NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basset-hond loopt in slow motion

Basset-hond loopt in slow motion

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Dit leuke filmpje van een Basset-hond genaamd Navi zal zeker en vast je hart doen smelten. Het is ongelooflijk hoe deze 7-jarige hond transformeert tijdens het lopen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vijf slechtste dieettrends van 2013

De vijf slechtste dieettrends van 2013

http://static2.hln.be/static/photo/2013/9/16/1/20131230140823/media_xll_6364306.jpg

Elk jaar start met een nieuwe reeks theoriën en adviezen over diëten, maar niet alles wat er over afslanken verschijnt moet je ernstig nemen. Gezond eten blijft nog steeds de gezondste strategie om kilo's kwijt te spelen. Neem onderstaande nieuwigheden van 2013 daarom met een snufje zout.

Een onderzoek in het blad Appetite onthulde dat mensen minder eten van rode borden dan van andere kleuren. Volgens de onderzoekers zou het rood als een soort van verkeerslicht functioneren. Wij vragen ons af of de kleur van borden je echt kan helpen afvallen.

Het meest bizarre dieet van 2013 was dat waarbij jonge vrouwen watten eten. Deze zetten namelijk in de maag uit en voorkomen zo dat je snel honger krijgt. Experts waarschuwen echter dat dit een bal in de maag kan vormen.

Het dieet op basis van monomaaltijden schrijft voor dat je maar een type voeding per maaltijd eet. Vaak gaat het om een kom van een type fruit of groente. Volgens voedingsspecialisten is voedingspatroon te beperkt en kan dit gevaarlijk zijn voor je metabolisme. Het dieet met de naam 8:10:10 ging ook event viraal. Dit bestaat voor 80 procent uit koolhydraten, 10 procent proteïne en 10 procent. Ook hierbij loop je essentiële voedingstoffen mis als cholesterol, verzadigde vetten en vitamine D. Vooral tijdens de zwangerschap zijn deze stoffen belangrijk.

Heel wat diëten schrapten ook in 2013 koolhydraten. Zeker aardappelen hebben een slechte reputatie door de hoge glycemische index (GI). Hoewel ze zorgen dat je bloedsuikerspiegel piekt, zijn ze toch niet zo slecht. In vergelijking met witte rijst bevatten ze bijvoorbeeld minder calorieën. Als je aardappelen combineert met tonijn, waar goede proteïnes in zitten, helpt ze je langer een voldaan gevoel te geven.

Er zijn ook heel wat technische snufjes die je 2013 hielpen om af te vallen. Zo is er de computergestuurde vork die geluid maakt wanneer je te snel eet. Het gadget telt ook elke hap die je neemt en registreert elke maaltijd en het gemiddeld aantal happen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse oma verwelkomt zestigste kleinkind

Nederlandse oma verwelkomt zestigste kleinkind

http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/14/1/20131231085353/media_xll_6365341.jpg

Oma Roelofje van der Velde met haar zestigste kleinkind en schoondochter Tamara in het ziekenhuis. © Rini Boon.

Roelofje van der Velde (74) uit het Nederlandse Dubbeldam moet voortaan tot zestig tellen als ze haar kleinkinderen opsomt. De jongste aanwinst van de familie kwam afgelopen weekend ter wereld in het Albert Schweizer Ziekenhuis in Dordrecht.

De bijzondere baby Sarissa Olivia Tamara Stok is een dochter van Tamara en Olaf Stok. Vader Olaf is een van de dertien kinderen uit het eerste huwelijk van oma Roelofje. "Negen jongens en vier meisjes", vertelt zij trots. "Mijn oudste kind werd geboren in 1958 en is dus 55 jaar. Het oudste kleinkind kwam in 1980 ter wereld en is nu 33 jaar."

Oma Roelofje komt oorspronkelijk uit Genemuiden. Ruim 50 jaar geleden verhuisde zij met haar kersverse echtgenoot naar Dubbeldam. Daar woont zij nog altijd in hetzelfde huis, sinds 12 jaar met haar tweede echtgenoot.
Van de zestig kleinkinderen is een aantal naar haar vernoemd. "Ze maken er van alles van: Carolien, Rosanne, Roelien of Roeleke. En er zijn ook wel jongens naar me vernoemd. Die heten dan gewoon Roelof of Roel."

De kwieke grootmoeder houdt alle verjaardagen van de kleintjes bij. Als oma en opa zelf jarig zijn, regelen ze een feestje in een zaal. "Dan zijn we wel met 100 tot 110 mensen, want mijn man heeft ook 7 kinderen en 17 achterkleinkinderen." (br.hln)


» Reageer (0)
30-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde oesters

Gegratineerde oesters

http://oi41.tinypic.com/2z5vka9.jpg


Heerlijk voorgerecht om dit nieuwe jaar uit te proberen...
Gegratineerde oestersIngrediënten
24 oesters
1 dl champagne brut (of een goede crémant of schuimwijn)
2 dl room
2 citroenen
1/2 bosje peterselie
slierten zeewier of salade
peper
speciale oesterborden of grof zeezout


Bereiding
De oesters openen met een oestermesje, uit de schelp halen en het vocht opvangen.
Het oestervocht zeven.
De onderste (diepe) schelpen grondig wassen.
De oesters in de onderste schelpen leggen en over vier vuurvaste borden verdelen.
Ideaal zijn speciale oesterborden met holtes waarin de oesters passen.
Heeft u die niet, dan kunt u gewone borden nemen en daarop een bodem grof zeezout strooien,
waarin u de oesters vastzet (oppassen dat het zout niet in de oesterschelpen komt).

Het gezeefde oestervocht, de champagne, de room en peper (geen zout) tot 1/4 inkoken.
Deze champagnesaus over de oesters gieten. De borden 3 à 4 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C zetten.
De laatste minuten het grillelement inschakelen om de oesters een mooi bruin korstje to geven.
De citroenen doormidden snijden en in de randen van elke helft gekartelde insnijdingen maken.
Op elk oesterbord in het midden een halve citroen schikken.
Garneren met toefjes peterselie en zeewier of salade


Smakelijk


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar vrouwen slecht in zijn: goede voornemens

Waar vrouwen slecht in zijn: goede voornemens

http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/8/1/20131227164424/media_xll_6360286.jpg

Vrouwen zijn kampioenen in het maken van goede voornemens, maar laten deze dan ook het snelst varen. Nog geen 10 procent van hen houden zich hieraan, bij mannen is dat 19 procent. Dat blijkt uit een recente enquête.

Meer dan 2000 Belgische gebruikers van de social discoverywebsite Twoo.com namen deel aan de enquête. De klassiekers blijven het goed doen. 24 procent van de gebruikers wil meer sporten, 13 procent wil meer afvallen en 11 procent wil stoppen met roken. 22 procent neemt zich voor meer nieuwe vrienden te maken door vaker uit te gaan. 9 procent heeft het plan meer tijd met familie te spenderen.

Doorzettingsvermogen is blijkbaar een eigenschap die met het verouderen komt, want 50-plussers houden zich namelijk het best aan hun voornemens (16 procent). Dit kan ook komen door het feit dat ze realistischere plannen maken. Een derde komt er zelf voor uit makkelijk te bereiken doelen te kiezen. 38 procent deelt zijn voornemens met vrienden en 32 procent met hun partner. Zo willen ze de kans vergroten om zich hieraan te houden.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drinkwater wordt duurder

Drinkwater wordt duurder

http://img708.imageshack.us/img708/2264/waterkraan.jpg

De drinkwaterfactuur van gezinnen in 171 gemeenten in Vlaams-Brabant, Limburg, Oost- en West-Vlaanderen zal in 2014 gemiddeld 6 euro hoger uitvallen dan dit jaar. Hun leverancier, De Watergroep, verhoogt immers haar tarieven voor drinkwater en de vaste vergoeding. Dat werd vernomen van Kathleen De Schepper, de woordvoerster van De Watergroep (de vroegere Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening).

De vaste vergoeding bedraagt vanaf 1 januari 2014 53,19 euro per wooneenheid. Dat is ruim 5 euro meer dan de huidige vergoeding.

Voorts worden de drinkwatertarieven verhoogd met 0,89 procent, zijnde het verschil tussen de index september 2012 tot en met juli 2013. De drinkwaterprijs per kubieke meter bedraagt vanaf 1 januari dan 1,58 euro in Limburg, 2,04 euro in Vlaams-Brabant, 2,12 euro in Oost-Vlaanderen en 2,15 euro in West-Vlaanderen. Globaal gezien betekent dit een meerprijs van ongeveer 1 euro, zegt De Watergroep. Elke inwoner blijft recht hebben op 15 kubieke meter gratis drinkwater per jaar, voegt het bedrijf nog toe.

De verhoging heeft betrekking op het drinkwatergedeelte van de waterfactuur. Die factuur bevat ook nog bijdragen voor afvoer en zuivering. De bijdrage voor zuivering, die op Vlaams niveau wordt vastgelegd, wordt op 1 januari geïndexeerd, luidt het bij de Vlaamse milieumaatschappij (VMM). Het tarief, dat geldt voor alle gezinnen in Vlaanderen, stijgt van ruim 0,95 naar 0,96 euro per kubieke meter. "Dat heeft amper gevolgen voor de jaarfactuur", aldus VMM-woordvoerster Katrien Smet. De afvoerbijdrage is gemeentelijke bevoegdheid. Die is echter gelinkt aan de zuiveringsbijdrage, zodat ook daar meestal weinig gevolgen moeten worden verwacht."

De Watergroep levert naar eigen zeggen drinkwater aan ruim 2,8 miljoen klanten in 171 gemeenten, verspreid over West- en Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Limburg. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autokeuring wordt 3 procent duurder

Autokeuring wordt 3 procent duurder

http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/13/6/20131230095607/media_xll_6363606.jpg

De tarieven voor de autokeuring worden in 2014 geïndexeerd. De prijzen gaan met gemiddeld 3 procent omhoog. De indexering werd vandaag gepubliceerd in het Staatsblad en wordt bevestigd bij Goca, de groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs.

"De gemiddelde prijsstijging bedraagt 3 procent", zegt Marie De Backer van Goca. Ze wijst erop dat het om een tweejaarlijkse indexering gaat. In 2012 werden de tarieven met gemiddeld 6 procent verhoogd.

Hoeveel je nu gaat betalen bij de keuring, is niet zo eenvoudig te berekenen. De prijs van een basiskeuring stijgt naar 30 euro, tegen 29,10 euro nu. Maar daarbij komen nog kosten voor bijvoorbeeld de 'milieukeuring' (verschillend tarief voor auto's met benzine- of dieselmotor), de keuring van een lpg-installatie of nog voor de keuring van de trekhaak, preciseert De Backer.

Een volledige tweedehandskeuring kost vanaf 1 januari 54,60 euro (tegen 53 euro nu). Ook daar moeten nog extra kosten worden bijgerekend, zoals voor de Car-Pass, luidt het nog bij Goca.

Het overzicht van alle nieuwe autokeuringstarieven wordt in de loop van de dag gepubliceerd op de website van Goca.

De prijsverhoging staat in een ministeriële omzendbrief van staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH). De bevoegde staatssecretaris kan om de twee jaar de autokeuringstarieven indexeren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 signalen dat je moeder te fel betrokken is in je leven

13 signalen dat je moeder te fel betrokken is in je leven

http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/5/5/20131230090626/media_xll_6363530.jpg

Iedereen houdt ongetwijfeld ontzettend veel van zijn moeder, maar het is belangrijk om toch een beetje afstand te behouden. Herken je de onderstaande dertien signalen? Dan is het tijd om je lieve mama op haar plaats te wijzen!

1. Ze reageert altijd als eerste op je status op Facebook. Ondertussen heb je zelfs al een beetje spijt dat je haar vriendschapsverzoek aanvaard hebt.

2. Ze gaat altijd mee naar sociale aangelegenheden, zonder dat je haar eigenlijk uitnodigt.

3. Ze heeft aangeboden om je profiel op een datingsite te betalen. En het ergste is dat jij het nog aanvaard hebt ook.

4. Ze heeft nog steeds heel wat te zeggen over de inrichting van je huis.

5. Je hebt je moeder nog steeds nodig om je aan je zesmaandelijkse afspraak bij de tandarts te doen herinneren.

6. Ze is nog steeds zeer kritisch over jouw kledingstijl en je luistert nog naar haar.

7. Je poetst je huis niet zelf, want als je moeder langskomt, zal ze wel wat opruimen.

8. Je hebt meer gemeenschappelijke vrienden met je moeder dan met iemand anders op Facebook.

9. Je rekent nog steeds op je moeder om je overal naartoe te brengen, ook al heb je al jaren je rijbewijs.

10. Als je over het werk klaagt, vraagt ze: "Moet ik je baas eens bellen?"

11. Ze wil nog steeds weten waar je naartoe gaat, wat je gaat doen en om hoe laat je terug bent.

12. Je telefoon staat vol gemiste oproepen van haar.

13. Als ze ooit zegt: "Ik ben geen gewone moeder, maar een coole moeder", dan ben je echt slecht bezig!  (br.hln)


» Reageer (0)
29-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBC-programma ontdekt onbekend schilderij Antoon Van Dyck

BBC-programma ontdekt onbekend schilderij Antoon Van Dyck

http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/15/11/20131229120933/media_xll_6362486.jpg

Het BBC-programma 'Antiques Roadshow' ontdekte gisteren een origineel schilderij van Antoon Van Dyck. Terwijl de eigenaar het voor 400 pond (480 euro) kocht, blijkt het in werkelijkheid 400.000 pond (480.000 euro) waard te zijn.

Jamie MacLeod is de eigenaar van het schilderij. Hij bracht het naar het televisieprogramma, om het door experts te laten schatten. Na restauratie kon Philip Mould, een van 's werelds grootste Van Dyck-kenners, bevestigen dat het wel degelijk om een authentieke Van Dyck ging. Het gaat om het meest waardevolle schilderij uit de 36-jarige geschiedenis van het programma.

Het schilderij is een portret van een Brusselse stadsmagistraat en was waarschijnlijk de voorbereiding van een werk uit 1634 dat zeven magistraten toont. De eigenaar omschreef de ontdekking als "geweldig nieuws". Hij is naar eigen zeggen dolgelukkig met de waarde van zijn kunstwerk en wil het schilderij nu verkopen om met de opbrengst  nieuwe kerkklokken te kopen.

Antoon Van Dijck was een Vlaamse schilder, leefde in de zeventiende eeuw en was een tijdje de hofschilder van de Britse koning Karel I.

Vanavond onthuld
BBC-presentatrice Fiona Bruce had zelf het schilderij gespot toen priester McLeod het naar een museum had gebracht voor een waardeschatting. In juni dit jaar was het schilderij voor het eerst te zien in 'Antiques Roadshow', daarna werd het gerestaureerd. Het portret wordt vanavond onthuld in het programma op BBC 1 om 20 uur. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Signac 1863 - 1935

Paul Signac 1863 - 1935  was een Frans kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn vorige werken te bekijken

Paul Signac (Parijs, 11 november 1863  – aldaar, 15 augustus 1935) was een Frans kunstschilder  en graficus. Hij was een van de oprichters van de Salon des Indépendants (1884).http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/paulsignac.jpg?t=1278854542Signac begon met schilderen in 1882. Hij werd beïnvloed door Claude Monet en Guillaumin. Hij werkte met Georges Seurat aan de theoretische grondslagen betreffende kleurwerking die het uitgangspunt vormden voor het neo-impressionisme. In deze richting paste hij het pointillisme (ook divisionisme genoemd) consequent toe.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Signac-1.jpg?t=1278854371
 Net als Seurat mengde hij zijn kleuren alleen met wit. Signac is tot aan zijn dood overtuigd woordvoerder en uitvoerder van het Neo-Impressionisme geweest. Hij heeft naast Seurat vele kunstenaars geïnspireerd, velen hebben al na enkele jaren het pointillisme de rug toegekeerd omdat het enerzijds veel werk was en de leer vrij streng en strikt.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Signac-2.jpg?t=1278854716
Het pointillisme had in Frankrijk o.a. de volgende bekendste volgelingen: Camille Pissarro, Maximilien Luce, Henri Edmond Cross, Henri Le Sidaner. Belgische volgelingen: o.a. Théo Van Rysselberghe, Georges Lemmen en Henri van de Velde. Ook in Nederland is de stroming een tijd 'in' geweest met bekende namen als o.a. Jan Toorop, Ferdinand Hart Nibbrig, Johan Joseph Aarts, Jan Vijlbrief en de mindere Henk Bremmer (wel belangrijk als kunst-adviseur voor o.a. mevrouw Kröller-Müller).
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Signac-haven-rotterdam.jpg?t=1278854991
De haven van RotterdamHij schilderde voornamelijk havens en schepen en werkte zowel op locatie als in zijn atelier. Van veel schilderijen werd op locatie een studie in aquarel gemaakt, soms met extra aantekeningen qua kleuruitwerkingen voor het latere schilderij. Anders dan de secuur uitgewerkte neo-impressionistische of pointillistische schilderijen zijn de aquarellen snel maar zeker virtuoos gepenseeld. Na ongeveer 1890 werd zijn pointillé wat groter neergezet. In zijn beste werken wordt door optische menging een harmonische en uitermate sterke lichtwerking verkregen.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Signac-5.jpg?t=1278854642
Zijn invloed is groter dan vaak wordt gedacht. In 1904 logeerde één van de grootste en bekendste kunstenaars van de 20e eeuw bij hem in zijn villa te Saint Tropez. Deze kunstenaar, Henri Matisse was de grondlegger van het in beginsel door Neo-Impressionisme geïnspireerde Fauvisme.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Signac-3.jpg?t=1278855179Wat is pointillismeHet pointillisme is een schildertechniek die vooral aan het eind van de negentiende eeuw werd beoefend. Het pointillisme is nauw verwant aan het divisionisme, een meer technische variant op deze techniek.

Het pointillisme is als artistieke stroming in Frankrijk ontstaan, als uitloper van het impressionisme en waarbij het de bedoeling was het licht te accentueren door het analyseren van de kleuren.

Pointillisme heeft een wetenschappelijke achtergrond. In de traditionele schilderkunst worden de verschillende kleuren gemaakt door verf te mengen in de juiste kleur en die op het doek aan te brengen. In het pointillisme worden verfstippen in primaire kleuren op het doek aangebracht. De werking van de menselijke hersenen maakt dan dat er een secundaire kleur wordt waargenomen. Door bijvoorbeeld kleine rode en gele stippen naast elkaar te zetten ziet men oranje. De stippen worden meestal gezet op een witte achtergrond. Pointillistische schilderijen blinken uit door de zeer heldere, bijna lichtgevende, indruk die ze maken.

Bij de eerste pogingen van Georges Seurat, in 1882, had men het oorspronkelijk over divisionisme. Het bleef inderdaad bij het naast elkaar plaatsen van kleine zuivere, complementaire kleurvlekken, die de gewenste kleurtint produceren in het oog van de kijker, onder invloed van simultane contrasten. Verfijnd tot puntjeswerk had Seurat het, in 1884, over "chromoluminarisme" in zijn werk "Een zwempartij te Asnières" (zie bij Georges Seurat), op de expositie van de Indépendants.

Ook Paul Signac en Camille Pissarro waren enthousiaste beoefenaars van deze door latere expressionisten als te analytisch en gekunsteld ervaren werkwijze.

Toch werd het divisionisme, na 1904, een van de belangrijkste inspiratiebronnen van het fauvisme en het expressionisme. Ook het latere kubisme en het futurisme ontliepen de invloed van het divisionisme niet.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orang-oetan doet de was

Orang-oetan doet de was

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Orang-oetans zijn meesters in het na-apen, zo leert bovenstaande video van National Geographic. Het dier in beeld roeit met een bootje en doet zelfs de was, handelingen die het imiteert van de mens. Dat de apen zo bij de pinken zijn, heeft in de eerste plaats te maken met hun observatietalent, maar volgens de voice-over zit ook hun DNA er voor iets tussen. Het genetisch materiaal van de soort is immers voor bijna 97 procent gelijk aan dat van de mens.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniaal: 'waterwiel' maakt leven van vrouwen pak makkelijker

Geniaal: 'waterwiel' maakt leven van vrouwen pak makkelijker

http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/11/3/20131229113817/media_xll_6362448.jpg

Meer dan een miljard mensen wereldwijd heeft geen directe toegang tot drinkwater. Dat betekent dat voornamelijk vrouwen en meisjes dagelijks een kwart van hun tijd besteden aan het halen van water. Het 'Water Wheel' maakt de taak van vrouwen in arme gebieden een stuk makkelijker. Ze hoeven niet langer kruiken of jerrycans op hun hoofd te torsen maar kunnen zonder al te grote inspanningen 50 liter water naar huis rollen in een container die als een wiel werkt.

Het 'WaterWheel' werd ontworpen na overleg met dorpelingen in de dorre Indiase staat Rajahstan. Het is gemaakt van duurzaam plastic zodat het is opgewassen tegen het ruwe terrein.

"We streven ernaar per jaar tussen 10.000 en 20.000 nieuwe klanten te werven", stelt Cynthia Koening, oprichter van het Amerikaanse sociale bedrijf Wello dat op zoek gaat naar manieren om schoon water te ditribueren in ontwikkelingslanden en het WaterWheel ontwierp.

Hoewel het WaterWheel werd ontworpen met vrouwelijke gebruikers in het achterhoofd, omdat zij doorgaans instaan voor het kruien van water, was Koenig verrast door de reactie van mannen. "Ook zij gebruiken het WaterWheel graag, ze zien het als een werktuig. Vaak zien we dat de taak van het waterhalen nu wordt verdeeld: vier dagen per week doen de mannen het, twee dagen gebruiken de vrouwen het WaterWheel. Een verpleegste vertelde me dat ze nu nooit meer te laat op haar werk komt omdat haar man water haalt". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje zonder handen en voeten krijgt droomfietsMeisje zonder handen en voeten krijgt droomfiets

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Dit hartverwarmende kerstverhaal mogen we je zeker niet onthouden. Voor de kleine Charlotte, die drie jaar geleden haar handen en voeten verloor aan een extreem virus, ging een droom in vervulling. Ze kreeg voor Kerstmis een speciaal voor haar ontworpen fiets die de pijnlijke herinnering aan haar eerste fietsje, waarop ze nooit heeft kunnen rijden, moet helpen vergeten.

In december 2010 werd de kleine Charlotte Nodd getroffen door een dodelijke vorm van meningitis. Ze wist de ziekte te overwinnen, maar haar handjes en voetjes moesten in die strijd geamputeerd worden. Amper een maand voor de tragische gebeurtenis had het meisje haar oog laten vallen op de perfecte fiets, die haar ouders - zich toen nog van geen kwaad bewust - stiekem voor haar hadden gekocht als kerstcadeau.

Om haar fietsdroom alsnog te vervullen, lieten Charlotte's ouders, Jenny en Alex, dit jaar een op maat gemaakte driewieler bouwen in de lievelingskleur van hun moedige meid. Ondertussen trapt ze al vrolijk door de straten en laat ze de pijnlijke herinneringen achter zich.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hooikoortspatiënten kunnen nu al last krijgen

Hooikoortspatiënten kunnen nu al last krijgen

http://static1.hln.be/static/photo/2013/15/6/2/20131229091710/media_xll_6362222.jpg

Door de relatief hoge temperatuur op dit moment, kunnen hooikoortspatiënten nu al last krijgen. De eerste hazelaars en uitheemse elzen komen namelijk al in bloei, wat problemen kan veroorzaken voor mensen die allergisch zijn voor de pollen van deze bomen. Dat staat te lezen op de website Allergieradar.nl.

De gemiddelde temperatuur deze maand ligt met 5,4 graden 1,5 graden boven het gemiddelde van de afgelopen decennia.


» Reageer (0)
28-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Seger - The Little Drummer Boy

Bob Seger - The Little Drummer Boy

Klik op de foto om hem te beluisteren


Bob Seger (Dearborn, Michigan, 6 mei 1945) is een Amerikaanse rockzanger en songwriter. In 2004 is hij opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Seger werd geboren in het Henry Ford ziekenhuis in Dearborn. Hij woonde daar met zijn familie tot zijn zesde levensjaar. Van zijn zesde tot zijn tiende leefde het gezin in Ann Arbor (Michigan), alvorens Bobs vader zou verhuizen naar Californië.

Hij is actief in de muziekwereld sinds 1961. Seger werd onder andere beïnvloed door James Brown, Little Richard en Elvis Presley, vanwege hun schreeuwende stemmen.

Seger speelde vanaf 1975/1976 vrijwel altijd met The Silver Bullet Band als begeleidingsband. Hij produceerde achttien albums, waarvan twee live-edities. Daarnaast bracht hij twee compilatiealbums uit in 1994 en 2003. Zijn bestverkochte studioalbum is Against The Wind, dat op nummer één kwam in de Billboard Album Top 200 en werd beloond met twee Grammy's. Aan de single Fire Lake van dat album werkten Glenn Frey, Don Henley en Timothy Schmit van The Eagles mee. Andere nummers van Seger die nog vaak op de radio worden gedraaid, zijn Still The Same, Main Street, Night Moves, We've Got Tonight en Old Time Rock And Roll.

