NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immuunsysteem van ernstig bedreigde Tasmaanse duivels valt nu zelf - met succes - kanker aan

Immuunsysteem van ernstig bedreigde Tasmaanse duivels valt nu zelf - met succes - kanker aan

https://images3.persgroep.net/rcs/41wpOQNL9TK0w7FF1ojCQ9my_V8/diocontent/75959811/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De ernstig bedreigde Tasmaanse duivels worden al meer dan 30 jaar geplaagd door een erg besmettelijke gelaatstumor. Maar nu blijkt dat het immuunsysteem van de dieren zo evolueert dat het zelf de ziekte kan bestrijden. Volgens een internationaal team van wetenschappers uit Australië, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Frankrijk, ziet de toekomst van de dieren er plots veel rooskleuriger uit.

De ziekte devil facial tumour disease (DFTD) werd voor het eerst vastgesteld in het noordoosten van Tasmanië in 1996. Sindsdien raakte bijna 95 procent van de dieren ermee besmet. Meer dan 90 procent van de populatie ging verloren. De ziekte verspreidt zich wanneer de duivels elkaar in het aangezicht bijten. Dat bijten is voor de dieren een manier om te socialiseren en dominantie af te dwingen. Na de beet vormt zich een vaste tumor rond de nek of het gezicht. De tumor is zo sterk dat hij het kaakbeen kan breken. Besmette dieren sterven na zes tot 24 maanden.

Op de koop toe werd in 2014 nog een tweede besmettelijke kanker (DFT2) ontdekte bij wilde populaties in het zuiden van Tasmanië.

Resistentie

De voorbije vijf à zes jaar hebben sommige Tasmaanse duivels echter een hogere tolerantie voor infecties en zelfs een betere resistentie ontwikkeld, zonder menselijke interventie. “Natuurlijke selectie probeert het probleem zelf op te lossen door de voorkeur te geven aan diegenen die de tumor kunnen overleven, dus we hebben vandaag meer hoop dan ooit tevoren”, zegt dr. Rodrigo Hamede van de Universiteit van Tasmanië.

Daarnaast stelde zijn team ook al 23 gevallen van tumorregressie vast, wat erop wijst dat de Tasmaanse duivels ook in staat zijn om te vechten tegen DFTD en ervan te herstellen.

Het DNA en de genetische kenmerken van de dieren hebben zich aangepast aan de besmettelijke kanker. Opvallend is dat dit bijzonder snel gebeurde: in amper zestien jaar tijd of slechts acht generaties van Tasmaanse duivels.

Zal ziekte helemaal verdwijnen?

“In het verleden beheerden we duivelpopulaties om uitroeiing te voorkomen. Nu gaan we geleidelijk over tot een adaptieve beheersstrategie, die de selectieve aanpassingen verbetert, zodat de duivels en DFTD uiteindelijk naast elkaar kunnen bestaan”, aldus dr. Hamede.

Het team van Hamede verzamelt al tien jaar informatie over de epidemie en werkte een reeks scenario’s uit voor de besmettingen van de duivels in het wild over de volgende 100 jaar. Volgens 57 procent van die scenario’s zal DFTD geleidelijk verdwijnen, in 22 procent van de scenario’s zullen de Tasmaanse duivels en de ziekte naast elkaar bestaan.

Beet is startpunt

“Onze huidige hypothese is dat het bijten niet alleen leidt tot de verspreiding van de tumoren, maar ook het startpunt ervan kan zijn”, licht Max Stammnitz, van de Universiteit van Cambridge, toe. “Als de littekenvorming bij de terugkerende wonden wordt onderbroken door een mutatie, kan dit kanker worden. Het geneest niet en vormt extern weefsel dat dan overdraagbaar kan worden.”

“Het is een constante wapenwedloop in de aanpassing tussen dieren en ziektes. We ontwikkelen resistentiemechanismen die ziekteverwekkers onder druk zetten om de infectie te verbeteren, “zegt Stammnitz. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Wekelijks fles wijn drinken net zo schadelijk als 10 sigaretten per week roken”

“Wekelijks fles wijn drinken net zo schadelijk als 10 sigaretten per week roken”

https://images4.persgroep.net/rcs/cn7oGraUGia2_JXYM9QDnxUUMQg/diocontent/144336711/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Britse onderzoekers van the Southampton University stelden vast dat het wekelijks drinken van een fles wijn net zo schadelijk is voor onze gezondheid als het roken van tien sigaretten per week. In beide gevallen is het risico op kanker even groot. Dat staat te lezen in het wetenschappelijke tijdschrift ‘BMC Public Health’.

“Niet-rokende mannen die elke week een fles wijn leegdrinken, verhogen het risico op kanker met 1 procent. Bij vrouwen is dat 1,4 procent”, zegt hoofdonderzoekster Theresa Hydes. Bij vrouwen was de alcoholinname gekoppeld aan een verhoogd risico op borstkanker en bij mannen was het gekoppeld aan maag-, darm- en leverkanker. 

Wie wekelijks drie flessen wijn leegdrinkt, loopt een nog groter risico op kanker. “In dat geval gaat het om 1,9 procent bij mannen en 3,6 procent bij vrouwen”, verduidelijkt de Britse wetenschapster. “Ter vergelijking: het risico op kanker is even groot bij mensen die wekelijks een fles wijn van 0,75 liter leegdrinken als bij mensen die per week tien sigaretten roken”.

Advies

Het Britse onderzoeksteam wil met de studie aantonen dat alcohol schadelijker is voor onze gezondheid dan we denken. “Mensen zijn er zich onvoldoende van bewust dat ook het drinken van alcohol het risico op kanker verhoogt”, meent Hydes. “Door de vergelijking met sigaretten te maken hopen we dat mensen ook meer gaan nadenken over de schadelijke gevolgen van alcohol.”

Volgens de Hoge Gezondheidsraad in België zijn tien eenheden alcohol per week de maximumhoeveelheid om de risico’s van alcohol te beperken. Zo’n eenheid staat gelijk aan een pintje bier van 25 cl of een glas wijn van 10 cl. Uit een eerder rapport, gepubliceerd door de Wereldgezondheidsorganisatie, blijkt dat Belgen stevige drinkers zijn. Belgen ouder dan vijftien jaar drinken volgens het rapport gemiddeld duizend pinten per jaar, omgerekend bijna twintig per week.

Kanttekening

Professor Minouk Schoemaker, onderzoekster aan The Institute of Cancer Research in Londen benadrukt dat het belangrijk is om “deze resultaten in hun context te bekijken”. Ze verduidelijkt dat het “moeilijk is om de effecten van alcohol en bijvoorbeeld sigarettenrook volledig in kaart te brengen”. “Ook hielden de onderzoekers geen rekening met hoelang iemand rookt of de tijd sinds iemand is gestopt met roken”, klinkt het. 

Het onderzoek was enkel gefocust op kanker en niet op andere veelvoorkomende ziektes bij stevige drinkers, zoals hart- en vaatziekten of leveraandoeningen. Bovendien gebruikten onderzoekers data uit 2004 en lieten ze andere factoren die kanker kunnen veroorzaken - zoals leeftijd, erfelijkheid, voeding en levensstijl - buiten beschouwing.  (br.hln)


» Reageer (0)
30-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andy raakte geheugen volledig kwijt na zijn auditie bij

Andy raakte geheugen volledig kwijt na zijn auditie bij ‘The Voice’: “Mijn jeugd, mijn talenkennis... Het is allemaal weg”

https://images3.persgroep.net/rcs/EYXGPVgTTUVvSf7OgeoPHeyD3ws/diocontent/144331582/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Z’n blind audition werd door Bart Peeters op applaus onthaald, maar daar herinnert Andy De Koker (42) zich helemaal niets meer van. Een week later kwam de ‘zingende carrossier’ zwaar ten val, met een ernstig hersentrauma tot gevolg. Toch treedt hij vanavond aan in de knock-outs van ‘The Voice’.

“Ik was op het werk een voertuig aan het coaten (van een deklaag voorzien, nvdr)”, begint Andy zijn ongelukkige relaas. “Ik wou de neerslag van de verfnevel wat afkuisen en stapte achterwaarts, maar ik was sneller dan verwacht bij de rand van de smeerput. Ik duikelde - met het hoofd naar voren - recht de put in, 2,5 meter diep.”

Pijnlijk.

Zeg dat wel. Instinctief heb ik mijn arm uitgestoken om m’n val te breken, maar daarbij is mijn hand overgeplooid op mijn arm, en mijn pols was volledig gebroken. Ik was bewusteloos en ben naar het ziekenhuis gebracht, maar daar weet ik niets meer van.

Je lijdt aan geheugenverlies.

Klopt, dat kwam een week na de operatie opzetten. Ik had al dagenlang hoofdpijn, en ineens werd ik vergeetachtig. Ik stond met de overbuurvrouw te praten en begon plots traag, en vervolgens totaal onverstaanbaar te praten. Dat vertelde ze me achteraf. Op de spoed constateerden ze een volledige fall-out. Een kortsluiting van de hersenen, zeg maar.

Dat klinkt zeer ernstig.

’t Is vooral erg beangstigend. De volgende morgen ben ik naast een vreemde wakker geworden, in een voor mij vreemd huis.

Je herkende je vrouw niet meer?

(schudt het hoofd) Ik wist zelfs niet meer wat koffie was. Mijn vrouw en ik hebben elkaar de maanden erna helemaal opnieuw moeten leren kennen. Ze heeft me fotoalbums en filmpjes van ons getoond. Het was echt ­aftasten. En omdat mijn persoonlijkheid veranderd was, botste het in het begin zelfs regelmatig.

Dat klinkt bijna als ‘Blind Getrouwd’, waar twee mensen die elkaar niet kennen in de echt worden verbonden.

Awel, daar kan je het mee vergelijken. Alleen hebben die nog de keuze om te zeggen: nee, toch maar niet. (lacht) Maar het is allemaal goed gekomen hoor, het klikt weer helemáál tussen mij en mijn vrouw. Ze zegt zelfs dat ik op vele vlakken verbeterd ben! (knipoogt) Weet je, mensen zeggen soms dat ze alles willen vergeten om met een propere lei te beginnen. Ik weet nu: zo simpel is dat niet. Ook mijn dochter heb ik opnieuw moeten leren kennen.

Je wist dus ook niet meer dat je een succesvolle blind audition had gedaan bij ‘The Voice’?

Nee, dat was totaal uit mijn herinnering gewist. Mijn vrouw heeft het me moeten uitleggen. Ik herkende zelfs Bart Peeters niet, toen ik hem terugzag in de studio.

Hoe reageerde Bart?

Enorm geschrokken natuurlijk. Maar hij en de rest van de ploeg hebben mij heel goed opgevangen. Ik wou ze niet in de steek laten, uit schuldgevoel vooral. Maar de liefde voor muziek heb ik pas na een tijdje teruggevonden. Toch heb ik doorgebeten, al was het de hel om de tekst van mijn liedje uit het hoofd te leren.

Mag jij geen spiekbriefje ­gebruiken?

Dat zouden ze waarschijnlijk wel toelaten. Maar zoiets kan je bij de knock-outs niet ­maken, vind ik. Ik ben een perfectionist, hé.

Is je passie voor muziek al ­helemaal terug?

Ja, ik ben met mijn groep Judged een full-cd aan het opnemen, met poprock. Het is de bedoeling die dit najaar voor te stellen. Vroeger was ik een echte rockfan. Tegenwoordig luister ik al eens graag naar een klassieke zender, en jazz vind ik nu geweldig. Raar toch hoe dat allemaal veranderd is. Ik ben ook mijn talenkennis kwijt. Ik sprak behalve Nederlands ook Spaans, Frans, Engels en een beetje Duits. Alleen het Engels is intussen weer bijna op niveau.

Nu nog je geheugen helemaal terugkrijgen. Weten de dokters wanneer dat terugkomt?

Nee, ze kunnen mij niets beloven. Bij mijn val heeft een deel van mijn hersenen zich afgesloten, zeggen ze. ‘Het is maar de kunst om te ontdekken hoe we jouw box weer open krijgen’, vertelde een specialist me. Waarschijnlijk is het ook een combinatie van factoren, want het is niet de eerste keer dat ik in coma heb gelegen of helemaal verhakkeld was. Ik had naar het schijnt niet zo’n gelukkige jeugd, met een agressieve vader die nogal sadistisch was. Maar dat weet ik dus niet meer.  (br.hln)


» Reageer (0)
28-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met deze 5 verrassende bezigheden verbrand je evenveel calorieën als met lopen

Met deze 5 verrassende bezigheden verbrand je evenveel calorieën als met lopen

https://images2.persgroep.net/rcs/OiscWDK-wbwonUK8XToG7Vk9beU/diocontent/144289555/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Goed nieuws voor de niet zo sportievelingen onder ons. Met deze ietwat bizarre manieren verbrand je ook de nodige calorieën zonder dat je je sportschoeisel moet bovenhalen. Geen dank!

Een warm bad nemen: 140 calorieën

Uit een onderzoek van de Universiteit van Loughborough blijkt dat een uur lang baden in heet water ervoor zorgt dat je 140 calorieën verbrandt, wat overeenkomt met een halfuurtje wandelen. Daarnaast zou een warm bad nemen dezelfde positieve effecten hebben op ontstekingen en je bloedsuikerspiegel als beweging.

Friemelen: 350 calorieën per dag

Er bestaan twee types mensen: zij die heel de dag door zenuwachtig liggen te wiebelen en te friemelen, en anderen die daar een bloedhekel aan hebben. Behoor jij tot de eerste groep? Buiten dat je je collega misschien ergert, helpt het je wel om af te vallen. Meerdere studies hebben immers aangetoond dat friemelen gedurende dag 10 keer meer calorieën verbrandt dan gewoon stilzitten. Uit een studie uit 2005 bleek het zelfs om 350 extra calorieën te gaan per dag, genoeg om 13 tot 18 kilogram per jaar te verliezen.

Groene thee drinken: 183 calorieën per dag

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar thee drinken helpt wel degelijk om af te vallen. Uit een studie bij obese Thaise mannen bleek namelijk dat mannen die groene thee drinken gemiddeld 183 calorieën meer verbranden dan die die dat niet doen. Experts wijten het gewichtsverlies aan de polyfenolen in thee. Die zijn rijk aan antioxidanten en kunnen je lichaam helpen makkelijker vet af te breken. Weet wel: 1 theetje voor het slapengaan volstaat niet, je zou 3 tot 8 glazen per dag moeten drinken om resultaat te zien.

Een bezoekje aan de sauna: 200 à 600 calorieën per halfuur

Net zoals een warm bad nemen, kunnen infraroodsauna’s en zweethutten je helpen meer calorieën te verbranden. Volgens sommigen zou je met een saunasessie van 45 minuten zelfs evenveel calorieën verbranden als met 5 à 7 kilometer joggen. Maar voordat je je sportabonnement inruilt voor een 10-beurtenkaart bij de wellness, moet je wel weten dat er weinig wetenschappelijke studies bestaan die die claims bevestigen. Met zweten verlies je immers vooral vocht, geen vet. Maar baat het niet, dan schaadt het niet!

Je huis schoonmaken: 100 calorieën per uur

De vloer dweilen, de vaatwasser inladen, strijken, de badkamer schrobben: ze zijn misschien niet de meest ontspannende maar wel de efficiëntste manieren om calorieën te verbranden. Zo zou je met een uurtje afwassen ongeveer 100 calorieën verbranden en je badkamer schoonmaken zou overeen komen met een halfuurtje wandelen. Let er wel op dat je je inspanningen niet overschat. Een onderzoek uit 2013 toonde namelijk aan dat mensen die huishoudelijk werk als onderdeel van hun trainingsroutine beschouwen over het algemeen meer wegen dan degenen die dat niet deden. Voldoende beweging en ook de bijhorende tripjes naar de sportschool zijn dus nog altijd een must, maar je komt tenminste wel thuis in een opgeruimd huis. (br.hln)


» Reageer (1)
27-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebiologeerd: waarom we het zo koud hebben als we koortsig zijn

Gebiologeerd: waarom we het zo koud hebben als we koortsig zijn

https://images3.persgroep.net/rcs/dGrjdZYZ1ITLnZY3UywerrIlr_U/diocontent/144262592/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Iedereen die ooit al eens een griepje te pakken had, weet dat koorts niet zozeer ongemakkelijk is omdat je het warm hebt. Integendeel zelfs: het is lastig omdat je het plots ijskoud krijgt. Je krijgt kippenvel, er lopen rillingen over je lijf en zelfs al duik je diep onder de dekens, je lijkt het maar niet warm te krijgen.

