NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
28-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee glazen appelsap per dag houden Alzheimer tegen


"Twee glazen appelsap per dag houden Alzheimer tegen"


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/alzheimer.jpg


Twee glazen appelsap per dag vormen een manier om de ziekte van Alzheimer tegen te houden, schrijft de 'Sunday Telegraph'. Dat bleek uit proeven die aan de universiteit van Massachusetts werden gedaan met muizen.

De dieren kregen het equivalent van twee glazen appelsap bij een mens en daarbij bleek dat ze, na het sap te hebben gedronken, beter hun weg vonden uit een doolhof. Ook bleken ze in het algemeen beter te presteren bij proeven die de oudere dieren anders te zwaar vielen.

"Nieuw bewijs"
"Dat komt omdat appelsap de productie van het eiwitfragment beta amyloïde, dat veel wordt aangetroffen in de hersenen van Alzheimer-patiënten, afremt", aldus professor Thomas Shea van het centrum voor neurobiologie van de universiteit. Volgens hem vormen deze conclusies een nieuw bewijs voor het bestaan van een verband tussen voeding en genetische risicofactoren bij leeftijdsgebonden neurodegeneratie.

"Wij hebben namelijk sterk de indruk dat een regelmatig gebruik van appelsap bij mensen niet alleen helpt om de hersenen optimaal te doen functioneren, maar ook een bijdrage kan leveren aan het tegenhouden en vertragen van sleutelaspecten van de ziekte van Alzheimer." Die kwaal teistert in een vergrijzende samenleving steeds meer ouderen. (br.de morgen)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: touwtjespringen zonder touw


Trend: touwtjespringen zonder touw


De JumpSnap is razend populair in Amerika. Met deze hendels in je handen maak je dezelfde bewegingen als bij touwtjespringen, maar heb je geen last van een touw. Uitvinder Brad La Tour zegt dat het toestel veel meer kan dan een springtouw.

Wat?
De JumpSnap bestaat simpelweg uit twee hendels die je in je handen moet houden tijdens het springen. Daarnaast houdt het je springtijd en je verbrande calorieën bij. Het maakt hetzelfde geluid als een springtouw, dit zou je moeten helpen om op een regelmatig ritme te springen. Je kunt ook extra gewichtjes toevoegen aan het toestel.

Waarom?
Dit toestel is bedoeld voor mensen met twee linkervoeten of voor sportievelingen die weinig plaats hebben. Met de JumpSnap zou je ook minder kans hebben om te vallen en kunnen je voeten niet in het trouw verstrikt raken.

Calorieën
Touwtjesspringen is de beste manier om calorieën te verbranden. Als je 10 minuten springt, verbrand je 70 tot 100 calorieën, dat komt neer op 600 per uur. Dat is meer dan wanneer je gaat joggen, fietsen of zwemmen. Je kan er zoveel afwisseling in brengen als je zelf wil. Zo kan Je je armen kruisen bij het springen, schaarsprong uitvoeren of je knieën hoog heffen.

Voor ongeveer 40 euro kan je zo'n JumpSnap bestellen. Hier kun je ook dvd's met instructies en extra gewichtjes voor de hendels kopen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andrea Bocelli- Con te Partiro

Andrea Bocelli- Con te Partiro

Om hem te beluisteren druk op de foto» Reageer (0)
27-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sister Act - Oh Happy Day


Sister Act  - Oh Happy Day

Om het nummer te beluisteren druk op de foto
» Reageer (0)
25-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D kan dementie voorkomen


Vitamine D kan dementie voorkomen


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/leven-1.jpg


Vitamine kan helpen mentale achteruitgang bij oudere mensen te voorkomen, dat blijkt uit een recente studie. Je vindt deze vitamine in vis en zonlicht stimuleert de productie in je lichaam.

Twee keer zoveel
De onderzoekers bestudeerden 2.000 mensen ouder dan 60. Eerder bleek al dat mensen die op latere leeftijd minder mentale capaciteiten hebben, meer kans lopen meer om dementia te ontwikkelen. Bij 200 deelnemers verminderden de mentale capaciteiten op latere leeftijd. Ook bleek dat deze mensen het minste vitamine D in hun bloed hadden. Ze lopen twee keer zoveel kans op dementie dan mensen met veel vitamine D in het bloed. Aangezien supplementen met vitamine D een heel goedkope remedie voor dementia zou zijn, is dit een heel interessant resultaat. Maar er moet volgens experts nog meer onderzoek gebeuren.

