NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
30-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grijs haar minder courant dan gedacht

Grijs haar minder courant dan gedacht


http://oi48.tinypic.com/111hzli.jpg


Grijze haren op latere leeftijd zijn minder courant dan tot nog toe werd gedacht, zo blijkt uit een wereldwijde studie van meer dan 4.000 mannen en vrouwen. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Telegraph. Bijna één op de tien zestigplussers blijft zelfs volledig gespaard van grijze lokken.

De studie, die gepubliceerd wordt in de British Journal of Dermatology, werd uitgevoerd door een onderzoeksteam van cosmeticaproducent L'Oreal. De schoonheidsindustrie ging ervan uit dat gemiddeld de helft van de 50-jarigen 50 procent grijze haren had, schrijft The Sunday Telegraph. Uit de resultaten bleek echter dat minder dan een kwart van de proefpersonen op die leeftijd zoveel grijze haren had.

De onderzoekers analyseerden de natuurlijke haarkleur van meer dan 4.000 personen uit meer dan twintig verschillende landen. Grijze haren kwamen bij 78 procent van de mannen voor, tegenover 71 procent van de vrouwen. In de leeftijdscategorie tussen 61 en 65 jaar had 91 procent grijze haren, die gemiddeld 40 procent van hun hoofdhaar uitmaakten.(br.hln)» Reageer (0)
29-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pad, egel en vos worden het vaakst overreden

Pad, egel en vos worden het vaakst overreden


http://oi46.tinypic.com/a0kwgz.jpg


De gewone pad komt in Vlaanderen het vaakst onder de wielen van auto's en andere voertuigen terecht. Andere grote verkeersslachtoffers zijn de egel en de vos. Dat blijkt uit het project 'Dieren onder de Wielen', waarbij op vier jaar tijd gewag werd gemaakt van 23.574 overreden dieren. De onderzoekers pleiten voor wildrasters in combinatie met faunapassages langs snelwegen.

De faunaverkeersslachtoffers werden in kaart gebracht door de Vlaamse overheid, Natuurpunt en Vogelbescherming Vlaanderen, met de hulp van ruim 2.000 vrijwilligers. De meeste slachtoffers waren zoogdieren, gevolgd door amfibieën, reptielen en vogels. De gewone pad werd het vaakst gemeld als verkeersslachtoffer (7.118 keer).

De top tien bestaat voorts uit egel, vos, merel, bruine kikker, eekhoorn, bunzing, konijn, steenmarter en houtduif. Vos en steenmarter zijn nieuw in de top tien, vergeleken met een studie uit 1995-1996. Dat komt omdat hun bestand zich de voorbije decennia hersteld heeft, luidt het.

Opvallend is dat langs grote verkeersassen in West-Vlaanderen en Limburg meer slachtoffers vallen, terwijl dat in het centrum van het land meer verspreid is. Dat heeft wellicht te maken met de dichtheid van het wegennet en de verkeersintensiteit.

Voorts worden meer dieren overreden op wegen die bosgebieden en graslanden doorsnijden, zijn belangrijke wegen meestal dodelijker, en vallen er in de wintermaanden duidelijk minder slachtoffers.

De onderzoekers besluiten dat knelpunten oplossen maatwerk vergt, en dat tijdelijke en lokale maatregelen soms kunnen helpen in afwachting van meer structurele oplossingen. Ze pleiten onder meer voor het aanbrengen van wildrasters in combinatie met faunapassages langs snelwegen.

Ze vragen ook vervolgonderzoek, onder meer naar slachtoffers gemaakt door treinverkeer.(br.hln)
» Reageer (0)
28-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallucinant: de codes van onze bank- en betaalkaarten

Hallucinant: de codes van onze bank- en betaalkaarten


http://oi48.tinypic.com/2eutto5.jpg


Uit de analyse van gegevens van miljoenen gebruikers van bank- en kredietkaarten blijkt dat we niet echt geweldig clever zijn als het aankomt op onze viercijferige codes. Als we die veranderen, en de meeste mensen doen dat, dan kiezen één op tien onder ons het nogal voor de hand liggende 1234 bijvoorbeeld. Voor PIN-codes en unlockcodes van gsm's en smartphones: zelfde verhaal.

Een onthutsende 10,7 procent van de gebruikers van bank- en kredietkaarten verandert z'n code naar 1234. Voeg daar de combinaties 1111 en 0000 aan toe en je hebt een code die door 18,6 procent, dus bijna één op vijf, van de mensen gebruikt als PIN (personal identicfication number) voor een betaalkaart, een SIM-kaart of om een smartphone te locken.

10.000 mogelijkheden, helft gebruikt dezelfde 426 PINs
Een twintigtal combinaties wordt gebruikt door meer dan een kwart van de PIN-gebruikers, en om de codes te kraken van meer dan een derde van de in gebruik zijnde PINs moet je hoop en al terugvallen op 61 combinaties. Om de helft van alle PINs te kraken volstaan 426 combinaties. Voor alle duidelijkheid: er zijn 10.000 mogelijke combinaties.

Naast voor de handliggende patronen à la 1234, 0000 of 6969, zitten alle combinaties die beginnen met 19 in de 20 procent van meest gebruikte PINs. Nummers die te linken zijn aan films of boeken zijn ook heel populair: 0007 is een topper, maar ook 1984 en 2001.

Het 22st meest gebruikte paswoord is 2580, of gewoon een lijn in het midden van het keypad. 1379 is ook zo'n succesnummer.

Er zijn nog een paar truukjes die potentiële krakers van uw PIN maar al te goed kennen. Zoals het gebruik van geboortedata, huwelijksverjaardagen of andere data die vaak erg makkelijk te vinden zijn op andere kaartjes in uw portefeuille, en zelfs online tegenwoordig. Of deze: mensen gebruiken veel meer even nummers dan oneven nummers in hun PIN. Voor een of andere reden kiezen we ook niet graag twee nummers na elkaar die ver uit elkaar liggen. De combinatie 45 of 67 bijvoorbeeld is veel populairder dan 29 en 37.

Nog eentje: we beginnen het liefst onze code met 1, in mindere mate met 0, in nog mindere mate met 2, maar die drie cijfers gebruiken we veel meer dan de ander zeven aan de start van onze PIN.

De drie minst gebruikte combinaties - en ga nu aub uw code niet meteen in deze veranderen, want bij deze zijn ze 'verbrand' - zijn 9629 (0,000953 %), 8093 (0,000893 %) en 8068 (0,000744 %).

De cijfers komen van DataGenetics, het hobbyproject van Nick Berry, een gedecoreerd ingenieur en één van de grondleggers van de gps-technieken die we nu allemaal gebruiken. De man werkte ook 15 jaar aan de top bij Microsoft, en benadrukt dat hij deze gegevens deelt opdat we allemaal voorzichtiger zouden omspringen met onze codes. Bijvoorbeeld: verander niet de code die je hebt gekregen, doe de moeite om ze te memoriseren en gebruik niet hetzelfde nummer voor al je PINs. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van Duitse postorderbedrijf Neckermann

Einde van Duitse postorderbedrijf Neckermann


http://oi48.tinypic.com/2ylwmdh.jpg


Het Duitse postorderbedrijf Neckermann, dat 2.500 mensen tewerkstelt, legt de boeken definitief neer. Op 1 oktober worden de contracten van de werknemers ontbonden. Het einde van het postorderbedrijf heeft echter geen gevolgen voor klanten van Neckermann in Nederland en België. Dat heeft het bedrijf vandaag meegedeeld.

Neckermann is nog altijd actief in de Benelux, Oostenrijk en Zwitserland. Volgens de woordvoerster is Neckermann Benelux financieel gezond. Een Belgische vakbondsman zei eerder vandaag dat Neckermann Benelux op zoek is naar financiering met externe geldschieters om een doorstart te kunnen maken en dat er midden oktober duidelijkheid zou moeten zijn over de toekomst.

In Temse stelt Neckermann Benelux een dertigtal personeelsleden te werk. In Nederland worden 500 mensen tewerkgesteld.

"Na maandenlange gesprekken met potentiële investeerders, kon er geen enkele overnemer gevonden worden", luidt het in een persbericht. De groep sprak nog met één kandidaat-investeerder, maar moest omwille van de faillissementswetgeving vandaag de beslissing nemen om ermee te stoppen.

Volgens het bedrijf heeft een groot deel van de werknemers al ander werk. De onderneming had in juli uitstel van betaling aangevraagd. (br.hln)» Reageer (0)
27-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te weinig demente rusthuisbewoners hebben wilsverklaring

Te weinig demente rusthuisbewoners hebben wilsverklaring


http://oi49.tinypic.com/selfsh.jpg


Slechts één op tien rusthuisbewoners die met dementie stierven, hadden zelf een wens over levenseindezorg op papier gezet. Nochtans kunnen wilsverklaringen een duidelijke invloed hebben op het kunnen sterven waar men wenst. Dat blijkt uit een grootschalige studie in een representatieve staal van de Vlaamse woonzorgcentra gevoerd door onderzoekers An Vandervoort, professor Lieve Van den Block en professor Luc Deliens van de onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde van de VUB en de UGent, onlangs verschenen in het vaktijdschrift International Psychogeriatrics.

Een recent rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie geeft aan dat een tsunami van dementie op ons af komt. Volgens dit rapport zal het aantal personen met dementie wereldwijd stijgen tot 65,7 miljoen in 2030 en tot 115,4 miljoen in 2050. Echter, in veel gevallen weten we erg weinig over wat mensen met dementie wel of niet wensen aan het levenseinde.

Uit het onderzoek van de onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde blijkt dat maar tien procent van de overleden rusthuisbewoners met dementie een wilsbeschikking hadden. Opvallend is dat als een instructie op papier stond, het meestal om voorafgaande instructies van de huisarts gaat die in het bewonersdossier zijn neergeschreven (59 procent), terwijl voorafgaande instructies vanuit de persoon met dementie zelf (d.i. schriftelijke wilsverklaring of het verlenen van volmacht aan een derde partij om beslissingen te nemen) nog zeer weinig voorkomen in Vlaanderen (10 pct).

Vroegtijdige planning noodzakelijk
Artsen gaven vooral instructies tot niet meer opnemen in het ziekenhuis, niet meer reanimeren en niet meer opstarten of het stopzetten van kunstmatige voedsel en/of vochttoediening. Dit resultaat is opmerkelijk, vooral omdat men bij deze kwetsbare groep van personen met dementie kan verwachten dat hun mogelijkheden tot het uitdrukken van wensen zal verminderen naarmate de ziekte vordert. Planning m.b.t het levenseinde zou daarvoor tijdig moeten gebeuren, in de vroege stadia van dementie, als de persoon nog in staat is om zijn/haar wensen uit te drukken.

Verder bleek een dergelijke voorafgaande instructie een duidelijke invloed te hebben op het kunnen sterven waar men wenst. Als er een voorafgaande instructie van de huisarts in het dossier stond die aangaf dat de bewoner best niet meer opgenomen kon worden in het ziekenhuis, bleek deze meestal ook gevolgd te worden waardoor de bewoners konden sterven waar ze wonen en wensen te sterven. Deze resultaten wijzen op het belang van het opstellen van documenten maar ook op de nog steeds beperkte bijdrage van patiënten zelf hierin.

In 2006 verzamelde de Onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde gegevens in 345 rusthuizen van 764 overleden rusthuisbewoners met dementie. Het onderzoek omvatte een retrospectieve bevraging via een enquête van de verpleegkundige die het meest betrokken was bij de zorg van de overleden rusthuisbewoner met dementie. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inxs - Never Tear Us Apart

Inxs - Never Tear Us Apart

Klik op de foto om ze te beluisteren


INXS is een Australische muziekband. De band werd opgericht in Sydney op 16 augustus 1979. Eerst heette de band The Farriss Brothers, met Andrew (keyboard), Jon (drums) en Tim Farriss (leadgitaar), Michael Hutchence (zang), Kirk Pengilly (saxofoon en gitaar) en Garry Gary Beers (bas). De naam verandert nog datzelfde jaar in INXS, uitgesproken als "in excess" (in overvloed). De naam is samengesteld uit IXL (een merk jam) en XTC.
» Reageer (0)
25-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzonderlijke beelden van geboorte dolfijntje op Hawaï

Uitzonderlijke beelden van geboorte dolfijntje op Hawaï

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Vorige week beviel dolfijn Keo van een kleintje op Hawaï. De hele geboorte werd uitzonderlijk gefilmd.

Keo verblijft in Dolphin Quest Hawaii, een kunstmatig aangelegde lagune waar bezoekers met dolfijnen kunnen zwemmen.

Medewerkers van Dolphin Quest verbaasden zich over de kalmte die Keo uitstraalde tijdens de bevalling. Ook denken ze dat het dier zich tijdens het proces geregeld met opzet wendde tot de mensen met wie ze dagelijks te maken heeft, om door hen gerust te worden gesteld.

Het kalf, een meisje, krijgt pas over een maand een naam. De eerste dertig dagen na de geboorte zijn doorgaans een kritieke periode, al is de overlevingskans van een in gevangenschap geboren dolfijn stukken groter dan in het wild, waar ongeveer de helft van de kalveren van een dolfijn die voor het eerst moeder wordt, overleeft.» Reageer (0)
24-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Termieten vreten legendarische garderobe Imelda Marcos op

Termieten vreten legendarische garderobe Imelda Marcos op


http://oi49.tinypic.com/334orkk.jpg


Een deel van de legendarische kleding- en schoenencollectie van de voormalige Filipijnse presidentsvrouw Imelda Marcos is aangevreten door termieten en ten prooi gevallen aan rottigheid en schimmel. Marcos werd mede bekend dankzij de verzameling van honderden peperdure schoenen van Westerse ontwerpers die ze als presidentsvrouw opbouwde.

Nadat zij en haar echtgenoot Ferdinand Marcos in 1986 na een opstand het veld hadden moeten ruimen, werd de garderobe van de familie in het presidentieel paleis in Manila in beslag genomen. Daarin bevonden zich ten minste 1220 paar schoenen en vele kostbare kledingstukken. Verpakt in 150 dozen werden ze opgeslagen in het paleis.

Nadat twee jaar geleden werd ontdekt dat de collectie er na jaren van wanbeheer niet best aan toe was, werden de dozen overgebracht naar een opslagruimte van het Nationaal Museum. Daar werd er verder niet naar omgekeken. Toen de opslagruimte vorige maand na hevige tropische regenbuien blank was komen te staan, raakte de collectie nog ernstiger beschadigd.

Museummedewerkers toonden zich verbijsterd door wat ze aantroffen. Op dit moment proberen ze te redden wat er te redden valt. Het veiligstellen van de inhoud van de dozen kan maanden in beslag nemen. Orlando Abinion, conservator van het museum, zei tegen persbureau AP dat sommige voorwerpen vanwege de aantasting door vocht en termieten niet meer kunnen worden hersteld.

Nadat haar man in 1989 in ballingschap overleed in Hawaï, keerde Imelda Marcos terug naar de Filipijnen. Ze is nu parlementslid. Het deel van haar schoenencollectie dat na haar verbanning werd uitgeleend aan een museum in het stadsdeel Marikina, verkeert nog wel in uitstekende staat. De naar schatting 765 paar schoenen van toonaangevende huizen als Gucci, Charles Jourdan, Ferragamo en Prada trekken dagelijks nog vele tientallen toeristen uit binnen- en buitenland.  (br.hln - foto ap)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Argentinië dreigt wilde lama vogelvrij te verklaren

Argentinië dreigt wilde lama vogelvrij te verklaren


http://oi47.tinypic.com/uubm8.jpg


In het Argentijnse deel van Patagonië dreigt de guanaco, een van de twee soorten wilde lama's, vogelvrij verklaard te worden. Dat kan het einde betekenen van de soort, waarschuwen natuurbeschermers en academici.

Het parlement van de zuidelijke provincie Santa Cruz heeft een voorstel ingediend om de guanaco tot "schadelijke soort" uit te roepen. Het provinciebestuur bestudeert het voorstel nog.
Volgens de indieners van het voorstel is de guanaco (Lama guanicoe) een gevaar voor de veeteelt.

De guanaco is een echte grazer die zich goed thuis voelt op de Patagonische grasvlaktes. Door de uitbreiding van de schapenteelt, de belangrijkste economische activiteit in deze regio, ontstaan steeds meer conflicten. In de vorige eeuw is de guanaco-populatie al drastisch gedaald omdat er op gejaagd werd.