Seger heeft zevenmaal de top tien van de Billboard Hot 100 bereikt, waarvan eenmaal de nummer één-positie met de single Shakedown, die in 1987 ook nummer één was in Canada.

n 1968 tekende Seger een contract bij Capitol Records en vormde The Bob Seger System. Het moest een protopunkband worden. Hun eerste single was "2+2=?", een boodschap tegen de oorlog. Het lied werd een regionale hit in Detroit, maar bleef onopgemerkt voor de rest van de wereld. Hun tweede single werd Ramblin' Gamblin' Man, wat opnieuw een regionale hit werd, maar ditmaal ook de eerste single van Seger die de hitlijsten binnenkwam, met als hoogste plaats 17. Door het succes kon een (gelijknamig) album worden uitgebracht in 1969. Dit album bestormde de Amerikaanse albumlijst met plaats 62 als hoogste notering. Hun tweede album bereikte de hitlijst niet en Seger besloot te stoppen en te gaan studeren. Seger keerde in 1970 eenmaal terug met The Bob Seger System met hun laatste album Mongrel. In 1971 bracht Seger zijn eerste soloalbum uit, het akoestische Brand New Morning in verband met zijn contract bij Capitol Records. Seger bleef tot 1975 solo actief, maar kwam met zijn singles niet hoger in Amerika dan plaats 43, een van de vier singles die in de Billboard Hot 100 kwam. Hiernaast bracht hij vijf singles uit die de betreffende hitlijst niet bereikten. Seger bracht ieder jaar een album uit, wat het aantal albums uit zijn solocarrière op vijf bracht.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Nodig eens een eenzame uit' eindigt in mineur in Charleroi

'Nodig eens een eenzame uit' eindigt in mineur in Charleroi

http://static3.hln.be/static/photo/2013/11/7/11/20131228181242/media_xll_6361781.jpg

Een koppel uit Charleroi had voor kerstavond twee daklozen uitgenodigd, en hen een kerstmaal en een dak boven het hoofd aangeboden. Klokslag middernacht kwam het echter tot geweld. Een van de twee daklozen deelde enkele rake klappen uit om het koppel vervolgens beroofd achter te laten.

Na het kerstmaal dronk het viertal nog enkele biertjes. De gasten reageerden kregelig op iets futiel, en een van de twee daklozen begon het koppel te slaan. Uiteindelijk vluchtten de twee genodigden weg met een gsm, een computer en 550 euro.

De slachtoffers hebben bij de politie van Charleroi een klacht ingediend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland opent nationaal onderzoek naar paardenbeul

Nederland opent nationaal onderzoek naar paardenbeul

http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/0/3/20131228092901/media_xll_6361128.jpg

In Nederland heeft de politie een onderzoek ingesteld naar tientallen gevallen van dierenmishandeling. Het gaat om zeker veertig incidenten over het heel land, waarbij paarden zwaar zijn toegetakeld. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.

De daders zijn sinds het voorjaar actief en hebben het vooral gemunt op paarden die in de wei staan. In alle gevallen gaat het om merries, die met een scherp voorwerp in en rond de genitale delen worden verminkt. Voor zover bekend zijn er geen dieren bezweken aan de verwondingen.

Een gespecialiseerd landelijk politieteam onderzoekt nu of het gaat om één of meer beulen. Omdat de mishandelingen over het hele land plaatsvinden, is het mogelijk dat het gaat om een groep mensen die via internet contact houdt.

Ook in België zijn, sinds 2009, enkele gevallen bekend van gruwelijke mishandeling van paarden. Of er een link is tussen de gevallen van dierenmishandeling in beide landen is niet duidelijk (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist je dat ook deze dingen je nachtrust saboteren?

Wist je dat ook deze dingen je nachtrust saboteren?

http://static3.hln.be/static/photo/2013/7/10/8/20131227212751/media_xll_6360713.jpg

Je hoeft geen late, loodzware maaltijd te eten of veel te lang op je tablet te tokkelen om slecht te slapen. Zo zouden er best wat sluwe saboteurs in je dagelijkse routine kunnen schuilen. Ontdek hier een aantal verrassende gewoonten die je nachtrust mogelijks verstoren.

* Tandpasta *
Je tanden poetsen voor het slapengaan is goed, alleen kunnen lichte slapers beter wegblijven van tandpasta met muntsmaak. Pepermunt houdt (of maakt) je brein namelijk alert.

* Water *
Wie zijn gezicht nog even opfrist voor hij naar bed gaat, mikt beter niet op (ijs)koud water. Akkoord, het is perfect om poriën te sluiten, maar het stimuleert ook je lichaam en moedigt het aan om energie vrij te geven en wakker te blijven. Kies dus liever voor warm water en hou de verfrissing voor de ochtend.

* Boeken *
Hoewel een goed boek uiteraard 100 keer beter is dan naar de tv-kijken, raden experten aan om voor luchtig leesvoer te kiezen. Emotionele of intellectueel uitdagende lectuur voorkomt namelijk dat je hersenen tot rust komen.

* Nicotine *
Wie denkt dat een nachtelijke sigaret de sleutel is tot ontspanning, heeft het mis. Nicotine is een stimulant, waardoor in slaap vallen een stuk moeilijker verloopt.

* Citroen *
Net als munt, zorgt ook het aroma van citroen voor mentale stimulatie en meer energie. Laat citrus dus maar beter achterwege in je theemok. Ook wasverzachter met citroen wordt afgeraden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Waes krijgt boete voor grapje tijdens alcoholcontrole

Tom Waes krijgt boete voor grapje tijdens alcoholcontrole

http://static2.hln.be/static/photo/2013/9/10/14/20131228064528/media_xll_6361019.jpg

Tom Waes heeft dit jaar 150 euro boete gekregen voor smaad aan de politie. Dat vertelde de presentator gisteravond in 'De Laatste Week'. "Tijdens een alcoholcontrole op een zondag om 11 uur in Antwerpen vroeg een agent: 'Wilt u meewerken?' Ik antwoordde: 'Ja, als je mij een klak en een matrak geeft. Zeg maar wat ik moet doen.'"

Een goedbedoeld grapje, maar de agent slingerde Waes op de bon voor smaad aan de politie. Grappig detail: ook Bart De Wever was gisteren te gast in 'De Laatste Week'. De burgemeester van Antwerpen schoof wat ongemakkelijk in de zetel: "Dat is een penale boete, daar kan ik niet in tussenkomen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Bublé & Laura Pausini - You'll Never Find Another Love Like Mine

Michael Bublé & Laura Pausini - You'll Never Find Another Love Like Mine

Klik op de foto om ze te beluisteren» Reageer (0)
27-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben je die goede voornemens beu? Probeer dit dan eens

Ben je die goede voornemens beu? Probeer dit dan eens

http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/8/1/20131227164424/media_xll_6360286.jpg

De sprong naar het nieuwe jaar gaat voor heel wat mensen nog steeds gepaard met de traditionele goede voornemens, die echter vaak snel weer overboord worden gegooid. Laat daarom de loze beloftes aan jezelf voor wat ze zijn in 2014 en probeer liever eens volgende verfrissende tactiek.

In plaats van jezelf een lijstje met concrete regels (of in veel gevallen beperkingen) op te leggen, geef je 2014 een betekenisvol thema. Iets dat het voorbije jaar ontbrak in je dagelijks leven. Bij wijze van voorbeeld, bezorgen we je hier alvast 3 mogelijke thema's voor 2014.

Onze volgepropte agenda's kunnen best een domper zijn op het welzijn. Geef daarom in het nieuwe jaar wat meer ruimte aan 'mindfulness'. Hieronder verstaan we bewuster in het leven staan, minder kans geven aan afleiding en oprecht aandacht geven aan mooie momenten. Denk maar aan bewust proeven, genieten van frisse lucht of je mailbox even negeren om aandachtig naar het avontuur van je kind te luisteren. Onderzoek heeft uitgewezen dat 'mindfulness' werkzaam is tegen onder meer emotionele eetbuien, stress en angstgevoelens. Ook mensen die lijden aan chronische aandoeningen als CVS of fibromyalgie worden er door geholpen.


Het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen, maar onze leefwereld dwingt ons heel vaak neer te zitten. Het gebrek aan lichaamsbeweging is een belangrijke factor in de groeiende obesitasepidemie. Daarbovenop zorgt te weinig beweging voor een slecht humeur, een verstoorde nachtrust en een stijging van chronische aandoeningen. Uiteraard willen we hier niemand een fitnessabonnement aansmeren, de bedoeling is eerder je dagelijkse routine van wat meer beweging te voorzien. Denk maar aan de trap nemen, een verdiep hoger naar toilet gaan, een wandelingetje doen tijdens je middagpauze, ...

In onze fastfood-wereld is het realiteit dat velen ondervoed zijn ondanks het feit dat ze eigenlijk te veel eten. Het gebrek aan broodnodige voedingsstoffen is uiteraard niet verrassend wanneer verse groenten en fruit, vezels, voldoende water en gezonde huisbereide maaltijden amper tot je dieet behoren. De impact hiervan is groot, niet alleen voor de teller op de weegschaal, maar ook voor het immuunsysteem, de algemene gezondheid en het verouderingsproces. Door 'voedzaam' centraal te stellen in 2014 kan je jezelf inspireren om te kiezen voor gezond, zonder één of ander streng dieet dat doorgaans al na enkele weken te frustrerend blijkt te zijn. Uiteraard kan je meer doen dan enkel je lichaam voeden. Sprokkel bijvoorbeeld centjes bij elkaar voor een rustgevende reis of start een nieuwe hobby voor een gezonde geest in een gezond(er) lichaam. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twintig procent meer armen vragen steun

Twintig procent meer armen vragen steun

http://static0.hln.be/static/photo/2013/8/1/9/20131227070653/media_xll_6359004.jpg

Het aantal Vlamingen dat in armoede leeft en steun vraagt, is dit jaar met liefst twintig procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Netwerk tegen Armoede, dat 58 verenigingen bevroeg, zo schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. Vorig jaar deden al dertig procent meer Vlamingen dan in 2011 een beroep op de armoedeorganisaties.

De organisaties kunnen de vraag naar goedkope maaltijden, administratieve hulp of andere bijstand nauwelijks nog bijhouden. "We zien dit jaar opvallend veel mensen met een job, tweeverdieners zelfs, die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen, " luidt het.

"Veel mensen die het financieel breder hadden, zijn door de crisis hun goedbetaalde job verloren, " zegt Annemie Degreef van de vzw OpenArmen. "Om hun uitkering niet te verliezen, hebben ze slechter betaald werk aangenomen. Of een deeltijdse baan met wisselende shifts die ze moeilijk kunnen combineren met een tweede job. Maar de hypotheek blijft dezelfde. En zo belanden ze bij ons."

Net nu de vraag zo toeneemt, zegt veertig procent van de armoedeverenigingen dat lokale besturen extra taken op hen afschuiven, zonder dat daar meer centen tegenover staan. Integendeel: de helft van de organisaties ziet hun lokale subsidies dalen. "Lokale besturen bouwen hun dienstverlening af, " stelt Frederic Vanhauwaert van het Netwerk tegen Armoede. (br.hln)


» Reageer (0)
26-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond zoogt tijgerwelpjes

Hond zoogt tijgerwelpjes

http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/3/9/20131226160957/media_xll_6357969.jpg

Kan het nog meer vertederend? Twee welpjes van een Siberische tijger werden in een Chinese dierentuin door hun moeder verstoten. De twee waren ten dode opgeschreven, maar een dierenopzichter haalde in een nabijgelegen dorp een hond en haar drie pups. De hond Xiao Wang nam spontaan de taak van surrogaatmoeder op zich en liet de tijgertjes mee aanschuiven aan haar tepels.

Geen makkelijke opgave, de tijgertjes eten immers meer dan een doorsnee pup. Bovendien moeten haar eigen jongen zich verweren om nog te kunnen eten, de grotere tijgerwelpen klimmen vaak bovenop de hondjes om als eersten te kunnen eten.

Het is niet de eerste keer dat dierentuin Hangzhou een hond als vervangmoeder inschakelt. Drie jaar geleden werd het tijgerwelpje Lucky ook al door een hond gezoogd. In 2005 werd in het Amerikaanse Seattle een eekhoorn geadopteerd door een vlinderhondje. In datzelfde jaar werd in een Keniaanse zoo het neushoornjong Owen geadopteerd door Mzee, een 130-jarige reuzenschildpad.

Op een Amerikaanse ranch werden in 2008 drie Bengaalse tijgertjes geadopteerd door Isabelle, een golden retriever. Toen de welpjes een jaar oud waren, werden ze voor de veiligheid van de hond weer gescheiden.

De Siberische tijger, die voornamelijk in het Oosten van Rusland leeft, is de grootste onder de katachtigen. De dieren zijn met uitsterven bedreigd, er zouden er nog maar 400 tot 500 in het wild leven. De welpen kunnen pas zelfstandig jagen wanneer ze anderhalf jaar zijn en blijven bij hun moeder tot ze tussen twee en drie jaar zijn. De dieren leven vervolgens solitair en verdedigen op agressieve wijze hun territorium. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijgezelle man maakt toilet slechts 2 keer per jaar schoon

Vrijgezelle man maakt toilet slechts 2 keer per jaar schoon


http://static0.hln.be/static/photo/2012/11/12/12/20121227153715/media_xll_5428197.jpg


Wie in het appartement van een vrijgezelle man naar het toilet gaat, zou wel eens dingen kunnen zien die hij of zij liever niet tegenkomt. Dat komt omdat de gemiddelde single man zijn toilet maar één keer per zes maanden schoonmaakt. Vrijgezelle vrouwen daarentegen doen dat één keer om de veertien dagen.

En ook in de douches van de vrijgezelle mannen zullen veel vrouwen zich wellicht niet willen wassen, want die worden slechts één keer om de 7,8 maanden schoongemaakt. Single vrouwen maken hun douche daarentegen om de 1,3 maanden schoon.

Bovendien zijn er niet alleen verschillen in de frequentie van het schoonmaken, maar ook in de gebruikte producten. Slechts 32 procent van de mannen bleek een speciaal schoonmaakmiddel voor de badkamer te gebruiken. 19 procent ging daarentegen aan de slag met een gewoon afwasmiddel.

Nochtans is een vuile badkamer een grote afknapper voor 67 procent van de ondervraagden, ook voor mannen. Hoog tijd dus voor de vrijgezellen om te beginnen schoonmaken. Of: om te vragen of je mama of zus de badkamer wil aanpakken, zoals 64 procent van de ondervraagde mannen al bleek te doen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ooit al een drijvende kerstboom gezien?

Ooit al een drijvende kerstboom gezien?

http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/0/11/20131226115340/media_xll_6357371.jpg

Een ongewoon zicht voor de kust van Venice Beach (Los Angeles). Daar dobbert sinds vorige week een kerstboom op zee. Het ding steunt op een oude boot en is gemaakt van kapotte visnetten. Surfers en strandgangers keken raar op toen ze de boom op een ochtend zagen dobberen. Het brein achter Floating Christmas Tree Project had de kerstboom 's nachts te water gelaten, voor een optimaal verrassingseffect.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pratend stekelvarken geniet van kerstmaaltijd

"Pratend" stekelvarken geniet van kerstmaaltijd

Klik op de foto om het filmpje te bekijkenTeddy Bear, een stekelvarken dat een fenomeen is op Facebook én YouTube, heeft genoten van de feestdagen. Dat mag alvast blijken uit deze video die op kerstavond online werd gezet. We zien én horen Teddy Bear zich met veel overgave storten op een aantal maïskolven om ze vervolgens smaakvol naar binnen te spelen. Hoorden we hem daar 'Santa' zeggen?


» Reageer (0)
25-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweer VS redt hond uit ijskoud water

Brandweer VS redt hond uit ijskoud water

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Enkele leden van de brandweer uit de Amerikaanse staat Massachusetts werden zondag opgeroepen voor een ijskoude duik in een bevroren rivier. De reden? Een hartverwarmende reddingspoging van een onfortuinlijke golden retriever die overmoedig het ijs opgelopen was tijdens een wandeling.

De 5 jaar oude golden retriever Crosby zakte zondagmiddag tijdens een wandeling door het ijs van de Charles rivier in Wellesley, een stad nabij Boston. De hond zou volgens de lokale politie op ongeveer 46 meter van de kant in het water terechtgekomen zijn en kon niet op eigen kracht terugkeren.

Daarop trokken enkele leden van de brandweer met de nodige uitrusting het water in om Crosby te redden. Brandweerman Dave Papazian kon de hond, met de hulp van luitenant Paul Delaney, uit het water halen. Andere officieren stonden aan de kant om de twee met een touw uit het water te trekken en droogden Crosby na het ijskoude avontuur af.

Volgens een mededeling achteraf zou Crosby goed geschrokken en een beetje onderkoeld geweest zijn, maar al bij al in goede gezondheid verkeren.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooiste kerstcadeau: kleinste prematuurtje mag naar huis

Mooiste kerstcadeau: kleinste prematuurtje mag naar huis

http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/11/3/20131225090124/media_xll_6355818.jpg

Toen prematuurtje Connor zes maanden geleden geboren werd, woog hij slechts 380 gram na een zwangerschap van 24 weken. Zes maanden later heeft hij alle artsen met zijn strijdlust verbaasd en mag hij gezond en wel Kerstmis thuis bij mama en papa in Orlando vieren.

Meteen na de geboorte van Connor vreesden artsen voor het leven van het kind, ze schatten dat zijn overlevingskans een op drie was. Hij was de kleinste baby die in het Florida Hospital in Orlando werd geboren. Deze week haalde Connor de kaap van 3 kg en mag hij naar huis voor Kerstmis. Papa Eric Sorensen kon zijn trouwring rond het been van de pasgeboren Connor vlot bewegen. "Meteen na de geboorte raadde het verplegend personeel ons aan veel foto's te nemen. Omdat niemand zeker was dat onze zoon lang zou leven. Het is geweldig om nu naar die foto's te kijken en te ontdekken hoe hij geëvolueerd is."

Zijn mama Holly verklaart: "Het is een vechtertje en hij wou bij ons zijn. Hij heeft elke uitdaging overleefd en heeft er alles aangedaan om bij ons te kunnen blijven."

Baby's die zo vroeg geboren worden, hebben een lage overlevingskans omdat hun vitale organen onderontwikkeld zijn. Artsen voerden de afgelopen zes maanden verschillende operaties en procedures uit bij Connor, nu houdt een pediater de baby goed in de gaten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wens al mijn vrienden een fijne Kerst

Kerstmis

http://img3.imageshack.us/img3/8065/feestdagend.jpgHet is weer Kerstmis
feest van liefde en licht
waar kerstmuziek de hemel vult
en sneeuwvlokjes zachtjes dwarrelen
waar klokjes tinkelen
en lichtjes fonkelen
in een versierde boom

het is weer Kerstmis
feest van warmte en vrede
waar etensgeuren de kamer vult
en kinderen zingen aan de deur
waar kadootjes wachten
tot middernacht
onder een kleurrijke boom


Ik wens al mijn vrienden
een fijne Kerst


» Reageer (0)
24-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Rea - Driving Home For Christmas

Chris Rea - Driving Home For Christmas

Klik op de foto om hem te beluisteren

Chris Rea (Middlesbrough (Engeland), 4 maart 1951) is een Britse zanger.

Chris Rea is met zijn krasse zangstem vooral bekend geworden met nummers als Fool (If you think it's over), Josephine en Driving home for Christmas, die nog altijd veel gedraaid worden op de radio.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in 1985 in Willie and the Poor Boys en in 1999 in Parting Shots, waar hij tevens de muziek van deed. Hij schreef en produceerde de film La Passione, die in 1996 verscheen.

In 2005 heeft hij nog 11 nieuwe cd's uitgebracht (130 nummers), een dvd en een boek met schilderingen die hij gemaakt heeft tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte rond het jaar 2000. Chris Rea heeft omstreeks 2005 bekend gemaakt dat hij stopt met touren. In 2006 deed hij zijn The Farewell Tour. Tijdens deze tour speelde hij oude klassiekers en nieuwe nummers.

Hoewel zijn gezondheid hem nog steeds parten speelt, maakt Rea in het najaar van 2007 zijn terugkeer naar het podium bekend. In het voorjaar van 2008 heeft hij met een nieuwe band, the Fabulous Hofner Blue Notes, een korte Europese tournee gedaan: "The Return of the Fabulous Hofner Blue Notes". De band speelt een mix van blues en instrumentale nummers, nieuwe songs en klassiekers. De muzikale invloeden gaan van de instrumentele platen uit de jaren 50 tot en met Miles Davis.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders Marie-Rose Morel mogen kleinkinderen niet meer zien

Ouders Marie-Rose Morel mogen kleinkinderen niet meer zien

http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/1/2/20131224063612/media_xll_6354227.jpg

De ouders van wijlen Marie-Rose Morel (38) hebben vlak voor kerst te horen gekregen dat ze de twee zoontjes van hun dochter niet meer mogen zien. Dat besliste de jeugdrechter. De familie, die afgelopen zomer ook zoon Chris Jr. Morel (35) verloor aan longkanker, is er het hart van in. "De kerstboom staat, de pakjes liggen klaar. Het is verschrikkelijk", zegt moeder Myriam Van Loon in Het Laatste Nieuws.

De familie Morel strijdt al langer om de twee jongens, die bij hun vader wonen, geregeld te mogen zien. Sinds de dood van Marie-Rose zagen de grootouders hun omgangsrecht slinken van één woensdagnamiddag plus een weekend naar slechts één dag per maand, van 9 tot 18 uur. Uitgerekend vlak voor de feestdagen kregen ze bericht dat ze helemaal géén contact meer mogen hebben met hun kleinkinderen.

"Het is te triest voor woorden", zegt een aangeslagen Myriam Van Loon, moeder van Marie-Rose. Ten huize Morel was alles al in gereedheid gebracht voor kerst. "We hebben maar vier kleinkinderen. We zouden één groot kerstfeest houden met Marnix (7), Alexander (9), de twee meisjes van mijn dochter Ann-Marie en de kleinkinderen van mijn zus. De meisjes zouden piano spelen in hun nieuwe jurkjes. Ze hebben nummertjes ingeoefend en gaan hun nieuwjaarsbrief voorlezen. Nu moeten we de jongens missen."

De grootouders zijn na een aantal mislukte verzoeningsgesprekken in een juridische strijd voor de jeugdrechtbank verwikkeld geraakt met de ex-man van Marie-Rose, met wie het sinds de vechtscheiding steeds minder botert. Op haar sterfbed beloofde Myriam aan Marie-Rose Morel altijd voor haar 'prinsjes' te zorgen. "Nu blijven we met niets achter. Ons Roosje wordt gewoon uitgeveegd. De jongens spreken niet meer over 'mama' maar over 'Marie-Rose Morel'. Justitie faalt hier." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondje op het nippertje gered van vuilnisbelt

Hondje op het nippertje gered van vuilnisbelt

http://static3.hln.be/static/photo/2013/16/8/11/20131223225318/media_xll_6353996.jpg

Werknemers bij een sorteercentrum voor vuilnis in de Amerikaanse stad San Francisco vonden vrijdagavond een hondje in een vuilniszak. Dat bleek net op tijd te zijn, want de inhoud van de zak werd bijna op de vuilnisbelt gegooid, meldt de Amerikaanse nieuwswebsite CNN.

De poedelpup zou slechts tien maanden oud zijn en werd blijkbaar in een vuilniszak gestoken die door het bedrijf Recology werd opgehaald. De zak werd vervolgens op de transportband gelegd, zodat werknemers recycleerbaar materiaal uit het vuilnis kunnen sorteren. Gregory Foster, een werknemer bij Recology zag de vuilniszak bewegen en zei dat "het hondje zelf uit de zak probeerde te geraken" vertelde hij. "Gelukkig konden we de band op tijd stoppen voor het pupje in de vuilnisput viel."

Het hondje was er slecht aan toe en zou naar verluidt bijtwonden hebben die nog door dierenartsen onderzocht worden. Dat laat de dierenbescherming van San Francisco weten. Het pupje had verwondingen aan de nek, het hoofd en de oren. De dierenbescherming gaf het hondje de naam Gem, juweel, omdat het zo'n "kostbaar klein dingetje" was toen het gevonden werd. Dat vertelde de verantwoordelijke, Le-Ellis Brown aan CNN.

Naar alle waarschijnlijkheid werd het hondje opzettelijk bij het huisvuil gezet. De dierenbescherming probeert momenteel de eigenaars van Gem op te sporen, maar dat lijkt haast onmogelijk. Dierenartsen zullen het diertje ondertussen helpen genezen voor het geadopteerd kan worden.(br.hln)


» Reageer (0)
23-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kerstboom gemaakt uit schoenen

Een kerstboom gemaakt uit schoenen

http://static0.hln.be/static/photo/2013/11/12/2/20131223063448/media_xll_6351977.png

De leden van een katholieke vereniging in het dorp Tegal Jaya in Dalung (Bali) hebben dit weekend wel een zeer speciale kerstboom opgezet.

Sinds oktober hebben de vrijwilligers ongeveer een duizend paar gebruikte schoenen met de hand beschilderd om er vervolgens een kerstboom mee te maken. "De bedoeling was om de kinderen creatief aan het werk te zetten", aldus de initiatiefneemster van het project.

Na de feestdagen zullen de versierde schoenen aan weeskinderen in het gebied worden geschonken.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemden geven jongen (4) mooiste kerstcadeau van 27.000 euro

Vreemden geven jongen (4) mooiste kerstcadeau van 27.000 euro

http://static2.hln.be/static/photo/2013/8/14/13/20131223085321/media_xll_6352183.jpg

Een vierjarige jongen heeft van vreemden het mooiste kerstcadeau gekregen. Dankzij een gift van weldoeners van 27.000 euro kan hij nu ondanks zijn zeldzame spierziekte toch wandelen. Zijn Britse ouders hebben jaren moeten sparen en geld ingezameld voor een operatie in de Verenigde Staten die 71.000 euro kost.

