om na te rollen, niet om verf mee aan te brengen. Voor delicate randjes en kleine hoekjes en kantjes is een borstel nodig. Kies een borstel van synthetische haren gecombineerd met varkenshaar voor acrylverf. Bij alkydverf heb je een wat stuggere verfborstel van varkenshaar nodig – dat zijn meestal zwarte borstels.
Volgorde van schilderen

Als je een hele ruimte onder handen neemt, begin je best bij het plafond. Schilder daarna de muren. Zodra de muren goed droog zijn, kan je deuren, ramen en kozijnen doen.
Verf aanbrengen

Tijd om écht te beginnen dan. Verdeel een eerste laag verf met de rol eerst in verticale richting, van boven naar beneden in een aantal stroken, en rol er vervolgens in horizontale richting over. Strijk nog eens licht na van beneden… het eerste vak is klaar! Ga zo verder tot het hele oppervlak in een nieuw kleurtje zit. Zorg ervoor dat de verschillende vlakken elkaar altijd wat overlappen.
Opgeruimd staat netjes

Bij acrylverf kan je het gereedschap uitspoelen met warm water en zeep in een emmer. Voor alkydverf heb je een verfverdunner nodig, bijvoorbeeld white spirit. Laat al je borstels na het reinigen hangend drogen. Verfrestanten, verdunner en lege verfblikken horen bij het klein chemisch afval, in te leveren bij het containerpark in je gemeente.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchtballon moet noodlanding maken in Geraardsbergen


Luchtballon moet noodlanding maken in Geraardsbergen


Foto Tristan Van Tilborgh

Een luchtballon heeft gisterenavond een noodlanding moeten maken op de parking van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Geraardsbergen.

Het gevaarte vloog een half uur lang op zeer lage hoogte rond het centrum van Geraardsbergen, maar raakte daar niet weg omdat er te weinig wind stond. De luchtballon had tijdens zijn vlucht al twee daken geraakt en landde uiteindelijk op de parking van het ziekenhuis.

Alle inzittenden kwamen er met de schrik vanaf.

» Reageer (0)
22-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melodieën van dag en nachthttp://img7.imageshack.us/img7/6928/groetjesathea.jpgmelodieën van dag en nacht
dringen door tot diep in je ziel
muziek die je raakt zonder het te weten
die brengt je in extase
verandert tranen tot een lach

levens komen en gaan
worden één met de muziek en één met elkaar
blues...rock of chansons
muziek is overal en maakt je
breekbaar of juist sterk

liefde, verdriet, vreugde of spijt
klinken door op dichtbeschreven vellen
noten voor momenten... fragmenten van tijd
met elkaar verbonden door een notenbalk

een lied zegt meer dan honderd woorden
maar honderd woorden in een lied
maken het afscheid niet minder moeilijk
en doen tranen niet teniet...
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zijn glas over hem vertelt...


Wat zijn glas over hem vertelt...


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/08/20/632635/wat-zijn-glas-over-hem-vertelt_1_515x0.jpgJe spot een knappe man op café en wil er graag op afstappen? Kijk dan eerst even naar de manier waarop hij zijn glas vasthoudt, dat vertelt namelijk veel over hem.

Houdt hij zijn glas vast met wijd gespreide vingers en kijkt hij over de rand van zijn glas heen wanneer hij drinkt? Dan is hij op zoek naar leuk gezelschap en misschien zelfs een flirt.
Sociale verplichting

Mannen die het glas beschermend vasthouden, vinden op café gaan eerder een sociale verplichting. Wanneer hij zachtjes van zijn glas drinkt tijdens het gesprek betekent dat meestal dat hij niet meer geïnteresseerd is en weg wil.
Ice King

Na de Ice Queen is het nu tijd voor de Ice King. Deze man houdt zijn glas met gesloten vingers vlak bij zijn borstkas vast. Deze houding straalt onbereikbaarheid uit, en dat is hij ook. Dergelijke mannen vinden jouw gezelschap eerder een probleem dan een plezier.

Mannen met de fles in de hand zijn klaar voor een geweldig feestje. Ze hebben geen tijd om opnieuw te bestellen, of hun drankjes in een glas te gieten. Drinken en plezier maken is voor hen de enige bekommernis.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporten is beter op een nuchtere maag


Sporten is beter op een nuchtere maag

Wie sport en traint op een lege maag, breekt sneller vet af. Dat beweert hoogleraar Peter Hespel in het septembernummer van Bodytalk.

Vetten
Een training op de nuchtere maag stimuleert het vetmetabolisme. Tijdens de nacht verbruiken de hersenen alle suikerreserves in lever en bloed. Daardoor dient het lichaam de vetreserves aan te spreken voor de inspanningen. Vetten zijn de ideale brandstof voor het sporten.


Wie gegeten heeft, zal weinig of geen vetten inschakelen als energiebron. Die capaciteit wordt wel opgedreven als er 's ochtends niet gegeten wordt voor de training.

Lever
Ook de lever vaart er wel bij. Afvalstoffen worden zo in het bloed sneller omgezet in suikers, klaar voor verbranding in de spieren.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 erogene zones die mannen vaak vergeten


11 erogene zones die mannen vaak vergeten

Mannen snellen bij het voorspel vaak naar de borsten, de kont en de vagina. Omdat er veel zenuwuiteinden zitten in deze gebieden, zijn dat heel gevoelige plekjes. Maar het vrouwenlichaam heeft nog tal van andere erogene zones, als je haar hier streelt, komt ze al snel in de juiste stemming.

Haar
Een hoofdmassage of het strelen van de haren kan ontzettend ontspannend werken. Verwen haar door zachtjes met je handen door haar lokken te gaan. Of masseer haar in cirkelvormige bewegingen langs de haarlijn van de slapen tot de nek.


Nek
De nek was in Japan vroeger het meest aantrekkelijke lichaamsdeel van vrouwen. Dit plekje wordt ook vaak vergeten, maar onderschat de kracht niet van enkele zachte strelingen en kussen van haar haarlijn tot haar schouders.

Het sleutelbeen
Een mooi sleutelbeen kan heel sexy zijn bij een vrouw. Toon je appreciatie voor haar schoonheid met enkele aanrakingen en kussen. Ontkoop haar blouse net genoeg om dit lichaamsdeel te ontbloten en ga niet verder, zodat je je volledig op dit gebeid kunt concentreren. 

Onderkant van de rug
Plaats je hand in het openbaar op haar onderrug. Dit gebaar bewijst dat je haar wilt beschermen, zonder dat je te opdringerig bent. Als je alleen bent, kun je haar langs haar ruggengraat kussen en eindigen bij haar onderrug.

Achterkant knieën
Dit is een vergeten gebied voor veel mannen, maar het is wel heel gevoelig. Je kunt dit heel zachtjes strelen als ze een rok draagt, het ideale voorspel als jullie in gezelschap zijn.

Handpalmen
Dit plekje kun je heel subtiel strelen zonder dat anderen zich daar ongemakkelijk bij voelen, het zal haar kippenvel bezorgen en tonen dat je gevoelig bent. Eens je thuiskomt, zal ze meteen in de juiste stemming zijn.

Oorlel
Strelen, kussen en zelfs zachtjes bijten in het oorlelletje kan haar in extase brengen. Je kan ook voorzichtig zuigen aan de buitenkant van de rest van haar oor. Maar je tong er in duwen is 'not done'.Voeten
Met een voetmassage help je haar te ontspannen, gebruik een speciale olie of lotion. Ook haar tenen en enkels verdienen aandacht. Sommige vrouwen houden ervan dat er aan haar tenen wordt gezogen, anderen vinden dit walgelijk, vraag dus eerst of je dat mag.

Binnendijen
Raak haar binnendijen aan met zowel je handen als je mond zonder haar vagina aandacht te geven, dat laat haar smachten naar meer.

Bekken
Net als bij de binnendijen kun je haar hier kussen en likken, maar laat je niet verleiden om naar haar geslachtsorgaan te gaan, dat is voor later. Maak het voorspel langer door je plots te concentreren op een ander lichaamsdeel.

Elke vrouw is niet hetzelfde, dus het kan zijn dat jouw partner niet graag heeft dat je op haar oorlel zuigt. De praktijk zal je leren welke aanrakingen effect hebben en welke plekjes je moet vermijden.  (br.hln)

» Reageer (0)
21-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sushi eten van naakte vrouwen in Londen


Sushi eten van naakte vrouwen in Londen

In Londen kun je sushi eten van naakte modellen. Je moet 300 euro neertellen voor een avond met champagne, veel authentiek Japans eten en naakte vrouwen dus.

Japanse traditie
Nyotaimori, wat zoveel als presentatie van het vrouwelijke lichaam betekent, is al lang een traditie bij de Japanse elite. Nu bracht een Brits duo dit naar London. Nigel Carlos lanceerde dit concept samen met Nick Hepburn: "Londen heeft tal van Japanse restaurants. Maar eigenlijk doet niemand het juist volgens de Japanse traditie. Daarom bieden we avontuurlijke mensen deze unieke ervaring aan."

Geen stripclub
Voor de prijs van 300 euro krijg je champagne bij de aankomst, een maaltijd van 10 gangen traditionele sushi bereid door een echte Japanse chefkok, die je allemaal van een naakt vrouwenlichaam eet en een onbeperkte hoveelheid alcohol. Volgens Carlos is het een evenement voor klassemensen: "Het is allesbehalve een stripclub of een bordeel, dit is heel stijlvol en discreet. We kiezen ook voor kwaliteitsvolle producten, de klanten worden tot in de puntjes verzorgd. Dit is pure luxe."

Stiekem
Momenteel is het restaurant in een testfase. Het kreeg de naam 'Flash Sushi' en het is momenteel een clandestiene operatie, de diners worden stiekem georganiseerd op verschillende locaties, van verlaten industriële gebouwen tot grote villa's. Je eet samen met 12 tot 24 mensen. De diners worden één keer per maand georganiseerd. In maart 2010 kijken de organisatoren of het haalbaar is om zo'n restaurant te openen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bikini wordt zestig jaar


De bikini wordt zestig jaar

De bikini bestaat zestig jaar en heeft nog niets van zijn glamour verloren. Het miniscule stukje stof blijft de populairste strandmode.

Ontstaan
De bikini zorgde in 1949 voor een ware storm in de VS. Verschillende personen eisten de uitvindig op. Eén daarvan is de Franse Louis Réard. De man kwam met twee miniscule driehoekjes op de markt die de borsten dienden te bedekken en een even klein broekje. Zijn ontwerp zorgde voor heel wat protest. Toevallig werden die periode ook de eerste kernproeven gedaan op het eiland Bikini. Zo zou de naam zijn geboren.


Filmsterren
Het grote succes van de bikini komt eind jaren vijftig door filmsterren als Brigitte Bardot en Ursula Andress. Tot op de dag van vandaag wordt bondgirl Ursula Andress als de meest sexy babe met de bikini beschouwd. Zo blijkt uit een Britse enquête onder 1.000 vrouwen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prof werkt aan onzichtbare 'Harry Potter'-mantel


Prof werkt aan onzichtbare 'Harry Potter'-mantel

Een Britse wetenschapper werkt aan toepassingen die objecten onzichtbaar kunnen maken, meldt de BBC. Professor Ulf Leonhard haalt zijn inspiratie naar eigen zeggen onder andere bij Wonder Woman en de onzichtbare mantel van Harry Potter.

De geleerde werkt aan een blauwdruk op de Universiteit van St. Andrews en gebruikt daarvoor geometrie, licht en "een snuifje magie". Hij onderzoekt materiaal dat zelf het licht kan buigen, waardoor een object onzichtbaar wordt voor het blote oog.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede taal heeft directe impact op lezen in moedertaal


Tweede taal heeft directe impact op lezen in moedertaal
Mensen kunnen niet in hun moedertaal lezen zonder dat hun kennis van een tweede taal daarin meespeelt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Gent.

Uitschakelen?
Omdat woorden uit een tweede taal zelden binnendringen bij het lezen of spreken in de moedertaal, gingen wetenschappers ervan uit dat het menselijke brein erin slaagt om irrelevante talen eenvoudigweg uit te schakelen. Een onderzoek van de UGent heeft echter het tegendeel bewezen.

Interactie
De Gentse onderzoekers hebben aangetoond dat er een constante interactie plaatsvindt tussen de verschillende talen. Met 45 Nederlandstalige studenten die Engels als tweede taal opgaven, onderzochten ze de verwerking van woorden die qua vorm en betekenis hetzelfde of gelijkaardig zijn in het Nederlands en het Engels, zoals bijvoorbeeld 'film'. Uit metingen van oogbewegingen bleek dat de proefpersonen naar dat soort woorden tijdens het lezen opmerkelijk minder lang keken dan naar woorden die enkel in het Nederlands voorkomen.

Geheugen
Als woorden in ons geheugen beschikbaar zijn in verschillende talen, dan zal de activering van die woorden gemakkelijker verlopen. De tweede taal heeft dus een directe impact op het lezen, zelfs als de leestaal de moedertaal is, aldus de UGent.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant overleden na onrust in safaripark Beekse Bergen


Olifant overleden na onrust in safaripark Beekse Bergen

Een opstootje tussen de olifanten in safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek heeft vannacht het leven gekost aan de 23-jarige vrouwtjesolifant Olga. Dat maakte het Brabantse dierenpark deze middag bekend.

Onweer
Vermoedelijk is Olga vervelend ten val gekomen en geschept door een andere olifant. Hierdoor raakte zij zo ernstig gewond dat de verzorgers en de dierenarts hebben besloten haar te laten inslapen. Mogelijk heeft het onweer van gisteren tot onrust bij de dieren geleid.

Zimbabwe
Olga heeft 22 jaar in de Beekse Bergen doorgebracht. Zij werd als jong dier vanuit haar geboorteland Zimbabwe naar Nederland verscheept om bij te dragen aan een Europees fokprogramma dat moet helpen de soort in stand te houden. Zij heeft nooit nakomelingen gehad, maar was volgens het dierenpark wel zeer geliefd bij de bezoekers.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pavarotti and Friends

Pavarotti and Friends

Om het heel mooie liedje We are the World
te beluisteren druk op de foto


» Reageer (0)
20-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slanker door ijskoud voetbad


Slanker door ijskoud voetbad


Bruine vetten helpen te vermageren omdat ze witte, slechte vetten verbranden, ontdekten onderzoekers onlangs. Nu zeggen wetenschappers dat je deze afslankende vetten kunt activeren door een ijskoud voetbad te nemen of door in een koude kamer te zitten.

Nieuwe bruine vetten
In je lichaam zitten twee soorten vetten. De witte, die iedereen ondertussen kent, zitten onder de huid op je buik en dijen en zijn het resultaat van te veel te eten. Maar je hebt ook bruine vetten, die warmen je lichaam op door je metabolisme te versnellen, zodat je de slechte vetten gaat verbranden. Het is al langer geweten dat baby's bruine vetten rond hun schouderbladen hebben om hun lichaamstemperatuur na de geboorte hoog te houden. Maar tot recent werd gedacht dat bruine vetten verdwijnen bij het verouderen omdat je ze dan niet meer nodig hebt.

Extra calorieën verbranden
Maar onlangs bleek dat bruine vetten ook aanwezig zijn bij volwassenen en dat slanke mensen vaak meer bruin dan wit vet hebben. Dat kan verklaren waarom ze zonder moeite slank blijven, terwijl anderen snel verdikken. Wetenschappers denken zelfs dat dit bruin vet de nieuwste sleutel is om overgewicht aan te pakken. "We berekenden dat als je 85 gram bruin vet hebt dat maximaal gestimuleerd wordt, je 400 tot 500 extra calorieën per dag verbrandt", aldus professor Aaron Cypress.

Koude kamer of voetbad
Veel mensen hebben bruine vetten, ongeveer de helft van de mensen heeft een voorraad in hun nek, vrouwen hebben er meer van dan mannen. Onderzoeker Sven Enerback toonde aan dat deze vetten activeert. Hij liet vijf vrijwilligers in een koele kamer gedurende twee uur zitten. Daarnaast zette hij ze ook met hun voeten in een emmer met ijskoud water. Uit lichaamscans bleek dat deze bruine vetten geactiveerd werden telkens wanneer de lichaamswarmte van de proefpersonen zakte. Bij een ander onderzoek zaten 24 mannen gedurende twee uur in een kamer van 16 graden. Bij 23 van hen bleek dat hun bruine vetten actief waren, enkel bij de zwaarste man gebeurde dit niet. Toen ze het warmer kregen, waren hun bruine vetten niet langer actief.

Pil of injectie?
Nu gelooft professor Mike Cawthorne dat het mogelijk is om een pil te ontwikkelen die dat effect van bruin vet nabootst. Ook zou het mogelijk moeten zijn om bruin vet uit je lichaam te nemen, dat staal wordt dan vermenigvuldigd in een labo en weer geïnjecteerd. Voor de helft van de bevolking die geen bruine vetten hebben is er de mogelijk om de lichaamscellen te manipuleren deze te produceren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen verkiezen steeds kleinere auto's


Vrouwen verkiezen steeds kleinere auto's

De Opel Corsa is de populairste auto bij vrouwen, daarna volgen de Volkswagen Golf en Polo. Uit Nederlands onderzoek blijkt dus dat vrouwen een duidelijke voorkeur hebben voor kleine auto's.

Vrouwen jonger
Vrouwen kopen ook steeds vaker een zuinige wagen, exemplaren 's als Toyota Aygo, de Peugeot 107 en de Citroën C1 winnen aan populariteit, dat meldt De Telegraaf. Een niet verrassend resultaat is dat mannen veel vaker dan vrouwen een monovolume, auto met grote kofferbak of terreinwagen kopen. Wel opvallend is dat vrouwen zich veel jonger een nieuwe wagen aanschaffen dan mannen. Van iedereen die dit jaar een nieuwe auto kocht, was 40 procent van de vrouwen jonger dan 45 jaar, bij mannen was dit slechts 22 procent.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuur maakt je gelukkig


Natuur maakt je gelukkig

Mensen die veel tijd doorbrengen in de natuur zijn meer ontspannen, blijer en gelukkiger. Uit Nederlands onderzoek blijkt dat een natuurfoto ook hetzelfde effect op je welzijn heeft als een boswandeling.

Foto, geur of geluid
Uit het onderzoek blijkt dat mensen stress ontvluchten in de natuur, meldt De Telegraaf. Ze gaan dan wandelen in het park, op het strand of in de tuin zitten. Dit heeft namelijk een positief effect op het welzijn en het humeur. Het laat je ontspannen omdat je kunt vluchten van de dagelijkse sleur. Wat dan weer een positief effect op je gezondheid heeft en zorgt dat je efficiënter gaat werken. Ook toont het onderzoek aan dat je niet meteen uren moet reizen om de positieve invloed van de natuur te beleven. Blijkbaar maakt een foto, geluid of geur uit de natuur dezelfde gevoelens los.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbije nacht was warmste van het jaar

Voorbije nacht was warmste van het jaar


http://img34.imageshack.us/img34/8100/warmstenacht.jpgIn Ukkel is het kwik de voorbije nacht niet onder 22,6 graden Celsius gezakt. Dit is de warmste nacht van 2009 en één van de warmste van minstens de voorbije 6 jaar, laat meteoroloog David Dehenauw weten.

Record niet gesneuveld
Het absoluut record van 23,1 graden voor de hoogste minimumtemperatuur in Ukkel, van 2 juli 1952 en 13 juli 1923, is echter niet gesneuveld.

Bevekom
In Bevekom ging het kwik zelfs niet onder 23,7 graden, meteen de warmste plek van het land de voorbije nacht. Het koudst was het in Elsenborn met 13 graden.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frietjes gezondere snack dan chips


Frietjes gezondere snack dan chips


http://img199.imageshack.us/img199/4783/friet.jpgChips bevatten 510 calorieën per gram, terwijl dat bij frietjes slechts 350 calorieën per 100 gram is. Ook bevatten chips bijna drie keer zoveel vet.

Geribbeld is beter
Als je zin hebt in een vettige snack, kies je dus beter voor frietjes, zonder saus natuurlijk, dan voor chips. Light chips zijn al een betere optie, maar bevatten nog steeds 450 calorieën en 25 procent vet, dat meldt Bodytalk. Ben je op dieet, dan zijn geribbelde varianten ook beter dan de dunne soorten, want deze nemen minder vet op. Ook aardappelsnacks die in de oven gebakken worden zijn minder vetrijk, maar daar zitten dan wel weer meer suikers in.
» Reageer (0)
19-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verboden te stinken in Brits pretpark


Verboden te stinken in Brits pretpark

Waar gaan we naartoe...!!! Misschien lopen we binnenkort allemaal met een masker op om de luchtjes te zuiveren...!!!
Wanneer de temperaturen boven de 25 graden komen, verbiedt een Brits pretpark de armen omhoog te houden omdat de lichaamsgeurtjes dan ondraaglijk worden. "We ontvangen dan veel klachten", zegt Mike Vallis, directeur van Thorpe Park aan De Telegraaf. "Onze attracties zijn echt eng en mensen zweten meer door de angst."

Overlast
Vanaf vandaag is het bezoekers van een Brits pretpark verboden met hun armen in de lucht in de achtbaan te zitten. Reden: de directie van pretpark Thorpe Park in Chertsey (Surrey) wil niet langer dat onprettig ruikende mensen hun buren tijdens een ritje tot overlast zijn.