Claudio Bertonatti, directeur van de dierentuin van Buenos Aires, zegt dat de guanaco een herbivoor is die van cruciaal belang is voor de gezondheid van aride en semi-aride ecosystemen zoals de steppe. Bovendien maakt het dier de streek ook voor toeristen zeer aantrekkelijk.

"We begrijpen dat hij met het vee concurreert voor de grasweides, maar hem meteen schadelijk verklaren staat gelijk met toestemming geven om op hem te jagen, en dat leidt tot zijn uitroeiing. Nadien kan er een gelijkaardige  resolutie komen tegen de grijze vos of de poema."  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijzen voeding blijven stijgen

Prijzen voeding blijven stijgen


http://oi50.tinypic.com/2lucnl2.jpg


De prijzen van voedingsproducten gaan dit najaar stijgen. Verse groenten worden tot 12 procent duurder, aardappelen gaan zelfs 40 procent méér kosten dan vorig jaar, voorspelt de krant Het Laatste Nieuws.

Landbouwexpert Luc Busschaert kondigde de prijsstijgingen eerder al aan, maar heeft nu nieuwe berekeningen gemaakt. Hij wijst er op dat de najaarsgroenten last hebben van de slechte zomer. De aardappelen hebben dan weer last van een slecht voorjaar en zijn vervroegd afgestorven door de droge en warme periode in de zomer.

Ook de prijzen van de zuivel en het rundvlees gaan omhoog. "De zuivelprijzen staan onder enorme druk. De consument zal 2 tot 4 procent meer moeten betalen. Rundvlees gaat 2 tot 5 procent duurder worden door de gestegen prijzen van het krachtvoeder en de afname van de veestapel", aldus de landbouwexpert. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karen Elson - The Ghost Who Walks

Karen Elson - The Ghost Who Walks

Klik op de foto om haar te beluisteren


Karen Elson (geboren op 14 januari 1979 in Oldham, Greater Manchester, Engeland) is een Brits model, zangeres, liedjes schrijfster en gitariste.


Karen Elson is weliswaar geen gevestigde naam in de muziek middens, maar als we zeggen dat het om de vrouw van Jack White gaat, hebben we wellicht al iets meer je aandacht.


Ze was te horen met haar cabaretgezelschap The Citizens Band en zong met zowel Robert Plant als Cat Power. K ortgeleden is haar debuutalbum verschenen 'The Ghost Who Walks', in een productie van Jack White. Verwacht je aan traditionele folk, country en blues, overgoten met een scheut theatraliteit. Elson toert met leden van The Dead Weather en My Morning Jacket.


Naast het muziek gebeuren timmert Karen Elson ook nog aan een carriere als model


Karen Elson was 16 jaar oud toen ze samen met haar zus Kate Elson in Manchester, Engeland gescout werden. Karen’s fel rood geverfde haar en haar afgeschoren wenkbrauwen zijn haar belangrijkste kenmerken. Dit was overigens niet haar eigen idee. Topfotograaf Steven Meisel wist haar hiervan te overtuigen voor haar eerste Vogue cover. Dat het een briljant idee bleek te zijn is inmiddels wel duidelijk geworden.


Karen liep op de catwalk voor verschillende top ontwerpers waaronder Marc Jacobs, Jean-Paul Gaultier, Chanel, Dolce & Gabbana en Versace. Daarnaast verscheen ze in internationale campagnes voor Yves Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier, Louis Vuitton, Versace en Burberry.

Karen is sinds juni 2005 getrouwd met Jack White, zanger van de band The White Stripes. De twee ontmoette elkaar een maand eerder op de set van de video voor het nummer ‘Blue Orchid’ van The White Stripes waar Elson een rol in had. Het stel heeft anno 2009 twee kinderen.» Reageer (0)
23-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rox - I Don't Believe

Rox - I Don't Believe

Klik op de foto om haar te beluisteren


Achter de weinig zeggende naam Rox gaat de 21-jarige Roxanne Tataei schuil. Een meisje uit een buitenwijk van Londen, van Jamaicaanse en Iranese afkomst. Vanaf haar veertiende speelt ze al op haar eigen gitaartje. In 2010 vormt ze een band en gaat ze door het leven als kortweg Rox. Behalve in eigen land krijgt ze ook grote bekendheid in het buitenland. Paul Weller en Mark Ronson zijn fans van haar . In de lente is haar eerste debuut album Memoirs uitgekomen.» Reageer (0)
22-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak kennis met Karishma, de olifant die voor het goede doel schildert

Maak kennis met Karishma, de olifant die voor het goede doel schildert

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De Aziatische olifant is een bedreigde diersoort. Volgens recente schattingen leven nog slechts dertig- tot veertigduizend dergelijke olifanten in het wild.

Om haar soortgenoten te helpen is Karishma, een Aziatische olifant in de zoo van Whipsnade, Engeland, aan het schilderen geslagen. De 'kunstwerken' worden dit weekend geveild. Met de opbrengst zullen projecten om de soort te behouden, gefinancierd worden.
» Reageer (0)
21-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je tanden witter met deze tips

Maak je tanden witter met deze tips


http://oi47.tinypic.com/30ksqcw.jpg


Eén van de dingen waar zowel mannen als vrouwen het meest op afknappen, is een slecht gebit. Gele tanden zijn dus allesbehalve sexy, maar met deze handige tips kan je ze wit houden of weer witter maken.

1. Breng bronzer aan
Door bronzer op je gezicht aan te brengen, krijg je een natuurlijke glans die het wit van je tanden onmiddellijk doet opvallen als je lacht.

2. Poets en flos
Uiteraard is dit sowieso belangrijk voor een goede mondhygiëne, maar het helpt ook bij het wit houden van je tanden. Het voorkomt namelijk de opbouw van tandplak, dat na verloop van tijd tot verkleuring leidt.

3. Wacht om te poetsen
Heb je iets zurig gedronken, zoals pompelmoessap? Wacht dan minstens 30 minuten voor je je tanden poetst, anders doe je het zuur nog dieper in je tanden dringen. Op die manier kan het tandglazuur, de buitenste beschermlaag van je tanden, aangetast worden.

4. Draag rode lipstick
Door rode lippenstift te dragen, lijken je tanden witter dan ze eigenlijk zijn. Dat komt omdat het kleurencontrast (rood ten opzichte van wit) erg groot is.

5. Kauw op knapperig fruit en groenten
Kauwen op knapperige fruit- en groentesoorten, zoals appels of paprika's, draagt ook bij tot wittere tanden. Hoe? De wrijving die je krijgt door te kauwen op hardere voeding schraapt zachtjes de tandplak weg. Zo voorkomt het verkleuring en vlekken op je tanden.

6. Gebruik een rietje
Door frisdrank, wijn of andere gekleurde dranken met een rietje te drinken, creëer je een afstand met je tanden. Het is ook een goed idee om je mond achteraf te spoelen. Op die manier blijft je speeksel niet getint en laat het dus minder vlekken achter op je tanden.

7. Bleek je tanden
Als het niet gelukt is om je tanden wit te houden, dan kan je ze ook altijd bleken. Ook dat kan je zelf doen met een paar blekende strips. Sommige hoef je per dag amper vijf minuten op je tanden te leggen. Je kan ook zelf beslissen hoe 'wit' je ermee gaat.

8. Plan regelmatige tandartsbezoekjes
We weten allemaal dat het belangrijk is om je gebit om de zes maanden te laten controleren door de tandarts. Maar vergeet niet dat het ook helpt om je tanden witter te maken. De tandarts zal namelijk het tandplak verwijderen, want dat verdwijnt niet als je je tanden gewoon poetst.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marianne de kotmadam heeft boodschap voor Gentse studenten:

Marianne de kotmadam heeft boodschap voor Gentse studenten: "Bakkes toe"


http://oi50.tinypic.com/avk9yo.jpg
De Gentse uitgangsbuurt Overpoort

Om het samenleven tussen studenten en bewoners in Gent te bevorderen, start eind september een campagne rond "Marianne de kotmadam". Op raambordjes vraagt ze met de tekst "bakkes toe, de buren slapen" voorbijgangers, en dus ook niet-studenten, geen nachtlawaai te veroorzaken.

In de Arteveldestad worden tegen eind september ruim 67.000 studenten hoger onderwijs verwacht, van wie er zowat 30.000 ook echt in de stad leven en wonen. "Het spreekt vanzelf dat dit een grote impact heeft op het dagelijks leven in de stad", aldus schepen van Onderwijs en Opvoeding Rudy Coddens.

Omdat vroeger de kotmadam het leven van "haar" studenten in goede banen leidde, ontstond na gesprekken met bewoners de idee van "Marianne de kotmadam". Die vraagt op ludieke affiches aan voorbijgangers om na een avondje uit 's nachts op straat hun "bakkes toe te doen".

Een kleine 30.000 postkaartjes gingen al in de welkomstpakketten voor nieuwe studenten. Begin oktober worden 2.500 raambordjes overhandigd aan kotbewoners. Ook op websites, in nieuwsbrieven en op schermen zal de actie gevoerd worden.

De actie kadert binnen de overkoepelende campagne "Student in Gent", eens samenwerking tussen de stad Gent, de onderwijsinstellingen en andere partners. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Okapi geboren in zoo van Antwerpen

Okapi geboren in zoo van Antwerpen


http://oi48.tinypic.com/4goev7.jpg


In de zoo van Antwerpen is op 15 september een okapi geboren, zo meldt de dierentuin op zijn website. Okapi Sofie bracht haar zesde jong ter wereld, dat 14 kilo weegt en een schofthoogte van 71 centimeter heeft. Ter vergelijking: Mchawi, het jong dat in juli vorig jaar geboren werd, woog 26 kg bij een schofthoogte van 82 cm.

Het nieuwe jong kreeg de naam Nkosi, wat Heer of God betekent in het Xhosa, een taal die voornamelijk gesproken wordt in Zuid-Afrika. Hij is de 48ste okapi die in de Antwerpse zoo geboren wordt. Met Nkosi telt de dierentuin vandaag zeven okapi's. Het jonge dier blijft nog even binnen, want het is net iets te koud buiten voor een baby-okapi. Maar op een beeldscherm aan de houten poort kunnen bezoekers een kijkje nemen in de binnenstal.

De zoo van Antwerpen coördineert het Europese kweekprogramma voor okapi's. Volgens de zoo leven er naar schatting nog maar 35.000 okapi's in de regenwouden van de Democratische Republiek Congo.

De dierentuin meldt op zijn site dat rebellen onlangs het hoofdkwartier hebben aangevallen van het okapi-reservaat in Epulu, een project in het Congolese regenwoud dat al jaren door de zoo wordt gesteund. Bij de aanval zijn naar verluidt zes doden gevallen. Op één dier na werden alle okapi's uit het kweekprogramma afgeslacht. Het enige dier dat de aanval overleefde, is zwaargewond. De infrastructuur is bijna volledig vernield. (br.hln)» Reageer (0)
20-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op drie vrouwen haat shoppen

Een op drie vrouwen haat shoppen


http://oi47.tinypic.com/3535fkz.jpgHet cliché wil dat vrouwen graag shoppen (schoenen, natuurlijk) en daarbij een gat in hun hand hebben. Zoals alle veralgemeningen loopt ook deze mank, want maar liefst één op drie vrouwen haat shoppen. Een minderheid, akkoord, maar wel een significante minderheid. De belangrijkste redenen? Onbeleefde winkeliersters, lange rijen en niet vinden wat ze zoeken.

-    50 procent voelt zich geïntimideerd door het winkelpersoneel
-    44 procent denkt dat het winkelpersoneel op haar neerkijkt
-    38 procent wordt depressief omdat niets wat ze passen er leuk uitziet
-    37 procent voelt zich niet op haar gemak in het kleedhokje
-    34 procent vindt het moeilijk om toffe kleren te vinden wegens hun 'rare vormen'
-    1 op 3 haat de wachtrijen in de winkel
-    10 procent schaamt zich om haar maat te noemen
-    15 procent beëindigde een shoppingtrip in tranen, omdat ze zich te dik (of te mager) vonden voor de kledij of niet konden vinden wat ze zochten

Het ergste is voor vrouwen shoppen voor een speciaal evenement, met huwelijken als stip op nummer één.

Geen wonder dat het lyrische gepraat van vrouwen over koopjes in films en vrouwenmagazines een vreemde wereld is voor de helft van de 2.000 ondervraagden.

Een op drie zegt nog nooit een 'therapeutisch' effect van shoppen te hebben ondervonden. Het wordt verondersteld dat vrouwen onzekerheid, stress of woede 'wegshoppen' met een reeks impulsaankopen: ook dat geldt dus niet voor iedereen.

Shoppen zou leuker zijn als...
Wat moet er dan gebeuren om shoppen leuker te maken? Het eigen lichaam veranderen zo blijkt: 80 procent denkt dat het leuker wordt als je slanker bent, 42 procent wil een 'andere' lichaamsvorm.

Al is dat meestal schone schijn, want elk lichaam heeft zo zijn eigen uitdagingen: ben je slank, dan heb je misschien wel te korte benen waardoor elke broek 15 centimeter moet worden ingenomen. Heb je een grotere boezem, dan vind je niets dat zowel goed past om je middel als om je borsten, enzoverder.

Voor 50 procent zou shoppen leuker worden als hun budget (veel) groter was.

Een derde van de vrouwen neemt haar toevlucht tot online shoppen, omdat het tijd bespaart (ook al zit je met de mogelijke terugzending van kleren die niet passen).  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde van katten is te dik, zo zet je jouw huisdier op dieet

Derde van katten is te dik, zo zet je jouw huisdier op dieet


http://oi45.tinypic.com/j6olcn.jpg


Ongeveer 30 procent van de Britse katten kampt met overgewicht, dat bewijzen recente cijfers. Omdat het niet zo eenvoudig is deze kieskeurige viervoeters op dieet te zetten, geven we tips hoe hen te helpen opnieuw gezond te eten.

Wanneer katten met overgewicht kampen, lopen ze meer risico op ziekten als diabetes, artritis, hart- en leverziekten. Dierenarts Martha Cannon: "Eens het dier verdikt is, kan het erg moeilijk zijn om de overtollige kilo's er terug af te krijgen." Een kat kampt met overgewicht als meer dan 20 procent van zijn lichaamsgewicht vet is. Als baasje kun je dit makkelijk controleren aan de hand van de ribben. Je moet deze kunnen voelen, maar niet zien. Daarnaast mag je geen vet zien bewegen als het dier wandelt. Dit dier op dieet zetten is helaas niet enkel kwestie van het weigeren van snoepjes en het serveren van kleinere porties, het is belangrijker dat je zijn hele eetpatroon verandert.


Het ideale gewicht van een kat is afhankelijk van zijn leeftijd, ras, levensstijl, beenderstructuur en geslacht. Gemiddeld moet dit variëren tussen de 3,1 en 4,9 kilogram, bij de vrouwtjes mogen is dat iets minder. Een extra kilo voor een kat is het equivalent van 18 kilogram voor mensen. De dieren die gesteriliseerd zijn, verbruiken minder calorieën dan hun vruchtbare evenknieën. Zet je kat nooit op dieet zonder eerst een bezoekje aan de dierenarts te brengen. Die zal bepalen of het dier met gezondheidsproblemen sukkelt, naast het overgewicht. Deze expert zal dan samen met jou een nieuw eetplan opstellen. Je bent best nu al gewaarschuwd dat dit veel geduld zal vragen. Een kat die gewoon is een hele dag zelf te bepalen wanneer ze eet, zal ongelukkig worden van gestructureerde maaltijden. Zeker wanneer het dier dan maar weinig krijgt of het eten een onverwachte smaak heeft.


Als je huisdier zijn voorgeschotelde maaltijd niet opeet, neem dit dan na een halfuur weg. Probeert het opnieuw bij de volgende geplande voeding. Een lepeltje van geurende bouillon over de nieuwe voeding gieten, kan de eetlust opwekken. Uiteindelijk zal honger je favoriete dier wel over de streep trekken om toch te eten. Een kat mag wekelijks niet meer dan 2 procent van zijn totale gewicht verliezen. Als dit te snel gebeurt, kan het dier een leverziekte ontwikkelen of snel terug bijkomen. (br.hln)» Reageer (0)
19-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe aanwijzing dat Jezus wel degelijk getrouwd was

Nieuwe aanwijzing dat Jezus wel degelijk getrouwd was


http://oi49.tinypic.com/fu9ctv.jpg
Professor Karen King toont het piepkleine document.