Supplement of niet?
Vitamine D is een belangrijk bestanddeel omdat het ook je botten gezond houdt en het versterkt je immuunsysteem. Maar de huid van oudere mensen is minder in staat het vitamine uit zonlicht op te nemen. Zij moeten dus meer vis eten of melk verrijkt met vitamine D drinken.

Professor Iain Lang: "Voor oudere mensen is het in de winter echt een probleem om genoeg vitamine D op te nemen. Je kan dit makkelijk oplossen door een supplement te nemen. Dit werd eerder al aangeraden aan oudere mensen om hun lichamelijke gezondheid op peil te houden, maar uit dit onderzoek blijkt dat het ook andere voordelen heeft." Experte Rebecca Wood: "Vele voedingsmiddelen bevatten vitamine D, zoals vis, eieren, ontbijtgranen. Daarom denk ik niet dat het nodig is om supplementen aan te raden. We moeten wel ouderen er bewust van maken dat je eetgewoonten je risico op dementie kunnen beperken. Ook regelmatig sporten en sociale contacten helpen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medicijnmannen


Medicijnmannen hebben één albino te veel in drankje gedraaid
Genoeg is genoeg, zelfs voor de Tanziaanse regering. Die heeft vergunningen van medicijnmannen ingetrokken. Deze maatregel is genomen om een einde te maken aan de moorden op albino's.

Van albino word je rijk
In Oost-Afrika zijn albino's -vaak met witblond haar, roze ogen en een lichtroze huid- hun leven niet zeker. Medicijnmannen- en vrouwen kopen lichaamsdelen van vermoorde albino's op en gebruiken deze voor magische drankjes die hun patiënten rijk zouden moeten maken.

Veertig moorden in twee jaar
De Tanzaniaanse president Jakaya Kikwete gaf eerder al opdracht om alle albino's in het land te registreren omwille van hun veiligheid. Het staatshoofd instrueerde de politie ook harder op te treden tegen medicijnmannen die betrokken waren bij moorden. Sinds 2007 zijn alleen in Tanzania al zeker veertig albino's vermoord. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soullegende Isaac Hayes

Soullegende Isaac Hayes

Om Shaft te beluisteren druk op de foto


Isaac Lee Hayes (Covington, 20 augustus 1942 – Memphis, 10 augustus 2008) was een Amerikaans soul- en funkmusicus en acteur. Isaac Hayes kreeg vooral grote bekendheid met de soundtrack Theme from Shaft voor de blaxploitation-film Shaft uit 1971. In latere jaren kreeg hij bekendheid bij een nieuw publiek door zijn stem te verlenen aan het karakter Chef in de animatieserie "South Park".» Reageer (0)
24-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woorden
http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/verdriet.jpgze komen dichterbij
woorden komen over je heen
woorden die je raken
woorden die je voelt
pijn overspoelt je
je probeert je te beschermen
je af te weren
het lukt niet..
je kunt er niet meer tegen
je schreeuwt het uit
van woede
van verdriet
de woorden worden harder
niemand die het ziet
woorden laten immers geen sporen na
» Reageer (0)
21-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whitney Houston


Whitney Houston

Om Saving All My Love For You te beluisteren

druk op de foto
» Reageer (0)
20-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zeehttp://imagecache2.allposters.com/images/pic/73/039_44795~Penelope-Cruz-Posters.jpg


De zee

De zee is als een leven.
De golven gaan en komen,
zo is het ook met ons mensen
er komen mensen en er gaan mensen
de goede momenten komen
de slechte momenten gaan.
De zee is aan ons gegeven,
om er mee te spelen.
Zo kun je schelpen zoeken,
zoals mensen elkaar ook opzoeken.
Dus wees niet bang voor de zee met zijn hoge golven,
en wees ook niet angstig voor het leven» Reageer (0)
19-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 op 10 lacht beleefd met een slechte grap


4 op 10 lacht beleefd met een slechte grap
Grappenmakers weten niet of hun mop daadwerkelijk aanslaat. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat 4 op de 10 mensen nog met een slechte grap lachen. Vooral wanneer we de moppentapper minder goed kennen, lachen we beleefd. Bij vrienden of bekenden reageren we minder beleefd.

