NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
28-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van Duitse postorderbedrijf Neckermann

Einde van Duitse postorderbedrijf Neckermann


http://oi48.tinypic.com/2ylwmdh.jpg


Het Duitse postorderbedrijf Neckermann, dat 2.500 mensen tewerkstelt, legt de boeken definitief neer. Op 1 oktober worden de contracten van de werknemers ontbonden. Het einde van het postorderbedrijf heeft echter geen gevolgen voor klanten van Neckermann in Nederland en België. Dat heeft het bedrijf vandaag meegedeeld.

Neckermann is nog altijd actief in de Benelux, Oostenrijk en Zwitserland. Volgens de woordvoerster is Neckermann Benelux financieel gezond. Een Belgische vakbondsman zei eerder vandaag dat Neckermann Benelux op zoek is naar financiering met externe geldschieters om een doorstart te kunnen maken en dat er midden oktober duidelijkheid zou moeten zijn over de toekomst.

In Temse stelt Neckermann Benelux een dertigtal personeelsleden te werk. In Nederland worden 500 mensen tewerkgesteld.

"Na maandenlange gesprekken met potentiële investeerders, kon er geen enkele overnemer gevonden worden", luidt het in een persbericht. De groep sprak nog met één kandidaat-investeerder, maar moest omwille van de faillissementswetgeving vandaag de beslissing nemen om ermee te stoppen.

Volgens het bedrijf heeft een groot deel van de werknemers al ander werk. De onderneming had in juli uitstel van betaling aangevraagd. (br.hln)» Reageer (0)
27-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te weinig demente rusthuisbewoners hebben wilsverklaring

Te weinig demente rusthuisbewoners hebben wilsverklaring


http://oi49.tinypic.com/selfsh.jpg


Slechts één op tien rusthuisbewoners die met dementie stierven, hadden zelf een wens over levenseindezorg op papier gezet. Nochtans kunnen wilsverklaringen een duidelijke invloed hebben op het kunnen sterven waar men wenst. Dat blijkt uit een grootschalige studie in een representatieve staal van de Vlaamse woonzorgcentra gevoerd door onderzoekers An Vandervoort, professor Lieve Van den Block en professor Luc Deliens van de onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde van de VUB en de UGent, onlangs verschenen in het vaktijdschrift International Psychogeriatrics.

Een recent rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie geeft aan dat een tsunami van dementie op ons af komt. Volgens dit rapport zal het aantal personen met dementie wereldwijd stijgen tot 65,7 miljoen in 2030 en tot 115,4 miljoen in 2050. Echter, in veel gevallen weten we erg weinig over wat mensen met dementie wel of niet wensen aan het levenseinde.

Uit het onderzoek van de onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde blijkt dat maar tien procent van de overleden rusthuisbewoners met dementie een wilsbeschikking hadden. Opvallend is dat als een instructie op papier stond, het meestal om voorafgaande instructies van de huisarts gaat die in het bewonersdossier zijn neergeschreven (59 procent), terwijl voorafgaande instructies vanuit de persoon met dementie zelf (d.i. schriftelijke wilsverklaring of het verlenen van volmacht aan een derde partij om beslissingen te nemen) nog zeer weinig voorkomen in Vlaanderen (10 pct).

Vroegtijdige planning noodzakelijk
Artsen gaven vooral instructies tot niet meer opnemen in het ziekenhuis, niet meer reanimeren en niet meer opstarten of het stopzetten van kunstmatige voedsel en/of vochttoediening. Dit resultaat is opmerkelijk, vooral omdat men bij deze kwetsbare groep van personen met dementie kan verwachten dat hun mogelijkheden tot het uitdrukken van wensen zal verminderen naarmate de ziekte vordert. Planning m.b.t het levenseinde zou daarvoor tijdig moeten gebeuren, in de vroege stadia van dementie, als de persoon nog in staat is om zijn/haar wensen uit te drukken.

Verder bleek een dergelijke voorafgaande instructie een duidelijke invloed te hebben op het kunnen sterven waar men wenst. Als er een voorafgaande instructie van de huisarts in het dossier stond die aangaf dat de bewoner best niet meer opgenomen kon worden in het ziekenhuis, bleek deze meestal ook gevolgd te worden waardoor de bewoners konden sterven waar ze wonen en wensen te sterven. Deze resultaten wijzen op het belang van het opstellen van documenten maar ook op de nog steeds beperkte bijdrage van patiënten zelf hierin.