Een pas opgedoken stuk papyrus uit de vierde eeuw lijkt te suggereren dat Jezus wel degelijk getrouwd was. Jarenlang drukte de katholieke kerk de geruchten de kop in dat Jezus Christus een vrouw had, maar dit antiek document in Egyptisch koptisch schrift kan zijn getrouwde status bevestigen. Het was Karen King, een professor theologie uit de States, die met het opmerkelijke stuk papyrus voor de proppen kwam op een congres in Rome. "Jezus zei tot hen, mijn vrouw ..." staat er te lezen op het piepkleine stuk papyrus.

Onder meer Dan Browns bestseller 'The Da Vinci Code' uit 2003 opperde dat Jezus getrouwd was met Maria Magdalena en kinderen had, tot grote woede van heel wat christenen. Nu is er dus een nieuwe aanwijzing. Karen King legt uit. "De christelijke traditie heeft ons lang voorgehouden dat Jezus niet getrouwd was, maar daar werd nooit enig historisch bewijs van gevonden. Dit stuk papyrus is geen waterdicht bewijs dat hij wel getrouwd was, maar het vertelt ons wel dat de hele kwestie pas ontstond bij de verhitte debatten over seksualititeit en het huwelijk. Dit fragment toont aan dat er wel degelijk christenen waren in die tijd die overtuigd waren dat Jezus wel getrouwd was."

Het nieuwe document lijkt authentiek, al zullen er nog nieuwe wetenschappelijke tests moeten uitgevoerd worden, onder meer op de inkt. De eigenaar is een anonieme kunstverzamelaar die bij King kwam aankloppen om het te vertalen en te analyseren. (br.hln - foto's ap)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht voor Alzheimer: het platteland, en niemand weet waarom

Slecht voor Alzheimer: het platteland, en niemand weet waarom

http://oi45.tinypic.com/ddnvvr.jpg


Opgroeien op het platteland kan het risico op Alzheimer verdubbelen. Dat blijkt uit een meta-analyse (vergelijkende studie) van tientallen eerdere onderzoeken. De onderzoekers hebben geen verklaring voor de link.

Een team van de universiteiten van Edinburgh en Londen boog zich over een pak wereldwijde studies die onderzochten in welke mate het voorkomen van de ziekte verschilt in stedelijke of landelijke gemeenten. De bedoeling was om de algemene risico's en voordelen van bepaalde levensstijlen op Alzheimer te identificeren.

Wie opgroeide op het platteland, had meer dan dubbel zoveel risico om Alzheimer te ontwikkelen dan wie in de stad woonde of op latere leeftijd naar het platteland verhuisde. Voor het ontwikkelen van dementie was de link veel minder groot.

Dit wil niet zeggen dat het platteland Alzheimer 'veroorzaakt', al weten de onderzoekers op dit moment zelf (nog) niet wat de link tussen beide kan verklaren.

"Heeft het te maken met toegang tot gezondheidszorg? Blootstelling aan een bepaalde stof? Spelen socio-economische factoren een rol (opgroeien op het platteland was lange tijd armoediger )? Of ligt het nog aan iets anders? Op dit moment blijft dat een echt mysterie", zegt dr Tom Russ van het Schotse onderzoekscentrum voor Dementie.


De bestudeerde onderzoeken beslaan tientallen jaren en de onderzochte personen waren toen al oud. De werkelijke oorzakelijke factoren achterhalen zal dus moeilijk zijn, omdat de omstandigheden van toen allang niet meer (algemeen) gelden in de Westerse wereld.

Interessant zou zijn om te weten of de link bij een bepaalde geboortecohorte sterker is dan bij een andere, bijvoorbeeld bij oorlogskinderen. Of het effect ook vandaag de dag nog doorwerkt, is (nog) niet bekend.

De onderzoekers buigen zich nu over de details in de hoop een manier te kunnen vinden om tegen Alzheimer te kunnen beschermen. "Wellicht begint een bescherming tegen de ziekte al vroeg in het leven", besluiten ze. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ringelrob dreigt tweederde van leefgebied te verliezen

Ringelrob dreigt tweederde van leefgebied te verliezen


http://oi46.tinypic.com/m7cnmb.jpg


In de Noordelijke IJszee dreigt de ringelrob nog deze eeuw tweederde van zijn leefgebied te verliezen, zeggen onderzoekers van de Universiteit van Washington. Door de klimaatwijziging wordt de sneeuw op het zee-ijs steeds minder dik. De ringelrob, een kleine zeehond, bouwt holen in de sneeuw om zijn jongen in groot te brengen. De sneeuw moet daarvoor minstens 20 centimeter diep zijn, en dat wordt steeds vaker een probleem.

In de winter sneeuwt het wel genoeg - tegen het einde van deze eeuw zal het dan zelfs iets meer sneeuwen dan nu - maar de levensduur van het zee-ijs waarop die sneeuw zich kan ophopen, wordt almaar korter.

Dat komt doordat elk jaar steeds meer noordpoolijs smelt in de zomer, een gevolg van de klimaatwijziging. Het nieuwe ijs wordt later in de herfst gevormd, waardoor de sneeuw minder tijd krijgt om te blijven liggen. Het is ook in de herfst dat de sneeuw het hevigst is.

Het gebied waar de sneeuw minstens 20 centimeter dik is, zal tegen het einde van deze eeuw met bijna 70 procent gekrompen zijn, zeggen de wetenschappers van de Universiteit van Washington. Te weinig dus voor de ringelrobben om holen te maken. En de holen die ze wel kunnen maken, zullen bovendien minder lang meegaan omdat de sneeuw vroeger in het jaar zal smelten.

Tot dusver keken wetenschappers bij hun klimaatprognoses alleen naar de omvang en de dikte van het zee-ijs. De nieuwe studie, die in Geophysical Research Letters verscheen, waagt zich nu ook aan voorspellingen over de dikte van de sneeuw op het ijs. De voorbije jaren is het noordpoolijs forser gekrompen dan anders. Het is dit jaar zo sterk gesmolten dat de hoeveelheid ijs eind augustus onder het absolute minimumrecord van 2007 gedoken is. (br.hln)
» Reageer (0)
18-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in ons land kans op vergiftigde rum, wodka en gin

Ook in ons land kans op vergiftigde rum, wodka en gin


http://oi50.tinypic.com/24l655k.jpg


Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) waarschuwt voor vervalste alcohol afkomstig uit Tsjechië. Het is mogelijk dat de alcohol is aangelengd met het giftige methanol. In Tsjechië zijn al 21 personen overleden aan methanolintoxicatie en tientallen mensen werden gehospitaliseerd. Ook in Polen en Slovakije werden verschillende personen gehospitaliseerd met een alcoholintoxicatie die verband zou houden met Tsjechische alcohol.

Het gaat om rum, wodka en gin die aangelengd kunnen zijn met methanol en daardoor ernstige gezondheidsrisico's inhouden, aldus het FAVV.

Kleine hoeveelheden methanol kunnen onder meer misselijkheid, duizeligheid, problemen met het zicht en evenwichtsstoornissen veroorzaken. Grotere dosissen kunnen blindheid en zelfs de dood tot gevolg hebben.

In Tsjechië geldt momenteel een verbod op de verkoop van alcoholische dranken met een alcoholgehalte groter dan 20 procent. Ook in Polen geldt een verbod op sterke alcoholische dranken van Tsjechische oorsprong.

Het FAVV volgt de zaak nauwlettend op en raadt de consumenten aan voorzichtig te zijn met het consumeren van dranken uit Tsjechië met een alcoholpercentage groter dan 20 procent.

Artsen meldden vandaag nog de dood van een vrouw, die verdachte rum had gedronken. Bovendien zijn niet alleen in Tsjechië, maar ook in buurland Slowakije nieuwe gevallen van vergiftiging gemeld. Sinds vrijdag geldt in Tsjechië een verkoopverbod voor drank met meer dan twintig procent alcohol.

De politie heeft tot op heden 23 verdachten gearresteerd in verband met de verspreiding van de drank, onder wie iemand die het spul zou hebben gebrouwen. Volgens Tsjechische media is mogelijk ruitensproeiervloeistof gebruikt in de giftige drank.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axelle Red - Higher level

Axelle Red - Je t'attends

Om haar te beluisteren druk op de fotoAxelle Red werd geboren te Hasselt op 15 februari 1968 als Fabienne Demal. Op driejarige leeftijd zette ze haar eerste danspasjes. In 1983 koos ze voor het zingen en bracht ze onder de naam Fabby haar eerste plaatje uit "Little girl". De echte doorbraak kwam er in 1989 met de single "Kennedy Boulevard" onder de nieuwe artiestennaam Axelle.

In 1993 kwam haar eerste album uit, "Sans plus attendre" ,dat zelfs in Frankrijk scoorde. Vanaf toen heette ze Axelle Red. Na het verschijnen van haar album volgden er nog vele andere, zowel in het Frans , Engels als in het Spaans. Axelle is dan wel afkomstig uit België, momenteel woont ze in de Franse hoofdstad Parijs waar ze al heel bekend is. Axelle Red is sinds enkele jaren getrouwd met Filip Vanes en samen hebben ze drie dochters: Janelle (21 januari 1999), Gloria (24 juni 2003) en Billie (15 april 2005).» Reageer (0)
17-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echte schoonheid is... mooie glimlach en vriendelijk karakter

Echte schoonheid is... mooie glimlach en vriendelijk karakter


http://oi45.tinypic.com/33xfs4h.jpg


Geen blonde lokken, het perfecte slanke lijntje of grote borsten maken een vrouw mooi. Echte schoonheid wordt echter bepaald door een vriendelijke persoonlijkheid, een mooie glimlach en gevoel voor humor, dat blijkt uit een enquête bij 1000 Britse vrouwen.

De onderzoekers vroegen aan een groep van 1000 vrouwen om schoonheid te definiëren. Daaruit blijkt verrassend dat schoonheid vooral om een mooie persoonlijk draait en niet om het clichébeeld van lang en slank dat door de media gepromoot word. Kelly Lloyd-Sanderson Arbonne, het bedrijf dat de enquête liet uitvoeren: ''Het is verfrissend om te zien dat aspecten als een goed karakter een vrouw mooier maken dan oppervlakkingheden als voldoen aan het schoonheidsideaal. De resultaten tonen aan dat een gezonde mix van sterkte, blije en medelevende eigenschappen en uiterlijkheden bijdragen tot de schoonheid van een persoon."

Een mooie vrouw is leuk, vrolijk en liefdevol, maar ook zelfzekerheid is cruciaal. Daarnaast maken jezelf niet te serieus nemen en altijd jezelf willen verbeteren een persoon aantrekkelijk.

De 20 eigenschappen die een vrouw mooi maken:

1. Een vriendelijke persoonlijkheid
2. Mooie glimlach
3. Gevoel voor humor
4. Goede manieren
5. Medeleven
6.  Zelfvertrouwen
7. Intelligentie
8. Felle ogen
9. Een niet-egoïstische persoonlijkheid
10. Een smetteloze huid
11. Een spontane glimlach
12. Goed kunnen omgaan met kinderen
13. Een mooi kapsel
14. Een aangename geur
15. Inzet voor het goede doel
16. Zachte huid
17. Lange wimpers
18. Mooi verzorgde nagels
19. Grappige lach
20. Mooi verzorgde voeten» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Eén op drie Vlamingen neemt voor 500 meter de auto

Eén op drie Vlamingen neemt voor 500 meter de auto


http://oi50.tinypic.com/iefmuo.jpg


De Vlaming grijpt automatisch naar de wagen, ook wanneer hij slechts enkele honderden meters verderop moet zijn. Dat blijkt uit een onderzoek naar het verplaatsingsgedrag van de Vlaming, op vraag van Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V), schrijft De Morgen.

Twintig procent van de verplaatsingen loopt niet verder dan één kilometer. Toch neemt bijna een op drie Vlamingen daarvoor de auto. Enkel de eerste honderden meters gaan we liever te voet. Als we alle verplaatsingen samentellen, dan nemen we bijna zeven van de tien keer de auto. Nochtans leggen we in meer dan de helft van de gevallen maximaal vijf kilometer af. Een keer op vier gaan we te voet of met de fiets. Een op 20 keer nemen we het openbaar vervoer.

Voor het onderzoek werden in de periode tussen september 2010 en september 2011 1.603 personen van zes jaar bevraagd. Ze hielden een verplaatsingsdagboek bij van één willekeurige dag. Tijdens die tijdspanne legden we gemiddeld 16.315 kilometer in de auto af. Het jaar voordien was dat 15.666 kilometer. Wel nam het aantal verplaatsingen licht af.

"De cijfers zijn onthutsend", stelt de Fietsersbond. "Van de 3,3 miljard euro begroot voor mobiliteit, gaat amper 100 miljoen euro naar investeringen in de fiets", stelt Roel De Cleen van de Fietsersbond.

Om meer mensen op de fiets te krijgen, moet er volgens de Fietsersbond meer en gerichter geïnvesteerd worden. "In de Vlaamse economische ruit zijn er de meeste functionele verplaatsingen en de meeste files. Zeker in die regio moet er dringend geïnvesteerd worden in meer en betere fietsvoorzieningen."

Ook voor langere afstanden kan de fiets een geduchte concurrent voor het autoverkeer worden, meent de Fietserbond, maar dan moet werk worden gemaakt van fietspaden langs alle gewestwegen en een coherent netwerk van fietssnelwegen. "In combinatie met de elektrische fiets kunnen we zo van de fiets een logische keuze maken voor afstanden tot 15 kilometer", luidt het.

Met een doordachter mobiliteitsbeleid moet het fietsgebruik in Vlaanderen volgens de organisatie tegen 2018 van 12 procent naar 20 procent kunnen stijgen. (br.hln)» Reageer (0)
16-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Nieuwe aap in Congo ontdekt

Nieuwe aap in Congo ontdekt


http://oi46.tinypic.com/2hod4eo.jpg


Wetenschappers hebben in de bossen van de Democratische Republiek Congo een nieuwe apensoort ontdekt. Het dier wordt door jagers ter plekke de lesula genoemd, meldt de BBC op gezag van het onlinetijdschrift Public Library of Science.

De wetenschappers kwamen voor het eerst met de lesula in aanraking, toen zij op een jong vrouwtje stuitten dat het hoofd van de basisschool in het dorp Opala in een kooi hield. De geleerden namen het dier in bewaring en troffen in de omgeving meer gevangen lesula's aan. 6 maanden later namen zij het dier met zijn lange, zwarte armen en zijn grijsblonde haren in het wild waar.

De aap is van zijn meest verwante soortgenoten gescheiden door twee rivieren: de Congo en de Lomami. (br.hln - foto reuters)» Reageer (0)
15-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anouk wellicht voor Nederland naar Eurovisie Songfestival

Anouk wellicht voor Nederland naar Eurovisie Songfestival


http://oi46.tinypic.com/2cwwuio.jpg


De kans is aanwezig dat Anouk Nederland volgend jaar zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. De gesprekken die de TROS met Anouk voert over deelname aan het Eurovisie Songfestival, verlopen zo goed dat Daniël Dekker een positieve uitkomst verwacht.

'Er is nu een aantal keer gepraat. In die bijeenkomsten is veel energie gestoken, we werken ergens naartoe,' aldus de TROS-dj en Songfestivalcommentator in het AD.

Alles lijkt erop dat de TROS Anouk maar al te graag wil hebben. Ze hebben namelijk officieel bij de NPO geïnformeerd of de geplande nationale voorrondes geschrapt kunnen worden. Een hele stap aangezien eerder nog werd gesteld dat voor Anouk geen uitzonderingspositie zou worden gecreëerd. Zo zou ze met andere kandidaten moeten strijden om een ticket naar Malmö. Maar dat weigert de Nobody's wife-zangeres pertinent.

Na wat strubbelingen hoopt de TROS de rockchick nu alsnog te strikken. Zij moet met haar zelfgeschreven 'killersong' Nederland uit de Eurovisie-dip halen en ervoor zorgen dat na acht jaar eindelijk weer de finale van het evenement wordt gehaald. (br.hln)» Reageer (0)
14-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dik of dun: tips en trucjes voor elke lipvorm

Dik of dun: tips en trucjes voor elke lipvorm


http://oi47.tinypic.com/346w5cm.jpg


Een kleurtje op je lippen geeft de 'final touch' aan je make-up. Het is dan ook erg belangrijk dat je het aanbrengen van lipliner en lipstick perfect onder de knie hebt. Of je nu dunne of dikke lippen hebt, hieronder vind je een aantal tips en handige trucjes.