Koorts, ook wel pyrexie genaamd, is een verhoging van de normale kerntemperatuur van je lichaam. Meestal wordt koorts geassocieerd met infecties, maar koorts kan ook voorkomen bij auto-immuunziekten, kanker, reacties op bepaalde medicijnen en zelfs bloedklonters. Koorts is niet het directe gevolg van deze aandoeningen, maar eerder een gevolg van het activeren van de ontstekingsroutes van het lichaam. Een belangrijk onderdeel van deze inflammatoire reactie is een groep moleculen in het lichaam die purgeren worden genoemd. Deze moleculen interageren met de hypothalamus, een onderdeel van de hersenen dat een cruciale rol speelt bij onze temperatuurregeling, om zo koorts te veroorzaken.

De hypothalamus fungeert als de thermostaat van ons lichaam. Wanneer hij wordt geactiveerd door pyrogenen, vertelt hij ons lichaam om warmte te genereren door rillingen, kippenvel en vernauwingen van de bloedvaten dichtbij het huidoppervlak te veroorzaken. Hij veroorzaakt zelfs een subjectief gevoel van kou, wat ervoor zorgt dat we instinctmatig de warmte gaan opzoeken, door bijvoorbeeld wat dieper onder ons donsdeken te kruipen.

Al deze reacties zijn normaal wanneer onze lichaamstemperatuur onder z’n gebruikelijke pijl zakt, zoals dat bijvoorbeeld gebeurt bij koud weer. Wanneer we koorts hebben is dat echter allesbehalve normaal, omdat de hypothalamus het lichaam zijn temperatuur doet verhogen tot ver boven het normale punt.

Wanneer de pyrogenen plots uit onze bloedbaan verdwijnen (dit gebeurt bij koortsaanvallen), voelt de hypothalamus plots aan dat ons lichaam het veel te warm heeft. Hij zal vervolgens signalen versturen om afkoelingsmechanismen in gang te zetten. Dat is meteen ook de reden waarom je plots erg begint te zweten wanneer de koorts ‘breekt’. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koen Wauters en Valerie zetten hun ‘oude’ woonst te koop

Koen Wauters en Valerie zetten hun ‘oude’ woonst te koop

https://images3.persgroep.net/rcs/SrsJJaTOZPDuXzTBtG2FppqWV18/diocontent/144219547/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Afgelopen zomer verhuisden Koen Wauters (51) en zijn vrouw Valerie De Booser (39) samen met hun kinderen Zita (14) en Nono (12) van het Antwerpse Heffen naar de groene Gentse rand. Nu ze helemaal gesetteld zijn, staat hun ‘oude’ woonst in Heffen te koop.

Vijftien jaar lang woonden Koen en co in de buurt van Mechelen, maar afgelopen zomer zeiden ze vaarwel tegen de regio en trokken ze naar de roots van Valerie. In een groene deelgemeente van Gent vond het viertal naast een nieuwe thuis ook een nieuwe start. “Het is een logische volgende stap. Nono gaat in september naar het eerste middelbaar en Zita wil een nieuwe studierichting volgen waarvoor ze sowieso van school zal moeten veranderen. ’t Was dus nu of nooit”, vertelden Koen en Valerie afgelopen zomer toen hun verhuisplannen bekendraakten.

32.003 m²

Nu de verhuisdozen - waarschijnlijk - allemaal zijn uitgepakt en iedereen zijn plaats in de nieuwe woonst gevonden heeft, was het tijd om het hoofdstuk Heffen helemaal af te sluiten. De woning waarin Koen en Valerie tot afgelopen zomer woonden, staat sinds kort te koop. Het exclusieve en unieke landhuis, zoals de woning op de immosite genoemd wordt, telt een perceeloppervlakte van 32.003 m², vijf slaapkamers en evenveel badkamers. “Een wandeling door de tuin leidt u langs de architecturaal aangelegde bloemperken, zomerterrassen, zithoeken en vijvers. De prachtige natuur en oude bomen omringen het landhuis en zijn te bewonderen vanuit alle vertrekken”

Oase van rust

Ook de ligging is volgens de makelaar uitermate ideaal. “Dit landgoed is ideaal gelegen in de deelgemeente Heffen bij Mechelen. Het is er een oase van rust en privacy, en toch is het slechts 7 km van de stad Mechelen verwijderd. Het domein is 5 minuten verwijderd van de E19 en A12, dus centraal tussen Antwerpen en Brussel.” Dat de woning naast vijf luxueuze slaapkamers ook evenveel badkamers telt die voorzien zijn van alle accommodaties, wordt ook als pluspunt aangegeven. “Het zorgt voor het nodige comfort en de privacy van elke bewoner”. Ook voor feestjes is het landgoed de perfecte uitvalsbasis. “Een oprijlaan langs de oude dreef zorgt voor een imposant entree. Alle voertuigen kunnen binnen het domein parkeren, en er zijn geen buren of omwonenden die hiervan hinder kunnen ondervinden”, klinkt het nog. 

Prijskaartje

Klinkt allemaal erg veelbelovend natuurlijk, en dan rest alleen de vraagprijs van dit alles. Daarop moeten we u echter het antwoord schuldig blijven; die is enkel op aanvraag te verkrijgen. Dat de woonst alvast de aandacht trekt, mag duidelijk zijn. Sinds het wordt aangeboden op de immosite, werd het al meer dan 5.400 keer bekeken. (br.hln)


» Reageer (0)
26-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Daens’-musical gaat op 21 februari in première

‘Daens’-musical gaat op 21 februari in première (en ‘40-45’ wordt nog maar eens verlengd)

https://images0.persgroep.net/rcs/MlqvWMGzubJvbC4_8sl6CXnlqU0/diocontent/120482537/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Studio 100 heeft groot nieuws. De hernieuwde musical ‘Daens’ zal vanaf 21 februari 2020 in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs te zien zijn.

Onlangs raakte al bekend dat de hoofdrol in de musical weggelegd is voor Peter Van de Velde, die momenteel ook te zien is als vader van de twee hoofdrolspelers in ‘40-45’. En ook over die musical is er nieuws: Studio 100 kondigde zonet aan dat de voorstellingen ‘40-45’ verlengd worden tot en met 17 mei 2020. De spektakelmusical lokte tot nu toe al 600.000 kijklustigen.

Beide musicals zullen dus in dezelfde periode te zien zijn. Maar hoe gaat dan dan praktisch in zijn werk? “Er wordt afwisselend twee weken ‘Daens’ en twee weken ‘40-45’ gespeeld. Ook het ensemble van ‘Daens’ zal hetzelfde zijn als dat van ‘40-45’, enkel de hoofdcast zal anders zijn”, klinkt het bij Studio 100. Wie naast Peter Van de Velde te zien zal zijn in ‘Daens’ wordt later vandaag bekendgemaakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoveel kost de zwangerschapsgarderobe van Meghan Markle

Zoveel kost de zwangerschapsgarderobe van Meghan Markle

https://images4.persgroep.net/rcs/PBpsD32DDolWNbWjz3Q-W55ZjNI/diocontent/143242255/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Positiekledij? Daar zal je de hertogin van Sussex niet snel in zien rond paraderen. Meghan Markle is hoogzwanger maar aan haar kleerkast zal je dat niet merken: ze is nog steeds vaste klant bij Dior en Valentino en loopt rond op torenhoge hakken. 

Meghan’s zwangerschapsgarderobe volgen is een van de favoriete bezigheden van menig modeblog en magazine. Maar aan haar looks hangt een stevig prijskaartje, wat wel te verwachten was, want de hertogin heeft nu eenmaal een dure smaak. Maar goed. Volgens webshop Love the Sales zou de volledige zwangerschapsgarderobe van de prinses zo’n 500.000 dollar kosten (441.718 euro). 

Markle’s liefde voor designermerken begon wanneer ze nog voor de Amerikaanse serie Suits werkte. Haar schoonzus Kate daarentegen kiest volgens experts sneller voor simpele stuks omdat dat er door haar ouders zo werd ingepeperd. Daarnaast verklapt de webshop nog meer interessante weetjes. Zo zou de meest geliefde jurk van de zwangere hertogin het zwarte exemplaar van Givenchy zijn.

En het ‘Meghan Markle Effect’ slaat aan. Mensen gaan massaal op zoek naar haar favoriete stuks en naar goede koopjes voor de peperdure merken die bij de hertogin in de smaak vallen. Volgens de site zouden de zoekresultaten voor Karen Gee en Outland Denim bijvoorbeeld met 5.800% en 3.900% gestegen zijn nadat ze iets van hen droeg.(br.hln)


» Reageer (0)
24-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijd vliegt écht als je ouder wordt

De tijd vliegt écht als je ouder wordt

https://images4.persgroep.net/rcs/ZfknnJqMl6Ksr7ht768ASNRmjU4/diocontent/144037793/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Als kind leken de dagen op school wel een eeuwigheid te duren. Nu lijkt het alsof het weekend in een vingerknip gepasseerd is. Hoe komt dat eigenlijk? Waarom gaat de tijd precies sneller als we ouder worden? 

“Tijd”, schrijft de dichter Gerrit Krol ergens, “is een kettinkje dat je om je vinger slingert. Maar waarom slingert dat kettinkje steeds sneller?” Niet alleen dichters, maar ook wetenschappers hebben zich over de vraag gebogen waarom de tijd steeds sneller lijkt voort te jakkeren. Waaronder professor Adrian Bejan van de Duke University.

“Mensen zijn vaak verbaasd als ze nadenken over de ‘goeie ouwe tijd’. De dagen uit hun jeugd leken wel eeuwig te duren”, zo begint Bejan zijn uitleg in het wetenschappelijke blad European Review. “Dat wil niet zeggen dat die ervaringen dieper of betekenisvoller waren. Ze werden gewoon sneller verwerkt.” 

Ouder, complexer en trager

Hoe ouder je wordt, hoe meer fysieke veranderingen er plaatsvinden in je lichaam. Ook je zenuwstelsel en je neuronen verouderen en worden complexer, zo redeneert de professor. Het gevolg: als je een signaal binnenkrijgt, moet dat een langere weg afleggen. Én die ‘weg’ wordt slechter naarmate je leeftijd vordert. 

Dat zorgt er allemaal voor dat je beelden trager gaat verwerken als je ouder wordt. Bejan haalt als bewijs aan dat de ogen van baby’s en kinderen veel vaker bewegen dan die van volwassenen. Dat komt omdat baby’s de beelden sneller verwerken, waardoor ze dus meer informatie verzamelen. 

Op exact dezelfde tijd gaan oudere mensen dus minder nieuwe beelden opnemen. Daardoor lijkt de tijd sneller te gaan. Andersom geldt dat de dagen in je jeugd trager verliepen omdat je als kind simpelweg meer informatie verwerkte. Kortom: “Time flies als je ouder bent. Niet omdat een of andere biologische wekker sneller tikt, maar wel omdat je beelden anders waarneemt”, zo vat Bejan het samen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderij in Amerikaans museum blijkt echte Van Gogh

Schilderij in Amerikaans museum blijkt echte Van Gogh

https://images3.persgroep.net/rcs/ZHZ20FLykguNOI_pN0qfA76WR2U/diocontent/144000239/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een schilderij in het museum Wadsworth Atheneum in de Amerikaanse stad Hartford blijkt inderdaad te zijn geschilderd door Vincent van Gogh. Het gaat om ‘Vaas met klaprozen’ uit 1886. Er bestond al tientallen jaren twijfel of het werk van de hand van de Nederlandse schilder was. Experts van het Van Gogh Museum in Amsterdam hebben nu de echtheid vastgesteld.

Volgens de deskundigen past ‘Vaas met klaprozen’ in een serie werken die Van Gogh maakte kort nadat hij in Parijs was gearriveerd, in de lente van 1886. Hij schilderde daar vooral bloemen (‘kleurenstudies’), omdat hij geen geld had om menselijke modellen te betalen.

Het Amerikaanse museum kreeg het olieverfschilderij in 1957 uit de nalatenschap van de Amerikaanse schrijver en kunstverzamelaar Anne Parrish. Nu de echtheid is vastgesteld, is het de tweede Van Gogh die het museum bezit. Het andere werk betreft een zelfportret.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 makkelijke manieren om je kind meer fruit en groenten te laten eten

5 makkelijke manieren om je kind meer fruit en groenten te laten eten

https://images3.persgroep.net/rcs/abyNKCd3gMUB_hjPhMgIGAmqp4I/diocontent/143978645/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Klinkt ‘Néé mama, ik lust geen broccoli!’ je bekend in de oren en ben je de eeuwige discussies tussen jou en je kinderen aan de keukentafel ook meer dan beu? Dankzij deze 5 tips is de kans groot dat ze niet eens beséffen dat ze gezond aan het eten zijn. 

1. Vervang spaghetti door courgetti

Of andere groentespaghetti. Serveer met bolognaise- of andere saus en eventueel wat geraspte kaas. De kans is groot dat je zoon of dochter het verschil niet eens opmerkt.

2. Laat je kind zijn of haar eigen smoothie maken

Roep één ochtend per week uit tot smoothie-ochtend en laat je kind zélf kiezen welk fruit er in zijn of haar smoothie mag.

3. Maak frietjes van zoete aardappel

Kinderen houden van frietjes. Vervang ze af en toe door frietjes van zoete aardappel, die je klaarmaakt in de oven. Wil je nog een stapje verder gaan? Maak dan ook guacamole en laat je kind hun frietjes daarin dippen. Een heerlijke en gezonde combinatie!

4. Wees creatief met bloemkool

Bloemkoolpuree, bloemkoolrijst, een pizzabodem gemaakt van bloemkool ... Je merkt het al: deze groente is heel veelzijdig en dus makkelijk in de maaltijden van je kind te sneaken.

5. Kies voor klein

Groter is niet altijd beter, en al zéker niet als het om groenten gaat. Maak je spaghettisaus met wortelen, paprika’s, courgette en champignons? Als je ze extra fijn snijdt, zullen je kinderen er véél minder op tegen hebben. Ook kan je aan veel andere gerechten, zoals omeletten, fijngesneden groenten toevoegen. (br.hln)


» Reageer (0)
23-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bagagecontrole haalt levende orang-oetan uit reiskoffer

Bagagecontrole haalt levende orang-oetan uit reiskoffer

https://images3.persgroep.net/rcs/X28934O-ZObmMsl9RUvidpZf4Ro/diocontent/144021012/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een Rus is vrijdag op de luchthaven van Bali opgepakt toen hij probeerde om met een levende orang-oetan voorbij de bagagecontrole te raken. De aap was verdoofd en zat gewoon in een reiskoffer, maakte de politie vandaag bekend.

Andrei Zhestkov (27) stond op het punt om terug te keren naar Rusland na een vakantie op het Indonesische eiland. De agenten haalden de twee jaar oude mannelijke orang-oetan uit de koffer. Deze was te slapen gelegd in een mand van rotan.

De toerist gaf de aap allergiemedicatie om hem in slaap te krijgen. Agenten troffen in de reiskoffer zulke pillen aan. De Russische twintiger verklaarde dat hij de aap cadeau had gekregen van een vriend, eveneens een Russische toerist. Hij zou het beest voor 3.000 dollar (bijna 2.700 euro) hebben gekocht op een markt in Java. De vriend die al eerder terugvloog, zou Zhestkov ervan hebben overtuigd om het dier mee te smokkelen naar Rusland. 

 Zhestkov riskeert een celstraf die kan oplopen tot vijf jaar. In zijn bagage stak ook babyvoeding die hij de aap wou toedienen. De orang-oetan geldt als een bedreigde diersoort.  (br.hln)


» Reageer (0)
22-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldwaterdag: gemakkelijke manieren om water te besparen

Wereldwaterdag: gemakkelijke manieren om water te besparen

https://images4.persgroep.net/rcs/5JOPYl0mse5_KWK6j1S8oMzI5qM/diocontent/143900550/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Meer dan de helft van de Vlamingen (51,8%) maakt zich zorgen om een mogelijke waterschaarste in de toekomst. Dit blijkt uit een onderzoek dat de ontwikkelingsorganisatie Join For Water liet uitvoeren bij 1.000 Vlamingen naar aanleiding van de internationale Wereldwaterdag die vandaag plaatsvindt. Hoe je zelf op een makkelijke manier water bespaart, leggen we je hier uit.