In 2006 verzamelde de Onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde gegevens in 345 rusthuizen van 764 overleden rusthuisbewoners met dementie. Het onderzoek omvatte een retrospectieve bevraging via een enquête van de verpleegkundige die het meest betrokken was bij de zorg van de overleden rusthuisbewoner met dementie. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inxs - Never Tear Us Apart

Inxs - Never Tear Us Apart

Klik op de foto om ze te beluisteren


INXS is een Australische muziekband. De band werd opgericht in Sydney op 16 augustus 1979. Eerst heette de band The Farriss Brothers, met Andrew (keyboard), Jon (drums) en Tim Farriss (leadgitaar), Michael Hutchence (zang), Kirk Pengilly (saxofoon en gitaar) en Garry Gary Beers (bas). De naam verandert nog datzelfde jaar in INXS, uitgesproken als "in excess" (in overvloed). De naam is samengesteld uit IXL (een merk jam) en XTC.
» Reageer (0)
25-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzonderlijke beelden van geboorte dolfijntje op Hawaï

Uitzonderlijke beelden van geboorte dolfijntje op Hawaï

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Vorige week beviel dolfijn Keo van een kleintje op Hawaï. De hele geboorte werd uitzonderlijk gefilmd.

Keo verblijft in Dolphin Quest Hawaii, een kunstmatig aangelegde lagune waar bezoekers met dolfijnen kunnen zwemmen.

Medewerkers van Dolphin Quest verbaasden zich over de kalmte die Keo uitstraalde tijdens de bevalling. Ook denken ze dat het dier zich tijdens het proces geregeld met opzet wendde tot de mensen met wie ze dagelijks te maken heeft, om door hen gerust te worden gesteld.

Het kalf, een meisje, krijgt pas over een maand een naam. De eerste dertig dagen na de geboorte zijn doorgaans een kritieke periode, al is de overlevingskans van een in gevangenschap geboren dolfijn stukken groter dan in het wild, waar ongeveer de helft van de kalveren van een dolfijn die voor het eerst moeder wordt, overleeft.» Reageer (0)
24-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Termieten vreten legendarische garderobe Imelda Marcos op

Termieten vreten legendarische garderobe Imelda Marcos op


http://oi49.tinypic.com/334orkk.jpg


Een deel van de legendarische kleding- en schoenencollectie van de voormalige Filipijnse presidentsvrouw Imelda Marcos is aangevreten door termieten en ten prooi gevallen aan rottigheid en schimmel. Marcos werd mede bekend dankzij de verzameling van honderden peperdure schoenen van Westerse ontwerpers die ze als presidentsvrouw opbouwde.

Nadat zij en haar echtgenoot Ferdinand Marcos in 1986 na een opstand het veld hadden moeten ruimen, werd de garderobe van de familie in het presidentieel paleis in Manila in beslag genomen. Daarin bevonden zich ten minste 1220 paar schoenen en vele kostbare kledingstukken. Verpakt in 150 dozen werden ze opgeslagen in het paleis.

Nadat twee jaar geleden werd ontdekt dat de collectie er na jaren van wanbeheer niet best aan toe was, werden de dozen overgebracht naar een opslagruimte van het Nationaal Museum. Daar werd er verder niet naar omgekeken. Toen de opslagruimte vorige maand na hevige tropische regenbuien blank was komen te staan, raakte de collectie nog ernstiger beschadigd.

Museummedewerkers toonden zich verbijsterd door wat ze aantroffen. Op dit moment proberen ze te redden wat er te redden valt. Het veiligstellen van de inhoud van de dozen kan maanden in beslag nemen. Orlando Abinion, conservator van het museum, zei tegen persbureau AP dat sommige voorwerpen vanwege de aantasting door vocht en termieten niet meer kunnen worden hersteld.

Nadat haar man in 1989 in ballingschap overleed in Hawaï, keerde Imelda Marcos terug naar de Filipijnen. Ze is nu parlementslid. Het deel van haar schoenencollectie dat na haar verbanning werd uitgeleend aan een museum in het stadsdeel Marikina, verkeert nog wel in uitstekende staat. De naar schatting 765 paar schoenen van toonaangevende huizen als Gucci, Charles Jourdan, Ferragamo en Prada trekken dagelijks nog vele tientallen toeristen uit binnen- en buitenland.  (br.hln - foto ap)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Argentinië dreigt wilde lama vogelvrij te verklaren

Argentinië dreigt wilde lama vogelvrij te verklaren


http://oi47.tinypic.com/uubm8.jpg


In het Argentijnse deel van Patagonië dreigt de guanaco, een van de twee soorten wilde lama's, vogelvrij verklaard te worden. Dat kan het einde betekenen van de soort, waarschuwen natuurbeschermers en academici.