1. De basis: kleur, lijn & druk
Je lippen moeten perfect in balans zijn. Dat doe je door aan de slag te gaan met zowel een lippotlood als lippenstift en gloss. Let erop dat de kleur van je potlood tot dezelfde kleurenfamilie behoort als die van je lippenstift, tenzij het de bedoeling is dat je het ene meer doet opvallen dan het andere. Lichte kleuren zijn het gemakkelijkst om aan te brengen, dus ideaal voor beginners.

"Bij het omlijnen van je lippen moet je beginnen bij de buitenste hoek van je mond en toewerken naar het midden", zegt internationaal visagist Craig-Ryan French. "Gebruik de juiste druk: als je het te licht doet, zal je jezelf te veel kietelen of zelfs irriteren en is het moeilijk om een lijntje te trekken. Als je echter te hard drukt, dan zal je de lippen doen bewegen en uitschieten."

Nadat het eerste lijntje getrokken is, kan je beginnen met de vormgeving.

2. Dunne lippen
Omlijn net buiten je natuurlijke liplijn met de gewenste lippenstift. "Vermijd overdreven matte, doffe kleuren, want die kunnen je lippen dunner doen lijken", waarschuwt French. Glanzende en juweeltinten maken je lippen voller.

3. Ongelijke lippen
Om evenwicht te brengen, moet je de buitenste hoek van de dunnere lippenhelft omlijnen met het lippotlood. De dikkere lip omlijn je gewoon langs de natuurlijke liplijn. Vul op met je potlood en de gekozen lippenstift.

4. Ongedefinieerde lippen
Zorg voor een definiëring van je lippen door een zogenoemde 'boog van Cupido' te tekenen (in het midden van je bovenste lip). Omlijn de bovenste lip met je potlood, om de nadruk te leggen op die M-vorm. Omlijn vervolgens de buitenste hoek van je onderste lip om die voller te maken. Werk af met je favoriete kleur van lipstick en gloss.

5. Volle lippen
Bewerk je lippen met foundation of concealer om ze dunner te maken. Omlijn en definieer de lippen met het potlood, net binnen de natuurlijke liplijn. "Kies voor een matte kleur en werk die af met gloss", raadt French aan.

6. Ongelijk gekleurde lippen
Bedek beide lippen met foundation of concealer als basis. Omlijn de lippen met je lippotlood. Breng daarboven een donkerdere tint lipstick aan en werk af met een gloss. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deense dog Zeus is de hoogste hond ter wereld

Deense dog Zeus is de hoogste hond ter wereld


http://oi45.tinypic.com/1z48iti.jpg


De hond met de hoogste schofthoogte ter wereld woont in Otsego in de Amerikaanse staat Michigan. Dat heeft Guinness World Records vandaag bekendgemaakt.

De 3 jaar oude Deense dog genaamd Zeus is van de grond tot zijn schouder 1,1 meter hoog. Als de imposante viervoeter op zijn achterpoten staat komt hij tot 2,23 meter en is hij een flink stuk langer dan zijn baasje Denise Doorlag.

Zeus is zeventig kilo schoon aan de haak en verorbert dagelijks ongeveer een kilo hondenbrokken. Doorlag moest op een gegeven moment haar auto inruilen voor een busje om Zeus ergens mee naartoe te kunnen nemen. (br.hln - foto afp)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 redenen waarom je niet afvalt

15 redenen waarom je niet afvalt


http://oi46.tinypic.com/303d0qs.jpg


Het overkomt veel vrouwen: ze hebben een strak sportschema en kiezen voor gezondere voeding, maar verliezen niet het aantal kilo's dat ze zouden willen. Natuurlijk profiteer je dan wel van andere gezondheidsvoordelen, maar afvallen zou mooi meegenomen zijn. Daarom identificeren we 15 mogelijke schuldigen die jouw gewichtsverlies tegenhouden.

1. Je eet te veel gezond voedsel
Noten, avocado's, volkorenpasta, olijfolie en donkere chocolade zijn wel natuurlijk en gezond, maar ze zijn niet arm aan calorieën. Je moet dus ook opletten hoeveel je van het gezonde voedsel eet.

2. Je neemt geen ontbijt
Het ontbijt overslaan lijkt een goede manier om calorieën te besparen, maar je lichaam gaat er eigenlijk vet door opslaan, omdat het uitgehongerd denkt te worden.

3. Je eet rechtstaand en zonder nadenken
Eten terwijl je aan de frigo of toog staat, bespaart je geen tijd of energie, want het leidt tot gedachteloos eten. Je moet je bewust zijn van wat je eet, want dan steek je minder in je mond.

4. Je slaapt niet genoeg
Tijd maken voor sportsessies kan betekenen dat je pas later in je bed kan kruipen. Toch is het belangrijk dat je voldoende slaapt, want je hebt extra energie nodig om je sportroutine vol te houden. Bovendien ontstaan er door te weinig slaap hormonen die je eetlust stimuleren.

5. Je eet niet genoeg groenten
Het eten van vijf tot zeven porties fruit en groenten is belangrijk voor iedereen, maar diëters halen er zeker voordeel uit. Groenten bieden namelijk een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen, met minder calorieën. Variëren is de boodschap.

6. Je snijdt je eten niet
Het snijden van je eten in kleine stukjes lijkt misschien kinderlijk, maar uit studies blijkt dat kleinere porties meer voldoening geven. Het gevolg: je bent tevreden met minder.

7. Je drinkt nog steeds frisdrank
Dit saboteert je gewichtsverlies, ook al drink je enkel light. Wie twee frisdranken of meer per dag drinkt, riskeert een taille die 500 procent groter is dan die van niet-drinkers.

8. Je partner doet niet mee
Een partner die ook probeert af te vallen, kan een enorme hulp zijn. Als dat niet het geval is, dan is je relatie misschien de schuldige van je onbestaande gewichtsverlies. Je kan niet afvallen als hij voortdurend afhaalmaaltijden bestelt of je aanmoedigt om thuis te blijven van de fitness. Vraag dus steun en begrip.

9. Je maakt geen tijd voor plezier
Aangezien stress voor extra kilo's zorgt door het lichaam meer te doen eten, is het noodzakelijk dat je jezelf tijd geeft om te ontspannen. Bovendien verbrand je met heel wat leuke activiteiten (shoppen, dansen, ...) extra calorieën.

10. Je houdt geen voedingsdagboek bij
Opschrijven wat je eet is een eenvoudige manier om je dagelijkse calorie-opname te controleren. Niet overtuigd? Uit studies blijkt dat diëters die het doen veel meer kans hebben op succes.

11. Je sport met een lege maag
Als je vaak gaat sporten zonder eerst te eten, dan verbrand je calorieën uit spieren in plaats van uit vet. Door je lichaam eerst te voeden voorkom je niet alleen het verlies van spieren, maar heb je ook meer energie om jezelf door de workout te loodsen.

12. Je doet enkel cardiotraining
Als je wel de loopband gebruikt, maar nooit een gewicht opheft, dan mis je een belangrijk deel van de fitnesspuzzel. Niet alleen voorkomt het kwetsuren, maar het vergroot ook je spiermassa en versnelt de stofwisseling. Extra bonus: door die stofwisseling zal je nog calorieën verbranden na het sporten.

13. Je draagt te grote kleren
Losse kleren zijn comfortabel, maar ze verbergen je lichaam en staan toe om te vergeten wat eronder zit. Daardoor raak je niet gemotiveerd om te sporten. Draag dus kleren die iets meer aansluiten.

14. Je eet niet genoeg
Honger jezelf niet uit om calorieën te sparen voor later. Dat zal niet alleen je metabolisme verstoren, maar zorgt er ook voor dat je tijdens het avondeten veel meer gaat eten. Bovendien mag je ook geen te kleine porties nemen, want daardoor ga je tussen de maaltijden door naar een (ongezonde) snack grijpen.

15. Je zondigt nooit
In een voor de rest gezond dieet gaan een paar frietjes of een stuk chocoladecake je gewichtsverlies niet verpesten. Zolang je op lange termijn een gezond dieet volhoudt, mag je best eens zondigen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woede en ongeloof door publicatie naaktfoto's Kate

Woede en ongeloof door publicatie naaktfoto's Kate


http://static3.hln.be/static/photo/2012/17/8/9/20120914112954/media_xll_5159049.jpg


De Britse prins William en zijn echtgenote Kate reageren furieus op de publicatie van toplessfoto's van Kate Middleton. Het Franse magazine Closer kondigde aan over foto's te beschikken waarop Kate naakt te zien is op vakantie in de Provence. Het prinsenpaar reist momenteel door Maleisië en zal de publicatie proberen te verhinderen.

De Queen is geen rustige oude dag gegund. Na het recente schandaal rond Harry pakt een Frans magazine straks uit met topless foto's van niemand minder dan Kate Middleton. Buckingham Palace houdt het hart al vast. Het blad Closer ligt straks in de rekken met Kate op de cover met daaronder de titel, 'Oh my god!'. Op de website van het magazine is de cover al te bekijken. Op die foto staat Kate op het punt om het bovenstukje van haar bikini uit te trekken.

In de Britse pers wordt met afkeer gereageerd op de foto's, hoewel net daar de meeste tabloids niet vies zijn onthullende foto's. Het Franse blad behoort tot de groep Mondadori, waarvan de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi eigenaar is. Volgens een bron zijn William en Kate geschokt: "Ze kunnen niet geloven dat de foto's gemaakt zijn en dat iemand ze zou publiceren. Een rode lijn is overschreden", klinkt het. Buckingham Palace heeft alvast Franse advocaten op de zaak gezet.

De foto's zouden volgens BBC vorige week ook aan Britse kranten aangeboden zijn, maar die hebben de naakte Kate geweigerd. De Daily Mail schrijft: "Dit incident draait de klok vijftien jaar terug", verwijzend naar de dood van Williams moeder Diana in 1997. William en Kate waren op vakantie in een afgelegen kasteel en dus vinden de Britten het extra wansmakelijk dat fotografen het privéleven van het koppel zijn binnengedrongen. Voor de foto's moeten toestellen met erg lange lenzen gebruikt zijn.

De timing van de publicatie maakt het voor William en Kate alleen maar beschamender, want momenteel zijn ze op bezoek in Maleisië. (br.hln)» Reageer (0)
13-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Luisteren naar klagers is slecht voor ons brein

Luisteren naar klagers is slecht voor ons brein


http://oi49.tinypic.com/2lc63xz.jpg


Zou jij ook liefst tijdelijk doof zijn als iemand oeverloos begint te klagen? Uit recent onderzoek blijkt dat je groot gelijk hebt, want luisteren naar te veel geklaag zou slecht zijn voor de hersenen op meer dan één manier.

"De hersenen werken veel meer als een spier dan we dachten. Dus wanneer je te lang in een klaaghoekje wordt geduwd om te luisteren naar iemands negativiteit, is de kans groot dat jij je ook zo zal gedragen", verklaart Trevor Blake.

Erger nog, blootgesteld worden aan te veel geklaag en gezaag zou je effectief verstommen. Uit onderzoek blijkt dat 30 minuten non-stop negativiteit, in gesprekken of op televisie - neuronen in de hippocampus aantast. "Kort door de bocht: geklaag maakt pap van je hersenen, net het deel dat je nodig hebt om probleemoplossend te denken", klinkt het.

Toch wordt de nadruk gelegd op het verschil tussen de aandacht vestigen op dingen die verkeerd zitten (met als doel het probleem te fiksen) en klagen. "Doorgaans willen klagers eigenlijk geen oplossing, ze willen gewoon kunnen zagen. Je kan iedereens brein bijna horen rinkelen als een groepje mensen samenkomt en begint met "Is dat niet vreselijk?" Het zal je brein aantasten, ook al luister je slechts passief. Wie bovendien probeert het gedrag van klagers te veranderen, zal zelf het onderwerp worden van de klacht", klinkt het.

Afweermechanismen
Gelukkig zijn er volgens Blake manieren om jezelf (én je hersenen) te verdedigen tegen al die negativiteit.

"Eigenlijk moet je luisteren naar klagers zien als passief roken. Aangezien het niet makkelijk is om rokers van hun verslaving af te helpen, is de beste optie gewoon afstand te nemen. Je hersenen zullen je dankbaar zijn als je - indien mogelijk - het geklaag kan afwenden", aldus Blake.

Is afstand geen optie? Vraag dan aan de klager van dienst om oplossingen te bedenken voor zijn of haar probleem. "Probeer de persoon in kwestie verantwoordelijkheid te doen opnemen voor het vinden van een oplossing. Ik antwoord op klachten standaard: "Wel, wat ga je daar aan doen?". Heel wat mensen lopen dan weg omdat ik hen niet geef wat ze willen", klinkt het. Gelukkig zijn er soms ook mensen die wel probleemoplossend aan de slag willen, wat leidt tot een constructief gesprek. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met de hik: hoe al die trucjes eigenlijk werken

Weg met de hik: hoe al die trucjes eigenlijk werken


http://oi48.tinypic.com/28ltcb8.jpg


Iedereen heeft wel eens last van de hik en de kans is groot dat we allemaal één uitverkoren remedie hebben die (bijna) altijd werkt. Brian Udermann, professor sportwetenschappen en auteur van '25 Ways to Cure the Hiccups', legt uit welke trucjes werken en waarom precies.

Het herkenbare geluidje (en gevoel), dat we kennen als de hik, ontstaat door een onwillekeurige samentrekking van het middenrif tijdens het inademen, gevolgd door het plots sluiten van het strotklepje, wat leidt tot stembandspasmes.

De oorzaken? Overeten, alcohol, koolzuurhoudende dranken, plotse temperatuurschommelingen en stress. Experten stellen dat er ook een overlevingsdrift schuilgaat achter de hik, namelijk je luchtpijp afsluiten om je longen te beschermen van bijvoorbeeld voedseldeeltjes. Gelukkig is de hik in de meeste gevallen enkel vervelend, tijdelijk en zonder gezondheidsrisico's.

Toch zijn er ook gevallen waarbij een chronische hik wijst op een ernstige aandoening aan longen, hart, buik of hersenen. Zo zijn er gevallen bekend van mensen die jaren onophoudelijk hikken en waarbij uiteindelijk een tumor wordt gevonden die de zenuwen verantwoordelijk voor de ademhaling verstoort.

Hoewel iedereen ongetwijfeld een favoriete methode heeft om de hik te bestrijden, stelt Udermann dat er zelden meer is dan anekdotisch bewijs om de trucjes te ondersteunen. Eens kijken wat hij zoals te zeggen heeft over al die bekende remedies.

1. Ademhaling
Er bestaan heel wat trucjes die gericht zijn op een alternatieve ademhaling: van je adem inhouden tot heel diep inademen. "Alles wat je uitprobeert met je ademhaling heeft in principe slaagkans omdat het een stoorzender is voor het zenuwsignaal van de hersenen naar het middenrif", verklaart Udermann.

2. Drinken
De trukendoos bevat ontelbaar veel methodes waar water bij te pas komt. Door een rietje, servet of handdoek drinken of een groot glas water ad fundum wegwerken, zijn maar enkele van deze trucjes. "Slikken, wat eigenlijk ook een tijdelijke verandering in de ademhaling is, kan de spasmes tegengaan. Het maakt nie uit of je ondersteboven drinkt of van een lepel, het is de daad die effectief is", klinkt het.

3. Eten
"Iets waar veel mensen bij zweren is het eten van een lepel suiker. Je eet het en hup de hik is verdwenen bij 99 procent van de gevallen", getuigt Udermann. Anderen kiezen voor een lepel ijs of pindaboter of voor een schijfje citroen ondergedompeld in suiker.

"Er is vermoedelijk geen specifieke eigenschap in eender welke voeding die de hik aanpakt. Net als bij drinken verstoort ook eten de ademhaling", verklaart Udermann. Bovendien waarschuwt hij dat de lepel suiker beter als laatste reddingsmiddel kan worden ingezet, puur omdat vrouwen dagelijks slechts vijf theelepels mogen eten, mannen negen en kinderen drie.

4. Tong uitsteken
Je tong uitsteken of aan je tong trekken kan een deel van de keel stimuleren dat in verbinding staat met de openingen tussen je stembanden. "Dit kan voor verlichting zorgen", klinkt het.