Buiten
Vandaag worden recordtemperaturen bereikt in Engeland. Aangezien er in het park een aantal spannende attracties gedaan kunnen worden, ligt het in de lijn der verwachting dat daarbij flink getranspireerd wordt. Maar met waarschuwingsborden worden bezoekers er nu op gewezen dat het niet op prijs wordt gesteld dat de armen de lucht in gaan. Degenen die de waarschuwingen negeren, worden uit het park verwijderd.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezen maakt vrouwen gelukkiger dan seks


Lezen maakt vrouwen gelukkiger dan seks

Vrouwen lopen negatiever rond dan mannen. Uit een Nederlandse enquête van Psychologie Magazine blijkt dat vrouwen hun positivisme halen uit de partner, kinderen, vrienden en het lezen van een boek.
Seks als geluksbrenger staat bij de dames pas op de elfde plaats.

Te negatief
Wie positief in het leven staat, leeft gezonder en prettiger. De Amerikaanse psycholoog Fredrickson berekende zo dat een gelukkig leven gewaarborgd is als er tegenover drie positieve gevoelens slechts 1 negatief gevoel staat. Die positiviteitsratio lijkt volgens de enquête onder 400 Nederlanders veel te laag. 58 % heeft te weinig positieve gevoelens. Daarbij scoren dames slechter dan mannen. Ook jongeren zijn minder content dan ouderen.

Kinderen
Waar we wel gelukkig van worden, hangt duidelijk af van het geslacht. Mannen krijgen het meest positieve gevoelens van de omgang met de partner (50%). Seks staat op de tweede plaats (47%), muziek beluisteren op de derde plaats. Anders is het met de dames. Niet de seks kan haar het gelukkigst maken, wel de partner en de kinderen. Kinderlozen ervaren daardoor ook duidelijk meer negatieve gevoelens.

Negativisme blijkt een typische 'vrouwenkwaal'. Volgens psychologe Fredrickson komt dat omdat vrouwen hun gevoelens 'extremer' ervaren.

Werken
Vrijwel alle ondervraagden worden ongelukkig van het huishouden (61%), de trip van en naar het werk (47%), werken (37%), omgang met de schoonfamilie (34%) en de krant lezen (33%).
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recreatiedomeinen doen gouden zaken deze zomer


Recreatiedomeinen doen gouden zaken deze zomer


Het Zilvermeer in Mol doet gouden zaken.


Dankzij de goede zomer, en wellicht ook dankzij de crisis, doen de recreatiedomeinen gouden zaken. Ze noteren dit jaar een pak meer zwemmers dan de vorige jaren. Het Zilvermeer in Mol mikt elke zomer op 120.000 bezoekers. "De voorbije jaren hebben we dat aantal niet gehaald", zegt directeur Jean-Pierre Bulens in de Gazet van Antwerpen.

"Maar momenteel hebben we sinds juli al 110.000 zwemmers verwelkomd. Vandaag verwachten we dankzij de hoge temperaturen die ze voorspellen, 8.000 tot 9.000 mensen. Dat betekent dat we deze avond waarschijnlijk onze vooropgestelde 120.000 bezoekers halen."

Ook bij De Nekker in Mechelen, De Ster in Sint-Niklaas en zwemvijver Boekenberg in Deurne gaat het goed. De recreatiedomeinen merken wel dat de mensen iets minder consumeren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mozart waarschijnlijk gestorven aan een keelontsteking


Mozart waarschijnlijk gestorven aan een keelontsteking
Meer dan 200 jaar na de dood van Wolfgang Amadeus Mozart denken wetenschappers eindelijk te weten waaraan de grootste componist van de 18de eeuw gestorven is.

Volgens de onderzoekers zou een virale keelontsteking de componist op 5 december 1791 fataal zijn geworden. Over de dood van Mozart deden talrijke geruchten de ronde. Zo zou hij bijvoorbeeld vergiftigd zijn geweest of zou hij gestorven zijn aan syfilis.

Na een omvangrijke studie over de dood van Mozart, komt een onderzoeksteam nu tot de conclusie dat hij waarschijnlijk gestorven is aan een keelontsteking. De studie werd vandaag in het vakblad "Annals of Internal Medicine" gepubliceerd.
» Reageer (0)
18-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby's zijn slimmer dan de meeste volwassenen


Baby's zijn slimmer dan de meeste volwassenenhttp://img7.imageshack.us/img7/705/babysr.jpgKinderen zijn slimmer dan heel wat volwassenen, dat concludeert een Britse psychologe Alison Gopnik uit tal van verschillende onderzoeken in haar nieuwste boek.

Leermechanismen
Baby's en kinderen werden lang gedacht irrationeel, egocentrisch, onlogisch te zijn, ze waren niet in staat logisch te redeneren of iets uit een ander perspectief te bekijken. Maar recent onderzoek bewijst dat op sommige vlakken kinderen slimmer zijn dan volwassenen. Zelfs de jongsten beschikken al over enkele straffe leermechanismen. Het eerste onderzoek van professor Fei Xu, gaf aan een groep baby's van een jaar een doos vol balletjes, 80 procent daarvan waren wit en 20 procent rood. De kinderen waren meer verrast en keken geïnteresseerder wanneer de onderzoeker vier rode ballen na elkaar uit de doos nam (iets wat statistisch gezien onmogelijk is), dan wanneer ze vier witte ballen nam. De baby's concludeerden daar ook uit dat de onderzoeker liever rode ballen had dan witte, want wanneer ze haar hand uitstak, gaven ze eerder een rode bal dan een witte.

Ontdekken
Bij een tweede experiment toonde profesoor Laura Schulz aan kleuters een speelgoedje met twee hendels en een eendje dat tevoorschijn kwam bovenaan. Een groep zag dat wanneer je een hendel indrukte, de eend tevoorschijn kwam en de bij de andere niet. De tweede groep zag dat de eend kwam wanneer beide hendels samen ingedrukt werden. Maar wisten niet wat er gebeurde wanneer dit apart werd gedaan. Toen vrij mochten spelen, kozen ze het vaakst voor het speeltje met het eendje om te ontdekken hoe het werkte. Daaruit leiden de onderzoekers af dat hoewel kinderen spelen ze eigenlijk aan het ontdekken zijn.
http://img12.imageshack.us/img12/9849/babys1.jpg
Ontdekken en experimenteren

Een derde onderzoek toonde aan kleuters dat twee blokken waarschijnlijk, maar niet zeker, een licht deden branden. Hoe groter de kans was dat de blokken dat aanstaken, hoe groter de kans was dat de kinderen ermee speelden. Al deze onderzoeken bewijzen dat kinderen de beginselen van statistiek kennen, ze via experimenten dingen ontdekken en logisch kunnen nadenken vanaf de geboorte. Ook bleek eerder al uit onderzoek dat kinderen het verschil tussen de echte en de fantasiewereld kennen, ze vinden de magische wereld gewoon interessanter.

Minder efficiënt
"Het jonge brein is ontzettend flexibel, het heeft meer neurale verbindingen dan volwassen hersenen. Wat maakt dat kinderen zo goed zijn in het leren van nieuwe dingen. Het nadeel is dat ze minder efficiënt zijn. Met het ouder worden, verdwijnen de verbindingen tussen de hersenen die we niet meer nodig hebben naar de achtergrond, en degene die we veel nodig hebben worden sneller en automatisch. Vele kleine straatjes in de hersenen worden dus vervangen door minder, maar efficiëntere brede lanen. Een baby wordt slimmer en ontdekt zijn mogelijkheden door zijn omgeving te verkennen. Je kunt je kind als ouder stimuleren door eenvoudige dingen uit de volwassen wereld als dozen en potten als speeltje te geven. Maar het meeste leert hij van mensen de rondom hem, dat blijkt uit namelijk onderzoek", besluit de psychologe Alison Gopnik.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte thee is facelift in een kopje


Witte thee is facelift in een kopje


http://img17.imageshack.us/img17/6615/wittethee.jpg


Witte thee voorkomt rimpels omdat het enzymen afbreekt die in de huid elastine en collageen aanvallen.

Jonge huid
Onderzoekers testten de eigenschappen van 21 plant- en kruidenextracten. Daaruit bleek dat het drinken van witte thee het risico op kanker, reuma en zelfs rimpels beperkt. Onderzoeker Declan Naughton: "Met dit onderzoek wilden we plantenextracten ontdekken die de huid beschermen, vooral het effect op elastine en collageen, stoffen die de huid jong houden. Elastine bevordert de natuurlijke elasticiteit die de longen, aders, ligamenten en huid helpen om te functioneren. Het stimuleert ook de herstelling van het weefsel wanneer je wondjes hebt en voorkomt dat de huid gaat hangen. Collageen is een proteïne dat je vindt in de bindweefsels in het lichaam, belangrijk voor de sterkte en de elasticiteit van de huid."

Hoeveelheden
"We hebben heel kleine hoeveelheden getest, kleiner dan dat je normaal in een tas thee zou vinden", aldus de onderzoekers. Witte thee komt van blaadjes die geoogst worden voordat ze volledig opengaan. Het is erg verwant aan groene thee, maar heeft een minder straffe smaak, dit drankje is lichter en zoeter.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen herontdekken de staafmixer


Vrouwen herontdekken de staafmixer

De markt voor huishoudelijke apparatuur beleeft zware tijden, maar er is een lichtpuntje. Staafmixers en keukenmachines gaan vaker over de toonbank, omdat consumenten door de recessie meer thuis eten.

Ook zelf koffie
Dat stelt marktonderzoeksbureau GfK Retail and Technology in Nederland vast. De omzet uit apparatuur voor voedselbereiding, zoals staafmixers en keukenmachines, steeg in de eerste helft van dit jaar met 18 procent. Vooral staafmixers waren in trek, zo blijkt uit het GfK-onderzoek. Maar ook de duurdere keukenmachines vonden vaker hun weg naar de consument, aldus GfK-onderzoeker Niels van Steijn.
GfK legt ook een verband tussen de opkomst van de expressomachine en de neergang van de economie. Consumenten zouden nu meer inspelen op de mogelijkheden om thuis een goede kop koffie te zetten. De detailhandel zette 39 procent meer volautomatische machines af.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstbeen voor olifant die op landmijn trapte

Kunstbeen voor olifant die op landmijn trapte


http://img14.imageshack.us/img14/6092/kunstbeenvoorolifant.jpgDe Thaise olifant Motola heeft haar eerste stappen gezet met haar gloednieuwe kunstbeen. Tien jaar geleden trapte het 48 jaar oude wijfje op een landmijn. Zondag werd haar afgerukte linker voorpoot vervangen door een prothese.

"En Motola stelt het wel", zegt Soraida Salwala van de privé-organisatie Friends of the Asian Elephant. "Haar eerste wandelingetje duurde tien minuten. Ze heeft nog niet haar hele gewicht op het kunstbeen gezet, maar dat zal niet lang meer duren".

Verdoving
Motola was bomen aan het verslepen in het grensgebied met Myanmar toen het ongeval zich in 1999 voordeed. Haar linkervoet moest geamputeerd worden. Het dier werd een dosis verdovingsmiddelen toegediend waarmee je 70 mensen kan laten inslapen.

Spieren versterken
Na het ongeval moest Motola zich behelpen met een tijdelijke prothese. De voorbije drie jaar droeg ze een toestel dat haar spieren en pezen moest versterken. Dit was nodig om haar voor te bereiden op de definitieve prothese. Die werd zondag aangebracht.(br.hln)

» Reageer (0)
17-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jo Leemans maakt haar eigen in memoriam


Jo Leemans maakt haar eigen in memoriam


http://img17.imageshack.us/img17/6397/joleemans.jpg


Jo Leemans (82), vorige zaterdag eregaste op Rimpelrock, heeft voor ‘De rode Loper’ haar eigen in memoriam samengesteld.

“Dat heb ik drie jaar geleden al gedaan,” vertelt ze. Voor alle duidelijkheid: ze is nog gezond en wel, maar had zo haar eigen redenen om haar voorzorgen te nemen.

“Het idee was niet van mij, maar van Rita Van Neygen,” zegt Jo Leemans. “Wat ik op tv zie wanneer oudere Vlaamse artiesten overlijden, is soms om te janken. Toen Jetty Gitari vorig jaar in april overleed, is er niks gebeurd. Als Bobbejaan Schoepen sterft, zullen ze wel beelden hebben van Bobbejaan op zijn paard, maar van de hoogtepunten van zijn carrière hebben ze weinig of niets. Bij het overlijden van Ann Christy, nu 25 jaar geleden, zijn ze beelden moeten gaan kopen in Scandinavië.”

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verleng je vakantiegevoel


Verleng je vakantiegevoel


http://img26.imageshack.us/img26/317/vakantiegevoel.jpg


Wie dat heerlijke vakantiegevoel niet graag vaarwel zegt, kan met enkele kleine tips nog nagenieten van de voorbije weken. Niet dat je meteen heimwee moet krijgen, het helpt wel om de eerste weken op kantoor meer ontspannen te beginnen.

Plakboek
Met de komst van de digitale camera, nemen nog weinigen de moeite om de foto's op papier te laten drukken. Het loont nochtans de moeite om de mooiste shots in te plakken in een mooi fotoboek. Laat het zien aan al wie je lief is, zo beleef je de vakantie steeds weer even opnieuw.

Buitenlucht
Op vakantie wordt er volop gewandeld of gefietst. Eenmaal thuis doen we dat te weinig. Het vakantiegevoel kan je verlengen door naar buiten te gaan en te genieten van de omgeving en de natuur. Een dagje naar het strand, een ritje met de fiets of een duik in het zwembad doen wonderen.

Vakantiegeur
Geuren roepen herinneringen op. De zeegeur ben je misschien kwijt, wel kan je jezelf eens douchen met die douchegel uit het hotel waar je verbleef. Of smeer je in met een aftersun crème. Of maak die lekkere cocktail klaar.

Liedjes
Geluiden doen net hetzelfde als geuren. Draai die ene hit waarop je nachten hebt gedanst. Zet wat leuke vakantieliedjes op die je in geen tijd doen terugdenken aan enkele weken geleden.

Reünie
Op vakantie leer je vaak andere mensen kennen. Wonen ze in de buurt, organiseer dan eens een reünie. Praat over toen, bekijk de foto's en maak er opnieuw een leuke vakantiedag van.

Plannen
Ooit komt het moment dat je vooruit moet kijken. Hoe kan dat beter dan een nieuwe vakantie te plannen? Haal vakantieboeken bij het reisbureau en markeer al meteen wat je geweldig lijkt om de zomer door te brengen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnemelk met hoge factor creëert vals gevoel van veiligheid


Zonnemelk met hoge factor creëert vals gevoel van veiligheid

Een factor 60 zonnemelk biedt maar drie procent meer bescherming tegen zonnestralen dan factor 20. Maar het creëert volgens experts wel een vals gevoel van veiligheid, wat je risico op huidkanker verhoogt.

Weinig extra voordelen
Er is weinig bewijs dat we meer voordeel halen uit het smeren van factor 60 dan factor 20", aldus dermatoloog Peter Coburn. "Factor 20 blokkeert 95 procent van de UV-stralen terwijl dat bij factor 60 98 procent is. De prijzen nemen toe naarmate de factor stijgt. Dus ik denk dat mensen veel meer betalen voor slechts weinig extra voordelen." Experts zeggen dat enkel als je zo'n hogere factor juist gebruikt, je er voordeel uit haalt. Een hogere factor vermenigvuldigt enkel de tijd dat je in de zon kan zitten zonder te verbranden. Met je blote huid word je al rood na vijf minuten bij factor 15 is dat 75 minuten.

Regelmatig aanbrengen
Om te verzekeren dat je de juiste bescherming krijgt, moet je zonnecrème regelmatig en overvloedig aanbrengen. Het aangeraden voor een volwassene twee dessertlepels te gebruiken om je hoofd, armen en nek te bedekken en twee eetlepels voor je lichaam. Je moet de crème om de twee uur aanbrengen. "Mensen brengen maar een kwart van de aanbevolen hoeveelheid aan. Maar je kunt niet een dun laagje compenseren met een hoge factor. Een factor 50 is wanneer het slecht is aangebracht slechts evenveel waard als factor drie. Crèmes met een hoge factor zijn namelijk dikker van structuur en moeilijker om aan te brengen", aldus professor Coburn. "Dat betekent dat mensen zich minder vaak gaan insmeren dan nodig. Het is veel belangrijker dat mensen een product vinden dat ze graag gebruiken dan de graad van de factor"

Huidkanker
"Het gevaar van zonnemelk met hoge factor is dat mensen een vals gevoel van veiligheid krijgen. Het is niet omdat je niet verbrandt, dat je geen schade oploopt. We weten niet exact welke stralen van het zonnestelsel kwaadaardige melanomen veroorzaken. Kledij is dus nog de beste bescherming van allemaal", besluit Coburn.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radiopresentatrice naakt in studio na weddenschap


Radiopresentatrice naakt in studio na weddenschap


http://img36.imageshack.us/img36/2571/naaktinstudio.jpg


In Pilsen heeft een radiopresentatrice drie uur naakt in de studio gestaan. Dat ziet toch niemand denkt u? Toch wel, want programmadirecteur Mira Hejda liet presentatrice Veronika Nagrova een webcam installeren en alles op internet zetten.

Nagrova stond in haar blootje in de studio omdat ze een weddenschap had verloren. "We verloten elke week een reis. Daarvoor moet een luisteraar drie titels raden", aldus Nagrova. "Als grap zei ik: als niemand in de opdracht slaagt, presenteer ik naakt."

Groene bikini
Dat was buiten programmadirecteur Hejda gerekend. Zij vond het wel een goed plan om de opdracht voor de luisteraar wat moeilijker te maken. "Ik heb de titels wat moeilijker gemaakt. Resultaat? Niemand had de opdracht goed en Veronica had verloren", aldus Hejda.

Een collega was wel zo vriendelijk om net voor de uitzending een groene bikini op het lichaam van Veronica te tekenen. "Ik heb geen probleem met naaktheid, maar tijdens de uitzending was het toch even wennen. Verschillende collega's kwamen een kijkje nemen." (br.hln)

Bekijk hier het filmpje

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babyboom in IJsland na financiële crisis


Babyboom in IJsland na financiële crisis


http://img40.imageshack.us/img40/6407/babyboomx.jpgIJsland ervaart een babyboom na de grote crash van de banken als gevolg van de financiële crisis. Er werden namelijk de laatste maanden 3,5 procent meer baby's geboren.

Troost in de liefde
Deze nieuwe generatie kinderen worden de 'Kreppababy's' genoemd, wat crisis betekent in het IJslands. Deze cijfers suggereren dat koppels die getroffen werden door de crisis troost in hun relatie zochten. Volgens sommigen zou dit komen door de crash in de bankensector tien maanden geleden, een andere theorie is dat de hoge werkloosheidscijfers ervoor zorgen dat veel mensen nu meer tijd omhanden hebben. Alda Sigmundsdottir, een blogster in IJslandn zegt dat er duidelijk meer zwangere vrouwen rondlopen in Reykjavik. "Ik herinner mij dat de emoties hoog opliepen in oktober toen de banken hier failliet gingen. Velen zochten volgens mij dan troost in de liefde."

Te vroeg
Sommige experts zeggen dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken, ook voor Europese andere landen. "Ik betwijfel het of er echt zoveel 'Kreppababy's' zijn geboren", aldus de IJslandse professor Ólöf Garoarsdóttir.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe cosmetische ingreep: perfecte neus in tien minuten


Nieuwe cosmetische ingreep: perfecte neus in tien minuten


Een nieuwe cosmetische procedure waarbij een 'filler' geïnjecteerd wordt in enkele gebieden van de neus, geeft deze een volledig nieuwe vorm. Het is even effecticiënt als een chirurgische ingreep, maar minder pijnlijk, goedkoper en de klus is in tien minuten geklaard.

Bulten weg
Een filler is een opvulmiddel, bijvoorbeeld het niet-permanente hyaluronzuur, het wordt onder de huid geïnjecteerd om zo probleemzones als rimpels op te vullen. De ingreep met fillers in de neus werd zeven jaar geleden ontwikkeld in Brazilië. In Groot-Brittannië werd het nog maar onlangs voor het eerst toegepast, maar vooral na sportongevallen. De procedure helpt mensen die ongelukkig zijn over de vorm van hun neus, maar verandert niets aan de grootte. Artsen kunnen er bulten mee wegwerken of meer vorm aan de neus toevoegen, het helpt dus vooral bij patiënten met een haak- of een extreem platte neus. De resultaten zijn volgens artsen tot nu zijn veelbelovend. Je betaalt ongeveer 350 euro voor de behandeling, een tiende van de prijs van een neusoperatie. Deze fillers hebben wel geen permanent effect, na één tot anderhalf jaar breken je lichaamscellen de stof af.
Fillers worden nu voornamelijk gebruikt voor het opvullen van rimpels.
Fillers worden nu voornamelijk gebruikt voor het opvullen van rimpels.Veilig?

Een neusoperatie is één van de moeilijkste plastische ingrepen. Het houdt namelijk heel wat risico's in. Bij 18 procent van de gevallen gaat de neus erg bloeden, wordt er littekenweefsel gevormd of komt het kraakbeen los. De Britse plastische chirurg Nigel Mercer heeft zijn twijfels over de veiligheid van deze techniek. "Het is nog een nieuwe procedure, dus patiënten moeten beseffen dat ze proefkonijnen zijn. Omdat hier over fillers gaat, moet deze procedure niet eerst uitgebreid getest worden zoals bij andere medische behandelingen. We weten nog weinig over de lange termijn effecten van deze stoffen. Fillers kunnen de vorming van littekenweefsel veroorzaken, waardoor je een bult krijgt."