Het parlement van de zuidelijke provincie Santa Cruz heeft een voorstel ingediend om de guanaco tot "schadelijke soort" uit te roepen. Het provinciebestuur bestudeert het voorstel nog.
Volgens de indieners van het voorstel is de guanaco (Lama guanicoe) een gevaar voor de veeteelt.

De guanaco is een echte grazer die zich goed thuis voelt op de Patagonische grasvlaktes. Door de uitbreiding van de schapenteelt, de belangrijkste economische activiteit in deze regio, ontstaan steeds meer conflicten. In de vorige eeuw is de guanaco-populatie al drastisch gedaald omdat er op gejaagd werd.

Claudio Bertonatti, directeur van de dierentuin van Buenos Aires, zegt dat de guanaco een herbivoor is die van cruciaal belang is voor de gezondheid van aride en semi-aride ecosystemen zoals de steppe. Bovendien maakt het dier de streek ook voor toeristen zeer aantrekkelijk.

"We begrijpen dat hij met het vee concurreert voor de grasweides, maar hem meteen schadelijk verklaren staat gelijk met toestemming geven om op hem te jagen, en dat leidt tot zijn uitroeiing. Nadien kan er een gelijkaardige  resolutie komen tegen de grijze vos of de poema."  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijzen voeding blijven stijgen

Prijzen voeding blijven stijgen


http://oi50.tinypic.com/2lucnl2.jpg


De prijzen van voedingsproducten gaan dit najaar stijgen. Verse groenten worden tot 12 procent duurder, aardappelen gaan zelfs 40 procent méér kosten dan vorig jaar, voorspelt de krant Het Laatste Nieuws.

Landbouwexpert Luc Busschaert kondigde de prijsstijgingen eerder al aan, maar heeft nu nieuwe berekeningen gemaakt. Hij wijst er op dat de najaarsgroenten last hebben van de slechte zomer. De aardappelen hebben dan weer last van een slecht voorjaar en zijn vervroegd afgestorven door de droge en warme periode in de zomer.

Ook de prijzen van de zuivel en het rundvlees gaan omhoog. "De zuivelprijzen staan onder enorme druk. De consument zal 2 tot 4 procent meer moeten betalen. Rundvlees gaat 2 tot 5 procent duurder worden door de gestegen prijzen van het krachtvoeder en de afname van de veestapel", aldus de landbouwexpert. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karen Elson - The Ghost Who Walks

Karen Elson - The Ghost Who Walks

Klik op de foto om haar te beluisteren


Karen Elson (geboren op 14 januari 1979 in Oldham, Greater Manchester, Engeland) is een Brits model, zangeres, liedjes schrijfster en gitariste.


Karen Elson is weliswaar geen gevestigde naam in de muziek middens, maar als we zeggen dat het om de vrouw van Jack White gaat, hebben we wellicht al iets meer je aandacht.


Ze was te horen met haar cabaretgezelschap The Citizens Band en zong met zowel Robert Plant als Cat Power. K ortgeleden is haar debuutalbum verschenen 'The Ghost Who Walks', in een productie van Jack White. Verwacht je aan traditionele folk, country en blues, overgoten met een scheut theatraliteit. Elson toert met leden van The Dead Weather en My Morning Jacket.


Naast het muziek gebeuren timmert Karen Elson ook nog aan een carriere als model


Karen Elson was 16 jaar oud toen ze samen met haar zus Kate Elson in Manchester, Engeland gescout werden. Karen’s fel rood geverfde haar en haar afgeschoren wenkbrauwen zijn haar belangrijkste kenmerken. Dit was overigens niet haar eigen idee. Topfotograaf Steven Meisel wist haar hiervan te overtuigen voor haar eerste Vogue cover. Dat het een briljant idee bleek te zijn is inmiddels wel duidelijk geworden.


Karen liep op de catwalk voor verschillende top ontwerpers waaronder Marc Jacobs, Jean-Paul Gaultier, Chanel, Dolce & Gabbana en Versace. Daarnaast verscheen ze in internationale campagnes voor Yves Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier, Louis Vuitton, Versace en Burberry.

