Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




23-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk water past bij welk gerecht?


Welk water past bij welk gerecht?


De afbeelding “http://www.writersblock.net/099/lib/2-3a.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


In trendy restaurants in New-York bestaan ze al langer, watersommeliers die de klanten een waterkaart voorschotelen, hen begeleiden bij de keuze en hen informatie geven over de smaak en de oorsprong van het water. In België is dat nog niet het geval. Wel is het handig te weten wat watersommeliers aanraden bij welk gerecht.

Geen plat water
Volgens watersommelier Peter De Vos drink je beter geen plat water bij de maaltijd. Plat water gaat de maag snel vullen. Net daarom is de platte variant uiterst geschikt voor als we willen afvallen. Anders is het bij de maaltijd. Is het water zeer koud, kan het zelfs als een baksteen op je maag liggen. Plat water drink je de hele dag door, maar niet bij de maaltijd.

Als aperitief is schuimwater ideaal. Dat is koolzuurhoudend water waaraan sap van muscaatdruiven is toegevoegd. Het opent de eetlust en is zoet van zichzelf zonder toegevoegde suiker. Merken: Souverain Renard en World Domaine.

Bij het voorgerecht: kies slechts voor één glas sterk bruisend water, bijvoorbeeld Perrier, Spa Rood, Taunus Quelle. Een geweldige prikkel om de maag in werking te stellen zonder ze te vullen.

Bij het hoofdgerecht is zachtbruisend water zoals Bru, Voss, San Pellegrino, zachte Acqua Sorgente Fresca, Spa Groen, Llanllyr, Apollinaris of Elzenham ideaal. De smaak van het water blijft liefst zo neutraal mogelijk zodat hij niet gaat concurreren met het gerecht. Een uitzondering vormen visgerechten en gerechten met fluweelzachte sauzen zoals roomsaus of waterzooi. Hier zijn sterk gemineraliseerde tafelwater als Badoit, Stiftsquelle of Tönissteiner een goede keuze.


Bij het dessert is plat bron- of mineraalwater aangewezen. Het zal de laatste gaatjes vullen.

Lichte bruis
Wil je maar één type serveren, kies je beter voor water met bruis. Bij gerechten met een zeer uitgesproken, pikantere smaak, hoort een sterker bruisend water. Alle andere gerechten zijn beter af met lichte bruis. (br.hln)





Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!