5. Schrikken
De bekende 'verschiettruc' kan werken om twee redenen. Ten eerste verandert je ademhalingscyclus bij het schrikken. Daarnaast werkt het ook als mentale afleiding. Probeer maar eens op commando te hikken, je zal de klank zeker herkennen. Van mentale afleiding gesproken: mijn favoriete truc wanneer iemand hikt, is vragen wat hij of zij gisteren gegeten heeft en de dag daarvoor en de dag daarvoor. Meestal is de hik door al dat denkwerk zo verdwenen

6. Fysieke afleiding
In je handpalm knijpen om je zenuwstelsel af te leiden van het hikken, zou tot slot ook werken. "Het is vergelijkbaar met de manier waarop knijpen voor afleiding zorgt bij een jeukende muggenbeet", klinkt het. (br.hln)
» Reageer (0)
12-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medisch mirakel: slaappil doet vader na zeven jaar ontwaken uit diepe coma

Medisch mirakel: slaappil doet vader na zeven jaar ontwaken uit diepe coma


http://oi47.tinypic.com/8z3csh.jpg


In het Zuid-Afrikaanse Johannesburg gewagen dokters van een medisch mirakel nadat een man na zeven jaar in een diepe coma ontwaakt is door toedoen van ... een slaappil! De vader van een zoon geraakte na een zwaar auto-ongeval in 2005 in een coma en zou volgens de dokters nooit herstellen. Na vijf dagen behandeling met de slaappil Stilnox is de man nu plots aan het ontwaken. Hij kan zelfs opnieuw praten. Het was zowaar zijn vrouw die voorgesteld had om die onorthodoxe methode te gebruiken na het lezen van een krantenartikel. Van een tegenovergesteld effect gesproken dus.

Ayanda Nqinana uit Johannesburg liep in een zware autocrash zeven jaar geleden aan de Oostkaap zware hersenletsels op. Hij sukkelde in een diepe coma en de dokters vreesden dat hij nooit nog zou herstellen. Tot Nomfundo, zijn vrouw en moeder van hun enige kind, een krantenartikel las over het gebruik van de slaappil Stilnox om patiënten die langdurig in coma liggen, te doen ontwaken.

Eerst reageerden de dokters sceptisch, maar omdat ze bleef aandringen, besloten ze het toch eens te proberen. Vijf dagen na de eerste slaappil begon Nqinana te ontwaken. Hij kon zelfs opnieuw enkele woorden spreken en herkende zijn familieleden, zelfs zijn zoon Ayavuya. Bovendien herinnerde hij zich flarden van gesprekken van voor zijn ongeval. Een echt medisch mirakel dus.

Zijn zoon Ayavuya was zo gelukkig dat hij maar bleef herhalen tegen zijn moeder dat zijn vader hem herkend had en zijn naam kon zeggen. "Ik zal de dag waarop hij ontwaakte nooit meer vergeten", zegt zijn vrouw Nomfundo. "Het was de gelukkigste van mijn hele leven. Wat me enorm ontroerde, was dat zijn eerste verzoek was om zijn zoon te zien. Dit mag dan wel een wonder zijn, toch heeft hij nog een lange weg te gaan. Een echte conversatie kan hij nog niet aangaan, het blijft bij enkele woorden en signalen. Maar we leven op hoop nu natuurlijk."

In de medische wereld blijft de methode van Stilnox bij langdurige comapatiënten omstreden. Een 23-jarige Australiër uit Brisbane kreeg in februari 2010 liefst acht beroertes, waaraan hij blijvende hersenschade overhield. De dokters voorspelden dat hij nooit meer zou kunnen stappen, spreken of zijn dierbaren herkennen en blind zou blijven. Na een behandeling met Stilnox ontwaakte hij na 45 dagen uit zijn diepe coma en begon langzaam vooruitgang te maken. Er was dus een precedent, maar de zeven jaren in coma zijn natuurlijk nog veel straffer. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Gabriel - Sledgehammer

Peter Gabriel - Sledgehammer

Klik op de foto om hem te beluisteren


Peter Brian Gabriel (Woking (Surrey), 13 februari 1950) is een Britse zanger en muzikant. Hij wordt gezien als één van de meest vernieuwende rockartiesten van de laatste decennia. Gabriel werd gerekend onder de muziekstroming progressieve rock maar maakt tegenwoordig meer populaire muziek. Meer recent heeft Peter Gabriel dan ook diverse hits op zijn naam geschreven.» Reageer (0)
11-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwelijke olifanten in Planckendael krijgen ideale man in huis

Vrouwelijke olifanten in Planckendael krijgen ideale man in huis


http://oi47.tinypic.com/2yvwgvk.jpg


Er is een geschikte man gevonden voor de kudde vrouwelijke olifanten in dierenpark Planckendael. De laatste details worden besproken voor de verhuizing van olifantenstier Chang uit het Franse dierenpark Le Pal. Het park heeft zijn zinnen gezet op baby-olifantjes.

Chang komt vermoedelijk nog deze herfst naar Planckendael. Aanvankelijk zou stier Hussein de vrouwtjes komen vergezellen, maar hij overleed net voor zijn vertrek uit Tierpark Hagenbeck in Hamburg. De stamboekhouder, Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, zocht daarop een andere geschikte man die tot zijn pensioen in Planckendael kan blijven.

Chang, een mannetje van zes ton met groot hoofd en de typische bulten die Aziatische olifanten kenmerken, werd geboren in 1981 in de Zoo van Kopenhagen en verbleef nog een tijdje in Odense en Chester Zoo. In 2005 kwam hij in Le Pal aan. Hij bracht al dertien jongen voort, waarvan er nog zeven in leven zijn. Zijn jongste dochter Jade werd geboren in 2008.

Planckendael merkt op dat van Chang is geweten dat hij soms in de "musth" komt, wat wel vaker gebeurt bij stieren. Het testosterongehalte stijgt, de hormonen slaan op hol en het dier kan  enorm opgewonden geraken, onberekenbaar en zelfs agressief reageren.

Chang zal eerst aan het binnenverblijf wennen, daarna komt zijn apart buitenverblijf aan de beurt en als dat goed verloopt, mag hij kennismaken met de rest van de kudde. De nieuwe infrastructuur is volgens Planckendael voorzien op 15 ton mannelijke trek- en duwkracht. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wind bevat genoeg energie voor hele wereld

Wind bevat genoeg energie voor hele wereld


http://oi48.tinypic.com/15ppl39.jpg


In wind zit genoeg energie om de hele wereld van stroom te voorzien, zeggen Amerikaanse onderzoekers. Ze wijzen ook op de mogelijkheden van atmosferische wind.

Onderzoekers van de Stanford-universiteit en het Livermore National Laboratory bekeken vanuit geofysisch standpunt hoeveel energie men eigenlijk zou kunnen halen uit wind - zonder daarbij rekening te houden met de technische of economische beperkingen. Via computermodellen berekenden ze de energiemogelijkheden van zowel de oppervlaktewinden als de atmosferische winden, die op grote hoogte waaien.

Vandaag heeft de mensheid ongeveer 18 terawatt nodig, dat is 18 biljoen watt (18 met twaalf nullen achter). Die energie zou je in theorie helemaal uit de wind kunnen halen, berekenden de geofysici: oppervlaktewinden hebben een vermogen dat twintig keer hoger ligt, uit atmosferische winden zou je zelfs honderd keer meer kunnen halen dan wat de mensheid vraagt.

De wetenschappers hielden in hun simulaties rekening met de invloed die een groeiend aantal windturbines op de wind zou hebben. Want windmolens zijn obstakels en hoe meer er komen, hoe groter de kans dat ze de winden vertragen.

Oppervlaktewinden drijven de bekende windturbines op land en op zee aan. Voor de atmosferische winden zou je zwevende turbines kunnen inzetten. Dat is nog toekomstmuziek maar begin dit jaar meldde technologiewebsite Techcrunch al dat een Amerikaans bedrijf met zwevende turbines experimenteert, met financiering van onder meer Google. Het lijken lichte vliegtuigjes die tot op grote hoogte kunnen stijgen en via een kabel de energie naar de grond sturen.

Atmosferische winden zijn stabieler dan oppervlaktewinden en halen hogere snelheden.De studie verscheen zopas in Nature Climate Change. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erfgenamen moeten weken wachten op erfenis

Erfgenamen moeten weken wachten op erfenis


http://oi46.tinypic.com/33ma00j.jpg


De federale ombudsdienst krijgt massaal klachten van erfgenamen die vaak wekenlang moeten wachten op hun erfenis. Vroeger duurde het enkele werkdagen, nu in sommige gevallen meer dan zes weken.

Sinds 1 juli bestaat er een nieuw systeem voor erfenissen. Vooraleer de bankrekening van een overledene gedeblokkeerd kan worden, moet de fiscus of de notaris nagaan of de overledene of de erfgenamen fiscale of sociale schulden hebben. Als dat het geval is, blijft de rekening van de overledene geblokkeerd tot de schulden zijn afgelost, schrijft De Tijd.

De fiscus interpreteert een "fiscale schuld" ruim. Het gaat niet alleen om iemand die zijn verkeersbelasting niet heeft betaald. Wie zijn aanslagbiljet van de onroerende voorheffing heeft ontvangen, krijgt normaal enkele maanden de tijd voor de betaling. Maar zolang de betaling niet gebeurd is, wordt dat beschouwd als een "fiscale schuld", hoewel de betalingstermijn nog loopt.

De federale ombudsdienst klaagt over het gebrek aan informatie. "Elke dag komen klachten binnen", zegt ombudsvrouw Catherine De Bruecker.

Niet alleen voor de erfgenamen leidt de nieuwe procedure tot extra rompslomp, ook voor de fiscus is het een nachtmerrie. De registratiekantoren leverden vroeger tot 2.800 attesten per maand af. Nu geraken ze amper aan 500 attesten.

"We pleiten voor een werkbare oplossing. Veel mensen worden geconfronteerd met vertraging, terwijl de meeste correct hun belastingen hebben betaald", zegt Febelfin, de overkoepelende organisatie van de banksector.

De notarissen bevestigen dat erfgenamen veel langer moeten wachten. "Er is inderdaad een vertragend effect", zegt Eric Spruyt, notaris en docent fiscaal recht. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warren Zevon - Werewolves Of London

Warren Zevon - Werewolves Of London

Klik op de foto om hem te beluisteren


Warren William Zevon (Chicago, 24 januari 1947 – Los Angeles, 7 september 2003) was één van de meest scherpzinnige en wild-satirische liedjesschrijvers uit zijn tijd. Hij was een zanger die de zelfspot niet schuwde en iedere vorm van sentimentaliteit afwees. Hij werd bekend met de liedjes Carmelita, Poor, Poor Pitiful Me, Hasten Down The Wind, Mohammed's Radio, maar vooral met de hit Werewolves of London.

Hij werd geboren in Chicago als kind van een mormoonse moeder en vader die van joods-Russische komaf was. Omdat zijn vader een beroepsgokker was moest het gezin regelmatig verhuizen.

Zevon leerde in zijn jeugd piano spelen waarbij hij zich toelegde op klassieke muziek van onder meer Stravinski, van wie hij ook lessen heeft gehad in compositie en arrangement, en halverwege de jaren zestig werd hij sterk beïnvloed door de rock 'n' roll.

Zijn eerste opnames kwamen er als helft van het folk-duo Lyme & Cybelle. Daarna schreef hij liedjes voor The Turtles en hij debuteerde in 1969 met de LP Wanted Dead Or Alive. De plaat flopte echter.

Dankzij wat sessiewerk en het maken van reclamejingles kon hij nog net in zijn levensonderhoud voorzien. Vlak voordat de Everly Brothers uit elkaar gingen deed hij er nog dienst als pianist, totdat zijn vriend Jackson Browne voor hem een platencontract wist te bemachtigen.

Eerst verscheen in 1976 een titelloze plaat en daarna de bestseller "Excitable Boy". Het van dit album afkomstige "Werewolves of London" werd een grote hit. Op dat nummer vervulde Mick Fleetwood en John McVie een gastrol. In totaal bracht hij in drie decennia zo'n zestien langspelers uit.

Lange tijd was Warren Zevon een zware drinker en leed bovendien aan Hypochondrie. Toen hij vernam dat hij aan een ongeneeslijke vorm van asbest gerelateerde longkanker leed werkte hij de laatste maanden van zijn leven aan zijn muzikaal testament: de cd "The Wind".
» Reageer (0)
10-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen 161.500 keer geflitst in Frankrijk tijdens vakantie

Belgen 161.500 keer geflitst in Frankrijk tijdens vakantie


http://oi46.tinypic.com/5pmohv.jpg


De Belgen hebben in totaal 161.500 verkeersovertredingen begaan op de Franse wegen tussen 30 juni en 7 september. Dat meldt Antai, het Frans agentschap dat bevoegd is voor de overtredingen. Op 30 juni trad een bilateraal akkoord tussen Frankrijk en België in werking over verkeersovertredingen.

"Momenteel zijn er al 141.500 boetes verstuurd naar België", aldus Antai. De andere 20.000 boetes zullen nog volgen, aangezien het enkele dagen tot enkele weken kan duren voor de boete in de brievenbus zit.

"Soms zijn er ook technische problemen. Tussen 10 en 15 procent van de foto's zijn niet bruikbaar, waardoor er geen boetes kunnen worden verstuurd", verduidelijkt de voorzitter van het Franse agentschap. Foto's die wazig zijn of foto's van wagens die te dicht bij elkaar rijden, kunnen bijvoorbeeld niet worden gebruikt.

Mensen die hun boete niet betalen, zullen een tweede aanmaning krijgen. Het te betalen bedrag kan dan tot twee keer zo hoog worden. Wanneer de mensen dan nog weigeren te betalen, zullen ze vervolgd worden door de Belgische autoriteiten.

Er zijn geen cijfers beschikbaar over het aantal Franse chauffeurs die in België zijn geflitst. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tieners meer dan 14 uur per week aan computer

Tieners meer dan 14 uur per week aan computer


http://oi45.tinypic.com/2mgja6p.jpg


Computers en het internet beheersen het leven van heel wat jongeren. Volgens een studie van Patrick Soreyn, docent aan de Universiteit Antwerpen, brengen leerlingen uit het secundair onderwijs gemiddeld meer dan veertien uur per week door aan de computer. Nog geen twee uur daarvan gebruiken ze voor schoolwerk.

Uit het onderzoek dat Soreyn voor zijn masterproef deed, blijkt dat jongeren meer tijd besteden aan schoolwerk naarmate ze door hun ouders begeleid worden bij hun computer- en internetgebruik. "Communicatie lijkt het sleutelwoord te zijn binnen die begeleiding. Praten met je kinderen over het gebruik van de nieuwe media en over hun veiligheid op het net en samen gebruikmaken van die nieuwe media, hebben een positief effect op de studietijd", klinkt het.

Volgens Soreyn, die een vragenlijst voorlegde aan 452 leerlingen uit de eerste en tweede graad van het secundair onderwijs, kunnen ouders best een beperkte controle houden op wat hun kinderen doen op de computer, eventueel aangevuld met beperkingen op het vlak van tijdstip en/of duur van het gebruik.

Momenteel blijken vooral meisjes al vaak begeleid te worden bij hun computer- en internetgebruik. Ze worden ook vaker gecontroleerd, maar krijgen niet meer tijdsbeperkingen opgelegd dan jongens. "Meisjes besteden meer tijd aan schoolwerk en jongens brengen dan weer meer tijd aan de computer door als ontspanning", aldus Soreyn. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant in Zoo van Praag maakt schilderijen

Olifant in Zoo van Praag maakt schilderijen


http://oi46.tinypic.com/28spuzc.jpg


In de Zoo van de Tsjechische hoofdstad Praag loopt een olifant rond die schilderijen maakt. Haar 'kunstwerken' brengen zelfs enkele duizenden euro's op. Dat schrijven lokale kranten.

De verzorgster van Shanti, een vrouwelijke, Aziatische olifant in de Zoo van Praag, leerde haar schilderen door te tonen hoe ze een verfborstel vastpakt met haar slurf. "Het duurde ongeveer twee weken tot ze het onder de knie had", zegt een woordvoerster van de Praagse dierentuin. "Schilderen is een deel van ons verrijkingsprogramma om de dieren gezonder en gelukkiger te maken. De grootste motivatie voor Shanti is natuurlijk voedsel."

Uiteindelijk begon de olifant echte schilderijen te maken op doek. Na een drietal maanden had ze geen hulp meer nodig van haar verzorgster. In totaal schilderde de dikhuid 12 'kunstwerken'. Die werden reeds geveild en brachten alles samen ongeveer 5.000 euro op. De opbrengst wordt gebruikt voor veterinair materiaal voor een dierentuin in Sri Lanka.