Karen is sinds juni 2005 getrouwd met Jack White, zanger van de band The White Stripes. De twee ontmoette elkaar een maand eerder op de set van de video voor het nummer ‘Blue Orchid’ van The White Stripes waar Elson een rol in had. Het stel heeft anno 2009 twee kinderen.» Reageer (0)
23-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rox - I Don't Believe

Rox - I Don't Believe

Klik op de foto om haar te beluisteren


Achter de weinig zeggende naam Rox gaat de 21-jarige Roxanne Tataei schuil. Een meisje uit een buitenwijk van Londen, van Jamaicaanse en Iranese afkomst. Vanaf haar veertiende speelt ze al op haar eigen gitaartje. In 2010 vormt ze een band en gaat ze door het leven als kortweg Rox. Behalve in eigen land krijgt ze ook grote bekendheid in het buitenland. Paul Weller en Mark Ronson zijn fans van haar . In de lente is haar eerste debuut album Memoirs uitgekomen.» Reageer (0)
22-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak kennis met Karishma, de olifant die voor het goede doel schildert

Maak kennis met Karishma, de olifant die voor het goede doel schildert

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De Aziatische olifant is een bedreigde diersoort. Volgens recente schattingen leven nog slechts dertig- tot veertigduizend dergelijke olifanten in het wild.

Om haar soortgenoten te helpen is Karishma, een Aziatische olifant in de zoo van Whipsnade, Engeland, aan het schilderen geslagen. De 'kunstwerken' worden dit weekend geveild. Met de opbrengst zullen projecten om de soort te behouden, gefinancierd worden.
» Reageer (0)
21-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je tanden witter met deze tips

Maak je tanden witter met deze tips


http://oi47.tinypic.com/30ksqcw.jpg


Eén van de dingen waar zowel mannen als vrouwen het meest op afknappen, is een slecht gebit. Gele tanden zijn dus allesbehalve sexy, maar met deze handige tips kan je ze wit houden of weer witter maken.

1. Breng bronzer aan
Door bronzer op je gezicht aan te brengen, krijg je een natuurlijke glans die het wit van je tanden onmiddellijk doet opvallen als je lacht.

2. Poets en flos
Uiteraard is dit sowieso belangrijk voor een goede mondhygiëne, maar het helpt ook bij het wit houden van je tanden. Het voorkomt namelijk de opbouw van tandplak, dat na verloop van tijd tot verkleuring leidt.

3. Wacht om te poetsen
Heb je iets zurig gedronken, zoals pompelmoessap? Wacht dan minstens 30 minuten voor je je tanden poetst, anders doe je het zuur nog dieper in je tanden dringen. Op die manier kan het tandglazuur, de buitenste beschermlaag van je tanden, aangetast worden.

4. Draag rode lipstick
Door rode lippenstift te dragen, lijken je tanden witter dan ze eigenlijk zijn. Dat komt omdat het kleurencontrast (rood ten opzichte van wit) erg groot is.

5. Kauw op knapperig fruit en groenten
Kauwen op knapperige fruit- en groentesoorten, zoals appels of paprika's, draagt ook bij tot wittere tanden. Hoe? De wrijving die je krijgt door te kauwen op hardere voeding schraapt zachtjes de tandplak weg. Zo voorkomt het verkleuring en vlekken op je tanden.

6. Gebruik een rietje
Door frisdrank, wijn of andere gekleurde dranken met een rietje te drinken, creëer je een afstand met je tanden. Het is ook een goed idee om je mond achteraf te spoelen. Op die manier blijft je speeksel niet getint en laat het dus minder vlekken achter op je tanden.

7. Bleek je tanden
Als het niet gelukt is om je tanden wit te houden, dan kan je ze ook altijd bleken. Ook dat kan je zelf doen met een paar blekende strips. Sommige hoef je per dag amper vijf minuten op je tanden te leggen. Je kan ook zelf beslissen hoe 'wit' je ermee gaat.

8. Plan regelmatige tandartsbezoekjes
We weten allemaal dat het belangrijk is om je gebit om de zes maanden te laten controleren door de tandarts. Maar vergeet niet dat het ook helpt om je tanden witter te maken. De tandarts zal namelijk het tandplak verwijderen, want dat verdwijnt niet als je je tanden gewoon poetst.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marianne de kotmadam heeft boodschap voor Gentse studenten:

Marianne de kotmadam heeft boodschap voor Gentse studenten: "Bakkes toe"


http://oi50.tinypic.com/avk9yo.jpg
De Gentse uitgangsbuurt Overpoort

Om het samenleven tussen studenten en bewoners in Gent te bevorderen, start eind september een campagne rond "Marianne de kotmadam". Op raambordjes vraagt ze met de tekst "bakkes toe, de buren slapen" voorbijgangers, en dus ook niet-studenten, geen nachtlawaai te veroorzaken.