Toch kan deze ingreep een neusoperatie niet op alle vlakken vervangen. Het is geen oplossing voor mensen met ademhalingsmoeilijkheden door een obstructie in de neus.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/6/7/13/media_xl_994048.jpg

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celine Dion - Power of Love

Celine Dion - Power of Love

Om haar te beluisteren druk op de foto
» Reageer (0)
16-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getest: de oplosbare bikini werkt


Getest: de oplosbare bikini werkt


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/oplosbare-bikini.jpg?t=1250454200In Duitsland zorgde de oplosbare bikini al voor een fikse rel bij vrouwenrechtenorganisaties. De bewuste bikini lost op als hij in aanraking komt met water. De Belgische site clint.be wilde dit met eigen ogen zien en deed de test.

De fabrikant van het kledingstuk omschrijft de bikini als het ultieme wapen voor mannen die gedumpt zijn door hun vrouw of vriendin. Voor de heren is er overigens ook een oploszwembroek.

Voor de test deed Clint beroep op drie modellen en een onderwater- en bovenwatercamera. En wat blijkt, de oplosbare bikini is geen grap. Bekijk de test op Clint.be.   (br. Het Nieuwsblad)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Clijsters: Fantastische week in Cincinnati!


Kim Clijsters: "Fantastische week in Cincinnati!"


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/kim-clijsters.jpg?t=1250437326In haar blog blikt Kim Clijsters terug op het toernooi van Cincinnati waar ze deze week haar comeback op het WTA-circuit vierde. De ex-nummer 1 bereikte in Ohio de kwartfinales waarin ze eervol onderuitging tegen Dinara Safina, de huidige nummer 1.

"Wat een fantastische week is dit geweest! Zo veel emoties die terugkwamen. Ik kan niet geloven dat ik vijf dagen op rij (er zat ook een dubbelspel tussen) getennist heb, de titelhouder van Stanford en Roland Garros geklopt heb en uiteindelijk tegen Dinara uitkwam", schrijft Clijsters.

"Het is me nu duidelijk waarom zij de nummer 1 is. Ze speelt voortreffelijk en is fysiek veel sterker geworden. Misschien speelt ze niet heel de match en in alle matchen op haar beste niveau, maar ze is er zeker toe in staat. Ik sta te popelen om opnieuw tegen haar te spelen. Misschien volgende week al in Toronto? Ik hoop het", gaat Clijsters verder.

"Brian, Jada en ik hebben ons goed geamuseerd. Ik was heel benieuwd hoe we het evenwicht tussen het gezinsleven en mijn leven op de Tour zouden kunnen vinden en ik kan zeggen dat dat allemaal snel in de juiste plooi gevallen is", klinkt het nog.

Vanaf maandag is Clijsters aan de slag op het toernooi van Toronto, waar ze de laatste hand legt aan haar voorbereiding op de US Open. In de eerste ronde neemt Clijsters het op tegen een kwalificatiespeelster.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekendje in viersterrenhotel voor 1 cent


Weekendje in viersterrenhotel voor 1 cent in de buurt van Venetië


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/venetie.jpg?t=1250422616Een Italiaans viersterrenhotel in de buurt van Venetië bood per vergissing een wel zeer unieke vakantie aan: een romantisch weekendje in Venetië voor slechts 1 cent. De fout stond maar even op de website, maar lokte meer dan 200 geïnteresseerde romantici. En het lijkt erop dat hun unieke vakantie ook zal plaatsvinden.


Het viersterrenhotel Crowne Plaza in Quarto D'Altino, op zo'n 25 kilometer van Venetië, kreeg op de avond dat het bijzondere tarief op de website stond een heleboel reservaties binnen, samen goed voor 1.400 geboekte nachten, van oktober tot in 2010.

Het hotel dacht eerst dat het lage tarief door een hacker op de website was geplaatst, maar uiteindelijk bleek het om een menselijke fout in het kantoor van Intercontinental Hotels Group, het moederbedrijf van Crowne Plaza, in de Verenigde Staten te gaan.

Op de website had een aanbod voor twee dagen in het hotel aan de helft van de prijs moeten staan. Een nachtje in het viersterrenhotel, waar 151 kamers zijn, kost normaal tussen 90 en 150 euro.

Het tarief aan 1 cent stond maar één avond op de website van het hotel, maar dat was genoeg om een heleboel reservaties binnen te krijgen. Volgens een woordvoerster van het moederbedrijf in de Verenigde Staten boekten meer dan 200 mensen een verblijf in het hotel.

Voor het hotel betekent dat een vergissing van zo'n 90.000 euro want, zo liet de woordvoerster verstaan, alle gemaakte reservaties zijn geldig. "Ondanks de vergissing is Intercontinental Hotels Group verplicht om het tarief van 1 eurocent te hanteren voor mensen die een geldige reservatie hebben."

Zo'n 228 mensen kunnen dus wellicht over enkele maanden een romantisch weekendje in Venetië beleven aan een bespottelijk goedkope prijs.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien manieren om je partner te laten weten dat ze te dik is


Tien manieren om je partner te laten weten dat ze te dik is

Zoals elke man hoort te weten, zijn er zaken die je niet rechtuit tegen een vrouw kunt zeggen. "Je bent te dik" is daar één van. Ook al heeft dit het gewenste effect en valt ze af, ze zal het je nooit vergeven en je er genoeg aan herinneren. Daarom enkele alternatieven om te laten weten dat je niet tevreden bent met haar extra kilo's.

Te kleine kledij
Als je kledij voor haar koopt dat duidelijk te klein is, zal ze niet alleen moeten toegeven dat ze is bijgekomen. Het kan een makkelijk middeltje zijn voor haar om het juiste maatje te verkrijgen. Als ze merkt dat het jurkje te klein is, reageer je best op deze manier: "Oh, ik dacht dat je maatje 42 had, dat was toch zo vorige zomer?" Dan is het aan haar om er iets aan te doen.

Yoga
Zeg je vriendin dat je iets gevonden hebt waarmee ze zal leren zich te ontspannen. En zorg dan dat je een yogales kiest waarbij veel calorieën verbrand worden, want door een paar keer over de grond te rollen, zal ze niet snel iets merken. Het mooie eraan is dat ze waarschijnlijk niet eens beseft dat ze er in is geluisd om af te vallen.

Mee sporten
Probeer haar mee te krijgen als jij gaat sporten. Zeg dat je ontevreden bent over je eigen conditie, misschien gaan haar ogen dan open. Door zelf je plannen om af te vallen duidelijk te maken, laat je haar subtiel weten dat jij niet de enige bent die slanker zou mogen zijn. Zelfs al heeft ze het door, ze zal je tact weten te appreciëren.

Kleine porties
Wanneer je eten maakt voor jullie twee, geef haar dan kleinere porties als normaal. Door haar te laten vragen naar meer eten, slaag je er misschien dat ze erkent dat ze wat heeft overdreven de laatste tijd. Heb je hierdoor zelf nog honger na het eten, kun je altijd achter haar rug nog bijnemen.

Zelf gezonder
Het is makkelijker om met twee in een ongezonde vicieuse cirkel terecht te komen. Stel altijd voor om zelf, gezonde maaltijden natuurlijk, te koken. Haal ook geen junkfood meer in huis, zo komt ze alvast niet in de verleiding.

Raak vetkwabben aan
Raak je vriendin af en toe aan op haar meest onzekere plekken. Het is een subtiele manier om duidelijk te maken dat je gemerkt hebt dat ze is bijgekomen. Daardoor zal ze zich schamen en hopelijk beseffen dat het tijd is om er iets aan te doen.

Oude jurk aantrekken
Organiseer een romantische avond uit en sta er op dat ze de jurk draagt die ze ook aanhad bij jullie eerste uitje. De kans is groot dat hij haar niet meer zal passen. Dan moet ze wel toegeven dat ze is verdikt en veel kledingstukken te klein zijn geworden. Als je er dan nog eens bij vermeldt hoe goed ze er toen uitzag, zal ze wel haar best doen om te vermageren.

Stoel saboteren
Niets geeft de boodschap 'Je bent te dik' zo goed weer als een kapotte stoel. Je kan enkele vijzen loszetten of een inkeping maken, zodat je zeker bent dat hij stuk gaat.

Oude foto's
Dit is een heel effectieve manier om de aandacht te trekken naar haar veranderd lichaam. Door haar te herinneren aan hoe ze er vroeger uitzag, zal ze gemotiveerder zijn om iets aan haar verdikte figuur te doen. Enkele strategische geplaatste oude foto's, liefst van haar in bikini of een licht zomerjurkje, naast enkele beelden van haar nu, moeten volstaan.

Bikini
Neem haar mee naar plaatsen waar ze een bikini of badpak moet dragen. Geconfronteerd worden met halfnaakte, slanke lichamen, zal haar de neus drukken op haar eigen gewicht.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6.500 wandelaars brengen Dodentocht tot goed einde


6.500 wandelaars brengen Dodentocht tot goed einde


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gva/2009/08/15/624410/6-500-wandelaars-brengen-dodentocht-tot-goed-einde_5_460x0.jpgDe veertigste editie van de Dodentocht is een overrompelend succes geworden. Een recordaantal van 10.800 deelnemers waagden zich vrijdagavond aan de start in Bornem. Zowat 6.500 onder hen legden de afstand van 100 km binnen tijd af.

In de nacht van vrijdag op zaterdag vielen ze bij bosjes. Heel wat deelnemers waren te zomers gekleed voor de nacht en hadden niets warmer voorzien. Dat was nefast voor de spieren. De hulpverleners van het Rode Kruis hadden dan ook de handen vol, maar verzorgden hier en daar ook heel wat blaren.
Drie provincies

Overdag was de hitte voor velen de spelbreker. Maar de organisatie had voorzorgsmaatregelen getroffen. "We hebben zo'n 20.000 liter water verdeeld over alle bevoorradingsposten", zegt organisator Harry De Ceulaerde. "Vooral langs de Scheldedijken was het erg zwaar voor de wandelaars."http://albums.gva.be/publish%5CAankomst%20dodentocht%5CPR%5CRUG200908150478_.JPGDe Dodentocht, honderd kilometer lang, bracht de deelnemers door Antwerpen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. omstreeks 8 uur waren de eerste lopers al terug binnen. Zo'n 100 mensen legden de Dodentocht al lopend af. In de loop van de voormiddag kwamen ook de eerste wandelaars binnen.

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) deed ook mee. Hij bereikte de finish om 20.36 uur en kreeg net als alle andere 6.500 deelnemers die de finish bereikten een ananas.(br.Gazet van Antwerpen)http://albums.gva.be/publish%5CAankomst%20dodentocht%5CPR%5CRUG200908150480_.JPG» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is 32 jaar geleden dat Elvis Presley


Het is vandaag 32 jaar geleden dat Elvis Presley

op 42-jarige leeftijd overleed.

Om Jailhouse Rock van hem te beluisteren druk op de foto
Elvis Aaron Presley werd op 8 januari 1935 geboren in een arm arbeidersgezin in Tupelo (Mississippi). en stierf 16 augustus 1977) .Het gezin Presley verhuisde in 1948 naar Memphis (Tennesee). Om de kost te verdienen werkte de jonge Elvis als vrachtwagenbestuurder, maar hij zou een wereldster worden. Achter het grote succes van Elvis Presley stond ene Tom Parker, die honderd jaar geleden (26 juni 1909) werd geboren in Breda.
Van de vrachtwagen naar de muziek


De eerste muzikale invloeden kreeg Elvis van de pop- en countrymuziek, van de gospelmuziek en van de zwarte R&B. In 1954 nam hij bij het legendarisch Sun-label zijn eerste single That’s  allright,  mama op, die een regionale hit werd. Zijn optredens waren voor die tijd controversieel door zijn schokkende bewegingen en swingende heupen. Dat was voor het eerst te zien in Jacksonville in mei 1955. Het bezorgde hem de bijnaam ‘Elvis the Pelvis’. Veel Amerikaanse jongeren vonden het geweldig, de oudere generatie kon de bad  influence van deze truck  driver weinig waarderen.
‘Colonel’ Tom Parker als manager


In 1955 tekende Elvis een contract met manager Colonel Tom Parker. In werkelijkheid was dit de Nederlander Dries van Kuijk (1909-1997). Hij was in 1929 illegaal de USA binnengekomen en gebruikte een valse naam en titel. Deze geheimzinnige ‘man achter de schermen’ nam Elvis onder zijn hoede en bracht hem onder bij het grote RCA-label. Toen begon het succes pas echt met een lange serie hits. Wereldwijd werden er miljoenen van zijn singles en albums verkocht. Tom Parker had in het contract bedongen een kwart van Elvis’ inkomsten te mogen incasseren. Hij werd er schatrijk door. Elvis zelf kocht in 1957 het Graceland-landgoed in Memphis, waarop een landhuis met meer dan twintig kamers stond.
Carrière in de jaren ‘60


In 1958 werd Elvis Presley als dienstplichtige in Duitsland gelegerd. Doordat hij al veel nummers ‘op de plank had liggen’ bleef hij talloze hits scoren. Na twee jaar militaire dienst was hij nog onverminderd populair en kon hij de tournees hervatten. Tot 1961, toen hij stopte met optreden en jarenlang vooral in films speelde. Die in totaal ongeveer dertig muziekfilms leverden weer hits op. Het publiek kon hem dus blijven zien, zij het in de bioscoop.
Persoonlijk leven


Ondanks het grote succes en zijn populariteit leidde Elvis op Graceland in een kring van intimi toch een eenzaam bestaan. Jarenlang studiowerk doen en op aandringen van Tom Parker films maken die hij zelf niet goed vond gingen tot frustraties leiden.
In 1967 trouwde Elvis met Priscilla Ann Beaulieu. Een jaar later werd hun dochter Lisa Marie geboren. Het huwelijk hield zes jaar stand; in 1973 deelde Elvis mee te gaan scheiden. Inmiddels was echter zijn zelfvertrouwen ondermijnd, het managent faalde en hij kwam in financiële problemen door contractuele missers. Deze frustratie leidde tot buitensporig eetgedrag en drugsgebruik.
De jaren ‘70


Tegen de zin van Tom Parker nam Elvis in 1968 een televisieshow op en een jaar later verscheen hij in Las Vegas weer op de bühne. In de jaren die volgden bleef hij veel optreden, deels uit financiële noodzaak. Zijn privéleven werd een hot  item in de roddelpers: de scheiding, zijn vadsigheid en het drugsgebruik waren dankbare onderwerpen. De aankondiging van het allesonthullende boek Elvis:  what  happened? in 1977 maakte het voor Elvis wellicht onmogelijk verder te leven. Op 16 augustus werd de 'King of Rock & Roll' dood aangetroffen op Graceland. Hij was 42 jaar geworden. Omdat het rapport over de doodsoorzaak geheim bleef, weet het publiek nog altijd niet precies waaraan hij overleed. Het heeft bijgedragen aan de mythevorming rond zijn persoon.
En Elvis Presley leeft voort


Onmiddellijk na zijn overlijden werd het opnieuw uitgebrachte Wooden  heart een enorme hit en zijn platen bleven verkopen. Colonel Tom Parker ging met zijn zakelijk instinct direct aan de slag om zoveel mogelijk munt te slaan uit Elvis’ overlijden. Dat leidde tot enkele rechtszaken met diens erfgenamen. Begin jaren ’80 kwamen de partijen tot een akkoord.
In 1982 ging Graceland als museum voor het publiek open. Honderdduizenden bezoeken jaarlijks deze ‘bedevaartplaats’ in Memphis. Zij kunnen er ook Elvis’ graf bezoeken. Inmiddels zijn er honderden boeken over Elvis Presley verschenen. Hij is nog steeds een van de meest verkochte popartiesten aller tijden. Overal ter wereld lopen look-alikes rond die de herinnering aan de ‘King’ levend houden.


» Reageer (0)
15-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tien plaatsen om vrouwen te ontmoeten


De tien plaatsen om vrouwen te ontmoeten

Vanaf een bepaalde leeftijd lijkt het veel moeilijker een partner te ontmoeten. Je werkt, je vriendenkring is stabiel en de kans op 'vers bloed' lijkt miniem. Op café gaan, naar een koffiebar gaan, sporten of het winkelcentrum: dat zijn nog de opties. Mannensite Askmen.com somt tien onbekende plaatsen op om vrouwen te ontmoeten. "Aan deze plaatsen had je zelf nog niet gedacht, maar je zou er als de bliksem naartoe moeten gaan," klinkt het op de website.

1) Danslessen

Ooh, we horen je al gniffelen daar achter je computer. Dansen, dat is toch iets voor mietjes? En daarbij: jij kan niet dansen. Mis en mis, en motivatie is de sleutel. Vrouwen voelen zich aangetrokken tot mannen die kunnen (en durven) dansen, dus daar kan je kostbare punten scoren.

Wie de basis nog onder de knie wil krijgen, kan zich best inschrijven voor een swing of salsa-les. Wie durft gaat voor de erotische topper: de tango. Let wel dat je je inschrijft voor een les die meer singles dan koppels aantrekt, anders wordt de partnerkeuze wel heel moeilijk.

2) Wijnproeverijen

Meer stijl dan een biertje in een café, en dat trekt ook een ander soort vrouwen aan. Hoogopgeleid, elegant en intelligent: zo'n vrouw wilde je toch altijd al? Wordt het niets met de vrouwen op de wijnproeverij, dan heb je alvast wat extra kennis opgedaan om de volgende keer op restaurant te etaleren. Let op je houding: doe niet neerbuigend over wijn of probeer niet te scoren als je er niets van kent. Hou je echt niet van wijn: blijf er dan weg. Ken je niets van weg: zeg dat dan gewoon. Wie wil leren kan op sympathie rekenen van vrouwen.

3) Ga wandelen met de hond

Net als een baby is een hond een vrouwenmagneet. Ze zullen je aanspreken over zijn ras, zijn vacht en zijn speelsheid. Wie kan, gaat ook best naar een park of een hondenveldje. Die dit regelmatig en je ziet ook steeds dezelfde vrouwen opduiken. Niet voor wie allergisch is of honden haat. Je valt zo door de mand!

4) Begeleide wandeling

Hang de toerist uit in eigen stad of land, en boek een toeristenwandeling in een of ander thema. Zo leer je eens een andere wijk kennen, kom je in dat museum waar je altijd al wilde naartoe gaan en wie weet is het gezelschap wel leuk?

5) Acteerles of plaatselijke toneelvereniging

In deze omgeving heb je meestal veel plezier en interageer je met verschillende mensen vanuit verschillende rollen. Perfect om een beetje te flirten en grapjes te maken. En wie weet sla jij wel de hoofdrolspeelster aan de haak...

6) Fitnesslessen

In lessen BBB, yoga, pilates of zumba vind je altijd een overwicht aan vrouwen. De ideale kans voor een man om toe te slaan. Laat je niet kennen, en hou vol. Deze oefeningen zijn ook goed voor jouw lijf. Gewichten heffen is misschien stoerder voor je vrienden, maar vrouwen vinden er helemaal niets aan.

7) Vrijwilligerswerk

Zet je (oprecht!) in voor je wijk of een achtergestelde groep. Ga soep opdienen in een gaarkeuken, leer allochtone vrouwen lezen of wees een luisterend oor. Je helpt er iemand mee, het maakt je dankbaar en je toont dat je een gouden hart hebt. Let wel: doe dit niet enkel om vrouwen te versieren, want je valt zo door de mand!

8) Groepsreizen

Het lijkt altijd zo zielig om alleen op een groepsreis te gaan, maar waarom dan wel? Het wil niet zeggen dat je geen vrienden hebt! Maar reizen met een groep mensen die al tenminste een of enkele interesses delen vergemakkelijkt het contact. Samen iets meemaken, schept ook al een band. En foto's zijn altijd een goede reden om achteraf eens af te spreken, of elkaar toe te voegen op Facebook.

9) Word online actief

En we bedoelen niet op een datingsite, maar wel op sites die je interesses weerspiegelen. Sluit je aan bij een boekensite, restaurantsite of muzieksite en verdedig enthousiast je voorkeuren. Let wel: kwets anderen niet in een discussie of lach hen niet uit met hun eventuele voorkeuren. Over smaken en kleuren kan je immers niet discussiëren.

10) Blind dates

Het is een grote sprong in het donker, en ja, het kan enorm tegenvallen, maar de waarheid is wel dat de meeste mensen hun toekomstige partner ontmoeten via vrienden, familie of kennissen. Trouwfeesten, verjaardagsfeesten of blind dates: zeg gewoon ja, en ga ervoor.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gen bepaalt hoeveel slaap je nodig hebt


Gen bepaalt hoeveel slaap je nodig hebt

Een mutatie van een bepaald gen zorgt ervoor dat je na slechts 6 uur slaap al uitgerust bent. Dat ontdekten Amerikaanse onderzoekers.

Gezond
De onderzoekers bestudeerden genetisch gemanipuleerde muizen met het gen. Uit onderzoek bleek dat ze minder sliepen en langer wakker bleven. Ook bleken ze minder slaap nodig te hebben om te recupereren wanneer ze eindelijk konden rusten. Volgens de onderzoekers zou het gen muizen helpen het slaaptekort te overwinnen door ze net genoeg te slapen om gezond te blijven.

Heel zeldzaam
"Het meest interessante is dat deze genetische mutatie leidt dat een verandering in het menselijk gedrag. Dit resultaat opent heel wat nieuwe deuren. Veel mensen die slechts zes uur slapen, storten uiteindelijk in door vermoeidheid. Mensen die kunnen overleven met zo weinig slaap, zijn heel zeldzaam", aldus slaapexpert Richard Simon

Medicatie
Nu onderzoeken de wetenschappers of het mogelijk is een pil te maken dat de effecten van het gen nabootst. "Deze medicatie is volgens mij veilig omdat de mensen die het gen dragen gezond zijn", aldus de onderzoeker.