Helaas, sinds Shanti overgebracht werd naar een nieuw verblijf in de zoo heeft ze geen verfborstel meer vastgepakt. Als het blijft bij 12 schilderijen zou het kunnen dat de waarde ervan stijgt in de toekomst. "We moeten gewoon wachten tot Shanti een nieuwe golf van creativiteit krijgt", zegt de curator van de galerij waar de werken van de olifant hangen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Gezonde' granenreep bevat meer suiker dan blikje cola

'Gezonde' granenreep bevat meer suiker dan blikje cola


http://oi45.tinypic.com/8x78uh.jpg


Hoewel er al een hele tijd twijfels zijn rond de granenreep als 'gezond' tussendoortje, is die mythe nu helemaal weerlegd. In een nieuw onderzoek werd namelijk vastgesteld dat de meeste granenrepen meer vet en suiker bevatten dan een blikje cola.

Dat blijkt althans uit een onderzoek van het Britse Which?, waarbij 30 van de best verkochte granenrepen werden onderzocht. De studie kwam er nadat duidelijk werd dat de verkoop van 'gewone' ontbijtgranen kelderde, omdat steeds meer mensen kiezen voor een ontbijtsnack. Die kunnen ze eten op weg naar het werk of aan hun bureau.

Maar wat bleek? 29 van de 30 granenrepen waren erg suikerrijk. 16 bevatten zelfs meer dan 30 procent suiker. Eén van de repen met rozijnen bevatte bijvoorbeeld bijna 4 theelepels suiker (18 gram).

Dat is meer dan in een klein blikje cola van 150 milliliter (15,9 gram) en ongeveer 20 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Dat is evenwel minder dan de hoeveelheid suiker in bijvoorbeeld een muffin met bosbessen, die 22,7 gram suiker bevat.

Van de granenrepen waren er ook zeven speciaal gericht op kinderen. Zes daarvan waren rijk aan verzadigde vetten. Gezond zijn ze dus zeker niet.

"Mensen kiezen vaak voor granenrepen in de veronderstelling dat ze gezonder zijn dan chocolade of koekjes, maar ons onderzoek toont aan dat dit een mythe is", zei Richard Lloyd van Which?. "Producenten moeten veel duidelijker zijn over hoeveel suiker, vet en calorieën in hun repen zit, zodat mensen een weloverwogen keuze kunnen maken."  (br.hln)» Reageer (0)
08-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen paneel Lam Gods ligt bij familie wijlen minister De Schryver

"Gestolen paneel Lam Gods ligt bij familie wijlen minister De Schryver"


http://oi45.tinypic.com/2wc1gtc.jpg


De Rechtvaardige Rechters, het gestolen paneel van het wereldberoemde altaarstuk 'De Aanbidding' van het Lam Gods, zijn in bezit van de familie van wijlen minister August De Schryver. Dat beweren twee anonieme tipgevers, die vorig jaar het bisdom Gent benaderden met de mededeling dat zij over de teruggave van het kunstwerk wilden bemiddelen. Dat schrijft De Standaard.

Het paneel De Rechtvaardige Rechters van het drieluik van de gebroeders Van Eyck is spoorloos sinds het in 1934 uit de Sint-Bataafskathedraal werd gestolen. Er wordt al decennialang gespeculeerd over het lot van het kunstwerk en de identiteit van de daders.

Begin 2011 meldde zich eerst een bejaarde man bij het bisdom, die zich opwierp als tussenpersoon. De familie De Schryver zou het gestolen luik op een discrete manier willen teruggeven. Een half jaar later belde een wat jonger klinkende man met slecht nieuws. De familie zou verdeeld zijn geraakt over de kwestie, en ruziën over houden of afstaan.

De nabestaanden van de katholieke oud-minister De Schryver ontkennen volgens De Standaard dat zij iets met het gestolen paneel te maken hebben. De Schryver werd al vaker genoemd als dader door onderzoekers van de diefstal. De roof zou onderdeel zijn van een machtsstrijd die destijds in zijn christendemocratische partij woedde. Tot dusver ontbreekt echter alle bewijs. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babydolfijntje in Boudewijn Seapark overleden

Babydolfijntje in Boudewijn Seapark overleden


http://oi50.tinypic.com/6fwhmf.jpg
Mama Roxane en jong een dag na de geboorte.


Het babydolfijntje dat maandag geboren werd in het Boudewijn Seapark, is gisteren overleden.

Op 3 september bracht dolfijn Roxanne een stevige zoon ter wereld in het dolfinarium. Het kalf was gezond en zoog goed. Ondanks alle goede zorgen van trainers en medewerkers, stierf het dolfijntje vanmiddag onverwacht.

"De trainers zagen deze middag dat het kalf plots stopte met zwemmen", luidt het in het persbericht. "Mama Roxanne probeerde onmiddellijk haar zoon naar de oppervlakte te brengen om hem te laten ademhalen." De trainers en de dierenarts hebben ook nog geprobeerd om het kalf te redden, maar alle hulp kwam te laat.

De eerste drie weken zijn cruciaal in de ontwikkeling van een babydolfijn, omdat het immuunsysteem nog heel zwak is. De helft van de alle zoogdieren haalt het einde van het eerste levensjaar niet.

Een autopsie moet meer uitsluitsel geven over de precieze doodsoorzaak.(br.hln-foto belga)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg verklikt steeds vaker buur, collega of ex-partner bij fiscus

Belg verklikt steeds vaker buur, collega of ex-partner bij fiscus


http://oi46.tinypic.com/205yrl.jpg


Steeds meer Belgen verlinken een buur, een collega of hun ex-partner bij de belastingen. In de eerste acht maanden van dit jaar had de fiscus al 788 verklikkers over de vloer gekregen. Dat zijn er nu al 64 meer dan de 724 klikspanen die in heel 2011 naar Financiën stapten. Dat schrijft de krant  Het Laatste Nieuws.

In 2008 deden nog maar 460 mensen dit. Het aantal verklikkers is dus in vijf jaar ruim verdubbeld, aldus de krant.

Volgens de FOD Financiën zijn de Belgen gevoeliger voor fraude dan enkele jaren geleden. Ook wraak of jaloezie is vaak een drijfveer, aldus de fiscus. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijks plegen miljoen mensen zelfmoord

Jaarlijks plegen miljoen mensen zelfmoord


http://oi45.tinypic.com/29yfgub.jpg


Jaarlijks plegen 1 miljoen mensen zelfmoord. Dat heeft de World Health Organisation (WHO) in een rapport bekendgemaakt, voorafgaand aan de werelddag ter voorkoming van zelfmoord op maandag.

Dat betekent dat elke 40 seconden iemand sterft door zelfdoding. Het aantal pogingen ligt twintig keer zo hoog. Volgens de WHO doet vijf procent van de wereldbevolking tenminste één keer een zelfmoordpoging in zijn of haar leven. Volgens de WHO is er dan ook snel actie nodig. 'Omdat zelfmoord is te voorkomen, is het belangrijk dat regeringen investeren in preventie', aldus het rapport.

In Oost-Europa wordt het vaakst zelfmoord gepleegd, Zuid-Amerika heeft de laagste cijfers. Onder jongeren van 15 tot 19 jaar oud is zelfmoord de op één na meest voorkomend doodsoorzaak.

Wie kampt met vragen rond zelfdoding, kan terecht op het telefoonnummer 02 649 95 55 of op www.zelfmoordlijn.be.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roberta Flack - The First Time Ever I Saw Your Face

Roberta Flack - The First Time Ever I Saw Your Face

Klik op de foto om ze te beluisteren


Roberta Flack (Asheville (North Carolina), 10 februari 1937) is een Amerikaanse zangeres. Ze is vooral bekend van haar hit Killing Me Softly with His Song.

Roberta Flack groeide op in Arlington, Virginia. Vanaf haar negende volgde ze pianolessen en toen ze 13 was, mocht ze haar moeder Irene vervangen als organiste bij het kerkkoor. Omdat ze als kind enkele klassen mocht overslaan, mocht ze op 15-jarige leeftijd al naar het conservatorium, waar ze drie jaar later afstudeerde. Voordat ze doorbrak in de muziek, heeft ze nog vijf jaar Engels en muziekles gegeven middelbare scholen. Hoewel ze zich aanvankelijk op jazz en klassiek repertoire richtte, schakelde ze langzamerhand over op popmuziek. Hierin werd ze ook gestimuleerd door haar zangleraar. Zo ging ze in clubs als pianiste en zangeres optreden.

Roberta werd in 1968 ontdekt door de jazzmuzikant Les McCann. In 1971 kwam ze al met een paar covers van bekende hits in de Billboard Hot 100 die ze samen zong met Donny Hathaway, een oud-klasgenoot van haar. Haar grote doorbraak kwam echter pas in 1972 toen ze een Amerikaanse #1-hit scoorde met The First Time I Saw Your Face. Dat nummer was al in 1969 opgenomen, maar werd drie jaar later pas populair, omdat het in de film Play Misty for Me van Clint Eastwood werd gebruikt. Het nummer leverde zelfs twee Grammy's op.

Ze is waarschijnlijk het meest bekend door haar uitvoering van Lori Lieberman's nummer Killing Me Softly with His Song, dat in 1973 tot #3 in de Top 40 kwam, en in 1996 in uitvoering van de Fugees zelfs op #1 kwam. In Nederland had ze ook nog een hit met Feel Like Makin’ Love. In haar thuisland Amerika haalden beide nummers de hoogste positie van de Billboard Hot 100. Negen jaar na Feel Like Makin’ Love stond Roberta nog eens in de Top 40 met het nummer Tonight I Celebrate My Love, een duet met Peabo Bryson. Na dat nummer werd het stil rondom Roberta Flack, zowel in Nederland als in de Verenigde Staten. In 1991 stond ze in Amerika nog eens op #6 met Set the Night to Music, een duet met Maxi Priest, dit nummer heeft in Nederland de hitlijsten niet gehaald. Haar meest recente album is Holiday, een cd met kerstliedjes uit 2003.» Reageer (0)
07-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mode en make-up op leeftijd: zo doe je het met stijl

Mode en make-up op leeftijd: zo doe je het met stijl


http://oi49.tinypic.com/334oufk.jpg


Als je wat ouder wordt, dan lijkt het ineens niet meer mogelijk om de laatste mode- en schoonheidstrends te volgen. Fout, zeggen stylisten, want ook als 40-, 50- of 60-plusser mag je nog gezien worden. Daarbij is het wel belangrijk dat je rekening houdt met onderstaande tips.

1. Mode

Men zegt: Oudere vrouwen mogen geen minirokjes dragen
Wij zeggen: Met de juiste rok kan je mini dragen op elke leeftijd

"Een kokerrok is een goede keuze voor een oudere vrouw, net als een plooirok uit chiffon", zegt sterrenstyliste Alex Longmore. "Draag ze tot net boven je knie, in combinatie met zwarte panty's en een hakje. Die schoenen verlengen namelijk je benen en halen de aandacht weg van de zoom van je rok."

"Als je nog korter wil gaan, dan raad ik vrouwen aan om een rok te kiezen in een donkere kleur. Hou het subtiel door te kiezen voor zwart of marineblauw", aldus Alex.

Men zegt: Je decolleté uitspelen is goedkoop
Wij zeggen: Een beetje decolleté is stijlvol

Volgens Alex is er niets erger dan een hoge V-nek die uitkomt op het breedste punt van de borstkast en een beetje decolleté laat zien. "Dat doet je borsten hangen, zeker als je een trui of T-shirt draagt", zegt ze.

"De beste manier om een beetje decolleté te tonen is in een witte, pastel- of crèmekleurige bloes." De styliste raadt aan om een aantal van de bovenste knopjes open te laten, om een subtiele glimp van de decolleté te tonen.

Een andere optie is een wikkeljurk met een V-hals in een donkere kleur of met een print. Met een opvallende halsketting kan je eventueel de aandacht afleiden van je benige borstkas.
   
Men zegt: Bedek je bovenarmen
Wij zeggen: Flatteer je armen in plaats van ze te verstoppen

"Vaak is het bedekken van je blubberarmen niet de oplossing. Het is veel beter om zelfvertrouwen uit te stralen. Je huid is niet meer zo strak als vroeger, en dan?", vraagt Alex zich terecht af.

Kies voor kledingstukken die je bovenarmen flatteren, zoals halve (tot net voorbij je schouders) of driekwartmouwen (tot net onder je ellebogen). "Die verbergen de bovenste helft van je armen, maar laten genoeg huid vrij om je silhouet in balans te houden."

Strakke shirts met lange mouwen voegen daarentegen volume toe en trekken de aandacht naar je schouders, waardoor je veel breder lijkt dan je bent. Hou het bij losse, natuurlijke stoffen, zoals katoen en zijde. Hou ook je polsen, de dunste delen van je armen, bloot en accentueer ze met een armband.2. Haar

Men zegt: Na 40 jaar moet je een kort kapsel kiezen
Wij zeggen: Je kan er jaren fantastisch uitzien mét lange haren

Bekende schoonheden zoals Jennifer Aniston (43) en Elle Macpherson (49) kiezen resoluut voor lang haar, en waarom niet?

"Alles hangt af van de conditie van je haar", zegt celebkapster Jo Hansford. "Lang haar kan er hekserig uitzien bij oudere vrouwen, maar het kan ook erg mooi zijn als het glanst en de juiste kleur heeft."

Te vermijden: gespleten puntjes en uitgroei.
Wel doen: wekelijks een vochtinbrengend maskertje aanbrengen en om de acht weken een bezoekje brengen aan de kapper.

Men zegt: Als je ouder wordt, heeft je haar een lichtere kleur nodig
Wij zeggen: Donker haar kan flatterend zijn

De enige voorwaarde: je haar moet glad zijn. "Als je een donkere kleur kiest, dan kan je niet met kroezig haar rondlopen. Zo'n boho-look is niet goed voor vrouwen van een zekere leeftijd", vindt Jo.

Als je een paar grijze haren hebt, dan zijn 'lowlights' een goede optie. Als je haar echter voor meer dan de helft grijs is, dan is een volledige kleuring aangewezen. "Als je een glanzende kleur gebruikt, dan ziet het er niet vals uit", aldus Jo.

Let wel op: gekleurd haar heeft veel verzorging nodig. "Gebruik shampoo's en conditioners voor gekleurd haar en laat de kleur om de zes weken opnieuw aanbrengen."

3. Make-up

Men zegt: Vermijd zware oogmake-up en glanzende oogschaduw
Wij zeggen: De juiste producten accentueren je ogen

"Glans vangt het licht en kan je ogen oplichten, dus is het belangrijk om de make-up juist aan te brengen", zegt visagiste Lina Cameron. "Vrouwen boven 30 kunnen en moeten glans gebruiken, maar vermijden best het aanbrengen op of boven de plooi van het ooglid."

Hoe moet het dan wel? Breng een bleke of goudkleurige glans aan op de binnenste hoeken van je ogen om ze te openen en op te lichten. Gebruik een kohlpotlood voor het lijntje op je onderste en bovenste ooglid, maar blijf weg van donkere oogschaduw.

Men zegt: Felle rode lippen passen enkel bij jongeren
Wij zeggen: Rode lippen zijn een klassieke look voor iedereen

"Elke vrouw moet op zoek gaan naar het perfecte rood. En wanneer ze die lipstick vindt, is dat voor het leven", zegt Lina. Vrouwen met een gouden teint kiezen best voor warmere kleuren, terwijl je met een roze huidskleur beter voor koelere kleuren kiest.

Verder kiest iedereen het best voor een lichtere lipstick dan voor een matte kleur, want dat flatteert meer. "Gebruik een lipliner op de gehele lip en bedek ze met een doorzichtige gloss", raadt Lina aan. Vergeet ook niet dat gekleurde balsems een zachter effect hebben dan lippenstift.

Nog een bijkomende tip: "Met rode lippen moet je zorgen voor een vlekkeloze huid, want rood trekt de aandacht naar alle tekortkomingen. Een goede concealer is dus een must."

Men zegt: Foundation accentueert de rimpels
Wij zeggen: De huidige foundation is aangepast aan de oudere huid

"Oudere vrouwen moeten kiezen voor heldere, lichte foundations die in de huid dringen, waardoor die gaat stralen", zegt Lina.

"Als je puistjes of vlekjes moet verbergen en iets sterkers nodig hebt dan concealer, moet je de foundation exact doen overeenkomen met je huidskleur. Zo kan je die gebruiken op plaatsen die meer dekking nodig hebben", besluit de visagiste.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Contactlenzen? Dan is dit je ergste nachtmerrie

Contactlenzen? Dan is dit je ergste nachtmerrie


http://oi46.tinypic.com/20ids7t.jpg


Experten waarschuwen voor een parasiet die in leidingwater, stof en zwembaden leeft en die, eens gevangen onder een contactlens, aan het hoornvlies begint te vreten. De schade kan leiden tot blindheid. Toch nuanceren ze de zaak door te stellen dat je nu niet onmiddellijk je lenzen moet verbannen. Er zijn namelijk heel wat maatregelen die je zelf kan ondernemen om het risico zo laag mogelijk te houden.