In de Arteveldestad worden tegen eind september ruim 67.000 studenten hoger onderwijs verwacht, van wie er zowat 30.000 ook echt in de stad leven en wonen. "Het spreekt vanzelf dat dit een grote impact heeft op het dagelijks leven in de stad", aldus schepen van Onderwijs en Opvoeding Rudy Coddens.

Omdat vroeger de kotmadam het leven van "haar" studenten in goede banen leidde, ontstond na gesprekken met bewoners de idee van "Marianne de kotmadam". Die vraagt op ludieke affiches aan voorbijgangers om na een avondje uit 's nachts op straat hun "bakkes toe te doen".

Een kleine 30.000 postkaartjes gingen al in de welkomstpakketten voor nieuwe studenten. Begin oktober worden 2.500 raambordjes overhandigd aan kotbewoners. Ook op websites, in nieuwsbrieven en op schermen zal de actie gevoerd worden.

De actie kadert binnen de overkoepelende campagne "Student in Gent", eens samenwerking tussen de stad Gent, de onderwijsinstellingen en andere partners. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Okapi geboren in zoo van Antwerpen

Okapi geboren in zoo van Antwerpen


http://oi48.tinypic.com/4goev7.jpg


In de zoo van Antwerpen is op 15 september een okapi geboren, zo meldt de dierentuin op zijn website. Okapi Sofie bracht haar zesde jong ter wereld, dat 14 kilo weegt en een schofthoogte van 71 centimeter heeft. Ter vergelijking: Mchawi, het jong dat in juli vorig jaar geboren werd, woog 26 kg bij een schofthoogte van 82 cm.

Het nieuwe jong kreeg de naam Nkosi, wat Heer of God betekent in het Xhosa, een taal die voornamelijk gesproken wordt in Zuid-Afrika. Hij is de 48ste okapi die in de Antwerpse zoo geboren wordt. Met Nkosi telt de dierentuin vandaag zeven okapi's. Het jonge dier blijft nog even binnen, want het is net iets te koud buiten voor een baby-okapi. Maar op een beeldscherm aan de houten poort kunnen bezoekers een kijkje nemen in de binnenstal.

De zoo van Antwerpen coördineert het Europese kweekprogramma voor okapi's. Volgens de zoo leven er naar schatting nog maar 35.000 okapi's in de regenwouden van de Democratische Republiek Congo.

De dierentuin meldt op zijn site dat rebellen onlangs het hoofdkwartier hebben aangevallen van het okapi-reservaat in Epulu, een project in het Congolese regenwoud dat al jaren door de zoo wordt gesteund. Bij de aanval zijn naar verluidt zes doden gevallen. Op één dier na werden alle okapi's uit het kweekprogramma afgeslacht. Het enige dier dat de aanval overleefde, is zwaargewond. De infrastructuur is bijna volledig vernield. (br.hln)» Reageer (0)
20-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op drie vrouwen haat shoppen

Een op drie vrouwen haat shoppen


http://oi47.tinypic.com/3535fkz.jpgHet cliché wil dat vrouwen graag shoppen (schoenen, natuurlijk) en daarbij een gat in hun hand hebben. Zoals alle veralgemeningen loopt ook deze mank, want maar liefst één op drie vrouwen haat shoppen. Een minderheid, akkoord, maar wel een significante minderheid. De belangrijkste redenen? Onbeleefde winkeliersters, lange rijen en niet vinden wat ze zoeken.

-    50 procent voelt zich geïntimideerd door het winkelpersoneel
-    44 procent denkt dat het winkelpersoneel op haar neerkijkt
-    38 procent wordt depressief omdat niets wat ze passen er leuk uitziet
-    37 procent voelt zich niet op haar gemak in het kleedhokje
-    34 procent vindt het moeilijk om toffe kleren te vinden wegens hun 'rare vormen'
-    1 op 3 haat de wachtrijen in de winkel
-    10 procent schaamt zich om haar maat te noemen
-    15 procent beëindigde een shoppingtrip in tranen, omdat ze zich te dik (of te mager) vonden voor de kledij of niet konden vinden wat ze zochten

Het ergste is voor vrouwen shoppen voor een speciaal evenement, met huwelijken als stip op nummer één.

Geen wonder dat het lyrische gepraat van vrouwen over koopjes in films en vrouwenmagazines een vreemde wereld is voor de helft van de 2.000 ondervraagden.