Tellen we ons direct of zichtbaar en indirect waterverbruik samen, dan verbruikt elke Vlaming 7.400 liter water per dag. Dit is 4.000 liter water meer dan het wereldwijde gemiddelde. Natuurlijk hoef je niet direct te stoppen met douches te nemen of in bad te gaan. Maar als iedereen een kleine inspanning doet, komen we al een heel eind. 

1. Koop ecologische jeans

Voor het maken van 1 jeansbroek is naar schatting zo’n 8.500 liter water nodig. Intens veel en vooral niet nodig. Er zijn namelijk genoeg jeansmerken zoals het Belgische Atelier Noterman die ecologische broeken verkopen waarvoor honderden liters minder water zijn gebruikt. Zelfs ketens als Primark en Weekday hebben tegenwoordig ecologische jeansbroeken in hun collectie zitten. Het hoeft dus niet eens duur te zijn.

2. Douch niet elke dag

“Ideaal is het niet om elke dag je haar te wassen. Te vaak wassen leidt namelijk tot veel elektriciteit in het haar, en het betekent dat je ook vaker met de haardroger, stijl- of krultang in de weer bent. En dat veroorzaakt dan weer brozere puntjes. Laat er minstens één dag tussen, twee is nog beter,” aldus BV-kapper Jochen Vanhoudt. En ook je lichaam elke dag wassen is niet nodig. Dermatologen stellen zelfs dat het niet goed is, want het kan zorgen voor uitdroging en irritatie van de huid. Laat er dus een wasdag tussen en fris je enkel op met een washandje aan de wastafel. 

3. Afwassen zoals in de jaren 50

Vul je pombak of een grote pot met warm water en zeep en was daarmee al je vuil servies af. Spoel kort even af onder de kraan of vul dezelfde pot met proper water. Alles om niet de hele tijd je kraan te moeten laten lopen. 

4. Desinfecterende handgel

Je handen wassen met water en zeep is en blijft belangrijk, maar het hoeft geen 10 keer per dag. Een flesje desinfecterende handgel is ideaal voor tussendoor.

5. Vang regenwater op

We gebruiken heel wat leidingwater voor zaken waarvoor je net zo goed regenwater kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan je koertje lenteklaar maken, de bloemen water geven of de auto wassen. Gelukkig regent het best vaak in ons landje en kun je makkelijk enkele emmers vullen. (br.hln)


» Reageer (0)
20-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebiologeerd: waarom je eten zo slecht smaakt nadat je je tanden poetst

Gebiologeerd: waarom je eten zo slecht smaakt nadat je je tanden poetst

https://images4.persgroep.net/rcs/QsbkufxkeLUWrdQUy2FD3Cpq9oY/diocontent/143809773/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Geen idee waarom we ons dit afvragen? Ga snel even je tanden poetsen en neem vervolgens een slokje van eender welke drank (behalve water). Verschrikkelijk smaakje, niet? Maar hoe komt het eigenlijk dat alles wat je eet of drinkt zo vreselijk smaakt na het poetsen van je tanden?

Je kunt natriumlaurethsulfaat, ook bekend als natriumlaurylether sulfaat (SLES) of natriumlaurylsulfaat (SLS), bedanken voor het verpesten van je drankje. Beide chemicaliën zijn surfactanten, stoffen die worden toegevoegd aan tandpasta om schuim te creëren en de pasta gemakkelijker te verspreiden in je mond. Ze zijn tevens ook belangrijke ingrediënten in wasmiddelen, wasverzachters, verf, laxeermiddelen en insecticiden.

Hoewel surfactanten (ook wel oppervlakteactieve stoffen genoemd) het poetsen van onze tanden een stuk makkelijker maken, doen ze veel meer dan alleen maar schuim creëren. Zowel SLES als SLS knoeien op twee verschillende manieren met onze smaakpapillen. Ten eerste onderdrukken ze de receptoren van onze smaakpapillen die zoetheid waarnemen, waardoor we tijdelijk niet meer in staat zijn de zoete smaak van eten en drinken op te nemen. Daarnaast breken ze ook de fosfolipiden op onze tong af. Deze vetmoleculen remmen onze receptoren voor bittere smaken af, waardoor deze niet zo - wel ja - bitter smaken. Wanneer deze fosfolipiden worden afgebroken door de oppervlakteactieve stoffen in tandpasta, worden bittere smaken net versterkt.

Dat verklaart meteen ook waarom alle voeding zo slecht smaakt nadat je je tanden gepoetst hebt. Alles wat je naar binnen werkt na een uitgebreide poetsbeurt verliest z’n zoete ondertoon en smaakt bitterder dan het normaal zou doen. Gelukkig zijn er twee oplossingen voor dit probleem. De meest logische is om gewoon een tijdje te wachten voor je weer iets eet na het tandenpoetsen, een andere optie is om een tandpasta te kopen die geen SLES of SLS bevat.  (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selah Sue bevallen van tweede kindje

Selah Sue bevallen van tweede kindje

https://images1.persgroep.net/rcs/dSGT9py78GNszbGBPStuWqm6Ns8/diocontent/113287815/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Heuglijk nieuws ten huize Selah Sue (29). De singer-songwriter is bevallen van haar tweede kindje. De jongen kreeg de naam Mingus.

Selah Sue, wiens echte naam Sanne Putseys is, maakte het nieuws zelf bekend via Instagram. Daar deelde de zangeres een foto van haar zoontje Seth met Mingus in zijn armen. “Gelukkige verjaardag voor jullie allebei”, schrijft Sanne erbij, wat ons doet vermoeden dat Mingus en Seth, die net 2 geworden is, hun geboortedag delen.

Voor Joachim, de vriend van de zangeres, is Mingus zijn vierde kind. Hij heeft al twee kinderen uit een eerdere relatie.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen verbiedt vuurwerk, tenzij gemeenten aparte toelating geven: “Dierenwelzijn gaat voor”

Vlaanderen verbiedt vuurwerk, tenzij gemeenten aparte toelating geven: “Dierenwelzijn gaat voor”

https://images1.persgroep.net/rcs/0LmQsU9UJ-V2ougiqcaY6uOnWUI/diocontent/138819389/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vlaanderen gaat het afsteken van vuurwerk overal verbieden. Parlementsleden van meerderheid en oppositie dienen daarvoor een gezamenlijk voorstel van decreet in, op initiatief van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). De nieuwe regels moeten ongelukken met bange dieren vermijden. Gemeenten kunnen wel afwijken van de algemene regel en vuurwerk toch toelaten, maar dan enkel op bepaalde plaatsen en momenten.

Momenteel is vuurwerk in Vlaanderen toegelaten, tenzij de gemeente het verbiedt. Iets minder dan 40 gemeenten hebben zo’n totaalverbod, in 103 andere is toestemming van het gemeentebestuur nodig. Maar omdat die regels zo diffuus en weinig bekend zijn, steken mensen eigenlijk nagenoeg overal in Vlaanderen zeker in de eindejaarsperiode massaal vuurwerk af. Dat leidt elk jaar tot incidenten met paniekerige dieren, soms met zware verwondingen en het overlijden tot gevolg.

Om dat in de toekomst te vermijden, past Vlaanderen de regels aan. In het voorstel van decreet van parlementsleden Sofie Joosen (N-VA), Dirk de Kort (CD&V), Gwenny De Vroe (Open Vld), Els Robeyns (sp.a) en Bart Caron (Groen) wordt de redenering omgedraaid en komt er een totaalverbod op vuurwerk. Gemeentebesturen kunnen daar wel van afwijken en het toch toelaten, maar dan wel enkel op bepaalde plaatsen en momenten. Het verbod geldt trouwens ook voor voetzoekers, wensballonnen en carbuurkanonnen.

Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts reageert tevreden. “Ik krijg elk jaar tientallen mails binnen met verhalen en foto’s van dieren die gewond zijn geraakt, of zijn gestorven. Er was veel onduidelijkheid waardoor iedereen ervan uitging dat vuurwerk altijd en overal toegelaten was. We draaien de logica nu om: in de praktijk zullen de lokale besturen terughoudend zijn en vuurwerk beperken tot welbepaalde plaatsen en goedgekozen momenten”, meent Weyts.

Een concrete datum voor de inwerkingtreding is er nog niet, al gaat minister Weyts er wel van uit dat het decreet nog voor het reces in plenaire kan worden goedgekeurd. In dat geval treedt het nog dit jaar in werking, na de publicatie in het staatsblad.

De gemeentebesturen krijgen dan ook de mogelijkheid om overtreders beter te kunnen sanctioneren. Daarover wordt nog een hoorzitting georganiseerd in Commissie, met vertegenwoordigers van brandweer, politie en de vuurwerksector.

In de toekomst kan het decreet nog aangevuld worden met bepalingen rond geluidsarm vuurwerk, zei Groen-parlementslid Bart Caron. Maar de technologie daarvoor staat nu nog niet helemaal op punt. (br.hln)


» Reageer (0)
19-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de leeftijd waarop vrouwen op hun moeders beginnen lijken

Dit is de leeftijd waarop vrouwen op hun moeders beginnen lijken

https://images2.persgroep.net/rcs/PySXTe3pCEcBcqIAYJf9GYDkadk/diocontent/143692739/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Betrap jij jezelf erop dat je steeds meer de levensvisie van je ouders begint te delen? Dan heeft dat vast iets met je leeftijd te maken, zo blijkt uit onderzoek.

Vrouwen beginnen op hun moeders te lijken wanneer ze de leeftijd van 33 jaar bereiken, dat blijkt uit nieuw onderzoek. Mannen veranderen dan weer in hun vader vanaf het moment dat ze 34 worden.

Dochters zijn volgens het onderzoek voorgeprogrammeerd om dezelfde levensvisie en smaak als hun moeder over te nemen in de eerste paar jaar na de geboorte van hun eerste kind. Uit het onderzoek, gedaan bij meer dan 2.000 mannen en vrouwen, blijkt dat vrouwen gemiddeld op hun 33ste stoppen met rebelleren tegen hun moeders, en in plaats daarvan hun levensvisie al dan niet bewust overnemen.

Volgens onderzoeker Julian De Silva veranderen we allemaal in onze moeder of vader op een bepaald moment in ons leven. “En dat is iets dat we moeten vieren. Zelf ouder worden van een kind is vaak de trigger, maar andere factoren spelen natuurlijk ook een rol.”

“Ook fysiek beginnen we naarmate we ouder worden steeds vaker op onze ouders te lijken. Meteen ook een extra reden waarom we ons zoals hen beginnen te gedragen”, besluit De Silva.   (br.hln)


» Reageer (0)
18-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand wil de Porsche van Johnny Hallyday kopen

Niemand wil de Porsche van Johnny Hallyday kopen

https://images3.persgroep.net/rcs/7j9ZwYpW7nIt3_MnywINp3fIiR8/diocontent/134202546/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Porsche die ooit toebehoorde aan de Frans-Belgische oerrocker Johnny Hallyday vindt geen nieuwe koper. De wagen stond gisteren op een veiling in Parijs, maar kreeg onvoldoende biedingen. Dat zegt nieuwszender BFMTV. 

Hallyday was in 1991 de eerste eigenaar van de Porsche 928 S4 GT, die voorzien is van een V8-motor en 330 pk. Men hoopte op een opbrengst van 90.000 tot 110.000 euro, maar de auto haalde niet eens het minimum. 

Vorig jaar vond Hallyday zijn rode Ferrari 512 TR met 428 pk, die in de jaren negentig aan de zanger toebehoorde, wel een nieuwe eigenaar. De koper betaalde 240.000 euro inclusief kosten, twee keer zoveel als eerst geschat. (br.hln)


» Reageer (0)
17-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.West-Vlaamse prijsduif Armando geveild voor meer dan 1 miljoen euro

West-Vlaamse prijsduif Armando geveild voor meer dan 1 miljoen euro

https://images3.persgroep.net/rcs/O29wkqSCPiL3VKU8EXsspdbMHxs/diocontent/143075361/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Belgische duif Armando is geveild voor 1.252.000 euro. Het vorige record voor een duif uit Europa stond op 400.000 euro. Armando heeft dus drie keer zoveel opgebracht. De superduif gaat een luxeleven tegemoet in China.

Armando wordt wel eens de Eddy Merckx onder de prijsduiven genoemd. En daar moet uiteraard wat geld voor worden neergeteld. Eigenaar Joël Verschoot is zelf verrast door het enorme bedrag. “Nadat de biedingen de kaap van het half miljoen overschreden, hadden we weliswaar gehoopt dat er nog wat zou bijkomen, maar dat we de kaap van 1 miljoen gingen halen hadden we niet verwacht. Voor mij is mijn broodje gebakken. Ik heb heel mijn leven dag en nacht gewerkt, en ik heb nooit kunnen verdienen wat ik nu in 2 weken verdien. En dat is het plezantste van de zaak.”

Twee Chinezen

De biedingen op Armando werden in theorie al om 11 uur afgesloten, maar doordat er telkens binnen de vijf minuten een hoger bod kwam, duurde de verkoop van Armando anderhalf uur langer dan voorzien. “Deze morgen waren er nog een Zuid-Afrikaan, een Nederlander, een Belg en twee Chinezen tegen elkaar aan het bieden”, vertelt Joël. “Maar toen de duif de kaap van 700.000 euro rondde, bleven alleen de Chinezen nog over. Die twee boden om de vijf minuten tegen elkaar op, waardoor de timer telkens vijf minuten langer bleef tellen. Tot de teller omstreeks half een uiteindelijk op nul kwam te staan. Op 1.252.000 euro.”

Nooit meer vrij vliegen

Daarmee is Armando de duurste Europese duif aller tijden die via een internetveiling verkocht wordt. (de duurste duif ooit werd in november 2018 geveild in China voor een bedrag 2,78 miljoen euro). De Ingelmunsterse duif zal terecht komen in China, waar het dier een luxeleven te wachten staat. “Omdat het innerlijk kompas van Armando nog altijd op de til in Ingelmunster staat, zal vrij rondvliegen er niet meer in zitten”, zegt Joël. “Maar Armando zal er gebruikt worden om te kweken en zal er een klein paleisje krijgen om in rond te vliegen.”

Veiling loopt nog

Armando is dan wel verkocht, maar de veiling is nog steeds niet afgelopen. Joël verkoopt namelijk 178 duiven, waarvan Armando slechts de kopman was. Pas om 18 uur vanavond weet de Ingelmunsterse duivenmelker hoeveel de veiling in totaal opgebracht heeft, maar nu al staat nagenoeg vast dat de kaap van twee miljoen euro gehaald zal worden.  (br.hln)


» Reageer (0)
16-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liever knopje open dan een tent: Meghan Markle is hoogzwanger, maar geen fan van zwangerschapskledij

Liever knopje open dan een tent: Meghan Markle is hoogzwanger, maar geen fan van zwangerschapskledij

https://images1.persgroep.net/rcs/HvDwFprrfR6b9jO1AH96tBtsOnQ/diocontent/143265167/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Positiekledij? Neen, daar doet Meghan Markle niet aan. De vrouw van prins Harry is intussen hoogzwanger, maar aan haar kleerkast zal je dat niet merken: ze draagt nog steeds Dior, Valentino en hoge Manolo Blahniks als vanouds. In zwangerschapswinkels is het fenomeen bekend: “Soms komen hier vrouwen die bijna fier zeggen: ‘Ik ben al zes maanden ver en kan nog altijd gewone kleren dragen!’” Of hoe aanstaande moeders balanceren tussen ijdelheid en comfort.

Dat was te verwachten natuurlijk, dat de Britse pers elke outfit van de intussen acht maanden zwangere Meghan zou becommentariëren. En het moet gezegd: beeldschoon lijkt de 37-jarige zich door de dagen te fluiten. Maar als zwangerschapsmerken dachten dat hun omzet een boost zou krijgen, mogen ze die hoop intussen schrappen: één jurkje uit de zwangerschapslijn van H&M droeg ze (dat inderdaad meteen uitverkocht was), en één van het zwangerschapsmerk Hatch, maar voor de rest is het ‘gewoon’ Givenchy of Stella McCartney - vaak een beetje aangepast door kleermaaksters van het hof.

Sexy? Hoeft niet

Ook in ons land valt op hoe er een zekere pudeur rond het begrip ‘zwangerschapskledij’ hangt. Toen Astrid Coppens (vroeger bekend als Astrid Bryan) deze week in ons land haar collectie voor ZEB kwam voorstellen, deed ze dat met een bol buikje, maar ook met gewone confectiekledij en op hoge hakken: “Ik heb zelfs geen reservepaar bij”, liet ze optekenen. “Het moet maar lukken om een hele avond stijlvol te blijven.” Business as usual dus, en daarmee verschilt de huidige generatie moeders toch van pakweg de jaren 80, toen zwangere vrouwen een hoog Demis Roussos-gehalte hadden. Om terug te keren naar Groot-Brittannië: prinses Diana, die nochtans een bijzonder stijlvolle vrouw was, droeg jurken waarin gerust twéé prinsessen pasten. Comfort en bewegingsvrijheid stonden voorop. Sexy zijn? Hoefde niet.