» Reageer (0)
14-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedachte aan kopje thee of koffie kalmeert je


Gedachte aan kopje thee of koffie kalmeert je
Thee bevat verschillende ingrediënten die stress verminderen, maar uit Brits onderzoek blijkt nu dat het ritueel rond het maken van koffie en thee ons al kalmeert. Mensen ontspannen al vanaf het moment dat ze het water op het vuur zetten.

Minder stress
Mensen associëren thee en koffie zo met troost dat het denken aan een kopje ons al beter doet voelen. Wetenschappers gaven 42 mannen en vrouwen moeilijke wiskundige oefeningen om op te lossen. Vervolgens kreeg de helft van hen thee en de andere helft water. Daaruit bleek dat degenen die water dronken na de oefening 25 procent meer stress hadden achteraf. Uit een rondvraag bleek dat gedachte van thee op het einde had geholpen om de stress van het experiment van hen af te zetten. Ook waren de theedrinkers kalmer voor de oefening. Onderzoeker Malcolm Cross: "Het geheugen is verbonden met veel dingen: smaak, geur en beelden. Blijkbaar associëren onze hersenen thee met ontspanning."

Britten en thee
Een enquête bij 3.000 mannen en vrouwen steunt de resultaten van dit onderzoek. In een stresserende situatie zullen Britten eerder een tas thee zetten dan raad aan hun ouders te vragen. In Groot-Britannië zit thee ingebakken in de cultuur, daarom maakt het bij de bevolking deze sterke gevoelens los. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslapen is gevaarlijk


Uitslapen is gevaarlijk


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/mooieslaapster.jpg?t=1250248118Hmmm uitslapen. De belangrijkste gebeurtenis in je vakantie is je wekker niét zetten, en wakker worden wanneer je wakker wordt, of ten minste zin hebt om op te staan. Ruim 51.000 fans heeft de fanpagina voor 'even blijven liggen' op Facebook, 'uitslapen' doet met 53.000 fans even goed. Wereldwijd heeft de pagina voor 'sleeping in' ruim 230.000 fans.

Het volstaat te zeggen dat veel mensen graag uitslapen. Maar gezond is het niet: het verstoort je slaappatroon, en je zou dubbel zoveel kans lopen om alzheimer te ontwikkelen. Dat blijkt uit Spaans onderzoek bij 3.826 mannen en vrouwen ouder dan 65.

Dutjes of blijven liggen
Elk van de ondervraagden werd vragen voorgelegd over gezondheid en levensstijl, waaronder ook hoeveel uren ze per dag sliepen inclusief middagdutjes. De vrijwilligers werden vervolgens 3 jaar lang gevolgd. Tijdens die periode werd bij 140 personen Alzheimer of een andere vorm van dementie vastgesteld.

Wie meer dan acht uur per dag slaapt, liep dubbel zoveel kans. Dat gold zowel voor wie lang blijft liggen 's ochtends als wie 's middags een dutje doet. De vraag is alleen of het geldt vanaf een bepaalde leeftijd of het altijd gevaarlijk is.Een vroeg teken?
Ook de reden voor het verband, is de wetenschappers niet helemaal duidelijk. Slapen is immers nodig om je geheugen beter te maken. Nu blijkt ook dat te veel slapen je geheugen kan beschadigen. Misschien is overmatig slapen een vroeg teken van Alzheimer of dementie.

Anderzijds kan veel slapen ook wijzen op een depressie, wat op zijn beurt dementie (mee) doet helpen ontstaan. Een middagdutje zou dan weer de hormonale balans van het lichaam verstoren en op die manier de kans op een vorm van dementie te verhogen.

Er is geen kuur om alzheimer of dementie te genezen. De hersenen bezig houden met puzzels en kruiswoordraadsels, veel fruit, groenten, noten en vette vis eten zijn de meest voorkomende aanbevolen maatregelen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie ontsluierd: waarom flamingo's op één poot staan


Mysterie ontsluierd: waarom flamingo's op één poot staan


 


Het is een van de simpelste maar meest raadselachtige mysteries van de natuur: waarom staan flamingo's zo graag op één poot?
Die vraag houdt biologen al jaren bezig en hoewel er tal van theorieën bestaan, is er nog nooit een sluitende verklaring gegeven.

Lichaamstemperatuur regelen
Twee wetenschappers die Caribische flamingo's in gevangenschap uitgebreid bestudeerden, menen dat ze eindelijk het sluitende antwoord hebben gevonden: flamingo's staan op één poot om hun lichaamstemperatuur te regelen.

Links of rechts?
Matthew Anderson en Sarah Williams, vergelijkingspsychologen aan de universiteit van Philadelphia, bestudeerden in de eerste plaats de lateraliteit van flamingo's: tonen ze een voorkeur voor deze of gene kant van hun lichaam om bepaalde taken uit te voeren, zoals mensen rechts- of linkshandig zijn?Links is agressief
Ze stelden vast dat flamingo's verkiezen hun hoofd te laten rusten aan één kant van hun lichaam. Bovendien bepaalt die kant hoe agressief de dieren zijn tegenover soortgenoten. Vogels die hun hoofd aan de linkerzijde van hun lichaam laten rusten, zijn agressiever.

Hoewel flamingo's hun hoofd liefst rechts van hun lichaam laten rusten, hebben ze geen voorkeur op welke poot ze gaan staan.

Eerdere verklaringen ontkracht
Daarna onderzochten de wetenschappers of het staan op één poot de dieren hielp de vermoeidheid in hun poten te verminderen, of de dieren in staat stelde sneller op te vliegen bij dreigend gevaar. Deze twee verklaringen bleken geen hout te snijden: onderzoek wees uit dat het de dieren meer energie en tijd kost om vanop één poot op te vliegen dan vanop beide poten. De dieren bleken ook geen voorkeur te hebben op welke poot te staan. Dat het staan op één poot het evenwicht van de dieren bevordert, bleek ook niet te kloppen.

Liefst in water
De onderzoekers stelden wel vast dat de dieren liever in water op één poot staan dan op de grond. "Gezien water meer lichaamswarmte opneemt, nemen we aan dat de dieren op één poot staan om hun lichaamstemperatuur te regelen. Mochten ze beide poten in het water houden, zouden ze te veel lichaamswarmte verliezen, vooral omdat ze zo veel tijd wadend doorbrengen. Onze resultaten leveren het definitieve bewijs dat thermoregulatie de voornaamste functie is van het op één poot staan", aldus Anderson.

Wisselen
Flamingo's wisselen vaak van poot waarop ze staan om te vermijden dat één poot te koud zou worden. "Mochten ze altijd op dezelfde poot staan, zouden ze meer lichaamswarmte verliezen en zouden ze hun pootweefsel kunnen beschadigen door de koude".

Aangenomen wordt dat andere vogels die ook vaak op één poot staan, zoals reigers, ooievaars en eenden, dat om dezelfde reden doen.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/14/6/11/media_xl_991871.jpg
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Single vrouwen vallen op bezette mannen


Single vrouwen vallen op bezette mannen
Vrijgezelle vrouwen zijn meer geïnteresseerd in mannen die al een relatie hebben. Dat blijkt uit recent Amerikaans onderzoek. Bij mannen heeft de burgerlijke status van een potentiële partner geen invloed op hun keuze.

Burgerlijke status
De deelnemers van het onderzoek kregen foto's te zien van gemiddeld aantrekkelijke mannen of vrouwen. Van sommigen op de foto werd gezegd dat die persoon al een relatie had. Vervolgens moesten deelnemers zeggen hoe geïnteresseerd ze waren in een relatie met hem of haar. 90 procent van de single vrouwen bleken meer geïnteresseerd te zijn in iemand met een vaste partner, bij vrijgezellen was slechts 59 procent geïnteresseerd. Bij mannen blijkt de burgerlijke status geen invloed te hebben op de partnerkeuze.

Voorgeselecteerd
"De resultaten van dit onderzoek bewijzen dat vrijgezelle vrouwen eerder een man willen verleiden die niet bereikbaar is voor hen", aldus onderzoeker Burkley. "Dat een bezette man waarschijnlijk geen moeite heeft zich te binden en al door een andere vrouw is 'voorgeselecteerd' kan een verklaring zijn.

» Reageer (0)
13-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen verkiezen man als baas wegens minder humeurig


Vrouwen verkiezen man als baas wegens minder humeurig

Twee derde van de vrouwelijke werknemers in Groot-Brittannië zegt dat ze liever een man als baas hebben. Hij heeft volgens hen meer autoriteit, spreekt vaker rechtuit en is beter in het maken van beslissingen dan vrouwelijke tegenhangers.

Minder humeurig
Uit een enquête bij 2.000 vrouwen die vol- of deeltijds werken blijkt dat 62 procent een mannelijke baas verkiest omdat ze minder last hebben van humeurigheid en persoonlijke problemen niet mee naar het werk nemen. Eén op de zes met een vrouw als baas ervoer onderliggende spanningen met hen. Het vrouwelijke geslacht zou wel beter zijn in het delegeren en het geven van complimentjes. Vier op de tien met een vrouwelijke baas zegt dat ze het beter zou doen dan haar overste.

Voor- en nadelen
"De resultaten van deze enquête zijn interessant omdat ze de voor- en nadelen blootleggen van beide geslachten. Vrouwen zijn goed in het omgaan met de persoonlijke problemen van hun personeelsleden, mannen zijn beter in het besturen van het 'schip'. Ze hebben ook een bredere, algemene kijk op de toekomst van een bedrijf. Vrouwen kunnen beter luisteren dan mannen, daarom gaan ze beter om met moeilijke situaties. Uit de enquête blijkt dat mannen wat harder en gedrevener zijn, maar dat is niet altijd de aanpak die nodig is in een bedrijf", aldus een onderzoeker. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo word je een echte dame


Zo word je een echte dame


Programma's die draaien rond het bijbrengen van etiquette zijn in Groot-Brittannië ontzettend populair. Boeken die tips geven om je te gedragen als een echte dame in de moderne maatschappij schieten als paddenstoelen uit de grond. Goede manieren zijn terug.

Promiscue
Vrouwen wonnen de laatste halve eeuw aan vrijheid, met anticonceptie, scheidingen en tal van carrièremogelijkheden. Maar daarmee lijken ze ook hun goede manieren te hebben verloren. De jongere generatie vrouwen staat bekend als een zuipende en promiscue bende.
 Moeilijker nu

Dames van adel hadden lang het imago saai te zijn, ze moesten enkel handen schudden, praten over koetjes en kalven en walsen om zo een rijke man aan de haak te slaan. Ook rustte er een enorme druk op hun schouders en werd er van hen verwacht het goede voorbeeld te geven. Misschien daarom dat goede manieren in verval zijn geraakt, want weinig meisjes weten wat etiquette inhoudt. Ook is het voor jonge vrouwen van vandaag moeilijk om aan zoveel verleidingen als seks, drugs en drank, te weerstaan. Verder zjin met de komst van het internet en gsm, de basisbeginselen van etiquette steeds belangrijker, want er worden steeds vaker fouten tegen gemaakt.

Tips voor moderne vrouwen
Goede manieren zijn echter weer aan een opmars bezig. Het aantal boeken die moderne vrouwen proberen etiquette bij te brengen stijgt razendsnel. Auteurs als Magda Berman en Kevin Strubbe leren je wat je moet doen om beleefd te zijn na een onenightstand of wat goede onderwerpen zijn voor een eerste date. Zo raadt de Britse etiquette-expert Fleur Britten aan: "In donkere steegjes elkaars intieme delen betasten is niets voor een dame, dwing ook nooit een taxi-chauffeur getuige te zijn van je seksuele escapades. Met Michelle Obama hebben jonge vrouwen nu een goed voorbeeld. Zij is een warme, open, dame die trouw blijft aan zichzelf. Dita Von Teese is een burleske danseres, toch is ze nooit ordinair of vulgair, maar een prachtig rolmodel om meisjes te leren hoe sexy te zijn."

Wat is een dame?
Of ze nu getrouwd is of vrijgezel en onafhankelijk van haar sociale status, een dame is stipt, eerlijk en denkt eerst aan anderen. Dame Anne de Courcy zegt dat het innerlijke veel belangrijker is dan het uiterlijk. "Je kunt nog steeds in een joggingbroek en sportschoenen een dame zijn. Manieren zijn veel belangrijker, je moet mensen op hun gemak stellen, ze een gevoel geven dat ze welkom zijn. Het is een kwestie van anderen op de eerste plaats te zetten. Een echte dame mag heel boos worden op haar baas als ze daar de juiste reden voor heeft, maar zal nooit een ober, een kamermeisje of iemand die geen weerwoord kan bieden uitkafferen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw gooit mok thee naar Mona Lisa


Vrouw gooit mok thee naar Mona Lisa

In Parijs is een Russische vrouw opgepakt nadat ze een mok met thee naar de Mona Lisa had gegooid. Ze smeet de keramieken mok over de hoofden van toeschouwers recht naar het wereldberoemde schilderij in het Louvre, weet de Daily Mail.

Het incident vond plaats op twee augustus, maar werd nu pas bekendgemaakt. Het schilderij van Leonardo Da Vinci werd niet beschadigd. Het wordt beschermd door kogelvrij glas, dat ook keramieken mokken tegenhoudt.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Morel verlost van baarmoederkanker


Marie-Rose Morel verlost van baarmoederkanker


http://img198.imageshack.us/img198/6598/marierosemorel.jpgVlaams Belang-politica Marie-Rose Morel heeft verlossend nieuws gekregen van het Leuvense UZ Gasthuisberg. "De tumor is weg. De liesklieren zijn kankervrij", zo laat Morel weten. "Vandaag is dag één van de 1.825 dagen die me scheiden van de zekerheid volledig kankervrij te zijn. Maar ik voel dat deze veldslag beslissend was voor de oorlog."

Morel maakte in eind januari 2009 bekend dat ze baarmoederkanker had. De dokters hadden haar toen een overlevingskans van nog geen 10 procent gegeven.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanker wordt langste hond ter wereld fataal


Kanker wordt langste hond ter wereld fataal

De langste hond ter wereld is in Californië overleden aan de gevolgen van kanker. Gibson was uitgerekt 2,20 meter lang. Als hij op zijn vier poten stond, was hij nog steeds 1,08 meter hoog. Al meer dan vijf jaar prijkte hij in het Guinness Book of Records.

In april werd kanker vastgesteld bij de hond. Zijn rechtervoorpoot werd meteen geamputeerd, en Gibson kreeg chemotherapie. Toch bleef de ziekte zijn reusachtige lichaam aantasten. Vorige week werden uitzaaiingen in de longen en het ruggenmerg ontdekt. Zijn bazin besloot de hond te laten inslapen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse professionele bedelaars verdienen tot 230 euro per dag


Britse professionele bedelaars verdienen tot 230 euro per dag


In Groot-Brittannië waarschuwt de politie voor valse bedelaars die helemaal niet hulpbehoevend zijn. Agenten in Leicester ontdekten dat geen enkele van de twintig bedelaars die ze de voorbije twee weken hadden gecontroleerd, echt dakloos is. Het gaat om mensen met een huis en een baan die een beetje willen 'bijverdienen', en na hun normale job met vodden aan op straat gaan bedelen.

Veel geld
Volgens sergeant Adrian Underwood zouden sommige bedelaars op een vrijdag- of zaterdagavond zo'n 200 pond of 230 euro binnenrijven. Wie dat wekelijks twee avonden doet, 'verdient' zo 21.000 pond of 24.400 euro extra in een jaar, meldt de Daily Mail. "We beschikken over informatie dat een jonge vrouw bedelt om een nieuwe keuken te kopen," zegt Underwood.

Politie
De politie in Leicester verstrengt de controles, en zegt mensen te zullen oppakken bij een derde overtreding.

» Reageer (0)
12-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders ontwijken vaak moeilijke vragen van kinderen


Ouders ontwijken vaak moeilijke vragen van kinderen

Acht op de tien Britse ouders stond al eens met de mond vol tanden door een moeilijke vraag die hun kind stelde, dat blijkt uit een recent onderzoek. Veel ouders ontwijken dit door ze naar hun partner te sturen.

Vragen
60 procent van de ouders kreeg al de vraag: "Waar komen baby's vandaan?" Verder blijken "Wat veroorzaakt een regenboog?" (43 procent), "Waarom is de lucht blauw?" (30 procent) populair te zijn bij kinderen. Andere moeilijke vragen zijn: "Waar gaan bijen in de winter?", "Wat is een boer?"," Waar komen snottebellen vandaan?"

Antwoord
Meer dan de helft van de ouders zegt dat kinderen meer weten over wetenschap dan zijzelf. Een vijfde voelde zich dom wanneer hun kroost een vraag stelde waarop ze het antwoord niet wisten. De meest populaire strategie om een moeilijke vraag te ontwijken is: "Vraag je het aan je moeder (of vader)". 20 procent van de ouders zei dat ze het wel zouden uitleggen als het kind ouder is. Vaders vinden makkelijker een antwoord uit dan moeders. Zij beloven eerder een antwoord later, in de hoop dat hun kinderen het snel vergeten.

Positieve eigenschap
Onderzoekster Lindsey Fallow: "Kinderen zijn ontzettend nieuwsgierig, ze stellen voortdurend vragen over de wereld rond zich. Het is een positieve eigenschap, maar sommige ouders raken in de war als ze het antwoord niet weten."

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachspieren beïnvloeden gevoel voor humor


Lachspieren beïnvloeden gevoel voor humor
De lachspier ofwel de zygomatic major heeft invloed op het gevoel voor humor. Iemand die zijn lachspieren niet kan gebruiken, vindt plaatjes en situaties minder grappig dan mensen die wel over hun lachspieren kunnen beschikken, dat blijkt uit Nederlands onderzoek.

Grappige woorden
De onderzoekers lieten proefpersonen woorden lezen. Het bleek dat de lachspier onbewust werd geactiveerd bij woorden die te maken hebben met humor, zoals grappig, glimlach en schateren. Bij andere woorden bewoog de lachspier niet. Daarna lieten de wetenschappers cartoons zien. Tussendoor flitsten woorden voorbij die de lachspieren activeerden. Een deel van de groep had een pen in de mond en kon daardoor de lachspier niet gebruiken. Deze groep vond de cartoons beduidend minder leuk dan de groep die vrijuit kon lachen. Ook nadat de pen uit de mond was gehaald, vond de groep de plaatjes niet zo grappig als de andere proefpersonen.

Volgens de vorsers biedt dit onderzoek nieuwe inzichten in de neurobiologische basis van taal.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Baby met vier armen en benen vereerd als godheid in Nepal


Baby met vier armen en benen vereerd als godheid in Nepal


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Baby-met-vier-armen.jpg?t=1250085974In Kathmandu wordt een baby met vier armen, vier benen en twee buikjes vereerd als een godheid. Risab kwam eind januari ter wereld in een bergdorpje in de Himalaya. Sinds zijn geboorte trekken massa's pelgrims op bedevaart naar zijn geboortedorp Ramechhap. Ze vereren hem als reïncarnatie van de hindoegod Ganesha. Toch kan het weldra afgelopen zijn met de zeven maanden oude Risab. Als hij niet snel geopereerd wordt, is zijn einde nabij.

Geldoffers
"Sommigen komen ons kindje bezoeken en maken dan geldoffers. Vaak geven ze ons ook kleren en eten", zegt de 32-jarige papa Rhiki Ghimire. Meer dan 5.000 pelgrims zijn het kindje al komen begroeten. Sommigen hadden daar zelfs een reis van tientallen uren voor over. De familie Ghimire leeft met zijn vijven op 2.000 meter hoogte tussen de geiten en de kippen in een kaduuk kamertje.

Operatie
"We weten dat hij moet geopereerd worden om levensvatbaar te blijven maar we hebben er gewoon geen centen voor. De operatie die hij zal moeten ondergaan is ook geen lachertje hé", klinkt het bij Ghimire, die op de rijstvelden het nodige geld probeert te bekomen. Dokters geven Risab amper 25 procent kans om te overleven.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Albert schaft zich jacht van 4,6 miljoen euro aan


Koning Albert schaft zich jacht van 4,6 miljoen euro aan

Volgens een onderzoek van Soir Magazine bedraagt de catalogusprijs van het nieuwe jacht van koning Albert 4,6 miljoen euro. De boot, die 27 meter lang is, werd waarschijnlijk al in 2008 gekocht, zodat die prijs wellicht niet volledig overeenstemt met wat de vorst in werkelijkheid betaalde. In 2007 kocht de koning bij Rizzardi in Lazio (Italië) een ander jacht. De koning telde voor 'Quartour', 15 meter lang, destijds anderhalf miljoen euro neer.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antidepressiva verdubbelen risico op zelfmoord bij jongeren


Antidepressiva verdubbelen risico op zelfmoord bij jongeren

Wie jonger dan 25 is en antidepressiva te slikken krijgt, heeft twee keer zoveel kans om zelfmoordgedachten te hebben dan wie placebo's slikt. Daarmee hebben jongeren evenveel kans op zelfmoord als tieners en kinderen.

Gek genoeg was het effect het sterkst bij tieners die de pillen kregen, maar aan een andere psychische stoornis leden dan depressie.