De Britse Kyle was 10 maanden oud toen de zeldzame spierziekte spastische diplegie bij hem werd vastgesteld. Volgens de artsen was de kans klein dat hij ooit zou kunnen wandelen zonder hulpmiddelen. Kyle kampte namelijk met pijnlijke spierspasmen in zijn benen, hij kon hierdoor niet zelfstandig staan of wandelen. De enige kans op een behandeling was een operatie in het Amerikaanse Missouri op meer dan 6.000 km van hun woonplaats.

De ouders slaagden er niet in het nodige geld voor de behandeling niet bij elkaar te zoeken. Vreemde weldoeners gaven het nodige bedrag zodat Kyle naar Missouri kon gaan voor de operatie. De ouders van Abigail Williams hadden het geld eigenlijk ingezameld voor de behandeling van hun dochter die met een zeldzame genetische ziekte kampte. Maar het meisje was te slecht om een stamceltherapie te ondergaan die de vooruitgang ziekte zou vertragen. "We hebben het er heel moeilijk mee om te aanvaarden dat we niets meer voor Abigail kunnen doen. We zijn zo blij dat we Kyle konden helpen en dat hij nu kan spelen met leeftijdsgenoten."

Zes maanden na zijn behandeling kan Kyle wandelen, zo stapte hij zelf naar de kerstboom om er een kerstbal in te hangen. De 34-jarige mama Weaver getuigt blij: "Dit is het beste kerstcadeau dat we konden krijgen. We zullen de familie van Abigail voor altijd dankbaar zijn. Dankzij de hulp van een personal trainer kan onze zoon nu wandelen. Hij heeft er maanden voor moeten werken. Het heeft bloed, zweet en trainen gekost, maar het is hem gelukt." (br.hln)


» Reageer (0)
22-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scorpions - Still Loving You

Scorpions - Still Loving You

Klik op de foto om ze te beluisteren


Scorpions is een Duitse hardrockband uit Hannover.


De band werd opgericht in 1965, een jaar na hun naamgenoot uit Engeland. Het eerste album van de Scorpions kwam echter pas uit in 1972. De band werd internationaal bekend in 1984 met het album Love at First Sting. Op dit album stond de bekende single Still loving you. Met het nummer Wind of Change haalde de band in 1991 nog een nummer 1-hit in Nederland. Het nummer Wind of Change werd geschreven over de veranderingen in Oost-Europa in die tijd.

Scorpions was de eerste Westerse band die in de voormalige Sovjet-Unie mocht optreden. Op 21 juli 1990 was Scorpions samen met veel andere bands bij de voorstelling The Wall van Roger Waters in Berlijn.

In 2010 hebben ze besloten om hun laatste album op te nemen met de naam Sting in the Tail. En daarna volgt een 3 jaar durende afscheidstournee.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skarbina Franz 1849 - 1910

Skarbina Franz  1849 - 1910  was een Duitse impressionistisch schilder


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/SkarbinaFranz1.jpg?t=1324822067Skarbina Franz  (24 februari 1849 - 18 mei 1910 ) was een Duitse impressionistisch schilder, illustrator en  etser .

Skarbina Franz werd geboren als zoon van een goudsmid Nicholas Skarbina van Zagreb, Zagreb vandaag, en Henriette Eleonore Kayser, dochter van een heraldische schilder in het huis Spittelmarkt 11/12 in Berlijn.

Handhaafde hij zijn eigen studio in de 21 Prince Street (1869) en de Leipziger Platz 3 (1880). Vanaf februari 1893 had hij de studio en het verblijf in het Queen-Augusta-Straße 41http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Skarbina-Franz-2.jpg?t=1324822082
Skarbina trok zijn hele leven door een sterk gevoel van de werkelijkheid, dat is waarom zijn artistieke ontwikkeling werd voornamelijk beïnvloed door de realist Adolph Menzel.

In de jaren 1865-1869 studeerde hij aan de Academie voor Schone Kunsten in Berlijn. Na twee jaar van het huis van onderwijsactiviteit (1869-1871) met de dochters van graaf Friedrich van Perponcher-Sedlnitzky (Pruisische generaal-majoor à la suite, en 1888 Grootmaarschalk van de keizer, dan is Oberst kledingstuk penningmeester), ging hij op reis naar Dresden, Wenen, Venetië, München, Neurenberg en Merano. 1877 Skarbina studiereizen gemaakt naar Nederland, België en Frankrijk, gehouden op voor een lange tijd hier in Parijs en schilderde onder de invloed van de Franse impressionisten bewegende scènes op straat, uitgaansgelegenheden, theaters en het meer van stranden.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Skarbina-Franz-3.jpg?t=1324822093In 1878 werd hij assistent leraar aan de Academie, in 1881 leerde hij tekenen en anatomische studie van de verhouding tot de onderwijsinstelling van het Museum van Decoratieve Kunsten in Berlijn.

In 1882 woonde hij in Parijs in 1883 en nam deel aan tentoonstellingen in de Parijse Salon. 1885/1886 was hij ook een jaar in Parijs, waaronder studie in Noord-Frankrijk, België, Nederland. Hier had hij zijn grootste creatieve periode.

In 1888 werd hij aan de Academie voor Schone Kunsten professor. In 1889 volgde hij de 100e verjaardag Tentoonstelling Verjaardag van de Franse Revolutie, in een deel. In 1892 werd hij verkozen tot lid van de Academie van Kunsten en in 1904 benoemd tot zelfs in de Senaat. Maar in 1893 legde hij over zijn leer positie, nadat er waren verschillen met Anton von Werner.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Skarbina-Franz-4.jpg?t=1324822104
In 1892 werd hij met Max Liebermann en Walter Leistikow van de oprichters van de Elf in Berlijn, waar hij in hetzelfde jaar was op een Munch tentoonstelling over het schandaal. In 1893 werd hij opnieuw in het noorden van Frankrijk en Nederland. In 1895 werd hij bestuurslid van het tijdschrift Pan.

Hij was mede-oprichter in 1898 van de Berlijnse Secession, kwam terug in de club tot 1902 Berlijnse kunstenaar terug en kreeg de officiële orders.

Vanaf 1898 Franz Skarbina werd in opdracht van Ludwig Stollwerck lid van de jury voor de evaluatie van ontwerpen van de concurrentie voor Stollwerck verzamelen foto's en plakboeken. Andere rechters waren Hoogleraren Emil Doepler Younger, Woldemar Friedrich en Bruno Schmitz van Berlijn, en een aandeelhouder van Stollwerck.

Skarbina was echt populair in zijn tijd van een nogal pathetische beeld van de rally's in de voorkant van de Berlijnse City Palace na de zesde algemene verkiezingen Februari, 1907.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Skarbina-Franz-5.jpg?t=1324822117Skarbina is overleden op 18 Mei 1910 op de leeftijd van 61 jaar in zijn appartement in de Queen-Augusta-Straße 41 van een acute nier kwaal, dat had slechts acht dagen eerder plaatsgevonden. Zijn graf bevindt zich in het oude kerkhof van St. Jacobi kerk in Berlijn-Neukölln direct op de snelweg.

De nalatenschap van de kunstenaar brandde in de Tweede Wereldoorlog. Zijn werken zijn nu wereldwijd verspreid. Veel Duitse musea hebben werken van de kunstenaar.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sergio Herman neemt na 25 jaar afscheid van Oud Sluis met pakkende brief op Twitter

Sergio Herman neemt na 25 jaar afscheid van Oud Sluis met pakkende brief op Twitter

http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/9/13/20131222090324/media_xll_6350053.jpg

Het doek is nu definitief gevallen over Oud Sluis: topchef Sergio Herman (43) bereidde gisteren zijn laatste avondmaal in het driesterrenrestaurant in het Zeeuws-Vlaamse Sluis. 42 uitverkoren tafels mochten er proeven van een - ongetwijfeld - overheerlijk stuk culinaire geschiedenis. De chef-kok zelf stuurde deze nacht een origineel dankwoord via Twitter de wijde wereld in: "Merci, merci, merci, 25 jaar Oud Sluis" en dan... een getypte brief.

140 tekens schenkt Twitter de gebruiker om een korte, gebalde boodschap wereldkundig te maken. Te weinig, ditmaal, voor Sergio Herman. Hij typte een hele afscheidsbrief op papier, scande die in en postte het document via een tweet. Altijd nét dat tikje anders... het kenmerkt de allergrootsten.

Het werd een pakkende brief, van een sensitieve, sensationele sterrenchef. Maar liever niet sentimenteel, zoals hij zelf aangeeft, en verre van zeemzoeterig. Stoppen op een hoogtepunt: die ingeving is - opnieuw - niet iedereen gegeven. Sergio Herman blikt in de brief dan ook tevreden terug vanop de top, die hij met hard zwoegen bereikt heeft: "Ik ben daarbij zeer diep gegaan, te diep misschien."

Het zal niemand verbazen dat Sergio Herman na al die jaren vergroeid is met zijn Oud Sluis, tot in "elke vezel in mijn lichaam". Het is ook geen definitief afscheid van zijn geweldige gastronomische kunsten. Hij blijft koken en maakt afspraak met de klant in zijn twee andere restaurants. "Daarom zeg ik: tot ziens, tot volgend jaar bij Pure C in Cadzand en The Jane in Antwerpen. (...) Want ik ben een chef en dat zal ik altijd blijven." (br.hln)

https://pbs.twimg.com/media/BcC2Dh4IIAAWyhB.jpg


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Decleir keert terug in film Mike van Diem

Jan Decleir keert terug in film Mike van Diem

http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/0/12/20131222091206/media_xll_6350367.jpg

Jan Decleir gaat weer samenwerken met de Nederlandse regisseur Mike van Diem. De acteur zal te zien zijn in de romantische komedie 'De Surprise' die Van Diem naar verwachting volgend jaar gaat draaien. Dat heeft producent Isabella Films gemeld.

Van Diem en Decleir werkten eerder samen aan 'Karakter', dat werd bekroond met een Oscar. Eerder werd al bekend dat acteur Jeroen van Koningsbrugge de hoofdrol gaat spelen in 'De Surprise'. Het wordt de eerste speelfilm van Mike van Diem sinds 'Karakter' uit 1997.

De Surprise is gebaseerd op een kort verhaal van Belcampo en vertelt over een excentrieke multimiljonair die een overeenkomst sluit om zichzelf naar een andere wereld te laten helpen. Bij het uitzoeken van zijn doodskist ontmoet hij een jonge vrouw die precies hetzelfde contract heeft getekend. Als de twee verliefd worden op elkaar, willen ze onder de deal uit. Maar dat blijkt zo gemakkelijk nog niet te zijn.

De film wordt gedeeltelijk Engelstalig. Wie de vrouwelijke hoofdrol gaat spelen is nog niet bekend. Producent Isabella Films legt op dit moment de laatste hand aan de financiering, onder meer door particulieren te vragen te investeren in de film. (br.hln)


» Reageer (0)
21-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen - Thank God It's Christmas

Queen - Thank God It's Christmas

Klik op de foto om ze te beluisteren

"Thank God It's Christmas" is een kerst single van de Britse rockband Queen. Het is geschreven door gitarist Brian May en drummer Roger Taylor.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huskypup leert huilen

Huskypup leert huilen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Heel schattig , deze pup, een Husky van 20 dagen, wordt door een jongetje aangemoedigd om te huilen. Het beestje doet zijn best en... dat geeft een bijzonder resultaat.

Belka woont, volgens het bijschrift op YouTube, in Churchill, Manitoba. Haar naam betekent 'eekhoorn' in het Russisch maar het betreft wel degelijk een Husky.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers transformeren 60-jarige in 20-jarige

Wetenschappers transformeren 60-jarige in 20-jarige

http://static3.hln.be/static/photo/2013/1/3/13/20131220134744/media_xll_6347293.jpg

Wetenschappers hebben een manier ontdekt om het verouderingsproces om te keren, professoren aan de universiteit van Harvard zijn erin geslaagd bij een 60-jarige de klok aanzienlijk terug te draaien.

De doorbraak biedt vooruitzichten qua behandelingen van ouderdomsziekten als kanker en diabetes, dat werd gisterenavond onthuld door wetenschappers aan de universiteit van Harvard. Ze ontdekten dat bij jonge muizen communicatie in individuele cellen snel en frequent is. Maar wanneer de dieren ouder worden, vertraagt dit en versnelt de veroudering. Om de communicatie te verbeteren gaven de onderzoekers de dieren een injectie met het bestanddeel NMN, wat het niveau van het molecule genaamd NAD verhoogt. Dit herstelt het communicatienetwerk van de cellen.

Moleculair bioloog David Sinclair: "Het verouderingsproces kun je vergelijken met een getrouwd koppel, als ze jong zijn, communiceren ze goed. Maar na een tijdje neemt de communicatie af, door dit weer recht te zetten, keer je het verouderingsproces om. Bij muizen kon dit verouderingsproces in een week teruggedraaid worden, hierdoor werd een 60-jarige op bepaalde vlakken in een 20-jarige getransformeerd. Dit was onder meer het geval bij de afname van spieren. De proefprojecten bij mensen kunnen in 2014 starten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samson & Gert Kerstshow voor het eerst in Plopsa Theater

Samson & Gert Kerstshow voor het eerst in Plopsa Theater

http://oi39.tinypic.com/2vio6c3.jpg

In De Panne is vandaag de nieuwe kerstshow van Samson en Gert in première gegaan. In totaal staan er in de kerstvakantie 24 shows gepland. Studio 100 organiseert de jaarlijkse kerstshow voor het eerst in het eigen Plopsa Theater.

De nieuwe kerstshow wordt helemaal opgehangen aan een droom van Samson. De sprekende hond krijgt een opdracht van de assistent van de kerstman. Samson en zijn vrienden beleven hun gebruikelijke avonturen tijdens de tocht naar de kerstman.

Vandaag stonden de eerste drie voorstellingen op het programma. "Alles is heel goed verlopen, we zijn heel tevreden", zegt Gert Verhulst. "De reacties waren ook heel positief." Op 8 dagen tijd zal de kerstshow 24 keer opgevoerd worden. "Die zijn ondertussen zo goed als uitverkocht. We konden misschien iets meer shows plannen, maar we hebben eerder laag ingezet omdat we niet wisten of de mensen de weg naar De Panne zouden vinden."

In het verleden was de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen de vaste locatie van de Samson & Gert Kerstshow. De nieuwe zaal in Plopsaland De Panne biedt veel voordelen. "Technisch is het Plopsa Theater veel beter uitgerust. We kunnen ook veel meer decorwissels doen. Iedereen, ook de acteurs, was alvast superenthousiast."

Het is nog niet zeker dat de kerstshow definitief in De Panne blijft. "Dat is natuurlijk afhankelijk van de reacties, maar volgend jaar blijven we zeker nog in De Panne."

De voorstellingen van de Samson & Gert Kerstshow lopen nog tot 30 december. Er zijn enkele tickets beschikbaar voor de shows van 29 en 30 december. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spierpijn knabbel je weg met deze vruchten

Spierpijn knabbel je weg met deze vruchten


http://oi43.tinypic.com/qpiaa8.jpg

 

Was jouw goed voornemen ook meer bewegen? Dan is de kans op pijnlijke spieren ineens aanzienlijk groter. Voor anderen is de dalende temperatuur dan weer de oorzaak van spierpijn en een verkrampt gevoel. Gelukkig hoef je niet automatisch te grijpen naar ontstekingsremmers en pijnstillers, je kan de klachten namelijk ook aanpakken door het eten van kersen, blauwe bessen en granaatappels. Even kijken hoe dat komt!

In verschillende wetenschappelijke onderzoeken werd al gezocht naar het verband tussen spierpijn en voedingsstoffen met een genezende werking. We gaan hier alvast dieper in op drie van deze wondervruchten.

Blauwe bessen
Een recente studie uit Nieuw-Zeeland stelt dat de antioxidanten in blauwe bessen vermoeide spieren oppeppen door het aanpakken van het teveel aan vrije radicalen die ontstaan tijdens fysieke inspanning. Bovendien helpen deze bessen ook bij het boosten van concentratie en het verlagen van de bloeddruk.

Blauwe bessen kan je op heel veel manieren opnemen in je eetpatroon: puur natuur als tussendoortje, verwerkt in een heerlijke smoothie, in een kom musli met magere melk of gepureerd in magere natuurkaas. Je kan natuurlijk ook altijd het sap drinken.

Kersen
Britse onderzoekers hebben sinds kort ontdekt dat het drinken van geconcentreerd kersensap effectief is bij het verhelpen van spierpijn na een workout. Proefpersonen dronken gedurende tien dagen twee keer per dag een glaasje van dit sap en kregen een intensieve weerstandstraining voor de benen.

In tegenstelling tot de doelgroep die het kersensap niet dronk, herstelden zij veel sneller van de effecten van de training. Kersen hebben namelijk ontstekingsremmende eigenschappen en bevatten daarnaast ook veel antioxidanten.

Granaatappels
Diezelfde vlieger gaat op voor granaatappels. Het zijn net als blauwe bessen en kersen natuurlijke 'NSAID's' (ontstekkingsremmende medicatie zonder steroïden), jullie ongetwijfeld beter bekend als ibuprofen en aspirine. Alleen is het in dit geval dan puur natuur. Ook granaatappels hebben dus de kracht om spierschade door fysieke inspanningen aan te pakken. Uiteraard geldt dit ook voor druiven, acaibessen en veenbessen.

Volgende keer dat je last hebt van spierpijn, grijp dan niet meteen naar het medicijnenkistje, raadpleeg liever de fruitmand!

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelden geziene Van Gogh voortaan in National Gallery

Zelden geziene Van Gogh voortaan in National Gallery

http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/6/2/20131220212225/media_xll_6347942.jpg

De National Gallery in Washington is via een schenking eigenaar geworden van een schilderij van Vincent Van Gogh dat zelden het publieke zonlicht heeft gezien. Dat heeft het museum in de Amerikaanse hoofdstad vandaag gemeld.

Het gaat om 'Champ de blé vert, Auvers' (Groen tarweveld, Auvers), een 73 bij 93 centimeter groot landschap in groen en blauw uit 1890 dat de Nederlandse impressionist hoogstwaarschijnlijk schilderde enkele weken voor zijn dood.

Het werk maakte deel uit van de nalatenschap van de in 1999 overleden 'filantroop' Paul Mellon, die het in december 1995 had gekocht.

Voortaan beschikt de Gallery over negen Van Goghs, waarvan er zes worden tentoongesteld. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 1.000 neushoorns gesneuveld in Zuid-Afrika

Bijna 1.000 neushoorns gesneuveld in Zuid-Afrika

http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/4/10/20131219163007/media_xll_6345220.jpg

Sinds het begin van 2013 werden in Zuid-Afrika al bijna 1.000 neushoorns gedood om hun hoorn op de Aziatische zwarte markt te kunnen verkopen.

Het aantal neushoorns dat het slachtoffer werd van stroperij sinds januari 2013 staat nu al op 946. De vraag in Azië naar de hoorn van de neushoorn, die zonder enige wetenschappelijke onderbouwing gebruikt wordt in traditionele geneeskunde of als afrodisiacum, doet het afslachten van de dieren toenemen. In 2007 werden slechts 13 neushoorns illegaal gedood in Zuid-Afrika, maar dat aantal stijgt elk jaar sterk, tot 668 in 2012.

In Zuid-Afrika leeft ongeveer 80 procent van de neushoornpopulatie van de wereld, in totaal geschat op 25.000. De hoorns van de dieren zijn opgebouwd uit keratine, net zoals menselijk haar en nagels.

Internationale bendes met gesofisticeerd materiaal nemen de dieren vanuit helikopters in het vizier, waarna jagers de hoorn van de nog levende dieren afsnijden. Er werden dit jaar al 330 personen gearresteerd voor de misdrijven. Tot nu toe konden de criminelen vaak aan de veiligheidsdiensten ontkomen, ook al werden er soldaten ingezet in het wereldbekende Krugerpark dat het doelwit was van verschillende aanvallen, met al 573 dode dieren sinds 1 januari 2013.

In het Keniaanse natuurreservaat Masai Mara hebben enkele zwarte neushoorns een microchip in hun hoorn en een oormerk gekregen, meldt het Wereldnatuurfonds (WWF). De technologie moet helpen om de stroperij te bestrijden.

Sinds begin dit jaar werden in Kenia 21 neushoorns gedood voor hun kostbare hoorn. Het WWF leverde nu chips en scanners aan het Oost-Afrikaanse land zodat de neushoorns beter kunnen worden gevolgd. In de loop van volgend jaar krijgen alle 1.030 witte en zwarte neushoorns een chip en oormerk. De inschakeling van technologie is een belangrijk wapen in de strijd tegen neushoornstropers. Het wordt zo ook mogelijk om in beslag genomen hoorns aan een gestroopt dier te koppelen, aldus het WWF.

"Stropers van bedreigde diersoorten worden steeds ingenieuzer om aan de massale vraag naar hoorn te voldoen. Het is dan van groot belang dat Kenia ook technische hoogstandjes inzet om de toekomst van de neushoorn zeker te stellen", zegt Mohammed Awer van WWF Kenia. De illegale handel in bedreigde dieren is voor criminele bendes een miljardenbusiness.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.H&M bant angorawol definitief

H&M bant angorawol definitief

http://static2.hln.be/static/photo/2013/16/14/14/20131221030330/media_xll_6348239.jpg

H&M liet gisteren weten dat het besluit, om de productie van kleding met angorawol te stoppen, definitief is. Het besluit volgt op de ophef die ontstond over de wijze waarop angorakonijnen zonder verdoving worden geplukt.

"Als verantwoordelijk bedrijf hebben we besloten de productie van angoraproducten definitief te staken", liet H&M weten. Het bedrijf had eerder al bekend gemaakt de wolproducten tot nader orde niet te verkopen; dat besluit is nu dus definitief geworden.

De rel rond de wol ontstond toen dierenorganisatie PETA beelden liet zien over het plukken van de gillende konijnen. (br.hln)


» Reageer (0)
20-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit meer vlekken dankzij deze uitvinding

Nooit meer vlekken dankzij deze uitvinding

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Voor onhandige en luie mensen heeft een Amerikaanse student de oplossing gevonden: een T-shirt dat je simpelweg niet vuil kan maken. Zelfs na ongelukjes met cola, tomatenketchup, mosterd en rode wijn blijft het kledingstuk vlekkeloos. Het kledingstuk 'Silic' is gemaakt van polyester, dat bewerkt werd door een combinatie van chemicaliën om de stof waterbestendig maken.

De universiteitsstudent Platel uit San Francisco maakte eerst een prototype van dit kledingstuk met een spraymiddel, maar het effect bleef maar gedurende een wasbeurt. Hij zocht dan naar een manier om de technologie in het weefsel te verwerken. De nieuwe versie heeft miljarden silicapartikels die gebonden zijn aan de vezels op microscopisch niveau. Dit betekent dat het materiaal je huid niet zal irriteren en net zo comfortabel als een doorsnee shirt aanvoelt. Wanneer vloeistoffen op basis van water het oppervlak raken, rollen ze er simpelweg af.

Uitvinder Patel ontwikkelde het kledingstuk en geeft tips hoe dragers zeker kunnen zijn dat de t-shirt waterproof blijft. "Gebruik geen wasverzachter, bleekmiddel of was het niet samen met kleuren en strijk het kledingstuk niet. Om de waterbestendigheid te reactiveren, moet de T-shirt in een droogkast gestopt worden op een lage temperatuur om de drie wasbeurten."  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 vrouw op 200 denkt dat ze onbevlekt zwanger raakte

1 vrouw op 200 denkt dat ze onbevlekt zwanger raakte

http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/8/7/20131219133612/media_xll_6344527.jpg

Dit moet wel een van de bizarste onderzoeken zijn: Amerikaanse academici ontdekten dat meer dan 0,5 procent van een groep jonge ondervraagde vrouwen echt gelooft dat ze onbevlekt zwanger raakten. Deze mama's dachten dus dat ze nog maagd waren op het moment dat ze van hun eerste kind bevielen.

7.870 vrouwen tussen 15 en 28 jaar werden door wetenschappers aan de universiteit van North Carolina ondervraagd, meer dan 0,5 procent van hen zeiden dat ze maagd waren op het moment dat ze bevielen, zonder dat ze een IVF-behandeling hadden ondergaan. De meisjes waren 12 tot 18 jaar toen ze aan het onderzoek begonnen in het schooljaar 94/95. Ze werden gedurende 14 jaar op regelmatige tijdstippen opgevolgd. Bij 45 van de 5.340 zwangerschappen die gedurende al die jaren voorkwamen, zeiden de vrouwen dat bij de verwekking van het kind geen man aan te pas was gekomen.

Hoofdonderzoekster Amy Herring en haar collega's ontwikkelden een experiment waarbij de deelnemers spontaan moesten antwoorden op vragen van een computer. De onderzoekers vroegen niet specifiek of ze nog maagd waren, maar ze gebruikten de antwoorden om een tijdlijn van hun seksleven en zwangerschap te maken. De gemiddelde leeftijd van de zogenaamde 'zwangere' maagden was 19,3 jaar. 31 procent van hen hed een kuisheidsgelofte. Slechts 15 procent van de niet-maagden hadden de gelofte afgelegd, waarbij de meisjes beloven geen seks voor het huwelijk te hebben.

Ook blijkt dat deze maagden zelden of nooit met hun ouders over seks of anticonceptie praatten. 28 procent van hen wist ook niet hoe ze een condoom moesten gebruiken. De vrouwen in kwestie kregen vaker jongens dan meisjes en waren vaak zwanger in de weken voor kerstmis. Professor Herring zegt dat er nog geen enkel medisch bewijs is geleverd dat de mens zwanger kan raken zonder geslachtsgemeenschap. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunnen dieren nadenken?