Een op drie zegt nog nooit een 'therapeutisch' effect van shoppen te hebben ondervonden. Het wordt verondersteld dat vrouwen onzekerheid, stress of woede 'wegshoppen' met een reeks impulsaankopen: ook dat geldt dus niet voor iedereen.

Shoppen zou leuker zijn als...
Wat moet er dan gebeuren om shoppen leuker te maken? Het eigen lichaam veranderen zo blijkt: 80 procent denkt dat het leuker wordt als je slanker bent, 42 procent wil een 'andere' lichaamsvorm.

Al is dat meestal schone schijn, want elk lichaam heeft zo zijn eigen uitdagingen: ben je slank, dan heb je misschien wel te korte benen waardoor elke broek 15 centimeter moet worden ingenomen. Heb je een grotere boezem, dan vind je niets dat zowel goed past om je middel als om je borsten, enzoverder.

Voor 50 procent zou shoppen leuker worden als hun budget (veel) groter was.

Een derde van de vrouwen neemt haar toevlucht tot online shoppen, omdat het tijd bespaart (ook al zit je met de mogelijke terugzending van kleren die niet passen).  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde van katten is te dik, zo zet je jouw huisdier op dieet

Derde van katten is te dik, zo zet je jouw huisdier op dieet


http://oi45.tinypic.com/j6olcn.jpg


Ongeveer 30 procent van de Britse katten kampt met overgewicht, dat bewijzen recente cijfers. Omdat het niet zo eenvoudig is deze kieskeurige viervoeters op dieet te zetten, geven we tips hoe hen te helpen opnieuw gezond te eten.

Wanneer katten met overgewicht kampen, lopen ze meer risico op ziekten als diabetes, artritis, hart- en leverziekten. Dierenarts Martha Cannon: "Eens het dier verdikt is, kan het erg moeilijk zijn om de overtollige kilo's er terug af te krijgen." Een kat kampt met overgewicht als meer dan 20 procent van zijn lichaamsgewicht vet is. Als baasje kun je dit makkelijk controleren aan de hand van de ribben. Je moet deze kunnen voelen, maar niet zien. Daarnaast mag je geen vet zien bewegen als het dier wandelt. Dit dier op dieet zetten is helaas niet enkel kwestie van het weigeren van snoepjes en het serveren van kleinere porties, het is belangrijker dat je zijn hele eetpatroon verandert.


Het ideale gewicht van een kat is afhankelijk van zijn leeftijd, ras, levensstijl, beenderstructuur en geslacht. Gemiddeld moet dit variëren tussen de 3,1 en 4,9 kilogram, bij de vrouwtjes mogen is dat iets minder. Een extra kilo voor een kat is het equivalent van 18 kilogram voor mensen. De dieren die gesteriliseerd zijn, verbruiken minder calorieën dan hun vruchtbare evenknieën. Zet je kat nooit op dieet zonder eerst een bezoekje aan de dierenarts te brengen. Die zal bepalen of het dier met gezondheidsproblemen sukkelt, naast het overgewicht. Deze expert zal dan samen met jou een nieuw eetplan opstellen. Je bent best nu al gewaarschuwd dat dit veel geduld zal vragen. Een kat die gewoon is een hele dag zelf te bepalen wanneer ze eet, zal ongelukkig worden van gestructureerde maaltijden. Zeker wanneer het dier dan maar weinig krijgt of het eten een onverwachte smaak heeft.


Als je huisdier zijn voorgeschotelde maaltijd niet opeet, neem dit dan na een halfuur weg. Probeert het opnieuw bij de volgende geplande voeding. Een lepeltje van geurende bouillon over de nieuwe voeding gieten, kan de eetlust opwekken. Uiteindelijk zal honger je favoriete dier wel over de streep trekken om toch te eten. Een kat mag wekelijks niet meer dan 2 procent van zijn totale gewicht verliezen. Als dit te snel gebeurt, kan het dier een leverziekte ontwikkelen of snel terug bijkomen. (br.hln)» Reageer (0)
19-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe aanwijzing dat Jezus wel degelijk getrouwd was

Nieuwe aanwijzing dat Jezus wel degelijk getrouwd was


http://oi49.tinypic.com/fu9ctv.jpg
Professor Karen King toont het piepkleine document.


Een pas opgedoken stuk papyrus uit de vierde eeuw lijkt te suggereren dat Jezus wel degelijk getrouwd was. Jarenlang drukte de katholieke kerk de geruchten de kop in dat Jezus Christus een vrouw had, maar dit antiek document in Egyptisch koptisch schrift kan zijn getrouwde status bevestigen. Het was Karen King, een professor theologie uit de States, die met het opmerkelijke stuk papyrus voor de proppen kwam op een congres in Rome. "Jezus zei tot hen, mijn vrouw ..." staat er te lezen op het piepkleine stuk papyrus.