Vandaag is dat anders, weten ze bij Negen Maanden Mooi in Dilbeek, één van de weinige grote zwangerschapsboetieks in ons land. “Regelmatig komen vrouwen hier binnen met een zekere fierheid: ‘Ik ben al zes maanden ver en heb nog niks moeten kopen!’”, vertelt zaakvoerster Ankie Duis. “De dames behelpen zich blijkbaar maandenlang met hun gewone kledij: ze laten de knop van hun jeans open of ze gebruiken een tailleband om hun blote buik te bedekken als hun T-shirt te kort is...” Wat een gedoe, zou je denken. “Maar het is iets psychologisch, bij sommigen, dat ze die zwangerschapskledij graag zo lang mogelijk willen uitstellen”, weet Duis. “Een kleine groep vrouwen heeft angst om ‘dik’ en onaantrekkelijk te worden. Het gaat dan vooral om maatjes 34-36, slanke vrouwen die altijd heel erg de controle over hun lichaam wilden. Eén keer stond er een meisje te huilen in het pashokje, hoewel ze práchtig was en heel mooi naar voren droeg. Het lijkt wel alsof perfectionistische vrouwen het moeilijk vinden om te genieten van die zwangerschap. Door hun hoofd gaat constant: kilo’s, kilo’s, kilo’s... Vrouwen die goed in hun vel zitten, hebben er minder last van.” (br.hln)


» Reageer (0)
14-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schokkende vondst: de verknipte pornocollectie van Michael Jackson duikt op

Schokkende vondst: de verknipte pornocollectie van Michael Jackson duikt op

https://images3.persgroep.net/rcs/9uSWdwGfQLR6jxHIGL96r3O5B3I/diocontent/143346352/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Michael Jackson is actueler dan ooit. Sinds de ophefmakende documentaire ‘Leaving Neverland’ werd uitgezonden, heeft iedereen een mening over de overleden King of Pop en het vermeende kindermisbruik. Onvertelde verhalen duiken op en nieuwe bewijzen komen bovendrijven. Zoals schokkende beelden van zijn verknipte pornocollectie, die destijds in beslag werden genomen tijdens een huiszoeking. De Britse krant Mirror wist de hand te leggen op het nooit eerder geziene belastende materiaal.

Al die jaren na de dood van superster Michael Jackson zijn volgens de Britse krant “schokkende, nooit eerder gepubliceerde politiedocumenten” opgedoken, waaruit moet blijken dat de zanger tamelijk perverse trekjes had. Popster Michael Jackson hield de deur van zijn badkamer angstvallig op slot en bewaarde er een digitaal fototoestel en een draagbare computer. De op 25 juni 2009 overleden King of Pop had in zijn Neverland Ranch ook een geheime kamer vol bizarre sm-foto’s en ook nog een soortgelijke collectie in een opslagplaats op zijn domein.

De documentatie waar het om gaat is van de Santa Barbara Couny Sherrif’s Department en werd verzameld in november 2003, het jaar waarin Michael Jackson officieel werd verdacht van kindermisbruik. Tientallen rechercheurs doorzochten toen op 18 november zijn Neverland Ranch in Los Olivios (Californië), op zoek naar bewijzen waarmee het mogelijke misbruik kon worden aangetoond. Er werden boeken, foto’s en videobeelden gevonden, allen van pornografische aard. Van porno met transgenders, over afbeeldingen van bondage bij jonge mannen, tot zelfs een foto van een kind dat seksueel wordt betast.

Seksverslaving

Michael werd uiteindelijk nooit veroordeeld. Hoe dan ook liegen de bevindingen (die vertrouwelijk onderdeel waren van een rechtszaak, red.) van de politie er niet om. In zijn woning werd een grote hoeveelheid foto’s en filmpjes aangetroffen van mannen, vrouwen, maar ook minderjarige jongens en meisjes in tamelijk schokkende posities. En ook nog een onbekend aantal recepten voor medicijnen waarmee Jackson zijn seksverslaving zou hebben onderdrukt.

Tijdens de huiszoeking werd ook de door Jackson gehuurde opslagruimte doorgespit. Die box zou de zanger hebben gehuurd toen hij lucht kreeg van de komende huiszoekingen. In de ruimte lagen notities, agenda’s, documenten, geluidsbanden, video’s, maar ook grote stapels pornografisch materiaal, zo stelt de Britse krant. (br.hln)


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 gouden tips voor wie gaat snoeien

5 gouden tips voor wie gaat snoeien

https://images4.persgroep.net/rcs/WCHNTHkrcJsRRgSn_ZrmscB1KdE/diocontent/143212247/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De lente is de periode bij uitstek om heel wat tuinplanten bij te snoeien. Maar hoe pak je dit best aan? En welke planten en struiken laat je best nog ongemoeid? Bouwsite Livios geeft je deze gouden tips!

Veel tuinplanten moet je in de lente snoeien om mooie volle planten te behouden of om hun bloei te bevorderen. Door te snoeien, zorg je ervoor dat er voldoende licht en lucht bij de plant kunnen. Dat bevordert een goede blad-, bloem- en vruchtontwikkeling. In andere gevallen wordt dan weer gesnoeid om planten een bepaalde vorm te geven: denk maar aan buxus of taxusheesters die in bollen, piramides of spiralen worden geschoren.

Niet alle planten of bomen snoei je om dezelfde reden. Zo snoei je bijvoorbeeld fruitbomen anders dan bloemheesters, omdat hierbij het geven van vruchten primeert boven de bloei. Hier heeft snoeien dus als doel zoveel mogelijk vruchten tot volle rijpheid te brengen en die dan nog aan bepaalde normen zoals grootte, moeten voldoen.

Wanneer is de beste bloeitijd?
Het is een fabeltje dat je alleen moet snoeien in de winter of het vroege voorjaar. Soms is het zelfs verkeerd om een struik in de winter te snoeien. Er zijn heesters die al in het vroege voorjaar bloeien. Als die uitgebloeide bloemen de hele zomer aan de struik blijven, vormen er zich onvoldoende nieuwe scheuten. Wel moet je er rekening mee houden dat van bepaalde heesters de vruchten sierwaarde hebben. In dat geval moet je natuurlijk niet snoeien.

Tip: Wanneer snoei je planten en struiken? Bekijk het in de snoeikalender.

Bomen snoeien? Let op voor sapverlies
Laanbomen worden steeds meer in augustus en september gesnoeid. Ten eerste om snoeiwonden nog voor de winter te laten genezen, en ten tweede omdat je in de zomer het best kan zien welke takken mekaar het meest hinderen of op welke manier er het best licht en lucht in de boomkruin kunnen komen. Fruitbomen worden meestal vlak na de oogst gesnoeid, zodat snoeiwonden nog voor de winter zijn vergroeid.

Bomen en struiken die bloeden (dus veel sap verliezen) zoals berken, esdoornsoorten, noten, druiven....snoei je het best in het najaar. De sapstroming ervan begint al vroeg in de lente. Als je ze nu zou snoeien, vergroot je de kans dat het grote sapverlies een geringe bloei en kleinere bladvorm veroorzaakt.

Tip: Geen idee hoe je bomen snoeit? Met dit stappenplan kan er niks mis gaan.

Vijf gouden snoeitips
1. Gebruik het juiste gereedschap (snoeitang, takkentang, snoeizaag) en zorg steeds dat het scherp is. Ontsmet je gereedschap regelmatig door het bijvoorbeeld in benzine te leggen. Dit voorkomt dat je schimmels en ziekten overbrengt. Lees hier hoe je de geknipte schaar kiest voor jouw haag

2. Dek na het snoeien wonden met een diameter van 8 cm of groter af met een beschermingsmiddel.

3. Snoei nooit om een grote hoop hout samen te krijgen, maar denk goed na voor je een scheut wegsnijdt.

4. Maak snoeiwonden zo klein en glad mogelijk om teveel verdamping tegen te gaan (loodrecht op de tak en zeker niet schuin).

5. Snoei nooit bij strenge vorst. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieuze enveloppen met geld zetten Spaans dorp op stelten

Mysterieuze enveloppen met geld zetten Spaans dorp op stelten

https://images4.persgroep.net/rcs/ACGyye1d5khqiSQ4DjHbnXtZt6s/diocontent/143352288/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In het dorp Villarramiel, in het noordoosten van Spanje, hebben een vijftiental bewoners een enveloppe met geld in hun brievenbus gevonden. De inwoners staan voor een raadsel.

“Al een week lang gaat de vrijgevige maar onbekende schenker, die enveloppen uitdeelt met 50, 70 en zelfs 100 euro in, over de tongen in het dorp met zo’n 800 inwoners”, vertelt burgemeester Nuria Simon. “We staan perplex en blijven afwachtend, omdat we niet weten waar dat geld vandaan komt of wie de schenker is.”

Sommige inwoners kregen het geld in een bruine enveloppe, anderen kregen dan weer gepersonaliseerde omslagen met daarop hun naam, adres, boodschappen als “prinses van het huis” en tekeningen van hartjes. Onder meer een weduwe die met haar alleenstaande zoon woont, gezinnen met kinderen of oudere koppels behoren tot de gelukkige “winnaars”, aldus de burgemeester nog.

Enkelen zijn naar de bank of een politiebureau gegaan om de bankbiljetten te laten natrekken, en ze blijken echt te zijn. De politie is geen onderzoek gestart, omdat er geen misdaad is gepleegd.  (br.hln)


» Reageer (0)
13-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maten vrouwenkledij slaan nergens op

Maten vrouwenkledij slaan nergens op: tweet over jeans gaat viraal op Twitter

https://images3.persgroep.net/rcs/QGwSFuuc51W27QAt9z7_tE21iMs/diocontent/143327625/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een jeans kopen is vaak geen gemakkelijke bevalling. Je kent het wel: je een weg banen door de kledingrekken, je maat zoeken en dan uiteindelijk in de kleedkamer ontdekken dat geen enkele broek die je uitkoos past. Vervelend en frustrerend. Dat vond ook Chloe Martin, die haar ongenoegen na een dagje shoppen op Twitter deelde. 

De Schotse Chloe stuurde een foto de wereld in van zeven verschillende broeken, die allemaal hetzelfde maatje zouden moeten hebben. Alleen is er wel een duidelijk verschil in maat te zien. “Als je je ooit al afvroeg waarom vrouwen zo gefrustreerd raken over kledingmaten: elke jeans is een maatje 12 (40 in België)”, schreef Martin bij de foto. 

De frustraties van Chloe zijn herkenbaar voor veel vrouwen. In een mum van tijd ging haar tweet viraal en werd hij door meer dan 100.000 mensen gedeeld, 262.000 anderen liketen het kiekje. “Ik was verbaasd om te zien dat een tweet over jeans zo veel mensen kon bereiken, maar echt, ik denk dat erg veel vrouwen het beu zijn om een maat groter te moeten kopen gewoon omdat de maten niet kloppen”, vertelde ze aan MetroUK.   (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe het Scandinavische merk Saks Potts echte bont bij millennials weer hip maakt

Hoe het Scandinavische merk Saks Potts echte bont bij millennials weer hip maakt

https://images2.persgroep.net/rcs/SbOQ3uXi3Mvkq8C7vEc63qmkuwk/diocontent/143106952/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Recent kondigden grote merken als Gucci, Jean Paul Gaultier en Versace aan om voortaan bontvrij te gaan, de modeweken in Amsterdam, Londen en Helsinki zwoeren dierenhuidjes af en de wereldwijde bontverkoop daalt al enkele jaren. Het Deense merk Saks Potts wint tegelijkertijd echter net aan populariteit, vooral onder millennials, en dan specifiek met hun jassen waarvoor wél echte bont wordt gebruikt.

Saks Potts werd in 2013 opgestart door de Deense vriendinnen Barbara Potts en Cathrine Saks, beide amper 26 jaar oud. “Zoals wel vaker het geval is, zijn wij kleren beginnen ontwerpen die wij en onze vrienden wilden dragen maar niet konden vinden ergens anders,” vertellen de vriendinnen aan The Independent.

Onder die vrienden waar ze het over hebben, zitten toevallig ook een aantal invloedrijke Deense influencers, waardoor het merk al snel populariteit vergaarde in de modewereld. Toen zangeres Selena Gomez vorig jaar een fluorescerend groen glitterpak van het label droeg in de muziekvideo van ‘Taki Taki’ en niet veel later North West, dochter van Kim en Kanye West, gespot werd in hetzelfde pakje, ging de bal al helemaal aan het rollen.

Plots werd Saks Potts uitgeroepen tot één van dé modemerken om in de gaten te houden en kan je haast niet meer om het label heen op Instagram als je belangrijke mode-influencers volgt. Met name de vintage-geïnspireerde jassen in knalkleuren doen het momenteel goed. Met dank aan sterren als Kendall Jenner, Bella Hadid, Lady Gaga, Alexa Chung en Cardi B die er al in gespot werden. Niet zo bijzonder zou je denken, aangezien wel meer modemerken met behulp van sterren en infuencers populair worden tegenwoordig. Het wordt pas opvallend als je weet dat deze trendy jassen stuk voor stuk échte bont bevatten en al deze celebs en het bijhorende (jonge) cliënteel dat ze daarom kopen daar geen bal om lijken te geven.

Inclusief de vriendinnen Potts en Saks zelf. Want waar bont door andere modemerken steeds meer de ban in wordt gedaan en we wereldwijd – om bekende redenen – echte pelsen de rug toekeren, gaan zij daar lijnrecht tegenin. “We voelen absoluut een hernieuwde interesse in bont. En dat komt volgens ons doordat er eindelijk rekening wordt gehouden met de stijlvoorkeuren van een jongere generatie,” vertelden de vriendinnen aan Business of Fashion. “Echte bont zit al jaren in een soort winterslaap, omdat mensen er een ouderwets en duur beeld van hebben. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Uit onze ervaring hebben we geleerd dat er eigenlijk heel veel interesse is in echte bont, van zowel onze generatie als een oudere generatie,” aldus de vriendinnen.

Tegelijkertijd groeit, gelukkig voor de dieren, ook de interesse in nepbont. De markt daarin is tussen 2012 en 2016 met 2% groter geworden en is nu zo’n 102 miljoen euro waard. Merken als Shrimps en Jakke specialiseren zich net in nepbont en winnen daar heel veel aanhangers door. En zoals eerder gezegd, gebruiken ondertussen ook bijna alle grote modehuizen geen echte dierenhuidjes meer. Omdat ze geen dieren meer willen doden voor mode en ze net stellen dat de consumenten hun interesse er grotendeels in verloren zijn nu duurzaamheid en dierenleed hoog op de politieke agenda staan.

Of de vriendinnen achter Saks Potts met hun kleurrijke bontjassen het tij kunnen keren lijkt twijfelachtig, al tonen ze wel aan dat er nog steeds interesse is in echte bont. Zolang sterren als Kendall Jenner en Alexa Chung het maar dragen. (br.hln)


 


» Reageer (2)
12-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie vindt moeder van Antwerpse vondeling Arthur

Politie vindt moeder van Antwerpse vondeling Arthur

https://images0.persgroep.net/rcs/V0enXDQQAV-LgP2_MIBdKU7VWrI/diocontent/143227135/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In het onderzoek naar de Antwerpse vondeling Arthur werd een 38-jarige Poolse vrouw uit Antwerpen opgepakt en voorgeleid. De onderzoeksrechter heeft haar deze voormiddag vrijgelaten, maar de vrouw riskeert later nog wel een gevangenisstraf en een geldboete.

Een week geleden werd een pasgeboren baby gevonden in de hal van een appartementsgebouw aan Grote Koraalberg in het centrum van Antwerpen. Via onder meer camerabeelden kon de lokale recherche jeugd en gezin van de politiezone Antwerpen een 38-jarige vrouw identificeren. Maandagavond werd ze van haar vrijheid beroofd. Ze bekende dat ze de moeder is en dat ze de baby heeft achtergelaten.

De vrouw was ongewenst zwanger en niemand zou daarvan op de hoogte zijn. Nadat ze in de nacht van 4 op 5 maart alleen bevallen was, panikeerde ze en heeft ze een plaats gezocht om het kind achter te laten. Naar eigen zeggen had ze nooit eerder van de vondelingenschuif gehoord.