Kunnen dieren nadenken?

http://static3.hln.be/static/photo/2013/5/1/9/20131219153135/media_xll_6344979.jpg

Om een antwoord op deze vraag te vinden, verzamelen zich in Gent vandaag en morgen psychologen, biologen en zoölogen uit Europa en Noord-Amerika om ervaringen en kennis uit te wisselen.

Sceptici denken dat ogenschijnlijk intelligent gedrag niet berust op inzicht, maar het gevolg is van het belonen van gewenst gedrag en het afstraffen van ongewenst gedrag. "Anderzijds zijn er mensen die toch meer geneigd zijn te geloven dat dieren blijk geven van inzicht", aldus professor Tom Beckers (KU Leuven en Universiteit van Amsterdam). "Ik verwacht niet te weten wie gelijk heeft, maar hoop wel dat de twee 'kampen' meer inzicht kunnen verschaffen in elkaars argumenten en wat cruciale stappen moeten zijn voor verder onderzoek."

Beckers zelf sluit niet uit dat dieren tot grotere inzichten in staat zijn. "Ik baseer me onder meer op bevindingen uit de literatuur, waarbij mensen echt wel hun best deden om puur conditioneringsverklaringen uit te sluiten. Probleem bij observaties in het wild is wel dat je niet weet wat voor ervaringen dieren al gehad hebben en of hun gedrag niet puur instinctief is."

Bij de onderzoekers die vandaag en morgen vergaderen, zitten mensen die met primaten, ratten en vogels werken. Professor Beckers onderzoekt of ratten een soort van nieuwe wiskunde aangeleerd kunnen krijgen. "Cruciaal is niet kijken wat ze kunnen aanleren, maar wel wat ze doen in nieuwe situaties", zegt hij. In het onderzoek kregen dieren eten bij twee soorten signalen, maar niet bij een combinatie van die signalen, wat ze snel wisten. In een vervolgonderzoek wordt hetzelfde gedaan met andere signalen, maar waarbij ze wel eten krijgen bij de twee samen.

Het symposium wordt ondersteund door de Universiteit Gent, de KU Leuven, de federale overheidsdienst Wetenschapsbeleid (Belspo), en het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO).(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.J.K. Rowling brengt Harry Potter naar theater

J.K. Rowling brengt Harry Potter naar theater

http://static1.hln.be/static/photo/2013/17/13/8/20131220045754/media_xll_6346283.jpg

J.K. Rowling werkt aan een toneelstuk over Harry Potter. Het stuk gaat volgens Daily Mail over de jonge jaren van Harry, voordat hij naar de tovenaarsschool Zweinstein gaat.

De schrijfster van de beroemde boekenserie gaat het theaterstuk co-produceren en ze zal samenwerken met de schrijver van het script. Het verhaal moet een inkijkje geven in het hart van de inmiddels wereldberoemde tovenaar, door te focusen op zijn jeugd als een weeskind en buitenbeentje.

Het stuk moet binnen twee jaar te zien zijn in de Londense theaterwijk West End. (br.hln)


» Reageer (0)
19-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming wint Groot Dictee der Nederlandse Taal

Vlaming wint Groot Dictee der Nederlandse Taal

http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/12/4/20131218234741/media_xll_6343324.jpg

Met slechts dertien fouten heeft Vlaming Dirk Bosmans (36) dit jaar het Groot Dictee der Nederlandse Taal gewonnen. Hij maakte zeven spelfouten in de tekst 'Een przewalskipaardenmiddel' van Kees van Kooten en zag daarnaast zes taalfouten over het hoofd.

De Nederlandse grafisch ontwerper Joke Beltman (49) uit Arnhem eindigde als tweede. Ook zij maakte 13 fouten, waaronder 8 spelfouten. Op de derde plaats met 15 fouten eindigde de 21-jarige Emilie Cardon uit Lokeren, deze Vlaamse is studente Biochemische Wetenschappen.

Bij de prominenten werd de top 3 gevormd door poëzieperformer Maud Vanhauwaert (21 fouten, waarvan 14 spelfouten), hoogleraar Paul Schnabel (21 fouten, waarvan 16 spelfouten) en VRT-journaliste Ann de Bie (22 fouten, waarvan 13 spelfouten).

De 19 Nederlandse prominenten maakten gemiddeld 40 fouten in de dicteetekst. De tien bekende Vlamingen maakten gemidddeld 31 fouten. Ook bij de gewone deelnemers scoorden de Vlamingen beter. De 20 lezers van de Volkskrant maakten gemiddeld 27 fouten, de tien lezers van de Vlaamse krant De Morgen gemiddeld 26,5.

Dicteewinnaar Bosmans struikelde naar eigen zeggen over de woorden macedoine ("dus zonder cedille"), criticaster ("had ik met een k gespeld"), lammenadige, wiewauwde, gardekorps ("allemaal woorden die ik niet ken") en vurrukkulluk ("hé, dat is met een dubbele l, ja inderdaad") en Babels ("dat had ik bewust niet met een hoofdletter geschreven"). Bosmans vertelde dat hij op dezelfde lagere school heeft gezeten als de winnaar van vorig jaar, Edward Vanhove. "Meester Mathy en juffrouw Stella hebben mij leren lezen en schrijven", zei Bosmans achteraf.

Voor het eerst in de geschiedenis van het dictee moesten de deelnemers niet alleen goed spellen, maar ook het verkeerd gebruik van woorden en foute zinsconstructies herkennen en onderstrepen. De dicteewinnaar is groot voorstander van de andere aanpak van Van Kooten. Bosmans: "Ik vind het wel heel fijn dat Kees van Kooten op deze manier de aandacht op taalvervuiling heeft gevestigd. Misschien dat mensen het rot vinden, maar het is een onderdeel dat aandacht verdient. Spelfouten hoor je niet, stijlfouten lees je en die hoor je."

Juryvoorzitter Inez Weski was blij met de nieuwe opzet. "Taal is meer dan spellen natuurlijk, het is ook de context. Deze aanpak verdient volgend jaar bij de 25e editie zeker navolging." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man voor 100 euro eigenaar van een Picasso

Man voor 100 euro eigenaar van een Picasso

http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/2/12/20131219030535/media_xll_6343467.jpg

Een 25-jarige Amerikaan is gisteren voor 100 euro eigenaar geworden van een Picasso. Kunstliefhebber Jeffrey Gonano gaf dat bedrag uit aan een lootje voor een speciale tombola, met het werk 'L'Homme au Gibus' als inzet.

Hoewel zijn aanwinst een hoop geld waard is, weigert de gelukkige winnaar voorlopig de tekening uit 1914 te verkopen. "Ik ben nog steeds in shock. Ik heb nog nooit zoiets gewonnen", vertelde Gonano. De waarde van de tekening is geraamd op iets minder dan een miljoen dollar (circa 727.000 euro).

Het winnende lot werd geselecteerd door een computer. In totaal waren 50.000 loten te koop aangeboden. Volgens de organisatoren deden kunstliefhebbers uit alle windstreken mee. Zo waren er deelnemers uit Iran, Frankrijk en de Verenigde Staten.

De tombola was uitgevoerd door veilinghuis Sotheby's in Parijs. De opbrengst is bedoeld voor het conserveren van de historische havenstad Tyrus in Libanon. Volgens de kleinzoon van Pablo Picasso zou zijn grootvader blij zijn geweest dat het geld goed wordt besteed.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man laat hond aan leiband over balkon bengelen

Man laat hond aan leiband over balkon bengelen

http://static2.hln.be/static/photo/2013/15/3/14/20131218151916/media_xll_6342329.jpg

Terwijl zijn ouders op reis waren, moest de 23-jarige Tyler Smith uit Greenville, South Carolina op hun hond Max letten. Toen het beest zijn behoefte moest doen, vond Tyler er niet beter op dan de hond aan zijn leiband over het balkon te hangen. Zijn excuus? "Het regende te hard om hem uit te laten".

Dat verklaarde Tyler aan een vrouw die het tafereel gadesloeg en er ook een foto van nam, die ze op Facebook postte. "Het is mijn hond, ik doe ermee wat ik wil", voegde hij er nog aan toe.

De foto op Facebook bereikte niet alleen het plaatselijke dierenasiel maar ook de politie. Die slingerden Tyler op de bon voor het niet naleven van de dierenreglementen van de stad. Hij riskeert een boete tot 1.000 dollar en dertig dagen cel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het mooiste kerstgeschenk dat sneeuwluipaard zich kan wensen? Sneeuw!

Het mooiste kerstgeschenk dat sneeuwluipaard zich kan wensen? Sneeuw!

http://static0.hln.be/static/photo/2013/2/15/9/20131218135313/media_xll_6342069.jpg

Wanneer je een jong, speels sneeuwluipaard bent, is een prachtig sneeuwtapijt toch het beste dat jou 's winters kan overkomen. Dat blijkt ook uit deze vertederende beelden van de zoo in Chicago.

Op het moment dat 'Everest', een welp van zes maanden oud, voor het eerst aan het publiek wordt voorgesteld en de sneeuw ziet, weet hij met zijn geluk geen blijf. Ook moeder Sarani deelt in de vreugde. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tragisch mooi: weduwnaar herneemt trouwfoto's met dochtertje

Tragisch mooi: weduwnaar herneemt trouwfoto's met dochtertje

http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/11/2/20131218133251/media_xll_6341912.jpg

Twee jaar geleden verloor Ben Nunery zijn vrouw Ali aan longkanker. Met hun dochtertje Olivia poseerde hij in het huis waar hij met zijn aanstaande bruid destijds ook de trouwfoto's had genomen.

Het huis hadden Ben en Ali voor hun huwelijk gekocht en helemaal verbouwd.

Ali was slechts 31 jaar toen ze overleed. Haar dochtertje Olivia was toen één jaar. Samen met haar papa verwerkte Olivia het verlies van haar mama, waardoor het huis waarin ze woonden steeds minder een pijnlijke herinnering aan hun verloren geliefde werd.

Nu hebben Ben en Olivia besloten te verhuizen om een nieuw leven te beginnen. Maar eerst poseerden ze nog eens samen in het huis om ook de trouwfoto's die Ben en Ali daar lieten nemen een nieuw leven te geven.

De vergelijking tussen beide fotosessies valt Ben zwaar: "Deze keer had ik een andere partner, maar wel één die net zo mooi is als Ali. Het was tegelijk leuk en vreemd, triest ook en tegelijk troostend en zowat elke emotie die je je kan voorstellen. Pas toen we wegreden drong de betekenis van wat we net hadden gedaan goed tot me door. Dat zouden immers onze laatste herinneringen aan het huis worden". (br.hln)


» Reageer (0)
18-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zwerfhond ondergaat verbluffende metamorfose

Tranentrekker: zwerfhond ondergaat verbluffende metamorfose

Klik op de foto om het ontroerende filmpje te bekijken


Vel over been, vol huidinfecties, uitgehongerd: Miley was op sterven na dood toen de hulporganisatie 'Hope For Paws' de hond na een tip kwam redden van een vuilnisbelt in Los Angeles. Na de broodnodige verzorging en heel veel liefde onderging Miley een ware metamorfose en bekommerde ze zich zelfs over een soortgenootje. Hou die zakdoek alvast bij de hand!
Al vele maanden leefde Miley op een vuilnisbelt nadat ze achtergelaten was door haar baasje. Gelukkig ontfermde Hope for Paws, een organisatie die zich inzet voor verwaarloosde dieren, zich over dit zielige hoopje hond.

Na een intensieve behandeling in een dierenkliniek knapte Miley weer helemaal op. Ze veranderde van een zieke, uitgebluste hond in een gezonde, blije viervoeter.

En dan raakt ze bevriend met een hondje dat vast heeft gezeten in een pijp en helpt hem van zijn angsten af. Het filmpje is ondertussen al bijna zes miljoen keer bekeken. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blindengeleidehond redt baasje die voor trein valt

Blindengeleidehond redt baasje die voor trein valt

http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/6/7/20131218144217/media_xll_6342247.jpg

De 61-jarige Cecil Williams dankt zijn leven aan Orlando, zijn geleidehond. Cecil was eerder deze week in New York op weg naar de tandarts toen de blinde man zich onwel voelde in de metro. Cecil viel tussen de sporen, zijn hond aarzelde niet en sprong hem achterna. "Mijn hond heeft mijn leven gered", zegt Cecil met Orlando op zijn ziekenhuisbed.

"Hij probeerde me overeind te krijgen", herinnert Cecil zich. Getuigen zagen hoe Orlando wanhopig begon te blaffen en alles in zijn macht deed om te verhinderen dat zijn baasje van het perron zou vallen. Toen Cecil tussen de treinsporen lag, probeerde zijn hond hem nog overeind te krijgen terwijl een metrostel aanstormde.

Omstanders slaagden erin de treinbestuurder te alarmeren. Die minderde vaart maar kon niet verhinderen dat zijn treinstel over Cecil en Orlando reed. De twee lagen tussen de sporen en kwamen er met enkele kneuzingen en schrammen vanaf.

Toen Cecil terug bij bewustzijn kwam, verklaarde dat hij iemand hoorde roepen dat hij zich stil moest houden.

Orlando, die door zijn baasje wordt omschreven als een ernstig maar rustig dier, maakt intussen nieuwe vrienden in het ziekenhuis. "Hij brengt me overal naartoe en eigenlijk redt hij elke dag mijn leven", zegt Cecil.

De man is al sinds 1995 blind en Orlando is zijn tweede geleidehond. Het dier wordt op 5 januari elf jaar en mag binnenkort met pensioen. Omdat Cecils ziekteverzekering de kosten van een niet-werkende hond niet dekt, zal hij op zoek moeten naar een nieuwe thuis voor Orlando. "Maar mocht ik het geld hebben, ik zou hem zeker houden". (br.hln)


» Reageer (0)
17-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Howard Jones - What is Love

Howard Jones - What is Love

Klik op de foto om hem te beluisteren


Howard Jones (geboren als John Howard Jones in Southampton, Hampshire, Engeland op 23 februari 1955) is een Engelse zanger, muzikant en liedjesschrijver die bekend is geworden tijdens de jaren ´80.

In de jaren ´80 had hij een aantal kleine hits. Ook trad hij in 1985 op op Live Aid. 20 jaar later was hij op Live 8 echter niet aanwezig.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Music For Life officieel van start

Music For Life officieel van start

http://oi44.tinypic.com/11vh1zo.jpg

In het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom is vanavond de achtste editie van Music For Life officieel van start gegaan. De jaarlijkse solidariteitsactie van radiozender Studio Brussel duurt een week en draait ditmaal niet rond één maar meer dan 700 goede doelen, waarbij de luisteraars zelf kunnen kiezen welk project ze willen steunen door een plaat aan te vragen.

Net als tijdens de eerste edities van Music For Life wisselen opnieuw drie presentatoren elkaar een week lang af. Dit jaar zijn dat Linde Merckpoel, Siska Schoeters en Stijn Van de Voorde. Er is geen Glazen Huis, maar het drietal zal de komende week wel presenteren vanuit een "buitenstudio". Ondanks de te verwachten vrieskou hopen ze met de steun van het publiek toch "De Warmste Week" te creëren.

Met de uitspraak "We gaan een week buiten leven en toch wordt dit dankzij jullie de warmste week", verwoordde Schoeters het dinsdagavond alvast bij het startschot, waarna ze toepasselijk als eerste aangevraagde plaat 'Burn' van Ellie Goulding liet afspelen. Er worden de komende dagen ook heel wat gastoptredens verwacht in De Schorre, met dinsdagavond alvast Hooverphonic en Goose.

De actie verhuist 's nachts telkens naar een kleine, speciaal voor Music For Life ingerichte camping, waar de presentatie voortgaat vanuit een tweede studio. Wie op de camping wil overnachten, moet daar vooraf een aanvraag voor doen. De opbrengst van de overnachtingen gaat eveneens naar een goed doel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis kost Belg gemiddeld 319 euro

Kerstmis kost Belg gemiddeld 319 euro

http://static2.hln.be/static/photo/2013/8/9/12/20131212113119/media_xll_6326457.jpg

Kerstmis is een goede tijd om jullie relatie te evalueren. Omdat mannen niet altijd rechtuit zeggen hoe ze zich voelen, kan zijn kerstcadeau prijsgeven wat jij echt voor hem betekent.

Lingerie
Van kanten niemendalletjes tot minuscule slipjes, zijn boodschap met lingerie is niet zo voordehandliggend als je zou denken. Hij wil natuurlijk dat je er goed uitziet voor hem, maar ook dat je je goed voelt bij hem. Als hij erin slaagt om de juiste maat te kopen, dan is jullie relatie een lang leven beschoren.

Cd
Tenzij hij een persoonlijke cd samenstelde en mixte, heeft hij niet zo veel moeite gestoken in je cadeau. De kans is groot dat hij 24 december nog snel een winkel is binnengegaan, wat betekent dat zijn engagement in jullie relatie is niet zo groot.

Keukentoestel
De meeste vrouwen worden niet laaiend enthousiast wanneer ze een blender, koffiemachine of een toaster uitpakken op Kerstmis. Maar hij ziet je wel al elke ochtend koffie voor hem zetten, dit kan duiden dat hij op lange termijn denkt.

Wat je had gevraagd
Oké, deze man heeft weinig inspiratie, maar hij aanbidt je wel. Jij wil misschien een spontane man en wordt graag verrast, maar dit bewijst dat je een liefhebbende, trouwe partner hebt.

Computerspel
Op het eerste gezicht lijkt dit een vreselijk cadeau. Een game is eerder een geschenk voor zichzelf en komt dus ontzettend egoïstisch over. Eigenlijk toont het wel dat hij door je geïntrigeerd is. Hij wil meer tijd met je doorbrengen door samen te gamen en je de kneepjes van het vak te leren.

Juwelen
Investeren in juwelen toont dat hij echt bezig is met jullie relatie. Het kost niet alleen veel geld maar ook veel tijd om de juiste ring of oorbelle uit te kiezen. Dat betekent dat hij jullie dus nog lang samenziet. En hij wil je ook iets geven dat je elke dag aan hem doet denken.

Parfum
Als hij bij het uitkiezen van een geurtje voor jou vrouwelijke hulp heeft ingeschakeld, dan is dat een teken dat hij het echt meent. Als hij je favoriete parfum heeft uitgekozen, is het een blijvertje. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selfie nu ook Woord van het Jaar 2013 in Vlaanderen

'Selfie' nu ook Woord van het Jaar 2013 in Vlaanderen

http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/15/12/20131217063929/media_xll_6338142.jpg

'Selfie' is het Woord van het Jaar 2013 in Vlaanderen geworden. Dat maakte Van Dale vandaag bekend. Het fotografisch zelfportret, vaak gemaakt met de camera op armlengte en gepubliceerd op een sociaalnetwerksite gaat 'belbos' en 'geefkas' vooraf in de top drie. Vorig jaar was 'frietchinees' nog het Woord van het Jaar.

Van 26 november tot en met 16 december 12 uur kon gestemd worden op de tien genomineerde woorden voor het Woord van het Jaar 2013 in Vlaanderen. Ook kon gestemd worden op de publieksnominaties in vijf categorieën. In totaal brachten 22.000 mensen hun stem uit. 'Selfie' haalde 41 procent van de stemmen.

In de categorie Jongerentaal won 'swag', wat 'cool' betekent. 'Duckface' of 'selfie met getuite lippen, als een eendensnavel' won in de categorie Lifestyle. Een 'wist-je-datje' of 'weetje' eindigde op de eerste plaats in de categorie Sport/Amusement en 'vrijwilligen' of als een vrijwilliger werken in de categorie Economie. In de categorie Politiek ten slotte won 'loketjanet', wat een balieambtenaar die zijn geaardheid bekendmaakt door middel van een regenboog-T-shirt wil zeggen.

Ook in Nederland kwam 'selfie' als winnaar uit de bus. Eerder is 'selfie' ook het Engels Woord van het Jaar geworden. (br.hln)


» Reageer (0)
16-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen zijn helemaal niet slimmer dan dieren

"Mensen zijn helemaal niet slimmer dan dieren"

http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/12/10/20131216101339/media_xll_6335980.jpg

Reeds lang is de mens ervan overtuigd dat hij het slimste wezen op Aarde is maar volgens Australische wetenschappers is niets minder waar. Sommige diersoorten zijn wellicht slimmer dan de mens.

Onderzoekers van de universiteit van Adelaide claimen dat sommige dieren over straffere verstandelijke vermogens beschikken maar dat wij ze gewoon niet kunnen bevatten.

"Al eeuwenlang wordt gestipuleerd hoe uitzonderlijk de mens is als slimste wezen op de planeet", aldus bioloog Arthur Saniotis. "Het geloof in de menselijke superioriteit ligt ingebed in de gedachtegang van de kerk en wetenschap. Zelfs Aristoteles poneerde dat de mens zijn gelijke niet kent in het dierenrijk."

Het is niet omdat we de communicatie tussen dieren onderling niet begrijpen dat deze communicatie minderwaardig zou zijn aan de onze. Volgens anatomist Maciej Henneberg heeft de menselijke fixatie op technologie en taal ertoe geleid dat we de intelligentie van dieren onvoldoende naar waarde schatten.

Bijvoorbeeld van de territoriumafbakening die bij koala's wordt waargenomen, snappen we niet veel. "Met hun geur bakenen ze nauwgezet een terrein af maar de mens kan de complexiteit van die boodschappen niet vatten omdat we eenvoudigweg niet zo goed ruiken", verklaart Henneberg zich nader. "Het feit dat wij hen niet begrijpen en zij ons niet, hoeft niet te betekenen dat ons niveau van intelligentie verschilt, het is gewoon anders."

"De mens heeft zich voornamelijk gefocust op de ontwikkeling van taal en technologie maar hierdoor hebben we de capaciteiten van dieren stelselmatig onderschat", zegt Henneberg. Gibbons kunnen tot twintig geluiden produceren, die allen een verschillende betekenis hebben waardoor de apen met elkaar over grote afstanden kunnen communiceren in het regenwoud. "Het feit dat ze geen huizen bouwen, is irrelevant voor deze dieren", zegt Henneberg. "We moeten de dierenwereld veel meer krediet geven." (br.hln)

Van dit feit ben ik mij al langer bewust ...
Zijn er nog mensen die deze mening delen ?


» Reageer (0)
14-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Richard Hawley - Just Like The Rain

Richard Hawley - Just Like The Rain

Klik op de foto om hem te beluisteren


Richard Hawley (Sheffield, 17 januari 1967 is een britpopartiest, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Hij speelde onder meer in da bands Longpigs en Pulp, als gitarist. Als solo-artiest zingt hij en speelt hij gitaar. Hiermee heeft hij tot op heden 6 albums uitgebracht.

Ondanks dat hij in eigen land nooit echt heeft door weten te breken, heeft hij in Europa een kleine schare fans. Hij maakt af en toe kleine tours buiten de eigen landsgrenzen. Hawleys stemgeluid wordt vaak vergeleken met dat van Frank Sinatra, al is de muziek van Hawley melancholischer.

Hawley verwierf voornamelijk bekendheid met zijn nummers "Coles Corner", "Oh My Love" en "Soldier On".

Hawley verzorgde de zang bij het nummer "Bad Woman" van de Arctic Monkeys, dat op de single Teddy Picker van de groep kwam te staan.

Dankzij Banksy's pseudo-documentaire "Exit through the Gift Shop" verwierf hij meer faam, met name door de single "Tonight the Streets Are Ours" die als soundtrack werd gekozen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiling Suske en Wiske brengt 50.000 euro op

Veiling Suske en Wiske brengt 50.000 euro op

http://static0.hln.be/static/photo/2013/2/6/13/20131213141002/media_xll_6329548.jpg

Een grote veiling van zeldzame albums en tekeningen van Suske en Wiske heeft donderdagavond 50.000 euro opgebracht. De online veiling vond plaats bij Catawiki, het veilinghuis voor verzamelaars. Een originele pagina getekend door Willy Vandersteen uit het album 'De Koning drinkt' (1947) was het topstuk van de veiling en wisselde voor bijna 12.000 euro van eigenaar.

Naast de originele pagina waren er ook opbrengsten voor de oude eerste drukken van Suske en Wiske. Zo brachten de albums 'De Spieratoom' (1948) en 'De schat van Beersel' (1954) beide bijna 1.000 euro op. Ook de luxe-uitgaven van de reeks Amoras waren zeer gewild. Zo werd een luxe-uitgave van het eerste album geveild voor meer dan 550 euro.

Volgens veilingmeester Tammo Meedendorp was het een spannende veiling, waarbij veel items meer opbrachten dan vooraf ingeschat. "Suske en Wiske zijn zowel in Nederland als in Vlaanderen immens populair bij verzamelaars en dat was qua belangstelling goed te merken."

Met 125.000 gebruikers en bijna 2 miljoen bezoekers per maand is Catawiki 's werelds grootste catalogus en veilinghuis voor verzamelaars. Wekelijks houdt Catawiki online veilingen van zeldzame verzamelobjecten zoals stripboeken, postzegels, munten, wijn, oldtimers, boeken, platen en kunst. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstkenner Willy Van den Bussche overleden

Kunstkenner Willy Van den Bussche overleden

http://static0.hln.be/static/photo/2013/17/7/3/20131214131729/media_xll_6331368.jpg

Curator Willy Van Den Bussche (links) met koningin Paola en West-Vlaams gouverneur Paul Breyne bij het koninklijk bezoek aan 'Beaufort' in 2006.