Onderzoek
Onderzoekers aan de Washington State University vertelden een grap aan 200 proefpersonen. "Wat zegt de grote schoorsteen tegen de kleine schoorsteen? Niets. Schoorstenen praten niet". 37 % kon er om lachen. Een kleiner aantal reageerde eerder negatief en stamelden dat de mop niet erg grappig was. Anderen reageerden nauwelijks en mompelden een snelle 'okay'. 6% gaf een negatieve of sarcastische opmerking.

Onbekend
Volgens dokter Nancy Bell wordt vaker gelachen als de verteller niet zo goed gekend is. Vrienden of beter bekenden, reageren anders en minder beleefd. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandaggoedemorgen
ja jij daar
die dit leest
ik wens je een
fantastische  maandag toe
begin deze dag
met een lach
zeg iedereen goededag
voel je gelukkig en vrij
fijne maandag» Reageer (0)
18-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne zondagzondagmorgen op de bank
ik hoor de wind vrolijk fluiten
door de kieren van dit  huis
deuren klapperen zachtjes
 
alles om me heen is schoon en fris
katten liggen tevreden op de stoel
en zelf doezel ik langzaam in slaap
op de ritme van vallende druppels
 
met mijn slobbertrui
neem ik het er vandaag weer van
dikke sokken
en een lange luie zondagslaap
 
fijne zondag allemaal
liefs
» Reageer (0)
17-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef om haar bracht 2500 paardenstaarten op


Geef om haar  bracht 2500 paardenstaarten opDe actie 'Geef Om Haar' was een onverhoopt succes, meer dan 2500 mensen schonken hun staart. Tel daar nog eens de aparte gelddonaties van meer dan 11.000 euro bij op. Dankzij de actie kregen 320 vrouwen en enkele mannen financiële steun bij de aankoop van een pruik.

Celebs
Sophie Dewaele gaf op 7 oktober het officiële startschot van de Pantene-actie . Zij deed dit door 20 cm van haar haren te schenken. Op 22 december sloot prinses Lea, vrouw van prins Alexander, af. Zij liet een flink stuk van haar haren knippen ten voordele van het goede doel.

Enkele cijfers en feiten:
- Meer dan 2500 mensen schonken hun haar.

- 320 vrouwen kregen reeds financiële hulp bij de aankoop van een pruik.

- 275 kappers, verspreid over heel België, namen deel aan de actie en organiseerden tal van evenementen.

- Niet alleen vrouwen maar ook mannen doneerden hun haar.

- De langste paardenstaart die werd geschonken had een lengte van 65 cm.

- Opvallend veel kinderen en jongeren schonken hun haar.

Ook in 2009 komt er een actie 'Geef Om Haar'. Alle informatie hierover zal te vinden zijn op www.geefomhaar.be. (br.hln)
» Reageer (0)
16-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boy george - do you really want to hurt me


Boy george  - do you really want to hurt me

Om hem te beluisteren druk op de foto


Boy George (George Alan O'Dowd) (Eltham, 14 juni 1961) is een Brits zanger en diskjockey, beter bekend onder zijn artiestennaam Boy George.

In de jaren tachtig werd hij bekend als leadzanger van de band Culture Club. Met deze band scoorde hij zijn grootste hits met de nummers Do You Really Want to Hurt Me?, Time, Church Of The Poison Mind en Karma Chameleon, een single die in 1983 in o.a. Engeland de best verkochte single werd.

Nadat hij eerst een solocarrière begon, was hij enige tijd leider van de band Jesus Loves You waarna hij weer solo verder ging.

Boy George viel op door zijn openlijke homoseksualiteit en androgyn uiterlijk, getuige zijn extravagante kleding en uitbundige make-up. Zijn drugsverslaving werd hem in 1986 bijna noodlottig, waarna hij afkickte.