De parasiet staat bekend als de Acanthamoebe en werd gevonden in stof, zee- en leidingwater en zwembaden. Hoewel het aantal gekende besmettingen niet groot is, waarschuwen experten voor een uiterst pijnlijke en lange behandeling, die zelfs niet altijd effectief is. n het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld, zijn er jaarlijks 75 slachtoffers, waarvan er enkele blind achterblijven.

De parasiet wordt bestreden met Dettol-achtige druppels die in het ziekenhuis elke 20 minuten moeten worden toegediend, dag en nacht, tot drie weken. Bij de ernstige gevallen wordt een hoornvliestransplantatie uitgevoerd.

"Het is een potentieel probleem voor iedereen die lenzen draagt want de parasiet is overal", verklaart Fiona Henriquez van de West of Scotland universiteit. Wanneer contactlenzen in de ogen worden gestopt, begint de amoebe zich een weg door het hoornvlies te eten, vergelijkbaar met ratten onder een hete emmer. Onderweg kweekt de parasiet rustig verder.

Onder de symptomen vallen onder meer jeukende en waterige ogen, wazig zicht, gevoeligheid voor licht, zwelling van de oogleden en hevige pijn. "De schade kan binnen de week permanent zijn. De parasiet laat littekens achter op het hoornvlies, dat dienst doet als ons venster op de wereld. Eens de amoebe de derde laag kan binnendringen, blijf je achter met een soort ijzige voorruit", klinkt het.

Nalatigheid is de grootste boosdoener. "Mensen die hun lensdoosjes uitspoelen met kraantjeswater of zelfs gewoon hun lenzen, verhogen het risico op infectie dramatisch. Dan zijn er anderen die zwemmen of douchen met hun lenzen aan. Zwemmen kan alleen wanneer ook een duikbril wordt gedragen ter bescherming", verklaart oogspecialist Graeme Stevenson.

Infectie voorkomen doe je dus door je lenzen en de bijhorende doosjes proper te houden en regelmatig te vervangen. Wie toch in de douche kruipt met lenzen aan, zou zijn ogen goed gesloten moeten houden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joni Mitchell - Both Sides Now

Joni Mitchell - Both Sides Now

Klik op de foto om haar te beluisteren


Joni Mitchell, geboren als Roberta Joan Anderson (Fort Macleod (Alberta, Canada), 7 november 1943) wordt gezien als een van de invloedrijkste singer-songwriters van de laatste decennia.


Toen zij op haar negende als gevolg van polio in het ziekenhuis lag, is ze beginnen zingen voor haar medepatiënten. Met behulp van een boek van Pete Seeger leerde ze gitaar en ukelele spelen.

Joni trouwde in 1965 met folkzanger Chuck Mitchell, met wie ze verhuisde naar de VS. Dit huwelijk duurde niet lang, maar na de scheiding bleef ze de achternaam Mitchell voeren.

In de jaren '60 trad zij regelmatig op in folk-clubs en koffiebars waar ze bekendheid verwierf door haar unieke combinatie van stem, gitaarspel en teksten. Ze had hits met onder andere 'Big Yellow Taxi' (een liedje over de milieuproblematiek),'The Circle Game', 'Chelsea Morning' en 'Both Sides Now'. Haar album "The Hissing of Summer Lawns" (1975) leverde haar de bewondering van Prince op. Joni Mitchell wordt wel gezien als één van de invloedrijkste vrouwelijke artiesten van de twintigste eeuw.

Vele van haar teksten gingen over emotionele ervaringen of zijn maatschappijkritisch. Ze hekelde vaak de consumptiedrang, het militarisme in de VS en de uitbuiting van de Derde Wereld. "Dog eat Dog" was haar geëngageerdste album.

Joni Mitchell is ook actief als schilder. Met haar muziekcarrière is ze gestopt, naar eigen zeggen omdat de muziekindustrie geen enkele aandacht meer heeft voor authentieke muzikale vertolking.

In 2007, op haar 64ste, publiceert ze haar voorlopig laatste album Shine.» Reageer (0)
06-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaam je niet langer om mee-eters, maar doe er iets aan

Schaam je niet langer om mee-eters, maar doe er iets aan


http://oi47.tinypic.com/2e2mjx5.jpg

Dames maken zich niet enkel zorgen om puistjes, een op de vijf is onzeker door haar mee-eters, bijna een op de zes heeft al een afspraak afgezegd door dit huidprobleem. Ze lijken moeilijk aan te pakken, maar dat hoeft niet zo te zijn, zolang je onderstaand stappenplan volgt.

67 procent van de vrouwen gebruikt make-up om mee-eters proberen te verdoezelen, zo blijkt uit recent Brits onderzoek. Toch geldt hier ook de regel dat voorkomen nog altijd beter dan genezen is. Tweederde van de vrouwen pakt dit probleem aan door zwarte puntjes uit te knijpen, een op de drie schrobt hard met zeep om het op te lossen. 72 procent van de jonge vrouwen kampte met dit huidprobleem de laatste drie jaar, toch gebruikt de helft geen specifiek product om dit aan te pakken.

De aanleg voor mee-eters is genetisch bepaald, daarnaast hebben ook keuzes qua levensstijl een invloed hierop. Producten als cafeïne, alcohol, zuivelproducten en vetten kunnen mee-eters veroorzaken. Daarnaast is stress niet goed, want dit stoort de hormoonhuishouding en kan tot de vorming van zwarte puntjes leiden.

Huidspecialist Dawn Harper verklaart: "Huidproblemen kunnen dames erg onzeker maken, velen schamen zich hiervoor. Velen weten hoe ze puistjes moeten behandelen, maar omtrent mee-eters bestaan nog heel wat misverstanden. Eigenlijk gaat het om grote poriën die verstopt raken en door het pigment melanine zwart kleuren. Je kunt dit met een reinigend product proberen op te lossen, maar soms volstaat dat niet."

Volg dit stappenplan op mee-eters te voorkomen en te bestrijden:

Reinig de huid grondig, liefst met een product op basis van salicylzuur, aangezien dit helpt mee-eters te bestrijden en te voorkomen. Dit is namelijk ontstekingsremmend en heeft een antibacteriële werking.

Probleemgebieden als de neus en de kin geef je best wat extra aandacht met een serum, kies voor een product op basis van vitamine B3. Kijk zeker na dat het middel je huid minder vet maakt en talg bestrijdt, dit is namelijk een bestanddeel van mee-eters.

Gebruik dagelijks een hydraterende crème zonder olie. Twee keer per week geef je je huid een speciale behandeling door eerst een scrub te gebruiken. Zo verwijder je dode huidcellen en andere onzuiverheden. Dit is de belangrijkste manier om zwarte puntjes te vermijden. Met een reinigend masker voorkom je ook verstopte poriën en verwijder je talg.

Probeer zwarte punten niet zelf uit te duwen, maar laat dit over aan je schoonheidsspecialiste. De meeste vrouwen gebruiken te veel druk of duwen zelfs meer vuil in de poriën, waardoor de situatie alleen erger wordt. Dit kan leiden tot een ontsteking of zelfs littekens. Je huid moet namelijk professioneel voorbereid worden op het verwijderen van zwarte puntjes. Experts gebruiken hier specifieke producten voor en stoom, wat erg efficient os om de poriën te openen. (br.hln)» Reageer (0)
05-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fitte dikkerds even gezond als 'normale mensen'

Fitte dikkerds even gezond als 'normale mensen'


http://oi45.tinypic.com/2s0e51d.jpg

Dik zijn betekent niet noodzakelijk dat je ongezond bent. Bijna de helft van wie met obesitas kampt, ervaart geen medische complicaties die aan overgewicht gelinkt worden.

De onderzoekers bestudeerden 43.265 mensen in Amerika tussen 1979 en 2003. Ze hielden daarbij rekening met twee definities van obesitas: het traditionele BMI waarbij gekeken wordt naar de verhouding van het gewicht en de lengte en het percentage van lichaamsvet. Mensen met een BMI van 25 of meer kampen volgens experts met overgewicht, degenen met 30 of meer heeft obesitas. Wat het vetpercentage betreft wordt bij mannen 25 procent of minder als normaal beschouwd, bij vrouwen is dat 30 procent.

In totaal werden 13,1 procent als obees geklasseerd op basis van hun BMI, op basis van het lichaamsvet was dit 29,7 procent. Van de patiënten met overgewicht was 30,8 procent van degenen met een te hoog BMI op metabolisch vlak gezond, dat gold voor 46,3 procent bij degenen die een te hoog percentage van lichaamsvet hadden.

De vorsers concentreerden zich op het lichaamsvet, aangezien dit accurater is. Mensen met obesitas hadden 38 procent minder kans te sterven in de 14 jaar na het onderzoek. Ze merkten dus geen verschil tussen gezonde dikkerds en gezonde mensen met een normaal gewicht. Het besluit is dat sommige mensen met obesitas lichamelijk zo fit zijn dat ze geen gezondheidsproblemen ervaren die met overgewicht in verband worden gebracht als diabetes, een hoge cholesterol en een verhoogde bloeddruk. Hoofdonderzoeker Francisco Ortega aan de Spaanse universiteit van Granada: "Het is geweten dat obesitas kan leiden tot een groot aantal chronische ziekten als cardiovasculaire problemen en kanker. Maar er zijn blijkbaar dikke mensen die beschermd zijn tegen metabolische complicaties."

 "Mensen met obesitas die op metabolisch vlak gezond zijn, hebben een beter gezondheidsniveau van de rest van de dikkerds. Door te sporten kun je namelijk je organen gezond houden. Artsen moeten niet alle mensen met overgewicht over dezelfde kam scheren, maar ook rekening houden met hun conditie, vetpercentage en metabolische factoren om het risico op kanker, hart- en vaatziekten te beoordelen", besluit Ortega. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze favoriete geluiden: de zee, regen en lachende baby

Onze favoriete geluiden: de zee, regen en lachende baby


http://oi46.tinypic.com/2dm8tno.jpg


 Als je een baby hoort lachen, dan verschijnt er al snel een glimlach op je eigen gezicht. Niet verwonderlijk dus dat het gelach bestempeld wordt als één van de mooiste geluiden. Maar hoe schattig het ook klinkt, er zijn drie andere geluiden waar we nog meer van houden: de golven van de zee, regen op het raam en het kraken van sneeuw onder onze voeten.

Vooral natuurgeluiden kunnen we dus wel smaken. Ook tsjirpende vogels, het rommelen van de donder en de wind die door de bladeren waait, komen voor in de top 20 van favoriete geluiden. Die werd opgesteld na een Britse enquête bij zo'n 2.000 mensen, uitgevoerd door het Drayton Manor Theme Park.

Daaruit bleek dat er ook heel wat van die favoriete geluiden te maken hebben met eten of drinken. Zo zijn we bijvoorbeeld verzot op het sissen van spek op het vuur en het uitschenken van wijn.

Daarnaast hebben we ook een voorliefde voor menselijke geluiden. Naast het gelach van een baby, kan ook het lachen van andere mensen ons bekoren. En als iemand piano speelt of zingt, dan spitsen we zeker onze oren.

Drie op de vier ondervraagden waren er dan ook van overtuigd dat geluiden cruciaal zijn om een bepaalde sfeer of spanning te creëren.

Helen Pawley van Drayton Manor: "We verliezen onszelf vaak in het dagelijkse leven, waardoor we de kleine dingen niet meer appreciëren. Daarom is het goed om te zien dat we toch nog kunnen genieten van bepaalde geluiden. Die zijn vaak niet alleen mooi op zichzelf, maar roepen herinneringen op aan een mooie tijd of laten weten dat er iets moois op komst is."

Top 20 favoriete geluiden

1. Klotsende golven
2. Regen op het raam
3. Krakende sneeuw
4. Gelach van een baby
5. Tsjirpende vogels
6. Geknetter van vuur
7. Lachende mensen
8. Krakende bladeren onder je voeten
9. Kattengespin
10. Kerkklokken in de verte
11. Donder
12. Wind door de bladeren van een boom
13. Getokkel op piano
14. Krijsen van een uil
15. Sissen van spek bij het bakken
16. Geluid van de zee in een schelp
17. Wijn inschenken
18. Gooien van kiezelstenen in het water
19. Vuurwerk
20. Koorgezang» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijzenoorlog aan de pomp

Prijzenoorlog aan de pomp


http://oi50.tinypic.com/6satrk.jpg


De hoge diesel- en benzineprijs heeft een ware prijzenoorlog ontketend aan de pomp, met historische kortingen als resultaat. Tankstations geven tot tachtig procent van hun winstmarge weg. Een zegen voor de consument, slecht nieuws voor de overheid. Dat staat te lezen in verschillende kranten.

De brandstofprijzen rijzen al enkele maanden de pan uit. De maximumprijs voor benzine komt inmiddels uit op 1,786 euro per liter. Voor een liter diesel betaal je maximaal 1,587 euro. Maar de facto wordt meer dan de helft van diesel en benzine verkocht met een korting tussen 10 en 16,5 eurocent per liter, zo blijkt uit een analyse door de website brandstofprijzen.be.

Dat er kortingen worden aangeboden, is niet nieuw. "Alleen gebeurt dat voor het eerst overal, niet alleen op drukke wegen of in verstedelijkte gebieden", zegt brandstoffenspecialist Omer Coeckaerts in De Morgen. Bovendien zijn de kortingen historisch hoog.

Deze concurrentie bedreigt echter de kleinere spelers en vrije pompen, die steeds minder ademruimte krijgen. De kortingen zijn ook slecht nieuws voor de staatskas, want de inkomsten van de fiscus dalen mee met de brandstofprijzen. Maar volgens minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) komt de overheid niet in de problemen. "Twee weken geleden klonk het nog dat de overheid profiteert van de hoge benzineprijzen en nu zouden we verliezen. Ik denk dat beide evoluties elkaar compenseren", aldus zijn woordvoerder in de krant. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mark Lanegan en Isobel Campbell - The circus is leaving town

Mark Lanegan en Isobel Campbell - The circus is leaving town

Klik op de foto om ze te beluisteren

Mark Lanegan (Ellensburg (Washington), 25 november 1964) is een Amerikaanse zanger. Hij begon zijn carrière als voorman van The Screaming Trees.


Isobel Campbell (geboren op 27 april, 1976) is een Schotse zangeres, celliste en componiste in het folkgenre. Vroeger speelde ze bij de band Belle & Sebastian, die vaak gezien werd als een "twee pop"-band.» Reageer (0)
04-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijntje geboren in Boudewijn Seapark

Dolfijntje geboren in Boudewijn Seapark


http://oi50.tinypic.com/2s0zthj.jpg


In Boudewijn Seapark is dolfijn Roxanne vannacht bevallen. De nakomeling is een mannetje, zegt Geertrui Quaghebeur van het pretpark. Het jong heeft nog geen naam, maar iedereen kan op de website een suggestie indienen.

"Alles is vlot verlopen", aldus Quaghebeur. "De geboorte was voorzien eind augustus, dus we hebben iets langer moeten wachten dan verwacht, maar de bevalling zelf was in 45 minuten afgelopen. Alles is in orde, met zowel moeder Roxanne als met het jong." Het jong meet nu al 1 meter en is 20 kilo zwaar.

"We zijn enorm fier dat er nog eens een jong dolfijntje is bijgekomen, want dat was al van 2003 geleden", zegt Quaghebeur nog.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biologische voeding maar beetje gezonder dan 'gewone'

Biologische voeding maar beetje gezonder dan 'gewone'


http://oi50.tinypic.com/352n9ef.jpg


Biologische levensmiddelen zijn maar een beetje gezonder dan 'gewoon' voedsel. Dat stellen onderzoekers van de Universiteit van Stanford in de Verenigde Staten. Zij hebben de resultaten van 223 onderzoeken naar biologisch voedsel bekeken en publiceren hun bevindingen in het vakblad Annals of Internal Medicine.

De onderzoekers vonden geen duidelijke bewijzen dat biologische levensmiddelen rijker aan voedingsstoffen zijn of een geringer risico voor de gezondheid betekenen dan ander voedsel. Wel lopen mensen die biologisch eten, minder risico dat zij bestrijdingsmiddelen naar binnen krijgen.