In de Amerikaanse hoofdstad Washington is Willy Van den Bussche onverwacht overleden. Dat heeft zijn dochter Sofie vanochtend aan persagentchap Belga bevestigd. De ere-conservator van het PMMK in Oostende en het Constant Permeke Museum in Jabbeke werd 71 jaar.

Een hartaanval werd Willy Van den Bussche fataal in Amerika. Hij was in Washington D.C. voor de huldiging van de Belgische kunstenaar Paul Vanhoeydonck.

Van den Bussche werd in 1967 aangesteld als conservator van de provinciale musea. Net geen 20 jaar later werd de Bruggeling conservator van het Provinciaal Museum voor Moderne Kunst in Oostende.

Willy Van den Bussche maakte 182 tentoonstellingen met als uitschieters exposities van Raveel, Alechinsky, Permeke en 'Van Ensor tot Delvaux'. Hij was ook de man achter 'Beaufort', een evenement waarbij tien kustgemeenten actuele kunst plaatsten op openbare plaatsen. De kunstwereld verliest met Willy Van den Bussche een belangrijke figuur. (br.hln)


» Reageer (0)
13-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haar laten knippen wordt duurder

Haar laten knippen wordt duurder

http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/6/4/20131213053842/media_xll_6328324.jpg

Een bezoek aan de kapper dreigt de komende maanden duurder te worden. Door een nieuwe cao moeten kappers hun personeel op drie jaar tijd een fikse loonopslag geven, en dat zal onvermijdelijk doorgerekend worden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Tot vorig jaar verdiende een kapster in loondienst iets meer dan 10 euro per uur. Dankzij een nieuwe cao wordt dat bedrag tussen 2013 en 2015 met 3 euro opgekrikt. Dat gebeurt in vier stappen, telkens met 0,75 euro.

"Met die loonsverhoging willen we de aantrekkelijkheid van het beroep verhogen", zegt Jef Vermeulen van de kappersfederatie UBK/UCB. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen (4) heeft nu al even hoog IQ als Einstein

Jongen (4) heeft nu al even hoog IQ als Einstein

http://static2.hln.be/static/photo/2013/2/2/6/20131213173507/media_xll_6330156.jpg

Een Britse jongen van vier jaar heeft psychologen verbaasd met zijn IQ dat even hoog is als dat van genie Albert Einstein. Sherwyn Sarabi haalde 160 op de schaal van Wechsler, wat het hoogst mogelijke cijfer op een IQ-test is.

Deze uitzonderlijke score bewijst dat de jongen even slim is als geniën Bill Gates of Stephen Hawking is. Sherwyn begon twee jaar te vroeg aan zijn schoolcarrière en werd op zijn drie jaar lid van Mensa, een groepering voor hoogintellectuelen.

Hij verbaasde zijn ouders toen hij op 10 maanden zijn eerste woordjes sprak, sindsdien vallen ze van de ene verbazing in de andere. Psycholoog Peter Congdon: "Sherwyn is uitzonderlijk intelligent, ontzettend begaafd en zijn woordenschat is onvoorstelbaar. Hij kan ook gesprekken voeren die doorgaans door kinderen van veel ouder gevoerd worden. Hij heeft de mentale leeftijd van 8 jaar en 9 maanden. Dat is meer dan het dubbel van zijn werkelijke leeftijd. Het is erg ongewoon voor een kind om zo slim te zijn." De jongen bestudeert al literatuur die normaal aan acht- en negenjarigen wordt gegeven.

Zijn moeder Amanda Sarabi benadrukt wel dat haar zoon erg gelukkig is. "Hij praat erg graag, hij stelt alles in vraag, ik probeer daar zo goed mogelijk op te antwoorden. Doordat hij de hele dag vragen stelt, is zijn algemene kennis buitengewoon. Hij heeft meer dan 190 boeken gelezen, zijn favoriet is de encyclopedie." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegen 2025 kunnen we dementie genezen

"Tegen 2025 kunnen we dementie genezen"

http://static0.hln.be/static/photo/2013/3/16/1/20131205083010/media_xll_6307186.jpg

Volgens de Britse eerste minister David Cameron hoeven dertigers en veertigers vandaag niet te vrezen dat dementie deel zal uitmaken van hun toekomst. De aftakelende ziekte zou namelijk binnen dit en 12 jaar behandelbaar zijn.

Op de G8-top rond dementie hebben de wereldleiders zich achter de missie geschaard om tegen 2025 een remedie te ontwikkelen tegen dementie. Om deze "belofte" waar te maken, wil Cameron de fondsen voor onderzoek naar de aftakelende ziekte die op dit moment ruim 44 miljoen mensen wereldwijd treft, verdubbelen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie gaat het aantal dementielijders op 20 jaar tijd nog dramatisch stijgen tot over 80 miljoen mensen. Reden te meer om het genezen ervan hoog op de wetenschappelijke agenda te zetten.

Cameron hoopt dat het globale gevecht tegen dementie niet alleen een geneesmiddel zal opleveren, maar ook manieren om de ziekte te voorkomen, uit te stellen en te verzachten. "De uitdaging is gigantisch en we hebben nog een lange weg te gaan, maar er is hoop", klinkt de boodschap die je ook in bijhorende video kan bekijken.

Dat er stappen in de goede richting worden gezet, bewijst een innovatieve hersenscan die dokters moet bijstaan in het vaststellen van Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de eerste keer in 112 jaar sneeuw in Caïro

Voor de eerste keer in 112 jaar sneeuw in Caïro

http://oi40.tinypic.com/dr3vdi.jpg

Vele Egyptenaren zien het voor de eerste maal in hun leven: sneeuw! In Caïro zijn na 112 jaar wachten de witte vlokjes massaal uit de hemel gevallen. Op Twitter circuleren dan ook vele beelden van een Egyptische hoofdstad met een winterse aanblik.

Terwijl in het centrum van Caïro de regen met bakken uit de lucht viel en het ook af en toe hagelde, kregen de voorsteden vanmorgen wel degelijk witte vlokjes over zich heen.

Egyptische kinderen kunnen eindelijk eens met sneeuwballen gooien. Een ongewoon beeld in het land. Ook in de Sinaï-regio ziet het op sommige plaatsen wit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je vaker muntthee moet drinken

Waarom je vaker muntthee moet drinken

http://static0.hln.be/static/photo/2013/15/0/11/20131212155933/media_xll_6327281.jpg

Wie niet vies is van munt, heeft redenen genoeg om dit groene kruid wat vaker te consumeren. Nu er weer massaal gehunkerd wordt naar warme dranken, geven we je graag nog wat extra motivatie om de volgende keer voor muntthee te kiezen.

Hongerstiller
Om te beginnen helpt het sterke aroma van munt je eetlust onder controle te houden. Ideaal voor mensen die na het eten altijd snakken naar iets zoet. Met een schepje honing erbij is een tas muntthee het ideale, gezonde alternatief.

Vertering
Uit onderzoek blijkt dat munt het spijsverteringskanaal kalmeert en vlotte darmbewegingen stimuleert. Kortom, het ondersteunt de natuurlijke doorstroom in je lichaam. Wie vaak last heeft van constipatie kan munt inzetten om alles weer op gang te krijgen.

Relaxatie
De geur van munt werkt tot slot ook relaxerend. Een studie van NASA heeft aangetoond dat het ruiken van munt in stresserende situaties als een monsterfile, frustraties met 25 procent vermindert. Stress en de bijhorende verhoogde cortisolwaarden saboteren je metabolisme, iets wat de geur van een verse kop muntthee kan verzachten.

Voor de lezers die geen fan zijn van thee, kunnen geurkaarsen met munt of essentiële olieën dienst doen als alternatief.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muzikanten gebruiken hersenen efficiënter

Muzikanten gebruiken hersenen efficiënter

http://static0.hln.be/static/photo/2013/7/0/4/20131212162312/media_xll_6327349.jpg

Mensen die een muziekinstrument bespelen, maken efficiënter gebruik van hun hersenen en zijn beter in staat tot creatief denken dan mensen zonder muzikale vorming. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie.

Wetenschappers van de Vanderbilt University in Nashville organiseerden een experiment waarbij muzikaal opgeleide proefpersonen en mensen zonder muzikale training dezelfde creatieve opdrachten uitvoerden.

Creatief en associatief
De deelnemers aan de test moesten bijvoorbeeld nieuwe toepassingen bedenken voor bestaande huishoudelijke artikelen. Ook speelden ze woordspelletjes waarbij het de bedoeling was zo veel mogelijk associaties te leggen tussen woorden.

Al snel werd duidelijk dat de muzikanten met meer en fantasievollere oplossingen kwamen dan de niet-muzikale proefpersonen. Uit aanvullend hersenonderzoek bleek dat de muzikanten hun brein ook efficiënter gebruikten tijden de opdrachten. De resultaten van het experiment zijn gepubliceerd in het Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift Brain and Cognition.

Kwalitatief
"De muzikanten waren niet alleen vindingrijker, ze overdachten informatie ook op een kwalitatief betere manier", zegt hoofdonderzoeker Bradley Folley. "We zagen veel meer activiteit in zowel hun linker- als hun rechterhersenhelft."

Volgens de onderzoekers werken de hersenen van muzikale mensen mogelijk efficiënter omdat bij het bespelen van een instrument verschillende delen van het brein worden getraind.

Twee handen
"Mensen die een instrument bespelen, moeten bijvoorbeeld vaak met twee handen twee verschillende melodieën integreren in één muziekstuk", zegt Folley. "Verder moeten ze erg goed zijn in het lezen van muzikale symbolen, wat voornamelijk met de linkerhersenhelft gebeurt. Maar tegelijkertijd geven ze vaak hun eigen interpretatie aan de muziek, en dat is vooral een taak van de rechterhersenhelft. Misschien zijn ze door die training beter in staat om informatie met beide hersenhelften te verwerken en uit te wisselen."

Het efficiënte denkproces van muzikanten heeft volgens de wetenschappers ook invloed op hun intellectuele prestaties. Hun onderzoek wijst namelijk ook uit dat muzikale mensen gemiddeld een hoger IQ hebben dan personen die geen instrument bespelen. (br.hln)


» Reageer (0)
12-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speurders treffen kaaimannen aan bij huiszoeking

Speurders treffen kaaimannen aan bij huiszoeking

http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/13/9/20131212070043/media_xll_6325764.jpg

Speurders van de gerechte­lijke politie van Marche-en-Famenne vonden tijdens een huiszoeking twee kaaimannen. Ze hadden tot de huiszoeking besloten na de ontdekking van een cannabisplantage waarin ook auto's met gestolen nummerplaten stonden, schrijft Het Nieuwsblad.

De speurders kwamen Emma­nuel C. op het spoor. Hij werd twee dagen geleden opgepakt. Na ondervraging ­besloten de speurders om zijn woning te doorzoeken. De speurders kregen op tijd te horen dat de man al enkele jaren een paar krokodillen in huis heeft. Het ­Natuurhulpcentrum in Opglabbeek werd opgetrommeld om zich tijdens de huiszoeking over de dieren te ontfermen.

In een hoek van de woonkamer vonden de verzorgers inderdaad twee kaaimannen, die in een twee meter grote plastic tuinvijver lagen. "De dieren waren er slecht aan toe", zegt Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum. "Het ­water was te koud, ze hadden geen warmtebron om hun ­lichaamstemperatuur aan op te trekken en door een onaangepaste voeding lijden de dieren aan een accuut gebrek aan kalk. We zullen ze nu eerst verzorgen en dan op zoek gaan naar een dierenpark of een zoo om ze in goede omstandig­heden op te vangen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit maakt Jeroen Meus klaar voor Kerstmis en Nieuwjaar

Dit maakt Jeroen Meus klaar voor Kerstmis en Nieuwjaar

http://static3.hln.be/static/photo/2013/10/3/2/20131211155927/media_xll_6324122.jpg

Tv-kok Jeroen Meus komt stilaan helemaal in kerstmodus. Vanaf 16 december geeft hij voor 'Dagelijkse kerst' vanuit een huisje in de Ardennen zijn beste tips prijs voor het ideale feestmenu op Kerstmis en nieuwjaar. Zijn feestelijke tips zijn makkelijke, maar traditionele recepten met een moderne toets.

Twee weken lang wordt 'Dagelijkse kost' omgetoverd in 'Dagelijkse kerst' en draait het kookprogramma van Meus op Eén rond feestelijke recepten voor de eindejaarsfeesten. Zijn kerstmenu is feestelijk, makkelijk te maken, maar de tv-chef pakt het wel wat creatief aan. De traditionele kalkoen wordt zo een makkelijkere kalkoenrollade, de bûche moet plaats maken voor een heuse soezenkerstboom. Steak béarnaise wordt een koud voorgerecht met rundertartaar.

Voor eindjeaar gaat hij voor modern met wildburgers, een zeevruchtenschotel, hoevekip met aardperenstoemp en zelfs een nachtelijke snack. Als afsluiter geeft Jeroen nog een tip om op 1 januari de restjes te verwerken in een maaltijdsoep.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sluwe oorzaken van een stinkende adem

Sluwe oorzaken van een stinkende adem

http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/11/3/20131211122712/media_xll_6323433.jpg

Halitose, letterlijk 'akelige lucht', is de wetenschappelijke term voor de stinkende adem die veroorzaakt wordt door bacteriën die woekeren in je mond en tussen je tanden. De sluwe oorzaken van dit lichaamskwaaltje ontdek je hier.

* Medicatie *
Het zijn niet de pilletjes zelf die voor stank zorgen, maar wel het feit dat je mond door bepaalde medicatie kan uitdrogen. Speeksel is van levensbelang voor het wegspoelen van bacteriën die een slechte adem veroorzaken. Wanneer de productie ervan vermindert, steekt de onaangename geur al snel de kop op. Dit verklaart meteen ook waarom veel mensen bij het ontwaken een vreselijke adem hebben.

* Koolhydraten *
Wie een koolhydraatarm dieet volgt, belandt in ketose, een verbrandingsproces dat vetten en proteïnen omzet in energie omdat er weinig suikers aanwezig zijn. Dit gaat echter gepaard met de productie van chemicaliën die een slechte geur kunnen achterlaten in je mond. Flossen, tanden poetsen of je tong schrapen zouden hier helaas maar weinig aan veranderen.

* Snotvalling *
Een infectie van de luchtwegen zou wel eens de oorzaak van je slechte adem kunnen zijn. De slijmen uit je neus en sinussen vinden namelijk hun weg naar je keel en mond. Uiteraard gaat deze vlieger ook op voor sinusitis, bronchitis en longontstekingen.

* Zwaarlijvigheid *
Onderzoek heeft aangetoond dat de darmen van zwaarlijvige mensen extra gevoelig zijn voor bepaalde organismen die een specifiek gas afscheiden dat voor een slechte adem zorgt. Hoewel deze microbe bij gemiddeld 7 op de 10 mensen aanwezig is, zorgt overgewicht voor een verhoogde concentratie ervan.

* Open mond *
Wie 's nachts door zijn mond ademt, loopt naast het risico op kwijl ook een grotere kans om op te staan met een extra stinkende adem. Mondademhaling saboteert namelijk de productie van speeksel. (br.hln)


» Reageer (0)
11-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wendy praat voor het eerst over romance met Laurent

Wendy praat voor het eerst over romance met Laurent

http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/16/8/20131211073857/media_xll_6322418.jpg

In een openhartig interview geeft Wendy Van Wanten voor het eerst toe dat haar avontuur met prins Laurent niet stopte na hun vluchtige ontmoeting in Parijs, in 1995. "We zijn die avond nog iets gaan eten. We waren allebei vrijgezel en hebben achteraf nog leuke tijden meegemaakt." Met de onthulling wil de zangeres een streep trekken onder de jarenlange insinuaties, maar wat ze precies bedoelt met 'leuke tijden' laat ze nog steeds aan de fantasie over.

Exact achttien jaar hield ze de lippen stijf op elkaar, of sprak ze in mysteries, maar gisteren ging Wendy Van Wanten voor het eerst dieper in op wat er zich precies afspeelde, die bewuste avond in Parijs. Dat zij en Laurent elkaar er ontmoet hadden, bewijst de 'beruchte' foto al jaren. Maar nu verklapt de zangeres ook wat er zich later die nacht precies afspeelde. "Ik blijf erbij dat het iets blijft tussen hem en mij", klinkt het in het tijdschrift 'Primo'. "Maar ik heb de prins ontmoet tijdens een mode-defilé in 1995 in Parijs en we zijn die avond nog iets gaan eten. We waren op dat moment allebei vrijgezel en we hebben achteraf samen nog leuke tijden meegemaakt."

Wendy vertelt ook dat ze viel voor de warme en grappige kant van Laurent. "Hij is een bijzonder charmant iemand, met veel gevoel voor humor. Et alors? Verder ben ik toch aan niemand uitleg verschuldigd? Die man heeft nu, net als ik, een gezin en verdient het dat ze hem met rust laten. Ze mogen die pagina eindelijk eens omdraaien."

Dat Laurent destijds een wig dreef tussen haar en haar toen elfjarige zoon Dylan, ontkent Wendy ook niet langer. Wendy's oudste zoon vertelde onlangs dat ze destijds zijn verjaardagsfeestje verliet om bij de prins te zijn. En hij ging nog een stapje verder: "Je werd depressief", schreef hij in een open brief. "'s Nachts zat ik op de rand van je bed over je liefdesverdriet om Laurent te praten." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit Singapore verhuisde neusaap overlijdt in Nederlandse dierentuin

Uit Singapore verhuisde neusaap overlijdt in Nederlandse dierentuin

http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/15/5/20131210154406/media_xll_6320615.jpg

Een neusaap die in september uit een dierentuin in Singapore arriveerde bij Apenheul in Apeldoorn (provincie Gelderland), heeft de verhuizing niet overleefd. Het ogenschijnlijk kerngezonde dier is een paar dagen geleden dood gevonden, liet de dierentuin weten. Een tweede neusaap die ook uit Singapore kwam leeft nog wel en maakt het goed.

Apenheul heeft als enige dierentuin in Europa neusapen. Het park is samen met Singapore Zoo gestart met een fokprogramma voor de bedreigde apensoort. Singapore Zoo betreurt de dood van de verhuisde aap, maar gaat door met de samenwerking, liet de directie weten. De Apenheul heeft gemeld dat de dierverzorgers ontdaan zijn.

De Universiteit Utrecht heeft het kadaver van de aap onderzocht. Daar is geen duidelijke oorzaak voor de onverwachte dood van het dier gevonden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Examenstress: zo pak je het als ouder aan

Examenstress: zo pak je het als ouder aan

http://static0.hln.be/static/photo/2013/14/4/2/20131211104414/media_xll_6322967.jpg

Examenstress treft niet alleen de schoolgaande jeugd, ook ouders weten niet altijd hoe ze best hun steentje bijdragen. Daarom verzamelen we hier een paar tips om je kind(eren) te motiveren en te kalmeren.

* Blijf kalm *
Het is perfect normaal dat je als ouders de kopzorgen deelt over de aanstormende examens, zeker wanneer het de eerste keer is dat je kind voor belangrijke testen staat. De beste manier om je kroost te helpen, is in de eerste plaats zelf kalm te blijven. Zo zadel je niemand op met een extra dosis stress, iets wat sneller gebeurt dan je denkt. Zeker voor ouders die zelf geen geweldige herinneringen hebben aan de examenperiode is het belangrijk dat je eigen ervaringen de verwachtingen van je kind niet kleuren.

* Routine *
Examenstress kan soms een heel huishouden infecteren. Daarom is het noodzakelijk van een gezonde routine te onderhouden. Beperk lawaai en afleiding tot een minimum tijdens het studeren en probeer het slaappatroon van je kind gestroomlijnd en stabiel te houden. We presteren namelijk heel wat beter wanneer we uitgerust zijn. Door 'nachtblokken' te ontmoedigen, verklein je de kans op black-outs aanzienlijk.

* Energie *
Zorg voor voldoende gezonde snacks in huis en maak even tijd voor een stevig ontbijt vol trage suikers. Denk maar aan volkoren brood met een spiegelei of muesli met verse stukjes fruit. Onderstreep ook het belang van voldoende hydratatie en hou de cafeïneconsumptie binnen de perken.

* Observeer *
Hou in de gaten hoe je kind omgaat met de stress zonder versmachtend over te komen. Wanneer je afwijkend gedrag opmerkt, bied dan je steun aan en vraag of ze even een frisse neus willen halen buiten of laat het water lopen voor een ontspannend bad. Soms is de babbel op zich echter al meer dan steun genoeg. Luisteren is dus de boodschap.

* Perspectief *
De examens en bijhorende resultaten in een gezond perspectief plaatsen, is noodzakelijk. De resultaten definiëren je kind namelijk niet, ze zijn slechts een deur naar een volgende fase. Positieve vibes uitsturen, behoort dus zeker tot je takenpakket. (H)erken de krachten en zwaktes van je kind en laat de aanmoedigingen maar komen.

* Omkoperij *
Geld of andere beloningen beloven in ruil voor goede punten is een slechte zet. Dit wekt namelijk het gevoel op dat de enige motivatie om te studeren en hard te werken van een materialistische aard is. Iets wat volgens psychologen een domper is op de eigenwaarde van je kind. Motiveer je kroost om goede resultaten te behalen voor zichzelf. Zo zullen ze veel trotser zijn op wat ze bereiken. Het einde van de examenperiode moet uiteraard wel gevierd worden. (br.hln)


» Reageer (0)
10-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 tips om de nagels van je kat te knippen

6 tips om de nagels van je kat te knippen


http://img228.imageshack.us/img228/6303/nagelspoes.jpg

 

Niet alleen de nagels van een hond moeten af en toe bijgeknipt worden, ook die van jouw kat kunnen wel eens een knipbeurt gebruiken. Verrast? Wij geven je vijf tips om het knippen makkelijker te maken voor je lieveling ... en voor jou!

1. Een vroege start

Als je de nagels van je kat al knipt als ze nog klein is, dan zal het proces veel makkelijker verlopen. Toch heb je sowieso veel geduld nodig om ervoor te zorgen dat je kat haar poten niet meteen wegtrekt. Begin met simpele pootmassages en schakel pas na een tijdje over naar het eigenlijke knippen.

2. Wacht het juiste moment af

Als je kat wil spelen, dan is het NIET het juiste moment om zijn nagels te knippen. Wacht daar liever mee tot ze geslapen heeft, dan heb je veel minder kans dat ze je zal krabben.

3. Geen spelletje

Zorg ervoor dat je niet te veel met je hand wiebelt als je de poten van je kat probeert vast te nemen, zodat ze niet denkt dat het een spelletje is waarbij ze iets moet proberen te grijpen. Probeer ook om af en toe haar pootjes te verwennen, zodat ze went aan de aanrakingen.

4. Kneed de pootjes

Voor je begint te knippen, moet je de poten en zelfs de nagels van je kat kneden. Op die manier raakt ze gewend aan de beweging, maar zal ze ook haar klauwen op een natuurlijke manier uitstrekken en terug intrekken.

5. Geef haar een krabpaal

Geef je kat ook een krabpaal waarmee ze zelf haar klauwen onder controle kan houden. Daarnaast kan je ook kiezen voor een stukje hout, of misschien heeft je kat zelf al een 'krabboomstam' uitgezocht.

6. Knip!

Als je toch zelf moet knippen, om bijvoorbeeld ingegroeide nagels te voorkomen, dan is het belangrijk dat je dat zo snel mogelijk doet. Zorg ervoor dat je kat geen tijd heeft om haar poten weg te trekken, want dan kan je per ongeluk op een verkeerde plaats knippen. Kies ook voor een speciale schaar, die je kan vinden in een dierenspeciaalzaak of bij de dierenarts. Succes!


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GAIA maakt van 24 december

GAIA maakt van 24 december "de dag zonder foie gras"

http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/11/9/20131210113604/media_xll_6319659.jpg

Als het van dierenrechtenorganisatie GAIA afhangt, wordt 24 december voortaan omgedoopt tot "de dag zonder foie gras". Met deze ludieke actie wil GAIA de consument afraden om foie gras te eten op kerstavond.

Volgens een persbericht van GAIA is foie gras eten minder populair aan het worden in België, maar zijn er toch nog veel Belgen die het een keer per jaar eten op kerstavond. Deze campagne wil deze mensen bewust maken van het leed dat de dieren ondergaan bij de productie van foie gras.

'Duck face'
Wie zijn steun betuigt aan de campagne kan dit aan de wereld tonen door een foto van zichzelf met een 'duck face' te maken en te posten op de sociale media. Wie zich liever laat fotograferen, kan gebruik maken van de mobiele fotoautomaten die de komende dagen naar Antwerpen, Gent, Brussel, Charleroi en Namen trekken.

Lesley-Ann Poppe is ambassadrice van de campagne en geeft maandag 13 december het startsein van de actie in Antwerpen.

http://www.gaia.be/duckface/nl


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom niet iedereen jouw parfum apprecieert

Waarom niet iedereen jouw parfum apprecieert

http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/6/7/20131210142702/media_xll_6320317.jpg

Onze neus heeft maar liefst 400 verschillende receptoren. Volgens een recente Amerikaanse studie zou de werking ervan in de neuzen van twee verschillende mensen tot 30 procent kunnen variëren. Dit verklaart dan ook waarom iets hemels kan ruiken voor de ene, terwijl het voor iemand anders een ranzige geur heeft.

Uit een onderzoek aan het Monell Chemical Senses Centre in Philadelphia blijkt dat de samenstelling van de receptoren in onze neus sterk kunnen variëren. Hierdoor is het perfect mogelijk dat we geuren op een totaal andere manier ervaren. Denk maar aan kaas, parfum of deodorant.