Het parket Antwerpen heeft beslist om de vrouw voor te leiden bij de onderzoeksrechter voor de kwalificatie ‘verlaten van een minderjarig kind’. Daarop staat een gevangenisstraf van één maand tot drie jaar en een geldboete van 26 tot 300 euro.

De onderzoeksrechter heeft na een uitgebreid verhoor beslist om de vrouw vrij te laten. In het verdere onderzoek zullen de verklaringen van de vrouw verder afgetoetst worden. Antwerps burgemeester Bart De Wever blijft intussen als voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn de officiële voogd van Arthur. Het kindje verblijft momenteel in een gespecialiseerd zorgcentrum. Vermoedelijk zal er een pleeggezin worden gezocht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over deze relatieaspecten praten mannen het vaakst in therapie

Over deze relatieaspecten praten mannen het vaakst in therapie

https://images4.persgroep.net/rcs/lTwhIPSnGjvmjNJNOgMAbSyzBeo/diocontent/143270368/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het wordt tegenwoordig haast van de daken geschreeuwd: om je relatie gezond te houden moet er veel gepraat worden. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De dingen die we niet meteen met onze partner durven te delen, vertellen we dan ook sneller aan een objectief persoon zoals een psycholoog. Enkele therapeuten delen de meest gehoorde klachten die ze horen van hun mannelijke patiënten en geven advies hoe je ze oplost.

‘Ik denk dat ik met de foute persoon getrouwd ben’ 

Als je al een tijdje in een relatie zit kunnen de twijfels over je partner de kop beginnen op te steken: wat als deze persoon toch niet echt bij me past? Stel jezelf de vraag waarom je je zo voelt. Is het omdat de relatie niet goed functioneert? Zijn de problemen tussen jullie echt onoplosbaar? Is de vonk uitgedoofd? 

Therapeut Kurt Smith, die vooral mannelijke patiënten behandelt, herinnert zijn cliënten eraan dat aan relaties gewerkt moet worden. Een vonk moet langs beide kanten aangewakkerd worden. “Te veel mensen zijn naïef en geloven dat de aantrekking en liefde van in het begin van de relatie op wonderbaarlijke wijze zal blijven duren. Dat gebeurt niet, tenzij je er hard voor werkt. Ik probeer mensen hun beeld daarover te veranderen zodat ze hier opnieuw aan kunnen werken.”

‘Ik voel me niet geapprecieerd’ 

Huwelijks- en familietherapeut Kate Stoddard geeft aan dat sommige van haar mannelijke patiënten het moeilijk vinden om hun partner om bevestiging te vragen. 

“Dat heeft te maken met de stereotypen uit onze maatschappij. Onze samenleving verwacht dat mannen ‘stoer’ zijn en nooit hulp nodig hebben”, legt ze uit. “Maar niets is minder waar, mannen hebben ook de nood aan liefde bevestiging.” 

Stoddard raadt deze mannen aan zelf attent te zijn en het gedrag van hun partners te valideren, omdat dit gedrag vaak overgenomen wordt. “Pas dan kan je ook aangeven dat je zelf bevestiging mist”, stipt ze aan. 

‘Mijn partner is niet comfortabel met zijn geaardheid’

Jon-Paul Bird, psycholoog die veel samenwerkt met LGBTQ-cliënten, geeft aan dat het vaak moeilijk is wanneer een van de twee partners niet even open is met zijn of haar seksualiteit of identiteit. Het kan zijn dat een van de partners nog maar net uit de kast kwam, of dat de familie het niet accepteert, terwijl de andere net wel heel veel steun krijgt. 

“Mensen uiten zich op andere momenten, en dat maakt het soms wat moeilijk om volledig jezelf te zijn in een relatie. Jullie staan soms op hele andere punten in jullie leven”, geeft Bird aan. “Met als resultaat: het is moeilijk wanneer jullie elkaars familie ontmoeten of wanneer een van de twee aanhankelijk is in het openbaar.” 

‘Ik heb het gevoel dat mijn partner continue zaagt’ 

Het Engelse woord voor zagen, ‘nagging’ wordt vooral geassocieerd met vrouwen. Het staat een beetje gelijk aan een jaloerse vriendin die wééral vraagt of je deed wat ze je vroeg of een opmerking maakt over iets dat ze niet leuk vindt. Smith geeft aan dat zagen vaak alleen gebeurt in relaties als afspraken niet nagekomen worden. 

“Zagen zorgt voor een ongezonde en vernietigende dynamiek in de relatie. Vrouwen hebben vaak het gevoel alsof dit de enige manier is om dingen gedaan te krijgen”, legt hij uit. “De meeste mannen menen het wel wanneer ze zeggen dat ze iets gaan doen maar vergeten het vaak gaandeweg. Werk aan die obstakels en probeer ze te verwijderen. Alleen zo pak je communicatieproblemen grondig aan.” 

‘Hoe kan ik mijn partner gelukkig maken?’

“Vaak vertellen mannen mij dat hun partner over hen klaagt of over hun job, vrienden en familie en dat voelt onderdrukkend aan”, vertelt Howes. “Hij wil alles doen om zijn partner gelukkig te maken maar heeft het gevoel dat hij altijd tekortschiet.” 

Howes benadrukt bij deze cliënten dat het geluk van hun partner niet volledig in hun handen ligt en dat ze eigenlijk alleen steun kunnen bieden. “Ik probeer hun duidelijk te maken dat iemand blij maken niet mogelijk is, dat moet je zelf doen. Je kan liefde en aandacht geven, maar geluk moet je zelf opbouwen.”  (br.hln)


» Reageer (0)
11-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klopt het dat je haar maar tot een bepaalde lengte kan groeien & 3 andere vragen over haar beantwoord

Klopt het dat je haar maar tot een bepaalde lengte kan groeien & 3 andere vragen over haar beantwoord

https://images1.persgroep.net/rcs/9mxEfL_ilHYRPc9oA_NZFWvDgDw/diocontent/143161480/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Kan je je haar trainen om minder vet te worden? Is het slecht om je haar elke dag te wassen? Wij stellen de vragen die jij misschien weleens vergeet te stellen wanneer je in de kappersstoel plaatsneemt aan BV-kapper Jochen Vanhoudt.

1. Kan je je haar trainen om minder vet te worden?

Jochen Vanhoudt: “Ja, dat kan! En het is niet eens zo moeilijk. 90 procent van de mensen heeft eigenlijk geen vet haar, maar gebruikt de verkeerde producten. Of ze gebruiken de juiste producten, maar op een verkeerde manier. Een paar simpele aanpassingen kunnen dus al wonderen doen. Ten eerste: masseer de hoofdhuid niet te hard. Dat geeft misschien wel het gevoel dat het haar beter gewassen is, in werkelijkheid stimuleer je zo net de talgklieren, waardoor het haar nóg vetter wordt. Ten tweede: gebruik conditioner alleen op de puntjes van het haar, en spoel telkens minstens een volledige minuut na. Sluit af met koud water, dat schrikmomentje is goed voor de bloedcirculatie en de talgklieren. Daarnaast is het belangrijk om een luchtige shampoo te gebruiken – eventueel tegen vet haar – en een conditioner die niet verzwaart. Tot slot: probeer het wassen telkens een beetje langer uit te stellen, tot je drie dagen zonder wassen kan. In het begin zal dat nog wat vloeken zijn, maar na een tijdje zal het steeds beter gaan. Wat je zeker niet moet doen, is enthousiast drastische maatregelen nemen zoals je haren een maand lang niet wassen. Het is net belangrijk om je haar een zachte overgang te gunnen.”

2. Klopt het dat je haar maar tot een bepaalde lengte kan groeien?

“In principe kan een haarwortel eeuwig blijven groeien. Waarom we dan niet allemaal meterslange lokken hebben? Omdat de puntjes afbreken. Het moment waaróp, verschilt bij iedereen. De algemene regel: hoe dikker het haar, hoe minder snel de puntjes zullen splitsen of afbreken. Kijk maar naar Aziatische types. Die hebben doorgaans erg vol haar, en kunnen het mooi lang laten worden. In Europa is dat geluk voor een paar enkelingen weggelegd. En als je je haren vaker kleurt of stylet, breken puntjes nog sneller af. Hoe natuurlijker, hoe langer het groeit.”

3. Is het slecht om je haar elke dag te wassen?

“Ideaal is het niet. Te vaak wassen leidt tot veel elektriciteit in het haar, en het betekent dat je ook vaker met de haardroger, stijl- of krultang in de weer bent. En dat veroorzaakt dan weer brozere puntjes. Laat er minstens één dag tussen, twee is nog beter.”

4. Hoe kies je de juiste shampoo?

“Heel veel mensen schatten hun haar verkeerd in. Niet zo verwonderlijk, want je kan natuurlijk moeilijk vergelijken. Er bestaan heel wat apps die je haar analyseren op basis van enkele stellingen. Dat kan al een indicatie geven, al kan je de volgende keer beter aan de kapper vragen welk haartype je hebt. Weet ook dat je haartype kan veranderen. Misschien is het nu eerder vet, maar zodra je highlights laat zetten, wordt het vanzelf droger en heb je een nieuwe shampoo nodig.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ed Sheeran ruziet met buren om ‘illegaal’ zwembad

Ed Sheeran ruziet met buren om ‘illegaal’ zwembad

https://images2.persgroep.net/rcs/VEdOFBHLRhLEZAElGm0hDZIxwS0/diocontent/142670396/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De buren van Ed Sheeran zijn niet zo blij met de zanger. Ed zou een aangelegde natuurvijver aan het ombouwen zijn tot een zwembad geschikt voor feestjes voor hem en zijn bekende vrienden.

Eds buren kregen luchtfoto’s van de aanbouw van het waterparadijs bij zijn landgoed in Suffolk onder ogen waarop te zien is dat er een trap, kleedkamer en duikplank zijn gebouwd bij de ‘vijver’. Een aantal jaar terug had de Britse zanger een vergunning aangevraagd voor een vijver voor het behouden en verbeteren van de natuur. In de aanvraag is te lezen dat de vijver een natuurlijke habitat zou zijn voor libellen en waterkevers en vogels en kleine zoogdieren moet voorzien van drinkwater.

De gemeente liet in 2016 weten dat de vijver echter absoluut niet gebruikt zou worden voor recreatief gebruik en om in te zwemmen. Wel kreeg de zanger toestemming een trap en duikplank aan te leggen voor onderhoud en noodgevallen.

Eds buren zijn ervan overtuigd dat hij zijn natuurvijver wil gaan gebruiken als zwembad en hebben een brief aan de gemeente geschreven. “Ik geloof dat de aanleg meer is om een wilde levensstijl te creëren dan om leven in het wild te waarborgen”, zegt een buurman. Ed kreeg eerder al klachten van zijn Suffolkse buren vanwege geluidsoverlast.(br.hln)


» Reageer (0)
10-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stormloop richting uitgang: ook laatste rechterhand van Meghan Markle neemt ontslag

Stormloop richting uitgang: ook laatste rechterhand van Meghan Markle neemt ontslag

https://images3.persgroep.net/rcs/_nApGWBuAfRhFv-jDoc9EC-4wHc/diocontent/143147171/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In minder dan een jaar tijd hebben zowat alle voorname persoonlijke assistenten van prins Harry en Meghan Markle ontslag genomen. Volgens bronnen dicht bij het paleis was er al sprake van een “ware stormloop richting uitgang”. En volgens de Daily Mail lijkt het tij nog niet te keren, want nu neemt ook de ‘laatst overgebleven’ rechterhand van Meghan haar koffers. 

Wat gebeurt er toch binnen de muren van het Britse koninklijke paleis? Het is een vraag die steeds luider wordt gesteld, nadat verschillende persoonlijke assistenten van prins Harry en Meghan Markle sinds hun bruiloft de handdoek in de ring hebben gegooid. Zo hebben assistente Melissa Touabti en privésecretaris Samantha Cohen een tijdje terug hun job vaarwel gezegd. En ook de rechterhand van prins Harry, Edward Lane Fox, nam ontslag na meer dan vijftien jaar dienst.

Er kan nu nog een naam aan dat lijstje worden toegevoegd: Amy Pickerill, volgens de Britse media de laatste rechterhand van Meghan die haar nog staande wist te houden. Maar hoewel Amy minder dan een jaar geleden in dienst werd genomen, zou nu ook zij tegen het einde van de maand vertrekken, wanneer Harry en Meghan hun intrek nemen in Frogmore Cottage in Windsor. Amy zou na haar vertrek niet in het land blijven, maar naar het buitenland willen verhuizen om daar aan een nieuw leven te beginnen.

Triest vertrek

“Amy gaat inderdaad weg”, bevestigt een koninklijke bron aan de Daily Mail. “Het is heel triest voor haar collega’s. Ze was een graag gezien lid van het personeel.” Volgens de bron rolt het ontslag als een schokgolf door Buckingham Palace. Amy werd een tijdje terug immers persoonlijk door Meghan uitgekozen om privésecretaris Samantha Cohen op te volgen, die na zeventien jaar dienst haar ontslag gaf. Amy nam dan ook belangrijke taken voor haar rekening: ze heeft Meghan geïntroduceerd in de koninklijke wereld, organiseerde haar agenda en zette verschillende events voor goede doelen op poten. Zoals de voorstelling van een kookboek waar Meghan aan heeft bijgedragen, dat werd opgedragen aan de slachtoffers van de Grenfell Tower-brand in de Londense wijk Kensington.

Volgens de koninklijke bron zou er echter geen sprake van wrevel of ruzie zijn tussen Amy en de royals. “Nee, ze hebben nog steeds een warme band. Amy en Meghan zijn overeengekomen dat ze nog even in dienst blijft om de komst van de baby en hun nieuwe huishouden voor te bereiden. Maar daarna gaat ze haar eigen richting uit.”

Emotioneel uitgeput

Amy zou haar vertrek hebben aangekondigd, omdat ze liever niet in een omgeving werkt waar zoveel druk bij komt kijken. Zo zouden alle voorbereidingen van het koninklijke huwelijk en de pijnlijke situatie met Meghans vader Thomas haar emotioneel hebben uitgeput. (br.hln)


» Reageer (0)
09-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autobiografie Elton John verschijnt in oktober: “Ik ben klaar om mijn verhaal te vertellen”

Autobiografie Elton John verschijnt in oktober: “Ik ben klaar om mijn verhaal te vertellen”

https://images4.persgroep.net/rcs/bkVBZUEb5aNLCJJQ1lJ6nfvGDkc/diocontent/142964532/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Fans van Elton John moeten nog even geduld hebben voordat zij het levensverhaal van de artiest kunnen lezen. De autobiografie van de 71-jarige popster verschijnt in oktober. Dat maakte de zanger zelf bekend op Twitter.

“Mijn leven was een ongelofelijke rollercoaster-rit en nu ben ik er klaar voor om mijn verhaal, in mijn eigen woorden, te vertellen”, schrijft Elton. In een bijgevoegde video vertelt de zanger, zittend op een trapje in zijn favoriete boekenwinkel in Londen, dat hij erg uitkijkt naar het resultaat van zijn schrijven. “Er zijn zoveel boeken over mij geschreven, maar die vertellen niet de echte waarheid. Ik kan niet wachten totdat jullie kunnen lezen wat ik over mijn leven heb te zeggen”, aldus Elton. Het boek, waarvan de titel nog niet bekend is, komt op 15 oktober uit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er loopt een paard (los) op straat: schimmel

Er loopt een paard (los) op straat: schimmel Jenny is een beroemdheid in Frankfurt

https://images4.persgroep.net/rcs/WrDSD-wm4MABdtPt1OAO7px5EF4/diocontent/143062975/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Regelmatig krijgt de politie in Frankfurt bezorgde telefoontjes: “Er loopt hier een wit paard zonder eigenaar over straat”. Maar dan weten de agenten: dat is Jenny. De 22-jarige schimmel is een bekend gezicht in de straten van de Frankfurtse wijk Fechenheim.

Iedere ochtend zet eigenaar Werner Weischedel (79) de staldeuren van Jenny open. Vervolgens stapt de 22-jarige Arabier doodgemoedereerd de straat op om een blokje om te gaan maken. Rustig knabbelt ze aan struiken en bosjes en loopt ze langs de trambaan richting een beschermd natuurgebiedje aan de oever van de Main. 