Onder meer Dan Browns bestseller 'The Da Vinci Code' uit 2003 opperde dat Jezus getrouwd was met Maria Magdalena en kinderen had, tot grote woede van heel wat christenen. Nu is er dus een nieuwe aanwijzing. Karen King legt uit. "De christelijke traditie heeft ons lang voorgehouden dat Jezus niet getrouwd was, maar daar werd nooit enig historisch bewijs van gevonden. Dit stuk papyrus is geen waterdicht bewijs dat hij wel getrouwd was, maar het vertelt ons wel dat de hele kwestie pas ontstond bij de verhitte debatten over seksualititeit en het huwelijk. Dit fragment toont aan dat er wel degelijk christenen waren in die tijd die overtuigd waren dat Jezus wel getrouwd was."

Het nieuwe document lijkt authentiek, al zullen er nog nieuwe wetenschappelijke tests moeten uitgevoerd worden, onder meer op de inkt. De eigenaar is een anonieme kunstverzamelaar die bij King kwam aankloppen om het te vertalen en te analyseren. (br.hln - foto's ap)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht voor Alzheimer: het platteland, en niemand weet waarom

Slecht voor Alzheimer: het platteland, en niemand weet waarom

http://oi45.tinypic.com/ddnvvr.jpg


Opgroeien op het platteland kan het risico op Alzheimer verdubbelen. Dat blijkt uit een meta-analyse (vergelijkende studie) van tientallen eerdere onderzoeken. De onderzoekers hebben geen verklaring voor de link.

Een team van de universiteiten van Edinburgh en Londen boog zich over een pak wereldwijde studies die onderzochten in welke mate het voorkomen van de ziekte verschilt in stedelijke of landelijke gemeenten. De bedoeling was om de algemene risico's en voordelen van bepaalde levensstijlen op Alzheimer te identificeren.

Wie opgroeide op het platteland, had meer dan dubbel zoveel risico om Alzheimer te ontwikkelen dan wie in de stad woonde of op latere leeftijd naar het platteland verhuisde. Voor het ontwikkelen van dementie was de link veel minder groot.

Dit wil niet zeggen dat het platteland Alzheimer 'veroorzaakt', al weten de onderzoekers op dit moment zelf (nog) niet wat de link tussen beide kan verklaren.

"Heeft het te maken met toegang tot gezondheidszorg? Blootstelling aan een bepaalde stof? Spelen socio-economische factoren een rol (opgroeien op het platteland was lange tijd armoediger )? Of ligt het nog aan iets anders? Op dit moment blijft dat een echt mysterie", zegt dr Tom Russ van het Schotse onderzoekscentrum voor Dementie.


De bestudeerde onderzoeken beslaan tientallen jaren en de onderzochte personen waren toen al oud. De werkelijke oorzakelijke factoren achterhalen zal dus moeilijk zijn, omdat de omstandigheden van toen allang niet meer (algemeen) gelden in de Westerse wereld.

Interessant zou zijn om te weten of de link bij een bepaalde geboortecohorte sterker is dan bij een andere, bijvoorbeeld bij oorlogskinderen. Of het effect ook vandaag de dag nog doorwerkt, is (nog) niet bekend.

De onderzoekers buigen zich nu over de details in de hoop een manier te kunnen vinden om tegen Alzheimer te kunnen beschermen. "Wellicht begint een bescherming tegen de ziekte al vroeg in het leven", besluiten ze. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ringelrob dreigt tweederde van leefgebied te verliezen

Ringelrob dreigt tweederde van leefgebied te verliezen


http://oi46.tinypic.com/m7cnmb.jpg


In de Noordelijke IJszee dreigt de ringelrob nog deze eeuw tweederde van zijn leefgebied te verliezen, zeggen onderzoekers van de Universiteit van Washington. Door de klimaatwijziging wordt de sneeuw op het zee-ijs steeds minder dik. De ringelrob, een kleine zeehond, bouwt holen in de sneeuw om zijn jongen in groot te brengen. De sneeuw moet daarvoor minstens 20 centimeter diep zijn, en dat wordt steeds vaker een probleem.

In de winter sneeuwt het wel genoeg - tegen het einde van deze eeuw zal het dan zelfs iets meer sneeuwen dan nu - maar de levensduur van het zee-ijs waarop die sneeuw zich kan ophopen, wordt almaar korter.