Boy George werkt in Amerika als DJ. In 2006 kwam hij weer in het nieuws omdat hij een boete en een taakstraf opgelegd had gekregen wegens drugsbezit. Hij moest vijf dagen werken als straatveger op de openbare weg in New York, maar vanwege de enorme publiciteit mocht hij zijn taakstraf binnen de muren van het terrein van de Gemeentereiniging voldoen. In december 2008 werd hij veroordeeld wegens het mishandelen van een escort.

In de door de BBC in 2002 gehouden nationale opiniepeiling voor de 100 grootste Britten aller tijden eindigde Boy George op de 46e plaats, hoger dan o.a. Francis Drake, Koning Arthur, Florence Nightingale, Jane Austen, James Maxwell en maarschalk Montgomery.

Ook speelde hij een gastrol in één van de afleveringen van The A-Team.
» Reageer (0)
12-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen - We Will Rock You


Queen - We Will Rock You


Om hem te beluisteren druk op de foto

Freddie Mercury geboren als Farrokh Bulsara (Stone Town (Zanzibar), 5 september 1946 - Londen, 24 november 1991) was een Brits popmusicus. Hij werd bekend als de zanger en 'frontman' van de groep Queen en groeide in die hoedanigheid uit tot één van de populairste popartiesten aller tijden.
» Reageer (0)
11-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb een heel oud tasjehttp://img511.imageshack.us/img511/6541/hunrn4.jpg


Ik heb een heel oud tasje
vol met mooie dingen
dat is onvoorstelbaar veel waard
veel heb ik gekregen
ook heel veel zelf vergaard .

Telkens als ik in dat tasje kijk
ligt er weer iets anders bovenaan
en doe ik het tasje  weer dicht
dan kijk ik tegen veel dingen anders aan.

De ene schat wordt telkens mooier
de ander vervaagt na lange tijd
de ene roept rust en vrede op
de andere weer spijt.

Zonder dat tasje zou ik ik niet zijn
ik hou het bij me mijn hele leven
want er zitten zelfs dingen in
die ik aan anderen zou kunnen geven.

Zo'n "schat" heeft gelukkig iedereen
zo'n tasje vol met mooie dingen
want in dat tasje zitten
je ervaringen en herinneringen..» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louis Armstrong - What a Wonderful World

Louis Armstrong - What a Wonderful World

Om hem te beluisteren druk op de foto

» Reageer (0)
08-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cosmetica stort zich in 2009 op fruit- en kruidenmarkt


Cosmetica stort zich in 2009 op fruit- en kruidenmarkt


besBlauwe bessen en Indische kruiden zijn maar enkele van de ingrediënten die we in 2009 massaal zullen terugvinden in allerlei cosmeticapotjes. Althans als we het pr-bureau Pierce Mattie mogen geloven. Zij maakten een top tien van de nieuwste schoonheidsmiddeltjes in 2009.

De natuurtrend op zich is niet voldoende om de consument te blijven verleiden. Kopers willen vernieuwende producten, die niet enkel natuurlijk zijn maar bovendien ook al hun probleempjes en kwaaltjes verhelpen. Zo bezitten blauwe bessen allerlei vitaminen, anti-oxidanten, amino- en vetzuren die ook de huid ten goede komen.

Naast de bekende blauwe bessen staan er ook heel wat onbekende fruitsoorten op het favorietenlijstje. De acaibes, de West-Indische acerolabes, de Chinese goijibes, en allerlei Indische kruiden zijn geliefde ingrediënten voor cosmeticaproducenten in 2009.(br.She)» Reageer (0)
06-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BloemkoolsoepBloemkoolsoep


http://www.lekkervanbijons.be/recepten/photos/detail/12bloemkoolsoep.jpg


Ingrediënten
1 bloemkool van 500 g
1 ui
2 preiwitten
2 stengels groene selder
boter
1 l groentebouillon
¼ l melk
4 eetlepels zure room
verse kervel

nootmuskaat
peper en zout


Bereiding
Snijd de roosjes van de bloemkool en houd een vierde ervan aan de kant. Schil de stengel en snijd in stukjes. Snijd de rest van de groenten in stukken.
Stoof de ui, de prei en de selder glazig in boter. Voeg de bloemkool toe en blus met de warme groentebouillon en de melk. Breng aan de kook en laat 30 minuten rustig sudderen.
Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de resterende bloemkoolroosjes over de borden en schenk er de hete soep over. Lepel er wat zure room over en werk af met kervelpluksels en vers geraspte nootmuskaat. (br.www.lekkervanbijons.be) 
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Travolta