In Frankfurt kent iedereen Jenny, schrijven Duitse media. Als ze op straat loopt, groeten passanten haar als was ze de buurvrouw. “Goedemorgen”, zegt Raphael Wöllstein (32) bijvoorbeeld, die met de kinderwagen op wandel is. Zijn twee honden kwispelen als ze Jenny zien. “Ze loopt hier al jaren rond”, zegt Wöllstein tegen de Rheinische Post. “Ik vind het geweldig.”

Volgens Jenny’s baasje Weischedel is er in al die jaren nog nooit wat gebeurd. Nou ja, een keer probeerde een hond haar in haar achterbenen te bijten. “Die kreeg een trap en belandde zo in een bramenstruik.” Maar de trambestuurders kennen de schimmel en rijden een beetje langzamer als ze haar zien lopen. “Eén bestuurder riep een keer over de luidspreker: ‘Maak eens een beetje plaats, Jenny!’”

Kaartje om de nek

De politie heeft geen problemen met het loslopende paard, dat een kaartje om de nek draagt met de tekst ‘Ik heet Jenny, ben niet weggelopen en ben alleen maar op wandel!’ “We zijn nog nooit in actie hoeven komen.”

Tot een halfjaar geleden ging Jenny altijd met haar metgezel Charly op pad, maar die overleed aan kanker. Volgens eigenaar Weischedel laat dat de schimmel niet tegenhouden en blijft ze ook in haar eentje genieten van een uitgebreide dagelijkse wandeling. Pas in de namiddag komt ze weer thuis. “Dan weet ze dat er voer in haar bak zit.”

Video’s van Jenny worden op internet massaal bekeken. Niet iedereen is positief: dierenbeschermers hebben kritiek op het feit dat de schimmel zonder gezelschap onderweg is en mogelijk een gevaar vormt voor medeweggebruikers. (br.hln)


» Reageer (0)
08-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom het kindje van prins Harry en Meghan een compleet ander leven tegemoet gaat dan de andere royals

Waarom het kindje van prins Harry en Meghan een compleet ander leven tegemoet gaat dan de andere royals

https://images0.persgroep.net/rcs/z_l3A44zgFyiU_7UXk974d18uHg/diocontent/143064036/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wordt het eerste kindje van de Britse prins Harry (34) en Meghan Markle (37) straks een jongen of een meisje? En welke naam zal hun oogappel dragen? Royaltywatchers en bookmakers hebben nu al een vette kluif aan alle speculaties. Toch zou één ding al wel vaststaan: de kleine royal gaat een compleet ander leven tegemoet dan bijvoorbeeld prins George, prinses Charlotte en prins Louis, de kinderen van prins William en Kate Middleton. 

De royaltyfans kijken er ongetwijfeld nu al naar uit: de dag dat het eerste kindje van prins Harry en Meghan Markle ter wereld komt. Op dat moment is het uiteraard nog wachten, maar intussen raken wel steeds meer details bekend over hoe de kleine prins of prinses zal worden opgevoed. Harry en Meghan zouden ook willen dat hun oogappel liefst zo ver mogelijk van alle spotlights en de media opgroeit.

Geen adellijke titels

“Ze willen een zo normaal mogelijke opvoeding”, klinkt het. Daarom zouden Harry en Meghan bij de Queen hebben aangekaart dat ze willen dat hun kindje zonder officiële titels door het leven gaat. Die adellijke titels liggen immers al te wachten: een zoon zou zich Earl of Dumbarton mogen noemen, een dochter Lady Mountbatten-Windsor. Ter vergelijking: de officiële titel van prins George is Zijne Koninklijke Hoogheid Prins George van Cambridge. 

Allicht nooit op de troon

Nog een groot verschil: de kans dat het kindje van Harry en Meghan Markle ooit de Britse troon zal bestijgen, lijkt haast onbestaande. Hun baby wordt zevende in lijn van de troonopvolging, na prins Charles, prins William, prins George, prinses Charlotte, prins Louis en prins Harry. Met die ‘druk’ zal de royal tijdens zijn of haar leven dus wellicht geen rekening moeten houden. Alles lijkt erop te wijzen dat de baby van Harry en Meghan zal kunnen genieten van de voordelen van het koningshuis, zonder aan al te veel plichten te zullen moeten voldoen.

Ver weg van koninklijke hetze 

“De hertog en de hertogin van Sussex, die zich voorbereiden op de komst van hun eerste kind, nemen hun intrek in Frogmore House, op het kasteeldomein van Windsor”, deelde Kensington Palace een tijdje geleden mee. Er werd nochtans altijd verwacht dat ze zouden verhuizen naar een ruim appartement in het paleis zelf, net zoals Harry’s broer prins William, zijn echtgenote Kate en hun drie kinderen. Maar het wordt dus Frogmore Cottage, wat in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden geen klein optrekje is. 

Opvallend dus, want in tegenstelling tot Kensington Palace - dat in het centrum van Londen ligt - ligt Frogmore een dertigtal kilometer ten westen van de Britse hoofdstad. Het paar trekt dus een stuk verder weg van de rest van de koninklijke familie. “Ze willen gewoon niet naast Kate en William wonen”, klonk het eerder. De verhuis past natuurlijk perfect binnen het plan om hun baby uit de spotlights te houden. 

Geen hulp van nanny

Meghan en Harry willen dus vooral hun eigen koers varen. Daarom ook dat bij de opvoeding een prominente rol is weggelegd voor Doria, de moeder van Meghan. Zij zal het koppel bijstaan tijdens de opvoeding, in plaats van een klein leger kindermeisjes. Harry en Meghan zouden hun kinderen zo bepaalde waarden willen meegeven in het leven. Het gaat dan vooral om het tonen van hun medemenselijkheid. 

Als ze dan toch een professional moeten inhuren, dan zou Meghan erop staan een zogenaamde Manny, een mannelijke oppas, in te huren. “Meghan heeft toch nog veel meer feeling met de Amerikaanse gebruiken, dan met die van Engeland. Ze wil graag een in haar ogen meer verlichte, moderne Amerikaanse benadering introduceren in het Britse koninklijk huis.”

Genderfluïde opvoeding 

Bovendien zouden prins Harry en zijn vrouw Meghan hun kind naar verluidt zonder stereotypes willen opvoeden. “Meghan heeft het met een aantal vriendinnen gehad over de geboorte en over hoe zij en Harry hun kind willen opvoeden”, klinkt het. “Het woord dat ze gebruikte was fluïde. Ze zei dat zij en Harry van plan zijn de kleine groot te brengen met een losse genderbenadering en geen stereotypen op willen leggen.” 

Overigens wordt nu al gefluisterd dat de hertogin van Sussex in verwachting is van een zoontje, zo zou ze tijdens haar luxe babyshower in New York aan haar vriendinnen hebben verteld. De babykamer zou wit met grijsaccenten zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.70% van de vrouwen draagt verkeerde bh-maat: met deze tips kies je wel de juiste voor jouw boezem

70% van de vrouwen draagt verkeerde bh-maat: met deze tips kies je wel de juiste voor jouw boezem

https://images0.persgroep.net/rcs/9NhgeFq-TRBB9jk2YyF9Xfc6ix0/diocontent/133719595/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Klein of groot, rond of peervorming, een beetje of net zéér asymmetrisch. Geen enkel paar borsten is hetzelfde, en dat maakt dat de zoektocht naar een perfect passende beha niet altijd even vlot verloopt. Uit een enquête die Fedelin, de Federatie voor de zelfstandige lingeriedetaillist, deed onder haar leden, blijkt dat maar liefst 70% van hun nieuwe klanten binnenkomen met een foute BH-maat aan. Je moet immers niet alleen rekening houden met je cupmaat, maar ook met de vorm van je buste. Lingerieontwerpster Ra’el Cohen legt uit waar je op moet letten. 

Elke vrouw wil een beha die als gegoten zit, maar het is niet altijd evident om het juiste exemplaar te kiezen. Merk je dat de bandjes van je schouders zakken, de behabeugel op je borsten drukt, het middenstuk niet plat op je borstkas ligt of je borsten niet meer mooi in de cups passen? Dan is dat een teken dat je lingeriekast aan vernieuwing toe is. 

De beste oplossing is hulp vragen aan een professional. Maar omdat we allemaal weleens verlegen muurbloempjes zijn - zéker in een lingeriewinkel - geeft Ra’el Cohen, creatief directeur bij lingeriemerk ThirdLove, enkele tips om het klusje te klaren. 

Asymmetrische borsten 

Bij zowat alle vrouwen is de ene borst een tikje groter dan de andere, dat is dus absoluut niets om je zorgen over te maken. Is er toch een heel groot verschil tussen je twee beste vriendinnen? Kies dan een plunge beha met uitneembare pads. Cohen: “Plunge beha’s hebben een kleinere cup die laag uitgesneden is. Door simpelweg de vulling weg te halen langs de kant van je grote borst, creëer je wat evenwicht en symmetrie voor je boezem.”

Klokvormige borsten

Jouw borsten zijn bovenaan smaller, onderaan wat groter en voller. Net daarom hebben ze ook wat extra ondersteuning nodig. Een bralette is dus géén goed idee, zelfs niet als je buste aan de kleine kant is. “Een goede ondersteuning met voorgevormde beugel is een must”, vindt Cohen. “Heb je een grotere voorgevel, dan zoek je tijdens het shoppen best naar beha’s met grote cups.”

Zijwaartse borsten

Je kan gemakkelijk testen of jij zijwaartse borsten hebt. Kan jij drie of meer vingers tussen je twee borsten plaatsen? Dan behoor jij tot deze categorie. “Kans is groot dat iemand met zijwaartse borsten de voorkeur geeft aan een beha die de boezem een beetje bijeen drukt”, legt Cohen uit. Ze raadt dan ook een plunge aan, eventueel in combinatie met een push-upvulling. Ook beha’s die je vooraan open en dicht moet doen, houden je borsten wat dichter bijeen. 

‘Atletische’ borsten

“Sommige sportieve vrouwen hebben een bredere borstkas en kleinere borsten”, zegt Cohen nog. Ga voor een balconette of een T-shirtbeha, respectievelijk een exemplaar waarbij de cups horizontaal uitgesneden zijn en dicht tegen elkaar staan of eentje met platte naden.

“Net omdat borsten zo uniek zijn, is het moeilijk om algemene richtlijnen op te stellen”, zegt Cohen nog. De meeste mensen hebben aan haar tips genoeg om een goede beha te vinden, anderen kunnen nog wat extra begeleiding gebruiken. Zit jij nog met vragen? Dan doe je er toch goed aan om de stoute schoenen aan te trekken en hulp te vragen aan die professionele verkoopster.

Lingerieweek

Vind je het toch nog moeilijk om op je eentje de juiste beha uit te kiezen? Fedelin wil met de Lingerieweek, die doorgaat van vrijdag 8 (Internationale Vrouwendag) tot en met zaterdag 16 maart, alle vrouwen de kans geven om gratis advies in te winnen zodat ze de juiste beha kunnen kiezen en zo comfortabel en zonder gezondheidsklachten door het leven kunnen gaan. Ze nodigen daarom alle vrouwen uit voor een gratis pasbeurt en professioneel advies – zonder aankoopverplichting - in een deelnemende lingeriewinkel. De winkels zijn terug te vinden op www.lingerieweek2019.be.  (br.hln)


» Reageer (1)
07-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ongeschreven regels van kleding met de hand wassen

De ongeschreven regels van kleding met de hand wassen

https://images3.persgroep.net/rcs/vfs8UNlZVQFEr_KlsmIP37xx_Qw/diocontent/143006971/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vroeger werd alle kleding met de hand gewassen. Tegenwoordig hebben (gelukkig) enkel items gemaakt van delicate stoffen een wasvoorschrift dat aanraadt om het met de hand te wassen. Mag dat ook met het handwasprogramma van je wasmachine, moet je een speciaal wasmiddel gebruiken en wat als een kledingstuk bijvoorbeeld zowel wol als polyester bevat? We beantwoorden enkele ‘prangende’ wasvragen.

Als je niet weet of een kledingstuk met de hand gewassen moet worden of niet, moet je even het wasvoorschrift lezen dat aan de binnenkant van de zoom van een kledingstuk genaaid zit. Al wil dat niet zeggen dat je ook daadwerkelijk met een emmer water en je handen aan de slag moet gaan. Daar kunnen we eigenlijk kort in zijn: dat doe je beter nooit.

Door daadwerkelijk met de hand te wassen, beschadig je de textielvezels omdat je het kledingstuk wel moet uitwringen en kneden. Ook wordt het er minder proper door en kunnen kleuren doorlopen. Voor items gemaakt van zijde en katoen kies je best voor het koude handwasprogramma van je wasmachine. Kledingstukken van wol en kasjmier was je daarentegen beter op het wolprogramma omdat het koude water van de handwasstand de vezels doet schrikken waardoor het kledingstuk kan krimpen.

Items van zijde of stukken met bijvoorbeeld pailletten of veel verschillende materialen breng je best naar de droogkuis om zeker te zijn. Hoewel je ook winterjassen in principe zelf kan wassen, zoals we hier al uitlegden, is en blijft dat wel op eigen risico. Als je zeker wil zijn dat je jas nog een volgende winter mee kan, is chemische reiniging ook hierbij aangeraden.

Een aantal extra tips

- Als je wasmachine geen handwasprogramma of wolprogramma heeft, kun je wol, kasjmier en angora wassen op 30°C. Het wasprogramma mag ook maar een maximaal toerental van 1.200 toeren per minuut hebben.

- Vlekken zijn veel moeilijker te verwijderen als ze opgedroogd zijn, dus probeer vuile kleding altijd zo snel mogelijk in de wasmachine te stoppen.

- Was delicate stoffen niet te veel. Een wollen trui was je best maar een 5-tal keer per jaar. Hang het kledingstuk in tussentijd even buiten en gebruik een verfrissende spray zoals de ‘knitwear mist’ van Marie-Stella-Maris en I Love Mr. Mittens om vieze geurtjes te elimineren.

- Het klinkt misschien gek, maar het is belangrijk om de textielvezels rust te gunnen. Draag een kasjmieren trui bijvoorbeeld liefst geen 2 dagen achter elkaar, maar laat het na 1 keer dragen even rusten in je kledingkast. Zo blijft het veel langer mooi.

- Bij een kledingstuk dat gemaakt is van verschillende materialen, hou je altijd rekening met de zwakste vezel. Bij een trui van wol en katoen is dat bijvoorbeeld wol. En dus hoor je het te wassen op het wolprogramma, ook als er maar 20% wol in zit.

- Verder is ook de keuze van je wasmiddel belangrijk. Was fijne was altijd met een aangepast wasmiddel voor wol, zijde én fijne was. Het wasmiddel beschermt je delicate kleding tegen krimpen, vervilten en verkleuren.

- Wol is een natuurlijk materiaal dat de eigenschap heeft om te gaan ‘opwollen’. Dat heeft niets te maken met de manier waarop je het wast. Een wolkammetje, zowel handmatig als elektronisch, biedt soelaas.  (br.hln)


» Reageer (1)
05-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is hoelang je precies onder de douche moet staan volgens dermatologen

Dit is hoelang je precies onder de douche moet staan volgens dermatologen

https://images1.persgroep.net/rcs/o8_z5UMRCjoOfRHmagbAp0IbenY/diocontent/142871500/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Hoewel een warme douche de perfecte remedie is tegen een grijze winterdag, is de hitte niet zo goed voor je huid. Uit verschillende studies blijkt namelijk dat heet water het vocht van de opperhuid kan wegstrippen, waardoor je huidbarrière aangetast wordt en ontstoken raakt. Het gevolg? Een droge huid. Dermatologen hebben dan ook een aantal richtlijnen waar je je beter aan houdt om je huid zo weinig mogelijk te beschadigen.

Ten eerste, hou je je douches het best zo kort mogelijk. Je hoeft er geen sprintje van te maken, maar ze hoeven ook niet zolang te duren als een aflevering van je favoriete Netflix-serie. “Douche je maximaal 15 minuten”, vertelt dermatoloog Mona Gohara. “Dat is op zich al behoorlijk lang. Beginnen je tenen en vingers te rimpelen, dan heb je er zeker te lang onder gestaan.”

Eerder verklaarden wetenschappers ook al dat het geen goed idee is om je elke dag te douchen. “Je te vaak wassen doet meer kwaad dan goed. Het droogt je huid uit en zorgt voor irritaties. Je wast immers de goede bacteriën die van nature op je huid leven weg. Beperk het douchen daarom het liefst tot om de twee à drie dagen. Voel je je toch vuil, was je gezicht, oksels, de zone onder je borsten en geslachtsorganen dan tussendoor met wat water”, aldus dermatologe Katherine Ashenburg.