Uit duizenden studies kozen de wetenschappers 223 onderzoeken die het gehalte aan voedingsstoffen of de belasting met bacteriën, schimmels of pesticiden vergeleken. In zeventien studies werden groepen mensen vergeleken die alleen maar biologisch aten of dat juist nooit deden. Er was geen studie waarin de effecten voor de gezondheid van langdurig gebruik van uitsluitend biologisch voedsel was bekeken.

Uit de onderzoeken blijkt dat biologisch amper vitaminerijker is dan niet-biologisch voedsel. Vetten en eiwit komen evenveel voor. In niet-biologisch voedsel komen ziektekiemen niet meer voor dan in etenswaren die zonder bestrijdingsmiddelen zijn geproduceerd. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Status Quo - What ever you want

Status Quo - What ever you want

Klik op de foto om hun te beluisteren

Status Quo is een Britse rockband, opgericht in 1962 door Alan Lancaster en Francis Rossi.


Status Quo, Ook wel bekend als The Quo of gewoon Quo, is een Engelse rock band wiens muziek gekarakteriseerd wordt door een sterke boogie en boogie-woogie stijl. De wortels van de groep lagen bij "The Scorpions" opgericht door schoolgangers Francis Rossi en Alan Lancaster in 1962. Na diverse lineup veranderingen, werd de band eind 1967 "The Status Quo", hetgeen uiteindelijk "Status Quo" werd in 1970. Ze hadden uiteindelijk meer dan 60 bekende hits in het Verenigd Koninkrijk, meer dan welke andere rock band ook in de geschiedenis. 22 van hun singles bereikten de top tien in het Verenigd Koninkrijk.» Reageer (0)
03-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hou je rug gezond met deze tips voor de boekentas

Hou je rug gezond met deze tips voor de boekentas


http://oi48.tinypic.com/2s6r7.jpg


Wanneer kinderen hun boekentas op de foute manier dragen, stimuleren deze een slechte houding, waardoor ze later met chronische pijn te kampen kunnen krijgen.

Professor Jeff Goldstein zegt dat de meeste ouders het gemiddelde gewicht van een rugzak onderschatten. Het ideale gewicht zou ongeveer 10 tot 15 procent van hun lichaamsgewicht zijn. Dus als je kind 40 kilo weegt, is dit een dikke 4 kilo. Als je elke dag te veel gewicht op je rug draagt, kan dit spierproblemen veroorzaken. Dit is zeker gevaarlijk omdat kinderen en tieners nog steeds in ontwikkeling zijn.

Als je voorovergebogen lopen, ontwikkelen ze een slechte houding en pijn in hun nek. Dit kan niet alleen later tot chronische problemen leiden, door rugpijn hebben veel studenten ook concentratieproblemen thuis en op school.

Om rugpijn te voorkomen, raadt Goldstein het volgende aan:

- Zorg ervoor dat de rugzak van je kind brede, verstevigde schouderbandjes heeft.

- Span de bandjes aan zodat de tas dicht tegen het lichaam zit.

- Benadruk het belang van de bandjes steeds aan beide schouders te dragen.

- Zorg ervoor dat je kinderen alleen het hoogst noodzakelijke meenemen, verwijder regelmatig alle overbodige spullen. Je kan ook alternatieve draagmethodes in overweging nemen, zoals een boekentas op wieltjes.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Martine Tanghe vanaf vandaag weer op het scherm

Martine Tanghe vanaf vandaag weer op het scherm


http://oi46.tinypic.com/2ey8kd4.jpg


Vanavond presenteert Martine Tanghe voor het eerst in tien maanden opnieuw 'Het journaal' op Eén. Na een maandenlange strijd tegen kanker, zal het journaalanker weer geregeld de middag- en avonduitzendingen van 13 uur en 19 uur voor haar rekening nemen.

Exact tien maanden geleden verdween Tanghe bruusk van het scherm nadat dokters borstkanker bij haar hadden vastgesteld. De behandelings- en genezingsprocedure is intussen achter de rug, waardoor het populairste nieuwsanker vandaag mag terugkeren naar de Reyerslaan.

Om haar nog wat te sparen, gaat Tanghe voorlopig deeltijds aan de slag. "We willen vermijden dat ze te veel hooi op haar vork neemt", klinkt het bij de VRT.

Toch staat er al veel op het programma. Zo wordt de 56-jarige nieuwslezeres in de komende weken één van de gezichten van de VRT-verkiezingsprogramma's en zal ze op 14 oktober voor Eén 'De Grote Verkiezingsshow' aan elkaar praten. Of ze in het najaar opnieuw bij Volt te zien is, wordt pas later beslist. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je tandpasta beu? Probeer eens kokosnootolie

Je tandpasta beu? Probeer eens kokosnootolie


http://oi49.tinypic.com/35chetd.jpg


Uit nieuw onderzoek blijkt dat kokosnoot perfect in staat is tandbederf te bestrijden. Zo werd kokosolie ingezet tegen streptococcus mutans, een bacterie die leeft op suiker en zich vastklampt aan de tanden, waar ze zuur produceert dat een rottingsproces in gang zet.

De olie werd verrijkt met spijsverteringsenzymen en transformeerde zo in een krachtige bacteriedoder. De resultaten openen een nieuwe deur naar tandpasta's en mondspoelingen met kokosnoot als actief ingrediënt.

"Tandheelkundige zorgen zijn gezondheidsproblemen die vaak vergeten worden, hoewel ze 60 tot 90 procent van kinderen en de meerderheid van volwassenen treffen in de geïndustrialiseerde landen", getuigt leidinggevend onderzoeker dokter Damien Brady van het Ierse Athlone Institute of Technology.

"Met enzymen gemodifieerde kokosnootolie toevoegen aan mondproducten is het ideale alternatief voor al die chemische additieven, zeker omdat het ook in relatief lage concentraties efficiënt werkt", besluit Brady. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse bedrijven maken zich op voor Griekse exit

Amerikaanse bedrijven maken zich op voor Griekse exit


http://oi45.tinypic.com/2my3epy.jpg


Enkele grote Amerikaanse bedrijven bereiden zich serieus voor op een vertrek van Griekenland uit de eurozone. De Amerikaanse krant The New York Times meldt dat op basis van een inventarisatie.

Zo overweegt Bank of America Merrill Lynch om wagens met contant geld naar de Griekse grens te sturen, als Griekenland failliet gaat. Amerikaanse klanten van de bank kunnen dan blijven functioneren, zelfs als er tijdelijk geen geld beschikbaar is in het Balkanland.

Autofabrikant Ford heeft zijn computersystemen zo ingesteld, dat het meteen uit de voeten kan met een nieuwe Griekse munt, als die wordt geïntroduceerd. Ook JPMorganChase neemt geen risico. De bank heeft speciale rekeningen gecreëerd voor Amerikaanse bedrijven die zijn bedoeld om snel over te kunnen overstappen op een andere munt dan de euro.

"Het is zeker waar dat de meeste bedrijven zich voorbereiden'', zegt een hooggeplaatste medewerker van het adviesbedrijf Corporate Executive Board tegen The New York Times. De firma deed onlangs onderzoek naar het vertrouwen van Amerikaanse bedrijven in de eurozone. Vier van de vijf bedrijven zeiden te verwachten dat Griekenland vertrekt. Een op de vijf bedrijven denkt bovendien dat daarna meer landen volgen.

Andere adviesbureaus laten weten dat ze steeds meer praktische vragen krijgen. Zo willen bedrijven weten wat ze moeten doen als financiële instellingen sluiten en het tijdelijk erg moeilijk is om geld te krijgen. Volgens de bureaus maken sommige bedrijven eigen rampenplannen, waarin ze bijvoorbeeld iemand met een koffer met geld naar Griekenland sturen om de lonen van medewerkers te kunnen blijven betalen. (br.hln)» Reageer (0)
02-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katertje overleeft drie weken op zee zonder eten en drinken

Katertje overleeft drie weken op zee zonder eten en drinken


http://oi46.tinypic.com/2eobl82.jpg


Een vijf maanden oud katertje, dat in Shanghai per ongeluk aan boord van een vrachtschip terecht was gekomen, heeft een zeereis van drie weken zonder eten of drinken overleefd. Bij aankomst in Los Angels werd het dier, meer dood dan levend, aangetroffen in een container.

De kleine Chinese verstekeling is door medewerkers van een dierenziekenhuis, waar hij sinds zijn aankomst verblijft, inmiddels Ni Hao, Chinees voor 'hallo', gedoopt.

Ni Hao kon toen hij werd gevonden niet meer lopen en niet meer zien. Ook maakte het dier geen enkel geluid meer, en werd met spoed naar de dierenarts gebracht. Sindsdien gaat het een stuk beter met hem.

Hij trekt nog beetje met een van zijn pootjes, maar dat wordt door zijn verzorgers liefdevol omschreven als 'zijn eigen gangetje'. Komende week gaat Ni Hao naar zijn nieuwe baasjes, die werden gekozen uit tachtig kandidaten.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robert Reid 1862–1929 was een Amerikaanse impressionist

Robert Reid 1862–1929 was een Amerikaanse  impressionist

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken


Robert Reid werd geboren in Stockbridge, Massachusetts en studeerde aan de School van het Museum of Fine Arts, Boston onder leiding van Otto Grundmann. In 1884 verhuisde hij naar New York City, waar hij studeerde aan de Art Students League, en in 1885 ging hij naar Parijs om te studeren aan de Academie Julian in Gustave Boulanger en Jules Joseph Lefebvre. Zijn vroege werken waren afbeeldingen van de Franse boeren, geschilderd op Étaples.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-Reid-2.jpg?t=1312117854Bij zijn terugkeer naar New York in 1889, werkte hij als portrettist en werd later een instructeur aan de Art Students League en de Cooper Union. Veel van zijn werk was gericht op de afbeelding van jonge vrouwen tussen de bloemen.  Hij werd bekend door muurschildering decoratie en ontwerpen voor glas in lood. Hij werkte o.a aan de fresco's van de koepel van de Liberal Arts Building op de Columbian Exposition, Chicago, in 1893.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-Reid-1.jpg?t=1312117978Reid was een lid van de tien Amerikaanse schilders, die afgescheiden van de Society of American Artists. In 1906 werd hij een volwaardig lid van de National Academy of Design.  Robert Reid werkte aan verschillende projecten . Zijn werk was zeer naturalistisch .http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/reid-robert.jpg?t=1312118023


Hij stierf in Clifton Springs, New York.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniale chimpansee Natasha verwart wetenschappers

Geniale chimpansee Natasha verwart wetenschappers


http://static1.hln.be/static/photo/2012/13/14/9/20120831230623/media_xll_5124579.jpg


In Oeganda doet een aap in een opvangcentrum voor chimpansees wetenschappers versteld staan. Tijdens de grootste en meest omvangrijke studie naar de intelligentie van chimpansees tot nu toe, stak Natasha er namelijk met kop en schouders bovenuit.

De verzorgers van Natasha hadden al langer door dat het dier bij de pinken was. Zo had ze geleerd te ontsnappen uit haar verblijf in het Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary, plaagde ze haar verzorgers en scoorde ze ook beter dan soortgenoten op kleinschaliger intelligentietests. Nu blijkt ze echter de slimste van de 106 chimpansees die de onderzoekers testten.

Het onderzoek onder leiding van Esther Herrmann van het Max Planck Instituut voor Evolutionaire Antropologie in het Duitse Leipzig wilde nagaan of er een soort algemene graadmeter bestaat waarmee de handigheid en intelligentie van chimpansees objectief kan worden ingedeeld, gelijkaardig aan de IQ-test bij mensen. De wetenschappers werkten daarom een reeks fysieke en sociale tests uit, waarmee ze aan de slag gingen bij chimpansees in opvangcentra en dierentuinen in Oeganda, Congo en Duitsland.

Zo moesten de dieren eten zoeken in een doos nadat die was verplaatst tussen lege dozen, of moesten ze een stok gebruiken om voedsel van een hoog platform te halen. De wetenschappers analyseerden de scores in de ene test om te zien of die de resultaten van andere tests konden voorspellen. Uiteindelijke vonden ze geen soort algemene intelligentiefactor om die voorspellingen te doen, maar stelden ze wel veel verschillen vast, met Natasha als uitschieter. Er is niets dat verklaart waarom de aap zoveel slimmer is dan de andere. "Motivatie en temperament spelen waarschijnlijk een rol," zegt Herrmann. "Dat is iets wat we meer willen uitwerken."

In een artikel in 'Philosophical Transactions of the Royal Society B' moet het onderzoeksteam besluiten dat apen die goed zijn in een bepaald gebied, zoals in tests waarbij ze gereedschap creatief moesten gebruiken, dat niet noodzakelijk zijn in een ander, zoals de handelingen van een mens imiteren om een beloning te krijgen. Herrmann hoopt desondanks meer proeven te kunnen ontwerpen om alsnog tot een objectieve graadmeter te komen.

Aan de andere kant kunnen de resultaten van het onderzoek ook betekenen dat er verschillende types van intelligentie kunnen zijn bij apen, die niet noodzakelijk met elkaar verband houden. Dat meent primatoloog Brian Hare van de Duke Universiteit in Durham in de Amerikaanse staat North Carolina, die niet betrokken was bij het onderzoek.

"Deze studie is het neusje van de zalm, en toont duidelijk aan dat onze traditionele ideeën over intelligentie niet langer standhouden," zegt Hare. "Er zijn veel soorten intelligentie, die onafhankelijk van elkaar variëren. Dat betekent dat er veel types genieën zijn, zelfs bij dieren."

Herrmann geeft toe dat Natasha misschien eerder toevallig goed scoorde op elk gebied, en dat er waarschijnlijk nog andere chimps zijn die de proeven even goed kunnen doen. Ze heeft een vermoeden over een bepaald dier dat nog niet werd getest, maar dat erg gemotiveerd leek om puzzels en tests op te lossen om beloningen te krijgen. Toekomstig onderzoek bij Natasha en andere 'geniale' chimpansees die de onderzoekers kunnen opsporen, kan onthullen welke sociale of genetische factoren de apen hoger kunnen doen scoren dan andere, besluit ze.» Reageer (0)
01-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albert Collins - Give me my blues

Albert Collins - Give me my blues

Klik op de foto om hem te beluisteren

Albert Collins (1 oktober 1932 – 24 november 1993) was een Amerikaanse bluesgitarist en -zanger. Zijn zeer herkenbare gitaargeluid, de zogenaamde cool sound leverde hem niet minder dan drie bijnamen op: The Iceman, The Master of the Telecaster en The Texas Razor.

Albert Collins werd geboren in Leona, Texas als een ver familielid van Sam Lightnin' Hopkins. Op zevenjarige leeftijd verhuisde hij met zijn familie naar Houston, waar hij opgroeide in de Third Ward. Aanvankelijk ging zijn interesse uit naar het orgel, met Jimmy McGriff als zijn grote idool. Op achttienjarige leeftijd schakelde hij over op gitaar.

Collins vormde zijn eerste band in 1952 en was twee jaar later de hoofdspeler in verschillende bluesclubs in Houston. Op het einde van de jaren 50 koos hij als gitaar de Fender Telecaster en ontwikkelde een eigen geluid met onder andere zijn "attack"-vingerstijl. Albert begon op te nemen vanaf 1960 en bracht een hele reeks singles uit, waaronder heel wat instrumentals zoals Frosty. In de lente van 1965 verhuisde hij naar Kansas City.

Vele opnamestudios in Kansas City waren echter gesloten in de helft van de jaren zestig. Om toch te kunnen opnemen, verhuisde hij dan maar naar Californië in 1967. Nadat hij een optreden had gegeven met Canned Heat introduceerden leden van deze band hem bij Liberty Records. Collins tekende, en gaf zijn eerste lp uit onder Imperial Records, een zusterlabel, in 1968.

Albert verbleef nog vijf jaar in California, waarna hij in 1973 naar Texas verhuisde en er een nieuwe band vormde. Hij tekende bij Alligator Records in 1978. Hij nam Ice Pickin' op en gaf het ook uit. Zeven albums volgden nog onder Alligator Records, voordat hij in 1990 bij Pointblank tekende.

In de jaren 80 en de vroege jaren 90 toerde Collins door de Verenigde Staten, Canada, Europa en Japan. Hij was een populaire bluesmuzikant geworden die een invloed uitoefende op Robert Cray, Debbie Davies, Stevie Ray Vaughan, Jonny Lang, Susan Tedeschi, Kenny Wayne Shepherd en de Nederlandse bluesband Barrelhouse.

In 1993, op het hoogtepunt van zijn carrière, werd er leverkanker bij Albert Collins vastgesteld. Een half jaar later al werd deze ziekte hem op 61-jarige leeftijd fataal.» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!