"Elke receptor kan de manier waarop we een geur interpreteren veranderen. De mate waarin variatie voorkomt is echt verrassend. Ongeveer 30 procent van de receptoren zijn verschillend tussen twee willekeurige mensen. Dat is best veel", verklaart dokter Joel Mainland.

Wanneer een bepaald patroon binnen deze 400 receptoren geactiveerd wordt, heeft dit invloed op de intensiteit en kwaliteit van geuren. Denk bijvoorbeeld aan vanillesigaren. Ruik jij vooral vanille of rook?


» Reageer (0)
09-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etta James - I just wanna make love to you

Etta James - I just wanna make love to you

Klik op de foto om haar te beluisteren


Etta James, eigenlijk: Jamesetta Hawkins (Los Angeles (Californië), 25 januari 1938) is een Amerikaanse blues-, R&B- en gospelzangeres. Ze staat ook bekend als "Miss Peaches".

Haar moeder was 14 en ongetrouwd toen ze beviel van de kleine Etta, maar ze heeft altijd geloofd dat haar vader Minnesota Fats was. Ze kreeg haar eerst muzikale training toen ze 5 jaar was van James Earle Hines. James was de regisseur van "The Echoes of Eden"-koor in Los Angeles.

In 1950 verhuisde haar familie naar San Francisco, Californië en in 1952 werd ze opgemerkt met haar band (het trio "The Creolettes) door Johnny Otis. Otis werkte samen met haar en draaide de lettergrepen in haar naam om zodat ze een pseudoniem zou hebben. Ze had zelf haar eerste album en eerste R&B-hit geschreven n.l. The Wallflower (Dance with Me, Henry). Ze nam het in 1954 op met de "Otis Band" en Richard Berry als achtergrondzanger. Het liedje werd later een hit op de blanke markt door Georgia Gibbs, herschreven als "Dance with Me, Henry". Etta bracht verscheidene hits uit voordat ze een contract tekende met Chess Records in 1960.

James nam verschillende duetten op met Harvey Fuqua die grote successen werden en ook At Last. Dit lied, samen met andere hits zoals "All I Could Do Was Cry" en "Trust In Me", verschenen op haar eerste album "At Last!".

In 1967 nam ze "Tell Mama" op en op de B-side "I'd Rather Go Blind in Muscle Shoals". Haar zang wordt gekenmerkt door goede technieken en sterke jazz invloeden. Ze won de Grammy voor haar cd Mystery Lady in 1994. Deze disc is een verzameling van liedjes geïnspireerd door Billie Holliday. In 2004 won ze nog een Grammy voor beste hedendaagse bluesalbum voor Let's Roll. In 2003 ontving ze de Grammy Lifetime Achievement Award.

Voor de jongere generatie staat Etta bekend om haar Muddy Waters-cover "I Just Want to Make Love to You", die gebruikt werd voor de Coca-Cola-reclame.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie grijze zeehonden aangespoeld na Sinterklaasstorm

Drie grijze zeehonden aangespoeld na Sinterklaasstorm

http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/16/10/20131207100607/media_xll_6312490.jpg

In Sea Life in Blankenberge verblijven momenteel drie grijze zeehondenpups. Dat communiceert het opvangcentrum van het attractiepark vandaag. De jonge dieren spoelden verzwakt aan door de Sinterklaasstorm die vorige week over de Noordzee woedde.

Nadat er vorige week heel wat zeehondenjongen aanspoelden op de Nederlandse Waddeneilanden achtte Sea Life het goed mogelijk dat er ook heel wat pups zouden aanspoelen op de Belgische kust, wat ook gebeurde. Sinds zaterdag is het opvangcentrum al drie pups rijker.

Door de storm raakten de jongen hun moeder kwijt, waardoor ze ondervoed en verzwakt op de Belgische stranden terechtkwamen. Het gaat om een kleine pup, van een tiental dagen oud, die zaterdag al aanspoelde in Oostduinkerke, en om twee andere jongen die enkele weken oud zijn en maandag in Oostduinkerke en Blankenberge aanspoelden.

De pups die aanspoelden zijn grijze zeehonden die normaal aan de zuidkust van Engeland en Noord-Frankrijk leven. Het is dus vrij uitzonderlijk dat de dieren hier belanden. "De kans dat ze na deze storm hun moeder nog terug vinden is heel klein", aldus dierenarts John Van Gompel die verwacht dat er de komende dagen jong pups zullen stranden aan de kust.

De drie jongen zullen maar een paar weken in Blankenberge verblijven, tot ze opnieuw aangesterkt zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Susan Boyle lijdt aan syndroom van Asperger

Susan Boyle lijdt aan syndroom van Asperger

http://static2.hln.be/static/photo/2013/17/7/4/20131209134140/media_xll_6317479.jpg

Susan Boyle lijdt aan het syndroom van Asperger. Dat maakte de wereldberoemde zangeres zelf bekend in 'The Observer'. De Britse is opgelucht dat ze nu eindelijk weet wat er met haar scheelt.

De 52-jarige uitblinkster in 'Britain's got talent' kreeg als kind te horen dat er hersenschade bij de geboorte was opgetreden. Vandaar dat ze het zo lastig had bij haar studies, ze hield er zelfs de bijnaam 'Susan Simple' aan over.

Een jaar geleden kwam een Schotse specialist echter met een heel andere diagnose op de proppen: Asperger, oftewel een vorm van autisme waarbij de communicatievaardigheden niet op punt staan.

"Ik heb altijd geweten dat dat eerste oordeel verkeerd was. Nu begrijp ik beter wat er scheelt en voel ik me ook meer op mijn gemak. Andere mensen zullen ook meer begrip hebben voor wie ik ben en waarom ik sommige zaken doe. Sociale contacten zijn moeilijk voor mij en dat leidt tot heel wat frustratie. Als anderen wat meer geduld met mij zouden hebben, zou dat al een flinke stap voorwaarts zijn", besluit Boyle. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Fabels en feiten over olifanten

 Fabels en feiten over olifanten

http://static1.hln.be/static/photo/2013/7/14/2/20131209153931/media_xll_6317792.jpg

Twee mythes over olifanten die je al jarenlang voor waarheid aanneemt en twee feiten over de dikhuiden die je vermoedelijk nog niet wist.

1. Olifanten drinken door hun slurf, als een rietje
FABEL. Ze gebruiken hun slurf weliswaar om te drinken, maar het water gaat niet helemaal door hun slurf. Ze zuigen het water tot halverwege hun slurf en gieten het vervolgens in hun mond. En ze drinken veel: tussen 140 en 230 liter per dag.

2. Olifanten kunnen 'horen' met hun poten
FEIT. Olifanten hebben een uitstekend gehoor, maar Afrikaanse olifanten hebben sensoren in hun voorpoten die gerommel in de grond opvangen. De olifant 'hoort' deze trillingen die via de botten in hun poten en schouder naar het middenoor gestuurd worden. Door de signalen te vergelijken, kan de olifant weten uit welke richting het geluid komt.

3. Olifanten zijn de enige zoogdieren die niet kunnen springen
FABEL. Het klopt evenwel dat volwassen olifanten niet kunnen springen. Maar er zijn nog andere zoogdieren die nooit aan de enkels van Tia Hellebaut zullen komen: neushoorns, nijlpaarden en - uiteraard - luiaards. We moeten het de nijlpaarden en de neushoorns wel nageven dat ze hun vier poten tegelijk van de grond kunnen hebben tijdens het lopen, en dat speelt de olifant niet klaar.

4. De naaste verwant van de olifant lijkt op een cavia
FEIT. De kans dat ze samen Kerstmis vieren is gering, maar de Kaapse klipdas is wel de naaste verwante van de olifant. De klipdas is een klein, pluizig, ratachtig zoogdier dat in rotsachtige gebieden in Afrika en langs de kusten van het Arabisch schiereiland leeft. Ze hebben kenmerken gemeen met de olifant in de tenen, tanden en schedel. Hun gemeenschappelijke voorouders zijn al 60 miljoen jaar uitgestorven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heb je deze meidengroep al in actie gezien?

Heb je deze meidengroep al in actie gezien?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

In een grappige reclamespot voor biologisch afbreekbare kattenbakken zetten de meiden van Poopy Cat Dolls hun beste pootje voor. Cleo, Diana, Jackie, Grace en Marilyn hebben maar één boodschap: "If you want my purr, purr, you gotta pet my fur fur".

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Poopy Cat.  

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geweldige grap: dronkaard denkt dat hij tien jaar in coma lag

Geweldige grap: dronkaard denkt dat hij tien jaar in coma lag

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Deze kerel zal wel twee maal nadenken vooraleer hij nog eens een pint aanraakt. Vijf keer al werd hij betrapt terwijl hij met een glaasje te veel achter het stuur zat. Schandalig gedrag, oordeelde professionele grappenmaker Tom Mabe. En dus vond hij het meer dan tijd om zijn vriend eens goed beet te nemen.

Nadat het licht weer maar eens was uitgegaan, schoot het hele mechanisme in gang. Zijn familie bracht hem naar het kantoor van Tom, dat voor de gelegenheid omgetoverd was tot een ziekenhuiskamer. Toen de dronkaard bij zijn positieven kwam, maakte de 'medische staf' hem wijs dat hij tien jaar in coma gelegen had. Een journaal uit de toekomst zorgde voor de kers op de taart. De boodschap mag duidelijk zijn: dronken achter het stuur, nooit een goed idee.  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordbedrag voor originele Hergé neergeteld

Recordbedrag voor originele Hergé neergeteld

http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/6/1/20131208211957/media_xll_6315931.jpg

Twee originele stukken van Hergé zijn gisteren voor verscheidene honderdduizenden euro's verkocht op een veiling die simultaan werd georganiseerd in Brussel en Parijs. Een originele stripplaat in Chinese inkt, die Hergé maakte voor het album 'De scepter van Ottokar', ging onder de hamer voor 243.492 euro. Dat is volgens veilinghuis Millon een wereldrecord voor een plaat van Hergé.

Een ander stuk, een reeks van zes prenten in Chinese inkt uit het album 'De zonnetempel', verwisselde van eigenaar voor 114.948 euro.

De stukken van Hergé maakten deel uit van een speciale verkoop gewijd aan originele platen. Vijfenveertig van de vijftig stukken vonden een nieuwe eigenaar, voor een totaalbedrag van 1,125 miljoen euro. Naast werk van de auteur van Kuifje werden ook stukken van onder meer Franquin, Vandersteen en Francois Schuiten geveild. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk kennen we de architecten van deze heuvels

Eindelijk kennen we de architecten van deze heuvels

http://static3.hln.be/static/photo/2013/15/14/8/20131209104509/media_xll_6317078.jpg

Het mysterie rond één van de meest kenmerkende landschappen ter wereld is eindelijk opgelost. De raadselachtige heuvels die her en der in de Verenigde Staten met miljoenen tegelijk opduiken, hebben wel degelijk een architect, zo melden wetenschappers. En neen, het zijn geen buitenaardse bouwkunstenaars.

De geheimzinnige 'Mima Mounds', genoemd naar de Mima Prairie in de staat Washington, zijn cirkelvormige tot ovale heuvels die voornamelijk worden aangetroffen in het noordwesten van de Verenigde Staten maar ook op andere continenten. Wetenschappers zaten lange tijd met de handen in het haar over de oorsprong van de bulten, die vaak tot twee meter hoog zijn en waarvan de diameter kan oplopen tot vijftig meter.

Lang vermoedde men dat ze veroorzaakt werden door aardbevingen of gletsjers. Sommigen dachten zelfs dat aliens de hand er in hadden. Maar dankzij computersimulaties van de universiteit van San Jose weten we nu met zekerheid dat knaagdieren de bouwers zijn van de Mima Mounds.

Professor Gabet is ervan overtuigd dat grondeekhoorns de mysterieuze heuvels gecreëerd hebben. Honderden jaren lang, van generatie op generatie, hebben de knaagdieren nauwgezet tijdens het graven de aarde naar boven geschoven om een droog plaatsje voor zichzelf te maken in vochtige bodems. En zo hebben ze ons een magnifiek landschap geschonken.

Rest er nog de vraag wie dan dergelijke heuvels op andere continenten heeft geschapen. Want grondeekhoorns komen enkel in de Verenigde Staten voor. Volgens professor Gabet moet ook daar de oorzaak in de dierenwereld gezocht worden. Andere ondergrondse dieren zoals bijvoorbeeld mollen kunnen er de architect van zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
08-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Louis Forain 1852 - 1931

Jean-Louis Forain  1852 - 1931 was een Frans kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijkenJean-Louis Forain (Reims, 23 oktober 1852 - Parijs, 11 juli 1931) was een Frans kunstschilder.

Jean-Louis Forain, wiens eigenlijke naam Louis-Henri Forain was, kwam uit een familie van spinners en wevers. Hij vestigde zich in Parijs rond 1860 en nam teken- en schilderlessen bij Jacquesson de la Chevreuse, Jean-Baptiste Carpeaux en André Gill. Hij volgde vervolgens zijn studie aan de École des beaux-arts, waar hij les kreeg van Jean-Léon Gérôme.
http://img802.imageshack.us/img802/7346/jeanlouisforain2.jpg
Hij maakte faam door het tekenen van talrijke karikaturen voor kranten en bladen zoals L’Opinion, Le Courier Français, Le Monde Parisien et Le rire satirique. Zijn beste spotprenten tekende hij tijdens de affaire Dreyfus, het proces van Renne en tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een deel van zijn tekeningen zijn nu tentoongesteld in een zaal van het Musée des Beaux-Arts van Reims.

Samen met Caran d'Ache richtte hij het tegen Alfred Dreyfus gerichte tijdschrift op genaamd Psst...! Hij was een vaste bezoeker van de salons van Nina de Callias en de gravin van Loynes.

http://img13.imageshack.us/img13/2511/jeanlouisforaindancer.jpg
Hij nam deel aan de Frans-Duitse Oorlog van 1870, werd vrienden met Paul Verlaine en Arthur Rimbaud en bezocht Edgar Degas en Édouard Manet. Hij begon zijn carrière als schilder tegelijk met de opkomst van de impressionisten waarmee hij tussen 1884 en 1888 verschillende keren exposeerde. Hij maakte deel uit van een kunstenaarscollectief van de galerie Durand-Ruel in New York. Zijn eerste individuele expositie vond plaats in galerie Boussod et Valadon, waarvan kunsthandelaar Theo van Gogh toentertijd directeur was.

In zijn werk zijn invloeden van Honoré Daumier en Degas te zien. Hij schilderde vaak theater, ballet, interieurs van café’s en op latere leeftijd ook veel voorstellingen van rechtszaken.
http://img440.imageshack.us/img440/9577/jeanlouisforain6.jpg
In 1891 trouwde hij met de beeldhouwer Jeanne Bosc, met wie hij een zoon kreeg in 1895. Hij was een bewonderaar van Goya en bezocht Madrid in 1894 en in 1900.

In 1913 organiseerde hij een grote expositie in het Musée des Arts décoratifs in Parijs waar 390 van zijn werken te zien waren. Vier jaar later werd er nog een grote tentoonstelling van zijn werk georganiseerd tijdens de Exposición de Arte Francés in Barcelona. Daar werden 75 werken tentoongesteld. Gedurende de winter van 1920 richtte hij met andere artiesten, waaronder Joë Bridge, Adolphe-Léon Willette, Francisque Poulbot, Maurice Neumont, Louis Morin, Maurice Millière, Jules Depaquit de République de Montmartre op.
http://img543.imageshack.us/img543/6039/forainjeanlouis4.jpgIn 1921 maakte hij een gebaar naar zijn geboortestad en schonk een belangrijk deel van zijn tekeningen en schetsen aan het Musée des Beaux-Arts. In 1923 werd hij verkozen tot lid van de Académie des Beaux-Arts. Hetzelfde jaar werd hij tevens voorzitter van de République de Montmartre. In 1931 werd hij lid van de Royal Academy of Arts.

Zijn graf bevindt zich in Le Chesnay, dichtbij Versailles, waar hij onroerend goed bezat.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De herfst is heerlijk gezond!

De herfst is heerlijk gezond!


http://img402.imageshack.us/img402/9991/herfst.jpg

 

De herfst is een fantastische tijd om je lichaam voor te bereiden op de koude winterdagen. De vruchtbare bodem schenkt ons namelijk heel wat voedzame najaarsgroenten en ook de bomen hangen vol knapperig lekkers.

De temperatuur daalt en in huis wordt alles weer een heel stuk knusser en gezelliger dan tijdens de zomermaanden. Typisch voor deze tijd van het jaar is ook de hernieuwde zin om een lekkere warme en gezonde maaltijd te bereiden. Volgend herfstvoedsel mag zeker en vast niet ontbreken!

Pompoen & zaadjes
Het symbool voor de herfsttijd is zonder twijfel de pompoen. Meer nog dan een prachtig decoratiestuk, zijn deze kleurrijke groenten ook zeer vezelrijk en een bron van vitamine A.

Naast de traditionele pompoensoep, kan je het vruchtvlees bijvoorbeeld ook roosteren in een beetje olijfolie, afkruiden met peper en zout en serveren met rijst en een lekker stukje kip.

Ook de zaadjes van de pompoen zijn zeer voedzaam omdat ze rijk zijn aan gezonde vetten en olieën. Je kan ze op een bakplaat leggen en even roosteren en ze vervolgens toevoegen aan soepen, salades of gewoon eten als snack.

Appel
Overal te vinden in een waaier aan smaken. Appels zijn vezelrijk en bevatten ontzettend veel vitaminen, waaronder A en C. We eten ze uiteraard bijna het hele jaar door, maar zelfs in de najaarsmaanden blijft de krokante en frisse smaak ons bekoren.

Of toch liever anders? Ga dan voor een lekkere huisgemaakte appelmoes, of een appelsaus met kaneel. Je kan ze ook altijd in de pan zwieren met een beetje honing en er een heerlijke salade met geitenkaas mee afwerken. De mogelijkheden zijn oneindig!

Kaki
Deze dieporange vrucht wordt in sommige fruitwinkels al wel eens 'vitaminenbommetje' genoemd en dat is zeker niet onterecht. Naast een grote hoeveelheid vitamine C, bevat de kaki ondere andere ook magnesium en heel wat calcium.

Als je hier nog nooit je tanden in zou hebben gezet, is dit echt een aanrader. Zorg wel dat je kaki's kiest die echt rijp en zacht zijn, want als ze niet voldoende gerijpt zijn, kunnen ze een kalkig effect geven waardoor ze niet voor herhaling vatbaar zullen zijn.

Je kan ze zo eten of ze verwerken in bijvoorbeeld pudding of ze drogen en bijvoorbeeld combineren in een kommetje musli met platte kaas.

Granaatappel
"Het juweel van de herfst", zo wordt de granaatappel al wel eens beschreven. Het is een bron voor antioxidanten, vezels, kalium en vitamine C.

De zaadjes kan je bijvoorbeeld sprenkelen op hartige herfstsalades of dessertjes. Je kan ook het sap drinken of gebruiken om siroop, saus of gelei mee te bereiden.

Biet
Net als wortels, rapen en knollen, is de biet een voedzame en kleurrijke herfstgroente rijk aan onder andere vitamine C en magnesium.

Je kan bieten bijvoorbeeld roosteren met wat verse look en rozemarijn, gecombineerd met een beetje verse geitenkaas. Daarnaast zijn ze ook heerlijk in salades en soepen.

Spruitjes
Last but not least, mag je ook zeker spruitjes niet uit het oog verliezen. Dit broertje van broccoli (trouwens ook nog steeds een aanrader tijdens het najaar) is eveneens zeer rijk aan noodzakelijke voedingsstoffen als vezels en vitamine C.

De bereidingsopties zijn ook hier talrijk. Probeer bijvoorbeeld eens een gratin met spruitjes.

Haal inspiratie uit dit fantastisch seizoen, vergeet je herfstblues en kom op krachten met deze voedzame kookideeën. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veerle Baetens verkozen tot beste Europese actrice

Veerle Baetens verkozen tot beste Europese actrice

http://static2.hln.be/static/photo/2013/8/12/9/20131207215354/media_xll_6313404.jpg

Veerle Baetens heeft in Berlijn de Europese filmprijs voor beste actrice gewonnen voor haar rol in de Broken Circle Breakdown. En dat was niet het enige Belgische succes. 'Dood van een schaduw' van regisseur Tom Van Avermaet sleepte de prijs voor beste kortfilm in de wacht.

Nochtans had Veerle Baetens af te rekenen met enorm sterke concurrentie in haar categorie: ook Keira Knightley (Anna Karenina), Barbara Sukowa (Hannah Arendt), Naomi Watts (The Impossible) en Luminita Gheorghiu (Child's pose) waren genomineerd. Maar haar acteerprestatie in Felix van Groeningens The Broken Circle Breakdown had duidelijk enorm veel indruk gemaakt om de gevestigde waarden de loef af te steken en zich te kronen tot beste Europese actrice.

"Ik wil in de eerste plaats mijn personage Elise bedanken. Haar spelen heeft mij hier gebracht", begon ze haar speech. De Vlaamse actrice, afkomstig uit Brasschaat, dankte regisseur Felix van Groeningen omdat hij haar gekozen had voor de rol. Daarnaast deed ze nog een opvallende oproep: "Mijn dank gaat uit naar België. Ik hoop dat Vlaanderen en Wallonië samenblijven. We hebben iets speciaals en dat zou niet mogen verbroken worden."

De Broken Circle Breakdown vertelt het verhaal van Elise en Didier, die verliefd worden ondanks hun volledig verschillende karakters. Hun relatie wordt danig op de proef gesteld wanneer hun dochter Maybelle ziek wordt en overlijdt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handelaars willen geen extra koopzondag

Handelaars willen geen extra koopzondag

http://static2.hln.be/static/photo/2013/4/5/4/20131208073645/media_xll_6314179.jpg

De eerste koopzondag van de eindejaarsperiode vindt vandaag plaats. Leuk voor wie op zondag kerstinkopen wil gaan doen, maar de handelaars kijken er minder naar uit. Eén handelaar op vijf wil die koopzondagen zelfs gewoon afschaffen, schrijft De Zondag.

Wettelijk gezien zijn er zes koopzondagen toegelaten. Uit het onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat heel wat winkeliers liever minder of zelfs geen koopzondagen zouden zien. Nu al worden in heel wat steden en gemeenten amper drie tot vier koopzondagen georganiseerd.

Uit het onderzoek blijkt dat één handelaar op vijf zelfs pleit voor een volledige afschaffing van de koopzondagen. Bijna de helft (44 procent) van de handelaars vindt dat zes van dergelijke dagen per jaar meer dan voldoende zijn.

De tanende belangstelling onder de handelaars heeft te maken met het feit dat handelaars nu zo goed als geen personeel vinden dat bereid is om op zondag te werken. Het gevolg is dat de handelaars zelf de handen vol hebben tijdens de koopzondagen. Uit een eerdere NSZ-bevraging bleek dat de eindejaarsaankopen dit jaar al iets vroeger op gang gekomen zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
07-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bachman Turner Overdrive - You Ain't Seen Nothing Yet

Bachman Turner Overdrive - You Ain't Seen Nothing Yet

Klik op de foto om hun te beluisterenBachman-Turner Overdrive (BTO) is een Canadese rockgroep die in de jaren zeventig een reeks hitalbums scoorde.

De voorganger van BTO was de band Brave Belt, in 1970 opgericht door The Guess Who-leden Randy Bachman en Chad Allan samen met Robbie Bachman and Fred Turner. Men wou ook Keith Emerson van The Nice  erbij, maar deze moest wegens ziekte afhaken. Na twee albums werd Allen vervangen door Tim Bachman, en veranderde de band haar naam in Bachman-Turner Overdrive.

BTO bracht hun eerste twee albums in 1973 uit. Van Bachman-Turner Overdrive II is "Takin' Care of Business" afkomstig, één van hun grootste hits.

In 1974 werd Tim Bachman vervangen door Blair Thornton. Het derde album van de band, Not Fragile, leverde de wereldhit "You Ain't Seen Nothing Yet", een nummer één hit in onder andere de VS. De jaren erna bracht de band nog enkele succesvolle albums uit. In 1976 kwam de band met het nummer Lookin' out for # 1 in de top 40 binnen op nummer 29 en kwam niet verder dan de 21 st plaats en hield het 5 weken vol.

In 1977 verliet Randy Bachman de groep, om een solocarrière na te streven. Hij werd vervangen door Jim Clench. De band bracht nog enkele albums uit, maar hield toen op te bestaan.

In 1980 kwam er een reünie, met een rechtszaak tussen broers Bachman over de rechten op de bandnaam tot gevolg. Eén nieuwe groep, geleid door Randy, ging touren onder de naam 'Bachman-Turner Overdrive', een andere, geleid door Robbie, met de andere 'oud-bandleden' Fred Turner, Blair Thornton, en Randy Murray, tourde als 'BTO'.

In 1984 kwam een nieuw studio-album uit. De band bestond uit Randy en Tim Bachman, Fred Turner en Garry Peterson. In 1986 speelde de band als voorprogramma van Van Halen, een andere Amerikaanse rockband met bezettingsproblemen. Fred Turner had toen de band verlaten, om zich bij de "andere" BTO te voegen. Robbie Bachmans BTO heeft tot 2004 opgetreden. Beide bands zijn sindsdien niet meer actief.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiara Victoria Beckham raakt niet verkocht

Tiara Victoria Beckham raakt niet verkocht

http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/0/4/20131206180718/media_xll_6311284.jpg

De tiara die ex-Spice Girl Victoria Beckham in 1999 droeg op haar huwelijk met stervoetballer David Beckham is vandaag niet verkocht geraakt op een veiling over Het Kanaal. Dat schrijft Daily Mail.