En hoewel de lengte van je douche en hoe vaak je je doucht van belang zijn, is het ook belangrijk om de temperatuur in de gaten te houden. “De temperatuur van het water zou ongeveer even warm moeten zijn als wat je verwacht van een verwarmd zwembad in de zomer, wat zo rond de 30 °C is”, legt dermatoloog Joshua Zeichner uit. “Is je water warmer, dan bestaat de kans ook dat je je huid beschadigt.”

Tot slot raden de dermatologen aan om niet te kwistig te zijn met douchegels of reinigers. “Het is een mythe dat je je elke dag een reinigsmiddel nodig hebt om je lichaam te wassen. Voor de meesten volstaat je gewoon afspoelen met wat water al. De enige uitzondering is nadat je fel gezweet hebt, bijvoorbeeld na het sporten. De gebieden die de meeste nare geurtjes verspreiden, zoals je oksels en voeten, zeep je daarentegen wel beter in.” (br.hln)


» Reageer (1)
04-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Absoluut mirakel”: zusjes van 5 en 8 die verdwenen in Californische wildernis na twee dagen levend teruggevonden

“Absoluut mirakel”: zusjes van 5 en 8 die verdwenen in Californische wildernis na twee dagen levend teruggevonden

https://images1.persgroep.net/rcs/nLY1XGuBMQN5XDw74GjrU96zphw/diocontent/142866975/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De lokale sheriff noemde het nieuws een “absoluut wonder”, en dat was het ook. Na een zoektocht van twee dagen hebben hulpverleners twee piepjonge zusjes, Caroline (5) en Leia (8) Carrico, ongedeerd teruggevonden in de wildernis in het noordwesten van de Amerikaanse staat Californië. De meisjes verdwenen tijdens een wandeling in het dichtbeboste en bergachtige gebied, en konden overleven dankzij survivaltechnieken, die ze bij hun jeugdbeweging hadden geleerd, en granolarepen.

Caroline en Leia waren vrijdagnamiddag het laatst gezien aan hun ouderlijk huis. Ze hadden hun moeder gevraagd om een wandeling te maken, maar zij kon niet mee omdat ze nog wat huishoudelijke klusjes moest afwerken. Bovendien verbood ze haar dochters alleen te vertrekken. Toch deden Caroline en Leia het. De moeder merkte rond 15 uur in de namiddag dat haar dochtertjes verdwenen waren. Ondertussen waren ze al verdwaald toen ze een hertenspoor wilden volgen.

De moeder had nog een extra reden om zich zorgen te maken. De plaats vanwaar de meisjes verdwenen, het stadje Benbow gelegen bij het nationaal park Richardson’s Grove, is een dichtbebost, bergachtig en verlaten gebied in het county Humboldt in het noordwesten van de staat Californië. Voor de dichtstbijzijnde stad Eureka moet je vanuit Benbow al zo’n 113 kilometer rijden. De bekendste stad, Sacramento, ligt op een afstand van liefst 320 kilometer.

De moeder riep meteen hulp in van familie, buren en vrienden om de meisjes te helpen zoeken. Ook de politie werd opgeroepen en zocht de daaropvolgende nacht het hele gebied uit, maar zonder resultaat. De zoekactie werd op zaterdag uitgebreid met honderden hulpverleners, helikopters en speurhonden. Men vreesde echter voor het ergste aangezien het gebied één grote wildernis is. Tot enkele hulpverleners de meisjes op het spoor kwamen dankzij hun voetafdrukken en papiertjes van hun snoeprepen.

In koude en regenachtige weersomstandigheden werden Caroline en Leia gisterenochtend ongedeerd en gezond teruggevonden door twee brandweervrijwilligers. Ze vonden de zusjes op ruim twee kilometer van hun ouderlijke huis in Benbow.

“Dit is een absoluut wonder”, zei de lokale sheriff William Honsal. “Dit is een ruig gebied, een extreme omgeving. Hoe ze hier 44 uur lang overleefden, is best verbazingwekkend.” 

Het heugelijke nieuws werd aangekondigd met een foto waarop een van de twee meisjes te zien is met roze laarsjes, vuile jeans, een trui en een wollen muts. Alsof ze goed voorbereid was op een lange wandeling. De post werd op Facebook bijna 9.000 keer aangeklikt en meer dan 8.000 keer gedeeld.

Later op de dag werden ook nog beelden van de helden die de meisjes terugvonden hadden, en de hereniging met de familie gedeeld. “Hier is een beeld van de twee helden die Leia en Caroline hebben gevonden. We zijn Delbert Chumley en Abram Hill ontzettend dankbaar voor hun hulp bij deze 44 uur durende zoektocht. We zijn ook de assisterende instanties en meer dan 210 hulpverleners dankbaar”, aldus het Humboldt County Sheriff’s Office. (br.hln)


» Reageer (0)
03-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft leeflonen uitgekeerd aan niet-Belgen:

Helft leeflonen uitgekeerd aan niet-Belgen: “Deze Sinterklaaspolitiek is onhoudbaar voor onze sociale zekerheid”

https://images3.persgroep.net/rcs/libZcTdKv8ujpKGxNEf92NBhBtE/diocontent/141871888/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Van de bijna 1 miljard euro die afgelopen jaar werd uitgekeerd aan leeflonen ging zowat de helft naar niet-Belgen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-Kamerlid Barbara Pas opvroeg bij minister van Maatschappelijke Integratie Ducarme.

Wie onvoldoende bestaansmiddelen heeft kan beroep doen op het leefloon bij het OCMW. De kostprijs ervan bedroeg vorig jaar 990 miljoen euro. Nooit eerder lag dat bedrag zo hoog. Opvallend: 440 miljoen euro of zowat de helft van het totale budget wordt uitgekeerd aan mensen die niet over de Belgische nationaliteit beschikken. 

Het aandeel van buitenlanders in de uitbetaling van de leeflonen zit al enkele jaren in stijgende lijn. In 2012 was dat nog een derde van het totaalbudget. Vandaag is dat de helft. Er is een duidelijke toename bij niet-Europeanen. Vergeleken met de regeerperiode Di Rupo is er sprake van een stijging met 105 procent. De regering-Michel spendeerde op vier jaar tijd 1,4 miljard euro aan leeflonen voor niet-Europeanen, meer dan het dubbele als Di Rupo.

Barbara Pas van Vlaams Belang waarschuwt: “Open grenzen en een open sociale zekerheid zijn onverenigbaar. We moeten ophouden met Sinterklaas te spelen voor de hele wereld. Doen we dat niet, dan gaat ons sociaal bijstandssysteem onvermijdelijk naar de haaien. De eerste slachtoffers daarvan zullen onze eigen behoeftigen zijn.” (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axel Daeseleire geeft politiek veeg uit de pan na overlijden dakloze Graeme:

Axel Daeseleire geeft politiek veeg uit de pan na overlijden dakloze Graeme: “Politiek wachtte op zijn dood”

https://images2.persgroep.net/rcs/DPERSYqCw8N5VNn9P9fgPoeOzO8/diocontent/113731694/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Afgelopen donderdag is de dakloze Engelsman Graeme overleden in het Stuivenbergziekenhuis. Hij verbleef er een tijdje op intensieve zorgen. Tv-maker Axel Daeseleire reageert erg boos op zijn overlijden. “Gevoel overheerst dat politiek wachtte op zijn dood. Dat maakt me razend.”

Nadat eerder de bekende dakloze Louis overleed, is Antwerpen opnieuw een bekende straatfiguur kwijt. De Engelsman Graeme, bekend uit het VIER-programma ‘Project Axel’, is overleden. Hij overleed afgelopen donderdag al in het Stuivenbergziekenhuis waar hij al een tijdje was opgenomen. “Graeme verbleef een week op intensieve zorgen maar zijn lichaam was op. Hij is in alle rust overleden,” vertelt Haiyet van Victor 5, het daklozencentrum waar Graeme verbleef. “Je mag niet vergeten dat je per jaar dat je dakloos bent meteen vijf jaar ouder wordt.” 

Lessen trekken

Tv-maker Axel Daeseleire leerde Graeme kennen door zijn programma Project Axel. Maar ook na de opnames zocht Axel Graeme op en werden ze vrienden. Daeseleire reageert erg boos op de dood van Graeme en geeft de politiek een veeg uit de pan. “Mensen als Graeme worden niet correct opgevangen. Zo simpel is dat. Ik denk dat we hier een heel zware les uit moeten trekken. We leven in België maar hier sterven mensen op straat zoals in Derde Wereldlanden,” vertelt Axel. 

“Ik heb als tv-maker problemen aangekaart en daar is niets mee gedaan. Daar word ik razend van. Ik pretendeer niet dat ik de oplossing heb maar dat is ook niet mijn taak. Ik ben niet de politieker.” Volgens Daeseleire moet er sowieso iets gedaan worden aan de faciliteiten en hij verwijst naar het project Housing First in Finland waar mensen in de problemen eerst een dak boven het hoofd krijgen. “Maar dat kost natuurlijk geld. We moeten allemaal eens goed nadenken waar we heen willen met onze maatschappij en welke prijs we daarvoor willen betalen. Ik heb heel hard het gevoel dat de politiek wachtte op de dood van Graeme zodat het ‘probleem’ zichzelf oploste.”

Erg gevoelig

Graeme was steevast te vinden in de buurt van de Groenplaats in zijn rolstoel. Hij werd bekend in Vlaanderen door zijn norse houding en opvliegend karakter maar tegelijk was hij ook erg gevoelig. “Achter elke norse man schuilt iets kwetsbaar. Hij brulde wel eens maar dat was een soort verdedigingsmechanisme. Je mag niet vergeten in welke situatie hij verkeerde. Je bent niet alleen dakloos maar je zit ook nog eens aan een rolstoel gekluisterd,” vertelt Haiyet. “Eén ding moet je hem nageven: hij was altijd heel eerlijk en oprecht.” 

Maandag zullen Victor 5 en de stad de koppen bij elkaar steken om de begrafenis te regelen. “Wij zullen er zeker een persoonlijke touch aangeven. Ik kende Graeme achttien jaar, dat laat je niet zomaar achter je. We zullen hem zeker missen,” besluit Haiyet. 

Kabinet reageert

Het kabinet van schepen voor Sociale Zaken Fons Duchateau reageert op de uitlatingen van Axel Daeseleire. “Het is duidelijk dat meneer Daeseleire het dossier van Graeme niet kent. Wij hebben alles gedaan wat wettelijk mogelijk is om Graeme te helpen. Maar hij is wat wij noemen een zorgwekkende zorgweigeraar. Graeme wilde niet geholpen worden. Dat is de grote tragedie in dit verhaal,” zegt Michael Lescroart, woordvoerder van schepen Duchateau. “Het is erg jammer dat Daeseleire op deze manier reageert.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 geboden van klein wonen

5 geboden van klein wonen

https://images1.persgroep.net/rcs/hd6mSqGlTKKbjY4JopejUSz-wVw/diocontent/142724979/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

We wonen met z’n allen steeds kleiner en kleiner. Maar dat wil niet zeggen dat je daarom op gezelligheid moet inboeten. Interieurexpert Megan Hopp deelt haar ultieme tips om je huis klein én fijn te decoreren. 

Kijk niet horizontaal, maar verticaal

“Hoe kleiner de ruimte, hoe beter het is om in de hoogte te werken. Hang je rekken, kunstwerken of spiegels een tikje hoger. Hierdoor zal je kamer wat groter lijken. Ik heb thuis zelf een grote spiegel hangen boven mijn tv, zodat je oog meteen naar boven wordt getrokken.” 

Kiezen is (niet) verliezen

Jammer maar helaas: je krijgt niet alles in je huis gepropt. Daar zal je je bij moeten neerleggen, meent Hopp. “In de plaats kan je beter een paar belangrijke stuks kiezen. In onze living kreeg de zetel bijvoorbeeld prioriteit op de eettafel. De ruimte was té klein om beiden neer te poten, dus we hebben de tafel laten vallen en gekozen voor een extra fauteuil. Dat is veel comfortabeler.” 

Kies je meubels kritisch

“Ik kan het blijven benadrukken: meubels die je aan de muur hangt, zijn oh zo handig. Laat je niet tegenhouden omdat je in de muur moet boren - dat is toch niet permanent en echt maar een kleine moeite.”

Laat open kasten links liggen

Open kasten en industriële rekken zijn het van het op Pinterest, maar volgens Hopp is het niet echt handig in een klein stekje. De reden: je moet al je rommel kwijt kunnen. “Zelfs één extra schuif kan goed van pas komen om al je gerief kwijt te geraken. In plaats van een salontafel heb ik een klein kastje naast mijn zetel gezet, zodat ik kleine spullen en hebbedingen erin kan opbergen.” 

Groter is beter

Wie klein woont, kan de neiging hebben om ook kleinere meubels te kopen. Toch raadt de interieurexpert dat af. “Dat is het slechtste wat je kan doen. Dankzij grotere meubels lijkt je kamer ook groter. Kleinere meubels wekken al snel de indruk dat je rondloopt in een poppenhuis voor volwassenen. Nog een extra voordeel is dat grotere meubels ook extra comfortabel zijn. Win-win!” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raar maar waar: je tandpasta kan de schuldige zijn van je puistjes

Raar maar waar: je tandpasta kan de schuldige zijn van je puistjes

https://images3.persgroep.net/rcs/ESI8ijzyy-T0fTertH9zYLPGlJc/diocontent/142776803/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Puistjes: we doen er alles aan om ze te vermijden. We kopen niet-comedogene make-up, reinigen ons gezicht op de juiste manier en we proberen niet te veel aan ons gezicht te prutsen. Maar wist je al dat ook je tandpasta de schuldige zijn van het ontsierende euvel?

“Natriumlaurylsulfaat of SLS dat in veel tandpasta’s zit is een van de grootste vijanden voor je huid”, legt Cody Levine, die SLS-vrije tandapasta’s maakt, uit. “Dat ingrediënt wordt vaak gebruikt in tandpasta, shampoo, zeep en wasmiddel om het te laten schuimen, maar werkt irriterend en kan leiden tot een droge huid en aftjes in je mond.”

Dat bevestigt ook dermatoloog Joshua Zeichner. “SLS is het bekendste sulfaatbestanddeel dat uit sulfaatvrije producten wordt gehaald. Het staat bekend om zijn irriterende werking waardoor je huid ontstoken kan raken. Vroeger werd het vaak gebruikt in gezichtsreinigers en tandpasta’s omdat het werkt als een oppervlakteactieve stof die het vuil van je huid en tandvlees verwijdert. Maar als het schuim de huid rond mond raakt, kan ze geïrriteerd en ontstoken raken. Het kan je huid ook erg uitdrogen wat de olieproductie doet stijgen en dat resulteert dan weer in puistjes.”

En ook tandartsen zijn het erover eens dat we perfect zonder een dagelijkse dosis SLS kunnen. “Ik geef de voorkeur aan tandpasta’s die SLS-vrij zijn”, aldus cosmetische tandarts Jon Marashi. “Het heeft immers geen enkele zin om een SLS-product te gebruiken als er betere alternatieven op de markt zijn die dezelfde of zelfs een betere werkzaamheid bieden.” Voorbeelden van tandpasta’s zonder SLS die je bij ons kan vinden zijn onder andere Bluem en Zendium. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het nu écht nodig om vitamine D-supplementen te slikken?

Is het nu écht nodig om vitamine D-supplementen te slikken?

https://images1.persgroep.net/rcs/B0LJScd2PM3JSD2FUx7jKz9nAoc/diocontent/142729388/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Tegen het einde van de winter hebben bijna alle Belgen een tekort aan vitamine D, maar is het belangrijk om dat op te lossen door supplementen te slikken? Het blijft één van de meest prangende vragen in de voedingsleer. Volgens een nieuwe studie die werd gepubliceerd in de New England Journal of Medicine zou het weinig effect hebben. Andere onderzoeken wijzen net wél op de voordelen. Hoe zit het nu?

Ons lichaam heeft vitamine D nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. De vitamine is daarom noodzakelijk voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden. Bij jonge kinderen kan een tekort de botziekte rachitis veroorzaken en ook spierkrampen kunnen een gevolg zijn. Ook zijn er al verbanden gevonden tussen een vitamine D-tekort en auto-immuunziekten zoals kanker, astma, multiple sclerose en diabetes type 1. Of het tekort de oorzaak of het gevolg is van deze ziektes is wel nog niet aangetoond.