Travolta wil stoffelijk overschot zoon zelf naar huis vliegen


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/16/12/10/album_large_723175.jpg
Jett met papa John.

Met zus Ella en mama Kelly.
Met zus Ella en mama Kelly.


John Travolta was gisteravond vastbesloten het stoffelijk overschot van zijn zoon Jett persoonlijk naar huis te vliegen. De acteur, tevens een gebrevetteerd piloot en eigenaar van verscheidene vliegtuigen, haalde met zijn gezin het stofffelijk overschot van Jett (16) op in een mortuarium. Travolta liet vrienden weten dat hij piloot wilde zijn op Jetts "laatste reis". Dat meldt The Sun.

Geen hoofdwonde
Travolta en zijn vrouw Kelly Preston (46) bereidden zich gisteravond voor om na de autopsie en de balseming van Jett de Bahamas te verlaten. De autopsie wees gisteren uit dat Jett vorige vrijdag aan een hartaanval overleed. Het hoofd van de jongeman vertoonde volgens een woordvoerder van het mortuarium geen verwonding. Op zijn tweede werd bij de jongen de ziekte van Kawasaki vastgesteld, een aandoending die hartfalen kan veroorzaken.

Op rand bad gevallen?
Politie en ambulanciers hadden eerder gesuggereerd dat Jett in het vakantiehuis op de rand van het bad was gevallen. Marcus Garvey, de ambulancier, zei dat Jett een bult op zijn hoofd had en bloedde uit zijn mond. Op zijn tweede werd bij de jongen de ziekte van Kawasaki vastgesteld, een aandoending die hartfalen kan veroorzaken.

"Hij was bewusteloos, ademde niet en had geen polsslag. John en Kelly bleven de hele tijd bij hem. 'Haalt hij het, wordt hij geholpen, ademt hij?', vroegen ze. 'Komt hij terug, krijgen we hem terug?', vroeg Kelly. 'We blijven proberen', zei ik. In de ziekenwagen hielden John en Kelly Jetts hand vast en smeekten ze hem vol te houden. In het ziekenhuis keken ze toe hoe de dokters Jett probeerden te redden. Maar alle hulp kwam te laat".

Scientology
Travolta en zijn vrouw, beiden overtuigde volgelingen van Scientology, zullen Jett naar hun huis in Ocala, Florida vliegen. Verwacht wordt dat de begrafenis door de zogenaamde kerk zal geïnspireerd zijn. (br.hln)
» Reageer (0)
05-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Herman van Veen ...opzij, opzij, opzij...

Herman van Veen ...opzij, opzij, opzij...

om hem te beluisteren druk op de foto

Herman van Veen (Utrecht, 14 maart 1945) is een Nederlands artiest.Hij groeide op als enige jongen in een arbeidersgezin.Hij speelt viool en gitaar en doet cabaret, hij zingt, schrijft, componeert, regisseert, acteert, presenteert, schildert en is activist voor de Rechten van het Kind.» Reageer (0)
04-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zou zoveel willen zeggenhttp://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/19okt.jpg


Ik zou zoveel willen zeggen
maar ik vind er geen woorden voor
hoe ik mijn hersens ook pijnig
er komt niets zinnigs uit

er zijn zo van die dagen
dat het gewoon niet wil lukken
je hoofd lijkt leeg
en je gedachten liggen stil

dus zal ik maar stoppen
en hopelijk tover ik  morgen
nog iets leuks uit mijn
toverstaf» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramses Shaffy- Sammy


Ramses Shaffy- Sammy

Om Sammy te beluisteren druk op de foto

» Reageer (0)
02-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftien procent Belgen verslaafd aan internet


Vijftien procent Belgen verslaafd aan internet


http://img227.imageshack.us/img227/5232/pcmooiqa9.jpg


Meer en meer Belgen raken verslaafd aan het internet. Volgens onderzoek van Internet Society Belgium (Isoc), een belangenorganisatie voor veilig internetgebruik, surft, chat en mailt vijftien procent van de Belgische bevolking dwangmatig. Rudi Vansnick van Isoc roept de overheid op om in 2009 een actieplan te ontwikkelen tegen problematisch internetgebruik.