Er werd verwacht dat het sprookjesachtige sieraad - van goud en bezet met diamanten - tussen de 21.500 en 30.000 euro zou opbrengen, maar dat was buiten de bieders gerekend.

Het hoogste bod bedroeg amper 16.700 euro, waarop beslist werd om de tiara - genaamd East of Paris - vandaag niet van de hand te doen. Matthew Girling van het veilinghuis Bonham reageerde ontgoocheld. Hij omschreef de tiara als "een uniek stuk" en "een gouden kans" die de bieders hebben laten schieten.

Aanleiding voor de verkoop is de verhuis van de Beckhams van een paleis naar een kleiner huis in Londen.

Het brein achter de tiara is juwelenontwerper Slim Barrett. Mevrouw Beckham liet de huwelijkskroon ontwerpen voor haar grote dag veertien jaar geleden. Barrett is een grote naam in het wereldje: hij werkte al samen met onder andere Chanel en Versace, en ontwierp ook juwelen voor wijlen prinses Diana.

De Britse schrijfster Barbara Taylor Bradford had meer succes. Haar juwelencollectie - bestaande uit 40 stuks - ging onder de hamer voor 980.000 pond, of ruim 1,1 miljoen euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muur met bloemenmeisje verkocht voor 152.000 euro

Muur met bloemenmeisje verkocht voor 152.000 euro

http://static3.hln.be/static/photo/2013/2/15/8/20131207072952/media_xll_6312353.jpg

Een stuk muur van ongeveer 3 bij 3 meter is in Los Angeles verkocht voor 209.000 dollar (ruim 152.000 euro). De muur, die afkomstig is van een tankstation in Hollywood, bracht zoveel geld op omdat hij 5 jaar geleden werd beschilderd door de beroemde straatkunstenaar Banksy.

Op het stuk muur is een meisje te zien, dat vanuit een verwonderde pose omhoog kijkt naar een bloem, waaruit een beveiligingscamera groeit. De nieuwe eigenaar van het stenen kunstwerk heeft aangegeven anoniem te willen blijven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant breekt los in Rome

Olifant breekt los in Rome

http://static0.hln.be/static/photo/2013/17/5/7/20131207035315/media_xll_6312292.jpg

Een circusolifant heeft gisteren twee uur lang op zijn eentje door de straten van Rome gelopen. De politie slaagde er uiteindelijk in om het ontsnapte dier - dat zowel paniek zaaide als nieuwsgierige buurtbewoners aantrok - in een hoek te drijven. Dat schrijven verschillende Italiaanse nieuwsbronnen.

Mia zat al op de snelweg toen de politie haar bij de slurf kon vatten. De circusdirecteur werd erbij gehaald om de olifant aan een rotonde op te pikken, aldus het persbureau Ansa.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo stapel je de kilo's dit eindejaar niet op

Zo stapel je de kilo's dit eindejaar niet op

http://static1.hln.be/static/photo/2013/8/13/11/20131206172833/media_xll_6310991.jpg

Op je gewicht blijven tijdens de feestdagen is een mooi streefdoel, al is het niet altijd even haalbaar wanneer je het ene etentje na het andere op de planning hebt staan. Om opstapelende kilo's geen kans te geven, zetten we de grootste (di)eetblunders van het eindejaar nog eens op een rij.

1. Ontbijt skippen
Wie denkt dat het snugger is om het ontbijt te skippen in de hoop zo op calorieën te besparen, heeft het mis. Je dag starten met een voedzame maaltijd is ook tijdens de feestdagen een must. Zo is de verleiding van allerlei zoete of hartige snacks namelijk veel minder groot.

2. Sport overschatten
Tijd vrijmaken voor lichaamsbeweging is een goede zet, tenzij je één van die mensen bent die de verbruikte calorieën al snel gaat overschatten. Een half uurtje joggen verbrandt namelijk gemiddeld "maar" 300 kcal, niet genoeg dus om te denken dat je alles mag eten wat je wil op het feest.

3. Koolhydraten schrappen
Akkoord, koolhydraten schrappen kan een dieet versnellen, maar zeker in de winter is het allesbehalve aangeraden. Voeding als pasta en brood ondersteunen namelijk de productie van serotonine, het 'happy' hormoon in je brein. Mik daarom op volkoren producten en hou je dieet in balans.

4. Alcohol onderschatten
Je mag nog zoveel lekkere hapjes aan je neus laten voorbijgaan als je wil, wanneer je de alcoholconsumptie niet gematigd houdt, zal alle moeite voor niets zijn. Geniet met volle teugen van een glaasje bubbels en/of wijn, maar wissel voldoende af met water.

5. Te streng zijn
December is dé maand van zoete verleiding. Wie te streng probeert te zijn voor zichzelf, zal vroeg of laat met zijn hoofd tegen de muur lopen en toegeven aan een eetbui uit pure frustratie. Leg jezelf daarom liever gezonde grenzen op en knabbel bewust van het feestelijke lekkers. (br.hln)


» Reageer (0)
06-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natalie Imbruglia - Torn

Natalie Imbruglia - Torn

Klik op de foto om haar te beluisteren

Natalie Imbruglia (Sydney, 4 februari 1975) is een Australische zangeres en actrice.

Net als enkele andere Australische artiesten (zoals Jason Donovan en Kylie Minogue) speelde Natalie ook in de soapserie Neighbours ("Buren").

In 1997 bracht ze haar eerste nummer Torn, een cover van Ednaswap, uit als voorbode van haar eerste cd, Left of the Middle. Dit nummer werd één van de best verkopende singles aller tijden in Groot-Brittannië, met meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren. Ondanks de grote verkoopcijfers heeft "Torn" nooit de top van de Britse Hitparade bereikt. In de 'UK radio chart' waarbij naar airplay wordt gekeken haalde Torn wel de hoogste positie, voor maar liefst 11 weken. Ook bij de "Billboard Airplay Chart" van de Verenigde Staten stond het nummer veertien weken bovenaan de lijst. In totaal heeft het nummer veel records op de radio verbroken. "Left of the Middle" bevatte nog drie andere commerciële singles, waarvan de tweede single "Big Mistake" de grootste impact maakte op de Britse hitparade door de tweede plaats te bereiken. Het album heeft het in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk de top 10 bereikt. In haar thuisland Australië en in Nederland bereikte het album zelfs de eerste plaats. In totaal is "Left of the middle" tussen de 6.5 en de 7.0 miljoen keer verkocht en wordt het als een commercieel succes gezien. Critici waren niet altijd even enthousiast over het album. Natalie werd in enkele professionele recensies een fotogenieke schoonheid genoemd die met behulp van muzikale professionals een indruk op de hitlijsten zou willen maken. Ook werden de overeenkomsten met tijdgenote Alanis Morissette erg zwaar bekritiseerd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stressmannetje gaat kerstshoppen in nieuw spotje

Stressmannetje gaat kerstshoppen in nieuw spotje

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Voor sommigen hoogst irritant, voor de meesten hoogst amusant. Het stressmannetje van De Lijn laat niemand onberoerd en dat zal met dit nieuwe reclamespotje niet anders zijn. Met haar nieuwe campagne wil De Lijn duidelijk maken dat bus en tram een interessant alternatief zijn voor het stresserende autoverkeer met de eindejaarsperiode en bijhorende shoppingdrukte in aantocht.

Het stressmannetje is het gezicht van de huidige campagnes van De Lijn en vertolkt de innerlijke stress van een autochauffeur in de stad. Na zijn eerste tv-spot eind vorig jaar werden zijn uitspraken 'Ier, nen euro' of 'Haast u, we zijn al te laaaaat!' snel populair. Intussen heeft het stressmannetje meer dan 85 000 fans op verschillende Facebookpagina's. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna dubbel zoveel brieven voor de Sint als vorig jaar

Bijna dubbel zoveel brieven voor de Sint als vorig jaar

Bijna 440.000 brave kinderen hebben dit jaar een brief gestuurd naar de Sint. Het recordaantal brieven van 2012 werd ruimschoots gebroken. Het gaat om net niet het dubbele aantal brieven.

"Tot en met deze ochtend hadden 106.434 individuele briefschrijvertjes en 16.658 klassen een brief gestuurd", zegt bpost-woordvoerder Fred Lens. Met gemiddeld 20 kinderen per klas, levert dat exact 439.160 kinderen op die Sinterklaas geschreven hebben. In 2012 hadden 225.000 kinderen een brief gestuurd. "Het is een verdubbeling van ons vorig record. De kinderen in ons land zijn dubbel zo braaf geweest." Vooral meer klassen stuurden hun brief naar de Sint.

Kinderen konden tot 6 december brieven sturen naar het Sint-secretariaat van bpost. Dat had de deuren geopend op 4 november. Elk kind dat een briefje schreef of tekening opstuurde, krijgt een verrassing terug. Een twintigtal postpieten lezen en beantwoorden alle brieven.

Het aantal brieven zal waarschijnlijk nog oplopen met brieven die nog onderweg zijn of wanneer kinderen bijvoorbeeld alsnog maandag een brief zouden sturen. "De Sint heeft een groot hart", dus die brieven zullen nog terecht komen. (br.hln )

Het enige echte adres van de Sint is Spanjestraat 1, 0612 Hemel. 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontroerende reactie luipaard bij verorberen prooi met baby

Ontroerende reactie luipaard bij verorberen prooi met baby

Klik op de foto om het filmpje te bekijkenLuipaard Legadema ontdekt pardoes dat haar prooi een babybaviaantje blijkt te dragen. Het roofdier heeft vanaf dan nog nul interesse in de voorziene maaltijd en lijkt wel overmand door schuldgevoelens. Het luipaard neemt de zorg voor het kleine aapje op zich alsof het haar eigen kindje was.

De baby was nog maar 1 dag oud en viel die nacht constant uit de boom. Legadema raapte het baviaantje telkens weer op, zodat de loerende hyena's er niet bij konden. Kostelijk, zo vonden ongetwijfeld al 6,5 miljoen medemensen... Helaas was het aapje de volgende ochtend overleden.

Documentairemaker Dereck Joubert volgde Legadema 3,5 jaar lang in haar natuurlijke habitat, de Okavango Delta van Botswana. 'Eye Of The Leopard' ging al in 2007 in première op National Geographic maar dit filmpje gaat nu pas écht viraal. Legadema werd later overigens zelf een biologische mama. Het moederinstinct had ze duidelijk al. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk woord mag verdwijnen.....

Welk woord mag verdwijnen: 'kids', 'yolo' of 'confederalisme'?

http://static2.hln.be/static/photo/2013/8/2/10/20131205111817/media_xll_6307495.jpg

'Kids', 'yolo' en 'confederalisme'. Het zijn drie van de tien genomineerde woorden die u volgend jaar graag wilt zien verdwijnen uit de Nederlandse taal.

Het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) lanceerde in november de verkiezing van het woord 'om weg te stemmen', naar aanleiding van de steeds weerkerende verkiezing van het woord van het jaar.

Iedereen kon tot gisteren zijn minst favoriete woorden insturen. In totaal liepen ongeveer 800 nominaties binnen. Vanaf vandaag kunnen Vlamingen en Nederlanders een week lang hun stem uitbrengen, op 13 december maakt het INL de grote verliezer bekend. Stemmen kan via deze link.

Vooral clichéwoorden, hypewoorden en politieke 'holle' termen roepen ergernis op bij de taalgebruikers. "Magisch woord zonder magie" zegt iemand bijvoorbeeld over 'confederalisme'. Over 'participatiesamenleving' klinkt het: "een akelig eufemisme voor 'zoek het zelf maar uit'". De betekenis van een woord - of in dit geval misschien beter: het betekenisloze van een woord - is voor het merendeel van de inzenders de motivatie om een woord te willen verbannen.  

Een woord als 'kids' vinden de inzenders dan weer overbodig. "Er bestaat al een mooi Nederlands woord voor, namelijk 'kinderen'", is een veelgehoorde opmerking. In de lijst ook een typisch Belgisch-Nederlands woord: 'dagdagelijks', dat onze noordburen overbodig en dubbelop vinden. We namen het woord jaren geleden over uit het Duits. De vraag is nu: voor hoe lang gebruiken wij het nog?

Opvallend is ook dat het woord van het jaar voor velen onder u gerust mag verdwijnen. 'Selfie' is dus even gehaat als geliefd.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veilingrecord voor Rockwell: 46 miljoen voor 'Saying Grace'

Veilingrecord voor Rockwell: 46 miljoen voor 'Saying Grace'

http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/7/6/20131204201558/media_xll_6306531.jpg

Het veilingrecord van de wel meest Amerikaanse van alle schilders is in New York verdrievoudigd. Het doek 'Saying Grace' van Norman Rockwell werd woensdag bij Sotheby's voor 46 miljoen dollar (34 miljoen euro) geveild. Dat is niet alleen meer dan het dubbele van de geschatte waarden maar ook het drievoudige van het huidige Rockwell-record. Zeven jaar geleden had 'Breaking Home Ties' bij Sotheby's 15,4 miljoen dollar opgebracht.

Rockwell is in Europa eerder wat voor insiders, in de VS kent elk kind de in 1978 gestorven kunstenaar. Zijn doeken sierden niet enkel tientallen tijdschriftentitels, ze zijn ook voor iedereen begrijpelijk: Rockwell schilderde taferelen uit het Amerikaanse dagelijkse leven, vereeuwigde arbeiders bij het ontbijt of gezinnen die naar de radio luisteren.

De kleuren zijn altijd wat sterker dan in het echte leven, en vaak was er geen zuchtje pathos bij. Critici beschouwen veel van zijn werken ronduit als kitsch. Toch hangt hij in ontelbare woonkamers en gaan zijn werken op veilingen voor miljoenen van de hand. Het nu verkochte doek is een typische Rockwell: een oude vrouw zit in een snackbar en bidt voor een bord soep, terwijl twee nozems -de een sigaret in een mondhoek, de andere in de hand- afstandelijk maar gefascineerd toekijken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Praktische geschenkjes voor diëtende vrouwen

Praktische geschenkjes voor diëtende vrouwen

http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/6/14/20131205165945/media_xll_6308264.jpg

Diëten is voor veel vrouwen een zware strijd, zeker met de aanstormende eindejaarsfeesten. Het laatste dat je dan nog nodig hebt zijn deprimerende cadeautjes. Wie nog op zoek is naar het ideale geschenk of zelf op dieet is en nog geen uitgebreid wenslijstje heeft, kan hier misschien wat inspiratie opdoen.

Eerst even beginnen met hoe het absoluut niet moet:

Wie een diëtende geliefde of goede vriendin een hart onder de riem wil steken, blijft best zo ver mogelijk verwijderd van chocolade, koekjes en alcohol. De "een klein beetje zondigen, kan toch geen kwaad"-gedachte is totaal overbodig in een periode waar we massaal omsingeld worden door zoet, bubbels en etentjes. Hoewel het evident lijkt, behoren ook weegschalen en dieetproducten tot de blunders, tenzij het natuurlijk uitdrukkelijk op de (lichtjes sadomasochistische?) wenslijst staat.

Attent, praktisch en binnen elk budget zijn volgende dieetvriendelijke geschenkjes:

* Een mand(je) vol voedzaam en gezond lekkers. Denk aan fruit, noten, olijfolie, kruiden, losse thee of zaadjes om te planten in het voorjaar.

* Aangezien diëters vaak veel verse maaltijden moeten klaarstomen, zijn toffe keukenspulletjes altijd mooi meegenomen. Denk maar aan een nieuwe wok, een kleurrijke opbergdoos of een fleurig setje snijmesjes.

* Daarbij aansluitend behoren ook gezonde kookboeken of een boeiende kookles voor twee tot de mogelijkheden.

* Ook inspelen op activiteiten die de persoon voor wie je een cadeautje koopt regelmatig doet, is altijd goed. Als het dieet bijvoorbeeld gepaard gaat met fitness, mik dan op een leuke drinkfles, oefenbal, stappenteller, ...

* Het lijkt soms onpersoonlijk om een cadeaubon te geven, maar ook (bio)winkels vol gezonde producten hebben er vaak in de aanbieding. Shoppen op andermans kosten vergroot de kans om eens thuis te komen met iets dat je anders misschien nooit zou proberen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met dit trucje kan je altijd en overal walnoten kraken

Met dit trucje kan je altijd en overal walnoten kraken

http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/4/11/20131205153746/media_xll_6308126.jpg

Walnoten zijn een gezond tussendoortje, maar helaas niet altijd even handig. Aangezien de kans klein is dat je overal een notenkraker met je meesleurt, is dit simpele trucje extra mooi meegenomen.

Vergeet notenkrakers, gepijnigde tanden of overdreven verbrijzelde walnoten onder je voeten, want met deze handige techniek zit je nooit nog op sukkel. Wie dit trucje al jaren toepast, zal dat wellicht beamen.

Benodigheden:


* Minstens twee walnoten
* Eén of twee handen

Stappenplan:

1. Puzzel twee walnoten strategisch in je handpalm zodat ze goed geblokkeerd zitten. Maak daarbij handig gebruik van de deuken en ribbels.

2. Krul je vingertoppen en oefen stevig druk uit, alsof je een vuist zou maken, tot minstens één van de noten gekraakt is. Wie kleine of niet bepaald sterke handen heeft, kan altijd een tweede hand inzetten voor extra kracht.

3. Geniet van je walnoot en herhaal het kraakproces naar wens. (br.hln)

Klik op de gekleurde linken om de foto's te bekijken .


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen - Somebody To Love

Queen - Somebody To Love

Klik op de foto om ze te beluisteren


Queen is een Engelse rockgroep. Queen is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren 70, 80, 90 en 00, is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis

De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen en harmonieën en de krachtige live-optredens. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 werd 20 jaar later verkozen tot het beste live optreden aller tijden

Queen's grote doorbraak begon in 1974 met het nummer Killer Queen en het album A Night At The Opera een jaar later. Queen heeft in totaal vijftien studio-albums, zeven live-albums, twee EPs, tien dvds, meerdere verzamelalbums en tientallen singles uitgebracht. Daarnaast hebben alle bandleden solo-projecten ondernomen. Naar schatting heeft de band wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht[5], waardoor ze bij de meest succesvolle bands ter wereld behoort.

Na Mercury's overlijden in 1991 heeft Deacon zich, op een enkel optreden na, teruggetrokken uit het publieke leven. May en Taylor bleven wel samen werken, en doen dit sinds 2005 met Paul Rodgers onder de naam Queen + Paul Rodgers.» Reageer (0)
04-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer ijsberen gedood in Canada

Steeds meer ijsberen gedood in Canada

http://img62.imageshack.us/img62/7383/ijsbeer.jpg

Vorig jaar zijn in Canada aanzienlijk meer ijsberen gedood dan in de jaren ervoor. In 2012 werden in totaal 740 ijsberen doodgeschoten. Dat blijkt uit een rapport van de Canadese milieu-instanties, dat het Duitse persagentschap dpa kon inkijken. In de vijf jaar ervoor ging het gemiddeld om 663 dieren, dat zijn er bijna 80 minder dan in 2012. In totaal zouden er volgens de milieu-instantie in Canada nog ongeveer 16.000 ijsberen leven.

Dierenrechtenorganisaties hekelen de stijging. Daardoor zijn bij een groot deel van de 13 ijsberenpopulaties in Canada de jachtquota duidelijk overschreden, deelde dierenrechtenorganisatie Pro Wildlife mee. "De jachtquota moeten er eigenlijk voor zorgen dat de jacht in Canada duurzaam is en dat het voortbestaan van de ijsberen niet in het gedrang komt. De nieuwe cijfers weerleggen dat", zei woordvoerster Daniela Freyer. Canada is het enige land ter wereld dat ijsberenjacht op een dergelijk grote schaal toelaat voor de handel in huid en jachttrofeeën.

Ook het natuurfonds WWF eist een betere bescherming van de ijsberen, wiens natuurlijke leefomgeving door de klimaatverandering bedreigd wordt. In de Russische hoofdstad Moskou komen vanaf woensdag regeringsvertegenwoordigers van over de hele wereld samen om tijdens een conferentie betere beschermingsmaatregelen voor ijsberen te bespreken.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hele wereld houdt van sushi, behalve de Japanse jeugd

Hele wereld houdt van sushi, behalve de Japanse jeugd

http://static0.hln.be/static/photo/2013/15/1/6/20131204133029/media_xll_6305811.jpg

Sushi bestellen in een Japans restaurant, sojasaus en wasabi erop, en dan toehappen. De Japanse traditionele keuken is over de hele wereld erg in trek. Het eten is zelfs zo populair dat Unesco het binnenkort toevoegt aan de lijst voor immaterieel cultureel erfgoed. Er is alleen één plaats waar het steeds minder vaak gegeten wordt: Japan zelf

'Washoku', wat letterlijk vertaald 'Japans eten' betekent, is naast de Franse en Mexicaanse keuken een van de weinige nationale culinaire tradities die op de Unesco-lijst komen te staan. Maar vooral de nieuwe generatie Japanners lijkt het gehad te hebben met rijst; de afgelopen vijftien jaar is de rijstconsumptie met 17 procent afgenomen.

Kenji Udo, een chefkok uit Tokio die sinds zijn zeventiende zijn leven gewijd heeft aan de washoku-traditie, zegt dat het eten vooral prachtig is om naar te kijken. "Maar het kost veel tijd om het klaar te maken, en die tijd hebben mensen niet meer. Ze zijn te druk bezig met hun werk."

Japanners zoeken na een lange dag werken tegenwoordig eerder hun toevlucht bij Amerikaanse fastfoodketens als Domino's Pizza en McDonald's.

Isao Kukumura, directeur van de Shizuoka Universiteit voor kunst en cultuur, weet dan ook heel goed waardoor de Japanse keuken gevaar loopt: "Het komt doordat het land verwestert. Japanners moeten trotser zijn op hun eigen cultuur."

Kukumura stelt dat washoku een eeuwenoude traditie is, die vooral draait om de verfijnde combinatie van zoete en bittere smaken. "Maar jongere mensen proeven dat niet eens meer door al het vette en pittige wat ze gewend zijn." Hij hoopt dan ook dat met de vermelding op de Unesco-lijst de boodschap om washoku te redden wereldwijd zal aanslaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese panda's bijna klaar voor reis naar België

Chinese panda's bijna klaar voor reis naar België

http://static3.hln.be/static/photo/2013/4/1/2/20130911083732/media_xll_6119372.jpg

Drie maanden voor hun verhuis naar dierenpark Pairi Daiza in Henegouwen zijn Xinhui en Haohao al hun koffers aan het pakken.

Herinnert u zich de pandarel nog? Elio Di Rupo (PS) en Kris Peeters (CD&V) die een robbertje uitvochten over welk park twee Chinese panda's mocht verwelkomen. Uiteindelijk haalde het Waalse Pairi Daiza het ten nadele van het Mechelse Planckendael.

De twee panda's, het mannetje Xinhui ('stralende ster') en het vrouwtje Haohao ('zoetje'), zijn allebei vier jaar oud en worden klaargestoomd om de trip naar België te ondernemen. Ze zijn al in quarantaine geplaatst in een nieuw verblijf in China.

"Ze hebben alle inentingen al gehad en zijn ook volledig medisch gekeurd, dus ze mogen nu niet meer in contact komen met andere dieren", legt Paira Daiza-directeur Steffen Patzwahl uit. "Ook zijn ze al op een speciaal dieet gezet. Ze moeten wat verdikken. Zo'n lange reis kan hen verzwakken, dus ze moeten voldoende reserves hebben."

Maar vooral moeten ze nog wennen aan de stalen kooien van 1,6 bij 1,2 meter en 2 meter hoog, waarin ze 18 uur non-stop zullen reizen tussen China en het Waalse Brugelette.

Ook hier wordt de komst van de panda's al maanden voorbereid. "We bouwen een ultramodern pandaverblijf van 1.700 m2 in onze Chinese tuin", vertelt Patzwahl. "Ze mogen niet samen in één verblijf opgroeien. Dan denken ze dat ze broer en zus zijn en zullen ze over twee jaar, als ze rijp zijn, niet meer seksueel tot elkaar aangetrokken zijn. En uiteindelijk is de bedoeling toch: een Belgische babypanda." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwisseld bij geboorte: na 60 jaar ontdekt Jan dat hij eigenlijk Martino is

Verwisseld bij geboorte: na 60 jaar ontdekt Jan dat hij eigenlijk Martino is

http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/9/12/20131204081227/media_xll_6305037.jpg

Martino Kerremans (l) en Jan Koevoets bij het voormalige Ignatius Ziekenhuis, waar de verwisseling in februari 1953 plaatsvond

De Brabantse zestigers Martino Kerremans uit Breda en Jan Koevoets uit Sint Willebrord hoorden onlangs het ongelooflijke: dat ze als baby's zijn verwisseld en dus een hele andere familie hadden moeten hebben. De één is opgelucht, de ander heeft moeite met de nooit verwachte 'familieruil'.

Jan Koevoets zit er flink doorheen. Kort geleden kreeg hij volkomen onverwachts te horen dat zijn familie zijn familie niet is. De kapper uit Sint Willebrord is gewoon gaan werken en wil graag doen alsof alles bij het oude blijft, maar dat is moeilijk. "De hele dag gaat al de telefoon", zegt Koevoets. "Ik zit er echt doorheen, ben er stuk van. Ik zat hier ook niet op te wachten. Mijn familie, waar ik ben opgegroeid dus, blijft mijn familie. Ik ben ook niet gaan zoeken, híj (doelend op Martino Kerremans, red.) is gaan zoeken. Voor mij had het niet gehoeven. Ik had alles liever bij het oude gelaten."