De belangrijkste bron van vitamine D is zonlicht. In de zomer heeft dan ook bijna niemand in België last van een tekort omdat 15 tot 30 minuten met je gezicht en handen in de zon zitten al volstaat. In de winter, als er weinig zon is, krijgen we bijna niks van de vitamine binnen waardoor minstens 7 op de 10 met een tekort kampt. Sommige voedingsmiddelen zoals vette vis, volle zuivel en eierdooiers bevatten de vitamine ook, maar dat is wel eerder beperkt. Grofweg wordt geschat dat we 80% van vitamine D binnenkrijgen via de zon, de overige 20% via voeding. 

Hoevéél vitamine D ons lichaam nu exact nodig heeft, of het aangeraden is supplementen in te nemen en of dokters ons vitamine D-niveau routinematig zouden moeten controleren, staat echter nog steeds ter discussie. Zoals meestal het geval is, ligt het antwoord waarschijnlijk ergens in het midden.

Recent werden de resultaten van een grootschalige studie gepubliceerd in de ‘New England Journal of Medicine’ waarbij getest werd of vitamine D-supplementen helpen om bepaalde types kanker en hartziekten te voorkomen. In het kort was hun conclusie dat het eigenlijk amper hielp. Een studie uit 2015 die in het vakblad ‘JAMA International Medicine’ verscheen, toonde dan weer aan dat de inname van vitamine D het risico op valpartijen bij oudere personen in Finland niet verlaagde. Het onderzoek vergeleek de effecten van sporten en de inname van D supplementen op valpartijen en de resulterende verwondingen. Opmerkelijk daarbij was dat sporten de kans op een ernstige verwonding wel met de helft bleek te verminderen.

Wél gunstig

De Amerikaanse non-profits Institute of Medicine en US Preventive Services Task Force besloten dan weer dat supplementen in veel gevallen wél gunstig zijn - al zijn er enkele belangrijke kanttekeningen.

Volgens beide non-profits zijn 600 internationale eenheden - of 15 microgram - voldoende voor de meeste gezonde volwassenen en leidt een hogere dosis vitamine D niet noodzakelijk tot meer gezondheidsvoordelen. Ze benadrukken dat de aangetoonde voordelen beperkt zijn tot het beendergestel. Er is niet voldoende bewijs dat D-supplementen kunnen beschermen tegen hartziekte, kanker, diabetes of cognitieve achteruitgang - iets wat wel eens gesuggereerd wordt door kleinere studies.

Meer is dus niet per se beter; in sommige gevallen is het zelfs slechter. Te veel vitamine D kan immers leiden tot calcium in de urine, wat nierstenen kan veroorzaken. Extreem hoge dosissen kunnen calciumafzettingen in de bloedvaten veroorzaken. Dat kan dan weer leiden tot klonters die hartaanvallen veroorzaken.

In ons land bedraagt de aanbevolen dagelijkse inname volgens de Hoge Gezondheidsraad 10 microgram per dag voor volwassenen, of 15 microgram voor tieners en 20 microgram voor bejaarden omdat zij minder buitenkomen. Een oudere huid kan bovendien ook minder makkelijk vitamine D aanmaken. Om die aanbevelingen te halen, is volgens de raad soms een verrijking van voedingsmiddelen of een supplement in de vorm van geneesmiddelen nodig.

Toch zijn er ook onderzoekers die waarschuwen voor een behandeling met supplementen, wanneer uit een bloedtest blijkt dat iemand een vitamine D-tekort heeft. Naast de doseringsrisico’s zijn er ook studies die uitwijzen dat de labotesten voor het type vitamine D dat in het bloed circuleert - 25-hydroxyvitamine D - mogelijk niet de meest betrouwe maatstaf zijn voor het vitamine D-niveau. Bovendien gebruikt niet elk labo dezelfde standaardtest en hanteren ze verschillende standaarden voor wat beschouwd wordt als een normaal niveau.

Professor Chantal Mathieu (KU Leuven) zei in een college van ‘De Universiteit van Vlaanderen’ vorig jaar dat er nog veel onduidelijkheid bestaat over de gevolgen van een tekort en het daarom raadzaam is om in de winter toch extra vitamine D bij te nemen. “Of je dat nu doet via supplementen, verrijkte voeding of door op reis te gaan, dat maakt eigenlijk niet uit. Als je supplementen neemt, doe het dan wel altijd op een voorzichtige manier en niet zonder eerst langs te gaan bij je dokter,” aldus Mathieu. (br.hln)


» Reageer (1)
01-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 redenen waarom je vandaag zéker iemand een complimentje moet geven

7 redenen waarom je vandaag zéker iemand een complimentje moet geven

https://images0.persgroep.net/rcs/AmIhW3VlLsMIhDBfBIgnEX8Mqok/diocontent/119691553/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Hé jij daar, achter die computer, wat zie je er goed uit vandaag! Vandaag is het Nationale Complimentendag, en dat vieren we door elkaar eens goed in de bloemetjes te zetten. Hoe je dat doet zonder voor slijmbal te worden versleten, leggen we je meteen ook uit. 

1. Het is Nationale Complimentendag

We beginnen met de meest voor de hand liggende: het is complimentendag vandaag. Al is het maar een half gemeende “Hey knapperd” tegen jezelf in de spiegel: zorg dat je toch minstens één iemand blij maakt met een lieve opmerking.

2. Het is goed voor je humeur

Je tovert niet alleen een glimlach op iemands gezicht, je wordt er zelf ook gelukkiger van. “Door op een onbewaakt moment iets liefs te doen of te zeggen tegen je partner toon je dat je hem of haar niet als vanzelfsprekend beschouwt, en dat leidt tot een verhoogd dopamine- en oxytocineniveau,” aldus psychotherapeute Michele Paiva. En dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat jullie emotionele band sterker wordt en jullie allebei met een beter humeur rondlopen.

3. Je krijgt er meer door gedaan

Door je partner of die ene vriendin een complimentje te geven, zorg je ervoor dat ze zich beter in hun vel voelen. “Zie het als een manier om hun wat meer zelfvertrouwen te geven”, legt lifestylecoach Gayle Katz uit. Als je je vriend bovendien complimenteert met zijn geweldige werk in het huis - ook al heeft hij vijf pogingen en twee keer zoveel gaten nodig gehad vooraleer dat televisiemeubel recht hangt - is de kans groot dat hij de volgende keer zonder morren opnieuw aan het klussen slaat.

4. Het kost je amper tijd

“Wat zie je er goed uit vandaag”, is snel gezegd, én het heeft meteen effect. Je geeft je partner het gevoel dat hij of zij geliefd is, en belangrijker is dan wie dan ook. “Neem 10 seconden de tijd om je partner te vertellen hoe goed zijn kookkunsten zijn of dat hij de allerbeste danser is”, adviseert assistent-professor in de psychologie Chandra Johnson.

5. Het zet je op gelijke voet

Door een complimentje te geven, stel je jezelf ook kwetsbaarder op. En dat zorgt ervoor dat mensen je zelf ook sneller durven aanspreken of misschien zelfs meer appreciëren. “Een complimentje is ontwapenend”, vindt psychiater Sue Varma. “Door een collega te prijzen toon je dat je geen bedreiging vormt. En dat kan eventueel wel het begin zijn van een mooie vriendschap.”

6. Met lachen verbrand je calorieën

Ooit al eens iemand een complimentje gegeven met een uitgestreken gezicht? Wij ook niet. Een pluimpje geven gaat gegarandeerd gepaard met een glimlach, die weleens snel tot een schaterlach kan leiden en met 10 à 15 minuten lachen, verbrand je makkelijk 40 calorieën.

7. Het is helemaal gratis

Voor andere dingen waar een mens gelukkig van wordt - nieuwe schoenen, chocolade ... - moet je vaak je portefeuille bovenhalen. Complimentjes zijn helemaal gratis en voor niets. En ze zijn ook nog eens een stuk efficiënter.

Hoe doe je het op een natuurlijke manier?

Niet zo goed in mondelinge complimentjes? Schrijf ze op een briefje, dat maakt de drempel een stuk lager. Overdrijf ook niet, want dat komt ongeloofwaardig over. Let erop dat je het altijd meent, en hou het compliment realistisch, of de ontvanger zal het niet aanvaarden en geen waarde meer hechten aan jouw toekomstige complimenten. 

Sommige mensen vinden het heerlijk om en plein public gelauwerd te worden, andere zinken door de grond bij zoveel aandacht in grote groep. Pas je stijl van complimenteren aan aan de persoon. Waar de ene graag vermeld wordt op een vergadering, wordt de ander veel gelukkiger van een persoonlijk mailtje.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topfotografen veilen foto’s voor het goede doel

Topfotografen veilen foto’s voor het goede doel

https://images0.persgroep.net/rcs/T2nKrE1how6_9YZh4oHaw4z7kzg/diocontent/142582816/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Mist jouw muur thuis nog wat decoratie? Of ben je al een tijdje op zoek naar een kunstwerk om je huis mee op te leuken? Dat treft, want enkele bekende Belgische en Nederlandse fotografen veilen binnenkort hun foto’s voor het goede doel. 

De actie werd op poten gezet door het fotoagentschap Initials L.A. en lifestylemerk Marie-Stella-Maris. De aanleiding voor hun samenwerking: Wereldwaterdag, die dit jaar plaatsvindt op vrijdag 22 maart. Concreet organiseren ze op 21 maart de veiling ‘Art for Water’, waarbij de werken van een selectie bekende Belgische en Nederlandse fotografen onder de hamer gaan. De opbrengst gaat volledig naar de ondersteuning van een drinkwaterproject in Zambia.

Wie wil, kan alle kunstwerken vanaf vandaag tot en met 21 maart ook gratis bewonderen in Fosbury & Sons in Antwerpen. Ook de veiling zal om 20 uur plaatsvinden in de coworkingplek. Wie wil bieden, kan dat online doen.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze vrouw is bekroond tot meest beloftevolle vrouwelijke ondernemer van het jaar

Deze vrouw is bekroond tot meest beloftevolle vrouwelijke ondernemer van het jaar

https://images0.persgroep.net/rcs/qovE0bKaw1shILxOI0JXBvKJZp0/diocontent/142681627/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Hoewel zelfstandige worden vaak een mannenzaak is, zijn er steeds meer vrouwen die een eigen bedrijf opstarten. Initiatieven als de Womed Award, een prijsuitreiking voor vrouwelijke ondernemers, kunnen we dan ook alleen maar aanmoedigen. Zij verkozen vandaag Isabelle Ulenaers van het 100% natuurlijke cosmeticamerk Self tot de meest beloftevolle vrouwelijke ondernemer van het jaar. 

Isabelle kreeg enkele jaren geleden het idee voor Self, dankzij haar dochtertje Michelle. Het meisje had last van eczeem en een erg droge huid. En toen Isabelle daar maar geen goede huidverzorgingsproducten voor vond, was het idee voor Self geboren.

“In plaats van alleen de symptomen te behandelen, was ik op zoek naar voedende crèmes die de tere (kinder)huid preventief konden beschermen zodat cortisone crèmes uiteindelijk niet meer nodig zouden zijn. En - even belangrijk - met respect voor de natuur en het natuurlijke karakter van de huid. Omdat ik hier maar geen product vond dat aan mijn eisen voldeed, kwam ik op het idee om zelf een 100% natuurlijke verzorgingslijn te creëren. Want als ik op zoek was naar zulke producten en die maar niet kon vinden, andere mensen waarschijnlijk ook niet,” vertelde  Isabelle een tijdje geleden al aan NINA.be.

Vervolgens ging Isabelle op zoek naar een laboratorium waar ook consultanten werken die haar konden helpen bij het creëren van de verzorgingslijn. “Ik wist heel goed wat ik wel en niet in de producten wou, maar ik ben natuurlijk zelf geen laborant”, aldus de onderneemster. 

En de rest is geschiedenis. Ondertussen verkoopt ze een uitgebreid assortiment: van crèmes tot scrubs, lotions, lippenbalsem en bodybutter. Allemaal 100% vegan en natuurlijk. En is ze dus door ondernemersorganisatie Unizo en de vzw Markant verkozen tot de meest beloftevolle vrouwelijke ondernemer van het jaar. “Ik ben altijd zo druk in de weer. Mijn eigen weg aan het zoeken en proberen op te boksen tegen hindernissen die je tegenkomt. Maar zo vergeet je soms om even terug te blikken en te appreciëren van waar je komt. Deze prijs is voor mij een erkenning voor de weg die ik al heb afgelegd, en dit geeft me echt een goed gevoel. Als je weet dat je je eigen kompas hebt en je buikgevoel kunt volgen, weet je dat je goed bezig bent.”  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruik je Facebook vooral passief? Dan ben je vatbaarder voor negatieve effecten ervan

Gebruik je Facebook vooral passief? Dan ben je vatbaarder voor negatieve effecten ervan

https://images0.persgroep.net/rcs/n2NYLcQ3i8XyAxBO2-oz_P6ZzPo/diocontent/142688927/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wie Facebook vooral gebruikt om te scrollen en door te klikken op profielen, loopt meer risico om de negatieve effecten van het sociale netwerk op zijn welzijn te ondervinden dan wie actief in interactie gaat. Dat blijkt uit een studie van de faculteit psychologie van de Gentse universiteit.

Er is al eerder onderzoek gedaan naar de impact van Facebook op ons welzijn en wat daarbij opvalt volgens de onderzoekers van het Gentse ‘Psychopathologie en Affectieve Neurowetenschappen Lab’ is dat de negatieve effecten – zoals verhoogde angst en depressieve symptomen – bij sommigen veel hoger zijn dan bij anderen. Met hun studie wilden de wetenschappers te weten komen welke mensen er precies vatbaarder voor zijn en welke factoren daarin een rol spelen.

Zelfbeeld

Daarvoor brachten ze verscheidene factoren in kaart. Sociale vergelijking en zelfbeeld bleken een belangrijke impact te hebben. Mensen met een grotere neiging om zich met anderen te vergelijken, krijgen immers veel vergelijkingsmateriaal aangeboden op Facebook en zijn ook vatbaarder voor het vaak perfecte beeld dat er door anderen werd opgehangen. Het maakte dat ze er negatieve gevoelens aan overhielden. Hetzelfde bleek te gelden voor mensen met een laag of een sterk fluctuerend zelfbeeld. Ook zij vergelijken immers veel in hun permanente zoektocht naar zelfbevestiging.

Opmerkelijk: de onderzoekers waarschuwen voor de manier waarop je sociale netwerken gebruikt. Het effect van Facebook op ons welzijn wordt daardoor immers beïnvloed. “Scrollen en doorklikken op profielen zonder in interactie te gaan, lijkt ervoor te zorgen dat je meer vergelijkingsgedrag stelt en je dus vatbaarder wordt voor de negatieve effecten”, aldus onderzoekster Lien Faelens. “Actief gebruik waarbij je met anderen in interactie gaat, via bijvoorbeeld chatberichten, kan er dan weer voor zorgen dat je meer positieve effecten ondervindt.”

Want voor alle duidelijkheid: die positieve effecten zijn er ook. “Als je chat met vrienden, werk je bijvoorbeeld aan je relatie met die persoon”, klinkt het. “En voor introverte of verlegen mensen kunnen sociale media het juist makkelijker maken om contacten op te bouwen.”

De onderzoekers willen nu nog verdergaan met hun studie. “We willen nu onderzoeken hoe het Facebook- en Instagramgebruik doorheen de dag zich verhoudt tot de stemming doorheen de dag”, aldus Faelens.

Daarvoor worden nog testpersonen gezocht. Het onderzoek zal vanaf april plaatsvinden en staat open voor iedereen tussen 18 en 35 die een profiel heeft op Facebook en Instagram. Je kan om technische redenen wel alleen deelnemen met een Androidsmartphone.

Vergoeding

In de eerste fase zullen online vragenlijsten ingevuld moeten worden over onder meer het gebruik van sociale media, je zelfbeeld en angst en depressieve klachten. Dat duurt 10 tot 15 minuten. Daarna krijgen de testpersonen een week lang zes keer per dag een sms met vragen. Over in welke mate ze sociale media gebruikt hebben, hoe ze dat gedaan hebben en hoe ze zich voelen. 12 weken later moeten de testpersonen dezelfde onlinevragenlijst als in het begin weer invullen.

Wie deel wil nemen, kan contact opnemen met Lien Faelens via een mailtje naar Lien.Faelens@ugent.be. Er is een vergoeding voor de deelnemers die kan oplopen tot 30 euro. (br.hln)


» Reageer (1)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!