Volwassenen en senioren

Dat concludeert een Amerikaans onderzoek gepubliceerd in het medische vakblad British Medical Journal. Het onderzoek analyseerde 372 studies, waarbij 12 verschillende antidepressiva werden getest. Volwassenen ouder dan 25 vertonen niet meer zelfmoordgedachten, en senioren boven de 65 vertonen er zelfs minder als ze antidepressiva slikken.

Neveneffecten
"Het is duidelijk dat antidepressiva verschillen in neveneffecten en efficiëntie", schrijft professor John Geddes (universiteit van Oxford). Hij adviseert dokters om bij -18-jarigen het gebruik van antidepressiva te beperken, en te focussen op cognitieve therapie.

Onderzoeksleider Marc Stone treedt hem bij. "De bevindingen steunen het idee dat antidepressiva twee onafhankelijke effecten kunnen veroorzaken: het ongewenste effecten van zelfmoordgedachten en zelfmoordgedrag en het beschermende effect dat depressie vermindert en daardoor zelfmoordrisico's doet afnemen."

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carly Simon - You're So Vain


Carly Simon - You're So Vain


Om haar te beluisteren druk op de fotoCarly Elisabeth Simon (New York City, 25 juni 1945) is een Amerikaans singer-songwriter, voornamelijk bekend van het nummer "You're So Vain". Carly Simon is een van de belangrijkste artiesten uit de singer-songwriter-boom van begin jaren zeventig.

Carly Simon werd in 1945 geboren in New York. Ze is het derde kind van Richard L. Simon, de medeoprichter van de uitgeverij Simon & Schuster, en Andrea Louise Heinemann (1909 - 1994). Samen met haar zus Lucy vormde ze het muzikale duo de Simon Sisters. In 1964 had het duo een klein hitje in de Verenigde Staten met "Winkin' Blinkin' and Nod". In 1971 kwamen Carly's eerste twee soloalbums uit, Carly Simon en Anticipation. Ze won dat jaar de Grammy Award voor beste nieuwe artiest.

In 1972 verscheen haar derde album, No Secrets. Het album werd een groot succes, mede door de grote hit "You're So Vain". Over wie dat nummer gaat, gaan veel geruchten. Onder andere Warren Beatty, James Taylor en Mick Jagger (die als achtergrondzanger te horen is in het nummer) zijn veelgehoorde opties. Met James Taylor trouwde Carly op 3 november 1972. Ze scheidden in 1983. Uit dit huwelijk werden twee kinderen geboren: Sarah Maria Taylor (Sally, 1974) en Benjamin Simon Taylor (Ben, 1977), beiden ook werkzaam in de muziekwereld en vaak actief als achtergrondzangers op cd's en concerten van hun moeder.

Haar volgende twee albums, Hotcakes (1974) en Playing Possum (1975) waren ook grote successen, maar de meeste latere albums verkochten slechter. In 1977 had ze een grote hit met "Nobody Does it Better", van de soundtrack van de Bondfilm The Spy Who Loved Me, en haar daaropvolgende album Boys in the Trees was mede door de nieuwe aandacht weer een succes als vanouds.

In 1980 zakte ze tijdens een optreden van uitputting ineen, waarna ze minder concerten ging geven. Ook haar albums verkochten steeds slechter, en hits waren zeldzaam. In 1982 had ze een hit met het nummer "Why", van de soundtrack van de film Soup for One. Het nummer werd geproduceerd door de discoformatie Chic. Vijf jaar later, in 1987, scoorde ze weer een hit met het nummer "Coming Around Again" uit de soundtrack van de film Heartburn. Het bijbehorende album werd platina in de Verenigde Staten, haar meest succesvolle album sinds de jaren zeventig. In 1988 nam ze het nummer "Let the River Run" op voor de soundtrack van de film Working Girl. Het nummer werd zowel met een Grammy, een Golden Globe als een Oscar beloond. In 1989 had ze onder andere in Nederland een toptienhit met het nummer "It's Hard to be Tender".

» Reageer (0)
11-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Optimisten hebben veel minder kans op allerlei ziektes


Optimisten hebben veel minder kans op allerlei ziektes

'Always look on the bright side of life'. Monty Python kon dertig jaar geleden nog niet weten hoezeer ze gelijk zouden krijgen. Maar het leven positief bekijken verlengt je leven, zo toont een Amerikaanse studie bij 100.000 vrouwen tussen 50 en 79 die aan het begin van de studie geen kanker of hart- en vaatziekten hadden.

Ziektes
Optimisten hebben 9 procent minder kans om een hartziekte te ontwikkelen. Daarenboven hebben ze ook minder kans op een reeks aandoeningen, zoals diabetes, hoge bloeddruk, hoge cholesterol, depressies, overgewicht en hadden ze minder kans om te roken en passief te zijn.

Stelling
Vrouwen met positieve karakters waren vaker akkoord met stellingen als: "Ik verwacht meestal het beste, ook al is de situatie onzeker". De pessimisten konden zich eerder vinden in de stelling: "Als er iets fout kan gaan, dan zal het ook fout gaan."

Genezen
Negativiteit blijkt dus nefast voor de gezondheid. Eerder bleek al uit Canadees onderzoek dat wie positief ingesteld is, drie keer sneller herstelt van verwondingen. Wie geen herstel verwachtte, voelde vier keer vaker nog de effecten zes maand later.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge vrouwen sparen meer door crisis


Jonge vrouwen sparen meer door crisis

Jonge vrouwen in Duitsland houden hun portemonnee steeds meer dicht. Volgens een studie van Deutsche Bank steeg hun spaarquote binnen een jaar van 15,2 naar 20,5 procent en maakt de economische crisis hen spaarzamer.

Minder geld
52 procent van de ondervraagde, jonge vrouwen in Duitsland zegt minder uit te geven door de crisis, terwijl slechts 34 procent van de mannelijke respondenten hen daarin volgt. Op de spaarrekeningen van deze vrouwen staat over het algemeen hoe dan ook minder geld dan op die van hun mannelijke collega's. De enquête geeft namelijk aan dat mannen tussen 14 en 25 jaar oud 532 euro per maand kunnen besteden, terwijl vrouwen van dezelfde leeftijdscategorie het per maand moeten stellen met slechts 444 euro. Maandelijks sparen mannen van dat budget 110 euro en leggen vrouwen 91 euro opzij.

Toekomst
Door de crisis maakt twee derde van de jongeren zich volgens de studie van Deutsche Bank overigens zorgen over hun toekomst. Ook hier is er een genderverschil, beduidend meer vrouwen (72 procent) dan mannen (50 procent) piekeren. Bovendien zijn jonge mensen volgens het onderzoek spaarzamer dan oudere mensen. Volgens berekeningen van de Duitse Bundesbank bedroeg het spaarquotum van Duitse huishoudens in 2008 trouwens 11,4 procent.

Voor het onderzoek werden duizend Duitsers tussen 14 en 25 jaar oud ondervraagd over hun spaargedrag.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Roodharige mensen voelen meer pijn


Roodharige mensen voelen meer pijn


Roodharige tandartspatiënten voelen meer pijn dan brunettes of blondines omdat pijnstillers minder effect hebben bij hen.

Resistent
Mensen met een natuurlijke rode haarkleur zijn resistenter voor medicatie als Novocaine, een pijnstiller, meldt Styletoday.nl. Ook hebben ze vaak een hogere dosis nodig om geen pijn meer te voelen. Daardoor zijn roodharigen vaker nerveus voor een bezoekje aan de tandarts en zullen ze dit twee keer zo vaak vermijden als mensen met een andere haarkleur. Een genetische mutatie die invloed heeft op zowel haarkleur als gevoeligheid voor pijn is de oorzaak. Anesthesist Daniel Sessler onderzocht het verband tussen pijnbeleving en haarkleur nadat hij hoorde van collega's dat zoveel roodharigen meer verdoving nodig hebben.

Zwart- of bruinharigen hebben deze mutatie ook, maar bij hen komt het minder vaak voor.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nine Million Bicycles

Katie Melua

Om Nine Million Bicycles te beluisteren
druk om de foto

» Reageer (0)
10-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britten photoshoppen massaal hun vakantiefoto's


Britten photoshoppen massaal hun vakantiefoto's


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/photoshoppen.jpg?t=1249915579


Bij een Britse fotoketen 'Snappy Snaps' kun je je vakantiefoto's laten 'photoshoppen' zodat je grotere borsten en mooiere tanden hebt. Deze service blijkt een groot succes te zijn, de vraag naar digitaal bewerkte foto's is deze zomer vervijfvoudigd.

Plastische chirurgie zonder mes
Duizenden Britten laten hun vakantiefoto's digitaal bewerken om er mooier uit te zien. "Dit is plastische chirurgie zonder mes," aldus een vertegenwoordiger van "Snappy Snaps". De experts bij deze keten kunnen net als bij modellen en celebrities enkele kilo's je slanker maken, tanden rechtzetten en rimpels verwijderen.

Heel tevreden
De 31-jarige Erin Graham liet haar vakantiefoto's photoshoppen. "Ik wilde grotere borsten, een plattere buik en mijn tattoo weg. Ook mijn tanden mochten witter en rechter, mijn neus slanker, mijn ogen groter, mijn kaaklijn strakker en mijn huid egaler. Ik moet zeggen dat ik heel tevreden ben met het resultaat."

Andere manieren
Maar ook steeds meer mensen die iets kennen van Photoshop passen hun eigen foto's aan. Verder verkoopt HP voor ongeveer 220 euro een fotocamera die vrouwen een maatje slanker maakt. Dit toestel verdunt het voorwerp in het midden zodat de persoon op de foto slanker lijkt, zonder dat de achtergrond vervormd wordt.

Nieuw programma
Binnenkort kan haast iedereen, zonder een computerspecialist te zijn, foto's bewerken. Italiaanse onderzoekers ontdekten 49 plekjes op het gezicht waarbij kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken. Zo ontwikkelden ze software dat foto's scant en verbetert waar nodig. Dan zoekt het programma naar gelaatstrekken van aantrekkelijke celebs als Angelina Jolie en Nicole Kidman en mengt deze met jouw gezicht. Uit een onderzoek blijkt dat drie kwart van de met dit programma bewerkte gezichten aantrekkelijker werden gevonden dan de originele.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby olifantje bevrijd uit rioolput


Baby olifantje bevrijd uit rioolput


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/olifantjebevrijduitrioolput.jpg?t=1249911739In Thailand is een baby-olifant heelhuids bevrijd uit een rioolput. Het ongeval gebeurde in de oostelijke provincie Rayong toen het diertje door zijn drijvers naar een bouwwerf werd geleid.

Redders hadden ruim drie uur werk om het olifantje uit z'n benarde situatie te bevrijden. Met behulp van een bulldozer werd de rioolput verbreed. Nadien werd een hijskraan aangerukt om het hulpeloze dier op te tillen. Het olifantje werd niet gewond.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieet kan positieve drugtest geven


Dieet kan positieve drugtest geven
Stress of diëten zorgt er voor dat drugs die je lang geleden gebruikte, weer in je bloed terechtkomt. Zo krijg je een positieve drugtest lang nadat je een joint rookte.

Vetcellen
Het meest psychoactieve ingrediënt van cannabis is tetrahydrocannabinol (THC), eens in dit lichaam terechtkomt, wordt deze stof opgenomen in de vetcellen. De volgende dagen geven de cellen dit traag terug in het bloed. Omdat de stof sneller door het vet wordt opgenomen dan het wordt vrijgegeven, blijkt dat de THC erg lang in de vetcellen kan blijven. Later kan dan wanneer het vet snel wordt afgebroken deze stof in het bloed vrijkomen. Zo hebben mensen die kampen met extreme stress of snel gewichtsverlies deze stof weer in hun lichaam, ook al rookten ze ontzettend lang geen joints meer.

Atleten
De onderzoekers injecteerden ratten met 10 milligram per kilogram THC, dat is het equivalent van het dagelijks roken van vijf tot tien joints gedurende tien dagen. Twee dagen later dienden de wetenschappers de helft van de ratten een stresshormoon, dat ook in verband wordt gebracht met diëten, toe en kregen ze minder te eten. De andere helft diende als controlegroep. Degenen die minder voeding kregen, hadden dubbel zoveel THC in hun lichaam als de andere ratten. Volgens de onderzoekers kan deze ontdekking verklaren waarom sommige atleten positief testten op cannabis terwijl ze zelf beweerden al lang geen joints meer te roken.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Waarom kinderen de waarde van geld niet meer kennen


Waarom kinderen de waarde van geld niet meer kennen

Door de opkomst van betaal- en kredietkaarten begrijpen kinderen de waarde van geld niet meer. Ze hebben vaak een gat in hun hand omdat ze niet begrijpen waar het vandaan komt. We geven enkele tips om je kroost al jong te leren omgaan met geld.

Geld aan de bomen
Een Britse bedrijf gaat plastic kaarten introduceren die ouders kunnen opladen met geld en waarmee kinderen snoepjes, kledij, computerspelletjes en bioscooptickets kunnen betalen. Volgens experts zorgt deze evolutie ervoor dat ze niet meer kunnen omgaan met geld. Door het verdwijnen van cash geld begrijpen jongeren niet waar geld vandaan komt of hoe ze het moeten gebruiken. Waardoor ze vaak een gat in hun hand hebben en ze al jong schulden maken, geen goed begin dus voor hun volwassene leven. Experts zijn van mening dat kinderen tegenwoordig verwend worden. Ze krijgen niet langer enkel voor kerstmis en hun verjaardag pakjes, haast elke gelegenheid is goed voor het uitdelen van cadeautjes. Oudere kinderen worden ook beloond voor een goed rapport met geld, terwijl goede resultaten hun motivatie zou moeten zijn om goed te werken. Het lijkt voor hen alsof geld aan de bomen groeit.

Ouders schuldig
Uit recent onderzoek blijkt dat Britse kinderen gemiddeld 7,38 euro zakgeld per week krijgen. Sommigen moeten in ruil daarvoor huishoudelijke taken doen, anderen krijgen het gewoon. Verder bleek dat door de crisis twee derde van de ouders het zakgeld van hun kinderen terug schroefden. De Britse overheid gaat nu leerkrachten verplichten kinderen te educeren over geld en hoe ermee om te springen om zo in de toekomst een nieuwe crisis te voorkomen, het grootste deel van de ouders kent namelijk zelf de waarde van geld niet.

Enkele tips om kinderen met geld te leren omgaan:
- Leer kinderen de waarde van geld vanaf ze oud genoeg zijn om een muntstuk vast te houden zonder het in te slikken. Als ze ouder worden, kun je ze zelf de waarde van geld leren ontdekken. Laat ze bijvoorbeeld zelf hun snoepjes te kopen met een beperkt budget. Open ook een rekening op hun naam.

- Geef je kinderen een eigen budget voor cadeautjes van familie en vrienden.

- Als ze naar het lager onderwijs gaan, kun je beginnen met zakgeld te geven. Bepaal op voorhand samen de regels waaraan ze zich moeten houden en aan wat ze dat geld mogen spenderen.

- Herbekijk jaarlijs het bedrag en discussieer hier ook over met je kinderen. Je doet dit best wanneer het nieuwe (school)jaar begint.

- Leer je kinderen om te gaan met geld door middel van spelletjes, Monopoly is een goed voorbeeld als je je aan de regels houdt.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse museumnacht lokt recordaantal bezoekersAntwerpse museumnacht lokt recordaantal bezoekers


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/antwerpse-museumnacht.jpg?t=1249815839De Antwerpse museumnacht heeft zaterdagavond ruim 40.000 bezoekers gelokt. Communicatieverantwoordelijke Ruth Cluysen spreekt van "een absoluut record".

Vijftien Antwerpse musea openden tussen 19 uur en 1 uur de deuren voor cultuurliefhebbers. Er werden bovendien vier themaroutes uitgestippeld langs de deelnemende musea om zo de bezoekers op weg te helpen.
Geheim

Bezoekers konden niet alleen de vaste collecties en de lopende tentoonstellingen zien, maar ook een aantal geheimzinnige extra's. In het Letterenhuis stonden enkele geheime en goed bewaarde schrijfsels van Paul Van Ostaijen en Hugo Claus in de belangstelling. Daarnaast waren er een bal masqué, een fotoshoot, spannende kindervertellingen, brieven van Peter Paul Rubens en bijzondere hapjes en drankjes.

In het Koninklijke Museum voor Schone Kunsten (foto) was het Portret van Eleazar Swalmius de hoofdattractie. Het portret werd eerder deze week erkend als een authentieke Rembrandt en lokte minstens 5.000 bezoekers. Ook het ModeMuseum en het Fotomuseum waren populair.
Kwaliteit

Volgens communicatieverantwoordelijke Ruth Cluysen is de organisatie zeer tevreden over de opkomst: "Op sommige plaatsen was het werkelijk over de koppen lopen. Dat maakt dat we naar volgend jaar onze aanpak moeten herbekijken. Verder groeien willen we niet meer. We willen vooral de kwaliteit bewaren." (br.gazet van Antwerpen )

» Reageer (0)
09-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Signalen dat zij je wil


Duidelijke signalen dat zij je wil

Omdat mannen niet altijd even goed zijn in het ontcijferen van de 'subtiele' signalen van vrouwen, stelde de Amerikaanse journaliste Lisa Jones een lijst samen met duidelijke tekens die een vrouw stuurt wanneer ze je wel ziet zitten.

1. Ze noemt je bij je echte naam in plaats van je bijnaam. Want ze wil namelijk niet je 'maatje' zijn of dat ooit worden.

2. Ze brengt regelmatig lipgloss aan, maar allen niet als jij er bij bent. Zie je haar toch mascara aanbrengen of haar neus poederen, dan ben je officieel maar een vriend.

3. Ze beweegt regelmatig haar lippen op elkaar.

4. Ze zit op het puntje van haar stoel om dichter bij jou te zijn.

5. Ze bestelt drinken uit een flesje, want dat is makkelijker om sexy van te nippen.

6. Ze je regelmatig aanraakt, zonder dat ze daar echt een redden voor heeft.
7. Ze lacht overenthousiast met al je moppen, ook de slechte.

8. Ze roept luid in je oor: "Hier is te veel lawaai, ik versta je niet."

9. Ze gebruikt regelmatig je naam in het gesprek.

10. Haar gsm rinkelt, maar ze niet antwoordt en zet meteen haar gsm af.

11. Ze op een subtiele manier tijdens het gesprek probeert te polsen of je vrijgezel bent. "En je vriendin vindt dat leuk?"

12. Als ze zich helemaal opdirkte om gewoon wat te gaan drinken.

13. Ze is te laat op jullie afspraak, maar vond toch wel de tijd vond om haar kapsel perfect te stylen en make-up aan te brengen.

14. Ze langer dan drie minuten wegblijft als ze naar toilet gaat. Dat is namelijk tijd dat het echt duurt om te plassen.

15. Als ze vraagt of je eens wilt proeven van haar bord, dan is ze bereid meer te delen dan enkel haar eten.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openluchtzwembad voor honden in Rome


Openluchtzwembad voor honden in Rome
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/chow_chow2.jpgEen openluchtzwembad voor honden heeft in deze warme dagen voor een enorme toeloop gezorgd in Rome. Dat bericht de Romeinse krant La Repubblica.

Halve meter diep
Aan de Tiber nabij de Milvische brug (Ponte Milvio) kunnen de dieren in een zwembad van 50 centimeter diep afkoeling zoeken, een douche nemen, spelen en eten krijgen. Voor de baasjes of bazinnetjes staan ondertussen ligstoelen en een aperitief ter beschikking.

Succes
Na een maand hebben al 2.700 honden gespeeld in het bad aan de rand van het historische centrum van de Italiaanse hoofdstad. Voor honden moet een toegangsprijs betaald worden, hun eigenaars mogen gratis binnen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart Nederlandse studentes draagt geen onderbroek


Kwart Nederlandse studentes draagt geen onderbroek

Nederlandse studentes gaan steeds vaker zonder onderbroek naar de les. Een kwart van de studentes zei dat te doen. Dat blijkt uit een poll van de website Studenten.nl bij 200 studentes.


De studentes spelen niet op veilig: ze dragen een kort rokje of een zwierig zomerjurkje zonder slipje. De redenen lopen uiteen: het ondergoed zat in de was, mooi ondergoed is te duur en het is spannend. "De dag wordt er leuker van", zei een studente. Niet alleen voor haar, denken wij. (br.hln)
» Reageer (0)
08-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schapenhoedster trouwt in jurk van... schapenwol


Schapenhoedster trouwt in jurk van... schapenwol


http://img6.imageshack.us/img6/3631/jurkinschapenwol.jpg

Wat doe je als je schaapherder bent en gaat trouwen? Je laat je jurk maken uit de wol van je favoriete schapen, natuurlijk!


Dreadlocks

Dat was toch de beslissing van de Britse bruid Louise Fairburn. De vrouw heeft awards gewonnen met haar schapen, en vond het niet meer dan logisch dat haar bruidsjurk, een eigen ontwerp, zou gemaakt worden uit van de zeldzame Lincoln Longwool van haar favoriete schaap Olivia. De unieke 'dreadlocks' van de schapen werden verwerkt in haar rok.

Gewone jurk
"Ik heb het altijd jammer gevonden dat zulke mooie wol enkel voor tapijten werd gebruikt. Toen zag ik een advertentie voor bruidsjurken uit tapijten en toen dacht ik: hé, ik kan gewoon wol gebruiken voor mijn jurk. Ik ben echt dol op schapen, en plots zat het ontwerp ook in mijn hoofd. Het moest eruit zien als een gewone jurk, tot mensen dichterbij kwamen en zagen wat voor stof het was."