Koevoets heeft het niet makkelijk. Het was zijn provinciegenoot Martino die al langer het vermoeden had, ook vanwege zinspelingen van zijn moeder, dat zijn ouders niet zijn echte ouders waren. Een dna-test dit voorjaar bewees zijn gelijk. Dat beantwoordde één vraag, dat zijn familie zijn familie niet is, maar niet die andere: waar zitten zijn echte bloedverwanten? Half november deed hij een oproep in de regionale krant BN De Stem.

Dat bleek geen verkeerde gok: want in het plaatsje Hulten sloeg Kerremans' foto bij het artikel in als een bom. Daar woont namelijk Antoon Koevoets, de 'broer' van Jan, en die zag een treffende gelijkenis tussen hem en Martino. "Antoon heeft toen aan mij gevraagd of het goed was als hij contact zou opnemen met Martino", vertelt Jan. "En ja, ik ben niet gek, ik kan ook lezen en ik zag ook wel dat die man erg op mijn broer lijkt."

Enkele dna-testen later bleek dat het vermoeden van Antoon klopte: Martino is zijn broer, niet Jan. Er kwam een tweede bewijs overheen: Jan bleek namelijk wél een dna-match te hebben met Martino's 'zus' Bernadette. En Bernadette is niet Jans enige 'nieuwe' zus, er zijn er nog zes (eigenlijk zelfs zeven, maar een is overleden). De enige jongen in het gezin Kerremans was altijd Martino, maar blijkt nu 60 jaar later iemand anders te zijn: Jan.

Ook in de familie Koevoets was wel eens een opmerking geplaatst over een babywissel, maar niet bepaald van die aard dat Jan een vermoeden had dat hij een onecht kind was. Dat hij uiterlijk wat afweek van de rest van de familie, was hooguit voer voor grapjes. Voor de kapper uit Sint Willebrord kwam de klap dan ook harder aan dan bij Martino. "Ik wil mijn nieuwe familie best ontmoeten", maar hij herhaalt: "Mijn eigen familie blijft mijn familie."

Hoe het is kunnen gebeuren, is nu ruim 60 jaar later, lastig te achterhalen. De babywissel moet hebben plaatsgevonden in februari 1953, in het toenmalige Sint Ignatius Ziekenhuis in Breda. Daar kwam Jan één dag later ter wereld dan Martino. Tot enkele weken terug waren beiden vreemden voor elkaar. Alle ouders van de verwisselde zestigers leven niet meer, maar zeker Koevoets denkt dat de moeders iets geweten moeten hebben.

Martino Kerremans erkent dat het ingewikkeld is allemaal. "Ik ben blij dat dit is opgelost. En ik ben blij dat ik mijn echte familie ken. Maar hoe we ermee om moeten gaan, dat moet de komende tijd allemaal blijken." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Picasso voor 100 euro bij tombola voor goede doel

Een Picasso voor 100 euro bij tombola voor goede doel

http://static3.hln.be/static/photo/2013/13/1/14/20131204011103/media_xll_6304859.jpg

Olivier Widmaier Picasso en Miss Universe 2013 poseren naast het schilderij in New York

Wie bereid is 100 euro neer te tellen voor een lotje, mag zich binnenkort misschien de trotse eigenaar noemen van een echte Picasso. Het werk 'L'homme au Gibus' (de man met de hoge hoed) uit 1914 is de enige prijs van een online tombola, waarvoor 50.000 lotjes worden verkocht aan 100 euro per stuk. De winnaar wordt op 18 december bekendgemaakt.

Het kubistische schilderij, waarvan de waarde op 1 miljoen euro wordt geschat, werd door een anonieme persoon gekocht bij een galerij in New York. De koper schonk het op zijn beurt aan een vereniging die zich inzet voor het behoud van Tyrus, een Libanese stad die door de Verenigde Naties tot werelderfgoed is verklaard.

Het geld dat de organisatie inzamelt, is bestemd voor een tewerkstellingsproject in Tyrus en voor een onderzoeksinstituut in Beiroet. Via de website www.1picasso100euros.com werden al 40.000 lotjes verkocht. De trekking vindt op 18 december plaats bij Sotheby's in Parijs.

Olivier Picasso, de kleinzoon van de Spaanse meester, kwam speciaal naar New York om publiciteit voor de tombola te maken. "Koop een ticket voor dubbel plezier", luidde het. "Het eerste plezier is een bijdrage leveren aan een echt interessant project en het tweede is, misschien, een Picasso bij jou thuis aan de muur mogen hangen".

De man benadrukte dat zijn opa van nieuwigheden hield en dat hij verheugd zou zijn om als eerste betrokken te zijn bij zo'n tombola. (br.hln - foto getty)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapaza.be bindt strijd aan tegen broodfokkers

Kapaza.be bindt strijd aan tegen broodfokkers

http://static0.hln.be/static/photo/2013/8/5/0/20131203190417/media_xll_6304455.jpg

De zoekertjessite Kapaza.be heeft de voorwaarden voor het plaatsen van honden- en kattenzoekertjes aangepast om broodfok tegen te gaan. Dat meldt Kapaza.be in een persbericht dinsdag.

Bij het fenomeen broodfok hebben de kwekers van katten en honden als enig doel zoveel mogelijk geld te verdienen. Dat gaat vaak ten koste van de omstandigheden waarin de kleintjes ter wereld komen.

De zoekertjessite werd onlangs geconfronteerd met het fenomeen. "De laatste tijd ontvingen we regelmatig klachten van Kapaza.be-gebruikers in verband met honden- en kattenzoekertjes. We namen die klachten ernstig en na nader onderzoek werd het snel duidelijk dat we niet met onschuldige zoekertjes te maken hadden", luidt het persbericht.

In samenwerking met de vzw Anti Broodfok Actie werkte Kapaza.be enkele richtlijnen uit om malafide broodfokkers een halt toe roepen. "Door de voorwaarden voor het plaatsen van dierenzoekertjes op onze website aan te passen, willen we pro-actief broodfok ontmoedigen. Daarnaast treden we ook reactief op door een onderzoek in te stellen wanneer we van iemand een melding ontvangen in verband met een verdacht zoekertje", luidt het nog. (br.hln)


» Reageer (0)
03-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.102.000 pond voor galajurk Diana

102.000 pond voor galajurk Diana

http://oi44.tinypic.com/2ih9pwi.jpg

Een galajurk van de in 1997 verongelukte prinses Diana heeft dinsdag 102.000 pond (123.000 euro) opgebracht. Dat is aanzienlijk meer dan het geschatte bedrag van 50.000 tot 80.000 pond.

Volgens het veilinghuis Kerry Taylor is de koper een museum van buiten het Verenigd Koninkrijk.

De jurk behoorde tot de geliefdste kledingstukken van de ex-vrouw van de Britse kroonprins Charles. Hij is een ontwerp van David en Elizabeth Emanuel, die ook verantwoordelijk waren voor Diana's trouwjurk. Diana droeg hem voor het eerst tijdens een benefietmodeshow voor het Rode Kruis in de zomer van 1986.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze dieethulpjes zitten verborgen in je kleerkast

Deze dieethulpjes zitten verborgen in je kleerkast

http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/7/10/20131203155729/media_xll_6304015.jpg

Probeer jij een paar koppige kilootjes van je af te schudden? Durf dan gerust verder te denken dan calorieën tellen, want ook de inhoud van je kleerkast kan je helpen om dat streefdoel te bereiken. Ontdek hier welke dieethulpjes je subtiel in alledaagse outfits kan stoppen.

* Memo aan jezelf *
Ruil slodderende truien en baggy broeken gerust eens in voor mooi aansluitende kledij. Door je lichaam niet te verbergen, blijf je bewust van je vormen. Hoewel we mogelijke complexen uiteraard niet in de verf willen zetten, helpt de confrontatie met jezelf wel om koekjes of andere ongezonde snacks op een veilige afstand te houden. Tips voor gezonde tussendoortjes vind je in de lees-ooks.

* H2O *
Iedereen weet dat veel water drinken noodzakelijk is om gehydrateerd te blijven en je hongergevoel binnen de perken te houden. Helaas vergeten we deze goede gewoonte nogal gemakkelijk. Grabbel daarom in je collectie armbanden en doe er een stuk of 8 om één pols. Wanneer je in de loop van de dag een glas water of kop groene thee gedronken hebt, verhuis je er eentje naar de andere arm.

* Stijlvol & sportief *
Ook in de strijd tegen excuses om niet te sporten kan je outfit je bijstaan. Leggings onder kleedjes zijn namelijk nog steeds trendy. Geen kat die hoeft te weten dat het in één klap ook je yogabroek is, toch? Ook een toffe sportbeha kan je altijd verbergen onder je werkoutfit. Geen reden meer om te zeggen dat je te weinig tijd hebt om die motiverende groepsles te halen.

* Accent *
Denk eraan van je taille te benadrukken met een leuke riem. Door die zone te accentueren, zal je veel minder geneigd zijn je te overeten. Bewust genieten van een gezonde portie én achteraf nog stralen zonder opgeblazen buik, als dat geen win-win is.

* Comfort *
Wie zich door de week vaak in nauwe, hoge schoenen wringt, zal veel vaker (onnodig) in haar stoel blijven plakken. Kies liever voor comfort en wandel even naar je collega, in plaats van een mailtje of chatbericht te sturen, neem vlot(ter) de trap en haal even een frisse neus tijdens je middagpauze. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Activisten VS eisen mensenrechten voor chimpansee

Activisten VS eisen mensenrechten voor chimpansee

http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/0/9/20131203004557/media_xll_6302784.jpg

De 26-jarige Tommy moet de eerste chimpansee worden voor wie de wet op dezelfde manier gaat gelden als voor mensen. Dierenrechtenactivisten hebben met dat doel een zaak aangespannen voor de gevangen aap.

Tommy is eigendom van een stel in de staat New York. Hij zit gevangen in een "kleine, bedompte cementen kooi in een donkere schuur" volgens de activisten.

Chimpansees hebben "complexe cognitieve vaardigheden" die strikt beschermd zijn bij mensen, aldus de activisten van Nonhuman Rights Project. Ze willen dat de rechtbank in New York bepaalt dat ook Tommy een rechtspersoon is "met het fundamentele recht om niet te worden opgesloten".

De activisten willen voor nog drie andere apen een rechterlijke uitspraak. "Dit zijn de eerste zaken in een campagne van onbepaalde duur", aldus Steven Wise van Nonhuman Rights Project. "We zullen doorgaan met het indienen van de zaken". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siska Schoeters en co week in de kou voor Music For Life

Siska Schoeters en co week in de kou voor Music For Life

http://static2.hln.be/static/photo/2013/2/13/12/20131203072700/media_xll_6302967.jpg

Siska Schoeters, Linde Merckpoel en Stijn Van de Voorde zullen dit jaar de populaire solidariteitsactie Music For Life op Studio Brussel presenteren. Dat doen ze vanuit het recreatiedomein De Schorre in Boom, waar ze een week buiten zullen leven.

Dit jaar mogen luisteraars zelf hun goede doel kiezen. Er werden er naar aanloop van Music For Life 732 geregistreerd. Vorig jaar stond Music For Life nog in het teken van dementie.

Dit jaar vindt Music For Life plaats van 17 tot en met 24 december op  recreatiedomein De Schorre in Boom. Jaarlijks vindt er in de zomer het razendpopulaire dancefestival Tomorrowland plaats.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna een vijfde van de Vlaamse kinderen heeft gescheiden ouders

"Bijna een vijfde van de Vlaamse kinderen heeft gescheiden ouders"

http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/4/6/20131203065014/media_xll_6302856.jpg

Een klein vijfde van de Vlaamse kinderen heeft gescheiden ouders. Dat besluit De Morgen vandaag uit onderzoek van de Studiedienst van de Vlaamse regering naar veranderingen in het moderne Vlaamse gezin. Veertig procent van de Belgische dertigers is al gescheiden, tien procent van de vijftigers zelfs al tweemaal, luidt het voorts.

Volgens de krant ligt het aantal kinderen betrokken bij een scheiding opvallend hoger dan in onze buurlanden. Zo zijn bij twee op de drie echtscheidingen in België kinderen in het spel, waar dat in Duitsland de helft is en in Nederland en Frankrijk een kleine zestig procent. Als samenwonenden in België uit mekaar gaan, is in een op de vijf gevallen een kind betrokken.

Een op de drie kinderen woont na een scheiding permanent bij moeder of vader, al is dat laatste een uitzondering. Bijna drie kwart van de Vlamingen vindt het trouwens een slechte zaak dat kinderen moeten verhuizen tussen hun gescheiden ouders, luidt het. Negen procent van de pasgeborenen heeft geen inwonende vader.

Voorts blijkt volgens de krant nog dat alleenstaande moeders vaker depressief zijn, terwijl alleenstaande vaders sneller naar de fles grijpen. Een echtscheiding zou ook vaker worden ingezet door een vrouw, terwijl toch veertig procent van de vrouwen na de echtscheiding haar loopbaan moet aanpassen.

Tot slot blijkt dat de helft van de Vlamingen het huwelijk geen verouderde instelling vindt, aldus nog de krant. (br.hln)


» Reageer (0)
02-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van deze slaapstoornis word je (eventjes) krankzinnig

Van deze slaapstoornis word je (eventjes) krankzinnig

http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/16/10/20131202131619/media_xll_6301780.jpg

Ooit al gehoord van slaapverlamming? Wie deze slaapstoornis ervaart, gaat doorgaans spontaan twijfelen aan zijn gezond verstand. Geesten, demonen, aliens en andere buitenaardse fenomenen kunnen plots heel erg geloofwaardig worden wanneer slaapparalyse je nachtrust verstoort.

Slaapverlamming kan zich op verschillende manieren uiten, maar het gaat bijna altijd gepaard met volgende symptomen:

* Tijdelijk niet in staat zijn om te bewegen of te spreken. Oogbewegingen en ademhaling blijven wel functioneel.

* Levendige, doorgaans angstaanjagende hallucinaties die ook hoor-, ruik- en voelbaar kunnen zijn.

Krankzinnig
Uit getuigenissen van mensen die lijden aan slaapparalyse blijkt dat er vaak een duister wezen aan de bedrand wordt "gezien" dat lijkt op een dreigende geest of een schaduw. Deze hallucinatie zorgt vaak voor het gevoel dat iemand je aanraakt en aan je bed gekluisterd houdt. Hoewel de aanval zelf meestal niet langer dan enkele minuten duurt, kan het hulpeloze gevoel dat ermee gepaard gaat een langdurige indruk achterlaten.

Geen rariteit
Naar schatting zou 20 tot 60 procent van alle mensen slaapverlamming minstens één keer ervaren. Voor 1 op de 25 komt het zelfs 5 of meer keer voor op een heel leven. Onderzoek suggereert dat de slaapstoornis ontstaat wanneer elementen van de REM-slaap (rapid eye movement) de overgang naar wakker worden verstoren.

Onze nachtrust bestaat uit verschillende cycli. Tijdens de REM-slaap (die elke 90 à 120 minuten terugkeert) beleven we de levendigste dromen. Onze spieren zijn dan tijdelijk verlamd om te vermijden dat we de gebeurtenissen uit onze droomwereld naspelen in bed. Enkel de spiergroepen die je ogen en middenrif controleren blijven actief.

Verwarring
De bizarre ervaringen die onder de noemer slaapverlamming vallen, ontstaan dan ook wanneer die levendige dromen overlappen met je bewustzijn. Bepaalde delen van je hersenen zijn dan aan het slapen, maar ook wakker op hetzelfde moment, wat kan leiden tot een angstige, verwarrende toestand. Tijdens een aanval van slaapparalyse registreer je dus visuele prikkels terwijl restanten van de REM-slaap het onmogelijk maken om te bewegen én voor enge hallucinaties zorgen.

Ook slaapwandelen sluit hier trouwens nauw bij aan. Het deel in je brein dat bewust prikkels registreert, slaapt rustig verder, terwijl je wel perfect in staat bent om je voort te bewegen. Resultaat: geen enkele herinnering aan je nachtelijke wandeling.

Risico
Deze bizarre slaapstoornis kan ook jou overkomen, al heb je die kans deels zelf in de hand. Wie een stabiel slaappatroon onderhoudt, loopt namelijk een veel kleiner risico. Alcohol, depressie en werken in shiften verhogen dan weer het risico, omdat slaaptekort en onregelmatige nachtrust de overgang tussen REM-slaap en waakzaamheid doen vervagen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Standbeeld van Kuifje haalt 62.500 euro in Parijs

Standbeeld van Kuifje haalt 62.500 euro in Parijs

http://static3.hln.be/static/photo/2013/3/1/9/20131201194642/media_xll_6300099.jpg

Een gipsen standbeeld van Kuifje en Bobbie van de hand van de Belgische beeldhouwer Nat Neujean is gisteren in Parijs onder de hamer gegaan voor 62.500 euro (kosten inbegrepen). Dat heeft het veilinghuis Piasa laten weten.

Het standbeeld werd in 1976 in Brussel ingehuldigd door Hergé, de geestelijke vader van Kuifje, ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van het tijdschrift 'Kuifje'. Het ging volgens Piasa om een uniek stuk dat was geschat op een bedrag tussen de 60.000 en 80.000 euro. De veiling was georganiseerd samen met Moulinsart, de exclusieve houder van de exploitatierechten van het werk van Hergé.

Drie originele onuitgegeven tekeningen van de duikboot uit 'De Schat van Scharlaken Rackham' haalden 27.800 euro (kosten inbegrepen), ruim meer dan geschat (tussen 15.000 en 20.000 euro). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse verzorgingstehuizen verwaarlozen bejaarden

Britse verzorgingstehuizen verwaarlozen bejaarden

http://static2.hln.be/static/photo/2013/2/3/5/20131202121245/media_xll_6301580.jpg

Ruim 1.000 mensen die in Engeland en Wales in een verzorgingshuis woonden, zijn tussen 2003 en 2012 door ernstige uitdroging gestorven. Dat meldt The Daily Telegraph op basis van documenten die de Britse krant heeft ingezien na een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur.

Uit een analyse van het Britse bureau voor statistiek blijkt dat 1.158 ouderen stierven door uitdroging. Uithongering werd in het overlijdenscertificaat als doodsoorzaak van ruim 300 mensen genoemd, terwijl bijna 3.000 ouderen overleden als gevolg van ernstige vormen van doorliggen. De werkelijke cijfers liggen mogelijk hoger, omdat de overlijdens die in een ziekenhuis plaatsvonden niet zijn geanalyseerd.

De krant onderzocht de doodsoorzaken na een reeks incidenten in verzorgingshuizen.

"Hoe kunnen we onszelf beschaafd noemen als we mensen laten sterven van honger of dorst. Het is een grote schande dat we mensen geen basisverzorging bieden", oordeelt een woordvoerder van de Britse Alzheimervereniging.

"Het publiek zou diep verontwaardigd zijn als dieren op deze manier werden behandeld. We zouden hetzelfde mededogen moeten tonen als het gaat om de zorg van onze oudere geliefden", reageerde directeur Dot Gibson van de nationale vereniging van gepensioneerden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hasselts kraantjeswater is het lekkerst

Hasselts kraantjeswater is het lekkerst

http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/0/12/2/media_xl_4181672.jpg?20110513153027

Kraantjeswater uit de stad Hasselt zou het lekkerst zijn. Dat blijkt uit een peiling die door onderzoeksbureau Haystack werd uitgevoerd op vraag van Radio 1-programma 'Hautekiet'.

50 bewoners van zes centrumsteden kregen van elke stad een staal te proeven. Naast een score op tien moesten ze de verschillende glazen water ook rangschikken volgens hun smaak.

69 procent van de bevraagden gaf Hasselt een score boven zeven. Zo laat de Limburgse hoofdstad van de smaak Brussel (63 procent) en Gent (60 procent) ruimschoots achter zich.

Bovendien kwam Hasselt bij het rangschikken van de stalen het vaakst op de eerste plaats terecht. 38 procent van de bevraagden gaf Hasselt goud, Leuven deed het het minst goed met slechts 27 procent.


» Reageer (0)
01-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Irene Cara - Flashdance - What A Feeling

Irene Cara - Flashdance - What A Feeling

Klik op de foto om haar te beluisteren


Irene Cara, pseudoniem van Irene T. Escalera (New York City, 18 maart 1959) is een Amerikaanse zangeres en actrice. Begin jaren '80 scoorde ze twee wereldhits met titelsongs van de films Fame en Flashdance.

Al als kind stond Irene Cara in de schijnwerpers. Op de leeftijd van 5 maakte ze haar debuut op Broadway. Enkele jaren later had ze meerdere optredens op Broadway op haar naam staan en had ze opgetreden in een concert ter ere van Duke Ellington samen met onder meer Stevie Wonder, Sammy Davis Jr. en Roberta Flack.

Irene Cara debuteerde op het witte doek als Angela in de romantische thriller Aaron Loves Angela.

Irene Cara speelde Coco Hernandez in de enorm populaire film Fame (1980). In deze film zong ze zowel de titelsong Fame als het nummer Out There On My Own. Fame zou later, in 1983, een nummer 1-hit in Nederland worden. In de gelijknamige televisieserie werd de rol van Coco Hernandez vertolkt door Erica Gimpel.

Later in 1983 zong ze ook de titelsong van Flashdance, getiteld What a feeling. Dat nummer haalde datzelfde jaar in Nederland de 13e plaats van de Top 40. Voor dit nummer won ze een Grammy Award.

Tegenwoordig leeft Irene Cara grotendeels in de anonimiteit. Ze woont in Florida en treedt nu en dan nog op. Verder begeleidt ze een meidengroep, Hot Caramel.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man zegt eerlijk als rok je dik maakt

Man zegt eerlijk als rok je dik maakt


http://img828.imageshack.us/img828/1700/eerlijk.jpg

 

Als je écht wil weten of een kledingstuk je dik maakt, dan vraag je het beter aan je partner. Volgens een nieuwe studie zal hij sneller de waarheid zeggen dan je vriendinnen.

Een rondvraag bij zo'n 2.000 mensen toonde aan dat we op het gebied van mode-advies steeds eerlijker zijn voor onze wederhelft. Tegen vrienden zullen we onze kritische opmerkingen daarentegen veel vaker inslikken.

Maar liefst 94% van de ondervraagden zei dat ze altijd eerlijk hun mening geven over de outfit van hun partner. Degene die dat niet deden zeiden vooral bang te zijn om hun geliefde te kwetsen.

Daarentegen zei slechts 44% dat ze ook aan vrienden een eerlijk advies geven. Eén derde zwijgt om de gevoelens van hun vrienden te sparen. 10% bekende zelfs af en toe te liegen zodat hun vrienden er minder goed uitzagen dan zijzelf.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokters halen kiemende paardenbloem uit oor baby

Dokters halen kiemende paardenbloem uit oor baby

http://oi43.tinypic.com/2ztdf1j.jpg

In een ziekenhuis in Peking vielen dokters in opperste verbazing toen ze een kiemende paardenbloem ontdekten in de gehoorgang van een zestien maanden oud meisje. De oneigenlijke flora kon operatief verwijderd worden.

De baby had al vier maanden last van een oorsontsteking. Haar mama had wel 'iets' gezien in het oortje van haar spruit, maar ze kon 'het' er niet uit halen. Toen het ukje het niet meer hield van de pijn en onophoudelijk aan haar oor krabte, besloten de ouders medische hulp te zoeken.

In het ziekenhuis werd de onthutsende diagnose gesteld: er groeide een paardenbloem in het oor van de baby. De plant was al zowat 2 centimeter groot en had in de vochtige omgeving van het gehoorkanaal een ideale biotoop gevonden.

Een spoedoperatie drong zich op. "Door de druk die het plantje uitoefende was het risico op een inwendige bloeding te groot geworden", verduidelijkt dokter Gu Qinglong. Hoe de bloem in het oor van de baby is geraakt, is een raadsel. 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veertigste prijs voor 'The Broken Circle Breakdown' op filmfestival Estland

Veertigste prijs voor 'The Broken Circle Breakdown' op filmfestival Estland

Klik op de foto om de trailer te bekijken


De film 'The Broken Circle Breakdown' van Felix van Groeningen heeft zijn veertigste onderscheiding binnen. In Tallinn, de hoofdstad van Estland, won de film in de voorbije nacht de publieksprijs van het 17de Black Nights Film Festival. 'The Broken Circle Breakdown' is de Belgische inzending voor de Oscars en is ook een van de favorieten voor de European Film Awards.

Het Estse festival is een van de grootste filmfestivals in Noord-Europa. Er worden circa 250 speelfilms en documentaires getoond. Het festival trekt elk jaar meer dan 60.000 bezoekers. De publieksprijs is 2.000 euro waard.

Van Groeningens vierde speelfilm, met hoofdrollen voor Veerle Baetens, Johan Heldenbergh en Nell Cattrysse, ging in wereldpremière op het 39ste Film Fest Gent in 2012. Bij de veertig onderscheidingen die de film al won, zijn acht publieksprijzen.

De European Film Awards worden op 7 december uitgereikt. 'The Broken Circle Breakdown' is er genomineerd in de categorieën beste film, beste regisseur, beste scenario, beste acteur, beste actrice en prijs van het publiek. De film maakt ook kans op de LUX Prijs van het Europees Parlement, die op 11 december wordt uitgereikt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gary Moore - Still Got The Blues

Gary Moore - Still Got The Blues

Klik op de foto om hem te beluisteren

 

» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!