Sociale internetsites
Niet alleen kinderen en jongeren maar ook opvallend veel volwassenen verliezen zichzelf urenlang in msn-gesprekken of online zoektochten. Met het succes van netwerksites als Facebook wordt een verdere stijging van het aantal cyberjunkies verwacht, en dat terwijl de verslavingszorg nog nergens staat. Volgens Internet Society Belgium valt een verslaving niet af te meten aan het aantal uren dat je achter de pc zit. "Net zoals je een rookverslaving niet op het aantal sigaretten mag afrekenen. Het is een onweerstaanbare drang. Het constant willen weten of er iets in je mailbox zit kan al op een verslaving wijzen." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieet niet tijdens winter


Dieet niet tijdens winter
Ban het dieet van het goede voornemenlijstje. Vermageren kan tijdens het koude seizoen het immuunsysteem verzwakken. Onderzoekers adviseren om te wachten tot de lente alvorens kilootjes te verliezen.

Virale infectie
Oma heeft alweer gelijk: wie een gezonde appetijt in de winter heeft, krijgt minder snel griep. Een caloriearm dieet maakt dat het langer duurt voordat virale infecties genezen. Een grootschalig onderzoek aan de Michigan University maakt dat duidelijk.

Reserves
De resultaten onderschijven het klassieke idee dat rijkelijke stoof- en winterpotjes de gezondheid bevorderen tijdens de koude. "Je lichaam heeft nood aan reserves opdat het elke vorm van stress aankan", vertelt onderzoeksleider Dr. Elizabeth Gardner. "De strijd tegen virussen is daar één van. Diëten kan acht maanden per jaar, vier maanden niet". (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is haaruitval door chemo straks voorbij?


Is haaruitval door chemo straks voorbij?
Een Japans team van medisch specialisten zou een nieuw middel hebben ontdekt dat haaruitval bij chemo kan voorkomen. Dit zou gebeuren door toediening van een bepaalde antibiotica.

Dieren
Het medicijn werkt alvast bij ratten. Daar zouden de resultaten zeer positief zijn. De haaruitval bij de diertjes is door toediening van het anti-kankermedicijn met 70 procent teruggedrongen. Of de remedie hetzelfde effect heeft bij de mens, wordt momenteel volop onderzocht. Wordt ongetwijfeld vervolgd. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig nieuwjaar

Ik wens al mijn vrienden een Gelukkig Nieuwjaar
» Reageer (0)
01-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vrienden geven humeur door

Vrienden geven humeur door
Ben je in een slechte bui? Wijs niet met de vinger naar het weer, je job of je bankrekening. Je vrienden zijn de oorzaak. Geluk werkt immers aanstekelijk. Een blije vriend verhoogt de kans met 60 procent dat je zelf goedgemutst door het leven stapt.

Omgeving
Wat er rondom ons gebeurt, heeft een grote invloed op ons humeur. Lachen onze vrienden, lachen we mee. Dat staat deze week in de New Scientist en blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek onder 5.000 personen.

Slechte gewoonten
Andersom werkt het ook. Negatieve emoties werken even aanstekkelijk, net als obesitas en rookgewoonten van onze vrienden. Wie zijn vrienden kiest, kiest bijgevolg ook zijn gewoonten.

Dat effect is, volgens het wetenschappelijk tijdschrift, meer uitgesproken dan gedacht. Zelfs verre vrienden en kennissen beïnvloeden ons dagelijks leven. Dat geldt niet voor collega's, uit eerder onderzoek bleek dat hun geluk niet aanstekkelijk werkt. (br.hln)
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!