Zijn prijs waard
Het kostte een spinner en een jurkenmaker 67 uren om de jurk te maken, die uiteindelijk bijna 2.000 euro zou kosten. "Maar het was het totaal waard, mijn man was volledig van zijn melk toen hij me door het gangpad zag lopen."
http://www.hln.be/static/FOTO/pe/1/10/5/media_xl_986690.jpgWollen vest
Diezelfde aanstaande, Ian, ontsnapte niet aan de wollen furie en kreeg een wollen vest aan. Ook het ringkussen was gemaakt van fleece. Voor wie twijfelde aan haar beroep en identiteit: de bruid had ook een herderstok bij, waar het miniboeket aan was bevestigd.

Lam op het bord
Het thema kwam terug tijdens de hele bruiloft: de gasten kregen chocolaatjes in de vorm van schapen, de schapen werden betrokken in de fotoshoot en, verrassend, als hoofdgerecht lag er lam op de borden. Wie dacht dat Louise's liefde voor de schapen haar zou weerhouden om ze te slachten, is er aan voor de moeite.

Zeldzaam
Lincoln Longwool is het grootste Britse schaap en is ontwikkeld om het zwaarste, langste en meest schitterende wol af te leveren. De wol was de basis van de economische welvarendheid in Oost-Engeland tot katoen meer ingang vond en de schapen in het hele Koninkrijk werden geëxporteerd. Op dit moment is het een van de meer zeldzame rassen in Groot-Brittannië. Het schaap staat zelfs geklasseerd als 'risicovol' op de lijst van Zeldzame Rassen omdat er minder dan 1.000 vruchtbare vrouwtjes zijn.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koala Sam wordt opgezet in museum als bosbrandheldin


Koala Sam wordt opgezet in museum als bosbrandheldin


Koala Sam, de Australische bosbrandlegende die gisteren overleed, zal worden opgezet en tentoongesteld in het Melbourne Museum als symbool van de verwoestende branden van februari. Sam overleefde de vlammenzee, maar stierf aan de ziekte chlamydia.

Koala Sam werd wereldberoemd door een foto, waarop zij stond afgebeeld terwijl ze drinkwater kreeg van een brandweerman ergens midden in een verkoold bos. De koala werd zo het symbool van de hoop. De foto bracht 290.000 euro op voor het goede doel en voor de verzorging van Sam zelf en haar brandwonden.

http://www.hln.be/static/FOTO/pe/7/16/10/media_xl_986050.jpgHet museum wil het verhaal van Sam en van de dodelijke bosbranden doorgeven aan miljoenen Australiërs en bezoekers van buitenaf. "Om de getroffen mensen nooit te vergeten, noch de moed en heldendaden van de brandweerlui en vrijwilligers die ter hulp snelden."

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietensap helpt langer te sporten


Bietensap helpt langer te sporten

Het drinken van bietensap maakt dat je 15 procent langer kunt sporten. Verder blijkt uit recent onderzoek dat het ook je bloeddruk verlaagt.

Halve liter sap
De onderzoekers testten de voordelen van bietensap op acht mannen tussen 19 en 38 jaar. Ze dronken allemaal een halve liter sap gedurende zes dagen. Vervolgens legden ze een sportieve test af. De week daarop dronken ze een placebodrankje en dan ondergingen ze weer dezelfde tests. Daaruit bleek dat ze door het bietensap gemiddeld 10 minuten langer konden fietsen. Ook hadden ze een lagere bloeddruk.

Niet door training
Volgens de onderzoekers zijn de nitraten uit het sap, waardoor het lichaam minder zuurstofreserves moet aanspreken, de reden waardoor sporters zich minder moe voelen. Je kan hetzelfde nooit bereiken door vaker te trainen, aldus de wetenschappers. Professor Andy Jones: "We zijn verbaasd over de effecten van bietensap op het zuurstofniveau omdat dit nooit door iets anders geëvenaard kan worden. Zowel professionele als amateursporters zijn gebaat bij deze resultaten. Ik ben ook benieuwd wat het effect van bietensap zal zijn op mensen die bijna geen conditie hebben."

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse moeders gaan naakt tijdens zwangerschap


Japanse moeders gaan naakt tijdens zwangerschap

Drie jaar geleden barstte over de foto van een naakte, zwangere Britney Spears in Japan nog een levendige discussie los. Het zou te stimulerend zijn, en de Japanners maakten zich zorgen.

Maar vandaag is dat enigszins anders. Japanse zwangere vrouwen laten zich steeds vaker in volle glorie en behoorlijk naakt fotograferen. Daarmee willen ze een unieke gebeurtenis vieren, Japanse vrouwen krijgen meestal maar één kind.

Kentering
De trend was al een tijdje aan de gang, maar de kentering kwam er toen de in Japan populaire zangeres 'Hitomi' zwanger en naakt poseerde voor de cd-hoes van haar nieuwste plaat afgelopen juni. De foto werd tentoongesteld op grote billboards in Tokio en haar boek over dit onderwerp verkocht als zoete broodjes.

Angsten vergeten
"Door het speciale gevoel moeder te worden, vergeet je alle angsten en zorgen over naaktheid. En omdat Japanse vrouwen steeds later zwanger worden, is het een gebeurtenis die altijd uniek zal blijven", verklaart de Japanse professor Yuko Ishizaki.

Geluksherinnering
Dat geeft ook de de 40-jarige Kumiko Yoda toe. "Ik was gelukkig tijdens mijn zwangerschap en wilde dat laten vastleggen. Dat moment komt nooit meer terug", aldus Yoda aan het persagentschap Reuters. Yoda kwam op het idee door een vriendin die ook zo'n foto's had laten maken een maand voor de bevalling.

"Telkens als ik de foto's zie, word ik eraan herinnerd hoe gelukkig ik was toen ik zwanger was", zegt de intussen bevallen vrouw.


» Reageer (0)
07-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniet van het leven en lees


Geniet van het leven en lees

Waar denk je aan bij het woord levensgenieter? Iemand die geniet van een glas wijn, van lachen, van uitgaan, van luieren op het strand en aan een zwembad, in een zonnige en groene omgeving omringd door de paar mensen waar hij/zij van houdt. Dat is het clichébeeld.

Alsof je van niets anders kan genieten: werken (ja dat bestaat), muziek, sporten of lezen. Elk van deze dingen kunnen er ook voor zorgen dat je van het leven geniet en er plezier aan beleeft.

Lezen lijdt tegenwoordig onder een ouderwets en saai imago. Wie leest, is een kneusje zonder vrienden. Onpopulair ook, want introvert en niet zo'n stralende 'genieter'. Maar genieten kan ook stiekem, van binnen, en alleen voor jezelf.

Lezen heeft zelfs als extra voordeel dat het je nieuwe inzichten kan verschaffen of kan meevoeren naar andere werelden. Je wordt er een rijker en wijzer mens door. Daarom: schop je schoenen uit, laat de afwas liggen en lees een boek. En geniet...

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders zijn beter dan vroeger


"Ouders zijn beter dan vroeger"

Tieners zullen het er niet mee eens zijn, maar ouders nu doen 'hun job' beter dan vroeger. Ouders vandaag de dag brengen meer tijd door met hun kinderen en weten beter waar en met wat ze zich ophouden dan ouders 25 jaar geleden.

Enig minpuntje: ze zijn veel gestresseerder en maken zich meer zorgen, voornamelijk omdat ze de perfecte ouder willen zijn. Daardoor hebben ze meer kans op angsten en depressies.

De Britse studie concludeert dan ook dat de gedragsproblemen bij tieners niét te wijten zijn aan fouten van de ouders, zoals zo vaak en zo gemakkelijk wordt beweerd.

Fel veranderd
Het familieleven is in 25 jaar wel fel veranderd: de gezinnen zijn kleiner, moeders gemiddeld ouder, er zijn drie keer zoveel eenoudergezinnen, om over nieuw samengestelde gezinnen nog maar te zwijgen. Bovendien gaan moeders nu ook vaker werken. Dat heeft onvermijdelijk tot gevolg dat de relatie tussen ouders en kinderen veranderd is.

Waar en wat
Zo zijn ouders nu meer betrokken in het leven van hun kinderen, spenderen ze meer tijd samen en kunnen ze hun tieners door moderne technologie als gsm en internet meer in het oog houden.

Omgekeerd laten tieners ook vaker weten waar ze naartoe gaan, waarschijnlijk omdat 85 procent van de ouders dat regelmatig vraagt. 66 procent van de ouders vraagt ook wat ze doen, in vergelijking met 47 procent 25 jaar geleden.

70 procent van de jongeren kiest ervoor tijd door te brengen met hun moeder, tegenover 62 procent in 1986. Voor vaders steeg dat van 47 procent naar 52 procent.

Niet overtuigd
De onderzoekers concluderen hieruit dat ouders goed werk leveren, maar oudercoach Trudi Butler is niet overtuigd. "Ik ben ervan overtuigd dat moderne ouders meer tijd doorbrengen met hun kinderen en dat ze zich enorm bewust zijn van hoe ze hun kinderen willen opvoeden. Maar wanneer het over gedragsproblemen gaat, spelen ouders toch een grotere rol dan gedacht, vooral omdat ze hun kinderen moeten leren in de hand houden."


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.95-jarige Belg mist afslag en rijdt 400 kilometer om


95-jarige Belg mist afslag en rijdt 400 kilometer om


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/eieren.jpg?t=1249646800
De bejaarde was op zoek naar eieren.


Een 95-jarige man uit Antwerpen is gisteren per ongeluk 400 kilometer omgereden. De Belg vertrok om tien uur 's ochtends om in zijn woonplaats eieren te gaan halen en miste een afslag. Uiteindelijk belandde hij rond middernacht in het Friese Leeuwarden.

De politie hield de man aan, omdat hij erg langzaam over de weg reed in Leeuwarden. De man verklaarde dat hij de route inspecteerde voor zijn dochter omdat ze volgens hem binnenkort haar rijbewijstest zou moeten afleggen op die weg.

Niet eerste keer
"We hebben hem daarna opgevangen op het politiebureau. Hij was behoorlijk in de war", aldus een woordvoerder van de Friese politie.
Dochterlief kwam haar vader later met de auto ophalen.

Volgens de Belgische politie is de man in zijn land wel vaker warrig in de auto gestapt. Dat verbaast de politie in Friesland. "Waarom mag hij dan nog rondrijden?", klinkt het.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Je stralende lach


Je stralende lachhttp://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/lachen.jpg?t=1249243385kom laat je stralende lach
zien aan de wereld
laat jouw liefde vloeien
in de harten van de mensen
deel die liefde met iedereen
laat jouw hart bloeien
als een passiebloem
geef kleur aan je leven
volg de regenboog
tot aan de horizon
voel je vrij en herboren
zoals de dauw in het
ochtendgloren
lach
» Reageer (0)
06-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Mannen zoeken door crisis troost in therapie


Mannen zoeken door crisis troost in therapie, vrouwen in handtas


 Vrouwen blijven geld spenderen aan luxeproducten tijdens de crisis, terwijl mannen eerder de vinger op de knip houden en hulp zoeken bij een therapeut.

Horloges en handtassen
De gevolgen van de economische crisis zijn merkbaar bij de verkoop van luxeproducten. Dure horloges, een typisch mannenproduct, verkochten een kwart minder sinds vorig jaar, maar de verkoop van lederwaren bij Hermes steeg met 28 procent. "Mannen zijn erg onzeker door de crisis, hun job en hun daarmee gepaard gaande mannelijkheid wordt bedreigd, waardoor ze minder spenderen. Vrouwen daarentegen proberen zichzelf weer op te beuren door een nieuwe handtas te kopen. Ze zijn ook bezorgd over hun job, maar niet zo erg dat ze zich bedreigd voelen, daarom kopen ze meer tijdens de crisis", aldus marketingexperte Diana Jaffe.
Burn-out
Jaffe gaat verder: "Sommige mannen vinden het nogal ongepast om hun geld nu aan dingen te geven die ze niet nodig hebben, maar anderen kunnen zich het gewoon niet veroorloven. Veel mannelijke managers hebben een lagere functie gekregen, daardoor staan ze onder enorme druk of leiden ze aan een burn-out. Het laatste waar ze aan denken zijn luxeproducten, ze verkiezen het advies van een life coach."

Vrouwen meer gewoon
"Vrouwen zijn er aan gewoon om te gaan met veranderingen wat hun carrière betreft, wat het voor hen makkelijker maakt de financiële crisis het hoofd te bieden", aldus Eva Kreienkamp. "Ook geldt dat een handtas vaak een impulsieve aankoop is, een horloge niet." Ook andere factoren bepalen waarom de verkoop van luxejuwelen daalt. De kost van een chique horloge kan tot 50.000 euro oplopen, een luxehandtas is toch een pak goedkoper.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sam de koala heeft het niet gehaald

Spijtig heeft Sam de koala het niet gehaald

Koalabeer Sam, die het symbool werd van de vreselijke Australische bosbranden van februari dit jaar, is overleden. Sam was weliswaar hersteld van de zware brandwonden die hij tijdens het inferno opliep, maar moest uiteindelijk door de dierenarts worden afgemaakt omdat hij leed aan chlamydia.

Foto
Sam werd gered door brandweerman David Tree. De foto die een collega maakte van hoe die de koala wat water gaf, werd wereldnieuws. De HLN.BE-redactie in Sydney plaatste destijds, op vraag van het Rode Kruis in het getroffen gebied, als eerste niet-Australische site de foto.

Pijn
"Helaas moesten we Sam laten inslapen. Het was heel erg triest", aldus de dierenarts, die de 4-jarige koala onder zijn hoede had. "We konden de pijn van Sam niet meer verzachten."

Helft
Chlamydia is een bekende ziekte onder koala's. De dieren krijgen er cysten van die hun urinewegen aantasten. Het is onduidelijk waarom ze zo gevoelig zijn voor de bacterie. Ongeveer de helft van de in het wild levende koala's lijdt aan de ziekte.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zouden meisjes zelfbruiner moeten kunnen gebruiken?


Zouden meisjes zelfbruiner moeten kunnen gebruiken?


Is het oneerlijke concurrentie als de andere meisjes wel een fake bruin kleurtje hebben en jouw dochter niet?
Een vraag waar vrouwen mee worstelen: zouden ze hun dochter zelfbruiner moeten laten gebruiken? Dat is een van de meest becommentarieerde vragen op de Britse site www.mumsnet.com. De antwoorden lopen op zijn zachtst gezegd uiteen.

"Schandalig"
"Nooit van mijn leven", zegt een moeder. "Het is een schande dat het toegelaten is". Anderen stellen zich de vraag hoe zelfbruiner moet behandeld worden: "Is het een onderdeel van make-up of zit het op een ander niveau?"

Oneerlijke concurrentie
Een andere moeder laat haar dochter deelnemen aan een ballroomcompetitie voor kinderen. "Iedereen heeft een fake kleurtje, maar ik vind mijn dochter te jong. Nu verwijt de trainer ons dat we nooit kunnen winnen als ik het niet toelaat."

Andere moeders steunen die stelling: "Door je dochter geen kleurtje te laten opspuiten, geef je haar een nadeel ten opzichte van de andere kinderen. Dat is niet eerlijk."

Al kan je ook argumenteren dat het maar een zelfbruiner is, en geen schadelijke zonnebank of zon. Meisjes willen natuurlijk ook een mooi bruin kleurtje en als ze mama zien zonnen, dan zullen ze dat nadoen. Wat is er schadelijker: een zelfbruiner of de zon?

Nadoen
Maar aan de basis ligt een veel diepere discussie: Hoe ver kunnen meisjes gaan in het nadoen van grote mensen? Stopt het bij het aandoen van mama's schoenen en de occasionele verkleedpartijtjes? Of kunnen kleine meisjes ook bikini's, strings en hakken dragen en zo een 'mini'-vrouw te zijn?

De grens
De grens is lastig te bepalen en schijnt ook alsmaar op te schuiven. Zeker is dat kinderen kinderen moeten kunnen blijven, en zich op 6-jarige leeftijd geen zorgen moeten maken over cellulitis, de lengte van hun benen of hun 'bleke' gezichtje.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende week jaarlijkse sterrenregen


Volgende week jaarlijkse sterrenregen


In de nacht van woensdag op donderdag volgende week kunnen sterrenliefhebbers hun hart ophalen: dan is tussen elf uur 's avonds en vijf uur 's morgens de jaarlijkse meteorenregen Perseïden weer te zien. Het schouwspel zal bij goed weer toch minder zichtbaar zijn dan vorig jaar, omdat de maan hoger aan de hemel staat.

De meteorenregen lijkt rechtstreeks uit de planeet Perseus te komen en heet daarom Perseïden. In werkelijkheid gaat het om een zwerm stofjes en gruis van de komeet Swift-Tuttle, die in een baan om de aarde draait. Elk jaar in augustus kruist de aarde de baan van die komeet, die er 130 jaar over doet om een volledige ellips te maken.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiaas dorp stikt van de tweelingen


Indiaas dorp stikt van de tweelingen

Wie in het Indiase dorp Kodinji rondwandelt, ziet al snel dubbel. Op een totaal van 15.000 inwoners lopen er maar liefst 230 tweelingen rond. Niemand heeft een verklaring voor dit femoneen, al denkt een lokale dokter dat het aan het water moet liggen.

Deur-aan-deur
Volgens officiële tellingen, die deur-aan-deur gebeurden, telde Kodinji begin dit jaar 204 tweelingen. Sindsdien zijn er een vijfentwintigtal bijgekomen en op dit eigenste moment zijn alweer vijf vrouwen zwanger van een duo. Pathummakutty en Kunhipathutty zijn met hun 65 jaar de oudste nog levende tweeling in het dorp. Rifa en Ritha Ayesha, die op tien juni geboren werden, vormen de benjamins.

"Iets met omgeving"
"Verbazingwekkend dat een medisch wonder zo lokaal plaatsvindt, temeer daar hier geen sprake is van schadelijke medicijnen of chemische producten", aldus een wetenschapper. "Een andere mogelijke verklaring - laattijdige huwelijken waardoor pas op latere leeftijd kinderen gekocht worden - is hier ook niet van toepassing: de meesten stappen al in het huwelijksbootje als ze achttien of twintig jaar zijn. Het moet dus wel iets met de omgeving te maken hebben."

» Reageer (0)
05-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen hun schoonmoeders haten


Waarom vrouwen hun schoonmoeders haten

De strijd tussen vrouwen en hun schoonmoeders is zo oud als de straat en voorwerp van menige grap. Maar de vrouwen zelf kunnen er minder vaak mee lachen. Ze vrezen inmenging in hun huishouden, ze worden woedend van de 'goedbedoelde' raad en de meeste ruzies gaan over haar. Kortom, veel vrouwen zijn jaloers op hun schoonmoeder: de enige andere vrouw die hun man zo goed kent, al vormt ze geen seksuele bedreiging.

Stress & jaloezie
Recent onderzoek toont dan weer hoe diep de spanning tussen de twee vrouwen gaat. Twee derde van de vrouwen rapporteert ongelukkig en gestresseerd te zijn door de spanning met haar schoonmoeder. Ook beschuldigen ze haar ervan 'onredelijk jaloers' te zijn op de liefde tussen het koppel. Ook de schoonmoeders klagen. Dat ze uitgesloten worden in het leven van hun zoon bijvoorbeeld.

Perceptie
"Het conflict ontstaat door het (al dan niet terechte) gevoel dat de een de ander bekritiseert of ondermijnt. Daardoor ontstaat een ongemakkelijke sfeer, die soms weinig te maken heeft met de werkelijke houding en veel met de perceptie", legt psychologe Terri Apter uit.

"Zowel de vrouw als de schoonmoeder worstelen om hun status binnen de familie te bereiken of te houden. Elk proberen ze die status te beschermen en voelen ze zich bedreigd door de ander."

Lijdensweg
Apter leefde zich in in de wereld van vrouwen en schoonmoeder door diepte-interviews en observaties tijdens familiefeestjes. "Het is een tragedie. Dit drijft vrouwen die zoveel gemeenschappelijk hebben uiteen, zodat ze niet kunnen profiteren van elkaars vriendschap. Beide partijen lijden eronder."

Kritiek
"Elke vrouw veronderstelt dat haar schoonmoeder kritiek zal hebben op haar huishouden, hoe ze de kinderen opvoedt of hoe ze kookt. Dat duwt hen meteen in een defensieve houding. Schoonmoeders interpreteren de beslissingen van hun schoondochters dan weer als 'expres anders doen' of 'ze willen mij er niet bij'. En dan voelen ze zich afgewezen in hun eigen keuzes."

Jaren miserie
Voeg daar de onvoorwaardelijke liefde van een moeder aan toe, en de conflicterende gevoelens van trots en verlies als een zoon trouwt, samen met de onzekerheden van een vrouw die werk en huishouden probeert te combineren, en het resultaat is een explosieve cocktail van gevoelige vrouwen die geen kritiek kunnen verdragen. Anders gezegd: een recept voor jaren miserie.

Hartziekten
Niet alleen psychologische miserie, maar ook fysieke. Een Japanse studie, waar de kersverse bruid bij de schoonfamilie intrekt, toonde dat hartziekten bij vrouwen vaker voorkomen in gezinnen met twee of drie generaties. Voor mannen was er geen negatief effect te vinden.