Dat komt doordat elk jaar steeds meer noordpoolijs smelt in de zomer, een gevolg van de klimaatwijziging. Het nieuwe ijs wordt later in de herfst gevormd, waardoor de sneeuw minder tijd krijgt om te blijven liggen. Het is ook in de herfst dat de sneeuw het hevigst is.

Het gebied waar de sneeuw minstens 20 centimeter dik is, zal tegen het einde van deze eeuw met bijna 70 procent gekrompen zijn, zeggen de wetenschappers van de Universiteit van Washington. Te weinig dus voor de ringelrobben om holen te maken. En de holen die ze wel kunnen maken, zullen bovendien minder lang meegaan omdat de sneeuw vroeger in het jaar zal smelten.

Tot dusver keken wetenschappers bij hun klimaatprognoses alleen naar de omvang en de dikte van het zee-ijs. De nieuwe studie, die in Geophysical Research Letters verscheen, waagt zich nu ook aan voorspellingen over de dikte van de sneeuw op het ijs. De voorbije jaren is het noordpoolijs forser gekrompen dan anders. Het is dit jaar zo sterk gesmolten dat de hoeveelheid ijs eind augustus onder het absolute minimumrecord van 2007 gedoken is. (br.hln)
» Reageer (0)
18-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in ons land kans op vergiftigde rum, wodka en gin

Ook in ons land kans op vergiftigde rum, wodka en gin


http://oi50.tinypic.com/24l655k.jpg


Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) waarschuwt voor vervalste alcohol afkomstig uit Tsjechië. Het is mogelijk dat de alcohol is aangelengd met het giftige methanol. In Tsjechië zijn al 21 personen overleden aan methanolintoxicatie en tientallen mensen werden gehospitaliseerd. Ook in Polen en Slovakije werden verschillende personen gehospitaliseerd met een alcoholintoxicatie die verband zou houden met Tsjechische alcohol.

Het gaat om rum, wodka en gin die aangelengd kunnen zijn met methanol en daardoor ernstige gezondheidsrisico's inhouden, aldus het FAVV.

Kleine hoeveelheden methanol kunnen onder meer misselijkheid, duizeligheid, problemen met het zicht en evenwichtsstoornissen veroorzaken. Grotere dosissen kunnen blindheid en zelfs de dood tot gevolg hebben.

In Tsjechië geldt momenteel een verbod op de verkoop van alcoholische dranken met een alcoholgehalte groter dan 20 procent. Ook in Polen geldt een verbod op sterke alcoholische dranken van Tsjechische oorsprong.

Het FAVV volgt de zaak nauwlettend op en raadt de consumenten aan voorzichtig te zijn met het consumeren van dranken uit Tsjechië met een alcoholpercentage groter dan 20 procent.

Artsen meldden vandaag nog de dood van een vrouw, die verdachte rum had gedronken. Bovendien zijn niet alleen in Tsjechië, maar ook in buurland Slowakije nieuwe gevallen van vergiftiging gemeld. Sinds vrijdag geldt in Tsjechië een verkoopverbod voor drank met meer dan twintig procent alcohol.

De politie heeft tot op heden 23 verdachten gearresteerd in verband met de verspreiding van de drank, onder wie iemand die het spul zou hebben gebrouwen. Volgens Tsjechische media is mogelijk ruitensproeiervloeistof gebruikt in de giftige drank.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axelle Red - Higher level

Axelle Red - Je t'attends

Om haar te beluisteren druk op de fotoAxelle Red werd geboren te Hasselt op 15 februari 1968 als Fabienne Demal. Op driejarige leeftijd zette ze haar eerste danspasjes. In 1983 koos ze voor het zingen en bracht ze onder de naam Fabby haar eerste plaatje uit "Little girl". De echte doorbraak kwam er in 1989 met de single "Kennedy Boulevard" onder de nieuwe artiestennaam Axelle.

In 1993 kwam haar eerste album uit, "Sans plus attendre" ,dat zelfs in Frankrijk scoorde. Vanaf toen heette ze Axelle Red. Na het verschijnen van haar album volgden er nog vele andere, zowel in het Frans , Engels als in het Spaans. Axelle is dan wel afkomstig uit België, momenteel woont ze in de Franse hoofdstad Parijs waar ze al heel bekend is. Axelle Red is sinds enkele jaren getrouwd met Filip Vanes en samen hebben ze drie dochters: Janelle (21 januari 1999), Gloria (24 juni 2003) en Billie (15 april 2005).» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!