Het huwelijk zelf heeft ook meer kans op slagen als de schoonmoeder verder weg woont. Uit een Italiaanse studie bleek dat elke kilometer tussen een koppel en haar schoonmoeder de kans op een gelukkig huwelijk doet toenemen

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Morel opnieuw op operatietafel

Marie-Rose Morel opnieuw op operatietafel

Marie-Rose Morel (36) moet morgen opnieuw een operatie ondergaan, zo schrijft Het Laatste Nieuws. "Ik heb knobbeltjes in de lies die de professoren zorgen blijven baren", laat het boegbeeld van Vlaams Belang weten. Zowat 10 procent overlevingskans gaven de artsen Morel toen bij haar baarmoederkanker werd vastgesteld. Gisteren hoopte ze te horen dat ze definitief genezen was. Maar ze vernam dat de artsen geen risico willen nemen en dat de klieren en het omliggende weefsel verwijderd moeten worden.

"Daarna is het weer een week wachten op de uitslag. Ik had de champagne - Zuid-Afrikaanse, die 'Groot Geluk' heet - al koud gezet. Volgende week dan maar, hoop ik." Of zoals ze het schrijft op haar website: "Vandaag naar Leuven gereden om mijn grootste onderscheiding te halen. Is het dan begrijpelijk dat ik teleurgesteld ben wanneer ik met een tweede zit naar huis kom? Probleem is dat er in deze discipline geen bisjaar mogelijk is."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft mannen dumpt vriendin als ze dik wordt


Helft mannen dumpt vriendin als ze dik wordt
48 procent van de mannen zou hun lief dumpen als ze dik werd. Toch zou maar 9 procent van de mannen het uiterlijk van hun vriendin veranderen als ze zouden kunnen. Een kwart wil haat humeurigheid en mood swings aanpakken, nog eens een kwart haar sekslust. 17 procent laat weten 'niets' te willen veranderen.

Dat blijkt uit de resultaten van de grote mannenenquête, uitgevoerd door de mannensite askmen.com onder Amerikaanse, Britse, Canadese en Australische mannen. Hoeveel mannen werden bevraagd is niet duidelijk.

Grotere penis
Meer dan de helft van de mannen zou zijn penis groter maken als dat kon; Toch zou nog 43 procent niets veranderen, een miezerige 1 procent zou de penis kleiner maken. Voor de borsten van hun vriendin zijn mannen toleranter: 65 procent zou ze niet veranderen, 35 procent wel. Maar dat ligt misschien aan het feit dat ze hun vriendin kiezen naar gelang de grootte van de borsten.

C-cup
53 procent van de mannen prefereert een C-cup, 16 procent een B-cup, 13 procent een D-cup of meer en nauwelijks iemand kiest voor de A-cup (1 procent). Voor ruim één op acht mannen is de grootte van de borsten niet belangrijk.

Humor en charme
Om vrouwen aan te trekken, gebruiken mannen hun gevoel voor humor (34 procent), pure charme (20 procent) en intelligentie en zelfzekerheid (elk 12 procent). Slechts 8 procent van de mannen denkt dat zijn uiterlijk zijn grootste troef is voor de vrouwen. Buikspieren, een gespierde borstkas en getrainde armen zijn voor vrouwen het belangrijkst denken mannen.

Seksfrequentie
Een op drie mannen heeft 'verschillende keren per week' seks, bijna evenveel (28 procent) als wie minder dan één keer seks per maand heeft. 22 procent heeft eenmaal per week seks, 13 procent een keer per week en 4 procent elke dag.

Die cijfers staan in schril contrast met hoe vaak mannen denken dat anderen seks hebben. Driekwart denkt dat de anderen meerdere keren per week seks hebben, 14 procent een keer per week en 9 procent elke dag. Al deze cijfers zijn zwaar overschat.

Wat onderschat wordt, is hoe weinig anderen seks hebben: slechts 1 procent van de mannen dacht dat andere koppels minder dan een keer per maand seks hebben terwijl dat in werkelijkheid ruim een kwart is.

Vreemdgaan
Zowat alle mannen vinden seks belangrijk in een relatie: 52 procent vindt het cruciaal, 44 procent vindt het 'zeer belangrijk', maar weet dat het natuurlijk is om minder seks te hebben na verloop van tijd.

Toch overwegen maar weinig mannen vreemd te gaan, zelfs niet als hun vriendin het nooit zou te weten komen. 35 procent zou het niet doen omdat het ingaat tegen zijn morele waarden, nog eens 35 procent zou het hoogstwaarschijnlijk niet doen omdat hij zijn vriendin te veel respecteert.

Een of vijf mannen acht de kans dat de in dat geval vreemd gaan 'bestaande', maar ze zouden zich wel schuldig voelen. Tien procent zou de kans grijpen: 2 procent van de ondervraagden doet het al, 8 procent ziet er geen graten in. "Wat niet weet, niet deert" redeneren ze.

Goede vader
Wat maakt een man een man? Voor 57 procent is dat 'een goede man en vader zijn, die voor zijn gezin zorgt'. Mannelijke kwaliteiten hebben, zoals dingen kunnen repareren, een leider zijn en charismatisch en populair zijn was belangrijk voor respectievelijk 17, 14 en 7 procent. Slechts 2 procent vond 'een goede verleider' of 'rijk' zijn iets wat een man een man maakt.

Huilen en koken
Echte mannen huilen ook, maar enkel door een tragische gebeurtenis (38 procent), nooit in het openbaar (31 procent). 27 procent vindt dat een echte man geen schrik heeft om zijn emoties te tonen. 4 procent vindt dat echte mannen nooit huilen.

Dat is evenveel als het aantal mannen dat vindt dat koken 'vrouwenwerk' is. 64 procent daarentegen kookt wel eens thuis en doet dat graag en 20 procent doet het, maar enkel om geld te besparen. 12 procent kookt nooit, omdat ze niet weten hoe. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste chocolade kost 1130 euro

Duurste chocolade kost 1130 euro

De duurste chocolade is Wispa Gold, chocolade die wordt verkocht aan de waarde van zijn gewicht in goud. De portie die je in de 'The Wonder Room' in de Londense winkel van Selfridges kan kopen, kost 1130 euro. Vanaf gisteren tot en met zaterdag kan je de populaire chocolade nog kopen.

Gouden chocolade
Eén fan kan de eerste echte 'gouden chocolade' van Wispa Gold te pakken krijgen. De chocolade is omhuld door een eetbaar goudlaagje, en verpakt in een exclusieve gouden verpakking.

Opbrengst
De opbrengsten van de verkoop gaan naar een fonds voor het Lowesyndroom, een genetische en erfelijke aandoening met als kenmerke:n een verstandelijke handicap, oogafwijkingen, onvoldoende spanning van de spieren en een ophoping van zuren in de nieren. 

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiki Dee - I've got the Music in me


Kiki Dee - I've got the Music in me

Om haar te beluisteren druk op de fotoKiki Dee, pseudoniem van Pauline Matthews, (Bradford, 6 maart 1947) is een Engelse zangeres.

In de late jaren '60 werd ze bekend als blanke soulzangeres. Ze was de eerste blanke Britse zangeres die bij het legendarische soul label Motown onder contract kwam. Vanaf 1973 was ze de protegé van Elton John. In die periode scoorde ze haar bekendste hits: "I've got the music in me" (1974), het duet "Don't go breaking my heart" (1976) met Elton John en "Star" (1981).

Vanaf 1984 richtte ze zich tevens op het acteren in (West End-)musicals.

Vanaf medio jaren negentig vormt ze een duo met Carmelo Luggeri, met wie ze voornamelijk in het Britse schnabbelcircuit optreedt.

» Reageer (0)
04-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verboden te seksen op deze vakantiestranden!


Verboden te seksen op deze vakantiestranden!


http://img33.imageshack.us/img33/1572/seksenophetstrand.jpgZomer....een lekker zonnetje aan zee en de golven doen de passie hoog oplaaien. Vrouwen dromer er heimelijk van en mannen willen hét gewoon: seks op het strand. Het kan leuk en zinnenprikkelend zijn maar je past toch beter op voor je je hoogtepunt bereikt achter tralies of op het politiekantoor. Ook in Europa! Het meest seksonvriendelijke strandland is Roemenië. Lekker zorgeloos rollebollen is geen probleem op de meeste Scandinavische stranden behalve in Denemarken. U bent dus gewaarschuwd!

Niet doen in Roemenië én Spanje
Oppassen geblazen is het dus zeker in Roemenië. Wie daar op het zand uit het zwembroekje knalt, riskeert er tot zeven (!) jaar celstraf. Maar ook partylanden met een reputatie hebben het niet begrepen op strandseksers. In Kroatië maar ook in Spanje is seks op het strand gewoon verboden. Wie in Kroatië betrapt wordt, riskeert er tot een maand gevangenis of een geldboete van 150 euro. Het mag dan al lekker feesten zijn op Ibiza maar vrijen doe je er toch beter op jouw hotelkamertje. Kan je het echt niet laten en je wordt betrapt, dan loopt de boete op tot 75.000 euro!

Wel doen in Noorwegen en Zweden
Nee, dan kies je beter voor een strandvakantie in het hoge noorden. De Scandinaven zijn toleranter. Als je al een boete krijgt in Zweden dan bedraagt die maximaal 50 euro. Noorwegen is het paradijs. Je kan er gewoon jouw ding doen. Je moet de trollen er wel bijnemen. Denemarken is dan weer een ander verhaal. Op stranden waar het expliciet verboden is, riskeer je tot vier jaar cel.

Jamaica paradijs voor hetero's
Ah...Jamaica, hét paradijs voor de strandsekser. Eerst een lekkere cocktail onder een parasol of een scheutje rum en daarna hop met de beentjes en de rest. Het kan er allemaal behalve voor homo's want seks tussen personen van het hetzelfde geslacht is er verboden!

Hieronder geven we nog een overzicht van de gevaarlijkste landen!

Duitsland
Ook in Duitsland is naakte lichaamsbeweging op het strand niet toegestaan en je kan er zeker van zijn....er ligt altijd wel een Duitser op de loer om jou te verraden of te betrappen. Wie prijs heeft, riskeert een jaar cel of een geldboete.

Kenia
Eens lekker rollebollen tussen de leeuwen kan opwindend zijn maar een verblijf in een Keniaanse gevangenis is dat al veel minder. Er zijn wel privéstranden van hotels waar het toegelaten is.

Maleisië
Vergeet het maar. Zelfs naakt rondlopen is er al riskant. Het kan je tot drie jaar cel kosten. Wie er betrapt wordt op seksen in het openbaar, riskeert tot twintig (!) jaar gevangenis.

Thailand
Naakt baden en monokini is er verboden. Ook seks op het strand kan er niet. Wie het bont maakt, kan een volgende reis Thailand op zijn of haar blote buik schrijven.

Zuid-Afrika
Monokini en seks op het strand zijn er simpelweg verboden. Punt uit.

Turkije
Ook in Turkije is een vluggertje onder de blote hemel verboden. Gestoei kan er tot 200 euro geldboete kosten of twee maanden gevangenis.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 winden per dag


14 winden per dag, en andere interessante weetjes over het lichaam


http://img12.imageshack.us/img12/1042/dansenvrouw.jpgOns lichaam is een wonderbaarlijke machine... maar weet je ook hoe wonderlijk? Lees volgende 15 weetjes, en kom heel wat interessants te weten over je eigen lichaam!

1) Aspirine
Ons lichaam is in staat om zelf aspirine aan te maken. Wie de stof 'benzoëzuur' binnenkrijgt, een natuurlijke stof te vinden in fruit en groenten, kan eigen salicylzuur aanmaken. Dat is het sleutelelement in aspirine door zijn infectiewerende en pijnstillende werking.

2) Dutje
Wie een dutje van ongeveer 20 minuten doet, wordt alerter, beter gehumeurd en productiever. Een dutje op het werk is dus niet om je baas te pesten, maar om hem (en jezelf) een plezier te doen. Wie minstens drie keer per week een dutje doet, heeft ook 37 procent minder kans om te sterven aan hartgerelateerde ziekten, zo blijkt uit Grieks onderzoek.

3) Niezen
Als het gevolg van een ejaculatie, krijgen sommige mannen pijn of hoofdpijn. Anderen moeten gewoonweg niezen. De extra activiteit in het zenuwstelsel kan de hoofdpijnen opwekken, maar voor niezen geldt een andere verklaring. Het hersencentrum dat niezen (en geeuwen) stuurt ligt dicht bij het centrum voor orgasmes. De activiteit in het ene hersencentrum heeft duidelijk een invloed op het andere.

4) Tongprint
Iedereen heeft gehoord over de unieke vingerprints, maar ook je tongprint en helemaal uniek. Eigenlijk is deze tong ook geschikt voor verificatie-applicaties omdat zowel de vorm als de textuur unieke info bevat.

5) Huidskleur
In den beginne was iedereen... zwart. Dat is niet wat we geleerd hebben op school, of wat duidelijk werd door geschiedenisboeken of godsdienstprentjes, maar evolutionair wel de waarheid. De blanke huid is pas ontstaan door verder van de evenaar te gaan wonen. Huid zonder kleur zit er altijd crèmekleurig uit. Het zijn de vloedvaten, de pigmenten en het melatonine die je een rozige, gelige of bruine tint geven. Deze vier factoren zorgen bij iedereen voor zijn of haar huidskleur, al verschilt die wel volgens de proporties;

6) Dikke laag
Onze hielen bevatten de dikste huidlaag van het hele lichaam. Ook onze voetzolen en handpalmen doen het niet slecht met 4 millimeter huid. Deze gebieden bevatten ook het meest zweetklieren dan elk andere deel van de huid.

7) Nutteloos
De appendix is niét nutteloos. Zo is het een 'veilige plaats' voor de goede bacteriën in de darmen, die de darmen ontvluchten bij een aanval van diarree om daarna de darmen weer te bezetten en te helpen bij de vertering.

8) Groter
Je bent groter 's ochtends dan 's avonds. Het gaat over een centimeter, of maximaal twee, en het verschil is te wijten aan de vloeistoffen tussen de ruggengraatwervels. Door recht te staan, oefen je druk uit op de ruggengraat en verdwijnt de vloeistof geleidelijk aan, waardoor je weer krimpt. 's Nachts wordt het vocht terug aangevuld.

9) Gloeien in het donker
Dit klinkt ongelofelijk, maar het is waar: mensen gloeien in het donker. Dat bleek uit data verzameld door ultragevoelige camera's. Lichamen sturen in het donker kleine lichtdeeltjes uit. Ze zijn echter te zwak om met het menselijke ook te kunnen detecteren.

Het was al jaren gekend dat elk levend wezen een kleine hoeveelheid licht uitstraalt door de chemische processen in de cellen, maar het was pas onlangs dat het fenomeen, 'bioluminiscence' genaamd, kon worden vastgelegd. De hoeveelheid licht die werd uitgestuurd had geen enkele relatie met de warmte die het lichaam uitstuurt. De meest 'verlichte' gebieden zijn dus niet de meeste warme.

10) Maag
Elke drie dagen krijgt je maag een nieuwe laag. De reden is dat zonder de nieuwe laag de maag zelf zou worden weggevreten door hydrochloorzuur dat helpt bij de vertering. Het kan staal aantasten, maar je maag blijft intact.

11) Geheugen
De positie waar je lichaam zich in bevindt, heeft een invloed op je geheugen. Net zoals geuren en geluiden verre herinneringen kunnen oproepen, kan ook je lichaamshouding dat.

12) Wijsheidstanden
Wijsheidstanden hadden lang geleden de functie om vlees mee te helpen vermalen. Maar ons brein groeide, de kaaklijn veranderde en nu hebben we die tanden niet meer nodig. Waarom ze er dan nog doorkomen? Omdat evolutie verre van perfect is: soms blijven nutteloze dingen zitten, gewoon omdat ze geen schade veroorzaken.

13) Blondines hebben meer haar
Blondjes hebben meer plezier én meer haar. Je haarkleur bepaalt hoeveel haar je hebt. Gemiddeld hebben mensen zo'n 100.000 haarfollikels, die elk 20 haren produceren in je leven. Blondjes hebben er echter zo'n 146.000, zwartharigen 110.000. Bruinharigen zitten exact op het gemiddelde met 100.000 haarfollikels. Roodharigen hebben pech: zij hebben maar 86.000 follikels.

14) Winden laten
De gemiddelde persoon laat 14 windjes per dag, als gevolg van de vertering. Ze inhouden is geen goed idee: dat kan zeer pijnlijke darmen veroorzaken.

15) Orgasmes tegen prostaatkanker
Mannen die minstens vier orgasmes per week hadden, hebben een derde minder kans op prostaatkanker. Waarom is nog niet gekend, maar vermoed wordt dat via ejaculatie vele cancerogenen het lichaam verlaten


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man kijkt 43 minuten per dag naar vrouwen


Man kijkt 43 minuten per dag naar vrouwen


De gemiddelde man spendeert 43 minuten per dag aan het kijken naar vrouwelijk schoon. Op een jaar tijd wordt dat 259 uur, of bijna 11 dagen. Tussen de 18de en 50ste verjaardag is dat 11 maand en 11 dagen.

Helft
Vrouwen kijken maar de helft zolang naar mannen. De gemiddelde vrouw spendeert 20 minuten per dag aan het kijken naar gemiddeld 6 mannen, of een half jaar tussen de 18de en 50ste verjaardag.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/mannen-kijken-naar-vrouwen.jpg?t=1249386868
Flatterend of oncomfortabel?

De meerderheid van de mensen voelt zich geflatteerd als er naar hen wordt gekeken, al hebben vrouwen het er wel moeilijker mee dan mannen. 16 procent van de vrouwen voelt zich er oncomfortabel bij en 20 procent voelde zich beschaamd.

Dit zijn de resultaten van een bevraging bij 3.000 Britten, uitgevoerd door Kodak Lens Vision Centres.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerweer


Zomerweerhttp://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Hilary-Duff.jpg?t=1249333013de vogels  fluiten
al van in de vroege morgen
wat een prettig ontwaken
 en dan komt de ochtendzon
met zijn warme gloed
het doet een mens zo goed
je fleurt er van op
 
het  zomerweer
ons nu een paar dagen gegund
eindelijk na al die regen
weer eens kunnen genieten
van de zonnestralen
geeft een heerlijk gevoel
» Reageer (0)
03-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levenslessen die je niet op school krijgt


Levenslessen die je niet op school krijgt

Hoewel leerkrachten je kennis van onschatbare waarde bijbrengen, zijn er ook lessen die je zelf, soms spijtig genoeg op de harde manier, moet leren trekken.

1. Het leven is niet altijd eerlijk, maar toch is het goed.
2. Als je twijfelt over je toekomstplannen, is het beter kleine stapjes te nemen.
3. Het leven is te kort om je energie te verspillen met het haten van iemand.
4. Je job zal je niet verzorgen wanneer je ziek bent. Je familie en vrienden wel, blijf contact houden.
5. Betaal je kredietkaarten elke maand.
6. Je hoeft niet altijd je gelijk te halen. Je kunt ook overeenkomen dat jullie meningen verschillen.
7. Huil samen met iemand, dat zal lucht meer dan het alleen te doen.
8. Spaar al vanaf je eerste loonbriefje voor je pensioen.
9. Als het over chocolade gaat, is het tevergeefs eraan te weerstaan.
10. Zet je over het verleden zodat dit je toekomst niet verpest.
11. Vergelijk je leven niet met dat van anderen.
12. Als een relatie geheim moet blijven, dan kun je deze beter stop zetten.
13. Neem regelmatig diep adem, dat kalmeert je geest.
14. Wat je niet doodt, maakt je sterker.
15. Het is nooit te laat om een gelukkige jeugd te hebben. Maar de tweede is aan jou en niemand anders.
16. Durf nu excentriek te zijn, stel dit niet steeds uit naar later.
17. Het belangrijkste seksuele orgaan zijn de hersenen.
18. Niemand controleert je geluk buiten jijzelf.
19. Trek je niet aan wat anderen van je denken.
20. Tijd kan bijna alle wonden helen.
21. Of het nu een slechte situatie is of een goede, het zal veranderen.
22. Neem jezelf niet te serieus, niemand anders doet dit.
23. Ouder worden is nog altijd beter dan het alternatief, jong te sterven.
24. Nijd is een verspilling van tijd.
25. Hoewel het leven niet met een strik versierd is, is het toch een geschenk.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minnaressen lijmen penis overspelige man vast


Minnaressen lijmen penis overspelige man vast


Mannen jullie zijn verwittigd hé...ha ha ha...http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/lijm.jpg?t=1249295501Een getrouwde man uit Wisconsin, die er drie minnaressen op na hield, zal zich zijn overspelige levensstijl nog lang heugen. De vrouwen kwamen erachter dat hij ook nog andere vriendinnen had en namen wraak.

Een van de vrouwen, Therese Ziemann, nodigde de kerel uit in een motel. Ze bond hem vast en blinddoekte hem, zogenaamd voor een prikkelende massage. Ze sneed zijn ondergoed weg en stuurde een sms naar de andere vrouwen. Dat meldt ABC news.

"Met wie wil je oud worden?"
Samen met de twee andere vrouwen lijmden ze vervolgens de edele delen van de man vast aan diens buik. Volgens de politie werd de man in zijn gezicht geslagen en bestookt met vragen als: "van wie hou je het meest" en "met wie wil je oud worden." Uiteindelijk gingen ze ervandoor met de portemonnee, gsm en auto van de man.

De drie wraaklustige vrouwen waren ingelicht door een vierde vrouw in het leven van de man: zijn echtgenote. Zij vertelde de dames dat haar man enkel en alleen op hun geld uit was.

Kleine verwondingen
Het slachtoffer kon behandeld worden voor kleine verwondingen aan zijn edele delen. Zowel de drie minnaressen als de echtgenote van de man moeten binnenkort voor de rechter.(br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Combinatie zout, suiker en vet maakt eten verslavend


Combinatie zout, suiker en vet maakt eten verslavend

Een bepaalde combinatie van vetten, suikers en zouten misbruikt door voedingsproducenten zorgen voor een 'zalig' gevoel in de hersenen. Dit maakt dat fastfood en gezonde snacks verslavend zijn. Dat blijkt uit recent onderzoek van een vooraanstaand Amerikaans professor.

Zaligheid
David Kessler, de voormalige voorzitter van de Commissie voor Gezondheid in de Verenigde Staten, zegt dat voedingsproducenten bepaalde ongezonde voeding verslavend maken. Hij bestudeerde namelijk bepaalde producten op een wetenschappelijke manier. "De juiste combinatie van smaken activeren een groot aantal neuronen in de hersenen. Daardoor wordt de boodschap om te eten in het brein sterker en gaat de persoon op zoek naar nog meer voeding. Veel mensen bereiken tijdens het eten een punt van 'zaligheid'. Dat is het moment waarop we het meeste plezier halen uit een bepaalde combinatie van suiker, vet of zout. Als je over dat punt gaat, wordt eten te zoet en neemt het plezier dat we eruit halen af."

Twijfelachtige ingrediënten
"Sommige producten veroorzaken dat gevoel van zaligheid meer dan andere. Maar je vindt het bij dingen als ketchup, chips en haast alles wat je in McDonalds kunt verkrijgen. Dertig jaar geleden werden chocoladecakejes gemaakt van echte eieren, echte chocolade en echte boter. Maar vandaag bestaat het uit ingrediënten van mindere kwaliteit, maar zijn de cakejes groter, waardoor de klant denkt dat hij meer waar voor zijn geld krijgt," aldus Kessler. "Slechts weinigen zijn immuun voor de gevaren van te overeten. De industrie maakt het ze moeilijk: je kunt overal en altijd voeding krijgen, de porties worden groter en ongezonde snacks zijn vaak goedkoper dan gezonde producten."

Obsessie
Kessler was vroeger zelf een jojoër. "Mijn kast hangt vol kledij in alle verschillende maten. Maar ik heb mijn probleem onder controle nu ik ontdekte dat we onze kijk op voeding moeten veranderen. Eten is niet langer een instrument om te overleven of iets waar we van genieten, het is een obsessie. Om het wereldwijde obesitasprobleem op te lossen, is het belangrijk om ons gedrag rond eten en de immense invloed van de voedingsindustrie leren te begrijpen."

Stoppen met roken
"Als je begrijpt wat overeten veroorzaakt en je je eetgedrag hierop afstemt, is de kans groter dat je de situatie kunt controleren. Je moet het bekijken als een verslaving en op dezelfde manier aanpakken als stoppen met roken. Rokers belonen zichzelf namelijk met een sigaret. Mensen die overeten moeten dus stoppen zichzelf met chips en suiker te belonen als ze stress hebben. Het is belangrijk te leren genieten, maar met mate. De maatschappij mag dikke mensen niet langer beschuldigen en veroordelen, het zijn gewoon mensen die gevoeliger zijn aan de prikkels die zout, suiker en vet geven", geeft Kessler nog als raad.(br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bikinirecord mislukt door foute weersvoorspelling


Bikinirecord mislukt door foute weersvoorspelling

In Groot-Brittannië is een poging om het wereldrecord 'aantal vrouwen in bikini op één foto' te breken schromelijk mislukt. Er daagden amper 42 vrouwen op. Er waren minstens 1.924 schaars geklede dames nodig. Reden voor de afgang is volgens The Daily Telegraph een foute weersvoorspelling.

Stralende zon
Zaterdag was het barslecht in Southend-on-Sea en hetzelfde rotweer werd voor zondag - de dag van de recordpoging - voorspeld. Dat hield de dames in bikini thuis. Tot overmaat van ramp werd het schitterend weer, gisteren in het badplaatsje in Essex. Gevolg van het foute weerbericht: er kwamen amper 42 vrouwen opdagen. De oudste kandidate was 82.

Russisch
Het record blijft vooralsnog in Russische handen. Daar poseerden vorig jaar 1.923 vrouwen in bikini. De Britse recordpoging van gisteren werd opgezet ten voordele van borstkankeronderzoek.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Astrid Nijgh - Ik Doe Wat Ik Doe


Astrid Nijgh - Ik doe wat ik doe

Om haar te beluisteren druk op de fotoAstrid Nijgh meisjesnaam De Backer  (Amsterdam, 16 april 1949) is een Nederlands zangeres. Ze volgt vanaf haar dertiende een zangopleiding bij de bekende zangpedagoge Bep Ogterop. In folkclub de Waag in Haarlem ontmoet zij Lennaert Nijgh, met wie zij trouwt.

Als Boudewijn en Lennaert uit elkaar groeien, gaat Astrid muziek schrijven voor de teksten van Lennaert. Veel artiesten vertolken nummers van het echtpaar Nijgh, waaronder Rob de Nijs, Adèle Bloemendaal, Gerard Cox, Leen Jongewaard en Jenny Arean.

Na twee en half jaar huwelijk gaat het echtpaar uit elkaar, maar als schrijversduo blijven zij nog bij elkaar.

In 1973 brengt Astrid Nijgh zelf het nummer Ik doe wat ik doe op single uit. Vanwege duidelijke verwijzingen naar de prostitutie wekt dit nummer veel commotie op. Het nummer bereikt de zesde plaats in de Nederlandse Top 40. Haar zangcarrière neemt vanaf dat moment een vlucht en ze brengt een album uit (Mensen zijn je beste vrienden). Er volgen nog drie hitnoteringen maar deze zijn minder succesvol dan haar eerste single.

» Reageer (0)
02-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delen vrouwen te veel met hun vriendinnen?


Delen vrouwen te veel met hun vriendinnen?


Vrouwen delen vaak veel met hun vriendinnen. Hun dromen, hun ervaringen, maar ook alles wat tussen de lakens gebeurt. Maar is dat wel zo'n goed idee? Bestaat er zoiets als 'te veel informatie delen'?

Dat is de vraag die Ricki zich stelt op de blog 'College Candy'. "Ik ben gezegend met een intieme groep vriendinnen en we vertellen elkaar alles: van welke nagellak we kopen tot wat er laatst gebeurde tussen de lakens. Maar een recent gesprek met mannelijke vrienden doet me beseffen dat we misschien wel te ver gaan. Sommige dingen zijn privé en gaan enkel tussen jou en je man, toch?"

Ze haalt vier onderwerpen aan die volgens haar best onbesproken blijven.

1) Hoe groot zijn ding is

De grootte van zijn penis is voor veel mannen een gevoelig punt en de gedachte dat je in geuren en kleuren vertelt aan je vriendinnen hoe hij er uit ziet, maakt hem een beetje misselijk. Denk aan jouw zwakke punt over je lichaam, en stel je voor dat een stel mannen dat uitvoerig bespreekt - en daarbij geen blad voor de mond neemt. Leuk? Nee, dacht ik niet.

Een uitzondering geldt voor onenightstands, maar je zwijgt over je lief, verloofde of man. Tenminste, tot je uit elkaar gaat.

2) Huilen

Help hem zijn mannelijke imago te bewaren door niét rond te strooien hoe schattig hij was toen hij in jouw bijzijn durfde te huilen. Vergis je niet, het is een teken van vertrouwen dat hij dat doet bij jou. Beschaam dat vertrouwen niet.

3) Het lukt niet

Eenzelfde redenering geldt voor die keer dat hij geen erectie kon krijgen. Het is zo al beschamend genoeg voor hem, je hoeft het echt niet wereldkundig te maken. Je vriendinnen gaan je misschien wel gerust stellen dat je nog steeds mooi en strak genoeg bent, maar het is sowieso niet jouw schuld dat het is gebeurd. Hij was misschien te nerveus, of enorm dronken. Om dubbelzinnige grapjes, en zijn dalend zelfvertrouwen te vermijden: mondje dicht.

4) Ruzie

Bij een woordenwisseling of ruzie wil je natuurlijk graag stoom aflaten en zagen over alles wat je aan hem tegensteekt. Maar niet élk stukje kritiek of elke ruzie hoeft daarom op de straatstenen gegooid worden. Als je je lief te vaak afbreekt wordt het een gewoonte, en dat is gewoonweg het begin van het einde. Om niet te vergeten dat je vriendinnen op den duur geen enkele goéde kwaliteit aan hem gaan kunnen opsommen.

Wat vinden jullie? Is het normaal om alles te bespreken met je beste vriendinnen of zijn er zaken waar je beter over zwijgt?

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horeca vraagt 'correct' weerbericht voor kust


Horeca vraagt 'correct' weerbericht voor kust

Steeds meer toeristen annuleren hun boeking aan zee als er slecht weer wordt voorspeld, tot grote ergernis van de hotelsector. "Een correct weerbericht, specifiek voor de kust, is belangrijker dan ooit", luidt de aloude vraag in Het Nieuwsblad op Zondag.

Annulaties
Hoteluitbaters in de krant doen hun beklag over het feit dat ze soms tot meerdere annuleringen op één avond hebben, allemaal last minute, omdat er slecht weer wordt voorspeld terwijl dat in de praktijk nog blijkt mee te vallen. "Vroeger boekten de mensen lang op voorhand, maar die tijden zijn voorbij. Nu beslist men meestal op het laatste moment om naar de kust af te zakken. Voor ons valt of staat alles met het weerbericht", zegt Bart Boelens van HoReCa Middenkust in de krant.

Microklimaat
Ook Westtoer, de toeristische dienst van de provincie West-Vlaanderen, beklemtoont het belang van een eigen weerbericht voor de kust. "De sector is meer dan ooit vragende partij. Het kusttoerisme is met zijn microklimaat weersgevoelig. Correcte weervoorspellingen hebben een onmiddellijke impact bij de diensten van toerisme en leveren directe boekingen op. Bij mooi weer zijn de dagtoeristen onmiddellijk op de afspraak. Het weerberichttoerisme is een realiteit geworden", vertelt marketingmanager Philippe Lefebvre.

Weerman nuanceert
Weerman David Dehenauw van VTM antwoordt in de krant dat hij reeds specifieke verwachtingen voor de kust meegeeft in het dagelijkse weerbericht. "Het probleem is dat de horeca soms de neiging heeft die enkele uren mooi weer in zijn geheugen op te slaan en het slechte weer van die dag te vergeten", merkt hij nog op.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 10 redenen waarom chick flicks tof zijn


10 redenen waarom chick flicks tof zijn
Er wordt vaak gelachen met 'vrouwenfilms'. Ze zijn minderwaardig omdat ze cinematografisch meestal niet veel voorstellen en het verhaaltje soms echt flinterdun is. Okee, we zijn bereid om dat toe te geven. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet leuk kunnen zijn. Hier is waarom.

1) Nadenken

Wij denken al genoeg na tijdens het leven en het werk. Soms dan willen wij niet nadenken, niets leren en niet depressief raken van een film. Het leven is kort en hard genoeg, het mag ook wel eens leuk zijn!

2) Relativeren

Omdat het soms helpt je eigen situatie te relativeren. De baas kan altijd erger ('The devil wears prada'), de trouwjurk kan altijd lelijker ('Bride wars') en je geliefde veroveren was gemakkelijker (waar moeten we beginnen?)

3) Familie kan mee

Je wil ook wel eens met je oma of kleine zusje naar de film, en hebt geen zin in artsy fartsy 'verantwoorde' uitgesponnen seksscènes, gortige grappen over masturbatie of zo'n trillende thriller dat oma een hartaanval en je kleine zusje levenslange nachtmerries krijgt. Blijft over: een chick flick of een animatiefilm. Dus!

4) Inlevingsvermogen

Er zijn chick flicks die top zijn in hun genre, en je kan je totaal inleven in hun relatieperikelen of ruzies.

5) Heet

De mannelijke hoofdrollen zijn bijna altijd ontzettend knap. Wel, wij zijn ook maar mensen, tuurlijk kijken wij daar graag naar.

6) Natuurlijk evenwicht

Zonder chick flicks is het evenwicht in de cinema totaal verstoord. Geef toe, er zijn voldoende 'dick flicks', actiefilms met welgevormde madammen in de hoofdrol. Elk zijn deel is niet te veel.

7) Realiteit

Deze films handelen over zaken die ons nauw aan het hart liggen, zoals liefde, jaloezie, competitie en teleurstelling.

8) Geniale Meryl

Meryl Streep is geniaal, daar is iedereen het over eens. En toch heeft zij in heel wat chick flicks gespeeld. Wat goed genoeg is voor haar, is goed genoeg voor ons.

9) Kledij

Nog een reden waarom we dol zijn op chick flicks: de kledij, schoenen en haarstijlen zijn altijd om bij te gaan kwijlen.

10) Negeer de boodschap

De belangrijkste reden is misschien wel dat we weten dat de onderliggende Amerikaanse boodschap ('je leven is mislukt als je niet trouwt') complete bullshit is. Terwijl we genieten van al het bovenstaande blijven we lekker vrijgevochten en feministisch. Neh. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij noemen onszelf mensenhttp://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/engel.jpg?t=1249166371wij noemen onszelf mensen
maar zijn we dat ook wel...
bestaat er ook een hemel
of gaan we allemaal naar de hel...
wij leven op een planeet
heeft god die gemaakt...
of was het een oerknal
die zomaar ontstond...
Is het heelal wel eindeloos
of is er ergens een muur...
kunnen wij binnenkort nog normaal leven
of word alles veel te duur...
waarom leven wij...
ik zou het niet weten...
en wat er gebeurt er als we dood gaan...
bij het idee al, begin ik te zweten...
zoveel vragen, en waar blijft het antwoord...
zullen we die nog levend krijgen...
of krijgen we die nooit...
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder Yasmine


Moeder Yasmine: "Er moet die fatale dag iets gebeurd zijn"
http://img7.imageshack.us/img7/1692/yasmine.jpgEen dikke maand na het overlijden van Hilde Rens (37), bekend als zangeres Yasmine, blijft moeder Anita met vragen zitten. “Voor ons is dit een lijdensweg, maar ooit wil ik de waarheid weten.”

Niks is voor de ouders van Yasmine nog hetzelfde sinds 25 juni 2009. Op die dag stapte Hilde, een van hun drie dochters, uit het leven.

Eind april had Marianne Dupon, in een vorig leven bekend van het tv-programma De Mol, haar relatie met de zangeres beëindigd. De twee hadden een dochtertje van twee jaar, Ella Louise. Marianne was de grote liefde van Yasmine. “De vrouw van mijn leven”, schreeuwde ze uit toen het koppel in 2003 trouwde.
Weer thuis wonen

“De scheiding was een enorme klap”, vertelt moeder Anita, ”en kort daarna vroeg Hilde of ze weer bij ons mocht komen wonen. Uiteraard was dat goed voor ons, als ouder zeg je dan niet nee. Eigenlijk was het voor mij een opluchting dat ze terug naar huis kwam. Wij zagen ook wel dat ze fel vermagerd was en maakten ons zorgen.”

“Opdat ze toch maar zou eten, maakte ik regelmatig haar lievelingskostje klaar. Eenvoudige dingen, daar kon ze van genieten. Echt bijkomen deed ze nog niet, maar ze verloor ook geen gewicht meer. Dat was voor ons al een positief signaal.” De ouders van Yasmine legden hun dochter die laatste weken zoveel mogelijk in de watten en voerden lange gesprekken met haar.

”Urenlang heb ik met haar zitten praten. Hilde kon niet tegen onrecht en bleef er ook altijd over piekeren. Ik herinner me ook goed dat ze op een bepaald moment vroeg hoe lang die pijn in haar hart nog zou blijven duren...”
Met wie heeft ze gebeld?

In hoeverre haar breuk met Marianne heeft meegespeeld in de wanhoopsdaad, blijft voor de ouders een raadsel. “Dat is een open vraag”, zucht Anita.

”We weten niet wat er gebeurd is. Feit is dat op die fatale dag íéts haar tot een wanhoopsdaad heeft aangezet. Ze zou voor enkele dagen naar zee vertrekken en mogelijk is een telefoongesprek dat ze die dag had de druppel geweest. Met wie ze gebeld heeft toen, weten we nog altijd niet. In haar wagen vonden we nog een cadeautje voor Ella... Dat heeft ze haar nooit meer kunnen geven.”
Beterschap in zicht

De familie kwelt zichzelf met vragen. “Voor ons is dit een echte lijdensweg, maar ooit wil ik de waarheid weten. We leven nu al zo lang met zoveel vragen. Sommige zullen wel nooit beantwoord worden, en dat maakt het juist zo moeilijk.”

Op het moment dat Yasmine overleed, waren haar ouders in het buitenland. “Omdat we de indruk hadden dat het beter ging. Hilde was in behandeling bij een psycholoog en we zagen dat dit haar goed deed. Een week voor haar wanhoopsdaad hadden we het idee dat het de goede kant op ging. Ze kwam weer buiten en vooral het contact met haar zus deed haar goed. We hebben lang getwijfeld of we met vakantie zouden gaan, maar juist omdat er beterschap was, zijn we toch vertrokken. Hilde wou dat trouwens zelf ze vond veel steun bij haar zus.”

De ouders van Yasmine proberen ondertussen rust te vinden en stilletjes de draad van het leven weer op te pikken. “We hebben geen keuze. Maar het lukt de ene dag al beter dan de andere...” (br.Gazet van Antwerpen)


» Reageer (0)
01-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extreem giftige spin


Extreem giftige spin zorgt voor paniek in Frankrijk


Mensen met angst voor spinnen... dit is een extreem geval en komt bijna nooit voor...spinnen zijn heel nuttig voor het milieu en onmisbaar...

In Frankrijk is een heel zeldzame en levensgevaarlijke spin opgedoken. Het gif van de spin zou even dodelijk zijn als dat van een cobra. Een Franse man mocht dat aan de lijve ondervinden. Na een beet van dit ogenschijnlijk onschuldige spinnetje moest hij in het ziekenhuis voor zijn leven vechten. Dat meldt de Telegraph.

Siesta
De 59-jarige François Inderchit hield een siësta op zijn bed toen hij plots gebeten werd. Het was een veel fellere beet dan die van een mug, dus hij schoot meteen recht en zag de spin op zijn bed zitten. In zijn beweging had hij de spin al gedood. Hij zag een rood puntje op zijn huid, maar maakte zich verder geen zorgen.

Enorme wonde
Die avond begonnen zijn tanden te klapperen, ontwikkelde hij hoge koorts en moest hij braken. Tegen de volgende ochtend troffen zijn vrouw en dochter hem nog amper bij bewustzijn aan. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gevoerd. Binnen de 24 uur vormde zich rond de beet een gapende wonde van 15 centimeter lang, drie centimeter breed en één centimeter diep. Zonder medische hulp was hij enkele uren later zonder twijfel overleden.

Vioolspin
Maar welke spin was in staat om met één beet zo zwaar toe te slagen? Volgens het antigifcentrum van Marseille ging het om de vioolspin. Die komt normaal gezien niet in Frankrijk voor en leeft vooral in de Verenigde Staten en rond de Golf van Mexico. Daar is de spin heel berucht. Net zoals huisspinnen bij ons duikt de vioolspin er regelmatig tussen het beddengoed op. Een beet van de spin is echter veel fataler: het gif beschadigt weefsels die vervolgens afsterven.

Herstel
Na een beet duurt het maanden om te herstellen. François Inderchit mag zich nog gelukkig prijzen, want soms komt er plastische chirurgie aan te pas of moet er een lichaamsdeel geamputeerd worden. Bovendien is de beet dodelijk als het gif een vitaal orgaan bereikt. De Franse politie stelt dat er geen bewijs is dat de vioolspin de oorzaak van de wonde is en weigert voorlopig een medische waarschuwing uit te sturen. De dokters die Inderchit behandelen, zijn echter overtuigd dat de zeldzame vioolspin de boosdoener is.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vatbaarder voor ziekten op vakantie door minder stress


Vatbaarder voor ziekten op vakantie door minder stress

Bij drie procent van de bevolking verpest een ziekte hun vakantie, terwijl ze tijdens het jaar bijna nooit ziek worden.

Uiteenlopende symptomen
Nederlandse wetenschappers doopten het fenomeen tot het 'omgekeerd Kortjakje'-syndroom, meldt gezondheidsnet.be. Als ze moeten werken zijn ze gezond, hun vakantie moeten ze in bed doorbrengen. De klachten van het syndroom zijn uiteenlopend. Je kan op vakantie kampen met symptomen van griep, migraine, hartkloppingen of extreme vermoeidheid. De problemen doen zich het vaakst de eerste dagen van de vakantie voor.

Vatbaarder
Wat deze ziekte op vakantie nu net veroorzaakt is nog niet duidelijk. Sommige mensen zijn zo'n workaholics dat ze moeite hebben om zich te ontspannen. Vooral perfectionisten zijn gevoelig voor het syndroom. Ze hebben tijdens het werk veel adrenaline in hun bloed, ook 's avonds en in de weekends, hun lichaam is er gewoon aan. Daarom hebben ze veel tijd nodig om zich te ontspannen. In een langere periode zonder stress is hun lichaam uit evenwicht. Zo zijn ze vatbaar voor ziekten.

Komt beter uit
Een andere verklaring is dat we onbewust een ziekte uitstellen naar een moment dat ons beter uitkomt. Zo beschrijven dokters vaak dat terminale patiënten hun overlijden uitstellen tot de geboorte van een kleinkind of wanneer een familielid terugkeert uit het buitenland.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!